Lufta absurde dhe kalorësit e saj

April 5, 2018 09:38

Lufta absurde dhe kalorësit e saj

 

Bedri Islami

Opozita e bashkuar, nuk e di përse quhet kështu sepse ata janë gati të ndahen sapo të shohin dritën e paktë të pushtetit, shpalli luftën e saj absurde.

E paqenë në një kauzë politike apo njerëzore, ajo më në fund gjeti një të tillë, të cilën mendon ta kthejë në një kauzë politike dhe përmes saj të marrë pushtetin.

Lufta e saj absurde fare thjeshtë mund të quhet: Lufta e 5 euroshit.

Të qenë në mesin e rrugës, pa një ide, një vizion, që nuk e kanë pasur kurrë, një shkak për shtyrje dhe për të mbuluar gjithçka që i kishte lënë thuajse lakuriq, ata po kapen fort pas një proteste, e cila edhe pse ishte në të drejtën e saj, pikërisht sepse u futën mes tyre halabakët politikë, të paguar nga opozita, degjeneroi ashtu si kishin degjeneruar edhe të tjerat para saj: në dhunë, përplasje, shkatërrim dhe demonstrim force.

Pamjet e përcjella, tani të njohura, u zhvendosën marramendshëm shpejt, ku tani, para dyerve të një institucioni, Policisë së Shtetit, jo vetëm protestohet, çka është përsëri një e drejtë e lejuar, por synohet të merret forcërisht, pikërisht ajo që do të zgjidhet ligjërisht.

Ishte si një dhuratë nga qielli për opozitën, që ende mendonin se si do të ecnin, bashkërisht apo veç e veç, se si do të ndanin pjesën e pushtetit të mundshëm, ku do të kandidojë njëra palë e ku pala tjetër; si do të mbroheshin, ende me frikën se cilët e kishin radhën të thirreshin për t’u gjykuar, pasi krimet e bëra përmes pushtetit ishin të shumtë; cilët do të zbonin brenda radhëve të veta, ku opozita e vogël, LSI dukej më e fortë në qendër, por me puplat që binin në bazë, ndërsa opozita e madhe ende me hallin se si do ia bëjnë me “reformatorët”.

Opozita, në fakt treshja, Berisha-Kryemadhi-Basha, shpallën skenarin e mosbindjes civile, realizimin e protestave në gjithë vendin dhe refuzimin masiv të pagimit të taksave.

Në fakt, shpalli antishtetin.

E gjithë deviza e saj është ajo që thuri në qershorin e vitit 2013, kur kishin planifikuar realizimin e shembjes së shtetit sipas skenarit grek. Duke e lënë shtetin në fundin e një humnere financiare, jo rastësisht, por e përgatitur me kujdes të veçantë nga Berisha e Bode, opozita e asaj kohe, ende një ditore, shpalli verdiktin se pushteti i socialistëve nuk do të ishte jetëgjatë, se do të shembej si një karton  dhe se opozita do të vinte në pushtet ende pa i mbyllur mirë sytë në opozitarizëm.

Të gjitha fjalët e mëdha që u thanë në mbledhjen e përbashkët të deputetëve opozitarë, thirrjet e zakonshme berishiane, goditja me grusht e tryezave, duartrokitjet dhe ngazëllimi mund të përmblidhen në qëllimin e vetëm, të cilin e shpalli, ndoshta edhe pa dashje, njëra nga kokat e trumfiratit opozitar, Kryemadhi, duke thënë haptas në kërcënimin e saj se  “Arta Marku të ketë kujdes, nuk do e tolerojmë”.

Në fakt ishte kërcënimi thelbësor i opozitës, e cila, megjithëse është çkerrur tash sa ditë e net për pavarësinë e gjyqësorit, gjëja e parë që hodhi në eter dhe e përgatit si plan ishte linçimi i ardhshëm i kryeprokurores, Arta Marku.

Një ditë më parë, të njëjtin kërcënim e kishte bërë edhe Basha, maja e vogël e trumfiratit politik, duke shkuar edhe më tej, duke folur për anët e errëta të kryeprokurores.

Nëse do të kishte një Pazar politik: nuk ju lëvizim pronat dhe pasuritë nuk ua marrim kuksianët do të ishin fillikat, ashtu si do të jenë kur opozita ta marrë vesh të vërtetën se drejtësia nuk është më ashtu si një herë në duart e tyre, por shumë shpejt nuk do të jetë as në dorën e qeverisë e të askujt, pasi mbi të po vendoset kontrolli i rreptë i atyre që duhej ta kishin bërë këtë prej kohësh, ndërkombëtarët.

Nëse opozita mendon se një strukturë e fuqishme ndërkombëtare, euro – atlantike, e ka bërë gjithë këtë investim politik, financiar dhe juridik thjesht që drejtësia të ndërrojë pushtet, atëherë jo vetëm nuk kanë mësuar gjë nga politika e tashme, por edhe nuk do i kenë ruajtur thesaret që kanë grabitur.

Edhe Llalla e Gashi menduan se kjo është një lojë në portën tjetër, por shumë shpejt do e marrin vesh se nuk paska qenë e tillë.

Opozita kërkon të njëjtin skenar si një vit më parë, tani me një përmasë tjetër. Dhe me aktorë të hapur. Nëse një vit më parë një pjesë e opozitës, që ishte në pushtet, luante lojën e ditës dhe të natës: pra, ditën me qeverinë dhe natën me opozitën , për të rrëzuar qeverinë, tani janë gjërat më të hapura. Opozita do të jetë krejt e hapur, qeveria nuk do të ketë mes vetes njerëzit e natës.

Çadra 2, që shpejt mund të ngrihet në të njëjtin vend, do të ketë të njëjtët aktorë, por edhe të njëjtët autorë. Aktorët janë të përmjerrur, sepse në shumicë ata njihen, janë nga ajo garda e vjetër, që nuk bëri hajër për këtë vend, as kur ishte në qeveri, as kur ishte në pushtet. Më shumë se elitë politike, ata janë një bandë hajdutësh, të cilët kusarinë e tyre e kanë shndërruar në vila, pasuri marramendëse, dërgesa në banka të dyshimta. Edhe aktorët e rinj, të zgjedhur, si me dorë nga një “politikë gaz” bashiane, nuk dolën më të mirë. Disa vijnë nga etër, të cilët politikën e kanë kurvëzuar, të tjerë u shfaqën të tillë përmes mesazheve erotike, zgërdhimjeve përtallëse ndaj të tjerëve dhe vrullit për të shkatërruar.

Autorët nuk janë vetëm në vendin tonë. Sado mund të duket paranojake, është e dyta herë që synohet të destabilizohet i gjithë vendi në përmasa të tilla, momente të cilat përkojnë me krizën më të ndjeshme politike që kalon shteti serb, të cilit i kërkohet me domosdo njohja e shtetit të ri të Kosovës.

Jo rastësisht, liderët e opozitës, që ngritin kaq lart zërin për “padrejtësitë” që po u bëhen shqiptarëve të Kosovës, që kërkojnë edhe largimin e kryeministrit nga parlamenti, në fakt po bëjnë vetë të kundërtën e asaj që predikojnë. Liderët zëmëdhenj të patriotizmit rrugor po shtrojnë një rrugë antikomb dhe antishtet, që përkon me dëshirat e vjetra sllave.

Përse e shpalli opozita skenarin dhe kërkon realizimin e mosbindjes civile?

Për tarifën e vendosur në Rrugën e Kombit? I hëngri meraku oligarkët e politikës për të varfrit e veriut? Vërtet po u qan zemra për to dhe nuk po u rri mendja askund tjetër veçse tek të mjerët e zonës së Kukësit, Hasit, Tropojës? Vërtet i ra tryezës me grusht një lider- ujk plak i politikës për bashkëvendësit e tij, që në 20 vitet e fundit i ka parë apo jo dy herë? Duartrokitën vartësit e tij, tani të dyfishtë, sepse janë në merak për shqiptarët e Kosovës, të cilët do të vijnë për të kaluar një pjesë të pushimeve në vendin e tyre dhe do të harxhojnë disa euro më tepër?

Kushdo e di se e gjithë kjo është një përrallë që edhe fëmijët nuk e besojnë.

Opozita e tashme, kur ishte në pushtet, planifikonte të vendoste 9 euro tarifë kalimi në rrugën e kombit, pra gati dyfish më shtrenjtë.

Po të vazhdonte të ishte në pushtet do e kishte bërë këtë, si ka bërë edhe gjëma të tjera, shumë më të mëdha.

Pjesa më e madhe e opozitës së sotme, po të kishte pasur këtë ndjenjë dhimbje për kukësianët, hasjanët e tropojanët, do të kishte hequr dorë nga një pjesë e vjedhjes së tyre të madhe, dhe nga 230 milionë euro që avulluan, do të kishte investuar në ato zona të paktën nja 100 milionë euro dhe gjendja do të ishte ndryshe. Në tetë vitet e qeverisjes Berisha, katër nga të cilat edhe me LSI-në, investimet në ato zona ishin minimale, të papërfillshme, krahinat mbetën në mëshirën e vetvetes dhe pas çdo tenderi në to fshihej një pushtetar në Tiranë.

E vetmja gjë, mjerisht, që pushteti berishian bëri me bollëk, ishte vrasja e djemve të Tropojës, të nisur dhe të nxitur nga vetë ai.

Berisha, i cili goditi me grusht tavolinën, nuk e kishte merakun tek halli që i ka zënë kuksianët, as nuk i bie ndër mend për tropojanët, hasjanët i përmend kur e zë e keqja; halli i tij i madh është përmbysja e pushtetit dhe ai e tha haptas, pa asnjë ekuivok politik: mosbindje civile deri në përmbysjen e qeverisë.

Halli i tij është se nuk e ka kuptuar se nuk është më viti 1991, kur turmat ngjisheshin pas tij. Ai nuk e di se ora e tij ka rënë për shumicën e shqiptarëve dhe se, zgjimi i tij i vonuar, nuk ka të bëjë me politikën, rregullin, shtetin dhe begatinë, por me familjen e tij biologjike e politike. Kërkesa për të përmbysur pushtetin, pra, thirrja për një grusht shteti të shtrirë në kohë dhe në madhësi, është në natyrën e tij, nuk është asgjë e re dhe se i përshtatet pikërisht natyrës së tij agresive politike.

Rastisa në Shkodër me 2 prill. Ndoshta asgjë tjetër më shumë se përkujtimi i kësaj dite nuk do të dëshmonte se sa ka rënë rejtingu politik i liderëve të dikurshëm demokratë. Një shesh i zbrazur ishte pamja që meritonte kjo opozitë, e cila veç të tjerave, duhej të ishte përgjigjur me kohë për ngjarjen vrastare.

Banorët e Kukësit janë në të drejtën e tyre për të protestuar ndaj një tarife që nuk i përshtatet botës së tyre financiare. Financimi i madh që është bërë në rrugën e Kombit, duke ia shkurtuar udhëtimin drejt Tiranës me disa orë, nuk është ndonjë dhuratë e jashtëzakonshme që i ka bërë shteti, pasi çdo shtet e ka për detyrë të ndërtojë për shtetasit e tij.

Por, dhe këtu ka një por të madh, ndërsa kërkojnë një të drejtë që mund të jetë normale, për shumë vite radhazi ata e kanë bojkotuar shtetin e tyre; nuk kanë paguar as shpenzimet e ujit, energjisë elektrike, kanë qenë në një pazar ku kanë blerë e nuk kanë paguar. Natyrisht jo të gjithë, por shumica e atyre që protestojnë sot për 5 euro shkuarje e 5 të tilla ardhje, i kanë ende borxhe të mëdha shtetit të tyre, i cili , në shumë raste, për politikë të thjeshtë, ia ka falur, i ka marrë me të mirë, nuk ia ka përmendur.

Shteti të jep, por edhe duhet t’i japësh detyrimin tënd. Kjo është marrëdhënia mes dy palëve. Nëse qeveria, në rastin e tashëm, u ngut, jo edhe aq për çmimin, por përmes mospërfilljes ndaj qartësimit  të gjërave, duke i paraprirë eksplozivit që kishte vënë opozita dhe priste ta shpërthente diku, në këtë rast gjeti Kukësin; e njëjta gjë duhet edhe për detyrimin ndaj shtetit.

Tani, si pa të keq, si të jenë në mallin e babait të tyre, bile dhe përtej këtij malli, opozita bën thirrje që e gjithë Shqipëria të “kukësohet” si dikur, pra të mos paguajë as detyrime, as taksa…dhe , pastaj. Ja, erdhi në pushtet një ditë, që do të jetë ditë e largët, si ia ka nisur, dhe ndoshta asnjëri nga këto emra të opozitës nuk do të jenë më, ose mund të jenë diku tjetër dhe një opozitë e nesërme do të bëjë të njëjtën gjë, mos pagim taksash, bllokim të shtetit, antishtet…ku është patriotizmi?

A i dhemb kaq shumë opozitës së sotme për shqiptarët e Kosovës? Ia ndjen zemra keqësimin e financave të tyre përmes tarifës që do të paguajnë për të ardhur në vendin e tyre?

Rruga e Kombit, një domosdoshmëri historike, ka qenë udha e bashkimit të shqiptarëve, të cilët edhe sot e kësaj dite nuk ia din vlerën që ka. Të mësuar me dhuratën e gatshme, për të cilën të paktën të jenë mirënjohës shqiptarët e Kosovës, janë më tolerues se sa opozita, pasi, edhe ajo pjesë që kërkon të jetë bartëse e politikës në Shqipëri, përmes sharjeve dhe kanosjeve, nuk e kanë dashur Shqipërinë kurrë, as kur ishte shtet komunist e as sot, që është shtet i gjithfarshëm kapitalist. Për to, disa nga të cilët ishin edhe në protestë, nuk duhet të merakoset askush, pasi nuk e përfaqësojnë Kosovën. Ata janë pjesë e një tarife politike ultra serbe në Kosovë, të cilët në vendin e tyre po kthehen në një pakicë të papërfillshme, pasi nuk janë as të mençur.

Opozita e sotme, më së paku duhet të flasë për dashurinë e tyre ndaj Kosovës dhe shqiptarëve që janë pjesë e kombit. Historia e opozitës është në fakt histori e bjerrjes së Kosovës, përmes teorisë së nënshtrimit, copëtimit dhe kanosjes së saj.

Nëse ka mbetur që çdo shqiptar i Kosovës të dëshmojë atdhedashurinë e tij përmes 5 eurove, atëherë kjo do të ishte fyerja më e madhe që mund t’u bëhet atyre.

Opozita duke e nxitur këtë luftë mes dy anëve të kufirit, mes njërit pushtet dhe tjetrit, duke e barazuar mendësinë e tyre ndaj atdheut me vlerën e 5 eurove, nuk bën asgjë tjetër  veçse thur edhe një herë të njëjtën mendësi që ishte edhe në kohë të tjera.

Shqipëria ndodhet para dy evenimenteve historike: në planin e brendshëm – realizimi i reformës në drejtësi, si një domosdoshmëri e heqjes nga kudo e figurave të përçudnuara politike dhe e dhënies së drejtësisë të njëjtë për të gjitha; dhe në planin e jashtëm, integrimi i mëtejshëm në strukturat europiane.

As njëra e as tjetra nuk janë primare për opozitën. Të dyja së sëbashku e veç e veç, janë kambanat që bien për të keqen e saj.

Reforma në drejtësi është thirrja e fundit për të pastruar shtetin. Këtë e ndjejnë ata që më së shumti kanë pagjumësi nga reforma. Janë të shumtë dhe duke qenë të shumtë ndjejnë domosdoshmërinë e bashkimit për ta hedhur poshtë. Kërcënimi i hapur i Kryemadhit ndaj zonjës Arta Marku është i paprecedentë. Për herë të parë kryeprokurorja e Shqipërisë, megjithëse ka ardhur në atë post me bekimin e një departamenti jashtë vendit dhe besimin e parlamentit, kërcënohet haptas “bëj kujdes, nuk do të tolerojmë”.

Opozita shpalli gjendjen e saj të jashtëzakonshme. Ata do të jenë në gatishmëri 24 orë në 24 orë. Si në gjendje lufte. Kundër kujt?

Kundër shtetit të tyre.

Kundër njerëzve të këtij vendi.

Çadra 2, e cila do të ngrihet në përsëritje të çadrës së parë, do të jetë e njëjtë si më parë; njerëzit do të jenë të njëjtë: liderët , po ashtu, fjalët e njëjta, netëve në çadër do të flenë hallexhinjtë, liderët do të pinë verë dhe do të ndjekin emisionet në TV, ku do të nguten të jenë të pranishëm për të qenë më të besuar.

E pastaj?

Të jenë të bindur – megjithëse qeveria Rama 2 ka gabimet e saj, të ngutjes, koncesioneve të pasqaruara dhe herë pas here të njëanshme, ajo nuk do të bjerë.

Sepse nuk ka kush e hedhë.

Sepse njerëzit e thirrur për të përmbysur qeverinë, nuk janë të aftë të ngrenë një shtet të ri. Atë e kishin, por e përmbysën për të keqen e shqiptarëve.

Opozita nuk ka as hallin e tarifës së rrugës së Kombit, që tani do të ishte e taksuar nëse ata do të ishin në pushtet; as hallin e banorëve të zonave, sepse nuk janë kujtuar kurrë për jetën e tyre; as merakun e jetës së qytetarëve të tjerë që i kanë braktisur.

Ajo po bën thirrje që, duke u rebeluar dhe përmbysur qeverinë, të përmbysin shtetin dhe të shpëtojnë veten.

Nisja e një odiseje të re nën emrin e çadrës do të jetë njëkohësisht tragjike dhe komike. Do të jetë tragjike për ato që presin se mos kjo opozitë ka ndryshuar dhe, komike për ata që sapo të ndjejnë shijen e një pazari të ri politik, do të braktisin njëri tjetrin dhe do të sulen nga pushteti.

Rasti e një dite maji, kur opozita uli të mbathurat dhe hapi xhepat e kunetërve, edhe nëse nuk përsëritet në atë formë, do të gjejë një rrugë tjetër.

Jemi të detyruar të qeverisemi nga një qeveri e së majtës që nuk është e majtë.

 

April 5, 2018 09:38
Komento

22 Komente

 1. Dash April 5, 10:08

  ….bravo !!! E gjora Shqiperi , per mendimin tim tani duhet te ndihet dora e vertete e shtetit …Me gjithe gabimet qe mund te kete Rama ,keta te tjeret jane antishqiptare

  Reply to this comment
 2. populli para 90 April 5, 11:57

  I dashur Autor i ketij shkrimi, Ju lutem mos beni politike.
  Si ne cdo Vend te Botes Opozita ka te drejten e saj per te perfituar nga gabimet qe bene Qeveria por varet edhe shume sec ne cfar menyre.Ketu kemi Gabime mbas gabim eshte, psh.Nuk ka dite qe nuk kemi ngritje Taksa sh. Nuk ka dite qe jepen Premtime boshe.E theksoja qe ne fillim mos beni Politike Sot qeveris PS dhe jo PD dhe te lutem shum merru me PS mos hidh shkrime per te terhequr vemendjen e njerit apo tjetrit.kesaj i thone te grindesh perkrahesit e PD Me PS per te mbajtur ti barkun TEND me buke.

  Reply to this comment
 3. Claus April 5, 12:05

  „Jemi të detyruar të qeverisemi nga një qeveri e së majtës që nuk është e majtë” thote ne fund Bedriu!!!!!
  – Po kete them o Bedri dhe e them ne pothuaj ne cdo koment, por ku marrin vesh “Netet e Vjoses” dhe pleqte e USA qe dalin me 500 emra dhe editoreve tuaj, qe te premten i qanin hallin Kristines ne Korce dhe te shtunen, kur ju plasi ne Kalimash dolen me editorialin “Barbaret”!

  Ja sot u zbyth Edi Rama, por eshte teper vone. Ka akoma varfanjake qe dergjen burgjeve pa bere asgje, vetem se vetem protestuan ne menyren e tyre, ashtu sic u protestua dhe me 21 janar, dhe mire bene.
  Po sin a thua diku: Ca koncesione pa transparence, ca dhenie tenderash , ca keshtu dhe ca ashtu…!
  Nuk jane ca koncesione o Bedri, jane afera korruptive per llogari te oligarkeve te pangopur!!!!
  Ja dhe Donaldi I fisit te Lu-ve na paska marre nja 9 milione ne gjyshi Soros per ate fare Vettingu qe nuk dihet a ka filluar dhe kur do te mbaroje. Ne mendomim se Lu-ja ishte pershkatar, po na doli vete peshk si puna e atij Tahirit qe e vune per te kapur peshqit, por qe na doli dhe ai peshk, por akoma i lire, kur te tjeret vetem per nje proteste dergjen qelive.
  Ja si po merr forme tere ajo puzzle e krijuar nga ca ambasadore dhe ambasadoresha qe tanime dolen te korruptuar si vete qeveria Rama.
  E kam thene dhe me pare, qe tani me me ardhjen e Pompeit sekretar shteti ne USA do ti dalin petet lakrorit, por polifonia juaj e dale nga kordat vazhdonte dhe vazhdonte papushim.
  Tani Rama duhet te shpjegohet per shume gjera, por ce do qe dhe vete Luli i perket Sorosit, por dhe atij po i lekundet situate.
  Erdhi Fleckenstein shpejt dhe shpejt, por Lu-ja nuk po na del gjekundi. Ishte pare ne aeroport te Athines pa karvate dhe ne economy-class ne aeroplan.
  Te kesh mik Erdoganin sot eshte aventure Bedri dhe kete ti e di mire. Ndoshta ben mire t`ia kujtosh dhe atij shefit tend, Hashim.
  I bej te fala “Netit nga Vjena” dhe amerikaneve me 500 emra nga lagja Bronx e NY.

  Reply to this comment
  • Shiniku i PRIFTIT -- Shiniku i Shtetit April 5, 13:44

   E verteta Juaj Claus Dhemb .

   Neti eshte Besnik i Partise ,
   edhe se Partia socialiste ka 28 vjet qe ka
   Tradhetuar ” netin ” .

   Keta nuk jane ” Besnik ”
   Jane thjesht Tifosa .

   Kur i ze ngushte , pergjigjen ::

   Ky eshte sistemi .
   Ne jemi te majte bashke me Bedriun ,
   POR Vizionin e kemi te djathte
   dhe me reforma te ”’ domozdoshme ”’ Kapiatliste .

   Pika qe su bie , Atyre dhe neve ……..
   ……………………………………………………..
   hajt , te rroje partia dhe shoku Edvin , me saliun
   dhe Meten … haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   Reply to this comment
 4. Koba April 5, 13:10

  Ti mor Claus Je nje veremli i Parceles se Sali Kriminelit.Gjithmone ben analiza qe perdhos te majten ne pushtet ,po nuk thua asnje fjale per Zullumet e perbindshit te Vucidlit apo te Like Floririt ,qe kane shkaterruar Shqiperine ,qe kane grabitur Fonde Publike,pasuri publike dhe rjepur qytetaret dhe fshataret e Shqiperise dhe me parate e vjedhura kane ndertuar vila ,pallate ,Kane konto bankare OFF SHORE dhe ON SHORE.,qe kane ne Kurriz 21 Janarin,Gerdecin e shume ngjarje te tjera te pa zbardhura..

  Reply to this comment
  • Pensionist Proletar April 5, 13:50

   Po te shaje Saliun Clausi nuk eshte veremli ?
   Ke te drejte , Edi Rama 3.ooo evro ka akoma ne banke ?
   Ku e sheh Ti qe Edi eshte i majte ?
   Kur kerkonte te varte Komunistet ?
   Apo kur denonte fukarenjte qe kishin vjedhur korrentin ?
   EDI rama quhe ç’te duash , vetem i majte nuk eshte .

   Per saliun e dime qe eshte nje moster , prandaj e vetuam qe te vriste Kuçedren dhe jo te vrioste popullin me preteksin e te berit SHTET .

   Lexoje clausin me laps ne dore ,
   kafsho edhe buzet nga dhimbja , kjo eshte e verteta .

   Reply to this comment
   • Claus April 5, 14:16

    Kur kam shkruar une kunder Lulit, Berishes, Metes dhe Co. si duket “Koba” nuk ka patur PC, keshtu mund ta shpjegoj reagimin e tij, i nderuar “pensionist”.

    Nese nuk i besohet le te hape faqet e gazetes “Tema” gjate kohes kur PS-ja ishte ne opozite dhe te bindet.
    Nick-un nuk e kam ndryshuar asnjehere dhe per kete te jete i sigurt, nese i duket pune e madhe le te pyete ketu “Netin” dhe ate me nick-un “Cili je ti zoti Sorge, Claus” a ku ta di une.
    Pershendetje “pensionist”

    Reply to this comment
    • NGA QENI PAVLOVIT TE HIJENA JANULLES... April 5, 19:56

     se do vinte ajo kohe
     qe Clausi dikur qe mposhtete Skypion-in
     do zinte vendin e tij
     si QENI PAVLOVIT
     nuk e besoja…

     dikur i thonte Skypion-i rames sociopat tani doli dhe Claus-i…..

     Reply to this comment
     • Falcon April 6, 12:08

      Bukur!
      Ky Claus nuk duket si Clausi i parë, diametralisht krejt i kundert. Para ca kohesh, Clausi autentik shkrojti se dikush tjeter i kishte ‘vjedhur’ nofken.
      Komentet e tanishme nuk duken dhe aq bindëse si me pare.

   • Duan apo nuke duan mijte e kenetave dhe avoketerit e djallit,DREJTESIA do te BEHET. April 5, 18:50

    O pensionist,po mirmo Ti na thua kur ka thene rama-vici “ti varim komunistet”Une po te theme,se o ka qene nen efekrin e mungese se ilaceve te psykopatiske,pra aloperidolit,dhe nen efektin e drogave,ose i ka fryre i ati ne vesh per te bere rreklame e rradhes ne luften per pushtet qe kishin shpallur duke rreklamuar mijte e kenetave si me te miret e mundeshm? Caushesku dhe Gorbacovi nuke i lane rruge te mesme eterve te tyre,prandaj dhe rane kullutum brenda ne gopen e gelqeres bijte e eterve te diktatures komuniste dhe mostrat e tyre me nje mije e nje te zeza mbi supe dhe na dolin te bardhe si pullumba me dy kishtat lart per veten, dhe nje tjeter mbrapa per popullin,o pesionist biznesmen.
    Dhe koha e vertetoje ne dite e vite sot,se ramovici juaj nuke ka te ndalur ne pangopesi,grabitje e tjetersim te pasurise kombetare e prones private ne unison me berishavicet,nanovicet,metavicet,majkovicet,medijvicet,kriemadhevicet,e bashavicet me shoke e shokezotrinj, edhe sot e kesaje dite,aqe sa vetem nje ligje i mungon,te votoje prostituat qe mbajne si tellalle,apo sekretare ti shpalle gra te dyta.Mjaft eshte MJAFT.Koha e tyre tashme perendoje, ne moralin e mijve te kenetave dhe mizave te kalit,pra ketyre ujqerve e cakejve ne pozite e opozite i thencin eshte ti kerkojne falje popullit,ndryshe e djeshmja dhe e sotmja do t’u mbetet nje ender, dhe e nesermja e afert nga bange e DREJTESISE ne burgu e Recit ne nje fund te turpshem dhe pa kthim.Besoni e binduni dhe rrefehuni nje here te vetme ne jete qe Populli,USA,BE,LIGJI dhe ZOTI t’u meshirojne.

    Reply to this comment
 5. Qeha April 5, 14:46

  Clausi nuk eshte aspak i Saliut, por i fqiut tone te jugut..
  Sipas mesimeve te Janullaqit, ai del ne krah te Saliut sa here qe Saliu duket se po pergatit ndonje rremeuje ne Sqhqiperi

  Reply to this comment
 6. Duan apo nuke duan keta mije kenetash e avoketer te djallit,DREJTESIA do te BEHET.tik,tak,tik,tak,tik tak,tij,tak April 5, 15:32

  O Bedri ramavici I erdoganovicerve duhet me e pakta te jape dorheqje,se nuke jane pak paudhesite e tyre,duke e filluar nga te qenurit deputete, kriebashkjak,ministera dhe presidente e krieministra te lesh e lise,ku ne menyren me te paturpshe bashkejetuan e qeverrisen me pandeshkueshmerine,duke ricikluar vetem boten e krim-korrupsionit-mafjozo-imoralo politik ne krie te tre pushteteve,plus pushtetin lokal dhe ate pjese te buznesit e medjas qe si lavatrice vazhdojne te pastrojne leket e piset,keta nuke jane pak zullume o Bedri qe vertetojne se ramovici,berishavici,bashavici,medijvici e metavici me kriemadhevicen nuke jane gje tjeter verem se nje pjese e atije muti te jashteqitjes shqiptare te ndare ne copa.Pa harruar ato qe permendet Ju,pa harruar dhe ligjet korruptive qe jane ngritur ndaj pronareve te shpiave private,ku dhe per te nderruar dyer ,dritare,tjegulla,bide e Wc per te dhjere,apo izoluar e lyer shtepine brenda e jasht dhe vendosur tendera e mbyllur ballkone,na duhet qe pronaret e shtepive te bejne nje deklarate paraprake me dhjetra kerkesa aqe sa lageshtia,shiu dhe i ftohti do ti kishte semure apo korrupsioni i veshur me pushtet do ti kishte cveshur fare dhe perseri kerdesat e domosdoshme per te jetuar e gezuar si krijesa njerezore te atyre pronareve fatkeq nuke do ti kishin mundesi ti rrealizonin.Prandaj ky krieminister dje mizekali,sot i cmendur nga pangopesia per leke te piset dhe pushtet pa kufi me c’do forme e cmim bashke me sozite e tije ne krie te pseudoopozites sa nuke eshte vone ,duhen te largohen nga politikat e Tiranes zyrtare.Koha eshte qe drejtesia te vendose per keta krokodiler qe qajne vetem per te mashtruar e shqyer prene e rradhes,pra popullin e popujt.SOVRANI ne zgjedhjet e fundit parlamentare i nxorri te dhjere po “krenare”,kjo besoj se ju kujtohet.Mjaft me,me shit ujqer e mbaj kelyshet,koha e tyre dhe e atyreve qe i ushqejne perendoje.Duan apo nuke duan,keta mizaksli dje,dhe sot ujqer e cakej nga fuqia e pushteteve,DREJTESIA do te BEHET.Me e pakta per keto djaj me fytyre njeriu eshte,te besojne,binden dhe rrefehen nje here te vetme ne jete qe Populli, USA,BE e LIGJI dhe ZOTI ti meshirojne.

  Reply to this comment
 7. Niku April 5, 15:33

  Une nuk jam dakort me ty z. Bedri per konceptin I majte apo I djathte. Ketu ka nje mjegullnaje qe sa vjen e shtohet. Pa taksa ka qene vetem sistemi i xhaxhit, ku te gjitha te ardhurat shkonin ne shtet, dhe shteti pergjigjej per gjithcka, por njerezit ishin pothuajse te barabarte. Te vijme ne sistemin kapitalist qe ndahen ne te majte dhe te djathte. Te djathtet thone qe shteti te mare sa me pak taksa, ne menyre qe fitimet e tyre te jene sa me te medha, dhe shoqeria polarizohet me shume. Te majtet thone qe te kete sa me shume taksa ndaj atyre qe fitojne sepse keshtu do te kem para per gjera sociale dhe zvogloj diferencat ne shtresat e popullsise. Pra shkurt, te varferve u intereson qe taksat te jene sa me te larta, qe shteti te kete mundesi ti ndihmoje, ndersa te pasurve u intereson qe taksat te jene sa me te ulta qe te fitojne sa me shume. Pra ne rast se vendoset takse ne rruget e Shqiperise, kjo indirekt shkon tek te varferit ne drejtime te tjera dhe nuk eshte nje veprim I djathte, por eshte nje veprim I majte.

  Reply to this comment
  • Niku April 5, 20:23

   Nje shtese: vendet nordike jane shembulli per ceshtjen ne fjale. Suedezet thone se ne fillim iknin te varferit nga Suedia, ndersa tani ikin te pasurit. Arsyeja eshte se ata ndryshuan formen e taksimit. Vendet nordike jane me mireqenje te larte pikerisht sepse kane nje sistem taksimi nga me te lartat ne bote. Shkalla e varferise eshte ne perpjestim te zhdrejte me shkallen e taksimit, pra sa me te larta taksat, aq me e ulet eshte varferia e nje shoqerie.

   Reply to this comment
 8. Petroja April 5, 15:52

  Ne kete fotografi kane dale si karagjoze te vertete!
  Gjynah qei humbet e nuk i merr portokallia keta talente te humorit te trishte shqiptar!

  Reply to this comment
 9. Koba April 5, 16:15

  Ti Pensionist e paske lexuar Clausin me laps ne dore ,dhe jep deduksione te forta se e keqja e ketij vendi qenka Edi Rama.
  Z.bedri islami,nje nga gazetaret me te mire dhe me realiste qe kemi ka bere disa analiza.Ka analizuar dhe Edi Ramen ,ku i thote Dil dhe bej vetingun e vetevetes ,duke filluar nga Vila qe ke ndertuar ,kerkoja dhe bashkepuntoreve te tu dhe bjeru te ligjve qe kane perdhosur vatanin.
  Jam dakort qe Edi Rama nuk eshte i shenjte..Une dij nje gje .Nje nga bashkepuntoret e tij i shkruante nje SMS nje vartesi te perbashket :KUJDES MOS TA MARRI VESH AI I GJATI” per nje allishverish .Pra ne te gjithe llojet e institucioneve ne Shqiperi eshte bere nje Korrupsion marramendes.Per 27 vjet shume politikane ,gazetare ,etj. qe nuk kane patur as dy pale breke ,pernjehere na u bene milionere dhe disa miliardere.,duke shperdoruar fonde publike dhe pasuri e prona publike.Vetem me ato qe kane deklaruar ,prap se prap nuk i justifikojne dot.sikurse e pesoi dhe gjykatesi Fatos Lulo ,qe para tyre eshte nje milingone..Korrupsioni ne Shqiperi fillon me Sali Berishen dhe vazhdon me Like Floririn ,Mona Baxhellen ,Fatmir Trafikantin ,Ridvan Boden,Genc Rulin dhe me rradhe nje tabor i tere me Lamashe te gjithe ngjyrave.Pra besoj se nuk ka mbetur asnje nga Politika i pa perlyer..Te gjithe keto zagare jane sulur sot te mundohen per te destabilizuar Shqiperine ,per te bere te pamundur celjen e Negociatave dhe per sabotimin e Reformes per Drejtesi.Une shikoj nje gje qe ne keto Kushte Edi Rama po mundohet te jete ne sinkron me BE dhe SHBA ,dhe ka siguruar perkrahjen e tyre . .A eshte i perlyer? Vete Ai e ka pranuar te investigohet derisa mbeshtet Vetingun.Ketu qendron dhe ndryshimi ne mes tij dhe arradhes se legeneve Korruptive dhe antikombetare si Sali Gerdeci,Lul-Hajduti,Mona Baxhella,Like Floriri,fatmir Trafikanti dhe plot te tjere .Persa i perket A kam PC apo a kam patur PC ,po te them Z.Claus se jam nga te paret ne Shqiperi qe kam patur dhe jam i mire informuar.

  Reply to this comment
 10. Alban Dega April 6, 00:07

  RUSIA – NENA E FATKEQESIVE SHQIPTARE

  Dora e zeze e Beogradit dhe Moskes ne “luften civile” ne Shqiperi

  Nga Alban Dega, Nju Jork

  Eshte nje mal me krime te renda te ”Bandes se Gangstereve “ dhe “Mafias jashte kontrollit” te Sali Berishes, Lulezim Bashes, Bujar Nishanit, Edi Palokarit, Fatmir Mediut, Genc Rulit, Genc Pollos, Aldo Bumcit, Enkeled Alibeajt, Ilir Metes, Monika Kryemadhit, Petrit Vasilit e co.
  Te vetdijshem per bemat e krimet e tyre pa fund, kjo bande e Mafia eshte hedhur ne veprime e akte deri ne terror jo vetem psikologjik e verbal, por edhe thirrje te hapura per “revolucion”, per permbysje me dhune te qeverise , per “mosbindje civile” ( “mosbindje dytetare”) deri ne bllokim te rrugeve kryesore automobilistike dhe paralizim te mbare te jetes ekonomike, financiare, ushqimore, shendetesore, arsimore te shtetit.
  Zedhenesi me i zellshem i kesaj politike rrenuese eshte kreu i “Bandes se Gangstereve” e Il Capo dei Capi, kapoja e “Mafias krejt jashte kontrollit”, Sali Berisha dhe kamikazet e tij me antishqiptare, Lulezim Basha e Flamur Stanishici, Edi Palokari e Monika Kryemadhi, Petrit Vasili e co.
  Duke iu pergjigjur flake per flake dhe mjenehere ogurit te zi te Kremlinit, Sputnikut Putinist per “ fillimin e luftes civile ne Shqiperi”, “Banda e Gangstereve” te Sali Berishes me qahajajte e tij Lulezim Basha, Flamur Noka, Monika Kryemadhi… brenda 12 oreve pas kushtrimit te Putinit shpallen “ Mosbindjen Civile” te “Mafias qe ka dale krejt jashte kontrollit” ne saje te pandeshkueshmerise dhe paprekshemerise qe u ka siguruar Luigji i 14-te Sali Berisha.

  Flake per flake e njezeri ne rrugen e Putinit!

  Putini kukati “ filloi lufta civile ne Shqiperi”… Kukuvajkat e Moskes ne Tirane shpallen dhe neser fillojne “ mosbindjen civile” ne Shqiperi! Cfare bie ne sy ne qendrimin e medias shqiptare dhe gazetareve te mirenjohur tashme si “kazani”!? Te gjitha kanalet televizive dhe gazetat e “Kazanit” jane renditur perkrah sponsoreve, tutoreve dhe oligarkeve politike te tyre me Sali Berishen dhe Like Floririn ne krye.
  Kanale televizive, te akuzuara me video e fakte konkrete tek “ Pamfleti” i Gjergj Zefit , ‘Tema”, “Dita”, “Shqiptarja.com”, Vizion Plus, Bedri Islami, Viktor Malaj, Skender Minxhozi, Ardian Thano, Mero Baze…. dhe elita intelektuale e gazetarise shqiptare, …. per lidhje e sponosorizim nga Moska u bashkuan me padronet e tyre ne Tirane, Beograd e Moske. “Ora News”, me drejtore te pergjithshme nje “nuse” ruse te pronarit Ndroqi me Artur Zhejin eshte ne krye te listes.
  “News 24”. “Ballkan Web” e “Gazeta Shqiptare”e Mafias se Pogradecit dhe Gruevskit rus te Shkupit ….; Fatos Lubonja e Andi Bushati, Andi Bejtja e Armand Shkulaku, Cim Peka per te mos folur per RD-ne dhe “Integrimi” i “Levizjes Socialiste per Interes”, sic e quajti aq bukur sot deputeti Ulsi Manja ne “News 24” u mbajne ison. Top Chanal me drejtorin e saj Ben Bibilushin, qe kurre as nuk eci dhe as nuk ka per te ecur vete, ishin zedhenesit dhe instruktoret e Bandes se Gangstereve duke derdhur krejt mllefin e deshtimit te paralajmeruar Libra-s se Blushit.
  ” Klani” ishte as mish as peshk, por si gjithnje hileqar ne pritje te nderrimit te drejtimit te eres per tu kthyer ne origjine kur u be grusht rreth Sali Berishes e Lulezim Bashes kunder protestes se 21 janarit 2011, armeve kimike dhe kunder Reformes ne Drejtesi e Vetingut, pro Cadres ….
  Informim i njeanshem, dizinformim, fake news ala RIA, GRU, ala Sali Berisha, ala Vladimir Putin per nxitje trazirash e mosbindje civile eshte thelbi i ologarkeve mediatike ne sherbim te oligarkeve politike te Sali Berishes dhe Like Floririt, i cili eshte mjeshtri i uzurpimit e kontrollit te medias .

  Zemra e shtetit eshte prej ligji !

  Jo rastesisht zgjodha trazirat me te renda qytetare te shekullit te 20 –te ne nenen boterore te demokracise, te mikut dhe aleatit me te madh te shqiptareve dhe Shqiperise, me 29 prill 1992 .
  Pjesa e pare e kesaj analize nuk eshte krijim imi eshte thjesht perkthim i permbledhur nga Google bashke me fotot qe e shoqerojne.
  Vetem atehere kur u harxhuan te gjitha mjetet demorkatike te Bashkise se qytetit te Los Anxhelosit, kur nuk dhane rezultat nderhyrja e Gardes Kombetare te Guvernatorit te Kalifornise shtetit me te madh te Shteteve te Bashkuara te Amerikes, vetem pasi u bllokun autostradet kombetare dhe u rrezikua rendi , qetesia dhe jeta e shtetasve amerikane dhe bizneseve te tyre , Presidenti i Amerikes e njekohesisht miku i madh i shqiptareve te Kosoves dhe Shqiperise. Xhorxh H. Bush urdheroi ushtrine dhe agjencite ligjzbatuese federale te rivendosnin rendin,
  Brenda tri oreve kryeqyteti Boteror i Kinematografise, i Hollivudit dhe Oskareve ra ne qetesi. Ligji dhe fuqia e tij hyjnore mbrojti dhe rivendosi demorkacine e cenuar e te kercenuar me zjarr e me hekur. Shteti e ka zemren prej guri, kane thene romaket e lashte!
  Sot ai e ka zemren prej celiku special qe eshte ligji dhe drejtesia ndaj kujtdo qe e dhunon dhe shkel sadopak ate!

  Vigjilence … syceltesi !

  Askush nuk eshte as i pandeshkueshem dhe as i paprekshem prej tij. Aq me pak Sali Berisha dhe Banda e tij qe kane nje Himalaje me krime deri kunder njerezimit mbi kurrizin e tyre!
  Po te keni dyshime po i kujtoj kolegun e tij te aferave te pista te helikoptereve sakate qe u blene prej tij sa frengu pulen nga, Sarkozin dhe shtetin e tij, Francen qe coi ne gijotine shembelltyren e Sali Berishes, Luigjin e 14-te dhe “Ligji jam une” i tij !
  Sarkozi eshte ne burg sot per nje afer korruptive elektorale prej 70 milione eurosh qe i kishte dhuruar Muamar Kadafi i Libise, shume me e vogel se vetem Rapiscani 250 milionesh i Sali Berishes dhe Mafias se tij krejt jashte kontrollit “. Per te fshehur gjurmet e veta te pista, Sarkozi urdheroi ekzekutimin e tij barbar dhe te te birit ne kundershtim me kerkesen e amerikaneve per ta nxjerre para gjyqit.
  A nuk eshte vetem ky fakt nje kushtrim ndaj cdo shqiptari per vigjilence, per syceltesi per te qendruar larg bandes se gangstereve te Tiranes qe e rrenuan, shketerruan dhe zhbene shtetin shqiptar me shume se 13 here ne 13 vjet sundimi te tyre!
  Mos bini viktime e banditeve, gangstereve, mafiozeve politike e familjare te Tiranes!
  Mos beni mercenarin dhe zjarrvenesin e “revolucionit” Bolshevik te Sali Vladimir Stalinit dhe te Lulezim Vladimir Putinit e Mona Cizmes !
  Drejtesia ligji vonon por nuk harron !
  As nuk do te harroje kurre !
  Mos u beni mish per topin e kusareve dhe vrasesve seriale tuaj dhe te Shqiperise!

  Reply to this comment
 11. mirel April 6, 05:38

  Po ik o Bedri, u bete legena me zor
  Na cate trapin opozita Opozita
  Opoziten as e llogarit njeri fare.
  Pazaret jane midis popullit dhe Ramutit
  Ne ka borxhe populli, le tja fale Ramuti ashtu si ja fali 14 milioneshin Bashes, atehere bej dhe ti komente per paret e papaguara te dritave dhe ujit.
  Se late nam. Populli paska borxhe dhe vetem paguan rrugen 1,3 miliarde dhe prape ngelet borxh,
  Qeveria merr 1.3 miliarde dhe nuk investon as 10 % ne vit mirembajtje,,,na thuaj pjesa tjeter miliardi nuk e laka borxhin e Kukesit?
  Kujtoni se keni budallenj ketu apo cfare, kujt i ka borxh Kastratit? Apo Ahmetes?
  Pse e degjeneroni protesten si proteste midis Sales dhe Ramutit?
  Nuk eshte midis tyre. Eshte midis nesh qe paguajme dhe na ka shteti shume borxhe, ato qe ka marre nga taksat e meparshme te rruges dhe rrugen nuk e ka rregulluar.
  Na ka borxh 1.3 miliarde.
  te japi shteti llogari ku jane leket
  Perndryshe flaka ti veje ne Tirane..

  Reply to this comment
 12. Kris 1 April 6, 09:42

  Jemi te detyruar te qeverisemi nga nje qeveri e majte qe ne fakt nuk eshte e majte
  Ky eshte fati jone nuk duam kriminelet atehere te bashkejetojme nen hijen e palacove
  Faleminderit Bedri

  Reply to this comment
 13. Alban Dega April 6, 23:09

  MESONI ABC E DEMOKRACISE AMERIKANE MOR HAJDUTE ME CUZME E VRASES ME SHPIRT SHKAU …ME SALI TOPTANIN NE KRYE

  From: Alban Dega
  Date: April 5, 2018 at 1:44:51 AM EDT
  To: [email protected]

  MOS U BENI MISH PER TOPIN E KUSAREVE DHE VRASESVE TUAJ

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kronike e shkurter e trazirave te 29 prillit 1992 ne Los Anxhelos

  Me 3 mars 1991, e denuari i liruar nga burgu me falje te nje pjese te denimit nje afro-amerikan me emrin Rodney King u orvat ti iki policise duke ngare makinen me shpejtesi te madhe ne rruget e Los Anxhelosit. Ai ishte i dehur ose droguar dhe nuk iu bind urdherit te policise per te ndaluar, para se te dorezohej. Kater policet e revoltuar dhe rrezikuar e rrahin ate ate keqazi megjithese ishte i paarmatosur. Nje kalimtar i rastit e filmon per 89 sekonda skenen, e cila shfaqet ne televizionet e Los Anxhelosit dhe mbare SHBA-se. Pak ore mbrapa nisin protestat qe kthehen trazira te dhuneshme ne mbare Los Anxhelos. Protestuesit sulmojne dhe plackisin shume dyqane dhe ndertesa ne qendren e qytetit dhe u vene zjarrin qindra prej tyre,
  Me 29 prill 1992 juria prej 12 vetash vendos te liroje 4 oficeret nga te gjitha akuzat pervec nje akuze per sulm ndaj oficerit Powell. Ky vendim coi ne shperthimin masiv te protestave qe u kthyen ne trazirat qytetare me te renda ne hisotrine e SHBA-se per shekullin e 20-te. Reagimi i policise u vonua. Protestuesit rrahin dhjetra shofere. Nje shofer i bardhe kamioni nxirret me dhune nga kamioni dhe rrihet per vdekje nga tre afroamerikane. Zjarri dhe flaka perhapet gjithandej.
  Me kerkese te kryetarit te Bashkise se Los Anxhelosit , Guvernatori i Kalifornise Pete Wilson dergon Garden Kombetare dhe shpall shteterrethimin. Ne oret e hershme te mengjezit qindar zjarre mbuluan qytetin. Dhjetra qytetare u vrane. Qindra te tjere u plagosen nga banadat e hajduteve dhe krimineleve qe shfytezuan situaten per grabitje, plackitje, djegje, plagosje e vrasje, Pronaret koreane dhe aziatike te dyqaneve , biznesve dhe restoranteve ne lagjet afro-amerikane mbrojne bizneset e tyre, duke perdorur edhe armet ne vetmbrojtje te ligjshme. Dhuna e terrori kishte dale jashte kontrollit dhe vazhdoi edhe per 24 ore te tjera. U bllokua trafiku dhe autostradat kombetare perreth qytetit. Tashme ishin shkelur rede dhe rrezikohej stabiliteti i SHBA-se.
  Me 1 maj 1992 Presidenti amerikan Xhorxh H. Bush urdheron ushtrine dhe agjencite ligjzbatuese federale te nderhyjne. Brenda 3 oresh u rivendos rendi e qetesia, ne mbare qytetin duke lene mbrapa 60 te vrare, mbi 2 000 te plagosur, 7 000 te arrestuar dhe rreth 1 miliarde dollare demtime te pasurise qytetare e publike dhe 3 000 ndertesa ne tym e flake. Dy oficeret e policise denohen me 2.5 vjet burg per shkeljen e te drejtave kushtetuese te Rodney King dhe perdorim te tepruar force per shkak te ngjyres, sipas ligjit federa, ndersa dy te tjere u shpallen te pafajshem. Mbi 5 000 protestues te dhunshem, hajdute, vrases, shites drogash u denuan me afate burgimi prej 1 vit deri me vdekje sipas shkalles se krimit.

  Protesta e drejte dhe kalimi ne krim !

  Kam ndjekur drejteperserdrejti protesten ne disa televizione njekohesisht…80 per qind e protestuesve qene paqesore, qytetare, demokrate. Qene ata qe preken nga tarifa: banore te Kukesit, Tropojes, Hasit, Prizrenit, Gjakoves…. Nuk ishja mes tyre, por edhe une ishja me ta me zemer e shpirt se kerkesa e tyre.
  Protesta e Kalimashit kunder tarifave te rruges se kombit ishte proteste qytetare krejt e ligjshme dhe e drejte deri ne castin qe filloi guri dhe druri kunder policise.
  Perdorimi i dhunes fizike kunder policise dhe ruajtesve te rendit, demtimi i prones private dhe publike eshte shkelje e rende, dhunim i ligjit, shkurt krim.
  Deri kur filluan shufrat e hekurit dhe vareja, bidonat me benzine dhe rrenimi i prones private dhe publike ne piken e kontrollit te kalimit te makinave, protesta ishte e drejte, por rruga e gabuar si nga ata edhe nga qeveria Rama.
  Nuk po flas per kusaret e kamikazet e Sali Berishes qe vodhen mbi 500 milione jo 230 milione te saj nga ajo autostrade qe nuk eshte aspak autostrade por udhe 1 kalimeshe ne dhjetra kilometer te saj, per secilin prej te cileve jane paguar 22.666.666,66… dollare. Mos harroni se edhe interesi 12: 99 per qind ne vit i kredise tregtare te Boles se Berishes paguhet nga shqiptaret jo nga hajdutet me cizme te saj qe i nxoren perseri ne prite viktimat e tyre.

  Nje mesim per Edi Ramen e co… Jeni te majte !

  Edhe per rritjen 25 cent te tarifes se udhetimit me mjete transporti publik jo vetem ketu ne Nju Jork apo Beverly Hillsin e shtetit te Nju Jorkut, ku jetoj, behen takime dhe diskutime me qytetaret dhe pushtetin vendor. Jo vetem per tarifat por edhe per orarin e qarkullimit te tyre.
  Qeveria Rama dhe ministrat e tij ne vend qe te konsultohen me qytetaret konsultohen dhe marrin vendime vetem me oligarket. Nuk eshte gabim ! Eshte faj, qe duhet ndrequr nje minute e me pare. Vota e nje lypsari eshte e barabarte me voten e nje miliarderi Zoti Rama! Ne Shqiperi jane ndofta tre kater miliardere ne Leke por jane mbi 2 milione votues me halle e nevoja ne rritje per nje jete me te mire.
  E mos te harrosh as ti, as kryetari i Bashkise se Tiranes Erion Veliaj e aq me pak ministrat, deputetet e se majtes se eshte me shume ne nderin e tyre te shfaqen duke vizituar nje familje ne nevoje e pa strehe se te shfaqeni vend e vend neper ekrane ne familje “bejleresh” me sofra plot e 5 here ne dite duke mbjelle peme apo ushqyer nevojtaret!
  Jeni te majte ! Merita e detyra eshte te largoni nevojtaret nga supat e vraferise e jo tu mbushni pijatat me supa varferie. Kjo eshte detyra dhe misioni qe u ka besuar sovrani! Eshte shume me kollaj te parandalosh semundjen se te detyrohesh te perdorish ilace per diganozen e gabuar… Kushtojne me shume dhe kane efekte anesore! Meqe sovrani ta besoj timonin grahja ne rrugen e drejte e te shenjte e ne sherbim te tij.

  Kamikazet e Berishes dhe regjizoret e “luftes … mosbindjes civile”

  Me pak se 10 per qind qene kamikaze te Berishes, Bashes, Nokes, Kryemadhit… mercenare te “Bandes se Gangstereve “ dhe “Mafias krejt jashte kontrollit” te politikes atdheshitese e atdherrenuese kunder shqiptareve dhe Shqiperise, operative shqipfoles te UDB-es serbe dora e zeze e Beogradit e Moskes ne Kukes, Tropoje, Has e kryesisht ne Tirane.
  Hajdute me pervoje te gjate mbi 50 vjecare, vrases, plackites, zhvates, gjobaxhi… qe ishin regjizoret politike te dhunes qe nxisnin dhunen dhe qe organizuar sjelljen e shufrave te hekurit e varete, benzinen, zjarrin dhe hekurin e dhunes e terrorit sic kane vepruar ne keto 27 vjet. Te vetquajturit “ pishtare te demokracise” qe me demokraci kuptojne salikracine, kusarine dhe korrupsionin, pandeshkueshmerine dhe paprekshmerine, krimin e organizuar nuk ishin aspak ne vijen e pare te vareve e zjarrit , te tymit e flakeve ne Kalimash !
  Regjizoret me Flamur Noken dhe operative e UDB-es se Beogradit dhe RIA-s se Putinit ishin ne prapaskene. Hidhnin gurin duke fshehur duart e kokat ne Benza me Land Rovers me targa deputetesh e duke dhene udhezime e urdhera zjarri e varesh me I-phone X e Galaxi Note 9 … njemije dollaresh…
  Deshtuan synimet e tyre per te vrare e plagosur midis protestuesve qe zjarri i Kalimashit te perfshinte krejt Shqiperine!….
  Kishin harruar se Edi Rama mund te kete njemije e nje te meta por nuk eshte vrases serial si Sali Berisha e banda e tij qe i vrau shqiptaret e Shqiperine te pakten 13 here ne 13 vjet ! U dogj edhe skenari i Sputnikut te Putinit per fillimin e luftes civile ne Shqiperi qe filloi vetem ne titullin e lajmit te saj te rreme, Fake News

  Bema e zezona antishqiptare pa fund te nje kryebanditi

  Ishin keta qe i vune varete dhe zjarrin prones private dhe publike ne Kalimash, Ishte dora e zeze e zjarrvenesve politike dhe te Shqiperise jo sot por tash e 27 vjet me:
  1- “Kuoten Zero” qe rrenoi krejt industrine, bujqesine, arsimin – ekonomine
  shqiptare
  2- “Cekun e Bardhe qe vrau shpirtin e punes te shqiptareve
  3- Shkeljen e ambardos se naftes e armeve per terroristet e UDB-es , paramiliaret e bamditet e Milloshevicit dhe vampiret e Ruandes
  4- Mbytjen ne torura e zhdukjen e kufomes se atdhetarit Remzi Hoxha,
  5- Piramidat vrastare te 10 000 shqiptareve te 97-es dhe vjedhjen ose djegjen e kater 4 miliarde dollareve te shqiptareve
  6- Grushtin serbo- salisto- fashist te shtetit te 14 shtatorit 1998 ne kulmin e genocidit serb ne Kosove,
  7- Vjedhjen 500 milione euroshe te “autostrades se kusarise se kombit”,
  8- Hedhjen ne ere te 150 milione dollareve te Bankes Boterore ne Bregdetin e Jugut te Shqiperi nga shenderri i Sali Berishes, Jamarber Malltezi me korrupsionin e pangopesine e tij
  9- “Tokat e Helmatisura” te Porto Palermos te nipit te shefit te UDB-es serbe Stanishic Damir Fazlic, ne bashkepunim me Lulezim Bashen, Argita Berishen qe ia hoqi 100 milione dollare investime per bonusin e suksesit te garantuar
  nga i jati i saj kryeminister, Sali Berisha

  Nga fatkeqesite ne katrahura……

  10- CEZ-in 650 milionesh te Xenit te garantuarpo ashtu nga babai i tij kryeministri Sali Berisha dhe qeveria e tredhur prej tij ,
  11- Masakren e tmerrshme antishqiptare e antiamerikane te Gerdecit me 26 viktima, qindra te sakatuar dhe nje fshat te rrenuar deri nene themele
  12- ARMO-n e Taci- Oil qe i shkaktoi nje humbje prej 650 milione eurove te garantuara nga superfuqia ekonomike e Botes qeveria kineze te ofertes qe beri nje kompani kineze per privatizimin e saj
  13- Me Rapiscanin famekqe me nje humbje prej 250 milione dollaresh
  14- Me Interkoneksionin Kosove- Shqiperi, e financuar nga banka e fuqishme gjermane qe e sabotoi nipi i Beogradit ne bashkepunim me UDB-en serbe
  15- Me marreveshjen atdheshitese te Otrantos te Lulezim Berishes qe u kap ne flagrance nga atdhetari Myslim Pashai dhe Gjykata Kushtetuese e Shqiperise
  16- Me ekzekutimin pa vendim gjykate ligjore dhe ne shkelje flagrante te Kushtetues se Shqiperise qe ndalon denimin me vdekje te 4 protestuesve te pafajshem, plagosjen e dhjetera, rrembimin, torturimin e qindra te tjereve nga policia, FNSH-ja dhe “falangat e murrme” te Sali Berishes.
  17- Me dhjetera lejet abusive, te falsifikuara e korruptuara te hidocentraleve e rrenimit dhe vrasjes se Valbones, Vjoses e dhjetra perlave te natyres shqiptare Dora e zeze dhe e zgjatur e Beogradit dhe Moskes ne “luften civile” ne Shqiperi ne Veri e ne Jug te vendit… Ka edhe me !

  Dora e zeze e Beogradit dhe Moskes ne “luften civile” ne Shqiperi

  Eshte nje mal me krime te renda te ”Bandes se Gangstereve “ dhe “Mafias jashte kontrollit” te Sali Berishes, Lulezim Bashes, Bujar Nishanit, Edi Palokarit, Fatmir Mediut, Genc Rulit, Genc Pollos, Aldo Bumcit, Enkeled Alibeajt, Ilir Metes, Monika Kryemadhit, Petrit Vasilit e co.
  Te vetdijshem per bemat e krimet e tyre pa fund, kjo bande e Mafia eshte hedhur ne veprime e akte deri ne terror jo vetem psikologjik e verbal, por edhe thirrje te hapura per “revolucion”, per permbysje me dhune te qeverise , per “mosbindje civile” ( “mosbindje dytetare”) deri ne bllokim te rrugeve kryesore automobilistike dhe paralizim te mbare te jetes ekonomike, financiare, ushqimore, shendetesore, arsimore te shtetit.
  Zedhenesi me i zellshem i kesaj politike rrenuese eshte kreu i “Bandes se Gangstereve” e Il Capo dei Capi, kapoja e “Mafias krejt jashte kontrollit”, Sali Berisha dhe kamikazet e tij me antishqiptare, Lulezim Basha e Flamur Stanishici, Edi Palokari e Monika Kryemadhi, Petrit Vasili e co.
  Duke iu pergjigjur flake per flake dhe mjenehere ogurit te zi te Kremlinit, Sputnikut Putinist per “ fillimin e luftes civile ne Shqiperi”, “Banda e Gangstereve” te Sali Berishes me qahajajte e tij Lulezim Basha, Flamur Noka, Monika Kryemadhi… brenda 12 oreve pas kushtrimit te Putinit shpallen “ Mosbindjen Civile” te “Mafias qe ka dale krejt jashte kontrollit” ne saje te pandeshkueshmerise dhe paprekshemerise qe u ka siguruar Luigji i 14-te Sali Berisha.

  Flake per flake e njezeri ne rrugen e Putinit!

  Putini kukati “ filloi lufta civile ne Shqiperi”… Kukuvajkat e Moskes ne Tirane shpallen dhe neser fillojne “ mosbindjen civile” ne Shqiperi! Cfare bie ne sy ne qendrimin e medias shqiptare dhe gazetareve te mirenjohur tashme si “kazani”!? Te gjitha kanalet televizive dhe gazetat e “Kazanit” jane renditur perkrah sponsoreve, tutoreve dhe oligarkeve politike te tyre me Sali Berishen dhe Like Floririn ne krye.
  Kanale televizive, te akuzuara me video e fakte konkrete tek “ Pamfleti” i Gjergj Zefit , ‘Tema”, “Dita”, “Shqiptarja.com”, Vizion Plus, Bedri Islami, Viktor Malaj, Skender Minxhozi, Ardian Thano, Mero Baze…. dhe elita intelektuale e gazetarise shqiptare, …. per lidhje e sponosorizim nga Moska u bashkuan me padronet e tyre ne Tirane, Beograd e Moske. “Ora News”, me drejtore te pergjithshme nje “nuse” ruse te pronarit Ndroqi me Artur Zhejin eshte ne krye te listes.
  “News 24”. “Ballkan Web” e “Gazeta Shqiptare”e Mafias se Pogradecit dhe Gruevskit rus te Shkupit ….; Fatos Lubonja e Andi Bushati, Andi Bejtja e Armand Shkulaku, Cim Peka per te mos folur per RD-ne dhe “Integrimi” i “Levizjes Socialiste per Interes”, sic e quajti aq bukur sot deputeti Ulsi Manja ne “News 24” u mbajne ison. Top Chanal me drejtorin e saj Ben Bibilushin, qe kurre as nuk eci dhe as nuk ka per te ecur vete, ishin zedhenesit dhe instruktoret e Bandes se Gangstereve duke derdhur krejt mllefin e deshtimit te paralajmeruar Libra-s se Blushit.
  ” Klani” ishte as mish as peshk, por si gjithnje hileqar ne pritje te nderrimit te drejtimit te eres per tu kthyer ne origjine kur u be grusht rreth Sali Berishes e Lulezim Bashes kunder protestes se 21 janarit 2011, armeve kimike dhe kunder Reformes ne Drejtesi e Vetingut, pro Cadres ….
  Informim i njeanshem, dizinformim, fake news ala RIA, GRU, ala Sali Berisha, ala Vladimir Putin per nxitje trazirash e mosbindje civile eshte thelbi i ologarkeve mediatike ne sherbim te oligarkeve politike te Sali Berishes dhe Like Floririt, i cili eshte mjeshtri i uzurpimit e kontrollit te medias .

  Zemra e shtetit eshte prej ligji !

  Jo rastesisht zgjodha trazirat me te renda qytetare te shekullit te 20 –te ne nenen boterore te demokracise, te mikut dhe aleatit me te madh te shqiptareve dhe Shqiperise, me 29 prill 1992 .
  Pjesa e pare e kesaj analize nuk eshte krijim imi eshte thjesht perkthim i permbledhur nga Google bashke me fotot qe e shoqerojne.
  Vetem atehere kur u harxhuan te gjitha mjetet demorkatike te Bashkise se qytetit te Los Anxhelosit, kur nuk dhane rezultat nderhyrja e Gardes Kombetare te Guvernatorit te Kalifornise shtetit me te madh te Shteteve te Bashkuara te Amerikes, vetem pasi u bllokun autostradet kombetare dhe u rrezikua rendi , qetesia dhe jeta e shtetasve amerikane dhe bizneseve te tyre , Presidenti i Amerikes e njekohesisht miku i madh i shqiptareve te Kosoves dhe Shqiperise. Xhorxh H. Bush urdheroi ushtrine dhe agjencite ligjzbatuese federale te rivendosnin rendin,
  Brenda tri oreve kryeqyteti Boteror i Kinematografise, i Hollivudit dhe Oskareve ra ne qetesi. Ligji dhe fuqia e tij hyjnore mbrojti dhe rivendosi demorkacine e cenuar e te kercenuar me zjarr e me hekur. Shteti e ka zemren prej guri, kane thene romaket e lashte!
  Sot ai e ka zemren prej celiku special qe eshte ligji dhe drejtesia ndaj kujtdo qe e dhunon dhe shkel sadopak ate!

  Vigjilence … syceltesi !

  Askush nuk eshte as i pandeshkueshem dhe as i paprekshem prej tij. Aq me pak Sali Berisha dhe Banda e tij qe kane nje Himalaje me krime deri kunder njerezimit mbi kurrizin e tyre!
  Po te keni dyshime po i kujtoj kolegun e tij te aferave te pista te helikoptereve sakate qe u blene prej tij sa frengu pulen nga, Sarkozin dhe shtetin e tij, Francen qe coi ne gijotine shembelltyren e Sali Berishes, Luigjin e 14-te dhe “Ligji jam une” i tij !
  Sarkozi eshte ne burg sot per nje afer korruptive elektorale prej 70 milione eurosh qe i kishte dhuruar Muamar Kadafi i Libise, shume me e vogel se vetem Rapiscani 250 milionesh i Sali Berishes dhe Mafias se tij krejt jashte kontrollit “. Per te fshehur gjurmet e veta te pista, Sarkozi urdheroi ekzekutimin e tij barbar dhe te te birit ne kundershtim me kerkesen e amerikaneve per ta nxjerre para gjyqit.
  A nuk eshte vetem ky fakt nje kushtrim ndaj cdo shqiptari per vigjilence, per syceltesi per te qendruar larg bandes se gangstereve te Tiranes qe e rrenuan, shketerruan dhe zhbene shtetin shqiptar me shume se 13 here ne 13 vjet sundimi te tyre!
  Mos bini viktime e banditeve, gangstereve, mafiozeve politike e familjare te Tiranes!
  Mos beni mercenarin dhe zjarrvenesin e “revolucionit” Bolshevik te Sali Vladimir Stalinit dhe te Lulezim Vladimir Putinit e Mona Cizmes !
  Drejtesia ligji vonon por nuk harron !
  As nuk do te harroje kurre !
  Mos u beni mish per topin e kusareve dhe vrasesve seriale tuaj dhe te Shqiperise!

  FOTO NGA TRAZIRAT ME TE RENDA TE SHEKULLIT TE 20 NE LOS ANXHELOS ME 29 PRILL 1992

  https://www.google.com/search?q=photos+of+los+angeles+riots+1992&client=safari&channel=iphone_bm&prmd=ivn&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=J2KAXW1rpgJtVM%253A%252CTW2HD54hqnj_OM%252C_%253Bv2dLMYK7SBM__M%253A%252CMTOZ4Z498PXHGM%252C_%253B5yyoNTsXyke_SM%253A%252CTrI3cQo021KppM%252C_%253Bx-uva0JuUfh6FM%253A%252CyGF_-vYXwV-B0M%252C_%253BVPsXHpxOifhXUM%253A%252CMTOZ4Z498PXHGM%252C_%253BoOhdhJ6pONdaEM%253A%252CWXXgF5ywUmh2uM%252C_&usg=__SvZfWjDjcAWPJu80B03eSp4rZXo%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjWxPGqiqHaAhUBZN8KHcTOAMQQ7AkINw&biw=375&bih=626#imgrc=GltSdf4zlLcjqM:&isa=y

  Reply to this comment
 14. Alban Dega April 6, 23:11

  HALLALL GJIRI I NENES O BEDRI VATANI !

  Amin !

  Reply to this comment
 15. Ethem April 7, 16:08

  Te lumt Z.BEDRI ISLAMI.Ju dhe gazetaret e D I T E S,po i çirrni maskenn jo vetem opozites PD+LSI,por dhe ata qe i mbeshtesin ata…qe ne shkrim shkruajne kunder jush.Keta jane LEAQENESH te ndyre qe siç duket dikur kan ngrene nje luge supe te qelbur dhe po e vjell dhe do ta vjelle gjithe jeten,pasi me keto mend e bindje nuk ka per te ardhur ne poushtet ndonjehere.
  Populli i njeh mire se kush ka vjedhur e vrare ne keto vite te tranzicionit te veshtire.Kan vrare mbi 6000 vet qe nga 2 prilli 1991 ne shkoder e deri Sokol Olldashi.
  nuk harrohet kurre Gerdeci,21 Janari,Shitja e detit,230 ml Eurot e RR.Kombit qe ata pergjerohen sot se gjoja u dhemb bytha per Kuksianet e gjore qe po genjehen me mashtrimet e Lulit.Dhe nuk i kujtojnr ati LOBIMIN RUS per destabilizimin e vendit per te ardhur ne pushtet,qoft dhe me nje FOTO ME TRUMPIN.
  Eshte fatkeqsi e madhe kur populli djatht nuk po e kupton se LULI shtyhet nga SALIU ne aventura dhe se MONI shtyhet ne marrzi nga LIKE-FLORIRI.Por dhe disa demokrat ish-deputet,te cilet fajsojne Lulin qe nuk i futi LULI ne lista.Nuk e kuptojne se Luli nuk shkon dot as ne tualet pa lejen e Saliut.Dhe akoma çirren per te ardhur ne krye te PD perseri te SALIKRIMINELIT.Kjo do ishte marrzi per PD e jo
  vetem.
  PD do ishte jasht zgjedhjeve te qershorit nese nuk do futej ne kuvend e te votonte VETINGUN.Dhe ky ishte ultimatumi BE+SHBA.Dhe ky kercenim nderkombetar erdhi pasi PD shpalli luften ne KAVAJE ne zgjedhjet lokale.E me pas do te DIGJTE VENDIN.
  PD-istet torollak nuk e kuptojne akoma se vetem ne marveshjen RAMA-BASHA,Luli nuk i mori leje Saliut.Por dhe kete here deshtoj me turp,ndonse mori 7 MINISTRA +7 DREJTOR.Kjo tregon se arithmetika e Lulit 7×7=42 eshte e ‘SAKTE”.
  Me.Lulin apo Salin,Rama eshte i “DENUAR” te rrij ne pushtet deri sa te dali ne pesion.Dhe kjo me ngjan me FABULEN e dhelpres me rrushin qe nuk e hante dot.
  I kshilloj te majtet e mi mbi 90% qe kur te dali Saliu+Luli+Moni…ne TV,te nderrojne kanalin,ndryshe do te vrasin gjumin kot-se-jkoti.
  Rendesi ka qe ne prill do na jepet STATUSI,do apo nuk do opozita mjerane.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim