IKE

June 1, 2019 11:35

IKE

Nga Arkiva

Lagem,

jam Niagarë kur më prek dora jote

më ik një rënkimë që e kam prit me mote

 

Hapem,

epshi zbret ngadalë nga buzët e tua

e derdhet zjarr-dielli, ndez hënën mbi mua

 

Dridhem,

ti gishtat mbi lëkurë m’i rrëshket

e aty midis meje përmbytet një det

 

Nuk pyetet

ku puqen dielli e hana tok

A nuk jane një? A nuk jemi një?

Kur shikimi yt

Më bën më të bukurën në botë?

Ma zbukuron fytyrën me buzëqeshje

Në sytë e mi shkëlqen shpirti yt

Por zemra ime friket në heshtje

 

Ti ike,

për ndarje një gjerdan puthjesh ma fale

Tani çdo natë mbyll sytë dhe të zgjoj

në ëndërr

Shpirt,

a më ndjen

 

*****

Jetë Zhitia

Nga e njëjta autore mund të lexoni duke klikuar KËTUKËTU dhe KËTU

June 1, 2019 11:35