Mehmet Shehu, e vërteta e bunkerëve

June 13, 2016 10:43

Mehmet Shehu, e vërteta e bunkerëve

Maliq Sadushi, ish zv.ministri i Mbrojtjes nën Mehmet Shehun, edhe pas viteve 90-të ka qenë mjaft diskret në prononcimet për mediat, lidhur me periudhën e punës së tij me kryeministrin më jetëgjatë në historinë e vendit. Pas fundit të hidhur të Shehut, ai u degradua po nuk u burgos. Por me mikun e tij Eqerem Osmënaj, ish drejtor i Zbulimit të Ushtrisë, Sadushi që ndërroi jetë në vitin 2010, ka zhvilluar biseda të gjata lidhur me ngjarjet e diktaturës dhe mjaft momente të errëta të asaj periudhe. Këto shënime vijnë pikërisht si hedhje në letër e atyre bisedave dhe kujtimeve.

Në këtë pjesë të katërt dhe të fundit të kujtimeve të Maliq Sadushit, që po botojmë ekskluzivisht në ‘DITA’, përshkruhet njohja që Sadushi kishte me Mehmet Shehun si një nga udhëheqësit kryesorë të luftës antifashiste, si Kryeministër e mandej edhe si ministër i Mbrojtjes.

****

Nga Eqerem Osmënaj

(Vijon nga numri i kaluar)

 

Mehmet Shehu ka pasur një jetë tejet intensive, dallgë-dallgë, por ai shkëlqeu si një nga udhëheqësit kryesorë të këtij vendi. Fakti që ai ishte kryeministër për afër 28 vjet e bën të papërsëritshëm në historinë e shtetit shqiptar. Ai ishte njeriu më i besuar i Enverit dhe krahu i djathtë i tij. Çarja që ndodhi mids Enverit dhe Mehmetit ishte fatkeqësi jo vetëm për ata të dy, por për vetë shtetin… Po të tregoj se si e kam njohur Mehmetin që nga koha e luftës e deri sa dha shpirt në 18 dhjetor 1981.

Ja si ka rrjedhur jeta e tij:

 

Komandant i madh në luftë

Mehmet Shehu ishte një njeri mjaft i shkathët dhe me energji të pashtershme. Janë të njohura kontributet e tij si Komandant i Brigadës së Parë Sulmuese dhe betejat që ka zhvilluar. Unë nuk do flas për to, por po tregoj një episod nga Vlora ku kam qenë dëshmitar vetë.

Më kujtohet kur në fillim të dhjetorit të vitit 1942 u krijua një situatë tepër e tensionuar në disa krahina të Vlorës, në fshatrat e Grykës së Shushicës, fshatrat e Bregut, ato të Kudhësit, që nga Sevasteri deri në Gorisht e Mavrovë. Qeveria fashiste e Mustafa Merlikës e shpalli Vlorën zonë e trazirave dhe për të shuar rezistencën e fshatarësisë dërgoi forca milicësh “vullnetarë” që në të vërtetë ishin mercenarë të ardhur nga Dibra, nën komandën e Halil Alisë dhe  Selim Kaloshit me mbështetjen dhe me ndihmen e komandës fashiste italiane për të asgjësuar e shuar forcat partizane. Sulmi qe parashikuar të bëhej i befasishëm nga disa drejtime. Komanda e Qarkut me të zbuluar planin fashisto- kuisling mori masa për ta ndaluar këtë masakër. Hysni Kapua menjëherë njoftoi Mehmet Shehun në Mallakastër për t’u takuar e biseduar për situatën.

Mehmet Shehu sa mori njoftimin me grupin e tij të shoqërimit kaloi Lumin e Vjosës dhe merr kontakt me Hysni Kapon, Manush Myftiun, Ymer Veshin në Brataj ku diskutuan planin për përballimin e situatës. Mehmet Shehu së bashku me Hysni Kapon shtruan çështjen: “T’i bëhej thirrje Prefektit të Vlorës, fashistit Lele Koçi, të ndërhynte në komandën italiane dhe të Halil Alisë  dhe në marrëveshje me Qazim Koculin, komisar i jashtëzakonshëm i Qeverisë “Kruja”, që të organizohej një takim urgjent midis përfaqësuesve të Frontit Antifashist Nacionalçlirimtar dhe Halil Alisë me qëllim evitimin e luftës  mes shqiptarëve. Ky variant nuk u pranua. Me që ky variant nuk u pranua, u ra dakord me marrëveshje që të dy palët- një në emër të popullit të Vlorës dhe -tjetra në emër të mercenarëve të takoheshin në shtëpinë e një “shehu”.

Nga ana e popullit u caktua një Komision antifashist prej tre vetësh të përfaqësuar nga Vehbi Hoxha-kryetar, Et’hem Gjinushi e Osman Xhemali anëtarë. Krerët mercenarë në fillim nuk pranuan të takoheshin me këta “fëmijë” se nuk ua mbushin syrin, por të detyruar nga situata e rëndë pranuan takimin. Takimi zgjati 3 orë.

Halil Alia i zënë ngushtë nga kërkesat e delegacionit tonë, sepse Vehbi Hoxhës i “priste gjuha brisk”, dhe i mbështetur nga “gjaknxehti” Et’hem Gjinushi u largua disa herë gjatë bisedimeve për të biseduar me Mustafa Krujën. Halil Alia nuk pranoi tërheqjen. Komisioni ynë e paralajmëroi se ata do të ishin përgjegjës historikë për gjakderdhjen që do të shkaktohej.

Komisioni u kthye dhe i raportoi Mehmet Shehut dhe Hysni Kapos. Komiteti Qarkor menjëherë lëshoi thirrjen drejtuar popullit të Vlorës dhe njëkohësisht vuri në gatishmëri çetat partizane për të pritur me pushkë “mysafirët” nga Dibra. Mehmet Shehu shkoi në Mesaplik dhe atje bëri sqarimin e situatës, përcaktoi detyrat dhe përgjegjësinë e mercenarëve për pasojat, dhe lexoi thirrjen e Qarkorit drejtuar popullit të Vlorës. U vunë detyrat e veçanta për ruajtjen e rrugës automobilistike dhe bashkëveprimin midis çetave. U caktua sinjali për Kushtrim: “Pesë pushkë dhe një bombë”!

Më 31 dhjetor 1942 trupat fashiste filluan sulmin. Menjëherë u dha sinjali dhe forcat partizane ku bënin pjesë Çeta e Mallakastrës dhe ajo e Vlorës, si dhe populli i armatosur rrëmbyen armët dhe pas dy ditë luftimesh operacioni fashist dështoi. Mehmet Shehu dhe Hysni Kapua në krye të Çetës Plakë të Vlorës dhe Mallakastrës kanë kryer disa veprime luftarake të përbashkëta dhe ata ishin kurdoherë në ballë sulmit. Mehmet Shehu qëndrimin në ballë të luftës e kërkonte edhe në luftën moderne!

Mehmeti ishte kundër vëllavrasjes dhe pro vëllazërimit të shqiptarëve. Kulmi arriti në Poçem në korrik 1943 ku organizoi një mbledhje e cila u quajt “Besëlidhja e Poçemit”. Kjo besëlidhje u organizua pikërisht aty ku një shekull më parë Rrapo Hekali kishte organizuar një mbledhje historike po në Poçem.

Mehmeti e çoi luftën deri në fitore…

 

Si u ngjit Mehmeti deri në majat më të larta të pushtetit

Është fakt se pas lufte Mehmeti nuk ka qenë në majat e pushtetit dhe kjo e kishte një domethënie. Për kontributin e tij në luftë atij i takonte të ishte në majë të pushtetit të ri që ishte vendosur. Por ai mënjanohej me kujdes…

Në vitet e para të çlirimit, deri në fillim të vitit 1948 Mehmet Shehu bashkë me Nako Spirun, iu kundërvunë politikës jugosllave për çështjet ekonomike dhe të ushtrisë. Pra ishin kundër robërimit të Shqipërisë nga Jugosllavia. Në ato vitet e para ishte shumë e vështirë të dilje hapur kundër jugosllavëve, se Enveri nuk e lejonte një gjë të tillë dhe pas tij vinte Koçi Xoxe, sekretar organizativ i KQ të PKSH dhe ministër i Brendshëm. Të dy u dënuan, Mehmeti dhe Nakua, për antijugosllavizëm. Nakua vrau veten, 1ndërsa Mehmeti e përballoi dënimin me kurajo dhe njëkohësisht mori masa për t’u ruajtur sepse Koçi Xoxja dhe jugosllavët kishin menduar ta eleminonin fizikisht. Mehmeti u mbijetoi shumë rreziqeve. Fakt është se nga ajo situatë tepër e vështirë Mehmetin e shpëtoi Enveri. Vetë Enver Hoxha pa pyetur as Plenumin e as jugosllavët, e emëroi Mehmetin në fillim Ministër të Komunikacionit.

Me kthesën që bëri Partia pas dënimit të PK të Jugosllavisë nga Informbyroja, Mehmeti u ngarkua me detyrën e Ministrit të Brendshëm dhe kjo detyrë zgjati deri më 1954. Në të njëjtën kohë ai mbante dhe detyrën e zëvendëskryeministrit.

Mehmet Shehu siç cilësohej ishte Njeri i hekurt, njeri i mirë, burrë shteti, e shikonte të vërtetën në sy, i papërkulur,  i papërlyer, që nuk mund të korruptohej, e donte populli dhe populli i këndoi këngë që në gjallje…

 

Arkitekti i fortifikimit

Maliq Sadushi vlerësonte në mënyrë të veçantë kontributin e Mehmet Shehut si ushtarak dhe punën që ka bërë për modernizimin e ushtrisë shqiptare. Ai tregonte:

Nuk mundet të mohohet ajo punë titanike, plot sakrifica e popullit tonë po edhe e udhëheqjes së tij, ajo kohë kur të gjithë populli dhe udhëheqësit luftuan me vështirësitë e kohës, ngritën ekonominë në nivele të larta, futën vëndin në radhët e vendeve të përparuara, ndërtuan mbrojtjen e vendit e ushtrinë, garantuan paprekshmërinë e Shqipërisë.

Duhet pranuar në veçanti se hopi cilësor në zhvillim kanë qenë vitet 1950-1980, kur Kryeministër ishte Mehmet Shehu. Qeveria dhe personalisht Mehmet Shehu nën udhëheqjen e Enver Hoxhës në të gjitha kohët, realizoi me plot vendosmëri të gjitha detyrat e mbrojtjes. Një nga fushat ku është shtrirë jo pak propaganda e partive politike pas vitit 1990 ka qenë lufta kundër të kaluarës, kundër “gogolit” komunist, ku bëhet fjalë për çështjen e mbrojtjes, ushtrisë,  boreve të popullit të armatosur, bunkereve, pikave të hapjes, ushtrisë së madhe, e të tjera.

Është një fakt i pamohueshëm: Mehmet Shehu ishte Arkitekt i fortifikimit dhe bunkerizimit të vendit!

Bashkë me Veli Dedin, që ishte shef i xhenios së ushtrisë hartoi planin se si do të mbroheshim, sidomos nga një sulm grek… Sot kur njerëzit udhëtojnë nëpër Shqipëri dhe kudo u zë syri bunkerë betonarme, në kodra dhe fusha, në fshatra dhe qytete, thonë: “Sa budallenj kanë qënë ushtarakët dhe qeveria e Mehmet Shehut! Pse i kanë bërë tërë këto harxhime, kanë shëmtuar edhe vëndin”. Po të shohin edhe tunelet gjigande të vëndkomandave, depove të teknikës luftarake, madje edhe flota detare ka qënë e vendosur në tunele ku deti futet në male, apo avionët të tërë në tunele, kudo edhe sot në qytete gjen strehime nëntokësore për popullsinë!

Mirëpo, për të kuptuar domethënien e tyre duhet të vendosemi në atë kohë, në kushtet e rrethimit dhe izolimit që ndodhej vendi. Në fund të fundit, fortifikata të tilla kanë edhe vendet e tjera kapitaliste dhe askush nuk ua merr për budallallëk.

Unë kam punuar disa vjet si zëvendësministër i Mbrojtjes, kur Mehmeti u bë ministër pas goditjes së gjeneralëve. Më duhet të them me bindjen time të plotë, me ndjenjat e një ushtaraku atdhetar shqiptar se Mehmet Shehu, mbetet fortifikatori më i madh i të gjitha kohrave në Shqipëri, ai ishte ideatori i fortifikimeve… Dëshmitar i punës krijuese plot pasion të kreut të qeverisë dhe njëkohesisht, ministër i mbrojtjes, janë: Veli Llakaj, Nazar Berberi, Llambi Gegprifti, Sulejman Domi, Kiço Mustaqi, Qamil Poda, Myfit Bardhi, Xhenet Mujaj, Simon Ballabani, Neim Muho, Novruz Dervishi, Sotir Budina, Ramiz Feçorri edhe xhenierët e talentuar Mendu Backa, Alfred Moisiu, Josif Zegali.

Mehmet Shehu dinte me hollësi çdo detyrë operativo-luftarake të ushtrisë, gëzonte simpati shumë të madhe te kuadrot e ushtrisë… Veçanërisht Petrit Dumja e kishte Mehmetin si një idhull të tij dhe ishte i mbushur me plot besim e respekt për të.

Mehmet Shehu deklaronte: “Shteti është i fortë e i qëndrueshëm, vetëm atëhere kur të ketë një ushtri të fortë, të përgatitur mirë, në gatishmëri të lartë, e garante të sigurtë për ruajtjen e pushtetit dhe shtetit”.

Struktura e ushtrisë pësoi rritje të ndjeshme sasiore me një efektiv prej 400.000 forcash të organizuara në 9 korpuse 3 regjimente aviacioni, flota luftarako-detare me 4 regjimente anijesh mbrojtëse ujore, brigada e nëndetëseve, forcat e mbrojtjes kundërajrore dhe dhjetëra regjimente të  tjerë të kalibrave të ndryshëm. Gjithë rinia shkollore dhe universitare ishin forcat rezerve të ushtrisë.

Si ushtarak dhe bashkëkohës më takon të them,se tërë atë punë kolosale që është bërë në ushtrinë tonë është vepër e aftësive të jashtëzakonshme të një strategu ushtarak siç ka qënë Mehmet Shehu.

 

Çfarë ndodhi pas vdekjes së Mehmetit?

Pas vdekjes se Mehmetit, kandidat  i vetëm për të marrë pushtetin ishte Ramiz Alia. Dhe kështu ndodhi. Pas vdekjes së Enver Hoxhës erdhi në pushtet Ramiz Alia. Mirëpo në atë kohë, pra në vitet ’80 në përjetuam një tatëpjetë të pandalshme për shumë arsye. Ja, po radhis disa prej tyre:

Në radhë të parë kemi keqësimin e gjëndjes ekonomike në Shqipëri. Kjo ndodhi se politika që po ndiqte PPSH në atë kohë mund të përmblidhej në këto fjalë: Ajo as shihte e as digjonte! Ndërsa në të njëjtën kohë, vetë udhëheqja nuk ishte në gjendje për të udhëhequr sepse situata i doli jashtë kontrollit gjë që çoi në anarki. Me  sa duket zhvillimi duke u mbështetur kryesisht ne forcat e veta nuk dha rezultate të duhura dhe ju dha prioritet politikës mbi ekonominë!

Në këto kushte e rrethana Ramiz Alia deklaroi në një mbledhje të Byrosë Politike: “Sistemi socialist ka kapitulluar përballë atij kapitalist, ndaj jemi të detyruar të ndryshojmë strategji. Kjo strategji do të synojë në dy drejtime: 1) Në respektimin e të drejtave të njeriut. 2) Në krijimin e pluralizmit demokratik”.

Ky qëndrim i pasardhësit të Enver Hoxhës është thuajse i njëjtë me atë programin politik që kishte hartuar Mehmet Shehu qysh në vitin 1942 dhe që iu quajt pas vdekjes si akt antikomunist dhe tradhtar…

Pas vitit 1990 ne që hiqeshim aq antikapitalistë dhe prokomunistë po shfaqemi tani në të kundërtën tonë!…

 

A duhet rivlerësuar Mehmet Shehu?

Padyshim. Atij për shumë vite iu numëruan vetëm gabimet, por iu mohuan kategorikisht meritat si të luftës ashtu dhe të punës për ndërtimin dhe fuqizimin e shtetit. Por ai ka një vend nderi në panteonin e historisë së Shqipërisë moderne.

Sot thonë e ç’nuk thonë! Kur duan të luftojnë Enverin dhe Partinë e Punës, vlerësojnë si nën zë Mehmet Shehun, kur duan të mallkojnë socializmin, pushtetin popullor, diktaturën dhe “krimet” në luftë e pas lufte, mallkojnë Mehmet Shehun, Kadri Hazbiun e të tjerë.

Politika shqiptare pas vitit 1990 i trëmbet vlerësimit të Mehmet Shehut. Ata nuk e pranojnë antifashizmin e tij si luftëtar i brigadave internacionaliste në Spanjë, nuk e pranojnë antifashizmin e tij si luftëtar i Luftës së Dytë Botërore, ata mohojnë tërë përpjekjet e Mehmet Shehut për pastrimin e maleve nga bandat e diversioniste në 1948-1953, ata mohojnë hidrocentralet, shkollat, pallatet e kulturës, stadiumet… Por çuditërisht i duan diplomat, titujt shkencorë, gradat që kanë patur nën qeverisjen e Kryeministrit Mehmet Shehut!

***

Ja edhe në këtë bisedë duke folur për të kaluarën ne kujtojmë Mehmet Shehun e “tmerrshëm”-si Kryeministër dhe ushtarak që u rrethua me shumë respekt e dashuri në tërë kohës sa ishte gjallë! Ai ishte i egër se kërkonte llogari sepse ja kërkonte detyra. Në punën e ushtarakut kërkonte korrektësi, kërkesë të lartë, urrente dhe dënonte gënjeshtrën, frikën dhe prirjen për t’ua lënë fajin të tjerëve! Ai theksonte se: Kush nuk i trembet përgjegjësisë sot në kohë paqeje, edhe nesër në kohë lufte do të dijë si të veprojë!

Këto i kam vënë re unë që kam punuar me Mehmet Shehun…

Fund

June 13, 2016 10:43
Komento

31 Komente

 1. anticensurë 25642654 June 13, 12:18

  “Çfarë ndodhi pas vdekjes së Mehmetit?”…”Pas vdekjes se Mehmetit, kandidat i vetëm për të marrë pushtetin ishte Ramiz Alia. Dhe kështu ndodhi. Pas vdekjes së Enver Hoxhës erdhi në pushtet Ramiz Alia. Mirëpo në atë kohë, pra në vitet ’80 në përjetuam një tatëpjetë të pandalshme për shumë arsye. Ja, po radhis disa prej tyre:”
  këtu ja ke futur pak si shkurt por nuk ka shumë rëndësi!!ti ke thënë ato që ke dëgjuar dhe di!!
  sa për-“A duhet rivlerësuar Mehmet Shehu?”është një pyetje me vënd!!
  gjithkush duhet vlersuar dhe rivlersuar në bazë të fakteve që janë ose që dalin me kalimin e kohës dhe të kohës në të cilën jetohet!
  e njëjta gjë për mehmetin!
  GJITHKUJT TI JEPET HAKU!
  PËR TË MIRAT DHE TË KËQIJAT!
  TI NJIHEN MERITAT,GABIMET DHE FAJET!!
  po u bë një gjë e tillë!?atëherë do të thotë vlersim ose rivlersim!!
  deri më sot ne kemi gjykimin gjysmak!gjykimin normal shqiptar!!për këdo dhe për çdo gjë!!
  o hero,o tradhëtar!!
  që të kompletosh një mendim shqiptar duhet të paktën të kesh mendimet e dy palëve kundërshtare dhe më pas ti pjestosh me një farë koeficienti e në fund ke një vlersim të përafërt!!
  jemi akoma në kohën e hyjnizmimit o djallëzimit!nuk kemi aritur të ngjitemi në kohën e njeriut!e atij njeriu që ka brënda tij mënçurinë dhe budallallëkun,të mirën dhe të keqen,naivitetin dhe djallëzinë!!

  Reply to this comment
  • marion June 13, 23:52

   Nuk jane keto mbrockullat qe derdellit ky kapterri Osmanaj te vertetat e FORTIFIKIMIT te vendit,por MASHTRIMI!
   Ky dallkauk,jo vetem nuk merr vesh nga fortifikimi,por mbi te gjitha ky nuk eshte ne gjendje te analizoje PASOJAT KATASTROFALE qe ky FORTIFIKIM i solli ekonomise se vendit!
   E kam thene gjithmone se shkencerisht FORTIFIKIMI I MBROJTJES SE VENDIT KA QENE NJE ARRITJE E PA PARE E SHKENCES USHTARAKE SHQIPTARE,por ai u be ne kurriz te BUKES SE GOJES SE FEMIJVE TANE!
   M.Shehu duke patur edhe GURIN edhe ARREN,pra duke qene edhe kryeminister edhe minister mbrojtjeje,e transferoi shumicen e buxhetit te shtetit per FORTIFIKIMIN gjoja ne zbatim te porosive te Enver Hoxhes se MBROJTJA E ATDHEUT ISHTE DETYRE MBI DETYRAT!
   Por ne mbrojtje hynte edhe ekonomia,jeta e popullit,strehimi,ushqimi,hapja e vendeve te reja te punes etj!
   Duke shpenzuar MILIARDA per fortifikimin,M.Shehu e la popullin te varfer,pra ai ishte IDEATORI I TALLONIT TE FAMSHEM!
   Kjo eshte e verteta e fortifikimit e jo mperrallat servile e agjenturore te ketij derdimenit Osmanaj!
   Pa le na paska qene edhe zv.minister i mbrojtjes ky KOQJA qe nuk i kemi degjuar emrin!

   Reply to this comment
   • anticensurë 25642654 June 14, 12:24

    marion nuk vura në diskutim asnjë nga ato që thotë artikullshkruesi!!mora si shëmbull një fjali të vetme të tij!!
    vlersim a rivlersim!!
    nuk më intereson të diskutoj në ka pasur a ska pasur të drejtë të bëjë fortifikimin,ti ke menidmin tënd,si dhe shumë të tjerë,duke diskutuar atë që që është pro dhe kundër kemi një vlersim më të saktë!!
    ky është qëllimi im!ky është piksynimi tim!!
    “Por ne mbrojtje hynte edhe ekonomia,jeta e popullit,strehimi,ushqimi,hapja e vendeve te reja te punes etj!”këtu ke të drejtë,por besoj se dhe vetë e di se paratë e dhëna për mbrojtjen(luftën)janë para të hedhura në erë!!ti vetë e di se ato para nuk mund të quhen invesitm,por thjesht harxhim!!ato quhen investim vetëm në rast se shpërthen lufta!?apo jo?
    kështu që çdo vënd i botës ja heq popullit të tij nga “goja”!kuptohet gjithnjë për një qëllim!!o të sulmojë o të mbrohet!!dhe zvicra që se ka parë luftën që nga koha e napoplionit,prap harxhon një hale me miliarda për mbrojtjen!!ato miliarda zvicerianët do të dinin ti përdornin fare mirë për të rritur mirqënjen e tyre pa diskutim!!

    Reply to this comment
 2. A.GRAMSH June 13, 13:20

  ‘Q..Rini,Q.. po Bota (S)’eshte e jote’!
  Rilindja e shtetit fillohet:
  -Nga heqja urgjent e bustit te ZOgollit nga kryeqyteti i shqipetareve si simbol i tradhetise hajduterise obskurantizmit e antishqipetarizmit!
  -Nga heqja urgjent e tere antishqipetareve tradhetareve agjenteve e kkrimineleve perfaqesuar nga ‘HAJDARI nga vorrezat e deshmoreve te kombit!

  P.S Ç’fardo veprimi tjeter midis ‘ambasadoresh’ injorante e antishqipetare me kujslinge salisjane metiste e socialSSaliste gjasme per reforma jane sa antishqipetare e ne sherbim te agjenturave kunder popullit shqipetar!

  Reply to this comment
  • Xhan-shan June 13, 15:56

   Te hiqet busti i Ahmet Zogut??? Ti qenke i verbuar prej marazit se nuk ka ndonje bust per gjakatarin Mehmet Shehu, qe ka vrare me doren e vet te pafajshem… te lidhur

   Nuk mund ta vleresosh Ahmet Zogun, o i verbuar prej glorifikuesve te diktatures. Hiq betonin nga trute!

   Reply to this comment
  • feniks June 14, 17:33

   Regjizoret nderkombetare,padrone te ketyre shkrimeve ,qe pranojne hapur se M.Shehu po trajtohet ndryshe nga Enver Hoxha duke botuar shkrime pa fund me mburrje te sofistikuara nen emrat e ca sharlataneve idiote si ky Osmanaj apo dikur ai dallkauku Qani Duraj,jane plotesisht te mjaftueshme per te na bindur se M.Shehu ka qene nje AGJENT I CIA-s,ne mos edhe POLIAGJENT!
   Ndryshe cfare kuptimi apo interesi do te kishin autoret e nxitjes se ketyre zhgarravinave,per te nxjerre ne pah cilesite e medha ushtarake,politike,ekonomike,ndertuese etj te ish kryeministrit me jete gjate shqiptar,krahu i djathte i Enver Hoxhes DIKTATOR??
   Keta qe ULURIJNE vetem sa del fotografia e Enver Hoxhes,per M.Shehun,qe i festohet edhe ditelindja me ceremoni pompoze,pa llogaritur shkrimet pa fund,si nuk thone asnje fjale kunder tij ashtu sic bejne per Enver Hoxhen???
   Dhe te gjitha keto behen ne nje kohe qe Sali Berisha ka bere krime PA FUND ne keto 26 vjet,aq sa nuk kane bere te gjithe pushtuesit bashke!
   Po behet e gjithe kjo zallamahi per reformen ne drejtesi,por askush nga perendimoret nuk tha se kete situate e solli Sali Berisha duke caktuar ne drejtesi USHTARET e tij besnike,anti shtet,por vazhdojne t’i lepijne akoma bythen,duke u lutur te votoje FUNDIN E TIJ NE QELI???
   Si mund te jete dakort per te BURGOSUR veten nje kriminel si Berisha??
   Zgjidhja e kesaj NYJE gordiane eshte vetem nje perseritje e SKENARIT ME SHPORRJEN E GEDAFIT apo Sadam Huseinin!
   Sali Berisha duhet te denohet me VARJE NE LITAR ne mes te Tiranes ose me PRERJE KOKE si Gedafin!
   Ligjeve te vendosura per heqjen e denimit me vdekje ne rastin e ketij KRIMINELI,duhet anashkaluar!
   POPULLI SHQIPTAR do ta pershendese nje FUND TE TILLE PER KETE BANDIT antishqiptar qe i nxiu jeten popullit te vet per 26 vjet!

   Reply to this comment
  • Loko-Loko June 14, 18:03

   Nuk ka nevoje te diskutohet kaq shume ne se ishte apo jo M.Shehu POLIAGJENT!
   RRENIMIN E EKONOMISE DHE SHTETIT SOCIALIST e pergatiti ,udhehoqi dhe e REALIZOI vete ……M.Shehu!
   Dhe si strateg ushtarak,ndryshe sa propagandonte ne ARTIN USHTARAK TE LUFTES POPULLORE,e GODITI SHTETIN SHQIPTAR M’U NE ZEMER:
   -BUXHETIN E SHTETIT E VURI NE SHERBIM TE FORTIFIKIMIT KOLOSAL,TEJ MUNDESIVE REALE TE TIJ,aq sa e detyroi ekonomine te rrenohej,prodhimi te binte,populli te varferohej deri sa u vu edhe …..TALLONI kriminal,qe ishte me i keq se TRISKAT E USHQIMIT ne kohen e zise se bukes ne fillim te viteve 50-te pas CLIRIMIT!
   Vetem nje QENDER ZJARRI(bunker i vogel si i quan populli me dy frengji) kushtonte 150 mije leke te vjetra,aq sa per te ndertuar 2 vila me nga 2 dhoma e nje kuzhine!
   Shumica e materialeve te fortifikimit vidhej,shperdorohej,gjoja duke u hedhur rrugeve te fshatrave,duke u caktuar kooperativave te ndertonin qendra zjarri,por vidheshin si hekuri,cimentua,zhavorri etj!
   Aq e organizuar ka qene ky KRIM I PASHEMBULL ANTI SHQIPTAR,sa edhe kur u raportoje oficereve te SIGURIMIT te ushtrise se po vidhet material i madh i fortifikimit,ata HESHTNIN sikur behej fjale per nje kokerr domate!
   Pra edhe ata e kishin marre orientimin nga lart se si duhej vepruar!
   Ne repartin tone me 120 ushtare,donim te ndertonim nje wc per repartin,se ishte me teneqe,nuk na linte njeri se quhej “jashte destinacionit”,ndersa per vjedhjet masive me miliona e miliona leke,NUK FLISTE NJERI!
   Parulla “CDO GJE PER MBROJTJEN e maskonte me se miri kete KRIM MAKABER te ideuar e realizuar nga M.Shehu,aq sa degjeneroi situata aty ku e dime te gjithe!
   Ramiz Alise nuk i kishte mbetur gje tjeter per te bere vetem se t’i vinte KAPAKUN E ARKIVOLIT SHTETIT SOCIALIST!
   KY ESHTE M.SHEHU I VERTETE e jo ai qe doni ta mbuloni ju!
   Ne Shqiperine SOCIALISTE nuk ndeshtoi sistemi,sic duan ta paraqesin ideologet e kapitalit,por TRADHETIA!
   Dhe ishin te paket ata qe Enver Hoxha coi ne LITAR APO BURGJE per tradheti ndaj atdheut!
   Dhe kjo duket hapur keto 26 vjet qe sundomtaret e Shqiperise i kane HEQUR tulle p[as tulle NGREHINES SE SHKATERRUAR TE SHTETI SHQIPTAR,aq sa shqiptaret po ikin edhe sot e kesaj dite neper bote per buken e gojes!
   I varfer quhej shteti shqiptar ne ate kohe,por ishte i zoti te ndertonte ne cdo 5 vjecar me dhjetra uzina,fabrika,kombinate,miniera,qindra km rruge e hekurudha,mal;et e fushat e mbjella,vaditura, FUSHAT TE GJITHA TE DRENAZHUARA,tokat trajtoheshin shkencerisht nga nje INSTITUT I TOKAVE,qe bente te mundur garantimin e sasise dhe cilesise se prodhimit te mbjelle!
   Kishim nje shtet me nje USHTRI MODERNE,aq xsa nuk guxoi kush te na sulmonte,packa se tani ARMIQTE ETIJ mund te prallisin lloj lloj mbrockulla!
   Shembulli me i gjalle sot eshte KOREA E VERIUT,qe NUK GUXON KUSH TA SULMOJE USHTARAKISHT!
   Te tjerat jane pallavra idiote!
   LAVDI HEROIT TE KOMBIT SHQIPTAR ENVER HOXHA!
   POSHTE TRADHETARET!

   Reply to this comment
  • ELIOT May 21, 08:33

   Or katnar nga gramshi ;;;;; te hiqet busti i zogut dhe te vehet ancora busti i enverit ;;; QE VRAU ME MIJERA SHQIPTARE TE PAFAJSHEM QE INTERNOI ME MIJERA SHQIPTARE TE PAFAJSHEM … VETEM E VETEM SE JA THONIN TE VERTETEN NE SY … KETE GJE DESHIRONI JU COBANI I VLORES …. TYCI I DEMOKRACISE ..DHIJA E DITURISE …. KRAHASO KRIMET E ENVERIT ME ATO TE ZOGUT PASTAJ SHKRUJA …. MERR NE KALKYLATRISE SE DO TI KESH KEQ TE GJESH DIFRENCEN E MADHE ………SA PER KETE … TRIMIN E MEHMETIT …QE NA I BEN TE MADH……E DIME SA I MADH ISHTE MEHMETI … DHE SA TRIM …PO TA DONTE POPULLIN PO TE ISHTE I ZGJUAR MEHMETI ….. DHE VRISTE DIKTATORIN ENVER… DHE VENDOSTE DEMOKRACINE … LIBERTENE ..POR NE RAST TE KESAJ MEHMETI KADRIU JA THITHNIN PSIKOPATIT .. HITLER .. DHE KUR NJE LAB QE ISHTE ZEVENDES MINISTER KUR AI I SHKRUAJTI SE POPULLI PO VUANTE SEPSE DUHEJ TE NDEROHEJ POLITIKA DUHEJ TE BENIN DICKA PER VARFERIN … .. QE NUK E BENE LUFTEN PER TE PARE POPULLIN NE MJERIM E SHUME GJERA TE TJERA REALITETIN …… CFARE BERI MEHMETI KADRIU … E FUTEN NE BURG DHE JA INTERNUAN FAMILJEN ME 2 FEMIJE ….AI KISHTE GUXIMINI TJA THONTE NE SY ENVERIT MEHMETIT DHE XHULSAVE TE TJERE COBANE FSHATARE ..SE SISHTE KJO SE QEMAL STAFA MUJO ULQINAKU DHE HEROJTE E VERTETE SE DHANE JETEN PER QE ENVER DHE RRACA E TIJE TE RRONIN SI PASHALLARE DHE POPULLI SI SKLLEVER ….. DHE TE NDJERIN E HELMUAN NE BURG E VRANE ….. AI SIHTA BURRE … MEHMETI ..AS E HAPI GOJEN SEPSE I PELQENTE VETURA JATA SI PASHA NE KRAH TE DUCES ..ENVERIT … PRANDAJ AS QI I BESOJ FJALEVE LETRAVE QE …….

   Reply to this comment
 3. intelektuali June 13, 13:55

  Ne vitin 1977 Mehmeti i shkruante Enverit nje raport te hollesishem per gjendjen ekonomike:

  “Nese nuk marrim masa per reformimin e sistemit ekonomik nuk do te ndalojme dot tatepjeten ne te gjitha sferat e jetes.”

  Kjo pamje e zymte e sistemit hoxhist ekonomik vinte pasi Mehmeti kishte shkruar me pare nje raport krejt depresionues per Enverin lidhur me joefikasitetin e Kombinatit metalurgjik ne Elbasan “Celiku i Partise” qe perfundonte me fjalet:

  “KOMBINATI METALURGJIK PRODHON VETEM HUMBJE FINANCIARE, PRANDAJ PER SHTETIN ESHTE ME MIRE QE PUNTORET E KOMBINATIT TE RINE NE SHTEPI SE TE SHKOJNE NE PUNE”

  prandaj:

  Genjeshtrat dhe brockullat qe tregohen ne DITA me Enverin dhe Mehmetin e mire dhe Ramizin e keq si JAGO i komunisteve shqyptare jane qesharake dhe nje faqe e zeze per ate qi tregon sot me kaq pasion bolshevik, ne nje kohe qe Shqypnia eshte antareve e NATO-s dhe po aderon te behet pjese e BE-se Demokratike dhe Antikomuniste.

  PER CFARE BANDASH DIVERSIONISTE DHE AGJENTURASH TE HUAJA 1948-1953 FLET DALLKAUKU ENVERIST NE DITA?

  Ne nje kohe qe vete Mehmet Shehu u shpall nga Enver Hoxha si poliagjent i amerikane dhe i ruseve njekohesisht dhe legjenda e Sigurimit te Shtetit Kadri Hazbiu u torturua nga xhelatet e Enverit duke e kamufluar historine me sajimet e Xhevdet Mustafes derisa dha shpirt megjithese e kishte denigruar mikun dhe bashkefshatarin e tij prej Mallaksastre si mos me keq pas vdekjes vetem per te shpetuar koken e vet nga Enver MONSTRA? Por kur ishte kaq i lig Ramiz Alia pse Enveri i dha per dhender djalin e tij te madh dhe pse e pergatiti si trashegimtarin e ligjshem te tij ne fronin e Partise se Punes?

  prandaj:

  Ne intelektualet properendimore qe u vrane dhe u masakruan nga Enveri me bandat e tij katile ku bente pjese edhe kapobanda gjakatare Mehmet Shehu i themi spiuneve te Enverit qe e vertisin badiava gjuhen me mashtrimet e tyre komuniste ne DITA:

  KOHA E QEPES E PARTISE SE PUNES KA COFUR NJEHERE E PERGJITHMONE DHE KULCEDRAT GJAKATARE SI ENVERI DHE MEHMETI QE MBUSHEN LUMENJ ME GJAK NJERIU TE PAFAJSHEM NE VENDIN TONE I PERKASIN PERIUDHES ME TE ZEZE TE HISTORISE SONE KOMBETARE.

  Reply to this comment
  • PUntor pa pune June 13, 15:52

   Ne 2011 , Taumaturgu i Financave MARIO MONTI
   THOSHTE :
   Greqia eshte suksesi me i madh i Euros .

   Nga nje ane ka te drejte , te Drejte sepse Greqia e shikon se ç’do te thote te jaesh Ne Europe e ne sistemin Euro.
   Por ne kete pike per ne Sventuratet e zones euro . nje IMAZH TRAGJIK TE SE ARTHMES TONE .
   Prandaj Nastradin EFENDI
   kur te vesh ne Greqi ,
   Eshte ky nje Udhetim i Te ardhmes Europiane
   dhe anetarve te saj .
   Enveri na kishte lajmeruar ,
   Por ne te besuam Ty o Kumandar Intelektuali ,
   Nastradin :
   Degjoje se ç’fare tha
   Schauble jot Kapitalist keto dite .
   ””’ Emigrante per te permirsuar RACEN ””

   a Parte la castroneria del paraplegico
   SCHIZZOIDE KRUKKEN
   La seconda parte suona meglio
   ,sulle cuspidi Piramidali .

   Prandaj ne fUKARENJTE , ju drejtohemi
   ju Mashtrusave intelektual Pro perendimor ,
   qe e Rrotulloni Gjuhen badiava me mashtrimet tuaja keto 26 vite , qe Koha e Hurdhes suaj
   ka Mbaruar , qe Mbushet Detet dhe Malet
   me Kufomat e Races Humane te vendit tone .
   Hiqni dore nga Privatizimi i shqyperise
   dhe nga Mrekullite e Kapitalizmit ,
   Ku na Detyron te veshim PANOLINA PER TE QENE KONKURUES .
   kONKURUES ME KE ?

   Reply to this comment
   • intelektuali June 13, 19:09

    Ore injorant,

    po ketu ne DITA tema eshte:

    A ISHTE POLIAGJENT MEHMET SHEHU?

    dhe keshtu e cilesoi as Ahmet Zogu, as Ballistet dhe as gjermonet e Hitlerit, por dora vete KUMANDARI yt legjendar dhe pederast pa shkolle Enver Hoxha pasi e vrau me pabesi si te gjithe shoket e tij te tjre dhe pasi i masakroi familjen me grua dhe femije. Vetem nuk e morrem vesh se agjenti i kujt ishte Mehmeti:

    I KOMUNISTEVE TE MOSKES APO I KAPITALISTEVE TE DAJ SAMIT?

    Kur fshatari dru me pre prej Mallakastre vendosi ta mbushe Shqypnine me bunkere aneembane vendit dhe te gjitha ndermarjet shteterore te ndertimit NSHMI punonin vetem per bunkere dhe e lane vendin ne nje mjerim total, Mehmeti i tha shefit te punimeve:

    MIRE E BERE BUNKERIN ME PROJEKT PO SHKO DHE FUTU BRENDA TA PROVOJME NE PRAKTIKE!

    dhe pasi inxhinieri i ngrate i bunkereve u fut nga zori brenda ne bunker Mehmeti e qelloi me predhe antitank dhe kur doli inxhinieri fatlum nga bunkeri me tymin qe i dilte nga goja dhe veshet Mehmeti i tha:

    BRAVO, TE LUMTE SE BUNKERET E PARTISE I RREZISTUAN PROVES.

    Ky ishte Memhet shehu, VEGLA kriminale me te cilen Enver Hoxha mbushi lumenj me gjak njeriu ne vendin tone dhe per keto krime kunder njerezimit politika jone kombetare akoma nuk i ka kerkuar falje popullit dhe Botes, perkundrazi kam degjuar se po i ngrihet ne Mallakaster nje permendore sikur te ishte nje hero.

    Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 June 14, 07:56

   “Ne vitin 1977 Mehmeti i shkruante Enverit nje raport te hollesishem per gjendjen ekonomike:
   ………“KOMBINATI METALURGJIK PRODHON VETEM HUMBJE FINANCIARE, PRANDAJ PER SHTETIN ESHTE ME MIRE QE PUNTORET E KOMBINATIT TE RINE NE SHTEPI SE TE SHKOJNE NE PUNE””
   pra o nastradin koqja,më në fund dhe ti po e pranon se mehmeti nuk është ashtu si të thotë urrejtja,emocioni tënd primitiv”një copë katundari i mallakastrës!!
   narrofsh topet o nastro!!
   ps:lëre këtë punën e topeve,të dridhen duart nga emocioni dhe po na bën ndonjë dëm pastaj!!

   Reply to this comment
   • beni June 14, 09:53

    A e shifje tirane ne vitet 75-81ku shifje me shum ushtare oficere police e kaptare se sa civile bile kishte polici ushtarake!
    Ky ishte druvari mehmet e mbajti ekonomin vetem duke bere shpenzime vetem per ushtrine bile edhe neper pallate vetem bunkjere,!
    Kte deshi greku ju bunkjere e ne hotele e turist britanike e gjermane e sa me shum deviza per te ber shpi sa me te bukra e ju trimat si mehmeti hani kashte e fasulet e turkut!

    Reply to this comment
   • intelektuali June 14, 13:16

    O injorant fanatik,

    po ketu tema qe po debatohet eshte:

    A ISHTE POLIAGJENT MEHMET SHEHU

    dhe keshtu e shpalli pas vdekjes MIKU” i tij me gisht nga prapa Enver Hoxha Vrastari, MONSTRA pederaste dora vete, kete nuk e beri Mbreti Ahmet Zogu, as Ballistet e Lumo Skendos dhe as gjermonet e Hitlerit me te cilet kishte luftuar fshatari dru me pre nga Mallakastra Mehmet Shehu, por e beri Enver Hoxha sic kishte vepruar me gjithe te tjeret para tij qe nga Qemal Stafa e deri tek Kadri Hazbiu.

    Kur vdiq i helmuar me cianur Stalini, krimineli vrastar komunist Berja mblodhi Byrone Politike me qellim qe te godiste ARMIQTE e brendshem ne Partine Bolshevike qe ishin Zhukovi dhe Hrushcovi dhe t’i arrestonte ne sallen e mbledhjes. Sapo u hap mbledhja Berja mbajti nje fjalim ku e cilesoi Zhukovin si agjent te amerikaneve dhe kerkoi arrestimin e tij, por Zhukovi qe ishte edhe heroi i Moskes, dhe i Berlinit me qetesi nxorri nga cizmet patllaken e fshehur dhe ja numeroi ne balle kriminelit Berja gjithe karikatorin e revoles duke i thene: “Eja dhe me arresto more krimb vrastar!”

    Me pas Berjen e varrosen me nderime ushtarake ne Kremlin, por kur Hrushcovi morri pushtetin Partia Bolshevike denoi krimet monstruoze te tij bashke me ato te Stalinit.

    Guximi i marshallit te Moskes dhe Berlinit Zhukov i mungoi fshatarit dru me pre nga Mallkastra qe e la pederastin Enver Hoxha ta vriste si nje zog pule dhe t’i masakronte familjen e tij duke u bere nje VEGEL, nje INSTRUMET vrastar i njeriut me te ZI ne historine kombetare qe jo vetem mbushi lumenj me gjak njeriu te pafajshem ne vendin tone te vogel, por qe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori..

    Reply to this comment
   • intelektuali June 14, 13:16

    O injorant fanatik,

    po ketu tema qe po debatohet eshte:

    A ISHTE POLIAGJENT MEHMET SHEHU

    dhe keshtu e shpalli pas vdekjes “MIKU” i tij me gisht nga prapa Enver Hoxha Vrastari, MONSTRA pederaste dora vete, kete nuk e beri Mbreti Ahmet Zogu, as Ballistet e Lumo Skendos dhe as gjermonet e Hitlerit me te cilet kishte luftuar fshatari dru me pre nga Mallakastra Mehmet Shehu, por e beri Enver Hoxha sic kishte vepruar me gjithe te tjeret para tij qe nga Qemal Stafa e deri tek Kadri Hazbiu.

    Kur vdiq i helmuar me cianur Stalini, krimineli vrastar komunist Berja mblodhi Byrone Politike me qellim qe te godiste ARMIQTE e brendshem ne Partine Bolshevike qe ishin Zhukovi dhe Hrushcovi dhe t’i arrestonte ne sallen e mbledhjes. Sapo u hap mbledhja Berja mbajti nje fjalim ku e cilesoi Zhukovin si agjent te amerikaneve dhe kerkoi arrestimin e tij, por Zhukovi qe ishte edhe heroi i Moskes, dhe i Berlinit me qetesi nxorri nga cizmet patllaken e fshehur dhe ja numeroi ne balle kriminelit Berja gjithe karikatorin e revoles duke i thene: “Eja dhe me arresto more krimb vrastar!”

    Me pas Berjen e varrosen me nderime ushtarake ne Kremlin, por kur Hrushcovi morri pushtetin Partia Bolshevike denoi krimet monstruoze te tij bashke me ato te Stalinit.

    Guximi i marshallit te Moskes dhe Berlinit Zhukov i mungoi fshatarit dru me pre nga Mallkastra qe e la pederastin Enver Hoxha ta vriste si nje zog pule dhe t’i masakronte familjen e tij duke u bere nje VEGEL, nje INSTRUMET vrastar i njeriut me te ZI ne historine kombetare qe jo vetem mbushi lumenj me gjak njeriu te pafajshem ne vendin tone te vogel, por qe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori..

    Reply to this comment
  • feniks June 14, 18:33

   Regjizoret nderkombetare,padrone te ketyre shkrimeve ,qe pranojne hapur se M.Shehu po trajtohet ndryshe nga Enver Hoxha duke botuar shkrime pa fund me mburrje te sofistikuara nen emrat e ca sharlataneve idiote si ky Osmanaj apo dikur ai dallkauku Qani Duraj,jane plotesisht te mjaftueshme per te na bindur se M.Shehu ka qene nje AGJENT I CIA-s,ne mos edhe POLIAGJENT!
   Ndryshe cfare kuptimi apo interesi do te kishin autoret e nxitjes se ketyre zhgarravinave,per te nxjerre ne pah cilesite e medha ushtarake,politike,ekonomike,ndertuese etj te ish kryeministrit me jete gjate shqiptar,krahu i djathte i Enver Hoxhes DIKTATOR??
   Keta qe ULURIJNE vetem sa del fotografia e Enver Hoxhes,per M.Shehun,qe i festohet edhe ditelindja me ceremoni pompoze,pa llogaritur shkrimet pa fund,si nuk thone asnje fjale kunder tij ashtu sic bejne per Enver Hoxhen???
   Dhe te gjitha keto behen ne nje kohe qe Sali Berisha ka bere krime PA FUND ne keto 26 vjet,aq sa nuk kane bere te gjithe pushtuesit bashke!
   Po behet e gjithe kjo zallamahi per reformen ne drejtesi,por askush nga perendimoret nuk tha se kete situate e solli Sali Berisha duke caktuar ne drejtesi USHTARET e tij besnike,anti shtet,por vazhdojne t’i lepijne akoma bythen,duke u lutur te votoje FUNDIN E TIJ NE QELI???
   Si mund te jete dakort per te BURGOSUR veten nje kriminel si Berisha??
   Zgjidhja e kesaj NYJE gordiane eshte vetem nje perseritje e SKENARIT ME SHPORRJEN E GEDAFIT apo Sadam Huseinin!
   Sali Berisha duhet te denohet me VARJE NE LITAR ne mes te Tiranes ose me PRERJE KOKE si Gedafin!
   Ligjeve te vendosura per heqjen e denimit me vdekje ne rastin e ketij KRIMINELI,duhet anashkaluar!
   POPULLI SHQIPTAR do ta pershendese nje FUND TE TILLE PER KETE BANDIT antishqiptar qe i nxiu jeten popullit te vet per 26 vjet!

   Reply to this comment
 4. nuk ka tym pa zjarr June 13, 14:23

  Mehmeti ishte nje nder ushtaraket me te zot qe ka nxjerre njerezimi. Mos fol per trimerine e tij prej luani.
  Isha femije kur ka ardhur ne lagjen e kombinatit ku ishte deputet me pantallona te arnuara.
  Te gjithe bythecet e tanishem nuk vlejne as sa pantallonat e arnuara te kryeministrit

  Reply to this comment
 5. demo June 13, 14:39

  Sikur te kishte halla ko.. Mehmetit do ti thoshim daje.Po te mbijetonte pas 85,Mehmeti me siguri nuk do ta digjte shansin gjerman,Lenkat dhe Nafijet do t`i zhdukte nga Biroja.Nexhmijes dhe Fiqeretes do tu blinte nje pale shtiza te thurnin fanella,sa te thurnin intrigat e luftes se klasave.Familjen Popa do ta nxirrte me doren e vet nga ambasada italiane dhe do t`i fuste nga nje plumb tek dera ambasades.Keta “trimat”qe shperthyen muret e ambasadave do t`i rreshtonte pas murit.Nuk besoj se do te kishte arsye te dergonte Saliun tek studentet,por Saliu vete nuk do te dilte nga klinika e bllokut,se i shpetonte shurra nga Mehmet Shehu.Me Mehmet Shehun do te kishte nje demokratizim te shpejte ekonomik,pa prekur bazen ekonomike ,ndermarrjet industriale dhe fermat shteterore do ti pershtateshin ekonomise kapitaliste,fshatari do te rikthehej tek 3 dynymshi,blegtoria do ti kthehej fshatarit si ka qene para kooperativave,emigracioni ekonpmik i lire per te gjithe.Studentet,minatoret e Valiasit,Azem Hajdarin do ti dshtypte me traktor,jo me tank si Ten Hsiao Pini.Problem do kishim vetem pordhet e Bashkim Shehut,loqen e tij te djathte,Fari Balliu dhe mantenuten personale Diana Guxholli.

  Reply to this comment
 6. beni June 13, 15:03

  Ky kryeminister beri reforma te tipit stalinian te viteve 1935 qe tufezoj ter bagetit e fshatit dhe u la nje kungull te madh ekonomis e bujqesise e lere e me kombinat qe vetem humbje kishin me elbasanin!
  Ky renoj teresisht ekonomine deri ne bunkjerizimin e isolimin total te shqiperise duke i dhen prioritet vetem ushtrise ku pasojat jan te tijat ne ket renim total!
  Fshatarin e falimentoj teresisht dhe qytetin e cveshi pothuajse teresisht!
  Ky ishte nje druvar por jo per kryeminister !
  Evgjitet thoshnin mbas vdekjes,……te rroj partia te rroj enveri te qe mehmeti dec na theri?
  Posti kryeministrit kerkon ekonomistè e jo druvare ashtu sic ishte edhe kriminel mehmet shehu!

  Reply to this comment
 7. Rita June 13, 17:56

  “Suksesi ” per eliminimin e bandave te viteve 1948–53 i takon ndermjetesit Kim Filbit ,agjentit te dyfishte gjoja se pari e se dyti gjirokasritit monster qe kishte lidhje agjenturore me Angline e Ameriken !! Mehmetit i binte per detyre te zbatonte urdherat e informacionet per zbarkimin e cdo grupi atdhetaresh gje qe e zbatonte me perpikmeri e saktesi !! Duke derdhur gjak shqiptari qe vec sundimi i tyre te mos kapitullonte !!

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 June 14, 12:28

   “Duke derdhur gjak shqiptari qe vec sundimi i tyre te mos kapitullonte !!”
   rita mi tarrallkja e lalës,po ato bandat që vinin!?
   çfar gjaku derdhnin??
   apo theshtë atë të tepërmin që derdh ti çdo katër javë????
   hy debila njerëz që njërin e quani gjak shqiptari dhe tjetrin gjakun e jashtqitjes tuaj!!
   idiotë të lindur!!

   Reply to this comment
 8. Zogist nga shen naumi June 13, 23:16

  E NDERUARA zonja Rita !

  Ja degjo Sukseset e sotme te Kapitalizmit Europiane , dhe nje Axhornim i shpejte per
  BREXITIN ANGLES .

  Lajm i fundit , sapo dale nga ” Furra ”.

  Cameron Sot na shurdhoje , me lajmet
  ne faqet e para te gazetave Kryesore Britanike ,
  duke luajtur Letrat me te mira qe posedonte .

  Mbas sontazheve te fundit , qe i japin nje avantazh te lehte ”’leave ”
  Ai ka menduar ”’ cameron ”
  te mos Humbasi kohe e te SHANTAZHOJE ,
  temat Baze te Anglise
  1- Sistemin shendetsor
  2–Shtepine , PENSIONET ,
  dHE NJE Dallge te re per englezet
  me masa Shtrrenguese [ austerita ]
  dhe ku ????
  Ne NJE SHTET ME MONEDH SOVRANE .

  DY CONCEPTE QE NUK MUND TE QENDROJNE BASHKE .

  Perse eshte i nevojshem nje shtrengim i ri ???

  Kete duhet te pyesim Kameronin .

  Eshte nje mekanizem , i nevojshem kur nuk ke
  SOVRANITETIN MONETAR
  KU do te kerkosh leke Borxh ,
  nje banke Qendrore , qe nuk eshte e shtetit tend , e pastaj Ti rikthesh leket duke u a Marre qytetarve te Tu !

  Ky deklarim , edhe per ata qe nuk kane idene
  Minimale te Makroekonomise eshte APSURDITET .
  Por jane adate per Injorancen ne pergjithsi .
  Kjo quhet terrorizem mediatik .

  Ky lajm eshte nga ANSA .

  http: // www. ansa . it /…/ brexit- alarme -di cameron
  -il- rischio – ce

  Ritke ketu flitet edhe per te ardhmen e femijve te Tu .
  Kos – Rita – Kos
  Meso te Tashmen Rita , qe te Kuptosh te Kaluaren ,
  Kos – rita – Kos

  Reply to this comment
  • beni June 14, 09:33

   Degjova se kryeministrit kameron i mungojn gati 55 miljarde per pagesat ndaj pensjonistve dhe fillimin e rishikimit te menyres se uljes se pensioneve?
   Qendrimi ne eu dhe marjen e monedhes euro mbase shpeton ekonomin britanike por do te jen te varur prej gjermanise,qe britaniket kurre nuk do te pranonin?

   Reply to this comment
   • Zogist nga shen naumi June 14, 15:51

    Beni oooooo Beni .
    I shkreti Beni o beni .

    Jo gjithcka qe Fluturon Hahet o benke .
    Po degjove Intelektual Nastradinin
    Vetem Raki , e pula do te Hash ,
    por per te kuptuar – Haaaaaaa katholo ore Pethimu.
    Mba vesh , e degjo ,
    qe te kuptosh dicka nga Ekonomia .

    Leksion N= 1 .

    Kush na i jep leket ?
    Perse nuk kemi shume Leke ?
    e tani qe eshte kriza si tja bejme ?

    Per te kuptuar se c’fare po ndodh
    duhet te kuptojme , se si eshte i ndertuar SHTETI .
    Kemi territorin e kufinjte ,
    e ku brenda Ndodhen vetem 2 – qeveria e populli .
    Ku ne te paren eshte Shteti me pronat private te saj , zyrat , shkollat spitalet e ndermarjet ….
    Kurse ne te dyten , Qytetaret me pronat e tyre , zyrat e dyqanet dhe Puntoret qe Punojne .

    Pra ne nje shtet eshte sektori Qeveritar Publik
    dhe Sektori qytetar privat .Nuk ka tjeter .

    Imagjino sikur keta sektor te jen dy Kazan te medhenje .,

    te dyja mbajne brenda Pasuri , toke , pallate
    fabrika e aktivitete ,
    e te Dy kazanet kane LEKA .
    TEK kazani i qytetarve Private , ku bejme pjese , edhe une e ti , e NASTRADINI ME RITEN ,
    Mendo se ç’fare ndodh kur dikush nga ne ka fituar Leka ?????

    Kush eshte ky Dikushi ? do te thuash Ti ?
    Supozojme se eshte INTELEKTUAL NASTRADINI.

    OSE , mund te jete nje dentist , ose ai qe shet kepuce , ose Gabi i robave te vjetra ,
    Pra leket qe ka fituar Nastradin Intelektuali ,
    jane leke qe dikush tjeter i ka humbur .
    Tek Kazani i qytetarve , ç’do lek i fituar korispondon me lek te humbur nga dikush tjeter .Edhe lekat e puntorve te Vezeve , Jane leke te humbur nga ata qe kane blere vezet ……………………..
    Pa u zgjatur shume o Beni …
    ti Thua :
    ku eshte e REJA KETU ??

    e SHOH qe nuk kupton Njelloje si Intelektual Nastradini ,
    Po lekat qe xhirojne te Kazani i popullit ,
    here tek xhepi Im e here tek Xhepi i nastradinit ,
    Kjo do te THOTE , SE ME GJITHE PUNEN E BERE NGA NE QYTETARET ,
    PER TE PRODHUAR , nuk jemi ne gjendje te rrisim sasine e lekave brenda KAZANIT TONE .
    matematik :
    se kemi 1000 leka , ato ngelen , vetem se qarkullojne ndermjet nesh ,

    Sot fiton INTELEKTUALI , e neser fitoj Une .

    100 lekshi qe Nastadin Intelektuali kishte ne 1950 , po ai ngelet edhe SOT .

    jANE Ngritur rrogat thote Nastradin Zogisti ,
    e ne fakt me kujtohet kur Fitonim 5.000 e sot Fitojm 200.000 leka ,
    Me kujtohen breket me Vrym ,
    Kurse sot kemi te gjithe e Tanga.

    Po si u bene qytetaret me te pasur se ” DJE”’
    dUHET TE KUPTONI
    QE TE BEHENI TE PASUR ,
    Duhet dikush qe eshte jashte KAZANIT
    TE QYTETARVE TE shpenzoje LEKA .

    e KUSH MUND TA BEJE KETE ?
    vETEM 2 —-
    sHTETI ME kAZANIN E TIJ E ME LEKAT E SAJ ,
    OSE
    SHTETET E TJERA ME lekat e tyre [[ eksport ]]

    Kemi arritur tamam tek pika me e rendesishme .
    qe ti beni nuk e imagjinon dot ,
    Fakt — historia e borxhit eshte GENJESHTRA ME E MADHE SA CESHTE MARSI .

    nUK EGZISTON asnje borxh per ne ,
    shteti mund te hedh sa leke te doje te Kazani i popullit , Nuk e bene se dikush mik i NASTRADIN INTELEKTUALIT NUK DO ,
    POR per kete ta tregoje ndonje mbasdite tjeter .

    Pa shtetin ,o te shteteve te Huaja ,
    ne Populli , tek KAZANI ku jetojme nuk munde te krijojme LEKA , NETO qe te perfundojne ne xhepat tane , keshtu qe nuk munde te behemi te pasur , sepse 1000 leka
    xhirojme , une e Nastradini
    ku sot fiton ai e neser fitoj une .
    Vetem shteti shpenzon duke blere mallrat Tona ,

    e ketu qendro SURPRIZA .
    E HISTORIA ka edhe anen e saj te Zeze e te Tmerrshme .

    Leksionin N= 2 heren tjeter ,
    Tek Tajvani – Paguan Intelektual Zogist Nastradini .

    Reply to this comment
    • intelektuali June 14, 21:05

     Mund te vish tek Tajvani se te qeras me nje kafe, por mbase edhe me nje teke raki Permeti, por duhet te biem dakord:

     Pse e quan intelektualin apo nastradinin Zogist kur nuk e njeh fare? Kjo qe e quaj Enver Hoxhen MONSTER nuk me ben Zogist vetvetiu dhe kjo e ul mjaft nivelin e debatit qe sot ne DITA nuk eshte ekonomia enveriste e fshatarit dru me pre Mehmet Shehu por:

     A ISHTE ME TE VERTETE MEHMET SHEHU NJE POLIAGJENT SIC E SHPALLI “MIKU” I TIJ ME GISHT NE BYTHE ENVER HOXHA?

     dhe ketu sic duket edhe nga komentet sot 35 e kusur vjet pas vdekjes se tij akoma ka mbetur enigme nga politika jone kombetare. Ca e bejne agjent te SHBA meqe kishte studiuar tek Fullci ne Kavaje, ca te tjere e bejne agjent te rusit meqe kishte studiuar ne Moske tek KGB-ja ruse, ky spiuni i Sigurimit ne DITA nuk pranon qe ka qene agjent as i njerit dhe as i tjeterit, por vecse nje komunist i devotshem dhe besnik i Enverit dhe se DJALLI i zi ka qene JAGUA Ramiz Alia, por nuk sqaron pse Enveri atehere i dha Ramizit djalin e tij te madh per dhender dhe e pergatiti qe t’i leshonte fronin e Partise se Punes dhe pse Mehmetit pas vdekjes se tij i masakroi familjen me nje egersi te njohur qe e perdorte me kundershtaret e tij? He pra pse keshtu keta spiune debile te Sigurimit te Shtetit flasin llogje, por nuk tregojne ASGJE?

     Kur Enveri qe po jepte shpirt mblodhi Byrone Politike per here te fundit dhe debili Adil Carcani po i raportonte qe sukseset me forcat e veta ne industri, kur ekonomia kishte kapur fundin e mjerimit, Enveri i tha:

     “O Adil budalli po na duhen DOLLARO more mavri per keto gjera te bukura qe reciton ketu ne Biro dhe DOLLAROT jane prone e amerikanit o Adil, po c’me ka gjetur mua te degjoj keta debile, eja o Nexhmije dhe me lergo qe ketu.”

     Keto i ka thene Enveri ne fund te jetes dhe i ka regjistruar dhe transmetuar Blendi Fevziu ne emisionin e tij OPINION qe tregon se e ka pasur me te qarte se ty si funksionon ekonomia e Botes, por e kuptoi te VERTETEN shume vone kur Shqypnia ishte bere si nje CIFLIG feudal dhe shqyptaret si fis prej Afrike ZULU. Ngjarjet pas 90-s e vertetuan me se mirei kete gje.

     Reply to this comment
    • intelektuali June 14, 21:07

     Mund te vish tek Tajvani se te qeras me nje kafe, por mbase edhe me nje teke raki Permeti, por duhet te biem dakord:

     Pse e quan intelektualin apo nastradinin Zogist kur nuk e njeh fare? Kjo qe e quaj Enver Hoxhen MONSTER nuk me ben Zogist vetvetiu dhe kjo e ul mjaft nivelin e debatit qe sot ne DITA nuk eshte ekonomia enveriste e fshatarit dru me pre Mehmet Shehu por:

     A ISHTE ME TE VERTETE MEHMET SHEHU NJE POLIAGJENT SIC E SHPALLI “MIKU” I TIJ ME GISHT NE BYTHE ENVER HOXHA?

     dhe ketu sic duket edhe nga komentet sot 35 e kusur vjet pas vdekjes se tij akoma ka mbetur enigme nga politika jone kombetare. Ca e bejne agjent te SHBA meqe kishte studiuar tek Fullci ne Kavaje, ca te tjere e bejne agjent te rusit meqe kishte studiuar ne Moske tek KGB-ja ruse, ky spiuni i Sigurimit ne DITA nuk pranon qe ka qene agjent as i njerit dhe as i tjeterit, por vecse nje komunist i devotshem dhe besnik i Enverit dhe se DJALLI i zi ka qene JAGUA Ramiz Alia, por nuk sqaron pse Enveri atehere i dha Ramizit djalin e tij te madh per dhender dhe e pergatiti qe t’i leshonte fronin e Partise se Punes dhe pse Mehmetit pas vdekjes se tij i masakroi familjen me nje egersi te njohur qe e perdorte me kundershtaret e tij? He pra pse keshtu keta spiune debile te Sigurimit te Shtetit flasin llogje, por nuk tregojne ASGJE?

     Kur Enveri qe po jepte shpirt mblodhi Byrone Politike per here te fundit dhe debili Adil Carcani po i raportonte qe sukseset me forcat e veta ne industri, kur ekonomia kishte kapur fundin e mjerimit, Enveri i tha:

     “O Adil budalli po na duhen DOLLARO more mavri per keto gjera te bukura qe reciton ketu ne Biro dhe DOLLAROT jane prone e amerikanit o Adil, po c’me ka gjetur mua te degjoj keta debile, eja o Nexhmije dhe me largo qe ketu.”

     Keto i ka thene Enveri ne fund te jetes dhe i ka regjistruar dhe transmetuar Blendi Fevziu ne emisionin e tij OPINION qe tregon se e ka pasur me te qarte se ty si funksionon ekonomia e Botes, por e kuptoi te VERTETEN shume vone kur Shqypnia ishte bere si nje CIFLIG feudal dhe shqyptaret si fis prej Afrike ZULU. Ngjarjet pas 90-s e vertetuan me se mirei kete gje.

     Reply to this comment
  • gjermani i fundit June 14, 11:26

   Kryeministri Kameron ka bere kerkese te nderroje mbiemrin me Makaron. Breksit, qe eshte ne fakt heqje brekesh, se shqipja eshte miniere e papare, do marre me qafe Britanine dhe ja sepse. Sepse Britania ka privatizuar me kohe çdo gje, qe ne kohen e Thatcher dhe nuk ofron dot nje sistem wellfare te tipit francez apo gjerman. Do rriten rrogat dhe do kete monedhe plot ne dore, por njekohesisht edhe inflacioni gjersa ky i fundit te kaloje imagjinaten. Anglia nuk prodhon dot si Gjermania per eksport, se ka kostot shume te larta dhe industrite do durojne dhe ca e do zhvendosen. Brek-sit do shkaktoje depresion dhe pjeserisht u behet mire inglezeve qe kane luajtur gjithmone me nje kembe brenda e njeren jashte dhe kete punen e BE keshtu e nisen qe nga fillimi. Por sidoqofte, une besoj se referendumi do jete proBE, nuk do ua mbaje te dalin nga komuniteti.

   Reply to this comment
 9. Rita June 14, 18:26

  Kosin po e shijoj cdo dite se per fat me kohe s”e kemi tollonin e lagjes ! Nga nje teme ( komentuesit ( Z ,,,,Shen Naumit i drejtohem ) ne teme tjeter shkon njelloj si majmunet qe lozin e kercejne ne deget e pemeve !!Shkrimi imesiperm flet per dekadat e shekullit 20–te e ju per shekullin e 21 !! E vertete qe po te krahasojme dy epokat nuk kemi perparim por ama dhe kohen e shkuar ,diktaturen e perjetuar kurre mos ta leme ne nje cep harrese e jo denuese !! Per ju duket qe nuk mundemi ta emertoni diktature por nje kohe te lavdishme pasi dhe pensionin e mire ( si nje kuadro ,,te larte apo te mesme ju e dini me mire ) e pervetsoni rregullisht e shtoj qe shume e shume vite ta gezoni !!Nese do te kete artikull qe do te flase per te sotshem ne nje pike bashkohem me ju kur thoni se duhet te kete paksa shtrengim !! Por vetem ato shtrengesat qe provuam ne monizem mos kerko !! Faji e pergjithsia bie mbi ligjet e pushtetaret qe duhet t”i zbatojne me perpikmeri !! Por m,q,se korrupsioni e anarshizmi jane ne piken max, duhen shume kohe., dekada te funksionoje normal shteti yne !!

  Reply to this comment
  • Gjeto VocJ June 15, 09:44

   SE KUSH ISHTE MEHMET SHEHU APO ENVER HOXHA DHE SISTEMI QE ATA PERFAQESUAN, SHQIPTARET NE MASEN DERMUESE E KAN KUPTUAR FARE MIRE.KETO DY FIGURA NDRYSHONIN SI NATA ME DITEN NE KARAKTERIN E TYRE, POR I BASHKONTE ETJA PER PUSHTET DHE LAVDI, E NE FUNKSION TE KESAJ ATA ISHIN NE GJENDJE TE VRISNIN EDHE BABEN E TYRE…SHUME NJERZ SI PUNA E ARTIKULLSHKRUASIT ME SHPLARJE TE TRURIT, MENDONIN SE KETA UDHEHEQES TE LAVDISHEM, VEPRONIN NE EMER TE IDEALEVE KOMUNISTE APO KOMBETARE. ATA E KISHIN TE VESHTITE TE KUPTONIN SE IDEALI I VETEM ISHTE KARRIKA E PUSHTETIT TE PA KUFIZUAR. EDHE BUNKERET NE ATE FUNKSION ISHIN. LUFTA PER PUSHTET I QOI DERI ATY SA TE ELIMINONIN EDHE NJERITJETRIN, NDERSA SOT TRUSHPLARET VAZHDOJNE ME AVAZIN E VJETER……….

   Reply to this comment
 10. Astrit March 22, 13:23

  Mehmeti luftoi jugosllavet por u lidh me ruset.kinezet kunder perendimit. Me lufte bray shqiptaret dhe italianet te mire e te keqinj. Par lufte bray intellectuals.patriotet.njerez plot nag cdo krahiine. klase.profesion.post e pozicion. Krijoi tmerru me sigurimit ne popull.vrau njerez ne kufi.burgje.internime.futi plot ne kembe dhe vuajti.torturoi e pushkatoi popullin shqiptar..nah 2 te 3 e too ne shqiperi. Me pas ne vitet 1970-1980 mehmeti ndryshon. Ai e kuptoi qe veproi keq dhe donte ta kthente sistemin por ja qe lindja dhe perendimi e vrane..sepse mehmeti i ashper..I kishte humb te dyja dhe ato donin ramizin qe i fitoi te dyja si prift i bute qe ishte. Ramizi duhet ta rrenonte sistemin dhe vendin per te krijuar pakenaqesi qe populli si del e me 3 parti te drejtohen ku eshte sot ne kaos te organizuar dhe u be te majtet cifligare te rinj te vendit qe krijoi lindja..rusia. slavi pasi permbysen te vjetrit qe krijoi turqia. Sot keto te dyja jane ne skene perseri te forta gati me ngrene ballkanin..the shqiptaret ne te

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*