Mëkatarët e historisë

April 19, 2018 12:17

Mëkatarët e historisë

 

Nga Shkëlzen Çika

Kur Partia Demokratike, forca e parë opozitare, erdhi në pushtet pas përmbysjes së regjimit komunist, i ra barra e përgjegjësisë të ngrinte godinën e shtetit të së drejtës. Por fatkeqësisht, qeverisja e saj në vitet 1992-1997, po t’i referohemi shtypit perëndimor, rezultoi një “shtet gangsterësh”. Kjo formë qeverisje të sillte në kujtesë Republikën e Ëeimarit, të etiketuar “demokraci pa demokratë”.

Pikërisht se demokracia alla shqiptarçe u ngjiz e tillë qysh në hapat e parë të saj nga ata që sot vazhdojnë pa pikë turpi t’i bëjnë moral këtij populli, është absurde që nga ky “miell misri” të pretendojmë të “hamë bukë gruri”.

Me të drejtë shtrohet pyetja: Shqipëria është në këtë stad zhvillimi e kulture demokratike se ferrat e së kaluarës vazhdojnë t’i kemi nëpër këmbë, siç pretendon rreshtimi i djathtë politik, apo gjithë klasa politike është vetë një kaçup ferrash, ku gjëmbat janë i vetmi frut që prodhon për popullin?! Fatkeqësisht ka predominuar opsioni i dytë.

Farsa e radhës është ligji i miratuar nga mazhoranca parlamentare para pak kohëve mbi (ri)hapjen e dosjeve të Sigurimit të Shtetit. Është farsë, pasi kjo iniciativë ligjore është hera e katërt që po ndërmerret. Herën e parë ky ligj u miratua më 30.11.1995 (gjashtë muaj para zgjedhjeve parlamentare), herën e dytë më 15 janar 1998 dhe herën e tretë, ashtu si dhe herën e parë, po gjashtë muaj para zgjedhjeve parlamentare te vitit 2009.

Nga regjimi komunist, në Arkivin e Ministrisë së Brendshme dhe atë të Shërbimit Informativ fatmirësisht ruhen këto lloj dosjesh: Dosjet Operative, Dosjet Hetimore dhe Dosjet Gjyqësore. Deri më sot këto dosje janë shfrytëzuar në mënyrë selektike, kryesisht për denigrime dhe benefite politike dhe jo për të zbardhur të vërtetat e hidhura në shërbim të historisë. Por historinë reale nuk e përbëjnë vetëm dosjet e Sigurimit të Shtetit. Ajo është shumë dimesionale dhe për këtë, burimet arkivore e dokumentare nuk mungojnë.

Një nga debatet që vazhdon të harxhojë shumë bojë e energji është çështja e viktimave dhe të përndjekurve nga regjimi komunist. Të thuash se gjatë këtij regjimi nuk janë cënuar të drejtat dhe liritë e qytetarëve të ndryshëm do të thotë të jesh miop politik dhe shtrembërues i një realiteti historik.

Nga ky këndvështrim, me të drejtë lind pyetja: Po ata që janë dënuar si bashkëpunëtorë të fashizmit, sabotatorë të veprave ekonomike, agjentë të zbulimeve të huaja a kanë kurajo pasardhësit t’i zbardhin dosjet e tyre për të mësuar provat që rëndojnë mbi ta, pranimin apo jo të fajësisë dhe kush ishin dëshmitarët?! Po ata që kanë qenë bashkëpunojë të Sigurimit të Shtetit, a kanë të drejtë morale e ligjore të dëmshpërblehen si të përndjekur politikë?!

Në ballafaqim me faktet dhe konteksin historik duhet folur edhe për kampin e Tepelenës. Pseudostudiues i janë përveshur Prof. Xhufit, sikur të ishte ky inspiruesi i formimit të këtij kampi dhe popullimit të tij. Xhufi citon dokumentin e CIA-s dhe anatemohet sikur është ai i formuluesi i këtij dokumenti. Ligësia thellohet më tej kur merren edhe me nënën e tij, një nga partizanet e para të qarkut të Vlorës, bashkëluftëtare e Ramize Gjebresë, Zonja Çurres, Nimete Progonatit e plotë sokoleshave të tjera, që luftoi deri në thellësi të tokave jugosllave.

E vërteta është se në këtë kamp janë sistemuar kryesisht pasardhës të individëve me CV të pastër kolaboracioniste dhe kriminale. Merlikët, Previzët, Mirakajt, Gjonmarkajt, Kolgjinët, Hysni Demët etj ishin kuislingë të hapur dhe kriminelë të dorës së parë. Pasardhësit e tyre vërtetë kanë vuajtur padrejtësisht, por në këto tre dekada që ata ata jetojnë si njerëz të lirë në një shoqëri demokratike, është e moralshme që të evidentojnë plagët e tyre shpirtërore të së kaluarës, por në asnjë rast të vetëm ata nuk janë distancuar nga veprimtaria antikombëtare e paraardhësve të tyre. Nëse vazhdojnë të kenë si udhërrëfyes antikomunizmin, i bie që Hitlerit t’i ngrihet monument në çdo kryeqytet të botës demokratike.

Mehmet Shehu, simboli i vijës së ashpër në shtetin komunist, kur kryente detyrën e ministrit të Punëve të Brendshme, në analizën e veprimtarisë së kësaj ministrie në gusht 1953 do të nënvizonte midis të tjerash: “Udhëheqja e Ministrisë (dhe unë personalisht) nuk ka dhënë shpjegime të qarta për vartësit në lidhje me definicionin e torturës: kemi thënë se tortura është rreptësisht e ndaluar në hetuesi, por nuk kemi përcaktuar se edhe të qëlluarit me pëllëmbë ose të shtrënguarit e duarve me hekura, ose të mbajturit në këmbë e të paraburgosurit gjatë hetuesisë, – janë edhe këto tortura. Ne kemi ndaluar rreptësisht, si të thuash, “torturën e madhe” dhe nuk kemi kuptuar rrezikun e “torturës së vogël”, bile kundrejt kësaj e kemi mbyllur një sy”.

Ndërsa lidhur me internimet ai do të theksonte:

-«Kryetarët e Degëve të Punëve të Brendshme nuk kanë patur pikëpamje të drejta në lidhje me dëbimet dhe internimet. Tek ata ka qenë e theksuar tendenca për të internuar njerëz në masë, pa fakte, por vetëm të bazuar në dyshime të paverifikuara …Nga ana tjetër, Degët e Punëve të Brendshme të rretheve kanë menduar vetëm për të internuar njerëz dhe aspak për t’i liruar ata, nuk kanë propozuar pothuajse asnjëherë me iniciativën e tyre për të liruar nga internimi persona të rrethit të tyre. Bile ka patur raste të tilla për një njeri që ka mbetur i internuar, sepse familja e tij ka qënë bazë e një diversanti edhe pasi ky diversant është kapur nga forcat tona. Udhëheqja e Ministrisë e ka shqyrtuar çështjen e internimeve dhe këto kohët e fundit ka liruar 1/3 e personave të internuar duke mbajtur në kampin e internimit vetëm ata persona që paraqesin me të vërtetë rrezikshmëri shoqërore . Këta që mbetën të internuar, janë disa qindra dhe nuk e kapërcejnë kurrë mij-ën. Sado që Ministria i ka udhëzuar vazhdimisht organet vartëse për të përdorur metodën e këshillimit të hapët kundrejt elementëve të gënjyer, por që mund të ndreqen. Për t’i ndrequr këta dhe për të mos i lënë të shkojnë aq larg sa që të përfundojnë në fushën e internimit ose në burg, jo të gjithë degët i kanë zbatuar drejtë këto udhëzime ».

Përsa i përket masave ndëshkimore ndaj abuzuesve me ligjin dhe detyrën funksionale, Mehmet Shehu fliste me shifra konkrete : «Gjatë viteve 1950, 1951, 1952 dhe 1953 (gjer në fund të gushtit), për shkelje të ligjshmërisë, janë marrë këto masa:

 1. – Janë arrestuar dhe i janë dhënë gjyqit për dënim -66 vetë, ndër të cilët 42 oficerë. Nga këta janë pushkatuar 3 vetë;
 2. – Janë nxerrë në lirim si të padenjë – 78 persona, ndër të cilët 64 oficerë;
 3. – Janë dënuar me masa të rënda disiplinore (transferim, pezullim gradimi, ulje në funksion dhe kategori, vërejtje me shkrim) përmbi 500 kuadro, përveç n/oficerëve dhe ushtarëve e policëve ».

Pra as vetë regjimi komunist nuk i ka mbuluar gabimet dhe fajet që kryheshin nën qeverisjen e tij dhe nuk ka qëndruar indiferent ndaj abuzuesve me ligjet e kohës karshi pjesës kundërshtare.

Viktor Çami, gazetar i njohur në BBC, djali i Azis Çamit, ekzekutuar në dhjetor 1943 si komandant në forcat e Ballit Kombëtar, në lidhje me kampet e përqendrimit, kur gjatë viteve të para të luftës së ftohtë, në Shqipëri kjo u shoqërua edhe me luftë të nxehtë, duke pasur palë forcat e Mbrojtjes së Popullit dhe bandat diversioniste që hidheshin nga jashtë apo vepronin brenda, do të bënte një prononcim të tillë publik: “Në këto kushte qeveria e Tiranës mori edhe masa drakoniane. U internuan një numër i madh njerëzish. Por a mund të më thoni, se si do të kishte vepruar qeveria britanike, bie fjala, sikur sovjetikët të kishin dërguar grupe diversantësh në rrethana të njëllojta? Ligje internimi ka edhe këtu në Britaninë e Madhe, bile janë vënë në përdorim në Irlandën e Veriut. Kushtet mund të ndryshojnë, por të mos harrojmë se cilat ishin kushtet në Shqipëri në atë periudhë. Një libër i botuar nga Shërbimi Informativ i Flotës ushtarake britanike i përshkruante kushtet në Shqipëri në vitin 1946 si të krahasueshme me ato në Skoci në vitin 1746”.

Mos vallë edhe ish gazetari i BBC Viktor Çami dhe punonjës i ambasadës Amerikane në Londër dhe Vjenë është nostalgjik i regjimit komunist”?! Në mënyrë kategorike që jo. Por ai si një analist i mpreftë, di të vlerësojë objektivisht.

Populli shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore dha një kontribut të qenësishëm për shporrjen e bishës nazifashiste. Ky fakt i rëndësishëm historik na bën të ndjehemi krenar para botës demokratike se në momentet më deçisive për fatet e vendit, Shqipëria diti të rreshtohej në krah të forcave aleate të koalicionit botëror antifashist. Dhe për këtë merita i takon PKSH dhe drejtuesit të saj Enver Hoxhës, që ditën ta udhëhiqnin rezistencën antifashiste në kahun e duhur progresiv e liridashës. Por pasardhësit e palës që ju bashkëngjit okupatorëve dhe atyre që duan të fitojnë kapital politik nëpërmjet antikomunizmit, për shkak të dështimit të tipit të shtetit të Diktaturës së Proletariatit, nuk i dorëzojnë ”armët” pa bërë rokadën midis fitimtarëve të luftës dhe humbësve të saj. Kot përpiqen. Një rokadë e tillë nuk ka për të ndodhur asnjëherë.

Kini durim dhe lexoni se çfarë shkruajnë për Stalinin dy nga aleatët e tij të mëdhenj, Ruzvelti dhe Çërçilli. Me rastin e fitores në Stalingrad, Presidenti amerikani i dërgon këtë mesazh Stalinit më 4 shkurt 1943: “Si Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të SHBA, ju përgëzoj për fitoren madhështore të armatave sovjetike nën udhëheqjen tuaj supreme në Stalingrad. 162 ditët e betejës epike të Stalingradit nderuan përjetë emrin tuaj”….

Ndërsa Çërçilli, në fjalimin që mbajti në Parlamentin anglez, më 21 dhjetor 1959, që koincidonte me 80 vjetorin e lindjes së Stalinit, do të theksonte: “Ishte fatmirësi e madhe për Rusinë, që gjatë viteve të një sprove të tmerrshme, vendi drejtohej nga Stalini, gjeni dhe strateg i paepur. Ai ishte një nga personalitet e shquara midis atyre që dominuan kohën tonë të paqëndrueshme dhe mizore. Ishte një njeri që shfrytëzonte dhe armiqtë e tij. Stalini ishte diktatori më i madh, pa shokë në botë, por që mori në dorë një Rusi si një karro pa kuaj dhe e paisi me armatime atomike”.

Mos vallë për shkak të këtyre vlerësimeve realiste, duhet që të dyshojmë se Ruzvelti dhe Çërçilli kanë qenë komunistë të kamufluar në gjirin e demokracive perëndimore?! Nga ky këndvështrim, duhet bërë analiza edhe për Enver Hoxhën dhe atyre që iu ra barra të drejtonin Shqipërinë e pasluftës. Historia nuk mund të shkruhet bardhë e zi.

Vlerësimi i drejtë i së kaluarës nuk mund të bëhet nga pseudointelektualët.

Nihilizmi i vlerave dhe hiperbolizmi i shifrave e fusin historinë në qorrsokak. Në Konferencën e Paqes në Paris, më 21 gusht 1946, Enver Hoxha, me cilësinë e Kryeministrit të shtetit shqiptar, do të deklaronte: «Sakrificat e popullit tonë qenë shumë të mëdha. Me një popullsi prej një milion njerzish, 28000 të vrarë; 12600 të plagosur; 10 mijë të internuar politikë në Itali e Gjermani; 35000 të përdorur në punë detyruese; 850 qytete e fshatra, nga 2500 që ka Shqipëria, u shkatërruan ose u rrafshuan përtokë; të gjitha komunikacionet, instalimet e limaneve, të minierave dhe ato elektrike u shkatërruan; pasuritë bujqësore dhe bagëtia u grabitën; gjithë ekonomia kombëtare u shkatërrua». Në Arkivin Qendror të Shtetit është një praktikë e bollshme dokumentare, ku Komiteti Qnëndror i PKSH i kërkon informacion të detajuar të gjitha Qarqeve mbi dëmet njerëzore e materiale të shkaktuara gjatë luftës. Nga përpunimi i këtyre të dhënave, Enver Hoxha do të fliste në Paris si burrë shteti dhe jo veresie, siç ju pëlqen jo pak të lajthiturve politikë. Nëse gjatë regjimit komunist shifra reale e 28000 të vrarëve u amplifikua si 28000 dëshmorë, kjo nuk i jep të drejtë morale anatemuesve të Luftës Antifashiste të shtojnë viktimat e tyre dhe ta paraqesin kolaboracionizmin si vlerë antikomuniste.

Nën kujdesin e qeverisë Rama, në BunkArt 2 dhe te Shtëpia e Gjetheve është afishuar lista e të pushkatuarve gjatë regjimit komunist. Nuk janë pak. Mbi 5000 persona. Por a është e saktë kjo shifër?! Nga një lexim i vëmendshëm ndeshesh menjëherë me bllofin. Pjesa dërrmuese e tyre janë vrarë si bashkëpunëtorë të fashizmit gjatë Luftës Antifashiste. Një pjesë jo e vogël janë gjykuar si kuislingë. Regjimi komunist daton më 29 Nëntor 1944. Para kësaj date Shqipëria kishte qeveri kuislinge dhe ishte nën okupacionin e huaj. Atëherë pse mashtrohet kaq hapur me shifra false? Po B.Balluku, Kadri Hazbiu, Abdyl Këllezi etj që i pushkatoi regjimi komunist, pse janë lënë jashtë kësaj liste?! Kjo gjë përligj faktin se kjo listë nuk e ka burimin nga institucionet përkatëse të shtetit, por nga shoqata (antikomuniste) e të përndjekurve politikë duke shtrembëruar tërësisht të vërtetën historike.

Te BunkArt 2, është afishuar një fotografi e madhe e Hamit Matjanit, si një nga martirët e shquar për liri e demokraci. Nën këmbët e tij është vendosur në përmasa të vogla fotografia e Heronjve të Popullit Asim Aliko dhe Hekuran Pobratit. Kjo gjë sa është irrituese, është njëkohësisht kthim i historisë tërësisht me kokë poshtë. Nëse vazhdon të gjykohet se demokracinë do ta sillnin bandat e armatosura me monstra të tilla si Hamit Matjani, Llesh Marrashi, Mark Gjon Markaj, Jup Kazazi, Hetem Çako, Tahir Prençi, Ahmet Kabashi, Alush Leshanaku, Ndue Gjon Markaj etj, kjo është të vësh duart në kokë dhe të ulërish me të madhe. Pyetja që shtrohet është e thjeshtë: Kë duhet të nderojë historia, Asim Alikon apo Hamit Matjanin?! Padyshim që Heronjtë. Të tredhurit e zbulimeve të huaja le ti nderojnë ata që përdorën si mish për top, por kurrë një shtet demokratik.

Nga vlerësimi objektiv i dosjeve gjyqësore do të mësojmë se sa veta janë pushkatuar me vendim gjyqi dhe me çfarë akuze konkrete. Për agjitacion e propagandë shkoje në burg nga 3 deri në 10 vjet, por kurrë në pushkatim. Pse helmatiset opinioni publik se “për një fjalë goje shkoje në plumb”?!

Le të ndalemi te disa emra që janë në stendat e BunkArt 2 dhe te Shtëpia e Gjetheve të cilët figurojnë si viktima dhe të burgosur politikë nga regjimi komunist.

Halil Alia. Një nga fytyrat më kriminale gjatë okupacionit fashist, që ka bërë zullume të mëdha veçanërisht në Vlorë. Është vrarë në përpjekje me forcat partizane në prag të çlirimit të vendit. A je i besueshëm si demokrat ti zoti Agron Tufa, si dibran që je, që hesht kur vlerësohet si qytetar nderi në Dibër dhe në qendër të Peshkopisë këtij superbanditi dhe superkolaboracionist i ngrihet bust?! Nuk e di se si do reagosh.

Në mes të Tiranës ka bust edhe Osman Kazazi, i vlerësuar si “Mandela shqiptare”, për vitet e gjata të burgut që kreu. Por a e di ti zoti Agron Tufa se këtë njeri e kanë akuzuar publikisht familjarë të vëllezrve Huta, që i ka vrarë me dorën e tij në masakrën e 4 shkurtit?!

Arap Lilo, vrasësi i Memo Metos, dëmshpërblehet se u vra si udhërrëfyes i nazistëve në 12 Prill 1944, atë ditë që u vra Dervish Hekali. Historia ose duhet të nderojë Memo Meton e Dervish Hekalin, ose Arap Lilon.

Hetem Çako, ish komandant i Ballit Kombëtar, ish agjent i zbulimit Italian, ish bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit, dëmshpërblehet për vitet e burgut. Shpërblimin më të madh ja dha vet regjimi komunist, kur i fali jetën dhe jetoi për mrekulli në qytetin e Durrësit deri sa vdiq në fund të viteve 80.

Dhora Leka, merr vlerësime maksimale nga Presidenca e Shtetit dhe Bashkia e Tiranës. Agjente e kartelizuar UDB-së jugosllave dhe e Sigurimit të Shtetit. Në vitin 1955 i kërkon nder K.Hazbiut të shkojë në BS, ku i studionte bashkëshorti, për të legjitimuar barrën jashtë martesore që kishte me kreun e zbulimit të ambasadës jugosllave në Tiranë, Svetko Koçiç. Kohët e fundit është bërë publike edhe letra që i bënte nga internimi Enver Hoxhës, ku tentonte të fuste në shtrat edhe Ismail Kadarenë.

A nuk më thua zonja Jonila Godole, pse hesht, kur vlerësohet një rruspi e tillë dhe kategorizohet si viktimë e diktaturës?! A nuk më thua zonja Godole, pse hesht, kur në listat e viktimave të regjimit komunist është edhe krimineli Idriz Jazo, njeriu që ju hodhi litarin në fyt Heroinave të Popullit Bule Naipi dhe Persefoni Kokëdhima?! Je me Heroinat e Popullit, që sakrifikuan jetën në emër të lirisë, apo me vrasësit e tyre?! A nuk më thua zonja Godole, pse hesht, kur Ndue Gjon Markaj, vrasësi i Heroinave të Mirditës, Mrikë Lokes, Prena Tarzhit, Marta Tarazhit dhe Shkurte Carës shkon në mes të Mirditës dhe mburret për aktin që ka bërë nën mbrojtjen e gardës berishiste?! A nuk më thua zonja Godole, pse nuk thua asnjë fjalë për Heroinën e Popullit, Dilica Markun, Cucën e Maleve, se çfarë mëkate kish bërë ajo vajzë e re, që më shumë e therën me thika se i derdhën plumba në trup banditët që kërkoni t’iu përkulemi si “pishtarë të demokracisë”?!

Ka ardhur koha të hapim letrat. Mëkatarët e historisë nuk amnistohen, kushdo qofshin ata, pavarësisht nga lehjet me jargë të kasnecëve të tyre.

 

April 19, 2018 12:17
Komento

66 Komente

 1. Iliri April 19, 12:33

  Bravo,bravo,bravo. Mire do te ishte te pasurohej shkrimi me fakte e te dhena se cfare qendirimi u mbajt ne europe ndaj bashkepunetoreve te fazhizmit dhe kuislingeve, sa e sa u pushkatuan dhe u denuan neFrance dhe gjithe Europen perendimore (pmpermendur lindjen meqe ka qene komunizem), bravo autorit

  Reply to this comment
  • KOZi April 19, 13:05

   ‘iliri’ ne gjithe europen perendimore dhe vecan ne France te gjithe bashkepunetoret e pushtuesit, konkret dhe qe kishin patur te drejte firme e vendimi per fatin e jeten e popullit u denuan ne shkalle te ndryshme . Nuk ka nevoje per comente.
   Franca dhe Anglia ishin vende nderluftuese dhe ligjet e luftes ishin ne zbatim.
   Por ama cuni ose goca e ketij bashkepunetori jane vazhduar ne punen e tyre normalisht. Ne dyqan te tyre, ne zyre private ,ne universitete, Pasaporta e tyre ka qene normale dhe ka mundur edhe te dale jashte frances ne vendet ku pranohej levizja e lire.
   Nuk ka patur kampe izolimi ose perqendrimi per familjaret e bashkepunetorve prezent ose te arratisur.
   Ky eshte problemi!
   Nuk jam plotesisht dakord qe te investohet vetem ne Tepelene ku paskan qene te internuar pasardhes te armiqve,bashkepunetorve ,klerikve etj.
   Mendoj qe te kujtohet burgu i Burrelit ku gjate viteve ishin te denuar ish komuniste,byroiste, udheheqes te formacioneve partizane etj.
   kete e them se ashtu si”Iliri” kerkon qe keto pasardhes te tepelenes t,i kerkojne falje popullit per bashkepunimin e paraardhesve te tyre ashtu edhe pasardhesit e ” popullit” ti kerkojne falje ish komunisteve te denuar po nga shoket e tyre.( nuk ka kuptim qe cdo emision TV pershembull te japin muzike te huaj ose shqiptare,liberale,borgjeze ne art e kulture dhe Fadil Pacrami e Todi Lubonja te vashdojne me njollen e armikut te partise e popullit- Ti kerkojme falje !!!……tung

   Reply to this comment
  • Rradha e Qumeshtit April 19, 19:32

   Hahahah
   Shkrim nga nje muzhik per muzhike pensioniste.

   Reply to this comment
   • Po,Po April 19, 21:52

    Per @Rradha e Qumeshtit ;
    Artikullshkruesi , me fakte e dokumenta dhe me nje logjike te hekurte , të imponon respekt për të gjitha sa thotë . Po ti , more mjeran , pa asnjë logjikë normale njerëzore , pa as më të voglin argument , si përfaqsues i llumit të shoqërisë , me zhargone rrugaçësh , çfar kërkon të imponosh ?! Pse ndiheni të fyer njerës si ti , kur populli iu neverit dhe detyrohet të perdorë gjuhën tuaj , që të mund ta kuptoni ?! A mund të shpresojë Shqipëria , që të bëhet ndonjë ditë si Europa , me një llum të tillë, si puna jote ?! Ju duhet të kafshoni gjuhën , sa herë të mendoni për të folur , sepse është truri ai që flet dhe jo gjuha !

    Reply to this comment
  • Flutura April 19, 22:35

   Pa koment. Vetem nje BRAVO. Populli po zgjohet.

   Reply to this comment
  • Karamahmut Pasha April 21, 07:46

   O Zeni, keta jane njerzit. Historianet jane tjeter gje. Po ti radhis une disa qe e kane emrin te njollosur ne histori si deformues te saj. Po ti rendis sipas peshes se fajita:
   1. Romeo Guramuti, shtremberues konseguent i historise, me tendence percarjen veri jug. antishqiptar.
   2. Befuck Mutaj, shtremberues i rende i historise, nga injoranca dhe servilizmi ndaj pushtetit te kohes. injorant.
   3. Vali Dafllakaj, shtremberuese per shkak te servilizmit dhe oportunizmit klasik fundamental. bythqi….r

   Reply to this comment
  • Romeo Suma April 21, 07:52

   Shqiperia ne fakt asht vetem Shkodra, se pjesa tjeter nuk asht gja vec kafshe fashataresh. Shkodra asht djepi I dijes, I fese I cultures, I artit, asht zemra e katolikesve shqyptare. Pjesa tjeter as duhet me e xane me goje.

   Reply to this comment
 2. Roja i pyllit: April 19, 12:46


  Perse te mos beni nje liste on line ku te shenohen emrat e te denuarve dhe motivacioni per te cilin jane denuar..Sepse po na dalin hajna apo rrugac ordinere sikur kane qene patriot…Krahas “Shtepia me gjethe” te krijoni on line edhe “Pyllin me derra”
  qe me pas populli e “cpyllezoi”!

  Reply to this comment
 3. Shqipja April 19, 12:49

  Fryu nje stuhi me ane te makinerive antishqiptare dhe ngriti mbeturinat e plerat. Banda e terbuar antikombetare e kryesuar nga saliiii ram bericic I perdor keta kocka te qelbura vetem per te bere shkaterim. I keni pare studimet e tyre krimbave te plerave ? Cdo te beni pas 10 vjetesh prape do te thoni 7 here 7 = 42.
  Pyeteni lul bashuqin per shkollen e nenshtetesine hollandeze .ose nje note proteste ambasades per nenshtetesine e agjentit UDB per shtepine e verdhe.
  Matin forcat e trurit keta qe nuk kane tru me te nderuarin Prof P Xhufi.

  Reply to this comment
 4. Shqipja April 19, 12:49

  Fryu nje stuhi me ane te makinerive antishqiptare dhe ngriti mbeturinat e plerat. Banda e terbuar antikombetare e kryesuar nga saliiii ram bericic I perdor keta kocka te qelbura vetem per te bere shkaterim. I keni pare studimet e tyre krimbave te plerave ? Cdo te beni pas 10 vjetesh prape do te thoni 7 here 7 = 42.
  Pyeteni lul bashuqin per shkollen e nenshtetesine hollandeze .ose nje note proteste ambasades per nenshtetesine e agjentit UDB per shtepine e verdhe.
  Matin forcat e trurit keta qe nuk kane tru me te nderuarin Prof P Xhufi.
  Uroj te lejoni komentet, flm

  Reply to this comment
 5. kasem gahinji April 19, 13:19

  nje shkrim mjaft realist,dhe i goditur.nu i heq asnje presje.

  Reply to this comment
 6. Drinizi Bardhi April 19, 13:29

  Z. Shkëlzen hera e parë që ta shoh emrin, kjo ska aspak rëndësi. Shkrimi juaj është thirrje e madhe që i mungon shoqërisë shqiptare. Është thirrje që gjithshka të renditen në vendin që i takon. Mbetëm duke sharë Zogun, Enverin etj dhe nuk po shikojmë se zagaret e të.ligave, më të liga se të atyre kohëve i kemi nëpër këmbë. U japim edhe votën, sepse zagaret e kanë bërë kodin zgjedhor.
  Shkrimi juaj duhet të botohet në të gjitha gazetat, duhet të lexohet çdo mëngjes në televizionin shtetëror shqiptar. Të merret vesh se jo çdo gjë e shkuar duhet baltosur sikundër të kritikohen rreptë edhe të ligat e bëra, por në.çdo rast të mos harrojmë se duke mbetur tek e shkuara të mirat do na vijnë nga qielli. Sot është koha të flitet ashpër për drejtimin anarkist, antidemokratik , rregjime totalitar, autokrat dhe vrasës në.mes të ditës pa gjyqe, shkatërrime pronash, shpifje, baltosje dhe nga kush ? Nga pjellat e plehrave të shoqërisë shqiptare. Dje, sot (27 vjet) nuk po luftohet për përparimin por si e si të bëhet fushatë antishqiptare nga po ata plehrat e shoqërisë që kakarisin për demokraci.Nuk kemi nevojë për demagogji. E njohim demokracinë më mirë se antikomunistë të dhe antidemokratik e tre dekadaventurën të fundit. Duhen mënjanuar të gjitha partitë me çibanët e tyre dhe të ndërtohen dy parti të vërteta demokratike në Shqipëri. Dy parti me strategjira prej zhvillimin ekonomiko-shoqëror; kulturor, bazuar në traditat e Rilindësve, Nolit, Frashëllinjve, Isa Buletinëve,Bajram Currëve etj. Intelektualë të mirëfilltë që ka plot Shqipëria , të mblidhen e të krijojnë partitë që duan shqiptarët dhe jo këta trupalarët. Nuk jam i asnjë partie, shënja të mira po jep qeveria e sotme, por nuk mund të kapërcejë për atje ku duhet sepse janë mbushur institucionet me langaraqët që ju keni trajtuar me fakte.
  Drejt një Shqipërie me vetëm dy parti dhe të dyja me parimeve të demokratike. Ky është komenti që mbështes shkrimin tuaj dhe përpjekjet prej të shpëtuar ky vend nga gjarpërinjtë berishistë me medinërat, etj soj e sorollopësh.
  Drinzi Bardhi

  Reply to this comment
 7. Jani April 19, 13:32

  Te lumte “pena”!

  Reply to this comment
 8. Zani Burimi April 19, 13:35

  Populli e ka thene heret dhe sakte:”Duhet ndare shapi nga sheqeri”. Mire ben autori Shkëlzen Çika qe i drejtohet Agron Tufes per Halil Aline. Krimineli nuk e ka vendin para turizmit te Peshkopise dhe ne nje radhe me patriote te medhenj dibrane. Por, si autori mendojne dhe flasin shumica e te mençurve dhe njerezve objektive, ndersa Agron Tufes nuk ia nderron kush mendjen, aq me teper kur per Halil Aline dhe nje person i nderuar ka shkruar dhe libra! Po keshtu mund te flitet dhe per historine kokeposhte te nderimit te antiheronjve te tjere. Sot ka ardhur nje kohe e lige, kur lloj-lloj zhgarravitesish dhe te paguar me dollare shkruajne histori si t’u teket dhe me vrer dhe idhetire ndaj punes dhe luftes se popullit tone.

  Reply to this comment
 9. Claus April 19, 13:36

  Hajde se po shkruaj dhe une, po sec po shkruaj nuk me intereson.
  Keshtu jane bere mediat tona mbushur me brockulla dhe torrollopsje qe vine nga te gjitha anet. Nga Zona e pare Operative Vlore-Gjirokaster, nga Veriu i Lumit Drin, nga Progonati dhe nga Shkelzeni.

  Ne kete mes ka nje absurditet, nje absurditet qe ndodh vetem ne Shqiperine e mbushur me historiane, me gazetare, me analiste, me shkrimtare por te gjithe kane nje vecoeri te perbashket:
  Torrollepsje militatantesh politike!

  E dini se cfare ka ndodhur ne prag te zgjedhjeve te vitit 2009?
  Kryetari i Partise Socialiste Edi Rama me nje tufe G `99 dhe te FRESH-it mbushur Oltra Xhackra dhe Abra Kadabra shkon ne Qytetin Studenti dhe hedh ne toke nje statuje te improvizuar nen thirrjet e tufes rinore ndoshta te droguar dhe te kanabizuar si vete ata.
  Dhe a e dini se e kujt ishta ajo statuje?
  Ishte statuja e Enver Hoxhes!!!!!
  Dhe jemi ne vitin 2009!
  Po u indinjua apo u rrembye ndonje socialist, apo ndonje militant i torrollepsjur qe i kemi me aq bollek edhe ne kete forum tek „Dita“?
  Askush, askush nuk doli nga shinat dhe te fillonte te caprazonte, si ne rastin, nese kete veper do ta kishte bere Berisha.
  Ja, dhe me keto shkrime dhe muzeume qe ka hapur Edi Rama, ku nuk thote gje tjeter vec se ngre lart „diversantet“, „tradhetaret“ „duarlyerit me gjak“ etj,etj, askush nuk indinjohet, askush nuk merr dyfekun me gjalme, po merren me ata qe tere jeten kane qene me Ballin a Legalitetin, kane qene neper burgje dhe kampe dhe eshte e drejta e tyre edhe te shajne edhe te tregojne ngjarjet sipas midese se tyre.
  Ja pra, qe as p oben te njejten gje si Edi Rama dhe Agron Tufa me foto dhe muzeume?
  Ketyre socialisteve dhe te torrolljepsur nuk u bene pershtypje qe Rama ka vene Gramoz Rucin me foto tek „Shtepia me gjethe“ si ministri i fundit kriminel i regjimit te kaluar, kjo as vete PS dhe Gramoz Rucit nuk u ben pershtypje, po u bejne pershtypje historite e Godoles, Tufes a ku ta di une.
  A ka b… ku te rrije ky muhabet?
  Dhe ky eshte nje problem i madh ne tere ate Shqiperi plot absurditete.
  Thone ca gjera Godole dhe Tufa do te hidhen te gjithe perpjete.
  Rama dhe Bonino ju a ve ne balle Hamit Matjanin, Isa Tosken, balliste dhe zogiste, prifterinj katolike dhe famullitare fshatrash qe kane cuar partizane ne pushkatim, nuk bejne as pipetimen me te vogel.
  Dhe kush i ben keto ? Vete Kryetari i Partise Socialiste Edi Rama.
  Ketu del tere kjo hipokrizi qe u del nga hundet ketyre langaraqeve militante, ku Rames u lejohet tu shkel me kembe Enver Hoxhe, deshmore dhe veterane, ndersa Godolja dhe Tufa nuk u lejuakan te thone ate qe mendojne.
  A ka njeri te me jape nje fare shpjegimi per keto absurditete alla-shqiptarce?
  Nuk besoj, sepse ngaterrojne koken me kemben.
  Po nejse, po e jap une nje shpjegim ndaj ketyre dordoleceve: Kur na shan Rama nuk ka problem, por kur na shan Tufa behemi tufe agresive.

  Reply to this comment
  • AI April 19, 18:11

   cLAUS

   me kete koment qe ke bere ke ndaluar rrotullimin e tokes ndaj diellit dhe ajo tani rrotullohet rreth Caushit Claus.

   ..Ose ke semundjen qe kujton se gjithe dynjaja mezi pret te lexoje komentin tuaj… ose je bere ediramofagos ashtu si edi rama u be kanibal enverofagos dhe kam pershtypjen ( qofsha i gabuar) qe ti vjell kunder Rames sepse eshte i pari drejtues shteti pas 1992 qe po ja dhjet ‘patridhes tende”

   Te kuptohemi qe per Edi Ramen mund te rendis qindra gomarlleqe te tij por nuk ka bere krim si junta kuazi fashiste e berishajve…
   .
   Nqs se nuk e ke kuptuar qe jo vetem edi rama por qe pas arrestimit te fatos nanos ne 1983 ai vend drejtohet nga ‘billat & hillat” disa here fshehur dhe shume here hapur. dhe keto rama-meta basha -salibolja munika jane dildo…DILDO

   Me vjen keq qe per kete problem nuk flitet per mekataret e pare te historise qe jane ata qe frymezuan teorine e dekomunistifikimit biberaj-rajerson qe rezultoi me keq se nacertania serbe dhe megalidhea greke..
   .
   Do te vije nje kohe qe vete historia por dhe shtetet perendimore do kerkojne falje qe ne vend te nje pajtimi mbare kombetar ne vitet 1991-1992 dhe te nje plani mini marshall i kane vene shqiptaret perballe njeri tjetrit me keq se ne 1444 apo ne 1944..

   Reply to this comment
 10. KOZi April 19, 13:46

  Te hapen letrat !? Letrat jane qene te hapura gjithmone ! Mvaret si i lexojme !
  Ja ne Kosoven sot ku ekipi drejtues ka qene dhe eshte antiserb normalisht nuk do respektoje ato komuniste me Fadil Hoxhen e Titon e Serbet qe luftoi per Jugosllavi.
  diten 29 nentor 1944 ” per institucionet shtetformuese te Kosoves dhe ekipin politik kosovar kjo dite konsiderohet si dita e ripushtimit serb te Kosoves” ky eshte qendrimi i tyre si dhe i gjysmes se Shqiptarve kendej. Gjysma tjeter ketu vashdon akoma kur ishim aleate me serbet !? ….tung

  Reply to this comment
 11. Bardhi Tolabi April 19, 13:55

  Vleresimin une e bej sipas mendimit tim,si e gjykoj une nje sjellje te pushteteve ne kohen kur kane ndodhur ngjarjet.Patjeter duke u nisur dhe nga vleresimet e situatave dhe qendrimeve qe kane mbajtur shtetet me pervoje te gjate demokratike te Europes.Per kete shkrojta dhe nje koment,i cili nuk me eshte botuar.Une vleresoj si te pafajshem mbas lufte,te gjithe ata qe u ndeshkuan per pikpamjet e tyre te kunderta me pusahtetin e kohes,siata qe thoni ju te Frontit Demokratik apo te klerit katolik,por qe nuk ndermorren veprime te armatosura,apo te krijonin organizata per permbysjen me dhune te pushtetit te vendosur me vote.Jam kunder internimeve te bera ne bllok kunder familjeve te ketyre njerezve,si dhe te familjeve te diversanteve apo te krimineleve te ndryshem.Pergjegjesite jane personale dhe jo familjare.Te gjithe njerzit,te cilet u ndeshen me kriminelet dhe diversantet ishin te detyruar te zbatonin ligjet dhe urdherat e pushtetit te kohes,prandja dhe ne se rane ne perleshje me arme kunder diversanteve dhe krimineleve,te tillet duhen nderuar.Mua nuk me intereson se ke vlereson Edi Rama dhe Ardian Klosi ne “Refleksioe”,apo Hungaria.Mua me intereson fakti se kolaboracionistet dhe aleatet e nazifashizmit u ndeshkuan prej aleateve Anglo-Amerikano-Sovjetike.Shume prej te dekoruarve prej nesh keto kohe,jane ne listen e Gjykates Nderkombetare per Krimet e Luftes te Dyte Boterore,te shpallur si kriminele lufte.Po te ishin kapur atehere do te ishin gjykuar,prandaj dhe u mbajten fillimisht ne kampe perqendrimi ne Itali e gjetke.Tjeter pune se si u zhvilluan ngjarjet me vone.Lufta e Ftohte ndryshoj qendrimin midis aleateve te atehershem,ne njerin krah Amarika e Anglia,e aleatet e tyre te perendimit dhe ne anen tjeter,Bashkim Sovjetik dhe aleatet e tij te lindjes,Amerika dhe Anglia dhe perendimoret kriminelet e luftes i shrytezuan si mish per top per interesat e tyre ne te gjitha vendet e lindjes per permbysjne me dhune te pushtetit,por kurre nuk nderhyne drejt per se drejti,sepse do te shkaktonin konflikt nderkombetar ,deri ne nje lufte te re Boterore.Kete beri dhe Shqiperia per te tillet,i ndeshkoj ata qe vinin si diversante e kriminele,apo dhe i perdorin disa prej tyre ne sherbim te saj te kunders[piunazhit e kunderzbulimit.Nuk e di por sot,pra gjate ketyre 28 vjeteve demokraci ,ne se do te hynin,shqiptare ne origjine,si diversante ne sherbim te sheteve jo dashamire ndaj nesh,si thua ti,do i lejonin qeverite e kesaj periudhe dhe per me teper,do i dekoronin ata sot?Ne se te tillet e mbas lufte,deri nga vitet 1954 u perdoren prej fuqive ish aleate me ne,kjo nuk do te thote se veprimi i tyre ishte i drejte,pamvaresisht se sot jemi aleate me ta ne NATO dhe neser ne BE.Nderhyrjet me dhune ndaj vendeve te tjera,kur nuk ka genocide,kur nuk ka ngjarrje te cilat po nuk u ndaluan cojne ne katastrofe nje X-vend,jane teori Marksiste te marrjes apo rrezimit te pushtetit me dhune revolucionare…Jane keto vende,te cilet i vune kufirin tek thana Sali Berishes,ne grushtin e shtetit te 14 Shtatorit 1998,kur e kercenuian se nuk do e njihnin kurre marrjen me dhune te pushtetit prej tij…Ne sot jemi rrjeshtuiar me aleatet dhe mbajme qendrim te njejte me ta,si ne rastin ndaj Sirise,por eshte krejt tjeter gje situata e atjeshme,me nderhyrjet ne Shqiperi me ane te deiversanteve e krimineleve te luftes dje.E djeshmja e tyre ishte e gabuar,ndersa qendrimi i sotem ne Siri eshte krejt sjellje tjeter me te djeshmen…
  Prandaj jam kunder dekorimit te diversanteve dhe krimineleve te luftes,por jam per respektimin dhe vleresimin e te denuarve per shkak te bindjeve,apo internimeve dhe keqtrajtimeve te familjareve te tyre…Ky eshte qendrimi im dhe jo detyrimisht i pranuar prej te gjitheve

  Reply to this comment
 12. Kaçi i zi April 19, 14:20

  Kjo Jonida Gogoli mos eshte ajo histerikja qe duket sikur do u rruaje topet nga casti ne cast atyte qe nuk ndajne te njejtin mendim me te?
  Ate beje bashke me kokemadhen dhe jane prerje per njera tjetern fiks.

  Reply to this comment
 13. info analitike April 19, 15:36

  A ka moral Xhufi qe deri dje e shkruante historine sipas tekave te kumandarit ndersa sot jep leksione se si duhet shkruar historia?
  A duhen denuar krimet e enferrit ashtu sic ndodhi ne te gjitha vendet ish-socialiste? A duhet te mbajne pergjegjesi e te pergjigjen para ligjit te gjithe xhelatet qe u njollosen me gjak njerezish te pafajshem grash e femijesh? A duhet qe te pergjigjen bashkepunetoret e kumabdarit ne genocidin shqiptar?

  Reply to this comment
  • Kaçi i zi April 19, 15:56

   Duhen denur por me pare pasardhesit e krimineleve dhe bashkepuntoreve te fashozmit te distancohen nga bemat e eteeve te tyre. Ashtu sic beri pasardhesi i nazistit qe kish mare pjese ne masakren e Boroves. Ky pasardhes u kerkoi Borovareve falje ne emer te babait te vet. Ky eshte bashkimi. Te kerkojne falje bijte dhe niperit e kolaburacionosteve dhe bashkepuntoreve te pushtuesit dhe me pas komunistet te kerkojne falje per internimet dhe burgosjet qe u kane bere familjareve te tyre.

   Reply to this comment
   • KOZi April 19, 18:21

    AS ne France nuk ka kerkuar falje asnje nga pasardhesit e koloboracionisteve. Sepse ne konflikte politike kundershtaresh nuk ka falje. Ne Spanje fitoi Franko pra e djathta, ne Shqiperi fitoi e majta, ne France fituan partite antifashiste etj
    Problemi eshte se ne France ( Se ju pelqen comentuesve te referohen) u pushkatuan, denuan koloboracionistet dhe nuk kishte kampe si Tepelena per familjaret e tyre. Dhe asnje nuk kerkon falje sepse sipas fajit eshte dhene denimi,.Ndersa denimi i familjeve nuk ka krahasim. As ne Itali nuk ka patur kampe si ne Tepelene per te internuar familjet e fashisteve. E po aty ishte vendi i fashizmit ,ju thoni ,jo po i bashkepunetorit ne Shqiperi !!! Duce u pushkatua dhe u var ne mesd te Milanos ndersa gruaja e duces ka jetuar ne Rome dhe ka marre pension nga shteti italian gjer qe vdiq.Sepse ne Itali ishte i trasheguar dhe vashdon ligji qe udheheqesit e shtetit pas vdekjes familja merr pension dhe Duce ka qene kryeminister i Italise per 22 vite
    Ah po “Kaci ” falje duhet te kerkojne komunistet pasi denuan me pushkatime,burgje dhe internime shume e shume komuniste. Ato duhet te ju kerkojne falje shokeve te tyre te armeve per denimet idiote- veprimtari kunder partise e popullit- …tung

    Reply to this comment
    • Kaçi i zi April 20, 16:54

     Po mire mo a mi Kozi pasardhesit e Duces apo dikujt tjeter fashisti ne Evrope dolen ndonjehere pubilikisht te mbrojne dhe glorifikojne paraardhesit e tyre si ketu?

     Reply to this comment
     • KOZi April 20, 20:08

      Askush nuk mbron ato qe bashkepunuan me armikun. Fjala eshte perse jane internuar familjet ! Vdiq Hamit Matjani ,agjent amerikan, ok, ne 1993 cunit te Hamit Matjanit ambasada amerikane i tha- po ai ishte yni- dhe i dha pasaporte amerikane dhe demshperblim. Vdiq Mehmet Shehu ,poliagjent jo vetem amerikan ,ambasada amerikane asnjehere nuk e mori persiper se ishte i tyre.
      Po marr tre emra, Beqir Balluku, Mehmet Shehu, Kadri Hazbiu. E dini juve se sa nga familjaret e te afermit e tyre jane denuar ne burgje dhe internuar.Perse ? Per turp te komunisteve ! Ku jane varret e tyre ! Ne 29 nentor nje ish pjesetare i brigades se pare a mendon te vendose nje tube me lule tek varri i Komandantit Mehmet Shehu e Komisarit Tuk Jakova !?? Te rregullonjne problemet me njeri tjetrin komunistat pastaj mund te thuhet se perse Edi Rama beri ceremoni sebashku me Papen e Romes per 38 prifterinjte qe u shpallen martire. Cfare prisni qe te shpallen heroj ato qe i vrane keto prifterinj ? Jo ! Nuk jemi ne Traktat te Varshaves por jemi ne NATO….tung

     • Kaçi i zi April 20, 20:44

      Futu ne internet dhe shiko se sa kriminele lufte ka dekoruar ballisti Nishani dhe madje i kane bere dhe buste pastaj me thuaj: ” Askush nuk i mbron ata qe kane bere krime”

  • I tillë je , sa herë që hap gojën April 19, 22:41

   Ore idjot ! Mos zer në gojë fjalën moral , se e fëlliq edhe atë me gojën tënde të qelbur ! Kushdo që lexon këtu , e di mirë se çfar pjellë e tërbuar antishqiptare është infoleshi . YYYYYT , ndyrësirë !!!

   Reply to this comment
 14. demo April 19, 16:13

  Ti artikullshkruesi rendit ketu ca mbiemra,,Merliket,Previzet,Mirakalt,Gjonmarkajt,Demet etj.sikur te jene “shtrigat e Salemit”.Ti me brigadat partizane i vajte ne Orosh Gjon Marka Gjonit,i shembe kullat i dogje shtepite,i vrave meshkujt femrat,cfare gjete ne ato kulla.Deri ketu,kemi te bejme me krime lufte,te njejte me ato krime qe KRYEN SERBET NE KULLAT E JASHARAJVE NE DRENICE.Por ti nuk u kenaqe me kaq.Jo.Ti u dergove ne shtepi grave dhe femijeve te mbetur toger Baben dhe batalionin e mbrojtjes(terrorizimit) te popullit,qe te torturonin grate ne sy te femijeve dhe pleqve(Nje torture labe me macokun ne citjane).Poooor nuk u mjaftove edhe me kaq.I more grate dhe femijet dhe i burgose ne kampin e CFAROSJES NE TEPELENE,QE TE VDISNIN NGA URIA,ETJA ,SEMUNDJET DHE KEQTRAJTIMET.
  Keto jane KRIMET ME TE LEMERISHME KUNDER NJEREZIMIT,TE IDEUARA NGA SADISTI ENVER HOXHA DHE ZBATUAR NGA XHELATET E TIJ MEHMET SHEHU,KADRI HASBIU,KOCI XOXE,LLAMBI DHE MIHALLAQ ZICISHTI,HODO HABILAJ,THEMELKO etj,etj,..Per keto i duhet ngritur monument Hitlerit ne cdo kryeqytet te Evropes,,Cipiniiii????? Eee Cipiniiiii?????
  Masakrat,vrasjet e grave dhe femijeve,grabitjet e pasurive,bagetive djegjet e shtepive, malsise ja kane bere turqit,dhe serbet.Shqiptareve te Kolonjes,Permetit,Korces,Gjirokastres ja kane bere andartet greke.POR TORTURAT SISTEMATIKE DERI NE CFAROSJEN E PROGRAMUAR TE FEMIJEVE,FOSHNJEVE QE ISHIN FAJTORE PSE MBANIN MBIEMRAT,PSE KISHIN LINDUR MARKAGJONI,MERLIKA,PREVIZI,DEMA etj.,,,KETE E KA BERE VETEM SADISTI ENVER HOXHA ME XHELATET E TIJ.
  Prandaj mbi Osman Kazazin(lale mutin,qe i dhjefsha vuajtjen),Pjeter Tomen,Uran karagjoz kasketen dhe te gjithe ata qe HOLOKAUSTIN enverist anti shqiptar e perdoren per te bere karriere ne oborrin e komunistit Sali Berisha,RENDON NJE GUR I MADH NE QAFE,QE NUK U SHLYHET AS ME VDEKJEN:Mos denoncimi i Holokaustit enverist ne gjykaten e Hages,per te derguar para drejtesise Ideatoret dhe egzekutoret e krimeve kunder njerezimit.
  Ne 1991 shume nga keta kriminele ishin gjalle,sepse nuk i beri i vetem enver hoxha te gjitha krimet.Lale Osmani,Pjeter Toma,Uran Alicka dhe Uran Karagjoz karkaleci me shoke,as ne varr nuk do te gjejne qetesi qe ja vune ti shkeli me kembe ato varre femijesh persekutorit te Hysen Shoshorit,i doktorreshe Margarites,zagari i Bllokut,Sali Berisha.

  Reply to this comment
  • I tillë je , sa herë që hap gojën April 20, 21:54

   Zotrote Demo si gjithenje , ti mbyll sytë para shkakut dhe ngre zërin për pasojat ! Kur u goditën bajraktarët reaksionarë , bashkepuntorë të verbër me okupatorët natifashistë , zullumi i tyre kishte vajtur ku nuk mbante më , kupa u mbush e u derdh , ndaj nuk mbetej rrugë tjetër , përveç përdorimit të forcës . Ty nuk të vjen keq aspak për ato shtëpi partizane që u shkrumbuan nga okupatorët , të cilët kishin udhërrëfyes paraardhësit familjarë të tu , por të vjen keq dhe na “mallëngjen”
   me gjëmën që i paskan shkaktuar vetes monstrat bajraktare ! Mëso këtë , pastaj bëj të pa diturin dhe avokatin e djallit , mos u hiq si engjëll këtu , se ndyshe nuk të ngjit fjala , griiiii …… , sa të duash !

   Reply to this comment
 15. Paul Tedeschini April 19, 17:13

  Nji nder te kerkuarit NGA GJYKATA E HAGES per KRIME LUFTE ishte edhe KRYEMINISTRI i shtetit shqiptar komunist MEHMET SHEHU.

  Mjafton kaq per te kuptue rinia e sotme shqiptare se çka ishte dhenga kush drejtohej shteti i DIKTATURES KOMUNISTE.

  Vete KOMUNISTET e quejshin shtetin e vet komunist DIKTATURE.
  Duhet te jeshe pa trù te mos i kuptosh keto gjana.

  Mandej mos harroni se MA SHUME KOMUNISTA ne numer ka torturuar, vrare, burgose dhe internuar me familjet e tyne ENVER HOXHA se sa “kriminelat” antikomunist.

  Reply to this comment
  • Bardhi Tolabi April 19, 17:25

   Brenda mundesive tr tua,ma nxir kete dokumentin ku Mehmet Shehu konsiderohet si kriminel lufte,mbasi po e degjoj per here te pare.Nuk besoj se fitimtaret,si Mehmet Shehu,te Europes perendimore,te cilet kane vrare kolaboracioniste dhe aleate te nazifashisteve,te jene konsideruar si kriminele lufte…

   Reply to this comment
  • Moisi Golemi April 19, 23:36

   Ti plakush i pjerdhur, ti Tedeschin, je nga ato vemjet qe ndyn faqet e internetit me idiotesite dhe me mashtrimet e tua. O spiun m*ti, kur te ngordhesh, merr me vete ne varr dhe nje kupe me shu*rren time, te shuash etjen ne jeten e pertejme.

   Reply to this comment
  • historiani April 20, 01:33

   O Pal gjermani, me prejardhje italiane , i rritur ne Shkoder, me lehje nazi-fashiste! Mehmet Shehu s’ka qene kurre ne listen e personave te kerkuar per krime lufte sepse po te ishte sic thote mendja jote e thartuar, Rusvelti dhe Churchilli do te ishin te paret ne bangen e te akuzuarve te cilet vetem ne Drezden te Gjermanise, pa kurrfare nevoje dhe as arsyeje, bombarduan lagjet e banuara nga popullsi civile dhe u vrane 72 mije njerez te pafajshem. Njerezit e denuar me vendime gjyqesore mund te konsiderohen te pafajshem vetem atehere kur nje gjykate e larte i shpall si te tille dhe jo kur kete e bejne gjithfare minjsh neper gazeta apo podiume gangsteresh politike.

   Reply to this comment
 16. kasem gahinji April 19, 17:36

  jo,mos e deformo.e kane quajtur shtet te Diktatures se Proletariatit.,pushtet popullor.jo thjesht diktature.

  Reply to this comment
 17. Ksamil Valbona April 19, 18:03

  HALLALL GJIRI I NENES SHQIPERI !?

  E ke qare…. Te lumte penda e mprehte dhe mendja e arte !
  Fakte tronditese qe peshojne sa njeqint here truri prej i Agron Tufes e Gogoles, i kryhajdutit dhe shperdoruesit te arkivave te Ministrise se Brendshme Kastriot Dervishi e nje grushti antikomunistesh 24 karat fashiste e kolaboracioniste !
  Nje kritike e shkelqyer edhe ndaj Bunkartit dhe Shtepise se Gjetheve qe duke nderuar e lartuar bashkepunetore e sherbetire te nazifashizmit, diversante e terroriste te mirefillte te UDB-se e Zerves, qe do te kishin ngrene kokrren e plumbit ne cdo vend demokratik per aktetet e tyre banditeske kunder popullsise se pafajshme civile,kunder vajzave njomzake e deri edhe femijeve minorene…
  Veprimtari te tilla ashtu si dhe shitjet deri 50 000 e me shume dollare apo euro te paguara nga pinjollet e ketyre banditeve nga ish- Presidenti i PD-se Bujar Nishani dhe stafi i tij e sterkorruptuar jane frymezim edhe per rekrute e terroriste ne sherbim te Al Keidas dhe ISIS-it , te dreqit e te birit, nuk kane qene te palkte as nga Shqiperia, as nga Kosova e as nga Maqefonia !
  Glorifikimi i terrorit dhe tradhetise ndaj Atdheut, nderimi e lartimi e atdheshitesve dhe atdherrenuesve behet vetem nga atdhezhberes e atdheshites te hurit e litarit, nga akademike Plepash e profesore Kristali e Vitrinash qe vetem shisnin diploma !
  Analiza juaj Zoti Shkelzen Cika , pseudonim shume i gjetur e atdhetar per tiu shmangur lehjeve te antikomunisteve 24 karat fashisto- komuniste ala Agron Tufa e ala Kastriot Hajni me cizme i arshivave, eshte nje mesazh e kushtrim per cdo shqiptar te ndershem dhe atdhetar per te mbrojtur vlerat dhe virtutet me te mira te shqiptareve si popull e si kombi me orosmerikan e me properendimor ne Evrope e Bote !
  Eshte fakt i dokumentuar historik se ashtu si Kongresi i Berlinit dhe Konferenca e Londres copetuan dhe sakatuan Shqiperine natyrale ne kater shtete ishte po ashtu Jalta QE e la ne harrese vendin e vetem ne Evrope qe u clirua nga gjaku dhe pushka e bijve te vet luftetare te lirise per clirimin e Atdheut te vet.
  Ishte lapso i kuq i Winston Churchillit dhe jo civilian i Josef Stalinist qe do ta linte Shqiperine nen draper e cekanin sovjetik, e jo ne familjen e saj natyrore, Evrope, qyteterimin e kristianizmitn e se ciles e mbrojti me shpate e gjak lume Heroi yne Kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbeu !

  Reply to this comment
 18. Aliu nga Selenic April 19, 18:18

  Nje shkrim temer i munguar gjat ketyre vitev te tranzicionit.
  Duke u stepur nen yryshin e “Demokracuse” se Saliut eshte ber e mundur qe te shkelem te gjith ligjet deri edhe nderkombetar qe rregullojn dhe Certifikojn heroit dhe ndejne menjeane tradhetarety,.
  Lufta e dyte Botrore nuk ishte lufte vetem e shqiperise pore ishte lufte botrore ku ne jemi aleat te tyre. E ne se abadenojme luftenm Botrore do te thot qe ne i kemi dale botes kryq ne rruge.
  Gjykuar ne ket kende sote shqiperi eshte mbushur plote me heroi dhe eshte mbushur plote me tradhetar.
  Keshtu heroit dhe deshoret e Luftes qeveria Berisha i konsideron tradhetar dhe bile edhe lufte vellavrasese.A thua se ne shqiperi nuk kishte pasur fare pushtues, dhe lufta qenka ber vetem ne mes Partizanve dhe Naciaonalistev.
  Nje gjykim i till ka ber te mundur qe ne kundershtim me ligjet e shteti dhe ato nderkombetar per heroit dhe deshmoret te rehabilitohen perkrah tyre edhe at qe i kthyen hapur pushken atdheut te tyre.
  Te luftosh per te rikthyer ne hero Hamit Matjanin kjo eshte fatalitet dhe aspak e lejushshem prandaj shteti shqiptare bazuar edhe ne ligjet nderkombetar duhet ta marre ne dore ket situat dhe ti jape hakun qe meritojn si partizaten ashtu dhe koloboracionistet. Keto te shfletohen edhe ligjet e perbashkat te kesaj lufte botrore.!
  Shqiperia padrejtesishte po shpenzon fonde te medha per pagesa te ketyre tradhetarve te cilet i kthyen pushken Atedheut dhe sote edhe shperblehen.!
  Kesaj duhet ti themi ndale me.!
  Te falenderoi per shktimin me titull “mejataret e Historise.

  Reply to this comment
 19. Ksamil Valbona April 19, 18:22

  Urim

  HALLALL GJIRI I NENES SHQIPERI !

  “Nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist”
  Vaclav Havel

  E ke qare…. Te lumte penda e mprehte dhe mendja e arte !
  Fakte tronditese qe peshojne sa njeqint here truri prej pule e Agron Tufes e Googles, i kryhajdutit dhe shperdoruesit te arkivave te Ministrise se Brendshme Kastriot Dervishi e nje grushti antikonunistesh 24 karat fashiste e kolaboracioniste !
  Nje kritike e shkelqyer edhe ndaj Bunkartit dhe Shtepise se Gjethevr qe duke nderuar e lartuar diversante e terroriste te mirefillte qe do te kishin ngrene kokrren e plumbit ne cdo vend demokratik per aktetet e tyre banditeske kunder oipullsise se pafajshme civile,kunder vajzave e deri edhe femijeve minorene…
  Veprimtari te tilla ashtu si dhe shitjet deri 50 000 e me shume dollare apo euro te paguara nga pinjollet e ketyre banditeve nga ish- Presidenti i PD-se Bujar Nishani dhe stafi i tij e sterkorruptuar jane frymezim edhe per rekrute e terroriste ne sherbim te Al Keidas dhe ISIS-it qe nuk kane qene te palsy as nga Shqiperia, as nga Kosova e as nga Maqefonia !
  Glorifikimi i terrorit dhe tradhetise ndaj Atdheut, nderimi e lartimi e atdheshitesve dhe atdherrenuesve behet vetem nga atdhezhberes e atdheshites te hurit e litarit, nga akademike Plepash e profesore Kristali e Vitrinash qe vetem shisnin diploma !
  Analiza juaj Zoti Shkelzen Cika ( pseudonim shume i gjetur e atdhetar per tiu shmangur lehjeve te antikomunisteve 24 karat fashisto- komuniste ala Agron Tufa e ala Kastriot Hajni me cizme i arshivave ) eshte nje mesazh e kushtrim per cdo shqiptar te ndershem dhe atdhetar per te mbrojtur vlerat dhe virtutet me te mira te shqiptareve si popull e si komb .
  Eshte fakt i dokumentuar historik se ashtu si Kongresi i Berlinit dhe Konferenca e Londres copetuan dhe sakatuan Shqiperine natyrale ne kater shtete ishte po ashtu Jalta

  Reply to this comment
  • dyzeti April 19, 19:15

   OR TEJ KERMILLI VALPORDHES !

   a e kupton qe je bere jo vetem i merzitshem por dhe i urryer me keto komente sikur ke pire viagra antikomuniste..kush ta jep te drejten ty te barazosh komunizmin me fashizmin ?? ky quhet elezbiberizem qe ti me izet haxhine e quani byberin udbash…o jaron ? ato diversantet dhe terroristet nuk erdhen nga kozmosi por te paguar nga shteti amerikan dhe te afermit e tyre Enveri i coi ne tepelene apo saver te lushnjes.
   .si ky Hamdiu apo ca gjokutaj te sorrosit te kthyer ne “demokrate”qe shajne nga Amerika Enverin dhe Hitlerin dhe te harojne Elez Serbiberin antishqiptarin me te madh per te gjithe kohrat qe njihet si saliberisha amerikes por per nje gje i ngre kapelen Byberit qe ju ish kamunisteve qe te cani bythen si antikomuniste ju shkelte me kembe kur kishte takatin.

   Reply to this comment
 20. Luani April 19, 19:36

  Meriton nje bravo te madhe!Nuk diskutohet qe duhet shtuar dhe fjala apo urimi”te lumte pena,e ke qare!”Te rrenqethen mishte kur meson se emri dhe fotogrfafia e banditit Hamit Matjani eshte mbi ato te heronjve te popullit Asim Aliko e Hekuran Pobratit.Eshte me te vertete per te vene ulerimen e duart ne koke!Ja kete ka bere Berisha,ky antishqiptar i thekur,duke u vene ne sherbim te armiqve te ketij populli,tradhetareve gjithefarelloj e bashkepunetoreve te kuislingeve.Dhe rezultati eshte qe ata marrin padrejtesisht keste pas kesti demshperblimi,duke u pasuruar ne kurriz te popullit te varfer,kurse shqaiptareve te varfer,u prishen shtepite e ndertuara me gjak e djerse per efekte plani e urbanizimi dhe nuk u jep Edi Rama as gjysmen e vleres se objektit te tyre e u tregon deren e gjykates,te paguajne dhe gjyqtaret e Saliut e te humbasin kohe e para!Kurse pallatin e lylzimes ,megjthe shkeljet urbanistike e fallsifikimet e dokumentave e shperblen me 11 milion euro dhe ,pas ankeses se tij ne strtasburg,pavaresisht shkeljeve ligjore etj etj Ballanca(kete vrrome qe e kane vene dhe avokate te popullit,pasi me poare ka qene bashkepunetore e avokate e qoftelargut Berisha) e Berishes arrin te fitoje dhe ca milione te tjere mbi ato qe u dha Edi Rama.Ky eshte shteti yne i shquar.Nderohen banditet e llojit Hamit Matjani,rrruspijet agjente te UDB-se si Dhora kurva e kerma te tipit Llesh Marashi,Mark e Ndue Gjon Markaj,Jup Kazazi,Hetem Cako,Alush Leshanaku,Halil Alia e Arap Lilo dhe u vihet shqelmi heronjve e deshmoreve te vertete.I behet bust kriminelit Azem Kar Hajdari dhe nderohet dhe ai nga Ilir Lesh Meta (si puna e spiunes rruspie te UDB-se Dhora Leka) dhe mbyllet njeri apo te dy syte per ata qe jane me te vertete per tu nderuar e vleresuar.Ky eshte nje turp i madh.Dhe ironia eshte kur disa te ashtuquajtur “demokrate” si Agron Tufa e Jorida Godole(ka te njejten prerje me Munika Like 7%-shin) i propagandojne e promovojne keta si viktima te komunizmit,kurse heshtin qellimisht per poshterimin qe u behet deshmoreve e heronjve te luftes se lavdishme nac-cl.Historia ka nevoje per mendje te ftohta e te paaneshme dhe jo per ushtare politike te Sali Berishes apo te taborrit te ish te persekutuarve politike,te cilet nuk e kane mendjen tek venia ne vend e padrejtesive te kohes por te perfitimi maksimal nga kjo kohe e turbullt dhe tek blerja,me parate e shqiptareve (nepermjet kesteve pa fund te demshperblimeve)e shqiperise dhe venia nen kemben e tyre te pjeses tjeter te shqiptareve te shpronesuar e te ndershem e te varfer.Dhe eshte per te ardhur keq qe pre e ketij presioni ka rene edhe kryeministri yne Edi Rama,per tu dukur me demek tolerant dhe “demokrat”,kur e di mire edhe ai,se eshte intelektual dhe ka nje taborr me keshilltare,se cfare ka bere sejcili nga ata banditet e ekspozuar ne Bunk Art,apo qe marrin vardha para nga buxheti i shtetit,pavaresisht se shume prej tyre jane kriminele me damke etj etj dhe kane vrare me doren e tyre heronj e heroina te popullit tone!Tallje me kete popull! Jazek u qofte qe shperdorojne keshtu besimin e popullit ndaj tyre!

  Reply to this comment
 21. I paanshmi April 19, 20:09

  Po ç’prisni nga ky Shkëlzen Çika qe ka shkruar: “Populli shqiptar gjatë Luftës së Dytë Botërore dha një kontribut të qenësishëm për shporrjen e bishës nazifashiste. Ky fakt i rëndësishëm historik na bën të ndjehemi krenar para botës demokratike se në momentet më deçisive për fatet e vendit, Shqipëria diti të rreshtohej në krah të forcave aleate të koalicionit botëror antifashist. Dhe për këtë merita i takon PKSH dhe drejtuesit të saj Enver Hoxhës, që ditën ta udhëhiqnin rezistencën antifashiste në kahun e duhur progresiv e liridashës”.
  KETO JANE PORDHE DHE VETEM PORDHE!
  Duhet te jete edhe ky Shkelzen Çika, nip i ndonje “veterani legjendar te asaj lufte imagjinare me partizanë”, te cilet mbeshtetur ne “sukseset” e mëdha te asaj “lufte”, justifikuan ate shtypje te madhe prapambetese 50 vjeçare.
  Te pashkolle dhe injorante (ashtu si edhe udheheqesi i tyre i pashkolle, bashke me drejtuesit e tjere me shkolle fillore ose analfabete), ata u treguan gjakatare me te gjithe njerezit e ditur, duke ua marre pasurine dhe internuar e vrare ata vete, bashke me familjet e tyre.
  Po ku eshte luftuar ne Shqiperi more derdimen!
  Po shqiptaret pinin e beheshin tape me ushtaret italiane.
  Po lexo shtypin e kohes ku do te shohesh se gjate kohes se pushtimit gjerman, Shqiperia gezonte “PAVARESI RELATIVE” (ashtu si Kroacia dhe Sllovakia), se Gjermania kishte ne Tirane ambasadën e saj, etj etj.
  Si rregull partizanet i “çlironin” qytetet, pasi ata ishin në fakt vetëçliruar nga ikja e gjermaneve, etj etj.
  Po a mund te krahasohet Lufta Nac-çlirimtare t me luften e bere ne Lindje ose Perendim more trupaket? E vetrteta duhet thene ashtu siç ka qene. Duhen lexuar te gjitha burimet si nga partizanet, perfaqesuesit e Shtetit Shqiptar gjate luftes, dokumentat angleze, amerikane, italiane, gjermane etj. Mire qe ne kohen e Diktatures qe flisnit me kete gjuhe, por akoma vazhdoni tani?
  Po komunistet i braktisen aleatet angloamerikane (qe i ndihmuan gjate luftes) dhe u lidhen me sovjetiket (qe nuk i ndihmuan fare gjate luftes) qe kishin te njejtat ideate trupakta.
  Po partite vazhduese te mendesise komuniste si PS, PD, LSI, ç’hyne ketu?
  Lexoje mire historine, pastaj shkruaj, duke hequr me pare hurin qe te ka futur propaganda komuniste!

  Reply to this comment
  • KUJTESA April 19, 21:12

   i pa analshmi !

   mendoj se kerma si puna jote nuk perbejne me shume se 1% te votuesve shqiptare,kur vete fuqite e medha kane pranuar dhe lavderuar LNCL del nje pabyths dhe na derdellit.
   .
   Nuk eshte cudi te jesh pinjoll i atyre Ram Habileve qe nxorren Kajo Karafilin nga varri dhe e lane te dera kinemase

   u shofshi raca e keqe antikombetare !!

   VETEM SPIUNET E FASHIZMIT THONE NUK KISHTE LUFTE PARTIZANE :

   Partizanët dhe disa fshatarë nga Cikalleshi e kishin varrosur Kajon në një lëndinë të vogël të rrethuar me pemë. Pasi e ç’varrosën, komandanti ballist, Ram Habili me të vetët dhe gjermanët, e shëtitën trupin nëpër rrugët e Kavajës e Shijakut me karrocë, e ekspozuan atë katër ditë në një faqe muri me tulla, atje, ku sot gjendet kinemaja, në mes të qytetit dhe një ditë në Shijak.

   Falë të ftohtit të madh, ngricave të atij janari të vitit 1944, falë varrit të thellë, që i bëmë ne shokët e tij dhe shëndetit të tij shumë të mirë, kufoma e tij rezistoi shumë ditë, pa marrë erën e të vdekurit – vazhdon rrëfimin komisari i partizanëve Sali Verdha.

   Ato ditë egërsie, kjo ishte një nga shfaqjet më të shëmtuara, jo vetëm për qytetarët e thjeshtë të Kavajës dhe Shijakut, por edhe njerëzit e pasur të qytetit. Emrin e tij e njihnin që të gjithë, por për së gjalli nuk e kishin parë.

   Kajo Karafili ishte kthyer në mit. Populli i Pezës, Kavajës, Durrësit, Shijakut e Tiranës nuk besonte në vrasjen e tij. Prandaj e ca më shumë kjo fotografi i duhej propagandës për ta çmitizuar në popull. Në kundërshtim me normat dhe traditat morale të popullit shqiptar, në bashkëpunim edhe me forcat naziste, kolaboracionistët e përdhunuan varrin e tij.

   Por në fakt ky mit nuk u thye. Populli i Kavajës, duke mos përfillur urdhrat e autoriteteve pro naziste të qytetit, e ngriti trupin e Kajos dhe e vendosi në varrezat e qytetit.

   Reply to this comment
  • MONIKA NEPËRKA PIKA - PIKA April 19, 22:50

   Ti je ” i verbëri” , more mjeran , por duke qënë se nuk ke sy dhe tru , kujton se je në mes , si “i pa anshëm” !
   Meriton të mëshirohesh , si gjithë të verbërit .

   Reply to this comment
  • tonia April 20, 01:30

   Po ty kush ta ka futur hurin?Apo e ke future vet.Mbaje se te duhet!Keshtu do te jeshe huri I hurit!

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 20, 09:31

   o nastro o të shkërdhefsha trurin
   “Te pashkolle dhe injorante (ashtu si edhe udheheqesi i tyre i pashkolle, bashke me drejtuesit e tjere me shkolle fillore ose analfabete), ata u treguan gjakatare me te gjithe njerezit e ditur, duke ua marre pasurine dhe internuar e vrare ata vete, bashke me familjet e tyre.”
   po sa të shkolluar kishe që drejtonin shtetin e më parshëm??
   po të njëjtit injorantë e drejtonin or gomar,duke filluar nga zogji mbret e lal krosi mëkëmbës!!
   e të dhjefsha në vesh!!
   ti ke nostalgji për shallvaret e leshit dhe asgjë më tepër!!

   Reply to this comment
 22. albani April 19, 20:23

  Pergjegjesia e Tufes dhe Godoles per glorifikimin e krimineleve te luftes dhe krereve te bandave kriminele te derguara nga Titur, CIA, italia pasfashiste, greqia mbreterore etj. nuk eshte me e madhe se pergjegjesia e Edi Rames dhe e bashkepunetorve te tij, italianit Bolino dhe Bashkim Shehut, djali i ish-kryeministrit Mehmet Shehu.
  Te rrime si te duam, por te flasim drejt. Edi Rama nuk ka pergjegjesine qe ka Sali Berisha dhe sakati i tij .ar Nishanit, por mekati i Rames per qendrimin zyrtar te shtetit ndaj deshmoreve dhe bashkepunetoreve te pushtuesve, bashke me kriminelete qe “do na sillnin demokracine” me thika, plumba dhe zjarr eshte i permasave te medha.

  Reply to this comment
 23. gjermani i fundit April 19, 21:10

  ky eshte problem identiteti, krize identiteti. Qarqe antishqiptare kane angazhuar resurse per ta çuar vendin ne kete derexhe. Nuk e honepsin dot periudhen e veshtire kur Shqiperine e drejtonin shqiptaret, qe pavaresisht se nuk ndikonin fare ne (ç)ekuilibrin e madh te dy sistemeve, te pakten vendosnin sipas nevojave dhe interesave te tyre. Ketyre qarqeve qe duan te ngulitet koncepti se shqiptaret s’dijne te bejne shtet, se gjithmone kane qene bageti e bindur ndaj fuqive te medha e deri vendeve fqinje, u leverdis te fshijne te tere periudhen socrealiste, si realitet i zi dhe shume i zi, duke e pare veçse ne optiken e demokracise liberale dhe jo ne kornizen e kohes dhe mundesive per nje vend te vogel si yni. S’ka diskutim se perse i intereson Agron Tufes te hiperbolizoje te keqen ne madhesi absolute, ndryshe si do mbijetoje drejtoria e tij antikomuniste e mbeshtetja me fonde. Por e çuditshme nisma e kryeministrit me bunk’artet dhe krijimin e muzeut tek shtepia me gjethe. Nuk nxirren ne pazar vendkomandat e nendheshme, zyrat e sherbimit sekret, e te tilla si keto, se shteti nuk eshte çader cirku. Pa na nxirr te lutem z.kryeminister zyrat e Shik-ut keto 10 vitet e fundit, ti vizitojme si muze edhe kto. Pse na i fshihni, jemi ne demokraci apo jo? Pse na e fshihni veprimtarine e Shik-iu, Shiu-t etj. Aq me teper se demokracia liberale e ka me kushtetute qe publiku te informohet mbi sherbimet publike. He pra, pse nuk ben bunk’art per Shik-un e Saliut dhe tendin? Dhe kush ju autorizon qe te talleni z.kryeminister me gjakun e te reneve duke i lene ne dore personave pa identet qe te vendosin se cili qenka hero e cili xhelat. Hero Hamit Matjani? Me gjithe mend e keni? Po krimet e Luftes qe H.Matjani ka bere, kujt t’ia faturojme? Antikomunizmit?! Kjo po qe eshte hipokrizi e shkalles siperore.

  Reply to this comment
 24. Patriot Mekembenetok April 19, 21:38

  Te ndahet shapi nga sheqeri, shkruan nje komentues me siper (poshte). Perse nuk pranoni se polarizimi i shoqerise Shqiptare ishte kultivuar aq skajshem, sa qe ne ate kurth rane edhe ata qe moren pushtetin pas-komunist? Ne luften e dyte boterore, Shqiptaret u ndane keqas ne kampe te ndryshme, duke menduar e projektuar sipas seciles pale, te miren e Shqiptarise. A mund ta pranoni se paku kete? Ndrysh, ne do te mbetemi te kyçur ne ate kurth qe na ka munduar e cfilitur gjate gjithe historise sone.

  Reply to this comment
 25. Niku April 19, 22:06

  I mjeri Ciku akoma me LNC dhe 28 000 deshmoret.E din edhe ky mjeran se kjo genjeshter si dhe tjerat per luften e lavdishme te partizaneve nuk e beson askush e as ai vet nuk e beson.

  Reply to this comment
 26. Ateisti April 19, 22:34

  Para viteve,90 , ne
  nuk kishim paragjykime për banorët e çfardo krahine . Nga vitet 1064-65 kam njohur në marrëdhënie pune , një djalë të ri nga Kukësi , me mbiemrin Çika . E vlerësoja dhe kisha respekt për të . Me rrëzimin e atij sistemi dhe përpjekjet për një rend të vërtetë demokratik europian , dualën në sipërfaqe , krahas intelektualëve e njerësve të mençëm , pjesa më e madhe mediokër , njerës me prirje kriminale , hipokritë , vjedhës , antishqiptarë të betuar për tu sherbyer Athinës e Beogradit e me lloj lloj fundërinash . Këto dukuri pa shfaqeshin e përhapeshin shpejt në të gjithë vendin , por , nga viti në vit , elemnte të tille po dominonin Veriun e Vendit , vëllavrasjet,vrasjet për gjakmarrje , ringjallja e kanunit , nxirja epërbaltja e gjithëçka që ishte berë para 90-ës e mjaft të tjera që nuk është vendi për ti numuruar . Të gjitha këto , kohë mbas kohe , në mënyrë të pa vetëdijëshme , më bënë që ti shoh me rezervë prononcimet e vëllezërve tanë Veriorë . Psh Ishin shkodranët , që qyshse filloi “demokracia” , bënë publike kërkesën për të krijuar Republikën e Shkodrës , të tjerë benin thirrje për bashkimin me Malin e sZi , bile edhe deri ditet e fundit ,ishte nje drejtues komune që kërkoi para mediave , që Shkodra duhej të shkëputej nga trngu i Shqipërisë … U ngritën në pidestal , me buste , shtatore e përkujtimore kriminelë të njohur që kishin lyer duart me gjak shqiptari deri ne bryl , e shumë të tjera .
  U zgjata pak , por dua të shtoj , se Kukësi nuk mund e nuk duhet të përfaqësohet nga ata që i vërsulen pasurisë publike me urë zjarri në dorë , me tritol e kallaç ,njëri tjetrit apo edhe forcave të rendit ! Do të doja shumë qe zoti Shkëlzen Çika të ishte bir i trojeve legjendare shqiptare të Kuksit dhe tu tregonte të tjerëve se në Kukës , si në krejt Shqipërinë , ka atdhetarë të vërtetë e intelektualë me mend , që do ta ringrenë një ditë këtë vend .

  Reply to this comment
 27. shabani April 19, 22:59

  Asnje meshire per bashkepunetoret e fashizmit dhe kriminelet qe vrane e prene me urdher te nazisteve dhe respekt atyre qe luftuan per liri kunder terrorit te zi fashist gjithashtu respekt atyre qe luftuan po per liri kunder terrorit te kuq

  Reply to this comment
  • poshte dhe rrofte shaba April 20, 01:35

   o shaba

   ti thua poshte zhaverr deva 1941-1945
   rrofte zhaverr deva 1945-2018


   ose rrofte enver hoxha 1941-1945
   poshte enver hoxha 1945-2018

   .nje vizite te mjeku psiqiater e ke te nevojeshme sa per dijeni enverin e bene perendi armiqte e tij ku do vecoja palomalsoret biberistat dhe pornoambasadoret rajernoviqet

   Reply to this comment
 28. Moisi Golemi April 20, 00:00

  Ti plakush i pjerdhur, ti Tedeschin, je nga ato vemjet qe ndyn faqet e internetit me idiotesite dhe me mashtrimet e tua. O spiun m*ti, kur te ngordhesh, merr me vete ne varr dhe nje kupe me shu*rren time, te shuash etjen ne jeten e pertejme.

  Reply to this comment
 29. tonia April 20, 00:01

  Sa per dijeni:
  Gjate luftes se II-te boterore e deri ne vitin 1948 ne SHBA e Kanada ishin te internuar:
  -SHBA:120.000 shtetas amerikane me origjine japoneze;11.507 shtetas me origjine gjermane dhe u ishin privuar te drejtat themelore 600.000 italianeve,nga te cilet 1881 ishin arrestuar,ndersa 250 ishin derguar ne kampe internimi.Jetonin ne baraka deri ne 60 vete ne secilen, ne shume prej te cilave nuk kishte as uje e as energji elektrike.
  -Ne Kanada kishte 26 kampe internimi ne te cilet 8000 gra dhe femije nga keto kombesi, jetonin ne stalla bagetishe.
  Kush desheron te shikoje kushtet konkrete te jetes ne keto kampe sidhe foto te ndryshme e ngjarje te trishtushme le te kerkoje ne internet “internments of germans ,Italians and Japaneses in US and Canada during the WWII.
  Pas kesaj “historianet”te mprehin lapsin e te shkruajne dokerrat e tyre per vuajtjet e Mirakajve e Markagjoneve ne vendet e internimit ne Shqiperi.

  Reply to this comment
 30. tonia April 20, 00:07

  Ju kerkoj ndjese per nje pasaktesi.Ne Kanada kampet e internimit u mbyllen ne vitin 1949,5 vjet pas mbarimit te luftes dhe per te perballuar shpenzimet e mbajtjes ne kampe,u shiten nga shteti shtepite e bizneset e te internuarve

  Reply to this comment
 31. Servet April 20, 09:01

  Me vjen keq per keta mjerane te ripjelljes komuniste qe nuk lene njeri la ofenduar per te mbrojtur komunizmin(ke te fare te keqe te njerezimit )te behen kaq pro amerikane e europiane kur babai i tyre shpirteror nuk ka lene fjale pa perdorur e pa shpifur

  Reply to this comment
 32. demo April 20, 13:16

  Tonia.Ato krahasime qe ben ti me amerikane,kanadeze,japoneze dhe eskimeze,jane nja shembull i vertete i SILOGJIZMIT mashtrues per ter justifikuar cfarosjen brutale dhe sistematike te familjeve malsore antisllave dhe antikomuniste ne Shqiperine e pasluftes.Nese ishin kampe kanadeze,amerikane une te uroj:ta pesosh fatin e atyre femijeve fatezinj ne femijet e tu! Sepse CINIZMI I XHELATEVE TE KUQ NUK PASKA KUFI!

  Reply to this comment
  • The Bitter Truth April 20, 13:39

   Nuk mjaftojne dhe monstrat anal-iste por jane dhe mostrat e internetit cdo dite cdo ore dhe cdo minut bejne terrorizem mediatik ku dhe te Dita jane disa si” intelektuali “apo ky “demo” mos qofshin e njejta dore.
   .Zavalli “demo” edhe sot nuk ka kursyer helmin e tij.Deri diku e ka te drejte per luften e klasave por me shume e kemi ne gen qe vrasim tjetrin per nje vije uje apo gerzishje makine dhe ja veme fajin politikes
   .
   Pse ky demo-ja i zi nuk eshte i besueshem per te share ‘TERRORIN E KUQ” kur vete eshte nje titist dhe nazist i zi

   -po na quan marshallin tito-shpetimtarin e Shqiperise
   .
   -po na quan xhaferr deven Hero kombetar
   .
   -po na quan lufte ncl si lufte civile
   .
   -po na quan Karl Marksin budalla
   .
   po ne 1984 na paska punuar ne nen firme kroate
   .
   -po ne vitet 70’ na paska punuar ne Gramsh
   .
   -dhe me e forta na paska shkruar 13 libra dhe shume dokumentare
   .
   Pra Demoni Demo i fshehur pas ferres ka vite te tera qe hedh helm te zi..por kam nje pyetje:
   .
   Po pse o monster merr dynjane me goje me gjuhe te helmatisur..
   .
   Pse nuk na thua kush jane keto libra por rri pas gardhit dhe gjuan si puna jevgut ?
   .
   Kam qene kunder Enverit dhe Mehmetit
   por per tipa si puna juaj kane bere
   mire qe ju kane shkerdhyer
   me qen e me mace se e meritoni…

   Reply to this comment
 33. Stop McCarthyism & Elezbiberishizem April 20, 14:24

  Kam pershtypjen se pas vitit 1992 ne Shqiperi u aplikua nje makartizem (McCarthyism) teper agersiv deri sa arriti ne kanibalezem dhe genocid i pashembull ne kohet moderne..
  .
  Eshte e denueshme dhe anti humane qe ne 1992 “terrori i kuq ” u zevendsua me “terrorin e zi”
  ,
  E keqja me e madhe eshte sot ne 2018 po rivihet ne skene nje makartizem (McCarthyism) i ndyre si ne vitet 50 ne Amerike dhe ne 1992 ne Shqiperi..
  Njihuni ju lutem se sa me egersi u zhvillua dhe lufta e klasave ne Amerike :

  McCarthyism is the practice of making accusations of subversion or treason without proper regard for evidence.[1] The term refers to U.S. Senator Joseph McCarthy and has its origins in the period in the United States known as the Second Red Scare, lasting roughly from 1947 to 1956 and characterized by heightened political repression as well as a campaign spreading

  In the film industry, more than 300 actors, authors and directors were denied work in the U.S. through the unofficial Hollywood blacklist. Blacklists were at work throughout the entertainment industry, in universities and schools at all levels, in the legal profession, and in many other fields. A port security program initiated by the Coast Guard shortly after the start of the Korean War required a review of every maritime worker who loaded or worked aboard any American ship, regardless of cargo or destination. As with other loyalty-security reviews of McCarthyism, the identities of any accusers and even the nature of any accusations were typically kept secret from the accused. Nearly 3,000 seamen and longshoremen lost their jobs due to this program alone.[72]

  Some of the notable people who were blacklisted or suffered some other persecution during McCarthyism are listed here:

  Nelson Algren, writer[73]
  Lucille Ball, actress, model, and film studio executive.[74]
  Alvah Bessie, Abraham Lincoln Brigade, writer, journalist, screenwriter, Hollywood Ten
  Elmer Bernstein, composer and conductor[75]
  Leonard Bernstein, conductor, pianist, composer[76]
  David Bohm, physicist and philosopher[77]
  Bertolt Brecht, poet, playwright, screenwriter
  Archie Brown, Abraham Lincoln Brigade, WW II vet, union leader, imprisoned. Successfully challenged Landrum–Griffin Act provision[78]
  Esther Brunauer, forced from the U.S. State Department[79]
  Luis Buñuel, film director, producer[80]
  Charlie Chaplin, actor and director[81]
  Aaron Copland, composer[82]
  Bartley Crum, attorney[83]
  Howard Da Silva, actor[84]
  Jules Dassin, director[85]
  Dolores del Río, actress[86]
  Edward Dmytryk, director, Hollywood Ten
  W.E.B. Du Bois, civil rights activist and author[87]
  George A. Eddy, pre-Keynesian Harvard economist, US Treasury monetary policy specialist[88]
  Albert Einstein, Nobel Prize-winning physicist, philosopher, mathematician, activist[89]
  Hanns Eisler, composer[90]
  Howard Fast, writer[91]
  Lion Feuchtwanger, novelist and playwright[92]
  Carl Foreman, writer of High Noon
  John Garfield, actor[82]
  Jack Gilford, actor[84]
  Allen Ginsberg, Beat poet
  Ruth Gordon, actress[84]
  Lee Grant, actress[93]
  Dashiell Hammett, author[82]
  Elizabeth Hawes, clothing designer, author, equal rights activist[94]
  Lillian Hellman, playwright[82]
  Dorothy Healey, union organizer, CPUSA official[95]
  Lena Horne, singer[84]
  Langston Hughes, writer, poet, playwright[82]
  Marsha Hunt, actress
  Sam Jaffe, actor[82]
  Theodore Kaghan, diplomat[96]
  Garson Kanin, writer and director[82]
  Danny Kaye, comedian, singer[97][full citation needed]
  Benjamin Keen, historian[98]
  Otto Klemperer, conductor and composer[99]
  Gypsy Rose Lee, actress and stripper[82]
  Cornelius Lanczos, mathematician and physicist[100]
  Ring Lardner Jr., screenwriter, Hollywood Ten
  Arthur Laurents, playwright[84]
  Philip Loeb, actor[101]
  Joseph Losey, director[82]
  Albert Maltz, screenwriter, Hollywood Ten
  Heinrich Mann, novelist[102]
  Klaus Mann, writer[102]
  Thomas Mann, Nobel Prize winning novelist and essayist[102]
  Thomas McGrath, poet
  Burgess Meredith, actor[82]
  Arthur Miller, playwright and essayist[82]
  Jessica Mitford, author, muckraker. Refused to testify to HUAC.
  Dimitri Mitropoulos, conductor, pianist, composer[103]
  Zero Mostel, actor[82]
  Joseph Needham, biochemist, sinologist, historian of science
  J. Robert Oppenheimer, physicist, scientific director of the Manhattan Project[104]
  Dorothy Parker, writer, humorist[82]
  Linus Pauling, chemist, Nobel prizes for Chemistry and Peace[105]
  Samuel Reber, diplomat[106]
  Al Richmond, union organizer, editor[107]
  Martin Ritt, actor and director[108]
  Paul Robeson, actor, athlete, singer, writer, political activist[109]
  Edward G. Robinson, actor[82]
  Waldo Salt, screenwriter[110]
  Jean Seberg, actress[111]
  Pete Seeger, folk singer, songwriter[82]
  Artie Shaw, jazz musician, bandleader, author[82]
  Irwin Shaw, writer[84]
  William L. Shirer, journalist, author[112]
  Lionel Stander, actor[113]
  Dirk Jan Struik, mathematician, historian of maths[114]
  Paul Sweezy, economist and founder-editor of Monthly Review[115]
  Charles W. Thayer, diplomat[116]
  Dalton Trumbo screenwriter, Hollywood Ten
  Tsien Hsue-shen, physicist[117]
  Sam Wanamaker, actor, director, responsible for recreating Shakespeare’s Globe Theatre in London, England.
  Orson Welles, actor, author, film director [118]
  Gene Weltfish, anthropologist fired from Columbia University
  ..
  Boll kanibale makartista biberishista & lulbashista & xhorxhsorrista ediramista qe keni pushtuar mediat shqiptare dhe po cmendni nje komb te tere per 30 vjet !

  Reply to this comment
 34. demo April 20, 14:57

  Edhe ty Bitter,te pesofshin femije dhe nipa ate ‘”parajsen enveriste te kampit te pushimit te Tepelenes”,se vetem keshtu do ti kuptosh ato gra malsore qe lane shpirtin ne Tepelene.Cinizmi juaj nuk ka fund, dhe cinizmi i Sadistit merr fund vetem kur peson fatin e viktimes se tij.Krimineli Mehmet Shehu do ta kujtonte ne ditet e grahmave te fundit,robin italian qe e priti ne shtepi te tij ne Itali,pas internimit,kurse ky ja shperbleu me nje plumb pas koke.
  Se sa Titist,Jugosllavist,serbist jam une,une them:Tu kalbte ne burg narkotrafikanti ermal hoxha,qe te kuptosh ata femije engjej te pafajshem qe vdiqen ne Tepelene!

  Reply to this comment
  • stop.... April 20, 15:14

   ne gop te semes shkofte enveri me ermalet e tij

   demonster !

   nuk eshte viti 1992 eshte viti 2018 qe keto viktimat ketu poshte pyesin;

   KUSH JANE ATA DEMO-NE qe na vrane

   Në 28 mars të vitit 1997, anija “Kateri i Radës”me 115 persona në bord, në përpjekje për të udhëtuar drejt brigjeve të Italisë, u përplas me anijen ushtarake italiane “Sibilla”. Për pasojë humbën jetën 81 persona mes të cilëve mjaft gra dhe fëmijë, ndërkohë që mbijetuan 34 të tjerë. Prej tyre, 57 trupa u gjetën, ndërkohë që 24 të tjerë rezultojnë të zhdukur.
   Në tragjedinë e Otrantos, humbën jetën,
   .
   Zeqine Fejzaj, 61 vjeçe,
   Blerina Fejzaj, 8 vjeçe,
   Zonja Fjezaj, 36 vjeçe,
   Mihal Fejzaj, 60 vjeç,
   Fatos Fejzaj, 39 vjeç,
   Roland Fezaj, 14 vjeç,
   Oltion Fejzaj 13 vjeç,
   Mimoza Xhavara, 32 vjeçe,
   Kamela Xhavara, 9 vjeçe,
   Majlinda Xhavara, 4 vjeçe,
   Desantila Xhavara, 24 vjeçe,
   Firdesa Xhavara 1 vjeçe,
   Gerard Xhavara, 4 vjeç,
   Majlinda Roshi, 38 vjeçe,
   Qemal Roshi, 38 vjeç,
   Roland Roshi, 2 vjeç,
   Pushime Meminaj, 60 vjeçe,
   Donika Idrizi, 40 vjeçe,
   Elona Idrizi, 14 vjeçe,
   Semiranda Idrizi, 11 vjeçe,
   Romeo Andrea, 28 vjeç,
   Silvana Andrea, 18 vjeçe,
   Kristina Andrea, 2 vjeçe,
   Bardhyl Lame, 37 vjeç,
   Tushe Lame 38 vjeçe,
   Artuela Lame, 35 vjeçe,
   Kasiani Bestrova, 6 vjeçe,
   Viktore Bestrova, 9 vjeçe,
   Konstandin Bestrova, 2 vjeç,
   Anife Begotare, 41 vjeçe,
   Rezart Begotare, 12 vjeç,
   Erald Begotare, 13 vjeç,
   Zeman Avdia, 37 vjeç,
   Nertila Avdia, 11 vjeçe,
   Olsi Avdia, 6 vjeç,
   Irma Greko, 21 vjeçe,
   Kristi Greko, 3 muajsh,
   Bardhosh Deliaj, 46 vjeç,
   Burbuqe Deliaj, 45 vjeçe,
   Melpo Sejdiaj, 46 vjeçe,
   Hanëme Birçe, 41 vjeçe,
   Besmir Birçe, 9 vjeç,
   Lavdosh Kaja, 22 vjeç,
   Robert Bajrami, 19 vjeç,
   Miklovan Troqe, 17 vjeç,
   Anastas Mërkuri, 30 vjeç,
   Lindita Demiri, 12 vjeçe,
   Lindita Demiri 12 vjece,
   Bektash Tahiri, 47 vjec,
   Andi Aliaj 17 vjec,
   Teferi Saliu 48 vjec,
   Lirim Bulla 17 vjec,
   Zini Muça 27 vjec,
   Ermal Xxhaka18 vjec,
   Fatmir Geraj 28 vjec,
   Kastriot Sharraj, 36 vjec,
   përparim Mamanaj, 13 vjec,
   Zylyma Sulejmani 22 vjece,
   Krenar Sulejmani 27 vjec,
   Alban Sulejmani 4 vjec,
   Mirand Kaçuku, 28 vjec,
   Kizeta Sulo 21 vjece,
   Klodian Sulo 2 vjec,
   Fiqiei Sulaj 30 vjec,
   Ervin Sula 15 vjec,
   Latif Berberi 53 vjec,
   Maze Seferaj 31 vjec,
   Brunilda Seferaj 25 vjece,
   David Seferaj një muajsh,
   Vjollca Kaçupi 22 vjece,
   Albana Botrova 22 vjeçe,
   Merita Ferko 32 vjece,
   Bledar Ferko 10 vjec,
   Fredi Ferko 8 vjec,
   Viktori Kaçupaj 25 vjece,
   Robert Llanaj 30 vjeç,
   Kastriot Hasanbashaj 27 vjec
   , Klorida Hasanbashaj 24 vjeçe,
   Xhuljana Hasanbashaj 3 vjeçe,
   Ilir Kicja 34 vjec,
   Maringlen Bardha 16 vjec,
   Fatbardha Sejdia 21 vjeçe.
   as Adolf Hitleri nuk beri kete krim kunder njerzimit ne kete fare feje por kete e beri Italia nje vendi i Natos dhe Bashkimit Europjan.
   Ishte koha qe perbindeshi Berishe urdheronte avjonet te bombardonin Jugun,te sulmonin Jugun me mercenaret e Veriut.dhe te hidhej lende kimike kunder populates civile.pa permedur gerdecin,3000 te vraret ne 1997 ,genocidin ndaj haklajve etj etj…eleminimi i kundershtareve …

   Reply to this comment
 35. Estel April 20, 17:53

  E shkelqyer, Bravo

  Reply to this comment
 36. Gjeneral Telini April 20, 20:22

  Nje Bravo tè Madhe Autorit tè Shkrimit. Poshte bashibozuket negacioniste , si tufa, kaloci myftaraj, e legena tè tjere qe nxori shkerdhatokracia. LAVDI Sigurimit te Shtetit, arma me efikase , ne kohen e Diktatures sé Proletariatit, Lavdi Deshmoreve, LANC, dhe Udheheqsve tè tyre , tè Paharuar, per jete tè jeteve.

  Reply to this comment
 37. demo April 20, 22:03

  Ore gjeneral Telini!Ai i verteti dha jeten per kufijte e Shqiperise,jo per kufijte e Jugosllavise.Enveri ja shkaterroi monumentin prej bronxi,qe i kish ngritur populli shqiptar Telinit.Prandaj hiqe ate nofke,ver gjeneral Rankovicin(Dekoruar nga enveri)

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 3, 09:38

   dem
   po qe për rankoviçin të takon ty!!
   ti pëson orgazëm sa herë përkujtohet lindja ose vdekja e titos!!
   këtë nuk besoj se do ta mohosh?!
   hë tu bëfsha,atë dyjëzimin e personalitetit e keni merak soji juaj!!
   në një anë “bashkonit shqipërinë”nën pushtim në anën tjetër bënit marveshje me gërkun për coptim!!
   njëlloj si ky palloshi që bën mbledhje me qeveritë e shteteve veriorë,MZ,K,M dhe në krahun tjetër i jep jugun gërkut!!
   dhe ai ka pak gjak të fshehtë si tëndi!!
   mjafton një pikë e ngjyre e zezë për të mos qënë më e bardhë një fuçi me ngjyrë të bardhë!!!!

   Reply to this comment
 38. E verteta March 27, 16:56

  Emanuel
  Akuzoj po ku te trokas ?
  – Kur shkruaj ,mesazhi me pare shkon te sekti e gjenerata X. Google,Facebook,Amazon,Cel,You tube, e gjithe teknologjia ,fuqia e parase dhe pushtetit jane te elitat e korruptuara politike dhe krimi qe drejtohet menaxhohet e drejtohet ne cdo pore te shoqerise njerezore kunder dinjitetit njerezor, familjes,kultures,muzikes,letersise artit duke na diktuar cfare te hame, cfare te vishemi,si te edukohemi .Duke kontrolluar mendjet tona permes mijra menyrave por si tendence e nje vrapi te shfrenuar inteligjenca artificiale qe don te shperbeje krejt njerezimin.
  Keto jaka te bardha,doreza te bardha pa dinjitet pa familje,pa komb super te pasuruar sa s,dine tashme cfar te bejne me pasurite maramendese kur vetem nje kopilce e tyre ka nje pasuri 1.000.000.000.000 leke ne banka te botes, te gatshem per ta shfarrosur racen njerezore permes nje hibridi – raca ariane; duan te ndertojne nje njeri sipas cmendurise se tyre gjenetikisht ne kopshte eksperimentale,pa atesi,amesi,tradita,kujtese,me seks te shfrenuar ku te munden sa te munden me ushqime gjenetikisht te formesuara. Kane te hapura me miliona llogari fallse ne internet qe klikoje njera tjetren duke fituar shuma maramendese,qe permes kesaj lirie kibernetike qarkullojne lirisht mallra ,para arme,njerez,teknologji, duke depertuar ne cdo qelize te jetes njerezore duke vene daren ne fyt cdo individi.
  Keto burra e gra te cmendur pas egocentrizmit te tyre na imponojne filozofine e tyre me plan te detajuar te kontrollit mendor,material duke zhbere te drejten njerezore dhe mardhenjet e tyre dhe mardhenjet nderkombetare.
  Na imponojne humbjen e kohes sone te shendetshme ,veshjen stilistike deri ne kotesi e perdorim te femres si mjet fasade qe josh ,ndjedh . Ky grup bastardhesh ,neveri njerezore shoqeruar me gra e vajza pa asnje dinjitet qe zvarriten si neperka neper shurren e tyre dhe spermen qelbanike,si automate seksi deri ne nivelet me te larta te shoqerise na imponohen me muziken e tyre qe vetem luan instrumentet nga poshte,duke i bere njerezit te habiten nga ritmet boshe qe habisin , na imponohen me filmat e tyre duke na “Argetuar”deri ne shkaterrim te brendise sone.Kjo race boheme te korruptuarish me damat e tyre mijra kepuceshe, sandaleshe ngaqe s,dine cfar te bejne me me parajsat fiskale,na shpikin cdo dite mall tregu qe shkaterron njeriun ,dinjitetin e tij,identitetin e tij.Keto mostra vdekje na japin cdo dite kallepe imitimi qe na vdes perjete.Gjithcka qe shfetojme ne internet kontrollohet prej tyre. Te kjo bote shkaterrimtare e nje grushti te babezituresh, jeta njerezore eshte bere nje ferr me ritem te cmendur,me konkurence te eger,me cinizem e indiference ,me interesa qe perplasen ,hegjemoni,zona influence,kercitje dhembesh,ne injorance totale se kush jemi,pse ekzistojme dhe si duhet te jetojme, te trajtojme veten ,tjetrin ,familjen, shoqerine ,kombet .
  Ky eshte fundi i nje permase epokale thellesisht demoniake.
  Jo me!
  Kjo e ashtequajtur rilindje-vdekje eshte e humbur dhe cdo dite ne te gjith globin humb e shprishet ne menyre atomike .
  Ne kete pellg ku noton ky sekt ne nivel global , vegjeton ne nivel kombetar edhe i perhumburi me citane e klika sekt e tij e mbarsur me marrveshje shaterrimtare per vendin e tij me gjith pisllekun e mbledhur ketu nga pjeset me te cthurura te popujve.
  Pamvaresisht parase,pushtetit ,djallezise ,manovrimevete pafund ,per te mos humbur pasurite,ofiqet,zoterimet; jane ne grahma vdekje te perjetshme. Jane te humbur me humbje…
  Po fillon nje Beselidhje e njeriut me Zotin,qe ka Zotin udherrefyes,qe hap vedijen, qe dite pas dite shkaterron merimangen injorance te njerezimit.
  Po kthehen njerezit duke lene pas kete vello shkaterrimtare duke jetuar ne cdo sekond me frymen e Krijuesit ,me qartesine e mendimit ,me zemren qe shendoshet pak nga pak e shpirtin e lire qe kupton se jeta fillon e mbaron vetem ne Zotin ku pa te s,ka jete.
  Po clirohen nga makthet e helmatisjes duke kerkuar Krijuesin tek vetvetja,tjetri ,njerezimi dhe gjithcka c,ka na eshte dhene.
  Shpirti i Zotit ne cdo grimce ekzistence !
  Tani eshte vetem NJE : EMANUEL !
  BESONI!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*