Jemi mësuar të lëvizim vetëm kur na vjen shpirti në fyt! A ka ardhur?

August 23, 2019 10:37

Jemi mësuar të lëvizim vetëm kur na vjen shpirti në fyt! A ka ardhur?

Bedri Islami

Ditët e fundit, jo edhe aq papritur, në botën e pafund të librave, erdhi një botim i ri, me titullin intrigues deri në fund, shkruar me mjeshtëri, kujdes dhe inteligjencë nga mjeku Isuf Kalo.

Libri “Blloku”, pra, enigma e një bote ndryshe nga e zakonshmja e njerëzve, misteri i së cilës ishte gjithnjë në mendimin e shumë të tjerëve, ajo botë e rrethuar nga një garnizon ushtarak dhe sipas dëshirave të së cilës lëviste i gjithë vendi, mjegulla që nuk shqitej dhe mbi të gjitha figura e Atij që me një dorë të hekurt qeveriste pa qenë qeveritar zyrtar, hija e të cilit, edhe pas kaq shumë viteve është e pranishme.

Nuk e di nëse do e kisha shkruar një libër të tillë, pra, nuk e di nëse do të mund të shkruaja anatominë e një zone që ishte mbi zonë, e një blloku që rëndonte mbi shumëkënd, edhe po të kisha kulturën, inteligjecën dhe maturinë e zotit Kalo. Këto, në pamjen e parë, janë marrëdhënie mes mjekut dhe pacientëve të tij, mes një të riu ambicioz, të talentuar, nga njëra anë dhe një bote tjetër, e cila i hapet para syve pa e bërë pjesë; i hap sekretet e trupit, por jo të jetës së tyre, në të cilat ai duhet të depërtojë vetë, herë duke e ditur saktësisht të vërtetën dhe herë të tjera duke shkuar drejt saj përmes hamendjes, mendimit, ngjarjeve dhe deduksionit.

Në fund të fund, si thonte miku im, shkrimtari Xhahid Bushati, përmes këtij libri, miti i Bllokut u zhvesh dhe figura e Ramiz Alisë u shkërmoq.

Si duket, ende nën sugjestionin e pazakontë që Enver Hoxha, përsonazhi kryesor i librit, kishte ndaj njerëzve, ai është ende më i kuptueshëm, më i afërt dhe herë herë më njerëzor për autorin, se sa një njeri në hije, që, si shumë të tjerë mund të shkonte drejt gijotinës politike, që ende askush nuk e di se si shpëtoi pas plenumit të katërt dhe që, në fund të fundit, politikisht, nuk ishte as mish e as peshk, as i shejtanit, as i engjëjve, që as nuk të falte e as nuk të vriste, por që humbi shansin e tij historik për t’u mbajtur mend gjatë si një burrë shteti, nga i cili pritej mrekullia, por erdhi zvarritja.

Blloku i zhveshur të ngjan me pacientët e zhveshur. Ashtu si zhvishin para tij si mjek, ashtu i zhvesh ai tani, një e nga një, dikë me dhimbje, dikë me dëshirë, për të dhënë saktësisht një botë bllokiane, që, duke u vendosur në qendrën e re të Tiranës, kishin humbur çdo lidhje me pjesën tjetër të njerëzve, të cilët, duke mos pasur asnjë simbol tjetër për hasmërinë e tyre, e përmblodhën të gjithën tek Blloku. Jo rastësisht, në ditët e para pluraliste, njëra nga thirrjet do të ishte “Drejt Bllokut”, si të donin të thonin “Drejt së Keqes”.

Në fakt një libër që nuk mund të lexohet me një frymë dhe as nuk mund të shkruhet për të kaq frymërisht. Nuk e di se sa lidhje ka rrëfimi i tij me betimin e Hipokratit, por ai me shumë elegancë e ka shmangur këtë pyetje që mund t’i bëhej një ditë, ashtu si nuk e di nëse besimi i dhënë prej atyre njerëzve të rrethuar, do të mund të përshfaqej kështu.

Në këtë Bllok mund të bëhej shumëçka; kishte grindje, hasmëri të fshehura, miqësi të lëna përgjysmë, servilizëm dhe frikë, të rinj të përkëdhelur që mendonin se rebelimi ishte vetëm modë, por kur u rrëzuan etërit e tyre e mësuan se ishte mjerim;  dashuri të lindura dhe të harruara, fillesa shkrimtarësh, që më pas do të bëheshin të njohur, idhuj të rremë dhe idhuj të vërtetë, snobizëm, por sidomos frikë. Ata që trembnin të gjithë Shqipërinë, kishin frikën brenda vetes. Ata mund të kërcënonin gjithçka, por vetë ishin të kërcënuar. Mund të burgosnin këdo, por burgun e kishin brenda tyre. Mund të ishin kryeministra dhe të kishin vdekje enigmë, të brohorisnin për Enverin, por edhe të shkonin drejt pushkatimit me emrin e tij; kishte frikacakë dhe trima, të harbuar dhe të qetë, të hapur e të fshehtë, njerëz që donin të ishin të sinqertë, por që e kishin humbur rrugën e sinqeritetit.

Gjithçka sillej rreth një vile, në të cilën që nga paslufta jetonte Enver Hoxha. Aty merreshin vendime të mëdha, por edhe përcilleshin fatkobe të mëdha; fillonte e ardhmja, por edhe të ndërpritej rruga, mund të lulëzoje dhe të vyshkeshe brenda një stine, të çelje lule, por mos të zije kokrra.

Një gjë mungonte: në asnjë rrjesht të librit mjeku Isuf Kalo, bashkëjetuesi i tyre i jashtëm në sipërfaqe, por, si duket, njohësi i tyre më i mirë, nuk e thotë diçka për grykësinë e pazakontë, për krijimin e një mbivlere shumë dimesionale pasurore, për krijimin e një shumësie blloqesh pasurie, e cila do të kalonte më pas tek fëmijët e nipërit e tyre.

Nuk e di se si ka ndodhur me to; mes tyre ke gjetur edhe prej atyre që më pas do të vuanin në burgjet që kishin ngritur etërit e tyre, por që nuk do të gëzonin asgjë nga pasuria e atyre që kishin qeverisur me dorë të hekurt për rreth 5 dekada.

Blloku i djeshëm, ai që njerëzit menduan se dha shpirt në ditët e para të janarit, në fakt është ende i pranishëm, dhe, për më tepër, i shumëfishuar.

Nëse është e vërtetë një thënie e vjetër e Lomonosovit se “në këtë botë, asgjë nuk humbet, asgjë nuk fitohet, çdo gjë transformohet”, atëherë kjo ka ndodhur në Shqipëri. Blloku i djeshëm u transformua në disa Blloqe të rinj, njëri më luksoz dhe më mizor se tjetri; rruginat e ngushta të Bllokut të vjetër u bënë hapësirat e pafund të blloqeve të reja.

Politika nuk ndryshoi. Nëse në vitin 1991 ata që morën përsipër të ndërtonin një shtet demokratik vinin thuajse të gjithë nga aradha e dytë e komunistëve, tridhjetë vite më pas i ka ardhur radha grupimit të tretë nga e njëjta shtresë përgjithsisht dhe, për fat të keq, duke bartur me vete të njëjtat huqe, mendësi, pushtet, dhunë dhe sakrilegje si të mëparshmit, por, natyrisht, në kushte të tjera.

Nëse, shumë vite më parë, gjithçka sillej rreth Njëshit, vetë sistemi e ndërtonte këtë, edhe tani, për fat të keq, gjithçka sillet rreth Njëshave.

Në kaq shumë vite Sali Berisha, njeriu entuziast i komunizmit, do të bëhej njeriu rreth së cilit sillet gjysma e elektoratit shqiptar dhe nga afërsia me të mund të ndërtoje të ardhmen, mund të vije pasuri, të lartësoheshe, të ngrije vilat marramendëse, të vrisje pa dhënë llogari.

A nuk u bë kështu Lulzim Basha, një njeri i panjohur, i cili , duke qenë mik i afërt i bijës kryeministrore, hop!, papritur, pa e njohur askush, u bë ministër, tri herë rradhazi dhe, herën e parë vodhi, herën e dytë shiti pjesë territoriale dhe herën e tretë vrau. Njeriu hije në PD, si ishte Ramiz Alia njeriu hije në PS, kapërceu “ylberin” dhe u bë zot pasurish, zot partie, gjëmimtar dhe frustar.

Në gjashtë vite drejtues i opozitës largoi më shumë se 70 figura të njohura, njëjtë si bëhej dikur lufta mes brezave; dhe tani, në të gjithë piramidën drejtuese të opozitës, nuk ka asnjë nga ata 338 nismëtarë që firmosën për krijimin e kësaj partie, e cila mendohej se do të ishte europiane, por na dërgoi së pari drejt lindjes.

Nuk e di sasinë e kafeve për të cilën u dënua Nexhmije Hoxha. Nuk e kam ndjekur gjyqin e saj. Isuf Kalo sjell pamjen e një gruaje krejt tjetër nga ajo që është shpërfaqur në 30 vitet e fundit. Nuk e kam takuar asnjëherë. Në fakt, nuk e di as se ku jeton. Vitet e shumta të dënimit të saj për kafetë e dhëna në pritjet për vdekjen e njeriut të parë të këtij vendi, të cilin e duruam si askush dhe e qamë si kurrëkënd, (zakonisht në histori diktatorët qahen më së shumti dhe përbuzen më shpejt), pra dënimi që iu dha asaj për shfrytëzim pasuror është sot qesharak me atë çka ndodh në Shqipëri. “Çdo krahasim çalon”, thonë gjermanët dhe çalon edhe krahasimi im mes dy botëve, por, ndoshta e dhimbshme, kjo e fundit, e tashmja, ku kishte plot shpresë dhe pritje marramendëse, u bë në fakt kohë mizore, vrastare e shpresës, humbje e besimit, harrim i së ardhmes. Nexhmije Hoxha , gruaja e Shefit të madh, ndoshta nuk të kujton në imtësi një zonjë tjetër shefe partie, por, kur dëgjon nga bashkëshorti i saj se ajo i ka rregulluar fëmijët e saj dhe se, si do zot!, tre fëmijët e saj jetojnë në Londër, mund të bësh lehtësisht pyetjen: përse u ngritët në 8 dhjetor 1990, për të rregulluar fëmijët tuaj apo për të rregulluar Shqipërinë.

Është një pyetje pa përgjigje.

Blloku i djeshëm është varfanjak ndaj bllokut të Lalzit. Pasunarët e politikës, që në vitin 1991 ëndërronin për një këmishë më shumë, sot e quajnë normale, të zakonshme, bile detyruese e të tjerëve, që ata të jetojnë në vilat nga më luksozet, të kenë shërbëtore nëpër këmbë, të bëjnë festa madhështore, ku vetëm një e qindta prej tyre vlen dhjetë herë më shumë se të gjitha kafetë e gruas së Enver Hoxhës; është normale që fëmijët e tyre, thuajse të gjithë, të jetojnë dhe studjojnë në perëndim, dhe pastaj sulen për të mbështetur studentët, të cilët nuk i qasin; nuk ka asnjë pushtetar, asnjë shef partie, asnjë ministër apo ish ministër, asnjë gjykatës apo ish gjykatës, asnjë prokuror apo ish prokuror, asnjë shef garde, qoftë dhe vrasës, që të mos ketë vilat luksoze, të mos ketë pasuri të fshehur disa dhjetra herë më shumë se ajo e shfaqur; të mos ketë krijuar perandorinë e tij, të fortët që i përkrahin, përfitimet që kanë.

Këta njerëz, sot, më shumë se kurrë, çirren për demokraci, ndërsa janë vrasësit e saj; ata kërkojnë liri njerëzore, kur i kanë shkelur barbarisht ata; u qajnë hallin të varfërve, kur vetë i kanë varfëruar; ndahen në të majtë dhe në të djathtë dhe bashkohen në një kur është fjala për të vjedhur.

Bllokmenët e djeshëm mizorë ndaj të tjerëve dhe të frikësuar ndaj vetes, kanë përcjellë të njëjtin ankth tek bllokmenët e tashëm.

Sa herë që lexoj për sulmet e demokratikasve ndaj Jozefina Topallit me kujtohet fati i një gruaje në kahun e kundërt të saj, Liri Belishova.

Nga majat shkojnë drejt humnerës, jo se kanë bërë faj që kanë menduar ndryshe, por kanë synuar të futen në sinoret  e shefit. Mendoj pastaj se çfarë mund të bënin këta “liderë”, ruajna zot si Nard Ndoka e Petrit Vasili, nëse do të kishin sunduar në komunizëm, çfarë mund të kishte bërë Berisha, që pas një vrasje të katërfishtë, kërcënon se, po erdhën përsëri do të vriten , jo tre, jo tridhjetë e tre, por treqindetridhjetë e tre, që, pasi nuk ndjehet i ngopur me kaq, porosit pesë snajperë, katër në katër qoshet e godinës kryeministrore dhe njërën në dorën e tij, për të vrarë shefin e opozitës.

Të vrarët nuk ringrihen. As të vrarët në diktaturën e komunizmit, as të vrarët në diktaturën e rrugës, që, për dreq, kanë thuajse një numër të barabartë.

Vilat e ngritura nga Lalzi në Surrel janë dëshmi se Blloku si lagje është hequr, por si mendësi sundon.

Deri kur?

Askush nuk e di!

Jemi mësuar të lëvizim vetëm kur na vjen shpirti në fyt!

A ka ardhur?

Them se ka shkuar edhe përtej saj.

 

 

August 23, 2019 10:37
Komento

48 Komente

 1. Tartufi August 23, 11:07

  Gjithmone te kam qujajtur ,,,Zhelezno,,,,Plehanov,,,,I kupton shume mire ti keto emra,,,,shum here kjo gazete e kapterave te bunkerit me ka censuruar,per te te mos te te
  provokuar shume,,,, mire ka bere,,,,e teperta gjithmone eshte [ haram na thote profeti ] Me qene se te ka ardhur shpirti deri ne fyt ,ne na takon mos te te mundojme me Akoma ,si njerz ,qytetare qe shpirti tone qendrojti ne fyt ,qe nga 1944 deri ne diten ,qe patem fatin te largoheshim nga ky mjerim njerezor. Nje populli qe I takon fati,qe llumi I tij i mer fatet e drejtimit,ai popull shpirtin do ta kete gjithe kohen ne fytin e tij ,gati per te dale.

  Reply to this comment
  • Sendi August 23, 16:50

   I nderuari Bedri!
   Ne se ka ardhur apo ka kaluar,kete duheta ta thoni te paret ju,qe jeni SENSORI me i ndjeshem i shoqerise shqiptare!
   Kemi kohe qe na ka ardhur “SHPIRTI NE MAJE TE HUNDES”,por shqiptaret ndodhen sot jo vetem te pa perfaqesuar,por me shume te BRAKTISUR!
   Kjo gjendje ndjehet ne te gjitha fushat e jetes,si ne maredheniet me administraten vendore ashtu edhe me ate qendrore!
   Sot shqiptareve u bejne pa drejtesi,shkelje ligjore,korrupsion etj,por nuk kane asnje zyre apo zyrtar qe te ankohen!
   Te ben vjedhje me faturat UKT-ja,ti ankohesh tek zyra e tyre e ankesave ,por te percjellin me nje “pas 45 ditesh do marresh pergjigje”!
   Dhe pergjigja eshte njelloj,e pa bazuar ne ligj,por ne urdherat e Maliqit:Do ta paguash se keshtu eshte rregulli per te gjithe”!
   Me pas ankohesh ne Bashki,por edhe ata,nuk merren fare me ankesen tende,por te pergjigjen se “Ankesen tende ia derguam per kompetence UKT”!
   Pra ia derguan atij ndaj te cilit ankohem!
   Ankohu sa te duash deri tek kryebashkiaku,por ai as te pergjigjet me se cfare halli ke ti!
   Me pas ankohem tej Avokati i Popullit dhe ai te thote se ankesen tende po ia dergojme UKT-se per kompetence!
   Pra te gjithe iu drejtohen “Ujkut”,qe hengri qingjin dhe askush nuk merret me shkeljen ligjore,vjedhjen, masivitetin e shkeljes dhe pasojat e saj!
   Me pas ankohem tek kryeministri,por ai ta pret shkurt:UKT nuk varet nga qeveria”!
   Ia dergova dy emisioneve investigative Fiks Fare dhe STOP,por edhe ata keshtu thane:Do pyesim UKT ne se ka vepruar drejt apo jo!
   Me thane ca miq,se keto emisione nuk marrin persiper te veprojne pa paguar!
   Nuk me besohet,por gje nuk bene dhe kur demi mund te jete disa miliarda leke ne vit per Tiranen!
   Ne fund iu drejtova KLSH,qe me DHA te drejte,por as ate nuk e perfilli as UKT e as kryebashkiaku Veliaj!
   Ky eshte shteti sot,qe te ben te ikesh nga syte kembet,per te mos u kthyer me ketu!

   Reply to this comment
 2. Monika hajdute me cizme August 23, 11:08

  Mire eshte te shkruash per bllokun e hajduteve me bllok ne dore qe jane ber me vila kudo edhe me miliona neper banka

  Reply to this comment
 3. TiTi August 23, 11:19

  Kur qurrashi bëhet zengji…

  Me një këmishë basmaje,
  Dhe këpucë NISH-Goma,
  Mbathur të gjithë ishin,
  Nga Rama gjer ke Mona!

  Për besë asgjë nuk kishin,
  Si pronësi me letra ,
  Vila jo e jo,
  Por as kotecë për lepra!

  Vë bast me cilindo,
  Që ka pak ndershmëri,
  Parajsë s’njihte as Dulla,
  Dhe jo më një Sali !

  Vë bast me cilindo,
  Qoftë ky dhe karabush,
  Se lluks s’njihte as njëshi,
  Dhe jo më një Lulush !

  Reply to this comment
  • Tartufi August 23, 11:52

   Nuk hedh bast ,se jam I humbur
   e ke te thekur ,kete aksiome
   vec te them ,se ke haruar
   nuk kish breke ,pa nje ballome.

   si gjithomne ne shkalle te lerte ,per freski.

   Reply to this comment
   • TiTi August 23, 18:36

    Nuk kish brekë pa ballomë,
    As poture pa ushkur,
    Allasojçe prerjen qirio,
    E bënte si grua-burrë !

    Reply to this comment
 4. Nada August 23, 11:43

  Si perhere, i sakte, kurajoz, Bedri! Shpirti ka kaluar edhe pertej fytit… A duket kund nje fillim i ri?! Nuk e di, por shpresa eshte vrare, edhe pse, kur dolen gjithe te keqijat nga kutia e Pandores, ajo mbeti ne fund te kutise…

  Reply to this comment
 5. Lili August 23, 12:01

  Jo blloku nuk eshte hequr po ka shkuar pak ma larg!

  Reply to this comment
  • Emigranti August 23, 13:27

   Nuk e ka fajin blloku moj Lili,eshte populli qe mban bllokun
   Ne e kerkojme ke blloku kur ne fakt duhet ta kerkome te vetja,Bedriu nuk jep shkaqet e verteta,ndoshta si kupton, por sidoqofte qellimisht apo jo,keq orjenton opinionin publik

   Reply to this comment
 6. Tarasi August 23, 12:39

  Shembull Isuf Kalon ?! “Doktorin” e zgjedhur te oborrit, qe sapo doli nga bankat e shkolles u emerua doktori personal i Enver Hoxhes ??? “Duhet te kete qene doktor me eksperience qe i lindur” Detyra e tije ishte percjellja e analizave ne laboratoret jashte shtetit.
  Nga adjutanti besnik zhgjedhur nga Sulo Gradeci pert historine e bllokut ?

  Reply to this comment
 7. ETHEM LALAJ August 23, 13:09

  NJE”BRAVO E MAHE” Z.BEDRI PER “ANATOMINE” QE U BENE 2 BOLLOQEVE “SOCIALIST” & “KAPITALIST”.
  -UNE I KAM NDJEKUR SELARGU KTO 2 BLLOQE KU SI NJERI E TJETRI KANE JASHTE REALITETI SHQIPETAR DHE QE KANE BERE KERDINE MBI POPULLIN FUKARA DJE DHE SOT.
  -KUR U NDYSHYA SISTEMI DOLI NE RD TE PD PASUARIA QE KISHIN VENE BLLOKMENET,KU RD SPECIFIKONTE SE NJE BLLOKMEN KISHTE 10 TELEVIZOR,20 FRIKORIFER..ETJ.DHE PYES NJE SHOKUN TIM TE SHKOLLAVE USHTARAKE QE U FUT NE BLLOK SE PSE KJO PASURI E VENE PREJ TYRE !?AI ME THA SE ATO NUK ISHIN TE TYRE..POR TE NJERVE TE AFERME TE TYRE TE MARRA NE DREJTORINE E PRITJES NE BLLOK ME LEKE POR ME FIRMEN E BLLOKMENIT,PASI AI KISHTE TE DREJTE FIRME.KJO ISHRE SI TE THUASH GJEJA ME E RENDE PER ATE SOI BLLOKU SOCIALIST.TE TJERAT SI PUNA E KAFESE NE GJYQ PER BLLOKMENET E VJETER..JANE LLOGJE KAVAJE TE SHPIFURA PER BLLOKMENET E RIJNE TE CILET JU I PERSHKRUANI SHUME MIRE.
  -PASURIA MARRA-MENDESE E BLLOKMENVE TE SOTEM KAPERCEN ÇDO LLOJ IMAGJINATE NJEREZORE.DHE POPULLI I DI MIRE TE GJITHA KETO.POR NUK DI SI TE VEPROI DHE TE DALI NGA KJO SITUATE E NDERE AFAT-GJATE DHE E PASHPRESE.
  -PSE E SI U HARRIT NE KTE GJENDJE-KATASTROFE:
  1-ATA QE NE 90-91 E NE VAZHDIM U BEN DREJTUES PARTISH E TE PUSHTETIT U ORIENTUAN KEQ NGA AGJENTURAT E HUAJA PER TE SHKATERRUAR E SHITUR PER SKRAP E JASHTE VENDIT ÇDO GJE TE NDERTUARE NE ATE SISTEM DHE U PASURUANE SHUME SHPEJT DUKE KALUARE DORE-ME-DORE PASURIN E POPULLIT PER TE HUMBUR GJURMET E VJEDHJES,DUKE SHFRYTEZUARE GJYQSORIN E KURSIT 6 MUJOR TE PLEPAVE.
  2-LIGJI 5101 DHE LEJIMI I LEVIZJES SE NJEREZVE KU TE MUNDESHIN ME SHUME PER VOTA..DHE NDERTIMIN E BANESAVE KU TE DONIN ISHTE JO VETEM KORRUPSION I GJALLE POR DHE VEPRIM ARMIQSOR ME PASOJA TE PARIPARUESHME QE HENGRENE E PO HANE KOKA NJERZISH TE PAFAJSHEM NE 30 VJET.
  .DHE QE TE DYJA KTO KANE NJE EMER E MBIEMER.AI QUHET SALI BERISHA.
  3-TRAJTIMI ME GJAT I PASURIMIT MARRAMENDES TE POLITIKANEVE TE ÇDO NGJYRE NE VITE KAPERCEN ÇDO KUFI.POR ÇDUHET BERE:
  -BLLPKMENET E PASURUARE NE MENYRE TE PA-LIGJESHME DEHET TE DENOHEN ME ÇDO KUSHT.DHE ATA DIHET TASHME NGA TE GJITHE.
  -BLLOKMENVE TE RINJE U DUHET SEGUESTRUARE PASURIA NESE SHBA+BE E KANE SI MISION NE PRESPEJTIVE.NDRYSHE SPAK-U DO KRIJOHET FORMALISHT PER TE DENUARE NDONJE PESIONIST QE NUK PAGUAN DOT DRITAT DHE UJIN.
  4-SHUME GJYKATES E PREKUROR DHANE DORE-HEQJEN NGA VETINGU OSE U NXOREN NGA SISTEMI PER KORRUPSION.DHE NESE ATA DO GEZOJNE PASURINE MARRAMENDESE TE VENE DHE TE FLEJNE GJUME REHAT,KJO DO ISHTE ZHGENJIM I MADH PER POPULLIN SHQIPETAR.FLM.

  Reply to this comment
  • NY. August 23, 13:38

   O lopcar ushtarak,si nuk e kupton qe duke shkruajtur me te medha disrespekton te tjeret

   Reply to this comment
  • Hajriu August 23, 13:52

   O Temo,pse je kaq gomar o damllamadh?
   Po per cfare i duheshin 20 televizoret atij liderit te madh,si pasuri?
   Po a e di ti mo koke gdhe,se atehere nuk kishte burre nene qe te mos justifikonte qofte edhe nje laps plumbi pa dokument?
   Doemos,more plehre,qe njerez pa taban,sahanlepires si ty i duhen ketyre sunduesve te sotem,qe t’u duket korrupsioni i tyre i justifikuar!
   Po te ishte keshtu,atehere pse Nexhmije Hoxha u denua vetem per 32 mije leke kafe morti,per udheheqesin e vendit,qe ishin shpenzime shteterore dhe nuk dolen gjekundi keta 20 televizoret e tu,qe kushtonin sa 10 mije kafe?
   Kaq gomar je o trap zalli,sa nuk arrin te kuptosh se per 29 vjet rresht,po te kishin bere kaq vjedhje lideret e asaj kohe,do t’ua kishin gjetur dhe do i paguanin femijte e tyre sot?
   Sodoqofte o dallkauk ti keto marrezira i ben jo vetem se je TEVEQEL,por mbi te gjitha se kerkon te shfrysh helmin nga vet vrasja e mallakastriotit M.Shehu,qe ju ra si plumb ne balle shume nga ju mallakastrioteve tru shkulur!
   Tani vazhdo ha mut sa te duash,por ta dish se te gjithe ata qe te kane njohur me pare, e dine se ti po kaq koke gdhe e dallkauk ke qene edhe kur ishe shef i Deges Ushtarake ne Fier,kur u kerkoje PARA hallexhinjve,per t’i shtyre sherbimin ushtarak!
   Mortja qe nuk te ha o teveqel!
   Dhe ti je kaq IDIOT ,sa vazhdon akoma te perdoresh shkronjat e medha,qe jo vetem tregojne se nuk i njeh rregullat e drejteshkrimit tre gjuhes shqipe,por edhe se leximi i tyre eshte shume i veshtire!
   Por MUSHKA-mushke mbetet dhe nuk ndryshon dot me!
   Pra ti je vetem nje KOKE MUSHKU!

   Reply to this comment
  • kris 1 August 23, 18:24

   General
   Meqenese Bedriu nuk I jep zgjidhje situates dhe nuk prek fare Ramiz Ramen jepi zgjidhje.Mblidh keshillin e gjeneraleve dhe me art in ushtarak ne dore vendosni per fatin e vendor.
   Kujdes mos shkelni Te drejtat e kusareve.Jo dhune.

   Reply to this comment
 8. katarakti August 23, 13:41

  Nuk ke me se çfare te besh, o Bedri. Eshte e vertete se ramë nga shiu ne bresher. Diktaturen e zevendesuam me xhunglen. Ata qe iken, u larguan pa nje dyshke me vete. Keta qe erdhen e rropen gjithe Shqiperine. Dhe nuk ua merr dot kush më pasurine! Me kollaj japin jeten se kuleten. Ceku i bardhe na ktheu ne zero. Ktheu Shqiperine ne zero, se disa i ktheu me nja 10 zero ne euro ne kuleten e tyre, pas nje shifre qe mund te filloje me nje 1 ose me 2! Me vjen çudi dhe pyes veten se perse vendet e tjera te Europes Lindore nuk e pesuan si ne. I ruajten ato qe ishin ndertuar ne kohen e ndarjes ne 2 blloqe. Padyshim se ishin me te perparuar se ne nga ana e qyteterimit. Dhe zgjodhen ne krye njerez qe e donin vendin e tyre dhe jo dru me pré. Ne qe ndertuam komunizmin ma gjakatar ne Europe, ndertuam edhe kapitalizmin me te perbindshem. Eshte interesant psh se Kina diti te kalonte nga komunizmi i Maos ne kapitalizmin e Ten Hsiao Pin-it me shume sukses. Niveli i jeteses se kinezeve te thjeshte eshte dhjetefishuar dhe Kina vete po kthehet ne superfuqine e pare ne bote! Edhe ne Hungari, Poloni, Slloveni, Ceki, etj etj jeta sot eshte shume me e mire sesa ishte ne kohen e Luftes se Ftohte. Ndersa tek ne mjaftuan vetem 5 vjet 1992 – 1997 qe vendi te shkrumbosej i teri. Saqe u deshen te vine forcat e huaja per te rivene rregullin! Une mendoj se tani nuk ka me shprese. Prandaj edhe njerezit jane duke u larguar çdo dite dhe çdo muaj, 30 vjet pas ekzodit te pare. Saqe nga 3.5 milione sa ishte popullsia ne vitin 1990, sot kane ngeleur ende 2.4 milione. Rreth 1 milion e gjysem jane larguar deri me tani! As ne kohen e turkut nuk kemi qene kaq keq dhe kaq pa shprese. Game over.

  Reply to this comment
 9. mirel August 23, 13:44

  Shpirti shqiptareve u del nga bytha dhe nuk thone gje.
  Zotrote mundoheshe ketu e nje vit me pare tua mbaje njerezve me zor shpirtin brenda.
  Kush kritikonte Ramen e quaje maskara.
  Apo harrove?

  Reply to this comment
 10. antiharresa August 23, 14:53

  Mirel-a ,shqiptaret e thjeshte te rrasin preshin ne prapanice ty dhe gjithe plehrave qe tentojne ti nenvleresojne ata . Shumice se shqiptareve te
  thjeshte nuk i rruhet fare @@ri se cilin nga udheheqesit e vjeter ose te rinj kritikon ti ,gjirin
  e lalzit apo kodrat e surrelit .Shqiptaret gjate gjithe historise se tyre jane perballur me shume vuajtje dhe probleme por kane mbijetuar.

  Reply to this comment
 11. Buda August 23, 16:24

  I talentuar dhe i nderuar Bedri,
  je marre shume me “blloqet” e reja, duke mos u perqendruar ne rrenjet e tyre: Bllokun famekeq te udheheqjes se sistemit te Socializmit Totalitar ne Shqiperi, i cili e shnderroi “Diktaturen e Proletariatit” ne Diktature te Tij. Per kete arsye, rrefimi roze i mjekut te mire Isuf Kalo, nuk i ka shpetuar gabimit fatal qe bejne personalitetet e fushave te tjera me tituj Prof. Dr, Akademik etj. kur futen ne fushen e Historise, duke e shperfillur ate si fushe shkencore ekzakte si edhe Matematika apo Mjekesia, por si nje perralle letersie.

  Se dyti, roli i Nexhmije Hoxhes ne shkaterrimin katastrofal te sistemit te Socializmit te gabuar
  Diktatorial, vertet nuk u karakterizua nga “fuqia si grua shtrati”, sic thote Kalo, por nga “fuqia qe kishte si “nene” e perkushtuar per te ardhmen komode te saj dhe te trashegimtareve biologjike te Enver Hoxhes. Nga ky pozicion ajo “dominoi ne vendimet e Enverit per te zgjedhur si pasardhes ” te urtin” Ramiz Alia, i skalitur me mjeshtri nga Kalo.

  Deshira personale e “Nenes” se plotfuqishme dhe te dhembshur Nexhmije perputhej plotesisht me orientimin politik te Enverit dhe Ramizit per t’i qendruar sa larg, aq edhe besnik sistemit socialist diktatorial te Bllokut Sovjetik. Ne nje mbledhje te Byrose Politike, ne prag te leshimit te pushtetit piramidal ne duart e agjenteve te UDB dhe KGB, Ramizi deklaroi: “Si Shoku Enver edhe une i kemi ruajtur lidhjet e vjetra… ” Po cilat lidhje pervec atyre agjenturore me UDB dhe KGB-ne?! Por populli thote: “I buti, si muti” dhe Ramiz Alia nuk pati kellqe t’i bente ndryshimet e domosdoshme te sistemit te Socializmit Diktatorial ne Shqiperi si “Burre Shteti, duke perdorur doren e hekurt ne ruajtje te shtetit si strukture e domosdoshme dhune ne keto shderrime te medha historike, por e dorezoi me ndergjegje frikacakua ne duart e agjenteve te UDB, KGB etj. qe e shkaterruan jo vetem shtetin si institucion por krejt Shqiperine per t’i ftohur krahet Kosoves qe ishte ngritur per shkeputjen e saj nga Serbia dhe bashimin me trungun ame-Shqiperine. Pra “Njolla e Zeze”-“Blloku” duhej trajtuar sipas metodologjise shkencore te Historise Demokratike dhe jo sipas porosive te redaktoreve letrare qe u inteereson shitja e librit dhe jo permbajtja e tij.

  Reply to this comment
 12. Protesta August 23, 17:05

  O Buda-lla!
  Pse je kaq gomar zotrote dhe merresh me nje grua plake?
  Ne cilin vend te botes,mbreteri,perandori etj gruaja e nje lideri ka luajtur rol kryesor si para aq me shume pas vdekjes se liderit?
  ASNJE!
  Se Nexhmija nuk ka patur asnje post dhe sot nuk ka asnje dokument,deshmitar apo deshmi,qe te vertetoje keto mutrat qe nxjerr ti nga bytha!
  E kuptoj qe e urren socializmin,e urren edhe Nexhmijen si njeri,por per kete arsye edhe drejtesia socialiste ua shkerdheu cfare u mbante libri i shtepise me burgje,internime,pushkatime,varje ne litar etj!
  Se ju nuk meritoni te jeni njerez midis te tjereve,se jeni KAFSHE me fytyre njeriu!
  A nuk u ngopet se shpifuri kunder socializmit?
  Cfare keni fituar keto 30 vjety?
  Nje mut keni fituar o plehra!
  Kur do filloni ta mundni socializmin me mrekullite tuaja ekonomike,qe populli te mos thote me “Cohu Enver edhe 24 ore”?
  Kurre nuk do filloni,se ate qe beri Enver Hoxha per kete popull nuk e beni dot kurre,jo se nuk mundni,por se NUK DONI!

  Reply to this comment
  • Nexhi August 23, 17:58

   Idjoti nostaligjik i enverit,enveri nuk ka vdekur akoma,ka lene mbrapa Kim-Jong- Un te Korese,merr bythen me vete dhe zhduku. O komunist i qelbur! zagaret e partise tende na hengren mune,monstra me shume hengri te tijet,po ti o plere i paske shpetuar.Shko gjej pune e puno si te tjeret se nuk ta ka fajin sistemi. Ca si puna jote u mesuan te jetonin vetem me pislliqe e spiunpilliqe,tani si duheni me njeriut, prahdaj lefni si qen te rrahur .

   Reply to this comment
   • Protesta August 23, 18:53

    O Nexhi burgaxhiu!
    Se pari te uroj shendet dhe piji ilacet e terbimit se boll ke hequr ne burgje dhe internime!
    Ti lutju zotit qe mbete gjalle,se me keto tru tallashi qe ke ti,qe nuk ngopesh se ngreni mut gjithe diten,duhet ta kishe ngrene gjysmen e lekut!
    Sa per Kim Jongun,mos u merzit shume se shyqyr zotit djemte i kemi te tere o politikane,o biznesmene,o doganiere,o mjeke,o bankiere etj,etj,sepse ne i cuam te gjithe neper shkolla te larta jashte shtetit dhe sot udhetojne me busines class o vrrome balliste!
    Ti vetem gam gam do hash mut ketu,se xhepat i ke te grisura,ndersa une i nderroj resortet turistike nga 2-3 here ne vit!
    Hyyyy kellire balliste,u bete ju te na mesoni neve!

    Reply to this comment
    • Nexhi August 23, 19:13

     Moj kurva e partise,kur i paske punet ne rregull pse te mungonka enveri,sa here ne vit te conte ne restorte enveri
     jot mor batacki,Yt….Kerrome brekegrisur !

     Reply to this comment
     • 888 August 23, 21:34

      Ah more Nexhi!
      Ne se ke mbetur pa breke,me jep adresen te te sjell nje duzine brekesh,vetem me thuaj numerin e tyre!
      Ne se je mesuar pa breke,eshte puna jote!
      Atehere duhet te vesh te vizitohesh ne Kavaje,se vetem ata ta gjejne dermanin ty!
      I njihke mire kurvat e partise,se tani dihet qe ne pune vetem me pjeshken e fut ti gruan apo vajzen!
      Suksese ne jete,o Nexhi rrospia!

     • Nexhi August 23, 22:49

      Adresa eshte ke pularia o koke tul !

   • As shahist, as poet... August 25, 10:30

    He me te lumte mendja i nerumj Nexh. Piramida famekeqe vazhdon te qendroje si shkemb qymyri, dmth. e dhjere por krenare mu ne mes te tirhones, dhe halepastruesi i saj po na u ankoka gjoja per vdekjen klinike te nje pseudo-.kamunizmi qe ka lebe mbi varr falangat qe po ia marrin shlirtin nje vendi te bekuar nga toto por te mallkuar nga harbutlleku. Pas kapitullimit pa kushte te kamunizmit surreal, iI vetequajturi “rebel”, Edhe pse i dale si kerpudha pas shiut nga hici, rrembeu megafonin e prishur te birose, per te proklamuar me te madhe parullen trushplarese ” kamunistet ne litar”. E veshtire per tu besuar nga tufa e “protestanteve” idiote dhe komplet te tredhur, por me fjalen litar, i biri i sherbetorit te diktatures nenkuptonte te kunderten, e pra ruajtjen e STATUS-QUO-se.

    Reply to this comment
 13. ALBAN DEGA August 24, 07:45

  JETO EDHE PER TE SHKRUAR ISUF KALO !

  – Nje pasqyre e vertete, nje analize e persosur mikroskopike e nje Doktor Profesori te talentuar e shqiptari te madh e te nderuar…

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Cdo fjali , cdo fjale, cdo germe e pershkrimit te tij eshte e sakte si dignozat e tij.
  Nuk kam jetuar asnje dite ne Bllok pervecse kur shoqeroja dhe beja perkthyesin e delegacioneve te huaja kryesisht te partickave marksiste- leniniste.
  Por kam punuar me bij, nuse e dhendure te bllokut ne Agjencine Telegrafike Shqiptare. Kam njohur dhe pare me syte e mi te dy llojet e bijave e te nuseve por edhe dhendureve te bllokut qe i pershkruan me nje vertetesi te admirueshme Isuf Kalo.
  Kam njohur dhe punuar me kryeinxhinjerin e ATSH-se Gezim Nushi, djali i Gogo Nushit-hero i gjalle i luftes dhe buldozer i punes, atdhetar i lindur e shqiptar i madh qe udhehiqte rezistencen anti- nazifashiste dhe njesitet heroike guerile te Tiranes. Si i jati si krejt te bijte e tij.
  Jo vetem inxhinjer i zoti por edhe gazetar sportiv i talentuar, i pari korrespondent i gazetave sportive “ Marca”, “ El Mundo Deportivo”, ne ate kohe dy prej gazetave me te medha sportive ne Bote qysh prej vitit 1986.
  Kisha kenaqesi kur ia perktheja ne spanjisht per vete stlin bashkekohor perendimor te shkrimeve te tij. Tifoz i cmendur i Partizanit po aq sa krejt vellazeria ime…
  Kam njohur Genc Kondin, djalin e Pirro Kondit, dhe nipin e Heroit te Popullit Alqi Kondi dhe Vito Kapos Kondi… Nje djale i thjeshte, i respektuar, nje gazetar e redaktor i shkelqyer. Nje njohes i disa gjuheve te huaja. Nje mik e shok besnik i pashoq. Per ta “pire ne kupe”, sic thone nga Zagoria e tij e “mos e pafte syni i keq! “ sic urojme ne Malesine e Gjakoves sime alias Zagorien e Veri Qendres se Shqiperise edhe nga historia edhe nga lavdia e luftrave per liri e pavaresi.
  Kam njohur e punuar ne nje redaksi me Sonila Kapon, nusen e Besnikut te “ Besnikut…” te Shqiperise, Hysni Kapos, shtylles prej celilku e burrerie te shtetit shqiptar per 31 vjet… Nje grúa dinjitoze, e thjeshte, e respektuar, njohese e shkelqyer e frengjishtes, italishtes…
  Kam njohur edhe …. no coment, ne respekt te Isuf Kalos qe te pakten deri ne kete moment te botimit te “ Blloku” nuk ia ka permendur emrin duke e shumezuar me zero megjithe shpifjet, alucinacionet dhe sulmet kunder tij pa asnje fakt .
  Te lumte penda dhe te ndrite mendja Dr. Prof. Isuf Kalo.
  Keto te verteta e fakte historike te pakundershtueshme e jo fantazirat e mashtrimet ala “ Fake News” jane thesare per historine dhe realitetin historik te ish- diktatures.
  Nje fakt vlen me shume se nje thes me pallavra, eshte shprehja filozofike e babait te “ The New York Times” dhe publicistikes bashkekohore boterore Sulzberger qe e kam degjuar nga goja e tij ne OKB.
  Per fantazira ka kryevepra letersia boterore…
  Historia eshte shkence e vertete, qe edhe mund te falsifikohet, shtremberohet, keqinterpretohet, arnohet, por kurre nuk mund te ribehet!
  Pergezime per kete veper dinjtoze te nje Doktor- Profesori dinjitoz e jo lapangjoz, qe e porosita motren ne Tirane per t’ma blere motren qysh parmbreme ne mesnate me kohen e Nju Jorkut, kur “ Dita” botoi pjesen e pare te saj.
  Jeto edhe per te shkruar, treguar e per te na nderuar veten tende e se pari ne shqiptareve e Shqiperine e nxire e sulmuar nga antishqiptaret me serb se serbi, me grek se greku e me djaj se vete pjella e “ Perandorise se Djallit” Putanin me mashtrimet ( Fake News ) te tyre politike, biologjike dhe oturako- mediatike!
  Jo vetem permbajtja por edhe stili i te shkruarit, arti i te shprehurit, gjuha e qarte dhe e paster shqipe jane krejt origjinale dhe vlere e shtuar e kesaj vepre tende te cmuar!
  Faleminderit Isuf Kalo !
  God bless You !

  From: Alban Dega
  Date: July 14, 2019 at 11:22:48 AM EDT

  Perditesim i sotem ( 16 gusht 2019 ) apo vijim e nje letre pa zarf…

  Sapo e mora para nje jave librin e tij, e lexova per nje nate, si dikur ne tetevjecare “ Gjeneralin e Ushtrise se Vdekur” dhe “ Dimrin e vetmise se madhe” te Ismail Kadarese ne gjimnaz…
  Aty pashe dhe perjetova talentin e nje shkrimtari po aq te talentuar sa edhe perkushtimin e nje mjeku te zot e teper njerezor .
  Aty gjeta dhe pashe me syte e mendjes vetem nje ideologji dhe besnikeri te pashoqe:ndaj Betimit te Hipokratit, qe u ka mbijetuar qindra ideologjive .
  Vete citimi i Kamyse per raportin midis vdekjes dhe jetes, midis te semurit dhe mjekut ne intervisten e sotme te Dr. Prof. isuf Kalos ne “ Dita” nuk eshte rastesi.
  Eshte konfirmim i Betimit te Hipokratit dhe deshmi e besnikerise se Isuf Kalos ndaj misionit te tij ndaj jetes ne lufte me vdekjen, e cila eshte nje e vertete absolute jo vetem per cdo gjallese por edhe per sistemin tone diellor, por asnjehere per Gjithesine pa fund e pa ane ne kohe dhe ne hapesire!
  Ne kete liber ka nje mesazh madhor per cdo lexues:… mesimin se Hipokrati dhe Betimi i tij eshte me i fuqishem se cdo diktator, se humanizmi, njerezilleku triumfon mbi cdo ideologji…dhe se pari e mbi gjithcka nuk duhet te harrojme se perpara se te jete kushdoqofte, njeriu duhet te jete njeri !
  Eshte kjo aresyeja kryesore pse “ Blloku” i Isuf Kalos eshte libri me i lexuar jo vetem i kesaj vere por edhe shume verave te tjera!
  Pse?
  Sepse cdo njeri e gjen njeriun ne kete liber nga penda dhe mendja e ndritur e nje luftetari per jeten kunder vdekjes, sic eshte mjeku Isuf Kalo, qe i qendron besnik Betimit te Hipokratit dhe se vertetes, sic e ka perjetuar dhe sic ia ka sugjeruar edhe mbesa e tij!
  Mision i kryer me sukses nga Dr.Prof. Isuf Kalo edhe si shkrimtar i talentuar!
  Pergezime nga larg !

  Vellazerisht

  Alban Dega

  Reply to this comment
  • DONI ME PER BELULIN ? (Albanin) August 25, 00:05

   Per ty “blloku” mund te jete kryeveper boterore,kjo eshte puna jote.Pikepamja jote means nothing ! Karakteristike e injorances eshte vlersimi superlativ marre pike referimi veteveten.Ti thua– Nje pasqyre e vertete, nje analize e persosur mikroskopike,Cdo fjali , cdo fjale, cdo germe e pershkrimit te tij eshte e sakte si dignozat e tij.!!!!
   Ti mor zotni nuk je as doktor as historian as shkrimtar as filozof as lesh.Ti je kerkushi ! Gjeniu qe jep cmimet e percakton meritat ?! O militant,qe te kuptosh idene.Viktor Hygoi vleresoj Shekspirin si koka me e madhe e universit.Besoj se e kupton se c’dua te them. Nga ana tjeter,cila eshte vlera historike e Kalos, “suksesi ” i te zgjedhurit te diktatorit ?

   Reply to this comment
   • Alban August 25, 18:04

    MESO TE KEXOSH PARA SE TE KOMENTOSH ORE KOKEBOSH …!

    Vleresimet jane per librin dhe autorin e tij mendjendritur .
    Nuk jane vleresime profesionale mjekesore per nje Endikronolog me fame edhe jashte !
    Pra Beluli je ti qe komenton pa kuptuar se cfare shkruan dhe na ben profesorin e gazetarise dhe komentet!
    Ndaj meso te lexosh para se te shkarrashkruash!
    Perndryshe te del plumbi nga qyta e jo nga tyta .

    Reply to this comment
    • O BELUL ! August 25, 22:11

     MESO TE KEXOSH,meso te shkruash njehere pastaj
     te vleresosh autorin tend “mendjendriturin” e bllokut.Zaten per nje koke tul si puna jote domosdo qe eshte nje kryeveper.Profesorin po e ben ti mor Belul qe po na tregon kush eshte “profeti” Kalo
     Ate punen e armes,qytes, merre e fute nga mbrapa te vendi

     Reply to this comment
 14. ALBAN DEGA August 24, 07:51

  BIJT E ISH BLLOKUT DHE BASTARDET E GERDECIT

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kur terroristet paraqiten si deshmore

  Nje dite pasi Kryeministri Sali Berisha uroi Serbine per pranimin si kandidat per ne BE, bandilli i tij Kadilli i kerkoi sot liderit te opozites te lype falje per firmen e te jatit te tij ne vendimin e denimit me vdekje te Havzi Neles!? Per firmen e Kristaq Rames ne vendimin formal per denimin e nje spiuni te UDB-es, sic e ka pohuar direkt edhe e shoqja e tij dhe vete Havzi Nela ne hetuesi, dhe nje terroisti qe qelloi me armen e vjedhur dajes se vet kunder nje polici fakir, simbolit te shtetit.
  Po c’faj ka Edi Rama apo Ilir Hoxha, Pranvera Kolaneci apo Arben Alia, … apo cilido shqiptar… qofte edhe bijt apo e bija e Enver Hoxhes per krimet apo bemat e baballareve te vet!?
  C’faj ka Shkelzen Berisha apo Argita Berisha per fajet e Sali Berishes ne vitet e brishta e te trishta 1996- 1997 qe e cuan shtetin shqiptar deri ne shnim e ne cberje si shtet!?
  Vecse keta te dy te fundit kane gisht e duar te perlyera deri ne berryla ne Porto Romano e ne Gerdec, asnje prej emrave te bijve e te bijave te ish- bllokut nuk eshte perlyer jo vetem ne asnje tragjedi por as ne ndonje afere korruptive!
  Asnje prej tyre! Mbani shenim ose me gjeni qofte edhe nje fakt qe flet per te kunderten qe ti kerkoj falje dhe te heq dore njehere e pergjithmone nga shkrimi dhe opinionet e mia.
  E cfare faji mund te kete Edi Rama per firmat e te jatit per ekzekutimin e Havzi Neles !? Pergjigjen mund ta jape vetem çartani Sali Gerdeci!

  Mesimi i SHBA-se : Jo vetem ekzekutim per fajtorin…

  Ne te gjitha shtetet e SHBA-se, nenes se demokracise boterore, ku zbatohet denimi me vdekje, nje terrorist qe qellon ose vret policin ekzekutohet. Jo vetem kaq. Kushdo jep informacion per nje atentator kunder policit shperblehet me te pakten 10 000 dollare. Ky shperblim eshte me shkrim ne te gjitha makinat e policise ne mbare SHBA-ne, Meken e Seline Shenjte te shtetit ligjor dhe lirise boterore.
  Miku i Serbise, Sali Berisha po rehabiliton te gjithe ish nazistet, spiunet e Serbise dhe terroristet e paguar nga UDB-a qe kane vrare e prere ne Shqiperi. Havzi Nela eshte vetem njeri, nje cironke e tij!
  Maska qe perdor Sali Berisha per keto rehabilitime kriminale e terroriste eshte gjoja antikomunizmi i ketyre krimineleve, qe do te denoheshin me vdekje ose masa maksimale ndeshkimi ligjor ne cdo vend demokratik te Botes. Justifikimi i tij eshte gjoja antikomunizmi i komunistit fanatik dhe Lukashenkos se Tiranes, Sali Berisha.
  Per cfare antikomunizmi e antikomunistesh e ka fjalen ai stalinist fanatik, Kim Jong Ili i Shqiperise me emerin Sali Berisha!?

  “Heronjt” e Berishes apo mercenaret e Beogradit!

  Cfare antikomunisti apo demokrati , cfare atdhetari apo heroi mund te jete ai shqiptar qe e luftoi kryekomunistin shqiptar, bashkatdhetarin e vet me urdherat, me armet dhe me dinaret e kryekomunistit dhe kryeterroristit serb Aleksander Rankovic dhe UDB-es barbare te Beogradit!?
  Cilidoqofte ai shqiptar eshte edhe me serb se vete serbet. Nuk ben perjashtim as Hamit Matjani, as Xhevdet Mustafa, as Markagjonajt as Kryezinjte, as Havzi Nelajt… as dreqi e i biri e dreqit serb, qofte ai edhe Sali Berisha apo Alban Dega! Askush dhe asnjehere! Never Ever! Kurre… asnjehere!
  Cmenduri Berishe qe nderkohe turret te pershendes e uroje Beogradin per pranimin si kandidat ne Bashkimin Evropian nderkohe qe e ka kthyer Shqipepine ne dlen e zeze te Evroeps tash e 21 vjet plot, qe e rrenoi si shtet ne 97 dhe vetem nderhyrja e BE-se e shpetoi ate nga zhdukja si shtet!

  Shkruar me 11 mars 2016

  Reply to this comment
  • Komunisti August 25, 14:46

   E Mor Kalec Dega, Havzi Nela ishte poet dhe ju e varet ne litar mor kriminele.
   ISHTE POET SHKROJ POEZI kunder diktatures enveriste !
   Ne cilin vend te botes varen poetet o hijena.I nxorret shpirtin ne hetuesi me tortura nga me cnjerezoret Shpirtin e lirise ja quajtet agjenture.Ne vend te penes e akuzuat e i vute ne duar “armen”
   Jeni ju o plerat e bodrumeve te nenedheshme qe fshehet doren duke perlyer Kristaq Ramen.Ishte sigurimi i shtetit kriminal te enver hoxhes qe firmosi denimin me varje, Pse njollosni skulptorin Kristaq Rama
   Ishit ju o barbare qe manipuluat turmat,”Armiku ne litar”

   Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 25, 18:10

    POET ISHTE EDHE MAJAKOVSKI POR NE VEND TE VRISTE STALININ APO XHERXHINSKIN VRAU VETEN !

    Nelsj ishte nje hafije i UDB-es dhe nje terrorist qe hapi zjarr kunder nje polici fakir !

    Subject: HAVZI NELAJ – HERO APO TERRORIST !?
    From: [email protected]
    Date: March 4, 2012 at 1:38:02 AM EST

    OPINIONE

    TERRORISTET JANE TERRORISTE !

    – Hivzi Nelaj ka qelluar me arme zjarri policin … Edhe ne SHBA merrte denim kapital…

    – Nga Hamdi Dega, Nju Jork

    Kam lexuar me dhjetra shkrime, analiza, intervista lidhur me ekzekutimin e Hivzi Nelajt. Kohet e fundit kam lexuar edhe disa intervista te ish- bashkeshortes si dhe te ish- policit te qelluar me arme zjarri per tu vrare nga Hivzi Nelaj. Kam lexuar edhe nje koment poetik te Sekretarit te Përgjithshëm i Shoqatës Mbarëkombëtare Integrimit të Burgosurve dhe Përndjekurve Politikë të Shqipërisë, Zotit Besim Ndregjonaj me titull ” A varet poeti…. !?” botuar ne gazeten “Panorama”. Vajtimi i fundit sot ne Kosovapress nga Zoti Blerim Cocaj e ngre ne qiell Z. Nelaj si poet i shquar, si intelektual i madh, si hero qe ra viktime e ish- diktatures komuniste per aresye politike… Cila eshte e verteta !?

    Ringjallja e te vdekurve dhe varrosja e te gjalleve

    Ndersa nuk leme akuze e shpifje, hamendje e trillim pa sajuar per koriifejte e gjalle te poezise e letrave shqipe, rendim te nderojme, ngrejme ne qiell e himnizojme cdo te vdekur qofte edhe terrorist. Vdis te te nderojme, i thone kesaj maniere qe tregon se cilido qe respekton me shume vdekjen se jeten ia shkurton jeten vetvetes. Bejme thirrje per ringjalljen e te vdekurve kur nuk leme gje pa bere per te varrosur per se gjalli te gjallet qe jane ku e ku me lart se te paret.
    Ne emer te luftes kunder komunizmit bejme thirrje te hapen dosjet brutale te ish- Sigurimit te Shtetit, por heshtim per dosjet makabre te nenes se tij PPSH-se qe komandonte dhe bente ligjin edhe ndaj tij. Kerkojme te perjashtojme nga jeta ish- operativet e gjore qe nuk ishin vecse ushtare te partise kur ish- sekretaret e PPSH-se i kemi ne krye te kupoles se shtetit.

    Shqiptaret e nenes dhe shqiptaret e njerkes

    Dy standarte. Dy ligje… Dy pale shqiptare: disa te nenes e disa te njerkes. A ka lufte me te ndyre klasash se kjo ( !? ) Po . Ajo e ish- diktatures , por te pakten ajo e kishte te sanksionuar deri edhe ne Kushtetute. Jo vetem lufte klasash, por edhe diskriminim politik, shoqeror, moral cka eshte shkelja me e rende e te drejtave themelor te njeriut.
    Hapja e dosjeve ne menyren si po behet sot eshte sherbimi me i vyer ndaj komunizmit. Pse ? Sepse, pikesepari ajo godet ish- te persekutuarit politike, ish -” armiqte e kllases”, ish te vuajturit realisht te vuajtur… Pse !? Ata ishin edhe aktoret edhe viktimat kryesore te dosjeve dhe rekrutimeve…. Me ligj dhe me ish- platformen makabre te ish- Byrose Politike ka qene e ndaluar rekrutimi nga ish – Sigurimi i Shtetit nga radhet e PPSH-se, me perjashtime teper te rralla.

    Objekti dhe subjekti kryesor i “syrit” te PPSH-se

    E dyta, kujt do ti besonte “armiku i kllases” per t’ia hapur zemren dhe shpirtin e lenduar e sakatuar(!? ) Nje ish- komunisti, nje ish- anetari te PPSH-se apo njerezve te seres se vet (!? ) Mbi 95 per qind e agjentures dhe te rekrutuarve nga ish-policia e fshehte e ish- diktatures komuniste ka qene me cene e deri me biografi te pergjakur. Ata ishin objekti dhe subjekti kryesor i syrit dhe veshit te kudondodhur te ish- PPSH-se. Hapja e dosjeve do ti rikthente ata ne objekt e subjket kryesor te nje goditjeje e diskiminimi te ri edhe ne ditet e sotme.
    Ne demokraci secili ka te drejte te shprehe mendimet e veta te lira. Askush nuk ka monopolin e se vertetes pervec vete te vertetes dhe forces se pakundershtueshme te fakteve. Po permend vetem dy- tre prej fakteve qe dalin nga keto intervista te dy protagonisteve qe lidhen me arrestimin, denimin dhe ekzekutimin e Hivzi Nelajt, per poezine krejt mediokre e gati folklorike te te cilit, po shkruhet keto dite sikur Hivzi Nelaj te kishte qene profesori i Naim Frasherit, Migjenit, Ismail Kadarese apo Dritero Agollit e jo nje poet popullor, e nje poezi me teper folklorike dhe nivel krejt medioker.

    Le te flasin faktet

    Arratisja dy a tri here e tij nga Shqiperia, pritja ne hotel jo ne biruca, kerkesa e UDB-es per t’i sherbyer asaj si agjent, kthimi mbrapa ne Shqiperi, qe pohon ish- bashkeshortja e tij lene te kuptohet se Hivzi Nelaj, eshte rekrutuar dhe ka qene ne sherbim te Beogradit dhe sherbimit te fshehte te tij gjakatar uDB-es, e cila i ka lyer duart deri ne berrylla me gjakun e vellezerve e motrave tane shqiptare ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi…. Pse!?
    Sherbimet sekrete ish- komuniste, qofshin liberale qofshin brutale, kane pasur nje rregull dhe ligj te pashkruar : nese u refuzon sherbimin te leronin bicimin, domethene te zhduknin: aksident, infarkt, hemoragji cerebrale… ne grope!
    Te qellosh policin ne cdo shtet demokratik te botes quhet akt terrorist dhe denohesh me denimin maksimal. Ne te gjitha makinat e policise ne Nju Jork shkruhet: Njofto per cilindo person qe ka qelluar mbi policin: shperblimi 10 000 dollare!

    Simboli i shtetit dhe cnderimi i nderimit

    Polici nuk eshte thjesht sherbetor i shtetit, eshte figura, perfaqesuesi me tipik, simboli i shtetit. Qe ne momentin qe qelloi me arme zjarri mbi policin, qe vetem Zoti ne qiell e shpetoi nga vdekja, Hivzi Nelaj e kishte vetpercaktuar denimin e tij kapital per terrorizem.
    Kushdo ka denuar nje terrorist, nje bandit, nje kriminel ne cdo kohe dhe brenda kufirit te ligjit ka kryer me nder vetem detyren ndaj ligjit. Cnderimi i nderimit eshte denim me vdekje i ndershmerise dhe atdhetarise, eshte hakmarrje primitive eshte vetvrasje kolektive.
    O njerez, te mos i bejme tradhetaret e spiunet, vrasesit e kriminelet, banditet e terroristet heronj! U japim kurajo, i stimulojme edhe banditet e terroristet e sotem te vrasin e presin me mendimin e gabuar se jane heronj!
    Heronjt jane heronj! Spiunet jane spiune! Tradhetaret jane tradhetare! Terroristet jane terroriste! Ata denohen ne cdo shtet te botes si terroriste!

    SHKRUAR E BOTUAR PER HERE TE PARE ME 9 JANAR 2009

    KUR NJE GRUA FLET SI BURRAT DHE BURRAT FLASIN SI GRATE E KEQIJA

    NUK KA FAJ EDI RAMA SE CFARE KA BERE I JATI !

    – Flet e shoqja e poetit te varur ne litar nga ish- diktatura

    Fatmira Nikolli

    Nuk ka faj Edi Rama se çfarë ka bërë i ati. Unë e falenderoj që erdhi të vizitojë ekspozitën e shkrimtarëve. Më vjen keq që nuk isha aty, sepse po të isha, do i tregoja ku është fotografia e tim shoqi dhe do i flisja për të. Së paku ai u kujtua të vinte, ndryshe nga shumë deputetë demokratë që nuk erdhën fare. Unë nuk e prisja këtë, jo nga ata”, – kështu shprehet Lavdie Nela, teksa flet për të shoqin, Havziun.

    Çfarë ka mbetur pa u publikuar nga ato që ka shkruar ai?

    Unë i kam të gjitha në shtëpi. Kam vetëm letrat e tij që kemi shkëmbyer bashkë. Këto dua t’i botoj. Unë e kaloj jetën me kujtimet e tij. Nuk jam në punë, sepse nuk kam gjetur mbështetje nga deputetët, e as nga qeveria. Unë jetoj me ndihmat e të afërmve. Asgjë s’ma kthen në jetë atë, por do doja të më lehtësonin dhimbjet.

    JA PRA SI FLET GRUAJA E HAVZI NELES PAVARESISHT KUSH ISHTE AI.

    SHIHNI SI FLET NJE GRUA E KEQE SI KADILLI BIRI I NJE BANDILLI QE E DENONCON PA MESHIRE E BURRERISHT ZOTI BLLOSHMI…
    E DINI SI I QUAN SALI KADAFI SHQIPTAR KETE KATEGORI ” “LAVIRE BULEVARDI”…
    KADILL BANDILLI ESHTE NJERI PREJ CETES SE KETYRE LAVIREVE QE KA NE BALLE KRYETARIN E TYRE PREJ VICIDOLI!

    Reply to this comment
    • Komunisti August 25, 22:45

     Oau…! c’po na habit ! Vetem per shpifje nuk ju a del njeri ju.E kthyet ne “super art” 50 vjet eksperience shpifje e thike mbas shpine.Zorr i madh ta nxirnit agjentin e UDB Havziun.Po ju nxoret brenda nates poliagjent Memet Shehun k/minister pa le me nje Havzi Nela
     Shko bej cicin se je i vogel te na tregosh perrallat me agjentet e paranojakut,ke late ju pa ber “agjent” !!

     Reply to this comment
 15. ALBAN DEGA August 24, 07:55

  TEK BLLOKU … TEK LALZI+ !

  From: Alban Dega
  Date: January 22, 2018 at 3:31:38 AM EDT

  TEK BLLOKU…. TEL LALEZI

  … e Farkat e kucedrave te krimit !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Tek Lalzi i Sales, Likes, Medi Xen … Mona Gerdecit e corp!
  Tek blloku… tek botikat, tek sarajet e tek blloqet e Gites, Armines, Monikes …
  Tek pronat e pasurite e grabitura nga “Banda e Gangstereve “ !
  Tek sarajet e dugajat e ” … Kesaj Mafia qe ka dale krejt jasht kontrollit “!
  Aty eshte vendi i popullit !
  Vetem huliganet dhe gardianet u pergjigjen thirrjeve per destabilizim e revolucion bolshevik te Kucedrave te Krimit si Sali Pinoceti, Like Floriri, Lulezim Fazlici, Fatmir Xen Gerdeci, Monika Pantera e Murrme, Adriatik Palle Kryeprokuhori i Krimit, Flamur Noke Stanishici e kukumjackave te Kazanit mediatik te Putinit, te RIA-s e DIA-s se Beogradit !
  Tek Blloku….
  Tek Lalzi ….
  Tek Farka….
  Ligj! Drejtesi ! Shtet Ligjor !
  Kjo eshte Shqiperia qe duam!
  Kjo eshte e ardhmja e Shqiperise si e gjithe Evropa!
  Kjo eshte Shqiperia si Amerika Demokratike qe e rrenoi e zhberi te pakten 14 here Lugati i Vicidolit dhe 400 Kucedrat e tij te pangime me gjak, me djerse e jeten e Shqiptareve !
  Tek Blloku !
  Tek Lalezi !
  Tek Farka… !?
  Tek Kunja dhe Velipoja!
  Tek Saranda e Valbona !
  Tek Thethi e tek Jala !
  Tek Shengjini e Dardha !
  Aty jane gjaku e djersa juaj qelibar, aty Jane parate tuaja qysh nga piramidat e deri tek Rapiscani, qe tek Autostrada e Kusarise se Kombit e deri tek Gerdeci i Sali Lulush Argita Mehdiut, qe nga floriri i Kerrabes e deri tek blloku 700 000 euro faqja e Like Flori Cizmes, qe nga CEZ-i e ARMO Xen Armina Lirise, qe nga Remzi Hoxha e deri tek 11 janari 2011….
  Aty jane blloqet qe ai i Enver Hoxhes duket Kasolle Galigati para Sarajeve te Xen Mona Haxhinastos!
  Aty eshte fusha e betejes dhe drejtesise e ligjit kunder kesaj “ Banda Gangsteresh e Kesha Mafia we ja dale jerky jashte kontrolli !
  Aty eshte e ardhmja Juaj, femijeve e femijeve te femijeve tuaj !
  Ligje e drejtesi !
  Ndaj mos u beni mish per topin e ketyre bandit eve, gangstereve e mafiozeve !
  Boll me ! Enough it’s enough !
  Gjurmoni sarajet e dugajat e kucedrave te krimit !
  Sekuestroni, kthejani Sovranit djersen e gjakun e dlire te vetes suaj !
  Te shkoje haka tek i Zoti, tek populli!
  Kusaret ne burg !
  Eshte koha te kercasin prangat !
  Eshte koha per ligjore e drejtesi!
  Boll me me SaLikekraci !
  Liri demokraci !
  E duam Shqiperine si e gjithe Evropa!
  E duam Shqiperine si Amerika demokratike!

  Reply to this comment
 16. Buzuku August 24, 08:28

  SI nuk kam nje grusht te forte ti bie mu ne zemer malit qi s’ bzan…!

  Reply to this comment
 17. Injaci August 24, 14:40

  Shkrim shumë i goditur, po të ishte shkruar 7 vjet më parë.

  Reply to this comment
 18. Alban August 24, 16:28

  QOFTELARGU DHE KANIBALI KRYEKUSAR

  – Enver Hoxha versus Sali Berisha !

  – Nga Alban Dega, New Jork

  Nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist ! Vaclav Havel
  A e dini cilat jane ndryshimet me te medha midis Qoftelargut Enver Hoxha dhe Sali Berishes e Bandes se Gangstereve te tij politike e biologjike !?
  Enver Hoxha dhe politbyroja e lopeve te tij ishte diktator komunist i eger.
  Por ishte me i sinqerte
  Neni Nr. 1 i Kushtetues se Shqiperise deklaronte se RP ose RPSSH-se eshte shtet i diktatures se proletariatit.
  Shkurt ishte diktature barbare, cnjerezore komuniste !
  Po Sali Berisha !?
  E filloi dhe leshoi demokracine ne 1997 pa Kushtetuten fare. Shqiperia u qeveris me dispozita kushtetuese .
  Ne te vertete Shqiperia u qeveris sipas ligjit te Luigjit te 14 te “ Ligji jam une” ose sipas ligjit Une Saliu Me Saliun per Saliun !
  Po demokracia e vertete cila eshte !?
  Ne Populli Me popullin Per Popullin!
  A e dini cili eshte shpirti i demokracise !
  Rrenja e saj eshte demosi= populli!
  Shpirti i saj eshte pushteti sundimi i popullit !
  Askush e asgje nuk e shpreh ate si Kushtetuta e nenes boterore te saj, SHBA-se qe ne hyrjen, kapakun e saj:
  Ne populli, Me popullin, Per Popullin !
  Si u katandis zemra e saj nga Sali Berisha ne Shqiperi ?
  Une Saliu Me Saliun per Saliun … dhe Banden e tij te Gangstereve politike dhe biologjike .
  Shkurt e sakte: Salikraci !
  Nese diktatura enveriste per 46 vjet ekzekutoi gjithsejt 3000 shqiptare, perfshi bashkepunetore te nazi- fashizmit, sic e kishte vendosur njezeri Konferenca e Jaltes Rusvelti- Stalin- Churchill, diversante e terroriste te Rankovicit dhe UDB-se gjakatare serbe, te Zervas- Venizellosit dhe Asfalise Greke etj.
  Salikracia vrau e sakatoi mbi 10 000 shqiptare te pafajshem pa gjyqe ne vetem 13 vjet te sundimit te saj .
  Aq ekzekutoi edhe Hitlerit serb Sllobodan Milloshevic ne Kosove gjate nente vjet te sundimit te tij !
  Kesaj i thone hic me pak e hic me shume se beme baba te te ngjaj !
  Ne vendlindjen e tij, Tropoje vetem ne dy vjete 1998- 2000 u ekzekutuan 175 tropojane, ose katerfishi i atyre te ekzekutuar per krime te renda per 46 vjet diktature pa maska !
  Regjizor i kesaj kasaphane e ka emrin dhe buken e Sali Berishes !
  Nese diktatura komuniste shqiptare ishte e eger deri ne bárbari si sistem i ekstremizuar deri ne ate shkalle sa edhe babai i komunizmit boteror Josif Stalini e kritikoi hapur Enver Hoxhen per luften e eger te klasave, ashpersine ndaj feve, sidomos asaj katolike, kooperativizmin e detyruar te zanatcijve dhe sidomos te bujqesise e blegtorise si baza themelore e ekonomise shqiptare, per qendrimin e ashper nga Perendimit, sidomos SHBA-se dhe Britanise se Madhe ne 1949 ne Moske, nuk ka asnje prove ose deshmi serioze kusarie, vjedhje masive, plackitje mbarekombetare si Salikracia 13 vjecare qe e zhberi mbi 13 here deri ne themel shtetin shqiptar me 25 miliarde euro te grabitura popullit shqiptar dhe Shqiperise!
  Per 25 000- 250 000 leke te vjetra diktatura e Enver Hoxha ekzekutoi dy djem te rinj njeri shok i ngushte e krahu i djathte i djalit te tij Sokolit dhe nip i nje anetari te KQ te PPSH-se dhe muzikantin Gasper Curcia!
  Te bijt biologjike dhe politike te Sali Berishes Xeni Medihoxha vrane 26, plagiasen 500 dhe rrenuan nje fshat te tere Gerdeci…
  Sali Berisha ekzekutoi fillimisht me fjale dhe pastaj me veprime prokuroret e hetuesit e kesaj baterdie, qe i dha titullin rekord te turpit boteror si Kapobanda i “ kesaj Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” nga Mbreti i gazetarise boterore The New York Times “ !
  Nuk mjaftoi me kaq por si nje shtrige Vicidoli e quajti ate “ nje leter higienike cka nuk e ka bere as Hitleri e as Honekeri, as Fidel Kastro e as
  Enveri !
  Lulezim Basha dhe Banda politike e biologjike vodhen 600 milione euro te Autostrades se Kusarise se Kombit e Sali Berisha e “ndeshkoi ashper” duke e bere shef te diplomacise shqiptare, bashkekryetar te Atdheshitjes skandaloze te Otrantos, bashke kryekzekutor te 21 janarit 2011, kryebashkiak te Tiranes edhe me ndihmen e llereve te perveshura te ish- ambasadorit amerikan Arvizu e se fundi edhe kryetar de jure te Partise Demokratike te Shqiperise, lexo te Partise Bábalo- Banale te tij .
  Sali Berishes iu raportua dhe dorezuan 84 video me afera korruptive e vjedhje 700 mije euro nje dore te Ilir Metes e krejt “ Bandes se tij te Kusareve” nga kumbara i marteses se tij politike me LSI-ne ne 2009 Dritan Prifti, krahu i djathte e zevendesi i Like Floririt, dhe ne vend te godiste banditet e tij e prej ne bese vetem per te ruajtur karriken e tij te sterpergjakur te pushtetit dhe antishtetit te sterkorruptuar… Ripergjaku bulevardin Deshmoret e Kombit edhe me gjakun e dlire te 4 protestuesve te pafajshem te 21 janarit!
  Ne vend te ndeshkonte secilin kryekriminel te tij me ate vete ne krye, Saliqi i 14, kryeprokurori suprem dhe kryegjykatesi absolut Saleh Ramollah Berisha ndeshkoi me sharje prej rrugaci rrugash Vicidoli presidentin e Shqiperise Bamir Topin dhe kryeprokuroren Silvia Kontin- Ina Ramen…qe e la edhe pa pune nepermjet ushtarit te tij Shvejk Bujar Perishanit dhe KLD-se e duke graduar kryeprokuhorin Adriatik Palla, me diplome te falsifikuar ne vend te saj !
  I ekzekutoi me fjale sic ekzekutoi me plumba kater protestuesit krejt te pafajshem te 21 Janarit !
  Keto jane faktet kokeforta, deshmite e gjalla si per qoftelargun Enver HoXha edhe per kanibalin Sali Berisha!
  Cila eshte pasoja e tmerrshme e kesaj politike !?
  Pergjigjen e jep OSBE-ja me sondazhin e saj serioz per zgjedhjet parlamentsre ose lokale ne Shqiperi :
  Nese do te ringjallej dhe te konkuronte ne zgjedhje ish- diktatori komunist Enver Hoxha ai dhe perkrahesit e tij do te ishin fituesit e tyre dhe vetem me tre deputetet e PDIU- se ai do te krijonte qeverine !
  Nje kambane alarmi dhe nje grusht shpartallues per krejt politiken e sotme shqiptare !
  Nje disfate e plote sa edhe e turpshme e saj !
  Nje fatkeqesi shqiptare pasoje e kryfatkeqesise se saj kombetare me emrin Sali Berisha.
  Cdo gje e prek me dore e rrenon e varrose!
  Cdo gje e permend me goje e ngallose, e baltose, e nakatose !

  Reply to this comment
  • T. Alibani August 25, 10:51

   O bo booo ca i paske bo halese or taj. Ku e psonise gjithe ate qyp me mut? Ke ajo e shqupit, apo ke ajo e motres se saj?

   Reply to this comment
 19. **** August 25, 17:03

  Te pakten kemi dy debile te licencuar ne opozite.
  Alban Dega i Rilindjes, dhe IntelHaleja i Ballit.
  Konkurimi vazhdon

  Reply to this comment
  • SaLikja August 25, 17:53

   X 0000

   Fakte Talibani dhe ti me kater une !
   Jo flete-rrufe e taciabo !
   Faktet rre oh en vetem me fakte me te forta dhe te verteta… jo me flet rrufe !

   Reply to this comment
   • SaLikja August 25, 18:15

    X 0000

    Fakte Talibani dhe ti me kater une !
    Jo flete-rrufe e taciabo !
    Faktet rrezohen vetem me fakte me te forta dhe te verteta… jo me flet rrufe !

    Reply to this comment
    • T. Alibani August 25, 19:36

     Te sjellesh fakte ja ben hallal, por ti je thjesht militaruc qe je mesuar te lepish vetem pushtetarin e radhes.

     A nuk e sheh se c’fare mut’tharesh po zhvarrosen dhe rivarrosen per dite me diell ne atdheun tone te perbashket?

     Reply to this comment
     • Andy August 26, 22:15

      FAKTET DHE SONDAZHET JANE TE OSBE-SE DHE TRAGJEDISE SHQIPTARE!

      Ate te thatin dhe te njomin hiqi nga truri tend i nakatosur qe mban ere deri ketu ne Nju Jork ore Taliban tru hale bashke me nevojtrurin **** !

    • **** August 25, 20:23

     Thashe une, konkurimi vazhdon: Merr pjese dhe SaLikja.

     Reply to this comment
 20. Mark .UK August 26, 09:10

  Shqiptari trashigimtar i vuajtjes e i durimit

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim