SHËNIM: Ndarja në kategori të paprekshme nga ligji dhe “të tjerë” që mund të akuzohen e burgosen pa ngurrim e bën shoqërinë të pamoralshme dhe sistemin politik, sistem kriminal

February 18, 2021 12:12

SHËNIM: Ndarja në kategori të paprekshme nga ligji dhe “të tjerë” që mund të akuzohen e burgosen pa ngurrim e bën shoqërinë të pamoralshme dhe sistemin politik, sistem kriminal

 

Nga Viktor Malaj

Botuar në DITA

Ditët e fundit, në të njëjtën kohë, u arrestuan një gjyqtare e Krujës dhe një mjek kardiokirurg në Tiranë. Bashkë me ta u arrestuan edhe disa të tjerë, por vëmendja u përqëndrua tek dy personazhet, njëra simbol i “drejtësisë” dhe tjetri simbol i mjekësisë. Të dy u akuzuan dhe arrestuan, kryesisht, për korrupsion, por edhe për vepra të tjera penale.

Trajtimi i kësaj teme ka aspektin juridik dhe moral. Nga pikëpamja juridike, derisa të dënohen nga gjykatat me vendim të formës së prerë, gjyqtarja dhe mjeku duhen konsideruar të pafajshëm.

Sektorët e drejtësisë dhe të mjekësisë, dhe mënyra si kanë funksionuar ata prej tri dekadash, janë ndër shkaqet kryesore të dëshpërimit, pakënaqësisë dhe prirjes për ta lënë vendin një numër alarmant shqiptarësh. Korrupsioni është i shtrirë në të gjitha veprimtaritë shtetërore e private dhe, pavarësisht, përrallave që na tregojnë politikanët apo ndonjë gazetar opinionformues, kjo gjë dëshmon faktin se sa thellë dhe gjerë është kalbëzuar shoqëria shqiptare.

Kalbëzimi moral i shoqërisë tonë shfaqet në dy forma. Në pafytyrësinë kriminale për të dhënë vendime gjyqësore mbi bazën e madhësisë së zarfit me para që ofrohet, apo dhënien e shërbimeve më të rëndësishme mjekësore duke i shtrënguar “me marifet” nevojtarët për të “votuar” përpara se të shtrihen në tryezata e vizitave mjekësore apo të operacioneve kirugjikale.

Forma tjetër, shprehet në gatishmërinë e shumë prej nesh për t’i justifikuar autorët e veprimeve të tilla. Janë të dy format që bëjnë të tërën, kalbëzimin moral të shoqërisë.

Gjyqtarja e arrestuar njihej prej kohësh si shpërdoruese e detyrës me gatishmërinë e saj kriminale për të liruar nga burgjet individë me rrezikshmëri të lartë shoqërore. Avokati i saj pohoi se gjyqtaren “e kanë etiketuar si armike e popullit”. Jo vetëm gjyqtarja Hoxha, por edhe dhjetëra prokurorë e gjyqtarë të tjerë, disa të përjashtuar nga Vetingu dhe të tjerë ende pjesë e sistemit, të cilët kanë dhënë vendime qartazi të paligjshëm e kriminalë apo kanë liruar nga burgjet elementë me rrezikshmëri të theksuar shoqërore, janë dhe meritojnë të quhen “armiq të popullit”.

Si nuk qenkan armiq të popullit ata që u marrin pronat të zotëve dhe ua japin gangsterëve dhe kriminelëve grabitës?! Si nuk qenkan armiq të popullit ata gjyqtarë që, me marifete pseudoligjore, shpallin të pafajshëm vrasës, grabitës e përdhunues apo lirojnë të tillë nga burgjet, duke iu dhënë mundësinë që të njëjtat vepra kriminale t’i kryejnë sërish mbi njerëzit e pafajshëm dhe të ndihen të paprekshëm e guximtarë në dhunimin e qytetarit shqiptar?!

Të gjithë e dimë dhe, thuajse, të gjithëve na ka ndodhur që, për të marrë një shërbim të rëndësishëm mjekësor, duhet të kalojmë nëpër “paradhomën” e sekserëve ndihmës të mjekut “human”. Duke qenë shërbimi më i rëndësishëm jetik dhe duke qenë se “ryshfeti” është bërë modë, njerëzit përgatiten për “ditën e keqe” dhe e quajnë këtë “përgatitje” si diçka normale. Kur vesi merr statusin e qytetarisë në një shoqëri të kalbur moralisht, atëherë fillon e zbehet ndryshimi i tij me virtytin dhe ushtruesit e vesit nuk ndiejnë brejtje të ndërgjegjes, ndërsa viktimat e veseve të tjetrit e pranojnë atë si një “fatkeqësi” që vjen nga fati që përcaktohet lart, në qiell.

Nga pikëpamja juridike, mjeku E. Prifti mund të jetë edhe i pafajshëm, por gatishmëria e disa zërave mediatikë për t’i bërë mbrojtjen me gjithfarë pretekstesh alogjike dhe të pamoralshme është aq e papranueshme sa është çdo prirje për ta shpallur atë “rrezik kombëtar dhe kriminel”. Në këtë mes, të bëjnë përshtypje të njëjtë sa qëndrimet e vetë mjekut, aq edhe interpretimet e gazetarëve L. Vangjeli dhe E. Xhafo.

Vetë mjeku, pasi numëronte arritjet e tij studentore dhe profesionale, të cilat mund të jenë reale, pohonte se: “Paratë i kam të ligjshme. Me to do të blija një pronë tjetër me kesh (cash)… Lekët ishin të bashkëshortes… Kam kontribuar për vendin tim pasi i gjeta qytetarët shqiptarë duke mbushur charter-at për t’u operuar në Turqi… Pikëpamjet e mija janë demokratike, të djathta liberale, në funksion të popullit, republikës“.

Nga kjo deklaratë lindin disa pyetje të sferës juridike dhe shoqërore: Përse duhet që një qytetar shqiptar, qoftë ai edhe akademik a kryetar akademie, të bëjë shitblerje pronash me para në dorë dhe jo nëpërmjet bankës, siç e kërkon ligji? A janë shitblerjet me para në dorë një rrugë për t’iu shmangur pagimit të taksave? Po paratë e fituara nga leksionet apo çmimet ndërkombëtare i janë kaluar përfituesit nëpërmjet transaksioneve bankare, apo i janë dhënë në zarf nga organizatorët?

A kërkon ligji që paratë e fituara në këtë rrugë apo nga “dhuratat” të deklarohen dhe për to të paguhet taksë? Në fund të fundit, cili është shkaku që një shtetas shqiptar me aq mend e dije të mbajë në shtëpi qindra miliona lekë, duke rrezikuar kështu jetët e familjes nga grabitës të mundshëm?

Çfarë hyjnë këtu pikëpamjet politike të individit kur gjykatës i interesojnë faktet dhe rregullsia e tyre kur ballafaqohen me ligjin Deri kur do të vazhdojmë ne që ngjyrimet apo përkatësitë politike t’i përdorim si alibi apo koracë mbrojtëse për veprimet tona të mbrapshta, të pamoralshme dhe të paligjshme?!

Më tej, prirja për ta paraqitur veten si “shpëtimtar” të shqiptarëve, sikur nuk ka asnjë kardiokirurg tjetër Shqipëria, është e tepërt dhe shënjë fodullëku e arrogance ndaj kolegëve dhe sistemit mjekësor në tërësi. Formimin shoqëror dhe moral të mjekut në fjalë e vë në dyshim edhe një shkrim i tij, i botuar para dy viteve, me të cilin merrte në mbrojtje një kolegun e tij të akuzuar për korrupsion dhe shprehej se “Ky mjek u pezullua nga detyra… në emër të një populizmi rrënqethës e absurd. T’i bëjmë qejfin popullit! duke linçuar dikë apo disa… Nuk burgosen doktorët o të mjerë!”.

Meqënëse ai, dhe jo pak të tjerë, mendojnë apo shprehen ashtu, më duhet të them se: të gjithë, duke përfshirë mjekët, politikanët, biznesmenët, gazetarët etj. mund të burgosen kur u provohet nga gjykata se kanë shkelur ligjet e shtetit, o të mjerë! Përndryshe, ndarja e shoqërisë në kategori shoqërore të paprekshme nga ligji, dhe “të tjerët” që mund të akuzohen e burgosen pa ngurrim e bën shoqërinë vetvetiu të padrejtë dhe të pamoralshme dhe sistemin politik një sistem kriminal.

Në mbrojtjen e padenjë që u përpoqën t’i bëjnë mjekut të akuzuar një pjesë e medias, vihet re qartësisht prirja për ta ndarë shoqërinë në “të paprekshëm nga ligji” dhe në “në të tjerë”. Gazetari E.Xhafo, thotë: “I kërkojnë E. Priftit dhe të ngjashmëve të tij të rrojnë me 700 mijë lekë të vjetra… Prifti, vitin e fundit, nuk u rreshtua me linjën zyrtare për masat anti-covid…”.

Sipas kësaj logjike dhe moralit që shfaqet në këta rreshta, shoqëria dhe shteti shqiptar duhet t’i kategorizojë njerëzit sipas të ardhurave, dhe të gjithë atyre që nuk mund të jetojnë me rrogat që marrin, iu lejohet korrupsioni, vjedhja, shpërdorimi i detyrës etj. Po çfarë të bëjmë atëherë me punëtorët e keqpaguar, të papunët që “rrojnë” me 50 mijë lekë të vjetra ndihmë sociale apo me zyrtarët e shtetit që paguhen edhe më pak se mjekët?

Cili është ai shqiptar që nuk ankohet për të ardhurat dhe që s’do të kishte nevojë për rrogë më të madhe?! Jetojmë në Shqipëri, o të mjerë! Të jetosh në Shqipëri dhe të pretendosh një jetesë prej milioneri do të thotë se je ose i marrë, ose i lig.

A duhet të kenë mjekët të ardhura më të mëdha se punëtorët dhe disa zanate të tjerë? Po. Duhet t’i kenë dhe, realisht, i kanë. Nëse s’iu mjaftojnë le të hapin klinika private, por jo të na sorollatin dhe të na marrin edhe qindarkën nga xhepi për shërbime që i kryejnë në klinikat e ndërtuara me paratë tona dhe duke u paguar nga taksat tona.

Gazetari Xhafo shkon më tutje duke pretenduar se mjeku qenka burgosur sepse nuk ka qenë dakord me linjën zyrtare kundër Covid- 19. Kjo është e tepërt dhe turpëron gazetarin dhe vetë mjekun. Kundër linjës zyrtare kanë qenë me mijëra opozitarë dhe gallofë të konspiracioneve që dalin thuajse çdo ditë në media duke mallkuar, mashtruar e shpifur, madje këtu bëjnë pjesë edhe politikanë të lartë që luftojnë drejtpërsëdrejti për pushtet, mirëpo askush s’i ka akuzuar dhe burgosur deri tani.

Çfarë rreziku paraqet për pushtetin një mjek si Prifti dhe çfarë përfitimesh do të kishte cilido pushtet për ta burgosur një zë midis mijëra zërave? E çuditëshme është se si edhe një gazetar dinjitoz si L. Vangjeli bie në grackën e emocioneve dhe, ndoshta pa dashje, bëhet avokat i të keqes. Në shkrimin e tij, ndër të tjera, ai pohon:

“Qëndrimet ndaj Edvin Priftit vijnë nga dëshira për të hedhur gurë e drunj mbi të… I ri, i pasur, i talentuar, ai ka gjithçka që do të mjaftonte për t’ia bërë krokodil xhelozinë vetiake. Ai është justifikim dhe shpërblim i fortë i çdo të dështuari… Gjetja e parave… mjaftoi që të nisë kryqëzata… Ai është njëri nga kardiokirurgët më të mirë në vend… Nëse s’e ka kushtëzuar shërbimin e tij në këmbim të parave… atëherë ai do të vazhdojë të jetë i pafajshëm dhe fajtorë janë të gjithë gjykatësit popullorë që e gozhduan atë… Ky është rasti tipik që dëshmon thellësinë e mentalietit sovjetik… që dikton se intelektuali është shërbëtor i masës dhe jo shërbenjës i shoqërisë… Është individi që ka nevojë për mjekun dhe mjekut individi i dertyrohet me mirënjohje… Mbasi të mbarojë histeria publike e linçimit të aseteve tona publike, gurëhedhësit duhet të lajnë duart”.

Sipas gjykimit dhe vlerësimeve të Vangjelit, cilido shqiptar që ndodh të jetë “i ri, i talentuar, i pasur” mund të shpërdorojë detyrën apo të kryejë vepra korruptive dhe është i justifikuar, moralisht dhe ligjërisht. Madje, më poshtë, Vangjeli e justifikon hapur korrupsionin në mjekësi kur pohon se “individi ka nevojë për mjekun dhe mjekut individi i detyrohet për mirënjohje”. Pikësëpari, duhet të jemi të saktë në kuptimin gjuhësor të fjalës. Mirënjohja është ndjenjë nuk është para.

Në mënyrën si shprehet z. Vangjeli, dhënia e mitës (korrupsioni) ligjërohet dhe kthehet në “detyrim” për individin shqiptar. Gazetari në fjalë dhe të gjithë ne të tjerët duhet të mos harrojmë se individi ka nevojë për të gjitha llojet e shërbimeve që shoqëria ka ngritur e organizuar dhe se, për shërbimet që i ofrohen individit nga strukturat shtetërore, “shërbyesi” paguhet një herë nga “i shërbyeri” nëpërmjet buxhetit të shtetit që është xhepi i përbashkët i shoqërisë.

Nëse shkojmë me mendimin e shfaqur si më sipër, nuk duhen kritikuar as politikanët hajdutë, apo të dyshuar si të tillë, dhe askush tjetër që mban dhe shfrytëzon poste shtetërore për përfitime vetjake sepse kjo do të quhej “linçim”.

Në kuadrin e referimit ndaj sistemit politik të kaluar për çdo mbrapshti të sotme, Vangjeli e konsideron “mentalitet sovjetik” dënimin moral ndaj abuzuesve, por nuk na thotë se cili do të ishte ndryshimi semantik (kuptimor) midis togfjalëshave “shërbëtor i masës” dhe “shërbenjës i shoqërisë”!

Rasti i apologjisë që bën Vangjeli nuk ka shumë rëndësi lidhur me mjekun Prifti. E keqja e saj qëndron në faktin se ai na fton ta pranojmë si diçka normale korrupsionin në mjekësi meqë “kemi nevojë për mjekun” dhe na fton ta ndajmë shoqërinë në kategori personash që iu lejohet korrupsioni dhe në të tjerë që s’duhet të bëjnë as gëk e as mëk.

Nuk kam asnjë dyshim se në vendin tonë ka me qindra individë që meritojnë të jenë në burg përpara mjekut E. Prifti dhe këta individë janë me shumicë në politikën e të gjithë krahëve, në sistemin e drejtësisë, në fushën e biznesit dhe në rrugë.

Ne nuk duhet as ta kryqëzojmë z. E. Prifti dhe as ta shpallim fajtor, por nuk duhet, kurrësesi, të përpiqemi të gjejmë pretekste për ta marrë në mbrojtje nëse rezulton ligjshkelës dhe, çfarë është më e rëndësishmja, nuk duhet t’ia lejojmë vetes ndarjen e shoqërisë në kategori shoqërore që qëndrojnë mbi ligjet dhe iu lejohet gjithçka dhe në të tjerë të cilëve ligji apo ligjzbatuesit ua shkatërrojnë jetën edhe për cenimin më të vogël që bëjnë në dëm të individëve apo shoqërisë.

Pretekstet se qytetarët ua japin “me dëshirë” ryshfetin mjekëve, gjyqtarëve apo zyrtarëve të shtetit sepse “iu kryejnë punë” janë praktikisht të pavërteta, moralisht të papranueshme dhe shoqërisht të rrezikshme. Një shoqëri që shpall “asete” lakuriqësinë, politikanët kriminelë apo zyrtarët ligjshkelës është një shoqëri në kalbëzim dhe ka nevojë për t’u shëruar.

 

Shkrimi i plotë mund të lexohet duke klikuar KËTU

Në foton kryesore: Mjeku Prifti dhe kolegë duke festuar numrin e operacioneve për vitin 2017 në spitalet publike të QSUT

 

—–

©Copyright Gazeta DITA

Ky artikull është ekskluziv i Gazetës DITA, gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Shkrimi mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar DITA dhe në fund të vendoset linku i burimit, në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas Nenit 178 të Ligjit Nr/ 35/2016.

 

February 18, 2021 12:12
Komento

61 Komente

 1. Rebus February 17, 00:21

  I nderuari ,z.Viktor!
  Diagnoza e sakte e kesaj semundjeje kanceroze qe quhet korrupsion ne Shqiperi ka 30 vjet qe ka filluar dhe virusi antishqiptar e ka emrin “antikomunizem”,qe i prodhuar ne laboratoret e agjenturave antishqiptare u injektua ne trute e Sali Berishes,A.Meksit,G.Pashkos,Edi Rames,Ilir Metes,F.Nanos etj,qe me pas infektuan turmat laramande tru shkulura te ish burgaxhinjve qe se shumti ishin denuar si vrases,hajdute,spiune,diversante apo pederaste etj,etj
  E kemi pare dhe po e shohim per dite se cfare i solli popullit ky antikomunizem,qe ndonese propagandoi se do sillte demokracine,ne fakt na solli fashizmin,percarjen,luften e re te klasave,grabitjen e pasurive kombetare,mjerimin e shumices se shqiptareve dhe largimin e gjysmes se shqiptareve nga vendi pergjithmone!
  Eshte mashtruar se kane ndertuar shtetin demokratik ligjor sipas parimeve te sistemit kapitalist,por ne 30 vjet nuk kemi pare asnje shenje demokracie dhe kapitalizmi!
  Fatmiresisht shqiptaret kane 30 vjet neper bote qe e kane njohur ne themel shtetin kapitalist,por ky shqiptar eshte vetem FEUDAL otoman!
  Kete gje jo politikanet,por as media nuk e ka pranuar,se kur erdhi puna,qe Rama deklaroi qe, “Kokat e korrupsionit ne Shqiperi nuk jane e nuk kane qene politikanet,por gjyqtaret dhe prokuroret” te gjithe heshten!
  Kur Rama sajoi te ashtuquajturen fantazem te “Bashkeqeverisjes me qytetaret” askush nuk e pyeti Ramen se pse duhej krijuar kjo fantazem ekstra ligjore dhe ne fund te fundit cfare te mire solli?
  Doemos heshtja eshte bashkefajesi aq sa edhe sot nuk ka GUXUAR asnje medie t’i beje pyetje te tilla ketij DIKTATORI FASHIST,qe kerkon te na sundoje edhe 4 vjet te tjera,per te boshatisur Shqiperine!

  Reply to this comment
 2. demo February 17, 01:50

  Kjo tutkunja e Krujes mori persiper te hidhte ne ere edhe kete cope fasade te Drejtesise,duke liruar edhe vrasesit seriale.
  Qe nga viti 2014 e deri me sot kjo ka vepruar si perandoreshe e krimit dhe sistemi i nndalimit te bombave te enkeleda Hoxhes mbi sistemin e drejtesise nuk ka funksionuar.
  Duhej te krijohej SPAK,qe te ndalohej kjo tutkune e nje gjykate province,qe po shembte edhe ate pak drejtesi qe kishte mbetur.
  Kontrolloni kush fshihet prapa kesaj leshes,dhe e perdor si kamikaze!

  Reply to this comment
 3. Vlora February 17, 03:52

  Me analizen e atyre dy gazetareve mer kuptim te plote luga e corbes qe gelltitet.Ata jane persona publike por me ate mbrojtje qe I bene veprimit koruptiv te doktorit shenjuan nje njolle ne veprimtarine e tyre gazetareske.Per ata egziston vetem nje fjale TURP

  Reply to this comment
 4. D.Didani February 17, 05:51

  Viktor Malaj i tha te gjitha,edhe duke qendrar ne krahun e mjekut,edhe ne ate te shoqerise ,edhhe ne ate te ligjit!
  Mjeku Prifti ,ben pjese ne ata mjeke qe kane marre “Licencen” nga shoqeria shqiptare,per te bere punen e shtetit me para extra nga pacientet,sepse ai eshte ASET kombetar..eshte me tituj dhe grada,me diploma dhe deshmira ,eshte kirurg i shkelqyer ,sa nuk thuhet qe eshte vete Zoti!.
  Dua te bej nje paranteze! Ketune Amerike ,mjekut mund ti japesh ,bile jo fshehurazi ,maximumi nje pako llokume!..Do te thoni ju merr rroge te larte! E them me bindje qe merr shume me pak se nje kirurg shqiptar dhe i mbeten akoma me pak nga ato qe merr sepse paguan shume taksa…shume fare!.(Taksa per rrogen ,per shtepine,per plehrat,per kopshtin,per buken,per qumeshtin qe ha,per vezet qe blen…dhe ajo rroga e mjekut te Amerikes katandiset sa rushfetet nje mujore te mjekut (te famshem) shqiptar

  Reply to this comment
 5. ,kasem gahinji February 17, 07:42

  Te ishte e keqja se mbrojtjen e sistemit “prifti”do ta benin vetem Saliu ‘klodiana qe iu digj shpirti apo vangjeli,kjo do ishte cereku i se keqes .i dime kush jane.por keto dite ne mbrojtje te priftit flasin mjeke,drejtues te urdhrave te mjekut.Edhe keta ,duke mbrojtur priftin akademik,mbrojne vehten,duke cvleftesuar vehten.me llogjikes e tyre,kur fenomeni prifti ne mjekesi duhet lejuar,pse te mos tolerohet ne drejtesi,ne administrate?Edhe per ata dhurate jane.pra thelbi i ceshtjes :-te luftojne(jo pengojne) luften kunder korrupsionit kudo qofte,te luftohet vetingu si proces qe per mua do te beje histori nese zbatoje drejt.si gjukatesin,edhe mjeket,edhe cdo qytetar qe detyrohet te marre edhe borxh per nje operacion jane te barabarte para ligjit,pavarsisht titujve qe kane,pavarsisht shkalles se fisnikerise,bir beu apo pabuks

  Reply to this comment
  • katarakti February 17, 08:50

   Eshte tashme e qarte. Jemi nje popull i keq, ne shumicen e tij, i paqyteteruar, i korruptuar deri ne palce, injorant, hajdut dhe dembel. Nje popull i tille nuk e nderton dot demokracine. Ne e kishim hak dhe pak Enverin dhe na duhet tani nje Enver tjeter qe te ribehet ky vend. Ndryshe keshtu do vazhdojme edhe 100 vjetet e ardhshem.

   Reply to this comment
 6. tom February 17, 08:41

  Nuk i behet gjyqi kobures(armes me emrin gjyqtar , mjek apo tjeter shembujsh) por atij qe i perdor keto arme per te vrare 10000 vete,per te plackitur gjithe popullin,per gjenocid ndaj popullit te vete etj.Keto arme perdori si mjete ne gjykate per te denuar keta bandite.

  Reply to this comment
 7. Kali i Trojes February 17, 08:51

  Nuk mund te luftohet korrupsioni ne Shqiperi nga ata qe zhduken shtetin ligjor dhe demokracine,ndersa administraten publike e mbushen me militante partiake!Nuk mund te luftohet korrupsioni nga partite kryesore politike,qe pranuan ne heshtje,per interesa kriminale,qe te ndryshohej Kushtetuta e RSH pa pyetur popullin!
  Nuk mund te luftohet korrupsioni kur kemi nje shtyp,qe ndonese e heq veten se eshte pushtet i katert ,ne fakt eshte i rreshtuar kunder interesave te popullit!
  Pse nuk ndryshohet rregulli,qe punonjesi mund te pushohet nga puna edhe pa motivacion dhe ne se fiton gjyqin demnshperblimin e paguan shteti dhe jo ai qe e pushoi?
  Me kete ligj,a ka punonjes qe te ngreje zerin dhe te kritikoje eprorin e deri tek kryeministri,por vetem t’i lepihen atij deri tek morali?
  A eshte ky ligj baza e degradimit total te administratres publike dhe pastaj themi se pse nuk zgjidhin ankesat e qytetareve?
  Rama ka ndertuar nje shtet KANCER dhe ky tumos mund te sherohet vetem ne se SHPORRET Rama nga qeveria!
  Rruge tjeter nuk ka!
  Por jo te vije Basha,se ai e ka vendin ne burg!
  PS-ja te zgjedhe nje njeri te afte dhe te ndershem ne krye te PS-se!

  Reply to this comment
 8. Intelelektuali tironas February 17, 09:15

  Shqiperia jone e dashur do shpetoje, kur te qeverisin femijet tane ne te ardhmen, qe nuk e jetuan as diktaturen qe kaluam, por dhe qe nuk pranojne pseudodemokracine e sotme.

  Reply to this comment
  • Hermes February 17, 13:43

   Per cilet femije e ke fjalen “Intelektuali tiranas”?
   Ne se e ke fjalen per femijet e lindur pas 90-tes,harroje!
   Ata femije te lindur pas 90-tes,jane shumica te traumatizuar nga terrori qe kane jetuar se kane perjetuar krime ne familjet e tyre pa fund!
   U ka ikur babai,vellai etj mes maleve me debore per ne Greqi,me skafe per ne Itali dhe shume prej tyre as sot nuk gjenden!
   Jane me mijra femije,qe prinderit u ngelen pa pune,pa strehim,se i humben shtepite,tokast,pasurite etj ne firmat piramidale!
   Se kane pare me syte e tyre qe vellai i tyre eshte vrare se u muar me droge,trafikim prostitutash,se ka qene vrases me pagese etj!
   Mijra femijve u jane vrare baballaret si police ne krye te detyres dhe shteti i ka lene ne mjerim!
   Mijra femije jane te ngujuar nga gjakmarrja,pa ushqime,pa shkolle,pa drtita e uje ne shtepi,pa baballare e vellezer te medhenj ne shtepi,pa pare asnje film ne tv,pa luajtur asnjehere me shoket,pa lexuar asnje liber etj!
   Gjysma e shqiptareve qe kane ikur nga vendi se nuk paten asnje shprese se ky vend do behet,nuk do te thote se andej po jetojne te gjithe te lumtur!
   Mijra femije nuk e kane pare asnjehere deren e cerdhes,kopshtit,shkolles,nuk kane hyre ne ndonje biblioteke,nuk kane shetitur ne ndonje lulishte a park etj,sepse kohen e kalojne duke lypur ne rruge ose dukle grryer kazanet e plehrave per te nxjerre buken e gojes!

   Ka edhe plot te tilla,por mos kujtoni ju se ata femije qe jane ne kopesht apo shkolle dhe qe e shikojne veten se nuk vishen,ushqehen ,argetohen etj si disa shoke te tyre qe baballaret i kane politikane,biznesmene,hajdute,kriminele etj,dhe qe i kane xhepat plot me leke e ndjejne veten te barabarte me ata,duke nxitur ndjenjen e urrejtjes dhe hakmarrjes ndaj tyre dhe realitetit kur te rriten?
   Po ata mijra vrases,hajdute,perdhunues,etj qe sot jane kontigjent i krimit te organizuar a nuk jane deri ne 30 vjec,pra te lindur gjoja nme kete demokraci mashtuese?
   Gabohesh rende,Intektuali tiranas,se socializmi nuk lindi dhe edukoi kriminele,por njerez te ndershem,se te ardhurat ne ate sistem fitohesdhin VETEM ME PUNE,me djerse e jo me korrupsion e krime si sot!
   Harroje socializmin dhe gjeji fajet te vetja dhe sistemi mesjetar qe ke votuar e mbeshtetur per 30 vjet!
   Ne se kete nuk e pranon,me siguri,qe e ardhmja e femijve te tu do jete akoma me e zymte,mbase e pa shprese!

   Reply to this comment
   • katarakti February 17, 14:22

    Bravo Hermes. Best.

    Reply to this comment
   • Kavajsi February 19, 08:19

    Gabohesh rende Hermes,socializmi qe na spjegon ti (njelloj si i biri i Enverit per demokracine popullore)na mesoi veset me te keqia pavaresisht se çfar thonte ne teori.Ne socializem ne mesuam te vjedhim ne mase atje ku punonim,ne socializem ne mesuam qe per tu ushqyer te spiunojme njeri tjetrin,ne socializem ne mesuam se ç’eshte korrupsioni sepse po te mos paguaje kryetaret e keshillit te lagjes apo te kom,ekzekutiv nuk gjeje as pune ,as shtepi.Socializmi mund te kete qene i mire per ju qe e mbroni me kaq force dhe kete e beni nga inati sepse shumica e popullit qe vuante per ç’do gje ja u ka kaluar ne mireqenie kurse ju i donit te gjithe tjeret perveçfush ti shihnit kur vuanin.Kjo qe po kalojme nuk eshtegjeja me e mire por eshte me mire se ai socializmi juaj.

    Reply to this comment
  • Besa February 18, 17:14

   Analizave dhe gjykimeve per keto dy raste,po u vjen fundi simbas ritualitt 30 vjecar.Cili eshte mendimi i Urdherit te Mjekut? Kane ndonje mendim,ndonje ide,pergjegjesi? Po detyrimin ligjor qe kane per cfare eshte krijuar,duhet ta zbatojne??

   Reply to this comment
 9. Haka Tekizoti February 17, 09:16

  Më qartë e më drejt s’ka ku shkon. Dhe ata të mençurit që marrin në mbrojtje veprimtaritë e paligjshme të cilësdo fushë veprimtarie qofshin autorët, nuk mund të mos jenë edhe vetë ligjshkelës. Është kjo pozitë shpirtërore, kulturore, morale e praktike që i shtyn ta ekspozojnë veten; u duket sikur janë duke përgatitur mbrojtjen e tyre përpara trupit gjykues.

  Reply to this comment
 10. Ethem Lalaj February 17, 09:20

  DITA: V.Malaj është ASET në DITA dhe jo hajduti Doktor Prifti,Gjyqtarja WC e Krujës apo Vangjeli i TVSH,Xhafo i aBc njuz,etj.
  -Ka njërz të tillë në shoqëri që mbrojnë hajdutët e kriminelet ndaj jemi këtu ku jemi.DREJTËSIA jonë e degjeneruarë 90 % që në 92 dëgjon këta maskarenj me në krye SaliMillosheviçin ndaj nuk guxon të arrestoi ata që janë zënë me ptesh në dorë.
  -Nuk po shkruaj shumë për lakuriqsinë e fëmrave Shqipëtare nëpër botë të kthyera në BORDELLO,pasi kjo do lartësonte rregjimin e E.Hoxhës që e ruajti fëmrën Shqipëtare më të pastrën në botë.
  -Mua më shqetson shumë DREJTLSIA në Shqipëri,e cila po vuan akoma frymën Berishiste të plepistëve të Durrsit 92.
  -Nga 92 S.Berisha ka bërë mbi 81 krime dhe drejtësia heshtë,pasi Ai e ka TREDHUR.SPAK-U që populli ka shpresë është një shtojcë e Krimeve të Rënda të drejtuarë nga Tropojani B.Hajdarmata që sajoi në mënyrë selektive dosjen 339 dhe 184 që akoma është në detyrë..që ka ndryshuarë vetëm zyrat.Në sirtarët e tyre janë kapic shumë dosje krimi dhe nuk guxojnë ti hapin nga frika e SaliSërbit.
  -Arrestimi i gjyqtares së Krujës u bë kur WC-ja plasi,pasi Ministrja Gjoni kishte një vit që kishte lajmëruar shkarkimin e saj,por KLGJ e Saliut nuk e çante trapin.
  -21 janari ka 11 vjet pa ndëshkim, kur vet Sb ka deklaruarë se “..Unë vendosa 4 snaiper në dritare…dhe vetë do vrisja E.Ramën..” Dhe ndonse është bërë denoncimi përsëri në Prekurori-Ajo nuk lëviz.
  -Në Rep.Tv po denoncohet krimi i Sb për aferën kriminale të dhënies së klubit “Partizani”dhëndrrit të tij Malltezi dhe SPAK nuk e arreston.Është kjo arsyeja që RINIA po ikën dhe jo E.Rama që po punon si “Kalë” i mirë dhe se Saliu nuk e mund dot me votë.
  -Shpallja ASET i S.Berishës nga L.Basha është kulmi i injorancës së tij,I një hajduti e vrasësi si Ai,I një adoleshenti frigaman që është emruar në PD nga Sb si bashkpuntor në krimin e 21 janarit,Shitjen e detit,Aferën e Rr.Kombit,Lobimit Rus,Vidjon e Krushës Kosovë,etj,i marrë nga UNMIK-KOSOVË-SËRBI si agjent Sërb,si vet Saliu me pseudonimin “Bisturia” dhe “penicilina” që në 1974.
  -Nëse SPAK nuk arreston Sb,ky vënd do të vuaj pasojat e tij edhe për 30 vjet të tjera,pasi ky KAFSHË-siç e cilëson F.Nano..është fatkeqsi kombëtare.
  -FLM DITA,V.MALAJ

  Reply to this comment
 11. spaku pordhacaku February 17, 10:53

  Kjo eshte vetem maja e ajzbergut….korrupsioni eshte hulur kembekryq ne vend. dhe me e keqja, ka kaluar ne mentalitetin e njerezve ..(te ze nje post dhe te bej lek)..shume mire shkruan me siper nje komentues, qe ndryshimin do ta sjellin femijet tane,por nuk e besoj…sepse po rriten ne nje shoqeri te infektuar, pa ideale, pa besim ne te miren kolektive ne shthurje, ne drog ,ne nje shoqeri qe mbizoteron me i forti, genjeshtari, matrapazi…pyes veten ,nuk ka me njerez te ndershem ne Shqiperi?intelektuale me kuptimin e plote te fjales, te dalin ne krye dhe ti tregojne popullit rrugen…te shporret kjo klase politike qe 30 vjet po na pi gjakun si shushunjat….

  Reply to this comment
 12. Ard February 17, 11:04

  Parrulla eshte ”Pasanik hajdut te gjithe vendit mblidhuni”

  Reply to this comment
 13. Shefqet Cela February 17, 11:22

  Pajtohem me mendimet tuaja të sakta.
  Është bërë Prifti një simbol i shkelësit të ligjit dhe BETIMIT TË MJEKUT PËR TI SHËRBYER NJERËZVE NË FATKEQËSI.
  Po kush është Prifti simbas asaj që di unë? Së paku një megalloman i përkëdhelur nga njerëz si ata që përmend SHKRIMI I SHKËLQYER i zotit MALAJ.
  Më tregonte një shok: “mu operua motra në QSU-t. I vendosën dy STENT. Kish nevojë edhe për një të tretë por kishte probleme. Mjekët, njerëzorë, e porositën të qëndrojë tre muaj në shtëpi, nën kujdes të madh dhe të kthehej.
  Hall mbi hall.
  Me përpjekje, takuam këtë “mjek të famshëm”. Pacientja, e bija dhe unë.
  Kontrolloi praktikën e operimit dhe tha: duhet operuar në Spitalin Amerikan!?
  Ndërhyra unë: dakord, tek Ne 3 kam njohje me mjekun kirurg. Më ndërpreu.
  JO TEK Nr3 PO TEK NJËSHI!
  Në bisedë bëra një tjetër ndërhyrje, por shpërtheu: do më lësh të flas?
  Kërkova ndjesë dhe dola jashtë. E vijoi bisedën me të bijën.
  Përfundimi. Pacientja, prej tre vitesh, ndodhet në banesën e vet, nën kujdesin e mjekes së familjes dhe me një mjekim shtesë.
  Nuk i propozuan pagesë ekstra dhe as kërkoi copë, por dërgimi në privat kishte domethënie të plotë interesash.

  Reply to this comment
 14. pirro February 17, 12:05

  Viktor Malaj gabon kur njollos nje mjek te shkelqyer. Problemi qendron jo vetem tek mitmarrja. Problemi qendron tek burgosja e mjekut. Mjeku nuk ka bere veper penale: as ka vdekur ndonjerin dhe as ka bere mjekim te gabuar. Atij i kane dhene para ne vend qe te thuhet ai ka marre para. Pra problemi eshte tek ligji per Dhuratat i cili nuk egziston. Se dyti edhe nese do te quhej mitmarrje gjykimi duhet te behet administrativisht, nepermjet Urdherit te Mjekut . Per cfare eshte ndertuar ky Urdher? pikerisht per problemet etike dhe per kujdesin ndaj pacientit. Po nuk mud te brugosesh personin ne kete fare fejet. Ai lete te dale para komisionit mjekesor te Urdherit te Mjekut, nese ka faj le te denohet me heqje Licenses mjekesore dhe kaq. Keto urrejtje patologjike ndaj nje Akademiku jane thjesht kompleks inferioritete dhe inatesh te personave qe gjykojne sikur te jene ne Komunizem. Sistemi i spitaleve publike eshte i rrenuar dhe kete e ka bere politika dhe jo mjeku ne fjale. Duhet reforme e thelle per te crrenjosur mit marrjen. Kater jane problemet:
  – Karta Aktive e Shendetit. Pacientet qe do te shtrohen dhe kane kete karte nuk do te paguajne kur shtrohen
  – Ligji per dhuratat.
  – iInfermjere dhe Mjeke ne spitale Universitare te futen vetem me te miret.
  -Mjeket dhe infermjeret te mos punojne ne dy vende: o ne privat o ne shtet.

  Reply to this comment
  • Ku je o shtet? February 17, 14:42

   “pirro” ruaj mendjen se paske rrjedhur!
   Ne se je mjek,ul koken dhe qepe gojen,se eshte nje popull i tere deshmitar,qe ju mjeket,infermieret anestezistet,laborantet etj,etj neper spitale e ambulanca shteterore jeni bere KUCEDRA duke e RRJEPUR kete popull fukara!
   Po ju keni qene edhe para 90-tes,por atehere kishte cecua bicak dhe ju dridheshit nga ndeshkimi i shtetit po te guxonit te mos e kryenit mire punen ne kembim te favoreve!
   Po pas 90-tes cfare ndryshoi tek ju,qe jeni bere PERBINDESHA?
   Mos i dil ne mbrojtje Priftit e hioxhallareve,se sot doli e dhena e re,qe atij ne shtepi iu gjet nje bllok ku kishte shenuar emrat e pacienteve dhe parate qe i kishin dhene?
   Po keto shenime per cfare i duheshin?
   Hyyyy plehra te ndyra!

   Reply to this comment
  • Infermierja February 18, 02:11

   @ pirro
   O Pirro. perpara se te shkruash ke nevoje te mesosh gjuhen shqipe. Ne shqip nuk thuhet ” mjeku nuk ka vdekur ndonjerin ” por ” nuk ka vrare ” ose ” nuk ka mbytur ndonjerin “. Pastaj, ti duhet te jesh njeri prej atyre ( si Dr. Prifti ) qe kane marre dhe marrin ” dhurata ” duke iu marre njerezve parate e bukes se kalamajve dhe duke i vene perpara alternatives: ose 2000 ouro perpara operacionit, ose vdis aty ku je. Per vepra penale ( mitemarrje, korrupsion, evazion fiskal ) nuk ka pune Urdheri i Mjekut askind ne bote. Nuk ke kuptuar asgje nga shkrimi por ke shprehur mendimet e tua te cilat tregojne formimin tend, njelloj si te mjekut Prifti dhe atyre qe e kane marre ate ne mbrojtje. Pikerisht, sepse ka shume si puna jote, edhe Shqiperia e ka te veshtire ( per te mos thene te pamundur ) qe te behet. Shkrimi i Malajt nuk njollos ” nje mjek te shkelqyer ” sepse nuk thote asgjekundi qe mjeku eshte injorant por thote se mjeku eshte i pakarakter, i korruptuar dhe xhahil sepse kerkon te behet milioner duke iu marre parate nje populli te varfer.

   Reply to this comment
 15. ?!! February 17, 13:08

  E keqe më e madhe se e keqia apokaliptike komb çfarosëse që ka pllakosur është mbrojtja kriminale nga politikanët, sistemi i drejtësisë dhe media e kriminelëve dhe të korruptuarve, një mbrojtje që bëhet haptazi, në mënyrë të paturpëshme dhe sfiduese.
  Kur u denoncua krimi ngjethës i xhvatjes së miljonave nga ata që fallsifikuan dokumentat e kompanisë që nuk ekzistonte “amerikane” , njeriu që duhej të jipte dorheqien menjëherë për syleshtësinë e tij si kreu i shtetit, të paktën të buçiste dhe ti binte me grusht tavolinës për këtë skandal duke hequr menjëherë kusarin Damjan Gjiknurtërmetin, por ai me një ton të dyshimtë për një kryeministër tha vetëm 5 fjalë, asgjë më tepër:y “kudo në botë ndodhin këto gjëra”. Njerëz, a nuk është kjo një deklaratë që justifikon haptazi dhe për më tepër mer në mbrojtje kusarin e 40 miljon eurove.
  ” Shyqyr që është vetëm Tira” tha kryeministri kur plasi qelbi i megakorrupsionit total të “mjeksisë që duam” kur dihet botërisht që të githë, edhe ai vetë dhe familja e tij, jam i sigurt, i mbushin xhepin Tirës doktor, Tirës infermjere, Tirës sanitare për shërbimin që bëhet kur kanë një sëmundje. Në vënd që kryeministri të buçiste, ti binte tavolinës me grusht dhe të kërkonte hetim të menjëhershëm për përbindshat e mjeksisë që vrasin pa mëshir edhe njerëz për tu mar bizhuteritë dhe kartat elektronike të bankomateve, ai , pa pritur hetimin e prokurorisë bën një deklarat mbrojtëse duke dëshmuar që, sipas parimit korbi korbit nuk i nxjer sytë, ai është krye korbi i zi, krye Tira e PPP kriminale të kusarisë në mjeksi dhe nuk mund tu nxjer sytë korbave të zinjë me bluza të bardha të “mjeksisë që do”.
  Është fatkeqsi dhe ngjethëse të mendosh që Lorenc Vangelët e medias të mbrojnë haptazi përbindshat kusarë të panginjur të mjeksisë që qënkeshin edhe akademikë të antiakademisë së shkencave të drejtuar nga antiakademiku Skënder Gjinushi që nuk e dija se është gjallë deri ditën kur doli në mënyrë groteske anti akademike për të dërdëllitur gjëra pa vlerë që edhe Kozi që ruanë një tuf dhishë në lagjen time mund ti artikuloj më mirë e më qartë se ai. Ky Lorenc Vangjeli apo familjarët e tij, a kanë paguar ndonjë herë për shërbimin mjeksor në kohën e spitaleve të modelit primitiv sovjetik të para vitit 90 ? A ka ndodhur ndonjë herë që, ky, Lorenci, të ketë mar ndonjë shërbim mjeksor pa paguar nën dorë duke filluar nga portieri tek dera deri tek Tira sanitar mbas vitit 90? Ve bast që ka paguar sa çke me të dhe a e quan normale këtë gjë.?Ndoshta ai , Lorenci ka vën miljonat si mbrojtës besnik i krimit dhe korrupsionit dhe srevil i neveritshëm i sudimtarëve të çdo lloj ngjyre dhe mund të ngop doktorët mr parat si rushfet, po Kozi shkret i lagjes time që jeton në një shtëpi të vjetër ku ç’bije jashtë bije brënda, të vdes kur të vej te Akademiku Edvin Prifti i antiakademisë së antikryetarit Skënder Gjumushi?

  I nderuar Viktor mos përgojo fëmrat për asetet e tyre duke u prer rrugën që nëpërmjet këtyre aseteve të bëjnë karier ekonomike dhe politike. Ne duhet ti nxitim dhe jo ti denigrojmë se do ngelemi pa ministresha dhe punonjëse të kryeministrisë (thuhet që janë rreth 1000 asete fëmrore punsuar në mandatin e dytë në zyrat qeveritare) dhe do të konfrontohesh me shokun Edi Rama me këto koncepte primitive të tuat për fëmrat, do të konfrontohesh edhe me Vera Grabockën që do që ti jap vëndin e merituar me programet e saj në TV dhe në shoqëri , jo vetëm aseteve fizike por edhe aseteve morale prej silikoni modern fëmrave shqiptare.

  I nderuar Viktor mendoj që problemin e kalbëzimit moral të shoqërisë sonë nuk e zgjidhin artikujt e fuqishëm demaskus e kritik, duhet veprim dhe pse juve, dhe të tjerë që mendojnë si juve, nuk mblidheni në një forum mbar kombëtar të natyrës së Lidhjes së Prizerenit, duke shmangur idetë përçarse të majtë të djathtë, duke dalë mbi interesin personal, familjar, krahinor, me një analizë të veprimtaris tmerrësisht armiqsore antishqiptare të kusarpolitikanëve këtu e në Kosovë e kudo, një thirrje për të krijuar një organizëm mbar kombëtar për të ndaluar urgjentisht spastrimin etnik të frikshëm që s’po ndalet. Ështe frikshme të shikosh rrugën në mëngjes në lagjen time që zhurmonte nga zërat e fëmijve që shkonin në shkollë. Tani ka vetëm heshtje, 3 ose 4 fëmijë që shkojnë në shkollën që rrezikohet të mbyllet. Mblidhuni për hatër të vëndit dhe popullit dhe për fillim një thirrje drejtuar kombit, shqipëtarëve që të ndërgjegjsohen dhe të shporrin pushtuesit më të egër që na kanë sunduar gjer më sot, më të egër se edhe pushtuesit fashistë dhe nazistë gjatë luftës së dytë botërore.

  Reply to this comment
 16. goni February 17, 13:26

  Kanaqesi te lex nje shkrim te Viktor Malaj!!!

  Reply to this comment
 17. katarakti February 17, 13:52

  Përfundimisht ky vend nuk bëhet më. Sepse ka shumë njerëz të liq. Ka shumë njerëz të poshtër. Që nuk e duan punën, madje e urrejnë. Që nuk kanë respekt për atë që e fiton bukën e gojës me djersën e ballit.
  Sepse ka shumë njerëz dembelë që përpiqen të bëhen të pasur, apo të jetojnë me “pislliqe”. Që nuk respektojnë pronën e përbashkët, interesin e përgjithshëm. Që nuk duan të ia dinë për shtet, për ligje, për drejtësi e ndershmëri.
  Pa asnjë diskutim njerëz të tillë ka në të gjithë botën e përparuar. Por atje arritën të ndërtonin me kohë shtet, me ligje dhe rregulla. Shqiptarët historikisht nuk e kanë njohur shtetin. Nuk e kanë dashur. Nuk i janë bindur dhe nuk e kanë respektuar. Edhe një shtet diktatorial që u ndërtua, u shkatërrua. Në vend që të përmirësohej, të rrugëtonte drejt Europës dhe demokracisë, mori rrugën e anarshisë dhe rrumpallës.
  Këtu i thurret lavdi të fortit, cubit, kriminelit. Këtu fyhet i dijshmi, i ndershmi, punëtori.
  Secili përpiqet të jetojë në kurriz të tjetrit. Tê gjithë punojnë kundër njëri – tjetrit. Kundër interesit të përgjithëm. Me moton: Secili për vete, Zoti për të gjithë! Njeri blen dhe shet miell të skaduar. Tjetri mish me hormone. I treti mallra që u ka kaluar afati i skadencës. Ilaçe fallco që të sëmurin më shumë se sa të shërojnë. Bëjnë shurrën në det dhe ankohen pastaj se kripa nuk ka erë të mirë. Të gjithë çirren se ky vend nuk bëhet, se është i mallkuar. E vërteta është se vendi është i bekuar, të mallkuar janë vetëm njerëzit që jetojnë në të.
  Sepse ka shumë padije dhe injorancë në këtë vend. Prandaj mungon qytetërimi. Njerëzit nuk janë të “latuar”. Duket se ende nuk e kanë përfunduar evolucionin e tyre. Europa i ngriti që në vitet 1500 universitetet e saj. Ne jo universitet dhe shkolla që nuk kishim, por edhe alfabetin e krijuam 2 000 vjet pas të tjerëve!
  Asnjë nuk e sheh këtë vend si shtëpinë e përbashkët ku do të rriten fëmijët dhe nipërit e tyre. Secili e sheh si një lopë që duhet mjelë. Dhe pastaj shkelmin. Nga i pari i shtetit, deri te nëpunësi më i ulët.
  Më të ndershmit u larguan me kohë. Kanë ngelur fatkeqët. Ose ata që i bëjnë paret me thasë. Si mjekët, apo gjyqtarët e arrestuar apo që livadhisin akoma. Si politikanët dhe deputetët që megjithëse kanë leje qëndrimi në vendet e Perëndimit rrinë në Shqipëri. Se e duan shumë?! Jo. Por se këtu mund të bëjnë para me thasë pa u lodhur. Një deputet para pak ditësh u shpreh se ka leje qëndrimi familjare për në Australi. Por jo. Ai « lufton » e “punon” me ndershmëri këtu për mbrothësinë e këtij vendi ! Ankohemi ndaj politikanëve. Por jemi ne që i kemi nxjerrë në krye. Jemi ne që i meritojmë.
  Me një fjalë jemi një popull i keq, në shumicën e tij dërrmuese. I paqytetëruar, i korruptuar deri në palcë, injorant, hajdut dhe dembel. Një popull i tillë nuk e ndërton dot demokracinê. E kishim hak dhe pak Enverin dhe na duhet tani një Enver tjetër që të ribëhet ky vend. Ndryshe kështu do të vazhdojmë edhe 100 vjetët e ardhshëm.

  Reply to this comment
 18. Km February 17, 14:51

  KEMI TE BEJME ME KEQ SE MITEMARRJE.CMIM I CAKTUAR PER Nderhyrje dhe per lloj nderhyrje.kemi cmim te caktuar per infermiere ,per anestezist etj.urdheri i mjekut?Dje lexova nje te urdherit te mjekut,Me pas nje mjek tjeter.Ata justifikojne veprimi e felliqur,se eshte”akademik i shquar”.Nje tjeter mjek karabush Vargu e justifikojme se eshte nga me te shquarit ne ballkan.E cfare do presim nga urdheri i mjekut qe i ve njollen e zeze urdherit te mjekut?Nuk i di urdheri i mjekut keto maskaralleqe qe bejne mjeket ne spitale?ku jetojne ata?Ne hene?Po urdheri i mjekut duhet ta analizonte kete situate jo te panjohur per ta.Ate qe nuk e bene ata ,se “nuk e dinin” ,e zbuloi qofte edhe rastesisht prokuroria.Dhe ne vend qe te themi shyqyr se na mbyti korrupsioni,i themi “u nxitua”.Kete lloj solidariteti mund ta mbajne vetem ata qe nuk i ndan gje nga solidaristet qe mbrojne.populli thote”pjerdhin ne nje poce”

  Reply to this comment
 19. GENTI February 17, 15:32

  karakter kjo thenie e jote eshte e drejte.*Me një fjalë jemi një popull i keq, në shumicën e tij dërrmuese. I paqytetëruar, i korruptuar deri në palcë, injorant, hajdut dhe dembel. Një popull i tillë nuk e ndërton dot demokracinê. E kishim hak dhe pak Enverin dhe na duhet tani një Enver tjetër që të ribëhet ky vend. Ndryshe kështu do të vazhdojmë edhe 100 vjetët e ardhshëm*. Do kemi fat vetem nese na fusin ne BE dhe mbase na vene ca gjera ne binare ata. Nuk diskutohet se ata qe drejtojne duhet ta bejne po ata nuk e bejne me se u intereson vetem xhepi i tyre dhe rreth vetes marrin si vetja e tyre.Ketu eshtu do jete duhet te na vij keq per femijet e gjyqtares se ska problem per femijet atyre qe kane vrare gjyqtaret duke liruar kriminelet. Duhet te themi faleminderit doktorit se nuk ka tjeter si ai, me 100 000 ero ne muaj sa merr ai vijne 10 doktore ketu nga usa po deshe, dhe ska nevoj fare tu lutesh ketyre *HERONJEVE TANE*

  Reply to this comment
 20. Adih February 17, 16:09

  Shkrim shume i sakte i juai inderuaar Zoti Viktor..!
  Doja te thoja se une e kam femine tim kardio kirurg ne nje nga shtet me te pasura , e me te zhvilluara ne bote .Rogen qe e mer femija i im per nje muaj ,ja u them me sigurine me te plote ,se keta specialistet ketu ne kete shqiperine e mjere ,si rasti ne fjale i ketij mjeku Prifti ,e fitojne nga korrupsioni vetem per nje dite pune .Dua te them te drejten ,femija i im ka blere shtepi dhe i duhen ta shlyeje kreditin per 25 vite .Dua e shtoj se eshte 8 ore ne dite ,pingul ne pune ,cfrytezohet ne maksimum nga ky spital qe eshte shteteror .Bile gjate 8 oreshit te punes ,nuk ka kohe fare qe te haje edhe nje banane , sinqerisht jane me se te verteta . .Nuk konceptohet ryshfeti fare , jo vetem nga vetem femija i im si specialist ,por nga as edhe mjeket e tjere specialiste te fushave te tjera Bile doja te shtoja ,se yzmeti ne spitale ne te gjithe perendimin e zhvilluar behet njelloj , si ai qe eshte ne politike ,apo zyrtare i larte ,e deri tek nje ndihmes puntor hallexhi ,bile edhe kushtet dhomat ,ushqimi e tj jane njelloj per te gjithe ………Ketu duhet te ndalemi .
  Fai kryesore eshte komplet i shtetit ,bile do te thoja nga fillimi ne fund ,ky eshte stromullari i te gjithe te keqiave i shtetit ,do dhe i le .Fatkeqesisht Prifti , nuk eshte i vetem ,qe te gjithe marin para ne shqiperine e “pasur ” dhe nuk dua te justifikoj ose ta bej te pa fajshem Priftin .Nuk ka te beje roga e madhe apo e vogel fare ,jane komplet justifikme te kota .Ne te gjithe boten njerezit jane njelloj ,sidomos per portofolin e tyre privat . Por ku ka shtet dhe cecua ka bicak te mprehte e ste ben per burre ,ndryshon muhabeti ..Mos marja e ryshfetit ka dhe kuptimin tjeter ,qe puna behet njelloj nga cdo mjek .Qofte dhe ana psikollogjike e pacientit , eshte e qete .por ndryshon ne shqiperine e korruptuar ,hallexhiu kur ska para ,mendon se mjeku do ma beje punen e keqe ,dhe kjo eshte tmerr .Pervec shtetit jemi edhe ne popull qorr e budalla ,nuk e kerkojne ,jane indiferente ,nuk raportojne per as edhe nje rast korrupsioni .Behet sehir ,si nga hallexhiu ,po ashtu edhe nga shteti .Dua te them cfare ka degjuar vete me sy e me veshe femija i im ,me nje specialist DR Shqiptar te te njejtes profesion ne nje seminar boteror te zemres ,qe vijne mjeke nga e gjithe bota ,diskutohet ,dhe thuhen fjalet ose teknika e fundit per kete problem profesional .Me fal qe po zgjatem ,Te gjithe mjeket e kane per detyre te mbajne ciper perpareses se bardhe flamujt e shtetit te tyre qe pefaqesojne .Femija i im ,mbasi i pa flamurin shqiptar takon specialistin shqiptar koleg te tijen , i foli shqip .Mjeku shqiptar u habit dhe mbas dy a tre minutave qe u njohen u hap si vaiji ne lakna .Te gjithe me shohin pak si shtrember koleget nga e gjithe bota , kur me shohin ne gjoksin tim shenjen e shqiperise ,me shohin si gjynafqar ,se dihet shqiperia eshte nje vend si bota e trete ne ekonomi dhe rogat dihet qe jane te vogla , por me beso , ore mik e shqiptari i im . Une ja fut te gjitheve ketyre mjekeve per para fitoj dis here me shume , qofte dhe keto hasat profesore qe po na japin leksione per te rejat e fundit ne shkencen e zanatit tone .Femija i im me ironi i tha ,e di se me ka folur im ate ,, ku me ka thene se politikanet shqiptare jane me te pasur shume here se sa politikanet perendimore . bile me can dhe koken ,nuk duron dot padrejtesite ,plus vazhdoi femija i im duke i thene ju do fitoni para te pista nga fakir fukarenjte popull shqiptar ,deri atehere kur te vijne politikane te pa korruptuar ,se ketu ku punoj une ne perendim ,ka cecua bicak ,pervec licences qe ta marin ,por ha dhe burg ,dhe sta ben njeri per burre Bile nuk mund te punosh as ne Afrike si mjek ,qofte si infermjer ose ndihmmes infermjer ,se te gjemon cecua qe ka bicak kemba kembes ,dhe duhet te puosh per te mbijetuar ne ndertim ose te lash pjata ne Megdonals dhe te iken komplet ato vite strapacion pune ,me ore e pa ore edhe dita festash dhe studimi komplet kot .Kete duhet ta kptojne te gjithe mjeket shqiptare . . .Ah more zoti i nderuar Viktor Malaj , sa ka per te shkruar per pislleqet ne shqiperi ,jane te shtrira ne te gjitha fushat ,dhe mjere populli shqiptar ,qe paguan shkelesve te ligjit kudo ku jane ,se parate e ryshfetit nuk bien ciper komitetit qendro te PPSH ,por dalin nga xhepat e fukarenjeve shqiptare ,qe dihet standarti i ulet i tyre ,qe eshte komlet per toke .
  Nje respekt nga ana e ime i nderuar Zoti Viktor Malaj .

  Reply to this comment
 21. Shkodrani pa pune February 17, 16:14

  Shume dakort me shkrimin Z.Malaj ,por me lejoni te them se te vetmen fjale me vend te ER eshte “kazani” mediatik i koruptuar dhe injorant. deri ne dhimbje (natyrisht jo te gjithe).Une do te ndalem vetem te justifikimi i Dr Priftit se keto leke i kam mare nga cmimet nderkombetare dhe “punimet ” qe kam bere jashte.Si njeri qe ka jetuar per nje kohe te gjate ne ate vend (Kanada) mendova te beja nje kerkim ne Google dhe me rezulton se pervec disa artikujve kryesisht ne research -te karakterit studimor ku ky person eshte bashk autor (rreth 10 artikuj) nuk ka asnje gjurme te cmimeve qe jepen ,(sepse cmimet edhe kur jepen te jepet vetem nje certifikate dhe kaq) nuk eshte Nobeli .Me lejoni te them edhe diçka tjeter te genjeshter “la Kanadane dhe erdhi ne Shqiperi” jo mor Zotni se ky ne Kanada nuk ka bere asnje operacjon te zemres vete (sepse nuk e lejonte ligji ai ka Diplome mjeku nga Shqiperia dhe nuk i lejohet te fusi thiken ne njeres ne Kanada .Kerkoni ne WEB SCORE per kardiokirurget Kanadeze dhe nuk do ta gjeni kerkund Emrin e Priftit .Dikush ketu thote “mjeku nuk duhej aresohej por te gjykohej nga Urdheri Mjekut ” me nje fjale te gjykohej nga hajdutet e koruptuar te ketij urdheri..Edhe nje gje eshte e vertete aty ne QSUT eshte qender endemike e korupsionit aty duhen bere reforma te thella dhe te zevendesohen trupa mjeksore me te rinj qe punojne ne Europe sepse ndryshe …..E fundit nuk jam dakort dhe me te qe thote ER se ka pasur nje sinjalizim nga Drejtoria ,po ju them me siguri se nuk ka pasur nje po disa edhe nga personeli qe punon aty dhe nuk jane degjuar ,sepse ky ishte nje “AKADEMIK” fati per Shqiptare …turp e faqe zeze

  Reply to this comment
 22. Prof. Dr. Eeyore February 17, 16:33

  KOMUNIKATE per Komunikim
  ________________________
  =======================
  $£$£$£$£$£%£$£$£$£%$£$£
  =======================

  nga Shoqata W the P*
  referohemi te: KK* E.Prifti
  per Ju Shqiptare, e Boten
  qe na sheh me sh. shqetesim

  Ju bejme ne dijeni se KK Winnie, nuk eshte ai qe thone gojet e liga. Besojme fort se V.M eshte paguar per kete artikull nga mendje akoma me te liga.

  1. Kosova ka, kishte, A. Kurtin, Rusia A. Navalny, ndersa Shqiperia e ka, pse te mos e kete, KK Vin. Ai eshte disident mendimi e veprimi. Diktaturat gjithmone duan ti burgosin dhe ja ku ja dolen.

  2. Vini eshte i vetmi shkencetar ne Europe qe demaskoi COVID 19 qe u perhap nga sherbimet e inteligjences te keqe, dhe agjenden e Soros e Bill Gates qe duan te na vaksinojne me gjojna fallco e me zor.

  3. Vini ishte nder 5555 intelektualet e pare televizive dhe shume teper vizive qe demaskoi politikat e regjimit Rama te papergatitur neper spitale per pandemine. Ai kerkoi aspiratura dhe aparatura, sapune dhe shiringa si askush tjeter. Studio me studio ka luftuar si demon per te drejtat e njerezve qe do vdisnin neper spitale.

  4. Vini i vetem, me shume pak cuna te tjere, ktheu besimin e publikut te shendetesia. Kete e ka thene vete. Prandaj e kane shume inat. Vetem pasi filloi Vini punen shendetesia eshte institucioni numer 1 me i besueshem ne Shqiperi. Para tij kullonte poshtersi dhe korrupsion. Kjo ka sjell xhelozi, inate, thashetheme dhe kunja, ndaj e burgosen.

  5. Vini nuk ka asnje kamion, le me Maserati e te tjera mjete si profesoret e tij ne bote qe njerzit u japin dhurata me thase dhe krejt pa sherr e hile. Ai garanton se nuk ka as biciklete por perdor autobuza dhe furgona si publiku i thjeshte te cilin ai e ka shume XHAN.

  6. Vini vuan nga hutimi intelektual qe vjen nga puna me ore te stergjata dhe leximi pa fund dhe dalja pa pushim neper TV ndaj nuk sheh cfare behet rreth tij ne shtepi. Nese keto jane krime duhen burgosur 85% e doktorave ne Shqiperi qe shkrihen si qiriu per pacientat, duke harruar dhe VETEN E FAMILJEN e as corapet si dine se ku i kane.

  7. Fajin e ka Gruaja, qe mos qofte. Ajo me motren, kunatin, baxhanaku i Dr. Vinit, dhe disa persona te familjes mbanin keto leke pa i treguar atij. Te gjitha i paten futur nen dyshek. Ai flinte mbi dyshek pa e pasur idene se cfare ka poshte dyshekut. Me shume u habit ai se policia kur i gjeten parate.

  8. Familja e gruas se Dr. Vinit beson ne shkembimet ne natyre dhe operon vetem ne ate forme. Keshtu ka ndodhur ne kohe antike njesoj sot te bushmenet ne Kalahari, Papua New Guinea e plot vende. Kjo grua naive kur blen vaj ne dyqan e shkemben me papuce qe i thurur me duart e saj. Leshin e tjerrin bashke me temotren ne forma artizanale. Kur i thane qe per 400.000 Euro kur shiti pronat e Babit, vec te japim 45 maune me grure ajo u tmerrua dhe pranoi parate qe u gjenden nga prokuroria tendencioze e regjimit barbar sic ishin lene pa kujdes poshte dyshekut.

  8. Prova? Babi i Vinit qe e njeh mire gruan pa sherr te djalit, falenderon miqte ne Facebook qe e mbeshtesin gjate persekutimit te djalit te tij disident. Kurre nuk do e bente nese Vini do ishte maskara, hajdut, narcisist, vaniztoz, arrogant, manipulator, hipokrit dhe i KORRUPTUAR KOKE E KEMBE.

  9. Vini ka me shume vlera se ja njohim. Ai inspiron studentet e mjekesise. Ai i ben koleget te guxojne per metoda te tjera e akumulime burimesh ne ndihme te popullit. Mes medias ai ndricon popullaten dhe lufton teknikat qe perdorin hajdutet dhe pushtet e zakonshem ne mjekesi. Rezultati? Sot publiku beson te shendetesia. Ai eshte me shume se nje mjek. Eshte aktivist civil. Ai eshte me shume qe aktivist. Eshte aktiv ne shoqeri dhe disidentizem anti-regjim. Vini eshte zeri i te varferve, te shtypurve, atyre qe nuk artikulojne dot ankesat dhe te frikesuareve pa ze.

  10. Sa per saktesi, parate e Vinit, te gruas e te motres, se gruas nuk jane rekord i kapur. Ne 2008 nje maskara me brire, Prof. Dr KASTRIOT Dauti u burgos per 650.000 Euro ne llogari banakare. Pra dhe akuza qe eshte numri nje me para nga mjeket e kapur NUK QENKA E VERTETE. Pasaktesi qe variojne nga 30-50% te shumes tregojne per dashakeqesi nga regjimi, duke e quajtur te pasuruar nga parate qe mer ne SPITAL PUBLIK.

  11. Nuk pritet nje mjek ti dije te gjitha ligjet financiare, bankat, taksimet e si behen transaksionet normale. Krejt ca ka mesu te shkolla ka qene per trup e zemren. Teknikisht as per veshkat Vini nuk pergjigjet. Cfare bejne GRATE E TIJ neper telefona a poshte dyshekut nuk eshte pergjegjesi e tij.

  12. Nese ka thyer, shkelur, cenuar, anashkaluar apo HARRUAR ca rregulla e ligje, Vini eshte ne rregull me moralin. Cdo gje eshte bere pa dashje, pa lejen dhe pa dijenine e tij personale.

  13. Ti kerkosh cdo Shqiptari cfare ben gruaja ne shtepi a jashte saj ne cdo moment eshte dhunim i te drejtave te NJERIUT. Tipike per diktaturat ku FAJESIMI BEHET KOLEKTIV! Pse nuk arrestuan edhe Gruan edhe kunaten e tij, motren e Grus’? Ketu vlen proverbi Cfare te ben Gruaja nuk ta ben Hasmi. Por ai nuk e dorezon gruan – ta divorcoje se Diktatura ben presione si ne Komunizem sepse Vini eshte i djathte, liberal e me DINJITET.

  14. Sipas nje intelektuali tjeter gjigant qe mezor e kemi, Titi Vargu, Vini hyn ne 3 KK me te gjate te Ballkanit e te pakte ne Europe vetem dikataturat arrestojne VLERA SI KY. Diktaturat pa zemer. As Enveri nuk arrestonte doktorat qe merrnin dhurate 2kg arra. Nuk pritet nje KK elitar te zihet si halabak duke hedhur dhuratat pas si du si du mer daje merri merri se nuk ti du. Ashtu mileti edhe ofendohet.

  Vini na ka thenetju themi, ka dy dite qe nuk ha mengjes, ka rene ca kile ne peshe por beson pak diete i ben mire. SHOKET E BURGUT E DUAN dhe e vleresojne. Ai ndihet mire mes njerezve te thjeshte e shpreh cudine si 98% e tyre jane akuzuar e burgosur pa te drejte, dicka qe me pare nuk e kishte ditur as Ai. Gati qe gjithe i kane rezultar te djathte e liberale si ai, disidente mendimi dhe te burgosus per bindje politike.

  Mbani lart moralin na thote e luftoni diktaturen kudo ta gjeni qofte edhe ne autobuzat e lagjes.

  Regjimit Rama po i vjen fundi e nje dite kur te dale Vini do hape partine e tij me Berryla te Paster.

  Perzemersisht

  Shoqata W the P,
  te gjithe anetaret jane I te Pv*.

  * Winnie the Pooh. Ja vume emrin keshtu pasi ne qofte fajtor se ka marre dicka eshte vetem per perqafime e pak dhurata. Jo se i pelqen Qypi me Mjalte. Diktatori Rama e ka inat se te klinika e Vinit ndertuar me taksat e babi Mihalit dhe natyrisht te 3.000.000 Shqiptareve te tjere, ka rradhe per perqafime falas, Vini perqafon kedo. Rama lutet per to po nuk ja jep kush.

  * KK, Kardio-Kirurg

  * I te Pv, intelektuale te pavarur,
  te palidhur me askend dhe
  te mos varur nga askush.

  Reply to this comment
 23. ... February 17, 17:45

  Shkodrani pa pune @………………………………..

  Keni me se te drejte per cfare komentoni .
  Dua te them si ky Prifti edhe te tjere mjeke shqiptaare qe bejne specializime ,sidomos ne perendim ,sidomos ku hyn ne thike ,(operacione )nuk te le njeri me ligj ,te fusi thiken te operoje specializianti ,vetem shikon ,vetem asiston dhe te japin ate fare letre specializimi dhe be cfare te duash ne shtetin tend ku do ikesh .Nuk te lene simbas ligjit te operosh , kur je ne specializim se mban pergjegjegjesi ligjore spitali per fatin e pacientit dhe shtet perendimore e zbatojne me pikmerine me te madhe ,ku nuk lejohet specializanti te fuse duart .Keto dengla gazetari Vangjeli , mos na bej derr derre duke e mbrojtur kete “duar arte “.Kurse per punen qe e bejne kete koklopen e korruptuar dr Prifti “shkencetar ” per te justifikuar shume e parave te vjedhura te korrupsionit shoket e tij ose te korruptuarit te tjere ,doja ti thonja se duhet per ndonje te re qe cpik pozitivisht ne kete fushe ,duhet ta aprovojne insitutet perendimore, qe meren me pune shkencore , te japim patente dhe pastaj te paguajne shume mire per punen shkencore qe ke bere .Mos harojme se jane te gjitha pagesat me ane te kontos ne banke e me te gjitha taksat te paguar ne rregull ,sipas ligjit ne fuqi ..Te jesh i bindur se ky Prifti ketu ne shqiperi ka filluar e ka bere bismila per here te pare ne keto operacione ,dhe i jane zhdervjellut duart qe te beje disa stenda ne dite dhe cdo stende ben ,kushton x euro dhe shumezoi me shume e pacienteve te dites ,dhe del perfundimi . Dihen si nga ju Shkodrani edhe nga ne popullin si shkojne keto pune .Por nje gje me ben pershtypje ,nuk e them per moral ,por nuk e konceptoj fare ,si ka mundesi ti maresh leke nje fukarai popull ,ku dihet qe pensioni eshte fare qesharak ,qe nuk i del as per leter higjenike ,e ilace ,ketyre pacienteve ,se kjo moshe shkon tek DR Prifti ,e te Priftat e tjere ,per stenda e te tjera diagnoza .
  Respekte z Shkodrani i pa pune .

  Reply to this comment
 24. Vjola February 17, 17:48

  Teme interesante kjo dhe me te drejte ky fenomen eshte nje gangrene qe po futet thelle e me thelle ne shoqerine
  Shqipetare.
  Jam shume dakord me kete teme aktuale qe patjeter duhet te analizohet nga qeveria Shqipetare e tashmja dhe nga te gjithe te tjerat qe do te vijne.
  Jam nje lexues i rregullt i gazetes drita,lexoj artikujt dhe komentet qe behen .
  Nuk pres qe komentet te jene te nje mendimi.Diversiteti i mendimeve eshte mese e kuptueshme per vete faktin qe secili e sheh problemin ndryshe .Kjo lidhet me komentuesin qe pazgjithmerisht ndikohet nga preferencat politike ( kjo e theksuar tek ne),nga intelekti ,interesi dhe posita shoqerore e profesionale.
  Te gjitha keto komente na japin qarte si
  funksionon struktura levisese e shoqerise Shqipetare.
  Nuk kam se ç’far te shtoj me shume sepse komentuesit i kane trajtuar te tera,por me ben pershtypje nje fakt qe tani po behet e perditeshme dhe monotone nga komentues qe na japin shembuj kritike dhe frutdhenes nga bota e jashteme a thua qe ne nuk jemi ne gjendje nepermjet ligjeve tona te permisojme mynyren tone te jeteses.
  Me ben pershtypje nder te perditëshmit komentues te ç’far do teme ,njeri nga keta me emrin ose pseudonimin Adih .
  Ai përmend gjithmone djalin e tij si nje kardiolog i degjuar qe punon ne nje vend te rendesishem Europian.Ne qoftese i tille ështe hallall i qofte sepse eshte nje arritje e madhe per te ,per familjen e tij ,dhe pse jo edhe per ne si komb.Ja përmend këtij Adih që nuk eshte e nevojshme përmendja e shpeshte e profesionit te djalit te tij si kardiolog i “degjuar”
  Shqiperia tashme ka shume djeme e vajza qe kane çare e do te çajne me sukses ne tregun nderkombetar dhe nuk shoh ndonjerin nga ta
  te rrahe gjoksin e UNIT.
  Po e mbyll me thenjen e bukur te popullit tone “kalliri i plote e ka koken e ulur”

  Reply to this comment
 25. Hermes February 17, 18:16

  Prof. Dr. Eeyore

  KOMUNIKATE per Komunikim
  ________________________
  =======================
  $£$£$£$£$£%£$£$£$£%$£$£
  ========

  Vetem mendje shume te lexuara e shume te talentuara mund ta shkruanin kete pamflet tragji-komik te nivelit te Servantesit!
  Mendje te tilla te ndritura duhet te mblidhen,per te rrezuar keshtjellen fantazem te LUMTURISE DON KISHOTIANE te ndertuar nga Edi Rama!

  Reply to this comment
 26. Adih February 17, 19:10

  Viola @………………………………..

  Qenke militante e partise .Prandaj nuk ja vlen te kerkoj zotrote , ku dhe kujt i shes mend une ,ku e shikon ti unin ,ku e shikon ti kallirin bosh te misrit ,qe e ka gjithmone koken larte ?? .Me gjej edhe sikur edhe nje presje te vetme ,qe kam shitur tangardhek . Me gjithe ate ,ky nuk eshte emri i im real dhe kur je anonim moj bajge e Rilindejs ,nuk ka teme per tangardhek .Kam te drejte , do apo nuk do ti ,moj Viola . Ti moj vajze nuk e do popullin tend te pa perkrahur , te robtuar ,fukara e te varfer ,ke qejf ta shikosh gjithmone ne vuajtje ,ku korrupsioni kryeministror ,tja nguli kembet ne fyt ketij popullit te mjere . Moj militante e partise .

  Reply to this comment
 27. Sandri February 17, 21:06

  Adih them me bindje qe nuk je 100% ne rregull si,ku dhe kur do te kurohesh kjo varet nga ty.Demokracija i jep gjithsecilit te drejten
  e dhenjes te nje opinioni a ndodhie dhe te shprehet per vehte dhe per ate qe ndodh rreth tij.
  Por nga ana tjeter duke pare shkrimet,reagimet dhe mendimet qe shpalos me shkrim ose me goje nje individ percakton tek te tjeret me ke kemi te bejme.Ne nje nga komentet e tua jo me larg se dje dhe e ke perseritur disa here djalin tend e jep si shembull te nje kardiollogu te njohur,dhe perseri po dje ,flisje per djalin tend qe na paska qene ne Greqi per nje konference me teme “Sa ndikon semundja e zemres ne kushtet e C19” dhe gjoja te paska thene ty, qe edhe pse ne vendin fqinj sasia e debores ishte disa here me e madhe rruget ishin te hapura dhe pa asnje problem dhe e kunderta ndodh tek ne ku ne pjesen me te madhe te rrugeve ose nuk punohet fare por edhe atje ku punohet ajo prap qendron e pa kalushme !!!!!!
  Duke ju referuar shtypit Helen qe thote shume rruge atje jane te bllokuar ,me mbetet te te them :kush thote te verteten shtypi Grek ,djali yt kardiollog ( neqoftese eshte)
  Apo mashtrimeve te tua ?
  Qe je i gjenerates komuniste nuk eshte aspak e veshtire.Kete mund ta vertetosh nga komentet e tua qe shpesh thua qe para viteve 90 Shqiperise nuk i mungonte asgje dhe mbas 90 ç’do gje mori tatepjeten.
  Eshte per tu theksuar qe ti veteran i kohes Enverjane nuk le njeri pa share e pa i vene epitete te shemtuara atyre qe nuk jane te nje mendimi me ty.
  Une lexova si edhe ti ,ate qe Vjola me komentin e saj eshte e hapur dhe e thjeshte ne mendimin e saj.Kete ajo kerkon edhe nga ty dhe nepermjet teje edhe te tjereve si ti ,qe te permisojne debatin e te shkruarit qe edhe pse nuk je dakort me mendimin e tjetrit mundeni me respekt dhe etike ta kundershtoni.

  Reply to this comment
 28. Lili February 17, 21:20

  Derisa politika t’i mbroje jorrat!
  Thjesht e shsip: horrat mbrojne horrat!

  Reply to this comment
 29. plaku dhe deti February 18, 00:35

  nje aforizme e moçme thote qe me mire te jesh sesa te kesh. Te jesh aset nuk bie ne sy, por te kesh asete perfundon ne faqet e para te gazetave, tv-errave dhe behesh shpejt Njeshi i pazevendesueshem. Per kureshtje, gjate ketyre diteve qe kardiokirurgu eshte jashte spitalit(apo kirurgu kardiovaskular a çfare ishte?!), si e kane hallin ata qe do operoheshin? Ka ndonje tjeter qe operon aty, apo ky i bente te gjitha? Se po ishte vetem ky, do leshuar qe te punoje se na vdesin te semuret. Tani, per mendimin tim, ky mjek po te ishte ne Itali, ku thote se ka qene dhe ka marre medalje ari(?!), atje do e kishte te pamundur te punonte njekohesisht ne spitalin publik dhe tek privati. Kaq gje
  e dinte ky, edhe pse kirurget ne spitalet italiane nuk paguhen me shume per oren e punes sesa nje mekanik ofiçine. Psh, nje ore pune e ofiçines per bmw kushton mesatarisht 60 euro. Kirurgu s’merr 500euro/dita se per 20 dite do merrte 10 euro ne muaj, ata tek 4000-4500 vertiten. Do e kishte te pamundur qe ti sillnin keto dhurata me para ne dore. E di vete ai qe do ishin te pamundura keto gjera, biles do punonte me kujdes te madh, se pacienti monitorohet ne kohe dhe operimet e kryera shkel e shko rregjistrohen e te perzene nga puna. Ta zeme se eshte vertet i zoti ne profesion, se ka pervetesuar teknikat qe rendom jane adoptuar me kohe ne shumicen e spitaleve te botes dhe s’ka nevoje te jete shkencetar per te vene stent, e nqs jemi me mend ne koke do te duhet ta mbrojme se jemi vend i vogel dhe askush nuk eshte i tepert ne keto nivele. Por ajo qe dua te theksoj eshte se ky mjek ka shperdoruar jo vetem urdhrin e mjekut, jo vetem besimin e pacientit tek ligjesia humane e sherbimit mjekesor falas( ne dukje, se sidoqofte arkes publike i kushton), por ka shperdoruar edhe pritshmerine intelektuale, shembullin perendimor qe ai duhej te adoptonte nga e para ne vend te atij sistemi te korruptuar ku ishim katandisur. Tani s’mund te thote qe keto para ia dhuronin njerezit, se dreqi e morri, nuk dhuron kush 1000-2000 euro ne nje vend me rroga mesatare 200 euro. U ke dhene oferten, ose paguaj, ose “prit rradhen”, qe do te thote shko dhe vdis. Patjeter qe Spak posedon pergjime me te detajuara, dhe nqs ky variant konfirmohet, kemi te bejme me akt kriminal. Dhe ndofta ne Qsut nuk eshte rasti i vetem. Prandaj, nuk ka sesi ti besh apologji nje mjeku qe prej vitesh po plotesonte nevojen qe te kishte me shume para sesa te ishte mjek. Jane shume ne Shqiperi qe kane bere perpara duke i thurur vetes apoteoza te madherishme. Duke thene andej-kendej se operojne ne spitalet me prestigjioze te botes, se i therresin ne seminaret me te degjuara , etj, dhe jo veç ne mjekesi por edhe ne fusha te tjera, ku mbreti eshte politika. Kemi njerez publike qe kane studjuar ne Amerike, por kush ua pa diplomen, kemi biles Bashen, qe kush po e merr vesh a eshte diplomuar vertet e per çfare lende? Pastaj behen profesore dhe formojne nje aureole te pazevendesueshme, te njohur ne ekrane dhe ne publik, a thua se misherojne gjithe pasurine e shkences boterore. Shume vite me pare ne Itali ishte nje tip shume i zgjuar qe kishte edhe nje emision me teme ekonomike. Ne radio dhe tv ky matej me kokat e finances dhe ekonomise dhe i shtrinte te tere perdhe. Iu rrit shume mendja dhe formoi biles edhe nje parti liberale gjersa u perplas me nje profesor te ekonomise qe drejtperdrejt i kerkoi se ku ishte diplomuar vertet, e atij nuk i rezultonte qe kishte studjuar vertet per ekonomi. Ky mermeriti se kishte bere nje biçim kursi ne Amerike, por realishtu detyrua te pranoje me vone qe nuk ishte diplomuar ne ndonje universitet, veçse i kishte qejf argumentat me teme ekonomike. Ia varen njerezit dhe shkoi per shkarpa, por analogjia me mjaft tipa te njohur ne Shqiperi ma solli ne kujtese. Ky stan kete bulmet ka. Harruat qe jemi prej 30 vjetesh ne nje krize te forte identiteti, ku mjafton dukja(aparenca) dhe pasja e imazhit. Ore, pyeta njehere, ç’u be me proçesin e Henry Cilit? Sikur e arrestuan per tentative favorizimi te nje krimineli ku shuma ishte 500 mije euro? Eshte nje zonje llafazane e PD qe kur mplekset ne debatet televizive nuk mbaron se tjerruri fjale te gjata e pambarim qe te bindin se Kotesia eshte bere padrone. Eshte psikologe, pedagoge dhe do beje çudira kur te vije ne pushtet. Per dreq, edhe pse nuk eshte aset, ka asete.

  Reply to this comment
 30. MallaKASTRIOTI February 18, 11:05

  DITA: Faleminderit për Komentin tim të djeshëm.Sot po shkruaj paksa për SHENDETSINË e qelbur që në 92:
  1.Në 1968 opeova APANDESITIN në Spitalin e LUSHJES,ku nuk bëhej fjalë për të paguarë nën e mbi dorë,pasi zbatohej shëndetsia falas.Ashtu si Arsimi,Shërbimi komunal,etj.
  2.Në 1998 operova TËMTHIN në Spitalin Ushtarak,por nuk më zunë me dorë deri sa pagova në filĺim 70.000 v të marra borxh.Mjeku-megjithse e njihja që në PUKË,si ushtsrak.. dhe infermieret që nuk dinin “SHQIP”nuk po më shërbenin mirë,i shtova mjekut edhe 30.000 v dhe infermiereve që zgjatnin dorën haptë..nga 5000,10.000 v athere shpëtova.Kjo pasi b/shortja që më rrinte te koka u konsultua me zonjat e pancientëve të tjerë që kishin paguarë më shumë.
  3.Në 2017 operova PROSTATËN tek Nëna Terezë.Më parë kisha bërë PSA në Fier dhe kisha paguarë 200.000 v.Në spital pyeta shokun e operuarë më parë që kishte paguarë 20.000 v.Aq pagova dhe unë.Plus 50.000 v narkozisti + infermierve çdo ditë nga 2000-5000 për 13 ditë që ndënja në Spitalë + nga 50.000 për rivizita 1 herë në muaj për një vit..deri sa sot jamë gjallë…llogati ti bëj kushdo që ka interes të krahasoi SHËNDETSINË NË KOHËN E E.HOXHËS DHE TË KAPITALIZMIT TË SOTËM KRIMINAL.
  -Qëllimi që po shkruaj nuk është të godas vetëm shëndetësinë e DEGJENERUARË si mjekun PRIFTI që i dalin në krahë të korruptuarit si Ai,apo TIREN si AJA e infermierve bastard në Shqipëri.
  -Unë mendoj se koka e DEGJENERIMIT KORRUPTIV ËSHTË POLITIKA që nga 1992,e cila i la fushë të lirë DREJTËSISË me kursin e plepave,nga e cila duhet të goditej korrupsioni,Krimi që në hapat e parë..që në 2 prill 1991 Shkodër,kur Sb,A.Hajdari,G.Pashko,P.Arbnori,etj…në bashkpunim me UDB vranë 4 veta në rrugë duke ndënjur,në biçikleta…dhe kjo vijoi në 1998 me grushtin e Shtetit,,Në 21 janar ku vet Sb deklaron se urdhëroi vetë Ai për vrasjen e tyre dhe do vriste edhe E.Ramën..!
  -Në Rep.TV po dëgjojmë si Sb i ka dhënë dhëndrrit MALLTEZI kompleksin ” PARTIZANI”për të ndërtuarë 17 kulla 15,16,17 kate dhe drejtësia nuk lëviz,siç ditë më parë shkroi në DITA Presidenti A.Moisiu.
  -Kjo do të thot se Shqipëria do të vuaj në 100 BREZA pasojat e Sb spiunit të UDB,ASFALISË,KGB dhe nuk ka ZOT që ta arrestoi.SPAK është një shtojcë e Krimeve të Rënda të drejtuarë nga Tik Llalla,Tropojani Besim Hajdarmata,tl TREDHUR bga Sb të cilët kanë ndryshuarë vetëm zyrat dhe makinat.Po kështu edhe KLGJ,KLP,KED,GJK…Edhe GJL nuk po formohet me qëllim që të mos veproi për dënimin e hajdutëve e kriminelve,por dhe mos të plotsohet kuorumi në GJK me 3 antar sipas ligjit.
  -Spastrimin e mëkatarve që nga 1992 në të gjitha halljat e bën vetëm GJYQSORI,Pasi ajo dënon me burg e sekuestron pasurinë e jo KryeMinistri,Ministri,Kr.Partisë,Drejtori..Dhe deri sa DREJTËSIA ËSHTË E VDEKUR EDHE SHQIPËRIA DO TË VDESI nëse nuk futen në burg Sb,Im,Lb,F.Mediu,etj,dhe në fund Edi Rama me të tijët nëse vrehet se ka vjedhur…pasi nuk ka vrarë asnjë MIZË OPOZITARE .
  FLM-DITA,V.M

  Reply to this comment
 31. Filoeuropiani February 18, 12:47

  “Ligji eshte i barabarte per te gjithe”
  Tollovitjet dhe akrobacite jane per te justifikuar nje vjedhje apo nje krim te atij qe i justifikon dhe ndjehet sivlla me ate qe i ka kryer.

  Reply to this comment
 32. Pensionisti February 18, 15:29

  Pa qene nevoja te mbushen faqe gazetash qe mezi lexohen deri ne fund,vete fakti qe merren dy figura , nji mjek dhe nji juriste;jo pak te rendesishem tregon me se miri se te gjithe perfaqesusit e ketyre dy shtresave me te korruptuara te shoqeris sone ;duhen kaluar ne lupen apo siten e imet te kontrollit per te menjanuar”Prifterinjt’ dhe “Hoxhallaret” qe e kane shndruar keto dy profesion ne simbole te grabitjes apo xhvatjes se paskrupul te njerzve nevojtare!

  Reply to this comment
  • Kris 1 February 18, 17:39

   Diskutim i kote per disa mijra euro kesh kur vilat e qeveritareve cpojne qiellin
   Kur per 30 vjet shteti drejtohet nga badagcinj e psikopate.
   Kur kreret e qeverise e te pushtetit kane tagrin te dalin mbi ligjin dhe te krijojne majmunin me merita te vecanta,me pension special apo me vaksina te pershpejtuara.
   Te heqim psikopatet nga pushteti dhe politika.Te bejme ate qe bene vellezerit tane ne Kosove.Po hoqem trustin e lakres nga koka pastrohet gjithe trupi

   Reply to this comment
 33. Irroshi February 18, 20:20

  Ekselence. Si gjithnje. Veting edhe per bluzat e bardha. Asnje leshim e per ta, Kush do para te hape klinike private. Per sistemin arsimor e njejta gje. Te mesohen te jetojne me rogen e shtetit.

  Reply to this comment
 34. Canada-Market February 18, 21:12

  Jail this pest and bloodsucker who preys on the sick, infirm, vulnerable and poor people.

  Pervertet hipokrite te tipit Edvin Prifti dalin e na mallkojne si gore neper media duke na quajtur te MJERE. Nuk arrestohen Doktoret o te Mjere, thonte ne 2019 per dy individe te arrestuar per KORRUPSION. Kerkojne alibi totale ne cdo gje qe bejne. Falje e respekt kur jane hajdute, imorale e kriminele. Na rrjepin, na tallin dhe ne fund na marrin krejt si POPULL edhe per BUDALLENJ.

  SPAK ne jemi me Ju!!!!

  Lock him up and throw away the key!!!!!!!!

  Reply to this comment
 35. L'imperatore Diocleziano February 18, 21:59

  C’koicidence, te arrestuar Hoxha dhe Prifti, dy mbiemrat me te perhapur ne Shqiperi. Kjo tregon se sa eshte perhapur korrupsioni.
  Njerez beni vettingun: denonconit me emer dhe mbiemer ne prokurori kush ju marre lek, para nje operacioni a ndonje sherbimi ne shendetsi.
  Kam frike se po u be kjo, spitalet do te mbeten vetem me pastruese.

  Reply to this comment
 36. Ekonomisti February 18, 23:26

  800×2000 = 1.600.000 euro

  Reply to this comment
 37. Vjola February 19, 00:17

  Une po vezhgoj me qetesi dhe durim te gjithe reagimet e komentet qe ben si njeri dhe tjetri dhe me duket absurde qe diskutojme nje fenomen qe hasim shpesh ne spitalet tona.
  Vjedhje ,ryshfet dhe korrupsion.
  Mos bejme te paditurin dhe qorrin ç’far ndodh ne insitucionet tona mjekesore kur vete ose familjaret tane trokasin ne ata dyer.
  Eshte nje trishtim i madh.Eshte nje ndodhi qe asnjeri nga ne nuk mund ta mohoj.Rastet nuk mungojne ku
  duhet paguar roja tek dera,sanitarja ,infermjerja dhe me ne fund pjesen e luanit e ka mjeku.Ne keto diskutime sheh interpretime te ndryshme se si duhet te trajtohet fenomeni i korrupsionit dhe e ryshfetit ( disa e trajtojne si “dhurate” qe vetem tek ne shihet si e tillë ) Perpara ligjit te gjithe jemi nje lloj,perderisa ligji nuk te lejon interpretime dhe nuk te le shteg per ta interpretuar atehere trajtohet si e paligjshme dhe e denueshme penalisht.Te gjithe justifikimet e tjera per ta zbutur ose per ta perjashtuar mjekun abuzues nga ky krim jane te kundraligjeshme dhe absolutisht te denueshme .Ne vete si popull duhet ta luftojme kete fenomen dhe te denoncojme ç’do rast sado te vogel qe ngjyros negativisht mjekesine tone dhe personelin tjeter te paster qe punon me pasterti e dinjitet ne rradhet e blusave te bardha

  Reply to this comment
 38. anticensurë25642654 February 19, 07:32

  VK malaj
  “të gjithë atyre që nuk mund të jetojnë me rrogat që marrin, iu lejohet korrupsioni, vjedhja, shpërdorimi i detyrës etj.”
  e ke mbyllur me “etj”por mund të vazhdoje me grabitje e vjedhje e tërë punët kriminale!!
  por nuk ndodh kështu,sepse shpërdorimi i detyrës është i tolerueshëm,sepse nuk të vë koburen në ballë,por vetëm të bllokon oksigjenin,nuk të jep dokumentin,nuk të bën operacionin,etj!pra në fund të fundit të bën të njëjtën gjë që të bën krimineli!
  TË VRET!
  krimineli është i dhunshëm i dënushëm,të korruptuarit po aq kriminelë sa dhe krimineli i thjeshtë,nuk janë “të dhunshëm”por të xhvasin e të vrasin njëlloj!!në rastin e dytë,me bekimin e viktimës!!
  viktor,seicili bën atë që mundet në një shtet të korruptuar,K/M fryn çmimet e projekteve shtatrore,sipërmarsi i ndërtimit,nga partë që merr i jep gjysmën K/M që e ndan me zagarët e tij,puntori i shkretë që shtrydhet deri në maksimum,kap koburen e grabit,mjeku që nuk i del me dy tra fishin e rrogës së një puntori për të jetuar vjedh puntorin!qeveritarin nuk e vjedh dot,përkundrazi duhet ti paguaj taksën!
  e në fund kush e ka tek vëndi??
  gjithnjë më i dobti që bëhet dhe më i dobët!!

  Reply to this comment
 39. Adih February 19, 17:16

  Sandri @…………………………………………..

  Doja te thoja komento ,sado pak te ndihmosh shqiperine tone te mjere ,qe ka perfunduar nga cunat e Enver Hoxhes ne gremine .Ti je me keqeardhje ( qe nuk e kupton fare ) “i perdhunauari qe admiron dhunuesin ”

  PS:: Cfare shkruan o shejtan budalla ,sinqerisht nuk e kuptoj fare ,kur komenton ,per boren ,per Athinen ,per ruget qe nuk pastrohen nga debora me kenaqe me brockullat e tua e deri tek covit 19 .Nuk e di a je ne terezi nga trute e kokes ,apo jam une ne enderr . Na meshiro o zot , pse na ke puq me militante qorra e me njerez te pa gdhendur ne kete shekull te ri . Kurse sa per te sqaruar qe me ben Enverist dhe e dua diktaturen ,doja te thoja ,se djemte e Enverit ,jane po ato qe po e dirizhojne shqiperine qe nga 45 e deri me sot ne 21 . Sa per dijeni mesoje ,jam i arratisur ilegal ,qe mund te haja plumbin ne kufi nga shqiperia para viteve te 90 .Ty te del e drejta e jote te me thuash , se me ka derguar vete Enveri si spiun ,por te garantoj qe nuk kam per te kthyer pergjegje , nuk ja vlen te meresh me ipokrite ,qe per nje vend pune ti pergjerohen e ti servilosen partise .

  Reply to this comment
 40. Sandri February 19, 17:47

  Adih bajga qe je trap kjo duket ,qe nuk ke shkolle te mjaftueshme kio gjuthashtu duket,qe je i arratisur ilegal kete nuk e kuptoj !!!!! Edhe i arratisur edhe ilegal ,une kete nuk mundem ta perpunoj ne koke sepse i arratisuri ështe e llogjikeshme qe eshte ilegal ,une dhe jo vetem une por te gjithe qe lexojne ato qe shkruan e kuptojne menjehere qe kur thua Adih kemi te bejme me nje injorant te lindur pa rrjeshmeri mendimesh dhe kjo eshte shume e dukeshme.
  Te uroj shendet dhe neqoftese djali yt si nje kardiolog “i degjuar” do te ndihmoj qe te sherohesh qe te jepet mundesia qe kapesh sa me pare trenin e kohes.

  Reply to this comment
 41. Krist February 19, 19:28

  Viktor,te kuptojme,por i ke rene shume gjate.Shkurt,drejtesia,por edhe mjeksia,thjesht,kerkojne 20 %,qe mendojne se u takon,Njelloj me 20% qe merrte dje Rama,dhe sot Velija,per lejet e nertimit.Pse per te dy keta lejedhenes,nuk gjykohen oer 20 por ndofta edhe 30%,dhe per te tjeret,behet nami????Dhe flasim per barazi perpara ligjit,apo ehe Zotit???

  Reply to this comment
 42. Adih February 21, 01:46

  Sander gomari au pastruan ruget e Greqise e ruget e shqiperise nga bora ,na sqaro o dule e Rames .

  Reply to this comment
 43. alphade February 21, 21:03

  Z.V.Malaj pershendetje dhe si gjithemo-
  ne nje analist i persosur ! Po i bie shu-me shkurt , Lorenci yne i dashur sot pas 2 vjetesh kerkon ta kategorizoje shoqerine tone si ne Indine e lashte te
  “Kamasutras” ne
  1- Brahmane,
  2- Shatrat
  3- Shudret…..
  Harron Vangjeli i dashur se Jemi ne
  shek.21 , dy mije vjet pas……!!!!!
  AnyWay……!!!

  Reply to this comment
 44. alphade February 21, 23:42

  Komenti ne vazhdim…….

  Reply to this comment
 45. $$$ February 22, 07:44

  Ne nje shoqeri Demokratike ku duhet te sundoje ligji nuk mund te sundojne korrupsionistet ,qofshin politiqener,gjyqtareo-maliqet,anslisto-b…thelepires ,gazetarucet apo individe qe fryhen mbi grumbullin e plehut ,qofshin mjeke apo akademiste…Roli I individit eshte secondar,edhe pse ne rrethana te vecanta ne kohe dhe hapesire mund te jete percaktues ,ai mbetet sekondar.Historine e kane bere dhe e bejne popujt ku individet japin kontributin e tyre.Klasifikimi I nje shoqerie sipas kontribut it te individeve eshte autoritariste ,antidemokratike….Vaksinimi I njerezve sipas meritave eshte cnjerzore.Jeta eshte njesoj e shtrenjte per cdo njeri……,jo vetem per ata qe kane pushtet ,para dhe ….citjane…..

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim