Mos i provokoni horrat

May 11, 2018 09:29

Mos i provokoni horrat

 

Nga Viktor Malaj

Hipokritët e zakonshëm hiqen si pëllumba. Hipokritët politikë pozojnë si shqiponja. Por, mos u gënjeni nga dukja e tyre. Ata nuk janë veçse qen dhe minj“/ Anton Çehov*

Çlirimtarë të nderuar! Ju shkuat në datën 5 maj tek Varrezat e Dëshmorëve të Atdheut, tek varrezat e atyre që dhanë jetën në luftë kundër pushtuesve të huaj apo bashkëpunëtorëve të tyre vendas. Në këtë mënyrë ju, siç e pohuan njëzëri dhunuesit tuaj, i provokuat ata që u vërsulen kundër jush. Prandaj unë besoj se ju jeni fajtorë dhe jo ata që ju goditën ju me grushte dhe shkopinj.

Ju duhej ta kishit ditur qysh përpara se të nderosh ata që dhanë jetën duke luftuar pushtuesit e vendit përbën provokim për të gjithë pasardhësit biologjikë, moralë dhe politikë të atyre shqiptarëve që dikur i pritën pushtuesit krahëhapur, gojëmbël dhe zemërgëzuar. Të nderosh ata që u vetësakrifikuan për të mbrojtur pavarësinë dhe integritetin territorial të Shqipërisë do të thotë të cenosh sedrën, të shkelësh moralin dhe të poshtërosh sjelljen e atyre qeveritarëve modern dhe “atdhetarë” të sotëm që, pa pasur asnjë grykë zjarri armike përballë, nënshkruan me gëzim dhe hare dhënien e 200 kilometër katror det Greqisë.

Duke përkujtuar dhe nderuar ata shqiptarë dhe shqiptare që dhanë jetën për mbrojtjen e pronës së përbashkët, për elektrifikimin e vendit, përhapjen e arsimit dhe shërbimit shëndetësor në gjithë vendin ju i ratë ndesh vullnetit, moralit dhe gjithë veprimeve të atyre që këto 28 vjet prishën, dogjën dhe vodhën shkolla, kopshte, spitale, vreshta, pyje, fabrika, toka, miniera dhe kinema. Të nderosh ata që luftuan dhe sakrifikuan për çlirimin e vendit dhe rindërtimin e tij, megjithëse vetë ata dhe familjet e tyre mbetën të varfër, është haptas provokim për të gjithë shpurën e “lirisjellësve” të pas 1990 që poeti u “këndoi”: “të pabrek ju gjeti dreka, milionerë ju zuri darka” (Ali Asllani).

Në mënyrë të veçantë, vajtja juaj tek Varrezat e Dëshmorëve me fotografitë e të rënëve në duar dhe, sidomos atë të Hoxhës, është një akt i pafalshëm dhe provokues për shokun Sali Berisha pasi, në këtë mënyrë, i sjell atij ndërmend dhe i shkakton mall për kohën kur e takonte Enverin me dashuri dhe s’ua jepte dorën të njohurve për një javë rresht nga droja se mos ia ndynin dhe ia largonin fatin që mund t’i sillte përqafimi me Komandantin.

Shfaqja publikisht e fotografisë së tij është provokim i dënueshëm pasi i ngjall krupën edhe drejtuesit formal, karagjoz dhe mëkatar të opozitës, sepse i sjell ndërmend se çfarë do t’i kishte bërë Hoxha atij, mentorit të tij dhe ish-deputetit të tij hajdut i bërë biznesmen me “punë të ndershme” dhe, rrjedhimisht, i bën të përfytyrojnë vetjet e tyre të varur për topesh në mes të Tiranës për vjedhje e shpërdorimin qindra milionë eurove të pasurive të popullit dhe për pamundësinë e tyre për të justifikuar pasuritë marramendëse të vëna gjatë këtyre viteve. Prandaj edhe reagimi i treshes B+B+B (Berisha-Basha-Babasi) ngjan disi me linçimet që iu bënin dikur zezakëve në Amerikë bandat e KKK (Ku Kluks Klan)**.

Këta individë si dhe ndonjë “profesor” mendjelehtë, të cilin e ngazëlleu pa masë dhuna ndaj jush, janë njerëz “parimorë”. Ata nuk i durojnë dot krimet dhe padrejtësitë e regjimit të Hoxhës, por janë dakord dhe mallëngjehen me krimet e kohës së monarkisë dhe të regjimit berishist që përfaqësojnë. Prandaj, po të donit të mos i provokonit, ju duhej të shkonit për homazhe tek shtatorja e ish-Mbretit Zog, si babai i tyre shpirtëror dhe moral, pasi, jo vetëm vrasjet, burgosjet dhe internimet e tij janë të justifikueshme, por ai na ka lënë si shembull frymëzimi për brezat e ardhshëm edhe mënyrën e ardhjes në pushtet në dhjetor 1924 (ngjashëm me riardhjen e dështuar në pushtet të “demokratëve” në shtator 1998), marrjen e thesarit shtetëror për nevoja familjare, si dhe braktisjen e vendit si Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë kur Shqipëria u sulmua nga Italia Fashiste.

Mesa duket o veteranë çlirimtarë ju nuk u kuptoni dhe as i çmoni këto “vlera” prandaj edhe meritoni përçmimin e atyre që u vërsulën kundër jush.
Siç e vutë re “kryedemokrati” që sillet si balosh sa në çadër, në shesh dhe në Parlament tash disa vjet, ua bëri të qartë se nuk i duronte dot fotografitë e regjimit “gjakatar hoxhist” prandaj edhe do të kërkonte ndalimin e tyre me ligj. Dhe ju e dini cili është ky që flet për regjimin “gjakatar hoxhist”, është pikërisht ai që derdhi gjak të pafajshëm në 21 janar 2011 në bulevard. Sipas tij dhe disa pinjollëve që tradhtinë e trashëgojnë si gjaku fëlligështinë, e që si “trima dalin nga vrima” (Dritëroi), fotografitë janë të rrezikshme. Prej tani e tutje ato përbëjnë agjitacion e propagandë dhe mbajtësit e tyre jo vetëm duhen rrahur, por edhe duhen dënuar me burg. Fotografitë përbëjnë agjitacion dhe propagandë, ashtu siç përbën agjitacion e propagandë pohimi i Sajmir Tahirit se Berisha, Basha e Co. kanë kryer krime dhe “as janë hetuar dhe as janë dënuar”.

Këtë konsumim krimi të Tahirit e zbuloi dhe na e kumtoi kryestudiuesi i Institutit të Studimeve M-L i shndërruar në antikomunist i çartur, z. Mustafaj, që nuk mënoi të kërkonte edhe arrestimin e Tahirit për këtë vepër penale. Ju o çlirimtarë nuk e keni marrë parasysh këtë stërmundim sizifian të ish-komunistëve shqiptarë për të ndërruar gjininë politike pa operacion. Ju nuk kini mundur të kuptoni se sot, gati 30 vjet pas rënies së regjimit soc – komunist, shumë njerëzve në Shqipëri iu nevoitet antikomunizmi i rremë për ta përdorur si sapun për larjen e fytyrave të tyre të ndotura nga gojët dhe veprat e tyre të pista. Këtu qëndron njëri nga gabimet tuaja.

Ju është dashur të dini se njerëzit shpallin dhe mbajnë për heronj ata individë me të cilët i bashkon morali dhe ideali. Në mënyrë që të mos i provokonit të lartpërmendurit, ju duhej të shkonit dhe të përuleshit përpara busteve të Halil Alisë, Osman Kazazit, Hamit Matjanit, Gjomarkajve dhe të kujtdo tjetër që ka vuajtur dhe sakrifikuar duke u puthur me pushtuesit e çdo ngjyre dhe duke vrarë e burgosur ata shqiptarë që nuk i mirëkuptonin pushtuesit shqiptardashës nazifashistë të cilët kishte ardhur tek ne ose si kalimtarë, administratorë apo si bashkues të “Shqipërisë Etnike”.

Siç e vutë re, të gjithë ata që u ngazëllyen nga dhuna ndaj jush apo që e miratuan atë, shpallën në parantezë se janë “gjithmonë kundër çdo lloj dhune”. Madje, këtë pohim të sinqertë e bëri edhe njëfarë Patozi i cili ka qenë dakord, ka miratuar, mbrojtur dhe shpallur të ligjshme të gjitha format e dhunës që mentori dhe regjimi i tij politik i këtyre 28 viteve ka ushtruar ndaj shqiptarëve, që nga rrahjet, burgosjet dhe vrasjet e kundërshtarëve politikë dhe gazetarëve e deri tek falsifikimet dhe dhunimet e zgjedhjeve apo organizimin e luftës veri-jug në 1997. Ata janë kundër çdo lloj dhune me përjashtim të dhunës kundër atyre dhe asaj që s’iu pëlqen. Të gjithë këta “misionarë” të rendit kushtetues dhe shkelës të vazhdueshëm të tij i shpallën veprimet tuaja antikushtetuese edhe pse partia e disave prej jush lejohet nga Kushtetuta shqiptare. Mirëpo, si “demokratë” dhe liberalë që janë ata gjithmonë shpallin kushtetutën e tyre të cilës duhet t’i binden pa dallim të gjithë shqiptarët përndryshe…Hëm…Përndryshe!

Është më se e vërtetë dhe e arsyeshme që ekspozimi i fotografisë së Hoxhës për një orë në vit iu shkakton provokim dhe dhimbje të gjithë atyre shqiptarëve që vuajtën dhe e pësuan gjatë regjimit të tij dhe prej tij por, është po kaq e vërtetë se të njëjtat ndjenja iu shkakton prania e statujave të A. Zogut gjatë 365 ditëve të vitit pasardhësver të viktimave të tij dhe të regjimit monarkist. E, po kështu, është e vërtetë dhe e përditëshme neveria, revolta dhe provokimi që iu shkakton viktimave të regjimeve berishiste dhe vetë atij shfaqja e përditëshme e Sali Berishës sa në TV apo në mjete të tjera publike në rolin e apostullit të drejtësisë dhe predikuesit të moralit.

Ata që u dhunuan ju nuk ishin rastësisht aty atë ditë. Megjithëse ata nuk nderojnë as prindërit e tyre, atë ditë, duke u vënë në detyrën e vështirë të zagarit, ata erdhën atje për “të nderuar” ata për të cilët zotat e tyre kanë shfaqur gjithnjë përçmim, fyerje dhe mohim.

Që ky problem të zgjidhet njëherë e mirë dhe të mos kemi më “provokime” ose duhet që ju të përkuleni e nderoni heronjtë e dhunuesve tuaj, të cilët nuk prehen në atë kodër, ose duhet që “të provokuarit” prej jush të ndërtojnë varrezat historike të heronjve të vet. Dhe, jam i sigurt se do të ishin varreza të pamasa, kaq i madh është numri dhe larmia e akteve të heronjve të tyre. Por, gjithsesi, duhet zgjidhur ky problem. Aq më tepër që duket se veprimet tuaja kanë provokuar edhe qeverinë e sotme se, përndryshe do të vepronte ndaj dhunuesve tuaj të cilët kryen tre lloje dhunimesh në të njëjtën kohë: dhunuan qytetarët shqiptarë; dhunuan disa të moshuar, të pamundur për t’u vetëmbrojtur dhe dhunuan vendin ku duhet të manifestohet vetëm nderim.

Tjetër herë, kujdes me provokimet sepse në Shqipëri ka një kategori bashkëkombësish që, ashtu si ai mileti në Beograd, nuk durojnë provokacija. Por, gjithsesi, mos i lini hunjtë në shtëpi sepse populli shqiptar thotë: Qenit tregoji shkopin. Jo shkopinj nga ata që thyhen lehtë.

***

* Anton Chekhov – Shkrimtar dhe dramaturg i shquar rus i shek. 19-të.
** Ku Kluks Klan – Organizata terroriste të ekstremit të djathtë që zhvilluan veprimtarinë e tyre gjatë shekujve 19 dhe 20 në SHBA duke vrarë dhe linçuar zezakët dhe grupe të tjera shoqërore.

May 11, 2018 09:29
Komento

43 Komente

 1. Meta May 11, 09:52

  Keta rrugaq kriminel, qe nuk njohin as origjinen as identitetin e tyre politik,sot si “demokrat te klonor” u turren identitetit te tyre ne menyren me barbare te dhunes. Keta Komunist qe pas 1990 u klonuan ne “demkrat”jane kundershtaret me idhnak te popu llit dhe shtetit shqiptar,te clin si nga breda ashtu edhe nga jashte baltojne nga goja e nxjerrin balten e kalbur nga truri kunder identitett te se kaluares se lavdishme kombetare

  Reply to this comment
 2. Mbi Monumentet May 11, 10:09

  Lufta per clirim, nderohet prej paqes qe vijon.
  Nese paqja qe vijon eshte swrish lufte (klase) dmth lufta ja qene hilanjoze: kunder lirise, kunder aleateve qe ofrojne liri reale.

  Keta te sotmit qe dalin ne TV te Deshmoret, nuk jane ata qe thjesht enderruan Liri. Jo!
  Keta qe dhunojne sot jane ata qe filluan serine e krimeve te Pas-Luftes.
  Liria ska qene kurre veti e Enveristeve. As ne gjallje e jo me ne dekje te Tij…

  Reply to this comment
 3. miri May 11, 10:11

  nuk i heq asnje preseje shkrimit tend te lumte dora,keta edhe ti shash nuk ka me problem se keta kane shitur nenat motrat dhe grate e tyre,keshtu qe nuk kane me se
  nga ti shash

  Reply to this comment
 4. BLACK SWAN May 11, 10:22

  ashtu posi, ja mire bere qe dole prape,
  s’ke faj dhe ti, nje dite Izeti, nje dite Veteranet …
  (tani ca dyshime i kam per çlirimtaret e tu une , po ta them ne kllapa qe mos ta degjoj njeri, jo se dhe ata te mite çlirimtare ishin, beren ca burg me pas si ‘armiq’ po s’ka gje,po ne fakt kane disa vite qe jane ne varreza, kta çlirimtaret e tu mo jane gje lugate?? mo eshte se nuk i do as ferri ?? apo jane ca koqe qe ju ka ngele ora te enferri?? )
  dhe nje vrejtje kam une, se kur llap perdite , harron jo per gje , mos e zur me ne goje ALI ASLLANIN, se ishte me biografi te keqe dhe ai , jo se mos te nxefen veteranet e kam fjalen 😛
  aman dhe nje pietje kam, une s’dija gje pse linda armik,dhe ka shume si une, se ju e filluat shfarrosjen qe kur gjoja luftonit gjermanin, tani ne jemi Horrat ??
  dmth ateher isha ‘armik’ dhe sot jam Horr ??

  e di Xhevo, pa he dilni dhe njeher, mire u ke thene ktyre turmave me prostate , dilni dhe njeher aty;
  pa he dil ti ne rresht te pare, se keshtu kalemin e rrotullon mire si skuth ti, pa he merre njeher shkopin dhe dil aty ….
  merredhe ate bejtexhiun se ka qene oficdhjer,po shiko ta gjesh esell, se kushedi ça ben me shkopin 😛

  Reply to this comment
  • Llogjike e tru mesjetari -shpellari ,thjeshte qesharak e injorant .Si nuk turperohet idioti perball qytetareve ! May 11, 10:40

   duket qarte tredhja e truve qe ke pesuar ,
   nga idioti e injoranti me i madhe i historise
   shpellari berisha ,
   idotizmi te paska depertuar shume thelle
   saqe nuk ka asnji shprese me per shpetim .
   Prit vaksinen tani ,qe te qetesohesh njiher e mire .
   Llogjika jote i ngjan shoqerive primitive ,
   atyre te vendeve si afganistani ,qe si kann surratin e veshjen kane edhe mendimet .
   Ju jeni teper injorante per kte Bote sot .

   Reply to this comment
  • Ivan i madh May 11, 10:45

   Po dil ti mor shkerdhate e provoje forcen tende me bijte e tyre e ta shekosh te sateme nga ke dale se sa te vlen lekura. Se ketu llap e ha mut sa mund cdo dite e cdo artikull. Races suaj ja kemi njohur trimerine mor felliqesira që vetem prapa ferave e kraheve mund te qelloni dhe tani që mbroheni nga mostra i vete quajtur i majte zagari Rama. Që rezik ka ferkur duarte kur ka pare ato pamje se ndryshe ju felliqesirat dhe jashteqitja e kombit duhet te ishit para organeve te drejtesise per ate veprim te ulet e tradhetar.

   Reply to this comment
   • BLACK SWAN May 11, 12:27

    filloi mbledhja e keshillit te lagjes ketej,
    ti gjagji Ivani me kte emrin ke filluar ti mbushesh mendjen vetes qe nuk i lag poturet, une them dilni aty prape, ti me thua dil ti, e bere si ai me hajdutin qe tha ‘ e leshova une po s’po me leshon ky’ 😛
    e hengret dajakun juve ?? po ju vjen inat tani ?? po shume e thjeshte, dil prape, merrni djem, niper ,mbesa , keto te fundit i keni semaforeve, po nejse, merrni lepuj e pula, dhe fotografine e gjagji envorrit e dilni prape, merr dhe nexhmijen se u be vite pa envorrin, mos do ndonje shkop dhe ajo…..
    jo jo,EDveri nuk ferkon duart, po futet andej pas kolltukut, se e ka marre njeher arratine me …çorape neper kembe, dhe kesaj radhe si dihet me ça iken .

    Ivan Krimineli, jam dakort te vij ne gjykate,por jam une viktima dhe ti horri,jam dakort me gjykaten por ama pasi sera jote te kete paguar 50 vjet genocid …. dhe shiko se nuk ju zune me hu vertet, thjesht ju hoqen fotot nga duart , po kini kujdes radhen tjeter, se kane ngele ca gjera mangut nga 91 ….

    Reply to this comment
    • Ivan i madh May 11, 13:39

     Dukesh qe je bir putanate e ke frike nga hilja tende mor lamash që nxjer nga goja jote e felliqur lloj fjale pa lidhje e kuptim. Sa per hora e kriminele raca juaj i ka pa esap. Se ju jeni si ata qente e rugeve që lehin po ta hani mutin.kjo e tregon dhe fsheja jote pas fb se ne jeten reale po te jesh perballe i mbush poturet o krimb gjirizi.

     Reply to this comment
    • gjirokastra May 11, 16:33

     O Black Swan, si nuk te vjen turp qe flet me kete gjuhe! Ti kushedi sa kusherinj i ke pasur komuniste Edhe ata ta sollen demokracine ne 91-shin qe per ty qe nje Black Swan, se deri atehere ishe ne internim e as nuk e mendoje se do ndryshoje ndonjehere. Qenke shume gjakesor, tamam si gjysherit e tu.

     Reply to this comment
  • I tillë je , sa herë që hap gojën May 11, 19:21

   ………nje dite bajraktari serb i Vicidolit , nje dite banditi tjeter serb qe i maskuar si gazetar , i coi ata ne “shtepine e verdhe” , diten tjeter kellira te tjera si , Black Swan , inteloleshi , infoanal eshi , Claus e nje tufe me derra , qe edhe pse e urrejne me shpirt kete gazete , rrine dite e nate me te para monitorit , per te provokuar e vepruar si diversioniste … , … ! Te tille plehra jini ju !
   Ne se kjo gazete nuk iu pelqen , ka plot pacavure qe iu vijne per shtat , si turi petlla i “55” -es Fahri Ballajdiu ,etj

   Reply to this comment
   • BLACK SWAN May 11, 20:28

    diversante thuaj diversante, çi bie rrotull kot 😛
    iku koha kur te çoje nja 5 vjet per agjitacion, 5 vjet per propagande e 3 vjet per veprimtari armiqesore;
    ti dhe pa hap gojen njesoj vjen ere, po une ktu do rri me ty,
    e do gazeten si kongresi partise ti, ku nxirrnit gjak nga duartrokitjet, po s’ka me tani xhaxho,dhe pse nuk me pelqen surrati yt, ktu do rri, do te kthej reston dhe per 50 vjet qe me çave …. kaptinen me agjitacionin tend 😛

    Reply to this comment
  • Xha Teme May 11, 21:36

   Ti black swan je nje sorre e zeze, nje “piece of shit” nje “scumbag” dhe po ta them vlonjatshe je nje MOTERQIRE e kaluar moterqirit. Ata clirimtaret ti i ben pis me gojen tende te ndyre. Ata rane per nje ideal qe barku qe polli krijesa si ty dhe eterit e tu te shterpezohej sic thoshte Brecht i madh por fatkeqesisht existojne fossile si ty qe thjesht na kujtojne ate bir Enver qe jua leroi te katermbedhjete brezat gjakut tuaj te prishur.

   Reply to this comment
   • BLACK SWAN May 11, 22:43

    Xha Teme, une te kam njohuri te vjeter ty,po nuk po kujtohesh, do te kete zene skleroza , se prostata te paska ardhur dhe ne goje….
    po qe per te q… o Xha Teme dhe jotem e ka ber se ndryshe nuk dilje ti , sidoqofte une te falenderoj per te gjitha keto komplimenta, sepse sharje per mua eshte te me thuash; sekretare, komuniste, koperativiste, mjelse dalluar, vullnetare pararoje , keto kane qene dava rrospish biografie 😛
    me gjithe Brechtin tend kamunist ahahahahahahha …

    Reply to this comment
    • Arjani May 12, 08:42

     Ti black duhet te jesh ndonje nga ata qe ke shitur moter e nene, shoqe dhe kusherire. Vetem kjo eshte menyra qe ju te pasuroheni. Sa per ato qe permend per vitet para 90′ zotloqe duhet ta dish qe mostra si puna juaj, Metes, Saliut, apo Lulqimit i tridhte sepse jeni hajdute. Meqe na kujton sekretaret e partise e kooperativistet e te internuarit, mund te me thuash se sa vete kane vdekur keto 26 vjet nga, konflikti per pronen, nga mbytjet ne det, nga gjakmarrjet, nga lufta e 97′ nga konfliktet e trafikanteve? Ja ta them une, pothuajse 2 fishi i atyre qe vdiqen ne kampet e perqendrimit te kohes se Enverit per 45 vjet. Prandaj ike shit ndonje kile hashash e pastaj hidh ndonje skedine ne eurolloto se ky eshte zanati juaj. E sa per dijeni une i takoj atij brezi qe ne 91 u ngritem per nje jete me te mire dhe por per fat te keq mostra si Saliu me shoke e fundosen kete vend ne llum e ne mynxyre. E kupton ca do te thote 26 vjet tranzicion pa fund apo jo?..Per 26 vjet behen mrekullira, kurse ju e mbani kete vend te zhytur ne kaos. Po na detyroni te largohemi nga ky vend ju rrace e degjeneruar e gjakprishur.

     Reply to this comment
 5. Claus May 11, 10:27

  Ne fillim te shkrimit, zoti Malaj, sic e ka zakon tashme, e nis me nje citim nga nje shkrimtar rus, Anton Cehov, nje shkrimtar i madh padyshim, porqe zoteria e citon se eshte rus, eshte i shekullit 19, dhe se eshte nga ata shkrimtare aristokrate ,qe per paradoks, i promovonte edhe diktatura komuniste. Pra eshte shkrimtari tipik klasik i lejuar nga diktatura komuniste.
  E theksojme edhe njehere se kjo nuk ka te beje fare me shkrimtarin Anton Cehov ne vetvete, sepse ai eshte me te vertete nje shkrimtar, a me sakte nje tregimtar i madh, qe po ta dinte se do te citohej nga nje bolshevik shqiptar i shekullit 21, me shume gjase do t’i jepte fund vetes, diku ne vetmi, ne ate dacen e tij.
  Pasi citon pozitivisht shkrimtarin e madh rus, zoti Malaj sjell si shembull negativ Ku Klus Klanin amerikan…
  Ne kohen e diktatures komuniste, organizata raciste famekeqe e ekstremit te djathte ne Amerike, permendej shpesh , jo si e tille, por si perfaqesuese e politikes zyrtare te SHBA-se …!!!
  Kjo i eshte ngulitur ne koke enveristit Malaj, prandaj edhe e permend.
  Ky sqarim modest ishte i domosdoshem, per te treguar me gisht kendin nga e hedh veshtrimin “analitik” zoti Malaj.
  Sa i perket incidentit, ketu vetedemaskohen keqas te gjithe ata qe u dalin ne mbrojtje te ashtuquajturve veterane.
  Arsyeja eshte shume e thjeshte: pankartat me portretin e Enver Hoxhes, te cilesuar nga Perendimi si Hitleri i pasluftes ( shiko, asnje lider komunist ne Europen Lindore, nuk eshte konsideruar keshtu ne Perendim, pervec Enver Hoxhes), jane prova e qarte se keta, nuk e kane hallin tek te renet, luftetaret e thjeshte, por tek krykrimineli Enver Hoxha.
  Nese keta pleq maskarenj, do te dilnin me pankarta me fotot e shokeve te tyre luftetare, gjithnje ne rastin nese kete pleq-spurdhjeker kane marre pjese me te vertete ne lufte, jam i sigurte qe , jo vetem nuk do te kishte incidente, por do te duartrokiteshin.
  Por, jo! Keta dalin perhere me fotot e Enver Hoxhes, dhe jo te shokeve te rene!
  Sepse, nuk u intereson aspak nderimi i shokeve te tyre, por ai i kryekriminelit Enver Hoxha!
  Ne nje vend normal, europian0-perendimor posepo, por edhe nga keto vendet e Lindjes ish-komuniste, nje provokim i tille nuk do te kishte gjase te ndodhte, sepse shoqerite e ketyre vendeve e kane te ndaluar me ligj nderimin e figurave te tilla kriminale.
  Ne nje vend normal, intelektuale, analiste e gazetare qe dot e shprehnin mbeshtetje per gjera te tilla do te procedoheshin penalisht, pikerisht per shkak standardeve ligjore demokratike te ketyre vendeve.
  Mirepo Shqiperia eshte nje vend rrumpalle, qe qeveriset nga nje qeveri rrumpalle, e c’eshte e me keqja dhe me e pashpresa per kete vend, ne pushtet jane bash bijte biologjiko-politike, kombinimi me felliqte i mundshem, te pergjegjesve kryesore te instalimit dhe funksionimit te nje prej regjimeve me barbare, me cnjerezore dhe gjakatare ne bote: regjimit enverist.
  Eshte kjo arsyeja, se pse kelyshte e kuq jane trimeruar kaq shume. Ne pushtet kemi tanet – thone!

  Reply to this comment
  • ! May 11, 11:20

   BOLL MER DERDELLITET MBI KOMUNISTET
   E ENVER HOXHEN !

   KERKONI TE HIQENI GJASME INTELIGJENT
   POR MJERISHTE NUK ARRINI ME LARG
   ASAJ EPOKE ME TE CILEN IDENTIFIKOHENI

   GJE E CILA ESHTE NJI SHPREHJE INTIME
   E KULTURES PERSONALE OSE E DJALLEZISE QE PERFAQSONI POR EDHE E ASAJ SE
   KU JE TI PERBVALL KSAJ BOTE SOT !

   TE JETOSHE NE EUROPE E BESH MENDIME TE TILLA PREJ NJERIU PRIMITIVE ESHTE VERTET
   DICKA E TRISHTUSHME PER TRURIN NJEREZOR

   NE FUND TE FUNDIT KTU NUK BEHET FJALE

   PER ENVER HOXHE APO KOMUNIZEM KU
   KERKOJNE TE NOTOOJNE IDIOTET TALIBANE
   QE PERDOREN SI KAMIKACE NGA PADRONET E TYRE
   ME QELLIMIN E VETEM MBAJTJEN GJITHMON
   NE KAOS E KONLFIKT SHOQERINE SHQIPTARE

   SE DUKE MOS E LEN TE QET ME KTA QENT QE NDERSEN E LEHIN
   MENDOJNE SE DO MBAJNE NE VEND ZHVILLIMIN E SHOQERISE SHQIPTARE SIEDHE VET SHTETIN SHQIPTARE !
   PRA ÁI KENDVESHTRIM
   KU TENTOHET TE MBAHET E I IMPONOHET
   NGA KJO POLITIKE KONFLIKTUALE DHUNE E
   ORDINERE DUKE GJENERUAR KONFLIKTE
   E C’VENDOSUR OPINIONIN JO ATJE KU DUHET
   NE TE KALUAREN KOMUNISTE ESHTE NJI LOJE DJALLEZORE POR EDHE IDIOTE E DESTINJUAR TE DESHTOJE EDHE PSE I JEPET SHUME BONUS NGA MEDIET E TJERA IDIOTE SI TEMA ETJ SHARLATANE BANORE KAZANI !

   I GJITHE KAOSI DHE DHUNA E PERDORUR VS VETERANEVE S’KA TE BEJ ME ATE QE GJASME PRETENDOHET
   POR SIEDHE LART SHKRUAJ
   QELLIMI ESHTE KAOSI E MOS LENIA NE QETESI E SHOQERISE DHE SHTETIT SHQIPTARE TE MENDOJ
   PER ATO PROBLEME QE SHQETSOJNE JETEN E SHQIPTAREVE DHE PUNOJE I QET TE NDRYSHOJE JETEN E MIREQNJEN –
   KTE SYNOJNE METODA TE TILLA KONFLIKTI TE PERHERSHEM
   DHE ASPAK ATE SE PO NA SHQETESOHET
   CA VANDALE ZBRITUR NGA MALET E SHPELLAT
   MBI FOTOT E DIKTATORIT KOMUNISTE !

   PASTAJ DEMOKRACIA NUK DO TE THOTE DHUNE
   E LUFTE KLASORE
   AS REVANSH I ANTISHQIPTAREVE I TRADHETAREVE DHE BASHKPUNTOREVE TE PUSHTUSEVE TE SHQIPERISE KUNDER SHQIPTAREVE E ISHPARTIZANEVE
   KJO ESHTE NJI LLOGJIKE QE KA VEND VETEM
   NE KAFKAT BOSHE QE PADRONET JA MBUSHIN
   ME GJITHCKA !
   TJETER DEMOKRACIA ESHTE LIRI BINDJESH
   SI POLITIKE ASHTU EDHE FETARE !
   NQS SIPAS TE ASHTUQUAJTURIT
   CLAUS –
   KTA VANDALE PASKAN TE DREJTE
   ATEHERE SI DO TE ISHTE NQS DO NGRIHESHIN
   SHQIPTARE TE FESE ISLAME DHE DO
   RREMBENIN E PERDHUNONNIN GREKUN JANULLATOS ?
   SIGURISHTE QE DO ISHTE JO E LEJUSHME
   JO E PRANUSHME PERSE GREKU ESHTE I NJI
   GJAKU MUTI APO I NJI FEJE JO ISLAME !
   PRA KTU KONSISTON DEMOKRACIA
   NE RRESPEKTIMIN E MEDNIMIT E BESIMIT TE TJETRIT !

   PRA ME C’TE DREJTE VAZHDONI E MBESHTESNI
   INJORANCEN E DHUNEN KUNDER DIKUJT TJETRI
   QE GJITHE JETEN ESHTE RRITUR E JETUAR ME BINDJEN E TIJ ?
   KESHTUQE KA NJI LLOGJIKE GJITHMON
   NE DEMOKRACI KU RRESPEKTOHET GJITHCKA
   EDHE GREKU NE SHQIPERI EDHE GABELI EDHE SHPEKLLARI ARDHUR NE QYTET EDHE MOSHA E MADHE E CILA ESHTE NJI CESHTJE KULTURE FAMILJARE !
   ATA QE VRASIN E PERDHUNOJNE PRINDRIT E TYRE
   E NUK NJOHIN ASNJI LLOJ RRESPEKTI E TOLERANCE NDAJ TE MOSHUARVE

   ATA NUK JANE PJES E NJI SHOQRIE QE SHQIPTARET KERKOJNE TI BASHKOHHEN
   POR NJEREZ PAPPRINCIPE NJEREZORE E
   ANTIHUMANE QE NUK JANE (ZULÄSSIG) PER
   ASNJI SHOQERI !

   OFENDOJE NJI PLAK NE GJERMANI OSE KUDO NE EUROPE
   ME FJAL BERTITI E JO TE GUXOSH TA PREKESH ME DORE
   DHE DO SHIKOSHE KU DO TE COJN
   PASSANTET / QYTETARET QE DO TE NDODHEN
   PRANE
   DO TE SHQYEJNE TE BEJNE TE VDEKUR
   PERSE OFENDOVE E PREKE TE MOSHUARIT

   PRANDAJ BOLL I FRYVE FYELLIT ME KNAQ
   GJAPRIN ME NGRIT KOKEN PERPJET
   CLAUS GREKU !
   JE ME SHUME I DJALLEZUAR SE INTELIGJENT
   POR EDHE I PAFYTYRE SE BEN POLITIKEN E JANULLES KTU QEN GREK

   Reply to this comment
 6. star May 11, 11:33

  Cfare te semes doni ju kelyshe kolaboracionistesh e reaksionaresh tek Dita,keni ku villni tek 55,RD,Dhe sa per trima e kane pare gjyshet,baballaret,ju me gjithe sojin tuaj.

  Reply to this comment
 7. intelektuali May 11, 11:54

  DOLI NGA BRIMA E MIUT EDHE USHTARI I RADHES I SIGURIMIT TE ENVERIT PER TE MBROJTUR “ISTIKAMIN” ME DACIBAON E TIJ ALLOGJIKE.

  Shikoni se cfare shkruan enveristi Viktor Malaj qe sikur eshte COPY-PASTE e Bedri Islamit:

  “…Të nderosh ata që luftuan dhe sakrifikuan për çlirimin e vendit dhe rindërtimin e tij, megjithëse vetë ata dhe familjet e tyre mbetën të varfër, është haptas provokim…”

  PO PSE LUFTUAN DHE SAKRIFIKUAN KETA “LUFTETARE” BESNIKE TE ENVERIT KUR PAS LUFTES DHE SAKRIFICAVE TE TYRE MBETEN TE VARFER PER VETE DHE VARFERUAN EDHE GJITHE POPULLIN TONE SIC U PA QARTE NE VITET 80-90?

  Ku qendron llogjika minimale intelektuale dhe pragmatike qe permbys bytheposhte gjithe Piramiden enveriste te llafoqylit budalla qe ka ndertuar Viktor Malaj me kete dacibao groteske dhe allogjike?

  pastaj:

  Qe te dalim ne nje pyetje akoma me thelbesore:

  PSE ANTIFASHISTET SHQYPTARE ME FOTOGRAFINE E ENVERIT NE DORE NUK FESTUAN 9 MAJIN, DITE E FITORJES MBI FASHIZMIN, QE NUMERON MBI 30 MILIONE DESHMORE TE VERTETE SOVJETIKE, JO SI “DESHMORET” FALLCO, IMAGJINARE TE ENVERIT, QE ISHIN FAKTIKISHT CUBA DHE KATUNARE TE MEHMETIT DHE BABE MYSLYMIT, PSE NUK DOLEN NE 9 MAJ ANTIFASHISTET E ENVERIT, POR U STRUKEN NE BRIMAT E MIUT DHE HESHTEN SI SHURDHEMEMECE, NE NJE KOHE QE POLITIKA JONE KOMBETARE FESTOI 9 MAJIN TJETER, DITEN E EVROPES SE BASHKUAR?

  He mo enveristi Viktor Malaj si e spjegon ti kete TRAZIRE me dy datat e 9 majit?

  Per t’i dhene fund ketij debati allogjik qe eshte vetem fenomen si atavizem enverist vetem ne Shqypni dhe qe perseritet si nje estrade tipike komuniste shqyptare cdo 5 maj dhe 29 nentor ne vendin tone te ngathet dhe ngadalte drejt BE-se dhe Botes Antikomuniste Demokratike, po te tregoj nje histori te vertete:

  ” Ne vitin 1989 gjithe vendet ish komuniste te Evropes Lindore u ngriten ne kembe per te permbysur regjimet satrape te Diktatoreve komuniste ne keto vende qe e kishin falimentuar ekonomine kombetare duke penguar zhvillimin dhe prosperitetin e popujve ne pothuaj ghjysmen e evropes se pasluftes. Nuk ka nevoje te zgjatemi me historira qe i dine te gjithe: Me Causheskun ne Rumani, me Jaruzellskin ne Poloni, me Honeckerin ne Gjermanine Lindore, etj. keto i dime te gjithe si i lincuan popujt e Evropes Lindore Diktatoret e tyre gjakatare, por nje vend i tejkaloi parashikimet bile edhe te CIA-s ne SHBA dhe ky ishte shtet ishte Hungaria qe perjetoi ne vitin 1956 masakren sovjetike kur taket ruse mbyllen nga te dy anet hyrjen dhe daljen ne tynelin mbi uren e Danubit dhe filluan te qellojne me topa mbi turmen e mbi 2000 veteve, njerez protestues paqesore qe nuk donin me diktatin e Moskes mbi ekonomine e tyre perendimore. Masakra vazhdoi per disa ore dhe nuk ka asnje menyre per ta pershkruar TMERRIN se cfare gjeten ushtaret sovjetike pasi u futen ne kete tynel horror ne Budapest qe sot ka vetem nje pllake perkujtimore me disa reshta ne nderim te Deshmoreve te Lirise te ketij populli trim dhe guximtar.

  CFARE NDODHI NE VITIN 1989?

  Pinjollet e viktimave te tankeve sovjetike ne uren e Danubit, ne vitin 1989 shkuan ne Varrezat e Deshmoreve Komuniste dhe cvarrosen duke nxjerre nga varri Janosh Kadarin, diktatorin prosovjetik qe i beri puc mafioz shefit te tij Imre Nagi kur ky kundershtoi invazionin sovjetik ne Hungari dhe pas pucit i zuri vendin shefit te tij dhe miratoi kahsapanen bolshevike me nje dekret te turpit dhe rezilit si nje dokument i felliqur qe ruhet ne hyrje te Parlamentit hungarez.

  CFARE NDODHI NE VITIN 1989?

  Me pas turmat e antikomunisteve te ekzaltuar hungareze i mblodhen kockat e skeletit te Janosh Kadarit dhe shkuan ne sheshin perpara parlamentit ku i dogjen ne prani te kamerave TV, hirin qe mbeti pas djegjes dhe mblodhen ne nje kuti dhe e vendosen ne deren e Depos te plehrave te Budapestit me nje mbishkrim:

  KETU BRENDA GJENDET PLEHRA ME E MADHE QE KA PASUR POPULLI HUNGAREZ.

  prandaj:

  Meso pak o enveristi Viktor Malaj nga populli trim dhe guximtar hungarez perpara se te shkruash ne gazeten DITA dacibaot e tua te gjata dhe krejt allogjike per kohen qe jetojme.

  Reply to this comment
  • XXX May 11, 13:04

   Si gjithmone, ne cdo shkrim te Dites do te dalin zgjebsit, qe nuk I kalon 10 vetat, qe rijne tere diten para kompjuterit dhe te ndyejne shkrimet e Dites.

   Reply to this comment
   • intelektuali May 11, 14:47

    intelektuali ZGJEBS?

    Kthe koken dhe shiko ZGJEBSIN hetues te Enverit, Fatmir Xhafaj si fallsifikon ligjet per te fshehur vellane e tij ZGJEBS drogaxhi, shiko edhe ZGJEBSEN tjeter te Enverit, servilen avokate te Edvinit, Vasilika Hysi si ka bashkepunuar me hetuesin e Enverit dhe Minister Rendi i Edvinit per fallcifikimin e ligjeve ne favor te vellait te tij drogaxhi, shiko ZGJEBSIN e radhes te Partise se Punes, kriminelin, Gramoz Ruci qe i tregon hollandezeve sa mire e bukur ishte ne kohen e Enverit, por mos harro te shikosh ZGJEBSIN me famoz te zgjebanjozeve enverista te Rilindjes, Saje Qorri, jusho i Habilajve te droges qe duket ne pamje sikur e ka zene semundja e LEPRIT nga zgjebja enveriste qe eshte infektuar qe ne femijeri.

    Reply to this comment
 8. Claus May 11, 12:43

  Paska dale sot adashi „Claus“ duke na treguar se paska lexuar Cehovin!!!
  Thone per Sali Berishen qe lexon shume, deri me dy te nates. Thone se lexon letersi franceze, perkthime ne shqip si „Shkretetira e Tartareve“ e Dino Buzzatit, „Plaku dhe Deti“ te Hemingway, Kadarene e darkave dhe e dimrave te fundit, por jo vetem kaq, Sali Berisha degjon edhe „Beyonce“ .
  Mos o Zot te kete degjuar „Crazy in Love“ se kushedi sa kokrra Viagra mund te kete marre.

  Po i leme shakate me Saliun, po meqe „Claus“ jo origjinal na futi ne rruge pa krye me Cehov dhe Dostojevsk, hajde thashe njehere te hidhemi nga te kenduarit e Shqup-it qe i perfaqeson aq mire leximtari dhe degjimtari zulmemadh Sali Berisha.

  Tani ne teme:

  Ne gjithe keto artikuj, shkrime, protesta dhe nderime deshmoresh nga i madh dhe i vogel, nga te majte dhe te djathte qendron nje problem i madh qe askush nuk e ka zene ne goje deri me tani.
  Dhe cfare?

  Po te shkosh ne „Varrezat e Deshmoreve“ ne krah te majte te Monumentit „Nene Shqiperi“ eshte nje varr qe bie shume ne sy nga te tjeret, si per nga madhesia eshtu dhe per nga „madheshtia“.
  Ka qene varri i Enver Hoxhes dikur ne ate vend.
  Ndersa sot?!
  Sot aty prehet…..Azem Hajdari!!!!

  Azem Hajdari prehet ne Varrezat e Deshmoreve te Kombit!!!!
  A e dini dhe kuptoni se cfare absurdi, por jo vetem kaq, qendron ne kete mes?
  Ore kush me jep nje pergjigje per cfare ka rene ne „fushen e betejes“ Azem Hajdari?
  Nga cilet ushtare te huaj eshte vrare Azem Hajdari?
  Mbeta pa fjale, mbeta i pataksur!
  Nje emer qe lidhet me banditizmin politik dhe njerezor, nje emer qe pervec shkaterrimeve dhe djegieve asgje tjeter nuk ka sjelle, nje njeri qe trashegimtare ka lene ata qe dalin me hunj dhe flakadane ne duar, ka gjetur prehje ne Varrezat e Deshmoreve te Kombit, ne krah te Vasil Shantos me nje varr pothuaj gjysem te rrenuar!!!
  Ja keto ndodhin vetem ne Shqiperi. Mire e ka thene „Claus-i“ joorigjinal me siper, qe Shqiperia eshte rrumpalle, kemi nje qeveri rrumpalle. Natyrisht, ketu ke te drejte. Ajo qeveri me ardhjen e saj ne pushtet beri nje veprim: Hoqi tere Nishanillinjte nga zyrat, po bashke me te duhej te hiqte nga Varrezat e Deshmoreve te Kombit edhe kacakun bandit Azem Hajdarin.

  Nuk mund te shkoj qe qeveria te perulet prane „Nenes Shqiperi“ kur ne krah te djathte te saj prehet Azem Hajdari, simboli i rrenimit, vrasjeve dhe krimit politik, kur Enver Hoxhen e kana zhvarrosur dhe degdisur ne Sharre!
  Eshte turp dhe cmenduri ne ke toke.

  Lexoni njehere Naimin dhe degjoni njehere „Per ty Atdhe“, se nuk ka mbetur Cehovi te merret neper goje nga ju qe mbani nje barre krimesh mbi supe.
  Lexoni dhe degjoni ato, se te pakten mund te perfitoni dicka, por nuk jam i sigurte.
  Kur shoh onkologun (Doktor per semundjet kanceroze! Te qeshesh eshte pak.) Mul Noka behem gjithmone dhe me shume pesimist.
  Nuk mund te prehet atje Azem Hajdari! Nuk mund te prehet me Vasil Shanton, Mustafa Matohitin dhe Vojo Kushin.
  Nuk mund te prehet bashke krimi dhe lavdia! Largojeni!

  Reply to this comment
 9. partizani May 11, 12:46

  O shoku Viktor, me pare na sqaro ca ne popullin e thjeshte per ca gjera _
  E para – A ishte Komandanti i brigades pare Mehmet Shehu poliagjent bile dhe i gjermaneve ne lufte ashtu si e ka percaktu Enver Hoxha?
  E dyta – A ishin armiq e tradhetare te gjithe ato komandante e komisare qe Enver Hoxha i shkoi ne plumb pas lufte?
  E treta – ne se PO, c’fare veterane lufte doni te perkujtoni kur paskan qene drejtu nga agjente, tradhetare e armiq? ne se JO, c’fare Enver Hoxhe doni te mbani akoma portret ne duar kur ai ju ka shkerdhyer me fort se gjermani ato komandantet a komisaret duke i pushkatuar e damkosur si armiq?
  Pra o shoku Viktor keto sqaro me pare pastaj hajde ose mbro Enverin dhe prano se paska bere luften me armiq brenda ushtrise tij, ose mbro Mehmetin dhe prano se Enveri e vrau kot dhe e damkosi kot si poliagjent.
  Hajt njatjeta o shoku Viktor.

  Reply to this comment
  • Peza May 11, 22:45

   P partizani ballist!
   Cfare muti do ti qe merresh me clirimtaret e Shqiperise!
   Ti je rrace muti,kelysh fashisti e nazisti dhe mburru se cfare keni bere ju o plehra antishqiptare e jo cfasre kane bere prinderit tane!
   Lufta Antifdashiste eshte GJERDAN FLORIRI i Shqiperise,qe do mbahet mend e nderohet nga te gjithe popujt e botes,pervec ju kelysheve fashiste qe bashkepunuat me pushtuesit!
   Kur keni goje ju halete e flisni,si nuk mund te flasim ne bijte e partizaneve heroike?
   Sa ishte gjalle xhaxhi hengret mutin tuaj sa u ngopet,ndersa tani,jeni bere vete muter se nuk keni bere asgje tre mire sic pretendoni se do benit po te mos kishte fituar PKSH-ja!

   Po ju more kerma te ndyra zgjodhet tradhetine dhe prandaj e paguat me koke!
   Cfare kerkoni tani si kusur pervec perbuzjes popullore?
   Te isha une ne vend te xhaxhit ju kisha zhdukur te gjitheve si rrace,qe sot te mos na canit trap[in kaq shume!
   Kot e keni se pervec urrrejtjes mbare popullore nuk keni per te fituar gje tjeter!
   VDEKJE FASHIZMI,LIRI POPULLIT!

   Reply to this comment
   • partizani May 12, 09:01

    dre dre dre…nuk me shkonte mendja qe ti o shoku Viktor paske pseudonimin “Peza”…me vjen mire qe u nxehe ca se keshtu tregove vetvehten sa cope injoranti qenke. Hajt njatjeta o shoku Viktor e shoqe Peza njekohesisht.

    Reply to this comment
 10. rudi May 11, 13:57

  “intelektual”Te kam quajtur personazh i librit “Mergate e qyqeve” tani po te them troc je nje zogis i ndyre qe ke traspotuar floririn e vjedhur te zogut je nje agjend i shum fishte per lek shet babane vellane gruan po e po femijet po e po o bastard ndyre o antishqiptar o bajge lope sa do te llapesh ti llalla sala luli meta monaqja do perballen me drejtesine ti mroi gri lakra sa te duash ndoshta dhe ti je peshk qe do varurur ne grep se me shum nga gjith komentuesit ty te djek bytha me shum dhe nuk ze ne goje vrasesit hajdutetet pdlsei kure ne goje rames po ta them ti hash mutin me i forte se kure eshte bere do beje shtetet jo rupalle ala vicidollse o idit zogist i qelbur

  Reply to this comment
 11. ALBAN DEGA May 11, 14:05

  Vezhgim me fakte tronditese

  From: Alban Dega
  Date: May 5, 2018 at 1:35:30 PM EDT

  VDEKJE FASHIZMIT !
  LIRI POPULLIT !

  Ne vend te hyrjes ,,,

  KAPEN NE FLAGRANCE NEONAZISTET E SHQUP- IT DHE SALI LUL … BERISHES !

  A doni me per fytyren vertete te nazi-fashisteve te Sali Lul … Berishes , te Bujar Karaosmanit, Alizoteve dhe Alibeajve !?
  Cfare rastesie !?
  Ne kohen qe po i jepja doren e fundit perkujtmores se meposhteme vjen ky lajm i turpshem, trondites, kobezi per terroriste 24 karat nazi-fashist !
  Luftetare lirie, veterane te LNC rrihen barbarisht me grushte, shqelms, me shkopinj nga bandite fashistoide te Sali Lul Mul Alizot Alibeajt… prane Varrezave te Deshmoreve te Atdheut ne Tirane, rreze Munumentit Nene Shqiperi per te ciñen rrezikuan jeten ne lulen e rinise se tyre…
  Kapen ne flagrance neinazistet e SHQUP-it
  Fjalen duhet ta merrte policía… Arta Marku dhe drejtesia Shteti nese do te ekzistonte ne Shqiperi ! Akoma jo ….
  Edhe sa kohe do te mbetemi ne shqiptaret me ishallah … mashallah !?

  VDEKJE FASHIZMIT
  LIRI POPULLIT !

  – Nder e lavdi deshmoreve dhe heronjve te Atdheut e Kombit shqiptar !

  – Lavdi e pavdekesi !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  A ka parulle me demokratike, me qytetare, me atdhetare ne Bote se kjo !
  Ne populli, me popullin, per popullin eshte shpirti, zemra dhe mesazhi madhor i Kushtetutes se Nenes Boterore te demokracise amerikane
  Ata ishin ne populli, me popullin, qe dhane jeten si me le per lirine e popullit dhe Atdheut e vet !
  Shumica e tyre nuk e dinin as se cfare do te thoshte fjala parti aq me pak komuniste !
  Nuk e dinin as kishin degjuar se kush ishte Enver Hoxha as Tarrasi, as Shpati, as Abaz Kupi, as Mehdi Baj Frasheri, as Mustafa Merlika as… te shkruanin emri e vet !
  Po e dinin mire se kush ishte e cfare ishte Atdheu, Shqiperia, Kombi… Dheu e Toka ku u kishte rene koka !
  E dinin dhe e kishin ne zemer e shpirt me dhane jeten si me le per liri e per Atdhe !
  E dinin po ashtu fare mire se kush ishin bajraktaret, bejleret e agallaret, cufligaret … te gjithe tituj te pushtuesit gati 500 vjecar turk per sherbimet, spiunimet ne dobi te Portes se Karte, te Stambollit, Beogradit, Athines, Romes… dreqit e te birit !
  E dinin sepse i kishin ne mishin e ne trupin e tyre, ne kurrizin e tyre e femijeve te tyre vrangat e kamxhikeve dhe vuajtjeve te tyre prej skllavi te tyre!
  E dinin se pasuria e tyre, kullat sarajet e tyre, se bolleku i tyre ishte ngritur mbi skamjen e varferine e vet, mbi skllaverine e analfabetizmin e tyre !
  E shihnin dhe dinin se mbas cdo pushtimi e zaptimi pasurite e atij grushti shaiptaresh antishqiptare shtoheshin edhe me shume ndersa thika e tyre shkonte edhe me thelle deri ne palcen e fakirave !
  BE shihnin se pashallaret e bejleret, agallaret e Sulltaneve ktheheshin ne Vojvodet e Nacallniket e Beogradit, ne Zervistet e Athines, ne karabineret dhe nareshallet e Musolinit, ne kapitenet e Feldmarreshallet e Hitlerit …
  E kuptuan se cilido qe i sherbeu pushtuesit te trojeve shqiptare, cilido qe bashkepunoi, spiunoi, perfitoi tituj, grada, pasuri nga zaptuesi ottoman, serb, grek, Italian, gjerman a kushdo qofte ai, vecanarisht ndaj armikut te perbotshem nazi- fashist eshte armik i popullit dhe demokracise, tradhetar e vrases i Shqiperise e kombit shqiptar !
  E kuptuan se nuk kishin cte humbnin me pervec prangave te skllaverise dhe zinxhireve te skamjes dhe mjerimit !
  Ndaj u ngriten ne kembe e rroken armet per liri e nje jete me te mire !
  Cdo qindarke e grabitur , perfituar me sherbime ndaj pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi popullit apo shtetit te vet duhet ti kthehet pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit te vet !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji pa meshire e pa medyshje kunder pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, te pasuruar e graduar me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi ndaj popullit apo shtetit te dhe ato duhet ti ktheheshin pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji e prej drejtesie !
  Vdekje fashiizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi te perjetshme atyre qe dhane gjene me te shtrenjte, gjakun dhe jeten per lirine e Atdheut e vet, deshmoreve dhe heronjve te te gjithe koherave nga Iliret e lashte e deri sot !
  Nuk ka komunist me te keq se komunisti antikomunist, ka thene Vaclav Havel !
  Nese kini dyshim shihni Sali Berishen e Bujar Nishanin qe nuk lane tradhetar e spiun, terrorist e rankovicist, Karaosman e Toptan pa dekoruar, shperblyer e nderuar …
  Nuk ka fashist as nazist me te keq e me te rrezikshem se fashistI apo nazisti antifashist a antinazist !
  Nese kini medyshje shihni Alizotet dhe Alibeajt e djeshem dhe te sotem qe me gjuhen e mllefin e tyre nazifashist ua kalojne edhe parardhesve te tyre !
  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi e Nderim ne pavdekesi ne Altarin e Kombit heronjve, deshmoreve dhe luftetareve per lirine e pavaresine e Shqiperise !

  Reply to this comment
 12. ALBAN DEGA May 11, 14:32

  Ne vend te nje pergezimi

  MENDJE FLORI
  PENDE AR !

  E ke qare
  Ore e ke qare
  Mendja flori
  Penda ar …
  Nder shqiponja
  Je i pare
  Mendja drite
  Penda flori
  Shtylla e tyre
  Shqiptari !
  Shpirti i tyre
  Demokraci !
  Zemra e tyre
  Eshte liri !
  Te lexoj
  Fort ma ka enda
  Sikur eshte
  Sulzberger
  Brenda !

  Reply to this comment
 13. intelektuali May 11, 14:47

  intelektuali ZGJEBS?

  Kthe koken dhe shiko ZGJEBSIN hetues te Enverit, Fatmir Xhafaj si fallsifikon ligjet per te fshehur vellane e tij ZGJEBS drogaxhi, shiko edhe ZGJEBSEN tjeter te Enverit, servilen avokate te Edvinit, Vasilika Hysi si ka bashkepunuar me hetuesin e Enverit dhe Minister Rendi i Edvinit per fallcifikimin e ligjeve ne favor te vellait te tij drogaxhi, shiko ZGJEBSIN e radhes te Partise se Punes, kriminelin, Gramoz Ruci qe i tregon hollandezeve sa mire e bukur ishte ne kohen e Enverit, por mos harro te shikosh ZGJEBSIN me famoz te zgjebanjozeve enverista te Rilindjes, Saje Qorri, jusho i Habilajve te droges qe duket ne pamje sikur e ka zene semundja e LEPRIT nga zgjebja enveriste qe eshte infektuar qe ne femijeri.

  Reply to this comment
  • Alban Dega May 11, 15:22

   LART E ME LART INTELEHAJVANI…

   NGA INTELEHAJVAN NE INTELEGOMAR!
   Sidoqofte je dy shkalle me lart se enkrled Alibeaj e Ylli Manjani !
   Jane hala ne nivelin e zogut te gomarit !
   Meso te lexosh para se te komentosh !
   Me vjen nje east te vetem qe nje amerikan te jete ekstraduar ne Evrope a cilindo vend te Botes per krime shume me te renda… deri edhe vrasje !
   E duam Shqiperine si Amerika demokratike, ishte kushtrimi rinor e mbare popullit shqiptar ne dhjetorit 1990 !
   Pse!?
   Se nena boterore e demokracise e ka emrin SHTETET E BEKUEME TE AMERIKES sic i quante gjyshi im i nderuar Imami Elez Hoxhe Berisha !

   Akuzat e PD për Xhafajn, Hysi: Ligji i ekstradimeve, sipas Konventës Europiane | Gazeta Dita

   http://www.gazetadita.al/akuzat-e-pd-per-xhafajn-hysi-ligji-i-ekstradimeve-sipas-konventes-europiane/

   Akuzat e PD për Xhafajn, Hysi: Ligji i ekstradimeve, sipas Konventës Europiane
   Nënkryetarja e Kuvendit dhe njëherazi anëtarja e komisionit parlamentar të ligjeve, Vasilika Hysi ka reaguar pas akuzave të opozitës në adresë të ministrit të Brendshëm, Fatmir Xhafaj.

   PD akuzon Xhafajn se në kohën kur drejtonte komisionin e ligjeve ka falsifikuar nenin për procedurtën penale sa i takon ekstradimit.

   Hysi sqaron përmes një postimi në rrjetet sociale se ligji është produkt i punës së ekspertëve të komisioni të reformës në drejtësi.

   Reagimi i Vasilika Hysit:

   Reformën në drejtësi dhe kontributin e Fatmir Xhafës nuk mund ta baltosë asnjëri dhe zbatimin e saj nuk mund pengojnë. Reforma në drejtësi do ti ofrojë qytetarëve drejtësinë e munguar.

   Më poshtë do gjeni prononcimin tim për ketë çështje, meqenëse më thanë se më është përmendur emri im nga kolegë të opozitës.

   Ndihem e keqardhur që opozita sajon histori të pavërteta.

   E ndodhur pa ndonjë kauzë dhe në vijim të misionit të saj të nxijë situatën në prag të vendimit të hapjes së negociatave dhe e frikësuar nga ecuria e procesit të vetingut krijon një zhurmajë me shtrembërim të fakteve.

   1 Projektligji është produkt i punës së ekspertëve të komisionit të reformës në drejtësi.

   Me mbylljen e komisionit, projektligjet u depozituan në Kuvend me firmën e deputetëve.
   Projektligji për Kodin e Procedurës penale u depozitua nga ana ime për tu shqyrtuar në komisionin e ligjeve.
   Projektligji iu nënshtrua konsultimit publik me punonjës të praktikës dhe ekspertë të fushës. Kjo është praktikë për çdo projektligj.
   Sugjerimet dhe vërejtjet e tyre, të pranuara u reflektuan në çdo nen për të cilin kishte sugjerime.
   Është procedurë normale që një projekt ligj të diskutohet dhe nene të veçanta të amendohen.
   Drafti i diskutuar në komision reflekton projektin e propozuar së bashku me të gjitha komentet dhe sugjerimet e reflektuara.
   Neni që është kazusi i radhës i opozitës është reflektim i konventës se ekstradimit, protokolli shtesë.
   Kur një projektligj pëson shumë ndryshime, miratohet si variant integral.
   Në komision është votuar varianti që është në fuqi.
   Ky variant i miratuar është dërguar me e- mail anëtarëve të komisionit, Ministrisë së Drejtësisë, gjatë shqyrtimit të projektligjit në komision dhe pas miratimit të tij, para kalimit në seancë, Euralusit, OPDAT, Prokurorisë së përgjithshme, deputetëve LSI. PD ishte në çadër.
   Ky projektligji është bërë publik në faqen e Kuvendit para votimit në seancë plenare.
   Raporti ka pjesë integrale të tij gjithë projektligjin e votuar që i është përcjellë seancës plenare.
   Opozita ka pasur gjithë mundësitë dhe kohën e mjaftueshme të studionte projektligjin dhe gjithë sugjerimet e ardhura, të merrte pjesë në diskutimin e konsultimit publik dhe në komision, ta lexonte projektligjin e ndryshuar para se të miratohej në komision dhe të kalonte në seancë plenare. Madje nëse, opozita nuk donte përafrimin e projektligjit me konventën evropiane të ekstradimit, protokolli 4, neni 3, mund ta bënte amendament 24 orë para seance.
   Dhe e fundit: Pse opozita nuk e ngriti ketë problem gjatë 1 vit e më shumë, por pikërisht tani kur reforma ka hyrë në rrugë të mbarë dhe ish kolegu Tahiri nuk i dha shansin opozitës të vazhdojë ta ketë si kauzë të saj.
   Që kolegu Xhafaj do ishte objekt sulmi nuk kishte asnjë mëdyshje. Reforma në drejtësi ka tronditur shumë themele të mureve të shtrembër dhe ka cenuar shumë interesa dhe persona që janë të lidhur me interesa të paligjshme.
   Por të artikulohet akuza të tilla, pa marrë gjithë praktikën parlamentare, sidomos kur nuk ke pranuar të kontribuosh në diskutimet e projektligjit është shumë e shëmtuar dhe e dëmshme.

   Unë do doja të falënderoja gjithë ekspertë e reformës në drejtësi dhe punonjësit e praktikës që kontribuan dhe veçanërisht kolegun Xhafaj për drejtimin e komisionit të reformës në drejtësi, metodologjinë dhe procesin transparent dhe gjithëpërfshirës.

   Faleminderit!

   Sent from my iPhone

   Reply to this comment
   • intelektuali May 11, 18:16

    Fole edhe ti o krimineli vrastar i Enverit? Fole edhe ti o familje xhelatesh te Partise se Punes?

    Te kam thene:

    Na jep adresen ne New York qe te vijme te denoncojme tek autoritetet amerikane si nje enverist fanatik dhe te kapim per bythe me FBI-ne qe te ekstradojme ne Korene e Veriut si nje spiun i rrezikshem terrorist i Enverit,

    sepse:

    Tek Kimi e ke vendin dhe jo te tallesh me viktimat e komunizmit nga Bota e Lire dhe Demokratike.

    Here tjeter laje gojen me kolinoz kur te permendesh emerin e intelektualit o HALE spiunesh, o MUT xhelatesh gjakatare o familje e degjeneruar katilesh dhe tradhetaresh qe keni kryer krime te panumerta ne Shqypni dhe Kosove.

    Reply to this comment
    • Fuck Mark uk, Crusader, mirel, Coeur & LOVE + intelektual + BLACK SWAN May 12, 13:58

     intelektuali apo intelektuLESHI! Kete koment e kam lexuar edhe ne shkrimbotime te tjera dhe qe i adresohesh Zotit
     Alban Dega te cilin NUK E NJOH SE KUSH ESHTE….. Dikur te kam dhene nje pergjigje per komentin tend por sot por tani po te pyes: PO C’KE OR TE QIFTE KOREA E VERIUT BASHKE ME ATE TE JUGUT, QE I QEPESH ALBANIT? ALBANI NUK TE “QI” TY APO FISIN TEND ME ATO QE SHKRUAN POR “SHKERDHEN” GJITHE BALLISTO-KOLABORIACINISTO-TRADHETARO-BASHKEPUNTOR TE FASHISTO-NAZISMIT NE SHQIPERI SIDHE HISTORINE TUAJ TE “lavdishme”. Keshtu qe s’ka pse te djeg bytha nga Albani. S’ka pse t’ju djeg se per shume vite me rradhe ju eshte bere bytha SHOSH nga “sapunet” e Rrogozhines. Pse or MIJ SHPELLE VICIDOLIANE merresh akoma me te “VDEKUR” 33 vjecar si Enver Hoxha? Te mirat e te keqiat e Enverit apo te Sistemit Diktatorial, AS TI e AS UNE nuk mund t’i tjetersojme apo t’i shuajm se ato, DUAM APO NUK DUAM NE, jane te skalitura e te gdhendura ne ket’popull te vuajtur nga VETE dora e IDHULLIT TEND S-HALE PLEHER BERRISHA E TE PARTISE TENDE KURVE P-DJEROKRATIKE te cilet nga dashuria, JO PER TY E PER MUA APO PER POPULL POR PER KAR-RIGE E PUSHT-ET e DENIGRUAN KETE VEND dhe e cuan nga nje vend me disa vlera per popullin ne nje vend PA SHTET E VLERA TE MBYTUR NGA KORRUPSIONI, MASHTRIMI, VJEDHJA, PROSTITUCIONI, DROGA, DHUNA E VELLAVRASJA APO GJAKMARRJA per pothuajse 28 vjet ashtu sikur po lene te pa evitueshme EREN e KERMESIRAVE si puna jote dhe gjithe c’ka perfshine NICK NAME-i im….. FU2

     Reply to this comment
    • Fuck Mark uk, Crusader, mirel, Coeur & LOVE + intelektual + BLACK SWAN May 12, 14:03

     intelektuali! Atehere s’ngelet gje tjeter vec te pergjigjem me te njejtin koment. QIFSH VEHTEN ME DILDO amerikane apo FBI-ste….

     Reply to this comment
 14. gjermani i fundit May 11, 15:28

  nuk ke gje te keqe te behen dy lloje varrezash te Kombit e sejcila pale te shkoje e te nderoje te vetet. Se eshte gjynah te perzjesh bashke vrases me te vrare, perveçse eshte qesharake dhe absurde. Po perse behet kjo? Jo veç per revansh, por edhe se alternativa politike s’ka ç’te ofroje. Akoma me komuniste-antikomuniste-çlirimtare-zogiste, osmane-antiosmane, arberore-ilire-pellazge; keto qenkan problemet e shoqerise tone ne shekullin e 21?

  Reply to this comment
 15. info analitike May 11, 16:00

  Parabola e shokut Malaj qe e nisi si “Viktor perendimori” per te perfunduar tek “Viktor enveristi”. Ua kam thene une qe edhe ne fund te botes te shkoni ju enveristet e keni xhaxhin enver ne mendje e ne zemer. Njesoj si ajo kafsha Genta Kaloci e se njejtes prerje me ju. Natyrisht sapo iu perdhos padroni qenushi Viktor doli te lehe tere urrejtjen e tij per ata qe guxuan te reagojne. Po ti ku ishe o Viktor qe ti mbroje keta mashtruesit se veterane nuk mund te quhen ata? Kushto himnizon diktatore e kriminele e meriton te quhet kriminel.

  Reply to this comment
 16. Zaho Koka May 11, 16:11

  Ti Shoku agjitprop i komunistave qe jargavitesh e ske burrnine me u deklaru see kush je,enverist prush i kuq na thu pallavrat.Shoku Viktor merr e lexo me laps te kuq Refleksionet e Edi Rames dhe do jesh me i kthjellet e me i qarte.Pasi ta kesh lexu ate liber te deklaron se prej adhurimit ndaj udheheqesit dhe vepres se tij,te deklaron se do behesh “Xhafer Deve”.Pashe zotin merreni dhe lexoje librin edhe nese e ke lexu.

  Reply to this comment
 17. vjola May 11, 17:43

  Te lumte Viktor

  Reply to this comment
 18. Po,Po May 11, 19:48

  Me zgjebja nga te gjithe kellirat e kombit tone , apo shqipfolesve , mbetet pa dyshim , ai qe eshte edhe me idjoti , qe e kaplojne djerset nga puna ne balte e perbaltje me dhjetra komente ! Nuk ka edhe shume faj , se nuk di te beje asnje pune tjeter , pervec spiunllekut ne favor te fqinjeve veriore e jugore ,qe e kane punesuar ! Mjeran , qe nuk duhet meshiruar por peshtyre ne ate , qe ai e quan fytyre .

  Reply to this comment
 19. interesant ! May 11, 21:10

  Nqs do shofesh ktu , Grupin Na Bashkoj Shpella ,

  e lexoni llogjiken e komenteve te tyre , dallon qarte
  ate Perparim te Budallekut te Shqiptarit koktrash e
  te pagdhendur , te tipit Mesjetare .
  E kjo, ka vetem nji arsye ,se Grupi Shurrufi inspirohet gjithmon nga truri i kryeidiotit ,kryetarit te fisit te shpelles
  salih rrahman berrisha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 20. Dashamiresi D. May 11, 22:07

  Drejtues te gazetes DITA “DITE” do ju lutesha te preni gjuhet e atyre qe pergojojne kete gazete qe vertet ben realitet hapesirat e saj pa kufi, po jo keto antivlera te mendimit shqiptar,si ;intlektuali me 10 pasuesit si shprehet nje komentues. Argumenta mbi baza llogjike sa me kulturen e domozdoshme te miresjellies.
  Mjaft me. lejoni komentues banale sa allogjike njerzore…
  Dashamiresi D.

  Reply to this comment
  • intelektuali May 12, 07:05

   O DashaKeqi “D” i DITES:

   Ja degjo edhe ti nje histori te vertete qe te mos u presesh gjuhen komentuesve ne kete forum te nderuar te medias sone kombetare:

   Hitleri kur degjonte Komentatorin historik e BBC qe quhej Alvar Lidell i transmetonte direkt lajmet e fundit nga Londra e Lire me fjalet:

   JU FLET LONDRA!

   Sapo fillonte transmetimi me daulle dhe pergenjeshtronte propaganden e Gebelsit per FITORJET e Partise Nacional-Socialiste gjermane ne te gjithe frontet Luftes, Hitlerin e zinte paniku dhe i fillonin dhimbjet e kokes dhe cirrej me ze te larte:

   DO T’I PRES GJUHEN ZUZARIT TE POSHTER!

   Me vone urrejtja e Hitlerit per fjalen e lire kaloi ne permasa histerie dhe i dergoi Komentatorit historik, Alvar Lidell nje killer – vrastar per ta likuiduar fizikisht, por e kapen forcat e sigurise dhe kur komentatori e pyeti:

   PSE DOJE TE ME VRISJE KUR NUK ME NJEH FARE?

   Killeri i Hitlerit u pergjegj:

   NUK ESHTE PERSONALE, ESHTE DETYRE PARTIE.

   prandaj o DashaKeqi “D” ne gazeten ne DITA:

   Kush te ka ngarkuar me DETYRE PARTIE per t’u prere gjuhen komentuesve ne kete forum te nderuar te Fjales se Lire?

   Reply to this comment
 21. alphade May 12, 16:25

  Z. Alban Dega, me keqardhje por e justifikoj mllefet e zotit “intelektual” sepse ne nje rast ka treguar “peripecite”
  e familjes se tij nga Enveri. Por jo per cfare e akuzon Ai
  Enverin,qellimi i te cilit eshte denigrimi i figures se Enve-
  rit qe une do t’i quaja shpifje te turpshme ,por njekohe-
  sisht zoteria ne fjale diskretiton deri ne gen familjen e tij:
  gjyshin dhe babain e tij duke perfshire edhe ate vete: si
  familje “gay” ! Deshira e madhe e intelektualit per te aku-
  zuar Enverin e con ate deri ne absurditet. Duke folur per
  gjerat intime te familjes se tij ntelektuali e ka humbur
  praktikisht kredibilitetin per sa shkruan . Te pakten te mos
  i kishte nxjerre ne ankand, ne pazar pislliqet e shtepise se tij. Any way ……!!!!!

  Reply to this comment
 22. Dashamiresi;me se pari shqiptar. May 13, 05:37

  “Intelektualit” po i drejtohem,ne eshte i tille..

  O “intelektuali qe me quani”dashakeq”. As ju njoh as me njihni besoj,prandaj mos flisni kodra pas bregut deri akuza pa baza.Mbi te gjithe theksoni “dashakeqi i “DITES” te cilen e kam “Driten” e syrit,thuajse familiarisht.sa ajo thenia juaj:-Kush te ka ngarkuar me detyre partie” mesoje:-.Nje dhe vetem nje “PARTI” qe eshte ATDHEU mbi te gjitha,perkushtuar historikisht GENI IM, brez pas brezi. Po se di mesoje.Deviza ime Ai eshte -ATDHEU mbi te gjitha ;Ate e kam dhe devizen, amanet BREZASH
  :-BJERI BOTES ANE E MBANE PO-M O S e HARRO VATANE.
  .Degjoi keshillat e “dashamireve” qe te dergojne sa lexoj ne komente o “intelektual”qe vete ky emertim nuk te lejon te gabosh.Kjo do ishte e mira.
  Une jam thjesht nje “Dashamires”,nje jete MESUES dhe, nuk i perkas askujt si JUA theksove, vec ATDHEUT sot 82 vjecar,per te jetoj sa brezat njerzore te TIJ me pasardhesit qe me nderojne.
  Une i perkas rrenjeve nga VIJ-“Kapedaneve” ; fatmiresisht te DANGELLISE NAIMJANE’. Lar gojen, kur te flasesh per “DANGELLIOTE te tille….o zoti “INTELEKTUAL”,qe po e shkruaj me germa kapitale,per rendesine,c’perfaqeson ky emretim.Te tillet e vertete duhet nderuar.
  Beni DIVIZE-mbrodhesite e ATDHEUT -o zoti “intelektuali”
  Sashamiresi me D te madhe.

  Reply to this comment
  • info analitike May 13, 09:05

   Nje “mesues” qe kerkon te priten gjuhe!!! Vetem ne albanistan degjohen te tilla budallalleqe. Ti nuk do atdheun por diktaturen e burgun ne te cilin jetoi Shqiperia e qe e ndau nga bota per 45 vjet. per vete u qerrove ne Kanada ndersa te pegeret e PPSH-se ia le peshqesh pasardhesve. Rri o xhaxhi “atdhetari” per koken tende se qenke katandisur si mos me keq me keto mend qe ke. Hiiqesh dhe etalon vlerash pale!

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*