Moska po investon në përçarjen e shoqërisë shqiptare

March 16, 2019 00:37

Moska po investon në përçarjen e shoqërisë shqiptare

 

Nga Janusz Bugajski*

Ekskluzive DitaKur Uashingtoni i hapi dritën jeshile mundësisë për shkëmbimin e tokave ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, Moska u hodh të kapte mundësinë e re për nxitjen e konfliktit. Për Uashingtonin, një shkëmbim i mundshëm territorial ndërmjet Serbisë dhe Kosovës mund të normalizonte marrëdhëniet dypalëshe dhe do të ndihmonte në stabilizimin e rajonit më gjerë. Për Moskën, ndryshimet e kufijve mund të shtonin një dimension të ri në strategjinë e saj për përçarje dhe pushtim.

Gjatë dezintegrimit të Jugosllavisë në vitet 1990, zyrtarët rusë mbështetën planet e Milosheviçit për një shtet më të madh serb që do të përfshinte Malin e Zi, Kosovën, gjysmën e Bosnjë-Hercegovinës dhe pjesë të Kroacisë. Ata nuk ishin kundër ndryshimit të kufijve të njësive të mëparshme federale të Jugosllavisë për të forcuar aleatin e tyre kryesor në rajon. Kremlini gjithashtu llogariti që rregullimet e kufijve të Ballkanit mund të përforconin planet e saj për të ndarë republikat ish Sovjetike dhe për të zmadhuar Federatën Ruse.

Strategjia e re ndarëse e Rusisë në Ballkanin Perëndimor është shfaqur tani me disa qëllime të mbivendosura. Objektivi i parë është krijimi i çarjeve ndërmjet politikanëve shqiptarë dhe përçarja e shoqërive shqiptare në Kosovë, Maqedoni dhe në vetë Shqipëri. Popullatat shqiptare nuk njihen vetëm për qëndrimin e vendosur pro-amerikan, por janë gjithashtu thellësisht rezistuese ndaj depërtimit politik dhe ekonomik të Rusisë. Moska tani do të kërkojë të shfrytëzojë çdo ndarje që mund të krijohet në lidhje me ndryshimin e kufijve për të mbjellë dhe nxitur ndikimet e saj politike të korruptuara.

Në Kosovë ka një ndarje në rritje ndërmjet atyre të cilët mbështesin dhe kundërshtojnë një transaksion që përfshin pjesë nga katër bashkitë veriore të Kosovës në këmbim të pjesëve nga tre bashki serbe në luginën e Preshevës. Gjithashtu, çdo diskutime me dyer te mbyllura rreth kufijve në mënyrë të pashmangshme krijon thashetheme që mund të shfrytëzohen nga provokatorët për të ndezur mosmarrëveshjet politike.

Presidenti Hashim Thaçi dhe Kryeministri Ramush Haradinaj në Kosovë kanë shprehur pozicione diametralisht të kundërta në lidhje me ndryshimin e kufijve. Ndërkohë që Haradinaj është vendosmërisht kundër, Thaçi ka qenë më mbështetës. Pasi u takua me Presidentin Putin, ai duket sikur beson që Rusia do ta njohë Kosovën dhe do ta lejojë të hyjë në Kombet e Bashkuara pasi të zbatohet një marrëveshje me Beogradin e cila do të përmbante rregullimet e kufijve. Ja vlen të përmendim që udhëheqësi i Rusisë rregullisht u pëshpërit dezinformata udhëheqësve të huaj për të testuar reagimet e tyre dhe për të mbjellë ide që i përshtaten interesave të Kremlinit.

Një qëllim i dytë i Kremlinit në Ballkan është përkeqësimi i ndarjeve ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve në mënyrë që as Serbia dhe as Kosova të mund të hyjnë në NATO apo BE. Mënyra më efektive për të mbyllur dyert e anëtarësimit është duke krijuar diversione që mbështesin konfliktet ndërshtetërore në mënyrë që palët e mosmarrëveshjeve të shihen si të papërshtatshëm për anëtarësim. Moska e di mirë qësi nacionalistët serbë dhe ata shqiptarë do të hidheshin të kapnin mundësinë e shkëmbimeve territoriale dhe mund të nxiten të ndjekin pretendime irredentiste më ambicioze, siç është ndarja e Bosnjë Hercegovinës, Malit të Zi ose Maqedonisë.

Është e paqartë nëse qeveria e Serbisë është plotësisht në dijeni të komploteve të Moskës apo po mashtrohet. Presidenti Vuçiç duhet të jetë i ndërgjegjshëm që Serbia mund të hyjë në konflikte të zgjatura me fqinjët nëse punon ngushtë me Rusinë. Qëllimi i deklaruar i Beogradit për lidhjen e një marrëveshjeje me Kosovën është që Serbia të hyjë më shpejt në BE. Po përse Kremlini duhet të ndihmojë Vuçiçin në përpjekjet e tij për anëtarësim në BE të cilin është përpjekur të shuajë me dhunë në Ukrainë, Moldavi, Gjeorgji dhe kudo tjetër?

Ndërkohë që zyrtarët rusë fusin pyka ndërmjet kryeqyteteve të rajonit, ata në të njëjtën kohë mund të ofrojnë zgjidhje rajonale dhe të futen vetë si ndërmjetës për të reduktuar rolin e NATO-s dhe BE-së. Duke pretenduar që ndihmon në zgjidhjen e konflikteve rajonale, Moska gjithashtu llogarit që mund të përfitojë avantazhe të tjera, qoftë në reduktimin e kundërshtimit të Perëndimit ndaj projekteve të saj të gazit në Evropë apo një status të veçantë me imunitet diplomatik për bazën e saj të inteligjencës në Serbinë jugore.

Një motiv i tretë për mbështetjen e Rusisë për shkëmbimet e tokave është krijimi i precedentëve të përdorshëm, veçanërisht për ndarjen nga ajo të Ukrainës, Gjeorgjisë, Moldavisë dhe mundësisht të shteteve të tjerë. Rregullimet me forcë të kufijve nga Moska mund të përshkruhen si lëvizje legjitime që janë njësoj me mbështetjen e Perëndimit për homogjenizimin etnik në Ballkan. Kjo do të pakësonte thirrjet për sanksione dhe ndëshkime të tjera kundër Rusisë si pasojë e marrjes së territoreve të fqinjëve të saj.

Në një botë ideale, një shkëmbim dypalësh i kufijve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës mund të rregullohej pa provokuar konflikte politike, mëri etnike apo pretendime irredentiste. Por kushtet në Ballkan dhe rajone të tjera ku Kremlini ka injektuar influencat e tij janë larg ideales. Me “normalizimin” ndërmjet Serbisë dhe Kosovës si çmim tundues, aktorët perëndimorë mund të bien në një kurth të ndarjes së kufijve, pasojat e pamenduara tëtë cilit mund të jenë shumë më të gjera se sa ç’kanë kërkuar.

****

Dita 9, Albania

MOSCOW SUPPORTS BALKAN PARTITIONS

Janusz Bugajski, 15 March 2019

When Washington gave the green light to the prospect of land swaps between Belgrade and Prishtina, Moscow pounced on a new opportunity to promote conflict. For Washington, a potential territorial exchange between Serbia and Kosova could normalize bilateral relations and help stabilize the wider region. For Moscow, border changes can add a new dimension to its divide and conquer strategy.

During the disintegration of Yugoslavia in the 1990s, Russian officials backed Milosevic’s plans for a larger Serbian state that would encompass Montenegro, Kosova, half of Bosnia-Herzegovina, and parts of Croatia. They were not averse to changing the borders of former Yugoslav federal units in order to strengthen their main ally in the region. The Kremlin also calculated that Balkan border adjustments could bolster its own plans to carve up former Soviet republics and enlarge the Russian Federation.

Russia’s new partition strategy in the Western Balkans has now emerged with several overlapping goals. The first objective is to create fissures among Albanian politicians and divide Albanian societies in Kosova, Macedonia, and Albania itself. Albanian populations are not only renowned for being staunchly pro-American, they are also deeply resistant to Russian political and economic penetration. Moscow will now seek to exploit any emerging divisions over border changes to implant and promote its corrupt political influences.

In Kosova there is a growing disconnect between those who support and oppose a transaction involving sections of Kosova’s four northern municipalities in exchange for parts of three Serbian municipalities in the Presevo valley. Moreover, any closed-door discussions about borders inevitably beget rumorsthat can be exploited by provocateurs to inflame political disputes.

Kosova’s President Hashim Thaci and Prime Minister Ramush Haradinaj have expressed diametrically opposed positions on border shifts. While Haradinaj is resolutely opposed, Thaci has been more supportive. After meeting with President Putin, he seems to believe that Russiawould recognize Kosova and allow it into the United Nations once an agreement with Belgrade was implemented that entailed border adjustments.It is worth remembering that the Russian leader regularly whispers disinformation to foreign leaders to test their reactions and plant ideas that suit Kremlin interests.

A second Kremlin goal in the Balkans is to exacerbate divisions between Serbs and Albanians so that neither Serbia nor Kosova can enter NATO or the EU. The most effective way to close doors to membership is by creating diversions that foster inter-state conflicts so the disputants are viewed as unfit for accession. Moscow is well aware that both Serbian and Albanian nationalists will pounce on the prospect of territorial acquisitions and can be encouraged to pursue more ambitious irredentist claims, such as dividing Bosnia-Herzegovina, Montenegro, or Macedonia.

It is unclear whether the Serbian government is fully aware of Moscow’s ploys or whether it is being duped. President Vucic needs to be mindful that Serbia could be drawn into protracted conflicts with neighbors by working too closely with Russia. Belgrade’s stated goal in forging an agreement with Kosova is for Serbia to gain faster entry into the EU. But why should the Kremlin assist Vucic in his EU accession endeavor that it has violentlytried to quash in Ukraine, Moldova, Georgia, and elsewhere?

As Russian officials drive wedges between the region’s capitals, they can simultaneously offer regional settlements and inject themselves as mediators to reduce the role of NATO and the EU. By allegedly assisting in resolving regional conflicts, Moscow also calculates that it can gain additional advantages, whether in lessened Western opposition to its gas projects in Europe or a special status with diplomatic immunity for its intelligence base in southern Serbia.

A third motive for Russia’s support for Balkan land exchanges is to establish usable precedents, particularly for its own partition of Ukraine, Georgia, Moldova, and potentially other states. Moscow’s coerced border adjustments can be depicted as legitimate moves that mirror Western support for ethnic homogenization in the Balkans. This could reduce calls for sanctions and other punishment against Russia for carving up its neighbors’ territories.

In an ideal world, a bilateral border exchange between Serbia and Kosova could be arranged without provoking political conflicts, ethnic resentments, or irredentist claims. But conditions in the Balkans and other regions where the Kremlin has injected its influences are far from ideal. With “normalization” between Serbia and Kosova as the tempting prize, Western actors may be stepping into a partition trap whose unintended consequences may prove more far-reaching than was bargained for.

***

*Kolumnën e Bugajskit në Dita mund ta lexoni çdo të shtunë

 

March 16, 2019 00:37
Komento

45 Komente

 1. Alban Dega March 16, 03:56

  MARINSI AMERIKAN “BRAWN ”…
  MUZHIKU RUS PUTIN … APO NACALNIKU SALI BERISHA !?

  – Maska dhe fytyra e e vertete e nje ” bande gangsteresh “

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  “ CityNews” dhe pothuajse te gjitha mediat shqiptare botuan sot foto dhe fakte te plota ne lidhje me pergatitjen organizative te Partise Demokratike ne te gjithe Shqiperine per protestat destruktive te 13 majit.
  Pjese e ketyre pergatitjeve eshte edhe stervitja dhe pergatitja e “ nje trupe patamilitare” e perbere nga fanatike te PD-se. Pjese tyre eshte edhe “Korpusi Azem Hajdari”, nje bande tipike ala nazisete si nga simobolet e uniformat , i cili financohet dhe drejtohet nga Partia e Cadres se Berishes kunder Vetingut dhe Reformes ne Drejtesi.

  Miti i “marinsit amerikan Brawn ( !? )” dhe…

  Ne krye te ketyre pergatitjeve eshte “ Marinsi amerikan Brawn” qe nga vet menyra si shkruhet emri i tij ngjall dyshim dhe nuk para perdoret ne SHBA. Emri apo pseudonimi ka pak rendesi.
  Me rendesi eshte fakti qe shoqerues dhe perkthyes i tij eshte keshilltari i liderit de jure te PD-se Lulezim Basha…
  Sa poshte ka rene Kartagjena. Keshilltari i liderit te opozites ben terxhumanin e nje marisni!? Per te qeshur e per te qare kjo loje e felliqte sa edhe foshnjore e qesharake , aq edhe e lexueshme e Partise Cader e Sali Berishes!?
  Pak perkthyes anglishtjeje ka Cadra sa per te shperdorur nje keshilltar “kryetari” te saj!
  I duhet dhene rendesi “marinsit amerikan Brawn” ne syte e shqiptareve. U duhet shitur sapuni per djathe bashke me mashtrimin qesharak ala Lul Bashici e Sali Karaxhici.
  Mesazhi eshte teper djallezor aq sa edhe trashanik.
  Marinsi Brown e jo Brawn, eshte simbol fitimtar i SHBA-se.
  Hajde cfare keshilltari e perkthyesi ka Basha sa nuk di te shkruaj sakte as mbiemrin e marinsit amerikan!?
  Mesazhi i cadres eshte: Amerika eshte me ne!
  Ky eshte miti!

  Realiteti: Nacalniku serb Berisha

  Realiteti eshte krejt tjeter.
  Uashingtoni hapur e ne menyre te perseritur ka denuar e demaskuar politiken anti-Amerikane dhe antishqiptare te Partise Cader e Berishes kunder Vetingut dhe Reformes ne Drejtesi .
  Cdo organizem, cdo i paramilitare ala “Korpusi Azem Hajdari”, Cdo strukture paralele e armatosur ose jo, cdo njesi para ose ushatarke qofte edhe “vetmbrotjeje” , kunder nje qeverie te zgjedhur ne menyre demokratike kudo ne Bote vleresohet e cilesohet si nje akt terrorist dhe denohet si i tille .
  Cdo personi qe pershihet ne to jo vetem qe nuk i jepet Azil Politik, Karde Jeshile ( Green Card ) apo Shtetesi Amerikane apo euro-perendimore por edhe u hiqet ose arrestohet ne flagrance per terrorizem e veprimtari subversive e terroriste.
  Po pergjegjesine kryesore per akte te tilla e mban rekrutuesi, organizatori, financuesi dhe perdoruesi i tyre ne rastin konkret “Banda e Gangestereve” Sali Berisha, me emrin Partia Demokratike Sali & Shkelzen Sllobodanka Berisha.
  Deshmia me e qarte dhe prova e pakundershtueshme eshte shoqerimi i “Marinsit amerikan Brawn “ nga keshilltari i qehajajt te kesaj bande , Lulezim Bashic.
  Ne kete rast shtrohet pyetja kush eshte Marinsi amerikan Brawn?

  Marinsi amerikan Brawn apo … ?

  Eksperti , ekspertet ukrainas qe ne delir e siper permendi Lulezim Bashic ne Opinionet e Klanit kur u zgerlaq keqazi dhe doli krejt jashte kontrollit, njesoj si Mafia e bosit te tij perballe fakteve rrenuese te Baton Haxhiut dhe Blendi Fevziut !?
  Apo naclniku serb Sali Berisha ?
  Apo ekspertet ukrainas apo ujqerit e vjeter te Putinit !?
  E keta ekspertet ukrainas nuk jane askush tjeter vec ujqerve te vjeter te RIA-s = KGB-se se Vladimir Putinit qe bashke me UDB-ne serbe, Asaline greke, Urbanin hungarez te Kremlinit, jane te vetmit qe mbeshtesin Partine e Cadres se Berishes dhe Korpusin paramilitar Azem Hajdari qe u krijue dhe drejtohet nga Shkelzen Berisha e co.
  Cfare ben e me se merret Kryeprokuhori i Krimit Adriatik Palla dhe kryeprokuhorat e Krimeve te Renda, SHISH-i i Visho Ajaz Gazidedes e paramilitaret e tjere politike Berishes dhe Garda e tij Pretoriane kunder Vetingut dhe Reformes ne Drejtesi kete e tregon Cadra e krimit, e ngritur mbi vendin e krimit, per llogari e leverdi te krimit dhe terrorizmit antishteteror e antishqiptar ne zemer te Tiranes.

  Murtaja e Botes !

  A ka sot jo vetem ne Shqiperi, por edhe ne mbare Boten krim me te rende e rrezik me te madh kombetar e nderkombetare, mbareboteror se terroizmi?
  Jo vetem veprimi por edhe mosveprimi ndaj tij eshte po ashtu akt terrorisit po aq i rrezikshem me kosto te paripariparueshme ne sherbim te tij dhe kunder lirise e demokracise ne Shqiperi e Bote.
  Ndaj Qeveria, kryeministri, presidenti, policia te veprojne menjehere kunder akteve te tilla terroriste , te ndalojne , arrestojne cilindo qe eshte perfshire ne veprime te tilla duke filluar nga Sali e Shkelzen Berisha, Lulezim Basha e keshilltari i tij perkthyes, “marinsi amerikan Brawn”, qe me siguri do te na dale muzhik rus i Vladimir Putinit !
  Terrorizmi eshte mortaja e
  Botes, kercenimi me i madh per
  njerezimin !
  “Marinsi amerikan Brawn” eshte vetem maska e Berishes dhe Bashes per tu hedhe hi syve shqiptareve se gjoja “Amerika eshte me ne” ne nje kohe qe me ta eshte vetem Beogradi, Shkupi , Athina, Urbani dhe Putini … !

  Reply to this comment
  • intelektuali March 16, 09:43

   Ore ti Hamdi Dega, spiun i Enverit ku e ke mesuar fjalen “NACALNIK” o mashtrues injorant?

   sepse:

   “NACALNIK” apo “НАЧАЛНИК” eshte fjale bullgare dhe nuk eshte as ne serbisht qe ka fjalen “ГЛАВА” per te cilesuar “SHEFIN” as ne rusisht qe ka fjalen “ГОЛОВА”

   Per cfare Nju Jorku te SHBA flet ti o Hamdi Dega, spiun i Enverit, qe si nje Mi Haleje, shkruan dacibao enveriste nga KGB-ja e Putinit me seli ne ne Sofje te Bullgarise?

   Po kaq injorante i mendon ti shqyptaret o spiun i Putinit qe i ke zbathur vetes breket me injorancen tende te dallkaukut linguistik para komentuesve ne kete forum te nerum te gazetes DITA dhe qe i kujton se shqyptaret jane katunare dru me pre nuk kane as njohurite me elementare per gjuhet e Botes?

   Reply to this comment
   • Alban March 16, 12:56

    CFARE E DALLON INTELEKTUALIN NGA GOMARI !?

    Intelektuali eshte nje intelegomar pa samar !
    Sa per palljet e tua prej gomari per Sigurimin e shtetit dhe hafijet e tij ti vec dekonspiron veten tende.
    Une shkruaj e komentoj me emrin tim te vertete ligjor dhe sot e gjithmone!.
    Ti shkruan e gjuan si nje cub nga pas ferrave te internetit me pseudonim.
    Pseudonimi eshte hapi i pare per cdo hafije e spiun te Sigurimit apo UDB -se, Asfalise apo KGB-se….
    Me pseudonimin tend intelektual dhe me pacavuret tua ne fakt ti dekonspiron veten si nje gomar pa Samar !
    Jo vetem si magar por edhe si hafije i vjeter e serbit … rusit…
    Sa shume gabime ben ne gjuhen shqipe Intelehajvan!
    Shkelqen ne cirílicat serbo- ruse… gjuha jote e raporteve per UDB-n dhe KGB-ne, per Beogradin e Mosken per DÍA-n dhe RIA-n njesoj se babai jot shpirteror Saleh Ramollah Karaxhici qe e mesoi rusishten… sllavishten duke ruajtur dhite ne bushat e Vicidolit, sic e ka pohuar me gojen e vet!
    Te gjithe derrat nje fecke kane o intelehajvan, dekonspirues i vetvetes !
    Ti Intelemagar fyen, ofendon edhe gomarin me nivelin mendor tri shkalle nen ate te veshgjatit!
    Ndryshimi tjeter midis ju te dyve eshte se Gomari eshte shume larte teje, eshte akademik ne krahasim me mendjen tende prej tri shkalle nen te tij en intelemagar!
    E fundit Gomari, Intelehajvan eshte nje kafshe teper punetore kurse ti vetem palle 24 ne 24 ore duke bere zhurmueesin dhe kamikazin e Saleh Millosh Stanishicit dhe Bandes se tij te Gangstereve !

    Reply to this comment
    • Tung March 16, 13:22

     OU OI… OLE OLE …
     TRU GOMAR E MENDJE BO…LE

     SA MIRE E BEN LEHESIN E HRUSHOVIT QE ENVERI E SHKERDHEU SI ASKUSH TJETER

     … O sa mire me qene Hrushov
     Ole ole ole ole….
     O INTELEGOMAR Sharov !
     Oí… Oí… Oí … OI
     O kopil i Nenes Rusi !
     O bastard i shkines Serbi !
     Oí… Oí… Olé…Olé
     Tru gomar e mendje bole!

     Reply to this comment
    • intelektuali March 17, 08:20

     Mos i u shmang pergjgjes konkrete nga e gjete fjalen NACALNIK o spiun i Sigurimit, kjo fjale figuron vetem ne bullgarisht dhe ne asnje gjuhe tjeter sllave, as ne serbisht dhe as ne rusisht, fol me fakte jo me llogje per t’i bere bisht pergjigjes, ndryshe cdo njeri mund te fyeje dhe te ofendoje nga kompjuterim mos u hiq sikur je ne Nju Jork se nuk mashtron dot njerezit sot, na trego adresen ne brimen e miut ku je fshehur se vij ne cast para teje qe te njohesh nga afer intelektualin per ta hequr masken e xhelatit te Enverit, o Hamdi Dega nga Kukesi, he pergjigju pyetjes:

     NGA E GJETE FJALEN “NACALNIK” O SPIUNI I ENVERIT, HAMDI DEGA?

     Pasi t’i pergjigjesh kesaj pyetjes qe ndaj “shapin nga sheqeri” eja te diskutojme se kush e njeh me mire gjyhen shqype dhe kush e ka me afer Sali VARKARIN e Enverit, o spiun i Enverit te KGB-ja e Putinit ne sofje te Bullgarise.

     Reply to this comment
     • i persekutuar March 17, 10:46

      e me te lumte bre Kumandar ,
      bjeru komunistave , bjeru ashtu si din ti
      Po paska qene fare e keqe bre kumandar .

      Jo vetem je i dyfekut , por edhe i penes .
      Nuk te thyen komunistat ,
      asnjehere nuk te e perkule kurrizin ndaj
      dhunes se tyre .

 2. Alban Dega March 16, 04:02

  VELESHI MAQEDON APO MELESHI RUS LULUSH-BERISHA

  From: Alban Dega
  Date: February 25, 2017 at 07:20:53 EST

  MODELI MAQEDONI APO PROJEKTI PUTINIST I BANDES SE BERISHES

  -Nga Alban Dega, Nju Jork

  A nuk e pohuan me gojen e vet lideri de jure Lulezim Basha, UDB-shet Sali Berisha, Flamur Noka, Aldo Bumci e shume telalle dhe ustallare te BIA-s= UDB-se serbe, ASFALI-se greke, Kapi te Mafias jashte kontrollit, si Like Fliruri, Mona Cizmja, Petrit Vasili, Edi Paloka, Kevin Balliu…se kjo proteste organizohet sipas modelit Maqedon!
  Jo vetem Maqedon por edhe Serb, Malazez !?
  Cfare eshte ky model dhe kush fshihet pas tij edhe ne rastin e kesaj cadre!
  Eshte modeli i Ruskaja Intelixhensia Axhensia, Agjencise Ruse te Zbulimit, RIA, ish KGB-ja sovjetike e Vladimir Putinit qe ka filluar mesymjen ne mbare Balkanin perfshi edhe Shqiperine, edhe Kosoven…
  Kush i organizoi pergjimet e niveleve me te larta shteterore ne Maqedoni!?
  Kush kurdisi komplotin per vrasjen e ish- kryeministrit te Malit te Zi diten e zgjedhjeve!?
  Kush sajoi gjoja atentantin ne pergatitje dhe municionet kunder Vucicit ne Serbi!?
  Kush organizoi qendren kryesore te sajimit te lajmeve te rreme per zgjedhjet e fundit ne SHBA kunder Klintonit dhe stafit te saj !?

  Cunaket e Veleshit apo ujqerit e Putinit!?

  Kush!? Disa cunake te Veleshit !? Me vjen per te qeshur e per te qare njekohesisht !!!
  Jo vellezer e motra ishin ujqer te vjeter te ish- KGB-se sovjeto- ruse, RIA-s se Putinit, specialiste te mbaruar te kibernitikes dhe te gjuhes angleze, qe kane arritur te futen deri ne makinat e numerimit te votave ne shtetet vendimtare te votave amerikane, per cka jo rastesisht kembengulin si mushka Berisha , Meta , Noka, Kryemadhi, Basha, Mediu, Vasili, Pollo… te lidhur me njemije e nje fije te fshehta qysh ne mosha gjimnazi me KGB-ne, UDB-ne, Asfaline… me dreqin e te birin e tyre antishqiptar!
  Ndaj largohuni nga ajo cader! Sot! Neser mund te jete teper vone.
  Ajo eshte cadra e modelit Maqedon de jure e RIA ruse de facto modeli i Sali Berishes dhe Mafias se tij jo e juaja!
  Vigjilence vellezer e motra qe na bashkon shqiptaria, gjuha, gjaku kombi !

  Syceltesi!

  Pse ?! Sepse lufta e tyre per dekriminalizim ashtu si ajo per mbrojtjen nga vjedhja e votave … 4 muaj para se ato te zhvillohen e tre muaj para se te filloje fushata elektorale eshte maska, sebepi, preteksti!
  Rimarrja me komplote, pazarlleqe te pista, me Kale Troje ala Vangjel Dule,, ala Ylli Manjani, ala Blendi Koran Toptani e Artur Zheji, ala Fatos Lubonja , ala Ylli Rakipi, ala Sazan Guri, ala Genc Pollo. ….ne tavoline e nen rrogoz ala RIA, edhe te pushtetit politik per te ruajtur e mbrojtur me cdo kusht Dinastine e pushtetin ekonomik nga shteti ligjor e Vetingu nga kryereforma e te gjitha reformave te kesaj qeverie reformatore!
  Cfare nuk mund te beje Sali Berisha e Like Floriri per pushtet!?
  Per pushtet Sali Belisha nxorri ne prite e vrau Azem Hajdarin! Sali Berisha per karrike e pushtet vrau Azemin por sic e kame shkruar ketu e 18 vjet me pare eshte gati te vrase edhe Shkelzenin!

  Numeroret e Berishes !

  Cfare jeni ju per Sali Berishen realisht !
  Vetem nje mashe, nje vegel per pushtet! Ushtare, numerore, mercenare pa asnje vlere sapo te arrije qellimin e tij!
  Cfare nuk mund te beje ai dhe modelistet e tij ala Maqedon domethene ala RIA per te rifituar e ruajtur sundimin e tyre politik, ekonomik, financiar !?
  Ne bashkepunim edhe me RIA-an , edhe me DIA-an, ish- UDB-ne serbe, me Asfaline greke… Sali Berisha mund te urdheroje hedhjen e nje shashke apo granate, apo qelloje kunder cadres suaj!
  Kur nxorri ne prite krahun e tij te djathte Azemin per pushtet cfare jeni secili e te gjithe ju per ate!?
  Kjo do te nxirrte situaten nga kontrolli e mund te krijonte tragjedi te reja per familjet tuaja dhe per kryefamiljen tone mbare Shqiperine . Nena e te gjitha te keqijave!
  A nuk veproi keshtu po ky Sali Berishe me vrasjen e Azem Hajdarit duke organizuar nje grusht shteti klasik qe vetem bythelepirja e Fatos Nanos, qe e shkerdheu per 4 vjet ne birucat e Bences, e shpetoi nga burgu i perjetshem qe do te merrte ne cdo shtet me te vertete demokratik te Botes….
  Te mos harrojme dhe tragjedine masive te 1997-es e grushtin fashist te shtetit te 14 shtatorit 1998, Gerdecin e 21 janarin 2011!
  Eshte teper heret per ti harruar !

  Nena e te gjitha te keqijave.

  Shen Petersburgu e Moska, Nena e Serbise , Rusia eshte nena e te gjitha te keqijave per shqiparet si popull e si komb, per Shqiperine si shtet historikisht.
  Cdo sakatim e copetim i trojeve shqiptare, cdo masaker serbi- malazezo- maqedono- greke ne to, sic e ka pohuar edhe vete Trocki, kane intrigat, komplotet dhe bekimin e Rusise!
  Jo vetem agjentet e UDB-es Sali Berisha e Lulezim Basha, Flamur Noke Stanishici e Fatmir Medihoxha, Genc Pollo e krejt Korporata e tyre e krimit te organizuar dhe atdheshitjes, por edhe vete Moska hoqi sot maskat e doli hapur kunder qeverise me te suksesshme, me reformatore dhe me ala amerikane e properendimore ne historine e Shqiperise.
  Si Putini edhe zagaret e tyre te Tiranes do korrin disfate te turpshme perballe 97 per qind te shqiptareve qe perkrahin Reformen jetike ne Drejtesi, Vetingun, SHBA-ne e BE-ne.
  Kur Enver Hoxha me ca pushke me gjalme e topa te ndryshkur gjermane trofe lufte i perzuri me bisht ne shale kete shtrire te vjeter dhe krejt Trajtati e Varshaves, Shqiperia ne NATO dhe aleate e Amerikes u kall daten si Putinit edhe kelysheve te tij te Tiranes!

  LIgj e Drejtesi !

  Synimi kryesor i kesaj Bande Gangsteresh dhe Mafia krejt jashte kontrollit te Sali Like Lul, Mona Cizmes… eshte sabotimi dhe zhberja e Reformes ne Drejtesi dhe Vetingut ne kulmin e zbatimit te tyre.
  Ashtu si bishat e plagosura ne grahmat e fundit jane edhe me te terbuara e me gjaksore edhe ata nuk po kene mjet e menyre pa perdorur per te shpetuar mbi 25 miliarde euro te vjedhura e plackitura shqiptareve, butikat e sarajet e ngritura me mundin e gjakun e shqiptareve, luksin dhe kokat e veta nga ligji dhe drejtesia … zhberjen mbi 13 here te Shqiperise si shtet e shqiptareve si popull e komb!
  Mision i pamundur!
  Deshtim me turp i garantuar !
  Shqiperia eshte e shqiptareve jo e shterrenuesve e tradhetareve, atdheshitesve dhe kusareve !
  Ligj e Drejtesi !
  Askush nuk eshte mbi ligjin !
  Te gjithe jane te barabarte para ligjit!

  Reply to this comment
 3. Lani March 16, 06:25

  Udb-ja ku ben pjese Salih Berishi nuk eshte shume operative dhe tani ka hyre ne loje Gru e Moskes me agjentet e saj Basha dhe Like Muti.

  Reply to this comment
 4. shabani March 16, 06:56

  Bugajski Rusia do ti rruaj topet Shqiperise

  Reply to this comment
 5. DRENICA E KUQE March 16, 07:34

  Nuk duam ta komentojme opinionin tuaj per “miqesine” dhe “paanesine” qe po tregohet me Shqiperine dhe per shqiptaret ne trojet e veta etnike. Gabimi i pare dhe themelor ka qene dhe mbetet bisedimi dhe rendesidhenia e “kosovareve” per te biseduar per tokat e pushtuara shqiptare, gje qe eshte dashur ta beje Tirana e Shqiperise dhe e te gjithe shqiptareve. Gabimi tjeter eshte kur thoni se “Kur Uashingtoni i hapi dritën jeshile mundësisë për shkëmbimin e tokave ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, Moska u hodh të kapte mundësinë e re për nxitjen e konfliktit. Për Uashingtonin, një shkëmbim i mundshëm territorial ndërmjet Serbisë dhe Kosovës mund të normalizonte marrëdhëniet dypalëshe dhe do të ndihmonte në stabilizimin e rajonit më gjerë. Për Moskën, ndryshimet e kufijve mund të shtonin një dimension të ri në strategjinë e saj…” A e dini ju z. Bugajski kur çon gabimi ne hapa? Ku mund t’i çoje SHBA dhe boten nje gabim ne hapa? Ku mund ta çoje nje gabim ne hapa njerezimin?…
  A do te pranonit ju si amerikane qe te shkembenit toke amerikane per toke amerikane dhe ato bisedime t’i udhehiqte nje fis renegatesh amerikane, siç jane renegatet “shqiptare” te Prishtines qe i kane sherbyer me fare e me fis Jugosllavise anti shqiptare?…
  Z. Bugajski, po t’ua numeronim gabimet dhe gabimet e derisotshme ne hapa juve dhe gjithe faktorit nderkombetar ne Kosoven e pushtuar shqiptare, duhet te shkruajme libra te tere…
  Serbia eshte pushtuese e tokave shqiptare deri ne Nish (Danub) dhe tokat shqiptare i ka spastruar etnikisht prej shqiptareve autoktone (edhe duke kryer asimilim te pa pare kishtar) po me ndihmen e Rusise cariste dhe te fuqive te medha… Prandaj kur beni analiza per Shqiperine dhe per shqiptaret autoktone duhet te tregoheni me te vemendshem, sepse Shqiperia dhe shqiptaret kane nevoje per miq dhe jo per “miq” si Rusia dhe aleatet e saj te djathte e te majte.

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 6. intelektuali March 16, 08:26

  Te lumte PALLA o Ramush,

  qe:

  Nuk te tuti presioni agresiv i dyshes mafioze Thaci-Rama per shkembime enverestie territoresh me Serbine e Vucicit dhe Putinit pas tij qe paguan edhe antishqyptarin Bollton per retorike mashtrimi qe kane per qellim vetem shitjen e Kosoves, njesoj si Enveri ne Kohen e Dashnise se tij me me Titon, qe kane shitur interesat kombetare per karriken e pushtetit te tyre absolut.

  prandaj:

  Nuk ka nevoje te na e tregoje Bugajski i Serbise filmin e mashtrimit dhe tradhetise se interesave kombetare, qe ne Mukje 1943, nga masakra e anglezeve te Kanali i Korfuzit, bashkepunimi me Kim Filbin e Moskes dhe KGB-se se Putinit, tradheti e kamufluar me demagogji patriotike false qe ne, shqyptaret properendimore e kemi pare per 50 vjet me radhe ne kohen e Qepes te Enverit dhe 30 vjet me radhe pasi ra Muri i Berlinit.

  Reply to this comment
  • Albo March 16, 12:58

   CFARE E DALLON INTELEKTUALIN NGA GOMARI !?

   Intelektuali eshte nje intelegomar pa samar !
   Sa per palljet e tua prej gomari per Sigurimin e shtetit dhe hafijet e tij ti vec dekonspiron veten tende.
   Une shkruaj e komentoj me emrin tim te vertete ligjor dhe sot e gjithmone!.
   Ti shkruan e gjuan si nje cub nga pas ferrave te internetit me pseudonim.
   Pseudonimi eshte hapi i pare per cdo hafije e spiun te Sigurimit apo UDB -se, Asfalise apo KGB-se….
   Me pseudonimin tend intelektual dhe me pacavuret tua ne fakt ti dekonspiron veten si nje gomar pa Samar !
   Jo vetem si magar por edhe si hafije i vjeter e serbit … rusit…
   Sa shume gabime ben ne gjuhen shqipe Intelehajvan!
   Shkelqen ne cirílicat serbo- ruse… gjuha jote e raporteve per UDB-n dhe KGB-ne, per Beogradin e Mosken per DÍA-n dhe RIA-n njesoj se babai jot shpirteror Saleh Ramollah Karaxhici qe e mesoi rusishten… sllavishten duke ruajtur dhite ne bushat e Vicidolit, sic e ka pohuar me gojen e vet!
   Te gjithe derrat nje fecke kane o intelehajvan, dekonspirues i vetvetes !
   Ti Intelemagar fyen, ofendon edhe gomarin me nivelin mendor tri shkalle nen ate te veshgjatit!
   Ndryshimi tjeter midis ju te dyve eshte se Gomari eshte shume larte teje, eshte akademik ne krahasim me mendjen tende prej tri shkalle nen te tij en intelemagar!
   E fundit Gomari, Intelehajvan eshte nje kafshe teper punetore kurse ti vetem palle 24 ne 24 ore duke bere zhurmueesin dhe kamikazin e Saleh Millosh Stanishicit dhe Bandes se tij te Gangstereve !

   Reply to this comment
  • HOMORA March 16, 19:49

   https://www.youtube.com/watch?v=Bje6zr3ymzs
   pak koment mbi kete video ju lutem,dhe po e pate te aresyeshme me objektivitet VERTETESIE,se si u shkatrruar uzina traktoreve kete e kam pare me syte e mi se si repoltabo terhiqte frezen zvarre neper asfalt te lidhur me kallo e si u transformua kombinati tekstil ne kombinat Tirane per banese jetimi me qira te zeze apo te shitura nen rrogoz.
   Faleminers.
   P.S.
   Ja çfare rrezikon saliqia dhe ramaqia.

   Reply to this comment
   • intelektuali March 17, 09:31

    HOMORA:

    Videon me mburrje demagogjike ne intervisten me Kico Mustaqin e pame, por shikoje se cfare flet enciklopedia Wikipedia per kete Kumandar te Enverit:

    “…Në qershor të vitit 1996, një gjykatë speciale në Tiranë kundër Kico Mustaqit, e akuzoi direkt ate për nxitje të një grushti shteti ushtarak në Akademinë Ushtarake të Tiranës më 22 shkurt 1991. Të pandehur ishin komandanti Arsen Stroka dhe ish-komisari politik i Akademisë Ushtarake Ksenofon Coni. Me sa duket, të pandehurit ishin përgjegjës që kishin urdhëruar më 20 shkurt 1991 studentët e Akademisë Ushtarake një ndërhyrje kundër goditjes së trazirave që u përhapën pas rënies së statujës së Enver Hoxhës. Tre vetë u vranë ndërsa 37 të tjerë u plagosën në atë kohë. Përveç kësaj, Kico Mustaqi u akuzua për korrupsion dhe spiunazh në favor të Greqisë. Më 19 korrik 1996, ai më në fund mori një dënim me burg prej pesë vjetësh…”

    Pasi te lexosh se cfare flet Wikipedia per Kico Mustaqin ne videon tende enveriste te huazuar nga Top Channeli, ja cfare shkruan CIA per Ushtrine e “Lavdishme” shqyptare te Enver Hoxhes ne vitet 90-te kur MONSTRA debile, sadiste dhe gjakatare kishte falimentuar ekonomine dhe renuar shtetin si kurre me pare ne histori:

    “…Forcat e armatosura shqiptare kanë rreth 65 000 trupa dhe ministria e Mbrojtjes ka plane mobilizimi të rreth 400.000 rezervistesh në rast krize. Zyrtarë të ministrisë së Mbrojtjes pretendojnë se secili nga 21 divizionet e forcave tokësore mund të arrijë në 20.000 trupa. Zyrtarë ushtarakë thonë se mund të mobilizojnë 70 për qind të forcave të tyre brenda 24 orëve. Sipas opinionit tonë forcat e armatosura shqiptare nuk kanë pajisjet, trajnimin dhe aftësinë për krijimin e një force të tillë dhe komandat e tyre mendohen të afta vetëm për një mbrojtje të kufizuar kufitare ndaj inkursioneve të vogla, sepse ushtria eshte totalisht inekzistente.

    Forcat tokësore:

    21 divizionet me mungesa në njerëz, me stërvitje e pajisje te mjeruara kanë rreth 58.000 trupa në kohë paqeje. Aktualisht, tre divizione me rreth 6600 trupa janë të vendosur në kufi me Kosovën.

    Forcat ajrore dhe ato të mbrojtjes:

    Forcat ajrore dhe të mbrojtjes prej rreth 4000 njerëzish kanë rreth 90 ose më pak avionë, kryesisht MIG-17 dhe pak MIG-19 sovjetike, të viteve 1950-60 te dale krejtesisht te gjithe jashte perdorimit per mungese pjese kembimi dhe fondesh. Shqipëria nuk ka raketa moderne tokë-ajër.

    Forcat detare:

    Forcat e saj detare prej rreth 3000 njerëzish është pak më shumë se një forcë e vogël sigurie për operacione anti-piraterie dhe intereceptim te trafikantëve. Flota ka disa barka patrullimi me armë automatike dhe silurë, si dhe disa mjete për vendosje minash apo spastrim minash. Flota ka disa nëndetëse jashtë totalisht funksioni të lëna nga sovjetikët në vitin 1961. Kufizimet buxhetore kanë bërë që ushtria të reduktojë shpenzimet e saj me më shumë se 11 për qind ne permasa mjerane afro 2-3 % e buxhetit te shtetit, gjë që ul më tej kapacitetet e kufizuara të luftimit pa mundësi pagesash të tjera për ministrinë përveç rrogave të personelit. Armët tokësore të Shqipërisë, pajisjet e komunikimit, avionët dhe anijet, janë të gjitha prodhime sovjetike dhe kineze të kaluara, municionet jane te ndryshkuara ne shumicen e tyre dhe te dala jashte perdorimit. Kohët e fundit një gjeneral është ankuar zyrtarisht se ushtria nuk merrte pajisje të reja dhe pjese nderrimi rezerve nga jashtë prej 17 vjetësh. Shumica e tankeve shqiptare jane prodhim kinez dhe janë versione të modelit sovjetik T-54, dhe rreth 90 për qind e inventarit të avionëve janë MiG-17 apo Mig-19. Nëndetëset shqiptare të epokës së naftës kufizohen vetëm në zhytje në rreth 10 metra dhe mund te sherbejne vetem per skrap.

    Mirëmbajtja e mjeteve të Ushtrise shqiptare është e dobët, dhe sipas atasheut ushtarak nuk ka pasur prej vitesh fonde për të blerë pjesë këmbimi. Stërvitja është ose inekzistente ose shumë e dobët. Forcat ajrore kanë një kohë vjetore fluturimi ne leter prej 15 orësh, pra 165 orë në vit më pak sesa pilotët e NATO. Njësitë e luftimit rrallë përdorin armët e tyre në stërvitje me zjarr dhe tanket raportohet se qëllojnë vetëm një herë në vit. Nuk kryhet kurrë stërvitje të përmasave të mëdha, dhe stërvitja e rezervistëve është kufizuar në shtatë ditë në dy vjet.

    Mjerimi i ushtrisë:

    Forcat e armatosura kanë mangësi parësore në furnizimet me karburant, mjekime e veshje nderkohe qe si per ironi gjithe vendi eshte i mbuluar me bunkere kryesisht te vegjel, totalisht allogjike te vendosur pa kurfare studimi ushtarak. Disa garnizone ushtarake mbjellin dhe rrisin vetë perimet e tyre për ushqimin e ushtarëve. Këtë vit ministria e mbrojtjes tha se Shqipëria mirëpriste uniforma, këpucë e pajisje spitalore nga Perëndimi, kryesisht si ndihme nga SHBA.

    Komanda dhe kontrolli mbështetet në pajisje të vjetra sovjetike komunikim. Forcat tokësore kontrollohen më shumë në pjesën jugore prej kërcënimit të Greqisë, dhe jo në veri pranë Kosovës. Zinxhiri i komandës komplikohet prej raportimit të të gjithë reparteve direkt te Ministri e Mbrojtjes. Tirana nuk ka kurfare shprese për modernizim të Ushtrisë së saj pa ndihmë nga vendet e tjera, dhe për këtë zyrtarët po zgjerojnë kontaktet e tyre me vendet e Perëndimit. Shqipëria do të dërgojë oficerë për studime në Gjermani, Itali, Turqi, Austri, Greqi dhe Shtetet e Bashkuara, ashtu si edhe në ish-shtetet satelite sovjetike si Polonia, Hungaria e Bullgaria, për të kërkuar mbështetje në pajisje. Rezultatet e fushatës së asistencës kanë qenë modeste, por Shqipëria ka marrë rreth 100 mjete transporti ushtarak nga Gjermania dhe gjithashtu ka perfituar disa hua, ushqime dhe veshje nga Turqia.

    Kapacitetet e forcës:

    Ushtria mund të mobilizojë mjaftueshëm trupa për t’u përballur me përplasje të vogla, por nuk mund të përballojë një inkursion serioz serb me armë moderne. Mangësitë në transport dhe rrjeti i dobët rrugor e hekurudhor pengojnë zhvendosjen e njësive drejt kufirit me Kosovën. Por gjithsesi, Shqipëria mund t’i rrezistoje një sulmi të kufizuar serb në kufi, ku dhe terreni i vështirë favorizon mbrojtësit. Me thirrjen e rreth 50 000 rezervistëve (nese do te kete te tille) që jetojnë në afërsi të kufirit, Ushtria shqyptare mund të niste përdorimin e taktikave të luftës guerile për t’iu kundërvënë serbëve. Megjithëse qeveria do të vihet nën presion të fortë të brendshëm për të vepruar në ndihmë të kosovarëve, ne nuk besojmë se Tirana do të konsiderojë përdorimin e forcës si një opsion praktik te mundshëm për mbrojtjen e shqiptarëve nga Serbia. Forca ajrore shqiptare nuk mund të matet me atë të fqinjëve të saj serbë. Pa mbrojtjen ajrore, forcat e terrenit do të ishin të pashpresa kundrejt rreth 260 avionëve serbë relativisht modernë dhe qindra mjete të blinduara me të cilat mund të përballen.

    Njësitë detare shqiptare janë ndoshta të afta vetëm për vendosjen e minave detare apo disa sulmeve sporadike në portin e afërt serb Bar, në Malin e Zi, por këto sulme do të ishin të kushtueshme dhe do të sillnin me siguri kundërveprimin serb.

    Forca serbe në Kosovë:

    Beogradi ka përmirësuar kapacitetin e forcave tij në Kosovë prej korrikut dhe mund t’iu kundërpërgjigjet një kryengritjeje të shqiptarëve brenda disa orësh. Deri në tetor brigadat jugosllave në Kosovë kanë angazhuar garnizone dhe rezervistë të shumtë. Përveç rreth 25 000 trupave të ministrisë së brendshme serbe, ushtria jugosllave ka të paktën 10 000 njerëz të pajisur mirë dhe rreth 200 tanke moderne, 160 mjete të blinduara dhe 160 mjete artilerie në Kosovë. Ata mund të mobilizojnë edhe 10 000 trupa të tjera shtesë në rast krize. Beogradi ka rreth 26 000 trupa të tjerë 50 kilometra larg Kosovës, në njësi të pajisura me 120 tanke, 100 mjete të blinduara luftimi dhe 260 avionë. Ka gjithashtu rreth 75 000 serbë etnikë të moshave nga 15 deri në 59 vjeç në Kosovë dhe mijëra serbë paramilitarë nga Bosnja e Serbia që mund t’i bashkohen konfliktit. Megjithëse serbët dominojnë nga ana ushtarake, konflikti i Kosovës mund të zgjatet. Rreth 250 000 shqiptarë etnikë pretendojnë se janë të armatosur dhe me siguri do të luftojnë në stil gueril në terrenin malor, dhe mundësisht në formë terroriste kundra objektivave serbë në Kosovë dhe jashtë saj. Megjithëse Tirana do të përpiqet të evitojë konfrontimin direkt ushtarak, ajo do të tërhiqet në konflikt prej ndihmës ndaj shqiptarëve etnikë. Ajo sigurisht që do të japë ndihmë indirekte në armë, trajnim apo në këshillues ushtarakë, si dhe do të lejojë që territori i saj të bëhet nja bazë për guerrilasit kosovarë, të paktën jo zyrtarisht.

    Rreziku i Beogradit:

    Beogradi nuk ka plane territoriale për Shqipërinë por mund të përdorë forcën ushtarake për të ndaluar ndihmën e sja ndaj Kosovës. Serbia mund të ndjekë brenda në Shqipëri guerrilasit që kërkojnë të shpëtojnë nga ndjekja dhe mund të pushtojë kalimet malore në anën shqiptare të kufirit, ku me siguri ata do të hasin në njësitë shqiptare të ushtrisë. Por fuqia superiore e Serbisë do të neutralizojë Ushtrinë shqiptare dhe me shumë gjasa do të përdoret forca ajrore kundër bazave të dyshuara të guerrilasve, apo ndoshta edhe kundër qendrave të banuara në kundërpërgjigje të ndihmës ndaj kosovarëve dhe keshtu ekziston rreziku qe konflikti të zgjatet nëse shqiptarët përfitonin nga terreni i vështirë malor dhe kryenin lufte guerile në Kosovë…”

    Ne perfundim dua te shtoj se Kryeministri Mehmet Shehu ne fund te viteve 70-te perpara se Enveri ta ekzekutonte me Sulo Gradecin i shkruante nje raport te hollesishem per gjendjen e Kombinatit melaurgjik, “Celiku i Partise” ne Elbasan qe ishte edhe krenaria e Industrise se Rende shqyptare, ky raport i gjate dhe i hollesishem me shifra dhe perllogaritje ekonomike perfundonte me konkluzionin:

    ME MIRE PUNTORET TE RINE NE SHTEPI SE TE PUNOJNE, PASI HUMBJET JANE TE PAPERBALLUESHME NGA BUXHETI I SHTETIT.

    Cfare te flasesh me shume per Kombinatin e autotraktoreve me traktore te Kohes se Nuhut, apo per Kombinatin e Tekstilit te Kohes se Stalinit?

    Kur erdhi kryeministri i BRSS, Kosigini ne Kombinat, drejtore ishte “Mata Hari” e Enverit, Eleni Pashko dhe Kryeministri sovjetik qe kishte punuar per nje kohe te gjate si drejtor ne Kombinat Tekstili ne Rusi e urdheroi Elenin te hiqte bezet me parrullat per miqesine sovjeto-shqyptare dhe kur pa malet me prodhim skarco qe fshiheshin pas tyre i tha:

    KESHTU SI PUNONI JU NUK DO TA SHTYNI GJATE!

    prandaj:

    SALIQIA DHE RAMAQIA E KA ZANAFILLEN TE KOPILI I BIMBASHIT, ENVER BYTHOJA

    Reply to this comment
    • HOMORA March 17, 15:49

     Miredita INTELEKTUAL,

     Me lejoni nje konstatim te vogel;
     “ne videon tende enveriste te huazuar nga Top Channeli”
     Mos valle jeni antagonist apo illogjik?!
     Video siç e keni theksuar edhe ju vete eshte e “Top Channeli’,pra si ka mundesi qe te jte vidoe e imia kur une jam shikuesi saj,dhe kopjuesi i adreses se saj,me idene per te pasur nje mendim me te perforcuar mbi te.
     Nuk kerkoj te zhytem ne lojra cinizmi,por me lejoni tju pyes kush jeni ju qe vini akuza mbi nje person tjeter dhe me çfare te drejte?
     Ju lutem evitoni pergjigjen e ndaluar serishmi duke ju refereuar vertetesise.
     Personlsiht nuk ju njoh ndaj dhe i rezevohem epitit denigrues,ndaj ju lutem pak respekt do i shte i mirepritur nga ana juaj,sepse edhe ju skeni asnje lloj njohie apo ide mbi personin tim.
     Pra me sa konstatoj tek ju mungon recirptocitetit,ose eshte i dozuar simbas shijes dhe gustos suaj,kush e di ndoshta dhe jam ne gabim.
     Ju takon juve te jepni proven e kundert te hipotezes sime,e percaktoj serishmi qe eshte hipoteze dhe jo gjykim nga ana ime.
     Sa per wikipedia me vjen keq por per personin tim kjo faqe interneti nuk eshte as objektive dhe as korrekte,ky eshte mendimi im personal,ndaj mund te kopiosh sa te duash faqe wikipedia e te vish tmi japesh per prova argumentimi,nuk ju besoj atyre biles i ve ne nje kategori me ideologjine dhe demogagjine enveriste,saliqiste apo ramaqiste.
     Sa per ushtrine serbe,bah e pame me syte tane me 2000 se çfare potenciali kishte,kurse ate te shqiperise nuk e pame te sprovuar realisht,personalisht i kam dhene mbrojties se kombit tim nen diktat 2 vejte jete dhe nje muaj me shume sepse me duhej te shkoja ne librazhd per te hapur transhe apo llogore lidhie nga bunkeri ne bunker.
     Pra pak a shume ne realitet (5%) e njoh potencialin e armatimit shqipetar,nga karabina,molotovi dy kembesh zastava apo kallaçnikovi me te cilat benim qitie dhe na shkulnin shpatullen e çponin veshet.
     Pra leksione kopio dhe ngjit nga faqe wikipedia mund te besh por jo personave qe ndoshta ne realitetin e jetes kane nje kontakt vertetesie ndryshe nga ai i opinionit tuaj.
     Ndaj per te shprehur mendimin tim dhe idene mbi te cilen ajo bazohet po ju jap edhe ca kerkime te lehta nga ana ime kulturore.
     Ju thoni qe armata serbe kishte potencial me te forte,mashtrim dhe genjeshter,shih ne kete lidhie interneti:

     https://www.forcesdz.com/viewtopic.php?t=351

     https://serbica.u-bordeaux-montaigne.fr/index.php/164-revue/articles–critiques–essais/853-les-balkans-les-grandes-puissances-et-la-grande-guerre-bosko-i-bojovic

     https://www.escadrilles.org/histoire-et-histoires/armee-de-l-air-1995/

     http://lautrecotedelacolline.blogspot.com/2013/09/internationalistes-en-yougoslavie-les.html

     https://www.aviationsmilitaires.net/v2/base/view/Airforce/272.html

     http://fracademic.com/dic.nsf/frwiki/1827563

     https://www.google.com/search?q=l%27arme+serbe+en+2000&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1ru7-qYnhAhWOnxQKHdoNC7wQ_AUIDygC&biw=1920&bih=944
     https://fr.dreamstime.com/photo-stock-%C3%A9ditorial-unit%C3%A9-sp%C3%A9ciale-l-arm%C3%A9e-serbe-image45574753

     http://www.centpapiers.com/mh370-37-les-armes-et-la-politique/

     Shkurt,personalisht e lexova me vemendie komentin tuaj dhe me vjen keq por jashte mase i zhgenjyer nga forca e tij,sepse nje kerkues i se vertetes,revizionion tere provat simbas rrehtaneve ne te cilat ato kane bere drite,e ju e keni lene menjane nje metode te tille analize.
     Kujdes me fjalen revizion apo sepse eshte rrenja e fjales revizion-izem,besoj se do keni mundesi te kapni lapsusin.
     Pra komenti juaj sjem asnje qartesi qe ka politika me armatimin,me sakte me kontrabanden e tij,kur ju reklamoni dhe trumbetoni me te madhe dhe me force qe,enver sadiku paranojaku e zhyti shqiperine ne sketerre.
     Bah mik,shqipetar jam edhe une,e besoj se se ke jetuar me shume se sa une apo te gjithe bijeve shqipetar te lindur nen diktatur,formatuar presj diktatures per te vujatur dhunen e diktatures,e smund te pretendoj qe une e kam perjetuar me shume se kushdo tjeter,si mbare populli kam pasur pjesen time te peshes dhe demit te saj.
     Kurse ju dilni me bindie me te prera dhe me te egra se sa vete diktatura,per tna provuar bemat e saja,pra fatkeqesisht ju kritikoni diktaturen me natyren dhe tonin dhe qendrimin e diktatures,spo kerkoj qe tju provoj qe jeni po aq diktator,por shoh qe tek ju tolerimi dhe hapsira e horizontit per debat konstruktif eshte i reduktuar.
     Pra,eshte me e drejte dhe korrekte nga ana juaj qe,te shkembeni mendime dhe ide pa i nderthuru ato me urrejtie apo zjarr mllefi,sepse vetem keshtu i sherbehet si vehtes por edhe societes ku bejme pjese por edhe vendit nga i cili rjedhim.
     Per ta mbyllur,serishmi a ka mundesi me qartesi vertetesie tme argumentoni nqse:
     Salaqia,ramaqia jane te pas akuzueshem per situaten qe po heq sot shqiperia dhe populli yne,a jane ata jashte tere intrigave dhe komploteve korruptive,a ka drejtesi qe i çfaqesojne nga katastrofa qe i kane shkaketuar shqiperise me po te njeten multityde si ajo enveriania?
     kaq ju kam kerkuar dhe jo faqe wikikaka apo wikimuti.
     Kalofsh mbare e pershendetie nga djemte e 90 (edhe pse jam i bindur qe skam te drejte te perfaqesoj tere djemte e ambasadave).
     Ne vend te kafes:

     https://www.jeune-nation.com/actualite/jdj/12-janvier-2017-la-france-libere-haradinaj-le-bourreau-albanais-des-serbes-du-kosovo.html

     https://www.google.com/search?q=armes+serbes&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4vueatYnhAhVO1eAKHTCBAsIQ_AUIDygC&biw=1920&bih=944

     Reply to this comment
     • intelektuali March 17, 16:34

      HOMORA:

      Nuk eshte aspak komenti i intelektualit ne repliken e paraqitur, por vetem fakte dhe dokumente te huazuara nga enciklopedia boterore Wikipedia dhe nga materiale te deklasifikuara te CIA-s per Ushtrine shqyptare ne fund te viteve 90-te kur Enveri dhe banda e tij debile kishte falimentuar ekonomine dhe renuar shtetin si kurre me pare ne histori, pra faktet dhe dokumentat e treguara nuk jane sajime te intelektualit, por te huazara nga burime te besueshme. Me teper nuk ka c’te them.

      Per materialin e paraqitur ne video ku tregohet ne interviste krimineli vrastar, Kico Mustaqi qe mburret me fanatizem per fuqine imagjinare te Ushtrise shqyptare dua te shtoj se edhe une e shikoj Top Channelin, por qe kur ne kete TV erdhi dhe u ul kembekryq Ben Blushi i familjes se Shuteriqeve qe njiheshin denbabaden si spiuna te Enverit, dhe qe shkon ne Permet dhe ben homazhe me shall pionieri ne qafe me grushtin bolshevik larte mbi koke bashke me Like Floririn qe eshte Presidenti i Rezilit i Shqypnise qe po kerkon te antarsohet ne BE,

      atehere:

      Une per vete them qe Wikipedia ka shume te drejte ne vleresimet per kriminelin vrastar Kico Mustaqi qe Top Channeli i ben Blushit i kenon elegji komuniste

      dhe:

      MATERIALI I PUBLIKUAR NGA CIA PER USHTRINE E MJERUAR SHQYPTARE ESHTE TOTALISHT REAL DHE I BESUESHEM

      Ne kundershtim me ato qe deklaron me mburrje si “gjeli maje plehut” krimineli vrastar i Enverit, Kico Mustaqi nga tribuna qe i ka dhene Ben Blushi ne Top Channel.

 7. tori March 16, 08:30

  Bugajski: jo ma pak po investon Serbia per destabilizimin e Shqiperis e Kosoves

  Reply to this comment
 8. A.W. March 16, 09:26

  Ballkani pergjithesisht por Shqiperia perkatesisht kane te pakten qe nga 1999 e nderhyrjes Perendimore ne Kosove qe qeverisen ose me mire guvernohen nga Brukseli. Gjitha qeverite ballkanike jane kush me shume e kush me pak lakej te Mogherineve, Junckerve, Fleckensteineve etj. Brukseli Ballkanin e ka si nje parcele eksperimentale ku ka eksperimentuar vazhdimisht qeveri hibride. Dhe pushtetet ballkanike jane te gjitha oligarkike, te korruptuara, te mbushura me skandale korruptive por te mbeshtetura nga Brukseli per hir te nje stabiliteti fallco e sidomos te mos prishjes rehatise se Mogherineve, Junckerve etj atje te zyrat e tyre ne Bruksel. Kudo keto qeveri perballen me deshtim ekonomik, me skandale pa fund por mbrohen deri ne paturpesi nga Brukseli. Pra situata ballkanike eshte nje situate krejtesisht Made in EU. Popujt ballkanike jane te pa kenaqur me keto qeverisje sherbetore te Brukselit por jo te tyret. Dhe kudo ka probleme qe Brukseli kerkon ti mbuloje edhe ato me ate frazen aq te dashur per Perendimin “…nga nderhyrja e Rusise…”. Nuk jane te ndikuara nga Rusia pakenaqesite ndaj ketyre qeverive korruptive. Jane pakenaqesi nga qeverisjet e tyre qe merakosen vetem qe ti binden Brukselit por jo ti sherbejne vendit tyre.
  Brexit ju faturua “nderhyrjes ruse”, kriza e refugjateve ju faturua “nderhyrjes ruse ne Siri”, rritja e popullaritetit te partive nacionaliste ne Europe prap “nga nderhyrja e Rusise”, zgjedhja e D. Trump president i Amerikes ju atribua “nderhyrjes ruse”. Ja tani se fundi dhe Ballkani, nga “nderhyrja ruse” nuk po anetaresohet ne ate qe e quajne akoma Bashkim Europian. Per ti besuar keto duhet te jetosh ne Hene qe te besosh dhe se klima ne bote vendoset “…nga nderhyrja e Rusise…”

  Reply to this comment
  • HOMORA March 16, 16:09

   Wow!!!
   Me se fundi nje realist.
   uf me se fundi nje objektif mbi realitetin e satanise politiqiane.
   Sa per spiunet besoj se ata skane as flamur dhe as bord,xhaketen e kan dy kraheshe,apo dy aneshe,vetem spiun don te thote loje informacioni pra me jep me luge te jap me garuzhde dhe po me kape po zbarz garuzhden qe me dhe dhe po te kerkoj lugen me te cilen te ushqeve.
   Cili je ti zoti SORGE?!
   Nejse…
   Putinit po i djek kaplloqia sepse amerika i ka hy ne UKRANIE,ESTONI,LITUANI e ju thoni qe po fut hunet tek shqiperia dhe ksosova me spiunet e saj.
   Kur dihet qe ameriqia dhe euroqia i ra serbit aq sa sot edhe kesaj dite kane ngelur germadhat e ketij sulmi,per te vertetuar çorben dhe paçamurin e saj te mykur djallezor.
   Valle nuk ishte Putini ne shtet kur i rane mbi koke bombardimet popullit te tij rus i bardhe?
   a levizi Putini gishtin me mbrojt serbin siç po bron SIRINE?
   Sigurisht qe jo!!!
   E perse se beri nje gje te tille?!
   Sepse Putini ska asnje lloj interesi strategjik apo gjeopolitik ne ballkon,sepse po te kishte tashme kishte shperthyer lufta trete boterore.
   Putini se hongri sapunin per djath,ndaj euroqia dhe ameriqia diobaloke sataniste i shpalli bllokade ekonomike Putinit aq sa rusi ka frike te eksportoje ne VENEZUELA ne saje te paktit te tyre miqesor dhe si aleate kundra ameriqise.
   Eh kesht eshte kur intiligjencia shqipetare e gatuan supen simbas shijes dhe nevojave te te pijanecit JUNKER dhe perdhunuesit TROMPETA.
   Putinint me nder si kercet fare ballkani dhe as ska me i kercit,ka njeqind e ca vjet qe llokmen qe desh e hongri me dhuraten MAl i ZI,pra dalien ne adriatik qe deshi e ka te garantuar si dhurate bamiresie carit te famshem.
   Sa per serbin qe eshte dhe popull heterogjen,barbar te shartuar me vandale dhe ruse te bardhe,zbesoj se putini kerkon te derdhi gjak rusi,kur bombat ataomike te ameriqise i ka mu perballe portes se tij,psh ne Ukraine.
   Ndaj eshte saliqia dhe edvianqia qe kane kerkuar te behen spiune te putinit dhe falas biles,sepse nje dite do vi qe do tju reshqasi toka nen kembe,e me armiqte e shumte qe kane bere ku do fusin koken?sala po hungurin si luani plak sepse savana qe kultivoi ne shqiperi eshte jashte mase e eger,evinia me xhunglen qe mbolli e di qe ne te ska dot strehim,ndaj kerkojne nje porte dalie,si zogu dikur.
   Pjerdh putini per spiunet shqipetar duke e ditur qe edhe ai vete eshte pjella e spiunazhit RUS.
   Kapelen A.W!!!

   Reply to this comment
 9. Referendum per arrestimin e koleres sali March 16, 09:30

  Nuk kane cna bejne imperialistet dhe revizionistet me shume se cna bejne komunistet e dali berishes qe e kane percare dhe sunduar kete popull ne keto 30 vjetet e fundit.
  Shikoni trushplarete si INELEKTUALI pa tru se cfare urrejtje dhe ligsie ka sa eshte gati ti sulet me thike cdo njeriu…
  Shikojeni si gjuhene e urrejtjes kudo qe nga rruga ne parlament e dete ne familje e shkolla dhe bugajski e shume te tjere fajsojne rusine .
  Jo mor jo gjurmet e urrejtjes dhe percarjes duhet ti kerkojme tek vetja qe jemi gati te shqyejme njeri tjetrin tek ata qe bejne thirrje per lufte e thyerje xhamash,tek saliu luli munika iliri qe duan te vijne ne pushtet per te vjedhur…..

  Reply to this comment
  • intelektuali March 16, 10:56

   Nuk te erdhi mire qe t’i zbathen breket e mashtrimit o Hamdi Dega, spiuni i Enverit

   Ik dhe bej shurren te KGB-ja e Putinit ne Sofje te Bullgarise o kriminel i Partise se Punes, se demagogjia jote false “patriotike” nuk pi uje me si me pare dhe mos kujto se Shqypnia nuk ka intelektuale te mirefillte, njohes perfekt te gjuheve te huaja qe te zbulojne sa debil dhe injorant je:

   O HAMDI DEGA, SPIUN DHE KRIMINEL I ENVERIT,

   qe:

   Perpiqesh te VERTETEN per bythashitjen tende te spiunit ta paraqitesh si urrejtje te intelektualit pa kurfare argumenti llogjik, pa kurfare faktesh dhe dokumentash reale, ashtu sic vepronit si pushta dhe skutha sadiste dhe gjakatare, debile dhe injorante ne Kohen e Qepes te Enverit duke perfituar vetem nga egersia dhe pabesia juaj.

   Reply to this comment
 10. Genti March 16, 09:46

  Per te gjitha problemet ne bote fajin e ka Rusia. Po mire qe Rusia po fut hundet kudo, sipas ketyre profeteve qe zhgarravisin neper media te ndryshme kombetare e nderkombetare, po te zotet e shtepise nuk paskan faj fare per problemet. Kesaj i thone qe te akuzosh gjithe universin per problemet e tua, por pa kuptuar qe se pari problemi je ti dhe ai fillon nga vetja.

  Politikanet e Ballkanit pa perjashtim, dhe te gjithe si opozite e pozite, jane ne xhepin e Zionisteve. Cipras, Rama, Vucic ai i Maqedonise e Malit te zi jane te nje shkolle dhe marin te njejtat udhezime e kane te njejtit pronare, pavaresisht se luajne me porta te ndryshme ne aparence. Mos u mashtroni nga aparenca dhe cfare thone, fokusohuni te cfare bejne.

  Ne kohen e diktatures Komuniste, rregjimi ne Shqiperi manipulonte trurin e Shqiptareve te lodhur me parrullat kunder demoneve imperialiste e revizioniste, duke demonizuar cdo gje jashte kufijve te shtetit diktatorial. Edhe sot vazhdon e njejta gje, por ne nje dimension tjeter me te madh.

  Reply to this comment
  • HOMORA March 16, 18:04

   Genti!
   Nje korigjim te vogel;
   jane ne duart e sionistit rotchilds farizian apo khazar.
   Pra sionist!!!
   oh edhe zionist pranohet,sion apo zion tingullimi i “mabiresise” se tij tingullon pertej majave te himalajave.
   soroqia zionist eshte
   ramaqia vegla zionismit eshte!
   saliqia masha zionismit eshte!
   luka marioneta zionismit eshte!
   biles dhe shqiperia do kalohet ne territor zionist se e kercenon rusia,sepse ushtrine politika e rusise e shkriu e ja kaloi italise dhe natos.
   kur te zgjohet amerika rusi ka pershkuar shqiperine nga jugu ne veri e nga lindia ne perendim sa te hapesh e te mbyllesh syte.Eh armiku yne eshte rusia qe kur hanim buke me miell te mykur hrushovi qe vizitonte porten e luaneve,porte ku pirro dhe genti i faleshin perendive,shprehu me cinizem;
   aq grure sa ka nevoje shqiperia ne URSS e hane minjte neper depot e kolkozeve.
   Totalisht dakort me shprehien e mendimit dhe opinionit tuaj,kapelen mik apo vlla shqiperie.

   Reply to this comment
 11. albi March 16, 09:51

  Zoti Bugajski per shkaterrimin e Shqiperise me shume se cdo kush tjeter investon Greqia,i cila e ka ne dore politiken shqiptare nepermjet janullatos.Shqiperia eshte si nje kulle kartoni qe zhbehet dhe merre flake sa hape e mbylle syte.

  Reply to this comment
 12. NY. March 16, 10:29

  Ikni mor bole shikoni punen,filluat prap ju si enveri
  “rreziku imperialist,rreziku revizionist” Shqiperia
  ne “vemendje” te botes,”E kane hale ne sy armiqte” Lerini mor traplliqet se as qe PJERDH njeri as qe e dine nga bie, dhi e zgjebosur me bishtin perpjete,kujt po i rruhet kur s’ju rruhet ju vete per vendin tuaj,gjithe bota ka problemet e veta,kujt po i bie ndermend per nje tufe hajdutesh ordiner,pozite/opozite qe kane 30vjet qe grabisin vendin e tyre dhe populli i tije eshte bageti e fletur.Nuk eshte zgjidhja”Na e kane fajin te tjeret” , problemi jane vete Shqipetaret per kombin e tyre,Vagabondet ne fuqi ju mashtrojne me ilace propagande per tju vene ne gjume,PER TJU RRJEPUR

  Reply to this comment
  • intelektuali March 16, 10:55

   Nuk te erdhi mire qe t’i zbathen breket e mashtrimit o Hamdi Dega, spiuni i Enverit

   Ik dhe bej shurren te KGB-ja e Putinit ne Sofje te Bullgarise o kriminel i Partise se Punes, se demagogjia jote false “patriotike” nuk pi uje me si me pare dhe mos kujto se Shqypnia nuk ka intelektuale te mirefillte, njohes perfekt te gjuheve te huaja qe te zbulojne sa debil dhe injorant je:

   O HAMDI DEGA, SPIUN DHE KRIMINEL I ENVERIT,

   qe:

   Perpiqesh te VERTETEN per buthashitjken tende te spiunit ta paraqitesh si urrejtje te intelektualit pa kurfare argumenti llogjik, pa kurfare faktesh dhe dokumentash reale, ashtu sic vepronit si pushta dhe skutha sadiste dhe gjakatare, debile dhe injorante ne Kohen e Qepes te Enverit duke perfituar vetem nga egersia dhe pabesia juaj.

   Reply to this comment
  • intelektuali March 16, 11:02

   Nikita Hrushcovi kur Enveri i tha se shqyptaret edhe bar do te hane, por nuk dorezohen ja ktheu qetesisht:

   PO HANI BAR DHE VDISNI ATEHERE, KUJT I PLAS?

   dhe:

   I la e iku nga Pashalimani dhe Shqypnia, koha tregoi ne vitet 80-90 te mjerimit katastrofal se po te mos kishte rene Muri i Berlinit ne 1989, shqyptaret do te vdisnin te gjithe nga uria duke ngrene bar me tollonat e Enverit.

   Reply to this comment
   • Alban Dega March 16, 13:18

    SA MIRE E BEN LEHESIN E HRUSHOVIT QE ENVERI E SHKERDHEU SI ASKUSH TJETER

    … O sa mire me qene Hrushov
    Ole ole ole ole….
    O INTELEGOMAR Sharov !
    Oí… Oí… Oí … OI
    O kopil i Nenes Rusi !
    O bastard i shkines Serbi !
    Oí… Oí… Olé…Olé
    Tru gomar e mendje bole!

    Reply to this comment
    • intelektuali March 17, 08:28

     Pergjigju pyetjes nga e gjete fjalen “NACALNIK” ne komentin tend, mos hidh llogje mashtrimi ne kete forum te nerum te gazetes DITA, me akuza te ndersjellta per t’ju shmangur pergjigjes qe te zbath breket, kete fjale 100% bullgare e ke shkruar me doren tende nga injoranca e spiunit dallkauk,

     O SPIUN I ENVERIT TE KGB-JA E PUTINIT NE SOFJE TE BULLGARISE.

     Reply to this comment
     • N.VJOSA March 17, 21:11

      O Alban,
      Mos u merr me Nastro Esad Toptanin!
      Nastros i kanë ikur bletët dbe i ka mbetur Kosherja!…
      Është Spiun vet!
      Spiun i jati !
      Dhe spiun ai që bëri të jatin!…
      Soj spiunësh!
      ….
      Pyete se si e rekrutoi ne burg Fecor Shehu, megjithse sa herë ka treguar për rekrutimin si spiun, cdo herë paraqit nga nje variant të ri…
      Edhe shokët e burgut e akuzojnë si spiun!…Kur tregon per rekrutimin ne disa variante,
      varianti parë është origjinal, sepse i thotë Ish ministrit:
      – Aman ore, vetëm më nxirr qe ketej nga burgu se jam dakord të bëj cfarë të duash ti…Po deshe edhe Sumën tende ta lëpij…!

      Në fakt eshtë perkthyes i mire, por do të hiqet specialist për të tëra!
      Magazinë pa iventar!
      Lexon e kopjon ato të xhunglës internetit dhe i duket vetja intelektual!
      Para ca ditesh kritikonte Trampin, Boltonin,
      me para të terë presidentet e Amerikës me radhë…

      ËSHTË KOMPLET KAMELEON

      ËSHTË QENI QË HA TË ZONË…!

      GJAKU ZI I ESAD PASHAIT,

      KRYESPIUN I SATANAIT…!

 13. Ekonomist March 17, 07:48

  Percarjen e shoqerise shqiptare e ka kryer me sukses qeveria Rama me deshtimin e plote te saj ne ekonomine e shoqerise shqiptare. Deshtimi ne ekonomi, shtimi i varferise ne shoqerise shqiptare jane faktoret e percarjes dhe shtytjes se rinise shqiptare drejt largimit. Kur mjeket kane perqindjen e deshires per tu larguar 79%, kuptohet qarte sa e plote eshte rrenimi ekonomik qe ka sjelle dhe percarjen e plote ne shoqerine shqiptare. A eshte Moska pas kesaj percarje? Nuk ka nevoje, eshte e kryer nga Rama me ministrat e tij krejt te pa afte ne ekonomi me kohe.

  Reply to this comment
 14. intelektuali March 17, 09:32

  HOMORA:

  Videon me mburrje demagogjike ne intervisten me Kico Mustaqin e pame, por shikoje se cfare flet enciklopedia Wikipedia per kete Kumandar te Enverit:

  “…Në qershor të vitit 1996, një gjykatë speciale në Tiranë kundër Kico Mustaqit, e akuzoi direkt ate për nxitje të një grushti shteti ushtarak në Akademinë Ushtarake të Tiranës më 22 shkurt 1991. Të pandehur ishin komandanti Arsen Stroka dhe ish-komisari politik i Akademisë Ushtarake Ksenofon Coni. Me sa duket, të pandehurit ishin përgjegjës që kishin urdhëruar më 20 shkurt 1991 studentët e Akademisë Ushtarake një ndërhyrje kundër goditjes së trazirave që u përhapën pas rënies së statujës së Enver Hoxhës. Tre vetë u vranë ndërsa 37 të tjerë u plagosën në atë kohë. Përveç kësaj, Kico Mustaqi u akuzua për korrupsion dhe spiunazh në favor të Greqisë. Më 19 korrik 1996, ai më në fund mori një dënim me burg prej pesë vjetësh…”

  Pasi te lexosh se cfare flet Wikipedia per Kico Mustaqin ne videon tende enveriste te huazuar nga Top Channeli, ja cfare shkruan CIA per Ushtrine e “Lavdishme” shqyptare te Enver Hoxhes ne vitet 90-te kur MONSTRA debile, sadiste dhe gjakatare kishte falimentuar ekonomine dhe renuar shtetin si kurre me pare ne histori:

  “…Forcat e armatosura shqiptare kanë rreth 65 000 trupa dhe ministria e Mbrojtjes ka plane mobilizimi të rreth 400.000 rezervistesh në rast krize. Zyrtarë të ministrisë së Mbrojtjes pretendojnë se secili nga 21 divizionet e forcave tokësore mund të arrijë në 20.000 trupa. Zyrtarë ushtarakë thonë se mund të mobilizojnë 70 për qind të forcave të tyre brenda 24 orëve. Sipas opinionit tonë forcat e armatosura shqiptare nuk kanë pajisjet, trajnimin dhe aftësinë për krijimin e një force të tillë dhe komandat e tyre mendohen të afta vetëm për një mbrojtje të kufizuar kufitare ndaj inkursioneve të vogla, sepse ushtria eshte totalisht inekzistente.

  Forcat tokësore:

  21 divizionet me mungesa në njerëz, me stërvitje e pajisje te mjeruara kanë rreth 58.000 trupa në kohë paqeje. Aktualisht, tre divizione me rreth 6600 trupa janë të vendosur në kufi me Kosovën.

  Forcat ajrore dhe ato të mbrojtjes:

  Forcat ajrore dhe të mbrojtjes prej rreth 4000 njerëzish kanë rreth 90 ose më pak avionë, kryesisht MIG-17 dhe pak MIG-19 sovjetike, të viteve 1950-60 te dale krejtesisht te gjithe jashte perdorimit per mungese pjese kembimi dhe fondesh. Shqipëria nuk ka raketa moderne tokë-ajër.

  Forcat detare:

  Forcat e saj detare prej rreth 3000 njerëzish është pak më shumë se një forcë e vogël sigurie për operacione anti-piraterie dhe intereceptim te trafikantëve. Flota ka disa barka patrullimi me armë automatike dhe silurë, si dhe disa mjete për vendosje minash apo spastrim minash. Flota ka disa nëndetëse jashtë totalisht funksioni të lëna nga sovjetikët në vitin 1961. Kufizimet buxhetore kanë bërë që ushtria të reduktojë shpenzimet e saj me më shumë se 11 për qind ne permasa mjerane afro 2-3 % e buxhetit te shtetit, gjë që ul më tej kapacitetet e kufizuara të luftimit pa mundësi pagesash të tjera për ministrinë përveç rrogave të personelit. Armët tokësore të Shqipërisë, pajisjet e komunikimit, avionët dhe anijet, janë të gjitha prodhime sovjetike dhe kineze të kaluara, municionet jane te ndryshkuara ne shumicen e tyre dhe te dala jashte perdorimit. Kohët e fundit një gjeneral është ankuar zyrtarisht se ushtria nuk merrte pajisje të reja dhe pjese nderrimi rezerve nga jashtë prej 17 vjetësh. Shumica e tankeve shqiptare jane prodhim kinez dhe janë versione të modelit sovjetik T-54, dhe rreth 90 për qind e inventarit të avionëve janë MiG-17 apo Mig-19. Nëndetëset shqiptare të epokës së naftës kufizohen vetëm në zhytje në rreth 10 metra dhe mund te sherbejne vetem per skrap.

  Mirëmbajtja e mjeteve të Ushtrise shqiptare është e dobët, dhe sipas atasheut ushtarak nuk ka pasur prej vitesh fonde për të blerë pjesë këmbimi. Stërvitja është ose inekzistente ose shumë e dobët. Forcat ajrore kanë një kohë vjetore fluturimi ne leter prej 15 orësh, pra 165 orë në vit më pak sesa pilotët e NATO. Njësitë e luftimit rrallë përdorin armët e tyre në stërvitje me zjarr dhe tanket raportohet se qëllojnë vetëm një herë në vit. Nuk kryhet kurrë stërvitje të përmasave të mëdha, dhe stërvitja e rezervistëve është kufizuar në shtatë ditë në dy vjet.

  Mjerimi i ushtrisë:

  Forcat e armatosura kanë mangësi parësore në furnizimet me karburant, mjekime e veshje nderkohe qe si per ironi gjithe vendi eshte i mbuluar me bunkere kryesisht te vegjel, totalisht allogjike te vendosur pa kurfare studimi ushtarak. Disa garnizone ushtarake mbjellin dhe rrisin vetë perimet e tyre për ushqimin e ushtarëve. Këtë vit ministria e mbrojtjes tha se Shqipëria mirëpriste uniforma, këpucë e pajisje spitalore nga Perëndimi, kryesisht si ndihme nga SHBA.

  Komanda dhe kontrolli mbështetet në pajisje të vjetra sovjetike komunikim. Forcat tokësore kontrollohen më shumë në pjesën jugore prej kërcënimit të Greqisë, dhe jo në veri pranë Kosovës. Zinxhiri i komandës komplikohet prej raportimit të të gjithë reparteve direkt te Ministri e Mbrojtjes. Tirana nuk ka kurfare shprese për modernizim të Ushtrisë së saj pa ndihmë nga vendet e tjera, dhe për këtë zyrtarët po zgjerojnë kontaktet e tyre me vendet e Perëndimit. Shqipëria do të dërgojë oficerë për studime në Gjermani, Itali, Turqi, Austri, Greqi dhe Shtetet e Bashkuara, ashtu si edhe në ish-shtetet satelite sovjetike si Polonia, Hungaria e Bullgaria, për të kërkuar mbështetje në pajisje. Rezultatet e fushatës së asistencës kanë qenë modeste, por Shqipëria ka marrë rreth 100 mjete transporti ushtarak nga Gjermania dhe gjithashtu ka perfituar disa hua, ushqime dhe veshje nga Turqia.

  Kapacitetet e forcës:

  Ushtria mund të mobilizojë mjaftueshëm trupa për t’u përballur me përplasje të vogla, por nuk mund të përballojë një inkursion serioz serb me armë moderne. Mangësitë në transport dhe rrjeti i dobët rrugor e hekurudhor pengojnë zhvendosjen e njësive drejt kufirit me Kosovën. Por gjithsesi, Shqipëria mund t’i rrezistoje një sulmi të kufizuar serb në kufi, ku dhe terreni i vështirë favorizon mbrojtësit. Me thirrjen e rreth 50 000 rezervistëve (nese do te kete te tille) që jetojnë në afërsi të kufirit, Ushtria shqyptare mund të niste përdorimin e taktikave të luftës guerile për t’iu kundërvënë serbëve. Megjithëse qeveria do të vihet nën presion të fortë të brendshëm për të vepruar në ndihmë të kosovarëve, ne nuk besojmë se Tirana do të konsiderojë përdorimin e forcës si një opsion praktik te mundshëm për mbrojtjen e shqiptarëve nga Serbia. Forca ajrore shqiptare nuk mund të matet me atë të fqinjëve të saj serbë. Pa mbrojtjen ajrore, forcat e terrenit do të ishin të pashpresa kundrejt rreth 260 avionëve serbë relativisht modernë dhe qindra mjete të blinduara me të cilat mund të përballen.

  Njësitë detare shqiptare janë ndoshta të afta vetëm për vendosjen e minave detare apo disa sulmeve sporadike në portin e afërt serb Bar, në Malin e Zi, por këto sulme do të ishin të kushtueshme dhe do të sillnin me siguri kundërveprimin serb.

  Forca serbe në Kosovë:

  Beogradi ka përmirësuar kapacitetin e forcave tij në Kosovë prej korrikut dhe mund t’iu kundërpërgjigjet një kryengritjeje të shqiptarëve brenda disa orësh. Deri në tetor brigadat jugosllave në Kosovë kanë angazhuar garnizone dhe rezervistë të shumtë. Përveç rreth 25 000 trupave të ministrisë së brendshme serbe, ushtria jugosllave ka të paktën 10 000 njerëz të pajisur mirë dhe rreth 200 tanke moderne, 160 mjete të blinduara dhe 160 mjete artilerie në Kosovë. Ata mund të mobilizojnë edhe 10 000 trupa të tjera shtesë në rast krize. Beogradi ka rreth 26 000 trupa të tjerë 50 kilometra larg Kosovës, në njësi të pajisura me 120 tanke, 100 mjete të blinduara luftimi dhe 260 avionë. Ka gjithashtu rreth 75 000 serbë etnikë të moshave nga 15 deri në 59 vjeç në Kosovë dhe mijëra serbë paramilitarë nga Bosnja e Serbia që mund t’i bashkohen konfliktit. Megjithëse serbët dominojnë nga ana ushtarake, konflikti i Kosovës mund të zgjatet. Rreth 250 000 shqiptarë etnikë pretendojnë se janë të armatosur dhe me siguri do të luftojnë në stil gueril në terrenin malor, dhe mundësisht në formë terroriste kundra objektivave serbë në Kosovë dhe jashtë saj. Megjithëse Tirana do të përpiqet të evitojë konfrontimin direkt ushtarak, ajo do të tërhiqet në konflikt prej ndihmës ndaj shqiptarëve etnikë. Ajo sigurisht që do të japë ndihmë indirekte në armë, trajnim apo në këshillues ushtarakë, si dhe do të lejojë që territori i saj të bëhet nja bazë për guerrilasit kosovarë, të paktën jo zyrtarisht.

  Rreziku i Beogradit:

  Beogradi nuk ka plane territoriale për Shqipërinë por mund të përdorë forcën ushtarake për të ndaluar ndihmën e sja ndaj Kosovës. Serbia mund të ndjekë brenda në Shqipëri guerrilasit që kërkojnë të shpëtojnë nga ndjekja dhe mund të pushtojë kalimet malore në anën shqiptare të kufirit, ku me siguri ata do të hasin në njësitë shqiptare të ushtrisë. Por fuqia superiore e Serbisë do të neutralizojë Ushtrinë shqiptare dhe me shumë gjasa do të përdoret forca ajrore kundër bazave të dyshuara të guerrilasve, apo ndoshta edhe kundër qendrave të banuara në kundërpërgjigje të ndihmës ndaj kosovarëve dhe keshtu ekziston rreziku qe konflikti të zgjatet nëse shqiptarët përfitonin nga terreni i vështirë malor dhe kryenin lufte guerile në Kosovë…”

  Ne perfundim dua te shtoj se Kryeministri Mehmet Shehu ne fund te viteve 70-te perpara se Enveri ta ekzekutonte me Sulo Gradecin i shkruante nje raport te hollesishem per gjendjen e Kombinatit melaurgjik, “Celiku i Partise” ne Elbasan qe ishte edhe krenaria e Industrise se Rende shqyptare, ky raport i gjate dhe i hollesishem me shifra dhe perllogaritje ekonomike perfundonte me konkluzionin:

  ME MIRE PUNTORET TE RINE NE SHTEPI SE TE PUNOJNE, PASI HUMBJET JANE TE PAPERBALLUESHME NGA BUXHETI I SHTETIT.

  Cfare te flasesh me shume per Kombinatin e autotraktoreve me traktore te Kohes se Nuhut, apo per Kombinatin e Tekstilit te Kohes se Stalinit?

  Kur erdhi kryeministri i BRSS, Kosigini ne Kombinat, drejtore ishte “Mata Hari” e Enverit, Eleni Pashko dhe Kryeministri sovjetik qe kishte punuar per nje kohe te gjate si drejtor ne Kombinat Tekstili ne Rusi e urdheroi Elenin te hiqte bezet me parrullat per miqesine sovjeto-shqyptare dhe kur pa malet me prodhim skarco qe fshiheshin pas tyre i tha:

  KESHTU SI PUNONI JU NUK DO TA SHTYNI GJATE!

  prandaj:

  SALIQIA DHE RAMAQIA E KA ZANAFILLEN TE KOPILI I BIMBASHIT, ENVER BYTHOJA

  Reply to this comment
 15. Kosovari March 17, 09:56

  Moska dhe Beogradi,kane veneruar apetitin e opozieas shqiptare bne Shqipepri dhe Kosove, dhe po I ofrohen me mjete financiare, qe te shpejtojne rrenimin e shteteve shqiptare.Kjo pagese eshte fort e vogel,karshi synimeve slave per zhdukjene identiteteit shteterore e kombetare shqiptar,kendej e andej Drini.Kjo shihet,po venerohet edhe me sjellje e veprime te opozitareve te pagaur shqiptar.

  Reply to this comment
 16. mirel March 17, 16:20

  Bugaski me mire ta thote hapur qe Ramuti dhe Thacic jane kapur nga serbet dhe marrin urdhera nga ruset.
  Plani i ndarjes se Shqiperise vijon si me Veriu dhe me Jugun.
  Ramuti po e realizon se ka gjetur kokedhite shqiptare qe nuk po ndihen fare, ndersa ne Kosove ka dale Ramushi qe po kundershton. Arsyet? Akoma nuk i dime, perderisa dhe ky i dha driten jeshile demarkacionit me Malin e Zi e kam hequr nga lista e nderit dhe kete

  Reply to this comment
 17. N.VJOSA March 17, 21:14

  O Alban,
  Mos u merr me Nastro Esad Toptanin!
  Nastros i kanë ikur bletët dhe i ka mbetur Kosherja!…
  Është Spiun vet!
  Spiun i jati !
  Dhe spiun ai që bëri të jatin!…
  Soj spiunësh!
  ….
  Pyete se si e rekrutoi ne burg Fecor Shehu, megjithse sa herë ka treguar për rekrutimin si spiun, cdo herë paraqit nga nje variant të ri…
  Edhe shokët e burgut e akuzojnë si spiun!…Kur tregon per rekrutimin ne disa variante,
  varianti parë është origjinal, sepse i thotë Ish ministrit:
  – Aman ore, vetëm më nxirr qe ketej nga burgu ,
  se jam dakord të bëj cfarë të duash ti…
  Po deshe edhe Sumën tende ta lëpij…!

  Në fakt eshtë perkthyes i mire, por do të hiqet specialist për të tëra!
  Magazinë pa iventar!
  Lexon e kopjon ato të xhunglës internetit dhe i duket vetja intelektual!…
  Para ca ditesh kritikonte Trampin, Boltonin,
  …më para të terë presidentet e Amerikës me radhë…

  ËSHTË KOMPLET KAMELEON

  ËSHTË QENI QË HA TË ZONË…!

  GJAKU ZI I ESAD PASHAIT,

  KRYESPIUN I SATANAIT…!

  Reply to this comment
  • intelektuali March 18, 11:27

   Kritikoj edhe dallkaukun Bush Junjorin jo sepse per pak sa nuk falimentoi ekonomine e shtetit me te fuqishem ne Bote,

   por:

   Sepse financoi firmen private Saliu&Sun me 300 meleone dollaro duke bere te mundur masakren e Gerdecit,

   Kritikoj dallkaukun e korruptuar, Obama sepse u premtoi amerikaneve, perfshire edhe mua qe do te ndalonte Luften ne Lindjen e Mesme, por beri pikerisht te kunderten i vuri zjarrin ne Siri duke shkaktuar valen e papare te emigranteve si nje eksod biblik, kritikoj dallkaukun Obama gjithashtu per mashtrimin e tij makaber lidhur me Reformen ne shendesi e njohur si “Obamacare” qe me ka prekur edhe mua direkt.

   Kritikoj edhe antishqyptarin Bollton qe Trumpi e mban si keshilltar, sepse po kerkon te ndaje Kosoven me Serbine si “byreku ne tepsi” me Kalin e Trojes, Thaci-Rama ne kundershtim me planin Ahtisari qe e kishte mbyllur kete kapitull me kufijte per nje Kosove Bashkekohore dhe Multietnike te pranueshme nga Bota Demokratike, sepse o Neti Interneti qe e ben intelektualin spiun te Fecor Shehut me fyerje halabaku enverist, meso se familja e intelektualit ka luftuar qe ne Mukje 1943 per bashkimin e trojeve shqyptare dhe per kete kauze oksidentale antibolshevike per Vatanin u masakrua nga BOSI juaj pederast, Enver Hoxha qe ju o pisa pa moral dhe pa Atdhe i kendoni elegji papushim si kukumjacka pylli ne kete forum te nerum te gazetes DITA,

   prandaj:

   Kritikoj edhe Sali VARKARIN e Enverit, qe eshte kolegu juaj nga Partia e Punes dhe nga Sigurimi i Shtetit qe e coi Zhulalin ne Bullgari per te blere minahedhese dhe i coi ne Beograd, direkt te Milloshevici kur Bota dhe OKB-ja i kishte vene embargo Serbise, pse nuk kujtohet asnjeri sot per kete tradheti kombetare si ajo e Enverit, por eshte mbyllur me 7 pale dryna?

   prandaj:

   Kritikoj edhe Edi Ramen qe ka gjetur tek Sali Berisha ALIBINE me te mire per te vazhduar rrugen e hajnise enveriste dhe berishiste qe e ka lene hajdutin pijanec Fatos Nano te jetoje jeten si Sulltan ne Vjene dhe kur ka goditur me makine nje kalimtar ne autostrade bashke me Blendi Klosin dhe e kane hedhur ne kanal te gjalle duke ja mbathur nga vendi i krimit si frikacake te vertete,

   por:

   Kritikoj me shume Edi Ramen se ka pranuar te behet kryeminister i Shqypnise qe po kerkon te antarsohet ne BE kur e di qe e ka babane kriminel te Enverit, qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident, antikomunist ne vitin 1988 dhe ka emeruar ne krye te Parlamentit nje gerdalle gjakatare te Enverit si Gramoz Ruci megjithe Like Floririn e Presidentit nga pas,

   SI NJE TURP DHE REZIL I SHQYPNISE NE SYTE E BOTES

   Reply to this comment
 18. Sinqeritet March 18, 02:48

  Intelektual sorry,por dukesh shpellar katundar!
  Ne familjen time kishte 2 djem 18 vjecare deshmore,dhe asnje komunist dhe per kete jam krenar..Por per hir te se vertetes:
  Enveri i beri rafsh pronat tona,ndersa i morren PD-stet qe s’kishin punuar e derdhur djerse kurre ne socializem,por i binin qylit ,pa orar just kontrollonin gotat e banakiereve.Diten benin vjersha per pellumbat,naten ndertonin pa leje ne pronat tona prej shume brezash.
  Kjo ishte Shkerdhatokracia e genjeshareve: s.b., e karagjozit republikan s.g.Mos harroni premtimet e tyre,ne cdo miting e gazete.
  Vertet nuk e dini cekun e bardhe, dhe ta bejme Shqiperine zero te gagacit g.p.
  Keto shkaterrime si ka bere as hitleri.
  Mos u merrni me lojra fjalesh.Historiksht Presidentet e U.S.A. kane ndihmuar egzistencen e Shqiperise, kur te tjeret deshin ta ndanin.NUK ESHTE SHQIPTAR AI QE NUK ESHTE MIRENJOHES PER KETE.
  U.S.A. gaboi ne vendosjen e s.b.,i cili e tradhetoi sepse ishte bisturi e shitur.
  Sot cdo shqiptar ,duhet me mend ne koke te dalloje: U.S.A. nga rusia !

  Reply to this comment
  • intelektuali March 18, 11:59

   Kur ne Itali nje helikopter i Ushtrise Amerikane goditi nje teleferik dhe vrau disa turiste ne Alpet e ketij vendi, qeveria italiane nuk e zgjati shume por i kerkoi Shtetit Amerikan demshperblime te majme deri ne miliona dollare me akuza direkte per Pentagonin dhe milionat u paguan ne cast nga qeveria amerikane me shume kerksa falje per familjet dhe duhet te nenvizojme se ky incident ne Alpet e Italise nuk ishte i planifikuar si ne rastin e Gerdecit,

   prandaj:

   Zoteri qe perpiqesh t’i tregosh babait arat,

   Konfuci ka thene:

   JO CDO GJE QE FLUTURON MUND TE HAHET

   prandaj:

   Jo cdo gje qe fluturon ne SHBA mund ta kollofitesh si propagande enveriste, kam shkruan nje pergjigje per fanatikun dallkauk Neti Interneti mund ta lexosh edhe ti si i djathte dhe i persekutuar se te ben mire qe te hapen syte, amerikanet jane pasardhes te Pilgrimeve qe mberriten pas Kristofor Kolombit ne brigjet e Florides dhe hindianet vendas i priten i dhane buke dhe strehim sa kaloi dimri i acarte dhe kur doli pranvera keta Pilgrime mosmirnjohes i therren hindanet mikriptes ne gjumin e nates dhe i vrane e i masakruan familjet dhe femijet, sot me dekret te Presidentit Washington amerikanet festojne festen “THANKSGIVING” per te kerkuar falje per krimet e stergjysherve te tyre gjakatare.

   PSE I TREGON INTELEKTUALI KETO KUR ESHTE ME PASAPORTE AMERIKANE NE XHEP?

   sepse:

   Nje fjale e urte thote:

   MOS U BEJ ME FANATIK SE PAPA

   qe:

   Vlen edhe per ty qe te mos fyesh dhe ofendosh te tjeret si halabak fanatik me “shpellar”, “katunar” dhe “sorry” duke ulur steken e inteligjences mjaft ne kete forum te nerum te gazetes DITA

   Reply to this comment
 19. intelektuali March 18, 11:28

  Kritikoj edhe dallkaukun Bush Junjorin jo sepse per pak sa nuk falimentoi ekonomine e shtetit me te fuqishem ne Bote,

  por:

  Sepse financoi firmen private Saliu&Sun me 300 meleone dollaro duke bere te mundur masakren e Gerdecit,

  Kritikoj dallkaukun e korruptuar, Obama sepse u premtoi amerikaneve, perfshire edhe mua qe do te ndalonte Luften ne Lindjen e Mesme, por beri pikerisht te kunderten i vuri zjarrin ne Siri duke shkaktuar valen e papare te emigranteve si nje eksod biblik, kritikoj dallkaukun Obama gjithashtu per mashtrimin e tij makaber lidhur me Reformen ne shendesi e njohur si “Obamacare” qe me ka prekur edhe mua direkt.

  Kritikoj edhe antishqyptarin Bollton qe Trumpi e mban si keshilltar, sepse po kerkon te ndaje Kosoven me Serbine si “byreku ne tepsi” me Kalin e Trojes, Thaci-Rama ne kundershtim me planin Ahtisari qe e kishte mbyllur kete kapitull me kufijte per nje Kosove Bashkekohore dhe Multietnike te pranueshme nga Bota Demokratike, sepse o Neti Interneti qe e ben intelektualin spiun te Fecor Shehut me fyerje halabaku enverist, meso se familja e intelektualit ka luftuar qe ne Mukje 1943 per bashkimin e trojeve shqyptare dhe per kete kauze oksidentale antibolshevike per Vatanin u masakrua nga BOSI juaj pederast, Enver Hoxha qe ju o pisa pa moral dhe pa Atdhe i kendoni elegji papushim si kukumjacka pylli ne kete forum te nerum te gazetes DITA,

  prandaj:

  Kritikoj edhe Sali VARKARIN e Enverit, qe eshte kolegu juaj nga Partia e Punes dhe nga Sigurimi i Shtetit qe e coi Zhulalin ne Bullgari per te blere minahedhese dhe i coi ne Beograd, direkt te Milloshevici kur Bota dhe OKB-ja i kishte vene embargo Serbise, pse nuk kujtohet asnjeri sot per kete tradheti kombetare si ajo e Enverit, por eshte mbyllur me 7 pale dryna?

  prandaj:

  Kritikoj edhe Edi Ramen qe ka gjetur tek Sali Berisha ALIBINE me te mire per te vazhduar rrugen e hajnise enveriste dhe berishiste qe e ka lene hajdutin pijanec Fatos Nano te jetoje jeten si Sulltan ne Vjene dhe kur ka goditur me makine nje kalimtar ne autostrade bashke me Blendi Klosin dhe e kane hedhur ne kanal te gjalle duke ja mbathur nga vendi i krimit si frikacake te vertete,

  por:

  Kritikoj me shume Edi Ramen se ka pranuar te behet kryeminister i Shqypnise qe po kerkon te antarsohet ne BE kur e di qe e ka babane kriminel te Enverit, qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident, antikomunist ne vitin 1988 dhe ka emeruar ne krye te Parlamentit nje gerdalle gjakatare te Enverit si Gramoz Ruci megjithe Like Floririn e Presidentit nga pas,

  SI NJE TURP DHE REZIL I SHQYPNISE NE SYTE E BOTES

  Reply to this comment
 20. intelektuali March 18, 12:09

  Kur ne Itali nje helikopter i Ushtrise Amerikane goditi nje teleferik dhe vrau disa turiste ne Alpet e ketij vendi, qeveria italiane nuk e zgjati shume por i kerkoi Shtetit Amerikan demshperblime te majme deri ne miliona dollare me akuza direkte per Pentagonin dhe milionat u paguan ne cast nga qeveria amerikane me shume kerksa falje per familjet dhe duhet te nenvizojme se ky incident ne Alpet e Italise nuk ishte i planifikuar si ne rastin e Gerdecit,

  prandaj:

  Zoteri qe perpiqesh t’i tregosh babait arat,

  Konfuci ka thene:

  JO CDO GJE QE FLUTURON MUND TE HAHET

  prandaj:

  Jo cdo gje qe fluturon ne SHBA mund ta kollofitesh si propagande enveriste, kam shkruan nje pergjigje per fanatikun dallkauk Neti Interneti mund ta lexosh edhe ti si i djathte dhe i persekutuar se te ben mire qe te hapen syte, amerikanet jane pasardhes te Pilgrimeve qe mberriten pas Kristofor Kolombit ne brigjet e Florides dhe hindianet vendas i priten i dhane buke dhe strehim sa kaloi dimri i acarte dhe kur doli pranvera keta Pilgrime mosmirnjohes i therren hindanet mikriptes ne gjumin e nates dhe i vrane e i masakruan familjet dhe femijet, sot me dekret te Presidentit Washington amerikanet festojne festen “THANKSGIVING” per te kerkuar falje per krimet e stergjysherve te tyre gjakatare.

  PSE I TREGON INTELEKTUALI KETO KUR ESHTE ME PASAPORTE AMERIKANE NE XHEP?

  sepse:

  Nje fjale e urte thote:

  MOS U BEJ ME FANATIK SE PAPA

  qe:

  Vlen edhe per ty qe te mos fyesh dhe ofendosh te tjeret si halabak fanatik me “shpellar”, “katunar” dhe “sorry” duke ulur steken e inteligjences mjaft ne kete forum te nerum te gazetes DITA

  Reply to this comment
 21. **** March 18, 13:20

  Ky intelektu ..domethene halja eshte fix per. alban Degen. Dy idiote opozitare dhe u mbush faqa online.
  Cna gjeti..

  Reply to this comment
  • intelektuali March 18, 13:48

   Po ty o WC kush te detyron te shkosh ne HALE ne qe te dhitesh dhe te mbushesh faqen online te ketij forumi te nderum te gazetes DITA me jashteqitje enveriste?

   C’NA GJETI O ZOT ME KETO BOLE FANATIKE TE ENVERIT!

   Reply to this comment
 22. spata March 21, 11:17

  Te nderuar komentues .Nuk kuptoje pse ziheni me njeri tjetrin per nje fjale sllave se nga e ka burimin .Pse nuk thoni kush ua hap oreksin rusve ne Shqiperi.
  Cjane keta dy fytyrash qe deri dje cirreshin per flamurin amerikan dhe slane gje pa share sistemin komunist e ate rus .Keni komente per keto apo nxirrni syte e njeri tjetrit .
  Nuk ka tradheti me te madhe ndaj popullit, i pozicjonuar nga sondazhet se eshte 90% me politikat Perendimore, te nderrosh drejtimin e Aleatve .Kjo per cfare arsye . A mund ta shpjegojne drejtuesit e Opozites, si te akuzuar e te perfshire ne kete skandal politke, se ku eshte e mira e popullit tone?. Po keto parti te Djathta Evripjane si i kuptojne qendrimet pro ruse te se Djathtes sone .Cdo CDU qe i kreh bishtin Bashes dhe po e mbajne gjalle kufomen qe populli e ka graoposur me vite ?
  Keto qe po ndodhin sot me nxorren mallin e Hoxhes. Dihet tashme dhe nga dokumente qe mbahen ne sirtare qe Hoxha u pergatit qe ne kohen e Zogut te ishte nje politikane pro Perendimor .Nen kujdesin anglo amerikas ai arriti te kapi kreun e PKSh e me pas drejtimin e shtetit shqiptare .Situata doli nga parashikimet anglo-amerikane ku Shqiperia mbeti nen influencen e BRSS. Stalini vuri vijen e kuqe dhe ne mbetem ,jashte deshires sone, ne krahun Lindor. Hoxha skishte rruge tjeter. Shante ,per sye faqe imperjalizmin ,dhe u lidh ngushte me bllokun Lindor duke na derrdellisur per marksizem -leninizmin qe populli shqiptare as ne enderr nuk e kishte pare. U desh marveshja e Kenedit me Hrushovin qe Shqiperisa te dilte gradualisht nga blloku Lindor .
  Shtrohet pyetja .Cduan ruset sot kur ata vendosen qe Shqiperia te kembehej me Kuben.Pse nxisin debilat tane qe syt ti kthejm nga ruset kur ata na kthyer krahet me kohe. Po te mos binte dakort Hrushovi ne dhe sot do te ishim miqte e rusve .Po amund te kthehemi ne perseri me dashje tek ruset ? Kjo nuk varet me as nga politikanet medioker e as nga nje pakice e popullit qe u vijne nga pas si qorra ne protesta Opozites .Kjo lathitje politike nuk ka llogjiken me elemnetare dhe eshte shume e rrezikshme per kombin shqiptare ne se nuk i vihet kufiri Opozites tek thana . Keto na interesojne te diskutojme kur zihet ne goje tendenca ruse e jo te merermi me cingerima fjalesh pa bereqet .

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

MENDONI SE PËR TË ZGJIDHUR KRIZËN POLITIKE DUHET NJË MARRËVESHJE E RE RAMA-BASHA?