Natën e vrasjes së Mehmet Shehut, Kadri Hazbiu hyri dy herë në bllok. Pse njëri rast u mbajt i fshehur?

March 9, 2020 19:24

Natën e vrasjes së Mehmet Shehut, Kadri Hazbiu hyri dy herë në bllok. Pse njëri rast u mbajt i fshehur?

Ylli Polovina

Dy ditë pas pushkatimit në mesnatë të Kadri Hazbiut, Feçor Shehut, Llambi Ziçishtit dhe Llambi Peçinit, në 12 shtator 1983, u mbajt një mbledhje e Sekretariatit të Komitetit Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë. Do ta drejtonte Ramiz Alia. Kohën më të madhe të diskutimeve e përpiu ajo që pati ndodhur: gjyqi dhe dënimi i “bandës së komplotistëve, puçistëve dhe terroristëve të kryesuar nga poliagjenti Mehmet Shehu”.

Në një çast të shkëmbimit të mendimeve mbi këtë temë byroisti dhe njëkohësisht sekretari i parë i degës lokale të partisë për Elbasanin, Pali Miska, u kujtoi pjesëmarrësve se “Edhe takimi i Kadri Hazbiut me Mehmet Shehun natën e 17 dhjetorit 1981, para se ky i fundit të vriste veten, nuk është pa domethënie”.

Pas kësaj ndërhyrjeje mund të fliste edhe kushdo tjetër prej të pranishmëve, por është Ramiz Alia që shpejton t’i japë interpretimin e vet kësaj ngjarje me shumë enigma brenda saj. Njëra prej tyre mbetet: Kadri Hazbiu shkoi tek Mehmet Shehu natën e 17 dhjetorit apo atë të 18 dhjetorit? Apo edhe në shtatëmbëdhjetë e në tetëmbëdhjetë?

Çfarë pas Pali Miskës tha menjëherë Alia përbëhej nga këto rrokëzime të shkurtëra fjalësh, në pamje të parë si jo shumë të qarta: “Ai takim u bë fare komedi”. Por pastaj ai vijoi dhe në ato që shqiptoi çuditërisht nuk kishte asgjë për të qeshur: “Armikja Fiqret Shehu dhe armiku Ali Çeno deponuan hollësisht për rrethanat si u krye ai takim. Fiqret Shehu shpjegoi se, atë natë, para se poliagjenti Mehmet Shehu të vriste veten, erdhi në shtëpi Kadri Hazbiu, i cili i kishte thënë Mehmet Shehut se nga pyetjet dhe diskutimet që u bënë në mbledhjen e Byrosë Politike gjendja për ty është shumë e rëndë dhe se dyshonte se mos udhëheqja e Partisë kishte ndonjë sinjal kompromentues ndaj tij etj”.

Në fakt, saktësojmë ne, biseda e të dyve, takimi Shehu-Hazbiu u bë “kokë më kokë”, nuk pati asnjë dëshmitar. Ish-ministri i Brendshëm e kishte refuzuar sjellshëm këmbënguljen e Fiqretit, duke e bindur se çfarë të dy do të bisedonin, Mehmeti do t’ja thoshte edhe asaj. Rrjedha e provuar, nëpërmjet dëshmive të tjera, e asaj nate të 17-18 dhjetorit 1981, ngul këmbë se nuk ka pasur ndonjë vetërrëfim të kryeministrit tek e shoqja para se ai të ikte nga kjo jetë.

Është vetëm “Tabloja sinoptike” e Enver Hoxhës që ofroi variantin, sipas të cilit Mehmet Shehu e vuri në dijeni bashkëshorten se do të vetëvritej, se kjo ra dakord dhe që të dy zhdukën më parë të gjitha provat e planit të tyre për të helmuar Hoxhën si edhe direktivat për marrjen, pas këtij krimi, të pushtetit në duart e tyre.

Këtë interpretim bëri edhe Fiqret Shehu gjatë gjyqit, madje akuzat e saj kundër të shoqit (por edhe vetes e familjes) ishin më të rënda se të vetë Enver Hoxhës. Ndërkohë ra në sy se qenë po ato të “Tablosë sinoptike”.

Vëmë në dukje me këtë rast se te kjo “tablo” Hoxha nuk ka asnjë fjalë për prani të Kadri Hazbiut në banesën e Mehmet Shehut natën e 17 apo 18 dhjetorit 1981. Personi që sipas Enver Hoxhës shkoi në këtë vilë një natë më parë se të ndodhte vrasja, pra në 16 dhjetor, ishte ajo e ministrit të Brendshëm Feçor Shehu. Gjithnjë sipas Hoxhës ky i pati përcjellë Shehut urdhërin e Beogradit për ta vrarë atë me armë në mes të mbledhjes së Byrosë Politike.

Në këtë “Tablo sinoptike” madje nuk ka asnjë akuzë ndaj Kadri Hazbiut, sepse kur ajo u hartua ky i fundit qe ende në funksione të larta dhe aspak i goditur. Këtë rrethanë gjithsecili lexues mund ta shohë të dëshmuar në librin “Titistët” të Enver Hoxhës, i cili u botua në 1982.

Sipas Ramiz Alisë dhe asaj çfarë tha në mbledhjen e Sekretariatit të 12 shtatorit 1982, në mbrëmjen apo natën e 17-18 dhjetorit 1981 Hazbiu i pati thënë Shehut, për t’i nxitur aktin e vetëvrasjes, atë formulë trysnie psikologjike që cituam më sipër: “gjendja për ty është shumë e rëndë dhe dyshoj se mos udhëheqja e Partisë ka ndonjë sinjal kompromentues për ty”.

Ndërkaq në gjyq, siç dihet, por edhe Ramiz Alia e thekson dy ditë pas pushkatimit të Kadri Hazbiut, ky e mohoi gjer në fund praninë e tij në shtëpinë e Shehut pas mbledhjes së Byrosë Politike dhe para vrasjes me vetëvrasje. Refuzon ndonjë takim të kryer në 17 dhjetor, po ashtu edhe në çastet e para të datës tetëmbëdhjetë.

Ndërkohë në mbledhjen e Sekretariatit të Komitetit Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë Alia mëshon se Hazbiu pati qenë në vilën e kryeministrit, duke lënë të nënkuptojë se kjo kishte ndodhur vetëm një herë, më shtatëmbëdhjetë. Ai e ironizon ish-kolegun e tij, tashmë prej dyzetë e tetë orësh mbuluar nga dheu, se gjatë gjyqit, për të krijuar alibinë e tij të mungesës tek shtëpia e Mehmet Shehut, kërkoi të pyeteshin si dëshmitarë shoferi i tij i parë si edhe një person, tek i cili atë natë Kadri Hazbiu i pati shkuar në banesë për t’i festuar përvjetorin e ditëlindjes.

Thotë më tej Ramiz Alia në mbledhjen e 12 shtatorit 1983: “Erdhi shoferi i tij si dëshmitar dhe e pyetën “Çfarë ke bërë atë natë, kur Mehmet Shehu vrau veten?” “Atë natë, tha ai, mbasi mbaroi mbledhja e Byrosë Politike e mora Kadri Hazbiun në makinë dhe e çova në zyrë. Sapo e çova në zyrë më dërgoi në shtëpi t’i merrnja një qese duhani. Vajta në shtëpi, i mora qesen e duhanit dhe ia çova në Ministri. Sa ia dhashë qesen me tha: më prit se do zbres poshtë. Dhe unë kështu bëra. Zbrita poshtë dhe po e prisja. Nuk vonoi shumë erdhi Kadri Hazbiu, hypi në makinë dhe më tha të ecnja nga bulevardi. Kur erdha te ura e Lanës ai më tha të kthehesha djathtas, dhe kështu shkova me makinë deri te shtëpia që hyn në bllok. Ku ka  shkuar unë nuk di gjë. Aty ndenja nja rreth 20 minuta, me saktësi nuk e mbaj mend, por pas një kohe Kadriu u kthye. Prej andej e kam çuar në shtëpinë e një të quajturi Ismail”.

Këtë prani të Kadri Hazbiu te ditëlindje festuesi me emrin Ismet (dhe jo Ismail), e provuan në gjyq tre vetë. E para ishte sekretarja e Hazbiut me emrin Eli. Kjo dëshmoi se në pushimin e mbledhjes së Byrosë shefi e kishte marrë në telefon në zyrë  dhe i pati thënë: “Ju ikni se unë do të vonohem”. Eli qe përgjigjur: “Mirë, por Ismeti ju pret se është përgatitur”. Kadri Hazbiu pati shtuar: “Unë do të vonohem, po nëse mbaroj shpejt, do të vij”. Në gjyq Eli kishte saktësuar se “Kadriu ka ardhur rreth orës 22.00”, “Për të qëndruar, kemi qëndruar mbi tre orë e ca. Se kur kam vajtur në shtëpi e kam parë orën, ishte një pa dhjetë. Atëherë më bëri përshtypje e thashë: Ua sa shumë paskemi qëndruar?!”

I dyti person i pyetur për të njëjtën ngjarje, oficeri i lartë i Ushtrisë Veli Llakaj, pohoi në gjyq se “E kemi pritur Kadri Hazbiun rreth orës 22.00 të mbrëmjes. Në orën 22.00 ka ardhur ai. Ka ardhur shumë i lodhur, i djersitur dhe shumë impulsiv. Sa ka ardhur ka kërkuar falje se kishte qenë në një mbledhje të Byrosë Politike e prandaj ishte vonuar.  Kemi qëndruar atje deri rreth orës 24.30 ose deri në 01.00 të ditës së nesërme. Pas kësaj ore, jemi larguar në shtëpitë tona. Unë kam ikur së bashku me makinën e Kadri Hazbiut, së bashku me një shoqe tjetër, me atë Elin, deri tek shtëpia ime. Pastaj ai ka çuar atë shoqen tjetër më lart, se kështu i kishim rrugët. Dhe u ndamë…”

Njeriu i tretë i pyetur qe vetë personi i cili kishte ditëlindjen, Ismeti. Ky dëshmoi të njëjtin orar të ngjarjes, duke shtuar se “Kadriu erdhi i lodhur në darkë. Nuk kishte më karakterin e atij humori e muhabeti që ky e bënte, që kishte aftësi ta bënte. Por mbajti qëndrim disi zyrtar e filloi të pinte e këndonte…”

Nga sa më sipër duket qartë se Kadri Hazbiu prej orës dhjetë të mbrëmjes së 17 dhjetorit deri në 0.30 të së nesërmes, nuk ka qenë në shtëpinë e Mehmet Shehut. Me dëshmitar vetëm shoferin e tij ai ka hyrë në Bllok afërsisht në 21.30 të 17 dhjetorit, por pa provuar dot se këtu shkoi tek vila e kryeministrit dhe jo në ndonjë portë tjetër. Shoferi qe i bindur (ose i instruktuar nga të tjerë) se në brendësi të Bllokut Kadri Hazbiu ndenji rreth njëzetë minuta.

Sipas Ramiz Alisë dhe interpretimit të tij në mbledhjen e Sekretariatit, ky rast ka qenë ai dhe jo ndonjë tjetër, kur Hazbiu hyri në Bllok saktësisht në vilën e Mehmet Shehut dhe i bëri grackën me lojën se Enver Hoxha të nesërmen do të urdhëronte arrestimin e tij.

Jo vetëm këtë çast por edhe më pas Alia, si edhe Enver Hoxha, kanë ngulur këmbë për vetëm një prani të Kadri Hazbiut tek Mehmet Shehu, në më të shumtën e herës pa dhënë hollësi të orës kur kjo ka ndodhur. Ky variant, pavetëdijshëm dhe për rutinë, ka vijuar deri tani, gjatë tërë tri dekadave të pas rënies së diktaturës.

Mirëpo autori i këtyre rradhëve mendon se këtu është ngritur një grackë. Natën e 17-18 dhjetorit 1981 Kadri Hazbiu ka bërë dy hyrje në Bllok, të cilat jo me domosdo që të dyja kanë qenë në një pikë: banesa e Mehmet Shehut.

Klithma në citofon

Kjo ngjarje e ndërlikuar dhe e mbushur gjer në fyt me mistere ka pasur edhe një dëshmitar, i cili vazhdon të mbahet larg vëmendjes. Ai quhet Asim Beja. Qe oficer, topograf. Pas disa viteve punë në një institut profesional të Ushtrisë, në rrethana që nuk qenë kërkuar prej tij, u caktua roje i specializuar në Bllok (këta rrinin të veshur civilë, me pallto cilësore gub dhe automatik në krahë). Për një rastësi ose që ngjan si e tillë, pikërisht në natën e 17-18 dhjetorit 1981 ai filloi punën e re tek hyrja e banesës së Mehmet Shehut. Përgjegjësi i truprojeve të kryeministrit, Ali Çeno, i komunikoi: “Ti e ke ndërresën në dy të natës, por me që është dita e parë dhe duhet të mësosh disa rregulla të shërbimit, po munde sakrifiko pak dhe eja në orën tetë, kur shërbimin e fillon kolegu. Duke e parë atë, sidomos si e përdor çitofoninë, nuk do të krijohet ndonjë problem në turnin tënd”.

Kolegu roje i turnit të orës njëzetë quhej Baki Okrama. I ardhur në të njëjtën orë me të, pra në orën njëzetë, në më pak se gjashtëdhjetë minuta Asimi mësoi përdorimin e çitofonit, sidomos cilave mjedise të banesës kryeministrore u korespondonin numrat e tasteve të tij. Mehmet Shehu kishte butonin e vet, Fiqretja të sajin. Numri pesë ishin gratë e shërbimit, me të cilat oficerët roje tek dera e vilës kishin më shumë punë dhe të drejtë të komunikonin.

Atë ditë të 17 dhjetorit 1981 Asim Beja mori vesh që Byroja Politike kishte qenë në një mbledhje të saj vetëm kur pa të vinin në këmbë drejt vilës Mehmet Shehu i shoqëruar prej grupit të tij gjashtë vetësh të sigurisë. Aty ndodhej edhe mjeku personal Milto Kostaqi si edhe infermieri Llesh Roku. Në një çast Shehut papritur iu prenë gjunjët dhe gati ra përdhe. E kapën rrufeshëm truprojësit.

Kur Mehmet Shehu hyri në oborr dhe po bëhej gati të ngjiste shkallët për në vilë, nën dritën e plotë të llambës së portës kryesore Asimi dalloi që ai e kishte fytyrën dyll të verdhë.

Edhe pse dhoma e vet dhe e bashkëshortes qenë në katin e dytë të vilës, shoqëruesit e hipën kryeministrin në ashensor. Kur Ali Çeno me doktorin dhe infermierin zbritën poshtë porosia për Baki Okramën dhe Besim Bejan ishte “Bëni kujdes!” Këta të tre nuk u larguan, por ndenjën aty, në një mjedis të përshtatur për ta në garazh. Ndërkaq Bakiu, i cili duhej ta linte shërbimin në orën dy të natës, sipas marrëveshjes së parabërë, sërish nëpërmjet një mirëkuptimi, iku që në orën njëzetë e tre. Ishte dymbëdhjetë e një çerek apo e njëzetë e natës kur Asim Beja ndjeu që u hap dera e vilës dhe tek kanata e çelur u shfaq Mehmet Shehu. Ishte me pizhama. Kryeministri dhe ai qenë larg njëri-tjetrit vetëm tre kërcime shkalle.

“Oficer!”, thirri Mehmet Shehu. “Urdhëro!” “Çfarë po bën?”  “Po kryej detyrën”.

Asim Bejas zëri i kryeministrit iu duk i fortë. Ky i fundit pa rreth e rrotull, pastaj i hodhi sytë tek ora e dorës. U përpoq të vështronte po ashtu nga qielli, i cili qe plot re dhe herë pas here shkarkonte shi me erë. Mehmet Shehu ndenji një moment si në mëdyshje dhe me po atë shpejtësi që u shfaq, e mbylli derën dhe u fut brënda.

Patën kaluar afro pesëmbëdhjetë minuta kur u hap porta kryesore dhe hyri brenda “Gaz 69” e grupit të mjeteve të kryeministrit. Nga ajo makinë zbriti Jonuz Lutaj, punonjës i shërbimit pranë Mehmet Shehut. Dyzetë e ca vjeçari hynte ndër më të besuarit e kryeministrit, shpesh ishte vetëm ai që e shoqëronte Fiqreten në shërbimet e saj jashtë Tiranës.

Hyrja e “Gaz 69” dhe dalja nga dera e vetëm shoferit iu duk Asimit një pamje rutinë: mbyllje në garazh e makinës. Por befas u hap dera e prapme e “Gaz 69” dhe prej tij zbriti Kadri Hazbiu. Ky me shumë shpejtësi hapi llamarinën e portës së strehimit nëntokësor që ndodhej pranë garazhit, dhe humbi nëpër të.

Kjo nëntokësore qe një vendstrehim atomik. Ishin disa dhoma të mirëpajisura dhe të shtruara me moket. Nuk mungonte në të as dhoma e dushit dhe as krevati dopio.

Tuneli i bollshëm fillimisht e merrte drejtimin në brendësi të Bllokut, andej ku ndodhej edhe banesa e Enver Hoxhës, por shumë shpejt ai bënte një hark të butë dhe shkonte atje ku në vilën e Mehmet Shehut ndodhej kuzhina.

Pas ikjes së Kadri Hazbiut në nëntokësore vijoi një pritje e gjatë. Ky doli pas një ore. Akrepat e orës së dorës të Asim Bejas shënonin dy pa një çerek. Hazbiu hipi rrufeshëm në “Gaz 69” dhe makina nxitoi nëpër natën me erë dhe herë pas here me shkulme shiu.

Kur “Gaz 69” u kthy Jonuz Lutaj nuk e futi makinën brenda, por e la jashtë. Pastaj nxitoi për në apartamentin e tij në katin e parë të një ndërtesë afër, ku jetonin katër familje, mes tyre edhe djali i Hysni Kapos, Pëllumbi, apo i biri i sekretarit personal të Enver Hoxhës, Haxhi Kroit, Maksi.

Sipas shënimeve të urdhrit të ditës, në orën pesë të mëngjesit Asimi duhej t’i binte atij butoni të çitofonit që komunikonte me punonjësen e kuzhinës, e cila qe edhe një lloj infermiereje. Në këtë orë çdo ditë ajo shkonte në dhomën e madhe të kryeministrit dhe ngrinte grilat.

Mehmeti dhe e shoqja flinin veç e veç, i pari e kishte pamjen që shihte nga bulevardi “Deshmorët e Kombit”, kurse Fiqreti nga brendësia e Bllokut.

Kur ora vajti pesë, i ra tastit përkatës të çitofonit dhe e kujtoi punonjësen të ishte gati për të shkuar në dhomën e gjumit të kryeministrit për të ngritur grilat, por ajo tha se ishte me kohë e bërë gati, qe veshur dhe krehur, veç se Mehmet Shehu ende nuk i kishte rënë ziles.

Biseda e mbyll këtu gjer në pesë e gjysmë. Asim Beja e shtypi butonin sërish. Përsëri zëri i punonjëses iu përgjegj po njëlloj. Një çerek ore më vonë mbërritën tek porta e vilës tufa e shtypit të ditës dhe paketa informative, Buletini Special, nga ATSH.

Në këtë kohë u hap dera e shtëpisë dhe tek pragu i saj u duk një nga djemtë e kryeministrit, Vladimiri. .

Bashkë me bashkëshorten, Bardhën, bijë e gjeneralit Tanush Shyti, Vladimiri ndodhej në shtëpinë prindërore thjesht sepse i kishte marrë malli. E shoqja qe shtatzanë në muajin e nëntë. Në pritje të fëmijës ata banonin përkohshëm në një vilë qeveritare.

“Mirëmëngjes!”, e përshendeti Vladimir Shehu. “Mirëmëngjes!”, “Ju jeni ai oficeri i ri qe keni ardhur?”, “Po”, “Nga je?”

Asim Beja i tha emrin e fshatit dhe tjetri ngazëlleu: “U ndake vetëm nga një mal me vjehrin tim!” Pas kësaj Ladi rihyri në shtëpi dhe vila kryeministrore u rimbështoll nga heshtja. Një gjysmë ore më pas çitofoni filloi të këlthiste pa pushim. “Oficeri i shërbimit!”, thirri pothuaj duke ulëritur një zë gruaje. “Urdhëro, u përgjegj Asimi, oficeri i shërbimit po ju dëgjon!” “Jam Fiqretja. Shpejt doktori të vijë lart!”

Asimi vrapoi tek Ali Çeno dhe tek mjeku. Këta, ndërsa dremisnin veshur, brofën dhe u ngjitën me një frymë në katin e dytë. Infermieri dhe Asimi i ndoqën nga pas.

Koha po i shtynte akrepat e orës përtej gjashtë e një çerek.

Dera e dhomës së Mehmet Shehut ishte e hapur dhe Fiqretja qëndronte tek dera. Shihte vetëm nga i shoqi. Qe e shpërfytyruar. Mbi shtratin e tij, mbështetur shpatullat tek disa jastekë, qëndronte i shtrirë dhe i pajetë kryeministri. Dorën e djathtë e kishte lëshuar anash, ndërsa një pistoletë i pati shkarë pak nga pëllëmba e dorës. Tek sisa e majtë, atje ku është pulsi i zemrës, i dukej një plagë arme. Nga shenja rrethore që kishte lënë mbi mish, dallohej qartë që ishte goditur me puthitje. E kishte mëshuar shumë fort grykën e revolverit “Makarov”, duke bërë të humbiste një e treta e zhurrmës së zakonshme të krismës.

Në një kanape afër shtratit dallohej një zarf i bardhë.

U lajmërua menjëherë zëvendësministri i Brendshëm, pastaj Ali Çeno i bërtiti Asimit: “Shko shpejt tek dera, se ata po vijnë!” Ky vrapoi poshtë në vendrojë.

Të parët erdhën Xhule Çiraku dhe shefi i hetuesisë Elham Gjika. Zarfin e mori nënministri. Pastaj erdhi Ramiz Alia, i cili bisedoi pak me Ali Çenon, që vazhdonte të ishte shumë i tronditur. Më vonë u rishfaq bashkë me Simon Stefanin. Bënin tutje e tëhu nëpër hapësirën e ngushtë para derës së vilës dhe nuk u ngjitën lart. Kadri Hazbiu erdhi dy herë, në orën tetë dhe më pas. Po ashtu edhe Hekuran Isai, atë kohë ministër i Punëve të Brendshme.

Marrëveshje e prishur

Ngjarjet e tjera vijuese janë të shumëditura, mënyra e interpretimit zyrtar po ashtu. Mes të hetuarve të shumtë qe edhe Asim Beja, madje ky u dyshua se, duke mos e raportuar, e pati fshehur dëgjimin e krismës së armës. Shpëtoi nga një rrezik i madh (zhdukje në Malin me Gropa), vetëm kur u provua se për shkak të erës së asaj nate dhe zhurrmës së pikave të shiut, nuk pati ndjerë asgjë.

Vrasja me vetëvrasje e Mehmet Shehut ka ndodhur në herën e dytë të hyrjes në Bllok të Kadri Hazbiut, pra në dy orët e para të ditës së 18 dhjetorit 1981. Asim Beja (bashkë me Bali Okramën) qenë në vendin e rojes në hyrje të vilës që prej orës njëzetë të 17 dhjetorit dhe nuk kanë diktuar ndonjë person, përfshi edhe Kadri Hazbiun, të hyjë në banesën kryeministrore. Ndërkohë fakti që kjo hyrje e dytë u mbajt jashtë variantit zyrtar dëshmon edhe më fort se pikërisht këtu “fshihej lepuri”.

Nëse ka ndodhur kështu, pra hera e parë e hyrjes në Bllok e Kadri Hazbiut nuk është shpikur për të larguar nga vëmendja hyrjen reale të pasmesnatës, atëherë ku shkoi sekretisht ai në njëzetë minutat e orës 21.30? Nexhmije Hoxha ka hedhur poshtë vazhdimisht një akuzë, sipas të cilës ish-ministri i Brendshëm natën e thellë të 17 dhjetorit ka takuar të shoqin e saj. Enver Hoxha ndërkohë, siç dëshmoi më pas rrjedha e ngjarjeve, u gjet i befasuar prej vetëvrasjes së Mehmet Shehut.

Apo Kadri Hazbiu atë natë ka takuar Ramiz Alinë, i cili qe në brendësi të plotë dhe ishte mjaft aktiv në lojën që po bëhej në rezervim për të të postit të pasardhësit të Enver Hoxhës?

Mendojmë se Hazbiu atë natë nuk ka vepruar me kokën e tij (Jago e quan Mehmet Shehu në letrën-testament), por i ngarkuar nga eprorë në krye të PPSH-së. Që të vepronte ai patjetër është garantuar se nuk do t’i ndodhte gjë e ligë në të ardhmen, në mos do të merrte një post shumë të lartë, pse jo edhe atë kryeministror.

Episodet që shoqëruan procesin e hetimit, dënimin dhe deri momentet e fundit para pushkatimit dëshmojnë se Kadri Hazbiu priste të funksiononte marrëveshja paraprake, të paktën t’i falej jeta. Mallkoi kur ndjeu grykën e pistoletës në qafë.

 

 

 

 

March 9, 2020 19:24
Komento

116 Komente

 1. Arben March 9, 20:04

  Sepse ishte hera që ekzekutoi Mehmet Shehun me urdhër nga moska

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 10, 09:59

   shkrujti dhe dyberi i erdos!!

   Reply to this comment
  • ELIOT March 14, 15:48

   HEJ ALBANEZ TE ZGJUAR ? ? ? E DINI KU ISHTE DIFERENCA E ENVERIT ME HITLERIN … JU A TREGOJ UNE MA FAKTE …ISHTE NJE GENERAL GERMAN I I QUJATUR ERWIN.. ROMEL QE ALEATET E QUAJTEN DHELPRA E SHKRETETIRES .. DHE KUR DISA GENERLALE NGA LUFTA I BENE ATENTAT HTLERIT . AI GENERALI I MADH ROMEL DHE QE ISHTE SHOKU I HITLERIT .. E DINTE PER ATENTATIN DHE SBERI GJE ..I LA TE LIR BERI SIKUR SE DINTE .DHE …. KUR HITLERI QE PATI FAT NUK U VRA U PLAGOS NE 1944… E MORRI VESH QE EDHE GENERALI I TIJ ME I MADH ISHTE NE DIJENI PER VRASJEN E TIJ….. CBERI HITLERI …. I COI GESTAPON DHE I THANE OSE VRIT VETEN OSE DO TJU VRASIM TE GJTHEVE ME FAMILJEN TENDE .. DHE GENERALI VRAU VETEN … E VARROSEN SI HERO TE LUFTES PER SY E FAQE TE POPULLIT GJERMAN .. POR HITLERI E MBAJTI FJALEN NUK JA VRAU GRAUN AS CUNIN E VETEM …. KURSE ENVERI YT ..MIRE QE E VRAU NE GJUME LABIN ..POR JA VRAU TE GJITHE FAMILJEN JA FUTI NE BURGJE DHE I DENOI TE GJITHE LABT .. TANI ME THONI J NE SHQIPERI QE KENI BERE FAKULTETIN E HITORISE GEOGRAFISE …KUS ISHE ME SKIZOFREN ME KIMINEL ……MERCI .

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 March 16, 13:26

    sharabajga e nastros,ske punë tashti!!
    eh makron makro që të la pa bukë!!
    nuk mbyllen bordellot kur nuk ka punë!!
    eli më vjen keq,por makroni do të të japë ndonjë lek!!
    a ke qënë e regjistruar??
    më vjen keq,po qe se ke punu semafor më semafor!?
    karin tim ke për të mor!!

    Reply to this comment
    • Kruja March 17, 05:09

     anticensure.anti
     Je çmendur fare ore mavri. Dukesh si shkruan ne çdo koment. Flet me veten para pasqyres. Grindesh me veten sa di dhe sa nuk do te dijsh.
     Mos u shqeteso nga ky shkrim prej gazetari profesionist dhe komentet e lexuesve. Leri lexuesit pushim te lexojne dhe komentojne.

     Reply to this comment
     • anticensurë25642654 March 17, 08:59

      kruj e kruj
      ça me bo!!
      koronë karantinë!!
      por dhe ti nuk paske gjë tjetër!!ka mundësi të jesh lideri suprem!?
      ai që i vë pikën!
      lali,për këtë punë është blogu!!
      kush do komenton,kush do lexon,kush do asqë e merr mundimin të hyjë në blog!!
      nuk të pëlqen komenti e replika??
      vari hajdart dhe mos e lexo,mos e komento!!
      unë bëj të njëjtën gjë!
      i lexoj pothuajse të gjithë shkrimet,shumë komente,komentoj atje ku dua,replikoj atje ku dua!!
      kur nuk dua nuk replikoj as replikat që më bëjnë!
      sado të mënçura o budallaqe!
      shqetësim??
      aspak!!
      e lexova,dhash mendimin tim si për shkrimin,ASPAK PROFESIONIST,bile dhe replikova me komnetues të ndryshëm!!
      në asnjë vënd,nga replikat,nuk pash mendim që të kundërshtonte timin,ose më mirë të më bindte!!
      vetëm senilitet të duros me pseudonim dhe gjene të petro luarasit,të dy njëlloj!
      meqënëse kanë pasur një të zgjuar në familje kujtojnë se janë të gjithë gjeni!!
      harrojnë që gjenet,nuk të bëjnë GJENI!
      shpesh janë problem!!gjeniu iu merr trutë tërë pasardhësve!!
      sa për elin,ELIOT,normalisht e kam për të kaluar kohën!!vetëm për humor!!mënyra se si shprehet,asqë ja vlen me e lexu,përfytyro komentin!!

    • ELIOT March 26, 18:22

     anticensure je nje cop idioti qe se ka bota ;;;; lexo pak meso historina te verteta ;; behu realist jo nje cope budallai qe je ;;; ti ske asnje shkrim real ;;asnje gje te vertete ;;kurse une dhe disa te tjere shkruajme me fakte ;;me te veteta ;;; nuk shajme kot si njeri qe ka honger dhija librat ;je nje analfabet qe edhe abetaren se ka mbaruar te gjithe ;;; te rroni vete se truni te paska lene ;;;merci ;mos sha si budalla lexo behu i zgjuar ;;; nje shok i imi thonte shpesh te lindesh budallah nuk eshte krim por te vdesesh budallah eshte krim merci ;; tete de bit ;;

     Reply to this comment
   • Arben March 17, 14:53

    O të rrofsha kokën, ku krahasohet, Hitleri i pavarur, në krye të një shteti të pavarur, enver serbi një pupac në duart e Moskës. E shoqja e Mehmetit ishte bashkëpunëtore në vrasje, i hapi derën e shtëpisë Kadri Hazbiut, prandaj u ekzekutuan të dy.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 March 17, 17:14

     kjo e dylberit të erdos është e fortë!!
     kjo është shteruese!!
     dylbero,kur ja hapi,herën e parë apo të dytën??
     m
     e duket se ja ka hapur të dy herët!!
     nga dal në këtë përfundim??
     dy plumba!!!!!!!!!!!!!
     herën e parë i ka shtirë dhe e ka kujtuar të vdekur!!
     ka shku e ka festu me mish e raki!!
     më pas o enveri o fiqireti i ka thonë”o kadri ça leshin ke bo??ai osht gjall akoma!”,këshut që kadriu pas feste ka shku dhe një herë dhe i ka rras plumbin e dytë!!
     ja që e zgjidhëm çështjen,bile dhe dy plumbat!!
     ps:ka ndonjë shpërblim për zgjidhjen e çështjes??
     dylberin e shpërblen erdogani në harremin e dylberëve!!

     Reply to this comment
 2. Gent March 9, 20:48

  E kam njohur Asim Bejen, djalin jashte martese te nenes se Ylli Polovines.

  Reply to this comment
 3. Gzim Kulufi March 9, 21:38

  Mire qe Ylli Polovina ishte ne dhjetor te 1981 nje cope sekretari apo zevendsekretari partie i nje ndermarrje apo institucioni andej nga Qyteti Stalin, apo. Cerriku, apo Berati, (se nuk i mbaj mend llomotitjet e nje cuni xhaxhai te tij, Luanit), se po te kish bere shpejt karriere e te gjindej ne Tirane kete kohe, do merrte patjeter pjese ne keto filma trillues e makaber makbethian! Nje gje nuk na sqaron pensionisti Ylli, nga cila deshmi ka dale, qe Kadri Hazbiu paska ardhur rreth ores dy te nates tek vila e Mehmetit?!?

  Reply to this comment
 4. demokrati March 10, 03:58

  Eshte i turpshem trillimi i lig por edhe mendjelehte i Pollovines rreth ” marreveshjes ” qe gjoja paska bere Kadri Hazbiu me udheheqjen per vrasjen e Mehmet Shehut por ata ” ia hengren fjalen “. Nuk eshte hera e pare qe lexoj shkrime aspak dinjitoze, fantaziste dhe dashakeqese te Pollovines. Shkurt, nje njeri pa dinjitet.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 10, 09:58

   lëreni mor yllin,mos i ngjisni nofka të tilla!!
   nuk mund të quash budallain dashakeqs!!
   është thjeshtë budalla,asgjë më tepër!!
   i ka ra për hise familjes dhe këtyre debilave të ditës!
   shkruan dikush e futi një të publikuar!!
   kësaj i thonë redaksi që redakton shkrimet pa i parë!!
   fundi është fantasitk “Mallkoi kur ndjeu grykën e pistoletës në qafë.”!?
   a je i sigurtë o pordhovina se kishte pistoletën në qafë e jo në ball??
   fatkeqsia e njerëzve që nuk kanë as më të voglin dyshim për ato që thonë!!ata janë 1000% të sigurtë!!
   egzistojnë që në kohë të kohëve,kot nuk tha sokrati që ishte “budalla”!njerëz si ylli e çuan në një përfundim të tillë!!
   ps:pale kur përmënd mali pizgën që i paska nxjerrë ramizit të palarat në shesh!!

   Reply to this comment
 5. Guri i varrit March 10, 11:11

  A di kush te jete bere ekspertiza shkencore e ”testamentit” origjinal te M.Shehut, a u be ekspertiza e gotes me ”lengun e verdhe” dhe a u pyet nga hetuesit sherbyesja qe fluturoi menjehere per ne Zelanden e Re…ketu fillon sqarimi i misterit

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 10, 11:59

   o gur vorri
   ashtu si dhe ylli pordhivina,ti ke një të metë të vogël!!
   nuk vë në dyshim asgjë!!
   pra ti i jep si të dhëna të pakundërshtueshme,shumë të tjerë japin të dhënat e tyre,faktet e tyre,”gota me lëngun e verdhë”,”shërbyesja që fluturoi në ZeR”!!
   a je i sigurtë se kanë egzistuar??
   sepse sipas këtyre “të sigurtëve”,kemi dhe “dy plumba”,kemi”vrasje pas shpine”,kemi “hyrje dalje të asbiut”të dëshmuara në gjyq,dhe të mohuara pas rrëzimit të komunizmit!pra kemi shumë “fakte” që nuk qëndrojnë!!
   enveri si bëri me të gjithë mund të bënte dhe me mehmetin!!si duket nuk kishte ndërmënd ta bënte,ndoshta deshte ti ulte pak hundën!!ato që ndodhën pas mehemtit,ato po që ishin të organizuara!!
   yllka pordhovina tregohet aq i trashë sa nuk ka ku të shkojë!!
   kur thotë se “hyrja e dytë” ishte “komploti i tij me ramizin” dhe këtë shpresë,për të shpëtuar ai e mbajti deri në fund!!harron debili kombinacionin që krijuan me xhot mustafën vetëm e vetëm për ta arrestuar!detyrimin e ali çenos e të tjerëve për ta detyruar të pranojë!!ju doli huq deri në ditën e fundit!
   mehmeti,mbështetur në fjalët e të birit,bashkimit,mbështetur në autokritikat e shpeshta të tij,ku në tre raste ka thënë se ka “qënë gati duke vrarë veten”,nuk sjellin gjë tjetër veçse verifikimin e tërthortë të vetvrasjes!letra e lënë prej tij,një fenomen që ndodh pothuajse në të gjitha rrastet e vetvrasjes,përfshi dhe kujdesin që kanë për ambientin që i rrethon me sistemimin e veshjeve,në momentet e fundit!?e vërtetojnë plotësisht vetvrasjen!!
   për yllkën nuk kam ndojë dëshirë të merrem,ndoshta i shkreti kujton se ka kapur diçka për brirësh a për briri,por që nga ato që shkruan,nuk ma merr mëndja se ja mbushin mëndjen atij vetë!!
   nexhi,që na la pa sqaruar shumë gjëra,pra shkoi pa ju dredhur qerpiku për gjithça të “shkëlqyer” që kishte bërë në 45 vitet e sundimit të saj,por në të njëjtën kohë ajo sqaroi shumë në INTERVISTAT e saj!!atje ku kishte pak mundësi për korigjim!!në “librat”!?
   janë pak a shumë si “testamenti” që la në fund!!
   të shkruara me dorë tjetër!!

   Reply to this comment
 6. anticensurë25642654 March 10, 11:39

  si e kishte emrin ky që e ka shkruar këtë??
  agim hamiti??
  çna mbytën budallenjtë!!!
  qyqa mi none nuk mjafton sazan guri dhe korona virusi,por na duhet dhe ylli pordhavina!!
  ooooooooooooooo yllo lexoje një herë këtë që ke shkruar dhe ndoshta e kuptosh se sa gomarllëqe ke shkruar!!

  Reply to this comment
 7. demo March 10, 12:02

  zoti Ylli!,Kadri Hasbiu ishte skile i vjeter,qe e kishte strofken me dy vrima,por shoku Enver e zuri per veshesh,si zihen lepujt,E futi ne kafaz dhe e mbyti ne det.
  Se shoku Enver e kapte lepurin me qerre.

  Reply to this comment
 8. your coment will not be published ? March 10, 14:50

  SHIKONI BLOGUN HISTORI (NEKRO)

  ne nje foto xhenazja mehmetit ne tjetren kajo karafili

  .’ pastaj te faqet e tjera flitet vetem per koleren e korona-virusit…

  ca bohet kshu mer jahu !

  aq ma shume kur censuroni komente ?

  Reply to this comment
 9. Guri i varrit March 10, 21:01

  anticensurë25642654, nuk e kuptoj sikletin tuaj, sikur ju ka pickuar grera nga pyetjet e mia te natyrshme. Nese pretendoni se duhet te keni te drejten absolute te kontrolloni opinionin e te tjereve, keshilloj te vizitoheni tek psikologu e psikiuatri me i afert. He xhan, kujdesu per shendetin mendor, mos u gropos tek une para kohe.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 09:33

   gurr vorri
   a e ke lexuar replikën time??
   ti thua”nuk e kuptoj sikletin tuaj, sikur ju ka pickuar grera nga pyetjet e mia te natyrshme”,”pyetjet e mija të natyrshme”??
   dy “faktet” që ti jep,që i quan “të natyrshëm”,ku i ke gjetur??
   i ke parë tek robert papa apo tek nastro suma që thotë se “e vrau sillua me dy plumba pas koke”??
   mor njerëz përse nuk lexoni me NEUTRALITET dhe jo me dëshirë??përse lexon atë që do,që të pëlqen ty dhe jo atë që është!!
   asnjë burim i saktë nuk ka dhënë të dhëna për një grua të shkuar në zelandë dhe asnjë nuk ka dhënë për një gotë me lëng të verdhë!!as historia e shpikur nga enveri për vizitën e KH nuk ka qëndruar dhe as kjo e “dyta” e pordhivinës!!
   shëndetin mendor ruaje ti o gur vorri e jo unë!!ty të gënjejnë kollaj,beson në çdo idiotësi çfar shkruhet!!
   lali,është e drejta tënde të besosh ku të duash, ndoshta dhe askund,por mos na i sill si zgjidhje problemesh besimet e tua!!
   nuk je as i pari e as i fundit që beson vetëm e vetëm sepse është absurde!!ose më mirë beson thjeshtë se është e pabesueshme!
   e kjo me të vërtetë është për tu kuruar!!

   Reply to this comment
 10. Limani March 10, 21:11

  Gati 40 vjet , i njëjti avaz , e vranë me dy plumba, gota e ujit u zhduk , femëra që shërbente iku në Australi, Kadriu ka hyrë dy herë , një herë fshehurazi , e dërrëdërr e dërrëdërr .
  Ore shok , ore zotni , Mehmeti na thotë po vras veten , ne themi jo , s’është e vërtetë o Mehmet , ty të vrau Kadriu , apo të helmuan, apo , apo ….të gjitha pallavra .
  Pse vrau veten Mehmeti , po , këtu ka vënd për analizë .
  Por edhe kjo s’do shumë mënd , Mehmeti e njihte mirë Enverin dhe e dinte që Enveri do ta vriste, prandajë zgjodhi vetvrasjen .
  Dhe bëri mirë !
  Enveri , Mehmeti , Hysniu , Kadriu ( dhe jo vetëm këta ) tradhëtuan idealet e Luftës dhe përfunduan për turp . Mua s’më vjen hiç keq për ta .
  Më dhëmb në shpirt për ata që dhanë jetën dhe për popullin që bëri sakrifica të mbëdha e përfundoi me gisht në gojë !

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 09:54

   liman 90% me ty,10% do të ishte dhe me veten time po ta shkruaja të njëjtin koment 2 herë!
   sot po na del se në kohë të enverit asnjë për be nuk ka vdekur prej natyre o ashtu si e kemi dëgjuar!!
   të gjithë janë vrarë nga enveri,përveç atyre që dihet se janë vrarë realisht!ti e thua fare mirë,mehmeti shkruan letër,bën gjithë ritualet që bën një njeri para vetvrasjes,kjo konfirmohet dhe nga i biri që është gjallë dhe e ka parë në momentet e para,nga fotografitë dhe nga dëshmitë e kqyrjes së vëndngjarjes,bile flitet dhe për mbulimin me batanije të vëndit të hyrjes së plumbit!por askush nuk e beson!!
   nuk besojnë dhe “gafën” që bën nexhmija pas 40 vjetësh kur thotë se vetvrasja e mehmetit ishte një goditje finale për enverin,dhe ai e nxiu komplet atë vetëm e vetëm prej dëshpërimit që pati nga ky akt!pra vërtetoi se asgjë që u sajua kundër mehmetit nuk ishte e vërtetë!!
   por askush nuk e beson!!sepse idajet beqirit(p.sh.) nuk i mbushte mëndja se mehmeti mund të vriste veten,pavarsisht se është shkruar në tre procesverbale mbledhjesh të BP që ai thotë se “kam qënë gati duke vrarë veten”,kur ka pasur kritika ndaj tij!!prandaj duhej ta vrisnin!!kështu që kur kërkojnë të eleminojnë KH,e çojnë tek mehmeti për ti thënë “duhet ti japësh fund jetës se u zbulove”!!nuk pranohet deri në vdekje nga KH!por prapë nuk ka rëndësi!!nuk ka rëndësi dhe kur dëshmitarët që vërtetonin vizitën e KH tek MSH,kanë kërkuar falje për gënjeshtrat që kanë qënë të detyruar të thonë,prapë nuk pranohet!!shpiket një vajtje e dytë!!
   dhe jo si e para,por me kobure në dorë si egzekutor!!
   të del i mënçuri guri i vorrit(i palexuar si pseudonim ndonjëherë,gjihtnjë ka një fillim)dhe hedh gurin në pus dhe ne budallenjtë duam jo vetëm ta nxjerrim por dhe të kuptojmë se “për ç’arsye e hodhi ky i mënçur gurin në pus”!!
   po e mbyll me fjalinë e fundit që ke shkruar”Më dhëmb në shpirt për ata që dhanë jetën dhe për popullin që bëri sakrifica të mbëdha e përfundoi me gisht në gojë !”
   mua nuk më dhëmb fare!!
   arsyeja është e thjeshtë!!
   ne si popull jemi të zotë të bëjmë sakrifica,jemi të zotë të durojmë e të punojmë si kafshë,por akoma nuk jemi në gjëndje të mësojmë nga gabimet tona!!nuk jemi në gjëndje të ndajmë shapin nga sheqeri!!
   liman ne përsërisim në pafundësi gabimet tona!!
   shpesh i bëjmë me dëshirë,shpesh me inat,vetëm për inat të kundështarit,shpesh me paaftësi për të menduar me largpamësi!!
   ne vërtotojmë thënjen se jemi e keqja e vetvetes!!

   Reply to this comment
 11. Gent March 10, 22:05

  Po te shohesh oret qe percakton Ylli Polovina e kupton se sa genjen.
  Asim Beja paska mare postin para shtepise se Mehnetit ne oren 20.00. Kjo mund te ndodhte, por ai, si oficer qe ishte nuk mund te mbante automatike kraheqafe.
  Rojat ne bllok nderroheshin cdo 4 ore, por ky Asimi ishte aty edhe ne oren 5 te dites se neserme, pra edhe pas 9 oresh. Cudi.
  Sipas ketij Asimit Vladimir Shehu i foli ne oren 5 e 45. Ai banonte ne nje vile qeveritare thote Asimi, ne nje kohe qe Vladimiri jetonte me Mehmetin.
  Dhe me qesharakja, kur erdhi Xhule Ciraku me ekspertet dhe mjeket ligjore, ora ishte 10. Pra Asmi kishte 14 ore qe qendronte ne krye te detyres. As novatoret heronj nuk punonin keshtu.
  Sa per deshmite e Fiqretes duhet te kesh paturpesine e Ylli Polovines qe t’i besosh, sidomos pasi kemi pare pyetjet e pergatitura per te nga dora e Enver Hoxhes.

  Ali Ceno dhe Gani Kodra kane pergenjeshtruar keto genjeshtra te Ylli Polovines nepermjet programeve televizive dhe intervistave ne gazeta te bdryshme.
  Shtrohet pyetja: kush ishin eproret e Kadri Hazbiut? Mehmeti, Beqiri dhe Mehmeti kishin vdekur. Hazbiu kishte vetem nje njeri mbi vete: Enver Hoxhen. Beson kush derdellitjet e Polovines se ai priste shpetimin nga Ramizi? Njihet qendrimi i Hazbiut ne gjyq. Nje qendrim i tille nuk mund te shperblehej me falje. Nje sahanlepires si Ylli Polovina eshte i neveritshem.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 10:16

   gento
   në komentin tim të vetëm,të tjerët janë replika,i kam shkruajtur pordhivinës që ta lexojë dhe njëherë idiotësinë e tij sepse mund ta kuptojë se sa budallallëqe ka shkruar,bile dhe këta të redaksisë që o nuk kuptojnë asgjë ose nuk i lexojnë fare!!e ka çuar një toni dhe botoje!!
   nuk di moshën tënde,për vete e kam jetuar atë kohë!ndryshe nga ajo që është servirur pas vetvrasjes së mehmetit,që është propaganduar me forcë dhe është ngulitur në mëndjen e njerëzve,renditja e fuqisë së pushtetit në shqipëri në atë kohë,pas vdekjes së hysni kapos,ka qënë EH,MSH,KH,e më pas ka qënë ramizi!si e thua dhe ti,për nga besnikëria dhe për nga puna e tij specifike KH kishte dy njerëz që cilëve ju jepte llogari direkte!
   EH dhe HK deri para vdekjes së tij!
   mehmeti vinte pas këtyre të dyve!!
   loja që u bë më pas duke përfituar nga vetvrasja e mehmetit,është gjë tjetër!!por deri në muajt e parë të ’82shit KH ishte zgjedhja e parë për të zëvëndësuar mehmetin!!
   si thuhet,ai nuk ka pranuar!duke thënë se nuk ka qënë i drejtimit ekonomik!kjo interpretohet dhe si një modesti e shtirur për ti rritur vlerat vetes,por që po ta lidhësh me fakte të tjera(tre kërkesat për dorheqje nga posti i MPB)të shtyjnë të mendosh se e ka menduar ashtu!!
   si ylli polovina ka jashtëzakonisht shumë!!të trashë,të guximshëm,dhe të zotë të penës për të shkruar çdo budallallëk që ndoshta dhe e besojnë!!ma merr mëndja që trashësia mendore i bën që të besojnë më lehtë!!
   ajo që më vjen keq është redaksia e kësaj gazete!!
   nuk kanë aftësinë për të kuptuar se një shkrim i tillë është shumë i trashë për të qënë sadopak i besueshëm!!
   shpesh kemi lajme për alienët,por tek ta thuhet gjithnjë se “dikush pretendon”se,bla,bla,bla!!
   janë të lezeçëm për tu lexuar!!
   ky shkrim të hap barkun,disa komnetues(gjithnjë me emra të rinj)të infektojnë me budallallëk!!
   të harxhojnë kohën në një anë,në anën tjetër të mbajnë të freskët kujtesën!!

   Reply to this comment
 12. Guri i varrit March 10, 23:36

  Zoti Limani, fjalet e shumta fukarallek. Mehmet Shehut ia kishin paracaktuar fatin per aresye madhore, tashme te provuara nga historia, paracaktimi i pasardhesit te Diktatorit dhe ceshtjes se Kosoves. Prandaj po pyes, si u percaktua vertetesia e shkrimit te tij ”ne testament” me sy apo me ekspertize shkencore. A mund te pergjigjeni ju po te keni informacion, ne vend qe te perifrazoni e hamendesoni?

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 09:57

   gurr vorri
   një thënje e vjetë thotë”kur dikush nuk i kupton ngajrjet,fillon e flet gomarllëqe(në fakt është përralla!!për rastin tënd është gomarllëqe)!

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 10:25

   gv
   “A mund te pergjigjeni ju po te keni informacion, ne vend qe te perifrazoni e hamendesoni?”
   është shkruar 100 herë!!
   sikur unë të them se është vërtetuar me ekspertizë forense(shkencore) e datuar 23.05.2030 ti do ta besoje??asqë diskutohet që JOOOOOO!
   sepse nuk ke besuar asgjë!!
   ti kërkon prova reale të prekshme nga ne,në një kohë që quan reale të vërteta,por të paprekshme ato që thua!!a e kupton që truri nuk të funksionon??a e kupton që nuk mund të quash të vërtetë atë që thua ti pa më të voglin dyshim,dhe të quash të gënjeshtërt atë që themi ne dhe këtë pa më të voglin dyshim!!
   o idiot jemi në kushte të barabarta!!që të dy palët jemi virtualë,nuk kemi qënë prezent në ngjarje,e kemi gjithçka nga ato që kemi lexuar o parë në tv!!
   o debil,dhe njëherë,të gjithë ne këtu hamëndësojmë në bazë të atyre që kemi lexuar!!asnjë nga ne nuk ka qënë në atë moment,sidomos kur ka bërë vetvrasjen mehmeti,bile as kur e ka vrarë kadriu dhe ka dalë 3 herë huq nga 5 plumba që ka shtirë!!

   Reply to this comment
 13. Guri i varrit March 11, 12:05

  Tema qe po diskutohet perben interes te madh historik e publik, prandaj ia vlen qe te zgjatemi, pavaresisht interesit te ndokujt per te tjetersuar faktet, logjiken dhe Fjalen e Lire. 1. Ne diktature ka vetem nje 1 absolut, Diktatori, te tjeret jane bashkesi 0… qe shkojne e vijne 2. Mehmet Shehu qe ushtarak dhe drejtues i shtetit shqiptar, i cili nuk mund te vepronte i pavarur, edhe kur e beri njehere, me fejesen e Skenderit, pavaresisht se Diktatori ne fillim e aprovoi kur e pergezoi, me pas e pesoi keq, me jeten e tij e masakrimin e familjes, farefisit , etj. 3. Ekspertiza shkencore e ”Testamentit” origjinal, jo fotokopjes, eshte nje prove themelore nese vrau veten apo e vrane. Cuditerisht kesaj teme i jane anashkaluar dhe frikesuar ”vigjilentet” qe per vite e fshehen vendndodhjen e origjinalit, qe u dukej ”budallallek” fakti se ne kohen e diktatures kishte nja dy eksperte te mbaruar te kaligrafise prane Diktatorit qe kishin falsifikuar mjaft dokumenta dhe mund ta shkruanin pa problem edhe nje ”testament”, i cili do te lexohej me sy te lire nga njerez te imponuar e frikesuar deri ne palce prej Diktatorit e klanit te tij te gjithpushtetshem. 4. Se cfare ndodhi me pas me hetuesite, gjyqet, ekzekutimet e burgosjet e paracaktuara te dhjetra njerezve te pafajshem, nuk ka nevoje per koment, por jane prova te poshtersise ekstreme te vete Diktatorit e klanit te tij, por qe u poshterua rendshem me 20.2.1990, me lejen e vete pasardhesit e ndihmesve te tij. 5. Vrasja e M.Shehut nuk ka te beje vetem me interesa familjesh e klanesh, por lidhej me shume fije te rendesishme, me ceshtjen e Kosoves, marredhenie me shtete dhe… Tani dime pjeserisht vetem njeren ane te monedhes, si ishim e ku gjendemi per shkak te R.Alise e pasuesve te tij. Shenim: anticensurë 25642654, kujdes shendetin mendor se po te perkeqesohet rendshem, poshte meje do te perfundosh, domosdo!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 17:31

   Guri i varrit=vare nga trutë
   ” Shenim: anticensurë 25642654, kujdes shendetin mendor se po te perkeqesohet rendshem, poshte meje do te perfundosh, domosdo!”
   shkruhet kështu,pra i ndarë nga tema,dhe jo vazhdim i saj!!
   më dukesh si idajet avokati,por ska rëndësi!!
   unë jam kuruar lali nga trutë,aloperidol kam marrë me kujtalë dhe jam i një mëndje me ty!!
   bota është e sheshtë dhe njeriu nuk ka shkuar asnjëherë në hënë!!australia dhe brazoli nuk egzistojnë dhe një natë të mirë dhe prit deri nesër kur të ndizet djelli për të shkruajtur prapë!!
   shënim,ose ps:kot diskuton me ne!!ti i di të gjitha,ne jemi budallenj si sokrati që nuk i dimë të gjitha!!

   Reply to this comment
 14. Artan March 11, 12:54

  Ai shtet monist kishte trasheguar, sic kemi mesuar me pas, edhe veprime sekrete bile edhe vrasje qe “justifikojne” marrjen dhe mbajtjen me cdo kusht te pushtetit.. Ne kete kuader, kjo histori duket qe ka te verteta,mendoj une.
  Jemi lodhur me to. Boll. Pa dyshim qe analizat e dok.duhen kryer me kujdes e vertetesi qe te korigjohet e te saktesohet historia por nje gje eshte e vertete: ate cka populli desh te ndreqte nga e kaluara, duket se ai i krijoi premisat reale. Intelektualet,produkt i popullit, jane sh.prapa. Ata nuk qene ne gjendje te spostonin rrugacerine e inspiruar nga reaksionaret, qe kane qene, jane e do te jene minorance! E kaluara e keqe nuk duhet harruar por nuk po dime te ecim perpara. Kjo tani sepse vjedhjet dhe krimet e kryera gjate kesaj perjudhe tranzicioni duan ti fshehin ( nuk jane pake!). Nuk kam besim te plote se do ndreqet gjthecka. Mafje e papare! Vetem po nuk hoqi dore SHBA.athere mundet te shpresojme.
  Kthem edhe nje here tek sebepi: qindra klecka ka kjo ngjarje. Nje grup juristesh me lehtesi e zgjidhin. Duhet predispozicjon i shtetit per tu zgjidhur enigma sepse asnje ngjarje nuk mundet kurre te mbulohet!

  Reply to this comment
  • memorialbania March 11, 15:06

   Kaq budallenj jeni ju shqipfolesit si ky tipi “artan” ?

   Ne fakt vetvrasja e Mehmet Shehut ( ose vrasja si thone Pollovina & company)) shenoi jo vetem fundin e nje kryemistri..jo vetem fundin e Enver Hoxhes por dhe fillimin e fundit te shtetit dhe dinjitetin e kombit..
   .
   Cdo njeri normal gjykon se shteti qe ngriti Enveri me Mehmetin ( nuk flas per ekonomi apo ideologji) ishte nje shtet edhe me i forte dhe i sigurte se dhe vete Amerika..
   .
   Pikerisht kanibalizmi ndaj Enverit apo Mehmetit sot behet per te mbular KOHEN E VIRUSALIUT ( saliu eshte akoma i pari i vendit ) qe jo vetem nuk ka shetet por antishtet…
   .
   Po pse o artaner dhe shenjtaner a nuk ndodh dhe ne Amerike dueli i eger midis burrave te shtetit ..kujtoni duelin H.Kinton-Tramp-Pelosi qe eshte lufte per jete a vdekje dhe ku akuzojne njeri tjetrin si antiamerikane apo lidhje me Putinin
   .
   Po pse o artaner dhe shenjtaner a nuk ndodh dhe ne Amerike vrasje presidentesh ?
   .
   Lexoni dhe kuptoni o te mjere !!

   Assassinations

   Abraham Lincoln – Lincoln was shot in the head while watching a play on April 14, 1865. His assassin, John Wilkes Booth escaped and was later shot and killed.Conspirators who helped plan Lincoln’s assassination were found guilty and hung.

   James Garfield – Charles J. Guiteau, a mentally disturbed government office seeker, shot Garfield on July 2, 1881. The president did not die until September 19th of blood poisoning. This was related more to the manner in which the physicians attended to the president than to the wounds themselves. Guiteau was convicted of murder and hanged on June 30, 1882.

   William McKinley – McKinley was shot two times by anarchist Leon Czolgosz while the president was visiting the Pan-American Exhibit in Buffalo, New York on September 6, 1901. He died on September 14, 1901. Czolgosz stated that he shot McKinley because he was an enemy of working people. He was convicted of the murder and electrocuted on October 29, 1901.

   John F. Kennedy – On November 22, 1963, John F. Kennedy was mortally wounded while riding in a motorcade in Dallas, Texas. His apparent assassin, Lee Harvey Oswald, was killed by Jack Ruby before standing trial. The Warren Commission was called to investigate Kennedy’s death and found that Oswald had acted alone to kill Kennedy.

   Assassination Attempts

   Andrew Jackson – On January 30, 1835, Andrew Jackson was attending a funeral for Congressman Warren Davis. Richard Lawrence, attempted to shoot him with two different derringers, each of which misfired. He was tried for the attempted assassination but was found not guilty by reason of insanity. He spent the rest of his life in an insane asylum.

   Theodore Roosevelt

   – An assassination attempt was actually not made on Roosevelt’s life while he was in the office of president. Instead, it occurred after he had left office and decided to run for another term against William Howard Taft. While campaigning on October 14, 1912, he was shot in the chest by John Schrank, a mentally disturbed New York saloonkeeper. Luckily, Roosevelt had a speech and his spectacle case in his pocket that slowed down the .38 caliber bullet. The bullet was never removed but allowed to heal over.

   Franklin Roosevelt –

   After giving a speech in Miami on February 15, 1933, Giuseppe Zangara shot six shots into the crowd. None hit Roosevelt though the Mayor of Chicago, Anton Cermak was shot in the stomach. Zangara blamed wealthy capitalists for his plights and those of other working people. He was convicted of attempted murder and then after Cermak’s death due to the shooting he was retried for murder. He was executed by electric chair in March, 1933.

   Harry Truman

   – On November 1, 1950, two Puerto Rican nationals attempted to kill President Truman
   to bring attention to the case for Puerto Rican independence. The President and his family were staying at the Blair House across from the White House and the two attempted assassins, Oscar Collazo and Griselio Torresola, tried to shoot their way into the house. Torresola killed one and wounded another policeman while Collazo wounded one policeman. Torresola died in the gunfight. Collazo was arrested and sentenced to death which Truman commuted to life in prison. Carter freed Collazo from prison in 1979.

   Gerald Ford

   – Ford escaped two assassination attempts, both by women. First on September 5, 1975, Lynette Fromme, a follower of Charles Manson, pointed a gun at him but did not fire. She was convicted of attempting to assassinate the president and sentenced to life in prison. The second attempt on Ford’s life occurred on September 22, 1975 when Sara Jane Moore fired one shot that was deflected by a bystander. Moore was trying to prove herself to some radical friends with the assassination of the president. She was convicted of attempted assassination and sentenced to life in prison.

   Ronald Reagan –

   On March 30, 1981, Reagan was shot in the lung by John Hinckley, Jr. Hinckley hoped that by assassinating the president, he would earn enough notoriety to impress Jodie Foster. He also shot Press Secretary James Brady along with an officer and a security agent. He was arrested but found not guilty by reason of insanity. He was sentenced to life in a mental institution…
   ..
   prolog:

   eshte makabre kur shikojme qe vet-vrasja e Mehmet Shehut k/ministri me i kompletuar ne Shqiperi per te gjithe kohrat ( nuk mohoj dhe gabimet e tij) festohet si dite e shenuar nga armiqte dhe ish miqte e tij…17 dhjetori 1981 do mbahet si fillimi i fundit tragjik te shtetit..kombit dhe dinjitetit te shqiptareve..dhe sot shikojme se ky shtet ka mbaruar plotesisht dhe diskutohet egzistenca kombetare.

   Reply to this comment
 15. gent March 11, 15:44

  Dy fjale per Gurri i varrit.

  Letra eshte fshehur ne arkivin e KQ te PPSH…nga Nexhmije Hoxha dhe vete Ramiz Alia.
  Ramizi thote se Mehmeti e quajti HRUSHOV, duke nenuptuar se ai ishte liberal. Nuk eshte keshtu. Mehmeti i kujtoi Enverit se cfare beri Hrushovi pas vdekjes se Stalinit, duke i dhene te kuptoje se te njejten gje do bente dhe Ramizi. As Nexhmijes, as Ramizit, ne ate kohe nenkuptimet nuk i u interesonin.
  Une mund te thonja gjera te tjera per shkrimin e Ylli Polovines, por nuk ia vlen te merresh me te. Vetem nje gje te dish: Polovina eshte sherbetor edhe pas vdekjes i Ramiz Alise. Ai nuk e ka fshehur kete ndonjehere.

  Sa per vdekjen e Mehmetit. Ajo ishte vetevrasje. Eshte vrare me nje plumb. Kufomen e tij e kane kontrolluar kryeeksperti i MPB, Estref Myftari, nje profesionist ne llojin e vet, dhe dy mjeke ligjor, Bashkim Cyberi dhe Fatos Harito, nga me te miret e asaj kohe.
  Estref Myftari ka botuar edhe nje liber ku sjell rastin e Mehmetit si vetevrasje tipike. Keshtu, dora e tij e djathte ka ngrire ne “ngercin kataleptik” te castit te vdekjes. Gishti ni djathte tregues, ai i shkrepjes tregon se ai e ka perdorur per shkrepjen. Thoji i gishtit te madh ka kokerriza baruti midis thojit dhe lekures.
  Kendi i hyrjes dhe daljes se plumbit eshte tipik per nje vetevrasje. Eshte qelluar me puthitje gje qe ka lene shenjat e barutit ne kemishen e tij.
  Pistoleta ishte personale e Mehmetit dhe ka rene ngjitur me trupin e tij.
  Eshte gjetur nje gezhoje dhe plumbi i deformuar ne dysheme.
  Teorite e dy plumbave, e gotes me leng qe nuk eshte analizuar, e infermieres qe u zhduk nga shtepia jane brockulla qe i kane thene njerez, qe nuk kane qene kurre prane analizes se vetevrasjes.
  Ka ca gjera te tjera qe tregojne se ai ka vepruar me ndergjegje te plote, por nuk po shkruaj me nshume se nuk ia vlen te biesh ne gracken ne njerezve qe gjuajne keto raste.
  Kujto vetem nje gje: ata qe u arrestuan dhe u denuan me Kadri Hazbiun, qe nuk lane gje pa thene per te me deshmite e tyre, si Ali Ceno dhe Gani Kodra, por edhe Isufi, shefi i kabinetit i Kadriut, tek ni cili ai ishte per ditelindje, kane folur dhe kane treguar se prej ores 21 te mbremjes dhe deri ne oren 1 te mengjesit kane qene bashke me Kadriun.

  Vellai i Mehmetit eshte nje nga perhapesit e ketyre perallave. Po ai eshte njeri i semure mendor, mjafton te lexosh kujtimet e tij.
  Ndersa femijet e Mehmetit e kane pranuar se ai ka vrare veten.

  Ti mund te ngrije vetem nje problem: kufomes nuk i eshte bere autopsia. Kjo eshte e vertete. Zoti Fatos Harito shkruan:

  Plumbi ka goditur ose ne zemer, ose ne aorte…gje qe tregon se ai ka bere punen si profesionist. Nuk thote vetem zemren, ose vetem aorten, por thote ose…ose…
  Pra eshte lejuar nga Enver Hoxha qe te vihet varianti i bere.
  Po te donte ai i bente te firmosnin nje autopsi te rreme te gjithe ekspertet. Nuk e kishte te vehtire.

  Nuk mund te falsifikosh kurre shkrimin e dikujt. Ekspertet e dallojne kete menjehere.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 11, 17:56

   “Nuk mund te falsifikosh kurre shkrimin e dikujt. Ekspertet e dallojne kete menjehere.”
   gento është e mundur,por në rrastin tonë dhe për kohën që kanën ndodhur ngjarjet, kemi të bëjmë me një person që gjithçka ka e ka shkruar me dorë dhe jo si sot!!
   gjithë korespondenca e tij është mbajtur me dorë sidomos me të afërmit e tij,enverin ramizin e kështu me rradhë!!
   nuk ka qënë një fjali apo maksimumi një frazë e shkurtër e zakonshme për rraste të tilla!!
   një letër e tërë,është shumë e vështirë të fallcifikohet!!
   gruaja e tij ose enveri e ramizi do ta kishin kuptuar,thonë që e kanë bërë ata!
   tjetra,një fotokopje është shumë e afërt me origjinalin,nuk di kohën kur është bërë fotokopja dhe lloji i makinës që e ka bërë!
   këta tipat e konspiracionit për ta vrarë mehmetin u detyruan të shpikin gruan dhe gotën me lëng të verdhë!!që “budalla” mehmeti në ato momente kritike nuk pati as më të voglin dyshim!pra një infermiere me naftalinë që i servirte një lëng,ndoshta kamomil,të verdhë direkt pas përpalsjes që e bëri të mendonte se po ia bëni gropën,pra rutinën!!
   e më pas çojnë për së dyti kadriun,herën e parë kishte shkuar për ti thënë “vra veten se na nxorre në shesh lakrat”,kurse herën e dytë për ta vrarë pasi e kishte zënë gjumi i thellë!!
   dhe sipas nastro gomarit,nuk kishte mundur ta vriste me plumbin e parë,por u detyrua të qëllonte një të dytë!!sepse KH ishte një ministër si sajme bytha që vetëm kobure plastike kishte mbajtur në dorë!!
   diskutimet me njerëz të tillë kanë vetëm një përfitim!
   të mbajnë kujtesën të freskët!!përfytyro sikur të mos ishte folur 20 vitet e fundit për këtë ngajrje??
   nuk do të kishim mbajtur më mënd emrin e mehmetit e jo më të kadriut e feçorrit!!
   çdo e keqe ka një të mirë o gent!
   sa për duro shehun!?
   vari qillot se nuk ja vlen!!nuk ishte aq burrë sa të shkonte në varrimin e të vëllait edhe pasi ja këshilloi KH!!

   Reply to this comment
  • Guri i varrit March 11, 19:57

   Genti, me ju ia vlen te shkembejme mendime, te pakten tregojme se jemi te civilizuar. 1. Po te behej ekspertiza shkencore ”e testamentit” origjinal nga eksperte te pavarur, do te ishte ”fillimi dhe fundi” i hipotezes dhe prova me bindese ”u vra apo e vrane”. Per kete duhet te ishin me te interesuar ata qe jane te bindur se u vetevra. 2. Asnje ekspert serioz nuk mund te garantoje autoresine e shkrimit duke e pare vetem me sy, aq me pak nga fotokopja, per kete mund te pyesni. Dikush iu imponua te mos behej, qofte e dhe te mos dinin permbajtjen 3. Thuhet se origjinali \\me ne fund” eshte gjendur, kerkoni edhe ju te behet ekspertiza shkencore e t’i veme kapakun ketij muhabeti ”me lezet”. 5. Ne fakt vrasja/vetevrasja e M.Shehut, sido qe te jete, eshte akuza dhe demaskimi me i madh qe i behet Diktatorit dhe sistemit diktatorial qe iu imponua popullit shqiptar, metastazat e te cilit po i vuajme edhe sot, sidomos tek deformimi i karakterit te njerezve, sundimi i kulteve dhe klaneve antikombetare qe e shohin vendin si prone e tyre dhe mall per shitje blerje. Ndoshta M.Shehu, ndonese i sherbeu atij sistemi duke kryer edhe krime, po te qe ne krye do te vepronte ndryshe, keshtu shprehen ata qe i ka lidhur puna dhe e kane njohur me rrenje. Si ushtarak dhe i varur nga Diktatori nuk veproi sipas deshires se tij. Po e perfundoj kete diskutim, sepse nuk kam konflikt interesi, thjesht dua te zbulohet e verteta.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 March 12, 14:20

    kot nuk e ke vënë këtë pseudonim që ke “gur varri”,të përshtatet sipas kokës!!
    “1. Po te behej ekspertiza shkencore ”e testamentit” origjinal nga eksperte te pavarur, do te ishte ”fillimi dhe fundi” i hipotezes dhe prova me bindese ”u vra apo e vrane”. ”
    a thu se do të të bindë ty që kjo “ekspertizë” do të jetë ajo që do ti vërë vulën??
    nuk do të dalësh nesër me pseudonimin “dërrasa e vorrit” dhe do të nxjerrësh variantin e ri “të provës së pa provuar nga një gjykim shkencor”??
    mos vallë nuk ishit deri dje që kërkonit të dinit
    -“se si është e mundur të vetvritet me 2 plumba njeriu”?
    -“se ku shkoi infermierja dhe gota me lëng të verdhë”?
    -“se kadriu shkoi dhe i tha “vra veten sot”?
    -“se kadriu paska shkuar dhe një herë të dytë”?
    -“llambi ziçishti paska thënë “kjo është vrasje””?
    e shumë idiotësi të tjera që pasi kanë dalë në shesh se nuk janë të vërteta,keni sjellë idiotësinë e radhës!!
    o copa mishi,ti idajeti dhe ai durua që e mban veten për egzekutues,më idiot se ty,gomarllëqe mund të shpikni çdo ditë!dhe nuk ka idiot që jua mbush mëndjen,sepse nuk keni më vënd për tua mbushur!!
    ju e keni mbushur vetë!!dhe në një kokë të vetmbushur nuk ka vënd për llogjikë!!
    o debil bëj një gjë të thjeshtë,të thjeshtë që ta kuptosh dhe vetë se sa idiot je!!
    lexo dhe më pas bëj një replikë me “EKZEKUTUESI”,poshtë teje!!
    të garantoj që do të kuptosh shumë,ne dhe më shumë!!
    ps:asqë e diskutoj që nuk ke për ta bërë këtë eksperiment të vogël,por merre njëherë mundimin!!
    do të të ndihmonte shumë!!më shumë se po më ndihmon mua psikiatria që më këshilloje!!

    Reply to this comment
 16. EKZEKUTUESI March 11, 21:24

  Per te Gjithe Ata, qe thone “Vrau veten”????
  Emisjonet specjale te z.Robert Papa….edhe vete Robert Papa, i Papolitizuar, dhe thjeshte si Gazetare Investigues, sjelle si Rrethane pikerishte Deren e Hekurt qe te Lidhte me Rrjetin e nendheshem te Tuneleve..
  1-Kadri Hazbiu e dinte se MEHMET SHEHUT, po i kerkonin Koken, dhe ai e dinte se Ata qe kerkonin Koken e Mehmetit ishin Nexhmija+Ramiz(Per te mos Thene edhe vete Enver Hoxha) prandaj edhe Ramizi Mori anen e te Forteve, ata qe permende me siper.
  2-Kadriu Hune ne Dhomen e Mehmetit nepermjet tunelit,dhe eshte Pikerishte Kadri Hazbiu qe i thote;TI I HUMBUR QE I HUMBUR JE, me Mire “Vrite” veten, qe te “Shpetoshe” Familjen….??Mehmet Shehu, edhe pse ishte nene shtypje psikologjike te Forte i thote Jo..une nuk kame pse te Vrase veten….
  Atehere Kadri Hazbiu nxjerre Revolen e tije, dhe i thote fillo dhe shkruaj Letren Testament, akoma edhe duke i marre Pistoletem Mehmetit qe ishte ne Sirtarin e Komodines..
  Mehmeti e Shkrujti Letren nene Kerzenimin e Armes,ahere Kadri Hazbiu i jepe nje Plumbe ne Zemer,me vete Pistoleten e Mehmetit, dhe eshte Pikerishte ky qe edhe e Urdheron qe te shtrihet ne Krevate…(Tani ne jane dy Plumba kjo eshte e Rendesioshme)..Pra themi se ishte nje Ekzekutim me Premtimin per ti Ruajtur Familjen dhe Nderin pas Vdekjes, sikure se ju be Nako Spirut…
  3-Ate nate eshte shtuar edhe n je “Ushtare”.qe bente Roje pikerishte para deres Hyrese te Tuneleve..kush ishte Ky “Ushtare”??????Pra ka qene nje Agjente i Kadri Hazbiut….Procesverbali i Rojeve na Figuron pa “Ushtarin” e ri…
  4-Infermjerja e Re , nuk eshte Fantazem por REALITET, pas asaj Nate Fatale, AJO U ZHDUK…tani ne eshte me te vertet ne Zelanden e re..pake e Besojme..Vellai i Mehmetit thote se ate e kane Zhdukur me pas..KA SHUME MUNDESI..pra Zhduken Deshmitaret…
  5-Ministri i Shendetesise , per Kohen kur pa Kufomen tha:KETE E KANE VRARE…pse?????????
  Une Personalishte Kame Replikuar edhe me Djemte e Mehmetit qe jane Gjalle:Kur thone se u “Vetevra”, dhe se Vrasja e Mehmetit ishte Drame Familjare, por jo e Popullit Shqipetare….(Bashkim Shehu Interviste)..
  Vrasja e Mehmetit Perkonte me Interesat e Influences Serbe ne Shqiperi…
  Mehmet Shehu, pas Prishjes me Kinen, po kerkonte Lidhje te reja me Fuqi te Tjera…DHE PER KETE kishte Ngarkuar Ambasadorin Shqipetare ne Suedi TE MERRTE KONTAKT ME AMERIKANET…
  Mbetet per tu Studjuar Rasti M Shehut, nuk dime ,se paku ne “Mileti” nese Ambasadori Shqipetare ne Suedi mori Kontakte me Amerikanet, por nje gje dime me siguri:KY I FUNDIT JA THA ENVER HOXHES,per kete dhe u Terbua Enver Hoxha,dhe e beri Armike per 24-ore…
  Edhe Letra e Famshme :NUK ISHTE NJE LETER POR NJE ZARFE I MADHE..tregon ish-Badygardi i Shehut..
  Te Fituar me Vrasjen e Shehut e dime se kushe jane:SERBET qe kane Okupuar Shqiperine me Sali Berishen, qe na sjelle ne mes te Dites ne Kuvendin e Shqipetareve Damir Fazllicin Daja i te cilit ishte Shehi i UDB-se per Koeoven….DONI ME PER BELULIN???
  Edhe Lulezim Basha eshte po Investim i UDB-se…shikojme Shqiperine qe eshte futur nene nje Qorrsokak..dhe pa Elite Politike-PATRIOTIKE por te gjithe te Korrupruar dhe Shitur…lol

  Reply to this comment
  • lenci March 11, 22:12

   Hahaha! Ekzekutuesi eshte vete Robert Papa. Vetem ai di te beje rrefime te tilla. Nje njeri i paafte, qe si nje tartabiq u fry ne kurriz te PD.
   Pasi ra PD ne 1997 iku ne Amerike, ku sot ben biografira te shqiptaroamerikaneve dhe i hedh ne rrjet per disa windra dollare.
   Nje njeri i paafte, te cilin ne TVSH nuk ka njeri qe nuk e tall.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 12, 09:42

   EKZEKUTUESI=duro shehu
   a me të vërtetë e ke??sa e ke përqindjen e alkoholit në gjak??mos e ke përzerë me ndonjë gjë tjetër mor kuti mëndjeje??
   “Emisjonet specjale te z.Robert Papa….edhe vete Robert Papa, i Papolitizuar, dhe thjeshte si Gazetare Investigues”.

   mund të më sqarosh se nuk del shumë qart në këtë që ke shrkuar”Mehmeti e Shkrujti Letren nene Kerzenimin e Armes,ahere Kadri Hazbiu i jepe nje Plumbe ne Zemer,me vete Pistoleten e Mehmetit, dhe eshte Pikerishte ky qe edhe e Urdheron qe te shtrihet ne Krevate…”
   kadriu e ka qëlluar me plumb në zëmënr dhe pastaj i ka thënë shtriu në shtrat,apo i ka thënë shtriu në shtrat dhe pastaj e ka qëlluar??

   o duro,shkruaj me emrin tënd dhe mos përdor pseudonime bythe!!kuptohet që je ti!si nga mënyra e të shkruarit ashtu dhe nga dialekti që të del pa dashje!!duro,kadriu të tha “shko në varrimin e vëllait dhe lëri pordhët”ti nuk e bëre,nuk ishe i vetmi që kishe frikë në atë kohë,por mos e fshih frikën tënde të athershme me “trimëri”,mushkëri(ngul këmbë si mushka)sot duke sajuar idiotësira!!
   mehmeti nuk ishte tip që po të shihte një kobure të drejtuar kundër tij që pshurrej në brekë!koburja e drejtuar ndaj tij do ta bënte që të mos pranonte të bënte asgjë nga ato që i kërkonin,në rastin më të butë!!
   në rastin më të fortë do të përpiqej të çarmatoste tjetrin!!edhe nëse ai do të ishte ali çeno,që kishte një fuqi prej të riu përball një plaku!!
   o copa e mishit,ti vetëm se ul veten tënde dhe bëhesh qesharak asgjë më tepër!
   sa për suedinë,para pak kohësh,mëndja jote senile ndoshta se kujton,doli një dokument i nënshkruar prej mehmetit ku nuk pranohej që suedia të kërkonte naftë nëpërmjet shell në shqipëri!sepse nuk e lejonte kushtetuta!!
   tru derr,me fantazi foshnjore!!
   ps:të vjen për të vjellë kur dëgjon se dikush përmënd emrin e robert papës,ai që deshte të vriste gjithë komunistët,as nastrobytha nuk e merr si shëmbull!!
   një histori e jetuar,rastësi!!
   pas thënjes së tij të famshme që do të vriste gjithë komunstët,shkon në disko klub albania,në atë kohë e sapo ndërtuar përball pallatit të dritëroit!!robert papa ishte me nja dy shokë të tij dhe unë pas tij me një shokun tim!!kur hyn tek dera,thotë ndër të tjera”unë jam robert papa”!ndoshta për të bërë pa show,rojet e lënë të hyjë,normalisht duhej të paguaje 1mijë lek,më duket,në atë kohë!!
   kur ishte gati duke zbritur shkallët,një çun që ishte bashk me rojet,por që po flinte në cep,zgjohet dhe pyet “kush është robert papa nga ju?”,beqqiri këthehet dhe me gjoksin para thotë”unë jam”!!në atë moment ai çuni,në mos gaboj ka pas qënë çiklist me tironën,i ka rrasur një shpullë që dhe mua më dhëmbi,dhe i thotë “ti je ai që do vrasësh gjithë komnuistët,baba im është komunist”??
   robi bytha filloi tu u lëpi e tu thon “jo po është thejshtë show,jo po kështu na thonë” e pordhë të tjera!!
   “zhduku” i thotë ai çuni dhe papa zbret në disko!!një nga rojet,më dket kanë qënë policë,por të veshur civil,i thotë atij çunit”baba jot është komunist?”,”jo mo skemi asnjë në familje,por filani,tha emrin,është komshiu im!komunist që në fillim.njeri më të mirë nuk gjen,dhe ai bir kurve të thotë “un do ta vras!”!
   gjithnjë e shija dhe e përshëndjesja atë djalë,deri sa u largova nga shqipëria!!që kur jam këthyer nuk më ka rastisur ta shoh më!!ndoshta dhe ai ka shkuar diku!

   Reply to this comment
 17. Limani March 12, 14:16

  Pa punë jemi , koronavirusi na ka mbyllur në “ burg “ dhe nga që s’kemi ç’bëjmë , hajt të merremi me atë që dimë të bëjmë , të merremi me thashetheme !
  Deri tani këtu janë shkruar 31 komente dhe , secili nga ne duke i lexuar bën edhe rezumenë , konkluzionin e diskutimeve .
  Mëndja , thoshte një çoban në fshatin tim , është t’i q…. tëmën . Paska qënë filozof ky njeri i thjeshtë !
  E ç’të thuash më parë këtu , t’i referohesh “ hetimit “ të Robert Papës është më mirë të vrasësh veten , si Mehmet Shehu .
  Se edhe Mehmeti , kur e pa se edhe bytha e Simon Stefanëve e Lenka Çukove e me radhë e kukullave të tjera të Enver Hoxhës , ishin trimëruar aq shumë ndaj tij , kur e pa se i përgjoheshin telefonat dhe plot shënja të tjera që ai i kuptonte mirë , se i kishte bërë edhe vetë bashkë me Enverin kundër “ armiqve “ të partisë , e kuptoi se ky qe fundi i tij , Enveri e kishte mbyllur kontratën më të dhe Mehmeti bëri atë që duhej të bënte , s’i kishte lënë vetes rrugë tjetër . Kishte qënë tërë jetën pisqolla e Enverit , në të gjitha aventurat e tij dhe tani ishte një limon i shtrydhur .
  Durua është vëllai i Mehmetit , por , s’është Mehmeti , është shumë larg Mehmetit . Në vënd që të merret me llafollogji boshe , të marrë letrën e të vëllait, atë kopjen që është botuar në gazeta dhe t’i bëjë ekspertizën , është apo jo e shkruar nga Mehmeti dhe këtu muhabeti mbyllet. Edhe eksperti i kategorisë më të ulët do konkludojë se është dora e Mehmetit .
  Muhabetet se e detyroi Kadriu me kobure tek koka me urdhëra çohu e shkruaj e pastajë shtrihu në krevat etj etj tregojnë se sa të sëmurë psiqikë kemi midis nesh dhe se është turp të polemizosh me ta edhe në këtë forum .
  Në mbyllje-
  Vetëvrasja e Mehmet Shehut është përfundimi logjik i politikës aventureske të udhëheqies së partisë me në krye Enverin !

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 12, 16:59

   “Vetëvrasja e Mehmet Shehut është përfundimi logjik i politikës aventureske të udhëheqies së partisë me në krye Enverin !”
   liman çdo diktaturë është një aventurë!!
   çdo drejtim shteti i mbështetur në pavazhdimësi është një aventurë!!
   në shqipëri “aventura” socialiste ishte më e gjata si qeverisje,duke qënë e tillë pati dhe një vazhdimësi të zhvillimit të saj!!në këtë zvillim hyjnë të dy anët,e mira dhe e keqja!!
   pas saj kemi qeverisje,sundime të shkurtëra në krahasim me të!!kemi njëherë sali e më pas anti sali(kanë qënë disa që ndryshe nga 1 sali që akoma vendos)!të gjithë kanë pasur kokën e tyre dhe aspak vazhdimësi shtetërore!!seicili ka shkatërruar pothuajse gjithçka ka ndërtuar tjetri!gjithnjë preteksi ka qënë më i thjeshti!
   ELEMINIMI I KUNDËRSHTARIT!!
   këta,mbështetësit e vrasjes,ose më mirë kundërshtarët e vetvrasjes,bëjnë një gabim trashanik!!
   ata e quajnë vetvrasjen si një dobsi!e quajnë atë që bën vetvrasje si të turpëruar,si të dobët!!
   gjë që është tmerrësisht e gabuar!!
   vetvrasjet kanë arsye të ndryshme dhe asnjëra prej tyre nuk është e lehtë!!
   shpesh diskutojmë dhe shumë mbrojnë teorinë “të vetvritesh është e lehtë,të jetosh është e vështirë”!!unë them gjithnjë të kundërtën!!të bësh vetvrasje,është shumë e vështirë!duhet të jesh në kushte të veçanta!!
   që unë do ti quaja anormale!!anormaliteti nuk është i barabartë me nivel të ulët,sepse anormal nuk është vetëm budallai,por dhe gjeniu!!
   po të marrim dy rastet që ndodhën njëri pas tjetrit!mehmeti e më pas kadriu e të tjerët!!
   mua ma merr mëndja se mehmeti e bëri për dy arsye:
   e para sedra e sëmurë,që ma merr mëndja nga ato që kam dëgjuar e lexuar për të!
   e dyta ndoshta ka kuptuar në mënyrë të gabuar mesazhin që kanë dashur ti japin!!
   shkojmë tek rasti i kadriut,edhe ai mund të bënte të njëjtën gjë,por,ashtu si kam lexuar në një shkrim për të ku ai thuhet se ka thënë”unë kam një familje dhe nuk mund ti lë një turp të tillë(atë të armikut tradhëtarit)”!ndoshta duke parë atë që ndodhi me mehmetin pas vetvrasjes.të gjithë e kemi lexuar “tabllonë sinoptike” të enverit!pra kadriu ndryshe nga enveri mbrojti nderin e tij!!
   pra mehmeti e mbrojti me vetsakrifikim,kadriu me durimin e tërë asaj hetuesie dhe dënimin me vdekje në fund të saj!!
   për mendimin tim dhe për tërë atë që kam lexuar për mehmetin,vetvraasja e tij nuk ishte një poshtërim për të!!ishte krenari e sëmurë,krenari e një njeriu që trimërinë,krenarinë dhe nxitimin i kishte me shumicë!!
   të gjithë e dimë se çdo gjë që është me shumicë!?
   nuk është e mirë,nuk të çon gjithnjë në zgjidhje të drejta!!
   ndryshe nga asbiu!çdo gjë që kam lexuar për të(e gjitha ka qënë e vendosur në brëndësi të kësaj ngjarjeje!e çuditëshme,si lidhet gjithçka me vetvrasjen e mehmetit!në momente të tjera nuk shkruhet fare për të!)kam parë një ekuilibër të paktën të të tre këtyre teprimeve të mehmetit!!ajo që më ka bërë përshtypje ka qënë përpjekja e tij për të dhënë dorheqjen nga posti i ministrit të brëndëshëm(thuhet 3 herë) dhe refuzimi për të zëvëndësuar mehmetin pas vetvrasjes,gjë që nuk ka ndodhur me asnjë politikan të djeshëm e të sotëm!!duket sikur nuk është një mentalitet shqiptar!për ne shqipot e mësuar me politikën shqiptare dhe me politikanët tanë të ndyrë,gjithnjë e më shumë,mua më duket si një alien!si një i ardhur nga një botë tjetër!!
   nuk ka rëndësi kjo se u zgjatëm kot!!
   qëllimi është që këto mëndjet e pjerdhura të duros, që paguan “avokat”idajetin për të shkruar,mendojnë se me shëndrimin e vetvrasjes në vrasje do të ngrënë vlerën e mehmetit!!ata e quajnë turp,në mëndjen e tyre të pjerdhur,vetvrasjen!!mentalitet fetar dhe mentalitet prej të prapambeturi mendor!!

   Reply to this comment
 18. Limani March 12, 18:59

  Anticensurë ,
  po më fut në të thella , arësyetimet e tua kanë karakter akademik, përgjithsues , kategorik dhe unë nuk e ndiej veten të sigurtë që të të kundërshtoj, p.sh. kur thua se, ç’do diktaturë është një aventurë !
  Jo , unë nuk mendoj kështu !
  Unë nuk e kam guximin e Kadaresë t’a quaj Marksin mediokër dhe Marksi e quan domosdoshmëri diktaturën – të proletariatit , në një fazë të caktuar të shoqërisë . Unë jam kundër diktaturës që , pasi futi 7 pash nën dhe borgjezinë ,filloi të fuste 14 pash nën dhe njerëzit e vetë më të shquar . Këtu kemi luftën e qelbur për pushtet .
  Në parantezë , Lenini nuk vrau asnjë bolshevik ( Trockij , Buharin , Zinovjev , Kamenjev , Xherxhinskij …..) megjithse ata jo një herë , e kundërshtonin publikisht !
  Vetvrasja si dobësi ?!
  Edhe kjo është një temë shumë e gjërë ,këtu mplekset edhe feja, por le t’a lemë fenë mënjanë .
  Kur njeriut i përmbyset bota , ai s’ka pse jeton më , përjashtoj këtu suicidin që bën i sëmuri psiqik .
  Unë e justifikoj Mehmetin !
  Mehmeti ishte trim , krenar, qibar , fodull , mëndjemadh , tekanjoz , kapricioz , sedërlli , me një fjalë Mehmeti ishte një shqipëtar tipik , klasik dhe nuk e suportonte dot poshtërimin e ulët , shitjen që i bëri Enveri , ai Enver që ky vinte kokën tek këmbët ku shkelte Enveri . Mirë ja bëri Enveri Mehmetit , që tradhëtoi popullin , heronjtë e Luftës për hirë të tij .
  Edhe unë , në këto rrethana, do kisha vrarë veten , si Mehmeti . S’kishte pse të jetonte më .
  E thashë edhe më sipër, jemi “ të burgosur “ dhe po kalojmë kohën duke i ardhur globit vërdallë dhe globi rrotullohet shpejt e ne s’e ndjekim dot .
  Përshëndetje !

  Reply to this comment
  • gjermani i fundit March 12, 23:28

   Limano, une s’è besoj qe Enveri shiti Mehmetin. Tjeterkush e shiti tek Enveri. Sipas skemes se atehershme, pas aq vitesh KM, minister i brendshem, i mbrojtjes, etj, Mehmeti ishte shume I fuqishem. Kuadrot e posteve kyce ishin besniket e tij. Ne karte, ishte Mehmeti qe I bente pucin Enverit dhe jo e kunderta. Dhe Kadriu pse duhej te linte Mehmetin ne balte, kur ata te dy kishin praktikisht shtetin ne dore? Enveri ishte I semure. Ramizi nuk mund te ishte me dinak nga Kadriu. Une mendoj se Mehmeti vrau veten se dicka kuptoi. Ndonje dosje nga jashte I erdhi Enverit, pak rendesi ka, e vertete apo e stisur. Pas vdekjes se Titos udb pati objektiv kryesor te dobesonte Shqiperine. Ne krah te udb ishte ai sherbimi qe sot e kemi mik. Per mua u krijua nje kurth dhe tere udheheqja ra brenda. Shitja tjeter e rradhes ishte Kadriu me marifetin e Xhevdet Mustafes. Ky sherbim e dergoi pako duke perdorur udb. E gjithe kjo u be te sillej ne krye Ramizi, njeriu I bute dhe pa dhembe. Nqs djemte e Mwhmetit nuk I tjerrin teorite komplotiste, vetkuptohet qe s’è drejtojne dot gishtin tek ai sherbimi I sotem mik. Se po te ishte vetem udb, ate do e ahanin dhe akuzonin veresie. Interesant eshte qe as nga xha Sulua nuk u pergojua asgje nga keto dhe z. Ylli Polovina xha Sulon e kishte gjalle dhe nga anet e tij. Xha Sulua mund ti pergjigjej sakte te pakten enigmes se perse ndaj familjes se Mwhmetit I perdor gjithe ai brutalitet? Dhe a u bene keto me dijenine e plote te Enverit? Perse Enveri iu sul egersisht Kadriut? Kish ne dore ndonje dosje nga dy sherbimet qe thashe me siper? Biles, ne mos ishin ato te dyja qe perdoren francezet si korrier. Te tera te ligat I kishte Enveri, por nuk leshohej kot per nje dava fejese. Osé, nqs gjerat I kane fshehur 7 pashe nen dhe Nexhmija dhe Ramizi, me gjase Enveri kishte nje rrjet komunikimi direkt me francezet dhe Kadriu rrezik e dinte.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 10:02

   liman
   flm për ngritjen në nivel akademik,por nuk e shoh të drejtë!!më jep përshtypjen sikur përdor gishtin e vogël,atë të pulës!!
   sidoqoftë!!në nivelin e kadaresë nuk mund të jem dhe nuk do të pranoja kurrë të isha!!pra të shkruaja aq mirë dhe të gënjeja për gjithçka vetëm e vetëm për fitimin tim!!e aq më tepër të jepja një vlersim të tillë për marksin!!kot nuk i thonë, moli ka thënë “një idiotësi intelektuale”,unë e ti do të kishim thënë vetëm një idiotësi!!
   “Marksi e quan domosdoshmëri diktaturën – të proletariatit , në një fazë të caktuar të shoqërisë”,në teori çdo gjë është domosdoshmëri në faza të caktuara,prandaj egziston shteti dhe ligjet që e mbajnë në këmbë,prandaj egzistojmë ne si specie,por kur këto faza shëndrohen në përjetsi,si diktatura e proletariatit dhe trazicioni i përheshëm shqiptar,atëherë do të thotë se:
   o nuk e kemi kuptuar marksin e demokracinë
   o e kemi përdorur marksin dhe demokracinë për interesat tona private!
   mua më duket se të dy këto variante bëjnë pjesë!!
   e para ka qënë përdorur tek masa!pra një propagandë e gabuar e hedhur në masë,në të dy rastet,DP dhe D,e dyta e përdorur për interesa private,pushteti!si dje dhe sot!!
   sa për vetvrasjen!!
   kemi fetë monotesiste të lindjes së mesme që nuk e lejojnë dhe ne të brumosur,deri në një farë mase,prej tyre e kemi të vështirë ta kuptojmë se vetvrasja,ashtu si jeta e vdekja,si dhe vrasja bëjnë pjesë në jetën e njeriut!!duam apo nuk duam ne!
   unë nuk e di se çfar do të kisha bërë në vëndin e mehmetit,sepse në radhë të parë nuk e di se si e ka marrë ai “informacionin”!kuptohet ndryshe nga ajo që mund ta merrja unë!!ai nuk ishte i brumosur si jam brumosur unë,por një gjë duket qartë në tërë serinë e luftës për pushtet ose të eleminimeve politike që janë bërë në atë kohë!!
   që të gjithë të brëndëshmit që janë eleminuar kanë pasur;më mirë të themi kanë treguar,asnjë nuk mund ta vërtetojë me bindje të plotë se çfar kanë menduar në realitet,prandaj mjaftohemi në atë që kanë thënë ose shkruar;pothuajse të njëjtin reagim!!
   kanë ngritur lartë egzekutorin e tyre dhe kanë pranuar dënimin e tij!!
   nuk jam historian që të jap një përqindje me saktësi të madhe por shumica dërmuese është e tillë!!
   pra shikojmë një nënshtrim,që nuk di si ta përcaktoj nuk arri ta kuptoj,pa kushte!
   pavarësishte se pothuajse të gjithë,vështirë të themi se nuk ishin guximtarë dhe trima,të gjithë të kaluar në zjarrin e luftës,mund të thoshin të kundërtën!!të thoshin ky gjq,ky dënim,ky bla,bla bla nuk është i drejtë!nuk është i vërtetë!!
   e njëta gjë dhe me ata që këtheheshin në persekutorë!asqë e diskutoj që dhe ata e kanë ditur se shumica e dënimeve ka qënë fallco,por prapë nuk kanë ngritur zërin!nuk kanë thënë STOP!
   kjo dukuri ka qënë në të tëra kohërat!!të paktën në 200 vjetët e fundit!
   urdhër i padiskutueshëm i padishahut
   urdhër i padiskutueshëm i mbretit
   urdhër i padiskutueshëm i sekretarit të parë
   urdhër i padiskutueshëmi saliut
   urdhër i padiskutueshëm(pak më i butë) i nanos
   urdhër i padiskutueshëm i liderit botror(hëpër hë rajonal)
   pra në tërë kohrat tona ne nuk kemi pasur një xhordano bruno,qoftë dhe galilei!
   jo ne kem iulur kokën nën shpatën e të parit pa kushte!!
   kjo po shihet dhe sot!mentaliteti ynë nuk na lejon të mos pranojmë të na presin kokën!nuk na lejon që shpatës ti përgjigjemi me shpatë!!nuk na lejon ti themi JO!ti nuk ke të drejtë!!
   ne nuk mësojmë!

   mono,
   e ke të vështirë të shkëputesh nga teoritë e tua kospirative!!do të ishe shumë i mirë në shkrime rromanesh,por asnjëherë në dokumentim të realitetit!!ty të intrigon më shumë ajo që është e pamundur se ajo normalja!!ti ke një nënvlersim të madh të vetes tënde,pavarsisht se përpiqesh ta bindësh veten se je lart!!nënndërgjegjia nuk të lë të dalë në pah ndërgjegia,pra zotësia tënde e vërtetë!!
   mono,
   për mehmet e kadri e gjithë të tjerët ka pasur “dokumente” sa të duash të servirura për një arkë uiski,por,POR,si mehmeti që ishte ushtarak dhe i prerë(për këtë u vu në krye të MPB për 4 vjet,jo për aftësitë e tij agjenturore)dhe kadri asbiu,si një profesionist i lindur për atë zanat!?me ato “dokumente” fshinin bythën!!në kasafortë i mbajti enveri dhe hysniu!!dhe e pamë përse!!
   mono
   ti e ke jetuar atë kohë vetë dhe sidomos ato që ke lexuar pas gjyqit të kadriut e të tjerëve!
   ata nuk kishin zbuluar asnjë veprimtari armiqësore!akuzë drejtuar tërë të akuzuarve që kishin drejtuar MPB!!
   një fakti i thjeshtë,periudha e 73-74 dhe dënimet e asaj kohe!ministër asbiu,në raportin e tij për veprimtari armiqsore,të kërkuar nga enveri,ai ka shkruar se “nga ana operative nuk ka asnjë të dhënë për veprimtari armiqësore”!!dhe si e dimë dhe vetë NUK KISHTE VEPRIMTARI ARMIQËSORE!njerzit shijonin jetën e tyre dhe rritjen ekonomike të asaj kohe!!
   nuk po flas se çu bë më vonë!
   këtë përgjigje të tij ja nxorrën dhe në gjyq duke e bërë grup me “armiqt që nuk egzistonin”,ose që ai i kishe “fshehur”!!
   mono
   ti po jeton kohën pas rënjes së diktaturës dhe e ke dëgjuar fare mirë interpretimin e dytë që i ka bërë,sidomos,nexhmija rrolit të asbiut në periudhën e qënjes së tij si drejtues i MPBsë!!
   pra gjithçka e kishte bërë ai për të goditur punën vetmohuese të partisë dhe të burrit të saj të shtrenjtë,e thënë deri në ditët e fundit të saj!!
   pra mono,mos kërko alienët në gjithësi,kur alieni,aljenët i ke rreth e qark!!
   pra aljenë jemi unë e ti,që o i stërhollojmë gjërat e thjeshta o i themi të tilla si janë!!
   po të kishte dashur mehmeti!?
   enveri ishte pjekur në hell,ose në vënd të përmendores përball muzeumit e kishin ulur mbi shpatën e skënderbeut!!
   si mehemti dhe kadriu e mbajtën e ngritën dhe u vranë prej tij pa bërë zë!!
   si e kam thënë dhe herë tjetër,nuk e di se si do të shkonte shqipëria pas cofjes së enverit po të ishin ata gjallë!!
   mund të ishte ashpërsuar më shumë
   mund të ishte liruar dhe ndryshuar gjithçka
   ajo që di me siguri është se ishin dy personat e fundit që kishin guximin burrërinë që të mund të bënin ndryshime!për mirë a për keq??????????nuk e di!!
   koha tregoi se ata që mbetën të gjithë nuk ishin të aftë për të bërë ndryshime!!
   duke filluar nga e meta mendore e magjepsur pas burrit të saj të shtrenjtë,tek i “buti” ramiz dhe tek të trëmburit e tjerë për të mos përfunduar burgjeve dhe varreve të humbur!!
   të gjithë treguian se ishin TË PAAFTË!!
   ne sot e quajmë meritë “për ndryshimin pa gjak të sistemeve”!!
   mono gjëndet gjithnjë një shkak për të justifikuar gjithë veprimet tona!!
   edhe po të hamë mut!!

   Reply to this comment
   • gjermani i fundit March 13, 13:00

    Ceno, nuk i japim dot pergjigje gjerave keshtu ne hava. Sulo Gradeci ishte pergjegjesi per mbrojtjen e Enverit, ai mund te fliste kur ishte gjalle se ku qendronte forca e Enverit. Apo sekretari Haxhi Kroi e ndonje tjeter. Ne ato nivele vlen thenia se informacioni eshte pushtet. Nga i merrte informacionet Enveri? Nuk ishte aq I cmendur sa te shpikte cdo 3-4 vjet armiq ne hava. Sa per sistemin, mos harro qe ishte ne lufte jetike me sistemin tjeter. Kur lozin dy skuadra, edhe kur ben gol ne porten tende shenohet gol per skuadren kundershtare. Nuk ishte aq idjot Enveri sa te bente autogol se s’kish pune me cfare te merrej. Tani, ne muhabet po bejme, nuk ishim ne brendesi te gjerave. Prandaj une them qe Ylli po te kish qene me ngulmues tek xha Sulo do kish vjele mjaft nga struktura qe shfrytezonre Enveri per marrje /dhenie informacioni. Them qe s’jam I fiksuar nga filmat me spiunazh, por ngjarjet e ’79-’85 ne Shqiperi I dhane fund realisht pushtetit komunist. Jane 6 vjet, maksimumi 10 po te perfshish edhe denimet ne ushtri. Ceno, ngado ta rrotullosh boten, vlen pesimi I Trojes. Ate qe s’e pushton dot me lufte mund ta rrezosh nga brenda me dredhi. Ceno, e theksoj qe ne rast perplasjeje frontale Mehmeti ishte ne avantazh ndaj Enverit persa I perket raportit te forcave. Mehmeti ishte regjur me spastrimet, te shumtet i kishte bere vete. Pra, nuk ishte dhe aq burre zakoni sa thua ti. Persa I perket sistemeve, diktaturave, kashte dhe koqe edhe llogje, ti è di qe sherbimi amerikan supozohet se ka cuar atebote edhe vete presidentin ne detyre. Te vellane kandidat, etj. Ne Vatikanin e shenjteruar sa here vdes nje Pape dyshimet e medha jane se vete Kisha(dmth shoket) e ka helmuar. Prandaj, ne cdo sistem, pislliku i pushtetit njesoj funksionon. Dje psh, po lexoja per Romanovet, perandorin rus Nikola qe bolsheviket e vrane me familjen. Ne fakt Nikolla kerkoi azil ne Angli, ku Mbret ishte kusheriri I tij George V. Kerenskij firmosi per ta derguar ne ekzil familjen perandorake, por George V e terhoqi ftesen dhe nuk I pranoi Romanovet. Sipas studjuesve kete e beri per ti marre pasurine qe kishte depozituar ne banken angleze. Pra, e shiti kusheririn. Shembuj ka plot ceno, gjer tek aksidenti i fundit I Olldashit. Por ajo qe me ben kurjoz, eshte se perse Enveri nuk ia mbylli me nder kete pune Mehmetit? Qe ne krize mendore, Mehmeti ishte gjaknxehte dhe nevrik, vrau padashur veten. Kaq. Nje varrim pa shume fanfara, por sidoqofte me takemet zyrtare dhe mbyllej me lezet historia. U delte borxhit femijeve duke u thene se jeta vazhdon. Pse u sollen aq brutalisht, kete s’è kuptoj? Keto gjera terthorazi mund te dilnin nga xha Sulo, qe Ylli mund ta kishte rastin ta pyeste gjate. Per ta mbyllur, ne tere rrefimin e tij me deshmitar ate oficerin tek dera, duket se skenari eshte ky: hyn ne bllok fshehur Kadriu, qe nuk ishte hidraulik, por minister ne detyre. Ka shkuar tek Enveri apo Ramizi dhe eshte shtyre ti thote Mehmetit se Enveri ka ne dore nje dosje spiunazhi. Pas mesnate Kadriu hyn prape ne bllok, por kesaj here tek Mehmeti. I thote keto qe I thane te thoshte. Kadriu, i lindur dhe regjur per spiunazh te mos kete vrare mendjen se cfare loje po behej, bile paska kohe per ditelindjen ne Laprake, pi edhe kendon. Po hajde! Ky eshte varianti i Yllit. Mehmeti vrau veten se Kadriu do i kete thene qe e ke punen pisk. Ajo qe dime ne eshte se Enveri e akuzoi Kadriun se kishte dijeni per vepeimtarine agjenturore te Mehmetit, por ia fshehu Partise, dmth ishin ortake. Dua te di keshtu pergjithesisht, Kadriu me Mehmetin ishin miq mes tyre? Kishin rivalitete? Muhabet po bejme, mos u nxeh ceno sikur po djegim motorr kamioni.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 March 13, 15:07

     mono
     o të ka lënë llogjika,o po tall menderen me mua!!
     në të dyja rastet do të më vinte keq!!
     më vejn keq të diskutoj sikur të ishe në nivelin e fterr beterrit ose të atij idiotit që ka iniciale muti,MH!!
     mon tu bëfsha mos mu bëj si net mavria!!
     hiç diçka nga indoktirinimi që ke pasur!!
     nuk po të shkruaj më tepër sepse të gjitha pyetjet e zgjidhjet i ke në këtë replikë!!
     do të më vinte dhe më keq,se ato dy më sipër, nëse nuk arrin ti kuptosh!!

     Reply to this comment
    • anticensurë25642654 March 13, 16:25

     se harrova mono
     “Muhabet po bejme, mos u nxeh ceno sikur po djegim motorr kamioni.”
     nuk digjet motorri me karburant landfili!!
     nuk ndizet fare mono!!

     Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 10:29

   liman
   ” p.sh. kur thua se, ç’do diktaturë është një aventurë !
   Jo , unë nuk mendoj kështu !”
   ti këthehemi “aventurës” shtetrore!!
   teorike apo jo!?
   çdo drejtim shteti,familje është një aventurë!!
   përse ta them një gjë të tillë??
   pasi ke bërë veprimin e duhur për momentin!?
   më pas e llogjikon se mund ta bëje më mirë!!
   kur them aventurë nuk flas për kutimin e keq që i jepet si të ecësh symbyllur në një fushë me mina që nuk janë të fshehura!!aventurë e quaj në kuptimin e mirë,pra një e ardhme që askush nuk e di se si do të jetë!
   çfardo veprimi të bëhet!!
   shteti normal,pra jo diktaturë por një demokraci e përparuar,mjafton ndërrimi i partive në pushtet dhe fillon aventura e re,mjafton ndryshimi i kushteve të jetesës,i kushteve natyrore dhe aventura vështirsohet gjithnjë e më shumë!!sot kemi koronën që po e bën rrëmujë tërë botën!!mos vallë nuk është pjesë e një aventure tërë ato vendime që merren,me qëllim të mirë të qeverive përkatëse të çdo vëndi??asnjëri prej tyre nuk e di,si paradhënje, se çdo të ndodhë me saktësi!!
   sa për diktaturat??
   ato janë aventura në tërë kuptimin e mirfillt të keq të fjalës!!ato janë ecja me sy mbyllur në një fushë ku janë mbivendosur mina!!
   fakt është se e kemi përvojën edhe vetë ne që e kemi jetuar diktaturën!
   pati shumë, e shumë viktima!!
   jo vetëm ata që shkuan në të shumtit,por dhe ata që morën pordhën në zëmër e akoma nuk e kemi marrë veten!!akoma na shpëton shurra në brekë kur përmënden ato vite!!
   kështu liman,çdo herë që votojmë një politikan ne nuk bëjmë gjë tjetër veçse i hyjmë një aventure me besim se do të shkojë mirë!!
   edhe ata që votuan hitlerin dhe e mbështetën me dëshirë,të mashtruar a nga frika,i hynë një aventure të keqe!
   edhe ata që votuan politikanët që kanë çuar greqinë 5 herë në falimentim në 200 vitet e pavarsisë së tyre,i kanë hyrë aventurës për të mirë!!
   e kështu me radhë për ata që kanë pasur mundësinë të zgjedhin!
   për diktaturat!?
   kanë dashur,skanë dashur, i kanë hyrë aventurave si detit në këmbë!!
   dhe në shumicën e rasteve kanë përfunduar keq!!

   Reply to this comment
 19. demo March 12, 19:50

  Po pse dy budallenj jane djemt e Mehmetit,qe ti mesoje Ylli Pollovina dhe nje taborr me budallenj e maskarenj,QE MEHMETIN E VRANE.
  Enver Hoxha e pat treguar qe ne 47 qe dinte te krijonte nje klime mbytese pa rrugedalje per shenjestren.E realizoi me Nako Spirun.Me Mehmetin e pat me te lehte,se i kishte te gjithe zagare qe i pat rritur vete..Dy djemt e mbetur te Mehmetit ishin ne nje shtepi me te deri castin e fundit.E dijne me mire se kushdo cfare ka ndodhur.Folen njehere,po nuk mbahet Konspiracioni.Keta konspiracionin e kane ne gjak.Edhe kur t`i mbertheje koronavirusi,prape fajtor do bejne armikun e klases,qe ua hodhi virusin ne gote ne vend te limonates.

  Reply to this comment
 20. Guri i varrit March 12, 20:01

  Konkluzion: Fatkeqesi historike per shqiptaret qe personalitete potenciale idealiste ( Ismail Qemali, Fan S. Noli e Mehmet Shehu) neperkemben nga intrigante (Esat Toptani, Ahmet Zogolli e E.Hoxha) sikurse diskutantet e civilizuar ketu nga nje psikopat gojeshthurur!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 08:59

   o copa e mishit
   je aq i dobët sa vështirë të ulet njeriu në nivelin tënd që të diskutojë!!
   është pothuajse e pamundur të arrish nivelin tënd të idiotësisë!!

   Reply to this comment
 21. Guri i varrit March 12, 20:10

  Mehmet Shehu, Adelante Camaradas (Perpara shoke) Fragment.
  …Sonte bëhet njohja e parë: Ky – puntor, ai – fshatar,

  Ja shkollari, ja bariu, tjetri është marinar,

  Po këtu mbi Pirenejtë si një trup i vetëm jemi,

  Se qëllim të njëjtë kemi, se e dimë ku po vemi –

  dhe ç’na pret…

  4.

  Ne që lindëm në skëterrë, ne q’u rrritëm në mjerim

  Dhe s’na qeshi kurrë buza, zemra – ngjeshur hidhërim,

  Lamë prindër e fëmijë, gruan, fisin e shtëpinë,

  Lamë Atdhenë – çdo që kishim, kemi marrë arratinë –

  me vullnet.

  5.

  Jo për vjedhje e grabitje, jo si ujk a si kusar

  Rendim fshehtas natën malit shtek-më shtek kaçak-firar,

  Po me qefinin në torbë shkojmë në luftë – në Spanjë,

  Tej, në frontin e Madridit, ku gjëmon top e mortajë –

  derdhet gjak…

  6.

  Që nga Roma e Berlini – ku valon flamur’i zi –

  Është turrur sot kuçedra gojë-hapur me furri,

  Përmbi Spanjën – Republikën ku kërkon të shuaj lirinë

  E ta mbjellë Spanjën varre, për t’ushqyer borgjezinë –

  që u mplak.

  23.

  Spanjë, Spanjë! Të përunjem… Sonte puth me dashuri

  Pragun tënd, siç putha dorën e sim’ëje kur tek ti

  Më përcolli e përlotur, e si dheun e Shqipërisë,

  Ku kam lerë, ku pashë dritën e ku nëna më dha sisë –

  nënë e gjorë.

  24.

  Këtu te pragu betohem se jetën e bëj kurban

  Për të mbrojtur tyja, Spanjë, për liri e për vatan…

  Dhe nga plumbi n’u friksofsha – mos i vafsha nënës gjallë:

  Po u vrava, kërkom’ plagën jo në shpinë po në ballë –

  në krahnor!

  Reply to this comment
 22. Fatmiri March 12, 21:37

  Ylli Polovina ka bere nji “skic”per nji roman , e vecanta e te cilit eshte se emrat jane te vertete, ndersa ngjarjevet ,si ne cdo roman , u eshte dhene edhe pak fantazi per te testuar edhe mendime te lexusve te zellshem apo edhe “kritikeve” ,qe te beje me vone edhe ndryshimet e duhura!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 10:08

   ka shumë mundësi!!
   mund të quhet “roman i mbështetur në fakte të ndodhura realisht”,që për arsye të lexueshmërisë futen shumë shtesa letrare!!
   i njëjtë si “dedektivi” i agim hamitit!!
   ai,gimçja,po ta kishte paraqitur si një rroman,të garantoj që do të kishte qënë një best seler dhe film hollivudian!!
   si roman kishte për të shitur me miliona!!si dokument!?
   vështirë të lexosh 20 faqe!!

   Reply to this comment
 23. Pensionisti March 12, 22:14

  Eshte shum e cuditeshme ,qe ne kohen kur e tere bota merret me luften kunder virusit vdekjeprures ,otohen shkrime qe skane asnji lidhje me kete ,por as me ngjarje te tjera te ngjashme;atehere perse ky shkrim?!

  Reply to this comment
 24. Pensionisti March 12, 22:22

  Eshte shum e cuditeshme ,qe ne kohen kur e tere bota merret me luften kunder virusit vdekjeprures ,botohen shkrime qe s’kane asnji lidhje me kete ,por as me ngjarje te tjera te ngjashme;atehere perse ky shkrim?!

  Reply to this comment
 25. Petro Luarasi March 13, 09:47

  Kush e shikon me kujdes fytyrën e Mehmet Shehut te vrare, e kupton se ai qe ne gjendje te qete, te pergjumur, pa tendosje muskujsh ne fytyre. Ne gjoks ka vetem shenje plumbi jo rreke gjaku. Ka me dhjetra dyshime qe marrin pergjigje duke bere ekspertizen shkencore tek ”testamenti” origjinal. Kush shqetesohet nga kjo procedure normale?! Kuptohet, ata qe e kane fshehur dokumentin prej 40 vjetesh dhe diktojne te mos zbulohet e verteta tok me ndonje psikopat qe imagjonon se zoteron monopolin e dijes dhe censures ne komunitetet e Njerezve te Lire.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 11:43

   petro
   para se të vish me konkluzione,”Kuptohet, ata qe e kane fshehur dokumentin prej 40 vjetesh dhe diktojne te mos zbulohet e verteta tok me ndonje psikopat qe imagjonon se zoteron monopolin e dijes dhe censures ne komunitetet e Njerezve te Lire.”,prej asaj që ti e quan, “psikopat që zotëron monopolin e dijes”!?
   plasi sytë kur shikon fotografinë!!
   sepse je aq koqe sa shikon vetëm atë që DO TI,vetëm atë që JUSTIFIKON DIJEN TËNDE TË PAMASË!!
   o të plaçin sitë,”e kupton se ai qe ne gjendje te qete, te pergjumur, pa tendosje muskujsh ne fytyre.”,kur flë ti,që duhet të kesh më shumë vite që përdor syzet se unë,i mban syzet apo i heq??
   o të plaçin llambatinat të dyja,edhe në se do të ishte vënë në gjumë nga “infermierja” me “gotën me lëng të verdhë”,mehmeti do të kishte kohë për të bërë adetin që bëjmë të gjithë ne që mbajmë syze,si gjatë gjithë kohësh dhe vetëm kur lexojmë!!
   do ti kishte hequr o kuti e mëndjes!!
   or njeri kur kundërshton një gjë!?
   përpiqu ta kundërshtosh me fakte dhe jo me dëshirë!!
   o njeri i trashë që ndoshta dhe mosha bën të sajën,nëse ke ndjekur,si unë dhe si shumë të tjerë këtë çështje,duhet të kujtosh se të “fshehtat” ishin aq të shumta sa me të vërtetë të lindnin shumë dyshime!!
   por koha vërtetoi,dolën fakte që shumica dërmuese,pra njerzit me llogjikë,bile dhe më agresivët i pranuan,si idajet debili dhe duro senili,e sot kanë mbetur vetëm pak për të mos thënë i vetmi fakt i pa zgjidhur konkretisht!!pra vetëm letra!dhe ajo jo si e zhdukur por si origjinal!!
   mua si një “psikopat me monopolin e dijes”më bën që të anoj më shumë,99% në rastin e vetvrasjes se në atë të vrasjes!sepse vetëm për një grimcë rëre nuk mund të mohoj gjithë plazhin!!
   petro,të siguroj se nuk bëj pjesë në ata që nuk duan të zbulohet e vërteta!!
   NUK KAM AS MË TË VOGLIN INTERES,përveç kureshtjes!!sepse edhe nëse e vërteta është 1 mijë % ndryshe nga kjo që duket se është!?
   mua personalisht nuk më sjell asgjë në xhep,por mbi të gjitha as shqipërisë dhe askujt,përfshi dhe idiotin duro e avokat debil idajetin(nëse nuk shkuran me pagesë),ndonjë përfitim!!
   sot kanë kaluar aq shumë vite sa leverdia direkte është e pamundur!!
   petro edhe sikur të vërtetohet se në VRASJEN e mehmetit ka marrë pjesë tërë byroja politike,në të kujtohet “vrasje në orient ekspres”agata kristi,nuk ka askush asnjë leverdi!nuk ndryshon asgjë!!
   prandaj o debil po ta lë ty MONOPOLIN E DIJES,vetëm me dy kushte të vogla!!
   -fshi syzet kur shikon diçka
   -mos shkruaj me tifozllëk,o budallallëk!merre si të duash,ti e di më mirë!!
   ps:petro,si njohës i mirë i mimikës,për fatin tënd të mirë ke dhe një shëmbull tjetër që mund të ma mbyllësh gojën!!akoma është në faqe fotogafia e kajo karafilit!!
   krahasoi të dyja,syzet po i vë në llogari!a thu se dhe kajos i kanë dhënë lëng të verdhë para se ta vrisnin??
   petro,po e kape dot,po të them një fakt që dikush e përmënd në këtë shkrim!
   duro shehu është vëllai i mehmetit,por nuk është mehmeti!!
   shpresoj se do ti biesh në fije,pavarsisht se unë psikopati kam monopolin e dijes!!
   nëse nuk i bie në fije!!
   të ndihmoj unë!!

   Reply to this comment
 26. oponenti March 13, 14:52

  Nuk desha të lendoj komentuesit më sipër ( një pjesë të tyre+ ish turbo-komunistin Polovina) po bie erë të keqe ky fokusim …..se a hyri 1 herë apo 2 herë Kadriu te Mehmeti..a ishte vrasje apo vetvrasje..?Këto diskutime janë ” Pordhë me rigon” si thuhet në fshatin e Polovinës
  .
  1
  Duke nxjerrë kufomën e Mehmetit non stop te shtypi shqiptar ku vecohet gazeta Dita të krijohet përshtypje se për 40 vjet në sistemin socjalist (komunist) vetëm vrasje si në filmat e Hollywoodit..kane ndodhur

  2.
  Jam dakort që përplasja Enver-Mehmet ishte një fund pa lavdi i tyre por kjo nuk mohon meritat e tyre.

  3
  Duelin Enver-Mehmet do ta quaja nje fatkeqesi kombetare kurse meritat e tyre do ti quaja planetare..
  Le te marrim vetem Mehmetin dhe “bemat e tij me Enverin” pozitive qe justifikojnë cdo teprim të tij në gabime qofte dhe krime (me detyrim percaktim)

  * Shkolla e Fullcit

  *Lufta e Spanjes

  *komandant i brigades pare

  * clirimi tiranes

  *rindertimi vendit pas luftes

  *debimi jugoserbeve 1948

  *shpartallimi i grekeve 1949

  *fitorja mbi agersionin paramilitar usa-greqi-jugoserbi 1950-1955

  *perdhosja hryshovit ne Moske

  *debimi i ruseve nga Vlora

  *dalja nga traktati varshaves

  * denoncimi i pushtimit Cekosllovakise

  *ndertimi i nje mbrojte te pathyeshme

  *elektrifikimi epokal

  *perballimi i cdo termeti apo permbytje ne vite
  * etj
  ______________________
  e di që disa lexues / komentues do shtrëmberojne turinjtë por faktet më sipër nuk janë të miat por të Historisë
  .
  Realiteti sotëm kur shteti shqiptar ka dale ne ankand..kur paria tiranes jane si Dildo qe po i futet nga mbrapa Shqiperisë që nga Sali Krimineli te Edi Ramë Imotenti me ca devila dhe debila si Lili me Lulin..
  .
  Aq më keq dhe kur miqtë euro-amerikanë pasi cliruan për gjysëm në 1999 po ja kthejne Serbise ne menyre te turpeshme se pari ekonomikisht sot dhe neser politikisht..
  ..
  Nuk kam qene kurre pro sistemit/regjimit te Enver-Mehmetit por sot duke pare shoqerine civile shqiptare “out the order”..kete klase politike ekstremisht antishqiptare dhe miqte tane qe i pritem si krishti ne 1991 ,,sot e shohim kombin shqiptar te varur ne kryq..jo per merite te Enverit apo Mehmetit do quhet GOLDEN AGE…

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 15:16

   lali
   meritat e enverit e mehmetit nuk i hyjnë më në punë askujt!!
   do ti kishin hyrë,nëse do të kishim mësuar nga ato!!
   përveç eleminimit fizik,që na i kanë ndaluar të tjerët,gjithçka funksionon si më parë!
   1 lider global
   një tufë pas
   kush del nga tufa anatemohet deri në poshtërim(nuk e vrasin)
   rroftë lideri rajonal dhe të luftojmë të ndriçojë botën!!

   Reply to this comment
 27. Petro Luarasi March 13, 15:40

  Nje tjeter prove e rendesishme per te hedhur dyshime mbi ”vetevrasjen” eshte se nuk jepet asnje foto e kurrizit lakuriq te viktimes. Por edhe duke e pare gjurmen e gjakut ne kurriz ne kemishe dallohet qe eshte prane shtylles kurrizore, nderkohe qe pretendohet se M.Shehu eshte vrare me doren e djathte dhe gjurma e plumbit eshte pak mbi kerthize! A ka njeri normal te besoje qe brenda trupit te viktimes plumbi ka pesuar rikoshet e ka devijuar kendi ne dalje. Pra nga kendi kerthize-kurriz duket sikur te jete vrare me doren e djathte, qe nuk justifikohet dot me pozicionin e gishtave ne momentin e vdekjes. Pikerisht kjo ”çudi” enigme eshte pasqyruaer ne dy variantet e ekspertizave (Pika 3 e artikullit te meposhtem). http://www.gazetatema.net/2018/01/14/vdekja-e-mehmet-shehut-10-provat-e-forta-qe-vertetojne-se-ate-e-vrane/. Imponimi dhe sharjet nuk jane argumente, por tregues inferioriteti e zvetenimi.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 13, 16:23

   petro
   ke shumë të drejtë!
   ” Imponimi dhe sharjet nuk jane argumente, por tregues inferioriteti e zvetenimi.”,kjo është një aksiomë që përdoret në çdo rast!!
   mund të ma interpretosh në këtë rast të veçantë” Kuptohet, ata qe e kane fshehur dokumentin prej 40 vjetesh dhe diktojne te mos zbulohet e verteta tok me ndonje psikopat qe imagjonon se zoteron monopolin e dijes dhe censures ne komunitetet e Njerezve te Lire.”
   PRA “Imponimi dhe sharjet nuk jane argumente….”kur i përdorin të tjerët apo EDHE KUR I PËRDOR TI”ndonje psikopat qe imagjonon se zoteron monopolin e dijes dhe censures”??
   si mos të revoltohesh me njerëz si ti mor debil kur sjell këtë shkrim të temës si fakt!!
   ti je aq i trashë sa majfton të shohësh të shkruar të zezë mbi të bardhë,mjafton të jetë absurde dhe “flutroi gomari”!
   o idiot,sot edhe sikur të ngrihet nga varri mehmeti e të thotë “kam vrarë veten”,edhe sikur të thotë “më kanë vrarë,bile dhe filani”,ju prapë nuk keni për ta besuar!!por mbi të gjitha ajo që është më e sigurta,që nuk ka nevoj për vërtetim është se nuk ndryshon asgjë!ASKUSH NUK FITON E ASKUSH NUK HUMB GJË!!
   o debil,a ndryshon gjë sot rehabilitimi a anatemimi i esatit,ahmetit a i mithatit??
   jo mor debil jo!!prandaj ajo teoria se dikush po e fsheh!?nuk ka asnjë vlerë!!
   ta zëmë në tërë kuptimin e fjalës se e ka vrarë kadriu,që nuk dinte të qëllonte me kobure,ose sillua i tmerrshëm,që maksimumi ishte i të njëjtit nivel me sali trasportuesin e shurrës, që sipas monit kishte gjithçka në dorë!?MË THUAJ SE ÇFARË DO TË NDRYSHONTE,PËRVEÇSHUARJES SË KURESHTJES TONË??pra çndryshimi do të kishte nga kureshtja që të bën të lexosh deri në fund një roman policor??
   ASNJË NDRYSHIM mor debil luarasi!!asnjë leverdi praktike!!
   e vetmia leverdi praktike është fitimi i gazetave!!
   ps:i re në fije përse ta përmënda “duro shehu është vëllai por jo mehmeti”??
   përshëndetje nga inferiori e i zvetnuari!!

   Reply to this comment
 28. oponenti March 13, 16:21

  Per ca kolegë komentues që nuk kuptojnë “shqip”

  .Nuk ka asnjë interes kombëtar,historik,politik apo arshivor ky “sudoku” i ylli pornovines duke na servirur skedinen 1×2..hyri Kadriu 0 here..1 here apo 2 here…
  .
  I vetmi qëllim është që për të mbuluar krimet kozmike të Virusaliut pas 1992 jepen këto nekrologjizma të kohës Envermehmetit për të 1000 herë
  .
  Mund te rrjeshtoj mbi 100 raste makabre te kohes demon-kracise qe ja kane kalur qindra here ndodhive te kohes Enverit& mehmetit te cilat kane ngelur pa u zbuluar zyrtarisht ne nje kohe qe dihen ne popull kush jane autoret dhe porositesit.
  .
  Marim rastin Olldashi qe u egzekutua ne menyre perfekte dhe PD-LSI-PS-policia e Tahirit-familja dhe stafi dipllomatik i huaj jo vetem heshten por e kthyen varrimin ne “dasem’ dhe pa ju bere autopsia..
  .

  Olldashi e kishte mbushur kupen per tu egzekutuar

  -si rival absolut i yllit ne ngjitje

  -si deshmitar i dyshimte ne vjedhje dhe vrasje te gestapos berishes

  -si nje politikan qe bente jete te shthrurur pasi ishte ndare faktikisht nga e shoqja

  -kishte lidhje me grupe te rrezikeshme krimi sidumos ne shijak,fier dhe kukes

  -kishte vene pasuri sheikesh (vetem benzi 150 mije dollare)..etj.

  Nga sa me siper ishte paria e tiranes,mediat,familja qe ky krim me precizion te larte i kryer nga nje mafie inteligjente te mbulohej duke e kthyer varrimin ne “DASEM”.

  Jane dy fakte interesante qe te gjithe mediat raportuan
  1- per nje femer me iniciale A.M.C ne makine (olldashi ishte i etur per femra) qe ka sherbyer si karrem per ta cuar ne kurth.

  2-U raportua se krahas kokave te shtetit kishte shkuar ne vend ngjarje dhe shkelzen berisha….cfare statusi ka ky monser pervec se koka e gestapos se dinastise berishajve.

  Me nje fjale egzekutimi i Olldashit eshte krim preciz dhe e njejta dore qe egzekutoi Kosta Trebicken ku mafja me kollare brenda dhe jashte vendit ja ka kaluar dhe asaj siciliane..kujtoni konomin,isa coben,artan santo.
  .
  OK..vazhdoni per te 1000 here nekrofagizmin me kufomen e Mehmetit por hidhni ndonje “kapsolle” pse u fsheh egzekutimi i sokololldashit (FIGURA NR-1 e PD ne te ardhmen) dhe i pranise Medinj-lleshes..jo vetem u fsheh vrasje por u kthye ne feste funebre…

  Reply to this comment
 29. Petro Luarasi March 13, 16:56

  Theksoj qe menyra e vrasjes se Kryeministrit Mehmet Shehut, nuk eshte ceshtje thjesht e tij apo familjes, ”demode” dhe nuk ia vlen, por problem shteteror qe zberthen te djeshmen , te sotmen dhe i sherben se ardhmes se shtetit e popullit shqiptar dhe mbi te gjitha ndricon te Verteten Historike! Sqarim: Ku ndryshon ”i padituri” nga ”injoranti”, thjesht, njeri nuk di; tjetri kundershton te dije. Me te paditurin diskutoj, injorantin e refuzoj me perbuzje, sidomos kur dalloj se eshte gojeshthurur, sepse ” nuk kam mendje te paket, e kohe te tepert te mbush qypat e shpuar”!

  Reply to this comment
  • ganiu March 13, 23:02

   Z. Luarasi, mund të më shpjegoni mua këto që shkruani, “Theksoj qe menyra e vrasjes se Kryeministrit Mehmet Shehut,……problem shteteror qe zberthen te djeshmen , te sotmen dhe i sherben se ardhmes se shtetit e popullit shqiptar”, unë personalisht si profan do të kisha dëshirë që të dija mendimin tuaj. Nuk e lexova në asnjë nga komentet tuaja për këtë shkrim të Z.Polovina.

   Reply to this comment
  • ganiu March 14, 11:35

   Z. Luarasi, gjithnjë në pritje të një shpjegimi nga ana juaj.
   Me shumë respekt.

   Reply to this comment
   • Petro Luarasi March 14, 14:07

    Z.Gani, 1. Une nuk komentoj shkrimin e z.Polovina sepse nuk kam te dhena per ate qe mund ta kete kryer vrasjen. Por kembengul qe te sqarohet nese qe vrasje apo vetevrasje me dy elemente te rendesishem, te pa kundershtueshem, te zbardhjes se çështjes: te kryhet ekspertimi shkencor ” i testamentit” origjinal (jo fotokopjeve) dhe te sqarohet ”paradoksi” i devijimit djathtas te plumbit nga gjoksi tek shtylla kurrizore, kur duhej te ndodhte ne kah te kundert, me majtas, meqe pretendohet se eshte qelluar me doren e djathte. Meqe nuk eshte publikuar foto e kurrizit te zbuluar te viktimes ku do te dallohej qarte sa vrima ka, gjykojme nga nisja e gjurmes se gjakut ne kanatiere dhe shihet qe ne lidhje me kerthizen ka devijim te dukshem djathtas, pra duhet sikur te jete qelluar nga krahu i majte. Ky fakt reflektohet edhe tek dy ekspertizat kontradiktore qe jane kryer. Kur te provohet se qe vrasje, shtrohet pyetja kush e vrau, me ndihmen dhe per hesap te kujt 2. Kur vritet nje kryeminister, eshte detyre e institucioneve shteterore qe ta zbardhin dhe jo aq e familjes, komentuesve,etj. Falsifikimi dhe mbulimi i se vertetes, rrethanave dhe aktoreve te krimit, perspektiva e kontrollit te pushtetit, ekuilibrave e aleancave (sikurse ka dale me vone plani per mbrojtjen e Kosoves ne rast lufte, e pergatitur nen drejtimin e M.Shehut, kush do e kontrollonte politiken dhe ekonomine e Shqiperise, rezervat financiare, etj). me bind se permban ceshtje me rendesi dhe ndikim per te ardhmen. Nuk eshte vendi ketu per ta thelluar analizen.

    Reply to this comment
    • ganiu March 16, 12:59

     Më vjen keq Z. Luarasi, por nuk pash askund në shpjegimin tuaj që “zgjidhja e këtij rasti ti shërbente të ardhmes së Shqipërisë”.
     Ju shkruani për këtë e atë, por gjithnjë në të shkuarën.
     Më vjen keq! O ju nuk e shpjegoni si duhet, o unë nuk kam aftësinë që ta kuptoj mendimin tuaj.

     Reply to this comment
    • anticensurë25642654 March 16, 13:10

     çdo të thotë për ty ” te pa kundershtueshem,”??
     a mund ti mbushet mëndja “gjelit që ti nuk je kokër misri”??
     jo mor debil!!
     gano të ka shkruar me shumë mirësjellje dhe të ka kërkuar një shpjegim!!
     ti i përgjigjesh po ashtu me mirësjllje,por nuk thua asnjë gjë!!
     ai të bën një pyetje të thjeshtë ““Theksoj qe menyra e vrasjes se Kryeministrit Mehmet Shehut,……problem shteteror qe zberthen te djeshmen , te sotmen dhe i sherben se ardhmes se shtetit e popullit shqiptar””
     çfarë do të ndryshonte në të sotmen dhe të ardhmen e shqipërisë e shqiptarëve “zbulimi i pakundërshtueshëm”
     nëse ishte një vetvrasje,vrasje,thua ti me bindje totale dhe të verbër,për shqipërinë e shqiptarët??
     dhe ti i përgjigjesh se dje e pardje do të kishte ndodhur ndryshe!!
     sot or debil SOT,çfar leverdije keeeeeeeeeee??????

     Reply to this comment
    • Taras Mugosha March 16, 19:10

     Jam i nje mendimi me Petron e Luarasit. Jo vetem per shpjegimet e tij, por edhe per faktin, qe edhe sot e kesaj dite nuk dihen me saktesi shkaqet pushkatimit te ish-ministrit te shendetsise Dr. Llambi Ziçishti, i cili ishte një nga anëtarët e ekipit të mjekëve që shkuan te shtëpia e kryeministrit Mehmet Shehu për të konstatuar “vetëvrasjen” e tij.

     Nje pyetje per ty gani. Nese ke dijeni a mundesh t’a sqarosh lexuesin se cfare akuze rendonte mbi ish-ministrin e shendetesise, gje e cila do e justifikonte katercipisht pushkatimin e tij ca kohe me pas?

     Ne disa shkrime supozohet se doktor Ziçishti pas ekzaminimit qe ai i beri trupit eshte shprehur me fjalet: “Uh, po këtë e paskan vrarë”. Personalisht as e besoj, por dhe as e pergenjeshtroj. Vetem ekspertiza ligjore duhej asokohe te kishte zbardhur me imtesi cdo detaj te skenes kriminale. Perderisa edhe sot e kesaj dite ka kaq debat te ashper dhe kaq paqartesi, atehere mund te thuhet me plot gojen se ekspertiza nuk e beri punen e saj. Ajo heshti asokohe dhe fatkeqsisht vazhdon te heshte edhe sot, pavaresisht se ajo eshte plotesisht e vetedijshme se zbardhja e nje krimi me pasoja vdekje nuk ka afat skadence.

     Reply to this comment
     • ganiu March 17, 09:27

      Taras Mugosha
      Nuk ja kam idenë përse është dënuar filani e fistëku, përveç asaj zyrtares. Petron e pyeta, nuk mbeta i kënaqur nga përgjigja e tij, vetëm për leverdinë që ka sot “zbulimi i të vërtetës” së kësaj ngjarje.
      Që përveç, kureshtjes(si e thotë ceno) nuk sjell asgjë.
      Hamëndësime, mund të bëjmë sa të duam, si të duam. Askush nuk na pengon për ta lëshuar si fantazinë dhe besimin pa frena.
      “Personalisht as e besoj, por dhe as e pergenjeshtroj.”, më duket pak si gabim kjo shprehje. Ti mund të mos e besosh, por nuk ke të drejtë ta përgënjshtrosh. Nuk je ti as Ziçishti, e as ai që e ka thënë i pari. Shikoje që në formim të fjalisë, që mund të jetë deformuar deri në momentin që e ke shkruar ti.
      Mua nuk ma mbush mëndjen që Ziçishti të drejtohej duke përmendur Mehmetin me fjalën KËTË. Flitet për disa orë pas ngjarjes dhe jo pas “Tabllosë Sinoptike” të Enverit.
      Unë jam i një mendimi me cenon, llogjika që përdor ai është e saktë, për mua, si e thot e shkuara ka pasur shumë enigma, mbështetësit e “vrasjes” kishin shumë hamëndësime.
      Me kohë dolën shumë fakte, që e sollën drejt sqarimit të plotë,pothuajse.
      Prandaj lindi nevoja që të krijohen “fakte të reja.
      Pa 40 vjetësh na del “fakti” i “vizitës së dytë” të Kadri Hazbiut. Si e thotë ceno, roman do të ishte shumë i bukur.

     • anticensurë25642654 March 17, 09:38

      o Ta rast Mugosha
      “Ne disa shkrime supozohet “????????????
      në disa të tjera bile “vërtetohet” që toka është e sheshtë,që njeriu nuk ka shkuar as në hapsirë e jo më në hënë,se evolucioni nuk egziston dhe se nostradamusi ka parashikuar gjithçka!!
      ti i beson??
      unë jo!!
      debilat e mutit që ndiqni parimi” e besoj se është e pabesueshme”!!
      kot nuk i thonë që njeriu vlerson çdo gjë sipas karrakterit të tij!!
      gënjeshtari çdo gjë e quan gënjeshtër!!allogjiku, llogjikën e quan, allogjike!!
      “në fshatin e të marrëve!?
      i zgjuari është i marri!?”
      pra në fshatin tim, ti je i marri!!

     • Taras Mugosha (alias Sala) March 19, 15:52

      Po mire o Gani, kur askush prej bashkekohesve te ish-ministrit te pushkatuar nuk posedon as informacionin me minimal se cfare detajesh permbante aktakuza ndaj tij, atehere pse shqiptaret duhet te behen bedela me zorr dhe te mos dyshojne qe ndoshta te njejtin fat pesoi para tij dhe vete kryeministri?

      Ore, po mire keta idjoterit e vetecensuruar qe nuk ja kane haberin zhvillimit te debatit por qe per shkaqe dubioze mundohen ta bllokojne ate me ofendime debilash, po gjithe keta gazetare e juriste profesioniste qe kemi, perse nuk e heqin shukun nga goja dhe nuk japin versionin e tyre per ate se cfare “krimi” beri i ndjeri minister?

      Cfare i pengon ata qe edhe sot e kesaj dite nuk bejne publike foton e pasme trupore te Mehmetit, per te “na bindur” fundja se ky akt kriminal nuk ishte likujdimi i radhes (eh sa ishin pushkatuar pa gjyq para tij), por ishte vertet ajo “vetvrasja e embel” e bere publike sa hap e mbyll syte me nje fryme cliruese ne emisionin e lajmeve te RTVSH. Jo per gje po nje ekspertize profesionale te huaj normalisht do i duheshin te pakten disa dite per te dhene versionin perfundimtar.

     • anticensurë25642654 March 20, 10:49

      o ta rras
      në një farë mënyre ke të drejtë dhe nuk ta mohon askush!!
      “shqiptaret duhet te behen bedela me zorr dhe te mos dyshojne”,por më duket se ti vetëm dyshon!!
      dyshimi është intuitë,pra ti shikon një gjë,por jo qartë,dhe fillon të dyshosh se çfarë është kjo gjë!!
      duke iu afruar më afër fillojnë e bien dyshimet një nga një!!
      deri në momentin që ti je shumë afër!e kupton fare mirë se çështë gjëja!!
      përveç rastit kur ti ke probleme me sytë!!e aty nuk është problemi i gjësë,është problemi i syve të tu që nuk funksionojnë në rregull!!
      në rastin tonë është truri tënd që nuk funksionon në rregull!!mbetet tek dyshimi megjithëse i ka faktet në dorë!!
      tashti ti këthehemi hipotezave!!
      “ndoshta te njejtin fat pesoi para tij dhe vete kryeministri?”,këtu ke të drejtë!!
      NËSE,e shkruajta me të madhe thjeshtë për të të thënë se po hyjmë në hipotezë,mehmeti nuk do të kishte vrarë veten!?
      -kishte mundësi,ndoshta,do të ndodhte e njëjta gjë,por tek të pushkatuarit do të ishte dhe ai!!
      -kishte mundësi,ndoshta, mehmeti bëri këtë llogarinë e parë,që mund të përfundonte si të tjerët më parë,dh eja hoqi vetes!!
      -kishte mundësi që enveri ti tërhiqte pak veshin mehmetit si ja ka tërhequr në periudha të tjera kur ai e ka pas lëshu “pa dur” dhe të mbyllej me kaq
      kështu o ta rras,mundësitë “ndoshtat”,janë aq të shumta sa po të fusësh dhe ato të gimçe hamitit,të shkon jeta duke shkruar!!
      “Cfare i pengon ata qe edhe sot e kesaj dite nuk bejne publike foton e pasme trupore te Mehmetit,”???
      asgjë!!
      para një viti a diçka më shumë doli dhe ekspertiza!!mund ta kishin nxjerrë më parë!?po!përse nuk e kanë bërë!?nuk e di!
      të kujtohet alida hisku dhe “përdhunimet” në hetuesi??
      si shumë të tjerë dhe unë kërkova që të publikohej rregullorja e asaj kohe për hetuesinë dhe sidomos atë të grave!!
      askush,asnjëherë nuk e morri mundimin ta publikonte!
      ajo mund të gjëntet fare thjesht në arkiv dhe nuk është e “klasifikuar sekret”!!
      përse nuk e bënë një gjë të tillë??
      ndoshta për dembelizëm,pazotësi,idiotësi,ose leverdi??
      mua më duket një përzjerje e të gjithave,por ku mbisundon leverdija!!po të botohej mbylleshin diskutimet!mbyllen diskutimet ulet shitja,klikimet,humbet fitimi!!
      pavarsisht se është pjesa e një fjalie jo shumë të qartë”Ore, po mire keta idjoterit e vetecensuruar qe nuk ja kane haberin zhvillimit te debatit por qe per shkaqe dubioze mundohen ta bllokojne ate me ofendime debilash”,po të them se kur kalohet një cak i arsyes fillon dhe lësohet goja!!unë personalisht nuk përpiqem të kuptoj pëse më gjuan me gurë “dikush”,ja këthej shpesh të shumfishuar!!kështu që gurit i përgjigjem me gur dhe jo me “gur të mbështjellë me letër”!!
      ti dhe të tjerë,petro psh,kritikoni mënyrën “e idiotëve”duke u bërë idiotë vetë??lal,nëse thua se nuk është e drejtë një mënyrë të vepruari,mos vepro vet!!
      unë jam përplasur me demën për racizmin e tij,por kjo nuk më ka shtyrë të jem “racist” ndaj demës!!për mua të jesh racist nuk është e drejtë prandaj nuk e përdor kundër askujt!!
      ai regjim bëri gabime e faje sa të duash,ndoshta i fundit ishte dhe fundi i tij!!
      vetvrasja e mehmetit,e më pas,dënimi i të tjerëve me KH në krye,kishte dy qëllime!
      -përfitimin nga gafa e mehmetit për të përqëndruar tërë pushtetin në duart e nexhit
      -nënshtrimin deri në skllavëri të të tërë nomklaturës së lartë përfshi dhe ramizin!!
      frika ishte aq e madhe sa ata njerëz nuk e hoqën dot as pas rënjes së diktaturës!!
      humbja që pati diktatura me aktin e fundit ishte e jashtëzakonshme!!
      ajo humbi çdo lloj besueshmërie në ndershmërinë e veprimeve të saj!!ndershmëri që ishte e ngulitur në mëndjen e popullit,edhe sot ke shumë që e besojnë akoma!me eliminimet e fundit,me frikën e madhe nga ndonjë dënim i mundëshëm po të kërkohej të ndryshohej diçka në drejtimin e shtetit dhe për pasojë rënjen totale të ekonomisë,pamë dhe rënjen e diktaturës!!
      si e kam thënë disa herë!!
      me vetvrasjen e mehmetit dhe eliminimin e kadriut,nuk mbeti kush që të bënte ndryshime në sistem!!
      nexhmija me vdekjen e saj tregoi se ne do të ishim akoma dhe sot në 1988ën diktatoriale!!
      çfar ndryshimesh mund të kishin bërë MSH e KH?!
      për mirë?
      për më keq??
      nuk e di o ta rrassha!!
      por e di që do të kishin bërë!!

 30. Niku i Babrujes! March 13, 18:02

  Cfare nuk lexon nga kometuesit e kesaj rubrike,nga njera ane bejne mire qe japin e marrin mendime,elbete ndryshe nuk shtyen keto ditet e veteizolimit!
  Shikoj secili komentin sipas radakes se vete, njeri bene doktorin,tjetri ekspertin,historjanin,bile edhe spiunin.druaj se te gjithe qe komentojne me mllef ndaj ish kryeministrit jane nostalgjike,puthadore te Edhjerit,i cili i ka brumosur qa shume saqe edhe sote lehin ende ne oborin e tije!
  Me pake fjale qe sot qeneria ish komuniste e trumbeton si nje parajse, Shqiperine,unitetin e forte me njeri tjetrin,apo tejkalimet e planeve pese vjecar.
  Larg syrit te popullit brenda atije blloku te qelbur,zhvillohej nje lufte e ashper,por e heshtur,qe here pas here acarohej,dhe perfundonte me koka turku.
  Ne gjithe kete loje te ndyrre kriminale qendrone e shoqaja e Edhjerit Nexhmije Zeza,kjo qe ne vitin 1948,kur i shoqi u semure,nga diabeti,morri frenat e pushtetit,duke lidhur aleanca te fshahta,dhe skanuar te gjithe ata qe ajo mendonte se ishin kunder.Edhjeri kishte kohe qe dergjej i semure,me parainfrakt,me diabet,dhe me cregullim te thelle mendor,qe qe mbulohej nga Nexoja e cila duke pare se po humbiste te shoqin,mendonte se dikush mbrapa qe do merrte pushtetin do hakmerej,pranadaj me nje here beri dhe nje krushqi me vellain e Ramizit.Pengesa e pare ishte Hysniu,te cilin Ramoja me mjeshteri,i ndihmuar nga sherbimi intelegjent Jugosllaf,arriti te eliminonte plotesishte.Por kocka me e forte dhe padyshim kundeshtar ngelte Mehemet Shehu,i cili ishte i brendshem,dhe e dinte gjendjen e Edhjerit,kishte nisur edhe ai sulmin e fshehte,por shikonte Ramizovicin si nje barrier e ngritur enkas per ta bllokuar ate.
  ne kete kohe Nexhoja kerkon sovjet nga anadollaku Haxhi Lleshi i shquar per prapambetjen e tije kulturore dhe pjese te disa skandaleve puplik.qe Nexhoja ishte munduar duke influencuar tek Edhjeri per tja mbyllur ato.Cka e bente Xhiken te ishte borxhli,por kishte edhe lidhje te ngusht fisnore me Nexhon,dhe i dinte te gjitha benat e saje.
  Nexhoja i cone fjale mbas Hajri Hoxhes qe e kishte lidhe dhe punonte ne Aparatin e Kom.Qendror,i cili u kujdes qe te bente takimin,large vemndjes se Mehmetit dhe ashu u be,u shfrytezua,nje darke familjare,dhe Nexhoja doli ne skene,i qahu hallin e semundjes se te shoqit,por edhe hallin e pushtetit.Xhike anadollaku,u tregua i gatshem,dhe pasi u mendua, gjate hyri ne lidhje me boset e vjeter te U.D.B-es,me te cilet kishte patur lidhje qe ne kohen e Zogjit.me mjeshteri udhetoi me dok false u fute ne shqiperi nje person i sprovuar i U.D.B-se i cili hyri nga Dibra e madhe,nga Bllata direct ne Tirane i shoqeruar nga nje grua enigme,qe e prezantoi si bashkeshorten e tije,gjasme te afert te Haxhi Lleshit nga Debari i Jugosllavise,per gjithe keto zhvillime,informohej ne menyre te fshahte dhe Ramizovici,i cili qendronte ne prapavije.Personi i ardhur u fute me mjeshteri ne bllok,dhe aty studio me vemende gjithcka.Jo pa qellim edhe rroja sic thote Ylli u soll i ri,qe te mos njihet zerin e infermeres enigme,e cila ishte U.D.Bashe,e merr roja ne aparatin foles dhe ajo pergjigjet e gatshme,veprim qe e ka perseritur disa here.Kjo gua ne mbremje i servire goten e cajit kamomil,me perberes helmi,ja ve ne tavoline dhe largohet ne menyre te mistershme,per te ndjekur zhvillimet diku,mbase ne vilen e Xhikes.Ja para flitet per nje ushtar qe ka hyre ne bllok,por i pa evidentuar gjekundi,i cili qendronte ne hyre te tunelit lidhes qe depertonte ne shtepin e Kryeministrit, Mehemeti ne gjendje te turbulluar mendore mbas gjithe asaj sajese te menderosur,e merr goten dhe e pi,per te qetsuar veten,por rezultone fatal.Ketu hyne ne veprim trimi i ardhur enkas nga large, e shtrine ne krevate,dhe bene nje qitje me selenciator.i merr armen e Mehmetit nga syrtari i tavolines,dhe ja mberthene ne dore kuptohet me dorashka,dhe i instruktuar mire.Roja jashte nuk degjon krisme,kjo flete qarte se cfare mekanizmi u perdore.Nuk ka kurresi mundesi qe te mos degjohej krisma,nga rroja apo edhe Fiqeretja?
  U sajua nje zarf me nje leter qe nuk i u nenshtrua kurre ekspertimit shkencor.Kuptohet qe Estref Myftari se si ka punuar nene presion,po ashtu e dhe mjeket.Nuk duha ti ngarkoje me faj,sepse secili pren neshe do ta bente ate veprim.

  Reply to this comment
  • only one question .. March 13, 19:13

   Niku i Babrujes!

   Marr rastin me te mire per ju….e zeme se keto qe thua ti jane 100% te verteta dhe te falenderojme.
   .
   Enveri ..Mehmeti..Haxhiu dhe Nexhmija iku nga kjo bote…jane ne varr ….keto te kufoma dhe fansat e tyre qe nuk i kalojne te 1000 vetat jo vetem jane pa rrezik por jane per meshire.
   %%%%

   Nje pyetje publikisht ..

   Perse shteti amerikan..shteti shqiptar dhe shtypi i shkruar nuk marrin ne shqyrtim kete deklarate qe eshte akuza me e forte qe pas luftes 2 boterore..
   .
   Pra behet fjale per Izet Haxhine qe akuzon hapur dhe me fakte per lidhjet e UDB ( kuptohet dhe seksioni Cia-s per Ballkanin) me dy tropojanet Elez Biberaj dhe Sali Berisha qe i kane bere atij kombi deme me shume se vete serbi te na kishte pushtuar

   ..
   AKUZA E IZET HAXHISE PER BIBERAJ & BERISHAJN SI KONTIGJENT TE UDB
   .

   . Kur te deklasifikohen dokumentat e mevonshme te CİA per agjenturen serbe ne Shqiperi, te jeni te sigurte se mbi 90 perqind e te arratisurve politike qe kaluan nga Jugosllavia, qendruan aty, dhe me vone u shperndane ne vende te ndryshme te botes, ishin bashkepunetore te UDB s.erbe.
   &
   Edhe ne fillimet e demokracise, shumica e atyre qe na u serviren ne krye te partive politike, ishin agjente te dyfishte te Sigurimit te shtetit te klanit pro serbe dhe UDB serbe.
   &
   Keta persona u seviren edhe nga CIA ne te cilen dominonin klanet proserbe me ne krye Dejvid Philips dhe Kristofor Hill.
   &

   Edhe zgjedhja e amasadorit te pare Amerikan te Rajersonit qe vinte nga Beogradi ishte ne funksion te kesaj agjenture. Lidhjet farefisnore te Sali Berishes me Elez Biberaj nje pinjoll i nje familje qe kishte qendruar me vite ne Mal te Zi pas arratisjes, ishte perpunuar dhe derguar ne Amerike, ben qe i zgjedhuri i agjentures serbe ne krye te PD-s te ishte Berisha.
   &
   Pastaj futja nen kthetrat e agjentures serbe te PD-se ishte aq e dukshme dhe pranishme, sa po te mos ishe pjese e kesaj agjenture apo te mos kishe mbeshtetjen e saj, kurre nuk mund te beje karriere ne PD.

   .E PERSERIS
   Perse shteti amerikan..shteti shqiptar dhe shtypi i shkruar nuk marrin ne shqyrtim kete deklarate qe eshte akuza me e forte per antishqiptare
   qe pas luftes 2 boterore..

   Thanks in advance !

   Reply to this comment
   • Niku i leshit hahahahah March 13, 20:51

    Hahahah kjo eshte fanatazia ime,e kupton “onlyone question”,se ne Shqiperi cdo njeri munde te sajoje e te tregojne histori dhe te tjetert ta besojne,ashtu sic shkruan edhte ti per Sali Berishen.Neve duhet te te besojme?

    Reply to this comment
  • Gzim Kulufi March 15, 12:01

   Niku, nuk ke faj per keto pallavra qe sjell, sepse i ke te degjuara nga te tjere, duket nga ish-kalece dhe bodigarde pergjate viteve ’90 ne kontakte pune. Ne kete variant qe ti sjell, del se e gjitha qenka iniciuar nga Nexhi, dhe vene ne zbatim nga Haxhiu, me ekzekutore dy agjente te UDB-s, nje burre dhe nje grua. Per nje moment e pranojme kete variant, ndonese esht i pabesueshem, sepse Haxhi Lleshi dhe Nexhmie Hoxha nuk kishin kompentenca te vendosnin njerez ne bordin ruajtes te udheheqsve! Mirpo edhe pse e pranojme kete variant te degjuar nga ty, behet pyetja: po Kadriun dhe nje shpure te tere zyrtaresh te larte, si arriti Nexhmia me Haxhiun ti akuzonin per spiune dhe ti eleminonin? Po roli i Enverit, cili eshte ne kete rast?

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 March 16, 13:39

    ximo
    lene gimçe hamitin e mos i jep përgjigje!!
    ky të shkrin së qeshuri,bile pshurresh tu qesh kur fut në lojë dhe xhike lleshin!!
    pale kur thotë që “Nexhoja i cone fjale mbas Hajri Hoxhes qe e kishte lidhe dhe punonte ne Aparatin e Kom.Qendror,i cili u kujdes qe te bente takimin,large vemndjes se Mehmetit dhe ashu u be,u shfrytezua,nje darke familjare,dhe Nexhoja doli ne skene,i qahu hallin e semundjes se te shoqit,por edhe hallin e pushtetit.”!
    VK,nuk ka të bëjë me viktor malajn,këtij trapi!!
    është më trap se petro luarasi!!

    Reply to this comment
    • Petro Luarasi March 16, 15:17

     Diferenca mes Petro Luarasit dhe nje menderhaneje, eshte se i pari ka identitet gjenetik te mirenjohur nder breza, tjetri ca germa e shifra kuturu, ”anticensurë25642654” tok me ca tinguj te perdale!

     Reply to this comment
     • anticensurë25642654 March 16, 17:00

      petro!!
      më duket se nuk e kishe kuptuar atë punën e duros dhe mehmetit??
      sidoqoftë e tregove vetë!!
      petro,ke ” ka identitet gjenetik te mirenjohur nder breza”,por nuk JE!
      do të ta lija prapë për ti rënë në të,por nuk ke kapacitet!!
      ti e ke emrin petro luarasi,por NUK JE petro nini luarasi!!
      tashti shpresoj të mos jesh aq idiot sa të mos e kuptosh!!
      të mos jesh trupeshk e të mos e kuptosh që ke rënë brënda!!
      debil!!
      flm,që më këtheve një përgjigje për pyetjen time,pavarsisht se nuk deshe!!

   • Taras Mugosha March 16, 18:27

    Kur sheh se si hidhen si te terbuar kulishat e dylberit e kupton fare mire se pse dikush prej tyre e pohon vete se eshte klluf i mush tumllas me fare hajdari. Sikur t’i kishe vene kullufit nga pas dhe numrin e telefonit do ja kaloje dhe atij gojorit te censuruar.

    Reply to this comment
    • sllobodanka bullatoviq March 16, 20:44

     Taras Mugosha i Qelosales !

     Per nje sy te vemendshem duket qe i perket kanibaleve te Celove te institutit te fekaleve kunder komunizmit..
     .
     Mugosha erdhi ne Shqiperi me detyre nga forcat partizane jugo-serbe te cilat ishin nen menaxhimin dhe kontrollin e sherbimeve angleze qe nga prilli 1939 kur Italia hyri ne Shqiperi ne “territoret e ndikimit anglez”..Pas takimit Rosvelt Churchil ne veren e 1941 u krijua karta e atllantikut dhe me vone pas 3 muaj hyri dhe Stalini ku u quajten 3 TE MEDHNJTE.
     .
     sidoqofte keta kane vdekur te gjithe chuchilli..roosvelti enveri tito mugosha kane shkuar ne te semes
     Pyetja eshte cfare do beni me Saliun e SLLOBODANKES..SE PER KOINCIDENCE PSEUDONIMI MUGOSHES KA QENE “sali”

     Ja pse Saliu është dhëndërr i Serbisë.

     Sllobodanka (gruaja ) u kthye Liri kur u martua me Berishën . Ja si Milica (vjehrra) u kthye në Vera.Të gjitha me firma në UDB dhe Ozna .
     …Vjehrra e tij, z.Milica, ishte një malazeze , e lindur dhe e rritur në Beograd. Ishte një oficere e OZNA-s jugosllave( shërbimi i fshehtë jugosllav )….Ajo u martua me një kuadër ushtarak , i quajtur Rexhep Rama (Balidemaj) , me origjinë nga fshati Martinaj, komuna e Plavës…ishte vendosur në Shkodër në vitet 20. Kishte mbaruar Akademinë Ushtarake në Itali para LDB…hyri në radhët e partizanëve.

     Në vitin 1946 dërgohet për “specializim” në Beograd .Atje pas një “dashurie” martohet me Milicen. Kjo martesë ( politike e ndoshta agjenturore) I kishte befasuar dhe zhgënjyer të afërmit dhe bashëluftetarët e tij.
     Në vitin 1948 pas prishjes me “vëllëzërit” jugosllavë, Rexhep Ramës i vihet kushti përfundimtarë : “O me Milicën, o me ushtrinë shqiptare”.Rexhepi vendosi për Milicen. Rrjedhojë ishte largimi nga ushtria. Një personalitet, deri atëherë i njohur , shëndrrohet në një të dyshimt. Kurse Milica i bën kërkesë gjygjit të Shkodrës dhe e ndryshon emrin në “Vera” …Edhe zonja Liri Berisha, ( e lindur Rama) , ishte regjistruar në Shkodër me emrin ” Sllobodanka” . Edhe ajo me gjyq e kishte ndryshuar emrin në ” Liri”.
     Zëri i Popullit 26 tetor 2000. Ç’punë bën vajza e Berishës në Mitrovicën që mbajnë serbët?
     .

     Dy shqiptarët që respektivisht janë vajza e Sali Berishës… dhe dhëndrri i tij ose djali i Luan Malltezit kanë mbërritur në Kosovë muaj më pare dhe janë sistemuar aty ne një shtëpi banimi…Dy bashkëshortët qëndrojnë dhe ditë të tëra në pjesen që mbajnë peng serbët….Dy bashkëshortët…kanë ushtruar punen e tyre për shumë javë në fushen e mbledhjes së dëshmive lidhur me krimet që shqiptarët kanë kryer gjatë luftës e më pas ndaj serbëve në Mitrovicë…
     .
     Vajza e Berishës është e para qe ka shkuar në Kosovë me ndihmën e një zotërie Skandinav që kishte qenë ne Shqipëri si ekspert për hetimin e vrasjes së A.Hajdarit. Pikërisht vajza e S.berishes ka punuar në Mitrovicën Veriore, ka shkuar për punë deri në Beograd meqenëse ajo ne Serbi ka edhe njerzë të gjyshes së saj Milices…
     ..Remzi Hoxha survejoi takimin e Millosheviçit me Sali Berishën
     .

     …Remzi Hoxha i zhdukur nga agjentët e SHIK-ut më 21 tetor 1995. Bashkëluftëtarë të Remzi Hoxhes sollën dëshmi për veprimtarinë e tyre në fillimin e viteve 90-ta. Bastri Zuka, sekretar i Sindikatës së Ekonomis së Vogël dhe Zejatarisë së Kosovës, njëherësh edhe një nga veprimtarët aktiv të Frontit të Rezistences, rrëfeu në lidhje me dyshimet për një takim të ish presidentit të Serbisë Sllobodan Millosheviç,presidentit të Maqedonisë Kiro Gligorov dhe presidentit të Shqipërisë Sali Berisha.
     , Takimi është ralizuar në ish rezidencen verore të Josip Broz Titos, në Shën Naum, pranë kufirit me Shqipërinë. Remzi Hoxha, një nga eksponentët kryesorë të shërbimit informativ të Frontit të Rezistecës e ka surrvejuar këtë takim duke njoftuar më pas kolegët e tij për të informuar presidentin e Republikës së Kosovës Ibrahim Rugova. Sipas Zukës, pa u mbushur mirë dy javë nga ky informacion i Hoxhës, ai u rrëmbye dhe u zhduk pa lënë gjurmë…
     .
     …Në maj 1994, Rugova dhe presidenti shqiptarë Sali Berisha u takua në Tiranë dhe ranë dakord që të punonin për një dialog midis shqiptarëve të Kosovës dhe autoriteteve serbe. Milan Paniq, kryeministri ( për një kohë të shkurtur ) i Jugosllavisë së mbetur, është nismëtar i bisedimeve me Rugovën që me 1992…Mars 1993, Paniqi ishte ne Tiranë për të parandaluar luftën e shqiptarve kunda Serbisë, që ishin dakord S.Berisha dhe I.Rugova.
     .
     Po më 1995 ish kryeministri i Jugosllavisë së mbetur Momir Bullatoviq pos a u kthye nga Tirana pati deklaruar, se “Shkodra i është marrë me pa të drejtë Malit te Zi .
     . Pas vizitës së Mitropolitit serb në Shqipëri: Hapet konsullata serbe në Shkodër? Shkodra përuroi Qendren Informative Serbi-Shqipëri, vtëm pak ditë pasi metropoliti serb në Mal të Zi, Amfilohije Radoviç vizitoi këtë qytet. Sipas donatorëvë, qenda, shpejt do të kryejë misionin e Konsullatës në Shkodër…

     16 tetor 2008. Fazliç në Tiranë… Damir Fazlic si pronar ndërsa administrator Erion Isufin, kunati i ministrit të Jashtëm pa imunitet Lilzim Basha. Kuvendi i Shqipërisë u përfshi nga debate të ashpra lidhur me inplikime korruptive të zyrtarëve të lartë të qeverisë me Damir Fazlicin. Kryeministri Berisha kërcënoi deputetët e opozitës se do të bënte publike dosjet e tyre nësë ata do të vijonion të akuzonin atë publikisht për afera të mundshme korruptive me Damir Fazlicin…
     ect,
     pra pergjigjuni pyetjes

     Cfare do beni me Saliserbin ju te institutit fekaleve te qelos qe eshte fshehur te bunkeret e Lalzit token e te cilit ja fali blendi toptani pasi hoqen qafe Konomin?

     Reply to this comment
     • EKZEKUTUESI March 18, 15:35

      @@Sllobodanka Bullatoviq….Ne ato qe theksoni me siper Vini Pikat mbi I-i-i Nderuar…
      1-Gjithmone kame Pyetur Veteveten:KU JANE SHQIPETARET PATRIOT, qe Lene te na Qeverisin Spiunet e UDB-se???????
      2-Ne ato qe thoni ,ju keni shume te Drejte,Theksoj ate qe ju citoni:Si i gjende Vajza e Berishes ne Mitrovice??”Perkthyse”????????
      Kame pasur nje Kusheri te Talentuar per Gjuhet e Huaja,qe me 1996-ten, kerkoj te Punonte ,ose me Mire te Themi,kerkoj per Pune NE MINSITRINE E MBROJTJES..ne Shqiperi..POR I THANE:NE KEMI PERKTHYESIT TANE…Ok-Pranojme se Kusheriri ishte Nga “Provinca” dhe pa “Miqe”..por Vertet nje Njohes i Shkelqyer i disa Gjuheve..PRA JO “PERKTHYES INTERNETI”…
      Pikerishte Kusheri ime nje dite ne Tirane takone nje Fshatarin tone po Banues ne TIRANE..Rastesishte diku aty te Shallvaret, dhe Fshatari ishte ne Shoqerine e Nje Tjeteri..qe po Pinin Kafene e Kohes….si e Ftoj te Ulej…Bisedat u Rrotullua per Rremujat e Pritshme dhe Supozimin e Falimentimit te Firmave Priramidale…dhe Diskutimi Behej me shume Ndermjete FSHATARIT Banues ne Tirane dhe Shokut te tije..ne nje Raste Kusheriri DEGJOJ TE THUHEJ SE UDB-ja Serbe ishte Ulur Kembekryq ne mese te TIRANES…dhe se Sherbimi Informativ Shqipetare kete e dinte POR NUK KISHTE SE C´FARE TE BENETE….
      Kjo mbase do te merret si “Hamendje” apo Muhabete Kafenesh, por jo…Fshatari yne Banues ne Tirane, kishte qene disa Kohe Punonjes i Ambasades Shqipetare ne Beograde..Pra nuk ishte Fjale Rruge…
      Per te Tjerat,Kusheriri ime, Punoj si Perkthyes i Lire ne nje Rrethe te Shqiperies,se bashku me disa Noter, pra Perkthime te Kohes..POR NUK U NGATERRUA ME “Pseudopolitikanet” qe e kishin Shitur jo vetem Shqiprtin por edhe Nenen e tyre te te Huajit..
      Pse i Thashe keto te Gjitha:Nuk munde te Hynte ne Kosove Dikushe nga Shqiperia PA LIDHJE TE FORTA..dhe MBESHTETJE TE FORTE…
      Dhe shikojme se si Funksonoj Sekma e Kosves:Argita Malltezi “Perkthyese”..Na Njihet me Lulezim Bashen “Perkthyes” edhe ky i Fundit,i cili na Futet ne Shqiperi si “Inxhinjere” dhe Pregatiste Dosjet e Luftetareve te UCK-se per Llogari te Hages dhe Respektivicshte Beogradit,ky Njeri na Vjene ne Shqieperi dhe ne mese te Dites na behet “Politikane” dhe Minster-Transporti, Pastaj Minister i Jashtem..KU NA SHITETE DETI TE GREKET..ect…
      Flamur Noka nje Idjote i Lindur nga Fshatrat e Kukesit DEKLARON:se kur shkoj si “Azilante” ne Jugosllavi..u more ne “Perpunim” nga Organet e UDB-se…dhe se keta i “PREMTUAN NJE PUNE”, nese ai Bashkepunonte me ta???????DHE “PUNA” JU GJETE..Minister i Brendeshem ne Shqiperi..ne Qeverine Berisha??????????ME SKANDAL nuk ka ku te Veje…Pra ne i kemi Spiunet ne mese te “Shtepüise” dhe i Leme vete te na Qeverisin…
      Spiuni i Dyfishte I ISH-sIGURIMIT dhe UDB-se Sali Berisha Kur erdhi ne Pushtet Mori te Gjitha Dosjet e Bashkepunetoreve te UDB-se ne Ministrine e Brendshme, ne Arkivin e Sigurimit,dhe ata qe Mblodhi pas per te Qeverisur ishin Pikerishte te Implikuar nga keto Dosje..te cilat per ti pasur nene Hyqmin e tije..SALI BERISHA I SHANTAZHONTE ME TE KALUAREN…Pse nuk u Hapen Dosjet e Sigurimit te Shtetit nga Berisha?????????????Pergjigja duket vete..
      Gazetari Mero Baze shkuran:KUR Shkoj ne nnje Rrethe me Berishen per Fushate Elektorale, dikushe i thote se Filane Kandidate kishte qene Bashkepunetore i Sigurimit..Berisha Fare Qete Hape Canten e tije dhe Nxjerre nje Diskete, dhe pasi e Vendosi ne Kopjuter Thote:;NUK ESHTE PROBLEMI SE fare ka Qene Por NE ESHTE ME NE SOTE….Duke Kerkuar si duket neper Diskete te Gjente Dosjen e Personit ne Fjale..
      Beje Mutin kesaj Pune..SHQIPERIA KATANDISI KESHTU, sepse keshtu Donte UDB-ja…Dhe Eleminimi i Mehmet Shehut,na le Sote shume per tu Kuptuar..lol

    • anticensurë25642654 March 17, 08:48

     o ta rast mugosha dhe gjithë bota
     na piçkën e sëmës i gjeni këto pseudonime??
     përse nuk keni bythë të jeni ata që jeni,por në një pseudonim mburreni për “identitet gjenetik,e në tjetrin i dhisni në të??
     kaq pa bythë jeni o bastardë??
     eh ju shkërdhefsha robt,si jeni në jetë ashtu jeni dhe në virtualitet!!
     bastardë bythë çpuar!!

     Reply to this comment
 31. Gzim Kulufi March 17, 14:55

  Anticensure, 1. perse je aq i sigurte se Mehmeti ka bere vetvrasje, 2. ne cilat fakte bazohesh, 3. perse ngulmon vetem ne kete variant dhe perjashton kategorikisht vrasjen? Pse, eshte cudi e madhe qe Mehmeti te jete vrare nga njerezit e Enverit, apo te Enverit dhe te te tjereve me tej, qe vendosin fatet e Shqiperise?

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 17, 17:07

   ximo
   “1. perse je aq i sigurte se Mehmeti ka bere vetvrasje”
   në tërë faktet që janë dhënë në shtypin shqiptar përfshi dhe komnetet “konspirative” të tipave nastro suma e turrli të tjerë që nuk shkruajnë me llogjikë!!
   kjo është e vlefshme dhe për pyetjen e dytë që ke shtruar!
   “3. perse ngulmon vetem ne kete variant dhe perjashton kategorikisht vrasjen?”,si e thua dhe ti “ngulmoj dhe nuk jap një 100%sh!!
   pra nuk e quaj në mënyrë absolute,por vetëm se faktet të çojnë në këtë përfundim!!
   variante të tjera përveç kësaj që thua ti “qe Mehmeti te jete vrare nga njerezit e Enverit, apo te Enverit dhe te te tjereve me tej, qe vendosin fatet e Shqiperise?”,ka sa të duash!!dhe të garantoj se askush nuk mund të të sigurojë me 100% që nuk mund të jenë relaë!!
   -ta kenë vrarë jugosllavët!?
   -ta kenë vrarë rusët!?
   -ta kenë vrarë të dy bashkë,plus turqit e iranianët!?
   -ta kenë vrarë amerikanët e englezët veç e veç,ose në bashkpunim!?
   -ta kenë vrarë zimbabvianët e kongolezët!?
   -ta kenë vrarë edhe alienët!?
   nuk i mohoj në mënyrë absolute,vetëm se them se ka pasur shumë pak mundësi në krahasim me ato që kemi përjetuar deri më sot!!
   faktet mbi të cilat jam bazuar janë të gjitha të shkruara në komentet e këtij shkrimi!po ti lexosh me vëmëndje,në të gjithë komentet dhe replikat që kam bërë me komentuesit,kam dhënë faktet sipas temës që ka pasur replika ose komenti!!e përsëris se po ti lexosh me vëmëndje dhe më pas ti rreshtosh në kronollogjinë e duhur do të shohësh se janë fakte që përputhen dhe janë më të llogikshmet!!
   kjo gjithnjë SIPAS MEJE!
   nëse ke dëshirë dhe mundësi ma mbush mëndjen për të kundërtën!!nuk jam gjel që ha kokrra misri si petro luarasi!
   si e thash dhe më sipër faktet janë paraqitur sipas replikave dhe komneteve të momentit,nuk kanë qënë një dëshirë timja e aq më pak qëllimi tim që të shkruaj një koment që shteron dyshimet a faktet për çështjen “shehu”!
   nuk më ka pëlqyer asnjëherë që hamëndësimet të quhen fakte!!
   nuk më ka pëlqyer kur dikush thot një budallallëk dhe të kërkon që ti të vërtetosh të kundërtën,por mbi të gjitha duhet ti mbushësh mëndjen atij që ajo që thotë nuk është e vërtetë!!
   si e shikon dhe vetë disa këtu të thonë”ku ka shkuar gruaja,infermierja?”që pasi e kanë çuar në zelandë,i kanë futur dhe një të zhdukur!!pra si fillim “infermieren” e bëjnë një të vërtetë të PAKUNDËRSHTUESHME dhe bëhet e tillë se “e ka thënë dikush”!!pra po të them dhe unë se ” çu bë ai burri me 7 duar që e mbajti mehmetin me gjashtë duar dhe e qëlloi me të shtatën”,bile të bëj be se e kam parë vet,atëherë është e vërtetë??
   pra duke qënë se është e pamundur të vërtetosh se ku shkoi “infermierja” që nuk e provon askush që ka egzistuar,atëherë kemi të bëjmë me një komplot!pra me fshehjen e një “prove” shumë të rëndësishme në krim!!unë i bie shkurt “nëse nuk ka provë që ka qënë,si mund të provohet se ku ka shkuar,ose çfar ka bërë”?
   për mua ajo nuk ka egzistuar,pavarsisht se është një njeri që e thotë!100 të tjerë e mohojnë!
   aty ka gabime,po ti vlersojmë me kohën e sotme të shkencës forense,por ka shumë,shumë pak mundësi për të mos qënë vetvrasje!!
   duke qënë se në kohën e ngjarjes kemi qënë të rinj që “ishim ata që dinim gjithçka”,na ka tërhequr kjo ngjarje dhe shpesh kemi diskutuar për mundësitë!pas ’90ës filluan e dolën shumë të dhëna e “të dhëna”,inercia bëri që ta ndjek,me kalimin e kohës të dhënat mundën “të dhënat” dhe më kanë çuar mua në përfundimin se ka qënë vetvrasje dhe jo vrasje!!të dhënat nuk ishin vetëm të momentit të ngjarjes por dhe të mëparshme dhe të mëvonëshme deri në ditët e sotme!!direkte dhe indirekte!!
   shpresoj që të jem shpjeguar sa më qartë për ty ximo!!
   shpesh ndodh që gishtat nuk shkruajnë gjithë atë që ke në kokë,e shpesh disa gjëra duke i patur të qarta vetë ja shpjegon tjetrit sikur të mos ishte kokë tjetër!pra nuk bën ndarjen që duhet të hyjnë në një mëndje tjetër që nuk është tëndja!!

   Reply to this comment
   • Gzim Kulufi March 18, 16:04

    E kuptoj! Te gjithe ne qendrojme ne bindje, per shkak te rrethanave nga me te ndryshme, por jo fakteve, si “fakti” qe na solli Ylli Polovina me vajtjen e dyte te Kadriut tek Mehmeti, apo ndonje “fakt” tjeter neper komente, qe nuk ka baze llogjike!
    Une bindjen me te madhe e kam ne vrasjen e tij, por nuk e perjashtoj mundesine e vetvrasjes, ti ke bindjen se ka bere vetvrasje, por nuk e perjashton 100% edhe vrasjen. Cdo njeri ka bindjen ose opinionin e tij. Eshte mire qe keto bindje ti argumentojme, apo, nwse sjellim fakte, keto fakte te jene te llogjikshem dhe te besueshem.
    (Me kete rast po shtoj edhe kete: pergjithsisht dhe ne nje teme te ketille eshte e panevojshme dhe e pakuptimte nervozizmi dhe ofendimi!)

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 March 18, 17:08

     ximo
     ke të drejtë për ofendimin!nuk e kam zakon me personat që përdorin llogjikën,nervozohem me budallallëkun!!
     tjetri të quan FAKT,thënjen e dikujt!pa u bazuar në asnjë gjë tjetër,vetëm e vetëm se dikush paska thënë!!për mua fakt nuk është thënja e dikujt, por një gjë e vërtetueshme,një provë e provuar dhe nga dy ose tre burime të tjera!!
     si e thash dhe më lartë,edhe unë mund të të sjell një fakt,40 vjet të vjetër,ta pregatis me të dhëna llogjike dhe ti të kapesh me tërë botën se ai është i vërtetë?!
     unë si tip,s karrakter nuk do të të thosha asnjëherë,pa pasur një mundësi tjetër vërtetimi,”ximo kjo është e vërteta absolute dhe ti mund të kapesh me tërë dynjanë”,sepse e di fare mirë se është një gjë që unë nuk mund të ta vërtetoj katërcipërisht!!
     si ta shpjegova dhe në replikë,për mua ka më shumë të dhëna të vërtetuara se ka vrarë veten se sa ato që e kundërshtojnë atë!të vetmet “prova” që nuk mund të kundërshtohen në çështjen shehu janë dy:
     -hetimi i shpejtë
     _i bërë nga pakujdesia
     _nga njohuritë e cekta të kohës,po ta llogarisësh me të sotmen
     _i bërë me qëllim
     -letra origjinale e lënë nga mehmeti(ose e shkruar nga dikush tjetër)
     janë vetëm këto dy prova që mund të lëkundin shumë pak variantin e vetvrasjes!!pra e zbresin nga 100%shi!!
     sa për KH!?
     mendoj se nuk ka të bëjë aspak me këtë vrasje-vetvrasje merre si të duash,sipas besimit!!
     nuk kishin nevojë ta bënin një gjë të tillë duke përdorur një njeri të tillë!!
     vrasës kanë pasur boll,sidomos po të fusim brënda “lëngun e verdhë” që “u zhduk” bashk me “infermieren”!!
     xiimo thënja e nexhit se” enveri u tërbua pas vetvrasjes së mehmetit dhe për atë shkak e bëri armik” vërteton shumë më tepër se çdo gjë tjetër!!ajo më pas përpiqet ta mohojë me gjëra të tjera,por nuk mundet!!
     si e kam thënë dhe në komente të tjera vlersimi i gabuar që i bëri mehmeti situatës bëri që të bëhej spastrimi që kishte dëshëruar nexhmija!!
     aty u shfrytëzua momenti,dhe u shfrytëzuar si brutalisht dhe me zgjuarsi!!
     ai bëri që edhe ramiz alia të mos kishte as më të voglin guxim ti dilte kundër nexhit!!
     të tjerët e shihnin veten në rrolin e mehmetit dhe të kadriut!!
     asnjëri nuk e hapi gojën për asgjë!!as për mirë e as për keq!
     asnjëri nuk kishte qef ti bënte shoqëri si mehmetit si kadriut!!

     Reply to this comment
 32. Petro Luarasi March 18, 11:54

  Me vrasjen e M.Shehut u shkelen rendshem, me paramendim, disa kritere ekspertimi. PSE DHE NGA KUSH KISHIN FRIKE EKSPERTET PER TE PROVUAR TE VERTETEN? 1.Pse nuk u be ne vend keqyrja e ”testamentit” origjinal dhe ekspertiza e tij, por fshihet prej 40 vitesh! 2. Pse ”u harrua” kontradikta midis dy varianteve te ekspertizes se trupit, nese u vra me trajektore djathtas-majtas apo e kunderta, pra me doren e djathte apo te majte. Apriori u la me te djathten, meqe keshtu ishte shtangia e dores se djathte, me gjurme baruti, kur trajektorja e plumbit kerthize-kurriz qe me devijim majtas-djathtas! 3. Perse nuk publikohet foto e kurrizit lakuriq, qe te shihet qarte sa vrima ka ne kurriz? etj.Keto pyetje nuk bazohen ne fantazi, por ne realitet dhe nuk i sherbejne fshehjes apo turbullimit, por ndricimit te se vertetes. Kur llapaçit gojeshtururi-psikopat se ç’është etika dhe e verteta, me duket sikur lavderohet menderania per produktet e veta!

  Reply to this comment
  • Gzim Kulufi March 18, 16:31

   Petro, nese ke ndjekur shtypin e meperparme, del se ekspertiza ne vendin e ngjarjes u mbyll shpejt; pra nuk behet fjale se u shkelen disa kritere, por ajo u shkel ne teresine e saj. 1. Letra nuk ishte e nevojshme te kqyrej ne vendin e ngjarjes, pasi ajo “i drejtohej” partise dhe Enverit. 2. Eshte thene se viktima ka qelluar veten me doren e djathte ne zemer -kjo nuk perben element kontradiktor ne lidhje me armen, as me plagen e madhe ne shpine (sic u tha), por perben deri diku dhe indirekt elemnt kontradiktor me gjakun e paket ne pjesen e perparme, (cfar la pershtypjen e nje goditje me pistolete pas vdekjes, apo ne momentet e fundit te jetes). 3. Nje foto e kurrizit do te tregonte patjeter dicka me shume. Sic do te tregonin edhe foto te trupit lakuriq (dy plumba apo nje), sic do te tregonin edhe te dhena te tjera balistike dhe kriminalistike (florentine, apo si quhen sot). Mirpo mungesa e ketyre fotove nuk jane prova per te provuar te kunderten e versionit zyrtar, por jane mungesa provash qe na cojne ne dyshimin per te kunderten e mendimit zyrtar.
   Kur thua se problemi Shehu nuk perben nje problem familjar, por nje problem shteteror te se djeshmes, te tashmes dhe te ardhmes, do te thote qe kot qe merresh me cingerrima kriminalistike! Edhe une besoj se ai eshte nje problem tej Shqiperise, por per kete nuk kam fakte, por disa argumente. Ndaj, me duket e kote te merrem me plagen e shpines, ku edhe nese ajo do te jete e vogel, pra do te mendonim menjehere se Mehmeti eshte qelluar nga mbrapa, edhe ne kete rast do te dilte eksperti dhe do te thosh: plumbi ka patur fuqi sa te arrisi shpinen, ndaj dhe kemi pak gjak! Pra?!…

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 March 18, 17:34

    “Kur thua se problemi Shehu nuk perben nje problem familjar, por nje problem shteteror te se djeshmes, te tashmes dhe te ardhmes, do te thote qe kot qe merresh me cingerrima kriminalistike!”
    këtu e ke kap mirë ximo!!
    petro jo vetëm e bën lëmsh por dhe nuk është në gjëndje ta shpjegojë si e ka bërë lëmshin e jo më ta tfillojë!!
    gano i kishte bërë pyetjen”politike” dhe e ke parë shpjegimin “tralala zura një galë”,ose “kodra pas bregu” të petros!!
    nuk ka faj i shkreti se duke qënë jo vetëm pasardhësi i të madhit petro nini luarasi,që i përulem me nderin më të madh për ato që ka thënë dhe punën e tij patriotike,por dhe trashëgues i emrit të tij,mendon se është dhe i atij niveli si ai!!e gabon tmerrësisht shumë!!sidomos në këmbënguljen prej mushke në dhënjen e “fakteve” që vetëm mëndja e tij i quan të “vërteta absolute”!!
    prandaj ja përmënda dhe punën e duro shehut!!
    duro është vëllai i mehmetit por jo mehmeti!!

    dhe njëherë për punën e autopsisë!
    kur qëllon “në zëmër”,mehmeti nuk ishte i paditur në atë drejtim,ka dy vënde që mund të shkaktosh vdekjen!!
    të mos prekësh zëmrën por një nga aortat!
    këtu kemi dhimbje dhe derdhje gjaku të madhe për shkak të punimit të vazhdueshëm të zëmrës!dhimbja mund të humbë vetdijen,por dhe mund të ketë kohë për tu rikthyer!!goditja në aortë,ka më pak rezistencë se në zëmër,kështu që plumbi përshkon më shumë inde trupore!nuk i paksohet fuqia shpuese!!
    të godasësh direkt zëmrën,sidomos në pjesën e saj të sipërme,aty ku është “truri” i saj,shkakton vdekje të menjëhershme nga dhimbja,ndalim të funksionit të saj dhe pak gjakrrjedhje!gjithashtu duke qënë se është një muskul i fortë dobson fuqinë përshkuese të plumbit!për pasojë nuk ka fuqi përshkuese të lartë si në rrasitn e parë!!
    unë mendoj se përciptësia e ekspertizës mund të ketë qënë thejsht për faktin që ka qënë shumë e qartë për ekspertët se ka qënë vetvrasje!!mund të ketë qënë dhe urdhëri i enverit,dhe kjo thjeshtë për të mos e zgjatur!pra e kanë quajtur një gjë të “mbyllur”!
    është e vërtetë që kishim të bënim me K/ministrin por janë gjëra që ndodhin shpesh kur ekspertët janë të sigurtë në intuicionin e tyre!!
    si e shkruajta dhe më parë,për të vrarë mehmetin,”të pregatitur për thertore”,a thua se do të ishin aq rrëmujaxhinj sa të bënin aq shumë gafa??
    i vjen që ta ket bërë ndonjë nga gratë që lanin dyshemetë,sepse dhe nexhmija e djemt e enverit,o kishin luftuar gjat luftës o kishin dalë për gjah me të jatin e me mehmetin bashk!pra dinin të qëllonin në shënjë!!
    mua më pëlqeu shumë varianti i dylberit të erdoganit që thoshte se fiqireti i kishte hapur derën kadriut!!
    ai variant i zgjidh të gjitha problemet!!
    dy plumbat dhe vajtje ardhjet e kadriut!!
    ai i jep fund të gjitha dyshimeve!!
    ps:shpresoj të mos më thuash se ky variant është i pabesueshëm!!

    Reply to this comment
 33. Petro Luarasi March 18, 22:39

  Ne fakt, nuk po e harxhoj kohen e çmuar per te mbushur ndonje ”qyp te shpuar”, por per te komunikuar me nje komunitet te gjere, qytetaresh te respektuar, qe nuk duan t’ia dine per censure e zhurmues per te vleresuar te verteten. Shpresoj se mjaft syresh me njohin prej mbi 200 artikujve publicistike ne mediat e shtypura e elektronike dhe jo nga disa pasazhe ketu. Ne lidhje me vrasjen e M.Shehut, ketu vetem sa kam kembengulur ne zbardhjen e disa elementeve qe i kane permendur shume te tjere, bie fjala Roland Qafoku ne librin e tij “100 vrasjet më të bujshme në historinë e shtetit shqiptar”https://telegrafi.com/vdekja-e-mehmet-shehut-10-provat-qe-deshmojne-vrasjen-e-tij/. Nga ana ime kam botuar vite me pare, tek gazeta ”Dita” e vellezerve Nazarko, dy intervista interesante qe zhvillova me Petro Markon dhe Zef Prelen, dy shoke te viktimes, qe gjithashtu nuk besonin se M.Shehun ka vrare veten. Ata benin thirrje per te zbardhur te verteten qe kemi 40 vjet qe nuk po ia gjejme fillin se kush e pengon.

  Reply to this comment
  • ganiu March 19, 11:25

   Petro,
   mos ma merr për ters, por në këtë shkëmbim mendimesh dhe sharjesh, direkte dhe të kamufluara si mirësjellje, unë shoh një ndryshim të vogël.
   Sa për dijeni, nëse nuk e di, cenua është përveçse shoku im, por dhe ai që unë kam ndjekur dhe kur nuk e kam ditur se kush ishte pas pseudonimit.
   Tek shkrimet tuaja unë shoh një ndryshim të madh.
   Në një anë tëndin të mbështetur në besimin e patundur, dhe në shumë fjalë,por të pa mbështetur në fakte, ose të mbështetur në supozime, të të tjerëve të cilat janë mbështetura në llafe të dikujt. Qofshin edhe si ky i Polovinës.
   Në anën tjetër, mendimin e hapur dhe aspak strikt të cenos, të mbështetur në llogjikë e fakte të vërtetuara nga burime të ndryshme. Flas për të njëjtin fakt.
   Ashtu si shoh dhe relativitetin e cenos për këtë ngjarje. Nuk ka thënë asnjë herë, është absolutisht vetvrasje, megjithëse e mbron me ngulm këtë variant.
   Petro, po ta njihje cenon në jetë, nuk kishte për të pasur një bisedë ndryshe nga ky shkëmbim komentesh e replikash.
   Ashtu si ja tha ximit në komentin e mësipërm, të gjitha të dhënat për vetëvrasjen janë në komentet e tij në këtë artikull. Lexoji, renditi në kohë dhe do të shohësh se vështirë ti kundërshtosh.
   Ja kam kërkuar cenos ti vendosë në këtë mënyrë të gjitha. Përgjigjia?!
   “Ohu, kush merret me atë punë”. Pavarsisht se shkruan mjaft, prap ai çdo shkrim ja lë spontanitetit.
   Një thënje e tij më ka pëlqyer, “shkrimi spontan, tregon karakterin e njeriut”.
   Dhe unë e besoj, kjo e lidhur bashkë me mbajtjen e të njëjtit pseudonim.
   Pseudonimi, i njëjtë është i barabartë me emrin real. Asnjë nga ne nuk e ndryshon emrin real në çdo muhabet që bën. Gjithashtu pseudonimi detyron tjetrin që të vlerësojë mendimin e shkruar dhe jo atë që e ka shkruar. Mua nuk më duket i drejtë vendimi tënd për përdorimin e emrit tënd real.
   Sepse ti provon që me famën e emrit të imponosh mendimin. Nuk është e drejt, është dobësi, Petro.
   Përfytyroj sikur unë të thosha “jam nga fisi i Vlorajve të Ismailit”, ose “jam filani, dhe të vija emrin tim të njohur”. Ti si Petro do të reagoje direkt sipas mendimit që ke për emrin, mirë a keq, nuk ka rëndësi.
   Rëndësi ka që në vlerësimin tënd përparësi do të kishte emri e jo mendimi.
   Tek ceno, si këtu dhe në jetën reale, pra dhe kur ka ty përballë, emri, fytyra, nuk kanë asnjë, në mënyrë absolute, rëndësi.
   Të mbështet, të kundërshton, vetëm në bazë të asaj që thua. Kjo ndodh dhe mes nesh si shokë. Kështu ka qënë gjithnjë.
   Që nga klasa e pestë që e kam njohur.
   E kalofsh mirë Petro, dhe mos ja merr për ters. Ashtu është si tip. Nuk e ka problem të fillojë luftë me ty, o për ty. Mjafton ti mbushet mendja se ke gabim, o ke të drejtë.

   Reply to this comment
   • Petro Luarasi March 19, 13:15

    Gani, ketu po diskutohet publikisht per nje ngjarje madhore, me interes publik, jo personal dhe kush keqperdor kodin etik e tematik kuptohet qe do te paguaje nje gjobe. Identiteti eshte nder dhe pergjegjesi te cilen e publikova per te ftuar edhe palet ”sfidante” ne diskutim qe opinioni publik te na gjykoje nga te gjitha pikepamjet. Kush ka ndroje te identifikohet para publikut kuptohet qe e shqeteson dicka! Por ju me cudisni kur theksoni se ”Petro Luarasi” qenka nje i vetem, nipi i filanit, qe po ia perdor emrin dhe vepren e shquar, kur ka edhe mjaft te tjere me kete identitet,, njeri me i shquar se tjetri ne gjen e veprimtari. Une nuk e kam shprehur se nipi, djali, babai, vellai, shoku i kujt jam, pra absolutisht flas nen identitetin dhe bindjen time. E vetmja gje qe permenda, i detyruar nga ”anonime germash e shifrash”, qe fakti se jam dikushi, qofte edhe ne publicistike, nga viti 1991 deri me tani, duan apo nuk duan disa. Do te doja te dija edhe se kush jane ganiu, autocensura e te tjere, ne rast se do te me lidhte puna e jeta, kurrsesi per intriga, fyerje e paragjykime. Qofshi sa me mire, Gani, me familje e shoqeri, se po perballemi me rrezikun kolosal ”koronavirus” https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR1MKyW85ACEnzHT-kh20OSZiJwxJ246m9Y0sPqPqxT6o-0Febsfx5D7QGk Ai mund te na gropose me gjithçka.

    Reply to this comment
    • ganiu March 19, 14:11

     Gjithashtu dhe ti Petro,gjithë të mirat. Falë koronës po shkruaj kaq gjatë. Të mos ishte, nuk do të kisha kohë.
     Sa për identitetin, harroje. Gjithnjë parimi si princip e më pas “prekja e privates”.
     Duke mos qën persona publik, që marrin parasysh ndërlikimet që sjell zgjedhja e tyre, prekja e privatësisë do të komunikonte shumë situatën.

     Reply to this comment
     • Taras Mugosha (alias SALA) March 19, 19:29

      Per avdallin me nofken Gani. Se cfare ke dashur te thuash me gafen klasike “prekja e privatësisë do e komunikonte shumë situatën”, kesaj vetem ai dhembekalburi i qenshurruar mund t’i vere kapak. Me qe u hape si voji ne lakra per te na treguar se e paske bile dhe shok, dije se personalisht nuk e perjashtoj mundesine, qe dikujt prej jush i intereson jashte mase moszbardhja e se vertetes rreth (vete)vrasjes se kryeministrit. Nuk eshte hera e pare qe hidhen shashka tymuese ne rrjet, vetem e vetem qe te paralizohet me skutheri pederastesh opinioni shoqeror.

      Sa per dijeni, ceshtja e privatesise dhe anonimitetit eshte trajtuar dhe komentuar mjaft here ketu ne Dita, por Petroja i Luarasit me sa duket nuk ka ka qene asnjehere prezent ne debat. Ai mund te pretendoje se ka qysh nga ’91-shi se eshte figure e shquar e publicistikes, por kete dhjetevjecar te fundit te pakten ketu ne Dita s’e kishim hasur kurre as stilin e tij te te shkrojtuarit, dhe as emrin e tij. Sidoqofte gjithkush ka gjykimet e tij. Nuk e di pse mu kujtuan ato kerpudhat qe dalin pas shiut dhe treten sapo bien rezet nxehta te diellit, por sidoqofte koha thone eshte deshmitari me i mire. Le te tregohemi paksa te durueshem me sfidat qe paralajmeron ai.

      Tipat e ekujlibruar i kemi me pakice ketu ne forum. Shkaku qe e mbeshtes opinionin e Petros rreth kesaj ceshtje eshte mungesa e transparences dhe sakatimi i qellimshem i ekspertizes se atehershme. Per deri sa edhe sot pas 40 vitesh publiciste te tille si Ylli Popovina (alias P.L?) nuk reshtin per te nxjerre ne drite sa me shume detaje nga “krimi i shekullit” i lene enkas ne harrese, kjo deshmon katercipisht se m-ja nuk mund te mbulohet aq kollaj me sh-ë. Sado te mundohen zvarraniket e peshtire, e verteta nje jere e nje kohe do dale ne shesh. Prisni, prisni se s’keni pare gje akoma.

     • ganiu March 19, 23:17

      O Ta rras
      komplikonte, o fyell.
      Asgjë më tepër. Vëre tallashin në punë ndonjëherë.
      Për siguri, lage më parë që mos të të digjet.

    • anticensurë25642654 March 20, 10:06

     oooooo petro
     e para
     nuk ke qënë ti që ke thënë në një shkrim ku emri i petro luarasit,patriotit të madh,ngatërrohej me petro nini,se ti ke lidhje me të??
     më duket se dhe unë kam replikuar a komentuar!!
     nuk ka rëndësi në je nip apo thjeshtë rastësi,pordhët i ke aq të mëdha sa nuk ka ku të shkojë!!
     e dyta
     unë e lexova atë intervistën tënde tek shekulli por nuk e kuptova se çdeshe të thoshe me të??
     mos duhet të bëjë dhe unë një intervistë që të më besojnë të tjerët se në arsyetimin tim për këtë artikull të pordhovinës,kam të drejtë??
     mor debil,ty nuk të funksionon llogjika!!ti përpiqesh të mbushësh boshllëqet e tua me gjëra të vjetra,me “ndershmërinë tënde”,”me prejardhjen patriotike”,”me pjesmarrjen në lëvizjen studentore” e turlli gomarllëqesh!!kurse unë dhe të tjerë flasim për çështjen dhe jo për shokët e fëmijërisë!!
     petro o karabush,unë e di kush është gano,ai ta ka shpjeguar mirë,dhe ai e di kush jam unë!
     ke dëgjuar të shkruaj unë o ai për prejardhje a gjene??
     jo mor derdimen,kokzdrukth,vlen mendimi e aspak prejardhja!!
     përplasu me mendim dhe jo me surrat mor gjytyrym!!
     ps:e pash kush je dhe të garantoj se si të njoh unë më njeh dhe ti!!edhe ganon e njeh!prandaj mos ha shumë!!

     Reply to this comment
 34. Partikari March 19, 05:32

  Ore gomera-sa e veshtire eshte ta kuptoni se Shtriga e Zeze Nexhmije Xhuglini edhe Ramiz Karafili e pergatiten edhe e maruan misionin e tyre qe ishte eliminimi I Mehmet “kasapit” Shehut, si edhe Kadriut edhe me fund Enverit vete (lexoni librat e nuses te Enverit) – ore popull pse kaq I trashe edhe kaq “Komunist Egoist” edhe mbas afro 30 vjetesh-ore Shqitrapa a koptoni lojen e shtriges te ZEZE qe luajti per 60 rjesht ne supet e juaja?

  Ahhhh Moj Shqiperi e Shkrete per keta Trapa Komunista qe ke lindur e po Lind:((((

  Reply to this comment
 35. ganiu March 19, 10:30

  Partikari
  Këta gomerë nuk dinë asgjë, leri të plasin kokat.
  Nuk mund të jenë të gjith si ne që i dim të gjitha.
  Prandaj s’na dhëmb koka kurrë.

  Reply to this comment
 36. Petro Luarasi March 19, 20:39

  O ”Tarasi i Mugoshes” ke marre persiper barre qe te rendon shume me pretendimin: ”Per deri sa edhe sot pas 40 vitesh publiciste te tille si Ylli Popovina (alias P.L?) nuk reshtin per te nxjerre ne drite sa me shume detaje nga “krimi i shekullit” i lene enkas ne harrese, kjo deshmon…” Demaskimet per Taraset e Mugoshave me co. i gjen ketu: 1. https://telegraf.al/speciale/ja-krimi-monumental-tek-ushtari-i-panjohur/ 2.https://telegraf.al/aktualitet/tre-gishtat-me-te-mesmin-te-perkulur/. Po te kesh nje fije ndjesie qytetarie terhiqi publikisht pretendimet absurde te mesiperme se le nam, mos paragjyko njerezit sipas kutit tend. Pse me detyron te tregoj ”who is who”, e ku ma ka enda te publikoj.

  Reply to this comment
  • Taras Bubla March 19, 21:45

   Po mire o shoku Petraq po copeza shkrimesh si ajo qe ti ke postuar ke panorama ne i leshojme ketu cdo mengjes. Po s’me besove mua pyet po deshe ate humbamenon qe qe na vrojton qysh prej 7 vitesh si trumcak nga maja e thanes. 😉

   Ne nje mal me shkrime, kurse ti vetem ca topka. Na thuaj tani se ku qendron ndryshimi.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 March 20, 11:27

    o ta rras
    akoma nuk e ke kuptuar??
    “Na thuaj tani se ku qendron ndryshimi.”
    petro ka qënë në ballë,në të njëjtën kohë që ne “shikonim me dylbi”,ndoshta në krah të tij a diku më parë!!
    se petro ka qënë ai me “vespë” në një kohë që ne ishim tek tymi tu pi birra ose ishim tu ec në këmbë!!prandaj duhet ta besojmë në dyshimet e tij për rrastin e mhmetit.sepse po të kenë shkruar për ty në gazetë,po të kesh qënë në ball të demostratës,bile po të kesh qënë nxënës polikumi!?
    je e vërteta vetë!vetëm ti mund ta thuash të vërtetën pa pasur nevojë të japësh asnjë argumet!!pra duhet marrë kallëp pa arsyetimin më të vogël!!
    o ta rras,të ka humbur ndonjë gjë?!të kanë vjedhur ndonjë gjë?!
    pyt pertron se ai shkon në BKSH,e bla,bla,dhe ti gjen gjonat!!
    do më për belulin?!unë nuk dua më,prandaj përdor trurin tim e jo gazetat e vjetra!!një herë e një kohë i përdorja,por më pas filloi shitja e letrës higjenike!!petro përdor akoma gazetat e vjetra!!ndoshta nuk e di se ka letër higjenike sa të duash në dyqan!!

    Reply to this comment
 37. Gzim Kulufi March 19, 21:59

  Nga Taras Mugosha (alias Sala): “..publiciste te tille si Ylli Popovina (alias P.L?) nuk reshtin per te nxjerre ne drite sa me shume detaje nga “krimi i shekullit”…”
  Ne fakt, trillimet te ketilla te ish-karrieristeve te dikurshem partiake vetem sa e largojne vemendjen e lexuesit edhe me shume nga e verteta e ngjarjes ne fjale. “Fakte” te tilla, si ai i hyrjes se Kadri Hazbiut nga tyneli i garazhit, vetem sa e kthejne kete ngjarje ne nje roman te zakonshem policesk, nje lloj metode kjo e kuptuar edhe nga nje femije! Autori i mesiperm, Ylli Polovina, ka jo vetem te drejten e tij ta largoje vemendjen e lexuesit nga domethenia e ngjarjes makabre te dhjetor 1981 deri shtator 1983, por ai e ndjen edhe si detyre kete, -jo vetem thjesht si ish antar i partise, por edhe si njeri i ndjeshem -shkrimet e Yllit e tregojne ate mjaft sensibel ne devotshmerine e sherbimit ndaj pushtetit!

  Reply to this comment
 38. Petro Luarasi March 19, 23:58

  O ”Tarasi i Bulbes”, merr tejqyrat dhe lexoje kete ”copezen” per Gogolin e Diktatures (Si e rrëzuam monumentin e diktatorit / Petro Luarasi, Shekulli, 14 mars, 2005, f. 16 – 17) dhe beji te fala prej meje kryeredaktorit te Panorames (dikur i ”Shekullit”). Po deshe te kullosesh mendjen me teper kerko tek skedaret dhe bibliografite e periodikut te BKSH, forumet, etj. se do lecitesh ”copeza” qe as ne enderr nuk i ke pare., por qe disa i kane kopjuar ne doktoratura.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 20, 11:00

   petro
   tashti të besoj gjithçka”O ”Tarasi i Bulbes”…..Po deshe te kullosesh mendjen me teper kerko tek skedaret dhe bibliografite e periodikut te BKSH, forumet, etj. se do lecitesh ”copeza” qe as ne enderr nuk i ke pare., por qe disa i kane kopjuar ne doktoratura.”!
   vetëm një pyetje kam për ty: a thu se një hardisk mund të drejtojë një shtet??
   o koqe gomari,ti mund të lexosh e dish gjithçka,por kjo nuk të bën të zgjuar!!
   biblioteka kombëtare ka aq shumë dituri brënda saj!?
   sa nuk e llogarit,as ti e as unë,por ajo nuk ka asnjë vlerë nëse një njeri ose shumë njerëz nuk i vënë në punë!!
   të garantoj që ti nuk bën pjesë tek njerzit që i vënë në punë!!
   ti prish punë,ti i vë stërkëmça vetes,o petro!!
   ti nuk je në gjëndje të zgjidhësh,ti vetëm se ngatërron!!
   thjeshtë e bën LËMSH!!

   Reply to this comment
 39. Partikari March 20, 02:43

  O Petro Luarasi-mos u mer me këta Klush Komunista o Trim-këta nuk kanë per ta kuptuar kurë Shtrigën e ZEZË që bashkë me Ramiz Karafil Servilin Kurdisën planin e shtenjtë (që për pak u bë ralitet) -Lejkudimin e Mehmet Kasapit (përpara) mbastaj Kadri Çandarit edhe ne fundë vetë Tarasin (Lexoni librat e nuses te Enverit) – por këta Klush Komunista asnjë fakt nuk i binden se kaq klas edhe kulturë kanë:(

  Ahhhh e mjera Shqipëri Per keta KomuTrapa që ke lindur edhe vazhdon të lindëah:((((!

  Reply to this comment
 40. Partikari March 20, 02:44

  O Petro Luarasi-mos u mer me këta Klush Komunista o Trim-këta nuk kanë per ta kuptuar kurë Shtrigën e ZEZË që bashkë me Ramiz Karafil Servilin Kurdisën planin e shtenjtë (që për pak u bë ralitet) -Lejkudimin e Mehmet Kasapit (përpara) mbastaj Kadri Çandarit edhe ne fundë vetë Tarasin (Lexoni librat e nuses te Enverit) – por këta Klush Komunista asnjë fakt nuk i binden se kaq klas edhe kulturë kanë:(

  Ahhhh e mjera Shqipëri Per keta KomuTrapa që ke lindur edhe vazhdon të lindëah:((((!

  Reply to this comment
 41. Taras Mugosha (pri Vaqarri) March 20, 12:24

  Ama ti na qënke Dhaskal (Petraq) Todri? Ta kemi dëgjuar emrin, si s’ta kemi dëgjuar… E kush nuk ka dëgjuar për bëmat e tua… E kush nuk ka dëgjuar për “lajmëtarin” e shembjes se qellimshme të nje kreature diktatoriale prej betoni…

  Ti ke lënë vërtet mbresa të thella në memoriet e zvenitura të gjytyrymave të 20 shkurtit 1991. Ti kishe fatin të shëtisje gjithë tangërllëk me motoçikletë ulur prapa dhëndrit të Prokop Murrës, asokohe ish-Ministër i Mbrojtjes Diktatoriale, për të përhapur me entuziazëm fake-news-in e inskenimit të parapregatitur me thirrjen qesharake: “E rrëzuam, e rrëzuam qelbësirën”

  Me publicistikën tende ti të nxirrke vërtet mallin e Pirros. Edhe ai ishte euforik për fitoren e tij imagjinare.

  Ajo që spikat dukshëm ke thirrjet e tua ke qyteti i studentit ishte përdorimi i numrit shumës, me qëllim që të përcjillje ke kokpalarët e konvikteve imazhin fals se edhe ti ishe njëri prej protagonistëve të asaj rëmuje ku nuk kuptonte i pari të dytin se c’pritej të ndodhte.

  Ti zoti Petraq i lëshoje plot shpresë e ngazëllim gjithë ato thirrje, pa e kuptuar as vetë se prapaskena e shembjes imagjinare të idhujve kishte shumë gjasa të ishte kurdisur me mjaft terezi sa ke labirinthet e errëta të SHIK-ut, sa ke zyrat ministrore përrreth bllokut, dhe sa ke dhoma e pritjes buzë rrugës së Elbasanit (nuk e di se pse mu kujtua po e njëjta histori me rrëzimin e Sadam Huseinit prej trupave ushtarake).

  Në ato momente, ti si protagonist i palincensuar kishe marrë përsipër të bëje rolin e “triumfatorit” të kequshqyer me lugën bosh, me shpresën se fitorja mund të korrej shumë herë më lehtazi se sa “receta diktatoriale” mbi mënyrën e rrëmbimit të një pushteti, burimi i të cilit ka qënë gryka e pushkës.

  E thënë pak më shkoqitur, ti zoti Petraq zhurmëmadhi e hëngre sapunin për djathë. Ti dhe tufa jote amorfe e dinit që do zhgënjeheshit brenda ditës, e prapë se prapë ti vazhdoje t’i fryje plot entuziazëm bilbilit që të kishte bërë peshqesh timonieri i vespës.

  Në ato momente deçizive për të ardhmen, ti dhe shumë si puna jote nuk arrinin ta kuptonin se çfarë po rrëzonin në të vërtetë. Në ato momente ti nuk mund ta parafytyroje dot, se me një hedhje kapertoni biçiklete mbi kokën e një diktatori të ngurosur, dhe me një tërheqje ngordhalaqe ushkuri, ti s’mund të rrëzoje dot as hijen e rëndë të “qelbësirës”, dhe jo më atë që nevojitej më së shumti, e pra vetë diktaturën. Në gojëdhanat e tua ti e ke mohuar zhvidhosjen e vidave nga bullonat, por s’ke dhënë asnjë shpjegim llogjik, se si ndryshe mund të mbahej në këmbë gjithe ai (ko) lloz. Në ato momente, urrejta për kreaturen e betonit ta kishte zbehur aq shumë urrejtjen ndaj regjimit të dhunshëm, sa që i harrove shpejt presionet psiqike, shantazhin, eliminimet fizike të kundërshtarit politik (dikush këtu dyshon se Mehmetin e vranë… Mos o zot, ai ia hoqi vetes…) ishin ende ne rend të ditës, edhe pse fantazma kishte qysh nga fillimi i viteve 70-të që figuronte sa për sy e faqe në politikë.

  Në vend të demokracisë, dehja e parakohshme e tufës na bëri peshqesh demokraturën. Ma gëzofshi !

  Reply to this comment
 42. Petro Luarasi March 20, 15:11

  Nje dite vendosa te denoncoj nje ”krim monumental” , te inaguruar ne qender te Tiranes, ne vitin 1949, ku poshterohej ideali atdhetar dhe gjaku i deshmoreve. Shkova takova burokrate shteti e partish, edhe kreret e Organizates se Veteraneve si zotedales se çështjes. Takova disa gazetare te mirenjohur, edhe nje te gazetes ”Dita”, me degjonin me vemendje, iu dukej ”fabul e pabesueshme”, e verifikuan katastrofen dhe ende heshtin. Pse?! Me kete rast falenderoj z. Engjell Musai te gazetes ”Telegraf” qe e publikoi. Po e publikoj ketu qe ta gjykoje njeriu i pergjegjshem shqiptar.
  Petro Luarasi
  Nuk mund të zëvendësohet Shqiponja Dykrenare apo grushti partizan, simbol i forcës kundër fashizmit, me simbloin serb të “tre gishtave” tek Ushtari i Panjohur
  Prej kohësh kam parë e ditur se çfarë përfaqëson për besimtarin e krishterë shenja me tre gishta (Ati, Biri dhe Shpirti i shenjtë), por përcaktimi: ‘’simbol nacionalist ekskluzivisht serb’’, më është ngulitur mirëfilli nga mediat, opinioni publik dhe klithmat e politikës mbarëshqiptare. Kjo shenjë-simbol u ngjiz në shpirtin dhe gjakun e kombit serb, të përkundur në legjenda e mite, duke u njësuar me Kryqin dhe martirizimin e Krishtit: ‘’Nema krsta bez tri prsta’’ (“Nuk ka kryq pa tre gishta”). Në rajonin e Ballkanit, demonstrimi i këtij simboli serbë është konsideruar si provokim dhe ka ngjallur gjithmonë debate e akuza të ndërsjellta.Kujtojmë debatet publike kur ky akt u krye nga futbollisti Zoran Tosic ‘’si gjest sportiv’’ në ndeshjen Shqipëri-Serbi, Elbasan Arena, 2015. Edhe vetë e përtypa disfatën sportive me ngazëllimin e mediave që mburreshin me tolerancën dhe pjekurinë e sportdashësve shqiptarë të cilët e përqeshën me sportivitet sfidën ‘’3 gishta’’ duke ia kthyer me ‘’treshen allashqiptarçe’’ me gishtin e mesit të përkulur. Nga ana tjetër opinioni mediatik përmendi tifozët turq të Beshiktashit, ku luante lojtari serb, që u revoltuan aq shumë për fyerjen që ai i bëri ‘’vëllait të tyre të vogël’’ sa ‘’ kërkuan edhe pezullimin e tij.’’ Dihet mirëfilli edhe përdorimi si ‘’gjest luftarak’’ i serbëve, gjatë shpërbërjes së Jugosllavisë, në luftë kundër sllovenëve, kroatëve e boshnjakëve, por edhe me kuptime raciste, diskrimini fetar, gjatë gjenocidit ndaj myslimanëve boshnjakë e shqiptarë. Meqë simboli përdorej gjerësisht nga çetnikët gjatë masakrave të tyre në Kroaci, thuhet se shumë serbëve, për hakmarrje, gjatë luftës iu janë prerë tre gishta. Ky simbol përdoret gjerësisht edhe si shenjë sfiduese nga të gjitha partitë politike serbe, në tubime , gjatë fushatave zgjedhore dhe në festa e fitoret e tyre. Sido që të interpretohet ai u përket ‘’i gjithi’’ serbëve. Sa mirë do të qe që edhe serbët, tok me fqinjë të tjerë tanët, të tregoheshin po aq tolerantë, mos të revoltoheshin ndaj simbolit tonë, Shqiponjës dykrenore, që na e njeh dhe e pëlqen gjithë bota.
  ‘’Tre gishtat’’, me të mesmin të përkulur. Por në një kuadër tjetër, në këndvështrimin historik e politik, kombëtar, konkretisht të lëvizjes antifashiste, idealit, gjakut të derdhur dhe kurorëzimit të fitores mbi armikun, përdorimi i simbolit ‘’ tre gishtave drejt’’, në vend të shqiponjës, për shqiptaret atdhetarë do të ishte fyerje, madje kob! Dhe ky akt fyes (sikurse ‘’ tre gishtat me të mesit të përkulur’’), nuk mund të tolerohet, por luftohet! Nuk mund kurrsesi të pranohet as në vepra arti, piktura e skulptura që të zëvendësohet shqiponja jonë dykrenore apo grushti partizan , simbol i forcës së përbashkuar kundër armikut, me këtë simbol nacionalist serb .
  Janë ngjyer me mijra faqe, janë ngjirrur me mijra zëra, njerëzish, politikanë, intelektualë, atdhetarë e tradhëtarë, për të treguar, justifikuar a provuar nëse është tradhëtuar ideali dhe populli, komanda ushtarake dhe udhëheqja politike, gjatë Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, etj, për interesa individësh e klanesh. Nëse po, kush mban përgjegjësi? Dhe tani, në mënyrë të papritur e paradoksale po përballemi me një krim ‘’monumental’’, bash në qendër të Tiranës. Në një basoreliev, në pjesën jugore të bazamentit të ‘’Partizanit çlirimtar’’, kapoja i disa ‘’luftëtarëve të panjohur’’(kurrsesi nuk mund t’i quaj ‘’partizanë çlirimtarë’’) na shfaqet ‘’heroikisht’’ me tre gishtat të ngritur lart! Të shtangur nga kjo gjëmë e pabesueshme, pyesim: Si është e mundur, kush ka guxuar, kur mund të ketë ndodhur ky krim, kur u inagurua monumenti më 1949 apo kur u modifikua mazamenti më 2008? Kush duhet ta ketë penguar për kaq vite, deri më tani, ‘’kurimin’’ e këtij basorelievi të nëmur nga çdo shqiptar atdhetar apo qytetar me mend në kokë?
  Ne shqiptarët e sistemit demokratik kemi provuar se jemi tepër tolerantë, edhe ndaj provokimeve, edhe ndaj shkatërrimeve, edhe ndaj nëpërkëmbjes së ligjit dhe dinjitetit tonë personal e kombëtar, ndryshe nga shumë popuj evropianë, të civilizuar, që për çështje të tilla madhore ‘’e masakrojnë‘’ keqbërësin me gjithçka. Si mund të lejohet të përçudnohen e poshtërohen heronjtë, simbolet dh e vlerat tona më të shenjta, të mbrojtura me ligj, monumente ngjarjesh madhore historike si Lufta Antifashiste Nacionalçlirimtare.? Dikush mund dhe do të donte çmimin ‘’Nobël’’ për paqe e mirëkuptim, qoftë edhe me shkatërrimin dhe tjetërsimin e identitetit tonë kombëtar, por që shqiptarët nuk i bën të ndihen aspak të nderuar e krenarë! Nuk ka bukë më të hidhur se ajo e mbruajtur me turp! Martiri i Rilindjes Kombëtare, Petro N. Luarasi, shkroi me gjak: ‘’Kush ka frikë nga e vërteta bëhet tradhëtar i mëmëdheut dhe i vetes së tij”, prandaj dhe unë pasardhësi i tij, sikurse çdo atdhetar, nuk hesht!”

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 20, 18:16

   petro më duket se po del ngaaaa tema!!
   më duket se po merr rrugër e degës së kalbur të tropojës,atij idiotit që riciklon artikujt e ti si profeci!!
   mbaje veten vëlla,se megjithëse të vërsulemi ndonjëherë për idiotësit e tua,nuk është se ta duam të keqen!!
   ruaje veten vëlla ruaje!!
   na duhesh,nuk është se nuk ke asnjë vlerë,thjesht po të bien rrugës!!

   Reply to this comment
 43. Petro Luarasi March 21, 09:34

  Ne librin e tij ”Prapaskena”, gazetari i mirenjohur i
  ”Dites”, Xhevdet Shehu, ka permendur nje ngjarje interesante, paralajmerimin qe i eshte bere M.Shehut ne vitin 1978: ”Mehmet, ruaju se duan të të zhdukin!”. Ketu ai ka shpjeguar edhe domethenien filozofike per fundin e paracaktuar te kryeministrit ne sistemin diktatorial
  http://www.gazetadita.al/skender-luarasi-me-1978-mehmet-ruaju-se-duan-te-te-zhdukin/ Atehere u shpreha: ”Ky artikull meriton vëmendje e gjykim serioz sepse zbëthen disa enigma dhe jep mesazhe universale:1. Marrëdhëniet e E.Hoxhës -kreu i PPSH me M.Shehun-kryeministër
  2. Mekanizmin e funksionimit të diktaturës ku drejtonte Njëshi, të tjerët qenë dekor.
  3. Veprat shekspiriane (klasikët në përgjithësi) meritojnë të studjohen mire nga politikanët e intelektualët për të kuptuar më mire të shkuarën, të tashmen dhe të ardhmen, në funksionimin, drejtimin dhe kontrollin e pushtetit.
  Për saktësim: S.Luarasi e ka njohur M.Shehun si nxënës, si bashkëluftëtar antifashist në luftën e Spanjës dhe më pas si bashkëvuajtës në kampet e përqëndrimit në Francë. Pas çlirimit takoheshin rrallë ku diskutonin për ngjarje historike e letrare, por jo për politikë. Në kujtimet e tij S.Luarasi (i ndarë nga jeta më 27 prill 1982) ka sqaruar disa rrethana që dëshmojnë konjukturat, mendësinë dhe metodat ndërvepruese të kreut të diktaturës me klanet në luftën për pushtet, nga të cilat vetë S.Luarasi u luftua dhe u mënjanua duke iu përkushtuar monografive për rilindasit, përkthimit të klasikëve dhe punës si arsimtar. Ne kujtime ai ka bërë një dallim të qartë midis M.Shehut si intelektual, atdhetar, luftëtar antifashist, kryeministër i zoti kundrejt politikanit që manovronte në vorbullat e diktaturës. S.Luarasi e dinte fundin kur shkroi : ‘’me vdekjen e Hysni Kapos, u prishën ekuilibrat në Byronë Politike’’ dhe koha vertetoi paralajmërimin që i bëri M.Shehut. Me bekimin e Udhëheqësit përsëri fitoi grupimi ‘’i të rinjve revolucionarë’’ mbi ‘’të vjetrit reaksionarë’’.
  Pyetja kryesore është: A fitoi apo humbi Shqipëria dhe kombi shqiptar nga vrasja e M.Shehut qindra e luftetarëve antifashistë dhe intelektualëve të mirëfilltë (tok me persekutimin e familjeve te tyre) për hir të ruajtjes së pushtetit personal e klanor?” Ndjehem i çliret te kontribuoj sado pak per te sqaruar enigmen e vrasjes se kryeministrit Mehmet Shehu dhe fundin e palavdishem te kultit te diktatures me langot e teveqelet perkates.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 March 23, 11:24

   petro mu bëre dhe ti si nexhi!!
   po të lënë o vëlla,po të bien rrugës “vlerat”!!
   ti më sjell si fakt “Ne librin e tij ”Prapaskena”, gazetari i mirenjohur i ”Dites”, Xhevdet Shehu”,a me të vërtetë e ke??
   apo thjesht je tu tall bythën me ne??
   më sjell xhevdetin si dëshmitar bile dhe me një libër idiot??
   mor petro nuk lexon shkrime të xhotës në këtë gazetë??a nuk të vjen për të vjellë nga ato që ai shkruan??
   mjafton ato që shkroi për nexhmijen me rastin e vdekjes për ti vënë dy viza të kuqe xhotës!!është i trashë mo petro,është i trashë,nuk arrin të kuptojë asgjë përveç bindjeve dhe besimit të tij!!dhe të dyja janë këshilltarët më të këqinj që mund të ketë njeriu!
   petro ke lëshuar një cunami me fjalë për të vërtetuar besueshmërinë tënde??
   lumi i fjalëve,rrethanore,nuk bën gjë tjetër veçse e ul besimin e fjalës qëndrore!!
   ti shtron pyetjen që përgjigjen ja kemi dhënë me qindra herë:
   “Pyetja kryesore është: A fitoi apo humbi Shqipëria dhe kombi shqiptar nga vrasja e M.Shehut qindra e luftetarëve antifashistë dhe intelektualëve të mirëfilltë (tok me persekutimin e familjeve te tyre) për hir të ruajtjes së pushtetit personal e klanor?”!!
   o petro kjo pyetje ka marrë përgjigje me kohë!!kjo pyetje është shteruar në të tërë veriantet e saj!!
   pyetja sot është “çfar leverdie ka sot shkrimi i përvitshëm,gati çdo simestër,për çështjen “shehu”??
   përveç atij të kureshtjes nuk ka asnjë leverdi tjetër!!dhe kjo kureshtje është e një grupi njerzish që e kanë jetuar atë kohë!!për të tjerët është e barabartë me 0,ose aty afër!!
   leverdi politike nuk ka fare për aktualitetin!!
   ti e mbyll me ” Ndjehem i çliret te kontribuoj sado pak per te sqaruar enigmen e vrasjes se kryeministrit Mehmet Shehu dhe fundin e palavdishem te kultit te diktatures me langot e teveqelet perkates”???
   çfar ndihme po jep o debil??
   asnjë të dhënë përveç një tufë thashethemesh,tek të cilat ti bie si një peshk i uritur!!ti nuk ke aftësinë e llogjikës,ti ke dyshim për llogjikën,ti ke fobi prej saj,prandaj pranon,kallëp,çdo gjë jo llogjike,çdo gjë të pabesueshme!!
   or copa e mishit
   asnjë diktaturë nuk ka lavdi!!gjithë diktaturat kanë përfunduar me turp!!dhe në vëndet ku sot kemi demokraci,më parë kemi pasur diktatura,mbretërore dhe të gjitha kanë përfunduar me turp,kanë qënë të DETYRUARA të mënjanohen!kanë qënë të detyruara nga forca e popujve të tyre!!ka pasur dhe diktatura që janë shkatërruar nga popujt e tyre!
   ti nuk ke koncepte bazë në kokë mor derdimen,dhe e quan veten gazetar,a çfar dreqi e quan!!
   e kam thënë me qindra herë se “çështëja shehu,i humbi mundësinë shqipërisë për të ndryshuar!nuk dihet se në çdrejtim do të kishte shkuar,por dihet se pas eleminimeve që u bënë pas mehmetit,nuk mbeti askush që të kishte guximin dhe aftësinë për të bërë ndryshime”!
   pra në vjeshtën e 1983shit,kur u pushkatuan të fundit,u mbyll dhe leverdia e çështjes shehu!!
   e kanë vrarë a e kanë helmuar,a e kanë vetvrarë a është vetvrarë,NUK KA ASNJË LEVERDI POLITIKE NË SHQIPËRI!!
   ps:sa për dijeni!pas spastrimit të MPB,nuk pati më arrestime të agjentëve jugosllavë,nuk pati arrestime të atyre gërk!!me “demokracinë”të gjithë ata që ishin arrestuar si të tillë!?
   dolën të persekutuar dhe pishtarë demokracie!!me demokracinë nuk na doli asnjë agjent i huaj në shqipëri!!pavarshisht se shumë syresh shkruan dhe libra për veprimtarinë e tyre agjenturore si agjentë të grekut!!

   mbylle spondin petro se po të bie rrugës tërë bagazhi tënd!!nuk e di në ke pasur,ato që kam lexuar këto ditë lënë shumë për të dëshëruar,por si duken punët,në fund ke për të mbritur me kamion pa bagazh!!
   sidoqoftë do të kesh mundësinë të arsyetohesh “më ka rënë rrugës!kisha haruar spondin hapur”!!
   unë për vete nuk do ta vë në dyshim arsyetimin tënd!!nuk ma ka qefi të harxhoj kohë të të mbush mëndjen për një gjë që ti e di shumë mirë se nuk është e vërtetë!!

   Reply to this comment
 44. memorialbania March 24, 20:03

  Mesa po shikojme edhe kufoma e Mehmet Shehut kryeministrit me te spikatur ne historine e Shqiperise gazeta Dita e ka futur ne karantinen e corones se po mbushen dy muaj qe kane nxjerre xhenazene
  .
  Gjate viteve 1945 -1991 Enveri me Mehmetin kane qene kundershtare te mij per shkat te pronave..etj etj por mos harrojme qe eshte merita e tyre qe ne 1992 dosjet e pronave ishin 100 % te paprekura..dhe asnje pjestar nomenklature nuk mori nje qindarke..si zogui i kurves apo korbi viqidolit
  .
  Nuk bej gabim te them se persa i perket ceshtjes prones pas 1992-it eshte bere nje kataklizmo e tille qe viktimat e virusit corenes jane lule para virusaliut..dhe pikerisht per te mbuluar krimet e pas 1992-it gazeta Dita na nxjerr Xhenaze Non Stop…bile kete xhenazen e fundit ka harruar ta heqe dhe po qelb vendin..
  .
  Dy fjale per komentuesit Shenjtore qe lane dhe qime..By..the pa ja pare dhe pa diskutuar per Enverin dhe Mehmetin..
  .
  Sherri midis tyre eshte nje ngjarje tipike jo vetem shqiptare por dhe pan-boterore midis luftesh per pushtet si ne kapitalizem ashtu dhe ne te ashtuquajturen komunizem shqiptar lufta ndaj te cileve ka kaluar ne kanibalizem..
  .
  Mehmetin e vrane koqet e djemve..te BASHKIMIT DHE SKENDERIT qe e bene babane viktime te LENKAVE DHE SIMEONEVE TE ENVERIT..
  .
  1945-1981 ka pasur oshilacjonet e veta nga tmerri i luftes ne luften per rindertim deri ne shkelqimin e viteve 1968-1976 ku me pas ai sistem ra ne pikjade ne menyre natyrale pasi kishte realizuar misionin

  ..As baltovina as keto komentuesit shenjtore nuk mund te heqin nga Historia as Enverin as Mehmetin qe i i dhane Emrin e tyre asaj epoke

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim