Ndërhyrjet anglo-amerikane për rrëzimin e Enver Hoxhës

September 5, 2016 11:38

Ndërhyrjet anglo-amerikane për rrëzimin e Enver Hoxhës

 

Nga Fitim Çaushi

 

 Vijon nga numri i kaluar

 

 Grupi i deputetëve në 1945

Është diskutuar, e po diskutohet shpesh për “Grupin e deputetëve”, si “viktimë” e Enver Hoxhës, duke e marrë të shkëputur nga kushtet historike që po kalonte vendi ynë në vitin 1945-1946, kur pushteti popullor sapo kishte dalë nga lufta dhe rrezikohej nga ndërhyrjet e jashtme. Këtë qëllim e dëshmon vetë Ministria e Jashtme britanike me Misionin Ushtarak që dërgoi në Shqipëri në qershor 1945: “Misioni ushtarak do të shërbejë për të lidhur grupet opozitare dhe për t’u dhënë mbështetjen që ata kërkojnë.

Njëri nga këta grupe, që i ka shërbyer politikës britanike, ka qenë edhe “grupi i deputetëve”, më 13 Mars, pas arrestimit të Gjergj Kokoshit, i raportohej nga Kazerta Ministrisë së Jashtme britanike: “Vizita e Kokoshit në misionin ushtarak, është një provë që kompromenton misionin ushtarak… major Arnotin e ka zënë një frikë e lehtë… Ai mendon se emri i tij mund të përmendet në disa gjyqe politike. Edhe Zyra e Luftës është futur në këtë panik… Ka mundësi që personat e implikuar në këtë gjyq do të thonë të vërtetën se kanë patur kontakte me këtë mision”.

Më 30 Qershor Arnot raportonte: “pohimet e bëra në gjyqet shqiptare janë padyshim të drejta, ato paraqesin implikimin e nxjerrë nga shënimet që kanë mbajtur shqiptarët e fajësuar. Mendoj se mund të dalin edhe gjëra të reja lidhur me të akuzuarit e tjerë: Kokoshi, Asllani, Shaban Balla, Musine Kokalari e Anastas Papapostoli”.

Përderisa, majori i Misionit Ushtarak britanik pranon, se “pohimet e shqiptarëve të fajësuar janë pa dyshim të drejta”, s’na mbetet veçse të rreshtojmë disa nga pohimet e atëhershme:

 1. Të akuzuarit pranuan para gjyqit se kishin kryer krime, duke vrarë disa personalitete krahinore dhe se deshën të vrisnin Enver Hoxhën…”
 2. Riza Alizoti, i biri i ish ministrit të pushkatuar si kriminel lufte, pohonte: “Më 1929 vazhdova mësimet në shkollën teknike nën drejtimin e Fulcit, më 1945 nënshkrova një kontratë me SBS dhe hyra përsëri nën drejtimin e Fulcit… i urdhëruar prej tij formova një grup sabotatorësh në kantierin vajguror të Kuçovës”.
 3. Sulo Klosi: anëtar i Ballit Kombëtar, pohoi jo vetëm veprimtarinë dhe marrëdhëniet që pati me misionin anglo-amerikan, por edhe që këta drejtonin organizata të tjera sabotimi si për shembull grupin e deputetëve dhe të “tekniko-intelektualëve”.
 4. “Sulmi i Shkodrës u përgatit disa muaj më parë, shkoi aty Riza Dani nga “organizata e deputetëve” dhe Abdyl Kokoshi nga grupi i Ballit Kombëtar…”
 5. Raporti i 10 korrikut konfirmon lidhjet e grupeve të ndryshme me agjentët anglo-amerikanë: “Numri 12, Lari Post është ndërlidhësi i misionit ushtarak në organizatën A. Qehan Dibra ka mbajtur kontakt me kolonelin Palmer, Numrat 1, 2, 3, 8, 12, 14, kanë lidhje me majorin Arnot…”

Kodifikimi i emrave të të arrestuarve, nga misioni ushtarak britanik, përjashton kategorikisht mundësinë e ekzistencës së një opozite që mbart ideale demokratike, është plotësisht e vërtetuar se kemi të bëjmë me një grup agjenturor, që punonte nën drejtimin e të huajve për përmbysjen e pushtetit popullor të dalë nga lufta.

Raporti i Roger Pisentit, përforcon bindjen se grupet opozitare, pas çlirimit, kanë qenë grupe agjenturore: “Misioni ushtarak britanik në Shqipëri ka organizuar lidhje me elementët kundërshtarë për të marrë informata”.

Dështimi i komploteve kundër pushtetit të ri demokratik në vitet e para pas çlirimit, sikurse largimi i trupave të zbarkuara më 1944, nuk është fundi i veprimtarisë antishqiptare, Xhuliano Emeri në mars 1948 pranonte: “Shërbimet sekrete më kërkuan të formoja një organizatë për një kundërrevolucion në Shqipëri, unë shfaqa kënaqësinë ta bëja këtë”.

Nikollai Bethel, gjyqtar ndërkombëtar për lirinë e informacionit, në librin e tij jep këtë fakt për invazionin ushtarak që përgatiti agjentura e huaj: “SHBA dhe Britania ishin në paqe me Shqipërinë dhe sulmi që ato kishin sponsorizuar ishte një shkelje e hapur e ligjit ndërkombëtar… Njerëz të shërbimit të fshehtë britanik që morën pjesë në konspiracion, e pranojnë se kryen një shkelje të ligjit ndërkombëtar”.

Si mund të ketë shqiptarë, që të poshtërojnë kaq shumë popullin dhe kombin e tyre, duke marrë në mbrojtje shërbimet agjenturore, me justifikimin e luftës “kundër komunizmit”! Përse quhet “krim i diktaturës komuniste” dënimi i elementëve, që shkelnin ligjin dhe tentojnë të rrëzojnë pushtetin popullor me dhunë, duke u mbështetur tek të huajt!

 

 Zgjedhjet e lira demokratike

 

Deklaratat e Enver Hoxhës të periudhës së luftës për të zgjedhur regjimin që dëshiron nëpërmjet zgjedhjeve të lira, u vërtetuan në zgjedhjet e dhjetorit 1945. Kryetari i misionit special amerikan në Tiranë, Jakobs, më 12 dhjetor 1945 njoftonte Uashingtonin: “Zgjedhjet në Shqipëri kanë qenë të sukseshme…Nuk u evidentuan as kërcënime, as frikësime dhe u zhvilluan votime të fshehta. Për t’i dhënë opozitës mundësi për të regjistruar kandidatët e vet u krijuan kuti të veçanta votimi pranë qendrave të votimit”.

Edhe misioni ushtarak britanik për zhvillimin e zgjedhjeve në Shqipëri njoftonte Londrën: “Autoritet përgjegjëse për kutitë e votimit iu bindën ligjit të zgjedhjeve në mënyrë të vetëdijshme dhe me shumë korrektesë… Sistemi i votimit punoi mirë, asnjë person i armatosur nuk u lejua në kutitë e votimit… Ligjet aktuale të zgjedhjeve ishin përcaktuar mirë dhe u zbatuan mjaft mirë… Opozita e ndjeu mungesën e kurajos”.

Këtë vlerësim e përforcon edhe raporti përfundimtar i misionit amerikan: “Zgjedhjet sollën një kënaqësi në popull si shprehje e dëshirës së pjesës më të madhe të popullit shqiptar. Ky nuk është vetëm opinioni i misionit, por edhe i korrespodentëve të shtypit, të cilët erdhën në Shqipëri për të vëzhguar zgjedhjet”.

Jakobs në raportin e qershorit 1946 informon Uashingtonin: “Opozita e regjimit të sotëm është përqendruar në elementë të cilët përfituan më shumë materialisht nga okupacioni italo-gjerman, tregtarë, zyrtarë, qeveritarë, oficerë, pronarët e mëdhenj dhe klasat e pasura, interesat personale të të cilëve u kërcënuan nga objektivat e programit të Frontit NÇL. Ata papritur e panë veten pa mbështetje të jashtme dhe nuk gjetën as mbështetjen më të vogël në popull, i cili e dinte mirë se sa pak mund të shpresonte te ata. Mungesa e mbështetjes, nga ana e forcave ushtarake italo-gjermane, i ka dëshpëruar kundërshtarët e pushtetit popullor dhe “u luten ushtrive angleze dhe amerikane, të vijnë t’i ndihmojnë për të rivendosur privilegjet e tyre, ajo është një organizatë që bazohet jo në principe politike, por në privilegje personale. Ata i shpallën shpejt parimet e demokracisë perëndimore, sepse tani mendojnë se mund të bëjnë diçka për të arritur qëllimin dhe jo sepse besojnë në parime të tilla”.

Kjo është kuintesenca e brendisë politike të ballisto-zogistëve dhe opozitës shqiptare në tërësi, dhe këtë demaskim nuk ja bëjnë njerëzit e Enver Hoxhës, e bënë përfaqësuesi i Misionit Ushtarak Amerikan Jakobs, i cili me realizëm dhe vërtetësi ekspozon thelbin e organizatës opozitare: organizatë që “bazohet jo në parime politike, por në privilegje personale”.I njëjti vlerësim, sikundër u ka bërë Fulsi në informacionin e tij dërguar Uashingtornit në korrik 1944, ballistëve, zogistëve, bajraktarëve, tregtarëve dhe gjithë pseudonacionalistëve shqiptarë.

Dhjetë ditë më vonë nga informata e Jakobs, misioni amerikan njoftonte: “Fronti NÇL gëzon në popull mbështetje më të madhe se sa grupi opozitar… Elementët opozitarë janë të organizuar në mënyrë të mjerueshme dhe nuk kanë asnjë program pozitiv… Në përgjithësi udhëheqësit e Frontit NÇL janë patriotë dhe kanë qëllime të mira… Ata kanë një konsideratë të madhe në popull”.

Jakobs jep edhe motivin e kësaj konsiderate ndaj udhëheqësve komunistë: “Duke i takuar të tërë anëtarët e kabinetit, duhet t’ju them se jam i impresionuar me sinqeritetin dhe interesimin e tyre në mbarëvajtjen e vendit të tyre, Ata janë njerëz inteligjentë”.

Jemi në hall të madh… kujt t’i besojmë: Përfaqësuesit zyrtar të shtetit Amerikan, apo larove që lehin sa herë i ndërsejnë padronët e tyre që e kanë patur pengesë Enver Hoxhën në planet e tyre aneksioniste dhe antisocialiste!

 

 Ndërhyrjet e anglo-amerikano-jugosllave në punët e brendshme

 për rrëzimin e qeverisë demokratike shqiptare

 

Pushteti i ri popullor në Shqipëri, me gjithë entuziazmin e madh të masave të popullit, po kalonte momente dramatike. Nacionalistët e arratisur po grupoheshin për të rrëzuar Pushtetin Popullor nën pretekstin “luftë kundër komunizmit”. Një raport i shërbimit sekret amerikan theksonte: ”Udhëheqësit nacionalistë ende shpresojnë se britanikët do t’i çarmatosin komunistët dhe do të thërrasin gardën e vjetër për të qeverisur Shqipërinë”.

Nacionalistët e syrgjynosur kërkonin të qeverisnin Shqipërinë me ndihmën e britanikëve, këtë ëndërr Mit’hat Frashëri e publikonte në një konferencë shtypi në Paris më 26 gusht 1948, në të cilën njoftonte formimin e Komitetit Nacional për “Shqipërinë e Lirë”, qëllimi të cilit ishte “të ofronte një pikëpamje reale për popullin shqiptar, duke besuar në çlirimin e Shqipërisë nga sundimi komunist”.

Dhjetë ditë më vonë Ministria e Jashtme britanike njoftonte ambasadën britanike në Athinë: “Muharrem Bajraktari, Gjon Markagjoni, Mustafa Merlika dhe Ihsan Toptani ishin bashkuar me Komitetin Nacional “Shqipëria e Lirë”.

Qeveria amerikane u kujdes ta mbështeste Komitetin Nacional “Shqipëria e Lirë”, duke grumbulluar tërë anëtarët e saj, OSS në gusht 1955 raportonte: “Në një orvatje për të përmbysur qeverinë e tanishme, Kisha Katolike, së bashku me një përfaqësues të Fiqiri Dines dhe Muharrem Bajraktarit, u përpoqën që t’u afrohen amerikanëve dhe britanikëve me qëllim që të siguronin ndihmën e tyre në një të ashtuquajtur grup antikomunist që ka qenë organizuar në male”.

Kundërrevolucioni u provua në Koplik në vitin 1945-1946 dhe përfundoi me dështim të plotë, anglo-amerikanët nuk “mundën” të zbarkonin ushtarakisht. Ambasada britanike në Romë, në qershor 1951, raportonte intervistën e anëtarit të parlamentit anglez Noel Beker me kryetarin e komitetit të refugjatëve politikë të “Lidhjes së Prizrenit” të sapoformuar:

Cili është qëllimi i komitetit tuaj?

– Ne planifikojmë çlirimin e Shqipërisë nga zgjedha sovjetike.

– Kini pasur ndonjë ndihmë?

– Sigurisht, qeveria jugosllave na jep çdo ndihmë“.

Një mision të tillë, për përmbysjen e pushtetit popullor në Shqipëri, synonte edhe ish ministri i drejtësisë, në qeverinë fashiste, Hasan Dosti, i cili ushtronte detyrën e kryetarit të Ballit Kombëtar dhe Komitetit Nacional “Shqipëria e Lirë”, pas vdekjes së Mit’hat Frashërit, Dosti u përpoq të influenconte në Departamentin e SHBA “për të realizuar përmbysjen e regjimit të Hoxhës”, duke shprehur pikëpamjen se “çlirimi i Shqipërisë mund të kryhet vetëm me ndihmën e Jugosllavisë, dhe se jugosllavët mund të përdoren me efektivitet të plotë për ta nxjerrë Shqipërinë nga orbita sovjetike”.

Luis Dube, oficer i operacioneve të drejtuara nga CIA në shtator 1982 deklaroi nën betim: “FOIA paditëse kërkon informacion mbi fshehjen e operacioneve në Shqipëri, kjo as mund të konfirmohet, por as mund të mohohet, një përgjigje pohuese ose mohuese mund të shkaktojë çrregullime në sigurimin kombëtar”.

Një pjesë e këtyre oficerëve, i kanë paraqitur gjyqtarit ndërkombëtar për Lirinë e informacionit, Nikollai Bethel, dokumente se shërbimi sekret anglo-amerikan, i filloi projektet e operacioneve disa kohë më parë se aprovimi zyrtar i nivelit të lartë, që u bë në vjeshtën e vitit 1949. Sipas këtyre projekteve u ngritën qendra të instruktimit të diversantëve me emigrantë politikë shqiptarë, David Smali në librin e tij “Albanien Assignemant” pohon qëllimin e të arratisurve politikë shqiptarë të stërvitur në kampet e Maltës: “Shqiptarët e rekrutuar do të futen në brendësi të tokës për të marrë kontakt me shokët dhe të afërmit e tyre, që së bashku të forconin bërthamën e opozitës aktive kundër komunistëve”.

Nikollai Bethel paraqet pohime të shërbimeve sekrete amerikane: “Shërbimi i fshehtë amerikan i emocionuar nga rezultati i punës agjenturore, pohonte se “bazat e opozitës ishin krijuar”. Këto “baza të opozitës”, do të ekzistonin edhe pasi Shqipëria e kishte flakur si rreckë Traktatin e Varshavës, duke ruajtur pavarësinë dhe sovranitetin kombëtar, jashtë çdo blloku e pakti ushtarak, çka dëshmon se ishte luftë e kolaboracionistëve për të marrë pushtetin politik në Shqipëri, duke e kthyer atë në zonë influence të SHBA-s, sikundër është kthyer sot.

.

Planet e agjenturave të huajve me Mehmet Shehun

 

Akoma diskutohet e përgojohet për poliagjentin Mehmet Shehu, në të dy kahjet, një pjesë e pranojnë veprimtarinë e tij në shërbim të agjenturave të huaja, pjesa tjetër e kundërshton, pa sjellë asnjë dokument.

Fevziu në librin e tij ka cituar letrën e Mehmet Shehut drejtuar Enver Hoxhës para se të vriste veten:”Unë nuk heq “asnjë presje” nga gjithçka kam thënë e shkruar për ty, si mësuesi im marksist-leninist dhe si vëlla. Por tash që po ndahemi fizikisht, të them atë që nuk mund të të thosha gjer sot, sepse kurrë s’më krijove kushtet të të thosha të vërtetën për ta. Unë nuk po vras veten, po më vrau Jagua intrigant, këlyshi i Koci Xoxes e nxënës i tij, që me intrigat e tij të pështira, duke hyrë në aleancë tradhtie me Hrushovin që ju e konsideroni të “sinqertë”, të dy së bashku e me fjalët e tyre do t’i bëjnë varrin Shqipërisë socialiste, atë që se bëri dot tradhtari Beqir Balluku dhe banda e tij…unë po vdes për Partinë, për të të thënë amanetin e fundit: Ruaje Partinë dhe socializmin nga Jagua dhe Hrushovi…”

Mehmet Shehu dëshmon se edhe në vitin 1981 në byronë politike dhe KQ të Partisë paska armiq që kërkojnë t’i bëjnë varrin Shqipërisë, socializmit dhe Enver Hoxhës, kjo na bind se armiqtë e mëparshëm të dënuar nga drejtësia popullore kanë qenë realë jo imagjinarë, të shpikur nga Enver Hoxha. Dhe më mirë se sa Mehmet Shehu këtë gjë, nuk mund ta vërtetoj askush, çdo tentativë për të keqinterpretuar letrën e tij është abuzim, spekulim, tradhti kombëtare.

Mehmet Shehu e “ka dashur” Partinë, e “ka dashur” socializmin i cili rrezikohej nga Kadri Hazbiu dhe Ramiz Alia, përse e la vetëm Enver Hoxhën në luftën kundër tyre? Përse nuk i zbuloi këta tradhtarë para Byrosë Politike, duke zbatuar detyrën, të cilën ja kishte ngarkuar populli që e paguante? Përse nuk parashtronte faktet konkrete për rekrutimin e Hazbiut dhe Aliajt në agjentura të huaja!

Çfarë kushte speciale kërkonte kryeministri nga Enver Hoxha, për të denoncuar Jago-Kadriun dhe Hrushov-Ramizin, ndërkohë që Enver Hoxha ua kishte krijuar kushtin të gjithë popullit shqiptar: “Cilido pa frikë dhe me shkronja të mëdha të shkruaj çfarë mendon për punën dhe njerëzit”!

Shehu ishte kryeministri i Shqipërisë dhe detyra e tij, para së gjithash, ishte të denonconte hapur në mbledhjen e Këshillit të Ministrave dhe në mbledhjen e Byrosë Politike, ata që rrezikonin Partinë, socializmin dhe Shqipërinë, pavarësisht se donte apo s’donte Enver Hoxha, këtë e kërkonte detyra e tij e shenjtë për të ruajtur Shqipërinë! Kush duhet ta bënte këtë denoncim fatal për të ardhmen e Shqipërisë, përveçse ai, në zbatim të detyrës së tij, detyrë e cila nuk duhet të kursente as Enver Hoxhën, nëse ai kishte gabuar në përkrahjen e Kadri Hazbiut dhe Ramis Alisë! Përse nuk e kishte bërë këtë më parë, po u kujtua t’i denonconte në letrën e fundit, fshehur Enver Hoxhës, si burracak! Nuk e bëri më parë këtë denoncim, sepse duhet t’ia dinte Kadri Hazbiu horllëqet, dhe të dy i rrinin m… përsipër, të terrorizuar se mos u zbulohej loja e dyfishtë.

Njeriu që mund të kenë dërguar tek Shehu, mbrëmjen fatale, përcillte mesazhin për të bërë zgjedhjen e paracaktuar qysh më parë prej padronëve të Shehut, mesazh fatal, të cilën Nikolla Bethel e ka denoncuar si praktikë terroriste: “Në qoftë se disa udhëheqës shqiptarë do të ishin eliminuar edhe me mision vetëvrasje, kjo gjë do t’ia vlente”.

Për të njëjtin problem dhe me të njëjtin “mision vetëvrasje”, shërbimet e fshehta të vendeve të huaja asgjësuan edhe Nako Spiron. Shërbimet e huaja për të mbuluar krimet e tyre në Shqipëri, dhe për tu hequr miqësorë me popullin shqiptar sot, i shkarkojnë krimet e tyre tek Enver “diktatori” përmes larove që u shërbejnë. Që në vitet 1944, raportet e shërbimeve sekrete amerikane dhe britanike e paraqesin Mehmet Shehun si disidentin më të mundshëm për të udhëhequr një grusht shteti:

Nëntor 1944: “Ndjenja probritanike është e dukshme në disa nga udhëheqësit më kryesorë, duket qartë se ka disa që janë krejtësisht kundër politikës së tanishme të Partisë, por të paaftë për t’i shprehur pikëpamjet e tyre hapur. Eshtë megjithatë e rëndësishme të merret në konsideratë opozita potenciale brenda lëvizjes dhe udhëheqësve të saj të mundshëm, këta janë: Mehmet Shehu: është personalisht një njeri ambicioz e mburravec, ai është pa dyshim figura ushtarake më e respektuar dhe më e rëndësishme brenda lëvizjes, ai është komunist por ambicia e tij personale e kapërcen besnikërinë e tij ndaj Partisë…Duhet bërë çdo përpjekje për të penguar eliminimin e këtyre elementëve pro-britanikë tashmë të njohur nga ne dhe të përpiqemi t’i ngremë këta pareshtur”.

Dokument më të qartë për strategjinë e shërbimeve britanike për të “penguar eliminimin e elementëve pro-britanikë”, dhe për të siguruar ngritjen e tyre në hierarkinë e lartë partiake e shtetërore në Shqipëri, s’mund të ketë. Nga ky dokument kuptojmë se “besnikëria” aq e madhe e Mehmet Shehut ndaj Enver Hoxhës, ka qenë e komanduar nga agjenturat e huaja, për të fituar besimin e tij.

Dhjetor 1944: “Mehmet Shehu është mjaft i prirur të përpiqet të kënaqë ambiciet e veta personale duke sulmuar Qeverinë e Frontit NÇL. Njeriu i vetëm në Shqipëri, që mund ta devijojë besnikërinë e ushtrisë, nga qeveria tek vetja, është M. Shehu… Ky grup oportunist përbëhet nga njerëz të cilët nga dashuria për pushtet dhe ambicie personale mund të përdorin elementë të ndryshëm të pakënaqur të krahut të djathtë, sidomos nga pjesët jo politike të ushtrisë, për të përmbysur qeverinë nga e djathta. Nuk ka dyshim se ky tip nëse do të kultivojë elementët armiqësorë ndaj drejtuesve të Frontit NÇL, ka shansin më të mirë për t’i përmbysur ata…Çdo revolucion i suksesshëm në Shqipëri, duhet të përkrahet nga ndonjë fuqi e madhe nga jashtë”.

Gusht 1951: Ambasada britanike në Paris, citonte ministrin francez të Punëve të Jashtme: “Nga dy fraksione që duket se ekzistojnë brenda Partisë Komuniste Shqiptare, ai i kryesuar nga Enver Hoxha duket se po zmbrapset përpara atij të kryesuar nga M. Shehu”.

Ministri i Jashtëm jugosllav i komentonte përfaqësuesit të ambasadës britanike në Beograd: “Një tipar kryesor në politikën shqiptare sot është lufta ndërmjet Shehut dhe Hoxhës”.

Sikundër shihet paska ekzistuar një rivalitet i ashpër i Mehmet Shehut kundër Enver Hoxhës, dhe jo e kundërta, në momentin e ngjarjeve të bombës në ambasadën sovjetike, jepet ky sinjal:

Gusht 1951: Ambasada britanike në Beograd njoftonte për një shkrim të gazetës “Politika”: “Ndeshja ndërmjet Hoxhës dhe Shehut ka mundësi të dalë në dritë së shpejti, dhe se Shehu ka të ngjarë të fitojë në eliminimin e rivalit të tij”.

Këtë rivalitet e ndiqnin me padurim edhe shqiptarët e arratisur pas luftës:

Shkurt 1952: “Albania Neës Bulletin” publikonte një deklaratë të Komitetit Nacional “Shqipëria e Lirë”: “E çara ndërmjet kryeministrit Hoxha dhe ministrit të brendshëm M. Shehu… është thelluar më shumë në muajt e fundit”.

Shtator 1952: Ministri i Jashtëm britanik Eden bëri një vizitë në Jugosllavi, Ministria e Jashtme Britanike paraqiti një përmbledhje të bisedimeve: “Interesimi jonë për situatën e brendshme në Shqipëri përqendrohet rreth shkallës së pakënaqësisë popullore ndaj regjimit dhe luftës për pushtet, ndërmjet kryeministrit Hoxha dhe ministrit të brendshëm Shehut”.

Ndërsa Titua i shfaq Idenit dyshimin për pozitën e Enver Hoxhës: “Pozicioni i kryeministrit Hoxha duket se po dobësohet dhe ndoshta ai do të përmbyset nga rivali i tij M.Shehu”.

Titua e kishte llaf nga brenda, prandaj priste realizimin e përpjekjeve për ta përmbysur Enver Hoxhën, falë dashurisë dhe përkrahjes që kishte në popull, nuk mundën ta realizonin dot përbysjen sa qe gjallë Ai, prandaj urrejtja e “elitës kombëtare” është e madhe.

Korrik 1954: Ivor Vinsent, zyrtar në Ministrinë e Jashtme Britanike për punët e jashtme, raportonte: “Gjenerali Mehmet Shehu është prezantuar si projugosIlav”.

Nga dokumentet e mësipërme, Mehmet Shehu konsiderohej nga të huajt probritanik, proamerikan dhe projugosllav, ndoshta do të mjaftonin këto për ta besuar etiketën që i vuri Enver Hoxha: poliagjent.

Enver Hoxha e shpëtoi tri herë Shqipërinë nga lufta civile, projektuar nga shtetet e huaja nëpërmjet agjentëve të brendshëm… Nuk dyshojmë se ky koncert urrejtjeje ndaj Enver Hoxhës, s’ka si të mos jetë produkt i një politike të menduar mirë, jehona e së cilës, ka po atë tingull luftarak, që pati regjimi fashist në Shqipëri. Për hir të së vërtetës historike lindin disa pyetje :

-Kush e dëshironte eliminimin e Enver hoxhës në vitet 1942-1943? Fashistët Italianë!

-Kush e dëshironte eliminimin e Enver Hoxhës në shtator 1943, nëntor 1944? Nazistët gjermanë!

-Kush e dëshironte eliminimin e Enver Hoxhës në vitet 1944-1 948? UDB-ja jugosllave dhe agjentura anglo-amerikane!

-Ç’i lidh antienveristët me fashistët italianë, nazistët gjermanë, UDB -n jugosllave dhe agjenturat anglo-amerikane?

 

 

September 5, 2016 11:38
Komento

24 Komente

 1. intelektuali September 5, 12:01

  Për hir të së vërtetës historike lindin disa pyetje :

  KU KA JETUAR SI LEVEND BORGJEZ ENVER HOXHA GJATE GJITHE LUFTES ME FASHISTET IMAGJINARE QE ESHTE SHKRUAR NE BODRUMET E BEOGRADIT DHE MOSKES DHE QE E QUAJTEN SI LANC-I SHQYPTAR?

  sepse:

  Po te hapesh arkivat historike te mirefillta del qe ka jetuar ne vilen e kunatit te tij kryefashist dhe kuisling Bahri Omari megjithe zonjen tij Makbeth, Nexhmije Xhuglinin dhe qe Presidenti e ka dekoruar Bahri Omarin me medalje HEROI, ashtu sic dekoroi veten edhe Enveri ne Kohen e tij te Qepes, njashtu sic dekoroi edhe Edi Rama me Mriken e tij me medalje trimerie Nexhmijen dhe viton te dyja kriminele me vule ne balle qe nuk ndjejne asnje pendese per krimet e tyre monstruoze kunder njerezimit.

  prandaj:

  O BOLJA enveriste Fitim Caushi qe shkruan dacibao me disa seri ne DITA per rrezikun anglo-amerikan kunder Shqypnise si nje fashta ne harten e Botes dhe pa breke ne bythe, dil dhe shiqo pak Boten more mavri si Dinosaur Prehistorik se ke ngelur atje te te ka lene evolucioni i Darvinit me bisht ne BITHE qe di vetem te kacaviret nga dega ne dege dhe e kujton veten si tiger me dhembe apo si elefant me nocke.

  sepse:

  O KOQJA enveriste Fitim Caushi:

  MURTAJA BOLSHEVIKE QE SOLLI MONSTRA ENVER HOXHA NE SHQYPNI ME TITON, STALININ DHE MAON ISHTE E KEQJA ME E MADHE QE MUND T’I NDODHTE VATANIT SI NJE APOKALIPSIS QE PO E VUAN AKOMA DERI ME SOT.

  Reply to this comment
  • EURO MALOKU September 5, 14:30

   Oooooooo INTELEKTUAL,
   Merr nje brisk…..
   Bijte e luftetareve te LNCl jane ne pushtet!
   Ata jane neper bote..ne Amerike,Europe,Vatikan etj…
   Dhe do te jene, sepse kontributi i ENVERIT nuk mund te shkoi kot maxhorance & opozite jane edukuar me mesimet e xhaxhit,prandaj eshte mire te hiqni dore nga lehje qensh ne shkretetire…

   Reply to this comment
   • Ullini September 6, 04:47

    Sa poshte ka rene gazeta me kete autor adoleshent.

    Reply to this comment
   • Zani September 7, 01:38

    Nuk mund te kete koment me te sakte. Intelektuali eshte nje ballist pederast qe nuk ka patur asnjehere nje mardhenje te shendeteshme dhe kuptimplote…prandaj eshte kaq i hidhur dhe i depresuar!

    Reply to this comment
   • ELIOT March 27, 17:13

    OR MALOK KOQJA ….LUFTE N C KA EXISTUAR VETEM NE ENDERR .MORE FSHATAR … LUFTEN E BERI AMERIKA ME LLOGISTIKEN E SAJ ME TE ZHVILLUAR PER EPOKEN MORE ZHULS ..///.QE I LANE DHEMBET NJE HERE NE MAUAJ ……. DHE BIJTE E ENVERIT RAMA BERISHA NANO BSHA JANE KORRUPSIONI MORE KRIMB HALESH ///..DHE PO TE DONTE I MADHI WISTON CHURCHILL TE MERRTE SHQIPERINE TE FUNDOSTE BOLSHEVIKET ..E BENTE SI NE GREQIE MORE MORR JEVGU //// .. GREKET DONIN TE VENDOSNI BOLLLLEEE SHEVIKET DHE ANGLIA THA JO SE BEME LUFTEN PER BOLSHEVIKE TE BEJNE PALLE … I HODHI 200 MIJE PARASHUTISTA DHE E VENDOSEN SISTEM DEMOKRAT LIBERAL ..NDERSA PER NE SHQIPERI DHE VENDET E LINDJE AS QE E BENE NE FJALE …SE E VENDOSEN STALINI ROUSVELDI DHE …. I PLASI ANGLISE PER SHQIPERINE ….. CFARE DO TE FITONIN MORRAT E KATUNAREVE … APO TE BENIN RRUGET QE I LANE TURQIT PER IBRET … CFARE DO TE BENIN …..//.ANGLIA ISHTE KOLONIE NE BOTE … DHE AS E ZENTE MUTI PER ENVER RRJEPACAKUN…. PRANDAJ MORRACAK ….MERRE BIDONIN QE TA LA ENVER HITLERI DHE MBAJ RRALLEN PER VAJGURI …DHE MOS HARRO TE MARRESH TULLONAT PER TE BLERE BUKE VEZE DJATHE DHE QUMESHTE ….HEJ MALOK MUTI A E DIN TI SE VETEM NE PERIODEN GJATE LUFTE … ANGLIA FRANCA EUROPA I BLENIN USHQIMET ME COPA LETRASH …..POR KU TA DISH TI I GJORI TI KA HONGER DHIA LIBRAT NE FSHATRAT E LUSHNJES FIERIT VLORES MA HA MENDJA …. HAJTE TE NA RROJE PARTIA …???

    Reply to this comment
  • atea September 5, 18:38

   Ore ti “Intelektual”, fort mirë po e dijshe gjuhën serbe. Pse emërtimin BOLJA e përdorë herë serbisht e herë shqip? Po më duket në këtë të parën e paske më për qejfi!!!!

   Reply to this comment
  • fteri September 5, 19:35

   Na doli edhe ky bolja me nofkën intelektuali ,ky balash blogjesh të shajë një popull ta quaj fshat ?,të shajë E.Hoxhën !!!,sa herë të hapë gojnë një kovë me mutë venja përpara ,sa të mbaroi të parën ka tjetrën e tjerën me radhë gati .

   Reply to this comment
   • Fshatari Patok September 6, 04:50

    Tradhetare quheshin dhe quhen nga xhihadistet komuniste vetem ato qe ishin kundra sllaveve, jugosllaveve, ruseve, lindoreve. Tradhetare nuk ishte PKSH, kopilja e serbeve, jugosllaveve, ruseve, sllaveve.

    Reply to this comment
  • Spartaku September 6, 18:22

   INTELEKTUAL ! Na rrofsh bythen.Edhe kaq e ke pak.Meriton ofendimet dhe fjalet me te renda,por mjaft me kaq.

   Reply to this comment
 2. MH September 5, 13:50

  Nese nji Cassius Clay Ishte nji gjeni i pamposhter ne ring.
  Enver Hoxha paskesh kene nji gjeni i pampshter ne terren dhe politike.Nji parashikues i politikes boterore.

  Reply to this comment
 3. fshatari pafshat September 5, 14:27

  1. Sot te ne sundon kultura e turmes, sepse qyteti eshte inonduar jo paqellim nga katundaret.Qe do te thote, fatkeqesisht, se turma as nuk nuhasin e jo me te kuptojne gje nga dokumentacioni “vija e kuqe”, te cilen sado ta shkelin ballistet nuk lene dot gjurme.

  2. Kultura e qytetit eshte ajo e elitave te periudhes 1912 -1991, duke perjashtuar prej atyre, plotesisht, 10 – 15 familje latifondistesh shqiptare, por, me origjine jo shqiptare. Keta te fundit ishin edhe ata qe sabotuan Mevetesine; Qeverine e Durresit e mbeshtetur/krijuar ajo nga emigracioni shqiptar ne SHBA; qeverine e Kongresit te Lushnjes; derisa Ahmet Zogu i cveshi latifondistet politikisht dhe ushtarakisht, por, duke i’u njohur pronesine private mbi tokat pafund Latifondistet ishin, pikerisht, ata qe ne vitet 1935-37, duke kuptuar te ardhmen, okupacionin fashist ne Shqiperi, vrane cdo qelize te gjalle te sapongjizur te projektit zogollian te Reformes Agrare.
  3. Turma = shprehje konkrete e mentalitetit latifondist, i brumosuar ky mentalitet te individet turmues nga akti i pushtimit, fitimit, te tokes me dhune, apo, nga akti i dhurimit te tokes prej Sali Berisha; fenomen ky qe ndodh vetem ne kushtet e demokracise se manipuluar. Ne Shqiperi.

  Prandaj, Zoti Caush i Fitimtareve, mos u lodh se kerkuari e se deshmuari te verteten shqiptare, sepse Turma ne 100 dokumenta qe lexon – vetem 1 prej atyre ajo kupton.
  Kush hap shkolla, mbyll burgje.
  Ka me shume te burgosur, sesa nxenes !?.

  Reply to this comment
  • Bond September 5, 18:57

   A ka ndonje statistike se sa te burgosur ka patur gjithsej ne Shqiperi ne vitin 1985 dhe sa jane ne vitin 2015? Flm!

   Reply to this comment
 4. CEZARI BALLKANIT September 5, 16:41

  O NASTRADIN, ALIAS INTELEKTUAL O SPERME E IHSAN TOPTANIT & ESAT TRADHETARIT

  ME SHUME SE FITIM CAUSHI TI ME KOMENTET TUA PO E SHENJTERON ENVER HOXHEN..PSE ??

  KE 25 VJET QE FSHIHESH ME 100 NICK NAME DHE NUK TA MBAN BYTHA TE DALESH ME EMER TE VERTETE.

  NGA KUSH KE FRIKE??

  DIHET KE QENE SPIUN I ENVERIT SI SHOKU DHE MIKU JUAJ KASARUHO QE VETE TE PERNDJEKURIT POLITIK E AKUZUAN ME FAKTE SI SPIUN SIGURMI KUR HANDIKAPATI TURBOENVERIST BUJAR NISHANI I DHE DEKORATEN NDERI I KOMBIT/KORBIT

  CDO NJERI NORMAL MUND TA SHAJE ENVERHOXHEN UNLIMITED
  JUVE SERA E TRADHETARVE ZOG-TOPTANAS,E ISH BASHPUNTORVE TE FASHIZMIT DHE DIVERSANTET QE U STERVITEN NE BEOGRAD DHE ATHINE NUK KANE TE DREJTE T’JA ZENE EMRIN NE GOJE.
  NDIQNI PENTAGRAMIN E MEPOSHTEM QE TE BINDENI

  I
  FLUTUROI FLUTUROI ZOGU..
  Themelimi i Bankës Kombëtare Shqiptare në vitin 1925 nga Italia, jo vetëm që shënon fillimin e varësisë ekonomike të Shqipërisë ndaj Italisë, por po ashtu shënon njëherazi edhe përfshirjen direkte të politikës italiane në çështjet e brendshme ekonomike dhe politike të vendit. Nuk do të vononin edhe diktatet në fushën ushtarake, të cilat do të kurorëzoheshin me nënshkrimin e Traktatit I të Tiranës një vit pas themelimit të Bankës Kombëtare. Ajo që bie në sy edhe në prapaskenat e themelimit të Bankës Kombëtare të Shqipërisë në vitin 1925, është përsëritja e një skenari të njohur qindra vjeçar shqiptar, ku përfaqësues të elitës politike shqiptare, për nevoja të ngushta personale favorizonin interesat e huaja në Shqipëri, madje pa hezituar edhe ta shisnin atë.Pasi u hartua marrëveshja, i ngarkuari italian me punë, Marchese di Durazzo, i dorëzoi Ahmet Zogut marrëveshjen për nënshkrim. Zogu fillimisht hezitoi të nënshkruajë, pasi të besuarit e tij e kishin bindur atë se, kjo marrëveshje ishte një biznes privat i vëllezërve Libohova dhe nje nenshtrim. Për të detyruar Zogun të nënshkruante, italianët përdorën taktikën e «kërrbaçit dhe kulaçit». Nga njëra anë ata e kërcënuan Zogun për pasojat, nga ana tjetër «zbukuruan» me një shumë të konsiderueshme llogarinë e tij personale. Vetëm pas këtij veprimi, Ahmet Zogu u shpreh i gatshëm për të nënshkruar
  II

  o o perkthyes qenefi nastradin fenda transgjender & transeksual zogist
  paranoja juaj per enver hoxhen ka kaluar cdo limit psiqik.
  cfare do te kete bere enveri duke marre rastin me ekstrem ju ish klasa politike e 1930-1940 keni pergjegjsi kriminale per 4 gjera:
  1-u lidhet me pushtuesit dhe ne vitet 43-44 kur dihej qe gjermania po kapitullonte ju nuk u shmanget me inteligjence por i bete duart me gjak shqiptaresh
  2-ju lejuat qe inisiativen ne L2B ta merrte enver hoxha
  3-ju jo vetem qe nuk kuptuat qe ja u futi anglezi qe ne mukje (ne aparence ishte gjoja me ju) por ju u perdoret si mish per top pas 1945 dhe perseri u tradhetuat dhe enveri tallte bolet me ju
  4-U bete pas 1945 spiuna te Enverit ku egzemplari si kolegu juaj spiuni dhe disidenti Armik Kasaruho tregon se eshte e kote te flasesh me zvarranike te perjetshem si puna juaj
  e fundit nastradin gjytyrymi .KUJT DUHET TI KERKONI LLOGARI VEC VETES TUAJ TOPTANE TE FELLIQUR !!

  III
  PJESE NGA INCESTMENI DJALIT TE ZOGUT TE KURVES NASTRADIN TRANSLETER BYTHES
  Kujtimet e diplomatit dhe ish mikut te ngushte te Zogut, Catin Saraci. Per vite te tera ishte prane tij. E pershkruan si njeri brenda te cilit triumfoi perfundimisht e liga. Kurthet, intrigat, vrasjet, perfitimet e frikshme ne rryshfete te padegjuara dhe shitja e nje vendi
  “Une Catin Saraci, te akuzoj ty Ahmet Zogu si tradhtar te atdheut tend, si vrases e hajdut. Shqiperia ka pare pushtues edhe me te fuqishem se keta te sotmit. Do te ikin edhe keta, por emri yt s’ka per te figuruar gjekundi. Synimi i kesaj letre eshte te te paralajmeroje per here te fundit te mos ngaterrohesh me me Shqiperine, ndryshe do te detyrohem t’u tregoj dicka me shume francezeve dhe anglezeve. Bankenotat false qe me dhe si dhe letrat e tua te fundit, po i ruaj si dokument i pandershmerise sate…Catin Paskal Saraci, London, 21 A.Stratford Rd.”
  IV
  Si pershkruan top-gazetari Italian Montaneli me prirje fashiste disa ane pozitive per Enver Hoxhen:
  -burri i shtetit më jetëgjatë përsa i përket ushtrimit të pushteti

  -e fitoi pushtetin si partizan
  – e bëri Shqipërinë të papenetrueshme prej askujt, përfshirë SHBA-të.
  -ishte edhe një situatë që i justifikonte persekutimet
  -Shqiperia pas 1945 ishte tokë e lakmuar për pushtim. Greqia e mbështetur nga Perëndimi donte Epirin.
  -Jugosllavia e mbrojtur nga Stalini, që atëherë kishte një dobësi për Titon, kërkonte Shkodrën dhe gjithë veriun.
  -Hoxha nuk kishte në anën e tij askënd kur u paraqit në Konferencën e Paqes. Nuk kishte asgjë tjetër, veçse kurajës
  -Prozelitë e para i bëri vetëm me mbarimin e luftës, por i bëri në emër të Shqipërisë dhe jo në emër të komunizmit
  -në emër të Shqipërisë foli edhe në Konferencën e Parisit duke zbuluar mes të tjerash një nuhatje prej politikani race.

  -Ishte i pari që ndjeu ndarjen mes Stalinit dhe Titos dhe luajti bukur
  -për të shpëtuar pavarësinë e Shqipërisë kishte nevojë që Shqipëria të ishte e bashkuar
  -ky vend në fakt nuk kishte qenë kurrë i bashkuar as prej race, as prej gjuhe, as prej feje. U bashkua nën Hoxhën
  -Hoxha arriti atë që nuk e arriti dot as Skënderbeu, … ndoshta është më mirë që të mos hetohet si i bashkoi.
  -kur pati në dorë vendin e tij të vogël, Hoxha luajti si të ishte një fuqi e madhe.
  -Iu afrua Stalinit për t’u mbrojtur nga Tito që e kishte në kufi.
  -Hoxha ka ditur të bëjë të funksionojë edhe vetë komunizmin. Dhe kjo duhet besuar.
  -nuk kishte dobësitë dhe salltanetet e Causheskut apo Kim II Sungut
  -në publik shfaqej rrallë
  -ishte e vetmja xhaketë komunisti e nomenklaturave që nuk mbante medalje deri në kërthizë.
  -pas vdekjes një boshllëk më të madh sesa vendi që zinte ndërkohë që ishte ende ne jetë.
  V
  KRIMET E NASTRADINEVE
  Bandat e “Komitetit të Maleve” po na vrisnin shumë shokë. Ata kërkonin rrëzimin e pushtetit me çdo kusht dhe me çdo çmim që të ishte i mundur, duke mos kursyer gjakun e askujt, mjaftonte që të arrihej qëllimi. Ishim përballë një terrori dhe një kasaphane të pashembullt.
  Vrasjet e tyre kishin arritur dhe te gratë, pa pyetur për asnjë ndjenjë njerëzore.
  Nuk ishte pak rasti i kunatave, Marta e Prena Tarazhi, të cilat u rrëmbyen natën mizorisht nga bandat, vetëm për faktin se kishin shkuar në hekurudhë dhe nxisnin emancipimin në radhët e grave në zonë.
  Ato u lidhën me litar pas një peme kumbulle dhe aty, në mënyrën më barbare, iu prenë gjinjtë dhe u masakruan me thika derisa vdiqën. Kemi raste të tjera si ai i Dilicës së Fregnit, të cilën e grabitën natën po ato banda për të cilat po flasim, duke e hequr me forcë nga duart e nënës së saj qorre, dhe e çuan diku afër shtëpisë, ku pas masakrimit e therën dhe e pushkatuan.
  Tipike në kësisoj rastesh është ai i vajzës nga Oroshi që quhej Prena Përkola, e cila njihej ndryshe me emrin “Cuca e Oroshit”, që e vranë me armë në prezencën e dy fëmijëve të mitur (Agimit dhe Albinës) në djep. Apo ai i Shkurte Carës apo Mrika Lokës. E sa e sa raste të tilla që dhe t’i përmendësh lodhesh e jo më t’i kujtosh e që të rrëqethin trupin.
  MOS PRISNIN BUQETA ME LULE NGA ENVERI KETO TALEBANE TE NASTRADINIZUAR !!

  Reply to this comment
 5. anticensurë 25642654 September 5, 16:47

  deri tek “Planet e agjenturave të huajve me Mehmet Shehun”,ke shkuar shumë mirë,por aty ja ke futur pak si shumë pordhës or lali!!pordha në fund të muhabetit ta pjerdh të gjithin or Fitim Çaushi,i heq besimin tërë atyre që ke thënë më parë!!
  ta cilsosh mehmetin pro jugosllav është pak si tepër!!të marrësh si bazë thënjet e titos dhe gazetave të tij për të vërtetuar sinoptikën e enverit!?
  është pak si tepër mëndjelehtësi!!
  ka qënë një thënje e gjysmës së dytë të ’80ës për mbijetesën e enverit “si një zogth në folenë e gjarpërinjve”!!
  thënjet e përdorura për të arsyetuar “poliagjentizmin” e mehmetit janë të njëjta sikur një njeriu të rënë në niagarë ti hedhësh fije kashte për ti përdorur si mjet shpëtimi!!
  nëse anglezët e quanin pro britanik ose tito projugosllav ishte thjeshtë një shpresë e tyre në panundësinë e pasjes sä diçkaje tjetër!!shpresa vdes e fundit!!
  nëse mehmeti si dhe gjithë të tjerët,përfshi dhe enverin vetë,kanë pasur një prirje(çdo njeri në këtë rruzull toksor e ka)pro perëndimore o pro lindore,koha ka bërë që ato të kalonin në krahun tjetër!në armiqësi!!
  po të marrim llogjikën tënde o Fitim Çaushi,atëherë mund të themi se vetë enveri ishte PRO të gjithëve!duke filluar nga anglezët e duke mbaruar tek kinezët!!këtë “PROnë” e tij e mbështetën gjithë të tjerët!!
  nqs të gjithë të tjerët deri tek mehmeti do ti quajmë agjentë dhe tradhëtarë!?mund të themi me plotë gojën se enveri dhe socializmi u mbrojtën nga mehmeti!!
  nëse do të fusim në vallen kundërrrevolucionare dhe mehmetin!?
  atëherë mund të themi me plot gojën se kundërrrevolucioni socialist ka qënë vetë enveri!!
  nëse sipas teje kundërrrevolucioni ka dështuar vetëm e vetëm prej “dashurisë” që populli kishte për enverin!?atëherë mund të të them me plot gojën që je një koqe gomari!!
  eleminimi i enverit mund të bëhej jo si një kundërrrevolucion,por thjeshtë si një vdekje e njëheroi të madh!e më pas mbaronte muhabeti si mbaroi në ’90ën!!kuptohet më ëmbël dhe në një formë jugosllave ose kineze!!më shumë kineze,gjë që do të vazhdonte akoma sot!
  dhe pa këtë pluralizëm muti që kemi!!shqipëria do të ishte një pseudo diktaturë proletariati që do ti shërbente një “mbreti të pashpallur”!!do të ishte njëlloj si republikat e sotme kaukaziane të shkëputura nga BRSSja!!
  kështu o çaush!!

  Reply to this comment
 6. Askushi September 5, 17:46

  Edhe para dokumentave nuk dorezohesh o qyp.

  Reply to this comment
 7. LLL September 5, 18:33

  Sa injorantë mbetën këta pinjollët e ballistëve ?!
  Mor po ju ç’kini që shani Enverin , njeriun tuaj ?!
  Komunistët kanë të drejtë ta shajnë se s’la komunist në këmbë , plumbin për ta ose Burrelin , bashkë me kolaboracionistë tuaj !
  Ai Titua , bir bushtre , u hakmor me shqipëtarë , diplomatin e mbretit na e vuri në krye të komunistëve !
  Bëni një meshë ju ballistët për shpirtin e Enverit se, të qe një tjetër , edhe sot në Shqipëri do këndohej Internacionalja . Dhe do këndohej me dashuri !

  Reply to this comment
  • shut up mehmut elezer !! September 5, 19:51

   Per komentuesin LLL

   nuk ngeli shqiptar para 1990 qe nuk i kendoi xhaxhit nga frika apo qejfi.

   nuk ngeli skiptar pas 199I qe nga Jevgjiti me i dhjere e deri te Ismail Efendiu i Haleitit qe nuk e shane enverin njelloj si gjergj kastriotin para 500 vjeteve.

   si mund te na provoni i nderuar LLL qe nuk je nje ndyresire si ky qe ka bere keto vargje dhe sot eshte kthyer ne k/kanibali i intelekthaleve skipetare

   “Partia ime”, 1977

   “Atë që dot s’ ma jepte kush,
   Partia ime ti ma dhe.
   Nj’ armatë shokësh sup më sup,
   Më madhështoren përmbi dhe.
   Me mijëra zemra që janë lidhur
   Si enë komunikuese varg.
   Në dejtë e mi me anë të tyre
   Seç rrjedh ky gjaku yt i madh.
   Dhe ja, po ndjej si gjaku yt
   Me puls të njëjtë rreh në damarë,
   Që nga m’ i thjeshti komunist
   E gjer te Sekretar’ i Parë.
   Të vjetrit shpesh hyjnitë i kanë
   Me shumë flatra, sy e vesh;
   Unë qesh me perënditë indiane,
   Me perënditë greke qesh.
   Me sistem zemrash lidhur bashkë,
   Që ti, Partia jonë na dhe.
   M’ i thjeshti komunist në radhë
   Ngrihet mbi qindra Promete”

   ku shkuan keta qe i lepinin sumen xhaxhit dje dhe shiten lavdine e tyre..vrane heronjte e rromaneve qe ju dhane lavdine ??

   Reply to this comment
 8. Mission Impossible September 5, 20:52

  Pas gjithe ketyre fakteve te dokumentuara sidomos nga sherbime sekrete “krejtesisht” te besueshme, arrijme ne perfundimin, se gati te gjithe aktoret e politikes vendase dhe te huaj, perfshi ketu jo vetem anglo-amerikanet dhe udb-ne serbe, por edhe reaksionin e brendshem, legalitetin, kolaboracionistet e ballit, si edhe shume nga kokat me te shquara te luftes per clirimin dhe rindertimin e vendit, shume nga bashkeluftetaret dhe bashkeudhetare te diktatorit Enver Hoxha, te kene patur si qellim te vetem, spostimin e tij nga posti drejtues i vendit, disa prej tyre bile dhe elimin e tij fizik.

  Lind pyetja perse gjithe kjo kafsheri kunder Enverit, nderkohe qe ai gezonte me shume se cilido politikan tjeter respektin e gjithe popullit ?

  Perse hijenat vazhdojne edhe sot e kesaj dite te merren me lepirjen e kockave te “diktatorit” qe u kallte tmerrin me qendrimin e tij fisnik e burreror?

  Personalisht mendoj, se i gjendur brenda nje trysnie te eger politike dhe bllokade te papare ekonomike per shak te mosgjunjezimit te tij para presioneve dhe shantazheve, ai zgjodhi rrugen me te ndershme per te mbrojtur interesat jetike te kombit, duke marre persiper dhe demet qe mund te pesonte zhvillimi i ekonomise. Prania e hijenave qe e rrethonin e beri te ishte sa me i kujdesshem ne taktiken e veprimeve. Taktika keto qe here rezultonin te suksseshme, dhe here deshtonin. Nje nga deshtimet e tij ne politiken e brendshme ishte dhe ajo e fillimit te eliminimit pa ekuivok te disa prej bashkepunetoreve te tij, e sidomos ato qe pasuan ne fillim te viteve 70 e vazhduan deri diten qe s’kishte me kapacitetin mendor per te mbajtur nen kontroll situaten.

  Spekullimet e autorit rreth te ashtuquajturit “poliagjent” (wow!, kur ky na paska qene i tille, po keta te sotmeve si u duhet vene emri, o zoti Caushi?) mund te pranohen si te tilla, vetem nese origjinaliteti i doreshkrimit personal te Mehmet Shehut eshte vertetuar nga ekspertiza, dhe vetem nese mund te perjashtohet kategorisht mundesia e shkrimit te letres duke qene nen kushtet e presionit me kercenim per jeten. Per sa kohe autori, por edhe kushdo qofte, nuk sjell te bashkangjitura te dyja argumentet bindese, atehere askush nuk mund ta heqe dyshimin, se Mehmeti nuk mund te jete vetevrare, por ndoshta mund te jete “pickuar” prej neperkave te xoxeve. A ishte ky gabimi fatal i xhaxhi “diktarorit”, pasojat e te cilit po i vuajme sot pas 35 vitesh ?

  Reply to this comment
 9. intelektuali September 5, 21:39

  Ore ju, enverista ne DITA qe shkruani sikur te ishit ne Kohen e Qepes te Partise se Punes dhe e keni humbur orientimin totalisht, po pse nuk i pergjigjeni pyetjes qe eshte edhe tema kryesore dhe strumbullari i Debatit sot ne DITA, po pse nuk i pergjigjeni kesaj pyetje me argumenta dhe fakte more laneter fanatike:

  KU KA JETUAR ENVERI ME NEXHMIJEN GJATE LUFTES?

  sepse:

  Edhe nga pergjigja qe vjen zgjidhen te gjitha enigmat per LANC-in jugosllav te Enverit dhe bien poshte te gjitha argumentat e debileve dhe kaqoleve te Partise se Punes qe nje here mburren dhe krekosen se Enveri:

  E RADHITI SHQYPNINE NE ANEN E ALEATEVE

  dhe me pas shkruajne si laneter fanatike:

  PER RREZIKUN ANGLO-AMERIKAN KUNDER SHQYPNISE DUKE I PARAQITUR ALEATET SI ARMIQ

  Cili nga keto versione te fanatikeve enveriste eshte i vertete more te paudhe qe dini vetem te hidhni ne DITA fyerje personale pa llogjike kunder cdo komentatori qe guxon te preku kauzen e Partise se Punes. He pra o laneter te pacipe pergjigjuni pyetjes:

  KU KA JETUAR ENVERI ME NEXHMIJEN GJATE LUFTES?

  dhe pasi te keni gjetur nje pergjigje te bazuar historike mund te sqaroni me veten tuaj ceshtjen thelbesore qe po trajtohet si teme kryesore sot ne DITA:

  ANGLIA DHE SHBA JANE MIQ APO ARMIQ TE SHQYPNISE?

  sepse:

  dacibaot e BOLES Fitim Caushi qe Mehmet Shehu ka qene agjent i serbeve dhe UDB -se se Titos jane tejet qesharake edhe per kalamajte, sepse dihet fare mire qe:

  ENVERI JA KISHTE SHITUR BYTHEN DHE VATANIN JUGOSLLAVISE SHUME KOHE ME PARE.

  Reply to this comment
  • Askushi September 6, 19:10

   O palle nqs sic thua ti Enveri ja kishte shitur te mbrapmet jugosllaveve sot do flisnim serbisht une dhe ti. Dhe ne do ta dish ku ka fjetur enveri gjate luftes? Pyet gjyshen tende pastaj lexo keto libra Illyrian Venture dhe Sons of the Eagle. Me autore Brigadier Trocky Davies dhe Julian Emery te dy keta kane qene oficere te nderlidhjes britanike ne shqiperi gjate luftes. Dhe shiko dhe fotot. Pastaj po nuk tu mbush mendja ku ka fjetur Enveri merr nje kastravec dhe imagjinoje vet ku ta futesh.

   Reply to this comment
 10. LLL September 5, 21:49

  O shut up ( unë s’di anglisht ) !
  Marrëzitë e Enverit kishin një taban të fortë -injorancën e turmave . Përfaqsuesi klasik , adekuat I kësaj injorance je ti . Servilët Enver i donte dhe Ismaili është pjella e tij .
  Stop ! Ti dhe unë s’kemi asnjë pikë takimi .Kafshë !

  Reply to this comment
  • shut up mehmut elezer !! September 5, 23:06

   po kujt i plasi se nuk di anglisht…

   or mehmut or mahmut..

   ne gop te semes enveri ..ismaili…njeri ka vdekur fizikisht kurse tjetri atdhetarisht.

   por ju zgjebsat e tropojes pasi i bete gojore enverit tani doni ti hani bolet por i ka aq te medha sa keni cerekshekulli dhe nuk po i mbarohet..

   ne nuk kemi nje pike takimi ..eshte e vertete sepse jot’ eme masterbohej me drurin e malit qe ja “gdheni” baces…

   …….
   Ja dhe nje pershendetje per LU LUL LESHIN (LLL) PARA 1990

   Jam nji çikë nga Dragobija
   Hije m’ka sot çiftelia

   Vetë e gdhena me nji dru mali
   Dern’e shpellës bac’Bajramit

   Vetë e thura o kangen time
   Enver Hoxhës me gjith’ urime

   O vetim (vetetime) o qe shkrep n’mes reve
   Lavdi venit ku ti leve

   Pyet Evropa e pyet Bállkani
   Kush po i prin ktij karvani

   Nji parti trimneshe e rrallë e
   Enver Hoxha gjithmon n’ball e

   O vrulli ynë o nuk mund të nálet
   Sup me sup jem lidh si malet

   Per rrethimin n’katër anet
   Kemi zemrat bashë si t’parëve

   E le ta dinë mirë tradhëtia
   O pushken top e ka Shqipnija.

   …………….Ja dhe nje pershendetje per LU LUL LESHIN (LLL) PAS 1992

   Ku e ke djalin nene Jovanka ?
   Ne Tirane, tek Sllobodanka,
   Na eshte kthy dhendrri n’pushtet
   Tash do te dalim n’selamet.
   Dobro doshli, daj Fazllici !
   E uron Shkelzen-o-vici
   Zdravo unuka Argite !
   Te gezojme qe erdh kjo dite !.
   Tash fitojme c’far t’na doje zemra:
   Pare t’pista, prona, tendera,
   Me rrite normen e fitimit,
   Jem bashkue me boten e krimit.
   2.
   Babe Salihi jep udhezimet,
   Si me i shtue superfitimet:
   “Gjithsecili ne klanin tone,
   T’angazhohet ne korrupsion !”
   Ne mandat te pare si president,
   Jam tregu koqe, pa mend,
   Me duket vetja anormal,
   Pse nuk vuna kapital !
   Eshte momenti te fitojme sot,
   Vitet qe na iken kot,
   Due me u ba pasanik,
   Me jetue si sheik!!
   Objektiv i madh per mu:
   Keto milionat me i fitu
   Si ti fusim ne xhepin tone,
   Ka metoda ti pastrojme.
   Arme, droge e kontrabande,
   Jane per burrat: pune e rande,
   Ketu , Argite mos i fut hundet,
   Kem Shkelzenin per kesi punesh.
   More Shkelzen, t’ka baba trim,
   Je i lind per demontim,
   Ti Argita, bija ime,
   Fokusou n’ privatizime.
   Sokoleshe, ti moj malesore,
   Na e hap studion ligjore,
   Gjithe projektet qe ka shteti,
   Do i perlajme t’ tana per vedi.
   C’fare ka prona ky milet,
   Ne mal, n’fushe a ne bregdet,
   Turru pra, ti moj azgane,
   Me i kalu n’llogarine tane.
   Thuri planet me ngadale,
   Futju bregdetit me radhe,
   Nga Ksamili ne Velipoje
   S’leme parcele te na shpetoje !
   Ty Jamarber t’kam si djale
   T’i zaptosh tokat ne Jale
   Per Zenin kam tjeter plan
   Jane dy mije hektare ne Seman
   Nuk na vjen me fati ne dere,
   Ta shfrytezojme per te fundit here,
   Te mos mbese aset pa shit,
   Te mos leme prone pa grabit.
   Hyrjen n’ NATO, me sa te mund,
   Do ta shtyj ne maksimum.
   Po te na bajne neve anetar,
   S’mund te vjedhim si me pare.
   Do veme kapital pa mase,
   Do fitojme para me thase,
   Me i pastrue sipas ligjit,
   Kemi firmat e Fazllicit.
   Shkina ime, moj Argite,
   Mire i “qan” keto “sukses fite”
   Cdo projekt qe konsulton,
   Dhjete perqindeshin e “rrafshon”.
   Nga qe pronat ke synim,
   Po te jap mendimin tim:
   Toke me çmim “badiava”
   Veç n’ Porto Romano ka.
   Jane pronare ca katundare,
   I genjejme me pak dollare.
   Bejme nje Vendim historik:
   E kthejme n’ Park Energjetik.
   Vlera e tokes shkon n’stratosfere,
   Rritet çmimi 300 here !!
   Sa firmos nje V.K.M.
   Pare te madhe fitojme ne !!
   Shkelzeno, qepju Gerdecit,
   Eshte mbreti i biznesit.
   Gjithe mafjozat ma t’nderu
   N’trafik armesh jane perqendru.
   Eshte biznes fantastik !
   Demontim dhe trafik.
   Do ta bejme ne menyra te fshehta,
   T’ mos leme gjurme ne evidenca.
   Trafikojme edhe raketa,
   Sa te doje Al-Qaida.
   Ne rruge sekrete permes Cadit,
   I cojme arme edhe Xhihadit.
   Nuk na duhen ne uzinat,
   Fillo, e ngre llamarinat.
   Perdor mjetet e ushtrise,
   Ke dhe ciken e Farise.
   Kam mendu per proceduren,
   Gati ke infrastrukturen.
   Alibe e Aldo Bumce,
   I ke vartes n’ grupin e punes.
   Mos humb kohen me licencat,
   Ti jep baba kompetencat.
   Qeveria, perfshi mua,
   Do te jete nen urdherat tua !!
   Ne poligon shko ndonjehere, n’te rralle,
   Veç me mbush thaset me dollare,
   Non-stop, n’supervizion,
   Baxhanakut i takon.
   Per fitimin maksimal,
   Nuk njoh ligj, as moral,
   Puna del me leverdi
   Kur shfrytezohen gra e femi.
   Keto jane pune qe leverdisin,
   Pasunohemi me tane fisin,
   Fitim te tille nuk ka pare bota,
   Pesedhjete breza s’na dhemb koka.
   3.
   Kam kerkese nga njerzt e grues:
   T’u jap serbve akses n’Durres.
   Kam mendue qe per Serbine
   Te baj aksin Lac-Morine!!
   Kosovaret nuk i due hiç,
   Sepse jane anti-Fazlliç.
   Cmendurisht une kam dashni,
   N’dajallaret e femijve t’mi.
   Rruga qe i sherben vatanit,
   Do kalonte grykes Komanit.
   Ky opsion nuk me pelqen:
   Me demton si biznesmen.
   Une nuk jam aq rrote budalli
   Me e ndertu nga thote Topalli.
   Rruga bregut lumit Drin,
   Le pa pune tragetin tim.
   Jam i lute prej Erdoganit,
   T’kaloje rruga bregut Fanit.
   Keshtu, kane shansin osmanllinjte,
   Per here te pare me shkel n’Mirdite!!
   Pra, Kosova eshte sebepi,
   Perfitues jane turku e serbi.
   Do ta haje buxheti i shtetit,
   Edhe xhepat e miletit.
   Nga miliardat qe do hedh,
   Gjysmen n’rruge-tjerat i vjedh.
   Jemi te “ndershem” ne publik,
   Eshte projekt patriotik !!
   Do ta nisim me nxitim,
   Pa projekt e preventiv,
   Keshtu nuk kapet abuzimi,
   N’xhepat tane shtohet fitimi.
   Gropes se zeze te korrupsionit,
   I veme emrin “Rruga e Kombit”
   Se ky popull eshte i trashe,
   E ha sapun per djathe.
   Keshtu, per dite vjedhim miliona,
   Me parullen :“ rrofte Kosova”.
   Plan biznesi me te mire s’ ka,
   Miliardere ka me na ba!!
   Eshte projekt qe suporton,
   Cdo lloj vjedhje e korrupsion.
   Jane pa tru shqiptaret e ngrate,
   I mashtrojme dhe per fushate.
   Une jam Sale talebani,
   Me vjen ne ndihme dhe Erdogani
   Me sebep te inagurimit,
   Dy dite para votimit !!
   (Dasem te madhe do te banim,
   Te kishim ketu dhe Sllobodanin !!)
   Po u ba ndonje padi,
   E dergojme Sollakun n’shpi.
   Me mbrojt fort korrupsionin,
   Kemi gati “lustracionin”.
   Kemi eksperience nga bota,
   Sic vepronte Penelopa.
   Keshtu do bajme me tunelin,
   E ndertojme pastaj e shembim.
   Sic na meson arithmetika,
   Kete e thote edhe Argita:
   Qe te fitohet sa me shume,
   Duhet rrit puna n’volum.
   Sukses-fija eshte derivat,
   Punet e vogla japin pak.
   Po kur shifra eshte me billiona.
   Cahen brinjesh llogarite tona !!
   4.
   Nga Argita due’ i projekt:
   Si ta fusim ARMO-n ne xhep.
   T’u krijojme pershtypjen t’taneve,
   Se ua dhame amerikaneve.
   Nga Teksasi, nje firme hiçi,
   Na e gjejne Toma e Fazlliçi.
   Koperture n’afera krimi,
   Rezart Taçi esht me kopili.
   Thirre Taçin me urgjence !
   Fillo, jepi konsulence !
   Te startoje, me korrupsion,
   T’paguaje mediat, sa t’kerkojne.
   Taçi-Oil, ky Taç-rrufjani,
   Fonde sjell nga Azerbaijani.
   Nuk prish pune, t’ zeza a t’kuqe,
   Mire se te vijne nga mafia ruse !
   Vlere fiktive veme n’ offerte,
   Me u “pague” per 5-6 vjet,
   Po u zbuluem nga konkurentat,
   I nderron Ruli dokumentat.
   Nuk e ban ai per shoqni,
   Ai ka ketu pjesen e tij,
   “Druri i arres” qe nje nxitim,
   Sot e kam ortakun tim.
   Per “OK”-n ne parlament,
   Duhet ba nje marifet:
   Vec te kete emerin “garanci”
   Boshe e fallco, s’ka rendesi.
   Grupi im parlamentar,
   Jane ca koqe, e ca gomare,
   S’jane te zot as “per nje pune”,
   Miratojne ç’far u tham une.
   Pse jane arti, politika ?!
   I blejme ca nga opozita,
   Kur ta mbyllim kete pazar,
   U çojme ftesat per iftar.
   Per parate, s’kemi siklet,
   ARMO-n e marrim pa leke,
   Po t’na pyese ndonje gazete,
   “Jane pague”, por jo n’buxhet.
   Po e teproi ndonje gazetar,
   Do ta shpalle une tradhetar,
   Do ia djeg gjithe pasurine,
   Me shtypshkronje, e me makine.
   Per transferta kriminale,
   Kemi banken personale,
   Me Tan Santo e Elvane,
   Kryebandit Adrian Fullane.
   I bajme ligjet si t’i dona,
   Qe ARMO t’jete e jona.
   Ky qe plani, me startuu,
   Eshte sukses i garantuu !!
   ESHTE PROJEKTI I FITORES !
   JA KALOJME DHE AL KAPONES !!
   5.
   Merakoset nene Jovanka:
   Motra ime, Sllobodanka !
   Mos ma lini n’balte Fasllicin,
   Pse e kemi Kryeministrin?!
   Sal Berisha mban fjalimin:
   Mos ma ngucni “gospodinin”
   Mbyllni gojen deputete !
   Se ua sjell ketu n’ parlament.
   Nis veprimet paranoja:
   O Damir, o “srdce moja” !
   Merre çarterin per Tirane
   Je ne bes’time n’ TV Klan.
   Ne aeroport shtrohet tapeti,
   Me urdher te nalte nga shteti,
   Zbret me nderet e nje princi,
   Dora vete: druzhe Fasllici.
   Angazhohet i gjithe shteti,
   Policia e prefekti,
   Shantazhojne Sala e Liria:
   Te rrije urte prokuroria !!.
   Se eshte koke, per koke te mikut,
   Eshte koka e trafikut,
   Kontrabanda e Ballkanit,
   Kontrollohet prej “viganit”.
   6.
   Fakte te reja kan dale ne drite:
   Kush e nxori Azemin ne prite,
   Kush e shfrytezoi arkivolin,
   Me ba 14 shtatorin !.
   S’e harrove o Sale, traditen,
   Keshtu e vrave edhe Trebicken,
   E verteta po del ne pah,
   Kush e çoi Kosten “per gjah”.
   Po te zbardhet prej fillimit,
   Tragjedia e 2 Prillit:
   Dora qe gjakosi Shkodren,
   Ajo vrau dhe Remzi Hoxhen.
   Kur Kosova ngrinte krye,
   Behej shqipja “lesh e li”,
   Luks i madh per Serbine,
   Kur shtie n’kaos Shqiperine.
   Hej Sali, miku i Fazlliçit,
   Ia kalove Karaxhiçit,
   Karburant i dhe Serbise,
   Me vra djemte e Dardanise!!
   U rrjeshtove n’krah te Rugoves,
   Kundra trimave te Kosoves
   I gjithe populli u çudit
   Kur i shpallet “terroriste” !!
   Trimat, ne lufte me dushmanin,
   Ti, biznes me Arkanin.
   Dosja jote ne Beograd,
   Filloi te jape rezultat.
   Kur Kosoves po i vinte fati,
   Direktiven jep lugati.
   Me urdher te UDB-se
   I the “jo”, Rambuje-se.
   Ti ke ba nje mal me krime,
   Vrave popullin ne lufte civile,
   Mbolle ngjarjen me vrastare
   “Hiroshimen” gerdecare.
   Tym e helm mbushe kete vend:
   Bloze qymyri, nafte e cement,
   Ke dhe plane me mizore,
   Me centralet berthamore !!
   Si familje, je ba llum
   Ju ka vene mafia perfund:
   Delijorgji, Medi dobiçi
   Rezart Taçi e Fazlliçi.
   Qe ta themi hapur fare,
   Eshte gjithe mafia nderkombetare,
   Kriminelet ke ortak,
   Me t’çue ne Hage, ti e ke pak!
   7.
   Jam Sali, Sali “qendresa”
   Vrava, vodha gjithe sa desha
   Per pushtet, une djeg Shqipnine,
   Per Gerdecin, hiç s’ma ndin.
   Madje jam shume i vendose,
   Per nje tjeter katastrofe !
   Me barut u ba shume buje,
   Kete here do jete me uje !!
   Shkodren do ta bej det ,
   Ta mbaje mend perjete !
   Tragjedi qe s’e ka pase,
   Ne Kafe te Madhe permbi skaf !!
   Vi nga kulla e Vicitolit.
   Jam nga shpella e Mit Sokolit,
   Qe ju turr topit per ment’ krese,
   Tu mendue se eshte n’sigurese !
   As kurkujt nuk ia kam friken,
   E kam “tredh” une opoziten
   N’ unison me Edi Ramen,
   Kushtetutes ia kam “kajt nanen”.
   Le t’vazhdoje me batuta,
   Tu tregue perralla me flutura
   Nuk me tremb mue Johni II-te,
   Une nuk pyes per Amerike !!
   Derisa t’permbyset globi,
   Me rruen trapin “Silvia Konti”,
   Se ia marr erzin n’publik,
   Ia kam ba nje vidioklip !
   Me gjyqsorin skam problem
   Aty kam une klanin tem ,
   Bamirit ia kam ba bene ,
   Do t’ia marr dhe KLD-ne.
   Me i vu krimit kapak,
   Mua m’ duhet edhe nje mandat
   Kam nje plan te sterholluu,
   Me lane popullin pa votue.
   Kur te vije dita per votim,
   Jam usta n’manipulim.
   E ujdis dhe me Europen,
   N’qeveri me kokelopen.
   8.
   Mire ia ban more faqezi,
   Kur ka t’marre qe t’besojne ty,
   Se çdo popull ne planet
   Nuk do te sillte me ne pushtet.
   Per faturen dhjetra mijera
   Brenga, plage edhe viktima,
   Per gjithe krimet ndaj vatanit,
   Do ta benin si Sadamit.
   9.
   Hapi blloqet moj Argite :
   A ka mbet ndonje gje pa u shit ?
   Nga vemendja si na doli ?
   INSIG-u , ALBPETROL-i ?!
   Duhet te kesh n’vemendjen tate,
   Dhe repartet ushtarake.
   C’fare ka: toke e ndertim,
   Ta kthejme ne perfitim!!”.
   Te punojme ma me kujdes,
   Po na dalin letrat n’shesh.
   “Bomba” e pare qe faksi djalit,
   Tash, e-mailat e Ansarit !
   Ne publik erzin na muaren,
   S’na paguan as faturen,
   Me aferatt qe t’zbuloi Tema
   Mos t’jem une, t’kishin fut brenda.
   Per cdo gje, rrofte kapari,
   Se ta fusin si arabi
   Ta kesh rregull n’punen tane:
   Leket merren paradhanie !
   Mos u ban more babe zevzek,
   I thote t’jatit çika e vet:
   “Vec me tenderat qe kam n’proces,
   Jam tu e mbushe edhe nje thes !”
   Asetet qe ti permende,
   I kam te shkrume n’listen teme.
   Une i bej punet me grafik,
   I kam ne plan per kete vit.
   Nuk pajtohem me kritikat,
   Mos mi humb baboo meritat.
   M’ gjej nje tjeter ne Planet,
   Qe eshte ba bos per 4 vjet ?!
   Per cdo prone qe eshte kthy,
   Une e Zeni kem nderhy.
   Ne cdo projekt e investim,
   Aty eshte dhe emri im !!
   Koncesione e tenderime,
   Kane kalue ne doren time.
   S’jam mjaftue si konsultare,
   me perqindje, jam pronare !!
   A e ke pa si po hedh shtat,
   QTU-ja e re ne Farke ?
   Veper qe se ka Shqipnia,
   Ashte tu u ba me leket e mija !
   Lumenjte: Drin, Vjose e Devoll,
   I kam une nen kontroll !
   Po s’pagoi taksen tek une,
   S’fiton asnje konsorcium !!
   Fantazia ime s’ndalet,
   Kam fillue te zaptoj dhe malet:
   Dajt, Terbun e Velecik,
   Tash jam ngule dhe n’Bukanik.
   Me ndihmen e dajes Fazllic,
   Kem ba lek e fitue miq:
   Mishkovicin e Arkanit,
   Dhe djalin e Sllobodanit !!
   Kam arrite me menaxhu,
   Procesin me te korruptu.
   I rashe vize VITOL gjigandit,
   Ia dhashe ARMOn Tacit mamit.
   Edhe pse jam billionare
   Ne shume projekte, aksionare,
   Do te vazhdoj ta rrjep Shqipnine,
   Vete e deshen borgjezine !
   Pra c’ka lidhje me terrenin,
   E godisim bashke me Zenin,
   Ti kujdesu vec per vedi:
   Mos me ra nga pushteti
   Qe t’i gezojme na pasunite,
   Mos prano me i hap kutite.
   Se po i hape, fiton Rama,
   E na i konfiskon te tana !!
   Po erdhi ai n’pushtet,
   E sigurte: burgu na pret.
   Krimet tona sa nje mal,
   Nuk mjafton kodi penal.
   Qe te shpetojme duhet me ik,
   Ne azil politik,
   Nese duem nje vend tamam,
   Shkojme drejt e n’Teheran.
   ***
   Zonje e madhe Jozefin,
   Ke merita n’sigurim,
   Qe kur re ne banane,
   Ti je ba pulitikane.
   Nga besimi europiane,
   Ne politike je talebane,
   Per te tjerat je hibride,
   Nuk e flet as gjuhen shqipe.
   Si kryetare je e dhunshme,
   Nga fjalori: e paturpshme !
   Histerike si nje vrasese !!
   I njeh mire dhe lendet plasese !!
   ***
   Kush e solli kete cunam ?
   Kryeministri sharlatan !
   “Hena blu” as “dielli gri”,
   Dora vete shoku Sali !
   Hapi syte o milet,
   Pse fajtore jemi vete:
   Se cdo vote per ate lubi,
   Eshte burim per tragjedi !!
   Moj malesia e Gjakoves,
   Ke pas qene e pararojes,
   Ti ke pase burra model,
   Turp, qe nxore ate kriminel !
   Do t’mbuloje Sale turpi i zi
   Per afera e per tradheti,
   Do te mbetet brez pas brezit:
   “Kryeministri i Gerdecit”.
   Para teje ne tradheti,
   Jane zhyt Zogu e daja i tij.
   Por s’kane bere te tilla pazare!!,
   Me ujrat territoriale .
   Kjo do te thote se n’ qeveri
   Esat Pasha na eshte kthy.
   Problemi qe ka sot vendi:
   A do vi dhe Avni Rustemi ?!
   Jeni nje tufe me kusare,
   Me Ballinje e Selmanllare,
   Delijorgje dhe Fazllicё,
   Taç e mac e berishiçe.
   Kjo eshte klike qeveritare,
   Eshte nje bande kriminale,
   Ruli, Basha dhe Mediu,
   Kapobanda eshte Saliu.
   Sa krimet i keni ba,
   Me lekure keni me e la.
   Do ta zbojme ne korrupsionin,
   Bashke me Gerdec-kualicionin.
   ***
   Moj PD – e bija e “nanes”,*
   Paske qene ti “piçka e s’ames”.
   N’kryesine tende ka hyp llumi,
   Me shume turp ty po t’vjen fundi !

   Reply to this comment
 11. demo September 5, 22:30

  Vetem dokumenta nuk jane keto fragmente frazash te sajuara,ne kontexte te caktuara,me emra anglo-amerikanesh,te hedhur ne treg si deshmi per mbrojtjen e Enver Hoxhes,.Te kujtojne rubriken e revistes Ylli:”Pohojne me gojen e tyre”Te pakten nje gje e dijne mire shqiptaret.Kush ishte agjent i njefishte,i dyfishte,i shumefishte,Mehmet Shehu,apo Enver Hoxha?Levizjen antifashiste,perpjekjen popullore per liri nga okupimi italian e vuri nen kontrollin Jugosllav vetem Enver Hoxha,Mehmet Shehu u kthye nga internimi ne fund te 42 dhe ketu gjeti nje parti komuniste te formuar nga Jugosllavet,qe fshihej nen emrin e Frontit Nac-Cl..Deri ne vitin 1948 kur erdhi mandata e Stalinit per udheheqjen Jugosllave,Mehmet Shehu,Nako Spiru,Liri Belishova,Sejfullah Maleshova etj,ishin menjanuar nga udheheqja Hoxha-Xoxe si antijugosllave.Si u be projugosllav ky Mehmeti ne 1954?Keto konkluzione mund t`i nxjerre vetem Nexhmia,por absolutisht nje studiues!Mehmet Shehu mund te kete qene nje kriminel,qe u perdor mjeshterisht nga Enveri,por meriten e agjentit lerja atij qe e kishte zanat ate pune.duke u paguar nga Zogu ne konsullaten belge per te spiunuar kunatin dhe rrethin e tij,U pagua nga fashistet per te spiunuar komunistet,;U gradua nga Jugosllavet per te dorzuar Kosoven,bashkepunoi me greket per te heshtur per Camerine,bashkepunoi me sovjetiket,per te shitur Jugosllavet qe preferonin Xoxen,Bashkepunoi me Kinezet kunder Hrushovit,qe preferonte Belishoven,dhe i eleminoi te gjithe bashkepunetoret,sepse i pandehte te pabese si vehten.,.

  Reply to this comment
  • Rade September 6, 03:38

   zoti demo demoni

   qe je antienverist deri ne cmenduri kjo eshte e drejta juaj dhe ne demokraci respektohen dhe ekstremet perderisa nuk perbejne nje rrezik per shoqerine.

   ne rastin tuaj ka nje dicka qe nuk shkon dhe me konkretisht:

   personalisht jam antienverist por jo ekstremist qe do te thote qe bej dallimin midis te mirave dhe te keqijave ose me sakte “mishin enverin ja bej copa copa ..por kocken ja ruaj

   pra nqs e denoj enverin nga ana e tij ideollogjike qe ishte e gabuar, nga ana tjeter nga si atdhetar ai meriton respekt per njerzit e thjeshte dhe nga armiqte e tij sidomos nga jugoserbet “kroate” duhet ta mbrojme.

   Shpesh e paraqisni veten si nje titist “i lumtur” dhe ketu qendron sekreti juaj.

   Nuk e mohoj qe Tito ishte kopil dhe i shkathet ose “picke dhije” si i themi popullorce por ne asnje menyre nuk mund te ve Titon para Enverit si puna juaj.

   Ju jeni ose nje njeri i paguar nga jugoserbet,,ose jeni nje maniak komentesh ose ke nevoje per kurim ne ndonje spital te semundjeve mentale.

   Por ajo qe ju tradheton qe jeni antishqiptar eshte nje koment qe ju ka shpetuar pa dashje si me poshte…qe tregon se spiunat dhe antishqiptaret kane dale nga kontrolli ashtu si dhendri serbise dhe gospodini juaj druzhe serberisha

   **

   ja cfare thote “kroati “demo:

   Marksi kishte të drejtë…
   June 17, 2016 09:02 gazeta dita

   demo
   Sa per sistemin ekonomik te Titos,une kam punuar ne 1984 me ndermarrjen kroate “Rade Koncar” ne instalimin e paisjeve te tensionit te larte ne Shqiperi.Edhe punetori me i pakualifikuar i kesaj ndermarrje te fuqishme(e fuqishme eshte dhe sot) kishte dy vila :nje ne Zagreb dhe nje ne bregdet;kishin nga dy-tre vetura,kurse ne nuk krahasoheshim as me punetoret afrikane(ne 1984 kishim edhe investime ne Afrike) Me keto matet ekonomia,jo me lloqe teorike te demagogeve si Marxi,…

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*