Ndriçim Xhepa i sëmurë, qeveria e dërgon për kurim jashtë vendit

October 12, 2017 17:47

Ndriçim Xhepa i sëmurë, qeveria e dërgon për kurim jashtë vendit

Aktori i njohur Ndriçim Xhepa vuan prej një kohe të gjatë nga një sëmundje e rëndë. Qeveria ka miratuar në mbledhjen e kësaj të mërkure vendimin që i akordon një fond financiar prej 5 milionë lekë të reja për mbulimin e shpenzimeve të mjekimit të Xhepës në një klinikë jashtë vendit.

Sipas VKM-së, ky fond të përballohet nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, ndërsa ngarkohen Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor për zbatimin e këtij vendimi.

Vendimi i marrë nga Këshilli i Ministrave: 

VENDIM
Nr. 540, datë 9.10.2017
PËR MBULIMIN E SHPENZIMEVE TË MJEKIMIT TË Z. NDRIÇIM XHEPA
Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të nenit 5, të ligjit nr. 130/2016, “Për buxhetin e vitit
2017”, të ndryshuar, dhe në vijim të shkronjës “c”, të pikës 9, të vendimit nr. 18, datë 11.1.2017, të
Këshillit të Ministrave, “Për financimin e shërbimeve shëndetësore spitalore nga skema e
detyrueshme e sigurimeve të kujdesit shëndetësor për vitin 2017”, me propozimin e ministrit të
Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Këshilli i Ministrave
VENDOSI:
1. Mbulimin e shpenzimeve të mjekimit të z. Ndriçim Xhepa, në masën 5 000 000 (pesë milionë) lekë.
2. Ky fond të përballohet nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor.
3. Pagesa të bëhet me paraqitjen e faturave të institucionit të kurimit.
4. Ngarkohen Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Fondi i Sigurimit të
Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.
KRYEMINISTRI
Edi Rama

October 12, 2017 17:47
Komento

10 Komente

 1. Dashamiresi D. October 12, 19:57

  Sherim te shpejte i miri yne artist;Ndricim Xhepa !

  Nje lajm te dhimshem mesojme,per artistin tone me te dashur. Faleminderi shtetit tone per ndihmen e afruar.
  Sherim te shpejte i urojme.
  Dashamiresi D.

  Reply to this comment
  • Dashamiresi N October 13, 04:33

   O Dashsmiresi,
   Patjetër shtetin të shpejtë, po shteti duhet te kujdeset për te gjithe keshtu….e jo ca te nenes e ca te babës, apo…
   Kur shikon spitalet shtetërore ne Shqiperi te vjen ndot te hedhe shqiptar!
   Shume u vene milionera, si Vilma Zeraliu, nderkohe që sigurimi mjekësorë eshte për turp…
   A e di ti sa fëmije ka që jane jetimë dhe pa pension e sigurim shendeti ne Shqiperi?
   Po ata pse nuk i ndihmon shteti?

   Reply to this comment
 2. Ilirjan October 13, 01:09

  Sherim te plote per Ndricim Xhepen, nje nga aktoret e talentuar te Shqiperise ! Te jene te shkuara keto momente te veshtira per jeten e tij !
  Lufto fort, i dashur Ndricim, per te triumfuar mbi semundjen ! Ju do te fitoni !

  Reply to this comment
 3. Dashamiresi N October 13, 04:34

  O Dashsmiresi,
  Patjetër shtetin të shpejtë, po shteti duhet te kujdeset për te gjithe keshtu….e jo ca te nenes e ca te babës, apo…
  Kur shikon spitalet shtetërore ne Shqiperi te vjen ndot te hedhe shqiptar!
  Shume u vene milionera, si Vilma Zeraliu, nderkohe që sigurimi mjekësorë eshte për turp…
  A e di ti sa fëmije ka që jane jetimë dhe pa pension e sigurim shendeti ne Shqiperi?
  Po ata pse nuk i ndihmon shteti?

  Reply to this comment
 4. oNKEZMI October 13, 04:47

  KESHTU DUHET PER TE GJITHE…

  Reply to this comment
 5. Armando October 13, 14:28

  Zoti e ndihmofte qe te behet mire.
  Ndricim Xhepa eshte aktor I madh dhe mbi te gjitha eshte figure per tu admiruar si nga vlerat e skenes ashtu dhe nga thjeshtesia e tij.

  Reply to this comment
 6. Armando October 13, 14:29

  Zoti e ndihmofte qe te behet mire.
  Ndricim Xhepa eshte aktor I madh dhe mbi te gjitha eshte figure per tu admiruar si nga vlerat e skenes ashtu dhe nga thjeshtesia e tij.
  Gjithashtu bravo shtetit.

  Reply to this comment
 7. Dashamiresi D. October 13, 14:59

  Pa tjeter me jujam pasues koementues.Shteti eduhet kujdeset per te gjithe.Po artisti ne fjale e meriton kujdesin
  Faleminderitper sa sygjeroni.
  Me ju
  Dashamiresi D.

  Reply to this comment
 8. ´´ October 13, 17:43

  Nji veprim per t’u pershendetur i qeverrise Shqiptare .
  Sherim sa me te shpejte Kingu Kinematorgrafise Shqiptare …

  Reply to this comment
 9. Zamira Mira October 14, 10:04

  Zoti e sheriftë Aktorin Mjeshtri Madh”z Ndriçim Xhepa dritë jua bëftë perendia ndërhyrjen ne ë mushkëri dhe mos pagati më siklete në trup!Falenderojmë Kryeministrin Z Edi Rama për Vendimin e mbulumit e shpenzimeve të Aktorit idhullit tonë adhuruesi i gjith Kombit Shqiptar Zoti ju bekoftë me gjith familje amin me respekt Zamira Korançe Tiranë!!!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*