Ndryshimi i Parisit nga 1871 nëpërmjet fotografive

April 3, 2016 22:30

Ndryshimi i Parisit nga 1871 nëpërmjet fotografive

Gjatë historisë, kryeqyteti francez ka ndryshuar mjaft, ashtu sikurse çdo qytet tjetër në botë.

Për ta sjell këtë ndryshim më të dukshëm, një francez ka bërë kombinimin e fotove nga i njëjti vend duke nisur nga viti 1871.

“Kur fotografitë historike janë futur në parametrat bashkëkohore, ne hapim dritare të habitshme në të kaluarën. Më shumë se kurrë, spektatori kureshtar bashkëkohor është zhytur në thellësitë e kohës”, shkruan ai.

 

i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-2__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-3__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-4__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-5__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-6__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-7__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-8__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-9__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-10__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-11__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-12__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-13__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-14__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-15__880i-combined-old-and-new-photos-of-paris-to-bring-history-to-life-16__880

April 3, 2016 22:30
Komento

2 Komente

  1. DIA April 4, 20:11

    Gati 150 vjet dhe nuk ka ndryshuar pothuaj asgje, sheshi Skenderbej sa here duan te na vjedhin para ndryshon 5 here brenda 25 vjet, sheshi Nene tereza u prish shatervani 35 vjec dhe u ngrit nje cope beton per te vjedhe leket, me e bukura asnje shqipetar nuk pyet cfare do ndodhete nese bashkia e Venecjas do ndryshonte sheshin e Sh Markut, apo Roma sheshin e Sh Pjetrit qe eshte 2000 vjet demode i dale mode, te ish piktori me lalin do ja benin fasadat Romes e Parisit…………………Mut.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*