Nexhmije Hoxha: Gjyqi, dënimi dhe… një vit me Lenka Çukon në Bënçë

January 14, 2020 13:23

Nexhmije Hoxha: Gjyqi, dënimi dhe… një vit me Lenka Çukon në Bënçë

Ekskluzive/ Kujtimet e Nexhmije Hoxhës (VIII)

Në Burgun 313 të Tiranës qëndrova në gjendje paraburgimi dhe në kushte izolimi afro dy vjet, ngaqë më mbajtën edhe disa kohë pas gjyqit dhe dënimit që m’u dha. Në këtë burg m’u dorëzua aktakuza (për shpenzime të fondeve të shtetit dhe për shpërdorim detyre). Por, duke e ngrënë turpin me bukë, këtë aktakuzë prokurorët e ndërruan dy herë, sepse e shihnin edhe vetë që nuk qëndronte më këmbë.

Madje, kokat e nxehta kishin menduar të më kalonin në gjyq ushtarak! Por e panë që ishte një marrëzi të më çonin në një gjyq të tillë, me atë akuzë absurde dhe e anuluan. Për të shkruar mbrojtjen time, më dhanë vetëm një copë kalem dhe dy-tri fije letre. U këshillova me avokatin tim, zotin Dhimitër Beshiri (me të, si unë, edhe fëmijët e mi, merreshim vesh shumë mirë dhe u miqësuam me të në vitet e mëpasme), dhe nisa të shkruaj.

***

Gjyqi i shkallës së parë ndaj meje u bë pas 13 muajsh e më shumë. E caktuan ta fillonin në ditën e Krishtlindjes, në prag të Vitit të Ri, me qëllim që procesi të mos ndiqej nga gazetarë dhe sidomos nga ekipe televizive të huaja. Nuk e pranova atë datë dhe kundërshtova. Më në fund, gjyqi u shty dhe u hap disa ditë më vonë, më 8 janar 1993, ora 9.00, dhe vazhdoi, me ndërprerjet procedurale, deri më 27 janar. Ai u zhvillua në një sallë të gjykatës së Tiranës, me ftesa dhe me shumë gazetarë. Kishin vendosur ta transmetonin në televizion, duke menduar që, nga kjo, unë do të shqetësohesha se mos diskreditohesha dhe turpërohesha, se do të ulja kokën dhe do të paraqitesha një grua e dobët, qaramane.

Para se të niseshim për në gjykatë, pavarësisht kundërshtimeve të mia, më vunë prangat. E pata të rëndë, megjithatë, kur hyra në sallën e gjyqit, isha e qetë. I hodha një sy sallës dhe, sa pashë, në radhën e parë, djalin tim Ilirin, i buzëqesha dhe e përshëndeta, duke ngritur lart duart e prangosura. U ula dhe po rrija e gatshme dhe e përqendruar për të dëgjuar pyetjet dhe çfarë do të thuhej.

Zhvillimi i gjyqit u transmetua në televizion, u pasqyrua gjerësisht në shtypin e vendit dhe, siç më thanë, edhe në “Zërin e Amerikës”, sekush në zgjedhjen e vet.

Mua m’u dha fjala në seancën e nesërme, për të dhënë shpjegimet e mia. U ngrita e qetë dhe, gjakftohtë, për gati një orë, në përgjigje të fjalës së gjatë të prokurorit, solla fakte dhe argumente dhe hodha poshtë një për një të gjitha akuzat që më bëheshin.

Ndër të tjera theksova: “…Akuzat që më bëhen unë nuk i pranoj, sepse shifrat nuk janë të sakta dhe, siç do ta provoj gjatë seancave të gjyqit, nga ana ime nuk është bërë asnjë shkelje ligjore. Ky proces penal, siç shihet qartë nga përmbajtja e aktakuzës, ndonëse merret me probleme ekonomike, në të vërtetë, ka karakter politik. Është fakt që arrestimi im dhe gjykimi, që po më bëhet në këtë proces, tregojnë synimet e forcave politike në pushtet për të më diskredituar para popullit, jo mua si person në vetvete, por si bashkëshorte e Enver Hoxhës, personalitetit kryesor që udhëhoqi këtë vend për gjysmë shekulli…

Arrestimi im u bë për motive politike. Përveç urrejtjes për emrin që mbaja dhe etheve revanshiste, disa liderë kokënxehtë të Partisë Demokratike, megjithëse jo akoma në pushtet, kishin për qëllim për t’i thënë e për t’i bërë presion dikujt a disave që ligjin e bëjnë ata, arrestojnë kë duan, rrëzojnë qeveri dhe caktojnë zgjedhje kur duan ata. Të tjerët, sado poste të larta e të ligjshme të kenë, janë vetëm për të miratuar vendime dhe për të firmosur dekrete.

Në vazhdim hodha poshtë si të sajuara dhe të pabazuara në ligj akuzën e përvetësimit të pasurisë shtetërore, gjoja me dreka, darka, pritje, vizita, me kafetë “3 lekëshe”, ilaçet apo dhuratat për mjekët e huaj, si dhe akuzën tjetër për shpërdorim detyre. Në mbyllje të fjalës sime të mbrojtjes, deklarova: “Jam krejt e qetë për çfarë do të vendoset. Jam plotësisht e ndërgjegjshme se nuk kam kryer asnjërën nga veprat penale për të cilat akuzohem dhe, për rrjedhojë, jam e pafajshme para ligjit”.

Më pas vazhduan seancat e këtij gjyqi, ku u dëgjuan disa dhjetëra dëshmitarë (u fol për rreth 40 dëshmitarë të thirrur), që nga personazhet më të larta të Partisë e të Shtetit, si Ramiz Alia dhe shokë të tjerë kryesorë, punonjës të Aparatit të KQ të Partisë dhe bashkëpunëtorë të mi, që nga infermieret dhe punonjëse shërbimi në familjen time dhe deri në ambientet tona familjare në plazhin e Durrësit(!!).

Pasi dha pretencën prokurori i çështjes, avokati im bëri konkluzionet e tij, me objektivizëm dhe drejtësi, për mbrojtjen time juridike penale, duke hedhur poshtë akuzat si të pambështetura në prova, duke theksuar se në këto akuza mungon elementi thelbësor i veprës penale.

Me të drejtën që njeh ligji, unë kërkova dhe mbajta fjalën e fundit, drejtuar gjykatës, ku deklarova:

“Zoti prokuror në pretencën e tij parashtroi të njëjtat akuza dhe konkluzione si në aktakuzë, sikur këtu, para kësaj gjykate, pothuajse gjatë njëzet ditëve, nuk iu bë një analizë e vërtetë akuzave, me shpjegime, përgjigje dhe ndërhyrje nga ana jonë. Të gjithë dëshmitarët, me përjashtim të njërit, që m’u kundërvu për arsye personale, të thirrur nga prokurori dhe asnjë nga mbrojtja, provuan plotësisht deklarimet e mia…

Është e qartë si drita e diellit se qëllimi i vërtetë i këtij procesi gjyqësor është diskreditimi politik i familjes së Enver Hoxhës para opinionit publik…

Për të gjithë sot është e qartë se kush është përgjegjës për këtë varfëri të paparë të masave të gjera të popullit dhe se kush e shkatërroi Shqipërinë deri në këtë pikë, që nuk ka qenë as në fund të Luftës së Dytë Botërore. Ata që i projektuan këto shkatërrime me thirrjet “të arrijmë nivelin zero” dhe që sot kanë hequr maskat, sepse shumë nga ata janë trashëgimtarët e pronarëve të mëdhenj të atyre kohërave ose të kolaboracionistëve të nazifashistëve, me mentalitetin feudal, më kot kërkojnë arin e tyre nga familja Hoxha…

Për aspektin ligjor të shpenzimeve foli avokati im, Dhimitër Beshiri, me të cilin jam plotësisht dakord. Shpresoj që trupi gjykues do t’i marrë në konsideratë. Nuk pranoj kategorikisht fjalën poshtëruese që përdori prokurori, duke i quajtur këto shpenzime “vjedhje ose përvetësim me dashje”.

Unë dhashë shpjegime pse janë bërë këto shpenzime, që janë reale, por nga ato, asnjë lek nuk ka hyrë në xhepin tim, nuk janë shpenzuar për interesa personale të miat apo të familjes sime. Ndërkohë, aty ka edhe shumë shifra që nuk janë të sakta, janë të manipuluara dhe për të cilat nuk kam asnjë përgjegjësi ligjore.

Është shumë e vështirë të flasësh për veten tënde, por e drejta e mbrojtjes sime para dënimit absurd që propozon prokurori, 14 vjet, që, në moshën time 73-vjeçare, do të thotë dënim me vdekje, sepse është shumë e vështirë të rezistosh në burg deri në moshën 88-vjeçare, më detyron të nënvizoj që unë nuk jetoj dhe nuk jam mësuar të jetoj në luks, sepse, sa për informimin tuaj, unë jam lindur në Manastir (Maqedoni) dhe serbët më kanë djegur shtëpi e katandi dhe pas shumë peripecive, po si ata që vuajnë akoma sot, shqiptarët e Kosovës dhe të trojeve të tjera shqiptare në ish-Jugosllavi, më 1927 kam ardhur me gjithë familjen në Tiranë, për të fituar bukën e gojës dhe për të ndjekur shkollën në gjuhën shqipe. Në moshën 20-vjeçare isha e vetmja delegate e grave të Shqipërisë në Konferencën historike të Pezës (16 shtator 1942) bashkë me figura të opinioneve të ndryshme, si Abaz Kupi, Ndoc Çoba, Myslim Peza etj., për të krijuar Frontin Antifashist  Nacionalçlirimtar, për lirinë e Shqipërisë nga pushtuesit fashistë. Meqë merrja pjesë në të gjitha demonstratat e rinisë, atëherë më kanë dënuar me mbi 14 vjet burg, por kolaboracionistët dhe nazifashistët nuk mundën të më kapnin, sepse hyra në ilegalitet, këtu, në Tiranë, në mes të terrorit më të egër dhe, më vonë, dola partizane. Atëherë ata nuk mundën të më vënë prangat, por fati e solli që sot, pas 50 vjetësh, trashëgimtarët e kolaboracionistëve, që po hipin shkallët e pushtetit me revanshizëm, që hakmerren, më futën në burg, më vunë prangat dhe tani, nëpërmjet shtypit dhe mjeteve të informacionit të brendshëm dhe padronëve të tyre të jashtëm, dhe nëpërmjet rrugëve të tjera të errëta, kanë vendosur që vitet e jetës, që më kanë mbetur, t’i kaloj në burg…”

Më 27 janar 1993, gjykata e shkallës së parë më dha dënimin me 9 vjet. Kur çështja kaloi në Gjykatën e Apelit, unë nuk u paraqita, në vendin tim shkoi avokati. Kjo gjykatë më dënoi me 11 vjet burg, nga një gjykatëse grua, që ishte bërë edhe mike e familjes sonë.

Edhe pas dhënies së vendimit të gjyqit, mua më mbajtën edhe një vit, në Burgun 313, po në izolim, në kushtet që isha. Insistova shumë të më dërgonin në Burgun e Grave, ku mendoja se do të isha e lirë të dal në ajër të pastër, po kush dëgjonte?!…

Aty, në Burgun 313, të Tiranës, ndenja gjithsej në izolim për 2 vjet e 10 ditë, nga 4 dhjetori 1991 deri në 15 dhjetor 1993. Në fillim isha në qelinë nr. 47, pastaj në atë me nr.39. Më pas do “të eksploroja” edhe Burgun e Bënçës…

 

NË BURGUN E BËNÇËS

Në Burgun 313, të Tiranës, u njoha me Gjekë Çelajn, ish-shef i policisë në Shkodër, dhe me Dilaver Paparen, të dy të arrestuar për ngjarjet e 2 Prillit, në Shkodër, ku shpërtheu dhuna e egër e demokratëve dhe e forcave të errëta në shërbim të tyre, me vrasje dhe me djegie, deri edhe të ndërtesës së Komitetit të Partisë të rrethit.

…Gjeka, tani është në Kanada dhe ka shkruar mbi të vërtetën e vrasjeve të 2 Prillit, në Shkodër, në një libër që është shpërndarë gjerësisht në Shqipëri.

Edhe Dilaveri, si ai, vuajti padrejtësisht dënimin me burg, deri në hapjen e burgjeve pas revoltave të vitit 1997.

Dy të dënuarit e tjerë për ngjarjet e 2 Prillit, Hajredin Shytin dhe Çapajev Taçin, i njoha në burgun e sigurisë së lartë të Bënçës, në Tepelenë, ku më transferuan pasi më hoqën nga Burgu 313.

Largimi im nga Tirana për në Bënçë pati peripecitë e veta. Papritur, një ditë erdhën dhe më thanë: “Bëhu gati, se do të lëvizim…”. Nuk e fsheha gëzimin që më pushtoi. Mendova se po më çonin në Burgun e Grave, këtu në Tiranë, siç kisha kërkuar, ndaj i lashë fjalë gardianes Tone të lajmëronte familjen time. Kur po ikja, trokita në dritaren e derës së dhomës së Ramiz Alisë, për ta përshëndetur.

Më hipën në një furgon policie, pa më thënë se ku po shkojmë. Unë tërë shqetësim shikoja rrugën ku kalonte furgoni. Por, kur pashë Kombinatin e Tekstileve ”Stalin”, kuptova që po dilnim jashtë Tiranës dhe po shkonim në drejtim të jugut të vendit. E habitur, pyeta: “Ku po më çoni?”. Asnjë përgjigje… E shqetësuar shumë, kur po kalonim pranë varrezave të Sharrës, së brendshmi, nisa të flas me Enverin: “Shih, Enver, se ku po e çojnë Nexhmijen tënde, nga burgu, në burg…”.

Përsëri pyeta: “Ku po më çoni kështu?”. Por vetëm heshtje, askush në furgon nuk fliste…

Kalimthi, syri më zuri në rrugë tabelën ku shkruhej “TEPELENË”. Makina eci edhe pak minuta dhe u ndal. Kur më zbritën, pashë që ndodheshim para një burgu. Ishte burgu i Bënçës, për të cilin nuk kisha dëgjuar ndonjëherë. Aty qëndrova më shumë se një vit. Sesi e kalova atje, unë rrëfej në disa shënime të mia të shkruara në burg, një pjesë të të cilave i kam përfshirë në këtë libër.

Në Bënçë, ndryshe nga burgu i Tiranës, u ndjeva më mirë, duke shijuar ajrin e lirë, natyrën, ditët me diell dhe shëtitjet në oborrin e zbukuruar nga lulet.

…Nëse e “përballova” me durim burgun e Bënçës, të Tepelenës, larg vizitave të mundimshme e të rralla të familjarëve, këtë ia dedikoj edhe kujdesit shoqëror të shokëve bashkëvuajtës. Që në fillim, ata lëshuan për mua dhomën e tyre, që ishte në hyrje të katit të parë dhe e vetmja me hapësirë normale dhe me dritare të zakonshme. Ndërsa vetë ata kaluan në atë qelinë time “të çuditshme”. Them “e çuditshme”, sepse ajo nuk ishte një dhomë normale, por e sajuar në një hapësirë të ngushtë, nën shkallët që të çonin në katin e dytë. Aty nuk kisha qetësi as natën, as ditën, nga këmbët e policëve që ngjiteshin e zbrisnin. Kur ngriheshe nga krevati, duhej të kishe kujdes e të kërruseshe fare, se përndryshe përplasje kokën te “tavani”, që ishte pjerrësia e shkallëve.

Dhe flisnin për kushte të mira në burgje! Në këtë qeli desh e pësoi edhe vetë ministri i Drejtësisë, i asaj kohe. Një mbrëmje, kisha përveshur mëngët dhe po laja ndërresat e mia. Afër derës, ku lartësia e “tavanit” ishte pothuaj normale, unë kisha vënë një govatë plastike dhe afër saj një kovë uji, që po e ngrohja me një rezistencë elektrike, të cilën unë e kisha shumë frikë, se, po të gaboje në përdorimin e saj, mbeteshe në vend nga korrenti. Atë kohë, dëgjoj zhurmën e rëndë të çelësave dhe të bravës dhe hapet dera. Para meje shoh një person, ca i shkurtër, që, nga veshja (ishte me borsalinë e pallto) dukej se ishte zyrtar i lartë. Drejtori i burgut ma prezantoi: “Zotëria është ministri i Drejtësisë, Kudret Çela”. Ministri kishte mbetur i shtangur aty jashtë derës, tek më shihte duke larë rroba, ngaqë, edhe po të donte të hynte brenda, nuk kishte vend ku të rrinte.

Pas pak, zgjati ca kokën, i hodhi një sy gjithë qelisë dhe, më në fund, e hapi gojën dhe tha: “Zonjë, si je?”. “Siç e sheh”, u përgjigja. Kur më pyeti nëse kisha ndonjë kërkesë, i thashë, kryesisht, të më jepnin një qeli të jetueshme.

Pas kësaj vizite, drejtori i burgut u vu në lëvizje, por ishin Hajredin Shyti dhe Çapajev Taçi, që e zgjidhën problemin. Ata më lëshuan dhomën e tyre. Në këtë dhomë unë ndenja më shumë se një vit, bashkë me Lenka Çukon, të cilën, pas dënimit të anëtarëve të Byrosë Politike, e sollën në Bënçë, bashkë me disa prej tyre.

Nuk mund të mos them këtu disa fjalë edhe për Lenkën, e cila gjithë kohën e burgosjes së saj e kaloi me mua. Edhe për mua, kjo qe gjë e mirë, sepse kisha, të paktën, një shoqe. Asnjëherë nuk e dëgjova atë të ankohej për burgosjen e saj, sepse ajo nuk kishte patur të bënte me akuzat që u bëheshin Byrosë Politike dhe shokëve të Ramiz Alisë. Ajo u mor në KQ personalisht nga Enver Hoxha, nga fronti i saj i punës në Lushnjë, ku kishte treguar aftësi të veçanta në ngritjen dhe fuqizimin e kooperativës bujqësore në nivelin e “tipit të lartë”, që ishte gati si ndërmarrje bujqësore shtetërore. Lenka ishte shumë punëtore, e shkathët dhe e thjeshtë, por njëkohësisht, një shoqe me karakter të hapur dhe me personalitet. Kështu e njohëm kur erdhi në funksionin e anëtares së Byrosë Politike dhe Sekretare e KQ të PPSH.

Në dhomën time të burgut, Lenka u akomodua mirë, me një krevat të dytë, që na e sollën. Tërë kohën e kalonim bashkë. Ajo ishte disa vjet më e re se unë dhe tregohej e gatshme të bënte punët më të lodhshme në dhomën e përbashkët. Sigurisht, edhe unë bëja pjesën që më përkiste. Kështu, tregonim gjithmonë respekt reciprok për njëra-tjetrën. Lenka e gjeti shpejt fjalën dhe bashkëpunimin e mirë me dy shokët tanë, Hajredinin dhe Çapajevin. Të katërt ne krijuam një shoqëri të pandarë, orët e shëtitjes dhe të ajrimit në oborrin tonë i kalonim bashkë. Hajredini gjeti te Lenka një bashkëpunëtore të mirë dhe kompetente për parcelën e luleve, që ai i mbillte dhe i rriste me pasion. Disa herë ai më pati shprehur përshtypjet e tij të mira për Lenkën, për seriozitetin dhe qetësinë me të cilën e kishte marrë dhe po kalonte burgosjen e saj. Vërtet, ky ishte një qëndrim i lavdërueshëm.

Por edhe më i lavdërueshëm ishte qëndrimi i të shoqit, Nasit, pasi nuk është e lehtë të të mungojë gruaja në shtëpi për disa ditë, pale ta kesh në burg për disa vite. Lenka kishte lënë në shtëpi të shoqin me vajzën e katërt, më të voglën, dhe të pamartuar ende. Ai i vinte shpesh për takim, bashkë me vajzat. Lenkës i vinin për vizitë edhe bashkëfshatarë të saj, të cilët nuk rrinin pa i sjellë edhe prodhime bujqësore të stinës. Madje, një herë i sollën edhe një kosh me pjepra. Lenka i ndau ato me shokët, duke mos harruar edhe ndonjë polic.

Por një ditë, u ndamë prej dy shokëve tanë të mirë. Sa kishim ngrënë drekë, erdhën papritur e pa kujtuar dhe na thanë mua dhe Lenkës: “Shpejt, shpejt… bëni gati plaçkat!”. Brenda një çerek ore, u bëmë gati, na nxorën jashtë me valixhet tona në duar dhe… drejt e në furgon. Me sa dukej, na larguan, se duhej të lirohej dhoma, sepse po sillnin aty Fatos Nanon. Kryetari i parë i Partisë Socialiste ishte arrestuar me urdhër të Sali Berishës dhe u dënua nga gjykatësit 6-mujorë “të Plepave”.

Po me furgonin e policisë, që solli Fatos Nanon, mua dhe Lenkën na nisën “fishek” e në Tiranë, në Burgun e Grave. Këtë transferim ne e kishim kërkuar aq shumë. Pra, u larguam nga Bënça, ku kisha kaluar një vit e gjysmë, papritmas dhe në rrethana qesharake. Nuk u pamë as me dy shokët tanë bashkëvuajtës, sepse na hipën me nxitim në furgon, sa nuk u thamë dot as lamtumirë, as “mirupafshim të lirë”. Edhe më pas nuk u takuam më me dy shokët tanë të mirë. Ata edhe në ditët e sotme do të ishin në burg, në qoftë se në vitin e mbrapshtë 1997 nuk do të ishin shpërthyer burgjet…

January 14, 2020 13:23
Komento

52 Komente

 1. Epiriot me Zemer e Shpirt January 14, 13:40

  Lavdi ne jete te jeteve heroit me te madh shqiptar Enver Hoxhes edhe krejt komunistave shqiptare.
  Lavdi per heronjte e luftes,per veteranet, edhe krejt heronjte e punes qe sakrifikuan jeten e tyre ne sherbim te shtetit edhe popullit shqiptar.
  Turpi I mbulofte perjetesisht me breza tradhetaret edhe kelyshat e tyre.
  Bashkepunetore te te huajve.
  https://m.youtube.com/watch?v=7Wcswws-FeI

  Reply to this comment
 2. Intelektuhalese me cekic ballit January 14, 13:47

  Te kishte rrojtur edhe Enveri sa kjo, ehhh sa mire do ishim.

  Reply to this comment
  • ? January 14, 18:31

   Po, po do te kishim vdekur nga uria. Cfare flet mor idiot definitiv?

   Reply to this comment
   • comment January 14, 19:23

    ky (?) zogu edvinit ne mos edvini dv

    Reply to this comment
   • Intelektuhalese me cekic ballit January 14, 19:40

    Ve bast qe ti je sufllaqexhi rilindas. Ata perdorin fjale qe as vete nuk ja dine kuptimin. Idiot definitiv ?! Nejse….Asnje nuk ka vdekur nga uria ate kohe, as nga i ftohti e as nga mungesa e mjekimeve. Mund te te shkruaja tre faqe ama e di qe nuk ja vlen, se je nje rrote cari.

    Reply to this comment
    • ? January 14, 22:27

     E para, me Edvinin si pasardhes direkt i plehut komunist ne Shqiperi une nuk kam pune. E dyta nqs ti nuk e kupton lezetin e apelativit “idiot definitiv” nuk eshte faji im, ti vetem sa tregon qe vete je “idiot i kompletuar” me perspektive per shefi total i idioteve. Haha.

     Reply to this comment
     • sopiqoti January 15, 17:20

      Per ty (???) dhe shoket tend buke shkeles Ate qe beri Enver Hoxha me shoket e tij per ta nxjerre Shqiperine nga pushtuesit dhe VARFERIA nuk ka burre nene qe ria mohoje.Me siguri ti nuk e ke jetuar Shqiperine para 1944 na pyet neve te ta tregojme te cveshur nga politika.

   • sopiqoti January 15, 17:18

    Per ty (???) dhe shoket tend buke shkeles Ate qe beri Enver Hoxha me shoket e tij per ta nxjerre Shqiperine nga pushtuesit dhe VARFERIA nuk ka burre nene qe ria mohoje.Me siguri ti nuk e ke jetuar Shqiperine para 1944 na pyet neve te ta tregojme te cveshur nga politika.

    Reply to this comment
    • ? January 15, 18:20

     Or ti posiqoti, apo sipoqiti, une kam pare mire VARFERINE 1950 – 1990, ate para 1944 ma kane treguar dhe me kane thene qe njerezia nuk ishin edhe aq te varfer. Enver Hoxha eshte krimineli gjakpires me i ndyre qe kombi shqiptar me babe turk ka nxjerre ndonje here, pranda mo na caj shume derrasa me mirenjohje e me pordha te tjera, hajt plako ik e ha kosin e darkes tashti.

     Reply to this comment
 3. Gjergji January 14, 14:13

  Ne fakt ke provuar ato qe i provuan te tjeret nga ti. Thone qe Enverin e shtynte kjo per cdo marrezi. Cfare kujtuan keta se vete mund te jetonin ne parajsen e quajtur bllok, me sherbetore, makina, dalje jashteshtetit, mjeke personale dhe te tjeret si bagetia te hanin me racion, te udhetonin si sardelet neper autobuza, apo deri ne internimet dhe burgosjet per nje deshire apo nje fjale. Dhe cfare i bete ketij vendi te deshiruar per liri, dalje jashtetit eshte,se rendën pas nje te marri,qe edhe ato pak gjera te mira qe krijuat, si prodhimi vendas ti shkaterronte me nje te rene te lapsit. Ishim si i mbyturi qe kerkonte nje dore te dilte dhe ate dore e kapem qorazi pa ditur se kujt po ia jepnim e kujt po i besonim fatet tona.

  Reply to this comment
 4. ALBAN DEGA January 14, 14:32

  FATKEQESIA KOMBETARE !

  KUSH MBAN BESE ME TE PABESIN
  ESHTE ME I PABESE
  SE VET PABESIA
  ME TRADHETAR
  SE VET TRADHETIA
  ME SERB SE VET SALIA!

  – Me gjuhen e fakteve

  – Nga Alban Dega , Nju Jork

  – Si Berisha !

  …. Jane nje shpure qyqesh qe krijojne nje kor sa injorant aq edhe fatkeq… Tamam nje kor qyqesh qe jane gati te japin edhe jeten per “nenen parti” . E heqin veten te djathte pa pasur asgje ne xhep pervec dashurise per “liderin e pavdekshem” dhe milionave te siguruara me korrupsionin dhe tenderat e Padrinos ne kembim te besnikerise dhe servilizmit te tyre pa kushte.
  Kane vetem emra te ndryshem: Lulezim Basha, Flamur Noka, Arben Ristani, Fatmir Mediu, Oerd Bylykbashi, Edi Paloka, Fatri Balliu, Aleksander Frangaj, Blendi Fevziu, …” Klan”, “ Gazeta 55” , “ABC” … Gjithcka tjeter eshte pike per pike si Berisha.
  Flasin si Berisha. Kercenojne si Berisha. Shajne si Berisha, Cirren si Berisha. Per te menduar nuk behet fjale. Kane vetem mendte, me mire te themi mendesine enveriste te Berishes
  Lehin dite e nate per antikomunizem duke harruar shprehjen lapidare te disidentit te sprovuar Vaclav Havel se “nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist”.

  Haraci i mercenarit

  Me nje mentalitet tipik komunist japin mesime morali kur imoraliteti eshte “virtyti” me i larte i tyre… Flasin per demokraci kur shpirti i tyre eshte prangosur pas nje partie dhe lideri qe pervec emrit asgje nuk kane te perbashket me demokracine…
  Perbetohen per liri kur pervec servilit, sherbetorit dhe skllavit politik nuk dijne te bejne pune tjeter. Clironi shpirtin dhe mendjen tuaj nga prangat o fatkeqesi e vetvetes dhe e Berishes, qe po e demaskoni edhe me keq me genjeshtrat tuaja. Nuk e kuptoj si Berisha pranon te paguaje mercenare te tille qe po ia marrin krejt fytyren… ( !? )
  Nese jeni “vullnetare me zor ” te 97-es coni perpara akrepat e ores edhe plot 13 vjet se nuk u shpeton dot as Berisha. Genjeshtrat tuaja i kane kembet edhe me te shkurtera se mendja juaj xhuxhe o “Skuadronet e Vdekjes” se Ajatollah Ruhollah Gazidedes me emrin e vetem real “Fatkeqesia Kombetare….”
  Genjeshtrat e tyre i kane kembet shume me te shkurtera se rrenat e tyre dhe te padronit te tyre qe u kthen permbys jo vetem shikimin e botes por edhe te vertetat! A e keni informuar akoma Berishen se ku ndodhet Gerdeci !? Po se ku ndodhet Vicidoli!? Ka shume e shume vite pa e shkelur…. Po ….. Po… Nuk kane faj te gjoret. Nuk dine se cfare bejne. Eshte haraci i mercenarit

  Shifrat enigmatike dhe pasojat tragjike…

  Cfare kuptimi ka shifra e UDB, e KGB-se dhe sherbimit sekret francez XY, qe ia permendi ish- deputeti Spartak Braho ne Komisionin e Ligjeve te Kuvendit Popullor!?
  Si dhe pse e spiunoi tek Beogradi Xhelil Gjonin, te vetmin qe nuk e arrestoi dot bashke me bllokmenet e tjere !? Cili e rekrutoi i pari dhe sa u shit tek tjetri!?
  Jane pyetjet e tij jo te miat.
  Jane bere gati kater vjet nga deklarata e deputetit Braho ne nje forum ligjor te Kuvendit Popullor dhe as Kryeministri e asnje zedhenes i tij nuk ka hedhur ose pergenjeshtruar akuzat shume te renda te tij ndaj Berishes. Nje akuze gjithnje quhet e vertete persa kohe ajo nuk eshte pergenjeshtruar me fakte apo nuk eshte provuar e kunderta e saj ne gjykaten e drejtesise …..!
  Me shqetesojne seriozisht keto pyetje !? Nuk behet fjale per nje hafije a spiun ordiner a kaskete 80 lekeshe te ish- Sigurimit te Shtetit komunist. Behet fjale per nje udheheqes partie politike ne pushtet dhe per Kryeministrin e Republikes se Shqiperise qe ka ne dore fatet e vendit ! E di pse?!
  Se pari, sa here lexoj lajme nga Shqiperia sot me kujtohen mallkimet e nenes sime te viteve 70 per ” Qoftelargun e asaj kohe qe “eshte ka e drejton vendin sikur t’ia kete inat popullit te vet”
  Se dyti, as UDB serbe, as KGB-ja ruse nuk do ta drejtonin kaq mbrapsht Shqiperine si qeveria e korruptuar e sotme …
  Se treti, emerimi i Bashkim Gazidedes, nipit te shefit te UDB-se per Kosoven ne ate kohe, si kryetar i sherbimit sekret shqiptar – SHIK, te cilin lideri dhe heroi i demokracise Z. Azem Hajdari e ka akuzuar mese njehere per shitjen e te gjitha dosjeve teper sekrete te paraardhesve te tij UDB-es serbe…

  Zi e me zi per Shqiptari

  Se katerti, kontrabanda e naftes dhe hapja e rubinetave te saj per makinen serbe te luftes dhe terrorit ne Bosnje, Kosove, cka perben nje shkelje flagrante jo vetem te ligjeve shqiptare, por edhe te atyre nderkombetare dhe te Kartes se OKB-se!?
  Se pesti, ftohja dhe acarimi i marredhenieve me ish- Kryetarin e LDK-se dhe te Kosoves njekohesisht , Zotin Ibrahim Rugova ne vitet 1993- 1997, kur ai asnjehere nuk e vizitoi Tiranen.
  Se gjashti, arrestimi i kryeheroit te Kosoves Adem Jashari dhe liderve te tjere te rezistences ilegale ne Kosove ne vitet 94-96 ndersa takohej me Milloshevicin
  Se shtati , rrembimi , torturimi, ekzekutimi ne tortura dhe zhdukja e kufomes se atdhetarit kosovar Remzi Hoxha nga SHIK-ui i Gazidedes dhe mbrojtja me te gjitha mjetet e rrembyesve dhe torturuesve te tyre Sefgjini e kompani nga drejtesia shqiptare nen pretekstin me absurd te mundshem ” per te mos paguar demshperblime per denim te gabuar” duke i dhene vetes edhe rolin e krye-Kryegjykatesit te Shqiperise e duke penguar organin e akuzes shqiptare me emerimin e tij ne poste te larta ku ndodhen burimet kryesore te te ardhurave te shtetit shqiptar

  Nga katrahura ne katrahure

  Se teti, akuzat e befta dhe te pabesa kunder UCK-se dhe rezistences se armatosur ne kohe si “organizate terroriste…. marksiste- leniniste…. si dore e zgjatur e Beogradit” ne kulmin e saj per te dekurajuar luftetaret e lirise.
  Se nenti, organizimi i katrahures 97 qe shkaktoi mbi 10 000 viktima, mbi 4 miliarde dollare deme ekonomike e financiare popullit dhe e shkermoqi krejt shtetin shqiptar duke e futur ne trazira vdekjeprurese e rrenim deri ne zhberje…
  Se dhjeti, organizimi i grushtit klasik te shtetit te 14 shtatorit 1998. Ai shkeli jo vetem kodin e jetes, por edhe kodin e vdekjes. U keqperdor ne menyren me makaber deri edhe arkivoli me kufomen e heroit te dmeorkacise Azem Hajdari per te shqyer dyert e Kryeministrise, per cka ka protestuar mese njehere edhe vete bashkeshortja e Azemit te ndjere. Po te mos ishin paralajmerimet e Uashingtonit, do ta kishte futur Shqiperine ne nje katrahure te re… duke perdorur edhe mercenare te UDB-se serbe ne castet me vendimtare per Luften Clirimtare te Kosoves,
  Se 11-ti, rekomandimet e mbrapshta per Delegacionin e Kosoves ne Konferencen e Rrambujese per te mos nenshkruar ate marreveshje, cka i solli fitim kohe dhe i sherbeu vetem Beogradit dhe Milloshevicit…

  Nga dhuna ne terror

  Se 12, tragjedia e Gerdecit e 15 marsit 2008 shkaktoi mbi 500 viktima, midis te cileve 26 shqiptare te pafajshem te vdekur , fakira qe punonin si skllever pa asnje sigurim shoqeror e pa asnje mase sigurie teknike e jetesore ne fabriken e vdekjes se qevezise Berisha. “ Kjo Mafia ka dale krejt jashte kontrollit” shkroi gazeta me e madhe ne Botes “ The New York Times”
  Perparimi i regjimit te Berishes eshte i dukshem: nga “Qeveri e gangstereve” ne 97-en kalon ne nje “Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” !!!
  Se 13-ti, zullumi antikombetar i Berishes dhe qevezise me te korruptuar ne historine e Shqiperise po ashtu shenon lartesi te reja. Ne prag te zgjedhjeve te reja parlamentare ata miratojne marreveshjen atdheshitese te Otrantos me Athinen, e cila akoma mban ne fuqi me ligj gjendjen e luftes me Shqiperine, tashme nje vend aleat e e anetar i NATO-s.
  Po te mos ishte kushtrimi atdhetar i Kolonelit te flakur nga detyra Myslim Pashai dhe vendimi i Gjykates Kushtetuese, Shqiperia do te kishte sot rreth 350 kilometra katrore me pak ose dhjete Shen Nauma me shume ne nje pellg ku flitet per nje det prej triliona fuci nafte e biliona tone metrik gazi natyror. Secili prej bashkepunetoreve te Berishes ne kete akt tradhetie kombetare gradohen ne majat e diplomacise, ushtrise. Spikat emerimi i“ Kolonelit te Asfalise greke me tre gishta” Arben Imami ne krye te Ministrise se Mbrotjes se Shqiperise!

  Nga vjedhja e pasurive dhe votave tek …

  Se 14-ti Berisha dhe qeveria e tij e korruptuar e atdheshitese nuk lene mjet pa perdorur per ta kaluar sa me shpejt kete akt atdheshitjeje Greqise para zgjedhjeve. Po ashtu ministrat e tij dhe krejt peshkaqenet e korrupsionit hidhen ne gare per te shperblyer mercenaret e Berishesme tendera pa fund. Brenda 30 diteve te fundit te mandatit te pare te Berishes dhurohen mbi 50 tendera hidrocentralesh, rrugesh… me vlere prej rreth gjysem miliardi euro vetem per klanin e korruptuar rreth Berishes.
  Se 15-ti, vjedhja masive e mundit e djerses, pasurive te taksapaguesve shqiptare, pasohet nga vjedhja masive votave te tyre ne zgjedhjet e 28 qershorit te vitit 2009.
  “ Votat u numeruan keq ose shume keq ne 30 per qind te tyre” thekson raporti i vezhguesve te Evropes dhe Amerikes demokratike. Per cudi a per leverdi reciproke ata i japin note kaluese kesaj demokracie ala Ahmedinaxhad ne zemer te Evropes e Berisha qeveris me me pak vota popullore dhe me pak se nje te dhjeten e votave te trukuara e sakatuara edhe nga modeli Hollandezo- Spanjoll i Kastriot Islamit!

  Qevezia e hajnave

  Se 16-ti,si rezultat i ketyre vjedhjeve krijohet edhe qeveria e hajnave me ne krye Padrinon Sali Berisha. Ish- ministri i Transportit dhe i Puneve te Jashteme Lulezim Basha i akuzuar jo vetem nga opozita, por edhe nga Prokuroria e Pergjithshme per vjedhje qindra milioneshe ne autostraden kombit emerohet ne krye te Ministrise se Brendshme. Nje i akuzuar per shkelje rendi e ligji emerohet ne krye te forcave te rendit e ligjit!!!
  Ish- Ministri Mbrojtjes Fatmir Mediu ne kohen e tragjedise Gerdeci, i akuzuar ligjerisht per korrupsion, shperdorim detyre dhe vrasje massive te shqiptareve … emerohet si Minister Mjedisi ne vend te dergohet per stazh drejtesie ne birucat e Bences !

  Fjalet plumba dhe ….

  Se 17-ti dhunes fizike te Berishes dhe regjimit te tij ndaj shqiptareve i shtohet edhe dhuna verbale, sharjet prej rrugaci, kercenimet dhe shperthimet skizofrenike kunder opozites shqiptare dhe liderit te saj Edvin Rama, kunder cilitdo qe i kundervihet paranojes diktatoriale te Sali Berishes, qe eshte kthyer ashiqare ne Luigjin e 14-te te Shqiperise “Ligji jam une” dhe klani im. Te tjeret jane “shiftaret e njerkes”!
  Se 18-ti, shkelja flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para ligjit , duke i ndare ne shqiptaret e Sales dhe ne shiftaret e njerkes eshte dhunimi me i madh jo vetem i Kushtetutes shqiptare, qe askush si Sali Berisha nuk e ka kthyer ne nje pacavure pa kurrfare vlere. Eshte po ashtu edhe shkelja me flagrante e Konventave Nderkombetare per te Drejtat dhe Lirite Njerezore. Eshte edhe ushqimi me dru i zjarrit te revoltes popullore.
  Se 19-ti, kjo shkelje e flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para Kushtetues dhe Konventave te te drejtave e Lirive Themelor te Njeriut shoqerohet me vete zvetnimin njerezor te kryeministrit shqiptar dhe qevezise se tij perballe greves se urise se dhjetra deputeteve te opozites para selise se tij. Bashke me kete degjenerim te cdo ndjenje njerezore vdes edhe iluzioni se ne shpritin e mendjen e kryeminsitri shqiptar ka mbetur qofte edhe nje gjurme e Betimit te Hipokratit, si ish- mjek.

  Parzmorja e hekurt e diktatorit ne vend te bluzes se bardhe te doktorit

  Se 20-ti, ne vend te bluzes se bardhe te mjekut, qe pat premtuar se do ta rivishte sapo ta kerkonin interesat e demokracise dhe subjektit kryesor te saj demosit, popullit shqiptar. Tashme ai imazh ka vdekur pergjithnje. E vetmja gje qe ka mbetur gjalle dhe e fuqishme ne shpirtin mendjen dhe praktiken e Sali Berishes eshte shpirti fanatik komunist, enverist, stalinist i tij.
  “ Une do te qendroj ne pushtet edhe 30 a 35 vjet… aq sa te me jape ymer ai lart” deklaron Kim Jong Ili i Shqiperise. Komentet jane te teperta. Sali Berisha do te shfaqej keshtu me parzmoren e hekurt te nje diktatori komunist pranojak qe ashtu si babai i tij shpirteror ekzekutoi publikisht kater shtetas te pafajshem , qe shikon kudo armiq, puciste, bastuna, stilolapsa revolvere, pilula me helme.
  Tragjedia e 21 janarit 2011 hoqi edhe iluzionin e fundit per antikomunistin 24 karat komunist Sali Berisha.
  Perfundimisht ai doli para popullit dhe para Botes sic eshte ne te vertete, si ekzekutor publik i qytetareve te vete te lire, faji i vetem i te cileve ishte se kerkonin liri e demokraci, nje jete me te mire per veten, per femijet dhe femijet e femijeve te vet.

  Si ta nxjerrim vdekjen nga politika
  shqiptare !?

  Duke vrare kater prej nesh, ai na ka vrare secilin e te gjithe ne. Secili prej nesh mund te ishte ate dite aty ku ishin ata, ne betejen per liri e demokraci sipas modelit me te te perparuar e me te sprovuar ne Bote, asaj amerikane.
  Bashke me plumbat e urdheruar te zbrazen mbi kater prej nesh, ne politiken e Sali Berishes ka hyre vete vdekja.
  E vetmja gje qe e nxjerr vdekjen nga politika, thote Nobelisti Gabriel Garcia Markez , eshte denimi me vdekje i politikes se vdekjes.
  Po aq ne mos edhe me sakte e tha edhe mendimtari kombetar shqiptar Akademiku Rexhep Qosja, dikur miku e perkrahesi me i vendosur i Berishes: Kush perdor dhunen ne politike nga dhuna do te vdese!
  E tha hapur e teper njerezisht edhe diplomati i larte amerikan Countryman i cili e filloi konferencen e shtypit sot ne Ambasaden amerikane ne Tirane me ” trishtimin” per vrasjen e 4 shqiptareve me 21 janar 2011.
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne! Ato po bien cdo dite e me fort!

  SHENIM : KY ARTIKULL ESHTE SHKRUAR NE FILLIM TE VITIT 2008. PERDITESUAR ME 27 MAJ 2011. RIBOTOHET PA ASNJE NDRYSHIM.

  Reply to this comment
 5. ALBAN DEGA January 14, 14:39

  SALÍ BERISHA VAMPIRI I SHQIPERISE !

  TI SALEH RAMOLLAH AJATOLLAH BERISHA BANDA E GANGSTEREVE TUAJ E TE MILLOSHEVICIT E RRENOVE SHQIPERINE ME NJE KUSARO- KATRAHURE!
  Jo nje as dy, as tri por mbi 15 here ne 15 vjet SaLikekraci!
  As Chinchizkhani, as Sllobodani askush nuk do ia kishte bere Shqiperise ate qe ti Katrahura e Shqiperise ia bere asaj !
  Mallkuar te qofte emri shqiptar o Vampiri i Shqiperise dhe kombit shqiptar o Esat Pashe Toptani i Karaxhic- Arkan- Milloshevicit !
  Amin !

  Reply to this comment
 6. Vullkani January 14, 14:41

  Ligesia nuk njeh kufi .
  Ajo eshte e pashoqe , tamam si Nexhmija .

  Reply to this comment
 7. Alban January 14, 14:47

  SALI BERISHA PERBALLE ENVER HOXHES

  ME GJUHEN E SHIFRAVE !

  A E DINI SE !?

  SALI BERISHA PERBALLE ENVER HOXHES !

  1- Per 15 vjet sundim te Sali Berishes, alias Salikracise, ne Shqiperi jane vrare dyfishi I viktimave, ekzekutimeve te bera per 46 vjet diktature komuniste te Enver Hoxhes me vendime gjykatash ligjore!?

  2- Per dy vjet 1999-2000 ne vendlindjen e Sali Berishes dhe timen, Tropoje, e njohur ndryshe si Malesia e Gjakoves jane vrare 175 tropojane, ose mbi katerfishi i tropojaneve te vrare, ekzekutuar perfshi diversante, spiune te Beogradit, terroriste, vrases ordinere apo autore te krimeve teper te renda, per 46 vjet diktature komuniste ne Shqiperi !?
  A e dini aresyen!?

  3- Per thirrjen e nje cunaku 16 vjecar te Haklaje “ Poshte Sali Berisha “ ne mitingun elektoral te PD-se ne Bajram Curri ne qershor te vitit 1997 !
  “ E dua gjalle a vdeke ate djale ne Tirane” ishte urdheri i prere i Presidentit te Shqiperise ne detyre ne ate kohe Sali Berisha” i kapur me ze e figure ne ate miting kobezi te kobeziut me te madh te vendlindjes se vet dhe Shqiperine ne historine e saj!
  Pra per aresye absolutisht politike !?

  4- A e dini se me kete baterdi
  “ Kanunari “Sali Berisha qe e permend ore cast Kanunin edhe kunder kryeministrit ne detyre sot, ka shkelur e dhunuar jo vetem Kanunin, qe nuk lejon hakmarrjen as gjakmarrjen ndaj nje femije, ndaj grave , bile as te shoqeruesit te nje gruaje shtatezene, qofte edhe dorasi …..dhe cdo ligj demokratik kudo ne Bote pa vendim gjykate ligjore !
  Edhe ne kete pikepamje ish-diktatori komunist Enver Hoxha ka qene me finok…
  Pothuajse cdo denim me vdekje eshte dhene me vendim gjykatash dhe te gjitha ekzekutimet e tyre jane kryer me pranine e prokurorit dhe mjekut ligjor, pervec rasteve te perleshjeve te armatosura me bandat e terroristeve te Beogradit, Athines dreqit e te birit apo me kriminele te rrezikshem !

  Reply to this comment
 8. Alban January 14, 14:51

  SALI BERISHA AGJENT RUSO SERBO FRANCEZ… SIPAS RAMIZ ALISE .

  “…. KISHIM INFORMATA SE SALI BERISHA ESHTE REKRUTUAR NGA UDB QYSH NE VITIN E 3 TE SHKOLLES SE MESME…”

  Ramiz Alia

  “… I nenvleftesuam si dizinformim per goditjen e verioreve me perspektive… Ky ishte qendrimi i Kadri Hazbiut dhe Mehmet Shehut…
  Kunderzbulimi i Jashtem ne ka derguar raporte se ai ishte kontaktuar nga oficere te Larte te zbulimit serb ( UDB ) ne Paris ne vitet 1978-79 … E mbrojten Mehmeti, Kadriu dhe Fecori ( Shehu )
  Kunderzbulimi shqiptar nga Vjena na njoftoi se Sali Berisha kontaktoi me operative te UDB-es, KBG-se ruse dhe… ne vjeshten e vitit 1999 kur shkoi per mjekim urgjent per shkak te nje ishemie cerebrales krejt te sajuar… Ne fakt , sic e tregoi koha ai kishte marre udhezime dhe urdhera per hapat e mevonshem per te marre frenat e levizjes demokratike… dhe kishte neneshkruar nje kontrate me ta…”
  Keto jane disa nga pohimet konfidenciale te Ramiz Alise ne apartamentin e vajzes se tij, kur ai ishte ne gjendje arresti shtepie, pas nje interviste te porositur nga gazeta me e madhe spanjolle “ El País”, e para ne Bote edhe sot nga tirazhi dhe e treta per nga reputacióni, korrespondent i se ciles kam qene nga korriku i vitit 1990 e deri me 9 qershor 1994, kur Azem Hajdari, kusheri i larget dhe shok klase me vellain tim te vogel me njofton qe te largohesha nga Shqiperia pasi Gazidede kishte marre urdher te me kurdiste nje aksident automobilistik ose mjekesor per shkak te qendrimeve teper kritike ndaj politikes antidemokratike e antishqiptare te Sali Berishes qysh me 19 qershor 1992!
  Po ashtu Ramizi me kerkoi qe ta harroja ate bisede ndryshe do rrezikoja veten e familjen.
  Megjithate ne disa shkrime te botuara ne gazeten Albanian Herald ( Lajmetari Shqiptar) te krye… kryeatdhetarit te shqiptareve te Amerikes Gjok Martini dhe familjes se tij te mrekullueshme, kryeredaktor i se ciles kam qene per dy vjet 1995-1997, kur Berisha dhe Banda e Gangstereve te tij ra nga revolta mbarepopullore shqiptare.
  Po ashtu ne analizen “ Fatkeqesia… Katrahura e Shqiperise” jane permendur mbi 35 fakte te gjalla te sherbimeve te tij ndaj UDB-es dhe Kasapit te Ballkanit dhe xhelatit te shqiptareve te Kosoves Sllobodan Milloshevic.

  Reply to this comment
 9. ciu January 14, 14:59

  Rrofte per jete te jeteve Monika karmadhi
  Grida Suma
  Albana vokshi
  Rudina hajdaruci
  Tit. vasili
  Nard ndoka
  djali fahriut se ja harroj emerin ati [email protected]
  Fatmire Gerdeci

  Eh te ishte xhaxhi me keta kermat qe shkruajta lart dhe qe ka plot te tille do i kishte bere sapun 15 lekesh

  Ndaj rro sa te kete dhene zoti ymer Nexhmije se zv i burrit tuaj na solli faren e keqe

  Reply to this comment
 10. Alban Dega January 14, 15:11

  NJE KUJTESE PUBLIKE PER SPAK!
  
  From: Alban Dega Date: February 20,2017 at 8:25:04 AM EDT

  SALI LUL … BERISHA+ … NE HAGE!

  -Thirrjet per dhune e guerilje jane akte terrori

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Pasi u zgerlaq edhe nga Opinion i Klanit te Klanit te Vicidolit , dje dhe sot, lideri de jure i SHQUP-it, Lulezim Basha hoqi edhe maskat e fundit te demokracise se rreme e te degjeneruar prej ” bandes se gangstereve” te Sali Berishes, Fatmir Mediut, Flamur Noke Stanishicit…. dhe korporates se Krimit.
  Dje ai deklaroi hapur e pa maska se krejt protestat dhe potera e Korporates se krimit te organizuar te Sali Berishes nuk jane zgjedhjet e lira por parandalimi i 7 ligjeve te Vetingut dhe rrenimi i Reformes ne Drejtesi.
  Sot qehajai i Berishes ne krye te PD-se se Berishes shkoi edhe me tej.
  Me nje gjuhe qe te kujton me teper thirrjet e Fidel Kastros dhe Chegevares, ISIS-it e Eskobarit ai Iu drejtua “Xhuponeve te zinj ” falangave te murrme ala neonaziste, skuadroneve te vdekjes dhe njesiteve guerile me thirrjet per dhune e terror te hapur kunder nje qeverie dhe institucioneve te zgjedhura ne menyre demokratike!
  Ngrihuni ne kryengritje per permbysjen me dhune te rendit kushtetues te Republikes se Shqiperise eshte thelbi i kushtrimit te Bashes! ” Shpojuni gomat e makinave!
  ThyjunI xhamat e dritaret…
  Qelloni me grushta…
  Nxirrini jashte….
  … lufte do te kene!
  Adelante camaradas ! Perpara shoke lufte!
  Eshte thirrje e hapur per guerilje e terror e telallit te Sali Berishes dhe Bandes se tij te Gangstereve!
  Kryekriminelet me te medhenj te Shqiperise Sali Berisha, Lulezim Basha, Fatmir Medihoxha, Flamur Noke UDB-a na bejne engjellin e antikrimit.
  Asnje i burgosur per krime te renda dhe i denuar me ndeshkimin maksimal , ate per jete, nuk ka kryer krime aq te renda sa secili prej cetnikeve dhe terroristeve te siperpermendur.
  Krime qe shkojne deri ne terror shteteror sic ishin ato te 28 majit 1996, katrahura me mbi 10 mije viktima e 97-es, nxjerrja ne prite dhe vrasja e Azem Hajdarit, grushti fadhisto- cetnik i shtetit i 14 shtatorit 1998, Gerdeci me qindra viktima, marreveshja Atdheshitese e Otrantos, ekzekutimi pa vendim gjykate e antikushtetues i Sali Bashes i 4 protestuesve te 21 janarit 2011 pikerisht aty ku kercet tallavaja e vallja e vdekjes se mercenareve te tyre!
  Asnje hajdut e bande kusaresh se denuar per vjedhje ne permasa te medha vec e vec e se bashku nuk kane vjedhur e plackitur sa cka vjedhur Banda familjare e politike e Berishajve vetem me Piramidat e Autostraden e Kombit.
  Po milionat e ” sypeshkaqenit” te Berishes dhe Fatmir Mediut ne Gerdec, interkoneksioni energjitik ne Kosoven i Shkerdhenit, tokat e helmuara te Argita Fazlicit e Lulezim Bashicit ne Durres !?
  Po CEZ- i Sali Kadafit dhe Shkelzen Milices!
  Mbi 25 miliarde euro u jane vjedhur ose tjetersuar shqiptareve dhe Shqiperise vetem gjate viteve 1992 – 2013 nga kjo Mafia e Kusarise, Vrastarise dhe Korrupsionit , MKVK, te Sali Berishes.
  E kryebanditet Berisha, Basha… dhe ish ministrat e Brendshem te Republikes se Lazaratit, Lulezim Basha, Bujar Nishani, Flamur Noka kane goje e fytyre bashke me krye… kryebanditin Sali Berisha te na permendin Eskobara e deri edhe mbledhje Keshilli te Sigurise Kombetare per nje cironke te narkotrafikut.
  A e dini si e justifikoi dhe motivoi kete mbledhje Presidenti sakat nga trute e me shume nga shpirti katran i SHQUP-it po ashtu vjedhur nga banda e Berishes!?
  ” Per aresye se Balili dhe narkotrafiku perbejne rrezikshmeri shoqerore” ! Hajde President K… ari hajde me keshilltare koqe kandari.
  Rrezikshmeria shoqerore eshte ceshtje policesh lagjesh, prokuroresh te shkalles se pare!
  Keshilli i Sigurise Kombetare mblidhet vetem per ceshtje qe rrezikojne Sigurine Kombetare dhe ne mbledhje te jashtezakonshme ne gjendje lufte, si kjo qe shpalli sot kryebanditi e kryekrimineli Lulezim Basha.
  Cfare pret kryeprokuhori i Shqiperise Adriatik Palla e banda e tij e horave te Drejtesise !?
  Merret ne pordhet e intrigat e Bandes se Gangstereve te Berishes dhe me gjurme gishtash ne vend qe te urdheroje arrestimin ne flagrance te Lulezim Bashes dhe krejt bandes se Berishes qe fshihen pas tij per
  1- Cenim dhe rrezikim te rendit kushtetues dhe Sigurise kombetare per llogari e ne sherbim te RIA- a ruse, DIA-se serbe dhe agjenturave armike.
  2- Thirrje te hapura publike per dhune e terror kunder qeverise dhe institucioneve te zgjedhura ne menyre demokratike me mbi 1 milione vota.
  3….Te arrestohet ne flagrance Sali Berisha e Lulezim Basha per krimet e renda te tij te se kaluares dhe ato te sotme!
  Sot ai sterderdhi jo kupen, por cisternen e krimeve pa fund te tij kunder shqiptareve e Shqiperise !
  Lulezim + ne pranga!
  Sali Berisha … kryekzekutori politik dhe kryekusari i Shqiperise Hage !
  Gjarperit dhe kucedres po nuk iu godit dhe pre koka nuk ngordh kurre!
  SPAK-u duhet ta filloje nga koka goditjen ndaj krimeve te renda.
  E koka e gjarperit dhe kucedres me nente ka nje emer- Sali Berisha!
  Sot ! Neser eshte kurre!
  Pse nuk zbaton ligjin kunder krimeve ne flagrance te ketyre vrasesve seriale !?

  Reply to this comment
 11. Alban Dega January 14, 15:13

  BIJT E ISH BLLOKUT DHE BASTARDET E GERDECIT

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Kur terroristet paraqiten si deshmore

  Nje dite pasi Kryeministri Sali Berisha uroi Serbine per pranimin si kandidat per ne BE, bandilli i tij Kadilli i kerkoi sot liderit te opozites te lype falje per firmen e te jatit te tij ne vendimin e denimit me vdekje te Havzi Neles!? Per firmen e Kristaq Rames ne vendimin formal per denimin e nje spiuni te UDB-es, sic e ka pohuar direkt edhe e shoqja e tij dhe vete Havzi Nela ne hetuesi, dhe nje terroisti qe qelloi me armen e vjedhur dajes se vet kunder nje polici fakir, simbolit te shtetit.
  Po c’faj ka Edi Rama apo Ilir Hoxha, Pranvera Kolaneci apo Arben Alia, … apo cilido shqiptar… qofte edhe bijt apo e bija e Enver Hoxhes per krimet apo bemat e baballareve te vet!?
  C’faj ka Shkelzen Berisha apo Argita Berisha per fajet e Sali Berishes ne vitet e brishta e te trishta 1996- 1997 qe e cuan shtetin shqiptar deri ne shnim e ne cberje si shtet!?
  Vecse keta te dy te fundit kane gisht e duar te perlyera deri ne berryla ne Porto Romano e ne Gerdec, asnje prej emrave te bijve e te bijave te ish- bllokut nuk eshte perlyer jo vetem ne asnje tragjedi por as ne ndonje afere korruptive!
  Asnje prej tyre! Mbani shenim ose me gjeni qofte edhe nje fakt qe flet per te kunderten qe ti kerkoj falje dhe te heq dore njehere e pergjithmone nga shkrimi dhe opinionet e mia.
  E cfare faji mund te kete Edi Rama per firmat e te jatit per ekzekutimin e Havzi Neles !? Pergjigjen mund ta jape vetem çartani Sali Gerdeci!

  Mesimi i SHBA-se : Jo vetem ekzekutim per fajtorin…

  Ne te gjitha shtetet e SHBA-se, nenes se demokracise boterore, ku zbatohet denimi me vdekje, nje terrorist qe qellon ose vret policin ekzekutohet. Jo vetem kaq. Kushdo jep informacion per nje atentator kunder policit shperblehet me te pakten 10 000 dollare. Ky shperblim eshte me shkrim ne te gjitha makinat e policise ne mbare SHBA-ne, Meken e Seline Shenjte te shtetit ligjor dhe lirise boterore.
  Miku i Serbise, Sali Berisha po rehabiliton te gjithe ish nazistet, spiunet e Serbise dhe terroristet e paguar nga UDB-a qe kane vrare e prere ne Shqiperi. Havzi Nela eshte vetem njeri, nje cironke e tij!
  Maska qe perdor Sali Berisha per keto rehabilitime kriminale e terroriste eshte gjoja antikomunizmi i ketyre krimineleve, qe do te denoheshin me vdekje ose masa maksimale ndeshkimi ligjor ne cdo vend demokratik te Botes. Justifikimi i tij eshte gjoja antikomunizmi i komunistit fanatik dhe Lukashenkos se Tiranes, Sali Berisha.
  Per cfare antikomunizmi e antikomunistesh e ka fjalen ai stalinist fanatik, Kim Jong Ili i Shqiperise me emerin Sali Berisha!?

  “Heronjt” e Berishes apo mercenaret e Beogradit!

  Cfare antikomunisti apo demokrati , cfare atdhetari apo heroi mund te jete ai shqiptar qe e luftoi kryekomunistin shqiptar, bashkatdhetarin e vet me urdherat, me armet dhe me dinaret e kryekomunistit dhe kryeterroristit serb Aleksander Rankovic dhe UDB-es barbare te Beogradit!?
  Cilidoqofte ai shqiptar eshte edhe me serb se vete serbet. Nuk ben perjashtim as Hamit Matjani, as Xhevdet Mustafa, as Markagjonajt as Kryezinjte, as Havzi Nelajt… as dreqi e i biri e dreqit serb, qofte ai edhe Sali Berisha apo Alban Dega! Askush dhe asnjehere! Never Ever! Kurre… asnjehere!
  Cmenduri Berishe qe nderkohe turret te pershendes e uroje Beogradin per pranimin si kandidat ne Bashkimin Evropian nderkohe qe e ka kthyer Shqipepine ne dlen e zeze te Evroeps tash e 21 vjet plot, qe e rrenoi si shtet ne 97 dhe vetem nderhyrja e BE-se e shpetoi ate nga zhdukja si shtet!

  Shkruar me 11 mars 2016

  Reply to this comment
 12. MH January 14, 15:58

  Ju nuk e meritonit burgosjen.Aq ma teper per shpenzime kafeje.
  Une kam vrejtje per te dy sistemet ne organizimin e vendosjes se njeriut,kuadrit ne detyre.
  Ai monist vendoste njerez te pa shkolluar apo te shkolluar me cilesi te dobet.Me iden si parti e proletariatit mbushesh me mjelse,karrociera,traktoriste.Kjo vertetohet ne ditet e shkrumocjes se sistemit qe lame pas.Asnji nga keto te byros ishin pa krijimtari e pa inisiativ ne perballjen me luften e pa lufte ne ditet qe filloj shkrumocja.
  Ai sistem nuk lejoj asnji korrupsion.Te gjithe dolet per nga buxheti dhe pronat sic i thone fjales “Lakuriq me duar ne xhepa”.
  Ky sistemi i ri qe e marrofte Zoti nese ka.Perzgjidhte me kembe te kalit ku jane kriminel,hajdut e te korruptuar ne drejtimin e vendit.Sot keto po i tregon kontrolli i vetingut.E jane aje me pasuni pa mud e pa djerse e i biri i Berishes i shpenzon parat ne vendet ma tipike,ekzotike te turizmit boterore.E si ky jane plot e perplot ku mrizojne ne cdo stan te partive te tyre si SHQUP etj etj.

  Reply to this comment
 13. Limani January 14, 16:57

  Sistemin komunist në Shqipëri nuk e rrëzoi as Amerika , as Inglizi , as rusi, as serbi, as greku e as dreqi me të birin ; sistemi komunist tek ne hëngëri veten , vrau veten , atë e diskretitoi , e poshtëroi, e degjeneroi, e bëri të urryer banda antikomuniste që uzurpoi udhëheqien e partisë komuniste . Në këtë bandë fashiste-komuniste , më jetëgjatët në krye të partisë janë Enveri , Mehmeti , Hysni besniku i partisë ( lexo besniku dhe servili i Enverit) si dhe Nexhmija . Këta banditë tradhëtuan Luftën , sakrificat e popullit , gjakun e dëshmorëve duke identifikuar lirinë dhe pavarësinë e Shqipërisë , luftën ideologjike donkishoteske për mbrojtjen e marksizmit në shkallë botërore, me kolltukët e tyre të pamerituar , të fituar mbi pabesitë , mbi vrasjet pas krahëve që gjatë luftës, mbi hipokrizi e gënjeshtra !
  Biberët , Piperët , Rajersonët , spiunët brënda e jashtë etj etj , nuk janë shkaku , janë pasojë e politikës aventureske.
  Kjo ishte partia e pastër që na la Enveri , një kalbësirë …..
  Në fakt e la të pastër nga komunistët , përdori genocid ndaj farës komuniste dhe boshllëkun e mbushi me njerëz të marrë nga rruga .
  Shërbëtori më i zellshëm i borgjezisë ndërkombëtare dhe asaj vëndase , është Enver Halil Hoxha !
  P.S.
  Z. Nexhmije !
  Kush është më antikomunist , Edvini apo Saliu ?
  Edvini që do varte komunistët nëpër shtylla , e ke në krye të partisë tënde komuniste , dmth socialiste , ku militon edhe besniku juaj , komunisti Gramoz Ruçi – kjo është partia jote e pastër , zonja Nexhmije .
  Pastajë , i dije ti lidhjet e Kristaqit me Ahmet Zogun , apo bollë që ai bënte monumente për ju …
  Saliu hoqi Enverin dhe në vënd të tij , Edvini vuri Mit’hat beun .
  Si thua Nexhmije , akoma do talleni me ne?!

  Reply to this comment
  • mirel January 14, 17:49

   Jo or Liman jo, jane shqiptaret qe po hane njeri tjetrin.
   Jane shqiptaret qe po vjedhin njeri-tjetrin.
   Jane shqiptaret qe pranojne te bejne paqe me djallin pse duan te lepijne nga nje kocke.
   Viktimat e Nexhmijes u bene mashe e Berishes. Dhe si mashe e Berishes u sulen kunder bashkatdhetareve, shqiptareve te tjere, per ti vjedhur, vrare, shitur, grabitur. Per tju vjedhur lirine, voten, pronen, jeten, shtetin, te drejten.
   E gjitha kjo ne emer te hakmarrjes.
   Dhe per cudi sot u zgjuan dhe shikojne qe paskan qene ne sherbim te “komunisteve”.
   Lerini keto pallavra.
   E ngaterron Nexhin me Saliun dhe Edvinin. Krahasim i pakuptimte.
   Ajo ankohet ndaj tyre, ndersa ti ja paraqet si prove e deshtimit te saj.
   Partia e Enverit ishte si ishte e kreu misionin e saj historik.
   E gjeti Shqiperine nje feud lashtuk te Zogut, dhe e beri shtet.
   E gjeti nje popull shqiptar te uritur dhe analfabet dhe e shkolloi dhe e pajisi me gjithcka.
   Pse nuk thua qe ishin shqiptaret qe donin te beheshin te pasur brenda dites dhe i vune fajin komunizmit qe nuk i beri milionere te gjithe?”
   Cila parti pas Partise se Enverit qenka parti e mire?
   Cila parti pas Partise se Nexhmijes paska punuar per Shqiperine?
   Cila?

   Reply to this comment
  • vetëm ujku i lanë hesapet me LIMANIN dhe ata që kan turirin e tij!!! January 14, 18:09

   Liman ore liman ,qënke bë si vathë bagtishë ,duhet vetëm një ujk ti lajë hesapet me ty.
   Po si thua Amerikani Anglezi ,serbi e greku na i kan sjellur lule Enver Hoxhës ,jo,jo , ata i kan sjellur vetëm plumba e helm për përmbysur pushtetin popullor .Po murin e berlinit kush e shembi ,vetëm Amerika dhe Anglezi ,Po sa armiq hodhi nga ajri deti e toka imperjalizmi e revizionizmi rus kundër shqipërisë socialiste të legjendarit Enver Hoxha dhe sa ishte gjallë dështuan të gjitha tentativat me turpë. për urrejtjen ,ti nuk di se çfar shkruan veç helm e idjotizëma.

   Enver Hoxha ishte një revulicionar i madhë ,burim drite e zhvillimi në shqipëri ,kundër shtypjes e errësirës te shfrytëzuesve shekullor të çifligarve,bajrektarve,që i kishin ngulur kthetrat popullit dhe ekonomisë ,ishin të gjithë gjakapirsave e lanë shqipërin një vend prapambetur mesjetar .Me Enver Hoxhën u fitua liria ,u sigurua pavarsia ,u rrit shqipëria si popullësi u edukua e krijua njeriu i ri i shqipërisë së re i gatëshëm për ti dalë zot atdheut në çdo situatë ,shqipëria eci përpara,vetëm përpara shqipëri me luftë epërpjekje kjo ishte jeta e tij luftë e ndërtim për vendin ,tërë jetën e tij ai e vu në shërbim të atdheut kombit shqiptar.

   Jeta e tijë është një temë madhështore heroike ,legjendare për të cilën duhet të flasin penat e zgjuara të më të mira të kombit ,historianët e skulptorët të gëdhendin emrin e tij vetëm me gërma ARI .

   Enver Hoxha është i pa vdekshëm ,ashtu si jeta njerzore mbi rruzullin toksor.Do të rrojë sa do të rrojë populli ta kujtoi ,vetë e shqipëria që e deshi aq shumë Enverin e punoi vetëm me mësimet e tij largëpamse .Asnjëherë për të mbush xhepin e tij ,por për paprekëshmërinë e pasurisë popullit..

   Reply to this comment
   • Tare January 14, 19:17

    Ujku ti laj hesapet me ty ore legen qe i thua Limanit keshtu.
    Ato qe thote Limani jane te verteta te pamohushme se e verteta nuk ka nevoje per tu thene ajo dihet genjeshtra duhet perseritur qe njerez si ju te vazhdojne te jetojne me shpelarjen e trurit.
    Injoranca me varferine sjell ligesine, edhe ju jeni njeriu i i ri qe ju polli i ligu

    Reply to this comment
    • mirel January 14, 20:54

     E verteta eshte qe tradhetaret e ballistet u vune prape ne sherbim te tradhetise. Enver Hoxha po te ishte gjalle i kishte qerruar si Edvin Ramutin ashtu dhe Sali pleren.

     Reply to this comment
     • Tare January 15, 18:15

      Enveri po te ishte gjalle do vazhdonte tju vriste ju te vetet ore te pjerdhur nga mendja se bisha kur e ndjen fundin vret te vetin edhe ai ashtu ishte o injoranter ai hengri te vetet njeri pas tjetrit edhe ju jeni budallenjte qe keni mbetur derisa tju fshij koha o plera se edhe Nexhmija e ka thene per ju ai ishte niveli i popullit shiko si vazhdon e tallet Nexhmija me ju o te mbaruar nga mendja.po ju nuk e kuptoni Nexhmijen se ju nuk keni tru ja u ka mpire Enveri jeni te modifikuar gjenetikisht.
      Ju ngateroni nje Diktator i cili si qellim ka pushtetin me idealet e pasterta te atyre qe luftuan edhe e pesuan nga ai maskara. qe varferoi popullin me cmendurite e tij.

   • comment January 14, 19:56

    ashtu si cdo komunist Enver Hoxha s’deshi pervec shoqeri njerezore ne paqe, zhvillim, prosperitet, me qenie njerezore me vetedije te larte ne ndershmeri e repekt te nj-tj e botes.
    Enver Hoxha ishe progresist i guximshem e parimor.
    Fatii tij i keq koha ku jetoi, kur reaksioni nderkombetar njohu zhvillime nga me te nderkryerat, jo vec kundrejt nesh por kunder progresit boteror ne pergjithesi.
    Fati i keq i tij ishte terreni iveshtire kulturor (thuhet sot), zakonor, shoqeria e veshtire shqiptare ku do te mbinte komunizmi. Tiparet se ciles jane ekspozuar sot ne liri demokraci ne gjithe shkelqimin e tyre te erret e primitiv. Te pakten keshtu njohim veten cilet jemi.

    Enver Hoxha pati sfida te patejkalueshme nga cilido tjeter por vetem ai i mundi te gjitha.
    Jane pra SFIDAT, qe u paraqiten pergjate ecjes komuniste, qe shkaktuan pasojat e sistemit, varferine, mbylljen, etj dhe JO Enver Hoxha. Jane ato qe shkaktuan detyrimin per te zgjedhur preraz, mes njerezish mes rrethanash, qe pamundesuan tolerancen dhe lirine e gjere.
    zj. Nexhmije do e blej librin.

    Tregimi juaj eshte ai i njeriut me pozitivitet e besim ne humanizem e parime te pastra. Ndryshe do tregonte ngjarjet e tmerrshme tuajat nje person shpirtzi, apo nje oportunist e i shitshem, dikush i pacipe e me helm per njeriun.

    Reply to this comment
  • Vatra January 14, 21:59

   Liman 1/2 analfabet dhe i pa lexeuar po nuk i ke dëgju hapur informatat e shërbimeve të fshehta që USA Gjermania Federale ishin dy ma kryesorët në shkatrrimin e socializmit deri sa varianti i USA ishte ma tepër për presion ushtarak dhe gatën e armatimit ai i DFR ishte përmes korrupsionit dhe investimit të parasë dhe kēte ma së miri e realizoi F. J Strauss me 1 miliardë DM investime në DDR

   Reply to this comment
 14. fteri January 14, 17:05

  Shumë tërmete kan shkundur shqipërinë ,por me ato krime që ka bë Sali Ram Berisha ,kundër shqipërisë,dhe veçanrisht kundër Enver Hoxhës dhe ,dëshmorve e heronjëve të atdheut janë më të rënda e të përbindëshme se tërmetet .

  Ka arritur një urrejtje popullore me temperaturë të lartë ,sa duhet një tërmet me valë më të fuqishëme se çdo tërmet tjetër e -vullkan që të shfryjë valët e tij ,ta zhdukë ,njëher e përfjithmonë nga faqja e dheut këtë kërmë 30 vjeçare që qelbi dynjanë , dogji, e shkatrroi tërë shqipërinë .Atë dëmë që ky armik i bëri shqipërisë nuk ja bë asnjë armik i huaj i egër.

  Reply to this comment
 15. fteri January 14, 17:07

  Shumë tërmete kan shkundur shqipërinë ,por me ato krime që ka bë Sali Ram Berisha ,kundër shqipërisë,dhe veçanrisht kundër Enver Hoxhës dhe ,dëshmorve e heronjëve të atdheut janë më të rënda e të përbindëshme se tërmetet .

  Ka arritur një urrejtje popullore me temperaturë të lartë ,sa duhet një tërmet me valë më të fuqishëme se çdo tërmet tjetër e -vullkan që të shfryjë valët e tij ,ta zhdukë ,njëher e përgjithmonë nga faqja e dheut këtë kërmë 30 vjeçare që qelbi dynjanë , dogji, e shkatrroi tërë shqipërinë .Atë dëmë që ky armik i bëri shqipërisë nuk ja bë asnjë armik i huaj i egër.

  Reply to this comment
  • ? January 14, 18:36

   Ja edhe fteri qe gjithmone e shkruan budallikun e vet dopio qe mos te harrohet kollaj. O fteri, o trubole, o i rrjedhur, o i pjerdhur, o idiot, or po si nuk e more vesh qe je bere gazi i botes mer kaqol sanatoriumi.

   Reply to this comment
 16. ? January 14, 19:23

  Po mire mer vlla, ky Alban Dega si me qene kopili i Nexhmijes.

  Reply to this comment
 17. Adih January 14, 21:36

  ? @…. ………………………………………………
  Alban Dega eshte spiun i sigurimit ,mos u lodh kot .
  Ben mire moj Ledi Makbeth me mire mos te prononcohesh .
  Ti duhej te provoje burgun e diktatures komuniste ,dhe pastaj te diskutoje . Ku hetuset e diktatures te rrinin ,te shembnin ne biruce dhe te thonin firmos ketu me dhune ato gjera jo ti kishje bere ,por kurre nuk i kishje menduar .I ka ndodhur Dajes tim , i burgosur kot ne kulmin e rinise ,se kishte mbaruar shkollen e FULCIT ,dhe pa genjeshtra ,ka pire urinen e vet ne biruce se nuk i ipte diktatura uje ,?Nuke di cfare mund te thuash moj Nexhmije ,por jane te verteta dhe nuk e kam ne edukate te genjej ,sinqerisht me beso .
  Moj Nexhmije dua te tregoj per gjyshen time .erdhen te hipur ne kale policet e diktatures dhe arrestuan gjyshin tim ,per ti mare florinjte qe mund te kishte fituar me djerse duke punuar .Ne kete kohe i lidhen gjyshit duart e lidhen mbas kali ,jo hipur ne kale por policet kishin hipur mbi kale dhe ai te terhiqej zvare ,natyrisht edhe per ta diskritituar ne popull dhe te sillnin panik ne popull .I interesonte diktatures ne ate kohe ..Ne kete moment doli gruaja e gjyshit , pra gjyshja e ime ,i tha policeve ,mere hipeni ne kete kalin tone ,dhe im shoq eshte njeri i nderuar ,ska qene as partizan e as ballist .Ne kete kohe njeri nga policet e qelloi me shkelme ne bark gjyshen time shendet lige dhe ajo ra pa ndjenja ne dhe .Ishte ime me ne ate kohe 6 vjece dhe i biri i gjyshes daja im 9 vjec , femijet e tjere me te rritur nuk ndodheshin ne shtepi dhe e pa nenen e tyre te tmerruar te rrexohej per toke pa ndjenja .Gjyshi i shkrete nuk reagoi ishte i lidhur me kalin e policise per ta terhequr zvarre .E cuan gjyshen time ne spital me barrele se edhe makina nuk kishte dhe gjyshja ime moj Ledi Makbeth ne moshen 54 vjece ne ate kohe vdiq ,mbas 35 oreve ne spital nga shqelma e policit emorogji e brendeshme .Gjyshin nuk e lane te mirte pjese ne varrimin e te shoqes ,por vetem e rrinin ti mernin floririn se tokat ja kishin mare me kohe .Po nuk mbaron ketu moj Nexhmije tragjetia .Gjyshin tim e gjeti 45 ose hyrja diktatures mbi 60 vjec ,ai jetoi 108 vjec .Per fat te keq vdiq para Enver Hoxhes ,pune ditesh ,nuk ja arriti dites te percillte diktatorin .Por ska rendesi ,por rendesi ka me gjithe se i moren dyqanet ,ullinjte vreshtat manifakturen dhe me te rraur florinjte ,ati ,pra gjyshit tim diktatura e burrit tend nuk i dha as edhe nje lek pension ,prej dekatash deri sa vdiq..Ku e ke pare kete moj Nexhmije ti .Nuk ka ndodhur ne as edhe nje vend te botes kjo . Por doja te thoja mos u anko moj Nexhmije , se ti mer pension ,mer plus edhe te luftes ,qe ju na sollet ” LIRINE ” ” BEGATINE ” ,ku Edi Rama me urdher te vecante ekstra te rriti ty Pensionin bashke me Vita Kapon . Nuk jam xheloz mire ka bere ,por ktheje pak koken mbrapa, cka bere diktatura me njerez punetore te ndershem , e komplet te pa fajshem ,se ti i di te gjitha si buka qe haet ,apo vazhdon me teorine e Enverit se uji del i paster nga burimi por turbullohet rruges …. ??????? .

  Reply to this comment
 18. Strategjia e ish deges se sigurimit January 14, 22:01

  Albanin dhe nexhmijen i ka pre n’bese Saliu,kupton ti apo jo ? Po shave Saliun,e nxjerr te paster nexhmijen simbas Alban Trungut,kush flet per panteren e zeze,shiko c’ka bere Saliu.Meqe Saliu eshte i keq,nexhi na del e mire

  Reply to this comment
  • ? January 14, 22:58

   Saliu eshte vazhduesi i Nexhmijes, te dy jane muter, pavaresisht se nga bythe te ndryshme.

   Reply to this comment
 19. ? January 14, 23:27

  U ferkuat ndonje here reciprokisht me Lenken o shoqja Nexhmije? Kujt i vinte me perpara, ty apo asaj?

  Reply to this comment
 20. demo January 14, 23:57

  Ti duhet te vuaje si Musine Kokalari,qe ta kuptoje se cfare ishte burgu dhe pasburgu.
  A te shkoi ndonjehere ndermend Drita Kosturi,Liri Belishova?C`faj te pati 20 vjecarja,Drita Lirise,qe ti e gropose ne dhe,pa e lejuar te shohe te emen?
  Prandaj moj Nexhmije,mos kujto cfaqjet teatrale,se nuk quhet burg ai i joti.KUJTIMET DUHET TI FILLOSH ME NJE MEA CULPA per te gjithe viktimat e pafajshme te ciftit kriminal,enver &nexhmije,qe ne fund na lane si trashegim nje qen bir qeni,nje kafshe tropojane,qe e nxorren nga shpellat dhe ja verviten shqiptareve,qe te harrojne krimet tua.

  Reply to this comment
 21. ALBAN DEGA January 15, 02:48

  Replike me fakte te gjalla me te gjithe antikomunistet komuniste

  Subject: KOMUNIZMI DHE FASHIZMI

   DHE FASHIZMI

  Postuar nga ALBAN DEGA
  01-09-2010 – 13:36:05 –

  KOMUNIZMI ISHTE .. ESHTE NJE KATRAHURE PER SHQlPERlNE!

  Meqe kembengul per qendrimin tim ndaj komunizmit dhe Enver Hoxhes te pergjigjem me fakte dhe dokumente te shkruara qysh ne qershorin e vitit 1992. …..
  “ …Komunizmi ishte nje fatkeqesi e botes. Nese per boten ishte nje fatkeqesi, per Shqiperine, krahasuar me te cilen edhe Rumania e Causheskut apo Kuba e Kastros ishin “Perendim”, komunizmi ishte nje katrahure, katastrofe.
  Po botoj fjale per fjale tre paragrafe te artikullit tim “Te mas harrojme” botuar pa asnje censure ne gazeten “ Zeri i Popullit” date 27- 30 qershor 1992 (faqe 1,3,4):
  … Te mos harrojme sa jo vetem sistemi dhe ideologjia, politika e diplomacia, ekonomia dhe propaganda e komunizmit dhe fashizmit ishin te ngjashme. Ato kishin te njejta edhe pasojat. Aq te njejta sa eshte e veshtire te vihet nje kufi ndares midis njerit dhe tjetrit.
  Te mos harrojme sa me shume se per sekretet ushtarake e industriale te njeri tjetrit , Hitleri dhe Stalini ishin te interesuar per sekretet e sistemeve dhe politikave te njeri-tjetrit.
  Ndaj ka aq shume ngjashmeri ne proceset e terrorit e dhunes te kampeve te punes e atyre te perqendrimit te Gjermanise naziste dhe BS-sa komuniste. Te mos harrojme se nazizem do te thote nacional-socializem.
  Stalini nuk perdor kete term direkt, por referimet e tij ndaj socializmit kombetar ne vitet 1924- 1940 nuk jane gje tjeter vecse nje invers gjuhesor i nacional- socializmit .
  Kush kopjoi me shume nga njeri-tjetri nuk e di. Por kam mendimin sa Hitleri kopjoi me shume nga Stalini.
  Te mos harrojme se mbi 100 milione njerez, 50 milione prej te cileve nga fashizmi dhe po aq nga komunizmi humben jeten.
  Shumica dermuese e tyre u vrane e u masakruan nga tanket e bajonetat fashisto- komuniste, nga repartet e sulmit e “skuadronet e vdekjes”, nga GETSAPO-ja e CEKA ( KGB- ja ), nga Sigurimi i Shtetit e Securitate, nga SIMI e STAS-i , nga SS-et dhe UDB-shet.
  Te mos harrojme se asgje pervec emrave nuk i dallon Aushvicet nga Gulaget, Goli Otoket nga Spacet e Burrelet, Mathauzenet nga Porto Palermot … Te mos harrojme ! ” ( Fjale per fjale …. Gjejeni ne Biblioteken Kombetare te Shqipense ose Lbrarine e Kongresit Amerikan gazeten ne fjale ) …
  Vetem ky artikull, i shkruar naten e 25-26 Qershorit 1992, jo sot, nga Hamdi Dega do te ishte nje broshure xhepi prej rreth 30 faqesh …
  Parlam volam scriptum manent, thonin Latinet e Lashte. Pra, fjalet fluturojne ( i merr era ) e shkruara mbetet ore Demo.
  Ky shkrim eshte botuar me emrin tim te vjeter ala turk Hamdi Dega. Qysh prej janarit te vitit 2010 emri im i ndryshuar ligjerisht eshte Alban Dega, per cka eshte shkruar edhe ne kete gazete online.
  Te njejtin artikull ia kam derguar ne te njejten dite edhe gazetes se PDSH-se “Rilindja Demokratike” Kurre nuk e botoi asnje fjale te tij.
  Tani me thoni se cila eshte gazeta e vertete komuniste ne Shqiperi!? Nje fakt i thjeshte flet e thote shume me teper se nje thes me pallavra e llogje Kavaje, Lexuesi i nderuar.
  Si mund at botonte kur ne krye te saj qendronte dhe eshte edhe sot e kesaj dite Ish- Sekretari i PPSH-se per spitalet e Tiranes Z. Sali Berisha, bashkevendas imi!?
  Prandaj them se komunizmi jo vetem ishte por edhe mbetet, eshte nje katrahure per Shqiperine, qe vazhdon te qeveriset me mendesi tipike komuniste dhe veprimtari tipike korrupsioniste te shkalles me te larte!
  As makartizmi ketu ne SHBA nuk ishte me i mire. Prandaj u nxorr jashte ligjit nga demokracia amerikane. Ekstremet, skajet gjithnje puqen si ne rastin e komunizmit, nazi- fashizmit, makartizmit….
  Zgjidhja eshte krejt e thjwshte, Liri demokraci sipas modelit te sprovuar amerikan.
  Shtigjet e pashkelura t’ua leme dhive, thive… dhe stalino- enveristeve fanatike qofte edhe me maska e vello demokratike !
  Kemi autostradat perendimore, Demo dhe lexues te nderuar te kesaj gazete demokratike dhe atdhetare, qe nganjehere edhe nuk pajtohem dhe e kritikoj!
  Kritika sheron… Lavderimi ve ne gjume.
  A do ta mbysish dike ne lume, thote nje shprehje filozofike e popullit te Tropojes.
  – Rritja mendjen, lavderoje….!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 15, 17:39

   o debil
   o kërmë,o gangrenë
   “Meqe kembengul per qendrimin tim ndaj komunizmit dhe Enver Hoxhes te pergjigjem me fakte dhe dokumente te shkruara qysh ne qershorin e vitit 1992. ”
   ti je kanibal hiperaktiv o dobiç!!
   ti je ai që mbrojte e shave enver,ti je ai që mbrojte e shave sali!!
   ti o gomar nuk je gjë tjetër veçse veshgjati që je!!
   ti je një kërmë!!
   si ishte ai shkrimi propagandë për saliun në fushatën e 09ës??
   “megjithëse është i çmëndur,ai nuk lëviz nga çmënduria e tij??prandaj votojeni???”
   ik mor debil,ik mor kërmë e qelbur!!

   Reply to this comment
 22. fteri January 15, 09:08

  Me gjithatë atë urrejtje kundër fterit ,përsëri mbetesh ?..!
  Një leckë rruge në kosh të plehrave.

  Reply to this comment
 23. anticensurë25642654 January 15, 09:24

  po me lenkën çpatën??
  çpunë i ju prishte lenka dhe barsaletat e saj për patat kur ishte e vogël!?
  lenka duhej dekoruar nga demokratiksat si një shkatërruese e socializmit shqiptar!!
  ajo dhe mali pizga,kishte dhe të tjerë boll,ishin shëmbulli i atij që nuk duhet të qeverisë shtetin!
  këta tipa janë marrë shëmbull për zgjedhjen e “deputetëve”,ministrave nga sunduesit e radhës!si nga sali qëni deri tek dobiçi i burgajetit!!
  gjynah lenka e shkretë,budallallëku i saj nuk e meritonte të dënohej!!
  dhe nexhi akoma ankohet për “vuajtjet” e saj!!

  Reply to this comment
 24. MALA January 15, 10:06

  KAME BINDJE SE, EDHE INATAGJIJTE E SEMUAR NGA ZILIA, NE VEPREN E ZONJES SE MADHE NEXHMIJE,KANE ME PA ME SY E DEGJUA ME VEH TE VRETETEN E MADH ERISHME DHE FJALES SE THENE DREJTE E SH TRUAT NE SY TE POPULLIT DHE SE VERTETES SE MADHERSHME,GJITHA LAKADREDHAT,GENEJSHTRAT E SAJESAT E PAS 1990, DO BIJNE PER DHE E DO FUNDOSEN PAK SA ME TURP E PAKSA TE PAHIJESHI NGA VETEVETJA DHE REALITETI NJEREZOR E KOMBETAR.

  Reply to this comment
 25. fteri January 15, 12:34

  Nderim dhe respekt për qëndrimin korrekt dhe atdhetar të Alban Degës.,kam kënaqësi të lexoi komentet e tij.Kurse vrejtjja i drejtohet pykëpyetjes ?……..

  Reply to this comment
  • ? January 15, 18:21

   Pikpyetja ty te thote sic te thote gjithmone, ik e ha mut se vetem ate pune di te besh mire ti o fteri. Akoma nuk u zhduk fara juaj e morrave te kuq?

   Reply to this comment
   • fteri January 16, 08:17

    Prap me mut i dyshimt mbete moi pykpitje ,hajde të bëjë shurrën në qafë që të drejtohesh në pikçuditje !…..

    Reply to this comment
 26. tomas January 15, 15:38

  doktori personal I Enver Hoxhes boton liber,pas nje pushimi te shkurter Nexhmija boton nje liber.Mos ka ndonje renditje te vepres se tyre?Qe te dy librat po hedhin faren e percarjes ne popullin shqiptar.Te dy dy autoret jane sadista .Nuk jane ngopur Akoma me fatkeqesite dhe vuajtjet e popullit.?Keta zbatojne parimin e turkut:PERCA E SUNDO.kritikoj dhe mediat qe jane vene ne sherbim te neo-fashiste-komunisteve duke I u bere jehone ketyre lloj librave.Apo jeni paguar per kete mission?

  Reply to this comment
 27. fteri January 16, 08:23

  Prap me mut i dyshimt mbete moi pykpitje ,hajde të bëjë shurrën në qafë që të drejtohesh në pikçuditje !…..
  Pykpitje,e pykakakkkkkakaaaa ,të bëjë shurrën të drejtohesh në Pikçuditje ………Komentet tua jan tamam bëzhdile mbeturinash gabelësh.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim