NGA VJEN PASURIA E BASHËS…?

Bedri Islami October 21, 2015 13:02

NGA VJEN PASURIA E BASHËS…?

Shefi i opozitës shqiptare , 41 vjeçari Lulzim Basha, krejt hapur, deklaroi në një emision televiz se pasuria e tij është mbi 1 milion euro dhe se, kjo pasuri është vënë para se ai të futet në politikë dhe të jetë pjesë e saj. Që Lulzim Bsha ka mbi 1 milion euro , për të mos shkuar më tej, këtë e di edhe bufi. Se si i ka vënë 1 milionët e parë të eurove, këtë nuk e di askush, ose më saktë, mendohet se nuk di askush. Në intervistën e tij, Basha, nën dithirambin e vetvetes, nuk bëri asnjë arsyetim se si është bërë djali 31 vjeçar, kaq ishte asaj kohe kur u bë pjesë e politikës, në janar të vitit 2005, milioner, kur në të gjithë jetën e tij ai kishte vetëm 5 vite punë të rregullt, pa llogaritur këtu atë që mund të ketë fituar kur ka qenë përkohësisht kamarier në Rinas, një punë që unë e respektoj shumë më tepër se ato që shefi i Shqup-it ka bërë më pas.

Por le t’i marrim gjërat gjakftohtësisht.

Lulëzim Basha deri në fundin e vitit 1999 ishte në Hollandë , ku vazhdonte studimet në njërin nga universitetet e njohura të tj, ashtu si ka ndodhur edhe me shumë të tjerë. Përralla e tij e afishuar në jetënshkrimin privat se, kur ishte student ka punuar si këshilltar juridik në firmat private hollandeze, është kaq e pa bukë dhe njëkohësisht kaq e thurrur keq sa që nuk mund të bënte përmes këtyre “këshillave” as një dhjetëshe nga milioni i parë që ka deklaruar. Jo pak studentë e zënë kohën e tyre në një punë dytësore, por , gjithnjë sipas kushteve, ligjeve dhe mundësoive, përmes shpërblimit që marrin mund të mbulojnë vetëm një pjesë të vogël të mbijetesës së tyre. Vetëm nëse kanë pasur ndonjë shtytje nga ndonjë kompani piramidale në Shqipëri, si Vefa Hollding, me të cilën ishin të lidhur familjarisht çifti Basha, atëherë mund të arsyetohet se “këshilla” juridike e tij, ka qenë e vyer.

Jetën e vërtete profesionale Basha, si shumë të tjerë që më pas u lidhën me PD-në përmes rekomandimit të zonjës Berisha-Malltezi, e filloi në Kosovë dhe pikërisht në zyrat jurdike dhe hetimore të UNMIK-ut, ku nuk ishe vetëm një përkthyes i zakonshëm, por shumë më tepër se kaq. I distancuar nga shqiptarët e Kosovës, më tepër një  djalë trendi se sa një njerii shoqërueshëm, Basha, mrekullisht e gjeti veten në strukturat hetuese të UNMIK-ut dhe u bë një pjesë e rëndësoshme e tyre, që nga hetimet ndaj luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, e deri tek historia mafioze e Shtëpisë së Verdhë, një sajesë e gjetur e shërbimit të fshehtë serb.

Në Kosovë Basha qëndroi diçka më shumë se katër vite. Filloi të punojë në fundin e vitit 1999 dhe u bë pjesë e politikës shqiptare në janar 2005, dhe, si nuk kishte ndodhur kurrë më parë, në maj të këtij viti,2005, u bë anëtar i Kryesisë së partisë Demokratike, zëdhënës i fushatës së zgjedhjeve parlamentare të vitit 2005.

Në katër vite pasuria e Bashës u bë pak më shumë se një milion euro. Kjo është pasuria e deklaruar e tij, por le ta marrim të mirëqenë.

Në secilin vit, sipas një llogarie të thjeshtë, Basha ka përfituar dhe ka kursyer njëkohësisht, duke e marrë të mirëqenë deklaratën e tij, 250 mijë euro, ose një pagë mujore prej 20 mijë e 500 euro, me kusht që të mos ketë ngrënë, të mos ketë udhëtuar nga Prishtina drejt Hollandës, të mos ketë paguar qira, të mos ketë pirë asnjë gotë ujë, të mos ketë vizituar prindërit në Tiranë, të mos jetë takiuar me asnjëri, bile as me mikun e tij, Damir Fazlliq.

Sipas kësaj llogarie, edhe të tjerët, kolegë të tij partiakë të sotëm, që kanë punuar në të njëjtën organizatë dhe jo rrallë edhe në sektorë të njëjtë, duhej të kishin qenë në katër vite milionerë, ndoshta më të pasur se sa zoti Basha, pasi nuk kanë hequr shpenzimet e udhëtimeve të shpeshta nga Prishtina drejt Hollandës, kur për më tepër nuk kishte as linjë direkte në ato vite.

Në asnjë rast, shuma e përfituar nga njerëzit që kanë punuar në strukturat e UNMIk-ut në Prishtinë, pra, duke përfshirë rrogat e zakonshme dhe shërbimet, si dietat etj, edhe nga funksionarë shumë më të rëndësishëm se sa Basha apo të tjerët rreth tij, nuk ka kaluar 8 mijë eurot mujore. Në deklaratat e të ardhurave, që bëhen zakonisht për të gjithë punonjësit e ardhur nga vendet evropiane, e që kanë punuar në Kosovë, nuk ka lindur një milioner i ri, si ka ndodhur me Bashën. Ata, sa më shumë që kanë përfituar, e kanë përfituar më shumë se sa Basha, sepse në shumë raste ishin shefat e tij, aq më shumë janë taksuar, por, edhe sikur të mos ishin taksuar, nuk do të ishin milionerë.

Basha ka një rrugë për të hequr dyshimet rreth pasurimit të tij. Ai duhet të ketë të gjitha shpërblimet që ka marrë në vite, sepse nuk ka punuar në të zezë, ai duhet t’i ketë të gjitha kontratat e punës që ka bërë, në të cilat përcaktohen qartë shpërblimet e detyrimet e dyanëshme, duhet të ketë kalimet bankare nga zyrat financiare të UNMIK-ut drejt llogarisë së tij private, dhe, asnjëra prej tyre nuk është më sekret, sidomos kur deklaron se para se të futej në politikë ka qenë milioner, e për më tepër, kur në vazhdën e kësaj deklarate, thotë se politika e paska varfëruar.

Basha duhet ta bëjë këtë për dy arsye themelore:

Së pari, ai është shefi de jure i një partie politike në Shqipëri, e cila i prin opozitës së sotme dhe që aspiron që një ditë të jetë në qeverisjen e vendit. Askush nuk do që të ketë, edhe një herë, një shef qeverie, e shkuara e të cilit, qoftë ajo politike, qoftë ajo financiare, të jetë e mbuluar me mister.Të deklarosh se, pa u bërë ende 31 vjeçar, ke qenë milioner, duke qenë thjeshtë një nënpunës, fillimisht i strukturave hetuese e më pas i strukturave të tjera, është , pak të thuash se pasuria është vënë ndershmërisht, kur ende nuk ke asnjë mbështetje tjetër, veçse një deklarimi bajat, si ndodh zakonisht në Shqipëri. Për më tepër, nëse në këtë kohë ka qenë ende shtetas shqiptar, ë cilën mënyrë ka shlyer detyrimet ndaj shtetit të tij; dhe, nëse ka qenë shtetas hollandez, kjo bëhet edfhe më e lehtë: më e lehtë pasi, sin  ndodh rëndom, secili shtetas i këtij vendi, në fund të çdo viti, bën deklarimin e të ardhurave dhe të detyrimeve financiare. Një njeri që aspiron për shef qeverie  duhettë jetë i pastër, të paktën financiarisht, çka është e dukshme, sepse për pjesën politike, do të duhen shumë vite të jetë mirëfilli e qartë gjithçka.

Arsyeja e dytë është edhe më e domosdoshme: prej shumë kohësh Basha është akuzuar nga figura të njohura të strukturave të larta drejtuese të UÇK-së se në punën e tij , ai, jo vetëm që ka hetuar e ndryshuar deklarimet e përsonaliteteve të luftës, disa nga të cilët janë dëniuar në Kosovë; por, çka është më e rëndë, se, përmes tij ose njerëzve të lidhur me të, kanë dalur nga fshehtësia dosje që janë të lidhura me hetimin e Millosheviit në luftën e Kosovës.

Cover DITA

Cover DITA

Kur ndiqja gjyqin e filluar në Gjykatën Ndërkombëtare të Hagës kundër Milloshviqit, më bënte përshtypje njohuria e tij e thellë, nganjëherë deri në pabsueshmëri, e përsonave që dëshmonin ndaj tij, dhe, duke qenë i njohur me rrethana që ishin biseduar në mënyrë private, në momentet e pushimeve, ai kishte një përparsi të pazakontë. I kam pyetur dëshmitarët shqiptarë përse ndodhte kjo, si ishte e mundur që jo pak herë ata ishin gjendur ngushtë , e nga ana tjetër, nga vinte kjo njohuri e gjërë e njeriut të krimit.

Kjo enigmë është e lidhur, gjithnjë sipas përcaktimeve që janë bërë nga figurat e thëna më lart, me një nxjerrje jashtë skemës hetuese të dosjeve; pra janë dhënë edhe elementë që nuk ishin edhe aq të domosdoshme, por që krijonin bllokimin e dëshmitarëve, sidomos kur ata ishin njerëz të zakonshëm. Ndërlidhja e mëtejshme e emrit të Bashës me Damir Fazlliq, serbo – boshnjakun e një mijë e një punëve të errta, për më tepër nipin e shefit të shërbimit sekret serb në kohën e masakrave në luftën e Kosovës, miqësia e ngushtë mes tyre, punët e përbashkta, kthimi i Fazlliqit në një mentor të Bashës, sakrifikimi i Olldashit në zgjedhjet bashkiake, shpërfytyrimi i Bashës nga një politikan modern, si mendohej të ishte, në një sozie e shefit të tij të çartur mendsh, hija gjithnjë e më e madhe e Fazlliqit mbi ecjen e tij, të gjitha këto, sëbashku e veç e veç, kanë bërë që enigmat e misteret të shtohen, të cilat bëhen edhe më të ndjeshme kur vetë ai, në një emision televiziv deklaron se në kohën e Kosovës është bërë milioner.

Me çfarë është bërë?

Nuk do të doja kurrë që një njeri i politikës në Shqipëri të jetë bërë i pasur duke shpërfytyruar vendin e tij. As edhe për Bashën nuk e dua këtë, megjithëse vazhdoj të mendoj se është vazhdimi i së keqes nën petkun e njeriut që qesh.

A duhet të sqarojë milionin e parë të eurove të tij në katër vite punë?

Sigurisht , që po. Nëse do të ketë heshtje, do të ketë edhe më tej enigmën e pazgjidhur se nga u pasurua ai, dhe, çfarë është më e keqja, a kanë rrjedhur paratë e klanit të Millosheviqit edhe në xhepat e errtë të tij?

Nuk e dua Bashën. Nuk e dua as si njeri dhe as si politikan.Edhe por të kisha kërkuar një pikë kontakti që mund të zbehte mos dashjen time, do të mjaftonin të vrarët e 21 janarit për të mos më lënë hijen e dyshimit të keqdashjes së tij dhe dalldisë pushtetore, pas së cilës mund të bëjë gjithçka.

Por një njeri që synon drejt postit më të lartë qeveritar duhet të jetë pa enigma rreth vetes, sidomos pa enigma të tilla, duke besuar se edhe ato që bart pas vetes, janë të shumta dhe të mjaftueshme për të mos qenë edhe aty ku është.

 

 

Bedri Islami October 21, 2015 13:02
Komento

95 Komente

 1. gjergji October 29, 12:33

  nuk e kuptoj se si keta persona vetem turperohen permes gazetes per gjera kaq skandaloze dhe nuk u hyn gjemb ne kembe. Kete lufte duhet ta beje “Maliqi”. Keta duhen thyer ne mes more. Keta duhen te perballen me autoritet shteteror dhe jo vetem me demaskime gazetash. Nese shteti nuk vepron perball fakteve, atehere eshte bashkefajtor per mosveprim.

  Reply to this comment
  • shqiptari October 29, 15:49

   po si ka mundesi qe te njejtat gjera u thane per salin dhe ai shkatroi shqiperin per 23 vjet me mbeshtetjen e fuqishme te serbogrekut dhe del me i fuqishem se vota e ketij populli qe se voton dhe keta serbogreka ja japin dhe poshtersia europ dhe ndyrsia amerik rrin e bejne sehir dhe me e keqja jane me grabitsit sic dolen hapure me ket birin e rezikshem te serbogrekut lulin eehhhh ska shqiperi sekziston se gjith qykatat jane me ushtare serb po mjer ne sa te keqija na presin me dyshen argita basha pas ca vitesh se asnje spo vepron ti asgjesoi keta bijet e serbis dhe greqis

   Reply to this comment
   • fier October 29, 15:50

    ne mos gaboj mustafa nano ka thene qe nuk ka politikan shqiptar qe te mos jete i sponsorizuar nga nje shtet i huaj?

    Reply to this comment
    • gozhda October 29, 15:52

     edhe argita milionin e pare te eurove ne Kosove thote se e ka bere…
     Interesante sa shume kane kursyer keta dy pellumba
     Interesante edhe qe Saliu me cdo kusht donte Bashen, nje rishtar, ne krye te PD
     Auron Tare duke cituar dokumentat e deklasifikuara te CIA thote se jugosllavet nderhyne ne 1990 dhe mbushen vakumin e pushtetit ne Tirane.
     Pasardhesi i njeriut te tyre te 90-s kush eshte ne 2015?
     rastesi qe e kaluara e Lulit lidhet me Beogradin?

     Reply to this comment
     • Eri November 9, 09:23

      Lulzim Basha nuk ka qene nje perkthyes i rendomte ne Kosove. Ka qene keshilltar i posacem i ish Ministrit te Drejtesise se UNMIK-ut ne mos gaboj Majk Kafin. Keshtu qe pa asnje dyshim ai ka patur jo pak access ne dosjet e luftes.

     • Eri October 21, 09:39

      Ore pse me duket sikur kete komentin me siper e kam bere qe para 1 viti une dhe e shoh perseri sot ne gazete??!!
      Sado dhe sido nje i paafte si Luli nuk mundet kurre t’i beje ato para’ ne menyre legale duke shitur mendt e tij.
      Dikur ka thene se ka luajtur ne burse dhe ka fituar 700 mije Euro, por me cektesine qe ka eshte e pamundur te bej aq para ne kohe aq te shkurter. Kishte Bashkine e Tiranes me gjithe resurset per ta manaxhuar dhe e la grope me 30 milione Euro borxh, jo me te kete patur 50 mije Euro te tijat dhe t’i kete bere 700 mije ne nje arene gladiatoresh sikurse eshte bursa. Thjesht nje mashtrues, tradhetar dhe hajdut ordiner.

     • Luli October 21, 16:20

      Po te kete luajtur ne burse, vertetohet kollaj por nuk ka luajtur aty. Thjesht ka vjedhur. Ose jane para nga koha e piramidave. Se c’ka nje lidhje familja e gruas se tij me kapterin e piramidave te VEFAs.

  • lesi October 30, 13:38

   MIR SALIU PO DHE LULI ME SERBIN

   Reply to this comment
   • rocket1981 November 8, 09:28

    PO ME UREN C’PATEN?

    Reply to this comment
   • A.p.S (KATHERINA DIE GROSSE)Madona prej Sauku September 4, 22:00

    Nje histori pa i-magji-inate Nr-3

    U takun Berisha, Basha dhe Fullani ne boten tjeter, dhe po diskutonin se çfar i kishte ndihmu sa ishin gjalle qe ben kaq shum pasuni.

    Berisha u foli i pari dhe duke u krekos tha:- Un bre vllazen organin ma te ransishme sa isha gjalle kisha HUNDEN.
    Fal hundes teme si skifter qi me udhehoqi ne jete arrita majat ma te nolta.E nuhata menjiher se komunizmi po rrzohet dhe u bona demokrat.
    Ja kom pa hajrin ksaj hunde ene ku se kom fut.

    I dyti filloi te tregonte Lulu Basha.
    Un,- tha ai me zo te çjerrun,- organin ma te ransishem kom te pasmet.
    Fal atyne fluturova nga Rinasi ne Holland dhe ne Utrecht nisa KAR-jaren time dhe u pallova marrzisht nga serbet e Fazlliqit sepse e damtova UÇK ne Kosove dhe ma ne fund u ngjita ne krye te Partis Demokratike fale hundes se Argites ,…aty kom ndje lezetin ma te modh.Hunda e Argites ne bythen time ishte ajo qi ma knoqte loçken

    Ndersa Fullani gjith tangerllik tha.
    Kurse une more vellezer organin me te rendesishem kap patur GERTHINXEN.
    Çka je tu than mor Fulle,a te kon lon ment e kryes,-e pyti Berisha.
    Gerthinxa ime,-vazhdoi Fullhajni,me ka sherbyer si vrime ku te gjithe politikanet shqiptar vinin dhe fusnin koqet e tyre se u dukej si Vagine.
    pra un mbijetova dhe u pasurova fale Gerthinxes.
    Diten tallja koqet me grate e politikanve,ndersa naten u jepja politikanve te majte dhe te djathte me qera Gerthincen time ,ashtu siç bejne veterineret me demat per tua mjel faren e nderzimit.

    Hahaaa qeshi Berisha,shejtan paske qene mre Fulle na paske tradhtu edhe me Edi Ramen se per Liken e dinim se te ka pas shum qef aji xhuxhi pelivan.

    Reply to this comment
    • Tani October 21, 01:38

     O lulzim basha te zente ne fyt buka e popullit kriminel i serbit apo more edhe leke nga greku mos i gezofshi ato leke

     Reply to this comment
  • Tarrasi October 21, 14:29

   BASHA U REKRUTUA NGA SERBIA DHE PUNOI DHE BERI CDO GJE PER TE ATA E PAGUAN ME SE MIRI.

   KJO QE ARSYJA QE U ZGJODH NGA BERISHA PER TE DREJTUAR PARTINE SEPSE ESHTE NJE VEGEL E MIRE E ARMIQEVE TE SHQIPERISE.

   KY U MBESHTET EDHE NGA usa ME VJEDHJET QE BERI NE RRUGEN E KOMBIT. KOMPANI HAJDUTE KISHIN NDIKIM NE RANGJE TE LARTA TE PUSHTETIT TE usa DHE PERFITUAN MESEMIRI.

   MOS KUJTONI SE BASHA VODHI 200-400 EURO NGA RRUGA KOMBIT VET ATO LEKE U NDANE MES BANDES SE HAJDUTEVE. BASHA MORI PJESEN E VET.

   MARREVESHJA ESHTE E THJESHTE KETA PALACO SI BASHA BEJNE KERDINE DHE SHQIPERIA NGEL NJE VEND I PAZHVILLUAR I KORRUPTUAR DHE I VARFER PER TU NEPERKEMBUR NGA CDO SHTET SADO I VOGEL. NGEL NJE SHTET I PAFUQISHEM DHE I SHKATERRUAR DUKE VIJUAR TE HUMBI GJENE ME TE SHTRENJTE QE NJE POPULL MUND TE KETE BURIMET NJERZORE.

   NJERZ SI PUNA E BASHES DHE BERISHES VAREN SI TRADHETARE NE MES TE SHESHIT NE NJE DEMOKRACI TE MIREFLLTE.

   Reply to this comment
 2. al boston October 29, 13:14

  Sali Berisha eshte tradhetari me i madh i kombit shqiptare.Tani se bashku me Lul Bashen po pregatiten bere remuja ne shqiperi si cka bere gjithmon pas porosive qe kane mare nga Serbia.Kam mendimin qe te dy duhet te kalojne para ligjit per krimet qe kan bere,vetem keshtu do shpetoje KOMBI SHQIPETARE

  Reply to this comment
  • gjin musa October 29, 15:53

   Te gjithe ata gazetar apo thjeshte qytetar te Shqiperis duhet te thone te verteten.
   Shqiperia me Sali Berishen dhe Lulzim Bashen,Jozefina Topallin,Ridvan Boden,Edi Paloken dhe disa ndytesira tjera si Strazemiri e Ndoka nuke mundet te kete qetesi,krimi i ka inkriminuar keta kriminel te vendit dhe te vetevetes.
   Gazeta “DITA” duhet pergezuar per shkrimet bombastike qe na servire c’do dite.

   Reply to this comment
 3. Bocari October 29, 15:57

  kjo eshte nje teme e nxehte qe kerkon shume me teper angazhim dhe kurajo intelektuale si nga zoti Bedri Islami ashtu dhe nga njerez te tjera fjala e te cileve ka peshe en Shqiperi. Te shohim nese dikush do kete guximin ta vijoje si debat.
  Une per vete nuk kam patur ndonjehere dyshime per linjen serbe ne PD te theksuar pas 2005-s por te kamufluar deri ne 1997-n ne mandatin e pare te Saliut. ju kini botuar njehere edhe cfare mendonte Saliu atehershem per SHBA=te dhe Perendimin. U deshen ca vite per te kuptuar qe duhej ti fshihte mendimet e veta dhe qe boshti sllav nuk ishte aq i fuqishem sa Saliu e kujtonte ne fillim vitet 90

  Reply to this comment
  • Altini October 30, 21:22

   Ky eshte nje vrojtim shume i rendesishem dhe mund te jete kyci i shume rrjedhojave politike ne te kaluaren. Udheheqesat shqiptare te dekadave te fundit e kane pare te pandare politiken e Shqiperise nga ajo sllavo-lindore. Njerez me edukim medioker, ego te semure dhe kompleks inferioriteti si Zogu, Berisha etj, ne paaftesi per te bindur aleatet serioze t’i marin seriozisht, e kane pare te pamundur perballjen me serbine apo greqine. Nje rrezik eshte se mediokriteti provincial i Berishes ne kete rast e ben te besoje sinqerisht se eshte shpetimtari i kombit (…”eh vllazen shqyptare, e di qe do me shani por per te miren tuj e baj miqesine me serbt”) , por me e rrezikshmja eshte egoja e pakontrolluar qe e ben te jete stoik ne cmendurine e vet.
   Nga ana tjeter me vjen mire kur lexoj komentet e shqiptareve te shkolluar sepse nese berisha ne fillim te viteve 90′ manipulonte nje mase te rrenuar dhe te padale, sot Basha do te perballet me nje mase shqiptaresh shume here me te informuar, te lexuar dhe qe e kane fituar krenarine e tyre me shpirt neper dhembe rrugeve dhe universiteteve te evropes. Basha shume lehte mund te blihet, dhe jo vetem nga serbet.

   Reply to this comment
   • labi November 8, 15:39

    Jam dakorte me ç’ka thua,mua me lind nje pyetje:Valle si ka mundesi qe ne krye te nje force politike na vijne persona te cilet behen kryetare partie pa qene asnjehere as anetare te thjeshte te saj.Me kujtohen shkrime te ndryshme per figuren e Enver Hoxhes me nje te shkuar plote me hije dhe erresire perfundimi dominim 50vjeçare,e njejta gje se fundmi dhe me Bashen,nje te shkuar ku nuk dihet ku,kur dhe nga kush ju pagua shkolla e ndjekur jashte shtetit,si erdhi ne PD,etj.N.q.s. per Olldashin,Ramen,Meten,etj.,eshte folur ne fillim te viteve ’90 per shume te tjere(Mediu,Basha,Ndoka) nuk dihet as ku ishin dhe as se me se mirreshin.Per keto dhe disa arsye te tjera une trembem per te ardhemen e Shqiperise,dhe lutem zotit Ta doje vendin tone.lutem qe gazetaret ta duan vendin dhe te shkruajne me shume artikuj si ky ne menyre qe njerezit te ndergjegjesohen.

    Reply to this comment
 4. mehdi October 29, 16:10

  E verteta vetem se nuk na ka verbuar ‘Populli yne e di shume mire se vertete PD ja u formua nga lobi SERB DHE SE U DREJTUA E VAZHDON TE drejtohet nga BERISHA e BASHA . NE traditen tone ne si popull vuajme shume per tu zgjuar ama kur zgjohemi ngrihemi si URAGANI I 23 QERSHORIT .jam i bindur se ky fund e pret edhe BASHEN SI AGJENTI I FUNDIT I serbeve

  Reply to this comment
  • editor October 29, 16:54

   linja per ata qer kane akses ne dokumenta eshte e qarte: Nga alia te Berisha, nga ky te Basha. Damir Fazlliq nuk eshte rastesisht ai qe eshte. Dhe dajoja i tij di aq per Berishen dhe lideret e tjere en Ballkan sa ti siguroje Damirit permbushjene cdo interesi. Fatkeqesisht eshte nje bote interesash dhe ne shqiptaret po zgjohemi shume vone ne kete pike. Padyshim qe Basha eshte lobim i nje klani serb dhe kete e ka theksuar para ca kohesh edhe nje alarm ne Parlamentin shqiptar kur dokumenta te SHISH provuan se ruset dhe serbet kane investuar ne politiken e tiranes. Kush ka kujtese nuk e ka veshtire ti lidhe ngjarjet

   Reply to this comment
  • Po,Po October 21, 20:36

   PER KOMENTUESIN MEDI .
   Sherbimet sekrete te çfardo vendi qofte,perveç Shqiperise,nuk heqin dore kurre nga puna, ne te mire te vendit te tyre,pavaresisht nga qeverite qe shkojne e vijne.
   As qe duhet te na mbaje ndonje fije shprese,se me qerimin e ketyre plehrave, kemi per te shpetuar nga greko-serbet e shume te tjere.Nuk mund te kishte pune me te felliqur per politiken e vendit tone,qe ne ditet e para te tranzicionit,tehu i mprehte i shpates u vu,kunder rrjetit te sherbimit sekret te shtetit shqiptar jashte vendit,kesaj pasurie me vlera te pa çmuara kombetare,qe eshte dashur dekada te tera e shume mund per ta ngritur,per te na “verbuar” e “shurdhuar” nga informacioni real per boten qe na rrethon. Edhe sot,nuk flet askush,as mediat,as politikanet, asnje institucion i “pa varur”,per riorganizimin e ketij sherbimi,por i versulen si te terbuar,duke bere plotesisht punen e UDB-se dhe Asfalise me simotrat e tyre
   Ne krye te vendit u vu qysh ne fillim spiuni (me krejt familjen e tij) Sali Berisha, i cili e mori nga Beogradi listen me rekomandimet e njerezve dhe ne çfar poste t’i vendoste.Ne krye te SHIK-ut u vu nje njeri besnik i UDB-se,i cili e mbushi kete organ jetik per vendin,me spiune te sprovuar .Fill pas tij,Saliu vuri vellain siamez qe kemi sot Visho Ajazin.A nuk ja derguan strukturat e NATO-s edhe presidentit Nishani fotografine e tij,kur takohej ne Pakistan me agjenten ruse ?!
   Artikullshkruesi meriton falenderime te sinqerta per kontributin qe po jep,per ndriçimin e ketyre skutave te erreta kanceroze per popullin tone.Vetem katapultimin e rrufeshem te Lul Bashes te marrim,do te mjaftonte per te na bindur,qenien ne sherbim aktiv te UDB-se prej dekadash te Sali Berishes dhe per dinastine serbe ne piramiden tone shteterore.

   Reply to this comment
 5. DRENICA E KUQE October 29, 18:18

  Shteti shqiptar dhe politika shqiptare duhet ta dije se “Bordi serb” Berisha-Basha ne Tirane eshte i lidhur ngusht me “Bordin serb” te “patrioteve” shqiptare Rugova-Bukoshi ne Prishtine. Valet dhe frekuencat e tyre jane te dallueshme dhe mire qe po zbardhen perdite… Rolin e tyre ne luften e Bosnjes dhe Hercegovines e ka luajtur tjetri “Bordi serb” Fikret Abdiq… Merita per zbardhjen e “Bordit serb” ne Tirane dhe atij ne Prishtine i takon inteligjences se UÇK dhe mikut e bashkluftarit te radhve te saj, Bedri Islamit… Bravo, gazeta DITA!

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 6. Drenicak October 29, 20:06

  Bedri Islami kam respekt dhe besim tek ti dhe po ta dha edhe nje deshmi qe mund te jet nje lidhje ne mes Bashes si deshmitar kunder UCK dhe Gani Gecit i cili bukur qpesh takohet me Bashen larg syrit te opinjonit.

  Reply to this comment
  • Hithri November 8, 12:16

   Kurse mua nuk me pelqen fakti qe B. Islami e fillon kete shkrim me nje hyrje ustifikimesh, perse tashti per lul bashen?!!!!!!!! Perse nuk ke folur me pare Ti Bedri islami. Basha ka qene disa here minister , dhe kjo ka vlejtur qe ai te beje shkaterrimet e rradhes ne Shqiperi cdo here qe ka qnen minister?

   Nuk justifikohesh qe flet tani, pamvaresisht qe shume e dinin kush ishte por e ardhur nga ti tingellon ndryshe. Dhe kam bindjen qe si per Sali Berishen , ashtu edhe per Lul Bashen, si dhe per disa udheheqes ne Kosove ti di shume. Nqs je atdhetar ashtu sic hiqesh, nxirri te gjitha qe di e shpeto kombin nga keta plehra e ushunja qe i kane hipur ne kurriz si ketu ashtu edhe ne Kosove e po e shkaterrojne kete vend deri aty ku nuk mban me. Jepi mundesine ketij populli te marre fryme i lire nga keta çakenj nen lekure ujku qe bejne beeeeeeeeee diten dhe ulerijne naten duke xhvatur mishin e tokes meme skur tia kishin lene eterit e tyre ne tetament.

   Reply to this comment
 7. lisdushku October 29, 21:31

  Enver Honxha u zbulua pas 50 vjetesh qe ishte agjent serb,sali berisha u zbulua pas 23 vjetesh , te pakten Lulin e dime tani fale bedri islamit.

  Reply to this comment
  • Marin November 8, 07:33

   lisdushk, ne cilin dokument e ke gjetur se Enver Hoxha ishte “agjent serb” sic thua ti??? Ky pohim ka shume rendesi per Historine e Shqiperise. Une pretendoj se i njoh gabimet dhe krimet e Enver Hoxhes, por krahasimi qe i ben Z. Bedri Islami me Berishen nuk shkon.

   B. Islami: …” njeriu që e filloi jetën me pardesy të bardhë, me ëndrrën e njerëzve se një mjek mund të kuronte plagët e atdheut, ishte bërë tashmë e keqja e atdheut të tij, kopje e tredhur e Enver Hoxhës (!?)

   Reply to this comment
  • Agency October 21, 21:06

   Jo more lisdushku,Enver Hoxha u zbulua qe gjate LUFTES PARTIZANE qe ishte AGJENT I POPULLIT SHQIPTAR!!
   Ai luftoi Ballisto-Zogistet dhe te gjithe tradhetaret e vendit vetem per te marre pushtetin komunistet!!!
   Po te ishte agjent i serbeve,do ishin te paret ata qe do t’i nxirrnin te PALARAT atij,por i gjithe ky eshte MASHTRIM!!!
   Enver Hoxha u vuri KUFIRIN TEK THANA Amerikaneve,Anglezeve,italianeve,jugosllaveve,grekeve,HRUSHOVIT dhe ne fund Mao Ce Dunit!!!

   Reply to this comment
 8. diana October 30, 01:44

  Me shpirt do te uroj qe larg qofte edi rama te mos!! jete edhe ai agjent I ndonje sherbimi te huaj!!!!!

  Reply to this comment
  • F. Noli October 21, 00:42

   Ne Shqiperi nese nuk deshiron te hashe llokumin, kari-era politike nuk ka.
   Me vjen keq qe do te zhgenjeheni, por ky eshte fati politik i Shqipeve!

   Reply to this comment
 9. kujtimi itali October 30, 08:16

  nuk na doli nje drejtues shtetiqe te jete shqiptare puro nano grek berisha serb po edi valle nga do jete agjent rus europian apo amerikan ivetmi shqiptare i vertete ishte enver hoxha edhe pse u mbeshtet satek rusi tek kinezi apo jugoslavi ai tregoi se ishte shqiptare puro se edinte mire seckoke kane shqiptaret. kur dote drejtohemi nje here nganje shqiptare i vertete, na e futi nano me grekun na efuti berisha me serbin por te mos lejme te ne e fusi edhe ky lulushi i vogel se pastaj na……

  Reply to this comment
 10. raimonda October 30, 08:59

  Shqetesohem kur lexoj dhe ndihem e pasigurte ne kete vend kur mendoj se c’mund te ndodhe ne te sotmen e ne te ardhmen nga keto shushunja politike…Faktet dhe analizat qe renditen ne kete shkrim e kane vendin te shpalosen edhe ne seancat gjyqesore qe per kete rast duhet te jene transparente edhe per shqiptaret qendihemi te fyer nga akuza te tilla. Por mendoj se duhet ngritur perseri ajo struktura qe duhet te beje transparence per pastertine e figures se atyre politikaneve qe kandidojne per te qene ne nivelet vendim-marrese, parlament , qeverri, presidence, ushtri ..etjetj E bene corap kete vend keta plehera, por duhet te hapim syte , te zgjohemi e te behemi te vetedijshem se perse dhe per ke do te votojme..(!?)

  Reply to this comment
 11. SHQUPI October 30, 10:46

  ky asht kupola e krimit vrasjeve makaber te 21 janarit ky duhet te denohet nga populli me vdekje ose me ligj ose me kanun se ndryshe nuk dihet qa bahet ma vone ky bashkepunon akoma me klanet e droges ne hollande do e merrni vesh ma vone PATRIOTI NGA FSHATI I LULIT

  Reply to this comment
 12. lili October 31, 08:26

  Po ku ishe bre,bedri islami me i treguar keto gjera para se te bjere nga fiku ky basha?
  Po tregona pak tash per ty edhe miqtet e tu qe Kane takuar edhe perkrah berishen déri dje

  Reply to this comment
 13. Labi 2 October 31, 14:31

  Peshtyme e keqe Sali Berisha.Gjithmone ka qene ne sherbim te Serbise.Nuk ka asnje dyshim se kjo fare e keqe ka punuar gjithnje knder kombit SHQIPTAR

  Reply to this comment
  • a d November 8, 22:43

   Sali berisha dhe lul basha kan qen agentet e serbit sikur se kan qen esat pasha dhe ahmet zogu qe sot sala i shpalli heroj te shqiperis ahmet zogu i shiti trojet me te mira serbis ka qen miku me i ngusht i pashiqit zogu ishte ai qe zhduki disa figura te kombit shqiptar po i njejti ka qen edhe esat pasha miku me i ngusht i serbis qe zhduki disa figura te rendesisme me ndihmen e serbeve njiheshte si udheheqes i vet shpallur i shqiperis por zyren e kishte ne franc keto dy figurea qe sot njihen si patriot te shqiptareve kan qen trathtaret e kombit shqiptar

   Reply to this comment
 14. Kopani October 31, 22:49

  Nga komentet rreth ketij shkrimi do vecoja komentin nga Shqupi , ku flitet per nje klan trafikantesh droge me lidhje ne Hollande te cili tymi do i dale me von , cili eshte “Patrioti nga fshati i Lulit ” dua te besoj se lufta kunder droges e trafikut te saj ka qene hedhje hi syve shqiptareve . Dua te pyes e te mesoj ku jane ato qindra e mijera kg drege te kapura nga policia e shtetit per gjithe keto vite ? dyshoj se afo eshte trafikuar nga persona mafja e qeverise dhe ato miljona e miljona Euro kane perfunduar ne llogarite e banditeve . mbase nje dite kjo qeveri do ti zbardhe keto afera.

  Reply to this comment
 15. ushtaraku November 7, 15:26

  prej 1912-s nuk ka politikan shqiptar qe ka hipur ne fuqi qe te mos jete investuar ose mbeshtetur nga nje shtet i huaj

  Reply to this comment
  • Prof.Sokrati November 7, 16:23

   Ramiz Alia e di kete enigme. Sipas dokumentave te Sigurimit te Shtetit Ramizi ka bere loje te dyfishte me UDB-ne serbe me dijenine e Enverit. Berisha nuk u zgjodh rastesisht ne 1990. Asgje nuk eshte rastesi.
   Rastesite ndodhin vetem ne filma

   Reply to this comment
 16. Leonardo November 7, 17:09

  E pra drejtësia duhet të bëjë punën e saj ky nje ri Guiplen duhet të vejë tek 7 penxheret e Misirit sa sështë vonë

  Reply to this comment
 17. I.Troplini November 7, 17:38

  Ky kombi shqiptar ka patur gjate historise se tij,,,,, shume me teper “Lulzim Basha” sesa Bedri Islame. Por edhe pse te vegjel ne numer,,,ata Islamet ia kane dale te mbajne te ndezur zjarrin e atdhedashurise dhe shpreses se ka nje Shqiperi pertej sherbetoreve dhe zvarranikeve qe drejtohen nga Serbia apo Greqia.
  Koha e sotme, me mundesite pa fund te percjelljes se informacionit, e ben lojen e zvarranikeve shqiptare, me te veshtire sec e ka planifikuar Fazllici dhe ata qe e pollen Fazllicin.
  Menyra meskine e te menduarit “Cfare te duhet ty kjo gje”???”, eshte pikerisht baza e levizjes se sherbetoreve te planeve serbe. Mendesia e frikacakut eshte mendesia e njeriut inferior, eshte mendesia e te qenit i perulur pa shpresen e ngritjes kurre ne kembe, eshte mendesia e puthjes se cdo prapanice, me te vetmin “kusht” qe ai te kete pjesen e tij ne kete shitje blerje.
  Fale Zotit, ky vend nuk ka vetem zvarranike. Ai ka edhe shqiptare te tjere, djem e vajza qe e duan dhe nuk pranojne tua shesin as serbeve dhe as grekeve. Ata jane shtylla kurrizore e ketij populli te rraskapitur por krenar. Njerez si Bedri Islami. Nuk ka Serbi dhe Fazllica te kesaj bote qe iu detyron shqiptareve “zgjedhje” si Lulzim Basha nese do te fillonin ti shtronin pyetjen vetes,,,,,Pse te mos duhet mua kjo gje?? Pse te mos ngrej zerin kunder tradhtise dhe perpjekjeve per nenshtrim??
  Une i uroj vetvetes dhe vendit tim qe Fazllicet dhe kelyshet e tyre te mos dalin fitimtare nga kjo perpjekje per kapjen e shtetit shqiptar.!!

  Reply to this comment
 18. Drenica November 7, 18:39

  I neruari Bedri une vij nga Drenica dhe kame ndegjuar per ty dikun ne vitin 96 .
  Une di qe ti Bedri ke auturitet te familja e Jasharve ne Prekaz dhe tu kisha lutur qe te bisedosh me ta dhe ti njoftosh per Bashen per Albin kurtin qe kta pisa jane serbofil dhe mos te lejohen ta vizitojn Prekazin sepse ne popull po flitet per deri sa te shkojn atu Albini , Basha ne tjert skem qfar kerkojm as ti nderojm .

  Reply to this comment
  • drini November 9, 12:22

   Drenice

   Pse mirresh me propaganden e pdk kunder Albin Kurtit, shkruaj me fakte mos u mirre me dokrrat e kamishave, dhe analfabeteve tjere, vepra e albinit tregon te kunderten, qenke nje injorant, SHIKO LIDERET QE KINSE LUFTUAN DJE SOT AKOMA MIRREN ME KRIME ,VRASJE DHE E MJELEN MIRE KET KOSOVE, ndersa per lulin dhe sali fazliqin dihet mire qe jane punetore te serbise.

   Reply to this comment
 19. Zgerbonja përballë... November 7, 19:23

  Nuk ka veprim politik në Shqipëri pa pasur suport Beogradin apo Athinën! Sidomos Beogradi ka ndertuar rjetin agjenturor që ne kohën kur Zogu erdhi me marjonetat e tyre ne pushtet dhe beri raprezalje me kryengritjen e Fierit duke vrare Riza Ceroven dhe varur Hekuran Manekun ( Shpata) Ardhja e agjentëve me banim në Fier,mund të quhet suporti i parë qe kish detyrë zgjerimin dhe trashëgimine e rrjetit! Dhe kjo u avancua gjat luftes nacional clirimtare ku mes djalosharëve padtizane u perzgjodhen me të besuarët dhe u dhanë “flatra” pozite (stimul) duke i bërë në moshë fare të re Komisarë divizionesh! Konferenca e Bujanit (dhjetor 1943-Janar 1944) qe morì vendime të rendesishme per Vetvendosje të Kosoves,pas luftës,nuk u pranua në Beograd dhe ata nga ky moment kanë vigjeluar e operuar me Banden e Veriut, kundër ketyre vendimeve dhe pavarsisë se Kosovës. Koci Xoxe,sipas dhe Krushovit qe thotë se KGB krijoi UDB dhe dinte rjetet e agjentëve ne Shqiperi e Kosovë,tregon si u sherbeu jugosllavëve Koci Xoxe i cili u eleminua nga dekonspirimi i KGB tek Stalini i cili i tregoi Enver Hoxhes agjentin potencial.Natyrisht Krushovi nuk ishte dakort me eleminimin fizik të Xoxe dhe denoncon Enver Hoxhen,Mehmet Shehun dhe Beqir Ballukun per kete eleminim që vetem komunist nuk ishte! Shtrohet pyetja kush e morì drejtimin e UDB ne Tirane pas Xoxe? Edhe kete enigme, pothuaj e zgjidh po Krushovi(KGB) i cili pothuaj hapur tregon si nuk e priti delegacionin shqiptar të kryesuar nga Ramiz Alia në mbledhjen për ngritjen e Murit të Berlinit (1961) duke kerkuar qe Ramiz Alia me të tjerë të lënë sallen!…Kete e ka treguar dhe Alia sipas mënyrës se vet, duke “rezistuar ” e mosdale nga salla,por qe pak besim të jep, pasi Krushovi duket dinte dicka me shumë qe nuk pranonte Alinë, por kerkonte Enverin në sallë,i cili nuk vinte pasi ndjente rrezikun e eleminimit fizik,pas aparaturave pergjuese qe zbuloi Mehmet Shehu në dhomat e fjetjes dhe sipas “Le Monde”, jane pergjimet e para botrore qe paraprinë pergjimet e CIA, sot ndaj Merkel dhe liderve të tjerë europian( lexo Le Monde, Tetor 2013) dhe të vet Putin me “cimkat” në kjavetat në G20…Pra, cështja e Kosovës, mospavarsia e saj ka qënë detyra numër një e agjentëve të UDB ne Tiranë. Sa herë në Kosovë lindnin protesta e revolta,aq herë në Shqiperi ka pasur “termete” dhe keputje kokash! Interesante jane deklarimet e dokumentuara të analisteve të huaj se “Hoxha qe ne vitet ’60 investonte irredentistet kosovarë ne Zvicer,Gjermani dhe Belgjike.( Prof.Pirjevec libri” Le guerre Jugoslave”-Luftrat ne Jugosllavi-) Ashpersimi i luftes së klasave,interrnimet, burgosjet dhe vrasjet e shumta në monizëm i referohen këtij agjenturizmi që kishte kapur “mat” diktatorin e proletarjatit shqiptar duke e spostuar me shkrime librash e kujtimesh,dhe me krushqi familjare pothuaj të padeshiruar prej tij! Interesant është mbrojtja qe qe Enver Hoxha i bën legjendave kosovare vrare nga UDB në Gjermani,Jusuf Gervalla me të vëllanë,Bardhin,Haxhi Zeka etj; perkujtim të të cileve kurrë nuk bëri Alia,por as dhe Berisha i cili ringriti agjentin e vjeter jugosllav Zogun! Mund të pyetet i gjalli i vdekur politikisht,Berisha,perse kështu, sikurse mund të analizohet perse Alia solli ne drejtim të PD,Berishën që me një vringëllimë kali,i ktheu patkonjtë Alisë, babait të tij shpirtëror që parate e marra në Beograd i llogariste mirë dhe per Berishën…Nafta dhene serbeve,mosaprovimi i Rambuje, quajtja bandë kriminale e UCK dhe spostimi i vëmendjes me shitjen e detit Greqisë jane disa gjurme të dukshme që vetem antishqiptaret nuk i panë dhe ende nuk i shikojnë e ndëshkojnë qoftë dhe politikisht! Basha është brezi i ri i agjenturës së huaj në Shqiperi dhe B.Islami ka të drejtë në mosvleresimin e tij, me nëntekstin e qartë se është një shqiptar i shitur, dhe nuk i ka interesuar fytyra e tij e qeshur! Por,nga ana tjeter zbulohet se “I Klonuari” i Berishës ka bërë dëme të pallogaritshme kombëtare dhe ajo qe beri më 21 janar e qe nuk u thellua, ishte “detyrë” si duket e hartuar në zyrat e Beogradit! Nuk ka arsye të mosmendoget se rremujat,krimet, vrasjet që kanë ndodhur e pritet të rindodhin në Shqiperi,të mos kenë dorën,paratë bile dhe “cecenët” e Beogradit në Shqiperi! Humbja e Kosovës, prej tyre është goditja më spektakolare që shqiptaret në Kosovë dhe Shqiperi i dhanë Beogradit! Por nga kjo humbje ata ende nuk janë sprapsur duke trilluar për krime nga fitimtarët dhe për këtë trillim nderkombetar ka shërbyer Basha duke u paguar me “maskë” e pa maskë,dhe ngjitur në majat me të larta të shtetit ende të mjer shqiptar!Bedri Islami duhet të thellojë analizat pasi “hetimi” ndërkombetar i trilluar me fakte,po troket në derë dhe kërkon diskreditimin e fitores dhe luftes se madherishme të UCK dhe gjithe shqiptareve patriotë!

  Reply to this comment
 20. Tomorri November 7, 21:51

  Nga menyra si shkruan, do te japesh pershtypjen se je etaloni i patriotizmit.
  Shume pikepyetje dalin, si me buton ne shume gazeta tonat shkruhet kunder PD,
  Berishes, Bashes. Ky lloj frontalizmi i njekohshem per te denigruar cdo gje nga kjo parti ne kohe dhe njerez le nje shije te keqe. eshte rastesi apo e orkestruar.
  Thjesht lufte opozitare? Thjesht rastesi? Thjesht urdher per te na coroditur.
  Mund te kete gabime nga kjo parti dhe liderat e saj , por deshira per ti nxjerre
  spiune Serbe eshte mbi normalen.
  PD udhehoqi me sa dinte nje popull te coroditur e te pashprese. Dolen nga ne, sic dole dhe ti.
  I dha drejtim anijes Shqiptare me shume zik zake drejt EU dhe Amerikes.
  Ne pavaresine e Kosoves pati meriten e saj.
  Ne Nato sna pranuan pse Berisha punonte per Serbet.
  Lind normal pyetja , pse per Dulen, Angjelin, e sorollopin e tyre qe e di gjithe Shqiperia qe jane me shume se Grekofile nuk ka asnje shkrim.
  Atehere shkruhet per ta se ju patriotet i zbuluat apo pse dikush ju financon te nxini cdo
  arritje.
  Nga pak PD jemi te gjithe ne faza te ndryshme te ketij 23 vjecari.
  Secili mund te pyes veten , kemi punuar per Serbet nga padija dhe izolimi apo me vetedije.
  Pergjigjet vlejne per te dy partite, e bejne nga padija apo nga arsye te tjera.
  Ne fund kur u dogj Shqiperia ne 97 , pa ndihmen tone shkaterruese asnje i huaj nuk do arrinte qellimet e cfare do lloji.

  Reply to this comment
  • Dashamiresi October 21, 21:22

   Ky koment,duhej te mbante nick-un SHUP,por kurrsesi Tomori,mali i shenjte dhe Froni i Perendise,siç e ka quajtur poeti yne i madh NAIMI. Ti nuk je asgje tjeter,veçse nje krimb serb,qe te tmerron e verteta verbuese e fakteve qe renditen nga z.B.Islami dhe nga e verteta.Duke qene se nuk ke as nje argument te vetem per t’iu kundervene,vjen rreth si pordha neper breke. Krimi me i rende ishte pikerisht ajo qe ti i vesh per merite Saliut;shkaterrimi me themel i te gjitha vlerave morale e materjale te vendit e popullit shqiptar,te arritura me djersen e gjakun e ketij populli dhe te bera pluhur,nen masken e antikomunizmit. I thone nje fjale te urte : Nuk mbulohet dielli me shoshe.Ne se nuk e sheh,ose me sakte,nuk do ta shohesh se Shqiperia ne kete çerek shek. eshte drejtuar nga sipunet e felliqur,greke e serbe,por kryesisht serbe, je edhe me i rrezikshem seç mund te mendohet.edhe kaq koment,e ke te tepert.

   Reply to this comment
 21. Tomorri November 7, 21:56

  Si kurdohere ne historine tone me patriotet jetojne jashte Shqiperise.
  Suksese ne demaskimin e armiqve te brendshem .

  Reply to this comment
 22. enea November 7, 23:09

  logjika e shkrimit me duket e sakte
  Basha ka rene brenda me kembet e veta kur ka deklaruar qe ka patur 1 milion euro pasuri para se te hynte ne politike.
  ne politike ka hyre ne 2005 dmth para 10 vitesh
  para 10 vitesh ishte 31 vjec
  dhe puen ka nisur 27 vjec
  Si i beri 1 milion euro ne 4 vjet?????
  Dhe nese nuk ka lidhje me klanin Miloshevic pse u mbeshtet aq fort nga Fazllici?

  Reply to this comment
 23. rocket1981 November 8, 09:35

  ESHTE FATKEQESI QE SIMBOLI I ERES DEMOKRATIKE NE SHQIPERI , PD-ja , ESHTE UZURPUAR NGA MORRA POLITIKE SI SALA E LYLI . NEQOFTESE KA FORCE NE TE QE TE SHKUNDE KETA MORRA ATEHERE DO TE RILINDE SHPRESA PER ENDREN E VJETER TE DEMOKRACISE SE VERTETE.

  Reply to this comment
  • drini November 9, 12:24

   SIMBOLI I ERES DEMOKRATIK PD

   O ZOTERI PO ATA JANE KOMUNISTET E KESAJ ERE DHE AKOMA I KE PAS 23 VJETEVE

   Reply to this comment
 24. arben November 8, 09:46

  KAM PATUR FATIN E MIRE QE TE PUNOJ NE KOSOVE PER TRE VJET. JAM PERPJEKUR PER TA NJOHUR REALISHT KOSOVEN. GJATE KOHES SE QENDRIMIT NE KOSOVE SI CDO NJERI PER NEVOJAT DITORE FREKUENTOJA MAGAZINAT DHE SUPERMARKETET, GJATE BLERJEVE(E KAME FJALEN PER SENDE USHQIMORE) KAM KONSTATUR QE POTHUAJSE 80%( NDOSHTA DHE ME SHUME) E ARTIKUJVE USHQIMORE ISHIN PRODHIME TE FIRMAVE SERBE DHE ASNJE PRODHIM NGA SHQIPERIA. DUKE ME “SHQETESUAR” KY FAKTE SHPESH E NGACMOJA PERSONELIN E SHERBIMIT NE KETO SUPERMARKETE DUKE JU THENE: – ME NDIHMONI QE TEK JU TE GJEJ NJE MALL NGA SHQIPERIA SEPSE DUA “TE BLEJ SHQIP” POR QE E PAMUNDUR….

  Reply to this comment
  • drini November 9, 12:27

   PERSHENDETJE ARBEN

   ESHTE NJE FAKT I PAKONTESTUESHUM.

   VETEM VV KA PROVUAR TE PUNOJE NE KET DREJTIM POR KEMI TE BEJME ME MENTALITETIN TONE TRU PESHKU, DHE QEVERIA ME BIZNISMENET QE JANE TE LIDHUR ME KRIMIN DHE SHTETIN SERB

   Reply to this comment
 25. Raimonda November 8, 10:02

  Nacionalizmi serb I cili ka nxitur luftera ne Ballkan dhe qe nga krijimi I shtetit serb dhe me vone shtetit federative, ka ne strategjine e tij, pa lene menjane lobin e fuqishem politik edhe ate ekonomik…Pas viteve ’90 kjo strtegji qenka implementuar kenaqshem edhe shitja e pasurive tona kombtare dhe rruga drejt serbizimit te ekonomise ka qene e hapur. Besoj se te gjithe herepashere kemi degjuar e pare perplasjet e historise sone me kete strategji serbe qysh ne krijimin e shtetit shqiptar.
  Falenderoj artikull shkruesin, Z. Bedri Islami, per sa shkruan me siper, por ne si popuj nuk kemi pse te kemi urrejtje dhe armiqesi qe politika thur duke na perfshire, por politika shqiptare sebashku me Akademine(sikurse ne Serbi, greqi) te hartojne strategji per te goditur gjithe taktikat qe mund te duan te relizojne objektivat e strategjive revanshiste te te ashtuquajturit ” lob serb politiko-ekonomik”, sigurisht pa lene menjane pikat e perbashketa kulturore morale per t’ju kthyer nje ere te re te fqinjesise se mire midis poujve tane . Dhe per ty Z. lulzim Basha: Je I peshtire, diabolic, largohu se po te vuri perpara populli….

  Reply to this comment
  • ZHELEFINA October 21, 21:33

   Per cilen Akademi flet ti more zotni,per ate qe shkaterroi dhe i vuri “tritolin” Saliu duke i degdisur neper bote trurin e kombit tone ?! Tani kane mbetur “dijetare” te shitur e te felliqur,si Saliu,Zhozefina,Luli Vocerr,Xhelal Mziu,Arben Ristani,Arben Imami,Genc Strazimiri,Kaçi Zi e taborri i tyre ? Prej ketyre pret zgjidhje ti.Keta kane 25 vjet,nen drejtimin e Beogradit,qe vetem bejne thurje.Mallkuar qofshin gjarperinjte!

   Reply to this comment
 26. korabi November 8, 10:42

  ASNJE CUDI NUK KA,QE TE GJITHE PUSHTETARET E SHQIPERISE NE TE GJTHA KOHET KANE QENE PUTHADORE TE SHTETEVE TE HUAJA,DUKE QENE AGJENTE TE TYRE.POR PROBLEMI SHTROHET:A I KA GJETUR GJE KETA?A KA PERFUNDUAR PRAPA HEKURAVE NDONJERI?ASNJE.KESHTUQE EDHE RASTI BASHA DO TE JETE I TILLE,QE DO TE MBETET NE GAZETA.NGA I ERDHEN PARATE,ME CFARE ESHTE MARRE NE HOLLANDE,CFARE BERI NE KOSOVE,TE GJITHA KETO DIHEN.E MEGJITHATE,NE VEND QE TE JETE DUKE “PRERE GOZHDE”,PERKUNDRAZI PRITET ME NDERIME NE KOSOVE,DHE BILE U BEN KARSHILLEK LUFTETAREVE TE LIRISE SE KOSOVES,DUKE U THENE SE JAM DRENICAR,ASHTU SI SALI RAM BERISHA,PASI FUTI NE GJAKMARRJE DHE HASMERI SHUME FAMILJE NE TROPOJE,FAMILJARE TE TE CILEVE TASHME FLEJNE NE VARREZA E TE TJERET JANE TE NGUJUAR,TE BURGOSUR APO TE SYRGJYNOSUR NE VENDE TE TJERA,THOTE ME MBURRJE QE JAM TROPOJAN,DHE ATA TE MJERE E DUARTROKASIN BILE EDHE E PRESIN ME NDERIM.SHEMBULL TE GJALLE TE KESAJ MASKARADE,JANE FEMIJET E AZEM HAJDARIT ME MAMANE E TYRE,QE EDHE PSE E DINE SE KUSH ESHTE VRASESI I VERTETE I BABES(BASHKESHORTIT)E PRESIN SI MIKUN ME TE NGUSHTE TE FAMILJES.RUAJNA ZOT!
  AGJENTE TE SERBIT,AGJENTE TE GREKUT,AGJENTE TE MASONEVE DHE TE GJKITHE PER TA DHJERE KETE SHQIPERI.

  Reply to this comment
 27. TJ November 8, 12:26

  Eshte e vertete qe pas cdo politikani ne Shqiperi qendron nje fuqi e huaj.Problemi eshte qe a eshte Berisha spiun i Beogradit se bashku me Lulin ?? A punojne ata per serbin dhe jo per Shqiperine duke u vene ne sherbim te te huajve .???

  Reply to this comment
 28. ardi November 8, 13:36

  Dikush ka thene :”Historia tregon se udheheqesit e nje kombi te vogel jane te prirur te tradhtojne interesat e kombit te cilet i perkasin”.fatkeqesisht keshtu eshte.Por rasti i udheheqesve apo liderve shqiptar eshte skandaloz.Ne keto 100 vjet kane dominuar frankofonet,te cilet e kane akceptuar zhvillimin e Shqiperise sipas aksit Veri-Jug(Sllavo-Grek)
  I.Qemali por sa kuptoi qellimet e fqinjeve tane ortodokse te Veriut dhe Jugut,nenshkroi kontrata te rendesishme me Turqine e Bullgarine.Natyrisht qe kjo gje ishte kundra asaj cka kishte projektuar Rusia per keto territore dhe ate e eleminuan shume shpejt.Ne kemi nje Akademi e cila akoma nuk e ka percaktuar kush jane miqte dhe armiqte tane natyrale,e sot na bejne propogante per Ballkanin Perendimore projekt i vjeter rus.Pra eshte e thjeshte per te dalluar se cfare perfaqeson cdo kush nga ne apo politikanet tane.
  Kemi njerez qe punojne fillimisht fshehtas e pastaj haptas,per shitje territoresh apo per aleanca qe na cojne ne krijimin e nje Jugosllavie te trete.Mundohen ta justifikojne kete te fundit me dyshen ceke-sllovake Fule-Kukan te dipllomuar ne Moske,kur Rusia ishte Bashkim Republikave Socialiste Sovjetike.
  Pra problemi kryesor sot eshte : A e kane kuptuar shqiptaret dhe politikanet e tyre,qe kurre nuk do te ecin me kembet e tyre nqs ngelin te varur ne cengelin ortodoks sllavo-grek ???
  Roboti i projektuar Basha per sa mesiper duhet te jape mendim,por mendim duhet te jape edhe makina shteterore.Keshtu Ne,njerzit te cilet kane sakrifikuar per kete vend kete presion duhet ti bejme klases politike shqiptare.

  Reply to this comment
 29. lili November 8, 17:08

  Une kam nje pyetje per zotni bedri-n:si eshte e mineur qe njerezet me te cilet keni bashkluftuar te dallin pa Pike turpi krah ne krah me Sali Berishen,qe na solli Luzim Bashen,?
  A eshte kryeministri i kosoves bashkpunetor me ta,pra a je ni edhe ju qe keni ndihmuar thacin,bashkpunetore ne keto maskarralleke?Edhe pse ky sulm ka i vonuar,kur te gjithe e dîme ku ka punuar argjita e bas ha prej kur Kane hy ne kosove?.
  Ku shit ju patriote vigjilente gjate ketyre23 vite?..
  Harroni edhe Rolin tuaj ketu ne mbreterimin e berishes e lulit….

  Reply to this comment
 30. Toni October 20, 23:50

  Pasuria e Bashes vjen nga te njejtat burime qe vijne pasurite e Berishes, Rames, Ilir Metes, Bodes, Kokedhimes, Valentina Leskajt, Bujar Bishanit, Fidel Yllit etj. etj etj qe te mos lodhem se jam dhe si i pa-ngrene.

  Keta ne nje uturak dhjesin te gjithe. Edhe ti Bedri kur ti analizosh, analizo te gjithe klasen politike dhe mos me kap vetem nje Bashe, sepse po u kape vetem me kundershtarin tend dhe le te tjeret ti e tregon veten qe pajtohesh me vjedhjen e te tjereve.

  Po cthem dhe une, kerkoj qiqra ne hell. Ti Bedri s’ke per ta bere kurre kete sepse ja ruan kocken tendit sado hajdut te jete; Redaksia e Gazetes Dita edhe ndoshta mund ta beje sepse ndonje prove e ka dhene.

  Ps. publikojeni se eshte mesuar Bedriu dhe nuk merzitet.

  Reply to this comment
 31. shqipe October 21, 00:20

  A mani o, vellezer! Kush mund me m’a gjet’ Mark Uk-en. dhe te motren e tij,( me babe ),ketu pari, A kane per te thene dic?!…

  Reply to this comment
 32. Anonim October 21, 02:12

  Pasi e lexova artikullin u ktheva ne krye per te pare se kush e ka shkruar.
  O Bedri more Bedri …….
  Bravo te qofte dhe bukur fort e paske mbyllur, nuk e dua Bashen !!!
  Nuk duhet ta duash dhe nuk te detyron njeri. Nuk dua te bej krahasime sepse nuk ka kuptim por gjeja e vetme qe mbaj mend eshte qe ky palaco qe ti dhe 1 milion shuplaka nuk e duan kur hyri ne politike tha: ky jam une dhe kaq kam une.
  Une nuk e kam fiksuar fiks shumen por mbaj mend qe u deklarua i pasur ose mbi shtresen e mesme edhe perendimore por ne te njejten kohe mbaj mend dike tjeter qe deklaroi qe ishte pa shtepi, kishte nje kredi dhe nje studio pikture qe nuk mbaj mend tamam nese e kishte te trashguar apo paguante qera.
  Ti o Bedri zgjidh kete te dytin sepse e meriton te qeverisesh nga ai. Bëj dhe ti ndonjë lek o Bedri dhe lëri pallavrat se nuk të shkonkan.
  Dhe në fund po prek njerëzit me diçka të dhimbshme si marrja e jetës të njerëzve të pafajshëm në atë bulevard. E e ke menduar dhe pyetur veten se kush i dërgoi aty?
  Ishte ai fukarai që unë me shumë dëshirë mund ti jap ndonjë kacidhe për ta ndihmuar të shkretin.
  Por meqë e mbylle me prekje ndjenjash njerëzore atëhere të them që ti duhet të ishe në atë bulevard.

  Reply to this comment
 33. Socialisti bythpambuk October 21, 03:47

  Lulezim Basha ka deklaruar 1 milion Euro , Edi Rama ka deklaruar 3000 Euro .
  Kush ka thene te verteten , mund te me jape pergjigje ndonjeri ?

  Reply to this comment
 34. ismeti October 21, 07:31

  mor ti morracak po ato 300 milionet e ruges ku mbeten

  Reply to this comment
 35. agim October 21, 07:41

  Bedri.Me bane te shikoj ne yuo tub intervisten e plote te Bashes dhene Rudina Xhunges ne emisionin Dritare te Vizion plus.Nuk permendet askund shifra 1 milion.Mbi 1 milionshin ju keni ndertuar kete analize.Po ra 1 milioneshi bie edhe analiza.Basha ka botuar apo gazetat kane botuar deklarimin e pasurise se tij prane Insitutit te deklarimit te Pasurive.Dhe nuk patur asnje kontestim.Perallat me infiltrim serb jane jo vetem te vjetra por turpe ne kete bote hapur .Ka ikur koha kur armiqte ishin te jashtmit .Te jesh antiserb do te thote te jesh kunder vijes se Edi Rames liderit te rajonit dhe liderit me vizion boteror dhe me tej nderplanetar.Boll me endrra armiqesh dhe spiunesh

  Reply to this comment
 36. METEH October 21, 07:54

  Falinderojme DITEN & B.Islamin,etj per analizat e sakta qe bejne perhere per politikanet tan te paskrupull qe gdhihen te varfer e ngrysen milioner-miljarder.Kur Luli thot-1 mil.ero,mos e besoni,pasi parane nuk e tregon asnjeri te sakt.pra Luli duhet te jete MILJARDERI pare ne kete vend,ku me kryesorja eshte se ato duhet te jene para-krimi te bera me shume ne Kosove duke spiunuar trimat e UCK-se te agjenturat Serbe-UDB-ja e fameshme.Ky njeri nqs nje dite do te behet Kryeminister do te spiunoi,burgos,vras te gjithe shqiptaret me bindje te ndryshme siç vrau me 21 janar=4 veta e plagosi shume te tjere.Ai do i shesi gjithe detin dhe gjithe jugun Greqise,me qellim qe SERBIA+GREQIA ta mbeshtesin ne çdo paudhesi,ndofta per te sunduar gjat ne PD,me shume se Saliu qe deshi te behej MBRET pas A.Zogut te cilit i beri lapidar per turpin e tij dhe socialisteve qe e lene ne mes te Tiranes hajdutin e tradhetarin e kombit..!

  Reply to this comment
 37. ne emer te popullit October 21, 08:06

  Sot politikanet kriminele, jo qe skan frike per te bere krime dhe te renda por i tregojne ato sikur teishin barcaleta., prandaj kurre voten mos e hidhni per pro Basha.Mesa kam lezuar dhe kuptuar kohet e fundit, kam arritur ne perfundimin se Berisha eshte Padrinoja e ketij Vendi dhe bashkepuntoret e tij (zagare) nuk do te arrijne ti bejne mire ketij Vendi sepse do te ndjekin hap pas hapi keshillat monstruose te S’ali BABES ME 40 HAJDUTE.

  Reply to this comment
 38. Shahisti October 21, 08:36

  Askush nuk e tregon si e ka bere milionin e pare. Pa pyesni edhe Edvinin, edhe Koçon (Kokedhimen), edhe Ilirin, edhe ke te doni tjeter nga politika shqiptare, perfshire Saliun, Servetin etj. etj.

  Reply to this comment
 39. Futja kot October 21, 09:07

  A mos ka shitur fiq edhe ky? Se mos na del qe e ka bere, se edhe kjo na duhet, te gjithe per fiq se Pazari i Ri do te jemi …, apo nuk eshte tamam koha tani …

  Reply to this comment
 40. Jäger -81 October 21, 09:43

  Nuk e kuptoj se kujt ja thoni gjethe keto gjera?????? Sepse shteti e di se si i ka fituar leket Luli dhe Lulashet e tjere, po dhe populli e di, dhe ju gazetaret e dinit me kohe dhe tashme na e beni dhe publike……………………… ajo qe nuk di populli eshte se kush ka bythe ti rrasi brenda keta te felliqur neper burgje dhe pasurine e tyre ta beje mall per popullin.

  Reply to this comment
 41. E po kjo pune! October 21, 09:52

  nje tjeter artikull qe do thyej rekord me komente… mos me pyesni per milionin e pare – ka thene dikush. Ketu te gjithe jane te perlyer por ca jane ekzemplare dhe ky tipi eshte nje nder ta. Sa te shese pordhe e te jete i ftuar i emisioneve, ai duhet te jape llogari per gjera qe ne bote te futin ne burg dhe hedhin celsat ne det – nga kryekrimi i shitjes se detit, vrasja e protestuesve, vjedhja e kombit etj. Ta futesh ne burg per vjedhje e vrasje i ben nder. Duhet futur per tradheti kombetare me se pari. Pastaj le te krijoje ndonje parti ne biruce dhe te shkojne milionat per lesh per te garantuar mbrojtje per gjume te qete ne biruce dhe dushin ta kete vetem ne dispozicion. Po c’i merrni taksa fukarejve, boll konfiskoni keta “gadafer” dhe mbushet deficiti shteteror dhe del plus brenda dites.

  Reply to this comment
 42. perkthyesi October 21, 10:01

  Nje gje nuk kuptoj. Une personalisht kam punuar 3 vjet e ca ne Kosove si perkthyes me ushtrine amerikane ne Ferizaj, dhe paguhesha shume mire. Megjithate, duke llogaritur shpenzimet e te qendruarit atje, nuk eshte se me mbeten para qe te behesha milioner si Basha, Argita etj. Ketu ka dicka qe nuk shkon. Mendoj se diku gjetke fle lepuri. Eshte detyre e organeve perkatese qe te skanojne kete pasuri te vene ne rruge te dyshimte, ndryshe vazhdojme ti biem tam tamit gjithe diten, ashtu sic kemi bere per tere keta vite!

  Reply to this comment
  • Lleshi October 21, 13:12

   Kush do ta beje Lu-ja ? Apo Vuqiqi ? Sepse per Ramiçin nuk po flas se eshte thjesht shegert i ketyre te dyve !

   Reply to this comment
 43. Kris 1 October 21, 10:31

  luli si Fullhani dhe Erioni Kane investuar me fitim pensionin e mamase.Duke jetuar jashte nuk mund ta kuptosh kurre se paria e horrave te politikes me shqiperi rritet si nje bime e mbjelle me gropen e halese.Per kete jane eksportuar dhe horrat e rilindjes.

  Reply to this comment
 44. vasil October 21, 10:45

  Shume mire autori,qe operon me logjiken e ftohte,nga ku dalin,pjesa kryesore e parave te Bashes,te pa justifikuara.
  Mirpo me kete,ne rruge ligjore,duhet te merret,institucioni i kontrollit te pasurive.

  Reply to this comment
 45. info analitike October 21, 11:19

  Po pse o Marin ti i merr te mireqena perrallat e Bedri Islamit! Ky i shkreti vazhdon e shkruan si dikur tek Zeri i Popullit duke u perpjekur te gjeje “armikun e kllases”. Luli mund te kete bere njemije e nje te zeza por percartjet e Bedriut te partise nuk provojne asgje. Sa per pasurimin shembujt nga politika si e majte ashtu edhe e djathte nuk mungojne. Ke sa te duash njerez qe nuk kane punuar asnje dite ne jeten e tyre e qe kane pasuri miliona eureshe. Keta te sotmit po vjedhin me paturpesine me te madhe ndersa Bedriut i paska bere pershtypje vetem milioneshi i Lulit. Mos prit asgje te hajrit nga gazetaret militante se ata jane te prirur me shume nga propaganda se sa nga identifikimi, pasqyrimi dhe zgjidhja e problemeve.

  Reply to this comment
  • osman lala October 21, 11:30

   Mua nuk me duket fantazi e shfrenuar.
   Basha thote se ka patur 1 milion euro para se te hynte ne politike.
   Ka hyre ne politike ne 2005
   Sot eshte 41 vjec ne 2005 ka qene 31 vjec
   nese ka nisur pune ne 2007 ne Kosove sic tha ne interviste, i bie qe ka bere 1 milion euro per 4 vite.
   Si ka mundesi?
   Dhe pse i del emri tek dosjet e krimeve te luftes te UCK-se? Dhe pse Fazlliq eshte sponsori dhe rekomanduesi i tij qe prej 2005 e ne vijim?

   Reply to this comment
   • opozitar i sfilitur October 21, 11:31

    Osman vetem keta gazetaret e rinj dhe brezi i ri ne pergjithesi u duken fantazira keto gjera.

    E verteta nis prej 1912-s e ne vijim.

    Per shkak te mospjesemarrjes se Shqiperise ne luftrat ballkanike ndaj Perandorise Osmane dhe deshtimit per ta trajtuar territorin shqiptar si fitues te luftes (pra ta ndanin) fqinjet tane adoptuan nje qasje te re perball kemenbuljes austriake per te mbetur Shqiperia ne territorin qe shpalli I.Qemali.

    Cila ishte qasja?

    Nderhyrje dhe vendosje e liderave politike.

    Ata (sllavet) sollen Ahmet Zogun me arme dhe ushtri.

    Ata (sllavet) krijuan Partine Komuniste te Enver Hoxhes

    Ata (sllavet) sipas dokumentave te deklasifikuara te CIA-s shfrytezuan vakuumin e pushtetit ne 1990 dhe dyshohet fort se “heronjte e dhjetorit” ishin heronj te rreme, pjella te agjencive te spiunazhit.

    Ndaj nuk ka cudi qe ata vijojne kete investim politik per interesat e tyre sigurisht dhe jo tonat.

    Qe nuk eshte fantazi kete nuk e thote vetem historia jone.

    E thote dhe e tashmja.

    Hidhini syte verdalle. PSe eshte Shqiperia ne krize te vijueshme morale dhe financiare?

    Pse ky konflikt politik pa fund?

    Pse vetem ne jemi ndryshe nga vendet e tjera te rajonit?

    Pergjiguni ketyre pyetjeve miq dhe do kuptoni qe “ata” jane mes nesh!

    Reply to this comment
 46. Naftetari October 21, 12:12

  Edhe Mark Frroku,Tom Doshi,K.Kokdhima,Fufi, Mamo,Duka etj pasurin e kane vene para se te merren me politike po ce do se ti po merresh me ta dhe jo me veten ose me pasanik pa qene asnje dite me biznes kesaj ci thone apo pune kurvash.

  Reply to this comment
 47. Lleshi October 21, 13:03

  Nga e morri Basha pasurine ? Nga gopi i s’emes e morri ! Punoi ajo dhe i ati kunder Shqiperise , dhe Basha trashegoi tregetine e tyne ! Prej tyne e perzgjodhen , per me vazhdu rrugen qe ata i lane ! Pastaj pasi u fut ne loje vete , shiti gjithcka kishte , qe nga breket deri tek shpirti dhe ja ku u be i pasur !

  Ket fenomen e ka ezauru Llazar Siliqi me poezine :

  Milic or xhubleta
  shif ku t’çon kuleta
  parja huej e shkreta
  me vra sot vllan tand !

  Reply to this comment
 48. m October 21, 13:18

  Basha si ficka qe e mbyt veten me skjepin e vet.

  Ti deklaronte dikush ne mbrojtje te Bashes per justifikim te miljonave qe ka.Se i ka fitue para se te merrej me politike.Basha po te ishte i zgjuar do ti thoshte teper ngutshem,keti iks personi.Mos fol se me fike.E jo ma ti deklaroj vete qe politiken e fillova kur isha milioner qe te mos me kundervihej njeri e sot jam vorfenar.

  Reply to this comment
 49. Mark uk October 21, 13:22

  shqipe:Eshte gjetur personi qe kerkoni,eshte me motren tende po mos i shqetso.Ai ka vendosur qe cfar te permban pragu ti…Me qe keni vene nickun shqipe te gjith ta tatata pa shkeputje nga puna.Tani tu plotsue deshira besoj.

  Reply to this comment
 50. tradita October 21, 13:49

  qe jeni nje grumbull debilesh, kjo nuk ka asnje diskutim. Ligjin ne Ballkan dhe ne trevat shqiptare e ben Amerikani more idioter ,jo kush tjeter. qe eshet pro amerikan Basha kjo nuk don koment, po te ishte pro serb te paret qe do te reagonin do te ishin amerikanet. Bedri idiotit i ka mbetur ora ne kohen e Enverit, kur te gjithe kundershtaret ishin jugosllav e pro serb. Aleanca e qelbesirave Rama- Meta u ngjiz ne soc-serb prandaj nuk ka mbeshtetje amerikane. Ramen nuk. e priti askush ne. amerike, Meta as nuk mund te shkeli atje.

  Reply to this comment
 51. miqsori October 21, 14:39

  Kur nje lider, qofte edhe de jure si zoti basha, deklaron hapur ne dritare se e ka nisur karieren politike me mbi 1 milion euro,eshte me te vertete per tu shqetesuar. UNMIK i paguante punonjesit e vet ne dollare amerikane ne ate periudhe.
  Pse kjo deklarate pikerisht tani? Cka nder mend te beje zoti basha? Mos valle per te shpetuar veten e vet dhe mentorin e tij kerkon te destabilizoje vendin? Kush ia jep urdhrin, kurajen dhe forcen???
  Zoti bashe eshte jurist dhe e di mire se krimi eshte indivual, cilido qe e ka kryer, pergjigjet vete para organeve te drejtesise.

  Reply to this comment
 52. aty October 21, 14:52

  Mjer ky popull ne cfar duarsh ka rene , kush e drejton, nga felliqsira e plehra.Ata zhduken nga faqja e dheut vetem me revolucion, po kush i mer ato arme e teluftoj.Jemi te mbaruar

  Reply to this comment
 53. tradita October 21, 15:10

  si duket nuk e kupton situaten. Basha i ka deklaruar pasurite e tij ne vitin 2005. Saktesia. edeklarimeve eshet vertetuar shume her enga te gjitha institucionet. Per 5 muaj rresht Partia Socialite ka kerkuar verifikimin. epaurive Lul Bashes. deh ka gjet ” qenin e ngorudhur” kethjellohu.. kthjellohu s ete ben mire. Logjika tjeter duket s e eshte pa lidhje.

  Reply to this comment
  • p October 21, 20:49

   o tradita je analfabet I shkelqyer

   4 rrjeshta 12 gabime ne gjuhen shqipe dhe kam pershtypjen se di serbisht me mire,

   por ti nuk ke faj

   fajin e ka bedri islami qe I bie larg e larg nga kina e donaldluit.

   pse bedri islami nuk ben lidhjen eshkurter:

   ne 2007 tom ridge (politikan shume me rendesi) vjen me damir fazllicin dhe saliserbi raporton ne keshillin esigurise kombetare..para Fazllicit….

   PRA KEMI LIDHJEN DIREKTE

   TOM RIDGE——DAMIR FAZLLIC—–LUSH BASHIC

   POR KEMI DHE NJE MATERIAL QE THOTE COPE FARE KUSH ESHTE BASHICI DHE FAZLLICI

   Lulzim Basha’s Gangster complott and Damir Fazllic

   07/10/2008 – 16:00.


   I personally know Damir Fazllic. I think I met him first time on the same day with Sali Berisha, unless the latter was feigning during that first meet in Washington , January 2005. The American company BG&R contracted him as a specialist for Balkans and he would be part of the team for helping PD electoral campaign in 2005. After contract was signed and it was agreed BG&R would stay by the side of PD, Fazllic asked for a contact person in Tirana. KOP (policy orientation committee) had 2 weeks it was created.

   Lulzim Basha was not that known during the time. While I had his name on the tip of my tongue to give him as the contact person. Fazllic pronounced it almost like me.- He is the one I need, – he said. Wondered where they knew each other, but I had no bad impression. Like 2 people from Balkan emigrating to Europe and Balkan it was no wonder they knew each other. But BG&R left in July. Damir Fazllic, on the contrary deepened his friendship with Lulzim Basha and his brother-in-law, who for a reason always used to stay two steps backwards or open the car door. In September 2005, during the second week of PD coming into power, they were very clear in their plan. They would make money. Damir Fazllic opened 3 companies within 2 days which always had as administrator Lulzim Basha’s brother-in-law, Erion. He sold the 3 of them later: one in Cyprus and 2 partially to a former Partizani football player of Beograd ….. ECT…

   Reply to this comment
   • tradita October 21, 21:55

    Z. P
    Saktesia juaj ne te shkruar me habit. Tom Ridge eshte ish keshilltar i Presidentit Bush, qe solli ne Tirane urdherin per shpalljen e Pavaresise se Kosoves. Kryemister ishte Sali Berisha dhe minster i jashtem ishte Lulzim Basha.Kete nuk e luan as topi.
    Ps. Emrat e pervecem shkruhen me shkronje te madhe, o shume i ditur. Kur te shkruash here tjeter paraqitu pak me kulture.

    Reply to this comment
 54. DRENICA E KUQE October 22, 07:21

  Nga vjen pasuria e Bashes?… Po nga vjen edhe pasuria e udbashave e kosistave “shqiptare” te Titos Rankoviqit Milloshevit?…

  Duhet dditur nga vjen çdo pasuri e tyre ne shpine te popullit e atdheut shqiptar.

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 55. rudi October 22, 11:03

  Mbare shqipetaret i dine me kohe keto qe shkruan me te drejte gazetari ka dhe Mark Uke qe ju vjen tharet e shajne me prag shtepie gje qe nuk na cudisin se themi kaq esht niveli i tyre nuk na cudit as urejtja qe kane per cdo te ndershem nuk na cudit se lulret, ukret,saleshet,ali mucet jan njelloj por nje gje na cudit na pezmaton na hidheron me P.P.D.evropjane si nuk i bejne te pakten nje pyetje! Mir qe ngre alearmin se ne shqiperi vetem vidhet nga kryeministri e deri tek drejtori me i thjeshte e kerkon monitorim! Po ty o lul pse te akuzojne ?A vertet i justifikon me fakte milionat ,?A vertet ju shmange gjykimit me procedura?A vertet vrave pa pik meshire 4vet te pa fajshem?A vertet firmose marveshjen me detin me greqine?A vertet vetem ti je i ndershem e te gjith kundershtaret politike jane hajdute se ti vertet u ngjire e u cire per Meten kerkove doreheqje tani e zbute nise me Ramen ,GJiknurin,Bejtjan aluizmin te gjithe kundershtaret e tu jane hajdute e ti e fakton qe je me i ndershmi hajde bujren mer qeverine se shqiptaret per njeres te ndershem po vuajne po nuk mjafton vetem te thuash un jam i ndershem e kundershtaret jane hajdute ne se i hane mashtrimet profesiniste dhe P.P.Ete o jane si ju o hane sapun per djathe

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim