“Një fashist në Tiranë”

April 13, 2019 11:21

“Një fashist në Tiranë”

Deputeti socialist Spartak Braho detyrohet t’i rikthehet një polemike me Agron Tufën, drejtorit aktual të Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit. Arsyeja është fare e thjeshtë: Një agresivitet i paparë i Tufës kundër deputetit Braho, pasi ai kundërshtoi një rezolutë të propozuar nga Instituti i drejtuar prej Tufës, ku njolloset dhe dënohet lufta antifashiste nacionalçlirimtare dhe cilësohen si kriminelë dëshmorët dhe heronjë e kësaj lufte. Sot ne po botojmë një listë ku 265 dëshmorë, heronj dhe udhëheqës të asaj lufte nga instituti i Tufës cilësohen si kriminelë. Por çfarë mendon Deputeti Spartak Braho lidhur me këto pretendime? Ja intervista që dha dje ai ekskluzivisht për gazetën DITA.

 – Zoti Braho, polemika që ju po zhvilloni prej disa ditësh me Agron Tufën, drejtorin e Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, ka dominuar në shtypin shqiptar. Mbase mund të shmangej një polemikë e tillë?

– Po, mund të shmangej nëse pinjollët e ish-kolaboracionistëve të Luftës së Dytë Botërore nuk do të gjallëroheshin kaq egërsisht kundër luftës sonë antifashiste, më e lavdishmja në historinë tonë, dhe kundër dëshmorëve dhe heronjve të asaj lufte. Kjo ishte dhe arsyeja që unë reagova në atë mënyrë që tashmë e dinë të gjithë dhe do t’i përmbahem atij qëndrimi deri në fund. Deri në shkarkimin e Tufës…

– Pse këmbëngulni aq shumë tek Tufa? Në fund të fundit ai është një individ, është një shkrimtar dhe ka mendimin e tij?

– E ke gabim. Agron Tufa është një fashist aktual në Tiranë. Unë nuk e njoh fare si person dhe nuk kam asnjë interes ta di se cili është. Unë thjesht e përfytyroj si një njeri të veshur me këmishë të zezë si ato të Musolinit që vërdalliset e vjell vrer nëpër Tiranë. Mirëpo, ky fashist, tashmë ka një status: është drejtor i një instituti që financohet nga qeveria. Prandaj dhe unë denjoj të përballem me të duke i bërë apel edhe kolegëve të mi që të mos i mbajnë iso këtij fashisti…

– Të jetë i vetëm Tufa në këtë nismë?

– Jo. Ai nuk është i vetëm si fashist. Ai është pjesë e bandës fashiste të Sali Berishës që u shfaq në horizont qysh në vitin 1990 dhe vazhdon t’i shkaktojë dëme të pallogaritshme këtij vendi dhe këtij kombi…

– Është një etiketim i rëndë ky. Në fund të fundit ai është një ish-i përndjekur politik i regjimit të kaluar…

– Agron Hajredin Tufa nuk ka qenë as i dënuar dhe as i persekutuar politik i regjimit të kaluar. Atë që ai paraqit si persekutim politik është e gjitha një farsë. Babai i tij thuhet se është dënuar disa vjet me burg për një krim ordiner. Kurrsesi për politikë. Prandaj dhe unë e kundërshtoj qëndrimin e tij dhe sidomos të institucionit të tij… Do të kërkoj të zbardhet certifikata e këtij personi dhe të dalë në sy të gjithë opinionit se kë përfaqëson dhe ç’është në të vërtetë Tufa.

– Pse?

– Sepse vetë instituti që ai përfaqëson është antiligjor, është një apendiks i panevojshëm për shoqërinë shqiptare aktualisht i krijuar nga Sali Berisha në vitin 2010. Dhe, për më tepër, ky institut, nuk ka asnjë tagër ligjor që të dërgojë rezoluta për t’u miratuar në Kuvend. Dhe unë e quaj një poshtërsi dhe një provokim tejet të rëndë që në këtë vit jubilar të 75-vjetorit të çlirimit të atdheut të paraqitet një rezolutë kundër luftës antifashiste. Sado i marrë dhe keqdashës të jetë Tufa,parlamenti ynë, kolegët e mi deputetë të majtë e të djathtë nuk duhet kurrsesi ta pranojnë dhe për më tepër ta miratojnë një rezolutë të tillë të marrëzishme.

– Zoti Braho, sot ne po botojmë një listë të gjatë me 265 emra të Institutittë Tufës që shpallen kriminelë të luftës. Më bën përshtypje fakti që aty nuk përfshihen kriminelë ballistë, por janë vetëm ata që njihen si udhëheqës dhe dëshmorë të asaj lufte. Si është e mundur?

– Fare thjeshtë. Unë sapo të thashë se Tufa është një fashist. Është një pinjoll ballistësh. Lista që ju do të botoni nuk ka nevojë për asnjë koment. Pse çuditeni që aty nuk ndonjë emër ballisti? Sepse sipas logjikës së Tufës heronjtë e vërtetë të asaj lufte ishin Isa Toska, Isa Manastirliu, Kadri Cakrani, Halil Alia, Hamit Matjani, Mit’hat Frashëri, Xhafer Deva, e sa e sa të tjerë të njohur botërisht për tre çerek shekulli si kriminelë dhe të flakur nga historia në koshin e plehrave. Botojeni listën dhe do të bindeni për këto që po them.

265 “kriminelët” e luftës Antifashiste sipas Tufës

Ja dhe një thagmë e Institutit që drejton Agron Tufa “Krimet e komunistëve gjatë Luftës 1941-1945”, botim i Institutit të Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, është një monografi dokumentare e krimeve të luftës, nga vinin urdhrat e ekzekutimeve. Vetëm dukë e lexuar këtë listë, lexuesi do të bindet se deri ku shkon marrëzia e tyre. Thënë shkurt: Fshihet e gjithë historia e luftës antifashiste. Është një listë që nuk ka nevojë për asnjë koment.

Lista e personave përgjegjës për krimet e luftës

 1. Asllan Gurra, komandant i batalionit të Oparit, Korçë
 2. Abdyl Këllëzi, komisar i Brigadës XVI[1] (Dokumenti 90, 103, 105)
 3. Adil Çarçani, zv.komisar i Brigadës VII (Dokumenti 54, 67, 86)
 4. Adil Prishta, zv.komandant batalioni, Brigada VII
 5. Adnan Qatipi, zv.komandant batalioni, Brigada III
 6. Ali Vinçani, komandant i Batalionit “Kelmendi-Gërmenj”, Korçë
 7. Agush Gjergjevica, anëtar i shtabit të qarkut Korçë
 8. Amdi Babani, komandant batalioni, Brigada XV (Dokumenti 107)
 9. Andon Xoxa, komisar, kompania II, batalioni II, Brigada I (u vra gjatë grabitjes së Pogradecit nga Brigada I dhe IV) (Dokumenti 50)
 10. Anton Bulaqi, zv.komandant i batalionit partizan vullnetar të Shkodrës
 11. Ardi Rakipi, zv.komandant batalioni, Brigada V
 12. Asaf Dragoti, komandant i Brigadës VIII
 13. Asaf Tahiraj, Komandanti i Brigadës VIII (Dokumenti 71, 120, 129, 130)
 14. Astrit Nishani, zv.komandant batalioni, Brigada VI
 15. Baba Fejzo, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative[2]
 16. Bahri Zaimi, komandant artilerie i Brigadës VII
 17. Bajt Asllani, zv.komandant batalioni, Grupi i Pezës
 18. Balil Peçi, zv.komandant batalioni, Brigada VI
 19. Baki Starja, komandant batalioni territorial, qarku Korçë
 20. Bako Dervishi, komandant batalioni, Brigada V
 21. Bajram Vula, zv.komandant batalioni, Brigada III
 22. Barjam Sinojmeri, zv.komisar i Brigadës VIII (Dokumenti 72, 89)
 23. Bedri Spahiu, komisar i Zonës I Operative, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i kryesisë së KANÇ
 24. Bejto Bultica, komandant batalioni, qarku Berat[3]
 25. Beqir Balluku, komandant i Brigadës II (Dokumenti 66, 80, 94, 95)
 26. Bido Sejko, zv.komandant batalioni, Brigada VI
 27. Bilbil Klosi, anëtar i sektorit politik, Brigada V (Dokumenti 69)
 28. Burhan Beqari, komandant batalioni II, Brigada XII
 29. Cute Selenica, komandant çete, qarku Korçë
 30. Çelo Arrëza, komandant batalioni, Brigada V[4]
 31. Dali Ndreu, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së, komandant i Divizionit I (Dokumenti 40)
 32. Dane Mehmeti, komandant batalioni, Brigada V
 33. Dul Rrjolli, komisar i rrethit Lezhë[5]
 34. Dushan Mugosha, themelues i PKSH-së, zv.komisar i Brigadës I
 35. Ethem Haxhiu, zv.komandant i batalionit “Reshit Çollaku”
 36. Enver Hoxha: anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i Shtabit të Përgjithshëm; komandant i UNÇ-së (pas majit 1944); anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 3, 4, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 31, 33, 34, 35, 37, 38, 43, 44, 45, 53, 58, 60, 124, 125, 126, 127, 131, 132).
 37. Enver Liçaj, komisar i Çetës së Sopotit (Dokumenti 36)
 38. Ernest Jakova, zv.komandant batalioni, Brigada III
 39. Esat Dishnica, (Dokumenti 35)
 40. Esat Ndreu, komandant i grupit territorial të Dibrës
 41. Estref Sihati, zv.komandant batalioni, Brigada VIII
 42. Fadil Çeçi, zv.komandant i Brigadës V
 43. Faik Cakuni, komandant i batalionit “Fuat Babani”, Korçë (Dokumenti 52, 53)
 44. Faslli Jaho, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative
 45. Fatmir Gjata, zv.komisari i batalionit “Çlirimi”, Korçë
 46. Fejzo Bino, komisar, kompania III, batalioni I, Brigada I
 47. Fejzo Ismaili, në dispozicion të Shtabit të Zonës I Operative
 48. Ferik Hado, në dispozicion të Shtabit të Zonës I Operative
 49. Ferit Radovicka, komisar, kompania I, batalioni II, Brigada I; komandant batalioni, Brigada I; komandant i operacionit të spastrimit në Koplik, 1945[7] (Dokumenti 137)
 50. Fetah Selcka, zv.komandant batalioni, Brigada IV
 51. Feti Bubësi, komandant batalioni IV, Brigada VI
 52. Feti Smokthina, komandant i kompanisë II, Batalioni I, Brigada I; komandant batalioni, Brigada I
 53. Fiqrete Shehu, (Dokumenti 57, 70)
 54. Flamur Nishani, anëtar i sektorit politik për çështjet e rinisë në Brigadës VIII (Dokumenti 77)
 55. Foto Stamo, komisar çete (me Xhezar Serishtin dhe Zalo Zvarishtin), qarku Korçë
 56. Gafur Çuçi, anëtar i sektorit politik të Brigadës VIII, komisar i Divizionit V (Dokumenti 73)
 57. Gani Nivica, komandant batalioni, Brigada VIII
 58. Gogo Nushi, anëtar i KQ të PKSH-së (Dokumenti 5, 22, 23, 27, 28, 29, 34, 92)
 59. Gaqo Peristeri, komisar batalioni, qarku Korçë
 60. Gaqo Tashko, anëtar i kryesisë së KANÇ
 61. Gjergj Kokoshi, anëtar i kryesisë së KANÇ
 62. Gjin Marku, anëtar i KQ të PKSH-së, komandant i Brigadës VII (Dokumenti 116)[8]
 63. Gjon Banushi, komandant i Brigadës IV (Dokumenti 110)
 64. Gjon Gjonaj, zv.komandant i Brigadës XVI (Dokumenti 103)
 65. Gjon Marashi, komandant i çetës së Dukagjinit[9]
 66. Hajdar Dushi, komisar i batalionit partizan vullnetar të Shkodrës
 67. Haki Bejko, komisar, kompania III, batalioni II, Brigada I (Dokumenti 50)[10]
 68. Haki Toska, (Dokumenti 83)
 69. Halim Xhelo, komandant batalioni, Brigada V
 70. Hamdi Lemo, komandant batalioni, Brigada III
 71. Hamit Keçi, zv.komandant i Brigadës III
 72. Hariz Velo, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative
 73. Hasan Moglica, komandant çete, qarku Korçë[11]
 74. Hasan Mëhilli, komisar i kompanisë II, batalioni I, Brigada I
 75. Hasan Pulo, zv.komandant i Zonës I Operative; anëtar i kryesisë së KANÇ
 76. Hasan Selenica, zv.komisar i batalionit “Hakmarrje”, Korçë
 77. Haxhi Lleshi, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së (Dokumenti 11, 41)
 78. Haxhi Seseri, komandant i batalionit territorial të Dajtit
 79. Hito Çako, zv.komandant i Brigadës V.
 80. Hulusi Spahiu, komandant i Brigadës III (Dokumenti 97)
 81. Hysen Blloshmi, komandant i Çetës së Sopotit (Dokumenti 36)
 82. Hysen Çino, komandant batalioni, Brigada V
 83. Hysen Zenelaj, zv.komandant, kompania II, batalioni II, Brigada I
 84. Hysni Kapo, zv.komisar i Zonës I Operative; komisar i Brigadës V; anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i Shtabit të Divizionit I (Dokumenti 92, 114, 123)
 85. Hysni Manushi, komandant batalioni, Brigada III
 86. Hysni Selcka, komandant batalioni, qarku Korçë
 87. Ibrahim Stafa, zv.komisar i Batalionit Vërçë-Sulovë (Dokumenti 100)
 88. Idris Seiti, komandant, kompania I, batalioni II, Brigada I, zv.komandant batalioni, Brigada I
 89. Idriz Tahiri, komisar i qarkut Shkodër[12]
 90. Irakli Bozo, komandant batalioni, Brigada II
 91. Irfan Peshtani, oficer i seksionit operativ të Brigadës VII
 92. Islam Radovicka, komandant i Zonës I Operative, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së (Dokumenti 90, 124)
 93. Istref Sehati, zv.komandant batalioni, Brigada V
 94. Izet Kallarati, në dispozicion të shtabit të Zonës I Operative
 95. Jaho Gjoliku, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative, zv.komandant i Brigadës VI (Dokumenti 83)
 96. Jorgji Zëra, komandant batalioni, Brigada II
 97. Josif Prifti, komisar i batalionit “Hakmarrje”, Korçë
 98. Kadri Hazbiu, komandant i Batalionit I, Brigada V (Dokumenti 88)[13]
 99. Kadri Hoxha, komandant i batalionit të Çermenikës; komandant i grupit të qarkut të Elbasanit; anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i Brigadës VII
 100. Kadri Musaj, komisar i Batalionit Vërçë-Sulovë (Dokumenti 100)
 101. Kahreman Ylli, komisar i Brigadës IV (Dokumenti 110)[14]
 102. Kapo Lena, komandant i Batalionit Vërçë-Sulovë (Dokumenti 100)
 103. Kiço Ngjela, (Dokumenti 95)
 104. Koçi Xoxe, themelues i PKSH-së, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 6)
 105. Koço Prifti, (Dokumenti 114, 123)
 106. Koço Tashko, anëtar i kryesisë së KANÇ
 107. Komandanti i Çetës së Shën Gjergjit (i paidentifikuar, Dokumenti 19)
 108. Kristo Themelko, themelues i PKSH-së, anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i Çetës së Pezës (Dokumenti 5, 27, 37, 38)
 109. Kudret Fratari, zv.komandant batalioni, Brigada VIII
 110. Lako Polena, komisar i Brigadës II i Mbrojtjes së Popullit[15]
 111. Laver Sulçe, zv.komandant batalioni, Brigada I
 112. Lefter Kolonja, zv.komandant batalioni, Grupi i Pezës
 113. Liri Gega, anëtare e KQ të PKSH-së (Dokumenti 14, 63, 64, 65, 68, 91)
 114. Luan Qafëzezi, zv.komandant batalioni, Brigada VII
 115. Lutfi Leka, komandant i batalionit të Bëzhetës (Dokumenti 8)
 116. Llambi Gostivishti, zv.komisar i batalionit “Reshit Çollaku”
 117. Maman Saliu, komisar i qarkut të Mbrojtjes Popullore, Shkodër (Dokumenti 147, 48)
 118. Manol Konomi, anëtar i kryesisë së KANÇ
 119. Manush Myftiu, zv.komisar i Brigadës V (Dokumenti 68, 88)
 120. Maqo Çomo, komisar i batalionit “Fuat Babani” (Dokumenti 52, 53)[16]
 121. Mark Uli, komisar i çetës së Dukagjinit[17]
 122. Marko Billa, komandant i R.P.V Palasë (Dokumenti 78)
 123. Maze Jaupi, zv.komandant batalioni, Brigada VIII
 124. Medar Shtylla, anëtar i KANÇ
 125. Medat Poloska, zv.komisar i batalionit të Oparit, Korçë
 126. Mehmet Jaho (Luftar Bolena pseud.)[18]: zv.komandant i Brigadës XII
 127. Meshit Çela, zv.komisar, batalioni II, Brigada I
 128. Mehmet Shehu, kandidat I KQ të PKSH-së; komandant i Bigadës I, z/ komandant i Divizionit I, komandant i operacioneve në Shkodër, pas lufte (Dokumenti 16, 30, 31, 33, 126, 127, 128, 135, 139, 141, 142, 146).
 129. Mestan Ujaniku, komandant i Shtabit të qarkut të Beratit
 130. Mevlan Dervishaj, komandant i Brigadës XI[20]
 131. Mihal Prifti, komisar i Divizionit II (Dokumenti 133, 134, 140)
 132. Mihallaq Ziçishti, komandant i qarkut të Mbrojtjes Popullore, Shkodër (Dokumenti 147, 148)
 133. Minella Koleka, komandant i komandës së Vendit, Himarë (Dokumenti 79, 81)
 134. Misto Treska, komisar batalioni territorial (me Riza Kodhelin), Korçë; komisar i Brigadës XX (Dokumenti 44)
 135. Muhamet Prodani, komandant i kompanisë III, batalioni I, Brigada I; komandant i Brigadës I
 136. Muharrem Kokomani, zv.komandant batalioni, Grupi i Pezës
 137. Muharrem Butka, komandant i Komandës së qarkut të Korçës (Dokumenti 101)
 138. Musa Daci, zv.komandant batalioni, Brigada VI
 139. Mustafa Matohiti, komisar i Brigadës VI (Dokumenti 41)
 140. Mustafa Gjinishi, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së
 141. Mustafa Xhani (Baba Faja Martaneshi), komandant i Batalionit të Martaneshit, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së (Dokumenti 19)
 142. Myslim Peza, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së, komandant i partizanëve të Pezës[21]
 143. Myslim Shyri, komisar, Batalioni II, Brigada I
 144. Myzafer Babani,[22] komisar i batalionit “Fuat Babani” (Dokumenti 52, 53)
 145. Myzafer Spaho, komisar i Brigadës III (Dokumenti 115)
 146. Myzafer Trebeshina, komisar i Divizionit IV (Dokumenti 138, 143)
 147. Nako Spirum, anëtar i KQ të PKSH-së, anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 40)
 148. Nasi Vithkuqi, komandant i batalionit “Qamil Panariti”, Korçë
 149. Naum Kristo, zv.komandant batalioni, Brigada IV
 150. Naxhije Dumi, kandidate e KQ të PKSH-së (Dokumenti 4)
 151. Ndreko Rino, zv.komandant, kompania III, batalioni I, Brigada I; komandant batalioni, Brigad I; komandant i operacionit në Dukagjin, pas lufte (Dokumenti 133, 141, 142, 146)
 152. Neim Kuçi, komandant batalioni, Brigada VII
 153. Neki Pirgu, komandant çete, qarku Korçë
 154. Nesti Titani, komisar i batalionit “Çlirimi”, Korçë
 155. Neshat Hysi, zv.komandant i Brigadës VII
 156. Nexhip Vinçani, komandant i grupit partizan të Korçës, komandant i Brigadës IV (Dokumenti 50)
 157. Ngjeli Argjiri, komandant, kompania II dhe zv.komandant, batalioni II, Brigada I; zv.komandant, Brigada VIII
 158. Niazi Çepani, anëtar i Shtabit të qarkut të Beratit
 159. Niko Çeta, komisar i batalionit Kelmendi-Gërmenji, Korçë
 160. Nuredin Aliu, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative
 161. Nuri Huta, komandant i Kompanisë I, Batalioni I, Brigada II (Dokumenti 94-96)
 162. Ollga Plumbi, anëtare e kryesisë së KANÇ
 163. Omer Nishani, kryetar i KANÇ
 164. Osman Sinani, komandant batalioni, brigada III
 165. Pajtim Shyti, (Dokumenti 84)
 166. Panajot Plaku, komisar i batalionit I, Brigada I (Dokumenti 44, 57)
 167. Pandi Kristo, anëtar i KQ të PKSH-së, komisar i grupit partizan të Korçës (Dokumenti 3)
 168. Pano Xhambolla, zv.komandant i Brigadës IV
 169. Pertef Therepeli, komandant batalioni, Shtabi i Beratit
 170. Petraq Lalaj, zv.komisar i grupit partizan të Korçës
 171. Petraq Titani, komisar i batalionit të Oparit, Korçë
 172. Petrit Dume, komandant i batalionit “Hakmarrje”, komandant batalioni, Brigada IV
 173. Petrit Hakani, komandant i Batalionit të Dumresë (Dokumenti 7, 13, 117)
 174. Petro Bullati, komandant i Brigadës II i Mbrojtjes së Popullit[23]
 175. Pilo Peristeri, themelues i PKSH-së; komisar i batalionit “Reshit Çollaku”; komisar i Komandës së qarkut të Korçës
 176. Pilo Shanto, ndihmës i komandës së vendit Himarë[24]
 177. Prenk Zhupa, komandant i rrethit Lezhë[25]
 178. Puna, pseudonim i një personi të paidentifikuar (Dokumenti 25)[26]
 179. Puçe Moçani, komandant çete, qarku Korçë[27]
 180. Qazim Kondi, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative, komisar i Brigadës VIII
 181. Qemal Zybo, komandant, kompania I, batalioni II, Brigada I
 182. Qiriako Harito, anëtar i kryesisë së KANÇ
 183. Rahman Uruçi, komandant i batalionit territorial të Myzeqesë; komandant i Brigadës XVI (Dokumenti 105)
 184. Rako Gërmenji, zv.komandant, kompania III, batalioni II, Brigada I
 185. Ramadan Çitaku, themelues i PKSH-së; anëtar i KQ të PKSH-së; anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 7, 9, 10, 12, 17, 18, 21, 65)
 186. Ramiz Alia, komisar i Divizionit V[28]
 187. Raqi Qirinxhi, intendent (financier) i grupit partizan të Korçës
 188. Refat Bajrami, komandant i Brigadës XII
 189. Rexhep Haka, komandant i batalionit vullnetar të Shkodrës
 190. Rexhep Çami, (Dokumenti 90)
 191. Rexhep Kolli, zv.komandant batalioni, Brigada III
 192. Rexhep Plaku, anëtar i Shtabit të Zonës I Operative
 193. Rexhë Deliu, komandant i batalionit territorial, Ishëm-Krujë
 194. Riza Kodheli, komandant batalioni territorial, Korçë
 195. Riza Vehipi, komandant batalioni I, Brigada VI
 196. Rrahman Parllaku, komandant i Divizionit V[29]
 197. Sabri Sevrani, komandant i qarkut Shkodër[30]
 198. Sadik Bekteshi, komisar i batalionit partizan vullnetar të Shkodrës; komandant i grupit territorial të Shkodrës
 199. Sadik Bocaj, përgjegjës organizativ në sektorin politik të Brigadës I (Dokumenti 56, 90)
 200. Sali Ormani, komandant batalioni, Brigada V
 201. Saliko Sulo, zv.komandant batalioni, Brigada V
 202. Sami Ahmeti, komandant batalioni, Brigada VIII
 203. Sami Baholli, (Dokumenti 56)
 204. Sami Bineri, komandant batalioni IV, Brigada XII
 205. Sami Gjebero, anëtar i sektorit politik të Brigadës VII (Dokumenti 84)
 206. Sefedin Arëza, komandant, kompania III, batalioni II, Brigada I
 207. Sefedin Meçe, komandant balioni II, Brigada VI
 208. Seit Pojani, komisar çete (me Hasan Moglicën), qarku Korçë
 209. Sejfulla Malëshova, anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 20)
 210. Selami Vinçani, zv.komandant batalioni, Brigada IV[31]
 211. Selman Brahim, zv.komandant batalioni, Brigada I
 212. Sinan Mazi, zv.komandant batalioni, Brigada V
 213. Siri Shapllo, anëtar i kryesisë së KANÇ
 214. Skënder Ali, komandant batalioni, Brigada VIII
 215. Skënder Çaçi, komisar çete (me Xume Protopapën), qarku Korçë
 216. Sotir Mero, komandant batalioni, Brigada VIII
 217. Spiro Koleka, anëtar i kryesisë së KANÇ
 218. Spiro Moisiu, komandant i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së, anëtar i kryesisë së KANÇ (Dokumenti 31, 61, 62, 85, 111-13, 118-19, 122, 135)
 219. Spiro Shalsi, komandant batalioni, Brigada IV
 220. Spito Llazo, atashe ushtarak pranë grupit partizan të Korçës
 221. Stefan Dh. Grabocka, (Dokumenti 51)
 222. Suat Leskoviku, komandant i batalionit “Reshit Çollaku” (Dokumenti 50); (më vonë) në dispozicion të Shtabit të Përgjithshëm
 223. Sulo Kodheli, zv.komandant batalioni, Brigada I
 224. Sulo Rexhepi, zv.komandant i kompanisë II, batalioni I, Brigada I
 225. Shaban Idrizi, komandant batalioni III, Brigada VI
 226. Shaban Rexha, komandant batalioni, Grupi i Pezës
 227. Shaban Zereci, komandant i batalionit “Çlirimi”, Korçë
 228. Shahin Ruka, komisari i Brigadës XV (Dokumenti 100)
 229. Shefit Fetih, komandant batalioni III, Brigada XII
 230. Shefqet Brinja, intendent i batalionit I, Brigada I
 231. Shefqet Melcka, zv.komandant batalioni, Brigada IV
 232. Shefqet Peçi, komandant i brigadës V, komandant i Korparmatës I (1945)[32]
 233. Shemsi Totozani, (Dokumenti 107)
 234. Shuaip Panariti, komisar i batalionit “Qamil Panariti”, Korçë
 235. Shuqri Shabani, komandant batalioni I, Brigada XII
 236. Tahir Kadareja, zv.komandant i Brigadës I dhe komandant i batalionit I të saj; komandant i Brigadës VI; komandant i divizionit II
 237. Tefik Cangoj, komandant batalioni territorial, qarku Korçë (Dokumenti 72)
 238. Teki Kolaneci, zv.komandant i Shtabit të qarkut të Korçës, komandant i Brigadës XV (Dokumenti 77, 100)
 239. Todi Naço, komandant i artilerisë, Brigada I
 240. Tomorr Spahiu, zv.komandant i kompanisë I, batalioni I, Brigada I
 241. Tuk Jakova, themelues i PKSH-së, anëtar i KQ të PKSH-së, komisari i Brigadës I (Dokumenti 30, 42, 44, 46, 50, 125)
 242. Theodhor Masteni, zv.komandant batalioni, Brigada VIII
 243. Vasil Konomi, Komisar i Brigadës II (Dokumenti 63, 78, 88)
 244. Vasil Nathanaili, zv.komisar i Brigadës XII
 245. Vasil Treska, zv.komisar i batalionit “Qamil Panariti”, Korçë
 246. Vaskë Koleci, zv.komisar i Brigadës XV (Dokumenti 76, 109)
 247. Ymer Dishnica, anëtar i KQ të PKSH-së; anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UNÇ-së; anëtar i kryesisë së KANÇ
 248. Xume Protopapa, komandant çete, qarku Korçë
 249. Xhafer Cenko, zv.komisari i batalionit “Kelmendi-Gërmenji”, Korçë
 250. Xhako Merko, komandant batalioni, Brigada VIII
 251. Xhamal Hosecka, komisar çete (me Cute Selenicën), qarku Korçë
 252. Xheladin Beqiri, zv.komandant i batalionit I dhe komandant i kompanisë I, Brigada I; komandant batalioni, Brigada I
 253. Xhelal Staravecka, komandant, batalioni II, Brigada I
 254. Xhelo Fazlli, komandant batalioni, Brigada I
 255. Xhelo Mato, komisar i kompanisë I, batalioni I, Brigada I; komandant batalioni, Brigada IV
 256. Xhevair Spatara:,komandant batalioni, Shtabi i Beratit
 257. Xhevdet Petrela, komandant i Brigadës XXIV[33]
 258. Xhezar Serishti, komandant çete, qarku Korçë
 259. Bojdani, zv.komisar batalioni territorial, Korçë (me Riza Kodhelin)
 260. Zalo Zvarishti, komandant çete, qarku Korçë
 261. Zenel Hamiti, komisari i Brigadës XXIV[34]
 262. Zeqiri Babani, komisar çete (me Puçe Moçanin dhe Neki Pirgun), qarku Korçë
 263. Zija Kambo, komandant batalioni, Brigada IV
 264. Zyko Kalivaçi, komandant batalioni territorial, qarku Korçë
 265. Zyliftar Veleshnja, zv.komandant i Shtabit të qarkut të Beratit

 *Intervistoi Xhevdet Shehu

April 13, 2019 11:21
Komento

218 Komente

 1. Buda April 13, 11:34

  Xhevdet Shehu:Të jetë i vetëm Tufa në këtë nismë?

  Spartak Braho:– Jo. Ai nuk është i vetëm si fashist. Ai është pjesë e bandës fashiste të Sali Berishës që u shfaq në horizont qysh në vitin 1990 dhe vazhdon t’i shkaktojë dëme të pallogaritshme këtij vendi dhe këtij kombi…

  E Verteta: Jo, Zoti Braho, A.Tufen nuk e ka bere drejtor Sali Berisha, por armikun e keni brenda, ne krye te PS dhe te Kryeministrise.

  Reply to this comment
  • nga Rumania April 13, 12:58

   Baba Ali
   Lajthitur, ke ti e kjo gazetare Dita, që merr në mbrojtje, njerëz si Bravo, që kanë nënshkruar dënime me vdekje, se këtë që bën instituti atje e bën çdo institucion itillë në vendet ish komuniste….
   Si forcë hyni ne BE, ore me nënshkrues dënimesh me vdekje?

   Reply to this comment
   • Peza April 13, 21:18

    Nuk e ka fajin ky Tufa e deleve se kete loje armiqesore dhe percarese me shpifje kunder Luftes se lavdishme Antifashiste Nacional Clirimtare e ka inskenuar nje regji nderkombetare sepse ndryshe nuk do ishte pjese e saj edhe kryetari i PS Edi Rama ,qe nderoi kriminalisht krye kolaboracionistin M.Frasheri dhe mban ne mes te Tiranes shtatoren e tradhetarit te kombit satrapit Ahmet Zogolli!
    Dhe jo me kot heshtin edhe antaresia e PS,sepse kryesia dhe Asamblea e PS-se eshte e blere me kohe nga Edi Rama dhe i sherbejne postit qe kane marre se sa Shqiperise!

    Reply to this comment
    • Komunisti April 15, 07:15

     Sa gjermane vrane keta “heronjte” tane ?! Lufta partizane u shnderua ne lufte civile terroriste,lufte per pushtetin,vetem sa vrame njeri tjetritin per te miren e Jugosllavise, eleminuam patriotet e vertete dhe inteligjencen, Enveri e vazhdoj gjak derdhjen deri ne fund,deri sa u hengri koken gjithe te tijeve

     Reply to this comment
   • Aliu nga Selenic April 14, 17:11

    Kjo Evropa qe neve kerkojme te shkojme dikure keta i kan djegur shkrimtaret dhe diejataret ne turre te druve.
    Neve sote po diskutojem per kohen ku jemi dhe jo kure ishim.!
    Prandaj sote pretendojm se jemi ne kohen e tranzicionit drejte demokracise dhe jo ne kohen e komunizmit.!
    Prandaj Baba Li nuk ka lajthitur pore ju per ne ktheheni ne retrospektiv ndersa per ata qe sote na ken ne dor jo.!

    Reply to this comment
   • dakort? April 14, 22:26

    Ore ti nga haleje e steme ne Rumani, çfare kerkon te thuash? E di ti se kush jane ata qe ka bere listen fashisti bandit Agron Tufa?! Ai duhet djegur i gjalle atje ne zyre. E di ti , po marre nje shembul qe Jaho Gjoligut i jane vrare te dy djemte ne nje dite nga bashkepuntoret e babait te Agron Tufes dhe Jaho ka qen i paralizuar per shume vjet?! E ke lexuar ti historianin dhe profesorin e Universitetit te Harvardit, Ëalker Laqueur ku thote: ” Pas luftes II boterore, ne zonen britanike u shqyrtuan me shume se 2 miljone raste denazifikimit… Ne Belgjike , me 8 miljone banore, u hapen 634 mije çeshtje penale dhe 77 mije vete u denuan si bashkepuntore te pushtuesit nazifashist. Ne Holande 150-200 mije burra e gra u hetuan si bashkepuntore. Ne France u denuan 120 mije vete, duke perfshire 4785 denime me vdekje, prej te cileve u ekzekutuan 2 mije . Midis te ekzekutuarve kishte dhe shkrimtare e gazetare… “Europa ne kohen tone” faqe 23,24, dhe 28.
    -Philip Petain edhe pse ishte hero i Frances ne luften e I-re boterore, Franca e denoi me vdekje, pa lere qe ja ktheu De Goli si president me jete burg.Keshtu Norvegjia me Vidkuind Quislingun….Kush jeni ju sot , bashke me Agron Tufen, barabarin fashist qe kerkoni te retushoni historine?! Apo keta qe denuan kolabrocionistet me nazi-fashizmin ne Shqiperi nuk kishin te drejte se paskan qene komuniste dhe Europa qe i denoi e pushkatoi paka pase te drejte se ishte kapitaliste?! E keni koken mbi shpatulla dhe mendjen ne koke apo keni pesuar ndryshime dhe e keni ne ndonje vend tjeter? JU jeni rudimente te bishes fashiste qe koha do tu eleminoje vete sepse bota ecen perpara dhe stanjacionin ju ja keni prure deri tani.

    Reply to this comment
  • Arsyeja April 13, 13:04

   Sa turp për Shqipërinë, me nënshkrues vrasjesh në parlament….
   Xhevdet Shehu, je në anën e kundërshtarëve të hyrjes në BE….
   Ju nuk e doni Shqipërinë, po doni ata që na sollen diktaturen komuniste.
   Deri në çlirimin e Shqipërisë, ok po pastaj unë bënë të gjithë vllavrasës, dhe pse çliruan Shqiperine…
   Dhe për vllavrasje në nuk duhet të dënohen?
   Ku është llogjika këtu?!

   Reply to this comment
   • Aliu nga Selenic April 13, 16:38

    Ti Aresyeeja qe tregohesh teper i pa arsyeshem. Mire qe thua ti se keta te luftes u jep te drej po pas luftes ketyre te denuereve nga shteti shqiptare perse nuk u jep te drejte.
    Po a e din ti more “Arsyeja” se pjesa me e madhe ketyre qe sote i shperblej Berisha jan Bashkepuntore te UDB-se dhe te Asfalise Greke more mjern.
    Neser kure te hapen Arkivate(deklasifikimi) ata qe kane shperblure bashkepuntoret e UDB dhe te Asfalise Grek qe kan pasur si qellim pushtimin e shqiperise pa tjeter qe do te denohen rende.!
    Gjithashtu ata qe jen shperblyer padrejtesishte ne kundershtim e intersat Kombetar do te rikthej deri ne cindarken e fundit parat qe kan marre padrejtesishte.!

    Reply to this comment
  • Alban April 13, 15:46

   Qellim i vetem i Tufes eshte percarje e shqiptarve sipas doktrinave qe ka mesuar ne Rusi! Rusia tashme ka njerezit e vet ne cdo instance ne Shqiperi.

   Reply to this comment
  • Kryqi April 13, 16:03

   Lufte vellavrasje e udhehequr nga Jugosllavia nepermjet monstres,kriminelit enver hoxha, kjo ishte LNC.ndjekur me “luften e klasave” per te mbajtur pushtetin,
   Braho nje mashe e ndyre e diktatures,nje protagonist qe i sherbeu me devotshmeri sistemit gjakatar te
   Komunizmit.Sot Kllaun ne parlamentin e mantitutave

   Reply to this comment
   • fteri April 13, 17:26

    265 Heroi më të lavdishëm yje të karvanit që ndriçoi shqipërinë dhe ballkanin.

    O Enver ,o yll i karvanit ,
    Rrofsh sa malet e ballkanit ,
    O Enver ,o yll,o dritë ,
    Errësirën e bëre dritë,
    Çorre maskën sharlatane ,
    të murtajës fashist -Hitlerjane ,
    O sorkadh në trëndelinë ,
    shpartallove tradhëtinë ,
    Ballistë -zogistë ,
    i vure në në vitrinë,
    Makgjonët dhe Halil Alit.
    së bashku bandit’

    Reply to this comment
    • Nexhi April 14, 20:58

     E JU LUMTE O ENVERISTA
     KINI DALE SI FASHISTA
     TRUSHPELARE KOMUNISTA
     SI MAJMUNE ANARKISTA
     O JU DEBILAT HOXHISTA
     KOKELOQET MARKSISTA

     Reply to this comment
     • Aliu nga Selenic April 15, 01:49

      To o Nexhi c`fare po flet.
      Koke loce je ti vete.
      Nuk ke sy ase nuk ke vesh
      pera ta para shqiperin e mjer
      Sec e gjeti nenen shqiperi
      Nga halet e Salijet.!
      Sahan lepirset e Serbi
      Cop e Cika e bet shqiperin.!

   • mirel April 13, 18:04

    Kllaun eshte, aman jo…kur u gjeten cyryket te bejne komentet mbi LANCL dhe Jugosllavine,. Dhe kush, ata qe u futen ne bandat e diversionit qe sterviteshin ne Jugosllavi per te permbytur shtetin shqiptar.
    Tepelena, Tepeleeena, ju kujtohet pse?

    Reply to this comment
  • fteri April 13, 18:05

   Po Buda ke plotësisht të drejtë :
   ****Sa thame Shqipria nuk kishte Qeveri dhe nje Kryeminister por nje Kriminel , nje Antishqiptar te terbuar , nje mik i Serbise, nje njeri pa burreri , pa bese , pa dinjitet, arrogant, hipokrit dhe pa moral . Nje kryeminister i murtajës fashiste në shqipëri që baltosi heroit e LANÇ ,ky është Sali Ram Berisha.

   Reply to this comment
 2. Illyria-Shqiperia April 13, 11:38

  Qen bir qeni. Lavdi asaj lufte dhe deshmoreve te saj. Duhet ti kishin hequr qafe komplet ata balliste qe mos te kishin zorraxhinj mbrapa si ky tufa.

  Reply to this comment
 3. Ndikimi rus April 13, 11:40

  Agronin e ka lënë me të meta burgu sa edhe filmat sado mediokër të Kinostudios kërkon ti ndaloj me ligj. car hesap

  Reply to this comment
  • bardhi April 13, 13:08

   A do të hysh në BE, apo do mafje ruse? Me kriminelë si Bravo, që kanë nënshkruar vendime me vdekje, ta pret kungulli se shkohet në BE?

   Reply to this comment
 4. Lili April 13, 11:48

  Mos do me pushkatuar braho Zotni Tufen si dikur?

  Reply to this comment
  • vera April 13, 13:13

   o Lili,
   po ai nuk ishte ka për gjë dënimet, se është vrasës e nuk kupton idioti, se instituti, bën punën e vet, do apo nuk do njeri apo tjetri

   Reply to this comment
  • mirel April 13, 14:58

   Mire eshte qe Tufa te pushkatohet. Keshtu i veme kapak plerave qe hedhin balte mbi historine

   Reply to this comment
 5. KOLE SHULI April 13, 12:00

  Kjo eshte marezia me e madhe dhe keto marezi ndodhin vetem ne shqiperi qe populli paguan me taksat e tij keta reoksionare qe nxjerin keto lista.Pjesemaresit e kesaj liste jane legjendare se kane udhehequr luften kunder hordhive fashiste.kreminele jane ata qe u bashkuan me fashistet dhe luftuan kunder partizaneve dhe dogjev fshatra te tera ashtu edhe fshatin tim.Veteranet,gjithe populli te ngrihet ne kembe e te deskrititohen keta bashibozuke qe nxjerin keto lista.Ky institut qe institut nuk eshte duhet te shkrihet me nje here.

  Reply to this comment
 6. KOZi April 13, 12:10

  Cfare ka ketu ? Do thoni se jane vetem liste emrash dhe nuk ka ndonje penalitet !? e vertete !
  Po keshtu eshte vepruar edhe ne Poloni. Interesoniu nje cike. Pse polaket pak luftuan ! Por u vrane nga gjermanet edhe nga Ruset.Per Polaket eshte njelloi Hitleri dhe Stalini. Po Hungarezet ? merrni shembull nje cike ! Pasqyroine lista edhe penalitete.Po te Kroatet qe nuk mund te promovosh asgje nga lufta dhe komunizmi. Ok z. Tufa ka vepruar njelloi si vendet tjera, !….tung

  Reply to this comment
  • Taku April 13, 13:03

   Ne te gjitha keto vende qe permend ti moj tru pule u drnuan bashkepuntoret e pushtuesit. Per polaket dhe ruset ishin pushtues. Ndersa ju pjellat e fashizmit dashkeni te denoni çlirimtaret.
   Ptuuu race muti debile.

   Reply to this comment
  • Mashkullori April 14, 15:24

   Po ta njohesh historine e luftes qe bene polaket,duhet te ishe me I qarte dhe te mos ja fusje si kau peles:
   Ne Poloni luftuan dy formacione per Clirimin e vendit.
   Njera ishte aleate me koalicionin Anglo-Sovjeto-Amerikan dhe tjetra,Armija Krajova,nje formacion I cili luftonte ne te dy krahet,kunder Gjermanise hitleriane dhe kunder Bashkimit Sovjetik.
   Ne rastin e Polonise te dyja forcat luftuan kunder Gjermanise,ndersa tek ne as Balli Kombetar,dhe as Legaliteti nuk luftuanas Italine,as Gjermanine,dhe as Jugosllavine,per te cilen akuzojne sot e gjithmone partine komuniste per bashkepunimin me te ne kohen e luftes.Po te lexosh Akoma me shume per ate kohe,duhet te kesh lexuar se Jugosllavija e Titos,ka bere luften me te ashper kunder pushtuesve Nazi fashiste mbas asaj te B.Spvjetik dhe ishte shume e drejte te bashkepunoje me nje force te tille.Vete Anglija dhe Amerika bene aleancen e madhe me Bashkimin Sovjetik per te mposhtur hordhine hitleriane.A mos dhe Curcillin dhe Rusvelltin duhet ti ndeshkoje sot sipas Tufes bota demokratike/Edhe keto shtete demokratike gjate luftes,vrane e prene kedo qe ju doli perpara dhe I pengonin ne luften per mposhtjen e Gjermanise,por ne vend te ndeshkimit I mban si korifej qe fituan luften dhe cliruan qindar milione njerez nga fashizmi…
   Krejty tjeter eshte sjellja e pushtetit te krijuar mbas lufte,sjellje e cila ka vend per te diskutuar.
   Kush ka kryer hetime dhe ndeshkime te pa drejta le te jete pjese e gjyqit,moral e juridik,por jo luftetarete per clirimin Kombetar..
   Meqenese paske lexuar,dhe I referohesh Polonise,a mund te thuash se u ndeshkuan atje kolaboracionistet apo jo?
   Sa per Hungarine,Bullgarine dhe Rumanine,duhet ta dish se atje nuk u zhvilluan luftime partizane,sepse mbreterit sunduese ne keto vende,ishin aleate te Gjermanise dhe nuk kish fitimtare e te mundur.Keto vende u cliruan prej hyrjes te ushterise te Kuqe ne kryeqytetet e tyre,dhe dorezimin e mbreterive…Me te drejten e pushtuesit-fitimtarit,Rusia vendosi atje pushtetin e forcave te majta,komuniste…
   Tek ne kujt ju dhane ndihma prej anglezeve,partizaneve apo ballisteve?Perse ne periudhen e fundit te luftes I braktisen fare forcat e Ballit dhe Legalitetit?
   Ja po te thellohesh ne “lexime”,jo te Enver Hoxhes,as te histories tone enveriane,por te Bernard Fisher,dokumentat e misioneve Angleze e Amerikane,aty do te gjesh te verteten e luftes…
   Nuk quhen krime,vrasjet e kundershtarev ne frontin e luftes,nuk quhet lufte civile,nje lufte qe kryhej kund pushtiuesve dhe bsahkepuntoreve vendas me pushtuesin.Lufte cilile mund te quhet lufta midis Prenk Clit dhe pushtetit ne krahinen e Recit,i cili kerkonte permbysjen e pushtetit dhe marrjen e tij prej forcave qwe ai perfaqesponte.Komunistet dhe Ballistet nuk kishin pushtetin qe te luftonin midis tyre per t’ja marre njeri tjetrit,por ishte lufte midis partizneve dhe pushtuesve,ku u ndodhen fatkeqesisht dhe forcat e ballit e ca me pak te ;Legalitetit…
   Keshtu behet vleresimi I pjesemarresve ne lufte dhe jo me deshirat e pushtetarve te rradhes si kofini mbas te vjelave,sic desheron Tufa me tufen e tij mbrapa,por te udhezuar,nuk di se prej kujt tjeter pervec Sali Berishes….

   Reply to this comment
 7. Niku April 13, 12:17

  Kapeni dhe lidheni kete zagar! Si e duroni kete vemje!!!

  Reply to this comment
  • Niku April 13, 20:06

   Shtese komenti. Eshte vertete indinjuese qe nje institucion qe paguhet me taksat tona te beje provokime te tilla qe percajne njerezit. Cfare bejne qeveria dhe politikanet e tjere, perse lejojne fashizmin te ringjallet ne Shqiperi! Nuk e kuptoni qe cdo veprim ka nje kunderveprim ?! Thirini mendjes ju politikane te matufepsur. Minimumi eshte qe kete Tufen dhe tufat e tjera ti qeroni qe aty. Mos provokoni njerezit!

   Reply to this comment
 8. Kaçi i zi April 13, 12:23

  LAVDI LANÇ te popullit shqiptar.

  Reply to this comment
  • Perpunuesi April 13, 13:25

   Kaçi i zi
   ka dokumentacionin, që luftëtarët vranë shqiptar, a e kuptoni dot këtë, apo ju ka zënë dashuriaftësuar për luftën, sytë e logjikës….
   pra, janë vrades

   Reply to this comment
   • mirel April 13, 15:17

    Ka dokumente qe ballistet dhe kolaboracionistet vrane shqiptare dhe i cuan dhe ne kampet e perqendrimit.
    Heronjte e LANCL vrane vetem tradhetaret dhe ata qe u kthyen kunder luftes. Cdo shtet vret kriminelet e vet. Cdo te thuash me kete qe keto shtete jane te gjitha te paligjshme?
    Sa u vrane ne Itali, France e Angli, bir nene nuk ka dale tju thote kriminele gjithe ekzekutoreve te kolaboracionizmit. Apo ishte Enver Hoxha dhe atje, me gjithe Takun?

    Reply to this comment
   • Kaçi i zi April 13, 16:35

    Jo syte e logjikes ti ka zene ti urrejtja per tu hakmarre per eterit tuaj te pabythe. Ske lene koment pa i bere replike. Shko pirdhu.

    Reply to this comment
 9. Dori April 13, 12:25

  “Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit (ISKK)” u aprovua nga Parlamenti i Shqipërisë me Vendim nr 10242 ne 25 shkurt 2010 si “institut qendror publik i pavarur” dhe ka statusin e personit ligjor. Instituti dhe drejtori i tij, Agron Tufa, financohen nga buxheti i shtetit, me firmen e Kryeministrit.

  Reply to this comment
 10. Kujt po i hyne ne pune kjo lufte e re KLLASASH ? April 13, 12:30

  Agron Tufa dhe tufa tufat e tjera do te bejne mire tia lene kete detyre HISTORIANEVE

  Dihet qe Agron Tufa eshte nje politikan i krahut Ballisto Fashist !

  Kjo liste e gjate qe ky i shpall si kriminel do te bej efektin e kunder !

  Do te rringjalle Luften e Klasave duke e vazhduar thelleuar ndarjen dhe percarjen e Popullit shqiptar ne kohe PAQE

  NUk eshte aspak e drejte qe ti meshohet ne kete menyre duke patur nje pushtet politik ne nje institucion qe duhet te jete asnjianes !

  Kjo nuk i sherben aktualitetit !

  Kjo list nxitje vetem URREJTJE nga te dy anet ! Ballist dhe komunist !

  Brezit te ri nuk i duhen te merren me POLITIKE !!!

  Mos helmoni brezin e ri me POLITIKE

  Jeni shume te poshter zoti Tufa !

  Reply to this comment
 11. valentina April 13, 12:31

  A kane pasardhes keta luftetare te atdheut me ja shkerdhy femrat e fisit me plumb ballit ketyre mbeturinave te Shqiperise qe kerkojne te permbysin faqen me te ndritur te historise se ketij populli?Cfare na bere o Enver qe na i ke lene neper kembe kete fare te poshter,keta nuk duhej vetem me i tredhur dhe vyshkur gopin per te shtuar rracen e tyre te poshter,por u duhej shtypur koka qe as epshet e tyre me kuaj e gomere nuk duheshin lejuar.

  Reply to this comment
  • agimi April 13, 13:23

   Me falni, a mos punoni gjë në prostitucion se gjuha juaj është e tillë…
   Ju nuk punoni nga puna e institucioneve

   Reply to this comment
  • BLACK SWAN April 13, 14:11

   kanë, kanë plot
   se budallenjtë i kemi pasur me shumicë, por janë rrugëve te botës duke kërkuar buk se ju mbaroi preshi te fanari ndriçues, janë semaforve të europit, se s’ka më sekretar partie tani ku të çonin mamatë….

   po ti valentina biba, ke riprodhuar ndonje debilë si vetja !?
   do e marrësh ti atë pushkën e drurit të zborit që të la trashëgim endhjeri??
   unë jam shumë e edukur për të thënë ku ta fusësh ti dhe soj yt zorzop, por jam e sigurt që e di vetë ….

   Reply to this comment
  • KOZi April 13, 15:29

   Po “Valentina” luftetaret e lirise kane te gjithe pasardhes ! Po gjysma e ketyre pasardhesve ,te udheheqesve te formacioneve partizane, te udheheqesve te partise,ushtrise, arteve,ekonomise dhe sigurimit te shtetit ishin ne burgje e internime gjer ne 1990 te denuar nga gjysma tjeter e bashkeluftetarve te lirise. Kjo eshte gallata dhe problemi i pazgjidhur i komunisteve me njeri tjetrin. Ky Braho te na tregoje se cili ka qene qendrimi i tij ndaj ketyre udheheqesve te komunizmit qe u denuan dhe mbase edhe Braho ka marre pjese ne denime te bashkeluftetarve,pastaj diskutoime mbi fashizmin e Tufes…..tung

   Reply to this comment
  • Na myten ! April 13, 16:21

   Valentina eshte e perjashtuar nga burdellua per imoralitet
   Me ne fund partia e mori ne radhet e saja PUTANEN goje shthurur KOMUNISTE

   Reply to this comment
   • Hani mit mani April 13, 16:40

    Ja dhe kurvat i i qinte kryetari i koperatives te fshati ku i kish cuar xhaxhi i jane versulur Valetines ti hane mune keto shurrat e balisteve e zogisteve.

    Reply to this comment
   • mirel April 13, 18:06

    Ne fakt, Partia putanat i fuste ne burg, dhe tani gjithe keta ish te burgosurit jane ata qe therrasin.
    Sa erdhi kjo dhjerokracia juaj, shperthyen putanat si pucetat. E thote mire nje me poshte, si pucetat

    Reply to this comment
 12. Neshat Skrapari April 13, 12:32

  Lavdi Luftes Nacional Çlirimtare .

  Reply to this comment
 13. Populli April 13, 12:39

  Aq e ndyre eshte urrejtja e fashisteve sa edhe ata qe vete regjimi i ka denuar me burrg jane perfshire ne kete liste.
  Mire qe keta nuk kane koqe te hakmerren se u duhet nje pushrues me pare qe nepermjet ketij pushtuesi te derdhin gjithe mizorine dhe ligesine e tyre fashiste sic bene ne kohe te luftes.
  Me pak fjale Tufa dhe tufa e laro te fashizim ti rruajne topet lanc dhe emrave te partizaneve dhe heronjeve te saj.
  Ato jane skalitur ne piedestalin e kombit dhe jo parlament sharlatanesh me keta te sotmit po dhe byroja e asaj kohe te mblidhej , gjakun e 28 mije deshmoreve te Atdheut nuk e ben dot pis me jarget e pasardhesve te kolaboracionisteve e kuislingeve te fashi nazizmit.

  Reply to this comment
  • besimi April 13, 13:30

   populli idioti,
   faktet e kane fajin e jo sytë e lexuesit….
   Sa shqiptare janë vrarë e zhdukur nga këta që janë listë, a e di ti? Ata vranë dhe njeri tjetrin e le shqiptarët e thjeshte

   Reply to this comment
   • Populli April 13, 16:42

    Idioti sateme. Sa shqiptare patriote moren ne qafe ata ballistet e pulave e ke pyet tet eme

    Reply to this comment
   • intelektuali April 14, 09:49

    Nje nga ata eshte Qemal Stafa, viktime e spiunimit te pabese te pederastit Enver Hoxha, mire qe iku i ri, se do te ishte kalbur burgjeve te Enverit si gjithe komunistet dallkauke te tjere, c’ te flasesh me shume, shikoni si vajtojne kukumjackat per Raqi Qirinxhin e Liceut francez te Korces, por nuk thone asnje llaf per vdekjen e tij, as per likuidimin e te gjithe komunisteve debile te Grupit te Korces qe nga Pandi Kristo, Koco Tashko me nje Lukuni fanatikesh te bolshevizmes nga pas, kjo me te vertet ngjan si:

    VAJTIMI I KORIT TE QYQEVE TE ENVERIT

    Reply to this comment
 14. Baba Ali Tomorri April 13, 12:40

  Kjo eshte per te vene duart ne koke. Si eshte e mundur qe qeveria e drejtuar nga socialistet te lejoje qe te lajthitur si Agron Tufa, te beje kete marrezi prej te cmenduri. Parlamenti shqiptar duhet te reagoje menjehere per te vene ne vernd kete fyerje qe i behet LAC, veteraneve te Luftes dhe te gjithe popullit.

  Reply to this comment
  • nga Rumania April 13, 12:57

   Baba Ali
   Lajthitur, ke ti e kjo gazetare Dita, që merr në mbrojtje, njerëz si Bravo, që kanë nënshkruar dënime me vdekje, se këtë që bën instituti atje e bën çdo institucion itillë në vendet ish komuniste….
   Si forcë hyni ne BE, ore me nënshkrues dënimesh me vdekje?

   Reply to this comment
   • Braho April 13, 17:27

    Ore Legen jevgjitesh te Rumanise.
    Te kane shkrdhyer mamane dhe ke dale ti debil.
    As per te lexuar nuk di.

    Reply to this comment
  • Tartufi April 13, 17:50

   Baba Ali ,,, ti nuk ke patur kurre koke,por te eshte dukur
   kungulli si koke !! Eshte per te vene duarte ne kungull thuaj ,qe ne te tjeret ne anen e kundert te llogores te themi
   qe Aliu e ka ne regull me duarte te kungulli. Baba kungulli parlamenti eshte forumi me I larte I nje populli ,qe zgjedh ky popull me te zgjuarin e vet,,, ky eshte parlamenti oooo kungulli.I zgjedhuri idiot si ky Taku nuk percakton parlamentin por stallen e gomereve te ketij populli ,qe shpie grie – gomaret ne kete stalle..

   Reply to this comment
 15. intelektuali April 13, 12:49

  O Prokurori Kriminel i Enverit, fanatiku i Partise se Punes, Spartak Braho qe u transformove sa te hapesh dhe te mbyllesh syte ne Demokracine fallco albaneze si sherbetor i Sali Berishes, qe ishte jo vetem sekretar i Partise se Punes, por edhe “VARKAR” i Enverit dhe me pas ti o krimineli Spartak Baraho u bere sekser femrash dhe trafikant qeniesh njerezore i LSI-se se Like Floririt qe hiqesh sikur e ke kunjin me Agron Tufen bashke me gazetarin e pacipe te Nexhmijes, Xhevdet Shehun, meso se ti o gerdalle enveriste KUNJIN parimor e ke me gjithe Boten Demokratike dhe me Shoqerine Civile Shqyptare, kryesisht me intelektualet properendimore qe Enveri dhe banda e kasapeve te tij, xhelate gjakatare, vrastare dhe killera te papare i vrau dhe i masakroi me nje egersi te papare vetem sepse deshen 50 vjet me pare pikerisht ate gje qe po kerkon sot Shqypnia e telendisur bythenderur dhe gjuhejashte po nga kjo Bote Demokratike qe pas Luftes se LANC-it kriminal e vrau dhe e masakroi me mina jugosllave ne Kanalin e Korfuzit dhe:

  prandaj:

  LANC-I KRIMINAL I ENVERISTI ESHTE SHPALLUR SI NJE ORGANIZATE TERRORISTE, SHQYPNISE I U KONFISKUA FLORIRI I BANKES SE SHTETIT SI SANKSION EKSTREM NDAJ VENDIT TONE DHE E GJITHE KJO GJEME NUK U BE E MUNDUR NGA AGRON TUFA, POR NGA GJYKATA E HAGES PER KRIME KUNDER NJEREZIMIT,

  prandaj:

  KE QUAN FASHIST O HALE KRIMINALE E ENVERIT?

  dhe:

  Ku e ke ti tagrin moral o kriminel dhe pis imoral per te akuzuar te tjeret?

  Ja ke degjuar emerin Kryefashistit Bahri Omari qe ishte bamiresi i Kryekumadarit te LANC-it kriminal qe i nguli thiken pas shpine kosovareve ne Tivar dhe qe spiunoi tek fshistet Qemal Stafen me nje pabesi te papare dhe se kishte strehuar ne vilen e tij gjate gjithe Luftes kunatin e tij te pabese, Enver Pederastin dhe fashisten e oreve te para te Duces, Nexhmije Xhuglinin, prandaj mbylle halen e qelbur o fashisti imoral, Spartak Braho sepse ju o pushta, o pisa, o kriminele te Enverit qe Edvin Droga Enveristi ju ka hypur ne majat me te larta te shtetit dhe pushtetit, ju o PISA te poshter dhe te pacipe e keni fajin kryesor qe mbollet “Murtajen” bolshevike ne trojet tona, e bete Vatanin si nje Kamp Perqendrimi “Auschwitz” te Hitlerit, rrethuar anembane me tela me gjemba, me tollona dhe bunkere dhe krijuat nje popull spiunesh si skllever me pune te detyruar dhe sot 30 vjet pas renies se Murit te Berlinit i keni lene shqyptaret:

  SI NJE FIS KANIBALESH DHE DROGAXHINJSH PREJ AFRIKE ZULU

  Reply to this comment
  • Tafa April 13, 12:59

   @intelektuali i tredhur
   O fekale e atyre qe u dhane bythen pushtuesit…

   Reply to this comment
  • Po mire o kelysh fashisti t shikojme kush kelysh do te fitoj ! April 13, 13:21

   Po perdorem fjale me kelysh kriminel dhe me lista emrash

   Secili KEYSH do te nxjerr listen e vet !

   A nuk do te ishte mire qe keto lista TE MOS DILNIN se nuk i hyn askujt ne pune sidomos brezit te ri 15 vjecar ?

   Paqja qofte me ty o kelysh politikani !

   Reply to this comment
  • I pandehuri April 13, 13:36

   Kelysh ballisti dhe jo intelektual!
   LANC nuk është e Enver Hoxhes por e popullit shqiptar. Dhe vetem nje mendje e kompleksuar si è jotja dhe e mediokrit Tufa e quan organizzate terroriste. Ajo lufte more idiot na rradhiti ne krahun e fitimtareve, se po te ishte per parardhesit e tu e te Tufes do ishin né anen e atyre qe kryen krimet me te pashembullta gjate lufte se dyte boterore. Pthu rrace e pandreqshme, e prishur qe ne gen!!!!!!

   Reply to this comment
   • intelektuali April 13, 15:54

    LANC-in kriminal dhe jugosllav te Enverit ishte Gjykata e Hages ne Hollande qe e quajti si:

    “ORGANIZATE TERRORISTE”

    sepse:

    Ne kundershtim me te gjitha rregullat e Luftes nuk luftoi me gjermanet dhe fashistet, por vrau dhe masakroi jo vetem shqyptaret, por edhe Aleatet angleze ne Kanalin e Korfuzit me mina jugosllave dhe me urdher nga Beogradi dhe Moska, kalemxhiu i Enverit, Paskal Milo e ka shkruar qarte ne librin e tij.

    atehere:

    CFARE LUFTE ANTIFASHISTE ISHTE LANCI JUGOSLLAV I ENVERIT?

    kur:

    Vrau dhe masakroi Aletatet angleze ne Kanalin e Korfuzit?

    dhe:

    CFARE LUFTE NACIONAL-CLIRIMTARE ISHTE LANCI JUGOSLLAV I ENVERIT?

    Kur vrau dhe masakroi me dhjetra mije shqyptare dhe kosovare me nje pabesi te papare dhe si rrezultat i kesaj Lufte e beri Shqypnine si nje Kamp Perqendrimi Auschwitz te Hitlerit rrethuar anembane me tela me gjemba, me tollona dhe bunkere, shqyptaret i beri si nje fis kanibalesh prej Afrike Zulu ne lufte te vazhdueshme per mbijetese per buken e gojes dhe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori?

    CFARE MUT LANC-I ISHTE KY I ENVERIT?

    Reply to this comment
    • Ai qe di ti April 15, 10:13

     O PSIKOBOLEINTELEKTOMUTI te shpelafte trurobythen Enveri ,ai qe te ka qire tet eme dhe sojin tend dhe ty sodomistburgu ne bythegojen tende…Pthu race gjenetike e mutit…Provokator sigurims….me probleme psiqike nga bythqirja ….

     Reply to this comment
  • Tushi April 13, 16:55

   O intelektual .. vaj medet cfare arsyetimi paske.Keto qe shkruan jane vetem mllef i mendjes tende te shteruar.

   Reply to this comment
 16. K.gj. April 13, 12:49

  Te lumte!
  Kesaj rrace qe mohon Luften duhet ti tregohet vendi.

  Reply to this comment
  • studenti April 13, 13:42

   Kush e beri luftën e tretë botërore?
   Komunizmi, bëri me gjakderdhje se lufta e dytë botërore, ore ju te Ditës, ore Xhevdet injoranti…
   O Don kishte rit e komunizmit…
   vazhdoni,,..
   bravo, puna e institutit
   Jemi brezi ishte ri

   Reply to this comment
 17. ... April 13, 12:58

  Me Bedri Spahiun mos ha shume mut o Tuf se boll vuajti 27 vite burrg dhe nuk i duhesh dhe ti dhe as me Hulusiun. Pjellle fashiste.

  Reply to this comment
 18. Astriti April 13, 13:04

  Te kam admiruar dikur Agron per talentin tend dhe me ka ardhur sinqerisht keq per aq sa je persekutuar, aq sa, nen zbatimin e teorise se “luftes se klasave”, qe tashme po e zbaton me zell jashtezakonisht te madh, nuk te nxoren as te drejten e studimit per shkollen e larte. Por, qenke vertete fashist!
  Historine e Luftes Nacionalclirimtare, heronjte, deshmoret dhe pjesemarresit e saj, midis te cileve edhe njerez te mi te afert, qe jane shenuar si “kriminele” ne listen tende te zeze, njerez trima dhe thellesisht te ndershem, do te kujtohen e nderohen sa te ekzistoje Shqiperia! Ti e mbulove veten me ZI! Turp!
  Rrofshin deshmoret tane!

  Reply to this comment
 19. vlonjat April 13, 13:38

  O Agron, të lumtë pena,
  vllavrasësit që duart me gjak lyen
  përfundofshin në ferr!
  Mallkuar, vrasësve komuniste…,
  Sa vrau Fashizmi? as 3 vjet
  Sa vrau komunizmi? 47 vjet
  po turp nuk ka kjo gazetë?
  jam nip partizani, ore…
  Ju na internuar me kë se fashizmi

  Reply to this comment
  • Kame April 13, 17:30

   Komunizmi ju vrau ju kelyshet e fashizmit

   Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic April 15, 02:02

   O Vlonjat tu thafte goja
   C`llogari beni jo horra.
   Ne vitin 97 shtat
   4000 n`vlore mbeten te vrare
   ne keto tridhjet vjet
   jen trafishi i luftes se dyte
   jane te vra ne te gjith shqiperin
   nga dora gjakatare e Sali Serbise.!
   Jeni qorra e jeni horra
   e mbushte shqiperin plote me kufom.
   Veten`vlore more kriminel
   20 te shdukur te gjith djem
   Ti Vlonjat qofsh faqe Zi
   qe su ngope me fatkeqesi!

   Reply to this comment
 20. Lufta e Leshit April 13, 13:40

  Sa gjermane vrane te gjithe keta “heroj” qe gjoja bene luften. Simbas Brahove nga ana jone u vrane 28 mije. Duhet te kene “vrare” disa dhjetera mijera Gjermane qe te kene fituar luften.Pordhera me Rigon. Lufte partizane terrorista mbrapa ledhit,vrane njeri tjetrin kush do merrte pushtetin.
  Njera pale mori krahun,u bashkua me Gjermanet,pala tjeter nen komanden e Jugosllavise.Luften e fituan Ruset Aleatet,Keta qelluan nga krahu fitimtarit,moren pushtetin.”Fituam luften”Hodhen nga nje firme Stalini me Curcillin,ngelen “fitimtaret”
  Lufta civile nuk mbaroj ne 44,vazhdoj deri ne 90,ndryshoj emerin,lufta e klasave,
  “Trimat” e luftes,ata qe ngelen gjalle, e hengren petullen mbas clirimit, i qeroj vete komandanti nje nga nje,”e la partine te paster” me Brahon me Shoke qe vazhdojne te lehin deri sa te ngordhin.

  Reply to this comment
 21. Amerikani April 13, 13:41

  Une mendoj qe ketu ngaterrohen me dashje dy perjudha kohore! Ajo e luftes ANÇ dhe asaj çka erdhi pas saj.
  Per perjudhen e luftes 39-44 , mendoj se gjithçka eshte e qarte. Kemi nje front qe lufton pa kompromos me pushtuesin dhe bashkepuntoret e tij dhe nje front qe bashkepunon me pushtuesin pavaresist qellimeve te tyre dhe pushtuesit fashi-zaziste.
  Respekti dhe mirenjohja ne rastin shqiptar i takon frontit antifashist. Ky front ishte ne te njejtin front me aleatet anglo-amerikane dhe BS, aleance e cila fitoi luften dhe e renditi edhe Shqiperine ne krahun e fituesit duke e shperuar nga nje 1913 e dyte.

  Perjudha kohore 45 e tutje eshte nje etape tjeter e cila duhet analizuar me kujdes nga historianet dhe politologe. Por kete gje nuk mund ta beje nje ” institut” ne perberje te te cilit gjeden njerez inkomperente dhe te paarsimuar per te bere vlersime te historive te ketyre permasave.

  Prandaj sot vijme ne perplasje te tilla qe ne thelb kane per qellim hakmarrjen dhe deformimin e fakteve historike duke u tentuar te manipulohen ajo çka per nje mendje pa ngarkesa te se kaluares eshte mese e qarte.

  Keto lloj revanshesh dhe ndasish nuk i sherbejne aspak shoqerise dhe unitetit te Kombit. Dyshimi dhe percarja mes shqiptaresh i intereson Rusise dhe aleateve te saj.

  Faji me i madh ne kete histori qendron te qeveria dhe kryeministri Rama i cili lejon inkopetecen dhe paditurine e individeve si Tufa te bejne punen e historianeve dhe politologeve.

  Historia nuk eshte poezi per gjethet dhe shiun.

  Reply to this comment
 22. Neutrali April 13, 13:41

  Çfarë bën Komiteti i Veteranëve të Luftës? Përse nuk e padit këtë bandit

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN April 13, 15:37

   ja që doli dhe një i marrë në kopenë e budallenjve,
   hë mo pse nuk na padit komiteti veteranëve me prostatë???
   nga është fut komiteti ??andej nga kanë dalë – kanë rrrrilindur dmth ….
   po hanë ndonjë paçe nga qebaptorja e rrrrrrilindjes ??
   Taku -Halabaku, është jurist i vjetër, xhelat me damkë,
   pse nuk na padit Taku -Halabaku, po rri leh në gazetë me gjithë Xhevo kërcikuqin ??

   ti Xhevi partisë e ke marrë pasaportën e atij vendit ku ha socialin???
   do të nis kto paçavuret që shkruan ktu te DITA, do ti përkthej me radhë kto hozanat që u ben kriminelve për autoritetet aty, që të sjellin përsëri ktu te bunkeri i Mehmutit.

   Reply to this comment
  • intelektuali April 13, 15:43

   Kush ta beje?

   Djali i kriminelit Shefqet Peci qe vdiq si qen ne burg i denuar nga Drejtesia dhe qe i vriste njerezit si zog pule dhe i gropste poshte Kenetes se Maliqit dhe mbillte miser persiper duke u mburrur dhe gajasur me cinizem prej krimineli se keshtu do te kishte rendimente me te larta ne miser nga “…plehrat qe kishte futur nen dhe…”?

   HE MO “” BOLE ENVERISTI DJALI I SHFEQET PECIT QE I NGULI THIKEN PAS SHPINE KOSOVAREVE NE TIVAR DO TE PADISE TUFEN?

   Reply to this comment
 23. vlonjat April 13, 13:47

  Ah si unë mbyt gjysma e Vlorës, të kaptë brigjet e Italie fashiste….
  Po pse iket more aman, se do ti kishim fëmijët sot,…
  Gjyshërit tanë, qenë idiotet, ore, po akoma nuk po ia mbushet koka Brahms e Xhevdet…
  lufta mes ballit e komunisteve, që luftë civile, o mortje që nuk ju ha

  Reply to this comment
  • Tepelena April 13, 16:39

   Nese ti je lab une jam laluc. Pse more aga, ne e kishim ne dore a te rrinin italianet apo jo ne Shqiperi?! Italianet ishin fashist e munden ne Luften Boterore, jo ne Luften Shqiperi-Italia. S’ishte ndeshje futbolli. Cudi te jesh nga Vlora e te thuash ishte lufte civile, duke i dhene uje ne burim teorive te shovinisteve grek, ballisteve e haxhiqamlisteve. Ndonese dhe Vlora ka patur kokrrat e saj te prishura. Lufte Civile kur je i pushtuar nuk ka. Ne na kishte pushtuan taliani ne ate kohe. Djemte e vajzat e Laberise u hodhen me shumice ne lufte kundra pushtuesit. Dhe mire bene, sepse dolen fitimtar. He derman!

   Reply to this comment
   • mirel April 13, 17:29

    Fix o Tepelena, genjen si dreqi qe eshte nga Vlora. Shikoje dhe menyren si flet, ja ben muu qe nuk eshte as mashkull, por ndonje nga ato bucet e instituteve, si ajo e Rumanise, mos eshte e njejta zgjyre

    Reply to this comment
   • ganiu April 14, 19:53

    Tepelena, dhe Vlora si gjithë vëndi pati drunj të shtrembër, ata duan të shtrembërojn jo vetëm të sotmen, por dhe të drejtën e djeshme.
    Mos shko më larg.
    Sa vlonjat ke me Berishën sot? Me atë Berishë që do ti bënte tabularasa me lëndë helmuese.

    Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic April 16, 02:06

   Edhe Gjhenerali sote e tha qe nuk ishte lufte civile.
   Jo ajo ishte lufte clirimtare nga pushtuesit, pore juve nuk u lan pulat te luftoni me pushtuesit dhe u rreshtuat ne fronte me gjermanin kunder vellejzerev tuje qe luftonin per liri.
   Balliste nuk dualen vetem me luftu kunder paerizanve se nuk u mbante pore ishin ne fronte me gjermenet. Keshtu qe nuk kemi lufte safi ne mes Ballisteve dhe partizanev.
   Paerizani nuk e dinte se cili ishte ushtari gjerman dhe cili ishta Ballisti jo ata ishin veshur njesoj nuk dallaohej.
   Po edhe sikure te dallohej si thoni ju priste lufta qe ti thuash. O Balliste largou pake me djathtase ose majtas se do te vras gjermenin.
   Ore jeni ne vet opo keni lojtur mendesh.!

   Reply to this comment
 24. Lili April 13, 13:49

  Ngrini padi per kete kriminel ordiner,qe heroizmin masiv te Luftes Antifashiste Nac.Cl.dhe heronjte e saj i quan krrime dhe kriminele.Turp.Drejtesia te veproje urgjent.

  Reply to this comment
 25. Salistan te erdhi fundi April 13, 13:51

  Keto lista qe perfshijne heronj dhe deshmore qe dhane gjakun per lirine e Shqiperise hartohen me nxitjen e atyre qe u intereson percarja e shqiptareve (grekeve dhe serbeve) dhe Sali Berishes per te shkaktuar trubullira qe t’i shpetoje GJYQIT TE POPULLIT, QE NUK DO T’I SPETOJE DOT!

  Reply to this comment
 26. Salistan te erdhi fundi April 13, 13:52

  Keto lista qe perfshijne heronj dhe deshmore qe dhane gjakun per lirine e Shqiperise hartohen me nxitjen e atyre qe u intereson percarja e shqiptareve (grekeve dhe serbeve) dhe Sali Berishes per te shkaktuar trubullira qe t’i shpetoje GJYQIT TE POPULLIT, QE NUK DO T’I SHPETOJE DOT!

  Reply to this comment
 27. GJINOJA April 13, 14:05

  Njihuni me gjakpiresit komuniste!
  Listë jo e plotë
  Funksionarë të lartë të Ministrisë së Punëve të Brendshme si:
  1. Koçi Xoxe,
  2. Nesti Kerenxhi,
  3. Mehmet Shehu,
  4. Kadri Hasbiu,
  5. Feqor Shehu,
  6. Hekuran Isai,
  7. Simon Stefani,
  8. Vaskë Koleci,
  9. Mihallaq Ziçishti etj.
  -Prokurorë dhe gjykatës, që kanë gjykuar për motive politike si:
  1. Bedri Spahiu,
  2. Aranit Çela,
  3. Faik Minarolli,
  4. Ago Çela,
  5. Mithat Goskova,
  6. Llazi Polena,
  7. Dhori Panariti,
  8. Sotir Qirjaqi etj.
  -Hetues për çështje politike, që kanë ushtruar torturën gjatë proçesit hetimor si:
  1. Nevzat Haznedari,
  2. Avram Koja,
  3. Myftar Tare,
  4. Dilaver Bregasi,
  5. Muço Saliu etj.
  -Shefa Sigurimi në qendër dhe në rrethe, që kanë ushtruar dhunë e tortura si:
  1. Banush Goxhaj,
  2. Besim Selita,
  3. Dhosi Progri,
  4. Petrit Hakani,
  5. Lilo Zeneli,
  6. Qatip Dervishi,
  7. Kopi Niko
  8. Zoi Themeli
  9. Halim Xhelo
  10. Hilmi Seiti
  11. Gjolek Aliu
  12. Nuri Çakerri
  13. Mehdi Bushati.
  -Komandantë burgjesh dhe kampesh me punë të detyruar me të burgosur politikë, që kanë ushtruar dhunë dhe tortura, gjatë ushtrimit të detyres si:
  1. Tasi Marko,
  2. Besnik Çomo,
  3. Beqir Baja,
  4. Çelo Arrza,
  5. Bajram Korvafaj,
  6. Janaq Karapataqi,
  7. Vangjel Rrëmbeci,
  8. Niko Kolitari,
  9. Qamil Mane,
  10. Haxhi Pela,
  11. Haxhi Gora,
  12. Beqir Liço,
  13. Hazbi Lamçe,
  14. Burhan Beqari, etj
  -Lista e përsonave që janë denoncuar se kanë ushtruar terror, dhunë, tortura dhe kanë dhënë dënime politike në kohën e Diktatures Komuniste në Shqiperi:
  1. Aranit Çela,
  2. Arzem Leskoviku,
  3. Avram Koja,
  4. Azbi Lamçe,
  5. Ali Kubati,
  6. Angji Faberi,
  7. Angji Lubonja,
  8. Anastas Dushku,
  9. Ali Korbi,
  10. Ago Çela,
  11. Abedin Topi,
  12. Agim Shkupi,
  13. Ali Shtino,
  14. Arben Meço,
  15. Agron Tafa,
  16. Aleksander Nakolli,
  17. Adil Prishtina,
  18. Agim Alimeta,
  19. Ali Xhunga
  20. Asllan Liçi,
  21. Anastas Koroveshi,
  22. Aleksander Shundi,
  23. Asaf Kondi,
  24. Arqile Lole,
  25. Besnik Çomo,
  26. Bexhet Mema,
  27. Beqir Baja,
  28. Banush Goxho,
  29. Bujar Jazexhiu,
  30. Behar Xheka,
  31. Besim Selita,
  32. Bajram Tresova,
  33. Bedri Spahiu,
  34. Bajram Korvafa,
  35. Bejtash Kore,
  36. Burhan Beqari,
  37. Bilo Bregu,
  38. Çelo Arrëza,
  39. Çome Simaqi,
  40. Çome Vodica,
  41. Delo Balili,
  42. Dilaver Bregasi,
  43. Demir Prodani,
  44. Dusho Dushaj,
  45. Dulaq Lekiqi,
  46. Dyl Rrjolli,
  47. Dhosi Mborja,
  48. Dhosi Progri,
  49. Dhimiter Bonata,
  50. Dhori Panariti,
  51. Dhimiter Shahini,
  52. Dhimiter Shkodrani,
  53. Dhimiter Berati,
  54. Dhimo Sinani,
  55. Enrike Bilbili,
  56. Engjëll Backa,
  57. Edmond Caja,
  58. Qerem Anxhaku,
  59. Eleni Hado,
  60. Edmond Vodica,
  61. Qerem Xhafa,
  62. Esad Mane,
  63. Faik Minarolli,
  64. Florian Kolaneci,
  65. Ferhat Matohiti,
  66. Fadil Pineti,
  67. Fadil Kapisyzi,
  68. Flamur xhemali,
  69. Fuat Brinja,
  70. Fatos Trebeshina,
  71. Fejzo aloci,
  72. Frederik Nosi,
  73. Farudin Poçari,
  74. Faredin Jaho,
  75. Feçor Shehu,
  76. Feti Smokthina,
  77. Filat Muço,
  78. Gole Boshari,
  79. Gani Vajza,
  80. Gaqo Meçi,
  81. Galip Sojli,
  82. Gaqo Progri,
  83. Gani Kodra
  84. Gjolek Gërbi,
  85. Gjolek aliu,
  86. Gjon Banushi,
  87. Gjeli Argjiri,
  88. Gjysh Tafili,
  89. Gjovalin Ndoi,
  90. Halim Xhelo,
  91. Hasaf Kondi,
  92. Hilmi Seiti,
  93. Hajdar Aranitasi,
  94. Hysen Hoxhati,
  95. Haki Dule,
  96. Hava Bekteshi,
  97. Haki Keta,
  98. Haki Vinçani,
  99. Hilmi Telegrafi,
  100. Hadër Isaj,
  101. Hamdi Meta,
  102. Hasan Ulqinaku,
  103. Harun Ismaili,
  104. Him Kolli,
  105. Haxhi Pela,
  106. Haxhi Gora,
  107. Hodo Habibi (toger Baba),
  108. Hazbi Lamçe,
  109. Hysni Ndoja,
  110. Hekuran Pobrati,
  111. Irakli Kocani,
  112. Irakli Bozo,
  113. Isuf Keçi,
  114. Ilo Vera,
  115. Ismail Qineti,
  116. Irfan Devolli,
  117. Ilo Qafa,
  118. Irfan Shaqiri,
  119. Isuf Çobani,
  120. Ilia Gaqo,
  121. Ilo Bodeci,
  122. Ilo Pano,
  123. Isamedin Resmja,
  124. Isa Halili,
  125. Idris Çoba,
  126. Janq Karapataqi,
  127. Jani Naska,
  128. Josif Gjika,
  129. Josif Gjipali,
  130. Josif Gegprifti,
  131. Jorgo Sulioti,
  132. Jaho Gjoliku,
  133. Janaq Syko,
  134. Koçi Xoxe,
  135. Kadri Hasbiu,
  136. Kadri Ismailati,
  137. Ksenofon Nushi,
  138. Koli Rrëmbeci,
  139. Koço Josifi,
  140. Kristo Mushi,
  141. Koço Konstandini,
  142. Kasem Kaçi,
  143. Kristofor Mërtiri,
  144. Kadri Bojaxhi,
  145. Kiço Caja,
  146. Kosta Prela,
  147. Kiço Gjonçi,
  148. Kapllan Sako,
  149. Kapo Kapaj,
  150. Kiço Proko,
  151. Kasem Troshani,
  152. Kamber Lipeshani,
  153. Kopi Niko,
  154. Lefter Lakrori,
  155. Lake Devolli,
  156. Luki Misha,
  157. Lola Mano,
  158. Lilo Zeneli,
  159. Laudin Bardhi,
  160. Lefter Kasneci,
  161. Luan Avdia,
  162. Lufter Hoxha,
  163. Leo Baba,
  164. Loni Dimoshi,
  165. Llambi Peçini,
  166. Llazi Stratobërdha,
  167. Llazi Polena,
  168. Llambi Titani,
  169. Llazi Petro,
  170. Mehmet Shehu,
  171. Mihallaq Ziçishti,
  172. Manush Myftiu,
  173. Muço Saliu,
  174. Myftar Tare,
  175. Memisha Stepa,
  176. Mustafa Iljazi,
  177. Manol Milo,
  178. Maqo Pecani,
  179. Mexhit Metohu,
  180. Mane Sevrani,
  181. Muharrem Shehu,
  182. Mynyr Tirana,
  183. Muharrem Vasjari,
  184. Mine Bejko,
  185. Mehdi Bushati,
  186. Meço Ahmeti,
  187. Mustafa Rrapushi,
  188. Mustafa Beqo,
  189. Mëhill Doçi,
  190. Mark Dodani,
  191. Mehmet Jaho,
  192. Mustafa Qilimi,
  193. Nevzat Hazdenari,
  194. Nesti Kerenxhi,
  195. Niko Ceta,
  196. Nexhat Hyseni,
  197. Naum Bezhani,
  198. Niko Paskali,
  199. Nysret Dautaj,
  200. Nuri Çakerri,
  201. Nasi Poloska,
  202. Niko Popllo,
  203. Nesti Saraçi,
  204. Ndreçi Plasari,
  205. Niko Kolitari,
  206. Nazmi Brinja,
  207. Nuçi Tira,
  208. Njazi Zjarri,
  209. Namik Cakrani,
  210. Namik Veizi,
  211. Nuredin Dobrusha,
  212. Nuri Luçi,
  213. Nazmi Biçoku,
  214. Namik Qemali,
  215. Nuçi Tira,
  216. Petrit Hakani,
  217. Pilo Shanto,
  218. Paskal Andoni,
  219. Petrit Arbana,
  220. Peçi Kalluci,
  221. Petrit Çakerri,
  222. Piro Laska,
  223. Petrika Mushi,
  224. Pelivan Luci,
  225. Pëllumb Kokona,
  226. Pëllumb Karkanaqe,
  227. Pandi Prifti,
  228. Qemal Bulluku,
  229. Qamil Mane,
  230. Qazim Myftiu,
  231. Qamil Gavoçi,
  232. Qemal Nallbani,
  233. Qatip Dervishi,
  234. Qazim Kondi,
  235. Qamil Lamaj,
  236. Qamil Meçe,
  237. Qazim Mysliu,
  238. Rexhep Kolli,
  239. Rasim Deda,
  240. Riza Lubonja,
  241. Raqi Iftica,
  242. Raqi Zavalani,
  243. Rexho Hyseni,
  244. Rustem Çipi,
  245. Ramazan Hoxha,
  246. Rrapi Dhima,
  247. Rrapi Mino,
  248. Stavri Xhara,
  249. Stefo Grabocka,
  250. Skënder Konica,
  251. Skënder Kosova,
  252. Sali Hoxha,
  253. Stavri Madhi,
  254. Sabri Bebeti,
  255. Skënder Backa,
  256. Skënder Baftjari,
  257. Sabri Hoti,
  258. Sylejman Maloku,
  259. Serafin Meçe,
  260. Sotir Vullkani,
  261. Stavri Naçi,
  262. Selman Vishocica,
  263. Stefi Trebicka,
  264. Siri Çarçani,
  265. Sotir Xheka,
  266. Spiro Xhai,
  267. Subi Bakiri,
  268. Sotir Mero,
  269. Salo Petroshati,
  270. Sotir Spiro,
  271. Selim Alimerko,
  272. Sami abazi,
  273. Spiro Lame,
  274. Sali Bundo,
  275. Skënder Myftari,
  276. simon Stefani,
  277. Sulo Gradeci,
  278. Skënder Tashollari,
  279. Skënder Breca,
  280. Shefqet Peçi,
  281. Shemsi Totozani,
  282. Shim Kolli,
  283. Shuap Panariti,
  284. Shyqyri Kusi,
  285. Shkëlzen Bajraktari,
  286. Shkëlqim Zaloshnja,
  287. Tasi Marko,
  288. Tamaz Beqari,
  289. Tamaz Nepravishta,
  290. Thoma Karamelo,
  291. Thoma Fisniku,
  292. Thoma Nako,
  293. Thoma Napo,
  294. Thanas Caku,
  295. Vaske Koleci,
  296. Veli Hoxha,
  297. Vasil Milo,
  298. Vaskë Afezolli,
  299. Vangjo Mitrojorgji,
  300. Vangjel Pecani,
  301. Vilson Pecani,
  302. Vaniamin Martini,
  303. Veli Bakiri,
  04. Vaskë Dimoshi,
  305. Xhule Ciraku,
  306. Xhevdet Gavoci,
  307. Xhavit Struga,
  308. Xahvit Miloti,
  309. Xhafer Ramadani,
  310. Xhemal Selimi,
  311. Xhafer Pogaçe,
  312. Xhako Bubësi,
  313. Zoi Themeli,
  314. Zylfi Saliu,
  315. Zyhdi Aga,
  316. Zajë Hysa,
  317. Zihni Muço,
  318. Zef Lokja,
  319. Zoi Shkurti

  Reply to this comment
  • fteri April 13, 17:16

   Kisha dëgjuar për këto ballistët që vetëm hanin pula gjatë luftës antifashiste nac-çlirimtare dhe kur erdhë gjaermani e italiani u bashkuan si mizat në bythë të kalit huaj ,por që paska fashistë edhe sot në v.2019 këtë nuk e kam ditur përveçse ky aluqinanti katundar i dibrës A.Tufës.
   Por dua të përshëndes këta 319 kuadro fisnik ishin të bukur të mëdhej ,si mali me lule për ndërtimin e shqipërisë socialiste ,ata gjithmon do të rrojnë krenar në zemrat tonasë bashku me dëshmorët e LANÇ ,kundër fashizmit italian dhe nazizmit gjerman dhe mbeturinave bashkëpuntor të tyre dhe bajrektarve e tradhtarve të atdheut.

   U kabita sa kokërra e gomarit qënka ky shpellar dibranë ,Kur u përmen vetëm emrin Tufa na vjen për të vjellë.

   Sa për E.Hoxhën ai ish ylli i karvanit bilbili që dëgjon edhe sot bota.Emori shqipërinë analfabet 800mijë veta dhe dorzoi 4 milon të shkolluar deri te akadamia e shkencave të shqipërisë ,të mbushur me fabrika me uzina me toka të punuara me vreshtri me bujqëesi të përparuar ,me industri tekstilesh dhe deri te uzinat e telit bakrit e prodhimi i floririt shqipër ,një vend me ushtri moderne ,të aftë të mbronte atdheun tonë. ,larg krimit ,drogës dhe vrasjes.

   Pra këto të listës së më sipërme dhe të tjerët që jan me qindra e mijra nga e gjithë shqipëria jan drita e shqipërisë .

   Bilbili që dëgjoi bota ,
   e ka lindur shqipëria ,
   Ky bilbil është Enver Hoxha ,
   që zbardhi faqn’ shqipërisë.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 07:27

   gjino janë pjekur fiqt,gjino!!

   Reply to this comment
 28. Enveri perdhosesi i Luftes N-Cl April 13, 14:06

  Spurdhjak Braho eshte nje spermatozoid serb i bale nga bytha e Nexhmijes si enveriste te tjere qe kerkojne te mbajne per histori ato rrenat e Enverit.
  1- Enveri ri shkroi plot 5 here Historine e PPSH duke e zhgarravitur sa here “zbulonte” grupe armiqesore.
  2 – Nako Spiru i shpall Hero, pastaj tradhetar, pastaj prap hero-tradhetar sa nuk ka Spurdhjak enverist ta mbaje mend se si mbeti der kur ngordhi Enveri.
  3 – Partine Komuniste e formuan serbet Popovic e Mugosha, ata vune kryetar Enver Hoxhen, me ata rrinte Enveri kur partizanet luftonin.
  4 – Enver Hoxha nuk la Komandant e Komisar Brigadash te mbetur gjalle pas lufte pa i vene damken e pa degjeneru si armik. Enveri e mbushi historine e Luftes N-CL me armiq, tradhetar sa mund te konsiderohet si perdhosesi i asaj lufte.
  5 – Dhe se fundi, Qershia mbi Torte – Mehmet Shehu.
  Komandanti legjendar i Brig Pare Sulmuese “Hero i Popullit” qe udhehoqi clirimin e Tiranes e qe drejtoi qeverine komuniste per 27 vjet, e vrane si qen ne krevatin e tij! U varros-cvarros aq sa nuk i gjenden kockat!
  U SHPALL POLIAGJENT I DISA AGJENTURAVE!
  U SHPALL AGJENT QE PARA LUFTE!
  Ju hoqen gjitha dekoratat, ju mohua lufta!
  Tani ju Spurdhjaket pas Spurdhjakut Braho mund te thoni – Aishte Mehmet Shehu Poliagjent si e beri Enveri apo ishte Enveri Polibythqire qe damkosi gjithe komandant-komisar te mbetur nga lufta si tradhetar, armiq, agjente, poliagjente?
  Pyeteni ate krye-Spurdhjakun tuaj Braho per kete.

  Reply to this comment
  • mirel April 13, 15:06

   po ti ca muti ke, Mehmet Shehu je ti?

   Reply to this comment
  • zhaku i pamposhtur April 14, 22:28

   Po ke shumë të drejtë për sa thua për qoftëlargun enver. .lanç-i sigurisht që ishte një epokë e ndritur e historisë tonë ..enver qoftëlargu erdhi në krye të lanç me ndihmën e serbëve dhe duke eliminuar shumë patriotë. ..or njërëz zgjohuni boll më me përrallat dhe historitë gjithë trillime dhe intriga të shkruajtur nga enver qoftëlargu. .kuptoni apo jo nuk ishte e rastësishme që atë nuk e deshi i ati. .mos u bëni më kristianë se vet Krishti. ..enver qoftëlargu megjithëse ngordhi vazhdon akoma të ndikoj negativisht në historinë dhe shoqërinë shqiptare. ..politikanët e sotëm në mënyrë të drejtpërdrejtë apo me spond kanë lidhje të ngushta me regjimin e ish diktatorit. .janë enverist të përbetuar. .historianët shqiptare kanë shumë punë për të bërë. duhet të rishkruhet historia në bazë të fakteve dhe jo në mënyrë emocionale dmth shabllone kush janë këta. . partizanët. ..hop janë heronjtë pozitiv. ..po këta? ballistët. ..hop tek koshi tjetër se janë heronj negativ. ..joooo duhet të hidhet në koshin e plehrave historia e shkruajtur nga enver qoftëlargu duhet të largohen historianët me shkollën e partisë të shkruajnë historinë e Shqipërisë. .kemi një histori të lavdishme si popull kjo është shumë e vërtetë dhe enver qoftëlargu është kanceri i këtij populli, akoma nuk jemi shëruar prej tij. .enveri ishte diktator gjakatar intrigant satanik dhe jo babai i kombit ai e shkruajti historinë në dobi të pushtetit të tij si një burracak i vërtetë, faktet janë të padiskutueshme thjesht nuk kemi historianë të paraqesin realitetin. .ju enveristët jeni shumë pak. .ditët i keni të numëruara boll dëme i keni bërë këtij populli duhet të largoheni nga skena politike merrni me vete edhe historinë e qoftëlargut tuaj dhe në gop të sëmës shkofshi . .

   Reply to this comment
 29. kris 1 April 13, 14:06

  Duke u marre me luften derrat po hane tepsine me gjithe cka brenda.Perca e sundo budallenjte nepermjet tufe karrotes dhe Braho spinaqit

  Reply to this comment
 30. Partizani April 13, 14:10

  Me koqe se ky Tufa ne krye te tufes se kolaboracionisteve, s’besoj se ka… urgjentisht duhet te hiqet bashke me ate institut lesh…!

  Reply to this comment
 31. kris April 13, 14:25

  Cilet jane krimet qe keta komandante kane bere? Ketu duket e perfshire gjithe komanda e UNCL. Pra kjo ushtri shpallet kriminale per pasoje lufta e saj ishte krim por….kjo lufte na vendosi ne anen e fitimtareve te WWII, e vleresuar e tille nga Fuqite e Medha te koalicionit antifashist.Pra nese ata jane kriminele,te tjeret qe luftuan kunder tyre jane heronjte…..por duhet te ndryshoje vleresimi i luftes nga po ato Autoritete madhore e te na vendosin nga ana e humbesve ,nazistet e fashistet,sic ndodhi me Hungarine, e lavdia e fitores ndaj bishes naziste duhet zevendesuar me turpin e disfates se tyre, Le ta mbaje ky horr dhe pinjollet e tjere te kolaboracionisteve ate njolle.

  Reply to this comment
 32. Tushi April 13, 15:04

  Te lumte ajo pene Taku.Si gjithmone burreror dhe i sakte.

  Reply to this comment
 33. ALBAN DEGA April 13, 15:07

  From: Alban Dega
  Date: April 9, 2019 at 9:33:15 PM EDT

  Subject: KUSH MBAN KUFOMA MBI KURRIZ ZOTI TUFA !?

  Replike e detyruar me nje shperdorues te liri- demokracise

  KUSH MBAN KUFOMA MBI KURRIZ ZOTI TUFA !?

  – Komunisti me i keq eshte antikomunisti me mendesi komuniste

  – Eshte koha e lirise e demokracise

  – Nga Alban DEGA, Nju Jork

  A e dini Zoti Tufa e co. se vetem vitin e fundit ne nenen e demokracise boterore SHBA jane denuar me vdekje 14 dhe jane ekzekutuar me vendime Gjykatash 12 kriminele e terroriste
  Para se te denoheshin edhe ata i ka ndjekur penalisht, hetuar dhe zbuluar kryehetuesia boterore FBI dhe prokuroria apo agjenci te tjera ligjzbatuese ametikane .
  Askush nuk eshte mbi ligjin Zoti Tufa ! As hetuesi as prokurori as gjykatesi … bile bile as Presidenti i SHBA-se qe u hetua per gati dy vjet!
  Aq me pak Spartak Braho nuk ka qene gjykates dhe nuk e ka pase ne dore te denonte as ekzekutonte askend.
  Thjesht ka bere hetimin dhe sugjerimin e tij bazuar ne ligjin e kohes qe ti nuk i njeh fare por e demonizon cdo gje si komunisti me i keq.
  Jurisprudenca eshte shkenca e ligjit! Ligji dhe vetem ligji eshte Bibla, Kurani … i tyre.
  Shkencat politike jane krejt te tjera por edhe ato kane si shtyllat kurrizore te verteten, faktet, dokumentet, deshmite e gjalla dhe provat e sakta.
  Perndryshe kthehen ne antishkence!
  Ti je injorant ose ben shejtan budallain me qellim ne te dyja rastet . Ne vend te merresh me hetimin e krimeve te komunizmit kriminalizon dhe politizon edhe jurisprudencen, edhe shkencat politike, edhe vete Institutin qe drejton , cka eshte shkelje flagrante e ligjit dhe e te drejtave njerezore, dhunim i demokracise,ashtu sic e deklaroi edhe deputeti Spartak Braho.
  Jam kunder mbylljes se ketij instituti, por jam per shkarkimin e menjehershem te Agron Tufes dhe tufes se tij per shkelje te ligjeve demokratike dhe te Kartes Universale dhe Konventes Evropiane te te drejtave te njeriut, sic vepron edhe me kete denoncim 24 karat komunist kunder Spartak Brahos!
  Detyra kryesore dhe thelbesore e atij dhe cdo Instituti studimesh shkencore eshte te hetoje me fakte, dokumente, deshmi te gjalla ato dhe jo me parulla e komente krejtesisht politike ala Agron Tufa, ala Kastriot Dervishi
  Veprimtaria dhe mendesia e 24 karat komuniste e Agron Tufes, Kastriot Dervishit…. Sali Berishes… nxit urrejetje dhe hakmarrje politike, kacafytje dhe lufte te re klasash qe ishte dhe mbetet krimi me i madh i komunizmit.
  E gjithe kjo ne emer te luftes kunder komunizmit cka sjell ndermend te cilitdo shprehjen filozofike te disidentit dhe ish – Presidentit cek Vaclav Havel:
  -Nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist !
  E jo vetem mendesia, por edhe veprimtaria konkrete, shkarra librat e komentet e tij jane antikomunizem 24 karat komunist!
  I tille eshte deri tani dhe Instituti i Tufes e co. qe mbahet e paguhet nga taksat e shqiptareve per ti kundervene e armiqesuar ata me shqiptaret per nje ceshtje qe e ka zgjidhur ne menyren demokratike dhe me te drejte Konferenca e Jaltes dhe Gjykata e Nurenbergut qe denuan hierarket nazi fashizmit dhe bashkepunetoret e tyre ne te gjitha vendet ku shkeli kemba e tyre dhe be mbare Boten, perfshire edhe Shqiperine!
  Cdo qendrim e politike
  tjeter eshte propagande e veprimtari nazifashiste qe denohet ne cdo vend demokratik te Botes, perfshi edhe Shqiperine!
  Ndaj para se te besh kryegjykatesin, kryeprokurorin, kryehetuesin ala Sali Berisha duke e akuzuar pa asnje prove Spartak Brahon si mbartes kufomash nuk ben gje tjeter vecse akuzon dhe denoncon vetveten si nje misionar per te ringjallur te vdekurit pa lavdi e ne tradheti flagrante perkrah pushtuesit barbar . Njekohesisht orvatesh te varrosish te gjallet apo ata qe thone nje te vertete historike qe e festón gjithe Bota !?
  Mision i pamundur!
  Deshtim i paralajmeruar.
  Disfate e garantuar !
  Gjithfare mrekullush ka bere njerezimi, shkenca, teknologjia por kurre deri sot nuk ka arritur te ringjalle te vdekurit !
  Aq me pak mund ta beje nje vrases me pagesen e taksave te shperdoruara te shqiptareve qe me luften e tyre legjendare Nacional- Clirimtare e radhiti veten perkrah fitimtareve ndaj koleres nazifashiste dhe shpetoi Shqiperine nga gremina ku do ta kishin hedhur bashibozuket e nazifashizmit !
  Ndaj dil nga llogorja e nazifashizmit e terrorit dhe genocidit rankovician e zervist edhe ti Agron dhe Tufa jote !
  Sivjet festojme 75 vjetorin e fitores!
  Eshte koha qe te gjithe te festojme se bashku si bij e bija te te njejtit gjaku, populli e kombi qe kurre nuk ka sulmuar as gjakosur nje popull tjeter!
  E kryesorja : nuk luftohet as crrenjoset komunizmi me armet e thyera te nazi- fashizmit dhe bashibozukeve te tyre.
  I vetmi ilac per sherimin e plageve te se kaluares eshte liria demokracia, sipas modelit me te mire, por jo perfekt te saj, atij SHBA-BE !
  Sa me shume ti kemi aq me shume do ti kerkojme dhe luftojme per to !
  Kete duhet te mos harrojne edhe kryeministri i Shqiperise Edi Rama dhe qeveria e tij qe vazhdojne te financojne e promovojne bashkepunetore te sterprovuar te nazifashizmit me taksat, me mundin e djersen e shqiptareve kunder gjakut dhe sakrificave sublime te parardhesve te tyre deshmore dhe heronje per lirine e popullit dhe Atdheut te vet . Stop !

  Reply to this comment
  • NY. April 13, 16:33

   Prap ky ish spiuni ! c’a do ti te festojme me ty 75 vjetorin e murtajes komuniste ? Ik ke varrezat njehere,shko se mos ka nevoje per ndonje kove uje komandanti jot i pshurrur

   Reply to this comment
  • Tartufi April 13, 17:01

   I zbrituri nga pylli I geshtenjave dhe gjendur ne ruget e Nju Jorkut ,vleren nuk ta jep qyteti ku rron .por sa ke ndrishuar nga shtepija ne mes te shpellave ku je gdhendur
   dhe vlera qe ke perfituar nga qytetrimi.Me interesantija e pyllit tend te geshtenjave eshte se shqiptareve I tregon ku ti gjendesh pas shpelles shtepi te origjines tende, Te pa gdhendurit qesharaket ,kur kerkojne ti japin vehtes vlera te vecanta [ qe kto jane ushqim per idiotet ] vendosin perpara emrit te tyre Prefesor doctor.akademik kur prezantohen me miletin ne media.

   Qesharaku I zbritur nga pylli I dendur I pishave te Pukes shkruaj emrin dhe leje qytetin e madh te Nju Jorkut ,per te mere vesh mileti qe lexon komentet ku vegjeton ti ,per ti dhene vlera te tjera,malokerise se pa gdhendur tendes. Qyteti I madh ku ti je gjendur eshte filluar nga hollandezet dhe kolonizatoret angleze dhe eshte ndertuar nga popujt artiste italjane spanjolle dhe gjermane,,, jo nga shpellarija jote prej Puke. Jam I sinqerte ,qe nga kohe e komenteve tek gazeta Tema,qe beme lufte te madhe per rezimin e shpellarise se pyllit te geshtenjave te kam lexuar vetem nje koment
   kur te shikoj me Nju Jork me ze diareja nga peshtiresija tende prej malokerije te pa gdhendur.

   Reply to this comment
   • AD April 13, 21:37

    2. X 00

    Reply to this comment
   • NY. April 15, 06:36

    Tartufi,Ku na e gjete kete emer,Xhins i Molierit nga bregu lumit ? nga shkrimi me dukesh me shume si arrixhi !
    Nuk jam malesor por i rrespektoj te gjithe njerezit njesoj dac ne Puke a dac ne Hene.Ti o koke vakum,Cope e mishit me dy sy,qe te duket vetja c’oce je,shko e fol me Pukjane se ta tregojne mire ata

    Reply to this comment
 34. mirel April 13, 15:10

  Funderinat si Agron Tufa nuk ndodhen aty rastesisht. Eshte misioni serbo rus qe ta zhbejne shtetin dhe kombin, dhe palacua Ramut ka shansin ta ndaje Shqiperine si ti doje qefi.
  LANCL ishe misioni i NDERIT te popullit shqiptar.
  Pa te sot nuk do kishte Shqiperi, por krahina shqiptare te shkombtarizuara si Shkupi, Cameria dhe gjithe cfare permledh aneksimi serb qe ka shkombetarizuar zona te tera.
  Tufa qenka ne merak pse nuk na shkombetarizoi dot Xhafer Deva
  Ik more plere, plumbin ne bythe e keni pak, turra e druve ju sjell ne vete

  Reply to this comment
  • Tartufi April 13, 16:29

   Ti je I vecanti llum nga llumi, Te gjithe kan nje brisk per te ruar hepet ,por ti ke dy brisqe per te ruar topet. Nje brisk per Ramutin dhe rilindesit dhe brisku tjeter per Shpellarin me ballistin se bashku. Vazhdo o pleh ,por te mesoshe se si qor qe ke lindur dhe do te vdesesh ,nuk e dallon dot kush eshte nderi dhe kush eshte c nderimi . Barbaret jane simboli I c nderimit njerezor,vleren e kane tek barbarija. Tek raca barbare historija e njerezimit nuk njeh virtute,por c thurje dhe degjenerim te pa kufizuar.Sado te derdelliti mbeturina barbare per vlerat e saj,,,ajo ngelet perseri barbari e peshtire .

   Reply to this comment
   • mirel April 13, 22:55

    Hahaha, me kenaqe Tartuf.
    Ik qetesou se eshte dhe fundjave. Une e kam filluar festen, po ti me dy brisqet akoma?
    Mbaroi java o lumadh, bej pushim

    Reply to this comment
 35. mirel April 13, 15:19

  Per Bedriun ky koment, qe ka bllokuar Komentet per Bandat e Politikes.
  Bandat i solli Berisha, por banden e Pushtetit tani po e drejton Ramuti.
  Gjithe telat e isnstitucioneve i luan RAmuti, dhe deshtimi i sigurise ne Aeroport eshte linja e shtetit dhe jo faji i bandes qe e ekspozoi.

  Reply to this comment
 36. MH April 13, 15:21

  Tufes i ka ardhur kohe me ate thenien popullorshe: Ato maja rripa rripa herma hype here ta hypa.Po qe nuk ka asnji baze qe ky fashiste te bindin te tjeret per cfare punon ne ate institut.
  Po nuk asht vetem ky hajvan fashist.Kemi dhe ish presidentin Nishani dhe kryeministrin Rama.
  Shpresoj shume ne rreformen ne drejtesi ku do te vendoset me argumente drejtesia e popullit shqiptare nder vite.Sepse asht ky popull qe ka mbrojtur ne cdo moment historike trojet dhe trashigimin e vete te mbijeteses.

  Reply to this comment
 37. Alban April 13, 15:53

  Qellimi i vetem i Tufes eshte te percaj shqiptaret. Me perdhosje e individve qe bene Lanc, ai bene me gur vret dy zogj, se i jep dhe material shovnistve grek, qe mbajne akoma ligjin e Luftes ndaj Shqiperise, me preteksin se shqiptaret ishin bashkepuntor te Nazismit.

  Reply to this comment
  • ganiu April 13, 22:21

   Nuk është qëllimi i Tufës. Shqiptarët e kanë në gjak. Nuk mund të bashkohen.
   Që të bashkohen, njëra palë duhet të pranojë tradhëtinë, tjetra shtypjen pas lufte.
   Deri më sot nuk ka ndodhur, secila mbron krimin e saj. Njëlloj si mbron sejcili sot kriminelin e tij politk.

   Reply to this comment
   • Alban April 14, 00:08

    O Gani, me vjen keq por une s’i besoj ketyre teorive qe i kemi ne gjak kete budalliqe. Popujt europian ka vrare e prere njeri-tjetrin e jane bashkuar me te fuqishem. Shqiptaret vetem po te jene budallenj. Ka patur plot partizan qe kane pranuar qe Shqiperia moniste nuk ishte ajo per te cilen kane luftuar. Ka patur dhe nga ata qe kane kerkuar falje, nje nga ato Liri Belishova. Por ti degjosh ballistet te gjithe bejne si heronj kombtar.

    Ne kete muhabet alla Tufa nuk na duhen. Ne me shume se kurre duhet te jemi te bashkuar. Shqiptaret duhet te bashkohen e te punojne per te miren e vendet, jo me te merren me historira pa ndonje bereqet.

    Reply to this comment
    • ganiu April 14, 19:22

     Alban, kam dy pyetje për zotrin tënde.
     1 a di të lexosh?
     2 nëse po, a i kupton ato që lexon?

     Reply to this comment
    • anticensurë25642654 April 15, 10:28

     nëse je dega e kalbur!?
     më ke harxhuar kohën kot!
     nëse je një alban!?
     atëherë po të them se gano e ka thënë fare qartë me dy llafe!!
     nuk mjafton një liri belishovë,një sejfi protopapë për të pajtuar tërë shqiptarët!!
     gjithashtu nuk mjaftojmë unë e ti!!
     këtu flitet për të ndryshuar mentalitet!të ndryshojmë mentalitetin e të lënit të dobiçit në derë të botës!!të mos e kërkojmë fajin gjithnjë e vetëm tek tjetri!!faji duhet të fillojë e të kërkohet tek vetja e më pas tek tjetri!!
     thënja e vjetër dhe shumë domethënëse “për shkak të vjerrës do shkoj me mullixhinë”është universale për çdo lloj arsyetimi të padrejtë!!
     ka dy mënyra për të bërë një veprim!!
     të kesh arsye
     të kesh të drejtë
     arsye ka,gjen,shpik gjithkush për të vepruar në një mënyrë të caktuar!!
     të drejtë nuk ka gjithkush!!
     po të analizohen gjërat në këtë princip do të shohim se shumë veprime do të gjykohen ndryshe!!
     po të gjykohen periudhat në këtë mënyrë atëherë do të shohim se ngjarjet janë të ndryshme nga ato që propagandohen sot,që u propaganduan dje!!
     bashkpuntorët e nazifashizmit,patën një arsye,gjetën një arsye,shpikën një arsye!
     dhuna e ushtruar ndaj pasardhësve të tyre pas çlirimit të vëndit,dhuna e ushtruar për të mbajtur pushtetin e kishte,e gjetën,e shpikën një arsye!
     POR NË TË DY RASTET ASNJËRI PREJ TYRE NUK PATI TË DREJTË!!
     sot është e njëjta gjë!!
     deri dje gjetëm arsyen për të arsyetuar dobësinë tonë për të vendosur në drejtimin e vëndit tonë!fajsuam diktaturën,sot prapë bëjmë të njëjtën gjë!shpikim arsye pas arsyesh për të mos vepruar,për të fshehur mafshtëisnë tonë mendore,për tia lënë dobiçin tonë në derë dikujt tjetër!!
     nuk patëm të drejtë që për fshehur mefshtësinë tonë,dobësinë tonë fajsuam diktaturën,uk kemi të drejtë që për të njëjtat gjëra fajsojmë malokë,lebër,sali e edvin,ndërkombëtarë deri tek zelanda e re!!
     kemi një nivel të ulët të vlersimit të ngjarjeve,të veptimeve tona!!
     fajet e diktaturës,janë pranuar shumë më tepër nga personat e asaj kohe,sesa fajet e bashkpunimit me pushtuesin!!
     dhe një herë alban,përsa kohë ne do të mbrojmë fajet tona(flas për seicilën palë)për aq kohë nuk do të gjejmë mirkuptim,për aq kohë do të presim ditën e hakmarrjes!
     hakmarrja nuk sjell asnjëherë pajtim!
     falja,dhe vetëm falja e bën pajtimin!!
     të falësh duhet të kesh trimëri më të madhe se të hakmerresh!!
     jo të gjithë e bëjnë dot!!
     sa më i dobët,sa më frikacak të jesh!?
     aq më pak fal!!
     nuk i thonë kot,”trimin fale,frikacakun vraje”,sepse trimi ta njeh veprimin që ke bërë,frikacaku vetëm pret rastin që të hakmerret!!

     Reply to this comment
     • Alban April 15, 15:27

      O ju kori i sorrave me lart, drejtesia nuk funksionon me ‘faji eshte i te gjitheve e nuk eshte i askujt’.

      Me kete teori relativizimin duan dhe serbet ti minimizojne krimet ne Kosove duke thene ‘ na vrane ne shqiptaret, pa i vrame ne, ndaj te gjithe kemi faj’. Nderkohe qe ne Kosove serbet masakruan femije e gra e pleq e perzune me dhune nga shtepia miliona njerez.

      Perkundrazi ma neverit dhe qendrim europian qe i bene te gjithe palet e luftes ne Kosove njesoj fajtore. Eshte thjeshte mizore.

      Pse do thoni ju? Sepse kur faji shperndahet atehere krimet perseriten dhe ata qe bene faj nuk kane per ta mesuar kurre. Sic pershembull sot hiqen si viktime ndonese kane nisur gjithe luftrat ne Ballkan e kane vrare njerez vetem me endrra shovinste.

      Marrim pershembull modelin e Luftes se Dyte Boterore. Pse u vu paqja midis kombeve Europiane? Sepse Gjermania MORI PERSIPER TE GJITHA FAJET e L2B. A kishte gjerman te pafajshem qe u vrane pas lufte? Sigurisht qe kishte ; po te flasim per tmerret qe forcat aleate i bene femrave gjermane kur hyne ne Berlin pas lufte. Apo dhe fakti qe Anglezet hyne ne lufte me Gjermanin, ndonese Gjermania Naziste nuk kishte sulmuar Angline por Polonine.

      Pooor be prove e thuaj tani nje Francezi, Anglezi apo dhe Rusi, qe ju kishit po njesoj faj sa Gjermanet. Shihe njehere mbase shpeton gjalle. Le te mos flasim pastaj cfare i ndodhi bashkepuntoreve te Nazisteve ne vendet Europiane qe sot flasin per te drejta njeriu.

      Keto shembuj jua dhashe, me shpresen se do e kuptoni, qe kur faji ‘shperndahet’, atehere fajtori viktimizohet. Dhe kjo ne afatgjate si bene nder asnjerit.

      Ballistet ishin fajtor per bashkepunim me nazifashizmit. Lufta Nacional Clirimtare ishte nje ngjarje qe na vuri ne anen e fituesve dhe per shkak te saj arritem te mbanin territore te Jugut qe pretendoheshin si placke lufte nga Greqia.

      Pastaj cfare ndodhi gjate sistemit monist eshte tjeter pune dhe kjo s’eshte tema e kesaj interviste. Vetem idiotet mund te ngaterrojne LANC me sistemin monist.

     • anticensurë25642654 April 15, 16:51

      ty mor lal ta paska shkruar mirë dhe shkurt ganua!!
      përgjigjen ma dhe mua!
      ti di të shkruash të lexosh,por NUK KUPTON!!
      or tip,e njëjta gjë do të ndodhë në europën që përmënd ti nëse do të fitojë lë pen e fashistët e tjerë!
      dhe ata do të fillojnë të shkruajnë të njëjtën gjë si ky bastard tufa!
      unë të fola për shqipërinë dhe atë që po ndodh këtu!!
      po deshe merre si një paradhënje të asaj që do të ndodhë në europë nëse vijnë në pushtet fashistët e rinj!!

 38. intelektuali April 13, 15:55

  LANC-in kriminal dhe jugosllav te Enverit ishte Gjykata e Hages ne Hollande qe e quajti si:

  “ORGANIZATE TERRORISTE”

  sepse:

  Ne kundershtim me te gjitha rregullat e Luftes nuk luftoi me gjermanet dhe fashistet, por vrau dhe masakroi jo vetem shqyptaret, por edhe Aleatet angleze ne Kanalin e Korfuzit me mina jugosllave dhe me urdher nga Beogradi dhe Moska, kalemxhiu i Enverit, Paskal Milo e ka shkruar qarte ne librin e tij.

  atehere:

  CFARE LUFTE ANTIFASHISTE ISHTE LANCI JUGOSLLAV I ENVERIT?

  kur:

  Vrau dhe masakroi Aletatet angleze ne Kanalin e Korfuzit?

  dhe:

  CFARE LUFTE NACIONAL-CLIRIMTARE ISHTE LANCI JUGOSLLAV I ENVERIT?

  Kur vrau dhe masakroi me dhjetra mije shqyptare dhe kosovare me nje pabesi te papare dhe si rrezultat i kesaj Lufte e beri Shqypnine si nje Kamp Perqendrimi Auschwitz te Hitlerit rrethuar anembane me tela me gjemba, me tollona dhe bunkere, shqyptaret i beri si nje fis kanibalesh prej Afrike Zulu ne lufte te vazhdueshme per mbijetese per buken e gojes dhe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori?

  CFARE MUT LANC-I ISHTE KY I ENVERIT?

  Reply to this comment
 39. Salim April 13, 16:08

  Raqi Qirinxhi kriminel lufte??????Kjo eshte cmenduri…Plehra

  Reply to this comment
  • intelektuali April 14, 11:11

   O Salim nostalgjiku i Enverit,

   PO NUK E KE DEGJUAR HISTORINE E FLORIRIT BRITANIK TE VJEDHUR NGA ENVERI O MAVRI?

   Raqi Qirixhiu ishte ai qe mbante llogarite e Enverit dhe e dinte si Enveri vodhi dhe pervetehtesoi floririn qe matej me miliona paund qe Britania e Madhe u dha Shqypnise si ndohme per te luftuar me Gjermanet, prandaj e Raqi Lllogaritari dhe intendanti arketar i pederastit te Gjyles qe e likuidoi edhe arketarin e tij me pabesi pederasti si gjithe te tjeret, he na thuaj si u vra Raqi Qirixhi, Arketari famoz i Enverit?

   sepse:

   Me pare ishte Qemal Stafa, viktime e spiunimit te pabese te pederastit Enver Hoxha, mire qe iku i ri, se do te ishte kalbur burgjeve te Enverit si gjithe komunistet dallkauke te tjere qe nga Nako Spiru, Myslym Keta e deri tek Mehmet Shehu, c’ te flasesh me shume, shikoni si vajtojn ti si kukumjacke pylli per Raqi Qirinxhin, rezilin e e Liceut francez te Korces, si shkollat e kriminelit, killer te Enverit Myslym Keta, por nuk thua o mavri budallaqe asnje llaf per vdekjen e tij, as per likuidimin e te gjithe komunisteve debile te Grupit te Korces qe nga Pandi Kristo, Koco Tashko me nje Lukuni fanatikesh te bolshevizmes nga pas, kjo me te vertet ngjan si:

   VAJTIMI I KORIT TE QYQEVE TE ENVERIT

   Reply to this comment
   • ganiu April 14, 19:41

    Miliona Paund të vjedhura nga Enveri në atë kohë?
    Intelektuali, mund të më thuash se çfar bëri më ato miliona Enveri?
    Dakord që i vodhi, po bëri më to, nuk e kuptoj.

    Reply to this comment
   • anticensurë25642654 April 15, 11:13

    me të vërtetë o nastro sumë greku
    çfarë leshin bëri enveri me ato miliona paund që i vodhi??
    me siguri që i ka fshehur diku dhe më pas nuk i ka majt men??
    sepse nuk bleu asgjë pas çlirimit!i konfiskoi të tëra që deshi!nga shtëpia e tij deri tek tokat për reformën agrare!!nuk rrojti në lluks,por dhe atë “lluks” që pati e pati të paguar nga shteti!!
    a mund të më thuash se ku piçkën e satëme i çoi??sepse nexhi dhe kalamajt e tij po ashtu nuk kanë miliona sot!
    apo mos vallë i kanë ruajtur për brezin e 25??
    jo për gjë,por ti nuk i ruajte paratë e burgut për brezat e ardhshëm,i bleve makinë dhe atë ta vodhën o nastrokar!
    sa idiotë janë këta njerëz,sidomos ata që i besojnë këtyre idiotësirave!!
    kot nuk e thonë rromakët “besoj sepse është e pabesueshme”!!

    Reply to this comment
 40. ALBAN DEGA April 13, 16:10

  RINGJALLJE E “ LISTAVE TE VDEKJES”
  SE NAZIFASHIZMIT

  Vdekje Fashizmit !
  Liri Popullit !

  Mbi 90 per qind e emrave te listes se Agron e Tufes se tij kane qene ne listat e denimit me vdekje dhe ekzekutumit pa gjyq te nazifashizmit dhe bashkepunetoreve te tyre shqpfoles naziste.
  Krejt udheqesit kryesore politike dhe komandantet legjendare te Luftes Nacional Clirimtare !
  Shumica e tyre nuk e kane ditur as emrin e komunizmit !
  Parulla kryesore e tyre ka qene “ Vdekje Fashizmit Liri Popullit !”
  Jo Rrofte Komunizmi ! As Rrofte Stalini !
  Neonazistet Agron Tufa e Banda e tij e vrasesve me pagesen e taksave dhe djerses se popullit shqiptar ringjallin listat e vdekjes se nazifashizmit plot 75 vjet pas shpartallimit te tij nga luftetaret e lirise Nacional- Clirimtare ne akeance me SHBA-ne Britanin e Madhe dhe BS-ne, pra me boshtin shpetimtar antifashist boteror !
  VDEKJE FASHIZMIT!
  LIRI POPULLIT ! ZOTI KRYEMINISTER !
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne !

  Reply to this comment
 41. ALBAN DEGA April 13, 16:18

  Kushtrim per ata qe kane veshe te degjojne

  RINGJALLJE E “ LISTAVE TE VDEKJES”
  SE NAZIFASHIZMIT

  Vdekje Fashizmit !
  Liri Popullit !

  Mbi 90 per qind e emrave te listes se Agron e Tufes se tij kane qene ne listat e denimit me vdekje dhe ekzekutimit pa gjyq te nazifashizmit dhe bashkepunetoreve te tyre shqpfoles naziste.
  Krejt udheheqesit kryesore politike dhe komandantet legjendare te Luftes Nacional Clirimtare !
  Shumica e tyre nuk e kane ditur as emrin e komunizmit !
  Parulla kryesore e tyre ka qene “ Vdekje Fashizmit Liri Popullit !”
  Jo Rrofte Komunizmi ! As Rrofte Stalini !
  Neonazistet Agron Tufa e Banda e tij e vrasesve me pagese nga taksat dhe djersa e popullit shqiptar ringjallin listat e vdekjes se nazifashizmit plot 75 vjet pas shpartallimit te tij nga luftetaret e lirise Nacional- Clirimtare ne aleance me SHBA-ne Britanine e Madhe dhe BS-ne, pra me boshtin shpetimtar antifashist boteror !
  VDEKJE FASHIZMIT!
  LIRI POPULLIT ! ZOTI KRYEMINISTER !
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne !

  Reply to this comment
 42. LAVDI April 13, 16:28

  LUFTES NACIONALCLIRIMTARE E LANCIT QE U RRJESHTUA NE FRONTIN PROGRESIST BOTEROR KUNDRA FASHIZMIT.
  TE NDEROSH KETE EPOPE ESHTE KRENARI SHQIPTARE.
  ATA QE E MOHOJNE DHE HEDHIN BALTE JANE BLERE PER PERCARJE.
  ATA QE KOMENTOJNE ME FJALE FTSE JAN INJORANTE, QE NUK LEXOJNE HISTORINE NE ARKIVAT E BOTES PERENDIMORE.
  KEMI NEVOJE PER PAQE E BASHKIM KOMBETAR DHE JO PERCARJE..KU IGEZOHEMI ANTISHQIPTARIZMIT.
  LAVDI LUFTES PARTIZANE PER CLIRIMIN EVENDIT
  NDERIM PER DESHMORET DHE HERONJTE.

  Reply to this comment
 43. Aliu nga Selenic April 13, 16:29

  Lufta e lavdishme nacional clirimtare eshte lufta me heroike ne ter historin e kombit shqiptare.
  Kjo lufte eshte pjes perberse e kualicionit te madhe botrore. Ketu duhet te ndalemi dhe te mos bejme asnje leshim,
  Me kete lufte Tufa dhe fundrinat e Ballisto Zogisteve te ringjallure nga kriminel Berisha nuk kan asnje shanse te marrin neperkembe kete lufte te drejte dhe te perbotshme.
  Organizata e veteranve te luftes antifashiste nacionale clirimtare dhe aleatet e saje dukje u bazuar ne ligjet nderkombetare qe e kan cilesuar kete lufte si shpetimtare te njerzimit ne bote duhet ti propozohet organizamev nderkombetar qe e kan cilsuar kete lufte si nje kualicion te madhe antifashist dhe tu propozohet per nxjerrjen jashte ligjit.
  1. Partin Demokratike te Shqiperise si nxittese e rreaksionit qe buron nga kolona e peste .
  2. Institutin fashist te Tufes dhe te gjith organizamte qe i kundervihen kesej lufte.!
  Kjo kerkes ka baza ligjore pasi lufta nacional clirimtare mbrohet nga te gjith organizamte nderkombetare.!

  Reply to this comment
 44. VFLP April 13, 16:41

  Kushdo qe shan Luften Nacional Clirimtare eshte anti-shqiptar. Eshte nje epoke e lavdishme, qe na rreshtoj me fitimtaret e LIIB. Kush perdhos perpjekjen e djemve dhe vajzave qe dhane jeten per atdhe, nderkohe qe disa krimba ( si ballistet) nuk hodhen nje pushk te vetem kundra nazifashisteve, eshte antishqiptar. Nderime per perpjekjet e tyre!!

  Vdekje Fashizmit, Liri e Popullit

  Reply to this comment
 45. valentina April 13, 16:43

  BLACK SWAN,po tregoni se keni qene dhe jeni me kuptimin e plote te fjales qenie te urryera,kur ju shihnim ne ato vite para 90_es ashtu te menjanuar nga shoqeria ndjenim keqardhje dhe mundoheshim tju afronim,jo se ne qytetaret e thjeshte jua impononim per te qene te perbuzur,por ju e dinit fare mire aresyen perse qendronit te menjanuar, e cila ishte rrjeshtimi juaj ne anen e gabuar te luftes,por duke pare qe ju mendoni se ju ka ardhur koha te hakmerrini,dhe pse e dini fare mire qe jeni nje pike shurre ne oqean,po mundoheni te ktheheni ne origjinen tuaj prej tradhetaresh, apo akoma me keq,hakun per ate cfare ju kane bere sekretaret e partise se punes,qe mesa duket ju e paskeni hequr mbi lekuren tuaj,edhe pse shkonit me deshiren tuaj se po ju vyshkej gopi,po e perseris me deshiren tuaj se po ju vyshkej gopi,sepse oxhaku duhej pastruar dhe kjo nuk ka nevoje per pergjigje.

  Reply to this comment
 46. jA KE FUTUR KOT ! April 13, 16:47

  PO CFAR CARIN FASHISTI ESHTE KY PLEHRA

  MO AMAN KY MALOK I PESHTIRE QE VLEN SA

  MUTI FASHISTEVE TE KSAJ BOTE

  KY ESHTE NJI SHARLATAN QE VETEM IMITON E DERDELLIT IDIOTIZMA LART E POSHTE

  KE ATA QE E DEGJOJNE

  KY ESHTE THJESHTE NJI FUNDERINE ARABISTANI

  Reply to this comment
 47. Anus tasi April 13, 16:56

  Ore djema , façizmi osht nji hallve me shume sheqer ! Nigjoni muve ! Kujdes nga diabeti !
  Sa per Tufat e bagetive qe kane qene vegla pushtuesish , as mos u merakosni ! Ata shume shume , vetem sherbetore mund te behen ! Vetem kelyshe façisti , se façiste nuk kane bythe te behen ! Njihen tashme edhe zotesia edhe fuqia e tyne !
  Kryeballisti dhe bashkepunetor façisti eshte vete Rama !

  Reply to this comment
 48. Shqiptari April 13, 17:05

  Agron Tufa po ankoheni se ju paska njollosur ate te famshmen lufte te ashtuquajtur Nacional e paturpesisht dhe Clirimtare??? Ahahahahaha….
  Po njollosjen, perbaltjen e permutjen bashke asaj lufte ja ka bere Enver bythqiri per 47 vjet duke i fut te gjithe partizanet sa mbeten gjalle nga lufta ne thesin e tradhetareve, armiqve, agjenteve, poliagjenteve!
  O e ka shkordhyer Enver Hoxha ate palo-lufte Nacional-Clirimtare o nuk ka asnje Tufe a Tufa te tera ta beje dot!
  Habitem me ju o enverista leshi si keni akoma sot guximin te kerkoni te kujtoni nje lufte me luftetare qe Enver bytho Hoxha i ka pushkatu si Armiq Populli!
  Fashizmi i vriste komunistet, por i lejonte varrimin!
  Enverizmi i pushkatonte ish-partizanet dhe i varroste si qener ne gropa halesh!
  Agron Tufa eshte nje njeri i lire qe nuk i ka bo keq askujt!
  Spartak Bajga Braho eshte nje funderrine qe ka denu shqiptare per nje fjale goje!
  Enveristet vetem ate Lufte nuk duhet kurre ta permendin, i ze gjaku i atyre pertizaneve qe kane pushkatu pas lufte, me shume se nga italiani e gjermani ne lufte.

  Reply to this comment
 49. Xha Brahua April 13, 17:10

  Te gjithe ata qe baltosin L.A.N,C ……..Jane pragshkerdhyera me themel.
  Parrulla Vdekje Fashizmit-Liri popullit flet vete se perse behej lufta……ndersa “Shqiperia e Shqiptareve-vdekje tradhetareve” parrulla e Ballit ……”nuk dihej”se cilet ishin tradhetaret dhe kunder kujt luftonin keta muter!
  Por me sa duket pusetat qe mbylli Enveri sot jane hapur dhe po kuterbojne dynjane.

  Reply to this comment
 50. Fatmir April 13, 17:23

  LANC,komandante e komisar qe drejtuan kete Lufte kundra nazifashizmit e bashkepuntoreve te tyre zogisto-ballist eshte faqa me e ndrtur e histories se Popullit Shqipetar.Prandaj qe te hidhet poshte kjo Lufte duhet te rivrasesh deshmoret e kombit per lirine e Atdheut .Kopania e mergates se qyqeve qe po rivarrosen ne Atdheun e djegur nga nazifashizmi me doren e tyre jane pake,po akti i tyre tradhetar ne sherbim te pushtuesit nuk mund ta fshijne bijet e eterve kriminel,vrases te tipit Xh.Deva. B.Cakrani,H.Matiani,I.Toska e qindera te tjer qe u hodhen ne diversion mbas ’45 per rrezimin e pushtetit te dal nga gjaku i deshmoreve te LANC .Sot ju o bijte e trahetareve nuk mund ta rishkruani historine e Shqiperise duke u munduar te bejne heronje etrit tuaj qe u vune ne sherbim te pushtuesit e te hidhni balte te pareve tane Partizans ,fitimtar te L.Dyte Boterore ne kualicion me Aleatet Anglo,Ruso,Amerkane fituese te kesaj Lufte.Ju jeni humbesit e te ulin koken poshte e te mbuloheni me turpin qe firmosen eterit tuaj.Lavdi LANC !Poshte tradhetaret e kombit.

  Reply to this comment
 51. Arben April 13, 17:31

  Po mire me ata qe dolen gjalle nga lufta, po me ata qe dhane jeten per liri c’dreqin kane qe kruhen? Mustafa Matohiti, Hajdar Dushi, Xheladin Beqiri, Skender Caci, Hysen Cino, Xhafer Cenko Lubonja, Raqi Qirinxhi, Myslym Shyri etj deshmore e heronj qenkan kriminele!! Po pse? Sepse i kthyen armet okupatoreve!! Po ollga Plumbii cdare krimesh ka bere? Po Zylyftar Veleshnja qe la nje kembe, po Fejzo. Binua qe te kujton Kaban Mazen nga Shkoza, po Baba Faja Martaneshi, po Gjergj Kokoshi, po Sejfulla Maleshova, po KicoNgjela, po Sadik Bekteshi, po Manol Konomietj cfare jrimesh kane bere?! Krimi i tyre ishte ajo qe thote Alban Dega se u hodhen ne lufte me moton Vdekje Fashizmit Liri Popullit. Logjika ta do qe ata qe anatemojne deshmoret, komandantet dhe figurat e ndritura te Rezitences Antifashiste jane ithtare te nazifashizmit. Kjo kategori e peshtire duhet te vihet para drejtesise. Neseka nje moment historik qe populli shqiptar duhet te jete krenar kjjo eshte epopeja e luftes antifashiste nacionalirimtare pasi ishim ne krahun e duhur te historise dhe aleate me fuqite e medha botrore qe drejtuan koalicipnin antifashisht. Te menderosuriit e luftes dhe pasardhesit e tyre nuk e permbysin dot historine

  Reply to this comment
  • ganiu April 14, 20:30

   O Arben na daltë rrënja,
   e kemi të keqen brëna.
   Lërë Tufë e këllufë, është timonieri botëror ai që është pas tyre.
   Ai është e keqja që kemi brënda.

   Reply to this comment
 52. Kopshtari April 13, 17:32

  Prandaj i ka lene vetem Europa dhe Amerika, keta fashistet e ballistet e PD, se duan te ulin partizanet dhe ata qe luftuan kunder fashizmit e te ngrene fashistet dhe kolaboracionistet e ballit.
  Keta te gjore jane aq te marr, sa jetojne me iluzione dhe nuk e kuptojne qe jane humbesat me te medhenj te historise, te destinuar te shuhen pergjithnje.

  Reply to this comment
 53. fteri April 13, 17:36

  Kisha dëgjuar për këto ballistët që vetëm hanin pula gjatë luftës antifashiste nac-çlirimtare dhe kur erdhë gjaermani e italiani u bashkuan si mizat në bythë të kalit huaj ,por që paska fashistë edhe sot në v.2019 këtë nuk e kam ditur përveçse ky aluqinanti katundar i dibrës A.Tufës.
  Por dua të përshëndes këta 319 kuadro fisnik ishin të bukur të mëdhej ,si mali me lule për ndërtimin e shqipërisë socialiste ,ata gjithmon do të rrojnë krenar në zemrat tonasë bashku me dëshmorët e LANÇ ,kundër fashizmit italian dhe nazizmit gjerman dhe mbeturinave bashkëpuntor të tyre dhe bajrektarve e tradhtarve të atdheut.

  U kabita sa kokërra e gomarit qënka ky shpellar dibranë ,Kur u përmen vetëm emrin Tufa na vjen për të vjellë.

  Sa për E.Hoxhën ai ish ylli i karvanit bilbili që dëgjon edhe sot bota.Emori shqipërinë analfabet 800mijë veta dhe dorzoi 4 milon të shkolluar deri te akadamia e shkencave të shqipërisë ,të mbushur me fabrika me uzina me toka të punuara me vreshtri me bujqëesi të përparuar ,me industri tekstilesh dhe deri te uzinat e telit bakrit e prodhimi i floririt shqipër ,një vend me ushtri moderne ,të aftë të mbronte atdheun tonë. ,larg krimit ,drogës dhe vrasjes.

  Pra këto të listës së më sipërme dhe të tjerët që jan me qindra e mijra nga e gjithë shqipëria jan drita e shqipërisë .

  Bilbili që dëgjoi bota ,
  e ka lindur shqipëria ,
  Ky bilbil është Enver Hoxha ,
  që zbardhi faqn’ shqipërisë.

  Reply to this comment
 54. Dy fashistë në Tiranë. April 13, 17:39

  BERISHA PO VDES NGA MERAKU I PROVOKIMIT TE NJE LUFTE CIVILE//PRA KEMI DY FASHISTË z.Braho ! //

  Inderuari Spartak [email protected]@@
  ka ber disa shkrime per zbardhjen e ngjarjeve te rendesishme antikombetare te viteve 1997-1998, ku Berisha beri mjafte perpjekje per nje lufte vellavrasese si Amanet qe I lan Ballisto Zogistet dhe barren e rende qe mori para tyre Berisha.
  Ne kete kende Braha nuk e ka pare problemin.!
  Berisha kishte nje amanet. Amaneti i ballisto zogistev te behej nje hakmarrje ne shqiperi me Clirimtaret per diskretitimin qe pesuan ata gjat luftes se dyte botrore.
  Ata u ben njesh me pushtuesit dhe e humben luften bashke ma ta. Per ket arsye ata i kishi ruajtur armet qe me clirimin e vendui te luftoni Brigadat Partizane.
  Kjo nuk u eci.Me mdryshiemt pas pesdhjet vjetve Berisha si komuniste qe tradhetoi vijen e tije politik i garantoi balliste se do te realizonte nje perpjekje per lufte vellavrasese ku sipas tij do te ndihmoheshin edhe nga jashte per te shtypur ish clirimtaret dhe familjet e tyre.
  Ne qender te vemendje ishte ven Jugu i Shqiperise pasi edhe gjate luftes Kryeballisti Xhaferr Deva i nisi Ballistet per te sulmuar Vloren, pikrishte atje ku ishte ngritur edhe falmuri shqiptare.
  Pra duhet te godiste ne zemer te shqiperise me protekstin e lufte kunder komunistev.
  Ne fakte Vlora ne ate kohe nuk ishte qender e komunistev,Jo ajo ishte qendra e luftrave per liri, ndersa qendra te Komunistev ishi Shkodra dhe Korrca dhe pastaj Tirana.
  Ne zbatim te kesaj ideja ballisto zogiste Berisha provokoi ne Shkoder. Pore populli liridashes Shkodran nuk e hengeri kete kokerr ulliri.
  Pastaj ngriti firmat piramidale dhe e dergoi vendin nje katastrofe.Me ket pretkset sulmoi perseri Vloren dhe Jugun e shqiperise njelloi si baballaret e tyre Xhaferr Deva, pore edhe ne kete radhe populli shqiptare nuk e hengeri kokerren e ulliri.
  Keshtu berish deshtoi ne te gjith rastet e ketyre provokimeve.

  Pore edhe perse kaluan shume vite nga 1997 perseri Berisha nuk ka hequre dore nga perpjekjet e tije per nje lufte vella vrases ne shqiperi.
  Nuk eshte hera e pare qe Berisha ben thirrje per armatosje te Popullsiste, pasi amaneti I tije ka ngecur ne vende.
  Pore jo vetem Amaneti I tije pore ky I shkret VETINGU, perseri nuk po e len reahate.
  Ngritje e strukturave ligjezbatuese te VETINGUT e kan trenditur thell Berishen dhe aleatet e tije te vegjel e te medhej, Brenda vendit dhe jeshte vendit.
  Keshtu menyra e tije per nje armatosje te popullsiise , dhe per nje lufte civile edhe ne shqiperin e vogel Berisha e shef si rrugeSHPETIMI per te shpetuar nga drejtesia pasi ai e dine qe me siguri do te vihet para drejtesise ndofat I pari.gjithashtu keta edhe do te sekujstrohen per pasurin e grabitur qe u ben shqiptarve.!
  Kjo eshte edhe arsyeja qe Berisha deklaroj.”Nuk do te jete dita e larget kure do te buqase thirrja O djem rrembeni armet ja vdekje ja liri.”
  Te gjith keto deri me sote kan ren ne vesh te shurdhur.Pore deklaratat e tyre per protesten e dates 16 shkurte nuk jan aqe te te pa qellimeshme. Detyre nr.1 per ta eshte shkermocja e shtetit madje edhe per nje lufte vellavrasese pasi Berisha e ka si Amanet nga Ballisto Zogistet.!

  Reply to this comment
 55. Anus tasi April 13, 17:52

  Muti token ndyen o Xha Braho , keshtu qe kunder tokes lufton ! E ka.problem diellin se e than , dhe problem shiun se populli thote “si m… ne shi !”

  Reply to this comment
 56. ore Taku .Perse e ul kaq Nivelin qytetare e intelektual e merresh me nji Cop Muti haleje si tufa . April 13, 18:04

  lereni mer qenin te leh ,

  mos i ktheni mo asnji pergjigje

  shkarkoheni menjiher sepse ktu sjemi ne Arabaistan

  dhe mos ja permndni me merin ,pederastit qe po i dalin kokordhoket e syve si koqe lepuri

  tufa eshte thjeshte nji hajvan pellites

  Reply to this comment
 57. fteri April 13, 18:11

  Po *****Buda ke plotësisht të drejtë :
  Sa thame Shqipria nuk kishte Qeveri dhe nje Kryeminister por nje Kriminel , nje Antishqiptar te terbuar , nje mik i Serbise, nje njeri pa burreri , pa bese , pa dinjitet, arrogant, hipokrit dhe pa moral . Nje kryeminister i murtajës fashiste në shqipëri që baltosi heroit e LANÇ ,ky është Sali Ram Berisha.

  Reply to this comment
 58. intelektuali April 13, 19:09

  Nje sqarim intelektual per fanatiket e Enverit dhe kukumjackat e LANc-it te tij jugosllav dhe kriminal qe nuk dine te flasin me fakte dhe dokumenta, por hungerrijne si Derra te Fermes se Kafsheve te Partise se Punes:

  LANC-I KRIMINAL DHE JUGOSLLAV I ENVERIT U CILESUA SI NJE “ORGANIZATE TERRORISTE: ME NJE VENDIM TE PRERE TE GJYKATES SE HAGES PER KRIME KUNDER NJEREZIMIT

  Shikoni se cfare thote vendimi:

  “…Gjykata per Krime kunder njerezimit më 25 mars 1948 shpalli vendimin përfundimtar dhe e fajësoi Shqipërinë për incidentin, duke lëshuar një urdher-vendim, sipas të cilit Shqipëria duhej ti paguante 844.000 £ Mbretërisë se Bashkuar. Qeveria shqiptare refuzoi njohjen e vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Hagës. Qeveria britanike atehere kërkoi bllokimin e arit të gjetur në Gjermani mbas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore dhe që do t’u shpërndahej proporcionalisht shteteve të cilave Gjermania u kishte grabitur thesaret e bankave kombëtare, kryesisht Britanise se Madhe…”

  Kete fakt e ka pranuar edhe Paskal Milo ne librin e tij, pse atehere vazhdojne hungerrimet mashtruese enveriste per kete teme?

  Nga ana tjeter:

  Llogjet allogjike te propagandes bolshevike qe me LANC-in kriminal te Enverit vrau dhe masakroi me pabesi Aleatet angleze ne Kanalin e Korfuzit, sic kishte vrare edhe Qemal Stafen dhe shume te tjere pas tij, pra kjo propagande mashtruese se ishte pikerisht LANC-i ai qe renditi Shqypnine ne anen e duhur, te fituesve te historise nuk eshte totalisht e vertete, sepse Shqypnia Komuniste e Titos nuk u njoh nga askush si pjese e Aleateve Fitimtare te Luftes, nuk u pranua dhe nuk u njoh si shtet antar ne OKB dhe nuk u ftua ne Konferencen e San Franciskos ne vitin 1945 qe hodhi themelet e Kartes se OKB me preambulen ose fjalen hyrese:

  “… Preambula, fjala fillestare e OKB-së:

  NE,POPUJT E KOMBEVE TE BASHKUARA

  Të vendosur të mbrojmë Brezat e Ardhshëm nga Kamzhiku i Luftës,i cili në ditët tona ka sjellë dy herë vuajtje të pathëna mbi njerëzimin, na obligontë forcojmë sërish besimin tonë në të drejtat themelore të njeriut, në dinjitetin dhe vlerat e personalitetit njerëzor,në barazinë mes burrit dhe gruas si dhe mes gjithë kombeve, qofshin këto të mëdha a të vogla…”

  Vetem me nderhyrjen e Bosit te Partise Bolshevike, Nikita Hrushcov, qe Enveri e beri rezil dhe e shaplli si “Armik” te shqypnise, por edhe nga insistimi i forte dhe i vazhduar nga ana BRSS ne OKB u be i mundur me ne fund antarsimi i Shqypnise ne OKB dhe antarsimi i vendit ne OKB, ja cfare shkruan historia:

  “…Pas vetos së parë në gusht 1946, SHBA dhe Britania e Madhe, përdoren këtë veto edhe në vitin 1947 dhe 1949 duke akuzuar qeverinë komuniste të kohës se nuk respektonte aspak të drejtat e njeriut në Shqiperi, se kishte ndërhyrë në luftën civile në Greqi duke pritur refugjatë komuniste grekë etj. Situatën e rëndoi jashtezakonisht edhe Incidenti i Kanalit të Korfuzit dhe me pas prishja e marrëdhënieve me Jugosllavine e Titos ne 1948, e cila e kishte mbështetur në fillim kërkesën e Shqipërisë. Qeveria shqiptare e përsëriti përsëri kërkesën e saj për pranim në OKB edhe në vitin 1948, në vitin 1952 dhe në vitin 1954. Në këtë të fundit, MPJ Behar Shtylla që ishte edhe Observator Permanent i Shqipërisë pranë OKB, ndër të tjera shprehej se qeveria shqiptare pranonte pa asnjë rezervë të gjitha detyrimet që rridhnin nga Karta e OKB dhe se ishte e gatshme ti plotësonte ato. Kërkesa përfundonte me deklaratën se vendimi për pranimin e Shqipërisë në OKB do të ishte në pajtim të plotë me parimet e larta të Kartës dhe me vullnetin e popujve që Kombet e Bashkuara të jenë një qendër ndërkombëtare ku te bashkohen dhe të bashkëpunojnë të gjitha shtetet e lira dhe sovrane, pavarësisht nga sistemet e tyre politike e shoqërore (V.1954, D.195). Tashmë shteti shqiptar kishte zgjeruar numrin e shteteve me të cilat kishte vendosur marrëdhënie diplomatike, ishte forcuar miqësia me Bashkimin Sovjetik, anëtar i Këshillit të Sigurimit, i cili mbështeste fuqishëm kërkesën e qeverise shqiptare si anëtare e Bllokut Lindor, po bëheshin përpjekie për normalizimin e marrëdhënieve me Greqinë, Shqipëria ishte bërë pjesë në disa konventa ndërkombëtare apo organizata ndërkombëtare, ndër to edhe në organizata të specializuara të OKB si UNRRA etj. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në mbledhjen e saj plenare të mbajtur me 14 dhjetor 1955, duke vepruar në bazë të rekomandimit të Këshillit të Sigurimit, mori në shqyrtim kërkesën e Shqipërisë dhe vendosi ta pranonte atë si anëtare të Kombeve të Bashkuara…”

  atehere:

  O FANATIKE TE ENVERIT DHE KUKUMJACKA TE LANC-IT TE TIJ KRIMINAL PER CFARE NJOHJE NDERKOMBETARE TE LUFTES BEHET FJALE?

  Reply to this comment
  • Xha Brahua April 13, 20:35

   Shto edhe qe i dhane te drejte Shqiperise qe qelluan luftanijet angleze kur u futen ne ujrat tona territoriale gjoja per te c’minuar kanalin.(e thene nga e njejta gjykate qe permend)…apo si gjithmone shkruan ato qe u intereson dhe shtremberon qellimisht edhe ato qe nuk i kane shkruajtur historianet tane por “aleatet” tuaj qe po jua vene ne bythe edhe tani.
   Felliqesire haleje qe kuterbove dynjane
   Njeri pa shtylle kurrizore qe vetem Shqiptar nuk je dhe nuk e meriton te jesh.

   Reply to this comment
   • intelektuali April 13, 22:32

    Ore ti do te tallesh dhe te besh gajate TRA-LA-LA me faktet historike dhe dokumentat e paraqitura?

    A E KUPTON TI MORE MUT FANATIK SE CFARE DO TE THOTE VENDIM GJYKATE I FORMES SE PRERE?

    Po pse po te mashtrosh dhe te genjesh si halabak fanatik me llogje budalli si propagande enveriste, atehere meriton te quhesh shqyptar i kulluar? Ketu po citohen fjale “copy-paste” per fjale vendimet e Gjykates se Hages lidhur me vendimin e saj per incidentin ne Kanalin e Korfuzit dhe ti thua se intelektuali shtremberon qellimisht, po tregoje ti atehere se cili ka qene vendimi i Gjykates se Hages dhe argumento pse kjo Gjykate i fali Britanise se Madhe floririn e Bankes se Shtetit me nje vendim te formes se prere, pse Shqypnia nuk u pranua ne OKB dhe ne Koferencen themeluese te Kartes se OKB ku ishin ftuar te gjitha vendet fituese te Luftes se Dyte Boterore ne San Francisko ne 1945 dhe pse kjo gjykate e shpalli Lancin e Enverit si nje “Organizate Terroriste”?

    HE MO BOLE FANATIKE KE GJE PER TE THENE DHE PER TE SHTUAR KUNDER KETYRE FAKTEVE TE PAKUNDERSHTUESHME NGA LLOGJIKA E FTOHTE DOKUMENTARE?

    Reply to this comment
    • Alban April 13, 23:49

     Intelektuhala je mashtrues ordiner. Je kapur disa here me mashtrime, ashtu sikur mashtrove qe Wikipedia kishte shkruar per Ahmet Zogun se u ndihmua nga shqiptaret e Kosoves, nderkohe qe aty shkruante ‘ Pjesa më e madhe e 4000 trupave që iu vunë në dispozicion ishin serbë, malazezë dhe bjellorusë. Armatimet dhe shpenzimet ushtarake u mbuluan nga Beogradi’. Je mashtrues ordiner e nje njeri ( grup njerzish) te semure.Ik shko pi ilacet!

     Reply to this comment
     • intelektuali April 14, 10:03

      Beogradi ate kohe ishte mundur totalisht ne front nga bullgaret dhe Austrohungaria donte te hynte ne Beograd, prandaj ishte e telendisur dhe nuk kishte breke ne bythe e jo te ndihmonte Zogun me para dhe ushtri. Ushtria jugosllave pak kohe me pare u masakrua nga katunaret shqyptare kur e detyruar kaloi permes territorit te Shqypnise per te shpetuar koken me drejtim ne Durres dhe Vlore per t’u kthyer ne Atdhe edhe kjo eshte shkruar hollesisht ne histori, por nuk figuron ne llogjet e kalemxhinjve te Enverit sepse sanksionon vendin tone per krime kunder njerezimi sic ishte edhe krimi ne Kanalin e Korfuzit,

      prandaj:

      Lexoje perse mbari historine dhe jo me syzet e propagandes enveriste

    • Historia April 14, 00:01

     Sa per sqarim per kete grupin ‘intelektua’. Gjykata nuk ‘shpall’ dot asnje organizate terroriste, jo me LANC-in. Por ti je idiot, dhe s’ke nga ti dish keto gjera te ligjes. Ceshtja e Kanalit te Korfuzit eshte shume e kontestuar, ku kush studion Shkenca Politike e njeh si hegjemonin e padrejtesise se nje shteti te madh kolonialist si Britania ndaj nje shteti te vogel te pafuqishem si Shqiperia. Britaniket ishin te njejten qe mbeshteten dhe memorandumin grek per aneksimin e Shqiperise se Jugut nga Greket dhe lejuan qe para syve te tyre te ndodhte pastrimin etnik dhe genocidi i shqiptareve nga Cameria. Burri i mbretereshes Elizabet, Filipi ishte mbret i Greqise, por kjo sishte arsyeja e vetme pse Britaniket ishin filogrek. Sigurisht qe shteti i dobet shqiptar s’kishte si te ftohej, sepse ne qarqe e huaja, me ndihmen e propagandes pergjithesisht greke e disa aleateve dashakaq, ishte perhapur lajmi qe Shqiperia ishte nje vend bashkepuntor me nazi-fashizmit. U desh perpjekja kolosale e drejtuesve te LANCit qe emri i Shqiperise te vihej ne vend ne Konferencen e Paqes ne Paris. Sigurisht dhe deshmit e forcave qe ndihmuan LANCI ne Lufte kundra okupatorit.

     Reply to this comment
     • intelektuali April 14, 11:28

      Trumpi sapo e shpalli Ushtrine e Iranit si:

      ORGANIZATE TERRORISTE

      dhe:

      Kerkoi nga Gjykata e Hages per krime kunder njerezimit te dilte me nje vendim te formes se prere,

      njashtu:

      Si per LANC-in kriminal te Enverit qe vrau dhe masakroi me pabesi pederasti Anglezet ne Kanalin e Korfuzit.

    • Xha Brahua April 14, 07:23

     Po pse genjen o Mut qe vjen ere kudo……….
     Floririn asnjehere nuk i eshte falur Anglise…….madje ne 1996 Shqiperia e ka marre, por me sa duket “guru-ja” juaj shpirteror e ka marre per vete qe t’ia le Zenit……lexo dhe mos genje o Mut https://it.wikipedia.org/wiki/Incidente_del_canale_di_Corf%C3%B9
     Por e thashe mire me lart qe ti vetem shqiptare nuk je dhe nuk ke as gjak shqiptari dhe ne vend qe te besh si i ditur do besh mire qe te kerkosh dhe te dish se me ke te ka zene jot-eme.

     Reply to this comment
     • intelektuali April 14, 12:44

      Ore ti BOLE fanatike me ke flet ti keshtu papergjegjesi o torrollak?

      Ja po e hap siten tende qe ke qitur ketu pa piken e turpit dhe akuzon e fyen te tjeret per vrtetesine e fakteve dhe dokumentave hostorike, ja po e perkthen intelektuali ne cast siten qe ke qitur ti nga Wikipedia pa piken e turpit per pjesen e kompensimit si sanksion i Shqypnise qe coi ne konfiskimin e floririt te Bankes se Shtetit te Ahmet Zogut:

      “…Çështja e kompensimit:
      Gjykata delegoi përkufizimin e dëmshpërblimit për shkak të kerkeses nga ana e Mbretërisë së Bashkuar në një procedurë të veçantë, në të cilën përfaqësuesit shqiptarë nuk morën pjesë, duke pretenduar moskompetencën e ICG-së në përcaktimin e kompensimit monetar që do t’u imponohej; Gjykata zbatoi nenin 53 të statutit të saj dhe caktoi ekspertët e vet, dy oficerë të marinës holandeze, për të vlerësuar përshtatshmërinë e kërkesave britanike. Vendimi i gjykatës, i dhënë me vendim te formes se prere, me 15 dhjetor 1949, sanksionoi Shqipërine për t’i paguar kompensim financiar Mbretërisë se Bashkuar në shumën 843,947 paund britanik (pak më shumë se dy milionë dollarë amerikanë në atë kohë) [2]. Qeveria shqiptare refuzoi të paguante me shpresen qe BRSS dhe udheheqja bolshevike e Stalinit do t’i perkrahte me veto ne KS te OKB-se, por britanikët vendosën të gjejnë një mënyrë tjetër [1] . Në atë kohë, Banka e Anglisë kishte një sasi të madhe ari të rimarrë nga depozitat sekrete të Gjermanisë naziste, i ashtuquajturi ari nazist; një komision trepalësh i përbërë nga përfaqësues të Shteteve të Bashkuara, Francës dhe Mbretërisë së Bashkuar, i ashtuquajturi ” Komisioni Tripalësh i Artë ishte angazhuar që nga shtatori i 1946 në shqyrtimin e pretendimeve të kombeve të ndryshme permes OKB-se lidhur me kthimin e rezervave të arit tek pronarët e tyre legjitime: në mesin e tyre ishte një sasi e gjetur ne malet e Bavarise prej 1,574 kilogram ari qe u njoh nga ekspertet me vulat e Mbreterise shqyptare te Ahmet Zogut dhe në marrëveshje me anëtarët e tjerë të Komisionit ne fjale Qeveria Britanike urdhëroi të bllokonte transferimin e keti ari ne Shqypni deri sa Tirana të kishte rënë dakord të paguante kompensimin e imponuar si sanksion lidhur me incidentin ne Kanalin e Korfuzit…”

      HE MO BOLE FANATIKE KUSH VJEN ERE MUTI DHE GENJEN DHE MASHTRON TANI?

     • Xha Brahua April 14, 17:11

      Lexoje deri ne fund o mize bythe o Intelektual jo deri ne gjysem.
      Pse nuk e thua qe ne 1996 Shqiperia e mori 1547 kg flori pasi pagoi 2 milion dollare
      Pse genjen dhe thua qe gjykata me vendim te formes se prere i fali arin Anglise.
      Por me sa duket e paske ne gjak mashtrimin ti Mut ashtu si genjen per ç’do gje qe shkruan.

     • intelektuali April 14, 19:06

      Ore ti bole fanatike po flasim per nje vend te formes se prese ne vitin 1946 dhe jo 50 vjet me vone kur enverizmi kishte ngordhur perfundimisht ne Bote dhe Bota Demkratike donte te fushte ne shinat e civilizmit Shqypnine e telendisur si nje fis prej Afrike Zulu, me ke tallesh o torrolak budalla? Kushti ishte derisa Shqypnia te paguante sanksionin per demin e shkaktuar nda ushtareve dhe oficereve angleze qe i vrau dhe i masakroi me pabesi ne Kanalin e Korfuzit me urdher nga Beogradi dhe Moska dhe prandaj intelektuali eshte kufizuar vetem ne perkthimin e asaj pjese qe i perkishte asaj kohe, po pse perkthyes pa leka po kerkon o idiot dru me pre? Megjithate ja po ta perkthej edhe pjese e fundit 50 vjet me vone qe nuk ndryshon kurgje nga vendimi i formes se prere te Gjukates se Hages per regjimin e pabese komunist te Enver Hoxhes, ja lexoje edhe ti o dudum fanatik trufishkur qe te mos replikosh llogje idiote ne kete forum te nerum te gazetes DITA:

      “…Situata mbeti e zymtë gjatë gjithë periudhës së Luftës së ftohtë, vetëm në maj 1991 me shpërbërjen e Regjimit Komunist shqiptar dhe me rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike normale midis Londrës dhe Tiranës, u be e mundur të zhbllokohej situata e arit te konfiskuar nga Britania e Madhe. Në 8 maj, te vitit 1992 në një deklaratë të përbashkët të dy palët njoftuan zyrtarisht se kishin nisur negociatat për të arritur një marrëveshje dhe të dy shprehën “keqardhjen e tyre për incidentin në Kanalin e Korfuzit të 22 tetorit 1946″. Mbretëria e Bashkuar pranoi t’i jepte Shqipërisë nje pjese te sasise të floririt te konfiskuar dhe në shkëmbim qeveria shqiptare mori përsipër të paguante 2 milionë dollarë amerikanë si kompensim përfundimtar ne perputhje me vendimin e Gjykates lidhur me pretendimet e britanikëve. Pas miratimit te Mareveshjes ne fjale nga ana e të Shteteve të Bashkuara dhe Francës, më 29 tetor 1996 sekretari i përgjithshëm i Komisionit Trepalësh u takua në Londër me një delegacion shqiptar për të përfunduar transferimin e arit shqiptar, ndërsa në të njëjtën kohë qeveria e Tiranës i pagoi Mbretërisë së Bashkuar shumen e percaktuar nga Gjykata për kompensim, duke i dhënë keshtu fund më shumë se 50 vjet një mosmarrëveshjeje diplomatike dhe Gjykates per krime kunder njerezimit me padi qe u ngrit nga incidenti i kanalit të Korfuzit…”

      HE MO BOLE FANATIKE PERKTHYES PA LEKA KERKON TI?

     • intelektuali April 14, 19:10

      Ore ti bole fanatike po flasim per nje vendim te formes se prese ne vitin 1946 dhe jo 50 vjet me vone kur enverizmi kishte ngordhur perfundimisht ne Bote dhe Bota Demkratike donte te fushte ne shinat e civilizmit Shqypnine e telendisur si nje fis prej Afrike Zulu, me ke tallesh o torrolak budalla? Kushti ishte derisa Shqypnia te paguante sanksionin per demin e shkaktuar nda ushtareve dhe oficereve angleze qe i vrau dhe i masakroi me pabesi ne Kanalin e Korfuzit me urdher nga Beogradi dhe Moska dhe prandaj intelektuali eshte kufizuar vetem ne perkthimin e asaj pjese qe i perkishte asaj kohe, po pse perkthyes pa leka po kerkon o idiot dru me pre? Megjithate ja po ta perkthej edhe pjese e fundit 50 vjet me vone qe nuk ndryshon kurgje nga vendimi i formes se prere te Gjukates se Hages per regjimin e pabese komunist te Enver Hoxhes, ja lexoje edhe ti o dudum fanatik trufishkur qe te mos replikosh llogje idiote ne kete forum te nerum te gazetes DITA:

      “…Situata mbeti e zymtë gjatë gjithë periudhës së Luftës së ftohtë, vetëm në maj 1991 me shpërbërjen e Regjimit Komunist shqiptar dhe me rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike normale midis Londrës dhe Tiranës, u be e mundur të zhbllokohej situata e arit te konfiskuar nga Britania e Madhe. Në 8 maj, te vitit 1992 në një deklaratë të përbashkët të dy palët njoftuan zyrtarisht se kishin nisur negociatat për të arritur një marrëveshje dhe të dy shprehën “keqardhjen e tyre për incidentin në Kanalin e Korfuzit të 22 tetorit 1946″. Mbretëria e Bashkuar pranoi t’i jepte Shqipërisë nje pjese te sasise të floririt te konfiskuar dhe në shkëmbim qeveria shqiptare mori përsipër të paguante 2 milionë dollarë amerikanë si kompensim përfundimtar ne perputhje me vendimin e Gjykates lidhur me pretendimet e britanikëve. Pas miratimit te Mareveshjes ne fjale nga ana e të Shteteve të Bashkuara dhe Francës, më 29 tetor 1996 sekretari i përgjithshëm i Komisionit Trepalësh u takua në Londër me një delegacion shqiptar për të përfunduar transferimin e arit shqiptar, ndërsa në të njëjtën kohë qeveria e Tiranës i pagoi Mbretërisë së Bashkuar shumen e percaktuar nga Gjykata për kompensim, duke i dhënë keshtu fund më shumë se 50 vjet një mosmarrëveshjeje diplomatike dhe Gjykates per krime kunder njerezimit me padi qe u ngrit nga incidenti i kanalit të Korfuzit…”

      HE MO BOLE FANATIKE PERKTHYES PA LEKA KERKON TI?

 59. fteri April 13, 20:10

  Për ty Intelektual mavria je i deklaruar se je armë rezervë e tullumbaceve të fashizmit e nazizmit dhe tërë kalbësisë së borgjezisë sharlatane çifligaro -tradhëtare të vendit ,të fashistve italian dhe nazistve gjerman të Hitlerit ,ti je fashisti ri i 2019’s ,krenar i zi që u ka caktuar kapitalizmi gjakatar si detyrë.

  Reply to this comment
 60. Alban Dega April 13, 20:29

  RINGJALLJE E “ LISTAVE TE VDEKJES” SE NAZIFASHIZMIT

  Vdekje Fashizmit !
  Liri Popullit !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Mbi 90 per qind e emrave te listes se Agron e Tufes se tij kane qene ne listat e denimit me vdekje dhe ekzekutimit pa gjyq te nazifashizmit dhe bashkepunetoreve te tyre shqipfoles naziste.
  Krejt udheheqesit kryesore politike dhe komandantet legjendare te Luftes Nacional Clirimtare !
  Shumica e tyre nuk e kane ditur as emrin e komunizmit !
  Parulla kryesore e tyre ka qene
  “ Vdekje Fashizmit Liri Popullit !”
  Jo Rrofte Komunizmi ! As Rrofte Stalini !
  Neonazistet Agron Tufa e Banda e tij e vrasesve me pagese nga taksat dhe djersa e popullit shqiptar ringjallin listat e vdekjes se nazifashizmit plot 75 vjet pas shpartallimit te tij nga luftetaret e lirise Nacional- Clirimtare ne aleance me SHBA-ne Britanine e Madhe dhe BS-ne, pra me Aleancen shpetimtare Antifashist boterore !
  VDEKJE FASHIZMIT!
  LIRI POPULLIT ! ZOTI KRYEMINISTER !
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne
  Jo vetem ne Shqiperi, por ne mbare Evropen nga Hungaria ne Poloni, nga Londra ne Rome, nga Parisi ne Berlin, nga Amsterdami ne Lisbone … nga Madridi ne Prage ….
  Vigjilence!
  Syceltesi!

  Reply to this comment
 61. Afp April 13, 21:07

  Nuk ka fashiste o legen se ne shqipri Kane udhehequr vetem komunistat mbas viteve ,,90 Duke filluar me ramizin saliun fatosin edin dhe te tjere ku i shef fashistat ti o bythqire

  Reply to this comment
  • Dn April 14, 05:06

   Po kriminele ishin e jane halla si ky brahofatkeqesia e Shqiperise eshte se nuk ka fashiste se perndryshe keto terbesh vlleh grek nuk do benin ligjin ketu

   Reply to this comment
 62. Alban Dega April 13, 21:33

  SHUMEZOJINI ME ZERO.
  From: Alban Dega
  Date: August 25, 2018 at 12:21:49 AM EDT

  SHUMEZOJINI ME ZERO…WANTED !

  Duken nje treshe shume e rrezikshme. Kane dale nga veringet dhe lehin e skermten dite e nate si qene te terbuar.
  Perla e Zeze= Black Swan, Intelektuali= Intelegomari, MarkUKu= leh si qen por skermitet si UK…wanted, Infoanalitiku= Infobanalistiku, Anticensura me tru tek ura …!
  Duken po nuk jane aq te rrezikshem ! Nuk lene komentues as komentuese pa i ngrene mune!
  Rreziku nuk vjen nga dhembet e tyre te rene por nga era qe kuterbojne prej muse qe hane nate e dite !
  HapuniI rruge qe te mos merrnI edhe ju komentues te nderuar kuterbimin e tyre !
  Lerini te lehin si ujqerit ndaj drites se Henes deri sa te pelcasin e mbyten ne mune e trurit te tyre te cakerdisur!
  Mos u merrni me ta!
  Shumezojini me zero !
  Lerini ata ne zanatin e vetem qe ata dine te bejne lehjen!
  Lerini te masturbojne trute e tyre te nakatosura nen tingujt e lehjeve dhe skermitjeve te tyre gerditese si hiena te paguara per te bere zhurmuesin e coroditesin e cdo lexuesi e komentuesi!
  Denojini me heshtje !
  Shumezojini me zero…derisa ti versulen njeri tjetrit !
  Te merremi me temat e rendesishme e thelbin e tyre jo me lehje qenesh te cartun !
  Lehjeve te qenerve vetem qenet u pergjigjen me lehje!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 11:04

   o degë e kalbur,o degë që ndyn tërë ata që kanë të njëjtin mbiemër si ti!!
   je aq i trashë sa dhe gazetarinë e djeshme e vë në dyshim!!
   o zagar elektoral,nga 2009 e këtej më gjej një shkrim timin që të më godasësh,të më hedhësh poshtë ato që unë them tërë kohën!
   unë ta kam gjetur një ty!!
   aq të ndyrë sa nuk ka acid a sodë kaustike që e pastron!!
   ti je kokrra e legenit,kokrra e idiotit rreaktiv që merr superxhiro,që nuk ke as më të voglën llogjikë,që ke një megallomani që vetëm me net kërmën nga anët e mija mund të krahasohesh!!
   njerëzit e kanë pasur në dorë të më shumëzojnë me 0 a me minus!është puna e gjithkujt!!
   kjo që thua ti!?
   nuk ndryshon asgjë o bajgë!!
   unë shkrimet e mija nuk i bëj në varsi të reagimeve,i bëj në varsi të rëndësisë që ka për mua ngjarja!!
   prandaj me a pa të varur!?
   unë komentoj!
   gjithnjë me të njëjtin pseudonim!!
   sepse nuk jam bastard si ti a si net bytha,e shumë sozje tuajat që nuk kanë bythë që të mbajnë një pseudonim!!
   ti o kërmë ke emrin tënd,por postimet e tjera me pseudonim ta ulin vlerën e asaj që je paraqitur me emrin origjinal!!
   të të ndihmoj dhe ty o bastard,po i këshilloj të gjithë,ashtu si shpesh e kam këshilluar net kërmën e hedhur në vjosë,mos replikoni me mua!!
   nuk ka asnjë rëndësi për mua!!
   ama unë do komentoj dhe replikoj me kë më do ………!
   askush nuk ma ndalon dot,edhe nëse nuk botohet!
   ps:për ta mbyllur.më rrofsh topet o alban kërma!!

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 11:19

   o idiot as të numërosh nuk di mor basto??
   “Duken nje treshe shume e rrezikshme”

   1.Perla e Zeze= Black Swan,
   2.Intelektuali= Intelegomari,
   3.MarkUKu= leh si qen por skermitet si UK…wanted,
   4.Infoanalitiku= Infobanalistiku,
   5.Anticensura me tru tek ura …!

   Reply to this comment
 63. ALBAN DEGA April 13, 22:20

  Vezhgim me fakte tronditese

  From: Alban Dega
  Date: May 5, 2018 at 1:35:30 PM EDT

  VDEKJE FASHIZMIT !
  LIRI POPULLIT !

  Ne vend te hyrjes ,,,

  KAPEN NE FLAGRANCE NEONAZISTET E SHQUP- IT DHE SALI LUL … BERISHES !

  A doni me per fytyren vertete te nazi-fashisteve te Sali Lul … Berishes , te Bujar Karaosmanit, Alizoteve dhe Alibeajve !?
  Cfare rastesie !?
  Ne kohen qe po i jepja doren e fundit perkujtmores se meposhteme vjen ky lajm i turpshem, trondites, kobezi per terroriste 24 karat nazi-fashist !
  Luftetare lirie, veterane te LNC rrihen barbarisht me grushte, shqelms, me shkopinj nga bandite fashistoide te Sali Lul Mul Alizot Alibeajt… prane Varrezave te Deshmoreve te Atdheut ne Tirane, rreze Munumentit Nene Shqiperi per te cilen rrezikuan jeten ne lulen e rinise se tyre…
  Kapen ne flagrance neonazistet e SHQUP-it
  Fjalen duhet ta merrte policía… Arta Marku dhe drejtesia Shteti nese do te ekzistonte ne Shqiperi ! Akoma jo ….
  Edhe sa kohe do te mbetemi ne shqiptaret me ishallah … mashallah !?

  VDEKJE FASHIZMIT
  LIRI POPULLIT !

  -Nder e lavdi deshmoreve dhe herojve te Atdheut e Kombit shqiptar !

  – Lavdi e pavdekesi !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  A ka parulle me demokratike, me qytetare, me atdhetare ne Bote se kjo !
  Ne populli, me popullin, per popullin eshte shpirti, zemra dhe mesazhi madhor i Kushtetutes se Nenes Boterore te demokracise amerikane
  Ata ishin ne populli, me popullin, qe dhane jeten si me le per lirine e popullit dhe Atdheut e vet !
  Shumica e tyre nuk e dinin as se cfare do te thoshte fjala parti aq me pak komuniste !
  Nuk e dinin as kishin degjuar se kush ishte Enver Hoxha as Tarrasi, as Shpati, as Abaz Kupi, as Mehdi Baj Frasheri, as Mustafa Merlika as… te shkruanin emri e vet !
  Po e dinin mire se kush ishte e cfare ishte Atdheu, Shqiperia, Kombi… Dheu e Toka ku u kishte rene koka !
  E dinin dhe e kishin ne zemer e shpirt me dhane jeten si me le per liri e per Atdhe !
  E dinin po ashtu fare mire se kush ishin bajraktaret, bejleret e agallaret, cufligaret … te gjithe tituj te pushtuesit gati 500 vjecar turk per sherbimet, spiunimet ne dobi te Portes se Larte, te Stambollit, Beogradit, Athines, Romes… dreqit e te birit !
  E dinin sepse i kishin ne mishin e ne trupin e tyre, ne kurrizin e tyre e femijeve te tyre vrangat e kamxhikeve dhe vuajtjeve te tyre prej skllavi te tyre!
  E dinin se pasuria e tyre, kullat sarajet e tyre, se bolleku i tyre ishte ngritur mbi skamjen e varferine e vet, mbi skllaverine e analfabetizmin e tyre !
  E shihnin dhe dinin se mbas cdo pushtimi e zaptimi pasurite e atij grushti shaiptaresh antishqiptare shtoheshin edhe me shume ndersa thika e tyre shkonte edhe me thelle deri ne palcen e fakirave !
  E shihnin se pashallaret e bejleret, agallaret e Sulltaneve ktheheshin ne Vojvodet e Nacallniket e Beogradit, ne Zervistet e Athines, ne karabineret dhe nareshallet e Musolinit, ne kapitenet e Feldmarreshallet e Hitlerit …
  E kuptuan se cilido qe i sherbeu pushtuesit te trojeve shqiptare, cilido qe bashkepunoi, spiunoi, perfitoi tituj, grada, pasuri nga zaptuesi ottoman, serb, grek, Italian, gjerman a kushdo qofte ai, vecanarisht ndaj armikut te perbotshem nazi- fashist eshte armik i popullit dhe demokracise, tradhetar e vrases i Shqiperise e kombit shqiptar !
  E kuptuan se nuk kishin cte humbnin me pervec prangave te skllaverise dhe zinxhireve te skamjes dhe mjerimit !
  Ndaj u ngriten ne kembe e rroken armet per liri e nje jete me te mire !
  Cdo qindarke e grabitur , perfituar me sherbime ndaj pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi popullit apo shtetit te vet duhet ti kthehet pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit te vet !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji pa meshire e pa medyshje kunder pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, te pasuruar e graduar me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi ndaj popullit apo shtetit te dhe ato duhet ti ktheheshin pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji e prej drejtesie !
  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi te perjetshme atyre qe dhane gjene me te shtrenjte, gjakun dhe jeten per lirine e Atdheut e vet, deshmoreve dhe heronjve te te gjithe koherave nga Iliret e lashte e deri sot !
  Nuk ka komunist me te keq se komunisti antikomunist, ka thene Vaclav Havel !
  Nese kini dyshim shihni Sali Berishen e Bujar Nishanin qe nuk lane tradhetar e spiun, terrorist e rankovicist, Karaosman e Toptan pa dekoruar, shperblyer e nderuar …
  Nuk ka fashist as nazist me te keq e me te rrezikshem se fashistI apo nazisti antifashist a antinazist !
  Nese kini medyshje shihni Alizotet dhe Alibeajt e djeshem dhe te sotem qe me gjuhen e mllefin e tyre nazifashist ua kalojne edhe parardhesve te tyre !
  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi e Nderim ne pavdekesi ne Altarin e Kombit heronjve, deshmoreve dhe luftetareve per lirine e pavaresine e

  PERDITESIM I SOTEM

  Veekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  A mund te kete edhe sot parulle, thirrje, kushtrim me liridashese, me qytetare me popullore= demokratike ne Bote !?

  Reply to this comment
  • Dn April 14, 05:11

   A po sheh a jo se fashizmi po behet fitimtare n’evrope o debil i debilave Pse nuk ike me u strehuar ne koren veririore

   Reply to this comment
 64. CercizTopulli April 13, 22:26

  Pyuu legenat, Paskan nxjerre armiq te kombit ata qe dhane jeten per Shqiperine e Lire
  Putanat Saliste duan Shqiperine bujtine te Serbise, ku merrnin ushtrite Serbe dhe i vinin te vrisnin shqiptaret,
  O Pleeeeraaa te Historise
  Cdo emer qe keni nxjerre ne Liste, eshte i shenjte.
  Rraca e dhe gjaku i secilit nga ata rron dhe do tju mbysi juve putanave balliste.
  Manush Myftiu more plera ishte be dhe aga, dhe i fali te gjitha pronat ne sherbim te Luftes.
  Juve ndyresira qe jeni futur aty vetem per kocka, si qelbesira qe ishit, dhe si qelbesira qe jeni.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 13, 22:39

   Manush Myftiu ishte MUT nje i madh, nje xhelat gjakatar qe udhehiqte internimet dhe persekutimet e Enverit qe konkuronte kasapin tjeter komunist stalinist fanatik, Mehmet Shehu dhe qe si xhelat dhe vegel qorre dhe e bindur e sistemit te represionit mund te krahasohet fare mire me Berjen e Stalinit, apo me Eichmanin e Hitlerit qe MOSADI i Izraelit e kapi te fshehur si mi ne Argjentine dhe e vari per gjuhe ne mes te Jeruzalemit.

   HE MO PUTANE ENVERISTE E MESOVE SE KUSH ISHTE XHELATI I INTERNIMEVE DHE PERSEKUTIMEVE TE ENVERIT, MANUSH MYFTIU?

   Reply to this comment
 65. intelektuali April 13, 22:46

  Manush Myftiu ishte MUT nje i madh, nje xhelat gjakatar qe udhehiqte internimet dhe persekutimet e Enverit qe konkuronte kasapin tjeter komunist stalinist fanatik, Mehmet Shehu dhe qe si xhelat dhe vegel qorre dhe e bindur e sistemit te represionit mund te krahasohet fare mire me Berjen e Stalinit, apo me Eichmanin e Hitlerit qe MOSADI i Izraelit e kapi te fshehur si mi ne Argjentine dhe e vari per gjuhe ne mes te Jeruzalemit.

  HE MO PUTANE ENVERISTE E MESOVE SE KUSH ISHTE XHELATI I INTERNIMEVE DHE PERSEKUTIMEVE TE ENVERIT, MANUSH MYFTIU?

  Reply to this comment
 66. xyz April 13, 22:58

  Ju dha rasti perseri te haje MUT ky haleja me nofken INTELEKTUMUTI.qe i zente frymen Ne fund te fundit nuk kemi se cfare ti’i bejme Mutin e ka si droge I BEFTE MIRE. Sa per problemin e deshmoreve i takon TE GJITHE POPULLIT TE NGRIHET NE KEMBE e tu tregoje vendin ne rradhe te pare EDI RAMES me gjithe taborin e tij te zi qe duket se ka qellim kryesor karrigen e tij qofte duke bashkepunuar me fashiste,,balliste e tradhetare te cfardo ngjyre PS-ja duhet te jape ALARMIN per situaten sepse po nuk e zgjidhi kete problem sic eshte ne nderin e ketij populli shume shpejt do ta shoh veten me ne gremine sec eshte PD-ja sot Une e shume shoke e dashamire te ndershem e patriot qysh sot deklarojme se KURRE ,KURRE ME -NUK I JAPIM VOTE PS-se as ne zgjedhjet lokale e as ne ato te pergjitheshme Poppulli duhet te zgjohet sepse perndryshe e pret GREMINA.

  Reply to this comment
 67. lisi April 13, 23:03

  Nuk arrij ta kuptoj heshtjen vrastare te Komitetit te Veteraneve te Luftes Nac-CL dhe sidomos te Partive te majta te spektrit politik Ata duhet O SOT O KURRE te jene ne ball te revoltave e protestave kunder EDI RAMES ME KLANIN E TIJ ANTIKOMBETAR!

  Reply to this comment
 68. Tirona April 13, 23:11

  Qelbanik TRADHETAR agron tufa , te te kem ,te ti fut thonjte,ne gryke
  NE JE BURRE PERGJIGJU :C’FARE TE KA BERE DESHMORI ME LICE FRANCEZ RAQI QIRINXHI
  PO TE PRES 1 MUAJ ,PAS 13 MAJ 2019 DO TE
  HAP PROCES GJYQESOR ,BAJGE.

  Reply to this comment
  • Tartufi April 13, 23:55

   Ne te gjithe ketu kemi kush me pak dhe kush me shume pjese nga trute e gomarit ,,por ti Tirona je shqeto gomar !!
   Eshte kohe e bukur ne nje shoqeri ,qe Lufton me mullinjte e eres ,te vendosi nderin e nje shoqerije qe eshte rembyer nderi po nga kjo shoqeri !!

   Reply to this comment
 69. Leskovik April 13, 23:30

  Dera u kthye nga aleja tufa : ku burrat trima qe sakrifikuan ,luftuan fashizmin na dollen te keqinj .Dhe ata qe ju kerkonin arme gjermaneve dhe vidhnin pulat e fukarenjve na dolen patriote??8 me 200.
  Ne c’vend te botes ka ndodhur kjo ?
  Sa shume zagare ka ???
  Kush te mban ty zgjebarak tufa prej lesh b…e?

  Reply to this comment
 70. Alban April 13, 23:31

  Vezhgim me fakte tronditese

  From: Alban Dega
  Date: May 5, 2018 at 1:35:30 PM EDT

  VDEKJE FASHIZMIT !
  LIRI POPULLIT !

  Ne vend te hyrjes ,,,

  KAPEN NE FLAGRANCE NEONAZISTET E SHQUP- IT DHE SALI LUL … BERISHES !

  A doni me per fytyren vertete te nazi-fashisteve te Sali Lul … Berishes , te Bujar Karaosmanit, Alizoteve dhe Alibeajve !?
  Cfare rastesie !?
  Ne kohen qe po i jepja doren e fundit perkujtmores se meposhteme vjen ky lajm i turpshem, trondites, kobezi per terroriste 24 karat nazi-fashist !
  Luftetare lirie, veterane te LNC rrihen barbarisht me grushte, shqelms, me shkopinj nga bandite fashistoide te Sali Lul Mul Alizot Alibeajt… prane Varrezave te Deshmoreve te Atdheut ne Tirane, rreze Monumentit Nene Shqiperi per te cilen rrezikuan jeten ne lulen e rinise se tyre…
  Kapen ne flagrance neonazistet e SHQUP-it
  Fjalen duhet ta merrte policía… Arta Marku dhe drejtesia Shteti nese do te ekzistonte ne Shqiperi !
  Akoma jo ….
  Edhe sa kohe do te mbetemi ne shqiptaret me ishallah … mashallah !?

  VDEKJE FASHIZMIT
  LIRI POPULLIT !

  -Nder e lavdi deshmoreve dhe herojve te Atdheut e Kombit shqiptar !

  – Lavdi e pavdekesi !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  A ka parulle me demokratike, me qytetare, me atdhetare ne Bote se kjo !
  Ne populli, me popullin, per popullin eshte shpirti, zemra dhe mesazhi madhor i Kushtetutes se Nenes Boterore te demokracise amerikane
  Ata ishin ne populli, me popullin, qe dhane jeten si me le per lirine e popullit dhe Atdheut e vet !
  Shumica e tyre nuk e dinin as se cfare do te thoshte fjala parti aq me pak komuniste !
  Nuk e dinin as kishin degjuar se kush ishte Enver Hoxha as Tarrasi, as Shpati, as Abaz Kupi, as Mehdi Baj Frasheri, as Mustafa Merlika as… te shkruanin emrin e vet !
  Po e dinin mire se kush ishte e cfare ishte Atdheu, Shqiperia, Kombi… Dheu e Toka ku u kishte rene koka !
  E dinin dhe e kishin ne zemer e shpirt me dhane jeten si me le per liri e per Atdhe !
  E dinin po ashtu fare mire se kush ishin bajraktaret, bejleret e agallaret, cifligaret … te gjithe tituj te pushtuesit gati 500 vjecar turk per sherbimet, spiunimet ne dobi te Portes se Larte, te Stambollit, Beogradit, Athines, Romes… dreqit e te birit !
  E dinin sepse i kishin ne mishin e ne trupin e tyre, ne kurrizin e tyre e femijeve te tyre vrangat e kamxhikeve dhe vuajtjeve te tyre prej skllavi te tyre!
  E dinin se pasuria e tyre, kullat sarajet e tyre, se bolleku i tyre ishte ngritur mbi skamjen e varferine e vet, mbi skllaverine e analfabetizmin e popullit fakire mbi nje Toke flori !
  E shihnin dhe dinin se mbas cdo pushtimi e zaptimi pasurite e atij grushti shqipegesish antishqiptare shtoheshin edhe me shume ndersa thika e tyre shkonte edhe me thelle deri ne palcen e fakirave !
  E shihnin se pashallaret e bejleret, agallaret e Sulltaneve ktheheshin ne Vojvodet e Nacallniket e Beogradit, ne Zervistet e Athines, ne karabineret dhe nareshallet e Musolinit, ne kapitenet e Feldmarreshallet e Hitlerit …
  E kuptuan se cilido qe i sherbeu pushtuesit te trojeve shqiptare, cilido qe bashkepunoi, spiunoi, perfitoi tituj, grada, pasuri nga zaptuesi ottoman, serb, grek, Italian, gjerman a kushdo qofte ai, vecanarisht ndaj armikut te perbotshem nazi- fashist eshte armik i popullit dhe demokracise, tradhetar e vrases i Shqiperise e kombit shqiptar !
  E kuptuan se nuk kishin c’te humbnin me pervec prangave te skllaverise dhe zinxhireve te skamjes dhe mjerimit !
  Ndaj u ngriten ne kembe e rroken armet per liri e nje jete me te mire !
  Cdo qindarke e grabitur , perfituar me sherbime ndaj pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi popullit apo shtetit te vet duhet ti kthehet pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit te vet !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji pa meshire e pa medyshje kunder pushtuesve apo armiqeve, spiuneve e tradhetareve te Atdheut e popullit te vet, te pasuruar e graduar me hajni, me korrupsion, mashtrim, padrejtesi ndaj popullit apo shtetit te dhe ato duhet ti ktheheshin pronarit te ligjshem te tyre, popullit dhe shtetit !
  Pa perjashtim, me tere fuqine e ligjit !
  Shteti e ka zemren prej guri thoshin greket dhe romaket e lashte!
  Shteti i se drejtes, shteti ligjor e ka zemren prej ligji e prej drejtesie !
  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi te perjetshme atyre qe dhane gjene me te shtrenjte, gjakun dhe jeten per lirine e Atdheut e vet, deshmoreve dhe heronjve te te gjithe koherave nga Iliret e lashte e deri sot !
  Nuk ka komunist me te keq se komunisti antikomunist, ka thene Vaclav Havel !
  Nese kini dyshim shihni Sali Berishen e Bujar Nishanin qe nuk lane tradhetar e spiun, terrorist e rankovicist, Karaosman e Toptan pa dekoruar, shperblyer e nderuar …
  Nuk ka fashist as nazist me te keq e me te rrezikshem se fashistI apo nazisti antifashist a antinazist !
  Nese kini medyshje shihni Alizotet dhe Alibeajt e djeshem dhe te sotem qe me gjuhen e mllefin e tyre nazifashist ua kalojne edhe parardhesve te tyre !
  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  Lavdi e Nderim ne pavdekesi ne Altarin e Kombit heronjve, deshmoreve dhe luftetareve per lirine e pavaresine e Shqiperise !
  Nder e Lavdi perjete !

  PERDITESIM I SOTEM

  Vdekje fashizmit !
  Liri Popullit !
  A mund te kete edhe sot parulle me lriidadhese, me qytetare me popullore= demokratike ne Bote !
  Ne Populli, Me Popullin, Per Popullin shkruhet ne Kushtetuten e Ores Mitike te shqiptareve dhe Nenes boterore te Demokracise,SHBA- Shteteve te Bekueme te Amerikes, sic i quante gjyshi im nga Nena Imami Elez Hoxhe Berisha dhe per pak i shpetoi burgut vetem per kete shprehje te tij si Njeri i Zotit!

  Reply to this comment
 71. Agron April 14, 00:02

  Nuk ke cfare pret nga nje njeri si Tufa qe ka studiuar ne Rusi e do te percaj shqiptaret. Nese s’eshte i paguar eshte thjeshte idiot.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 14, 10:56

   Ne Rusi ka studiuar edhe Kristaq Rama, por ne dallim nga Tufa babai kriminel i Edvin Droges la ne Rusi nje kopil, vella te Edit dhe nuk e shkruajti ne biografi, por firmosi pa hezitim varjen ne litar te Havzi Neles, poet disident antikomunist dhe antienverist ne vitin 1988 si nje rezil i Kryeministrit te Shqypnise qe po kerkon gjuhejashte te hyje ne BE

   Reply to this comment
   • Agron April 14, 11:39

    Shiko, une s’te lexoj ndonjehere, se dukesh si njeri me probleme mendore. Por me qe mu drejtove po te them qe dihet qe Rusia me liderin aktual po punon per te krijuar trazira ne Ballkan dhe eshte thellesisht anti-shqiptare. Njerez si Tufa qe punojne per percarje te shqiptareve duke futur gjepura dhe perralla nga e kaluara jane me se pakti vegla. Kete e them sepse nuk dua te besoj qe Tufa eshte idiot.

    Reply to this comment
    • intelektuali April 14, 12:18

     Nuk te detyron te lexosh dhe te replikosh intelektualin,

     por:

     MOS I BEJ ME QELLIM GJERAT CARAP

     sepse:

     Ai qe mbolli MURTAJEN bolshevike dhe tradhetoi aspiratat e shqyptareve per nje Shtet Demokratik Perendimor, mik me SHBA dhe Britanine e Madhe ishte qe ne Mukje 1943, pederasti Enver Hoxha qe ja kishte shitur BYTHEN dhe Vatanin komunistit me pervoje, Josip Broz Tito per interesat e pushtetit te tij absolut diktatorial duke e transformuar Shqypnine si nje Kamp Perqendrimi Auschwitz te Hitlerit e gjitha e rrethuar me tela me gjemba dhe duke i bere shqyptare spiune te Sigurimit si skllever me pune te detyruar, me tollona dhe buunkere, si kafshe pylli ne lufte te vazhdueshme per mbijetese derisa falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin, prandaj mos e perdridh bythen si kurvat ne bordello duke akuzuar ate qe ka pasur celsat e kashtes ne dore, sepse

     KULCEDRA SHKATERRIMTARE E SHQYPNISE NUK E KA EMERIN AGRON TUFA, POR ENVER HOXHA ME VAMPIRET E TIJ QE LA PAS

     O BOLE fanatike.

     Reply to this comment
     • Agron April 14, 13:19

      Sic te thashe ti dukesh qartazi me probleme mendore, dhe qenke me inteligjence shume te limituar. Ty te ka mbetur ora tek Enveri, por komenti im ka lidhje me te TASHMEN e jo me SHKUAREN! Enveri ka 34 vjet qe ka vdekur, akoma per te do flasim? Puna eshte cfare po BEJME NE SOT? Per mua Tufa eshte percares, dhe e kam degjuar dhe ne intervista ku ka bere ndarjen Veri-Jug. Per mua kjo eshte pafalshme dhe tregon per qellimet e tij. Per te mos thene qe nuk reaguan kur ne Shqiperi na dolen 9 minoritete apo kur duan te sulmojne standardin e gjuhes shqipe, qe eshte nje element perbashkues i kombit.
      Nejse kot flas me ty, se e di qe ti prape tek Enveri e tek bolet e Enveri do e nxjerresh muhabetin se aq mbush.

     • intelektuali April 14, 14:56

      E TASHMJA eshte ajo “Murtaje Bolshevike” qe mbolli Enveri me Nexhmijen do kohe me pare, kjo e TASHME e ka emerin Edvin Droga me Bashkim Ulaj&Lukuni nga pas dhe ky Edvin Droga qe eshte Kryeministri me KAQOL qe ka pasur historikisht Shqypnia, e ka babane e tij, Kristaqin si kriminel te Enverit qe ka frimosur varjen ne litar te Havzi Neles qe ishte poet disident antikomunist dhe ky rezil ne vitin 1988 dhe helbete qe po ky Kryeminister KAQOL si Edvin Droga do te emeronte ne krye te Shtetit xhelate te Enverit si Gramoz Ruci, Spartak Braho, Fatmir Xhafaj me plot VENUSA te Sigurimit nga pas dhe kjo eshte e TASHMJA e trishtueshme e Shqypnise qe po kerkon te antarsohet ne BE.

      He mo kush eshte me probleme mendore dhe me inteligjence te limituar tani dhe kujt i ka mbetur ora tek Enver Bythoja qe ja kishte shitur bythen Titos dhe Vatanin Jugosllavise Komuniste per dy aspra ne kembim te pushtetit te tij absolut?

   • Alban Dega April 14, 17:26

    From: [email protected]
    Date: March 4, 2012 at 1:38:02 AM EST

    OPINIONE

    TERRORISTET JANE TERRORISTE !

    – Hivzi Nelaj ka qelluar me arme zjarri policin … Edhe ne SHBA merrte denim kapital…

    – Nga Hamdi Dega, Nju Jork

    Kam lexuar me dhjetra shkrime, analiza, intervista lidhur me ekzekutimin e Hivzi Nelajt. Kohet e fundit kam lexuar edhe disa intervista te ish- bashkeshortes si dhe te ish- policit te qelluar me arme zjarri per tu vrare nga Hivzi Nelaj. Kam lexuar edhe nje koment poetik te Sekretarit te Përgjithshëm i Shoqatës Mbarëkombëtare Integrimit të Burgosurve dhe Përndjekurve Politikë të Shqipërisë, Zotit Besim Ndregjonaj me titull ” A varet poeti…. !?” botuar ne gazeten “Panorama”. Vajtimi i fundit sot ne Kosovapress nga Zoti Blerim Cocaj e ngre ne qiell Z. Nelaj si poet i shquar, si intelektual i madh, si hero qe ra viktime e ish- diktatures komuniste per aresye politike… Cila eshte e verteta !?

    Ringjallja e te vdekurve dhe varrosja e te gjalleve

    Ndersa nuk leme akuze e shpifje, hamendje e trillim pa sajuar per koriifejte e gjalle te poezise e letrave shqipe, rendim te nderojme, ngrejme ne qiell e himnizojme cdo te vdekur qofte edhe terrorist. Vdis te te nderojme, i thone kesaj maniere qe tregon se cilido qe respekton me shume vdekjen se jeten ia shkurton jeten vetvetes. Bejme thirrje per ringjalljen e te vdekurve kur nuk leme gje pa bere per te varrosur per se gjalli te gjallet qe jane ku e ku me lart se te paret.
    Ne emer te luftes kunder komunizmit bejme thirrje te hapen dosjet brutale te ish- Sigurimit te Shtetit, por heshtim per dosjet makabre te nenes se tij PPSH-se qe komandonte dhe bente ligjin edhe ndaj tij. Kerkojme te perjashtojme nga jeta ish- operativet e gjore qe nuk ishin vecse ushtare te partise kur ish- sekretaret e PPSH-se i kemi ne krye te kupoles se shtetit.

    Shqiptaret e nenes dhe shqiptaret e njerkes

    Dy standarte. Dy ligje… Dy pale shqiptare: disa te nenes e disa te njerkes. A ka lufte me te ndyre klasash se kjo ( !? ) Po . Ajo e ish- diktatures , por te pakten ajo e kishte te sanksionuar deri edhe ne Kushtetute. Jo vetem lufte klasash, por edhe diskriminim politik, shoqeror, moral cka eshte shkelja me e rende e te drejtave themelor te njeriut.
    Hapja e dosjeve ne menyren si po behet sot eshte sherbimi me i vyer ndaj komunizmit. Pse ? Sepse, pikesepari ajo godet ish- te persekutuarit politike, ish -” armiqte e kllases”, ish te vuajturit realisht te vuajtur… Pse !? Ata ishin edhe aktoret edhe viktimat kryesore te dosjeve dhe rekrutimeve…. Me ligj dhe me ish- platformen makabre te ish- Byrose Politike ka qene e ndaluar rekrutimi nga ish – Sigurimi i Shtetit nga radhet e PPSH-se, me perjashtime teper te rralla.

    Objekti dhe subjekti kryesor i “syrit” te PPSH-se

    E dyta, kujt do ti besonte “armiku i kllases” per t’ia hapur zemren dhe shpirtin e lenduar e sakatuar(!? ) Nje ish- komunisti, nje ish- anetari te PPSH-se apo njerezve te seres se vet (!? ) Mbi 95 per qind e agjentures dhe te rekrutuarve nga ish-policia e fshehte e ish- diktatures komuniste ka qene me cene e deri me biografi te pergjakur. Ata ishin objekti dhe subjekti kryesor i syrit dhe veshit te kudondodhur te ish- PPSH-se. Hapja e dosjeve do ti rikthente ata ne objekt e subjket kryesor te nje goditjeje e diskiminimi te ri edhe ne ditet e sotme.
    Ne demokraci secili ka te drejte te shprehe mendimet e veta te lira. Askush nuk ka monopolin e se vertetes pervec vete te vertetes dhe forces se pakundershtueshme te fakteve. Po permend vetem dy- tre prej fakteve qe dalin nga keto intervista te dy protagonisteve qe lidhen me arrestimin, denimin dhe ekzekutimin e Hivzi Nelajt, per poezine krejt mediokre e gati folklorike te te cilit, po shkruhet keto dite sikur Hivzi Nelaj te kishte qene profesori i Naim Frasherit, Migjenit, Ismail Kadarese apo Dritero Agollit e jo nje poet popullor, e nje poezi me teper folklorike dhe nivel krejt medioker.

    Le te flasin faktet

    Arratisja dy a tri here e tij nga Shqiperia, pritja ne hotel jo ne biruca, kerkesa e UDB-es per t’i sherbyer asaj si agjent, kthimi mbrapa ne Shqiperi, qe pohon ish- bashkeshortja e tij lene te kuptohet se Hivzi Nelaj, eshte rekrutuar dhe ka qene ne sherbim te Beogradit dhe sherbimit te fshehte te tij gjakatar uDB-es, e cila i ka lyer duart deri ne berrylla me gjakun e vellezerve e motrave tane shqiptare ne Kosove, Maqedoni, Mal te Zi…. Pse!?
    Sherbimet sekrete ish- komuniste, qofshin liberale qofshin brutale, kane pasur nje rregull dhe ligj te pashkruar : nese u refuzon sherbimin te leronin bicimin, domethene te zhduknin: aksident, infarkt, hemoragji cerebrale… ne grope!
    Te qellosh policin ne cdo shtet demokratik te botes quhet akt terrorist dhe denohesh me denimin maksimal. Ne te gjitha makinat e policise ne Nju Jork shkruhet: Njofto per cilindo person qe ka qelluar mbi policin: shperblimi 10 000 dollare!

    Simboli i shtetit dhe cnderimi i nderimit

    Polici nuk eshte thjesht sherbetor i shtetit, eshte figura, perfaqesuesi me tipik, simboli i shtetit. Qe ne momentin qe qelloi me arme zjarri mbi policin, qe vetem Zoti ne qiell e shpetoi nga vdekja, Hivzi Nelaj e kishte vetpercaktuar denimin e tij kapital per terrorizem.
    Kushdo ka denuar nje terrorist, nje bandit, nje kriminel ne cdo kohe dhe brenda kufirit te ligjit ka kryer me nder vetem detyren ndaj ligjit. Cnderimi i nderimit eshte denim me vdekje i ndershmerise dhe atdhetarise, eshte hakmarrje primitive eshte vetvrasje kolektive.
    O njerez, te mos i bejme tradhetaret e spiunet, vrasesit e kriminelet, banditet e terroristet heronj! U japim kurajo, i stimulojme edhe banditet e terroristet e sotem te vrasin e presin me mendimin e gabuar se jane heronj!
    Heronjt jane heronj! Spiunet jane spiune! Tradhetaret jane tradhetare! Terroristet jane terroriste! Ata denohen ne cdo shtet te botes si terroriste!

    SHKRUAR E BOTUAR PER HERE TE PARE ME 9 JANAR 2009

    KUR NJE GRUA FLET SI BURRAT DHE BURRAT FLASIN SI GRATE E KEQIJA

    NUK KA FAJ EDI RAMA SE CFARE KA BERE I JATI !

    – Flet e shoqja e poetit te varur ne litar nga ish- diktatura

    Fatmira Nikolli

    Nuk ka faj Edi Rama se çfarë ka bërë i ati. Unë e falenderoj që erdhi të vizitojë ekspozitën e shkrimtarëve. Më vjen keq që nuk isha aty, sepse po të isha, do i tregoja ku është fotografia e tim shoqi dhe do i flisja për të. Së paku ai u kujtua të vinte, ndryshe nga shumë deputetë demokratë që nuk erdhën fare. Unë nuk e prisja këtë, jo nga ata”, – kështu shprehet Lavdie Nela, teksa flet për të shoqin, Havziun.

    Çfarë ka mbetur pa u publikuar nga ato që ka shkruar ai?

    Unë i kam të gjitha në shtëpi. Kam vetëm letrat e tij që kemi shkëmbyer bashkë. Këto dua t’i botoj. Unë e kaloj jetën me kujtimet e tij. Nuk jam në punë, sepse nuk kam gjetur mbështetje nga deputetët, e as nga qeveria. Unë jetoj me ndihmat e të afërmve. Asgjë s’ma kthen në jetë atë, por do doja të më lehtësonin dhimbjet.

    JA PRA SI FLET GRUAJA E HAVZI NELES PAVARESISHT KUSH ISHTE AI.

    SHIHNI SI FLET NJE GRUA E KEQE SI KADILLI BIRI I NJE BANDILLI QE E DENONCON PA MESHIRE E BURRERISHT ZOTI BLLOSHMI…
    E DINI SI I QUAN SALI KADAFI SHQIPTAR KETE KATEGORI ” “LAVIRE BULEVARDI”…
    KADILL BANDILLI ESHTE NJERI PREJ CETES SE KETYRE LAVIREVE QE KA NE BALLE KRYETARIN E TYRE PREJ VICIDOLI!

    Reply to this comment
   • ALBAN DEGA April 14, 17:58

    TE HESHTIM APO TE MOS HESHTIM !?

    – Nje mesazh per artistet, mendimtaret…. dhe mbare shqiptaret!

    -Nga Alban Dega , Nju Jork

    Te heshtim apo te mos heshtim….Pergjigjen e shkelqyer kesaj pyetjeje qe i mundon shume jo vetem shqiptaret e ka dhene ne menyre te persosur Nobelisti i famshem Cifut Elie Wiesel ne Romanin e tij te famshem “Nata” . Zoti e bekofte !
    ” Ne Gjermani ata erdhen fillimisht per komunistet dhe une nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja komunist.
    Atehere ata erdhen per Cifutet e une perseri nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja cifut.
    Me vone ata erdhen per sindikalistet dhe une perseri nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja sindikalist.
    Pastaj ata erdhen per Katoliket dhe une perseri nuk u ndjeva. Une nuk fola sepse une vete ishja protestant…
    Me ne fund ata erdhen per mua dhe atehere nuk kishte mbetur askush te fliste…”, thote Prifti Martin Niemoller duke folur per diktaturen naziste ne Gjermani.
    A nuk ndodhi keshtu edhe me diktaturen komuniste ne Shqiperi… Une nuk fola. Ti nuk fole. Ai nuk foli. Ne nuk folem. Ju nuk folet…. Ata nuk folen!
    E filloi me bashkepunetoret e fashizmit ne nuk folem. Ne heshtem sepse ne nuk ishim bashkepunetore te fashizmit!
    Ata erdhen per bashkepunetoret e anglo-amerikaneve dhe ne perseri heshtem. Heshtem sepse vete nuk ishim bashkepunetoret e anglo- amerikaneve!
    Me vone ata erdhen per agjentet e jugosllaveve, ruseve, kinezezve, te dreqit e te birit…. Ne nuk folem sepse vete nuk ishim agjente te tyre!
    Atehere ata erdhen per pirfterinjt, hoxhallaret, dervishet, popet… Ne e qepem bile edhe u bashkuam me ta duke ngritur zerin e doren edhe kunder Zotit!
    Me ne fund ata ardhen per gjeneralet e luftes, per ministrat deri edhe per kryeministrin… Ne nuk folem. Nuk folem sepse vete nuk ishim as gjenerale, as ministra, as kryeminister.
    A nuk po ndodhe e njejta gje me ate qe e quajme “ajka e artit shqiptar“, me deputetet sejmene te pozites, me nje pjese te intelektualeve.
    Cfare beme ne keto 20 vjet !?
    “ Parate e piramidave jane te pastra si kristali” Jo vetem e degjuam, por edhe vrapuam si te cmendur tu dhuronim djersen e mundin shumevjecar si nje cete te marresh!?
    “Me ne fitojne te gjithe!” E degjuam dhe besuam. Fituam mbi 2 000 varre me shume. Rreth 8 000 te plagosur, te sakatuar per jete… Humbem 2 miliarde dollare!!!
    “ Aleanca per ndryshim” Ujku behet qingj … Kur te genjen dikush njehere e ka fajin genjeshtari, thote filozofi popull…. Kur te genjen per here te dyte , te trete, te katert …. shumefishohet faji i te genjyerit!….. Shihni “kolonelin e Asfalise” e ben jo vetem keshilltar, por edhe minister, pasi ai u be gjeneral i Asfalise duke ua dhuruar a shitur Otranton sigurisht me miratimin e urdherin tij…
    Jo vetem e degjuam por edhe i dhame voten.. Sa vota!? Ai vete e numeroi! Kush numeron e gabon vet e peson! Ai asnjehere nuk gabon! Nese i numeroi keq ose shume keq nje te treten e tyre… Nuk pati faj. I nevojiteshin qe te mos i zbriste kalit te pushtetit. Kali i poushtetit nuk eshte kal mishi e gjaku…. Kali i pushtetit eshte sot kal floriri per te dhe klanin e tij. Kali i pushtetit eshte edhe kali i imunitetit per zollumet ndaj miletit!
    Po sot!? Shihni vetem artistet… talentin e kombit… Shume prej tyre jane vene ne rrjesht, njeshkolone si dikur ne zboret e Partise nga ish Komisari enverist i Batalionit te Mjekesise Sali Berisha , nga Paria e Tiranes, sic i quan heroi i demokracise se Shqiperise dhe i lirise se Kosoves Mendimtari atdhetar Prof. Dr. Shenasi Rama, despotet e sotem 24 karat enveriste te Tiranes.
    Ata dine vetem nje parulle “ Parti Enver jemi gati kurdohere!” Sot kjo parulle turpi e kolaboracionizmi me neo-diktaturen e votave te vjedhura eshte “ Parti- Sali, kurdo gati na ke ti!”
    Nuk ka diktature me te keqe se diktatura me parulla demokratike, se diktatura me fasade demokratike! Kjo eshte demokracia e Sali Berishes!
    Ku eshte doktori i zemres qe me shpetoi dy here jeten e babait tim duke lene edhe mesimin!?
    Ku eshte Betimi i Hipokratit per te sheruar edhe hasmin e armikun e vet me te madh!?
    Ku eshte humanizmi i liderit, e shoqja e te cilit hap ekspozita deri ne Seline e OKB-se dhe ne Kapitol per Nene Terezen, per monumentin e humanizmit boteror, per Nenen e Perbotshme shqiptare te humanizmit.
    Cfare hipokrizie madhore !? Cfare dyfytyresie gjigande!? Cfare tjetersimi monumental!
    Ekspozita humanizmi kur vellezerit e tij te nje gjaku e te nje gjuhe, kur 22 deputete te Kuvendit te Shqiperise , kur 200 shqiptare rrezikojne jeten e shendetin ne nje greve urie per te drejten themelore te njeriut : lirin e barazine e votes qe e ka vjedhur pushteti i korruptuar!
    Pse nuk happen kutite e votave!? Pse tallet me rrenat e pafytyra per Gjykatat, qe i komandon me nje te shkelur syri!?
    Pse tallet me Kushtetuten qe e shkel, qe e perdhos, qe e njollos ne cdo hap te tij despotik!? Kujtoni vetem 97-en me mbi 10 000 viktima! Kujtoni vetem Gerdecin me 26 te vrare e qindra te plagosur! Kujtoni vetem marreveshjen atdheshitese te Otrantos !?
    Jo. Une kurrsesi nuk dal mbi Gjykatat… Jo une kurrsesi nuk mund te dal mbi Kushtetuten e terrci e verrci. E kush jane per te Gjykatat dhe Kushtetuta!?….
    Gjykatat jane maska e krimet te vjedhjes dhe manipulimit te votave!
    Kushtetuta eshte vetem sebepi per tu mbyllur gojen shqiptareve dhe per tu hedhur hi syve disa burokrateve te Evropes plake qe demokracine e ndajne ne ky standarte, nje per gjithe boten e lire e nje tjeter “ good enough for Albanians… boll e mire per shqiptaret” me nje te treten e votave” te numeruara keq ose shume keq”, sic thuhet ashiqare ne vete raportet e tyre zyrtare!
    Mesazhi i tyre eshte i qarte: votoni shqiptare! E drejta e votes eshte e drejte themelore e njeriut… Ta shfrytezoni e ta gezoni!
    Votoni shqiptare votoni Ta gezoni demokracine! Per ti numruar votat keni Saline! Gjithnje i ka numeruar sakte: me 26 maj e me 20 tetor 2006.… me 3 korrik 2005! Me 28 qershor 2009 beri numerimin me te mire te mundshem, duke i numeruar “keq ose shume keq vetem nje te treten e votave“. Perpara numerimi i keq paska qene 99. 999 per qind si dikur…. Pse ai qeveris vetem me me pak se nje te dhjeten e ketij 33 per qindshi te numeruar keq ose shume keq, pak ka rendesi?….
    Ndaj mbyllni gojen! Ndaj heshtni! Ndaj sus…. Se po pengoni heqjen e vizave dhe integrimin e Shqiperise me “ nje te treten e votave te numeruara keq ose shume keq” ne zgjedhjet e fundit…. Ky eshte standarti ala shqiptar i demokracise evropiane!
    Votoni shqiptare votoni! Vetem heshtni!
    Heshtni sepse edhe une Evropa plake heshta dhe u llangarosa ne breke fare kur mustaqecjapi marshonte mbi Berlin, mbi Prage, mbi Varshave. Pastaj i erdhi rradha Parisit, raketave mbi Londer… Pse?
    Sepse edhe une Evropa e mencur perdora trurin e atij gomarit qe po e hante ujku dhe vazhdoi te lutej deri ne grahmen e fundit : O zot beje enderr! Pasi mposhti te gjithe heshtjet me radhe derisa nuk mbeti me kush te fliste ….
    Zot ruajna mendte e krese ! Pa kete heshtje asnje diktator e despot nuk do ta kishte pasur te lehte te qeveriste e livadhiste ne asnje vend te saj!
    A ka shtrat me te nxehte per cdo diktature, per cdo te keqe te vogel e per cdo katrahure te madhe se sa heshtja perballe se keqes. Derisa ajo behet katastrofe per te gjithe e atehere me te vertete nuk ngelet askush per te folur as per ne e as per viktimat e saj!
    Jane te rralle popujt ne Bote qe e kane paguar heshtjen me shtrenjte se ne shqiptaret. Cmimi ishte teper i larte : Gjysem shekulli barbari! Gjysem shekulli katrahure! Gjysem shekulli skllaveri!
    Heshtja sot do te thote edhe “tridhjet vjet… ose sa ta kete shkruar ai lart”me te njejten fytyre. Me te njejten politike mbi krye e mbi kurrizin tone sikur Shqiperia te mos bente dot pa ish-sekretaret e PPSH-se dhe ish- drejtoret e Institutit te Studimeve Marksiste- Leniniste prane KQ te PPSH-se, qe na neperkembin tash 66 vjet ( 46 + 20 = 66 ) !
    Sikur ketij kombi e ketij populli ti jene sosur ose ti mungojne djemte e vajzat qe kane shkelqyer deri ne Harvard e Oxford, Kembrixh e Princetown…!?
    Atehere me te vertete populi shqiptar “ka e do te kete qeverine qe meriton“, sic thoshte babai ui demokracise amerikane e boterore Abraham Linkolni. Fytyren e saj, natyren e saj , politiken e saj e te ardhmen tone do ta percaktoje pikerisht heshtja ose mosheshtja sot! Cfare te bejme!?
    Lart zerin e protestes! Lart shpirtin e qendreses! Lart zemren e bashkimit te te gjithe shqiptareve ne lufte kunder cdo te keqeje, para se te mos mbetet kush te flase me…. Liri- Demokraci! E duam Shqiperine si Amerika demokratike! E duam Shqiperine si e gjithe Evropa demokratike !
    Bashkimi ben fuqine. Percarja pjell skllaverine! Nenshtrimi sjell roberine! Heshtja ben kerdine!

    PAS SHKRIM

    Analiza e mesiperme eshte shkruar e botuar me 12 maj 2010 nga dhjetra gazeta e portable be Shqiperi, Kosove, Maqedoni dhe diaspore .
    Ribotohet pa asnje ndryshim .
    Mbetet teper aktual si diten kur u shkruajt Romani “ Nata” nga.Nobelusti izraelit Ellie Veisel qe vdiq para gati tri vjetesh ne moshen
    88 vjecare ketu ne Nju Jork.
    VDEKJE FASHIZMIT!
    LIRI POPULLIT !
    Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne
    Jo vetem ne Shqiperi, por ne mbare Evropen nga Hungaria ne Poloni, nga Londra ne Rome, nga Parisi ne Berlin, nga Amsterdami ne Lisbone … nga Madridi ne Prage ….
    Vigjilence!
    Syceltesi!

    Reply to this comment
   • ALBAN DEGA April 14, 18:06

    TE HESHTIM APO TE MOS HESHTIM !?

    – Nje mesazh per artistet, mendimtaret…. dhe mbare shqiptaret!

    -Nga Alban Dega , Nju Jork

    Te heshtim apo te mos heshtim….Pergjigjen e shkelqyer kesaj pyetjeje qe i mundon shume jo vetem shqiptaret e ka dhene ne menyre te persosur Nobelisti i famshem Cifut Elie Wiesel ne Romanin e tij te famshem “Nata” . Zoti e bekofte !
    ” Ne Gjermani ata erdhen fillimisht per komunistet dhe une nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja komunist.
    Atehere ata erdhen per Cifutet e une perseri nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja cifut.
    Me vone ata erdhen per sindikalistet dhe une perseri nuk fola. Nuk fola sepse une vete nuk ishja sindikalist.
    Pastaj ata erdhen per Katoliket dhe une perseri nuk u ndjeva. Une nuk fola sepse une vete ishja protestant…
    Me ne fund ata erdhen per mua dhe atehere nuk kishte mbetur askush te fliste…”, thote Prifti Martin Niemoller duke folur per diktaturen naziste ne Gjermani.
    A nuk ndodhi keshtu edhe me diktaturen komuniste ne Shqiperi… Une nuk fola. Ti nuk fole. Ai nuk foli. Ne nuk folem. Ju nuk folet…. Ata nuk folen!
    E filloi me bashkepunetoret e fashizmit ne nuk folem. Ne heshtem sepse ne nuk ishim bashkepunetore te fashizmit!
    Ata erdhen per bashkepunetoret e anglo-amerikaneve dhe ne perseri heshtem. Heshtem sepse vete nuk ishim bashkepunetoret e anglo- amerikaneve!
    Me vone ata erdhen per agjentet e jugosllaveve, ruseve, kinezezve, te dreqit e te birit…. Ne nuk folem sepse vete nuk ishim agjente te tyre!
    Atehere ata erdhen per pirfterinjt, hoxhallaret, dervishet, popet… Ne e qepem bile edhe u bashkuam me ta duke ngritur zerin e doren edhe kunder Zotit!
    Me ne fund ata ardhen per gjeneralet e luftes, per ministrat deri edhe per kryeministrin… Ne nuk folem. Nuk folem sepse vete nuk ishim as gjenerale, as ministra, as kryeminister.
    A nuk po ndodhe e njejta gje me ate qe e quajme “ajka e artit shqiptar“, me deputetet sejmene te pozites, me nje pjese te intelektualeve.
    Cfare beme ne keto 20 vjet !?
    “ Parate e piramidave jane te pastra si kristali” Jo vetem e degjuam, por edhe vrapuam si te cmendur tu dhuronim djersen e mundin shumevjecar si nje cete te marresh!?
    “Me ne fitojne te gjithe!” E degjuam dhe besuam. Fituam mbi 2 000 varre me shume. Rreth 8 000 te plagosur, te sakatuar per jete… Humbem 2 miliarde dollare!!!
    “ Aleanca per ndryshim” Ujku behet qingj … Kur te genjen dikush njehere e ka fajin genjeshtari, thote filozofi popull…. Kur te genjen per here te dyte , te trete, te katert …. shumefishohet faji i te genjyerit!….. Shihni “kolonelin e Asfalise” e ben jo vetem keshilltar, por edhe minister, pasi ai u be gjeneral i Asfalise duke ua dhuruar a shitur Otranton sigurisht me miratimin e urdherin tij…
    Jo vetem e degjuam por edhe i dhame voten.. Sa vota!? Ai vete e numeroi! Kush numeron e gabon vet e peson! Ai asnjehere nuk gabon! Nese i numeroi keq ose shume keq nje te treten e tyre… Nuk pati faj. I nevojiteshin qe te mos i zbriste kalit te pushtetit. Kali i poushtetit nuk eshte kal mishi e gjaku…. Kali i pushtetit eshte sot kal floriri per te dhe klanin e tij. Kali i pushtetit eshte edhe kali i imunitetit per zollumet ndaj miletit!
    Po sot!? Shihni vetem artistet… talentin e kombit… Shume prej tyre jane vene ne rrjesht, njeshkolone si dikur ne zboret e Partise nga ish Komisari enverist i Batalionit te Mjekesise Sali Berisha , nga Paria e Tiranes, sic i quan heroi i demokracise se Shqiperise dhe i lirise se Kosoves Mendimtari atdhetar Prof. Dr. Shenasi Rama, despotet e sotem 24 karat enveriste te Tiranes.
    Ata dine vetem nje parulle “ Parti Enver jemi gati kurdohere!” Sot kjo parulle turpi e kolaboracionizmi me neo-diktaturen e votave te vjedhura eshte “ Parti- Sali, kurdo gati na ke ti!”
    Nuk ka diktature me te keqe se diktatura me parulla demokratike, se diktatura me fasade demokratike! Kjo eshte demokracia e Sali Berishes!
    Ku eshte doktori i zemres qe me shpetoi dy here jeten e babait tim duke lene edhe mesimin!?
    Ku eshte Betimi i Hipokratit per te sheruar edhe hasmin e armikun e vet me te madh!?
    Ku eshte humanizmi i liderit, e shoqja e te cilit hap ekspozita deri ne Seline e OKB-se dhe ne Kapitol per Nene Terezen, per monumentin e humanizmit boteror, per Nenen e Perbotshme shqiptare te humanizmit.
    Cfare hipokrizie madhore !? Cfare dyfytyresie gjigande!? Cfare tjetersimi monumental!
    Ekspozita humanizmi kur vellezerit e tij te nje gjaku e te nje gjuhe, kur 22 deputete te Kuvendit te Shqiperise , kur 200 shqiptare rrezikojne jeten e shendetin ne nje greve urie per te drejten themelore te njeriut : lirin e barazine e votes qe e ka vjedhur pushteti i korruptuar!
    Pse nuk happen kutite e votave!? Pse tallet me rrenat e pafytyra per Gjykatat, qe i komandon me nje te shkelur syri!?
    Pse tallet me Kushtetuten qe e shkel, qe e perdhos, qe e njollos ne cdo hap te tij despotik!? Kujtoni vetem 97-en me mbi 10 000 viktima! Kujtoni vetem Gerdecin me 26 te vrare e qindra te plagosur! Kujtoni vetem marreveshjen atdheshitese te Otrantos !?
    Jo. Une kurrsesi nuk dal mbi Gjykatat… Jo une kurrsesi nuk mund te dal mbi Kushtetuten e terrci e verrci. E kush jane per te Gjykatat dhe Kushtetuta!?….
    Gjykatat jane maska e krimet te vjedhjes dhe manipulimit te votave!
    Kushtetuta eshte vetem sebepi per tu mbyllur gojen shqiptareve dhe per tu hedhur hi syve disa burokrateve te Evropes plake qe demokracine e ndajne ne ky standarte, nje per gjithe boten e lire e nje tjeter “ good enough for Albanians… boll e mire per shqiptaret” me nje te treten e votave” te numeruara keq ose shume keq”, sic thuhet ashiqare ne vete raportet e tyre zyrtare!
    Mesazhi i tyre eshte i qarte: votoni shqiptare! E drejta e votes eshte e drejte themelore e njeriut… Ta shfrytezoni e ta gezoni!
    Votoni shqiptare votoni Ta gezoni demokracine! Per ti numruar votat keni Saline! Gjithnje i ka numeruar sakte: me 26 maj e me 20 tetor 2006.… me 3 korrik 2005! Me 28 qershor 2009 beri numerimin me te mire te mundshem, duke i numeruar “keq ose shume keq vetem nje te treten e votave“. Perpara numerimi i keq paska qene 99. 999 per qind si dikur…. Pse ai qeveris vetem me me pak se nje te dhjeten e ketij 33 per qindshi te numeruar keq ose shume keq, pak ka rendesi?….
    Ndaj mbyllni gojen! Ndaj heshtni! Ndaj sus…. Se po pengoni heqjen e vizave dhe integrimin e Shqiperise me “ nje te treten e votave te numeruara keq ose shume keq” ne zgjedhjet e fundit…. Ky eshte standarti ala shqiptar i demokracise evropiane!
    Votoni shqiptare votoni! Vetem heshtni!
    Heshtni sepse edhe une Evropa plake heshta dhe u llangarosa ne breke fare kur mustaqecjapi marshonte mbi Berlin, mbi Prage, mbi Varshave. Pastaj i erdhi rradha Parisit, raketave mbi Londer… Pse?
    Sepse edhe une Evropa e mencur perdora trurin e atij gomarit qe po e hante ujku dhe vazhdoi te lutej deri ne grahmen e fundit : O zot beje enderr! Pasi mposhti te gjithe heshtjet me radhe derisa nuk mbeti me kush te fliste ….
    Zot ruajna mendte e krese ! Pa kete heshtje asnje diktator e despot nuk do ta kishte pasur te lehte te qeveriste e livadhiste ne asnje vend te saj!
    A ka shtrat me te nxehte per cdo diktature, per cdo te keqe te vogel e per cdo katrahure te madhe se sa heshtja perballe se keqes. Derisa ajo behet katastrofe per te gjithe e atehere me te vertete nuk ngelet askush per te folur as per ne e as per viktimat e saj!
    Jane te rralle popujt ne Bote qe e kane paguar heshtjen me shtrenjte se ne shqiptaret. Cmimi ishte teper i larte : Gjysem shekulli barbari! Gjysem shekulli katrahure! Gjysem shekulli skllaveri!
    Heshtja sot do te thote edhe “tridhjet vjet… ose sa ta kete shkruar ai lart”me te njejten fytyre. Me te njejten politike mbi krye e mbi kurrizin tone sikur Shqiperia te mos bente dot pa ish-sekretaret e PPSH-se dhe ish- drejtoret e Institutit te Studimeve Marksiste- Leniniste prane KQ te PPSH-se, qe na neperkembin tash 66 vjet ( 46 + 20 = 66 ) !
    Sikur ketij kombi e ketij populli ti jene sosur ose ti mungojne djemte e vajzat qe kane shkelqyer deri ne Harvard e Oxford, Kembrixh e Princetown…!?
    Atehere me te vertete populi shqiptar “ka e do te kete qeverine qe meriton“, sic thoshte babai ui demokracise amerikane e boterore Abraham Linkolni. Fytyren e saj, natyren e saj , politiken e saj e te ardhmen tone do ta percaktoje pikerisht heshtja ose mosheshtja sot! Cfare te bejme!?
    Lart zerin e protestes! Lart shpirtin e qendreses! Lart zemren e bashkimit te te gjithe shqiptareve ne lufte kunder cdo te keqeje, para se te mos mbetet kush te flase me…. Liri- Demokraci! E duam Shqiperine si Amerika demokratike! E duam Shqiperine si e gjithe Evropa demokratike !
    Bashkimi ben fuqine. Percarja pjell skllaverine! Nenshtrimi sjell roberine! Heshtja ben kerdine!

    PAS SHKRIM

    Analiza e mesiperme eshte shkruar e botuar me 12 maj 2010 nga dhjetra gazeta e portable be Shqiperi, Kosove, Maqedoni dhe diaspore .
    Ribotohet pa asnje ndryshim .
    Mbetet teper aktual si diten kur u shkruajt Romani “ Nata” nga.Nobelusti izraelit Ellie Veisel qe vdiq para gati tri vjetesh ne moshen
    88 vjecare ketu ne Nju Jork.
    VDEKJE FASHIZMIT!
    LIRI POPULLIT !
    Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne
    Jo vetem ne Shqiperi, por ne mbare Evropen nga Hungaria ne Poloni, nga Londra ne Rome, nga Parisi ne Berlin, nga Amsterdami ne Lisbone … nga Madridi ne Prage ….
    Vigjilence!
    Syceltesi!

    Reply to this comment
 72. gjermani i fundit April 14, 10:58

  he mo se po talleni. Per te kompletuar listen, deshmoret e L2B sipas Tufezes jane Adolf Hitleri, Ben Musolini, etj

  Reply to this comment
 73. intelektuali April 14, 11:25

  POSTULATE DEMOKRATIKE PER FANATIKET E ENVERIT

  “…Komunizmi dhe Fashizmi jane pjella, binjake te nje nene qe quhet Diktature…”

  Delarate nga:

  Vaclav Havel, ne pervjetorin e sulmit fashist sovjetik te Brezhnjevit ne prage ne 1968.

  prandaj:

  O Vemje te Enverit, o Fosile te ngordhura prej Dinosauri Prehistorike te Partise se Punes ka ardhur koha qe te kuptoni se Koha e Qepes e Enverit dhe e LANC-it te tij kriminal jugosllav ka cofur njehere e pergjithmone dhe eshte hedhur ne koshin e plehrave te historise ne te gjitha vendet ish komuniste te Evropes Lindore qe sot jane antare te BE-se,

  prandaj:

  Ulni koken poshte barit dhe mbylleni halen e fanatikut enverist qe kuterbon dhe qelb dynjane me eren qe leshoni, sepse jeni turpi dhe rezili i vendit tone ne NATO dhe qe po lutet per t’u antarsuar ne BE bashke me nje Kryeminister qe e ka pasur babane kriminel te Enverit qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident, antienverist dhe antikomunist ne vitin 1988 si ne asnje vend tjeter demokratik te Botes.

  FSHIHUNI POSHTE BARIT O VEMJE TE QELBURA TE ENVERIT SE DO T’JU PRESIM KOQET DHE DO T’JU TREDHIM QE TE MOS SHUMEZOHENI ME ASNJEHERE,

  njashtu:

  Sic i trodhi kasapi i Enverit, Mehmet Shehu katunaret lushnjare vetem sepse nuk deshen te hynin ne ceten e cubave te tij vrastare te Mallakastres.

  Reply to this comment
  • LP.VF April 14, 12:54

   Mos ngaterroni me veten tuaj ju qe enveri ju trodhi 40 vite me radhe ju kelysh te zogistoballisteve,Ne jemi shume e te shkolluar ,jemi e do te jemi ne pushtet,ju bijet e tradhetareve ,do te vuani turpin e prinderve tuaj qe po vijne si kompani e vdekjes per tu varrosur pas 75 vite te mergimit ne dhe te huaj.

   Reply to this comment
  • Kroni April 14, 13:11

   Duhet te jesh totalisht anti-shqiptar qe te denosh vepren madheshtore te bijve te atdheut qe futen Shqiperine ne boshtin e fituesve te Luftes se Dyte Boterore. Ishin ky akt qe s’lejoj aneksimin e Jugut te Shqiperise nga Greqia.

   Mire e ka thene dikush me lart, sipas Tufes lista e heronjve te luftes i bie te jete Hitleri, Musolini, etj.

   Me vjen keq, sepse me keto qe po bejne pinjollet e fashiballisteve, po tregojne se dhe ato gabime qe u bene gjate regjimit monist, do ishin akoma me keq nese ne pushtet do vinin fashiballistet.

   Me ndjenjen e revashizmit, ligesine, negativitetin, anti-shqiptarizmin qe kane treguar keta pinjoll te naziballisteve gjate ketyre viteve demokraci, kane treguar se po te ishin ata ne pushtet do ishin me te keqinj e me te ndyre me shqiptaret.

   Une deri me tani pinjoll fashiballisti qe punon per te miren e Shqiperise, apo bashkimin e shqiptareve nuk kam degjuar.

   Perkundrazi, jane pikerisht keta pinjoll qe flasin per percarje veri-jug, per hakmarrje ndaj shqiptareve te tjere, per shkaterrim te vendit, e per vrasje te njerzve qe s’mendojne si ata.

   Pra gjithe keta pinjoll kane nje ndenje te lindur tiranie e revanishizmi, me te keq se cdo lloj sistemi. Ndaj le te bejne gam-gam sa te duan, ne kaq shume vite, ata na binden, qe jane as demokrate as patriot, perkundrazi jane tiranet dhe anti-shqiptaret me te medhenj.

   Reply to this comment
   • intelektuali April 14, 14:47

    M3 mbtet vetem te them:

    BEJI TE FALA KUNATIT TE KUMANDARIT TE LANC-IT KRIMINAL, BAHRI OMARI QE ISHTE KRYEFASHISTI I QEVERISE KUISLINGE TE MITROVICES

    por:

    Mund t’i besh te fala edhe te vluares famoze te Enver Bythos, kunatit te Kryefashistit te Hitlerit, Bahri Omari, pra mund t’i besh te fala Nexhmije Xhuglini qe vrapoi si lepur te antarsohej ne Partine Fashiste te Duces, sapo Italia pushtoi Shqypnine,

    pastaj:

    Mund te futesh ne debat me intelektualin per Agron Tufen se kush ka qene dhe kush eshte antishqyptari me i madh qe jo vetem mbushi lumenj me gjak njeriu ne vendin tone duke e bere Shqypnine si nje Kamp Perqendrimi Auschwitz te Hitlerit, rrethuar anembane me tela me gjemba me tollona dhe bunkere, por falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin si kurre me pare ne histori,

    O BOLE FANATIKE E ENVERIT.

    Reply to this comment
 74. LP.VF April 14, 12:55

  Mos ngaterroni me veten tuaj ju qe enveri ju trodhi 40 vite me radhe ju kelysh te zogistoballisteve,Ne jemi shume e te shkolluar ,jemi e do te jemi ne pushtet,ju bijet e tradhetareve ,do te vuani turpin e prinderve tuaj qe po vijne si kompani e vdekjes per tu varrosur pas 75 vite te mergimit ne dhe te huaj.

  Reply to this comment
 75. Enveri perdhosesi i Luftes N-Cl April 14, 13:08

  Agron Tufa po perpiqet ti heqe asaj lufte ate balte qe i ka hedhur me lopata Enver Hoxha sa ishte gjalle!
  Or Enveriste, spermatozoide te dale nga bytha e Nexhmijes!
  Pse nuk pergjigjeni o fekale serbe : A ishte Komandanti i Brigades Pare Sulmuese “Hero i Popullit” dhe Ish Kryeministri per 27 vjet i Komunizmit, nje Poliagjent i 7 Agjenturave si e beri Enver bythaqire Hoxha pas vdekjes?
  A po ishte Komandanti i pergjithshem dhe Sekretari i Pare i Komitetit Qendror der sa vdiq Enver Hoxha nje Polibythqire qe e beri Poliagjent ate?
  O krimba te bythes Nexhmijes, nuk mund ti mbani dot dhe Enverin dhe Mehmetin nen sqetull prandaj pranoni se keni patur nje qeveri te drejtu nga Poliagjent ose keni akoma nostalgji per nje Polibythqire serbesh si Enveri.
  Zgjidhni!!!

  Reply to this comment
  • Mashkullori April 14, 15:51

   Degjo dhe lexo mire ti mize ne bythe te kalit…
   Behet fjale per luften ANaClirimtare dhe jo per Enver dhe Mehmet si individe.Nuk behet fjale per ndeshkimet e drejta apo te padrejta te mbas luftes.Mbas lufta eshte problem tjeter dhe me probleme,te cilat merritojne vemendje,analiza dhe konkluzione mbeshtetur ne dokumenta.
   Qellimisht prej pinjolleve te bashkepuntoreve me pushtuesit dhe krereve te Ballit Kombetar e Legalitetit,ngaterohen te dy periudhat.Prej kesaj ngaterese,synohet te rehabilitohen kriminelet e ketyre forcave,te cilet bashkepunuan dhe luftuan ne krah te pushtuesve kunder partizaneve dhe te poshterohen e ndeshkohen deshmoret,heronjt dhe drejtuesit e forcave te Frontit Nacional Clirimtar te udhehequr nga komunistet.
   Askush ne Europe,nuk ka guxuar te rehabilitoje kolaboracioniste dhe te vraret prej rradheve te tyre,sepse ishin bashkepuntore me pushtuesin.Kete kane bere Anglezet,Francezet dhe shtete te tjera ish aleate te asaj kohe.Njekohesisht,askush prej ketyre nuk kane ndeshkuar per pozicionet e mbajtura gjate luftes udheheqesit e forcave aleate me ta.Ne se do ishte keshtu,te paret qe do ndeshkoheshin do te ishin Curcilli,Rusvelti,De Goli dhe Stalini.Kjo per faktin se forcat e drejtuara prej ketyre,vrane e prene ne lufte kedo qe ju delte pengese per te mposhtur bishen nazi fashiste.Ndeshikimi i Stalinit nuk eshte bere prej aleateve per kohen e luftes,por per raprezalit e bera ne periudhat e tjera te para dhe te mbas luftes…
   Per fat,per periudhen e mbas luftes ka dokumenta.Kush ka ankesa per ndeshkime te padrejta,le te kerkoje ne rruge gjyqesore rishikimin e denimeve dhe te fitoje pafajsine…
   TE DRJETEN E DENIMIT DHE TE PAFAJSISE,NUK E KA AS KUVENDI DHE JO ME TA KETE NJE TUFE E TUFA MBAS TIJ….

   Reply to this comment
   • Enveri perdhosesi i Luftes N-Cl April 14, 17:48

    lexo ca me mire ti i vetquajturi Mashkullori.
    Behet fjale per ate qe perdhosi ate Lufte Nac-Clirimtare duke e mbushur me tradhetare. Behet fjale per ate qe partine ja ngriten serbet dhe e bene kryetar te saj. Behet fjale per ate qe Komandante e Komisare brigadash, divizionesh, e vargje pa fund ish-partizanesh ju vuri damken e tradhetise, i pushkatoi, ja hodhi trupat ne gropa qe nuk i di njeri (as armiku me i eger nuk ka lene shqiptarin pa varr).
    Behet fjale per ate qe Komandantin e Brigades Pare Sulmuese “Hero i Popullit”, clirimtarin e Tiranes, Heroin e luftes Spanjes, kryeministrin e vet per 27 vjet e damkosi POLIAGJENT pasi e vrau ne gjume!
    Behet fjale per ate qe e beri Mehmet Shehun Poliagjent qe ne luften e Spanjes.
    Behet fjale per pederasin e Popovicit dhe Mugoshes, Enver Hoxhen!
    Pra or ti i ashtuquajturi Mashkullori mos u hidh dege me dege si Femerori por bjeri drejt pyetjes sime po pate bythe ti pergjigjesh :
    A ishte Poliagjent Mehmet Shehu apo ishte PoliBythqire Enver Hoxha?
    Kaq or Mashkullori, mos bej kot bla bla bla po pergjigju pyetjes sime drejtuar enveristeve (nese je enverist). Ne se nuk je mos u bej ti miza e kalit ne bythe te tjereve.

    Reply to this comment
    • Mashkullori April 15, 01:45

     Pergjigjen ta kam dhene ne fjaline e dyte,te trete dhe te katert ne pergjigjen ndaj jush ne komentit tim.Une nuk mbroj e as ndeshkoj kerkend per veprimtarine e tyre te mbas luftes…
     Une te shkruaj se nuk merrem me individe as ne kohen e luftes dhe as ne ate te mbas luftes.Une mbroj luften dhe gjakun e derdhur prej bijve te nenave Shqiptare per Clirim Kombetar dhe te gjithe ata qe drejtuan formacionet partizane ne lufte.Ne se keta drejtues,kane pergjegjesi per peruudhen e mbas luftes,qendrimin tim ta kam shpjeguar ne dy fjalite e fundit…
     Ti kerkon qe ne ate liste prej 365 vetash,te flasim per dy persona,Enverin dhe Mehmetin,por nuk mbron dhe nuk thua asnje fjale per te gjithe te tjeret…
     Ajo qe kerkon ti,eshte ceshtje e mbas luftes,per te cilen edhe une kam verejtjet e mija,por kurre te mohoj luften dhe pjesemarrist e saj ne krahun e Frontit ANaCl.
     Prandaj te them lexo,ndersa ti perseri,nuk me lexon e kerkon ate qe nuk e trajton as Tufa dhe as Braho,MBASLUFTEN.
     Pyetjen per Mehmetin meqense e ke merrak po ta jap shkurt:ne se ishte poliagjent ai ja kishte gjetur “vendin” Enverit dhe nuk do priste t’ja gjente ai…

     Reply to this comment
     • Enveri perdhosesi i Luftes N-Cl April 16, 08:48

      Mashkullori – Duket qarte se e ke te pa mundur ti pergjigjesh pyetjes sime te qarte : A ishte Mehmet Shehu Poliagjent apo ishte Enveri Polibythqire qe e mbajti kryeminister 27 vjet?
      Ishte a nuk ishte Poliagjent Mehmet Sheho or Mashkullori? PO ose JO, pse heziton or njeri?

    • **** April 15, 19:15

     @perdhosesi i rraces se plerave: Enveri ishte perdhunuesi juaj. Kaq mjafton per tja per tja pertypur c.rin dhe pas vdekje.

     Reply to this comment
   • intelektuali April 14, 18:43

    Beji te fala kriminelit te Enverit, Gerdalles sadiste gjakatare, Gramoz Ruci qe Edvin Droga e hodhi me parashyte enveriste ne postin e Kryetarit te Parlamentit,

    Beji te fala, xhelatit te Enverit, gerdalles tjeter katile dhe gjakatare, Spartak Braho qe Edvin Droga e ka emeruar si Keshilltar personal dhe qe ka hapur me cinizmin e tij te Prokurorit te Enverit kete debat turpi dhe rezili duke u tallur dhe gajasur me viktimat e tij dhe duke akuzuar Agron Tufen si fashist pa e vrare mendjen fare se ky kriminel Prokuror i Enverit ka qene vegel qorre e bindur e regjimit fashist (jo komunist) te Enver Hoxhes qe e beri Shqypnine si nje Kamp Perqendrimit Auschwitz te Hitlerit per 50 vjet me radhe me tollona dhe bunkere, anembane rrethuar me tela me gjemba duke mbushur lumenj me gjak njeriu te pafajshem si ne asnje vend tjeter ish komunist te Evropes Lindore

    Beji te fala Hetuesit te Enverit, Fatmir Xhafaj qe i dolen deshmitaret perballe ne TV per te deshmuar per krimet e tij monstruoze si velgel vrastare e Enverit dhe qe Edvin Droga e kishte hypur ne majat e pushtetit duke e emeruar si Minister rendi dhe duke i varur “melcite ne qafe” te Reformes ne Drejtesi qe ai e perdori me finte si nje rufjan i vertete enverist per te shpetuar vellane e tij drogaxhi dhe burgaxhi duke ndryshuar ligjin posacerisht

    por:

    Mund t’i besh te fala te gjithe VENUSAVE te Enverit qe Edvin Fanatiku me baba kriminel te Enverit qe ka firmosur varjen ne litar te nje poeti disident antikomunist ne vitin 1988, pra ky Kryeminister rezili i ka emeruar keta VENUSA te Enverit ne krye te Prokurorise, pasi te kesh cuar gjithe keto te fala bolshevike,

    pastaj:

    Mund ta bejme debatin per LANC-in kriminal jugosllav te Enverit qe vrau dhe masakroi Aleatet angleze ne Kanalin e Korfuzit dhe u nguli thiken pas shpine kosovareve ne Tivar me nje pabesi antishqyptare te papare.

    Reply to this comment
 76. Gjonleka April 14, 16:12

  Nuk duhet te harrojme se shunica e kuadrove komuniste qe paten poste e detyra per zbatimin e politikes se diktatures se proletariatit, nuk kane qene tjeter vecse bij te perkedhelur te diktatures, pra bij te humbur te Shqiperise. Agron Tufa dhe instituti i tij perpiqen ta pastrojne shoqerine dhe historine tone nga keta bij te humbur te shoqerise sone, dhe jo te hedhin poshte deshmoret e ndershem e punetoret e ndershem te kohes se komunizmit. Nga 140.000 anetare e kendidate partie qe kishte PPSH-ja me 1990, keta 365 nuk kane ndonje peshe numerike. Deshmoret, komunistet e zyrtaret e ndershem i mbeten historise…

  Reply to this comment
 77. Kroni April 14, 18:47

  A ka mundesi ta nxirrni komentin me vec, sepse komenti im s’ishte pergjigje per ate handikapatin.

  Duhet te jesh totalisht anti-shqiptar qe te denosh vepren madheshtore te bijve te atdheut qe futen Shqiperine ne boshtin e fituesve te Luftes se Dyte Boterore. Ishin ky akt qe s’lejoj aneksimin e Jugut te Shqiperise nga Greqia.

  Mire e ka thene dikush me lart, sipas Tufes lista e heronjve te luftes i bie te jete Hitleri, Musolini, etj.

  Me vjen keq, sepse me keto qe po bejne pinjollet e fashiballisteve, po tregojne se dhe ato gabime qe u bene gjate regjimit monist, do ishin akoma me keq nese ne pushtet do vinin fashiballistet.

  Me ndjenjen e revashizmit, ligesine, negativitetin, anti-shqiptarizmin qe kane treguar keta pinjoll te naziballisteve gjate ketyre viteve demokraci, kane treguar se po te ishin ata ne pushtet do ishin me te keqinj e me te ndyre me shqiptaret.

  Une deri me tani pinjoll fashiballisti qe punon per te miren e Shqiperise, apo bashkimin e shqiptareve nuk kam degjuar.

  Perkundrazi, jane pikerisht keta pinjoll qe flasin per percarje veri-jug, per hakmarrje ndaj shqiptareve te tjere, per shkaterrim te vendit, e per vrasje te njerzve qe s’mendojne si ata.

  Pra gjithe keta pinjoll kane nje ndenje te lindur tiranie e revanishizmi, me te keq se cdo lloj sistemi. Ndaj le te bejne gam-gam sa te duan, ne kaq shume vite, ata na binden, qe jane as demokrate as patriot, perkundrazi jane tiranet dhe anti-shqiptaret me te medhenj.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 14, 19:16

   Shko ne Korene e Veriut qe te shikosh Derrat e fermes se Enverit me NOCKEN tende

   Reply to this comment
   • Kroni April 14, 22:45

    Te thashe me njerez te lig e revanshist se soj juaj fashistoballist nuk kam pare. Po e perserise ju jeni anti-kombtar, doni percarje dhe urretje. Jeni me keq se sistemi monist. Per kete jam bindur plotesisht duke ju lexuar.
    Po e perserise; Une deri me tani pinjoll fashiballisti qe punon per te miren e Shqiperise, apo bashkimin e shqiptareve nuk kam degjuar.

    Perkundrazi, jane pikerisht keta pinjoll qe flasin per percarje veri-jug, per hakmarrje ndaj shqiptareve te tjere, per shkaterrim te vendit, e per vrasje te njerzve qe s’mendojne si ata.
    Demet qe i bejne bashkimit kombtar tregojne qellimet malinje qe keni. Ju mbillni urretje dhe percarje ndermjet shqiptareve.

    Dhe sa per informacion : Enverin gjalle e mbani vetem ju!!!Se po te mos ishte per ju njerzit do e kishin harruar me kohe. As komunistet me te zellshem, s’flasin kaq shume per Enverin.

    Po te lexosh komente, nga te gjithe komentuesit ju grupimi me pseudonimin Intelektu.. e keni permendur mbi 100 here Enverin. Sipas jush, me psikopatizmat e tuaja, po demaskon Enverin, kur nderkohe thjeshte po e bene me interesant ne sy te brezave qe as nuk e dinin qe ekzistonte.

    Te thashe, Enveri gjalle e mbani vetem ju. Tani vazhdo me diarren e perheshme, qe s’e lexon askush.

    Reply to this comment
 78. Bogonica April 14, 19:31

  Nje mesazh kam per z.Braho ! Jam dakord me sa shkruan,por ne nje vend ju thoni : “Institutin e studimit te krimeve te komunizmit e krijoi Berisha ne 2010-en” .Ne mos gaboj ju ate kohe keni qene deputet i LSI (me falni per ndonje pasaketesi,sepse nuk jam i sigurte per kete).Pas kesajne 2013, LSI qendroi ne pushtet me PS-ne atehere lind pyetja: Perse prej gati 6 vjetesh PS ku ju beni pjese keto kohe si deputet nuk e cmontoi kete Institutin e Agronit i cili paguhet nga taksat tona dhe vjell vrer per luften antifashiste nacional – clirimtare ? Faleminderit

  Reply to this comment
  • mirel April 14, 20:39

   Sepse nuk kish dale kaq hapur sa te deklaronte armiq te gjithe heronjte dhe deshmoret qe dhane jeten per Liri.
   Sepse ballistet moren hapur mbeshtetjen e Ramutit, qe deri dje fshihej nen masken e se majtes, dhe tani me kete revansh po e kerkojne me Ligj perdhosjen e LANCL
   Ketu po del Braho, dhe duhet ta falenderojme per kete.
   Sepse ne fakt, tani eshte shtrenguar dhe me teper laku ne qafen e ish te majtes, qe po denigrohet dhe agresohet vazhdimisht nga neofashistet.
   Duhet te luftoje mbrapsht per te liruar gryken dhe per ti kujtuar Ballisto fashisteve se fjalen e Fitores dhe te Nderit e dhane Partizanet, heronjte dhe deshmoret e LANCL.
   Heshtja e se majtes duhet te marri fund, dhe te marrin fund dhe PiSat qe shkaterruan Shqiperine ne keto 30 Vjet duhet te marrin reston. Ata jane bashkepunetore ne krim te gjithe. Me bij ballistesh dhe bij komunistesh qe u vune ne krye te grabitjes dhe shitjes se Shqiperise. Me preteksin e luftes kunder komunizmit spekulluan mijera maskarenj qe bene karriere mbi te majten dhe te djathten duke predikuar te drejta civile Evropiane, dhe vodhen duke shfrytezuar dogmat tinzare per percarjen e popullit.
   Puna ka arritur deri aty sa po e shesin hapur SHqiperine, dhe kurvat neofashiste kane oreks te shpallin armiq pikerisht ata qe krijuan shtetin e pare solid dhe sovran modern ne Shqiperi.

   Reply to this comment
 79. intelektuali April 14, 21:08

  A e dini se cili është sekreti më i madh i diktatorit Enver Hoxha?

  NJE HISTORI E VERTETE QE SJELL NE GAZETEN DITA INTELEKTUALI:

  “Ajo ishte princesha e Shqipërisë, motra e Mbretit Zot, princesha Maxhide. Ishte Enver Hoxha ai që ia arriti që ta joshte Princeshën Maxhide, aq sa ajo të bëhej e dashura e tij dhe ta shikonte atë si njeriun me të cilin parapëlqente të martohej dhe te deklaronte zyrtarisht:

  “O marr atë, o vdes”

  Në kohën që Enver Hoxha ishte mësues në Liceun e Korçës, mes tyre pati një letërkëmbim të dendur. Mbreti Zog ishte dakord që motra e tij të martohej me Enver Hoxhën dhe pas të gjitha gjasave fejesa do të shpallej në pranverën e vitit 1939, por u shty për shkak të problemeve të njohura që pati Zogu në atë periudhë. Kur Italia invadoi Shqipërinë, dhe Zogu me familjen e tij iku në Greqi duke kaluar nga Korça, Princesha Maxhide i kërkoi Enverit që të vinte me të në mërgim, për t’ u rikthyer pastaj në Shqipëri, çka sipas saj cdo gje do te rregullohej do të ndodhte shpejt. Sipas të dhënave te shkruara dhe te besueshme, Enver Hoxha shkoi me konvojin mbretëror shqiptar deri në kufirin greko-turk, por pastaj nderroi mendje dhe u arratis, duke u fshehur në Greqi, për t’ u kthyer pak ditë më pas në Shqipëri. Enver Hoxha ndërroi mendje kur pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije Britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë kur u nisën, por po shkonin në Stamboll. Në këtë moment, Enver Hoxha, me nuhatjen e tij natyrale, falë së cilës do të mbijetonte më pas, e kuptoi se Zogun e kishin abandonuar fuqitë e mëdha, dhe se jetën në mërgim me princeshën e shfuqizuar nuk do t’ ia kishte lakmi kurrkush. Kështu që, pasi mori një sasi të mirë parash nga Princesha e tij, u kthye në Shqipëri. Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u panë më kurrë, ose së paku nuk u takuan me. Por Princesha Maxhide do të vazhdonte që ta torturonte Enver Hoxhën deri në vdekje, në mënyrën e saj. Që prej vitit 1939 e deri sa vdiq rreth gjysmë shekulli më pas, Enver Hoxha do të jetonte me frikën e zbulimit të letërkëmbimit të tij me motrën e Zogut, që do ta shkatërronte politikisht atë. Gjetja dhe zhdukja e letrave të shumta që ai i kishte dërguar Princeshës Maxhide u bë obsesioni i jetës së tij. Letrat sigurisht që i ruante princesha e cila jetonte në mërgim pranë të vëllait. Në vitet e fundit të jetës së Enver Hoxhës, kur ky e humbte shpesh vetëkontrollin, ata që i rrinin përreth e dëgjonin të thoshte ndonjëherë:

  “Dërgoni lule tek varri i Maxhidesë!”

  Njerëzit e Enver Hoxhës mendonin se fjala ishte për ndonjë të afërme të tij nga Gjirokastra, të cilën ai kërkonte që ta respektonte. Kështu që kërkuan dhe gjetën një kushërirë të tij me emrin Maxhide, e cila kishte vdekur në vitet njëzet në Gjirokastër dhe i dërgonin lule tek varri. Por Maxhideja për të cilën e kishte fjalën Enver Hoxha e kishte varrin në Cannes të Francës. Princesha vdiq me emerin e Enverit ne goje.”

  NJE HISTORI ME PAS:


  Enveri donte te martonte motren e tij te vogel me Sejfulla Maleshoven, por ai nuk pranoi me fjalet:

  “Une jam komunist i kulluar, antar i Internacinales Komuniste dhe pedagog i Universitetit Lomonosov ne Moske, nuk eshte nga soji im!”

  Kur Enveri u sistemua ne vilen e Bahri Omarit pas punes si spiun i Zogut ne Bruksel dhe solli Nexhmijen ne vilen e kunatit te tij duke e paraqitur si gruan e tij te ardhsghme, motra e vogel e Enverit u be xheloze dhe i kendonte me vete:

  “BOLEMADHI I MOTRES O!”

  Nexhmija duroi per ca kohe si dibrane, por ne fund ja ktheu:

  “MOS U MBURR, MOS U LEVDO
  NESER MBREMA DO TA SHOH!”

  por:

  Enveri te nesermen mbrema shkoi me Miladinin e Titos, njashtu si Edi Rama me Dash Pezen e Babe Lymit,

  prandaj:

  CFARE ANTIFASHISTE JENI JU O BOLET FANATIKE HOMO TE ENVERIT?

  dhe:

  CFARE MUT LANC-I I PABESE ISHTE LUFTA E ENVERIT QE VRAU DHE MASAKROI ANGLEZET NE KANALIN E KORFUZIT?

  Reply to this comment
 80. A MORTJA SE ME CFAR MERREN SHQIPTARET E DUAN TE JETOJNE PASTAJ SI NJEREZ ! April 14, 21:09

  po ky tufa eshte nji cop maloku ,nji njeri me karakter kurve
  nji medioker i gjithckaje ,
  pra qe ka vleren e nji cope muti per nji shoqeri .

  e ju merreni me halete .

  pse me luften kundwer haleve do ndryshoni Shqiperine dhe jeten aty ju ?!

  Eh sa te mjere jeni .

  E ka mir ky lart – Bogonica ,

  kur thot perse lejohet ai institucion Fallso

  dmth FAKE institucione qe nuk kane asnji kuptim sot

  dhe jane rentabel nga cdo aspekt ,nderkohe qe ky copa e halese berishjane e shfrytezon
  per me bo tym ne publik e nuk i sherben aspak

  te mires se shoqerise shqiptare perkundrazo mbjell percarje e urrejtje ,,,

  perse nuk u zhben Shteti si me pas ken nji Kjoske mes rruge ?

  Absurditeti i ktij Pushteti kalon cdo kufi durimi !

  Reply to this comment
 81. intelektuali April 14, 21:13

  A e dini se cili është sekreti më i madh i diktatorit Enver Hoxha?

  NJE HISTORI E VERTETE QE SJELL NE GAZETEN DITA INTELEKTUALI:

  “Ajo ishte princesha e Shqipërisë, motra e Mbretit Zot, princesha Maxhide. Ishte Enver Hoxha ai që ia arriti që ta joshte Princeshën Maxhide, aq sa ajo të bëhej e dashura e tij dhe ta shikonte atë si njeriun me të cilin parapëlqente të martohej dhe te deklaronte zyrtarisht:

  “O marr atë, o vdes”

  Në kohën që Enver Hoxha ishte mësues në Liceun e Korçës, mes tyre pati një letërkëmbim të dendur. Mbreti Zog ishte dakord që motra e tij të martohej me Enver Hoxhën dhe pas të gjitha gjasave fejesa do të shpallej në pranverën e vitit 1939, por u shty për shkak të problemeve të njohura që pati Zogu në atë periudhë. Kur Italia invadoi Shqipërinë, dhe Zogu me familjen e tij iku në Greqi duke kaluar nga Korça, Princesha Maxhide i kërkoi Enverit që të vinte me të në mërgim, për t’ u rikthyer pastaj në Shqipëri, çka sipas saj cdo gje do te rregullohej do të ndodhte shpejt. Sipas të dhënave te shkruara dhe te besueshme, Enver Hoxha shkoi me konvojin mbretëror shqiptar deri në kufirin greko-turk, por pastaj nderroi mendje dhe u arratis, duke u fshehur në Greqi, për t’ u kthyer pak ditë më pas në Shqipëri. Enver Hoxha ndërroi mendje kur pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije Britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë kur u nisën, por po shkonin në Stamboll. Në këtë moment, Enver Hoxha, me nuhatjen e tij natyrale, falë së cilës do të mbijetonte më pas, e kuptoi se Zogun e kishin abandonuar fuqitë e mëdha, dhe se jetën në mërgim me princeshën e shfuqizuar nuk do t’ ia kishte lakmi kurrkush. Kështu që, pasi mori një sasi të mirë parash nga Princesha e tij, u kthye në Shqipëri. Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u panë më kurrë, ose së paku nuk u takuan me. Por Princesha Maxhide do të vazhdonte që ta torturonte Enver Hoxhën deri në vdekje, në mënyrën e saj. Që prej vitit 1939 e deri sa vdiq rreth gjysmë shekulli më pas, Enver Hoxha do të jetonte me frikën e zbulimit të letërkëmbimit të tij me motrën e Zogut, që do ta shkatërronte politikisht atë. Gjetja dhe zhdukja e letrave të shumta që ai i kishte dërguar Princeshës Maxhide u bë obsesioni i jetës së tij. Letrat sigurisht që i ruante princesha e cila jetonte në mërgim pranë të vëllait. Në vitet e fundit të jetës së Enver Hoxhës, kur ky e humbte shpesh vetëkontrollin, ata që i rrinin përreth e dëgjonin të thoshte ndonjëherë:

  “Dërgoni lule tek varri i Maxhidesë!”

  Njerëzit e Enver Hoxhës mendonin se fjala ishte për ndonjë të afërme të tij nga Gjirokastra, të cilën ai kërkonte që ta respektonte. Kështu që kërkuan dhe gjetën një kushërirë të tij me emrin Maxhide, e cila kishte vdekur në vitet njëzet në Gjirokastër dhe i dërgonin lule tek varri. Por Maxhideja për të cilën e kishte fjalën Enver Hoxha e kishte varrin në Cannes të Francës. Princesha vdiq me emerin e Enverit ne goje.”

  NJE HISTORI ME PAS:


  Enveri donte te martonte motren e tij te vogel me Sejfulla Maleshoven, por ai nuk pranoi me fjalet:

  “Une jam komunist i kulluar, antar i Internacinales Komuniste dhe pedagog i Universitetit Lomonosov ne Moske, nuk eshte nga soji im!”

  Kur Enveri u sistemua ne vilen e Bahri Omarit pas punes si spiun i Zogut ne Bruksel dhe solli Nexhmijen ne vilen e kunatit te tij duke e paraqitur si gruan e tij te ardhshme, motra e vogel e Enverit u be xheloze dhe i kendonte me vete:

  “BOLEMADHI I MOTRES O!”

  Nexhmija duroi per ca kohe si dibrane, por ne fund ja ktheu:

  “MOS U MBURR, MOS U LEVDO
  NESER MBREMA DO TA SHOH!”

  por:

  Enveri te nesermen mbrema shkoi me Miladinin e Titos, njashtu si Edi Rama me Dash Pezen e Babe Lymit,

  prandaj:

  CFARE ANTIFASHISTE JENI JU O BOLET FANATIKE HOMO TE ENVERIT?

  dhe:

  CFARE MUT LANC-I I PABESE ISHTE LUFTA E ENVERIT QE VRAU DHE MASAKROI ANGLEZET NE KANALIN E KORFUZIT?

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 16:59

   a ti paske shku më për lesh se agim hamiti me dedektiv diksin!!
   qënke bërë për të qeshur o vrimë e nastradinit e shkërdhyer nga gërku!!

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 17:28

   nastro bitha
   mu kujtua diçka!
   “Enver Hoxha, me nuhatjen e tij natyrale, falë së cilës do të mbijetonte më pas, e kuptoi se Zogun e kishin abandonuar fuqitë e mëdha”-atij ju deshën disa kilometra për ti rënë në të muhabetit,ti ke 80 vjet dhe nuk po e kupton akoma??
   eh çfar diference paskeni pasur!!
   një gjeni me një dement po ti vëmë në peshore,kush peshon më shumë nastorbitha??
   kuptohet që peshon më shumë dementi!!atë nuk ka idiot që e lëviz vëndit!!

   Reply to this comment
 82. intlektuali .Ah sa koqe je per koken tende ! April 14, 21:46

  ti se kur jetu ne bodrumin e xhaVerit at’q! udht .

  veri pallonte francezet qe ta gelltisnin gishtin e madhe

  te gjithe ne goj ,e s’te linin me morr frym ,

  do merreshin me citjanet e kurvave te zogut .

  JA KE FUT KOT FARE !

  lene pastaj ate punene Topeve me Nexhin uhyyyyy

  hik se s’te beson mo kush .

  Reply to this comment
 83. Luani-53 April 14, 22:20

  Qe nje pjese dermuese e drejtuesve te Luftes Nac-Clirimtare i ka te “lyer” duart me gjak shqiptari kete se luan topi dhe eshte 100% e vertet por se jane ne kete liste te listuarit e mesiperm kete e dine ata qe i kane publikuar dhe burimin e tyre.

  Reply to this comment
  • Emigranti April 14, 22:53

   Po Ballistet me cfare i lyen duart? Me gjak gjermani? Lerini keto ‘barazlargimesh’, gjasme prej njerzve objektiv se jane neveritese. Ne Europen Perendimore, bashkepuntoret e Nazismit vriteshin, lincoheshin ose dhunoheshin ne publik. Ne Hollande e ‘te drejtave te njeriut’ grate hollandeze qe kishin lidhje me gjerman i zhvishnin ne mes te publikut, qe ti peshtynin gjithe lagjia dhe i prisnin floket. Ne Norvegji familjet e qeverise kuislinge i futen ne shkolla riedukimi e i burgosen. Ne Greqi i varnin ne peme e lenin deri sa i kalbej mishi. Ne France Petain qe ishte hero i L1B, vetem se i shkau kemba ne L2B e bashkepunoi e denuan me vdekje, por me pas lane me te perjetshem e vdiq ne burg. Por sot nuk behet fjale dikush te vij e te flas per bashkepuntoret e nazismit sic behet ne Shqiperi me paturpesine me te madhe.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 15, 16:53

   nëse tradhëtarët i quan gjak shqiptari!?
   atëherë ke të drejtë!!
   mirë jua kanë bërë!
   më parë vritet gjaku i prishur pastaj ai që të pushton!!

   Reply to this comment
  • ALBAN DEGA April 16, 06:10

   ME GJUHEN E SHIFRAVE !

   A E DINI SE !?

   SALI BERISHA PERBALLE ENVER HOXHES !

   1- Per 15 vjet sundim te Sali Berishes, alias Salikracise, ne Shqiperi jane vrare dyfishi I viktimave, ekzekutimeve te bera per 46 vjet diktature komuniste te Enver Hoxhes !?

   2- Per dy vjet 1999-2000 ne vendlindjen e Sali Berishes dhe timen, Tropoje, e njohur ndryshe si Malesia e Gjakoves jane vrare 175 tropojane, ose mbi katerfishi i tropojaneve te vrare, ekzekutuar perfshi diversante, spiune te Beogradit, terroriste, vrases ordinere apo autore te krimeve teper te renda, per 46 vjet diktature komuniste ne Shqiperi !?
   A e dini aresyen!?
   3- Per thirrjen e nje cunaku 16 vjecar te Haklaje “ Poshte Sali Berisha “ ne mitingun elektoral te PD-se ne Bajram Curri ne qershor te vitit 1997 !
   “ E dua gjalle a vdeke ate djale ne Tirane” ishte urdheri i prere i Presidentit te Shqiperise ne detyre ne ate kohe Sali Berisha” i kapur me ze e figure ne ate miting kobezi te kobeziut me te madh te vendlindjes se vet dhe Shqiperine ne historine e saj!
   Pra per aresye absolutisht politike !?
   4- A e dini se me kete baterdi “ Kanunari “
   Sali Berisha qe e permende ore cast ate edhe kunder kryeministrit ne detyre sot, ka shkelur e dhunuar jo vetem Kanunin, qe nuk lejon hakmarrjen as gjakmarrjen ndaj nje femije, ndaj grave , bile as te shoqeruesit te nje gruaje shtatezene, qofte edhe dorasi …..dhe cdo ligj demokratik kudo ne Bote pa vendim gjykate ligjore !

   Reply to this comment
 84. Iliri nga Toronto April 15, 08:55

  Germo Gone germo, se mund t’i gjesh edhe kockat e djegura te Hitlerit dhe te shperblehesh nga naziskinet per kete. Por mos guxo te trazosh kockat e deshmoreve dhe heronjve te luftes qe dhane jeten e tyre ne lule te rinise per lirine e Shqiperise, se do te terheqesh mbi vete mallkimet uluritese te nenave te tyre qe nga bota e pertejme ku ato ndodhen tashme.

  Reply to this comment
 85. alphade April 15, 21:54

  Shenim: E keni zgjatur shume me komentet qe i keni bere ketij horri nazi-fashist,hitlerian….! Por ky s’ka faj,
  fajin e ka Ai qe para disa muajsh na solli “fosilet” per-
  tej Atllantikut. Ne komentet e mija te kahereshme kam
  shkruar se ky do te ishte vetem fillimi i reabilitimit te
  ballisteve e zogisteve kur iu be thirrje partizaneve :”Te
  ulnin koken [partizanet] dhe te kerkonin falje ballisteve
  per ‘keqtrajtimin’ qe iu eshte bere nga komunistet” ! Ne
  kete fushate shpifjesh e denigrimesh te luftes partizane,
  si lufte civile ne gjirin e popullit shqiptar dhe jo si lufte
  kunder pushtuesve nazi-fashiste. Te shtremberosh histo-
  rine kete fare feje,sic bejne butkat e plasaret eshte nje
  krim i madh qe i behet te gjithe popullit shqiptar qe me
  arme ne dore permes sakrificave te panumurta luftuan
  kunder hordhise naziste.Kete lufte NCL qe e njohi e gjithe
  bota e Koalicionit te Madh Antifashist: Amerika,Anglia dhe Rusia sot po perpiqen ta varrosin 4-5 tradhetare te
  kombit shqiptar. As Berisha nuk e beri ate qe po ben sot
  Kryeministri aktual, i cili me paturpesine me te madhe
  kerkon votat e atyre qe luftuan per liri kunder pushtuesve
  nazi-fashiste. Ky pizeveng djale, kaq mos mirenjohes te
  jete edhe per dajon e tij i cili ne moshen 12 vjec doli ne
  mal me arme ne dore duke mos shkuar me larg nga fisi
  i tij nga ana nenes. Turpi te mbulofte ! Kaq mosmirenjo-
  hes. Nuk di cdo bente Niko nese do te ishte gjalle dhe te
  ngrihesh e te shkonte te “ulte kokek ne ‘Harkun e Triunfit’
  ballist. Kjo nuk i falet Edi Rames. Dije mire zoti kryeminis-
  ter se socialistet e vertete jane IDEALISTE ,ndersa JU
  qe impefaqesoni ata nuk keni as nje “neurone” idealizmi.
  Juve ju vjen per shtat nje anekdote qe qarkullonte ne Shqiperi ne vitet 80-te : Dhe ja si: Nje dite po udhetonte
  Caushesku nga Bukureshti per ne nje qytet tjeter, le ta
  quajme Timishoara. Gjate rruges mbrriten ne nje rruge qe
  ndahej dysh: Shoferi e pyet Causheskun [presidenti ru-
  mun] ne c’drejtim ta mbaje shoku President, Caushesku i
  tha: “Shiko, sinjalin jepe majtas ,ndersa timonin ktheje
  djathtas” ! Kjo anekdote u vjen shume per shtat juve zoti
  K/minister ! Juve nuk i takoni te majtes, e mashtrove ate
  sa more vota ne zgjedhjet e para,tash qe po iken,po e
  tregove acik fytyren tende si nje ekstremist i djathte,me keq se Saliu i Vicidoli,me nje dallim se Saliu eshte thjesh-
  te nje kriminel,ndersa ju “Po t’ju keshe mik te prishni pu-
  ne dhe po t’ju kesh armik te hani m…..” Keshtu thote La-
  bi i Kurveleshit. Shqiptaret u qane nga shiu dhe rane ne
  bresher. Kjo perben zhgenjimin me te madh qe kam ndje-
  re ne veten time si qytetar anonim. Por ky nuk eshte vetem zhgenjimi im por i milionave shqiptareve tradicio-
  nalisht te majte me mendje dhe zemer. Ju ben thirrje
  gjithe shqiptaria te ndrroni rruge. Nuk keni nevoje ju te
  pajtoni kombin artificialisht. Ajo kohe do te vije por jo nga
  kupolat politike,besimi ndaj te cilave tash ka humbur po- thuajse plotesisht por nuk kane c’te bejne sepse kur hedhin syte nga ana tjeter nga “mavi” shndrrohet me
  njehere ne “mavri” …..! Popullit shqiptar i ka zene rrota
  bishtin…Kaq per dijeni….!

  Reply to this comment
 86. Keta 265 se bashku me 28 mije deshmore Gjaku nuk behet uje ! April 15, 23:09

  Tufa e tufave do ta humbasin me turp edhe kete betej mbas 75 vjeteve !
  Nuk mund te bejne shumicen Tufa Tufa e duceve e pipinove !
  Ata 265 “kriminel” dhe 28 mije deshmore te luftes kane pasardhes nuk mund ti injorosh dhe nuk mund te bashkohen kurre e kurres me Tufen e neo fashisteve !
  Kjo nuk ka per te ndodhur kurre !
  Gjaku nuk behet uje !

  Reply to this comment
 87. Zana April 16, 02:16

  Te lumte zoti Braho. Na kenaqe.
  Respekte per ju. Duhet mbyllur goja ketyre fashisteve si ky palo shkrimtar qe se kishim degjuar ndonjehere.
  Lifta Nacional Clirimtare eshte koha e lavdishme.
  Nderine partizaneve dhe veteraneve te luftes.

  Reply to this comment
 88. Azemi April 16, 14:15

  Kur pashe emrin e shovenistit, xhelatit, monstres Dushan Mugoshes ne kete liste e Kisha fare te qarte se kush Jane te tjeret.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*