1 Dhjetor 2015 

Njolla diellore, sa gjashtëfishi i Tokës

0
Redaksia Online
Postuar më: 22 Shkurt, 2013 tek Lajme Flash
dielli

Një njollë gjigante është shfaqur ditët e fundit në sipërfaqen e Diellit. Njolla e zezë ka gjashtëfishin e masës së Tokës dhe është rritur me një shpejtësi rekord, brenda 48 orëve. Ajo është fotografuar nga Observatori Diellor SDO i NASA-s. Shkencëtarët thonë se njolla është zhvilluar në mënyrë të menjëhershme, por përmasat e saj të sakta është e vështirë të përllogariten, për shkak të vendosjes në një sipërfaqe sferike dhe jo të sheshtë. Njollat diellore shfaqen për shkak të ndryshimeve të fushave magnetike në sipërfaqen e Diellit.

 

 

Faleminderit per vleresimin!
Si ju ben te ndiheni ky lajm?

  • asnje ndjesi
  • I kenaqur
  • i shqetesuar
  • i trishtuar
  • i indinjuar


0 KomenteJi i pari te lesh nje koment!


Lini nje pergjigje

(e domosdoshme)