Letër Qesharakes së PD, Gjithologes së LSI dhe Demagogut të Qeverisë

February 8, 2019 08:58

Letër Qesharakes së PD, Gjithologes së LSI dhe Demagogut të Qeverisë

Nga Jorgo Mandili

Në këtë spektakël sa komik dhe të trishtë universitar, opozita denoncon paktin me Universitetet, çirret dhe ulëret për dhunim të studentëve, mosplotësim të 8 pikave të famshme, për mashtrim nga qeveria dhe kryeministri.

Zonja Albana Vokshi, si kryetare e komisionit parlamentar të edukimit, e “specializuar” edhe “për arsimin”, nuk le rast pa i bërë pretencën paktit të universitetit, me deklaratat e saja të neveritshme dhe që të lenë shije të keqe në përfundim të fjalës së vet kur deklaron me solemnitet se “kur të vijmë ne në pushtet, PD-do t’a ketë arsimin……. prioritet”!?!

Albanë! A nuk e kuptoni se me deklarata të tilla bëheni qesharake, e pabesueshme e hipokrite, cinike e vulgare dhe mbi të gjitha e pamoralshme? Ju keni qenë një kohë të gjatë në pushtet dhe prioriteti juaj ka qenë shkatërrimi, madje më i shëmtuari në arsim. Dhe konkretisht. Goditja e parë. U vërsulët drejt dijes, shkollave, universiteteve, e institucioneve arsimore në emër të “antikomunizmit”, duke i kthyer ato nga institucione edukimi në ngrehina të rrënuara. Goditjen dytë e dhatë në 2008 me neoliberalizimin, privatizimin dhe masivizimin. Në kohën tuaj lulëzuan qindra shkolla dhe dhjeëtra universitete private. Zbatuat dhe sistemin arsimor të Bolonjës, më përkushtueshëm dhe më besnikërisht në arsimin e lartë, se edhe vetë ato vende të zhvilluara që e inicuan atë. Zbatimi i këtij sistemi neoliberal që u zbatua prej jush me mendjelehtësinë dhe papërgjegjshmërinë më të madhe, i ka katandisur në këtë derexhe universitetet, si në sasi edhe në cilësi. Rrjedhojë e lirisë pa fre dhe e politikave tuaja pa tru.

Masivizimi i arsimit të lartë në të tre nivelet e tij: Bachelor, Master dhe Doktoraturë, masivizim i cili nga ana e vet çoi në degradimin total të mësimdhënies e kërkimit shkencor, në marrëzinë universitare. Rekrutim kapacitetesh mediokre akademike për të përballuar fluksin e madh të studentëve, të cilët vetëm shtoheshin si numër e “maganizoheshin” në universitetet pa e kthyer kokën pas për të parë se a e përballonin universitetet këtë fluks studentësh me staf, bazë materiale, hapësira etj.. Lindi abuzivizmi korrupsioni dhe nepotizmi, dukuri dukshëm të pështira duke i kthyer universitetet në “pashallëqe”. Fillesat, një gjëmë e tillë i ka me Genc Pollon e që vazhdoi me Myqeremin (e që vazhdon ende me rilindjen). Pas kësaj gjëme që i keni bërë arsimit dhe universiteteve Albanë, a keni moral të deklaroni me një papërgjegjshmëri emblematike dhe me një hipokrizi të neveritshme “se arsimi për ju do jetë prioritet kur të vini në pushtet? A keni një projekt me prioritet tuaja, cilat janë ,burimet njerëzore, materiale, financiare, e mbi të gjitha vizionare e intelektuale? Ju kujtohet Albanë që ju kam bërë pesë pyetje publikisht për arsimin para dy muajsh? Përgjigja e pyetjeve të mia ishte mundësia e artë për ju, për të shpalosur vizionin tuaj. Kjo sjellje mospërfillëse është karakteristikë jo vetëm për ju, por për të gjithë të ngjashmit e tuaj të veshur me fustane e kostume firmato. Mos vallë ju gënjen gjë mendja se brenda fustaneve dhe kostumeve firmato tuaja gjendet një dijetar? Përkundrazi ..me shumë mundësi…”një derr i kënaqur”..

Por, akoma më i neveritshëm deri në pështirosje është qëndrimi i leshelisë (LSI),që si bisht herë i njërës e herë i tjetrës forcë politike, dalin e flasin për arsimin, duke harruar kontributet e tyre reale që kanë dhënë në degradimin e tij. Vogëlushët e LSI-së që flasin për arsimin (të tillë si Kejdi, Kërpaçi, Brahimllari, etj. ) që ende nuk kanë dalë nga “pelenat” universitare, do të ishte më mirë që këtë “fushëbetejë” t’ia lënë ish zv/ministres “gjithologes” Nora. Jo vetëm për përvojën e gjatë kohore (8 vjet), por edhe për “profesionalizmin” e saj, e specializuar veçanërisht në procedurat e përgatitjes së formularëve të aplikimit të maturantëve, të cilësuara prej saj si sukses kur ishte me PD dhe si dështim i tyre kur ishte me PS. Dhe pas një kozmetike që i bëri së bashku me ministren “spektakolare” të Edi Ramës, na i prezantuan këta formularë të PD si rilindje. Kritikon dhe kërkon abrogimin e ligjit të arsimit të lartë, LSI-ja!? A s’ishit ju që e votuat këtë ligj? O Tempora o Mores! Çdo fjalë tjetër për ju është e tepërt.

Vërtetë kaq shumë ju dhimbsen universitetet, dija, e ardhmja e gjeneratës së re, që po përdorni “jeniçerët” tuaj-studentët e pedagogët partiakë? Pikërisht në këtë moment kauza e vërtetë universitare që lidhet me reformimin e universiteteve dhe interesat e studentëve bie poshtë dhe prevalon kriptokauza që lidhet me ruajtjen e status quosë së universiteteve si “pashallëqe”, të cilat pas VKM-ve për Vettingun e perfomancën e tyre, pritet të tronditen. Njëlloj si reforma në drejtësi. Dhe …. greva është presioni, që qeveria të heqë dorë nga këto VKM se ndryshe në 16 shkurt…..

Sa të neveritshme dhe hipokrite janë këto qëndrime të opozitës, po kaq të shëmtuara dhe demagogjike janë edhe ato të mazhorancës, e cila erdhi me premtimin e rilindjes së arsimit. Atëkohë kryeministri i sotëm e definoi gjendjen e arsimit “si emergjencë kombëtare”. U shpresua për ndryshime radikale, revolucionare në arsim për ta shkallmuar këtë model të përçudnuar arsimi me të gjitha institucionet që e mbështesnin atë. Pritshmëritë ishin të mëdha. Por çfarë ndodhi? Njëlloj si paraardhësit, me nxitim u bënë disa arnime pa prekur substancën. U trumbetuan si reforma të reja arnime të tilla si: zgjedhja e drejtorëve të arsimit me konkurse show, testimi i mësuesve, formulari i Aplikimit, reforma e teksteve, mbyllja selektive e disa universiteteve private, etj… Pa mohuar përpjekjen për ligjin e arsimit të lartë shumë të debatueshëm dhe ende i pa implementueshëm. Gjithashtu edhe reformën në arsimin profesional, e cila ende nuk ka arritur shumëllojshmërinë, shtrirjen dhe cilësinë që kishte ky arsim në monizëm.

Zoti kryeministër! Mjaft më me kozmetikë dhe demagogji. Nuk janë alternativë dhe “frymë e re” as portalet e mësuesve, as formularët “skllavëruese” të maturantëve, as tekstet e reja të futura “an block”, as provimet e mësuesve, as mbyllja selektive e disa universiteteve private, kur ende kuptojnë mbi 30 prej tyre që përsëri shesin diploma por tani me ligj, as rankimi me agjenci të huaja akreditimi që përfundoi me mbarsjen e malit që polli një mi dhe ju i parë duart me universitetet duke e përdorur këto agjenci, portale, tekste Oksfordit në “kualifikime mësuesish Kaliforninë”, liri akademike e autonomi financiare “amerikane”, zgjedhje universitare putinist etj., etj. si “gjethe fiku për të…..mbuluar paaftësinë tuaj në arsim dhe për të larë duart si “Ponc Pilati”!? Të gjitha këto e të tjera janë më tepër show e demagogji dhe jo reforma substanciale për një arsim demokratik dhe të lirë. Rilindja e arsimit e udhëhequr nga ju dhe e drejtuar nga ajo ministrja juaj “spektakolare”, duhej të hidhte themelet e një Arsimi të Ri, të Lirë dhe Demokratik duke e menaxhuar të ardhmen e gjeneratës së re me politika vizionare, strategji të qarta dhe platforma konkrete ,të dizajnuara pas një studimi serioz të gjendjes ekzistuese.

Z. Kryeministër! Është papërgjegjshmëria juaj, në përzgjedhjen e individëve vizionarë për menaxhimin e të ardhmes së gjeneratës së re për eliminimin e kaosit dhe degradimit moral në të gjitha hallkat e sistemit arsimor gjatë këtij tranzicioni. Në 5 vjeçarin e drejtimit tuaj ju duhet t’a kishit rilindur arsimin mbi themele të reja. Rilindja ishte “bast” jo me të shkuarën, me atë çfarë ka bërë Berisha, por me premtimet që ajo vetë ka bërë, me të nesërmen që troket shumë shpejt. Dhe këtë “bast” ju e keni humbur, sepse mbi të gjitha për reformën në arsim ju u udhëhoqët nga protagonizmi i juaj, i cili për efektet dhe impaktin që krijon, gjeneron o dobi, o shëmti. Ju e shëmtuat arsimin! Produkti i një sjelljeje të tillë janë edhe protestat e studentëve që sipas jush ju dha një “shuplakë”. Por gjasat treguan se edhe kjo “shuplakë” nuk bëri “fajde” për ju. E gjithë historia mbaroi me një “pakt për universitetin” që nuk është gjë tjetër veçse një zgjidhje e përkohshme dhe e pjesshme e problemeve të mëdha që e gërryejnë universitetin nga brenda. Nuk janë plotësimi i atyre 8 pikave të paktit zgjidhja. Jo! Universitetet kërkojnë reformë radikale, një doktrinë të re dhe një menaxhim të ri që t’i transformojë ato nga ngrehina të rrënuara që shërbejnë për asgjë në institucione në funksion të zhvillimit të shoqërisë. Dhe e prisnim këtë pas ndryshimeve në qeveri. Prisnim një personalitet të integruar shkencërisht e moralisht e me aftësi menaxheriale europiane që e di dhe e njeh mirë gjendjen e arsimit shqiptar, shkollën dhe Universitetet shqiptare, por njëkohësisht edhe arsimin dhe Universitetet perëndimore, të lirë dhe demokratikë, përmbajtjen, strukturën dhe funksionimin e tyre. Por…për habi të shqiptarëve…..nga “shiu në breshër”… as personalitet, as akademik, as lindur, as mbaruar shkollën e as jetuar në Shqipëri as,as….por….një shqiptare prej Kosove. Qoftë me shëndet! Nuk kemi asgjë për origjinën, por menaxhimi i të ardhmes së gjeneratës së re nuk është menaxhimi i një banke, as i një sektori bujqësor apo ekonomik, por i arsimit shqiptar dhe i takon një shqiptari prej Shqipërie, madje ndoshta nga diaspora, por i lindur e i shkolluar në Shqipëri dhe i kualifikuar në Botën e lirë. Pse pak ka djem e vajza të suksesshëm në fushën akademike në diasporë? Përse z.Kryeministër u ndruheni përfaqësuesve akademikë më të shquar të diasporës të menaxhojnë të ardhmen e gjeneratës së re? A do ta shfrytëzoni ju këtë mundësi për t’a Rilindur Arsimin e Lartë? A ka ardhur koha që të përfshini intelektualet e spikatur të Diasporës në projektet e reformat e qeverisë? Këtë duhet të bëni ju tani. Resurset e brendshme për një menaxhim intelektual janë ose të konsumuara ose të korruptuara. Të shpresojmë…..

Zoti Kryeministër! Me çfarë të drejte qeveria nuk u garanton qytetarëve të vet një arsimim dinjitoz dhe një moral të virtytshëm, që përbëjnë shpirtin dhe zemrën e një shoqërie moderne? Qytetarët i besojnë qeverive dhe qeverisësve në krye të institucioneve shtetërore që t’u japin siguri në investimin që bëjnë prindërit për edukimin e fëmijëve të tyre, duke sakrifikuar edhe nga “buka e gojës” dhe jo të shohin shfaqje “show” me mashtrime e reklamime të “arritjeve” nëpërmjet agjencive të huaja komerciale apo të papërgjegjshme. E keni detyrim ligjor t’u garantoni atyre siguri për çdo shërbim publik sidomos për universitetet që lidhen me të ardhmen jetësore të tyre. Diploma universitare është e vetmja pasuri e tyre që mund ta shesin sa më shtrenjtë në tregun e punës. Por a mund të konkurrojnë në tregjet e punës sot me një karton që pajisen nga universitetet tona kur mediokriteti, korrupsioni dhe nepotizmi janë përhapur si metastazë dhe i ka zënë frymën dijes, Intelektit, qytetarisë? Atëherë pse kjo neglizhencë dhe papërgjegjshmëri publike ? Sepse fëmijët tuaj dhe të të ngjashmëve të tu me paratë e zhvatura nga ky popull studiojnë në universitetet më të mira në botë?

Z. Kryeministër i vendit tim! A nuk kanë të drejtë edhe fëmijët e popullit të varfër të studiojnë në vendin e tyre në universitete moderne si bashkëmoshatarët e tyre kudo në Europë e botë? Nëqoftëse jeni të paaftë të reformoni arsimin e lartë (se kaluan 5 vjet dhe ende nuk keni implementuar ligjin e arsimit të lartë), kthejeni kokën dhe merrni përvojë nga Europa. Rrota është shpikur. Të bëjmë atë që ka bërë bota akademike e vendeve të zhvilluara dhe shumë të zhvilluara europiane: zhvendosjen e madhe nga doktrina e vjetër e edukimi tradicionalist, në doktrinën e re të edukimit, të bazuar në lirinë e veprimeve dhe ndjenjën e përgjegjësisë ndaj vetvetes, më i përsosuri dhe që ka përparësi absolute ndaj edukimit të bazuar në nënshtrimin, autoritetin fiktiv apo egoizmin, që do t’i përshtatej filozofisë së demokracisë të një shoqërie evropiane, ku synojmë të shkojmë jo si turma, por si qytetarë të lirë, të formuar me normat dhe standardet e demokracisë e të së drejtës të cilët e konsiderojnë shërbimin e tyre për shoqërinë si problemin më madhor të jetës së tyre.

Z. Kryeministër! Ngrihuni në lartësinë e një burri shteti për të bërë reforma radikale në arsim se këtu fillon e ardhmja e shoqërisë. Këtë të ardhme ne nuk e dimë. Por dimë se pa të ardhme të universitetit nuk ka të ardhme të shoqërisë. Prandaj edhe sfida para qeverisë tuaj nëse jeni patriot dhe e doni vendin tuaj është: transformimi i sistemit të vjetër dhe jo efiçent universitar, në një sistem universitar model, me kurrikula bashkëkohore, me një staf akedemik-shkencor të formuar në mënyrë të plotë, me një sistem informativ modern si dhe me krijimin e mjediseve dhe kushteve të përshtatshme për studentët dhe stafin “Ndryshimet radikale – thoshte Ajnshtajni – nuk bëhen me logjikë”!

Z. Kryeministër! Nëse dëshironi t’i rilindni universitetet si institucione që investojnë intelekt e qytetari në funksion të zhvillimit dhe jo të zgjatni agoninë drejt shuarjes së plotë të misionit të tyre, atëherë merreni seriozisht duke venë në krye të menaxhimit të arsimit të lartë personalitet me integritet të lartë akademik, shkencor e menaxherial. E pse jo nga Diaspora? Reformimi i Arsimit të lartë nuk është një grumbull udhëzimesh e letrash, por një projekt inteligjent, që kërkon vizion profetik, përkushteushmëri, këshilltarë të aftë dhe komunikim. A nuk gjendet një individ i tillë në hapësirën shqiptare?

Z. Kryeministër! Nuk mbahen me “serume” 12 universitete, duke u dhënë nga një kockë dhe në emër të autonomisë “lani duart si Ponc Pilati”. Kështu e bëtë edhe me Ligjin e Arsimit të Lartë, kështu edhe me agjencinë e akreditimit angleze….Vetëm i keni përdorur si “gjethe fiku” për të mbuluar paaftësinë apo mosdashjen tuaj për një revolucion në arsim, për t’a rilindur atë. Në mënyrë të natyrshme çdo njeriu i lind pyetja: Përse klasa jonë politike nuk dëshiron një arsim cilësor me standarde europiane? Përse nuk bën reforma substanciale për dizajnimin e një arsimi të ri demokratik? A kanë një qëllim të përbashkët qëndrimet hipokrite të opozitës dhe ato dogmatike të rilindjes? Nëse ju më poshtë lexoni se çfarë ka thënë Lordi Braungham do të merrni edhe përgjigjen e pyetjeve të mësipërme : “Arsimi e bën një popull të lehtë për ta udhëhequr, por të vështirë për ta sunduar, të lehtë për ta qeverisur, por të pamundur për ta skllavëruar”

 

 

 

 

February 8, 2019 08:58
Komento

25 Komente

 1. MODERATORI February 8, 09:26

  SHENIM I MODERATORIT:
  Ndalohet fyerja e autorëve të ftuar në Dita. Komentoni mbi temën.
  Nëse nuk mundeni të ruani etikën, mos komentoni.

  Reply to this comment
  • Ago Nezha February 8, 13:37

   Sot lexova shkrimin e Moikomit te gazeta Juaj. Sot kisha mësim me një grup studentësh në lëndën ” SHkrim Akademik”. Në pushim të orë së parë unë po lexoja shkrimin dhe pasi u futën studentët në mësim, ju bëra me dije se po lexoja një shkrim për arsimin nga një autor që është një intelektual i shquar e që quhet Moikom Zeqo. I pyeta a njihni këtë autor që shkruan gati për ditë te gazeta “DITA”, dhe që është unikal, pasi ka më shumë vepra të shkruara e të botuara se vjetët që mban mbi supe. Tëgjithë heshtën në një klasë prej 23 studentësh. Asnjëri prej tyre nuk kishte njohuri për këtë korifej të letrave shqipe në ditët e sotme. Ngela i befasuar. Po meditoja se në çgjëndje të mjerueshme është arsimi në Shqiëri. I pyeta a lexoni ndonjë libër artistik për formimin Tuaj kulturor dhe më rezultoi se asnjëri s’kishte lexuar ndonjë libër artistik apo publicistik. Njëri prej studentëve më tregoi celularin, për të më thënë që ne merremi me internet dhe ushqehemi me këto informacione. I ndërhyra dhe i thashë se atë që ta jep libri nuk ta jep asnjë mjet tjetër informacioni. Në funksion të pyetjes së parë, ju drejtova se a keni blerë ndonjë libër në panairin e librit. Heshtja tregonte që jo. Ju përmenda thënjen e ciceronit se : ” Një shtëpi pa libra është si një trup pa shpirt”. Me keqardhje këtu e mbylla komunikimin me studentët. Shëmbulli s’ka nevojë për koment. Unë ju përgëzoj për këto shkrime fondamentale dhe sugjeroj të botoni herë pas here shkrime që lidhen me arsimin që është rrënuar nga politikat e mbra[pshta të arsimit në këto gati 30 vjet të ashtuquajtura demokraci. Me repekt për ju z. Thano dhe pë gazetën Tuaj të vyer në tregun mediatik.

   Respekte Prof. Dr. Ago Nezha

   Reply to this comment
   • Sh. Maliqati February 8, 13:43

    Përshëndetje Dita!

    Urime stafit dhe bashkëpunëtorëve tuaj të shumtë, të cilët shtohen çdo ditë e që, me profesionalizmin e kulturën e tyre, trajtojnë shumë probleme që shqetësojnë sot shoqërinë tone, duke goditur të metat e duke u bërë kështu një gazetë shumë e lexuar.

    Është e vështirë të veçosh bashkëpunëtorët e tematikat që trajtojnë, por në këtë shkrim desha të jap disa mendime dhe vlerësime për zotin Moikom Zeqo. Të befason shumëllojshmëria e tematikave të shkrimeve të tij: artistike, arkeologjike, historike, gjuhësore, muzikore, bile edhe në fushën e bujqësisë. Shpesh i gërsheton njohuritë e tij të disa fushave me njëra tjetrën. Për Moikomin kanë shkruar shumë të njohur të tij, miq, studentë e lexues duke dhënë vlerësime për njohuritë e tij shumë dimensionale.

    Studentët e para viteve 90’ pak ose aspak kanë ditur për shumë shkrimtarë si: De Radën, N. Frashërin, Migjenin, Gj. Fishtën, Konicën etj., por shumë gjëra i kanë mësuar nëpërmjet shkrimeve të tij.

    Në shumë shkrime arkeologjike e për lashtësinë na ka njohur me shumë emra perëndish e bij perëndish. Në shumë raste kemi mësuar domethënien e emrave të tyre. Nuk mund të veçosh se kë ka më përzemër ky erudit: arkeologjinë apo letërsinë, historinë apo muzikën. Kudo spikat kultura e gjerë e njohuritë e shumta që ai ka.

    Edhe emërat e fëmijëve të tij vijnë nga lashtësia e nga arkeologjia dhe kanë domethënien e tyre: Arnisa, Klelia dhe Epidamni. Dhe s’kishte si të ndodhte ndryshe. Anisën e kamë patur nxënëse në 8-vjeçare. Hartimet e saj të çonin në një botë imagjinare me personazhe nga librat e shumtë të lexuar nga ajo. Vazhdimisht lexoheshin përpara klasës e dëgjoheshin me kureshtje nga bashkëmoshatarët. Ishte vetëm 14 vjeç kur promovoi librin e saj të pare. Epidamni, një ekonomist shumë i mire, shkrimet e tij janë pasqyruar edhe në faqet e gazetës tuaj. Edhe Klelia nuk mbetet pas motrës dhe vëllait. S’kishte si të ndodhte ndryshe, sepse siç thotë populli “Dardha bie nën dardhë.”

    Megjithë vlerësimet që Moikomi ka marrë, nëse do të kishte titull “Monument Kulture” për njerëzit, ai e meriton plotësisht atë sepse ai është monument i gjallë kulture në disa fusha. Ky “thesar” duhet ruajtur, mbrojtur e respektuar nga qeveritë për njohuritë shumëdimensionale që rrallë kush i ka.

    Faleminderit Moikom për gurrën e pashtershme të shkrimeve të tua, që na pasuron njohuritë per gjërat që nuk i dime e që i mësojme nga ju.

    Jetë të gjatë dhe suksese të mëtejshme.

    Sh. Maliqati,

    Durrës

    Reply to this comment
   • Lexues February 9, 00:03

    Obobooo. Shkrim akademik ti! Po nga e pollet kete shkrimin akademik kur ti dhe kete koment te shkurter qe ke eke plot gabime.
    Pastaj, paizotin, siç thuhet ke lagjja ime, çfare eshte ky shkrimi akademik dhe nga ndryshon ke shkrimi zyrtar, letrar apo thjeshte drejtshkrimor retorik apo logjik i gjuhes shqipe.
    Sa per Moikom Zeqon, eshte mburraveci me i madh qe kam njohur ne Shqiperi. Me kujtohet kur i niste gazetes Koha Jone recensionet qe ai shkruante per librat e vet qe askush s ia lexonte. Plot levdata keto recensionet, kuptohet. Duhet t i kujtohet mire tallja e bythes qe beri me te i madhi Gavrosh Levonja ku ia ndryshonte krejt tekstin qe i niste redaksise

    Reply to this comment
 2. Bureto February 8, 10:03

  E keqja e madhe e shoqërisë tonë është ajo se i sheh kryeministrat, përveç se gjithologë, edhe si magjistarë që kanë në dorë çelsat e arritjes së gjithshkaje të mirë që shoqëria ka nevojë apo synon të arrijë. Por nuk mund dhe nuk duhet të jetë kështu. Kryeministrat kanë patur dhe kanë këshilltarë të fushave respektive, me të cilët presupozohet se udhëheq procesin e qeverisjes. Shtrohet pyetja, mirë kryeministrat janë profanë në fusha të caktuara, (dhe s’ka si të mos jenë), janë autokratë dhe demagogë, po këshilltarët e tij dhe të ministrave të tij a duhet të jenë të tillë? Do të thotë dikush, se dhe ata shefat i zgjedhin. E vërtetë është, di shumë të paktën në nivelin ministror që këshilltarët shërbenin/shërbejnë më shumë si qoka politike apo tarafi. Qysh në ligj të administratës publike këshilltarët konsiderohen staf politik i titullarit pa specifikuar kushtet e përzgjedhjes, doemos prej tij do jenë, por jo tl tillë figurinash si marrës dhe çuarës të urdhërave të tij, të paaftë dhe pa padinjitet. Sot, pikërisht kjo mundësi i duhet hequr atyre nga duart me ligj. Të caktohen kritere të forta për ekspertizën e lartë që duhet të kenë ata në fushën respektive, integritet të lartë në kuptimin që të jenë të aftë të përballojnë presionin e pushtetit dhe njëherazi të ekzistojë institucioni i dorëheqjes, duke dhënë publikisht arsyet e saj dhe njëkohësisht të jenë ata të garantuar nga mosintimidimi i pushtetit në asnjë rrethanë. Sepse ata/ato duhen kobsideruar pasuri e shoqërisë. Politikanët venë e vijnl ara mbeten. Këto mund të garantojnë sado pak përzgjedhjen e këshilltarëve të cilët, edhe pse në hije si emibenca gri, duhet të jenë mendja e titullarit në punën e tij qoftë ky kryeministër, ministër apo titullar institucionesh të tjera të niveleve të larta. Intelektualët dhe ekspertlt më të mirë nga brenda apo diaspora duhet të afrohen, mbështeten dhe pse jo të shpërblehen mirë kur e meritojnë, por jo të ndodhë që në fillime të punës të shefave politikë për t’u dukur se po sjellin ndryshimin, afrojnë ndonjë specialist apo specialiste dhe kur ndeshen para mosdskordësisë së tyre vendimarrëse me qëllim politik, populist, kësisoj demagogjik, e largojnë atë. Kjo ka ndodhur dhe në mos të njohura dge aq për opinioni publik, rreth e rrotull tyre i dinë këto.
  E theksova këtë aspekt, por padyshim që ka një mori të tillash, sepse pa afruar trurin exselent, nuk ka president, kryeministër apo çdo nivel tjetër drejtues që gjatë mandatit të tij të ketë sukses, apo më keq që në fusha të caktuara, të na çojë në regres, siç jo pak herë ka rezultuar.

  Reply to this comment
 3. syri February 8, 10:23

  Shume uje ka shkrimi! Shume nga shqiptaret jetojne ne boten sureale!Se cfare ka bere Saliu dihet edhe nga fakti i vetem qe ai e do popullin shqiptar analfabet dhe injorant! Saliu eshte armiku me i madh i shqiptareve ne te gjitha kohet! Por Rama ,sic duket,pret qe Saliu te bjere vete! Do te ndodhe shpejt! Edhe Likja! Keshtu Shqiperia do te marre fryme dhe do te behen zgjedhje te lira dhe te ndershme! Do te dalin njerez te rinj!

  Reply to this comment
 4. emigrant February 8, 11:58

  Meqë gazeta ju rekomandon lexuesve që të mos “ofendojnë” autorët e shkrimeve, nuk do ta paragjykoj autorin e këtij shkrimi e aq më tepër ta “ofendoj” ate.
  Mund të them vetëm kaq se zotëria ka ofenduar një deputete të opozitës , vetëm se ajo është shprehur se partia e saj do të ketë si prioritet arsimin e lartë.
  Po rrjeshtoj më poshtë lumin e ofendimeve të tij ndaj znj.Vokshi, vetëm se ajo paska përmendur fjalën prioritet:
  “Qesharake, e pa besueshme, hipokrite, cinike, vulgare , e pa moralëshme”

  Reply to this comment
  • besa February 8, 21:44

   emigrant, mos emigro dhe mendjen ! Zonja Vokshi dihet se çfare monstre eshte, dihet e motra qe iku pa lene gjurme dhe dihet dhe Reizi qe flet si i zene ne faj atje tek klani. prandaj mos merr persiper te mbrosh ata qe e kane degraduar vete veten e tyre se njerezia kane sy e veshe, kane edhe mendje e kujtese deri sa te jene gjalle. Ai zoteri pak i ka thene zonjes tende Vokshi se ajo te vjen veshtire ta shikosh nga buzet e fryra, syte e qelbur e te enjtur, veshjet si llozhare, fjalori si injorante dhe perfaqeson dhe votuesit! Pika perfaqesimit me keto monstra.

   Reply to this comment
 5. Sara February 8, 12:20

  Z. Mandili,

  E keni qendisur. Ndaj edhe une te njejtin mendim me ju

  Reply to this comment
 6. damam dimashi February 8, 12:36

  Nora kulloti sa deshi e si deshi me PD,me LSI e tani mund te kthehet tek PS. Por te gjithe i ka marre nen sqetull Edi Rama, e korrupsioni vazhdon te lulezoje.Drejtoret qe vodhen sa deshen,i heq nga njera drejtori e i con te vjedhin ne nje drejtori tjeter.6.vjet qendroi e komanduar ne DAR tirana Ariola Byzyka e vodhi sa deshi me Lindita Nikollen e tani u kujtua te vetckomandohet. Po ashtu edhe Eglantina Metani,Alqi Cabiri, e te tjere qe kane lidhje me Ramen vazhdojne te vjedhin ne krye te DAR. Ae e dini se sa e lufton korrupsionin ky Rama ? Doni nje shembull Mirvjena Xhemen qe e nxorri ne krye te listes per korrupsionnesi drejtoreshe e ALUZMIT pasi e hoqi prej aty e coi drejtoreshe me te madhe ne hipoteka,sic coi ate te KESH tek AKU e te tjere. Rrofte luftetari i korrupsionit EdiRama!

  Reply to this comment
 7. Antifashisti February 8, 12:42

  Nje shkrim i shkelqyer dhe nje denoncim i sakte i politikes antishqiptare te ndjekur nga autokrati karagjoz Edi Rama!
  Lerini krahasimet me Sali Berishen se nuk kane asnje vlere!
  Sot ne Shqiperi ka plot njerez te afte dhe idealiste per te gjitha fushat e jetes qe ta cojne vendin ne nivele shume te larta aq me teper ne arsim,qe ka qene gjithmone prioriteti kryesor edhe i socializmit!

  Rama kurre nuk do beje ndonje gje te mire per vendin,as per arsimin!
  Bojatisja e ndyre qe i beri ai shkarkimit te 7 ministrave,sidomos asaj te arsimit ishte pergjigja me e mire se cfare ka ne koke ky antishqiptar!

  Reply to this comment
 8. Jimi February 8, 12:49

  Teorikisht cfare shtron ne artikull, qendrojne dhe jam dakord. Praktikisht edhe ti i nderuar Jorgo edhe pse ekspert i mire i fushes, po te ishe ne keto funksione dhe te veproje ne kete habitat te kontaminuar prej kaq vitesh,mendoj se nuk do ta kishe te lehte qe ti beje realitet te tera ato qe do te deshiroje!? Jo nga mungesa e vizionit apo deshires, por thjesht nga pengesat e paparashikuara qe vetem ne shqiptaret dime ti vendosim vetes, para se te kryejm nje pune te mire! Me kete nuk dua aspak te justifikoje punen e pakryer te k/ministrit, apo ministrave te arsimit per tere keto vite\ ne kete fushe.

  Reply to this comment
 9. Evdal NURI February 8, 13:42

  “ Fushatë ” për protesta ……..?! Ka ditë po flitet vetëm për protestën e 16 shkurtit. E reja është se opozita ka filluar dhe “fushatë” për protesën ! Asnjëherë s’kami dëgjuar që të bëhet fushatë për protesta ! Fushatë jo vetëm në qëndër , por kudo në fshatra e qytete , në baze e periferi e deri dyerë për dyerë në çdo shtëpi ! Bëjnë takime , për t’i mbushur mendjen njerëve. Që kemi halle e dimë të gjithë . Që të bëhet protesta për varfërinë, papunësinë, rritje pensionesh do të shkonim të gjithë . Është interesant se për këto flasin , ata që asnjë fjalë s’thonë, pse s’i relizuan të njëjta shqetësime kur kishin pushtetin ? Thonë bëmë dhe një herë” nuse”, se di unë s’i të ‘nusëroj”! Vajza e mirë një herë bëhët ‘Nuse”! Po u martua përsëri, rrezik t’i thonë:” Pse sa herë t’i teket për të martuar t’i shkojmë pas avazit !” Është rasti i rrallë në botën e qytetëruar, që opozita të bej fushatë për protestë ! Përse? Për të rrëzuar Qeverinë ! Protesta janë zhvilluar dhe në 27 Janar, 26 Maj të vitit kaluar. Shume u fol dhe për to. Fundi asgjë , s’i herdhën hikën ! Ç’u tha në 26 Majit? :”Populli i dha mësim kartelit të drogës Ju jeni shqiptarët evropianë. Aksionet popullore do të vazhdojnë”. Këto i dëgjojmë çdo ditë. Po Qeveria ç’tha ? ”Protestë qesharake dhe pabesë ….!.“ Kjo e fundit duket si më e pregatitur ! Ka qëllim dhe halle më të mëdha për veten e tyre ! Po afron dita e ndëshkimit. Po ngrihet S.P.A.K e tjerë ! Flitet për mosbindje civil ! Mosbindja civile është pjesë e dhunës . Dhuna është ‘forcë shkatrimtare.’ Ajo është ‘forcë e dobësisë” Dhuna fillon aty ku mbaron arsyeja ! Me dhunë asnjëherë s’është marrë e s’do të merrët pushteti. Ja , këtë dhjetra mijra protestues do të përdorin dhunë ndaj forcave të rendit e Kryeministrisë . E pastaj ? E vemja rrugë është vota e lirë e popullit. Më kujtohet 98 –ta . U sulmua, pushtua, shkatërua e u dogj Kryeministria. Edhe tanket dolën në rrugë ! U dëgjua ndonjë zë “Qeveria ra ! “ Fundi asgjë ! Të nesërmen Qeveria ishte në punë. 1–Ajo kishte të drejtë. Mbesa, që jeton në Francë ka një diçitalb . Çdo ditë njihet me ngjarjet që ndodhin në vendin tonë .E shqetësuar më thotë: “ Vetëm protesta dini të bëni ju? Kam arritur në pëfundimin, se drejtuesit e partive tek ju, takohen me elektoratin jo për të zgjidhur shqetësimet që s’i keni të pakta , por për t’i mbështetur në tekat e tyre për protestat . Kjo më habit ! Premtojnë sot, e të njëjtat gjera mot e për 28 vjetë ! Këtu në Francë, protesta kanë qëllime bindëse e janë shumë të pakta . As diskutohet fushatë për protestë ! Me ligj fushata zgjat një muaj . Ata që kandidojnë për deputet takohen me elektoratin, premtojnë , por jo kot dhe fillojnë punën pë realizimin e tyre Shumë pak i shohim në televizion,vetëm në aktivitete të rëndësishëm. Jo ju që i keni pranë , por dhe neve na janë mërzitur duke i parë çdo ditë në ekranet televizive të njëjta fytyra ! Pas katër vjetëve ata flasin jo për ato që kanë realizuar, por japin llogari për arsyet pse s’i kanë realizuar ! Po humbi s’ka të drejtë të flasi e jo të rikandidojnë . Tek ju humbasin e prap aty i ke ! E kanë të qartë që s’i voton njeri, ashtu s’i ka ndodhur, por pse ju mërzitin e se kuptojnë që sot ,”s’ka budallenjë”. Tek ju shohë të njëjtat fytyra për 28- vjetë edhe pse kanë humbur disa herë ! “ Tre vjet e njëmbëdhjetë muaj këtu behet punë e jo predikime ! Unë s’e kuptoj se kush punon e kur punoni ju …? 2- Fushatë e protestë ! Tek ne çdo dy vjetë kemi zgjedhje, të përgjithëshme e vendore. Fushatat vazhdojnë kaq shumë sa që po ti shtosh ‘fushatat për protesta” s’kanë kufi nga njera- tjetra ! Na shkoj jetë protesta Ja të marrim vitet e fundit . Sa po mbaruan zgjedhjet vendore filluan “sherret”për ato qëndrore. Jo ndarjet elektorale , kodi zgjedhor, jo reforma në drejtësi, jo numurimi elektranik, jo kjo kështu e ajo ashtu ! Këto fushata në një shkallë më të lartë vazhduan dhe në vitin 2017. Në mezin e muajt shkurt opozita ngriti çadrën. Ajo funksionojë plot tre muaj , 90 ditë . Dy herë në ditë fushatë, takime e premtime .Meqënëse s’ranë dakord, me presionin nga jashtë në mbrëmjen e 17 Majit u arrit marrëveshja për t’u zhvilluar zgjedhjet në 25 Qershor . U krijua një qeveri mikse,” as mish as peshk”! Edhe për 30 ditë të tjera vazhdoi përsëri fushata, por tani zyrtarisht. U bënë katë muaj fushatë .Çdo ditë përsëriteshin të njëjtat premtoime e të njëjtat akuza të ndërsjellta, por me tone pak më të zbutura . Këto duke i dëgjuar 24 orë në ditë, sa na u bën shprehi jo vetëm ne , por dhe” nxënësit më të dobët” ! Tre forca politike u caktuan të sigurojnë zgjedhje të lira e të ndershme .Në fakt drejtuan, sejcila per esap të vetë e me militantët e tyre. Me këtë frymë e me acarime u zhvilluan zgjedhjet e 25 Qershorit. Dihet se kush i fitoi, por qeveria “mikse “ vazhdoi punën deri në mezin e shtatorit . Të kuptohemi gjatë gjithë kësaj kohe askush s’punonte. Njërëzit të çoroditur s’dinin ku do ishin ! U bënë 7 -muaj !Në mezin e shtatorit u krijua qeveria aktuale . Pas krijimit të saj filloj një fushatë tjetër me akuza e protesta ., Këto, për vjedhje votash, krimin, drogën e ku ta di unë ! Për çdo protestë janë zhvilluar “fushatë” nga qëndra në bazë. Të gjitha me takime në bazë për pjesmarrje sa më të madhe për të” shkulur” nga rrënjët këtë qeveri të koruptuar. Takime të shumta po zhvillohen nga të dy partive opozitare në çdo rreth e lagje për pjesmarrje sa më të gjërë në protestë . Një vit protesa e fushatë përsëri protestë !! Këto protesta kërkojnë para të mëdhe. Edhe transporti ka shpenzimet e veta ! Se nga dalin , se kush i paguan këto lekë, kurrë s’është mësuar e as një fjalë s’ është thënë asnjëherë ?!

  Reply to this comment
 10. intelektuali February 8, 13:55

  O Bosa Hipokrite te Medias Kombetare

  NA HIQNI SYSH NGA EKRANET TELEVIZIVE FYTYRAT E SHEMTUARA TE OPOZITAREVE MILIARDERE, HAJDUTE DHE VRASTARE SIC JANE MASHTRUESIT LUL BASHA DHE MONIKA KRYEMADHI

  sepse:

  Vetem keshtu mund te rezohet nga pushteti hajduti mashtrues, genjeshtar enverist, Edi Rama dhe t’i hapet me ne fund rruga Shqypnise drejt BE-se,

  sepse:

  Keta opozitare rezili te PD-se te Sali Berishes dhe LSI-se te Like Floririt, qe po i meshojne propagandes komuniste te uljes se taksave dhe tatimeve per katunaret dru me pre qe i degjojne, me plot premtime bolshevike per bamiresi socialiste marksisto-leniniste sic ishte edhe Taksa Famoze Progresive e Edvinit do kohe me pare, keta opozitare enveriste me nje thes me krime te kaluara ne biografi, nuk kane kurfare njohurish apo idesh intelektuale per te rimekembur Prodhimin Kombetar si baza e mirqenies se cdo populli, prandaj keta mashtrues:

  jane:

  ALIBIA ME E MIRE E EDVIN DROGES PER TE QENDRUAR I QETE NE PUSHTET PER VITE ME RADHE

  Reply to this comment
 11. Plaku Xhuxhumaku February 8, 14:06

  Tek Shvejku, per ndonje gjeneral te vjeter e te rrjedhur thoshin: “I paska erdhur koha te shkoje ne Ministrine e Luftes”. Per analogji, edhe ketij Mandilit “I paska erdhur koha te shkoje ne Ministrine e Arsimit”.

  Reply to this comment
 12. cimi February 8, 14:07

  te lumte jorgo, kaq e kane pak, arsimin e diskutojne injoranet, kane frike nga ata qe e njohin arsimin.japin mendje ca sharlatane , gjoja militante, gjoja politikane qe te bejne per te nxjere zoret.nuk kane mendje te bejne ndonje gje te mire per arsimimin e brezit te ri.sidomos ato personazhet komike qe permende ta peshtirosin edhe tv kur dalin aty ma tamtame,s kane lexuar te pakten Cajupin ,qe te kene frike nga vetja me gjymet qe keputin.i pa shkolli kurre nuk e do shkollen, se cvlereson veten.me keto qe flasin poshte e larte me ngjajne me hanushene e dikurshme(te me fali).keta duhen rrahur fshatce se na prishin humorin e dites.ti vazhdo bjeru kokes,e kane pak.
  jam me ty 100%.te lumte.je model qe duhet ndjekur.
  kam dhene mesim ne nje kurs shteteror per teknike elektrike.me vinin e ndiqnin edhe studente te vitit te trete te inxhinierise elektrike.komplet te hutuar.ky eshte universiteti.

  Reply to this comment
 13. komshiu February 8, 14:20

  Qirje Jorgo, kudo ne bote merren se pari me ate qe ka pushtetin, pastaj me opoziten. Ti ben te kunderten. Merresh me PD pastaj me LSI dhe ne fund fare si per te lare gojen shkruan dhe per demagogji dhe kozmetike te mazhorances. O qirje Jorgo, nuk qeveris opozita ketu, por Edi Rama e jo pak por prej me shume se 5 vjetesh. Ta them kete se ndoshta nuk ta kane thene. Hajde JASAS
  (o Moderatoro, nuk ta kam ofenduar fare Jorgon perkundrazi. Qirje d.m.th zoteri dhe Jorgo e kupton mire)

  Reply to this comment
 14. Andrea February 8, 15:11

  Me sa duket ky artikull është shkruar me qëllim që të bëhet T. SHASKA ministër! Ky synim është i artikuluar troç dhe pa lejuar dyshime. Ja si thuhet konkretisht dhe pastaj përsëritet 4-5 pesë herë në mënyra të ndryshme: “… i takon një shqiptari prej Shqipërie, madje ndoshta nga diaspora, por i lindur e i shkolluar në Shqipëri dhe i kualifikuar në Botën e lirë”!!! Doni më qartë???
  Nëse bëhet Shaska MINISTËR, librat e veta do t’i shesë nga 100 euro (siç bëri vetëm në Vlorë), në 200 euro dhe në gjithë Shqipërinë! Kurse rektorët do t’i pushojë nga puna me e-mail. Ai krijoi një deficit prej 500 000 000 lekësh në universitetin e Vlorës, pasi pedagogët e pushuar padrejtësisht dhe në mënyrë të parregullt prej tij fituan gjyqet dhe dëmshpërblimi ishte aq i madh!…

  Reply to this comment
 15. Dashamiresi D February 8, 15:29

  kush do te miren e ketij vendi te elexon ete kupton i miri Jorgo Dardeli Po keto qe komentojne kujdra skane asa are sas kopsht. Jana eta te rrugeve.
  “Cimi”; faleminderit si “koncentrat “i komenteve-komente.
  Dashamiresi ideve tuja.

  Reply to this comment
 16. luzati February 8, 16:03

  Artikull qe percillte mesazhet e duhura per tu konsideruar si prioritare .Urime autorit

  Reply to this comment
 17. Vasili February 8, 16:04

  Nqse rama,eshte sadopak i vetedijshem,per karrigen,qe mban,ka detyrimin e rrepte,qe ti pergjigjet ketij shkrimi,qe permban nje analize te vertete cilesore dhegjitheperfshirese te arsimit shqiptar: rama,vazhdon te jete ai qe kemi njohur deri me sot:
  Inicon ndonje reforme per arsimin dhe me pas i kthen krahet,duke e lene ate te rrukulliset ne gjendje te lire,duke u shndrruar ajo ne nje ortek,ne brendesi te te cilit gjejne rastin dhe i bashkohen, funderrina toksike dhe budallica,si vokshi,nora,mut-muti(mark-marku)etj.Dhe me mbas ´´shuplakes´´,mbas viteve te tera gjymi rama zgjohet dhe ben nje mballosje tjeter arsimit,,per te vazhduar njesoj si me pare,ne vend te bente nje autokritike te neglizhences se vet kriminale dhe te ndryshonte ne themele permbajtjen dhe ndjekjen e ecurise se arsimit shqiptar(jo vetem atij te larte, por duke filluar nga fillorja (jo nga deget por nga rrenjet).
  Dyshoj,qe rama nuk ka kapacitetin mental,qe ta kap gjithe dimensionin e problemit arsimor shqiptar,prandaj mendoj qe duhet te konsultohet me kapitalin human(intelektua) shqiptar afer dhe larg,qe te mos jene cfaqur me integritet dhe specialista cilesor.
  Kushdo duhet te kuptoj,por mbi te gjitha kryeministri,te mos perserise gabime fatale,kur mburret dhe thote,kemi transplatuar sistemin e oskfordit etj.
  Jo vetem ne Albanistan,por dhe ne boten e zhvilluar,nuk mund te transplatohet shabllon pa pasoja jo te vogla sistemi i nje vendi tjeter,pavaresisht se ne vendin e origjines eshte i sukseshem.
  Dhe aq me teper ketu tek ne,ku arsimi fillor dhe ne vazhdim eshte nje katrahur ne permbajtje(shabllone te perkthyera pa profesionalitet) dhe montimet pa funksion dhe cilesi ne vazhdim.
  Prandaj rama duhet te kuptoj me ne fund,qe arsimi shqiptar,qe te jete nje arsim kontemporan dhe efikas,do mendje profesionale dhe bythe dhe kembe te forta,per strategjine dhe ndjekje nga rrenjet deri tek deget.
  Por fatkeqesisht,per kete vend,rama nuk eshte kryeminister i duhur.:
  I mungon dora e forte,per te marre dhe ekzekutuar vendimet e ligjeshme.Ate qe se ka bere ai e ka bere banda e kulles,tere kohen,duke ekzekutuar gjera te paligjeshme,pa i hyre gjemb ne kembe.
  FRIKA e rames i stergjat gjerat deri sa i shperben ato(teatri duhej te ish prishur prej kohesh,kryqezimi duhej pastruar,nga funderinat e saliut,banda e kulles,perzene nga shqupi,kate i paligjshem i bashes,duhej rafshuar dhe keshtu sterzgjstje pa fund.
  Mbas shpines se tij ky popull ndjene qe ps bashkepunon me banden e kulles,ne tere zgjatimin e hallkave,vecanerisht per interesat e tyre te ngushta personale apo frikacake,prandaj kjo bande vazhdon te defreje ne mes te dite si dhe me pare duke ndyre dhe poshteruar nje popull te tere.

  Reply to this comment
 18. Aliu nga Selenic February 8, 16:49

  KUSH JAN KETA QE KERKOJNE TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.?

  Partia demokratike qe me daljen ne skenen politike e deri me sote asnje alternative nuk u ka dhen shqiptarve perpo dhunen e ushtruar deri edhe ne gjakosjen disa here te populates shqiptare,
  Nuk e dij se c`fare jen keta rrace njerzore qe nuk thellohen asnjeher se c`fare deme kolosale I kan ber shqiperise dhe vazhdoj te flasin sukur keta ka “zbritur “na Mars dhe sote perher te pare po degjojne dhe po komunikojne me shqiptaret.
  A thua ti se keta deri me sote nuk I njehe askush kur dihet mire qe shqiptarety po I mbajn ne kurriz qe 28 vjet me radhe.!
  Me qe keta nuk po thellohen ne kriminalitetin e tyre qe I kan bere vendit edhe ne po ua numrojem edhe nje here .
  1, JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE. Me 2 Prill te viti 1992 vrate 4-ter vete ne Shkoder. Nje nder ta edhe kryetari I levizjes demokratike ne Shkoder Arben Broci. Deri me sote edhe perse kan qqene per 16 vjet ne pushtet nuk ka arriture te zbardhin te verteten e kesa vrasje. Populli I shkodres gishtin e ke drejtuar tek udheheqja e Partise Demokratike e kryesishte e kryesishte tek Sali Rame Berisha.!
  2.: JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ku Sali Berishes do te aplikohet perseri ligji I luftes se Klasave. U hoqen specialistet me te mire dhe u vendosen injorantet dhe te pa aftite vetem thjeshte se ishin militante te Partise Demokratike. Kjo e detyroi trurin e kombit te marre rruget e arratise.
  3. JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE .ku drejtesia shqiptare do te behet nga kursantet e Pleppave duke hequr juristet me te mire. Pra sote penalitete japin kursantet e plapave.!
  4. JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ‘shprehja E duam shqiperin si gjith e Evropa.Bukure shume po ju ne Stasburge per reformen ne drejtesi desh u rrahet me grushta duke kundershtuar reformen qe Evropa dhe Amerika ua beri se per ju ase qe behej fjale, A mendoni se sa antievropian jeni more ku edhe sote edhe perse u be VITINGU ju kerkoni ta rrezoni me njemije marifete te ndyra.?
  5. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE. mendoni se nga ju doli fatkeqesia jone Kombetar duke ngritur skamat Piramidale dhe duke I sjellur populli tone fatkeqesi ne Ekonomi qe rrenua te teren, dhe moret me qindra e mijra, jete, njerzore ku edhe sote e kesaje dite pasojat e juaj nuk munde te n dalohen ase te paramendohen se c`fare i bête ketij populli te mjere. Nen kembet tuja , nen thirrjet tuje jane mijra fatkeqe te vrare , te vjeter dhe te rije qe dergjen ne dhe te zi vetem nga qellimi I mbrapshte I juaj per ta shkermocure shqiperine.
  6 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.. Dergimin nga qeveria juaj e dy mige per te goditur popullin e Jugut te shqiperise. Po keto akoma nuk I dini.? Ku i keni dy aviatoret qe edhe sote juen ne azil politike , Aviatore qe shpetuan popullin e Jugut te shqiperise duke mose zbature vendimin e Berishes per goditjen e popullit te Jugut..
  7. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE E Perse beni sikure harron , apo sikure nuke dini asgje se cfare ka ndodhur. Si munde te vije ndermen kure qeveria juaj, lideri shpirteor I juaj qe edhe sote e keni perzeme I dergoi Nafte serbise. Nafte e cila vrau vllejzerit tane ne Kosov, te cilet donin lirin dhe pa varsin e tyre nga bisha serbe. Si thon ase kete nuk e dini.? Ja po ua kujtojme .
  8 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Po Remzi Hoxha perse u zhduk besoi edhe per ket ju duhet te keni degjuar. A mendoni te nderuar , se nen kembet tiuja jane shume te zhdukure pa Nam e nishan sice eshte I shdukur Remzi Hoxha, U zhduk Trabicka, e shume te tjer si keto. E ja pra ju dhjetoriste, gjaku I tyre eshte nen kembet tuja mekatare e te cileve juve kerkoni ti therrisni per t u akomeduar perseri ne “Pushtet”(large qofte.!
  9.C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE 9. Aqe shume flete lideri I juaj per Kosoven. Po perse ky lideri juaj burgosi drejtuesit e ushtrise Clirimtare te Kosoves.? Pra ishte burgosur Heroi yne kombetar Adem Jashari si dhe Hashim Thaci e plote te tjere. A mendoni se ndofta edhe juve keni pergjegjesi per keto ne mos te pakte te keni ndergjegje te vrare, lidhur me c`fare ben qeveritert tuja qe edhe sote kerkoni ti riktheni ne Pushte per ti bere te zazat edhe me te madha kombit tone.
  10. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE si vajti puna tek juve nuke e di. A keni degjuar qe Partia Juaje dhe lideri I juaj ne vitin 1992-1994 penguan pajtimin kombetar. Me protekstin e turpeshem se nuk ka pajtim me “Komunistet” Pore per ironin e fatite tone keta fare lideresh refuzuan edhe samitin e Diaspores. Ja pra qe edhe pas 26 vjetesh keta vazhdojne te jen ne te njetat pozite antikombetare.! Koha ka ardhur qe ne viti 1990 qe shqiptaret te flasin me nje ze pore vazhdojne ta pengojne kate liderit tuja qe juve akoma nuk e din se punen e kujte bejne ata
  11. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE mendoni hiq se ne kohen e qeverisjes se Berishes kishte ne shqiperi dhe hapsiren shqiptare 10 abetare . Duke u perpjekur per te shkatrruar drejteshkrimin shqiptare te vendosure me aqe munde e djerse edhe me gjake bile. Po kjo nuk ju konvergon fare.? Sote nen drejtimin e Partise socialiste, fale tyre kemi nje abetar te njehsuar.!Ky eshte nje sukses I madhe E turpshme per ju pjesmarres kure juve flisni per Universitete. I pate se sa falco ishin ato.? Po heqja e tyre eshte nje fitore per eliten e re shqiptare.? Juve duhet ta dini , mir se ka te rinje shqiptare qe nuk e kan para me sy fare Universitetin dhe me para moren shkollat dhe me para zune edhe vendet e punes ndersa studentet me nota te shkelqyera rrijne rrugave. Edhe per kete keni goje te thirrni kunder Ministrise se Arsimit.! Evrpopa I jep note Arsimit Shqiptar ndersa juve I therrisni, falco e duam shqiperin si e gjith Evropa. Ballafaqohuni.!
  12.. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Si mendoni juve se vertet I sollet vendit lumturi.? Po a mendoni se per te fituar para liderit tuaj u rrafshuan tre fshatra ne Tirane nga shperthimi ne Gerdec. U dogjen per se gjalli 26 veta nga te cilet edhe femije. E kushe u denua per kete.? Askushe fare . Juve vazhdoi te therrisni per liderit tuaj pore ne kembet tuja eshte era e shkrumit te shpirtrave te pjekure per se gjalli. E ju vazhdoni te beni Parad.Ase ndergjegje te vrare nuk rreflektoni.! Ata jane moshataret tuaj qe u shkrumbuan per se gjalli.
  13 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.Po me UCK-ne c`fare patet. Perse ate e cilesuat si organizate terroriste. Narko trafikante dhe kure e pate qe fitoi u veshte atye me te turpshme si trafikuese organesh. Ne vende qe te survejoni vendet ku gjenden mijra shqiptare te Kosoves te shdukur liderit tuaj survejuan dhe shpifen per luften e Lavdishme te ushtris Clirimtare te Kosoves. Si thoni juve julavderon kjo.Lutemi ballafaqoheni me keto qe nje qytetar I thjesh po ju penalizon.!
  14 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Dhe keni te “drejte “ te flisni per vjedhjen e votes. Asnjeher nuk keni fituar me drejtesi. Ne vitin 1996 juve I grabitet votat ne syte e te gjith botes .Bota u penalizoi.Berisha ne flaken qe e ndezi ne shqiperi u vetzgjodhe izgjidhej Presidente.Ja ku jeni. Ballafaqohuni.Sote e drejta e votes e shte ven ne baza te shenosha dhe monetermi eshte ne duart te sigurta duke garanture zgjedhje te rregullta, te lira dhe te nderdhme.Me kete kerkese juve kerkoni ta shkatrrini sistemnmin zgjedhiore qe te perfitoni juve, duke vjedhur si gjithnje votat.!
  15. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ate bulevarde ku juve protestuat jane kater veta te vrare bga dora gjelkatare e PDse me Sali E Lul Bashen ne krye. Nuk e dije se si nuk e degjoni gjemimen e atyre djemve qe u vrane me duar ne xhepa. Edhe perseri juve keroni pushtet.? Thirreni pak ndergjegjes, Kudo ku shkeln I, juve dhjetoriste, shkelni mbi viktimat 26 vjecare qe I shkaktuar ketij populli. Ne njeren dore keni mvajtur flaken per ta vra e djegur shqiperin ndersa nga ana tjeter hipokrizia e juaj nuk ka fude duke thirrur per lir e demokraci. Sote juev drejtoheni nga tradhetar dhe nga tradheti “patriotike” Besoi keni degjuar per ket ku Tradhetia Patriotike ka trenditur boten gjat luftes se dyte botriore ndesa sote ne paqe kjo tradheti trenditi ter shqiptaret.
  16. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Sjellja e janullatesit ne kry te Kishes Autoqefale Shqiptare duke I hequar kishes son autoqefalin dhe nduke e ven nen huqmin e kishes Greke.?
  1. Per ta sabotuar ceshtjen ton Kombetare dhe per ti dhen Greqise shanse kunder vendit tone Berisha solli Janullatesin ne shqiperi . Ne zbatim te planit Ogurzi Berisha ne takim me Micitacesin realizoi 8 kerkesa te Greqise pa bere asnje kushtezim mer shqiptaret e Camerise te cilet edhe perse jan me shume se Minoriteti Grek ne shqiperi Berisha dhe PD nuk bene asnje kerekes per kete ceshtje. Ata realizuar 8 pikate si me poshte:
  1. Sjellja e Janullateseit ne shqiperi, me mandate per ne krye te kishes Autoqefale shqiptare dike I hequr kishes son Autoqefaline.!
  2. Pranuan dhe realizuan ngritjen e varrezeve Greke ne shqiperi ,Ky absurditet ku edhe ne ishim ne lufte me Italin dhe kata kerkojn ngritjen e varrezave jashte c`do arsyetimi llogjik.
  3. Nuk hoqen ligjinm e Luftese.
  4. Lejoi ngritjen e shkollave Greke ne shqiperi edhe ne ato njesi administrative qe nuk kishte minoritet Grek.
  5. Lejuan dhe realizuan rregjistrimin e popullsise me vetedeklarime, duke beret e mundur qe te rritete artificialishte numri I minoritetti grek ne shqiperi me shqiptaret ton autoktone.
  6. Lejuan dhe realizuan me vetdeklarimin per ceshtjen e fetare ku edhe ketu rriten atificialishte ceshtjen fetare ne favore te kristianizmit.
  7. Pranuan dhe realizuan dhenjen e 355 milje det Greqise ne kundershtim me aktet kushtetuese shqiptare
  Ju te nderuar Qutetare te shqiperise , Ju ndjekse qorra te Partise Demokratike lexojni disa here keto qe un kam shkrojtuur dhe me thuani. Cila nga keto qe une kam shkruar nuk jan te vereteta.
  Ballafaqojeni veten tuaj me keto realitate te gjall, Ballafaqojni duart tuja te pastra me duart e ketyre qe I kan lyer Duarte mme gjak deri ne fyte dhe kerkojne te lmarrin akoma pushtet
  Ballafaqohuni me eren e mishit te femijebe te Gerdecit qe u dogjen nga keta kriminel duke lojtur ne oborrin e tyre dhe sota ata nuk jetojne me.
  Ballafaqohuni me 21 Janarin e vitit 2011-te.
  Ballafaqohuni me te gjith c`fare shkrova me larte dhe ne se keto nuk jan te verteta keni te drejten te me kundershtoni me fakte dhe jo me me genjeshtar.
  Ne keto kushte do te vallafaqohun dhe duhet pa tjeter te distancohuni pasi duar tuja nuk jan te lyra me GJAK. ATU NE ATE MITING TE DHUNSHEM DUHET TE SHKOJEN VETEM ATA QE DUART I KAN TE LYRA ME GJAK.
  ARA QE I KA DUARTE E PASTRA JOOOOOOOOO!
  Aliu nga Selenic.
  08.02.2019.

  Reply to this comment
 19. PO , PO February 9, 21:53

  Eshte e para here , qe po e shoh @”Intelektualin” te flase me koke e me kembe ne toke ! Cfar te kete ndodhur ?!

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*