Enough is enough!

Andrea Stefani January 31, 2016 23:02

Enough is enough!

Pikat kryesore

 • Mbështetja që ka gëzuar e gëzon Berisha është një mishelë e një kulti mashtrues, korrupsionit, papërgjegjshmërisë, verbërisë dhe naivitetit. Ka ardhur koha që e vërteta t’i japë fund heshtjes mbi kultin e gënjeshtërt që i qëndron demokracisë shqiptare mbi kokë si shpatë. Por kjo nuk mund të ndodhë nëse ambasadorët, diplomatët e perëndimorë në Tiranë, nuk çlirohen nga frika prej Berishës

Çfarë qëndron pas hezitimit dhe heshtjes 25 vjeçare të ndërkombëtarëve për të denoncuar përfundimisht një autokrat konfliktual si Berisha që i vë pishën shtetit sa herë kalon në opozitë?

 

 

E shohin të gjithë dhe jo vetëm heshtin, por vazhdojnë ta konsiderojnë Sali Berishën si demokrat. Tamam si në përrallën e Andersenit ku të gjithë komentonin sa bukur qe veshur mbreti edhe pse në të vërtetë ai kish dalë cullak! Oborrtarët e përrallës e kishin një frikë që u mbyllte gojën dhe i bënte t’i komentonin vithet e mbretit si pantallona.

Po këta diplomatët e perëndimit, ambasadorët, çfarë frike kanë që nuk thonë dot të vërtetën për Sali Berishën?! E keqja nuk mbaron me kaq. Sepse ndërsa Berisha bën thirrje për revolucion (vetëm revolucionet tekniko-shkencore janë pa dhunë), ca ndërkombëtarë i thonë qeverisë të gjejë konsensusin me PD, në fakt, me Berishën. Kjo është ta vesh qeverinë përpara një detyre të pazgjidhshme. Sepse a mund të ta japë konsensusin ai që gjakon të të përmbysë me dhunë?

Revolucion?! Po përse? Dhe si nuk habiten këta perëndimorët me histeri të tilla? Nuk e dinë këta zotërinj se çdo revolucion bëhet në emër të një prone kundër një prone tjetër? Revolucioni komunist u bë kundër pronës private në favor të pronës kolektive? Revolucioni demokratik u bë në favor të pronës private kundër asaj kolektive. Kundër kujt prone, dhe në favor të kujt do të bëjë revolucion Sali Berisha? Mos vallë do të përmbysë sistemin e pronës private që tashmë ekziston në Shqipëri? Atje ku nuk ka vend për përmbysje të marrëdhënieve pronësore, nuk ka vend as për revolucion. Në një rast të tillë “revolucioni” është vetëm një maskë, një pretekst për dhunë, një maskë e gjakimit për pushtet me çdo kusht. Eshtë një PUÇ. Sepse në demokraci pushteti nuk merret me revolucion por me votë. Kush ndjek apo nxit dhunë revolucionare, i largohet demokracisë dhe tregon se nuk ka besim dhe as dedikim tek ajo.

*****

Kaq vështirë është të kuptosh se Berisha është antidemokrat? E nisim nga më evidentja: A nuk është, për ambasadorët, diplomatët apo misionarët e Perëndimit në Tiranë, mjaftueshëm antidemokratik fakti i mbetjes së Sali Berishës si në krye të PD, ashtu dhe në krye të politikës në Shqipëri, që nga koha e rënies së komunizmit pra, për më shumë se 25 vjet? Mos vallë duan të justifikohen se po kaq gjatë kanë qëndruar në krye të politikës edhe liderë të tjerë si, për shembull, De Gol apo? Pra, me fjalë të tjera, të na thonë se ky është, gjithsesi, një standard demokratik? Mos vallë ata besojnë se në themel të pozicionimit afatgjatë të një lideri në krye të një partie në Shqipëri shtrihet i njëjti kontekst, për shembull, po ajo demokraci që karakterizon një parti politike në Francë? Vërtet besojnë ata se një lider fitimtar i mbështetur masivisht në Shqipëri, ndesh po atë balancë dhe kufizim pushteti sa një lider në Francë, kufizim dhe balancë që do ta bënin lidershipin e tij të zgjatur në kohë (që nuk mund të mos prodhojë karizëm) jo aq të dëmshëm për demokracinë dhe lirinë? Kjo qenka mënyra për të thyer ligjin e hekurt të oligarkisë që kërcënon demokracinë në çdo parti politike?

Si është e mundur që perëndimorët, europianë dhe amerikanë, tolerojnë dhe mbyllin sytë përpara dukurisë së kultit jetëgjatë të një udhëheqësi, dukuri që do të kishte ngjallur shqetësimin edhe të qytetarit më të pazhvilluar në Athinën e lashtë? Sikundër lexojmë te Plutarku, qytetarët e Athinës e shikonin si shumë të rrezikshme për demokracinë, daljen e liderëve ushtarakë dhe politikë me mbështetje të konsiderueshme në popull. Një i tillë ishte edhe Aristidhi që akumuloi mjaft simpati me sukseset në luftë dhe me qeverisjen e mirë. Por simpatia e madhe perceptohej nga athinasit si potencial i rrezikshëm despotizmi për demokracinë.

Prandaj vendosën ta përzënë (ostracojnë) Aristidhin nga qyteti. Përzënia, si në çdo demokraci, duhej bërë me votë. Dhe ndërsa votohej “pro” dhe “kundra”, një qytetar i pashkollë i kërkoi Aristidhit, të pranishëm në votim, ndihmë që t’i shkruante në copën e tullës (ostracon), që luante rolin e fletës së votimit, “pro” përzënies së Aristidhit. Po ç’të keqe të ka bërë ky Aristidhi? – e pyeti qytetarin Aristidhi. Nuk më ka bërë asgjë të keqe, iu përgjigj qytetari, por kam dëgjuar që të gjithë flasin shumë mirë për të dhe prandaj më duket tip mjaft i rrezikshëm. Aristidhi kish fituar beteja për Athinën, kish qeverisur shumë mirë dhe megjithatë, e përzunë nga qyteti si të rrezikshëm për demokracinë.

Ne kemi një Berishë që ka prodhuar katastrofa me qeverisjen e tij dhe, me ndihmën edhe të ndërkombëtarëve, nuk e ostracojmë nga politika!

*****

Tek zgjuarsia e lashtë e athinasve, duket e ka rrënjën edhe zgjuarsia e etërve themelues të SHBA për të mos lejuar që një President të qëndrojë më shumë se 8 vjet në krye të qeverisë. Te kjo zgjuarsi e ka rrënjën “zakoni” i demokracisë perëndimore për rotacionin relativisht të shpejtë të lidershipeve. Atëhere si shpjegohet që emisarët e Perëndimit në Tiranë, europianë dhe amerikanë, e neglizhojnë jetëgjatësinë prej diktatori të Berishës në krye të politikës?! Dhe ku pa, në Shqipërinë që jo vetëm vuan akoma nga traditat patriarkale dhe moniste e liderit të përjetshëm, por edhe ku nuk ekzistojnë (ose ekzistojnë vetëm në letër) ai zinxhir institucionesh që kufizojnë pushtetin e një lideri karizmatik dhe populist duke e penguar që, sikundër aspironte Karl Poper, të bëjë shumë dëm.

Mbështetja e verbër për Berishën e disa qarqeve apo personave, në Uashington dhe kryeqytete të Europës, ka ngjallur dyshimin e jo pak njerëzve. Në tetor 2011, Geri Kokalari, pjesëtar i një familjeje të persekutuar përgjakshëm nga komunizmi në një letër drejtuar kongresmenit Eliot Engel, i njohur edhe si mbështetës i Berishës, hidhte dyshime për këtë suport të tij: “Ndershmërisht kjo është një çudi pasi gjithkush që është familjar me Shqipërinë, e di që Berisha, së paku, është një autokrat i korruptuar dhe, në rastin më të keq, një diktator i vërtetë”.  Dhe ndërkombëtarët akoma rrinë e vështrojnë se si ky diktator, që ka vrarë edhe protestues duke e mbajtur pushtetin me gjak si një stalinist i thekur, i bën sot thirrje shqiptarëve për të përmbysur qeverinë me revolucion “demokratik”!

*****

Vetëm në një rast, në vitin ’97 (dhe për këtë u desh rrënimi i shtetit), ndërkombëtarët, që kishin aprovuar edhe opsionin e triumfit ushtarak të Berishës me anë të një operacioni në Jug, folën qartë. Sikundër shkruajnë Vikers dhe Petifer në “Çështja Shqiptare në Ballkan”: “Duke ndjerë përmasat reale të krizës, më në fund qeveria e Mejxherit në Londër filloi të korrigjonte diçka në qëndrimin e deriatëhershëm të mbushur me një dashuri të zjarrtë për Berishën, ndërsa, me një gjest dukshëm të sforcuar ministri i Jashtëm Malkolm Rifkind kërcënoi se do të ndërpriste ndihmat e huaja në shenjë proteste ndaj sjelljeve diktatoriale të Berishës”. Por nuk do kalonin veç disa muaj, që “zemërimi” ndaj diktatorit të fashitej dhe mbështetja e verbër për të ringjallej përsëri për të vazhduar edhe sot e kësaj dite.

Nuk duhet harruar se “ndërkombëtarët” kanë fajin dhe përgjegjësinë që edhe kur, për shkak të dhunimit të hapur të ligjit nga Sali Berisha, ka qenë e mundur që ai të nxirrej para drejtësisë (në rastet e grushtit të shtetit më 14 shtator 2008, në shpërthimin e Gërdecit dhe masakrën e 21 Janarit), kanë ndërhyrë që kjo të mos ndodhte. Pra kundër kultit jetëgjatë të Berishës nuk ka vepruar as ligji si drejtësi dhe as demokracia si rotacion.

Përse? Jo rrallë është përdorur si justifikim ruajtja e stabilitetit në Shqipëri dhe me anë të kësaj, edhe në rajon. Por a nuk është kjo sakrifikim i demokracisë për hir të stabilitetit apo i demokracisë në Shqipëri për interesa rajonale? Si qytetar i këtij vendi refuzoj të bëhem kavie për interesa që nuk janë të miat, për interesa që jo vetëm nuk përkojnë me demokracinë dhe europianizimin e vendit tim, por që këmbëngulin, prej 25 vjetësh, t’i bëjnë ato kurban! Dhe kam bindjen se përparimi i demokracisë në një vend të vogël nuk bie në konflikt me asnjë interes demokratik, sado global dhe të largët. Përkundrazi. Parimet e lirisë dhe demokracisë duhen të mbrohen kudo edhe në vende të varfra e të prapambetura si Shqipëria. Madje këtu edhe më shumë. Sepse këtu nuk kanë hedhur akoma rrënjë dhe, rrjedhimisht, sharlatanë dhe arrivistë si Berisha, së bashku me turmat e fanatikëve që i mbështesin dhe klanet e korruptuara që e rrethojnë, nuk e kanë shumë të vështirë t’i asgjësojnë.

*****

Mjerisht vëmë re se ambasadorë dhe diplomatë, edhe kur thonë ndonjë të vërtetë për Berishën, e bëjnë fshehtazi. Por publikisht vetëm “pas të vjelash”. Për shembull, duhet të zbuloheshin ca dokumenta nga Uikiliks që ne të mësonim se ambasada amerikane në Tiranë kishte kohë që i përcillte Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) sinjale shqetësuese për autokratizmin e Berishës. Domethënës është një kabllogram i dërguar DASH, në tetor 2008, nga ambasadori Uidhers ku thuhej:

“Që nga Samiti i Bukureshtit i prillit, kryeministri Berisha ka ndërmarrë një numër përpjekjesh për të konsoliduar pushtetin e tij në dëm të institucioneve kyçe përfshi përpjekjes për të penguar dhe ndërhyrë në punën e Prokurorit të Përgjithshëm, për të shkatërruar hetimet mbi shpërthimin e marsit në Gërdec, për të marrë kontroll më të madh mbi Shërbimin Informativ si dhe heshtur median e lirë. Ka disa faktorë që duket se e motivojnë Berishën për këtë tendencë: Frika se hetimet e Gërdecit do implikojnë djalin e tij; dëshira për të fuqizuar grushtin e tij në periudhën para zgjedhjeve parlamentare të pranverës; si dhe perceptimi i gabuar se ftesa e Shqipërisë në NATO ka larguar vëmendjen ndërkombëtare nga Shqipëria duke i dhënë Berishës dritën jeshile për t’u tërhequr nga reformat demokratike”.

*****

Por pasi ke marrë vesh gjëra të tilla, alarmi bëhet më i madh: Përse DASH nuk ka reaguar pas marrjes së këtyre informacioneve?! Po me të njëjtin alarm pyesim sot: Përse nuk gjejnë pasqyrim në deklaratat e ndërkombëtarëve, në kritikën e tyre për Shqipërinë (në Bruksel apo Uashington) fakte të tilla skandaloze si kjo e thirrjes këmbëngulëse që bën Berisha e lakej të tij, për përmbysje me dhunë të qeverisë?! Mos vallë ndërkombëtarët i qetëson fakti që pas  fjalës “revolucion”, Berisha shton cilësimin “demokratik”? Po cili nga autokratët që e mori pushtetin me dhunë, nuk e quajti atë “revolucion demokratik”? Dhe kjo nuk mund të mos të të çojë në dyshimin e fortë se përveç lloj-lloj interesash që gjakojnë sakrifikimin e demokracisë dhe lirisë në Shqipëri, është edhe lobimi i fuqishëm i vetë autokratit Berisha që, me milionat e shtetit shqiptar, ka financuar miq të fuqishëm mes kongresmenëve në BE dhe SHBA.

Para do kohësh Berisha e denoncoi si të papranueshme deklaratën e ambasadores Vlahutin mbi nevojën e çuarjes përpara të reformës në drejtësi. Jo, e papranueshme është heshtja e ndërkombëtarëve kundër obstruksionizmit të Berishës. Edhe për sa i përket reformës në drejtësi. Dhe është një gabim i rëndë që cenimin e parimeve të demokracisë nga liderët shqiptarë, t’i mbash sekret nga shqiptarët. Që do të thotë të rrisësh mundësinë që ata të manipulohen më lehtësisht nga liderë sharlatanë si Berisha që emrin e demokratit e kanë shpërdoruar vetëm në funksion të akumulimit të një pushteti sa më absolut dhe, natyrisht, super të korruptuar. Eshtë edhe tradhti ndaj të gjithë atyre forcave dhe zërave që përpiqen me devocion e sinqeritet për demokracinë dhe lirinë. Eshtë tradhti ndaj misionit pse përse perëndimorët janë në Shqipëri: Atë të mbështetjes pa rezerva të procesit të perëndimorëzimit të shqiptarëve pra, mbështetjes së demokracisë liberale dhe themelimit të sistemit të saj.

Janë 25 vjet dhe, për shkak edhe të këtij qëndrimi të pandershëm të ndërkombëtarëve (të mos harrojmë se ishin ata që dhanë OK edhe për ndryshimet e Kushtetutës që sot duhen korrigjuar), Shqipëria ka sot një demokraci të paaftë për të mposhtur kultin e një lideri që u vu në ballë të lëvizjes studentore kundër komunizmit duke dalë nga zyrat e Komitetit Qendror të PPSH.

*****

Enough is enough! Shqipëria duhet shpëtuar nga kthetrat e kultit poshtërues të liderit të fundit historik që trashëgon që nga koha e komunizmit. Domosdoshmëria lidhet edhe veçorinë e karizmës së Berishës. Në politikën shqiptare ka jo pak liderë të tjerë të korruptuar. Por askush si Berisha nuk trashëgon atë mbështetje fanatike, tipike për moton bolshevike “partia është Lenini dhe Lenini është partia”.

Rreth 25 vjet pas rënies së komunizmit, ka ardhur koha që politika shqiptare të çlirohet nga kthetrat e këtij modeli që e poshtëron dhe e mban larg organizimeve tipike europiane. Por për këtë duhet që edhe ndërkombëtarët të flasin, të mos heshtin më, kur shikojnë “demokratin” që i fryn epsheve të revolucionit në emër të “demokracisë”. Të heshtësh dhe mos denoncosh një autokrat që prej 25 vjetësh shitet si demokrat për t’i bërë varrin demokracisë në një vend të varfër, është të bëhesh aleat me autokratin dhe me gënjeshtrën. Eshtë të rritësh shanset që autokrati të përfitojë për të manipuluar publikun dhe varrin që gërmon për demokracinë, ta paraqesë si gropë të themelit të saj. Ka ardhur koha që kjo lojë e ndërkombëtarëve me të keqen, kinse në respekt të opozitës, të marrë fund. Sepse, në fakt, është shkatërrim i opozitës.

Por kjo nuk mund të ndodhë nëse ata vazhdojnë ta konsiderojnë autokratin partner, nëse vazhdojnë të bëjnë sikur nuk e perceptojnë, si mashtrim, si tallje me demokracinë dhe rotacionin, faktin që edhe pse i “dorëhequr” formalisht, Berisha vazhdon ta drejtojë PD realisht duke e shndërruar kryetarin e saj Basha në një kryetar realisht formal.

*****

Për shumë vite Berisha ka manipuluar me ndërkombëtarët duke u paraqitur si lideri që me ndikimin prej tutori mbi politikanët shqiptarë në rajon, mund të mbajë nën kontroll situatën në Kosovë dhe Maqedoni. Kjo shpjegon, por nuk them se e justifikon, tolerimin që i është bërë për ca kohë gjakimeve autokratike të Berishës. Gjithsesi, tashmë ajo konjukturë nuk ekziston më. Berisha nuk është më “Dutch Uncle” i liderëve shqiptarë as në Kosovë dhe as në Maqedoni. Atëherë pse gjithë kjo droje, për të mos thënë frikë nga tij? Përse në deklaratat e ndërkombëtarëve qëndrimi ndaj Berishës dhe ndaj nxitjes së dhunës prej tij, shfaq atë kujdesin për të mos ngacmuar një bishë të plagosur se mund të të kafshojë? Përgjigja është vetëm një: Shantazhi dhe korrupsioni!

Edhe me ndërkombëtarët Berisha ka zbatuar parimin e shkopit dhe të karotës. Eshtë përpjekur të korruptojë sa më shumë figura të politikës (në Uashington, Bruksel, Vjenë, Paris, Londër). Përveç kësaj, duke u hequr si antikomunist dhe djathtist i flaktë, ka fituar mbështetjen e liderëve të Partisë Popullore Europiane që, nën ndikimin edhe të lobistëve të paguar prej Berishës, nuk ja kanë ngenë të zhbirilojnë se sa demokrat është realisht lideri “që përmbysi diktaturën më të egër komuniste në Lindje”. Mbështetja që ka gëzuar e gëzon Berisha është një mishelë e një kulti mashtrues, korrupsionit, papërgjegjshmërisë, verbërisë dhe naivitetit. Ka ardhur koha që e vërteta t’i japë fund heshtjes mbi kultin e gënjeshtërt që i qëndron demokracisë shqiptare mbi kokë si shpatë. Por kjo nuk mund të ndodhë nëse ambasadorët, diplomatët e perëndimorë në Tiranë, nuk çlirohen nga frika prej Berishës.

*****

Tiranët e bazojnë suksesin e tyre te frikësimi. Taktikë që Berisha e ka ndjekur jo vetëm me shqiptarët por edhe me ndërkombëtarët. Ai, me kohë, e ka bërë të qartë publikisht se nëse nuk merret vesh me ambasadorët do t’u drejtohet eprorëve të tyre. Një shantazh që është shpalosur më egër në rastin e përplasjes me ambasadorin e SHBA në Tiranë, Uidhers. Në atë kohë Berisha dërgoi edhe një letër pakënaqësie në Uashington kundër Uidhersit. E njëjta praktikë është ndjekur edhe kundër ambasadorëve të tjerë amerikanë si Mariza Lino. E njëjta egërsi dhe mllef u manifestua nga Berisha edhe kundër ambasadorit Arvizu. Por vetëm në momentin që ambasadori nisi të mbajë qëndrime që nuk i pëlqenin më autokratit që po Arvizu, e kish cilësuar “burrë shteti”. Berisha, si një rrugaç i vërtetë, i ktheu shpinën në publik ambasadorit Arvizu.

Po nuk kishte asgjë për t’u habitur. Berisha ka qenë i gatshëm t’i kthejë shpinën edhe SHBA kur qëndrimet e saj i kanë cënuar pushtetin. Si për shembull në vitin e tmerrshëm ’97 kur, për hakmarrje ndaj Perëndimit, i regëtinte në mendje ta shndërronte Shqipërinë deri në Republikë Islamike. Të njëjtin shantazh të turpshëm Berisha ka ushtruar edhe ndaj ambasadorëve të tjerë, një herë atij danez, një herë tjetër asaj britanike, që kanë guxuar të flasin hapur. Shkurt, ai e ka bërë të qartë se nëse i dalin kundër, ambasadorët do kenë probleme me qeveritë e tyre, do kenë kosto për karrierën e tyre. Dhe nuk është për tu habitur që jo pak diplomatë perëndimorë, i janë nënshtruar këtij shantazhi.

Jo pak prej tyre kanë peshuar: A ja vlen të rrezikohet karriera për demokracinë në një vend pa peshë si Shqipëria! Duket se kanë arritur në përfundimin e hidhur se nuk ja vlen. Sepse, në fund të fundit, kanë arsyetuar – si një Shqipëri me demokraci, si pa demokraci, në Botë asgjë nuk ndryshon. Por gabojnë. Gjërat në këtë botë janë aq të lidhura sa, thonë shkencëtarët, një flutur mund të rrahë krahët pak më fort në pyjet e Amazonës për t’u bërë, si pa kuptuar, hallkë e zinxhirit të shkaqeve për një stuhi në një tjetër kontinent! Kështu edhe disfata e demokracisë në Shqipërinë e vogël dhe pa peshë, mund të shndërrohet në një katastrofë për demokracinë në Europë. Ose, më e pakta, mund të jetë shenja e kalbëzimit të frikshëm të saj.

Andrea Stefani January 31, 2016 23:02
Komento

66 Komente

 1. TJ August 10, 13:20

  Bravo Stefani!

  Reply to this comment
  • COPY PASTE August 10, 16:02

   Per cfare bravo Stefani ? Ai vend ka mbaruar pothuajse qe nga financat e deri te morali dhe ky analisti eshte teper teper i vonuar..

   Thenia e famekeqit Arvizu pas krimit fashist te 21 janarit 2011 per Berishen si “burre shteti” dhe Bashen si “yll ne ngjitje” tregoi ne gjuhe dipllomatike se te parin e kemi vene ne dhe ky i dyti eshte zevendesi..

   Ne cdo vend te botes nga republika e Madagaskarit e deri te territoret e Karibatit ne oqeanin paqsor nje zyrtar me nje mal me krime si me poshte duhej te ishte egzekutuar

   1-puci shtetit 2 prill 1991
   2-lufta veri-jug 1997
   3-kater mije te vrare ne 1997
   4-urdheri per sulm kimik 1997
   5-remzi hoxha
   6-fshehja e kumbaros
   7-kosta trebicka
   8-fatmir xhindi
   9-oficeri shikut
   10 gjyqtari konomi
   11-viktimat e gerdecit
   12-protestuesit e 21 janarit
   13-akuzoi PS per vrasje nga mbrapa
   14-manipuloi mjeket e spitalit ushtarak
   15-ktheu k/m ne spital fushor
   16-refuzoi dorzimin e gardisteve
   17-terrorizoi presidentin si horr bulevardi
   18-perdhosi k/prokuroren di lavire
   19-ofendoi k/shikasin si pucist
   20-kercenoi ramen me egzekutim
   21-akuzoi dhe kercenoi 4 gazetare
   23-u fshine filmimet
   24-u ndrruan tytat e armeve
   25-u dekorua burri shtetit
   26-u dekorua ylli ne ngjitje
   27-u menderosen ekpertizat e FBI
   28-u zevendesua presidenti
   29-u zevendesua k/prokurri
   30-u zevendesua k/bashkiaku
   31-u zevendesua k/shiku
   32-u terrorizuan gazetare
   33-u tha se do ja u bej prape si ne 21 janar
   34-liroi vrasesit nga burgu ne shkurt 2012
   35-genocid fisit haklajve
   36-tritol te varezat e haklajve
   37-bulldozer te shtepia e haklajve
   38-vrasja mafjoze e Mirush Matit
   39-thika pas shpine Bujar Kaloshit
   40-vrasja e Aleks Kekes
   41-masakrimi Edi Rames
   42-masakrimi Zamir Dules
   43-masakrimi Bardhok Lales
   44-vrasja Florian Viles
   45-egzekutimi Anton Gjergjit
   46-egzekutimi Vaid.Lames
   47-perndjekja e Zef Brozit
   48-perndjekja e gjen.Luan hoxha
   49-perndjekja e Shinasi Rames
   50-terrorizimi Eduart Sallamit
   51-terrorizimi Arben Dukes
   52-rrahja e Paskal Milos ne Bruksel
   53-burgosjae e A.Frangajt
   54-burgosja e A.Ristanit
   55-vdekja misterioze P.Arbnorit
   56-vdekja misterioze Safet zhulalit
   57-vdekja misterioze Ali Spahia
   58-vdekja misterioze Besnik jacellit
   60-vdekja misterioze Gezim Dibra
   61-egzekutimi ahmet krasniqit
   62-egzekutimi ilir koloshevcit
   63-vdekja misterioze xhavit hana (prokurori gerdecit)
   64-eleminimi misterioz i L.Ihsanit (sekretarja berishes 13 vjet)
   65-vdekja misterioze Bashkim Gazidede
   66-vdekja misterioze Ferit R.Hoti
   67-vdekja misterioze Tani Topit
   68-vdekja misterioze Gramoz Pashkos
   68-Eleminimi Gani Malushit
   69-nxjerrja ne prite e azemhajdarit
   70-vrasja e 10 komisareve te policise
   71-vrasja e mbi 500 policeve ne detyre
   72-ngujimi i 3110 familjeve ose jane gjak
   73-…1800 te vrare me kanun
   74-prishjen e qeverise stabilitetit 91′
   75-fronezimi i janullatusit
   76-aderimi ne konferencen islamike pa referedum
   77-sabotimi i levizjeve per pamvaresi ne kosove
   78-furnizimi me nafte i milloshevicit
   79-vjedhjen e votimeve 96′
   80-rrahja masive e demonstrueve ne sheshin Skenderbej
   81-rrezimin e shtetit dhe vellavrasja ne 97′
   82-grushti i shtetit shtator 98′
   83-impikimi familjarisht i tij ne holokaustin e gerdecit
   84-miratimi i varrezave te ushtareve greke
   85-injorimi total i ceshtjes came
   86-shitja e detit jon
   87-implikimi me ligjin e plehrave
   88-vjedhje e votimeve ne 2009
   89-prishja klasave sportive
   90-prishja e rrjeteve kulluese
   91-tallja me shkollene plepave
   92-masakra e 21 janarit
   93-vjedhja e votimeve 2011
   94-perdhosja e luftes N.CL
   95-glorifikimi i satrapit zog
   96-deklarata qe kemi gjak turku.
   97-Shitja e resurseve strategjike
   98-lidhja me mafiozet e podestes
   99-parlameti i ri
   100-stadiumi i ri
   101-xhamia e re
   102-rruga e Arberit
   103-rrethrrotullimi ne unaze
   104-h/c skavices
   105-h/c devollit
   106-mullinjte e eres ne karaburun
   107-centrale atomike per tu bere superfuqi
   108-hekurudha tirane-pekin
   109-superfuqi arroresh
   110-mbjellja e 10 miljon rrenje ullinj
   111-kalimi borxhit jashtem 66% (falimentim)
   112-mos pagimi 500 miljon investitoreve
   113-demi me “Cez-in” rreth i miljard dollare
   114-Krimi me TEC Vlore mbi 200 miljon dollare
   115-qindra miljone me pronaret e tokave (strasburgu)
   116- mashtrimi i te perndjekurve politike ne pagesa
   117-mashtrimi kriminal me legalizimet
   118-deshtimi i censusit
   119-vjedhja e 300 miljon dolarev te rruga kombit
   120-shitja e hidrocentraleve
   121-shitja mafjoze e armatimeve
   122-shitja e reparteve ushtarake + shqup-in
   123-deshtimi i shitjes albetrolit dhe armos
   124-linja e tramvajit Lulit ne tirane
   125-shqiperia 1-euro
   126-denoncimi i Hysen Shoshorit
   127-enoncimi i Margarira Kostaqit
   128-tjetersimi mafjoz i Shqup-it
   129-tjetersimi mafjoz i ambasades kineze
   130-tjetersimi mafjoz i sh.o. Fier
   131-ri-aprovim i ardhjes milionave ton plehrave
   132-tejkalimi borxhit public mbi 65%
   133-borxhi ndaj biznesit 1 miljard dollare
   134-borxhi stratosphere me Cezin
   135-cmenduria me emrin e bjeshkeve te nemuna.
   136-perdhosja e eshtrave te A.Hajdarit dhe VK.
   137-lejimi i rajersonit ne fushate elektorale 1992
   138-mos hapja e dosjes se sigurimit shtetit
   140-poshtrimi i Jon Withersit
   141-poshtrimi i Arvizuse
   142-loja me LHL
   143-komplloti Sokol Olldashit
   144-loja me lazaratin
   145-helmimi Ferdinant Ponit
   146-pagesa e vrasjes se Santos
   147-teatri qe po luan me Fullanin
   148-uzurpimi bsh
   149-uzurpimi i bankes Santos
   150-“Dasma” per kapjen e nipit enverit
   151-‘Nxjerrja” e kalibruar e videos Metes
   152-Nxjerrja” e kalibruar e kamikazit Doshi
   153-Perdorimi i Dritan Priftit si Video Master Spy
   154-Neni naziskin 24/1 i 1992 (shpartallimi shtetit)
   156-komisjoni varrim –zhvarrimeve
   157-kanibalizmi ne varrezate kombit 3 maj 1992
   158-shkarkimi illegal i maks haxhise 1998
   159-mos kallzimi I krimit te doshit 3 muaj
   160-paisja e familjes & fisit me pashaporta dipllomatike
   161-paisja e 10 terroristev islamike me pashaporte shqiptare 93’
   162-enigma e goditjes dhe vdekjes Agim Shukes
   163-ultimatumi drejtuar Qazim Gjonajt per gjyqin e 2 prillit
   164-presioni mbi Prele martinin per gjyqin e 2 prillit
   165-enigma e arit londres (1993 me rajersonin)
   166-enigma e kaparit te albetrolit 2012 (mbi 85 milon $)
   167-enigma e pallateve nga malajzi a ne laprake
   168-emrimi I gazidedes ne shik (master spy)
   169-takimi sekret me milloshevin (1995)
   170- takimi sekret me gjeneralin Boban te vila nr 4
   171-takim I fshehte me Ivanovicin ne Kras Montana
   172-reabilitimi I kriminelit Gazidede 2005
   173-reabilitimi I kriminelit Agim Shehu 2005
   174-shkaterrimi dhe demtimi I hekurudhave
   175-prishja e hekurudhes milot rreshen klos
   176-zhdukja e stacionit trenit Tirane
   177-ofendimi I NY TIMES leter higjenike
   178-shkon ne USA 1992 me ndihmen e nje big-shefi te Cia-s
   179-skandali Levan-Fier( fari balliu-alpine)
   180-Debimi I Mustafajt para vizites Bushit
   180-ngritja e permendores bushit si bythlepires I tij
   181-skandali nipi berishes ne hotel dajti (koburja e dritanit)
   182-250.000 euro Jean Paul Carteron ilegalisht ne 2006
   183-urdherohet qe kontrata me JPC te mbahet teper secret
   184-skandali kombetar me shkollen greke Omiros ne korce
   185-denimi Top Channel me 13 milion euro
   186-Trafik I madh armesh me Armenine
   187-Skandal dipllomatik me azerbajxhanin per keto arme
   188-digjet policia gjirokastres nga lazaratasit-shtator 2007
   189-i falen Tom Ridges 500.000 $ per 2 seminare (9/2007)
   190-Damir Fazllic ne kasafortat e sigurise kombetare me T.Ridge
   191-shkarkohet prokurori Sallaku per aresye banale si ndonje fshesaxhi
   192-Argita B. fshin biznesin e saj nga regjistri kombetar (shkurt 08’)
   193-pagesa ilegale Vatres-usa per 100 vjetorin (sa fukarenj ne usa)
   194-Spoti turistik n CNN-300 000 $ kater here me shtrejt se normalja
   195-Kapet 1 kg heroine te makina ambasdorit ne Itali , Lesh Kola
   196- Prangoset shoferi A.Selmanllari si drog-diller-mik personal i Xenit Sales
   197-Autobote te qeverise kapen duke ujitur drogen e Lazaratit
   198-Debohet ne shtator 2008 nga shqiperia FMN
   199-Debohet k/hetuesi Shtylla (kishte gerdecin dhe rrugen e kombit ne process)
   200-Skandali plazhi gjeneralit- mbrapa qendron dyshja malltezi-patozi
   201-Super Skandali Jales -del kollovari J.malltezi si mafje e tokave
   202-Skandali ne Porto Romano-Argita –Fazllic
   203-Gold-Argita” i lyp “Zafar Ansarit 3 miljon dollare rushfet
   204-Jamgjarper Malltezi gllabron ish klubin Partizani
   205-Karaosmania e Nishanit gllaberon ish seline e PD
   206-Urdherohet pergjimi ambasadave dhe opozites nga SH.I.U
   207-Transferohen nga zyrtare vendas 1.3 miljard dollare raporton G.F.I.
   208-Shkarkimi I disa gjeneraleve rebele dhe zevendesohen me beadle
   209-Nuk hapen kutite per 2009,dhe digjen fletet e votimit para afatit
   210-Hapen kutite per 2011 dhe ndryshohet rezultati (po mengeperveshuri ?)
   211-Ortakja e Argita B. Flutra Kola blen Croën te Fazllicit 2 miljon $
   212-Gazidede takon Arkanin ne Durres 6/94 me miratim te Berishes per naften
   213-Themelohet kompania Shqiponja me “boss” Tritan Preshin.
   214-Berisha posedon disa zyra perandorake private te pa raportuara..
   215-Argita zoteron vila multi milioneshe te pa justifikuara-lalez etj..
   216-Shkelzeni zoteron vila sheikesh ne garden,farke,mullet .L.A.etj.
   217-Akuza ndaj Hajdarit si spiun i SS dhe organizator i 2 prillit 1992
   218-Ngritja e lapidarit per “spiunin dhe vrasesin “e Shkodres
   219-Dekorata dhe honorari 1,6 miljon dollare per Nicola Arsidin
   220-Trafikimi naftes ‘Virxhin-Kulicaj” fitimi 75 miljon dollare
   221-Blerja e nje super benzi BUNKER-700 miljon leke.
   222- Porosit helikopter superlluksoz VIP ne France (eurocopter)
   223-Porosit nje veprim terrorist me helicopter mbi shtepine e Bamir Topit
   224- Mban gjithmene rrotull nje “polici secrete civilesh ” 50- 100 vetash
   225-Fimohet vila Rames ne 13 shkurt 2013 me helicopter me urdher te SB
   227-Urdherohet ne 97’ nga SB sulmi mbi amb. amerikane ( Izet Haxhia)
   228-Sulmohet me urdher te tij kontigjenti gjerman (ka filmime)
   229-Kurdiset nga SB truku I bombes te Vefa ne 96’ me Anton Gjergjin
   230-Bomba u “kurdis” per te akuzuar “Hakmarrjen per drejtesi”
   231-Largohet FMN se sinjalizoi rrezikun per fajdet 96’
   232-Kercenohet Kristaq Luniku per mos mbylljen e firmave
   233-SB deklaron se VEFA+ Gjalica = dallendyshet e kapitalizmit
   234-SB deklaron ;Parate e shqiptareve ne firma me te pastrat ne bote
   235-kercenohet me jete Izet Haxhia pas intervistave nga Gestapo SB
   236-Akuzohet Xeni Lirijes si drog diller nga Izet haxhia
   237-Miratimi I devijimi I rruges Egnatia nga Durrsi ne Igumenice
   238-Investime serioze ne Tropoje nga qeveria Pedere-afer zeros
   239-Abandonon shtepine ne Vicidol-kthehet haur lopesh e gomeresh
   240-I fal oborrtareve mbi 100 licensa h/centralesh ,miniera e hidrokarburesh
   241-Trafik me Libine –Lul Basha takon Kadafin personalisht “tet a tet”
   242-Lirohen te burgosur vrases per votimet e 2009 me urdher te SB-LB
   243-Menaxhohet direkt nga SB kolumbianizimi-prodhimi droges- 5 miljard $
   244-permbytja e pare e shkodres ndodh 1 here ne 100 vjet (tallje )
   245- permbytja e dyte e shkodres ndodh 1 here ne 1000 vjet (tallje funebre)
   245-Gerdeci I dyte ne Dhemblan Tepelene-maskohen vrasjet dhe krimi qeveritar
   246-Burgosja e Nanos si terrorist per kavanoza receli t ndihmave
   247-KURSE Lul Berisha vjedh gjysem miliardi ne RR.K dhe mbete yll ne ngjitje
   249-SB deponon ilegalisht ne amb.amerikane per 14 shtatorin 1998
   250-Ve mafjozin Hajdin Sejdia keshilltar te pare ekonomik ne qeverine e 1992
   251-Largon Leka Zogun si qen ne 20 nendor 1993
   252-prag skandali armatosur ne hotel dajti me LZ
   253-Nga trajtimi LZ si qen I ngre permendore si karadyzen
   254-SB me keto krime eshte diskretituesi me I madh I USA-s & BE
   255- SB me keto krime eshte djalli I Lugut te zit e tropojes qe po
   ri-ngre Enver Hoxhes lavdine si nje nga Kolloset me te medhenj qe ka nxjerre njerzimi

   Reply to this comment
   • fred August 11, 08:41

    – vdekja “misterioze” Pjeter Arbnorit…???!!!
    – vizita ne USA me ndihmen e nje big boss te CIA-s (qenka krim ????!!!!/se dija)
    – ndertimi i statujes se George W. Bush (edhe se na futi ne NATO dhe i dha pavaresine Kosoves)
    – braktisja e shtepise ne vicidol e cila eshte bere haur lopesh (oh sa kam qesh)

    Reply to this comment
    • Po,Po February 2, 21:35

     O FRED….. PO PER ATO 251 PROBLEMET E TJERA QE SHTRON KOMENTUESI ME LART..,NUK PO NA THUA , KE QESH APO KE QA ?! ME E PAKTA , QE DO TE THOSHA PER TY , ESHTE SE ME NGJASON SHUME ME SHPELLARIN MARK UK !

     Reply to this comment
   • Frunze February 8, 13:24

    Idiot, ti je i vonuar se Andrea Stefani e dine te gjithe qe ka nja 20 vjet qe kerkon largimin e Berishes nga politika!

    Reply to this comment
  • anim August 10, 16:18

   Me pelqejne ne pergjithes shkrimet e Stefanit dhe me pelqeu vecanerisht shkrimi i tij i fundit ndaj Tarifes se Halese se Cilit.
   Por te ky shkrim duket qe shpreh thjesht mllefin e akumuluar ndaj Bishes se Vicidolit. Me duket qe Stefani ju jep apo pret shume me teprr se c’duhet prej ambasadoreve te huaj ne Shqiperi – kjo me duket disi naive dhe idealiste. Trupat diplomatike te huaja ne shqiperi nuk kane ndonje tager te vecante ne vendin tone pervec shprehjes se qendrimeve diplomatimke te qeverive te tyre. Ato ne te vertet duhet te bejne ate qe bejne ne cdo vend tjeter normal e te zhvilluar. Askush ne bote nuk i di emrat e ambasadoreve te huaj pasi askujt nuk i i itnereson se cfare ata thone e bejne, duke prezumuar qe ata jane thjesht burokrat e perfaqesues te vendit perkates. rroli i tyre duhet pare thjesht ne perpjekjen per te forcuar marredheniet dypaleshe dhe padyshim duke duke e mare te mireene qe te informojne ne menyre reale e te paamshme vendet e tyre per situaten politike ne shqiperi – por te mos harrojme qe ne fund te fuindit cdo ambasade ka si qellim primar itneresat e vendit te vet dhe situaten ne shqiperi e shohin ngustesisht bazur tek ky interes primar – keshtu qe edhe qendrimet qe mbahen hapur apo ne menyre me diplomatike duhen pare ne kete kontekst.
   Besoj se shqiperia nuk eshte tashme ne situaten e 1997 apo qofte edhe 2009 ku vertet pritej shume me teper presion diplomatik ndaj marrezive Berishiane. Ne nje shqiperi pak a shume normale e funksionale do te ishte e tepert dhe madje e turpshme per ne shqiptaret qe te prisnim leksione dhe nderhyrje te vazhdueshme ne punet brebdshme te vendit tone. Do te isha shume dakort me Stefanin nese do te kishte nje perkrahje te drejteperdrejt te ndonje ambasade apo qeveritari te huaj ndaj Bishes apo dhe cdo force politike qe ka per qeillim destabilitetin e vendit por une nuk e shoh kete mbeshtetje ndaj Bishes…perkundrazi ai duket me i izoluar se kurre. Nese pritshmeria e stefanit eshte qe ambasadoret dhe te qeverite e huaja do te merreshin seriozosht me cdo idiotesi qe nxjerr nga haleja Bisha atehere kjo do te ishte nje nderrmarje e kote. Padyshim ne shqiptareve – medias ne rradhe te pare – na takon te jemi vigjilent ne bemat e Bishes apo kujtdo tjeter , qofte edhe atyre qe jane sot ne pozite. Nuk duhet te presim diploamtet e huaj te na tregojne gogolin qe e shohim cdo te ejnte ne parlament. Jam dakort qe cdo perpjekje e vertete/reale destabilizuese dhe thirrje per “revolucion te dhunshem” duhet te trajtohet si nje akt kirminal e antikonstitucional – por jo cdo thenie grandioze e Bishes apo Jozit duhet interpretuar si e tille. Jam i sigurt qe keta 2 individe ne subkoshiencen e tyre do te donin fort qe fjalet e tyre te merreshin seriozisht nga turma e militanteve PDist si thirje nen arme – por nuk besoj qe kane mbetur mjaft truthare qe i marrin seriozisht lajthitjet e Bishes dhe qe ti pergjigjen marrezise se ketyre idioteve antishqiptare. Ne kete pike – eshte shume i rendesishem rroli i medias qe te mos i bej me shume jehone se c’duhet klithmave te mjera te Bishes, Jozit apo gagacit te Bishes ne parlament. Ca me shume media nuk duhet te keq-interpretoje cfare keta thone ne parlament apo ne daljet para shtypit. Jo me shume se disa jave me pare p.sh mediat e kishin keq-ikuotuar cfare Jozi kishte thene ne parlament – thenia e saj qe tashme s’me kujtohet mund shume mire te shihej si nje shrpehje emocionale dhe patetike por aspak si nje klithme per revolucion te armatosur apo te dhunshem. Titujt qe i isihin vene kesaj pastaj i sherbjene si demonizimit te kote te kundershtarit (kushdo qofte ai) ashtu edhe per ti sherbyer pikerisht deshires se Bishes per te krijuar nga hicgje nje turbullire apo destabilizim. Sipas meje edhe ky shkrim i stefanit ne njefare menyre i shkon per shtat dhe i sherben me shume Bishes sesa lenia e tij ne harrese te plote – harrese qe nuk duhet te uli vigjilencen pasi Bisha te tilla mund te ringrihen prape e prape nese ne si popull i japim perseri nje mundesi tjeter/te re.

   Reply to this comment
   • Shefqet Cela August 10, 20:55

    Me vjen keq per gjykimin tuaj te percipte.
    Po kush e solli Saliun ne pushtet?
    Mos ke harruar Rajersonin qe delte tribunave per tu bere thirrje qytetareve qe te votonin per kete djall? Kjo ishte shfaqja e hapur imponuese, duke keq perdorur simpatne e popullit tone per Ameriken.
    Seç luante nendhe une nuk mund te nenkuptoj, por druhem.
    Ja paçim borxh Stefanit per kurajon qe ka pa marre parasysh pasojat.

    Reply to this comment
  • elio February 1, 20:33

   E perse ben gam gam ky??? Shqipetaret votuan kunder, qeveria duhet ta denoncoje per faktet qe ka kapur (nuk e ka bere per asnje krim te berishes) dhe hetusia do te coje akuzat ne gjykate…Tani mos u merr me è tjeret..Ke edhe guximin te besh hartime pa sewns by…lepires

   Reply to this comment
 2. Cellnik Guzi August 10, 13:44

  Zoti Stefani ! Jeni jo vetem nje analist i mrekulluaeshem, me te tera permasat e madheshtise, por edhe nje shqiptar patriot , qe ju dhimbset vebdi dhe shqiptaret.Hallall, hallall.Mos u terhiq se bota do marre vesh dicka nga ato qe shkruan.

  Reply to this comment
  • avdyl blakçori August 11, 21:04

   Andrea stefani ka qene spiun i ENVER HOXHES tani byth lepires i edi rames e asgje me shume ? Leh si qen per te krijuar tymnaja qe te çvendose vemendjen e popullit nga hallet e perditeshme si psh ikja e shqiptareve drejt europes 2 masakrimi i lazaratit martire mbasi u persekutua per 50 vjet nga enver hoxha tani nga edi rama e sajmir tahiri per te mbjelle kanabisin ne vendin e tahirit ne qarkun e tepelenes 3 Nga vjedhjet e ilaçeve dhe te recetave fallco 4 Nga ngritja e taksave ? 5 Ku jane premtimet e socialisteve per shendetesine falas 6 Per genjeshtrat e edi rames per legalizimet duke bere shou e duke dhene nje flete paçavure PO E le pasi nuk kan fund poshtersite te edi rames dhe te mostres se gjirizave te haleve shokun SIMONI kete felliqesire qe nuk diti nje here te marre krahun e popullit e ti kundervihet qeverise aktuale per te metat

   Reply to this comment
 3. Harilla August 10, 13:47

  T’u lumte Andrea!Duke folur qarte e troç mund te marrin
  vesh evropianet dhe amerikanet.Por duhet qe keta artikuj te zene vend ne te gjithe kryeartikujt e gazetave,qe ambasadoret te kuptojne se nuk mund te vazhdohet me kjo loje e ndyre me nje popull te varfer qe beson verberisht ne vlerat e perendimit.

  Reply to this comment
 4. Abdullah Jangulli August 10, 14:09

  Pajtohem me kete shkrim dhe po ashtu mendoj se Perendimoret jane krye keput anti-shqiptare ne rastin me te keq dhe cinik ne rastin me te mire. Po si nuk doli nje capajev me ja dhene hakun Saliut xhanem?

  Reply to this comment
 5. oo8 August 10, 14:14

  Inkurajues eshte ky artikull I Stefanit mdi fajesine e dipllomacise perendimore.

  Por me sa lexova me vemendje artikullin mund te them se ishin BLEGERIMA.

  Dipplomacia euroatllantike nuk duhet fajesuar se po toleron Berishin ..por eshte pjese me Berishen..per te mos thene KUISLING I TYRE.

  Vetem nje budalla nuk e kupton qe Shqiperia nga marrja pjese ne votime e Rajersonit e deri me sot eshte nje

  REPUBLIKE AMBASADORIALE E PERSERIS REPUBLIKE AMBASDORIALE…

  POR KJO NUK KA NDONJE TE KEQE….PO QE SE NE 1991 NUK DO VINTE NGA BEOGRADI RAJERSONI DHE TE VENDOSTE NJE DHENDER SERBIE.

  HABITEM SI NUK REAGON NJERI SOT PER CFARE KA DEKLARUAR IZET HAXHIA NGA TURQIA….QE BERISHA ESHTE NJE KLLONIM I SHERBIMEVE SEKRETE AMERIKANE DHE SERBE KUR ISHIN NE MUAJIN E MJALTIT.

  JA CELSI MAGJIK PSE BERISHOVICI ESHTE I PAMPOSHTUR ?

  **********

  SI E PRUNE SERBET DHE LOBI SERB I AMERIKES SERBERISHEN NE PUSHTET

  Ish-badiguardi i Sali Berishës gjatë presidencës së tij në 1992-1997, Izet Haxhia, ka filluar të flasë duke shpjeguar shumë zhvillime të rendësishme që nuk janë perceptuar nga publiku gjatë asaj periudhe.

  Në një postim të gjatë në profilin e tij në Facebook, Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët dhe lobi sërbo-amerikan tepër i fuqishem në atë atë që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

  Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava. Zonjës Berisha ju dhurua një çek prej 10 mijë dollarësh nga ana e Philips. Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

  Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

  Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

  “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”, – përbyll Haxhia.

  Berisha ishte përfolur vazhdimisht se është mbështetur nga serbët dhe lobi sërb ne Amerikë për ardhjen në pushtet, por kjo është një akuzë e fortë e bërë nga një ndër njerëzit që e kanë shoqëruar kudo kreun e PD-së në levizjet e tij brenda dhe jashtë vendit në atë kohë.

  Skandali, një i huaj në Këshillin e Sigurisë Kombëtare
  Sali Berisha arriti deri aty, sa t’i besojë një qytetari të huaj sekretet e Sigurisë Kombëtare. Tashmë është e njohur për të gjithë një foto e vitit 2006, ku shfaqet biznesmeni serbo­boshnjak Damir Fazlliç në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Nuk u sqarua kurrë çfarë kërkonte ky personazh në atë mbledhje, në çfarë cilësie ndodhej një shtetas i huaj, aq më tepër një i akuzuar për përfshirje në afera kriminale në disa vende të Ballkanit, me lidhje të forta farefisnie dhe biznesi me një nga kokat më të errëta të shërbimeve sekrete e mafies serbe, Jovica Stanishiç.

  Fazlliç është fotografuar në mars 2006, një vit pasi PD kishte ardhur në pushtet, në krah të Tom Ridge, i kontraktuar si këshilltar i qeverisë së atëhershme shqiptare dhe kryeministrit Sali Berisha për çështje të sigurisë. Para “mikut tim” (kështu deklaroi publikisht Berisha gjatë një seance në parlament më 7 tetor 2008 për Damir Fazlliç­in) raportojnë njëri pas tjetrit, të gjithë ministrat më të rëndësishëm të qeverisë shqiptare.

  BOLL ME KETO BLEGERIMA ZOTI ANDREA ?!

  Reply to this comment
 6. GURI I KAMJES August 10, 14:26

  Jam ne nje mendje vetem jo ne saje te aftesise sime,por te asaj te z. Stefani, Urime!

  Reply to this comment
 7. Bledi August 10, 14:29

  logoreeeee !!! Logoreeeeee !!!

  Reply to this comment
 8. faro August 10, 14:34

  Te lumte Stefani! U ke rene kokes. Ndryshe nuk marin vesh. Ambasadoret jane ketu per te shijuar restorantet bio dhe femrat e bukura shqiptare, qe per pak gje bien ne dore te ketyre diplomateve, qe bejne kariere vetem ne vende te vogla si Shqiperia, te cilen po keta e kane kthyer ne nje thele, qe 180 vite me pare, nga nje komb qe shtrihej deri ne Thraki.
  Po su bashkuan partite politike, te pakten ne ceshtjen kombetare, ambasadoret do te shijne, sot me berishen neser me ” yllin ne ngjitje”.

  Reply to this comment
 9. shqiptari August 10, 14:34

  po te gjitha fatkeqesite dhe poshtersite nga amerika dhe perfaqsite perendimnore i kemei ata duane te behete keshtu dhe keshtu po behet po te gjithe keta armiqe te betuare te kombite shqiptare jane habiture se sa me zelle e shkatrojne vendine e tyre keta monstara qe per para dhe pushet po bejne dhe pranojne te shkatrone gjihcka veteme vete te jetojne mire nen mbrojtjene e TRADHTISE SI TRADHTARE QE JANE TE GJITHE TE REKRUTUARITE DHE TE PAGUARITE NE SHEKUJE SE JANE FAMILJE QE JANE SHEKUJE ANTISHQIPTARE DHE JANE MBROJTURE GJITHMONE NESE NUK NDEROHETE POLITIKA DHE NESE KETA PARLAMENTARE NUK JANE SHQIPTARE NUK KA TE ARDHME PERE KETE TOKE GJE QE NUK KA SHANSE TE NDODHE SE TROJKA DHE ARMIQTE E BETUARE QE NA RETHOPOJNE PO PUNOJNE PERE 100 VITETE QE VIJNE

  Reply to this comment
 10. sabo August 10, 14:35

  Artikull isuper i shkelqyshem ,vetem nji trim ivertet dhe pend e ndershme mund te krijoj kete te vertet te madhe ,por reale per kohen qe jeton demokracija ne Shqiperi me shpellarin Berisha dhe klanin e tij,

  Reply to this comment
 11. ZARELI August 10, 14:45

  NJE SHKRIM I SHKELQYER. POOOOOR E LEXOJNE AMBASADORET NE TIRANE KETE SHKRIM ?????

  Reply to this comment
 12. Artemisa August 10, 14:46

  Vertetoni qe te katra komentet e mesiperme nuk i ka shkruar vete …….A. Stefani.
  Sa per ate se “Perse nuk reagojne ambasadat perendimore” eshte e thjeshte : Ata mezi po presin qe te rrezohet nje regjim diktatorial qe po instalon Edvini.

  Reply to this comment
 13. filozof S.Katovica(ylli) August 10, 14:54

  MOS NA MALLENGJE I ‘KRISHTERI’ STEFANI…….!?
  -Rrevolucion nuk do te thote ‘nderrim’ pronash e as ‘gjak’ se tek ne ne ’90 nuk u be ndonje ‘rrevolucion’ por agjenturat e permbysen pushtetin me ‘paqesisht’ ska ku te veje!
  -Eshte fatkeqesi qe tek ne 25 vjet mungon informacioni e gazetarija kthyer ne leter higjenike te politikave antishqipetare.Si mund te thote nje ‘gazetar’ qe tek ne 25 vjet ka ‘demokraci’ e flet per ‘RROTACION RROTASH’ !?KJO ESHTE PIKERISHT TE SHPIESH UJE TEK ANTISHQIPETARIZMI BEOGRAD-BIBERAJ?!
  Nje popull i civilizuar perfshi edhe ate grek nuk pret mbarimin e legjislatures se ‘KRIMIT’ 25 vjet por i permbys qeverrite dhe parlamentet edhe 3 HERE BRENDA VITIT OGAZETAR I BATHOOOOOOOORESSSSSS?!
  Po nuk je ne gjendje si shqipetar te thuash emerat dhe mbiemerat e ‘deputeteve’ qe te kane perfaqesuar ne kete parlament te Wikilliks —-gjeja me e mire eshte te mos shkruash me broçkulla ose te besh thirrje per rrevolucion per shperndarjen ne menyre paqesore te ketij parlamenti qe nuk e ka perfaqesuar popullin asnjehere direkt apo indirekt!!??

  Reply to this comment
 14. gezim August 10, 15:06

  Mes njerzve te mire e dashamires sigurisht ka dhe qiban, vete fjala konsensus ne demokraci parlamentare eshte nje thike me dy presa, sikur neser te degjojme qofte larg se per interesa kambetare duhet te qeverisni sebashku pozite -opozit kush do bente opoziten??? apo vete ata qe qeverisin, Opozita eshte shtylla kryesore ne sistemet Demokratike. Dhe diktatura mbahej forte mbas ketije sllogani interesat kombetare, armiku jashtem e i brendshem, po sot kush eshte armiku??? Krimi arganizuar, Korrupsioni, klientelizmi, qe ushqejne partite te cilat ne interes te tyre kerkojne “konsensus” . Koha i imponon mazhorances te qeverise vetem pa frike duke respektuar Kushtetuten e Shqiperise, duke respektuar parime e nje shteti demokratik parlamentare, e pse jo, duke i treguar vendin cilit do qe tinzerisht keshillon apo abuzon me sllogane aspak konstruktive, e ne deme te shqiperise. Konsensusi nuk eshte kushte i funksionimit te demokracise por eshte pjekuri politike e aktorve politik te nje vendi neraste se funksionon, pasi nuk mund te lejojme kthimin ne diktature per hire te ” konsensusit” aq me keq kur kete konsensus e kerkon nje person i inkriminuar deri ne qelizat e tije, nje person qe per pushtet nuk ka respekton as nje parim demokratik pervec diktatures, nje person qe nuk e ka afruar kurre kete konsensus ndaj kundershtarit te tije, nje person qe votuesit e perjashtuan nga zyrat e shtetit. Meraku i ketije personi eshte thjeshte mbrojtja qe kerkon te siguroje nga drejtesia, e cila mund te vonoje akoma por kurre nuk do humbas. Zoti Stefani eshte jo vetem analist i mire por nje analiste vigjilent e kurajoz pasi te gjitha shqetesimet qe ngre jane reale pasi keto kembana here me zhurme e here te mbytura kane filluar e helmojne opinioni. Ky eshte misioni i nje Analisti dhe jo analiza shterp mbas pilafit thote populli. Flm. Gazetes Dita

  Reply to this comment
 15. Kryetari kAmentuesve idjote August 10, 15:07

  MORE KUSH JANE KETA IDJOTE KAMENTUES QE 25 VJET NUK KOMENTOJNE SHKRIMIN DHE MJERIMIN PO DINE TE THONE VETEM ‘BRAVO’ AUTORIT TE SHKRIMIT APO TE KOMENTOJNE SI IDJOTE NJERI TJETRIN.!?’
  Me kete injorance pas 25 vjetesh sistem skllavopronar te Saliut do kalojme 25 vjet nen mbreterine e XENIT e me pas te KALIT TE XENIT!!?’

  Reply to this comment
 16. Medi Shehovic August 10, 15:09

  Po cfare ka ketu per tu pajtuar me kete shkrim pacavure te keti mjerani? Apo e harruat kur ja perplasi Bushati ne fytyre? Po pse ke frike ti Andrea nga revolucioni? Apo do qe te qendrojme si Enveri yt ne pushtet per 50 vjet?
  Po shkruaj ndonje gje te hajrit o komunist i pashembull. Shkrimet e tua mund ti pelqejne vetem Mehdi Shehovic, Pellumb Zaimovic, Mero Bazovic, e ndonje i sojit tend.

  Reply to this comment
 17. Kana August 10, 15:19

  Ndreçi me sa duket më së fundi shkroi edhe epilogun e shkrimeve kundër Berishës se e pa që nuk nxorri dot gjë në dritë duke sharë e ofenduar, e pa se nuk i lexonte njeri shkrimet dërrmuese kundër Berishës. Me sa duket Ndreçi mendon se e realizoi qëllimin e vet për demaskimin e krimeve të Berishës dhe arriti të tërheqë vëmendjen e politikanëve brenda dhe jashtë në mënyrë që ata edhe nën ndikimin e shkrimeve antiberishë të Ndreçit ta zhdukin Saliun nga politika shqiptare. Sipas Stefos Berisha paska qenë i vetmi fajtor për gjendjen e vendit në buzë të greminës dhe se vetëm Saliu duhet dënuar nga të gjithë politikanët shqiptarë. O Ndreç, po ata që janë damkosur si të inkriminuar në qeveri e parlament nga Amerika a kanë faj? Po Rama a ka faj që në parlament dhe nëpër bashkitë e majta ka të inkriminuar? Po për korrupsionin në shtresat e sipërme të politikës shqiptare vetëm Saliu e ka fajin? Ata që vjedhin edhe sot nuk kanë faj fare? Ata që vodhën lopën s’kanë faj? ti, o Ndre je i sëmurë me diagnozën “Berishë”! Nuk ka burrë nëne që të të mjekojë nga kjo e keqe. saliun aty e ke dhe nuk ke çfarë të bësh… Nuk mund ta mposhtësh Berishën me ca shkrime për të ardhur keq, të shkruar me mllëf, me inat. Dhe e di pse? Sepse kurrë nuk ke qenë, nuk j e e e nuk do të jesh gazetar. Je thjesht një llafollog i pështirë, që edhe ë nuk e di se çfarë do të thuash…

  Reply to this comment
 18. askushi August 10, 15:25

  Sakte Stefani, kjo eshte gazetaria!

  Reply to this comment
 19. shqipja August 10, 15:25

  FLM Stefani
  ambasadore e perendimore jane te gjithe te lidhur me fije te padukshem me sali kriminelin.
  u pasuaruan ne kete shqiperi “komuniste te enver hoxhes qe i la te varfer”
  pse jeton nano ne vjene . me cfare ? si i ka blere shtepite atje .
  jane aq te molepsur sa nuk e merni me mend .ku shkon gjithe ajo nafte e ku ndahen parate .
  cdonte gjenerali Clark ne krye te kompanive te naftes . ku shkojne parate e minierave ?
  ku shkuan parate e armeve qe u shiten ?
  ku shkoi floriri i shtetit ?
  ku shkoi pasuria qe vete te huajt e pranoni qe edhe po te hynte ne lufte shqiperia per 20 vjet nuk do te kishte nevoje per ushqime mjekime e veshembadhje.
  KU KU SHKUAN ?
  ne xhepin e hajduteve qe skishin breke ne mengjez e u ngrysen milionere .
  pa mos folur sa hotele private administratohen nga te huaj .
  shpirti i kriminelit berisha e kompani mbahet me keto shiringa te te huajve qe akoma po e mjelin kete vend.si brenda edhe jashte kufijve .
  shikoni ku pushojne , shikoni ku jetojne , shikojini suratet qe ju jane mpire nga shiringat femrave te politikes krahesoni nje foto te m brgut ne 90 e 2015. vetem surati i zhozhit u shtremberua se shetiti shume neper reren e arabise .

  Reply to this comment
 20. ardit August 10, 15:36

  Reagimet e berishianeve si Kana apo Medi Shehoviç ne mbrojtje te “revolucionit demokratik” te satrapit Sali na e bejne te qarte se ka nje skenar te rreikshem per te bere ndonje tjeter grusht shteti ne vjeshte. Po çar i perplasi Andi Bushati Andreas ne fytyre more Shehoviç rrogen qe merrte te televizioni “Albanian Sreen” si te gjithe gazetaret e tjere? Ketu e tregon qe gjithe taktika juaj bazohet te shpifja. Pale te pelqeka edhe revolucioni! Mos u nervozo kot edhe ti edhe Kana apo ca lapangjoze te tjere qe i beni tra mekatet e qeverise Rama por uroni qe te vije me ndonje revolucion prape Ai qe ka bere krime te renda, me te rendat per nje qeveri, duke vrare edhe njerez. Nuk them se kjo qeveri eshte e persosur por me mire me kete duke u perpjekur per ta rregulluar se sa te vije qeveria e krimit e Berishes! BENI KUNDES SHQIPTARE! BERISHIANET DUAN TE SHFRYTEZOJNE VESHTIRESITE E MOMENTIT DHE TE KRIZES PER TE CILEN KANE KONTRIBUT ME QEVERISJEN E TYRE TE KEQE PER 8 VJET, QE TE RIKTHEHEN NE PUSHTET!

  Reply to this comment
 21. baaam August 10, 15:40

  Andrei paska ken trim. Ia ka ba Salës nant me di dhe ambasadorve tet me di. Njashtu ma tlumt bre. Atyne të hujve ua ke tregu vendin atje ku e kan. Të lumt njajo pen. Shkruj e jep grushta deri sa ma n fund ta mysësh Salën. Na u ba Sala si burr i nans. Zvarr dona me e kjek Salën, po nuk po na len njaj Rama. Sala man Ramën dhe Rama Salën. Po metën kush po na e man? Aj Meta ka me u ba i madh pasha zotin, i madh se din me e dredh dhe me shpëtu. Po me sa po shikjo un Salës nuk ia ban syni tërr. Stefan gjali, mos u tut.Jepi fort njaj pene dhe puçka top si i Is Boletinit tu baft. Po qe se nuk ke top, merr nji difek me gjalm dhe bene cop Salën. ik o Ndre se nuk ke gja n dor, vetëm fjal n er, fjal prej të smuti.

  Reply to this comment
 22. Albi August 10, 15:41

  Stefani ha buke me “Berishen” se kete duan te lexojne keta ish-kapterret qe lexojne Diten, ne nje kohe ku as ne PD nuk po hahet me buke me Berishen.

  Te mos ishte per nderkombetaret dhe presionin qe i bene ata Ilir Metes, Berishen e kishe akoma kryeminister o qyqar. Per te tjerat nuk do merren ata, po vete politikanet ketu.

  Thirrjet e Berishes per revolucion jane ca budalliqe ku e ku me te dobeta se ato qe bertiste Rama, e nuk e mbaj mend ti kete shkruar ndonjehere Stefani Rames.

  Berisha eshte po aq diktator ne PD, sac eshte Rama ne PS, e nuk mbaj mend ti thote gje Rames per kete Berisha.

  Berisha ka vjedhur ne pushtet, po aq sa Rama tani, e prandaj nuk e fusin ne burg njeri tjetrin, po prap nuk mbaj mend ti thote gje Stefani Rames per keto.

  Prandaj keto jane pese me hic, qe kenaqin militantet e PS-se e vetem kaq.

  Reply to this comment
 23. gjermani i fundit August 10, 15:41

  Revolucion rrjjedh nga fjala revole, patllake me nje fjale… Hahaaahaa, edhe kur mender pjerdh nga goja dhe veshet doktor cmenduria ne vrapojme si kalamajte per karamele te degjojme c’thone ambasadoret.Atij ambasadorit qe iku i kish mbetur fiksim Olta Gixhari; o popull, e keni idene se cfare m..t ambasadoresh perbejne “faktorin nderkombetar”? Dhe ju Stefani prisni qe ambasadoret te decmendurojne Berishen, ata jane ne qiellin e shtate me Berishen, ha Muco, pi Muco,

  Reply to this comment
 24. TJ August 10, 15:47

  Berisha eshte kolera e ketij vendi! Mbajeni po t’ju duhet!

  Reply to this comment
 25. Kopaçe August 10, 15:53

  Berisha i ve pishen shtetit… ne do ti veme nje hu mu ne verrbythe.. qe kesaj here ti dalin syte kakerdhok… si te peshkaqenit Zeni..

  Reply to this comment
 26. i ri August 10, 15:55

  Faleminderit Dita,qe na jep mundesinete shprehemi.Zoti Stefani tani eshte ne kulmin e tij i uroj pune te pa lodhur.
  Dy fjale per majmunin Berisha,,,!Ore hale e malesise ,nuk te pelqyen ty dy “revolucione “radhe e radhe ne dy qershore 2013 dhe 2015,ku ne te dy tu thye koka,,,? Tani cfar kerkon o ndyresire do te gjakosesh vendin,,,,? EDHE KETE E KE BERE ,ME SUKSES DHE DISA HERE,,,,,!Po nuk ke faj ti .Kreret e mazhorances se sotme Meta e Rama ose jane matufe ose kane ngrene corben tende.Mire ,ty kjo nuk te shpeton me ,ne se ligji,shteti ka rene ne kembet tende ,eshte gjalle populli ,zvarre ,jo si bust por si qente e bashkise qe i terhiqnin pas vrasjes ne bulevard.Turp,turp Meta !Rama,,! Dhe me keq edhe per ata qe ne i quajme miq ,perendimoret e amerikanet.Nga kjo monster mund te presesh gjithcka ,prej tij u vrane mijera njerez moren rrugef d botes,mijera te tjere.U cnderuam si komb,pa u mbullur ende plaget e vjetra ,kerkon te reja,,,,,,,,,,,per karriket e hajdutetvd te bandavd pedeiste.Njerez jeni vigjilente,
  Bravo z.Stefani,,,,!Lufte kunder cdo antiligji,antishqiptereve,,,!

  Reply to this comment
  • avdyl blakçori August 11, 21:40

   O ti injorante lab me gjysem opinge çfar ke me malsoret apo qe sju ngjajne ? JU qe hajdutllekun e keni per ndere ? Ju qe koke lini e koke merrni , ju kultivusit e spiunllekut e hajdutellekut nuk e keni te drejten morale per te bere moral ju qe vrisni vellane pas shpine qe rrini nat e dit duke thurur intriga flisni per moral ju qe akuzoni baben qe ja u mbars gruan keni moral per te thene malsoret keshtu e ashtu mbylleni more ndyresira ju u bete me komunizmin e late shqiperine ne kete derexhe qe eshte sot ju masakruat popullin tuaj e shyqyr qe erdh SALI MALOKU per te vene themelet e demokracise . Perse nuk shkruani per deputetet kriminele qe i vute dhe per pasurite marramendese te keture pseudo biznesmene qe jane dhe deputet ? Mbylleni flliqesira se e bastaduat rracen shqiptare

   Reply to this comment
 27. rustem August 10, 16:38

  o naivi ndreci stefani qe nuk kupton se saliu eshte kanakari i amerikes “demoktatike” qe me 2 dhe 4 gusht 1945 hodhi dy bomba atomike ne japoni, duke kryer nje krim te madh ndaj njerzimit, popullsise se pafajshme e te paarmatosur, kur ne fakt kishte perfunduar lufta. Asnjehere nuk u trajtua e nuk u vune para pergjegjeside shkaktaret e kesaj katastrofe njerzore sepse urdherdhenesi ishte vete preidenti amerikan, n’ate kohe Truman.Pra ky ishte nje krim shteteror.Nersa ndrecka
  kerkon te nderhyje amerika.Je i vogel o ndrecke per te kutuar gjerat e medhaja.

  Reply to this comment
 28. albani August 10, 16:54

  Z. Stefani!

  Te “huajte” (ambasadore e diplomate), e kane frike, shume frike, madje edhe ky ambasadori i tanishem i Amerikes, e ka frike. Por pervec frikes, perfitojne edhe shperblimet perkatese qe jep Salia per heshtjen, apo per lobimin qe i bejne keta ambasadore e diplomate ne zyrat e tyre. Pevec kesaj, Sala i peshon me floririn shqiptar te vjedhur vite me pare! Pastaj, e kane agjentin e tyre, spiunin e tyre, sherbetorin e tyre, servilin e tyre.

  Reply to this comment
 29. Sab August 10, 17:11

  Me pelqen demaskimi qe Stefani I ben ambasadoreve. Por shkrimi ne nje fare kuptimi eshte naiv. Akoma populli shqiptar rri e pret cfare do bejne fuqite perendimore me berishen! Se keni kuptuar akoma qe ambasadoret e huaj perfaqesojne interesat e vendeve nga vijne Jo te Shqiperise. Dhe sa me lesh ta beje berisha vendin aq me mire jane interesat e tyre. Ore boll me keto budallalliqe, Shqiperine do ta bejne shqiptaret dhe berishen duhet te ngrihen ne kembe shqiptaret dhe ta shporrin. Kemi nje jete qe e durojme te na beje corap.
  Andrea PSE nuk thua nje fjale per ato gazetaret shqiptaret qe shkojne me rradhe ne konference shtypi sa here I therret berisha?
  Qe nuk I bejne nje pyetje perse kerkon te beje revolucion ky kriminel gjithe kohen?
  Perse qeveria shqiptare nuk ka bere nje akuze dhe nje dosje kunder berishes me gjithe abuzimet qe ai I ka bere buxhetit?
  Shqiptaret duhet te dalin ne protesta CDO dite kunder berishes, Jo shellehen te gjithe ne plazhe!!!!!

  Reply to this comment
 30. ardit August 10, 17:11

  Artikulli i Andreas eshte shume korrekt. Nuk eshte normale dhe eshte shenje e sigurt e nje shoqerie te semure fakti qe nje pjese e shqiptareve qe e quajne veten demokrate vazhdojne t’i shkojne pas per 25 vjet nje lideri te vete. Kritika e Andreas nuk eshte fiksim ndaj nje njeriu siç duan ta keqinterpretojne berishianet por qendrim konsenguent kunder nje dukurie antidemokratike siç eshte kjo e kultit te perjetshem te liderit qe ka krijuar Berisha me fanatiket e vet ne PD. Edhe nderkombetaret kane faj qe kjo vejtersire i mbeti Shqiperise neper kembe. Te lumte Andrea shoqeria shqiptare ka nevoje per shkrime dhe ide te tilla! Sa paer zagaret e Saliut leri te lehin!

  Reply to this comment
 31. 008 August 10, 17:26

  Replike modeste me komentuesin “anim”

  Lexova me kujdes komentin tuaj qe ishte cilesor,,por kishte nje gabim thelbesor ku me interesante por e gabuar eshte shprehja juaj se
  ………
  .”Ne nje shqiperi pak a shume normale e funksionale do te ishte e tepert dhe madje e turpshme per ne shqiptaret qe te prisnim leksione dhe nderhyrje te vazhdueshme ne punet brendshme te vendit tone’…..”

  Ju nuk kuptoni thelbin e asaj qe ka ndodhur ne Shqiperi pas 1992 deri sot qe po flasim..

  Shtrohet problem jo se duhet te presim nga ambasdoret per leksione apo per te vepruar….ata tashme e kane kryer misionin e tyre….e prune berishen ne 1991 dhe akoma po e mbrojne me cdo kusht dhe cdo cmim.

  Barazimi nga Macdonald Lu I shpullave te strazimirit,apo idiotizmat e Tomes dhe Ndokes mr gjakun e 21 janarit & gerdecit eshte shume e dyshimte….

  Mos futja e berish-bashes ne listen e tij te kriminelave eshte “deleted”…

  Zoti “anim”

  23 qershori 2013 dhe 21 qershori 2015 eshte nje detyrim nga populli I mazhorances dhe ambasadreve fuqi plote ne shqiperi qe te denohet berishizmi si sekt antishqiptar.

  Mos denimi I berishes,impotenca e rames dhe hipokrizia e donaldit amerikes dhe helmutit gjermanise quhet poshtrim kombetar..me I keq se cdo lloj pushtimi

  Reply to this comment
  • anim August 11, 20:53

   Vetem per kortezi…
   Se pari nuk ka asgje modeste ne pergjigjen tende dhe…
   .. me vjen kaq shume turp nga gabimi im thelbesor… por nuk arrij ta kuptoj per dreq se ku kam gabuar dhe se cfare ke dashur te thuash!!!

   Reply to this comment
 32. Nikolas August 10, 17:34

  Andrea !!! Ju uroj qe te mos ndaloni me penen tuaj te ekzekutosh kete qen te terbuar qe sla gje pa bere per ta shkateruar kete vend. Po si nuk doli nje vetem nje burre ?? Tja numeroj ne lule ketij ndyresire qe qelbi Shqiperine,shkataroi cdo gje dhe leh si i terbuar pa pushim. Kush do tja mbyll gojen????

  Reply to this comment
 33. Futja kot August 10, 17:36

  Oooooo Stefani!
  Mire shkrimin e kuptuam qe do te te coje ne burg, se me ate qe shkruan, vetem nje anarkist shkruan dhe mendon, po buke & cigare kush do te te sjelle aty …?

  Mire Berishen qe nuk e do, po me revolucionin c’ke, apo te pelqen kaq shume Rama se nuk po di si ta tjerresh? A ke kapur ndonje lek keto kohera, apo ncuk-ncuk? Ehhhhhh, vite te keqija, e kuptoj, futja kot edhe ti, si puna ime, qe te lexova ty …

  Reply to this comment
 34. besniku August 10, 18:06

  Ajo qe duhet te thuhet eshte se ambasadori i sotem i SHBA ne Shqiperi, eshte pjese e fuqishme e lobimit Podesta & Co. Tani cfare kerkojne me shume shqiptaret qe te beje ai: te jete me Berishen apo kunder Berishes?! Po lobingu, qe e sollen ne Shqiperi, cfare duhet te prese nga ky ambasador, se ky eshte parapaguar para se te vinte ne Shqiperi, gjate kohes qe mesonte shqip, qe te komunikonte vete, drejtperdrejt me Sali Berishen, kete burrin e madh te shtetit.

  Keta ambasadoret dhe diplomatet e huaj, bejne dhe politiken e shtetit te tyre, por edhe ate te veten. Perse, si mendoni se kaq naive jane keta njerez?

  Pastaj, dhe kjo eshte per Zotin Stefani, Berisha nuk flet kurre pa marre fillimisht miratimin e kryediplomatit ne Shqiperi, se ndryshe prishen rregullat e lojes. Shkurt, te gjithe bejne lojen e UDB-se serbe!

  Reply to this comment
 35. albani August 10, 18:16

  C’eshte kjo fytyre e ndyre, e peshtire, e neveritshme dhe e frikshme? Kur valle do te shpetoje Shqiperia dhe kur do te shpetojne shqiptaret nga ky njeri perbindesh? Si nuk ka nje gje te mire ky njeri? Si eshte e mundur qe nje i tille te hyje tek njerezit? Ky duhet te klasifikohet si pjelle e djallit, madje djalli vete!

  Vrases, mashtrues, hipokrit, hajdut, servil, njeri qe di vetem te urreje njerezit dhe njerezimin, pucist, spiun, agjent, shkaterrimtar, antishqiptar, antikulture, islamik (kryeislamik), fundamentalist islamik, shkaterrues i vlerave materiale te Shqiperise dhe i vlerave shpirterore, tradhetar i Kombit Shqiptar!

  Dhe mos u habitni, kur te vije perseri ne krye te Shqiperise, dhe jo shume vone! Te gjitha fuqite e huaja po punojne per kete dite!

  Reply to this comment
 36. D O K L E A T I August 10, 20:21

  MURSI= ERDOGANI= SALI BERISHA= ISIS

  Reply to this comment
 37. nostradamus August 10, 21:24

  Nuk mund te gjesh nje fytyre kaq te urryer ne keto 100 vjet te ekzistences se Shqiperise se
  sa ky mysybeti qe ka dale ne fotografi siper…..!!!!

  Reply to this comment
 38. LILOLABJA August 10, 21:36

  Zoti Stefani
  Une personalisht jam shume dakort me analizen tuaj dhe me vjen mire qe gazetare te nivelit tuaj e kane vrare friken.Berishen zoti Stefani vetem nje e zbyth nga politika dhe ky eshte populli i 97 -tes.Ne vrime te semes u fut ne 97-ten dhe ju e dini shume mire se si e la pushtetin,e la me pahir ,sepse mori populli armet ne dore, dhjet ne breke nuk eshte aq trim krimineli.Ambasadoret jane ne rregull perderisa populli nuk e merr me dru,ata nuk kane asnje arsye te mbysin me duart e tyre foshnjen e tyre .Populli duhet te marri ne dore fatet e tij ,te beje tu dridhet toka nen kembe te gjithe atyre ,qe kane abuzuar me pushtetin dhe jo pak here e kane çuar vendin ne buze te gremines ,te pushtoje sheshet dhe te mos tundet jo vetem per ti perzene nga politika, por te shkojne te gjithe para drejtesise .

  Reply to this comment
 39. semanjaku August 10, 22:04

  Z. Andrea,,shkrim I goditur,,ndoshta pak I vonuar ne kohe. Nuk me pelqeu fjala karizmatik per shpellarin por pak rendesi ka,,,e rendesishme eshte se me ne fund nje pene e guximshme po flet troc per te keqijat qe Berisha I ka sjell vendit por edhe per ate qe kercenon ne te ardhmen,,si dhe qendrimin symbyllur te disa ambasadave per cka shikojne ,degjojne dhe nuk veprojne,,,perkundrazi heshtin dhe inkurajojne kete shkaterrues te kombit Shqiptar.Une mendoj se nuk duhet lene vetem me kete shkrim,,,eshte e domozdoshme dhe emergjente angazhimi I atyre intelektualeve qe nuk jane sahanlepires te Berishes,,,I organizatave jo qeveritare,,I gazetareve kunder revolucionit berishian te krijojne nje forum per te angazhuar me pas masat e popullit por sidomos te rinis ,,duke bere mitingje paqesore para ambasades Amerikane,,,asaj ta OSBEs si dhe duke I derguar peticione shteteve perkatese per te treguar sa I rrezikshem ka qene dhe eshte nje personazh I till.Une kaq di ,ju bashke me shoket tuaj dini me shume,,,veproni,,ndryshe Shqiperia do bjeri akoma me shume ne gremin.

  Reply to this comment
 40. vezhguesi August 10, 22:09

  KOMPLIMENTE Z, STEFANI . POR ME VJEN KEQ SE TE GJITHA JANE FJALE E ASNJE VEPER . ARRESTIMI I SALMONSTRES DO TE ISHTE KRYEVEPER , POR KUSH GUXON TE BEJE ???

  Reply to this comment
 41. lexuesi i dita August 10, 23:30

  kur berisha ishte ne pushtet,kishte vend per kritika,sepse berisha nuk ishte dhe nuk eshte engjell,por eshte thene,se per kohen kur u angazhua ne politke,aktive,ne pozite,ne opozite,dhe prap ne pozite,ne vorbullat e konflikteve ballkanike,mund te thuhet se ishte personi adekuat,i pranueshem ne fuqine e barutit ballkan,pore kjo nuk don te thote ndalim kritike per te,perkundrazi,ti vihen ne dukje gabimet qe e karakterizojne si nje person publik,i njohur,ne ballkan,dhe tash qe nuk ka pretendime per rikthim ne pushtet eshte nje ze i ashper kritik i qeverise se mazhorances,ku duhet vene ne dukje ndrydhja e zerave kritik nga qeveria aktuale.tash te kthehemi tek stefani,nje gazetare krahu,i cili kreh pa pertese krahun kundershtare,duke harruar me ose pa qellim krahun e vete.nje gazetare jo neutral,qe ja ka mbajt krahun rames ne opozite,dhe vazhdon tja mbaje krahun edhe ne pozite,duke sulmuar emrin e njohur berisha,emri i fisit me te madhe shqipetare,(eshte fjala per sali berishen),i cili nuk ngurroi dhe pruri para ligjit shume njerez problematik,edhe nga fisi i tije e gjere,por sali berisha nuk eshte mesia,dhe keqperdorimi i emrit te tije,eshte thene disa here,nuk eshte faji i tije.pra qka e bane njeriun e mediav e interesant,mendoj eshte neutraliteti,dhe shembulli konkret eshte ne kosove,nga pinjolli i po fisit berisha,ridvan berisha,nje njeri i medias neutral,i cili drejton me sukses te plote emisonin( debat),emer ky i cili nderon fisin e tije te madhe,dhe ku fisi i tije,por jo vetem,mund te marrin shembull.pra shembujt pozitiv ne media nuk mungojne,por dyshoj se ka mungese te disa gazetareve qe marrin shembuj nga personalitete te njohura publike siq eshte Ridvan Berisha.

  Reply to this comment
 42. KUSH PO I RI NGRE LAPIDARIN XHAXHIT August 10, 23:32

  zoti stefani ate qe ju thoni neper dhembe me zor..e thote Gery Kokalari me plot gojen.

  eshte imagjinates qe ambasdori Lu ka dale hapur ne krah te berishes sot me listen e tij te lkrimineleve politike por pa kriminelin berishe.

  Sekretin e thote atdhetari Kokolari si me poshte :

  Një letër e Kokalarit për ambasadorin e ri amerikan në Tiranë

  Ambasador Lu: Së pari, unë do të doja t’ju përgëzoj që më në fund morët postin e ambasadorit të SHBA në Shqipëri.
  Stafi i Ambasadës mund t’ju japë më shumë informacion për biografinë time, por përmbledhtas mund t’ju them se, që nga rënia e komunizmit, unë kam qenë i përfshirë në aspekte të ndryshme të çështjeve shqiptare, duke përfshirë edhe mbledhjen e ndihmave humanitare në Shqipëri dhe Kosovë, lobimin për ndërhyrjen amerikane në konfliktin e Kosovës, përkrahjen për ndryshime në institucionet demokratike të Shqipërisë dhe ekspozimin e praktikave korruptive në Shqipëri. Këtu përfshihet dhe paraqitja që i kam bërë skandalit AEY në faqen e parë të Nju Jork Tajms, e cila rezultoi me dënimin e katër amerikanëve nga ana e Departamentit të Drejtësisë me akuzat për mashtrim të Departamentit të Mbrojtjes.
  Familja ime ka qenë e përfshirë ngushtë në çështjet e komunitetit shqiptaro-amerikan për më shumë se një shekull. Herë pas here unë kam punuar në bashkëpunim me Ambasadën dhe herë-herë jo. Unë jam i vetëdijshëm se në të kaluarën, disa anëtarë të stafit të Ambasadës kanë qenë kritikë ndaj disa përpjekjeve të mia, por unë jam gjithashtu krenar t’ju bëj të ditur se kam gjetur mbështetje të fortë për veprimet e mia midis shqiptarëve në Shqipëri dhe në diasporë…”
  Aktivisti i njohur që kohët e fundit drejton edhe një organizatë me fokus Shqipërinë, zbulon më pas arsyet e letrës dërguar Ambasadorit. Ai shpreh fillimisht shqetësim për lidhjet e z.Lu me Frank Uisner që ka përfaqësuar Grupin Podesta dhe Patton Boggs të njohura si kliente të mëparshme lobingu të Berishës. Shkruan Kokalari:

  “…Pas fillimit të detyrës suaj si Ambasadori ynë, janë disa çështje që unë do të doja të sjell në vëmendjen tuaj në këtë letër të hapur. Sikurse ju tani jeni në dijeni, kur u njoftua së pari nominimi juaj, qarkulluan historira në mediat shqiptare që pretendonin se ju jeni emëruar si rezultat i ndërhyrjes së grupeve lobiste që punojnë për Sali Berishën, përfshirë Grupin Podesta dhe Patton Boggs, një firmë që përfaqësohej nga Frank Uisner. Kjo nuk ka nevojë për shumë imagjinatë, për faktin se ju keni shërbyer nën drejtimin e Uisnerit, kur ai ishte ambasadori amerikan në Indi, dhe të dy keni qenë studentë në Princeton. Sinqerisht, unë kam pak konsideratë për Uisnerin, pasi besoj se ai ishte në përgjithësi një faktor keqdashës në Shqipëri. Sipas mendimit tim, ai ndihmoi Berishën në mbajtjen e një regjimi shumë të korruptuar që rrënoi shtyllat e demokracisë…”
  Në letrën e tij që ndodhet tashmë në duart e ambasadorit të ri, Kokalari shton dozën e dyshimeve për z.Uisner duke e lidhur edhe me faktin që sipas tij, Patton Boggs dhe Uisner luajtën një rol kyç në dhënien e tenderëve të ARMO-s dhe Albpetrol-it.
  “Të dy këto transaksione doli të ishin shumë të dëmshme për Shqipërinë, pavarësisht nga fakti që unë i kisha dhënë paralajmërime të mjaftueshme për to Ambasadës, se këto marrëveshje ishin të dënueshme që në fillim, siç kam bërë në rastin e fiaskos së New World Telecom. Për fat të keq, në përgjithësi, Ambasada ka dështuar të veprojë sipas paralajmërimeve të mia…” – shkruan ai.
  Kokalari shton më tej se edhe Uisner edhe ambasadori i mëparshëm i SHBA në Tiranë kanë marrë prej tij emaile mbi këtë çështje. Ai pranon se ka kontaktuar disa herë Komitetin për Marrëdhënie me Jashtë të Senatit i shqetësuar nëse Uisner ka ndikuar për kandidaturën e z.Lu në Tiranë duke patur parasysh lidhjet e tyre të mëparshme.
  Kokalari shkruan:
  “…Për shkak të shqetësimit tim rreth aludimeve që palët me konflikte të rënda interesi, si Uisner, mund të kenë ndikuar në mënyrë të papërshtatshme pro nominimit tuaj, unë kontaktova disa herë Komitetin për Marrëdhënie me Jashtë të Senatit në periudhën qershor- shtator 2013 për ta shprehur këtë shqetësim. Unë gjithashtu kërkova që anëtarët e Shqiptarëve për një Shqipëri Demokratike të komunikojnë me anëtarët e Kongresit për të regjistruar shqetësimet e tyre. Si rezultat i komunikimit tim kompjuterik me Komitetin për Marrëdhënie me Jashtë të Senatit, u informova nga një anëtar i stafit të Komitetit që ju ishit pyetur në lidhje me këtë çështje gjatë seancës dëgjimore për emërimin në shtator 2013. M’u tha gjithashtu se ju ishit i tronditur disi nga kjo linjë e marrjes në pyetje, por ju mohuat se kishit dijeni që lobistë të qeverisë së Berishës të kishin ndikuar në emërimin tuaj…
  Po e marr për të mirëqenë këtë që keni thënë ju. Kjo do të thotë se, tani që ju jeni ambasadori ynë në Shqipëri, unë duhet t’ju them se besoj që do të ishte shumë e papërshtatshme për ju që të bashkëpunoni me Uisnerin në çfarëdo niveli sa i përket çështjeve që shqiptarët janë të interesuar. Sipas mendimit tim, Uisner nuk është veçse një trafikues influencash, dhe nuk do të çudisë kërrkënd nëse Berisha përpiqet të përdorë marrëdhëniet e tij me Uisnerin për të ndikuar tek ju me qëllim që të ripozicionojë veten e tij për të rimarrë pushtetin në Shqipëri…”

  Ambasadori Donald Lu me përfaqësuesit e shoqatës së himariotëve të Amerikës më 2 dhjetor 2014
  Kokalari shton më poshtë në letër se do kontaktojë Uashingtonin nëse do të merret vesh se Uisner me ndonjë mënyrë tenton të përzihet në punët e Shqipërisë duke përfituar nga marrëdhëniet e tij me ambasadorin:
  “Natyrisht, ju keni të drejtë për të mbajtur një marrëdhënie personale me Uisnerin, dhe ka të ngjarë që gjatë disa viteve të ardhshme ju do të keni përvoja të pakëndshme në lidhje me Berishën, një të urryer, të korruptuar, bandit mendërisht të paqëndrueshëm. Megjithatë, unë dua të deklaroj prerazi se në qoftë se do të merret vesh se Uisner me ndonjë mënyrë tenton të përzihet në punët e Shqipërisë duke përfituar nga marrëdhëniet e tij me ju, unë nuk do të hezitoj për ta adresuar një aktivitet të tillë me zyrtarët e duhur qeveritarë në Uashington, dhe do të inkurajoj shqiptaro-amerikanët që të bëjnë të njëjtën gjë. Sepse unë besoj se çdo veprim i tillë nga ana e juaj, do t’i vërë në dyshim rrethanat në të cilat ju jeni emëruar dhe do të ishte e dëmshme për interesat shqiptare dhe amerikane – shkruan ndër të tjera ai në letrën dërguar Ambasadorit.
  Ai shpreh gjithashtu shqetësim për një takim, të z.Lu, të cilin e ka përmendur edhe më parë në dhjetorin e vitit te kaluar. Shkruan Kokalari:
  “…Në lidhje me një tjetër çështje, unë kam qenë shumë i shqetësuar kur mësova se në 2 Dhjetor 2014, si një prej veprave të tua të para, pasi u konfirmuat si Ambasador, jeni takuar në Uashington me përfaqësues të Shoqatës së Himariotëve të Amerikës (HSA), një grup i vogël ngatërrestar grek (http://himarriotonsociety.org/content/news/hsa-meets-new-us-ambassador-albania-donald-lu). Misionet më të fundit të HSA dhe palëve të tjera trazovaçe greke janë identike: aneksimi nga Greqia e asaj që ata mendojnë të jetë territor grek në jug të Shqipërisë. Misioni i tyre mbështetet mbi pasaktësi historike të shkuara dhe të sotme. Me fjalë të tjera, themeli i besimeve të tyre është e ndërtuar mbi mite greke.

  Ish- kryeministri Sali Berisha me Frank Uisner
  Ju duhet të jetë i vetëdijshëm se objektivat e HSA dhe kolegët e tyre ngatërrestarë grekë janë në kundërshtim të drejtpërdrejtë me interesat e shqiptarëve në Shqipëri dhe në diasporën tonë në Amerikë, për të mos folur për faktin se këto keqinterpretime minojnë interesat strategjike të Amerikës në rajon…”
  Kokalari përmend si precedent rastin Gejxh:
  “Për dijeninë tuaj, në 2002, ambasadori i atëhershëm i SHBA, Xhejms Xhefri, në mënyrë të papërshtatshme priti Nikolas Gejxh në Tiranë, dhe për shkak të aktivizmit anti-shqiptar të Gejxhit, “shtrimi i tapetit të kuq” enkas për Gejxhin nga Ambasada u pa si një fyerje e rëndë nga shqiptarët. Gejxh është një ngatërrestar i mirënjohur grek, i cili së bashku me të tjerë të takëmit të tij, si kolonel Janullatos, promovojnë agjenda zjarrvënëse për tensionet mes Shqipërisë dhe Greqisë. Si reagim ndaj incidentit të Gejxhit, unë kam luajtur një rol kyç në hartimin dhe dërgimin e letrës së 9 janarit 2003 drejtuar Sekretarit të Shtetit Kolin Pauell (http://www.alb-net.com/pipermail/prishtina-e /2003-January/000583.html). Si rezultat i kësaj letre, Departamenti i Shtetit i kërkoi ambasadorit Xhefri të takohet me udhëheqës të komunitetit Shqiptaro-Amerikan në Nju Jork. Në atë takim, Xhefri kërkoi falje për gabim në protokoll, dhe për justifikim, ai pohoi se nuk ishte në dijeni të ndjenjave të shqiptarëve ndaj Gejxhit dhe ndjekësve të tij. Sinqerisht, unë nuk e besova ambasadorin Xhefri as atëherë as tani. Por për shkak të atij episodi, unë e bëra atë si zakon timin të njoftoj çdo Ambasador që pasoi Xhefri në lidhje me këtë çështje, kështu që nuk mund të ketë asnjë konfuzion ose keqkomunikim në këtë drejtim për të shkuar përpara. Letra e 9 janarit për Pauellin duhet të shërbejë si njoftim për ju se pretendimet e palëve ngatërrestare greke janë joserioze në rastin më të mirë, për të nxitur destabilitet në Ballkan në rastin më të keq, dhe se shqiptarët do t’ju shohin me dyshim të thellë në qoftë se ju ndihmoni ose nxisni këto palët ngatërrestare në ndonjë mënyrë. Ju lutem kuptojeni se duke lehtësuar ambiciet e tyre, ju do të shërbeni vetëm për të minuar marrëdhëniet SHBA-Shqipëri… – lexohet në letrën drejtuar ambasadorit Lu.
  Në fund të letrës Kokalari i tërheq vëmendjen ambasadorit mbi faktin që në Shqipëri fjala e Ambasadës Amerikane dëgjohet shumë dhe i kujton që nga fuqia e madhe, vjen përgjegjësia e madhe.
  “…Qëkurse shqiptarët e shpëtuan veten nga prangat e komunizmit, shumë ambasadorë kanë ardhur dhe shkuar. Por një gjë ka mbetur konstante: Unë kam vazhduar të mbroj atë që unë besoj se është më e mira në interes të shqiptarëve, pavarësisht politikave dhe veprimeve të Departamentit të Shtetit. Për kujtesë, unë mund të them i bindur se makinacionet e të dërguarve tanë nuk kanë qenë gjithmonë në interesin më të mirë të shqiptarëve apo interesave strategjike të Amerikës. Unë preferoj që të punojnë në frymën e bashkëpunimit të ndërsjellë, por ju lutem ta dini se unë nuk do të hezitoj për të kritikuar politikën e Departamentit të Shtetit në Shqipëri, kur të jetë e nevojshme ose të lidhem me ju në lidhje me çështjet që unë besoj se kërkojnë vëmendjen tuaj.
  Në fjalët e Volterit dhe të Njeriut Merimangë, “Nga fuqia e madhe vjen përgjegjësia e madhe”. Ju padyshim do ta kuptoni edhe vetë se pozicioni juaj si Ambasador i SHBA në Shqipëri ju jep pushtet të madh, ndërsa ju jeni në Shqipëri, çka mund të jetë unike brenda trupit diplomatik të Amerikës. Kjo është për shkak se ka pak, nëse ka, vende në botë, ku fjalët dhe veprat e një Ambasadori Amerikan vëzhgohen nga afër dhe respektohen, siç është rasti në Shqipëri. Unë shpresoj që ju do të përdorni këtë fuqi me përgjegjësi për shkak se ju do ta kini mësuar tashmë se ka pak, nëse ka, vende në botë ku Amerika është e admiruar kështu (https://europeansouth.wordpress.com/2007/06/19/albanias High-lidhje-për-america-ka-a-gjatë-histori /). Faleminderit dhe fat të mirë gjatë mandatit tuaj si Ambasadori ynë. Sinqerisht, Gary Q. Kokalari, New York, NY – e mbyll letrën e tij për ambasadorin Lu, Geri Kokalari.

  Reply to this comment
 43. LABI August 11, 01:18

  Akoma ne shqiptaret e kemi te veshtiresi ta pranojme se e keqja nuk na vjene as nga Amerika, as nga Europa, as nga sllogani absrtaktive “Demokraci” ?? E keqja na vjene nga vetja, se besoj me te huajt… U japim fuqishem me Shume se sa u takone. I degjojme dhe besojme me zell naivi, per me teper votojne ate qe na thone ambasadoret e censuruar.

  Edhe nje gje dihet boterishte. Te gjithe ambasadoret nje te gjithe boten Kane per detyre te plotesojne interesat e vendit te tyre dhe jo tonat…. Pra konkretishte jan nje Shqiperi per te na vjedhur kapitalet. Kete detyre ATA e kan realizuar me se miri.

  Faji eshte I yni si popull qe votojme e degjojme ende Berishen. Perendimoret duke pare se nje jemi naive e u besojme sali vicidolit, I ferkojne bythen Saliut qe te grabin Minierat.

  Sa me shpejte te mohojme Saliun, Bashen, Eduard Selamin…..qe e ka prure Lu-ja, me vete tier ta graduar kryeminister, Aqua me shpejte do te clirohemi nga tentakulat e oktapodit Amerikan.

  Reply to this comment
 44. Turru Koti August 11, 05:23

  Stefani je turr kot.Berishen duhet ta heqim ne, kur them ne autoritetet shteterore qe kane te drejten e futjes se tij ne burg .Kjo eshte e gjitha.Populli kur votoi kete kerkoi zhdukjen e Berishes nga jeta politike, Rama me shoke jo vetem qe se bene por e lene te flase me shume se cdokush ne Parlament duke i dhene nje status te vecante, ketu eshte e keqja e Rames, Metes dhe gjithe te tjereve.Turpi eshte i tyre.Te huajt per mua e kane thene pothuajse hapur se e duan Saliun para pergjgegjesise penale, por nese nuk e kuptoni, s’eshte faji i tyre.Rama don me na kthy edhe Tos Bixhozxhiun ti flet per Saliun.

  Reply to this comment
 45. beni August 11, 10:26

  Shoku Stefani shperblehet mire nga regjimi neokomunist prandaj behet aktiv kunder Opozites edhe kur korrupsioni ne qeveri ka kaluar cdo limit, edhe kur vidhen votat me porosi te kryeministrit qe organizon drejtoret e tij me kete pune, edhe kur borxhi publik i ka kaluar 70 % ,edhe kur deficiti ne buxhet per 6 – mujorin i ka kaluar 150 milione $ , edhe kur papunesia dhe varferia i kane detyruar mijera shqiptare dhe familje te ikin nga Shqiperia per te shpetuar nga uria ! … Kush nuk do ta shohe kete tablo te realitetit te sotem shqiptare eshte ose militant i semure qe mbahet me rrogen e shtetit ose eshte nje servil i pandreqshem e regjimit postkomunist !

  Reply to this comment
 46. METEH August 11, 11:05

  Z.STEFANI,ju lumt.Nuk dua te komentoi me gjate,pasi i ka bere te qarta fajet e S.Berishes analisti Copy Paste ne 255 problemet qe citon me kete rast.SB u ka hedhur trut e GOMARIT ambasadoreve,u ka mbushur xhepat shefave te ture me para e popullit ne firmat piramidale.Kur te vdesin ata-do iki nga politika & SB por i vdekur,se po qe gjalle-ai prap do shpif,ndaj ky vend nuk ecen perpara me kete moster hajdut,kriminel,shpifes,goje hale…! Ndaj Rama eshte i zene keq,jo vetem nga ai dhe miqt e tij,por dhe nga ortaku Meta,qe nuk don te denohet SB se ka vjedhur e ndare pushtet me te.

  Reply to this comment
 47. fshatari. pafshat August 11, 14:44

  Bukur e mire si shkrim.
  Po cili eshte morali?
  Edhe ambasadoret jane si Berisha.
  Ose.
  Edhe shtetet qe ata ambasadore perfaqesojne ne vendin tone, jane njelloj si Shqiperia. Etj., etj.
  Pra Demokracia eshte vetem nje fjale goje, e cila sherben si dogme per veprim.
  Cfare veprimi?
  Kolonizim. Neokolonizim.
  Republika e Bananeve – e Fatos Nanos
  Qe i’a hengri koken atij dhe ne burg e futi.
  Po ta luaj shume sumen, edhe Rama ne burg shkon.
  Perfundimisht.
  Me i zgjuari eshte Berisha.
  E kuptoi qe ne dakiken e pare, thelbin hipokrit te Demokracise Perendimore.
  Prandaj Berisha ekziston dhe do te ekzistoje gjate, nese kriza Greke nuk i pret drute shkurt.
  Ne fund te fundit: nuk kemi te bejme me pune ambasadoresh, por me pune Sistemi.
  Sistemi nuk po funksionon, boterisht.
  Ka cof.
  E reja vjen me dhimbje.

  Reply to this comment
 48. Bina August 11, 18:23

  Ajo “Perse nuk reagojne ambasadat perendimore” eshte pune e thjeshte, zoterinj . Ata kanë punen e tyre. Nuk çajnë koken per opoziten. Unë nuk e di se si merreni aqe shume me OPOZITEN. Shikoni pak me afer, “që ta shihni ujkun, mos u merrni me gjurmet”. Shikoni Hajnat qe po pushojne nw hotele tw shtrenjta me 1400 euro natwn.

  PËRGJIGJIUNI

  Reply to this comment
 49. tomsojeri August 12, 21:19

  Sa koh ky “virus” Bish qarkullon neper trupin Shqiperi, mos prisni dit te mira e as te ardhme !Ky turp i shqiptareve qe i ben kta, nje popull te paaft ,qe i pelqen te hec mbi rrenojat e kriminelit e tradhtarit me te madh te gjith historis shqiptare ,qe pranon egzistencen e tij ne foltoren e madhe te kombit ,e qe vazhdon ta mbaj ne gjirin e tij sebashku me nje band mashtrusish,premtusish te pacip, qe synimi i tyre esht vetem pushteti dhe pasurimi ne kuriz te tij ,qe e injorojn aq dhunshem ,qe luajn me pazaret me te ndyra ne prapaskena te errta, qe vijn nga jasht dhe brenda, e ketu bashkohem me labin e dua te shtoj se pikerisht ktu fillon gatesa e atyre personazheve atje pertej oqeanit, qe edhe Djallin do pranonin mbi kryet e ktij populli pa jet e nder,ne sherbim te interesave te tyre ! Sa koh ka qe flet ky patriot shqiptar Geri Kokalari e zeri tij nuk ndigjohet, se podesta e majmur me lek shqiptaresh, mbyt zerin dhe perpjekjet e tij ! Sa koh do qendroj kjo hije e zez mbi kokat tona ,mbi votat tona ,mbi nderin ton, mbi emrin ton, tashme aq te perdhosur e te parespektuar nga kta ambasador, qe vijn e hikin dhe luajn me fatet tona krah armiut ton ,krah gjith qelbesires ton ! Nese ka dike, qe mendon se ardhmja jon e ndritur esht ne dor te ktyre sejmeneve qe paguhen nga armiqt tan ,nga tradhtaret tan me leket tona ,larg e te mos them, se drit ska per te par ky vend !Deri sa koh qe ne qe quhemi shqiptar nuk do gjejm veten ,e do vazhdojm kte rug heshtje e percarje ,do pranojm te na udheheqin kjo band e sofistikuar kriminelesh te shitur ,shum te papritura te hidhura na presin !
  Respektoj kte shkrim te Andrea Stefanit dhe makar te ket e te tjer qe te mos hezitojn te shkruaj kte te vertet te hidhur qe na ka mbeshtjell ,si dhe shum komentues ktu qe ndjejn kte realitet e nuk i bashkohen korrit te tradhetis, e poshterimit ton, Jam i bindur qe jemi shumica e shqiptareve te vertet ! Sa koh qe kjo bish me emrin Sali qarkullon i pandeshkuar neper kembet tona nuk jemi tjeter, vec nje popull i cnderuar ,i poshteruar e i pa respektuar,ku vota e tij esht nje “monedh”e pavlefeshme !

  Reply to this comment
 50. Boli February 1, 09:01

  Nje vleresim i sakte i gjendjes aktuale. Avash avash i rane petet lakrorit dhe po shikojme qe per katrahuren ku jetojme nuk e paskemi fajin vetem ne dhe plehrat qe na kane drejtuar , por edhe keta parimoret nderkombetaret. Eshte kollaj te ngrohesh duart ne zjarrin qe ka marre shtepine e tjetrit !

  Reply to this comment
 51. Shqiptari February 1, 10:09

  Ham ham ham ben Stefani si kone kot. E di mire ky se Berisha eshte poture e grisur qe mbulon bythen e shpuar te pederasit Rama. Po u gris fare kjo poture e vjeter, atehere bytha e Rames dhe qeverise tij te deshtuar del perjashta me keq se atehere ne plazh publik. Do dale zbuluar para vete militanteve qe nuk duan te shohin sot deshtimin total te Rames. Breket Berisha nuk mbajne me bythzbuluarin Rama.

  Reply to this comment
 52. andromeda February 1, 16:10

  Shkrimi iStefanit duhettë shërbejë si një mesazh i madh për shqiptarët të cilët duhet të ngrenë zërin me forcë që të mos nëpërkëmben e të përdoren për interesat e fuqive të huaja. Pse duhet mbrojtur një monstër si SB për hir të gjoja ruajtjes së stabilitetit të rajonit. Ai dhe të tjerët duhet të dlin para drejtësisë së reformuar e të përgjigjen për masakrën që i kanë bërë këtij vendi. Dhe sidomos do të doja të shikoja para trupit gjykues dhe pastaj në burg shoqen Liri për abuzimet kolosale që ka bërë me shoqatat bamirëse. Dikur monstra nga Viçidoli çoi në burg Nexhmije Hoxhën për ca kafe qokash të bllokut.

  Reply to this comment
 53. besoj February 1, 18:25

  Shume i sakt mendimi juaj Andrea Stefani!

  Reply to this comment
 54. Lëmi Llukës February 1, 20:13

  Ne shqipëtarët po paguajmë gjynahet tona. Ne sot s’kemi as shokë , as miq ! Puth-pështyj , puth- pështyj – kështu kemi bërë me ta .
  Vetëm ndonjë idiot mendon se kemi Amerikën e, lumë si ne ( dhe idiotë e debilë ne kemi me tepëricë ) .
  Saliu , Basha e shumë qelbësira të politikës sot , janë spiunë të CIA dhe Amerika I mbron qelbësirat e saj , edhe kur I urren populli i tyre . Këtë e thonë vetë
  Amerikanët …. Ç’ta zgjatim ! Mjerë ne për trutë që kemi !

  Reply to this comment
 55. jevi February 1, 20:44

  Z.Stefani,shkrimi eshte fund e krye i sakte por a nuk me thua i dashur analist se kush i nxori ne krye te vendeve te tyre talebanet,sadamet ,asadet e plot te tjere qe me pas po keta perendimor i kane perzene me dhune?Me sa duket misioni shpellarit nuk ka mbaruar akoma.Kjo do te ndodh kur tu prish interesat.

  Reply to this comment
 56. Albani February 1, 21:54

  Keta, te ashtuquajtur “nderkombetare” i dine te gjitha bemat e bishes Berishe. Por Gjaku nuk behet uje, thote populli yne. E kane te tyrin, ne te gjitha drejtimet, spiun, sherbetor, servil, shkaterrues, vrases, mashtrues, etj., etj.
  Keto qe shkruhen ketu, nuk i degjon njeri nga nderkombetaret, sepse nuk jane te rja, dhe nuk shkruhen per ata. Z. Andrea, duhet te beje ate qe beri Z. Thana, vite me pare, t’i shkruaje ambasadorit Lou dhe asaj te Evropes, me emer, dhe jo ne pergjithesi. Dhe jo se ata do te bejne ndonje gje, por te pakten pergjigjja u mbetet atyre.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

MENDONI SE PËR TË ZGJIDHUR KRIZËN POLITIKE DUHET NJË MARRËVESHJE E RE RAMA-BASHA?