Pikëpyetjet e vdekjes së Hysni Kapos në Parisin e ’79-s (IV)

March 9, 2016 14:49

Pikëpyetjet e vdekjes së Hysni Kapos në Parisin e ’79-s (IV)

Av. Idajet Beqiri

(Vijon nga numri i i kaluar)

 

Rrëfimi i kësaj serie kujtimesh rreth vdekjes së Hysni Kapos, i shtruar në një spital parisien prej nga nuk u kthye më gjallë në Shqipëri, është bazuar në pohimet e dy dëshmitarëve: Nexhip Pajaj dhe Eqerem Sinani. Këto pohime janë gjithashtu të regjistruara dhe i posedoj në formë audio.

Është fjala për një ngjarje mbi të cilën ka pasur dyshime të arsyeshme nëse ishte një vdekje natyrale, apo një vdekje e ndikuar nga faktorë të jashtëm. Këto dyshime kanë lindur qysh në momentet e fluturimit të Hysni Kapos për herë të dytë me avion special privat për në spitalin e Parisit, në vitin 1979.

Pas vdekjes së tij dhe sjelljes së arkivolit me trupin e Kapos në Tiranë, erdhi edhe një fletore e mbushur me dyshime mbi shkaqet e vdekjes së tij. Kjo fletore, e cila më pas u emërtua “Fletorja e Zezë”, i drejtohej Enver Hoxhës nga tre personat që i qëndruan më pranë Hysni Kapos.

Afro 36 faqe të “Fletores” mbanin në fund tre nënshkrime, atë të përgjegjësit të grupit të shoqërimit të tij, Nexhip Pajaj (Xhipja), atë të shoqëruesit të dytë Eqerem Sinani dhe atë të mjekut të tij, Dine Abazi.

Këta dy të fundit jetojnë dhe janë dëshmitarë okularë, ndërsa Xhipja i ndjerë ka vdekur vite më parë. Bashkëshortja e tij, Selimeja, ishte tezja ime (Nëna ime dhe Selimeja ishin motra).

“Fletoren e Zezë” e shkroi Xhipja, por sa u hodhën mbi të ishin mendime, gjykime, vlerësime të të treve, Nexhipit, Eqeremit dhe Dines.

Cila ishte përmbajtja e kësaj “Fletoreje të Zezë”, si u trajtua ajo, çfarë analiza u bënë rreth saj, çfarë masa u morën dhe ndaj kujt, do të theksohen në vend të mbylljes së këtij shkrimi.

 

Pjesa IV: 

Eqeremi (Sinani) ishte natyrë e çiltër dhe besonte shumë. Ndërsa Xhipja e kishte parë “hëna jashtë” Saliun qysh në momentin e parë kur ai filloi t’i afrohej Hysni Kapos ashtu gradualisht, si pa u ndjerë, e derisa kërkonte pastaj t’i vinte “brrylet” Dine Abazit. Nexhipi jo vetëm që nuk e afronte dhe nuk i jepte asnjë muhabet Saliut, por përkundrazi, e mbante atë gjithmonë larg Hysni Kapos.

Po e ilustroj këtë me një fakt të cilin ma ka treguar Nexhipi, por që e konfirmon edhe Naim Saraçi, një djalë i ri atëhere, i cili punonte po në Drejtorinë e Dytë, e që më vonë u bë shoqëruesi i Simon Stefanit.

Naimi ishte i preferuari i Xhipes. Kur Hysniu ndodhej me pushime në Pogradec, ose në Vlorë, ose kur Eqeremi kishte ndonjë hall familjar, Xhipja merrte me vete në grupin e shoqërimit edhe Naim Saraçin.

Një nga ditët kur Hysni Kapo pushonte në Vilën e Udhëheqjes në Vlorë, papritur pati një luhatje tensioni. Siç ndodhte atëherë, çdo shqetësim shëndetësor i udhëheqjes komuniste, posaçërisht kur bëhej fjalë për Enver Hoxhën, Mehmet Shehun dhe Hysni Kapon, sado pa rëndësi që të ishte, përcillej me përkujdesje të lartë.

Sali Berisha nuk ishte mjeku i Hysni Kapos. Mirëpo ai “i nuhaste” të gjitha. Punë e tij se si dhe nga kush e merrte vesh, por më parë vinte Saliu te Hysniu, se sa Dine Abazi. Dhe Saliu mbrriti urgjentisht nga Tirana në Shtëpinë e pushimit në Vlorë. I thotë Nexhipit të njoftonte shokun Hysni që dëshironte t’i bënte një vizitë . Nexhipi nuk e lejoi.

“Ik,- i tha, – mjeku i Hysni Kapos është Dine Abazi, ti nuk ke punë”. Mirëpo biseda zhvillohej në paradhomë. Në dhomë qëndronte Hysni Kapo dhe brenda saj dëgjohej zhurma. Aq më tepër që Saliu fliste me zë të lartë.

“Po të lutem, – i thoshte Saliu, Xhipes, sipas shënimeve të tij në Fletore – shoku Hysni është udhëheqësi im, është udhëheqësi i popullit, u nisa nga Tirana, sapo mësova që është pak pa qejf…”

Hysniu i bije ziles, çka do të thoshte që Xhipja të hynte brenda në dhomën e tij.

“Ka ardhur mjeku Sali Berisha, kërkon të takohet me ju!”

Hysni Kapo, ashtu i butë si ai, i thotë: “Lëre të hyj Saliun, nuk ka problem”. Hyri Saliu, por bashkë me të edhe Nexhipi. E folën së bashku rreth 10 minuta rreth problemeve të zemrës.

Atë natë Saliu fjeti aty, te Vila, ku flinin shoferët që ishin në dispozicion të Hysni Kapos, ndërsa Naim Saraçi u porosit nga Xhipja që të bënte sikur flinte, por të rrinte zgjuar, për të ruajtur Saliun.

Berisha nuk ishte as në grupin e mjekëve të ngarkuar për mbikëqyrjen dhe shërbimin ndaj Hysni Kapos në Spitalin e Parisit.

Ardhja e Saliut në klinikën ku qëndronte Hysni Kapo, qëndrimi i tij aty, përpjekjet e tij për të hyrë në dhomën ku ishte i shtruar mëkëmbësi i Enver Hoxhës, provokimi i rëndë që ai i bëri Hysni Kapos, vërtetë u bë shqetësim serioz për të dy të besuarit e Hysni Kapos dhe mjekun e tij, Dine Abazi gjithashtu.

Por nga vëzhgimi i hollë i Xhipes dhe i Eqeremit nuk kishte kaluar pa lënë gjurmë edhe një fakt shumë domethënës. Sali Berishën ata e kishin nëpër këmbë në spitalin “BROUSSAIS” gjithë ditët e javës, ndërsa ditën e premte, të shtunë dhe të diel atij nuk ia gjente askush gjurmët. Madje as shoku i dhomës ku flinin së bashku, mjeku Thanas Gjika.

Nga çfarë shkruan në Fletore, Nexhipi besonte se “specializimi” më i rëndësishëm që kryente Sali Berisha në Paris nuk ishte ai i mjekut kardiolog.

Theksuam se Berisha i pohoi Hysni Kapos ‘torturat’ që kishin përdorur për ta rekrutuar tre agjentë të huaj, njëri prej të cilëve me origjinë serbe. Ky person nuk vinte pa rekomandim te Sali Berisha. Ai kishte në Beograd një shef me gradën “gjeneral”, dhe që për fatin e keq ishte me kombësi shqiptare, me origjinë nga Shishtaveci i Kukësit. Ky person ishte arratisur së bashku me vëllain e tij, dhe “u përpunuan” prej UDB, sipas shënimeve të Nexhipit, madje u bë i famshëm, deri sa mori gradën “gjeneral” (sot ai është në pension në Beograd), ndërsa vëllai tjetër nuk e pranoi ofertën e UDB dhe u largua për në Paris, ku jeton edhe sot.

Për arsye etike dhe familjare, për shkak të lidhjes së këtyre dy vëllezërve nga Shishtaveci me disa njerëz që nuk kanë asgjë të përbashkët me ta, por janë familje të rëndësishme dhe të njohura në Shqipëri, emrat e tyre nuk po i japim.

Gjithsesi për të qenë korrekt me lexuesin, dhe që sa theksojmë të mos ketë as pikën më të vogël se është fantazi, po themi që ky gjeneral i UDB është kushëriri i parë i nënës së ish ministrit të Brendshëm të Shqipërisë në Qeverinë Berisha, Flamur Noka.

A ka lidhje ky fakt apo jo me karrierën politike të Flamur Nokës, nuk mund të shprehemi.

 

Darka “e gabuar” me vëllanë e gjeneralit

Sipas shënimeve të Nexhipit, Eqerem Sinani, Dine Abazi dhe Eqerem Gaxholli (ky i fundit ka qenë sekretar i parë i Ambasadës sonë në Paris kur ndodhej i shtruar në spital Hysni Kapo), kanë ngrënë një darkë në Paris te familja e vëllait të Gjeneralit të UDB nga Shishtaveci.

Eqeremi shkoi aty sepse kishte një mision, çoi një letër. Dy të tjerët, Dine Abazi dhe Eqerem Gaxholli nuk kishin asnjë dijeni për këtë mision. Madje as sot nuk dinë gjë.

Vëllai i Gjeneralit e kishte shtëpinë në periferi të Parisit. Kishte në familje gruan, vajzën dhe djalin. Djali i tij ishte në një punë të mirë në Angli. Vëllai i Gjeneralit e priti këtë treshe në familjen e tij, siç dinë të presin shqiptarët. Darkën e tejmbushur e shtroi në një sofër të madhe të vendosur mbi tapetat e rëndë në dysheme.

Ai u lumturua pa masë kur doktor Dine Abazi i tha që vajzës së tij t’i gjenin një burrë në Tiranë.

Të vërtetën e arratisjes së këtyre dy vëllezërve nga Shishtaveci, se cilëve persona ata u kishin vënë “njollë në biografi”, kjo treshe e mësoi pikërisht në këtë darkë që hëngrën prej vet gojës së vëllait të Gjeneralit të UDB…

 

Enigma e vdekjes së Hysni Kapos

Papritur, pas një jave nga incidenti i rëndë që Hysni Kapo pati me Sali Berishën, gjendja shëndetësore e tij mori të tatëpjetën dhe pësoi një përkeqësim të dukshëm. Mbi Hysni Kapon ishte bërë një ndërhyrje kirurgjikale në datën 8 gusht 1979, kur sapo kishte mbërritur në Spitalin e Parisit.

Nuk u mor vesh pse u bë kjo gjë, në një kohë që ai ende nuk ishte diagnostikuar. Aq më tepër kur nga Shqipëria dosja e tij mjekësore erdhi problematike. Problematike sepse mjekët shqiptarë ishin të ndarë në mendimet dhe vlerësimet e tyre. Mjekët që ishin në shërbim të përditshëm për sigurimin e jetës së Hysni Kapos nuk ishin dakord që trajtimi mjekësor i Shefit të tyre të bëhej jashtë Shqipërisë. Me këtë mendim ishte edhe vet i zoti i hallit, Hysni Kapo, i cili ishte kategorik për të mos shkuar për kurim në Paris.

Ai u detyrua thuajse dhunshëm për të shkuar për trajtim mjekësor në Francë, sepse krahu tjetër, mjekët e “komisionit shtetëror”, i kishin mbushur mendjen Enver Hoxhës se Kapo duhej çuar në Klinikën e profesor Aleksandrit në Paris.

Grupi i mjekëve, të cilët dërguan Kapon në Francë, dolën “të implikuar”, e madje morën edhe dënimin me vdekje, në gjykimin e çështjes që lidhet me vdekjen e ish Kryeministrit të Shqipërisë Mehmet Shehu dy vjet më vonë.

Vito Kapo gjatë gjithë kohës që Hysni Kapo ishte i shtruar në spitalin e Parisit u mbajt shumë larg nga njohja e realitetit të sëmundjes së Hysni Kapos, çfarë konsulta bëheshin, çfarë ndërhyrje kirurgjikale ishin bërë dhe do të bëheshin dhe pse, çfarë medikamentesh merrte ai etj. Një mungesë e plotë transparence. Ajo nuk mësoi kurrë për diagnozën me të cilën Hysniu u nis nga Tirana për në Paris, nuk u njoh as me diagnozën që përcaktuan në konsultën e parë të rëndësishme që u bë në spitalin e Parisit 4 mjekët francezë, Profesor Aleksandri, Gurgoni, Guizi dhe Assan, në praninë e 4 mjekëve shqiptarë që ishin dr. Dine Abazi, dr. Petrit Gaçe, dr. Fejzi Hoxha dhe dr. Dauti.

Ndërhyrja e dytë kirurgjikale e 15 shtatorit 1979 mbi trupin e Hysni Kapos ishte fatale. Pas këtij operacioni, ai e uli kokën për të mos e ngritur më.

Ditët e fundit kërkoi t’i sillnin një magnetofon. Vendosi në të një kasetë me këngë labe, të cilën e dëgjonte dhe e ridëgjonte shumë herë gjatë ditës. Në 21 shtator 1979 ra në koma. Qëndroi dy ditë kështu, derisa dha shpirt në 23 shtator 1979.

Nuk kishte si të mos bënte përshtypje fakti se Sali Berisha, megjithëse nuk ishte në grupin e mjekëve të Hysni Kapos, përsëri ishte i kudondodhur. Madje ai ishte edhe në sallën e operacionit kur Hysni Kapos iu bë ndërhyrja e fundit kirurgjikale, së bashku me Profesor Aleksandrin, Gurgonin, Guizin dhe Llambi Ziçishtin.

Gurgoni nuk e ndante nga vetja Berishën. Madje, nga operacioni i fundit që iu bë Hysni Kapos u mënjanuan prezenca e Dine Abazit dhe e Profesor Petrit Gaçes. Ky i fundit u fut në Sallën e operacionit, me insistimin e Vito Kapos, por e mbajtën brenda vetëm dy minuta dhe e nxorën.

Vito Kapo e shqetësuar i kërkoi shumë llogari Profesor Gaçes përse doli dhe përse e la vetëm Hysniun në sallën e operacionit, pasi ajo dhe vet Hysniu nuk besonin askënd tjetër nga mjekët, veç Dine Abazit dhe Petrit Gaçes. Por profesor Gaçen, që ishte edhe kandidat i Komitetit Qendror të Partisë, e stërmundonte një hall i madh, dhe e kishte pushtuar një heshtje e madhe.

Nexhipi shkruan në shënimet e tij se ai mbante vazhdimisht në duar një fill peri, të cilin e dridhte dhe përdridhte me një përqendrim të atillë, sa kushdo e kuptonte se ai ishte pushtuar nga një siklet i patreguar.

Hysni Kapo në datën 23 shtator 1979 dha shpirt pikërisht në duart e Petrit Gaçes, sepse në atë çast Dine Abazi kishte dalë të siguronte një medikament. Dukej sikur fati i jetës së tij ishte përcaktuar qysh me vizitën e parë dhe qëndrimin në Francë nga nëntori 1978, deri në shkurt 1979, në një kohë kur ishte shëndoshë e mirë.

 

 

Vijon nesër

March 9, 2016 14:49
Komento

32 Komente

 1. S.Katovica March 9, 15:33

  BERISHEN E MOREM VESH PO PER BLUSHIN DHE BASHEN NA THONI NDONJE GJE !?
  Ie arrestohet ‘FILOZOFì S.pellumbi poliagjent qe ka 25 vjet ne krye te propogandes antishqipetare e e pro BEOGRAD-BIBERAJ -BERISHE qe i thote popullit qe :’FAJIN E KA KATOIVICA'”! KUSH JANE PSEUDONIMET E AGJENTEVE QE JETOJNE NE LLUKS ME GJAKUN E FEMIJEVE SHQIPETARE NE —LITAR!

  Reply to this comment
  • PO MALI I ZI I KRIMEVE PAS 1991 March 9, 18:34

   Habia me e madhe qe kam eshte me gazeten Dita…

   Jane me mijra tonelata krimet e saliqenit pas 1992 kurse keto qe botohen ne keto seriale televizive si dikur KAPITENI KLOS ( nuk ka lidhje me fatos klosin) kane nje peshe 2-3 kilogram..

   PRA PSE I BOTON GAZETA DITA KETO TULLUMBACE ??
   kryekrimi me i madh i dokumentuar i sali monstres eshte URDHERI PER SULM I KONTIGJENTIT GJERMAN NE RINAS..eshte deshmitar Izeti eshte deshmitare drejtoresha bankes qe dha makinene e super blinduar…eshte ambasdori shqiptar Pavli Qorri te intevista e CNN..eshte dhe video e filmuar nag ambasada HELMUTIT .. e kam fjalen per ambasdorin gjerman.
   PRA KJO FIGURE KRIMI KAQ E KOMPLETUAR..100 %…PSE NUK ARRESTOHET SALI MONSTRA SI TERRORIST..por do negjojme akoma pordhet e donald luse..ilir metes dhe edi rames per fuckdekriminalizimin
   NJIHUNI ME AUTOPSINE
   E NJE SUPERKRIMINELI TE KLLONUAR NGA MIQTE NE VITET 80-90..DHE QE E MBROJNE AKOMA ME CDO CMIM DHE DUKE NA PERDHOSUR SI KOMB
   ………………………
   Pse SERBerisha është dhëndërr i Serbisë.
   Sllobodanka (gruaja ) u kthye Liri kur u martua me Berishën . Ja si Milica (vjehrra) u kthye në Vera.Të gjitha me firma në UDB dhe Ozna .
   …Vjehrra e tij, z.Milica, ishte një malazeze , e lindur dhe e rritur në Beograd. Ishte një oficere e OZNA-s jugosllave( shërbimi i fshehtë jugosllav )….Ajo u martua me një kuadër ushtarak , i quajtur Rexhep Rama (Balidemaj) , me origjinë nga fshati Martinaj, komuna e Plavës…ishte vendosur në Shkodër në vitet 20. Kishte mbaruar Akademinë Ushtarake në Itali para LDB…hyri në radhët e partizanëve.
   Në vitin 1946 dërgohet për “specializim” në Beograd .Atje pas një “dashurie” martohet me Milicen. Kjo martesë ( politike e ndoshta agjenturore) I kishte befasuar dhe zhgënjyer të afërmit dhe bashëluftetarët e tij.
   *
   Në vitin 1948 pas prishjes me “vëllëzërit” jugosllavë, Rexhep Ramës i vihet kushti përfundimtarë : “O me Milicën, o me ushtrinë shqiptare”.Rexhepi vendosi për Milicen. Rrjedhojë ishte largimi nga ushtria. Një personalitet, deri atëherë i njohur , shëndrrohet në një të dyshimt. Kurse Milica i bën kërkesë gjygjit të Shkodrës dhe e ndryshon emrin në “Vera” …Edhe zonja Liri Berisha, ( e lindur Rama) , ishte regjistruar në Shkodër me emrin ” Sllobodanka” .
   ——————————————
   -Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje teper te fuqishme me lobin serb në Amerikë
   *
   -bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava.
   *
   – ministri i jashtem Serb i Jugosllavise IVANOVIC Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij në hotel në Crans Montana
   *
   -drejtuesit e ardhshëm te PD që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb
   *
   -Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret serbo- maqedonas
   *
   -“Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”,
   *

   -Sali Berisha arriti deri aty, sa t’i besojë një qytetari “të huaj jugoserb “sekretet e Sigurisë Kombëtare. Tashmë është e njohur për të gjithë një foto e vitit 2006, ku shfaqet biznesmeni serbo­boshnjak Damir Fazlliç në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Nuk u sqarua kurrë çfarë kërkonte ky personazh në atë mbledhje, në çfarë cilësie ndodhej një shtetas i huaj, aq më tepër një i akuzuar për përfshirje në afera kriminale në disa vende të Ballkanit, me lidhje të forta farefisnie dhe biznesi me një nga kokat më të errëta të shërbimeve sekrete e mafies serbe, Jovica Stanishiç.
   *

   Remzi Hoxha i zhdukur nga agjentët e SHIK-ut më 21 tetor 1995. Bashkëluftëtarë të tij sollën dëshmi për veprimtarinë e tyre në fillimin e viteve 90-ta.njëherësh edhe një nga veprimtarët aktiv të Frontit të Rezistences, rrëfeu në lidhje me dyshimet për një takim të ish presidentit të Serbisë Sllobodan Millosheviç,presidentit të Maqedonisë Kiro Gligorov dhe presidentit të Shqipërisë Sali Berisha. .. pa u mbushur mirë dy javë nga ky informacion i Hoxhës, ai u rrëmbye dhe u zhduk pa lënë gjurmë…
   telefonata me Berishën dhe që i tha të tërhiqet nga masakra e 14 shtatorit 1998 është bërë nga shqiptaro-malazezo-amerikani Fran Shkreli…………………………cfare lidhje ka ky spiker i zerit te amerikes ( me sakte elez serbiberajt)..kur dihet se Franit i ka dale emri ne disa momente “teper delikate” si rasti i motrave Cocoli qe shkuan nga hotelet e Greqise ne Zerin e Amerikes te serbo- tropojanit Elez Biberaj
   ——-
   Andrea Dimushi ka qenë ish kryetar i SHIK-ut Pogradec nga Maji ’92 në Mars ’93 dhe kryetar i SHIK-ut Kavaje deri në ‘94.deshmon
   “Në dimrin e ‘93 në fushën fare pranë liqenit të Pogradecit ulet një helikopter me Sali Berishën, Presidentin. SHIK Pogradec u njoftua në çastin e fundit me telefon e jo me radiogram si e donte rasti. Dolëm në fushën e akullt me automatikët në sedilje të Aro-s dhe e pritëm dhe e shoqëruam… Autokollona doli nga pikëkalimi i Tushemishtit, ku oficerë me dhe pa uniformë, besoj maqedonas e serbë ngrinë gatitu e me nderim nën strehen e kapeles….ku u takua me Milloshevicin dhe Grigorovin
   ============================================
   Stafeta e Serberishes vazhdon…
   Ç’punë bëri vajza e Berishës në Mitrovicën që mbajnë serbët? Po kollovari Lul Basha
   Dy shqiptarët që respektivisht janë vajza e Sali Berishës… dhe dhëndrri i tij ose djali i Luan Malltezit kanë mbërritur në Kosovë muaj më pare dhe janë sistemuar aty ne një shtëpi banimi…Dy bashkëshortët qëndrojnë dhe ditë të tëra në pjesen që mbanin peng serbët….Dy bashkëshortët…kanë ushtruar punen e tyre për shumë javë në fushen e mbledhjes së dëshmive lidhur me krimet që shqiptarët kanë kryer gjatë luftës e më pas ndaj serbëve në Mitrovicë…
   Vajza e Berishës është e para qe ka shkuar në Kosovë me ndihmën e një zotërie Skandinav me origjine sërbe që kishte qenë ne Shqipëri si ekspert për hetimin e vrasjes së A.Hajdarit. Pikërisht vajza e S.berishes ka punuar në Mitrovicën Veriore, ka shkuar për punë deri në Beograd meqenëse ajo ne Serbi ka edhe njerzë të gjyshes së saj Milices…
   Jose Pablo Baraybar, antropolog mjeko-ligjor nga Peruja, ka punuar 20 vitet e fundit si një ekspert i OKB-së në pjesën më të madhe të skenave të krimeve të luftës dhe genocidit në botë si në Haiti, Ruanda, Bosnjë, Kroaci dhe natyrisht Kosovë. Në Kosovë ai ka punuar nga viti 2002 deri në vitin 2007 në Zyrën e Kërkimeve të Personave të Humbur si ekspert mjeko ligjor i Misionit të UNMIK, krijuar nga OKB në Kosovë
   Problemi i madh ishte se UNMIK-u nuk ka juridiksion mbi Shqipërinë. Pra nuk kishim mundësi për të bërë një kërkesë zyrtare. Në një përpjekje për të verifikuar disa të dhëna në dosje, e kam kaluar kufirin si një turist në një makinë të pashënuar.” Përkthyes” im quhej Lulëzim Basha, dhe ai ka punuar si mbledhës të dhënash përmes përkthimit për Gjykatën Ndërkombëtare Penale për ish- Jugosllavinë (ICTY). Më vonë ai u bë Ministër i Punëve Publike në Shqipëri dhe unë e kam dëgjuar vitin e kaluar të deklarojë se kjo histori e organeve është asgjë. Tani unë po them çfarë ai ka thënë. Ai ishte me mua. Ai ka regjistruar dëshmitë bashkë me mua. Ai kishte dosjen.Ai ishte pergjegjes

   ……….

   Pra ky Luli i shtepise verdhë…dikur në Hollandë me pashaportë “gjysëm sërbe-gjysëm amerikane” pas ca ditesh do pritet me madheshti ne Amerikë ndërsa Edi Ramën e kanë lene te prese nja 5000 muxhahidine nja 20-30 mije arabe dhe ti dhuroje shqiptareve pas dy vjetsesh xhamine ne Tirane me madheshtoren ne Europe dhe nga me te medhate ne bote pra po i nderrojen ADN nje kombi ,ku meritën më të madhe e ka islamiku taleban Berishe qe i fshinte bythen Andi Bullshitit dhe ky Beqoja po na i nxjerr “master spy”..Thjesht nje histori roze me cuna tezesh dhe baxhanake..R.I.P ALBANIA

   Reply to this comment
 2. N.VJOSA March 9, 15:53

  Idajeti i ka shtjelluar me imtesi rrethanat e vdekjes se Hysni Kapos, natyrisht mbeshtetur ne shume fakte dhe deshmi.
  Tani pas 38 vjetesh, analiza e kesaj ndodhie tragjike, me nje mpleksje te agjenturave te huaja, pa dyshim ka vlere per te mesuar te Verteten.
  Idajeti eshte perndjekur ashper nga regjimi i Berishes dhe duket sikur ai te gjitha shigjetat i drejton tek Berisha.
  Nuk flas dot per hollesira, thjesht per faktin se nuk me ka lidhur puna me to, por nje gje tashme duket qarte:
  Pas 70-es, E.Hoxhes se semure, i prene dy krahet e tij te fuqishem: Ne fillim H.Kapon, i cili per nga autoriteti ne popull dhe detyra qe kryente si Sekrefar Organizativ i PPSH, ishte Çelsi qe hapte te gjitha kasafortat…!
  Ne nje fare kuptimi detyrat organizative jane aq te rendesishme sa ato percaktojne edhe vet fatin e vijes politike…!
  Likujdimi i dy figurave kryesore pas E. Hoxhes, i hapi rruge Ramiz Alis, i cili, siç tregojne faktet drejtoi gjithe procesin e ndryshimit te sistemit!…
  Krimbi brenda udheheqes komuniste kish hyre heret.
  Nga sa kam degjuar dhe me faktet qe po dalin, Sali Krimbi, per vet lidhje , edhe familjare, me e spiunazhin serbo-sllav fillimisht, duket se ka luajtur fort…por me mbeshtetjen e nje dore te forte brenda udheheqes shqiptare dhe e dirigjuar nga spiunazhi jugosllav…
  Analiza logjike e fakteve te thote se likujdimi i Hysni Kapos ne fillim dhe M.Shehut dhe te tjereve me pas, me ndihmen edhe te Ramiz Jago Boshnjakut, ka me shume vertetesi dhe deshmi te kete ndodhur keshtu sic pershkruhet nga avokati I. Beqiraj…
  Eshte nje zinxhir i tere faktesh vrasjesh, rekrutimesh, e gjithe dinamika e ketyre 25 vjetve qe deshmon keto dyshime qe shume e shume shqiptarë, duke vene ne levizje llogjiken e fakteve, tashme po i afrohen te Vertetës së hidhur…
  Natyrisht , tani, pas afro 40 vjetesh , sqarimi i se Vertetes ka rendesi me shume per te sqaruar se kush eshte Sali Berisha i Vertete, cilat jane lidhjet dhe veprimtaria e tij ne sherbim te serbo-sllaveve , ne te gjitha degezimet, veprimtari qe po e demton edhe sot e kesaj dite Popullin shqiptar dhe Kauzen e tij per ndertimin e nje shteti te Vertete Demokratik…!
  Edhe zbulimet perendimore, nuk ma merr mendja se jane anashkaluar nga sherbimet sekrete te Lindjes…ndaj rendesi ka te sqarohet e Verteta me Sali Kryespiunin , i cili me se shumti u ka sherbyer qellimeve diversioniste te shtetit serb, per vet problematiken e tyre me Kosoven…
  …Se, per te tjerat, Jane probleme qe i takojne se Kaluares historike!
  E VERTETA VONON , POR NUK HARRON!…

  Reply to this comment
 3. LLL March 9, 16:30

  Vdekja e njeriut është e rëndë . Ikën e s’ vjen më !
  Edhe vdekja e Hysniut është e rëndë , sado që u derdh flori për të e , u qa e po qahet , edhe sot e kësaj dite , pas 40 vjetësh !
  Tre gjeneralë heronj u vranë si qen rruge me miratimin e Hysniut , qindra oficerë të tjerë të ndershëm e patriotë dhe familjet e tyre u persekutuan në mënyrën më të shëmtuar sepse Hysniu dhe Mehmeti vinin kokën aty ku Enveri vinte bythën ( këmbët ) !
  Për lëkurën e tij dhe të verërave , vitoreve , besnikërve , andërve etj.tradhëtoi Luftën , mbuloi veten me turp si një frikacak shpirtvogël .
  Mjaft më me Hysni , Mehmet e Enver . Historia s’ka trutë e Idajet Beqirit . Të tre këta , e nisën me nder dhe e mbyllën me turp . Me shumë turp !!!

  Reply to this comment
  • sali serbi March 9, 21:23

   O funderine o qelbesire , ti nuk le rast pa shpifur e sajuar qe te nxjerresh vrerin tend , ndyresine e shpirtit tend prej mostre.Turpi i ketij kombi jeni ju qener te zgjebosur qe me llapen tuaj te ndyre keni 25 vjet qe ndotni e ndotni pambarim.Kohet kane ndryshuar me ne fund, keni dale lakuriq e te piste para popullit te cilin e mashtruat ne ditet me te zeza te tij. Ka ardhur momenti te merrni edhe njehere ate qe ua dha njehere historia o pleh e bir plehu. Dhe ska si te ndodhe ndryshe.Do veje haka tek i zoti me ne fund, ju tashme jeni identifikuar mire, te gjithe ju njohin dhe edhe ne vrime te miut te futeni do ju djegi urrejtja popullore.

   Reply to this comment
  • NETI VJOSA March 9, 21:25

   @LLL,
   Ose Kokëdhjam megalloman,
   Me thene te verteten ti zotri ose te mungon Llogjika dhe arsyeja, ose je nje nga ata Supervizoret qe hedh lumin dhe e shan Kalin…
   O trupeshk, mesohu te kultosh që pas Tymit, fshihet Zjarri!…
   Ne fillim te viteve 70-e kish marre Ferra Uraten. Deri ne 1948-en, ne ato vite kur jugosllavet e Titos dhe udheheqsit komunist shqiptare jetonin ne mjaltë e ne miqsi te ngushte me njeritjetrin… Jugosllavet e Titos dinin dhe ku pillnin pulat…!
   Pas 48-es, kur u zbulua qarte se çfare donte te bente Titua me Shqiperine, kur dolen Letrat e Informbyros, Enver Hocha e spastroi vendin nga titistet dhe perkrahsit e tyre…Por , gjithsesi mbeten Krimba…
   Dhe nje nga ata, siç treguan faktet ish Ramiz Ramirez Boshnjak Dhelpra,mqe i jepte per çdo gje te drejte shokut Enver, shokut Mehmet, shokut Hysni,sepse e dinte qe ata ishin te besuarit e Luftes te shokut Enver…!
   Ti mendon se Ramiz yalia e shiste lire Lekuren e vet?!…
   Jo, or jo, ai edhe sekretaret e tij, i merrte nga ata me te besuarit, por dhe nga ata qe kishin ndonje Kleçkë me kundershtaret me te besuar te tij…!sic ish Sekretari itij ne Presidium, nje njeri i besuar, por i konfliktuar personalisht me M.Shehun…
   Dhe aq me teper, ai maskohej e perfitonte siDhelper nga Njerzit e besuar rreth tij, te cilet jose nuk ishin Atdhetare, por nuk u shkonte mendja se kush ish realisht Dora e gjate e titisteve…, qe i luftonte nga brenda shtepisë!
   (Dikush ketu me poshte tallet e rreket me teatralitetin e veprimeve te njerzve te Sigurimit te asaj kohe dhe harron nje fakt te thjeshte: ESHTE TJETER GJE TI SHOHESH NGJARJET NE KOHE, PER ATO MOMENTE, DHE TJETER GJE TI SHOHESH ATO NGJARJE SOT PAS 40 VJETESH…!!!!)
   Brenda Keshtjelles shqiptare vepronte Kalii Trojës…
   Ishte pikerisht ai qe godiste , hidhte gurin e fshihte doren… Dilte me zoti se te tjeret, me karakterin e tij prej bythlepirsi ish i pari qe rendte e thoshe:
   “SI URDHERON SHOKU ENVER!”…
   Dhe gatiti gjithe terrenin te dilte i pari ne luften per Pushtet dhe per te realizuar qellimet e Padronve te tij, por …
   POR TMERRSISHT I KAMUFLUAR…., SE RUANTE NE RADHE TE PARË LEKUREN E VET…
   Sa per denimin e gjeneralve dhe eleminimin e shokeve te vet, Pas 70-es, E.Hoxha, kish nisur ti pikonte Tavani…
   Por dhe dy krahet e tij te fuqishem, nuk ja prishnin, kish dhe gabime njerzore, por me se shumti sepse Kulti Hoxhes ish a b s o l u t…!
   Per mua, rendesi kane te gjitha keto hollesi qe jane vene ne dukje ne shkrim, ka rendesi edhe thenia e Bashkshortes se E.Hoxhes,e cila tani vone,e ben te ditur se KRIMBI U KISH HYRE BRENDA…
   Ti mendon se keto gjera zhvillohen keshtu hapur…
   Jo or Kokdhjame, (në mos qofsh ndonje Zagar i vjeter…)
   Keto gjera jane tjerrë ne nje fshehtesi teper te kamufluar, se te fluturonte koka per nje pakujdesi te vogel…
   . Dhe, kur kish nisur eleminimi H.Kapos, ZJARRI KISH DALË NE ÇATI…
   H.Kapo ish nje Patriot dhe Udheheqes italentuar, me nje pjekuri per tu admiruar.Ai nuk daravitej nga lokalizmi medioker i Saliut, por ne Shishtavec beri dhe krushqi…
   Dhe mendo per nje moment se midis dy fronteve, shqiptareve dhe jugosllaveve te Titos, zhvillohej nje lufte per Jete a Vdekje…Te dy spiunazhet punonin ethshem…Dhe kur perpiqen dy Vezë, njera do thyhet…
   E kuptoooooon?…
   Ajo qe nuk kuptoj dot une tek ty eshte;
   JE VËRTET KOKËDHJAMË, APO DO DHE BËN ?!…

   Reply to this comment
   • LLL March 10, 06:54

    O Vjosa !
    Nuk e kam zakon të polemizoj me idiotë noterikë siç je ti . Ti je një llafazan klasik kretin nga ata që vetëm lehin .
    S’ke faj ti që të mungon logjika ! Kur u ndanë , kaq të ranë !

    Reply to this comment
 4. Leku March 9, 16:35

  Une jam salier i kopese se saliereve, dhenve, dhive, lopeve, viçave, derrave, qenerve, gomereve, ujqerve, çakejve. Eshte e pamundur qe kreu i kopese tone te jete ne keto rrjeshta. Ai egersire nuk mund te kete qene as zagar i byrose politike te KQ te PKSH. Ai shpellar nuk mund te jete as spiun in Serbise. Turma jone eshte me e qyteteruara, me paqesorja, pruresja e perparimit ne Shqiperi dhe akoma me shume keshtu eshte kreu i kopese tone.

  Reply to this comment
 5. Claus March 9, 16:40

  Novela digitale sot ishte dhe me absurde se ajo e djeshmja. Eshte cinike te qeshesh me te, por me te vertete kam qeshur. Gallate ne Paris me te mjerin pacient Hysni, i thone kesaj. Me te vertete veren vetem kaos, konfuzion, padituri dhe injorance nga e gjithe kjo hordhi sherbyesash qe kishin marre rruget per ne Paris.
  Po le te kthejme pak driver-in ne Shqiperi.

  Lexoni se c`thuhet: “Sali Berisha i nuhaste te gjitha. Si e qysh i merrte vesh se c`behej ne Vlore, nuk e dime. Ai vinte me pare nga Dine Abazi dhe na hynte ne dhomen e Hysniut”!!!!!!
  Nuk kishim cfare i benim, se si hynte dhe si dilte asnjehere nuk e morem vesh, thonin keta ne novelat e meparshme!!!!!
  E pra, per here te pare e degjoj qe edhe ne Bllok u hynte Saliu me zor dhe keta birbo nuk kishin c`i benin!!!!!
  A eshte absurd ky fakt qe te jep vec te qeshur? Saliu u mbinte udheheqesve komuniste ne dhome dhe tere ajo hordhi shoqeruesish, oficeresh, sigurimshas roje me kallashnikov dhe roje pa kallashnikov nuk dinin se nga u hynte, nga u dilte dhe nga kush ishte autorizuar!!!!
  Ka qene Blloku si komardare cpuar apo e kam gabim?
  As nuk e marr me mend se si Berisha ketyre u ka mbire ne Vlore kur Dine Abazin mund ta merrnin me Benz, ne nje kohe kur treni ne ate kohe te conte deri ne Fier dhe pastaj per ne Vlore duhej te merrej autobuzi tip Ikarus qe me siguri nisej njehere ne dite.
  Po cfare mjete urgjence merrte me vete Saliu pe te ekzaminuar dhe mjekuar Hysniun me probleme kardiake? Stetoskopin aparatin me zhive te tensionit? Ai as bombel oksigjeni nuk merrte dot me vete.
  Hajde dhe imagjino qe te te vije tjetri dhe te hyje ne Bllok me arsyen se Hysni Kapo eshte udheheqesi im dhe i popullit!!!!
  Novela vazhdon tani ne Paris me ate qe keta derdimene shoqerues dhe sekretare ambasade kane ngrene darke me nje te arratisur i cili vellain e kishte “gjeneral” te madh ne Beograd. Gjate darkes e moren vesh se ai ishte i arratisur!!!!
  E kam thene dhe dje, qe keta derdimene kane qene atje vetem per te zhgrapur ndonje send dhe per ti rene qylit se sa per Hysniun as nuk ja shkrepur kujt.
  E c`ka paguar ai shtet nga keta birbo fshatarake qe e mbanin veten grup shoqerimi?
  E bukur eshte dhe nje pjese ku thuhet, qe per arsye etike nuk duam ti japim emrat e kusherinjve nga Shishtaveci, por emrin e Falmur Nokes e nxjerrin pa nje pa dy. Per Flamurin e shkrete nuk ka etike, per ca te tjere etika eshte e mall me vlere. Nuk ka vlere Mul Noka per etike. Dhe me vone:
  As diagnoze nuk morren vesh, as se si u krye operacioni, asgje nuk moren vesh keta. Dhe Petrit Gacja dy minuta qendroi ne ate salle, thuhet ne shkrim.
  Ore cfare kane kujtuar keta se salla operacionit eshte shesh per pershesh ku vihet me nje traste fasule per tia dhene operatorit? Kujtonin keta se ishin ne Shqiperi?
  Vertetohem deri me nje per ato qe kam thene dje, qe keta kane qene vetem rrotaxhile neper kembe, tip vizitoresh fshati qe vijne me nje qese rrush dhe kumbulla per te pare pacientin.
  Skena plot humor, nuk ke c`thua.
  Dhe keto skena mbyllen me “dhenien shpirt” te Hysni Kapos i cila dha shpirt ne duart e Petrit Gaces ne momentin kur Dine Abazi doli per te siguruar nje medikament!!!!
  Nuk e di se cfare medikamenti do te siguronte Dine Abazi kur Hysniu po jepte shpirt? Dhe nese e marrim te mireqene, cfare do te bente me ate medikament ne nje spital parizien ku ata ishin thejsht vizitore!?
  Te cuditshme gjera dhe ngjarje apo keto tregime tragji-komike me ca mjeke dhe shoqeruesa qe verdalloseshin pa fund neper Europe?
  Disa jane gjalle nga ata. Edhe Dine Abazi, edhe Zabit Brokaj dhe ca shoqeruesa, por dhe ca sekretare ambasade ne Paris qe merrnin dhe jepnin letra ne linjen Paris-Tirane dhe mbi te gjitha eshte gjalle aktori kryesor Sali Berisha.
  A ka ndonje gazetar a ndokush tjeter ti hape ketij bardhakun?
  Atehere kjo histori do te merrte vlera te jashtezakonshme. Noshta, ndoshta do te ishte per cmim Oscar dhe nga digital-novele do te shnderrohej ne nje nga kronikat me te famshme te luftes se ftohte ku vetem udheheqesit komuniste shqiptare mjekoheshin dhe kuroheshin ne vendet perendimore duke marre me vete nje hordhi te tere mjekesh dhe shoqeruesish qe me siguri jane kthyer ne personazhe humori ne spitalet dhe sheshet e Parisit.
  Dhe cdo gje ne sekret te plot. Ah per pak se harrova.
  Shtypi parizien ato dite lajmeronte se kishte mberritur per mjekim figura e dyte pas Enver Hoxhes, Hysni Kapo, ndersa keta “ruanin” sekretin me te madh shteteror, ndersa Sali Berisha u hynte udheheqesve shqiptare kudo nate dhe dite, bile bile dhe ne WC dhe te gjithe habiteshin se si u hynte ky njeri.
  Estrade nga drejtoria e dyte!

  Reply to this comment
  • qytetari B March 9, 18:57

   Nuk do shume mend per ta kuptuar, Claus, por dhe ty te qenkan erresuar syte dhe mendja. Nuk e di po i ke lexuar te kater kapitujt! E pra tani jemi te lire dhe pa sekrete te shkruajme e flasim si na pelqen e jo si eshte ne te vertete. Tani ne vend te na vrase Enveri, na shtyp makina, bejme aksident me makine, rrezohet elikopteri ne fund te detit, sa del nga zyra perplases me hasmin…! Akoma s’e ke kuptuar se si u hynte atje ky njeri?! Atehere terhiqu dhe mos ben sikur komenton shkrime qe hamendesia jote del me e forte se logjika e realiteti. Megjithate tani u kthye ne çeshtje gusto.

   Reply to this comment
  • shpatar March 9, 19:33

   Me te drejte i nderuari Claus ve ne dyshim si ndodhnin keto ne bllok me udheheqat tane dhe Saliu se rruante fare .
   Une do te shtoje dhe nje fakte tjeter .Te gjithe udheheqsit shqiptare nga 1957 e deri sa vdiq Hoxha ishin pa goje e pa koke.Ishin trupa qe vetem zbatonin ato qe thoshte Njeshi . Hoxha krijoje rrethin e tije te hekurt qe kontrollonte cdo gje .Askush nuk guxonte te thoshte :Une dyshoje ,ose kam dyshime ,ose nuk me duket e drejte ,ose ky person qe hyn e del eshte … Fatkeqsishte kufoma qe dinin vetem te benin ato qe u thoshte Hoxha .Te gjithe ,pervec Hoxhes survejoheshin. Hoxha kontrollonte te gjithe llojet e agjentve qe vepronin ne sherbim te tij .
   Ja dhe nje fakte qe e kam jetuar .Mu dha rasti te shkoja ne ndihme te grupit shoqerues te Mehmetit. Kish ndodhur dicka qe u doli nga parashikimi i grupit shoqerues .Behej fjale per jeten e nje peshkatari qe gjuante per Mehmetin . Kur mora takim me ta me shpjeguan rrethanat dhe urdher qe te behej ceshte e mundur te shpetohej peshkatari . Para se te nisesha me drejtohet Mehmeti .Degjo more djale .Ma gjeje ate camin se nuk dua te beje burge per te .Shtanga dhe mendova jo per Mehmeti po per vehte.Po te mos gjeja peshkatarin puna ime ishte me e thjeshte per tu operuar. Mehmeti vihej para pergjegjsise nga Hoxha ndersa une nga ata qe ishin rreth Mehmetit.Pse u tremb Mehmeti! Ai burr i hekur, sic e quanin partizanet, ne grupin e shoqeruesve ishte nje i Hoxhes qe sa mbyll e hap syte lajmi i shkonte Enverit .
   Keto qe shkruhen kane vlera qe te kuptojme se sa e domozdoshme eshte demokratizimi i jetes sone.Tregon se sa te kujdeshem duhet te jemi ne lirit dhe kopetencat qe u jepen burrave qe drejtojne nje shtet.
   Ne kemi hedhur vetem nje hap drejte demokracise se munguar por nuk kemi bere azgje qe ti ndalim ato ligjerishte.Ne keto 25 vjete demokraci ne vazhdojme te perplasemi me njeri tjertin sic bente Hoxha per te sunduar mbi kedo .Pse nuk po ecim.Eshte ngulitur ajo metode e se kaluares qe pak kemi ndryshuar .Hipen Saliu dhe nuk i intereson se cduhet bere per nje hap me perpara .Do te sundoje .Ai qe do te sundoje pa merit nuk bene reforma qe te eci perpara shoqeria e te konsolidohet shteti i se Drejtes .Pse frenuam ne 1972.Se Hoxha donte te sundonte me cdo kushte deri ne frymen e fundit .Pse e keron me cdo cmim Saliu pushtetin .Sepse eshte e vetjma shpres qe ai te mbi jetoje .Keto si dhe shume eksperienca negative gjate 25 vjetve nuk analizohen qe te dilen ne nje perfundim ligjor .Pra si tja bejme nje udheheqsi pushtetin me te kontrollueshem .Si behet qe ti eliminojme prapaskenat dhe influencat e elementve agjent ne radhet tona .Kane ligje shtetet e tjera .Nuk i japin me Kushtetute pushtet. Ngheni grupe shoqeruesish me elemente te krahinave,fisit ,krushqise e miqesise .Keto duhen ndaluar me ligj.Dhe me e keqja qe mbizoteron akoma, te gjithe ata qe jane ne sherbim te krahve blu -rose e te spektrit politike, mbrojne me fanatizem pa argumenta bindese veprimet e krerve te partive politike .Analistve nuk u intereson pasoja e nje vendimi te Saliut ,Rames ,Metes ,Mediut ,Idrizit e tjere por te mbushin me fjale qe ti kenaqi eproret. Kjo ndodh dhe me deputetet e Pd me shume dhe te Ps .Ata te LSI,Idrizit dhe Mediut as qe e ngren zerin fare .Ti thuash Saliut :Dale ku shkon e ke gabin.Beje llogarit mire.Del Blushi e ndonje tjeter kunder Rames por Rama nuk i ve veshin shume edhe kur ai e ka te drejte .Meta e te tjeret qeshin dhe e thone me humor qe ja kjo eshte demokracia .Ta lem Doktorin te flasi sa here te doje .
   E keto pralla me Mbretrit shqiptare po e lene kete popull ne fundin e tynelit pa e pare drite e demokracise .

   Reply to this comment
  • Claus March 9, 20:04

   mos ma vini re se kam pjerdhur o komentuesa,me falni.

   Reply to this comment
 6. Ish mesuessi nga Brati Vlore March 9, 16:41

  Ne shume gjera jam dakort me ty ..S.Katovica&N.Vjosa.
  Ju pershendes!

  Reply to this comment
 7. mirel March 9, 16:49

  Sakte.

  Reply to this comment
 8. Rogozhina March 9, 18:02

  Une patohem me komentuesin N.Vjosa. zoti Idajet Beqiri,nepermjet kesaj “fletores se zeze” po dalin ne shesh fakte te agjenturave qe kane vepruar ne vendin tone ,por ka shume enigma,qe duhen sqaruar nga Eqeremi dhe Dine Abazi si dy nga firmetaret e fletores se zeze. Ne shkrim thuhet se para nisjes se Hysniut me 1979 ne Paris, u be nje takim me Xhipen,Eqeremin e Dine Abazin e u tha se ky udhetim do mbahet sekret. Pra nuk ishin me shume se 3 vetata. Po ambasada shqiptare ne Paris e dinte? Kush I tha Saliut se vjen Hysniu,pasi ai ishte ne Paris.
  Po Ramiz Alia vuri ne dieni ambasaden per ardhejen ,e pse nuk ua kerkoi revisten ambasades,po coi shoqeruesin t’ia blinte? Ne rastese Ramiz Alia vajti ne Pariz per Husniun ,pse nuk e takonte vazhdimisht, pse nuk interesohej per shendetin ? Ku rrinte keto dite ? A kishte shoqerues me vete dhe a jetojne sot keta shoqerues,? Ma merr mendja se po ,pasi ata ishin ne moshe te re ne ate kohe….
  Po Sali Berisha ku zhdukej per 3 dite edhe nga shoku i dhomes? A I shikonte sigurimi i ambasades levizjet e studenteve? Ne raste se kjo dihej ,po shoku i dhomes nuk u pyet,nuk u aktivizua?
  PO vellai I ” gjeneralit nga Shishtavec” qe nuk pranoi te aktivizohej me UDB, del se kishte lidhje me sgurimin tone ,se cila ishte arsya qe Eqeremi coi letren.PO Dine Abazin dhe ata sekretarin e Ambasades ,qe me sa dime sek -e pare ne ambasada ishin te sigurimit,pse vajten ,kush iftoi?
  Qe Sali Berisha eshte dora e Serbit ne Shqiperi,e tani na del dhe kokoshi pa tru ,Flamur Noka , duk do shume mend,po pyetja shtrohet : Perse Amerika dhe Europa , nuk e denuan qendrimin e Saliut ndaj Serbise per Shkeljen e Embargos se naftes? A nuk e dinte CIA se si veoronte Saliu? Perse ne 1997 Amerika apo Europa nuk e denuan ,po lane Mariza Linon ,gjoja t’i mbushte mendjen Saliut e Saliu nxirte trimat e tij e shanin gjithe diten Mariza Linon? Si nuk e denoi e t;i vinte kufirinte thana Saliut kue mori vesh nga bodigardi i tij Izet Hazhia se Saliu donte te Sulmonte ambasanden e ambasadoren edhe ne raste se donte t’ja hidhte fajin rrebelimit komunost. Pse nuk mbahet esdhe sot nje qendrim I prere ndaj Saliut dhe shoqeruesve te tij qe po mundohet me c’do kusht te pengoi reformat ne Shqiperi? A duhet te qendrojne ne parlament Saliu e Flamur Noka ? KUsh jane me te rrezikshem niprit e Spiro Kolekes ,apo agjentet e Beogradit? Si do qofte Idajetit meqene se I huri kesaj valleje,Dine Abazi dhe Eqeremi si dhe ai Saraci jane gjalle ,duhet t’na sqaroi me shume ,dhe me fakte me konkrete. Jam I bindur e pajtohem me N>Vjosen,se Saliu ka vepruar edhe me perkrahjen e nje grupi agjenturor brenda udheheqe se PARTISE . E ME SA KUPTOJME,KJO DO JETE DORA E RAMIZ ALISE.

  Reply to this comment
 9. E po kjo pune! March 9, 18:50

  per fat te keq edhe demokracine po na e ben greko-serbi … duke djegur me duart tona vendin kaq e kaq here

  Reply to this comment
 10. Tosi tosi March 9, 19:01

  Une te them te verteten nuk u besoj ketyre gjerave nuk mbrojtje sali berishen e jam e do te jem kunder tij x te vetmin fakt te 97 nuk ja fal…por ne kete histori nuk besoj x te vetmen arsye se ne ate kohe 1%te dyshimeve te kishe x kedo kishe gjysmen e popullit nga mbrapa qe te spiunonine me njerez te rendesishem si keta persona ishe i zhdukur……nuk e kan thene keta njerez kete fakt ne ate kohe. …dhe x cfare arsye e nzierin tani…nuk pine me. Uje keto

  Reply to this comment
 11. intelektuali March 9, 19:03

  SUPERMENI SALI BERISHA DHURATE E SIGURIMIT TE SHTETIT QE 25 VJET PAS RENIES SE MURIT TE BERLINIT DEKONSPIROHET NGA BESNIKET E HYSNI KAPOS SI VRASTARI I TIJ.

  Ketu lind pyetja llogjike:

  PO PSE PRITEN 50 VJET SIGURIMSAT E HYSNIUT PER TE ZBULUAR ARMIKUN E KLLASES DHE PER TE DEKONSPIRUAR SALI BERISHEN SI VRASTARI I BOSIT TE TYRE?

  Dhe pas kesaj vjen edhe pyetja tjeter per xhelatet e Partise se Punes qe ishin ngarkuar me detyren e sigurimit te jetes se kriminelit gjakatar Hysni Kapo:

  PO PSE NUK KERKONI FALJE O XHELATE TE ENVERIT SE I LATE NE DERE DOBICIN KOMUNIST SALI BERISHA SHQYPAREVE, KUR E DINIT SE ISHTE SPIUN I SERBIT?

  Reply to this comment
 12. tomsojeri March 9, 19:35

  Ajo qe nuk spjegoj dot dh e shof mjaft me pesh esht ,si ka mundesi qe Sali Bisha depertoi aq thell ne udheheqjen e asaj kohe !A esht e mundur qe sigurimi shtetit nuk dinte biografin e ktij maloku dhe te se shoqes ???? Ne ate koh edhe nje kengetar apo aktor sado i talentuar nuk hypte dot ne sken nese kishte ndonje stergjysh me prejardhje te dyshimt e jo ma te kesh gruan qe nga Sllobodanka u be Liri !!!!!! Nuk hecen kjo histori ! Pra Claus ka te drejt ashtu si dhe Neti Vjosa por po na del qe luft e kllasave ishte terrori per ne vath e jo atje ku duhej !Kta kuadro , vec Enverit qe paskej qen i semur si “humben vigjilencen e ran preh i UDB” per tu eliminuar keshtu mizorisht prej Enverit qe te kishim kte rezultat makaber pas vdekjes se tij !!!!Agjenturomania e atyre viteve qe bente te dridhej edhe ndokush qe ashtu i dehur kish leshuar ndonje pakenaqesi se nuk gjente limon ne treg, gjuhej posht te masat naive e te varfera ,ne nje koh kur atje lart “foleja”paska qen plot tradhtar ???Ti “panter e zez” qe del e flet e akoma ske ngordhur cke te na thuash per kte ?? Eliminuat ter “armiqt” dhe lat gjall “patriotet” per te shkateruar kte komb Ky sigurimi shtetit ,tmeri shqiptareve dhe i “armiqeve” te kllases qe lundronte ne privilegjet per te mbrojtur bllokmenet e per ti shoqeruar ata jasht shtetit sic thot Claus ,kaq naiv paskan qen ???
  Ce do qe e verteta po sqarohet tani pas 40 vjeteve kur demi , mundi dhe sakrifica e shqiptareve shkuan ne kosh te plerave ! Ce do kur sic thot Izet Haxhia kjo “mender drejtesia” esht kthyer ne inkuizicionin me te shemtuar e torturon shqiptaret me keq nga ata sigurimsat e asaj kohe ! Cedo kur shkaktari i ksaj katastrofe dhe ktij degjenerimi shteteror ku nuk dallon dot mikun nga armiku ,e degjenerimi politik ka aritur maja Himalaje ! Shqiperis i mungon vetem pushtimi ushtarak sot dhe kjo sepse dikush nuk e lejoi ! Dhe kjo thjesht rastesi interesash, se tradhetia ka ber ne menyr te perkryer punen e saj
  Izet ,un te jam mirnjohes ashtu sic duhet te jet cdo shqiptar qe po vuan pasoja te ksaj tradhetie historike ! Asnjeher tradhtari nuk pranon krimin ndaj atdheut dhe gjithmon ka dicka te thot per te justifikuar e mashtruar vepren e tij ! Mos ndalo ,se ato qe ti thua kan peshen e te vertetes e per ata qe e duan kte vend po ju ben nje sherbim te madh ! E verteta po del, por demi qe i beri ktij kombi tradhtia esht e do mbetet plag e madhe qe shum koh do duhet te mbyllet, sepse per fat te keq pak jan ata qe e duan Shqiperin tan,i sic po sillet ky shtet me kte drejtesi qe mban flamurin e korupsionit ……….

  Reply to this comment
 13. Mark uk March 9, 21:21

  Kur e aprovojn edhe disa sekretar partie fshati me kater klas,llogarisni se prap ka ksi gomaresh qe besojn ish komunistve edhe mbas 25 vjetesh qe jan ne hellur ne hale.

  Reply to this comment
 14. Arben March 9, 21:22

  PO CFARE PIKEPYETJE O IDAJET,

  HEQJE QAFE NE LUFTEN PER PUSHTET.

  NE DEMOKRACI PUSHTETI NDERROHET ME VOTA.

  NE DIKTATURA NUK KA VOTA EFEKTIVISHT TE LIRA, KESHTU QE ROTACIONI NDODH ME EKZEKUTIMIN FIZIK.

  Reply to this comment
 15. M March 9, 21:24

  Vetem mendja e debileve matuf mund te thuer fantazi te keti lloji dhe nje gazete paqavure si kjo boton marriezira te tilla. Te ikurit nga Shishtaveci ne Jugosllavi njeri behet gjeneral e tjetri krejt te kunderten jeton ne Paris. Po cili gjeneral shqipetar arriti te behet gjeneral ne ate kohe ore gomare.Emrat e te gjitheve jane dhe ishin publik.Pastai perrallat me ndjekje rekrutim e tj. Thuajse njerezit qe vinin nga Shqiperia nuk percilleshin 24 ore nga nje dyzine e sherbimeve te botes.Aspak me idiotike nuk jane as disa komente, ku komentuesit ja fusin kot duke pretenduar se i dine te gjitha duke filluar nga shefat e CIAs , UDB etj etj marrira

  Reply to this comment
 16. Saliu =Georgios Papadopoulos versioni shqip March 9, 21:40

  Ka fakte pambarimisht tronditese pas 1992 qe e nxjerrin mender me thane Berishoviqin nje kobure antishqiptare ne duart e lobit serbo-amerikan qe kane bere,po bejne nje “dirty job” gjoja per te luftuar komunizmin e vdekur..qe ne fakt u kthye ne nje shkaterrim total te Shqiperise per te bere te mundur serbizimin,greqizimin dhe islamizimin gje qe tashme eshte realizuar..aq me shume kur procesi i shplarjes se truve te shqiptareve pothuajse ka perfunduar…

  Dihet nga te gjithe boterisht qe “homologu” i berishes ne greqi ishte agjent i Cia-s dhe ajo qe i lidh keto dy kolonelat ishte/eshte te shpartalloje me cdo kusht te majten ne Greqi/shqiperi

  ja cfare thote enciklopedia peredimore per Jorgo papadhopulin:

  Colonel Georgios Papadopoulos leader of the junta that ruled the country from 1967 to 1974. Papadopoulos was a Colonel of Infantry. During World War II, he had initially fought against the Italian 1940 invasion and then he became a German collaborator,in the Security Battalions which “hunted down” Greek resistance fighters. It has been claimed that, in the postwar years, he received intelligence training in the United States and became a CIA agent, which would make him the first known CIA agent in history to govern a European country. Either way, he was known to have extensive connections with the CIA…Ect….
  ashtu si greket qe hodhen Colonelin jorgo ne 1974..ashtu dhe shqiptaret donin te hidheni majori berishe ne 21 janar 2011 por edi rama i mbushi poturet me nevoje..duke u mbrojtur dukshem neh ambasdori arvizi
  pra nga qe shqiptaret u treguan brekdhjere ne 1991..1996-1997-1998-2008-2011-2013 po rrine si pula kur po pregatitet ardhej ne fuqi per here te trete e perbindeshit berish dhe po pregatisin terrenin me keto shkrime te Beqirajve.. me larghedhje
  se ky shkrim me shume po sterron Hysni Kapon dhe stafin e tij dhe po na i ben kete morracakun e viqidolit si te filmi CILI JENI JU ZOTI SORGE.
  Marrin rastin se berisha qenka agjent i rrekrutuar nga cia ate kohe,,,nuk eshte fare problem
  le ti japin nej dekorate para 199o…por ama me nje kusht qe per krimet pas 1992 duhet te varet publikisht te bolet e Gjergj kastriotit.
  prandaj per te mbuluar krimet e pas 1992 behet kjo furtune mediatike dhe duket qe ky eshte nje SHIT STORM me GJYSHIN E PERVERSIT ANDI BULSHATI ) BULLSHITI) per te mbuluar krimet pambarim te kelyseve te Serbise BERISHA DHE BASHA.
  Krimi me i madh i tyre eshte se akoma mbahen si don kishoti me flamurin e luftes kunder komunizmit qe eshte nje doktrine e Serbise qe hyne ne intervenim te maskuar qe nga 2 prilli 1991 dhe vazhdon dhe sot.
  Ndersa amerika zytare ka marredhenie te shkelqyera me kinen KOMUNSITE ( kujtojme 60 miljonet e vrare na Mao ce duni,dhe mijra te shtypur me tanke ne Tien an men)…perse antishqiptari me i madh ,praktikisht dhe nje antiamerikan i llojit te tij elez biberaj dhe ca ambasadore famekeqinj si rajersoni ose arvizu apo donald lu.. akoma vazhdojne luften idiote kunder mender komunizmit per te mbuluar genocidin e berishes dhe devilave te tij
  Ndersa amerika zytare po lidh mardhenie dipllomatike dhe me KASTROT E KUBES..pse admistrata amerikane vazhdon “ligjin e luftes” me enverin qe ka 30 vjet qe ka vdekur..
  Pse nuk denojne MONSTREN BERISHE me dosje dhe fakte te plota per mega-krimet e tij ?

  Vetem te lexosh intervistat e Izet Haxhise para dy muajve kur ky i fundit deklaroi me fakte se Berisha ne mars 1997 urdheroi dy akte terroriste karshi ambasades amerikane dhe kontigjentin gjerman per tja faturuar kete “rebelave te kuq” per te shpetuar vete sic veproi ne 2 prill 1991 dhe 21 janar 2011…lind pyetja ??
  .PSE NUK VEPRON DASH-IWASHINGTONIT ? PER TERRORISTIN BERISHE
  Po keshtu Izet Haxhia me fakte dhe emra AKUZON shkelzen berishen per trafikante droge.
  PSE NUK VEPRON DREJTESIA SHQIPTARE APO EUROATLLANTIKE PER BURGOSJEN O TE DROG-DILLERIT SHKELZEN O TE IZETIT SI MASHTRUES
  Pra kush e mbron Berishen per mega krimet e tij ??
  Pse Edi Rama jo vetem qe eshte I pafuqishem te arrestoje Berishen ( aresyeje pse mori votat cudiberese ne 23 qershor) por me gafa te tilla si ne 70 vjetorin e clirimit,budallakijet me bunkartin e Enverit,me shitjen tani se fundi te albetrolit dhe me miopine qe po tregon me guvernatorin duket se eshte nje jelek antiplumbi pallosh dy metrosh per te mbrojtur me cdo kusht “burrin e shtetit te arvizuse “
  Enigma e hidhur ka nje emer Elez Biberaj.
  Ky lloj antishqiptari me I madh per te gjithe kohrat ka qene mentori dhe shenjtori qe ka kllonuar berishen nga zgafellat e udb jugosllave ne 1991 dhe po e mbron akoma me cdo kusht.
  Mbi Elez biberajn ketij serbishtfolesi rendojne dy faje te medha pas 1991:..
  1- ne vend te nje pajtimi kombetar ne vitet 90’ dhe te nderhyrjes per ndonje plan marshall ne ate vend te dobritur ai per te kenaqur epshet e tij antikomuniste u be zbatuesi I doctrines rajersoniane per ‘dekomunistifikimin”
  2-S i person me detyra speciale ne vitet 80-90 ne funksion te hakmarrjes tij karshi sistemit te enver hoxhes ben te mundur te ‘karikoje” dipllomate,zyrtare dhe politikane amerikane ne menyren me antishqiptare te mundeshme ku si rezultat I saj ky vend ka degraduar dhe eshte shperfyturuar plotesisht
  Fill pas pucit kriminale te shtetit se 1998 te Sali Berishes, pas vrasjes se Azem Hajdarit, sherbimet inteligjente shqiptare kishin mundur te regjistronin nje bisede telefonike mes Berishes dhe nje personi ne SHBA me dialekt nga veriu i Shqiperise, i cili i kishte thene Berishes te terhiqej sepse SHBA nuk do e njihte marrjen e pushtetit me dhune.
  Kush mund te kete qene ai person me dialekt verior? – shtrohet pyetja. Dikush mund te thote, e kush tjeter vec z. Elez Biberaj(-fran shkreli zedhenes.) Dhe natyrisht kush tjeter vec Elez Biberajt ishte/eshte aq i fuqishem ne Washington sa te dinte deri dhe opinione te tilla sekrete te Depertamentit te Shtetit per mos-njohjen e marrjes se pushtetit nga kryengritja e ’98s e Berishes.
  Ne nje interviste te fundit ne Top-CH, z. Biberaj shprehet se ai ka qene gjithmone aktiv per te rrezuar komunizmin ne Shqiperi, dhe madje pikpamjet tij ja kishte parashtruar edhe ish Presidentit amerikan Ronald Reagan. Sipas tij, komunizmi ne Shqiperi mund te permbysej nga njerez te afert te regjimit, individe te brendshem, pra nga ndonje “grusht shteti” ose “grup armiqesor.”
  Dhe natyrisht per te gjetur njerez te tille te besuar, brenda keshtjelles se regjimit, duhej fillimisht biseduar me ta. Kontakti ishte pjesa me e veshtire e procesit. Pra, si do takohej z. Biberaj me individet e synuar, dhe nese po, me ke? Me ke konkretisht??? Dhe ne kete aspekt, a ka egzistuar nje prirje per te kontaktuar vetem tropojane?
  [Ne vijim te ketij spekullimi, a eshte rastesi fakti qe tropojanet dominuan post-’90 ne Shqiperi? Kujt ia priste mendja se tropojanet do qeverisnin Shqiperine “demokratike”? Kujt? Natyrisht askujt. Tropoja njihej vetem per geshtenja… e Fatime Sokolin…. Po atehere cfare ndodhi?]
  Qe Elez Biberaj ka dore ne kete histori, eshte naivitet te mendohet e kunderta, perndryshe s’ka pse tropojanet te bejne ligjin prej 20 vitesh ne Shqiperi. Qe Elez Biberaj mund te kete kontaktuar fshehurazi Sali Berishen, ose Mehmet Elezin, gjate kohes se komunizmit kjo edhe mund te supozohet…
  Perndryshe, si do themelohej PD nga nje tropojan, Azem Hajdari, nese s’do ishte dora e Biberajt nga pas? E imagjinoni dot kete? Partia e pare opozitare pas 50 vjetesh komunizmi te themelohej nga nje student konviktor nga fshatrat e Tropojes – give me a break!!! – do thonin amerikanet. Ose fakti tjeter, qe Azem Hajdari u spostua dhe ne vend te tij u vendos nje tjeter tropojan (Sali Berisha – i brendshem i regjimit, sic ishte dhe vete filozofia e z. Biberj per te rrezuar komunizmin ne Shqiperi), flet per ate se i gjithe skenari mund te kete patur nje mastermind nga Tropoja, nje tropojan te fuqishem qe jetonte diku ne Perendim. Dhe natyrisht, tropojan me te fuqishem se z. Biberaj nuk kishte ne ate kohe pertej/ketej Atlantikut.
  Ronald Reagan qeverisi gjate viteve 1981-1989, dhe njihet si Presidenti qe i dha “grushtin” e fundit komunizmit. Kjo nenkupton faktin se administrata e tij duhet te kete investuar shume ne kete aspekt, dhe ne vijim te kesaj linje, ndoshta dhe per te kompromentuar individe te caktuar ne Shqiperi.
  Te mos harojme faktin se z. Biberaj kishte parashtruar direkt para Presidentit Reagan pikpamjet e tij per rrezimin e komunizmin ne Shqiperi, pra ai ishte nje figure e rendesishme ne kete aspekt, dhe ndoshta mund t’i jete dhene dore e lire per te vepruar.
  Po si mund te jete takuar Biberaj me Sali Berishen/Mehmet Elezin gjate dekades se fundit te komunizmit ne Shqiperi (’80-’90), nese me te vertete jane takuar? Dhe a ka ndikuar ne kete aspekt linja malazeze e gruas se Berishes per te lehtesuar kontaktin? A ka interferuar ne kete histori UDB meqenese ne ate kohe ishte nje sherbim aleat me sherbimet sekrete perendimore? Cfare roli kane patur njerezit e gruas se Berishes ne Beograd (UDB)?… e shume e shume pyetje te tjera, por natyrisht pa pergjigje…
  A ka dore z. Biberaj ne pasojen e 21 janarit? Pse Berisha duket kaq i fuqishem ne Washington dhe pse mbrohet edhe kur ben te 99t? Pse demokratet ne pushtet ne SHBA heshten per 21 janarin? Kush republikan i fuqishem (nga te kohes se Reagan dhe BUSH-ATEVE) ne SHBA eshte prapa Berishes, ose Biberajt, qe influencon direkt ne administraten e sotme amerikane?… A benefiten njerezit e Berishes ne Washington me perqindje korrupsioni nga Shqiperia?
  Dhe e fundit, nese sa me siper eshte e vertete, kur do mbaroje i ashtuquajturi “mallkim tropoje” per Shqiperine?
  Pikerisht Edi RAMA mori votat ne 23 qershor 2013 per ti hequr kete mallkim tropoje shqiptareve por me sa shohim koha per denimin e Berishes nga Rama ka kalur dhe qendrimi I tij I fundit me guvernatorin quhet nenshkrim I kaputillimit te tij pa kushte ndaj kartelit criminal te berishajve.
  Zoti Obama beri nje hap kurajoz ditet e fundit ne lidhje me aktivitetin e dyshimte te Cia-s ne torturat ilegale karshi te burgosurve.
  K a ardhur koha qe kongresi amerikan te marre ne shqyrtim dosjen e shqiperise per te vene ne shqyrtim aktivitetin antishqiptar dhe antiamerikane te treshes biberaj-berishe-basha-FAZLLIC NICK GAGE dhe aktivitetin e tyre te lexueshem ANTISHQIPTAR.
  Me ndryshe:
  Mund ti quaje nje diplomat amerikan dy vrasesit e 21 janarit njerin Burre shteti dhe tjetrin yll ne ngjitje pa patur ca elez bibere ne amerike qe krijuan monstren berishe dhe po e mbrojne ne menyre te shemtuar dhe sot e kesaj dite duke na tallur me figura groteske si Nishani,Meta ,Rama
  A mund te te bashkjetoje doktori kriminel me piktorin qe po ben nje tradheti kriminale ?!
  Kush eshte zgjidhja ?Hapja e dosjeve nga admistrata amerikane te dyshes 2B (BIBERAJ-BERISHE ) per 2 prillin 1991 dhe atehere do gjendet qeni I ngordhur berisha prapa hekurave qe do jete dita e clirimit te shqiperise nga-berishizmi dhe elezbiberizmi

  Reply to this comment
 17. # March 9, 22:46

  Thirrini mendjes dhe kuptoni cfare i ka ba sigurimit te shtetit Shqiptare Berisha per 25 vjet politike dhe qeverisje berishiane.
  Amerika u kujtue vone per nderhyrje ne ceshtje te brendeshme te jetes Shqiptare.Kudo dhe ne cdo celize nga ma te pa rendesishmet e deri ne krye te berthames qe karaterizon garancin e shtetit:Presidence,Qeveri,Sigurim kombetar jane te mbushun me vemje agjenture Serbe.Amerika kerkon me cdo cmim rrealizimin e Rreformes ne drejtesi si dhe krijimin e Institucionit te BKH.Kerkon sterilizim ne eleminimin e vemjeve agjenturore te Serbeve ne Shqiperi.Kjo dhe nji paramburoj qe mund ti vije pa pritur Amerikes nga ndonji keto vemje.
  Miqt e vemjes Berisha ishin vemjet Fazllic ,Arkan qe u dekonspiruan.Fazllicin na e bani fakt te kryem Berisha me rroge qeverie Keshilltar i qeverise Shqiptare.Arkan u dekonslirua nga i ndjeri Remzi Hoxha etj etj.qe vegjetojne posht majes se keti aizbergu Fazllic – Arkan.

  Reply to this comment
 18. padrino March 10, 00:20

  PD krijese, e udb, kanseri, i shqiperisé. Jagua i ppsh, ja doli mbane ti eliminonte, H Kapon, dhe M SHehun, dy luftetare dhe patriote, qe kotribuan per shume per vendin, dhe konsoliduan pushtetin e Hoxhes. jago boshnjaku, u tregua i zgjuar beri krushqi , me Hoxhen, i dha mbesen per djalin. Ramiz serbo -boshnjaku nga fushe tale, e shkodres eshte arkitekti, i shkaterimit te Shqiperisé, ku dhe nexhi, si merimange e zeze , Ka pjesen saj te fajit, duke mbeshtetur aline dhe klanin e tij. Shqiperia sot komandohet nga asfalia, dhe udb, sot e me shume 30vjet.

  Reply to this comment
 19. luani londer March 10, 06:28

  Kote diskutoni per Saliun e shoket e tije ata jane te mbrojtur per 100 vjet kete e dine dhe Merua prandaj ka dore te shkrua si te doje ,e dine e Rama e dine te gjithe edine dhe Iliri,jane pune te medha shteti i duhen edhe nja 40 vjet te dali e verteta e dosja e Saliut, ne ate kohe i kane mbetur vetem eshtrat.Doni me per Saliun shkoni e pyesni politikanet e larte ata e dine po nuk kane cti bejne!

  Reply to this comment
 20. demo March 10, 20:08

  Kush e beri Sali Berishen mjek te bllokut?
  Kush e dergoi Sali Berishen tek Hysni Kapo?Kush e lajmeroi Sali Berishen per te shkuar para te tjereve ne Vlore dhe per te fjetur ne vilen e Hysni Kapos?
  Kur Hysni Kapo e rekomandoi Sali Berishen mjek tek Enver Hoxha,Nexhmije Hoxha para nje jave tha:-Nje njeri me biografi te tille,nuk mund te punoje tek Enver Hoxha.Rrjedhimisht edhe Hysni Kapo e dinte biografine e Berishes,sepse ai ja paraqiti Nexhmije Hoxhes.
  Biografia e Rexhep Rames dhe martesa e tij me agjenten serbe lancohet nga komentuesit,jo te mos dihej nga sherbimet sekrete te diktatures.Ky person ka punuar ne sektorin ushtarak,ka qene sekretar partie.Pas marteses me vajzen e tij dhendri prej Vucidoli u privilegjua,deri ne bursa dhe specializime jasht shtetit.Neqoftese Sali Berisha dhe foleja e tij vjerrerore kane qene agjente te UDB,te privilegjuar ne Shqiperi,i bie qe Shqiperine e diktatures se proletariatit e ka drejtuar UDB dhe kryetari i UDB per sektorin Shqiperi,ka qene as me shume e as me pak,por vete Enver Hoxha.Sali Berishen ne Vlore e ka derguar Enver Hoxha.Ne France prane Hysni Kapos e ka derguar Enver Hoxha,rekrutimin ne Paris nga 3 agjente provokatore e ka bere Enver Hoxha,se perndryshe Hysni Kapo ashtu sic ishte do ta dergonte ne Tirane dhe ata zagare te sigurimit me urdher te Hysni Kapos do ta postonin qe ne moment ne ambasade.Shkurt neqoftese Sali Berisha ka vrare ne bashkepunim me francezet Hysni Kapon,kete e ka bere me urdher tew Enver Hoxhes.Ne oxhakun e Enver Hoxhes dhe ne varken e Enver Hoxhes,nuk hipte kush tjeter timonjer.

  Reply to this comment
 21. MH March 11, 15:52

  Claus asht analisti ma i mire dhe ma i pranushem i gjithe komentuesve.

  Reply to this comment
 22. Mark uk March 13, 09:52

  Berishes po i jepni merita qe nuk i dinim.Tani themi se vertet e meritonte te qeveriste se paska hequr nje hale.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*