28 Nëntor 2015 

Patatinat, e vërteta e hidhur pas produktit të preferuar nga fëmijët

0
Redaksia Online
Postuar më: 13 Prill, 2013 tek Lajme Flash
vaj

Përveçse bomba kalorike, patatinat mund të jenë edhe të dëmshme për shëndetin. Ekspertët e lidhin konsumin e tepërt të tyre edhe me problemet e zhvillimit te bebet e palindura endem hiperaktivitetin apo edhe rrezikun e kancerit tek të rriturit.

Shoqërueset e shijshme të pasditeve apo mbrëmjeve para televizorit përmbajnë në yndyrë, kripë dhe sheqer në sasi të mëdha. Por një studim i kryer në Britani nxori se të hash një pako patatina në ditë është njësoj sikur të kesh konsumuar pesë litra vaj në një vit.

Pas ambalazhit plot ngjyra dhe joshës sidomos për fëmijët fshihet një produkt jo i shëndetshëm, nga i cili mund të bëhemi të varur.

Kështu shprehet Michael Moss në librin “Kripa, sheqeri, yndyra. Si na mashtrojnë gjigantët e ushqimit”.

Kombinimi i kripës, sheqerit, yndyrës dhe kërcitjes në gojë është mënyra më e mirë për të ngjallur dëshirën në tru / Përgatiti: Gazmira Sokoli.   

Faleminderit per vleresimin!
Si ju ben te ndiheni ky lajm?

  • asnje ndjesi
  • I kenaqur
  • i shqetesuar
  • i trishtuar
  • i indinjuar


0 KomenteJi i pari te lesh nje koment!


Lini nje pergjigje

(e domosdoshme)