Pazari me të keqen

January 7, 2020 13:50

Pazari me të keqen

Nga Koloreto Cukali

 

Në urimet e vitit të ri, shumë njerëz patën tendencën që 2 zerot e numrit 2020 t’i zëvendësonin me 2 fytyra të qeshura, me 2 topa qelqi festivë, apo shumë objekte të tjera që duhet të të ndjellin gëzim. E kemi bërë këtë sepse shpresa, thonë që vdes e fundit.

Edhe kur hymë në 2019-n, urimet ishin po kaq pozitive, fishekzjarrët patën shpërthyer dhe shpresa nuk kishte vdekur akoma. Por, në Shqipërinë që unë njoh, 2019-a ishte një vit i zi. Këtë ma thonë të gjithë njerëzit që takoj, deri edhe shitësit e perimeve. Bizneset e vogla janë duke falimentuar, pasi krejt shteti është vënë në shërbim të një grushti njerëzish që kanë kapur të tëra monopolet, gjithë pasuritë publike, çdo copë tokë. Kushdo që gjen një shans për të jetuar jashtë, po ikën.

Ndaj, përtej atmosferës në dukje festive, të gjithë e dimë çfarë na pret në 2020-n.

Ne, si komb po kalojmë në 5 fazat e gjëmës, 5 faza përmes të cilave psikologjia e një njeriu, por me sa duket edhe ajo e një kombi u dashka të kalojë kur përballet me të Keqen.

I. Mohimi

 Faza e parë është mohimi. Të bësh sikur nuk ka ndodhur asgjë, sikur gjithçka shkon mirë.

Një pjesë nga ne e kanë kaluar këtë fazë, por, një pjesë tjetër e shqiptarëve nuk po dalin dot nga ajo.

Vetë Kryeministri dhe megafonët e oborrit po përpiqen të ndërtojnë një narrativë të tillë ku gjithçka shkon mirë, ku ne nuk na hapen negociatat sepse Franca ka probleme me veten; ku shqiptarët që ikin e bëjnë jo sepse këtu është keq, po në Gjermani është rrogë më e lartë; ku ekonomia ka gjithmonë rritje, edhe pse kocka jonë flet për të kundërtën.

Një pjesë e shqiptarëve, e dashuruar, jo me z.Rama por me këdo figurë të fortë që sundon Shqipërinë, janë gati ta besojnë këtë. Për ta, “babai” ka gjithmonë të drejtë.

Këta njerëz, jeta e të cilëve vërtitet në trekëndëshin pension-divani i shtëpisë-televizor (ose papunësi-divan-televizor, apo dhe çfarëdo variacioni tjetër ku divani dhe televizori nuk ndryshojnë) jetojnë në një Shqipëri fiktive, në përrallën televizive të Kryeministrit. Janë si instrumentistët që luajnë valse në Titanikun që po mbytet.

Këtu kemi ardhur tek “anti-njeriu” i vitit, rubrika e përvitshme e Ditës.

Unë besoj se e Keqja te ne nuk është një njeri i vetëm, por një sistem i ngritur nga një grup njerëzish.

Njerëzit e trekëndëshit

Mjeti kryesor sesi ky grup e mban në këmbë sistemin, është propaganda. Në këtë moment të Historisë në të tërë botën, por sidomos në vende gjysëm të lira si Shqipëria, armiku më i madh i njerëzimit është propaganda. Shqiptari i varfër dhe ai i mesëm që vërtiten në trekëndëshin që thamë, sheh vetëm televizor. Televizionet zotërohen nga të pasurit, dhe jo sepse ata janë dashnorë të fjalës së lirë apo kalorës të mbrojtjes së publikut. Të pasurit, përfitojnë nga Pushteti konçensione, kontrata, prona publike e PPP-ra; dhe si shërbim duan të mbajnë sistemin të pandryshuar. Dhe kjo bëhet vetëm duke i mbajtur shqiptarët e trekëndëshit

Ndaj, tërë ditën, në lajmet tona shohim gjithsej një person ose dy që tregojnë përralla.

Në fakt, e gjithë Shqipëria sheh një kanal të VETËM: ERTV-në. Vëreni me kujdes lajmet, dhe shikoni sa shpesh logoja e ERTV-së është në TV-në tuaj. Edhe Topi, Klani e Vizioni, tashmë janë kthyer në repetitorë të sinjalit të ERTV-së.

Me ligjin e ri për censurën e medias online, Kryeministri po kërkon që shqiptarët mos të dalin nga trekëndëshi. Në Shqipëri duhet të ketë vetëm një mjet informimi, ekrani i televizorit ku mbizotëron logo ERTV. Ti, nuk duhet të ngrihesh nga divani e të dalësh në rrugë. Sepse ti, nuk ke të drejtë të inatosesh.

II. Mllefi

Janë 3 grupe njerëzish para të cilëve të gjithë jemi të pambrojtur: miliarderët e sofrës së Kryeministrit, politikanët e oborrit dhe dogjët e krimit.

Ka një mllef, një inat, një shtysë të brendshme për të mos e pranuar këtë situatë. Shumë prej nesh janë akoma në këtë fazë.

Por, mllefi jonë është i verbër, dhe mposhtja e të keqes duket mision i pamundur.

Asnjë kontratë ligjore e asnjë ligj i Republikës nuk të mbron dot para këtyre 3 grupeve që sundojnë Shqipërinë. Shikoni sesi trajtohen minatorët e Bulqizës nga oligarku që nuk ia themi dot as emrin se na heq reklamat. Me ligj, ti nuk mund ta heqësh dot Kryetarin e Sindikatës nga puna, por, oligarku që nuk ia themi dot emrin, e heq Kryetarin e Sindikatës së Bulqizës dhe nuk i bëhet vonë, sepse ai e di që në këtë vend mund të bëjë çfarë të dojë. Madje, ai ka në dorë ta shtyjë qeverinë të prodhojë dhe ligje për importim punëtorësh të urtë nga vende të botës së tretë, njerëz që nuk bëjnë sindikata e nuk dinë as shqip që të ngrenë zërin.

Përpara 3 grupeve që administrojnë Shqipërinë as policia nuk të mbron dot.

As Ambasada Amerikane apo Z. Soreca nuk të mbron para tyre. Shqipëria që  unë njoh është një wild west ku këto 3 kategori janë të pandëshkueshme, dhe shteti, praktikisht administrohet prej tyre. Mjafton të shohësh ngjarjet e 2019-s dhe kjo është  qartë, për atë që di të lexojë.

Por, propaganda nuk ka qëllim që ju të lexoni. Propaganda do që ju të rrini në divan e të dëgjoni përrallat.

Propaganda, ndërkohë angazhon fabrika të tëra me “komentues” që paguhen nga paratë tona (që ne i lëmë te oligarkët, ose dhe nga buxheti i shtetit) e që kanë për detyrë të sulen me dhjetëra për të më sharë e ofenduar mua e këdo tjetër që përpiqet t’ju thotë një të vërtetë alternative.

III. Pazari (Bargain)

A është e mundur që 10 oligarkë dhe 1 politikan apo 9 oligarkë dhe 2 politikanë të mbajnë peng një popull të tërë? Si mundet të themi 11 vetë të operojnë një makineri komplekse dhune dhe propagande? Si është e mundur që 2 milionë e ca vetë të përjetojnë vuajtje të vazhdueshme nga politikat ekonomike e korruptive të 11 personave?

Përgjigjja e kësaj është një pyetje tjetër. Si mundi që një njeri të piratojë një parti si ajo socialiste, dikur një parti e hapur e me kapacitete njerëzore, me alternativa e fraksione, me votime e individë të shquar, dhe ta kthejë në një ushtri të bindur servilësh dhe yesman-ësh? Përgjigjuni kësaj, dhe keni edhe përgjigjen e asaj të parës. Dhe nëse prapë nuk doni ta besoni, po jua them unë.

Ka një grup shqiptarësh, dhe jo i vogël, të cilët kanë hyrë në pazar me të keqen. Ata mendojnë që duke siguruar një llokmë për vete do kenë imunitet nga e keqja që ka zaptuar Shqipërinë. Këta nuk janë njerëz të këqinj në thelb, e as injorantë e të pashkolluar.

Ata lart janë vërtet 11 vetë, por kanë mijëra krahë e këmbë me të cilat të vënë në punë mekanizmin e propagandës dhe të shtetit të dhunës. Sikurse ata socialistë që ishin liberalë e të hapur dikur dhe u shndërruan këto vite në arrogantë e maskarenj të kohës së Ramës.

(Këtu është pjesa, që grupi i parë, ai i Mohuesve, më sulet mua dhe më bën krahasime me Berishën. Ju lutem, mos u lodhni. Rikthehuni në divan e shihni TV. Ky shkrim nuk është për ju.)

Pra, kasta e lartë me 11 vetë ka mundësuar një kastë të dytë, me qindra e mbasje mijëra vetë poshtë tyre, ku nuk rrjedh por pikon.

Por, Pazari nuk e zhduk të vërtetën e gjendjes së Shqipërisë. Musaulqinët e Erionbraçet nuk e kanë ditur që Pazari me të Keqen është thjesht një fazë që nuk të shpëton. Nga shoqërimi me të keqen, askush nuk del dot i bardhë që andej.

Të pashpresë janë edhe ata që “Pazarin” e përballjes me të Keqen  e bëjnë në formë oportunizmi. Këta e dinë ku jetojnë besojnë që mund të mprehin instinktet e mbijetesës dhe të “dalin pa u lagur” shumë nga gjoli. Këta, vazhdojnë bëjnë pazare dhe në qendrat tregëtare të oligarkut që shtyp minatorët e që nuk ia themi emrin, sepse, rëndësi ka që të jetë “larg b*** time”. Ky grup shqiptarësh, shpresojnë të mbijetojnë pa dëme ndërkohë që Titaniku mbytet. Leqë, Shqipëria ime, Shqipëria e njerëzve të thjeshtë që takoj përditë nuk është as Titanik por një varkë e lodhur peshkimi që fut ujë nga të të tëra anët.

Sado pazare të bëjnë shqiptarët e kastës së dytë, Shqipëria do ta kryejë ciklin e plotë të mortit.

IV. Depresioni

Besoj që depresioni është faza e njerëzve që po kërkojnë të ikin nga Shqipëria se e ndjejnë që nuk mund të ndryshojmë dot gjë dhe se varka është e destinuar për t’u mbytur me gjithë “timonier”. Jetojmë në një kohë kur shumica e popullit beson se të jesh i ndershëm është diçka e kotë.

Ndryshe nga ç’bërtet PROPAGANDA, shqiptarët nuk po ikin në Gjermani thjesht për rroga më të mira e as vetëm për arsim e shëndetësi më cilësore. Motivi kryesor i ikjes është që në Shqipërinë e kastave, kastave të poshtme nuk u mundësohet të jetojnë me dinjitet. Po nuk ishte pjesë e 3 grupeve që kanë piratuar Shqipërinë, miliarderët e sofrës së Kryeministrit, njerëzit e oborrit dhe dogjët e krimit, shanset që të jetosh me dinjitet e integritet janë thuajse zero.

Ne jemi shndërruar në një vend ku Adi Krasta nuk gjen dot punë, sepse është kritik i sistemit dhe i duhet të emigrojë për të punuar në Kosovë.

Shqiptarët po ikin sepse jemi shoqëri në depresion dhe ikja  e tyre bën që Shqipëria të dekompozohet dhe më shpejt.

V. Ta Pranosh

Stadi i fundit i përballjes me vdekjen është ta pranosh atë. Shpesh, për njerëzit nuk ka kohë. Në rastin e shteteve, kombeve e shoqërive, jo vetëm kohë nuk ka, por një pjesë e shoqërisë është akoma në stadet e tjera dhe nuk e kryen dot ciklin.

Unë besoj që Shqipëria post-enveriane që kemi ndërtuar është një shoqëri në dekompozim dhe duhet të vdesë. Ndoshta, do na shkojë tërë jeta duke jetuar në këtë trup shoqëror që po kalbet, por, ndoshta, 2020-a mund të sjellë një ndryshim.  Ndryshimi, që të jemi të qartë nuk mund të jetë thjesht ndryshim emrash në majë të piramidës që pushtetit.

Ndryshimi duhet të jetë një Shqipëri e re. Një Shqipëri TJETËR. Një Shqipëri ku nuk diktojnë 3 grupime të dyshimta: milarderët e sofrës së Kryeministrit, oportunistët e Oborrit dhe dogjët e Krimit.

Një Shqipëri ku nuk mund të kesh frikë të përmendësh emrin e Samir Manes që dhunon minatorët; as të denoncosh që të rinjtë që hedhin fletushka janë masakruar nga policia e tij private; e as të kërkosh të dorëhiqet Ministri i Brendshëm pasi policia e tij – jo e jona, por e TIJ – në vend që të arrestonte rojet privatë dhunues futi në burg të rinjtë… sepse hodhën fletushka!!

Kjo Shqipëri fashiste: në ekonomi, politikë, e propagandë duhet të vdesë!

Mund të më akuzoni për naiv ose idealizëm. Mos u lodhni. Do ju lutesha të ktheheni te një nga 5 fazat e përballjes me vdekjen dhe përpiquni t’i kapërceni. Sa më shpejt, aq më mirë për të gjithë.

Pasi t’i kapërceni do të thotë që kemi PRANUAR e kemi rënë dakort që kjo Shqipëri, kështu siç është nuk duhet të jetojë. Shqipëria që njohim, Shqipëria siç është duhet të vdesë, e ne duhet ta pranojmë këtë fat.

Viti i Minatorit

Nëse ka kuptim “zgjedhja e njeriu i vitit” në një vend ku edhe shpresa shitet me doza reality show televiziv, do doja të vija gishtin tek e vetmja vatër rezistence kundër fashizmit: minatori i Bulqizës.

Shqipëria nuk ka ende një individ tjetër për të dhënë një shpresë të vërtetë. Sepse shpresa për një gjë të re duhet të nisë duke i bërë varrin të kalburës, të sëmurës, të shkretës.

Dhe, personalisht do të të doja që varri i saj të nisë në Bulqizë.

 

*****

Botuar në Dita. Ndalohet ribotimi i plotë ose i pjesshëm pa lejen me shkrim të redaksisë

January 7, 2020 13:50
Komento

50 Komente

 1. E January 7, 10:54

  Brilant…. brilant…. brilant…. koloreto cukali…..!!!!! Qe ke kaq kohe i zhdukur nga “qarkullimi” ne zonen e fjales se pashitur dhe analizes te pandotur nga interesat e korruptonjesve dhe pazarxhinjve….

  Reply to this comment
  • Ja demokracia: January 7, 11:33

   Ne kapitalizmin demokratik nuk te ndalon askush te llapesh c’ka te duash…Shaj po te duash Edin, Saliun, Saimiret,sejmenet….Ja me ne fund kemi tridhjete vjet qe kenaqemi…..Na lumteeeeee!
   Ene po ndrove kanalin televiziv do te shikosh ose EDIN ose femrat e top-chanel..qe jane gati te zhvishen lakuriq per te kenaqur spektatorin skiptar….

   Reply to this comment
  • TiTi January 7, 14:32

   Me te berit propagande boshe keni prekur dhe analizuar me korrektesi nje ceshtje sa problematike, po aq dhe imediate per tu marre seriozisht nga ata pak gazetare perfaqesuaes te zerit te lire qytetar.

   “Si mundi që një njeri të piratojë një parti si ajo socialiste, dikur një parti e hapur e me kapacitete njerëzore, me alternativa e fraksione, me votime e individë të shquar, dhe ta kthejë atë në një “ushtri” (!?) të bindur servilësh dhe yes-menësh”?

   Kapitullimi pa kushte i nje ish-partie aq te forte per nga uniteti (te pakten keshtu na dukej), dhe renia e saj ne duart e nje trojani qe s’e lidh fare-fare asgje me idealet per te cilat e majta u mbajt me kembe per gjysem shekulli, ka te beje dhe ajo me propaganden fallso te asaj kohe, apo jo z. Koloreto?

   Edhe pse ne shkrim behet fjale per zorzopet e vene ne sherbim te maskarades propagandistike, edhe kesaj here mund te konstatohet fare lehte mesymja e nja dy pocaqirave te pakenaqura nga sjellja prej jush e se vertetes alternative.

   Ashtu si dhe ne diktature, jane yesmenet dhe sejmenet e oborrit ata qe i japin oksigjen paudhesise se padroneve te tyre. Jane ata, pa mbahet me kembe padroni. Jane ata, pa i duket vetja padronit sikur te kete prekur qiellin me dore. E sidoqofte, numri i tyre eshte i pallogaritshem perkundrejt armates sone popullore. Ata nuk jane as ushtri, dhe as çetë, zoteri i nderuar. Ata jane thjesht nje tufe merhumash dhe qelepirxhinjsh, qe kane gjetur shesh dhe po bejne pershesh duke shfrytezuar ne maksimum mjergullen e krijuar nga mungesa e shtetit te se drejtes ligjore dhe sidomos anarshine institucionale. Kjo tufe eshte lehtesisht e thyeshme sepse u mungon truri. Nje tufe pa tru e ka humbjen te garantuar. Kjo eshte vetem ceshtje kohe.

   Reply to this comment
   • Dentisti January 7, 20:18

    Koloreto,te pershendes per guximin,por prisja nga ty te avancoje me tej,se keto konstatime i ke thene edhe here te tjera,por asgje nuk ka ndodhur!
    Gjykoj se kemi 30 vjet,qe vetem konstatojme te gjithe ato,qe i shohim dhe mbajme mbi kurriz te gjithe!
    Nje padi kombetare ndaj te gjithe klases politike shqiptare, ka per deshmitar te gjithe popullin shqiptar,per t’i bere GJYQIN E HISTORISE!
    Nje gje e pranojne pa hezitim te gjithe shqiptaret:
    -E gjithe klasa politike e ketyre 30 viteve ka deshtuar dhe eshte e pa afte per te korigjuar veten!
    Nuk mund t’i kerkohet Berishes,Bashes,Metes dhe as Rames,qe te reformojne drejtesine,legjislacionin,te bejne reformen zgjedhore etj kur ata vete i kane rrenuar te gjitha keto?
    Ujku qe hengri qingjin nuk mund t’i kerkosh qe ta ngjalle ate perseri?
    Fatkeqesia e shqiptareve u vulos me ndryshimet antidemokratike te Kushtetutes dhe Kodit zgjedhor ne 2008,prandaj sot nuk duan t’i shfuqizojne ato!
    E gjitha behet qe kryetaret e partive te kene ekskluziviten e hartimit te listave te kandidateve per deputete,kryebashkiake,keshilltare etj dhe me pas edhe te emerimit te ministrave,ambasadoreve,doganiereve etj,etj!
    Pra kryetaret e partive fituese ne zgjedhje automatikisht jane bere diktatore me fuqi te plota!
    Kjo eshte e para gje qe duhet ngritur me force:
    -Te shfuqizohen ndryshimet kushtetuese te 2008!

    Reply to this comment
 2. vlora January 7, 11:26

  Analize e drejte.NJe verejtje ADI KRASTA do te bej analistin po nuk eshte analist Eshte nje medioker siFevziu ZHeji etj qe kane gjetur ne kete vend parajsen Neasnje tv ne boten e iluminuar keta nuk hane buke

  Reply to this comment
 3. ETHEM LALAJ January 7, 12:01

  D I T A:Shqiperia do njerz te shpreses e jo te vdekjes.Ky shkrim si duket eshte pergatitur ne kuzhinen e Serbise,Rusise,Greqise.Dhe njerz te tille nuk i duhen Dites,Shqipes,Kombit.
  -Ky opinionist kerkon me çdo kusht qe:
  1-Ne PS te mbijne FRAKSIONE sikur ndodhi vite me pare me LSI,etj,qe eshte bere gazi botes duke fluturuar nga PD-TE PS per llomka pushteti,vjedhje masive pronash e floriri.
  2-Ky zotri kerkon qe Rama te dorhiqet sa here OPOZITA E RRUGES DHE E KRIMIT 25 VJEÇAR te dorzoi mandatet dhe te paguhet pa qen ne Kuvend.
  3-Ky zotri kerkon qe Maxhoranca te mos futej ne votime me 30 qershor e te ngelej pushteri vendor pa drejtim-rrumpallhane..!
  4-Ky fenomen kerkon qe Presidenti te shkel kushtetuten dhe te lihet te ngrohe kolltukun presidencial se gjoja “Rama po i kap te gjitha pushtetet”.
  5-Ky..thot qe shpifsit BABALE te mos ngacmohen ndonse ne 2019 shkaktuan nje termet 10 ballesh per destabilizimin e vendit.
  -Dhe ky duhet te dij se Saliani qe i premtoi Babales 200.000 € ishin te PD qe drejton Salikrimineli apo Lul Hollandezi per te marr pushtetin si gjithmon me shpifje e dhune si ne 96,97,98,09,11…!!
  6-Ky..nuk ze ne goj LOBIMIN RUS te Lul-Saliut me 675.000 $ per te rrezuar qeverin Rama dhe per te nxire imaxhin e vendit ne prag te hapjes se negociatave..!
  7-Ky harron se dosja 339 dhe 184 u sajua nga prekurori Tropojan B.H dhe u dergua te BILDI GJERMAN DHE VOA-ELEZ BIBERAJ nga gazetarja Klodi e news24.
  -Por,ky opinionist nuk jep as rrugen e shpetimit te vendit te tij.Une mendoi:
  1-Te perfundoi Reforma zgjedhore duke ndryshuar sistemin,ku Saliu nuk do ndryshim sistemi,pasi me lista te hapura nuk fiton kurre..kurre..!
  2-Te krijohet Gj.Kushtetuese,Gj.E LARTE,BKH,etj, dhe te filloi VETINGU POLITIK,ku SPAK te arrestoi politikanet e korruptuar te çdo krahu politik qe nga 1992 siç ka kerkuar BUNTESTAGU GJERMAN.
  3-Ne 2021 te behen zgjedhje te reja vendore e Kuvendore me nje klase politike te reformuar 100 %,me drejtues te rinje te pa molepsur,te shkolluar,kuadro qe kane studjuar ne perendim,etj.
  -Rruga tjeter eshte dorezimi pushtetit Saliut dhe kthim pas ne 1938.Pike.

  Reply to this comment
  • Filoeuropiani January 7, 12:45

   Ka shkruar edhe nje fjali per ty por si duket s’e ke kuptuar seje marre me c’te kalon neper mendje dhe ke harruar te lexosh artikullin.
   “(Këtu është pjesa, që grupi i parë, ai i Mohuesve, më sulet mua dhe më bën krahasime me Berishën. Ju lutem, mos u lodhni. Rikthehuni në divan e shihni TV. Ky shkrim nuk është për ju.)”
   Vazhdo gjumin…

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 13:15

   oooooooo E’THEM LALAJ
   o copa e idiotit!!
   o gomar e rracë gomerësh!!
   o të plaçin sytë dhe të hyfshin në bythë!!
   qënke tmerrësisht i shkërdhyer në tru!!

   Reply to this comment
  • mirel January 7, 13:30

   Ethemi do preshin ne bytge qe te fluturoje dhe ca me lart se cpo fluturon. Bff e xha Teme, nga fryn era sot? Nga Beogradi apo Athina?
   Apo do fluturosh per ne Bulqize te rrahesh ndonje minator te uritur
   Pune entuziazmi thuaj

   Reply to this comment
  • Dentisti January 7, 19:20

   Te lumte o Teme,se ti e meriton te jesh keshilltari i pare i Edi Rames!
   Je kompetent per cdo fushe dhe gjithmone i thua lepe peqe Rames!
   Keshtu i do Rama keshilltaret si ty,prandaj kemi arritur kaq mireqenie te madhe si popull!
   Ti ta gezosh Azilin e pleqve dhe kujdes me bebelinot se mos te rrjedhe pizga neper kembe!

   Reply to this comment
 4. Keshtu mendon ti por jo ne January 7, 12:28

  Nuk pata durim ta lexoja kete shkrim carcaf deri ne fund.
  Ate qe une kuptoj eshte djallezine e opozites per te ecur sipas nje skenari ne 2019, qe ne te vertete nuk i beri gropen Edit por vetes se vet. Ata e dinin qe 2019 ishte viti i marrjes se vendimit oer celjen e negociatave me Brukselin. Dhe vepruan sipas nje skenari idiotesk. Dolen nga parlamenti me shpresen qe do ta shperndanin ate, nxorren ne treg shiritat e modifikuar dhe ia cuan gazetes gjermane. Keto incizime te rregulluara me prerje ketu e ngjithe atje pse nuk i nxorren me pare? Sepse ishte pritur momenti i anetaresimit ne BE. Skenar i dobet i luajtur nga
  njerez qe nuk e kane per gje ti vene flaken vendit per inetresat e tyre klanore.

  Reply to this comment
  • mirel January 7, 21:16

   Po ti je nga ata qe i kane vene flaken vendit. Ti i ben fresk Berishes e Bashes. Ti, hajduti i radhes rilindas
   Po hani copat e byrekut sipas ndarjes se tepsise.
   Tani e keni te gjithe per vete. Me gjithe Ulajt, Fushat dhe Kastrat.
   Hani, e ju befte helm ne gjak
   Qelbesira

   Reply to this comment
 5. kole shuli January 7, 12:43

  E ke thene qysh ne fillim,FAJIN E KA SISTEMi ,z.Cukali cfar kerkon tjeter,kapitalizem eshte,por ne shqiperi kapitalizmi eshta i eger,mizor.Pse nuk e thua troc qe fajin e kane kapitalistat Berisha,Nano,Meta,Basha,Rama,e soj e sorollopi qe kane nga pas,hajdutet,vrasesit,kreminelet.Keta duhet te ikin e te ndertohet nje kapitalizem me drejtesi.Te tjerat qe shkruan jane brockulla.

  Reply to this comment
 6. anticensurë25642654 January 7, 13:05

  -e keqja jemi ne dhe më pas vijnë pasojat – “Unë besoj se e Keqja te ne nuk është një njeri i vetëm, por një sistem i ngritur nga një grup njerëzish.”
  -që do të shtuhen me këtë “shtetin online” të ERTVsë-“Propaganda, ndërkohë angazhon fabrika të tëra me “komentues” që paguhen nga paratë tona”!!
  K/muti ynë nuk ka thënë asnjëherë që do të ulet numri i administratës megjthëse ne duhet ti bëjmë vet punët tona,pa pasur nevojë për administratë më!!
  -pushteti prish njeriun fasadë,njeriun e cekët,prish atë që nuk ka themele-“Sikurse ata socialistë që ishin liberalë e të hapur dikur dhe u shndërruan këto vite në arrogantë e maskarenj të kohës së Ramës.”!
  prishi atë kalsë që shpresuam në ’91shin,atë kalsë që shpresuam në ’97ën,atë kalasë që shpresuam në ’13ën!!
  më kujtohet një bisedë tek eni vasili në 2005!luan rama ishte i PS dhe një i PD!luanin e kam njohur me kohë!!pash një agresivitet,fodullëk si nuk e kisha parë asnjëherë më parë!!tek PDisti një qetsi dhe një edukatë për tu marrë shëmbull!!
  vite më vonë!!një edukatë dhe një qetësi(frikë e brekdhjerje të dobiç ramës)dhe të njëjtën gjë të luan ramës ,por me vënde të ndërruara ishte i njëjti PDist që ishte i sjellshëm në 2005,ishte këthyer në luan ramë në ’13ën!!sot kemi një dobiç burgajeti që ka ndërruar brekët e dhjera të djeshme dhe i ka vënë në kokë sot!!pra njeriu i dobët,kur merr pushtet??bëhet më tmerr se tmerri!!
  kolo një shkrim fantastik që mbyllet me SHPRESË-“Ndoshta, do na shkojë tërë jeta duke jetuar në këtë trup shoqëror që po kalbet, por, ndoshta, 2020-a mund të sjellë një ndryshim.”,POR QË NË FAKT ËSHTË VETËM NJË NGA ATO SHPRESAT MESIANIKE! të parealizueshme!!
  akoma nuk jemi në gjëndje të dalim nga balta!!presim prijësin!
  ky mentalitet është i ngulur tmerrësisht në nënndërgjegjen tonë!!aq keq sa jemi gati ti shkojmë pas dhe ver llapës nëse na i prezantojnë për prijës!!
  akoma nuk e kemi mësuar se çdonjë nga ne është PRIJËSI dhe çdokush nga ne duhet të jetë në ballë të zgjidh problemet e të gjithëve!!nuk e kemi kuptuar se vetëm me zgjidhjen e problemeve tona nuk bëjmë gjë tjetër veçse futemi në grackën e grupit grabitqar,e uqërve të organizuar!!

  flm për këtë shkrim të pastër dhe të fuqishëm!!
  shpresoj që dhe të tjerë të kenë bolet e tua dhe të mos pranojnë dekorata nga presidenti më i mirë që ka parë shqipëria!!të kenë bole dhe ti thonë jo se ti je ndyrësirë dhe nuk mund të më nderojë ndyrësira mua,dhe jo të gjejnë arsye për të përligjur dobsinë e tyre!!jo e mora për nder të kulturës e shkencës shqiptare o për lesht e currës!!
  duhet të kenë bole dhe jo të shëndrohen në bole lëpirës si dukët e vargjeve,e viktorët e maleve!!
  sa për kundërshtarët,komnetuesit e paguar me taksat e mja e të tua!?
  mos e rruj!!të tillë kanë qënë tërë historinë shqiptare,ishin “dum babistë”ishin”dumnaltmdhistë”ishin “enveristë” janë “salistë” e “dobiçist”,hale për mut asgjë më tepër!

  Reply to this comment
 7. fantazma Bismark January 7, 13:17

  CUKALI E KE BERE SI LOPA!?PO ME ATE ZAGARIN E SISTEMIT ADI KRASTA PSE NA E PESHTIROSE!?

  Reply to this comment
 8. Zigur Qarri January 7, 13:22

  E lexova,rilexova dhe e pashe.
  Me ne fund nje analize intelektuale,por mbi te gjitha,qytetare.
  Rrespekt Z.Cukali!

  Reply to this comment
 9. gjermani i fundit January 7, 13:31

  “Mos blini piktura te artit modern: bejini vete!”- thote nje shkrimtar. Duke pare Edin e keqardhur, qe me shume”vetekeqardhje” vetetrishohet, me vjen te them se ne menyre te ngjashme (veteanalogjisht do thoshte fejsbuku i Rames) jeni te lutur te mos ia qani hallet tuaja Rames; qajini vete! Natyrisht, keto qe shkruan Koloreto jane sinteza e nje sistemi te cilit nuk mund ti shmangeshim. Dhe ka shume faktore qe bindem se ky kompleks gjerash na u hodh ne tavoline si “rruga e vetme”. Pavaresisht se ne zgjedhje do fitonte e majta apo e djathta, Pinoku apo Patoku.Per nje gje eshte i ndergjegjshem Rama dhe shpesh ka ngulmuar te mos e fshehe. Qe jeta eshte e shkurter dhe memorja kolektive gjithashtu. Ndaj, i ndergjegjshem se punet me taban duan shume kohe dhe shume rruge qe tu duket rezultati, me e kollajte eshte te besh ca gjera te shpejta e te bukura qe duken, pavaresisht se nuk mbajne ne kohe. Mendesia e Rames eshte bravura e momentales. Siç nje shfaqje teatrale qe zgjat nje ore e gjysme dhe pastaj gjindja duartroket dhe del jashte me duar ne xhepa e shperndahet. Pas nje ore kane ikur dhe aktoret dhe punetoret, duke lene sheshin dhe godinen bosh; mbetet vetem roja i nates. Prandaj burrat e shtetit,siç thote diku Curchilli, duhet te shohin tek gjenerata e ardhshme, jo tek zgjedhjet e ardhshme. Te kene largpamesi. Para ndonja dy vjetesh, bisedonim ne kafene me nje shok “malok”. vellai i tij punonte per nje kompani me emer planeti te vogel, por me potence ekonomike sa Jupiteri, Qe e ka ky oligarku. Ky paskesh blere koncensionin e kromit ne Bulqize dhe shoferet e transportit kishin bere greve per rritje rrogash. E di ç’u beri bossi? Bleu kamione te tijet, gjeti shofere me rroge te there dhe i la ne takut -keshtu me sqaroi shoku im. Po po bene greve minatoret per rritje rrogash. E di ç’u beri bossi? Mori nja 300 punetore nga Kina me 300$ ne muaj dhe i futi ne kapanone. Me te ngrene dhe me te fjetur falas, se nuk kane pretendime ata, gjume si ushtaret dhe oriz tre vakte ne dite…Pas ndonje viti edhe vellain e tij e hpqi nga puna, se paten ca mosmarreveshje. Kur me tha kete te fundit, une ia kujtova se ne biseden e meparshme e kisha kundershtuar, se nuk behen gjerat keshtu. Dhe i kisha shpjeguar konceptin e ushtrise rezerve te te papuneve, qe perdoret si mjet presioni ndaj atyre qe jane ne pune. Nuk eshte metode qe e shpiku nje prestanom shqiptar i kapitaleve te kushedi-se-te-kujt-jane(ndjese Rames qe po i vjedh stilin autokolone te te shkruarit modern), por nje metode kapitaliste e trasheguar nga shoqeria skllavopronare. Qe deshmon se rendi kapitalist eshte thjesht nje evolucion i rendit shfrytezues, por duke perdorur metoda me te rafinuara. Ndofta gjate rruges gjerat jane harruar, por premtimet me radikale Rama i kishte pikerisht per minatoret. Dhe mesa duket, kete pune ia ka deleguar ketij bossit qe tu siguroje minatoreve jo vetem statusin,por edhe nje trajtim dinjitoz, siç e meritojne. Duke i lene te papune. Duke shkruar nje nga librat e tij me realiste, (Rruga per Wigan Pier), Xhorxh Orwell jo vetem denoncoi kushtet mizerabel te klases punetore angleze ne periudhen e Depresionit te Madh, por edhe aty numeroi arsyet se perse shoqeria duhet te zgjedhe alternativen socialiste. Edhe pse per vete i perkiste nje familjeje borgjeze. Nuk mund t’ìa lesh ne dore nje kopuku apo maskarai privat te vendose se sa i takon e ardhura minimale ne muaj nje familjeje per te mbijetuar. Se ai ben thjesht nje pazar prej xhambazi. Prandaj ne loje hyn shteti dhe mekanizmat e mbrojtjes se te drejtave. Shteti sheh larg, dhe jo veç çfare te taksoje. Sheh rritjen ekonomike, mireqenien, zhvillimin e familjes, edukimin, rritjen e shendetshme te femijeve dhe rezerven qe duhet tu leme atyre qe vijne, qe nje baze ta kene gati. Kurse ky lloj kapitalizmi skllavopronar eshte ne kontrast me te gjitha keto. Nejse, po e mbyll, por si gjithnje Koloreto eshte i veçante. Ai trekendeshi eshte kaq emblematik, papune-divan-televizor. fejsbuk-divan.televizor, pune-divan-fejsbuk, kafene-fejsbuk-Ertv, ngado ta kapesh, dy komponentet plotesues te rehatise sse merzitshme do i gjesh me bollek. Pak me larg kesaj, as 1 cm fejsbuk me larg do jete Rama qe premton akoma gjera te bukura dhe te dukshme, por jeteshkurtra. Qe nuk i rezistojne shqetesimit te perditshem te mbijeteses, bash njesoj si ato pallatet e ngritura me nxitim(si per fushate zgjedhore) ne qytetet e medha, qe nuk i rezistuan termetit. Aepse premtimet, njesoj si pallatet, njesoj si konçenionet, PPP-te dhe krejt turravrapi i sharlataneve, nuk jane ngritur mbi themele, apo baze te forte qe ti rezistojne kohes, por ashtu shpejt e shpejt ,te shtyre nga i njejti qellim. Diku per te fituar shume para, diku per te fituar zgjedhje, per te fituar perqindjet nga konçensioni, etj, por pa i dhene vendit dhe njerezve ate vlere ekonomike dhe atabilizuese qe do garantoje mireqenien. Shpejt dhe o burra, Kap çfare te kapesh. Nje pazar i madh prej harbutesh; mjere ky popull qe i ka zene rrota bishtin

  Reply to this comment
 10. mirel January 7, 13:35

  Duhet nje ceremoni masive, ne perkrahje te minatoreve per ti djegur mjekren ketij qelbesire te Vucicit.

  Reply to this comment
 11. Limani January 7, 13:38

  “” Dikur , për të kënduar për Enver Hoxhën , lashë spitalin , sot e kam lënë spitalin për të kënduar për ty “”
  Kështu i tha Edvinit ai rapsodi hajvan tepelenas .
  Sa hajvanë të tillë kemi nga jugu në veri, sa debilë , skllevër , servilë !
  Popullit duhen thënë troç të vërtetat e hidhura .
  Kam në mëndje thënien e një filozofi : popullin tim do ta qortoj , do ta shaj , do ta rrah, do ta …. do ta …..por , kurrë s’do ta gënjej !
  Politikanët tanë banditë bëjnë të kundërtën .
  Temë e gjërë kjo , sado të thuash , prapë s’i ke thënë të gjitha , Koloreto i trajton saktë ato që prek .
  Na mërzitën jetën karaputanat e politikës .
  Poshtë demokracia kurvë , rroftë diktatura e shumicës !

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 16:24

   Limani
   “Sa hajvanë të tillë kemi nga jugu në veri, sa debilë , skllevër , servilë !”
   numro krahun e kundërt të kësaj që përmënd dhe do të jesh rehat!!të mjaftojnë gishtat e dy duarve maksimumi!!
   “Poshtë demokracia kurvë , rroftë diktatura e shumicës !”
   këtue ke paksi gabim sepse demokracia është kurvë sepse janë ata që përmënde më sipër që e mbështesin,por dhe diktatura e kësaj shumice,prap e asaj që përmënde më sipër!?
   nuk ndryshon nga demokracia kurvë!!

   Reply to this comment
 12. Vasili January 7, 13:38

  Eshte nje shkaravine,ku ndihet ne cdo fraze,nje urrejtje e verber kunder kryeminstrit Rama,ku Cukali ben nje vetvrasje vulgare te vetes dhe profesionit te tij.
  Ligji universal,per te pasur respekt per vehte,eshte qe para se te kritikosh personin,mundohu me te gjitha menyrat e dijes dhe informacionit,ta vendosish veten ne pozicionin e atij qe kritikon.
  Vet une kam qene dhe jam shpesh kritik i kryeministrit,si psh ne drejtim te transparences te punes se individeve qe perbejne qeverine dhe institucionet e pushtetit te tij,shoqeruar me treguesit statistike reale,qe i shoqerijne ato.Asnje kritike apo levizje e motivuar nga ana e tij,per punen e tyre te dobet,nga ana e kryeministrit.
  Per nje shtet me efektiv dhe serioz,kam qene qe ai te vepronte me shpejt,per te likujduar veprimet antishteterore te pseudo-presidentit,apo per nje pergjigje ligjore serioze,karshi aksioneve te dhuneshme dhe shkaterruese te institucioneve pushtetore,nga turma tribale,te ashtuquajtura ´´opozite´´.Jo vetem kaq,por komunistet-socialiste ne pushtet marrin parate nga buxheti i shtetit dhe i paguajne dhe rroga per muaje te tere,banden qe braktisen kuvendin dhe merreshin me shkaterrimin e vendit.
  Pra dhe komunistet-socialiste u bashkuan me ta,duke vjedhur buxhetin e shqiptareve dhe duke hedhur ne ere karriget,per te cilen jane zgjedhur.etj,etj,
  Mirpo ndonjehere brenda meje kam ndjere,qe duke u nisur nga deshira,qe ne kete vend te stermunduar te shkoje sa me shpejt,haka te i zoti,kam kerkuar me shume se realiteti.
  Dhe Cukali,mendoj une qe ketu duhej ta kish nisur:
  Truri i Homo arnautas,me nje shtresezim pese shekullor anadollak oriental,perzjere me izolimin e diktatures se kuqe,,mbas nje hareje te shkurter festive,ne fillim te viteve 90,u be prej shume e lehte e nje diktatori katundar i dale nga kulla e erresires,simbioze e pushtimin denatyrues oriental dhe komunizmit izolues,ta rikthente kete vend dhe qeniet e tij,drejt erresirave shkaterruese,nga i ciat,ai po mundohej te dilte.
  Kullat e erresirave te dendura,u riperhapen dhe pushtuan cdo cep te ketij vendi europian.
  Ne turme u ringjallen frikat atavike te periudhave te shkuara,ku kulaci dhe kerbaci u perdoren ne menyren me te ndyre historike.
  Askush nuk guxonte te pipetinte,dhe kur partia opozitare u kujtua me ne fund me shume vonese,per revolten e qytetarit,dyfeku i anadollakut-komunist,qelloi nga kulla e kryeministrise dhe la te vdekur,kater shqiptare.
  Dhe mbas kesaj asgje nuk pipetiu.
  Baterdia denatyruese,vazhdonte si me pare,aty dhe vjedhje spektakolare pushteti qendror dhe lokal.
  Dhe megjithse Ramen gjate gjithe kohes e kam,kritikuar per frikacak dhe te ngadalshem,por eshte fakt historik,qe ka qene nje kryetar bashkie i kryeqytetit,pragmatik i sukseshem dhe modern.
  Dhe kur kulla e erresires i grabiten ne menyre spektakolare,zgjedhjet e pergjitheshme,ne vend qe te protestonin deri ne fund,krahu i tij i djathte blushi,u turr si hiene,per ti rrembyer vendin e kryetarit te partise.
  Dhe Rama vazhdoi heshtur dhe me vendosmeri,ne rrugen qe ai ja kish premtuar vetes.Provoi shpifjet dhe kercenimet me te ndyra,me te shumellojeshme,gjiriz pa hesap nga kulla,qe bashkohej me gjirizin e llojit blushi,islami etj.
  I ngjan nje buldozeri te ngadalshem,por qe nuk te fale.
  Banda e Saliut dhe metes,ndjen me shume se kurre zhurmat e tij,kur perballe shikojne nga afer nje mur,ku nuk mund te shkohet me.
  Dhe ajo qe duhet te degjojme dhe kuptojme une dhe ti Cukali dhe kushdo tjeter,ideologjia dhe praktika e Rames,ka pasur dhe ka perkrahjen e demokracise Perendimore,krejt ne te kundert me kullat e erresires.
  Si perfundim Rama operon me nje popull,qe ne shumicen e tij eshte ne opozite me parimet e shtetit demokratik.Ne nje ankete nga Birn,dilte qe 96% e robeve ne kete vend,do te benin korrupsion,po te ishin ne poste(nga eksperienca ime jetesore dhe kjo shifer me duket e larte).
  Shiko gazetarine tende Cukali(na ben si puna e nastradinit,qe nuk numeronte gomarin ku kish hipur):
  Shpifje,urrejtje te verber,paaftesi,antiinvestigativitet(dhe ne cukalin e mesiperm,gjen vec urrejtjet dhe banderolave asnje shifer.
  Rama perballoi nje ngarkese te jashtezakoneshme,mbas termetit si sasiore dhe cilesore.
  Por tha ndonje ndonje fjale lavderuese si nga media dhe turma poshte:
  Vec ankesa dhe lehje-shpifje pa fund.
  Mos ta zgjasim:
  Prandaj cukalra dhe une bashke me ju,kur ti kundervihemi kryeministrit,duhet te shtrengojme bythen mire,qe ta vendosim veten ne karrigen e Rames dhe ti shikojme dhe analizojme gjerat nga te gjitha drejtimet dhe ti japim Rames,cfare i takon atij dhe bythes tone cfare i takon asaj,ndryshe na pret goditja e bumerangaut.
  Por ti duket qe je nga ai lloj i panumert ´´trimave´´ te ´´medias´´,qe nuk pjerdh nga ky lloj bumerangu.

  Reply to this comment
  • Bureto January 7, 14:51

   @Vasili, si gjithmonë realist dhe objektiv. Më pëlqejnë komentet e tij të mençura, sa qytetare aq dhe intelektuale. Sot ka komentuar edhe për mua., ndaj e falënderoj.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 January 7, 15:42

    a të martë muti shalën o buretkë!!
    vasili realist dhe objektiv??
    a e di kuptimin e fjalës realitet po të asaj objektivitet??
    ysh gomar se na rrëzove!!

    Reply to this comment
   • Vasili January 7, 18:09

    Dhe nje mori te gjithe injorantesh dhe te paftyre te kesh perpara i nderuari Bureto,njeriu duhet te perballet,qe te mos vdes,para vdekjes se tij fizike,e cila eshte dhe me e keqe se e para,

    Reply to this comment
  • Aladini me Eskortë January 7, 15:16

   Ta vendosesh veten ne vend te atij qe kritikon???
   Po patjeter.
   Dhe minimalja qe do beja eshte qe nuk do vazhdoja te beja parate e popullit rrush e kumbulla me PPP edhe pasi kupton qe kane dale jashte kontrolli.
   Pse e ben?
   Ke marre rrushfet?
   Do te tjera ti komentus qe na keshillon “te vem veten ne vend te Rames”?
   U keput ne bythe Rama jotz del e na ben jer karagjozin e her viktimen e punve te shumta.
   Me 2 milion frym
   Perfytyro cduhet te bente ai kreu i Kines

   Reply to this comment
   • Preng Pjetri January 7, 15:18

    Artikullshkruesi ka pasqyruar më detajë gjendjen depresive që po kalojnë sot qytetarët shqiptarë si dhe dhunên fizike dhe psikologjike që po ushtrojnë sot oligarket dhe pushtetaret tonë kunder çdo individi që guxon ti kundevihët kesaj skuadrilje tiranësh.
    Zoti Cukali permes shkrimit tij analitik mundohët të sensibelizojë opinjonin e gjërë publik të bashkohën dhe të ngrihën furishëm kunder kesajè kaske shtypëse dhe shfrytëzuese, grabiqare dhe barbare që po perpinë si shornja pasuritë tona kombetare.
    Oligarket e sotem qendrojnë si “keshjellë” te pa mposhtur mes mjerimit tone te pergjithshen me bekimin dhe mbrojtjen dje te Sali Berishes sot te Edi Rames.
    Po ja pinë edhe pikën e fundit të gjakut mases se gjere te qytetarëve shqiptar.
    Mendoj se artikulli i zotit Cukali duhët botuar dhe ribotuar disa hërë rradhazi madje në tè gjithë mediat në faqen onlinë dhe print.
    Ky shkrim i zotit Cukali është një këmbanë e fuqishmë që doemos duhët degjohët nga çdo qytetarë shqiptar, s’duhët pritur vdekja në këmbë si statuj.
    Shpresa vdes e fundit, mirpo edhe fundi e ka një cak.
    Nga
    [email protected]
    Lezhë.

    Reply to this comment
  • mirel January 7, 15:33

   Eliqiiri, Vasiliqiiri..Dule mullari.
   He, na trego ndonje peralle me nastradine dhe me bythe. Sa i takon bythes sende nje pale kocka greke?

   Reply to this comment
 13. Buzuku January 7, 14:10

  Mir’ or mire…,per konstatime jemi te gjithe te afte, po si dilet nga kjo gjendje? Se po prifen Basha dhe Monika… Kukudhi po behet gati te dale nga strofka. Pune ngerci…

  Reply to this comment
  • Red January 7, 15:02

   Secili t bej detyren e vet
   Dhe t ndryshoj s pari veten
   Meqe po pyet si i behet
   Media konstatimet ka, t veproj Prokuroria, t zgjohet ndergjegja e kombit etj etj.
   Secili, punen e vet me.ndershmeri dhe kontroll

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 7, 15:40

   bashi Buzuku
   meqënëse ti konstatimet i ditke,si gjithë të tjerat,dhe të paska mbetur vetëm dhe vetëm zgjidhja!?
   atëherë nëse unë ta jap zgjidhjen!?ti çfar do të bësh??
   do të hidhesh menjëherë në ZJARR??
   apo do të bësh zanatin!?
   që të rrëshkasës si ngjalë!!
   shkoni mor debila me këto idiotësira!!
   kjo që shkruan cukali ka dhe zgjidhjen brënda!!pra kur ti konstaton se ka zjarr,çfar ta merr mëndja se duhet të bësh??do i hedhësh benzinë??
   idiot!!

   Reply to this comment
  • Permbledhje e shkrimit dhe diskutimeve: January 7, 16:18

   Minjte vendosen ti varin macokut zilen ne qafe per ta degjuar kur vinte,pra qe t’ja mbathnin e te shpetonin nga macoku…..
   Po EDIT kush skiptar do t’ja vare zilen ne qafe..???

   ….nuk ka aktualisht asnje.

   Reply to this comment
 14. katarakti January 7, 18:50

  Ky Koloreto qenka vertet personazh me ngjyra. Por kolori i tij i preferuar qenka çuditerisht e zeza. Se eshte perpjekur te nxije gjithçka. Si ai piktori cmirzi dhe inatçor qe i sulet nje pikture me ngjyra dhe e mbulon te gjithen me boje te zeze. Per më shume me nje mendjemadhesi shembullore shkruan: neqoftese me kritikoni mua, ky shkrim nuk eshte per juve. As Enveri vetê nuk mund ta thoshte më bukur! E ben publik shkrimin dhe pastaj thote, qe juve mos e lexoni! Ngjan me ato putanat qe dalin publikisht nudo ne plazh dhe u sulen njerezve: “Si guxoni dhe me shikoni! Nuk keni turp”! Per me shume qe edhe njerezit, me nje fjale zgjedhesit, i shumezoka me zero: pension – divan – televizor! Mire qe paska dale ky koka e madhe qe të na ndriçoka mendjen. Pale kur merret gjere e gjate me minatoret e Bulqizes. Jam i sigurt se dje do te ishte marre me ata te Astirit dhe pardje me studentet! Siç ben edhe opozita. Se ashtu ia kerkon puna. Jane disa qe meqë u eshte djegur llampa ne shtepine e tyre, kujtojne se gjithe bota ka rënë ne terr. Se ka ngelur ai Krasta pa pune nuk do te thote se ne Shqiperi nuk ka më pune per analistet apo shou-menët. Madje ka shume më teper anala dhe gjitholloge, nje prej te cileve eshte edhe ky me ngjyra kolor, 90 per qind e te cileve nga mengjezi deri ne darke shajne Edi Ramen. Dhe pastaj ulurijne se nuk ka demokraci. Se u mohohet fjala e lire, dmth e drejta per te shpifur! Pa asnje dyshim qe Rama ka shume per te share, por kush eshte i perkryer?! Si ka thene ai i paharrueshmi: Kush nuk ka mekatuar kurre le te më gjuajë i pari me gurë! Jane bere te merzitshem keta “gjahtaret” qe rrine fshehur pas kaçubeve duke pritur qe Rama tu dale ne shteg. Eshte shume komode te ulesh ne maje te Olimpit dhe te kritikosh majtas dhe djathtas. Asgje nuk eshte si duhet! OK. Po hidhu nje here vete në uje zotrote dhe ta shohim sa i zoti je ti me skoten tende! Jooo. Ne kemi te drejte dhe privilegj vetem te kritikojme. Te vejme nota pozitive dhe negative. Se jemi anetare te nderuar te pushtetit te katert. Harrojne keta mytyberre se te besh shtet ne Shqiperi eshte po aq e veshtire sa te besh stan me lepra. Por analet tane te gjitheditur as qe duan t’ia dine per keto. Ata japin mend dhe kerkojne qe punet te behen mire, shpejt dhe bukur. Se ndryshe te ngelin ne klase! Ramen, do apo s’do Kolori, do ta krahasojme me paraardhesit e tij. Dhe gjithmone do shtrojme pyetjen/ Me Ramen ne krye Shqiperia po perparon, apo po ben vendnumero. Se per te share dhe kritikuar eshte kaq e lehte saqe e ben edhe Koloreto.

  Reply to this comment
 15. Zigur Qarri January 7, 19:03

  Qe Shqiperia qeveriset nga organizate mafioze,dhe qe drogaxhiu Edvin Escobar D’rama meriton karriken elektrike,tashme
  eshte bindur çdo shqiptare normal.Per rifreskim,qe mos thone te shkuara te harruara.
  “Të dhëna të marra nga BIRN përmes kërkesave për të drejtë informimi, tregojnë se përgjatë dhjetë viteve të fundit, autoritetet
  publike në Shqipëri, ku përfshihen institucionet e qeverisë qendrore dhe ato të pavarura, kanë vendosur të mbajnë sekret 236
  kontrata prokurimesh publike.Nga këto 236 kontrata të klasifikuara nga viti 2008 deri në vitin 2018, në periudhën e qeverisë së
  koalicionit midis PD dhe LSI – të udhëhequr nga ish-kryeministri Sali Berisha, ka pasur gjithsej 20 kontrata të klasifikuara.Ndërsa
  gjatë periudhës 2013-2017 të qeverisjes PS-LSI dhe asaj të Partisë Socialiste (2018), ka pasur gjithsej 216 kontrata të klasifikuara.
  Rekordin historik e mban viti 2018 me 76 kontrata të klasifikuara, ku përfshihet edhe kontrata midis AKSHI-t dhe kompanisë së
  sigurimeve
  Albsig”.
  Eshte qarte,Edvin Escobar D’Rama e ka sjelle ne zgrip te humneres Shtetin shqiptar.Shifrat jan te qarta edhe per nje minoren.

  Reply to this comment
 16. Ju lutem lexojeni komentin tim January 7, 19:13

  Koloreto , nuk na the se cila eshte alternativa me e pranueshme per shqiptaret , duke qene se ne sfond te politikes se sotme ne kete vend jane dy dhe vetem dy , Edi Rama , me nje thes me te keqia qe i numurojme vete cdo dite dhe opozita , e rene plotesisht ne batakun e nje partie dukshem fashiste , qe e shkaterroi me themel kete vend ne keto tre dekada , qe vodhi tmerresisht aq sa nuk kursyen as rezervat e arit dhe banken e shtetit , qe shkaterruan deri ne qelizen e fundit institucionin e drejtesise , duke e bere njesh me krimin , nje opozite qe shiti per interesat e veta me qindra km2 det shqiptar ,qe vuri e mban ne krye te KOASH nje misionar teper te rrezikshem per ekzistencen e vete shtetit shqiptar , nje opozite qe ne tre dekada , vetem nje here (me 22 mars 1992) ka fituar me te drejte votat per te qeverisur dhe ne te gjiiiiitha votimet e tjera , bile dhe votimet brenda partive te tyre , i kane vjeeeeeeedhur , nje partie e qeveri qe ka vrare kater dhe plagosur me dhjetra protestues me duar ne xhepa ( pa folur per Gerdeecin) dhe eshte penduar qe nuk vrau me qindra , qe e shtriu per toke dinjitetin dhe integritetin e shtetit , duke e kthyer ne loder femijesh ne duart e kellirave ekspansioniste greke ,e sa e sa shume te tjera …, pra kjo mbetet alternativa e dyte ! Ti , z.Koloreto , nuk e fsheh simpatine per te risjelle ne pushtet Sali Berishen , policet e te cilit , vrane 4 oficere policie diten ne dreke ne Durres dhe ia veshen Dritan Dajtit , i cili zbrazi arme kunder tyre nga perpara , kurse plaget vdekjeprurese oficeret e policise e muaren nga mbrapa dhe nga arme , qe sic rezultoi , kishin dale nga depot ne menyre skandaloze , per tu perdorur ne kete akt hitlerian , te pa dokumentuara dhe qe nuk dihet se nga kush u zbrazen ate dite per te vrare koleget e tyre ! Eshte folur shume nen ze , se koka e krimit per shume vrasje (nga qeveria Berisha) , jane bere nen drejtimin e banditit te kualifikuar Agron Kulici , qe deri para disa muajsh paguhej nga parlamenti si keshilltar i partise fashiste demokratike .
  Edhe nje here , po iu drejtohem z. Koloreto , ne se jeni i sinqerte e vertet iu dhemb ky popull e ky vend , pse e fsheh simpatine qe te digjet per brenda per fashistet e Beogradit , Saliun dhe Lulezimin . Une , nuk pajtohem kurre me shume e shume marrezi te k/ministrit te sotem , por me rrenqethet trupi , kur mendoj se mund te kthehen prap ne pushtet kriminele te kesaj shkalle , perfshire edhe zhupanin qe kemi president !
  I lutem moderatorit , te mos me censuroje per keto te verteta qe thashe , se jane ne interes te te gjitheve .

  Reply to this comment
 17. Limani January 7, 19:34

  Edhe njëherë , për ato që janë thënë mijëra herë e ç’do ditë :
  1. Në oborrin e PS , në fitoren e tij të parë Edvini , me pompozitet , vlerësoi lart kontributin e Sali Berishës për demokracinë shqipëtare .
  Ç’qe kjo , i thashë shokut që kisha pranë ; është politikë mu përgjigj ai . Po i thashë , por , është mut politikë , është tradhëti .
  2. Visho Gazidede Ajazin e Gestapos të Berishës e mbajti në krye të shërbimit sekret, e dekoroi fshehurazi dhe e bëri ambasador.
  3. Boden , figura politike e dyte në PD pas Saliut , ministrin e piramidave që hodhën në erë Shqipërinë , e cakton në kryesinë e bankës shqipëtare .
  4. Krerët e PD Demi e Bregu iu jep detyra të larta në diplomaci , ndërsa Ballancën , avokaten e hajdutllëqeve të familjes Berisha , e cakton avokate të popullit .
  5. Ilir Metën e bën aleat në 1 prill në Shkodër për të hyrë sa më parë në zyrën k/ministrore duke shkelur mbi gjakun e atyre të shkretëve që u vranë në bulevard….
  6. Më pas , Metën e bën president dhe e bën lolo e tallet me popullin duke na thënë se më të mirë se ky Shqipëria s’ka patur president dhe do ta zgjedhë prapë .
  7. Kolaboracionistin Mitat beun e vendos në panteon, mbi eshtrat e heronjve antifashistë dhe i urdhëron veteranët antifashistë te ulin kokën e të mbyllin gojën ..
  8.Emërin e ëngjëllit , heroit antifashist Qemal Stafa e çkuli nga stadiumi dhe e hodhi në plehëra …
  Unë nuk kam ndërmënd të numëroj të gjitha poshtërsitë e këtij qeni të pabesë , të kalbur e të degjeneruar deri në palcë , se edhe nuk i di të gjitha , por , për mua edhe për njërën nga këto të 8- ta ky palaço s’mund të jetojë në paqe me mua , sepse unë nuk jam legen si disa pisa e idiotë në këtë forum , unë nuk jam idiot i pa karakter e ndyrësirë si Gramoz Ruçi , Erion Braçe , Bashkim Fino , si ato shurrëmutet e harremit të Edvinit , që formojnë qeverinë e tij ,nuk jam si kryesia e vdekur e tradhëtare e kufomës politike PS .
  Sëmundja Edvin Rama është kanceri i Shqipërisë që ka prekur palcën e kombit .
  Shqipërinë mund ta shpëtojnë mëndjendriturit patriotë dhe heronjtë !

  Reply to this comment
  • gjermani I fundit January 7, 22:05

   Ty Limano te duket se Rama komandon gjithshka, ndofta duhet te bindemi se è komandojne. Te duket se i ben me ndergjegje keto gjera ne emer te pajtimit. Por duhet te bindemi se ia kane dhene detyre tà beje. Midis gjeneralit dhe ushtarit Rama s’eshte as I pari dhe as i dyti. . Por thjesht kapterri ne mes qe sapo gjen rastin i fut nja dy placka ne traste per veten. Rames ia dhane detyre te dobesoje PS dhe e beri. Duke qene kapterr I mire e kuptoi se endrra e liderit rajonal me atlete Adidas shkoi e vate, por s’è le rastin ti shkoje huq pa futur ndonje placke ne traste. Edhe Sala kapterr mbeti, nen hyqmin e atyre qe e sollen me axhende ne dore. Po pse nuk bejne kokefortin, sic sforcohet tà beje ndonjehere Metà? Po ngaqe kane mizen nen kesule, Jane peng te ndonje pislleku te vjeter. Thote ndonjeri qe Rama nuk eshte perfekt dhe qeverisje pa te metà e gabime nuk ka ne bote. Po prandaj pra nderrohen marshet, nderrohen kryetaret, kryeministrat. Biles nuk eshte nevoja tu besh bilancin muaj per muaj. Per vendet ne zhvillim te ndalosh pak vlen baraz me Deshtimin. Dhe s’eshte hic e vertete se duke kerkuar doreheqjen e Rames cojme uje tek mulliri(apo mullari) i Sales. Me aq vota sa ka e majta qendron ne pushtet. Por Edhe po u bene zgjedhje tani, prape fiton. E kunderta eshte me e keqe si variant, qe Rama te beje kaqolin dhe te shkepuse nje grup te tijin parlamentar duke dobesuar PS e keshtu favorizon Lulin. Kalin tjeter te lojes me kungulleshka. Kam bindjen time se cikli Rama u ezaurua. Qe te mos hyje me thelle ne gjynah do ishte mire te gjeje ndonje shkak shendetesor e te ike me lezet.

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 January 8, 12:05

    mbaje lart mono,se po më dukesh si ai tipi që vetëm për komplote flet,si e ka ai qëka dhe një shtëpi botuese!?
    “Ty Limano te duket se Rama komandon gjithshka, ndofta duhet te bindemi se è komandojne.”
    aman mor mon ” të komnadosh dobiçin?” thua ti??
    është e pamundur o mon,e pamundur!!
    ta vërteton cenua shpejt e shpej me një fakt të pa kundërshtueshëm!!
    AI NUK KOMNAODN DOT VETEN,o mon!!kështu nuk mund ta komandojë kush!!
    të kuptohemi nëse nuk e ke fjalën “për zëra në kokë”!atëherë ke të drejtë!!e komandon skizofrenia e tij!!
    mon të keqe unë,aman mos ma vërteto atë titullin e nik spahiut ” “Ju shqiptarët jeni të vegjël në çdo gjë, në sipërfaqe, mentalitet, vizion dhe në shtet-formim. Jeni një fshat i vogël, që e zvogëlon njeriun”,atij të aleancës që e bëri lesh që në sekondat e para!!
    ti nuk je më në shqipëri o mon!!duhej të ishe hapur ndopak,të paktën më shumë se ne!!
    mono,edhe nëse e “drejtojnë” prap nuk i shmanget dot përgjegjësisë!!prap ndyrësirë është!!
    lëri llogaritë me dobsim PSje dhe forcim BYthe!!
    tek ne janë të gjithë të kalbur dhe ata që nuk kanë mbirë akoma!!ne keminje difekt o mono!!ne akoma nuk e kemi kuptuar se bota ka shpikur pasqyrën!!
    send që shërben për të parë surratin tonë në radhë të parë dhe për të plotësuar atë kënd që syt tanë nuk e plotësojnë në fushpamjen tonë!!

    Reply to this comment
 18. kris 1 January 7, 20:19

  Ne bazen e piramides se Te keqes jemi NE delet e perendise qe blegerijme Sa here hajdutet na japim nje are bar.Mbi NE bufat e administrares qe qendtojne Te lumtur NE kafazet eqelbur Te pushretit.Mbi Ta merit e viktoret,putanat ojqi dhe menaxheret Sali,ilir dhe vigani libarator Ramadan Rama qe zbatojne urdherat e Vilma Ulajt.E keqja eshte bere mullar dhe delet nuk e permbysin dot.

  Reply to this comment
 19. Baballeku January 7, 21:55

  me sa duket Limani do te jete kryeministri i ardhshem,ose ndonje si Limani.qe vetem tek vetja shikojne persosmerine .dhe nuk arrijne te kuptojne psene,politiken ,veshtiresite,ligjet e demokracisedhe funksionet drejtesise qe jane te pavarurura nga Rama.Limani dhe te tjere si Limani duhet te mesojne nga durimi dhe qendrushmeria e Rames.etj

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 January 8, 12:27

   Baballeku
   mos ki frik lali!!
   nuk ka nivelin tat limani!
   ty të kemi K/m sot dhe në të ardhmen!!fli i qetë e mos e rruj bythën fare!!leshi të mbro nga mizat!!

   Reply to this comment
 20. info analitike January 7, 23:37

  Me behet qejfi qe ne Shqiperi ka gazetare si Koliretoi Cukali qe ngrenë zerin e reagojne ndaj te keqes qe ka kapluar vendin, shoqerine politiken, ekonomine e po pengon zhvillimin. Do te shtoja se si minatorët ka dhe shume realitete te tjera si naftetaret, fasonet etj ku arroganca dhe padrejtesine ndaj punetoreve jane te përditshme.

  Reply to this comment
  • Kristo January 8, 00:09

   Zakonisht Kolo artikulohet mirë.
   Por ne kete artikull nje gje nuk kuptohet:
   Si mund te bjere aq poshte sa te behesh megafoni i Arlind Qorrit dhe t’i frysh pseudo-kauzes se minatoreve?
   Kolo & Co, nesr kane 1% vertetesi dhe sinqeritet me veten, te hedhin paksa syçkat tek ato 150 lejet e tjera te shfrytezimit te kromit, ku nëse vetem per nje moment do te kene kurajon te shprehen mbi fakte, do te mund te listojne tre kategori: 1) te fortet e zones te lidhur me pushtetin/pushtetet, 2) skuthat e politikave hajdute, dhe 3) te fortet qe punojne per hesap te politikaneve.
   E di mire Bulqiza dhe bulqizaket kush fshihet pas kujt dhe si e pse.

   Reply to this comment
   • info analitike January 8, 15:55

    Jam dakord me ty per ceshtjen e Bulqizes, jo se dua te mbroj Zanrin po me duket tendencioz qendrimi i Organizatës Politike qe kauzat i zgjedh sipas interesave te percaktuara.

    Reply to this comment
   • berka agolli January 11, 01:03

    Ben muuuuu qe ke komplekse inferioriteti apo je ushtar partie. Kolo flet per gjera madhore, truri yt nuk i kap.

    Reply to this comment
 21. zgalem January 8, 21:53

  Pergjithesisht i vleresoj vrejtjet e Kolorado Cukalit . Jane probleme , qe shqetesojne vendin dhe kane nje burim te njohur . Po nuk jam dakort me zgjidhjet . Kolorado flet me sigurine , sikur ka qene vet nja 10 vjet Kryetar shteti dhe tani na jep direktiva . Pa pjekuria e tij olimpike arrin , ne vleresimin e Adi Krastes , qe s’paska gjetur pune ne Shqiperi , por ne Kosove . Si rregull nuk duhet te gjente pune dhe ne Kosove . Artin nuk mund ta beje megalomania apsolute e Krastes . Ti Kolorado , me sa duket e ke idhull , si ai je dhe ti . ai e perdor skenen si arme , ti perpiqesh te perdoresh gazeten . Perpara se te shkruaja , pashe 43 opinione , per shkrimin tend , qe te refuzojne shumica e 43 . Krasta nuk vlereson , sikur edhe 4 mije te ishin edhe ti ne ato ujtra noton . Zgalem

  Reply to this comment
 22. Bishos Avazovic January 8, 21:59

  Pershendes fort komentuesin ‘gjermani i fundit’ Saliu kapterr dihet se i kujt, Luli kapterr dihet se i kujt & Rama kapterr dihet se i kujt.. eh sa kapterre te tjere ka ne pozicione president/ish, ministra/ish , shefa sherbimit informativ/ish nuk jane budallej fqinjet tane……

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim