PD dorëzon në Kuvend 28 amendamente për ligjin e Vettingut

August 29, 2016 11:00

PD dorëzon në Kuvend 28 amendamente për ligjin e Vettingut

Partia Demokratike ka dorëzuar zyrtarisht në komisionin e posaçëm amendamentet e plota të ligjit për Vettingun. Kështu, PD ka dorëzuar 7 çështje që përkthehen në 28 amendamente.

Sipas Partisë Demokratike ligji aktual i propozuar paraqet probleme të thella me Kushtetutën, ndërsa i hap rrugën kontrollit të qeverisë mbi organet e drejtësisë.

PD: Roli aktiv dhe përcaktues që kanë organe të kontrolluara apo nën varësinë e pushtetit ekzekutiv (ILDKPKI dhe DSIK), passjell kontroll tërësor të Qeverisë në të gjithë komponentët e procesit të rivlerësim.

Organet e reja të Vettingut vendosen nën mbikëqyrjen dhe kontrollin e Qeverisë sepse telekomunikimet dhe të ardhurat financiare të anëtarëve të tyre kontrollohen në mënyrë periodike nga agjenci në varësi të Qeverisë, si psh. Drejtoria e Parandalimit të Pastrimit të Parave.

Opozita thekson se teksti i projektligjit nuk detajon procedurën e përzgjedhjes dhe emërimit të anëtarëve të organeve të vettingut, si dhe procesin e vlerësimit të kandidaturave

PD: Procesi dhe standardet e kontrollit të figurës cenojnë të drejtat dhe liritë e njeriut, të sanksionuara në Kushtetutë dhe në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut, si dhe nenin DH të Aneksit të Amendametneve Kushtetuese.

Projektligji cenon barazinë përpara ligjit të sanksionuar në nenin 18 të Kushtetutës, standardet e procesit të rregullt ligjor, të sanksionuar në nenin 42/2 të Kushtetutës, si dhe parimin e llogaridhënies së organeve kushtetuese, si element thelbësor i shtetit të së drejtës.

August 29, 2016 11:00
Komento

1 Koment

 1. alphade August 30, 02:50

  Shenim : Do te perseris ate qe thuhet ne Dita dhe Tema ,
  qe banda mafioze pedeiste per te shpetuar lekuren e kry-
  kriminelit te Vicidolit jane gati te amendojne edhe Biblen
  edhe Kuranin. !!!
  Jane bere gazi i botes , e kam fjalen per nderkombetaret se sa per opinionin shqiptar banda e bariutte dhive te Vi-
  cidolit as qe e ve ne hesap !
  Por zoterinj pedeiste me hir ose me pahir, doni apo s’doni
  JU ,Vetingu do te aprovohet dhe te gjithe hajnat ,vrasesit,
  plackitesit e pasurise kombetare do te perballohen me
  drejtesine , por jo me kete Drejtesi qe ne cdo minute e
  urdheron Saliqeni , por nje Drejtesi qe te jete krejtesisht e
  pavarur nga ‘!cekici” i Vicidolasit ! Vetem kur t’i vihen
  prangat ketij qafiri ,ketij tradhetari, ketij vrasesi ,ketij
  hajne ne hyrjet e kufijve te Shqiperise do te shkruhet
  WELCOME TO ALBANIA WITHOUT SALI VICIDOLI !

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*