Pedofilia: Papa heq sekretin pontifikal të abuzimit

December 17, 2019 13:11

Pedofilia: Papa heq sekretin pontifikal të abuzimit

Sekreti pontifik për rastet e abuzimit seksual të të miturve është shfuqizuar.

Kjo u realizua nga Papa Françesku i cili nxori Udhëzimin “Për konfidencialitetin e shkaqeve”.

Në ‘Rescriptum ex audientia’ me të cilin shpallet udhëzimi, neni 1 shprehet se “nuk mbulohen nga sekreti denoncimet, ankesat, gjykimet dhe vendimet në lidhje me krimet e abuzimit seksual” në lidhje me fëmijët.

Sekreti do të mbetet në fuqi vetë në rastin kur kërkohet mbrojtja e reputacionit të mirë, imazhi dhe sfera private e të gjithë njerëzve të përfshirë.

o.j/dita

December 17, 2019 13:11

Njoftim

Njoftim

Njoftim