Për Edi Ramën që na duhet

September 24, 2017 12:57

Për Edi Ramën që na duhet

 

Viktor Malaj

 

“Tani, më shumë se kurrë, është e nevojshme që drejtuesit politikë të shquhen për ndershmëri, integritet dhe angazhim ndaj të mirës së përbashkët” – Papa Françesku

Përgjithësisht, drejtuesit e shtetit dhe të qeverive, më tepër janë produkt i rrethanave historike e politike sesa rrethanat vetë, produkte të këtyre drejtuesve. Ardhja e Edi Ramës në drejtimin e qeverisë shqiptare ka qoftë anën normale që tregon rrugëtimin e një individi nga zyrtar normal (pedagog), ministër, kryetar bashkie dhe pastaj kryeministër por, po ashtu, ky rrugëtim shfaq edhe anët e veta të pazakonta dhe të çuditshme.

Një i ri ekscentrik, rebel, sportist, artist dhe “qejfli për gjithçka”, me prejardhje nga një familje e shquar intelektuale dhe atdhetare, me prirje të majta, një ditë, në prag të ndërrimit të sistemeve politike në Shqipëri, shfaqet i revoltuar dhe radikal, madje si ekstremist i djathtë, mohues i gjithçkaje të kaluar, i prirë për të qenë protagonist përmbysjesh të mëdha, por dhe nismëtar realizimesh të dëshiruara dhe arritjesh shpresëshumta.

Ky individ energjik, ambicioz, ekstravagant, përçmues, cinik dhe anarkist, as i djathtë dhe as i majtë, vjen një ditë dhe bëhet kryetar i një partie të majtë. I mallkuar (anatemuar) nga kundërshtarët politikë dhe personalë si maniak, i sëmurë psikik, i droguar, i dhunshëm, i korruptuar, frikacak, arrogant etj. dhe nga miqtë personalë dhe simpatizantët e shumtë politikë si i zgjuar, i shkathët, punëtor, novator, nëntëdhjetë e nëntësh, guximtar etj., tani Edi Rama ka filluar mandatin e dytë qeverisës radhazi dhe shumica e shqiptarëve pret shumë prej tij.

Po çfarë mbetet nga mallkimet dhe lavdërimet që i janë bërë deri tani?

Si njeri dhe si shqiptar, edhe Rama është bartës i virtyteve dhe i veseve, i të mirave dhe të këqijave që ndeshen çdo ditë në mendimet dhe sjelljet e njerëzve të zakonshëm dhe të figurave publike. Ai nuk është as hero dhe as mbinjeri, as i pazëvendësueshëm dhe as i paarritshëm, por nuk është as injorant dhe as kriminel, as e keqja e vendit dhe as diktator.

Rama ka dëshmuar se është një shtetar reformator për të cilin kishte shumë nevojë momenti historik dhe politik i vendit.

Është zbavitëse, por edhe e dhimbshme kur lexon apo sheh që një politikan petrit me pamje hutini, gati çdo ditë i drejtohet nga kafazi i fejsbukut z. Rama si “Kryeministri shkollëpakët”. Sipas mentalitetit të petritit dija dhe kultura e njeriut përcaktohen nga gjatësia e kohës që ka ndenjur ulur në bankat e shkollës dhe jo nga cilësia e “laboratorit mendor” dhe faktit se sa kohë, gjatë gjithë jetës, ky laborator i individit mbahet në punë mbi libra.

Jo vetëm nga prejardhja familjare, por edhe si individ Rama tregon një nivel të lartë kulturor, është mjeshtër i fjalës së shkruar dhe asaj të folur, dhe ka kuptuar tashmë nevojën për t’u bërë edhe burri i fjalës së mbajtur.

Në ndryshim nga paraardhësi, ai dëshmoi se, megjithëse për pushtetin “luan çdo gur” po kaq i gatshëm, iniciator dhe guximtar është të ndërmarrë veprime që i shërbejnë forcimit të shtetit megjithëse i përmbajnë të gjitha rreziqet e rrëzimit nga pushteti.

Paraardhësi i tij Sali Berisha e ka ditur shumë mirë se kioskat, firmat piramidale, zaptimet e tokës, ndërtimet pa leje, kontrabanda e naftës, armëve dhe drogës ashtu si mospagimi i energjisë elektrike, ujit, vjedhja dhe shkatërrimi i pyjeve dhe minierave janë akte që dëmtojnë të sotmen dhe të ardhmen e popullit dhe të vendit, që tronditin fort respektin për ligjin dhe ndjenjat shtetrespektuese të popullit, por i ka lejuar ato sepse më shumë se vendi i dhimbsej pushteti, më shumë se e ardhmja e popullit i interesonte e ardhmja e vet dhe e familjes së vet. I udhëhequr nga parimi “pas meje u bëftë kiameti” ai ka menduar dhe besuar se njerëzit duhen lënë të bëjnë ç’të duan, mjafton të jenë të kënaqur me të dhe qeverisjet e tij dhe kështu të zgjatet pafundësisht sundimi i tij. Gjatë gjithë karrierës së vet politike Sali Berisha ka menduar për zgjedhjet e ardhshme dhe fare pak për të ardhmen e vendit.

Në ndryshim nga ai, Edi Rama, përveçse shumë më i kultivuar në të folur, ka rezultuar edhe më i denjë si administrator i vendit. Cili shqiptar tjetër do të guxonte që brenda një mandati qeverisës të ndërmerrte veprime reformuese të tilla si Reforma e Drejtësisë, ajo administrative, arsimore, ndalimi i ndërtimeve pa leje, detyrimi për të paguar energjinë elektrike dhe ujin e pijshëm, pakësimi i dëmtimeve në pyje dhe miniera dhe, së fundi, lufta frontale kundër kultivimit të drogës?

Çdo mendje normale do të arrinte në përfundimin se kjo betejë në disa fronte do të sillte rënien e tij nga pushteti, jo se e kishte gabim, por se do të vlerësohej gabim nga një popull i keqmësuar për 25 vjet me kaosin politik, përçmimin ndaj ligjit dhe mungesën e përgjegjësisë ndaj interesave të përbashkëta popullore e kombëtare.

Rama i ndërmori këto veprime dhe, ndonëse bëri edhe gabime gjatë rrugës së përshkuar, në fund doli më fitimtar se përpara katër viteve. Rezultatet e votimeve të fundit parlamentare duhen lexuar si mbështetje dhe shpresë për ato që do të duhet të bëjë në katër vitet e ardhshme. Me shpjegime dhe punë bindi shumicën e popullit se reformat do sillnin vështirësi, por ato do normalizonin bashkëjetesën. Në fund të mandatit të parë ndjenjat shtetdashëse të shumicës së popullsisë triumfuan mbi lirinë e rrejshme dhe kaossjellëse të propaganduar dhe zbatuar para 2013. Liria e vërtetë është liria që sjell drejtësi dhe siguri dhe jo ajo që mundëson të fortin të sundojë të dobëtin dhe horrin të nëpërkëmbë të ndershmin.

Një meritë tjetër e qeverisjes në mandatin e parë është edhe sjellja përgjithësisht dinjitoze e qeverisë shqiptare në marrëdhëniet me botën dhe veçanërisht Evropën, evidentimi i çështjes çame në kancelaritë perëndimore, si dhe roli sado modest i Shqipërisë në problemet kosovare dhe ato të shqiptarëve të Maqedonisë.

Investimet dhe realizimet e kryera nga qeveria për ndryshimin e qendrave të shumicës së qyteteve shqiptare, përgjithësisht meritojnë respekt ashtu si përmirësimet e dukshme në bregdetin e jugut. Një veprim që bie qartë në sy është edhe përkrahja dhe zhdëmtimi financiar i shumicës së të përndjekurve të regjimit të para 1990, dukshëm më shpejt dhe më mirë se të gjitha qeveritë paraardhëse.

Z.Rama duhet të jetë i vetëdijshëm se reforma arsimore dhe, sidomos, ajo e shëndetësisë ende nuk janë afër pritshmërive dhe nevojave popullore. Në qeverisjen e tij të dytë ai dhe kabineti i tij duhet të dalin nga qendrat e qyteteve drejt periferisë dhe me vëmendjen, kujdesin dhe investimet duhet të mbulojnë, sipas mundësive financiare, gjithë territorin e vendit. Disa investime në periferi dhe nëpër fshatra janë jetike për përmirësimin e jetës. Askush nuk e di me saktësi ku kanë shkuar investimet e mëparshme në bujqësi prandaj nevojitet vëmendje më e madhe ndaj fshatit, sepse fshatari nuk mund të jetojë me miklimin se është fermer kur nuk siguron asnjë të ardhur nga prona e tij private.

Pavarësisht vështirësive për të zbatuar një program politik të majtë, Rama nuk duhet të harrojë karakterin dhe tiparet e partisë që drejton dhe karakteristikat e elektoratit që e ka sjellë në pushtet. Sistemi progresiv i taksave duhet ruajtur sidomos në një vend si Shqipëria ku shumica e fitimeve të bizneseve nuk vijnë si rezultat i investimeve në teknologji moderne që rrisin rendimentin në sferat prodhuese, por thjesht nga diferencat midis blerjeve me çmime të ulëta të mallrave dhe shitjes së tyre me çmime të larta, pra fitimet janë paratë e popullit. Një qeveri e majtë në sistemin kapitalist duhet të kufizojë koncesionet të cilat, jo rrallë, janë sa të dëmshme aq edhe të dyshimta.

Qeveria shqiptare duhet të bëjë çmos që të forcojë masat e sigurisë fizike dhe asaj financiare të shtresave të mesme dhe të varfra dhe pagën minimale të punëtorëve ta përcaktojë mbi bazën e shpërblimit për orë pune dhe jo mujore, përndryshe do t’iu lërë liri veprimi të gjitha llojeve të shfrytëzimit të pamëshirshëm të këtyre shtresave.

Megjithëse opozita e sotme është ajo që dikur e kërcënonte Edi Ramën me ekzekutim fizik publik dhe me varje në palma, me armatosje të popullit apo me revolucion, ai duhet ta moderojë qëndrimin ndaj saj dhe moton “Nuk keni parë gjë akoma!” ta zëvendësojë me “Do të shihni gjëra shumë më të mira”.

Një element i panevojshëm i sjelljes politike të z. Rama është protagonizmi i tij i vazhdueshëm antikomunist. Në kushtet kur kanë kaluar thuajse tri dekada nga rënia e sistemit të kaluar dhe nuk duket kurrfarë gjase për rikthimin e tij, sjellje dhe qëndrime të tilla tingëllojnë false dhe madje të dëmshme. Edi Rama nuk duhet të bjerë pre e pasioneve të viteve ’90 kur ishte thjesht një qytetar i lirë dhe përfaqësonte vetëm veten e vet. Sot ai përfaqëson një parti dhe një elektorat shumica dërmuese e të cilëve, me të drejtë, vlerësojnë lart LNÇL dhe gjakun e të rënëve si dhe mundin, sakrificat dhe privacionet e mijëra specialistëve dhe drejtuesve administrativë që gjatë 45 viteve punuan me përkushtim në shërbim të popullit dhe vendit dhe në kontrast të dukshëm me shumicën e administratës së korruptuar të këtyre 25 viteve të fundit.

Padrejtësitë dhe krimet e kryer gjatë asaj periudhe duhen dënuar dhe arsyeja e shëndoshë të këshillon se jo pak individë të administratës politiko-shtetërore të asaj kohe duheshin burgosur pas 1990, por kjo ishte dhe mbetet detyrë e organeve të drejtësisë dhe jo e politikave ligjvënëse që ndëshkojnë në grup. Antikomunizmi në vetvete nuk është vlerë. Po të qe ndryshe, atëherë A.Hitler, si antikomunisti më i egër, do të shpallej bartësi më i madh i vlerave humane dhe demokratike, por konsiderohet njëzëri, si në botën perëndimore dhe gjithandej, si krimineli më i madh i shekullit të 20-të.

Sistemet politike diktatoriale, duke përfshirë edhe atë komunist, janë të ndaluar me Kushtetutë, por parti komuniste dhe propagandë komuniste lejohet në gjithë botën perëndimore. Me ligje dhe dekrete mund të ndalosh ndërtimet pa leje, por jo mendimet pa leje. Koha e ka provuar këtë.

Edi Ramës nuk i lejohet që në këtë aspekt të përpiqet të rivalizojë me një karagjoz dhe harabel politik si Lulzim Basha i cili beson se me antikomunizëm donkishotesk do të mund të fshehë paaftësinë e tij olimpike drejtuese dhe të amnistojë krimet e kryer gjatë kohës kur ishte qeveritar.

Edi Ramës nuk i lejohet të bjerë as në pozitat e ligjshkelësit Sali Berisha i cili me sjelljet prej banditi dhe me antikomunizmin e tij delirant dhe të shtirë beson se mund të hijesojë sadopak vargun e krimeve të tij të pafundme pas vitit 1990.

Iniciativat për heqje dekoratash disa kategorive shoqërore nuk janë as më pak dhe as më shumë se qëndrime ekstreme ideologjike, të padrejta. Respekti për pjesën e shoqërisë së përndjekur padrejtësisht duhet treguar me anën e dëmshpërblimeve financiare dhe me ndihmën për të gjetur dhe siguruar provat e përndjekjes, por nuk duhet lejuar që shoqërisë shqiptare t’i imponohet me dhunë morali i kalbur i një klike njerëzish politikë që antikomunizmin e thërrasin në ndihmë sa herë e ndiejnë vetëdiskreditimin e tyre moral dhe politik.

Nuk mund t’ia heqin dekoratën Muho Asllanit, që i është dhënë për kontribut në ndërtimin e mijëra banesave të rrëzuara nga tërmeti i vitit 1979, individë si Lulzim Basha që i ka përlarë popullit 230 milion euro nga buxheti i shtetit dhe ua ka dhënë gangsterëve të Perëndimit në këmbim të përkrahjes politike dhe etiketimit si “yll në ngjitje”.

Nuk mund t’ia heqësh dekoratën Foto Çamit që nuk ka kryer asnjë krim dhe t’ia lësh Sali Berishës me një varg krimesh mbi shpinë.

Si mund t’iu heqësh dekoratat dhe titullin “Hero i Popullit” Hasim Alikos dhe Jorgo Suliotit që, edhe pse kanë punuar në Sigurimin e Shtetit, kanë parandaluar shumë vrasje dhe krime të tjera nga terroristët e vënë në shërbim të zbulimeve të huaja dhe t’ia lësh dekoratën një krimineli të regjur si Ndue Pjetër Gjomarkaj i cili u dekorua nga sharlatani Sali Berisha pak ditë pasi deklaroi se me urdhrin e tij ishin vrarë mbi 60 shqiptarë?

Si mund t’iu hiqen dekoratat dhjetëra individëve që kanë informuar shërbimet shtetërore për lëvizjet dhe krimet e banditëve të pajisur me ushqime dhe armë nga agjenturat e lindjes apo perëndimit dhe të futur ilegalisht në territorin e Shqipërisë dhe, nga ana tjetër të pretendosh dhe kërkosh bashkëpunimin e individit të sotëm shqiptar në luftën kundër terrorizmit me motive politike apo fetare? Në fund të fundit, si punonjësit e Sigurimit ashtu edhe bashkëpunëtorët e tyre të fshehtë i kanë shërbyer shtetit të vet, sado i keq të ketë qenë. E si mundet atëherë të nderohen dhe dekorohen spiunët dhe bashkëpunëtorët e të huajve me pretekste nga më banalet?

Si mund t’iu hiqen dekoratat kontribuesve të luftës për çlirimin e vendit dhe mbrojtjen e ekonomisë së përbashkët të popullit dhe t’i lihen dekoratat, t’i ngrihet përmendore dhe emërtohen rrugët apo sheshet me emrin e Ahmet Zogut që braktisi atdheun në momentin e pushtimit nga të huajt dhe mori me vete pjesë të konsiderueshme të thesarit të shtetit me të cilat siguroi jetesën luksoze të familjes së tij?

Edi Rama i nevojitet sot më shumë se kurrë shoqërisë shqiptare, por ai duhet të përmirësojë vazhdimisht veten nëse do që të mos i shkojë dëm kontributi i deritanishëm.

Ai duhet të punojë e sillet në mënyrë të tillë që t’i njihet si historikisht e vlefshme e gjithë karriera e tij politike.

Do të jetë fatlume dita kur të shfaqet një individ tjetër politik akoma më i vlefshëm për të qeverisur, por ne duhet të bindemi se cilësia e qeverisjeve do të ndryshojë atëherë kur të ndryshojë cilësia jonë e të menduarit dhe të gjykuarit.

September 24, 2017 12:57
Komento

136 Komente

 1. alphade September 24, 02:38

  Edi Ramen si kryeminister e ka kerkuar momenti historik
  dhe une personalisht kam bindjen se Ai do ta justifikoi be-
  simin qe i dhane shqiptaret me 25 Qershor

  Reply to this comment
  • Bushi September 24, 23:12

   Viktor Malaj bravo! Ke bere nje shkrim brilant.Te lumt mendja dhe dora.

   Reply to this comment
  • Zgjimi September 25, 08:19

   Po alphade,
   Nga Austria po na jep mend, o bashkëpunëtor i sigurimit të shtetit?
   A të kujtohet takimi me Ismail Kadarenë kur ruajë turistët e huaj me ke flisnin?

   Reply to this comment
  • Adi September 25, 08:21

   # alphade
   Pyet sa herë ka qenë Rama në psiqiatri?
   Na duhen të çmendurit, se po qen bij komunistët quhen në rregull…

   Reply to this comment
  • Liu me qeleshe September 25, 18:37

   Po e paten konstatuar koqetredhurit i ka dek nona asaj pune…

   Reply to this comment
 2. Rush September 24, 02:50

  I ndercmi Rama. Ky shoku pika mall te mire, cilesor dhe te lire.

  Reply to this comment
 3. Nexhi September 24, 03:13

  Shkrim PERFEKT nuk mund ti luash asnje presje.Respekt per gazetare kaq kopetente dhe te drejte.

  Reply to this comment
  • Drini September 25, 09:22

   Për budallenjtë, është ashtu si thoni ju, o Nexhi!

   Reply to this comment
  • Robert Çumçakëzi September 25, 14:22

   Mire qe s’e vure emrin PRANVERA… se do me shkonte mendja se do ishe “ushtari i panjohur” dora vete…

   Edhe pse per mua personalisht autori simbolizon figuren e nje intelektuali te kompletuar dhe me moral, fatkeqsisht ai nuk na eshte shfaqur askund ne media si nje person fizik. Nuk eshte pare te shfaqet as ne bashkebisedime televizive, dhe as permes fotove te internetit. Prezenca e tij si kolumnist na sjell ne mendje shkrimet e monizmit te mbushura me lloj-lloj kadarenash, nga nje fare kameleoni pseudo-desident me emrin Gent Arbana, dhe kjo sigurisht qe njerit apo tjetrit lexues mund t’i lere nje shije disi te hidhur.

   Titulli “Për Edi Ramën që na duhet” eshte ne vetvete nje kurth gazetaresk, prandaj per te mos rene brenda tij, e mira do te ishte t’i qendronim larg marrjes me individin (a nuk kane bere e po bejne akoma kete gje ditaro-temaret tane te cfilitur, kur jane munduar te na i nxjerrin si bicim profetesh “heronjte e tyre te jashtezakonshem”?) dhe te mundohemi te anashkalojme rrugetimet e tyre te cuditeshme drejt kupolave kryeministrore dhe presidenciale.

   Per te kapercyer direkt ke ajo, se cfare eshte ne vija te pergjithshme akute per politikanet pa dallim ngjyre ne pergjithesi, dhe jo per “NJESHAT” ne vecanti (gazepat nuk heqin dore kollaj nga kulti i individit…), une do te doja ta vija theksin ke ajo se drejtuesit tane te politikes, ne tere keto 27 vite qeverisje me kthetrra tejmase te pastra nuk jane shquar asnjehere per ndershmeri, integritet dhe angazhim ndaj te mires se perbashket.

   Nese do te na duhej te debatonim per ate se c’duhet te bejne aktualisht ata pak politikane, te cileve u ka mbetur nje fije ndershmerie dhe patriotizmi, percapjet e para te tyre, sipas mendimit tim duhet ta fillojne pikesepari nga nxjerrja jashte loje e gjithe atyre sharlataneve medatike, interesat e te cileve jane vetem perfitimi individual, permes futjes se percarjes dhe nxitjes se pakenaqesise ne popull me shkrime qe kuterbojne nga fryma thellesisht antishqiptare. Ky per mendimin tim do te ishte hapi i pare i rendesishem drejt asaj rilindjeje demokratiko-noljane te propaganduar me te madhe nga “edvinistet” ne 13-en, por te shnderruar gradualisht ne ripjellje fashisto-zogolljane ne 17-en. Ky rrotullim 180-gradesh i ideologjise dhe principeve te nje partie “pa shtylle kurrizore” (sillni pak nder mend historikun, siglat, lulet, ngjyrat dhe emrat e partise qe dikur quhej PKSH, me pas PPSH, sot PS, dhe neser ndoshta… PFSH), dhe aq me teper insistimi qesharak i saj per te na e prezantuar vetveten akoma si parti “e majte”, perben nje vetemashtim.

   Vetemashtrim mund te quhen dhe percapjet e fundit te disa pocaqirave qe kerkojne te hedhin balte mbi heroin tone kombetar, me qellim frymezimin e mbeturinave zogisto-balliste permes deformimit te fakteve historike dhe sajimit te hipotezave obskure. Pergenjeshtrimet per LANC dhe tentativat per denigrimin e figurave te shquara te historise nuk kane bere gje tjeter vecse kane thelluar percarjen

   Vetemashtrim jane dhe percapjet e fundit te “kuqalosherve te lyer me boje te zeze” (nuk ka me te rrezikshem se komunisti antikomunist) per heqjen e dekoratave te , perpjekjet per te futur dhe “asgjesuar” ne Shqiperi plehrat kimike dhe helmet e pa reciklueshme te botes perfshi ketu dhe “gjallesat” e permendura nga maestro Nuzi.

   Me keto vetemashtrime nuk mund t’i hapet rruge shtimit te motivacionit dhe impenjimit te qytetareve per zgjidhjen e problemeve shqetesuese. Rifutja e ndjenjes se bashkepunimit mes qytetareve nga njera ane do te shtonte dhe interesin e tyre per te kontribuar me pune te ndershme per zhvillimin me hapa te shpejta te vendit, dhe nga ana tjeter do te ngadalesonte eksodin shqiptar te iniciuar tre vite me pare.

   Pa u krijuar me pare kushtet e pershtatshme per bashkepunim reciprok midis vete shqiptareve, eshte e pamundur te pershpejtohet rimekembja e ekonomise. Terapia e shokut dhe mashtrimet e pardesybardheve me ceqe te bardha nuk pine uje. Shprehja “i zoti e nxjerr gomarin nga balta” eshte universale. Thithja e investitoreve te huaj nuk eshte vetem nevoje dhe prioritet i shqiptareve. Vendet fqinje kane po ashtu te njejtat interesa, me nje ndryshim domethenes, se ato jane me te favorizuara. Pervec kushteve akoma me te pershtatshme per biznesin, turizmin, etj, ofrojne dhe siguri me te larte investimesh per shkak te funksionimit me efektiv te sisteit te drejtesise. Boll me dogma trushpalrese. Fjala magjike per gjithkend e ka emrin “pune”. Bota e dembelave te kafeneve s’ka lidhje me Perendimin. Po nuk dolet qe nga ato qorrsokake, BE-ja dhe bota e civilizuar do t’ju thote “Hypni ketu te shihni Stambollin!”.

   Reply to this comment
 4. Une September 24, 03:47

  Le ta lexoje Mero Baze kete artikull!

  Reply to this comment
 5. Sirius September 24, 05:23

  E po kjo pune. Qe te thuash se na duhet ky psikopat, ose ke interesa te lidhura me psikopatin, ose je psikopat vete. Rama shikon xhepin e tij dhe asgje tjeter. Lexoni.

  http://www.syri.net/politike/95606/edi-rama-ne-okb-per-sesionin-vjetor-apo-takim-aksioneresh-te-abi-bank-me-bankierin-richard-lukaj/

  Reply to this comment
  • shqipe September 24, 14:57

   Jo o mender Sirius,jo! Psikopat je ti,eshte ytat,eshte jotem qe te ka pjerdhur,jo pjellur,pra psikopat je ti familar i shqupit.Ptuuu,rrac muti…

   Reply to this comment
   • Sirius September 25, 03:51

    Me mallengjeve o kamikaz i Rames. Po ti nuk e di qe Rama eshte narsisist me kartele? Shtoi dhe dozen e kokes qe thith cdo dite, i eshte bere truri zhkarravine fare, tamam si pikturat e tij, qe i ekspozon si kryeminister i matufave qe jetojne aty. Duhej te behej km qe ti ekspozonte se me para as nuk i shikonte njeri zhkarravinat e tij. Tani na del ky beqiri i Rames Malaj, dhe na kerkon te na shesi m….tin per djathe. Po si nuk ju vjen turp nga surrati juaj i shpifur, qe beheni kamikazet e nje psikopati dhe njeriu me shpirtin katran. Kujtoni se do ta beni mik? Enderroni, se ai oturak e coi ne varr para kohe Kristaqin.

    Reply to this comment
   • Rrocka September 26, 13:13

    O shuruftlle! Akoma s’ma paske pastruar MUDIN nga buzet e rudhosura?

    Reply to this comment
  • I TILLE JE , SA HERE HAP GOJËN September 24, 18:08

   Ike more injorant , qe nuk sheh traret qe te ka vene mbi supe Saliu per nje cerek shekulli dhe ky idjoti qe i mori stafeten , por kerkon qime ne veze ! Kategoria juaj , more palo Sirius a Sirian ,( cfar dreqin je , se shqiptar nuk je ) , jini kaq te varfer ne shpirt e ne mendime , sa per t`u meshiruar ! Ndaj vetem perbaltni dhe mallkoni gjithkend qe flet nje fjale me mend ! Jini bij besnike te atyre gjysherve e baballareve kuislinge , qe vete koha dhe bota mbare i ka flakur ne koshin e plehrave ! Nivelin e gazetarit Viktor Malaj , me sa di une , nuk e ka arritur as edhe nje tjeter ne shkrimin shqip , te pakten qe pas mbarimit te luftes II boterore .
   Ketij gazetari , nuk mund t`i levizet as edhe nje presje ,
   pa lere pastaj nje fjale !
   FALEMINDERIT I NDERUARI VIKTOR MALAJ !

   Reply to this comment
   • Sirius September 25, 03:56

    Po ca lesh Saliu thua o cjap. As e kam e as e kam pasur ne refene. Po qe te dale ky majmuni dhe te na mbushi mendjen per Ramen qe e njohim me rrenje e dhemballe se ca plehu eshte, kjo nuk durohet. Shkoni more pleshta e servile te ndyre. Bejini fresk psikopatit se vetem ate dini te beni si te paafte e hajdute qe jeni.

    Reply to this comment
    • I TILLE JE , SA HERE HAP GOJËN September 25, 18:35

     O Sirian . Je me te vertete nje cope idjot ! Vendi nuk mund te mbetet pa qeveri . Dy rivalet e mundeshem per k/minister ishin Edi Rama dhe Lulushovici ! Per deri sa i versulesh keshtu Edi Rames , ti duket se je partizan i Lulushovicit dhe i vete Berishovicit . Nese kete nuk e kupton ti , e kupton cdo kush tjeter , qe lexon brockullat e tua !

     Reply to this comment
     • Sirius September 26, 00:02

      Vetingu duhet te filloj nga Rama, Meta, Berisha e deputetet. Ku i gjeti parate Linda Rama qe eshte aksionere kryesore ne ABI Bank. Me ate merruni ju e mos na shisni moral.

   • Rama po shemb kullat e fisnikëve atdhetar September 25, 08:40

    Kush jeni ju more, qe i përvitshëm i këtij Sirius, qe nuk e njoh, por qenka atdhetar, a nuk e shifni se çfarë po na bën pushteti i Ramës?
    Ai po na shemb kullat e të ndershme e, qe ruajtën kufijtë e Malësisë Madhe brez pas brezi, nga te huajt e ju o qenje të shitura tek ideologjitë boshe, akoma po na ndjeni të vërtetën?
    Po sikur t’a kishte shemb Serbi, çfarë do thonit, or shërbëtorët e genjeshtres?

    Reply to this comment
    • Berti September 26, 11:13

     CENSURA MBETET CENSURE edhe nese komentet publikohen me sy dite vonese.

     Po deshet me tagji na thoni se s’ja u kursejme.

     Reply to this comment
  • Lira September 25, 08:34

   O Sirius
   Leri shqiptarëve madheshtine,
   Se budallejte duan çmendurinë!
   Ky popull akoma do dajak,
   S’diti, komunizmit ti marr gjak!

   Malua na citon Papën…
   Rama ky engjellor
   Na merr fisnikun Cali
   Pa turp e ndroje nëpër gojë…

   O Shqipëri e mjera Shqipëri,
   Je akoma me kokë në hi….

   Reply to this comment
   • Goja e Malos e ndyen emrin e papës... September 25, 12:14

    Bravo Lira!
    Ky po na ul poshtë krenarinë e shqiptarëve…
    Ky po na shemb e shkatërron veprat që duhet të ruhen për brezat e ardhshëm…
    Lërë pastaj këtë ujkun plak Mali, që të vret naten e të qan ditën..Na citon Papën kur në kohën e Enverit, mbrojti sa mundi ideologjinë e Leninit, qe i vari priftërinjtë, qe i futi nëpër burgje ….sa i pa cipë…i pakarakterte…
    Goja e tij e ndyen emrin e Papa Françeskut

    Reply to this comment
    • NJE QYTETAR SHQIPTAR September 26, 20:40

     …ky po na ul poshte “vlerat e medha” qe Saliu i ngriti aq “lart” dhe na beri akoma me te njohur ( lexo : te perbuzur) , ne gjithe boten….. !
     Sa shume plehe e plehra paska pasur ky vend , ketu duket edhe me qarte me komente hapur antishqiptare !!!

     Reply to this comment
  • Red Aktor September 25, 18:07

   NUK JU VJEN PAK TURP QE CENSURONI MRNDIMIN E LIRE?

   LESHO KOMENTET REDAKTOR !!!

   Reply to this comment
 6. Faro September 24, 05:32

  Vleresime reale, keshilla te dobishme.

  Reply to this comment
  • Malua zbukuruesi i gajave September 25, 08:51

   E ku vlejnë këshillat?
   A nuk po shembin kullat e shtepiat e fisnikëve, si në malësi e midis Tiranës…
   Shpronsoi e e drejtësia hesht..
   Këto nuk na i thotë ky Malua, zbukuruesi i qeveritarëve

   Reply to this comment
 7. lili September 24, 07:52

  Vetem albanistani mundet me prodhuar analiza aq te dobeta e aq superficiale..mbi fitoren qe eshte nje fitore alla pyrrus me nje pjesemarrje aq te ulet sa zbeh vete fitoren,e cila eshte fitore pa rritje te votave po vetem fitore fale ligjeve qe favorizojne nje parti..
  Edhe analiza mbi perdorimin e luftes “komunist””antikomunizmit”30 vjete mbas tregon paaftesine e analisteve shqiptare!Pse perdoret ky teme kur dihet se komunizmi nuk do kthehet me?per mungese ide,per perdorim te ideve percarse?perçaj e sundo? Apo per mbajtjen e status suos se blokojne ne fakt energjite e Shsiperise ne te kaluaren,e qe i mundeson “shqelqomin” Njeshit?..
  A eshte e mundur me diskutuar jashte personit per qeveritaret qe na duhen,si per fillim pa ngarkesen e cka ishin prinderit,cka ishin vete ata dikur.

  Reply to this comment
 8. REZI September 24, 08:01

  Si gjithnjë vlerësoj kontributin tënd në analizën korrekte që i bën individëve dhe ngjarjeve në vënd. Faleminderit Gazetës Dita që këtë mëngjes ma bëri të këndshëm me një shkrim të tillë.

  Reply to this comment
  • Sa më i nderuar në kohën e diktaturës, aq më bashkëfajtorë është ai njeri... September 25, 08:42

   Moj, Rezi
   Akoma nuk te ka dale gjumi?
   A nuk e di kush është Rama?
   Doni të çmendurit në krye, se me të mençurit nuk merreni vesht
   Ju o, Rezi i rezileve

   Reply to this comment
   • NJE QYTETAR SHQIPTAR September 26, 20:57

    Or cope idjoti ….! Cfar njerez jini , qe dini vetem te nxini , te peshtyni e te perbaltni gjithecka ,edhe kur behet dicka e mire ?!
    Kur jini kaq te mencur , pse nuk jepni asnje alternative tjeter , pervec te vjellave shpifese e neveritese ?!
    Ne qofte se kini vertet kaq shume tru , pse nuk i hidhni ketu , per te mesuar edhe te tjeret , por i versuleni si hijena ketij gazetari te talentuar e shqiptari te vertete ?
    Ne se urreni kaq shume E.Ramen , (qe pa dyshim eshte njeri si gjithe te tjeret, me te mirat e te keqiat e tij ), ju me djallezi teper te hidhur ,pa permendur emer tjeter , lini te kuptohet se anarshia , kaosi e rremuja , shthurja deri ne themel e shtetit dhe e gjitheckaje ne keto tri dekada , qe lidhen pa zgjidhshmerisht me emrin e Saliut , Nanos dhe Metes mbetet zgjedhja me e “mire” , por qe nuk kini kurajon te shpreheni hapur ! ! ! Dhe , megjithate kini paturpesine ta quani veten shqiptare ! ! !

    Reply to this comment
  • Merre vallen o budalla September 25, 09:27

   A ka me budadhenj kjo Shqipëri, qe duan Ramën? Shumë çudi që nuk u farua kjo fara e budallenjve shqiptar..

   Reply to this comment
   • PO,PO September 26, 21:04

    Pra….. , me i mencuri na dalka kryebanditi i te gjitha te zezave ne keto tre dekada , bajraktari serb i Vicidolit , qe nuk guxoni as t`i shqiptoni emrin , se do te prisni vetem prshtyma nga pjesa derrmuese e shqiptareve , kudo e ndodhen !

    Reply to this comment
  • Lleshi September 25, 20:30

   Sikur ta dije ti moj REZILE se sa “me vlere” jane per lexuesit denglat e tua s’do e kishe marre mundimin fare te jargaviteshe kaq hapur.

   Reply to this comment
 9. Rimi September 24, 08:47

  Disi interesant ky artikull .Me deklarata te verteta por edhe kur vjen puna per te ndertuar krye.rin e opozites nxitohet te nxjerre shkaqet e tij!Lulezim Basha nuk eshte karagjoz e as harabel z.Malaj por vjen nga shkolla Berishjane e agjentures e per pasoje ai gjithnje bene te diturin te pushteteshmin,te fortin e te egrin!Ai eshte pasardhesi e pasuesi i kryekrimit shqipetar Berishe e njekohesisht i mbuluar prej “fabrikes “qe i prodhoi me imunitet te perhereshem deri ne vdekjen e tyre natyrale!Mos e anashkalo kete argument thelbesor te atyre qe linden per te shkateruar Shqiperine,vodhen e perdhunuan kete vend keqazi duke perzene gjithe intelektualet kundershtare me “grin carte”,per te qeverisur me bagetine qe zbriti nga malet duke u bere barinj njeri “burre shteti” pa pasur kur origjine kulturore,dhe tjetri “yll ne ngjitje”pa u shquar kurr per kete ndriçim!Nen keto epitete ky popull,ç’do legjislacion,çdo kerkush qe ngre krye kunder kesaj dyshe me imunitet te çuditeshem kinezesh te radhes do te thyej hundet ose do te dale nga skena politike shume shpejt!Kjo eshte pengmarrje e ketij vendi e politikes se saj kur thuhet nga Edi Rama “Te shikojme perpara e te leme pas ç’ka ka ndodhur e shkateruar”!Ndoshta ky kryeminister qyetar i mirefillt ka kembet ne nje kepuce nga drejtoret e fabrikes qe prodhuan keto vemje e nuk eshte çudi qe me elegancen e tij ruan ekuilibret ndermjet hajduteve dhe te vjedhurve ,ku te paret ben sikur i harron(i detyruar) e te dytet i ka percjelle ne aeroport duke u thene gjeni vetvehten rrugeve te botes se Shqiperia nje dite do t’ju hape krahet para apo pas vdekjes!Shqiperia i nderuar do te behet kur ti kthehen te gjithe akademiket,intelektualet te shkolluarit shkelqyeshem neper dyert e universiteteve te lara me gjak e djerse prinderor !Vetem atehere do te kemi nje Shqiperi te begate e krenare per te .Mos harro rrotacionin e kushtezuar nga fabrika z.Malaj!Shqiperia do te ngreje koke atehere kur te mos shese bythen per 2 aspra si sot tek kaubojsit e Teksasit si dikur ne histori tek ariu i bardhe!

  Reply to this comment
 10. Mark.uk September 24, 09:04

  si ish funsionar i lart i sigurimit te shtetit ju takon ta mbroni.Po jo ti japesh ato qe ky njeri nese mund ta quajm nuk din ka bjen me shpi ato qe prradhisni ju.Si mund ta quash te tille kur eshte martuar pes here.Si te shkon mendja te mundohesh ti japesh ato,kur ky ka mohue djalin e vete duke akuzue te jatin se asht babaj i tij.Si ka mundesi te thush gjera te tilla kur shoket e vete e kan gjetur duke marr drog.Ja ka then Dritan Prifti ne publik.Pra shoku Viktor te gjitha si ke shkruar nuk qendrojn o servil i qelbur.

  Reply to this comment
  • Bureto September 24, 09:30

   Dritan Prifti eshte deshmitari me i besueshem qe kam pare ne kete bote. Kam dyshime vetem per Berishen. Ndaj, edhe une, e besoj Mujkun

   Reply to this comment
  • korçari September 24, 09:38

   Nga gjithe sharjet dhe ofendimet e komentuesve me siper mund t’ju them se populli shqiptar eshte shume me i zgjuar dhe i pjekur se keta injorante dhe me tru te shpelare nga krimineli Berrisha &Co .Sovrani popull foli dhe i dhe 74 deputete pra mundesine qe te qeverrise pa Salehet apo Metat pra me e pakta qe mund te beni mbyllni gojen dhe respektoni popullin tuaj (dhe mos vazhdoni me blerjen e votes se nuk u paraqit asnje fakt)

   Reply to this comment
   • Alba September 25, 09:17

    O Korcari
    A jeton në botën reali?
    Jo ai e unë e shajnë Ramën…
    Jo, jo…Po vete sjellja e tij!
    A jeton në Shqipëri?

    Reply to this comment
    • !!!!!!! September 26, 21:20

     Atehere , kush eshte i mire per Alben … ,bajraktari serb i rritur ne shpellat e Dragobise ?! Pse nuk e thua troc , apo ke frike se mos te peshtyjne ? ! Mentalitet mesjetar ! ! !

     Reply to this comment
 11. [email protected] September 24, 09:21

  Nji artikull me ne fund normal dhe mirenjohes me ne fund , per vlerat e Edi Rames , qe vetem ata qe jane komplet…..banane nga mendja nuk e shikojne e kuptojne !

  Reply to this comment
 12. lili September 24, 09:23

  Lulzim basha nuk eshte i shkolles berishiane po eshte me pashaport amerikan.E kupton tij pse ylli ne ngritje luan me ne.

  Reply to this comment
 13. shushica September 24, 09:56

  Shume qarte…..Malaj ,nje nga mendjet me te qarta ,te fresketa te te msjtes shqiptare…..Do te doja te theksoja se Rama duhet ta kuptoje nje here e mire se eshte populli i majte ,historia e atyre qe nuk rrojne me por mbi te gjitha e femijeve dhe niperve te tyre qe i japin garanci per ndertimin e nje shteti te zhvilluar ,me mirqenie per te gjithe ,qe showeria shqiptare te arrije gradualisht nivele te pranueshme europiane…Sepse per fat te keq ,ne Shqiperi nuk ka akoma nje te djathte moderne patriotike ,europiane…Askush nuk ka kuptuar akoma se PD …dhe satelitet e saj nuk mund te dalin nga keneta e helmuar me rithirrjen e ideve anarkofashiste ,primitive,orientale te Berishes dhe berishizmit ,varianti me shkaterrimtar politik ne historine
  shqiptareve….
  Por nje pike nervalgjike ,,,ndoshta per Ramen 2 duhet te jete kthimi drejt nje politike te jashteme ekonomike pragmatike ,Shqiperise ,per te dale nga prapambetja ose regresi ku e cuan Berisha dhe Nano….i duhet te evitoje ne maksimum prononcimet ne perplasjet e medha boterore… Rama ,duhet qe te ngreje nje grup te forte specialistesh ,vendes dhe te huaj ,dhe vete ne krye te marre rruget drejt hapsirave ekonomike moderne per terheqjen e kapitaleve dhe investimeve te fresketa ,sidomos ne high tech….Vetem duke zhvilluar nje industri konkuruese ,duke nxjerre nga rruga mijra te rinj te qendrave urbane ,mund te behet e mundur venia ne levizje e te gjithe sistemit ,Pa industri moderne nuk ka komb modern ,nuk ka pasuri ,nuk ka te ardhme…..Kete duhet ta kuptoje mire Rama …..jane Shenxhen ,Seul ,Silicon Vaely ,,Dubai ,Tokio vendet ku vendosen teknologjite e te ardhemes,,,,,pra edhe pasuria e te ardhemes….edhe jeta e brezave te rinj…..Pak politike ,,,,shume ,shume ekonomi dhe pragmatizem …Kete e ka kuptuar mire Cipras,Vuçic,Orban,portugezet, mjaft vende afrikane ,qe po dalin nga krizat dhe po zhvillohen me kapitalet miliardare te Kines dhe atyre qe duan te investojne ,pa vene kushte politike….

  Reply to this comment
  • Rajmondi September 24, 12:55

   Ndaj te njejtin mendim me Ju z.shushica.Qeveria Rama ne 2-vitet e para me veshtiresi doli nga gropa e krijuar nga qeverisja Berisha,ne 2-vitet pasues u rit ndjeshem ekonomia,ndersa tani ne mandatin e dyte kerkohen investime strategjike,angazhim me pune te gjithe qytetareve,ritjen e pagave dhe pensioneve.Nuk mund te ritet mireqenia e qytetareve nqs do te kete pensione me pak se 30 000 lek dhe paga mujore me pak se 50 000 lek.Nqs nuk arihet ky synim jemi shume larg dhe nuk mund te pretendohet per ne BE.

   Reply to this comment
   • Populli September 25, 09:03

    O korcari
    Shqiptaret mbahen në gjithë botën për shumë të “zgjuar”, shumica të paktën…ka dhe përjashtime…qëkur duruan një diktaturë, 47 vjeçare, qe ju hoqi gjithë normat shoqërore që ishin vendosur në shekuj e krijoi atë spiunin, njeriun e ri socialist…
    Po më duket se truri i ca njerëzve, qe se shpejti ishalla i lënë shëndetin kësaj bote, ka mbetur stopppp

    Reply to this comment
    • PO,PO September 26, 21:12

     Zoti “Populli” , tani do te kesh mesuar shkrim e kendim dhe ke shume per te mesuar …! A nuk e di ti se edhe popuj , po te marr shembull Spanjen , pa u zgjatur , qe kane mbajtur ne qafe per 40 e kusur vjet diktatore si Frankua …?! Do te shkonte me mire “Lumpeni” , ne se je ne gjendje te me kuptosh , ose pyet kedo tjeter te ta shpejgoje .

     Reply to this comment
     • gjermani September 28, 13:11

      #po po
      Do të thotë bythë, gjermanisht!
      Komunizmi mbiu në vendet më të varfëra të botës. Frankos i lumtë që i hoqi kokën ca komunistëve…Në kemi qenë diktaturë më kufij të mbydhur e Spanja nuk i ka pasë kufijtë e mbydhur or qelbanik komunist

   • Agroni September 25, 09:06

    O Raimond
    Po jetimët pa pension, i harrove?
    Pastaj bien pre e prostitucionit e drogës, rinia…

    Reply to this comment
    • PO,PO September 28, 21:30

     Per “gjermani”
     Pinjoll i denje i kallepit te Xh.Deves dhe turres se tij , qe lehin si qente , kur s`kane as me te voglin argument ! Nuk me habit brezi i ri i naziskineve , qe mendojne se u erdhi koha te nxjerrin koken nga nenguri ku fshiheshin me dekada , per te vazhduar misionin e tyre turkoshak !
     Spanja e sotme nuk eshte komuniste , por e urren dhe denon ashper Frankon dhe shtazet e reja te sotme si puna e jote , qe i thurin himne atij dhe Hitlerit e Duces !
     Historia u ka rezervuar te njejtin fat si te idhujve tuaj !
     Ketu te ne , bukes e ujit , i thone shqip e jo gjermanisht , qe debile si puna jote , nuk denjon te flitet !

     Reply to this comment
 14. Lexues September 24, 11:01

  Z. Thano miredita. Jam lexuesi me i rregullt i gazetes drite dhenese DITA qe nga numri i pare i kam koleksion. Duke ju falenderuar perzemersisht, mendoj qe perderisa keni ne staf analiste si VIKTOR MALAJ dhe MOIKOM ZEQO ju drite do te leshoni gjithnje dhe dhe do te jeni jete gjate sa te jete kombi shqipetar. URIME

  Reply to this comment
  • Deko Rata September 25, 16:29

   Po pervec dekoratave prej teneqeje a kishe ndonje mendim tendin per shkrimin o lexues i rregullt ?

   Apo pandeh se ky forum eshte dhe per te prjedhur ?

   Reply to this comment
 15. Nik Pjetri September 24, 11:31

  Edi Rama eshte nje moster dhe plehna me e madhe ne ket vend sot a ishte ai qe ne 1992-shin kur ishte me PD-ne tha se “veteranet te han bare..” ai eshte nje funderrine qe s’ka kufij ku i shkon ndyresia dhe kja akoma milet kam-kum qe i besojne e votojne ate..!!!

  Reply to this comment
  • Sirius September 25, 07:24

   Nuk e votoi njeri plehren. Vetem me votat e 18% eshte, dhe nga ato 8% i bleu me drogen e Tahirit. Gabimi ishte qe te kishin votuar masivisht e ta kishin nisur ne te anetes kete pacavure.

   Reply to this comment
  • !!!!! September 26, 21:30

   Nga injorante si Nik Pjetri , model per lboratoret e shkollave , nuk mund te pritet asgje e mire !

   Reply to this comment
 16. gjermani i fundit September 24, 12:20

  zakonisht veset e individit nuk merren ne konsiderate me rezultatin e karrieres politike, edhe pse popujt akoma enderrojne mbreterit-zota qe rrezatojne vec miresi e virtyte. Duke qene se autori ka permendur luhatjet e theksuara te bindjeve te Rames, vetvetiu lind dyshimi qe ky person-personalitet publike, a vepron ne baze te bindjeve apo nen presionin e gjendjes momentale. Kjo eshte shume e rendesishme, sepse nje lider ka objektiva qe duhen arritur domosdo. Shoferi me tepsi dhe kapiteni i anijes ndryshojne, sepse shoferi pershkon nje rruge qe e kane hapur te tjeret, kapiteni e “hap” vete vijen ne uje. Rama i ’91 me Ramen e 2017 kane ndryshime biblike, vetem gjatesia i bashkon. Ka fituar pervoje, di ta kontrolloje veten, sado temperament i veshtire, por duhet thene se pushteti te zhvesh nga virtytet me te mira, sic mirenjohja, toleranca, respekti reciprok, nevoja per keshilla, thjeshtesia, etj. Ne kurriz te tyre zgjerohen ambicja, cinizmi, megallomania dhe arroganca. Narcizmi dhe metodat autoritariste cojne gjithmone ne kurthin e kultit te individit e nese dikur ishte nje Rame qe po te lodhte elettoratin do linte pushtetin, ne vazhdim shprese te mos kemi nje Rame qe i lodhur nga elektorati do vazhdoje te fitoje zgjedhje (edhe pa zgjedhes) ngaqe i duket se per kete detyre e ka caktuar i Plotefuqishmi. Biles, nga fundi i shkrimit autori fton Ramen te reflektoje me gjakftohtesi mbi melodramen e dekoratave, kam frike se mund te prishe pune, ne emer te nje pozicioni ” mbi palet”.

  Reply to this comment
  • agroni September 24, 12:37

   Ke harruar ta quash Gangester Gjermano Ramen .
   Kultura juaj , nuk ka asgje te perbashket
   me Repistin Edvin .

   Reply to this comment
   • Mira September 25, 09:31

    O Agroni
    Ky Malua është një kalem i shitur që kur ka filluar të shkruaj ore!
    Rama nuk ka asnjë cilësi pozitive, humane!
    Apo gjuhën që ka…Si ata rrugacet e fundit…
    Është i cthurur e jo normal..

    Reply to this comment
 17. Novruz Taip Vishanji September 24, 12:22

  KE HARRUAR TA QUASH GANGSTER,

  i nderuar Malaj-Thano, nje gangster me tipare teresisht hileqare, sfotitese, megallomane, injoranti te sprovuar e kodoshi te pacak. Do i shtoja edhe meselene me te fundit : antishqiptar !

  Dhe e di pse ?

  Bete buje me ate foton me çiftin presidencial Trumph, te ketij te shokuari ne femijeri me elektroshok, duke e cilesuar ne nje fare menyre si “pajtim” me idiotizmat parazgjedhore presidenciale amerikane, qe e bene gazi i botes, duke demtuar kredibilitetin e shqiptareve dhe jo te tijin, nje null ne kohen qe jetojme.

  Ne shqiptaret vertete jemi te pakte ne numur, krahasuar me qyteterimet perendimore te te njetit datim e prejardhje, por, ne fund te fundit, nuk jemi asimiluar e as zhdukur nga çdo agresion barbaresh si te mothershem ashtu edhe te djeshem e me siguri edhe te sot’tem, me forma e teknika djallezore me te sofistikuara.

  Jemi ngulur mire me kembe ne trojet tona, edhe duke u perdhosur, keqtrajtuar, vrare e masakruar, por gjithnje krenare e te pamposhtur per te ngelur gjithnje shqiptare, as me shume e as me pak, siç perifrazon ti ne shkrimin tend.

  Dikur Zogolli i qelbur, per hir te grabitjes dhe konsolidimit te pushtetit te tij absolut, dhuroi toka shqiptare, serbeve e grekerve qe e ndihmuan me mercenare, para e armatime te uzurponte kete vend. Ne kembin gjithashtu pranoi taborre te pafund kushdikushesh, te shperngulur me force nga vendbanimet e tyre, te zaptonin toka shqiptare e te beheshin “autoktone” forcerisht.

  Nese Zogolli perfitoi vetem financiarisht, me pushtetin e dhuruar nga armiqte tane te perjetshem, ky biçimi i Kristaq Rames, jo vetem ka perfituar ilegalisht, pasuri e posedime perrallore (Raporti i OSBE-se), por manise se semure per te patur nje foto me ate qe jo shume kohe me pare e “perdhosi” mediatikisht, Donald Trumph-in, i shtoi pa shume “dhimbje” nje kercenim, ekzistences se shqiptareve ne atdheun e tyre, duke shumefishuar ardhjen e muxhaheidineve iraniane ne kete vend.

  Eshte kaq e thjeshte, sa nuk mund ta fshehe kete takim “fatlum” te tij me Trumph-in, as edhe me ciriluce te tipit Richard Lukaj, nje allishverishist i pacipe e injorant, sepese kercenimit “nuk keni pare asgje akoma”, po i dalin tere gramishtet e hitherat antishqiptare qe e konformojne, po ngjizen fatkeqesite qe ky vllah i zbritur ketyre aneve, ahere kur kufinjte ishin dyer hanesh, po i sjell me “Kodin e Heshtjes” ardhmerise se shqiptareve, me antishqiptarizmin e tij.

  Nuk eshte çudi qe pas disa dekadash, muxhaheidinet iraniane, ta konsiderojne qenjen e tyre, pakice kombetare, me tere pasojat qe mund te sjelle nje trushkuleri psikopatike e ketij cungulli shalegjate qe po shkaterron kete vend.

  Eshte edhe injorant, i nderuar Malaj-Thano, anipse (Ramush Haradinaj – Gjuha Shqipe vol. I-re) ka beret e mundur rizgjimin e qendrave te shume qyteteve shqiptare. Pa dyshim nje nisme e rendesishme por jo ne kohen e duhur, sepse prioritet tona shtrihen tej ngjyrave e driterimeve post moderne, me te cilat mburret jo pak ky kalores gomarhypur i shekullit te njezetenjet’te.

  Me te drejte, ne shkrimin tend, permend burimin e financave shqiptare, private e jo, me vetem perfitime shtije-blerje, kjo fale injorances jo vetem te ketij surrogati vllaho-boshnjako-serb, qe mashtroi perseri qindra mijera shqiptare, duke gllaberuar teresisht nje parti, ashtu çalamane siç eshte degdisur, ate socialiste, por edhe dashakeqesise e antishqiptarizmit te tere parandjekesve te tij.

  Duke parafrazuar ate thenjen e Papa Franceskut, ne fillim te shkrimit, me kujtove nje parafrazim te ketij idolit momentar tend, jo shume kohe me pare, kur foli per pasurite e vena ilegalisht, duke nenkuptuar edhe vetevehten, duke cituar nje fraze (qe akoma nuk kam arritur ta gjej) nga dishepullli Luka, “nuk ka asgje te keqe venja e pasurise ilegjitimisht, nese nje pjese e saj perdoret per te miren e pergjitheshme” !

  Ky eshte idoli yt i temporizuar, nuk e meritojne shqiptaret nje sakrilegj te tille.

  Reply to this comment
 18. Jimi September 24, 12:31

  Artikull i koncentruar dhe shum realist!

  Reply to this comment
  • ! September 25, 18:15

   U lodhe shume per te treguar se sa me zell e ben zanatin e sahanlepirjes ?

   Reply to this comment
   • PO,PO September 26, 21:27

    Per !
    Sepse ti s`ke asnje argument ta hedhesh poshte … , sepse nuk ke tru , jo te debatosh , por as te komentosh !

    Reply to this comment
 19. Drejtesia do te behet,duan apo nuke duan mijte e kenateve dhe avoketerit e ligesise. September 24, 12:59

  Dekoratat nuke duhet ti hiqen vetem herojve e trimave qe luftuan dhe dhane jeten e tyre per nje Shqiperi vertet te lire e demokratike dhe ne progres njerezor,te tjeret qe i kane marre keto dekorata skurse Muho Asllani me shoke e shoqe gjate luftes per pushtet brenda lojit,duke shpifur dhe vrare shoket e miqte e luftes nacional-clirimtare,jo vetem qe i duhen hequr,por dhe me nje eremoni para popullit.Mjaft me,me komuniste e agjentura brenda llojit.Per kujtese, nese ju kujtohet ne mbledhjen per demaskim ndaj Kadriut ish minister i brendeshem vete diktatori Enver pranoje se i kishte dhene udhezim kadriut qe te bashkepunonte me sherbimet e huaja,pra UDB-ne jygosllave etj,ne kete konteks lind pyetja per cfare sherbimesh te huaja na derdellis Viktor Majaj ky sozi e dobic i palles komuniste,per ata sherbime qe ndihmuan ne rrezimin e diktatures komuniste enveriste qe nuke lane kirme makabre pa bere ne dit e vite?Turp dhe bashkefajsi sebashku, dhe e gjitha kjo pasoje e pandeshkueshmerise se krimeve makabre te diktatures komuniste dhe persekutoreve ne to qe si dje dhe sot nen bijte e motrat e tyre vazhdojne te sundojne ne te tre pushtetet,aqe agresive sa dhe eterit do ti kishin denuar per mijra krime e superkorrupsione me pasoja mbi 30 te vrare e mijra te gjymtyre e grabitur dhe helmuar nga presticidet ne fruta e zarzavate nga fuqia e riciklimit te botes se krim-korrupsionit-terrorriste-mafojozo-imoralo-politik ne te tre pushtetet nen moton nga i jati,tek i biri,nipi apo mbesa dhe nje djalle e gjysem,gjithone per te ruajtur me c’do forme e cmim sundimin ne te tre pushtetet,aqe sa detyruan SOVRANIN te ngreje zerin dhe USA-n e BE-ne te kerkojne me force Reformen ne Drejtesi,VETTINGUN dhe ligjin e dekriminalizimit,ligj qe e pshurren ne unison bandat roze-blu qe sundojne dhunshem ne pozite dhe opozite brenda lloit.Pra shkurt nje mut i PPSH-se i ndare ne copa,si PS=PD=PR=L=leshi=S=sumes=I=ilirit e nje djalle e gjysem brenda dhe shume pak nga medja ka shruar per to.Mjaft me,doni apo nuke doni ju o Viktor Malaj me sozi ,drejtesia do te behet se e kerkon SOVRANI-USA- dhe BE-ja.Jane mijra nena dhe gra te veshura me te zeza dhe mijra femije jetim ,si dhe nje pasuri kombetare e private e grabitur dhe e tjetersuar nga riciklimi i botes se krim-korrupsionit-mafjozo-imoralo-politik ,qe kerkon drejtesi dhe jo makjazhin ,apo avokatine e rradhes ndaj buces komuniste dhe pjellave te tyre qe krekosen si gjeli siper plehut te tyre per ndershmeri njerezore,ne nje kohe qe mbi supe kane mijra krime e superkorrupsione te denoncuar me ze,figure e deshmi te gjalla sa istitucionale ,aqe me shume dhe popullore e medjatike.Edvin kristaq Rama eshte nje zozi e Hitlerit por ne kushte te reja qe nuke i len shume hapsire per te shpalur dhe rrealizuar psikopatine e ligesine e tije.Dje i ati shembi kisha e xhamija,packa se ato perbenin pasuri kombetare historike,ai nuke u ndal por vrau dhe fjalen e lire,ate qe nuke e beri Haxhi Lleshi qe ishte punesuar ne vite nga diktatura.Mjaft me,c’do ilustrim ndaj cmendurise se Tiranes zyrtare ne dite e vite deri me sot,c’do ilustrim ndaj ligesise nga fuia e pushtetit,eshte nje grusht ndaj vetes,familjes dhe Shqiperise ne progres njerezor.Nuke mundet nje edvin kristaq rama te shembe dhjetra shtepi vetem e vetem per te tejmbushur xhepat e tije nga gjaku dhe djersa e lekeve te taksapaguesve shqiptare.Edvin kristaq rama shume shpejt do te kete nje fund te turpshem dhe pa kthim sebashku me berishovicin qe i bien fyllit ne nje brime,duke derdhur lot krokodilesh per te mashtruar e shqyer prene e rradhes,pra popullin e popuj.Edvin kristaq rama ne intervisten e fundit dhene ZERITAMERIKES ne NJY JORK vertetoje, jo vetem qe eshte nje i cmendur,por dhe qe kishte nje ligesi brenda vetes,aqe shume saqe percmoje me levizje e deklarata te gjithe familjaret e Shkozes,por dhe gazetarin qe e intervistonte,dhe me veprime shkaterruse dhe ligjet e veteaprovuara nga sozite e tije,qe do te thote nje krim qe vazhdon,qe nuke duhet toleruar,por denoncuar ,hetuar dhe ndeshkuar me tere fuqine e ligjeve,dhe kjo ne nderim te vetes,familjes dhe Shqiperise ne progres njerezor.

  Reply to this comment
  • kakome September 24, 16:15

   Ky i marri, komentuesi i mesiperm me pseudonim nje meter te gjate, gjoja aspirant per drejtesi,gulfon, renkon, pellet dhe leh si qen i zgjebosur nga prapa ferrave kunder autorit te shkrimit. Duke mos ditur dhe mos dashur te argumentoje te kundertat e mendimeve te autorit, leshohet si zagari i terbuar sikur don te na tregoje se ka mbetur nje vend bosh ne Spitalin Psikiatrik. Te tilla zgjebe ka mjaft Shqiperia por e keqja eshte se semundjen e tyre perpiqen ta fusin nepermjet medias online pa qene te zotet te vene emrat e vet dhe as te shprehin mendime ( sepse e kane koken bosh ) por vetem gulcime. Rrace neperkash.

   Reply to this comment
   • Drejtesia do te behet,duan apo nuke duan mijte e kenateve dhe avoketerit e ligesise. September 24, 17:48

    O kakome,o pjelle e buces komuniste,perse te gulfon,e turfullon kur idhullit tuaj EDVIN i vihen ne dukje paudhesite tije sa te perdala aqe dhe kriminale e korruptive qe dite pellet sikurse ju ,kurse naten bashke me berisha-bashen e medijte e meten ndajne leket e botes se krimi-korrupsionit-mafjozo-imoralo-politik ne te tri pushtetet,duke mnduar nga fuqia pushteteve se ja hodhet SOVRANIT,USA-s dhe BE-se,GABOHENI..Te ishit te mire ju o ujqer e cakej,sot Shqiperia do te ishte pjese e BE-se dhe jo pjese e hetimeve ndaj politikes se ndyre te Tiranes zyrtare ne dite e vite ku beni pjese ju dhe edvini juaj,o mije kenetash e dhe avoketer te ligesise.Doni apo nuke doni ju,drejtesia do te behet,packa se ju ferfulloni si derr i palgosur,fundi juaj do te jete i shpejt dhe i turpshem,ku e djeshmja dhe e sotmja do t’u duket si nje enderr,kurse e nesermja ne burg ne nje ferr pa fund.Mallkimi i mijra nenave dhe grave te veshura me te zeza e femijeve jetim nga mbarsja e felliqur politike rama-basha,e meta me berishovicin e medijte ne hije,shume shpejt do t’u bie mbi krye,packa se turfulloni nga fuqia e pushtetetve, drejtesia do te behet doni apo nuke doni ju.Besoni, o djaj me fytyre njeriu qe nuke keni te ndalur ne ligesi dhe kur dilni jashte vendit,Shqiperia do te jete me e bukur,dhe me lire e demokratike pa ju o pjese e jashtqitjes shqiptare ne dite e vite deri me sot.Binduni o ujqer e cakej ne demokraci pushtetaret jane sherbetore te popullit,por kurre dhunues te Lirive e te Drejtave te Njeriut,sikurse po vepron deri me sot qeveria e Edvin kristaq rames me shoke e shoqe,apo berishovici e metovici dje.Mjaft me, koha juaj po perendon,c’do besh ne dete me kripen do ta gelltisesh;thote populli.Se fundi keqardhje per te marret dhe injorantet qe vazhdojne te krekosen si gjeli siper plehut te tyre per ndershmeri njerezore.Nuke ka me te ndyre se komunistet antikomuniste;ka thene ish presidenti i Ish Cekosllovakise V.Havel dhe disidenti i cekosllovakeve.

    Reply to this comment
   • Lleshi September 25, 20:09

    Per zoterine me nofken “extra large”.

    Para se te nisesh e te “konfliktohesh” verbalisht me nje zorraxhi te mavijosur qe atakon komentuesit e tjere i fshehur pas zengjijve dhe llagapeve sorogate si KOKME, I TILLE JE , SA HERE HAP GOJËN, KORQARI JUGLINDOR, PO,PO, NJE QYTETAR, etj., a mos do ishte ndoshta me mire ta injorosh e ta lesh komplet si te 10re?

    Reply to this comment
    • NJE QYTETAR SHQIPTAR September 28, 21:57

     Lleshi , je nje cope mjeran , qe te mungon kryesorja ,”catia” e shtepise , se te tjerat i ke ! Ndjejme vetem keqardhje per injorancen dhe varferine e trurit . Tashme je shume i vonuar dhe nuk ke asnje shprese sherimi !
     Te te rrojne tulet , qe i perdorke ne vend te trurit !

     Reply to this comment
 20. Monika Kryezeza ish prostitute tani gazetare e shtetare September 24, 13:25

  KUSH DO TE DIJE SHKALLEN E INJORANCES E Ç’FARE VENDI ZE NE SHOQERI PO QE SE NDIHET QENJE HUMANE LE TE LEXOJE NE FAQEN E PARE NJE SHKRIM TE A.GRAMSHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
  • Labi September 25, 09:12

   Epo nga erdhi Monika?
   Nga llumi i varfërisë….e të drurit e rinj për pasuri, kështu bëjnë.
   E ky Malua na përmend Zogun..
   Pse ore Maloja, plaku je më i zgjuar se anglezët, suedezet e të tjerët që kanë mbret, ti ore pinjolli i Enver Hoxhës? Kush je ti ore?

   Reply to this comment
 21. Lola Komimi September 24, 15:00

  Nje analize e thelle , konçize dhe e sakte per Edi Ramen dhe per rolin e tij ne jetet tona.
  Jam teresisht dakort me analizen per pritshmerine e qeverisjes se dyte te tij, sidomos per permiresime ne mjeksi , bujqesi, dhe ne ndalimin e propagandes se padobishme , perkundrazi te demshme antikomuniste.
  Ju faleminderit Viktor Malaj

  Reply to this comment
  • Lili September 24, 16:51

   Konçize!konçize?
   Diarrhee verbale i konvenon ma mire se konçize…
   Jam per mesimin ne shkollat shqipe te asaj qe çuhet “resumé”..

   Reply to this comment
   • Linda September 25, 12:07

    O Lili
    Nga planet i idiotesise shkruan ti?
    Po kujt i duhet moj një njeri gojeshthurur?
    A nuk ka të tjerë Partia socialiste? Ky është më psikopati more, njeri

    Reply to this comment
    • lili September 25, 20:37

     S’po te replikoj se kam pershtypjen se ke dashur t’i drejtohesh Lolas, dhe jo mua.

     Reply to this comment
     • Linda September 28, 13:49

      Patjetër o Lili.
      Më fal. Me këtë Lolen e kisha

   • !!!!! September 26, 21:22

    Lili , apo Liliput , se s`duket te jete mire nga trute ?!

    Reply to this comment
   • !!!!! September 28, 21:48

    Per koke pa tru dhe shpirtin helm e vrer per kedo , si Lili , keshtu u duket !

    Reply to this comment
 22. Dhimbia e madhe Popull September 24, 15:29

  Shkrimi na fton-drejt realizimit te pritshem;”Rama dy”!

  Nje kryeshkrim pa asnje rezerve ky i sotmi,(mbi themelet e gazetes “Dita”,do te thoja).kete e vertetojne dhe kometet qe sot,nuk mund ti heqesh presie, edhe nonjeit, qe i kundervihet si “i betuar” per ligesi.
  Ca thenie si ato Novrus Vishani,do ti quaja, pjese e koregjimeve te ecies perpara,do te thosha,qe duhet evituar; me ate frazen e Papa Franceskut, nisur shkrimi dhe, jo me cka shkruan komentuesi pas”Jimit”,ky me te drej e vlereson artikullin,qe une e cilesova “kryeshkrim”.
  Le te jete ky shkrim kthiellimi i mendieve shqiptare.
  Dhimbie e madhe Popull.

  Reply to this comment
 23. Tomorri September 24, 15:33

  Shqiperise ky person ju desh me kushtin maksimal,ate te mbijeteses,ndryshje sote qe shkruajme shqiperi nuk do kishte .Bravo Edi Rama deshiroj qe per te mire te ketij populli te punoshe dhe luftoshe duke ecur gjithmone perpara se tani jemi ne nje faze qe uji i nxorri persiper gezhutat e pa vlera dhe anti kombtare.BRAVO.Pershendetje te sinqerta.

  Reply to this comment
 24. mirel September 24, 16:15

  Rama i nevojitet shume shoqerise shqiptare.
  Meqe dhe Universitetit Shteteror po i vjen fundi. Lexoni pak dhe informohuni per paralajmerimet per mosnjohjen e tij ne bote, per shkak te degradimit te nivelit.
  Mandati i dyte i Ramutit, dhe pritet te mbyllet Universiteti Shteteror, dhe kushedi planifikohet privatizimi i tij
  Doni me per Belulin?
  Akademine e shkencave po e mbyllim, Universitetin e kemi ne ate rruge..
  Po, na duhet Ramiu qe te perdundoje sa me shpejt dhe kjo pune.

  Reply to this comment
 25. Adih September 24, 16:16

  I nderuar Z Malaj .Jeni shume i siperfaqshem qe komentoni mbi Ramen . Krahasani Ramen pozitivisht mbi Sali Berishen .Korentin ,punimet pa leje rrumpallen e largqoftit Sali .Koha e Berishes perendoi (faleminderit me kaq zotit ) ,.E beni Ramen here te majte e here te djathte . Sinqerisht ,pa ironi ,ketu ne shqiperi Z i nderuar Malaj , nuk ekziston as e majte dhe as e djathte . Keto ne te verteten e hidhur, jane te veteshpallur te majte ose te djathte ,e dreqi me te birin se e mer vesh..Konkretisht , duhet te shkruani per perspektiven ekonomike te shqiperise , ku me keqeardhje rinia e ka mendjen per tja mbathur jashte vendit.Konkretisht , u bene 4 vite nga ardhja ne pushtet e Rames ,dhe nuk kemi pare as edhe nje investim serjoz ,nga firma te medha perendimore . Ja beni pyetjen vehtes i nderuar Z Malaj .Ne Shqiperi as edhe nje nga mediat nuk e ve piken mbi i .Nuk flitet as edhe nje here per problemin e pronave ,ku pervec shkeljet e te drejtave te njeriut ,nuk te vjen njeri serjoz te investoje . Por kemi mafjoze vendas , me leke te pista ,qe po investojne ne bregdetin tone dikur te virgjer ,e me hapa vigane po shkaterohet nga betoni pa kriter .Ku nuk ka nje plan te pergjithshem ,kane vdekur arkitektet ,nuk i pyet njeri .E them me te forte se Enver Hoxha pa deshiren e tij , na i la te virgjer kete perle ne adriatik,por tani betonizim dhe me brutalitet ndertohen mbi tokat e te treteve , po ashtu mbi tokat shteterore nga banditet ,ku harrojne se toka shteterore i perket gjithe popullit shqiptar ,dhe nuk eshte e atyre qe kane vulen sot me keqeardhje ne dore . Kur do behen te pergjegjshem z Malaj nje here e mori dreqi , keta politikanet tane . Dua tju them ,me keqeardhje jane bere dosjet kunder shtetit shqiptar ne Strasbourg kapice .Kane mbi 8 vite ,qe po flene gjume . Arsyeja eshte se ka nderhyre Z Merkel e Hollande nga franca per shtytjen e vendimeve ,por sa do zgjasi? . A e kuptoni ju Z Malaj , qe po te hapen keto ,falimenton shteti shqiptar ne sekonde .Apo pas meje te behet qahmeti., Oh sa ka per te thene , per keta te pa pergjegjshem anti zhvillim e anti shqiptare .E lavderoni Ramen ne politiken e jashtme ,por do ja u them se kam qene vete ne Berlin ,ne konference per shtyp ,ku FR ,DR ,Merkel ,ju drejtua Rames duke i thene , se ne shqiperi deri me sot , ne kete tranzicion me dashje i zgjatur , shkelet Kushtetuta Shqiptare ,posacerisht per pronat . Ku as edhe nje here te vetme , nga ju mediat, nuk e citoi kete kritike me vend .. Beni nje shkrim i nderuar Z Malaj per monopolet ,qe po gerryhejne popullin si ne cilesi ashte edhe kulete . Ndihmojeni shqiptaret z gazetar Sinqerisht ,po te ishja une ne vendin tuaj, nuk do shkruaja ,per pagesen e dritave dhe te uijit ,ndonese jane detyrime morale e ligjore qe duhet te paguhen pa tjeter .Dua ta mbyll me keto dy gjera .
  1 .Merkeli eshte e vetmja kryeministre ,qe interesohet pesonalisht per cdo firme Gjermane ,qofte e madhe ose e vogel,qe punon jashte teritorit gjerman .???!!!
  2 Ka me shume se 250 vite ne Amerike nje ligj .Kur ti je pronare i tokes ne bregdet ,dhe do te investosh ,eshte ne ligj ,do llogaritet ne rere 5 meter2 per cdo person , e mbi kete mase do ndertosh aq edhe shtreter . Besoj se me kuptoni Z i nderuar Malaj . .Ju faleminderit per shkrimin Z i nderuar Malaj ….

  Reply to this comment
 26. Adih September 24, 16:54

  Ju lut ..kom …tim

  Reply to this comment
 27. Lisi September 24, 16:54

  Bravo Viktor !
  Por , për mua , Rama antikomunizmin e ka në gene . Sado të shtiret ai në këto ujëra do notojë . Por kjo s’ka rëndësi , ideali komunist është I huaj në vëndet e prapambetura si Shqipëria . Në vende si ne ai kthehet në monstër , siç e pamë ..
  Viktor , për mua , nxjerrja para gjyqit e kryebanditit Berisha , do të çarmatoste armatën kriminale në Shqipëri .Po s’bëri këtë , Rama do jetë kryelegeni i politikanëve tanë të qelbur . Kur I kërkohet kjo , që vetë e ka premtuar , perdridhet si kurvat dhe ligjëron sofizma .
  Ishalla jam I gabuar , por , më duket na gënjeu !

  Reply to this comment
 28. Viron Xhavara September 24, 17:00

  Zoti Malaj;Po beje nje koment te shkurter,por nuk e di, do e botojne apo jo.Nuk do te komentoje per probleme e mija qe kam,por do ti permend pak, ku shteti ka kryer vjedhje ne nje rast, dhe ne rastin tjeter po tenton te me vjedhe.Faktet jane me ze dhe me figure.Njeri raste ka te beje me ceshtjen; Masakra e Otantos;, ku u hap nje proces ndaj masakrimit te 120 shqiptareve ne kanalin e otrantos nga nje anije e marines italiane, dhe ne fund te perocesit u fallsifikua cdo gje ,ku nuk u denua asnje person, dhe grabitet dhe demshperblimi prej 250 milion dollaresh(shume kjo e kerkuar nga avokatet qe pefaqesonin te afermit e viktimave ,sipas ligjeve nderkombetare duhet ti demshperblenin), nga hajdutet italiane ne bashkepunim me hajdutet shqiptare.Personi qe perfaqesoje shqiptaret ne kete proces te turpshem(i pa autorizuar nga te afermit e viktimave), ku u fallsifikua vendimi perfundimtare, ku nuk u denua asnje person, dhe me skandalosja qe, grabisin dhe demshperblimin, sot eshte keshilltare i zotit Rama.Nuk po zgjatem te problemi tjeter ku ushtaret e Rames po tentojne te ma grabisin nje prone,qe eshte banesa ime,por do te thoshja , qe si eshte e mundur te lejohen te hyne ne kuvendin e O K B persona qe, ne vendin e tyre nuk ka uje ,nuk ka rruge, nuk ka drita, dhe ku njerezit prej 27 vjetesh largohen ne menyre masive nga vendi i tyre,ku ata vidhen cdo dite me ze dhe figure nga keta persona,ku ky vend qe drejtohet nga keta persona, eshte shume i vogel ,pra eshte shume e lehte qe, njerezit e ketije vendi te jetojne ne normalitet, dhe me dinjitete,edhe sepse ky vend renditet ne vendet para ne Europe me pasuri ujore dhe pasuri te tjera shume te rendesishmeEshte e temerrshme, si i pranojne keta persona te hyjne ne kuvendin e O K B,ku ne Vlore banoret e ketije rrethi kerkojne uje ,ku vetem rreth 3 kilometra larg qendres se ketije qyteti, tunelet me uje te pijshem derdhen ne det.Epo kjo eshte vertet shume tronditese.

  Reply to this comment
  • Ramize Engjellushe Agaçifsha September 25, 16:13

   VIRON !

   Mos ki frike te thuash emrin e mafiozit te ISIS-it, Engjell Raniz Agaçi, sepse parate e demshperblimit te grabitura i ka ndare me ate qe ju vlonjatet e votoni pafundesisht, Edvin Kristaq Ramen.

   Reply to this comment
 29. Kritiku September 24, 17:10

  O zot, ka bythlepirje, por jo kur ajo eshte gjith mut. Te pakten une kisha kohe pa lexuar kesi hosanarash.

  Reply to this comment
 30. Arben September 24, 17:26

  FATKEQESI

  Reply to this comment
 31. kriis 1 September 24, 19:21

  Peergeezoj Autoriin.,Ka bere nje ricikliim te sukseseshem plehu

  Reply to this comment
 32. S. Vinglla September 24, 20:16

  Mandat e kacafiu,
  Ripjellja prapa la,
  Në gjuhë vetëm “reforma”,
  Dhe sumën në hava !

  Shtet si ky pa shtet,
  Të rallë e ka bota,
  Ndaj në llucë ka ngecur,
  Kjo qerre mush me rrota !

  Reply to this comment
 33. Gregor Lato September 24, 20:32

  …Por percaktimi me i bukur eshte ai i Petritit…
  Kam qeshur, se une e quaja “down”, i tille me duket kur flet e jargavitet, por sidomos per shkollen…
  Mjer populli qe paguan Vasilin e vasilet e tjere politike, pervec hajduteve.

  Reply to this comment
  • Lleshi September 25, 20:14

   Mjere populli per servilat pa shtylle kurrizore thuaj…

   Kam pershtypjen se ti s’ben perjashtim prej tyre.

   Reply to this comment
 34. Nju Xhersi,USA September 25, 00:20

  Me kishte marre malli per nje “ANALIZE”te tille. Te tille gazetari nuk e lexon kudo sot.Gazeta “DITA” ju falenderojme per profesionaluzmin;seriozitetin dhe realitetin qe perfaqesoni. Shyqyr qe banaliteti nuk ka lidhje ju.Jeni te lexueshem gjithmone.SUKSESE.!!!!

  Reply to this comment
  • Shqiptari nga Tirona September 25, 12:21

   Nga larg, po te duket shkrim i mirë, o Nju Xhersi? Po nga afër duket gjërat ndryshe ore…
   A e di ti sa herë ka qenë në psiqiatri, ky që i duhet, sipas këtij gazetarit, shqipëtarëve?
   Edhe gënjeshtrat mund të shkruhen bukur

   Reply to this comment
   • MONIKA , NEPERKA PIKA - PIKA September 28, 21:42

    Ky “Shqiptari nga Tirona” , eshte si ai shkodrani prej Puket , qe tregojne ne barcoleta shkodranet ! Ai kujton se vetem kaq do te mjaftonte per te besuar shpifjet bajate te nje cope idjoti !

    Reply to this comment
 35. Sirius September 25, 07:27

  Dita lezhoi komentet. Nuk mund te kete debat kur poston vetem kamikazet e te semurit mendor Edi Rama.

  Reply to this comment
 36. Sirius September 25, 07:54

  Nderkombetaret duhet ti bejne menjehere testin e kokaines Edi Rames, se po na qeveris nje i droguar. Duhet filluar nje peticion online me logon drog test for Edi Rama. Albanians deserve a sober prime minister.

  Reply to this comment
 37. lejlek September 25, 08:22

  Edi i eshte dashur dhe i duhet edhe per disa kohe etij vendi dhe shani sa te doni ,se po te ish per shkolleshumin Z Vasili qe nuk mbajti dot edhe nje particke nen drejtimin e tij , dhe tani na doli filozof i madh ne gazete edhe une do e drejtoja Kinen nga Dragostunja.
  Pershendetje komentues te zjarrte e shume te nderuar te gazetes sone te dashur Dita.

  Reply to this comment
 38. Pensionisti, komunist September 25, 09:20

  O Viktor Malua,
  Akoma don t’a bësh të zezën të bardhë, ore?
  Po pse nuk paska partia socialiste, një me të denjë, sesa ky psikopat ore?
  Po pse ore, akoma do të vazhdosh si sahanlëpirës?
  Kam qenë komunist ore, por ky na turpëron ore….

  Reply to this comment
 39. katarakti September 25, 10:44

  Shkrim shume realist. por qe ka “te keqen” qe ve balle per balle qytetarin Rama me provincialin malok Berisha. Dhe metodat e tyre te drejtimit te shtetit. Prandaj ka edhe terbim ne nje pjese te komentuesve ketu. Me terhoqen vemendjen ne kete shkrim brilant disa paragrafe te cilat kam deshire tt’i nenvizoj si:”Paraardhësi i tij Sali Berisha e ka ditur shumë mirë se kioskat, firmat piramidale, zaptimet e tokës, ndërtimet pa leje, kontrabanda e naftës, armëve dhe drogës ashtu si mospagimi i energjisë elektrike, ujit, vjedhja dhe shkatërrimi i pyjeve dhe minierave janë akte që dëmtojnë të sotmen dhe të ardhmen e popullit dhe të vendit, që tronditin fort respektin për ligjin dhe ndjenjat shtetrespektuese të popullit, por i ka lejuar ato sepse më shumë se vendi i dhimbsej pushteti, më shumë se e ardhmja e popullit i interesonte e ardhmja e vet dhe e familjes së vet”. Apo “Liria e vërtetë është liria që sjell drejtësi dhe siguri dhe jo ajo që mundëson të fortin të sundojë të dobëtin dhe horrin të nëpërkëmbë të ndershmin”. Monumentale si shprehje. Mendoj se Viktor Malaj eshte ndofta analisti dhe gazetari me i mire qe ka pasur shtypi shqiptar gjate ketyre dekadave te fundit.

  Reply to this comment
  • Car Taraktus September 26, 07:55

   Mire kataraktin, po ujin ku ma ke more sahanlepires?

   A nuk e shikon se me si me je thare e me je bere si oshafke? 😉

   Reply to this comment
  • PO,PO September 26, 21:45

   Po more zoti Katarakti , pikerisht keto thenie i terbojne , pjesen me te madhe te taborrit berishian , qe behen njesh me propoganden tradicionale te Athine- Beogradit , se “shqiptaret nuk dine te veteqeverisen e te bejne shtet” . Keta duan vetem anarki , rremuje , vjedhje , vrasje , krime nga me te ndryshmet dhe …. , te gjitha keto , se duan te jetojne e te pasurohen pa punuar dhe pa arsimuar ! Te cudit fakti , se si nje pjese e madhe e shtresave te varfera , ka prej tyre mjaft edhe ketu neper komente , qe lene me mijra e mijra leke neper lloto e kazino ….. , me shprese se mos i keputen koqet dashit dhe i bien , qe t`i fuse ne goje mjerani , qe pret me goje hapur e duke u lutur me syte nga qielli !

   Reply to this comment
 40. Shqiptari nga Tirona September 25, 12:24

  Nga larg, po te duket shkrim i mirë, o Nju Xhersi? Po nga afër duket gjërat ndryshe ore…
  A e di ti sa herë ka qenë në psiqiatri, ky që i duhet, sipas këtij gazetarit, shqipëtarëve?
  Edhe gënjeshtrat mund të shkruhen bukur

  Reply to this comment
 41. amerikani September 25, 12:30

  Siç e shikon o zoti gazetar!
  Nuk qenka gjë të marrësh nën mbrojtje kete Zoteri e Rama!
  Nuk i di gjerat mire, por argumentat e kaq shume blogista e nuk jane kot!
  Edhe Tramp eshte ne fuqi në USA, por te mencurit nuk e duan…..

  Reply to this comment
 42. ETHEM September 25, 14:53

  SHKRIM I PERSOSUR.PA I HEQUR AS NJE PRESJE.E.RAMA ESHTE KM ME I MIRE NE KETO 27 VJET DHE I TRETI PAS I.QEMALIT E M.SHEHUT.AI BERI REFORMA TE SHUMTA..QE PERMENDEN E QE KRIJONIN KOSTO ELEKTORALE..POR EAMEN E KUPTOI POPULLI SE ATO DUHESHIN BERE DHE ME KETE RAST I TREGUAN SALIUT SE PD E FRYMA E TIJ BERISHISTE ISHIN FAQA E ZEZE E TIJ.REFORMA NE DREJTESI U MBESHTET NGA BE DHE SHBA KUR SALIU E LIKJA DOLEN KUNDER SAJ.DHE POPULLI I ZGJUAR I DHA 74 MANDATE PER TE BERE PUNE ME TE MIRA PER VENDIN.DHE NETE VEND MUND TA BEJ VEREM EDI RAMA DHE ASKUSH TJETER.NDAJ AI DUHET TE QEVERISI PER 20 VJET DHE SHQIPERIA DO HARRISI MRREGULLIN E MUNDESHME NE EUROPE.

  Reply to this comment
 43. Berti September 25, 16:20

  Edhe pse per mua personalisht autori simbolizon figuren e nje intelektuali te kompletuar dhe me moral, fatkeqsisht ai nuk na eshte shfaqur askund ne media si nje person fizik. Nuk eshte pare te shfaqet as ne bashkebisedime televizive, dhe as permes fotove te internetit. Prezenca e tij si kolumnist na sjell ne mendje shkrimet e monizmit te mbushura me lloj-lloj kadarenash, nga nje fare kameleoni pseudo-desident me emrin Gent Arbana, dhe kjo sigurisht qe njerit apo tjetrit lexues mund t’i lere nje shije disi te hidhur.

  Titulli “Për Edi Ramën që na duhet” eshte ne vetvete nje kurth gazetaresk, prandaj per te mos rene brenda tij, e mira do te ishte t’i qendronim larg marrjes me individin (a nuk kane bere e po bejne akoma kete gje ditaro-temaret tane te cfilitur, kur jane munduar te na i nxjerrin si bicim profetesh “heronjte e tyre te jashtezakonshem”?) dhe te mundohemi te anashkalojme rrugetimet e tyre te cuditeshme drejt kupolave kryeministrore dhe presidenciale.

  Per te kapercyer direkt ke ajo, se cfare eshte ne vija te pergjithshme akute per politikanet pa dallim ngjyre ne pergjithesi, dhe jo per “NJESHAT” ne vecanti (gazepat nuk heqin dore kollaj nga kulti i individit…), une do te doja ta vija theksin ke ajo se drejtuesit tane te politikes, ne tere keto 27 vite qeverisje me kthetrra tejmase te pastra nuk jane shquar asnjehere per ndershmeri, integritet dhe angazhim ndaj te mires se perbashket.

  Nese do te na duhej te debatonim per ate se c’duhet te bejne aktualisht ata pak politikane, te cileve u ka mbetur nje fije ndershmerie dhe patriotizmi, percapjet e para te tyre, sipas mendimit tim duhet ta fillojne pikesepari nga nxjerrja jashte loje e gjithe atyre sharlataneve medatike, interesat e te cileve jane vetem perfitimi individual, permes futjes se percarjes dhe nxitjes se pakenaqesise ne popull me shkrime qe kuterbojne nga fryma thellesisht antishqiptare. Ky per mendimin tim do te ishte hapi i pare i rendesishem drejt asaj rilindjeje demokratiko-noljane te propaganduar me te madhe nga “edvinistet” ne 13-en, por te shnderruar gradualisht ne ripjellje fashisto-zogolljane ne 17-en. Ky rrotullim 180-gradesh i ideologjise dhe principeve te nje partie “pa shtylle kurrizore” (sillni pak nder mend historikun, siglat, lulet, ngjyrat dhe emrat e partise qe dikur quhej PKSH, me pas PPSH, sot PS, dhe neser ndoshta… PFSH), dhe aq me teper insistimi qesharak i saj per te na e prezantuar vetveten akoma si parti “e majte”, perben nje vetemashtim.

  Vetemashtrim mund te quhen dhe percapjet e fundit te disa pocaqirave qe kerkojne te hedhin balte mbi heroin tone kombetar, me qellim frymezimin e mbeturinave zogisto-balliste permes deformimit te fakteve historike dhe sajimit te hipotezave obskure. Pergenjeshtrimet per LANC dhe tentativat per denigrimin e figurave te shquara te historise nuk kane bere gje tjeter vecse kane thelluar percarjen

  Vetemashtrim jane dhe percapjet e fundit te “kuqalosherve te lyer me boje te zeze” (nuk ka me te rrezikshem se komunisti antikomunist) per heqjen e dekoratave te , perpjekjet per te futur dhe “asgjesuar” ne Shqiperi plehrat kimike dhe helmet e pa reciklueshme te botes perfshi ketu dhe “gjallesat” e permendura nga maestro Nuzi.

  Me keto vetemashtrime nuk mund t’i hapet rruge shtimit te motivacionit dhe impenjimit te qytetareve per zgjidhjen e problemeve shqetesuese. Rifutja e ndjenjes se bashkepunimit mes qytetareve nga njera ane do te shtonte dhe interesin e tyre per te kontribuar me pune te ndershme per zhvillimin me hapa te shpejta te vendit, dhe nga ana tjeter do te ngadalesonte eksodin shqiptar te iniciuar tre vite me pare.

  Pa u krijuar me pare kushtet e pershtatshme per bashkepunim reciprok midis vete shqiptareve, eshte e pamundur te pershpejtohet rimekembja e ekonomise. Terapia e shokut dhe mashtrimet e pardesybardheve me ceqe te bardha nuk pine uje. Shprehja “i zoti e nxjerr gomarin nga balta” eshte universale. Thithja e investitoreve te huaj nuk eshte vetem nevoje dhe prioritet i shqiptareve. Vendet fqinje kane po ashtu te njejtat interesa, me nje ndryshim domethenes, se ato jane me te favorizuara. Pervec kushteve akoma me te pershtatshme per biznesin, turizmin, etj, ofrojne dhe siguri me te larte investimesh per shkak te funksionimit me efektiv te sisteit te drejtesise. Boll me dogma trushpalrese. Fjala magjike per gjithkend e ka emrin “pune”. Bota e dembelave te kafeneve s’ka lidhje me Perendimin. Po nuk dolet qe nga ato qorrsokake, BE-ja dhe bota e civilizuar do t’ju thote “Hypni ketu te shihni Stambollin!”.

  Reply to this comment
 44. Sirius September 25, 17:45

  Zyra propagandistike e te semurit Rama, ka nen pagese me qindra komentues qe paguhen nga taksat e Shqiptareve. Kjo armate sklleverish bllogjesh dhe rrjetesh sociale, bejne ate per te cilen paguhen. Ne komentet e mesiperme ka shume pak komentues origjinale. Nuk eshte nevoja ti themi, se ata duken qarte per ata qe kane sy e shikojne.

  Reply to this comment
  • STOP CENSURES September 25, 18:35

   Pervec dyndjes se sahanlepiresve me dhe pa pagese, kjo gazete dikur e lider ne pasqyrimin e mendimit te lire, po na ngjason perdite e me shume me nje pacavure te kapur rob, per shkak te ushtrimit sistematik te censures.

   Reply to this comment
 45. G. Arbana September 25, 18:55

  Viktori, Viktori t’u befte nenja dhe moj…

  Reply to this comment
  • E ulu Molo... September 26, 07:38

   Edhe pse mbajtesi i pseudonimit “VIKTOR MALAJ” per dike mund te simbolizoje figuren e nje shkrimtari te kompletuar dhe me moral, fatkeqsisht ai/ajo nuk na eshte shfaqur askund ne media si person fizik. Ky “personaggio sconosciuto” nuk eshte pare te shfaqet asnjehere ne bashkebisedime televizive, apo permes fotove te internetit. Prezenca e tij si kolumnist na sjell ne mendje shkrimet e monizmit te mbushura me lloj-lloj kadarenash, nga nje fare kameleoni pseudo-desident me emrin Gent Arbana, dhe kjo sigurisht qe njerit apo tjetrit lexues mund t’i lere nje shije disi te hidhur.

   Reply to this comment
 46. Aspi karalloi... September 25, 19:44

  Per gelltitsin e komenteve…

  Po nuk u ngope me komentet sa nje carcaf na thuaj se te postojme po deshe dhe ca te tjera

  Reply to this comment
 47. Berti September 26, 07:42

  Titulli “Për Edi Ramën që na duhet” eshte ne vetvete nje kurth gazetaresk, prandaj per te mos rene brenda tij, e mira do te ishte t’i qendronim larg marrjes me individin (a nuk kane bere e po bejne akoma kete gje ditaro-temaret tane te cfilitur, kur jane munduar te na i nxjerrin si bicim profetesh “heronjte e tyre te jashtezakonshem”?) dhe te mundohemi te anashkalojme rrugetimet e tyre te cuditeshme drejt kupolave kryeministrore dhe presidenciale.

  Vijon…

  Reply to this comment
 48. Berti September 26, 07:44

  Per te kapercyer direkt ke ajo, se cfare eshte ne vija te pergjithshme akute per politikanet pa dallim ngjyre ne pergjithesi, dhe jo per “NJESHAT” ne vecanti (gazepat nuk heqin dore kollaj nga kulti i individit…), une do te doja ta vija theksin ke ajo se drejtuesit tane te politikes, ne tere keto 27 vite qeverisje me kthetrra tejmase te pastra nuk jane shquar asnjehere per ndershmeri, integritet dhe angazhim ndaj te mires se perbashket.

  Reply to this comment
 49. Berti September 26, 07:45

  Nese do te na duhej te debatonim per ate se c’duhet te bejne aktualisht ata pak politikane, te cileve u ka mbetur nje fije ndershmerie dhe patriotizmi, percapjet e para te tyre, sipas mendimit tim duhet ta fillojne pikesepari nga nxjerrja jashte loje e gjithe atyre sharlataneve medatike, interesat e te cileve jane vetem perfitimi individual, permes futjes se percarjes dhe nxitjes se pakenaqesise ne popull me shkrime qe kuterbojne nga fryma thellesisht antishqiptare. Ky per mendimin tim do te ishte hapi i pare i rendesishem drejt asaj rilindjeje demokratiko-noljane te propaganduar me te madhe nga “edvinistet” ne 13-en, por te shnderruar gradualisht ne ripjellje fashisto-zogolljane ne 17-en. Ky rrotullim 180-gradesh i ideologjise dhe principeve te nje partie “pa shtylle kurrizore” (sillni pak nder mend historikun, siglat, lulet, ngjyrat dhe emrat e partise qe dikur quhej PKSH, me pas PPSH, sot PS, dhe neser ndoshta… PFSH), dhe aq me teper insistimi qesharak i saj per te na e prezantuar vetveten akoma si parti “e majte”, perben nje vetemashtim.

  Reply to this comment
 50. Berti September 26, 07:46

  Vetemashtrim mund te quhen dhe percapjet e fundit te disa pocaqirave qe kerkojne te hedhin balte mbi heroin tone kombetar, me qellim frymezimin e mbeturinave zogisto-balliste permes deformimit te fakteve historike dhe sajimit te hipotezave obskure. Pergenjeshtrimet per LANC dhe tentativat per denigrimin e figurave te shquara te historise nuk kane bere gje tjeter vecse kane thelluar percarjen

  Vetemashtrim jane dhe percapjet e fundit te “kuqalosherve te lyer me boje te zeze” (nuk ka me te rrezikshem se komunisti antikomunist) per heqjen e dekoratave te , perpjekjet per te futur dhe “asgjesuar” ne Shqiperi plehrat kimike dhe helmet e pa reciklueshme te botes perfshi ketu dhe “gjallesat” e permendura nga maestro Nuzi.

  Reply to this comment
 51. Berti September 26, 07:47

  Me keto vetemashtrime nuk mund t’i hapet rruge shtimit te motivacionit dhe impenjimit te qytetareve per zgjidhjen e problemeve shqetesuese. Rifutja e ndjenjes se bashkepunimit mes qytetareve nga njera ane do te shtonte dhe interesin e tyre per te kontribuar me pune te ndershme per zhvillimin me hapa te shpejta te vendit, dhe nga ana tjeter do te ngadalesonte eksodin shqiptar te iniciuar tre vite me pare.

  Pa u krijuar me pare kushtet e pershtatshme per bashkepunim reciprok midis vete shqiptareve, eshte e pamundur te pershpejtohet rimekembja e ekonomise. Terapia e shokut dhe mashtrimet e pardesybardheve me ceqe te bardha nuk pine uje. Shprehja “i zoti e nxjerr gomarin nga balta” eshte universale. Thithja e investitoreve te huaj nuk eshte vetem nevoje dhe prioritet i shqiptareve. Vendet fqinje kane po ashtu te njejtat interesa, me nje ndryshim domethenes, se ato jane me te favorizuara. Pervec kushteve akoma me te pershtatshme per biznesin, turizmin, etj, ofrojne dhe siguri me te larte investimesh per shkak te funksionimit me efektiv te sisteit te drejtesise. Boll me dogma trushpalrese. Fjala magjike per gjithkend e ka emrin “pune”. Bota e dembelave te kafeneve s’ka lidhje me Perendimin. Po nuk dolet qe nga ato qorrsokake, BE-ja dhe bota e civilizuar do t’ju thote: “Hypni ketu te shihni Stambollin!”.

  Reply to this comment
 52. Konti Sbalta September 26, 13:53

  Per Edi Ramen: Si artist,je krijus,ne pikture e letersi;
  Mendimtar e gojtar , je me emer te levduar
  ,Por n’ide e politike , je anarko _ .liberal

  Reply to this comment
 53. enter"" September 26, 15:33

  E kam thene edhe me perpara. Edi Rama qe kur doli ne skene politike tregoi qe ishte nje njeri 100 vite me perpara se 99% e popullsise se ketij vendi.
  Shqiptaret pergjighesisht e kane te veshtire te luajne nga status quo, por avash avash po e bejne, fale kjo eshte modernizimit te vazhdueshem te brezit te ri. Ata qe sot e shajne jane pikerisht injorantet e PD dhe ata qe nuk I kane me kusherinjte ne pushtet.

  Reply to this comment
 54. Guri Naimit D. September 26, 19:13

  O komentuesi “sirius” na thuaj, ty kush te paguan, qe prallis.ne ke thuaji me emra konkret jo ne hava.
  Ja me thuaj; gjen nonje “fature”qe paguhet “Nene Pashakua”qe shpesh e lexojme?! apo dierkt po te them Une;”Guri Naimit D..” Mos ofendo gjithe komentuesit qe kane vetem nje “finacues”- ndjenjen atdhetare.
  Per atdeun shqiptari jep shpirtin.

  Guri Naimit D

  Reply to this comment
  • Sirius September 27, 00:22

   Ik more leshko ose i pacipe. Mos na tregoni filmat e Rames dhe gjithe politikaneve aty, se ne nuk jemi pjese e spektaklit qe luhet mbi kurrizin e atyre qe shikojne teatrin tuaj. Keni guxiimin te na shisni dhe moral. Po keni te drejte ju, pse te mos luani teater? Kur gjeni spektator qe ju duartrokasin si burra te mire, mbi servilizmin shpirteror dhe lemoshen. Keni gjet parajsen me ate popull.

   Reply to this comment
  • Sirius September 27, 01:45

   A se harrova te te them . Mua me paguan Erdogani dhe Janullatosi. Jam antishqiptar, por kam nje huq te madh. Me pelqen e verteta. E di qe degjohet e cuditshme per hipokritet e sahanlepiresit, por ca ti besh keshtu jam une.

   Reply to this comment
  • Lleshi September 28, 15:26

   Pse hiqesh si patriot i flakte o dhimbjemadh !

   Kujt i qan zemra vertet per atdheun, ai nuk e braktis ate ne mes te nates per tu strukur si mi endacak diku ne humbetirat e Alaskes.

   A ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes, se cfare te ka detyruar ta mbash frymen atje ku ta rremben ariu buken nga dora?

   Reply to this comment
 55. Marinari September 27, 08:18

  Shkrim brilant,per tu vene ne tekstet shkollore, analize reale,por vetem per mendjet e pa “zaptuara”

  Reply to this comment
 56. shoku September 28, 13:32

  Personalisht nuk me interson jeta private e Rames.
  Ç’ka jane thene pro e kundra tij, gjithçka eshte relative, çeshtje kendveshtrimesh.
  Une kam qenin qe ka tri dite qe leh pa pushim; nuk i pelqen me kolibja ( nuk do te hyje brenda).
  Eshte bere konfliktual, dinak ka filluar ti mungoj stabiliteti dhe po tregon shenja te nje personaliteti te dyfishte.
  Ky eshte problemi i fqinjit tim pensionit dhe tashme i vetmuar i cili banon ne nje shtepi ku pas dimrit do ti mbetet kujtim.
  Ka shtate femije ( 4 djem e 3 vajza) te gjithe jashte.

  Reply to this comment
 57. Nausika September 28, 14:15

  Zoti Viktor Malo
  Shkruani një tjetër artikull me kryeartikulli, “Kujt i duhen politikanët shqiptar” e leri këta blogista të shkruajnë të vërtetën, se Ju sikur nuk e dini të vërtetën…apo e manipulimi…

  Reply to this comment
 58. val September 29, 01:26

  hello

  Reply to this comment
 59. Sirius October 1, 06:02

  Kam pasur rrespekt per redaksine e dites. Por me cfare shikoj, eshte katandisur ne pastruesen e kepuceve te basketbollistit te Surrelit. Kjo tregon qarte, se media ne Shqiperi eshte nje mall konsumi me nje cmim per tu shitur, dhe aspak nje dritare informuese e se vertetes dhe kritike me pushtetin e korrupsionin.

  Mund ta censuroni po te doni, as me behet vone fare, se e treguat surratin se cfare jeni.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*