E vërteta e përballjes së Fadil Hoxhës me Panajot Plakun

August 27, 2018 18:59

E vërteta e përballjes së Fadil Hoxhës me Panajot Plakun

 

Prof. Dr. Hakif Bajrami

(Vijon nga numri i kaluar)

Ç’ka i tha Fadil Hoxha Eduard Kardelit më 21 shkurt 1945 në Beograd

Prof. dr. Hakif Bajrami

Me që Miladini për shkak të poshtërimit të tillë nga ana e M. Gjilasit, do të përjetojë stres nervor, drejtimin e ankesave do ta merr Fadil Hoxha. Ja teksti integral E. Kardel-Fadil Hoxha i datës 21 shkurt 1945, Beograd: “Nëse pyetet ai dhe populli i Kosovës dhe Rrafshit Dukagjinit, kjo trevë gjithëmonë shqiptare dhe me që ishte dëshmuar me prova se ka dhënë kontribut në Luftën Atifashiste, krah për krah me popujt e Jugosllavisë dhe popullin e Shqipërisë, kjo trevë gjithmonë shqiptare duhet t’i takon Shqipërisë, pa pasur ndonjë barrierë që vëllazërisht të bashkëpunohet dhe bashkëjetohet me pakicat që jetojnë në Kosovë”.

Ky guxim dhe rreshtin, Dr Sali Berisha, nuk është tradhti, por tradhti është puna jote se tërë kohën i ke burgosë çlirimtarët dhe i ke shitë naftë Milloshit, edhe pse kishte embargo për të, kuptohet sa ishe në pushtet që mbaroi me një bizari ala 1997!!!. Turp të qoftë! Po ç’ka i tha E. Kardeli Fadil Hoxhës: “Për këtë çështje nuk mund të vendosin “Leka” (Rankoviqi) e Gjiidi (Gjillasi). Kjo çështje tani për tani bje mbi Kryesinë e AVNOJ-it dhe Polit Byros KQ PKJ-ës, pasi që ende nuk kemi parlament. Do të insitoj që edhe kolonët sllavë që janë uzurpatorë të tokave shqiptare mos të kthehen në Kosmet”. (Është botuar në: H. Bajrami, Si e okupoi Kosovën Jugosllavia Federative 1944-1999, Prishtinë 2015, f.79/80 gjërësisht-hb).

Ja teksti i reagimit nga Fadil Hoxha drejtuar Mosha Pijades më 21 shkurt 1945, në Beograd.

Fadili: Unë për popullin e Kosovës them që dëshiron t`i bashkohet Shqipërisë. Do të ishte një përmirësim i një padrejtësie që ka ngja më 1878, 1913, më 1919 dhe 1941. Trojet shqiptare janë coptuar dhe tash duhet të ndodhë drejtësia”.

Mosha Pijade:Pajtohem plotësisht me këtë nëse Shqipëria ndërton sistem socialist dhe Kosova kuptohet që do të ishte një republikë ashtu siç kam thënë më 1940 në Zagreb. Ne, shoku Fadil, do ta ftojmë një delegacion të shqiptarëve që të takohen me Titon në Beograd”. (shiko: H. Bajarmi, Si e okupoi Jugosllavia Kosovën 1944-1999 Prishtinë…f. 80-84 detalisht).

Delegacioni shqiptar nga Kosova e viziton J. B. Titon më 8-9 prill 1945 në Beograd

Delegacionit i printe Mehmet Hoxha. Në delegacion ishte Dushan Mugosha, në cilësinë e “përkthyesit”. Në delegacion nuk ishte Fadil Hoxha, sepse ishte kuptuar çfarë i ka thënë E. Kardelit dhe M. Pijadës, dhe ishte nën hetime partiake dhe UDBESKE. Me rastin e pranimit të Delegaionit, Tito do ta pyet D. Mugoshën: “A ka filluar kthimi i kolonistëve, duke i injoruar shqiptarët me cinizëm”. Dushani: “Po, për kolonistë do t’i ndërtojmë 10 000 shtëpi. Në ndërtimin e shtëpive do të marrin pjesë kryesisht shqiptarët me detyrim”.

Ky tekst nuk është përkthyer fare në gjuhën shqipe. Do ta kuptojnë të gjithë të tjerët me përjashtim të Mehmet Hoxhës. Në vijim, që meriton të përmendet, Tito do t’i drejtohet M. Hoxhës. “E dimë se ke qenë prefekt, e dimë që populli që e përfaqësoni 90% ka bashkëpunuar me fashizmin?”. Tërë kohën pa e kuptuar se për çka po flitet M. Hoxha, do të thotë vetëm: “DA” (Po-hb). Shprehja 90% me okupatorin do të thotë se sipas vendimit Çurçill, Ruzvelt, Stalin, kam të drejtë t’ju likujdoj. Pas 15 minutave fjalën do ta merr Halim Spahiu dhe do t’i thotë Titos troç: “Ju zotëri, si duket jeni qysh në fillim në garë me ia kalu Krajlit Serbian me kërcënime, me kolonizim dhe dhunë. Mos u bëni merak se atje dhuna ka kaluar çdo normë njerëzore, dhe ajo po shkruhet në konton e juej. Te të gjithë Serbianët, çetnikë e komunistë janë në një front kundër shqiptarëve duarthatë e që po luftojnë nga Sremi e deri në Adriatik kundër hordhive nazifashiste. Besa në dorën tuej po masakrohen partizanët shqiptarë”. E kam fjalën për Tivar, Dubrovnik, Trogir e Srem, po edhe për Ferizaj, Gjilan dhe Drenicë. Po një punë duhet ta dini se NE Shqiptarët atje nuk jemi pocerka, po jemi lisa dhe aty jemi sovran. Ju mundeni të na detyroni të ndërtojmë shtëpia për kolonistët përsëri, por ta dini se kompatriotët e mi po thonë në atë hagari duke “biseduar” me bagëtinë e tyre: “HAJT MURROJ, HAJT MURROJ, SE VJEN KOHA E PRAP I RRXOJ”-shtëpiat e kolonistëve barbarë të Miliq Krstës, Pashiqit, Ceroviqit e Popoviqit! Mjerisht të tillët ishin vënë në aksion me uniforma partizane. Dhe vetëm falë atyre partizanëve shqiptarë të Fadil Hoxhës, Mustafë Hoxhës dhe Enver Hoxhës, kasaphanë ma të madhe nuk pati siç pati në Gjilan dhe Drenicë. Në Llap, (thonë dokumentet Titos): kanë mbetë vetëm 4 plaka, por Mustafë Hoxha po e kthen popullin me urgjencë në shtëpitë e veta sepse e ka përkrahjen e Fadil Hoxhës”.

Pasi që e mëson këtë bisedë, Fadil Hoxha do ta ftojë Zekeria Rexhen që të nisen për Tiranë për t’u takuar me Enver Hoxhën për me i qajt hallet e Kosovës. Takimi do të mbahet në nivel vllazëror. Mikpritësi do t`i pyet: “Çfarë i duhet Kosovës tani për tani?” Fadili: “Shoku Enver, neve na duhet nja 300 mësues që t`i hapim shkollat tona të vërteta, të cilat do ta rreshtojnë Kosovën drejtë bashkimit me NËNËN SHQIPNI. Na duhet edhe një shtypshkronjë shqip”. Të dy premtimet do të plotësohen. Mësuesit do ta mbulojnë tërë hapësirën shqiptare, ndërsa me shtypshkronjën do të fillojë gazetaria shqiptare “RILINDJA” etj.

Fadil Hoxha do të protestojë më 2 shtator 1945 kur Kryesia e AVNOS-it e aprovoi një Statut me 12 nene për Kosovën. Me këtë u pa se Kosova ishte vërtetë e okupuar, do të shprehet Fadili në prezencën e Adem Demaçit, kur u pajtuan me njeri tjetrin. Këtë fakt Kosova e di dhe po të ishte bindja se Fadili është “tradhtar”, mendon ti Salo se Demaçi do t’ia shtrinte dorën? Jo more, jo, Demaçi nuk ishte inferior me Hollbrukun e lere ma me një Fadil Hoxhë që e kishte marrë ashtu si ishte Kosovën me 98% analfabet dhe e kishte sjellë deri në Universitet dhe Akademi. Nuk e japim ne Hoxhën tonë, Salo. Ne para juve i kemi thënë komiunizmit: në berllog, por Fadili ishte nacionalsit e jo komunist, do të thot HYSEN TERPEZA me rastin e pajtimit të tyre, edhe pse kishin luftuar njeri tjetrin. Ne jemi në detyra tjera, Salo, e jo të shpikim “tradhti”, falë të qofshin.

Fadil Hoxha më 1948, do të hamendet për 48 orë: me Stalini apo me Titon, si dhe: “ME SHQIPNIË APO ME TITON”. Duke pasë për bazë faktin se çka kishte ndodhë në Prizren më 10 korrik 1945, do të përcaktohet “me Titon”, për ta shpëtuar popullin, me të cilin realitet do të fillojë rruga e gjatë, por që nuk do të sillet në rreth të thatë. Fadil Hoxha do ta sjellë Kosovën me njëmijë rrëxuarje e ngritje prej shkollës fillore e deri në Universitet. Dhe pasi u themelua Komisioni i Historisë më 1974, autorit të këtij shkrimi do t’i thotë troç: “Tani JU dhe UNIVERSITETI e keni fjalën. E bartëni çështjen deri te synimet tueja”. Prof. Dr. ALI HADRI do të fillojë të lotojë, edhe Tahir Abdyli. Unë: “Shoku Fadil për kenë keni luftuar?” Fadili: “E kam filluar luftën e dyfishtë: kundër okupatorit nazifashit, kundër shtypjes, kolonizimit sllav dhe riokupimit të mundshëm jugosllav. Kam Luftuar për NANEN SHQIPNI, se për Jugosllavi një plumb nuk e kisha shprasë”. Na bëri të gjithëve të dënesim. “Jam me juve. Ndigjojeni Ali Hadrin, Ky din fare mirë me ju drejtue”. Po, Fadil Hoxha ka folë, dhe pushteti ka bërë padrejtësi ndaj shqiptarëve, por aty e kemi vrejtë se Ky personalitet ka pasë FUNKSION, por NUK KA PASË KURRË PUSHTET të vërtetë.

Pas vdekjes së Stalinit, më 5 mars 1953, J. B. Tito do të lidhë Marrëveshje Xhentëlmenë me Turqinë për deportimin e shqiptarëve në Anadoll. Më 28 II ishte lidh Pakti Ballkanik Jugosllavi-Turqi-Greqi. Por me 28 III 1953 Fadil Hoxha me Ismet Shaqirin, do të shkojnë në Split, për të reaguar te Tito kundër shpërnguljes shqiptarëve. Siç kemi shkruar më parë Tito do ta mbajë anën e Rankoviçit, Llukiçit etj. Tërë kjo tregti me një popull do të dekonspirohet në Plenumin e Brioneve dhe Fadil Hoxha më 1967, do ta organizojë fushatën që Kosova për t’i shptuar terrorit Serbian me të drejtë duhet avansohet në Republikë të shtatë.

Ç’ka i tha Fadil Hoxha tradhtarit Panjot Plaku në Germi, më 15 maj 1960?

Fadil Hoxha në shumë paraqitje ishte aq guximtar, sa që në disa raste “dëshmohet” si person që është ‘naiv’ dhe sulmon si i teket. Por, jo, Fadil Hoxha ishte gjatë gjithë jetës shqiptar i vërtetë që deshi arsimin dhe e dinte shumë mirë historinë faktike të Shqiptarisë Veriore.

Në Germi ku ishte kohë pas kohe Panjot Plaku (Zv.Ministër i Mbrojtjes që u arratis në Jugosllavi si agjent i saj-hb) më 15 maj 1960, do të takohen me Fadil Hoxhën. Në pyetjen e parë, si na është rrëfyer Xhavit Nimani dhe si na e ka vërtetuar pastaj Fadil Hoxha, ky i fundit do ta pyet renegatin Panajot: “Pse u arratise dhe e tradhtove Shqipërinë. Ti mendon se ne ham bari dhe nuk e dimë se me çfarë misioni janë arratisë ata të viteve 1949/52. Ata nuk ishin ballistë fare, por ishin mercenarë që i kishte rekrutuar UDB-a e Rankoviçit. Deklaratat e tyre në Nish janë lëshuar Dushan Mugoshës, një udbash dhe armik i popullit shqiptar, i cili ka shkuar me detyrë në Shqipëri. Dhe pas ardhjes së tij në Kosovë, nuk ka lëshuar mundësi pa thurë intriga kundër udhëheqësive shqiptarë, sdidomos në lëminë e arsimit. Ti Panajot je një monstrum dhe duhet të turprohesh pse je arratisë.” Këtë sulm Panjoti, sipas Hasan Mekullit, (një arsmitar patriot i të gjitha kohërave-hb), do ta kuptojë se Fadili ishte nën ndikimin e alkoholit. Por jo, Fadili kurrë nuk ka konsumuar alkohol që të moskontrollohet. Fjalët e Fadilit do të vërtetohen më 12 VI 1966 se kemi të bëjmë me një agjent të UDB-ës, të cilin, Panajotin, e likuduan disa ditë pas Plenumit Brioneve, vet ata që e kishin rekrutuar.

Fakti tjetër, Fadil Hoxha pas Plenumit Brioneve më 1966, do të shkojë në çdo komunë duke kërkuar që të zbardhen krimet mosntruoze të UDB-ës dhe rankoviçizmit. Madje, më 1974 do të kërcënohet aty ku duhet: “Ose KUSHTETUTË, ose ne dimë si të sillemi, dhe një kërkesë duhet të thuhet se në Preambull duhet të figurojë si e drejtë demokratike VETVENDOSJA.”

Çfarë tradhtie është kjo, ore Dr Sali Berisha që jeni kah e degradoni çdo sjellje njerëzore?!

Fadil Hoxha do të qëndroi më 1981 kur u bë pyetje: “Demonstrantët a e kanë marrë Kuvendin, Komitetin, Këshillin Ekzekutiv, RTP, Radio Prishtinën, Rilindjen, ndonjë pushtet në ndonjë komunë-JO. Për çfarë kontrarevolucioni është atëherë fjala. Keni ndonjë njohuri teorike çka është Revolucioni e çka Kontrarevolucioni?. Madje asnjë parullë nuk është bërë se duam ta ndrrojmë sietemin? I pari do të pajtohet Pavle Joviqeviqi, e pas tij do të flasi Fadil Hoxha. Ne dikur fjalës amendament i kemi thënë “aman aman”, e pajtohem plotësisht me argumentin që u plasua këtu, por politikisht jemi në hall nga Dy matrapazë që po aspirojnë ta marrin pozitatat në Kryesi të shtetit dhe të partisë”. Opinioni i Kosovës e dijnë mirë cilët profesorë të Universitetit ishin ata, janë ata që edhe më 1989 thonin se: “Me ndryshimet kushtetuese nuk humbim asgjë”.

Fadil Hoxha, pasi që u pensionua, erdhi në Institutin e Historisë dhe u rrefye së bashku me Xhavit Nimanin: “Edhe ne kemi kërkuar Republikë. Urdhëroni e hapni rrugë”. E lexo “Shkëndinë” e asaj kohe Salo. Mos intrigo kur gjërat nuk i njeh. Nuk është ADEM DEMAÇI naiv, që ia shtriu dorën e PAJTIMIT FADIL HOXHËS dhe Xhavit Nimanit. Fadili me lot në sy do t’i drejtohet Baca Adem Deamçit. “Kam qenë antifashit, tash jam me UÇK-në e Adem Jasharit dhe Zahir Pajazitit”. Kjo do të thotë se e dinte fare mirë që ka UÇK, e kjo ka ngja para 28 XI 1997. Fol Sali Betisha he, të ndihmoftë Zoti se çka ke bërë ti më 1995-1997, nuk të lanë as deti. Sa janë mbytë në det e në përleshje në mars 1997, dhe faji është i Juej, për fajde dhe humbje shprese që ta lansuan agjentët e S. Millosheviçit, për të luajtur pastaj me Kosovën, si e kishte planifikuar.

Dr Sali Berisha më duhet të rrëfehem se nuk të urrej e pra e kam një pyetje: Jam përjashtuar nga shkolla fillore pse e kam vizatuar Shqiponjën pa e ditur si duket. Jam njeri nder ata nxënës që Pertoviq Strahinjen e kemi larguar nga mësimi sepse na ka fyer në baza kombëtare më 1962. Më 1966 si gjimnazist nuk kam lënë lokalitet në Llap po i denoncuar udbashët dhe bashkëpunëtorët e tyre. Jam ai që e kam mbajtur FLAMURIN më 27 XI 1968 në Prishtinë deri sa janë lexuar kërkeast tona (studentëve dhe rinisë e popullit). Do ta dorëzojë Doktoratën e mbrojtur, së pari intern më 27 XI 1978, e publikisht më 15 janar 1979. Jam njëri ndër përpiluesit e Rezolutës për bashkim kombëtar në tubimin historik në Tetovë, mbajtur më 1992. Jam autor i LIBRIT BARDHË më 1992. Rezolutën e Tetovës e kemi përpiluar: Mr Mahmut Bakalli, Mr Ukshin Hoti, Prof Dr Juristi e quanim, prof dr Hakif Bajrami dhe një intelektual shumë i aftë nga Shqipëria. Rezoluta është aprovuar pas dy tubimeve. Por, PD (jote) dhe LDK e minuan pastaj në Tiranë më 1993. Të dy tubimet janë mbajtur me organizim të Halil Alidemës.

Lidhur me këtë, si nën pyetje, a të ka kushtuar zemra ndonjëherë të shkojsh te varret e atyre që i ke burgosë si: Zahir Pajaziti, Adem Jashari, Xhevë Krasniqi-Lladrofci, Fehmi Lladrofci etj? Nuk po i përmed të gjallët që duhet edhe këtyre t’u kërkosh falje. E di, se edhe Ti, ashtu si i “drugari” yt në Kosovë“, jeni forcuar kur heronjt e sipërpërmendur janë vrarë mizorisht. Kaq kësaj radhe për tradhtinë tënde, Implicite dhe “avisatio de prjurio vitando”.

Fjala e Hysen Terpezës

“Ndigjoni djemt e mi, Muhamet Pirrakut dhe Hakif Bajramit: “Enver Hoxha kurrë nuk ka qenë tradhtar. Dihet historia jeme, dihet se për çka kam luftuar më 1944/5, por Enveri e kam kuptuar se ka qenë nacionalistë i papërmirësueshëm. Tejtër çështje është faji i ushtrimit pushtetit, por tradhtar nuk mund t’i thuhet.”

Sa i takon Fadil Hoxhës, më duhet të deklarohem para juve si historian se Fadili ka “notuar” shumë mirë me kend ka pasë punë dhe çfarë kuadrosh ka pasë në disponim, plus naiviteti idealist në Tiranë dhe Prishtinë. Po, unë me Fadilin në një moment kemi luftuar kundër njëri tjetrit, por tash jemi pajtuar sepse Fadili edhe atëherë po edhe tash ka mbetë luftëtar për bashkim kombëtar. Bile më ka thenë: “Më kanë ranue vjetët se do të dalësha me armë me këta djemt e UÇK-ës, për ta luftuar okupimin Serbian të Kosovës”.

Dr Sali Berisha shumë ngjarje historike si historian që jam ende nuk i di sa duhet, sepse shumë dokumente me shenja sekrete janë të panjohura. Po Ti duhet të na tregoish, si mjek që je, ku mundesh ta dijsh më mirë “tardhtin” e dy Hoxhëve, (i Tiranës dhe i Prishtinës), ku e kanë ba pazarin dhe çfarë dokumenti është ai. Trego more burrë, se je kah rren me turp të turpit. Salo, ne në Kosovë, si njerëz të arsimit, politikanët dhe njerëzit e hasmuar kemi luftuar me orientimin që t’i pajtojmë edhe pse e kemi pasë në dijeni peshën e fajeve të pozitës tyre. Pra në Shqipërinë Kontinetale kemi të bëjmë (jo me të gjithë), me një kastë personalitetesh që kanë pasë pozitë por jo pushtet, kurrë. Në Shqipëri është fjala për pozitë dhe pushtet. Dhe çështja është paksa më e komplikuar, por nuk kemi të bëjmë me tradhti. Nëse e matim me kutin e juej “tradhtinë”, atëherë del se TI Salo je pesë herë më tradhtar se Enver Hoxha, sepse ke vepruar në kushte jashtë Luftës Ftoftë, ke pasë kuadro, ke pasë pushtet e pozitë, që ta përmirësoish “tradhtinë”, kush të ka penguar. Por nuk ke bërë asgjë, ama vetëm sa ke krijuar plus plagë, drogë, anarki dhe pasiguri, sa që sot, në saje të “demokarcisë” suej fiktive, nja një milion e gjysëm shqiptarë janë hyzmeqarë nepër botë. Plus vendin e ke kthye në kultivues droge dhe fajde ilegale më e rrezikshme se ideologjia totalitare e Enverit dhe Fadilit.

Në Llap, kur duan me nem një njeri thonë: T’u rritët mendja. Nuk po të them, por po e mbylli me thënien në fillim: mos blej e as mos shitë kuturu padituri sepse, nëse betohesh rrejshëm, pazari i tradhtisë nuk të shpëton, me sa shpëtoi Esat Pashën. Për fatet e pazareve të Esat Pashës gjeneratat tona po paguajnë haraç ende. Dhe mos u frigo se Avni Rustemin e vranë pikërisht ata që as sojin e Bajram Currit dhe Tahir Sinanit nuk do ta shkollonin fare. E, mos mendo se Avni Rustemat kanë pas vdekë më 1945-1999, të paktën në Shqipërinë Kontinetale, se për bregdetaren, aty ku ta ka lanë Enveri, besa nuk e ke ditë as atë me ruajtë. Shiqohu në pasqyrë njëherë e mirë se shumë akuzë të rendë ke bërë, sepse ke qenë shef shteti e nëse mendon se Ti din çdo gjë, dihet se kurrë nuk ke ditë as definicionin ma të thjeshtë të politikës. Për politikë çdo njeri që sharron në të, vet tregon se kush është. Mos mendo se kam qenë Enverist me ideologji, Jo por njeri i shpresës në NËNËN SHQIPËRI gjithmonë, pa marrë parasysh se kush është në fronin e Tiranës. Unë nuk e kam pasë ideal këngëtarin Bregoviq, por Dervish Shaqën. E kush i ka kënduar Enverit dhe ka qenë sekretar partie dihet, por Sami Frashërin, Ymer Prizrenin e Sulejman Vokshin, Bajo Topullin, Bajram Currin, Haxhi Sadrinë, Luigj Gurakuqin dhe At Fishtën, Murat Xhakën me Hasan Prishtinën, me Adem Demaçin dhe Adem Jasharin-Legjendarin, në ballë i kam pasë ideal dhe do t`i kam tërë jetën.

Fund

August 27, 2018 18:59
Komento

58 Komente

 1. Aleksander Thana August 27, 19:03

  Excellent!

  Reply to this comment
  • kush i ringriti lapidarin enver hoxhes prej diamanti ? August 28, 15:38

   Keto mbrockullat e Berishhorrit per Kosoven jane vazhdim i nje krimi i bere ne 1991 me teorine e dekomunistifikimit qe donte te bente Rajersoni qe ne fakt u kthye ne nazistifikim….OK e rrezuam statujen e Enverit atehere ( se sa ishte gjalle i rruajten trapin) por ne asnje menyre nuk duheshin glorifikuar zogistet-ballistet isha bashkpuntore te fashizmit qe erdhen si CLIRIMTARE ne 1991 gjoja hodhen nje kamunizem te vdekur dhurate prej ramiz alise dhe e ligesise te elezbiberajt i mergates qyqeve..
   .
   Lexoni dhe analizoni cfare bente Rajersoni babai ilegal i serberishes sipas Ylli Xhabirit deshmita okular : Në mitingun e madh në përmbyllje të një greve të pakuptimtë me bllokime rrugësh të punëtorëve të Kombinatit Metalurgjik të Elbasanit, oratorët, përfshirë zotin ambasador Rajerson, flisnin hapur për shkatërrime makinerish dhe repartesh, sepse ato ishin ndërtuar nga “komunistët”. (Rajersoni ishte Ambasadori i parë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipërinë pas – komuniste. Fliste shqip…
   *Ai shprehej duke klithur: Komunistët janë kafshë, qenër, gjarpërinj, tigra, gomerë, të pabesë, vrasës gjakftohtë, pa moral
   .
   Jane pikersisht keto zombie jo vetem qe e reabilituan Enverin por e kane shenjteruar
   %%%%%%%%%%%

   O Enver te kam rixha
   Ngrehu neser me sabah
   Behu dhe nje here i ri
   Ne dac hajde si sozi

   Mer komanden ne kete vende
   Se te prete populli tente
   Qe ti vesh gjerat ne vende
   Se Shqiparine e shqyen qente

   Jan ngjallur krimbat e tokes
   Cep me cep i bien botes
   Me genjeshtra e mashtrime
   Letra fallco e ngjyrime

   I fshine emrin Shqiperise
   Mohojne bijte e Lavdise
   Mohojne gjakun per ket vende
   Kane fshire edhe mundin tende!

   Jan ngritur ne piedestale
   Kriminele “intelektuale”
   Ane e kende bejne morale
   Per te vdekur e per te gjalle

   Madje ketu ne forume
   Bejne komente shume spiune
   Mbajne nofken “intelektuale”
   Por ne fakt jan avdalle

   Jan avdalle te “Lilidhonit”
   Pjelle e djallit dhe e klonit
   Qe vertiten pas baronit
   Jan ushtare te Salihonit

   Ne cdo zyre e ne cdo frone
   Krimineli ka timone
   Basarduan historine
   E shkateruan gjithe Shqiperine

   Neper rruge e neper sheshe
   Ne bregdet e ne biznese
   Ane e mbane kudo te veshe
   Vec te huaj do te gjeshe…..

   Nuk ka me as industri
   As bujqesi e blegtori
   Madje dhe Naimin vete
   Nuk e njef me ky milete….

   E mos fol per Skenderbene
   Qe shume vjete mbrojti Atdhene
   E kan nxjere mor, ne pazare
   Por ne kembe, e jo mbi kale…

   S’ka me sheshe SKENDERSBE
   Vec nje male, plote gurre e pleh
   Qe kane zbrituar nga malesia
   Te mohoje sheshin e tija….

   Dhe nje djale paska i drojtur…
   Ti Enver nuk e ke njojtur?
   Vec nje gje me vjene cudi!
   Per fytyre, eshte kopje Ti!!!

   Per mendje e burreri
   Eshte naive, eshte cilimi
   Sala leve e punesoi
   Qe mire halet t’ja pastroi

   Ky debil pak kohe me pare
   Nxori detin ne pazare
   Dhe ja fali more Greqise
   Kapitalet e Shqiperise…

   Ky agjente e ky spiune
   Drenicare thot, jam une…
   Eshte hajdute i licensuar
   Rrugen e Kombit ka pervetesuar

   Te mos flasim per Gjykata
   Kemi hedhur vertete hapa
   Ne plepishte “master” muarr
   Ne kupole te emeruar…

   Dhe “cekani i drejtesise”
   I bje kokes se vegjelise
   Mjeri popull ku te veje
   Te derjten ku do ta gjeje?

   Me arme e demagogji
   Shkateruan brezin e ri
   Neper rruge te droguar
   Pa familje, te shkateruar…

   O Enver u shua bota
   Ti e bere mor si lopa
   Shume punove per Shqiperi…
   Po c’le pas more derezi?

   Ca spiune e kriminele
   Shume hajdute e dembele
   Nje Nano e nje Sali
   Qe e shiten kete Shqiperi

   Qe shiten Jo vec lavdine
   Jo vec vlerat e historine
   Po nenshtruan vegjeline
   E skllaveruan per hordhine

   Skllaverine ne vendin tend
   Se pertypin dot as qente
   A ka burra ne ket toke
   Qe ti dalin vendit zot?

   O Enver te kam rixha
   Hajde neser me sabah
   Se te prete mor populli tend
   Flamuj Shqipesh ne Kuvend!

   Reply to this comment
 2. ALBAN DEGA August 27, 19:47

  DORE E ZEZE E MILLOSHEVICIT NE SHQIPERI !

  Qysh kur Sali Berisha erdhi ne krye te PD me voten “demokratike” te revoles se Azem Hajdarit mbi tavoline, me perkrahjen e William McCart Rajersonit dhe intrigat e doren e zeze te Sllobodan Milloshevicit, Stanishicit dhe UDB-se gjakatare serbe, PDSH u kthye ne doren e zeze e Milloshevicit ne Shqiperi.
  Partia Demokratike nuk e futi Shqiperine ne shinat e Partise – Shtet !
  E futi Shqiperine ne rrugen e Nje Njeri Shtet, ku Sali Berisha urdheronte, sundonte dhe te tjeret vetem aprovonin ose poshteroheshin, demaskoheshin, flakeshin nga radhet e saj e bile edhe vriteshin.
  Nga Partia Shtet e partise se pare te Berishes u kalua ne sistemin e Njeriut- Shtet te Sales, ne sundimin absolut te tij ala Luigji i 14-te, “ Ligji Jam Une” ose sundimi i Sales , shkurt Salikraci !
  Vriteshin jo vetem me plumba si Arben Broci e Azem Hajdari, por edhe me pilula helmesh plutoni ose eutonasie hollandeze si Bashkim Gazidede, Safet Zhulali, Ali Spahia… qe dinin aq shume zezona e urdhera genocidale te Sali Berishes sa u duhej mbyllur goja pergjithmone me qetesi e dashuri qe Shtrigu i Vicidolit te mos perfundonte para Gjykates Nderkombetare te Drejtesise per Krime kunder Njerezimit ne Hage njesoj si padronet e tij te Beogradit Sllobodan Milloshevic, Sanisha Stanishic e co !
  Harronte marrani se cdo krim len mbrapa gjurme !
  AS SLLOBODAN MILLOSHEVICI AS CHINCHIZKHANI … as 700 dreqerit e mallkuar nuk do ja kishin bere Shqiperise si shtet dhe shqiptareve si komb zezonat qe ua ka bere Sali Berisha dhe“ Banda e Gangstereve” politike, biologjike, oligarkike dhe mediatike te tij !
  Heret apo vone ato do ti hane koken cdo krimineli!
  Askush nuk eshte mbi ligjin !

  Reply to this comment
 3. Alban Dega August 27, 20:03

  DORE E ZEZE E MILLOSHEVICIT NE SHQIPERI !

  Qysh kur Sali Berisha erdhi ne krye te PD me voten “demokratike” te revoles se Azem Hajdarit mbi tavoline, me perkrahjen e William McCart Rajersonit dhe intrigat e doren e zeze te Sllobodan Milloshevicit, Stanishicit dhe UDB-se gjakatare serbe, PDSH u kthye ne doren e zeze e Milloshevicit ne Shqiperi.
  Partia Demokratike nuk e futi Shqiperine ne shinat e Partise – Shtet !
  E futi Shqiperine ne rrugen e Nje Njeri Shtet, ku Sali Berisha urdheronte, sundonte dhe te tjeret vetem aprovonin ose poshteroheshin, demaskoheshin, flakeshin nga radhet e saj e bile edhe vriteshin.
  Nga Partia Shtet e partise se pare te Berishes u kalua ne sistemin e Njeriut- Shtet te Sales, ne sundimin absolut te tij ala Luigji i 14-te, “ Ligji Jam Une” ose sundimi i Sales , shkurt Salikraci !
  Vriteshin jo vetem me plumba si Arben Broci e Azem Hajdari, por edhe me pilula helmesh plutoni ose eutonasie hollandeze si Bashkim Gazidede, Safet Zhulali, Ali Spahia… qe dinin aq shume zezona e urdhera genocidale te Sali Berishes sa u duhej mbyllur goja pergjithmone me qetesi e dashuri qe Shtrigu i Vicidolit te mos perfundonte para Gjykates Nderkombetare te Drejtesise per Krime kunder Njerezimit ne Hage njesoj si padronet e tij te Beogradit Sllobodan Milloshevic, Sanisha Stanishic e co !
  Harronte marrani se cdo krim len mbrapa gjurme !
  AS SLLOBODAN MILLOSHEVICI AS CHINCHIZKHANI … as 700 dreqerit e mallkuar nuk do ja kishin bere Shqiperise si shtet dhe shqiptareve si komb zezonat qe ua ka bere Sali Berisha dhe“ Banda e Gangstereve” politike, biologjike, oligarkike dhe mediatike te tij !
  Heret apo vone ato do ti hane koken cdo krimineli!
  Askush nuk eshte mbi ligjin !

  Reply to this comment
 4. DRENICA E KUQE August 27, 20:07

  Kot perpiqesh ta rehabilitojsh Fadil Hoxhen, se Fadil Hoxha ka qene ne krye te “Shtabit Operativ per Kosove e Metohi” dhe i ka vra Shaban Palluzhen e Mehmet Gradicen ne Kullat e Dvoranve, ne Terstenik te Drenices dhe I ka ndjeke, persekutu e burgose bashkeluftetaret e tyre per 50 vjete. Pastaj, Fadil Hoxha nuk mund te krahasohet me Enver Hoxhen, mesa nata me diten. Dite qe Enveri dhe nate Fadili! Fadil Hoxha me shoke ka ndjeke e persekutu shqiptare deri ne vdekje… Asaj se do t’I bashkohej UÇK, eshte me la “mut me shurre”, o Hakif “profesori”, ti nuk ke mund te jeshe enverist, sepse ke qene dhe ke mbetur titist, po, tash shkruaj çka te duash.
  Per Sali Berishen i ke thene te gjitha te vertetat e mundshme, se tradhtine e tij s’e lane as deti…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
  • Fehmi Berisha August 30, 21:57

   Ti i cili e quan veten Drenica e Kuqe,qenke tullè fare.
   Shaban Polluzha atdhetar po,por largpamès fare.
   E kupton ti marrveshtjen Churćill-Ruzvelt-Stalin?
   Po té mos ishin ata partizan ,shqiptare tè Kosoves té cilèt vajtén (me largpamèsiné e Fadil Hoxhés) tè gjithé shqiptarèt. e Kosovés do té klasifikoheshin si bashkpunètor tè fashizmit dhe me ne do té ndodhte njejt si me çamèt.
   Lexo e méso o injorant dhe mos vrapo té dalish aty ku nuk e ke vendin,sepse vetém tregon budallakinè ténde,asgjé tjetér.
   Po hesht oré i mjeré,se ka kush e njeh profesor Hakifin;njerèz qè bashkjetuan e bashkévepruan me te,e jo ti analffabet,qè kam nindje,né jetèn ténde ke lexuar vetém njé libér.
   Lexo e méso o debil,Mehmet Gradica,pasi vrau 92 djemé té ri né Shqipèri dhe pasi dhunoj e ua nduku edhe veshét femérave shqiptare duke ua plaçkit vothét,u kéthye ne Kosové dhe punén e parè qè béri KÉRKOJ RROGÉN NGA QEVERIA E NEDIĆIT,PARA TÈ CILAT NUK IA KISHIN PAGUAR PÉR KATÈR MUAJ SA KISHTE MUNGUAR NÉ PUNÉ SI GJANDAR I QEVERISÈ SÈ NEDIÇIT.
   -JO-IU PÉRGJIGJEN.
   KE MUNGUAR KATÈR MUAJ….
   Hesht mor bylmez,hesht mé miré dhe duke heshté nuk e shoèlon budallèllakun ténd

   Reply to this comment
 5. Antoni August 27, 20:10

  Eh cfar BURRIT.
  Kur pena godet ma shume se plumbi.
  Me vjen mire qe Kosova ka intelektual te tille.
  Me vjen mire sa ka intelektual te fuqishem qe po e nxjerrin lakuriq pafytyresine e atyre politikaneve shqiptar qe deri me tani kan arrite edhe ti sherbejne serbit edhe te shiten si patriote.
  Profesori po flet me fakte e jo me shpifje.
  Rete e zeza mbi Prishtine e Tirane po davariten.
  Respekte Profesor Akif Bajrami.

  Reply to this comment
 6. Zenel August 27, 20:29

  O koce historian, para viteve 68 kur Kosova vuente nen terrorin e UDBse se Rankovicit ti thuerje hymne per Titon e Jugosllavin. Shkruajshe se ishin 35 000 partizan shqipetare qe luftuan per vellazerim-bashkim, dy vite pas ato 35.000 partizan i shenderrove ne vitima te partizaneve serbe.
  Eshte patriot Enveri me shoke, Fadili me shoke.Pastiaj Shaban Polluzha, Hysen Terpeza qe edhe ky si shume patriot deversante, vegel e te huajve qe luftuen kundra regjimit te dy Hoxheve dhe derdhen gjake shqiptaresh patjeter se eshtin patriot.Kuptohet se jo sa patrioti i madhe Esat pasha….
  Ne kete histori nuk lexova ate ‘thenjen epike” te Fadil Hoxhes per demonstartat e 81se: BIRA E MINIT 300 QESE….
  I pa turp ne rini dhe i pa turp ne pleqeri…

  Reply to this comment
 7. Aliu nga Selenic August 27, 20:42

  I Nderuar Hakif Bajrami.
  Nuk e di mire qendrimin e Fadil Hoxhes pasi ne nuk kemi pasu mundesit ta ndjekim nga afer sice e ke ndjekut ti.
  Pore sa I perket Sali Berishes edhe une pot e them qe I ke ren pikes. Ne zbatim te atyre pikave q eke dhe ti une pot e sjell edhe keto te dhena qe Berisha ua beri shqiptarve. Dhe Ja se c`fare u solli shqiptarve ky qe pretendoi se dhejtori I datelindjes politike e tije do ta bente “lule “ shqiperin. Nje ballafaqim Rutin qe une po e jap ketu.!
  1. JA C`FARE U SOLLI I BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 VJTE.!! Kur me 2 Prille te vitit 1991 vrate kater drejtues te parties demokkratikene Shkoder Nder ta Arben Brocin I cili eshte njeri nga drejtuesit kryesore te PD ne Shkoder. dhe askushe nuk u denua vetm se fajsuat shtetin e asaje kohe.!
  2. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 :ku Sali Berishes do te aplikohet perseri ligji I luftes se Klasave. U hoqen specialistet me te mire dhe u vendosen injorantet dhe te pa aftite vetem thjeshte se ishin militante te Partise Demokratike. Kjo e detyroi trurin e kombit te marre rruget e arratise.
  3.JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 ku drejtesia shqiptare do te behet nga kursantet e Pleppave duke hequr juristet me te mire. Pra sote penalitete japin kursantet e plapave.!
  4. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 shprehja E duam shqiperin si gjith e Evropa.Bukure shume po ju ne Stasburge per reformen ne drejtesi desh u rrahet me grushta duke kundershtuar reformen qe Evropa dhe Amerika ua beri se per ju ase qe behej fjale, A mendoni se sa antievropian jeni more ku edhe sote edhe perse u be VITINGU ju kerkoni ta rrezoni me njemije marifete te ndyra.?
  5. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 mendoni se nga ju doli fatkeqesia jone Kombetar duke ngritur skamat Piramidale dhe duke I sjellur populli tone fatkeqesi ne Ekonomi qe rrenua te teren, dhe moret me qindra e mijra, jete, njerzore ku edhe sote e kesaje dite pasojat e juaj nuk munde te n dalohen ase te paramendohen se c`fare i bête ketij populli te mjere. Nen kembet tuja , nen thirrjet tuje jane mijra fatkeqe te vrare , te vjeter dhe te rije qe dergjen ne dhe te zi vetem nga qellimi I mbrapshte I juaj per ta shkermocure shqiperine.
  6. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 Dergimin nga qeveria juaj e dy mige per te goditur popullin e Jugut te shqiperise. Po keto akoma nuk I dini.? Ku i keni dy aviatoret qe edhe sote juen ne azil politike , Aviatore qe shpetuan popullin e Jugut te shqiperise duke mose zbature vendimin e Berishes per goditjen e popullit te Jugut..
  7. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 E Perse beni sikure harron , apo sikure nuke dini asgje se cfare ka ndodhur. Si munde te vije ndermen kure qeveria juaj, lideri shpirteor I juaj qe edhe sote e keni perzeme I dergoi Nafte serbise. Nafte e cila vrau vllejzerit tane ne Kosov, te cilet donin lirin dhe pa varsin e tyre nga bisha serbe. Si thon ase kete nuk e dini.? Ja po ua kujtojme .
  8 JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 Po Remzi Hoxha perse u zhduk besoi edhe per ket ju duhet te keni degjuar. A mendoni te nderuar , se nen kembet tiuja jane shume te zhdukure pa Nam e nishan sice eshte I shdukur Remzi Hoxha, U zhduk Trabicka, e shume te tjer si keto. E ja pra ju dhjetoriste, gjaku I tyre eshte nen kembet tuja mekatare e te cileve juve kerkoni ti therrisni per t u akomeduar perseri ne “Pushtet”(large qofte.!
  9. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 Aqe shume flete lideri I juaj per Kosoven. Po perse ky lideri juaj burgosi drejtuesit e ushtrise Clirimtare te Kosoves.? Pra ishte burgosur Heroi yne kombetar Adem Jashari si dhe Hashim Thaci e plote te tjere. A mendoni se ndofta edhe juve keni pergjegjesi per keto ne mos te pakte te keni ndergjegje te vrare, lidhur me c`fare ben qeveritert tuja qe edhe sote kerkoni ti riktheni ne Pushte per ti bere te zazat edhe me te madha kombit tone.
  10. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 si vajti puna tek juve nuke e di. A keni degjuar qe Partia Juaje dhe lideri I juaj ne vitin 1992-1994 penguan pajtimin kombetar. Me protekstin e turpeshem se nuk ka pajtim me “Komunistet” Pore per ironin e fatite tone keta fare lideresh refuzuan edhe samitin e Diaspores. Ja pra qe edhe pas 26 vjetesh keta vazhdojne te jen ne te njetat pozite antikombetare.! Koha ka ardhur qe ne viti 1990 qe shqiptaret te flasin me nje ze pore vazhdojne ta pengojne kate liderit tuja qe juve akoma nuk e din se punen e kujte bejne ata
  11. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 mendoni hiq se ne kohen e qeverisjes se Berishes kishte ne shqiperi dhe hapsiren shqiptare 10 abetare . Duke u perpjekur per te shkatrruar drejteshkrimin shqiptare te vendosure me aqe munde e djerse edhe me gjake bile. Po kjo nuk ju konvergon fare.? Sote nen drejtimin e Partise socialiste, fale tyre kemi nje abetar te njehsuar.!Ky eshte nje sukses I madhe E turpshme per ju pjesmarres kure juve flisni per Universitete. I pate se sa falco ishin ato.? Po heqja e tyre eshte nje fitore per eliten e re shqiptare.? Juve duhet ta dini , mir se ka te rinje shqiptare qe nuk e kan para me sy fare Universitetin dhe me para moren shkollat dhe me para zune edhe vendet e punes ndersa studentet me nota te shkelqyera rrijne rrugave. Edhe per kete keni goje te thirrni kunder Ministrise se Arsimit.! Evrpopa I jep note Arsimit Shqiptar ndersa juve I therrisni, falco e duam shqiperin si e gjith Evropa. Ballafaqohuni.!
  12. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 Si mendoni juve se vertet I sollet vendit lumturi.? Po a mendoni se per te fituar para liderit tuaj u rrafshuan tre fshatra ne Tirane nga shperthimi ne Gerdec. U dogjen per se gjalli 26 veta nga te cilet edhe femije. E kushe u denua per kete.? Askushe fare . Juve vazhdoi te therrisni per liderit tuaj pore ne kembet tuja eshte era e shkrumit te shpirtrave te pjekure per se gjalli. E ju vazhdoni te beni Parad.Ase ndergjegje te vrare nuk rreflektoni.! Ata jane moshataret tuaj qe u shkrumbuan per se gjalli.
  13 JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27.Po me UCK-ne c`fare patet. Perse ate e cilesuat si organizate terroriste. Narko trafikante dhe kure e pate qe fitoi u veshte atye me te turpshme si trafikuese organesh. Ne vende qe te survejoni vendet ku gjenden mijra shqiptare te Kosoves te shdukur liderit tuaj survejuan dhe shpifen per luften e Lavdishme te ushtris Clirimtare te Kosoves. Si thoni juve julavderon kjo.Lutemi ballafaqoheni me keto qe nje qytetar I thjesh po ju penalizon.!
  14 JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27. Dhe keni te “drejte “ te flisni per vjedhjen e votes. Asnjeher nuk keni fituar me drejtesi. Ne vitin 1996 juve I grabitet votat ne syte e te gjith botes .Bota u penalizoi.Berisha ne flaken qe e ndezi ne shqiperi u vetzgjodhe izgjidhej Presidente.Ja ku jeni. Ballafaqohuni.Sote e drejta e votes e shte ven ne baza te shenosha dhe monetermi eshte ne duart te sigurta duke garanture zgjedhje te rregullta, te lira dhe te nderdhme.Me kete kerkese juve kerkoni ta shkatrrini sistemnmin zgjedhiore qe te perfitoni juve, duke vjedhur si gjithnje votat.!
  15. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 ate bulevarde ku juve protestuat jane kater veta te vrare bga dora gjelkatare e PDse me Sali E Lul Bashen ne krye. Nuk e dije se si nuk e degjoni gjemimen e atyre djemve qe u vrane me duar ne xhepa. Edhe perseri juve keroni pushtet.? Thirreni pak ndergjegjes, Kudo ku shkeln I, juve dhjetoriste, shkelni mbi viktimat 26 vjecare qe I shkaktuar ketij populli. Ne njeren dore keni mvajtur flaken per ta vra e djegur shqiperin ndersa nga ana tjeter hipokrizia e juaj nuk ka fude duke thirrur per lir e demokraci. Sote juev drejtoheni nga tradhetar dhe nga tradheti “patriotike” Besoi keni degjuar per ket ku Tradhetia Patriotike ka trenditur boten gjat luftes se dyte botriore ndesa sote ne paqe kjo tradheti trenditi ter shqiptaret.
  16. JA C`FARE U SOLLI DHJETTORI BERISHES SHQIPTARVE NE KETO 27 Sjellja e janullatesit ne kry te Kishes Autoqefale Shqiptare duke I hequar kishes son autoqefalin dhe nduke e ven nen huqmin e kishes Greke.?
  1. Per ta sabotuar ceshtjen ton Kombetare dhe per ti dhen Greqise shanse kunder vendit tone Berisha solli Janullatesin ne shqiperi . Ne zbatim te planit Ogurzi Berisha ne takim me Micitacesin realizoi 8 kerkesa te Greqise pa bere asnje kushtezim mer shqiptaret e Camerise te cilet edhe perse jan me shume se Minoriteti Grek ne shqiperi Berisha dhe PD nuk bene asnje kerekes per kete ceshtje. Ata realizuar 8 pikate si me poshte:
  1. Sjellja e Janullateseit ne shqiperi, me mandate per ne krye te kishes Autoqefale shqiptare dike I hequr kishes son Autoqefaline.!
  2. Pranuan dhe realizuan ngritjen e varrezeve Greke ne shqiperi ,Ky absurditet ku edhe ne ishim ne lufte me Italin dhe kata kerkojn ngritjen e varrezave jashte c`do arsyetimi llogjik.
  3. Nuk e kushtezoi heqjen e ligjit te luftes me Graqin edhe perse asaj I beri shume leshime ne dem te intersave tona kombetar.
  4. Lejoi ngritjen e shkollave Greke ne shqiperi edhe ne ato njesi administrative qe nuk kishte minoritet Grek.
  5. Lejuan dhe realizuan rregjistrimin e popullsise me vetedeklarime, duke beret e mundur qe te rritete artificialishte numri I minoritetti grek ne shqiperi me shqiptaret ton autoktone.
  6. Lejuan dhe realizuan me vetdeklarimin per ceshtjen e fetare ku edhe ketu rriten atificialishte ceshtjen fetare ne favore te kristianizmit.
  7. Pranuan dhe realizuan dhenjen e 355 milje det Greqise ne kundershtim me aktet kushtetuese shqiptare.
  Ja c`fare rrevolucioni demokratik u ka sjalle shqiptarve Berisha ne keto 25 vjet Ballafaqoheni me keto fakte e pastaje flisni ju per c`fare fatesh do tu jepni ju ne dore shqiptarve.
  Berisha per rreziqet qe I ka ber vendit ton shqiperi dhe hapsires shqiptare e shef rrezikun e nje perballje me drejtesi,
  Ndaj dhe kohet e fundit ka ber thirrje per nje “revolucion” Demokratik qe ne te vertet nuk behet fjel per revolucion demokratik pore per te krijuar kaos deri ne lufte civile per te shp[etuar lekure e vet dhe per te sabotuar reformen ne drejtesi qe eshte nje nder betejat me te rendesishme ne keto 28 vjet demokraci.

  Reply to this comment
 8. Çika August 27, 20:56

  O profesor Hakifi !
  Nga i ke të dhënat që Panajot Plaku ishte agjent i UDB dhe u helmua po nga UDB ?
  Di gjë ti , për Konferencën e Partisë Tiranës të vitit 1956 , se ka lidhje edhe me Panajotin ?
  Ti or’ mik dhe ju të tjerët , kini bërë gjëra të guximëshme sepse kishit në krye druzhe Titon, pa po të kishit shokun Enver do të rrinit më pulë se pulat, si puna jonë .
  Profesor , merru me ato që të takojnë , me ato që di , pa se kush është tradhëtar , Enver Hoxha apo Panajot Plaku kjo na takon neve .
  Pyetja del e gjatë po t’a nisim nga fillimi dhe s’ka nevojë as për pergjigje :
  Enver Hoxha apo Sejfulla Maleshova , apo Tuk Jakova , apo Bedri Spahiu , apo Koço Tashko, apo Liri Belishova , apo Beqir Balluku , apo Petrit Dume , apo Hito Çako , apo Abdul Këllezi , apo Koço Theodhosi , apo sa e sa të tjerë ?!
  Profesor , merru me Saliun dhe je brënda , është përbindëshi ( monstra ) më e fëlliqur farës shqipëtare !

  Reply to this comment
  • arber August 27, 21:42

   O Cika te rente pika.Me siguri je ballist nga Gjormi i vlores. ,,,HA HA HA

   Reply to this comment
  • Cipini August 28, 00:19

   O Cika po ti ku e di qe Panajot Plaku nuk ishte agjent i UDB-se??
   Je i Udb-se ti qe e di mire apo je torollak qe s’di asgje ?
   Na mbyten budallenjte, mire qe s’dine gje po duan dhe te flasin qe t’i marrvesh se cfare hunjs jane..

   Reply to this comment
 9. Ramazani August 27, 20:58

  Saliu eshte rekrutuar nga sherbimi sekret francez dhe jugosllav ne fund te viteve 1970.

  Reply to this comment
 10. Aliu nga Selenic August 27, 21:02

  Largepamesia e Enver Hoxhes beri qe te shpetoj Kosova dhe shqiperia pa u shperngulur. Ne se do te vazhdonim sipas teoris nacionaliste duke e kethyer shqiperin ne shesh lufte pa tjeter qe neve do te humbeshim tersishte intersat Kombetare.Ket e thore edhe Renigart Hibert ne liberin “Fitorja e Hidhur.”

  Reply to this comment
 11. intelektuali August 27, 21:37

  Enver HOXHA dhe prape Enver HOXHA Pa diskutim Cika.
  E tregoi historia dhe Po e tregon e do vazhdoj te tregoj.

  Enveri shpata dhe mburoja e Shqypnise.
  Nacionalist i pashoq dhe burre i madh shteti.

  Reply to this comment
  • intelektuali August 27, 23:43

   Te shpelafte mortja o mashtrues injorant qe kujton se po genjen shqyptaret, o rrugaci i Nexhmijes, Ilir Hoxha, o Hale e Enverit o kriminel i pabese, do te vije edhe dita jote sic i erdhi edhe dajlit tend qe Taualnt Xibraka nuk pati rruge tjeter po ta la ne burg, eja tek Tajvani o Ilir Hoxha qe te shikosh sa te vlen lekura e mashtruesit kriminel, eja qe te njohesh intelektualin e vertete qe po nuk t’i preu KOQET dhe t’i fusi ne gojen e qelbur, njashtu sic ja preu Mehmeti lushnjareve te ngrate vetem sepse nuk deshen te futeshin ne brigaten e cubave te tij vrastare.

   Eja tek Tajvani o HALE e Enverit qe te njohesh se kush eshte intelektuali.

   Reply to this comment
   • Askushi August 28, 12:47

    Ooooo intelektoleshi kaloi ne nje shkalle me larte. Nga intelektual me kompiuter poshte sumes qe pi kafe te tajvani me hajvane te tjere tani u be cub lagje me thike ne goje si piratet dhe me kobure ne brez si komitet. Te lumte intelektoleshko shiko te mbash dhe nje brisk te mprehur mire se do te duhet te na rruash mire.

    Reply to this comment
  • Ballist i Mukjes . August 28, 09:16

   More Edepsez Intelektuali ,
   e Drodhe more Qerata ?

   Ptu , e faqja e zeze ,,,,
   Paske qene gjidi edepsez more , Shejtan paska qene ,…………..

   Harram kestet qe ke mare duke sharre Enverin …….

   More si e drodhe Keshtu ?

   prandaj nuk na ecte prapaganda neve
   Ballisto – Xogistave ……………

   Jazek , Kafet qe ke pire tek Tajvani
   si Zogist me grada Ballisti .

   Ti na paske tradhetuar ne mukje o Gjytyrym inmtelektuali ?

   Te gjitha Kestet do ti kthesh nje per nje .

   Reply to this comment
 12. alphade August 27, 23:39

  Edhe nje here po e perseris: Nje dokument historik bri-
  lant, excellent, impa arritshem per burimet e informacionit
  qe ka siguruar Dr. Hakif Bajrami ne bodrumet arkivore te
  Jugosllavise,aktualisht serbise. Historiografia e nje populli
  nuk mbeshtetet ne thashethemet e politikaneve antiatdhe
  tare por mbi bazen e dokumentave arkivore. Dhe Pr.Dr.
  Hakif Bajrami na ka dhene nje pasqyre te gjalle me doku-
  menta origjinale,te besueshme te kalvarit te popullit shqip
  tar matane kufirit dhe per qendrimet e vendosura te dy li-
  derve shqiptar: Enver Hoxhes dhe Fadil Hoxhes kunder
  synimeve te poshtra te Jugosllavise Titiste per te gllabe-
  ruar Shqioerise dhe duke e bere ate nje Republike te 7-te
  te Jugosllavise.Shikohen ne keto dokumenta cfare qendri
  mesh mbajne udheheqesit jugosllave ndaj Kosoves, me
  cfare cinizmi i flet Tito delegacionit shqiptar per kolonizi-
  min e Kosoves me kolone serb, cfare deklaron Rankovici
  qe per cdo serb te vrare,do te vriste 300 shqiotare., cfare
  deklaronte Moshe Pijade per Kosoven, mbase i vetmi qendrim pozitiv i nje lideri jugosllav te asaj kohe. Sa anti-
  shqiptare tregohet calamani, Dushan Mugosha,njeriu i Zi,
  i Beogradit kunder rraces shqiptare.
  Te lumte pena more Profesor ! Historia nuk shkruhet me
  rrena,mashtrime e shtremberime. Nese sot brapojne te
  bejne ” dru zjarri me lisat e rene”, thote nje shprehje e huaj, neser kur te kthjellohen ujrat, do te vihen ne vend,
  ashtu sic po ndodh realisht edhe aktualisht te vertatat
  historike mbi bazen e dokumentave dhe jo te shpifjeve te
  TRADHETAREVE te KOMBIT SHQIPTAR ,ku ne vendin
  e pare te “Black List” do ta zere,tradhetari me i madh i
  pullit shqiptar,qe do ta kishin zili per nga shkalla e tradhe-
  tise,edhe Ahmet Zogolli,edhe Esat Pashe Toptani, Sali
  Ram Berishovici, Monstra e Vicidolit. Ky eshte njeriu,ne
  se duhet konsideruar njeri,qe nuk eshte vecse nje per-
  bindesh, tradhetari me me damke i Shqiperise qe nga ko-
  ha e Hamza Kastriotit. Nje mal Korabi me krime rendojne
  mbi kete Monster duke filluar nga 2 Prilli ne Shkoder, duke vazhduar me 4000 djem nenash te vrare ne vitin e
  mbrapshte te 97-tes, tragjedite e Gerdecit dhe 21 Janarit,
  vrasjet te individeve: Remzi Hoxha, Xhindi,Trebicka,etj.etj
  perbejne tragjedine makbethiane ne truallin shqiptar. Nuk
  po futem ne aspektin e hajnise sepse ky eshte nje kapitull
  tmerresish i dhimbshem per popullin shqiptar. Mjafton te
  permendim famekeqijat Piramida, ku “Salo” me bandat e
  tij vodhi miliona,ne mos miliarda dollare. Nga statistikat qe jane dhene, Perendimi ka harxhuar mbi 52 miliada do-
  llare ndihma ndaj Shqiperise. Ku shkuan te gjitha keto para ? “Salo” i grabiti ,sebashku me banden e tij jenicere.
  Izet Haxhia mbase mund te na thote dicka per kete ! Ligji
  famekeq 7501 i hartuar nga binomi Berisha- Nano, njeri
  agjent i serbit,tjetri agjent i grekut i zhveshi pronaret e
  vertete, qe gjysherit dhe stergjysherit e tyre i kishin blere
  me qese me florinj dhe iu dhane klaneve te tyre,duke plackitur pjese me te “mafhe te luanit” keta dy antishqip-
  tar me damke.Kur sot 96 perqind e shqiotareve mezi e
  e kalojne muajin me 130 Euro mezatarisht, i biri i Tha-
  nasit, Tosi, e kalon jeten qete -qete pa i hyre gjemb ne
  kembe neper sallonet e Vienes se Mozartit,Bethovenit,etj.
  etj. Ndersa Zeni i ” Salos”, sic i therrisni Ju zoti Profesor
  nuk ka lene ishull e resort ne bote pa shkelur,sigurisht me
  450 milion Eurot e CEZ- it dhe kushedi se sa allishveri-
  she te tjera ka bere djali i ” babit” ?! Dhe pa dyshim do ta
  conte Sali Berishovicin te shtremberimi i llahtarshem i
  i historise duke mobilizuar jeniceret e tij te tipit Agron Tufa
  apo , mucet e “Privokacijas” , tratalane “Govorit Moskva”
  e shume “lepires prapanicash” si qerozet “Fevziu- Manja-
  ni”, jezuitin “zedhenesin e Amerikes ne Shqiperi” ,nje fare
  gazetari tullac Lelo o Lilo, apo nje fare megallomani te
  pakorigjueshem me emrin Krasta qe e mat veten me hi-
  jen e akshamit. Keta sahanlepires ia kane bere jeten shqiptarit “jogurt” ! E shtremberojne historine “Per nje do-
  llar me shume” qe i japin padrone….Por fatmiresisht ne
  Shqiperine tone bregdetare ka edhe patriote,atdhetare te
  devotshem,ka historiane qe nuk lozin me te verteten ,me
  faktet dhe dokumentat historike.Ketu renditen:Xhelal Gje-
  covi,Kristo Frasheri, rahmet paste,Pellumb Xhufi, miku im
  Paskal Milo qe perbejne barrikaden e pakapercyeshme te
  elementit shpifes,trillues, mashtrues,shtremberues. Ka
  gazetare me nje dinjitet te pakorruptuar sic jane penat e
  ndritura te gazetarise shqiptare qe nuk shiten per 30 aspra , sic jane: guximtari,trimi patriot, Artan Hoxha qe nuk e mposht as vete krimineli e terroristi Berisha.Ne kete skuader trimash,atdhetaresh perfshihen gazetaret e
  mirenjohur : Arben Duke, nje kombinat poezishe satirike,
  therese kunder “Bajlozit te Zi” te Vicidolit. Pena top !
  Analisti i gjitheanshem,i thelle,kritik me argumenta binde-
  se, Viktor Malaj, moshatari im,Bedri Islami me pervojen e
  tij te gjate e te jetuar,etj…leshojne drite shprese ne fund
  te tunelit te erret te shoqerise shqiptare.
  Prandaj , inderuari profesor Bajrami duke perfunduar kete
  koment modest te njeriu anonim,ashtu sic jane sot 95
  perqind e shqiotareve, uroj nje jete te gjate,plot prodhim-
  tari ne fushen e historise sepse historine e bejne historia-
  net dhe jo politikane demagoge,sharlatane,sic eshte nje-
  riu qe permendem me lart.
  Se fundemi kisha nje propozim: do te ishte mire dhe ne te
  miren e kombit shqiptar,kudo ne bote qe te rekopilohen te
  gjitha dokumentat e arkivit te Beogradit qe bejne fjale per
  Shqiperine, te pakten per periudhen 45 vjecare,1945-46
  deri ne ditet tona sepse,megjithese mund t’i mbaje ende
  sekret mund te shpetoje ndonje dokument ku te flitet per
  “Doktorrin” apo “Pelicilinen” ! Ky do t’i ngjaje ” zbulimit te
  Kolombit” ,ku do te vertetetohet me fakte “Tradhetia e Madhe” ndaj Kombit Shqiptar ne kulisat e Beogradit te
  Milloshevicit.

  Reply to this comment
 13. intelektuali August 27, 23:58

  HAKIF BAJRAMI NJE MASHTRUES STALINIST

  Po pse o gazeta DITA me mashtrues te tille do te shtoni interesin e lexuesve per gazeten tuaj, me keta spiune te sovjetikut qe e quajne deshiren per bashkimin e torjeve shqyptare si:

  NACIONALIZEM DHE IRREDENTIZEM SHQYPTAR

  Une per vete them se nuk jeni ne rruge te drejte te nxirrini me seri letyra te tilla staliniste qe duan te justifikojne krimet e Enverit, sepse keto shkrime jane amorale, arkaike dhe nuk i sherbejne kursesi as Shqypnise dhe as Kosoves ne rrugen e veshtire drejt integrimit ne BE

  Ju o gazeta DITA mendoni se askush ne Bote nuk lexon se cfare shkruajne dallkauket fanatike dhe mesiguri i meshonit tirazhimit te klikimeve nga replikat dhe komentet shumica idiote, por nuk eshte ashtu:

  Te gjitha ambasadat ne Tirane kane perkthyes te trajnuar posacerisht qe pergatisin cdo dite per shefat e tyre materiale nga shtypi i dites dhe ato te perzgjedhurat dergohen per analiza me te thelluara ne vendet perkatese. Ne ambasaden e SHBA kjo praktike eshte e perditeshme qe do te thote se Shqypnia ndodhet teresisht ne monitorimin e nderkombetare dhe vencanerisht shtypi mediatik.

  Me keto shkrime REZILI qe keni leshuar pa dogane ne seri qe nga justifikimet amorale te krimeve te Enverit ne Shqypni dhe Kosove, me mohimin e krimeve rrenqethese ne kampin e Tepelenes, me shkrimet per censuren ndaj veprave te Realizmit Socialist, ju o gazeta DITA po e largoni sistematikisht Shqypnine nga enderra e shume patrioteve qe te behet pjese e Botes Demokratike,

  sepse:

  ME KETO SHKRIME REZILI SHQYPNIA DO TA SHIKOJE BE-NE ME DYLBI PER NJE KOHE TE GJATE.

  Reply to this comment
 14. demo August 28, 00:09

  Sikur enver hoxha te mos ishte vetofruar ne sherbim te serbo-malazezve ,do te kishte mbetur thjesht nje kontrabandist duhani.
  Zoti Bajrami,me vjen keq qe ju informoni rrejshem,se teme e kerkesave qe Fadil Hoxha i paska parashtruar Enver Hoxhes ne 1945,paskan qene 1-Ndihma per Arsimin dhe 2-Dhurimi i nje shtypshkronje
  Une di qe ata i kane kerkuar edhe MANIQYR per te lyer thonjte edhe xhel per floket(brilantine),qe perdorte aso kohe enver hoxha.
  Ne Kosove po masakrohej rinia shqiptare,.Po vriteshin me mijrsa shqiptare,vetem pse ishin shqiptare.Si mund te merrte rrugen per Tirane Fadil Hoxha per te kerkuar shtypshkronje!?Intelektuali qe e ka vizituar vete Fadil Hoxhen ne shtepine e tij edhe ne komentin e tij te para dy diteve e ka bere te qarte temen e bisedes dhe dekonspirimin e saj para se te mberrinte Fadili ne Kosove.Enver Hoxha nuk ishte amator.Ne 1945 kishte 15 vjet experience ne zanatin e spiunllukut.Ai kunati vet Bahri Omari mund te kete kuptuar shume gjera para pushkatimit,por kurre nuk e mesoi se kavja experimentale per agjentin enver hoxha ,qe ne 1928,kishte qene vete AI,.Duke spiunuar kunatin e vet,enver hoxha mesoi zanatin,duke pasur jo pak perfitime.Sapo hyri ne folene e komunisteve,krijoi grupin e pare armiqesor me Anastas Lulon dhe Sadik Premten duke pergjakur Vloren,jo me pak se 200 te rinj Vlonjate u vrane pas shpine nga shoket e idealit ose u eleminuan nga italianet dhe gjermanet.
  Rrahman Parllaku krimin me te madh po e ben tani me heshtjen e tij,sepse eshte i vetmi atentator i mbetur gjalle.As burgu i Enver Hoxhes nuk e ben te flase.
  Tani ti z.Aqif thua se Panajot Plaku paska qene agjent i UDB,se u arratis ne Jugosllavi.E ema Panajot Plakut duhet te kishte lene nje deshmi ditar,si Gino Cervi “7 bijte e mi”,.Si ja mori MORTJA djemte nje e nga nje.Prej teje po e marr vesh se Fadil Hoxha e paska fyer Panajot Plakun me te padrejte.Enver Hoxha vertet ishte nje agjent ne lartesine e Kim Filbit dhe Fuxit,por ishte ne lartesi superiore nje prestigjator,nje HIPNOTIZATOR i paarritshem.Ne kete fushe arriti rezultate spektakolare.Arriti te binde Myslym Pezen,qe te dorzoje vellane Shyqyriun, per t`ja masakruar ne Peze.Me Hysni Kapon beri cfare deshi.:E vuri te vrase bashkefshataret(fraksionistet),e ndau nga gruaja,e martoi prape,i dha sekretaren e vet per grua,ne fund e dergoi me kembet e veta ne Paris se i duhej i vdekur.Mehmet Shehun e terbonte,e vinte te vriste me qindra fshatare,me qindra rober italiane,aty e dekoronte,pastaj e poshteronte,e gradonte,ja xhvishte gradat,derisa e detyroi te vrase veten,duke ju lutur per familjen.Ne artin e sugjestionimit Stalinit nuk ja ndan syte ne stadiumin e Moskes ne 1947,me pas ne kongresin e XIX te PKBS,sa musteqja detyrohet te ktheje koken duke buzeqeshur me tallje.Po a ka ndonje burre qe ja zvesh poturet ne toke enver Hoxhes?Po Ky ishte Tito.Me syte e hirte si rreqebulli,Tito e shihte me nje percmim neverites enver hoxhen,sa ky ngrinte ne kembe para tij si nje nxenes tape para mesuesit.
  Tito ulej ne poltrone bashke me qenin e tij pastor,pastaj ftonte Koci Xoxen:-Ti Xoxe eja ketu prane meje,kurse ti Hoxha shko llustro cizmet,se i ke me balte!
  Ka ustallare e ustallare!

  Reply to this comment
 15. bujari August 28, 00:59

  Ju faleminderit z.Hakif. I lexova te tre artikujt e botuar ne gazeten Dita dhe, me thene te drejten, shume ngjarje apo qendrime te politikaneve te shqiperise dhe kosoves ikam ditur nepermjet leximeva apo trgimeve te persnave okular. Por paraqitja nga ju e ngjarjeve dhe personazheve me te rendesishem te kombit tone, kane nje vlere te madhe.Kane vlere per te verteta te pamouesme qe ju si nje historian i mirfillt ja jepni publikut me fakte dhe dokumenta arshivore dhe jo si disa pseudohistorian qe corjentojne popullin per qellimet e tyre te mbrapshta antikombetare.I mrkuptoj politkanet tane qe keqeqeverisjen e tyre e justifikojne me nxirje cdo gjeje te kohes se Enver Hoxhes, sepse nuk arrijne te bejne as mjeksi falas as arsimim as papunsi dhe strhim per popullin,per te mos fol pastaj per plaget e medha te ketyre 28 viteve gjoja demokraci(trafik prostitucioni, droge e armesh,vjedhje galopante te pasuve te Shqiperise dhe shqipetareve, vrasje e ngujime e tje. etj.),por me vjen keq per disa opinionist e intelektual qe i pranojne ose rrine ne heshtje ndaj ketyre mashtrimeve apo shtremberimeve te historise.

  Reply to this comment
 16. Nik August 28, 04:40

  Ju lumte Prof. Dr. Bajrami! Jete te gjate dhe krijimtari te reja.
  Me respekt
  Nik

  Reply to this comment
 17. demo August 28, 07:58

  Boll or ti qe kopjon si majmun logon e Intelektualit !
  Enveri yt ka qene nje sharlatan,mashtrues,,qe gjeti shesh e beri pershesh ne strofken e komunisteve axhami,torobell,..
  Do te ishte turtp qe te behej qofte edhe kryeplak ne Gjirokaster e jo me mbret i Shqiperise.
  E keqja me e Madhe nuk ishte sundimi i tij,por ishte KLONIMI I ENVER HOXHES..Krijoi kopje-shabllonin e tij qe u shumzua ne mijra dhe qindra mijra kopje:Njeriun Sharlatan..Njeriu Fasade,i pa bese,hajdut,kriminel,qe te vjedh naten e te qan diten.Sali Berisha,Fatos Nano,Edi Rama,Ilir Meta,Lulzim Basha,Grida Duma e te gjithe aktoret e politikes shqiptare..jane te gjithe klonime
  te dobicit te Gjirokastres Enver Hoxha.

  Reply to this comment
 18. Ballist i Mukjes . August 28, 09:17

  More Edepsez Intelektuali ,
  e Drodhe more Qerata ?

  Ptu , e faqja e zeze ,,,,
  Paske qene gjidi edepsez more , Shejtan paska qene ,…………..

  Harram kestet qe ke mare duke sharre Enverin …….

  More si e drodhe Keshtu ?

  prandaj nuk na ecte prapaganda neve
  Ballisto – Xogistave ……………

  Jazek , Kafet qe ke pire tek Tajvani
  si Zogist me grada Ballisti .

  Ti na paske tradhetuar ne mukje o Gjytyrym inmtelektuali ?

  Te gjitha Kestet do ti kthesh nje per nje .

  Reply to this comment
 19. naim t. August 28, 10:05

  Ne librin e Spasoje Gjakovic “Nemiri na Kosovo”(trazirat ne kosove),Fadil HOXHEN e quan si nje ultra nacionalis shqiptare i cili bashke me Titon donte me 1974 te shlolle Kosoven republike.Por te gjithe delegatet serbe……Tito e kuptoje rrezikun por edhe ne keto kushte bashke me ultra nacionlistin Fadil Hoxha dulen para Komitetit Qendrore me aresyetimin se “Kosova tash nuk ka kuadra …..dhe e lane te hapur qeshtjen e republikes per ta shpallur me vone.

  Reply to this comment
 20. intelektuali August 28, 10:09

  PSE ENVERISTET EDEPSEZE JANE NE UNISON ME SPIUNIN E TITOS DHE MILOOSHEVICIT, HAKIF BAJRAMI?

  Pergjigja eshte fare e thjeshte dhe nuk ka nevoje per asnje dokument apo fakt historik, fjale eshte per te mbuluar me dinakeri krimet dhe tradhetine e Enverit ne Shqypni dhe Kosove.

  PSE ATEHERE STALINISTI, HAKIF BAJRAMI NE KOSOVE DHE ENVERISTET EDEPSEZE NE SHQYPNI ETIKETOJNE KOMUNISTIN E OREVE TE PARA DHE LUFTETARIN E LANC-IT, MINISTRIN INTELIGJENT TE ENVERIT, PANAJOT PLAKU SI AGJENT TE UDB-SE KUR AI KA QENE PJELLA DHE DORA E TYRE?

  Ku fshihet LEPURI i mashtrimit ketu?

  Në vitin 1939, mbreti Zog largohet në prag të pushtimit italian duke lene ne Banken e Shtetit një shumë mjaft të madhe të hollash në valutë të huaj dhe ne flori qe italianet ashiqare e grabiten, por qe ne 1943 ra ne doren e gjermaneve dhe Hitleri dha urdher te depozitohej ne bunkeret ne Malet e Bavarise ku kishte fshehur pasurite e grabitura nga shtetet e tjera.

  Pas Luftës II Botërore më shumë se 2000 kg flori nga sasia e pergjithshme e floririt te Ahmet Zogut qe u gjet ne Gjermani përfundojnë si peng për shkak të çështjes kriminale të Kanalit të Korfuzit, peng që Britania e Madhe e këmbeu me rreth 35 milionë USD pas rënies së regjimit komunist.

  Gjatë viteve të Luftës II Botërore, nga të dhëna shumë të sigurta, Britania e Madhe ka financuar lëvizjën popullore në Shqipëri ne shuma te konsiderueshme.

  Partisa Komuniste si përgjegjës thesarit kishte caktuar Jorgo Plaku, nje intelektual i mirefillte me dipllome perendimore, vëllai i ish – ministrit pa portofol dhe drejtorit të kufirit, gjeneralit Panajot Plaku, vëllai i inxhinerit të naftës Kalo Plaku dhe vëlla i drejtorit të fermës së Sukthit, Koço Plaku, të katër këta të eliminuar nga Enver Hoxha për arsye te panjohura deri me sot duke patur parasysh miqesine qe kishin me Mehmet Shehun.

  Jorgo Plaku ishte komandan i Çetës Plakë të Korçës, mbi bazën e së cilës u krijua Brigada I Sulmuese, ku Jorgo Plaku u caktua që në krijim të saj si komisar dhe Mehmet Shehu si komandant.

  Këta persona ishin dhe të vetmit anglishtfolës në Partinë Komuniste të asaj kohe. Pas formimit të Brigadës I Sulmuese, Enver Hoxha jep urdhër për vrasjen me atentat në Jorgo Plakut, nje vrasje makaber qe ka mbetur pa pergjigje dhe pa spjegime. Bashkë me eliminimin e Jorgo Plakut, një nga figurat më të rëndësishme të Luftës së popullit shqiptar për çlirim, me kete vrasje u eliminuan edhe të dhënat për financimet në stërlina dhe valutë tjetër të huaj që Britania e Madhe kishte dhënë për popullin shqiptar gjatë viteve të Luftës Nacionalçlirimtare dhe jo vetëm kaq, por nga paratë e anglezëve nuk mbeti asnjë gjurmë, kur dijeni të plotë për to përveç Jorgo Plakut kishte vetëm Enver Hoxha.

  KUSH I VODHI PARATE E ANGLEZEVE GJATE LUFTES?

  Te fshehten e kuserise se Enverit e mori me vete ne varr Jorgo Plaku.

  Ashtu si ferri i Dantes, komunizmi ka nivele të ndryshme të tmerrit dhe mizerjes. Një ministër kabineti i qeverisë thellësisht staliniste shqiptare, gjeneral-major Panajot Plaku, u arratis nga atdheu i tij duke vrapuar e rendur si lepur në mes të natës nëpër shtigjet që pat mësuar së pari si partizan në Luftën e Dytë Botërore, për të kaluar në Jugosllavi. Plaku është komunisti i rangut më të rëndësishëm mes 5-6 mijë shqiptarëve që i janë larguar errësirës së atdheut të tyre, që nga koha e luftës…”. Kjo hyrje është pjesë e një shkrimi jo të gjatë të edicionit të datës 3 qershor 1957, të revistës amerikane Time Magazine.

  Arratisja e madhe kishte ndodhur në mesnatën e 15-16 majit, pra rreth dy javë më parë; lajmi ishte shokues dhe efekti zgjati disa vjet, sepse megjithëse brenda një vendi të izoluar ilaçi gjendet shumë shpejt, duke e etiketuar ushtarakun e njohur si tradhtar, armik, agjent etj, etj, buja do të vazhdonte jashtë Shqipërisë, në Lindje dhe në Perëndim. Aq sa çështja Panajot Plaku do të kthehej edhe në objekt bisede mes Enver Hoxhës e Mehmet Shehut nga njëra anë, dhe Nikita Sergejeviç Hrushovit nga ana tjetër. “Pse nuk e rishikoni qëndrimin tuaj ndaj Panajot Plakut, dhe ai të kthehet në atdhe?”, sugjeroi lideri sovjetik gjatë vizitës së tij në Shqipëri në vitin 1959. Përgjigja nuk linte vend për ekuivoke: “Panajotin nuk kemi ndër mend ta falim. Bile po të na e sillni në Shqipëri, do ta varim në mes të Tiranës!”

  Arratisja e ministrit shqiptar nuk ishte e rastësishme. Nuk ishte as makinacion agjenturash, nga ato që diktatura komuniste nuk e kishte të ëvshtirë t’i artikulonte: “Dali Ndreu e Liri Gega u kapën pa mundur të arratiseshin, ndërsa Panajot Plaku ia doli me ndihmën e Mehmet Shehut dhe Kadri Hazbiut”, siç do të thuhej shumë vite më pas,

  por:

  PSE E NDIHMOI MEHMETI DHE KADRIU PANAJOT PLAKUN TE ARRATISEJ?

  Historia duket të jetë mjaft më e thjeshtë se kaq, sepse atij po i rrezikohej jeta personalisht, pasi pothuajse të gjithë njerëzit e spikatur të familjes dhe farefisit po ia eliminonin një nga një. Dhe në vendin që sipas prestigjozes amerikan New York Times:

  “…Një milion e 250 mijë banorë sundohen nga 48 mijë komunistë të cilët i betohen për besnikëri diktatorit bukurosh dhe mizor Enver Hoxha…”

  këto fenomene ishin fare të pazakonta. Megjithatë, e pazakontë dhe e rëndë akoma dhe për një diktaturë si e mizorit Hoxha, ishte sjellja e regjimit ndaj Panajot Plakut dhe familjes së tij.

  Në kartelën e tij personale me numër 21, jepen këto të dhëna: “Eshtë arratisur në Jugosllavi më 15 maj 1957. Ka lindur në Hoçisht të Korçës më 17 mars 1919. Flet dhe shkruan gjuhët rusisht, italisht dhe më pak anglisht e frëngjisht. Josif Plaku është arrestuar, si babai i Panajotit, në vitin 1940 nga regjimi në fuqi. Ka dy vëllezër dhe dy motra, të quajtur Kalo, Koço, Theodora e Meri Plaku. Ka patur si pronë 18 ha tokë, 2 shtëpi, 7 lopë dhe tre kuaj, të cilat ia dorëzoi të gjithë reformës agrare, me përjashtim të një dynymi. Ka mbaruar shkollën fillore 1926-1931 në Hoçisht, shkollën e mesme teknike, shkollën unike 1934-1936 në Korçë dhe atë normale 1936-1941 në Elbasan. Anëtar i Partisë Komuniste që nga 21 korriku 1942, me numër tesere 012334, lëshuar nga Komiteti i Partisë së Tiranës. I papërjashtuar nga partia. Është arrestuar më 12 prill 1942 nga fashistët italianë për pjesëmarrje në demonstratë dhe është mbajtur në burg 3 muaj. Pas lufte ka qenë me delegacione në Itali dhe në Bashkimin Sovjetik. Të gjithë pjesëtarët e familjes dhe gruaja, Vjollca, kanë qenë pjesëmarrës të Luftës Antifashiste. Në 28 nëntor 1944 gradohet nën/kolonel”. Në karakteristikën e punës, firmosur nga Beqir Balluku, renditen të gjitha të dhënat e tjera, që nga gradimmi i parë pas lufte si kolonel më 1 korrik 1951, detyrat në luftë si partizan i thjeshtë në çetën e Devollit deri në zv.komisar i Brigadës së Parë. Nuk harrohet të përmendet fakti që Panajoti kishte një xhaxha në Amerikë, Vangjelin, një intelektual me dy doktorantura. Kthehet pas studimeve 1948-50 në Akademinë ushtarake sovjetike “Voroshillov”, si komandant divizioni. Ajo çka binte në sy tek Panajot Plaku, përveç talentit dhe inteligjencës që shquante tek gjithë fisi e tij, ishte shpirti i lirë, thënia e mendimit troç edhe kur binte ndesh me eprorët, çka në zhargonin zyrtar do të përkthehej: “Nuk është i disiplinuar në shkallën që duhet të jetë një komandant divizioni, dhe me shumë zor i zbaton urdhërat, e çmon shumë veten. Do kontroll të fortë dhe seriozitet nga lart”. Dhe ai që nuk kishte bërë asnjë autokritikë deri në vitin 1950, detyrohet ta bëjë këtë pas kthimit nga BS, “para shokëve gjeneralë Mehmet Shehu, Beqir Balluku, Bedri Spahiu dhe Teodor Heba”. Por çfarë ndodhi në jetën e Panajot Plakut derisa ai vendosi “të tradhëtojë”?

  Xhaxhai i Panajotit, Jorgo Plaku, ishte shpallur dëshmor pasi u vra më 7 janar 1944, sipas deklaratave zvrtare, “në përpjekje me armiqtë”, por në fakt u qëllua nga pas ndërsa ishte duke ecur në kolonë me shokët pranë Voskopojës, dhe kur “armiq” nuk kishte asgjëkundi. Megithëse dëshmitarët kishin heshtur që prej asaj kohe, familjarët patën giithmonë dyshime. Rradha do t’i vinte më pas vëllait të Panajotit, Kalo Plaku, dy vjet më i ri. Komisar batalioni në kohën e luftës, Kalo emërohet në vitin 1945 në Berat si oficer i Ministrisë së Brendshme. Duke parë torturat dhe bastisjet që u bëheshin familjeve të tëra nga regjimi i sapoinstaluar, ai neveritet dhe kërkon të lirohet nga uniforma. Kalon në bujqësi dhe në vitin 1952 emërohet drejtor i fermës së Sukthit. Menjëherë pas tij, emërohen në poste drejtuese të fermës edhe dy ish punonjës të Sigurimit, të cilët do t’i viheshin pas për katër vjet me rradhë.

  Në 12 qershor 1956, Kalo Plaku niset herët në mëngjes për punë, sepse fillonte fushata e korrjeve. Në mbrëmje shoferi i tij i ri (i ardhur një vit më parë, dhe më pas me karrierë shoferistike në Komitetin Qëndror dhe nëpër ambasada), e lajmëron se makina ishte prishur. Kalo fle ku e zë nata dhe të nesërmen në mëngjes, pi një gotë dhallë që do të ishte e fundit. Nxjerr shkumë nga goja dhe vdes në moshën 35 vjeçare “sepse iu zmadhua zemra!”. Sapo trupi i të vëllait mbërrin në shtëpi, Panajoti i nxjerr të gjithë përjashta, merr kufomën dhe e çon në Tiranë për autopsi. I kërkon Llambi Ziçishtit, ministrit të Shëndetësisë, t’i bënte autopsinë, dhe përgjigja ishte “zmadhimi i zemrës shkaktoi vdekjen”. Por në autopsi mori pjesë edhe një mjeke sovjetike. Konstatimi i saj? Ndryshonte rendi I lidhjes shkak-pasojë: “Ishte vdekja ajo që solli zmadhimin e zemrës”. Panajoti kërkoi përgjigje të tjera nga Hungaria, por ato nuk erdhën kurrë.

  Në shtëpinë e ministrit pa portofol vijnë për ngushëllim gjithë anëtarët e Byrosë Politike, me Enverin në krye. Kur Panajoti ia përsërit udhëheqësit konkluzionin e mjekes sovjetike duke i kërkuar në sy një analizë tjetër për të vëllanë, ky nxihet dhe hesht. Aq më tepër që pak kohë më parë, (siç ka deklaruar pas viteve ‘90-të ish titullari i lartë i viteve të para pas çlirimit, Nexhmi Ballku) kishte patur një debat me Panajotin pasi ky i fundit nuk ishte aspak dakord që Rita Marko të hynte në Byronë Politike, nje spiun dudum, servil i pacipe i Enverit.

  Panajot Plaku po vërente se po ia vrisnin, degradonin apo përjashtonin nga Partia për një arsye totalisht tjeter tjetër me ate qe i akuzonin, gjithë familjarët dhe fisin që kishte nxjerrë vetëm partizanë dhe më vonë plot 28 komunistë idealistë dhe individë të talentuar. Te verteten e masakres qe po i benin familjes se tij e dinte vetem Enveri dhe ajo kishte te bente me milionat sterlina agnleze qe u vodhen nga Diktatori gjate Luftes ashtu sic kishte bere edhe ne ambasaden shqyptare ne Bruksel. Në të njëjtën kohë pert ta mashtruar atë e kishin promovuar në ministër, çka mendja e tij e stërvitur dhe inteligjente e përktheu menjëherë si rrahje e shpatullave para prerjes së kokës. Ndaj konkludoi se kishte ardhur rradha e tij. Vendosi të arratisej. Urdhëron shoferin të bëjë gati makinën se do të shkojnë në Pogradec për punë. Në Qafë Thanë, zbret pak për “t’u shmpirë”, merr një monopat dhe nuk kthehet më.

  “Ika nga Shqipëria se Enver Hoxha më helmoi vëllanë”. Lajmi i dhënë nga agjencia jugosllave e lajmeve TANJUG, mori dhenë. Pas tronditjes fillestare, Tirana merr menjëherë kundërmasat dhe në shtypin zyrtar botohet një artikull ku nëna e “tradhtarit”, Kostandina Plaku, mallkon qumështin që i ka dhënë të birit. Por ç’kishte ndodhur në të vërtetë? Sipas rrëfimeve në vitet e para ‘90-të të Pandora Plakut, gruas së Kalos së helmuar, vëllai i vogël i Panajotit dhe gjeologu i talentuar Koço Plaku mori një ftesë të çuditshme: “Frrok Pjetër Gega, i sapozgjedhur në Komitetin Qëndror të PPSH-së dhe komshiu përballë shtëpisë sonë, kishte thirrur Koçon në shtëpinë e tij dhe pas 3-4 orë bisedimesh midis tyre, Koço vjen me tekstin e artikullit në dorë. I bërë meit në fytyrë, me zë të dredhur, ia jep të jëmës letrën në dorë dhe i thotë: “Firmose, po na deshe edhe neve të tjerëve”. Kuptohet që tekstin Frrokut ia kishin dhënë gati, sepse niveli i tij prej punëtori nuk e bënte dot edhe pse më vonë u bë Zv/ministri i Punëve të Brendshme. Kostandina Plaku firmosi tekstin e gatshëm, ku mallkonte të birin “harram qumështin e nënës”.

  Dhe ‘mjeshtëria’ e Sigurimit nuk kishte fund. Për të neutralizuar çdo deklaratë të Panajotit të arratisur, Pandora vijon të figurojë komuniste, për të ruajtur versionin zyrtar se i shoqi “vdiq në krye të detyrës”. Fëmijëve të Kalos u jepet shkolla e lartë, paçka se natën.

  Panajot Plaku ndihet gjysmë i burgosur në Jugosllavi. Ai flet kundër regjimit në të cilin më parë ishte hierark i lartë, në intervista të ndryshme, ndërkohë që i dërgoi Hrushovit një letër të gjatë ku rendit të gjitha stalinizmat e liderit shqiptar. Kërkon të shkojë në Bashkimin Sovjetik, por Tito nuk e lë të ikë. Gjatë kësaj kohe, nuk kishte rast më të mirë për Tiranën zyrtare, për ta përfshirë Panajot Plakun në grupin agjenturor dhe regjim-përmbysës të rradhës, e në këtë mënyrë ta pajisnin edhe atë me një dosje për t’u pasur zili: Ishte zbuluar banda e Teme Sejkos me kompani! Gazeta Bashkimi e numrave të majit 1961 është e mbushur me deklaratat në gjyq të “komplotistëve” që kishin synuar përmbysjen e diktaturës me ndihmën e të gjithëve: Rusë, grekë, jugosllavë, amerikanë e anglezë. Kolektivat punonjës dërgojnë letra falenderimi për partinë që zbuloi këtë grup të rrezikshëm: nga Uzina “Enver”, nga koperativa “Stalin” e Krutjes, nga ajo “Mao Ce Dun” e Divjakës, e deri nga koperativa e Konispolit, për të dhënë përshtypjen se çamët e dënojnë tradhëtinë e Teme Sejkos dhe se ai meriton plumbin ballit.

  Po Panajot Plaku? Ai kishte qenë ndër organizatorët kryesorë të kryengritjes për të cilën paskëshin financuar mbi 20 organizata ndërkombëtare spiunazhi, dhe nëse në përfundim të farsës gjyqësore Aranit Çela kërkoi dënim me vdekje për Teme Sejkon, Tahir Demin. Avdul Resulin, Hajri Manen etj. Panajot Plaku me këto akuza që u dhanë në pretencën e prokurorit, do të mund “të varej prej gjuhe”. Sigurisht, asnjë krim, asnjë spiunazh nuk u faktua, përveç deklaratave të dëshmitarëve të rremë dhe rrëfimeve të nxjerra prej të pandehurve të shqepur në dru.

  Në korrik 1966, Panajot Plaku vdes papritur në Beograd në moshën 47 vjeçare, nga zemra. Sërish “zemra” në fisin Plaku. Shumë interesante kjo copëz e artikullit të Zërit të Popullit, të datës 19 korrik 1966: “Do të vijë me siguri dita kur edhe gjithë armiqtë e popullit shqiptar që janë grumbulluar në Jugosllavi, të japin llogari për veprën e tyre tradhtare. Fati i tyre nuk do të jetë më i mirë nga ai i tradhtarit Panajot Plaku, i cili vdiq (ose u vra nga padronët e tij si limon i shtrydhur), si spiun, si provokator…”. Pse do ta vrisnin jugosllavët Plakun, tashmë profesor në universitetin e Beogradit? Cilin profesionist në “zmadhimet e zemrës” ngarkoi me këtë detyrë Sigurimi Shqiptar? Kjo ndoshta pak rëndësi ka sot. Ajo që vlen më tepër, është të theksojmë se çuditërisht pak kaq dekadash, mbi këto “grupime armiqësore” dhe “tradhëtarë”, si Panajot Plaku, ende rëndon damka e vjetër për të cilën shumë pak përpjekje janë bërë për ta hequr. Të gjithë shokët e shkollës dhe të luftës të Panajot Plakut si Rahman Parllaku, Skënder Malindi, Myfit Guxholli, pas viteve ‘90-të kanë folur me respekt për kapacitetin e tij, si më i shkolluari, më cilësori, kurajozi dhe njeri me karakter…

  Sa për sagën e familjes Plaku, e ëma e Panajot Plakut, Kostandina, për fatin e saj vdiq në vitin 1970, duke mos mbetur gjallë për të parë fundin e “të fundmëve të familjes Plaku”. Dhe ishte rradha e shkencëtarit të gjeologjisë, kryeinxhinierit Koço Plaku, i cili kishte mbetur gjallë deri atëherë vetëm për hir të gjenisë së tij profesionale. E rradhisin në grupin e sabotatorëve të naftës; kishin filluar spastrimet e 1974-ës. Ndër krimet e tij më të rënda, seria e plotë e veprave të Dostojevskit, çka mjaftonte për ta pushkatuar. Lipe Nashi, që i shpëtoi pushkatimit, ka treguar më pas se “në gjyq, vetëm Koço Plaku nuk ka treguar falje, ndërsa ne të tjerët po”. Koço e kish të qartë: “Enver Hoxha më ka vrarë vëllezërit. Nuk do të kërkoj falje dhe këtë e di ai, siç di që do të më vrasë edhe mua”.

  Hyn edhe një herë në lojë makiavelizmi i Sigurimit me tredhjen shpirtërore të njerëzve: Koço ka shkuar me të shumtët, por vëllai i gruas së tij mbetet anëtar partie. Nga ana tjetër, i biri i të helmuarit Kalo Plaku, Jorgo, sapo mori diplomën e inxhinierit, caktohet të punojë në veprën gjigande të Fierzës, ku shkëlqen. Në 9 dhjetor 1980, familja e tij njoftohet për rrëzimin e një mikrobuzi në lumin Drin, ku gjeti vdekjen dhe inxhinieri Jorgo Plaku, me diagnozën zyrtare “asfiksi nga mbytja”. Familjarët kërkuan hapjen e arkivolit ato dhjetë minuta që i lanë ta qanin viktimën në shtëpi. Dhe panë se pjesa e pasme e kokës së viktimës ishte e çarë. Me goditje.

  Permbledhje nga shtypi

  Nga intelektuali

  Reply to this comment
  • Tosum agai August 28, 10:59

   ç’ke katranosur ketu more efendi Intelektuali ,
   Q’fare e ke tere kete Qarqaf more Katran me boje ……………………….

   pO PSE me keto perralla do te marreç ako
   Keste o Mysubet ?

   i nerumi Intelektual Nasradini ,
   duke pare qe TAJVANI bene dem per shendetin tende Mendor ,
   Mendoj te marresh ” Urlaob ” te shkosh
   te ç’lodhesh duke bere Vizita Turistike
   tek BukkerHarti i edvinit , ………………..

   Ndoshta do te ishte me e udhes qe Ti
   NASDRADINI intelektual te tregoje
   Historine e VERTET ……………..

   Po keto Plakat kush i çone ne azyL SOT
   o kuimandar ……………………

   Hajde , boll per sot se mu lodhe ,
   Hajde , se do te nderojme edhe Bebelinat
   se ke filluar te mbash Ere ….
   HAJDE , mo beje si femije nashti , lere kok fortesine …………………………….

   Hajde se do lozim me ballista e partizane
   ……………………
   do te fitojne Zogistat …….

   Reply to this comment
   • Alban Dega August 31, 14:31

    GJITHE UDB-SHET HEROIZOJNE KOLEGET E TYRE !

    E dini pse!?
    Sepse te gjithe derrat nje fecke kane!
    Vetem Intelehajvani ben perjashtim!
    Nuk eshte thi !
    Eshte gomar… !
    Ia ngaterrova emrin!
    Eshte intelegomar …

    Reply to this comment
 21. intelektuali August 28, 10:12

  PSE ENVERISTET EDEPSEZE JANE NE UNISON ME SPIUNIN E TITOS DHE MILOOSHEVICIT, HAKIF BAJRAMI?

  Pergjigja eshte fare e thjeshte dhe nuk ka nevoje per asnje dokument apo fakt historik, fjale eshte per te mbuluar me dinakeri krimet dhe tradhetine e Enverit ne Shqypni dhe Kosove.

  PSE ATEHERE STALINISTI, HAKIF BAJRAMI NE KOSOVE DHE ENVERISTET EDEPSEZE NE SHQYPNI ETIKETOJNE KOMUNISTIN E OREVE TE PARA DHE LUFTETARIN E LANC-IT, MINISTRIN INTELIGJENT TE ENVERIT, PANAJOT PLAKU SI AGJENT TE UDB-SE KUR AI KA QENE PJELLA DHE DORA E TYRE?

  Ku fshihet LEPURI i mashtrimit ketu?

  Në vitin 1939, mbreti Zog largohet në prag të pushtimit italian duke lene ne Banken e Shtetit një shumë mjaft të madhe të hollash në valutë të huaj dhe ne flori qe italianet ashiqare e grabiten, por qe ne 1943 ra ne doren e gjermaneve dhe Hitleri dha urdher te depozitohej ne bunkeret ne Malet e Bavarise ku kishte fshehur pasurite e grabitura nga shtetet e tjera.

  Pas Luftës II Botërore më shumë se 2000 kg flori nga sasia e pergjithshme e floririt te Ahmet Zogut qe u gjet ne Gjermani përfundojnë si peng për shkak të çështjes kriminale të Kanalit të Korfuzit, peng që Britania e Madhe e këmbeu me rreth 35 milionë USD pas rënies së regjimit komunist.

  Gjatë viteve të Luftës II Botërore, nga të dhëna shumë të sigurta, Britania e Madhe ka financuar lëvizjën popullore në Shqipëri ne shuma te konsiderueshme.

  Partisa Komuniste si përgjegjës thesarit kishte caktuar Jorgo Plaku, nje intelektual i mirefillte me dipllome perendimore, vëllai i ish – ministrit pa portofol dhe drejtorit të kufirit, gjeneralit Panajot Plaku, vëllai i inxhinerit të naftës Kalo Plaku dhe vëlla i drejtorit të fermës së Sukthit, Koço Plaku, të katër këta të eliminuar nga Enver Hoxha për arsye te panjohura deri me sot duke patur parasysh miqesine qe kishin me Mehmet Shehun.

  Jorgo Plaku ishte komandan i Çetës Plakë të Korçës, mbi bazën e së cilës u krijua Brigada I Sulmuese, ku Jorgo Plaku u caktua që në krijim të saj si komisar dhe Mehmet Shehu si komandant.

  Këta persona ishin dhe të vetmit anglishtfolës në Partinë Komuniste të asaj kohe. Pas formimit të Brigadës I Sulmuese, Enver Hoxha jep urdhër për vrasjen me atentat në Jorgo Plakut, nje vrasje makaber qe ka mbetur pa pergjigje dhe pa spjegime. Bashkë me eliminimin e Jorgo Plakut, një nga figurat më të rëndësishme të Luftës së popullit shqiptar për çlirim, me kete vrasje u eliminuan edhe të dhënat për financimet në stërlina dhe valutë tjetër të huaj që Britania e Madhe kishte dhënë për popullin shqiptar gjatë viteve të Luftës Nacionalçlirimtare dhe jo vetëm kaq, por nga paratë e anglezëve nuk mbeti asnjë gjurmë, kur dijeni të plotë për to përveç Jorgo Plakut kishte vetëm Enver Hoxha.

  KUSH I VODHI PARATE E ANGLEZEVE GJATE LUFTES?

  Te fshehten e kuserise se Enverit e mori me vete ne varr Jorgo Plaku.

  Ashtu si ferri i Dantes, komunizmi ka nivele të ndryshme të tmerrit dhe mizerjes. Një ministër kabineti i qeverisë thellësisht staliniste shqiptare, gjeneral-major Panajot Plaku, u arratis nga atdheu i tij duke vrapuar e rendur si lepur në mes të natës nëpër shtigjet që pat mësuar së pari si partizan në Luftën e Dytë Botërore, për të kaluar në Jugosllavi. Plaku është komunisti i rangut më të rëndësishëm mes 5-6 mijë shqiptarëve që i janë larguar errësirës së atdheut të tyre, që nga koha e luftës…”. Kjo hyrje është pjesë e një shkrimi jo të gjatë të edicionit të datës 3 qershor 1957, të revistës amerikane Time Magazine.

  Arratisja e madhe kishte ndodhur në mesnatën e 15-16 majit, pra rreth dy javë më parë; lajmi ishte shokues dhe efekti zgjati disa vjet, sepse megjithëse brenda një vendi të izoluar ilaçi gjendet shumë shpejt, duke e etiketuar ushtarakun e njohur si tradhtar, armik, agjent etj, etj, buja do të vazhdonte jashtë Shqipërisë, në Lindje dhe në Perëndim. Aq sa çështja Panajot Plaku do të kthehej edhe në objekt bisede mes Enver Hoxhës e Mehmet Shehut nga njëra anë, dhe Nikita Sergejeviç Hrushovit nga ana tjetër. “Pse nuk e rishikoni qëndrimin tuaj ndaj Panajot Plakut, dhe ai të kthehet në atdhe?”, sugjeroi lideri sovjetik gjatë vizitës së tij në Shqipëri në vitin 1959. Përgjigja nuk linte vend për ekuivoke: “Panajotin nuk kemi ndër mend ta falim. Bile po të na e sillni në Shqipëri, do ta varim në mes të Tiranës!”

  Arratisja e ministrit shqiptar nuk ishte e rastësishme. Nuk ishte as makinacion agjenturash, nga ato që diktatura komuniste nuk e kishte të ëvshtirë t’i artikulonte: “Dali Ndreu e Liri Gega u kapën pa mundur të arratiseshin, ndërsa Panajot Plaku ia doli me ndihmën e Mehmet Shehut dhe Kadri Hazbiut”, siç do të thuhej shumë vite më pas,

  por:

  PSE E NDIHMOI MEHMETI DHE KADRIU PANAJOT PLAKUN TE ARRATISEJ?

  Historia duket të jetë mjaft më e thjeshtë se kaq, sepse atij po i rrezikohej jeta personalisht, pasi pothuajse të gjithë njerëzit e spikatur të familjes dhe farefisit po ia eliminonin një nga një. Dhe në vendin që sipas prestigjozes amerikan New York Times:

  “…Një milion e 250 mijë banorë sundohen nga 48 mijë komunistë të cilët i betohen për besnikëri diktatorit bukurosh dhe mizor Enver Hoxha…”

  këto fenomene ishin fare të zakonta. Megjithatë, e pazakontë dhe e rëndë akoma dhe për një diktaturë si e mizorit Hoxha, ishte sjellja e regjimit ndaj Panajot Plakut dhe familjes së tij.

  Në kartelën e tij personale me numër 21, jepen këto të dhëna: “Eshtë arratisur në Jugosllavi më 15 maj 1957. Ka lindur në Hoçisht të Korçës më 17 mars 1919. Flet dhe shkruan gjuhët rusisht, italisht dhe më pak anglisht e frëngjisht. Josif Plaku është arrestuar, si babai i Panajotit, në vitin 1940 nga regjimi në fuqi. Ka dy vëllezër dhe dy motra, të quajtur Kalo, Koço, Theodora e Meri Plaku. Ka patur si pronë 18 ha tokë, 2 shtëpi, 7 lopë dhe tre kuaj, të cilat ia dorëzoi të gjithë reformës agrare, me përjashtim të një dynymi. Ka mbaruar shkollën fillore 1926-1931 në Hoçisht, shkollën e mesme teknike, shkollën unike 1934-1936 në Korçë dhe atë normale 1936-1941 në Elbasan. Anëtar i Partisë Komuniste që nga 21 korriku 1942, me numër tesere 012334, lëshuar nga Komiteti i Partisë së Tiranës. I papërjashtuar nga partia. Është arrestuar më 12 prill 1942 nga fashistët italianë për pjesëmarrje në demonstratë dhe është mbajtur në burg 3 muaj. Pas lufte ka qenë me delegacione në Itali dhe në Bashkimin Sovjetik. Të gjithë pjesëtarët e familjes dhe gruaja, Vjollca, kanë qenë pjesëmarrës të Luftës Antifashiste. Në 28 nëntor 1944 gradohet nën/kolonel”. Në karakteristikën e punës, firmosur nga Beqir Balluku, renditen të gjitha të dhënat e tjera, që nga gradimmi i parë pas lufte si kolonel më 1 korrik 1951, detyrat në luftë si partizan i thjeshtë në çetën e Devollit deri në zv.komisar i Brigadës së Parë. Nuk harrohet të përmendet fakti që Panajoti kishte një xhaxha në Amerikë, Vangjelin, një intelektual me dy doktorantura. Kthehet pas studimeve 1948-50 në Akademinë ushtarake sovjetike “Voroshillov”, si komandant divizioni. Ajo çka binte në sy tek Panajot Plaku, përveç talentit dhe inteligjencës që shquante tek gjithë fisi e tij, ishte shpirti i lirë, thënia e mendimit troç edhe kur binte ndesh me eprorët, çka në zhargonin zyrtar do të përkthehej: “Nuk është i disiplinuar në shkallën që duhet të jetë një komandant divizioni, dhe me shumë zor i zbaton urdhërat, e çmon shumë veten. Do kontroll të fortë dhe seriozitet nga lart”. Dhe ai që nuk kishte bërë asnjë autokritikë deri në vitin 1950, detyrohet ta bëjë këtë pas kthimit nga BS, “para shokëve gjeneralë Mehmet Shehu, Beqir Balluku, Bedri Spahiu dhe Teodor Heba”. Por çfarë ndodhi në jetën e Panajot Plakut derisa ai vendosi “të tradhëtojë”?

  Xhaxhai i Panajotit, Jorgo Plaku, ishte shpallur dëshmor pasi u vra më 7 janar 1944, sipas deklaratave zvrtare, “në përpjekje me armiqtë”, por në fakt u qëllua nga pas ndërsa ishte duke ecur në kolonë me shokët pranë Voskopojës, dhe kur “armiq” nuk kishte asgjëkundi. Megithëse dëshmitarët kishin heshtur që prej asaj kohe, familjarët patën giithmonë dyshime. Rradha do t’i vinte më pas vëllait të Panajotit, Kalo Plaku, dy vjet më i ri. Komisar batalioni në kohën e luftës, Kalo emërohet në vitin 1945 në Berat si oficer i Ministrisë së Brendshme. Duke parë torturat dhe bastisjet që u bëheshin familjeve të tëra nga regjimi i sapoinstaluar, ai neveritet dhe kërkon të lirohet nga uniforma. Kalon në bujqësi dhe në vitin 1952 emërohet drejtor i fermës së Sukthit. Menjëherë pas tij, emërohen në poste drejtuese të fermës edhe dy ish punonjës të Sigurimit, të cilët do t’i viheshin pas për katër vjet me rradhë.

  Në 12 qershor 1956, Kalo Plaku niset herët në mëngjes për punë, sepse fillonte fushata e korrjeve. Në mbrëmje shoferi i tij i ri (i ardhur një vit më parë, dhe më pas me karrierë shoferistike në Komitetin Qëndror dhe nëpër ambasada), e lajmëron se makina ishte prishur. Kalo fle ku e zë nata dhe të nesërmen në mëngjes, pi një gotë dhallë që do të ishte e fundit. Nxjerr shkumë nga goja dhe vdes në moshën 35 vjeçare “sepse iu zmadhua zemra!”. Sapo trupi i të vëllait mbërrin në shtëpi, Panajoti i nxjerr të gjithë përjashta, merr kufomën dhe e çon në Tiranë për autopsi. I kërkon Llambi Ziçishtit, ministrit të Shëndetësisë, t’i bënte autopsinë, dhe përgjigja ishte “zmadhimi i zemrës shkaktoi vdekjen”. Por në autopsi mori pjesë edhe një mjeke sovjetike. Konstatimi i saj? Ndryshonte rendi I lidhjes shkak-pasojë: “Ishte vdekja ajo që solli zmadhimin e zemrës”. Panajoti kërkoi përgjigje të tjera nga Hungaria, por ato nuk erdhën kurrë.

  Në shtëpinë e ministrit pa portofol vijnë për ngushëllim gjithë anëtarët e Byrosë Politike, me Enverin në krye. Kur Panajoti ia përsërit udhëheqësit konkluzionin e mjekes sovjetike duke i kërkuar në sy një analizë tjetër për të vëllanë, ky nxihet dhe hesht. Aq më tepër që pak kohë më parë, (siç ka deklaruar pas viteve ‘90-të ish titullari i lartë i viteve të para pas çlirimit, Nexhmi Ballku) kishte patur një debat me Panajotin pasi ky i fundit nuk ishte aspak dakord që Rita Marko të hynte në Byronë Politike, nje spiun dudum, servil i pacipe i Enverit.

  Panajot Plaku po vërente se po ia vrisnin, degradonin apo përjashtonin nga Partia për një arsye totalisht tjeter tjetër me ate qe i akuzonin, gjithë familjarët dhe fisin që kishte nxjerrë vetëm partizanë dhe më vonë plot 28 komunistë idealistë dhe individë të talentuar. Te verteten e masakres qe po i benin familjes se tij e dinte vetem Enveri dhe ajo kishte te bente me milionat sterlina agnleze qe u vodhen nga Diktatori gjate Luftes ashtu sic kishte bere edhe ne ambasaden shqyptare ne Bruksel. Në të njëjtën kohë pert ta mashtruar atë e kishin promovuar në ministër, çka mendja e tij e stërvitur dhe inteligjente e përktheu menjëherë si rrahje e shpatullave para prerjes së kokës. Ndaj konkludoi se kishte ardhur rradha e tij. Vendosi të arratisej. Urdhëron shoferin të bëjë gati makinën se do të shkojnë në Pogradec për punë. Në Qafë Thanë, zbret pak për “t’u shmpirë”, merr një monopat dhe nuk kthehet më.

  “Ika nga Shqipëria se Enver Hoxha më helmoi vëllanë”. Lajmi i dhënë nga agjencia jugosllave e lajmeve TANJUG, mori dhenë. Pas tronditjes fillestare, Tirana merr menjëherë kundërmasat dhe në shtypin zyrtar botohet një artikull ku nëna e “tradhtarit”, Kostandina Plaku, mallkon qumështin që i ka dhënë të birit. Por ç’kishte ndodhur në të vërtetë? Sipas rrëfimeve në vitet e para ‘90-të të Pandora Plakut, gruas së Kalos së helmuar, vëllai i vogël i Panajotit dhe gjeologu i talentuar Koço Plaku mori një ftesë të çuditshme: “Frrok Pjetër Gega, i sapozgjedhur në Komitetin Qëndror të PPSH-së dhe komshiu përballë shtëpisë sonë, kishte thirrur Koçon në shtëpinë e tij dhe pas 3-4 orë bisedimesh midis tyre, Koço vjen me tekstin e artikullit në dorë. I bërë meit në fytyrë, me zë të dredhur, ia jep të jëmës letrën në dorë dhe i thotë: “Firmose, po na deshe edhe neve të tjerëve”. Kuptohet që tekstin Frrokut ia kishin dhënë gati, sepse niveli i tij prej punëtori nuk e bënte dot edhe pse më vonë u bë Zv/ministri i Punëve të Brendshme. Kostandina Plaku firmosi tekstin e gatshëm, ku mallkonte të birin “harram qumështin e nënës”.

  Dhe ‘mjeshtëria’ e Sigurimit nuk kishte fund. Për të neutralizuar çdo deklaratë të Panajotit të arratisur, Pandora vijon të figurojë komuniste, për të ruajtur versionin zyrtar se i shoqi “vdiq në krye të detyrës”. Fëmijëve të Kalos u jepet shkolla e lartë, paçka se natën.

  Panajot Plaku ndihet gjysmë i burgosur në Jugosllavi. Ai flet kundër regjimit në të cilin më parë ishte hierark i lartë, në intervista të ndryshme, ndërkohë që i dërgoi Hrushovit një letër të gjatë ku rendit të gjitha stalinizmat e liderit shqiptar. Kërkon të shkojë në Bashkimin Sovjetik, por Tito nuk e lë të ikë. Gjatë kësaj kohe, nuk kishte rast më të mirë për Tiranën zyrtare, për ta përfshirë Panajot Plakun në grupin agjenturor dhe regjim-përmbysës të rradhës, e në këtë mënyrë ta pajisnin edhe atë me një dosje për t’u pasur zili: Ishte zbuluar banda e Teme Sejkos me kompani! Gazeta Bashkimi e numrave të majit 1961 është e mbushur me deklaratat në gjyq të “komplotistëve” që kishin synuar përmbysjen e diktaturës me ndihmën e të gjithëve: Rusë, grekë, jugosllavë, amerikanë e anglezë. Kolektivat punonjës dërgojnë letra falenderimi për partinë që zbuloi këtë grup të rrezikshëm: nga Uzina “Enver”, nga koperativa “Stalin” e Krutjes, nga ajo “Mao Ce Dun” e Divjakës, e deri nga koperativa e Konispolit, për të dhënë përshtypjen se çamët e dënojnë tradhëtinë e Teme Sejkos dhe se ai meriton plumbin ballit.

  Po Panajot Plaku? Ai kishte qenë ndër organizatorët kryesorë të kryengritjes për të cilën paskëshin financuar mbi 20 organizata ndërkombëtare spiunazhi, dhe nëse në përfundim të farsës gjyqësore Aranit Çela kërkoi dënim me vdekje për Teme Sejkon, Tahir Demin. Avdul Resulin, Hajri Manen etj. Panajot Plaku me këto akuza që u dhanë në pretencën e prokurorit, do të mund “të varej prej gjuhe”. Sigurisht, asnjë krim, asnjë spiunazh nuk u faktua, përveç deklaratave të dëshmitarëve të rremë dhe rrëfimeve të nxjerra prej të pandehurve të shqepur në dru.

  Në korrik 1966, Panajot Plaku vdes papritur në Beograd në moshën 47 vjeçare, nga zemra. Sërish “zemra” në fisin Plaku. Shumë interesante kjo copëz e artikullit të Zërit të Popullit, të datës 19 korrik 1966: “Do të vijë me siguri dita kur edhe gjithë armiqtë e popullit shqiptar që janë grumbulluar në Jugosllavi, të japin llogari për veprën e tyre tradhtare. Fati i tyre nuk do të jetë më i mirë nga ai i tradhtarit Panajot Plaku, i cili vdiq (ose u vra nga padronët e tij si limon i shtrydhur), si spiun, si provokator…”. Pse do ta vrisnin jugosllavët Plakun, tashmë profesor në universitetin e Beogradit? Cilin profesionist në “zmadhimet e zemrës” ngarkoi me këtë detyrë Sigurimi Shqiptar? Kjo ndoshta pak rëndësi ka sot. Ajo që vlen më tepër, është të theksojmë se çuditërisht pak kaq dekadash, mbi këto “grupime armiqësore” dhe “tradhëtarë”, si Panajot Plaku, ende rëndon damka e vjetër për të cilën shumë pak përpjekje janë bërë për ta hequr. Të gjithë shokët e shkollës dhe të luftës të Panajot Plakut si Rahman Parllaku, Skënder Malindi, Myfit Guxholli, pas viteve ‘90-të kanë folur me respekt për kapacitetin e tij, si më i shkolluari, më cilësori, kurajozi dhe njeri me karakter…

  Sa për sagën e familjes Plaku, e ëma e Panajot Plakut, Kostandina, për fatin e saj vdiq në vitin 1970, duke mos mbetur gjallë për të parë fundin e “të fundmëve të familjes Plaku”. Dhe ishte rradha e shkencëtarit të gjeologjisë, kryeinxhinierit Koço Plaku, i cili kishte mbetur gjallë deri atëherë vetëm për hir të gjenisë së tij profesionale. E rradhisin në grupin e sabotatorëve të naftës; kishin filluar spastrimet e 1974-ës. Ndër krimet e tij më të rënda, seria e plotë e veprave të Dostojevskit, çka mjaftonte për ta pushkatuar. Lipe Nashi, që i shpëtoi pushkatimit, ka treguar më pas se “në gjyq, vetëm Koço Plaku nuk ka treguar falje, ndërsa ne të tjerët po”. Koço e kish të qartë: “Enver Hoxha më ka vrarë vëllezërit. Nuk do të kërkoj falje dhe këtë e di ai, siç di që do të më vrasë edhe mua”.

  Hyn edhe një herë në lojë makiavelizmi i Sigurimit me tredhjen shpirtërore të njerëzve: Koço ka shkuar me të shumtët, por vëllai i gruas së tij mbetet anëtar partie. Nga ana tjetër, i biri i të helmuarit Kalo Plaku, Jorgo, sapo mori diplomën e inxhinierit, caktohet të punojë në veprën gjigande të Fierzës, ku shkëlqen. Në 9 dhjetor 1980, familja e tij njoftohet për rrëzimin e një mikrobuzi në lumin Drin, ku gjeti vdekjen dhe inxhinieri Jorgo Plaku, me diagnozën zyrtare “asfiksi nga mbytja”. Familjarët kërkuan hapjen e arkivolit ato dhjetë minuta që i lanë ta qanin viktimën në shtëpi. Dhe panë se pjesa e pasme e kokës së viktimës ishte e çarë. Me goditje.

  Permbledhje nga shtypi

  Nga intelektuali

  Reply to this comment
 22. deshmitar August 28, 10:44

  Fadil Hoxha ka qene burre e patrioti, ka luftuar gjithmone per Kosoven e ka mbajt kontakte gjithmone me Shqiperine nepermjet ambasades tone ne beograd. Patjeter qe per sy e per faqe per mos me u diskretituar ka bere veprime per mos me dale hapur por ka qene njeriu jone ne kosove.

  Reply to this comment
 23. Tosum agai August 28, 11:00

  ç’ke katranosur ketu more efendi Intelektuali ,
  Q’fare e ke tere kete Qarqaf more Katran me boje ……………………….

  pO PSE me keto perralla do te marreç ako
  Keste o Mysubet ?

  i nerumi Intelektual Nasradini ,
  duke pare qe TAJVANI bene dem per shendetin tende Mendor ,
  Mendoj te marresh ” Urlaob ” te shkosh
  te ç’lodhesh duke bere Vizita Turistike
  tek BukkerHarti i edvinit , ………………..

  Ndoshta do te ishte me e udhes qe Ti
  NASDRADINI intelektual te tregoje
  Historine e VERTET ……………..

  Po keto Plakat kush i çone ne azyL SOT
  o kuimandar ……………………

  Hajde , boll per sot se mu lodhe ,
  Hajde , se do te nderojme edhe Bebelinat
  se ke filluar te mbash Ere ….
  HAJDE , mo beje si femije nashti , lere kok fortesine …………………………….

  Hajde se do lozim me ballista e partizane
  ……………………
  do te fitojne Zogistat …….

  Reply to this comment
  • intelektuali August 28, 11:36

   Ke gje inteligjente per te shtuar me fakte dhe dokumenta te besueshme, apo do vazhdosh me llogje idiotesh ne kete forum te nderuar te gazetes DITA per te fshehur dhe mbuluar krimet monstruoze te familjes suaj:

   O CUNI RRUGAC I ENVERIT, ILIR HOXHA

   ndryshe:

   Shko tek mamaja dhe bej fresk Nexhmijes qe te tregoje ndonje histori mallengjyese te LANC-it kriminal qe vrau anglezet ne Kanalin e Korfuzit me pabesi te papare,

   njashtu:

   Sic vrau kosovaret ne Tivar,

   po ashtu,

   Sic vrau te gjithe komunistet idealiste dhe shkoket e vet nje nga nje qe nga Qemal Stafa, … Panajot Plaku…e deri tek…. Mehmeti e Kadriu qe e ndihmuan mikun e tyre per t’u arratisur ne Jugosllavi per te shpetuar koken nga helmi i Enverit qe e kishte kapur paniku se mos i zbulonin kuserine e sterlinave angleze qe Britania e Madhe ja dergonte partizaneve shqyptare.

   Reply to this comment
   • Tosum agai August 28, 12:34

    Te paska zene melankonia keto dite
    O Pizeveng Tajvani ………………

    Qe po qane me Kuje per komunistat dhe shoket qe vrau Enveri ?
    Te plasi Bitha ty se u vrane ata ?
    Tutje o Mysybet ……..
    haaaaaaaaaaaaaa

    Na , more shejtan se na mallangjeve …..

    Qe te mos Qashe ,
    Por te Ulerasesh Kujtohu ::

    Per Bomben Atomike …
    Per Vitnamin dhe Korene ………
    Mos harro Irakun , Sirine , Libine dhe shtete te TJERA …….
    Krimet e Zogut qe Vrau intelektualet .
    Krimet dhe djegjet e Ballit ,
    qe Ishin ura e zjarrit ne dore te Gjermanit .

    mos harro per Viktimat e demokracise
    qe vdiqen demoratikisht ……..

    Tashti i do me numra apo me kile ?
    Kush vrau me shume ?
    Enveri ?
    apo Ballistet e demokracise ?

    Reply to this comment
 24. intelektuali August 28, 11:36

  Ke gje inteligjente per te shtuar me fakte dhe dokumenta te besueshme, apo do vazhdosh me llogje idiotesh ne kete forum te nderuar te gazetes DITA per te fshehur dhe mbuluar krimet monstruoze te familjes suaj:

  O CUNI RRUGAC I ENVERIT, ILIR HOXHA

  ndryshe:

  Shko tek mamaja dhe bej fresk Nexhmijes qe te tregoje ndonje histori mallengjyese te LANC-it kriminal qe vrau anglezet ne Kanalin e Korfuzit me pabesi te papare,

  njashtu:

  Sic vrau kosovaret ne Tivar,

  po ashtu,

  Sic vrau te gjithe komunistet idealiste dhe shkoket e vet nje nga nje qe nga Qemal Stafa, … Panajot Plaku…e deri tek…. Mehmeti e Kadriu qe e ndihmuan mikun e tyre per t’u arratisur ne Jugosllavi per te shpetuar koken nga helmi i Enverit qe e kishte kapur paniku se mos i zbulonin kuserine e sterlinave angleze qe Britania e Madhe ja dergonte partizaneve shqyptare.

  Reply to this comment
 25. Tosum agai August 28, 12:35

  Te paska zene melankonia keto dite
  O Pizeveng Tajvani ………………

  Qe po qane me Kuje per komunistat dhe shoket qe vrau Enveri ?
  Te plasi Bitha ty se u vrane ata ?
  Tutje o Mysybet ……..
  haaaaaaaaaaaaaa

  Na , more shejtan se na mallangjeve …..

  Qe te mos Qashe ,
  Por te Ulerasesh Kujtohu ::

  Per Bomben Atomike …
  Per Vitnamin dhe Korene ………
  Mos harro Irakun , Sirine , Libine dhe shtete te TJERA …….
  Krimet e Zogut qe Vrau intelektualet .
  Krimet dhe djegjet e Ballit ,
  qe Ishin ura e zjarrit ne dore te Gjermanit .

  mos harro per Viktimat e demokracise
  qe vdiqen demoratikisht ……..

  Tashti i do me numra apo me kile ?
  Kush vrau me shume ?
  Enveri ?
  apo Ballistet e demokracise ?

  Reply to this comment
 26. gjeneral gramafoni August 28, 14:31

  Falenderim te vecante per gazeten Dita.
  .
  Jo vetem per keto artikuj shume atdhetare dhe te ekulibruar te Prof. Dr. Hakif Bajrami por dhe per botimin e plote te 2 komentues goje-fekaleve intelektuali= kelyshi i Esat Toptanit dhe demo= kelyshi i Xhaferr Deves.
  .
  Nese do ta dini se sa atdhetar eshte nje artikull te Dita shikoni reagimin e demo&intelekturpit qe kalojne cdo limit njerzor llogjik dhe kalojne ne konvulsione.
  .
  Te kuptohemi:
  Enveri ka patur perballe dy lloj shqiptaresh : ARMIQ DHE KUNDERSHTARE..pra nese demo&intelekturpi kane qne armiq te pabese te shendruar ne kanibale.. une dhe nje shumice absolute shqiptaresh kami qene kundershtar..ose me sakte ne nje fare menyre kam qene oponent i tij per sistemin qe qe i denuar ta zbatonte dhe nga ana personale (prona) qe i tjetersoi por nuk i mori per vehte..kurse nga ana nderkombetare DIPPLOMACI-MBROJTE-ARSIM-SHENDETSI-ART-KULTURE-SPORT-ENERGJTIKE -BUJQESI BIO…ai ishte fat per Shqiperine dhe kjo u vertetua pas 1992 ku shqiperia eshte nje PUPET STATE.
  .
  A nuk mjafton propoganda “UNLIMITED” i sih armiqve te Enverit qe nga Amerika-anglofrancezet–vatikani-izraeli-vendet islamike -greket-serbet zogistet-ballistet-ish terroristet e Maltes & Mynihut..
  .
  Nuk mjafton nje hordhi me” gjenreale gramafone ” qe nga meditesit e xhorxh sorrosit edi rama-kodheli kumbaro & company e deri te Halez Biberaj I rajersonit qe akoma besojne se hodhen “komunizmin” ne 1991 qe ne ate kohe ai i shte i vdekur.
  .
  Nuk mjafton nje hordhi VUVUZELA qe kane 30 vjet qe po e shperfyterojne PSIQIKISHT ate popull qe nga Monstra Blendi fejziu me 30 mije dollare ne muaj ( kush e paguan) e me rradhe..Fatoslubonja..havukat Tak Ngjala..markmarku,,merobaze.dashkaloqi..enverrobelli..kastriot dervishi..nevilanika e spiunit bujar hoxha….dhe 200-300 te tjere qe i kane shplare trurin atij populli
  .
  Edhe te Dita nuk mjaftojne dhe monstrat anal-iste por jane dhe mostrat e internetit ku dhe te Dita jane disa si” intelektuali “apo ky “demo” mos qofshin e njejta dore.
  .Zavalli “demo” edhe sot nuk ka kursyer helmin e tij.Se ky demo-ja
  -po na quan marshallin tito-shpetimtarin e Shqiperise
  -po na quan xhaferr deven Hero kombetar
  -po na quan lufte ncl si lufte civile
  -po na quan Karl Marksin budalla
  po ne 1984 na paska punuar ne nen firme kroate
  -po ne vitet 70′ na paska punuar ne Gramsh
  -dhe me e forta na paska shkruar 13 libra dhe shume dokumentare
  Pra Demoni Demo i fshehur pas ferres ka vite te tera qe hedh helm te zi..por kam nje pyetje:
  Po pse o monster merr dynjane me goje me gjuhe te helmatisur..
  Pse nuk na thua kush jane keto libra por rri pas gardhit dhe gjuan si puna jevgut ?
  >>>
  Ne vend te mbylljes:
  Falenderoj pambarimisht Prof. Dr. Hakif Bajrami i cili me keto artikuj te tille shume te rralle ne shtypin tone i tregon shqiptareve qe koha e shtrigut Berisha dhe ca “miqve te tij beogradas” ne WDC & BRUKSEL ka mbaruar..Stop kanibalizmit me Enver Hoxhen..Stop perrallave te Xhon Megout dhe te Kosoves qe “e shiti Enveri” sidomos sot kur Shqiperia dhe Kosova jane te kthyera nen nivelin e vilajeteve te kohes Turqise.

  .

  Reply to this comment
 27. intelektuali August 28, 16:55

  Te nderuar lexues !
  .
  Cfare do te kete bere Enver Hoxha,nuk i jep te drejte tradhetareve te kombit te hedhin “fishekzjarre” sot si shpetimtare te vendit.
  .
  .Nese Panajot Plaku troket ne Beograd apo Athine dhe behet vegel e tyre si Esat Pasha …Ahmet Zogu dhe Sali Biberisha dhe bashkpunojne/bashkpunuan ne dem te shtetit shqiptar ata jane me shume se tradhetare dhe jane keto qe po mbivlersojne Enverin ne kohen e sotme..
  .
  Ajo qe me ben te cuditem sot eshte pse ca “INTELEKTUALE” ku do te vecoja Mero Bazen me shkalle te larte intelekti ne shtypin shqiptar e ben Hero terroristin Xhagjika qe leshonte trakte duke himnizuar Kryshovin..ose Liri Berishoven( jo belishova) mbahet sot heroine se ishte zorre e trashe e Nikita HRYSHOVIT.
  ———————————————–
  Analizoni kete leter te nxjerre nga arkivi “memoria kombetre.com” dhe analizoni pse Enveri kishte te drejte qe i kryqzonte keta “intelektuale”

  Faksimile nga nje artikull i Panajot Plakut ne Beograd ne 1957
  ( Panajot Plaku i drejtohet (lutet) Hryshovit te “shpetoje” Shqiperine nga strofulla Beogradit e druzhe Titorankoviqit.
  .

  . Unë jam i bindur se në Shqipëri nuk do të ndodhë asgjë që do t’i ngjante asaj që ndodhi në Hungari dhe për këtë arsye, mendoj se shtrembërimet e përmendura duhet të eliminohen në mënyrë më të guximshme dhe më të vendosur.
  .
  Unë e di që ju keni bërë përpjekje që t’i ndihmoni udhëheqjes së partisë sonë duke dërguar në KQ, për një kohë një këshilltar, e gjithashtu edhe duke i dhënë mundësi Enver Hoxhës dhe udhëheqësve të tjerë që marrin pjesë në këshillimin e KQ tuaj, por unë po flas me bindje të plotë se të gjitha këto kanë ndihmuar fare pak për shkak se Enver Hoxha ka frikë prej demokracisë partiake si prej zjarrit.

  .Duhet shtuar se Enver Hoxha nuk është i vetmi kuadër i partisë, i cili ka marrë pjesë në Luftën Nacionalçlirimtare; nuk është i vetmi mik i BRSS, ai nuk është themelues i partisë, si e quajnë. Për këtë arsye, largimi i Enverit nga udhëheqja e partisë do ta forconte partinë tonë dhe marrëdhëniet e saj me BS. Ju siguroj se për ikjen time nuk ka ditur kurrkush absolutisht asgjë, se kurrkush nuk më ka thënë asgjë në lidhje me vendimin për likuidimin tim. Për këtë arsye, ju lutem që të bëni çmos që keni mundësi që për këtë arsye të mos e persekutojnë asnjë anëtar të KQ dhe të qeverisë, ose cilindo tjetër.
  .
  Duke përfunduar, e shpreh në dy rreshta përmbajtjen e kësaj letre:
  Shoku Hrushov,
  ju lutem studioni dhe
  shpëtoni Partinë e Punës së Shqipërisë.
  Ju siguroj se kurrkush nuk më ka bërë diktat nga përmbajtja e kësaj letre dhe se asnjëri nuk më ka shtyrë që ta shkruaj. Unë kam menduar t’ju shkruaj qysh kur isha në Shqipëri, menjëherë kur u informova për vendimin që të më likuidojnë. Të gjitha këto që ju shkrova, i kemi përjetuar unë dhe tërë partia ime. Jam i bindur se kjo letër imja do t’i japë kontribut normalizimit të gjendjes në partinë dhe në vendin tim.

  Me përshëndetje komuniste.

  Panajot Plaku d.v

  Beograd, më 15. VI. 1957… gazeta BORBA

  Reply to this comment
 28. intelektuali August 28, 18:02

  PSE SHQYPTARET SI INTELETUHALJA
  BUTKA-TOPTANI & COMPANY
  DUHET TE MBYLLIN QENEFIN
  KUNDER ATIJ QE JA U LEROI PRAGUN
  SE E MERITONIN

  Ky materiali poshte qe tregon se Hryshovi po e drithte me TITON & VENIZELLOSIN ne dem te kombit shqiptar dhe Enveri I tha Kryshovit..shko ne te sateme..dhe ky eshte ndoshta rasti I vetem ne bote per te gjitha kohrat qe nje shtet I vogel si shqiperia e turperoi publikisht nje superfuqi deri sad he vete Qerosi Hryshov shkruante ne kujtimet e tij;
  .
  NUK E KUPTOVA PSE IKEM NGA SHQIPERIA SI PULA TE LAGURA…

  Nqs ka ne ngjarje me spektakulare ne historine boterore ajo eshte dueli Enver-Hryshov ne vitet 1960-1961..Bile Hryshovi ne kujtimet e tij thote se nga Shqiperia ikem si pula dhe me vone ishte e pamundur per intervenim se futeshim ne nje lufte te trete.
  ,Deri sa arriti Nikita tejet I nevrikosur ne Kremlin duke thene qe Enver Hoxha na mbuloi me mut nga koka koka te kembet dhe ja ..cifsha nenen dhe perkthyesi e perktheu pak ndyshe se ishte skandal nese perkthehej fjale per fjale

  Shume pak komentues dhe analiste përmendin faktin qe nga1956 sidomos ne vitet 1959-1960 kishte filluar “romanca e dashurisë Hrushov-Tito” dhe po pregatitej plani qe ruset ose do conin Enverin ne gjunje te Titos ose do ta shkarkonin si Zhukovi ne ajer ose ndonje egzekutim si ndodhi me ca të tjerë që u cuan kundër Hryshovit.

  Por ajo qe I vuri vulen ndarjes me ruso-sovjetiket ishte nje skandal I Hryshovit me Venizellos ate kohe qe ai ishte zëvendëskryeminister dhe ministri i Jashtëm qe gjatë një takimi me liderin sovjetik, Nikita Hrushov, në 1960 bën publik një propozim të ri të grekëve për Epirin e Veriut, i cili u hodh në lojë si kusht për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Shqipërinë dhe shfuqizimin e ligjit të luftës.
  .
  Në projektin e ri kërkohej vetëqeverisja e Vorio Epirit nga minoriteti grek, por brenda kufijve shqiptarë. Siç u bë e ditur më pas, detajet e zbuluara dhanë të kuptohej se Hrushovi të paktën parimisht nuk ishte shprehur kundër kësaj skeme. Ai i pati premtuar Venizelosit ta diskutonte këtë çështje me Enver Hoxhën në një kongres që do të zhvillohej pas pak kohësh në Bukuresht të Rumanisë. Sipas Venizelos, Hrushovi pati shprehur qëndrimin se çdo minoritet duhet të ketë autonominë e tij, për të zhvilluar gjuhën dhe kulturën sipas dëshirave.
  Kaq mjaftoi për të shpërthyer zemërimin e shqiptarve.dhe Enver Hoxha thërret ambasadorin rus të akredituar në Tiranë, Ivanov, të cilit i shpreh prerazi qëndrimin kundër thelbit të bisedimeve mes Venizelos e Hrushovit. Në librin “Dy Popuj Miq”, Enver Hoxha shprehet se Shqipëria nuk e njeh Sofokli Venizelosin, por babanë e tij, Elefter Venizelos po, i cili ka djegur me dhjetëra fshatra shqiptarë e ka ngritur banda që punonin si agjentë për autonomi të Vorio Epirit.
  Në përfundim Hoxha theksoi se Shqipëria nuk do të lejojë askënd të diskutojë për kufijtë e saj, qoftë ky edhe Hrushovi.

  PIKERISHT krisja me Bashkimin Sovjetik në mbledhjen e 81 partive dhe më pas prishja e marrëdhënieve rindezi shpresat greke për Vorio Epirin. Tërheqja e nëndetëseve nga baza ushtarake e Pashalimanit në Vlorë rriti presionin grek që mendoi se tashmë Shqipëria ishte thuajse e izoluar dhe pa mbështetje të fuqishme. Në të njëjtën kohë, Partia Komuniste Shqiptare prishi marrëdhëniet edhe me homologen e saj greke.
  .
  Në Kongresin e Tretë të Partisë së Punës delegati i Partisë Komuniste Greke nuk u lejua të flasë, duke u akuzuar nga udhëheqja shqiptare si spiun i qeverisë së Karamanlisit. Kjo çarje erdhi si pasojë e qëndrimeve jo të qarta që edhe të majtët grekë mbanin për çështjen e Vorio Epirit. Në të njëjtën kohë udhëheqja shqiptare mori informacion se qeveria e Athinës po mblidhte opinione se cili do të ishte reagimi i disa vendeve në rast se Greqia do të sulmonte ushtarakisht Shqipërinë. Nga krahu tjetër, organizatat vorio-epirote intensifikuan punën e tyre duke nisur mbledhjen e vullnetarëve për të kryer sulme të armatosura ndaj Shqipërisë.
  ***
  Pikërisht,për ti shpëtuar ndeshkimit si personal po ashtu dhe në aspektin kombëtar Enver Hoxha luajti si nje shahist..mjeshter I madh nderkombetar duke hapur lojen me Kinen.qe dihet si rrodhen punet me vone.
  ***
  Keq ardhje per shume shqipfoles si ky perkthyesi,por dhe nje pjese e lexuesve qe nuk marrin parasysh faktorin NR 1 qe spjegon pse Enver hoxha hyri ne beteje me ruset..ishte Venizellos me Titon pas kraheve..
  ***
  Ate qe serbet & greket u munduan gjate shekujve te mbysnin shtetin dhe gjuhen shqipe..pikerisht ate qe nuk arriti Venizellos me Titon ne kohen e Hryshovit..e arriti Milloshevici me Miqotasin ne 1991-1992 kur erdhen si krushq me amerikanet e pare qe shkelen ne shqiperi ne 1990.
  .
  Eshte me shume se fatkeqesi kombetare fakti qe nuk analizohet sot kush dhe pse e shperfytyroi shtetin dhe dinjitetin e shqiptareve pas 1992..por merren akoma me enver hoxhen si kanibale qe ne fakt ketyre armiqve te kombit..grekut & serbit si dhe lobet e tyre ne perendim I kinte nonen dhe mire ja bente

  Reply to this comment
  • intelektuali August 28, 19:38

   Shko e beji fresk Nexhmijes o Ilir Hoxha

   Sepse:

   Nuk genjen dot me si babai juaj sadist dhe gjakatar

   Duhet qe gazeta DITA te ndaloje mashtruesit kopjues qe ja ulin nivelin debatit interesant

   Reply to this comment
 29. intelektuali August 28, 20:58

  Sqarim per lexuesit e nderuar te Dites:
  .
  Shume shoke te mij kur flas per tmerret e sotme qe jane si HALLVA TE OMLA SI E QAZIM MULLETIT me pyesin te cuditur….po si u ktheve ne “enverist” qe ti ishe ne balle te luftes me te qe para gallates antikomuniste te qyl-tetit Studenti :
  .
  Pergjigja ime eshte kjo:
  Une e hodha Enverin ne vitet 90 per te ndertuar demokracine dhe jo per Junten kriminale nazisali elezbiberiste & makartiste
  .
  Une e hodha Enverin ne vitet 90 per te ndertuar demokracine dhe jo per te bere hero kombetar felliqsine e tij Zogu i Kurves Pare..
  .
  PSE O SHQYPTARE HARRONI MIZORITE E ZOGUT ? QE FUNDJA ERDHI NGA BEOGRADI NE VITET 20′ DHE NE VITET 50 BASHKE TITON & CIAN PLANIZOJNE AGERSION PARAMILITAR ?

  Si e ka pikturue At Fishta, Ahmut Kokzogezen
  “Ky babën gjaks,
  gjyshin katil, stërgjyshin mizuer
  … hasëm të kulturës …”;
  ata nuk përfaqësonin asnjë interes të popullit shqiptar,
  po një interes të ngushtë bejlerësh
  që donin me ruejtë ato previlegje
  që i kishin sigurue tue i shërbue pushtuesit otoman
  , kryesisht në një rreth nepotik:
  Ahmet Zogu,
  nipi i Esat Pashë Toptanit,
  dhandrri i Shefqet Verlacit,
  kunati i Ceno bej Kryeziut,
  një qerthull mehmurësh anadollakë,
  të shitun te serbi deri në ditën e vdekjes.

  Por ajo qe eshte lebetitese eshte ai derr monumenti qe i kan ngritur felliqsise se Tij Ahmut Zogji
  ….
  Pra shqyptaret akoma nuk kuptojne
  se te heqesh dhe poshtrosh Enverin
  dhe te hiperbolizosh ate
  qe e ktheu pallatin mretnor ne bordello
  eshte tamam tribalizem
  _______________
  Lexo I NDERUAR LEXUES CFARE THOTE
  Kamiljo Libardi,famultar ne Zonat e Shkodres ne kohen e MERHUMIT ZOGJI
  Ahmet Zogogolit ju ngrit
  nje derr monumenti pikersht diten kur
  Pashiqi e risolli hapur ne fronin e Shqiperise,
  eshte provokim dhe perdhunim i
  hapur i lirise dhe ndjenjave te shumices se
  shqiptareve qe nuk duan asnje tip diktature
  apo diktatori te bardhe, te zi apo te kuq.

  Por butaforizmi propogandistik aq
  me teper monumenti i tij qe u perurua enkas
  qendron si ulkonje gjakatare mbi varrin
  e Gurakuqit, B.Currit, H. Prishtines,
  A.Rustemit, Elez Isufi t, Zija Dibres,Riza
  Ceroves dhe mijera shqiptareve,pa kursyer
  as kunatin e vet Ceno Bej Kryeziun.
  Vetem deri ne vitin 1928 Zogu vrau mbi
  600 veta.Ne Kryengritjen e Fierit vrau 17
  xhandare, 42 veta dergoi ne litar dhe 168
  denime me burg nga disa deri ne 101 vjet.
  Pas komplotit te Et’hem Totos vrau 4 veta,
  ndersa 148 u denuan me 101 vjet. Per te
  ashtuquajturin e komplot i Durresit dhe i
  Kavajes u pushkatuan 10 veta, u denuan
  8 ne mungese dhe u arrestuan 6 te tjere.

  Permendorja e Zogut qendron si ferre
  murrizi sidomos ne syte e Dukagjinit,
  Pukes qe u dogji kullat, i plackiti gjane,
  mallin, i vrau lulen e burrnise si Lush
  Prelen me te dy djemte, Gjelosh Ramen,
  Cun Sokolin, Pep Niken, Prele Ndoken,
  Gjelosh Ndoken. Ahmet Zogu vari ne
  litare kushtrimtaret e lufterave per liri e
  pavaresi Mark Milani, Babun Celi, Zef
  Delia, Martin Marashi, Gjelosh Marku,
  Mark Kola, Kol Marku, Kol Binaku,
  madje nuk kurseu as njerezit e besimit
  Dom Gjon Gazulli dhe priftin e Dardhes
  Ndue Dashi, Çun Gjergj Gjoni, Dedosh
  Jaku, Ndreke Markiçi,Qerim Sokoli, Halil
  Caka(Puke). Denoj me vdekje ne mungese
  ajken e homerikeve te fundit te maleve
  tona Mark Sadikun,Lulash Gjeloshin,
  Ndoke Mirashin, Dede Thanin, Vas Kirin,
  Ndoke Gjeloshin, Avdi Kolen, Gjergj
  Pellumbin. Zogu me mercenaret e tij vrau
  20 Dukagjinas, denoi me litar 18 veta, me
  101 vjet denoi 17 veta, arrestoi dhe burgosi
  700 veta, u arratisen prej tij 750 te
  tjere ne drejtim te PLaves dhe Malit te Zi.

  Gjate ikjes masive u plackiten mbi 3000
  koke bageti dhe mijera te tjera u prene, u
  theren gjate gosirave disamujore te mercenareve
  operacional te Matit , Lumes
  dhe Dibres. Nuk mbeti vathe bletesh pa
  pre, arke as syndyk grashe pa plackitur,
  voze vene, rakie, fuçi djathi as qyp gjalpi
  apo mishovine pa u perla nga ujqerit e terbuar
  te Zogollit

  .U dogjen tagjite, u thyen
  kryqat e varreve e pushimeve, u rrahen
  deri per vdekje meshkujt. madje u arrestuan
  14 gra dhe femije (AQSH,F1.52.D.65.
  FL25) “ Hamid Collaku me 30 mercenare
  lumjane u fut ne kishen e Shoshit,
  naten e 2 dhjetorit 1926, duke goditur
  deren me force, pastaj kerkoi 30 arme
  dhe revolucionaret qe kishte mshefur
  frati. Kur kontrolluan e nuk gjeten asgja
  hangren, pine plackiten kishen, i moren
  mushuken te cilin e ngarkuan me placka
  te grabitura.

  Pastaj fratin e shkrete e
  rrahen me qytat e armeve, e kercenuan
  se do ta vrasin, dhe se fundi e çveshen,
  i moren rrobat, kurse nje bashibozuk
  veshi matelin e tij e doli duke u tallur
  neper katund. Demet e shkaktuara ishin
  mbi 16.800 korona. Kudo u grabit gjithcka
  u pelqente dhe shkaterruan gjithcka
  tjeter qe kishin keta malsore ne shtepite
  e tyre. Ne Dukagjin grate dhe vajzat e
  reja kishin ikur maleve per te shpetuar
  nderin e tyre.Plakat qe mendonin se nuk
  do ti prekte njeri, u perdhunuan shtazarish

  .Per te ndyre fene u then kryqat
  e vorreve dhe bashibuzuket e pangopur
  me ndytesira leshonin jashqitjet e tyre
  mbi varret e te vdekurve te krishtere”.
  Keto Kujtime historike jane dokumetuar
  nga Kamiljo Libardi,famultar , i cili ka qendruar
  ne Shqiperi deri ne vitin 1935…..

  Reply to this comment
  • intelektuali August 28, 22:53

   Shko dhe lutju Edi Rames te shpetoje Ermalin se e kalbe ne burg qe Taulant Xibraka ta mori ne qafe ku e emeroi administrator te Laboratorit te tij te kokaines,

   SHKO TE EDI RAMA O ILIR HOXHA SE MBASE E MALLENGJEN ME DACIBAOT KOMUNISTE TE ENVERIT DHE TE SHPETON DJALIN NGA BURGU

   ndryshe:

   Nuk ka problem kopjoje intelektualin sa te duash, e ke edhe lejen time

   por:

   KJO NUK TE NDIHMON DOT NE HALLET QE KE!

   Reply to this comment
 30. Aliu nga Selenic August 29, 02:18

  Kryesishte per Intelektualin qe nuk eshte iltelektual dhe ca te tjer qe kerkojn ta paraqesin gjenocidin serb si gjenocit komuniste gabohen rened. ndaj dhe une po e jap kete materiel me teme:

  GJENOCIDI SERBE NUKE ESHTE GJENOCIDE KOMUNISTE. AI ESHTE GJENOCID I LINDUR DHE I TRASHEGUAR NE GENIN E TYRE.
  Per ata qe e reduktojen gjenocidin serb vetem teke (periudha komunista)

  Propaganda Serbe eshte shum agressive dhe guzhina e tyre paraqet mjafte menu te sofistikuera per ti rreklamuar ato si rruge lufte kunder saj pore qe ne te vertet me keto veprim ajo kerkon ta lergoj sa te jet e mundur gjenocidin histori mbi shqiptaret dhe trojet e tyre.
  Keshtu propaganda e shperndare e tyre, ben fajtore per gjenocidin sere veten komuniste(qe ne te vertet ne serbi nuk ka pasur komuniste pore vetem fashiste.) gje qe u jepe mundesi atyre ta “paraqesin “dele Serbin pore sipas tyre ftekeqesi paska qen vetem idete Komuniste.
  Keshtu pere ironin e fatit edhe disa balliste sherbetor te Beugradit historikishte po perpiqen me zelle te behen amplifikatore te kesaj ideja duke reduktuar ose duke e lene menjeane Serbin e kohrave dhe duke e prtretizuar vetem kohen e komunizmit.
  Kjo propagante shmange gjenmocidin ne kohra si.
  1. Gjenocidin ne kohen e Stefan Nemanjes I cili pushto pothuajse te gjith ballkanin.
  2. Gjenocidin e Karagjergjoviceve te cilet edhe perse keta ishin me origjin shqiptar kusure nuk I lane shqiperise.
  3. Gjenocidin e kral Pashicit I cili me marjoneten e tyre Ahmet Zogun pushtuan dhe permbysen rrevolucionin fanoliste ne shqiperi. Zogu erdhi ne pushtet me forcat serbe dhe bjelloruse ,
  4. Gjenocidin e shpernguljes se Sanxhakut te Nishit ku shkerngulen mbi 60 000 banore.
  5. Gjenocidit permanent te shpernguljes per ne turqi.
  6. Gjenocidin e Tivarit si dhe deri gjenocidin e viti 1999 ku pothuajse u shperngul me foce me shume se gjysma e Kosoves.
  7. Shmangin ate qe eshte me kryesorje burimi I gjith ketij gjenocidi eshte kisha ortodokse serbe.
  Sipas ketyre derdimenve te tipit Intelektuali qe nuk eshte intelektual dhe ca te tjere keqj apaska qene vetem periudhe ishe komuniste se te tjerat pasken qene te mira sipas tyre.Natyrishte deri sa shqiperia u sulmua me forcat serbe dhe Bjelloruse, detyrimishte qe per keta derdimen jane te mira ndersa vete koha e komunistev paska qen e keqe.!
  Duke analizuar ne thellsin e problemev arrijme ne perfundimin se keta nuk e kan hallin tek gjenocidi serb , pore hallin e kan me komunistat shqiptar te cilet I munden gjate luftes “baballaret “ e tyre Gjermanet dhe italianet dhe keshtu bashke me to u arratisen duke marre turpin e tyre me vet , turp te cilin kurre nuk munde ta heqin pore perkundrazi sapo vijn e po turperohen akoma edhe me shum.
  Prandaj nje propaganda te till qe ben Pjerin Ndreca seshte gje tjeter vecse nje mbeshtetj e pa kursyer per fshehjen e gjenocidit historic te serbise kundes kombit shqiptare.
  Neve u themi ketyre derdimenve .Kujdes.Serbet ne genin e tyre jene agresiv, shoviniste njelloi si egersira qe eshte e pa meshirshme kur bjen ne tufen e deleve,ashtu edhe serbet jane njelloi si keto egersira.kur vjen puna kunmder shqiptarve.
  Politika ketu nuk shkon ne c`fardo pozicioni politik qe ata te jen ata agresivitetin e tyre kunder shqiptarve kurre nuk e kan kursye ase nuk do ta heqin. Shprehja Komuniste vetem ua fshah gjenocidin historic,.Kete poshtersi kuned kombit ton po ben edhe Pjerin ndreca me partin e vet famekeqe.!
  Kujdes O Balliste mos hani buken e shqiptari dhe po beni punen e shkavit.!

  Reply to this comment
 31. ALBAN DEGA August 29, 09:12

  RROFTE INTELEGOMARI ! URRAAAA!

  Si mund te mos i besoni ketij zhurmuesi te Sali Karaxhic Milloshevicit !
  Eshte INTELEMAGAR i klasit te pare!
  Aq INTELEHAJVAN eshte sa edhe Gomari eshte Akademik perballe inteligjences se INTELEMAGARIT !

  Reply to this comment
 32. Alban Dega August 29, 09:17

  FATKEQESIA KOMBETARE

  – Me gjuhen e fakteve

  – Nga Alban Dega , Nju Jork

  – Si Berisha !

  …. Jane nje shpure qyqesh qe krijojne nje kor sa injorant aq edhe fatkeq… Tamam nje kor qyqesh qe jane gati te japin edhe jeten per “nenen parti” . E heqin veten te djathte pa pasur asgje ne xhep pervec dashurise per “liderin e pavdekshem” dhe milionave te siguruara me korrupsionin dhe tenderat e Padrinos ne kembim te besnikerise dhe servilizmit te tyre pa kushte.
  Kane vetem emra te ndryshem: Lulezim Basha, Flamur Noka, Arben Ristani, Fatmir Mediu, Oerd Bylykbashi, Edi Paloka, Fatri Balliu, Aleksander Frangaj, Blendi Fevziu, …” Klan”, “ Gazeta 55” , “ABC” … Gjithcka tjeter eshte pike per pike si Berisha.
  Flasin si Berisha. Kercenojne si Berisha. Shajne si Berisha, Cirren si Berisha. Per te menduar nuk behet fjale. Kane vetem mendte, me mire te themi mendesine enveriste te Berishes
  Lehin dite e nate per antikomunizem duke harruar shprehjen lapidare te disidentit te sprovuar Vaclav Havel se “nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist”.

  Haraci i mercenarit

  Me nje mentalitet tipik komunist japin mesime morali kur imoraliteti eshte “virtyti” me i larte i tyre… Flasin per demokraci kur shpirti i tyre eshte prangosur pas nje partie dhe lideri qe pervec emrit asgje nuk kane te perbashket me demokracine…
  Perbetohen per liri kur pervec servilit, sherbetorit dhe skllavit politik nuk dijne te bejne pune tjeter. Clironi shpirtin dhe mendjen tuaj nga prangat o fatkeqesi e vetvetes dhe e Berishes, qe po e demaskoni edhe me keq me genjeshtrat tuaja. Nuk e kuptoj si Berisha pranon te paguaje mercenare te tille qe po ia marrin krejt fytyren… ( !? )
  Nese jeni “vullnetare me zor ” te 97-es coni perpara akrepat e ores edhe plot 13 vjet se nuk u shpeton dot as Berisha. Genjeshtrat tuaja i kane kembet edhe me te shkurtera se mendja juaj xhuxhe o “Skuadronet e Vdekjes” se Ajatollah Ruhollah Gazidedes me emrin e vetem real “Fatkeqesia Kombetare….”
  Genjeshtrat e tyre i kane kembet shume me te shkurtera se rrenat e tyre dhe te padronit te tyre qe u kthen permbys jo vetem shikimin e botes por edhe te vertetat! A e keni informuar akoma Berishen se ku ndodhet Gerdeci !? Po se ku ndodhet Vicidoli!? Ka shume e shume vite pa e shkelur…. Po ….. Po… Nuk kane faj te gjoret. Nuk dine se cfare bejne. Eshte haraci i mercenarit

  Shifrat enigmatike dhe
  pasojat tragjike….

  Cfare kuptimi ka shifra e UDB, e KGB-se dhe sherbimit sekret francez XY, qe ia permendi ish- deputeti Spartak Braho ne Komisionin e Ligjeve te Kuvendit Popullor!?
  Si dhe pse e spiunoi tek Beogradi Xhelil Gjonin, te vetmin qe nuk e arrestoi dot bashke me bllokmenet e tjere !? Cili e rekrutoi i pari dhe sa u shit tek tjetri!? Jane pyetjet e tij jo te miat.
  Jane bere gati kater vjet nga deklarata e deputetit Braho ne nje forum ligjor te Kuvendit Popullor dhe as Kryeministri e asnje zedhenes i tij nuk ka hedhur ose pergenjeshtruar akuzat shume te renda te tij ndaj Berishes. Nje akuze gjithnje quhet e vertete persa kohe ajo nuk eshte pergenjeshtruar me fakte apo nuk eshte provuar e kunderta e saj ne gjykaten e drejtesise …..!
  Me shqetesojne seriozisht keto pyetje !? Nuk behet fjale per nje hafije a spiun ordiner a kaskete 80 lekeshe te ish- Sigurimit te Shtetit komunist. Behet fjale per nje udheheqes partie politike ne pushtet dhe per Kryeministrin e Republikes se Shqiperise qe ka ne dore fatet e vendit ! E di pse?!
  Se pari, sa here lexoj lajme nga Shqiperia sot me kujtohen mallkimet e nenes sime te viteve 70 per ” Qoftelargun e asaj kohe qe “eshte ka e drejton vendin sikur t’ia kete inat popullit te vet”
  Se dyti, as UDB serbe, as KGB-ja ruse nuk do ta drejtonin kaq mbrapsht Shqiperine si qeveria e korruptuar e sotme …
  Se treti, emerimi i Bashkim Gazidedes, nipit te shefit te UDB-se per Kosoven ne ate kohe, si kryetar i sherbimit sekret shqiptar – SHIK, te cilin lideri dhe heroi i demokracise Z. Azem Hajdari e ka akuzuar mese njehere per shitjen e te gjitha dosjeve teper sekrete te paraardhesve te tij UDB-es serbe…

  Zi e me zi per Shqiptari

  Se katerti, kontrabanda e naftes dhe hapja e rubinetave te saj per makinen serbe te luftes dhe terrorit ne Bosnje, Kosove, cka perben nje shkelje flagrante jo vetem te ligjeve shqiptare, por edhe te atyre nderkombetare dhe te Kartes se OKB-se!?
  Se pesti, ftohja dhe acarimi i marredhenieve me ish- Kryetarin e LDK-se dhe te Kosoves njekohesisht , Zotin Ibrahim Rugova ne vitet 1993- 1997, kur ai asnjehere nuk e vizitoi Tiranen.
  Se gjashti, arrestimi i kryeheroit te Kosoves Adem Jashari dhe liderve te tjere te rezistences ilegale ne Kosove ne vitet 94-96 ndersa takohej me Milloshevicin
  Se shtati , rrembimi , torturimi, ekzekutimi ne tortura dhe zhdukja e kufomes se atdhetarit kosovar Remzi Hoxha nga SHIK-ui i Gazidedes dhe mbrojtja me te gjitha mjetet e rrembyesve dhe torturuesve te tyre Sefgjini e kompani nga drejtesia shqiptare nen pretekstin me absurd te mundshem ” per te mos paguar demshperblime per denim te gabuar” duke i dhene vetes edhe rolin e krye-Kryegjykatesit te Shqiperise e duke penguar organin e akuzes shqiptare me emerimin e tij ne poste te larta ku ndodhen burimet kryesore te te ardhurave te shtetit shqiptar

  Nga katrahura ne katrahure

  Se teti, akuzat e befta dhe te pabesa kunder UCK-se dhe rezistences se armatosur ne kohe si “organizate terroriste…. marksiste- leniniste…. si dore e zgjatur e Beogradit” ne kulmin e saj per te dekurajuar luftetaret e lirise.
  Se nenti, organizimi i katrahures 97 qe shkaktoi mbi 10 000 viktima, mbi 4 miliarde dollare deme ekonomike e financiare popullit dhe e shkermoqi krejt shtetin shqiptar duke e futur ne trazira vdekjeprurese e rrenim deri ne zhberje…
  Se dhjeti, organizimi i grushtit klasik te shtetit te 14 shtatorit 1998. Ai shkeli jo vetem kodin e jetes, por edhe kodin e vdekjes. U keqperdor ne menyren me makaber deri edhe arkivoli me kufomen e heroit te dmeorkacise Azem Hajdari per te shqyer dyert e Kryeministrise, per cka ka protestuar mese njehere edhe vete bashkeshortja e Azemit te ndjere. Po te mos ishin paralajmerimet e Uashingtonit, do ta kishte futur Shqiperine ne nje katrahure te re… duke perdorur edhe mercenare te UDB-se serbe ne castet me vendimtare per Luften Clirimtare te Kosoves,
  Se 11-ti, rekomandimet e mbrapshta per Delegacionin e Kosoves ne Konferencen e Rrambujese per te mos nenshkruar ate marreveshje, cka i solli fitim kohe dhe i sherbeu vetem Beogradit dhe Milloshevicit…

  Nga dhuna ne terror

  Se 12, tragjedia e Gerdecit e 15 marsit 2008 shkaktoi mbi 500 viktima, midis te cileve 26 shqiptare te pafajshem te vdekur , fakira qe punonin si skllever pa asnje sigurim shoqeror e pa asnje mase sigurie teknike e jetesore ne fabriken e vdekjes se qevezise Berisha. “ Kjo Mafia ka dale krejt jashte kontrollit” shkroi gazeta me e madhe ne Botes “ The New York Times”
  Perparimi i regjimit te Berishes eshte i dukshem: nga “Qeveri e gangstereve” ne 97-en kalon ne nje “Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” !!!
  Se 13-ti, zullumi antikombetar i Berishes dhe qevezise me te korruptuar ne historine e Shqiperise po ashtu shenon lartesi te reja. Ne prag te zgjedhjeve te reja parlamentare ata miratojne marreveshjen atdheshitese te Otrantos me Athinen, e cila akoma mban ne fuqi me ligj gjendjen e luftes me Shqiperine, tashme nje vend aleat e e anetar i NATO-s.
  Po te mos ishte kushtrimi atdhetar i Kolonelit te flakur nga detyra Myslim Pashai dhe vendimi i Gjykates Kushtetuese, Shqiperia do te kishte sot rreth 350 kilometra katrore me pak ose dhjete Shen Nauma me shume ne nje pellg ku flitet per nje det prej triliona fuci nafte e biliona tone metrik gazi natyror. Secili prej bashkepunetoreve te Berishes ne kete akt tradhetie kombetare gradohen ne majat e diplomacise, ushtrise. Spikat emerimi i“ Kolonelit te Asfalise greke me tre gishta” Arben Imami ne krye te Ministrise se Mbrotjes se Shqiperise!

  Nga vjedhja e pasurive dhe votave tek …

  Se 14-ti Berisha dhe qeveria e tij e korruptuar e atdheshitese nuk lene mjet pa perdorur per ta kaluar sa me shpejt kete akt atdheshitjeje Greqise para zgjedhjeve. Po ashtu ministrat e tij dhe krejt peshkaqenet e korrupsionit hidhen ne gare per te shperblyer mercenaret e Berishes
  me tendera pa fund. Brenda 30 diteve te fundit te mandatit te pare te Berishes dhurohen mbi 50 tendera hidrocentralesh, rrugesh… me vlere prej rreth gjysem miliardi euro vetem per klanin e korruptuar rreth Berishes.
  Se 15-ti, vjedhja masive e mundit e djerses, pasurive te taksapaguesve shqiptare, pasohet nga vjedhja masive votave te tyre ne zgjedhjet e 28 qershorit te vitit 2009.
  “ Votat u numeruan keq ose shume keq ne 30 per qind te tyre” thekson raporti i vezhguesve te Evropes dhe Amerikes demokratike. Per cudi a per leverdi reciproke ata i japin note kaluese kesaj demokracie ala Ahmedinaxhad ne zemer te Evropes e Berisha qeveris me me pak vota popullore dhe me pak se nje te dhjeten e votave te trukuara e sakatuara edhe nga modeli Hollandezo- Spanjoll i Kastriot Islamit!

  Qevezia e hajnave

  Se 16-ti,si rezultat i ketyre vjedhjeve krijohet edhe qeveria e hajnave me ne krye Padrinon Sali Berisha. Ish- ministri i Transportit dhe i Puneve te Jashteme Lulezim Basha i akuzuar jo vetem nga opozita, por edhe nga Prokuroria e Pergjithshme per vjedhje qindra milioneshe ne autostraden kombit emerohet ne krye te Ministrise se Brendshme. Nje i akuzuar per shkelje rendi e ligji emerohet ne krye te forcave te rendit e ligjit!!!
  Ish- Ministri Mbrojtjes Fatmir Mediu ne kohen e tragjedise Gerdeci, i akuzuar ligjerisht per korrupsion, shperdorim detyre dhe vrasje massive te shqiptareve … emerohet si Minister Mjedisi ne vend te dergohet per stazh drejtesie ne birucat e Bences !

  Fjalet plumba dhe ….

  Se 17-ti dhunes fizike te Berishes dhe regjimit te tij ndaj shqiptareve i shtohet edhe dhuna verbale, sharjet prej rrugaci, kercenimet dhe shperthimet skizofrenike kunder opozites shqiptare dhe liderit te saj Edvin Rama, kunder cilitdo qe i kundervihet paranojes diktatoriale te Sali Berishes, qe eshte kthyer ashiqare ne Luigjin e 14-te te Shqiperise “Ligji jam une” dhe klani im. Te tjeret jane “shiftaret e njerkes”!
  Se 18-ti, shkelja flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para ligjit , duke i ndare ne shqiptaret e Sales dhe ne shiftaret e njerkes eshte dhunimi me i madh jo vetem i Kushtetutes shqiptare, qe askush si Sali Berisha nuk e ka kthyer ne nje pacavure pa kurrfare vlere. Eshte po ashtu edhe shkelja me flagrante e Konventave Nderkombetare per te Drejtat dhe Lirite Njerezore. Eshte edhe ushqimi me dru i zjarrit te revoltes popullore.
  Se 19-ti, kjo shkelje e flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para Kushtetues dhe Konventave te te drejtave e Lirive Themelor te Njeriut shoqerohet me vete zvetnimin njerezor te kryeministrit shqiptar dhe qevezise se tij perballe greves se urise se dhjetra deputeteve te opozites para selise se tij. Bashke me kete degjenerim te cdo ndjenje njerezore vdes edhe iluzioni se ne shpritin e mendjen e kryeminsitri shqiptar ka mbetur qofte edhe nje gjurme e Betimit te Hipokratit, si ish- mjek.

  Parzmorja e hekurt e diktatorit ne vend te bluzes se bardhe te doktorit

  Se 20-ti, ne vend te bluzes se bardhe te mjekut, qe pat premtuar se do ta rivishte sapo ta kerkonin interesat e demokracise dhe subjektit kryesor te saj demosit, popullit shqiptar. Tashme ai imazh ka vdekur pergjithnje. E vetmja gje qe ka mbetur gjalle dhe e fuqishme ne shpirtin mendjen dhe praktiken e Sali Berishes eshte shpirti fanatik komunist, enverist, stalinist i tij.
  “ Une do te qendroj ne pushtet edhe 30 a 35 vjet… aq sa te me jape ymer ai lart” deklaron Kim Jong Ili i Shqiperise. Komentet jane te teperta. Sali Berisha do te shfaqej keshtu me parzmoren e hekurt te nje diktatori komunist pranojak qe ashtu si babai i tij shpirteror ekzekutoi publikisht kater shtetas te pafajshem , qe shikon kudo armiq, puciste, bastuna, stilolapsa revolvere, pilula me helme.
  Tragjedia e 21 janarit 2011 hoqi edhe iluzionin e fundit lidhur me antikomunistin 24 karat komunist Sali Berisha.
  Perfundimisht ai doli para popullit dhe para Botes sic eshte ne te vertete, si ekzekutor publik i qytetareve te vete te lire, faji i vetem i te cileve ishte se kerkonin liri e demokraci, nje jete me te mire per veten, per femijet dhe femijet e femijeve te vet.

  Si ta nxjerrim vdekjen nga politika shqiptare !?

  Duke vrare kater prej nesh, ai na ka vrare secilin e te gjithe ne. Secili prej nesh mund te ishte ate dite aty ku ishin ata, ne betejen per liri e demokraci sipas modelit me te te perparuar e me te sprovuar ne Bote, asaj amerikane.
  Bashke me plumbat e urdheruar te zbrazen mbi kater prej nesh, ne politiken e Sali Berishes ka hyre vete vdekja.
  E vetmja gje qe e nxjerr vdekjen nga politika, thote Nobelisti Gabriel Garcia Markez , eshte denimi me vdekje i politikes se vdekjes.
  Po aq ne mos edhe me sakte e tha edhe mendimtari kombetar shqiptar Akademiku Rexhep Qosja, dikur miku e perkrahesi me i vendosur i Berishes: Kush perdor dhunen ne politike nga dhuna do te vdese!
  E tha hapur e teper njerezisht edhe diplomati i larte amerikan Countryman i cili e filloi konferencen e shtypit sot ne Ambasaden amerikane ne Tirane me ” trishtimin” per vrasjen e 4 shqiptareve me 21 janar 2011.
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne! Ato po bien cdo dite e me fort!

  SHENIM : KY ARTIKULL ESHTE SHKRUAR NE FILLIM TE VITIT 2008. PERDITESUAR ME 27 MAJ 2011. RIBOTOHET PA ASNJE NDRYSHIM.

  Reply to this comment
 33. ALBAN DEGA August 29, 09:31

  AS SLLOBODAN MILLOSHEVICI AS CHINCHIZKHANI … as 700 dreqerit e mallkuar nuk do ja kishin bere Shqiperise si shtet dhe shqiptareve si komb zezonat qe ua ka bere Sali Berisha dhe“ Banda e Gangstereve” politike, biologjike, oligarkike dhe mediatike te t
  Sali Berisha eshte futur e do te mbetet ne historine kombetare te Shqiperise me emrin makaber:

  FATKEQESIA KOMBETARE

  – Me gjuhen e fakteve

  – Nga Alban Dega , Nju Jork

  – Si Berisha !

  …. Jane nje shpure qyqesh qe krijojne nje kor sa injorant aq edhe fatkeq… Tamam nje kor qyqesh qe jane gati te japin edhe jeten per “nenen parti” . E heqin veten te djathte pa pasur asgje ne xhep pervec dashurise per “liderin e pavdekshem” dhe milionave te siguruara me korrupsionin dhe tenderat e Padrinos ne kembim te besnikerise dhe servilizmit te tyre pa kushte.
  Kane vetem emra te ndryshem: Lulezim Basha, Flamur Noka, Arben Ristani, Fatmir Mediu, Oerd Bylykbashi, Edi Paloka, Fatri Balliu, Aleksander Frangaj, Blendi Fevziu, …” Klan”, “ Gazeta 55” , “ABC” … Gjithcka tjeter eshte pike per pike si Berisha.
  Flasin si Berisha. Kercenojne si Berisha. Shajne si Berisha, Cirren si Berisha. Per te menduar nuk behet fjale. Kane vetem mendte, me mire te themi mendesine enveriste te Berishes
  Lehin dite e nate per antikomunizem duke harruar shprehjen lapidare te disidentit te sprovuar Vaclav Havel se “nuk ka komunist me te keq se komunistin antikomunist”.

  Haraci i mercenarit

  Me nje mentalitet tipik komunist japin mesime morali kur imoraliteti eshte “virtyti” me i larte i tyre… Flasin per demokraci kur shpirti i tyre eshte prangosur pas nje partie dhe lideri qe pervec emrit asgje nuk kane te perbashket me demokracine…
  Perbetohen per liri kur pervec servilit, sherbetorit dhe skllavit politik nuk dijne te bejne pune tjeter. Clironi shpirtin dhe mendjen tuaj nga prangat o fatkeqesi e vetvetes dhe e Berishes, qe po e demaskoni edhe me keq me genjeshtrat tuaja. Nuk e kuptoj si Berisha pranon te paguaje mercenare te tille qe po ia marrin krejt fytyren… ( !? )
  Nese jeni “vullnetare me zor ” te 97-es coni perpara akrepat e ores edhe plot 13 vjet se nuk u shpeton dot as Berisha. Genjeshtrat tuaja i kane kembet edhe me te shkurtera se mendja juaj xhuxhe o “Skuadronet e Vdekjes” se Ajatollah Ruhollah Gazidedes me emrin e vetem real “Fatkeqesia Kombetare….”
  Genjeshtrat e tyre i kane kembet shume me te shkurtera se rrenat e tyre dhe te padronit te tyre qe u kthen permbys jo vetem shikimin e botes por edhe te vertetat! A e keni informuar akoma Berishen se ku ndodhet Gerdeci !? Po se ku ndodhet Vicidoli!? Ka shume e shume vite pa e shkelur…. Po ….. Po… Nuk kane faj te gjoret. Nuk dine se cfare bejne. Eshte haraci i mercenarit

  Shifrat enigmatike dhe
  pasojat tragjike….

  Cfare kuptimi ka shifra e UDB, e KGB-se dhe sherbimit sekret francez XY, qe ia permendi ish- deputeti Spartak Braho ne Komisionin e Ligjeve te Kuvendit Popullor!?
  Si dhe pse e spiunoi tek Beogradi Xhelil Gjonin, te vetmin qe nuk e arrestoi dot bashke me bllokmenet e tjere !? Cili e rekrutoi i pari dhe sa u shit tek tjetri!? Jane pyetjet e tij jo te miat.
  Jane bere gati kater vjet nga deklarata e deputetit Braho ne nje forum ligjor te Kuvendit Popullor dhe as Kryeministri e asnje zedhenes i tij nuk ka hedhur ose pergenjeshtruar akuzat shume te renda te tij ndaj Berishes. Nje akuze gjithnje quhet e vertete persa kohe ajo nuk eshte pergenjeshtruar me fakte apo nuk eshte provuar e kunderta e saj ne gjykaten e drejtesise …..!
  Me shqetesojne seriozisht keto pyetje !? Nuk behet fjale per nje hafije a spiun ordiner a kaskete 80 lekeshe te ish- Sigurimit te Shtetit komunist. Behet fjale per nje udheheqes partie politike ne pushtet dhe per Kryeministrin e Republikes se Shqiperise qe ka ne dore fatet e vendit ! E di pse?!
  Se pari, sa here lexoj lajme nga Shqiperia sot me kujtohen mallkimet e nenes sime te viteve 70 per ” Qoftelargun e asaj kohe qe “eshte ka e drejton vendin sikur t’ia kete inat popullit te vet”
  Se dyti, as UDB serbe, as KGB-ja ruse nuk do ta drejtonin kaq mbrapsht Shqiperine si qeveria e korruptuar e sotme …
  Se treti, emerimi i Bashkim Gazidedes, nipit te shefit te UDB-se per Kosoven ne ate kohe, si kryetar i sherbimit sekret shqiptar – SHIK, te cilin lideri dhe heroi i demokracise Z. Azem Hajdari e ka akuzuar mese njehere per shitjen e te gjitha dosjeve teper sekrete te paraardhesve te tij UDB-es serbe…

  Zi e me zi per Shqiptari

  Se katerti, kontrabanda e naftes dhe hapja e rubinetave te saj per makinen serbe te luftes dhe terrorit ne Bosnje, Kosove, cka perben nje shkelje flagrante jo vetem te ligjeve shqiptare, por edhe te atyre nderkombetare dhe te Kartes se OKB-se!?
  Se pesti, ftohja dhe acarimi i marredhenieve me ish- Kryetarin e LDK-se dhe te Kosoves njekohesisht , Zotin Ibrahim Rugova ne vitet 1993- 1997, kur ai asnjehere nuk e vizitoi Tiranen.
  Se gjashti, arrestimi i kryeheroit te Kosoves Adem Jashari dhe liderve te tjere te rezistences ilegale ne Kosove ne vitet 94-96 ndersa takohej me Milloshevicin
  Se shtati , rrembimi , torturimi, ekzekutimi ne tortura dhe zhdukja e kufomes se atdhetarit kosovar Remzi Hoxha nga SHIK-ui i Gazidedes dhe mbrojtja me te gjitha mjetet e rrembyesve dhe torturuesve te tyre Sefgjini e kompani nga drejtesia shqiptare nen pretekstin me absurd te mundshem ” per te mos paguar demshperblime per denim te gabuar” duke i dhene vetes edhe rolin e krye-Kryegjykatesit te Shqiperise e duke penguar organin e akuzes shqiptare me emerimin e tij ne poste te larta ku ndodhen burimet kryesore te te ardhurave te shtetit shqiptar

  Nga katrahura ne katrahure

  Se teti, akuzat e befta dhe te pabesa kunder UCK-se dhe rezistences se armatosur ne kohe si “organizate terroriste…. marksiste- leniniste…. si dore e zgjatur e Beogradit” ne kulmin e saj per te dekurajuar luftetaret e lirise.
  Se nenti, organizimi i katrahures 97 qe shkaktoi mbi 10 000 viktima, mbi 4 miliarde dollare deme ekonomike e financiare popullit dhe e shkermoqi krejt shtetin shqiptar duke e futur ne trazira vdekjeprurese e rrenim deri ne zhberje…
  Se dhjeti, organizimi i grushtit klasik te shtetit te 14 shtatorit 1998. Ai shkeli jo vetem kodin e jetes, por edhe kodin e vdekjes. U keqperdor ne menyren me makaber deri edhe arkivoli me kufomen e heroit te dmeorkacise Azem Hajdari per te shqyer dyert e Kryeministrise, per cka ka protestuar mese njehere edhe vete bashkeshortja e Azemit te ndjere. Po te mos ishin paralajmerimet e Uashingtonit, do ta kishte futur Shqiperine ne nje katrahure te re… duke perdorur edhe mercenare te UDB-se serbe ne castet me vendimtare per Luften Clirimtare te Kosoves,
  Se 11-ti, rekomandimet e mbrapshta per Delegacionin e Kosoves ne Konferencen e Rrambujese per te mos nenshkruar ate marreveshje, cka i solli fitim kohe dhe i sherbeu vetem Beogradit dhe Milloshevicit…

  Nga dhuna ne terror

  Se 12, tragjedia e Gerdecit e 15 marsit 2008 shkaktoi mbi 500 viktima, midis te cileve 26 shqiptare te pafajshem te vdekur , fakira qe punonin si skllever pa asnje sigurim shoqeror e pa asnje mase sigurie teknike e jetesore ne fabriken e vdekjes se qevezise Berisha. “ Kjo Mafia ka dale krejt jashte kontrollit” shkroi gazeta me e madhe ne Botes “ The New York Times”
  Perparimi i regjimit te Berishes eshte i dukshem: nga “Qeveri e gangstereve” ne 97-en kalon ne nje “Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” !!!
  Se 13-ti, zullumi antikombetar i Berishes dhe qevezise me te korruptuar ne historine e Shqiperise po ashtu shenon lartesi te reja. Ne prag te zgjedhjeve te reja parlamentare ata miratojne marreveshjen atdheshitese te Otrantos me Athinen, e cila akoma mban ne fuqi me ligj gjendjen e luftes me Shqiperine, tashme nje vend aleat e e anetar i NATO-s.
  Po te mos ishte kushtrimi atdhetar i Kolonelit te flakur nga detyra Myslim Pashai dhe vendimi i Gjykates Kushtetuese, Shqiperia do te kishte sot rreth 350 kilometra katrore me pak ose dhjete Shen Nauma me shume ne nje pellg ku flitet per nje det prej triliona fuci nafte e biliona tone metrik gazi natyror. Secili prej bashkepunetoreve te Berishes ne kete akt tradhetie kombetare gradohen ne majat e diplomacise, ushtrise. Spikat emerimi i“ Kolonelit te Asfalise greke me tre gishta” Arben Imami ne krye te Ministrise se Mbrotjes se Shqiperise!

  Nga vjedhja e pasurive dhe votave tek …

  Se 14-ti Berisha dhe qeveria e tij e korruptuar e atdheshitese nuk lene mjet pa perdorur per ta kaluar sa me shpejt kete akt atdheshitjeje Greqise para zgjedhjeve. Po ashtu ministrat e tij dhe krejt peshkaqenet e korrupsionit hidhen ne gare per te shperblyer mercenaret e Berishes
  me tendera pa fund. Brenda 30 diteve te fundit te mandatit te pare te Berishes dhurohen mbi 50 tendera hidrocentralesh, rrugesh… me vlere prej rreth gjysem miliardi euro vetem per klanin e korruptuar rreth Berishes.
  Se 15-ti, vjedhja masive e mundit e djerses, pasurive te taksapaguesve shqiptare, pasohet nga vjedhja masive votave te tyre ne zgjedhjet e 28 qershorit te vitit 2009.
  “ Votat u numeruan keq ose shume keq ne 30 per qind te tyre” thekson raporti i vezhguesve te Evropes dhe Amerikes demokratike. Per cudi a per leverdi reciproke ata i japin note kaluese kesaj demokracie ala Ahmedinaxhad ne zemer te Evropes e Berisha qeveris me me pak vota popullore dhe me pak se nje te dhjeten e votave te trukuara e sakatuara edhe nga modeli Hollandezo- Spanjoll i Kastriot Islamit!

  Qevezia e hajnave

  Se 16-ti,si rezultat i ketyre vjedhjeve krijohet edhe qeveria e hajnave me ne krye Padrinon Sali Berisha. Ish- ministri i Transportit dhe i Puneve te Jashteme Lulezim Basha i akuzuar jo vetem nga opozita, por edhe nga Prokuroria e Pergjithshme per vjedhje qindra milioneshe ne autostraden kombit emerohet ne krye te Ministrise se Brendshme. Nje i akuzuar per shkelje rendi e ligji emerohet ne krye te forcave te rendit e ligjit!!!
  Ish- Ministri Mbrojtjes Fatmir Mediu ne kohen e tragjedise Gerdeci, i akuzuar ligjerisht per korrupsion, shperdorim detyre dhe vrasje massive te shqiptareve … emerohet si Minister Mjedisi ne vend te dergohet per stazh drejtesie ne birucat e Bences !

  Fjalet plumba dhe ….

  Se 17-ti dhunes fizike te Berishes dhe regjimit te tij ndaj shqiptareve i shtohet edhe dhuna verbale, sharjet prej rrugaci, kercenimet dhe shperthimet skizofrenike kunder opozites shqiptare dhe liderit te saj Edvin Rama, kunder cilitdo qe i kundervihet paranojes diktatoriale te Sali Berishes, qe eshte kthyer ashiqare ne Luigjin e 14-te te Shqiperise “Ligji jam une” dhe klani im. Te tjeret jane “shiftaret e njerkes”!
  Se 18-ti, shkelja flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para ligjit , duke i ndare ne shqiptaret e Sales dhe ne shiftaret e njerkes eshte dhunimi me i madh jo vetem i Kushtetutes shqiptare, qe askush si Sali Berisha nuk e ka kthyer ne nje pacavure pa kurrfare vlere. Eshte po ashtu edhe shkelja me flagrante e Konventave Nderkombetare per te Drejtat dhe Lirite Njerezore. Eshte edhe ushqimi me dru i zjarrit te revoltes popullore.
  Se 19-ti, kjo shkelje e flagrante e barazise se shtetasve shqiptare para Kushtetues dhe Konventave te te drejtave e Lirive Themelor te Njeriut shoqerohet me vete zvetnimin njerezor te kryeministrit shqiptar dhe qevezise se tij perballe greves se urise se dhjetra deputeteve te opozites para selise se tij. Bashke me kete degjenerim te cdo ndjenje njerezore vdes edhe iluzioni se ne shpritin e mendjen e kryeminsitri shqiptar ka mbetur qofte edhe nje gjurme e Betimit te Hipokratit, si ish- mjek.

  Parzmorja e hekurt e diktatorit ne vend te bluzes se bardhe te doktorit

  Se 20-ti, ne vend te bluzes se bardhe te mjekut, qe pat premtuar se do ta rivishte sapo ta kerkonin interesat e demokracise dhe subjektit kryesor te saj demosit, popullit shqiptar. Tashme ai imazh ka vdekur pergjithnje. E vetmja gje qe ka mbetur gjalle dhe e fuqishme ne shpirtin mendjen dhe praktiken e Sali Berishes eshte shpirti fanatik komunist, enverist, stalinist i tij.
  “ Une do te qendroj ne pushtet edhe 30 a 35 vjet… aq sa te me jape ymer ai lart” deklaron Kim Jong Ili i Shqiperise. Komentet jane te teperta. Sali Berisha do te shfaqej keshtu me parzmoren e hekurt te nje diktatori komunist pranojak qe ashtu si babai i tij shpirteror ekzekutoi publikisht kater shtetas te pafajshem , qe shikon kudo armiq, puciste, bastuna, stilolapsa revolvere, pilula me helme.
  Tragjedia e 21 janarit 2011 hoqi edhe iluzionin e fundit lidhur me antikomunistin 24 karat komunist Sali Berisha.
  Perfundimisht ai doli para popullit dhe para Botes sic eshte ne te vertete, si ekzekutor publik i qytetareve te vete te lire, faji i vetem i te cileve ishte se kerkonin liri e demokraci, nje jete me te mire per veten, per femijet dhe femijet e femijeve te vet.

  Si ta nxjerrim vdekjen nga politika shqiptare !?

  Duke vrare kater prej nesh, ai na ka vrare secilin e te gjithe ne. Secili prej nesh mund te ishte ate dite aty ku ishin ata, ne betejen per liri e demokraci sipas modelit me te te perparuar e me te sprovuar ne Bote, asaj amerikane.
  Bashke me plumbat e urdheruar te zbrazen mbi kater prej nesh, ne politiken e Sali Berishes ka hyre vete vdekja.
  E vetmja gje qe e nxjerr vdekjen nga politika, thote Nobelisti Gabriel Garcia Markez , eshte denimi me vdekje i politikes se vdekjes.
  Po aq ne mos edhe me sakte e tha edhe mendimtari kombetar shqiptar Akademiku Rexhep Qosja, dikur miku e perkrahesi me i vendosur i Berishes: Kush perdor dhunen ne politike nga dhuna do te vdese!
  E tha hapur e teper njerezisht edhe diplomati i larte amerikan Countryman i cili e filloi konferencen e shtypit sot ne Ambasaden amerikane ne Tirane me ” trishtimin” per vrasjen e 4 shqiptareve me 21 janar 2011.
  Kambanat bien per ata qe kane veshe te degjojne! Ato po bien cdo dite e me fort!

  SHENIM : KY ARTIKULL ESHTE SHKRUAR NE FILLIM TE VITIT 2008. PERDITESUAR ME 27 MAJ 2011. RIBOTOHET PA ASNJE NDRYSHIM.

  Reply to this comment
 34. intelektuali August 29, 12:55

  O HAMDI DEGA

  Na trego brimen e miut ku je fshehur qe te shikosh sa te vlen lekura e kriminelit te Enverit

  Reply to this comment
  • believe it or not true ghost stories August 29, 15:50

   dy fjale per intelektualin
   e kohes pordhes Esat toptanit
   me penebreke dhe ushkur
   .
   Alban Dega eshte person qe shkruan me emer orgjinal me Amerike dhe mjaftojne vetem dy minuta ti gjesh “vrimen e miut”.
   .
   . Nuk ka ndodhur ne historine moderne qe nje komentues anonim si “intelektuali” te kerkoje adresen e nje tjetri qe e di gjithe bota…Pra zoti intelektual (me nder me thene) nje vizite te ndonje spital per probleme te renda mendore e ke te domosdoshme..
   .
   Por ajo qe te bashkon me Hamdiun (mik-armikun e Elezit dhe Saliut) eshte se te dyve ju ka rene DAMLLAJA E HIPERKOMENTUESIT njeri si i ZI dhe tjetri si I KUQ
   .
   Pse eshte i pabesueshem ky artikull i Deges ? qe e ben Berishen ne 2008 Kriminel ne 2009 hero kombetar dhe ne 2011 kriminel..ashtu si beri dhe Ilir MONIKAMETA ne 7 korrik 2008 qe ithane berishes se kishin letra orginale se ishet spiun serb dhe ne 2009 bene kualicjon me ubbashin e sheqeres dhe biberes
   .

   Nga Hamdi Dega, Nju Jork
   GAZETA 55 ( 14 qershor 2009)
   .
   Pse do të votoja për Sali Berishën (per votimet e 2009)
   .

   NJE VIT PASI KISHTE NDODHUR GERDECI “TRIMI” HAMDI JA JEP VOTEN ATDHETARIT SALI
   -Sot pas 19 vjetesh demokraci ne Shqipëri deklaroj votën time hapur per Sali Berishën .
   -Pse!? Se pari Sali Berisha është lideri politik me atdhetar ne Shqipëri. Ai e filloi karrierën e tij nga hiçi. Biri i dy malësorëve pa asnjë mbështetje, qe për pak e lanë pa shkolle për shkak te kleçkave ne biografi..
   .
   -Akoma e kam te fresket ne sy, ne mendje, ne shpirt kur ne shtepine e mikut te tij dhe bashkevendasit tone Mehmet Elezi korrektoi komentin tim per planin famekeq te Milloshevicit
   .
   -Ne kulmin e katrahures 97 kur Shqipëria ishte ne flake , ne kohen qe Presidenca ishte e rrethuar dhe pritej te sulmohej nga Caushet, sic me kane treguar dëshmitare okulare, Sali Berisha rroku automatikun dhe nuk e braktisi Shqipërine
   .
   -Sali Berisha e filloi dhe po e mbaron Rrugën Durrës-Morine, arterien e Kombit shqiptar Shqipëri-Kosovë
   .
   -Nuk ka shqiptar brenda e jashtë Shqipërisë te sjelle nje fakt korrupsioni ose dallaverjeje financiare te Sali Berishes. Jo vetem kaq. Ne çdo rast qe ai eshte informuar apo ka marre vesh per korrupsion e dallavere ai menjëherë i ka spastruar pa mëdyshje autoret e tyre.
   .

   SHENIM : KY ARTIKULL ESHTE SHKRUAR NE QERSHOR 2009

   . RIBOTOHET PA ASNJE NDRYSHIM.

   ..believe it or not true ghost stories

   Reply to this comment
   • intelektuali August 30, 13:29

    Te kemi kerkuar o krimineli i Enverit, Hamdi Dega jo vetem ne Jew York por nuk te kemi gjetur,

    Nga ana tjeter o Hamdi Dega qe del si “Gjeli maje Plehut” ne gazeten DIA me shkrime idiotesh per te mohuar krimet e komunizmit ne Shqypni dhe masakrat kunder njerezsimit te Enverit me Nexhmijen ne vecanti qe i perserit si dacibao me refren Lej Feni:

    Ne si organizate per te drejtat e njeriut nuk kemi ndermend te harxhojme kohen e vyer kot se koti me nje kriminel te fshehur, nje spiun te Sigurimit, nje xhelat te regjimit me te eger ne Bote, qe jo vetem nuk ndjen pendese per krimet qe ka kryer familja e tij, por mburret qe jeton ne vendin me deokratik te Botes ne SHBA qe ka strehuar shume emigrante shqyptare te ndershem, por ku kane kaluar shume PLEHRA si puna jote,

    prandaj:

    Ri i qete ne brimen e miut ku jeton si vemje kriminelesh halepastrues ne SHBA, por mos u fry dhe mos u mburr me emerin famekqe te familjes Dega, te gjithe kriminele me vule ne balle, sepse po na dole perpara syve atehere do ta shikosh sa te vlen lekura e xhelatit te Enverit.

    Reply to this comment
    • believe it or not true ghost stories August 30, 15:48

     zoti Intelejlek: i te drejtave te njeriut..ariut dhe kariut
     Mos harro qe kur ta kapni Albanin merrni dhe armatimin me vehte;
     Brisk rroje..paste..deodorant dhe kete kaishin tim.
     .
     Aq je shperfytyruar sa e paske kerkuar hamdiun ne Jew York..ku ndodhet ky qytet o dallkauk !
     .
     Ti monster interneti ku ishe ku u dogjen te perndjekurit politik nga Berisha..Pse i dergove kartoline ne 15 tetor 2012 prapa cadres.
     .
     Pse Berisha ca tipa si ju beri mire qe ju perdhosi se e meritoni: sepse berisha ju dogji dhe ju shani enverin…
     ***

     Greva e ish të përndjekurve, protesta kundër Berishës para selisë së OKB në New York
     14 Tetor 2012 Greva e ish të përndjekurve politikë në Tiranë duket se ka kaluar kufijtë shtetërore, jo vetëm përsa i takon deklaratave dhe qëndrimeve të zyrtarëve të ndryshëm të Bashkimit Europian, por edhe sensibilizimit të njerëzve.

     Kështu shqiptaro-amerikanët në New York kanë protestuar para selisë së OKB-së, ndërsa mes pjesëmarrësve në këtë protestë kanë qenë edhe ish te student të Dhjetorit ’90, ish bashkëpunëtorë të Kryeministrit Sali Berisha apo ish të përndjekur politikë që aktualisht jetojnë dhe punojnë në SHBA.

     “inteletual” kerkoj falje publike
     kerkoj falje dhe pranoj qe jam i cmendur dhe le ti hapim zemren publikun
     Jam cmendur pikerisht ne 14 tetor 2012 para sheshit te OKB NE NJE proteste kundër Berishës para selisë së OKB në New York.

     Kështu shqiptaro-amerikanët në New York protestuan atehere para selisë së OKB-së, ndërsa mes pjesëmarrësve në këtë protestë kanë qenë edhe ish student të Dhjertorit ’90, ish bashkëpunëtorë të Kryeministrit krimnel Sali Berisha apo ish të përndjekur politikë që aktualisht jetojnë dhe punojnë në SHBA.
     Cudia e pare ishte se edhe pse u dogjen te perndjekurit politik nga 250 mije shqiptare ne amerike u mblodhen vetem 25 veta…..kishte vetem tribune por nuk kishte pjesmarres..isha vetem une i cmenduri
     Cudia e dyte se gjithe pjesmarrsit i luteshin kry-krimineli berishe te ishte kriminel me i bute
     Cudia e trete ishte se shumica e horratoreve shanin 10 here enverin dhe nje here saliun
     Cudia e katert ishte se pas 24 oresh shume nag keto horratore te protestes ny dhe shume te perndjekur politik i cuan salibishes disa kartolina per ditelindje
     qe nga ajo kohe une jam shtruar ne spitalin psiqiatrik dhe do dal prej andej kur te me sillni kriminelin e cmendur berishe para te cilit enveri ishte lule

     Reply to this comment
 35. Ismail August 30, 15:06

  Hakif Bajrami pas kaq vitesh sharje genjeshtrash ricidive kunder Enverit dhe te vertetes reale dhe te drejtes njerezore e kombetare e sajimeve te ndryshme ne emer te historise, me ne fund e tha te verteten e madherishme historike e shkencore, verteten e tha shpluet e shtruet ashtu siç ishte dhe siç ndodhen ngjarjet dhe siç verpuan njerezit ne kohe dhe rrethana shoqerore te veçanta.te lumte Profesor Hakif Bajrami,Shkenca nuk duron genjeshtra,nuk pranon subjektivizma e as nuk leshon vend e hapesir mashtrimit.E verteta dhe e drejta, perkunder pengesave,doemos deperton fuqishem.

  Reply to this comment
 36. Fatoni August 30, 17:16

  Per komentuest qe fare nuk jane ne teme, nuk kemi nevoi per komentet idiotike per Brishe, Enver Hoxhen,LNC e marrira tjera. Komentet duhet te jene per historianin kosovar dhe brockullat qe ai shkruan.Edhe citimet qe i ben nga arkivat jugosllave shume nga ato jane te perzgjedhura, te gjymta dhe disa nga to fare te paverteta. Keto mund te vertetohen fare lehte nga cdo historian i thjesht. E kuptueshme qe nostalgjiket e Dulles preferojne historian si Hakifin, “mendje te ndritura kombetare si Qosja etj. Ne Kosove keta njihen fare mire, dihet hymnimi qe keta i benin Titos dhe vellazerim-bashkimit Jugosllav. Mjafton te lexosh gazetat dhe revistat kosovare dhe jugosllave para 1968 dhe pas.Palo historian Hakifi nuk jane patriote te gjithe qe ti i radhite; Enveri,Fadili,Shaban Polluzha, Hysen Terpeza….dikush duhet te jete tradhetare apo jo?

  Reply to this comment
  • kola August 30, 19:17

   Po ku ishe deri tani mor zotni ? pse kaq me vonese..
   Po cfare duhet koha e Enverit ne shekullin e kaluar kur ne ditet e sotme kosovaret nuk lidhin dot breket e veta?

   .PSE TE KA TRUBULLUAR
   KY ARTIKULL EKSELENT ?

   E para:

   Deklarata e nje politikani te larte serb qe tha tekstualisht : Nqs do ta dinim qe kosovaret do te abuzonin me “kosova republike ” sic vepruan pas vitit 2000 ne do ja kishim plotesuar kete kerkese qe ne 1981 e ndoshta ne 1946..

   E dyta:
   Shume koqevare ibrahimfuckrugoviste & xhaferrdeviste& elezbiberiste kane 50 vjet qe na cane bythen (mos na falni per shprehjen) qe Enveri ja la Kosoven Titos ne 1945-1946…Kur dihet qe shqiperia atehere ishte me financa zero dhe 90 perqind e vendit me 980 mije banore ishin malarike-analfabete-anadollake…dhe fazhizmi e kishte bere kete “dhurate” ne fund te fundit

   KY JANE FSHEHUR KETO
   koqevare
   ibrahimfuckrugoviste
   & xhaferrdeviste
   & elezbiberiste
   qe pas 1992 jane vene ne dore te sali satanait….pse nuk shkoi dhe nje here te vetme sali bisha te “fshati i gruas” ne Beograd por ja lane “dobicin” rames??
   Si ka mundesi ne 2018 akoma Kosova eshte “GJYSMA GJEL DHE GJYSEM PULE”
   Duke patur aleate:
   1-Ameriken
   2-Angline
   3-Gjermanine
   4-Italine
   5-Turqine
   6-Francen
   7-vendet nordike
   8-vendet e beneluksit
   9-BE
   10 NATO
   11-Shqiperine..etj etj
   …………………..
   a duhet te vazhdojne kanibalizmin kundrejt enver hoxhes per kosoven te ketyre ibrahimfuckrugoviste & xhaferrdeviste ..a mos duhet ti japim nje medalje enver hoxhes qe beri zgjidhjen e duhur me kosoven..dhe i la te vet-vendosnin me Titon sic bene realisht dje dhe sot qe po hane koken e njeri tjetrit..??

   Reply to this comment
 37. MH August 31, 01:45

  Intelektual!
  Nuk kuptohesh kur je esell dhe kur je pijshem.
  Te lexova komentin qe bahet fjale mbi krimet e Muharrem Bajraktarit ne Dukagjin.Te gjitha qendrojne.Me kete sebep u ktheve ne enverist.Dhe cdohere te heres je antienverist.
  Por krimet qe shtjellove ne Dukagjin nuk krahasohen me krimet e Enverit qe jan llafe para atyre te Muharrem Bajraktarit.Enveri ia ngarkojne te gjithe.Por jane institucinet perkatese qe kryejn detyren.Kuptohet me propoganden “Pertia mbi te gjitha”.E megjithesekaq nuk cveshi dhe perbaltoi asnji prifte.
  Ne fund due te dije pse Muharrem Bajraktari pati gjithe ate sukses ndaj shqiptarve malecor qe nuk ka mujt ushtri sa do e fuqishme dhe e pergaditun per ti pushtu.Ushtri keto te thyera me turp para malcorve trima.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*