Përmbajtja e tezave për të katër provimet e maturës 2013

Pranvera Kola May 13, 2013 09:06

Përmbajtja e tezave për të katër provimet e maturës 2013

Për të fituar një të drejtë studimi në shkollat e larta, maturantët këtë vit do të testohen në katër lëndë, në dy lëndët e detyruara dhe në dy lëndët me zgjedhje të përcaktuar prej tyre. Dy provimet e detyruara do të kenë në total 25 pyetje, ku 13 prej tyre do të jenë me përgjigje alternativë si dhe 12 do të kërkojnë përgjigje me shtjellim.

Testi në total për këto dy provime do të përmbajë 50 pikë, teksa kohëzgjatja e provimit është 2 orë. Testet që do të hartohen nga ekspertët për lëndët me zgjedhje do të përmbajnë 20 pyetje, të cilat do të jenë të kombinuara në sasi të barabartë ndërmjet pyetjeve me alternativa dhe atyre që do të kërkojnë shtjellim.

Vlerësimi maksimal i testit do të jetë 40 pikë. Ekspertët që do të merren me hartimin e testeve, do të ngujohen në ambientet e AKP-së javën e fundit të muajit maj, ku do të përzgjedhin dhe pyetjet finale që do të përmbajë teza.

Provimet e detyruara dhe me zgjedhje të maturës i jep çdo nxënës që ka përfunduar vitin e fundit të shkollës së mesme dhe ka plotësuar formularin A-1. Çdo maturant mbetës, qoftë dhe në një nga provimet e detyruara apo me zgjedhje (D1, D2, Z1 a Z2), ka të drejtën e riprovimit të lëndëve në vitin e ardhshëm shkollor.

Ai ka të drejtë të konkurrojë për programet e studimit në arsimin e lartë publik vetëm pasi të ketë fituar katër provimet.

 

 

Pranvera Kola May 13, 2013 09:06
Komento

Ende pa komente

Ende pa komente!

Je i mirëpritur. Bëhu i pari që komenton këtë artikull. Kujdes etikën.

Komento
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*