PSE TANI?

June 25, 2020 10:25

PSE TANI?

Nga Bedri Islami

Vështirë se në jetën politike të Hashim Thaçit do të ketë pasur një moment më të vështirë, jo se është pjesë e aktakuzës së Prokurorit  të Specializuar, që u bë e njohur ndërsa ai po nisej në Shtetet e Bashkuara, ku është menduar të pritet në Shtëpinë e Bardhë, por pikërisht se, në këto momente, kur do të nis fillimi i një zgjidhje radikale e ndoshta përfundimtare në të mirë të Kosovës, atij do i duhet të vendosë për gjëra që ndërthuren me të ardhmen e vendit të tij.

Nëse prokurori i Specializuar do të kishte dashur të gjente një kohë më të rëndë, edhe sikur me vite të kishte pritur, ai nuk do të kishte mundur ta gjente. Më shumë se sa një fillesë akuze, e cila edhe mund të hidhet poshtë nga Dhomat e Specializuara, është një ngarendje për të vendosur nën pushtetin e trasnisë njërin ndër njerëzit që deri më tani, duan apo nuk duan në Kosovë, është pjesë e frytshme e disa proceseve, të cilat lidhen me lirinë e Kosovës, pavarësinë e saj dhe kthimin përfundimtar të rrugës së vendit të tij drejt Perëndimit.

Ka më shumë se dy muaj e gjysmë që prokurori i Specializuar e ka dërguar lëndën e tij tek Dhomat e Specializuara dhe ka më shumë se një vit kur, të rënduar nga kjo ndjekje e vazhdueshme, trysni dhe presion politik dhe juridik mbi disa nga figurat më të rëndësishme të Kosovës, disa nga autoritetet kërkuan përfundimin e mandatit të Gjykatës së Specializuar që lidhet me krimet e supozuara të luftës dhe  pasluftës në Kosovë dhe, që atëherë, jo vetëm që nuk është bërë asnjë veprim drejt shuarjes së kësaj gjykate, ku vetë Thaçi ishte nismë e miratimit, por, ndërkohë janë thirrur si dëshmitarë apo nën hetim më shumë se 200 pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Disa nga të cilët janë pyetur me ditë e netë dhe në Kosovë asnjë institucion nuk ndërmori diçka kundër Dhomave të Specializuara apo Prokurorit Special.

Nëse Hashim Thaçi, Kadri Veseli apo të tjerë janë pjesë e krimit të ndodhur në Kosovë, gjithnjë nëse ka pasur krime, kjo do të jetë e sqaruar në javët, muajt e ndoshta vitet e ardhshme.

I gjithnjë njoftimi publik është ndërtuar për të shpallur fajtorë ende pa u gjykuar një trupë drejtuese të luftës, të cilët, në momentet më të vështira, morën përsipër drejtimin e luftës në Kosovë, ku edhe mund të vriteshin, të cilëve, në shumë raste iu vranë nga hordhitë serbe, të afërmit e tyre, njerëzit e gjakut dhe bashkëluftëtarët.

Përse është ndërtuar jo si aktakuzë por si aktgjykim, sidomos si akt përfundimtar për dënimin e një elite politike e ushtarake drejtuese?

“ Në Aktakuzë – ka shkruar prokurori i Specializuar – pretendohet se Hashim THAÇI, Kadri VESELI dhe të dyshuarit e tjerë janë penalisht përgjegjës për afërsisht 100 vrasje të paligjshme. Krimet e paraqitura në aktakuzë përfshijnë qindra viktima të identifikuara shqiptarë, serbë dhe romë të Kosovës dhe kundërshtarë politikë..”

Prokurori i Specializuar,menjëherë pas emrave të Thaçit dhe Veselit, pa shtuar asnjë tjetër, shton fillimisht numrin e 100 vrasjeve të paligjshme dhe, pak më pas, qindra viktima, duke ngjallur , si ai vetë e ka menduar se do të ndodhë, se kemi të bëjmë me një rast të stërrënduar, ku dy drejtuesit kryesorë të luftës bartin mbi vete afërsisht 100 vrasje e pastaj qindra viktima të tjera.

Rëndesa e mjedisit politik dhe paragjykimi, përmes padisë penale, e cila, si thotë Prokurori i Specializuar mund të provojë të gjitha akuzat jashtë dyshimit të arsyeshëm, është po ashtu një trysni mbi Dhomat e Specializuara dhe sidomos mbi gjykatësin , i cili do të vendosë nëse akuzat janë të arsyeshme apo jo dhe këtë nuk mund ta shpallë botërisht, ende pa filluar asnjë proces i mirëfilltë vetë ai që ka ngritur akuzën.

Më shumë se sa një dëshmi , njoftimi i prokurorit të Specializuar është një deklaratë politike, e cila mban datën 24 qershor, por që është bërë e gatshme që në muajin prill.

Është një deklaratë pa precedent në praktikën e institucioneve të drejtësisë së pavarur, shkelje e rëndë e parmeve themelore të drejtësisë dhe duket si e dalë nga dora e Karla del Pontes, njëra nga kundërshtaret më të ndjeshme të luftës në Kosovë, ndjekëse e pasionuar për dënimin e shqiptarëve, që nganjëherë kalonte në delir dhe që kishte shpallur që në fillim, me veprimet e mosveprimet e saj, amnistinë e krimit serb në Kosovë.

Përse tingëllon e gjitha si një deklaratë politike?

Si ka vërejtur me të drejtë politologu i njohur Bardhyl Mahmuti, ish ministër e Punëve të jashtme të Kosovës dhe  autori i librit të madh denoncues, “Mashtrimi i Madh”, ku të shpallurit të vrarë jetojnë të qetë në Serbi,  në njoftimin e prokurorit special  është nëpërkëmbur parimi i parë dhe kryesor i drejtësisë që nuk është e varur nga politika dhe qëndron në Parimin e Supozimit të Pafajësisë, për deri sa nuk shpallet fajtor nga Gjykata.

Prokurori Special duhet ta dijë këtë fare mirë. Në mos tjetër, këtë e ka mësuar që në fillimet e karierës së tij, e megjithatë, ndoshta i mëritur nga fakti se ka ende në mendje tentimin për zhbërjen e kësaj strukture, bën të kundërtën. Ai shpall fajtor të akuzuarit prej tij, duke u bërë në të njëjtën kohë edhe gjykatës.

Ai, jo vetëm që nuk pret vendimin e gjykatës, por ende pa u miratuar aktakuza nga Dhomat e Specializuara, të cilat bëjnë hapin e parë të pranimit të akuzës,, Zyra e Prokurorit të Specializuar, përmes një deklarate thellësisht politike, shpall, ndër të tjera, se

“Prokurori i Specializuar e gjykon të domosdoshme nxjerrjen e këtij njoftimi publik për akuzat, për shkak të përpjekjeve të përsëritura të Hashim THAÇIT dhe Kadri VESELIT për pengimin dhe sabotimin e Dhomave Speciale të Kosovës duke ndërmarrë në fshehtësi një fushatë për zhfuqizimin  e ligjit të krijoi Gjakytën dhe nëpërmjet këtyre veprimeve Thaçi dhe Veseli kanë vënë interesat e tyre vetjake mbi VIKTIMAT E KRIMEVE TË TYRE,sundimin e ligjit dhe popullin e Kosovës.”

Megjithëse proçesi gjyqësor nuk ka filluar ende dhe Dhomat e Specialzuara ende nuk i kanë pranuar akuzat e prokurorit, pra, ende pa filluar proçesi gjyqësor, Zyra e Prokurorit të Specializuar shpall vendimin dhe i cilëson Hashim Thaçin dhe Kadri Veselin si kriminelë dhe i paragjykon se “ qindra viktima të identifikuara shqiptare, serbë dhe romë qenkëshin viktima të krimeve të tyre”.

Si e cilësova, që nga ditët kur gjykata Speciale po zvarriste pafundësisht proçeset dhe ishte drejtuar thellësisht vetëm ndaj krimeve të supozuara të shqiptarëve ndaj pakicave të thera apo të quajturve bashkëpunëtorë të shërbimit sekret serb, kanë kaluar kaq shumë muaj, proçeset po vazhdojnë normalisht, janë thirrur dhe vazhdojnë të japin dëshmitë e tyre apo të hetohen të tjerë ish luftëtarë dhe asgjë nuk ka të bëjë me pretendimin e supozuar të prokurorit për pengimin apo, edhe më tej, sabotimin e Gjykatës Speciale, e cila u ngrit në sajë të këmbënguljes së Thaçit, si një linjë e mundshme për pastrimin e emërit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Sidoqoftë ankthi i pritjes po shkon drejt shuarjes së enigmës. Prej kaq muajve në Kosovë flitej, hamendësohej, dyshohej, përgojohej, hetohej se kush do të ishte në gjakimet e ardhshme dhe se cilët kishin bërë kompromise të dhimbshme në dëm të Kosovës.

Hashim Thaçi ishte më i përfoluri nga të gjithë, jo vetëm se ishte kryeministër apo president, por edhe për rolin e tij në luftë, në bisedimet e vështira politike etj. Ai, shpesh herë, nga ata që sot u gëzuan pa masë nga njoftimi, është cilësuar si njeriu që shiti Kosovën si marrëveshje të fshehtë për të shkuar në Hagë. Kishin shkuar edhe më tej, duke bërë thirrje cinike “ shko, bre Hashim në Hagë”, e kanë akuzuar dhunshëm, edhe në Kuvendin e Kosovës nga opozita e dhunshme se, ai e ka shitur Kosovën për të siguruar veten, se mes tij dhe ndërkombëtarëve ka një marrëveshje të fshehtë, përmes së cilës Thaçi do të bëjë kompromise që të mos shkojë në Gjykatën Speciale, etj.

Jam i bindur se jo të paktë kanë fërkuar duart: veti kjo e shqiptarëve të “ndershëm”, si i cilësonte dikur Beogradi.

Tani duhet të jenë të bindur se kurrfarë marrëveshje nuk ka patur mes tij dhe hetuesve apo forcave politike të huaja. Duhet të binden edhe më tej se ai, si shumë të tjerë, padrejtësisht apo jo, do të mund të dënohet, por kompromis shpirtzi nuk ka pasur.

Tani gjithkush mund të jetë i qetë se njeriu i akuzuar prej tyre se po shet Kosovën për të ruajtur kokën e pasurinë e tij, është një nga të shumtët që do të përballet me Gjykatën Speciale.

Është momenti më i vështirë i Thaçit. Kur jemi takuar në marsin e këtij viti, ai e dinte se mund të ndodhte diçka e tillë, por ishte i qetë, si gjithë ata që e kanë bërë detyrën e tyre.

 

 

June 25, 2020 10:25
Komento

56 Komente

 1. 2LatePlaya June 25, 10:36

  Thaço është i frikësuar nga Vuçi, prandaj e anulloi. Kjo eshte paburrëri.

  Reply to this comment
  • nik June 25, 19:07

   Lexoni Enver Robellin ne postimin e tij ne FB:

   Keni pasur kohe per te shmangur kete dite…

   …kjo nuk eshte dite per patriote te rrejshem. Kur ne vitin 2010 u miratua Raporti i Keshillit te Europes per shume te zeza te luftes dhe pasluftes, ata qe permendeshin aty duhej te largoheshin menjehere nga politika. Kete shans e paten edhe kur te gjeturat e Raportit te Keshillit te Europes u konfirmuan nga nje prokuror amerikan. Kete shans e paten kur filluan pergatitjet nderkombetare per themelimin e Gjykates Speciale. Zgjodhen nje rruge tjeter – ate te sabotimit te drejtesise, aleancave joparimore, kurtheve politike. U perdoren instrumentet e shtetit te kapur. Drama e dhjetorit te vitit 2017 kur synohej shperberja e Gjykates Speciale (ambasadori amerikan dhe diplomate te tjere duke nderhyre gati fizikisht kunder deputeteve), letra derguar Mike Pompeos etj. jane disa nga keto perpjekje per t’ia lozur lojen bashkesise nderkombetare. Nderkohe numri i deshmitareve pakesohej. Ata pak deshmitare qe kane mbetur jane kryesisht ne vendet perendimore. Kane pasur kohe per te shmangur kete dite te gjithe – si te prekurit nga njoftimi i sotem, ashtu dhe partite politike dhe ata qe marrin pjese ne zgjedhje. Populli! Ne vend te kesaj disa zgjodhen rrugen e lojerave politike, te tjeret s’treguan largpamesi shtetformuese e shtetndertuese, e populli votues nuk e gjeti fuqine per ndryshime cilesore politike. Tash komentet e flakta nuk bejne pune. Pas e keni nje dekade pothuaj te humbur. Pergjegjesi politike bartin te gjithe ata qe e sollen situaten deri ketu. E sidomos ata qe sot i mbushin kusite me lot krokodili. Gati te gjithe e keni ditur çka po beni. Jo çdokush duhet te shperblehet me postet me te larta politike. E tash? Te shpresojme se Kosova do te dale sa me pak e demtuar nga papergjegjesia e pjeses me te madhe te klases politike. Nje mesim per te ardhmen: hallet personale te politikaneve nuk duhet te shnderrohen ne halle shteterore.

   Reply to this comment
 2. Zgjedhje andej, zgjedhje kendej. June 25, 10:46

  Dhe supozohet qe mbas kesaj, lista serbe mos e bllokoje ne parlamet, qeverine Koti? -kjo eshte shitja e radhes Thaço?

  Reply to this comment
 3. Messerschmitt June 25, 11:41

  E vetmja pune qe duhet te bej Taci eshte qe te merret me ate tipin zwiceran Dick Marty !!!

  Po nuk u sqarua ky problem Taci koken poshte do ta kete tere jeten !

  Reply to this comment
  • Argita me 800 mije euro: June 25, 12:05

   me ate tipin zwiceran Dick Marty !!!
   Ndoshta edhe me Lulin “perkthyes”?!

   Reply to this comment
   • Kris 1 June 25, 13:00

    Cdo dite e me shume shqiptaret dhe bota po shohin se perendimi po pereneon ndersa valet e pandemise ruse po e gryejne.Europa eshte kthyer nje plake grindavece ndersa amerika kerkon nje vend te rehateshem ne shtepine e pleqeve.
    Shqiptaret duhwt te bashkohen per te perballuar pandemine ruse dhe alzhemirin perendimor.Pune e pare te heqin maskat dhe enderat se nje dite do te shtrihen ne shtratin e kurves europe.Si skllever po.

    Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 25, 12:42

   po mor kovaç po
   vazhdoni e kapuni pas fijes së kashtës dhe jo pas asaj që po bën thaçi e ndyrësira si ai!!
   nuk të bën përshtypje nxitimi i tmerrshëm i tij dhe i psikopatit të amerikës,por të bën përshtypje Marti i trashë!!
   o debilat e mutit,me në krye bedri koqen,ky është kapur për koqesh nga trampi,amerikanpsyko,dhe do të na çojë në të sëmës!! e harruat si e kanë zakon shqipot e trashë se ishte ky që lehu si qen në mes të natës për “korigjim kufijsh” e jo unë e ti!!pavarsisht se sot nuk përmënden,ai 2 vjeçar që u përmëndën ditë për ditë,nuk ishte gjë tjetër veçse të pregatriste idiotët shqiptar për të dhënë teritore të tjera dhe për të pregatitur të tjera më shumë!
   copë mishi,harrove 20% e kapterr gjeneral leshit prej mirdite??
   një “ndoshta zgjidhje e mirë”për kosovën,si e thotë dhe bedri koqja,është sa e keqe për kosovën aq dhe për shqipërinë!!do të jetë precedenti që gërku të kërkojë dhe më shumë se ajo që nuk po kërkon!!
   dik martin nuk e pjerdhin më në zvicër e ti më rri e më flet se si duhet të shpëtojë ky tradhëtar muti!
   thaçi nuk është më ai patrioti që luftoi për çlirimin e kosovës!
   thaçi sot është hajduti i kosovës,shitësi i saj!!
   thaçi sot nuk ka lidhje me uçk-në!!ai sot është e kundërta e saj,ai është rreshtuar në krhun e sërbit!!

   Reply to this comment
   • Messerschmitt June 25, 13:36

    dik martin nuk e pjerdhin më në zvicër e ti më rri e më flet se si duhet të shpëtojë ky tradhëtar muti!

    dick martin mund mos e pjerdhin me …. kete nuk e dime tamom por ata qe nxorren martin perpara jane mese aktive dhe me ate nuk njollosen nje njeri por nje lufte e nje popull te tere ! prandaj e thashe se po nuk u morre me gjona gjasme te vogla ato vijne e sjellin gjerat e tjera me te medha sic jane kufijte e me radhe …. kot nuk thone se dita me djelle duket qysh ne agim .
    ..nejse nuk kane rendesi tokat e shqiptarve rendesi ka qe Trump po na shpeton nga Deep State e terci e verci Tanjocka ime

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 June 26, 09:41

     kovaç thikash
     ajo që ngriti i trashi marti dhe karrla e urës,morrën fund,u hodhën poshtë dhe nga sërbët me tru në kokë!!është e drejtë që në atë kohë nuk u bë gjë,pro kur është bërë??asnjëherë!!
     filloi një kryengritje dhe propaganda si funksionoi?!
     po na persekuton milloshi,sikur që nga ’13 e deri në kohën e milloshit,e kishin kaluar si në dhjamë!asnjëherë nuk u përmëndën masakrat dhe deprotimet në 80 vitet e kaluara nën sundimin sërbo jugosllav!!
     lal,ne jemi gjytyrymë sepse kujtojmë vetëm plagën e hapur dhe merremi me cikërrima!!
     këshut moj tanjoçka e satëme!!
     këtu nuk është problemi i mbrojtjes së një hajduti që fillimet i pati si patriot!!këtu është në pyetje mbrojtja e kosovës nga shitja që po i bën ky hajdut dhe ata që ka pas!!

     Reply to this comment
     • Messerschmitt June 29, 11:05

      o censura dulljane mos u perpiq ti mbushesh mendjen njerzve per gjera qe kujto se i di por nuk ja ke haberin fare.

      “marti dhe carla” nuk jane si diesa paralamentare albanezi por nje grup shume i fuqishem internacional.

      Perfaqesojne forca shume te medha internacionale.

      Ky ska cfare shet sepse ate kosove nuk e morem vete por na e dhane dhe ky eshte ndryshimi i ‘vogel’

      Po qe se ky po shet Kosoven do e ngrejne zgupthi kosovaret …kete gje ja tha shume bukur dhe Haradinaj kanzelares pri Evropi Me kufijte nuk kruhet njeri sepse derdhet gjak …Kjo qe po luhet eshte luft midis llojit dhe pengon shume reforma ne kosove pik o censura dulles

     • anticensurë25642654 July 10, 08:02

      kovaç
      më bëhet qefi për mendimin tënd të thellë!
      “o censura dulljane mos u perpiq ti mbushesh mendjen njerzve per gjera qe kujto se i di por nuk ja ke haberin fare.”,por shpeshë thellsia të lë pa oksigjen dhe fillon e ëndërron!!
      ke të drejtë,e filluam ne dhe e mbaruan amerikanët luftën tonë,por mos harro se ishin tanët që filluan e po vazhdojnë me hajdutërinë,ndoshta do ta përfundojnë dhe këtë radhë amerikanët a BE!po të merreshin me politikë të rregullt dhe patriotike,këta debilët tanë!?
      as karla e as i trashi marti nuk kishin për të hapur gojën!!eri në një farë mase,ose më mirë të themi,gojën ja mbyllën të huajt!se të ishte për këta tanët!?fundin na i kishin nxjerrë!!
      të kujtohet reagimi i kushner kur i përmëndën “shtëpinë e verdhë”??
      apo të kujtohet reagimi i thaçit,ose politikës shqiptare??
      mua nuk më kujtohet asgjë!!

 4. nje qytetar June 25, 12:37

  Pse tani per Thacin? Po Haradinaj u thirr 3 here ne Hage me pare dhe ky Hashim Thac ferkonte duart kur ai jepte dorheqje e shkonte!
  Tani le te behet burre Thaci e te jape dorheqjen e te shkoje!
  Atje ne Hage pastaj mund te mbrohet me alibine se sa kohe vazhdoi Lufta ne Kosove ai ngrohte dhomat e Hotel Tirana tok me ate Krasniqin.

  Reply to this comment
 5. dante June 25, 12:41

  Kriminalizimin e UCK e kerkoi Albin Kurti dhe Vjosa Osmani,dy spiune te serbise te infiltruar ne politiken e Kosoves.

  Reply to this comment
 6. anticensurë25642654 June 25, 12:43

  ” kur do të nis fillimi i një zgjidhje radikale e ndoshta përfundimtare në të mirë të Kosovës, atij do i duhet të vendosë për gjëra që ndërthuren me të ardhmen e vendit të tij.”
  bedri o koqe
  ku leshin na del me këtë “ndoshta të mirë e përfundimtare”?
  nga leshin e polle o bedri??
  nuk na i ka fajin as europa e as bota!!
  na i kanë qëntë tanë,duke filluar me ty,për rastin!!
  shiteni shpejt o bedri!!
  shiteni lirë!!

  Reply to this comment
 7. Gjorku June 25, 12:51

  Jemi nè njè situatè tè vèshtirè qè na duhet tè rruajmè qètèsinè para sè gjithash. Akuzat ndaj Thaqit janè pèrdorur gjithmonè si njè mjet presioni…. Sipas ideve tè mia po luhet njè lojè e rrezikèshme ndaj shqipètarève si komb dhe ndaj drejtèsisè nè tè gjitha kuptimet e sajè.Disa nga argumentet qè na lènè me zemèr tè ngrirè janè: – Administrata e Trump-it qè vendosi datèn 27 Qershor e ‘Shtunè’ takimin, nuk ishte nè dijeni nga prokuratori qè vetè Trump e kishte zgjedhur? Apo ishte njè blloff i tijè? Nèse Trump nuk hyn kètu, atèherè EU e bèri qèllimisht pèr ti thènè Trumpit se pa mua asgjè nuk mund tè realizohet nè Gadishull. Si shpjegohet qè pres. serb bèn takime tè ngjeshura me atè russ dhe amerikan e ndèrsa Thaqi, jo vetèm qè lihet mènjanè por dhe akuzohet pèr gjèra tè pa besueshme. Pèrfundimi èshtè kètu: – ATA tè fuqishmit mè krijojnè bindjen qè kanè kapur drejtèsinè, shenja qè provohen nga maratona e gjatè e “bisedimeve” pèr qèshtje tè thjeshta ku duhet tè bèhet dallimi i sè mirès me tè keqen, mbrojtjes sè lirisè e dinjitetit tè shqipètarève nga gjenocidi serb. Tè drejtat ndèrkombètare tè popujve janè Parimore dhe tè barasvlefèshme pèr tè gjithè tè vegjèl dhe tè mèdhenj dhe mbrojtja bèhet nga organet pèrkatèse tè Drejtèsisè Ndèrkombètare…..Njè tjetèr gjè qè duhet tè theksohet se, tè gjithè spekullimet e presionet nè adresè tè kom. tè Luftès çlirimtare Tè shqipètarève tè Kosovès kanè patur qèllimin e vetèm qè jo vetèm tè persekutojnè luftèn e tyre tè drejtè por, qè ata tè firmosin kundèr vullnetit tè tyre, duke dalè kundèr atdheut dhe popullit tè tyre, pèr tè kènaqur epshet e Serbisè…..Tè rruajmè unitetin e tè jemi vigjilentè. Mè tè mirèn duhet ta bèjmè Vetè!

  Reply to this comment
 8. ILIRET June 25, 13:00

  Hapni syte njerez!
  – Kur Serbia po falimentonte, po vdiste per gjak (nafte), per industrine dhe ushtrine, nga kush i erdhi shpetimi?
  – Kush e quajti UCK ne vitin 1998 , organizate terroriste, marksiste-leniniste?
  – Kush u dergua ne Kosove ne vitin 2000 per te vertetuar tezen e mesiperme?
  – Kush bashkepunoi me Karla del Ponten dhe Dick Marty, per te mbushur dosjen e krimeve te luftes per UCK?
  – Nga kush u pompua e ardhmja e politikes shqiptare, dhe ju dhane poste te rendesishme, duke e pergatitur qe ne te ardhmen te behet kryeminister i Shqiperise?
  Pergjigjuni !

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 25, 13:55

   të gjitha të vërteta
   POR
   mos harro se po flet për të kaluarën!!
   të njëjtat pyetje shtroi në të tashmen dhe do të shohësh se kanë për të të dalë emra të tjerë!!
   pra emra që i shtohen tradhëtisë!!
   jo emra që neutralizojnë tradhëtinë!!
   prandaj HAPI SYTË O NJERI,mos shiko vetëm në të shkuarën,shiko dhe të sotmen se po thyejmë turinjtë duke ecur me kokën pas!!

   Reply to this comment
 9. Z June 25, 13:45

  E dini c’duhet te beni ju Shqiptare! Beni thirrje nacionalistesepse Serbia dhe Greqia jane gati te na mundin prape!

  Reply to this comment
 10. Thaci ky limon i shtrydhur i destinuar te hidhet nga shtrydhesit June 25, 13:51

  E ashtequajtura Republike e Kosoves ka sot dy simbole –
  1 – Presidenti kukull Thaci nje servil i peshtirosur i gjithckaje qe thonin Perendimoret
  2 – Flamuri skandaloz i imponuar nga politika Perendimit
  Te pakten kosovaret te shpetojne nja njeri nga keta simbole te imponuara qe nuk i shohin dot me sy!

  Reply to this comment
 11. Lili June 25, 14:13

  Pse tani?! Sepse deri tani ishin prape te gjithe te bashkuar deri diku . Thaqi e Veseli u trimeruan aq shume nga ´perkrahjà e Grenellit sa u binden edhe rezuan qeverine Kurti, pa e kuptuar si debila qe jane qe ne fakt rezuan vetvetin nga perkrahja e popullit bile per kohen e UÇKse!
  Tash pas asaj cka bane nuk dalin me shqiptaret ne demonstrata per ta!
  E lypen e gjeten!
  Tek e fundit kur e di se je ne shenjeshter te Hagues, mos kerko te behesh president kur je Atdhetar, se do te fuaje me dite se njollos kombin e Atdheun tend kur inkriminohesh!
  Jep doreheqje bile veprome pak edhe shpeto shteti!

  Reply to this comment
 12. file June 25, 15:08

  Sa mire jua ka qendisur Lulzim Basha dosjet ketyre komandateve
  per luli. di te jete nje fund tragjik
  berisha e ka vene ne shenjster si te ndjerin Olldashi

  Reply to this comment
 13. intelektuali June 25, 15:20

  PSE TANI?

  Pyet i cuditur enveristi Bedri Islami, ja po ta jep pergjigjen intelektuali qe ka perkthyer ne Hage shumicen e akt-akuzave:

  sepse:

  DREJTESIA DEMOKRATIKE VONON, POR NUK HARRON!

  dhe:

  ME MIRE VONE SE KURRE!

  Keto dy postulate te vjetra jane aktuale edhe sot dhe eshte mire qe enveristi Bedri Islami t’i freskoje ne trunin e tij te fanatikur enverist perpara se te shkruaje dacibao allogjike per katunare dru me pre ne kete forum te nerum te nerum, intelektual te gazetes DITA,

  dhe:

  Per kete qellim o enveristi Bedri Islami ja ku e ke taze nje shkrim rifreskues nga intelektuali:

  “Më 23 maj 1960, Kryeministri izraelit David Ben-Gurion i njofton botës se krimineli nazist i luftës Adolf Eichmann është kapur dhe do të dalë në gjyq në Izrael. Eichmann, oficeri nazist SS që shpiku dhe organizoi “zgjidhjen përfundimtare të çështjes per popullin hebre” të Adolf Hitlerit, ky kriminel i fshehur per vite me radhe u kap nga agjentët izraelitë në Argjentinë më 11 maj dhe u cua me thes ne koke në Izrael nëntë ditë më vonë. Eichmann lindi në Solingen, Gjermani, në 1906. Në Nëntor 1932, ai u bashkua me organizatën elitare SS të nazistëve (Schutzstaffel), anëtarët e së cilës kishin autorizime të gjera në Gjermaninë naziste, per te kontrolluar përfshirë policinë, inteligjencën dhe zbatimin e politikave vrastare të Adolf Hitlerit. Eichmann u ngrit shpejt në hierarkinë e SS, dhe me aneksimin gjerman të Austrisë në 1938, ai u dërgua në Vjenë me misionin e likuidimit të qytetit të hebrenjve. Ai ngriti një qendër efikase të dëbimit per hebrenjte austriake dhe në 1939 u dërgua në Pragë në një mision të ngjashëm. Atë vit, Eichmann u emërua në seksionin anti-hebre të zyrës qendrore të sigurisë SS në Berlin. Në janar të vitit 1942, Eichmann me urdher dhe porosi direkt nga Hitleri u takua me zyrtarë të lartë nazistë në Konferencën e Wannsee në afërsi të Berlinit me qëllim të planifikimit për një “zgjidhje përfundimtare të çështjes hebre”, siç deklaroi udhëheqësi nazist Hermann Goring. Nazistët vendosën të shfarosnin perfundimisht dhe totalisht popullsinë hebre të Evropës. Eichmann u emërua të koordinojë identifikimin, arrestimin dhe transportimin e miliona hebrenjve nga Evropa e okupuar në kampet e vdekjes ose te shfarosjes ne mase, ku çifutët vriteshin kryesisht ne dhomat e gazit ose liheshin te vdisnin nga uria dhe semundjet. Ai e kreu këtë detyrë me një efikasitet të tmerrshëm, dhe afro katër milion hebrenj vdiqën në kampet e shfarosjes ne mase para fundit të Luftës së Dytë Botërore dhe afro 2 milion te tjere u ekzekutuan diku tjetër. Pas luftës, Eichmann u kap nga trupat amerikane, por ai si dinak qe ishte u arratis dhe shpëtoi nga kampi i burgjeve në 1946 përpara se të ndeshej me Gjykatën Ndërkombëtare të Krimeve të Luftës në Nuremberg. Eichmann-i udhëtoi me një identitet të ri nga Evropa Lindore në Lindjen e Mesme dhe më 1950 mbërriti në Argjentinë, shtet qe njihej si një strehë e sigurt për shumë kriminelë nazistë të luftës. Në vitin 1957, ishte pikërisht një prokuror gjerman (sa cudi! krahasoni Kosvën apo Shqypninë e Edvinit) e informoi fshehurazi Izraelin se Eichmann-i jetonte në Argjentinë. Agjentët e Shërbimi te Inteligjencës së Izraelit, “Mossad”, u vendosën urgjentisht në Argjentinë, dhe në fillim të vitit 1960 ata më në fund e zbuluan vendndodhjen dhe e piketuan (targetuan si Hashim Thaci ne foton e DITES) kriminelin me te mkadh te popullit hebre, Adolf Eichmann. Ai jetonte në seksionin San Fernando të Buenos Aires, nën emrin e remë, Ricardo Klement. Në maj të vitit 1960, Argjentina po festonte 150 vjetorin e revolucionit të saj kundër Spanjës, dhe shumë turistë të huaj po udhëtonin për në Argjentinë për të marrë pjesë në festimet kombëtare. “Mossad-i” shfrytëzoi rastin për të futur më shumë agjentë në vend. Izraeli, duke e ditur që Argjentina nuk do ta ekstradonte kurre Eichmann-in për ta nxjerrë në gjyq, kishte vendosur ta rrëmbente atë dhe ta çonte në Izrael në mënyrë totalisht të paligjshme. Më 11 maj, operativët e “Mossad-it” zbarkuan në rrugën Garibaldi në San Fernando dhe e rrëmbyen me forcë Eichmann-in ndërsa po shëtiste nga autobusi në shtëpinë e tij. Familja e tij telefonoi në spitalet lokale, por jo në polici, dhe autoritetet e Argjentinës nuk dinin asgjë për operacionin e planifikuar me kujdes. Më 20 maj, Eichmann-i i droguar dhe me thes në kokë ishte duke fluturuar drejt Jeruzalemit. Tre ditë më vonë, Argjentina kërkoi kthimin e Eichmann-it, por Izraeli argumentoi se statusi i tij si një Kriminel Ndërkombëtar Lufte i jepte Israelit të drejtën të vazhdojë me një gjykim nga një Gjykatë Ndërkombëtare. Më 11 Prill 1961, gjyqi i Eichmann filloi në Jeruzalem . Ishte gjyqi i parë që u transmetua në TV LIVE në histori. Eichmann u përball me 15 akuza, duke përfshirë krime kundër njerëzimit, krime kundër popullit hebre dhe krime lufte. Ai pretendoi se ai kishte zbatuar vetëm urdhrat nga Udhëheqja Naziste, por gjykatësit nuk u pajtuan, duke e gjetur fajtor për të gjitha akuzat më 15 dhjetor dhe duke e dënuar atë me vdekje. Më 31 maj 1962, ai u var në afërsi të Tel Avivit. Trupi i tij u dogj dhe më pas dhe hiri i tij u hodh në det.”

  Nje shkrim krahasues nga:

  intelektuali

  per:

  TE GJITHE ATA QE KANE VESHE TE DEGJOJNE DHE SY TE SHIKOJNE.

  Reply to this comment
  • "Sa cudi " sat'eme o rropsi greke June 25, 18:01

   IntelektuHale-ja qe trumpeeton cdo dite ktu

   ne halene e grekut Dita , na paska lexuar diku

   Historine e Eichmann nji nga Projektuesit e KZ

   qe Akuzohej Miljona hebre burra – gra -femije ne KZ

   etj dhe duke ne ber Klugscheise-n ,

   guxon ne menyren me banale te bej nji analogji , e para ,

   e cila nuk ngjason ne asnji Tipar .
   Eichmann ishte nji Kriminel qe cfarroste Hebrejt ,
   brenda ne Kampet e Perqendrimit NZ ,
   i cili njihej Boterishte si nji Kriminel i Njerezimit ,

   nderkohe qe Thaci , nuk eshte aspak nji Kriminel (akoma me pak nji Eichmann – si do te pelqente ty

   putane intelektuahale te aludosh ,duke sjell qellimishte
   Historie e nji nder Krimineleve Nazist qe kishte ne Konton e tij
   Milljooooooooona Njerez te pafajshem ,te pambrojtur
   o Nastradin Greqie ,
   per te hequr Shenja Barazimi me Thaci-n !!!

   Dhe e dyta , mashtrimi tjeter ne Historine e Eichmann ,
   qe bytha jote e triblon si te intereson (aty ku shkruan se e spiuoj nji Prokuror Gjerman ) – eshte se Genjen o shkerdhate Greke ,
   sepse e verteta eshte se ;
   Mosat ishte ne ndjekje te Echmann vecanarishte dhe disa Krimineleve Naziste ,arratisur Botes ,qe shume prej te cileve gjeten strehim duke ndryshuar edhe identitet , nga qeverria Fashiste e Argjentines e asaj kohe ,
   dhe Mosad ishte tashme gjate ne Argjentine e Brazil Peru
   ne ndjekje .Echmann u zbulua rastesishte nga nji Familjee Hebreje qe jetonte ne Argjetine dhe pikerishte
   nga vajza e Familjes Hebreje e cila kishte rene ne dashuri me Djali e Eichmann !
   Ok deri ktu ?

   Mbasi ligja e tyre filloj te ftohej ,se Djalli i Echmann filloj
   nji dashuri te re fshehur ,
   goca Hebreje bisedoj me nenen e cila e pyeti se si quhet djali etj. mbasi goca mesoj se mbiemri vertet i djalit ishte Eichmann tregoj ne shtepi .
   Babai hebre ishte i lidhur me Mosat (llogjike ne sherbim te Kombit te vet ) te cilet e futen ne loje gocen qe te interesohej se ku e kishte shtepine Eichmann
   mbas se ciles ndodhi dhe extradimi ashtu si dhe zotrote e tregon me poshte pa ndonji gabim tjeter .

   Pra paralelizmat e tua jane teper banale por edhe te qellimeshme dashakeqe per Shqiptaret joveteem Thacin dhe kte ti e tregon ne gjithe veprimtarine tende
   ktu ke Dita .

   Thaci akuzohet se u mbrojt ne Luften e tij Clirimtare
   e para kjo .
   U tha dje akuza flet per Krime Lufte ,
   pastaj sot doli Prokurori me nji Korigjim te vogel ,
   dhe deklaroj se per Krime Mbas Lufte !

   Pra qysh ktu ,nga ajo see si ndryshojn formulimi i akuzes brenda 24Oresh nekupton shume ,
   ne besueshmerine e saj .
   Thacit tashme kerkohet ti vishen vrasjet qe jane bere mbas Lufte ,
   qe realishte jane hakemarrje peersonale te populsise ne Kosove qe s’ka te bej aspak me UCK
   edhe pse kjo permbendja e UCK futet qellimishte per te

   kriminalizuar luften e saj Clirimtare dhe ndruar Rolet e Kriminelit te vertete me Viktimen .
   Ne Historine e njerezimit ka vetem nji Version mbi Kriminelin dhe nji per Viktimen.
   Kriminel ashte ai qe sulmon Viktime ai qe vritet ose mbrohet e shpeton .
   Serbi sulmoj me ushtri Kosova u mbrojt .
   Rolet jane te qarta.

   Krimet e pas Luftes jane vrasjet e bera nga popullsia Kosovare
   kunder serbeve gje gabeleve (jogrek) te cilet gjate sulmeve e spastrimit etnik te Ushtrise Krimineleve te Sllobodanit kunder popullit te pambrojtur ,

   duke vrare komshite e tyre kosovare medhe vjedhur gjithcka kishin ne shtepi ,
   pronen dhe perdhunuar femrat mbasi i vrane burrat .

   Mbas mbarimit te Luftes me Zbythjen e Krimineleve te Ushtrise se Drogur Serbe nga teritori i Kosoves ,
   te afermit e familjeve te vrara nga serbet e kosoves dhe bashkupuneseve ne krime gabele ,

   u hakmorren ndaj tyre .
   Pra kto vrasje qe u bene nga civile i vishen UCK-se dhe Thaci-t
   intelektuhaleja e Dites .

   Hages BE-se i duhet thene STOP me protesta te medha nqs eshte e mundur –

   STOP TERRORIT POLITIKE vs Shqiptareve
   qe e kan filluar me

   copetimin e Tojeve Shqiptare me 1913

   dhe vazhdojne akoma sot ne cdo menyre ,si Egersira

   Pylli jo sikur jane ata qe pretedojne me qen ku Drejtesine e kan shdruar ne nji rol mbi nji Skene te Turpit te tyre .
   Jane Bijt e Baballarve qe s’pershtatetn dot me Humanitetin e jetojne ne Paqe
   qe duke u ndjer te Forte para cdo te dobeti peshtyn .
   Kjo nuk eshte Fair per Njeriun dhe e paDrejte.

   Madje duke na pergjuar neve ktu gjithcka shkruajm ,
   ndodhe shpesh here ,
   qe sapo fillon Komentin ta nderpresin me metodat e tyre
   Internetin
   ose stafi bllokon Komentet e atyre qe mbrojne shqiptarin ktu ,

   duke na penguar ne shqiptareve te shprehemi internetit
   dhe lene hapsire te lire Antishqiptareve te maskuar mbas Gjuhes Shqipe

   Pengojne si pengon Greku se i prishen Kompjuterat ne Kufi gjithmone ,
   si Pengojne Shqiperine ne Politikat e brendeshme etj me premttime boshe e BE
   si Pengojne Kosove ne Poltiken e shtetit te tyre ,me nderhyrje nga me banalet ,

   per te goditur shqiptaret nga an psikologjike ,
   demtoj mental , mbas traumatizimit qe kaloj si popull nga Lufta ,qe shqipetari mos te funxionoj si njerezit normal ,
   por mbetet pas te gjitheve dhe i Penguar !!!

   Pse tani ?

   Thjeshte per mos te lene Shtetin e Kosoves te funxionoje Normal.
   E thash eshte Terror Psikologjike qe ushtrohet me te gjitha menyrat kunder shqiptareve .
   Ne Politike , medie ,e kudo munden !

   Jam kurjoze nese do lejohet te Postohet komenti ?

   ———-

   Reply to this comment
  • "Sa cudi " sat'eme o rropsi greke June 25, 18:39

   IntelektuHale-ja qe trumpeton cdo dite ktu

   ne halene e grekut Dita , na paska lexuar diku

   Historine e Eichmann nji nga Projektuesit e KZ
   qe Akuzohej Miljona hebre burra – gra -femije ne KZ
   etj dhe duke ne ber Klugscheise-n ,

   guxon ne menyren me banale te bej nji analogji ,
   e para ,

   e cila nuk ngjason ne asnji Tipar me akuzat e Fabrikuara ne BE-ja hAga vs Thaci-t .

   Eichmann ishte nji Kriminel qe cfarroste Hebrejt ,
   brenda ne Kampet e Perqendrimit NZ ,
   i cili njihej Boterishte si nji Kriminel i Njerezimit ,

   nderkohe qe Thaci , nuk eshte aspak nji Titull te tille si Kriminel (akoma me pak nji Eichmann – si do te pelqente ty

   putane intelektuahale te aludosh ,duke sjell qellimishte
   Historie e nji nder Krimineleve Nazist qe kishte ne Konton e tij
   Milljooooooooona Njerez te pafajshem ,te pambrojtur
   o Nastradin Greqie ,
   per te hequr Shenja Barazimi me Thaci-n !!!

   Dhe e dyta ,
   mashtrimi tjeter ne Historine e Eichmann ,
   qe bytha jote e triblon si te intereson (aty ku shkruan se e spiuoj nji Prokuror Gjerman ) !

   – eshte se Genjen o shkerdhate ndyre Greke ,
   sepse e verteta eshte se ;
   Mosad Kishte nji Liste te Krimineleve Naziste ,
   por vecanarishte ne ndjekje te Echmann i cili dihej tashme si shume si ai ,arratisur Botes ,
   shume prej te cileve gjeten strehim duke ndryshuar edhe identitet , nga qeverria Fashiste e Argjentines e asaj kohe ,
   dhe Mosad ishte tashme gjate ne Argjentine e Brazil Peru
   ne ndjekje .
   Echmann u zbulua rastesishte nga nji Familje Hebreje qe jetonte ne Argjetine dhe pikerishte
   nga vajza e Familjes Hebreje e cila kishte rene ne dashuri me Djali e Eichmann !
   Ok deri ktu ?

   Mbasi lidhja e tyre filloj te ftohej ,se Djalli i Echmann filloj
   nji dashuri te re fshehur ,
   goca Hebreje bisedoj me nenen e cila e pyeti se si quhet djali etj.
   Mbasi goca mesoj se mbiemri vertet i djalit ishte Eichmann tregoj ne shtepi .
   Babai hebre ishte i lidhur me Mosat (llogjike ne sherbim te Kombit te vet ) te cilet e futen ne loje gocen qe te interesohej se ku e kishte shtepine Eichmann
   mbas se ciles ndodhi dhe extradimi me avion per ne Izrael ,
   ashtu si dhe zotrote e tregon me poshte pa ndonji gabim tjeter .

   Pra paralelizmat e tua jane teper banale por edhe te qellimeshme dashakeqe per Shqiptaret joveteem Thacin dhe kte ti e tregon ne gjithe veprimtarine tende
   ktu ke Dita .

   Thaci akuzohet se u mbrojt ne Luften e tij Clirimtare
   e para kjo .
   U tha dje akuza flet per Krime Lufte ,
   pastaj sot doli Prokurori me nji Korigjim te vogel ,
   dhe deklaroj se per Krime Mbas Lufte !

   Pra qysh ktu ,nga ajo se si ndryshojn formulimi i akuzes brenda 24Oresh nekupton shume ,
   ne besueshmerine e saj .
   Inskenimi Akuzes nuk eshte Perfekt dhe kjo flet shume
   se kush eshte qellimi e ksaj Loje te Pist kuder shqiptareve .
   Thacit tashme, kerkohet ti vishen vrasjet qe jane bere mbas Lufte ,
   qe realishte jane hakemarrje personale te populsise ne Kosove qe s’ka te bej aspak me UCK
   edhe pse kjo,
   permbendja e UCK futet qellimishte per te

   kriminalizuar luften e saj Clirimtare dhe ndruar Rolet e Kriminelit te vertete me Viktimen .

   Por harrojne se gabojne.
   Ne Historine e njerezimit ka vetem nji Version mbi Kriminelin dhe nji per Viktimen.

   Kriminel eshte ai qe sulmon Viktime ai qe vritet ose mbrohet e shpeton .
   Si psh Gjeocidi i Ushtrise Greke kunder popullsise pambrojtur Came ,per te cilen Haga -Europa Hesht ala sot !
   Serbi sulmoj me ushtri Kosova u mbrojt .
   Rolet jane te qarta.

   Krimet e pas Luftes jane vrasjet e bera nga popullsia Kosovare
   kunder serbeve ose gabeleve (jogrek) te cilet ju bashkuan gjate sulmeve e spastrimit etnik ,
   Ushtrise Krimineleve te Sllobodanit kunder popullit te pambrojtur ,

   duke vrare komshite e tyre kosovare medhe vjedhur gjithcka kishin ne shtepi ,
   pronen dhe perdhunuar femrat mbasi i vrane burrat .

   Mbas mbarimit te Luftes me Zbythjen e Krimineleve te Ushtrise se Drogur Serbe nga teritori i Kosoves ,
   te afermit e familjeve te vrara nga serbet e kosoves dhe bashkupuneseve ne krime gabele ,

   u hakmorren ndaj tyre .
   Pra kto vrasje qe u bene nga civile i vishen UCK-se dhe Thaci-t
   intelektuhaleja e Dites .

   Hages BE-se i duhet thene STOP me protesta te medha nqs eshte e mundur –

   STOP TERRORIT POLITIKE vs Shqiptareve
   qe e kan filluar me

   copetimin e Tojeve Shqiptare me 1913

   dhe vazhdojne akoma sot ne cdo menyre ,
   si Egersira Naziste kunder Popujve te pambrojtur ,

   jo sikur jane ata qe pretedojne me qen, Bota e Civilizuar dhe Parimeve Njerezore ,
   ku Drejtesine e kan shdruar ne nji rol mbi nji Skene te Turpit te tyre .
   Jane Bijt e Baballarve qe s’pershtatetn dot me Humanitetin e jetojne ne Paqe
   qe duke u ndjer te Forte para cdo te dobeti peshtyn

   e kjo s’esbhte Civilizim por Kafsheri !!!!!!!!!!!!
   Kjo nuk eshte Fair per Njeriun dhe e paDrejte dIskriminim .se eshte me i Forte nuk do te thote ,
   ti shkaterroj jetet popujve te tjere .

   Madje duke na pergjuar neve ktu gjithcka shkruajm ,
   ndodhe shpesh here ,
   qe sapo fillon Komentin ta nderpresin me metodat e tyre
   Internetin mbasi lexojne cfar shkruajm live ,
   ose stafi bllokon Komentet e atyre shqiptareve qe
   i heqin Maskat Politikes se BE-se etj ,

   duke na penguar ne shqiptareve te shprehemi lishem ate qe mendojme internetit
   dhe lene hapsire te lire Antishqiptareve te maskuar mbas Gjuhes Shqipe
   Diktature alla BE
   Kontrolluar nga BE-ja

   Pengojne si pengon Greku se i prishen Kompjuterat ne Kufi gjithmone ,
   si Pengojne Shqiperine ne Politikat e brendeshme etj me premttime boshe e BE
   si Pengojne Kosove ne Poltiken e shtetit te tyre ,me nderhyrje nga me banalet ,

   per te goditur shqiptaret nga an psikologjike ,
   demtoj mental , mbas traumatizimit qe kaloj si popull nga Lufta ,qe shqipetari mos te funxionoj si njerezit normal ,
   por mbetet pas te gjitheve dhe i Penguar !!!

   Pse tani ?

   Thjeshte per mos te lene Shtetin e Kosoves te funxionoje Normal.

   E thash eshte Terror Psikologjike qe ushtrohet me te gjitha menyrat kunder shqiptareve .
   Ne Politike , medie ,TV e kudo munden duke e perdeorur si SÜNDENBOCK Shqiptaret

   sepse po mos te sulmojne e shkaterojne nji tjeter ,
   Cmenden dalin jashte Kontrolli Egersirat e Civilizuara

   Jam kurjoze nese do lejohet te Postohet komenti ?

   ———-

   Reply to this comment
  • Shqip June 25, 20:39

   Kolaboracionistët nuk harrojnë. Vetëm Enveri ja u shkërdhente nanën.

   Reply to this comment
  • Minorikari 300 eurosh June 25, 20:47

   Intelekari, o Bythqirë Grek, ty të qiftë Derri ç’të përmban pragu.
   Ti o Plehrë bythlëpirëse e KIP- it grek të duhet ENVER HOXHA , TË TË QIJË Ç’TË PËRMBAN PRAGU I SHTËPISË , PPR JE ME FAT O SHKËRDHATË SE KEMI BYTHQIRA TRADHËTARË NË KRYE SI RAMUT BREKËVARURI DHE SALI MUT SËRBIN.
   POR MOS U MËRZIT O BYTHSHKALLMUAR SE JA DHE PAK DHE DO TË VIJË RRADHA DHE TY ,VETËM BËJ CA DURIM ,KAQ !

   Reply to this comment
  • Aliu nga Selenic June 26, 01:27

   O intelektual Krimineli. Po ti tashme more realishte vulen e nje krimineli me damke si antishqiptare.
   Po ju o kriminel te tipit Sali Berish dhe Jargavanit te ndyre Rugova sapo doli ne sken UCK-ja nuk late gje pa then kunder tyre duke shpifure e duke sajuar gjithshfare maskarallec kunde kesa force ushtarak.
   Kure e pate qe UCK-ja ja doli mbane nuk patet se c`fare te beni se u diskretituat nga te gjitha anet nepermes perkthyesve tradhetar te tipit Basha dhe vajza e Berishes shpiket trafikimin e cenjeve njerzore.
   Jan bere 100 kontrolle nga nderkombetaret pore nuk arritet te vertetoni asgje.
   Ti akoma mban shpresa tek Gjykata S[eciale .Pore ajo ka per te dal fjasko sice dualen te gjith te tjeret qe te Ramushi, Limaj e te tjera qe muren te pandehure padrejtesishte.
   O kriminel qe emrin i ke ven vetes intelektual. Po ne gjykate speciale duhet te shkoj Serbia qe ka masakruar nje popull te tere dhe edhe sote jane mbi 1000 veta qe nuk u dihet varrri se ku jan ndersa ti o serbofil antishqiptare akuzon Hashim Thacin dhe Kadri Veselin se pasken vrare serbe e jevgje .! Turp te kesh o kriminel me damke.!
   Do ta paguajsh ren o nga robi o nga zoti.
   Gjaku i mijrave shqiptarve nuk do te behe uje kurre.!

   Reply to this comment
   • intelektuali June 26, 08:49

    Liu Firifiu:

    Po kush eshte krimineli o fanatik debil i Enverit? intelektuali nuk ka vrare njeri, nuk ka dhene urdher per te likuiduar deshmitare per krimet kunder njerezimit te kriminelit me vule ne balle dhe hajdutit me cizme te Kosoves, Fatmir Lima,

    qe:

    Ka vrare me doren e tij njerez, shqyptare dhe gabele si “Zogj Pule”, lexo o debil fanatik i Enverit dosjen e vellezerve BALLA qe jane duke vuajtur denimin me burg ne Hage dhe qe ishin dora te djathte e kriminelit Lima, pse e ngaterron Haradinajn ne keto krime monstruoze kunder njerezimit qe kane kryer kriminelet Limaj dhe Thaci si Bosat vrastare te Grupit te Drenices, asnjehere Gjykata e Hages nuk ka akuzuar Ramushin per vrasje, nderkohe qe dosja e Fatmir Limajt vetem ne ceshtjen BALLA per vrasjet ne Pyllin e Zi ne Llapushnik te Kosoves eshte e trashe njesoj si dosja e Adolf Eichmann-it te Hitlerit ne Kampet e tij te Asgjesimit ne Mase, vetem se nazistet vrisnin cifutet, nderkohe qe Limaj dhe Thaci kane vrare shqyptare dhe gabele qe i kane anatemuar si “tradhetare”, po deshmitaret e Limajt qe u zhduken nje nga nje i ke numeruar ti o Liu Firifiu i Enverit?

    PO PSE ME KETA KRIMINELE VRASTARE DHE HAJDUTE KUSARE DO TE HYJE KOSOVA NE BE?

    Pty! race e keqe fanatike te Enverit, o ngordhje kriminelesh qe akuzoni per krimet tuaja monstruoze te tjeret qe tregojne te verteten lakuriqe qe ju e maskoni dhe e fshihni duke mashtruar katunaret dru me pre me nje patriotizem fals enverist,

    njashtu:

    SI MASHTROI GEBELSI GJERMANET

    Koha tregoi se kush kishte te drejte.

    Reply to this comment
    • prej Stuhis marrezis jetuar June 26, 09:41

     <I< Fryh ti Stuhi e Cmendur kaq mrekullueshem ,
     ne marrezin e ngjyres gjakut me rrembe #
     e ler shpirtin tim te prej tij zajrr te ndizet .
     Goebels
     ( ich werde ganz Sentimental ! )

     intelektuhale Hör auf ,mit deine scheis sprüche du idiot

     i kastruar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     ——————————————-

     Reply to this comment
  • Lili June 27, 13:57

   Hej po ku te kemi ne njereze si ben Gourion per me ngrit nje grup qe perndjrk kriminelet serbe edhe i kidnapon per t’i gjykuar per krimet e tyre?! Vertete kjo eshte deshte me qene puna e detyre e pare e qeverise Thaçi pas luftes cfaredo qe te thone nderkombtaret!
   Po jo Thaci i besoj arnaud danjeanit, e kam mik na tha kur i treguam cka eshte Danjean!
   Po po mik , i martuar me shkine , me te cilin bente politiken ne kosove!!! Se sigurisht Danjeanit , do t’i dhimbet ma shume Thaqi se sa femijet e vete!
   Aty e kuptuam cfare debili eshte ky Thaqi! ndermjet Thaqit e gruas serbe me te cilen ka disa femije,

   Reply to this comment
 14. Mollosi June 25, 15:50

  Kosova eshte ne pozite shume te veshtire. Fajtorë per kete jane te gjithe politikanet shqiptar te Kosoves, kush me pak e kush me shume.
  Thaci dhe Veseli akuzohen per vrasjet pas 12 qershorit 1999. Pra ata akuzohen per kohen kur perfundoi lufta. Gjate asaj kohe u vrane shume persona, u vrane edhe shume politikanë. U vrane 22 deshmitare te mbrojtur dhe 102 luftetare te UCK-se. Familjet e te vrareve me te drejte kerkojne drejtesi. Duket qe kjo drejtesi do te vie, por fatkeqesisht do te vie ne kohen me te veshtire per Kosoven. Pozicioni i Kosoves per bisedimet me Serbine tani eshte me i dobet se me pare…

  Reply to this comment
 15. Po po po.. June 25, 15:57

  Sakte komenti “Iliret”…. E kaluara po kthehet prape…. i vetmi qe ferkon duart ne kete moment eshte Saliu dhe djali i tij i adoptuar….( Ketu bie era tradheti burra)…… eshte ngritur antishqiptarizmi kudo ku eshte, brenda apo jashte vendit bashke me gjitonet tane…… Sepse kemi edhe shume konfuze dhe me urrejtje ideologjike ne bark si ca debila qe komentojne me lart

  Reply to this comment
 16. Labi June 25, 16:39

  Z Islami mos u tall me lexuesit e dites,keto akuza Thacit ja kan bete ne radhe te pare ish ushtaret e vet,e pastaj dhe politikanet e Kosoves. Ajo qe Thaci e Veseli duhet te bejne eshte te japin doreheqjen dhe te perballen ne gjykate,vetem gjykata i pastron politikusht e moralisht,te tjerat jane fjale pazari.Ketu eshte loje midis te medhenjve dhe si gjithmone litari keputet ku eshte me dobet,nga kjo histori Shqiptaret do dalin te paster e me te forte,atje nga vjen ne Shkoder thone nje fjale,fundi dalt hajer.

  Reply to this comment
 17. fteri June 25, 17:02

  Tashti patëriotët progresistë ,të rinisë ,gruas ,dhe organizatat e tjera pa varura në kosovë ,pjestar të UÇK-së luftëtar të trojeve shqiptare ,në shqipëri ,mal Zi ,Maqedoni në Çamëri ,turqi ,dhe në të gjitha troje shqiptare ,amerikë ,australi ,gjermani ,angli e francë të organizojnë protesta me qendër Brukselin ,uashingtonin , të bëjnë apelin mbi ndalimin e fushatës kundër luftës lavdishme të UÇK dhe udhëheqësit saj besnik Hashim THaçi ,GJITHË POULLI SHQIPTAR TË PROTESTOI ,KUNDËR KËSAJ AVENTURE MILOSHEVIÇJANE të HAGËS ,rrugë e përgjakshme në kosovë ishte ,agresioni e gjenocid mbi popullësinë kosovare ,akoma Serbia nuk ka dhënë llogari për këto krime.
  UÇK e Hashim Thaçit ishte ushtri që bëri luftë të drejtë .Amerika BE-ja dhe gjithë bota përparimtare zhvilloi mitingje e demostrata ,me parullën ” Milosheviç -Larg duart mga Kosova ” Aventura e përgjakshme e Milosheviçit përfundoi me dëme të mëdha për kosovarët ,djegëje ,vrasje,rrënim shtëpishë ,përdhunime ,bastisje dhe mbi 10 mijë kosovar të vrarë ,e mjra të humbur.
  Tani këto akuza e këti prokurori FASHIST janë fillimi i një agresioni të ri mbi kosovë e shqiptari ,kundër partizanve të Paqës me Hashim Thaçin ,jan poshtrim dhe për luftën e lavdishme të POPULLIT KOSOVËS PËR LIRI dhe të ndërhyrjeve të NATOS që çliroi kosovën .Kjo luftë do përfundoi me fitoren e kampit të madhë të paqës ,të demokracisë,dhe të Hashim Thaçit mbi kampin e intrigave të vjetra europiane reaksionare të milosheviçiane

  Reply to this comment
  • Edi June 25, 17:44

   Rri or ti ‘FTERI’ se je fare i pa afte te kuptosh, mendosh e komentosh per politike. Je nje injorant komplet si i thone fjales.

   Reply to this comment
  • mirel June 25, 18:39

   O debil fteri, po nuk ishit ju te Rilindjes se felliqesirave qe therrisnit per Paqe me Serbine, ka ardhur koha te ecim perpara, dhe te tjera brockulla si keto?’
   I sherbeve si kurve rilindase Vucicit per kaq vite, dhe tani na u gdhive patriot?

   Reply to this comment
 18. Labi June 25, 17:20

  Te fala janulles dhe atij qe ke afer te bodrumi kishes o fter.

  Reply to this comment
 19. mirel June 25, 18:24

  Thac legeni po paguan gjithe karrieren e tij antishqiptare ne krye te politikes se Kosoves per gjithe keto vite.
  Leshimet e njepasnjeshme qe i kane bere Serbise, lavderimet dhe rehabilitimin nderkombetar qe i beri Tirana zyrtare, me Edvin Ramutin ne krye, e fundosen ceshtjen kosovare ne inekzistente dhe e bene kriminelin Serb viktime te viktimave qe ka shkaktuar.
  Ky eshte rezultati i politikave dhe akteve te njepasnjeshme te Rames me Beogradin dhe Prishtinen, duke diskredituar ceshtjen shqiptare ne Evrope dhe duke e rrezikuar deri ne rikthimin e hegjemonise serbe be Rajon,
  Cfare eshte Minishengeni o ju pordhat e Rilindjes, ju kurvat e Vucicit?
  Jepni pergjigje..

  Reply to this comment
 20. HAGA PO FLET RUSISHTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! June 25, 19:35

  BE-ja ne Versionin e saj Neofashist !

  Kjo nuk eshte Europa por nji Sekt Kriminal

  qe funxionon si Mafie Politike

  teper i rrezikshem per Njerezimin .

  Bijt e Babalareve gen Krimineli e Vrasesi

  qe mesa duket s’duan te mesojne e as reflektojne

  si Njerez nga Historia

  Reply to this comment
 21. Alban Dega June 25, 19:48

  Achtung !

  KOSOVA NE RREZIK !

  Eshte nje komplot i rrezikshme , eshte nje loje e ndyre antishqiptare e Moskes, Beogradit, Pekinit dhe Kurves plake- Evropes …kunder Kosoves si shtet dhe shqiptareve si komb.
  Eshte nje cast “ To be or not to be” per Kosoven !
  Kosova ne rrezik !
  Nga lufta vec ai largohet
  Qe eshte i lindur tradhetar!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 June 25, 20:13

   hec mor copë mishi!!
   baj bythën!

   Reply to this comment
  • Minorikari 300 eurosh June 25, 20:31

   Alban Dega, Europa dhe Bota ,luftoi dhe të dha lirinë, ushttroi presion që të të njëhin si shtet, hodhi me Miliarda Dollarë dhe Euro si ndihma që ti të krijosh shtet të mirëfilltë , por çfarë bëre ti ????
   ASGJË … BILE DHE ATË SHTET QË TË DHANË, HYRE NË PAZARE TË ERRËTA PËR TA COPËTUAR , MILIARDAT I HËNGRE DHE I VODHE , URREN KOMBIN TËND .
   E PRA MOS E AKUZO KOT BOTËN DHE EUROPËN , FAJIN E KEMI NE QË JEMI KOMB BYTHLËPIRËS DHE SHKËRDHATË QË VJEDHIM ME MAKUTËRI, QË NUK DUAM VËLLAIN TONË ,POR ULIM BREKËT PËR TË HUAJIN .
   TAHÇI SHKËRDHATA ME RAMUT BYTHQIRIN U ULËN DHE HARTUAN PLANIN E COPËTIMIT TË DARDANISË ME VUÇIÇIN .
   RAMUT BYTHQIRI PO I FAL JUGUN GREKUT, PO SHKËRRMOQ KOMBIN SHQIPTAR ME VETËM 300 FIRMA.
   SHQIPËRIA ËSHTË AS 3 MILION BANORË DHE KA 9 PAKICA KOMBËTARE , GREQIA ËSHTË MBI 10 MILION DHE SKA ASNJË , SËRBIA CA MË SHUMË , DHE RAMUT BYTHQIRI DËSHIRON QË ME 300 FIRMA TË SHPALLESH PAKICË KOMBËTARE, KJO ËSHTË NË FAKT SHKËRRMOQJE E KOMBIT.
   JA TË TILLA PLEHRA JEMI , T’JA QINË NËNËN THAÇIT NË BURG QENIN ,BASHKË ME RAMUTIN !!!

   LAVDI ENVER HOXHËS QË E MBROJTI KËTË KOMB TË SHUMËVUAJTUR ,TË RRECKOSUR ,TË RRASKAPITUR ,POR IDIOT !

   Reply to this comment
  • intelektuali June 25, 21:07

   O Hamdi Dega, o xhelati enverist i Kuksit:

   Po te gjithe keta “Armiq te Jashtem” te Kosoves i udheheq dhe i drejton as Putini i Rusise, as Kimi i Korese se Veriut me sojet e sorrollopet e kurvave komuniste nga pas,

   por:

   PROKURORI I GJYKATES PER KRIME KUNDER NJEREZIMIT NE HAGE

   qe:

   E ka rekomanduar dhe emeruar posacerisht Presidenti i SHBA Donald Trump.

   Reply to this comment
 22. Minorikari 300 eurosh June 25, 20:04

  PSE TANI ???? SEPSE PIKËRISHT TANI ËSHTË MË E NEVOJSHME SE KURRË HEQJA E VËMENDJES SË PUBLIKUT NGA FALJA E JUGUT TË SHQIPËRISË GREKUT ME 300 FIRMA.
  PSE TANI ?? SEPSE RAMA E NDIHMOI THAÇIN KUNDRA KURTIT , DHE THAÇI PO NDIHMON RAMUTIN KUNDRA SHQIPTARËVE.
  PSE TANI ??? SEPSE TANI RAMUTI ,ËSHTË NË BUZË TË GREMINËS DHE ME TRADHËTINË QË PO KRYEN DO TA VARIN NË LITAR SI SHKËRDHATË , DHE BYTHQIRI THAÇI PO E NDIHMON
  PSE TANI ???? SEPSE TANI E URDHËROI HALEJA E NJERËZIMIT ,LLUMI I NJERËZIMIT , SORROS ,SORRA E ZEZË FALJEN E JUGUT GREKUT, DHE SI THAÇI ASHTU DHE RAMA JANË BYTHLËPIRËSIT E TIJ.
  SORROS SORRA E ZEZË , KA NË XHEP GJITHË POLITIKËN SHQIPTARE , SI KËTEJ KUFIRIT DHE ANDEJ KUFIRIT

  Reply to this comment
 23. Minorikari 300 eurosh June 25, 21:23

  Dita , PËRSE NUK MI BOTONI KOMENTET ,POR BOTONI KOMENTET E EVGJITIT GREK “intelekari” ???

  Reply to this comment
 24. KORÇARI June 25, 21:36

  Ishte temë kohe kjo çështje, Thaçi si idiot që është ,pranoi çdo gjë që mos vinte ky çast, pranoi ndërrim territoresh , pranoi krijimin e Speciales, pranoi krijimin e shoqatave sërbe, pranoi ndarjen e Mitrovicës etj, etj
  Gjithashtu spiunoi Haradinajn kur mori pushtetin duke e dërguar 3 herë në Hagë .
  Thaçi dhe Rama pë4 mendimin tim, duhet të dorëhiqen .

  Reply to this comment
 25. Tir on ci June 26, 00:50

  ZGjersa meshiron THACI duket se te dy pirdhni ne te njejtin kungull

  Reply to this comment
 26. Dn June 26, 07:42

  Mos u merr me deklaraten pa precedent po merru me Drejtesine pa precedent edhe kete gjykate pa precedent qe Hashim pranoj! Degjo edhe njehere fjalimin e Kurtit te atyre viteve per pse kur nuk do te duaje te oranohet ai tribunal! ..
  Ku ishe atehere?! Ne krah ta Thaqit per ta pranuar apo ne krah te Kurtit?!
  Jeni nder ato qe keni mbjell kete ndjeje te papergjegjeshmerise te keture horrave qe kujtojne se UCKja ka luftuar per me i ba keta millionera qe na shkelin e na rezojne qeverite kur t’ju teket!
  Modeli i Sigurimit qe exportuat ne Kosove , e qe detyrimisht prodhon vetem krime si dikur ne Shqiperi .

  Reply to this comment
 27. intelektuali June 26, 08:49

  Liu Firifiu:

  Po kush eshte krimineli o fanatik debil i Enverit? intelektuali nuk ka vrare njeri, nuk ka dhene urdher per te likuiduar deshmitare per krimet kunder njerezimit te kriminelit me vule ne balle dhe hajdutit me cizme te Kosoves, Fatmir Lima,

  qe:

  Ka vrare me doren e tij njerez, shqyptare dhe gabele si “Zogj Pule”, lexo o debil fanatik i Enverit dosjen e vellezerve BALLA qe jane duke vuajtur denimin me burg ne Hage dhe qe ishin dora te djathte e kriminelit Lima, pse e ngaterron Haradinajn ne keto krime monstruoze kunder njerezimit qe kane kryer kriminelet Limaj dhe Thaci si Bosat vrastare te Grupit te Drenices, asnjehere Gjykata e Hages nuk ka akuzuar Ramushin per vrasje, nderkohe qe dosja e Fatmir Limajt vetem ne ceshtjen BALLA per vrasjet ne Pyllin e Zi ne Llapushnik te Kosoves eshte e trashe njesoj si dosja e Adolf Eichmann-it te Hitlerit ne Kampet e tij te Asgjesimit ne Mase, vetem se nazistet vrisnin cifutet, nderkohe qe Limaj dhe Thaci kane vrare shqyptare dhe gabele qe i kane anatemuar si “tradhetare”, po deshmitaret e Limajt qe u zhduken nje nga nje i ke numeruar ti o Liu Firifiu i Enverit?

  PO PSE ME KETA KRIMINELE VRASTARE DHE HAJDUTE KUSARE DO TE HYJE KOSOVA NE BE?

  Pty! race e keqe fanatike te Enverit, o ngordhje kriminelesh qe akuzoni per krimet tuaja monstruoze te tjeret qe tregojne te verteten lakuriqe qe ju e maskoni dhe e fshihni duke mashtruar katunaret dru me pre me nje patriotizem fals enverist,

  njashtu:

  SI MASHTROI GEBELSI GJERMANET

  Koha tregoi se kush kishte te drejte.

  Reply to this comment
 28. Aliu nga Selenic June 26, 14:52

  O intelektual Krimineli. Po c`fare perrallis more injorante kriminel. C`do lufte vret koloboracionistet dhe nuk ka ndodhur vetem ne luften e Kosoves. Po te ishte ashtu sice thua ti atje ne Burg do te ishte Fatmir Limaj e jo ata. Prandaj ke mendjen kure te shkruajshe.
  Aktualishte ti ne te gjith shkrimet qe ke bere je ne unison me kliken kriminale Serbe dhe mbeshtet kete UDB pa asnje rezerve.
  C`fardo te te thuash vetenmk shqiptar mos thuaj se jem. Ti je nje kokerr krimineli njelloi si serbet.!

  Reply to this comment
 29. Dn June 27, 14:03

  Aliu , pikerisht po te mos ndodhe kjo me jane ngritur tgjykatate nuremberg hague etj: qe njerezet mos te bejne vetgjyqesi po te denohen nga nje vendim gjykate per krimet e tyre! Komunistete e Enverit qe kane dosjen plot per krimet e tyre kunder njerezeve pa asnje faj veprojne keshtu: te tjeret robet e luftes i gjykojne ashtu si kollaboracionistet!

  Reply to this comment
 30. Hivseda June 27, 21:24

  Kjo aktakuze qe i behet Thacit i ka lidhjet ne Beograd.Serbet kane paguar miljona euro per kete dite .Prandaj shqiptare kudo qe jeni mos u zini me njeri tjetrin por bashkohuni per ti bere balle kesaj aktakuze pacavure dhe mos u percani per tu hequr si kampione te drejtesise.Me para miljoneshe pothuaj cdo njeri kompromentohet…

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim