Qemali si pretekst për të goditur Enverin dhe Luftën Antifashiste

July 31, 2019 13:29

Qemali si pretekst për të goditur Enverin dhe Luftën Antifashiste

Muharrem Xhafa

Shqiptarët, qofshin edhe më “budallenjtë” që merren me politikë, si presidenti Meta, kryeministri Rama, kryeopozitari Basha, ose “gomerë” të tjerë, e dinë se çështja e Qemal Stafës është çështje e luftës midis fashizmit dhe komunizmit! Kjo është lehtësisht e kuptueshme pas gjithë kësaj zhurme që po bëhet. Qemal Stafa nuk ka nevojë për mbrojtjen e askujt. 21 vjeçari idealist e ka shkruar me gjak historinë dhe pavdekësinë e tij. Është për të ardhur keq që emri i Qemalit po përdoret si pretekst për të goditur Enverin dhe Luftën Antifashiste. Ky është thelbi i gjithë zhurmës që po bëhet nëse duhet lënë apo duhet hequr emri i Qemalit nga stadiumi i ri i futbollit. Nuk është thjesht puna e emrit. Asnjë akt zyrtar, qoftë fashist a pluralist, nuk ka forcë të shkulë nga ndërgjegjja e shqiptarëve emrin e Qemal Stafës!

Është çështje qëndrimi ndaj një epoke. Në këtë shkrim do të argumentoj këtë bindje që kam.

1.

Edhe pse nuk jam historian i mirëfilltë, i ndjek me vëmendje artikujt e shtypit e debatet në televizion të historianëve patriotë e seriozë për LANÇ-in e vlerat e saj. Jemi në 75-vjetorin e çlirimit të atdheut nga pushtuesit fashistë dhe bashkëpunëtorët e tyre ballisto-zogistë dhe e konsideroj më se normale që të flitet, të nderohet dhe të thuhet botërisht e vërteta për atë luftë dhe protagonistët e saj. Gjithnjë, bazuar në dokumente e në logjikën shkencore historike, do të jem në anën e historianëve, të cilët hedhin poshtë shtrembërimet e “historianëve” servilë e profashistë, të cilët, deri para 1990-s, flisnin, botonin e shkruanin në mbështetje të LANÇ-it, ndërsa, pas ’90-ës,”dallëndyshe, ktheje ndryshe”! Pra, unë ua drejtoj këtë shkrim, jo “historianëve” ballistë e kolaboracionistë, po historianëve atdhetarë, për dy arsye kryesore: Së pari, sepse “historianëve” ballistë e sivëllezërve të tyre, u është çjerrë maska, çka do të thellohet më tej përgjatë vitit jubilar të 75 vjetorit të çlirimit te atdheut; dhe, së dyti, që, edhe pse me emër të mirë, disa historianë u shmangen çështjeve themelore, “tërhiqen” në qëndrime pragmatiste dhe nuk tregohen konsekuentë, mbasi s’duan ta “prishin” as me ballisto – zogistët e as me pushtetin e aktual që ka dalë hapur në mbrojtje të bashkëpunëtorëve të fashizmit. Një gabim i madh!

2.

Po do të ishte jo e drejtë e jo etike të mos thuhet se historianët tanë antifashistë i çmojnë LANÇ-in e vlerat e saj, ndryshe nga “historianët” ballistë e profashistë, të cilët mbrojnë “bëmat” e pushtuesve të huaj e të bashkëpunëtorëve të tyre dhe LANÇ-in e cilësojnë “luftë civile”,  “të gabuar”, “një e keqe që solli komunistët në pushtet” etj., etj.. Po, për fat të keq, ka edhe historianë që flasin e botojnë libra me interes për LANÇ-in e vlerat e saj, po i lejojnë vetes të mos përmendin Enver Hoxhën e rolin e tij si Komandanti i Përgjithshëm dhe Udhëheqësi politik i LANÇ-it ose e përmendin për keq! Ndokush i vë në dukje edhe ndonjë meritë a vlerë të dorës se tretë!

Siç thashë në fillim, duke mos qenë historian i mirëfilltë, mund të mos jem i saktë, po mendoj që të gjithë antifashistët e vërtetë duhet t’u thonë historianëve antifashistë se qëndrimet pragmatiste, më së pari, u bëjnë dëm vetë atyre! Njëherësh, u duhet thënë me dashamirësi e për çështje konkrete (disa po i them unë më poshtë) se është në të mirë të tyre të pozicionohen qartë.

3.

A do të ishte kurorëzuar LANÇ-i me fitoren mbi pushtuesit e huaj nazifashistë dhe bashkëpunëtorët e tyre vendës, pa Komandantin e Përgjithshëm e Udhëheqësin Politik të saj, Enver Hoxhën?! Po ose jo! Dhe, përse kjo nuk thuhet troç?! Dikush mund të thotë se është e “nënkuptuar”, por kjo është një përgjigje e trashë, prej frikacakësh!

A do të ishte rreshtuar Shqipëria me e në Frontin Antifashist Botëror, përkrah fuqive të mëdha : SHBA, BS e Anglisë, pa Enver Hoxhën? Po ose jo! Dhe, përse as kjo nuk thuhet?!

Pse vetëm thuhet që vendi ynë (Shqipëria) u rreshtua në krahun e duhur me e në Koalicionin e Madh Antifashist Botëror, ndërsa Enver Hoxha, Udhëheqësi Politik e Ushtarak i LANÇ-it as përmendet?! A do të bëhej një gjë kaq madhore pa pyetur Udhëheqësin Politik e Komandantin e Përgjithshëm të LANÇ-it?! Kurrë! Dhe sikur një tjetër të kishte qenë udhëheqësi Politik e Ushtarak i LANÇ-it, kurrë nuk do të ndodhte qê Shqipëria të rreshtohej ose jo me kampin e fitimtarêve, pa e pyetur atë!

Po që vendi ynë, a do tê kishte pësuar fatin e Bullgarisë, Austrisë etj., që u rreshtuan (dhe u dënuan për këtë) me forcat e boshtit fashist Romê, Berlin, Tokio?! Me siguri! Historianët e njohin bukur dhe e dinë mirë se Kryeministri i Republikës Popullore të Shqipërisë, Enver Hoxha, deklaroi në Konferencën e Paqes të Parisit (1946), se kam ardhur këtu, jo për të dhënë, po për të kërkuar llogari…..! Pse nuk e thonë këtë historianët tanë patriotë?! Pse nuk thonë se nuk ndodhi ashtu me Shqipërinë, sepse në krye të LANÇ-it ishte një Komandant e Udhëheqës komunist i madh, Enver Hoxha.

Duke pohuar se është një shans i mirë për popullin tonë, që ka historianë të vërtetë antifashistë për të thënë me guxim të vërtetën historike, nuk mund të mos u rikujtojmë se Lufta Antifashiste Nacionalçlirimtare e tij, nuk do të kishte vlera antifashiste të spikatura pa Komandantin e vet të Përgjithshëm, Enver Hoxhën dhe pa PKSH-së dhe se LANÇ-i e Enver Hoxha nuk mund të ndahen! Jo, jo, ato nuk mund të ndahen! Se dëgjojmë të thuhet e të shkruhet me të drejtë e me zë të lartë që antifashizmi shqiptar përbën një vlerë të njohur botërisht! Krejt e saktê! Po Komandanti i Përgjithshëm i LANÇ-it, a nuk paska në këtë vlerë të madhe asnjë meritë?! Pse kjo frikë për të thënë meritat e vlerat e një Komandanti të Përgjithshëm tê shquar, Enver Hoxhës? Pse fliten e thuhen vetëm meritat e vlerat e LANÇ-it pa Komandantin e saj?!

Historianêt e dinë se historia nuk të fal! Se ajo ka një kriter kryesor të shenjtë : Të vërtetën historike! Që duhet të thuhet në kohën ku e kur ajo ka ndodhur dhe jo ku e kur i vjen për “hosh” historianit! Është shans i mirë që, në vendin tonë, jetojnë akoma veteranët çlirimtarë, pjesëmarrës të LANÇ-it, fjala e të cilëve duhet të merret fort në konsideratë! Kush është historian patriot, ai nuk ka arsye të trembet për të deklaruar të vërtet të deklaruar të vërtetën, se borgjezia s’ka më shumë fuqi se t’i marrë jetën!

Përbën mungesë guximi e dinjiteti për historianët antifashistë, të cilët, përforcoj, për ta mbajtur mirë edhe me pushtetin borgjez e edhe me ballistët, thonë e shkruajnë se LANÇ-i duhet ndarë e trajtuar e ndarë nga Komandanti i saj i Përgjithshëm, Enver Hoxha! Ky është një banalitet! Po kështu është mungesë guximi e dinjiteti kur thuhet se duhet ndarë e duhet trajtuar e ndarë edhe natyra e popullit shqiptar dhe ajo e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare nga natyra e Udhëheqësit, e Enver Hoxhës dhe e Partisë Komuniste, gjoja se ato nuk qenkan e njëjta gjë! Sa e turpshme! Po a mund të ndodhë kjo?! Një historian frikacak e servil mund ta bëjë në letër, në kartë, po kurrë në jetë! Se LANÇ-i ose është një luftë e drejtë dhe shpëtimtare për vendin (dhe është) ose nuk është e tillë, bashkë me Komandantin e saj të Përgjithshëm, Enver Hoxhën e me PKSH-së! S’është dëgjuar e as shkruar gjëkundi që lufta antifashiste e SHBA, e BS, e Anglisë të jetë ndarë (pavarësisht se çfarë ka ndodhur) nga Komandantët e Përgjithshëm, që i kanë udhëhequr! Ky turp ka 30 vjet që ndodh hapur në Shqipërinë borgjeze! Pra, duhet të guxohet e të thuhet e vërteta dhe mos të futet koka në rërë si struci, se prapanica mbetet jashtë dhe tallet bota!

Për të ardhur keq është që kundër LANÇ-it flasin e shkruajnë historianë (palo) shqiptarë, ndërsa një gjë të tillë nuk e bëjnë (u lumtë) historianët seriozë të vendeve të botës antifashiste! Madje, duhet që historianët shqiptarë antifashistë tê kërkojnë me argumente e fakte historike që dhe PS-ja të shprehet qartê e publikisht për vete e për kryeministrin e vendit e kryetarin e saj, Edi Ramën! Se në gjithë hapësirën shqiptare e më tej pyesin : A është Edi Rama antifashist e në shërbim të antifashizmit apo është vënë hapur e fshehur me vullnetin e tij në shërbim të ballistëve e neonazifashistëve?!A duhej që Edi Rama të lejonte dekorimin e rehabilitimin e ballisto-fashistëve me kryeballistin Mithat Frashërin në krye?! Ja pse u themi deputetëve guximtarë të PS-se  që të mos presin që zoti Rama të ndërpresë fondet e të largojë Tufën e tufët nga drejtimi i Institutit të Zi! PS-ja duhet të thotë hapur, a është me LANÇ-in apo është me ballistët, me kolaboracionizmin e nazifashizmin?

Kam lexuar në shtyp të shkruhet për Konferencën e Pezës nga njerëz që mbahen për të mençur, të cilët nuk guxojnë të shkruajnë të vërtetën e asaj Konference historike, dmth kush e ideoi, e thirri dhe e organizoi atë Konferencë, që hodhi themelet e Frontit Antifashist Nacionalçlirimtar dhe të pushtetit popullor! Ata nuk tremben të shkruajnë se në Konferencën e Pezës, më 16 shtator 1942, morën pjese edhe Haxhi Lleshi, Mustafa Xhani (Baba Faja), Myslim Peza etj., po nuk kanë guxim të  thonë se atë Mbledhje Historike Kombëtare e ideoi, e thirri dhe e organizoi Enver Hoxha me PKSH-së! Ja pse e kemi thênë dhe e themi nê mënyrë të përsëritur që PS-ja e “trimat” e saj duhet tê çlirohen nga kompleksi i frikës së ballistêve e kolaboracionistëve!”

5.

Askush me “dy pará mend në kokë” nuk mund të thotë se historia nuk rishkruhet. Se ajo shkruhet e rishkruhet, por jo sipas qejfit, po në  bazë të fakteve, dokumenteve e të vërtetave historike, që zbulohen dhe mbështetur në kritere shkencore e logjikë historike të vërtetë! Në çdo rast, kur mund të ndërmerret një veprim i tillë, sepse është i nevojshëm, ai as nuk rrëzon e as nuk përmbys vlerat e përgjithshme të arritura, përkundrazi i pasuron e i saktëson ato! Për më tepër që historia, cilado qoftë, e LANÇ-it dhe Enverit sot, e dikur më parë e Ilirëve, e Skënderbeut etj., ajo nuk mund të vlerësohet e të gjykohet nga pozitat e sotme!

Po bëhen 75 vjet nga çlirimi i vendit udhëhequr nga Enver Hoxha – Komandant i Përgjithshëm dhe udhëheqës i PKSH-së, ndaj për LANÇ-in duhet të flasin faktet, fitimtarët, jo politika antikombëtare e borgjezisë dhe vullneti kriminal i bashkëpunëtorëve të fashizmit!

6.

Populli bën historinë, por e shkruajnë historianët e vërtetë, bijtë e tij, nisur, jo nga formimi politik i tyre : komunist, ballist, pëdëist, socialist etj, po nga e vërteta historike! Se historia e një vendi, përfshirë  LANÇ-in heroik, nuk ndryshon, po pasurohet me konkluzione historike, që i zbulojnë historianët seriozë e atdhetarê, jo humbësit, jo pinjollët e neonazifashistëve, jo horrat e agjenturave të huaja antikomuniste!

Përforcoj se faktet e ngjarjet historike vlerësohen e gjykohen kur e ku ato kanê ndodhur dhe jo si do politika, e cila  nuk mund të sundojë mbi historinë, sepse është historia ajo që ndriçon mendjen, e bën politikën të flasë qartë për çështjet që i përkasin historisë! Në asnjë rast e në asnjë regjim, faktet historike nuk mund të vlerësohen jashtë kohës e hapësirës kur kanë ndodhur, as sipas interesave të çastit! Jo e jo “mbështetur” në të dhëna ose “dokumente” të sajuara e të qepura keq për tê justifikuar një qëllim të caktuar të lig të politikës së ditës!

7.

Historianët e vërtetë e dinë mirë se komunizmi nuk ka bërë krime dhe se krime ka bërë borgjezia, kapitalizmi!  Po kështu, ata e dinë mirë se Rezoluta e Asamblesë së Këshillit të Përgjithshëm të Europës as nuk e ka zënë nê gojë Shqipërinë për krime tê komunizmit. Kjo, jo për hatër, po sepse në vendin tonë nuk ka pasur kurrfarë krimesh të komunizmit. Nëse bëhet fjalë për gabime, kjo është një tjetër çështje! S’dua të merrem më me Agron Tufën e palohistorianët rrotull tij, sepse çështja e tij e zezë është bërë e qartë për popullin shqiptar antifashist, po më vjen së brendshmi të të them se edhe historianë jo ballistë (aq sa janë) duan ta mbanë mirë me “lobin” ballisto-fashist” në gjirin e PS, ndaj u bëjnë fresk pushtet

arëve ballistë dhe qeverive me prirje fashiste, nisur nga interesa se  “kushedi çfarë ndodh nesër”! Historiani i vërtetë mbetet besnik i historisë, pavarësisht nga ndërrimi i regjimeve qeverisëse!

Në 75 vjetorin e çlirimit të atdheut u përket historianëve atdhetarë e antifashistë dhe çlirimtarëve tê gjallë të jenë në ballin e parë të ndeshjes me shtrembërimet e ballistëve e të reaksionit të vjetër e të sotëm! Populli, veteranët, pasardhësit e tyre, brezi i ri antifashist, pavarësisht regjimit borgjez kriminal, nuk do t’ia “falin” LANÇ-in Mit’hat Frashërit e përfaqësuesve të tij!

LANÇ-i i bën nder Kombit Shqiptar!

July 31, 2019 13:29
Komento

19 Komente

 1. Limani July 31, 15:56

  Ndëgjo Muharrem ,
  ti nuk je budall , do ishe lule po të ishe budall , ti je një idiot ! Ti e meriton këtë gjuhë të ashpër sepse je krejt i paditur , për të folë në emër të ideve komuniste .
  Si mund të polemizosh me ty , që gjithë analiza jote , të gjitha pyetjet e tua retorike e me radhë , janë antimarksiste , mikroborgjeze , antihistorike , qesharake ?
  Po përgjigjem vetëm një pyetje – po , lufta do fitohej dhe të gjitha do qenë bërë ashtu siç u bënë edhe nëse në vend te Enverit do të qe Muharrem Xhafa , apo në daç Lenka, Simoni , Pilua apo kushdo tjeter !
  Se ç’paralelizëm ka midis Bullgarisë , Austrisë e Shqipërisë , këtë e di vetëm ti . Etj etj etj , nga fillimi në fund !
  Antikomunistët janë të kënaqur , që në krye të komunistëve ndodhet Rrem Xhafa .
  Unë s’jam i kënaqur !

  Reply to this comment
  • Feniks July 31, 21:47

   I shnderuari Liman!
   Qe nuk je budall as idiot kjo duket,por je nje GOMAR,qe vetem samari te mungon!
   Meqenese ti e mban veten si i ditur per te shkruar per idete komuniste,me siguri do te jesh pacient i ndonje cmendine,se atje te cmendurit ju mburren njeri tjetrit se jane gjenerale,perandore,mbretewr etj,etj,po kurre nuk u shkon mendja te pranojne se aty nuk ndodhen per keto ofiqe,por se jane te pjerdhur nga trute e kokes!
   Dhe si i tille ti i sulesh te nderuarit Muharrem tepke si Don Kishoti kunder mullinjve te eres,se i dukeshin si armiq!
   Dhe ti hiqesh jo vetem si gomar,por edhe del mbi llogjiken e nje te cmenduri,kur mburresh se ke gjetur te verteten absolute se LANC-i do te fitohej edhe pa Enver Hoxhen!
   Epo kete thagme nuk e kishin marre me mend as kundershtaret e tij me te medhenj,por dole ti,nje gomar Malinati e na hedh nje gur ne lume dhe….!
   Dhe ne fund na hedh gomarllikun tend,se cfare paralelizmi paska rasti i Bullgarise etj me ne,po te mos benim pjese ne Koalicionin boteror fitues!
   Edhe Ver Llap[a e ka marre vesh,se te gjitha vendet,qe mbeshteten nazi-fashistet, paguan demet e luftes ndaj fituesve dhe ju moren teritoret qe kishin marre me force dikur!
   Se ti si gomar,nuyk e di qe edhe ne Konferencen e Paqes ne Paris,me 1946,kur Shqiperia shkoi atje si pjestare e Koalicionit fitues,prap Greqia kerkoi ,qe te mos njiheshgim si te tille,se Shqiperia paska sulmuar Greqine bashke me Italine fashiste!
   Dhe tani hajde te marresh samarin,mbase te ul pak pesimizmin!

   Reply to this comment
   • Limani July 31, 22:48

    Më pëlqen të hyj në polemikë me njerëzit , por , jo me kafshët !

    Reply to this comment
    • Feniks July 31, 23:54

     Te drejte ke,se si i cmendur qe je nuk mund te begenisesh qe te komunikosh me njerezit!
     Por ti nuk e di se as kafshet nuk do pranonin te merreshin me ty,o pa samar!

     Reply to this comment
 2. Emigranti July 31, 20:48

  Muharem,

  Ti vazhdon me te njejtin pasion si ne kohen kur punoje ne K.Q te shprehesh opinionet e tua edhe te mbrosh figuren e Enver Hoxha edhe mire e ben eshte e drejta jote te besosh e te mendosh si te duash.
  Sinqerisht une e vleresoj kete Muharem tek ty ne fund te fundit kjo eshte vlere per ty se eshte me mire si ty se sa te kesh qene Komunist ne bindje edhe ta kthesh pllaken sic eshte bere zakon ne shqiperi me plot figura qe brenda nates nga Komunista u bene Demokrat.
  Enver Hoxha ka qene udheheqesi i Partise Komuniste( Partia Punes) edhe si i tille do analizohet si gjate luftes edhe pas luftes per drejtimin e Shqiperise.
  Une kam nje pyetje per ty Myharem: Po Enver Hoxha te linte te shprehje opinionet edhe te shkruaje me te njejtin pasion sic beni ju per sa kohe ishte gjalle ai edhe sistemi i tij ?
  Une kam nje pyetje:Duke qene qe Partia ishte mbi gjithcka a kishte Enver Hoxha pergjegjesi per Eleminimin e njerezve te shkolluar ne ate kohe ne universitetet jashte Shqiperise qofte ne perendim apo ne lindje ?
  Une kam nje pyetje:Duke qene qe partia ishte mbi gjithcka a kishte Enver Hoxha pergjegjesi per lenien e shqiperise me shumice fshatare edhe duke ruajtur fort raportin shumice fshat ?

  Po per ekonomine a kishte pergjegjesi Enveri ? apo fajet i ka Mehmeti se e tradhetoi Enverin !

  Cfare pergjigje ke ti Muhamet per faktin qe Shqiperia e nisi me triska edhe e mbylli me triska periudhen e drejtimit te Enver Hoxha ?

  Po per njerezit qe besuan ne Komunizem edhe punuan me besim e ndershmeri deri ne sakrifice cfare mendimi keni ju Muharem ?
  Komunistet e ndershem u sakrifikuan ne ate sistem sepse udhehiqeshin nga parimet “Komunisti i pari ne sakrifica i fundit ne pretendime”
  Kush i tradhetoi e vrau Komunistet me gjyqe te sajuara apo pas kraheve Muharem ?

  Reply to this comment
 3. Partizani July 31, 22:03

  Per emigrantin!
  Se pari ty nuk te lidh asgje me Luften Antifashiste,se me siguri,do jesh kelysh i bashkepuntoreve me pushtuesit!
  Pra ti,qe ketu je ne konflikt interesi dhe nuk ke te drejte te mbrosh llogjiken tende ne interes gjoja te Shqiperise!
  Ne se shqiptaret nuk di t’i bashkoheshin thirrjes se PKSH ,per te mbushur radhet e Ushtrise Clirimtare,per lufte kunder pushtuesve,por do i bashkoheshin ballisto-zogisteve,me siguri,qe sot nuk do te ekzistonte ndonje shtet me emrin “SHQIPERI” dhe ti do flisje serbo-kroatisht ose greqisht!
  Cfare do bindje apo interesi te kesh ti per vleresimin e LANC-it,te gjitha bien poshte,per deri sa kete lufte te lavdishme e njohen dhe e mbeshteten dy fuqite e medha SHBA dhe Britania e Madhe,qe derguan prane SAhtabit te Pergjithshem te UNCL jo vetem perfaqesuesit e tyre ne rang gjenerali,por edhe ndihmuan ate me florinj,veshmbathje,armatim,aparatura nderlidhje,ilace per spitalet partizane deri dhe mjekime e operacione kirurgjikale te partizaneve te plagosur ne luftime ne Itali dhe Egjypt!
  Dhe kjo ndihme nuk u be me disa dite,por deri ne parakalimin e forcave partizane ne 28 nentor ne Tirane,ku ne tribunen e parades,ne krah te Enver Hoxhes ishin edhe perfaqesuesit e SHBA dhe Britanise se Madhe!
  Kaq mjafton,qe kapitulli i lavdise se LANC-it te mbyllet me TURP per bashkepuntoret me pushtuesit,qe ne 28 nentor 1944 jo vetem nuk ishin ne tribunen e parades,por ne anijet dhe varkat qe moren pushtuesit dhe bashkepuntoret e tyre ne arrati!
  Per epoken e socializmit,ka te tjera per te thene!

  Reply to this comment
 4. Bredhi August 1, 00:16

  Z.Muharrem!
  Ju me te drejte keni 29 vjet qe mbroni LANC-in,Socializmin dhe Enver Hoxhen dhe beni mire!
  Por ne kushtet e sistemit kapitalist,ju nuk po beni asgje nga ato,qe thoni se beri Enver Hoxha per popullin!
  Se pari ju komunistet jeni te percare ne disa parti,pra ne realitet jeni kunder Enverit!
  Se dyti,ne kushtet e kapitalizmit,juve u ka mbetur ora tek LANC-i dhe socializmi,duke menduar se do t’u mbyllni gojen kelyshve te pushtuesve!
  Ju keni bere lojen e tyre,duke u bere shtojce dhe keni harruar se ata nuk kane se me cfare ta mbrojne tradhetine e te pareve te tyre vecse duke share e shpifiur per LANC-in ,socializmin dhe Enver Hoxhen!
  Kete do bejne tere jeten dhe ju keni rene ne rrjeten e tyre!
  Se treti,ju keni vepruar kunder Enver Hoxhes,qe luftoi tere jeten per mireqenien e popullit,sepse keni harruar te merreni me demaskimin e klikave te sotme sunduese,qe per vete pasurohen pa fund,ndersa popullin e kane lene pa buke!
  Pse keni heshtur te merreni me denoncimin e fakteve konkrete te korrupsionit,diskriminimit,padrejtesive etj,qe shteti i sotem u ka bere shumices se popullit?
  Ja disa ceshtje per te cilat keni heshtur fatalisht duke zhvleftesuar qellimet rtuaja:
  1-Pse nuk llogarite dhe te miratohet minimumi jetik i njeriut ne Shqiperi dhe mbi kete baze te rillogaritet e gjithe piramida e rrogave dhe pensioneve?
  2-Pse nuk ka nje “Strategji kombetare te zhvillimit”,por cdo kryeminister i shpenzon parate e shtetit sipas interesave te tij korruptive?
  3-Pse duhej te sajohej “bashkeqeverisja me qytetaret”,kur me kete pune duhet te merret e gjithe administrata e jo vetem ne kryeministri?
  4-Pse i duheshin qeverise PPP kur shteti behet ortak me privatet,kur duhet te jete kontrollues i parave te tij?
  5-Pse duhej privatizuar gjithcka ne Shqiperi dhe shteti eshte kthyer ne taksidar si ne kohen e Turqise?
  6-Si mund te jepen tenderat firmave fantazem dhe me dosje te fallcifikuar dhe kryeministri doli ne mbrojtje?
  7-Si u nderrua 50% e qeverise,pa i bere asnje kritike me vetem justifikimin se kishin mbushur 5 vjet?
  8-Pse ne komisionin e bisedimeve per detin e Jonit me Greqine,Rama nuk caktoi ne krye te tij,personin qe i vetem paraqiti provat e sakta qe hodhen poshte mareveshjen tradhetare te Berishes,por lane ata qe kishin bere ate tradheti?
  9-Banka Boterore shpalli se ne Shqiperi 37% e te punesuarve punojne ne te zeze dhe 50% e bizneseve jane informale!
  Pra nje shtet,qe lejon 50% te bizneseve,qe te mos paguajne taksa e tatime ne shtet,te mos paguajne kontribute per sigurimet shoqerore e shendetesore,a nuk eshte shtet i korruptuar?etj
  Me keto merruni,ne se doni popullin,se Enverin e mbron vepra e tij!

  Reply to this comment
 5. demo August 1, 01:11

  Qemali nga populli i sotem,mendohet si viktime e Enverit,jo si pjese e Enverit.
  Bazuar ne leterporosite per zhdukjen pas shpine te komunisteve themelues Anastas Lulo e Sadik Premte,bazuar ne leter porosine per torturimin dhe vrasjen e Zai Fundos,,bazuar ne leterporosine per vrasjen e komisarit te batralionit Dumrese Hasan Bajraktari,,vrasjen e Shejnaze Jukes,vrasjen e intendentit te SHtabit,Fetah Ekmekciu dhe shume te tjera,sot opinioni publik mendon se Qemal Stafen e
  eleminoi Enver Hoxha.
  Qemal Stafa do nisej per Vlore.
  Mirepo tjeter fat kishte gatuar per komunistet e Vlores Miladini,Dushani dhe Enveri.
  Para se te fuste ne kurth Qemalin Enveri shkoi bisedoi me Qemalin vete,por nuk na thote temen e bisedes.
  A ishte Qemali per asgjesimin pas shpine te grupit te Vlores ?Kete nuk e dime.
  Per bazen e Qemalit,(ku ai ndejti vetem 24 ore),kishin dijeni Enver Hoxha dhe Beqir Minxhozi.Ky i fundit gjate nje kontrolli rutine i dergoi karabinieret drej bazes,por pas lufte nuk pati ndonje konseguence.
  Nuk eshte gjetur ndonje leterporosi e enverit per eleminimin e Qemalit,si ne raste te tjera.
  Ne kete periudhe Enver Hoxha qendronte ne shtepine e kunatit dhe sic ka pohuar vete Qazim Mulleti,cdo nate aty mblidheshin kryeministri Mustafa Kruja,ministri jashtem Bahri Omari,prefekti Tiranes Qazim Mulleti dhe Enver Hoxha per te bere nje katershe poker.
  Nuk kishte nevoje Enver Hoxha t`i shkruante leter ortakut perballe.
  A ishte enver hoxha organizator i themelimit te PKSH?
  A ishte enver hoxha organizator i LNCL?
  Ne Korrik 1941 vjen ne Tirane Dushan Mugosha.me mision per lirimin nga kampi i Peqinit i Miladin Popovicit.Nga Beogradi kishte marre porosine te gjinte agjentin e vjeter te mbreterise serbe Myslym Peza,se ai do ta ndihmonte.Tek Myslym Peza e dergoi Koco Tashko dhe Esad Dishnica,dy njohje te vjetra te Enverit.Pas lirimit,Miladin Popovic vendoset bashke me enverin ne shtepine e Bahri Omarit,baze me e sigurte nuk kishte.Ketu hyn ne loje enveri per t`u rekrutuar ne PKSH,me nje truk te Miladinit dhe Koco Tashkos.
  Ceta e Pezes qe sherbeu si reparti i pare luftarak i PKSH,nuk u formua nga enveri,ishte e formuar qe ne kohe te Zogut.Konferencen e Pezes e organizuan dy Jugosllavet,por nuk dolen ne skene,por nxorren enverin dhe Myslym Pezen.Periudha 42-43 qe shenon rritjen e cetave komuniste dhe Fuenizimin e pareshtur me armatime nga Anglezet,eshte operiusha kur shtabi i Ushtrise Jugosllave porosiste qendrat e Furnizimit te Englezeve ne Afriken e Veriut te dergonin arme per njesite komuniste.
  Jane Jugosllavet ne bashkepunim me Englezet qe formuan,furnizuan dhe perdoren per pushtimin e Veriut dhe Kosoves,Ushtrine tuaj nac-cl.

  Reply to this comment
 6. Peza August 1, 15:08

  Ty demo ballisti e fashisti nuk te beson askush se ti vetem shpif dhe nuk ke asnje fakt!
  Bile ty nuk te beson as gomari im,sa qe kur i lexoj mufkat e tua ai pjerdh tere qejf!
  Keni 29 vjet qe na cani trapin i kerma,se nuk jeni ne gjendje te mbroni veten nga krimet e shumnta qe keni bere!
  Ta keni te qarte se kurre nuk do arrioni te ndryshonbi te verteten e LANC-it dhe tradhetine tuaj si bashkepuntore me pushtuesit!
  Nje gje eshte e sigurte:
  -Ne nje situate te pershtatshme, me ju do bejme ate qe nuk arriten ta bejne dot prinderit tane!
  Do lajme hesapet nje here e mire,se ju jeni plehra qe kurre nuk ndryshoni!
  Se po te ishit te mencur,do ulnit koken dhe do pranonit tradhetine!

  Reply to this comment
 7. Lili August 2, 07:11

  Histotianet e vertete e dine se krime nukka ba komunizmi!!!!
  Historianet e vertete alla Enver Hoxha qe nuk shohin mija e mija krime , milliona te vdekur ne russi apo kineqe vete ketoregjime pranojne se jane pak ma ak idiote se albanistaneze!!
  S’na behet vone lufta juaj edhe pseufoherojt a la enver hoxha qe nga shtepia e bahri omarit hoqi qafe qemal stafen, s’na behen vone as per ju se Dreqin e juaj do ta takoni tash shpejt atje ku eshte , eshte nje detyre qe kemi karshi botes e karshi femijeve shqiptare qe po diskriminohen , eshte detyre per t’i treguar se nuk jemi halla ato debila enveriste ….

  Reply to this comment
 8. "kthimi i prones, ish pronarit"; krimi me i rende, kunder popullit shqipetar . August 2, 17:10

  ti muharrem; ne do me te vertete, te mbrosh komunizmin, e mbron edhe sikur te jesh i vetmi komunist ne partine komuniste, sidomos me qe je person publik dhe …te botohen opinionet dhe shkrimet . ti e di, qe thelbi i nje sistemi shoqeror eshte pronesia mbi…PRONEN . a je i afte t’a mbrosh kete teze dhe ne kushtet e prones private ? PRECEDENTIN e ke . a fole gje kur u aprovua ligji i “kthimit te prones ish pronareve” ?. e kuptove domethenjen e ketij ligji ? a nuk te tha ky ligj se,” JO ish pronaret” jane te perjashtuar nga e drejta e prones, qe do te thote se rikthehemi ne sistemin e timareve dhe cifliqeve sipas ligjeve osmane ? a mund te kete ketu llogjike demokratike ? po me keq; llogjike KOMUNISTE, a ka ketu ? je dakort ti, qe sistemi i ri, ktheu ne bujkerober dhe punetor skllever, mbi 85 % te pupullit shqipetar ? nuk ke faj, ne se s’te ka vajte mendja per kete permbysje kategorike . por ne se je dakort dhe nuk flete, atehere dhe tek ju s’ ka pike …gjaku prej komunisti . gjithsesi je frymezim per ata qe besojne te vlerat e humanizmit universal (socializmit), edhe me kaq sa shprehesh . flm.

  Reply to this comment
 9. realitet..... August 2, 17:24

  per paralelizmin e demos, do thoja; ne te dy rastet, si, kur goditet qemali, si komunist dhe si, kur goditet nga komunistet (enveri) qellimi eshte te DENIGROHET enveri . pra; komunizmi . kush mbron tezen se komunizmi na varferoi; le te jape me shifra sa prodhohej ne cdo fushe te ekonomise atehere dhe sa prodhohet ..sot . te miret parasysh dhe bllokada e eger e perendimit ndaj nesh me te cilen “sot” mburrej (per fat te keq) dhe i ndjeri, papa vojtila . ps. demo; lluksin dhe mireqenien qe mund te gezoshe sot, e ke nga miresia e grekut italianit e gjermanit qe na ..punesoje femijet, nje pjese e te cileve, mbeten maleve e u mbyten deteve .

  Reply to this comment
  • Peza August 2, 20:10

   Mbi te gjitha Enver Hoxha ka qene nje DIKTATOR i pa precedent ne bote!
   Prej mijra vjetesh nuk eshte pare apo degjuar asnje mbret,perandor,diktator,qe t’u kete dhene armiqve te vet,sklleverve,bujkroberve apo kundershtareve te vet ARMATIM dhe MUNICIONE sic beri Enver Hoxha,qe u dergoi armatimin dhe municionin ne fshatra,shkolla dhge babrika,uzina e kombinate etj! ,qe nuk ruheshin me ushtare dhe tela me gjemba,por nga vete fshataret,puntoret dhe nxenesit e studentet!
   Kush e ka bere nje gje te tille ne bote?
   ASKUSH dhe asnjehere!
   Ja pra ky ishte DIKTATORI Enver Hoxha!
   Ne se do ishin te gjithe DIKTATORET keshtu,me siguri qe sot bota do ishte shume here me e mire se sa sot!

   Reply to this comment
 10. Lili Lüttich August 2, 21:58

  Rrofte kujtimi i LANCIt!

  Rrofte emri dhe Vera e legjendarit, burrit te madh te shtetit, shqiptarit me te madh,

  ENVER HOXHES

  Reply to this comment
 11. Demo August 2, 21:59

  Rrofte kujtimi i LANCIt!

  Rrofte emri dhe Vera e legjendarit, burrit te madh te shtetit, shqiptarit me te madh,

  ENVER HOXHES

  Reply to this comment
 12. intelektuali August 3, 13:00

  Ja cfare shkruan vete enveristi komunist Kristo Frasheri per Konference e Paqes ne Paris qe te kuptosh per mashtrimet e ketij budalli qe ka mbetur ora tek Partia e Punes:

  “…Megjithatë, pasi Lufta e Dytë Botërore mori fund tre aleatët e mëdhenj anglo-sovjeto-amerikanë nuk e ftuan Shqipërinë të merrte pjesë si fuqi shoqe në Konferencën e Paqes në Paris. Anomalia e qëndrimit të tre aleatëve të mëdhenj të bie në sy me faktin se Shqipëria nuk u ftua as si shtet armik. Pra, Shqipëria dukej sikur gjatë Luftës së Dytë Botërore flinte gjumë të thellë, as pro, as kundër luftës së madhe antifashiste. Arsyet e këtij trajtimi të Shqipërisë nga Konferenca e Paqes, ndonëse kanë kaluar rreth 70 vjet, deri sot nuk janë sqaruar në mënyrë bindëse nga Treshja e Koalicionit Antifashist. Që në atë kohë shtrohej pyetja: përse Shqipëria, e cila, para Konferencës së Paqes në Paris (1946), trajtohej si një anëtare e koalicionit të madh antifashist – kur filluan punimet në Pallatin e Luksemburgut nuk u lejua të merrte pjesë në punimet e saj? Si argument për të justifikuar mospranimin e Shqipërisë në Konferencën e Paqes, Britania e Madhe përdori faktin se Shqipëria nuk ishte anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB). Dihet se pranimin e Shqipërisë në OKB e kundërshtoi Britania e Madhe me të drejtën e vetos që i jepte asaj statuti i OKB-së, për divergjencat që ajo pati me qeverinë e Tiranës të kryesuar nga Enver Hoxha, të cilat do të trajtohen në vendin e duhur. Nuk është vështirë të kuptohet se në këtë mes Britania bënte lojën e qerthullit vicioz: pasi kundërshtoi hyrjen e Shqipërisë në OKB, kundërshtimin e saj e përdorte si argument se ishte OKB-ja që kundërshtonte parimin e Shqipërisë në Konferencën e Paqes. Për Tiranën zyrtare, motivi i vërtetë i qëndrimit britanik ishte premtimi që Londra i kishte dhënë Athinës së do ta ndihmonte të realizonte aneksimin e pjesës jugore të Shqipërisë. Sikurse do të shihet gjatë trajtesës, Athina kërkonte me çdo kusht që Shqipëria të cilësohej agresore ndaj Greqisë për luftën që Italia i kishte shpallur më 1940 shtetit helen. Në rast se Shqipëria cilësohej aleate, Athina nuk kishte asnjë shans të realizonte lakmitë e saj ndaj të ashtuquajturit “Vorio-Epir”, pasi dihet fare mirë se fitimtarët nuk mund të dënohen, por vetëm të shpërblehen. Pikërisht, kjo ishte ndihma që Britania e Madhe i jepte qeverisë greke duke kundërshtuar pranimin e Shqipërisë në Konferencën e Paqes. Sikurse do të shihet, për shkak të qëndrimit negativ që mbajti Britania e Madhe duke mos e pranuar shtetin shqiptar si anëtar të OKB-së, Konferenca e Paqes pati për disa javë me radhë në qendër të debatit çështjen nëse lufta nacionalçlirimtare i jepte të drejtë Shqipërisë të cilësohej ose jo si fuqi shoqe e kampit të madh antifashist. Megjithatë, kontributi që dha Shqipëria për triumfin mbi agresorët fashistë, ishte një kontribut, sado i vogël, por jo pa rëndësi në krahasim me rezistencën e disa anëtarëve që u ftuan në Konferencë si fuqi shoqe. Sidoqoftë, deri sot nuk është vënë në dukje se kush e pati përgjegjësinë që ajo u la jashtë Konferencës: Shqipëria e sapodalë nga lufta, e cila u akuzua padrejtësisht nga Greqia si fuqi agresore apo fuqitë që organizuan Konferencën e Paqes? Më në fund, si ndodhi që në mbyllje të Konferencës së Paqes Shqipëria e papërfillur u pranua, ndonëse me vonesë, si fuqi “shoqe” e koalicionit të madh antifashist anglo-sovjeto-amerikan? Çështja është komplekse dhe përgjigja ende mund të diskutohet…”

  Nga K. Frashëri, “Shqipëria në Konferencën e Paqes në Paris 1946”

  prandaj:

  Pyetja qe mbetet per t’u bere enveristeve fanatike ne kete forum te nerum dhe qe nuk hane pyka llogjike:

  PSE LANC-I KRIMINAL JUGOSLLAV I ENVERIT VRAU DHE MASAKROI ALEATET ANGLEZE NE KANALIN E KORFUZIT FILL PAS KONFERENCES SE PAQE NE PARIS?

  He mo Muharrem Dallkauku, o Dinosaur Prehistorik i Partise se Punes:

  PSE I VRARE DHE I MASAKROVE TI ALEATET ANGLEZE NE KANALIN E KORFUZIT ME URDHER NGA BEOGRADI DHE MOSKA?

  Reply to this comment
  • antonio August 5, 15:17

   O HALE!
   Me keto qe shkruan i ke futur kokes nje sopate!
   K.Frasheri i akuzon fuqite e medha dhe i jep te drejte Enver Hoxhes!
   Me vone doli se Shqiperia nuk kushte faj per incidentin!
   Tani shko ha mut,se te erdhi ora!

   Reply to this comment
 13. Hekuran isai shoku gramozit August 5, 03:49

  Katunari i borizanes ca shkolle ke bo or idiot shkolle partie me nje vit kurs dhe na u boshit ministra je vetem me shkolle te mesme edhe ti si gramoz ruci. Po vetem se gramozi eshte me alabak dredharak

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim