CIA: Incesti dhe arkat me flori në dhomat e Zogut

January 29, 2014 14:11

CIA: Incesti dhe arkat me flori në dhomat e Zogut

Vijon nga numri i djeshëm:

Në një letër dërguar Agjencise Qendrore të Inteligjencës në SHBA(CIA-s), avokati amerikan Edgar M.Church, shpjegon në detaje vizitën e tij në Egjipt në vitin 1949 dhe ofron një tablo për të gjithë personazhet që njohu atje. Në këtë letër avokati amerikan shprehet se ai personalisht nuk ka parë apo takuar asnjërën prej motrave të Ahmet Zogut, por shton se kunata e Zogut, i ka rrëfyer atij mbi marrëdhënien që kishte Zogu me të motrën e vetë.

Më pas avokati amerikan raporton dhe informon se gjatë një shëtitje me Geraldinën në rezidencën e re që po ndërtonte Zogu, kjo e fundit i bëri të ditur se motrat e Zogut do të jetonin veçmas çiftit, por la të nënkuptohej se përjashtim bënte Senija, e cila do të qëndronte pranë dhomave të Zogut. Avokati amerikan përshkruan në detaje dhe arkat me florinj që mbante Zogu në shtëpi dhe historinë e një shërbëtoreje të shtëpisë që u dyshua se kishte vjedhur flori. Më pas Edgar M.Church, detajon dhe të dhënat mbi motrën e Geraldinës dhe bashkëshortin e saj amerikan të cilët thekson se nuk mund të konsiderohen “veçanërisht të besueshëm”. Por përtej këtij fakt, në dosjen e de-klasifikuar amerikane të CIA-s, avokati amerikan në disa letra të njëpasnjëshme që i ka dërguar kësaj agjencie të inteligjencës ka theksuar faktin se edhe ai vetë besonte dhe kishte krijuar bindjen se Zogu dhe motra e tij Senije(të cilën amerikani herë e shkruan Xenida dhe herë Xeneia,) kishin një marrëdhënie intime mes tyre dhe se Geraldina, gruaja e Zogut,  ishte në dijeni të plotë të këtij fakti.

Avokati amerikan nga ana e tij u afrua pranë oborrit të Mbretit Shqiptar në Ekzil nga vetë gruaja e Zogut, pasi ai ishte i martuar me kushërirën e saj. Më poshtë dokumenti i plotë i datës 11 Maj 1949 i de-klasifikuar nga CIA dhe i përkthyer në shqip:

 

SEKRET 11  Maj 1949
-Memorandumi i dosjes: 
(me shkrim dore)  Info nga Edgar M. Church, bashkëshorti i kushërirës së Geraldinës dhe avokat i Zogut

1. Mbreti Zog jeton në adresën 16 Rue Ekbal, Ramleh, Alexandria

2. Me aq sa konstatova unë gjatë vizitës ku takova mbretin, të ftuarit e tij dhe familjarët e tij, janë këto të dhëna të mëposhtme:

a) Kemal Bey Messari: Messari është një kujdestar i cili me sa duket kujdeset për punët e grupimit të Zogut dhe protokollin. Ai ishte personi që u dërgua për të më takuar mua kur mbërrita në hotel, hoteli ishte shumë pranë rezidencës së Zogut dhe në këtë hotel ai akomodon të gjithë të ftuarit e tij.  Ai nuk mundi dot të hynte në bisedë me mua dhe më mbajti nën survejim për 2 orë përpara se të prezantonte veten. Unë e kuptoj këtë qëndrim të tij, si diçka të paramenduar që ka lidhje me protokollin e sigurisë. Ai hyn tek krahu i të fortëve, mban syze-teke, ai duket se thjesht rri kot aty dhe bën relativisht një jetë boshe.

b) George Gog: Gog është një ish-ushtarak i lëvizje së rezistencës në Shqipëri. Ai është i ri, diku tek 30 vjeç, ka flokë të zinj, sy bojëqielli dhe shtatlartë. Ai duket në një formë të përkryer fizike sa që nuk gjej fjalë ta përshkruaj.  Nga ajo që kam kuptuar unë, ai ka mbërritur në shtëpinë e Zogut, përpara 6 muajsh(Tetor 1948), pasi ka qenë shumë aktiv me rezistencën dhe organizimin e rezistencës kundër komunizmit në Shqipëri.

c) Sater Martini: Martini duket se ka qenë Kryeministri i Zogut dhe miku më i besuar i tij, në kohën kur Zogu ishte zyrtarisht Mbret i Shqipërisë. Ai me shumë gjasa ka qenë njeriu më besnik në krahë të Zogut që përpara se Zogu të bëhej Mbret. Ai është afërsisht 60 vjeç, me flokë gri dhe me kaçurela. Ka sy bojëqielli dhe është shtatlartë. Ai është  shërbëtori më i besuar i Zogut, sikundër është mëse e qartë se atij i janë lënë për administrim nga Zogu të gjitha punët e natyrës politike. Besnikëria e tij ndaj Zogut as që mund të vihet në diskutim dhe përshtypja që më la mua nga kontakti që pata me të është se ai do e jepte menjëherë jetën e tij për “Mbretin e tij”.

d) Konti Alexander(Skënder) De Villa: Villa ka nënën franceze ndërsa të atin shqiptar. Me sa kuptohet, babai i tij ka qenë ambasador në Paris për disa kohë, përpara vitit 1940. Villa është një nga anëtarët e hyrë së fundmi në të ashtuquajturin “Grupi Mbretëror”. Ai duket se merret me problemin e financave të Mbretit Zog dhe të transaksioneve Financiare. Ai shpesh në aksin Aleksandri-Paris. Gjatë kohës që po ndërmjetësonte së bashku me Zogun transferimin e fondeve  nga “Guaranty Trust Company” e Nju Jorkut, për në “National City Bank”, Villa e mori atë me vete për të përgatitur prokurën e nevojshme të përfaqësimit në emër të tij, e cila i krijonte mundësinë për të ekzekutuar transfertën e fondit. Gjatë kohës që isha në Aleksandri, gruaja e Zogut, Geraldina, më kërkoi që unë t’i bleja asaj një automjeti Cadillac limuzinë me kapacitet për shtatë pasagjerë. Ndërsa isha duke përgatitur blerjen e këtij automjeti, në mënyrë indirekte më thanë se Villa do të ishte në gjendje që të kryente të fondeve që do më duheshin mua për blerjen e këtij automjeti.
Në gjykimin tim, Villa përdoret nga Zogu, pak a shumë si një shoqërues i gruas së tij, si dhe për ta përdorur për transferua  apo transaksione fondesh në tregun e zi ndërkombëtar.

3. Nga të gjithë emrat që kam renditur, do theksoja që  Alexander De Villa është njeriu më pak i besueshëm. Ai duket se është jashtë loje për sa i takon angazhimeve dhe punëve të mia me Zogun në Shtetet e Bashkuara. Zogu e ka urdhëruar atë që të bëjë siç unë i them. Villa herë shfaqet i ngathët e herë këmbëshpejtë për punët që ai vetë ka në dorë, këtu do të shtoja se kam një respekt të konsiderueshëm për nivelin e intelektit të Gog dhe Martini.

4. Pesë motrat e Zogut duket se jetojnë në rezidencën e tij  së bashku me të. Më poshtë po rendis emrat e tyre sipas moshës, duke filluar nga më e moshuara.

a. Majide
b. Musezan
c. Xeneia
d. Naphia
e. Adele

Unë kurrë nuk jam takuar me ndonjërën prej tyre, e me sa duket në përputhje me ligjet Muhamediane ato jetojnë në një tjetër hapësirë të pallatit. Mbretëresha ma ka lënë të nënkuptuar në mënyrë indirekte, ndërsa motra e mbretëreshës, Virginia, ma ka shprehur në mënyrë fare të hapur, se motra e tij Xeneia, ka një ndikim të fortë tek Zogu. Është më se e kuptueshme dhe e dukshme se Zogu po jeton me motrën e tij në fjalë si burrë e grua dhe me shumë gjasa Villa përveç detyrave zyrtare është marrë edhe për të argëtuar gruan e Zogut. Sipas informacionit më të mirë që munda të siguroj dhe jam përpjekur shumë që ta siguroj këtë informacion, motrat e kanë mendjen që i vëllai t’i mbajë me lekë, me sa më shumë lekë që të jetë e mundur. Asnjëra prej tyre nuk ka ndonjë nivel intelekti të spikatur, me aq sa munda të kuptoj unë.

5. Zogu dhe gruaja kanë një djalë të moshës 11 vjeç. Ai njihet si Leka. Ai është biond, me sytë e zinj, shumë i afrueshëm dhe flet anglisht, frëngjisht, gjermanisht dhe shqip. Leka është shumë më i pjekur për moshën që ka. Zogu mundet të braktisë gruan dhe djalin duke menduar për rikthimin në Shqipëri, duke i lënë ata që të kujdesen për njëri tjetrin dhe Mbretëresha më tha se ajo dhe i biri duan që të shpërngulen për në Amerikë përpara se të jetë shumë vonë.

6. Ndërsa isha duke vizituar Zogun dhe gruan e tij, ajo më shëtiti tek rezidenca e re që ata janë duke e ndërtuar. Shtëpia është shumë e madhe dhe është shtrirë në një terren me hapësirë të konsiderueshme. Trualli ka kushtuar 20 mijë paund egjiptian ndërsa godina  ka kushtuar rreth 10 mijë paund egjiptian. Kjo rezidencë e re është në pozicion diagonal me rezidencën ku banon aktualisht Zogu. Të gjitha motrat, me përjashtim të Xeneia, do të jetojnë në një tjetër shtëpi e cila ndodhet të paktën 300 yard më tej.  Sipas planifikimit që kanë bërë, Xeneia do të akomodohet në dhoma pranë dhomave të Zogut ndërsa Mbretresha do ketë dhomat e saj disi më të shkëputura prej Mbretit.

7. I biri Leka ka një governante angleze që kujdeset për të dhe kjo governante me sa duket gëzon një besim të fortë në të gjithë familjen përfshirë dhe Mbretin dhe Mbretëreshën. Motra e Mbretëreshës më ka thënë muajin e fundit se kur ajo kishte ikur për disa kohë në SHBA, ndodhi që governantja ishte pushuar nga puna ose ishte duke u pushuar nga puna. Unë vetë nuk e kam parë e as nuk e kam takuar ndonjëherë këtë governante.

Kjo governante është punësuar nga Zogu, diku nga viti 1943 në Angli dhe është shpërngulur në Aleksandri së bashku me familjen, në kohën kur familja shkoi atje në vitin 1946. Duke marrë shkas nga pakënaqësia që kishte me infermieren Zogu i mban të ardhurat e tij në sasi floriri’ dhe me ç’kuptoj unë ai ka një shumë prej 800 mijë dhe i ka fshehur në arka që i mban në dhomat e tij të gjumit. Në këto arka ai mban dhe bizhuterisë e gruas së tij apo bizhuteritë e kurorës. Është një rregull i qartë për të gjithë se vetëm Mbreti dhe Mbretëresha mbajnë çelësat e këtyre arkave dhe se vetëm shërbëtorët apo njerëzit më të besuar mund të ndodhen në këto dhoma kur nuk ndodhet Mbreti dhe Mbretëresha. Me sa duket dikush tjetër ka pasur akses tek këto arka dhe që ka lidhje me vjedhjen që nënkuptova më lart. Pas hetimeve që kanë kryer ata kanë dalë në përfundimin se governantja ka qenë fajtore dhe kjo ka shërbyer për pushimin e saj nga puna.

8. Messari, Martini dhe Villa flasin që të tre një frëngjishte shumë të mirë, si shqiptarë që janë. Gog nuk di të flasë tjetër gjuhë përveç shqipes me sa kuptoj unë. Mbreti flet një frëngjishte mediokre, flet mirë gjermanisht, anglisht s’di fare, merret vesh turqisht dhe sigurisht që flet shkëlqyeshëm shqip. Motrat flasin një frëngjishte të çalë, me theks të fortë shqiptar. Mbretëresha flet anglishte perfekte,  frëngjishte perfekte, gjermanishte perfekte, hungarishte perfekte, shqipe perfekte dhe pakëz gjuhë arabe.

9. Diku nga viti 1947, duket se motrat e Mbretëreshës së Shqipërisë bënë një vizitë në Romë për një takim me Papën. Nuk mund ta marr dot vesh arsyen e kësaj vizite. Mendoj se Mbretëresha dhe Mbreti janë të prirur drejt një divorci mes tyre  dhe mund të ndodhë që Mbretëresha është e prirur për një edukim katolik të birit të saj ndërsa Mbreti synon një edukim Muhamedan. Jam i prirur të besoj se një divorc do të vinte vetëm si një vullnet i Mbretit se sa si një vullnet i Mbretëreshës. Mendoj se ajo e gjen veten më mirë në këto pozita si gruaja e Mbretit, se sa si një shtetase amerikane me të ardhura të kufizuara.

10. Mikesha më e ngushtë e Mbretëreshës jashtë familjes është Mbretëresha e Bullgarisë, Giovanna. Mbretëresha e Shqipërisë dhe ajo e Bullgarisë pijnë rregullisht çaj mes tyre të paktën 3 herë në javë, e me sa kam kuptuar nga bisedat me Mbretëreshën e Bullgarisë ajo është shume e kujdesshme ndaj Geraldinës. Duke qenë më e moshuar dhe me më shumë përvojë, Mbretëresha e Bullgarisë nuk rresht së këshilluari Geraldinën për problemet që ajo ka si gruaja e mbretit Zog. Kam një përshtypje se Giovanna është më e zgjuar nga ç’duket.

 11. Mbretëresha Geraldine, ka një motër, të cilën e kam përmendur dhe më parë( Zonja Virginia Aponnyi Blackburn) e cila është e martuar me amerikanin Joseph Blackburn. Blackburn ka lindur në Denver, Colorado, është i shkolluar në “YALE” i diplomuar në vitin 1943 dhe punon aktualisht në “TMA Airlines”, 101, Champs Elysses, Paris, France. Blackburn vjen cik si i papërgjegjshëm, është i këndshëm, tip optimist dhe shok i komunikueshëm. Virginia, gruaja e tij, ka ndikim tek Geraldina më shumë se çdokush tjetër. Me ç’kuptohet ajo ka punuar me G-2 në Hungari gjatë luftës. Ajo është shumë e dobët mendërisht dhe fizikisht edhe për shkak të eksperiencës së saj me nazistët gjatë luftës në Hungari. Virginia është shumë e kujdesshme ndaj së motrës dhe bën çdo gjë për t’iu gjendur pranë. Asnjë prej të dyve, as Zoti dhe as Zonja Blackburn, nuk mund të konsiderohen veçanërisht të besueshëm megjithëse ata ekspozohen si persona me integritet të madh.

 

Letërkëmbimi mes zyrtarëve 

Si e shikonte CIA avokatin amerikan që raportonte për Zogun

Dokumenti i deklasifikuar që zbardh korrespondencën mes dy zyrtarëve të CIA-s dhe interpretimin e tyre mbi statusin që avokati Edgar M.Church kishte në raport me Zogun dhe në raport me vetë CIA-n.

Më poshtë ofrohet letërkëmbimi sekret ndërmjet dy zyrtarëve të CIA-s, të cilin e kemi përkthyer pjesërisht. Përzgjodhëm vetëm pjesën ku sqarohet raporti i CIA-s me avokatin Edgar M.Church dhe roli i tij në planet e CIA-s për të inkuadruar dhe Zogun. Sipas këtij letër-këmbimi del e qartë se Church nuk është një punonjës mirëfilli i CIA-s por duke qenë se ka pasur marrëdhënie të afërta me familjen e Mbretit Zog, është vënë në dispozicion të kësaj agjencie për të informuar mbi të gjitha detajet dhe mbi gjithçka që kishte dijeni mbi Zogun. Nga ana e saj CIA kishte interes në përfshirjen e Zogut, dhe influencës së tij brenda Shqipërisë, për të realizuar operacionin OBOPUS/BGFIEND që synonte  rrëzimin e regjimit të Enver Hoxhës.

 

SEKRET
MEMORANDUM PËR: 
(….)
SUBJEKTI: 
a) Propozimi për Operacionin Shqiptar
                   b) Edgar M.Churchc/o Sherman, Sterling&Wright, 20 Exchange Place,Neë York

City(residence: 16. E, 72nd St., New York City)              

1. Në vijim të bisedës sonë, mëngjesin e sotëm, po ju rendis të dhënat për subjektin tonë dhe karakteristikat e tij. Zoti Church është një avokat i cili punon në një firmë të njohur ligjore, i diplomuar në Universitetin e “YALE” dhe i angazhuar për të na ndihmuar në lidhje me ç’të mundet duke marrë shkas nga rrethanat e tij. Ai nuk ka kërkuar punësim nga CIA apo ndonjë agjenci tjetër shtetërore por ka shprehur gatishmërinë e tij me aq sa mundësi i paraqiten.  Atë e solli për të më takuar mua zoti Presçot Childs, pasi dëgjoi historinë e zotit Church ai i bëri të ditur se OPC dhe OSO do donin të lidheshin dhe të flisnin direkt me të. Momentalisht nuk besoj se ata të OSO-s kanë kontaktuar me të, por e kam referuar emrin e tij tek ( e fshirë  ) dhe tek (e fshirë) si dhe informacionin në fjalë, nëse OSO do të kishte interes.
2. Zoti Church, ka bërë të qartë se ka lidhje të mira me Mbretin Zog të Shqipërisë. Ai thotë se është përfaqësues ligjor i Mbretit dhe se kaloi një javë me Mbretin dhe Mbretëreshën gjatë një vizite në Aleksandri. Mbretëresha është një kushërira e gruas së avokatit Church, dhe sipas Church-it, vjehrra e tij ishte mblesa e martesës mes Zogut dhe Geraldinës. Zogu i besoi Church-it mbylljen e 120 mijë dollarëve në bankë në emër të gruas dhe të birit të vetë. Church pretendon se Zogu ka një besim të madh tek ai dhe se është i vëmendshëm ndaj këshillave dhe rekomandimeve të tij.

(materiali vijon me të tjera të dhëna për planet e Zogut, shën. redaksi)

 

Me poshte faksimilet e raportit sekret të CIA-s

1100275347427

 

********************

Raporti shokues i CIA-s, 30 shtator 1949: Ahmet Zogu, incest me motrën

28-janar-2014 KOPNjë numër i madh dokumentesh dhe raporte “tepër sekrete” të CIA-s amerikane të viteve 1940-1960 tashmë janë de-klasifikuar. Mes këtij lëmi dokumentesh gjenden dhe raporte tepër interesante në lidhje me informacionet që siguronte në vitin 1949 Agjencia Amerikane e Inteligjencës për mbretin shqiptar të rrëzuar nga froni, Ahmet Zogu. Asokohe Zogu qëndronte më tepër në Egjipt,Aleksandri,  nën mbrojtjen e mikut dhe mbështetësit të tij Mbretit Faruk të Egjiptit.

Por një avokat amerikan në Nju Jork, i quajtur Edgar M. Church mundi që të hynte në kontakt me familjen dhe oborrin e Zogut duke u bërë dhe përfaqësues juridik i interesave të Zogut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Avokati Church, e krijoi këtë lidhje falë gruas së tij Konteshës Margaret. Margareta ishte kushërira e gruas së Zogut, Geraldinës. Për shkak të kësaj lidhje krushqie, avokati u pajtua nga familja mbretërore për të mbuluar disa çështje të kësaj familje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Por paralelisht ai mbante në kontakt shërbimin sekret amerikan për të gjitha zhvillimet dhe informacionet domethënëse që ai mësonte në lidhje me Ahmet Zogun dhe oborrin e tij. Janë një numër i madh raportesh dhe informatash që avokati Church i ka kaluar CIA-s duke detajuar të dhëna mbi atë që ndodhte në oborrin e Zogut, tashmë në ekzil.

Raporti i parë, që po e botojmë sot, është hartuar nga avokati Church në mesin e Shtatorit 1949, është administruar zyrtarisht në rangjet më të larta të CIA-s në 30 Shtator 1949 dhe është de-klasifikuar në vitin 2006. Ky raport i hartuar nga avokati amerikan bën një përmbledhje tërësore të situatës financiare të Ahmet Zogut në SHBA, të implikimit të Zogut me nxjerrjen dhe përvetësimin e floririt të shtetit që asokohe ishte në vlerën e 3 milionë dollarëve si dhe për disa aspekte tronditëse në jetën private të Zogut. Krushku amerikan i Ahmet Zogut, njëkohësisht dhe agjent i CIA-s pranë tij, raporton ndër të tjera se mbreti shqiptar kishte një marrëdhënie incesti me njërën nga motrat e veta duke e identifikuar të motrën si Zenida, që korrespondon me Senijen. 

Madje avokati amerikan i raportonte CIA-s se bashkëshortja e mbretit, Geraldina kishte dijeni të plotë mbi këtë fakt. Më pas avokati amerikan lë të nënkuptohet se vetë Geraldina ‘argëtohej” me një bashkëpunëtor të Zogut, të identifikuar si Alexander De Villa (a.k.a Skënderi).  Në raportin e tij, avokati Church detajon dhe rrethin e ngushtë të bashkëpunëtorëve të Zogut dhe përshkruan edhe karakteristikat e tyre, ndërsa në fund të këtij raporti ai nënvizon se Zogu do e ketë shumë të vështirë të arrijë ambiciet e veta politike nëse nuk del nga influenca femërore. Më poshtë teksti i plotë i përkthyer në shqip dhe i marrë nga dokumenti autentik i CIA-s amerikane:

 

Klasifikimi SEKRET/ Vetëm për zyrtarë të Shteteve të Bashkuara 

AGJENCIA QENDRORE E INTELIGJENCËS (CIA)

Raporti Nr. 00-B-8501-49
CD Nr. G-162
Çështja 2860
Data e Regjistrimit: 30 Shtator 1949
Nr i faqeve: 3

Shteti: Shqipëria
Subjekti: Mbi Statusin Personal dhe Financiar të Ish-Mbretit Zog
Vendi ku u sigurua:( ….)
Data kur u thith nga burimi: Në mesin e Shtatorit 1949

VLERËSIMI MBI INFORMACIONIN:
Gjykimi mbi zyrën nga ka ardhur: Nuk mund të gjykohet
Opinioni i burimit mbi përmbajtjen: Me shumë gjasa informacion i vërtetë

 

BURIMI: Një avokat i suksesshëm, i moshës 38 vjeç, i angazhuar me një zyrë ligjore shumë të njohur në SHBA. Nëpërmjet lidhjeve familjare, ai ndodhet shumë pranë mbretit Zog dhe vepron si përfaqësuesi i tij ligjor në Shtetet e Bashkuara.

Asetet e ish-Mbretit Zog përfshijnë:

a)      108 mijë dollarë në “National City Bank’ Ne$ York”

b)       Afërsisht 5 mijë dollarë në “Garantee Trust Company”

c)       Një ndërtesë dhe truall në Aleksandri, Egjipt,  e vlerësuar 40 mijë Lira Egjiptiane

d)      Bizhuteri të kurorës shqiptare që kapin një vlerë rreth 100 mijë dollarë, ndoshta dhe më tepër.

e)      Rreth 450 mijë dollarë, të mbetura nga rezervat e arit të cilat Zogu i mori nga Shqipëria dhe i çoi në Egjipt dhe që në total vlerësohen si 3 milionë dollarë.

2. Zogu ka një farë detyrimi moral për t’iu gjendur gjyshes së gruas së tij, duke i dhënë çdo muaj një shumë prej 115 dollarësh. Ai nuk ka detyrime të ngjashme në Shtetet e Bashkuara me sa kam unë dijeni. Në shtete të tjera, ai ka përgjegjësinë dhe kujdestarinë për gruan e tij, katër motrat e tij dhe kunatin e tij, John Apony, i cili është i shtruar në një sanatorium për tuberkulozin në Siçili.  Përveç këtyre detyrimeve, unë nuk mendoj që Zogu mund të ketë të tjera detyrime. Miku i tij i ngushtë, Mbreti Faruk, nuk do ta lejonte asnjëherë që ai të hynte në borxhe në Egjipt.

3. Zogu nuk ka burim të ardhurash në SHBA përveçse interesit që përfiton nga llogaria e tij bankare. Nuk mendoj se ai merr ndonjë të ardhur nga shqiptarët në Shqipëri apo në SHBA.

4.  Të vetmet pagesa që ai i kryen rregullisht janë për gjyshen e gruas së tij. Këto pagesa ai i kryen çdo dy muaj ose çdo tre muaj.

5.  Zogu nuk ka kryer asnjë tërheqje apo depozitim domethënës të ardhurash në llogarinë e tij bankare që prej Prillit të vitit 1949.

6. Në kuadër të grupimit të tij politik, çështjet financiare i janë lënë në dorë Kryeministrit të tij dhe Truprojës Sotir Martini. Martini rrallë herë largohet prej tij dhe mbikëqyr të gjitha bizneset e Oborrit. Punët e pista të Zogut i janë besuar kontit Alexander De Villa. Zogu përpiqet shumë me vetëmenaxhimin, ndërsa të gjitha përkthimet  ia bën bashkëshortja e tij Geraldina.

7. Në kompaninë ligjore ku punoj, jam i vetmi që mbuloj bizneset e Zogut. Shumica e komunikimeve të mia me Zogun bëhet nëpërmjet letërkëmbimit  me Geraldinën, asnjëherë me Zogun drejtpërdrejt. Çështjet urgjente komunikohen direkt me telegraf. Korrierët nuk përdoren asnjëherë ndonëse unë kam ngritur një sistem i cili mund të përdoret në raste urgjente.

8. Të vetmet kontakte aktive të Zogut në Shtetet e Bashkuara mbahen me  gjyshen e bashkëshortes së tij, gruan time, me mua vetë si dhe me shtetasin John Blackburn i cili është bashkëshorti i Virginias, motrës së Geraldinës. Në një letër të fundit që Geraldina i ka dërguar gjyshes së saj, ajo i shkruan se Zogu është përqendruar fort  në një grup shqiptarësh, ose disa grupe shqiptare, të cilët ndodhen aktualisht në SHBA. Një pjesë e kësaj letre thoshte:

“Bashkëshorti im i dashur është tepër i shqetësuar për çdo detyrë shoqërore. Gjërat, siç edhe mund ta kesh kuptuar, nuk është se po na shkëlqejnë,  për më tepër atë e bluan fakti se fuqitë nuk kanë për ta dëgjuar atë, apo nuk kanë për ta përdorur fare atë; dhe se kanë formuar një farë Komiteti Shqiptar, i cili nuk ka lidhje fare me realitetin në Shqipëri, e që përbëhet nga ca marioneta që përplasen ndërmjet vetit. Gjithsesi ata po shkojnë në Uashington dhe të paktën Shqipëria do mund të përfaqësohet, pavarësisht nivelit të ulët të përfaqësimit. Kjo lëvizje mund të shkaktojë dhe shkëndijën për të plasur lufta apo trazira atje në tre javët e fundit, por nuk ka për të ndodhur nëse rusët tregohen më të fuqishëm se krahu tjetër. Financiarisht dhe ne nuk është se kemi përfituar ndonjë gjë”.

Në kontekstin e kësaj letre, unë besoj se Zogu mund të shtyhet për tu bërë më miqësor dhe i lidhur me grupin që përmend Geraldina në këtë letër.

9.Përfaqësuesit ligjorë të Zogut jashtë vendit, unë nuk i njoh. Unë e kam kuptuar se ai ka një avokat në Aleksandri i cili më pas shikon në mënyrë të hollësishme të gjitha dokumentet që unë përgatis për Zogun.  Por unë nuk e di si quhet ky avokat.

10.   As firma ime ligjore dhe as unë personalisht nuk kam kontakte në Shqipëri, por unë besoj se Zogu ka kontakte në vijimësi me nëntokën dhe rrjetin shqiptar. George Gog, i cili drejton policinë e pallatit të Zogut, mundet që të hyjë e të dalë nga Shqipëria.  Anëtarët e rrjetit të tij shpesh lëvizin nga Shqipëria në Egjipt.

11.   Nuk ka pikë dyshimi se regjimi aktual në Shqipëri, ka pretendime kundër Zogut, pasi e bëjnë përgjegjës se ka marrë nga Shqipëria 3 milionë dollarë flori’. Zogu nga ana e tij thotë se i ka shpenzuar këto para për mbajtjen e Oborrit të tij në ekzil dhe se i ka shpenzuar me korrektesën më të madhe. Vetëm 450 mijë dollarë flori’ i kanë mbetur tani. Askush nuk e ka të qartë atë që ka ndodhur vërtetë, si në kuptimin ligjor apo dhe të tjera aspekte.

12.   Geraldina, gruaja e Zogut, është tërësisht e përkushtuar ndaj tij, pavarësisht veprimeve të tij të pamatura.

13.   Kontesha Margaret Sherr-Thoss është një nga kushërirat e Geraldinës dhe vajza e nënës birësuese të Geraldinës. I ati i Margaretës ka qenë Shefi i Inteligjencës Ushtarake Gjermane gjatë Luftës së Parë Botërore dhe tani jeton në Klagenfurt, Austri.

Mamaja e Margaretës, ishte amerikane dhe u detyrua të bëjë vetëvrasje nga Gestapo, gjatë Luftës së Dytë Botërore.  Margareta është vajzë e lezetshme, por ajo s’mund të japë ndonjë ndihmë me aq gjëra sa di. Vëllezërit e saj, që të dy qytetarë amerikanë, janë shumë të pamatur.

14.   Gjyshja e Geraldinës, Madame De Strahl d’Ekna, e moshës 82 vjeç, jeton në Shtetet e Bashkuara. Ajo nuk ka ndonjë ndikim mbi Zogun, por përpiqet vazhdimisht që të bindë atë dhe Geraldinën që të vijnë në SHBA. Ajo ka një imagjinatë të spikatur dhe sapo ka shkruar një libër mbi Zogun të cilin kërkon ta tregtojë si skenar për realizimin e filmave.

15.   Motra e Zogut, Zenida (Senija), është një grua idiote e cila ka një ndikim të tmerrshëm mbi të vëllanë. Zogu dhe Zenida kanë një lidhje incesti aktualisht, lidhje për të cilën Geraldina nga ana e saj ka dijeni.

16. Konti Alexander De Villa, i njohur me nofkën “Skënderi”,  është operatori i Zogut për punët e pista. Ai ka namin se është sjellë në Oborrin Mbretëror për të argëtuar Geraldinën, ndërsa Zogu nga ana e tij plekset me Zenidën. De Villa është gjysmë francez dhe gjysmë shqiptar, babai i tij ka qenë ambasador në Francë. Ai është një njeri shumë malinj dhe i pandershëm në kulm. Në vitet e kaluara ai ka trafikuar drogë në Francë , të cilën e fuste në valixhet diplomatike.  Ai është një mik i ngushtë i Farukut dhe po përpiqet që të organizojë me të nxjerrjen jashtë Egjiptit të  450 mijë dollarëve flori’ të mbetur aty.

17. George Gog është Shefi i Rojave të Pallatit të Zogut, përgjegjësi për sigurinë. Ai është gjë e sigurt (siç e quajnë shqiptarët), i pashëm, tipik ushtarak dhe relativisht i ndershëm.  Ai shkon e vjen nga Shqipëria dhe mban kontaktet me rrjetin atje.

18. Kemal Bej Mesari, është kujdestari i Oborrit. Ai mban një palë syze-teke, pëlqen veshjet sportive dhe vepron si spiun i Zogut. Kur e vizitova për herë të parë Zogun, Mesari më pa dhe më dëgjoi mua në hollin e hotelit për 2 orë përpara se të prezantohej vetë dhe të më shoqëronte për në pallat.

19. Planet e Zogut në të ardhmen përfshijnë marrjen e një shtëpie në Francë në verën e vitit 1950 dhe rikthimin në Aleksandri në dimër. Fiksimi i tij është të kthehet në Shqipëri dhe të dëbojë sovietikët. Ai kërkon mbështetje  materiale ushtarake dhe këshilla  nga SHBA, por mendon se mund të sigurojë edhe mbështetjen e arabëve të fuqishëm për të ngritur ushtrinë e tij. (Ai është shumë i afërt me Farukun dhe Ibn Saud). Zogu i ka përzemër çështjet ushtarake dhe do ishte shumë komod të diskutonte për to me një oficer ushtrie të rangut kolonel ose dhe më lartë. Nëse Zogu do të jetë efiçent, ai me patjetër duhet të shkëputet nga ndikimi femëror dhe të mendojë më tepër si të kryesojë ndonjë projekt ushtarak  që do çlironte Shqipërinë. Ai më ka thënë se do të donte të luftonte për Shqipërinë, atje ku populli i tij po e kërkon. Më tej ai më tha se do përballej me një plebishit dhe se do të ikte jashtë Shqipërisë nëse do dilte i mundur.

 

(vijon nesër)

zogu me motrat

* * *

SHËNIM / Çfarë po botojmë dhe pse e botojmë

Habjon Hasani
Një numër relativisht i madh dokumentesh dhe raportesh sekrete të CIA-s amerikane janë de-klasifikuar dhe një pjesë e mirë e tyre pasqyrojnë aktivitetin zbulues të këtij shërbimi në Oborrin-Ekzil Mbretëror të Mbretit Zog nga viti 1949 e në vazhdim. Përmbajtja e informatave që u shkonte krerëve të shërbimit inteligjent amerikan mbi Mbretin Zog, familjen e tij dhe qerthullin e bashkëpunëtorëve të ngushtë në disa raste shfaqet tronditëse. Nuk e kemi pasur aspak të thjeshtë vendimin për botimin e këtyre materialeve. Dilema qëndronte në faktin se në raportet sekrete te CIA-s ka detaje dhe elementë të rëndësishëm mbi situatën financiare dhe politike të Zogut, por pjesë të raportit ishin dhe informacione të ndjeshme që lidheshin me aspekte intime të jetës së tij. Nëse do botonim një raport të cunguar dhe të censuruar atëherë më mirë të mos e botonim fare. Fundja një dokument sekret, i de-klasifikuar tashmë, e ka vlerën në tërësinë e informacionit të tij. Por duke disponuar këto raporte sekrete të shërbimit inteligjent amerikan dhe duke vlerësuar materialin në tërësinë e tij vendosëm ta publikojmë dhe këtë vendim e kemi marrë mbi disa arsye të cilat ja kemi borxh lexuesit për t’ia sqaruar.
Së pari, nuk ka asnjë dyshim mbi autenticitetin e këtyre raporteve. Pra, nuk ka kurrfarë dyshimi, se këto materiale janë ofruar nga shërbimi inteligjent më i fuqishëm i planetit, CIA, si materiale të de-klasifikuara që dikur, sipas CIA-s, përbënin informacione të një rëndësie të veçantë.
Së dyti, në njëfarë kuptimi, edhe nëse DITA nuk do i botonte këto raporte, ato do ishin dhe do mbeteshin publike, pasi mund të gjenden tashmë në bibliotekën elektronike të CIA-s, nga cilido qytetar i planetit që ka një kompjuter funksional dhe internet.
Së treti, pjesa e raporteve ku jepet informacion mbi jetën intime të Ahmet Zogut, e cila është dhe pjesa që na shkaktoi dilemën, merr një tjetër përmasë kur është objekt i shërbimeve inteligjente. E thënë ndryshe, nëse për njerëzit e thjeshtë informacionet mbi jetën intime janë thjesht çështje kurioziteti apo “skandalesh”, nuk ndodh kështu për shërbimet inteligjente dhe kuadrot e tyre. Ata i shohin shumë më ftohtë këto lloj informacionesh. Për shërbimet sekrete, është pjesë e procedurës së punës që për cilindo subjekt që ata duan ta vendosin nën kontroll, të dinë çdo detaj, çdo intimitet, çdo dobësi, pasi në këtë mënyrë evidentohen më mirë edhe pikat e dobëta të subjektit dhe duke ia ditur këto dobësi kontrolli ndaj tij mund të shtohet dhe intensifikohet më tej.
Së katërti, këto informacione CIA i ka marrë në rrugë operative, pasi kishte agjent të sajin një avokat amerikan të quajtur Edgar M.Church. Ky i fundit përveç lidhjes së krushqisë me Zogun, përfaqësonte interesat e Zogut në SHBA. Ndonëse vetë CIA nuk ofron publikisht nga ana e saj një analizë informacioni mbi besueshmërinë e këtij agjenti, është fakt se për vite me radhë i është referuar atij dhe se informacionet e dërguara prej tij mbi Mbretin Zog i kanë shkuar drejtuesve më të lartë të kësaj agjencie.
Së fundi, me të dhënat e ofruara deri më tani e vetmja gjë që dimë të sigurt, është fakti se CIA ka vendosur të ekspozojë në formë të de-klasifikuar, disa dokumente dikur sekrete, që lidhen me aktivitetin e mbretit Zog në vitin 1949. Në filozofinë e shërbimeve inteligjente asnjëherë nuk mund të kesh siguri maksimale, shpesh ajo çka serviret nuk është ashtu siç duket. Por megjithatë, raporte sekrete të shërbimit inteligjent më të fuqishëm të botës mbi Mbretin Zog, nuk janë diçka që mund t’i neglizhosh dhe të bësh sikur nuk ekzistojnë ndërsa janë të ofruara faqebotës, publikisht.

 

 

Faksimile e raportit sekret të CIA-s

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

January 29, 2014 14:11
Komento

125 Komente

 1. Marin Gashi January 28, 10:13

  Bukur!

  Reply to this comment
  • labi January 29, 18:45

   Malok i ndyre ky zogu. Spiun i serbit, hajdut, imoral , krminel. Te gjitha te keqijat i ka njesoj si Saliu.

   Reply to this comment
   • VF-LP January 29, 18:46

    Amani more se do na vdisni nga hidherimi nastradinin!
    A e kuptoni apo jo do na bej infarkt NASTRADINI!
    Prandaj hiqini keto shkrime.

    Reply to this comment
    • tema January 29, 18:47

     Hajde mbret hajde, pune horrash dhe budallejsh.

     Reply to this comment
     • Tomorri January 29, 18:48

      Zhdukeni more per tere naten nga ambjentet e Tiranes se na turperoi fare ai palo mbret i vetshpallur.
      Kam lexuare edhe diku tjeter se ky Ahmet Zogolli ka qene shume kurvar,bile nje dashnore e tije ne Tirane nuk ka shume kohe qe ka vdekur.
      Ka qene shume pis kete e tregojne Tiransite vjeter.Turi i kombit dhe i botes.

     • nasruddin January 29, 18:49

      PSE KA MBETUR FILLIKAT GAZETA DITA?

      Me perjashtim te gazetes siamike TEMA ASNJE gazete tjeter nuk ka publikuar “zbulimet” alla enveriste te kesaj gazete per zullumet e Mbretit te vetem qe kane pasur shqyptaret dhe qe akoma hane buke cdo vakt me LEKUN e tij te vjeter, sepse nuk dine te numerojne me LEKUN e ri te Enver ANTIKRISHTIT. Por per nje moment le t’i pranojme si te mirqene keto trillime enveriste te gazetes DITA dhe te hidhemi ne histori me moderne se ajo e kohes se Zogut. Pa patur nevojen e zbulimeve fantastike me dokumenta TOP SECRET te CIA-s do te shikojme se BOSI sadist i shqyptareve Enver Hoxha gjithashtu ka lindur nga incesti ne familje, por gazetes investiguese DITA nuk i ka ardhur zeri per kete fakt qe e di gjithe Gjirokastra. Me pas le te shkoje ne France dhe te zhbiriloje bordellot e Montpeljese dhe te Parisit ku Enver Aventurieri harxhonte LEKAT e Bahri Omarit, kryefashistit te Tiranes. As per keto fakte ashiqare gazeta famoze DITA nuk ndjehet fare sepse po te ishte zoritur fare pak do te kishte zbuluar se Enver Hoxha ishte edhe HOMO pederast dhe dashnoret e tij franceze e kujtojne akoma me permallim. Por gazeta DITA do te bente akoma me mire qe nga arkivat e CIA-s te Kohes se Qepes te Ahmet Zogut te hulumtonte edhe Ilir Meten, BOSIN aktual te Parlamentit shqyptar qe ka akuzuar Kryeministrin aktual Edi Ramen per incest ne familjen e tij dhe qe u justifikua per keto cilesime ekstravagante te tij ne emisionin OPINION te Fevziut nga virusi qe i kishte infektuar Sali Berisha, virus qe mesa duket ka infektuar edhe gazeten DITA.

      Nga e gjithe kjo tymnaje incestesh brenda familjes per BOSAT qe kane drejtuar shtetin tone per disa dekada dhe qe po e drejtojne akoma lind nje pyetje thelbesore qe mendoj se duhet ta bejne te gjithe:

      PSE SHQYPTARET KANE ZGJEDHUR NE KRYE TE SHTETIT GJITHNJE NJEREZ TE DEGJENERUAR?

      Pergjigja e kesaj pyetje do te zgjidhte automatikisht enigmen akoma me kryesore:

      PSE SHQYPTARET KONSIDEROHEN NGA BOTA SI NJE FIS AFRIKE ZULU?

     • denisa VL January 29, 18:51

      A e di kte fakt Ekrem Spahia?! jam i bindur se po tja kishin thene qe Zogjt benin incest do ja kishte shlu plumin ballit

     • danilo January 29, 18:52

      Une jam kunder mbretit Zog,por logjika me con aty qe kur ka nje brigadier 5ose 6 dashnore lind pyetja sa mundesi ka nje mbret qe te kenaq shijet e tij seksuale?Ua them une,me e bukura e Tiranes i dorezohej ne shtrat,prandaj une mendoj se kjo eshte nje dashakeqesi se nga kush nuk e di por me qellimin per te goditur moralin e shqipetareve,prandaj ti bejme dislike ketij lajmi genjeshter.

     • marin gjana January 29, 18:52

      Te dhenat e z. Edgar M.Church mbi gjuhet qe ishte ne gjendje te fliste Ahmet Zogu perputhen plotesisht me studiuesin anglez Xheizen Toms (Jason Tomes), i cili thote se Zogu fliste rjedhshem : shqip, turqisht; mire gjermanisht dhe dobet frengjisht. Por keta zoterinj nuk e permendin faktin se Zogu nuk dinte t’i shkruante me gramatike asnjeren nga te kater gjuhet qe fliste. Tani po marrim vesh se Mbreti i veteshpallur Zog I e paska ditur shume mire gjuhen e incestit me te motren Sanije. Pershendetje z. Sulejman Gjana!

     • True October 22, 22:31

      Sakte. Asnjë simpati nuk kam për Zogun dhe as mall për ndonjë mbret, por është e qartë se këto shpifje janë kundër popullit shqiptar – të cilin shikoni si po e trajton Amerika edhe sot, edhe këtu, edhe në Kosovë – dhe jo kundër një personi si Zogu, që mund të kishte cilën femër të donte.

   • alb.gunsmith January 29, 19:53

    spiun te serbit ke pas leperit tu mor pleher…e harrove enferrin qe e vun serbet ne krye te shqiperise?

    Reply to this comment
 2. argita basha January 28, 10:16

  ja pse salihu e don aq shume zogollin, ejeme e tij shqerja u largua nga familja dhe nui i foli saleehut deri sa vdiq dhe sallehu si vajti kurre te varri. sa shume ngjashmeri te sallehut me zoggollin

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit January 28, 18:28

   Ja dhe bomba.

   Reply to this comment
   • Feniks January 28, 18:28

    Hidheni shtatoren e ketij maskarai ne plehra!
    feniks

    Reply to this comment
    • wtfisthis January 28, 18:29

     Epo normale se dhe te rrine tere jeten te ngjitur keto motrat me vellain pak si e cuditshme 🙂 Kjo e shpjegoka me sa duket fenomenin.

     Reply to this comment
     • davidi January 28, 18:29

      Ku eshte pare qe shqiptari te shkoje me nenen, motren ose bijen e vet?! Apo eshte pare me duket…

     • mentor January 28, 18:29

      Le ta lezoje miku dhe simpatizanti i tij Sali Berisha.
      Cfare ngjane kjo meresele me lidhjet dhe familjen e SB cfare ka te perbashket

     • alb.gunsmith January 29, 19:55

      po i shohim perdite, korce, vlore, librazhd, lushnje ate bejne…..shkumbin e poshte nuk eshte shqiperi….te paketn kete thoni ju vete kur shisni eshtrat e gjyshes per eshtra greku…

 3. Pedro January 28, 10:23

  Po kujt i duhet ky sensacion!

  Reply to this comment
  • Dielli mbi KORAB January 28, 15:08

   Sensacioni duhet tu hape syte Legalistave rreth figures se vertet te Zogut,sepse populli i varfer i dinte keto gjera.
   Incensti nuk eshte i provuar,dhe eshte vetem nje hamendje e sipunit te CIA-s.
   Nje mirkuptim midis vellait dhe motres ,ndoshta mund te jete keqkuptuar.
   Ahmet Zogu kishte plot femra per tu defryer dhe per mua eshte vetem nje trillim,per te justifiku ndikimin e madh qe motrat kishin mbi Zogun.
   CIA nuk eshte Perndia,eshte vetem nje organizat spinunesh,por qe i duhet kushtu vemendje,sepse ajo te ngre ne qiell dhe te perplas pertoke,kuptohet nepermjet veprimtarise se agjentve te saj.

   Reply to this comment
   • mondi January 29, 18:54

    KISHA NJE PYETJE DHE NUK PO E GJEJ PERGJIGJEN ? A MUND TE ME PERGJIGJET DIKUSH : SI SHPJEGOHET QE MALOKET E MBAJNE VETEN SI NJEREZ TE BESES DHE NE FAKT JANE NJERZIT ME TE PA BESE. ZOGU GJITHASHTU I BERI PABESINE ME TE MADHE VENDIT TONE I MORI FLORINJTE DHE U LARGUA. NUK PO I FUTEM KARAKTERIT TJETER TE NDYRE TE TIJ QE ELEMINOJE KUNDERSHTARET DHE U BE MBRET DUKE QENE SHPELLAR. KESHTU KETE AKTIVITET PABESIE BENE DHE PINJOLLET E ZOGUT DUKE U BASHKUAR ME REGJIMIN ANTI POPULLOR BERISHJAN.

    Reply to this comment
    • alb.gunsmith January 29, 19:50

     o labi, me malok i ndyre se labi ska bota, po legen gjenetikisht, dhe sa e ke shit shqiperine ju labet se ka bere kush….shif enferrin e kelyshet e tij

     Reply to this comment
    • dn January 29, 21:29

     Oh mondiale,plot 100 milliard leke vetem per nje vjete Kane avulluar ne shqiperi kete vjet e ti e le en de menden tek ato pa million qe morri Zogu? Behu pak ma i perendimor e kerko pa logari per keto milliards!,,

     Reply to this comment
 4. al January 28, 10:45

  se cbente seksualisht zogu nuk i intereson njeriut po qe floririn qe mori borxh duhet ta ktheje kjo i duhet shqipetarve

  Reply to this comment
  • kokpalari i 21 janarit January 28, 20:02

   Edhe floririt do ti vij radha… Por kjo eshte nje gje vertet tronditese. Nese ka dokumenta te tjera rreth kesaj, do ti lutesha Dites ti bente publike.
   Nese do behej fjale per donje artikull te kohes apo ndonje gje te ngjashme, do thosha qe nuk ka gjasa te jete e vertete.
   Por fakti qe eshte referuar si informacion sekret dhe kishte siglen sekret dmth vetem per perdorim te zyrtareve me te larte amerikane, do te thote qe nuk eshte bere per shkak te ndonje buje te momentit ose sherri brenda familjes.
   Pra autori nuk ka patur arsye per te genjyer. Interesant

   Reply to this comment
 5. Cokja January 28, 11:25

  Sigurisht qe me kete lloj peshkimi lajmi sajese ja keni kaluar dhe Hostenit, pasi ZP te pakten ka qene disi me serioze. Turp a i vjen njeriu ne redaksi, apo gjithcka per te mos u marre me lajmet e rendesishme te dites: krimi, papunesia, trafiku droges, varferia, qeveritare e politikane mafioze, etj.
  Merruni me lajmin e vertete dhe jo me pislleqe te paverteta, sajesa hamnedesuese te dores se trete, qe trajtoni si te mireqena.

  Reply to this comment
  • mosbesuesi January 28, 12:04

   ja ku e ke linkun e dokumentit origjinal o trim http://www.foia.cia.gov/sites/default/files/document_conversions/1705143/OBOPUS%20BGFIEND%20%20%20VOL.%2014%20%20%28BGFIEND%20OPERATIONS%29_0037.pdf Si gjithmone i mohoni te vertetat kur nuk ju pelqejne. Fiks psikologjia e malokut nder shekuj.

   Reply to this comment
   • nasruddin January 28, 12:38

    Shko dhe fshi …. (deleted) me dokumentin origjinal te CIA-s komuniste albaneze te Kohes se Qepes te Enver Hoxhes dhe meso o debil se CIA e VERTETE amerikane kur leshon dokumenta qe nga krijimi i saj ne vitin 1947 nga Presidenti Truman dhe deri me sot i nxjerr keto dokumenta me vulen me emblemen e saj me shqyponje qe nuk duket asgjekundi ne kete dokument te sajuar me kujdes per qellime mashtrimi.

    Reply to this comment
    • Marin Gashi January 28, 17:02

     Per nasruddiniin. I ati i Zogut, Xhemal Pashe Zogolli ne vitin 1880 u martua me vajzen e xhaxhait te tij, Riza Bej Zogolli Meleqen. (Shiko edhe librin “Geraldina” f. 151). Nga icesiti i tyre martesor lindi Xhelal Bej Zogolli, nje torollak me gjysem truri.(Pyet te birin, Skender Zogun) Ne vitet 1924 -1934,Ahmet Zogu kishte tre mantenuta qe i mbante ne tre shtepi ne Tirane: austriaken Francisko (Franzi) Janko, moldaven Tanja Visirova, lituanezen Dorothea de Ropp. Ne vitet 1934-1937, Zogun e frekuentonin vajzat e shkolles “Nana Mbretneshe” .Thuhet se Zogu kishte mbetur steril nga nje semundje sifilizi qe e kishte marre nga nje kurve kur ishte nxenes ne Stamboll. Thuhet po ashtu se Leka Zogun Geraldina e kishte zene me nje mashkull bukurosh te zgjedhur nga vete Zogu. Mbreti Faruk i Egjyptit, 26 vjec, nje njeri i degjeneruar, i ndare nga gruaja, kishte lidhje shume te ngushte me Geraldinen, e cila ishte e lire te shkonte me ke te donte. Pse te mos kete shkuar edhe me Aleksander Vilen, djalin e ambasadorit Xhafer Vila?!

     Reply to this comment
     • nasruddin January 28, 17:34

      Mos harro se buken qe ha per dite e blen me LEAT e Mbretit Zog akoma dhe i numeron paret me LEKA te vjetra zogolliane dhe jo me LEKA te reja enveriste.

      Do te beje mire te numeroje edhe kurvat e Enverit ne France dhe Shqypni se lista eshte e gjate. A e ke vene re se ka shume njerz sot qe i ngjajne si dy pika uji Komandantit tend Legjandar. Njerin bile e kemi edhe kryetar bashkie.

     • N.VJOSA January 28, 21:34

      O Nastro Shpifsi,
      Që amerikanet nuk kanë ndonjë interes të veçantë të thonë gjëra të pavërteta për ish mbret leshin e vet shpallur mbret, për Ahmut Zogjin, kjo nuk vihet në dyshim… Megjithatë të Vërtetën absolute e di Ahmuti dhe Sanija…
      Po këtij komentuesit këtu më lart më nickun Marin Gashi,pse i dredhon?!…
      Faktet janë fakte dhe murit nuk i bihet me Kokë!…
      Per çfarë flet Marini e për çfarë “pjerdh” ti….
      Por ti Nastro nuk del dot nga lëkura jote si merimangë e Nazi fashizmit dhe si një Shpifes i sëmurë…
      Mbi bazën e fakteve të reja, dhe fakte ka plot
      Mbret Ahmuti, që dëshmohet dhe nga një zbulim më përmasa ndërkombëtare, për inçest me të motrën, e plotëson kriterin kriterin që Populli shqiptar të bëjë copë dhe thërrimet edhe atë bust që nderon Tradhtarin me damkë, Hajdutin por dhe M o n t r e n e inçësh, që paska pasur dhe në fis të trashëguar damarët e i n ç s t i t…
      Turp i madh të nderohet një Monster si Ahmuti yt, që la Shqipërinë në injorance të plot…
      Hëëë, Nastro Shpifsi, dil tani dhe gri sallaten e radhës….

     • nasruddin January 30, 08:39

      Po nga polle ti o Neti Komunisti qe vajton si kukumjackat Enver Hoxhen, po pse nuk shkon me familjen enveriste ne Korene e Veriut mike o neti Interneti qe te kselhasesh me arritjet e Komunizmit shkencor por ke zgjedhur nje vend Imperialist dhe Kapitalist “armik” per te jetuar si VEMJE enveristesh. Po e harrove rrezikun Anglo-Amerikan o i paudhe qe i gezohesh LETYRAVE qe leshon gazeta DITA me pikatore per debilet dhe dallkauket qe te mastrubohen nga qefi per dashnoret e Ahmet Zogut, kur politika bolshevike shqyptare i ka lene pa breke ne b.the dhe i ka transformuar si Kafshe Pylli pa instikte per rruajten e races.

     • Skender Zogu January 30, 08:55

      Z.Gashi,mé duket se ju dhe ata klyshat té enverizmit,po harroni shpejté vlerat té shqiptarizmit.Mbas qé me kini pérmendé po ju themé qé raporte té tillé gjaté luftés me hyrrjen e shérbimet sekret slavo-komunisté ,kané pasur qéllimil me ulé figurén e Mbretit Zog qe ishte armiku paré i klikés Enverit.Uné qé kamé jetue me familjen mbretnor jamé déshimtar pér cilécinat té nalté té Mbretit si ashtu té Mbretneshés Geraldiné..Duhet té kini paké dignitet . Mbreti ishté véllau tyre dhe motrat e konsiderojshin ate dhe si Babé se kur vdiq Xhemal Pasha Princeshat ishin vogél.Pér sa i takon babés temé ajé ishte edukue né Stamboll me diplomé té nalté si Juristé dhe né politikén shqiptare ka qené 3 heré depytet né Parlamentin shqiptar.Falsifikimet qé jané ba né raportet té CIA’s kané pasur gishté ne Kim Philby me shoké té tij anglo-amerikan.Pranaj pér para se té bani komente duhet té bazoheni ke faktet.jo ke shpivjeve qé jané ba kundra dignjietit personit té Mbretit Zog..Kombi shqiptar dhe historia i ka nderrue vlerat té Mretit Zog dhe familjes tij.Ashté turpé me i besue kétyre akuza qé botohen vetém sot me qéllim me i kundérshtue historinét shqiptar dhe me diskreditue,si e ka ba” Gazeta Dita”,njé personalitet qé ka dedikue jetén e tij pr kombin e tij.Nuké ka pasur né familjen e tijé çeshtje immoraliteti por vetém dashuri véllazénore dhe solidaritet shpirtnor Z;M;Gashi!.

     • Pellazgu January 30, 14:34

      @ Skënder Zogu

      Nuk e di në je ai i vërteti, apo dikush kërkon të luajë me këtë emër, por një gjë është e qartë: Askush nuk mund të pretendojë se nga goja jote mund të dalin të tjera fjalë.
      Nëse je i vërteti, dalja juaj këtu përbën një zhgënjim të madh për ata që kanë lexuar sadopak për zogollët; në grupin e të cilëve bëj pjesë edhe vetë (Kur them ka lexuar, kam parasysh ç’është shkruar nga të huaj të pavarur dhe jo ndyrësitë komuniste, apo ato të servirura nga zogollas ose nga sahanlëpirës të tyre.). Ja ç’dua të them me zhgënjim. Historiografia ju mban si më të kulturuarin në atë oborr-stan, ku vegjetonin me shumicë njerëz me tru amorfë. Kjo dalje e juaja (gjithnjë nëse je i vërteti) më bën të kuptoj se çfarë paskam lexuar lidhur me intelektin dhe formimin tuaj, ndoshta s’është e vërtetë, pasi duke vepruar kështu, me këtë dalje, nuk tregoheni i mençur aspak.
      Vërtet mendon se do të t’i besoj kush ato që shkruan mbi “dashurinë vëllazërore, solidaritetin shpirtëror, etj.”? Edhe sikur të jenë të vërteta, – gjë që nuk rezulton se janë, – askush nuk mund t’i besojë të thëna nga goja e një njeriu që ka konflikt të pastër interesi. Ti more zotni je pjesë e familjes dhe çdo pisllëk që del në shesh mbi atë familje të ndyn edhe ty domosdoshmërisht, kësisoj je totalisht i pabesueshëm. Madje, po të rrish në heshtje dhe të mos bësh luftë me mullinjtë e erës, si një Don Kishot modern, duke u rrekur si mjeran që të mbulosh diellin me shoshë, përmes përbaltjes së CIA-s si falsifikatore, do t’i shtoje pikë vetes.
      Nuk ka pasur asnjë arsye të falsifikonte CIA, sepse ai është një material që përmban informacione mbi të cilat ndërtoheshin strategjitë e Foreign Office-it në sferën e gjeopolitikës. Veçanërisht, fakti që koha për të cilën bën fjalë dokumenti është një nga periudhat më të nxehta të historisë së diplomacisë botërore të të gjitha kohërave (në mos më e nxehta), pasi ishte pragu i Luftës së Ftohtë, nuk le vend për dyshime se çdo manipulim në radhë të parë do t’i kthehej si bumerang vetë Amerikës, pasi do të kishte ndikim të drejtpërdrejtë në politikën e saj të jashtme. Nga ana tjetër, nëse aludohet për informim të rremë nga z..Çërç, e vetmja mundësi që informatori të gënjente eprorët e tij në Langley, ishte nëse do bënte lojë të dyfishtë. Por a mund një mendje normale të pranojë se një njeri që bën lojë të dyfishtë, do t’ia nxinte biografinë me mëkatin më të ndyrë atij që e paguante (në rastin tonë ai që vetëquhej Zogu I)??!! Të bësh lojë të dyfishtë me CIAN sot dhe të pi e zeza, jo më para 65 vitesh, kur edhe në Amerikë ligji nuk funksiononte siç funksionon sot.
      Më zhgënjyet z.Skënder!
      Po të ishe i ndershëm të takonte të thoshe sesa kohë ka jetuar Senija me Shehzade Mehmed Abid Efendi dhe pse ishte ndarë me të qysh përpara divorcit (divorci është bërë në vitin 1949, pikërisht viti që flet informacioni).
      Sa për Naltmadhninë tënd, për të cilin çfarëdo të mundohesh të thuash nuk t’i beson kush, të paktën për dy gjëra ishte njësoj maskara si Enver Hoxha: 1. uzurpimi i pushtetit dhe 2. lufta ndaj kundërshtarëve politikë. Në një aspekt ia ka kaluar Hoxhës, në atë që u largua si tradhtar burracak, duke e lënë vendin në mëshirë të fatit (Jo se Hoxha nuk e bënte, po nuk u vu në provë, kurse zogu yt po!).

   • Cokja January 28, 15:40

    Origjinali eshte nje raport i ndertuar me aludime e bazuar ne thasheme, disa prej te cilave raportuesi i ve ne dyshim edhe vete. Jo cdo gje shkruhet eshte e vertet, pasi vete raportuesi shprehet qe nuk beson qe Skenderi te kete qene i dashuri i Geraldines. Ne se merr per te vertete cdo te the ne hafijesh, atehere duhet te marrim si te mireqene cdo gje qe shkruan e thote cdo njeri prej nesh ketu e kudo tjeter. E verteta ka nje mates me rigoroz se nje thashetheme keqdashese.
    Sigurisht, qe nuk kam pasur e nuk kam simpati per Zogun, por kjo nuk do te thote se duhet te pranojme si teverte cfare do qe thuhet e shkruhet. Njelloj dyshoj edhe per akuzen indirekte se Enveri ka qene me prirje te zgjeruar seksuale, te pakten deri atehere kur dikush ta provoje.
    Edhe nje here jo cdo fjale e shkruar eshte e vertete. Ajo duhet provuar.

    Reply to this comment
    • nasruddin January 28, 16:31

     Nje shkrim i balancuar dhe SKEPTIK qe duhet pershendetur. Cfare e detyroi nastradinin te kundershtoje “sapunin qe DITA do ta paraqese si djathe”:

     Te ben pershtypje se nje dokument qe paraqitet si autentik i CIA-s nga gazeta DITA, nuk permban EMBLEMEN specifike te detyruar qe identifikon kete Institucion Prestigjoz qe edhe letren higjenike ne WC-te e tij e ka me kete embleme ne zyrat e saj ne Langley, Virginia, te SHBA-s. Nje dokument i tille si leter hallvaxhiu mund te dale nga Sigurimi i Shtetit i Kohes se Qepes i Enver Hoxhes, mbase edhe nga SHIK-u i trashegimtareve te tij ne Kohe Moderne, por kursesi nga CIA amerikane qe ishte pale paditese me Angline ne Gjykaten e Hages kunder Shqypnise me ekspertizen e saj per minat jugosllave ne Kanalin e Korfuzit. Eshte mjaft qesharake qe CIA te flase per vjedhjen e floririt te Bankes nga Zogu ne 1939 kur kjo organizate u krijua pas Luftes nga Presidenti Truman ne vitin 1947 dhe akoma me qesharake eshte teza qe ne krijimin e saj kjo organizate ka hulumtuar PENISIN e Ahmet Zogollit sic beri Saliu me PENISIN e Edi Rames ne foton e tij ne France me Rudina Magjistarin.

     Sa per Enver Hoxhen dokumentat jane aq shume megjithe perpjekjet e familjes Hoxha per t’i mbuluar dhe harruar. Pse askush nuk flet kush ka qene babai i Enver Hoxhes, as Diktatori gjakatar asnjehere ne kujtimet e tij pa fund nuk i ka kushtuar as edhe nje faqe te vetme? Asnjehere ne kujtimet e tij ky Diktator nuk flet me respekt per nenen e tij. Per prostitutat qe pallonte ne bordellet e Frances me paret e Bahri Omarit, por edhe per “dashnoret” gay aktive kane folur shume vete, perfshi ketu studentat bashkekohore shqyptare duke filluar nga Zoi Fundo, Gogo Nushi per te perfunduar tek Qazim Turdiu, te gjithe miq te familjes se nastradinit, por edhe intelektuale te mirefillte ne dallim nga aventurieri qe nuk morri asnje provim dhe nuk mbaroi dot asnje shkolle. Sa per dijenine tende Qazim Turdiu i tregonte keto si shaka ne leksionet e tij te matematikes para auditorit te gjere kur kishte lajthitur nga pleqeria dhe Enveri nuk ja fali si gjithe te tjereve keto te VERTETA horror per ANTIKRISHTIN shqyptar qe falimentoi ekonomine dhe renoi shtetin duke i transformuar shqyptaret ne kafshe pylli, si skllever ne ciflikun e tij. Ashtu sic kane mbetur deri me sot po te gjykosh nga reagimet ne DITA ndaj ketij shkrimi me qellime mashtrimi.

     Reply to this comment
     • Marin Gashi January 28, 18:15

      nasruddin, mos kalo nga dega ne dege. Sipas zogisteve populli shqiptar eshte i ndare ne gy grupime te medha: zogiste e enveriste. Jo, zoteri, zogist e enveriste mund te jene 10% e popullit shqiptar, 90% jane demokrate. Ahmet Zogu nuk ka vrare asnje komunist, Ali Kelmendin e coi ku deshui, ne Korce ku kishte nje fare klase punetore te kohes.Perkundrazi Ahmet Zogu vrau, vari e denoi me 101 vjet vetem demokrate te vertete. Pra nuk paskemi te drejt ne bijte e deshmoreve demokrate, te pakten as nga vitit 1992 qe thuhet se ka fituar Demokracia ne Shqiperi te shkruajme se kush ishte ne te vertete krimineli, hajduti dhe degjenerata Ahmet Zog?
      Persa i perket Envet Hoxhes. Hoxha e gjeti vendin bosh qe la Zogu duke ikur me thaset me florij dhe u be mbret ne Shqiperi. Ishte me i poshter se Zogu dhe per kete kemi 20 vjet qe flasim deri sa po na shkon goja mbrapa, Eshte shume e veshtire te fitoje morali demokratik sa te jeni gjalle ju: zogiste e enveriste qe na kini pire gjakun here njeri krah e here tjetri.

     • nasruddin January 28, 19:20

      Ne nje pike te pakten jemi te nje MENDIMI dhe duke gjykuar nga komentet e debileve enveriste ne DITA replika juaj eshte e pranueshme dhe normale per nje diskutim intelektual.

     • klani January 28, 23:20

      o nasruddin, ore po le nam o njeri. Qetesohu ore, se do ti themi CIA-s te kerkoj falje 🙂

     • Tartufi January 29, 22:26

      @ Marin Gashi
      Po te jap dhe une dy reshta,per te plotesuar
      komentin e Nastruddinit.
      As familija time dhe as une nuk na ka lidhur
      me mbretin dhe monarkine, qe ti te mendosh
      se jam simbatizant i tyre.Ty si qytetar eshte
      mire te dallosh ,ne dy te keqija te keqen me
      te madhe…. dhe ate ta luftoshe me gjithe
      shpirt per te miren e popullit tend.Shqiperine
      dhe popullin e saj e ka shkatruar dhe denuar
      nje klase e ndyre e peshtire KOMUNISTE,qe
      nuk ka me askend per tu krahesuar,e keqija
      e madhe jane keta,qe vazhdojne dhe sot te
      manipulojne kete popull,dhe jo monarku.

   • andi filari January 28, 21:31

    Ne radhe te pare dua te ju falenderoj nga zemra QE postuat artikullin me informacionet e deklasifikuara te CIA-s per te ashtuquajturin mbreti i shqiperise zogollin!! Ne fakt ky shkrim thjesht sa fakton ate QE te gjithe shqiptaret e ndershem dinin QE ky tradhetar pervec se la shqiperine ne meshire te fatit, i morì DHE gjithe pasurine ktij populli!
    Meqe nuk bashkohem me idene e heqjeve DHE perdhosjeve te statujave edhe pse te gabuara, une propozoj QE statuja e tradhetarit me te madh te te gjitha kohrave te kthehet ne banjo publike!

    Reply to this comment
   • alb.gunsmith January 29, 19:51

    interesant se kshu gocat e tyre po shofim qe i perdhunojn andej nga “fushat” tua…ik or palle

    Reply to this comment
 6. korabi January 28, 11:28

  ju po thoni qe nga vitet 40 deri ne vitet 60 cia kishte hartuar disa dekumenta ,,, po mir more zotrinj , cia eshte themeluar ne vitin 1947 apo keto dekumenta qe ka mar nga 1940 e der ne themelim jan mar nga llafezanet apo nga pijanecete rrugve , ik more me gjith keto budalliqe me ate floririn ca do beni ju lutem…..

  Reply to this comment
 7. Nikolaj January 28, 11:41

  Le tu shèrbej monarkistve dhe Eqerem Spahiut ky informacion , tè mèsojnèse çfar ishte satrapi Ahmet Zogolli i ardhur nga Burgajeti dhe vetshpallur mbret me ndihmèn e bajonetave Serbe…

  Reply to this comment
  • LORA January 28, 12:28

   Kam ndjesine se ky informacion,referuar dokumenteve teper sekrete te CIA-s,nuk vjen per nahijen hajvane te spahiut.
   Ky dokument po vjen per te shenjestruar dr.mortjen.Ne ditet qe vijne do te bindemi per kete.Zoti Mero Baze ,ne nje nga editoralet e tij,e ka prekur ca kete te fshehte perveluese te dr.dhjeramanit.Tung.

   Reply to this comment
 8. nasruddin January 28, 12:01

  NJE DOKUMENT I DENJE PER GJAKATARET E ENVER HOXHES.

  Gazeta DITA para se te publikoje shpifje dhe mashtrime ordinere te ngjashme ne faqet e saj la ta konfirmoje me dokumenta autentike te CIA-s burimin e informacionit te saj dhe t’i publikoje keto dokumenta ne origjinale, jo me perkthime debile qe jane sajuar nga vampiret gjakatare te regjimit enverist per te mbrojtur kauzen e Partise se Punes. Per kete arsye gazeta DITA do te bente makoma me mire po te hedhe pak drite per incestin ne familjen dhe prinderit e sadistit Enver Hoxha qe e perfliste gjithe Gjirokastra, dhe enigmen e vdekjes se femijeve te porsalindur ne maternitetin e Tiranes ne vitet horror 70-te, sepse ndryshe keto perralla komunistesh i kemi degjuar shpesh here ne Kohen e Qepes te Partise se Punes si komepensim i krimeve te padegjuara nga regjimi i ANTIKRISHTIT shqyptar. Ketu lind pyetja krejt llogjike:

  Pse nuk ndjehet fare gazeta DITA per krimet e komunizmit dhe te Enver Sadistit?

  Nga ana tjeter ku lajm “senzacional” tipik bolshevik flet per “vjedhjen” e floririt nga Ahmet Zogu dhe kete ja ve sikur te kishte dale nga burimet e CIA-s. CIA amerikane nuk ka si te flase per grabitjen e floririt nga ana e Zogut sepse kjo organizate eshte krijuar ne vitin 1947 dhe nuk ka si qe pune te saj te paren te merrej me fliririn dhe seksin e Ahmet Zogollit nga Shqypnia qe ne SHBA as emerin nuk ja kishin degjuar akoma. Ky shkrim ne DITA eshte nje propagande e paster me qellim mashtrimi dhe ka qene tirazhuar pa sukses edhe me pare ne vitet e largeta 1950 -1956, e sajuar me kujdes ne bodrumet e KQ te PPSH me urdher nga Moska dhe Beogradi. Sepse floriri i Ahmet Zogut u gjend i teri pas lufte ne Malet e Bavarise ku e kishin fshehur gjermanet pasi ja kishin konfiskuar italianeve. Kete flosi me vulen e Mbreterise se Pare shqyptare anglezet nuk ja kthyen Shqypnise sic bere me vendet e tjera pas Luftes, sepse Gjykata Nderkombetare ne Hage e shpalli vendin tone si fajtor per vrasjen e ushtareve angleze ne Kanalin e Korfuzit dhe LANC-in e Enverit si nje organizate terroriste.

  Nga ana tjeter motra e Ahmet Zogut qe permendet ne kete shkrim, Senija ka qene e martuar me djalin e Sulltanit te Turqise Abdul Hamid II qe quhej Shehzade Mehmed Abid me te cilin ka pasur edhe disa femije, keshtu gjithe historia ne DITA eshte per konsum te brendeshem, sepse ne fund te fundit Ahmet Zogu kishte dashnore artiste franceze sa te donte, bile nje nga to e ndoqi deri ne Shqypni dhe njihet historia e saj romantike.

  Reply to this comment
  • manjola January 28, 14:46

   Ti dukesh qe qenke zogist i thekur. Po ik ndro fjalorin o i shkrete se rrezik do te te bjere infarkt nga kjo gjuhe qe perdore. Sa per LANC-in, mendohu mire kur shkruan zotrote, se dukesh qe sje i mire informuar per incidentin e kanalit te Korfuzit, dhe vetem organizate terrorristes`ishte. Atyre pasardhesve te zogut qe na kane mbire si lepushka mes Tiranes duhet tu thuash te behen gati te lajne borxhin qe i kane ketij populli, floririn qe e hengren dhe e prishen me kurvat e botes…

   Reply to this comment
  • Marin Gashi January 28, 18:25

   nasruddin, Sanije (Senije) Zogolli (1897-1969, shiko varrin ne Thiais, Paris). Eshte nmartuar me djalin e Abdyl Hamitit me gruan e tij te trembedhjete, Abidin, ne vitin 1936 dhe eshte divorcuar me 1939. Nuk kane patur asnje femije. (Shih ne internet Familja Zogolli) Me vjek keq per nivelin tend te ulet kulturor dhe guximin e terbuar qe paske per te shperndare injorancen tende ne internet!

   Reply to this comment
   • nasruddin January 30, 09:09

    O Marin Gashi Enveristi,
    para se te fyesh dhe te ofendosh nastradinin lidhur me nje LETYRE qe ka leshuar gazeta DITA per te eksituar debilet dhe dallkauket ne Shqypni, degjo edhe ti nastradinin sepse cdo amerikan po te lexoje keto kallezime sekrete te CIA-s te nje avokati qe nuk del gjekundi ne internet do te qeshte me te madhe vetem nga fakti se jane plot me gabime shkrimi dhe se nje anglo-sakson me intelekt mesatar nuk do te shkruante kurre ne kete menyre. Nga ana tjeter ne keto kallezime mungojne emblemat e detyrueshme te ketij Institucioni Prestigjoz, qe nastradini e njeh fare mire. Mbaje teorine tende te incestit te Ahmet Zogut bashke me gazeten iniciatore DITA por mos harro se buken shqyptaret e blejne cdo dite me LEKUN e vjeter te Ahmet Zogut dhe kjo eshte me domethenese se te bemat e PENISIT te Mbretit shqyptar.

    Asnje popull nuk ka trajtuar ne nje forme kaq mizore historine e tij. Kjo eshte veper e Enver Hoxhes, i cili per te mbuluar sadizmin e tij dhe mungesen e inteligjences nxiu sa mundi ate qe hodhi themelet e Shtetit te Pare properendimor shqyptar dhe i beri shqyptaret me dinjitet, pothuaj te barabarte me popujt e tjere. Prandaj ketu lind pyetja me thelbesore se seksi i Ahmet Zogut:

    KU E COI SHQYPNINE BOLSHEVIZMI I ENVER HOXHES?

    sepse ate qe pame ne vitet 90-te ishte falimentimi total i ekonomise dhe renimi i shtetit. Pse keshtu? Sepse ne vitin 1946 Enver Hoxha mbolli MURTAJEN bolshevike me grabitjen e prones private dhe kete semundje po vuajne akoma sot shqyptaret. Ne vitin 1997 filmi enverist u perserit nga Sali Berisha dhe skena te tij po vazhdojne akoma sot dhe nuk do te kete force ne Bote qe te ndryshoje gjerat, nese shqyptaret nuk heqin dore ENVERIZMI ne politiken e tyre. Sepse as LHL-te e Asadit dhe importi i plehrave, as firmat vampire te fasoneve, as borxhet dhe ndihmat ne forme bamiresie nga Bota qe me shume vidhen nga pushteti, nuk do te do te shpetojne shqyptaret nga mjerimi ku i ka futur politika. Ne kete aspekt senzacionet e publikuara per seksin e Ahmet Zogut jane “porosi” e politikes per te budallepsur shqyptaret qe te mos shohin problemet e tyre aktuale, por te kenaqen si kafshe pylli me finte seksi. Ketu qendron edhe zhgenjimi i madh i nastradinit per gazeten DITA qe i hedh benzine zjarrit me porosi te BOSIT ne vend qe kryqezoje qeverine me pyetje:

    PSE NUK PO ZBATON ASGJE NGA PREMTIMET ELEKTORALE?

    nderkohe qe premton festime me buje per 29 nentorin e ZI dhe LANC-in kriminal te enver Hoxhes me LEKAT e shqyptareve?

    Reply to this comment
 9. mona January 28, 12:09

  Ruhije, Mexhide dhe Myzejen ishin emrat e motrave , nga na doli kjo moter tjeter me emrin sanija

  Reply to this comment
 10. vendaliu January 28, 12:16

  E dinte edhe kriminel Berishovici , prandaj ja vuri bustin ne krye te Tiranes , qe te gjithe njerezit , kur kalojne , ju vjen per te vjelle. Monstra te felliqura te historise !!

  Reply to this comment
 11. TOTILA NUMERO UNO,,NUMBER ONE !! - i vertete . DIREKT PRENOST. January 28, 12:19

  Edhe mund te besohet deri sa motrat e ZOGJIT si injorante qe ishin benin jete te shfrenuar duke qene nen patronatin e oficereve te S.I.M.IT Italian te cilet i mesonin si per te KALERUAR ne KUAJ ,por ne DOPO-LAVOROT e famshme po keta oficere KALERONIN mbi MOTRAT -KURVA te ZOGJIT ,te cilat edhe pse nuk ishin te bukura ,ishin simpatike dhe te denja per ate PALO-PUNE .
  Ndryshe nuk ka se si spiegohet qe SANIJA dhe MAXHIDEJA ishin me “MODERNET ” dhe me KAPORRALET .
  Tjeter fakt eshte se ato motrat e ZOGJIT ,nga 5 ,tre nuk u martuan .
  Edhe niperit e ZOGJIT ne vitet 1936-1939 rrinin me ate MIKIN ne dore dhe shpesh here Shfrynin Epshet Seksuale tek Instituti “NENA MBRETERESHE ” ,ose i merrnin 15-16 vjecaret e atehereshme ne BALLOT qe organizonte ZOGJI ne OBORRIN e tij ,ku pasi kercenin me to ne BALLO ,UA KERCENIN EDHE ATYRE VETE ,e me pas i conin prape ne KONVIKTET E KOHES ,keto vajza qe ne vitet 1941-1944 do ishin komunistet e para dhe do merrnin pjese ne jeten Politike te vendit ,bile disa sosh jane akoma gjalle edhe sot edhe pse pertej te Nentedhjetave .
  Dhe te medosh pastaj se ZOGJI me llumin qe kishte me vehte do permbyste ENVER HOXHEN duke i derguar besniket e tij si diversante por qe ne fund u tradhetuan nga te dy anet dhe ehengren te semes .
  Oborrtaret e ZOGJIT me HAMIT MATJANET ,ZENEL SHEHERAT me shoke ishin budallenj qe i sherbenin ZOGJIT sepse Zogji e kishte treguar vehten si i pabese dhe tradhetar kur e la vendin nen thundren e MUSOLINIT ,pasi ja mbathi ,vodhi edhe ARIN e bankes se Shqiperise
  Pune malokesh qe e kane ne gjak incestin ,sepse jo me kot e mbajne shejtanin te mbyllur ne shtepi ,po femren ZOTI e ka ARRATISUR per ate PALO -PUNE ,ku femra po nuk e beri , kur eshte e mbyllur do ta beje me te parin qe i del perpara ,qofte ky edhe personi e familjes.
  Te paret tane nuk ishin budallenj qe e martonin vajzen porsa mbushte 15-16 vjec sepse kishin te drejte kur thonin se FEMRA ,nderin e ka tek dera e BURRIT dhe jo e BABES .

  Reply to this comment
 12. nasruddin January 28, 12:23

  GAZETA DITA PO HUMB SERIOZITETIN E SAJ DHE KU PO SHKON SHQYPNIA?

  dhe ka shume gjasa te transformohet nga nje gazete e nderuar liberale me nje forum ONLINE intelektual ne nje tribune mashtrimesh politike pa vlera reale per shqyptaret dhe te huajt qe e lexojne ne internet. Ne vend qe media shqyptare te beje perpjekje te vazhdueshme per te riedukuar shqyptaret me vlerat e moralit te BE-se, ne menyre qe te filloje pastrohet indoktrinimi dhjetravjecar i propagandes enveriste media shqyptare ne pergjithesi dhe gazeta DITA ne vecanti me disa shkrime “senzacionale” ushqen Kohen e Qepes te Enver Hoxhes si per te bere SERVILIN e politikes mesjetare shqyptare qe kerkon te RILINDE 29 nentoret e ZINJ dhe LANC-et kriminale te Enver Hoxhes si ne ASNJE vend tjeter ne rajon dhe BE.

  Reply to this comment
 13. Aliu nga Selenic January 28, 12:27

  Islamizmi prej kohesh ka dergjeneruar deri edhe ne kete pike. Mardhenjet ne Incest Marksi i ka cilesuar fllegshtire.! Po flligeshtire eshte edhe Ahmeti I Zogut apo i Pashicit, dhe flligeshtire eshte edhe Berisha qe i beri bistin me ate shkopin mese shalve qe figuron si nje hamshor!
  Turp te largohemi sa me lerge ketyre injoranteve.!

  Reply to this comment
 14. klodi January 28, 12:28

  skan pse te na interesoj cbente zogu ne krevat.. po te na interesoj cgabime ka ber ai nen qeverisjen e tij.. jam i mendimit se i mire per ca ose i keq per te tjer eshte pjes e historise shqiptare.. per mua duhet te mesohet historia e ketij mbreti.. po duhet te ket dhe nje bust te tij.. po duhet te kthej floririn qe kan vjell keta si familje.. sa po te qe per ata tani sdo kishte fare shqiperi.. se cka bente ai ne jeten e tij seksuale si intereson kujt

  Reply to this comment
 15. nasruddin January 28, 12:41

  NJE DOKUMENT I DENJE PER GJAKATARET E ENVER HOXHES.

  Gazeta DITA para se te publikoje shpifje dhe mashtrime ordinere te ngjashme ne faqet e saj la ta konfirmoje me dokumenta autentike te CIA-s burimin e informacionit te saj dhe t’i publikoje keto dokumenta ne origjinale, jo me perkthime debile qe jane sajuar nga vampiret gjakatare te regjimit enverist per te mbrojtur kauzen e Partise se Punes. Per kete arsye gazeta DITA do te bente makoma me mire po te hedhe pak drite per incestin ne familjen dhe prinderit e sadistit Enver Hoxha qe e perfliste gjithe Gjirokastra, dhe enigmen e vdekjes se femijeve te porsalindur ne maternitetin e Tiranes ne vitet horror 70-te, sepse ndryshe keto perralla komunistesh i kemi degjuar shpesh here ne Kohen e Qepes te Partise se Punes si komepensim i krimeve te padegjuara nga regjimi i ANTIKRISHTIT shqyptar. Ketu lind pyetja krejt llogjike:

  Pse nuk ndjehet fare gazeta DITA per krimet e komunizmit dhe te Enver Sadistit?

  Nga ana tjeter ku lajm “senzacional” tipik bolshevik flet per “vjedhjen” e floririt nga Ahmet Zogu dhe kete ja ve sikur te kishte dale nga burimet e CIA-s. CIA amerikane nuk ka si te flase per grabitjen e floririt nga ana e Zogut sepse kjo organizate eshte krijuar ne vitin 1947 dhe nuk ka si qe pune te saj te paren te merrej me fliririn dhe seksin e Ahmet Zogollit nga Shqypnia qe ne SHBA as emerin nuk ja kishin degjuar akoma. Ky shkrim ne DITA eshte nje propagande e paster me qellim mashtrimi dhe ka qene tirazhuar pa sukses edhe me pare ne vitet e largeta 1950 -1956, e sajuar me kujdes ne bodrumet e KQ te PPSH me urdher nga Moska dhe Beogradi. Sepse floriri i Ahmet Zogut u gjend i teri pas lufte ne Malet e Bavarise ku e kishin fshehur gjermanet pasi ja kishin konfiskuar italianeve. Kete flosi me vulen e Mbreterise se Pare shqyptare anglezet nuk ja kthyen Shqypnise sic bere me vendet e tjera pas Luftes, sepse Gjykata Nderkombetare ne Hage e shpalli vendin tone si fajtor per vrasjen e ushtareve angleze ne Kanalin e Korfuzit dhe LANC-in e Enverit si nje organizate terroriste.

  Nga ana tjeter motra e Ahmet Zogut qe permendet ne kete shkrim, Senija ka qene e martuar me djalin e Sulltanit te Turqise Abdul Hamid II qe quhej Shehzade Mehmed Abid me te cilin ka pasur edhe disa femije, keshtu gjithe historia ne DITA eshte per konsum te brendeshem, sepse ne fund te fundit Ahmet Zogu kishte dashnore artiste franceze sa te donte, bile nje nga to e ndoqi deri ne Shqypni dhe njihet historia e saj romantike.

  Reply to this comment
  • Sevim January 28, 14:50

   Plase,o nasrudin zogisti,plase!!!
   Te dolen te vertetat dhe tani do te mbulosh M.TIN ME SHURRE!!!
   Ju zogistet e ballistet jeni pjesa me FELLIQESIRE E KOMBIT SHQIPTAR!!!
   Ulurini dhe shani sa te doni,por te verteten kurre nuk e mbuloni!!!
   Kur kerkon te mbrosh satrapin Zogoll,perdor kunder argumente e jo t’i hidhesh Enver Hoxhes,sikur ai ka qene DASHNORI I MOTRAVE TE ZOGUT!!!

   Reply to this comment
 16. Horri i Bulevardit January 28, 13:02

  Seshte per tu habitur, te arabet kjo punace incestit, ka arritur zyrtarisht deri tek vajza e tezes, dajes dhe xhaxhait, qe martohen dhe e habitshme eshte se keta e mbrojne kete ide me ate qe pasuria mos te dali jashte fisit.
  Rastet e incestit shtohen dhe paksohen me gjendjen psikollogjike te njeriut dhe po te shofesh rastet sot, ne kemi shume raste incesti, qe ne kohen e komunizmit, as nuk i kishim ne fjalorin tone se ishte dicka e huaj per ne.
  Shikoni rastet e incestit, jane ne periudhen 23 vjecare dhe seshte cudi rasti i Zogollit ne nje tkurrje totale te jetes se tij, ti jeze rikthyer incestit, qe ndoshta e ka filluar qysh ne kullat e Burgajetit.

  Reply to this comment
 17. TOTILA NUMERO UNO,,NUMBER ONE !! - i vertete . DIREKT PRENOST. January 28, 13:06

  “O NASRUDIN” , te lutem o Shqiptar i Amerikanizuar ,lexoje mire shkrimin tim se aty do gjesh shume te verteta ,o filozof ne Extremis !

  Reply to this comment
 18. danilo January 28, 14:03

  Pallavra,genjeshtra dhe teperime jane te gjitha!Ai si mbret qe ishte ja ulte fustanin me e bukura e Tiranes dhe nuk kishte pse te mendonte gjera idiote..keto ndoshta jane idera per te ulur dhe njollosur moralin e shqiptareve prandaj te gjithe duhet ti bejme dislike ketij lajmi.

  Reply to this comment
 19. Bilal camurri January 28, 14:33

  Pune malokesh,e kane ne gjak incestin,si Zogu me te motren,si Sala me te motren ,si Shkelzeni me kusheriren,nenen e dy femijeve.Keta kapardisen ,shajne majtas e djathtas se i shari shan,ku! ku! per ne ,ku kemi rene!Na drejton llumi i katunareve!Ju thafte dora kush i jep voten malokeve!

  Reply to this comment
  • DREAM January 28, 15:43

   Bilal ,ke harruar dhe Kristaq Ramen me nusen e djalit ,
   te pakten per ate nuk duhet deklasifikim dokumentash …e thote vete Edvini …jane njerez te “ndeshem” .

   Habjon na garanton qe materiali eshte i vertete por perseri thua qe CIA nuk jep garanci per besueshmerine e ktij agjenti …cfare dmth kjo ??
   Thua qe shume here informacinet nuk jane keshtu si duken por ama nuk mund te neglizhohet dhe ne botimin e tyre …cfare dmth kjo ?
   Si “asnjeanes ” qe je ne kte artikull ,nuk thua asnje fjale per shkollimin e Senijes
   per cfare beri per peshkopin e kuq Fan Nolin …e sa e sa te tjera .
   Nejse ,nqs duhej si informacion per nje turrullosje totale per menjanimin e problemeve te perditeshme ,ja arritet qellimit .Mund te shkruani dhe neser per Baba Cenen e Enverit …ju siguroj qe do keni vemendjen totale .

   Reply to this comment
   • jolldashi January 28, 16:32

    O Dream, te doli boja si Alpin apo Apiniqi dhe po i nderro emrat si kurva dashnoret.
    Ta paska rras Sala me duket e paske hengur sa krahu o delenxhi qe sle hale pa i fut hundet.

    Reply to this comment
 20. Aqif Pashe Elbasani January 28, 15:31

  Ahmet Zogu eshte nje figure perverse mbi te cilin sado te perpiqesh te hulmutosh nuk do gjesh me shume sesa e ka percaktuar ne kujtimet e tij Catin Saraci ajdutanti i tij kryesor, vrases, i pabese, tradhetar hajdut dhe perves ne kufijte e incestit. Kjo eshte evidente mhafton te shikosh portretet e pasardhesve te tij dhe duket qarte deformimi gjenetik. Pune m.ti…!

  Reply to this comment
 21. Shkodrani January 28, 15:32

  Tek fotoja e dyte, ku mbreti ka dale me princeshat “alla frenga” (dy nga te cilat, ato princeshat anash mbretit duken si truproje, ajo ne te djathte fare duket sikur po i pikon; ajo ne ekstremin e majte duket sikur e kane pozuar me zor dhe ajo menjehere pas saj duket sikur sapo e ka ngrene)…deri ketu nuk ka problem. Ajo qe nuk kuptoj eshte nje qenie njerezore, e cila ka nxjerre koken menjehere pas Naltmadhnise. Kush eshte ajo? Mos eshte gje koka e Gjeraldines? Apo nje fotomontazh i bere keq? Na e sqaroni se kjo gje ka me vlere se vete artikulli. AMAN DERMAN!

  Reply to this comment
 22. asita January 28, 16:26

  Edhe nese nuk ka incest,mjafton aktiviteti i tij ditet e fundit para pushtimit,marja thesarit,lenia ne balte e batalioneve,armatimi i demtuar etj.Pse mori gjith ate shpure me vete.Ku i harxhoi 2.5 mil.$ per aq vite.Ai e vodhi titullin e pastaj mbreterine.Nuk mund te dale mbreteria nga hici,prandaj nuk la asnje te gjakut te vet,pervec atij te ghatit kontrabandist.Edhe ky qe ka mbetur,vete sa ne nje zyre ne tjerten keshilltar,duke mos ditur akoma shqip si duhet.Pse e perzuri qeveria kur erdhi heren e pare dhe pas 10 vitesh i dha pronat….Sa borxhe ka sot shpura e mbetur…pse,si,kujt…..

  Reply to this comment
 23. rrapua January 28, 16:37

  …..Ky nastradini qe po shkruan komentet e tij,duket qe i perket asaj fare. Kjo fare e keqe qe bejne seks me motrat e tyre,nuk i perkasin fares njerezore,por fare kafshe! Nga rraca e tyre cfare nuk pret?!Nuke e dinim se malokeria paska qene kaq gjak-prishesh,por keto 23 vjet na beri maloku Sali,qe jo vetem ti njofim si barbare te vertet,por edhe sikur genjeshtra te thuhen per Ta,njerezia i beson.Edhe ky “Nastradini” fare barbari eshte,ndaj mos u merakosni se cfare shkruan.Se kane per gje punen e bythes maloket,ndaj dhe su ben pershtypje se cfare kane nxjerre Amerikanet ne dokumentet e Tyre..!

  Reply to this comment
 24. nasruddin January 28, 16:48

  Degjoni nastradinin o debila enveriste, por mire ben te degjosh edhe ti o redaktor apo pronar i gazetes DITA:

  Media shqyptare ka nje detyre te shenjte ne rumpallen idellogjike qe ka kapluar Shqypnine tone dhe kjo detyre ka te beje me riedukumin e popullates se indoktrunuar nga demagogjia dhe propaganda e Enver Hoxhes qe te filloje t’i ktheje shqyptaret nga majmune xhungle ne njerez gradualisht dhe t’i barazoje ata me popujt e tjere te Evropes dhe te rajonit, ndryshe do te mbetemi si nje fis afrike ZULU qe pallohemi brenda sojit.

  Mire do te beje ta degjoje kete APEL te nastradinit edhe politika diletante shqyptare qe te ndikoje edhe ajo me levat e pushtetit te saj per ndryshimin e kursit politik te vendit tone dhe te heqe dore nga festimet me buje dhe harre mbare popullore me homazhe dhe vajtime kukumjackash per 29 nentoret e ZINJ dhe LANC-et kriminale te Enver Hoxhes qe implementuan MURTAJEN bolshevike ne trojet shqyptare, sepse vendi yne nuk ka rruge tjeter dhe varet nga politika, por edhe nga media jone kombetare sesa te gjate do ta kemi rrugen per t’u bashkuar dhe barazuar me vendet e civilizuara te Botes.

  Kjo eshte thelbesorja dhe jo seksi e permasat e Ahmet Zogut.

  Reply to this comment
 25. emigranti January 28, 16:53

  Kjo eshte fund e krye sajese.
  Se pari , ky robi qe shkruan vete thote se nuk kishte kontakte me Zogun dhe se i vetmi kontakt me te ishte Geraldina , ecila nga ana e saj, po sipas ketij tipit fliste e shkruante me mjaft dashuri per mbretin Zog.
  Kete te fundit e mbajne mend te gjithe shqiptaret qe kane degjuar intervistat e mbretereshes Geraldine.
  Ne rast se ambasada Amerikane verteton se ky dokument eshte i fallsifikuar duhet te nderhyje fuqishem per te vene ne vend autoritetin e sherbimit te saj.

  Reply to this comment
 26. nasruddin January 28, 17:24

  Degjo edhe ti o Habjon Hasani nastradinin qe te mesosh se:

  Ahmet Zogu ishte ai qe lejoi cifutet te strehohen ne Shqypni dhe t’i shpetojne holokaustit te tmerrshem te Hitlerit dhe kjo eshte me rendesishme nga letrat origjinale higjenike qe perpiqesh t’i paraqesesh si autentike ne gazeten DITA per te kselhasur shqyptaret qe po pallojne nenat e tyre 25 vjet pas renies se Murit te Berlinit. Prandaj edhe ketu lind pyetja me llogjike:

  Me cfare kontribuon ti me kete shkrim o Habjon Hasani qe Shqypnia t’i bashkohet vendeve te BE-se dhe shqyptaret te mos duken si nje fis afrike ZULU ne syte e Botes?

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit January 28, 18:23

   Qe te sherosh nje plage te mbushur me qelb, duhet ta padrosh deri ne fund, nastradin, qe kur te shofin te huajt, mos te thone, se po na ngjit semundjen.
   Besoj se edhe Habjoni me keto shkrime qe sjane te tijat, por jane te atyre qe duan te na shohin te shendoshe, kete po ben, me aq mundesi sa i lejohet, te kontriboje, per te pastruar dicka qe seshte e jona.

   Reply to this comment
   • nasruddin January 28, 19:11

    Shekuj me pare Mbreti i Anglise Henriku i V-te palloi shume gra, te gjithat i vrau sepse nuk i linden nje djale dhe i akuzoi per tradheti me vellezerit e tyre me soje dhe sorollope nga pas. Por asnje anglez nuk fyen dhe ofendon Mbreterine e bashkuar, perkundrazi sot ata krenohen me historine mbreterore te tyre qe i beri per shekuj me radhe si nje superfuqi boterore. Ky nderim vazhdon deri me sot. Te rekomandoj te vizitosh Londren qe te bindesh sa larg jane shqyptaret nga Bota e civilizuar.

    Reply to this comment
  • dn January 29, 21:37

   Ky nuk e ka problem hyrjen ne evrope te shqiperise se eshte paguar per baltosjen e kombit shqiptar edhe bile eshte ndihmuar per te gjetur pikerisht kete test nder mija km arkive per shqiperine,
   Edhe Dita -me paret e kombit shqiptar qe u vodhen edhe ma zi se ne kohe e Zogut nga ‘pspdistat tone tash e 23 vjet na flet per arin e zogut!!
   Kerkoni pa kontot e pronareve tuaj ne per evrope tek gazetaret profesioniste t’evropes edhe lini dashurite e mbretit Zog si ai ka vdekur qe moti!

   Reply to this comment
 27. Daullja January 28, 18:01

  Refejani Saliut keto mysybete, se nje moster jane.

  Reply to this comment
 28. Marin Gashi January 28, 18:36

  nasruddin, pse nuk thua te verteten qe Zogu i ropi cifutet me anen e sekserit te tij Lale Krosit?!

  Reply to this comment
  • LORA January 28, 19:11

   Sepse me duket Nasrudini nuk e ka lexuar librin e Catin Saracit me titull ,”Zogu i shqiptareve” Por besoj e di mire se Catini ishte nje nga njerzit me te afert te zog-morracakut.
   Me materialet qe deshmon ne kete liber,Catin saraci njoftoi (ketu ka bere me te vertete nje veper patriotizmi qe duhet t’ja njohe historia) edhe Foreign Offece-in britanik,duke ja mbyllur te gjitha shtigjet e mundshme te takimeve diplomatike gjoja-mbretit me faktorin britanik.
   Kjo eshte aq e vertete,sa tere mbreterit e vendeve te pushtuara nha fashizmi,te strehuar ne Angli, u futen ne bisedime me anglezet dhe u mbrojten interesat e vendeve te tyre me nje stoicizem te vecante prej Curcillit ne bisedimet e Jaltes. Vetem zog-morracakun,me plot te drejte se qasi kush,e trajtuan sic e meritonte;si TRADHETAR.

   Reply to this comment
  • nasruddin January 28, 19:14

   AMAN dhe BOLL o zotni me historira enveriste, sepse po na pallojne femijet tane te infektuar nga demagogjia enveriste. Shqyptaret duhet te marrin shembell nga Ukraina, sepse ndryshe do te mbetet e vetme si nje fis afrike ZULU qe vlen vetem per te depozituar Arme Kimike te Botes.

   Reply to this comment
 29. Mark uk January 28, 19:00

  Gjithca mund te ndodhe sese kshtu eshte ndertuar kjo bote.Po mos harroni se ajo qe ka ndodhur ne 89 qe akuzon te shoqen se djali qe ke lindur nuk eshte i imi po i babes.E ky person sot drejton shtetin shqiptar.Apo cfar do te thuhet per kedo e lidhni me Berishenne kohen qe ka lindur Zogu Berisha as qe ka pas lindur.

  Reply to this comment
 30. fucknustradin January 28, 19:16

  Ky nastradini qe thoni nuk le komentues pa ju hakerryee me perjashtim te babait te tij qe i ka bere koken dhe i ka leruar nonen

  nassrudin’s father 25 Janar, 2014 at 6:19 pm

  Te nderuar moderatore te gazetes Dita !

  Jeni kthyer nje gazete on line me e ndjekur ne shtypin shqiptar qe se bashku me gazeten Tema te Meros perbeni nje duet shpresedhenes per rimekembjen e vendit te shkaterruar totalisht nga banda 3B.

  Hallin e kam te ky evlati im Nastradin qe eshte nje anti enverist skizofren “with brain injury” qe eshte aq i semure sa numri i komenteve te tij ne shtypin shqiptar mban rekord jo vetem boteror por dhe kozmik .

  Zoti Thano duhet ta mbaje kete tipin qe e perzune nga gazeta “shekulli” ku edhe pse u lejua te shkruante miliona komente me ne fund arriti te ofendente barbarisht moderatoret e Shekullit.

  Ky kontra pedal ne vend te demaskoje sistemin e Enverit i rrit vleren .Nqs ka bere nje veper shume te kritikueshme Enveri ishte per motren e tij qe e linte peshoren e Tiranes te peshonte nastradinet e Tiranes qe mendonin kur enveri nuk kursente as motren per idete e tij dhisnin gjak nga bytha.Prandaj ato qe tregon ky evlati im per vitet 40′ nuk kane vlere se i pame ne vitet 70-80 dhedjali im nastradini bente cicen ne poture

  Po ky evlati im eshte dhe nje cike budalla se ka treguar aq shume gjera personale sa habitem pse nuk del me emer te vertete por rri si mi haleje ne blogjet e gazetave duke na cnderuar fisin.

  Ky arriti sa te quaj burre te shquar te kombit Esat Pashe Toptanin dhe kriminel ordiner Avni Rustemin dhe eshte mire qe Gazeta e nderuar Dita mos ti japi shume hapsire ketij gjytyrymi se po i ngre lavdine Enver Hoxhes qe me thenet drejten fitoi se ne “baballaret e kombit” e shitem bythem te fashizmi dhe i hengrem koken njeri tjetrit

  Falemiderit per mirekuptimin.

  Përgjigjjuni

  nasruddin 25 Janar, 2014 at 8:47 pm

  Degjo nastradinin o Spiun ashiqare i Sigurimit te Shtetit,

  mbaje Enver Hoxhen ne shtepine tende sa te duash. Edukoji edhe femijet dhe kalamajte e tu me Kauzen e Partise se Punes, por duhet te kuptosh se Koha e Qepes e Enver Hoxhes ka mbaruar dhe ti, Spiuni i Sigurimit te Shtetit nuk mund te urdherosh gazetat liberale te ndalojne shkrimet e komentuesve ne kete forum te nderuar, sic bente Enver Gjakatari ne Diktaturen e tij Familjare. Nese ke argumenta nga arkivat e Sigurimit, dil dhe tregoji qe debati te zhvillohet ne forme intelektuale, mbi bazen e dokumentave historike te mirefillta dhe pa urdhera dhe kercenime enveristesh, ndryshe pergjigja e nastradinit eshte:

  Përgjigjjuni

  your gentle father 26 Janar, 2014 at 3:41 am

  Dear son

  Krimet e Sali Bythishes vlene sa per 10 miljon hafije sigurimi.Por yt ate e pranon qe ka qene spiun por ne vitet 40′ kur u thoja shqyptareve qe fashizmi asht omel si hallva.

  Me beso mor evlat se si kane shkuar punet atje nuk e can njeri bythen ku e pi kafen hajvani im.Por ai Tarrasi qe ta futi ty dhe mua ishte dhe nje cike garip se kur filloi te fliste ne 46′ ne Paris duke drejtuar gishtin me ate frengjishten e tij perfekte mileti e kuptoi se kishte nje vend me emrin Shqiperi ne kete planet.

  Kqyre nje cike ketu poshte kete timin(dmth komentin)

  Enver Hoxha në Konferencën e Paqes në Paris, në gusht të vitit 1946 mbajti nje fjalim në formën e një aktakuze qe gjeti mbështetje pothuaj në të gjitha mediat më të mëdha të Francës duke thene qe shqiperia vjen ketu jo per te dhene llogari por per te kerkuar te drejten legjitime.

  Nuk me intereson se cfare ka bere mire apo keq Enveri por habitem me nje sikronizim te keti nazistradini me monarko fashistet greke qe ne 1946 nxorren dy fakte tip nastradini me te cilat kerkuan Vorio Epirin,

  Shpatën e kishte zhveshur Kryeministri grek i asaj kohe, Kostantin Nastradin Kaldaris, që mbronte tezat se Shqipëria jo vetëm që ishte një vend që nuk luftoi kundër fashizmit, por bashkëpunoi me ta. Ai këmbëngulte se bashkë me Italinë fashiste, Shqipëria sulmoi Greqinë në tetor 1940.

  Dhe shanset ishin të errëta. Shkak për këtë ishin bërë ministrat e jashtëm të Britanisë dhe të Shteteve të Bashkuara, që u mbanin anën grekëve.

  Ja dy fakte qe paraqiti Nastradin Kaldaris ne Paris

  1- nxori një faksimile të gazetës shqiptare “Tomorri” të vitit 1940 që kishte në faqen e parë me germa të mëdha një thirrje publike të antizogistit Omer Nishani që thoshte: “I bëj thirrje popullit shqiptar të futet në Partinë Fashiste”. “Ky njeri, ky fashist, është tani President i Shqipërisë, tha Kaldaris triumfator

  2- Kaldaris nxjerr edhe një tjetër faksimile duke vjellë helm: Po ju rrëfej edhe se cilin kanë Shef të Shtabit të Ushtrisë. Shikoni këtë urdhër të lëshuar nga Spiro Moisiu, në kohën që ka qenë Komandant i Batalionit ‘Tomorri’. Këtu është një urdhër sulmi. Thotë: Në orën 12:30 të sulmohet territori grek. Ky njeri, që është tani në krye të ushtrisë shqiptare, ka vrarë e prerë deri në Kostur”…

  3-A ka ndonje ndryshim Kaldarisi grek me Nazistradinin shqyptar ???

  Përgjigjjuni

  Reply to this comment
 31. nasruddin January 28, 20:15

  Ne nje shkrim per nje gaze gjermane publicisti Fatos Lubonja i cilesonte shqyptaret si skizofrena te pandreqshem. Me pas nastradini doli me nje shkrim perkrahes te Lubonjes me titullin:

  SHQYPTARET JANE SKIZOFRENA DHE ENVERISTE NJEKOHESISHT.

  Ndryshe politika shqyptare nuk do t’i kishte trajtuar 25 vjet pas renies se Murit te Berlinit si nje fis afrike ZULU dhe tani Edi Rame Artisti me Ilir Mete Ryshfetin duan te RILINDIN Kohen e Qepes te Enver Hoxhes me festime madheshtore te 29 nentorit te ZI si qymyri dhe duke vajtuar si kukumjacka per LANC-et kriminale te Partise Komuniste. Per t’i ardhur ne ndihme kesaj kauze bolshevike kane vene ne levizje median amatore shqyptare, e cila nga ana e saj ka gjetur nje debil gazetari si Habjon Hasani qe mbledh letra higjenike dhe i paraqet si dokumenta autentike te CIA-s dhe shqyptaret si sikzofrane dhe enveriste qe jane fillojne te kercejne zgupthi nga qefi i seksit anormal te Mbretit te tyre te vetem qe kane pasur ne histori te servirur ne tepsi nga gazeta DITA dhe te perseritur si papagall nga gazeta TEMA. Nga gezimi frenetik qe i ka kapluar nga icesti i Zogut i sajuar ne bodrumet e Sigurimit te Shtetit, skizofrenat albaneze te Fatos Lubonjes kane filluar mastrubimin e tyre masiv popullor dhe kane filluar te pallojne nenat dhe motrat e tyre dhe lajmet horror nuk vonojne. Amerikanet duke shikuar situaten albaneze te degjenerimit total thane me vete: “Pse te mos zgjidhim ceshtjen e nderlikuar te LHL-ve te Asadit me kete vend dhe kete fis afrike ZULU? Sepse me nje GUR vrasim dy ZOGJ!” Kur e publiko Fatos Lubonja shkrimin e tij per kosovaret dhe shqyptaret te gjithe ju sulen me fyerje dhe denigrim total. Tani nastradini po e rishtron pyetjen e tij te hershme te huazuar nga Fatos Lubonja:

  A JANE ME TE VERTETE SHQYPTARET SKIZOFRENE TE PANDREQSHEM?

  Sepse per enveriste te perbetuar eshte ashiqare.

  Reply to this comment
 32. juristi January 28, 20:25

  TURP, PER JU SI GAZETE QE NXIRRNI CA INFO TE PA VERTETUARA, ASPAK TE VERTETA,E THEM KETE SEPSE JU BAZOHENI VETEM NE NJE BURIM INFORMACIONI QE MUND TE JETE SHPIFJE, NGA NJE SPIUN AMERIKAN, DHE E BENI KETE VETEM PER TA DENIGRUAR DHE INJORUAR MBRETIN ZOG, ATE QE KRIJOJ SHTETIN E PARE SHQIPTAR, NE MES TE ASGJESE. SI KA MUNDESI QE GAZETAT NUK LENE ASNJE FIGURE POLITIKE TE SE KALUARES PA E DENIGRUAR,PER ALI PASHEN KANE THENE QE ESHTE HOMO, GJITHASHTU EDHE PER SKENDERBEUN E PER ENVERIN,DHE NUK MERREN ME KETA POLITIKANET AKTUALE QE JANE ME TE KEQINJ SE SE KETO FIGURA POLITIKE QE JANE PJESE E HISTORISE, NE ASNJE VEND TE BOTES NUK NDODH QE MEDIAT TE DENIGROJNE PERSONALITETET HISTORIKE TE TYRE VETEM NE ALBANISTAN.

  Reply to this comment
  • Deli January 28, 22:54

   Sa per info, Edgar M. Church kurr nuk ka qene avokat i njohur as i sukseseshem. Te dhenet ne dokument nese vertete jane autentike, nuk korespondojne me fakte. Avokati Church mendonte se Zogo ishte gjymsem injoranti, prona e madhe e blere ne Long Island si dhe mundesite tjera te transaksioneve te behen permes ti.Sa per incest….e pabesueshme per shume aresy, jo se Zogu ishte nje namusli i madhe, aferat dhe kurverite e ti dihen ato jane perfole e shkruar ne detaje.Eshte shkruar mjaft edhe nga njerezit e oborrit me shume zi se sa bardh por kurr jo per incest me motren.Per raportet e CIAse, sidomos te atyre viteve dhe atyre protogonisteve disa jane edhe ne nivel anegdotave.Mjafton te lexosh dokumentet e CIA per Kuben dhe perpjekjet bizare per eliminimin e F.Kastros.Lista e qyfyreve te CIA eshte e gjate.

   Reply to this comment
 33. nasruddin January 28, 21:45

  PSE ANGLEZET E DUAN DHE E NDEROJNE KAQ SHUME PRINCESEN E TYRE DAJANA?

  Kur princesa Dajana filloi te bente seks dhe dashuri me Dodo Al Fajed dhe kur u be e ditur se kishte mbetur shtatzene me te ne Oborrin Mbreteror te Anglise u hodh idea per ta diskretituar me histori incestash te saj nga familja Spencer nga organizata MI6 e Scotland Yardit. Dihet se proncesa Dajana ne femijeri u nda nga nena e saj dhe u rrit nga babai bashke me motrat e veta me nje vendim gjykate, sepse gjyshja doli dhe deshmoi kunder vajzes se vet per histori krejt anormale pothuaj si ajo qe serviret ketu nga media shqyptare per incestin e Ahmet Zogut, Mbretit te vetem qe kane pasur ne histori shqyptaret. Megjithe thashethemet dhe presionin e Scotland Yardit, Nena Mbretereshe e Anglise, Elisabeta II-te nuk pranoi te binte ne kurthet e spiuneve te sherbimeve te fshehta dhe kerkoi divorcin zyrtar te saj nga princ Carlzi. Per keto arsye me pas dolen spekullime se tragjedine me katastrofen e Bencit ne Paris e kishin organizuar pikerisht sherbimet e fshehta angleze. Pavaresisht ketyre ngjarjeve tragjike angleze e nderuan princesen e tyre me lote, lule dhe homazhe te denja dhe asnjehere nuk kane menduar te heqin dore nga sistemi i tyre konservativ i drejtimit te shtetit.

  Reply to this comment
 34. kryetari January 28, 22:21

  shpellari me i mire pallon robt e shpise —-

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit January 28, 23:14

   Shprehja momumentale e shpellareve eshte:

   KIFSHA NANEN TEME.

   Per kete shprehje ne Tema tek Antena e famshme, eshte shkruajtur edhe nje artikull plot humor dhe zarkazem bashke.
   Kifsha nanen teme, kam me ta majt besen.

   Reply to this comment
 35. TOTILA NUMERO UNO,,NUMBER ONE !! - i vertete . DIREKT PRENOST. January 29, 00:10

  Po “HORRI ” e vertete qe Tropojanet e kane ate shprehje qe thote ashtu sic e pershkruan ti por kane edhe ate shprehjen tjeter qe thote :
  A i pjekum shurrsat oj cike e mixhes !
  Por me legjendaret do ngelen Shkodranet ,pa perjashtim qe punonin ne Zonen “B” ,apo kudo ne Fierze ne vitet 1971-1985 ,qofshin puntore teknike inxhiniere arsimtare qe venin dhe vinin me Linjen SHKODER -FIERZE -SHKODER me shofer me te famshin ILIAZ CAKA .
  Ne autobuz do te degjoje lloj lloj Barcaletash per Tropojanet ;
  -Karaduz ne zonen “B”
  Harroi k’mishen ne WC

  Karaduz prej Bajram Currit
  S’ja lshon rrrugen Centaurit

  Karaduz n’ kmishe t’najlonit
  Turrni i trete n’ fabrike t’betonit

  Karaduz shka kie aty
  Pese leke buke dhe nje Purri

  Centauri neper gropa
  Karaduzi hopa -hopa .
  E more “Horri i Bulevardit ” cna zgjove kujtimet qe pluhuri i kohes i kishte vene ne gjume .
  Zogu ,asgje me shume se nje pervers .

  Reply to this comment
 36. i pastrehi me vile January 29, 01:51

  plotesisht e besueshme. Mos harroni menyren si jane rritur, rrethanat, kushtet. Shume inceste te tilla jane mbuluar. Une nuk cuditem. Aq me teper qe ne tentativen per tu ngjare familjeve mbreterore te librave te Shekspirit te mbushura me ngjarje te tilla, ndonjera prej llackave te Ahmetit te jete shtyre ne avanca te tilla. Asgje per tu cuditur, por befasues gjithsesi ky dokument

  Reply to this comment
 37. Grava January 29, 04:17

  Duke e lene nasaro- nastradinin te pikelluar dhe te ngasheryer, mund te flasim qete qete.Keto dokumenta kane qene te njohura ne vitet 50 – te prej sherbimeve inteegjente angleze!Ishte pikerisht M.Bashkuar qe kapso mbretit…Ahmet , nuk ja ” hapi shtegun” per t’i dhene kurajo a mbeshtetje.Ketij nastradinit le ti sygjerojme te lexoje promemorjen e M.Jashtem te M.Bashkuar lidhur me qendrimin anglez per Ahmet Bej …” mbretin” ! Dhe keshtu nastradini qetesohet mbase!

  Reply to this comment
 38. nasruddin January 29, 18:54

  Gazeta DITA qe i ka hyre nje pune te veshtire per te hulumtuar arkivat e CIA-s per floririn qe kishte grumbulluar Ahmet Zogu ne vitin 1939 per afro 10 vjet ne drejtimin e shtetit kapitalist, le te zhbiriloje arkat me flori ne dhomat e Enverit per afro 50 vjet ne drejtimin e shtetit bolshevik, sepse do ta kete shume me te lehte investigimin e tij. Nuk do t’i duhet te sajoje dokumenta TOP SECRET per te yshtur miletin, por mjafton te shkoje dhe te pyese BOSIN e firmes “Biznes Albania”, krushkun e Enver Hoxhes Luan Bregasin. Pasi te kete mbaruar kete investigim te lehte palo gje gazeta DITA mund ta vazhdoje hulumtimin edhe tek dhomat e Ilir Metes qe eshte sot Kryetar Famoz i Kuvendit te Edi Rames, sepse do te zbuloje shume te VERTETA pa patur nevojen e dokumentave konfidenciale te CIA-s se ku ka perfunduar FLORIRI albanez.

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit January 29, 18:59

   Nastradin, une jam nje nga ata qe nuk e besoj, panvaresisht se keto dokumente dolen ne kohen qe po diskutohej i vetshpalluri mbret.
   Nuk i marr per baze se e di qe CIA, ne shume raste ka bere edhe pune te flliqta dhe nuk eshte cudi, qe personi qe i ka cuar keto fjale a telegrame, te jete i inplikuar ne skajin tjeter te mbretit te vetshpallur.
   Por ti ben nje gabim qe akuzon Dite-n, se gazeta jep vezem disa dokumente reale sekrete, a jane te sakta apo jo, kete se ben gazeta dhe ska dhene asnje mendim, se cfare eshte e sakte dhe cfare eshte genjeshter.
   Gjithashtu ben gabim per te disaten here, qe permend Enver Hoxhen vend e pavend, ta kam thene njehere, shtete te varfra, ne nje periudhe mbi 20 vjecare, kane kapur majat e suksesit.
   Po te donte Enveri te vetshpallej mbret, te jesh i sigurte, qe jo vetem kuvendi popullor, por me teper se gjysma e shqiptareve do ta jepnin voten per mbret, por se beri.
   Saliu nuk eshte kryeminister, ku jeton me thuaj, a eshte kthyer tek pallati ne Brake apo eshte ne vile me dhjetra bodigarde, po Nexhmija ku jeton, me thuaj, ne vile apo ne nje apartament diku nga Lapraka, epo Nastradin Nexhmije Hoxha ka qene per 45 vjet zonja e pare dhe gjate gjithe kohes qe kishte te gjitha pushtetet, nuk privatizoi vilen ku jetuan.
   Ku jetojne sot pinjollet e mbretit te vetshpallur, besoj se e di, ne ish pallatin e pioniereve, qe as pronen e vet se kane, por e kane vjedhur.
   Nastradin, me behet qejfi kur ketyre palo qeveritare si Zogollit dhe Berishes, i dalin keto pislleqe, qofte edhe genjeshtra, por une dua ti besoj, se nga tre udheheqesit qe kishte Shqiperia, vetem familja e Enver Hoxhes jeton ne nje apartament ne nje pallat si gjithe shqiptaret.
   Kur behet fjale per nje mbret te vetshpallur dhe nje pis si Berisha, me mire do te doja te me quajne enverist, megjithese nuk kam perfituar asnje gje, sevsa te me quajne zogist a berishian, se sipas meje si zogist si berishian, i barazoj me nevojtoren.

   Reply to this comment
   • pellazgu January 29, 19:58

    Horr mor horr, e ke shumë mirë kur i barazon me atë vëndin berishianët dhe zogistët, por mos harrë se enveristët janë si ajo gjëja që njerëzit lëshojnë përditë tek ai vendi…

    Reply to this comment
  • rezart January 29, 19:19

   Nuk e kuptoj se si e lejojne drejtuesit e SPITALIT PSIKIATRIK NR.5 ne Tirane,qe te CMENDURIT,si ky nasrudini,TE PERDORIN KOMPJUTERIN dhe te na cajne zolloten me lloj-lloj mufka???

   Reply to this comment
 39. nasruddin January 29, 18:55

  PER KE MOTER “DASHNORE” E KA FJALEN GAZETA DITA?

  Sepse tani gazeta TEMA e quan motren “dashnore” te Ahmet Zogut XENEIA me pare gazeta DITA e quajti ZENIE apo edhe me emera te tjere ne dokumentin autentik te CIA-s nga nje kallezim alla enverist i ngjashme me ato te Sigurimit te Shtetit. Per ke moter te Ahmet Zogut behet fjale? Sepse po te jete fjala per SENIJEN kjo ka qene e martuar me djalin e Sulltanit te Turqise, Abdul Hamid II-te dhe kjo mund te verifikohet lehte nga faqja e internetit me poshte:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zog_I_of_Albania

  Ahmet Zogu ka pasur gjate jetes se tij 55 atentate me arme dhe vetkuptohet qe ka pasur shume armiq qe i kerkonin koken. Nuk eshte cudi te kete pasur edhe nga ata, te cilet nuk kane perdororur armet, por kallezimet alla enveriste te Sigurimit te Shtetit qe paguante shume LEKA per te sajuar histori ne dobi te pushtetit kriminal te ANTIKRISHTIT Enver Hoxha, i cili njihej per pederastine e tij. Prandaj ketu lind nje pyetje krejt normale:

  PER KE MOTER “DASHNORE” E KA FJALEN GAZETA TEMA?

  Reply to this comment
  • mondi January 29, 18:58

   MORE PROFESOR MOS U MERR ME EMRAT SE SI NDRYSHOJNE SE JASHTE SHTETIT SHQIPTARET BEHEN SI TE JASHTEM P.SH. GEZIMI quhet XHIM , LUANI quhet LEONE,n XHEMOLI quhet XHJMS DHE KESHTU ME RRADHE . PRANDAJ MOS U KAP TEK EMRI , MOS MENDO SE KE BERE NDONJE SHPIKJE . NJE NGA MOTRAT E ZOGUT QUESH ME TE VERTETE SANIE. POR SE SI E THERRISNIN APO SI E KA NDRYSHUAR EMRI KETE NUK E DIT TI.
   PARA DISA KOHESH ISHIN PUBLIKUAR KUJTIMET E NJE PROSTITUTE FRANCEZE QE KISHTE JETUAR ME ZOGUN. ATY AJO E TREGON FARE QARTE INJORANCEN E ZOGUT. KUR NUK E LEJONTE QE TA VIZITONTE DOKTORRI SE DESHTE ME U ZHVESH APO KUR SHIKONTE VETEN NE PASQYRE DHE NUK I BESONTE VETES QE ISHTE MBRET ETJ.ETJ.
   PO KU DOLI KULTURA NE BURGAJET DHE VICIDOL KU POSHTE KOKES PER TE FJETUR VENDOSNIN NJE KERCU DRURI. SHPELLARET E KANE SHKATERRUAR SHQIPERINE HISTORIKISHT.

   Reply to this comment
   • Pellazgu January 29, 20:00

    @nastradin

    Ka martesa, por ka edhe divorce mor nastradin efendia!
    Vërtet princesha katunare burgajetase Sanije është martuar me Shehzade Mehmed Abid Efendi, të birin e Sulltan Abdyl Hamidit II, më 12 janar 1936, në Tiranë, por atë që nuk thotë ajo lidhje e Wikipedias, përmes së ciklës ti rrekesh si qyqar t’u kundërvihesh dokumenteve të CIA-s (Për të mbrojtur një njeri po aq maskara sa Enver Hoxha??!!), është fakti se ata janë divorcuar në vitin 1949.
    Meqë të pëlqen vetja dhe në komentet e tua bën pyetje të “thella”, si të ishte ti shefi i CIA-s, po ta lë ty t’i japësh përgjigje si detyrë shtëpie:

    A mos vallë Shehzade Efendia ka mësuar që gruaja ishte një buçe aq e ndyrë sa shkonte me vëllain e saj, ndaj shporri nga jeta e tij?
    Po të paralajmëroj! Përgjigju mirë pyetjes se do ngelesh në klasë po gabove!

    A mor nastradin, më vjen shumë keq për ty. Nuk ke asnjë ndryshim nga “qorrat” e kuq, që trajtojnë Enverin u duket sikur trajtojnë mirësinë. Kështu bën edhe ti kur trajton katundarin e Burgajetit.

    Reply to this comment
   • Lleshi January 29, 20:02

    Sa egosit ky Zogolli , edhe motren nuk ua linte te tjereve , por e donte per vete ? Atehere lind nje pyetje shume normale : A ishte “njeri” , kjo lloj qenie ?

    Reply to this comment
    • Pellazgu January 29, 20:04

     @Llesh

     Njerëzit që jetojnë me “nder”, si puna e këtij plehut burgajetas, kanë namuz dhe e ruajnë fort nderin e motrës. Madje e ruajnë aq shumë sa, për të mos ua dhënë të tjerëve, e punojnë vetë.
     Ka pasur mbret Shqipëria o Llesh, jo shaka!

     Reply to this comment
   • lili January 30, 07:31

    Jo mondi,CIA mendonte ma gjate edhe bene kishe keso gabim,vetem per te na thane,ne qofte se duhet,’po shikoni nuk Jane princeshat e verteta…ky eshte nje kamuflazh tjeter per nje m… lajm qe pelqehet vetem nga shqiptaret e m….. qe nuk Kane asnje lidhje me traditat familjare shqiptare, e me nje m… gazete qe nuk ka asnje lidhje me jeten e shqiptareve sot..

    Reply to this comment
 40. ... January 29, 19:58

  DELETED

  Reply to this comment
 41. lali January 29, 20:05

  JO

  Reply to this comment
 42. Mentor January 29, 20:05

  Nje pyetje cfare e dallon SB nga A.Zogu.Besoj e njejta figure.

  Reply to this comment
 43. nick January 29, 20:06

  une per vete nuk e besoj kete version,edhe cia mund te arkivonte shpifje,qe shpifje pas shpifjesh fillojne te behen biografi e pranuar.Ne ato vite cia edhe per Shqiperine posedonte njohuri shume ndryshe nga ç’ish e verteta,ndaj e pesuan me operacionet e diversanteve.Nuk besoj qe nje shqiptar Burreli,sado legen burre,te ishte aq kaqol sa te kishte maredhenie me te motren aq hapur.Duket qe amerikanet i marin perciptaz ca zakonet tona,inçesti per nje shqiptar eshte imoralitet i paimagjinueshem.Por ne te tjerat nuk do shume fantazi,Zogu ishte nje xhambaz dhe provincial qe ra ne flori si jevgu ne def.Nje gabim tjeter beri Avni Rustemi,dhe i kushtoi koken,kur vrau dajen duhet te hiqte qafe edhe kete mut Zogu.

  Reply to this comment
 44. ali January 29, 20:06

  Ky INCESTI , ka nje monument madheshtor ne bulevardin kryesor te Tiranes ! Ia ndertoi
  Saliu !

  Reply to this comment
 45. nasruddin January 29, 20:56

  GAZETA DITA ME KETO LAJME SENZACIONALE I SHERBEN VETEM PUSHTETIT AKTUAL.

  Qe nuk ka me se te “ushqeje” fanatiket enveriste me gje tjeter dhe po perpiqet me histori dashurore te terrheqe vemendjen nga problemet e mprehta qe po perjeton Vatani.

  Ku shkoi taksa faamoze PROGRESIVE per pasaniket e biznesit barkderr? Qe do te sheronte si ilaci cudiberes ekonomine e falimentuar shqyptare?
  Ku shkoi ZERIMI enverist i taksave dhe tatimeve per biznesin mjeran te vogel sa nje gogel?
  Ku shkuan premtimet bolshevike per ilace dhe shendetesi falas dhe shume bamiresi te tjera enveriste?
  Ku shkuan 300 mije VENDE te reja te punes qe Edi Rama i premtoi me mendjelehtesi te cuditeshme ne kohe krize boterore?
  Ku perfundoi NSDESHKIMI i zullumqareve vrastare dhe kusare te bandes me pushtet te Sali Berishes?

  Me keto pyetje duhet te perballej politika dhe media shqyptare, nese shqyptaret do te jetonin ne nje shoqeri pak me te zhvilluar ne evolucionin e saj postkomunist, por per fat te keq kselhase me LETYRA qe servir media si kjo e gazetes DITA per seksin dhe PENISIN e Ahmet Zogut.

  Kjo me te vertete eshte nje gje e trishtuar.

  Besoj qe kete radhe moderatoret te mos fshijne me fjalen e huaj “armike” DELETED komentin e nastradinit.

  Reply to this comment
 46. Horri i Bulevardit January 29, 21:21

  Nasrudin nastradin, cdo gje ka kohen e vet, Saliu shpalli luften e tritolit dhe qeveria ju pergjigj sot, edhe 300 mije vendet e punes mos u merzit do hapen edhe pensioni jot do shtohet edhe ilacet ti si pensionist, ke per ti marre te rimbursuara, panvaresisht se me komentin qe ke bere, e nxorre vehte hafije e fshehur e salushit.
  Te pakten ndryshoje pak fjaline qe mos te biesh ne sy, se si ke lene as presjet salushit, pa ja permendur.
  Duke pare kete koment dhe duke ditur se ke perkthxer veprat e ustait tend Dulles, tani u mbusha me mend se salushin e paske patur koleg, tek zyra hafijeve.
  Te pershendes nasrudin, qe mbas kaq vjetesh qe po replikojme e nxorre vehten berishian, qe do ta shash sa ti bin dhembet sic shan Enverin.

  Reply to this comment
 47. lili January 29, 21:44

  Leiria e komenteve eshte shume e kufizuar tek dita

  Reply to this comment
 48. tironci vjeter January 29, 22:15

  cosht ky palle nassrudin ca e qujn se na cmeni me enverin e me zogun. O pall, nderro faqe po ste pelqeu shkrimi i dites,shif Disney cartoons ose Youporn se qeke me enverist se enveri.Leni njerzit t,bojn komentet qe dun e mos ngatrro muhabetet kot!

  Reply to this comment
 49. pelivan January 30, 02:11

  Pak dite pasi pat ardhur Mbreti leka ne vatan te tije; Politika shqiptare zjente… Jo ky ben,jo ky s’ben,jo po,ky tjetri, s’ te lipset fare ne dynja,ky… ashtu,keshtu… nejse. Populli,si gjithnje vazhdonte midis hallaeve te kendonte e te thosh: – Na mbane gjalle,vetem humori

  Shihni sa parti u bene?
  Aqsa, qen ne plehra mbledhur!
  Por dhe ne ndryshofshin zene,
  ne i njohim ne te lehur!

  PS. e PD. Arusha!…
  Jane nje bajge,per gjysem ndare…
  Ky lloj plehu,me nder fusha?!
  S’do lere bime pa e thare!

  Po,kush jane partit e tjera?
  Ajo bajge,por ndare ne copa…
  Tani qe u doli era,
  Ka zene hundet gjithe bota!…

  Mire xhanem,po,kush na mbeti?!
  Ju do thoni,doemos
  Po ja,na ka ardhur mbreti,
  Ka lezet nje goxha lloz!

  Hu nje meter kemi pare,
  biles,dhe e kemi ngrene!…
  Nashti mbetet te provojme,
  hurin dymetrosh ne kembe…

  Mirse erdhe Z. Leka
  (Mbreti eshte per fukaran),
  Nese te verdhon kuleta!
  jepu borxhin pleqve tane…

  S’kane te zest,as per varosh,
  Xhepat ua fshiu Sudea…
  I genjeu nje KODOSH!
  U tha : ” Eshte parfum haleja!”
  …………………………………..
  Mar me shkurtime nga poema ; ‘ Oooo more diteziu popull!”

  Reply to this comment
 50. dn January 30, 08:29

  Duket se shkrimi i S.Gjana-se i paska prekur shume ! -si e nisi etj etj-
  Pergjegja e Ps-se eshte ne nivel te aftesive tyre:rreth byt…s!
  Ngriteni pak niveli perte ânes anale edhe dillni ne nivel politik!!!Kemi aq shume halle ne kete vend…

  Reply to this comment
 51. VANADIUM January 30, 09:24

  Nje histori ” alla Mero Baze” kjo. Nje avokat amerikan na paska degjuar nga kunata e Zogut per mardheniet e tij me motren e ja ka thene ketij. E ky ja ka shkruar CIA. Pra letra e tij paraqitet si raport i CIA nga titulli bombastik ne gazete. Asgje konkrete pervec deshires per mashtrim.

  Reply to this comment
 52. nasruddin January 30, 09:26

  DISA PYETJE PER TE GJITHE

  Asnje popull nuk ka trajtuar ne nje forme kaq mizore historine e tij. Kjo eshte veper e Enver Hoxhes, i cili per te mbuluar sadizmin e tij dhe mungesen e inteligjences nxiu sa mundi ate qe hodhi themelet e Shtetit te Pare properendimor shqyptar dhe i beri shqyptaret me dinjitet, pothuaj te barabarte me popujt e tjere. Prandaj ketu lind pyetja me thelbesore se seksi i Ahmet Zogut:

  KU E COI SHQYPNINE BOLSHEVIZMI I ENVER HOXHES?

  sepse ate qe pame ne vitet 90-te ishte falimentimi total i ekonomise dhe renimi i shtetit. Pse keshtu? Sepse ne vitin 1946 Enver Hoxha mbolli MURTAJEN bolshevike me grabitjen e prones private dhe kete semundje po vuajne akoma sot shqyptaret. Ne vitin 1997 filmi enverist u perserit nga Sali Berisha dhe skena te tij po vazhdojne akoma sot dhe nuk do te kete force ne Bote qe te ndryshoje gjerat, nese shqyptaret nuk heqin dore ENVERIZMI ne politiken e tyre. Sepse as LHL-te e Asadit dhe importi i plehrave, as firmat vampire te fasoneve, as borxhet dhe ndihmat ne forme bamiresie nga Bota qe me shume vidhen nga pushteti, nuk do te do te shpetojne shqyptaret nga mjerimi ku i ka futur politika. Ne kete aspekt senzacionet e publikuara per seksin e Ahmet Zogut jane “porosi” e politikes per te budallepsur shqyptaret qe te mos shohin problemet e tyre aktuale, por te kenaqen si kafshe pylli me finte seksi. Ketu qendron edhe zhgenjimi i madh i nastradinit per gazeten DITA qe i hedh benzine zjarrit ne vend qe kryqezoje qeverine me pyetje:

  PSE NUK PO ZBATON ASGJE NGA PREMTIMET ELEKTORALE?

  nderkohe qe premton festime me buje per 29 nentorin e ZI dhe LANC-in kriminal te enver Hoxhes me LEKAT e shqyptareve?

  Reply to this comment
  • Pellazgu January 30, 11:54

   @nastradin

   Pse hapesh kotë si vaji në lakra me dylberin Enver Hoxha, për të mbrojtur një maskara që nuk ka arsyetim ta mbrojë. Enver Hoxha ishte dylber, i pëlqenin burrat, por nuk shkonte me babanë e tij, se vëlla s’ka pasur, ndërsa ky plehu shkonte me motrën e vet.
   Ç’lidhje kanë këtu premtimet elektorale të njërit apo tjetrit, kur tema e diskutimit është një turp që nuk ka çezmë që ta lajë: Incestin!
   Nëse do t’i hyjmë hipotezave, – siç kanë bërë disa “shkencëtarë” të tjerë këtu, – të cilët aludojnë se dokumenti i CIA-s është i pasaktë, vetëm për faktin “sesi ka mundësi që motra e Geraldinës t’i ketë thënë avokatit se Zogu shkonte me motrën e tij, etj…”, duhet të pranojmë edhe hipotezën e kundërt, pra se të gjithë ju që vini në dyshim vërtetësinë e dokumentit e keni gabim dhe se katundari i Burgajetit ishte dashnori i së motrës. Në fakt, martesa e katundare-princeshës Senije, me Shehzade Mehmed Abid Efendinë, nuk zgjati shumë dhe në vitin 1949 ata u divorcuan, pas 13 vitesh që kjo martesë ishte lidhur. Një martesë që realisht zgjati pak, sepse ata jetonin të ndarë qysh shumë përpara divorcit dhe katundarja Senije, ndonëse e martuar jetonte në oborrin e të vëllait, duke e ndjekur atë edhe në ekzil!
   Nastradin, pyetjes që të lashë detyrë shtëpie, nuk iu përgjigje. Madje vazhdon të hedhësh shashka, duke futur në diskutim Enver Hal(e)(il) Hoxhën, si e si që të mbulosh diellin me shoshë. Katundari uzurpator i kurorës së mbretërore shqiptare (Vetëm ne Shqiptarët kishim mbret katundar, një simbiozë e llahtarshme kjo) incest-mbreti qelbësirë prej Burgajeti ishte dashnori i motrës dhe pikë.
   Megjithatë, unë përsëri them se ti je njeri i mirë dhe i ndershëm, por fakti që je qorr intelektualisht dhe politikisht të ka kthyer në një paladin të “fshehjes pas gishtit”.
   Po të lexosh më shumë, mëson edhe më shumë. Por mos lexo Wikipedian, se ajo nuk është enciklopedi, pavarësisht se quhet “Enciklopedi e hapur”. E hapur nënkupton që aty mund të shkruajë kushdo dhe të shpalosen të pavërteta me tonelata.

   Reply to this comment
 53. danilo January 30, 11:23

  Nasrudini ka te drejte dhe kote i kunderviheni sepse une i qendroj mendimit se kur ka nje qoftexhi te dashur lind pyetja`Po nje mbret cmunde te kete?Pergjigja esht se ai zgjedhe me te miren sic mori nje zonjush nga Hungaria,kush peshtyn larte ajo i bie ne fytyre,prandaj mos shpifni se po shpifni per veten tuaj,A.Zogu i mire apo i keq ishte shqiptare,une jam antizogist por ne rastin ne fjale nuk pajtohem me lajmin.

  Reply to this comment
 54. tironci vjeter January 30, 12:47

  kshu eshte kur qeverisin maloke e koqe kanari si puna e zogut ! Nuk mbahet mend ne historine e regjimit zog nje reforme apo progres te ndjeshem per popullin e varfer e leckaman! kta qe mburrin dhe e levdojn jane bajraktare e feudal qe i pinin gjakun popullit te shkrete,nderkohe qe ky satrap e provincial tallte loqet neper kurva! nuk eshte nevoja te shkosh deri ne amerike per te gerrmuar arkivat e cias se jane ne itali tek institituto LUCE . Mbaje gojen dhe per 29 nentorin e lavdishem dhe LANC o pall,se eshte derdh gjith ai gjak,Borova eshte djeg 3 here o pall nga miku i Zogthit tend (hitleri) qe i fali benzin kur u martua me te cilin ja mbathi per greqi me floririn e popullit! Fare e keqe!

  Reply to this comment
 55. adnan February 4, 05:34

  Qe ne titull shifet trillimi… C.I.A. nuk raporton asgja rreth zogut.C.I.A, vetem sa provon se ka arshivuar nji leter te nji avokati amerikan pa lidhje zyrtare me C.I.A. Pyetja bahet. A e ka marr seriozisht C.I.A. kete raport? Pergjigja asht as po e as jo. Pyetja tjeter asht: A na duket ne i besueshem ky raport? Pergjigja asht: JO. Pse jo? Sepse vete raportuesi amator i cias e bazon raportin tek cfare i ka thane dikush atij(Motra e mbretneshes). E keshtu qe lind pyetja tjeter: sE PARI A ASHT E VERTETE T’JA KET THANE NDOPAK DHE NE SE PO, A ASHT E MUJTUN QE TE MOS I KET THANE TE VERTETEN? TE DYJA JANE TE MUNDUNA PRANDAJ RAPORTI NUK KA KREDIBILITET.

  Reply to this comment
 56. illyricus November 19, 21:31

  VLERËSIMI MBI INFORMACIONIN:
  Gjykimi mbi zyrën nga ka ardhur: Nuk mund të gjykohet
  Opinioni i burimit mbi përmbajtjen: Me shumë gjasa informacion i vërtetë

  AGJENCIA QENDRORE E INTELIGJENCËS (CIA)

  Raporti Nr. 00-B-8501-49
  CD Nr. G-162
  Çështja 2860
  Data e Regjistrimit: 30 Shtator 1949
  Nr i faqeve: 3

  Shteti: Shqipëria
  Subjekti: Mbi Statusin Personal dhe Financiar të Ish-Mbretit Zog
  Vendi ku u sigurua:( ….)
  Data kur u thith nga burimi: Në mesin e Shtatorit 1949

  VLERËSIMI MBI INFORMACIONIN:
  Gjykimi mbi zyrën nga ka ardhur: Nuk mund të gjykohet
  Opinioni i burimit mbi përmbajtjen: Me shumë gjasa informacion i vërtetë

  Reply to this comment
 57. sajmir allmuca May 22, 10:25

  po pse cer deshet ju apo deshet nai tjeter qe te merrej vetem me punet e shtetit e per veten mos mendonte fare ka i cop drejtora i pat bo komunizmi dhe menonin per vete e jo me te jesh Mbret i nje veni mos me boni te flas se kam shum me thon pastaj per te gjith

  Reply to this comment
  • elba September 11, 20:12

   Po turp nuk keni more te mjere?Si eshte e mundurqe Shqiptari te shkoje me motren ?Komunizmi ju mori mente.ju mori ymrin.dinjitetin.ju mori…………Nje Brigadier te bente zap.Pa le Kryetari I keshillit.Mbreti Kombin e beri Shtet.Njerzit leviznin lirshem ne Europe.Parja e Mbretit shkonte ne te gjithe Boten.A nuk mjaftojne keto? Mendoj se Po,

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*