Replika / Përgjigje një ballisti të lajthitur

June 26, 2016 12:04

Replika / Përgjigje një ballisti të lajthitur

Nga Muharrem Xhafa*

Në gazetën DITA dy ditë më parë lexova një intervistë të kryetarit të Ballit Kombëtar, Adriatik Alimadhi, i cili, për injorancën e tij, çfarë nuk thoshte kundër LANÇ-it, komunistëve, Enver Hoxhës e figurave të tjera të luftës partizane! Ka ndodhur që Alimadhit t’ia kem thënë edhe një herë tjetër në televizion, në mos gaboj në News-24, se “je profan” në njohjen e LANÇ-it, prandaj bën mirë të heshtësh, mbasi, sa më shumë të flasësh, aq më tepër zhytesh në llumin e gabimeve që ka bërë Balli Kombëtar si organizatë kolaboracioniste me pushuesit fashistë e nazistë.

Alimadhi, po të kishte qëndruar në tezën bajate të ballistëve se LANÇ-i ka qenë “një luftë e gabuar, civile e vëllavrasëse”, çka ai e rithekson sërish në intervistë, unë nuk do të merrja mundimin të replikoja me të, se, siç thashë, kësaj teze balliste ia kemi nxjerrë bojën. Por këtë radhë Alimadhi ka shkuar shumë larg, duke thënë se LANÇ-i ishte jo vetëm e gabuar e vëllavrasëse, po edhe se gjatë kësaj lufte janë vrarë “zero italianë e zero gjermanë”! Ndaj po replikoj.

Muharrem Xhafa

Muharrem Xhafa

Unë pyes: A ka, duke përjashtuar Alimadhin, ballist tjetër, që të pohojë këtë që thotë zoti Alimadhi? Unë kam konceptin tim politik e historik për ballistët shqiptarë, por nuk ia lejoj vetes të them se ata djem e vajza (aq sa kanë qenë), që morën pjesë në LANÇ dhe ranë dëshmorë me pushkë në dorë në një llogore me partizanët trima në luftën e përgjakshme me pushtuesit italianë e gjermanë nuk paskan vrarë asnjë ushtar të forcave pushtuese fashiste italiane a gjermane?! Nuk e di, po nëse Alimadhi ka ndonjë dokument të komandave të ushtrive pushtuese italiane ose gjermane, që thotë kështu si deklaron ky zotëri, le ta publikojë, që të mos i mbetet turpi në kurriz! Nuk e di, po nëse Alimadhi ka ndonjë dokument, që thotë kështu, të përfaqësuesve të aleatëve të mëdhenj të SHBA-së, Anglisë a Bashkimit Sovjetik, që ishin pranë Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Nacionalçlirimtare Shqiptare, le ta publikojë, që të mos i mbetet turpi në kurriz. Madje do t’i thosha që të publikojë, nëse do të ketë një dokument të tillë, qoftë edhe me burim nga udhëheqja e atëhershme e Ballit Kombëtar, që, gjithashtu, të mos i mbetet këtij turpi në kurriz!

Sa për kujtesë, dua të përmend se gjatë LANÇ-it populli shqiptar luftoi e fitoi kundër dy pushtuesve të huaj, Italisë fashiste e Gjermanisë naziste, që pushtuan vendin tonë njëra pas tjetrës, si edhe kundër qeverive kuislinge dhe reaksionit të brendshëm e të forcave të tyre të armatosura. Pa folur për dëmet e mëdha materiale, askush në botë nuk ka mohuar deri më sot se në Shqipëri janë vrarë, plagosur e zënë robër mbi 70 mijë armiq pushtues italianë e gjermanë! Pas gjithë këtyre (eh, sa të tjera ka), nuk e di se si mendon lexuesi, po a vallë të jetë e vërtetë ajo që thotë Alimadhi, se gjatë LANÇ-it u vranë “zero italianë e zero gjermanë”?! Po ata 28 mijë dëshmorë të rënë në lulen e rinisë për çlirimin e Atdheut nga pushtuesit e huaj, a mund të mendohet se nuk paskan vrarë asnjë gjerman e asnjë italian?! Zoti Alimadhi, po ai gjenerali e prifti (të dy italianë) te “Gjenerali i Ushtrisë së vdekur”, përse erdhën në Shqipëri, për të mbledhur eshtrat e italianëve të vrarë si pushtues nga forcat partizane apo për të bërë ekskursion?! Një mendje njeriu, sado e lajthitur të jetë, vështirë se arrin të thotë banalitete si këto që po lexojmë prej ballistëve!

Alimadhi thotë se gjatë LANÇ-it janë vrarë “zero italianë e zero gjermanë” dhe se po gjatë LANÇ-it partizanët e komunistët kriminelë, siç i etiketon ballisti, paskëshin vrarë 4 mijë deri 6 mijë vëllezër të tyre shqiptarë! S’është nevoja të zgjatem për të thënë se sa e madhe është kjo gënjeshtër balliste, po dua të theksoj se një lexues i vëmendshëm e kupton lehtë se gënjeshtra që i servir Alimadhi publikut shqiptar nuk emocionon njeri! Unë nuk e di se në cilat “arkiva” i ka gjetur zotëria këto shifra të rreme, të cilat edhe i ka hiperbolizuar në mënyrë kaq abuzive, po i sugjeroj lexuesit të shohë me vëmendje se sa e stërmadhe është diferenca, kur ai thotë që janë vrarë 4000 deri 6000 vëllezër shqiptarë!

Ballistët

Ballistët

Që janë vrarë ballistë e zogistë, kjo është e vërtetë. Por do të kishte qenë korrekte për Alimadhin të thoshte edhe përse ka ndodhur gjatë viteve të LANÇ-it një gjë e tillë. Pse nuk thotë Alimadhi që Balli Kombëtar i krijuar në nëntor 1942 doli si kundërveprim ndaj Frontit Nacionalçlirimtar, doli për të luftuar e shkatërruar Lëvizjen Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, doli për të përçarë e neutralizuar Frontin Nacionalçlirimtar dhe për të eliminuar PKSH-në, që i udhëhiqte ato? Pse nuk thotë Alimadhi se ka “male” me dokumente në arkivat e Aleatëve të Mëdhenj e edhe të pushtuesve, që Balli Kombëtar me të gjithë veprimtarinë e tij ndihmoi pushtuesit nazifashistë në luftën kundër Lëvizjes Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar? Pse nuk flet ai që, për të mashtruar masat popullore e për t’i shkëputur ato nga PKSH, në fazën fillestare të tij, Balli u përpoq të maskonte bashkëpunimin me pushtuesit fashistë e të shtirej sikur ishte për luftë kundër tyre etj. dhe se për të realizuar objektivat e tij antikombëtare Balli krijoi të ashtuquajturat çeta e këshilla të vetat? Nuk besoj të mos e dijë Alimadhi se parulla kryesore e Ballit ishte “Të presim kur të vijë koha, pastaj të niset lufta kundër pushtuesit”!

Brezi i ri duhet të mësojë se kundër Ballit Kombëtar, PKSH veproi në mënyrë të matur, me urtësi e largpamje, ndoqi, në fillim, taktikën e demaskimit të parullës disfatiste të Ballit se nuk kishte ardhur koha për luftë kundër italianëve, i bëri thirrje të hynte në luftë kundër pushtuesve e të rreshtohej në Frontin Nacionalçlirimtar, në të cilin bënin pjesë të gjitha forcat antifashiste të vendit. Alimadhi e di mirë se pika më e dobët e Ballit ishte çështja e pjesëmarrjes në luftë me armë në dorë kundër pushtuesve. Pikërisht këtu PKSH ia dha Ballit goditjen kryesore me qëllimin për të bërë diferencimin në radhët e tij e për të tërhequr në luftë ata që ishin të gënjyer, për të demaskuar qëndrimet e tradhtarëve, të krerëve të tyre, për të dënuar të gjithë ata që pengonin bashkimin e popullit shqiptar në luftë kundër pushtuesve të huaj e tradhtarëve të vendit. Për të qenë më i besueshëm para ballistëve, Alimadhi duhej t’u thoshte shqiptarëve se Balli Kombëtar i hoqi maskat me pushtimin e vendit tonë nga nazistët gjermanë në vjeshtën e vitit 1943, doli hapur në shërbim të tyre dhe u hodh në luftë kundër Lëvizjes Nacionalçlirimtare. Në këto rrethana, PKSH nuk mund të mos i përgjigjej Ballit Kombëtar me luftë deri në shkatërrimin e tij të plotë së bashku me pushtuesit gjermanë, siç edhe veproi.

Alimadhi mund të dëshpërohet, por ata ballistë e krerë ballistësh, që janë vrarë gjatë LANÇ-it si bashkëpunëtorë të nazifashistëve dhe sepse ngritën pushkën kundër formacioneve të Ushtrisë Nacionalçlirimtare e popullit të pafajshëm, ata e kanë merituar atë trajtim. S’ka asnjë vend në botën antifashiste që të mos u ketë dhënë dënimin e merituar tradhtarëve, kolaboracionistëve, bashkëpunëtorëve të nazifashistëve. Kështu ka ndodhur në SHBA, në Angli, në BS, në Francë, edhe në Shqipëri.

Për të tronditur opinionin e për të fituar pikë si politikan, Alimadhi thotë në intervistën e tij se Mehmet Shehu i ka ngrënë në mënyrë të pabesë ballistët dhe i ka vrarë në mënyrën më kriminale. Ai shkruan se Mehmet Shehu ka vrarë 67 ballistë në Matjan të Lushnjës, 22 nacionalistë në Martanesh, 68 ballistë në Dunicë të Pogradecit, 185 ballistë në Shipckë të Korçës. Në rastin konkret, nuk bëj replikë për shifrat, por dua të them se (po përmend rastin e Shipckës) është e pavërtetë që 185 ballistët e vrarë atje janë therur, janë mbathur me patkonj si kuajt, u janë këputur organet seksuale etj. Po kështu, Alimadhi e di se është treguar me dashje i njëanshëm, ndaj edhe nuk ka folur për krimet e bëra nga shumë prej ballistëve të vrarë! Sidoqoftë, dua të bëj të ditur se Enver Hoxha i ka dënuar në një formë a në një tjetër të gjitha rastet e shkeljeve a “krimeve” të bëra nga Mehmet Shehu gjatë LANÇ-it. Ndaj, edhe pse çështja e Mehmet Shehut dihet, askush nuk mund të thotë që ai s’ka qenë një prej figurave historike më të shquara të LANÇ-it!

Nga frika se mos e qorton PD-ja, Alimadhi ka hedhur ndonjë shashkë edhe kundër Enver Hoxhës, duke e quajtur “kriminel”? Ai e di shumë mirë se çfarë gjigandi është e çfarë burri shteti të madh përfaqëson Enver Hoxha, udhëheqësi që bëri epokë! Unë jam i sigurt se Alimadhi e lexon Enverin, po, edhe nëse s’jam i saktë, i sugjeroj të lexojë e të rilexojë çfarë ka thënë Enver Hoxha për Ballin Kombëtar, me qëllim që të mos bëjë ato gabime që bënë gjatë LANÇ-it paraardhësit e tij ballistë!

Pa logjikë, por me urrejtje patologjike, Alimadhi shkruan se fjalët komunist e partizan do të ngelen më të urryerat për brezat që vijnë?! Ok, nuk i pëlqejnë, po si mund të thotë një intelektual se këto dy fjalë do të mbeten më të urryerat për brezat që vijnë? Të jesh kundër fjalës “partizan”, që nënkupton një person, një anëtar të një njësie, që lufton kundër pushtuesit të vendit, do të thotë të jesh pro pushtimit të vendit tënd nga të huajt, të jesh kolaboracionist, profashist! Po fjala komunist përse duhet të urrehet nga ballisti Alimadhi? Pa mohuar aspak rolin e madh të aleatëve të mëdhenj (SHBA-Angli) për mposhtjen e nazifashizmit, vendimtare në fitoren mbi ushtrinë naziste ishte ushtria e kuqe e udhëhequr nga komunisti i madh i Luftës së Dytë Botërore, J. V. Stalin! Po në Shqipëri, Alimadh, a nuk ishte në krye të LANÇ-it si Komandant i Përgjithshëm një komunist i madh, Enver Hoxha, që e çoi vendin në fitoren mbi pushtuesit nazifashistë? Apo ishin bashkëpunëtorët e pushtuesve, ballistët, ata që e çliruan Shqipërinë? I nderuar Alimadhi, unë qofsha i gabuar, po përrallat e tua për patriotizmin e Ballit Kombëtar nuk vënë njeri në gjumë as sot e as në perspektivën e vendit dhe se komunizmi që ti urren, do të pushtojë botën!

Respekte!

*Sekretar i Parë i PPSH-së

*****

Intervistën e kreut të Ballit, Adriatik Alimadhi për të cilë reagon drejtuesi i PPSH, Muharrem Xhafa e lexoni KËTU

June 26, 2016 12:04
Komento

36 Komente

 1. antifashisti June 26, 12:57

  Ky ballisti HALE-madhi,me siguri qe intervisten e tij e ka dhene para se te pinte ilacet e cmendurise dhe budallallekut!
  E dinim qe ballistet kane qene bashkepuntore me pushtuesit,por tani morem vesh se M.Shehu edhe i paska ….TREDHUR te gjoret!
  Sharlatanizmi dhe tradhetia e ballisteve HALE-medhenj duket hapur nga menyra se si tentojne te mbro9jne veten e tyre te pergjakeshme!
  Ne se do te ishte realiteti sic derdellit ky kellira HALE-madhi,atehere ai duhet te bente te kunderten e asaj qe beri:Te mos akuzonte apo shante e shpifte per PARTIUZANET,KOMUNISTET,ENVER HOXHEN etj,por te fliste per vete aktivitetin e Ballit gjate LANC-it!
  Rrefimi i asaj qe kane bere ne interes te Shqiperise keta ballistet(qe nje…mut kane bere) do te ishte mbrojtja me e sakte dhe me e vertete qe ata mund t’i benin vetes dhe pasardhesve te tyre!
  Por kete kane 26 vjet qe nuk e kane bere dhe nuk e bejne kurre sepse vetem TRADHETI kane bere!
  Mbylleni HALENE o halemadh dhe ulni kokat duke i kerkuar ndjese popullit shqiptar duke u shporrur nje here e pergjithmone nga politika!
  Kush e ka koken sa te GOMARIT nuk nenkupton se duhet te kete shume TRU dhe shume MEND!

  Reply to this comment
  • Toka June 26, 16:24

   Shkrim mjeran pensionisti per pensioniste spiune te Serbise dhe Rusise edhe sot e kesaj dite. Komunsitet nuk e çliruan Shqiperine londineze sepse ushtria gjermane u terhoiq sipas planit te saj nga tere Europa juglindore.

   Reply to this comment
   • antienveriste te te gjitha vendeve bashkohuni dhe merrni nje brisk rroje... June 26, 21:07

    NE VEND TE HYRJES PER KETE KOMENT TE GJATE (JANE TE LUTUR TA LEXOJNE ATA QE KANE KOHE DHE MEND)

    Sistemi i Enver hoxhes ishte nje lloj pushteti qe e sollen zhvillimet e ngjarjeve nderkombetare dhe po ato e hoqen.

    E njejta histori dhe me GJERGJ KASTRIOTIN….PO TE MOS ISHIM PUSHTUAR NGA TURQIT NUK DO KISHTE SKENDERBE….dhe po te mos ishim pushtuar nga nazifashistet nuk do kishte ENVER HOXHE.
    ……………………………………….

    Enveri erdhi ne pushtet nga dy faktore:

    1-Ju pergjigj sakte NE KOHEN LUFTES kerkesave te AMERIKES-ANGLISE-DHE BASHKIMIT SOVJETIK

    2–mbushi boshllekun qe la PARIA SUPERTRADHETARE SHQIPTARE.

    DOKUMENTI I MEPOSHTEM ESHTE NJE TREGUES QE BALLISTAT JO VETEM QE NUK DUHET TE DALIN NE SKENE SI KY HALEMADHI POR DUHET TE KERKOJNE TE FALUR…..POR MENDOJ SE KA FAJ DHE GAZETA DITA E CILA NE KOHEN QE SHQIPERIA PO KALON DITE TE ERRTA NEN PUSHTIMIN NAZIBERISHIST MERRET ME KETO KUFOMA QE NUK ASNJE VLERE SOT….PERVEC BIZNESIT MEDIATIK
    Fenomeni i shume-perhapur tek ne prej viteve 90 e ketej, me perpjekjet per te erresuar cdo gje te lavdishme dhe per te revizionuar dhe pastruar, jashte te gjitha limiteve, figura te diskredituara te historise shqiptare, eshte e po behet me shume agresiv… Te rinjte e sotem dhe te rinjte e te nesermes historine duhet ta lexojne ashtu sic eshte, sepse ne te kunderten cmimi qe shqiptaret do t’i paguajne historise se te ardhmes do te jete shume i rende dhe do te kete emrin Harrim. Harrim i momenteve qe nuk duhen harruar, harrim i Heronjve te Vertete dhe hapje vend ne Panteonin e Lavdise per figurat, qe e kane vendin ne stolin e turpit ne perjetesi.

    Sot figura si Abaz Kupi,Bahri Omari, Anton Harapi, Xhafer Deva, Lef Nosi, Hasan Dosti, Rexhep Mitrovica, Abaz Ermenji, Mit’hat Frasheri, Muharrem Bajraktari, Gjon Markagjoni e te tjere, po na paraqiten befas si patriote te medhenj, pershkruhen te zezat e komunizmit ndaj tyre dhe se ato burra te pamposhtur i paskan sherbyer Shqiperise me pergjerim. Per shume prej tyre permendet vetem kalimthi, se i paskan sherbyer nazisteve gjermanit vec per “pak kohe”, vec per “t’i sherbyer” atdheut e “shpetuar” ate nga komunizmi.

    Si mund te merret guximi te revizionohen keto figuara te mbuluara me turp, sepse “me pare” paskan qene burra te mire e patriote apo se me pas, komunizmi i paska “persekutuar”?

    Por e verteta mbetet e vertete dhe komunizmi nuk hyn fare ketu.

    Perse valle njerez si keta Historia Boterore i ka quajtur Kolaboracioniste, apo Kuislinge?

    Ky epitet famekeq vjen nga emri i Vidkun Quisling, qe bashkepunoi me nazistet kunder kombit te tij, Norvergjise. Ne Shqiperi ato qe moren poste ne kohen e pushtimit italian apo gjerman, ishin thjesht tradhetare te atdheut. Te tille u konsideruan “koleget” e tyre ne bote qe bene te njejten gje.

    Perse u dashkan te rishikohen figurat e tyre ? Nese Xhafer Deva paska qene burre i mire, ka dashur Kosoven e Shqiperine pa mase, kjo mund te permendet deri ne kohen qe u be bashkepunetor i Nazisteve.

    Perse? Ne Luften e Dyte Boterore, figura, me pare te respektuara, qe do permendeshin per mire per gjenerata te tera, por vetem per ate hap te gabuar, qe ju bashkuan nazizmit, jane damkosur si tradhetare nga vendet e tyre. Burra shteti, mareshalle, admirale e gjenerale, diplomate e njerez me emer ne fusha te ndryshme, qe per nje arsye a tjeter (ajo tashme nuk ka rendesi) ju sherbyen Nazisteve, quhen e jane denuar si Kolaboracioniste.

    Le te marrim shembullin me primar. Mareshallin Petain, qe sot historianet franceze e quajne thjeshte Philip Petain dhe te denuar si tradhetar te atdheut, e qe quajne Mareshal Hauteclocque, liderin e rezistances Philippe Leclerc de Hauteclocque.

    Petain, nje hero i Luftes se Pare Boterore, zgjodhi qe qe ne te Dyten te behet bashkepunetor i gjermaneve dhe udhehoqi Qeverine Kuislinge te Vishise. Fati i tij dihet ne mbare boten, pas lufte gjykohet e denohet me vdekje (me pas falet nga presidenti De Gol) e sot konsiderohet simboli i turpit per mbare Francen. Askush nuk i referohet atij si burre i mire. Apo si burre i persekutuar, apo se gjyqi pas lufte a denoi pa te drejte.

    E pra, Peten deri ne veren a 1940 respektohej ne mbare boten per emrin e mire, por sic De Gol (qe e kish njohur personalisht) tha nje here “ Peten ka qene nje njeri i madh, por ai Vdiq ne 1925), por reputacioni i meparshem ‘heroit te Verdunit nuk e shpetoi nga damkosja e perjetshme, ne France, ne Bote e ne Histori, u quajt dhe ashtu do mbetet, nje Tradhetar.

    Peten per nga fama, arritjet e reputacioni ka me shume peshe se Xhafer Deva apo kolaboracionistet nga Shqiperia, por ndajne bashke nje fat – te gjithe bashkepunuan me Okupatorin e ne proces tradhetuan atdheun.

    TANI, ne u dashka te shkruajme bemat e tyre dhe te flasim mire per ta? Por si? Cfare kane bere? Apo se persekutoi dhe vrau dhe derdhi gjak popullsie te pafajshme ne rruget e Tiranes me 4 Shkurt te vitit 1944…?? Vepra e tij eshte fakti qe e denon, ashtu si ne shume vende bashkepunetoret me gjermanin e filluan kete ne vitet 40-41, ne Shqiperi dhe kur lufta shihej qarte se kish marre krahun e humbjen per Gjermanine Naziste, Kuislinget Shqiptare u lepinin cizmet e krijonin Regjenca e te tjera grupe, bile deri ne tetor te 1944.

    Per ata njerez eshte shkruar nje here e pergjithmone fati i tradhetise,
    njerez si Xhefer Deva e kane marre nje here e mire vulen e turpit nga Historia
    A kane qene burra te mire Kolaboracionistet Shqiptare deri pak para Bashkepunimit me Hitlerianet e Fashiste te tjere eshte pa rendesi per shqiptaret. Akti i tyre “final” eshte i parevokueshem e askush nuk mund te ktheje dot kohen pas, nuk mund t’i rishikoje ne nje drite tjeter apo te perpiqet te na i paraqese ata ne nje version pozitiv.

    Tradhetare ishin dhe te tille do te mbeten! Ashtu si gjithe kuislinget ne te gjithe Europen e okupuar nga Nazi-Fashizmi. Ky eshte nje fakt i palevizshem. Pavaresisht se historia ne Shqiperi u be rremuje ne keto 20 vjetet e fundit dhe historia a pa anshme e shkencore nuk mund te pretendohet ne keto vite. Per kete le t’i referohemi Historise Boterore
    te te njejtes periudhe – Luftes se Dyte Boterore dhe te bejme sic bene te gjithe, pra le t’i quajme Tradhetaret – Tradhetare dhe Heronjte e vertete – Heronj.

    II
    MINISTRI FASHIST
    Gjatë pushtimit të Shqipërisë nga Gjermania naziste ai u bë Ministër i Punëve të Jashtme në qeverinë e Rexhep Mitrovicës 5 nëntor 1943-16 qershor 1944. Për këtë pozicion që ai mbajti u burgos. Gjatë burgut luante shah, siç kishte bërë edhe gjatë emigracionit sipas Kol Tromarës – mik i ngushtë i tij qyshë nga kohët e emigracionit anti-zogist.[6] në vitin 1945 ai u arrestua dhe u dënua me vdekje nga Gjyqi Special.[4]
    Prokuror i çështjes ishte Bedri Spahiu, ndërsa kryetar i Trupit gjykues zëvendëskryeministri, gjeneral-lejtënant Koçi Xoxe, një njeri me shkollim fillore, me profesion teneqexhi, ashtu si edhe prokurori Spahiu: një ish-toger i degraduar dhe i çmobilizuar i Ushtrisë Mbretërore që në vitin 1935, pa kurrfarë formimi juridik dhe njohje të ligjeve. Gjyqi u zhvillua në kinema “Kosova” (sot “Teatri Kombëtar”), ndërsa mijëra vetë e ndiqnin atë nëpër rrugë nga altoparlantët që qenë vendosur kudo në Tiranë. Vendimi u dha më 13 prill 1945, ora 10.00.[7] U ekzekutua ditën e nesërme
    lexoni me kujdes dyshja e gjyqit…koxi xoxe..bedri spahiu..
    ……………………………..
    III
    ………………………………..
    Në 24 nëntor 2014 me nder me thene Preshidenti Nishani dekoroi z.ISH FASHISTIN Bahri Omari (pas vdekjes) me dekoratën “Nderi i Kombit”, me këtë motiv: “Në shenjë vlerësimi për veprimtarinë e pamohueshme atdhetare, për ndihmesën e jashtëzakonshme politike dhe diplomatike në shërbim të Shqipërisë,si dhe në nderim të martirizimit të tij nga diktatura.”
    Propozimi erdhi nga shoqata “Vatra” e shqiptarëve të Amerikës, veprimtar i së cilës kishte qenë dikur FASHISTI Bahri Omari, në fillimet e veprimtarisë së tij të gjatë atdhetare.FASHISTI Bahri Omari është i pari ngatë dënuarit prej Gjyqit Special Komunist të vitit 1945, i cili dekorohet në Shqipërinë paskomuniste. Gjyqi Special ka dënuar ata që u quajtën bashkëpunëtorë të rangut të lartë të pushtuesve fashistë,
    ……………………………
    IV
    Në mëngjesin e 7 prillit të vitit 1939, apo siç njihet ndryshe në memorien historike të shqiptarëve, të premten e zezë, Italia fashiste e Benito Musolinit kreu agresionin ushtarak duke pushtuar Shqipërinë fqinje.
    Vetëm një javë më pas, pra më 12 prill 1939, në marrëveshje me autoritetet italiane të pushtimit, në Tiranë u formua një Komitet Administrativ nën kryesinë e zotit Xhaferr Ypi dhe me z. Mihal Sherko për Punët e Jashtme, Zef Kadarja për punët e Brendshme, Pertef Pogoni për Arsimin, Kosta Marku për Financat, Izedin Beshiri për Punët Botore dhe Llambi Aleksi për Ekonominë Kombëtare. Përveç këtyre, koloneli italian, Stamati, u caktua për të organizuar forcat e rendit që do të mbanin qetësinë. Komiteti Administrativ vendosi formimin e një Asambleje Kushtetuese, në të cilën u zgjodhën personalitetet më të spikatura të jetës politike, shoqërore, artit, kulturës etj., nga e gjithë Shqipëria.
    Kjo asamble, më datën 12 prill paradite, u mblodh në sallën e Parlamentit dhe pasi emëroi qeverinë shqiptare të kryesuar nga kryeministri Shefqet bej Vërlaci, vendosi që të zgjidhte një dërgatë (delegacion), të përbërë nga personalitete prej të gjitha qarqeve të vendit, e cila do t’i dërgonte kurorën e artë të Skënderbeut në Romë, Mbretit të Italisë dhe Perandorit të Etiopisë, Viktor Eamanuelit III, i cili në bazë të vendimeve të marra nga Asambleja Kushtetuese, shpallej edhe Mbret i Shqipërisë. Sipas vendimeve të marra nga Asambleja Kushtetuese, kjo mërgatë, e përbërë nga personalitete dhe patriotë të shquar prej të gjitha trevave të Shqipërisë, u nis për në Romë më datën 14 prill, ku pasi u prit nga autoritetet më të larta italiane, të kryesuara nga vetë kryeministri Benito Musolini (Duce-ja), në mes ceremonive të shumta i dhuroi Mbretit Viktor Emanuelit kurorën e artë të Skënderbeut.
    Më në fund, Shk. T. kryetari i qeverisë, këndoi listën e anëtarëve të qeverisë së re, si vijon:
    Z. Shefqet Vëralci, kryeministër dhe Zëv.ministër i Punëve të Brendshme dhe i Punëve Botore: Z. Xhaferr Ypi, ministër i Drejtësisë; Z. Xhemil Dino, ministër i Punëve të Jashtme; Z. Fejzi Alizoti, ministër i Financave; Z. Anton Beça, ministër i Ekonomisë Kombëtare; Z. Ernest Koliqi, ministër i Arsimit. Formimi i Qeverisë u pranua me një zë dhe me brohoritje të mëdha. Menjëherë u pranua formimi i një delegacioni për t’i shprehur ndjenjat e mirënjohjes kontit Çiano, në Legatë, ku u drejtuan të gjithë në kortezh. Para se të mbyllej mbledhja, pranoi pas propozimit të Z. Xhaferr Ypi, t’i drejtohet telegram M.T. Mbretit të Italisë, Imperator i Etiopisë, duke iu lutur që të pranojë Kunorën e Mbretërisë Shqiptare dhe një tjetër telegram Shk. T. kryeministrit z. Musolini, për t’i shfaqur mirënjohjen për ndërhyrjen shpëtimtare në Shqipëri. Mbledhja e Asamblesë mori fund në mes brohoritjeve të pareshtura për N.M.T. Mbretin-Imperator Vitorrio Emmanuele, për Duçen, për Italinë fashiste, për flamurin shqiptar dhe për qeverinë e re.

    Menjëherë pasi u mbyll mbledhja e Asamblesë, që të gjithë asamblistët të pasuar prej një turme të madhe populli, një kortezhi impozant, u drejtua nga Legata italiane, ku qëndronte Konti Çiano. Ndërsa asamblistët hynin në Legatë për t’i shprehur Kontit mirënjohjen për ndërhyrjen italiane në favor të popullit, turmat jashtë brohorisnin frenetikisht Mbretin Perandor,të Duçes dhe të Kontit Çiano. Vendimi i Asamblesë që t’i afrohet Kunora Shqiptare Madhërisë së Tij, Viktor Emanuel të III, gjeti jehonën më të favorshme në shpirtin e popullit, i cili po shprehte me çfarëdo mënyre gëzimin dhe krenarinë e tij.
    – Më së fundi kemi një mbret, një mbret të vërtetë!

    Kështu thoshin shqiptarët. Dhe kishin plotësisht të drejtë, sepse dje kishim ESHTE FSHIRE NJE FRAZE E NDYRE… Po le të harrojmë të djeshmen. Tashti është koha të shikojmë vetëm përpara.

    Festimi i evenimentit
    Këshilli Ministror vendosi që ditët 12, 13 dhe 14 prill të jenë festë kombëtare dhe u lajmëruan telegrafisht të gjitha zyrat qeveritare që të kenë pushim. Tirana ishte në festim të math, ndërtesat publike ishin të ndriçuara, rrugët kryesore me shtylla të posaçme kremtimore dhe me drita dhe populli në lëvizje të madhe festimi. Me anë të Qarkores telegrafike drejtuar të gjitha Prefekturave dhe Nënprefekturave, Kryesia e Këshillit Ministror u njoftoi vendimet e Asamblesë Konstituente, domethënë: Rrëzimin e Dinastisë ‘Zogu’ dhe të regjimit të tij, afrimin e Kunorës Mbretnore M. T. Viktor Emanuelit të III, Mbret e Perandor i Italisë, si Mbret i Shqipërisë, ruajtjen e Flamurit dhe Indipendencës dhe të sovranitetit shqiptar dhe formimin e qeverisë së tij nën kryesinë e Shk. T. Z. Shefqet Vërlaci.
    Një delegacion
    në Romë
    Në përshtatje me vendimet e Asamblesë Konstituente, për t’i ofruar kurorën e Mbretërisë Shqiptare. M. së Tij Mbretit-Perandor t’Italisë Vitorio Emmanuele i III, u formua një dërgatë e posaçme prej delegatësh nga t’ardhurit nga të gjitha qarqet dhe u nis më 14 të këtij muaji për në Romë, nën kryesin e Shk. T. Kryetarit të Qeveris Z. Shefqet Vërlaci dhe me anëtarin e qeveris, ministër i Drejtësisë, Z. Xhaferr Ypi. Delegatët për secilën prefekturë, janë këta:
    Pref. e Beratit: Sami Vrioni, Qemal Vrioni, Ferit Vokopola, Pilo Papa.
    Pref. e Elbasanit: Dervish Biçaku, Bexhet Hydi, Ibrahim Biçaku, Qemal Karaosmani, Vissarion Xhuvani.
    Pref. e Korçës: Selim Mborja, Thodoraq Mano, Rafail Prodani, Xhevdet Starova.
    Pref. e Vlorës: Ali Asllani, Kristaq Strati.
    Pref. e Gjinokastrës: Reis Selfo, Jan Dado, Niko Polo, Safet Libohova, Rexhep Plaku.
    Pref. e Shkodrës: Ndoc Pistulli, Ymer Kopliku, Kol Bibë Mirakaj, Mark Kakarriqi, Zef Boriçi, Omer Rruzhdija.
    Pref. e Kosovës: Ismet Kryeziu, Avni Gjilani, Rrok Berisha.
    Pref. e Durrësit: Dhimitër Popa, Kristaq zaguridha, Shefqet Çelkupa, Shasivar Alltuni.
    Pref. e Dibrës: Cen Elezi, Selim Kaloshi, Shaqir Dema, Faik Shehu.
    Pref. e Tiranës; Zef Kadarja, Ali Qoraliu, Ismet Petrela, Sirri Toptani.
    Përveç delegatëve të shënjuar më sipër, janë të shënuar edhe këta persona: Sulo Xhyberi, Petrit Gega, Burhan Beu, Hiqmet Hadëri, Kristofor Harito.
    Manifestime Popullore
    Gjatë ditëve 14,15 dhe 16 prill, manifestimet e popullit kanë qenë të zjarrta. Rinia shkollore dhe jashtëshkollore në demonstrata të vazhdueshme, shprehte enthuziazmin e saj më të madh për ngjarjen e lumtur të pranimit të Kunorës së Gjergj Kastriotit nga ana e Mretit-Perandor, Ushtar dhe të Mirë, Viktor Emanueli i III-të. Fjalimet plot kuptim që mbajtën prej Shk. Së tij Anton Beça, si dhe prej Prefektit zotit Banush Hamdi Bego dhe Profesor Resuli, zgjuan edhe më enthuziasmin e popullit, i cili sheh qartazi se ka hyrë në rrugën e realizimeve të mëdha. Gjer në orët më të vona të natës, vazhduan manifestimet e popullit. Fjalimi i Kontit Çiano i mbajtur në Dhomën e Fashjove dhe të Korporatave, si dhe lajmet e ardhura nga Roma rreth pritjeve që i rezervuan delegacionit t’onë atje dhe çfaqjeve tepër miqësore dhe dashamirëse për Shqipërinë dhe Kombin Shqiptar, mbushën çdo zemër shqiptare me krenari dhe me guxim që mbërthyen në manifestimet më entuziaste. Lajmi se Flamuri i Kuq e Zi valoi në të tërë Italinë dhe përkrah të Tringjyrëshit në Kapitol, nuk la asnjë zemër shqiptari të paprekur. Dhe kur u mësua se Mbretëresha-Perandoreshë Elenë u foli shqiptarëve në gjuhën e ëmbël shqipe, enthuziasmi preku kulmin.
    Në krahina
    Po ashtu të zjarrta kanë qenë manifestimet e popullit në çdo qytet dhe krahinë shqiptare. Në bazë të lajmeve telegrafike nga krahinat, populli e kremtoi ngjarjen historike me madhështi dhe enthuziasëm. Duke mallkuar ata që ikën, populli plot shpresa për të ardhmen që nis nën shenjat më të mira, në një mijë mënyra shprehu gëzimin dhe harenë e tij për proklamimin e Madhërisë së Tij, Viktor Emanueli i III, Mbret të Shqipërisë. Në mijëra numërohen telegramet që janë dërguar Mbretit-Perandor dhe Duçes. Telegrame besnikërie dhe mirënjohje të përjetshme. Çdo tregtore, çdo zyrë qeveritare ose private, çdo shtëpi janë të zbukuruara me flamujt vëllezër të Shqipërisë dhe të Italisë dhe me fotografitë e Mbretit-Perandor, të Duçes dhe të Konte Çianos. Ideja për krijimin e Partisë Kombëtare Fashiste Shqiptare është përvetësuar prej çdo shqiptari, i cili shpëtimin e tij si shtetas, si shtet dhe si komb, e sheh vetëm në një Shqipëri Fashiste.
    Kthimi i
    delegacionit
    Lajmet që jepshin radiot rreth pritjes madhështore që iu rezervua delegacionit tonë, jo vetëm prej zyrtarëve të Italisë Fashiste, por edhe prej popullit italian, manifestimet e të cilit lajmëroheshin si krejt spontane, e kishin mbushur shpirtin e çdo shqiptari me hare dhe krenari kombëtare. Kështu, populli e priste me një padurim të dukshëm kthimin e delegatëve të tij, për të marrë vesh drejt për drejt dhe nga gojët e tyre. Dhe kur të martën e kaluar në mëngjez u përhap lajmi se pas dreke arrinin delegatët, i gjithë populli mbushi sheshin Skënderbej dhe rrugën e Durrësit, duke pritur ardhjen e tyre. Dita e martë ndonëse nuk ishte ditë pushimi, ishte ditë feste si për Tiranën, ashtu edhe për Durrësin. Një kallaballëk aq i madh, asnjëherë nuk ish parë në dy qytetet.
    Arritja në Durrës
    Durrësi, që prej orëve të para të pasdrekes, ish i gjithi në kambë. Pikërisht m’orë 16.00 kryqëzori “Giovani delle Bande Nere”, preku në limanin e Durrësit i përshëndetur më shtimjen e 21 topavet. Të parët që zbritën qenë Shk. Tij. Z. Shefqet Vërlaci, kryeministër, i shoqëruar prej Shk, të tyre: Xhaferr Ypi, ministër i Drejtësisë, Xhemil Dino, ministër i P. të Jashtme, Ernest Koliqi, ministër i Arsimit dhe prej z. Zef Kadare dhe Imzot Vissarionit. Në molom kishin dalë për pritjen, Shk. e Tij z. Francesko Jakomoni, ambasador i Italisë në Tiranë, Gjeneral Guzoni, ministër i Ekonomisë Kombëtare Shk. Anton Beça, ministër i Financavet Shk. E Tij, Fejzi Alizoti, Komandanti i Pjacës së Durrësit dhe një shumicë e madhe e popullit të Durrësit. Personalitetet e larta kaluen midis një kompanie ushtarësh Alpinë, që kishin në krye bandën e vet dhe kur hynë në Durrës u pritën prej Prefektit të Durrësit, prej autoriteteve të tjera ushtarake dhe civile, prej të gjithë nxanësavet të shkollave dhe prej një shumice të panumërt populli që brohëriste me një enthuziasëm të papërshkueshëm dhe me duartrokitje të pareshtura. Pas urimeve të mirëseardhjes, delegacioni i shoqëruar prej të gjithë autoriteteve që kishin dalë për pritjen, u nis për në Tiranë.
    Arritja në Tiranë
    Që prej orës 3 pasdreke, populli i kryeqytetit ish grumbulluar te sheshi Skënderbej dhe rreshtuar anëve të Rrugës së Durrësit. Poshtë Bashkisë ishte rreshtuar një kompani Bersaljerësh.
    Lidhur me atmosferën në qytetin e Tiranës në ditët e para të pushtimit fashist, ceremonitë e mitingjet e zhvilluara, si dhe ngjarjen e dërgimit të Kurorës së Skënderbeut në Romë e dorëzimin e saj, Mbretit të Italisë dhe Perandorit të Etiopisë, Viktor Emanueli i III, pati reportazhe dhe kronika të shumta në shtypin shqiptar të kohës. Njëra prej tyre, gazeta “DRITA”, e cila i kushtoi faqet të tëra asaj ngjarjeje, midis të tjerash nën titullin “Manifestime Popullore”, shkruante:
    “Manifestime
    Popullore”
    “Komisjoni kthehet në Bashki. Xhaferr beu i transmeton popullit fjalët e Kontit Çiano. Populli elektrizohet. Helmi që kish futur dje në zemër, ata që ikën poshtërisht pasi vodhën arkat, s’bënë më efekt. Italia nuk vinte për të çdukur Shqipërinë, por për ta krijuar me themelet e shëndosha të fashizmit. Një breshër duartrokitjesh, një gjymim brohoritjesh. Ja Konti Çiano! Komandanti trim dhe i pavdekshëm i Disperatës, zbret nga automobili dhe me buzën në gaz përshëndet alla fashista turmat. Qindra duarsh ngrihen në përshëndetje romake. Në sallën e madhe të Bashkisë, paria e vendit i rezervon Kontit Çiano pritjen më të bukur. Në fytyrën e Kontit këndohet qartë sadisfaksjon i një fitore romake. Roma shpëtoi popullin shqiptar nga thonjtë e një tiranie të zezë. Ky është misioni i Romës së Duçes. Të jetë roja e pafjetur e popujve punëtorë dhe fukarenj. Konti Çiano shkon në legatën italiane. Tashti e gjithë Tirana noton në ngjyrat italiane dhe shqiptare. Populli rifitoi besimin e tij. Priste qjamet, po u ndodh përpara një dite të bukur të lumtur, ditë shqiptare, thjeshtësisht shqiptare. Një demonstratë madhështore dhe drejtë e në Legatën italiane. -Rroftë Duçja! -Rroftë Çiano! Njerëz me pozitë dhe njerëz të popullit hyjnë dhe përshëndesin Kontin. Konti i pranon të gjithë, përshëndetjet, falënderon, enthusiazmon. Dhe e gjithë dita kalon kështu. Hare e dyfishtë: çlirimi nga një tirani, hyrja në një jetë rregulli, pune, drejtësie. Kalojnë trupat italiane. Zemra shqiptare ndjen një krenari. Kurdoherë e çmonte shqiptari forcën dhe rregullin dhe këto i sheh të mishëruara në djelmoshat trima të motrës së tij të madhe, Italisë Fashiste. Gjatë ditëve 14,15 dhe 16 prill, manifestimet e popullit kanë qenë të zjarrta. Rinia shkollore dhe jashtëshkollore në demonstrata të vazhdueshme, shprehte enthuziasmin e saj më të madh për ngjarjen e lumtur të pranimit të Kunorës së Gjergj Kastriotit nga ana e Mretit-Perandor, Ushtar dhe të Mirë, Viktor Emanueli i III. Fjalimet plot kuptim që mbajtën prej Shk. Së tij Anton Beça, si dhe prej Prefektit zotit Banush Hamdi Bego dhe Profesor Resuli, zgjuan edhe më enthuziasmin e popullit, i cili sheh qartazi se ka hyrë në rrugën e realizimeve të mëdhenj. Gjer në orët më të vona të natës, vazhduan manifestimet e popullit. Fjalimi i Kontit Çiano i mbajtur në Dhomën e Fashjove dhe të Korporatave, si dhe lajmet e ardhura nga Roma rreth pritjeve që i rezervuan delegacionit t’onë atje dhe çfaqjeve tepër miqësore dhe dashamirëse për Shqipërinë dhe Kombin Shqiptar, mbushën çdo zemër shqiptare me krenari dhe me guxim që shmbërthyen në manifestimet më entuziaste. Lajmi se Flamuri i Kuq e Zi valoi në të tërë Italinë dhe përkrah të Tringjyrëshit në Kapitol, nuk la asnjë zemër shqiptari të paprekur. Dhe kur u mësua se Mbretëresha-Perandoreshë Elenë u foli shqiptarëve, në gjuhën e ëmbël shqipe, ent’huziasmi preku kulmin”.

    Perfundimi;
    Nqs se ne luften e dyte boterore nuk do kishte dale ushtria nacional clirimtare me Enver Hoxhen ne krye por te kishin drejtuar..Abaz Kupi,Bahri Omari, Anton Harapi, Xhafer Deva, Lef Nosi, Hasan Dosti, Rexhep Mitrovica, Abaz Ermenji, Mit’hat Frasheri, Muharrem Bajraktari, Gjon Markagjoni
    Atehere Shqiperia do kishte perfunduar si Cameria…

    jepini Cezarit ate qe I takon…

    Reply to this comment
   • saliserbi June 27, 13:43

    Bythe e keni gojen, grope septike e keni shpirtin.Gjithe jeten do qelbni ju, brezer pas brezi, qenkeni fund e krye te felliqur.Jeni mostra qe nuk dini me shume se sa ti ngrini kembe e duar kur nje pushtus okupon vendin.Ka te ngjare edhe ti te jesh ndonje dobiç qe ka lene fashizmi ketu, ndryshe nuk ka se si spjegohet ky perversitet histerik. Tpuuuu veroma.

    Reply to this comment
  • Picari June 26, 16:25

   BK ishte kombetar shqiptar, kundra sllaveve, kunder komunizmit sllav, kunder tradhetareve te kombit shqiptar qe i sherbenin sllaveve, ruseve, serbeve, grekeve. BK ishte armik i xhihadisteve komuniste shqiptare qe i sherbenin xhihadizmit sllav.

   Reply to this comment
  • Labi June 26, 16:28

   Per komunistet qe edhe sot vazhdojne te jene spiune te Serbise dhe Rusise, lexoni me shume ketu per kopilin e sllaveve

   http://www.enverhoxha.ru

   Reply to this comment
  • Miladini serbes June 26, 16:30

   LANÇL ishte kopile e ruseve dhe serbeve dhe nuk ishte pjese e koalicionit anglo-amerikan-sovjetik. Nuk firmosi ndonje shqiptar ne ate koalicion. Prandaj Shqiperia nuk u ftua ne Konferencën e Paqes në Paris në verën e vitit 1946. LEXONI SHKRIMIN E komunistit KRISTO FRASHERI.

   Reply to this comment
  • Komuna e Parisit June 26, 16:32

   Xhihadistet komuniste qe futen ne Shqiperi fenë (perdoret fjala ideologji per mbulese) sllave te komunizmit, bolshevizmit te BRSS, dhe si “çlirimtare” (pushtues) kryen krime kundra kombit shqiptar. Ato ishin te njejte si sot xhihadistet vahabiste te ISISit qe zbatojne ideologjine vahabiste te Arabise Saudite.

   Reply to this comment
 2. intelektuali June 26, 13:36

  ENVER HOXHA ISHTE KRIMINELI GJAKATAR QE VRAU TE GJITHE SHOKET E TIJ DHE JETOI GJATE LUFTES NE VILEN E KUNATIT TE TIJ BAHRI OMARI, QE ISHTE JO VETEM BALLIST, POR EDHE KRYEFASHIST O DUDUMI FANATIK MUHARREM XHAFA

  prandaj:

  perpara se te shkruash llogje Kavaje ne DITA si kukumjacke e Partise se Punes pergjigju me pare pyetjes:

  PSE GJYKATA E HAGES PER KRIME KUNDER NJEREZIMIT E CILESOI LANC-IN SI ORGANIZATE TERRORISTE DHE PSE I KONFISKOI FLORIRIN E AHMET ZOGUT QE U GJAT I FSHEHUR NGA NAZISTET NE MALET E BAVARISE DUKE JA FALUR ANGLEZEVE SI SANKSION KUNDER SHQYPNISE KOMUNISTE?

  He pra o enverista te qelbur dhe te poshter pse ju more kriminele komuniste qe mbushet lumenj me gjak njeriu te pafajshem ne vendin tone dhe implementuat MURTAJEN sovjetike ne vendin tone, tani nuk ju vjen fare zeri per keto fakte historike qe nuk mund te mohohen nga propaganda bolshevike?

  dhe dicka me teper si shtese per infrmacion:

  Enver Hoxha jo vetem qe jetoi bashke me Nexhmijen ne vilen e Kryefashistit ballist Bahri Omari nga 1940-1944 dhe u largua nga kjo vile vetem kur cubi mallakastriot Mehmet Shehu po i afrohesh Tiranes se zbrazur nga garnizoni austriak per te vrare dhe masakruar tregetaret dhe intelektualet tironsa qe i groposi ne rreze te Dajtit (mbi 2000 vete), pora ky Enver Hoxha ja mbathi per ne Berat disa dite para se te hynte Mehmet Shehu ne Tirane me cubat e tij dhe fanatike dhe a e di se ku jetoi ne Berat pederasti pa shkolle mikroborgjez Enver Hoxha more dallkauku i Partise se Punes? He pra pse nuk e thua more injorant qe flet si sekretari partie ne DITA? Ja po ta thote intelektuali: Ne shtepine qe kishte kishte paguar qerane Mugosha i Jugosllavise dhe qe kishte marre miratuar me pare emisari i Titos Vukmanovic Tempo more mjeran dhe do te vije dita kur keto fakte historike do te behen zbardhen totalisht per publikun dhe atehere cfare do te thuash ti more kriminel pa moral? Ne vend qe te ulni koken dhe te fshiheni poshte barit si zhapinj, ju keni guximin dhe dilni si gjela maje plehut ne DITA ne nje kohe qe masakruar nje brez te tere shqyptaresh, falimentuat ekonomine dhe renuat shtetin duke qene fajtore kryesore me tragjedine qe po perjeton sot Vatani dhe ju o kriminele komuniste te paguar nga Beogradi dhe Moska nuk pendoheni fare per keto krime makaber kunder shqyptareve, perkundrazi mburreni me krimet e tuaja si ASKUND ne Bote?

  Do Zoti qe t,ju denoje per krimet tuaja se politika jone kombetare qe eshte pjella juaj dhe nuk ka ASPAK ndermend ta beje kete gje.

  Reply to this comment
  • aty June 26, 22:57

   Sa per trima e te zgjuar nuk shquhen tiranasit, ju keni qene dhe jeni me malok se maloket e ardhur tani nga malet e veriut ne Tirane.Vetem shtepi qerpici kini patur, me murevte mbushura me lesh ethonj te prere .ju kur nuk keni qene. te zotet e vetes tuaj, ju hanin drekenvte tjeret

   Reply to this comment
 3. Drini i Bardhe nuk ka te ndale June 26, 13:42

  O shoku Muharrem ! Natyrisht qe Belulit Alimadhi nuk mund te dale e te thote se ashtu sic thoni juve eshte e verteta , pasi ashtu i thone padrodet e tij , vecse edhe disa te verteta duhet t’ja vinje ne dukje ketij idjoti Ballisto-fashist edhe fakte te tjera ku me e renda veper masakruese qe kane bere kuolaboracioniste ne Shqiperi eshte edhe masakra e 4 shkurtit ne nje nga rrugicat e Tiranes . Dihet se ne ate masaker tradhetaret e kombit ballisto fashist vrane e masakruan 82 qytetare te pafajshem . Per me keq per diten e sotit rruges qe mbante emrin ” 4 Shkurti ” ballisto-fashistet e rinje te tipit Sali =berishist , i nderuan emrin e rruges ” 4 SHKURTI ” ne rruga Ibrahim muti Rugova-vici shqiptar nga deklarimi , por serbo-sllav nga veprimi !

  Reply to this comment
  • Narta June 26, 16:36

   Po “çlirimtaret” pushtues xhihadiste komuniste a kishin te drejte te ishin kollaboracioniste te sllaveve dhe te kryenin krime para dhe pas “çlirimit”?

   Reply to this comment
 4. Antena brenda June 26, 14:04

  Po c’mund te presim nga nje njeri qe thote se babai im ka qene i tredhur.Dardha bije nen dardhe . Babai i tredhur mund te beje vetemshurre.Alimadhi duhet te kerkoje se kush ka hedhur spermen te e jema,me dashje ,apo pa dashje

  Reply to this comment
 5. Thanasi qe ta plasi June 26, 14:20

  Kur te zini ne goje emrin e Enver Hoxhes ju ballistet duhet ta dizifektoni me pare. Enveri eshte luani qe se ben me nena. Vec nje here sikur te cohej dhe ti shikoje se cdo benin plehrat qe po shkaterrojne per dite kete vend

  Reply to this comment
  • intelektuali June 26, 15:57

   SHIKOJI NE FOTO FAQET E FRYRA TE ENVERIT

   o Thanas enveristi qe te plasin syte, shikoji faqet e bullafiqit Enver Pederasti, Kumandari pa shkolle dhe qe nuk kishte shkrepur asnje pushke ne jeten e tij, por qe tradhetoi shoket tek fashistet dhe mbushi lumenj me gjak njeriu me pas, kur Tito i Jugosllavise Komuniste e zgjodhi si mekembesin e tij ne Shqypni, shikoja faqet e ketij krimineli te pabese dhe pastaj kendoji hymne dhe elegji fanatiku o Thanasi qe te placin site more mavri,

   sepse:

   FAQET E ENVERIT NE KETE FOTO TE GAZETES DITA E ZBULOJNE SE KY LEVEND BORGJEZ DHE I PABESE ATE KOHE NUK ENDEJ MALEVE SI KUMANDAR I LANC-IT JUGOSLLAV QE E NDIQTE GJERMONI ME OPERACIONET E DIMRIT DHE TE VERES, POR KETO FOTO MBRESELENESE NE DITA E TRADHETOJNE ENVER HOXHEN SI NJE BUKUROSH QE HANTE BERXHOLLA DHE PINTE BIRRE DHE RAKI TRE HERE NE DITE.

   prandaj:

   Mbylleni squpin e debilit o enverita te poshter dhe te pabese, se Koha e Qepes e Partise se Punes ka cofur njehere e pergjithmone ne Shqypni.

   Reply to this comment
 6. Emigranti June 26, 15:19

  Jam familje deshmori ,xhaxhain tim e moren ballistat ne shtepi ku ishte me gruan dhe 3 vajza me e madhja 7 vjece e dyta 4 vjec e vogla 2 vjece.E morren e rafen e masakruan dhe mbasi e plackiten duke i marre kepucet pallton e madhe e vrane dhe e hodhen ne lumin devoll nga ura ne fshatin Pojan te Korces.Pra per rritjen e ketyre tre vogelueshve duhej shume shume sakrifica.Nuk di dhe bej pyetjen si duhet te bejme edukimin e popullit per mbrojtjen e vendit.Gjermania dhe Franca kane dhene nje mesazh te madh i cili duhet te jete aktuale edhe per ju perfaqesues te ballit se ne fund jemi shqipetare.

  Reply to this comment
 7. Ip June 26, 15:53

  O intelektuali, me genjeshtra dhe mosdije nuk mbrohet balli dhe veprimtaria e tij. T’i genjen me ndergjegj ose nga injoranca e plote kur thua qe Haga denoi LANC dhe Morri arin. Aleanca antifashiste njohu pikerisht luften e Lancit. lufta e LANC e renditi Shqiperine ne rradhet e fitimtareve te medhenj te luftes se dyte boterore. Floriri o idiot nuk ju kthye Shqiperise mbas incidentit te Korfuzit

  Reply to this comment
  • intelektuali June 27, 15:39

   JA LEXO KETU NJE MATERIAL TE VERTETE QE ESHTE PUBLIKUAR KUDO NE INTERNET O DUDUM I PARTISE SE PUNES:

   Nasho Xani tregon për këtë ngjarje: “Më 22 tetor të po këtij viti (1946), katër luftanije angleze po vinin drejt brigjeve tona, pa na paralajmëruar më parë për misionin. Kishim urdhër të mos qëllonim edhe nëse ato do të afroheshin shumë afër. Një oficer, këshilltar sovjetik na porosiste orë e çast që të mos qëllonim edhe sikur anijet të preknin bregun. Po ndiqnim me sy çdo lëvizje të anijeve, kur dëgjuam një shpërthim dhe pamë, se dy nga anijet kishin marrë flakë. Kishin rënë në mina. Kush i kishte vendosur minat në Kanalin e Korfuzit? Sovjetiket a kishin instruktuar qe ne asnje menyre te mos pranonim qe minat ishin vendosur nga autoritetet tona, pasi ne shqyptaret nuk kishim dijeni dhe as mundësi për një gjë të tillë, por direktiva ishte qe te mohohej qe jugosllavët kishin gisht ne kte ceshtje siç përflitej në atë kohë. Ato mina janë vënë gjatë Luftës së Dytë Botërore nga gjermanët, për të penguar sulmin aleat kundër tyre e për të bllokuar hyrjen në Kanalin e Korfuzit. Praninë e minave në kanal dhe në gjithë detin Mesdhe e dëshmon edhe ngritja e Komitetit të Pastrimit të Minave.”

   Versioni anglez[redakto | redakto tekstin burimor]
   Më 15 maj 1946, drejt nesh erdhi një anije e vogël peshkimi me njerëz të armatosur dhe kërkoi të largoheshim nga ujërat e tyre, pa na afruar asnjë lloj ndihme, e më pas u larguan
   Më 22 tetor 1946, në afërsi të kepit të Varesë, dy destrojerët tanë ranë në minat e vendosura nga shqiptarët. Dy destrojerët tanë ranë në mina, duke u dëmtuar e fundosur, ku humbën jetën edhe disa marinarët tanë.
   (Nga ditari i anijes flamurmbajtëse angleze, paraqitur në gjyqin e Hagës).

   Heqja e minave detare nga marina angleze[redakto | redakto tekstin burimor]
   Më 10 nëntor 1946 qeveria angleze njoftoi qeverinë shqiptare, ndërsa më 12 nëntor 1946 nisi operacionin për çminimin e bregdetit të Shqipërisë. Me skuadronin e 15-të të Flotës Angleze, i përbërë nga aeroplanmbajtëse, kryqëzorë, fregata, nëndetëse, minahedhëse, të komanduara nga admirali Konnahan filluan lundrimin nga Butrinti në Karaburun; gjë të cilën e përsëritën edhe me 13 nëntor 1946. Tytat e të gjitha armëve e gati për zjarr, në mënyrë provokative i kishin i drejtuan drejt bregut tonë. Thanë një herë se në distancën 3 milje gjetën një minë, pastaj dhe 22 të tjera, duke thënë se i hoqën.

   Akuzat e anglezëve në Hagë[redakto | redakto tekstin burimor]
   Minat në ujërat e Kanalit të Korfuzit i ka vendosur Shqipëria në kundërshtim me konventat ndërkombëtare, duke sjellë dëmtimin e dy destrojerëve dhe vrasjen e disa marinarëve anglezë.
   Shqipëria ka dijeni se kush i ka vendosur dhe nuk ka njoftuar për këtë akt.
   Rojet bregdetare shqiptare duhet t’i kenë parë anijet që kanë vendosur minat e për këtë mbajnë përgjegjësinë penale.
   Dëshmitarët[redakto | redakto tekstin burimor]
   Në funksion të fajësimit të Shqipërisë për vendosjen e minave në kanalin e Korfuzit, anglezët kishin përgatitur e sjellë në gjyq dhe një dëshmitar jugosllav, i quajtur Kovaçeviç. Ai në gjyq dëshmoi se në mbrëmjen e datave 17 tetor 1946 dhe 18 tetor 1946, ai kishte parë dy anije në portin e Shibenikut që ngarkoheshin me mina, udhëtuan drejt jugut, por nuk e dinte destinacionin. Gjykata Ndërkombëtare dërgoi një komision për të verifikuar këtë dëshmi në Shibenik, por arriti në konkluzionin se dëshmia e Kovaçeviçit ishte e rreme.

   Arratisja e motovedetës Mujo Ulqinaku[redakto | redakto tekstin burimor]
   Në funksion të provës, anglezët përgatitën edhe një ngjarje tjetër, tepër e rëndë për kohën, arratisjen e një anije luftarake, pikërisht të motovedetës “Mujo Ulqinaku”, duke përdorur një agjent të tyre, nënoficer në flotën tonë luftarake, i cili kishte marrë detyrë të dëshmonte se “ishte pikërisht kjo anije dhe efektiva të saj që kishin vendosur minat në kanalin e Korfuzit”. Kjo arratisje që brezat e njohin nëpërmjet lojës së aktorëve Rikard Ljarja në filmin “Duel i heshtur”, rezultoi e dështuar falë trimërisë së detarit Spiro Kote. Lidhur me këtë akt, Vangjel Nano, ish-shefi operativ (i luftës) në FLD, në kujtimet e tij shkruan: ”Agjentët e anglezëve që kishin mundur të futen në radhët tona, mashtruan detarin Spiro Kote, duke i thënë se do të dilnin në det të hapur për t’i ardhur në ndihmë komisarit të bazës që i rrezikohej jeta. Por pas kalimit në ujërat neutrale, agjentët i tregojnë Spiros qëllimin e arratisjes, duke i ofruar në shkëmbim të jetës së garantuar në perëndim, pjesëmarrjen në dëshminë e përbashkët në favor të anglezëve, duke konfirmuar si të qenë vendosjen e minave në kanalin e Korfuzit. Por patrioti e besniku i betimit të bërë, Spiro, u përlesh e triumfoi mbi ta, duke bërë që të dështojë kjo provë tjetër e anglezëve!

   Reply to this comment
  • intelektuali June 27, 15:48

   VAZHDIM….

   PER DUDUMET E PARTISE SE PUNES QE MBUSHEN LUMENJ ME GJAK NJERIU NE VENDIN TONE DHE NUK NDJEJNE KURFARE PENDIMI PER KRIMET E TYRE KUNDER NJEREZIMIT

   Akuzat e anglezëve në Hagë[redakto | redakto tekstin burimor]
   Minat në ujërat e Kanalit të Korfuzit i ka vendosur Shqipëria në kundërshtim me konventat ndërkombëtare, duke sjellë dëmtimin e dy destrojerëve dhe vrasjen e disa marinarëve anglezë.
   Shqipëria ka dijeni se kush i ka vendosur dhe nuk ka njoftuar për këtë akt.
   Rojet bregdetare shqiptare duhet t’i kenë parë anijet që kanë vendosur minat e për këtë mbajnë përgjegjësinë penale.
   Dëshmitarët[redakto | redakto tekstin burimor]
   Në funksion të fajësimit të Shqipërisë për vendosjen e minave në kanalin e Korfuzit, anglezët kishin përgatitur e sjellë në gjyq dhe një dëshmitar jugosllav, i quajtur Kovaçeviç. Ai në gjyq dëshmoi se në mbrëmjen e datave 17 tetor 1946 dhe 18 tetor 1946, ai kishte parë dy anije në portin e Shibenikut që ngarkoheshin me mina, udhëtuan drejt jugut, por nuk e dinte destinacionin. Gjykata Ndërkombëtare dërgoi një komision për të verifikuar këtë dëshmi në Shibenik, por arriti në konkluzionin se dëshmia e Kovaçeviçit ishte e rreme.

   Arratisja e motovedetës Mujo Ulqinaku[redakto | redakto tekstin burimor]
   Në funksion të provës, anglezët përgatitën edhe një ngjarje tjetër, tepër e rëndë për kohën, arratisjen e një anije luftarake, pikërisht të motovedetës “Mujo Ulqinaku”, duke përdorur një agjent të tyre, nënoficer në flotën tonë luftarake, i cili kishte marrë detyrë të dëshmonte se “ishte pikërisht kjo anije dhe efektiva të saj që kishin vendosur minat në kanalin e Korfuzit”. Kjo arratisje që brezat e njohin nëpërmjet lojës së aktorëve Rikard Ljarja në filmin “Duel i heshtur”, rezultoi e dështuar falë trimërisë së detarit Spiro Kote. Lidhur me këtë akt, Vangjel Nano, ish-shefi operativ (i luftës) në FLD, në kujtimet e tij shkruan: ”Agjentët e anglezëve që kishin mundur të futen në radhët tona, mashtruan detarin Spiro Kote, duke i thënë se do të dilnin në det të hapur për t’i ardhur në ndihmë komisarit të bazës që i rrezikohej jeta. Por pas kalimit në ujërat neutrale, agjentët i tregojnë Spiros qëllimin e arratisjes, duke i ofruar në shkëmbim të jetës së garantuar në perëndim, pjesëmarrjen në dëshminë e përbashkët në favor të anglezëve, duke konfirmuar si të qenë vendosjen e minave në kanalin e Korfuzit. Por patrioti e besniku i betimit të bërë, Spiro, u përlesh e triumfoi mbi ta, duke bërë që të dështojë kjo provë tjetër e anglezëve!

   Dy çështjet që diskutoi Gjykata Ndërkombëtare e Hagës[redakto | redakto tekstin burimor]
   A ka përgjegjësi Shqipëria për rënien në mina e dëmtimin e dy destrojerëve anglezë në kanalin e Korfuzit dhe a e ka për detyrë të paguajë kompensim?
   A e kanë dhunuar anijet luftarake angleze sovranitetin e Shqipërisë?
   Vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Hagës[redakto | redakto tekstin burimor]
   Megjithëse gjykata e pranoi faktin se në datat 12 nëntor 1946 dhe 13 nëntor 1946 futja e anijeve luftarake angleze në ujërat shqiptare, ku ndodhi incidenti, ishte shkelje e sovranitetit të Shqipërisë, vendimi përfundimtar e fajësoi Shqipërinë për incidentin.

   Bllokimi i arit nga qeveria britanike[redakto | redakto tekstin burimor]
   Qeveria shqiptare refuzoi njohjen e vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Hagës. Qeveria britanike kërkoi bllokimin e arit të gjetur në Gjermani mbas mbarimit të Luftës së Dytë Botërore dhe që do tu shpërndahej proporcionalisht shteteve të cilave Gjermania u kishte grabitur thesaret e bankave kombëtare….

   Reply to this comment
 8. Potigu June 26, 16:41

  O mjeran “INTELEKTUALI”,ti jo vetem,qe nuk e njef historin,por nuk ke burrerin te ulesh e te studiosh ate.Nuk ke as kulture te pergjitheshme te perballohesh me faktet e LNaCl.Mjeran ke lindur dhe mjeran do ngelesh…Keqardhje per ty.

  Reply to this comment
  • intelektuali June 26, 17:25

   Leri llogjet me propagande sovjetike, por shiko FAQET e fryra te Enver Hoxhes qe duken ashiqare ne DITA kur po kthehej nga Berati dhe po hynte ne Tiranen e masakruar me pare nga krimineli katil Mehmet Shehu, pra shiko me vemendje FAQET bullafiqe dhe GUSHEN me dhjame te Enver Hoxhes dhe llogjike o i mjere:

   KY ESHTE KUMANDARI I PARTIZANEVE MJERANE QE I NDIQTE GJERMONI ME OPERACINET E DIMRIT DHE TE VERES, APO KJO FOTO NE DITA TREGON PER ENVERIN BORGJEZ QE HANTE TRE VAKTE BERXOLLA ME BIRRE DHE RAKI NE VILEN E BAHRI OMARIT, KRYEFASHIST, KRYEKUISLING DHE KRYEBALLIST ME GJITHE NEXHMIJEN E TIJ DHE QE PROPAGANDA E MOSKES DHE BEOGRADIT E PARAQISTE SI LIDERI I VENDIT TONE?

   He pra c’tregojne faqet e fryra te Enverit more i paudhe?

   Reply to this comment
 9. Agroni usa June 26, 17:12

  Me vjen vertet keq per disa komentues qe tregojne se edhe pas 25 vjetesh nuk kane kuptuarasgje nga demokracija e nga historija.Do ta permbledh shkurt kush ishte Balli i Alimedhenjve.Balli mori mision te shkaterronte LANC -in.pra luften e popullit shqiptar per liri nga cizmja nazi-fashiste duke u treguar se gjoja ishte per lirine e vendit.Sot pas 70 vjetesh kemi perseri nje ballist qe quhet Sali qe ka mision te shkaterroje cdo gje te mire shqiptare per shqiptaret kudo ndodhen duke u hequr se eshte per perparimin e shqiptareve.Kush mund te thote se gjerat jane identike.Nese dikush edhe pse vete nuk vret por mbron nje vrases duke e fshehur denohet si bashkepunetor me burg.Po ata balliste qe merrnin pjese se bashku me fashistet ne masakra ndaj popullit cfare ishin?Te ndershem e atdhetare?Aq sa eshte atdhetar Berisha.

  Reply to this comment
 10. Mark uk June 26, 17:21

  Ja pergjigjeja e nje komunisti te flliqur kunder nje ballisti te lajthitur.

  Reply to this comment
 11. Adi June 26, 18:59

  70 mijë, bashkë me ato që u vranë pas clirimit nga ju komunistët?

  Reply to this comment
 12. 76 vjet intelektuali na i ke morr te mirat e panevojshme se te keqia s'kemi June 26, 19:24

  Wuff wuff ham ham intelektuali vampir werwolfi
  Po cke mo i ngrate se nuk eshte as hene e plote
  U i mjeri ti, je vertete per tu meshiruar. Medikamentet… Apo ke mbet pa sigurime ne dhimokraci

  Reply to this comment
 13. go June 26, 19:59

  Duke pare komentet e idhtareve te Ballit ,e mer me mend se cfare malli ishin ballistet.Cdo dite e me teper e mirkuptoj En.Hoxhen ,per sjelljen ndaj tyre ,dhe me vjen keq qe I kane shpetyar ,syresh ,sa per te felliqur komentet ,se jane kaq pak e kaq idjote sa as nje perfaqsi politike nuk kane ,por jane bere mut I kepuces se komunisteve te PD me sekretarin Salih.

  Reply to this comment
 14. luftetari June 26, 21:13

  Muharrem, nuk kam ndermend te komentoj komentet ne kete faqe. Nuk ia vlen te merresh me ata qe kane ende mllef ndal luftyes NCL.
  Ne ambasaden amerikane, vite me pare, te kerkonin te deklaroje nese kishe qene ballist apo zogist. Kjo pas viteve 1990, pra pasi lufta e ftohte kishte mbaruar. Asnje kufizim per komunistet. Se nuk e dinin dhe nuk e dine amerikanet se komunistet u kane bere nenen ketyre te tredhurve te alimadhit.
  Nuk kemi degjuar nje kenge balliste per luften e bere prej tyre…sigurisht ne krah te nazisteve…nuk kemi degjuar te kishin nje formacion ballist ne rang batalioni, sepse brigada e divizione, aha, nga keto nuk kane patur kurre. Nuk kemi degjuar te kishin nje spital ballist dhe nuk kemi degjuar qe italianet qe vendosen te luftonin kunder nazisteve, qofte edhe nje te r5adhitej ne nje formacion ballist. Drejtuesit dhe themeluesit e Ballit Kombetar ishin te ditur dhe me universitete, por nuk munden te terhiqnin nje grua apo te bre ne radhet e tyre. Nese ky veprim ishte i denje per nivelin e tyre, atehere …mjere ata.
  Ta leme ate kohe, ta leme edhe Enverin. Sot, ku jane ata. I ngjiten PD dhe ky Alimadhi mori mandatin e deputetit sepse u vu ne listat e PD, se sa per partine e tyre, ajo nuk merr dot as 0,2% te votave. E njejta gje per zogistet.
  Atehere per cfare flasim?
  Do ju rekomandoja disa komentuesve ne faqen ku shkruajne, te lexojne se cfare thote gjermani me poziten me te larte qe ka ardhur ne vitet 43-44 ne Shqiperi, per aftesine luftarake te ballisteve. Lexo0jeni, eshte botuar ne faqe te gazetave te perditshme shqiptare…igjermanet i perdornin ballistet si kallauze, pra t’u tregonin se ku ishin forcat partizane. Kur vinte puna per lufte, aha, thote z. Neurbauer (Nojerbauer) ate nuk ia thonin fare.
  Po ashtu, do iu rekomandoja komentuesve te lexojne librin “Operation Valuable Fiend” (Operacioni Djalli i Vlefshem), qe eshte shkruar bazuar ne dokumentet e deklasifikuara te CIA-s amerikane dhe do shohin atje se cfare thuhet per komunistet, dhe cfare thuhet per ballistet dhe zogistet, te cilet amerika dhe anglia i perdoren ne perberje te bandave qe derguan ne vendin tone ne vitet 49-53.
  Amerikanet dhe Anglezet nuk e deformojne historine.

  Reply to this comment
 15. asllan June 26, 22:06

  O Enver gjirokastriti
  ne b… kush ta kerciti
  paske pasur gjak evgjiti….

  Reply to this comment
 16. Onkezmi June 27, 01:02

  O asllan o plehre,kush ty te pjerdhe e,se e arxhon kote fuqine,per Asllane idjotesine.Sa je ti dhe disa te tjere,Enveri kishte allatin,bythen ta ka lene ty,qe te grish sallate ne shqiperi.

  Reply to this comment
 17. Arber Iliri June 27, 01:12

  O Xhafa, si ti ,si Alimadhi jeni koti fare e qe doni te beni politike me LANC.Njeri kunder tjetrit si 70 e kusur vite para.Sa per meritat e Enverit ne lufte jane si meritat e Saliut ne demokraci.Te dy tradhetare te ceshtjes per te cilen luftuan, menduan vetem per pushtetin personal.Hajde ik pirdhuni si ti si Alivogli.

  Reply to this comment
 18. Shoku June 28, 05:41

  Qofsh I nderuar dhe I respektuar o shoku im I vjeter Muharrem Xhafa.
  Respektoj thellesisht arsyetimet e tua historike te verteta ne polemiken me ate keli madhin e Ballit Kombetar tradhetar historic.Me behet qefi qe je treguar aq I permbajtur e me culture,pasi njeriu I lig ta prish gojen ndonjehere kur nuk mben kupa.Te lumte.Koha do ta sjelle ne mendje se kush ishin ata burra e ,djem e vajza te ketij populli,qe shkruajten lavdine e perjeteshme te ketij trualli e kombi.Koha do te mbuloje me shume balte ate plejade tyrpi e perfaqesuar me emrin e pa merituar “balli Kombetar”edhe pse pasardhesit e tyre sot si kalimadhi me & kakarisin llogje ….

  Reply to this comment
 19. Mark uk June 28, 10:30

  Jeni teper i sakt o Arber.

  Reply to this comment
 20. Dhimbia e madhe June 28, 14:46

  Pse mereni me tw lajthiturit. Lereni tw leh-w
  Dhimbia e madhe

  Reply to this comment
 21. l ri June 28, 17:57

  Për të semurin psiqik,,Intelektuali(prej leshi bythe)
  Dhe vemjen e rrallë (ujku markut),,,,
  E kuptojmë që vuani sëmundjen e skizofrenisë,e urrejtjes patologjike kronike ,të përjetshme e të pa shërueshme.
  Po mirë akoma nuk e kini kuptuar ,apo askush nuk ju a ka spjeguar ,ndonjë mik,shok ,apo iafert që jeni në një gjëndje ekstazës depresive…. me pasoja të rënda debilizmi,,,?Një këshillë në se ende ju ka mbetur ndonjë copë truri e saktë,,,,,,mos hani mut kot e mos pra shitni xhama se me ju po fshin bythën i tere rrjeti i medies sociale.Ju ka mbetur ora o të zes.Ju del në ëndërr Enveri ,lufta nac çl,,,desh orët heronjtë e plot gjera të tjera.Më kë e kini o të zes.A i bihet murit me kokë,,? Ju po ,bëjeni ,koka juaj do të thyhet,e ne do të qeshim,si për ditë,me anakronizmin tuaj,me debilizmi min për të qëndruar kundër me çdo kusht,për të çifut e sajuar,për të bërësit të pa bëra e për të bërësit historinë.Jeni e mbeteni aty relikte e mbeturina kolaboracioniste me të ligën ,me antishqiptarizmin tuaj.TË SHKUARA.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

mersin escort mersin bayan escort konya escort eskişehir escort

Njoftim

Njoftim