Rrëshqitja e Pëllumbit!

November 17, 2017 23:21

Rrëshqitja e Pëllumbit!

 

Kjo përplasje opinionesh midis Pëllumb Kullës dhe Xhevdet Shehut ndodh pas përkujtimit që DITA i bëri Mark Dodanit në gjashtëmujorin e vdekjes.

U botua një shkrim i shkruar i Kullës ku ai vinte në të njëjtën balancë ish-heronjtë e Sigurimit të Shtetit që bënë të dështonte një operacion i mirë-koordinuar anglo-amerikan kundër Shqipërisë.

Në vijim është reagimi i djeshëm i Pëllumb Kullës dhe kundër-reagimi i gazetarit Xhevdet Shehu.

 

***

Replikë e detyruar me Pëllumb Kullën

Ne nuk i vadisim hithrat, por i shkulim me gjithë rrënjë!

Xhevdet Shehu

Pas botimit pak ditë më parë të një shkrimi të vjetër të Pëllumb Kullës për Mark Dodanin, u ndjeva i lehtësuar pasi plotësova një dëshirë të bashkëshortes së Markut që ma kishte kërkuar këtë nder, por po aq dhe dëshirën e Pëllumb Kullës që deshte ta ribotonte shkrimin të pandryshuar, sikurse e pohon dhe vetë ne reagimin e djeshëm. Për këtë çështje unë kam biseduar me Pëllumbin në Librarinë që mban emrin e Dritëro Agollit. Ka qenë i pranishëm edhe bashkëshortja e Pëllumbit Xhuli, si dhe artisti Luftar Paja.

Marku kishte gjashtëmujorin e ndarjes nga jeta dhe kjo ishte arsyeja që u botua shkrimi. Nuk e prisja këtë reagim nga Pëllumbi, i cili në përgjithësi është prezantuar si një njeri që e pranon dhe mendimin ndryshe. Reagimi i djeshëm më la një shije të hidhur. Pëllumbit i kishte ikur jo vetëm humori, por shpërfaqte një portret të kundërt: Kishte shumë mllef, madje dhe urrejtje në të. Edhe titullin ashtu e kishte vënë: “Po vadisni hithrat e urrejtjes!” thotë Pëllumbi, duke iu drejtuar gazetës DITA.

Edhe unë këtu po e filloj, duke i thënë Pëllumbit: Ne nuk i vadisim hithrat e urrejtjes, Pëllumb, ne i presim dhe i shkulim me gjithë rrënjë! E ke vënë re këtë edhe tek sigla e gazetës, ku maja e shpatës është ngulur në kokën e një gjarpri? Kjo ka qenë linja editorialiste e gazetës që në ditën e parë e në vazhdim. Unë jam pajtuar me këtëq politikë ndaj dhe punoj te kjo gazetë. Ty të ka pëlqyer kjo politikë e DITA-s. Kësaj linje i kanë shërbyer edhe një sërë shkrimesh me nerv që ti na i ke dërguar nga Shtetet e Bashkuara dhe që DITA i ka botuar pa ngurrim.

Asgjë nuk ka ndryshuar në këtë qëndrim të gazetës. Me sa duket, ka ndryshuar Pëllumbi.

Dhe ja përse:

Pëllumbi është i pabesueshëm kur thotë se nuk e lexon gazetën DITA. Nga reagimi që ai bën del pikërisht e kundërta. Ai është një nga lexuesit më të rregullt të gazetës sonë dhe e fillon ditën me DITA-n duke lexuar me vëmendje gjithçka. Madje dhe komentet që bëhen poshtë shkrimeve nga lexuesit online. Bën mirë që i lexon. Ka kohë dhe nuk është për t’u kritikuar për këtë. Ka plot që janë të ngeshëm dhe i lexojnë. Unë, nuk kam kohë për të humbur dhe përgjithësisht nuk i lexoj.

Fyerja ndaj lexuesve që nuk janë në një mendje me Pëllumbin, është e padrejtë. Pse duhet që ata me doemos të jenë në një mendje me Pëllumbi dhe për gjithçka? Mos i fyej lexuesit, Pëllumb! Por duket se Pëllumbi nuk e ka shumë me komentuesit, por me vetë gazetën. Kjo e ka revoltuar artistin dhe i ka prishur ekuilibrin.

Pëllumbit nuk i kanë pëlqyer komentet online të bëra në gazetë për shkrimin e tij. Në të vërtetë lexuesit e DITA-s janë po ata që kanë qenë edhe kur shkruante rregullisht Pëllumbi dhe që e lëvdonin për ato që shkruante kur nuk i linte kusur Sali Berishës dhe bandës së tij. Pse reagojnë ata ndryshe në këtë rast të fundit? Është punë e tyre dhe nuk mund as të redaktojmë dhe as të censurojmë mendimin e tyre, përndryshe do të silleshim si në kohën e diktaturës që Pëllumbi ka arsyet e tij ta urrejë dhe ta shigjetojë pambarimisht.

Në rastin konkret, lexuesit janë irrituar me qëndrimin e Pëllumbit për një ngjarje madhore, sikurse ishte përpjekja e anglo-amerikanëve për të rrëzuar me forca paramilitare regjimin e Hoxhës në vitet 1949-1954. Pëllumbi merr si pretekst Mark Dodanin, një oficer i devotshëm i Sigurimit të Shtetit, meqë bashkë me shumë të tjerë bënë që ai plan të dështonte dhe agjentët, përgjithësisht ish-kriminelë shqiptarë të arratisur në fundin e Luftës së Dytë Botërore. Pavarësisht një fryme pajtuese që ofron shkrimi, është krejtësisht i padrejtë dhe i pavend krahasimi që bën Pëllumbi midis heronjve të sigurimit të Shtetit dhe atyre që erdhën me armë në dorë nga jashtë. Nuk mund të krahasohen të pakrahasueshmet. Pavarësisht se për të justifikuar këtë mund të përdorësh emrin e Abraham Linkolnit apo të Frankos. Citimi i fjalëve të këtij të fundit është krejtësisht i pavend, pasi Frankon, nuk e njeh vetëm Pëllumbi.

Edhe pse kanë kaluar afro 70 vjet, edhe pse Bujar Nishani i mbushi me dekorata diversantët. Akti i tyre ishte i turpshëm, ishte antishqiptar. Për këtë ngjarje Pëllumb, mos i merr fare në konsideratë as ato që ka thënë Mark Dodani, apo të tjerë “të indoktrinuar” që japin versionin e tyre se shkatërrimi i atyre bandave ka qenë shpëtim për Shqipërinë. Unë të rekomandoj Pëllumb të lexosh një libër që ka dalë aty në SHBA para nja dy vjetësh, mbështetur në dokumentet e deklasifikuara të CIA-s për operacionin

Pëllumb Kulla dhe Xhevdet Shehu në librarinë e Dritëro Agollit, një javë më parë

Pëllumb Kulla dhe Xhevdet Shehu në librarinë e Dritëro Agollit, një javë më parë

e fillimviteve ’50 të shekullit të kaluar. Libri mban titullin “Operation Valuable Fiend” (Operacioni Kundërshtari i Dobishëm) dhe ka për autor Albert Lulushin, një shqiptar të mençur dhe shumë të talentuar që jeton aty në Amerikë. Mbi faktet dhe dokumentet e pakontestueshme që sillen në atë libër, unë kam bërë një cikël shkrimesh në DITA. Më vjen keq që ai libër nuk ka ardhur ende në shqip, që ca shqiptarë të gozhduar në pikëpamjen e tyre në krah të diversantëve të sqarohen sadopak e të kërkonin ndjesë. Ose të heshtnin më së paku. Tradhtia mbetet tradhti! Turpi mbetet turp dhe nuk shlyhet dot as pa njëmijë vjetësh. Ky është thelbi i çështjes. Përndryshe nuk do të isha ulur të shkruaja këtë replikë me ty, miku im Pëllumb!

Po i kujtoj edhe diçka Pëllumbit. Sikurse ai ka një jetë të tërë që merret me humorin, edhe unë kam një jetë të tërë që jam gazetar. Pak ditë më parë, më 1 nëntor, mbusha dyzet vjet punë pa ndërprerje si gazetar dhe kam punuar me përkushtim për të qenë sa më serioz dhe i besueshëm në ato që shkruaj. Kurrëkush nuk më ka kontestuar në punën time dhe në asnjë rast. Po kurrë, ama! Prandaj dhe më erdhi keq për reagimin e Pëllumbit. Ne bashkë ramë dakord atë ditë për botimin e shkrimit për Markun. Madje kemi bërë edhe një fotografi së bashku. Por, kjo nuk do të thotë se unë duhet me doemos të jem tërësisht në një mendje me Pëllumbin për pikëpamjet që ai shpaloste, gjë që e shpreha në një shënim me të cilin shoqërova shkrimin e tij. Përndryshe do të tregoheshim të njëanshëm. Kjo është edhe arsyeja që iu riktheva kësaj teme duke replikuar me Pëllumbin. Unë i qëndroj pikëpamjeve të mija dhe nuk ndikohem nga të tjerët kur shkruaj. Kjo është natyra ime e cila nuk më pengon të qesh me lotë kur shikoj skeçet e mrekullueshme të Pëllumb Kullës kur i varte ballistët për këmbësh e kur tallej me ta aq shumë vite më parë. (Luftar Paja më thotë se edhe sot e kësaj dite i dhëmbin qyçet e këmbëve nga ai rol që ka luajtur)

E, në një farë mënyre, Pëllumbi ka mbajtur të ndezur prushin e luftës së klasave në atë kohë të vështirë. Mirëpo paraqitja e antiheronjve të djeshëm të tij si heronj të sotëm është e pabesueshme dhe anatemon autorin që bën këto pirueta. Ka shumë piedestale që kanë mbetur bosh, po pse duhet me doemos të ngjisim, në ato piedestale që në një kohë të caktuar u rreshtuan në anën e gabuar?

Puna jote, Pëllumb! Lexuesit janë ata që na gjykojnë. E ritheksoj: DITA nuk i censuron komentet e lexuesve të saj!

 

***

Po vadisni hithrat e urrejtjes!

Mbi një shkrim të risjellë në gazetën DITA

Nga Pëllumb Kulla

Me kërkesë të bashkëshortes të të ndjerit Mark Dodani, dhe me pëlqimin tim, (megjithëse që prej dy vjetësh nuk bashkepunoj dhe nuk e lexoj gazetën Dita, dhe sot, më shumë se kurrë, e quaj këtë një nga vendimet e mij shumë të drejtë!), pikërisht në gazetën Dita,  u ribotua një nga shkrimet, që e konsideroj nga më të mirët. Bile titullin e atij shkrimi unë ia kam huajtur përmbledhjes së publicistikës time që nga viti 90. Është një libër 688 faqesh botuar bukur nga Universiteti Europian i Tiranës, me titull “Luftë pa Fund”.

Zonja Dodani mund ta tregonte më mirë arsyen e ribotimit dhe takimin e ngrohtë që pata me të. Unë nuk pendohem që e dhashë pëlqimin, pa marrë parasysh se ky shkrim i botuar më 2006 në gazetën më të madhe të atyre viteve, vërtet atëherë nuk shkaktoi këtë zhurmë që vura re këto ditë, por nuk e pata parasysh se kohët kanë ndryshuar. Tranzicioni i tejzgjatur e ka bërë epideminë, kundër së cilës jam angazhuar me ashk në tërë këto vite, flamë më të përhapur, edhe më preokupante.

Një nga arsyet që ndodhi një reagim kryesisht i egërsuar është edhe shkrimi shoqërues i Xhevdet Shehut me temën e tij të parapëlqyer të heronjve dhe antiheronjve, temë që i erdhi në shteg në festat e tij të sherrit të nëntorit të radhës, gjë që është krejtësisht, ama krejtësisht, në kundërshtim të plotë me mesazhet që mendoj se përmban shkrimi im. Titulli i shkrimit është ndërruar prej tij dhe shkrimi im, me keqardhje ndaj redaktorit, nuk shpreh asnjë dëshirë për të gjykuar luftëtarët, por për të përhiruar paqendjellësit. Xhevdet Shehu ka arsye. Ai është i vetëdijshëm në politikën karakteristike të gazetës, që online po jep përshtypjen sikur ofrohet më shumë si tabelë e komenteve dhe jo si faqe për informim dhe për opinione konstruktive. Vetëm faqet e mureve, ata që nuk bien në sy, ofrojnë kaq hapësira për fjalë të ndyta. Dita u jep mundësi gjithfarë qyqarëve të fshehur, sejcili me nga dhjetë llagape dhe nofka anonime, të pështyjnë dhe t’u hedhin quret e ndohtura bashkëpunëtorëve të saj. Ata i lodh shkrimi, i torturon detyrimi që ta kuptojnë atë dhe u mjafton vetëm emri i autorit, Bile nganjëherë, për shikimin e tyre të ngushtë, u mjafton dritareza që u hap shënimi i Shehut, apo komenti i parë i shkrimit, dhe (o burra!) përveshin mëngët!

Kështu ndodhi dhe këtë herë dhe qëllimit iu arrit: Dita online, për të cilën po flas, jam i sigurtë se ka numurin e komentatorëve, dhjetë herë më të madh se të lexuesve!

Për ju, o zotërinj lexues, me emra dhe jo me llagape, jam i detyruar të konfirmoj se:

Qëllimi i shkrimit, i parë drejt është në favor të një paqeje sociale. E kundërta e saj i ka sjellë popullit tonë shume vuajtje dhe politikanëve djallëzorë shumë lehtësira dhe shumë përfitime.

Nuk e kam takuar kurrë Mark Dodanin, por nga zonja e tij, kam njoftimin e mirëkuptimit të këtij shkrimi. Nuk marr përsipër të shfajësoj atë vetë, nëse ai ka mëkate që unë nuk i dij. Por vlerësoj kuptimin e tij patriotik të misionit, që tërë shtetet e botës u ngarkojnë zbulimeve dhe formës së luftërave të tyre.

Nuk marr mbi vete përgjegjësinë për krimet e terroristëve të zbarkuar dhe atyre që bridhnin maleve, nuk i quaj të gjithë ata misionarë të drejtë, që besonin që mund t’ia hiqnin qafe këtij populli zgjedhën e Hoxhës. Ndjej keqardhje të thellë pas leximit të rreshtave të z. Gjon Bruci (i vetmi komentator me emër!) për plagët që i janë shkaktuar familjes së tij. Kam përbuzjen për sigurimsat, dhe ata gjoja diversantë të penetruar mes të arratisurve në male që mund të kenë bërë vrasje dhe përdhunime, të cilat nuk i dëshmoj dot unë.

“Përgëzoj” ligjëvënësit e tranzicionit, të pranishmit dhe të ikurit nga parlamenti, që nën udhëheqjen e Berishës, Nanos dhe Ramiz Alisë, i mbajtën dhe vazhdojnë t’i mbajnë të mbyllura dosjet e bashkëpunëtorëve të Sigurimit të Shtetit dhe u dhanë mundësira kaq të gjëra që shqiptarët të kacafyten dhe mëkatarët bashkëpunëtorë të fshihen. Edhe pas 30 vjetësh atyre u intereson që mes shqiptarëve të mos ketë “zjarr ndalo!” Me këtë vepër djallëzore, të paparë në asnjë vend të Europës ishkomuniste, i krijuan qeverisjeve të tyre klimën më të dëshiruar: popullit varfërinë dhe përfitimit të tyre qilimin e kuq.

Citimi i Frankos, sikurse dhe ai i Linkolnit, që përdora, kanë të përbashkët atë që të dy ata nderojnë dhe kundërshtarët e tyre të rënë, mbase të gabuar, mbase të paditur dhe të pazotë, por gjithsesi të vdekur në këmbët e ngadhënjyesve. Këta fitimtarë, në Amerikë dhe Spanjë, deklaruan se nderojnë edhe gjakun e kundërshtarëve të tyre. Gjeste, që paradoksalisht dhe çuditërisht sjellin edhe një aromë nga legjendat dhe kanunet e shqiptarëve. Tek ne, fitimtari shqiptar Enver Hoxha, nuk e bëri kurrë këtë, por pasi luftoi fëmijët e tyre, pasi u shoi ringritjen dhe dënoi mijëra djem e vajza me mosmartesa dhe shterpëzim, punoi ethshëm për mbjelljen e hithrave të urrejtjes në breza e duke ua lënë këtë trashëgimi  shqiptarëve enveristë, të vazhdojnë t’i mbjellin dhe t’i rimbjellin ato hithra. Edhe pas 30 vjetësh më duket se u mbush kupa dhe mua më vjen të ulurij: MJAFT!

Le të bashkohet kush të dojë në këtë ulurimë!

Asnjë nga paraardhësit e mi nuk më bën të skuqem. Në familjen e gjerë kam dhjetra dhe dhjetra të internuar, të burgosur, të pushkatuar dhe bile të varur. Kam stërlodhur sytë mbi dosjet e tyre të hetimit dhe të gjyqit. Asnjëri për vrasje, asnjëri për grabitje. Kam dhjetra të arratisur në vitin e zi 1950. Asnjëri nga të vrarët apo të arratisurit nuk më turpëron dhe bile, shumë nga ata më bëjnë krenarë. Jeta ime, shkollimi dhe njohja ime publike nuk janë tipike për një njeri me një ngarkesë kaq negative, që jetoj në periudhën e komunizmit shqiptar. Por kjo është një histori tjetër që e kam rrëfyer dhjetra herë. Është një histori e jashtzakonshme, por unë nuk kam ndërmend t’ia tregoj çdo horri komentator që ka mësuar të lexojë shqip dhe t’i pëlqejë që shqiptarët të vazhdojnë t’i shkulin leshrat njëri tjetrit.

Për keqardhje të këtyre komentuesve, shpifësve dhe bjerrakohësve të gazetës që përmenda, bile dhe të vetë gazetës, them ballëhapur se asgjë e mbrapshtë nuk më ka lidhur me regjimet e Enver Hoxhës dhe të Alisë dhe as me regjimet e “diversantëve” që u kujdesën të zbarkojnë ata në krye të paskomunizmit shqiptar. Qëkur se kam mësuar të shkruaj gjuhën shqipe, nuk kam lënë asgjë, absolutisht asgjë, që të më bëjë të pendohem, nuk kam tërhequr asgjë, nuk kam fshirë asnjërresht dhe nuk kam retushuar asgjë. Asgjë nga vepra ime modeste, nuk më bën të skuqem. Regjimin komunist kam filluar ta shaj dhe ta mallkoj qëkurse ai ma dha mundësinë dhe lirinë ta bëj këtë pa rrezik jete.  Fakti që më parë se viti i shpresës, 1990, unë nuk mundesha ta shaja dhe mallkoja atë, kjo, nuk është baraz me hymnizimin apo lëvdimin e tij. Nuk i jam bërë shtrojë këpucësh asnjërit nga emrat që përmban historia në krye të vendit qëkurse kam lindur. U kam shërbyer regjimeve vetëm në ato shërbime që i bënin mirë popullit tim, e gëzonin dhe lumtëronin atë. Në rrugën time, kam gjetur plot kuadro dhe komunistë të mirë, të urtë dhe njerëzorë. Dhe jam munduar të shpreh mirënjohjen për këto vatra drite në atë errësirë. Kam folur me ngrohtësi për ta veç në dritë të mirënjohjes dhe për asnjë, për asnjë dhe për asnjë interes!

Pas distancimit që kam bërë, shtoj se e quaj gazetën Dita një gazetë regresive, qëllimkeqe, frymëzuese të përçarjeve, dhe mosmirënjohëse. Emrave të paktë të nderuar që bashkëpunojnë me të, u kërkoj ndjesë për këto cilësime, dhe shpresoj të më mirëkuptojnë.

Në kompensim të kësaj, uroj: Zoti e bekoftë Shqipërinë dhe kjo luftë, që duket pa fund, ta ketë sa më shpejt një fund!

November 17, 2017 23:21
Komento

33 Komente

 1. Predator November 17, 23:36

  Kjo qenka jo Rreshqitja po Jashteqitja e Pllumbit.
  Si guxon ky ofendon ne grup lexuesit e Dites???

  Reply to this comment
  • wp November 18, 02:07

   i nderuar Xhevdet

   Kam lexuar Diten qe ne numrin e pare dhe kete artikullin e sotem mund ta quaj nga me te mirin.
   .
   Eshte koha te ndajme
   PELLUMBIN E BARDHE SI ARTIST
   NGA
   PELUMBI (ME SAKTE GJARPER I ZI) SI POLITIKAN.
   ..
   Kam punuar 16 vjet ne Shqiperi dhe 20 vite te fundit ne Amerike dhe mendoj se Pellumbi eshte nje lloj “kamikazi” qe del gjithmone ne dite dhe ngjarje te vcanta dhe hedh helmin e tij.

   Ne gop te semes Enveri fundja ishte nje diktator por te dilte borxhit duke i thene armiqve apo kundershtareve “mos shkel vijen e kuqe se te sh…erdhej nenen…Kurse ne nazibershizem qe vazhdon akoma per inerci jo vetem qe nuk kemi shtet por jemi kthyer ne territor…ne shprehje gjeografike u kryen vrasje makabre..21 janari-gerdeci otranto..dhe berisha shurroi viktimat e tij me gjenitalet e rames arvizuse donald luse dhe me cicerimat e pellumbit te rrefenjave te Marikes
   . .
   Nje koment qe kam postuar para tre ditesh eshte me aktual sot kur pellumbi hoqi masken “lekuren e gjarperit” dhe beri harakiri.
   .
   Nje replike modeste se me Pellumbin..& Xhevdetin
   .
   Ta fillojme me Pellumbin:
   .
   Pse Pellumbi nga nje artist popullor I talentuar ne humor I preferuar nga 99% e Shqiptareve eshte kthyer ne nje demon politik te shumices tyre?!
   .
   E para
   .
   P.Kulla ne periudhen para 1991 ka qene nje I perkedhelur I sistemit (regjimit) Enverit (dhe lolo oborri I thone disa) edhe pse kishte nje battalion me ballista ne Shpine shume prej tyre agersive .Duke qene se nga klasat e permbysura shihej dhe shihet akoma qe ndoshta Pellumbi ka ngrene nje luge corbe te prishur e detyrojne Pellumbin e gjore te vihet neballe te luftes per shpartallimin e “ e kamunizmit vdekur” si kanibali I rradhes..
   .
   E dyta
   .
   Dihet nga te gjithe qe ne vitet 1991-1992 Pellumbi nga nje I perkedhelur I sistemit u be nje nga me aktivet ne hordhine e kanibaleve me kufomen e Enverit dhe per kete u shperblye me poste dipllomatike ne Gjermani dhe pastaj ne OKB dhe sot vazhdon per inerci kete rruge hijenash
   .
   E treta
   .
   Ne 1997 Pkulla beri gabimin fatal qe kerkoi strehim politik ne Amerike ( ku dhe shteti amerikan nuk duhej ta pranonte) se pushtetin e moren te “kuqte” qe ne fakt ishin miqte e tij me Nanon ne krye….Ndoshta kjo “egersi” e Pellumbit qe vazhdon akoma te luftoje “te kuqte imagjinare” behet per te justifikuar kete status qe mori ne 1997 si antikomunist artificjal
   ********
   PAK HISTORI
   .
   Ramiz Alia ne 1990
   as nuk shpalli kapitullim ,
   as nuk rezistoi
   dhe as beri “deal” si xhentelmen me perendimoret (kuptohet me amerikanet).
   .
   Ketu eshte thelbi problemit.
   .
   Ne nje kohe qe Ramiz Alia pranoi nje pakete te madhe reformash (pa lindur akoma PD)
   .
   1-lirine e shprehjes
   2-lirine e fese
   3-lirine e tubimit
   4-lirine e shtypit
   5-heqjen e ligtit te agjit-proppit
   6-pranimi I ekonomise tregut
   7-lidhjet dipllomatike USA-USSR-GB
   8-lirimi I te perdjekurve politike
   9-njohja e prones private
   10-lejimi I vizitave jashte shtetit
   11 lejimi I pluralizmit
   12 heqja e PPSH si rol udheheqes…etj
   .
   Tregoi se Ramiz Alia teorikisht dhe praktikisht ju bind perendimit…POR ai ishte ky I fundit I ndershem ne rolit e tij ne Shqiperi ??
   .
   Ku e kam fjalen ??
   .
   Ne 1990-1991 donte apo jo Ramiz Alia ai lloj sistemi qe ishte imponuar nga Roosvelti-Curcilli-Stalin ne 1943-1944 kishte rene.
   Per nje mendje te kthjellet ne ate kohe pra ne 1991 situta kerkonte kete rend dite (kini vemendje)

   a-PAJTIM KOMBETAR
   .
   b-PLAN MARSHALL
   .
   c-AUTOKRITIKE & FALJE NGA SISTEMI QE LAME PAS.

   Po cfare ndodhi realisht ?
   .
   Ne periudhen 1989-1991 nuk ngeli ish kolaboracjonist,ish zogist,ish nazist,ish fashist,ish diversant ish ballist,serbofile,grekofile,rusofile,islamike ,antienverist,antikomunist etj pa ardhur ne shqiperi ne kryqzaten me te peshtirosur te historise njerzmit…ajo e dekomunistifikimit qe u gatua ne guzhinen e beogradit dhe te zbatuar teorikisht nga dyshja antishqiptare Rajeson-Elezbiberaj dhe e zbatuar nga dyshja kriminale Berish-hajdari.
   .
   Trekendeshi I Bermudes :2 prilli 1991-prishja e qeverise stabilitetit 4 dhjetor 1991 dhe marrja pjese e amb. Rajerson ne menyre te FELLIQUR ne votimet e 1992 nuk kane nevoje per koment por vetem dy fjale :INVAZION DIPLLOMATIK CUDITERISHT I ardhur nga beogradi kur Amerika dhe ish jugosllavia ishin partnere teper te fuqishem..dhe ky ishte nje mallkim per shqiperine..Berisha nje hybrid paranojak I tyre.
   .
   Kjo paranoje vazhdon dhe sot…Berisha,faantazma Azem Hajkari –lul bahici,Rajersoni dhe Elez Biberaj nuk ehodhen ate fare komunizmi (qe vetem komunizem nuk ishte) ne Shqiperi por vetem realizuan disa pika te NACERTANIES SERBE..shkaterrimin e shqiperise,daljen e serbise ne adriatik,islamizimin e vendit dhedorzimin e saj pa kushte nderkombetareve ..
   cfare I rekomandaj te nderurit Pellumb qe te bindet per sa me siper

   I-Te rekomandoj te lexosh nje liber interesant te ambasdorit te pare gjerman ne shqiperi Verner Daum,te titulluar “shqiperia midis kryqit dhe gjysem henes” ku del qarte qe ai vecse ambasdor nuk ishte porn je lloj agjenti qe I vuri minat e para atije vendi bashke me ambasadorin grek atehere Kakabassi qe organizuan poshtersisht INCIDENTIN E AMBASADAVE.

   II-Te rekomandoj te lexosh nje interviste te ambasadorit te pare amerikan Edwin William Rajerson dhe ne zotit EZaloshnja.
   .
   III-Intervisten e Elez Biberajt dhene ne Klanin e Blendi Esattoptanit ne vitin 2008..
   .
   IV-DESHMINE E FRIKESHME TE IZZET HAXHISE NE INTERFERNECEN E ELEZ BIBERAJT ME AZEM HAJDARET E TIJ NE KOMPLLOTIN E 2 PRILLIT 1991 DHE TE PRANUAR NE NJE FARE MENYRE NGA RAJESONI NJE VIT ME PARE
   .
   Jam I bindur qe pasi ti gjesh dhe ti lexosh me kujdes keto materiale do mendosh se Shqiperia eshte pushtuar dhe e poshtruar me mirekuptim nga miqte..
   Koment-shkruesi fatkeqesisht pas

   KRIMIT FASHIST TE 21 janarit 2011
   e shikon globin toksor si nje xhungel ku zbatohen ne nje menyre perfekte ligjet e seleksionimit te natyres…KU PESHKU I MADH E HA TE VOGLIN..(pa I thene faleminderit)
   Ose e thene ne nje menyre me figurative: Reksi Qeni I dasara malltezes (mbesa e kucedres berishe) shpenzon me shume se 8 jetimet e atyre qe u vrane ne 21 janar2011 nga gjyshi I saj gjakatar qe cuditerisht…e theksoj..cuditerisht nenpunesi arvizu ( sic quhet ambasdor) I thote Burre Shteti..dhe Donald Lulushi I ka kumbare ne dekriminalizim

   Te me falni per materialin e gjate por ai vend ka vdekur klinikisht..
   Ai vend do te kaloje nga “recovery room” ne gjendje normale kur komuniteti nderkombetar posacerisht ai amerikan ti kerkoje falje shqiptareve per invazionin me banda terroriste 1946-1956…per gafat e bere ne 1991-2 qe erdhen nga beogradi me dhendrin e tyre Berishoviq.
   .
   Ata dhe vetem ata mund ta clirojne shqiperine nga pushtimi Nazi-Berishist .Ne kete kuader Edi Rama te nderpresin Lodrat me Visho Ajaze dhe Saimir Tahire ne nje kohe qe dhendri serbise Berisha dhe miku personal i Lul Ba,shkijes Dmir Fazllic me residence ne Washington bejne ligjin ne Shqiperi…
   Shkurt ;
   Amerika duhet te dorzoje koken e Berishes ne tepsi….nqs udhehiqet nga parimet e xhorxh washigtonit dhe Abraham linkolnit & Franklin Roosveltit…perndryshe le te mendojme se Enver Hoxha eshte nje kokat me te medha qe ka nxjerre njerzimi…

   Kush eshte celesi I ZGJIDHJES ketij problem??
   Shume thjeshte..

   Amerikanet e pare qe ri-erdhen ne Shqiperi ne 1990-1991 por dhe Ramiz Alite e asaj kohe bene nje gabim kozmik.
   .
   Ndeshja politike gjysem shekullore midis Amerikes dhe Shqiperise (jo per faj te kesaj te fundit) perfundoi ne fitoren e shtetit shqiptar..pasi le ta themi me terma sportive..Shqiperia luftonte ne mbrojtje dhe Amerika ishte ne sulm por qe kishte dhe lojtare te huaj si Serbin & grekun…Pra Rajersonet makartiste dhe Elezbiberet me banden e Trojes(tropojes) nuk duhet te kishin ardhur si “clirimtare” dhe te fillonin “dekomunistifikimin” qe perfundoi ne genocid anti-comunist dhe shikohet perfundimi sot ku jemi katandisur ne territor te banuar nga shqipfoles ..pupet state.
   .
   Pra Shqiperia qofte nga aleatet tane qofte dhe nga keto ‘PELLUMBAT E MARIKES” duhet te ndryshojne mendesine e vitit 1991 ku Ramiz Alia priti Bejkerin me duar ne qafe ne qershor 1991 pra ishte dore pajtimi …pra ndeshja 50 vjecare usa-albania doli “barazim”..pra e priti si mik dhe nuk ishte nevoja qe pas vizites tij te kalonte situate ne kanibalizem antikomunist sidomos nga ish komunistet nazi-berishiste dhe si ky ballisti I Kulles qe vazhdon dhe sot.
   Shkurt muhabeti…Amerikanet duhet ta trajtonin Shqiperine si Vietnamin sot qe ishin dy shtete fituese ne perplasjen me Ameriken(jo si rumanine apo korene e veriut).
   Nqs vietnamezet e fituan me lufte perplasjen me Ameriken ku u vrane gjysem miljoni ushtare amerikane..ndryshe ndodhi ne Shqiperi qe fitoi betejen me Ameriken po u vrare asnje ushtar amerikan.
   Parndaj ky Pellumb Kulla te mos flase nga Marika me keto rrefenja antishqiptare.
   .
   Pellumb !

   Sado Viagra “antikamuniste” te te japin ne Amerike ..

   You Are The Biggest Loser Forever…

   Reply to this comment
 2. William November 18, 00:03

  Komunistet ,si pjesa me injorante e shoqeris,nuk e pranoj kur fain.Ky idioti qe nuk e di pse e marin per analyst, se eshte nje analyst muti,mundohet te debatoj qe ti japi rendesi vetes.Pse mendon ti kurv e kuqe se atdheun e duan me shume pabuksit,qe I bie skan atdhe,Nedra’s ata qevertet kan atdhe(nga kuptimi i fjales atdhe),qenkan tradhetar e armiq.Ata qe bashkpunuan me gjermanet(qesot po u lepim bythen te na marin ne familien etyre) qenkan tradhetar,ndersa plehrat e kuq qe bashkpunuan me sllavet, qe vrane 10000 kosovar para 18 vitesh, na qenkan heronj e patriot.Vetem ti me ate mbiemer,qe vetem shqiptar nuk eshte,mund at pranosh kete logjik.

  Reply to this comment
  • Che Guevara November 18, 01:18

   Per Williamin!
   Mire komunistet ti i quan si pjesa me injorante e shoqerise,po fashistet e nazistet si ty,cfare na bene keto 27 vjet kapitalizem?
   Injorantet(sipas bythes tende) nderetuan shkolla,universitete,hidrocentrale,hekurudha,bonifikun keneta e fusha,mbushen kodrat me ullinj e portokalle,ndertuan dhjetra miniera,uzina e kombinate etj, etj,ndersa fashiste pas 90-tes,jo vetem nuk ndertuan asgje,por i vune kazmen gjithcklaje!
   Per vete u bene miliardere,ndersa populli nuk ka buke te haje!
   Po ti kiu e fut veten tek injorantet apo tek kriminelet?

   Reply to this comment
   • Drejtesia do te behet, duan apo nuke duan fanatiket komunisto-ballistozogist, keto mije kenetash dhe mizakali. November 18, 11:12

    O ceramovicer,o pjella te se keqes shqiptare ne dite e vite,nuke jane ballistet e zogistet ata qe shkaterruan dhe perdhosje,grabiten e tjetersuan pasurine kombetare e private duke ricikluar boten e krim-korrupsionit-mafjozo-imoralo-politik ne te tri pushtetet ne Shqiperi, por si shtojce e peshtire e bijte e eterve te diktatures komuniste dhe mostrat e tyre qe derdhin lot krokodilesh si dikure, vetem per te mashtrusr dhe shqyer prene e rradhes, pra popullin dhe popujt, aqe sa kane rrevoluar SOVRANIN, USA, dhe BE-ne te kerkojne me force Reformen ne Drejtesi, Vettingun dhe ligjin e Dekriminalizimit, ligje qe ne unison u pshurr si nga ramovicet, bashovicet, medijvicet, vasiljevicet, me diligjente e skenariste te pangoourish komuniste, balliste, legaliste dhe nje djalle e gjysem brenda.O popull, pa u denuar krimet makabre te diktatures komuniste dhe atyre ballisto-zogiste qe kryen ne emer te ideologjive te tyre karrjerriste-terrorriste,qe i moren jeten dhjera e qindra njerezve te pafajshem, ku ne mes tyre kishte mjeke,mesues, inxhinjere, profesore e doktorre te nderuar ne fjale e vepra, pa harruar mijra femije fatkeq qe nuke arriten te njohin nenen apo atin e tyre, dhe e gjitha kjo ngase mendonin dhe mendojne ndryshe nga eterit e diktaturave dhe bijte e mostrat e tyre ballistozogistet qe dhe sot e kesaje dite nuke kane te ndalur ne ligesi. Mjaft eshte, MJAFT. Binduni dhe besoni Shqiperia ka nevoje per politikane qe bukes ti thone buke, dhe ujit uje. Se fundi “trimerite”nga shkallet e pushteteve apo ideologjive ekstremiste te c’do ngjyre, forme,apo besimi qofte, i shkoje vapa me gushtin ;thote populli, dhe kete e vulosi ne shumice ne zgjedhjet e fundit parlamentare.Dhe kjo ngase vrases dhe bashkepuntore ne vrasjet makabre te bera nga komunisto-ballistozogistet vazhdojne ti bejne karshillek viktimave te tyre, qe akoma nuke i eshte thare gjaku qe lau kalldremet,rruget, malet, shtepite dhe bulevardet.Levdatat ne mes bishash do te thote nje grusht ndaj vetes,familjes dhe popullit te tejsakrifikuar shqiptar. Tashme eshte koha e zbatimit te reformes ne DREJTESI, te gjithe duhet ta ndihmojme reformen, qe neser mos te kemi frike per te jetuar dhe gezuar veten dhe brezat qe leme pas.Dridhuni e perdridhuni, po vjen ora qe nga trasta pemet e kalbura jasht do t’hidhen, duan apo nuke duan bijte e eterve dhe mostrat e tyre qe grabiten e tjetersuan pasurine kombetare e private duke shtuar pas viktimave te eterve, dhe mostrave te tyre, mijra viktima te tjera te pafajshme. Kohes se teorive bastarde brenda djajve i mbaroje vaji kandilit;thote populli. Tanime, SHTETI i se DREJTES, do te vendose per ta, ku e djeshmja dhe e sotmja do ti mbetet nje enderr, dhe e nesermja si bashkepuntore apo autore ne mijra krime e superkorrupsione te denoncuara me ze, figure e deshmi te gjalla, sa istitucionale, aqe dhe me shume popullore e medjatike, do ti ndeshkoje me burg, pra ne nje ferr pa fund.

    Reply to this comment
  • Daku November 18, 10:30

   Ky William dhe williamet qe mendojne si ai/jo, jane analfabetet qe nuk dine as shkrim e as kendim. Lexo ato qe ka shkruar qe ta kuptosh se sa kulture ka. Guxon dhe jep opinion.
   Por ky/kjo William-ja ka mesuar edhe ca fjale te keqija qe kur i thote skuqet i/e teri/ra.
   William/e gjej kujt seksi i perket se duket qe te eshte difektu rondelja…

   Reply to this comment
 3. Tartufi November 18, 00:04

  Mjer ai popull,qe nderton shoqerine e mutit [ komunizmin ]
  me ndihmen e krye – banditeve te perendimit
  Mjere ai popull ,qe kerkon te rezoje qeverisjen komuniste
  qeverisjen e mutit,me ndihmen e krye- banditeve te perendimit. Per sa kohe qe kjo gazete Dita do te japi kondributin e saj me kalbesira te se kaluares komuniste
  qe erdhi ne pushtet me ndihmen e banditizmit perndimor ,kjo gazete per qytetaret e ndershem shqiptar,qe nuk ju takoje kjo ndihme,as per te ardhur ne
  pushtet dhe as ndihma per rezimin e ketij pushteti muti
  kriminel [ NGELET VETEM NJE LETER PER TE FSHIRE BYTHEN ] pa koment.

  Reply to this comment
 4. Mary Tereza November 18, 00:16

  Xhevdet,

  ne njihemi bashke, e njohim mbase njelloj Pellumbin, por ju duhet t’i jeni mirenjohes qe Pellumb Kulla botonte (edhe) tek ju. (Nje emer me i hershem “shekullor”, e mbante aty Kullen, por kjo pak rendesi ka).
  Une kam qene nga miqte e tij qe e kam qortuar per bashkepunimet qe ia permend ti Xhevdet: jo se nuk kishte te drejte ndaj Sali Berishes, qe ti ia ze ne goje tani, si prove qe DITA s’ka nderruar.
  Mendon ti se Pellumbi ka nderruar ndaj Sali Berishes per cfare ka analizuar pena e tij?!
  Pra, eshte tjeter gje qe, besoj, e ka merzitur. Mund te jete “merzi” qe ka ardhur e rritur dite pas dite, dhe tek e fundit, cudi nuk eshte qe P Kulla iku nga DITA, cudi ishte qe Pellumb Kulla shkoi ca kohe te DITA!

  Por kjo nuk eshte fyerje. Dhe s’duhet marre si ure e prishur midis. Se, ne qe po perpiqemi per Pajtimin Kombetar, te atyre qe edhe jane vrare me njeri jatrin…si te mos rrijme pajtuar pa u vrare me sho-shoqn?!

  Jetet tona jane te ndryshme dhe serish ne mund te mbetemi respektues.
  Eshte njelloj si ata te DITA-s te merziten me ty se ishe te VOA dhe shaje, o zot si i shaje ti atehere te kuqte!!!
  E beja per buken e gojes, mund t’u thuash ti, dhe secili duhet te mbylle gojen. Njeri je edhe ti. Edhe nen hyqmin e PPSh-se ate kemi bere, jo vetem ti…Te gjithe ne ate kohe kur trima ishin vetem ata qe ishin atje lart, dhe cuditerisht sekush kerkon t’i mbaj si heronj. Ata te hiqnin gurin e fundit, me fis e me mach…
  Koleget te Rinia mbajne mend nje shkrim reportazh nga Shkodra. Atje kishte ndodhur rrezimi i bustit te Stalinit, ti vajte dhe solle reportazhin me titullin: C’po ndodh ne Shkoder?
  Shkrimi natyrisht nuk merrej me Bustin e Baba Stalinit tuaj, por me korrje shirje bluarjet e drithrave!

  Ti Xhevdet me siguri ke kerkuar ta ribotoje shkrimin ku eshte marre si shembull terminologjia e tjetert e Mark Dodanit, pas renies se diktatures, dhe besoj se Pellumbi ta ka dhene lejen, se Kulla mund te lekundet e nuk bje kollaj, por…
  Por nuk besoj se ti i ke thene se do ta ribotonit shkrimin e tij duke ia rrezuar qellimin e atij shkrimi!
  Jo thjesht dallimi i “diversanteve” nga “sigurimsat”, ne shenimin tend, Xhevdet, shpreheshe se ti kishe biseduar me Markun Dodanin dhe ai qenkej shprehur se po te…ai serish do vriste ata qe kishte vrare!

  Athere, a me thua dot: perse duhej t’ja ribotoje shkrimin Pellumb Kulles?!

  Reply to this comment
 5. Arber Iliri November 18, 01:43

  Pellumb respekte per shkrimin eshte i drejte dhe realist.Mendoj dhe shkruajta edhe me parek kur lexova shkrimin e Xhevdet Shehut apo mbishkrimin e Xhevdetit se ishte nje shkrim shume provukoues dhe ne frymen enveristo- berishiste, sepse une berishen e quaj vazhdim te politikes enveriste ne shqiperi.Xhevdeti mesa duket ndjehet mire ne ambjentin e luftes se klasave megjithese eshtee demshme edhe per te por deri batakun do ndjehet mire ne te.Pra s’kemi c’ti bejme Xhevdetit dhe pasonjesve.

  Reply to this comment
 6. Adi November 18, 04:58

  Po ckeni ore me Pellumb Kullen qe ka qene gjithmone fallco , se si ishte KORB dhe do mbetet SORRË,boll shkruat kunder tij se e mbytet fare djalin 75 vjecar.po lereni rehat mjeranin se aq tru ka, aq di e kaq thote.
  Po nuk u be nami dhe s’na gjeti gazepi pse Pellumb Kulla ka punuar me Sigurimin e Shtetit Shqiptar.Po cfare donit ju qe ti sherbente Asfalise si te paret e tij qe shkuan ne rroten e semes te gjithe. Jo ore jo pse budall ishte Kulla, ku luhesh me zjarrin(sigurimin e shtetit) atehere mado kohe.
  Po ska qeder pse Pellumbi takohesh te shtepia e oficereve ne Fier tre here ne muaj me operstivin, ku e kishte kapur mat edhe Arqile Lipe me Tofi Llupen.
  Po mire, pse nuk shkruani gje ju per Fuat Bocin qe takohej te hotell Apollonia gjashte here ne majj me operativin fhe informonte per Karolio Pspuliasin, Lefteri Silon, Spahiivohgln, Engjellushe Dajen, apo pse ishte mik me Fecorr Shehun dhe Zylo Mamutin e Mallakastres..Po mire dhe Fuatin e kishte pare Luftar Paja e Sotir Stefa qe i shkruante informata operativit, apo nuk quheshin se ishin fallco ato.
  Te pata thene o Pellumb Sorra, rri rehat, mo shkruaj se do ta haç dhe ja e hengre, pse ore budall eshte Fuati qe nuk ndihe po rri pas LISTE?
  Pellumb Korbi po shkruajte dhe nje here budalleqe kunder SUGURIMIT te SHTETIT une do botoj LISTEN e korcareve ne Lyshnje dhe Fier qe jane denuar me infiomatat e rreme te tua.
  Le ta mari vesh tere bota o Pe-llum kur ti i thoshe operativit une te DUA.
  Ju lutem botojeni kete koment.

  Reply to this comment
 7. Hiro Onado November 18, 07:10

  Zoti Plumb Kulla

  I kerkoj ndjese komentusve dhe lexuesve se gjithmone te kam mbrojtur nga ofendimet e te tjereve por sot me kete artikull e ke dhjere fare dhe me vjen keq por jeni degraduar ne nje shkalle te frikeshme.
  .
  Akoma jetoni me ethet e luftes klasave qe u be ne Amerike ne vite 50’ qe njihet si makartizem (Joseph McCarthy) .

  Eshte katastrofike ne Amerike qe lobi shqiptar eshte I eklipsuar totalisht nga ai..grek..serb..izraelit dhe juve nuk ju ka ngelur tjter gje vecse te vazhdoni te ushqeni shqiptaret me kockat e komunizmit.

  Po mbushen tre dekada qe nga renia e murit Berlinit dhe ju jeni beri si ca ushtare japoneze ne filipine qe te izoluar ne ca ishuj te shkrete vazhdonim Lufte e dyte boterore dhe ne vitet 70 .
  .
  Lexoni historine e ushtarit (oficer) japonez Hiro Onado dhe tju vije turp ju goxha profesori me ato elez bibere dhe matherfuckere qe I ke pas bythe.
  Te te vije turp se jo vetem qe shkaterruat Shqiperine por me kete politike kanibale kunder kamunizmit inegzisten po e merrni ne qafe dhe vete Ameriken.

  Komunisti Sali berisha eshte nje hibrid I juaj qe dhe I nderuari Fred Abrahams e ka thene troc.Amerika eshte fajtore dhe ka toleruar ne menyre te pabesueshme krimet e tij.Ishin ambasdori amerikan dhe 2 te BE qe e mbrojten hapur sali kriminelin per krimin e shtatorit 1998……dhe me vone e quajten burre shteti nje kriminal kur vrau Live ..
  .
  Pse ti Plumb Kula nuk bere ndonje leter (artikull) autoriteteve amerikane qe po mbrojne nje kriminel si berisha hapur fare.
  .
  Ose kur ishit ju ne OKB pse rrinit si MUT kur lumenjte e naftes shkonin nga shqiperia ne Serbi me mikun tuaj kanibalin antikomunist sali elezbiberishaj…..Ky eshte dhe krimi juaj Plum !
  .
  Ne gop te semes shkofte komunizmi dhe enverizmi por ne djall shkofshi dhe ju anti komunistet kanibale qe po merrni ne qafe dhe ameriken me keto politika vampiroide.

  Eshte koha qe shteti amerikan te ndryshoje kursin me Shqiperine…te denoje berishizmin dhe elezbiberizmin se me luften me kufomat e komunizmit jo vetem qe jeni jashte loje por dhe pranoni fajin tuaj

  Asnje hap nuk eshte ne Shqiperi pa lejen apo keshillat amerikane dhe europjane qe nga ardhja e serbofilit Rajerson qe pruri djallin berishe me bekimin e beogradit..
  Turp e neveri per keto antikamuniste makartiste dhe doktorr Elezin e Vuthajve dhe “ushtarin e mire” te tij Plumb Kula qe duke luftuar komunizmin e vdekur po na tregohen me te zi se vet komunizmi si vampiroide.

  Reply to this comment
 8. vaso November 18, 09:16

  z kulla nje njeri iprivilegjuar ne kohen e enverit ne kohen e saliut dhe tani na flet si patriot ky njeri qe gjithe kohen i ka sherbyer regjimeve ne fuqi .

  Reply to this comment
 9. gjermani i fundit November 18, 10:52

  ne shkrimin e meparshem z. Kulla jepte mesazhin e tij sesi mund te kountribohet per ti dhene fund luftes “per Luften”.Siç edhe e korrigjon vete kesaj rradhe, nuk ishte fjala per çdo rast, por ne pergjithesi. Ne fakt eshte pozitive te mendohet keshtu per kete gje, biles ne komentin e atij shkrimi mendoj se kesaj historie brezi i sotem nuk i jep dot zgjidhje, ndaj ti veme kapak dhe ta zgjidhin brezat pasardhes si tu duket me e arsyeshme. Por te themi edhe nje te vertete; Berisha e beri kete ftese qe ne fillim te Tranzicionit me sloganin “opozitare, por vellezer”, por le te bejme pyetjen, kush e prishi kete “kontrate”? A nuk erdhen ne pushtet berishistet dhe filluan me spastrimet nga puna dhe perndjekjet selektive? PD mori flamurin e spastrimit kudo e ngado dhe te flaknin nga puna si komunist/ish komunist/pasardhes komunistesh, etj. Kush filloi shkaterrimet e monumenteve te Lanç? Debati qesharak i 28 ne darke apo 29 ne mengjes nga cilat segmente u nxit? z. Kulla duhet ta pranoje faktin se Lufta rifilloi nga e para jo nga komunistet dhe pasardhesit e tyre, por nag segmente te caktuara revanshiste, me qelllim kryesor jo thjesht transparencen morale, por interesa te mirefillta ekonomike. Psh, me nje vertetim burgu politik merr demshperblim dhe sa ka mashtrues ordinere qe perfitojne nga kjo? Sa posedues ish trashegimtare pronash kane rrembyer prona shume me te medha nga sa posedonin e sa te tjere krej arbitrarisht e bejne kete pa gezuar asnjelloj prone? Jane keto segmente qe ushqejne frymen e urrejtjes z. Kulla, dhe nuk e bejne shume per ndergjegje sesa per perfitime politike. Se edhe me urrejtjen mund te besh pazar te mire. Eshte ai Dervishi i dosjeve, besoj se eshte bere milioner duke shitur biografira. Por kryesisht kjo kauze eshte perdorur per perfitime politike. Ca kohe e perdorte Berisha kete flamur vellavrases, se i duhej politikisht sipas principit perça e sundo. Fut edhe massmediat, qe ku ta gjejne kauzen e debatit, gjersa kurioziteti dhe hapja e deftereve sjellin interes per lexuesit dhe ndjekes ne debatet tv. Psh, me kete gjelle te ringrohur Fevziu ka bere libra, sidomos per Enverin dhe Zogun dhe ne emisionet e tij ky argument eshte konstantja aritmetike. per ti rene shkurt, mendoj se kush punon per te prodhuar arme nuk ka ndermend premisat e paqes, prandaj te mbyllim defteret e ketij argumenti duke mos e hapur fare debatin, ose te mos ndihmojme ata qe kane interesa te forta qe debati te mbetet konstant.. Persa i perket komenteve, shpesh gje me interesante keto te fundit e me duket se eshte pothuaj e pamundur qe dikush te lexoje online artikullin dhe te evitoje lexiimin e komenteve, siç thone dy autoret. Ne mos, z. Kulla, me shaka po e bej, mund te jete nje komentues anonim per vete. Padiskutim qe gjuha e kultures se debatit privilegjon te gjitha palet, komentuesit, artikullshkruesit, redaktoret dhe drejtuesit e platformes mediatike dhe nqs te gjithe mundemi, le ta bejme te mundur dialogun. E ne fakt eshte e mundur qe shume media kane me shume lexues online sesa gazeta qe shesin, por kjo eshte nje maredhenie e re e shtypit dhe me ose pa dashje, supozohet se ne te ardhmen letra e shtypur do lexohet me pak.

  Reply to this comment
 10. Glauku November 18, 13:47

  Xhevdet ; Kulla u shèmb, pèllumbat fluturojnè lehtè, paqja èshtè ende larg. Edhe malet po lèvizin kurse Burrat e vèrtetè qèndrojnè tè patundur !

  Reply to this comment
 11. Azem Hajnari November 18, 15:15

  Une do benje NAMIN,,NAMIN do benje.Do ti shkruaj QEVERISE e nuk fo rri hozur fare le ta marrin vesh gjithe bota qe Pellumb Kulla ka futur ne burk shume njere bashke me SUGURIMIN.
  Mos me thencin Lipe Shtogu po si shkruajta nje karte QEVERISE.
  Po AMANI O NJEREZ , PO PSE etem SUGURIMI pati faj ne ate shtet, po ne te tjeret ça beme, apo si SPIJUNA i RREFENIM te operativave per njeri tjetrin, ngrinim shendete me gota rakie per ARMET E PATHYERA dhe per KOMANDANTIN..
  Mire me tha Fuat Boçja le ti behet mire Pellumit Hafijes se vet e krruajti me MISHTRITE misri me Qeverrine dhe e beri si DEMI TRIFONIT kur ZHGRRYHEJ dhe si DHIJE LLAZIT kur donte te PERÇITESH me capin e PETI LALES andej nga keneta te VIJA e NGJALES dhe bregu i Lumit te Vdekur. Kur kerkonte per tu HEQUR.
  Po dhe Luftari tha jo ka bere kabim Pellumi qe shkruan keshtu nga keo letrat ONONIMEi ai ai bariu KIU. FIU. qe si rri tajarja rehat deri sa ti ngevi KUNJI brenda.
  edhe CEKJA i Beratit tha se shyqyr qe iku PELLUMBI ne USA se prap do na SPIUNONTE te DUGURIMI SALIUT dhe jeq do ta kishim punen, apo te falin keta sugurimsat e sotit, keta te THYEJNE DHEMBALLET dhe te nxierrin per GJAH si Kosta Trebicken apo per thelleza si SOKOL JOLLTASHIN.
  Eh more Pellum Hafija po cfare na bere keshtu qe po te kendojne mileti Kengen e Kandarit te Cajuoit,se jandar ke qene.
  Po vetes ja fute sma

  Reply to this comment
 12. Nona-Madona November 18, 16:05

  Dikur ishe Pllumb i bardh
  plot testosteron
  flutroje ne kaltersi
  beje humor
  i talentum ishe
  Pellumb nje Krye/REGJIZOR
  .
  Sot ne Pllumb i Zi je kthy
  mbush me ostrogjene
  perpelitesh si plakat
  kerkon ti besh heronj
  MINJTE
  HIJENAT
  dhe
  LEGENAT

  Reply to this comment
 13. bureto November 18, 16:06

  Ndoshta duhet te kthejme ca koken mbrapa per te kuptuar me mire se pse demokracia shqiptare noton prej afro tre dekadash ne keto ujra, ku te gjithe luftojne kunder te gjitheve dhe ku faji dhe fajtoret edhe pse jane te njohur anashkalohen. pa u pranuar origjina e ketij realiteti demokracia shqiptare do mbetet edhe ca kohe demokrature e dominuar nga fryma katoviciane.

  KATOVICA*-“Bibla” POSTKOMUNISTE

  JA KUSH DO TË JETË “DEMOKRACIA” E JONË
  (Marrë nga vendimet e Byrosë politike të PPSh., në Tetor 1989)

  Sistemi ynë ka falimentuar përballë atij kapitalist, ndaj jemi të detyruar te ndryshojme strategji¹*, u tha R.Alia te pranishmeve.
  Kjo strategji do të synojë në dy drejtime:

  1.- Në respektimin e të drejtave të njeriut dhe:
  2.- Në krijimin e pluralizmit politik.

  Të drejtat e njeriut janë diçka brenda nesh dhe deridiku, mund të abuzohet me to, por pluralizmi do të bëhet se s’bën.
  Do të nxisim të krijohen parti sa të duan, të majta, të djathta, të qendrës, por gjithsesi, këto parti do të kontrollohen dhe drejtohen nga ne, programet e themelimit të tyre do t’i formulojmë ne.
  Në krye të tyre duhet të nxirren njerëz që të përkrahin strategjinë tonë. Partia që do të marrë pushtetin do të shajë komunizmin në themel e në çati, në këtë mënyrë do të fitojnë simpatinë e perëndimit dhe të disidencës antikomuniste²*.
  Ata që janë në burgje, të dënuarit dhe të persekutuarit politikë do të thonë për ne: edhe këta e urrejnë komunizmin; do të afrohen dhe do të na përkrahin. Ne na intereson karta morale e tyre. Do t’i afrojmë dhe do t’u japim punë të parëndësishme, por kurrë nuk do t’i lemë të marrin pushtetin, sepse ata sapo ta marrin fuqinë, do të fillojnë të hakmerren dhe ne bëhemi hyzmeqarët e tyre.
  Në zbatim të të drejtave të njeriut, duhet t’u japim dhe kompensim në para të burgosurve e t’u kompletojme disa komoditete banimi, të sekuestruarve dhe të ç’pronësuarve do t’u japim nga një letër në dorë që t’ju njihet prona, por asnjëherë nuk do t’ua japim. Në forma të ndryshme do t’i ngatërrojmë njeri me tjetrin, të kalojnë në gjykata ku do të zbatohet rotacioni nga gjykata e shkallës së parë dhe në të dytën dhe për difekte teknike, kthim për rigjykim në shkallën e parë, e kështu me rradhë. Këta janë të moshuar dhe nuk kanë fuqi. Duhet të kemi kujdes me fëmijtë e tyre, por këta, duke ju dhënë nga një pasaportë dhe me pak presion, do t’i largojmë jashtë; ata që do të pretendojnë dhe do të këmëngulin, do të lëndohen. Pasuria e tërë, na përket neve, se ne e bëmë.
  Materialin, që më dërgoi Gorbaçovi, kam dy vjet që po e studioj dhe ata kanë ecur shumë përpara, për këtë ju jeni në dijeni. Neve kemi kuadro sa për shtatë komitete qendrore dhe të mos kemi frikë. Ne kemi studimin dhe platformën gati për zbatim. Do të ketë shumë intelektualë që do të kundërshtojnë, këtyre nuk do t’u japim punë.
  Një shqetësim mund të krijojnë intelektualët pensionstë; këtyre do t’u ofrojmë krijimin e shoqatës së veteraneve të luftës dhe të punës. Do t’u japim një pension minimal dhe do t’u mbajmë ison.
  Kosova është në pragun e shpalljes së kushtetutës. Le të bëjnë si të duan, ne kemi platformën tonë.
  Çdo gjë e kemi programuar, strategjinë e kemi të gjithë të qartë dhe kemi caktuar rrugët për qëllimin e misionit tonë.
  Nën një propogandë ekstreme kundër komunizmit dhe me disa ndëshkime të vogla të nomenklaturës së lartë komuniste, ne komunistët reformatorë do të zbatojmë strategjinë tonë në ekonomi, që kapitalistët dhe pronarët e ardhshëm në një vend kapitalist të jemi ne, njerëzit tanë.
  Me këtë strategji, brënda dy apo tre legjislaturave do të kemi ish klasën komuniste në klasë kapitaliste.

  (Kjo përmbledhje e platformës së R.Alisë, është paraqitur në një mbledhje të ngushtë me anëtarët më të besuar të Byrosë Politike dhe është konsideruar shumë sekret. E plotë ndodhet në Arkivin Qëndror të Shtetit, i cili për shkak të ligjit “Mbi arkivat”, nuk mund të bëhet publik pa kaluar 30 vjet. Ky material pak më i shkurtuar është botuar dhe në gazetën “Dita”, më dt. 19.08.2005. Materiali i mësipërm, është sipas shënimeve të njerit prej anëtarëve të B.Politike, që ka qenë prezent në atë mbledhje.)

  Shënim: Katovica, vëndi ku u bë mbledhja e ish udhëheqësve të bllokut komunist, është një qytet polak, 70 km, afër Varshavës. Aty, u paraqit nga Gorbaçovi, strategjia e transformimit të sistemit komunist, sipas platformës së KGB, me emrin ‘perestrojka’.

  ¹*) Bashkimi Sovjetik u shpërbë, më 25 dhjetor 1991, kur Gorbaçovi dha dorëheqjen, si president i tij. ((sipas prof. Robert Buchar, transformimi i sistemit sovjetik, pra të ndërrohej fasada pa ndryshuar regjimin, u projektua qysh në vitin 1970 nga Juri Andropov, ish shefi i KGB (shërbimi sekret sovjetik) dhe më vonë udhëheqësi i B.S. Vetë, vendosja e Gorbaçovit, si më i riu, në krye të B.S, ishte pjesë e kësaj fasade, ashtu si vetë perestrojka, që ishte projekti i KGB, babai i të cilës ishte Andropov, i cili ideoi dhe mashtrimin e madh të saj (perestrojkës), të shpallur, në momentin e duhur, nga Gorbaçovi}.

  ²* Kur gruaja e një anëtari të B.Politike, e shqetësuar, pyeti kryeministrin e parë postkomunist, F.Nano, se: “çfarë po bëhej kështu?”, ai iu përgjegj: “Mos u shqetëso, se janë të gjithë tanët!” (F.Lubonja: libri “nëntëdhjeteshtata” dhe intervista në “TOP Chanel” TV, datë 24.3.’11) (Kuptohet që, bëhet fjalë për klasën e re politike që doli mbas ndryshimeve politike në vitin 1990-1991).

  Reply to this comment
  • Dastriot Kervishi & Evila Nika-Arqiviste November 18, 17:06

   I NDERUEM BURETO
   .
   JE BO MA ZI SE DASHNOR KALOQJA AI LACJONI PREJ LEZHE
   .
   NGA KETO “BALLISTAT” QE SHKRUAJNE TE DITA JE ME I KULTURUARI POR ME BUDALLAI….LE TE SQAROJ SHENOJE DHE MOS HARRO !
   EDHE
   NESE
   KATAVICA
   KA EGZISTUAR
   AJO VAZHDOI
   DERI
   NE 2 PRILL 1991
   SE U ZEVENDESUA
   ME ELEZBIBEROVICA
   .
   faktet qe sjell Izet Haxhia nuk jane konspiracjone por nje realitet i dhimbshem.
   Kjo dhimbje shtohet akoma me teper kur njerez si puna juaj qe jeni atdhetare..edhe pse je PELLUMBKULLIST (nga menyra qe komentoni) keni nje miopi te paspjegueshme..Po ata shqiptaret e thjeshte qe nuk merren me realitetin dhe nuk dine nga na vjen e keqja ..cfare do te bejne..Pra kjo eshte fatkeqsi kombetare qe e shohim se kush qendron prapa Sali Satanait dhe ose nuk e shikojme ose kemi frike ta themi.

   Po prania e ‘KOMUNISTIT” Damir Fazllicit ne 2007-2008 perkrah ” KAMUNISTIT” Tom Ridge ne kasafortat e sigurise kombetare konspiracjon te duket zonja Lora ?

   ATA QE BENE SKENARIN E 2 PRILLIT 1991 JANE PO ATA QE BENE SKENARIN E CAUSHESKUT

   Shaqirr Vukaj
   Blloku Lindor / Bashkimi i Gjermanive dhe epilogu i përgjakshëm rumun
   Postuar më: 16 Mars, 2015

   Ne kete artikull te zotit Vukaj terheqin vemendjen tre “sekuenca” te frikeshme qejane specifikuar me A…B…C si me poshte
   A……………………………..
   Sipas burimeve amerikane, kineze, etj. gjatë takimeve të presidentit Bush me kryeministrin hungarez (qershor 1989) dhe Gorbaçovin në Maltë (2-3 dhjetor 1989) është marrë vendimi përfundimtar për përmbysjen e udhëheqjes rumune dhe eliminimin e Çausheskut.
   B……………………………….
   siç del nga dokumentet e botuar në vitin 1995 nga vetë rumunët, duke filluar nga viti 1987, në Rumani janë dërguar agjentë të përgatitur posaçërisht nga;
   B.Sovjetik,
   Hungaria,
   Izraeli,
   ShBA,
   Britania e Madhe etj.
   për të përgatitur terrenin për zhvillimet e mëvonshme. Tërheq vëmendjen fakti, se sipas këtyre dokumenteve, për eliminimin e Çausheskut kanë bashkëpunuar CIA amerikane me KGB sovjetike
   C…………………………………
   revolucioni rumun, ka qenë një kombinim midis:
   1- revolucionit popullor,
   2- komplotit të opozitës
   3-dhe një grushti shteti të organizuar nga shërbimet ndërkombëtare.
   Duke ju referuar ketyre ”sekuencave” po ju pyes
   Po demonstratat e q.studenti,ne hedhjen e permendores se enver hoxhes,ne provokimin e shkolles bashkuar kush jane ato agjentura qe nderhyne kaq hapur
   Po masakren e 2 prillit 1991 pervec udb jugosllave ka qene implikuar cia me kgb ? SI NE RUMANI…
   A duhen dekoruar banda e tropojes e elez biberajt,berishes,hajdarit etj.. si flamurtaret e demoNkracise dhe zagart te Serbise ??

   PO….PO… DUHEN DEKORUR ME BURGIM TE PERJETSHEM..OSE…
   KUR KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE TRADHETISE PABESUESHMERISHT TE MADHE TE EDI RAMES
   DHE KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE ABUZMIT KOZMIK TE DIPLLOMATEVE EURO-ATLLANTIKE ME NJE POPULL QE JU BESOI SI KRISHTI NE 1991-1992

   DHE KJO NUK DUHET TE NDODHI SE AI POPULL DUHET TE NXJERRE NJE AVNI RUSTEM PER TE EGZEKUTUAR PERBINDESHIN E VICIDOLIT QE ESHTE QINDRA HERE ME ANTISHQIPTAR SE ESAT PASHE TOPTANI ME GJITHE ANTISHQIPTARET TE MARRE SE BASHKU
   I PANDEHURI SALI RAM BERISHA DUHET TE EGZEKUTOHET ME TE NJEJTEN MENYRE QE AMERIKANET NDESHKUAN BIN LADENIN PER KETO KRIME KUNDER KOMBIT SHQIPTAR:
   1 krimi i vrasjes ne bashkpunim ne 21 janar 2011
   2-tradhetia me detin jon
   3-tradhetia me lejimine varrezave te grekut
   4-vrasje shteterore ne gerdec
   5-puci i shtetit shtator 1998
   6-genocidi mbi fisin haklajt
   7-shkaterrimi shteti 1997 (kater mije te vrare)
   8-masakra naziskine ne 1996 (sheshi skenderbej)
   9-futja ne konfernecen islamike
   10-fronezimi janullatosit
   11-shitja hidrocentraleve
   12 kalimi i borxhit mbi 67% (Humbja sovranitetit)
   13 etj…
   TE PAKTEN FISI HAKLAJVE,TE 21 JANARIT,GERDECIT ,OTRANTOS DHE MIJRA FAMILJE ME TE CILET KY PERBINDESH KA HYRE NE GJAK DUHET TE ZGJEDHIN NE “SIX NAVY ELITE” PER TE HEQUR QAFE KETE BAJLOZ TE ZI TE SERBISE DHE DREQNISE..

   Reply to this comment
 14. vasili November 18, 16:35

  E perseris me shume deshire:
  Per ate kenaqesi,qe kam ndjere ne shoqeri me humorin e Kulles,ne mendimin tim,ai eshte ne krye,te krijuesve ne humorin shqiptar.
  E pershendes gjithashtu nxehtesisht.hapin e veshtire,per te krijuar kanale dashurie,midis llogoreve te urrejtjeve,ne kete vend te percudnuar aziatiko-ballkanik.
  Por ndjehem jo mire,kur dhe Pellumbit ne kete fluturim e tij ja shoh krahet te llangosur,nga gjirizi i sindromit arnautas:
  Vec une dhe fisi im,jemi te paster qelibar,pa ju te tjeret…jeni vec nje mut.
  Njeriu,vecanerisht behet i besueshem ne ato qe thote,kur ndihet transparent,per te metat e veta.
  Sic e keni pranuar dhe vet,nje leter e juaja drejtuar Enver Hoxhes,ju ka kthyer rrugen e fatit dhe i dha rruge talentit tuaj.Ne kete leter,ju me siguri(ndryshe nuk mund te merresh pike-kthesa) i kunderviheshit nga llogoret e moralit komunist bemave te te afermeve tuaj.
  Nga ky makiavelizem,arriti te zhvillohet nje talent i vertete i humorit shqiptar.
  Enver Hoxha ish tiran diabolik,por ja si ne rastin tend,cfaqi nje shkendije njerzore.Kjo duhet pranuar nga ana tende,kete ta detyron jeta tende qe ke jetuar mbas kesaj.Patjeter dhe nje falje fisit tend, qofte dhe indirekt,ja ke shtuar me kete peshen e rendeses persekutuese shpirterisht dhe fizikisht.
  Dicka tjeter eshte ajo,qe besoj se eshte e vertete(ne te kundert kerkoj sinqerisht falje),qe ju apo bashke me fisin tuaj,jeni pronar i nje shkolle ne nje fshat te Korces,qe e keni lene te rrenohet dhe SHKOLLE te mos vazhdoje te jete.
  E pra,Kulla,shtoj ketu dhe ate qe hedh balte ne menyre te terbuar(pasi nuk i ke mjetet,qe tu besh dicka tjeter),mbi te gjithe ata qe cfaqin mendimet e tyre poshte shkrimeve ne gazete,kjo tregon formimin tend,prej katundari mendjemadh(turku ka nje fjale te ndjere:Fshatari,qe te behet qytetar don shtate breza dhe po arriti te behet qytetar i fisem,vdes nga kenaqesia) dhe jo sikur ke nje jete te tere qe jeton dhe ne Amerike,ku shkrimet me psudonime ne krejt median perendimore jane norme demokratike komunikimi.
  Mirpo si kulla,me formimin e tij me bazament katundari inatcor,ashtu dhe ndonje analist ketu si puna e xhotes mesiperm me formim islamisto-komunist,qe kane arritur te perfitojne nga tallavaja ´´demokratike´´vicidolase,qe e ka izoluar kete vend me shume e kurre dhe qe ndryshojne surrane brenda dites,nga te perkedhelurit apo interesi,shprehen me mllef po kaq te skajshem,per ata qe shkruajne mendimet e tyre ne vijim te shkrimeve,ku mund te gjesh dhe opozitare te vertete dhe pa interes.Vec kesaj nuk kerkojne as honorare,packa se i ngrejne vlerat gazetes,duke e lene ne pozicion opozitari ´´analistin´´
  E kuptoj se shkrues si kulla,shehu,islami nuk ndjehen hic mire,brenda tyre kur i kunderve faktin dhe llogjiken,qe ata kerkojne ta injorojne.
  Por nuk ndjehen mire dhe ahere,dhe ketu u jap shume te drejte,kur ndonje dore dhe tru gjirizor shpif dhe prallis,si ti doje menderja nga menderja lart dhe qe e ka me te ndyre dhe me kunderbonjese se ate qe ka poshte dhe te cilen ka te pakten nje jave pa e fshire,sic ishte dhe nje fare Ramadani.qe i kundervihesh Kulles.
  Gazeta Dita,me vjen mire gjithmone ta perseris,ne kete hale mediatike gjithandej,posedon nje pene kulitative dhe vecanerisht me personalitet te larte z.Thano,qe as me njeh dhe as e njoh nga afer,por qe fatkeqesisht ka kohe qe i nxjerre putrat shume rralle.

  Reply to this comment
 15. Arber I November 18, 17:47

  Pellumb, nuk eshte faji i Xhevdet Shehut se ti i ngjan nje treni qe del shpesh nga shinat e tij. Hyre gabimisht ne politike dhe deshtove; hure gabimisht ne shkencen e histrise se Shqiperise dhe perseri deshtove. Je humorist i talentuar dhe personalitet ne kete fushe, mos u largo prej saj dhe do te gjesh qetesi ne shpirt dhe dashamiresine e ne, simpatizanteve te tu!

  Reply to this comment
 16. Karnadezi i Vrakeserbise ne Nato November 18, 17:54

  Gjerman i fundit
  Shprehja juaj me siper
  “”” kush punon per te prodhuar arme nuk ka ndermend premisat e paqes”” rrjeshti 17-18
  eshte lapidare por dhe komenti ne teresi eshte nje Aksiome qe kushdo Pellumb i zi duhet ta marre pa vertetim
  *
  Ku gabon ne menyre kriminale dhe me “rekomandee” pellumb fuckulla ?
  I
  Fituesit e luftes ncl 1941-1944 dhe perplasjes midis shqiperise dhe agersoreve anglo-amerikane-serbo-greke 1945-1961 ishin partizanet shqiptare per te paren dhe ushtria dhe sherbimet inteligjente shqiptare per te dyten…Pra i takon ketyre fituesve qe te shtrijne doren e pajtimit dhe te falin dhe jo ketyre Fuckullave .
  II
  Ka nje keqkuptim kozmik (lexo kriminal) per vitet 1990-1992 ne Shqiperi..Ramiz Alia (liberal apo maskara) ishte powerfull ne vitet 1985-1990 por ne nje fare menyre 2 vitet e fundit ai u carmatos dhe ne 31 mars 1991 ne votimet me te mira te bere ne Shqiperi ai fitoi 8:2 me kundershtaret e tij….(lexo pellumbzinjte)
  III
  Nuk eshte sekret (kane dale varg-male me dokumenta) te thuhet se pas dy ditesh ne 2 prill 1991 “pellumbat e bardhe” u bene gjarperinj te zinj dhe nga vendkomandat e beogradit dhe athines kryen nje invazion te mirfillte me mjete “demon-kratike” dhe dihet ku kemi arritur ku dhe greku apo serbi me ekstremist nuk do besonte ne 1990-en

  Kushdo qe I thote vetes shqiptar ,kur ne vitet e para eshte organizuar nje veprimtari kaq agersive te anglo-amerikaneve atehere qe sot jane miqte tane duhet te pyese:
  .
  Perse Amerika dhe Anglia nuk kerkon falje per organimzimin e ketyre akteve terrroriste qe krahesohen me ISISN sot….Te organizonin ndonje kompllot qe te vrisnin Enverin kishte sens por te vrasesh popull eshte Terrorizem …..eshte T.E.RR.O.R.I.Z.E.M
  .
  Sepse te hedhesh ne ere fabriken e sheqerit maliq..te vrases vajzat e malsise qe shkonin ne aksion prapa ferres..ose te vrases nje mesues se I meson gjuhen shqiper femijve malsore eshte krim monstruoz..dhe keto tipa ne vend qe te lihen ne kazanin e tradhetise..jaen dekoruar nga berishat—bishat-nishanet dhe hajvanet.
  .Ndiqni nje fakt real teper criminal dhe sejcili te nxjerre konkluzion
  ———————————-

  Eshte fakt I pranuar edhe nga Cia amerikane se amerikanet dhe anglezet deshtuan ne luften e gjate per te permbysur me force pushtetin popullor te E.Hoxhes.
  .
  Ja nje sekuence te marrjes ne pytje te Hajrulla Selim Murteziut spiunit – Amerikan qe pershkruan luften e cias amerikane dhe angleze te hedhjes parashutistve , grupeve ushtarake ne rruge toksore dhe detare per te permbysur regjimin popullor te E.H ,me çdo kusht ,dhe deshtimin perballe forcave te ushtrise sigurimit shqiptare me turp.
  .
  U hodha me parashut ne Librazhd me detyre nga amerikanet per te pregatit kushtet per pushtimin e shqiperise me 30.10.1951,ecem ne teren naten duke u orjentuar me harte dhe busull ecem vetem naten kaluam ne Elbasan ,Moker,Korçe,dhe deri ne kufi me grekun aty u ndeshem me forcat e mbrojtjes shqiptare ,besoji se ka patur nje te vrare ushtar shqiptar qe u kap ne befasi nga ne ,se nuk pranoji te na tregonte rrugen per greqi.
  .

  Mbasi u kthyem ne greqi ,mua amerikanet me ndane nga te tjert dhe me vendosen ne Athine ,ndersa dy te tjeret shok te mijet I nisen ne gjermani.Banoja ne hotelin “San Rival”,ne rrugen”Plate Javates”.Ne Athine amerikanet me jepnin 2 miljon dhrami ne muaj.Hotelin e paguaja 25.000 dhrami,ndersa ushqimin e merrja ku te doja.
  .
  Levizja lirisht deri ne maji te vitit 1953,kur u dorzuan amerikanet perball humbjeve ne luften me sigurimin shqiptar,dhe flamurin e luftes kunder E.Hoxhes e moren Anglezet .dhe ata me thirren ,kalova me Anglezet pa me thene asgje amerikanet ..erdhi nje shofer grek dhe me mori me makin dhe me qoji ne zyren e nje koloneli anglez quhej xhejmes me tha se tani do te kaloni me ne anglezet kemi biseduar me amerikanet dhe kemi nevoje per nje radiotelegrafist per ta kaluar me nje grup ne terrenin shqiptar pasi mungon radiotelegrafisti,ne kete grup ishin Haki Idrizi,Nuredin Nurçe ,Osman Karaj nga Tirana dhe Ibrahim Molla nga Devolli,
  .
  Na nisen ne oren 9 te mengjesit nga greqija me avjon dhe arritim ne angli ne oren 16.00,sa zbritem na moren me xhipse dhe na quan ne nje fortifikat nentoksore ,rrethe e qark nuk kishte asnje shtepi veçe fushave dhe detit qe dukej 10 km large neshe.
  .

  Kishim dy instruktor anglez ,njeri quhej David dhe na mesonte radiotelegrafi ,tjetri Stefan dhe na mesonte leximin e hartave topografike dhe orjentimin me busull,ky fliste srbisht dhe pak shqip dhe merreshim veshe.
  .
  Kishim dhe officer te tjer qe na mesonin perdorimin e armet luftarake ,perpilimin e skicave te fabrikave , te rrugeve hekurudha dhe ura.duhej te interesoheshim ne teren kur te hidheshim ne shqiperi.
  .
  Une mesova dhe telegrafin dhe shifren secrete.Punonim 8 ore ne dite 6 ore para dite 2 ore mbas dit.Na largonin me Gjip 10-15 km larg dhe duhet te ktheheshim ne baze me harte dhe busull.
  .
  Pas 10 ditesh na quan perseri ne selanik te greqise na veshen uniformat ushtarake dhe na nisen ne kembe per te hyre teritorin shqiptar nga korça u futem fshehur dhe fotografuam fshatin senishte ,fotografuam fabriken e sheqerit maliq ,qytetin e korçes,dhe disa kazerma ushtarake ne korqe nga larg,u ndeshem me forcat e kufirit vrame 8 civile dhe tre ushtar ,nga grupi yne u vrane dy ndersa ne tre antar te grupit kaluam ne greqi.
  .

  Ishte e pa mundur te deportoje pa u diktuar kishim ne plen per te hedhur ne ere kombinatin e sheqerit ne maliq ,por kjo nuk u ralizua ,pasi kapeshe nga populli ose ushtrija…..(nderpritet kjo histori me terroriste per kortezi….mjafton kjo eshte shkruar me lart)
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++
  …………………..
  .Pse behet kjo zhurme me kufomat e shekullit kaluar me spiune ??
  ==
  .Pse e mbyllen sqepin shqiptaret breke-ulur
  kur Visho Ajazevic nga Vraka
  (enklave serbo-malezeze)…
  truri i Shikut 1992-1997….
  ..”kompjutri” i bashkim gazidedes .
  .ustai i fshirjes se filmimeve te 21 janarit..
  pra ky qytetar ‘KARNADEZ’ u be ambasdor i shqiperise ne Nato …qe jo vetem nuk duhet te ishte kryetar Shiku 2012-2017 por dhe te perfaqsoje Shqiperine ne Nato eshte harakiri nga te gjitha anet…Vishoja mund ta perfaqsoje Shqiperine si shprehje gjeografike me shqipfoles…se si shtet ai nuk egziston

  Reply to this comment
 17. Ramadani November 18, 18:36

  Ore cfare humori ka patur e ka Pellumb Kulla?Ai humor eshte i Populli Fierak i ngritur ne art nga bijte e tij te talentuar dhe jo nga Pellumn Zi.u.
  Le te bej sot humor Pellumbi, po ka ngelur si nje SORRE dhe leh kot..
  Me pelqyen shume dy komente, ai i afit dhe Azen Hajnarit qe e kane qendisur bukur se kush ka qene Pellum Kulla..
  Pellumb Kulla ka qene dhe eshte nje pseudo artist megalloman sharlatan qe kerkon te duket e vere ne pronesi humorin e holl te fierakeve qe bene te njohur kete njeri ardhur nga malet e Korces.

  Reply to this comment
 18. lora November 18, 19:14

  Kam bere nga nje koment te shkurter si ketu tek Dita ashtu dhe tek Tema mbi shkrimet e fundit te Pellumb Kulles, por dua te theme se jam i zhgenjyer nga qendrimet e tij. Komentues me larte i kane sqaruar shume mire gjerat dhe ne jemi bashkeaktor te kohes me Pellumbin qe nuk kemi se çfare mohojme njeri tjetrit. Mua me beri pershtypje tek Pellumb Kulla kur permend Frankon qe paska thene se nderon gjithe te vraret, si ata qe luftojne kunder dhe ata qe luftojne pro çeshtjes se vendit te tyre. Dhe nxorra konklyzionin se Pellumbi na qenka perkrahes i vrasjeve te 21 janarit, por , sikur te mundete te me spjegonte: Frankua i nderonte ata qe kishte vrare vete, pse Sali Berisha nuk i nderoi tek varri ata kater vete qe vrau ne bulevard?! Eshte me i mire se Frankua apo me i rrezikshem? Mund te irritohet Pellumbi, po une s’kam se çfare te bej, e desha nje pergjigje nga mendimi tij per te patur te qarte perkrahjen qe i ben Frankos. Po shtoj: Te theme te drejten e kam vleresuar Pellumb Kullen qe shpejte edhe me vone per shume gjera qe ka bere e ka thene dhe e lexoja me deshire e vemendje, por kam pare nje disekuliber te çuditeshem ne mendimet dhe veprimet e tij te mevoneshme. KJo eshte fatkeqesi per shume qe e heqin veten intelektuale ne Shqiperi dhe mos e kerkoni fajin tek politika, por tek keta njerez qe i kane sherbyer injorances politike me deshire. Mund te permend shume emra qe ne i kemi pasur ne balle dhe sot na hiqen te perndjekur e te perpjekur. Kujt ti besosh? Une njoh dhe gazetare e intelektuale e shkencetare qe kane nje ekuiliber te admirueshem, por injoraca i ka spostuar duke u vene berrylin. Shqiperia nuk behet me keto mendje qe perplasen ne parlamentin shqiptar si idiota, por me mendjen e atdhetareve te ndershem e shkenctareve shqiptare te te gjitha fushave. Prandaj , Pellumb, mos e ngjyej me penen ne bojen e Frankos! Na duhet paqe dhe vllazerim, lere Nishanin qe ti humbas vete. Boll me; mos i beni dem me ketij vendi me ballista, komunista, apo keta “te perndjekurit” qe boshatisen buxhetin e fukarenjeve.

  Reply to this comment
 19. Fatmiri November 18, 19:16

  Humoristit Pellumb Kulla! Kam lexuar shume nga shkrimet tuaja para e pas viteve ’90.Nuk eshte vendi te bej vleresime per to .Po per sa i perket cilesimit qe i beni gazetes “Dita”, une mund te shpreh mendimin tim , si lexus i rregullt i saj , ashtu sic jam lexus edhe i “Tema” ,”Mapo” apo edhe te tjera qe nuk po i permend..Gazeta “Dita” sic e thekson edhe ti eshte nga me te lexuarat e te perditeshmeve Shqiptare edhe sot .Me gjithse ju kerkoni ndjese lexusve ,shprehjet jane fyse, te renda dhe jo vetem per redaksine ,por te gjithe lexusit..Kjo eshte e palejushme per cdo intelektual te formuar , aq me teper nga nji ish diplomat .Por me qene se ju jeni njeri i humorit dhe shquheni ne kete fushe , une po i mar me humor keto qe i ke hedhur ne kete shkrim , ose do ta quaja nji lajthitjen tuaj te radhes . Ndersa per Gazetarin Shehu kisha nji verejtje ; beni mire ti lexoni edhe keto komentet poshte artikujve tuaj , ne to munt te gjenden shpesh te verteta qe ju nuk guxoni ti thoni.

  Reply to this comment
 20. Fatmiri November 18, 19:21

  Humoristit Pellumb Kulla! Kam lexuar shume nga shkrimet tuaja para e pas viteve ’90.Nuk eshte vendi te bej vleresime per to .Po per sa i perket cilesimit qe i beni gazetes “Dita”, une mund te shpreh mendimin tim , si lexus i rregullt i saj , ashtu sic jam lexus edhe i “Tema” ,”Mapo” apo edhe te tjera qe nuk po i permend..Gazeta “Dita” sic e theksoni edhe ju eshte nga me te lexuarat e te perditeshmeve Shq iptare edhe sot .Me gjithse ju kerkoni ndjese lexusve ,shprehjet jane fyse, te renda dhe jo vetem per redaksine ,por per te gjithe lexusit..Kjo eshte e palejushme per c do intelektual te formuar , aq me teper nga nji ish diplomat .Por me qene se ju jeni njeri i humorit dhe shquheni ne kete fushe , une po i mar me humor keto qe i ke hedhur ne kete shkrim , ose do ta quaja nji lajthitjen tuaj te radhes . Ndersa per Gazetarin Shehu kisha nji verejtje ; beni mire ti lexoni edhe keto komentet poshte artikujve tuaj , ne to munt te gjenden shpesh te verteta qe ju nuk guxoni ti thoni.

  Reply to this comment
 21. Shefqet Cela November 18, 21:48

  Nuk do te zgjatem si shume kush ne kete replike.
  Pellumbi ka çfaqur dy faqe eksreme; nje ne komunizm dhe nje ne kete palo demokeaci ( te mos themi disa, gjate kesaj kohe).
  O ka qene i pa fytyre atehere, ose sot, megjithse duhet thene qe ka shume fytyra te kesaj periudhe te nemur me lloj-lloj llafollogesh qe bejne “politike te madhe”.
  Une i buie shkuert me keta:LEHNI LARO KABA………

  Reply to this comment
 22. Al November 19, 00:33

  Xhevdet, asgje nuk ke mesuar gjate ketyre viteve kur te gjithe ne patem mundesi te mesojme, te kuptojme qe ka edhe nje te vertete tjeter prej asaj qe na thoshin para 1990-es.
  Eshte e habitshme se si ti, me nje arsim te larte te kryer, me libra me poezi te botuara para 1990-es, per te cilin njerezit prisnin te behej poet dhe artist, nuk vazhdove me poezi, por u bere gazetar politik.
  Si gazetar ke qene per 5 vjet gazetar i Zerit te Amerikes, dhe ke bashkepunuar ngushte per 5 vjet me Elez Biberajn. Pastaj ndryshove kurs, u bere anti-Biberaj. Kerkove te na mbushesh mendjen, dhe vazhdon akoma, se fajtor ishte Elez Biberaj, per largimin tend nga VOA dhe per te gjitha “te zezat” qe kane ndodhur ne Shqiperi.
  Tani ke dale direkt ne pisten tende, kur thua “për një ngjarje madhore, sikurse ishte përpjekja e anglo-amerikanëve për të rrëzuar me forca paramilitare regjimin e Hoxhës në vitet 1949-1954. Pëllumbi merr si pretekst Mark Dodanin, një oficer i devotshëm i Sigurimit të Shtetit, meqë bashkë me shumë të tjerë bënë që ai plan të dështonte dhe agjentët, përgjithësisht ish-kriminelë shqiptarë të arratisur në fundin e Luftës së Dytë Botërore. Pavarësisht një fryme pajtuese që ofron shkrimi, është krejtësisht i padrejtë dhe i pavend krahasimi që bën Pëllumbi midis heronjve të sigurimit të Shtetit dhe atyre që erdhën me armë në dorë nga jashtë. Nuk mund të krahasohen të pakrahasueshmet.”
  Pozicioni i vertete i yt eshte anti-anglo-amerikanizmi. Sic eshte dhe qendrimi i shumices se lexuesve te gazetes tuaj. Ti i qendron besnik pikepamjeve te shprehura ne librin “Rreziku anglo-amerikan per Shqiperine”, nje liber propagandistik dhe i mbushur me genjeshtra e shtremberime te historise, sic eshte vertetuar tashme.
  Po te jete se ti je enverist i bindur dhe i sinqerte, atehere si mendon per ato qe Enver Hoxha ka shkruar per Mehmet Shehun, Fiqret Shehun dhe Fecorr Shehun? A jane keta kusherinjte e tu? Kur te therriti Shoqja Fiqret, me porosi te Shokut Mehmet, per te pergezuar, a mburreshe? Po kur ata u vrane si e bere pirueten? Cfare marreveshjeje gelltite, qe te con deri aty sa ta shprehesh me ne fund hapur antiemerikanizmin? Ka shume qe nuk e bejne me kete gje, qe deklarohen pro-amerikane, por ne thelb nuk jane. Disa kane shkuar te jetojne ne Amerike, dhe prej andej shkruajne e flasin regjimi i Enver Hoxhes ishte “i ligjshem”. Bile edhe i ndjeri Mark Dodani paska bere nje zbutje te terminologjise ne kujtimet e tij. Kete ti e quan indulgjence te tepruar. Ti je per shkulje me rrenje te “reaksionareve”.
  Xhevdet, per fatin tend te keq, ana ku je rrjeshtuar eshte humbesja.
  Ndoshta ke patur fatin e keq kur kusherinjte e tu, Mehmeti, Fecorri, Shoqja Fiqret u eliminuan. Po te mos ishin eliminuar, ndoshta do te ishe bere nje poet dhe artist i mire, po ti e braktise ate talent.

  Reply to this comment
 23. Lajmi i fundit November 19, 17:14

  Shkrimtari me i shquar shqiptar i gjalle (fatkeqesisht), Z. Pellumb Kulla po shkruan nje shkrim per Sigurimin e Shtetit dhe “Shtepine e gjetheve”. Do te ngeleni jashtezakonisht te mahnitur nga saktesia e personale e njohjes dhe profesionalizmi i shkelqyer qe ai ka per kete teme. Si edhe nga sinqeriteti i perkryer dhe trondites i interpretimit te fakteve qe ai disponon. (Te jeni plotesisht te sigurte se ne kete teme atij s’i eshte dridhur kurre dora).
  Qe tani, pa dale akoma ne drite, shkrimi eshte kerkuar me urgjence per botim nga 34 shtete te ndryshme, po ato shtete qe kane perkthyer ne gjuhen e tyre te gjithe VEPREN e plote e te pavdekeshme te te vdekshmit autor ne fjale. Letersia e tij eshte cilesuar “dhimbshmerisht e parakoheshme ne planetin tone fatkeq”, te cilin ai nuk e shpeton dot. Por e ka bere te gajaset me lot te hidhur duke i rrembyer depresionit vdekjeprures te njerezimit, qofte edhe sadopak kohe te lumtura.
  Rrini ne pritje. Nuk do ngeleni te zhgenjyer.
  Dhe ju lutemi shume mos beni komente qe te ofendoni shkrimtarin se ai, per arsye moshe (Zot na ruaj!), nuk e duron dot kete lloj demokracie.
  Do botohen vetem komentet pozitive qe t’i zgjatim jeten sa me shume pasurise artistike me te cmueshme kombetare qe kemi.
  I lutemi me dritherim autorit qe, pas ketij shkrimi te lavdishem te mos ta ule nivelin e tij te paarritshem dhe:TE MOS SHKRUAJE ME!
  Me ne fund pas ketij suksesi na vjen te ulerasim: MJAFT!
  Ju faleminderit!

  Reply to this comment
 24. Gezimi November 19, 17:21

  Pellumb Kulla i perket llojit te njerezve te lire qe nuk jane rober te partive. Ai thote ate qe mendon.
  Krejt ndryshe nga ky Xhoda dhe ai bejtexhiu bajat Duka qe e sulmojne Kullen duker treguar se jane vecse specie qe kurre nuk kane menduar dot me trute e veta. Ja ka sherlare partia dhe i ka bere rrobot qe vetem pellasin sipas kasetes qe i fut partia ne koke.

  Reply to this comment
 25. Javer November 19, 18:27

  O komentues, pa me thoni cfare do te ngjiste me Shqiperine,sikur Anglo-amerikane vertet te rezonin regjimin e Hoxhes. Kjo qe ndodhi ne 1990 por vecse 40 vjet perpara. A nuk e kuptoni sa pa vlere jane diskutimet per Dodanat e Matjanet.

  Reply to this comment
 26. de-elez serbiberizm =the only solution November 19, 19:08

  Leksion falas per komentusin “AI” dhe kompanine e tij.
  .
  Mbasi po I del ne mbrojtje Elez Biberajt
  antishqip-folesit me te madh per te gjitha kohrat
  dhe po demaskon nje person si Xhevdeti (qe ka plus minuset e tij si te tjeret) e ke nevojeshme nje leksion.
  .
  .Edhe me proamerikani ne shqiperi
  por dhe amerikani me shqip-dashes ne Amerike
  nuk mund te mohojne faktin se Shqiperia nga 1991 e deri sot
  po kalon periudhen me te zeze te saj….
  .
  .Edhe ne kohen e Turkut pas vdekjes Skenderbeut nuk ka ndodhur kjo arratisje biblike e Shqiptareve sikur ka rene KOLERA….mos harro se ne ate vend eshte bere sic kane thene dipllomatet amerikane dhe europjane dhe keto te fundit jane absolutisht fajtore per kete gjendje apokaliptike qe nuk eshte nevoja te zgjatemi..

  .Le ti biem shkurt:

  Nuk eshte secret te thuhet se shqipfolesi qe udhehoqi ne praktike “dekomunistifikimin” e atij vendi qe rezulti me keq se NACERTANIA SERBE & MEGALIDHEA GREKE ishte Elez Biberaj me kolonelin diplomat Edwin Rajeson qe kllonuan Sali Perbindeshin

  Pra Berisha eshte thjesht nje gozhde qe eshte ngulur ne shpirtin dhe trupin e atij populli.
  Pra eshte nje cekic prapa tij qe po na i ngul per cerekshekulli
  Kush eshte Cekici ?
  Vetem te lexosh intervistat e Izet Haxhise kur ky i fundit deklaroi me fakte se Berisha ne mars 1997 urdheroi dy akte terroriste karshi ambasades amerikane dhe kontigjentin gjerman per tja faturuar kete “rebelave te kuq” per te shpetuar vete sic veproi ne 2 prill 1991 dhe 21 janar 2011…lind pyetja ??
  .
  .PSE NUK VEPRON DASH-IWASHINGTONIT ? PER TERRORISTIN BERISHE
  .
  Po keshtu Izet Haxhia me fakte dhe emra AKUZON shkelzen berishen per trafikante droge.
  PSE NUK VEPRON DREJTESIA SHQIPTARE APO EUROATLLANTIKE PER BURGOSJEN O TE DROG-DILLERIT SHKELZEN O TE IZETIT SI MASHTRUES
  .
  Pra kush e mbron Berishen per mega krimet e tij ??

  Pse Edi Rama jo vetem qe eshte I pafuqishem te arrestoje Berishen ( aresyeje pse mori votat cudiberese ne 23 qershor) por me gafa te tilla si ne 70 vjetorin e clirimit,budallakijet me bunkartin e Enverit,me shitjen tani se fundi te albetrolit dhe me miopine qe po tregon me guvernatorin duket se eshte nje jelek antiplumbi pallosh dy metrosh per te mbrojtur me cdo kusht “burrin e shtetit te arvizuse “
  Enigma e hidhur ka nje emer Elez Biberaj.
  .
  Ky lloj antishqiptari me I madh per te gjithe kohrat ka qene mentori dhe shenjtori qe ka kllonuar berishen nga zgafellat e udb jugosllave ne 1991 dhe po e mbron akoma me cdo kusht.
  .
  Te pakten dy Tropjane: IZET HAXHIA-HAMDI (ALBAN DEGA) kane deklaruar se Elez Biberaj me Hysenin( te jatin) kaen qene kontigjent I UDB-se dhe heshtaja per kete fakt eshte uluritese.
  PIKERISHT dhe ne rastin e Hamit Matjaneve qe per te rrezuar gjasme komunizmin bashkpunuan me serbin dhe grekun +angloamerikanet dhe sot te nderohen eshte PERVERSITET dhe nuk ka ndodhur ne asnje vend te botes
  ..
  Mbi Elez Biberajn ketij serbishtfolesi rendojne dy faje te denueshme te medha pas 1991:..

  1- ne vend te nje pajtimi kombetar ne vitet 90’ dhe te nderhyrjes per ndonje plan marshall ne ate vend te dobritur ai per te kenaqur epshet e tij antikomuniste u be zbatuesi I doctrines rajersoniane per ‘dekomunistifikimin”
  2-S i person me detyra speciale ne vitet 80-90 ne funksion te hakmarrjes tij karshi sistemit te enver hoxhes ben te mundur te ‘karikoje” dipllomate,zyrtare dhe politikane amerikane ne menyren me antishqiptare te mundeshme ku si rezultat I saj ky vend ka degraduar dhe eshte shperfyturuar plotesisht
  Fill pas pucit kriminale te shtetit se 1998 te Sali Berishes, pas vrasjes se Azem Hajdarit, sherbimet inteligjente shqiptare kishin mundur te regjistronin nje bisede telefonike mes Berishes dhe nje personi ne SHBA me dialekt nga veriu i Shqiperise, i cili i kishte thene Berishes te terhiqej sepse SHBA nuk do e njihte marrjen e pushtetit me dhune.
  Kush mund te kete qene ai person me dialekt verior? – shtrohet pyetja. Dikush mund te thote, e kush tjeter vec z. Elez Biberaj(-fran shkreli zedhenes.) Dhe natyrisht kush tjeter vec Elez Biberajt ishte/eshte aq i fuqishem ne Washington sa te dinte deri dhe opinione te tilla sekrete te Depertamentit te Shtetit per mos-njohjen e marrjes se pushtetit nga kryengritja e ’98s e Berishes.
  Ne nje interviste te fundit ne Top-CH, z. Biberaj shprehet se ai ka qene gjithmone aktiv per te rrezuar komunizmin ne Shqiperi, dhe madje pikpamjet tij ja kishte parashtruar edhe ish Presidentit amerikan Ronald Reagan. Sipas tij, komunizmi ne Shqiperi mund te permbysej nga njerez te afert te regjimit, individe te brendshem, pra nga ndonje “grusht shteti” ose “grup armiqesor.”
  Dhe natyrisht per te gjetur njerez te tille te besuar, brenda keshtjelles se regjimit, duhej fillimisht biseduar me ta. Kontakti ishte pjesa me e veshtire e procesit. Pra, si do takohej z. Biberaj me individet e synuar, dhe nese po, me ke? Me ke konkretisht??? Dhe ne kete aspekt, a ka egzistuar nje prirje per te kontaktuar vetem tropojane?
  [Ne vijim te ketij spekullimi, a eshte rastesi fakti qe tropojanet dominuan post-’90 ne Shqiperi? Kujt ia priste mendja se tropojanet do qeverisnin Shqiperine “demokratike”? Kujt? Natyrisht askujt. Tropoja njihej vetem per geshtenja… e Fatime Sokolin…. Po atehere cfare ndodhi?]
  .
  Qe Elez Biberaj ka dore ne kete histori, eshte naivitet te mendohet e kunderta, perndryshe s’ka pse tropojanet te bejne ligjin prej 20 vitesh ne Shqiperi. Qe Elez Biberaj mund te kete kontaktuar fshehurazi Sali Berishen, ose Mehmet Elezin, gjate kohes se komunizmit kjo edhe mund te supozohet…
  Perndryshe, si do themelohej PD nga nje tropojan, Azem Hajdari, nese s’do ishte dora e Biberajt nga pas? E imagjinoni dot kete? Partia e pare opozitare pas 50 vjetesh komunizmi te themelohej nga nje student konviktor nga fshatrat e Tropojes – give me a break!!! – do thonin amerikanet. Ose fakti tjeter, qe Azem Hajdari u spostua dhe ne vend te tij u vendos nje tjeter tropojan (Sali Berisha – i brendshem i regjimit, sic ishte dhe vete filozofia e z. Biberj per te rrezuar komunizmin ne Shqiperi), flet per ate se i gjithe skenari mund te kete patur nje mastermind nga Tropoja, nje tropojan te fuqishem qe jetonte diku ne Perendim. Dhe natyrisht, tropojan me te fuqishem se z. Biberaj nuk kishte ne ate kohe pertej/ketej Atlantikut.
  .
  Ronald Reagan qeverisi gjate viteve 1981-1989, dhe njihet si Presidenti qe i dha “grushtin” e fundit komunizmit. Kjo nenkupton faktin se administrata e tij duhet te kete investuar shume ne kete aspekt, dhe ne vijim te kesaj linje, ndoshta dhe per te kompromentuar individe te caktuar ne Shqiperi.
  Te mos harojme faktin se z. Biberaj kishte parashtruar direkt para Presidentit Reagan pikpamjet e tij per rrezimin e komunizmin ne Shqiperi, pra ai ishte nje figure e rendesishme ne kete aspekt, dhe ndoshta mund t’i jete dhene dore e lire per te vepruar.
  Po si mund te jete takuar Biberaj me Sali Berishen/Mehmet Elezin gjate dekades se fundit te komunizmit ne Shqiperi (’80-’90), nese me te vertete jane takuar? Dhe a ka ndikuar ne kete aspekt linja malazeze e gruas se Berishes per te lehtesuar kontaktin? A ka interferuar ne kete histori UDB meqenese ne ate kohe ishte nje sherbim aleat me sherbimet sekrete perendimore? Cfare roli kane patur njerezit e gruas se Berishes ne Beograd (UDB)?… e shume e shume pyetje te tjera, por natyrisht pa pergjigje…
  A ka dore z. Biberaj ne pasojen e 21 janarit? Pse Berisha duket kaq i fuqishem ne Washington dhe pse mbrohet edhe kur ben te 99t? Pse demokratet ne pushtet ne SHBA heshten per 21 janarin? Kush republikan i fuqishem (nga te kohes se Reagan dhe BUSH-ATEVE) ne SHBA eshte prapa Berishes, ose Biberajt, qe influencon direkt ne administraten e sotme amerikane?… A benefiten njerezit e Berishes ne Washington me perqindje korrupsioni nga Shqiperia?
  Dhe e fundit, nese sa me siper eshte e vertete, kur do mbaroje i ashtuquajturi “mallkim tropoje” per Shqiperine?
  Pikerisht Edi RAMA mori votat ne 23 qershor 2013 per ti hequr kete mallkim tropoje shqiptareve por me sa shohim koha per denimin e Berishes nga Rama ka kalur dhe qendrimi I tij I fundit me guvernatorin quhet nenshkrim I kaputillimit te tij pa kushte ndaj kartelit criminal te berishajve.
  .
  K a ardhur koha qe kongresi amerikan te marre ne shqyrtim dosjen e shqiperise per te vene ne shqyrtim aktivitetin antishqiptar dhe antiamerikane te treshes biberaj-berishe-basha-FAZLLIC NICK GAGE dhe aktivitetin e tyre te lexueshem ANTISHQIPTAR.
  Me ndryshe:
  Mund ti quaje nje diplomat amerikan dy vrasesit e 21 janarit njerin Burre shteti dhe tjetrin yll ne ngjitje pa patur ca elez bibere ne amerike qe krijuan monstren berishe dhe po e mbrojne ne menyre te shemtuar dhe sot e kesaj dite duke na tallur me figura groteske si Nishani,Meta ,Rama
  .
  A mund te te bashkjetoje doktori kriminel me piktorin qe po ben nje tradheti kriminale ?!
  Kush eshte zgjidhja ?Hapja e dosjeve nga admistrata amerikane te dyshes 2B (BIBERAJ-BERISHE ) per 2 prillin 1991 dhe atehere do gjendet qeni I ngordhur berisha prapa hekurave qe do jete dita e clirimit te shqiperiSe nga-berishizmi dhe elezbiberizmi. Kjo do jete dhe dita e pare e normalizimit te marreneve reciproke dhe dinjitoze midis amerikes dhe shqiperise.
  “””
  Konkluzion
  Nqs se ka rrezik sot per Ameriken ai eshte Servilizmi dhe fshehja e te vertetes sidomos kur kjo e fundit eshte e vertetuar katerciperisht..
  .
  Pra eshte antiamerikanizem
  cdo lloj devijimi nga e verteta
  dhe eshte ne te miren e saj
  qe te pakten per Shqiperine
  te kerkohet ndryshimi I politikes saj
  duke u shkeputur
  nga fantazmat e Makartizmit
  dhe Serbiberizmit.

  Reply to this comment
 27. U.B November 20, 15:42

  or gezim o qazim
  puna jote aferim
  .
  ,Gafa kriminale qe beri PKulla ishte pikerisht se u be rob i berishes 1991-1997 qe e shperbleu kete gaztor ne ambasador.
  .
  gafa e dyte me kriminale eshte qe kerkoi azil ne amerike dhe per te justifikuar kete ka ngrene jo nje luge corbe te prishur por nje tave te tere per mos te thene nje furre komplet..
  .
  Nqs do nje dekorate Enveri ne luften e klasave kjo i takon se mostra si Shurran Butka dhe ky Peelumbi juaj i beri jo vetem me shkolle te larte por dhe me poste te lakmueshme

  fakti qe mbi 80% e komentuesve jane kunder ketij amerikoni prej korqe flet vete

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*