“Edin e krahasoj me Edin”

July 26, 2018 12:17

“Edin e krahasoj me Edin”

Megjithëse i tërhequr prej disa vitesh nga politika aktive, Dr. Sabit Brokaj është nga ndjekësit më të vëmendshëm të zhvillimeve politike në vend dhe ndër më racionalët në gjykimin e skenës politike shqiptare.

Nëpërmjet opinioneve dhe intervistave që ai jep në vijimësi në shtypin shqiptar, ai ka treguar se është jo vetëm ndër intelektualët më të angazhuar, por edhe më konsekuent në qëndrimet që mban.

I majtë? Pa dyshim. Por kjo nuk e pengon që të jetë edhe kritik ndaj shumë zhvillimeve që ai mendon se mund të bëheshin e të bëhen më mirë. Dr. Brokaj pranon se nën qeverisjen e majtë kanë ndodhur shumë ndryshime pozitive përpara, por premtimet nuk janë mbajtur plotësisht.

Si ish-ministër i Mbrojtjes, ai vlerëson analizën e Kolonel Dilaver Goxhajt për domosdoshmërinë e reformimit dhe ringritjes së ushtrisë shqiptare që u shkatërrua plotësisht nga qeverisja e Sali Berishës. Pse ai mendon se mbushja e administratës vetëm me të rinj e të reja dhe largimi i njerëzve me përvojë është një gabim i rëndë i Ramës, ndërsa rithekson gabimin e madh që u bë me ndryshimet kushtetuese në vitin 2008, i cili ka kushtuar aq shumë politikës dhe punëve të shtetit.

Ndaj opozitës që, sipas tij, vazhdon të orkestrohet nga Sali Berisha, është tejet kritik deri në injorim. Sipas Dr. Brokajt, një opozitë e tillë nuk i duhet vendit. E në qëndrimet e tij ai është sa i paanshëm, aq dhe i pamëshirshëm, kur vjen puna për mbrojtjen e interesave kombëtare.

Këtë profil tashmë të njohur, ai e shpërfaq edhe në këtë intervistë për gazetën ‘DITA’ në 5-vjetorin e qeverisjes socialiste nën drejtimin e Kryeministrit Edi Rama. Xhevdet Shehu

– Doktor, cili është perceptimi juaj për këto pesë vite të qeverisjes nën drejtimin e Edi Ramës? Është kjo një qeverisje e suksesshme apo e dështuar?

– E kam ndjekur me vëmendje debatin në DITA dhe më ka pëlqyer analiza e shumanshme e qeverisjes socialiste. Qeveritë janë lehtësisht të kritikueshme dhe mua më pëlqejnë kur bëhen kritika objektive dhe realiste, kur bëhen me dëshirën e mirë për të përsosur punët dhe për t’u bërë më e mira e mundshme. Mjafton të bësh krahasimet midis premtimeve në fushatat zgjedhore dhe realizimeve në fund të një mandati qevrisësës.

Është e lehtë ta denigrosh një qeveri, qoftë dhe Edi Ramën, por ne kemi parë se ka pasur qeveri që e kanë çuar vendin në pragun e luftës civile dhe kanë sjellë të këqija të panumërta. Unë nuk hyj ndër ata që e ngjyejnë furçën me bojë të zezë. Unë i shikoj gjërat me objektivitet dhe mendoj se kjo është një qeverisje normale, me arritjet dhe të metat e saj. Ka një ndryshim pozitiv me qeverisjet e mëparshme. Pse e them këtë?

Po marr vetëm një tregues, turizmin. Rritja e ndjeshme që ka pësuar ky sektor gjatë këtyre viteve është shumë domethënës. Turizmi tregon se ky vend përveç resurseve të shumta, ka stabilitet dhe ecje përpara. Nuk të vjen turisti na ana e anës, nëse këtu i rrezikohet jeta apo nëse nuk gjen ato shërbime të nevojshme për pushime.

Prandaj dhe unë anoj më shumë nga pozitiviteti, se gjatë këtyre viteve të qeverisjes socialiste kemi një qeverisje të mirë, normale, pavarësisht se jo të suksesshme në të gjitha drejtimet e saj. Është krejt e natyrshme që të prisnim më shumë ndryshime pozitive, më shumë arritje. Por mendoni se nga e nisi punën kjo qeveri dhe do të kuptoni se Rama nuk e ka pasur hiç të lehtë.

– A mund të bëni ndonjë krahasim me qeverisjen e mëparshme të Sali Berishës? Pasi ka nga ata që mendojnë se kjo është një qeverisje edhe më e keqe se e Saliut?

– Jo. Unë nuk jam hiç dakord me opinione dhe krahasime të tilla. Sepse nuk mund të bëhet një krahasim i tillë. Janë dy gjëra krejt të kundërta dhe të pakrahasueshme. Është e vërtetë që ne shqiptarët e kemi shumë të shprehur shpirtin e kundërshtimit.

Mirëpo nuk duhet të harrojmë, apo duhet të kujtojmë se si e gjeti Tiranën dhe gjithë Shqipërinë Edi Rama në vitin 2013 kur erdhi për herë të parë në pushtet. Ndryshimet janë shumë të mëdha, jo vetëm në Tiranë po në të gjitha qendrat urbane. U pëlqen apo nuk u pëlqen disave, Edi Rama i bëri këto punë. Si të mos e pohojmë këtë fakt?

E pra, në analizën time unë nuk e krahasoj Edi Ramën me Sali Berishën. Unë krahasoj Edin me Edin, pra me ato që ka premtuar dhe ato që ka bërë në këto pesë vite. Ata që e kritikojnë Ramën skajshmërisht bëjnë sikur harrojnë se si ka qenë Tirana në kohën e Saliut. Harrojnë kioskat, harrojnë parkun Rinia, harrojnë Lanën dhe gjithë shëmtinë që Saliu mbolli anembanë vendit. E, Rama i fshiu dhe po i fshin përditë nga faqja e dheut këto shëmtira, si kur ishte kryetar bashkie i Tiranës dhe tani që është kryeministër, po përpiqet të bëjë më të mirën, po e fut vendin në normalitet.

Asnjëherë nuk kanë për të munguar nihislistët dhe kritizerët e sëmurë, mirëpo njerëzit me mend në kokë i shikojnë këto gjëra dhe kur vjen dita e votimit shkojnë dhe votojnë…

– Në një analizë që i bënte ushtrisë shqiptare Kolonel Dilaver Goxhaj pohonte me trishtim se Shqipëria nuk ka ushtri, pavarësisht se është një vend i NATO-s.

– Ju ‘DITA’ kishit bërë mirë që kishit marrë opinionin e njërit prej ekspertëve më të mirë që ne kemi për çështjet ushtarake, Kolonelin Dilaver Goxhaj, një ekspert ushtarak i nivelit të lartë.

Një vend anëtar i NATO-s duhet të ketë kapacitetet e veta vetëmbrojtëse. Ne nuk i kemi këto kapacitete. Pasqyrimi që i bën këtij realiteti Dilaveri, padyshim që është i saktë. Politika mund të ndryshojë me ditë, mirëpo mbrojtja, ushtria kërkojnë vite që të konsolidohen. Dhe kjo është e domosdoshme. Më pëlqeu shkrimi i tij analitik, pavarësisht ndonjë rezerve. Pse them se kam rezerva?

Sepse ndërsa i bënte autopsinë ushtrisë shqiptare dhe strategjisë së rrënimit të saj, Dilaveri anashkalonte një fakt që e njohin të gjithë. Sali Berisha e zhbëri ushtrinë shqiptare si askush tjetër në historinë e Shqipërisë. Kjo ndodhi në atë vitin e zi 1997. Mirëpo me ardhjen e socialistëve në pushtet atë vit, u bë një kthesë e madhe. U ringrit nga hiçi ushtria. Unë kam qenë ministër i Mbrojtjes në atë kohë. E them me plot gojën se ne e ringritëm ushtrinë. U vu rregulli dhe rekrutimi. Ushtarakët tanë u mobilizuan si asnjëherë dhe ngritën nga e para repartet dhe godinat.

Bëmë dhe një paradë ushtarake që aleatët tanë të NATO-s i mahniti se si ne e ringritëm ushtrinë aq shpejt. Dilaveri nuk është i saktë kur thotë se në ushtri mbetën gjeneralët e Saliut. Në fakt mbetën vetëm dy, nga njëzet e ca që ngriti Saliu. Sepse ata e turpëruan dhe e poshtëruan ushtrinë në atë farë feje dhe ishte më se i drejtë vendimi për t’i larguar. Sidoqoftë, Dilaveri, pavarësisht se e kishte anashkaluar këtë fakt, ka plotësisht të drejtë kur thotë se nevoja për ringritjen e ushtrisë është emergjente. Ne na duhet ushtria.

Është një normë e NATO-s që gjithë vendet anëtare të kësaj aleance duhet të kenë aftësitë e tyre mbrojtëse. Pse, fjala vjen çfarë rreziku i vjen Greqisë nga Shqipëria kur Divizioni i Janinës është nga më modernit dhe më të fuqishmit e Greqisë. Ndërsa ne nga Tirana në Gjirokastër nuk kemi asnjë ushtar, pale më ndonjë regjiment, përveç disa skuadra zjarrëfikësish.

Nuk më duket se ne jemi as më të mençëm dhe as më të zotë se grekët, si në aspektin politik dhe atë ushtarak.

– Në analizën e djeshme, Dr. Adem Harxhi e kritikonte qeverisjen e Ramës pse e ka mbushur administratën me të rinj pa përvojë, ndërsa ka anashkaluar të moshuarit, domethënë ata që kanë përvojë shumëvjeçare në administratë dhe në drejtimin e punëve të shtetit. Ju jeni pro apo kundër kësaj praktike të Ramës?

– Më duhet të përsëris veten në këtë rast. E kam thënë disa herë gjatë këtyre viteve se kjo nuk është normale. Unë kam qenë ndërtë parët që e kam kritikuar hapur këtë mendësi dhe praktikë të Ramës si të gabuar dhe jo normale. Edi Rama tha kur erdhi në pushtet se të moshuarit (dhe këtu kishte parasysh edhe ata që sa kishin mbushur 50 vjeç) se janë të ezauruar, nuk kanë më se ç’japin.

Një koncept krejtësisht absurd. Përkundrazi, këta 50-60 vjeçarë kanë pjekurinë, mençurinë dhe përvojën që është mjaft e domosdoshme. Ata janë të vetmit që do t’u transmetojnë të rinjve përvojën se si drejtohet shteti. Po të nisemi nga ky koncept i Edit (që fatkeqësisht ai e ka të ngulitur) duhet të pranojmë një logjikë të papranueshme sikur Edi para nja 15 vjetësh kur ishte kryetar i Bashkisë së Tiranës ishte më i mençur dhe me më shumë përvojë se sa sot kur i mbushi pesë vjet si kryeministër i vendit! Një logjikë së prapthi që ai nuk duhet ta ketë. Përndryshe do të përballet me disfata.

Unë ia kam thënë hapur që kur erdhi në pushtet: Duhet bërë një kombinim i drejtë i aftësive dhe moshave. Pavarësisht se i janë thënë hapur këto mendime, Edi Rama vazhdon në të tijën, ndaj dhe kemi këtë administratë dhe punët nuk bëhen tamam.

Kanë të drejtë të gjithë ata që e kritikojnë në këtë aspekt, pavarësisht se Rama këtë e bën me qëllim pozitiv. Intelektualët dhe njerëzit me përvojë në drejtimin e punëve të shtetit janë më se të domosdoshëm dhe kurrsesi nuk mund të shmangen. Edi Rama nuk duhet ta bëjë veshin të shurdhër ndaj këtyre kritikave që i bëhen në këtë drejtim.

– Pra ju e mbështesni qeverisjen Rama, pavarësisht gabimeve që i vini në dukje?

– Natyrisht që e mbështes. E kritikoj se duhet të bëhet më e mirë qeverisja, sepse boll kanë vuajtur shqiptarët. Kanë kaluar afro 30 vjet nga përmbysja e regjimit komunist dhe shqiptarët kanë vuajtur dhe vazhdojnë të vuajnë, kanë pësuar gjema të papara e të padëgjuara ndonjëherë si në vitinm 1997…

Por mendoni ju lutem se si e gjeti këtë shtet Edi Rama. Ai gjeti një shtet dhe një administratë krejtësisht të rrënuar, të shkatërruar dhe nuk e kishte aspak të lehtë vënien në punë të mekanizmave të këtij shteti. Ka bërë edhe gabime, natyrisht, por Edi e vuri shtetin në funksionim.

Kjo është e rëndësishme të thuhet. Kritikat që i bëhen ai duhet t’i marrë seriozisht për ta bërë më efikase qeverisjen. Ai e nisi nga hiçi,madje nën kuotën zero dhe ka arritur një optimum normal dhe madje të kënaqshëm në shumë aspekte. Pra, duhet ta kritikojmë këtë qeveri për ato që nuk ka bërë ose që i ka bërë keq, por duhet t’ia themi edhe të mirat, ato që ka bërë me përkushtim dhe që i pranon shumica e qytetarëve. Mjafton të themi se fitorja e socialistëve një vit më parë ishte më e thellë se ajo e 2013-s. Po të mos ecte në rrugën dhe kahun pozitiv, shqiptarët nuk do ta votonin në shumicë Edi Ramën.

Kjo prirje mua më duket pozitive dhe me atë gjendje katastrofike dhe mjaft dëshpëruese që shikoj në kampin opozitar, mendoj se edhe në zgjedhjet e ardhshme e majta ka për të fituar edhe më thellë. Por kjo mbështetje Edi Ramën duhet ta motivojë për t’i bërë gjërat më mirë se deri tani dhe jo të vazhdojë me kokëfortësi të thellojë gabimet në ato fusha ku duket që larg se punët nuk po ecin ashtu si duhet.

– Kjo duket edhe në parlament. Kemi deputetë anonimë që kurrsesi nuk përfaqëson elektoratin. Apo jo, Doktor?

-Përsëri më duhet të përsëris vetveten. Kam qenë ndër ata që kanë kundërshtuar me shumë forcë në vitin 2008 ndryshimet kushtetuese që sollën gjithë këto pasoja të tmerrshme.

Prandaj dhe ne kemi këtë parlament jo dinjitoz. Të gjithë e konstatojnë këtë gjendje anormale, madje dhe vete kryetarët që bëjnë listat e deputetëve e thonj hapur këtë, por situata vazhdon po ajo.

Kjo gjendje duhet të ndryshojë. Ne si qytetarë të këtij vendi meritojmë të përfaqësohemi nga njerëz me dinjitet dhe kulturë dhe jo nga oligarkë dhe njerëz të paditur. Kjo është plotësisht e mundshme të realizohet. Edi Rama ka mundësi ta bëjë këtë.

– Analistë dhe opinionistë të ndryshëm si Viktor Malaj, Bedri Islami, e të tjerë ndërsa e konsiderojnë opozitën thuajse inekzistente, janë shprehur se opozita e vërtetë e Ramës është papunësia dhe varfëria që vazhdon të thellohet dhe oligarkët që vazhdojnë të pasurohen nën bekimin e qeverisë. Ju e konsideroni të saktë këtë konstatim?

– Është një fakt që po ndodh polarizimi i shoqërisë dhe ky fenomen është thuajse i pashmangshëm në kushtet reale. Unë i kam lexuar dhe i çmoj mendimet e Viktorit, Bedriut dhe të tjerëve që kanë shkruar në gazetë me kompetencë për këto çështje.

Ata që kanë shkruar për të analizuar qeverisjen e Ramës në këto pesë vjet kanë shkruar me seriozitet, madje kanë bërë mirë edhe kure kanë tepruar ndonjëherë. I duhen kritikat qeverisë dhe i bëjnë mirë. Edi duhet t’i mbajë shënim vërejtjet që i bëhen, sidomos kur bëhen nga dashamirës dhe jo nga denigrues të paskrupullt. Unë nuk jam dakord me mendimin shumë të përhapur dhe që përsëritet mërzitshëm se varfëria po thellohet. Jo. Kjo nuk është vërtetë.

Por qeveria nuk ka bërë aq sa ka premtuar për të luftuar varfërinë. Ky është fakt. Vëmendja e qeverisë për varfërinë duhej të ishte më e madhe dhe duhet të jetë epiqendra e punës së saj në të ardhmen.

 

July 26, 2018 12:17
Komento

29 Komente

 1. Llazar Vero July 26, 13:37

  Nje analize me vlere. Te vertetat duhen thene me ze te forte, dashuri dhe mencuri ndaj interesave te vendit . Ju faleminderit Dr. Sabit Brokaj!

  Reply to this comment
  • mirel July 26, 15:58

   Cilit interes te vendit? Ate te shitjes se detit? Te dhenies se varrezave grekerve?
   Apo te ndertimit te inceneratorit?
   PPPte apo ndertimin e Heceve?
   Cfare shikon Shoku Brokaj ndryshe nga Berisha?
   Ramuti po realizon githe programet e Berishes.
   Asnje ndryshim deri tani, vec qe ka tejkaluar dhe parashikimet e Berishes per ti shtrire tentakulat dhe te pronat publike ne Tirane.

   Reply to this comment
   • Nena e Mirelit July 26, 16:58

    Mirel ke harruar pa marre ilacet e depressionit more bir. Na turperove me idiotesite qe nxjerr nga goja. Mos e merrni seriozisht Mirelin. Meshirojeni ju lutem. Eshte i semure psiqik dhe sa vjen e rendohet. Kam frike mos tenton vetvrasje.

    Reply to this comment
  • Gabriel August 30, 15:59

   Edi Rama nuk vleresohet duke e krahasuar me Berishen apo Bashen,se po tre ishte keshtu le ta krahasojne po munden me Enver Hoxhen!
   Thone se Rama po punon,por nuk thone dot se cfare ka bere e cfare duhet te bente!
   Cdo pushtetar kur merr postin ne radhe te pare merr informacionin e plote te gjendhjes reale te vendit,ne te gjitha fushat e jetres!
   Mbi kete baze ai percakton drejtimet kryesore te investimeve,perparesite e tyre,radhen e mbeshtetjes,duke u nisur nga nevojat me emergjente te jetres se njeriut!
   Si nje prind i pergjegjshem kryeministri i vendit duhet te caktonte plotesimin e kushteve minimale te jeteses per cdo zone banimi ne te njejten kohe!
   Dhe keto kushte minimale te jeteses jane:
   -Furnizimi me uje dhe drita!
   -Shtrimi i rrugeve dhe pastertia e zonave te banimit ne qytete!
   -Ndertimi i cerdheve,kopshteve,shkollave,lulishteve,kendeve te lojrave etj per cdo lagje!
   -Funksionimi 24 oresh i sherbimit policor,i policise Bashkiake,i zyrave te Postres SHqiptare, i UKT ,OSHEE etj!
   Ne cdo njesi administrative te TIranes duhet te kete pritje te popullit nga titullaret si dhe te organizohen takime te perhereshme me qytetaret per te degjuar ankimet e tyre!
   Keto ishin te parat qe duhet te bente Rama dhe Veliaj,sidomos ne ish komunat rreth Tiranes,qe iu bashkuan Bashkise per here tre pare,me nje gjendje skandaloze te infrastruktures ne te gjitha drejtimet!
   Por Rama dhe Velkian jo vetem nuk i bene keto,por vazhduan te investojne pa asnje kriter e interes qytetar vetem ne qender te Tiranes,ku nuk ka qene aspak e nevojshme asnje investim,sepse nevojat ishin me te medha ne te tjera vende!
   Mburret Veliaj se ne Laprake paska bere investime prej 5.2 milion euro,ndersa ne Yzberisht,me dyfishin e banoreve nuk ka bere asnje QINDARKE investim!
   MORTJA QE S’U HA o armiq te popullit!

   Reply to this comment
 2. katarakti July 26, 13:37

  Respekte per doktor Brokajn. Asnje presje nuk mund t’i heqesh analizes se tij mbi gjendjen e vendit sot, 5 vjet pas ardhjes ne pushtet te Edi Rames. E keqja eshte se ketij te fundit i pelqen shume vetja. Nuk pranon dhe nuk merr keshilla nga askush. Sidomos keshilla qe bien ne kundershtim me idete e tij “gjeniale”. Kritika e Brokajt se e ka mbushur qeverine me djelmosha dhe çupelina pa eksperience e reputacion bie gjithmone ne veshin e shurdhet te sportistit artist. Ne nje kohe kur populli amerikan zgjodhi per president te vendit te vet nje 70 vjeçar. Qe po ja ndryshon faqen botes. Per mire apo per keq, pritet te shihet. Por ajo qe bie ne sy eshte se ky 72 vjeçar sot, ka ide me te reja ne politike dhe ekonomi, edhe se ata qe jane 22 vjeçare.
  Nga ana tjeter une e gjej pa asnje kuptim çdo barazim ndermjet qeverise se Edi Rames me ate te monstres se Viçidolit. Edi Rama po drejton nje qeveri me rezultate relativisht pozitive, por edhe me gabime. Ndersa qoftelargu i ViçiDoli-t e shkaterroi kete vend me themel ne te gjitha aspektet e tij. Te krahasosh Ramen me Berishen eshte si te krahasosht diten me naten. Jo se Rama po shkelqen aq shume. Perkundrazi. Por se qeverisja e Berishes ishte tejet bloze e zeze.
  Brokaj po ashtu ka plotesisht te drejte kur kundershton ndryshimet kushtetuese te ngjara ne vitin 2008, sipas deshirave dhe haluçinacioneve te Lartgjatesise se tij. Parlamenti i sotem eshte mbushur me injorante dhe njerez medioker sa s’ka ku te shkoje me.Qe dine vetem te ngrejne kartonin kur i urdheron i pari i tyre. Kjo katrahure bie me shume ne sy ne Partine Socialiste qe ka qene partia e njerezve te pjekur, e profesoreve dhe intelektualeve te njohur. Qe sot nuk i gjen me. Rilindja e çupelinave dhe djelmoshave ka zevendesuar totalisht PS-ne e ideve dhe traditave te majta. Dhe « merita » per kete i takon veçse Zdapit te gjate, qe e mban koken perpjete si kalliri pa kokrra.
  Per mua alternativa e sotme e ndryshimit ne politiken e vendit nuk eshte me Basha, Berisha apo Kokemadhja kunder Rames. Ne asnje menyre. Opozita e sotme eshte « e djegur » nje here e pergjithmone. Ajo perfaqeson vetem regresin, pangopesine e Njeriut me Bllok, shkaterruesve dhe vrasesve te Gerdecit, krimit te 21 janarit etj etj. Une si variant alternativ kunder Rames parashoh dike qe duhet te dale ose nga e majta e sotme, e re ose e vjeter, ose nga parti politike te djathta, te perfaqesuara nga Topi, Bojaxhiu apo ndonje personalitet tjeter me integritet qe mund t’i kundervihej arrogances se qeverisjes se Rames. Me vjen keq per kundershtaret e qeverisjes aktuale, qe enderrojne te rivijne ne pushtet me skorjet PD-LSI. Te djathtet e vertete duhet te gjejne nje strategji te re dhe njerez te rinj, me reputacion e vizion, te ndershem dhe atdhedashes. Nuk e kuptoj dritshkurtesine e votuesve te djathe qe vazhdojne ta shohin dhe shpresojne ndryshimin ne kuajt e ngordhur PD-LSI !
  Brilante eshte thenia e zotit Brokaj kur nenvizon se : Por kjo mbështetje Edi Ramën duhet ta motivojë për t’i bërë gjërat më mirë se deri tani dhe jo të vazhdojë me kokëfortësi të thellojë gabimet në ato fusha ku duket që larg se punët nuk po ecin ashtu si duhet”.
  Ja pra qe Rilindja ka nevoje per mençurine dhe atdhedashurine edhe te Brokajt, edhe te Dades, edhe te Moikomit, qe Edi Rama i ka hedhur tutje si lecka pa vlere.

  Reply to this comment
 3. dolen patriotet alla turka te shpetojne mullarin e djegur July 26, 14:21

  Ore mir ky i squti profesor Doktor Zabiti B.

  flet per gjithe te tjeret ,
  po per Partine e tij ku bashkepunoj kaq gjate me
  iliyer meta Lsi ,
  nji nder politikanet me kote ne politike ,
  ( qe vetem ne ate stalle politike mundet te konsiderohej si Parti)
  por qe thjeshte , gjithmon si Bojla Rezerev
  qe i mungonte Penisit per te Formuar Qiverrine ,

  qe i ka shkatuar deme te pallogariteshme Shtetit Shqiptare ,me banden e tij ne Qeverrite ku mori pjes ,
  per vjedhjet ne Miljarda , per vrasjet e 21-Janarit ,
  per dhenjejn e nenshtetesise gjarprit Grej Janullatos ,
  duke Tradhetuar Shqiperine e Madheshtine e tij
  me te Madhin e te gjithe Kohrave Fan S Noli-n ,

  etj etj veprimtari antishqiptare ,qe karakterizon qenien
  e atij Thesi me Mute qe sot eshte President –

  kishte ndonji gje ky Profesori ,qe ka qen edhe bakepuntore i afert i tija ne kohen edhe kur vodhi Thesarin e Shtetit dhe ceshtja u harrua ,sikur Shtetit Shqiptare ,ti kishte humbur nji koshere bletesh ????

  Le te dali ktu profesori Zabit B dhe na spjegohet mbi veprimtarine e Lsi-se dhe kreut te saj ,qe ala sot mbajne Flamurin e Antishqiptareve

  Reply to this comment
  • dolen patriotet alla turka te kercejn BelDanc-in e tradites July 26, 14:56

   Tartufo,
   me kupton shume mir i nderuar,
   ne cdo fjale ,jam i bindur qe ti me kupton mua ,
   ne cdo raste ,prandaj dhe te kam vleresuar gjithmon
   mendimin tend te urte edhe pse ndonjiher
   ndoshta edhe perplasemi ktu (s’e di) por …
   sidoqoft ,nuk e kemi asgje personale ,por per te miren
   e vendit tone ,per Shqiperine ,se jemi dinjitoze
   e jo abela anadolli ,qe shiten e blihen per ca Aspra.e pushtet .

   Fjalia ,qe mbyll komentin tend ,
   eshe Definicioni Vertete i Historise vendit tone mjerishte ,(gjithcka na ka ardhur nga kjo fare lyrashesh ,tashtylle kurrizore ) klm i nderuar…

   Reply to this comment
   • Xha Beqo July 26, 17:00

    Ti dhe Tartyfi kuptoheni se jeni te DY gjallesa qe ushqeheni ne halene e SHQUP-it prandaj merreni vesh o funderrina.

    Reply to this comment
  • Granit Boni July 26, 16:55

   @ Tartufi tartakutit,
   Dole perseri ne blog ti more sperme e skaduar o spiun i birrucave qe denoncoje te burgosurit per nje pjate supe.Zabit Brokaj nuk do denjonte te te perdorte per leter higjenike.Ik o vemje e zgjebosur kur flet ti per plehaneri kur ti dhe soji yt i shkerdhyer jeni Kryeplehaneria e ketij vendi. Te kam thene o zgjyre behu nje here te vetme burre dhe dil me emer te te njohin te tere se kush fshihet pas nickname Tartufi dhe do te shohes se ckomente do te marresh. Po ti je mesuar si ajo miza ne bythe te kalit. Ashtu e ke shtyre jeten o kufome qe ke mbetur jashte per mungese varresh.Yyyt fare mutiiiiii

   Reply to this comment
 4. MH July 26, 14:30

  Fatkeqesia e keti vendi asht se vendosi ne krye Sali Berishen qe kishte diapzon zhvillimit te popullit me kioska.Ky harbut nen sherbimin serb arriti te shpartalloi sigurimin e shtetit qe kishte nji eksperience te jashtzakonshme ne mbrojtje te siguris kombetare.Shkatrroi ushtrin duke e perfunde dhe veten nga komandant i pergjitheshem i forcave te armatosuna ne komandant i pergjitheshem i forcave te carmatosuna nji shembull tipik qe nuk e njeh historia botenore e ndonji shtetit.Te njejtin gabim qe e ve ne dukje z.Brokaj per Edin ne lidhje me largimin nga puna te moshuarve mbi 50 vjec e larte se nuk kane cfare te japin ma teper.Bani dhe Edvini.Sepse nepermjet keti kontigjent largimi,largoi edhe eksperiencen e njohurive dhe problemeve qe kerkonet cdo dita zgjidhje per interresin pozitiv te mbarevajtjes te shoqerise para.Nga kjo ide e z.Rama due te di per kureshtje ne cfare moshe ishte vete qe largoi kuadro me mbi moshen 50 vjec.Njikohesisht dhe sot c’mosh gezon qe qendron ne krye te qeverise.Nese ka mbi 50 vjec ti thuhet te largohet se nuk ka cfare te japin ma teper.E nese gezon moshen mbi 50 vjec ti therasin mendjes qe ka gabue.E te kuptoje qe eksperienca asht fryt i gabimeve te bera.Nji pasuri e jashtzakoshme dhe e domosdoshme per ecjen para te shoqerise.Ne te kunderten nuk ka zhvillim.Gabimet bahen pa vedije .Por nganjihere duhet te gabohet me vetdije si prove per te zbulue rrugen e duhur.

  Reply to this comment
 5. ETHEM July 26, 14:39

  I KAM LEXUAT TE GJITHA ANALIZAT E BERA NE D I T A PER QEVRRUSJEN 5 VJEÇARE TE EDI RAMES.E LRXOVA DHE DR.BROKAJN SI NJERI I DITUR VLONJAT.SE VLONJATET TA THONE “TROÇ” PROBLEMON E JO ME KRAHEMARRJE…!
  EDHE UNE SI ISH USHTARAK MADHOR ME AKADEMI KAM DHENE OPINIONET E MIA NE SHKRIMET NE DITA.KRITIKAT QE I BEHEN KM RAMA EDHE NGA DR.BROKAJ JANE TE DREJTA DHE DUHET TE PERMIRSOHEN GRADUALISHT PASI JO ÇDO GJE MUND TE RRRGULLOHEJ PER 5 VJET.
  1-KM RAMA DUHET TE PERMIRSOI STATUSIN E USHTARAKUT,PASI JEMI AKOMA ME ATE QE BERI SALIU,E LA MAJKO…NDAJ KETA TE DY JA BEJNE ME SY NJERU-TJETRIT.
  2-NE 28 VITE PASURIA USHTARAKE U
  SHPERDORUA NE MENYRE KSTASTROFIKE DHE ASNJE USHTARAK DREJTUES APO MINISTER MBROJTJE NUK MBAJTI PERGHEGJESI.GJENERALI LUAN HOXHA ISH SHEFI SHTABIT TE PERGJITHSHEM SOT NDODHET NE SHBA.PSE..? AS NUK ZIHET NE GOJ KY NJERI JO DOSIDO.ESHTE AI FAJTORI PER GERDECIN APO F.NEDIU E S.BERISHA.POPULLI E DI MIRE SE KUSH ESHTE NJERI E TJRTRI.KETU QENDRON EDHE NJE GABIM I E.RAMES KUR THA SE”..DO DENOI TE GJITH FAJTORET E GERDECIT,21 JANARIT,23O MIL.EUROT E RR.KOMBIT,SHITJEN E DETIT GREQISE,ETJ.DHE POPULLI E BESOI.DHE PRAP SB,LB,F.MEDIU E KO SHPIFIN PER 101 TE PAVERTETA TE E.RAMES.
  3-SHTEPIT E USHTARAKEVE NE TIRANE,FIER E KUDO U TJETERSUAN NGA SALIU ME VENDIM QEVRRIE PASI HUMBI ZGJEDHET NE 2O13.DHE ME MIJRA USHTARAK NE REZERVE PIN KAFE E BEJNE MBLEDHJE NE KIOSKAT E SALISTEVE.KM RAMA E TE TIJET DUHET TI KTHEJNE KETO OBJEKTE NE DESTINACION DHE TE MOS I LERE NJERZIT E PS MBI 90 % ME KOKE MENJANE.
  4.KM RAMA ZGJODHI PER PREFEKT NE QARQE SHUME USHTARAK TE ZOT.DHE BERI MIRE.POR UNE NUK KAM DEGJUAR TE DEKOROHET NDONJE ISH USHTARAK I ZOTI NE KETO VITE.POR KAM PARE VETEM NISHANIN E SALIUT TE DEKOROI HAMIT MATJANIN ME SHOK TE KAPUR NE MALET E MARTANESHIT SI SPIUN E TRADVETAR TE SHITUR TE KRTIJ VENDI.
  5-KM RAMA TE JAPI ME SHUME FONDE E MBIKQYRJE TE VORREZAVE TE DESHMOREVE.
  6-TE KRIJOJ ME SHUME AMBJENTE PUSHIMI E ATGETIMI PER ISH USHTARAKET,PASI NE FIER U MBYLL EDHE BODRUMI QE USHTE PARA 3-VJETESH.
  KAM MENDIMIN SE KM RAMA ESHTE ME I MIRI NE 28 VITE,DUKE QEN DAKORT ME MENDIMIN E ISH PRESIDENTI MOISIU DHENE NE TV 24.
  RESPEKTE PER Z.BROKAJ,B.ISLAMI,V.MALAJ,A.DUKA,SEVO TARIFA, ETJ,QE KANE DHENE MENDIME TE VYERA NE GAZETEN TONE TE PREFRUARE D I T A,QE EDI TE PERMIRSOI ME MIRE EDIN…!

  Reply to this comment
 6. betixho July 26, 15:20

  Të krahasosh qeverisjen e Saliut me qeverisjen e Edit,si të krahasosh një natë shtrëngatash e bubullimash me një ditë ku retë po daraviten dhe syri i diellit ka filluar të ngrohë zëmrat e shqiptarëve.

  Reply to this comment
 7. ALBAN DEGA July 26, 18:14

  Ne vend te nje editoriali

  ME I MIRI KRYEMINISTER DERI SOT !

  – Na nderove Shqiperine !
  – Fleminderit Edi Rama

  – Nga Alban Dega, Nju Jork.

  Nuk eshte i persosur!
  Cili kryeminister a President ne Bote eshte i tille !?
  Nuk eshte engjell !?
  Cili kryeminister a President me Bote eshte i tille !?
  Nuk eshte profet !?
  Cili kryeminister a President ne Bote eshte i tille .
  As Jezu Krishti e as Muhameti as rekordmenja e paarritshme, e pathyeshme e perjetshme shqiptare Gonxhe Bojaxhiu, alias Nene Tereza, nuk kane qene as kryeministra e as Presidente !?
  Nuk eshte i pagabueshem !?
  Cili kryeminister a President, cila qenie njerezore eshte e pagabueshme !?
  Por ka kurajon te kerkoje falje dhe te korigjoje gabimet !
  Nese keni dyshim shihni vendimin qe shpalli dje qe per cdo ligj qeverie te merret mendimi i popullit dhe paleve te interesuara apo qe preken prej tyre … !
  I perkryer !
  Asesi !
  Edi Rama eshte me i miri kryeminister qe ka pasur Shqiperia deri sot !
  Me liberali, me qytetari, me atdhetari, me evropiani, me demokrati, me reformatori deri ne rrezikim serioz te pakten kater here ne dy vitet e fundit te karrikes e pushtetit te vet per te bere shtet !
  Uroj te behet dhe me siguri do te behet edhe me i mire!
  Miresia nuk ka fund as ane !
  Ajo miresohet duke mesuar nga miresia, por edhe nga gabimet e te tjereve dhe te tuat, nga kryeuniversiteti i te gjitha universiteteve te Botes, nga Akdemia e jetes !
  Nese keni dyshime pyetni kryegjenite e Botes Bill Gejtsin, Steve Jobsin, Albert Ajnshtajnin, Njutonin, Moxartin, Degas …. !
  A e dini kur e mori Diplomen e Universitetit te lene pergjysem Bill Gejtsi!?
  Kerkoni ne Google.com !
  Kur “ Banda e Gangstereve” e Mafia krejt jashte kontrollit” politike e biologjike, kur Kazani mediatik ala Blendi Toptani e Berat Buzhala, ala Ngjela e ala Zheji, ala Bushati e ala Shkulshkulaku… po enderronin e po sajonin me fantazine e Toptanit te Vicidolit dhe Lopes Hollandeze jo vetem percmimin por pse jo edhe grushtimin e tij nga Donald Trump, midis gjithe líderve te NATO-s , kryeministri shqiptar merr vkeresimin maksimal te liderit maksimal te Botes, vete Presidentit te SHBA-se!
  Gezoni e mos mbani zi o kukmjacka kobezeza te popullit e kombit tuaj !
  Donald Trump vleresoi kryeministrin e Shqiperise e jo kryetarin e PS-se!
  Eshte edhe kryeministri juaj, deshet a nuk deshet.
  Edi Rama ishte aty ne emer e per Shqiperine. Ka mandatin e votes se lire te shqiptareve !
  Vleresimi per te eshte vleresim per Shqiperine e shqiptaret !
  Jo vetem nga lideri i Botes se Lire por edhe nga miku i sprovuar i shqiptareve dhe Kosoves ne kohet me te veshtira per ta, ne kohen e koleres , ne cakun “ To be or not to be !”!
  Nese kini dyshim shihni deklaratat e tij ne mbretin e krejt televizioneve e mediave te Botes, CNN. Me mbretin e gazetareve televizive, me Ikonen e tyre Lary Kingu “Live :
  “https://youtu.be/6HvLT8DexjU
  Ku ke humbur e ke futur kryet o Berat Buzhala… e Kazani co.
  Ne vend te dilni me kryeartikuj per kete vleresim ti me krejt koleget e tu heshtni, keni shpallur zi, keni vendosur karantine e censure ne pacavuret tuaja antishqiptare !
  Nese dyshoni shihni shenimin cinik te Expresit te Buzhales te dates 14 korrik! Turp!
  E keni futur kryet ne bythe, sic thote sovrani !
  Turpi qofte me ju e mediat tuaja ala Sputnik !
  Opozitare por vellezer! Eshte kushtrimi i filozofik te shqiptarizmit, i kryeakademkut te Kombit Rexhep Qose Shqiptarise !
  E kam me afer, e njoh me heret, e kam takuar edhe pire kafe me shume me Sali Berishen se me Edi Ramen, qe e kam takuar vetem njehere per 4-5 minuta ketu ne Nju Jork
  Por me afer se cilindo e kam Shqiperine!
  Kushdo e nderon e vlereson, kushdo e larton emrin e saj na larton secilin e te gjithe ne!
  Emri yne shqiptar na jep emrin shqiptar!
  E Edi Rama edhe ne kete rast na lartoi te gjithe ne Shqiptareve !
  Mencuria ne Kuvend eshte po aq e vlefshme dhe e cmuar sa edhe zelli ne pune e burreria e trimeria ne lufte !
  Na nderoi te gjitheve pa dallim!
  Faleminderit Edi Rama !
  I pari artist politikan dhe politikan artist ne historine e Shqiperise !
  Keep going forward for the sake of Albanians and Albania !
  Uroj qe pasardhesi te jete edhe me i mire se Edi Rama ! Amen !

  Reply to this comment
  • everest July 26, 23:58

   Edhe Osman Gazepi do kishte bere me shume per popullin shqiptar ne se do kishte marre mbi 1 milion vota per qeverisje!
   Rama na zhgenjeu dhe u be arrogant,harbut,hakmarres dhe talles i fukarenjve!
   Sot Shqiperia eshte vendi ku nuk gjen dot zyre ku te ankohesh e te gjesh zgjidhje,por te tregojne gjykaten!

   Reply to this comment
  • katrahura August 30, 16:01

   O servili Dega!
   Uroj qe ne Shqiperi mos mbifte me politikan si Berisha dhe Rama!

   Reply to this comment
 8. EPOKA PARA GJYQIT July 26, 18:19

  Nje trishtim i madh me kap qe po vazhdohet me keto intervista qe po duken si parakalime ne sallone mode te analisteve apo ‘Burrave te kombit”.
  .
  Me e drejte do ishte qe te dilte para gjyqit historise EPOKA POTHUAJ 30 VJECARE KRIMINALE E JUNTES BERISHIANE.
  .
  Xhevdet Shehu si intervistues dhe Zabit Brokaj duhet te meren me probleme qe jane 1000000 here me te renda se qeverisja e Edi Rames.
  .
  Kete veprimtari Multi Kriminale te Berishes qe eshte shkeputur me poshte me 5 episode duhet qe gazeta Dita dhe kush e quan veten atdhetar tua kerkoje panelit nderkombetar qe ben aktualisht ligjin ne Shqiperi
  .
  Troc ka ardhur koha ti leme keto blegerimat e Zabiteve qe dhe keto kane pergjegjsi per Berishen si ish mik (koleg) te tyre dikur dhe si kundeshtar qe i ktheu ne leter higjenike dhe pastronte sekrecjonet me to me ‘leckat’ qe ja jepte ambasadori i rradhes.
  .
  Pra pse te ashtuquajtur shqiptare nuk i kerkoni “garanteve nderkombetare” qe te dorzojne koken e Berishes tyre :
  .
  Me keto fakte me poshte dhe prokurori me i i pjerdhur ne bote duhet te plotsoje dokumentet ti fusi byzylyket dhe ti drejtohet Sali Bishes:
  I PANDEHUR SALI RAM BERISHAJ I DATELINDJES 15 TETOR 1944 KE KRYER KETO KRIME KUNDER KOMBIT SHQIPTAR:

  _______________________________________
  EPISODI NR -1
  Kondrabanda e naftës Berisha-Millosheviç, ja si funksionoi firma “Shqiponja-PD” në vitet 1993-1996

  PD dhe pushteti “Berisha” ka si aktivitet historik antishqiptar trafikun e karburanteve dhe armëve me Serbinë

  Nëse ka një “damkë” që nuk mund të “pastrohet” kurrë në historinë politike e qeverisëse të PD, të Sali Berishës dhe pushtetit të tij të viteve 1992-1996, kjo është shkelja e embargos së OKB ndaj Serbisë së Millosheviçit, me urdhër të Sali Berishës, në lidhje me furnizimin e Serbisë me karburante, municion e armë, në vitet kur ky shtet ushtronte gjenocid barabar kundër popujve të federatës, veçanërisht kundër popullit shqiptar të Kosovës. Me këtë akt anti ligjor, anti-OKB e antikombëtar, Sali Berisha dëshmoi përfundimisht me prova konkrete se si dhëndër serb, ishte edhe një misionar pro serb. Ndërkohë që regjimi i Millosheviçit vazhdonte të derdhte gjak shqiptarësh në Kosovë, Sali Berisha, nëpërmjet SHIK dhe mafies rajonale, kishte angazhuar dhe aktivizuar gjithë struktura e shtetit që komandonte, për të furnizuar regjimin e Millosheviçit me karburante, armë e municione, ndërkohë që OKB, NATO e SHBA i kishin vendosur regjimit gjakatar serb, embargo

  _______________________________________
  EPISODI NR -2

  Urdhrat sekretë të marsit ’97!
  DOKUMENTET
  1-SHIK-ut i jepet leje për të vrarë
  Serinë e Urdhrave Luftarakë ‘Sekret’ e hap urdhri i datës 2 mars 1997, i firmosur nga Komandanti i Operacionit Luftarak, Gjeneral Bashkim Gazidede. Ja urdhri luftarak:
  “Republika e Shqipërisë/Shërbimi Informativ Kombëtar/ Sekret, Tiranë më 02.03.1997.
  Urdhër Luftarak Nr 1. Veprimet Luftarake të Batalionit të Shërbimit Informativ Kombëtar.
  Në situatën e krijuar nga rebelimi i forcave terroriste për rrëzimin me dhunë të rendit kushtetues, me qëllim që të parandalohet kjo veprimtari, URDHËROJ:
  Batalioni i Shërbimit Informativ Kombëtar, me përbërje Kompaninë II, Skuadrën e ndërlidhjes, Skuadrën e ndihmës së shpejtë dhe togën xheniere, të lëvizë në drejtimin Tiranë-Fier, duke u përqendruar në Qafën e Koshovicës me detyrë:
  -Në bashkëveprim me forcat e Ushtrisë dhe të Rendit, të pengojë, të bllokojë, të asgjësojë ose të kapë rob forcat, që mund të tentojnë të vijnë në drejtim të qyteteve Fier, Lushnjë, Tiranë.
  -Komandanti i Batalionit, gjatë rrugë marshimit, të organizojë sigurinë e kolonës dhe në rast ndeshjesh, të hapet në formacion luftimi për të penguar trupat që mund të sulmojnë dhe me zjarr t’i rrethojë e t’i asgjësojë ato. Komandanti i Batalionit, gjatë marshimit dhe me mbërritjen në vend të bëjë organizimin dhe vendosjen e forcave në vend, mënyrën e bashkëveprimit dhe koordinimit të veprimeve të mëtejshme.
  -Ndërlidhja me Shtabin e Qendrës të mbahet me celular dhe radio. Përgjigjet për këtë, Shefqet Meda.
  -Të merren me vete një komplet luftarak i shpërndarë dhe një rezervë, pajisje mjekësore si dhe 5 transportues të blinduar. Në dispozicion të Batalionit caktohen 8 makina të mëdha dhe 3 makina të vogla. Kompania I qëndron në rezervë.
  Ky Urdhër hyn në fuqi në orën 22:30.
  Komandanti i Operacionit/
  Gjeneral Bashkim Gazidede. (Firma)”
  2-URDHËRI PËR MOBILIZIMIN E MERCENARËVE NË VERI
  ‘Sekret’
  URDHËR
  Nr. 82, datë 09.03.1997
  TEPËR URGJENT
  RRETHE: -Has, Kukës, Tropojë, Pukë, Mirditë, Shkodër, Dibër, Kurbin, Lezhë, Malësi e Madhe, Burrel.
  Të gjithë rezervistët që paraqiten në repartet ushtarake të rrethit tuaj të vishen e kompletohen me armatimin e nevojshëm dhe të nisen urgjent në Akademinë e Forcave Tokësore në Tiranë (ish-Shkolla e Bashkuar).

  _____________________________________
  EPISODI NR -3

  Sali Berisha asnjehere nuk ka deshmuar cfare ai di mbi ekzekutimin e deputetit Azem Hajdari dhe masakren e 14 shtatorit 1998 packa se pak kohe pas ngjarjes ai publikisht ka treguar se cilet ishin autoret e vrasjes. Megjithe flete thirrjet nga trupi gjykues
  Berisha kurre nuk ka shkelur ne dyert e gjykates ku e vetmja deshmi e tij mbi kete ngjarje eshte ajo e dhene ne Ambasaden Amerikane ne korrik te vitit 1999 me ndermjetesimin e ish-ambasadorit amerikan Frouik. Ne fakt me shume se sa nje deshmi eshte nje rrefim se si e ka pare ose me mire si e ka treguar kreu i PD Berisha vrasjen e Azem Hajdarit.

  Deponimi i Sali Berishes eshte bere perpara ish -ambasadorit te SHBA ne Tirane Robert Frouik. Ne fakt ky ka qene dhe misioni kyesor i ish- ambasadorit amerikan ne Tirane duke qene se aso kohe Partia Demokratike kishte kushtezuar futjen e saj ne Parlament me zbulimin e vrasjes se deputetit Azem Hajdari. Dhe ish- ambasadori e ka filluar prej ketej punen e tij. Pas shume perpjekjesh ai ka arritur te binde Berishen te deponoje. Ne kembim ai ka ofruar se qeveria amerikane do te ushtroje presion prane autoriteteve shqiptare per zbardhjen e enigmes. E keshtu palet kane rene dakord. Me 19 korrik te vitit 1999 ish- ambasadori amerikan dhe kreu i PD kane nenshkruar dokumentin qe eshte . ishte i njejti tekst per te cilin konsullja e Ambasades Amerikane ne Tirane Susan p. Lively shkruan Une vertetoj se dokumenti i bashkangjitur eshte kopje e vertete dhe besnike e origjinalit dhe se eshte shqyrtuar me kujdes nga ana ime i krahasuar me origjinalin dhe eshte konstatuar se perputhet fjale per fjale dhe shifer per shifer. I njejti dokument i eshte dhene edhe autoriteteve me te larta te vendit Ministrise se Drejtesise dhe grupit special te prokuroreve qe hetojne vrasjen e Hajdarit.
  _______________________________________
  EPISODI NR -4

  Nese do vendoset drejtesia sipas ketyre parametrave qe po veprohet me Tahirin dhe Xhafen atehere duhet te arrestohet ambasadori amerikan ( ose kush i dha atij urdher) qe ne vend te kallxoje Xen Berishin per kercenim te gjeneralit Hoxha dhe poshtrimin qe po i ben ky ambasador drejtesise shqiptare pas Luan Hoxha ishte i denuar…SI MUNDET QE NJE AMBASADOR TI JAPE VIZE NJE TE DENUARI NGA GJYKATA
  ……………………….
  10 Shkurt 2012
  Prokuroria kërkoi dënimin me 8 vjet burg, gjenerali largohet nga Shqipëria para se gjykata të japë vendimin për Gërdecin.

  Gjenerali Luan Hoxha, ish-shef i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Shqiptare, i pandehur në dosjen “Gërdeci”, është larguar nga Shqipëria prej më se një muaji. Ish-zyrtari i lartë i Forcave të Armatosura, mësohet se ka lënë Shqipërinë në datën 1 janar 2012, duke u larguar siç thuhet zyrtarisht, “së bashku me familjen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”
  ,
  Pra fillojeni vetingun me Arvizune per MOS KALLXIM KRIMI dhe per Paisjen me vize nje te denuari..
  _____________________________________
  EPISODI NR -5
  Ne daten 5 mars 2018 ndodhi nje nga perversitet me te medha ne historine e Shqiperise qe nga koha e Gjergj Kastriotit
  Kryemonstra Berishe (burri i shtetit i faqeziut Arvizi) deklaron te studio e Sokol Palles se
  “Do qëlloja dhe vetë me snajper Ramën në 21 Janar 2011 sipas kanunit të Lekë Dukagjinit sic vramë dhe 4 protestues.. biles përzura dhe të dërguarin e Obamës që iku si pulë ”
  Pra eshte hera e pare ne historine njerzore qe nje njeri thote jam Vrases ( ne kete rast eshte ai qe merrte rrogen si k/minister qe ne fakt e kishte kthyer ne kulle ate qe duhet te ishte ndertese e Qeverise
  ……….
  .
  Zoti Zabit
  Keqardhje per ju qe nuk kuptoni se te huajt ( sic thuhet miqte tane) po na trajtojne me poshte se nje vend i pushtuar apo kolonite e dikureshme…Ose me sakte si ferme kafshes te Orwellit..

  OK
  Krahesoje Edin me Edin por une e krahesoj Sali Monstren me Pinocetin ose me sakte me Jorgo Papadhopulin te juntes greke qe atehere quhej
  JUNTE KOLONELESH
  KURSE KY I JONI QUHET
  JUNTA E DOKTORREVE DHE AMBASADOREVE

  Reply to this comment
 9. Po , Po July 26, 19:00

  Rrofsh moj nena e Mirelit , se je ilac per te semure , me ato porosi qe jep !

  Reply to this comment
 10. Tap Topi July 26, 20:43

  Perpjekjet e Rames per zevendesimin e punonjesve te kualifikuar e me pervoje te administrates me dordolece behen per ta mbajtur me kollaj ate nen kontroll e njekohesisht per t’i perforcuar akoma me shume pozitat e tij brenda partise. E pare ne aspektin e zhvillimeve social-ekonomike kostoja e kesaj politike denigruese per nje brez te cilit ai i perket dhe vete eshte mjaft e larte. Pasojat negative te ketij eksperimenti edvinist kane tashme dy-tre vite qe po japin “frytet” qe priteshin. Keto fryte sigurisht nuk kaperdihen kollaj nga militante partiake ne rolin e intervistuesit dhe te intervistuarit. Perjashto tek tuk ndonje shkrim vertet kurajoz si ai i Viktorit ca dite me pare, shkrimeve ne pergjithesi i mungon fryma e kritikes pozitive. Per sa i perket intervistave, ato duhen pare gjithmone me skepticizem, sidomos kur ato zhvillohen mes individesh te cilet i perkasin te njejtes ideologji, te njejtes rryme, te njejtes gjenerate. Ne pamje te pare “pyetjet me paradhenie” duken sikur jane bere per te testuar sabitajt e partise, per ate se c’ka mendon ai per menyren e qeverisjes, por po te kishim nje tjeter intervistues, pyetjet duhej te kishin tjeter karakter. Ato duhej te ishin formuluar ne ate menyre qe i intervistuari mos te kishte nga ta perdridhte sumatricen.

  E si mund te japesh nje opinion te sakte per qeverisjen, kur mungojne pyetje me spec si ato per kultivimin e droges, krimin ekonomik, koncesionet, rritja e taksave, shtimi i gjobave, burgosja e nenave me foshnje 5-vjecare me preteksin e konsumimit te paligjshem te energjise, multura e mosndeshkimit, shperblimet e megahajduteve me rroga shtese, mosreformimi edhe pas pese vitesh i drejtesise se munguar nder shekuj, glorifikimi i ahmutajve, pjesmarrja ne promovimin e librave me permbatje krejtesisht absurde e te dyshimte, etj,

  Per sa me lart, keto jane vetem maja e ajsbergut te kritikave te mundshme ndaj kesaj qeverisje as mish as peshk. A mund t’i quash fare pa vend dhe tendencioze keto lloj kritikash?

  Duhet te jesh komplet palle, komplet miop te anashkalosh me paturpesine e nje militanti partiak keto dukuri qe po shfaqen pothuajse cdo dite, dhe te kerkosh me qiri ndonje “arritje pozitive” ne fushen e turizmit.

  Nje pyetje per ditaret tane “te paanshem”.

  Po pse o njerez te mire, vetem me xhevdeter dhe sabitra do ua mbushni mendjen lexuesve se qeveria Rama eshte me e mire se qenveria Berisha, dhe si e tille duhet vrapuar pas saj dhe jo pas alternative te reja?

  Reply to this comment
 11. hahahahah , sharlatanet qe s'ju ndan kurr atij vendi ! July 26, 20:53

  PO BABALENE

  KUR KENI NDERMEND

  MI BO NOJ INTERVISTE

  SEPSE AI MUNDET TE AFROJ GJERA ME

  INTERESANTE SE KY ZABIT OPINGA

  I PARTISE

  PUTANES ME CIZME

  Reply to this comment
 12. gjeto bash muji July 26, 21:15

  Shume po shndrit dhe pak po ngroh ( me sakte ka ngordh) ky atdhetarizmi juaj o Kreshniku i Bjeshkeve Hamdi Alban Dega.
  *
  Per hir te se vertetes cfare ke shkruar me siper jam 101 % dakord me ju qofte per meritat e Rames qofte per ndyresine parabolike te Buzhales-blendtoptanziut-Ngjala ..Zhejani,KapOBushati Shkulshkulaku Lubonjat dhe Ulkonjat…Por Rama e mbush kusine me qumesht dhe shume here i ka vene shqelmin dhe qumeshti i derdhur i kthyer ne hirre (shurre) i eshte perplasur surratit jo vetem voteseve te 23 qershorit por dhe jetimeve te 21 janarit 2011 qe Rama i tradhetuar plotesisht.
  **
  Rama i vuri shqelmin kusise ( lexo votuesve) kur nuk mbajti fjalen e thene solemnisht ne 20 shtator 2013 se do kthej/anulloj gjithe VKM pas 23 qershorit 2013 te marra ne menyre antiligjore nga mender me thene Saliu..ku u zotua dhe per Shqup-in qe do ja ktheje MMP….dhe rezultati ZEROOOO.mender me thene Saliu
  ***
  Rama i vuri shqelmin kusise (lexo votuesve) kur ne vend te hapte defterin e krimeve te mender me thene Saliut hapi bunkaret dhe shtepite e gjetheve te Enverit si enverofag xhorxhsorrist makartist..kujtojme dhe 40 martiret qe na pruri papai i Romes ku gjysma ishin profashiste..
  ****
  Rama i vuri shqelmin kusise (lexo votuesve) kur ne kukes ne prill 2014 tha ndyresisht se mender me thene Saliu ishte atdhetar per clirmin e Kosoves kur gjithe “dynjaja” e di qe ai eshte tradhetar e kaluar tradhetarit
  *****
  Rama i vuri shqelmin kusise (lexo votuesve) kur u vet-poshtrua ne inagurimin e librit Fejziut te Pallati Brigadave per zogun e kurves duke injoruar pambarimisht ikonen Kristo Frasherin e ndjere
  ******
  Rama i vuri shqelmin kusise (lexo votuesve) ..KJO ESHTE ME BIZARRE kur emroi ne si ambasador ne Nato nje nga njerzit me te ndyre te mender me thene Saliut .
  *******
  Vetem me kaq sa kam rrjeshtuar me siper ( nuk po rrjeshtoj dhe 100 raste te tjera) mund te themi se Edi Rama ka bere nje pune te lavderushme si kryedrejtor komunale apo kryeveqilharxh ne ate territor (shprehje gjeografike te banuar nga shqipfoles ) por verdiktin e votuesve te bekuar te 23 qershorit 2013 (& more) si dhe amanetin e te pushkatuerve ne 21 janar 2011 e ka tradhetuar n emenyre te turpeshme..
  ********
  Edi Rama e ka tradhetuar gjakun e derdhur ne bulevard jo per faj te tij..pse ?
  .
  Kjo u vertetua ne fillim te marsit 2018 kur Perbindeshi Berishe pabesueshmerisht tha se une vrava ne 21 janar 2011 dhe do vrisja dhe Edi Ramen me doren time sipas Kanuni te L.D.GJ…biles perzura si pule dhe perfaqsuesin e Obames.
  .
  Pra zoti Hamdi-Alban Dega lëri dënglat !
  .
  Pra cfarë makabriteti ka thënë atë natë të zeze te 5 marsit 2018 mender me thene Saliu..te studioja e Sokol Palles ka dy variante per ju nese je shqiptaro-amerikan atdhetar
  .
  1-Ose duhet te mbrosh Ameriken tende nga poshtrimi qe po i ben Perbindeshi Berishe
  .
  .2-Ose si “kreshnik interneti” te nxjerresh shpaten mediatike aty ku je dhe te demaskosh berishistet e Washingtonit ..ose shut up

  Reply to this comment
 13. intelektuali July 27, 11:54

  Doktorit te Enverit, Sabit Brokaj

  EDI RAMA EDHE SIKUR KULLAT E TIJ T’I NDERTOJE MBI TULLEN E TIJ DALLKAUKE DO TE THOTE SE ESHTE BOS FAMOZ

  dhe:

  EDI RAMA SIKUR BARKUN E TIJ TE ENVERISTIT BARKDERR T’JA MBUSHI ME KANABIS DHE KOKAINE, SABITI DO TE THOTE “TE ROJE PARTIA”

  dhe:

  KUR KY DOKTOR DALLKAUK TE SHIKOJE EMIGRANTE NE BOTE QE KANE IKUR NGA SHQYPNIA TE LEMERISUR NGA RILINDJA ENVERISTE DO T’U SPJEGOJE MJERANEVE: “SALIU E KA FAJIN!”

  Po pse me Doktorin e Enverit, Sabit Brokaj do te hyje Shqypnia ne BE o gazetari i Nexhmijes Xhevdet Shehu?

  Reply to this comment
  • ramadani i kalifornise July 27, 15:41

   O Fuckintelektualapanjoz ..o veremli interneti !

   I rruafsh rrocken jo vetem Nexhmijes por dhe asaj kondolezes…se gerdecit….Enver hoxha i la shqiptareve vetem fisheke 3 miljard dollare kurse ju jo vetem e vodhet me devirolet e amerikes dhe xenin e salikes por dhe dogjet nje fshat te tjere

   O kerme parahistorike !
   Mos na ngaterro me Enveri e shekullit kaluar se Edi Ramen e ke xhorxhsorrist dhe saliun pinocetist dhe makartist..

   edhe nje here i rofsh rrocken nexhmijen jo vetem ti por dhe keto armiqte e kombit te majte dhe te djathte qe kthyen shqiperine ne kombinet droge dhe wc ambasadoresh
   .

   Reply to this comment
 14. OTRANTO 1997- AKT HITLERIAN July 27, 13:59

  o intelektualeshi alias PEJGAMER-NASTRADIN-PERKTHYES dhe 1000 nickname dhe miljarda komente.

  .
  Nese ka ne ikur te lemerisur shqiptaret ishte marsi 1997 dhe jo veten ne shqiperi
  ka akoma politikan te Italise dhe BE që jo vetëm nuk ndjejnë aspak faj për tragjedinë shqiptare, të shkaktuar nga anija luftarake “Sibilla” por e përdorin atë si shembull të mirë për t’ju përgjigjur flukseve të emigrantëve nga Afrika

  Një prej tyre është Daniela Santanche, deputetja e Forza Italia,dhe njëkohësisht krahu i djathë i Silvio Berluskonit.qe ka deklaruar se Italia duhet të fillojë të aplikojë një strategji vetëmbrojtëse, duke bërë të mundur mbytjen e gomoneve me emigrantë duke mos lejuar nisjen e tyre nga bregu, ashtu siç bëri me shqiptarët ne 1997 me eurodeputetet Irene Pivetti!

  Ndiqni ju lutem ketu poshte cfare masakra kombetare kane ndodhur deri sa ne vitin 2015 e kane lene Shqiperine mbi 70 mije veta qe jane paraqitur per azli por u nderprene nga vala me permasa kozmike e sirianeve
  Edhe sot qe po flasim o pinjoll i Sali Qenit Shqiperia ka numrin me te larte ne europe per numer popullsie duke ja kaluar dhe sirise.
  Atehere pse gezoheni me plaget e atij populli ne 1990 si pervers ?? kur pas 1992 kane ndodhur tmerre te pabesueshme qe i keni ne ARKIVIN E POPULLIT:
  9 shkurt 1998 – mbytet një gomone e nisur nga Vlora. Të paktën pesë vetë të vdekur.
  25 tetor 1998 – në det të hapur para Vlorës, pranë ishullit të Sazanit, një gomone përlaset me një tjetër skaf që kthehej nga Italia dhe shpërthen, humbasin jetën 6 vetë.
  27 nëntor 1998 – një gomone mbytet në det të hapur përpara Brindizit pas përplasjes me një skaf kontrabandierësh. Shtatë të vdekur.
  27 maj 1999 – në det të hapur një gomone ndeshet me nje mjet detar të Guardias së Financave. Vdesin pesë shqiptarë, ndër të cilët edhe dy fëmijë.
  15-16 gusht 1999 – përballë brigjeve të Malit të Zi mbytet një ‘karakatinë deti’ plot me familje të tëra që përpiqeshin të arrinin në Itali. Mëse njëqind të vdekur.
  1 nëntor 1999 – një gomone copëtohet në ujërat e cekëta të Torre Cavallo-s (Brindizi), mbyten ngjashtë vetë.
  30-31 dhjetor 1999 – një gomone mbytet në Kanalin e Otrantos duke shkaktuar vdekjen e 59 vetëve. Hipoteza e mbytjes së gomones hidhet në fillim nga familjarët e viktimave si në Shqipëri edhe në Itali, u besohet pas dy javësh kur deti fillon të nxjerrë në breg trupa të pajetë.
  maj 2000 – katër kilometra larg brigjeve të Salentos, një gomone plot imigrantë godet me majën e bashit një varkë të policisë. Vdesin dy imigrantë dhe zhduken në det të paktën dhjetë të tjerë.
  10 qershor 2001 – Një gomone me shqiptarë mbytet në det të hapur përballë Tranit (Bari). Disa arrijnë me not bregun e të tjerë shpëtohen nga vullnetarët. Gjenden pesë kufoma por deti përpin shtatë të tjerë.
  1 mars 2002 – Një gomone mbytet në ujërat ndërkombëtare rreth 20 milje larg brigjeve të Otrantos: ndër 28 pasegjerët vdesin gjashtë.
  22 korrik 2002 – në ujërat shqiptare përpara Vlorës përplaset një anije e Guardias së Financave (që në bazë të marrëveshjeve Itali-Shqipëri shkurajon nisjen e klandestinëve qysh në brigjet shqiptare) me një gomone me rreth shqiptarë. Humbin jetën të paktën tre vetë.
  9 janar 2004 – Lundruesit e një gomoneje i kërkojnë ndihmë drejtpërdrejt televizionit “Top Channel”. Ndihma bërrin me vonesë. Do të gjenden të vdekur nga të ftohtit në gomone 21 vetë. Shtatë të tjerë të humbur.
  ME TRAGJIKJA….
  kur salibisha po sulmonte Vloren dhe deputetja italiane IRENE PIVETTI ulerinte ne parlamentin italian MBYTINI SHQIPTARET NE DET…nje jave me vone ndodhi menxyra
  Në tragjedinë e Otrantos, humbën jetën,28 mars 1997
  258….Zeqine Fejzaj, 61 vjeçe,
  259….Blerina Fejzaj, 8 vjeçe,
  260….Zonja Fjezaj, 36 vjeçe,
  261….Mihal Fejzaj, 60 vjeç,
  262….Fatos Fejzaj, 39 vjeç,
  263….Roland Fezaj, 14 vjeç,
  264…Oltion Fejzaj 13 vjeç,
  265…Mimoza Xhavara, 32 vjeçe,
  266…Kamela Xhavara, 9 vjeçe,
  267….Majlinda Xhavara, 4 vjeçe,
  268….Desantila Xhavara, 24 vjeçe,
  269….Firdesa Xhavara 1 vjeçe,
  270….Gerard Xhavara, 4 vjeç,
  271….Majlinda Roshi, 38 vjeçe,
  272….Qemal Roshi, 38 vjeç,
  273….Roland Roshi, 2 vjeç,
  274….Pushime Meminaj, 60 vjeçe,
  275….Donika Idrizi, 40 vjeçe,
  276….Elona Idrizi, 14 vjeçe,
  277….Semiranda Idrizi, 11 vjeçe,
  278….Romeo Andrea, 28 vjeç,
  279….Silvana Andrea, 18 vjeçe,
  280…Kristina Andrea, 2 vjeçe,
  281…Bardhyl Lame, 37 vjeç,
  282…Tushe Lame 38 vjeçe,
  283…Artuela Lame, 35 vjeçe,
  284…Kasiani Bestrova, 6 vjeçe,
  285…Viktore Bestrova, 9 vjeçe,
  286…Konstandin Bestrova, 2 vjeç,
  287…Anife Begotare, 41 vjeçe,
  288…Rezart Begotare, 12 vjeç,
  289…Erald Begotare, 13 vjeç,
  290…Zeman Avdia, 37 vjeç,
  291…Nertila Avdia, 11 vjeçe,
  280…Olsi Avdia, 6 vjeç,
  281…Irma Greko, 21 vjeçe,
  282…Kristi Greko, 3 muajsh,
  283…Bardhosh Deliaj, 46 vjeç,
  284…Burbuqe Deliaj, 45 vjeçe,
  285…Melpo Sejdiaj, 46 vjeçe,
  286…Hanëme Birçe, 41 vjeçe,
  287…Besmir Birçe, 9 vjeç,
  288…Lavdosh Kaja, 22 vjeç,
  289…Robert Bajrami, 19 vjeç,
  290…Miklovan Troqe, 17 vjeç,
  291…Anastas Mërkuri, 30 vjeç,
  292…Lindita Demiri, 12 vjeçe,
  293…Bektash Tahiri, 47 vjec,
  294…Andi Aliaj 17 vjec,
  295…Teferi Saliu 48 vjec,
  296…Lirim Bulla 17 vjec,
  297…Zini Muça 27 vjec,
  298…Ermal Xxhaka18 vjec,
  299…Fatmir Geraj 28 vjec,
  300…Kastriot Sharraj, 36 vjec,
  301…përparim Mamanaj, 13 vjec,
  302…Zylyma Sulejmani 22 vjece,
  303…Krenar Sulejmani 27 vjec,
  304…Alban Sulejmani 4 vjec,
  305…Mirand Kaçuku, 28 vjec,
  306…Kizeta Sulo 21 vjece,
  307…Klodian Sulo 2 vjec,
  308…Fiqiei Sulaj 30 vjec,
  309…Ervin Sula 15 vjec,
  310…Latif Berberi 53 vjec,
  311…..Maze Seferaj 31 vjec,
  312…..Brunilda Seferaj 25 vjece,
  313…..David Seferaj një muajsh,
  314…..Vjollca Kaçupi 22 vjece,
  315…..Albana Botrova 22 vjeçe,
  316…..Merita Ferko 32 vjece,
  317…..Ilir Kicja 34 vjec,
  318…..Maringlen Bardha 16 vjec,
  319…..Fatbardha Sejdia 21 vjeçe.
  320…..Bledar Ferko 10 vjec,
  321…..Fredi Ferko 8 vjec,
  322…..Viktori Kaçupaj 25 vjece,
  323…..Robert Llanaj 30 vjeç,
  324…..Kastriot Hasanbashaj 27 vjec
  325….., Klorida Hasanbashaj 24 vjeçe,
  326…..Xhuljana Hasanbashaj 3 vjeçe,
  VIJON
  …..Nga sa me siper na lind e drejta te pyesim dipllomacine euroatllantike :
  Perse kjo politike ekstremisht antishqiptare qe po ndjekin ne Shqiperi me Frankeshtein Monster Berishoviq?
  Ku e gjeten te drejten morale dhe ligjore nderkombetaret (gjasme miq leshi) qe te shpallin amnistine per kriminelin Berishe per 1997,1998,2008 dhe 2011 dhe jo vetem kaq por kane gatuar nje corbe pambarimisht te shemtuar qe me e vogla pasoje do jete nje lufte civile e pa shpallur zyrtarisht deri ne depression dhe cmenduri kombetare.
  Perbuzje dhe neveri per aleatet tane qe edhe pse i kemi respektuar ,nderuar dhe besuar pa kushte po sillen si Haleate me sherbimete e tyre –PROPOGANDE-DIPLLOMACI-SHERBIME SEKRETE dhe tragji-komedia me donaldlune dhe fatmirxhaferrin i ve atyre vulen e turpit se po e bejne qe te shpetoje Berisha nga prangat gjithe kete ndyresi me keto ndyresira..
  Kulmi i kulmit te kulmeve eshte se ndersa shqiptaret po vriteshin ne toke dhe mbyteshin ne det familja Djallit Berishe me qe dhe me mace .udhetone siper me avjon special dhe te gjithe te paisur me pashaporte dipllomatike ku Bice Dasara ishte dipllomate qe 2 muajshe kurse “shoqet e saja i hengren peshkaqenet ne Adriatik dhe nuk e kane asnje varr…

  Edhe nje here
  mos harroni eurodeputet Irene Pivetti qe ne shkurt 1997
  leshoi kushtrimin
  MBYTINI SHQIPTARET NE DET
  ne nje kohe qe kucedra berishe PLANZONTE te bombardonte Vloren me LHL dhe me mecenaret e Gazidedes e mbyti Vloren me gjak…..qe AS HITLERI NUK BERI KETO KRIME MONSTRUOZE

  mos harroni otranton e salimonstres

  Reply to this comment
 15. minush November 16, 10:45

  Te gjykosh Brokajn nese ka te drejte ose jo, eshte pune e veshtire, meqe do njohuri te thella e te gjera, por, fjalori i ballancuar e korrekt, eshte vertete i pelqyer. Te permbajturit e tij ne fyerje, eshte dukuri e rralle dhe natyrisht tipar i mbare.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim