1997, rikthim te një tragjedi e njohur dhe e pandëshkuar

February 8, 2019 11:20

1997, rikthim te një tragjedi e njohur dhe e pandëshkuar

Po i rikthehemi një kohe të trishtë dhe një tragjedie ta pashembullt kombëtare si ajo e vitit 1997. Deputeti Spartak Braho, një burim i pashtershëm dokumentesh autentike dhe informacioni që kanë ndodhur gjatë këtyre 30 viteve të fundit në Shqipëri, jep ekskluzivisht për gazetën DITA një analizë që Kolonel Astrit Jaupi ka bërë në atë kohë se si janë përdorur forcat tona ajrore kundër Jugut të Shqipërisë. Është një analizë tronditëse se si një shtet dhe Presidenti i tij të ngrihen me avionë dhe me bomba me napalm e të të gjitha llojeve kundër bashkëkombësve. Ky raport nuk ka nevojë për koment.

 

Kolonel Astrit Jaupi*

Zotërinj Kuadro,

Jemi mbledhur sot në këtë analizë pune për të diskutuar edhe një herë mbi ngjarjet e papracedenta të ndodhura në jetën e ushtrisë, e në këtë kuadër, të FMA, gjatë periudhës Shkurt- Mars të këtij viti.

Ky fenomen me pasoja shkatërrimtare kërkon nga ana jonë një analizë të thellë, të drejtë e të bazuar mbi fakte konkrete që çuan në këtë tragjedi me pasoja të paimagjinueshme për kombin, shtetin dhe vetë ushtrinë. Shkatërrimi i ushtrisë dhe FMA-së për një kohë të shkurtër sipas gjykimit tonë ishte i lidhur me shkaqe të shumta politike, ekonomike, morale, institucionale etj.

Ndër faktorët më të rëndësishëm politikë mund të evidentojmë reflektimin në ushtri të udhëheqjes, qeverisjes së keqe e të korruptuar nga pushtetarët, të cilët asnjëherë nuk i dhanë ushtrisë vendin dhe rolin e rëndësishëm që luan ajo në sistemin demokratik. Kjo qeveri u përpoq që ta kthente ushtrinë në një instrument për realizimin e qëllimeve të sa duke e larguar nga detyrat dhe misioni i vet.

Masat gjoja depolitizuese të ndërmarra, në vend që ta distanconin atë nga politizimet, e politizuan më shumë duke ushqyer ndjenjën e frikës, pasigurisë dhe servilizmit, duke krijuar një moral faIs dhe frymë jo patriotike për krejt efektivat.  HalIkat që merreshin me edukimin, që nga Ministria derinë FMA, asnjëherë nuk u konsoliduan. Ato ngelën gjithmonë në pritje, kurse në njësi funksionarët e këtyre hallkave u kthyen vetëm në rrogëtarë per marrjen dhe shpërndarjen e gazetave. Asnjë kontroll nga Ministria nuk u krye në FMA për gjendjen e moralit, për punën edukimit patriotik e atdhetar, duke mbetur kështu tërësisht e përgatitja ushtarake nga ky edukim.

Udhëheqja e lartë e civilë-ushtarakë e MM, e frymëzuar nga politika dështake e qeverisjes së vendit, ishte e shkëputur tërësisht nga realiteti i ushtrisë. Ajo asnjëherë nuk arriti të ndërtojë një drejtim e komandim unik  e funksional. Edhe për hartimin e ngritjen e strukturës së FMA në vitin 1995-1996 ajo mbyti me prepotencë e injorancë zërin dhe mendimet e kuadrove dhe  specialistëve të FMA-së. Ajo ishte kundë traditës dhe vjeljes së përvojës më të mirë nga ushtritë perëndimore.

Veprimtaria e Këshillit të Mbrojtjes në Forcat e Mbrojtjes Ajrore pothuaj nuk është ndierë. Problemi më shqetësues për ta ka qenë kthimi i aerodromit të Tiranës në qendër ndërtimore për firmat, duke nxjerrë kështu jashtë përdorimit një sasi të konsiderueshme avionësh An-2 dhe vetë ekzistencën e këtij aerodromi, ne një kohë kur kuadrot drejtues të FMA-së dhe i gjithë efektivi specialist me këmbëngulje e kundërshtonin një veprim të tillë.

E gjithë kjo praktikë pune u reflektua edhe në aktivitetin e njësive e të reparteve, spostoi komandantët e shtabet nga detyrat e gatishmërisë e të stërvitjes dhe kultivoi indisiplinimin ne kontigjentet e ushtareve, duke u marrë kështu me zbërthimin e politikës që rridhte nga kancelaritë e partisë-shtet. Të prekur nga kjo frymë, edhe kuadrot drejtues të Forcave të Mbrojtjes Ajrore e spostuan punën e tyre për edukimin moralo-psikologjik të efektivave, filluan të fshehin të vërtetat, duke e vënë theksin llustua e puna për bujë. Kjo bëri që tek njerëzit jashtë radhëve të ushtrisë të besohej se në ushtri po bëhej një punë e madhe reformuese dhe se ushtria shqiptare po plotësonte kriteret për t’u pranuar ne NATO.

Ligjet e nxjerra nga Parlamenti për Ushtrinë, pavarësisht nga niveli i tyre, si Statusi i Ushtarakut, Ligji i Shërbimit Ushtarak, Ligji mbi depolitizimin e departizimin etj, asnjëherë nuk u bënë problem shqetësues për aplikimin dhe zbatimin  e tyre nga Qeveria, Këshilli i Mbrojtjes, Parlamenti dhe Ministria e Mbrojtjes.

Lënia e ushtarakëve dhe e kuadrove në kufijtë e një page minimale jetese ku inflacioni ka shkuar gjithmonë në rritje, moszgjidhja sadopak a problemeve të strehimit, të uniformës, të kushteve të ushqimit, të punës e stërvitjes, demoralizuan dhe humben tek kuadrot besimin për të ardhmen, duke krijuar kështu boshllëk në linjën e drejtimit e komandimit.

Falsiteti i ushtrisë së kazermës, lenia e ushtrisë pa fonde dhe pa kushtet e jetesës, pamodernizimin e saj dhe lulëzimi korrupsionit nga udhëheqja e Ministrisë e deri në njësitë poshtë  e diskredituan dhe e komprometuan rëndë figurën e kuadrit, duke  e ulur ndjeshëm moralin e tyre.

Në një kohë kur efektivat e aviacionit prisnin të përmirësoheshin kushtet e jetesës së pilotëve e të teknikëve, në Gjadër, Rinas e Kuçove, gjendja e mensave të ushqimit filloi të keqësohej, deri sa më në fund u mbyllën për mungesa financimi. Mungesa gjithashtu e kushteve minimale për jetesë të efektivave solli për pasojë rënien e sëmundjes së rëndë epidemike të kolerës në Bazën Ajrore  të Kuçovës, si rezultat ajo mori jetën e një piloti dhe rrezikoi atë të mjaft ushtarëve e kuadrove të tjerë. Edhe mbas kësaj Qeveria,Ministria e Mbrojtjes nuk dha asnjë mjet financiar e material për përmirësimin e kushteve, sidomos të sigurimit të ujit të pijshëm në bazë, mungesa këto që edhe sot paraqesin vështirësi jetike serioze pothuajse për të gjitha njësitë e FMA-së.

Mungesat në disa funksione organike të nevojshme sipas instruksioneve të përdorimit e të shfrytëzimit të teknikes, si dhe mos sigurimi i Fondeve të nevojshme për stërvitje, e kishin paralizuar pothuar stërvitjen kryesisht atë ajrore dhe me trupa duke nxjerrë jashtë gatishmërie një pjesë të konsiderueshme të efektivit fluturues si dhe duke ulur mjaft aftësinë tekniko-profesionale të efektivave tona.

Kjo ishte gjendja morale-psikologjike e tekniko-profesionale dhe ekonomike e efktivave të FMA para fillimit të revoltave popullore për mënyrën e qeverisjes, të cilat shpërthyen me falimentimin e firmave rentiere.

Përballë kësaj situate, efektivat dhe kuadrot drejtuese FMA,  të ngarkuar me strese politike, u gjendën të papërgatitur, të paorientuar e për rrjedhojë të pavendosur për ballafaqim me situatën e krijuar.

Ligji për kalimin në gjendje tëe jashtëzakonshme të FMA në kuadrin e Ushtrisë jo vetëm që nuk përputhej me  realitetin që ekzistonte në njesite e repartet tona, por nuk u arrit të studiohej, zbërthehej e të kuptohej nga efektivi kuadër, si praktikë e papërjetuar deri në atë kohë nga ushtarakët tanë.

Me këtë gjendje moralo-psikologjike të kuadrove të FMA nga liderët e Ministrisë së Mbrojtjes filluan që nëpërmjet telefonave të vinin urdhra për përdorimin e aviacionit në interes të “operacioneve” që ata kishin planifikuar për shtypjen e revoltës popullore në jug, duke siguruar kështu mbajtjen me çdo kusht të pushtetit.

Plani i hartuar nga ish Ministri i Mbrojtjes Safet Zhulali dhe Shtabi i Përgjithshëm, jo vetëm që nuk iu bë i njohur Komandës, Shtabit  të FMA-se dhe Komandantëve të njësive, por vetëm pas shumë insistimesh u bë e mundur të merrej nje urdher me shkrim dhe ky i firmosur nga Sekretari i Shtetit për mbrojtjen, Leonard Demi, në bazë të cilit Komandanti i FMA-së urdhërohej që aviacioni luftarak sipas detyrave te vëna nga Shtabi i Përgjithshëm të kryejë zbulim ajror e tokësor për përqendrime, lëvizje trupash e automjetesh dhe mbështetje me zjarr-demonstrativ. Po kështu, prej tij është urdhëruar për prekjen e rezervës së paprekshme të karburanteve në repartet e aviacionit si dhe për vendosjen e fushave të minuara pranë depove të armatim—municionit.

*Zv.Komandant i repartit ushtarak 3400

(Vijon)

 

February 8, 2019 11:20
Komento

21 Komente

 1. KOZi February 8, 11:34

  Ore mos na lodhni vazhdimisht. Te gjitha jane te pranueshme po perse i jepni ne 2019. Mendoni se nuk jane publikuar ne 22 vite ?! Nga 1998 gjer ne 2005 pushtetin e maxhorancen e kishin socialistet, prokurorin po socialistet, presidentin po socialistet , cfare kerkohet sot ?…..tung

  Reply to this comment
 2. valentina February 8, 12:17

  Gazeta Dita,mjaft me kesisoj pacavuresh te dala boje dhe servirura nga te degjenearit politikane te 28 viteve dhjerokraci.te cilet nese nuk kane dore drejte-perdrejt ne rrenimin e shtetit ne vitin 1997,jane bashkefajtore ne mbulimin e asaj tragjedie duke qeverisur per 14 vite vendin,jo vetem qe nuk derguan shkaktaret para drejtesise, por u bene barrikade ne mosndeshkimin e tyre duke i sjelle perseri ne pushtet, dhe deri ne bashkeqeverisje me ta per te grabitur shqiperine dhe shqiptaret,po pse me gogolin berishe te 97_es do vazhdojne te mbajne peng shqiptaret keta bushtra politikane?jo more bythqira politikane mos mendoni se merrni per budallenj shqiptaret duke u servirur trakte te vitit te mbrapshte 97,per te friksuar shqiptaret sa here qe opozita pregatitet te dale ne proteste,shqiptaret duhet te ngrihen te gjithe per te shporrur njeher e mire faren tuaj te degjeneruar,dhe te rrafshoje nga themelet ate bordello qe quhet parlament, sepse prej 100 vjetesh ajo ndertese ka strehuar vetem vrases,grabites tradhetare,imorale dhe te korruptuar.

  Reply to this comment
  • PSE ? February 8, 20:54

   Per @ valentina
   Protesten e dates 16 shkurt pritet ta drejtoje opozita , me Saliun ,L.Badhen dhe Moniken e Liike floririt , te cilet duan me cdo kudht te kthehen ne pushtet, qofte edhe me dhune e “revolucion demokratik” te mamurrasve e shijakasve ….. ti nuk po na thua , perse te dalim ne proteste , per te risjelle Saliun ne pushtet ?! Te bukur mendje qe na dhenke… ! Si nuk te vjen turp ?!

   Reply to this comment
 3. Ne emer te Popullit Shqiptare ! February 8, 12:24

  te Exekutohet Tradhetari i Kombit

  shpellari salih rrahman mut berisha

  kudo te gjendet dhe terhiqet zvarre pas makine ne gjithe

  Shqiperine duke lajmeruar e thirrur me Altoparrlante

  ´´´´´´´´´´´Djalli i Vicidolit nordhi ´´´´´´´´´´´´´´´´´´

  Reply to this comment
 4. BACA February 8, 13:03

  dakort me valentinen

  Reply to this comment
 5. MH February 8, 14:01

  Dhe sa kohe duhet te presim ekzekutimin e kriminelve!!!

  Ju na shkruani gjera qe ne i kemi perjetue.Kur shpirti i yne i dermuar pret ekzekutimin e kriminelve.Te shkruarat jane kuriozitet qe nuk na impenjon per kureshtje.Kureshtja sot asht ekzekutimi i kriminelve.

  Reply to this comment
 6. MH February 8, 14:15

  Ore S.Braho!

  Shkatrrimi i shqiperise ka fillue dhe u arrit nge tri veprime kryesore strategjeke mbi bazen qe i takon nji shteti pavarsia e vet shtetit.
  Filloj me dhenie page mujore nga Ramiz Alia deri mbi 80% punetorve qe nuk prodhonin te mira materiale.Nji boshatisje,shtjerrje buxhetit te shtetit.
  Nga Berisha me shkrumocjen,shpartallimin e sigurimit te shtetit shqiptare i zvendesuar nga sigurimi i UDB-s ulur kembekryq ne sheshin e kryeqytetit posht patkojve te kalit te heroit Skenderbeut bante ligjin ne shqiperi.
  Ne vitin 1997 Presidenti shkrumoci ushtrin duke e ba veten karagjoz.Nga komandant i forcave te armatosuna Shqiptare ne komandant i forcave te carmatosuna shqiptare.

  Reply to this comment
 7. mirel February 8, 14:24

  Poshterimi i ushtarakeve u be norme dhe nga shoferet e ministrave. Dashnori i gruas se ministrit ka potence me shume nga gjenerali.
  Ushtria u be sheshi i horrave. Vjedhje armatimi..vjedhje e madhe pronash te ushtrise, shkarkimi ne mase i gjithe kuadrove te pergatitur, prurja injorancise ne karrierat ushtarake. Gaveta zevendesoi armet dhe qellimi i vetem i ushtarakeve u bene specializimet jashte dhe vjedhja e tenderave.
  Zullape te urritur qe e hane pa turp dhe racionin e ushtarit dhe vene e behen gjenerale.
  PSja ka doren e vet te ngjyer ne bojen e zeze te degradimit te Ushtrise.
  Sot ne lajme degjojme qe ngrihet Flota e Ambulancave!?..ndersa per ish Floten Detare nuk flet njeri. E kuptoni apo jo?
  Fjala Flote tani nenkupton Ambulance dhe jo Anije. Kur e degjon te duket se dicka e fuqishme zbarkon ne rruget tona per te sherbyer pacientin, te duket sikur shteti e zoteron situaten, dhe te mendosh qe Flota e vertete eshte kthyer ne nje rangalle ku anijet nuk vlejne as per relike dhe as per mbrojtje, pasi me e keqa Ramizmi e ka lene kufirin te hapur per Greqine.
  Nuk i duhet Flota te kete koshiencen e Kufirit dhe keshtu harrohet historia e tradhetise dhe e shitjes me te ndyre te bere ne kohe Paqeje.
  Dhe vazhdojme akoma tregojme perallen e avioneve qe ne te vertete nuk kryen asnje sulm mbi forcat e Jugut. Asnje bombardim nuk eshte degjuar deri me sot pervec ca predhave qorre neper male.
  Per te tjerat, plotesisht dakort me Valentinen.

  Reply to this comment
  • nje pe Korçe February 8, 15:01

   Si ka mundesi qe ke haruar te hash mut kete rradhe ? Si spiegohet ? Me siguri , ngaqe ke ngrene kaq shume , sa te eshte merzitur dhe po ben pak pushim . Megjithate , mos pusho shume ; rifillo te hash se nga ai mall ka me shumice , prodhohet ne vazhdimesi . Qen e bir qeni , pjelle jevgjish , qe nuk le hale’ pa futur turinjte e tua te qelbura .

   Reply to this comment
   • mirel February 8, 15:55

    O ti pe Korce, une e shikoj qe truri jot eshte shume i centruar te kova e mutit. Nuk te keshilloj te besh pushim. Perkundrazi. Vazhdo sa te mundesh.

    Reply to this comment
  • E vertetuar February 11, 02:07

   Shko pyet dy pilotet e avionit qe u ulen ne Brindisi te Italise dhe ta thone ata se si u urdheruan …shoku

   Reply to this comment
 8. Opgj February 8, 15:46

  Po ky mashtruesi Spartak Braho i degjeneruar.Vazhdon ta kruaje kot me gjoja probleme shumë të rendesishme.Sla gjë pa bërë për ti fshehur këto krime e mbrojtur Kryekriminelin Sali e.co.kur u zgjodh ti çonte në burg.Ai nuk është kaq idiot sa duket nga pamja.Po ben çmos të duket i rëndësishëm dhe me vlera për PS që te futet ne listen e Durrësit të zgjedhjeve i biri.Nuk u ngop akoma ky shërbëtor i shumë zotërinjve.

  Reply to this comment
 9. Aliu nga Selenic February 8, 16:48

  KUSH JAN KETA QE KERKOJNE TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.?

  Partia demokratike qe me daljen ne skenen politike e deri me sote asnje alternative nuk u ka dhen shqiptarve perpo dhunen e ushtruar deri edhe ne gjakosjen disa here te populates shqiptare,
  Nuk e dij se c`fare jen keta rrace njerzore qe nuk thellohen asnjeher se c`fare deme kolosale I kan ber shqiperise dhe vazhdoj te flasin sukur keta ka “zbritur “na Mars dhe sote perher te pare po degjojne dhe po komunikojne me shqiptaret.
  A thua ti se keta deri me sote nuk I njehe askush kur dihet mire qe shqiptarety po I mbajn ne kurriz qe 28 vjet me radhe.!
  Me qe keta nuk po thellohen ne kriminalitetin e tyre qe I kan bere vendit edhe ne po ua numrojem edhe nje here .
  1, JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE. Me 2 Prill te viti 1992 vrate 4-ter vete ne Shkoder. Nje nder ta edhe kryetari I levizjes demokratike ne Shkoder Arben Broci. Deri me sote edhe perse kan qqene per 16 vjet ne pushtet nuk ka arriture te zbardhin te verteten e kesa vrasje. Populli I shkodres gishtin e ke drejtuar tek udheheqja e Partise Demokratike e kryesishte e kryesishte tek Sali Rame Berisha.!
  2.: JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ku Sali Berishes do te aplikohet perseri ligji I luftes se Klasave. U hoqen specialistet me te mire dhe u vendosen injorantet dhe te pa aftite vetem thjeshte se ishin militante te Partise Demokratike. Kjo e detyroi trurin e kombit te marre rruget e arratise.
  3. JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE .ku drejtesia shqiptare do te behet nga kursantet e Pleppave duke hequr juristet me te mire. Pra sote penalitete japin kursantet e plapave.!
  4. JA C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ‘shprehja E duam shqiperin si gjith e Evropa.Bukure shume po ju ne Stasburge per reformen ne drejtesi desh u rrahet me grushta duke kundershtuar reformen qe Evropa dhe Amerika ua beri se per ju ase qe behej fjale, A mendoni se sa antievropian jeni more ku edhe sote edhe perse u be VITINGU ju kerkoni ta rrezoni me njemije marifete te ndyra.?
  5. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE. mendoni se nga ju doli fatkeqesia jone Kombetar duke ngritur skamat Piramidale dhe duke I sjellur populli tone fatkeqesi ne Ekonomi qe rrenua te teren, dhe moret me qindra e mijra, jete, njerzore ku edhe sote e kesaje dite pasojat e juaj nuk munde te n dalohen ase te paramendohen se c`fare i bête ketij populli te mjere. Nen kembet tuja , nen thirrjet tuje jane mijra fatkeqe te vrare , te vjeter dhe te rije qe dergjen ne dhe te zi vetem nga qellimi I mbrapshte I juaj per ta shkermocure shqiperine.
  6 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.. Dergimin nga qeveria juaj e dy mige per te goditur popullin e Jugut te shqiperise. Po keto akoma nuk I dini.? Ku i keni dy aviatoret qe edhe sote juen ne azil politike , Aviatore qe shpetuan popullin e Jugut te shqiperise duke mose zbature vendimin e Berishes per goditjen e popullit te Jugut..
  7. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE E Perse beni sikure harron , apo sikure nuke dini asgje se cfare ka ndodhur. Si munde te vije ndermen kure qeveria juaj, lideri shpirteor I juaj qe edhe sote e keni perzeme I dergoi Nafte serbise. Nafte e cila vrau vllejzerit tane ne Kosov, te cilet donin lirin dhe pa varsin e tyre nga bisha serbe. Si thon ase kete nuk e dini.? Ja po ua kujtojme .
  8 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Po Remzi Hoxha perse u zhduk besoi edhe per ket ju duhet te keni degjuar. A mendoni te nderuar , se nen kembet tiuja jane shume te zhdukure pa Nam e nishan sice eshte I shdukur Remzi Hoxha, U zhduk Trabicka, e shume te tjer si keto. E ja pra ju dhjetoriste, gjaku I tyre eshte nen kembet tuja mekatare e te cileve juve kerkoni ti therrisni per t u akomeduar perseri ne “Pushtet”(large qofte.!
  9.C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE 9. Aqe shume flete lideri I juaj per Kosoven. Po perse ky lideri juaj burgosi drejtuesit e ushtrise Clirimtare te Kosoves.? Pra ishte burgosur Heroi yne kombetar Adem Jashari si dhe Hashim Thaci e plote te tjere. A mendoni se ndofta edhe juve keni pergjegjesi per keto ne mos te pakte te keni ndergjegje te vrare, lidhur me c`fare ben qeveritert tuja qe edhe sote kerkoni ti riktheni ne Pushte per ti bere te zazat edhe me te madha kombit tone.
  10. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE si vajti puna tek juve nuke e di. A keni degjuar qe Partia Juaje dhe lideri I juaj ne vitin 1992-1994 penguan pajtimin kombetar. Me protekstin e turpeshem se nuk ka pajtim me “Komunistet” Pore per ironin e fatite tone keta fare lideresh refuzuan edhe samitin e Diaspores. Ja pra qe edhe pas 26 vjetesh keta vazhdojne te jen ne te njetat pozite antikombetare.! Koha ka ardhur qe ne viti 1990 qe shqiptaret te flasin me nje ze pore vazhdojne ta pengojne kate liderit tuja qe juve akoma nuk e din se punen e kujte bejne ata
  11. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE mendoni hiq se ne kohen e qeverisjes se Berishes kishte ne shqiperi dhe hapsiren shqiptare 10 abetare . Duke u perpjekur per te shkatrruar drejteshkrimin shqiptare te vendosure me aqe munde e djerse edhe me gjake bile. Po kjo nuk ju konvergon fare.? Sote nen drejtimin e Partise socialiste, fale tyre kemi nje abetar te njehsuar.!Ky eshte nje sukses I madhe E turpshme per ju pjesmarres kure juve flisni per Universitete. I pate se sa falco ishin ato.? Po heqja e tyre eshte nje fitore per eliten e re shqiptare.? Juve duhet ta dini , mir se ka te rinje shqiptare qe nuk e kan para me sy fare Universitetin dhe me para moren shkollat dhe me para zune edhe vendet e punes ndersa studentet me nota te shkelqyera rrijne rrugave. Edhe per kete keni goje te thirrni kunder Ministrise se Arsimit.! Evrpopa I jep note Arsimit Shqiptar ndersa juve I therrisni, falco e duam shqiperin si e gjith Evropa. Ballafaqohuni.!
  12.. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Si mendoni juve se vertet I sollet vendit lumturi.? Po a mendoni se per te fituar para liderit tuaj u rrafshuan tre fshatra ne Tirane nga shperthimi ne Gerdec. U dogjen per se gjalli 26 veta nga te cilet edhe femije. E kushe u denua per kete.? Askushe fare . Juve vazhdoi te therrisni per liderit tuaj pore ne kembet tuja eshte era e shkrumit te shpirtrave te pjekure per se gjalli. E ju vazhdoni te beni Parad.Ase ndergjegje te vrare nuk rreflektoni.! Ata jane moshataret tuaj qe u shkrumbuan per se gjalli.
  13 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE.Po me UCK-ne c`fare patet. Perse ate e cilesuat si organizate terroriste. Narko trafikante dhe kure e pate qe fitoi u veshte atye me te turpshme si trafikuese organesh. Ne vende qe te survejoni vendet ku gjenden mijra shqiptare te Kosoves te shdukur liderit tuaj survejuan dhe shpifen per luften e Lavdishme te ushtris Clirimtare te Kosoves. Si thoni juve julavderon kjo.Lutemi ballafaqoheni me keto qe nje qytetar I thjesh po ju penalizon.!
  14 C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Dhe keni te “drejte “ te flisni per vjedhjen e votes. Asnjeher nuk keni fituar me drejtesi. Ne vitin 1996 juve I grabitet votat ne syte e te gjith botes .Bota u penalizoi.Berisha ne flaken qe e ndezi ne shqiperi u vetzgjodhe izgjidhej Presidente.Ja ku jeni. Ballafaqohuni.Sote e drejta e votes e shte ven ne baza te shenosha dhe monetermi eshte ne duart te sigurta duke garanture zgjedhje te rregullta, te lira dhe te nderdhme.Me kete kerkese juve kerkoni ta shkatrrini sistemnmin zgjedhiore qe te perfitoni juve, duke vjedhur si gjithnje votat.!
  15. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE ate bulevarde ku juve protestuat jane kater veta te vrare bga dora gjelkatare e PDse me Sali E Lul Bashen ne krye. Nuk e dije se si nuk e degjoni gjemimen e atyre djemve qe u vrane me duar ne xhepa. Edhe perseri juve keroni pushtet.? Thirreni pak ndergjegjes, Kudo ku shkeln I, juve dhjetoriste, shkelni mbi viktimat 26 vjecare qe I shkaktuar ketij populli. Ne njeren dore keni mvajtur flaken per ta vra e djegur shqiperin ndersa nga ana tjeter hipokrizia e juaj nuk ka fude duke thirrur per lir e demokraci. Sote juev drejtoheni nga tradhetar dhe nga tradheti “patriotike” Besoi keni degjuar per ket ku Tradhetia Patriotike ka trenditur boten gjat luftes se dyte botriore ndesa sote ne paqe kjo tradheti trenditi ter shqiptaret.
  16. C`FARE U SOLLEN SHQIPTARVE KETA QE KERKOJ TE MARRIN PUSHTET ME DHUNE Sjellja e janullatesit ne kry te Kishes Autoqefale Shqiptare duke I hequar kishes son autoqefalin dhe nduke e ven nen huqmin e kishes Greke.?
  1. Per ta sabotuar ceshtjen ton Kombetare dhe per ti dhen Greqise shanse kunder vendit tone Berisha solli Janullatesin ne shqiperi . Ne zbatim te planit Ogurzi Berisha ne takim me Micitacesin realizoi 8 kerkesa te Greqise pa bere asnje kushtezim mer shqiptaret e Camerise te cilet edhe perse jan me shume se Minoriteti Grek ne shqiperi Berisha dhe PD nuk bene asnje kerekes per kete ceshtje. Ata realizuar 8 pikate si me poshte:
  1. Sjellja e Janullateseit ne shqiperi, me mandate per ne krye te kishes Autoqefale shqiptare dike I hequr kishes son Autoqefaline.!
  2. Pranuan dhe realizuan ngritjen e varrezeve Greke ne shqiperi ,Ky absurditet ku edhe ne ishim ne lufte me Italin dhe kata kerkojn ngritjen e varrezave jashte c`do arsyetimi llogjik.
  3. Nuk hoqen ligjinm e Luftese.
  4. Lejoi ngritjen e shkollave Greke ne shqiperi edhe ne ato njesi administrative qe nuk kishte minoritet Grek.
  5. Lejuan dhe realizuan rregjistrimin e popullsise me vetedeklarime, duke beret e mundur qe te rritete artificialishte numri I minoritetti grek ne shqiperi me shqiptaret ton autoktone.
  6. Lejuan dhe realizuan me vetdeklarimin per ceshtjen e fetare ku edhe ketu rriten atificialishte ceshtjen fetare ne favore te kristianizmit.
  7. Pranuan dhe realizuan dhenjen e 355 milje det Greqise ne kundershtim me aktet kushtetuese shqiptare
  Ju te nderuar Qutetare te shqiperise , Ju ndjekse qorra te Partise Demokratike lexojni disa here keto qe un kam shkrojtuur dhe me thuani. Cila nga keto qe une kam shkruar nuk jan te vereteta.
  Ballafaqojeni veten tuaj me keto realitate te gjall, Ballafaqojni duart tuja te pastra me duart e ketyre qe I kan lyer Duarte mme gjak deri ne fyte dhe kerkojne te lmarrin akoma pushtet
  Ballafaqohuni me eren e mishit te femijebe te Gerdecit qe u dogjen nga keta kriminel duke lojtur ne oborrin e tyre dhe sota ata nuk jetojne me.
  Ballafaqohuni me 21 Janarin e vitit 2011-te.
  Ballafaqohuni me te gjith c`fare shkrova me larte dhe ne se keto nuk jan te verteta keni te drejten te me kundershtoni me fakte dhe jo me me genjeshtar.
  Ne keto kushte do te vallafaqohun dhe duhet pa tjeter te distancohuni pasi duar tuja nuk jan te lyra me GJAK. ATU NE ATE MITING TE DHUNSHEM DUHET TE SHKOJEN VETEM ATA QE DUART I KAN TE LYRA ME GJAK.
  ARA QE I KA DUARTE E PASTRA JOOOOOOOOO!
  Aliu nga Selenic.
  08.02.2019.

  Reply to this comment
 10. Kris 1 February 8, 17:14

  Jane amnistuar nga PS dhe tani jane vetem kujtime te Xha Brahos.Vetem budallenjte do merren me kete pune ose do te zbavitemi:E ka kush e ka

  Reply to this comment
 11. Aliu nga Selenic February 8, 17:31

  Ta kujtojen se mbase kan harruar. Ne se eshte dhen amisti per te gjitha keto krime te renda edhe ata qe e kan dhen kete amisti do te vihet para pergjegjesise.! I pari qe do te vihet do te jete ishe kryeministri i qeverise se pajtimit Kombetar per kete amisti.!

  Reply to this comment
 12. bart72 February 8, 18:01

  Te behet per politikanet prape 1997 tu qin rrobet politikaneve se qynah populli thjeshte duan Pinocetin se ai ja u Qi rrobet ktyre te majte dhe te djadhet qofshin

  Reply to this comment
 13. LILOLABJA February 8, 19:52

  Dita e arrestimit te Armikut Zyrtar te Shqiperise te shpallet feste Kombetare !
  Ai ,qe do qe arrije te beje reformen ne drejtesi Hero Kombetar !

  Reply to this comment
 14. fteri February 9, 19:33

  @..Nuk besoi se ky është kapllogram amerikan ?!.

  Se ndryshe nuk do të jetë kaq miop ky kapllogram i SHBA-së , shurdhë e inorant i pa sinçertë hakmarrës që ka vënë shenjën e barazimt midis mëkateve të Sali Berishës ,që është tipiku dhe simbol i së keqes e mishërim i të gjitha virtyteve negative- fatale për shqipërin ,dhe fatëkeqësisht ky djallë vazhdon përsëri të lulëzoi.

  Mëkatet e këtijë njeriu ,prej provokatori ai djall i zi , që shanë nga familja E.Ramën ,nga baba ,nga nëna ,me farefisë sojë e sorollop është mëkati i rëndë që e detyroi E.Ramën të bjerë viktimi e provokimeve të tijë dhe ti përgjigjet flak për flakë ,që në bazë të zakonit ose kanunit të L.Dukagjinit shqiptar kur një njeri fyhet nga gruaja ,ajo lahet vetëm më gjak ,ai duhet vrarë .

  Pra S.Berisha është ai djallë i zi në shqipëri që erdhi ,pas diktaturës proletarjatit në shqipëri .Ky mostër mbolli pemën e shpifjes ,vjedhjes ,krimit ,konrabandës ,mashtrimit ,drogës ,pra ky person është mishërimi i të gjiitha virtyteve antinjerzorie në Shqipëri .

  Edi Rama ka rënë viktimë e djallit Sali Berisha,kundrapërgjigja ishte e detyruar ,por duke patur parasyshë figurën e këtijë krimineli që ai përpiqet të largojë shqiptarët nga rruga e drejtë e demokracisë vërtet dhe ta shtyjë politikën në mëkate duke shpifur duke sharë ,duke vrarë pas krahve që të shpëtojë lëkurën e tijë bëjnë kërcënime me mercenarët karaduz që të mos preket Sali djalli.

  .Pra nuk ka krahasim kurrën e kurrës E.Rama me këtë djallë që mbjell vetëm e ZI.

  Dëmet e mëkatet e S.Berishës mbi popullin shqipëtar Janë të rënda të pa ndodhura ndonjëher në histori ,por dhe sulmet kundër E.Ramës e familjes tij ,jan të rënda ,që i lanë vetëm plumbi .

  Sali Berisha u bë personazhi më i keq i këtijë vendi nuk ju bë fare vonë se vrau katër protestues në bulevard ,do bëja vrasje të tjera ,shkaku i botkuptimit tijë kriminal ishte mishërim i djallit ,produkt i gjithë të këqijave që kan ndodhur në shqipëri edhe kundër të pluralizmit duke vrarë demokracnë dhe tërë populli shqipëtar që ka vershur me të zeza..

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

SONDAZH

NËSE NË TIRANË KANDIDATI PS + RILINDJE, ERION VELIAJ DO TË KISHTE PËRBALLË SI KANDIDAT TË PD, LULZIM BASHËN, PËR KË DO TË VOTONIT:

Shiko rezultatin