Sekretet e gurëve të famshëm zbulohen vetëm nën dritën e hënës

July 16, 2017 18:26

Sekretet e gurëve të famshëm zbulohen vetëm nën dritën e hënës

Arkeologët kanë zbuluar të tjera sekrete nga gurët e famshëm në Britani. Një studim i ri nga Hendraburnick Quoit” në Cornwall, në jugperëndim të Anglisë, zbuloi më shumë se 10 herë sasinë e shenjave që ishin të dukshme kur guri shihej nën dritën e hënës apo rrezet e diellit shumë të ulëta nga juglindja.

Një studim i ri i panelit “Hendraburnick Quoit” në Cornwall, në jugperëndim të Anglisë, zbuloi se 10 herë sasinë e shenjave ishin të dukshme kur guri shihej nën dritën e hënës apo rrezet e diellit shumë të ulët nga juglindja.

Pas gjetjes së 105 shenjave të reja dhe 47 linjave të pazbuluara më parë, arkeologët tani besojnë se tiparet mund të jenë përdorur për ritualet e shenjta të dritës së hënës. Kjo kundërshton besimin e mbajtur më parë se strukturat neolitike u ndërtuan për t’u lidhur me lëvizjet e diellit.

“Ne ishim të vetëdijshëm se kishte disa shenja guri dhe shiriti në shkëmbinj, por ishim atje në një pasdite me diell dhe kemi vërejtur se po hidhnin hije mbi të tjerët të cilat askush nuk e kishte parë më parë “, tha Dr. Andy Jones nga Njësia Arkeologjike e Cornwallit për “Telegraf”.

“Kur shikuam disa imazhe gjatë natës, kur aparati u ndez, papritmas panë gjithnjë e më shumë art, që sugjeroi se do të duhej të shihej natën dhe në dritën e hënës”.

Hendraburnick Propped Stone
by Tom Goskar
on Sketchfab

July 16, 2017 18:26
Komento

1 Koment

Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*