Pëllumbi: Humbëm një shans që vjen vetëm një herë në 100 vjet

Intervistoi Xhevdet Shehu November 17, 2013 11:23

Pëllumbi: Humbëm një shans që vjen vetëm një herë në 100 vjet

Ish-Kryetari i Kuvendit, Prof. Servet Pëllumbi në këtë intervistë për gazetën ‘DITA’ komenton vendimin e për të mos pranuar demontimin e armëve kimike të Sirisë në vendin tonë. Bën edhe një krahasim të qëndrimeve të opozitës së asaj kohe me qëndrimin e opozitës së tanishme për çështje analoge. Historia e aeroplanëve ‘spiunë’ në aeroportin e Gjadrit në 1995.

Profesor, si do ta komentonit një ditë më pas vendimin e Ramës për t’i thënë ‘Jo’ shkatërrimit të armëve kimike në vendin tonë?

Në radhë të parë duhet të flasim për opinionin që u krijua para marrjes së vendimit. Kishte shumë mjegull, kishte manipulim, kishte xhelozi politike. Thuajse të gjithë ishin të paqartë dhe të pasigurtë për atë që do të ndodhte. Fatkeqësisht në inkurajimin e kësaj klime antiqeveritare dhe kundër demontimit të këtyre armëve në vendin tonë u ngritën edhe një sërë figurash publike dhe me reputacion. U ngrit edhe Partia Demokratike, pra opozita me Berishën në krye. Por, fakti që ne u thirrëm në një tryezë me fuqitë e mëdha për të ndihmuar në një proces me rëndësi botërore, mendoj se ishte një shans i madh për Shqipërinë. Ne e quajmë me të drejtë Amerikën partner strategjik, por të të quajë Amerika, OKB-ja dhe Rusia partner strategjik është tjetër gjë. Kjo duhej të ishte kuptuar dhe vlerësuar për momentin në të cilin ndodhemi. Për këtë do të flitet gjatë, por një shans i tillë vjen shumë, shumë rrallë, ndoshta një herë në 100 vjet. Mendoj se do të kishim më shumë përfitime se sa dëme. Por, siç e thashë, gjithë ajo zallamahi që u krijua pati në thelbin e vet moskuptime të mëdha.

 

Përfundimisht qeveria e Shqipërisë tha JO. A bëri mirë Rama që mori atë vendim?

Rama, nëse mund të qortohet në fillim, kur çështja e armëve kimike u bë publike, veproi me një maturi të jashtëzakonshme sidomos në momentin e marrjes së vendimit. Ai respektoi popullin, respektoi protestuesit. Unë nuk i di detajet e bisedimeve që janë bërë midis Ramës dhe partnerëve ndërkombëtarë, por po të kishte konsultime paraprake sidomos brenda maxhorancës, si dhe një informacion më të saktë prej specialistëve kompetentë të kësaj fushe, njerëzit do të ishin kthjelluar, do të kishte një arsyetim më racional sidomos nga qytetarët dhe mendoj se punët mund të kishin rrjedhur ndryshe.

 

Ka fitues e humbës moralë dhe politikë kjo histori?

Nëse ne të gjithë si vend dhe si komb humbëm një shans për të patur një status special midis kombeve të tjerë ballkanikë dhe europianë, Ramën do ta quaja ‘një i fituar i madh moral’ në sytë e popullit të vet, të vendit të vet, por edhe të partnerëve ndërkombëtarë. Ndërsa nëse do të gjykojmë se kush është i humburi i madh në përfundim të kësaj ‘beteje’, mund të them me bindje se të humburit e mëdhenj janë Lulzim Basha, Sali Berisha dhe opozita në tërësi. Ata u vetëdeklaruan si antiamerikanët më të mëdhenj, morën nofkën e antiamerikanit dhe kjo njollë vështirë se mund t’u hiqet ndonjëherë.

 

Sidoqoftë, protestat ishin qytetare, ishin protestat më qytetare në 23 vitet e fundit, apo jo?

Kjo është e vërtetë. Por kjo tregoi se sa shumë ka ndryshuar Shqipëria pas 23 qershorit. Ka ndryshuar aq shumë sa dhe Sali Berisha e Lulzim Basha nuk arritën të manipulonin dot turmat, përkundrazi ata i përzunë nga mesi i tyre. Sjellja ishte në tërësi qytetare, si nga protestuesit, ashtu dhe nga ana e qeverisë. Në këtë aspekt mund të themi se kemi arritur diçka të madhe që na kishte munguar aq shumë gjatë regjimit të Berishës, i cili i është kundërvënë brutalisht si diktator popullit.  Është i njëjti që ka urdhëruar të përdoreshin armët kimike në Vlorë dhe ka vrarë njerëz në Tiranë kur ata dolën në rrugë për të protestuar. Të mos harrojmë 97-n, të mos harrojmë Gërdecin, të mos harrojmë 21 Janarin.

 

Profesor, për ditë me radhë, një popull i tërë i mbajti sytë nga Rama, për vendimin që do të merrte ai lidhur me armët kimike. A është e drejtë që sytë të mbahen vetëm te një njeri për vendime kaq të rëndësishme, qoftë ky Kryeministër apo President?

Shiko, unë e thashë pak më sipër, Rama kishte deklaruar se nuk do të merrte asnjë vendim pa u konsultuar dhe pa miratimin e Kuvendit. Për shkak të protestave popullore ai mori vendimin tjetër, i tha ’jo’ armëve kimike. Mendoj se veproi shumë drejt. Nëse bëjmë një krahasim me Berishën kur ai ishte në pushtet, kemi një sjellje krejt të kundërt. Botoni çfarë ka ndodhur në prill 1995 dhe kuptohet lehtë. Është mjaft domethënëse për të kuptuar dallimin e madh midis nesh dhe Berishës:

 

Gjithsesi, pasi Rama i tha ‘jo’ demontimit të armëve kimike në vendin tonë, Berisha kërkoi dorëheqjen e Ramës. Si do ta komentonit këtë qëndrim të Berishës?

Berisha është njëlloj regresist si në pushtet dhe në opozitë. Dhe PD-në tashmë në opozitë e drejton ai dhe jo Basha. Berisha i sotëm me partinë e tij nuk i la kohë Ramës të shprehet në parlament. Vetëm ai njeri nuk ka gojë të kërkojë dorëheqjen e Ramës. Unë mendoj se Berisha po shkon drejt asfiksisë së plotë.  Nuk po e kalon dot traumën nga humbja e pallogaritshme që pësoi në 23 qershor të këtij viti dhe me sa shohim e tmerron fakti që Rama ka shumë shanse në dorë për t’i bërë mirë vendit dhe popullit, ka një qasje më moderne, më bashkëkohore dhe demokratike me situatat, me qytetarët, me të ardhmen e vendit.

 

Gjithsesi, ne e humbëm një shans..

E humbëm, por nuk e kemi humbur perspektivën. Deklarata e Shteteve të Bashkuara pas këtij vendimi për armët kimike ishte mjaft domethënës.

 

 

* * *

Kur Berisha nuk pyeste askënd për bazat ushtarake dhe aeroportet në 1995

Nga Xhevdet Shehu

Ish-korrespodent i Zërit të Amerikës

Në pranverë të ’95-ës mbërritën në aeroportin e Gjadrit në Lezhë disa aeroplanë zbulues, prania e të cilëve ngjalli menjëherë polemika në qarqet politike dhe opinionin shqiptar.

… Ora duhej të ishte rreth 4 e mëngjesit, kur ra telefoni. Përgjumshëm ngrita receptorin, duke menduar se ç’ka ngjarë. Telefonatat e natës janë gjithmonë të frikshme.

Në receptor dëgjova zërin e njohur të Isabela Islamit, zëvendësshefes së VOA-s, e cila, pasi më kërkoi falje për këtë zgjim të papritur, tha se ishte e detyruar të më telefonote. Pastaj më sqaroi se sapo i kishte mbërritur në zyrë lajmi se në Shqipëri janë instaluar dy a më shumë aeroplanë Predator (që do të thotë grabitqar, por që menjëherë në shtypin e Tiranës u shqipërua spiun). Sekretin e kishte zbuluar një kanal televiziv privat në Amerikë dhe … lajmi nuk përbënte më “sekret”. Duhej një konfirmim zyrtar nga autoritetet e Tiranës për të përgatitur diçka për programin e orës shtatë të mëngjesit.

Po vrisja mendjen se kujt t’i drejtohesha për informacionin që më duhej. Përveç ministrit të Mbrojtjes, nuk besoj të guxojë tjetër njeri të hapë gojën për këtë ngjarje, mendova, nisur edhe nga rastet e mëparshme të ngjashme.

Ndonjë orë më vonë i telefonova ministrit në shtëpi. Zhulali po flinte. Megjithatë, ashtu përgjumshëm, më dëgjoi me vëmendje, por edhe me habi për informacionin që po i kërkoja.

– Është e vërtetë, tha si padashur ai, por unë nuk mund ta konfirmoj zyrtarisht tani, sepse kemi vendosur që nga dreka të bëjmë një zëdhënie…

Por mua, si zakonisht, nuk më priste puna. Rashë ngushtë, megjithëse atë që më duhej, konfirmimin, unë e kisha marrë nga Zhulali. Pas pak arritëm në një kompromis: unë do ta jepja lajmin, por pa zbuluar burimin, domethënë ministrin, sipas një klisheje që detyrohesha ta përdorja herë pas here.

Në kronikën që përgatita shkruajta: “Lajmin për mbërritjen e aeroplanëve vëzhgues amerikanë pa pilotë në Shqipëri e pohoi para pak çastesh për Zërin e Amerikës një funksionar i lartë i Ministrisë së Mbrojtjes, i cili nuk desh të identifikohej. Ai la të nënkuptohej se ky mision i aeroplanëve amerikanë, i pari i këtij lloji në Shqipëri, do të kryhet në kuadrin e Partneritetit për Paqe me NATO-n si dhe të Memorandumit dypalësh midis ushtrisë shqiptare dhe asaj të SHBA, të nënshkruar afro dy vjet më parë. Funksionari i lartë i Ministrisë së Mbrojtjes tha se aeroplanët vëzhgues amerikanë mbërrijnë në një moment të thellimit të krizës në Bosnjë-Hercegovinë dhe të rrezikut të dukshëm të përhapjes së konfliktit të armatosur në jug të rajonit…”

 

Deklarata e PS në 20 prill 1995 për vendimin e Berishës

Në një konferencë shtypi si një nga udhëheqësit kryesorë të opozitës së asaj kohe (pasi kryetari Nano ishte futur në burg), Servet Pëllumbi do deklaronte:

 “Nga sa jemi informuar deri tani, Presidenti i Republikës z. Berisha, gjatë vizitës në Uashington, vizitë të cilën e kemi parë dhe e shohim me interes, ka premtuar vënien në dispozicion të amerikanëve dhe të NATO-s të një numri bazash ushtarake në vendin tonë. Kjo ka qenë nga sensacionet e kësaj vizite që, me të drejtë ka ngjallur diskutime brenda dhe jashtë vendit. Me këtë rast do të nënvizoja dy aspekte të lidhur ngushtë me njëri-tjetrin. Njëri aspekt është politik e parimor, që lidhet me konceptin e sigurimit të vendit tonë, të cilin ne e shohim në rrafshin e sigurimit kolektiv euroatlantik. Të gjitha forcat politike, pavarësisht nga dallimet programore, nga qenia në pushtet apo në opozitë, duhet të ketë një qëndrim të njëjtë për këtë çështje me interes kombëtar. Ka dhe një aspekt të dytë, më konkret, më praktik, që lidhet me marrëveshjet për sigurimin kolektiv dhe marrjen e masave për mbrojtjen e vendit. Në këtë fushë janë ndërmarrë një varg hapash konkretë. Ne si opozitë, kemi mbështetur çdo hap për zgjerimin e nocionit të sigurimit kolektiv dhe të krijimit të atmosferës së mirëkuptimit në shkallë evropiane dhe transatlantike, duke filluar me bashkëpunimin me NATO-n, Partneritetin për Paqe, me Memorandumin e Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë me atë të SHBA-ve etj. Në një rajon të trazuar, siçështë rajoni ynë, këto marrëveshje kanë patur e kanë një theks të veçantë e me vlera mbarëkombëtare. Por ne mendojmë se, në këtë rrafsh, Qeveria Meksi dhe vetë Presidenti i Republikës i kanë lejuar vetes, së pari, një mungesë të theksuar transparence dhe evitim gati tërësor të kontrollit efektiv, civil e parlamentar; Së dyti, trajtimin e marrëveshjeve ushtarake, deri dhe të stërvitjeve të përbashkëta shqiptaro-amerikane, si çështje të PD-së, apo edhe më ngushtë, si “çështje Zhulali”! Dhe, së treti, mënjanimin e Kuvendit, që ka të drejtën sovrane të shprehet për dhënie bazash ushtarake, apo për çdo marrëveshje tjetër me karakter ushtarak që ka të bëjë me sovranitetin dhe me mbrojtjen e vendit. Në këtë kuptim askujt, pra as Presidentit të Republikës, nuk i lejohet që të përdorë jo më Shqipërinë, por asnjë pjesë  sado të vogël të territorit të saj, si kartë besueshmërie, favoresh personale apo të një force politike të caktuar. Vënia mbi baza ligjore e marrëveshjeve të tilla, jo vetëm që do të shpërndante çdo farë dyshimi brenda dhe jashtë vendit, por do t’i bënte ato edhe më të qëndrueshme… Kjo është arsyeja pse ne si opozitë kemi patur dhe kemi objeksionet tona për këtë çështje. Por është për të ardhur keq që jemi etiketuar si destruktivë, madje edhe si anti-NATO dhe anti-SHBA etj. Një mungesë e tillë serioziteti, për të mos thënë më tepër, nuk ndihmon, por e dëmton dëshirën e vendit tonë për ta parë sigurimin e vet të lidhur ngushtë me atë euroatlantik. Po ashtu dhe me imazhin e Shqipërisë në Ballkan. Njerëzit dinë plot fakte nga vende të tjera demokratike që, edhe leja për të kaluar një repart, sado i vogël ushtarak, përmes territorit të një vendi sovran, merret në Parlament. E jo më kur bëhet fjalë për baza ushtarake, për implikime në rajone ku luftohet prej vitesh etj. Pra ne nuk paragjykojmë marrëveshjet ushtarake dhe as dhënien e bazave, nëse një gjë e tillë duhet dhe i shërben sigurimit të vendit tonë, por kemi mendimin se, para se ato të premtohen, Presidenti më parë duhet të flasë me popullin e vet, të ketë miratimin e tij, miratimin e Kuvendit. Kjo do të ishte interes edhe të partnerëve tanë, të qëndrueshmërisë e stabilitetit në rajon. Parë me këtë sy deklarata e fundit e Berishës është e nxituar dhe e papërgjegjshme. Vendi ynë ka për zot popullin. Berisha është vetëm nëpunësi numër një i shtetit”.

 

 

 

Intervistoi Xhevdet Shehu November 17, 2013 11:23
Komento

60 Komente

 1. TOTILA NUMERO UNO,,NUMBER ONE !! - i vertete . DIREKT PRENOST. November 17, 01:57

  I lini denglat edhe pordhet .
  Edhe me HA ,por edhe me DJEG .
  EDI RAMA u tregua me se “BIR KURVE ” ,duke e lene si SALIUN si Gjarprin ILIR META ,me gisht ne goje ,sepse KOKE-LOPA e SKRAPARIT priste qe ti binin TOPET DASHIT RAMA

  Reply to this comment
  • Dielli mbi KORAB November 17, 10:04

   Keta komunistat si STERRE Pellumbi,din ta dredhin bukur per te mbijetuar ne politik.
   Na thirren thote fuqite e medha!!!
   …pasia asnje vend tjeter nuk do ta pranoje kete katrahure qe tja beje tokes dhe popullit te vet.
   Po mendo more Sterre Pellumbi ,po ti tekej dikujt te hidhte nje bombe ne vendin ku do te magazinoheshin keto arme??
   Apo kemi shtet te fuqishem ne.
   Ah me fal se do vinin eksperte dhe ushtaret amerikan dhe do ti rruanin keto armet kimike..pra ato do te punsohen dhe do te paguhen ,ndersa shqiptaret do te rrij ti shikojne me dylbi.
   Po te rrezohej nje makine e ngarkuar me keto arme ose lende kimike çfare katastrofe do te ndodhte??
   Ti Sterre Pellumbi kerkon te mbijetosh ne politik,se po te ishe njeri me karakter te forte duhet te heshtej pas fjales se sovranit.E pame Ameriken tende si veproi per demontimin e armve ne Gerdec,dhe sa pergjegjsi mori…duke e zhdukur Kosta Trebicken..E pane shqiptaret dhe çekun e bardhe qe premtoi Sali Berisha dhe Beikeri ne 1991.
   Shqiptaret duan pune dhe jo jo qe tu pikojne parat nga …armet kimike

   Reply to this comment
   • florenc saliaj November 17, 21:50

    zoti pullumb eshte e vertet qe shqiperia ka humbur rastin e vetem qe mund te behej nje shtet me dinjitet dhe qe ti degjohej llafi ne europe dhe u them ketyre injoranteve qe degjuan qe armet kimike te vrasin dhe o burra te dalim te sheshi bashke me ate budallan sazan drurin, eshte e vertete qe ato arme te vrasin, po amerika nuk ja heq nje populli per te vrare nje popull tjeter, ja c’fare studentash ka kjo shqiperi nuk me besohet qe na hoqen te ardhmen nje tufe idjotash dhe injorantesh sepse nga kjo gje shqiperia do kishte vetem fitime dhe asnje demtim uroj qe ta kuptojne sado qe tani eshte shume vone statusin mund ta marim per nja tre vjet tani,kete ariten studentat,sazani dhe militantet e pd,s

    Reply to this comment
 2. uliks November 17, 04:58

  E drejt zoti pellumbi. po shikoji cfar shkruajn keta dy komentuesit lart. Keta militant te verber qe kujtojn se politika eshte “kush ia futi kujt”. Nuk mendojne kurre per Shqiperine te mallkuarit

  Reply to this comment
  • kokpalari 21 janarit November 17, 11:08

   “…Me parullën “jo përdorimit të armëve të shkatërrimit në masë”, janë bërë dhe do të bëhen vazhdimisht protesta kudo në botë, ndërsa protesta me parulla “jo shkatërrimit të tyre” nuk janë bërë dhe nuk besoj të bëhen në vend tjetër të botës, veç kësaj që u bë në Shqipëri këto ditë…”

   Reply to this comment
 3. myzeqari November 17, 05:18

  E drejte profesor Pellumbi. Tamam dhe Shqiperia do te kishte fituar disa here me shume po ca ti besh kur ne kete vend degjohet dhe fjala e Sazan Gurit keshtu eshte.

  Keqardhje per gjithcka por ja qe skemi cfare te bejme ne kete vend jetojme dhe keta njerez na rrethojne. Ne fund te fundit shqiptaret jane si iriqi u pelqen qe te jetojne ne ferr.

  Reply to this comment
 4. dru me pre November 17, 06:38

  Po ja fut kot o Servet.Mos kujton se ju dogj barku fuqive te medha te te benin partner strategjik.Ato thjesht deshin te gjenin nje kale te ngordhur tja futnin helmin e te zgjidhnin problemin.Perfitime perpara shendetit nuk ka dhe ndodhi ashtu sic duhej te ndodhte.naiviteti ne politike eshte i pafalshem dhe ne per pak sa nuk u ndeshkuam.

  Reply to this comment
 5. Marin November 17, 07:12

  Ne prisnim te behej gjithcka transparente. Gabim i Edit qe nuk dha hollesi qysh ne fillim. Mjegullen mediatike e shfrytezoi ujku i vjeter Ali Baba Berisha me 40 hajdutet e tij. Ujku mjegull do!

  Reply to this comment
  • Pëllumb zaimi November 17, 18:23

   Sakt “marin”. Vonesa ne informim solli mjegull dhe pastaj doli ujku. Nderime!

   Reply to this comment
  • besimi_eshte_celesi November 18, 20:50

   duhet me shume besim… po ky eshte besimi qe ka shakterruar Berisha dhe politika e ketyre 100 vjeteve… jemi bere dyshues edhe ne familje… jo me te kemi besim tek kryeministri… ju kutjoni se populli amerikan(apo cdo popull) i di te gjitha sa ben qeveria e tij?
   prandaj nqs jane besuar sa per tu zgjedhur, le te bejne ate per te cilen jane zgjedhur…jo cdo gje duhet ta dine te gjithe… dhe jo mendimi i secilit vlen njelloj…

   per mendimin tim demokracia eshte lavazhi me i madh i trurit qe mund ti jete bere ndonjehere njerzve… kudo eshte mendimi i specialistit ai qe ka rendesi…

   ata studentet doktore qe dolen ne proteste e mendojne se mendimi i tyre vlen, do e hidhnin me vote mes pacienteve diagnostikimin e semundjeve?

   po ata inxhinieret e neserm, do te zgjidhnin mendimin e specialistit apo do e hidhnin ne vote zgjidhjen mes injoranteve ne ate fushe(it, miniera, ndertim etj)? … e pra ky ishte gabimi, nuk folen specialistet po u turren injorantet(injoranca = mungese dije, nuk kam qellim te fyej njeri… dhe nuk eshte turp te mos dish, turp eshte te mos e dish qe sdi…)

   me shume reflektim o njerez…te shash eshte gjeja me e thjeshte……….

   Reply to this comment
 6. raimondi Vlonjati November 17, 07:21

  Po ike ore burre budalla !_-Ata te thiren ty ne tryeze meqense ti ishe me mbushesi ne Europe,dhe donin te te rasnin plehrat ,
  por jo se te konsideronin ty si partner strategjik, se ata nuk kane konsiderate fare per ne
  _-Aq me teper qe agjensia shteterore e lajmeve Ruse tallej me ne qe po mernim plehrat kimike ….

  Ne kete afere, ne menyren se si u zhvilliuan ngjarjet ishte ne loje dinjiteti i nje kombi te tere

  Po te pranonim do ishim te diskretituar per jete te jeteve ….

  Bravo ata rinia atje ne Tirane me Sazan Gurin ne krye se na shpetuan nderin

  Mediat e huaja , na shajne dhe na kerdisin gjithe diten –Edhe mediat amerikane , Perjashtim ben vetem New York Times, qe flet gjithmone shkelqyer per ne. Na mbron New York Times.

  Por nqs ne do pranonim keto lendet kimike, ne do mbuloheshim me turp per jete dhe sot ne kete bote moderne ku lajmi perhapet me shpjetsin e drites ne gjithe boten
  mediat nderkombetare, sidomos ato ruse ,do na turperonin fare

  Ndersa tani me kete vendim te ndritur per te mos i mare ato lende kimike, ne i kemi sfiduar te gjithe .
  …saqe ato media qe deri dje flisnin me ironi per ne ,tani kane ngelur keq dhe kane kafshuar gjuhen ……

  Asnjehere kjo fjale : _Jo !…..nuk ka qene kaq Prestigj-plote per fatin e dinjitetit te nje kombi sic ishte kesaj radhe

  Ik ore Servet se qenke me te vertete …….servet

  Bravo Sazan Guri, se hyri ne histori, sepse pavaresisht se te gjithe ndihmuan per te mos ardhur keto arme , por mbrojtja qe bente Sazani ishte e pa kompromis kunder armeve dhe me argumenta shkencore ,Tamam Inxhinjer
  –Dhe kjo lloj mbrojtje e Sazanit e fuqizuar me karizmen e tij qe nuk pranonte kompromis ne kuriz te Shqipersie ,por ishte edhe simpatik ne te kundershtimin e tij Sazani –Dhe keto veti ne te folur te Sazanit i galvanizuan
  te gjithe shqiptaret reth kesaj ceshtje ,

  Te bente per vete Sazani sepse mos pranimi i kompromisit ne kuriz te Shqiperise tregonte dashurine e tij te panegociueshme per Shqiperine
  Kjo , sipas meje beri qe te shtohen akoma me shume njerezit reth kesaj ceshtje ,dhe te gjithe flisnin vetem per te ….

  Hyri ne Histori tamam si Tribun Popullor Sazan Guri ,

  Interesant , eshte nje gje , se :

  Per tu mbrojt nga Turqia kishim Gjergj Kastriotin

  Kunder Moskes kishim Enverin qe na mbrojti

  Tek mbrojtja e Detit kishim Myslym Pashajn ,

  Ndersa tek mbrojtja kunder Armeve kimike kishim …..te pa-epurin Sazan Gurin, natyrisht edhe rinia , ndihmesja jone e madhe

  Ne te gjitha keto raste keta njerez na kane mbrojtur mbi te gjitha dinjitetin tone –I kane treguar botes Europiane se Vlerat Morale TE NJERIUT SHQIPTAR qendrojne mbi cdo gje

  Emanuel Kant thote se : qellimi i ketij civilizimi eshte cuarja perpara e vlerave morale njerezore ….

  Dhe kjo proteste madheshtore qe simbolizohej me fjalen: JO ! ishte nje hop i madh perpara ne promovimin e vlerave morale
  Ishte nje Leksion Moral per Europen e plakur

  ….Ja keshtu krijohen heronjte vet vetiu, nga njerezit e thjeshte , por kane dicka : Shpirtin e pa epur
  dhe te pa kompromis kunder te ..Keqes dhe mbrojtjen me argumenta ekspertesh te te drejtes sone

  Ndaj thote diku Oscar Wilde :…se duhet ti respektojme te gjithe njerezit pa perjashtim ne fatin e tyre
  sepse
  qe nga Koha e Jezu Krishtit u mesua se …historia e nje njeriu te vetem mund te behet historia e gjithe njerezimit …..

  Dhe ne kete rast historia e Sazan Gurit me rinine dhe gjithe popullin e Tiranes , eshte nje faqe Lavdie e historise sone demokratike

  Reply to this comment
  • BESIANA GUSHI November 17, 14:23

   @ ZAGARIN E ÇOLES

   In every rod, highway, street, in every corner of the globe It’s impossible for everybody not to meet some shit trampy named Rajmod Mut Vlora, with shit face cummed all over and the behind holed pant with inviting words: WELCOME ALL IN MY DEEP ASS HOLE !
   REMEMBER IS A FREE VISIT FOR EVERYBODY.

   Reply to this comment
   • raimondi Vlonjati November 17, 17:05

    hahahahha Ca gomare femer
    Shut up you bitch ! Don;t make me to bone you

    —Je si qen i rahur , gje e piste .

    Reply to this comment
   • Dielli mbi KORAB November 17, 21:21

    Merre me ngadal moj Besiana Gushi.
    Ke ngaterru forumin moj goce.
    Te keshilloj te mos e nxjerre ne pazar ASSin tend,vlersoje ma shume vetveten,se po i hoqe breçkat ka rrezik te kaloje ndonje gomar dhe ke per ta pare sa deep ka me te hy e ka me te dalun nga goja.

    Reply to this comment
 7. DREAM November 17, 07:44

  Profehorri enveristo socialist ,tani dhe shume pragmatist ,pra shoku Servet Sorra
  ka shkruar flleterrufene e radhes .
  Ashtu si dikur ,indoktrinonte brezat me fatin e madh qe Shqiperise i lindi heroi legendar Enferr
  dhe sot po na spjegon qe cianuri eshte heroi qe vjen njeher ne 100 vjet .
  Zamallahi po e quan …po pse mor Profehorr ,kush ju ndaloi te na skjaronit cfare po gatuhej ne guzhinen e miliardave ,ne kurrizin e kufomave shqiptare ???

  Zot na mbaj mendjen ,po kerkoj spjegime per vdekjen nga kta …qe te vdekur kane qene gjithe jeten .Nga keta ,Zylot qe per para e pushtet jane shitur qysh kur kane lindur
  Zot na ruaj RAMEN ,te pakten nuk eshte nxenes i Profehorrit !

  Reply to this comment
  • ......... November 17, 17:03

   @ Dream = (ose) alias Kurva qe nuk e perfill njeri dhe ngeli duke u mastrubuar ne gjume.Hundederri i Tirones Shabon Qosja ka lone nje dobiç ( me mumen tonde) i cili eshte ne kerkim te kurvave te modelit tat. Do kete dhe per ty nji hise te mir pranaj mos u merr me llogje por shko e takoje poshte ures se Lanes. A! Se per pak harrova. Ketij burri dhe plaku te mençem ti i thua “Profehorri”. Ene ke, ene nuk ke te drejte. Ke te drejte se kur ta ka lyp ka qene ma i ri, por nuk ke te drejte se kombet i ngrite vete ne e le sulltonin te futet ne kalane tate.

   Reply to this comment
   • DREAM November 17, 23:17

    hahahahahahahhahahahahhahaaahhaa
    ……….. qenke per gjynah ,as emer nuk po gjen .Mund te kesh fatkeqesine qe ke lind kopil ,por jeta te jep mundesine te ndryshosh
    Vendosi emrin vetes si fillim ,pastaj gjyko te tjeret .
    Me kte fjalor ,nuk kam dyshim dhe si e ke pasur gjyshen .
    Po kte burrin e mencur kur e ke njohur ?? Apo ta ka prezantuar mami ?
    Mua keshtu me shkruaj gjithmone ,c’ekujlibri mendor dhe moral qe ju karakterizon …mua me gajas se qeshuri .

    Reply to this comment
 8. Open your mind November 17, 07:48

  O profesor,me fal po je pak i gabuar per mendimin tim.
  SHBA,Rusia,dhe OKB-ja nuk na pane si partner strategjik,por thjesht si alternative koshi plehrash.Ne nuk kemi qene dhe nuk besoj se do te jemi partner strategjik i asnje vendi te madh sepse nuk kemi ato kapacitete qe jane atribute te vendeve te fuqishme qe mund te luajne role strategjike.Thjesht mund te jemi ‘vegla” ne duart e tyre.Keto shtete te fuqishme i kane te gjitha mundesite,kapacitetet,resurset dhe kushtet teknike te duhura qe ti shkaterojne keto arme ne vendet e tyre.Ne nuk i kemi keto mundesi.Dhe ata nuk po na i benin ne kete “nder” sepse u vjen keq per ne apo sepse jemi partner strategjik,por interesi i tyre e kerkon qe te shkaterrohen diku tjeter larg tokes se tyre.Pershndetje.

  Reply to this comment
 9. Gramoz November 17, 07:58

  SHANSIN HISTORIK DUHET TA SHFRYTEZOJME MANIPULATORET DO TE STRUKEN ME INFORMACIONET NGA AKTORET E DYTE DHE TE TRETE ANTISHQIPETARE..

  Reply to this comment
 10. cendurimmadhi November 17, 08:04

  Me plot keqardhje mund ta quaj “çeshtja sarin” nje “tren qe Shqiperia nuk e kap ne rrugetimin drejt Europes”.Ishte nje opotunizem qe shfaqen rralle,shume rralle ne historine e popujve.Pa droje mund ta krahasoj me rastin e kancelarit te Bavarise ne vitet 80.Mund ta krahasoj po ashtu dhe me zvarritjen e pluripartizmit nga R.Alia ne vitin 89.Kjo tregon edhe nje here qe jemi nje popull qe nuk kemi krijuar PRINJES por veçse dallkauke e sharlatane qe vizionin e tyre e kane deri tek xhepi i tyre ose maksimumi deri tek xhepi i kolegut a kundershtarit politik.
  Amerika e di qe ne jemi populli me amerikedashes i botes,dhe arsyeja eshte e qarte sepse asnje tjeter shtet ne bote si ATA nuk na eshte gjendur prane ne keto 100 vitet e fundit.
  Plani amerikan per perfshirjen e Shqiprise ne kete operacion pa tjeter qe sillte avantazhe per vete ameriken por ne kjo “pakete” do te na sillte Brukselin me afer,pa diskutuar pastaj per avantazhet ekonomike.
  Nuk dua qe ti gjykoj ato te rinj e te reja qe mbushen sheshin para kryeministrise,nuk dua ti gjykoj ata aktiviste e te pavarur qe u derdhen shesheve por veç nje pyetje do ti bej: kur e pate qe me Ju desh te bashkohet edhe Berisha perse nuk nderruat mendje? Perse nuk thate me plot goje e me plot mendje:PO, NE I DUAM ARMET.NE I MERITOJME ATO.Sinjal me te qarte se nga anon e mira nga e keqja,nga eshte horizonti e nga eshte humbetira nuk mund te kishit.Me vjen keq por te gjithe bashke humbem nje tjeter rast te rralle.Tjetri kush e di se kur vjen e ne ç’forme?

  Reply to this comment
 11. shqipja November 17, 08:51

  Fatkeqesi qe nuk mundem te kuptojme shansin qe na u afrua .
  mesim edhe per qeverine qe duhet te largoje sa me pare kryetarin e shikut , sherbyesin e saliut per rrjedhje te iformacioneve.
  protestuesit eshte mire te dalin e ti kerkojne qeverise denimin dhe konfiskimin e pasurise se bandes berisha .
  e do te ishte mire te ngriheshin per detin qe banda berisha kerkonte te falte .
  por kjo tregon qe demokracia ka hyre ne rruge te mbare e kjo eshte merite e EDI RAMA.
  mbeshtet kete qeveri e largo e deno banden berisha

  Reply to this comment
 12. Bocari November 17, 08:53

  Zoterinj me floke te bardha, per floket dhe per kokat tuaja kam respekt, por me lejoni tju drejtohem me dy fjale; Gjyshja ime ndjese paste thoshte: ta dija se kur vdisja e beja varrin tim vete.
  Nje tjeter koke me floke te bardha thote: qe te parandalosh te vije e keqja mos u ngut te besh te miren. Po ju cfare na mesoni me keto komente zoterinj? Nga anet tona thuhet si kofini pas te vjelit.
  Po ju zoterinj i lexoni ndonjehere mendimet tona sic lexojme ne tuajat perpara se te thoni dy fjale. Une do tu drejtohesha me keto fjale; Per mendimin tim procedura e ndjekur ishte e gabuar. Nje grup specialistesh qe do analizonte ceshtjen dhe pastaj do sqaronte popullin dhe qeveritaret per te mirat dhe te keqiat do ishte zgjidhje e mire dhe demokratike. Pas pilafit jane te gjithe te zote per te thene ishte apo jo me kripe. Me stilin e deri tanishem te qeverisjesi kam pershtypjen qe, endra e madhe e rilindjes do iki per lesh.
  Ketu na duhen floket e bardha dhe kokat e mbushura me eksperience, qe te na japin mendimet e tyre. Me falni zoterinj, megjithe respektin per moshen dhe eksperiencen tuaj, po ju them se keto komente jane te gabuara. Perse? Me njohurite qe populli ka akoma edhe tani, llogjika te thote se eshte nje” jo” e drejte. 1. Eshte me rrezik. 2. Duhet te mesojme se mireqenia fitohet me pune.
  Komentet tuaja me ngjallin ndjenjen sikur prindi e keshillon femijen te kurveroje akoma. Nje prind i mire ne keto momente do merrej me kurimin e plageve morale dhe shpirterore te femijeve, qe ai te mos gaboje akoma. Ne jemi akoma duke gabuar. Ne luajme akoma lloto me jeten. Me kete fillim kjo rilindje eshte e destinuar te deshtoje. Do perendia dhe perendia i fryn Edit ne vesh dhe i meson ceshte demokracia.

  Reply to this comment
 13. Ura e Bunës November 17, 09:12

  E vërtetë! Mosmenaxhimi qeveritar i këtij propozomi që tashme mund ta marr Franca,Mali i Zi(impianti mund të vendoset fare pranë Shkodrës,) Greqia(ishujt por dhe pranë kufirit shqiptar, impianti) ose Italia qe do para(zona e Brindizit,pranë detit impianti) por dhe serish Norvegjia që loz per efekt rritje të parave,ishte difekt i madh i qeverisë shqiptare! Gafë e pafalshme ishte “lufta” me mullinjtë e eres e PD me daljet në rrugë,dhe sidomos në parlament! Miopia e Kuvendit dhe kryetarit të saj në beteja për korrupsion dhe lidhje mafjoze sipas amerikanët
  ve, gjë që tregon se “rastit”, Shqiperia me shumë se nga protestat e vlershme të shoqatave ambjentaliste, i iku nga politika! Më në fund një politikan klasi,si është vërtet z.Servet Pellumbi, shfaqet me analizë të qetë,plotsisht kritik në mungesë të arsyeve dhe vizioneve që Shqipërisë i rrisnin vlerën politike tek SHBA dhe partnerët e tjerë globale të cilët e ulën për bashkpunim të madh me leverdi në Bankën e tyrë të madhe,por që ajo e shkelmoi me mentalitet tipik stalinist dhe forcë lrotestuese ku dhe sherbimi i fshehtë dhe teper i vjeter në mentalitet e metodologji, shqiptar turpësisht u përfshi në këtë nxitje antiamerikane!…Lirshmëria e protestave që patën vlerën e vetme të rikthimit demokratik,pas ndalimeve dhe vrasjeve kriminale të 21 janarit( ende pa ndeshkim urdheruesit),mospranimi dhe perzenia pothuajse si me shkelma e dy drejtuesve të PD, Berisha dhe Basha, rritën vlerën e protestave që u dëgjuan nga kryeministri që duket respektoi dhe futi në sistem votën qeverisëse. Fitoi, shkurt, mosarsyeja dhe do të jetë tepër e hidhur dhe groteske që këtë bashkpunim të madh ta perfitojë e vendos pranë kufijve tanë Mali i Zi,Maqedonia(pranë kufirit me dy Dibrave),Greqi a Itali…Rai Uno në lajmet e mëngjesit sot ritheksoi parrezikshmërinë e armëve të regjimit të Asadit duke treguar me “dorashka” njoftimi, idjotsinë e

  Reply to this comment
 14. Mark uk November 17, 09:22

  Me vjen keq qe paska pjerdhur.Po nuk i ve faj,pleqria e bene te vehten.Nje dite thot kshtu nje dite tjeter ndryshe.Ose dilush i paska bere presion plakut te shkret.

  Reply to this comment
 15. edi November 17, 09:24

  pse per nji ulje ne tryeze me fuqite e medha shitet atdheu?!

  Reply to this comment
 16. Arben Lito November 17, 09:31

  Personalisht jam i paperfillshem ne opinionin publik,por mendimi im ishte per “PO”,jo se me pelqejne armet kimike, por duke u nise nga interesat madhore te vendit tim (ashtu sic une i perceptoj ),d.m.th te te kene SHBA-te aleat strategjik dhe kete e bera hapur pa dale pergjigja e zotit Kryeminister.Kurse keta zoterinjte qe kane peshe ne opinionin publik nuk dolen ta sqaronin ate,por edhe ata qe dolen folen vetem per “llahtaren” qe do te na ndodhte.Qe te mos e zgjas shume,kjo gje tani me ngjan me ata trimat pas beteje.

  Reply to this comment
 17. Tigri i Tomorrit November 17, 09:38

  E vërtetë! Mosmenaxhimi qeveritar i këtij propozomi që tashme mund ta marr Franca,Mali i Zi(impianti mund të vendoset fare pranë Shkodrës,) Greqia(ishujt por dhe pranë kufirit shqiptar, impianti) ose Italia qe do para(zona e Brindizit,pranë detit impianti) por dhe serish Norvegjia që loz per efekt rritje të parave,ishte difekt i madh i qeverisë shqiptare! Gafë e pafalshme ishte “lufta” me mullinjtë e eres e PD me daljet në rrugë,dhe sidomos në parlament! Miopia e Kuvendit dhe kryetarit të saj në beteja për korrupsion dhe lidhje mafjoze sipas amerikanët
  ve, gjë që tregon se “rastit”, Shqiperia me shumë se nga protestat e vlershme të shoqatave ambjentaliste, i iku nga politika! Më në fund një politikan klasi,si është vërtet z.Servet Pellumbi, shfaqet me analizë të qetë,plotsisht kritik në mungesë të arsyeve dhe vizioneve që Shqipërisë i rrisnin vlerën politike tek SHBA dhe partnerët e tjerë globale të cilët e ulën për bashkpunim të madh me leverdi në Bankën e tyrë të madhe,por që ajo e shkelmoi me mentalitet tipik stalinist dhe forcë lrotestuese ku dhe sherbimi i fshehtë dhe teper i vjeter në mentalitet e metodologji, shqiptar turpësisht u përfshi në këtë nxitje antiamerikane!…Lirshmëria e protestave që patën vlerën e vetme të rikthimit demokratik,pas ndalimeve dhe vrasjeve kriminale të 21 janarit( ende pa ndeshkim urdheruesit),mospranimi dhe perzenia pothuajse si me shkelma e dy drejtuesve të PD, Berisha dhe Basha, rritën vlerën e protestave që u dëgjuan nga kryeministri që duket respektoi dhe futi në sistem votën qeverisëse. Fitoi, shkurt, mosarsyeja dhe do të jetë tepër e hidhur dhe groteske që këtë bashkpunim të madh ta perfitojë e vendos pranë kufijve tanë Mali i Zi,Maqedonia(pranë kufirit me dy Dibrave),Greqi a Itali…Rai Uno në lajmet e mëngjesit sot ritheksoi parrezikshmërinë e armëve të regjimit të Asadit duke treguar me “dorashka” njoftimi, idjotsinë e politikës shqiptare dhe personalisht të Berishës të cilin e tregoi duke u përzënë nga protestuesit e pasqaruar !…(një gjeneral amerikan foli për pamundesinë e rrezikut të helmimit,si për të treguar se Shqiperia u tregua injorante nga politika,kurse Italia mund të jetë një opsion) E cuditshme si “profesionalizmi i specialistëve aq i trumbetuar për vend pune e politikberje,u mbyt nga militantizmi politik dhe nga injoranca e turmave qe pervec lirisë së protestës, nuk përfituan asgje, perkundrazi,humbën shansin e madh politiko-ekonomik të perfshirjes së vendit në projekte gjigande politike dhe ekonomike! Si me largimin e Kinës,nga banda e Veriut,pasi armatimet dhe industrializimi kercenonin shkeputjen e Kosoves nga Beogradi;(Kina lidhej me Amerikën,arsyeja),si me porosinë për tu lidhur me Gjermaninë të cilen dhe pse e beri diktatori i proletareve të mjerë shqiptarë,ishte e vetmja gje e drejtë pas luftes nacional clirimtare dhe lidhjes me Kinën…Triumfoi serish mosarsyeja, marrezia shkencore, mosmenaxhimi dhe nga kjo Shqiperia ka shansin e hidhur e mosmbeshtetjes së fortë ekonomiko-politike, mosmveshtetje për zgjidhjen e cështjes Came dhe asaj Kombetare! “Mbështetjes me forcat e veta” pervec Berishës e bandës se tij të Beogradit iu bashkua Rama në vendim dhe qeverisja e Rilindjes së vdekur! Forca të reja që duken në horizont dhe që besohet se do varrosin bandat e partive politike në Shqiperi,Njëshat e tyre diabolikë e të pavullnetshën në momentet decizive, mesiguri do dënojnë këtë Jo, kriminale dhe nëse nuk do rikthejnë humbjet e pazevendesueshme politiko-ekonomike;do ndërgjegjësojnë qytetarët të fasin pasi flet shkenca,profesionalizmi dhe të veprojnë! Një humbje katastrofike shqiptare që do kujtohet si një rast lumturie,i përmbysur me marrëzi! Personalisht falenderoj ata z.amerikanë që ideuan këtë zgjidhje epokale vendit tim,por që marrezia e vendit nuk e pranoi, për idjotësitë politike që historikisht ka ngjitur në skenë!Keqardhja ime dhe analiza e shkelqyer e prof.Pellumbit, nuk sjellin dot ndryshimin e rrëzuar,perkundrazi do rinxjerrin turmën,lumpenin dhe bashkë me ta shpellarët politikanë,që si skutha të vjetër,sulmojnë ardhmerinë shqiptare (pasi vranë e deshtuan duke e mbajtur vendin e begatë,vendin e fundit) nën idjotësi shkencore dhe qeverinë e pacivilizuar rakitike,që merr vendime skandaloze me humbje të gjithanshme!…

  Reply to this comment
 18. Qiparisi November 17, 09:46

  Jam I bindur qe edhe vete Seveti I pellumbajve nuk e di cfare ka humbur, eshte shume jashte vendimarjes ne keto momente per te qene brenda situates.
  Se cfare kemi humbur ne qe shkruajme ketu jam I sigurt qe do e kuptojme pas minimum mbas 10 vjetesh. Nuk jane probleme qe zgjidhen nga masat e gjera popullore, jane probleme shume teknike.
  Duhet me patjeter dike ne shqiperi te jesh interesant.

  Reply to this comment
 19. nastradini November 17, 10:16

  SERVET PELLUMBI FLET PER DEBILET SIC FLISTE BABAI I TIJ ENVER HOXHA.

  Kur kishte zbathur breket dhe kishte nderur bythen ndaj Aletateve Strategjike si Jogosllavia e Titos, Rusia e Stalinit dhe ne fund Kina e Maos. Tani enveristi i perbetuar Servet Pellumbi ka gjetur nje Aleat te Ri Strategjik per ta zhvatur si enveri Miqte e tij te Perjetshem qe i nderronte si Mbreti Grate, ves te cilin e ka trasheguar edhe Servet pellumbi ne kohe moderne. Po ku shkoi Imperializmi Amerikan dhe Rreziku Anglo-Amerikan per Shqypnine o ideollogu i Nexhmijes, qe nastradini i ka perkthyer ne qeline e burgut me kerbac ne koke?

  Ne fakt si Servet Pellumbi ka shume te tjere qe jane me nje PO! te forte kauzes se Edi Rames me keshilltar Tony Blair per te bere servilin e John Kerry-t per dislokimin e armeve te llahtareshme te Asadit ne Shqypni. Histeria proamerikane filloi me Mero Bazen, Andrea Stefanin, Muc Nanon, Ilir Kullen e disa te tjere qe historikisht kane qene idhtare te deklaruar te Edi Rames dhe per kete arsye kishin nje fare justifikimi per te “lemuar” apo me sakte per te “mprehur” editorialet e tyre per te zbutur sadopak kete gomarllik-budallallik te LIDERIT socialist Edi Rama. Dhe kjo me nje qellim fare te kalkuluar: Per te ruajtur REJTINGUN e zgerlaqur te Edvinit si pasoje e papergjegjshmerise se BOSIT qe shqyptaret e zgjodhen pa medyshje me shumice derrmuese per te zhvilluar ekonomine dhe per te rimekembur prodhimin vendas. Kjo eshte nje gje normale qe idhtaret-analiste te kryeministrit tone ta perkrahin ate ne momente te veshtira. Por nga ana tjeter u beme deshmitare te nje komedie groteske kur analistet ARMIQ te terrbuar te Edi Rames ne fushen politike dhe ate personale si Henri Cili, Alfred Lela por me teper ish gazetari i Enverit dhe sigurimsi i Partise se Punes Fahri Balliu, BOSI i Gazetes 55 i dolen ballehapur kauzes me nje PO! kategorike depozitimit te LHL-ve te Asadit ne vendin tone me argumenta nga me te ndryshmet duke filluar nga PASTRIMI dhe HIGJENIZIMI i popullates nga PASTRUESIT nderkombetare si SHBA dhe OKB deri tek argumentat per BIZNESE FAMOZE si shanse te humbura qe sipas shume gjasave do te hapnin 300 mije vorre ne vendin tone dhe jo 300 mije vende te reja pune sic premtoi Edi Rama kohe me pare.

  Tani pas pilafit ka dale edhe Servet Pellumbi, ideollogu i Partise se Punes dhe i Komunizmit Shkencor, kuader i vyer dhe me pervoje te gjate ne luften kunder Imperializmit Amerikan ne Institutin e Nexhmije Hoxhes qe te beje servilin e radhes ndaj SHBA-s dhe te futet ne vorbullen e diskutimeve per te vajtuar si kukumjacke pylli dhe per te bere REZIL shqyptaret e pandershem karshi planeve te SHBA per te HIGJENIZUAR Vatanin me LHL-te e Asadit ne dobi te kauzes Internacionale te Paqes Boterore. Ne forme krejt manipulative disa here flitet per kontributin e madh qe SHBA-s i kane dhene kauzes shqyptare dhe asaj kosovare, qe askush sot nuk e mohon, por kjo ndihme e te MADHIT per te VOGLIN kalon ne plan dytesor kur I MADHI kerkon ta beje te VOGLIN grope septike te Botes per interesat e nje zyrtari ambicioz sic eshte ne rastin konkret Sekretari i Shtetit John Kerry. Ka shume shembuj ne histori kur zyrtare te larte te SHBA kane abuzuar me detyren e tyre ne dem te interesave te kombeve te te varfera dhe kur keto kombe nuk kane ditur te mbrojne interesat e tyre kane perfundiar si “kokoshi ne nje thele”.

  Dihet historikisht sa tragjike ka qene grabitja qe ju be hindianeve te Amerikes duke i mbyllur ata me force dhe dhune ne getot e posacme per ta ne shkretetire.

  Dihet edhe sa lufte e gjate i duhej popullsise me ngjyre ne SHBA te fitonte te drejtat e tyre me kapucinjte e KU-KLUS-KLANIT.

  Dihet lufta e gjate dipllomatike midis Meksikes dhe SHBA per ujin e lumit Kolorado, qe amerikanet e kane kollofitur totalisht per interesat e tyre nacionale duke lene meksikanet matane kufirit pa asnje pike uji.

  Por me mire se te gjitha keto shqyptaret e dine historine e tyre te Gerdecit qe komunisti enverist Servet Pellumbi mesa duket e ka harruar nga frymezimi aktual i internacionalistit proamerikan. Gerdeci ishte shprehje CINIKE e administrates amerikane per te marre persiper pjesen e tyre te fajit ne kete masaker me permasa te llahtarshme. Ishin 300 milione USD te financuara nga Pentagoni per firmen private “SALIU&SON”, jo per zhvillimin e Shqypnise, pra ishin keto LEKA qe bene te mundur menxyren e Gerdecit. Kur te gjithe prisnin demshperblime per kete krim nderkombetar shkaktuar nga mafia me pushtet e Sali Berishes, por e financuar tinzerisht nga administrata e Bush Djalit, ne Tirane zbarkon Kondoliza Rajs me detyre per te pergenjeshtruar ALARMIN qe kishte dhene Sekretari i Ambasades per implikimin e zyrtareve te kesaj ambasade ne aferen mafioze te Gerdecit. Keshtu Kondoliza e Bushit e taposi DJALLIN amerikan te Gerdecit ne shishe duke mos i paguar asnje kacidhe familjeve te viktimave. Bushi iku dhe erdhi Obama, sic iku Withersi dhe erdhi Avrizuja, por askush nga media jone kombetare nuk u kujtua te pyese amerikanet:

  PSE U TREGUAN KAQ TE PAMESHIRESHEM DHE CINIKE ME VIKTIMAT E GERDECIT?

  Mbase ideollogut te Partise se Punes Servet Pellumbi nuk i plas fare per Gerdecin dhe viktimat e tij, sic nuk i plaste Enver Hoxhes per mjeranet qe vriste perdite me xhelatet e tij, por edhe sic nuk i plasi fare edhe Kondoliza Rajs te Bush-Djalit qe e quajti Gerdecin si nje krahine ne Afganistan kur bombat amerikane bien gabimisht mbi nje fshat te humbur dhe ne vend qe te vrasin talebanet e keqinj groposin femije dhe njerez te pafajshme pa piken e pendimit. Por Gerdeci i ka bere shume te ndjeshem dhe te kujdesshem shqyptaret, prandaj edhe i dolen me nje JO! kategorike LHL-ve te Asadit pa pyetur fare Servet Pellumbin.

  Reply to this comment
  • ra ta si November 17, 12:06

   edhe qimi qani dhe qili do xhelozoheshin nga mjeshteria jote e shkrimit ,thellesia e mendimit,nuhatja jote e zhvilluar ,ekuilibri mbi te kater kembet.A e kupton sherbimin fantastik qe i ben idealit komunist duke kopjuar cdo teze ,cdo mendim nga shoku ENVER HOXHA, nje qenef i pedes si ty ,por me kryesorja nga te gjitha eshte se kjo ngjarje eshte fillimi i fundit te berishizmit .

   Reply to this comment
 20. kot November 17, 10:51

  Ky rast nuk vje me as per 1000 vjet.Edi Rama pati rastin ta shkatrroje Shqiperine dhe ta helmoje popullin shqiptar me breza.Po prifesor – po profesor i m-l kjo eshte e vertete ;Per kete do ta keshe pase fjalen

  Reply to this comment
 21. seVret Katovica November 17, 10:59

  EDHE KY EVENIMENT ISH PARASHIKUAR NE KATOVICEN…

  Reply to this comment
 22. tanino November 17, 11:15

  zoterinj politikane prej helmi e keni shpirtin dhe helmi ju terheq. ate vendim e mori sovrani i dashur edhe eshte nje leksion i mire per ju qe here tjeter ti ndani hallet me popullin dhe jo te luani mbrapa kurizit te tij

  Reply to this comment
 23. ajaza November 17, 11:29

  Jam dakort eshte shume e keqe arma kimike mua me lind nje pyetje ashtu kjo OKB-ja dhe NATO tegjitha keto perfshire edhe SHBA-nejane kondra popullit tone dhe kane per qellim qe te shuajne Shqiperine ? Dhe tjetra atje ku do te shkojne keto arme mos nuk ka popull dhe qeverite e tyre nuk e duan popullin e tyre se keta qeveritare nuk kane Familje dhe te aferm .
  Une mendoj se Qeveria jone u ndodh e pa pergatitur dhe para nje presioni te nxitur nga klane anti shqiptare dhe te perkrahura nga Sali berisha me shoke te cilet e kane vertetuar me fakte se jane anti popull per deri sa trajtonin problemin dhe nuk thoshin ishin pro apo kunder ardhjes se ketyre armeve .Gjithashtu une kam mendimin qe shansi ikuper faj te qeverise se kishte frike se mos humbiste karriken keq shume keq Ne si vende i varfer dhe pa reputacion ne bote do te ngrinim zerin dhe do ta degjonin edhe te tjeret dhe ndoshta ky do te ishte edhe fillimi i nje Rilindje edhe per ekonomine e vendit dhe punesimin e popullit e do te ulesh papunesia e do te rimekembesh edhe ekonomia familjare,Me kete rast kush munde te me shpjegoi per sa shkrova me lart mbetem ne pritje por me kujdes pergjigjet i kerkoje me mendje te qete dhe pa fyerje e sidomos per ato dy te parat

  Reply to this comment
 24. Mogilëza November 17, 12:15

  Nuk ngaterrohet populli, ju që llomotitni slloganin,se populli nuk bëri referendum,nëse pretendoni rregullat e demokracisë!Rama iu bashkangjit protestave sepse keqmenaxhoi propozimin dhe nuk lejoi përfitimin e kriminalëve Berisha,Basha! Cdo të thoni nëse Mali i Zi vendos ta pranojë propozimin dhe fal liqenit të Shkodrës ta bëjë impiantin aty ku ka dhe shqiptarë? Po nëse Maqedonia e bën aty ku mendohet dhe ka ujë të bollshëm dhe shqiptarë,duke prurë pars dhe diktuar kushte për emrin e saj,si përflitet ? O Nastradinë epokalë të barcaletave,ngatërroni kekun me byrekun! Rasti ishte mbrekulli e shkallmuar ta marrë Mali i Zi me kusht të shpëtojë dhe jetën Berishës! Cdo të thoni,o debilë impianti të instalohet serish aty ku ka shqiptarë, por nuk ka antiamerikanë e lumpen “popull” që është po i njëjtë aty ku mund të ndertohet ? Si ka mundesi Amerika të vras një popull të vrarë mizorisht nga Europa e vjetër dhe ajo atëherë e mbronte ? Të kisha në dorë propozimin amerikan do e coja ne Mal të Zi,të kuptoni perse Berisha doli antiamerikan!Por dhe në Kakavijë a ishullin ilirik të Kretês,perballë Sarandës,si perflitet!…Faleminderit prof.Pellumbi,pak vonë, por kur nuk flet shkenca shqiptare,kur s’di cben qeveria kur merr propozim të tillë, jo keta diabolikë të frustuar nga burgjet e merituara, ndofta ;por ju keni të drejtë!

  Reply to this comment
 25. Horri i Bulevardit November 17, 12:46

  Mua nuk me intereson se cfare thote Servet Pellumbi dhe te tjeret, une jam me se i bindur, se Shqiperia dhe shqiptaret kane humbur nje shanc qe sdo ti vi per te dyten here.
  Zona te tera te banuara, jetojne nen friken e kancereve, nga ndotja qe kane ne shtepite e tyre, dhe ambjentalistet e tipi Guri, nuk kane sy ti shofin, nuk kane sy te shifin as tamnajat e zeza te shkaktuara nga djegia e gomave poshte qytetit qe ne pretendojme se eshte qytet monumental, por qe tymi galopant ja ka zene frymen.
  Kishim nje shanc te pastronim njehere e mire Shqiperine nga jugu ne veri, kishim nje shanc te kishim nje impiant modern per te asgjesuar ne te ardhmen cdo mbetje qe indstria jone do te sillte, kishim nje shanc qe shumen e madhe disa miljardeshe, ta jepnim per te investuar qindra.mijra shqiptare te papune, kishim nje shanc qe te merrnim nje status te vecante nga SHBA, por dalldia e injoranteve shqiptare, qe marrin instruksione ne klanin e Saliut, ska te sosur.
  REFERENDUM, perse nuk u dha shanci qe shqiptaret te jepnin verdiktin me vote ne nje referendum popullor, merrini nje nga nje te gjithe ata protestues dhe shikoini nga vijne, jam mese i sigurte se shumica e tyre jane bijte dhe bijat e ish administrates se Saliut, qe kurre si ka ardhur keq per ambjentin e shkaterruar, edhe ata qe me te vertete, jane te bindur se duan nje Shqiperi te paster, perseri nuk bejne pjese tek ata qindra-mijra familje qe skane buke te hane.
  Dalin psikopate dhe zagare politike dhe na japin leksione ambjentaliste, ata nuk jane ambjentaliste, ata jane vetem ca zagare pushteti, qe ndersehen sa here tja doje kryepleres Sali.
  Sarina Carina dhe leshi, duan te na tregojne se sa te demshem jane, jo more zagare pushteti, rreziku eshte gjithmone atje ku pushteti bashkepunon me krimin, atje ka rrezik atje mund te te vrasin edhe duke hengur cokollata, se krimi nuk njeh as prone, as ligje, krimi njeh vetem parane e fituar nga te gjitha shtresat deri edhe femije.

  POPULL DEBIL, kjo eshte ajo qe mua me rezulton.

  Reply to this comment
  • erdii November 17, 14:17

   O idjot.

   Reply to this comment
  • Independent November 18, 01:52

   Sa te indoktrinuar jane shqiptaret….kjo nuk ishte nje ceshtje politike , ishte nje ceshtje e madhe prestigji. Shqiptaret me kete JO trguan se mikut mund ti thuhet jo kur rrezikohen jete njerzish dhe ardhmeria, mbasi nuk kish asnje garanci. Shqiperia kete radhe meriton respektin e partnereve nderkombtare. Cdo politizim i ceshtjes se armeve kimike eshte nje mbapshti e te dy kraheve te spektrit politik dhe e horrave e qorrave qe ju vene mbrapa.

   Reply to this comment
 26. AP November 17, 12:48

  Serveti flet me nje mendjelehtesi uluritese, Driteroi flet si nje fshatar safi. Te dyve u eshte ngushtuar shume horizonti!
  Prandaje Shqiperia eshte sot kjo qe eshte!
  As nuk dua te ze ne goje pjesen tjeter te politikes qe jane funderina rrugesh me ne krye kryeqelbesiren Sali !!!

  Reply to this comment
 27. xha kili November 17, 13:43

  cdo e keqe e shqiperise ka nje emer ai quhet sali berisha

  Reply to this comment
 28. tr November 17, 16:04

  Kur flasin keto lav. iter komuniste per shans, se kuptoj cfare morali te dhjere kane ca njerez
  ky e beri jeten e tij.

  Reply to this comment
 29. miri November 17, 16:16

  vetem kapari ishte 200 milion dollare..

  Reply to this comment
 30. kastriot November 17, 16:21

  Dy here i perzume amerikanet njehere nha shoku Enver dhe tani ne demokraco nga Shoku Sahli Berisha,bravo na qofte dhe sidomos heren e fundit.
  Por populli dhe rinia e manipuluar do ta kuptojne por me vonese se cfare gafe historike kane bere nen udheheqjen e PD me shokun Sahli Berisha ne krye.
  Trimeria e rradhe apo frika i shtyu drejt ketij kundershtimi mbetet per tu pare.ndersa per PD e sidomos per drejtuesit e saj eshte vetem lakmia per pushtet per ate pushtet qe i mbron nga ndeshkimi per zullumet e pafundme qe i kane bere popullit e Shqiperise ne keto 23 vjet por sidomos ne keto 8 vitet e fundit te qeverisjes nga shoku Sahli e kompani.
  Sejcili te pyes veten e vet me cfare do te mbushet gropa financiare qe i eshte shkaktuar vendit.si do te kapercehet papunesia,si do te paguhen rrogat e pencionet,po invalidet me cfare do te ushqehen etj si keto qe jane pyetje pa fund.
  Tani ngelet vetem nje rruge tu merren pronat,parate e pasurine pushtetareve abuzues te cilet kane bere kerdine e popullin e kane cuar ne skamje extreme sa buka e gojes merret me lista etj etj.
  Ata qe deri dje e kane rjepur popullin e plackitur vendin u hodhen me zell kunder dores amerikane,pse duhet te pyes veten sejcili apo se amerika kerkon ndeshkim ndaj atyre pushtetareve qe kane drejtuar keq e qe kane vjedhur cdo gje.
  Humbem nje shans qe historia nuk ta jep cdo here,por nuk duhet te humbasim shpresen e sidomos besimin se ata qe vepruan keshtu do te ndeshkohen.Ashtu sic e pesoi Enveri ashtu do ta pesojne pasuesit e tij antiamerikan ne PD e kudo.Mallkimi i popullit rafte mbi ta.

  Reply to this comment
 31. Loli November 17, 16:29

  Sigurisht eshte nje shans i humbur. Keshtu ndodh kur zevendeson nje malok psikopat me nje lepurush qe s’ka bythe te marri vendime si nje burre shteti.

  Reply to this comment
 32. sauku November 17, 16:29

  jame i lumtur qe ky popull vazhdon si ne shekull qe te krenohet me injorancen e tij dhe kjo siduket eshte arma e mijeteses sepse ai qe eshte inorant nuk ka se cfare te humbe sepse di pak dhe kjo e favorizon ne luften e tij ndaj intelektualit psh mjeku ka frike nga siptomat dhe semundjet se e di se vfare fshihet pas tyre po ashtu dhe jkuristet kane frike nga ligjet sepse e dine pasojat prej tyre kurse mitingashet e ojq te sali PD nuk i dine dhe prej kesaj kujtojne se fituan ndonje gje por nuk fituan asgje sepse nuk mund te meret pushteti si me 14 shtator 1998 por jemi ne qe humbem nje mik te madhe sepse miku per dite te veshtira duhet thote populli dhe me mire te kesh nje mik se sa nje ciflik dhe miku zgjidhe me te mire se vetja te gjitha keto sa thash kishin nje vlere te jashtzakonshem sepse ne kete rast ne si populli do te merrnim nje rendesi te vecanet ne ballkan te cilen nuk e duan as greket dhe as serbet sepse nje partmneritet me OKB e ka zili dhe vete superfuqite po ajo pjese e popullit qe quhet OJQ e PD do te jetoj dhe te shikoje se sa te mira na ka sjelle ne pjeses se popullit qe nuk hyme tek ato qe injorancen kane si arme te fuqishme por dhe PS qe nuk mundi te tregonte ne meyre trasparente se sa e rendesishme ishte kjo per rolin ne bvallkan te shqiperise ka fajet e vete me kaq po e mbyll

  Reply to this comment
 33. Zani Burimi November 17, 16:51

  Po idrejtohem Horrit te bulevardit,
  Vertet eshte ashtu siç thoni Ju:Po mbetemi popull injorant,sepse ata djem e vajza qe dolen ne bulevard jane analfabete funksionale dhe mund te qorrollepsen jo vetem nga Sazan Guri, por dhe nga nje kalama 5-vjeçar. Asgje nuk ka hyre ne kokat e tyre, se ne shkolle shkojne per qyfyre dhe per te iluminuar kokat e tyre dhe jo me te tallin b..then ca lango plus ca te shitur ke Sali Kwrcuna. Vaj medet, vetem te shohesh se si shkruajne dhe si fyejne dhe floket e bardha me gjuhe idiotash, more Horr! Ky shans iku, por as qedo te kete shanse te tjera me keta “studentat” e injorances!
  O tempora, o mores!

  Reply to this comment
  • Horri i Bulevardit November 17, 21:27

   Ne fakt ke te drejte, por une desha ta zbus pak gjuhen, prandaj i ndava me dysh pjesen e ashtuquajtur studente, se nuk e kam harruar se bota na nxorri 57% analfabete (injorante) funksionale.

   Reply to this comment
 34. arbeni November 17, 17:01

  Po pse nuk folen ata qe tani e quajne gabim mospranimin e shkaterrimit te armeve kimike ne shqiperi, kur dihet qe demontimin e kryenin eksperte nderkombetare dhe jo sharlatane shqiptare si ato te Gerdecit, e cfare perfitimi do kishim, krahas materiale. Kjo eshte politika shqiptare se xhepat e tyre i kane plot palacot. Po Berisha cpati, te them te drejten kisha krijuar bindjen se ky njeri horr u shporr, por eshte e veshtire ta shporresh te keqen. Desh na krijoi perseri kasaphane, duhet mbajtur nen kontroll te rrept ky person, eshte shume i rrezikshem per popullin.

  Reply to this comment
 35. Pac Martini November 17, 19:32

  Shanset duhen kerkuar ne çdo kohe dhe jo nje here ne 100 vjet ,. ne nga vendet me te pastra jemi ne vendet me te ndotura .Edi Rama duhet gjeje mundesi tjera per te pastruar pislleqet e Sales e te Fatosit .

  Reply to this comment
 36. mehdi November 17, 20:08

  me vjen keq per komentuesin DIELLI MBI KORAB ,injorant te atij niveli nuk e meritojne te jene pjese e dibres . dibranet po te kishin intelektual kishin votuar fatet e popullit jo shpuren kriminalo-spiune e hajdute te SALI VIQIDOLIT E TE LUL HOLLANDES

  Reply to this comment
 37. DRENICA E KUQE November 17, 23:00

  Qeveria shqiptare dhe te gjithe shqiptaret eshte dashur t’i thone PO shkaterrimit te armeve kimike te Sirise dhe te mos e “lene ne balte” mikun e madh SHBA ne rrugen e tyre te madhe per te miren e njerezimit… Per kete sherbim njerezor te kerkohej garanci dhe transparence e plote dei ne imtesi per çmontimin dhe asgjesimin e tyre. Natyrisht, edhe garanci te jera dhe mbeshtetje logjistike deri ne fund te procesit dhe pas tij…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
  • apolon November 18, 06:22

   Oj Drenice, shqiptaret ecin me shprehjen : Kalova lumin te dh….a kalin. Kur te na zene me shkelma nga vithet miqte tane nga jugu dhe veriu do tu nxjerrim para Sazan Gurin, Mesilen dhe mikun e tyre skizofrenin Fatos Lubonjen, ndersa ata buzequmeshtit qe me teper pine hashish se uje do ta kene marre detin me kembe, atehere do tu duhet shqiptareve amerika dhe do tu kujtohet ajo shprehja’Mbahu Neno mos ki frike se ke djemte ne Amerike”. Jane shtuar shume keta ekologjistet e UDB, u pret gjuha me shume se shpata.

   Reply to this comment
 38. po iken November 18, 00:05

  te gjitha shpurat jane kriminale

  Reply to this comment
 39. Asadi November 18, 01:08

  ASGJE NUK KA NDRYSHUAR NE KRAHUN E DJATHTE. Edjeshme me te sotme ngjajn si dy pika uje.!

  Lexova me vemdnje profeso Pellumbin. Si gjethnje edhe kete radhe ka goditur ne shenje vecse kuptohet keto nanaliza politike per shkaqe qe dihen behen me vones.
  Aktualishte Partia Socialista ka perball ne ket pluralizem nje force politike qe asnjeher nuk i ka shebyer vendit te vet , pervec xhepave te vet pervec interesave te oborrit te vet e keshtu ne vazhdimsi.
  Ne pozit nuk la kusur pa i bere ketij vendi, e vrau, e dogji, e shiti, e shkatrroi. E dergoi edhe me poshte zeros qe pate deklaruar sapo erdhi ne pushtet.
  Ne opozite gjen ato mekanizma qe nuk te lejon te ecesh perpara.Ase vet nuk ecen ase te tjeret nuk i lejon te ecin.
  Kjo situate erdhi ne ket momen per dy arsye.
  a) Arsyeja e pare qe vendi yne shqiperia te mos kete mundesi te dale nga kriza ku e ka futur Berishe.
  b) Arsyeja tjeter qe udheheqja e Partise socialliste te konfliktuohet me perendimi.
  Ne te verte , frenimin ekonomik e beri ne kete raste pasi ato prioritet qe ishin parashikuar dhe percaktuar tashme nuk merren ne keto nivele.Ndersa sa i perket se dyte kjo i ra ne koke vete atyre pasi u zbulua tersishte ajzbergu i tyre lidhur me antiperendimin dhe me antiamerikanizmin e tyre .Kjo nuk ishte per moskuptim, pore per qellime te caktuera antishqiptare.
  Ne se dje baballaret e tyre u lidhen me forcat pushtues per te mbajtur gjell Nazizmin dhe per te mposhtur vendi tone sote pinjolle e tyre vazhdojne per 23 vjet rrjeshte te pengojne demokracin dhe shvillimin ekonomik me lloi-lloi formash deri sa perfundimishte dolen hapur edhe kunder Amerikes ne nje kohe qe u ka dalur goja nga vedi duke folur per Ameriken e perendimin.
  Ne keto 23 vjet rrjeshte eshte Berisha jo vetem antikombetar, pore edhe antiamerikan dhe antiperendimore. Si antishqiptar nuk la gje pa bere.I dha Nafte Serbise, i shiti detin Greqise, i shiti toka Fazlicit, vrau ne Gerdec varu me 21 Janra a thua se nuk u ngop me gjakun e derdhur ne vitin 1997 ku dhe kerkoi te helmoi popullin e Juguit pore fale aviatorve te cilet nuk u binder ketij gjakatari pore ju binden arsyes njerzore.!
  Si dje djhe sote berisha perfaqeson kete te djethte shqiptare qe asnje gje nuk ka ndryshuar e djeshme me te sotme keta kerkojn vetem te mbushin xhepat e tyr dhe asgje e teper.
  Duke pare se populli ishte i pa informuar dhe keta dashakeq te shqiptarve qe asnjeher nuk ja kan dashur te miren shqiperise i dhan karaktre tejet te kundert kesaj ngjarje dhe ne vende qe te gjith te kontriboni humbem kete shans, un mendoi se nuk duhet ta humbim. Qeveria Ram ne driten e zbardhjes se problemeve si nga ana teknik ku garantohet parrezikshmeria e tyre ashtu edhe qellimi qe kjo force politike ka duke dalur sheshit kunder interesave te vendit te rikthehmi perseri ne bazen e nisjes.
  Kam bindje qe partneret tane strategjik do shofin kete mundesi duke ju referuar arsyes se shendosh dhe duke i len menjeane keta antishqiptar. Te rikthehemi ne negociata per ti rimarre dhe demontuar ne vendin tone.
  Nuk eshte e pa mundur.!

  Reply to this comment
 40. arben November 18, 09:27

  EH.. SA KOLLAJ MANIPULOHET POPULLI! PRA POPULLI ESHTE NJE KOPE, TURME.

  Reply to this comment
 41. Aliu nga Selenic November 21, 00:40

  NE SHQIPTARET ASNJEHER NUK KEMI DASHUR VETEVETE TONE.!

  Cdo njeri e don veten e tije.Pore kjo nuk eshte e mjaftueshme.Madje kjo eshte edhe e pa sigurte.Po perse.? Se qe te duash veten ne radhe te pare duhet te dishe si duhet te duash veten tende.!.
  Ne shqiptaret kaluam nga shteti i centralizuar ne demokraci.Po c`fare ndodhi. Po si e deshem demokracin si deshem vete tone.
  Shume keq madje ju kundervume ne te gjitha aspekte jetes sone.
  1.Ne radhe te pare neve luftuam me thoj e me shpirte kunder vetevets sone po ku
  ne shketrrimin e te gjith ekonomise me pretekstin se kjo pasuri ishte e komunizmi.Keshtu u tha Sali Berisha falangave te shkatrrimit.
  Bota na ndihmoi pore neve ase nuk e deshem ndihmen e botes ase nuk e deshem veten ton.Se keshtu u tha Sali Berisha nga njera ane bertiste per Evropen dhe ndihmat e tyre nga ana tjeter rrekomandonte qe te bejme qef se kemi punuar boll 50 vjet e tani „Bota na Ndihmon ne Drejtojem.“ Me ato para qe dergonte bota, shqiptarve u thane.:Pini Burre sa te mundeni se ne drejtojme bota na ndihmon. Asistence ne vend qe te rikoperohej ekonomia ajo vazhdonte te prishe e te shkatrrohe c`do dite.Kjo deri sa pas 23 vjetve neve jemi poshte niveli zero.
  2. Nuke e deshem veten tone e shkatrruam edhe familjen.Jo pak femra te reja shqiptare sote jen ne rruget e botes prostituojne.Ato i derguna njerzit e tyre.I dergo komshiu i tyre, i dergi burri i tyre, i dergoi kunati, kushuriri, burri e deri dhe babai i tyre. Po perse se kalosi i shkatrrimi u tha te pasurohemi me cdo cmime dhe sa me lehet. Ky solli edhe firmat piramidale,ku populli i shkonte se veret do te pasurohet pa puanuar.Edhe kjo nuk ishte menquri ne vijueshmerin tone..
  3. U droguam u trafikuam, u vrame dhe u nbytem ne detet dhe c`fare si beme vets sone. Bota bame ,t`na ndihmojne ndersa ne shqiptaret kunder vetes sote dhe botes ne shqelem.Se keshtu kishte marre orjentimin.
  PASE 23 VJETVE VJEN NJE SHANSE KJO TASHEM NGJAU SI” KUTIA E PANDORES.”
  Po perse ore vella ngeli keshtu.? Se kalorsi i shkatrrimit Berisha perseri do te ngrej armet kunder vendit te vet dhe kunder vetvetes se vete. Ai eshte mundur pore nuk i ka hjedhur armet e kerimit. E kete krim pa hezitim e ben kunder vendit te vet dhe kunder vetevetes.Pra nuk don te doje vetevet e vete,
  Se ne shqiptaret nuk duam veten tone, madje arritem deri atje ku ashtu sce tha edhe z.Rama. Obamen e krahasuam me Asadin ndersa Amerike me Sirine. Sa turp!. Ja pra qe neve nuk dijme te duam veten tone.Pse se keshtu i orjentoi i paudhi Berisha.!
  Po perse nuk e ditem ta duam? .
  Se degjuam dike.! Ai tha mos se do te “shfarosni” Dhe ne i besuam me shume atij qe rrin prapa kuicave se sa partneri tone strategji.
  Keshtu ka ndodhur disa here me ne . Ka ndodhur edhe me levizjen e Haxh Qamilit.
  Duke analizuar kete fakte ne kohen e vete Edith Durham shkruante” “Kryengritje e rebelve qe pergatitur nga armiqte e shqipatrise…… Vetem athere kure grekrit filluan shkatrrimin e plote te myslimanve dhe te fshatrave te tyre, te shoqeruar me cdo lloi mizorie , myslimanet fatezeze te Tiranes kuptuan kurthinne te cilin kishin rene.E.Durham .
  Si thoni juve te dashur komentues .Ku jemi tani. Pas protestes se qyteruar ngele pase tradhetia njelloi si ne kohen e Haxh Qamilit. Te gjith tani e kuptuam se c`beme pore ata qe e pergatiten kete menxyre kaqe u desh atyre.! Ata e dijen mire se ne politike nuk folet dy here kur eshte fjal per te vendosur per nje problem kaqe te madhe.
  Pra ja qe ne shqiptaret edhe ne kete raste nuk ditem te duam veten tone. Aqe mme teper qe neve degjuam ata qe qendrojm prapa kuicave dhe jo ata qe na dhene doren disa here.
  Ne keto kushte neve kurre nuk munde te behemi nje Izrael i dyte se neve nuk dijm de duam veten tone. Se neve asnjehe nuke degjojm miku pore degjome armikun.Per pasoje dhe kjo ngjarje ngjau si dy pika uje me kryengritjen e Haxh Qamilit.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*