Shqiptarët që luftuan në ushtrinë amerikane gjatë Luftës së Parë (PJESA VI)

January 16, 2018 14:39

Shqiptarët që luftuan në ushtrinë amerikane gjatë Luftës së Parë (PJESA VI)

Studiuesi Viron Prodani, në vijim të librave të tij për emigracionin shqiptar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka sjellë një tjetër libër të rrallë.

Këtë herë për emigrantët shqiptarë në SHBA që luftuan në ushtrinë amerikane gjatë Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore.

Libri i ri i Prodanit titullohet “KONTRIBUTI I EMIGRANTEVE SHQIPTARE NE SHBA. NE LUFTEN E PARE DHE TE DYTE BOTERORE”.

Prodani i ka zbuluar emrat pas një pune voluminoze në arkivat amerikane.

Gazeta Dita do të botojë në mënyrë ekskluzive të gjithë emrat 4973 shqiptarëve që luftuan në ushtrinë amerikane gjatë Luftës së Parë Botërorë, por edhe emrat e 3441 shqiptarëve që luftuan në ushtrinë amerikane gjatë Luftës së Dytë Botërorë.

LISTA  EMERORE  E  USHTAREVE  SHQIPTARE  NE LUFTEN E PARE BOTERORE

Vijon nga numri i kaluar

January 16, 2018 14:39
Komento

1 Koment

  1. vicens January 18, 01:04

    Respekt te jashtezakonshem autorit te shkrimit ! Shume interesante !

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*