“Skifterët” e Brukselit (Çfarë ndodhi me prof.Pëllumb Xhufin në Belgjikë)

April 25, 2018 12:27

“Skifterët” e Brukselit (Çfarë ndodhi me prof.Pëllumb Xhufin në Belgjikë)

Ekskluzive Dita – Brenda një kohe të shkurtër dhe thuajse për të njëjtën tematikë po bëj këtë intervistë të dytë me historianin e njohur, Profesor Pëllumb Xhufin. Një konferencë në Belgjikë për Skënderbeun është anuluar vetëm se aty do të merrte pjesë dhe do të fliste Prof. Xhufi! Duket në kufijtë e një absurdi të papranueshëm, por ja që ndodhi. Pse u anulua ajo konferencë dhe cilët janë autorët e atij incidenti, të cilët Profesori i quan “skifterë”. Rikthim te kampi i Tepelenës që kërkohet të kthehet në “Aushvicin shqiptar” dhe një apel për neofashistët që nuk i ka hiç xhan as Europa dhe as Amerika…

Intervistoi Xhevdet Shehu

– Profesor Xhufi, para dy ditësh është botuar një shkrim i z. Sulejman Gjana, ku ky njofton se është anuluar një konferencë mbi Skënderbeun në Skarbek të Belgjikës, mbështetur nga Bashkia e kësaj qyteze dhe nga Ambasada jonë në Bruksel. Z. Gjana thotë se shkaku i anulimit ishte prania juaj si i ftuar në atë konferencë. A është e vërtetë kjo që thuhet?

-Kur më kërkove dje Xhevdet, të komentoja shkrimin e z. Sulejman Gjana mbi anulimin e Konferencës mbi Skënderbeun, në Skarbek të Brukselit, unë nuk e kisha lexuar atë. Të kërkova kohë për intervistën deri sa të njihesha me shkrimin në fjalë. Në fakt, bëra mirë që  nuk t’u përgjigja dje, sepse z. Gjana është nga ata që nuk meriton përgjigje “reaktive”, siç do ishte ajo që më kërkove, por të qetë e të thelluar. Njihem me z. Gjana, jam ballafaquar e jam kundërshtuar me të edhe herë të tjera, por më duket se jemi vlerësuar e respektuar përtej ideve që nuk ndajmë e që janë të shumta. Ndaj, më habiti fakti që edhe z. Gjana i është bashkuar symbylltazi korit të organizuar e të koordinuar kundër meje me rastin e polemikës mbi të ashtuquajturin “Aushvici shqiptar”, d.m.th., kampi i internimit të Tepelenës. Konstatoj me keqardhje, se vitet e gjata të kaluara në Perëndim, nuk paskan mjaftuar as për z. Gjana të shohë e të mendojë kthjellët.

Por, le t’i kthehemi thelbit të pyetjes tënde. Po, nën presionin e ulërimat e një grushti njerëzish, ku marr vesh se bën pjesë edhe z. Gjana, u anulua një aktivitet mbi Skënderbeun në 550-vjetorin e tij, organizuar nga komuniteti shqiptar e Brukselit dhe i mbështetur nga Bashkia e Skarbekut dhe nga Ambasada jonë në Belgjikë. Në të isha ftuar të merrja pjesë e të merrja fjalën edhe unë. Por, përfshirja ime këto ditët e fundit në debatin mbi të ashtuquajturin “Aushvici shqiptar”, na i paska prekur keq ndjenjat antikomuniste të z. Gjana e të “skifterëve” të tjerë të Brukselit, të cilët janë turrur të protestojnë tek kryebashkiaku i qytezës së vogël të Skarbekut. Këtij i janë hakërruar se do ta prishnin me çdo kusht aktivitetin, për sa kohë në listën e panelistëve isha edhe unë, “armiku” i betuar i tyre. Të gjorin kryetar i Skarbekut e gjeti belaja: këto ditë i duhet të jetojë me shqetësimet e zgjedhjeve të afërta lokale, e papritur i lind edhe një shqetësim i ri.

Kështu që, kur pa eksitimin e këtyre “bijve të shqipes” të njohur për bëma bukur “më të lavdishme” se sa prishja e një konference, me siguri ka menduar: “Nuk doni të bëhet konferenca? Kurrë mos u bëftë, në djall shkofshi ju, me gjithë Skënderbeun tuaj”. Dhe kështu, kjo histori që nisi si një histori turpi për Gjanën dhe shokët e tij, fillon e bëhet një histori turpi për të gjithë ne shqiptarët, përfshirë edhe për mua vetë.

Në rrethana të tilla, kur “për shkakun tim” trimat e z. Gjana kërcënonin të prishnin qetësinë e qytezës së paqme të Skarbekut, unë më i pari e mirëprita anulimin e aktivitetit për Skënderbeun. Sigurisht, jo se u frigova nga kërcënimet. Por do më vinte turp, që pas gjithë asaj potere, të vija e të shihja në sy Kryetarin e Bashkisë së Skarbekut dhe Ambasadoren tonë të shkëlqyer në Bruksel, zonjën Suela Janina, bijë e një familjeje me kockë e me palcë, e cila me siguri është pataksur nga aq shumë egërsi e intolerancë ndërshiptare.

– Z. Gjana pohon se konferenca për Skënderbeun u anulua pasi ju, z. Xhufi, jeni i papranueshëm për Evropën. Në të vërtetë kjo është një akuzë që ju bëhet, identikeme ato që ju kanë bërë këto kohët e fundit ca “skifterë” të Tiranës, që i përkasin llogores së Gjanës. Si u ndjetë kur e dëgjuat këtë?

-Në fakt, Evropa për z. Gjana është vetëm një pretekst. Me një krekosje mburravece e butaforeske ia atribuon prishjen e konferencës vetes dhe trimave të tij. E thotë shprehimisht: “Ne bëmë të mundur që komuna e Skarbekut të anulojë konferencën…etj. etj.” Sigurisht, pasi vetëkënaqet me fjalët e tij, zotit Gjana i intereson të thërrasë në mejdan edhe Evropën: kështu, pas trimave të Brukselit, edhe Evropa vendosi të mos e pranojë, por ta refuzojë një “tip” si unë. Zoti Gjana nuk e njeh mirë Evropën, ndonëse nuk i mungojnë sjelljet evropiane.

Do ta zhgënjeja, po t’i thoja se, përkundrazi, Evropa dhe Amerika i kanë shumë xhan “tipat” si unë, të cilëve nuk ua mohon vizën, as kur flasin për Shqipërinë, as kur flasin për Kosovën, dhe aq më pak kur flasin për Gjergj Kastriotin Skënderbeun. Në fakt, vetëm në këta dy-tre muajt të fundit, veç takimeve që kam patur me shkollat, universitetet e akademitë e vendit, kam shkuar “pa problem” për të njëjtin qëllim në SHBA, Itali, Zvicër, Gjermani, Kroaci, Hungari. Me siguri do vete edhe në Belgjikë. Në Bruksel, pavarësisht asaj që ndodhi, mund të takoj edhe z. Gjana dhe grupin e tij. Edhe me ta jam në gjendje të bisedoj shtruar e pa maraz, për Skënderbeun e për shumëçka. Madje edhe për kampin e Tepelenës.

-Në fakt, debati mbi kampin e Tepelenës duket se ka trazuar folenë e grerëzave. Përse të ndodhë kjo Profesor pas kaq e kaq vitesh nga përmbysja e diktaturës?

-Sepse thelbi i debatit për këtë kamp, për sa më përket mua, nuk kishte të bënte me njohjen apo mosnjohjen e represionit të diktaturës komuniste. Druhem se edhe këtë faqe të historisë unë e njoh më mirë se z. Gjana (por sigurisht jo aq mirë sa z. Previzi). Prandaj edhe këmbëngul, që për nevojat e memories historike duhen rehabilituar në gjendjen reale e të bëhen të vizitueshme burgjet e diktaturës, si Burreli, Spaçi etj.

Aty gjen të bashkuar, në vuajtje, përfaqësuesit e të gjitha krahinave të Shqipërisë, të të gjitha shtresave sociale dhe të të gjitha bindjeve politike: intelektualë,  punëtorë, fshatarë, klerikë, fashistë, kolaboracionistë, antifashistë, partizanë, komunistë, nga Jugu e nga Veriu. Aty u mbyllën dhe u torturuan kundërshtarët e vërtetë të regjimit. Mirëpo, dikush kërkon me çdo kusht ta bëjë Tepelenën “Aushvic”. E di mirë, se pas projektit të “Aushvicit shqiptar”, d.m.th. kampit të Tepelenës, ndërthuren interesa të caktuara ekonomike. Siç e di mirë, se pas atij projekti fshihet një qëllim ogurzi politik i grupimeve me frymëzim antishqiptar e neofashist.

-Në fakt, në shkrimet tuaja për këtë çështje, ju e ngrini vazhdimisht problemin e ideve e të qarqeve profashiste. Por, a është fashizmi një problem i të sotmes?

– Sigurisht që është. Z. Gjana e shumëkush tjetër duhet ta dijë, se sot në Evropë si asnjëherë tjetër po flitet për antifashizmin, si një vlerë e si një mit themelues i Evropës demokratike, ndërkohë që është rritur shqetësimi për ringjalljen e forcave neofashiste. Sot nuk ekziston më “gogoli komunist”, i cili në kohën e Luftës së Ftohtë i ndihmoi shumë jerarkë të fashizmit e të kolaboracionizmit shqiptar, të liroheshin nga kampet e përqendrimit, ku i kishin mbyllur pas luftës Aleatët, e të përdoreshin në luftën kundër regjimit të Hoxhës.

E theksoj: u përdorën nga shtetet e huaja, në radhë të parë nga Jugosllavia e Titos dhe nga Greqia e Papandreut të Parë, që i stërvisnin në kampet e tyre dhe i nisnin në Shqipëri për të bërë terror. Partitë Komuniste sot janë krejt inekzistente në gjithë Evropën, kështu edhe në Shqipëri.  Dhe këtu në Shqipëri, kushdo e di mirë, se nën flamurin e “antikomunizmit” janë konsumuar krimet më të përbindshme të këtyre viteve: tradhëtitë, vjedhjet, plaçkitjet, ndarjet ndërshqiptare, zaptimet, përjashtimet, baltosjet. Në këtë kuptim, do të kishte patur më shumë vlerë që një kategori e caktuar e të përndjekurve politikë të distancoheshin nga fashizmi dhe krimet e kryera prej tij në dëm të Shqipërisë e të popullit shqiptar, se të distancohesha nga komunizmi unë, që komunist nuk kam qenë kurrë.

Edhe z. Gjana do ndjehej më i lehtësuar në rast se do e bënte një discrimen të tillë. I duartrokas vërtet pohimet e tij në dënim të antisemitizmit, që Evropa e qytetëruar e ka dënuar edhe kur ai bartet nga mendje të shquara, si ajo e shkrimtarit francez Louis Ferdinand Céline. Por, edhe këtu ka një “por”. Sepse, shokët e tij të llogores në debatin për kampin e internimit të Tepelenës (ndër ta ka edhe shkrimtarë që mbahen për të shquar), kanë arritur deri aty, sa të deklarojnë se “Aushvici ishte lule në krahasim me Tepelenën, pasi në Aushvic, duke i djegur në furra, nazistët thjesht ua shkurtonin vuajtjet hebrejve”. Dhe ai nuk shprehu asnjë shenjë mosmiratimi. Pra, do t’i sugjeroja zotit Gjana, që leksionet e tij mbi Evropën, demokracinë dhe antisemitizmin t’ia mbajë miqve të tij. Për sa i përket fashizmit, antifashizmit, kolaboracionizmit, shqiptarizmit apo antishqiptarizmit, mendoj se është z. Gjana dhe shokët e tij që duhet të dëgjojnë leksionet e mija.

– Por, le ta mbyllim me aktivitetin e anuluar mbi Gjergj Kastriotin në Bruksel. E parashikonit një gjë të tillë?

-Parashikoja vështirësitë, por ndër vështirësitë nuk llogarisja asfare faktin që e shqetëson aq shumë z. Gjana, se do më duhej të takoja e të rrija në një krah me z. Previzi. Unë mund të rrij, të bisedoj e të bëj shoqëri me këdo që nuk më fyen. Kjo që them, vlen në nivelet më ekstreme. Në vitet ’60 jam rritur duke patur shok një nipin e personit që në nëntor 1943 dorëzoi tek gjermanët gjyshin tim, intelektual antifashist në Vlorë. Më vonë, në Tepelenë ku im at ishte transferuar pas “fjalës së partisë”, u njoha dhe u shoqërova me xhaxhain e të parit, që në Tepelenë ishte për një arsye krejt tjetër, si i internuar politik. Ju siguroj, se me Cenin dhe me Eqon jam shoqëruar, jo për t’i spiunuar, por sepse ma donte xhani. E sot e gjithë ditën takohem përmallshëm me ta.

Pra, takimi me ish të persekutuar politik nuk ishte e nuk mund të ishte problem për mua. Që te jem i sinqertë, e kisha një shqetësim, që lidhej me ndonjë prej tyre. Duke folur për Skënderbeun, do më duhej të përcillja edhe mesazhin kryesor të jetës e të veprës së tij, që është: Një popull i vogël mund ta fitojë lirinë e dinjitetin e tij vetëm me sakrifica e duke luftuar kundër pushtuesit. Mirëpo e di mirë se këto fjalë, që pak a shumë janë thënë të tilla edhe nga vetë Skënderbeu, lidhen me një debat që e mundon sot e gjithë ditën opinionin shqiptar.

Liri, apo skllavëri? Rebelim, apo nënshtrim? Skënderbeu apo Hamzai? Kjo ishte vështirësia, kjo ishte dilema, që më duhet ta shtroja përpara auditorit në Skarbek të Brukselit, ku jo të gjithë e kanë kuptuar drejt mesazhin e Gjergj Kastriot Skënderbeut. Ndoshta, kjo ishte në thelb arsyeja e prishjes së programuar të Konferencës mbi Skënderbeun nga një grusht i vogël njerëzish, që mendojnë se Shqipëria mund të ekzistojë vetëm duke ndjekur rrugën e Hamzait.

April 25, 2018 12:27
Komento

123 Komente

 1. Pashaj April 25, 13:11

  Respekt per cka shkruan i nderuar prof. Xhufi

  Reply to this comment
  • Laber April 25, 16:44

   Kombetaret ishin kombetar shqiptar, kundra sllaveve, kunder komunizmit sllav, kunder tradhetareve te kombit shqiptar qe i sherbenin sllaveve, ruseve, serbeve, grekeve. Ato ishin armiq te xhihadisteve komuniste shqiptare qe i sherbenin xhihadizmit sllav. Ushtria italiane dhe gjermane ishin ne te njejten ane te llogores sepse luftonin jugosllavet dhe zagaret e tyre sllavo-komuniste shqipfoles.

   Reply to this comment
   • Xxx April 25, 18:16

    O laber e ke bere historine ne klasen e pare apo e degjon historine nga shoket ne lloto

    Reply to this comment
   • Po,Po April 30, 11:43

    Nuk lahet fytyra e dhjere , me shuuuurre , ore plehra “Laber” ! Perpiqeni te vini vetulla dhe nxirni syte , ore krimminele e bandite , qe e kini ne gen antishqiptarizmin dhe populli iu urren me gjithe shpirt , sado tualet te beni ! Kafsha , mbetet kafshe , cfardo qe ti thuash , ti veshesh , apo ta ushqesh… !
    Respekt te vecante per profesor P.Xhufin dhe neveri per shtazet qe , nje jete te tere ne Europe , mbeten shtaze !

    Reply to this comment
  • Une... ti... ne te gjithe... April 25, 21:35

   O mbeturinat e mendjeve te kalbura? O njerez te zene rob e te perdorur si mish per topa prej varferise se stergjatur artificiale te shqiperise.

   Nuk ka krahasim aushwic me nje vathe qe beri enverhoxha ne tepelene. Se nuk u poqen njerez ne furra ne tepelene si ne aushwic.

   Fillojeni nga te mbijetuarit e aushwicit. A do ta kishin me mire te kishin vdekur edhe ata se sa te vuanin sic vuajten dhe shpetuan e ndertuan jete e krijuan familje???

   Kampe kulakesh kishte edhe stalini por ato nuk keahasohen me auswich…

   Te mbijetuarit e kampeve te enverhoxhes jane kthyer ne vampira… pasi ua piu gjakun enver hoxha ata qe mbijetuan duan ti pijne gjakun cdo gjeje qe eshte shqiptare.

   Nuk ka lidhje… harrojeni!!

   Ne aushwic u hape sketerra njerezore si kurre me pare e me pase ne tere historine e njerezimit.

   Ne tepelene nuk u ndes asnje furre pjekje!!!!!!

   Reply to this comment
   • BLACK SWAN April 26, 07:55

    e di qe e ke mire ti Plehre e paricikluar ktu me siper;
    po ne fund te fundit nje ‘vathe’ beri, vrau disa qindra shqiptare, disa qindra FEMIJE, i vrau ne kohe paqeje,
    po pse per kaq ben robi ???
    nuk i ra radha sateme atje, as vellezerve te tu, sepse ate rracen debile si ty , i donte si riprodhues, prandaj dhe sot na mbyten budallenjte !!
    o ti…ne… ju te gjithe…., nedertal ,
    Tepelena nuk ishte Aushvic, jo mor kafshe jo ,
    GJITHE SHQIPERIA ISHTE AUSHVIC !!!

    Reply to this comment
    • Tom April 26, 14:57

     Gaboi Enveri ne nje pike, qe nuk jua shkerdheu perfundimisht rracen!

     Reply to this comment
     • BLACK SWAN April 26, 17:02

      po ti je ne kohe ende , te nisesh ne lufte si anglezet,
      me briskun ne dore dmth 😛

    • epirotas April 27, 16:38

     Thenje e drejte, shkalla siprore absolute.I ke qelluar me canon laser mu ne goje. Te lumte.Shpresoj edhe ne te arthmen te ndeshem me simpatikun

     Reply to this comment
    • I tille je , sa here hap gojen April 30, 11:51

     BLACK SWAN , kerkon te nxije gjithecka eshte shqiptare , dhe jo me kot , ka zgjedhur te vetquhet @LACK…, ashtu sic ka trup eshpirtin dhe nuk do qe te shohe shqiptar
     me sy .I tille eshte ne cdo koment . Keto lloj mbetjesh , nuk riciklohen !

     Reply to this comment
  • Syri i Shkodres April 26, 10:26

   Berisha dhe PD ka vjedhur me shume se Enveri! Ka rahur ne rruge neper burgje kudo njerez te pafajshem! Ka tradhetuar atdheun! Ka vrare njerez te pafajshem! A kane te krahasuar dy kriminelet! Po po Saliu ka bere me shume krime!

   Reply to this comment
   • BLACK SWAN April 26, 10:39

    andej nga vij une , nuk i krahasojme kurvat .
    e megjithate kete vend e beri bordello ai endhjeri yt !!!!

    Reply to this comment
    • mirel April 27, 17:15

     Andej nga vij une kurvave jua tregojme vendin dhe i fusim ne hale.
     Ndaj jua ngritem burgun kurvave te nazizmit.

     Reply to this comment
    • I tille je , sa here hap gojen April 30, 11:59

     BLACK SWAN , kerkon te nxije gjithecka eshte shqiptare , dhe jo me kot , ka zgjedhur te vetquhet @LACK…, ashtu sic ka trup eshpirtin dhe nuk do qe te shohe shqiptar
     me sy .I tille eshte ne cdo koment . Keto lloj mbetjesh , nuk riciklohen ! Qe ta degjosh edhe nje here , more egersire me fytyre njeriu , Shqiperia eshte bere bordello , me dyer te shqyera dhe pa dogana pas viteve `90 , kur plehra si ti , shesin nenat , bijat , motrat edhe grate , per tu pasuruar pa punuar ! Por , kafshe si ti , jane verbuar nga urrejtja e S`DUAN TE SHOHIN NJERI ME SY !

     Reply to this comment
 2. gjermani i fundit April 25, 13:15

  ore çfare problemi keni ju ta quajme kampin e Tepelenes si Aushvitz? Biles me keq se Aushvitzi. Te bejme nje bunk’tepelene’art, varda ca fonde e ca stenda qe ti inaguroje Edi dhe ti djege sala me shabanet e bathores. Sa jete ka njeriu i shkrete? Me mire te beje nje rruge te shtrember e te dale matane sesa te tentoje te drejtoje rrugen; kush i hyn gjithe ketij zahmeti? Ja, sikur e kam parasysh komentin e nastradinit tone ketu, qe do i sulet prof. Xhufit e ti kujtoje Enverin dhe Bahri Omarin. Si e vrau ky ate, çfare muhabatesh beheshin, te tera dialogjet qe i ka memorizuar nastroja sipas filxhanit te kafehanes se Tajvanit. Ka njerez qe e duan boten katrore, e kote ti bindesh se eshte rrumbullake, thuaju qe katrore eshte, s’ke çfare ben. Skenderbeu ishte ballist, ballist ka qene, biles mamane e Zogut e kishte komshie e keshtu i bie te kete qene edhe legalist. Ka ca kohe qe edhe kreu i historillogjeve Uran Butka nga Jugu nuk po vazhdon me luften me mullinjte e eres, ata nga Veriu nuk heqin dore edhe per 100 vitet e ardhshme. Jepu te drejte dhe ca keste, se ka plot keste qeveria dhe mbylle me kaq. S’ke ça ben, se keta i vene traun kufirit ne Belgjike.

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN April 25, 16:22

   e megjithate ti Quni Hitlerit,
   ai ESHTE AUSHVICI I KORBIT TE ZI TE VESHUR ME PUPLA PELLUMBI, ESHTE AUSHVICI I FARES SE QELBUR KOMUNISTE !!!!
   mire e thua, po hajde mbushu mendjen ktyre relikave komuniste , jua veme traun dhe ne … Kukes , e pate vete juve , jo me ne Bruksel .
   ka ardh dite e keqe gjermano, prandaj mbajeni Xhufken aty brenda, se ka dhe keshtu , historia perseritet, ndryshojne rolet …. te me degjonin mua , do kish ardh me nje plumb pas koke Xhufka, jo per gje po per tu treguar sojin nga vini …..

   Reply to this comment
   • AI QË TË DO SHUMË... April 25, 22:28

    Moj BLACK-a ime
    moj Veronika,
    Në Pilur, s’je
    nga ato xhika…

    Në Pilur s’je
    Nga ato xhika,
    Që vret me plumba
    Që ther me thika…!

    Je e vogël
    më rëntë pika!…
    Kur sheh gjak
    Ti dhjet nga frika!…

    Tangat qull
    Moj Veronika,
    Llapaqene
    Për replika!…

    Reply to this comment
    • BLACK SWAN April 26, 07:49

     Pelo, e di une qe me do shume , po une s’them dot te njejten gje per ty 😛
     nejse, ti shiko te merresh me batanijet e leshit dhe fanellaten e Beratit, se per ate punuat 50 vjet,
     tangat jane çfaqe huaj per ne ‘armiqte’, nuk jane buk per dhembet e tu,
     ah se mos harroj, nuk eshte pune frike, eshte thjeshte se
     NE NUK JEMI SI JU !!

     Reply to this comment
     • AI QË TË DO SHUMË... April 26, 10:38

      Nuk jam Pelua
      Tu bëfsha une
      Jam ai
      Që të do shumë…!

      Ti “Skiftere”
      Brekdhjere
      Na ke ndukur
      Në Mendere…

 3. Paul Tedeschini April 25, 13:21

  Urrejtja kriminale sadiste e Pëllumb Xhufit ndaj njerzve të pafajshem të kampeve komuniste

  Interpretimi cinik pa pikë ndjenje njerzore i vegles së diktatures komuniste Pëllumb Xhufi rreth kampit famkeq të Tepelenes në Shqipninë jugore asht nji shprehje e urrejtjes kostante kriminale sadiste e tij ndaj viktimave të pafajshme të diktatures komuniste, së ciles Pëllumb Xhufi i perkiste dhe i sherbente.
  Në këtë shkrim nuk do të futem FARE në debatin se a luftuen komunistat (simbas pikpamjeve të tyne) per të miren e Shqiperisë, apo antikomunistët (simbas pikpamjeve të tyne) luftuen per të miren e Shqiperisë, apo si do të kishte pas qenë në fakt ma mirë per Shqiperinë dhe per mbar popullin shqiptar në pergjithësi. Ky asht nji problem krejtë tjeter, që un nuk e diskutoj këtu.
  Un due të diskutoj këtu VETEM per ekzistencen e KAMPEVE antinjerzore tȅ PERQENDRIMIT në token shqiptare të ngritun nga shqiptar kundra shqiptarve.

  Nuk ka nevojë të futemi në debatin se si ishte kampi i perqendrimit të Tepelenes kur vetë e gjithë Shqipëria ishte këthye në nji KAMP të MADH të frikshem terrori, me kufij të rrethuem me tela me korrent, me breza toke të punueme me traktora, të kontrolluem me qej, me spijuj, me polic, që shtijshin me automatik ndaj kujtëdo që i afrohej nga larg zones kufitare, pa permendë këtu hetusinat, torturat, gjygjet, ekzekutimet, burgjet etj.
  Në këto kufij kan gjetë vdekjen shumë të rij shqiptar, të cilët tentojshin të ikshin nga ky kamp i madh tue aspirue nji jetë të lirë dhe ma të mirë. Sa e sa familje shqiptare janë internue neper kampet e komunizmit per shkak të pjestarve familjes të ikun nga burgu i madh Shqipnia. Që vetë Shqipnia ishte nji KAMP, e vertetuen eksodet e mijra e mijra shqiptarve mbas dates 2 korrik 1990 e kndej. Prandej Pëllumb Xhufat e kan gojen e mbyllun e tu vijë turp per këto krime dhe menxyra të pa gjykueme ende as sot nga gjykatat shqiptare në dallim me vendet e tjera ishkomuniste europiane.

  Gjatë debateve publike në këto dit kan deshmue shumë deshmitar okular dhe shumë të internuem mbi gjendjen e tmerrshme të kampit të Tepelenes dhe të kampeve të tjera të perqendrimit, ku gjeten vdekjen sa e sa fëmij, pleq, grà dhe burra të pafajshem nga keqtrajtimi i tyne çnjerzor. Në këto kampe vetem furrat e djegieve të njerzve mungojshin, sa per të tjerat nuk kishin asnji dallim me kampet naziste deri edhe në zhdukjen pa gjurmë e pa nishan të trupave të vdekunve neper kampe.

  Ekzistenca e kampeve të perqendrimit në token shqiptare ishte nji veper kriminale i nji shteti kriminal i mbeshtetun nga kriminela, qofshin këto kriminela ekzekutor materjal apo qofshin këto urdhënuesa o ideolog të diktatures komuniste si puna e historianit komunist Pëllumb Xhufi me të ngjashmit e tij, të cilët nuk mund ti shmangen pergjegjësisë penale ligjerisht të paparashkrueshme si KRIME NDAJ NJERZIMIT .

  SOT në shekullin e XXI po na del me paftyrsi ideologu i ideologjisë kriminale komuniste Pëllumb Xhufi per të na e mbushë mendjen se këto kampe simbas CIA-s na paskan qenë “të buta” dhe simbas BOTKUPTIMIT të tij të pakorrigjueshem kriminal KOMUNIST paskan qenë të justifikueshme ndaj familjarve të anmiqve të komunizmit. Perndryshe ai do ta kishte denue mbajtjen e këtyne kampeve.
  Populli shqiptar nuk ka nevojë të lexojë KOPJET e kerkuj rreth pershkrimeve të këtyne kampeve kur si provë ORIGJINALE ka jeten dhe pervojen e vet.

  Simbas “PARIMEVE TË DREJTAVE TË NJERIUT” pergjegjësia e nji veprimi të kundraligjëshëm, perfshi edhe të veprimit kriminal terrorist, asht personale e VETȄ PERSONIT, që ka kryer veprimin kriminal. Në vendet ku respektohen të Drejtat e Njeriut nuk kriminalizohet asnji person, i cili nuk ka ba ose nuk ka lidhje fare me nji veprim kriminal as edhe kur këtë veper penale kriminale e ka kryer nji familjar i tij. Per këtë na shofim në Europë se asnji familjar i asnji terroristi islamik nuk ndiqet penalisht dhe as izolohet në kampe (se ma per kampe shfarosëse as që bahet fjalë).
  Prandej Pëllumb Xhufi, në bazë të PARIMEVE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT, per të cilat ka aderue edhe vendi i jonë dhe janë të sanksionueme në Kushtetuten e Shqiperisë, duhej ta denonte EKZISTENCEN E KAMPEVE të perqendrimit gjatë kohës së komunizmit në Shqipni si nji SHKELJE e të DREJTAVE TË NJERIUT, në vend që të perpiqet të na i paraqesë këto kampe si “të buta” dhe të justifikueshme ndaj familjarve të pafajshem të armiqve të diktatures antinjerzore komuniste.
  Po qe se do të provohej se këto familjar të armiqve të komunizmit kan ba ato vetë ndonji krim antiligjor konkret kundra shtetit, atëherë këto duhej të gjykoheshin dhe të denoheshin në gjygjë me privim lirie në burg simbas ligjve në fuqi. Në rast të kundert, pra në rastin e pafajsisë së tyne, KURR nuk duheshe të iu privohej liria në kampe internimi ku permateper i mungojshin kushtet minimale të mbijeteses.
  Prandej Pëllumb Xhufi, tue mos denue internimin e njerzve të pafajshem në kampe perqendrimi, ai vetë ban nji krim nȅ vetevete tue mos hjekë dorë nga parimet e tij kriminale te diktatures komuniste.
  “Perseverare autem diabolicum” = “Të ngulish kambë (në krim) asht djadhzore”

  Reply to this comment
  • franc boka April 25, 14:15

   ik er budall, na beke dhe leksione teorike ti…

   Reply to this comment
  • am April 25, 14:42

   Nuk, thote, do ti futem debatit dhe ben nje monolog kater fermane te gjata. Hajde mendje hajde. Turp per gegnishten!

   Reply to this comment
  • Trim i Selfo Qorrit ! April 25, 19:08

   Ti duhet te jesh ish ofeicer i Gestepos te pakten nga emri dukeni si i till ! Sec keni nje deshire qe te jeni ne nivelin e nazitesve, per sa i perket cdo intelektuali qe nuk eshte komuniste dhe as ka qene komunist, por thote disa te verteta qe nuk mund te mohoen ose te zmadhohen ose te krahasohen edhe aty ku nuk mund te krahasohen ! Tepelena ishte nje kamp internimi , i ashper, dhe jo normal, por as qe mund te krahasohet me Aushshvicin ! Edhe une kete opinion kam !
   Si nazist qe je, te pakten keshtu paraqitesh mos na u shtir si europian, as si demokrat, as si parimor dhe tu japesh mend te tjereve ! Per te drejtat e njeriut !!!!

   Reply to this comment
  • I tille je , sa here hap gojen April 30, 12:09

   Ike ore naziskin muti , se nuk te lexon kush ty , jo Tedeschini … te quhesh , por edhe vete Hitleri .. , a kupton more shtaze e pa zbutur , qe meriton te jetosh ne shpelle ?! Te tille , si puna jote , degjojme cdo dite , te kapen per bolesh nga policia gjermane e dergjen burgjeve , se mperbejne rrezikshmeri te theksuar shoqerore , qe mund te kafshojne e terbojne njeri !

   Reply to this comment
 4. pesimisti April 25, 13:31

  Ne fakt, une nuk e di se kush eshte Sulejman Gjana, por nje Gjana qe eshte zgjedhur deputet ne Bruksel e di se kam lexuar ne shtyp e dikur ne media. Njekohesisht di dhe nje Gjana qe ishte dhe minister i Sali Berishes ne Shqiperi. Su duket Brukseli vazhdoka te jete streha e shkaballinjeve shqiptar. Ne emer te demokracise, bashibozuket e vjeter , bashkepuntore te nazi-fashizmit jane kthyer ne demokrate ashtu si u kthye Saliu nga komuniste ne demokrate. KJo eshte fara shqiptare me e qelbur qe nuk eshte vetem ne Shqiperi, por ne te gjithe boten edhe tek ish shoqata Vatra ne Amerike apo edhe deget e saj ne Bruksel e gjekundi. Dhe e çuditeshme eshte se Shqiptaret veriore jane te djeshmit dhe te sotmit. Ata vrane, ata u bashkuan me nazi-fashizmin, ata nuk duan sot te behet Shqiperia antare e BE, ata ankohen dhe sot. Nuk mendoj se jane te gjithe, por fara e atyre te hershmeve del ne drite sot deri tek Gjanajt e Brukselit. Une do te thosha turp tu vijese ngelen si dordoleca te trasheguar tere jeten. Dhe po te mos durosh shume edhe mund te thuash: le ti bashkohen Serbise keta se me ate kane punuar e luftuar tere kohen! Ti lene te qete shqiptaret e tjere se ngelen si ajo gangrena kanceroze ne trupin shqiptar qe nuk shqitet kurre. Sot eshte koha e globalizmit, prandaj edhe shoqata Vatra e Brukselit te behet shoqata oxhaku i serbeve.

  Reply to this comment
  • Beni USA April 25, 14:42

   O ti plera pesimist ,mendohu mire kur flete sepse ,Shqiptaret Verior e kane treguar historikishte qe jane atdhedashes dhe naconaliste te vertet,mose I akozo kote is bashkpuntor te fashizmit dhe lidhjet me Serbet duke u nisur nga mesimet e mashtrimet Partise tende Pjelles se parties komuniste te Beogradit,more veshe o MILADIN apo Vukmanovic, dhe mose haro ti fare e keqe se ishit ju plerat komuniste te brigadave Partizane qe u bete aleance me Serbet per te shfarosur Naconalizmin e Shqiptrve verior dhe atyre te Kosoves,po ashtu e vazhduat ate aleance dhe sote e kesaj dite vazhdoni po te njeten aleance vllazerore me Serbet

   Reply to this comment
   • pesimisti April 25, 22:05

    Beni, shko dhe ne Mars apo Jupiter e jo ne Usa, bishte qeni do ngelesh ti dhe shume si ti. Pulat i hengri yt ate dhe jo ti , ti ha ate tjetrin qe te rendon shume, por si duket proteinat e pules te kane bere keshtu ne genin tend te pandryshueshem. Te fala mendjes pa une e di se kush jane verioret apo dhe jugoret.Ju ngeli ata qe keni qene. As une s’u ndryshoj dot as dreqi, prandaj vazhdoni progaramin qe u ka ngele pa mbaruar me bashkepuntoret tuaj. Vetem nje gje te keshe te qarte, po deshe, qe une as kam pasur parti e as kam dhe atdheun e kam lene, keshtu qe jam kthyer ne globalist se ketu e gjeta jeten. Edhe nje here te fala mendjes!

    Reply to this comment
    • Beni USA April 26, 15:33

     Haha more Pesimist na dole qe ti je pjelle e e…… Internacionales Komuniste = “globalist” ne Kohen e sotme YLBERIST apo me popullorce Homorist,.Per dijenin tende dhe armates tuaj Ylberiste more pesimist Baba I’m ka qene 5 vjece ateher kur haheshin “pulat” ,dhe i jati i tije ishte asnjeanes dhe ishte i zene me punet e prones se tije (mbi 100 hektar toka dhe kullota dhe 12 hektar pyll pluse tufen me bageti e kafshe pune ) ai ishte nga ata pasunik qe i bente punet vete me ndimen e pjestarve te familjes dhe nuk kishte ysmeqar ,ai tregonte qe i ushqente te dy krahet si Ballin si Partizanet,sepse ne te dy krahet kishte te aferte apo familjar,ai Ballisteve ju therte bageti dhe ja u piqte ne helle apo ne sace dhe ate e bente me kenaqesi sepse bashke me ballistet do hanin dhe pjestaretr e tjere te familjes,pluse qe balliste paguani per to dhe ne funde te fundit ishin njerez pak a shume te njofur, ishin banore te zones rethe e rotull (Naijes se Beratit) ndersa njesitet Partizanet vinin nateten dhe te shumten e raste njerez te panjofur vinin si grabitqare dhe ngarkonin mushkat e gomeret me gjera qe kishin ne LISTE nga komanda, pluse dhe i keqetrajtonin gjyshrit sepse nuk gjendesh aqe sa duhej nga ato qe ata donin nga lista e tyre si gjalp apo mjell etj. pra more Pesimist Familja ime i ka njofur mire te dy krahet si Ballin ku benin pjese njerez te empacipuar te edukuar dhe me taban dhe Partizanet ku benin pjese kapsollinjte gjysem te shkolluar (ajo kategori qe dinin dicka dhe mendonin qe dinin gjithcka) apo dhe analfabet Ajdut deshtaket Horat dhe evgjitet ,ky ka qene realiteti ne ate zone te Beratit, pra more Pesimist familja ime ka pasur farefise perkrahes ne te dy krahet, ka pasur njerez te nderuar te pushkatuar nga Partia po ashtu ka pasur dhe kapsollinje gjysem te shkolluar “veteran” partizan dhe me detyra te larta Partie gjate dhe pas lufte ne rrethin e Beratit deri ne ditet e sotme pjella e tyre si Deputet te Rilindjes Ylberiste

     Reply to this comment
     • Pushti i UDB-se April 30, 12:15

      Ama qenke ne SHBA , prane Biberovicit , ti plehra antishqiptare , qe te pelqen te quhesh @Beni , por s`ke asgje te perbashket me Arbene e Arbane , apo Albane ?!

  • Faleminderit Xhufi April 25, 16:47

   @pesimisti
   Ashtu si cdo popullate dhe verioret kane grupin e nenpopullates qe shet dhe shpirtin e nenes per para e pushtet.
   Vec ne ket rajon te shqiperise sone te vogel ata e kane te madhe mbeshtetjen, me ushqimin e interesave vetjake nga lobi i fuqishem serbo-rus (ta quajme), historikisht i pranishem e proaktiv ne ato ane, gati per te BLERE te parin tradhetar shqiptar.

   Reply to this comment
 5. Faleminderit Xhufi April 25, 13:34

  Fjale e vlere ne secilen shkronjr
  Te verteta te pacmuara
  Analize e shkurter e sakte e faktuar

  Reply to this comment
 6. petro April 25, 13:48

  N E KAMPIN E TEPELENES TE INTERNUARIT JO VETEM QE JANE MBAJTUR ME STREHIM WE USHQIM KUR I GJITHE POPULLI NUK KISHTE FARE BUK,POR E RENDESISHME ESHTE QE NUK MUND TE NDRYSHOSH HISTORINE E SHQIPERISE

  Reply to this comment
 7. Xxx April 25, 14:15

  Shikojini ballistet. Udhetojne me kamjona. Çne me kamjon? Te gjermaneve jane apo jo? Dhe thone pastaj nuk kane bashkepunar me nazistet e fashistet.

  Reply to this comment
 8. Xha suloja April 25, 14:28

  Këta gjanërit, me qënë se qenkan shumë të ashpër me komunizmin dhe mire bëjnë, kam një pyetje: Komunizmin e përmbyset ju që shpëtuan nga Aushvici shqiptar siç e cilësoni ju. Çudi si u ka shpëtuar historianëve europianë që paska pas një Aushvitz më të keq se Aushvitzi që dimë. Pyetja: deri sa ju antikomunistët, luftuat me komunistet dhe e fituat luftën , e supozojmë në vitin 1991, pse nuk ktheheni në vendin tuaj dhe të ndërtojmë bashkarisht vendin që çliruam nga komunistët? E desha këtë përgjigje që të kuptoni që jeni larg atdhedashurisë, por rroni me endërra si ish prindërit tuaj që donin pula vezë dhe aheng me gjermano italianët e asaj periudhe.
  Mos u merrni me shuarjen e të shkuarës por na thoni si mundet ta shpëtojmë Shqipërinë nga mllefet e bazuar në hakmarrje me “mullinjtë e erës”.
  Xhaxhi Suloja

  Reply to this comment
  • Lili April 25, 19:53

   Xhaxhi, pyetjen mos e drejto ketyre po njerezve te tu qe nuk i lejuan me ardhe si duhet : kemi nje mije raste kur keni shkeluar me dy kembet Kushtetuten e juaj e nuk iu keni dhane shtetesine edhe pse te gjithe ishin femije me babe e nane shqiptar.
   Po pyetja prape qendron: qeveria do nje bashkpunim sa ma te mire me diasporen edhe bile nje minister te diaspores çaktoj per kete,jo qe te vine ne Shqiperi,po qe te ndihmojne aty ku jane. Pra pse duke e ditur se eshte to shkuar me fol para nje diapore jo komuniste,pse u ´çu pesh’ ky xhufi,qe si historian di peshen e fales,pse u cçu peshe e trazoj shpirterat e njerezeve me deklarimet e tij? Kujt i sherben ky ne kete meselle? Sigurisht jo bashkimit kombtar e pajtimit?
   Pra pse disa duan qe lufta e klases te vazhdoje brez pas brezit tek ne,kur gjithe evropa bashkpunon sot,fashiste e naziste dje si komuniste e antikomuniste? Pse kjo nuk duhet te ndodh per disa ne Shqiperi,nder ta jo fashisti xhufi?
   Shkurt kujt i sherben Xhufi ketu? Shqiptarizmit kur jo….Rusise ndoshta?
   Apo mos eshte gjithe qillimi i qeverise per bashkpunim me diasporen nje tallje?

   Reply to this comment
   • mirel April 27, 16:36

    Li je gabim ketu.
    Xhufi eshte historian dhe do flase faktet dhe jo ndjenjat tuaja te hakmarrjes.
    Dhe me mire se Xhufi per te perfaqesuar shqiptaret dhe per te nderuar Skenderbeun nuk ka.
    Po shiko sa te ulet jane treguar ballisto zogustet qe shkelen dhe mbi Skenderbeun vetem per te nxjerre kunjin me Xhufin.
    Tamam felliqesira. Nuk kam me koment.
    Me kete e meritonin vertet Aushvicin.

    Reply to this comment
 9. beni USA April 25, 14:32

  Wow sa shume kelyshe Hihenash Komuniste pjella dhe krijesa te Komunistve Jugosllav ka ne kete faqe

  Reply to this comment
 10. Taku April 25, 14:32

  Xhufi kujdes se do te leshohet ndonje dite ne rruge ajo Jonida Gogoli a Godoli si e ka dhe dhe do te kafshoje te vendi. Te sugjeroj te mbash nje sprait anti qen me vete.

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN April 25, 16:27

   o ti Halabaku ktu me siper
   po ça ti kafshosh ktij korbit tuaj mar aman ???
   e keni eunuk te tredhur Xhufken, prandaj e mban gjuhen jashte per xhaxhi enferrin ,
   Halabaku, xhufka nje jete s’beri dot kalamaj per veten e tij, tani ti do qe te na i dale neve ??!

   Reply to this comment
   • Taku April 27, 13:56

    O Halabak black cock mesoni ta tregoni historine me realizem dhe jo sic ua do menderja juve. Nuk jane bardh e zi keto pune.

    Reply to this comment
 11. luzati April 25, 14:47

  Ky Tedeskini ,duket qe eshte nga ata kriptofashsitet qe i dhuruan Viktor Emanuelit Kuroren mbreterore.Por keta duan Degolin qe ti shfaroste sikur beri me kolaboracionistet ,dhe futi ne burgje ,dhe femijeve te tyre i la pashkolle.Jo qe nuk ka Aushvic ne Tepelene dhe kudo ,por eshte turpi i atyre qe bejne keto krahasime.NAZSITET DO TE KENAQESHIN DHE qeshnin me keto krahsime.Sa per Xhufin si profesionist dhe antifashist e pergezoj dhe te vazhdoje rrugen pavaresisht nga Tufat e Mufrat qe i mbron pushteti.

  Reply to this comment
 12. intelektuali April 25, 15:40

  SHQYPNIA NUK MUND TE HYJE NE BE ME KRIMINELE SI PELLUMB XHUFI

  He mo enverista te poshter nuk e shikuat fare qarte mesazhin e BE-se antikomuniste ne homazhet per Liri Belishoven? Pse asnje nga pushteti dhe shteti zyrtar shqyptar nuk mori pjese ne homazhet e komunistes fanatike te penduar Liri Belishova qe vdiq me emerin e LANC-it kriminal te enverit ne goje kur kjo MONSTER gjakatare ja kishte nxire jeten duke e degdisur ne kampin e tij horror te Perqendrimit jo si Auschvitzi i Hitlerit, por si Gulagu i Stalinit?

  Shikoni se cfare turpesh dhe rezilesh per Boten Demokratike shkruan krimineli Pellumb Xhufi me mbeshtetjen e enveristit fanatik Xhevdet Shehu te dy si karikatura te Stalinit:

  “… Aty, ne Tepelene u mbyllën dhe u torturuan kundërshtarët e vërtetë të regjimit. Mirëpo, dikush kërkon me çdo kusht ta bëjë Tepelenën “Aushvic”. E di mirë, se pas projektit të “Aushvicit shqiptar”, d.m.th. kampit të Tepelenës, ndërthuren interesa të caktuara ekonomike. Siç e di mirë, se pas atij projekti fshihet një qëllim ogurzi politik i grupimeve me frymëzim antishqiptar e neofashist…”

  PO BEBET DHE FEMIJET QE U MBYLLEN NE TEPELENE, NE KAMPIN HORROR TE ENVERIT DHE U LANE TE VDESIN NGA URIA KUNDERSHTARE TE “VERTETE” TE REGJIMIT ISHIN O KRIMINELI PELLUMB XHUFI?

  Jo ne Belgjike, por kudo qe te shkosh ne Boten Demokratike do te presim me hu ne dore o Pellumb Xhufi, dhenderi i Bahri Omarit dhe i perkedheluri i Enverit qe mohon me nje cinizem te papare vuajtjet e viktimave te Kampit te Tepelenes, njesoj si Adolf Eichmanni ne gjyqin qe i bene hebrenjte ne Jerusalem ne vitin 1961 qe deklaroi:

  NE I USHQENIM ME BUKE HEBRENJTE NE KAMPET TONA TE PUNES, NDERKOHE QE POPULLI GJERMAN LUFTONTE ME ARMIKUN

  prandaj:

  Ne, intelektualet properendimore shqyptare qe u vrane dhe u masakruan nga Enveri dhe Nexhmija, krushqit e ty sadiste dhe gjakatare, te themi ty o dhenderi i Bahri Omarit, Pellumb Xhufi:

  TI JE TURPI DHE REZILI I SHQYPNISE QE PO KERKON TE BEHET PJESE E BE PAS PILAFIT.

  Reply to this comment
  • bislimi April 25, 19:17

   Ti, intelektual pa emër dhe pa nishan, jo vetëm se nuk je properëndimor, por je turpi i fares tende. Nuk e di pse je denuar, neqoftese je denuar, por, keshtu si shfaqesh, nuk do te kishte qene keq sikur te rrije edhe pak.

   Të shkoj goja Bahri Omar e Enbver Hoxhë.

   Pa ndalu pak e krahaso: cfare ndodhi nën Enverin e çfarë ndodhi në këto 28 vite demokraci berishiste.

   sa shkolla hapi Enver e sa shkolla mbylli Saliu?

   sa spitale hapi Enver e sa spitale mbylli ky saliu yt?

   sa njerëz u diplomuan me të vërtetë, si mund të kesh qenë edhe ti, e sa po diplomhen tash me eurot qe na i vjedhin?

   sa vetë kishte byroja politike që rrinin në bllok, jo në shtëpitë tyre, por të bashkeëpunëtorëve të gjermanit dhe sa “blloqe ” ka tani me politikanë, që në mengjes ishin pa brekë e në darke janë milionerë?

   Cli bllok është më rrezikshëm, i djeshmi me 15 anëtarë apo i sotmi që të vret ditën e natën, të vjedh dhe tërrjep?]]

   E di se sa të vrarë ka gjatë diktaturës e sa të vrarë ka tash 28 vite? Pse ka dy herë e tri herë ma shumë?

   Ju lodh goja për komunizmin e nuk hapni gojën për këtë shtet që të len pa bukë, të vjedh, të fut në burg, të mashtron, të vdes?

   Ju jeni turpi i kësaj kohe e jo Pëllumb Xhufi, historiani e burrë shteti, jo kodosh politik.

   Jani bashkue një tufë langaraqësh dhe përfitoni se dita ju len hapësirë. e pastaj e shani edhe ditën.

   Reply to this comment
  • mirel April 27, 16:38

   O intelesh…rri larg Xhufit.
   Shqiperia nuk hyn ne Evrope se ka perbindsha te rraces njerezore si puna juaj.
   Evolucioni zero. Jeni turpi i kombit.

   Reply to this comment
 13. LORA April 25, 15:52

  Faleminderit prof.P.Xhufi,per cdo kontribut tuajin, me vlere te shquar ne sherbim te shqiptarizmes.Uroj te jeni plot shendet per kryerjen e misionit te shenjte,qe buron nga historia e lavdishme e Skenderbeut dhe e Luftes heroike Nacional-Clirimtare.
  Sa per sojin gjakdhjere te gjana-ve,,,,,pffffffffff,,,eshte e tepert edhe t’i quash skiftere.

  Reply to this comment
 14. info analitike April 25, 15:59

  Paskan dale xhufkat te komentojne. Po Europa nuk eshte katundi shqiptar o xhufka enveriste te lodhura. Mire ia kane bere ketij qe e ka shkruar historine si i ka dashur qejfi kumandarit e sot na ben arrogantin sikur te jete depozitari i vetem i te vertetave historike. Xhufi ne kete marrezi te tij per minimiziimn e relativizimin e krimeve enveriste paraqet me se miri ate qe Arendt quan “banalitetin e se keqes”. Mesohuni shoke se Europa i ka denuar me kohe keto qendrime.

  Reply to this comment
 15. M'hill Lèpusha April 25, 16:07

  Njè prof i nderuar, njè prof i njè kopetence e niveli tè lartè nè lèmin e historisè por dhe mjaftè simpatik nè mènyrèn e komunikimit. Pèr tè gjithè komentuesit dhe atyre qè dèshirojnè tè kenè njè pikè referimi pèr çèshtjet nè interes tè historisè po veçoj kètè frazè tè zotit Xhufi : – leksionet pèr Europèn, demokracinè dhe antisemitizmin zoti Gjana t’ja mbajè miqve tè tijè. Pèr sa i pèrket fashizmit , antifashizmit, kolaboracionizmit, shqiptarizmit apo antishqiptarizmit duhet tè dègjojnmè tè gjithè leksionet e Prof Xhufit dhe mos haroni se babait nuk i tregohen arrat !

  Reply to this comment
 16. Apo jo ? April 25, 16:08

  Mire te te behet . Keshtu eshte kur gjithe konceptin, mbi komunizmin, j’a late ne dore, azem hajdarit dhe berishes, qe pasi ua tha truri, e “lancuan” si sistem ….kriminal . Dhe vete kriminelet, qe denoi komunizmi, i shpallen heronj . Dhe per me keq “krimet” e komunizmit, i beri vetem Enver hoxha, se te tjeret; ishin ose “viktima” ose kishin …..frike . Ps. Natyrisht per te perdhosur nje fenomen, do gjnden “fakte” sensibilizuese; per foshnja, qe vdesin nga “xhelate” dhe “erudit e heronj te kombit”, qe pushkatohen nga pa gjyqe .

  Reply to this comment
 17. Enveri=Jezusi + Muhameti + Nevruzi i Cepanit April 25, 16:10

  Nuk ka faj tribali Sulejmani prej Kukesi absolutisht….kjo eshte vazhdim i nje krimi i bere ne 1991 me teorine e dekomunistifikimit qe donte te bente Rajersoni qe ne fakt u kthye ne nazistifikim….OK e rrezuam statujen e Enverit atehere ( se sa ishte gjalle i rruajten trapin) por ne asnje menyre nuk duheshin glorifikuar zogistet-ballistet isha bashkpuntore te fashizmit qe erdhen si CLIRIMTARE ne 1991 gjoja hodhen nje kamunizem te vdekur dhurate prej ramiz alise dhe e ligesise te elezbiberajt i mergates qyqeve..
  .
  Jane pikersisht keto zombie jo vetem qe e reabilituan Enverin por e kane shenjteruar
  %%%%%%%%%%%

  O Enver te kam rixha
  Ngrehu neser me sabah
  Behu dhe nje here i ri
  Ne dac hajde si sozi

  Mer komanden ne kete vende
  Se te prete populli tente
  Qe ti vesh gjerat ne vende
  Se Shqiparine e shqyen qente

  Jan ngjallur krimbat e tokes
  Cep me cep i bien botes
  Me genjeshtra e mashtrime
  Letra fallco e ngjyrime

  I fshine emrin Shqiperise
  Mohojne bijte e Lavdise
  Mohojne gjakun per ket vende
  Kane fshire edhe mundin tende!

  Jan ngritur ne piedestale
  Kriminele “intelektuale”
  Ane e kende bejne morale
  Per te vdekur e per te gjalle

  Madje ketu ne forume
  Bejne komente shume spiune
  Mbajne nofken “intelektuale”
  Por ne fakt jan avdalle

  Jan avdalle te “Lilidhonit”
  Pjelle e djallit dhe e klonit
  Qe vertiten pas baronit
  Jan ushtare te Salihonit

  Ne cdo zyre e ne cdo frone
  Krimineli ka timone
  Basarduan historine
  E shkateruan gjithe Shqiperine

  Neper rruge e neper sheshe
  Ne bregdet e ne biznese
  Ane e mbane kudo te veshe
  Vec te huaj do te gjeshe…..

  Nuk ka me as industri
  As bujqesi e blegtori
  Madje dhe Naimin vete
  Nuk e njef me ky milete….

  E mos fol per Skenderbene
  Qe shume vjete mbrojti Atdhene
  E kan nxjere mor, ne pazare
  Por ne kembe, e jo mbi kale…

  S’ka me sheshe SKENDERSBE
  Vec nje male, plote gurre e pleh
  Qe kane zbrituar nga malesia
  Te mohoje sheshin e tija….

  Dhe nje djale paska i drojtur…
  Ti Enver nuk e ke njojtur?
  Vec nje gje me vjene cudi!
  Per fytyre, eshte kopje Ti!!!

  Per mendje e burreri
  Eshte naive, eshte cilimi
  Sala leve e punesoi
  Qe mire halet t’ja pastroi

  Ky debil pak kohe me pare
  Nxori detin ne pazare
  Dhe ja fali more Greqise
  Kapitalet e Shqiperise…

  Ky agjente e ky spiune
  Drenicare thot, jam une…
  Eshte hajdute i licensuar
  Rrugen e Kombit ka pervetesuar

  Te mos flasim per Gjykata
  Kemi hedhur vertete hapa
  Ne plepishte “master” muarr
  Ne kupole te emeruar…

  Dhe “cekani i drejtesise”
  I bje kokes se vegjelise
  Mjeri popull ku te veje
  Te derjten ku do ta gjeje?

  Me arme e demagogji
  Shkateruan brezin e ri
  Neper rruge te droguar
  Pa familje, te shkateruar…

  O Enver u shua bota
  Ti e bere mor si lopa
  Shume punove per Shqiperi…
  Po c’le pas more derezi?

  Ca spiune e kriminele
  Shume hajdute e dembele
  Nje Nano e nje Sali
  Qe e shiten kete Shqiperi

  Qe shiten Jo vec lavdine
  Jo vec vlerat e historine
  Po nenshtruan vegjeline
  E skllaveruan per hordhine

  Skllaverine ne vendin tend
  Se pertypin dot as qente
  A ka burra ne ket toke
  Qe ti dalin vendit zot?

  O Enver te kam rixha
  Hajde neser me sabah
  Se te prete mor populli tend
  Flamuj Shqipesh ne Kuvend!

  Reply to this comment
  • Beni USA April 25, 17:53

   Ti “Novruzi” i Çepanit qenke rrote K…. i infektuar nga Skollomonja Komuniste , ” Kallamboq” myzeqeje pa kokra qenke per zotin,, te qenka keputur zemreku i ores qe 1990, Bir Selman……… bir te trurit qe ke, eshte per te vene kujen qe akoma mbase 28 vjetesh demokraci te ekzistojne tipa si ty (Bejtexhinje qe thurin “garthe” me fjale per hihenen komuniste) , qe sa me shpejte i shkofshe mbrapa ne ate parajse ku eshte ai plera ENVER

   Reply to this comment
   • Enveri=Jezusi + Muhameti + Nevruzi i Cepanit April 25, 18:22

    o beni
    ate USA prapa bythe me fal prapa emrit pse e ve?
    qe te tregosh se pas Trampit je i dyti ne amerike ?

    Perderisa shteti amerikan nuk denon krimet e sali elez biberishes ky eshte kthimi i Enverit ne Profet

    ky krim i berishes dhe i BE I EKLIPSON te gjitha prapesite e enverit
    Në 28 mars të vitit 1997, anija “Kateri i Radës”me 115 persona në bord, në përpjekje për të udhëtuar drejt brigjeve të Italisë, u përplas me anijen ushtarake italiane “Sibilla”. Për pasojë humbën jetën 81 persona mes të cilëve mjaft gra dhe fëmijë, ndërkohë që mbijetuan 34 të tjerë. Prej tyre, 57 trupa u gjetën, ndërkohë që 24 të tjerë rezultojnë të zhdukur.
    Në tragjedinë e Otrantos, humbën jetën,
    Zeqine Fejzaj, 61 vjeçe,
    Blerina Fejzaj, 8 vjeçe,
    Zonja Fjezaj, 36 vjeçe,
    Mihal Fejzaj, 60 vjeç,
    Fatos Fejzaj, 39 vjeç,
    Roland Fezaj, 14 vjeç,
    Oltion Fejzaj 13 vjeç,
    Mimoza Xhavara, 32 vjeçe,
    Kamela Xhavara, 9 vjeçe,
    Majlinda Xhavara, 4 vjeçe,
    Desantila Xhavara, 24 vjeçe,
    Firdesa Xhavara 1 vjeçe,
    Gerard Xhavara, 4 vjeç,
    Majlinda Roshi, 38 vjeçe,
    Qemal Roshi, 38 vjeç,
    Roland Roshi, 2 vjeç,
    Pushime Meminaj, 60 vjeçe,
    Donika Idrizi, 40 vjeçe,
    Elona Idrizi, 14 vjeçe,
    Semiranda Idrizi, 11 vjeçe,
    Romeo Andrea, 28 vjeç,
    Silvana Andrea, 18 vjeçe,
    Kristina Andrea, 2 vjeçe,
    Bardhyl Lame, 37 vjeç,
    Tushe Lame 38 vjeçe,
    Artuela Lame, 35 vjeçe,
    Kasiani Bestrova, 6 vjeçe,
    Viktore Bestrova, 9 vjeçe,
    Konstandin Bestrova, 2 vjeç,
    Anife Begotare, 41 vjeçe,
    Rezart Begotare, 12 vjeç,
    Erald Begotare, 13 vjeç,
    Zeman Avdia, 37 vjeç,
    Nertila Avdia, 11 vjeçe,
    Olsi Avdia, 6 vjeç,
    Irma Greko, 21 vjeçe,
    Kristi Greko, 3 muajsh,
    Bardhosh Deliaj, 46 vjeç,
    Burbuqe Deliaj, 45 vjeçe,
    Melpo Sejdiaj, 46 vjeçe,
    Hanëme Birçe, 41 vjeçe,
    Besmir Birçe, 9 vjeç,
    Lavdosh Kaja, 22 vjeç,
    Robert Bajrami, 19 vjeç,
    Miklovan Troqe, 17 vjeç,
    Anastas Mërkuri, 30 vjeç,
    Lindita Demiri, 12 vjeçe,
    Lindita Demiri 12 vjece,
    Bektash Tahiri, 47 vjec,
    Andi Aliaj 17 vjec,
    Teferi Saliu 48 vjec,
    Lirim Bulla 17 vjec,
    Zini Muça 27 vjec,
    Ermal Xxhaka18 vjec,
    Fatmir Geraj 28 vjec,
    Kastriot Sharraj, 36 vjec,
    përparim Mamanaj, 13 vjec,
    Zylyma Sulejmani 22 vjece,
    Krenar Sulejmani 27 vjec,
    Alban Sulejmani 4 vjec,
    Mirand Kaçuku, 28 vjec,
    Kizeta Sulo 21 vjece,
    Klodian Sulo 2 vjec,
    Fiqiei Sulaj 30 vjec,
    Ervin Sula 15 vjec,
    Latif Berberi 53 vjec,
    Maze Seferaj 31 vjec,
    Brunilda Seferaj 25 vjece,
    David Seferaj një muajsh,
    Vjollca Kaçupi 22 vjece,
    Albana Botrova 22 vjeçe,
    Merita Ferko 32 vjece,
    Bledar Ferko 10 vjec,
    Fredi Ferko 8 vjec,
    Viktori Kaçupaj 25 vjece,
    Robert Llanaj 30 vjeç,
    Kastriot Hasanbashaj 27 vjec
    , Klorida Hasanbashaj 24 vjeçe,
    Xhuljana Hasanbashaj 3 vjeçe,
    Ilir Kicja 34 vjec,
    Maringlen Bardha 16 vjec,
    Fatbardha Sejdia 21 vjeçe.
    as Adolf Hitleri nuk beri kete krim kunder njerzimit ne kete fare feje por kete e beri Italia nje vendi i Natos dhe Bashkimit Europjan.
    Ishte koha qe perbindeshi Berishe urdheronte avjonet te bombardonin Jugun,te sulmonin Jugun me mercenaret e Veriut.dhe te hidhej lende kimike kunder populates civile.pa permedur gerdecin,3000 te vraret ne 1997 ,genocidin ndaj haklajve etj etj…eleminimi i kundershtareve …

    Reply to this comment
    • Beni USA April 25, 19:44

     O Enverist i neveritshem, ti flete per “krimin” e anijes kufitare Italjane ,po ata viktima qe u mbyten ne Ontranta dhe ajo qeveria e Partis tende me shokun Fatos Nano i lane ne meshire te fatit duke ja kundershtuar ndimen,spese Nano ???????,dhe mose shko te hitleri po shiko Enverin qe ka pushkatuar 15 mije Shqiptare dhe ka internuat e syrgjynosur 800 mije te tjere,dhe sa per viktimat e 97 kerkoja Gramos Rucit qe nepermjet “Komitetit te Shpetimit” qe krijoje ne Juge me forcat “vullnetare” duke udhehequr qe nga Athina se bashku me Ramize Alin ,atije “Komiteti’ qe thoshte qe te iki Berisha ose do ndajme Shqiperin qe nga Shkumbini e poshte tja bashkojme Greqise, dhe Berisha te qeverisin Veriun pra politika e tyre ishte me mire nen Grekun sesa nen Berishen, More “poet” me gjysem truri cfare beri Hitler me shume se Enveri, ashtu si Hitleri qe shpronesoje dhe persekutoje Hebrejt,dhe asnje Gjerman te perkatesis etnike gjermane ,po te njejten gje ,bile dhe me keqe se ai beri dhe Enveri tend, qe syrgjynosi pushkatoje dhe u rembeu pasurit Shqiptarve Shqiptare dhe ndonje etnie tjeter qe jetonin ne Shqiperi, dhe nga madhesia e vendit dhe Popullsise Enveri ka kryer krime qe dhe Hitleri do I kishte Zili, ku je ritur ti moj lule apo ne Boten e cudirave,dhe se paske pare mire qe se ke ndjere ate diktature c’njerzore dhe mizore te PPSh,sepse te gjithe e dine qe Shqiperia deri ne 1990 ishte nje Burge Natyror I rrethuar me tela me gjemba ( klon ) dhe ushtare qe trajnoshin qe te vrisnin cdo njeri qe tentonte te aratisej ,dhe kur kjo ndodhte I terhiqnin zevar mbase ndonje mjeti neper zona e populluar per te mbjelle panic, nje keshill per ty dhe ata Enveriste si puna tende meqe Enveri jua ka lene shendetin dhe nuk gjeni teren ne Shqiperi urgjentisht shkoni dhe shijoni sistemin e tije te vellezrit e tije ne Koren Veriore , me para se dhe atije te vije demokracia o race Hihenash

     Reply to this comment
     • Enveri=Jezusi + Muhameti + Nevruzi i Cepanit April 25, 20:16

      o ben usa (zevendes i trampit per shqiperine)
      hapi llapushat e veshit:
      perderisa euroatllantikasit te mbrojne perbindeshin berishe dhe perderisa ahmet zog tradhetari nderohet si hero ne shqiperi ky eshte automatikisht kthimi i Enverit ne Jezus pa deshiren tone…..
      ja cfare thoshte nje armik i enverit:
      Kjo thenie brilante e analistit grandioz Montanelit duhet shkruar me germ ate arta (qe edhe pse e urrente Enver Hoxhes thoshte:)
      Citoj:
      “””””-Shqiperia në fakt nuk kishte qenë kurrë e bashkuar
      as prej race, as prej gjuhe, as prej feje.
      U bashkua nën Hoxhën i cili arriti atë që nuk e arriti dot as Skënderbeu, …
      ndoshta është më mirë që të mos hetohet
      si i bashkoi.se kur pati në dorë vendin e tij të vogël,
      Hoxha luajti si të ishte një fuqi e madhe.”””

      ———————-
      JA CFARE I PUNUAN XHORXH BUSHIT NE OKB DIPLLOMATET E SHQIPERISE dhe ju thoni kishte frike enveri nga nje kasem leshi

      https://m.youtube.com/watch?v=lvmGhmncoXw

      e fundit:

      mos na ngaterro me korene e veriut se shtypi amerikan ka marre urdher ZJARR NDALO KUNDER Kimit…deri sa ta takoje Trampi…

     • Beni USA April 25, 21:36

      Ore ti Enverist Veshgjat me samar pa nenbarje, ti qenke dhe budall dhe shejtan pra Shejtan budalla,akoma ti jeton ne boten e cudirave dhe propagandes se PPSH ,Po cfare Shqiperie Bashkoje Enveri more Idjot ate Shqiperi te ngelur qe nga 1913 hahaha budallalleku s’ka kufi, apo beri ate”bashkim” Idologjike te detyrushem te DIKTATURES se proletariatit qe ne vende te Zhgabes si simol kombetar vendosi ate Yllin e kuqe te DJALLIT Ruso-Sllav, nders per Zogun laje mire Gojen sepse ai megjihte te keqiat qe ka ,ai prape ngelet Shqiptari shtetformues me i madhe ,ai beri Shtetin Shqiptar dhe paren shqiptare Lekun qe e respektonte Europa , ai ndertoje infrastukturen shteterore ate infrastructure qe sote e kesaj dite qeverite Shqiptare funksionojne,pra ne ato ndertesa qe ka bere Shteti i Zogut ketu e 75 vjet.na shrive kur thua se Enver Pederi luajti si fuqi e madhe hahaha,po kush donte tja dine per Shqiperin dhe Enverin o tutkun,ne ishim si nje pike uje ne Oqean,sepse ata “Armiqet tane me pordhe na shkateronin ne o e jo me plumba,tamam sic thoshte Titou qe Shqiperin e mare per 6 ore dhe jo me Ushtrin por me Shoqeten e Gjahtarve, dhe puna e Trumpit me Koren e Veriut mender nje pordhe e ka, por ai do ta veje nen kontrolle ate psikopatin Korean pa harxhur asnje “pordhe” po te jete e mundur, Koreja e veriut e pa qe as dhe Sistemet Ruse S-300 apo s-400 ne Siri nuk I bene balle “pordheve ” modern te Trump dhe Aleatve Euratlantik, dhe e kuptoje se sa I vlene lekura dhe uli veshte, meqe nuk te shkohet ne Koren veriore sepse keni barjera ne pamje meqe e keni perzer Gevaren te keshilloje te shkoni ne Venezuel apo Kube se me ata keni dhe pershtatje ne pamje dhe personalitete gjithashtu pershtateni 100% tamam 5 leke buke dhe 10 leke aheng

     • veshgjati i USA-së ! April 26, 08:44

      Beni =kokrra e gomarit !
      USA-ja pranon brenda edhe plehra me erë toksike si këtë hajvanin tonë Beni na qënka kokërra viskut veshgjat !..

     • Beni USA April 26, 14:35

      O ti veshgjat Enverist dhe Hihene e zgjebosur ,qe na dele me lloje lloje emrash ,me siguri ti je nje nga ata mender “gazekar” te punesuarit e propagandes te Partise nga bodrumet dhe alete e PS apo kryeministrise, qe mereni me komente neper faqet Online, pra je nje nga ata qe keni bere “shkollen e Larte”Akademin e PS ne Sauk ayu ku mesohet se si te lehesh pasi te ndukesh ate te qullosurin ne shi. dhe mose u beje kopjaci ime . dhe une nuk kame te beje fare me kategorin tuaj te hajvanve ,Veshgjat je ti dhe mundesishte jo 100% Gomar sepse ai eshte baba tend por ti je MUSHKU pra je nje kryqezim Gomar-Pele ,je Enverist=Koqe mushku pa pjellori a more veshe o figu i “Lashte” Mbop i mbushur me mora dhe krimba

 18. popull April 25, 16:32

  Sjellja e Gjanes dhe e atyre pasardhesve te tjere ballisto-zogiste ne Bruksel ka shume ngjashmeri me sjelljen e perkrahesve te Hitlerit kunder mbledhjeve antinaziste dikur ne Gjermani.

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN April 25, 17:21

   ka ngjashmeri me ate sjelljen tuaj kur fusnit kampeve gra e femije, kur i ngrinit leckat naten familjeve me nacionaliste e i degdisnit kenetave e ju merrnit shtepite,
   ka ngjashmeri o Popull Plehre, me sjelljen tuaj qe i shkulnit floket MUSINE KOKALARIT,kur grate tuaja histerike e shtynin e peshtynin nje pluri te diplomuar ,

   me kete ka ngjashmeri , o popull skllav !!!!!
   po nqs te ka ngel kaq merak per Xhufken , hajde ne Bruksel dhe ti vete, se do ta nxjerr personalisht merakun,
   popull K….omunist

   Reply to this comment
   • populli April 25, 17:51

    Ti mund te jesh black, por jo swan.

    Reply to this comment
   • mirel April 27, 16:42

    O black swain, e ke pare ka qene nje filem me Monica Bellucin.
    U be dashnore e nje gjernani.
    Mbaroi lufta dhe e rrahen grate e fshatit “komunistet” italiane.
    E xheshen lakuriq dhe e shqepen ne dru. Jo floket qe ja shkulen, po dhe rreckat e trupit.
    Ashtu e meritonit qe te gjithe ju kurva sherbetoresh..

    Reply to this comment
 19. demo April 25, 17:07

  Ballistet me rrobe shpie,me nga nje qeleshe me nje cope shgabe kombetare,me manxerre turqie,Partizanet me uniforme engleze,me automatike,mitroloze,mortaja,te gjitha arme moderne engleze.Diferenca jane kamionat.T`ja kene dhene gjermanet valle?

  Reply to this comment
 20. intelektuali April 25, 17:29

  “SKIFTERET E BRUKSELIT” PO BEJNE TE MUNDUR INTEGRIMIN E SHQYPNISE NE BE O GAZETA DITA

  Xhelatet e Enverit si Pellumb Xhufi dhe gazetari i Nexhmijes, Xhevdet Shehu me gjithe lukunine e enveristeve nga pas me fanatizmin e tyre kriminal e diskretitojne Shqypnine ne syte e Botes qe na monitoron papushim duke pyetur:

  A T’I PRANOJME SHQYPARET NE BE KUR DUKEN SI NJE FIS PREJ AFRIKE ZULU ME PELLUMB XHUFIN DHE LUKUNINE E ENVERISTAVE NGA PAS?

  Cdo evropian normal do te pergjigjej:

  SIKTER!

  Me keta kanibale komuniste qe mbajne Piramiden e Enverit ne mes te Tiranes do bashkejetojme ne? Le te shkojne tek Putini i Rusise ose tek Kimi i Korese se Veriut se atje i kane shoket e tyre

  CFARE DUAN KETA KOMUNISTE TEK NE?

  mirpo:

  Edi Rames i duhen leka se nuk i del llogaria e buxhetit me ministrin e tij Ahmetaj qe di nga financat sa mer vesh edhe gjyshja e Edvinit dhe kanabisi i Habilajve&Balilajve po ndiqet shume nga nderkombetaret dhe kokaina e Taulantit u zgerlaq edhe ne Xibrake edhe ne Mamuras.

  prandaj:

  Kryeministri ka shkuar kokeulur ne Gjermani per te kerkuar lemosha se nuk e shtyn dot me jeten me propaganden e Erion Veliajt qe mbjell peme diten dhe nderton kulla betoni naten

  PO EDVIN RUFJANI KA HARRUAR SE PAS MERKELIT QENDRON KRISHBAUMI

  qe eshte demokrat dhe antikomunist i terrbuar dhe sipas te gjitha gjasave mund ta pyese Edi Ramen:

  PO PSE ME PIRAMIDEN E ENVERIT DHE ME PELLUMB XHUFIN E SAJME QORRIN DOTE HYSH TI NE BE O MAVRI?

  Reply to this comment
 21. Fidel Kastro April 25, 17:45

  Kakarisni kakarisni o kelysha te komunizmit se faj nuk keni se demokracia ne Shqiperi erdhi me dy gishta dhe ate e udhehoqi shoku juaj Sali Berisha se po te ishte nje demokraci e vertete do te udhehiqej nga te tjere qe s’kishin lidhje me komunizmin. Si guxoni sot ju Xhufat e ju pinjolle te diktatures qe mbroni krimet enveriste dhe cuditerisht mendjen e keni akoma te komunizmi e perkrahesit e tij ruso-sllave dhe doren e mbani zgjatur nga perendimi dhe ashtu si ne kohen e diktatures patriotet shqiptare i beni tradhtare, bashkepunetore te fashizmit dhe te lidhur me serbet, gje te cilat nuk shkojne bashke. I lidhur me serbet e ruset ka qene Enver krimineli, ata e vune ne pushtet dhe ata e mbajten. Enveri e nisi me krime u ngrit ne pushtet me krime dhe e mbrojti me krime dhe ne fund vrau dhe shoket e tij si Mehmet Shehu, Kadri Hazbiu etj. Nuk dua te zgjatem shume, eshte e kote te flasesh ju jeni te pandreqshem o pinjolle te diktatures , ne vend qe sot te denoheshin krimet e komunizmit e kriminelet qe i kryen, ata sot mbrohen dhe bejne moral. Vleresim maksimal per z.Sulejman Gjana dhe mergimtaret e tjere antikomuniste te komunes Skarbek ne Bruksel per anullimin e Konferences ne forme indinjate ndaj pjesemarrjes se Xhufit. Vleresoj gjithashtu edhe autoritetet lokale te komunes Skarbek qe u solidarizuan me z.Gjana dhe nuk eshte ashtu sic deklaron Xhufi qe jane kercenuar nga mergata shqiptare, por si dje baballaret e tyre kriminele edhe sot bijte e tyre me te lige se ata jane mjeshtra per te shtremberuar te vertetat. Ta dine te gjithe shqiptaret se ideologjia Marksiste-Leniniste, komunizmi eshte i huaj per kombin tone, eshte nje ideologji shkaterrimtare. Kjo ideologji i shkon per shtat vecse interesave te armiqve tane shekullore, serbo-sllavet bolshevike. Shqiperia e ka te ardhmen e saj nga perendimi e qyteterimi evropian ashtu sic e kane dashur patriotet tane gjate Luftes II Boterore, qe mjerisht Xhufi e shoket e tij i quan kolaboracioniste. O turp ku e skuqjen?

  Reply to this comment
  • mirel April 27, 17:23

   Si guxon ti mor qen bir qeni? Kur baballaret tuaj vune pushket kunder Aleateve anglo amerikane.
   Ju sharabajga te Historise.
   Llumi i shqiptareve.
   Lani gojen kur te permendi partizanet dhe LANCL

   Reply to this comment
 22. Fatmiri April 25, 17:50

  Keto jane cfaqie te rrezikeshme te ringjalljes se nazifashizmit! Keshtu filloi ai ne vitet ’20 ne Itali dhe ne vitet ’30 ne gjermani! Mos harroni fjalet e famshme te Julis Fucik :”…Popuj ju kam dashur , jini vigjilente!

  Reply to this comment
 23. 500 vjet.....nana priti April 25, 17:55

  Ku kane gabuar
  enverbolefagosit kanibale
  ne lidhje me Enverin
  qe nuk e munden sa ishte gjalle..
  biles dhe i vdekur
  po i poshtron armiqte e tij..
  .
  Pse pikerisht pas 27 vitesh po barazohet nje burg ordiner me Aushvicin qe eshte vite drite larg.
  .
  Pse nuk kemi ndegjuar asnje fjale ne Europe per HELLIN E ADRIATIKUT GOLI OTOKUN R DRRUSHE TITOS?
  .
  Pse nuk kemi ndegjuar asnje fjale ne Europe per HELLIN E EGJEUT BURGUN E MAKRONISISE qe po dalin fakte te pabesueshme nga junta ushtarake greke?
  nuk ka shtet ne bote qe te jete rrethuar ne menyre kaq kanibale nga superfuqite me grekun dhe serbit si krushqi

  Skenderbeut ju desh 400-500 vjet te reabilitohej kurse enver hoxha vetem 5-6 vjet ne 1997 kur talebanet & salebanet e zhduken shtetin shqiptar
  Edhe enveri dhe shoket e tij do ngelen nga burrat me te shquar te kombit kur te hapen letrat. Dhe Napoleon Bonopartit i kushtoi Francës rreth 10 milionë të vrarë. Sa shumë e kanë urryer Napoleonin bashkëkohësit e tij, qytetarët dhe nënat franceze që i’u vranë djemtë. Prandaj duke shfrytëzuar këtë urrejtje, Burbonët e internuan atë, me mija kilometra larg Francës, në ishullin e braktisur të Shën-Helenës. Po Franca sot, MBURRET ME BONAPARTIN. Ajo nuk do t’ia dijë për të vrarët, për shkatërrimet, për krimet e tij, por PËR LAVDINË QË I DHA FRANCËS, sa ishte në pushtet.
  Prandaj e quan Napoleonin kapitenin më të madh të kohërave dhe i ka kushtuar deri tani rreth 200-mijë vepra!
  Maksimilian Robespieri i famshëm, shefi i diktaturës jakobine, kryetari i Shpëtimit Publik, për dy vjet me firmën e tij, dërgoi në gijotinë mbi 2400 njerëz, midis të cilëve edhe miqtë më të afërm të tij, si Dantonin, Shometin, Ebertin etj, që kishin filluar të ligështoheshin. I takon kësaj periudhe vendimi i parlamentit francez, për çfarosjen dhe fshirjen nga harta të qytetit të dytë të Frances, Lionit, sepse bëri provë të rebelohej kundër republikës franceze. Është vendimi më i egër që është marrë ndonjëherë në histori. Megjithate, sot Franca e ka për nder që ka patur një njeri të tillë në krye të saj në atë kohë. Robespieri e kosilidoi republikën franceze dhe e mbrojti ate nga reaksioni feudal dhe rujalist. Sot francezët krenohen me lavdinë që u la Robispieri dhe nuk pyesin për krimet e tij!
  .
  Sot pas më shumë se 500 vjetësh, shqiptarët, festojnë me madhështi, krenohen me Skënderbeun dhe periudhën e tij.
  .
  Askush sot nga shqiptarët
  nuk përmend,
  sa verë piu dhe sa mish hëngri Skënderbeu,
  sa kështjella kishte dhe si jetonte ai.
  Askush nuk përmend sot, se si u’a cungonte Skenderbeu shqiptarëve liritë dhe të drejtat, duke i mbajtur për 25 vjet rresht në luftë, duke i privuar nga liritë dhe kënaqësitë personale

  . Luftërat atëhere zhvilloheshin në verë dhe pranverë. Në këto dy stina shqiptarët në vend që të shijonin jetën, shijuan për 25-vjet luftën vdekjen, sh.patën dhe shigjetën.
  Askush sot, nuk përmend
  se sa princërve shqiptarë i’u pre koka,
  se sa tradhtuan, sepse nuk ishin dakord me të.
  Ja këto “krime” të Skënderbeut në kohën e tij, shqiptarët e sotëm nuk duan t’i dinë.
  Atyre sot u intereson VETËM LAVDIA e Skënderbeut jo krimet e tij të atëhershme. Sot shqiptarët e kanë për krenari, që përballë një Europe të trembur, Skënderbeu i bëri ballë, superfuqisë më të madhe të kohës, Turqisë. Vetëm kaq. Kjo ka mbetur. Të gjitha të tjerat u zhdukën, u harruan me kalimin e kohës, me kalimin e brezave.
  Kjo është logjika e historisë. Nga kjo logjikë, nuk shmangesh dot. Kjo logjikë do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Kësaj logjike do t’i nënshtrohet edhe Enver Hoxha dhe brezi i udhëheqëseve të Partisë së Punës që dolën nga Lufta Nacional-Çlirimtare, që deshën t’i bënin të gjitha përnjëherësh, që deshën të mateshin me të mëdhenjët e botës, që sa ishin gjallë u matën me sukses me ta, duke i’a ngritur shumë lartë emrin Shqipërisë.
  Sot është koha e gabimeve te tyre. Nesër do të jetë koha e lavdisë së tyre!

  shikoni sarajet mbreterore te sali satanait dhe qepeni kanibale te viqidolit

  Sot kur ai vend është nën pushtimin e talebanit berishovic edhe pse gjoja ka fituar Edi Rama ne 23 qershor ne menyre fiktive, SIDOMOS qe kur ai eshte ai vend eshte kthyer ne hale (wc) ambasadoresh dhe kombinat droge…

  Reply to this comment
 24. Aliu nga Selenic April 25, 18:03

  Me ben shume pershtypje komentet e disa komentuesve te cilet pa pasur aspak pik kulture, njohje mbi problemin themelora ja fusi shpatit duke komentuar si te ishin thjeshte adolishente.
  1, Keta kritikojn pellumb Xhufin i cili zbardhe nje te vertet, Madje kampe kunder koloboracionisteve dhe tradhetarve ka pasur gjithkun edhe ne Evrope edhe ne lindje edhe ne perendim.
  Si nuk u pranohkemi ne ne BE kure shqiperia ishte aletae e BE-se dhe e Amerikes ne luftemn e dyte botrore. Ky eshte nja fatalitet.
  Ne vende qe z. Gjan te shqetsohet per koloboraciaonizmin qe tregian hapure dje skifteret e Ballit dhe site skufteret e Brukselit shqetsohen per nje te vertet qe bota ishte ne krahun tone ne lufte kunder bishes Nazi fashioste dhe tradhetarve te vendit.
  Ket kriminel te djeshem qe i kthyen pushken Evropes dhe shqiperise ne luften e dyt botrore duke u bashkuar me kolonen e paste , edhe sote gjejn shteg per t`ju kunderven asaj lufte te lavdishme dhe kunder pasojave te saje qe ishin kampen e perqendrimit ta cile edhe ne liri kerkoni te bejn lojen nje armiku te mundur sice ishte Nazifashizmi.
  Pra kampi i Tepelenes sihe nje pasoj e atije koloboracionizmi te ndyre qe Evropa e ka damkosur prej kohesh.
  Sa u perket veriorve edhe nje gj dijeni mire. Skifteret e ballit nuk e kan koken ne Veri por e ken ne Jugun e shqiperise. Pore shtet shqiptare si aleat i fuqishem kunder kety ballistro Zogistev ua ka shtypur koken si ne Juge ashtu edhe ne veri te shqiperise.,
  Te mos harrojme se verioret sapo e mbyllen nje lufte te re per liri e cila u finalizua me lirin e Kosoves.Prandaj ju poesimiste keni kujdes kure te shkruani se pavarsishte qe Sali Berisha eshte kriminel pore populli i veriut asnjeher nuk i ka shitur kockat e baballarttve te tyre per ushtar Grek.!
  Pra tradhetar ka kudo pore epersi e e popullit shqiptar i ka suspenduar si ne Juge ashtu edhe veri te shqiperise.
  Per pasoj edhe Gjhanjat nuk do te ken asnje fare suksesi perpose fytyres se zeze te tyre.qe sot perfaqeson Mitat Frasheri ate qe e la ket fare te ndyre.!

  Reply to this comment
  • Lili April 25, 19:56

   Cito nje kamp mbas luftes ne evrope qe ka internuar njereze n’evropen jo komuniste!
   Vetem nje te na bindishse kudo paskan existuar kampe te tilla.

   Reply to this comment
   • Aliu nga Selenic April 26, 01:48

    Po perse kishte ne Evrop diverisoniste sic kishte ne shqiperi.? Ke lexuar ti tek dita “Mekataret e Historise.” Aty e gjen shpjegimin e kesaj qe ti kerkon.

    Reply to this comment
 25. Arben April 25, 18:06

  O Xhuf mashtruesi,

  Reply to this comment
  • Apo jo ? April 25, 19:27

   Qe te mos mbyllen komentet me ty arben, duhet thene, se ti quhesh karamahmut-ben . Je ushtar i fshehte i…. isi-sit .

   Reply to this comment
 26. Antwerp April 25, 19:49

  Jam habitur kur kam lexuar jeteshkrimin e tij.
  .
  I lindur ne Bruksel ne 1970 ku ka kryer shkollat nga fillorja ne universitet dhe sillet si Karaduz ?
  .
  Ky sy-hirre eshte nje kamikaz i zogisteve dhe kellef shumeperdorimsh i Sali & Lul Berishes dhe eshte mallkim kombetar qe keta malokare edhe pse kane mbaruar ne Perndim shkollat jane te peshtire ne bajraktarizmin e tyre dhe Enveri i vinte hakut.

  Kush eshte ky zogist-berishist dhe lulbashist ?
  **
  Sulejman Gjana është me origjinë nga Bicajt e Kukësit dhe ka lindur në Bruksel më 15 nëntor 1970. Ai është diplomuar në Shkenca Tregtare dhe Konsullore në ICHEC Bruksel dhe ka kryer master në Administrim Biznesi.

  Gjana ka mbajtur poste të ndryshme dhe që prej nëntorit 2011 është këshilltar i kabinetit të kryetarit të Bashkisë Tiranë të Lulzim Bashës

  Sulejman Gjana është kryetar i Partisë Lëvizja e Legalitetit. Ai është zgjedhur në krye të kësaj force politike në kongresin e XVIII të saj.
  .
  Partia e Legalitetit eshte zorre e trashe e Berishes dhe votat e saj nuk i kalojne 1-2% se populli i ka hedhur ne koshin e historise.

  Reply to this comment
  • intelektuali April 25, 20:21

   Ore ti ZORRA E TRASHE E ENVERIT e mbushur plot me mut po cfare ke ti more karagjoz me emera te pervecem qe po i ben biografine Sulejman Gjanes me liber shpie si nje Sigurims ketu ne gazeten DITA?

   KUJT I VINTE HAKUT PEDERASTI I GJYLES, ENVER HOXHA MORE KAKE FANATIKE QE FELLIQ KETE FORUM TE NDERUAR TE GAZETES DITA ME EREN QE LESHON?

   Po pse Kryetari i Bashkise se Schaerbeek-ut urdherat nga shqyptaret dru me pre i merr more mavri fanatike?
   Po Schaerbeek -u (Shaarbek, jo Skarbek) eshte nje qytet hollandez ne Belgjike me me shume se 150 mije banore qe nuk jane talebane dru me pre albaneze, por qe kane nje kulture dhe histori flamande shumeshekullore dhe e kane provuar ne kurrizin e tyre se cfare ishte diktatura e Hitlerit gjarman prandaj e dine mire se cila ka qene diktatura e Hitlerit shqyptar.

   PO PSE ME SALI BERISHEN DHE LULZIM BASHEN DO TE BENI ANTI-PROPAGANDE JU BOLE ENVERISTE NE BELGJIKE PER TE MBROJTUR KRIMINELIN PELLUMB XHUFI?

   Po Saliu eshte dora juaj o MUTER te Enverit,

   prandaj:

   Mos ja hidhni si jashteqitje Legalitetit te Ahmet Zogut se nuki ju beson njeri ne Bote me.

   Reply to this comment
 27. Dn April 25, 19:59

  Et voilà,thone francezet,qysh me nje deklarat ( per Tepelenen) vihet pertoke gjithe mundi disavjeçar per bashkpunim me diasporen!

  Reply to this comment
 28. katarakti April 25, 20:03

  Ne te vertete keta Gjanajt jane pikerisht perfaqesuesit me te denje te ish “Mergates se qyqeve”. Patriarkalizmi, injoranca, mbetja pas kohes i karakterizon keta te ashtuquajtur mbeshtetes te “mbretnise” se Zogjejve! Dhe eshte per te qare dhe per te qeshur qe qyqet kane zene vendin e atdhedashesve te vertete shqiptare ne Bruksel.

  Reply to this comment
 29. Lili April 25, 20:12

  Kryetari i komunes se skarbegut njeh ma mire se Xhufi qytetaret e tij ,e sidomos qytetaret e tij me origjin shqiptare qe ,siçdo ju tregoje ambasadorja juaj atje jane sipas po ketyre kryekomunare te belgikes komunitet shembullore per si u integruan,si punuan, e si rriten femijet e tyre per se mbarri duke ruajtur vyrtytet shqiptare (per dallim nga horrat qe erdhen pastaj nga albanistani) i njeh qe moti ,qe kur komuna e skarbegut vendosi bustin e Skenderbeu aty ne shesh,me kerkese te ketyre.
  Ju halla besoni si kryekomunaret e botes jane ignoranta sikur tek ju edhe nuk dine gje per Shqiperine. ju vertete besoni se kryekomunaret e Belgikes do bashkpunojne aq lehte me fashista e me neonazista?
  Oohh vini gjishtin ne koke e mendoni se ju lexojne pak…e mos turperoni shtetin tuaj keshtu
  Bile zotni xhufi,te keni respekt per qeveritaret e bruxelit,mbasi jo per diasporen tuaj,ato nuk jane fashista…

  Reply to this comment
  • mirel April 27, 16:50

   Po ik o se i dime sa i do Evropa shqiptaret. Vetem per tu mburrur si dhi e zgjebosur dhe bishtin perpjete.
   Njerez si puna e skiftereve jane turpi i kombit.
   Kur arrijne te shkelin mbi Skenderbeun vajhalli per te tjerat.
   Thjesht treguan qe jane mbeturina ye historise se njerezimit, prandaj dhe Evropa i mban larg.
   Sa per te folur per pjesen qe ju bashkua LANCl, keta jane pjesa me e respektuar dhe e qyteteruar e Shqiperise. Llumi ballist e tregoi veten pas 90es cfare mbetje monstrash eshte me ate qe cfare i bene Shqiperise.
   Ajo eshte fytyra e tyre, Shqiperia e djegur.

   Reply to this comment
 30. Mark .U.K April 25, 20:18

  Sa mire ja kan bere kti idioti.Gjithcka mund te jet po historian kurrsesi.Ky gjak komunisti vetem historin e partis komuniste i lexon sic ishin ne kohen e dulles.Po ma e keqja eshte edhe nje ISLAMIK i thekur.Shqiptart duhet te ja kishin ba sic ja bene dikur PASKAL MILOS.

  Reply to this comment
 31. N.V. April 25, 20:36

  Qënkan bërë trima ish ballistët…
  Pas kompjutrit!….
  Pas Ekranit…
  Të nxirë si fundi Tiganit!…
  Se ne luftë,
  Hëngrën drunë
  Dhe na hëngrën munë…!
  Nga e diela
  Gjer të shtunë!…

  Reply to this comment
  • intelektuali April 25, 22:11

   NUK JEMI PAS KOMPJUTERIT

   E pe o Neti Interneti enveristi si e gjetem kriminelin Pellumb Xhufi, dhenderin kryeballistit Bahri Omari ne Belgjike ku kishte shkuar per te mashtruar Boten Demokratike me llogjet e tij enveriste?

   Na trego brimen e miut ku je fshehur ne Vjene se do te vijme edhe tek ty per te treguar per Luften dhe te bemat e Enverit tek vila e Bahri Omarit megjithe Nexhmijen e tij, antare e Partise fashiste.

   E SHIKON SE JEMI TE VEPRES DHE NUK PRESIM PAS KOMPJUTERIT TE FSHEHUR ME BRIMEN E MIUT SI FANATIKET ENVERISTE QE KANE SHPETUAR KOKEN TEK IMPERIALIZMI DHE KAPITALIZMI?

   Reply to this comment
 32. 23 janar 2002 April 25, 20:47

  Nuk eshte hera e pare qe brukseli kryeqendra e MERGATES SE ZOGUT QYQES ben veprime terroriste per kujtese:

  23 janar 2002, rrihet Paskal Milo
  .
  Ministri shqiptar për Integrimin Evropian, Paskal Milo, dhe anëtarë të lartë të delegacionit të tij, u rrahën nga një grup njerëzish në hotelin e tyre në Bruksel, natën e së mërkurës (23 janar).

  Zyrtarët thonë se 20-30 sulmues, të udhëhequr nga militantë të Partisë Demokratike dhe Legalitetit, kishin filluar grindjen në hotel.
  .
  Zyra e Havier Solanës e dënoi sulmin si terrorist.

  Reply to this comment
  • popull April 25, 21:23

   Keta lloj njerezish nuk kane asnje dallim nga paramilitaret e Hitlerit. E keqja eshte se te tille ka mjaft edhe brenda ne Shqiperi.

   Reply to this comment
 33. Antwerp April 25, 21:16

  o nastrointelektualpejgamerinastradinnarruafhstrapintim.

  kete fjalor qe perdor ti vetem ne halet e rrogozhines dikur te shkruar me fekale i kam lexuar..era fekale te vjen..

  mos kujto se na the gje te madhe..per 10 sekonda shkon jo vetem te Schaerbeek -u por dhe ne te semes vete

  sidoqofte relaksu me keto rrjeshta se dhe ti je nje nga ata qe e bere Enverin Pernedi

  ……….
  Të shajnë të tutë,

  o shoku Enver,
  vetëm gjysmë dite,
  dil edhe një herë!

  Vetëm gjysmë ore,
  dil e luaj fenë,
  në Shtëpinë Qendrore,
  ta pimë kafenë!

  Në Shtëpinë Qendrore,
  more Komandant,
  ku tani i parë,
  është një intrigant!

  Ty – ky shkretëtirë,
  as të shkon në mëndje,
  i ligu të ligjve,
  në partinë tënde!

  Ç’djall të tha në kokë,
  nga shpella ta nxirrje,
  të ngjiste ca shkallë,
  veç me bythëlëpirje!

  Në hatër s’të bie,
  ty mender Saliu,
  sa të ta ndjejë erën,
  do fshihet si miu!

  Rri veç pak sekonda,
  jo një gjysmë ore,
  ta çlirosh nga bandat,
  Shtëpinë Qendrore!

  Dhe mos shko aspak,
  në të tjera vënde,
  sepse një besnik,
  ke në zyrën tënde!

  Ai ta ka mbajtur,
  emrin të florinjtë,
  se ti mbi të gjithë,
  i ke skraparllinjtë!

  Ai ngjan nga ty,
  shoku Komandant,
  ndaj me të pushtetin,
  e kemi garant!

  Në zyrën e madhe,
  të shokut Mehmet,
  është djalë i Kristaqit,
  që qe deputet!

  Ai ndonjëherë,
  bën sikur të shan,
  po nga ana jote,
  kandarin e mban!

  Eh, edhe në zyrën,
  e shokut Haxhi,
  ësht’ një oficer,
  pak mustaqeli!

  Vetëm pak mustaqe,
  siç i kish Haxhiu,
  dhe për këtë punë,
  i hoqi i ziu!

  Kaq – o Komandant,
  s’kemi më ç’të themi,
  se pushtetin tënd,
  neve prapë e kemi!

  Se do të humbiste,
  kot mendoi shpellari,
  kur në mes të natës,
  të krreu nga varri!

  Tani ik i qetë,
  dhe nuk ke pse vuan,
  se këtu shumica,
  akoma të duan!

  Reply to this comment
 34. O "TRIMAT" E SELFO QORRIT... April 25, 21:32

  Jane bërë tok
  Horri horrit
  Kta trimat e Selfo Qorrit…
  Nastradini-kumanari ,
  Që eshtë nje Zog Gomari,
  Komisar kanë nje Mark Uk
  Që në Mendere te nduk…
  Pa hiqen dhe dhjemokratë
  Vota s’keni mor te ngratë!
  Në Luftë ju shkuan nga shtatë…!
  Me ju shqipot bëjnë gallatë!…

  Reply to this comment
 35. fteri April 25, 21:59

  Është e para herë ,në jetën kulturore të Brukselit kryeqendër me një kulturë të gjërë europiane që paska ndodhë një skandal i tillë ,organizuar nga mafiozë anti-eurpoian !…

  Vetë Skëndërbeu ishte figurë europiane ,dhe atlet i krishtrimët.,po të ishte gjallë Skëndërbeu do ta kishte prerë në qafë kët Xhanën , klyshin e fashizmit dhe nazizmit ,spiunit që sabotoi konferencën kushtuar heroit Skëndërbe në Bruksel.

  Këta jan pinjollët e atyre tradhëtarve që i ndëshkoi me të drejtë legjendari E.Hoxha ,si në Tepelenë apo edhe vende të tjera. Nazizmin dhe fashizmin i ndëshkoi edhe Europa ,anglia ,dhe SHBA-ja,si ishë fituese të L.2.b

  Ç’far u prishte këtyre tradhëtarve injorant mbajtja e referatit nga historiani Pëllumb Xhufi si studim i punës modeste mbi figurën e gjithanshme Skëndërbet ?

  Përse të bëhen përpjekje kaq të egra sabotazhi të organizuar nga pasardhësit ,kukuvajkat , e fashizmit e nazizmit e tradhëtarve të vendit në Bruksel , mbi figurën e Skëndërbeut ,kulturën shqipëtare .

  Në vendë të jetë një kënaqësi e madhe mbajtja e referati të profesor Pllumb Xhufit si historian i talentuar mbi figurën legjendare të Skëndërbeut,ajo anullohet ?

  Tema e Skëndërbeut ,apo kampi i tepelenës ku ndëshkoi diktatura e proletarjatit kundërshtarët janë dëshmi e qëndresës të një populli për liri e pavarsi .

  Skëndërbeu 25 vjet qëndroi përballë turqve dhe korri fitore ,kurse legjendari E.Hoxha ,çliroi një vend i banuar nga një popull në robëri 500 vjeçare otomane ,i zaptuar nga bejlerë ,agallar e bajrektar ,legalistë,ballistë,e nazistë që e shfrytëzonin e pinin gjakun popullit .

  Dhe kujtë ,një populli nga më të vjetrit të ballkanit ,në pellgun e mesdheut dhe (si dhuratë e rënë nga qielli zotron brigjet e Adriatikut ) .Vend ku jan kryqëzuar kulturat më të shkëlqyera të lashtësisë të këtijë kontinenti .

  Pasardhësi i Skëndërbeut legjendari E.Hoxha me luftën e tijë të drejtë kreu aktin më të madhe e fisnik në histori të lavdishme të shqipërisë ,çliroi vendin nga nazi- fashizmi dhe mbeturinat tradhëtare brenda vendit . Këta armiq ju kundravunë me pushkë në dorë formacioneve partizane ,dhe mbas humbjes këta tradhëtarët ikën me turp nga shqipëria ,së bashku me ushtritë pushtuese nga sytë këmbët .

  Dhe sot pa pikën e turpit në Bruksel këta zuzar organizojnë edhe Konferencë për heroin Skëndërbeun ,turp !…

  Komunistët dhe E.Hoxha jan heroit e vërtet të kombit .Këta kapërcyen rrebeshe të mëdha të historisë me vështërsi të pa përshkueshme por të lavdishme ,i dhanë lirinë e begatinë popullit shqipëtar .PPSH-së arriti të krijojë dhe të zhvilloi kulturën e qëndrueshme ,ekonominë,mbrojtjen,rendin ,letërsinë e sajë kombëtare .

  Ngriti në pejdestal SKËNDËRBEUN dhe figurat historike kombëtare të lidhjes së përzerenit ,të shpalljes Pavarsisë dhe dëshmorët e luftës Anti-fashiste-nacional-çlirimtare .Ndëshkoi rreptë hajdutët e tradhëtarët e vendit ,dhe kolaborticionistët ,ballisto zogist ,zagarë e tradhëtar.

  Nënë udhëheqjen e legjendarit E.Hoxha, shqipëria u zhvillua , “kapërceu malin everest “,duke ralizuar një nga faqet më të bukura të punës, jetës dhe të kulturës kombit shqipëtar në botë .

  Argumenti është jo më shumë se ky rrjesht i vogël :

  ” Legjendari Enver Hoxha e mori shqipërinë v. 1944 me 95% të popullësisë ANALFABET ,dhe e zhduku analfabetizmin plotësisht në v.1960″.

  Pra u përsërit historia ,kultura e atdhetarizmi nga biri sajë i ndritur, nga mësuesi E.Hoxha udhëheqës i partisë komuniste që i dha kulturë,dritë e arsimim popullit shqipëtar ,si në kohën e Skëndërbeut një udhëheqës feudal ,por legjendar me zemër të madhe të pranojë shkrimin e gjuhës e parë shqipe të Gjon Buzukut me “FORMULËN E PAGËZIMIT” v. 1462 ,dhe ?….

  Njeriu detyrohet të pyesë : Si është e mundur që për 500 vjet deri në v. 1944 populli shqipëtar të mbahej gati totalisht analfabet 95 % e popullësisë nga klasa shfrytëzuese ,feudalët dhe borgjezia e vendit ?…

  Si ka mundësi të mos jetë bërë asnë provë nga borgjezia e vendit ti mësojë gjithë popullit gjuhën e vet !!!!,por bëri çdo gjë ti mbajë në errësirë shqiptarët ,një popull heroik ,brez pas brezi . A’ është kjo është neglizhencë ,apo marrëzi ,ose me e sakta tradhëti balliste dhe zogiste ,paraardhës e pinjoll të Brukselit .

  Prandaj mirënjohje Partisë Punës dhe legjendarit E.Hoxha si shenjë mirnjohje që shembi përgjithmon të kaluarën e zezë në shqipëri ,bastion i çifligarve e mercanarve e tradhëtarve dhe bashibozukve për 500 vjet robëri .E.Hoxha qeli kulturën arsimimin 100% të popullit dhe ngriti letërsin shqipe ,në shtigje të ndrituara botrore ,që siguron të sotmen dhe të ardhmen e vendit..

  Edhe një herë e falenderojm profesor Pllumb Xhufin për kontributin që jep kundër abuzuesve e falsifikiatorve të historisë dhe të burgut të Tepelens.

  Të përqëndrohemi te aktorët e mëdhejë të atdhetarizmit shqipëtar përparimtar si E.Hoxha me dëshmorët e atdheut,të ndëshkojmë tradhëtarët dhe falsifikatorët të historisë e rgjimeve të zeza antipoipullore,fashistee naziste ,që janë lënë në harresë dhe errësirë si ata pelivanët ,sabotator të Brukselit etj.

  Burgu i Tepelenës ka ekzistuar si ndëshkim i armiqve .Në bazë të këtyre kritereve ,të interesit të atdheut kan marrë edhe ndëshkimin .Shkrimi i historisë të jetë më e plotë më e sakët ,e bazuar kontributin real mbi aktivitetin e negativitetin,qëndrimin ndaj atdheut e kombit,të sejcilit.

  Të dalë kush ka kontribut dhe kush është hajdut e tradhëtar i kombit ?
  Kush e ndriçoi mendjen e kulturën e kombit ,dhe kushë e mbajti në errësirë ?
  Kush mbolli vrasjen ,gjakmarrjen e xhëmën e pushtimin në shqipëri ?
  Dhe kush dha kontribut në kulturën atdhetare ,patërjotike të kombit,kush e ndërtoi shqipërinë e re ?
  Kush ndërtoi shtet të vertet të popullit dhe me kulturë të gjërë -demokratike -ligjore edhe si vazhdues i traditave më larta patëriotike ,kombëtare të popullit vet si ndërtoi legjendari E.Hoxha ?

  Të dalë sakët ndeshja e pikpamjeve kush jan atëdhetarët, dhe kush jan elementët reaksionarë që shpifin ,spekulojn e falsifikojnë historinë.

  Reply to this comment
  • Dn April 26, 03:18

   Fteri,
   Pa veprimin dikur te baballareve te ketyre qe ti po shahne ,as qe kishit rast te vini ne skarbeg ju sot.. po te tregoj se asskusht nuk ishte kunder xhufit historian komunist aty, mbasi ftesa per xhufin eshte ba pa asnje kundershtim per te si historian i mesjetes. Pse xhufi zgedhi te krijoje vete keto reagime me deklaraten e tij negationiste eshte pyetja per ti.
   Edhe ne qofte se ti do me bind Belgiken e komunaret e Belgikes qe njohin mire historine e Shqiptareve se Shqiperia komuniste ishte baqe me lule,po te tregoj se ke shume pune per te bere…
   Perndryshe po tregoni vete ne menyre perfekte se nuk jeni per Evrope e duhet me ju mbajt mbyllur aty ne albanistanin tuaj: shqiptaria eshte ma e madhe se ju ne shqiperi.

   Reply to this comment
   • pesimisti April 26, 11:22

    Dn, me vjen keq, por kur ishte Enveri ne Bruksel, keta Gjanajt me ate Sulejmanin apo dhe deputetin e Brukselit, Ahmet Gjanen qe e votuan shqiptaret e Brukselit jo per keto proçka, por si shqiptar, keta bastarde nuk kishin lindur akoma. E dyta eshte se shqiptaret e Brukselit, te kuptohemi jo komuniteti i Gjanajve qe perfaqesojne bashkepuntoret e nazi-fashizmit, jane te zhgenjyer per voten e tyre qe dhane Ahmetit. Dhe e treta une te jap doren, ti nxierr koken dhe te kafshon si gjarperi pa e harruar zakonin e vjeter. E di ate perrallen e atij fshatarit me gjarperin? E gjeti fshatari gjarperin te ngrire nga akulli dhe i erdhi keq dhe e mori e çoi prane oxhakut ne shtepi. Gjarperi u ngroh dhe filloi te levizte dhe ne nje moment e kafshoi fshatarin. Kete bejne keta bashkepuntoret e nazi-fashizmit sot. Une theme le te vazhdojne se s’kane ç’bejne, tregojne origjinen dhe shpirtin e tyre qe nuk u ka ndryshuar. Dhe kam besim se keshtu do vdesin me ket urrejtje njerezore.

    Reply to this comment
   • mirel April 27, 16:57

    E ke gabim Xhufi nuk zgjodhi te mbaj anen e askujt, por te tregoje historine.
    Jeni ju qe moret rrugen e Hamzait dhe e vrate Skenderbeun ne Belgjike.
    Jeni turpi i Kombit.
    Ne hale vafshi te gjithe me soj e sorrollop
    Reace percudnuar.

    Reply to this comment
  • Dn April 26, 03:20

   Bruxeli zyrtar e njeh ma mire se ti enverin,edhe njeh veprimet e tij atje e denimi. E tij atje ne liege per kurvelek .

   Reply to this comment
   • fteri April 26, 16:14

    Dn !
    degjenerimi njerëzor erdhi nga si Brukseli , Parisi ,Londra dhe Amerika ,feudalët shqipëtarë ,dhe mbretria Zogollit na e sollën kurvërinë e dolloveret në shqipri ,jo komunistët e E.Hoxhës !

    Populli është zakonisht është një gjykues i mirë i ngjarjeve ,din ti vlersoi drejt udhëheqësit e sajë të ndritur dhe e figurën e E.Hoxhës ,nuk ka ngelur të na e vlersojë Brukseli . Por nuk po merremi me dallaveregji dhe burracak kafenesh.

    Aktiviteti i tanishëm i shqipëtave në mërgim na duhet ,është shumë i dashur ,na rri në zemër ne Shqipëtarve këtu në shqipëri .Çdo shqipëtar kur është i ndershëm ka arsye të mburret me plot të drejtë ,pasi një pjesë të këtyre lavdërimeve i përkasin edhe ….atij !

    Por kur argumentat nuk qëndrojnë duke sharë komunistët që bënë histori të lavdishme për 45 vjet , e ngritën shqipërinë nga ” varri “, kjo duhet të vlersohet për ata që kan sy e dy pare mend .

    Por ne shqipëtarët e ndershëm nuk pranojmë të na servini artin e ri të përçarjes e skllavrimit borgjez . Është shumë e rëndë që sot ka shqiptarë në Bruksel e në vende të tjera që jan të rob ” shitur ” te kondrabanda politike e PD-së ,një zjarrëvënse që vodhi ,dogji e shktëarroi tërë shqipërinë ,te ballisto-Legalistë,Zogiste që militojn sot si parti false ,fare koti në shqipëri. Nuk mbahet vatha me dhi të egra.

    Reply to this comment
 36. intelektuali April 25, 22:03

  CFARE ESHTE PELLUMB XHUFI?

  sepse:

  Po t’i shikosh librin e shpise ne gjendjen civile del qe eshte dhender tek Bahri Omari, qe do te thote se eshte me bindje ballist dhe kolaboracionist, sepse Bahriu ishte edhe Kryeballist dhe Kryekolaboracionist,

  por:

  Po ta shikosh si flet serbes serbes ne media dhe TV del qe eshte fanatik enverist, qe do te thote o filo-jugosllav i Titos, o filo-sovjetik i Stalinit, o filo-kinez i Mao Ce Dunit qe Enveri i shpalli me radhe si miqte e tij,

  por:

  Kur perpiqet te fshehe krimet e Enverit ne Kampin e Tepelenes te duket si vrastari i Hitlerit, Adolf Eichmann qe Kampet e Perqendrimit i quante Kampe te Punes me stemen qe ne hyrje:

  ARBEIT MACHT FREI!

  Atehere cfare eshte Pellumb Xhufi:

  BURRE APO GRUA?

  sepse:

  Me sjelljen e tij kontraverse le shume dyshime per perkatesine e tij ne kete Bote te trazuar.

  Reply to this comment
 37. intelektuali April 25, 22:12

  NUK JEMI PAS KOMPJUTERIT

  E pe o Neti Interneti enveristi si e gjetem kriminelin Pellumb Xhufi, dhenderin kryeballistit Bahri Omari ne Belgjike ku kishte shkuar per te mashtruar Boten Demokratike me llogjet e tij enveriste?

  Na trego brimen e miut ku je fshehur ne Vjene se do te vijme edhe tek ty per te treguar per Luften dhe te bemat e Enverit tek vila e Bahri Omarit megjithe Nexhmijen e tij, antare e Partise fashiste.

  E SHIKON SE JEMI TE VEPRES DHE NUK PRESIM PAS KOMPJUTERIT TE FSHEHUR ME BRIMEN E MIUT SI FANATIKET ENVERISTE QE KANE SHPETUAR KOKEN TEK IMPERIALIZMI DHE KAPITALIZMI?

  Reply to this comment
  • N. April 25, 23:17

   Nastradin,
   or kokërjepur
   Ti per Vepra
   je një Lepur!…

   Je nje Lepur
   or trutharë
   Kameleon
   je i paparë!…

   Pellumbit ti ,
   I rruan Carin,
   O Kërriç ,
   që do Samarin!…

   Akoma shkruan
   per biografi
   Harron se je
   N’Demokraci!…

   O Zuzar,
   e o Qyqar
   Si Gomar,
   s’ke të sharë!…

   Fluturon
   ore Marqyth
   Dhe Preshin
   e ke ne Bythë!..

   Akoma merresh
   me Enver
   Je nje Trap
   krejt i pavlerë!…

   Enveri
   sa ishte gjallë
   Të perdori
   ty or Pallë!…

   Reply to this comment
   • intelektuali April 26, 08:38

    Beji te fala Nexhmije Hoxhes dhe shko t’i shikosh librezen e antarsise ne Partine Fashiste, a e vure re qe askush nga Politika jone kombetare nuk i dergoi telegram ngushellimi familjes se Liri Belishoves, komuniste e oreve te pare qe vuajti ne kurriz zine e komunizmit stalinist? Thirri trunit te fishkur fanatik dhe pyet veten:

    PSE KESHTU?

    pastaj:

    Shkruaj sa te duash poezi per nastradinin.

    Reply to this comment
  • mirel April 27, 17:03

   O intelesh..nuk i bete gje Xhufit jo.
   Ja bete Shqiperise, si gjithmone. Ja vute flaken nje kujtimi me te mire per Skenderbeun.
   Te tille plera jeni.
   Xhufin e nderojne sot me shume se dje.
   Ky eshte rezultati.
   Bile ben vaki dhe kandidon per qeverine, i merr votat me shumice.
   Ta garantoj.
   Te vjen, po nuk ke ci ben.
   Eshte fakt, pjese e historise.

   Reply to this comment
 38. fteri April 25, 22:22

  Është e para herë ,në jetën kulturore të Brukselit kryeqendër me një kulturë të gjërë europiane që paska ndodhë një skandal i tillë ,organizuar nga mafiozë anti-eurpoian !…

  Vetë Skëndërbeu ishte figurë europiane ,dhe atlet i krishtrimët.,po të ishte gjallë Skëndërbeu do ta kishte prerë në qafë kët Xhanën , klyshin e fashizmit dhe nazizmit ,spiunit që sabotoi konferencën kushtuar heroit Skëndërbe në Bruksel.

  Këta jan pinjollët e atyre tradhëtarve që i ndëshkoi me të drejtë legjendari E.Hoxha ,si në Tepelenë apo edhe vende të tjera. Nazizmin dhe fashizmin i ndëshkoi edhe Europa ,anglia ,dhe SHBA-ja,si ishë fituese të L.2.b

  Ç’far u prishte këtyre tradhëtarve injorant mbajtja e referatit nga historiani Pëllumb Xhufi si studim i punës modeste mbi figurën e gjithanshme Skëndërbet ?

  Përse të bëhen përpjekje kaq të egra sabotazhi të organizuar nga pasardhësit ,kukuvajkat , e fashizmit e nazizmit e tradhëtarve të vendit në Bruksel , mbi figurën e Skëndërbeut ,kulturën shqipëtare .
  Në vendë të jetë një kënaqësi e madhe mbajtja e referati të profesor Pllumb Xhufit si historian i talentuar mbi figurën legjendare të Skëndërbeut,ajo sabotohet ?.!

  Tema e Skëndërbeut ,apo kampi i Tepelenës ku ndëshkoi diktatura e proletarjatit kundërshtarët jan dëshmi e qëndresës të një populli për liri e pavarsi .

  Skëndërbeu 25 vjet qëndroi përballë turqve dhe korri fitore ,kurse legjendari E.Hoxha ,çliroi një vend i banuar nga një popull në robëri 500 vjeçare otomane ,i zaptuar nga bejlerë ,agallar e bajrektar ,legalistë,ballistë,e nazistë që e shfrytëzonin e pinin gjakun popullit .

  Dhe kujt… ,një populli nga më të vjetrit të ballkanit ,në pellgun e mesdheut dhe (si dhuratë e rënë nga qielli zotron brigjet e Adriatikut ) .Vend ku jan kryqëzuar kulturat më të shkëlqyera të lashtësisë të këtijë kontinenti .

  Pasardhësi i Skëndërbeut legjendari E.Hoxha me luftën e tijë të drejt, kreu aktin më të madhor e fisnik në histori të lavdishme të shqipërisë ,çliroi vendin nga nazi- fashizmi dhe mbeturinat tradhëtare brenda vendit .

  Këta armiq ju kundravunë me pushkë në dorë formacioneve partizane ,dhe mbas humbjes këta tradhëtarët ikën me turp nga shqipëria ,së bashku me ushtritë pushtuese nga sytë këmbët .

  Dhe sot pa pikën e turpit ,këta mbeturina ndodhen në Bruksel si zuzar organizojn dhe sabotojnë një Konferencë për Skëndërbeun ,turp !…

  Komunistët dhe E.Hoxha jan heroit e vërtet të kombit .Këta kapërcyen rrebeshe të mëdha të historisë me vështërsi të pa përshkueshme por të lavdishme ,i dhan lirinë e begatinë popullit shqipëtar .Vetëm PPSH-së me E.Hoxhën arriti të krijojë dhe të zhvilloi kulturën e vërtet e të qëndrueshme shqipëtare ,ekonominë,mbrojtjen,rendin ,letërsinë e sajë kombëtare .

  E.Hoxha ngriti në pejdestal SKËNDËRBEUN dhe figurat historike kombëtare shqiptare ,veçanrisht të lidhjes së përzerenit ,të shpalljes Pavarsisë dhe dëshmorët e luftës Anti-fashiste-nacional-çlirimtare .

  Ndëshkoi rreptë tradhëtarët e vendit ,dhe kolaborticionistët ,ballisto- zogist ,zagarë e tradhëtar.

  Nënë udhëheqjen e legjendarit E.Hoxha, shqipëria u zhvillua shumë , “kapërceu malin everest “,duke ralizuar një nga faqet më të bukura të lavdisë e punës së sajë.., jetës dhe të kulturës kombit shqipëtar në botë .

  Argumenti është jo më shumë se ky rrjesht i vogël :

  ” Legjendari Enver Hoxha e mori shqipërinë v. 1944 me 95% të popullësisë ANALFABET ,dhe e zhduku plotësisht në v.1960″.Ka argument më bindës se ky ?

  Pra u përsërit historia ,kultura e atëdhetarizmi nga biri sajë i ndritur, nga mësuesi E.Hoxha ,udhëheqës i partisë komuniste që i dha kulturë,dritë e arsimim gjithë popullit shqipëtar ,si në kohën e Skëndërbeut një udhëheqës feudal ,por legjendar me zemër të madhe , pranojë shkrimin e gjuhës e parë shqipe të Gjon Buzukut me “FORMULËN E PAGËZIMIT” v. 1462 ,dhe ?….
  Në këto rrethana ;

  Njeriu detyrohet të pyesë : Si është e mundur që për 500 vjet deri në v. 1944 populli shqipëtar u mbajtë gati totalisht analfabet 95 % e popullësisë nga klasa shfrytëzuese ,feudalët dhe borgjezia e vendit ?…

  Si ka mundësi të mos jetë bërë asnë provë nga borgjezia e vendit ti mësojë gjithë popullit gjuhën e vet !!!!,por bëri çdo gjë ti mbajë në errësirë shqiptarët ,një popull heroik ,brez pas brezi . A’ është kjo neglizhencë ,apo marrëzi ,ose me e sakta tradhëti balliste dhe zogiste ,paraardhës e pinjoll të Brukselit .

  Prandaj mirënjohje Partisë Punës dhe legjendarit E.Hoxha si shenjë mirnjohje që shembi përgjithmon të kaluarën e zezë në shqipëri ,bastion i çifligarve e mercanarve e tradhëtarve dhe bashibozukve për 500 vjet robëri .E.Hoxha qeli kulturën arsimimin 100% të popullit dhe ngriti letërsin shqipe ,në shtigje të ndrituara botrore ,që siguron të sotmen dhe të ardhmen e vendit..

  Edhe një herë e falenderojm profesor Pllumb Xhufin për kontributin që jep kundër abuzuesve e falsifikiatorve të historisë dhe të burgut të Tepelens.

  Të përqëndrohemi te aktorët e mëdhejë të atdhetarizmit shqipëtar përparimtar si E.Hoxha me dëshmorët e atdheut,të ndëshkojmë tradhëtarët dhe falsifikatorët të historisë e rgjimeve të zeza antipoipullore,fashistee naziste ,që janë lënë në harresë dhe errësirë si ata pelivanët ,sabotator të Brukselit etj.

  Burgu i Tepelenës ka ekzistuar si ndëshkim i armiqve .Në bazë të këtyre kritereve ,të interesit të atdheut kan marrë edhe ndëshkimin .Shkrimi i historisë të jetë më e plotë më e sakët ,e bazuar kontributin real mbi aktivitetin e negativitetin,qëndrimin ndaj atdheut e kombit,të sejcilit.

  Të dalë kush ka kontribut dhe kush është hajdut e tradhëtar i kombit ?
  Kush e ndriçoi mendjen e kulturën e kombit ,dhe kushë e mbajti në errësirë ?
  Kush mbolli vrasjen ,gjakmarrjen e xhëmën e pushtimin në shqipëri ?
  Dhe kush dha kontribut në kulturën atdhetare ,patërjotike të kombit,kush e ndërtoi shqipërinë e re ?
  Kush ndërtoi shtet të vertet të popullit dhe me kulturë të gjërë -demokratike -ligjore edhe si vazhdues i traditave më larta patëriotike ,kombëtare të popullit vet si ndërtoi legjendari E.Hoxha ?

  Të dalë sakët ndeshja e pikpamjeve kush jan atëdhetarët, dhe kush jan elementët reaksionarë që shpifin ,spekulojn e falsifikojnë historinë.

  Reply to this comment
  • koment April 26, 04:34

   “Ç’far u prishte këtyre tradhëtarve injorant mbajtja e referatit nga historiani Pëllumb Xhufi si studim i punës modeste mbi figurën e gjithanshme Skëndërbet ?”

   ja cfare u prishej, pergjigjet vete profesor Xhufi:

   “Liri, apo skllavëri? Rebelim, apo nënshtrim? Skënderbeu apo Hamzai? Kjo ishte vështirësia, kjo ishte dilema, që më duhet ta shtroja përpara auditorit në Skarbek të Brukselit, ku jo të gjithë e kanë kuptuar drejt mesazhin e Gjergj Kastriot Skënderbeut. Ndoshta, kjo ishte në thelb arsyeja e prishjes së programuar të Konferencës mbi Skënderbeun nga një grusht i vogël njerëzish, që mendojnë se Shqipëria mund të ekzistojë vetëm duke ndjekur rrugën e Hamzait.” !!

   Fjala e Xhufit delegjitimon udhen e tyre tradhetare te cilen demokracia hibride shqiptare u jep mundesi ta maskojne mire.

   Reply to this comment
 39. GJINOJA April 26, 00:38

  Kur komunistët duan të nëpërkëmbin politikisht dikë, e quajnë fashist a neofashist.
  Gjatë luftës fashistët ngritën një kamp internimi në Ventotetene në Itali për kundërshtarët e tyre. Ata internuan aty edhe komunistë apo nacionalistë shqiptarë, por familjarët e tyre në Shqipëri nuk i ngacmoi kush, ata vazhduan normalisht jetën.
  Komunistët ndërtuan në Shqipëri një numër të madh kampesh internimi dhe internuan në to jo ata që mund të ishin drejtpërdrejt përgjegjës, por familjarët e tyre.
  Tashti më thoni ju, të gjithë komunistët e mbetur, duke përfshirë edhe Pëllumb Xhufin, cili qe më mizor: fashizmi apo komunizmi?

  Reply to this comment
 40. Dn April 26, 03:25

  Ti vetem kur i flet Bruxelit me keso terma per Enverin bene me qesh gjithe bruxelin qe e ka njoftur enverin para ty…edhe bile shume ma mire se ti mbasi e ka denuar per veset e tij atje..
  Germo pak ma mire ne arkivat e kohes

  Reply to this comment
 41. ceti April 26, 15:44

  Do të duhen shekuj qe te harrohet kjo poeme qe ka derrmuar perjetesisht keto kelyshe te fashizmit si ne lufte..si ne vitet 50-60 si terorista… dhe tani si ky Sylemani i Bicajve lekura e te cilit do duhen dhe 2-3 breza te qytetërohet

  U mbyt gjemia
  Me federale.
  “ – Vraponi burra,
  Kush mund te dale!

  Pacet fashizmit
  E Vinceremos
  Se iku koha
  E Babaqemos.

  Pa me fashizmin
  Glorian romane
  Vate dhe corba
  Musoliniane…

  C’e ndreq me popullin
  qe s’di c’kerkon!
  Do kthyer fleta
  Sa s’eshte vone!

  Pa dy – tri pushke
  Dhe ne armiqve
  Addio bello
  Prone e cifliqe!

  Do na mbulojne
  Plehrat e tokes,
  Do ngrihen kembet
  T’i bien kokes.

  Do dale djalli
  Nga fundi i dheut
  Do ngrihet bujku
  T’i thote beut:

  – C’beje zotrote
  Bej efendi,
  Kur une luftoja
  Per Shqiperi? –

  Pa do na nxjerre
  Kushedi c’deftere
  Zjarri i xhehnemit
  Mbi ne do bjere..!

  Prandaj o burra!
  Dhe ne ne cete.
  Atdhene e lire
  Ta bejme vete.

  T’i kthejme krahet
  mikut qe patme,
  t’i marrem xhane,
  se ndryshe vame…!”

  Pa kur t’i shohesh
  Dervene – dervene
  Ne vend te pushkeve
  Gota dhe ene.

  Jaka te ngrira,
  Bastun, ombrella,
  Pantofla, guante,
  Pizham, kapella.

  Te gjithe te pushkes,
  Te gjithe te malit…
  Tani qe i rane
  Patkonjte kalit.

  Na ngordhi kali
  I rane thonjte
  C’po vrapon balli
  T’i heqe patkonjte.

  “Na zien ne deje
  Gjak shqipetari,
  S’durojme kurre
  Zgjedhe barbari!

  Do bejme lufte
  De more de.
  Si lum ti popull
  Mezi na ke!”

  Pa nis dollia
  Theren kurbanet
  Varda rakia
  “Poshte italianet!”

  “Do bejme lufte
  Do tundim malet”
  Dhe fshati qeshet
  Dhe bota tallet

  Dhe vendi pyet
  “C’vapor i solli?
  Ku ish gjer dje
  Kjo fare sokoli?

  C’thua ti Daj Ceno?”
  “ – S’di gja o vlla
  Me bahen jane bullica
  Ne tevdil hava…”

  “Do bejme lufte
  Me armiq barbare,
  S’keni ku futeni,
  Dridhuni tradhetare!”

  “Kush jane tradhetaret?”
  “Shohim e bejme,
  Te marrim frenat
  Pastaj e gjejme…”

  “E bene luften
  Me pula strena,
  Tash dun dhe frena…”
  – Gjemon Daj Cena

  “-Dynjane sulltane
  E nderrun keta horra
  Dhe nje here dajakun
  S’e leshuan nga dora.

  Tash tek ne vrapin
  Si qente per petlla,
  Me na heq syte,
  me na vu vetlla…

  Po kush s’i njef se..!
  Nji ku ua thot daja
  Me kesi horrlliqesh
  Eshte ngope dynjaja!”

  Pellembe e gjak
  Andej matane.
  Luftojne e s’tuten
  Bijte partizane.

  As buke,as uje,
  As lecke veshur.
  Kepucet shqyer.
  Po armet ngjeshur…

  ..

  Reply to this comment
  • Beni USA April 26, 18:45

   Haha na shkrite me kete gardhe fjalesh fshatareske,sidomos ajo vatha e fundit As buke ,as uje As lecke veshur = lakuriqe Kepuce shqyer = Vrimeshqyer po armet ngjeshur hahahaha Zhelegjinje (leckaman) qe luftonin “Armikun”tamam si ky Kryekari I tanishem I rilindjes ne plazhin e Zagrebit lakuriq me armet mese kembve, o te pacip e hipokrit Vrima shqyer ,5 lek buke dhe 10 leke aheng magjyperi hesapi

   Reply to this comment
   • ceti April 26, 19:45

    Beni USALI !

    Vetem nje pyetje :

    Si mund te faktosh qe nuk je ti me tet moter qe i kenduat Enverit per 40 vjet dhe tani nga Amerika po hiqesh si disident leshi pra nuk je nga soji i mehmut elezit e besnik mulla mutsafes

    .
    Jam nji çikë nga Dragobija
    Hije m’ka sot çiftelia

    Vetë e gdhena me nji dru mali
    Dern’e shpellës bac’Bajramit

    Vetë e thura o kangen time
    Enver Hoxhës me gjith’ urime

    O vetim (vetetime) o qe shkrep n’mes reve
    Lavdi venit ku ti leve

    Pyet Evropa e pyet Bállkani
    Kush po i prin ktij karvani

    Nji parti trimneshe e rrallë
    Enver Hoxha gjithmon n’ball

    O vrulli ynë o nuk mund të nálet
    Sup me sup jem lidh si malet

    Per rrethimin n’katër anet
    Kemi zemrat bashë si t’parëve

    E leta dinë mirë tradhëtia
    O pushken top e ka Shqipnija.

    Reply to this comment
    • Beni USA April 26, 21:42

     O ti Ceti i pa fytyre qe poston me shume emra qe na thure gardhe me fera fshatareske ( vathe per sojin tuaj te bagetive ) per partine meme dhe baben Enver ,mesoje qe ti dhe disa te tjera qe kendoni si gjinkalla per ate mut muti nuk jeni njerez por kafshe ordinere me fytyra njerzish qe per shtylle kurizore keni ate BOSHTIN Idologjik te PPSH dhe qe ne vend te mutit te bletve jeni mesuar te hani Mjalte njeriu, Une more Hihena Ceti nuk jame Disident,por me vjene keqe per ate kasapan qe pesoje Shqiperia dhe Kombi Shqiptar nga klika e Hihenave Komuniste te Shqiperise e krijuar dhe instaluar nga patria komuniste e Jugosllavis dhe per interest e Jugosllavis .Une do e kisha per krenari qe te isha dhe nga Dragobija dhe nga cdo vis tjeter Shqiptar qe ju Ureni poatologjikisht, por faktikishte jame nga periferia e Beratit dhe mbiemri im eshte NASUFI dhe mose te breje meraku per kete,se jo cdonje qe sju vjen ju mbase valles me patjeter duhet te jete nga “Dragobija” apo Veriu, ptu o race e poshter Magjypesh me gjake shkerdhatash te kryqezuar me lloje lloje racash

     Reply to this comment
     • ceti April 27, 16:00

      Per komentuesin ‘Beni Usa’ alias Nasufi prej periferise Beratit.
      .
      Ne rradhe te pare kerkoj falje se e kam lexuar me vonese kete replike te fundit edhe pse ke sharje rrugacerore te shkalles fundit…Kur nuk ka argumente ka ofendime OK.
      .
      Keto qe kam shkruar me siper nuk jane te miat por te atyre qe nga sumelepires te enverit u ben kapterre te elezbiberit shqipfolesi qe i ka bere dem me shume shqiperise per te gjitha kohrat kryefajit i te cilet eshte ‘Gradimi i Serberishes’ si nje perbindesh qe me histerine ne luften kunder ‘SLLAVOKOMUNISTAVE” qei nxorri uje te zi atij vendi.
      .
      Ne gop te semes shkofte enveri..kamunistet-stalinistet e dreqi me te birin…Mos u merrni me te vdekur o HIJENA DHE KANIBALE..
      Problemi eshte se cfare do behet me serbo-ballistat-ish terroristat qe erdhen nga Beogradi ne 1991 dhe po i shkerdhejne nenen atij vendi dhe sot.
      Pak histori qe te vijne mente :
      .

      SI E PRUNE SERBET DHE LOBI SERB I AMERIKES
      SERBERISHEN NE PUSHTET NE 1992
      Ish-badiguardi i Sali Berishës gjatë presidencës së tij në 1992-1997, Izet Haxhia, ka filluar të flasë duke shpjeguar shumë zhvillime të rendësishme që nuk janë perceptuar nga publiku gjatë asaj periudhe.

      Në një postim të gjatë në profilin e tij në Facebook, Haxhia shpjegon se kanë qenë serbët dhe lobi sërbo-amerikan tepër i fuqishem në atë atë që sponsorizuan Berishën dhe njerëzit e tij në fillimet e ngjitjes në krye të shtetit duke i siguruar mbështetje diplomatike dhe pjesëmarrje në konferenca të rendësishme ndërkombëtare.

      Ja çfarë shkruan Izet Haxhia: “Vizita e Berishes në USA në vitin 1992 u organizua dhe u përgatit nga shefi i CIA-s për Balkanin Jug-Lindor Dejvid Philips. Ky person njihet për lidhje te fuqishme me lobin serb në Amerikë bashkë me Zv. Sekretarin e Departmentit të Jashtëm Lorenc Igellberger, i cili kishte intersa ekonomike në Serbi me firmen Zastava. Zonjës Berisha ju dhurua një çek prej 10 mijë dollarësh nga ana e Philips. Kur u vendosëm në hotel në Crans Montana, tek suita e Berishes erdhi një përson që nuk e njihja dhe që Berisha nuk e prezantoi. Ka qendruar për rreth tre orë në suiten e tij. Në këtë takim ka qënë vetëm Berisha dhe gruaja e tij. Të nesërmen në sallën ku mbahej forumi mori fjalën edhe përsoni që në darkë kishte darkuar me Berishen. Nga prezantimi që ju bë nga moderatori forumit Carteron mësova se ishte ministri i jashtem Serb i Jugosllavise së mbetur. Mbiemri me sa me kujohet ishte Ivanoviç”.

      Haxhia e përforcon edhe më tej argumentin e tij se Berisha është ngritur nga serbët në pushtet duke thënë se Ivanoviç është parë në tribunën e mitungut të fitores së 22 marsit 1992. “Interesant është fakti se PD vërtet u krijua në shtepinë Gramoz Pashkos, por drejtuesit e ardhshëm që do të merrnin postet drejtuese dolën nga shtëpia e profesor Bujar Hoxhes, një shqiptar me origjinë nga Kosova, rezident i sigurimit të shtetit e shërbimit sekret serb. Ky njeri kishte një pushtet të fuqishëm tek Berisha. Nga ky person u futën në PD klanet e Dibrës me Gazideden e Zhulalin që ishin të lidhura me sherbimin sekret maqedonas”, – vijon ai duke shtuar se edhe ngjarjet e vitit ’97 u organizuan nga qarqet anti-shqiptare.

      Ai zbardh gjithashtu edhe dërgimin e naftës shqiptare ne Jugosllavi, ndërkohë që OKB i kishte vendosur embargo gjatë luftës së Bosnjes.

      “Perveç dërgimit të karburantit makines së luftës së Milosheviçit është bërë edhe dërgimi i armëve serbëve të Bosnjes. Kjo është bërë e kamufluar si trafik i armësh relike në drejtim të Norvegjisë, por në të vërtetë shkonin armë për serbët e Bosnjes. Nëermjetës në të gjithë këtë tafik ka qenë gjenerali Boban, që ka takuar disa herë Berishën tek Vila nr.4”, – përbyll Haxhia.

      Berisha ishte përfolur vazhdimisht se është mbështetur nga serbët dhe lobi sërb ne Amerikë për ardhjen në pushtet, por kjo është një akuzë e fortë e bërë nga një ndër njerëzit që e kanë shoqëruar kudo kreun e PD-së në levizjet e tij brenda dhe jashtë vendit në atë kohë.

      Skandali, një i huaj në Këshillin e Sigurisë Kombëtare
      Sali Berisha arriti deri aty, sa t’i besojë një qytetari të huaj sekretet e Sigurisë Kombëtare. Tashmë është e njohur për të gjithë një foto e vitit 2006, ku shfaqet biznesmeni serbo­boshnjak Damir Fazlliç në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë. Nuk u sqarua kurrë çfarë kërkonte ky personazh në atë mbledhje, në çfarë cilësie ndodhej një shtetas i huaj, aq më tepër një i akuzuar për përfshirje në afera kriminale në disa vende të Ballkanit, me lidhje të forta farefisnie dhe biznesi me një nga kokat më të errëta të shërbimeve sekrete e mafies serbe, Jovica Stanishiç.

      Fazlliç është fotografuar në mars 2006, një vit pasi PD kishte ardhur në pushtet, në krah të Tom Ridge, i kontraktuar si këshilltar i qeverisë së atëhershme shqiptare dhe kryeministrit Sali Berisha për çështje të sigurisë. Para “mikut tim” (kështu deklaroi publikisht Berisha gjatë një seance në parlament më 7 tetor 2008 për Damir Fazlliç­in) raportojnë njëri pas tjetrit, të gjithë ministrat më të rëndësishëm të qeverisë shqiptare.

      E fundit;

      Mos ngaterro malsoret fisnike te Dragobise te Tropojes dhe Veriut te Shqiperise me monstrat berishe-hajdar-mehmelezbibere dhe matherfuckere

     • Beni Usa April 27, 19:11

      Oer Ceti ti dhe nuk mbushe dhe nuk te rihet pa ngren “Mjalte” dhe pa shperndare produkte te Propagandes se Sllavo-Komuniste te PPSH, O koke trash e tru mykur bolle perhape propagande te felliqur Sllavo-Komuniste, e para e punes Sali Berisha dhe njerzit e qeveris se tij te asj kohe vertet e kan thyer embargon ndaj Jogosllavise ne luften e Bosnjes, dhe ajo u be jo per ti cuar Arme dhe Nafte Serbeve te sebrenices sepse ato nuk kishin nevoje fare per to nga Shqiperia sepse ata kishin NENEN Serbi, dhe Tezen Rumani. Nafta nga Shqiperi ka shkuar ne Mal te Zi dhe Kosov o idjot dhe ajo ka shkuar tek fermeret Shqiptar te Malit te Zi dhe Kosoves sepse ishte fushata e korje shirjeve,pra more Shpirt zi Sllavo-Komuniste ajo embargo eshte thyer vetem per interest e Popullsis Shqiptare ne teritorin e ishJugosllavis te asaj kohe. Berisha ka ndimuar Kroacin ne Luften kundra Serbis me aqe sa kishte mundesi deri duke Huazuar (per perdorim) Aroplanet Mig te Kucoves ashtu sic ishin te regullt a te prishur dhe mbase luftes I rikethyen prape.Ju shpirte zinje ju eshte bere Berisha si Luagt qe sju le te flini te qete,dhe per ate Tom Ridge laje gojen me benzin kur ta permendesh sepse ai eshte nje perfaqesues I nderuar Republikan i Shtetit te Pennsylanis, dhe eshte shume Shqiptardashes dhe vece te mira ka bere dhe rekomanduar per Shqiptaret kudo qe ndodhen, o mende Ceti e shofe qe e paske perzemer “Malsorin” fisnik Izet Axhine po ashtu do keshe dhe perzemer dhe ate Tropajanin tjeter Hamdi Dega byth-lepirsin e Mehmet Elezit dhe Lisen Bashkurtit ,dhe ky mender Hamdi shkruan gjithmon shkrime propagande anti-Berishe me pseudonim Alban Dega nga NY, ikni more race e felliqur qe mundoheni te fshihen si Struci duke future koken ne rere

 42. ceti April 27, 20:05

  Me ngadale Beni …

  Nese do ishe zotrote kaq patriot kur Lul Bashici takonte keto AMERIKARE GREKE ne amerike qe kane nje lob teper te fuqishem antishqiptar atje ne Amerike duhet te gjeje kohen dhe vendin e takimit te tradhetarit Lul dhe te merrje ca shoke dhe te dilje me parrulla si LULI JE TRADHETAR……

  KQYRE LULIN SI TAKON KETO GREKQIRAT E AMERIKES DHE TI MERRESH ME XHUFIN E URTE

  Autogoli i Bashës, takon për herë të tretë lobin grek në SHBA
  .
  Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha dhe deputeti Strazimiri janë takuar me lobin greko himariot të SHBA, duke bërë në këtë mënyrë një autogol politik.

  Kjo për arsyen se lobi greko-himariot i SHBA është tepër aktiv fundit çështjes shqiptare.

  Ata ushtruar presion të fortë ndaj qeverisë së Edi Ramës në vitin 2014 kur ai shpalli ndarjen territoriale të vendit dhe përfshiu një pjesë të Labërisë në Himarë. Ata dërguan në Tiranë tre kongresmenë që përfaqësojnë lobin grek në Kongresin amerikan.

  Por për Bashën, duket se ka rëndësi fakti që ky lob ka një ndikim të drejtpërdrejt në Kongresin amerikan.

  Në takim kanë marrë pjesë Presidenti i lobit greko-himariot, prifti Kozmas Karavellas, anëtari i Bordit të shoqatës Peter Gikurias, Prifti Alex Karloutsos, anëtari i shoqatës Simo Dimas dhe Indrit Nina. Në takim është diskutuar mbi të drejtat e pronave në zonën e Himarës dhe probleme të asaj që ata e konsiderojnë minoriteti etnik në Himarë,
  .
  Lobi greko-amerikan i Himarës është i organizuar përmes shoqatës Himarrioton Society of America. Me sa duket Basha, tenton të kapitalizojë atë që ka bërë për grekët me Marrëveshjen detare dhe ta kthejë atë në një mbështetje politike..
  .
  prandaj mos u krekos si gjeli maje plehut…keni gjetur nje Pellumb Xhuf dhe beni si gangsterra…prapa kompjutrit…i ke 2 miljon “Karavella” te greqise ne amerike qe kane Salen dhe Lulin bedela te tyre..

  take it easy !

  Reply to this comment
  • Beni USA April 27, 22:20

   Lobi Greke i Himares se SATEME ,ai eshte Lobi I Shqiptarve Himariot ky bene pjese dhe ishe drejtori CIAs Gorge Tenet Shqiptar e bire Shqiptaresh o tru leshi nene hijes, mesi prisni ju plera qe shdo shqiptar Ortodoks te bregut ta shpallni Grek neqoftese si shkon pershta Ylberistve te Rilindjes te PPSH

   Reply to this comment
 43. TURP PER USA + BE ..QE TOLEROJNE SALI KRIMINELIN April 27, 21:14

  Më fal komentuesi “beni Usa” por nëse pretentedon qe Berishoviqi paska cuar Mig-at e Kucoves ne Kroaci per luftime dhe ka furnizuar me nafte jugoserbet qe t’ja u conin kosovareve ti duhesh te shtrohesh n ndonje spital psiqiatrik sepse Sali Berisha ka në ndërgjegjën e tij njëzet vjet krime, e jo vetëm shkaktuar prej pushtetit të tij personal të ushtruar dhunshëm, por edhe si pjesëmarrës direkt në krime të përbindshme siç janë vrasja e 26 njerëzve në Gërdec, ku protagonist ishte edhe ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, i cili i ka shkarë drejtësisë vetëm për shkak të imunitetit si deputet, çfarë është një skandal sepse nuk ka imunitet që e mbron shkaktarin e krimit qoftë ky deputet, ministër apo kryeministër i një vendi.
  *
  Sali Berisha duhet të dalë para togave të zeza dhe të jap llogari për SHIK-un e tij, këtë mekanizëm monstruoz, që pasi e torturoi, e vrau dhe e zhduku pa gjurmë veprimtarin e UÇK-së, biznesmenin Remzi Hoxha, që duhej të ishte shpallur Martir i Atdheut. Sali Berisha duhet detyruar të tregojë se çfarë di për këtë krim, si e pse e bëri kreu i shërbimit të tij sekret Bashkim Gazidede këtë masakrim barbar dhe për llogari të kujt, të Serbisë apo Sali Berishës personalisht, sepse kanë dalë dyshime serioze e të besueshme se Remzi Hoxha është vrarë mbasi kish nisur të hetonte takimin sekret të Sali Berishës me xhelatin e shqiptarëve të Kosovës, Sllobodan Millosheviçin në Ohër. Me këtë rast Sali Berisha duhet të sqarojë para togave të zeza a ka pas ndonjë lidhje me shërbimin sekret UDB të ish-Jugosllavisë e si rrjedhim Serbisë sepse rezulton që edhe në kohën e embargos ndaj Serbisë kompanitë e klanit të Sali Berishës furnizonin me naftë përmes Muriqanit Malin e Zi me destinacion Beogradin, naftë me të cilën punonin tanket serbe që bënin gjenocid mbi shqiptarët e Kosovës. Sali Berishës i duhen vënë prangat për shumë e shumë krime që ka bërë mekanizmi i tij shtetëror i kthyer në një shërbim sekret personal, por para së gjithash për krimin e përbindshëm kur vrau katër njerëz të pafajshëm që nuk po bënin kurrgjë në shëtitoren “Dëshmorët e Kombit” veç protestonin paqësisht.
  *
  Sali Berisha jo vetëm që ka qenë në zyrën e tij ku ka ndodhur kjo vrasje prej trupave të Gardës, por ai e ka ndjekur situatën dhe janë të gjitha gjasat që mbeten të vërtetohen se ka qenë urdhëri i tij personal për të qëlluar mbi demostruesit paqësorë, aq më tepër se ai krijoi rrethana për të zhdukur gjurmët e krimit, akt antiligjor që duhet ti konsiderohet gjithashtu krim. Sali Berisha duhet të hetohet në lidhje me vrasjen e Kosta Trebickës, shqiptaro-amerikanit i cili ishte dëshmitar i çështjes “Gërdeci”, e kishte dëshmuar se i biri i Sali Berishës ishte pjesë e skemës së kompanisë fantazmë që fitonte para në mënyrë të paligjshme prej demontimit të armëve në Gërdec dhe u bënë shkaktarë për vrasjen e 26 njerëzve duke përfshirë gra e fëmijë.
  *
  Për këtë krim të përbindshëm, Sali Berisha duhet të jetë në bankën e të akuzuarit bashkë me të birin Shkëlzen Berisha, i cili, është e ngjashme që nëpërmjet rrethit të besnikëve të tij të ketë organizuar “aksidentin” e dëshmitarit kundër tij, Kosta Trebicka. Në këtë rast duhet që prokuroria të hetojë se si ndodhi që dëshmitari kryesor kundër djalit të kryeministrit nuk kishte mbrojtje të veçantë në bazë të ligjit që i mbron dëshmitarët e një çështje kaq të rëndësishme ku është bërë një krim masiv. Sali Berisha duhet të arrestohet e të përballet me drejtësinë përveç krimeve të vrasjes së njerëzve edhe për krimet ekonomike të bëra në kohën kur ai ishte kryeministër dhe korrupsioni ishte metodë pune e qeverisë dhe e ministrave të tij.
  *
  Akoma më tej Sali Berisha duhet të dalë para togave të zeza për të sqaruar cilat janë lidhjet e tij me mafiozin serbo-boshnjak Damir Faslliç, i cili nëpërmjet vajzës së Sali Berishës që bënte avokaten e tij, ka blerë prona në Shqipëri dhe ka marrë pjesë edhe në një mbledhje të Këshillit të Sigurisë Kombëtare çfarë përbënte një precedent të rrezikshëm për sigurinë e Shqipërisë. Duhet kuptuar nga të gjithë se arrestimi i Sali Berishës nuk duhet të bëhet për hakmarrje por për drejtësi dhe se me daljen e Sali Berishës dhe ministrave të tij hajdutë para gjyqit në Shqipëri do të marrë fund mendësia e mos ndënshkueshmërisë të atyre që duke shfrytëzuar forcën që u jep pushteti bëjnë krime njerëzore dhe ekonomike, vrasin, vjedhin e plaçkisin pasuritë kombëtare. Sali Berisha nuk mund të falet nga asnjë instancë shtetërore, parlamentare, nga asnjë shtetar apo politikan sepse kauza e drejtësisë është kauza e sovranit, i cili di të zgjedhë, të japë pushtet, por edhe ta heqë pushtetin edhe të rrëzojë me të drejtën e vullnetin e tij si sovran. Askush nuk ka të drejtë të nëpërkëmbë ligjet e drejtësinë duke i falur krimet që janë bërë mbi popullin.
  *
  Eshte turp për miqtë perëndimore dhe kryesisht për shtetin amerikan që po tolerojne kaq hapur nje monster specie e rralle ne historinë njerzore ..

  Reply to this comment
  • Beni USA April 27, 22:23

   Hani “Mjalt” Rilindje hani se ju mbane ne forme dhe vigjilente lehni 24 ore /7 pa pushim gam-gam sepse muti I bletve ju bene reaksion ju pjella hihenash komuniste

   Reply to this comment
   • fuck your berishorri ! April 28, 05:39

    Beni USALI SUMA !

    qënke skifter i berishalesë në Usa !

    Si i trodhi koqet Berishit
    amerikanogreku Geixh nga Washingtoni
    __________________________________

    Lexo cfare thote “komunisti” Dioguardi
    per tradhetarin Berishoviq
    qe pasi e krrujti me Geixh-in ne 1994 .
    .ishte ky fundit
    qe ja shterngoi bolet
    Berishit ne Washington
    dhe nuk kishte ku te shkonte
    vetem ne gopin e Sheqeres nga ka dalë:
    .
    Dioguardi: Berisha na tradhtoi

    “Të takosh Geixh është njëlloj sikur t’i kërkosh avantazh politik Milosheviçit”

    Berisha duhet të bëjë publike se çfarë ka folur me Nikolas Geixh. Kështu u shpreh ish-kongresmeni amerikan Xhozef Dioguardi, i cili është presidenti i “Liga qytetare amerikane-shqiptare”. Dioguardi njihet si një prej mbështetësve kryesorë të Berishës në lobin shqiptar në SHBA, por duket se takimi i para dy ditëve mes Berishës dhe Geixh ka ngjallur revoltën e Dioguardit. “Berisha ka tradhtuar interesat e shqiptarëve të Amerikës dhe ato të Shqipërisë që është takuar me armikun e shqiptarëve Nikolas Geixh”, -u shpreh Dioguardi.

    Jam shumë i shokuar dhe i hidhëruar që zoti Berisha ka takuar zotin Geixh, i cili përfaqëson pjesën më radikale të lobit grek në Amerikë. Dua t’ju bëj të ditur që zoti Geixh ka akuzuar qeverinë shqiptare për diskriminim të të drejtave të minoritetit grek, ai ka mbështetur përfaqësuesit e “Omonia”-s në ’94 kur ushtarët shqiptarë u vranë dhe u sulmuan dhe për këtë arsye Berishi kërkoi që Geixh të largohej menjëherë nga Shqipëria duke e quajtur atë një armik të popullit shqiptar dhe i kërkoi që të mos shkelte më këtu derisa të mbarojë mandati i qeverisjes demokratike.
    .

    Çfarë ka ndodhur për të ndryshuar situatën, Geixh është akoma problem shumë i madh për Shqipërinë dhe popullin shqiptar, përveç Serbisë. Në fakt është lobi grek në kërkim të lobit serb dhe maqedonas në Uashington.
    .
    Ne dimë se kush e mbron SHBA-në, janë shqiptarët dhe jo grekët, ne dimë kush i mbron shqiptarët, ata janë amerikanët dhe jo grekët, tani Berishi nuk mund të ndryshojë mendje.
    .
    Por ai e bëri, nuk arrij ta kuptoj këtë veprim të Berishës. Shqiptarët në Amerikë mendojnë se ai i ka tradhtuar, Sali Berisha ka tradhtuar Gjykatën Kombëtare të Shqipërisë dhe atij i duhet të shfajësohet përpara popullit, pasi njihet në historinë shqiptare si njeriu që kritikoi ashpër diktaturën komuniste dhe regjimin grek. Nuk e kuptojmë si e ka bërë këtë ndryshim të madh, prandaj jam shumë i zhgënjyer si president i lobit shqiptar, si ish-kongresmen i SHBA-së, si shqiptaro-amerikan dhe si president i lobit shqiptar “Liga qytetare amerikane-shqiptare”. Dhe është e vërtetë që ky takim u nxit nga ambasadori amerikan dhe për këtë do të ankohem në Departamentin e Shtetit në Uashington duke kontaktuar kongresmenët e rinj. Kjo nuk duhej të ndodhte dhe duhet të di motivin e këtij takimi. Zoti Geixh ka shkruar letërsinë më negative, më radikale, kundër popullit shqiptar.
    Por mendoj se ai duhet t’i bëjë publike motivet e këtij takimi, sepse zoti Geixh nuk është qeveria greke, ai thjesht përfaqëson lobin grek në Amerikë dhe lobi grek në Amerikë është përpjekur që të ndërpresë Aleancën që çoi drejt luftës në Kosovë. Gjatë luftës në Kosovë nuk i mbështeti sulmet e NATO-s. Geixh nuk do ta pranojë që minoriteti grek nuk është 450 mijë, por kaq janë shqiptarët ortodoksë. Vetëm 58 mijë janë ortodoksë grekë dhe askush nuk ka të drejtë t’i ngatërrojë se çfarë kërkojnë ortodoksët shqiptarë dhe çfarë kërkojnë ortodoksët grekë.
    .

    Dhe nuk mund të themi që ortodoksët shqiptarë janë minoritet grek, kjo është propaganda e Nikolas Geixh dhe e lobit të tij. U përpoqa t’i përgjigjesha këtu në Amerikë dhe më duhet të investigoj. Berisha nuk duhet të takohej me të përderisa të kuptojmë besueshmërinë e këtij hetimi. Dhe tani duhet të bëjë publike çdo gjë që tha në atë takim për shqiptarët në Shqipëri dhe ata në Amerikë, që ne të kuptojmë pse ai ndryshoi mendjen. Duhet pyetur se ky takim që ai realizoi ishte për avantazh politik. Por megjithatë, çfarë avatazhi politik mund t’i japë atij Nikolas Geixh, sepse nuk ka avantazh politik që mund të të japë Milosheviçi. Zoti Hollbruk u përpoq të tradhtonte shqiptarët kur u përpoq ta bënte Milosheviçin palë këtu në Amerikë për paqen në Ballkan, përderisa ai kishte vrarë mijëra boshnjakë në Bosnje. Lobi shqiptar së bashku me lobin e herbrejve e ndryshoi këtë ide dhe NATO vendosi të hedhë bombat mbi serbinë e Milosheviçit, rrëzoi regjimi i tij dhe më pas u nxor para drejtësisë. Geixh nuk mbështeti luftën në Kosovë biles e luftoi atë..

    o beni USUMA
    që qënke sërberishist e morëm vesh..por kështu si shkruan ti po e ben Bishen e Viqidolit mijraë herë më të urryer se c’është..Lufta imagjinare me kufomat e kamunizmit ka mbaruar që në 1997..ka ardhur koha te dalin te akuzuar në banken e historisë skifteret sërbiberishiste në Bruksel dhe Washington

    Reply to this comment
 44. shqiptar April 28, 01:51

  O Ben, qetesohu! Te paska bere si veten Amerika ekstremiste!

  Reply to this comment
 45. info analitike April 28, 08:00

  Shiko si qenkan turrur shoket enveriste me gjuhen e urrejtjes ndaj Europes. Po mire more shoke meqe e urreni Europen perse kerkoni me cdo kusht te hyni ne BE. Rrini ore ne llumin e PPSH-se e ngopuni me pallavrat e bedrinjve.
  Ne Europe idete negacioniste te Xhufit jane te papranueshme ndaj perpelituni sa te doni por ky eshte realiteti. Te qenit historian nuk lejon sharlatanizma alla Xhufi me historine e dhimbshme te kampeve kriminale enveriste ku u shfarosen shume shqiptare te pafajshem e sidomos gra e femije. Sharjet e ca gomereve te lodhur enveriste nuk mund ti mbulojne keto krime

  Reply to this comment
 46. Beni USA April 28, 17:06

  O fare e keqe Hihenash Ylberist Rilindas pasardhes te nenes tuaj PPSh pjelle e PKJ pra krijese e Emisasrve Jugosllave Miladinit dhe Vukmanovicit , kete qe jeni krijese e Jugosllaveve dhe ne sherbim te tyre as mose ju shmangni dhe ta mohoni sepse eshte e vertet e dhimbeshme , mose haro se eshte e fresket riperteritja e “vllazerist” tuaj me Serbet me ate samitin ne Shkoder dhe beograd ku Kryekari juaj i Rilindjes beri me Serbet, per te kujtuar dhe takimine Nanos me Satrap Milloshevic ne Krete.te Greqis Ndersa per Lobet ne Amerik ta keshe te qarte qe ata krijohen dhe fuksionoin ne mbrojte te interesave te atyre qi i financoin,dhe kur financimet nderpriten ateher dhe puna e lobit ne mbeshtetje te financusve nderpritet,Per hire te vertetes gjate konflikteve ne IshJugosllavi shoqatat dhe fondacionet Shqiptare ne Amerik kane grumbulluar pare me thase per Diogardin dhe Eliot Engel apo Bob Doll e te tjere Kongresmen me qellim e vetem qe ata te shtronin ceshtjet Shqiptare ne Kongresin Amerikan,pra kalabresi Diogardi filloje te ndihej Shqiptar-Arberesh kur filloje te flinte mbi shukat me Dollare qe i dhuronin shoqatat Shqiptare te Amerikes dhe sidoms Vatra dhe Fondacion Shqiptar i Shqiptarve nga Maqedonia ne Patersonit NJ, dhe tani qe ato shuka me pare nga Shoqatat Shqiptare ju nderpren Diogardi ashtu si ish Ambasadoret Withers and Arvizu me siguri eshte futur ne Perdoron e Rilindjes nga paret e tregtise se “mjellit per partizanet” nga Kolumbian apo tregtia e ministrise se Tahirit dhe Çunave nga “jonxha” e Shqiperis Lazaratse. Pora more qene te terbur lefni sa te mundeni per Rilindje e PPSH por mua mose me trzoni bolet shume ajt shendet dhe ju befte mire ai “njalti i Partise

  Reply to this comment
 47. miku i Kolës April 28, 18:10

  Jam befasuar me kete komentuesin “Beni Usa” qe duket lehte qe eshte pacavure e Xenportalit pra ate te Devilit dhe Devilit Shkerdhen Berisha.

  Lexoni me kujdes cfare thote;
  Gjate luftes ne ish Jugosllavi ne 1992-1996 Sali Bythisha I paska dhene kroateve avjonet MIG te Kucoves dhe ato I paskan kthyer prape…E besoni Avione me qira ( me rente) dhe vete Sali bythishes tja thuash kete genjeshter do habitet.
  .
  Po pse Sali Bythisha e zhduku nga faqja e dheut Remzi Hoxhen sepse e zbuloi takimin me antishqiptar te mbajtur ne Oher midis Milloshevicit Grigorovit dhe Berishovicit ?
  .
  Eshte e kote te merresh me tej me kete monster qe ushqehet me kufoma komuniste prandaj po e pershendesim me kete bejte modeste per Amanetin e shtrigut te lugut te zit e tropojes Sali Biberisha

  “” Amanet moj Sllobodane
  Me ma ba nji vorr te gjane
  Afer vorrit due me m’lane
  Nje shirit e nje pal gershan
  Me me sjell dhe nji foltore
  10 her n’dite me leh si Gore
  .

  Ka me leh prap ky soj horrit
  Ka me i cue t’vdekunit prej vorrit
  Ka me i tremb,kan me marr vrapin
  -Kush na e solli ketu zullapin
  Edhe n’vorr me na ca Trapin

  Amanet prape Sllobodanes
  Mblidh maloket e Tiranes
  Mbas 6 muajsh kur te vdes
  T’ma ruejn vorrin me kujdes
  Me ta thane pa ti ra anes
  Me ma ruejt prej Edvin Rames
  .
  Po kam frike se ai Pinjoll
  Ma con vorrin ne Vicidoll
  Nuk e din ai soj vandalit
  Sa kam vuejt me ardh prej malit…
  .

  Beni Usa mos u ngut
  rri rehat dhe mos ha mut
  ti dhe Sala mor merhum
  jeni bo per muzeum

  mos u merr as me Lul Basha
  se asht ma zi se Esat Pasha
  monster,esht kry tradhtari
  zi ma gjarper se Sali cari

  Reply to this comment
  • Beni USA April 28, 23:54

   Ore ti “miku” i Koles Rilindas Ylberist mose u kruaj shume si Homorist, oj ti ” i koles qe “KokeKuqin” ha nga Bytha, dhe nga goja ja fut pordhes , O ti “miku” i Koles terezin mose e prish se po s’gjete KokeKuqe kruaje me Gisht,o ti “miku” Ylberist po nuk u kanaqe me Gishta kerkoje shokve te partis nga Berati te dergonje nje KokeKuqe si ai i Nikes nga Bilça , O ti i Koles mos u tut se ju 99ca Rilindasit Ylberis jeni te forte sepse keni ngren “mjalte” njeriu e jo ate te Bletes”Mut”

   Reply to this comment
 48. skifterofagos April 29, 01:23

  Nuk me tremb ky skifteri Brukselit ne krahesim me korbin gjakatar e tradhetar te Viqidolit qe ka 27 vjet qe me ndihmen e skiftereve shqipfoles te Brukselit dhe atyre serbisht-foles te Amerikes ( Virxhinias) e ka perdhosur ate vend me keq se pas vdekjes Skenderbeut ne shekullin e 15-te

  Shume shqiptare te ndershem pyesin:

  Ku e gjen fuqine familja kriminale e berishajve qe sfidon dhe vete shtetin amerikan:

  Ose me sakte:
  Pse e hedh shurren perpjete Sypeshkaqeni me keto skiftere qe nuk dalin rasteshish ne Europe por dhe ne Amerike
  .

  Pergjigja ne tre pjese eshte me poshte :

  Pjesa e pare

  “The New York Time”: “Vdekja e Trebickës ka ngjallur frikë dhe pasiguri”
  Gazeta me famë botërore i kushton katër faqe aksidentit. Hijet e dyshimit rëndojnë dhe pas ekspertizës amerikane

  Gazeta “Nju Jork Tajms” ka publikuar një artikull që lidhet me vdekjen dhe hetimet e deritanishme rreth ngjarjes së bujshme në Shqipëri. Në një shkrim me autor Nikolas Kulish, gazeta prestigjioze konstaton fakte interesante rreth hetimeve, e cilëson vdekjen e Trebickës, dëshmitarit kyç të aferave të armëve dhe Gërdecit, si të papritur. Dyshime dhe njerëz që kanë pak besim tek autoritetet e tyre, nënvizon gazeta. “Çështja për vdekjen e Kosta Trebickës, dëshmitar kyç në një çështje shumë të rëndësishme, është e rrethuar me spekulime. Ai zbuloi prova të rëndësishme në eksportimin e municioneve në drejtim të Afganistanit. Akuzat e tij për trafikun e armëve u pasuan me arrestime në Shqipëri, kur më 15 mars nga shpërthimi në Gërdec humbën jetën 26 persona, mes të cilëve edhe fëmijë. Trebicka, 48 vjeç, u gjet i vdekur muajin e shkuar në një rrugë rurale pranë makinës së tij. Hetimet për vdekjen e tij janë gjithçka, përveçse rutinë”, – thuhet në artikull. Më tej citohet se një hetues amerikan u thërrit nga Prokuroria për ekspertizën e vdekjes së tij, Kevin J. Teter është ekspert në Policinë e Shtetit në Virxhinia. “Pas përfundimit të ekspertizës dhe dërgimit të raportit nga ana e tij, pati shumë debate dhe diskutime në Shqipëri. Media të ndryshme e kanë vënë në dyshim përfundimin e ekspertizës, sipas së cilës Trebicka kishte vdekur si pasojë e një aksidenti automobilistik. A ka vdekur Trebicka në një aksident, apo ka qenë diçka tjetër që e ka shkaktuar vdekjen e tij? Populli në këtë vend të vogël e të varfër europian ka tashmë pak besim jo vetem tek autoritetet e tij, por dhe nga miqtë perëndimore.
  Dihet qe Sali Berisha e quajti kete gazetë letër higjenike.
  ——————————–
  pjesa e dyte
  ———————
  “Gërdeci”, Luan Hoxha fiton azil në SHBA
  Ish-shefi i Shtabit të Përgjithshëm, i dënuar me 5 vjet burg nga Gjykata e Apelit në Tiranë si një nga përgjegjësit për tragjedinë e Gërdecit tashmë është azilant në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Hoxha sipas një kabllogrami të Ambasadës Amerikane raportoi përfshirjen në Gërdec të djalit të ish-kryeministrit Berisha. Lexoni kabllogramin e plotë.
  Ish-shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë shqiptare, Luan Hoxha ka marrë statusin e azilantit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Edhe pse ai është dënuar me 5 vjet burg si një nga përgjegjësit e tragjedisë së Gërdecit më 15 mars të vitit 2008, ku humbën jetën 26 persona dhe u plagosën rreth 300 të tjerë, Hoxha nuk do të mund të ekstradohet në Shqipëri. Ish-zyrtari i lartë i Forcave të Armatosura, ka lënë Shqipërinë në datën 1 janar 2012, së bashku me familjen është larguar drejt Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Dihet tashmë se Luan Hoxha ishte kercenuar me jete nga ‘Sypeshkaqeni” dhe I eshte then shprehimisht..Do pësosh fatin e Kosta Trebickës
  —————————————————————————————
  pjesa e trete (ju flet gery kokalari)
  KONGRESMENI FRANK WOLF
  Fatmir Mediut i pëlqen që të mburret me miqësinë e tij me kongresmeniin Frank Wolf, që përfaqëson shtetin e Virxhinias në Uashington. Unë do të doja të dija nëse ka pasur ndonjë komunikim mes Mediut dhe Wolf pasi Mediu u ekspozua në gazetën “Times”? A ka pasur komunikim mes Mediut dhe Wolf pasi Kosta Trebicka vdiq në një aksident misterioz me makinë? Ishte një rastësi që eksperti amerikan që u soll me aq shpejtësi të hetonte çështjen ishte nga policia shtetërore e Virxhinias?

  .
  Apo mund të jetë diçka më e rëndësishme, siç më ka thënë një ish- agjent i FBI që hetoi çështjen? Dhe përse pikërisht pasi Fatmiri doli në gazetën “Times”, ai nxitoi të takonte Shkëlzen Berishën? Çfarë ishte kaq e rëndësishme që ata duhej të flisnin në mes të krizës? Dhe siç e di mirë Fatmiri, Nicholas Wood, gazetari i “Times”, që e intervistoi, solli me vete një kameraman shqiptar për të regjistruar intervistën. Pse një ditë pas intervistës, disa truproja të tij shkuan në studion e kameramanit dhe i konfiskuan pajisjet?

  .
  VOA
  Sa i përket Zërit të Amerikës, ata që janë përgjegjës për intervistën e Mediut duhet t’u vijë turp që kanë lejuar këtë person- që sipas meje është një gjarpër- të vjellë helmin e tij në një forum mediatik të kontrolluar nga qeveria amerikane. Dikur, Zëri i Amerikës i shërbente qëllimit që të shpërndante demokracinë përtej Perdes së Hekurt… tani është bërë pjesë e një hipokrizie të madhe, duke u dhënë mundësi atyre që po shkatërrojnë atë pak demokraci që ka mbetur në Shqipëri për t’i bërë gjërat më keq,.
  ******
  Kjo maskarade qe po ndodh sot me Banditin Berishe dhe kelyshet e tij tregon se duhet kohe e gjate qe te ringjallet ai vend por kryesorja eshte te themi te verteten qe Saliqeni eshte kriminel por jo fajtor.
  .
  .Fajtor per momentin jane Edi Rama qe mori vota cudiberese ne 2013 por dhe zoti Donald Lu & company qe me veprimet dhe mos veprimet e tij po behet nje mbrojtes me dashje apo pa dashje I kesaj dinastie kriminale.Edhe me pro-amerikani ne Shqiperi por dhe me antikomunisti ne Amerike kur shikojne kete film me mafien berishiane “Live” ne Shqiperi…pamvaresisht se teorikisht shajne enver hoxhen..mendojne se ne fund te fundit qofte ai popull..qofte klasa politike..qofte keto xhambasadoret e akredituar ne Tirane e kishin hallall dajakun e tij..Thjesht Dinastia kriminale berishiane eshte kthimin ne legjende te enver hoxhes nga armiqte por dhe miqte e ketij kombi.

  Reply to this comment
  • Beni USA April 30, 15:11

   O ti Enverist i ngire ne kohe dhe i pandreqshem qe tani na del me nik names tjeter”skifterfagos” qe se bashku me gjithe ato nik names qe ti perdor =MUT Qeni . E para ajo Gazeta NY times eshte nje gazete Majtiste ku ka aksione dhe Soros, Baba juaj sponcorizues o 99ca Ylberis te Rilinndjes Social- Komuniste te PPSH, e dyta nuk e ka quajtur Berisha ate si Leter Higjenike,ai vetem ka perseritur ate epitet qe Amerikanet Konservator Republikan i kane vene asaj gazete , e treat ai Trebicka ne mose nga vdekje aksidentale me makine, mund te kete qene dhe larje hesapesh me ata qe ai kryente kontrabande armatimesh etj lloje kontrabandash, dhe e katerta ai shperthimi I Gerdecit ka te beje me tre fusha 1-thjeshte Aksidentale gabim njerzor , 2-hakmarje nga ata qe e kishin ate bisnes me pare ,dhe 3- dhe me e besushmja eshte qe te jete veper e Mossad , Zbulimi Izraelit, sepse Shqiperia tradicionalisht qe nga 1980 ka qene furnizuese e “Vellezerve” Palestines dhe Ezbullaut libanez me arme, sepse Qeveria Izraelit ne ate kohe kishte shprehur shqetsimet e saje sepse shume arme dhe Raketa nga Shqiperia po perfundonin ilegalishte dhe ne menyre te fshete tek Ezbullau,pra po kryhej kontrabande dhe vepre armiqesor ndaj Izraelit nene petkun e eksportit ne Afganistan nje pjese e atyre Armeve dhe raketat te perfundonin tek Armiqet e Izraelit dhe dihet qe Izraeli ne keto lloje raste nuk ta fale =Toleranc ZERO dhe pa priitur te dergon “llokume” ashtu sic ka bere dhe ne Siri keto kohet e fundit dhe me pare , dhe sa i perket Zerit te Amerikes ki kujdes kur flet sepse Zeri I Amerikes dhe BBC jane e vetmja dritare e se vertetes,jane drita she shpresa e popujve te shtypur nga doktrina e social-Komunizmit dhe nga diktaturat dhe diktatoret e cdo lloje

   Reply to this comment
   • ai lart April 30, 19:28

    neqofte se ka ngelur amerika ta mbrosh ti duhet te vajtojme jo vetem shqiperine por dhe ameriken..

    .me ate qe ke thene se berisha i ka dhene kroacise ne 1993-1994 avjonet mig i ke dhjere te tera…debil eshte me e vogla qe mund te jesh
    .
    kerkoj falje qe merrem me super low life si puna jote..

    . sa per enverin une e hodha nje here ne 1991 por e ngjallet ju benat dhe legenat e amerikes me sali satanain dhe edi rame impotentin

    sorry !

    .

    Reply to this comment
    • Beni USA April 30, 21:42

     O ti lango KuqoYlberist qe na dele tani me Llagapin “ai Lart ” po ti qenke dhe me keqe se ai kokKuqi poshte ne mese shalve qe hidhetsa andej ketej apo; sa majtas-djathtas, dhe buadall dhe fodull ,shko fli gjum se e ke bere planin per sote shko e ha ate topin e radhes (Pilafin) e Rames se ngelesh pa te dhe nuk lefe dote neser per Rilindjen o pjelle buce Komuniste, po ku di ti more cfare eshte Low Life ,ti dhe ai soje juaj e keni aritur ate Low Life deri qe kure ju ka plas cipa e e prapnices dhe shko falu te Papusi aty matan gardhit te PS

     Reply to this comment
     • ai lart May 1, 01:41

      Mbasi ke thene se je berati po ta kallxoj nje barcalete..

      .Dikur kishim nje shok nga Berati qe shqiptonte ‘LL” si ‘DH” dhe nje here na pruri nga vendi i tij nje kavanoz me ullinj dhe na tha:

      O cuna ju kam pru Udhi Berati ne Kavanoz….kjo per hapje oreksi. plasi gallata
      ..
      Jemi te nje ane ne lidhje me Enverin dhe Ramen ne te satene shkofshin te dy….por mbaje mend

      ..antikomunizmi-makartizmi-salibiberishizmi-xhorxhsorrizmi kane kaluar cdo llogjike njerzore ne shqiperi…

      antikomunizmi i ca amerikareve si puna jote ja ka kaluar dhe vete komunizmit qe vetem i tille nuk ishte
      .
      Te pafsha berber duke ju rruajtur lesht 4000 mije skiftera muxhahidineve se ju eshte rritur shume…mbase leshi i tyre te mbyll gojen…me sakte qenefin..
      .
      ose merr ato ‘shqiptaret grekqira te qimares’ me jorgo koken dhe merrni nje brisk rroje per Janullen se dhe ai shqiptar si ty eshte bere…

     • Beni USA May 1, 14:48

      Ore 99ce Ylberist = Pjelle Komuniste apo Komunist i “moderuar” i mbulluar dhe kamufluar me petkun e orgaizatave OJQ te drejtave te njeriut , ai Enveri dhe Pioneri Rama me gjithe 99ca e Rilindjes jane ne anen tende shkofshin ne te Satême (asja Buçes tende komuniste) meso te shkruash dhe te shprehesh drejte e hapur jo me perzevativ (satene),dhe ata muheaxhedinet apo janollatosin dhe Jorgo Goron e himares dhe gjithe QORAT mbaje per vete se ju duhen per vota, ti “shoku” yleris bene mire te beshe nje kurs per Dylber = “Berber” jo Leshi por preshi ,per te bere synetllek sepse gjithe ata 99ca Ylberiste vllazeria tende kane nevoje per prerje lafshash sepse i ka zene skollomonja dhe I ka mbyte infeksioni nga puna dhe profesioni si Homoriste ,ajo puna Ll me Dh eshte e vertet por me thuaj mbiemrin e “shokut” dhe te theme nga cili fshat eshte, me siguri ai “shoku nuk eshte me shume se 30-40 vjeç dhe eshte edukuar nga gjenerata e mesuesve me shkolle te mesme Buqesore dhe Ylberistve apo 99cave te Rilindjes me drejtore vari leshte te LSI

 49. MH April 29, 22:59

  Ku Xhufi e ku specialistet!!!!!!!!!

  Vetem Z.Xhufi asht dhe mbetet historian.
  Te gjithe te tjeret pa perjashtim jane dhe mbeten specialiste te historise.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*