Sondazhi: 62 për qind opinion pozitiv për policinë, 26 për qind negativ

May 28, 2018 10:27

Sondazhi: 62 për qind opinion pozitiv për policinë, 26 për qind negativ

Në kuadrin e projektit “Monitorimi i opinionit publik në Qarkun Tiranë (krahasuar me qarqet e tjera) mbi rolin e policisë në jetën e përditshme të komunitetit”, të financuar nga Programi Suedez për Forcimin e Policimit në Komunitet në Shqipëri (SCPA), AGENDA Institute zhvilloi në periudhën 21-25 maj 2018 sondazhin e parë elektronik, në serinë e sondazheve mujore të parashikuara në këtë projekt 12-mujor.

Sondazhi u realizua teknikisht nga statisticieni Eduard Zaloshnja, PhD. Metodologjia dhe gjetjet e këtij sondazhi janë përgjegjësi e autorit.

Nga sondazhi rezulton se mbi 60% e banorëve të qarkut Tiranë (16 vjeç e sipër) kanë opinion pozitiv për punën e policisë së qarkut të tyre.

Vetëm çereku i banorëve të qarkut kanë opinion negativ. Rezultate pothuaj identike vërehen në pjesën tjetër të vendit. Në rang republike, 62% e banorëve (16 vjeç e sipër) kanë opinion pozitiv për punën e policisë së qarkut të tyre dhe vetëm 26% kanë opinion negativ (12% kanë opinion asnjanës).

Deri më sot, SCPA ka zhvilluar vrojtime të thella statistikore me anketim në terren, në lidhje me opinionin e komuniteteve mbi punën e policisë në to.

Sado të vlefshme janë në terma afatgjatë, vrojtime të tilla kërkojnë shumë kohë për t’u kryer – nga dita që fillon anketimi deri në publikimin e rezultateve, mund të ketë kaluar një muaj.

Si rrjedhojë, ato nuk krijojnë mundësinë për një monitorim të vazhdueshëm të problemeve. Përmes projektit aktual, synohet të monitorohet çdo muaj opinioni i komuniteteve (në Qarkun Tiranë, krahasuar me qarqet e tjera) në lidhje me punën e policisë në to.

Vetë forma e sondazhit (elektronik) e krijon mundësinë për kryerjen e tij çdo muaj, brenda fare pak ditëve.

Në këtë mënyrë mund t’i jepet policisë një feedback i vazhdueshëm, që mund t’i vlejë asaj për përmirësimin e punës në komunitet./e.k-Dita

 

***

Në foton kryesore: Kastriot Skënderaj, Drejtor i Policisë në Qarkun e Tiranës dhe Ardi Veliu, Drejtor i Policisë së Shtetit.

May 28, 2018 10:27
Komento

Ende pa komente

Ende pa komente!

Je i mirëpritur. Bëhu i pari që komenton këtë artikull. Kujdes etikën.

Komento
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim