Sexting, një në katër adoleshentë merr mesazhe seksuale. Kujdes, pasojat!

February 27, 2018 15:06

Sexting, një në katër adoleshentë merr mesazhe seksuale. Kujdes, pasojat!

“Sexting”, term ky që i referohet mesazheve të dërguara me përmbajtje seksuale, është i përhapur masivisht tek adoleshentët.

Sipas këtij studimi një në shtatë adoleshentë kanë dërguar mesazhe në formën e imazheve ose tekstit, dhe se në rreth 110,000 adoleshentë në mbarë botën, u zbulua se një në katër i ka marrë këto mesazhe, shkruan media amerikane CBS.

Për dërgimin dhe marrjen e këtyre mesazheve, faji i është hedhur smartphoneve.

Shoqata e psikologëve të Universitetit Calgary arriti në përfundimin se “sexting”  është pjesë normale e përvojës së adoleshentëve.

Sidoqoftë, duhet thënë se ky lloj komunikimi mund t’i  vendosë të rinjtë në rrezik. Pasojat emocionale janë të panumërta. Kënaqësia momentale nuk rri vetëm. Poshtërimi, izolimi social si dhe rënia në depresion shoqërojnë shpesh fenomenin.

s.a/dita

February 27, 2018 15:06
Komento

2 Komente

  1. DinPaku February 27, 17:35

    Me sa duket, puna e ketyre lloj shkrimesh, matet vetem me numrin e rreshtave: i kerkon Merua ketij s.a. me gjej ku te duash ti diçka ku te flitet per sexing midis adoleshenteve, por te jete vetem 11 rreshta, as me shume, as me pak dhe ta kesh gati per gjysme ore. Si ty kam porositur edhe 5 te tjere qe kane mare te njejten detyre, kush vjen me vone se gjysme ore, eshte i djegur, more vesh? Dhe garen e paska fituar ky s.a. Merua ka numeruar rreshtat, fiks 11, ka pare dhe oren, 29 minuta dhe, pa patur nevoje ta lexoje sepse kriteret jane plotesuar tamam, e ka botuar menjehere. Po si ore derdimen s.a., 1/7 e pjesemaresve ne studim, pra 14% kane derguar sextings dhe 1/4 (25%) prej tyre, pra shume me teper, i kane marre keto sexings!!

    Reply to this comment
  2. DinPaku February 27, 18:19

    Nje Sorry te madhe nga DinPaku! Na u ngaterruan gazetat me njera tjetren. Ne komentin tim te meparshem, ne vend te Meros duhej shkruar Thano. Gjithshka tjeter qendron, sepse ky eshte problem per te gjitha gazetat shqiptare.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*