Studimet e larta, qeveria miraton 20 211 kuota studimi

July 22, 2015 17:55

Studimet e larta, qeveria miraton 20 211 kuota studimi

Kuotat e përgjithshme të pranimit në institucionet publike të arsimit të lartë për vitin akademik 2015 – 2016, në programet e studimeve të ciklit të parë, në programet e studimeve jouniversitare profesionale dhe në programet e integruara të studimeve të ciklit të dytë, me kohë të plotë, janë 20 211.

Sipas vendimit të sotëm të qeverisë, ato do të ndara, si më poshtë vijojnë:

Kuota e pranimeve të reja për programet e studimit të ciklit të parë, për programet e studimeve jo universitare profesionale, si dhe për programet e integruara të studimit të ciklit të dytë   19 651;

Kuota për program të dytë studimi           200;

Kuota për transferim studimesh           300;

Kuota për shtetasit e huaj             60.

Kuotat e pranimeve të reja, sipas shkronjës “a”, të pikës 1, të këtij vendimi, përbëhen nga:

Kuotat e pranimit për kandidatët brenda territorit të vendit       18 986;

Kuotat për shqiptarët nga trojet jashtë kufijve të vendit            600;

Kuotat për të verbrit   15;

Kuotat për romët dhe ballkano-egjiptianët   20;

Kuotat për invalidët paraplegjikë e tetraplegjikë   15;

Kuotat për jetimët   15.

July 22, 2015 17:55
Komento

1 Koment

 1. studenti i ri July 23, 11:04

  ligji i ri i arsimit te larte do tna coje ne be,
  pyes ministren nikolla dhe te prononcohet ne media,per kuptimte ligjit te ri,
  po a kemi shanse te barabarta ne investim njesoj si
  jo publiku ku per 3 vjet arketon 7500 euro psh UET per cdo student *vitet e krijimit te ketijuniversiteti
  psh me fakultetin e gjuheve te huaja ku percdo student ne 2 vjet arketon x leke .

  1.per keto kuota sa pedagoge duhet per cdo fakultet sipas ngarkeses
  2,pse duhet te kete pedagoge te jashtem ne publike
  3.pse duhet te kete pedagoge nga publiku te jashtem te jo publiku
  4.a duhet qe pedagogu te jete ne oren e pushimit ne departament ku te kontaktoje studenti qe paguan taksen e shkollimit
  5.kur do disipline ne universitetet publike qe studentet te mbeten pa mesim ne publik e te rine ne kafe, e pedagogu jep mesim ne jo publik
  6.a duhet te kete nen departamente te gjuheve te huaja ne fakultetet juridik,shkenca natyrore, mjeksi,shkenca sociale ekonomik,me pedagoge te emeruar me ngarkesat sipas normes
  njesuar me ate te fakultetit te Gjuheve te Huaja,
  duhet folur me shkoqur, shqip,
  ja cilat jane anet pozitive nga ligji i meparshem
  per tu sqaruar cdo student.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*