Tatimorët nisin kontrollet në terren

November 8, 2018 14:48

Tatimorët nisin kontrollet në terren

Drejtoria e Hetimit Tatimor pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, (DPT) përmes strukturave të saj, ka nisur zbatimin e planit operacional për periudhën 1 nëntor -31 dhjetor 2018.

Qëllimi i zbatimit të këtij plani është parandalimi, ndërgjegjësimi, evidentimi dhe goditja e paligjshmërisë në fushën e tatim-taksave, si dhe marrja e masave administrative përkatëse ndaj shkeljeve tatimore.

Fokusi kryesor i punës së strukturave hetimore do të jetë kontrolli në zonat me aktivitet të lartë ekonomik, në subjektet më të frekuentuara gjatë periudhës së festave, si dhe në tregje e transport.

Plani operacional do të shtrihet për zbatim në qendrat e qyteteve kryesore në të gjithë territorin e vendit : Tiranë, Fier, Durrës, Elbasan, Korçë, Shkodër, Berat, Lezhë, Gjirokastër, Vlorë, Kukës, Dibër, Sarandë.

“Administrata Tatimore në asnjë rast nuk ka si qëllim ndëshkimin e tatimpaguesve, por ndërgjegjësimin e tyre për vetëdeklarimet dhe përmbushjen me korrektësi të detyrimeve tatimore” citon njoftimi i DPT.

l.h/ dita

November 8, 2018 14:48
Komento

1 Koment

  1. Arben November 9, 07:37

    Zagaret e rilindjes.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*