Të dënuar për vjedhje me dhunë, në ‘lupën’ e OFL edhe tre “të fortë” nga Tirana

August 5, 2020 13:23

Të dënuar për vjedhje me dhunë, në ‘lupën’ e OFL edhe tre “të fortë” nga Tirana

Operacioni Forca e Ligjit i ka dërguar formularët e vëtëdeklarimit 3 të fortëve në Tiranë, të cilat janë dënuar për veprat penale “vjedhje me dhunë”.

Në ‘lupën’ e OFL do të kalojnë, Xhesio Hajdari, Gentian Shehaj, Eno Barolli.

Të tre këta shtetas sipas OFL do të kenë në dispozicion 48 orë për të plotësuar formularin e vetëdeklarimit të pasurive, me anë të të cilit duhet të justifikojnë burimet e ligjshme të të ardhurave të tyre. “Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special|, thekson OFL.

Njoftimi i plotë i OFL

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

Xhesio Hajdari, banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Vjedhja me dhunë”, e kryer në bashkëpunim;

Gentian Shehaj, banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Vjedhja me dhunë” e kryer në bashkëpunim;

Eno Barolli, banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Vjedhja me dhunë” e kryer në bashkëpunim.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.

 

 

l.h/ dita

August 5, 2020 13:23

Njoftim

Njoftim

Njoftim