Thellohet konflikti në MAS, Ministrja kallëzon Sekretarin e Përgjithshëm

July 24, 2017 14:20

Thellohet konflikti në MAS, Ministrja kallëzon Sekretarin e Përgjithshëm

Konflikti mes ministres se Arsimit dhe sekretarit te pergjithshem perfundon ne gjykate. Ministrja e Arsimit, Mirela Karabina ka kallëzuar sekretarin e pergjithshem, institucionet Plarent Ndreca, pasi sipas saj nënshkroi një kontratë në kundërshtim me ligjin.

Sipas kallezimit, ministrja e akuzon Ndrecen se nënshkroi një kontratë me operatorin ekonomik për “shtypje dhe botim të dëftesave, regjistrave”.

“Kontrata e nënshkruar është me fond mbi 8 milionë lekë. Kallëzimi është bërë për ushtrim të paligjshëm të funksioneve shtetërore, dhe për shpërdorim të detyrës me pasoja të rënda ligjore. Do denoncojmë çdo akt të korrupsionit në MAS”, shprehet ministrja Karabina.

NJOFTIMI I PLOTE
Në vijim të kallëzimit penal me Nr. 2466-M, datë 12.06.2017 për shtetasin Plarent Ndreca, për shkelje të rënda ligjore të bëra gjatë ushtrimit të detyrës së tij si Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Arsimit deri më datën 13.06. 2017, titullari këtij institucioni znj. Mirela Karabina, ka depozituar, në Prokurorinë e Përgjithshme dhe në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, Kallëzimi Penal me Nr. Prot extra 12, datë 24.07.2017 për shtetasin Plarent Ndreca, i pezulluar nga detyra e Sekretarit të Përgjithshëm si dhe i shfuqizuar nga kompetencat që përmban ky funksion.

Kallëzimi është bërë për shkak se z. Ndreca në kundërshtim me aktet ligjore të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit ka firmosur si Titullar i Autoritetit Kontraktor për Ministrinë e Arsimit dhe Sportit një kontratë me operatorin ekonomik “Albdesign PSP”, sh.p.k., me objekt: Loti I: “Shtypja dhe botimi i dëftesave, regjistrave, dhe revistës “Mësuesi”’, me fond limit 8’600’937 (Tetë milion e gjashtëqind mijë e nëntëqind e tridhjetë e shtatë) lekë pa TVSH.

Përdorimi abuziv i titullit “Titullari i Autoritetit Kontraktor të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit”, jemi të bindur se përbën vepër penale.

Konsiderojmë se vazhdimi i ushtrimit të paligjshëm të funksioneve shtetërore nga ana e shtetasit Plarent Ndreca është shpërdorim i hapur i detyrës me pasoja të rënda ligjore dhe financiare për Institucionin e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit dhe Buxhetin e Shtetit.

Ministri i Arsimit dhe Sportit është i vendosur të denoncojë çdo rast që cenon funksionimin e institucionit, shpërdorimin e fondeve të buxhetit të shtetit si dhe akte të korrupsionit, në institucionin që ajo drejton.

 

July 24, 2017 14:20
Komento

2 Komente

 1. Arben July 24, 14:31

  LITARI LITARI LITARI LITARI

  PER ILIR METEN DHE GJITHE LSI.

  KESHTU BEHET SHQIPERIA.

  Reply to this comment
 2. Arben July 25, 06:35

  LITARI LITARI LITARI LITARI

  PER GJITHE LSI.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

MENDONI SE PËR TË ZGJIDHUR KRIZËN POLITIKE DUHET NJË MARRËVESHJE E RE RAMA-BASHA?