Thyerja e embargos së naftës, dëshmia e ish-ambasadorit shqiptar në OKB

August 8, 2018 12:18

Thyerja e embargos së naftës, dëshmia e ish-ambasadorit shqiptar në OKB

Intervistoi Adrian Thano

Ndodhi në 2006.  Ish-Presidenti e lëshoi pa droje: në përgjigje të pyetjes mbi një libër kujtimesh të ish-homologut malazez.

U pyet mbi ato kujtime dhe… ja ku u bë: Një buzëqeshje përzier me copa fjalësh; më pas një “ju garantoj”; prapë një buzëqeshje disi më e gjerë, dy gojë-mbajtje, pastaj hiç-buzëqeshje (prite Zot ç’do thotë) dhe ja ku kemi papritur fytyrën më solemne mbi rruzull; me të cilën ish-Presidenti i Shqipërisë shpalli se e paska thyer embargon e OKB ndaj ish-Jugosllavisë.

Pasoi ndonjë politikan i opozitës së kohës sot në pushtet, edhe ky shumë i bindur që gjëma është gjëmë. Pas dy ditësh, heshtje.

Ish-ambasadori i Shqipërisë në OKB në kohën e thyerjes së embargos, është personi i duhur për të mësuar më shumë se ç’mund të mësohet nga gojëqeshjet e “Doktorit” dhe gojëmbajtjet e opozitarëve të tij politikë.

Pëllumb Kulla i është përgjigjur nga SHBA disa pyetjeve të mia mbi kohën e thyerjes së embargos, komunikimin e tij në atë kohë me Berishën, çfarë i ka thënë ky i fundit në përgjigje të përcjelljes së shqetësimit të zyrtarëve të OKB-së, si i trajtonte kjo organizatë informacionet që vinin nga kufiri shqiptar etj.

Kulla është i skandalizuar. Por jo vetëm kaq. Ish-ambasadori ndihet i përdorur. Ka vepruar në kushte besimi të plotë dhe është mashtruar.

 

Z. Kulla, në 2006 kryeministri shqiptar, u pyet lidhur me disa kujtime të botuara nga ish-presidenti malazez, Momir Bulatoviç. Z.Bulatoviç theksonte në këto kujtime, se ka egzistuar një marrëveshje mes tij dhe ish-presidentit shqiptar, Berisha, për të furnizuar me karburant ish-Jugosllavinë, në kushtet kur OKB kishte shpallur ndaj Beogradit, një situatë embargoje. Duke dëgjuar deklaratën e z.Berisha mbi këtë marrëveshje, kuptohet se Shqipëria e ka thyer këtë embargo. Si ish-ambasador i Shqipërisë në OKB, a jeni ju në dijeni të kësaj? OKB ka patur në atë periudhë sinjalizime dhe shqetësime, lidhur me këtë situatë? 

– Po ka patur, bile, mjaft. Në Këshillin e Sigurimit, strukturat monitoruese raportonin mbi shkeljet e sanksioneve që i ishin vendosur Federatës Jugosllave, të mbetur tanimë si një bashkim i veç dy republikave, të Serbisë dhe të Malit të Zi. Shumë njerëz, në Misionet e Bashkimit Europian (BE) dhe të Organizatës së Sigurimit dhe Bashkëpunimit për Evropën (OSBE) vigjëlonin rreth e qark kufijve të Jugosllavisë, që brenda në të, të mos hynte asnjë pikë karburanti. Përpara se kamionët dhe traktorët, karburanti mbushte serbatorët e tankeve, autoblindave dhe avionëve të Millosheviçit, që mbillnin vdekje në Bosnjë, Kroaci dhe Kosovë. Depërtimet nga kufiri i Shqipërisë, ishin shpesh temë e ditës.

A keni patur ju kontakte lidhur me këtë temë dhe me kë?

Misioni Shqiptar pranë OKB-së, ishte nga të parët organizma diplomatikë që priste qortimet. Ne ia përcillnim kryeqytetit tonë. Në mënyrë të veçantë e mjaft serioze, Këshillit të Sigurimit iu raportua në qershor 1995, kur nga Brukseli erdhi vetë Koordinatori i BE/OSBE-së, Ambasadori Antonio Napolitano. Në një seancë të posaçme u paraqitën dëshmi me foto në përmasa të mëdha, që nuk të linin asnjë shteg dyshimi, nëse qenë apo jo të shkrepura në kufirin shqiptaro-malazez. Aty shfaqeshin rradhë autobotësh. Fotot ishin marrë nga ajri dhe nga toka. E vërteta ish’ se rreth autobotëve nuk shihje asnjë polic apo njeri, që të të kujtonte shtetin. Mund të mbroheshim edhe ngaqë botet nuk e kishin në ballë destinacionin. Ama, kish plot transportime me hajvanë, fuçira të vendosura në barka të remuara nga fshatarë që përshkonin liqenin e Shkodrës dhe Bunën. Ishte një dëshmi e rëndë.

Kishte Shqipëria, zyrtarisht, një version shfajësues për situatën?

Versioni ynë shfajësues ishte ai, që ne kishim përsëritur edhe herë të tjera.

Cili, nëse mund të thuhet…

Ai pra, që “shteti ynë e pranon pafuqinë e tij për ta luftuar siç duhet kontrabandën që gjen hapësirë, pasi spekullantët e pasuruar për ta zhvilluar më tej pasurimin e tyre të pandershëm, motorizoheshin më mirë se shteti i brishtë paskomunist”. E bënim thirrje që Komuniteti Ndërkombëtar të na ndihmomte më tej, me mjete e specialistë, që t’i thoshim “stop” kësaj të keqeje. Ishte një formulë që e pat shqiptuar Presidenti e ministri dhe ne nuk na mbetej, veç të shkonim në gjurmët e tyre.

Ju vetë, e besonit se kjo ishte e vërteta?

– E besonim! Ne atëhere besuam shumë gjëra! Ne ishim të shkëputur nga terreni konkret dhe si të gjitha direktivat, do ta përmbushnim patjetër dhe këtë. Sado e pabesueshme, ne e thoshim me zemër të pastër këtë shfajësim. Lufta në Bosnjë shënonte kapituj ngjethës njëri pas tjetrit, që godisnin sytë e botës dhe të salloneve të OKB-së. Represionet në Kosovë, vrasjet e arrestimet në atë kohë, nga ana e palës sërbe ishin ende më të pakta, por gjithashtu tronditëse për diplomatët shqiptarë. Këta fakte e bënin më prekës sinqeritetin, për të mos thënë, distancën nga e vërteta lakuriqe me të cilën na mbante Tirana. Këtë ma vuri në dukje edhe Ambasadori Napolitano, me të cilin pata një takim të posaçëm. Ai kish rekomandim nga ambasadori tjetër italian, ai pranë OKB-së, Paolo Fulci, i cili ishte mjaft i afërt me mua. Napolitano, më foli më hapur sesa foli në takimet e tjera që pat në Nju York. Ai u bind se unë shfajësimin e kisha të sinqertë dhe miqësisht shprehu dëshirën, ndoshta të parealizueshme, që të më takonte, atëhere kur unë do të kisha një ide e një siguri tjetër mbi të vërtetën.

A e sinjalizuat në atë kohë, zotin Berisha, për këto shqetësime që ju ishin përcjellë?

Pa asnjë dyshim që e bëra. Atë ditë dërgova raportin me shkrim dhe pas ca javësh në Tiranë, ia tregova më në hollësi efektin e dëshmive mbi shkeljet e sanksioneve, pra: thyerjes së embargos, siç përdoret këtu më thjeshtë. Më hollësisht, i rrëfeva dhe për bisedën me koordinatorin Napolitano.

Cili ishte komenti i Presidentit?

Ai, në një gjëndje emocionale të përngritur, më porositi që zotërinjve rreth e qark Këshillit të Sigurimit, t’u thosha se ne i kishim dhënë fund asaj epoke, kur qëllohej me armë kundër fshatarëve që kapërcenin matanë kufirit. Dhe nuk do të qëllonim më, daç të ishin ata të ngarkuar, daç të ishin pa ngarkesë! “E dimë,- tha Presidenti,- që shkelet kufiri, që përcillet andej dhe naftë e ushqime. Do të bëjmë të gjitha përpjekjet që ta frenojmë këtë evazion”. I mbaj mend tekstualisht fjalët e tij, pasi unë në atë kohë besoja kryekëput në ato që thoshte ai. E sidomos, sepse i thoshte me ashk.

U përcoll në OKB, ky qëndrim i Presidentit shqiptar?

Sigurisht që po! Jo formalisht në Këshillin e Sigurimit, por në takime të dyanshme dhe në ndonjë konferencë shtypi, kur më atakonin, po! Bile, hera-herës dhe tekstualisht, por teksti tani qe bërë imi.

Një pyetje hipotetike… Pasi dëgjuat pohimet e shefit tuaj të atëhershëm, që e pranoi vetë pas botimit të Bulatovicit, thyerjen e embargos, çfarë mund t’i thoshit Koordinatorit të atëhershëm, Antonio Napolitano, sikur ta hasnit?

Pak rëndësi ka, se ç’do t’i thosha unë Napolitanos… E rëndësishme është, se ç’do t’i thosha shefit tonë të atëhershëm! Do t’i thosha që na ka mashtruar, na ka shpërdoruar pabesisht, ditë për ditë, siç po vazhdon të sillet pabesisht edhe sot, në dëm të shoqërisë shqiptare, në dëm të çështjes kombëtare dhe asaj kosovare, në plan të parë.

Justifikimi i tij, se thyerjen e embargos ai e kish llogaritur në favor të shqiptarëve përtej kufirit, është gjethe fiku. Është një justifikim diletant, që atij i ka efekt ngaqë turma e qorrave do të vazhdojë të brohorasë për të, edhe sikur ai t’i verë shkrepësen fitilit për multi-milionat e tonëve të eksplozivit, nën truallin shqiptar. Do të hidhemi të tërë në hava, me dy gishtat përpjetë, të sigurt që po fluturojmë në katërqind copëra, për të mirën e çështjes kombëtare!

Jeni i revoltuar? 

Nuk jam i revoltuar. Unë kam pushuar së revoltuari me të. Unë tani zbavitem me të. Nuk pres asnjë të mirë prej tij, në asnjë cilësi: as si shqiptar, as si bashkëpunëtor i devotshëm i tij, as si pensionist, as si ish-pronar… E shoh qesharakërinë e tij, si një gjë që më fyen mua dhe vetëm mua. Nuk di sa shqiptarë të tjerë mund ta kenë këtë ndjenjë. Kam parë në jetë gjëra groteske, por një grotesk të madhërishëm, të tillë, nuk mund të bëjë vaki të shfaqet kurrë në historinë e një kombi. Dhe dy pyetje, besoj janë thelbësore në pohimin e tij të vonuar…

Cilat?

Si e ndiqte ai fuçinë e karburantit që rrokullisej p.sh., drejt Prishtinës, dhe e kuptonte që ajo arriti tamam atje?! Dhe ku shkuan miliardat e dollarëve të kontrabandës kur Shqipëria është e rënuar dhe Shkodra me rrethina është rajoni më i rënuar i këtij vendi të rënuar? Berisha do të bënte mirë, që në atë konferencën e shtypit që ju përmendët në fillim të thoshte se Bullatoviçi ka përrallisur kot. Pra, të thosh’ një gënjeshtër tjetër, që do sillte më pak dëm, do të fyente e do të revoltonte më pak njerëz. Mund të fyente vetëm Bullatoviçin, por nuk ma ha mendja që Bullatoviçi do prekej aq shumë, sa të rendte të na provonte se ish-Presidenti shqiptar gënjen.

Në fakt, Berisha nuk i është rikthyer më kësaj teme gjatë këtyre viteve. Dua të them, nuk i ka sqaruar ndonjëherë si duhet “qëllimet” e këtij veprimi. Çfarë do të thoshit ju, sikur ato qëllime vërtetë të ishin të mira?

Unë do thoja që pabesia, është një tipar dominant që na vjen në trashëgiminë enveriane. Problemi është se embargoja e thyer ish’ e pabesë ndaj familjes ndërkombëtare dhe po aq e pabesë edhe ndaj familjes kombëtare. Po le ta zëmë se kjo pabesi do të drejtohej vetëm kundër të huajve. Të shumtë kanë qenë burrat e shtetit, që e kanë përdorur dhelpërinë në dobi të kombit të tyre.

Mua, zoti Berisha, pasi të ma dëgjonte mirë e mirë raportin, mund të më vinte dorën në sup, të ulte zërin dhe të më thosh’: “Mik i dashur, ti atje je shqiptar, je i yni dhe je njeriu im! Ti e di që unë jam shprehur kundër embargos!”. Unë nuk di që ai të jetë shprehur në ndonjë vend kundër embargos, por tërë gazetarët e rruzullit ta pyesin, ai nuk ka për t’ua thënë se ku gjendet i dëshmuar ky qëndrimi i tij! Por unë, i hutuar nga prezenca e tij, do të turbullohesha dhe nga droja se kjo deklaratë e tij madhore kundër embargos, do të më kish shpëtuar, do t’i thosha: “Po, z.President, e di!”. Ai do të më thosh’ që “ne duhet të bërtasim fort, që gjoja po punojmë për t’i a zënë shtigjet kontrabandës, por në fakt duhet me dinakëri t’i vëmë në gjumë ndërkombëtarët! Kupton? Kalimi i karburanteve në Jugosllavi, neve na intereson. Është në interes të çështjes së shenjtë kombëtare. Matanë kufirit, shërbimet tona sekrete na sigurojnë, se i tërë kontigjenti që futim ne në Jugosllavi, shkon në Kosovë”.

Unë nuk dua të shtirem aq syçelët, e ju siguroj se mund ta haja këtë karamele dhe andej e tutje do të kthehesha në Nju Jork me vetëdije krejt tjetër, edhe pse të gabuar.

Mbase nuk kish’ besim tek ju?

E pse duhej besimi, kur ai vetë thotë se qe deklaruar kundër embargos!!! I mungonte besimi tek i caktuari, tek përfaqësuesi i tij?! E kish më të plotë koenfidencën me varkaxhinjtë e fshatrave të Bunës?! Ju doni të më fyeni mua, apo Berishën?

Ju mendoni se një zbulim sado i vonë i këtyre ngjarjeve, ka pasoja?

Ja, kjo është pyetje shumë interesante! Nuk kam dëgjuar që përfaqësitë e huaja të jenë prononcuar. E kjo tregon, se tashmë ata janë mësuar me këtë lloj partneri në politikën shqiptare. Por, edhe opozita socialiste nuk ka bërë aq zhurmë, sa ç’bën zakonisht për gjëra më të vogla.

Si shpjegohet ky qëndrim, sipas jush?

Kjo mund të ketë dy shpjegime: Socialistët respektojnë amnistinë e ’97, që na i falka të tëra fajet që bëhen mbi këtë rruzull!Ose thyerja e embargos është vendosur qëkurse nga OKB-ja ajo nuk i ish imponuar Jugosllavisë ende, qëkurse ish në këmbë Komiteti Qendror, a është vendosur që me Titon bashkë! Dhe ka qenë ndoshta një nga ato vendimet e shënjta, që komunistët e at’hershëm u zotuan njëzëri ta zbatonin në çdo shartim pluralist që të përfundonin ata dhe partia e tyre!

**********

Shënim i autorit: Intervista është marrë në dhjetor 2006.

 

 

August 8, 2018 12:18
Komento

40 Komente

 1. Shqip August 8, 13:08

  Vetem shqiptaret Brenda e jashte kufijve e falin sali ram berishen serbicici e banden e tij udebashe. Po te ishte popull tjeter I kishte zhdukur me rrenje.
  Mbas luftes se dyte boterore Hollanda nuk lejonte te hynte asnje burre apo grua qe ishin martuar me gjermane per 5 vjet. Pastaj rishikoheshin.

  Reply to this comment
  • Te kujtosh te shkuaren eshte sa dije aqe dhe kulture,por te injorosh te sotmen e politikave bastarde ne Shqiperi nuke eshte me as dije as dhe kulture,por bashkepunim e djallin. August 10, 15:10

   Po a e dini ju o gazetaruce qe mbreteresha e Holandes u martua me nje gjerman,bile me ish nazist?Dhe kjo ngase Hitleri me Geringun I futen trute e gomarit gjermaneve me te ashtequajturen propogande national-socialiste qe i vune flaken jo vetem shume shteteve ne Europe,por dhe vete Gjermanise e kjo vetem nga rendja pas lekeve te piset e pushteteve pa kufi dhe me c’do forme e cmim brenda djallit?.Binduni,ekstremizmi i c’do forme,ngjyre apo besimi qofte,nuke don t’ja dije as per popull dhe as per atdhe,parpara lekeve te piset e pushteteve pa kufi e me c’do forme e cmim brenda djallit.Dhe kjo eshte vertetuar katerciperish si dje me eterit dhe sot me bijte e mostrat e tyre ne Shqiper,aqe sa detyruan popullin,USA e BE te kerkojne me force Reformen ne Drejtesi,Vettingun dhe ligjin e Dekriminalizimit,ligj qe u zbatua ne Gjermanine,Hollande dhe ne te gjithe Europen perendimore as luftes se dyte boterore,ku rezultatet e shkelqyer ne c’do fushe te jetes flasin vete.

   Reply to this comment
 2. arber August 8, 13:08

  shoqeria shqiptare nuk e denon dot e vetme nje moster te tille si Saliu
  opozitaret e tij politike jane ca funderrina pa piken e kurajos qytetare qe kane frike se i rref Saliu dhe salinjte
  drejtesia eshte shume e semure per tu marre me te ne nje afat te shkurter
  mediat kane shume pak gazetare me integritet por ne fund te fundit kta vetem mund te denoncojne sepse nuk kane asgje ne dore
  nje fuqi e huaj bashkuar me idealiste shqiptare te ardhur ne pushtet kur shoqeria te jete gati per ta, keta do ta denoojne mostren.
  ndoshta atehere do kete bere ditet e veta dhe do kete thyer qafen e ndyre prej provinciali kriminel
  po keshtu e ka kjo bote
  ky fat na ra dhe ky popull jemi zoti Thano

  Reply to this comment
 3. fantazma Bismark August 8, 13:38

  @ Shqip–Flet me ‘shqipen’ e Çabejit,te ‘guides se letersise’ se ‘supermbeses ‘serbo-boshnjake te Salise apo me shqipen e kinezit LU????
  Nuk e di ti qe Sali Ram Berisha si ish doktor i gjyshit te Andi Bushatit ,shokut Hisni ka per avokat nje ‘DASH’ ne AmeriQI?????

  Reply to this comment
 4. Mani August 8, 13:44

  Berisha ka shumë mëkate.
  Duhet hetuar , dënuar dhe bërë shembull.
  S’duhet tja hedh pa lagur.!

  Reply to this comment
 5. MH August 8, 13:48

  Shqip
  Po Enveri paskesh kopjuar perendimoret per te vue rregull,diktature kush hyn e kushdel nga teritori Shqiptare.Se dhe Ky Enveri mbas luftes se dyte boterore vendosi nji shqiperi shtet te vertet qe nuk luhesh kush ma me fatet e popullit te “diktatorit”.
  Ndersa per embargon.
  Karburanti shitesh jo me leke ne dore po me thase ne dore plot me leke pa i numeruar.Nuk te premtonte koha numrimin.Sepse karvani ishte aq i gjate sa kanali i Myezqes qe e kendonin dikur heret.Ec e ec e s’ka te sosur ky (kanali) vargoni i karburantit.

  Reply to this comment
 6. demo August 8, 13:54

  As aktoret e teatrit Migjeni te Shkodres nuk maten dot me Sali Berishen..Ai rren heroikisht,,ai vret si cub,,betohet patetikisht,Leshon mallkime te renda,qe si mban dheu..
  Keta socialistet te pakten te ishin ne nivelin e Thacit?
  Keta jane cifute,matrapaze pa gjak.Te shohim cfare do te katranose Izet Haxhia..

  Reply to this comment
 7. one13 August 8, 13:55

  nuk besoj ka shqipfoles me te ndyre se ky i peshtirosuri nga Vicidoli
  e zenshin gjithe mallkimet e njerzve pa fuqi ate dhe femijet bashke me niper e mbesa
  nje dite e ndjefshin ne kurriz dhimbjen e atyre qe jane vrare e perdhunuar prej ketij cope muti njerezor

  Reply to this comment
 8. PSE SERBERISHA GJUNJEZOI USA-N ? August 8, 14:52

  Të nderuar lexues & komentues.
  .
  Të ndegjosh sot pordhët e Pullumb Kullës ketij gaztori te oborrit te sistemit/regjoimit Enverit..është non sens.
  .
  Të ndegjosh sot pordhët e Pullumb Kullës qe nga gaztor pas 1991 u be nje nga kanibalet me te pangopur me kufomen e Enverit si vampiroid per zellin e te cileve Kupola Nazi-Berishiane e coi per Vakanca ne OKB .
  .
  Eshte krim dipllomatik te dergosh nje gaztor ( edhe pse me talent) ne nje mission dipllomatik aq me shume qe gjate kohes tin ne USA nuk e njihte njeri..
  .
  Eshte e turpeshme qe ky fare Pellumbi pasi erdhen “socjal komunistat me polpotistin fatos nanao ” ne 1997 ne pushtet kerkoi AZIL NE USA dhe eshte turp per kete qe e kerkoi dhe per atyre qe ja dhane..
  por le ta leme kete fare pellumbi qe ka bere jete pellumbash ne kohen e Enverit ( te tmerreshem sipas tij) edhe pse kishte nje vapor me ballista & terrorista ne fisin e tij…A nuk meriton medalje Enveri se ja 1000 pellumba si ky i bere me shkolle dhe pozita dhe sot po i hajne kockat ?
  __________________________________
  Ajo qe me habit pa mase eshte pse mbi 15 miljon shqipfolesit qe banojne ne Planetin e Tokes nuk kuptojne se Sali Serberisha eshte nje kriminel i pa pare ne historine njerozore qe eshte i legalizuar nga USA & BE-ja ku ka arritur te talli trapin edhe me Trampin dhe Merkelin & company.
  Pse po tall trapin Berisha?
  .
  Ne 5 mars 2018 ai deklaron me pompozitet se do vrisja Edi Ramen me doren time si vrava 4 kokpalare sipas kanunit te L.Dukagjinit biles dhe poshtrova dhe te derguarin personal te Obames qe iku si pule e lagur.
  .
  E pra te nderuar 15 miljon shqipfoles te planetit si nuk doli nje nga ju ti drejtohet shtetit amerikan me keto fjale:;
  PSE O SHTETI AMERIKAN ME DEMOKRATIKU NE BOTE LEJON NJE MONSTER SI BERISHA TE PERDHOSI DIPLLOMATIN E PERSONAL TE USA-S ?
  .
  Dhe nuk eshte vetem ky krim i dokumetuar dhe i pranuar prej tij:
  ________________
  Kontrabanda kriminale e Berishes ne 1994-1996 eshte krimi i tij me i dokumentuar.
  PSE VETINGU….ARTA MARKU…XHIRAFA 2 METROSHE EDIRAMA DHE PANELI DIPLLOMATIK e anashkalojne ne nje kohe Enverin po e kryqzojne edhe per ndodhi te 1943 apo 1945 ?

  Nëse ka një “damkë” që nuk mund të “pastrohet” kurrë në historinë politike e qeverisëse kriminale të PD, të Sali Berishës dhe pushtetit të tij të viteve 1992-1996, kjo është shkelja e embargos së OKB ndaj Serbisë së Millosheviçit, me urdhër të Sali Berishës, në lidhje me furnizimin e Serbisë me karburante, municion e armë, në vitet kur ky shtet ushtronte gjenocid barabar kundër popujve të federatës, veçanërisht kundër popullit shqiptar të Kosovës. Me këtë akt anti ligjor, anti-OKB e antikombëtar, Sali Berisha dëshmoi përfundimisht me prova konkrete se si dhëndër serb, ishte edhe një misionar pro serb. Ndërkohë që regjimi i Millosheviçit vazhdonte të derdhte gjak shqiptarësh në Kosovë, Sali Berisha, nëpërmjet SHIK dhe mafies rajonale, kishte angazhuar dhe aktivizuar gjithë struktura e shtetit që komandonte, për të furnizuar regjimin e Millosheviçit me karburante, armë e municione, ndërkohë që OKB, NATO e SHBA i kishin vendosur regjimit gjakatar serb, embargo edhe për furnizim me “ujë”.
  Berisha krijoi firmën trafikuese “Shqiponja”, ja stafi i kupolës së PD
  Për të kryer këtë shërbim ndaj Serbisë e kundër OKB dhe NATO-s dhe për të maskuar krimin e trafikut të armëve e kontrabandës së karburanteve, antishqiptari Sali Berisha, krijoi një firmë tregtare import-eksporti, të quajtur “Shqiponja-PD”, me pronare PD. Thyerja e embargos së OKB, në harkun kohor të viteve ‘93-‘96, mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, me bekimin e ish-Presidentit Sali Berisha, ishte një moment i artë i cili nuk u shfrytëzua vetëm nga trafikantët tregtarë privatë në fushën e kontrabandës së karburanteve, por masivisht nga vetë Partia Demokratike, nëpërmjet firmës së saj tregtare “Shqiponja-PD”. Partia Demokratike kishte 100% të aksioneve të kësaj firme. Zyrtarisht, Drejtor i Përgjithshëm i firmës trafikuese “Shqiponja-PD”, u emërua kreu i PD Tritan Shehu. Administrator u emërua Genc Pollo. Kryetar bordi ishte Sali Berisha. Drejtor Ekonomik ishte Blerim Çela. Drejtor marketingu ishin Ali Spahia e Ali Kazazi. Koordinator me tregun Serb për eksportin e karburanteve, armëve e municioneve ishte Pjetër Arbnori. Drejtues ushtarak i kësaj firme, që siguronte ecurinë e trafikut ishte Safet Zhulali. Drejtor finance ishte Genc Ruli. Drejtues i sigurisë rrugore të mjeteve që trafikonin, ishte Agim Shehu. Shef auditi ishte Ritvan Bode, njëherazi edhe ish-drejtor i Përgjithshëm i Doganave e më pas ministër i Financave. Ndërsa Drejtor i Përgjithshëm i stafit të firmës “Shqiponja-PD” që kontrollonte dhe menaxhonte veprimtarinë e kësaj firme ishte shefi i SHIK, Bashkim Gazidede. Kjo firmë u ngrit dhe nisi aktivitetin me urgjencë, pikërisht në momentin kur Serbia u izolua nga SHBA, OKB e NATO, për shkak të krimit njerëzor e gjenocidit masiv, që nisi dhe po vazhdonte kundër popujve federativ që përbënin ish-Jugosllavinë. Firma “Shqiponja” Me rritjen e kërkesës për naftë në tregun shqiptarë, duke qenë se sasia dërrmuese e saj shitej kontrabandë në Mal të Zi, drejtuesit më të lartë të PD në vitin ’93 vendosën të themelojnë firmën “Shqiponja”, e cila fillimisht, sipas akt-themelimit kishte si objekt vetëm eksportin e naftës drejt ish-Jugosllavisë, me afat nisje vitin 1993 dhe për një periudhë mbi 10 vjet. Por që aktiviteti i saj u ndërpre në dhjetor 1996, për shkak të rënies së PD nga pushteti i piramidave.
  Veprimtaria trafikuese antikombëtare e firmës “Shqiponja-PD”
  Në bazë të “Ligjit për Partitë”, subjektet politike kishin të drejtë të krijonin shoqëri tregtare, me arsyetimin për të forcuar financat. Krerët e PD shfrytëzuan paratë që jepte buxheti i shtetit për financimin e partive politike në vend si kapital fillestar për themelimin e firmës “Shqiponja”. Ndonëse firma “Shqiponja” nuk u mor drejtpërsëdrejti me transportin e naftës nëpër rrugët e veriut të Shqipërisë, ku ishte instaluar edhe arteria kryesore e kontrabandës së naftës me Malin e Zi, ajo që nga Porti i Durrësit shërbeu si një nga furnitorët kryesore me karburante të tregtarëve më të vegjël, të cilët më pas i kalonin karburantet kontrabandë në Mal të Zi. Sipas dëshmive të ish-zyrtarëve më të lartë të PD, karburantet në Portin e Durrësit silleshin për llogari të firmës “Shqiponja-PD” nga një firmë angleze. Furnizimi me karburante nga kompania angleze bëhej thuajse një herë në dy muaj. Pasi karburantet depozitoheshin në disa tankera të mëdhenj në Portin e Durrësit, të cilat ishin në llogari të firmës “Shqiponja”, fillonte më pas shpërndarja e sasisë tek tregtarët shqiptarë të cilët ishin licensuar për tregtinë e naftës. Në fillimet e veta firma “Shqiponja” arrinte të furnizonte ndjeshëm dhe në sasi të mëdha tregun shqiptarë me karburante. Kjo jo vetëm për shkak të infrastrukturës që kjo firmë kishte ngritur, por edhe për faktin, se duke qenë se PD ishte në pushtet absolut, firma trafikuese mafioze “Shqiponja-PD” me kryetar bordi Sali Berishën dhe me staf drejtues kupolën e PD, kishte një seri favoresh nga organet shtetërore përsa i përket lejimit të trafikimit të karburanteve, hapjes së portave të importit, liria e transportit në territorin shqiptar dhe eksporti të pakontrolluar në kufi e karburanteve kontrabandë, mos pagesa dhe mos kontrollet tatimore e fiskale, shpejtësia e kryerjes së veprimeve doganore, mbështetja e këtij trafiku me siguri prej policisë, ushtrisë dhe SHIK. Krijimi i firmës “Shqiponja-PD” prej Sali Berishës dhe Millosheviçit në marrëveshje të fshehtë për trafikun e karburanteve e armëve, me drejtues krerët më të lartë të shtetit e pushtetit shqiptar, u bë në momentin kur Serbia e Millosheviçit ishte në krizë edhe për një pikë naftë, karabina e për një copë fishekë, prej embargos që i kishte vendor OKB, NATO e SHBA, si kusht për të ndalur gjenocidin ndaj popujve të ish-Jugosllavisë, gjenocid që ushtrohej barbarisht e kriminalisht edhe ndaj popullit shqiptar të Kosovës.
  .
  çfarë roli kishte qeveria?
  .

  Në vitet 1993-1996, autobotet me naftë, mazut, benzol, benzinë e vajgur special për avionët, ose ndryshe me “kerazinë”, vinin çdo javë në “karavanë” prej 17-18 automjete në naftë. Ato ngarkoheshin në Greqi dhe mbasi ndërronin dokumentet dhe mjetet në Bullgari, nëpërmjet Maqedonisë futeshin në Qafe-Thanë, bënin “një xhiro-hyrje dal;je formale në Shqipëri me dokumente false dhe shkonin drejt Serbisë. Kjo “linjë” bëhej prej 3 vitesh, pa pushim asnjë ditë. Këto autobote, kishin drejtues bullgarë, grekë, malazezë, kosovarë e maqedonas, por që komunikonin saktësisht në gjuhën e doganës tonë. por ata për garanci komunikimi, në çdo mjet e në çdo rrugë qarkullimi, shoqëroheshin nga shqiptar, të cilët në fakt ishin oficerë të SHIK-ut, të autorizuar me leje speciale prej qeverisë shqiptare, policisë shqiptare dhe sidomos me “autorizim special” të firmosur nga kryeshikasi Bashkim Gazidede.
  Incidenti në Qafë-Thanë, SHIK urdhëroi lirimin e autoboteve
  Ishte 12 mars 1995, kur një autokolonë me 11 autobote me karburante kontrabandë u paraqit të hynte në pikën e Kalimit në Qafë-Thanë. Policia e turnit e cila nuk kishte asnjë informacion për këtë ngarkesë pa “letra” por me “kod” të SHIK e të qeverisë “Berisha”, e ndaloi dhe nuk e lejoi autokolonën të kalonte në territorin shqiptar. Brenda 1 ore në pikën e Qafë-Thanës mbërriti një helikopter me “ekspertë” të SHIK, të cilët sollën një shkresë të vulosur e firmosur nga Bashkim Gazidede dhe nga kryepolici Agim Shehu, që urdhëronte futjen e tyre në Shqipëri pa asnjë kontroll. Ata që i bllokuan ishin Komandanti i Divizionit të Policisë doganore Korçë, Arben Doçi dhe shefi i shërbimit Hasan Durmishi (ish-kryetar i policisë financiare Pogradec, ndaj të cilave u mbajt qëndrim i ashpër e pezullues nga puna “me urdhër nga lartë”. Pas incidentit të ndodhur, pikën e kontrollit kufitar e doganor të Qafë-Thanës, Kapshticës e Kakavijës, qysh pas bllokimit të autoboteve me naftë kontrabandë, i morën nën kontroll e drejtim “grupe speciale” prej nga 12 vetësh oficerë e agjentë të SHIK, të cilët u instaluan me “banim” e shërbim në zonat ku ishin pikat doganore e kufitare. Ata ishin organikë e SHIK të Tiranës.

  Por firma kontrabandiste e trafikuese “Shqiponja-PD” e cila ishte bërë furnitorja e vetme e pushtetit gjakatar të Millosheviçit me karburante, armë e municione, kishte dhe “llogarinë” e saj financiare. Ajo ishte një burim i madh fitimi prej kontrabandës e trafiqeve, miliardat e të cilave përfundonin në xhepat e stafit drejtues të PD, me “gjeneral” të firmës Sali Berishën i cili komandonte dhe urdhëronte gjithçka, sipas udhëzimeve e porosive që merrte nga Millosheviçi, nga mafia ruse, bullgare, rumune, serbe e greke. Ishte momenti kur Serbia e blinte “pikën e karburantit” më shtrenjtë si “pika e gjakut”, për shkak të mungesës së saj prej bllokazhit që i kishin vendosur gjithë vendet me urdhër dhe marrëveshje të SHBA, NATO e OKB. Fitimet përrallore Fitimet e mëdha që po rridhnin nga tregtia e karburanteve, krijuan jo pak turbullira edhe brenda radhëve të PD. Ish- deputeti Azem Hajdari, akuzoi publikisht drejtuesit e lart të PD, të qeveris dhe të shtetit se nëpërmjet firmës “Shqiponja-PD”, po bënin kontrabandë karburantesh dhe se kishin shkelur embargon e OKB ndaj ish- Jugosllavisë. Në betejën e përplasjeve brenda PD, ndikoi jo pak edhe lufta për të dominuar tregun e karburanteve, që po prodhonte fitime të kolosale, ndërmjet klaneve të ministrave, politikanëve e deputetëve të PD. Kjo luftë mes klanesh që kishte zbritur në “terrenin” e interesave të fitimeve financiare dhe që fijet kontrolloheshin prej Sali Berishës, Tritan Shehut, Genc Rulit e Ritvan Bodes, u acarua aq shumë, sa në vitin 1995 nisi përplasja e madhe. Një nga ata që doli jashtë loje prej kësaj kontrabande prej klaneve mafioze e trafikuese brenda PD ishte Genc Ruli, i cili u sulmua prej Berishës dhe klanit të tij, me akuzën e “drurit të arrës”, akuzë e cila kishte bazë reale. Firma trafikuese “Shqiponja-PD” kishte mjaft avantazhe në treg, duke u bërë në një farë mënyre e pakonkurrueshme nga operatorët e tjerë të import-eksporteve të karburanteve e armëve në Shqipëri e rajon, por edhe nga ata operatorë të rinj, që kishin lidhje të forta me pushtetin mafioz e kriminal “Berisha”, kupola e të cilit menaxhohej prej SHIK të Bashkim Gazidedes. Për dy vjet, nga viti 93 deri në vitin 95, firma “Shqiponja-PD”, zyrtarisht mësohet se ka fituar rreth 700 mijë dollarë amerikanë. Por në fakt, sipas volumit të kontrabandës, mendohet se fitimi prej karburanteve të shitur në Serbi, mendohet se kalonin shumën 12 milion dollarë, vlera këto që përfundonin në xhepat e pushtetit që përballë shqiptarëve, kishte hedhur parullën elektorale e programore demagogjike: “Me ne fitojnë të gjithë”. Asnjëherë, nuk pati një “libër bilanci” kjo firmë, madje edhe kur u mbyll në vitin 1996, rezultoi me buxhet 18 dollarë gjendje. Firma “Shqiponja-PD” u mbyll në fund të vitit ‘96, kohë kur kishte rënë interesi i ish-Jugosllavisë së Millosheviçit, për importe karburantesh nga Shqipëria, si pasojë dhe e heqjes së embargos. Mbyllja e firmës “Shqiponja-PD” me heqjen e embargos ndaj Serbisë, dëshmoi qartë e përfundimisht se kjo firmë e krijuar prej Sali Berishës, kishte si mision vetëm kontrabandën e naftës, por edhe të armëve e municioneve, të cilat Sali Berisha i vazhdoi edhe në pushtetin e viteve 2005-2013 nëpërmjet ministrisë mafies së trafiqeve të instaluar brenda Ministrisë së Mbrojtjes me firmën “Meico”, por edhe me firma private, të cilat shkaktuan edhe tragjedinë Bosi i firmës “Shqiponja-PD”, këshilltar i pushtetit të Berishës
  Koha e sigurt për t’u rikthyer në Shqipëri ka ardhur për të gjithë ata që dëmtuan pasurinë kombëtare, janë në borxhe, kanë bërë krime dhe që kanë të hapura me drejtësinë shqiptare. Një prej tyre është edhe shqiptaro-boshnjaku S. D, i cili në vitet 1993-1996 ishte administrator terreni në krye të kompanisë “Shqiponja-PD” e cila bëri kontrabandën më të madhe të naftës në drejtim të Serbisë, përmes territorit të Shqipërisë. Pas vitit 2005, ai u rikthye në Shqipëri dhe u emërua me urdhër të Berishës si këshilltar i tij ekonomik në kryeministri dhe njëherazi, si këshilltar special i Genc Rulit, kur ai ishte ministër i ekonomisë në vitet 2005-2009. Në vitin 1998, nëpërmjet Serbisë dhe me ndihmë e Damir Fazlliç, mikut të Sali Berishës, ai është arratisur nga Shqipëria për t’u larguar drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku ka jetuar për 7 vjet me radhë, ikje që kishte si motiv frikën e pushtetit “Nano” prej kontrabandës së naftës me Serbinë. Por në vitin 2005, Sali Berisha e riktheu në Shqipëri në postin e këshilltarit të tij e të Genc Rulit, për problemet e karburanteve, duke mbajtur mesa duket parasysh “përvojën” e tij në kontrabandën e naftës me Serbinë në vitet 1993-1996, kur ai shërbente në terren, për kontroll-menaxhimin e transportit në shifra të mëdha të karburantit drejt Millosheviçit.
  Sali Bisha mbrojti dhe mohoi kontrabandën prej disa vitesh ka mbrojtur dhe mohuar kontrabandën e naftës me firmën “Shqiponja-PD”. Ai ka deklaruar përherë, se nuk kishte një kontrabandë të tillë edhe kur denoncimet bëheshin nga monitoruesit ndërkombëtarë. Gjithë detajet e itinerarit të kompanisë “Shqiponja-PD” janë publikuar me prova, duke denoncuar fakte nga mbërritja e sasive shumë herë më të mëdha nga nevojat tona, në kalimin e karburantit në duar të tjera të besuar dhe deri në nxjerrjen jashtë nga kufirit. Nafta që shkonte kontrabandë për llogari të kompanisë “Shqiponja-PD” vinte nga Greqia dhe shkarkohej në portin e Durrësit dhe nga Italia e Bullgaria dhe Maqedoania. Shoqëria italiane “API”, ishte kompania që lëvronte naftë me anije cisternë nga porti italian i “Falkones”, në drejtim të portit të Vlorës. Prej andej, nafta transportohej me autobote në Shkodër, afër kufirit me Malin e Zi. Kontrabandistët profesionistë të firmës “Shqiponja-PD”, të cilët kryesisht ishin oficerë të SHIK e kalonin naftën përtej kufirit nga Buna, ose liqeni i Shkodrës, në një trafik që funksiononte në të shtatë ditët e javës.
  .
  PRA PSE VETINGU I GAZTORIT DONALD LULUSHI ….ARTA MARKU…XHIRAFA 2 METROSHE EDIRAMA DHE PANELI DIPLLOMATIK NUK AKUZOJNE PERBINDSHIN BERISHOVIQ ?
  .
  KU E GJEN ATE FUQI SALISATANAI TE “GJUNJEZOJE” DHE AMERIKEN E OBAMES & TRAMPIT DHE GJERMANINE E MERKELIT ?

  Reply to this comment
  • PKulla August 9, 07:21

   Burracak! Ke emer ti, qelbesire. apo jo? Dil hapur ne ta mban. C’hyn P. Kulla ketu? Nuk po gjykohet ai, more lapangjoz.

   Reply to this comment
   • pse berisha po gjunjezon usa-n e pallumbit ? August 9, 18:19

    Pellumb mbaje vete he burre !

    Ti duhet te gjykohesh direkt i treti ne liste pas berishes dhe gazidedes ne krimin e kontrabandes
    .
    Ti ishe ambasadori shqiptar ne OKB dhe embargoja ishte e OKB pra ti ishe njeriu me kryesor ne kete poshtersi..
    .
    Me vogla qe duhej te beje ishte te kerkoje doreheqje per aresye se qeveria kriminale e berishes po bente edhe tradheti kombetare por dhe kontrabante kriminale..qe ti i dije 100% cfare behej atje..

    turpellumb !

    je tamam prototipi i ballistit biles me i zi se ata…ti duhet te gjykohesh i pari dhe jo te ndegjojme pordhet e nje azilanti…

    Reply to this comment
    • Pkulla August 9, 19:40

     Zakonisht njerezit paguajne e marrin me mik diplomen e universitetit, ti o njeri me maske paske blere deftesen e fillores? Meso te lexosh para se te shash.

     Reply to this comment
     • dëftesfillorblerësi August 10, 05:03

      zoti Pkulla

      Heshtja eshte flori thote populli ne rastin tuaj….ty as te ka pyetur (pjerdhur) kush atehere dhe as sot e kesaj dite..ti kakarit me shume per protagonizem se e keni semundje ju njerzit e “medhenj”.
      .
      Por ti je paguar nga shteti shqiptar per te perfaqsuar Shqiperine dhe mbrojte Salirine & Sllobodanken duke ruajtur dhe rehatine tuaj..kjo eshte e denueshme moralisht ne mungese te nje ndjekje penale me banden e Berishes..
      .
      Nje skec te bukur tuajin me titull ‘Po ai qe vodhi lopen nuk kishte asnje faj ?” eshte aktual dhe per kontrabanden e naftes se nese do ta krahesojme kete ‘SALIGATE” me IRANGATE (Iran–Contra scandal) parametrat jane te njejte ne kontrabande ..regjizoret..aktoret dhe kllounet ambasadore..
      .

      Iran–Contra affair as Irangate, or the Iran–Contra scandal, was a political scandal in the United States that occurred during the second term of the Reagan Administration.
      Senior administration officials secretly facilitated the sale of arms to Iran, which was the subject of an arms embargo.
      They hoped thereby to secure the release of several U.S. hostages and to fund the Contras in Nicaragua. Under theBoland Amendment, further funding of the Contras by the government had been prohibited by Congress.
      The scandal began as an operation to free the seven American hostages being held in Lebanon by a group with Iranian ties connected to the Army of the Guardians of the Islamic Revolution. It was planned that Israel would ship weapons to Iran, and then the United States would resupply Israel and receive the Israeli payment.
      The Iranian recipients promised to do everything in their power to achieve the release of the U.S. hostages. Large modifications to the plan were devised by Lieutenant Colonel Oliver North of the National Security Council in late 1985, in which a portion of the proceeds from the weapon sales was diverted to fund anti-Sandinista and anti-communist rebels, or Contras, in Nicaragua…ect…

      Saligate=Irangate

  • The Silence of the Lambs... August 9, 11:26

   I nerrrumi dhe i parrrumi z. Dedë
   (first stay cool please and do not be provoked by clowns…)

   Qe te jemi realiste, ne vitin 2006 pordhe gaztoresh nuk ka patur. Por edhe nese ka patur, ato ose kane qene fenda fare pa ze, ose kane qene shume larg. Keshtu qe te debatosh sot pas pilafit per eren e pordhes se gaztorit eshte tamam ashtu si thua ti: “no-sens”.

   But what’s a good sens?

   A good sens is is the answer to the question, why are the lambs silent? What will the so-called Vetting bring? Why is not there yet an indictment?

   Thelbi i ceshtjes akute te shqiptareve eshte moskapja e demit per briresh dhe per t’ja arritur kesaj sot nuk eshte e domosdoshme perdorja e forces. As ngulja e shtizave. Demi sot kapet me fletethirrje gjykatash. Demi sot kapet per briresh me marrje ne pyetje dhe venie me shpatulla per murresh deri sa te gjunjezohet para grupit hetimor. Kush eshte ai qe i ka dhene deri me sot qarim pyetjes se: Pse nuk i akuzojne?

   Per bese asnje!

   Ne fakt kjo pyetje me spec i duhet parashtruar per dite gazetareve te nderuar si z. Thano, z. Islami, z.Malaj, se fundja ata kane gjithe bagazhin e duhur per t’i dhene shpjegimet e duhura opinionit publik.

   – Nuk i akuzojne se jane ANALFABETE te cilet s’dine te lexojne as dhe nje resht te vetem te shkeputur prej “aktakuzes” tende te postuar ne formen e nje komenti me copy & paste? Jo!

   – Nuk i akuzojne se s’kane FAKTE, edhe pse muti dihet nga te gjithe qe eshte bere mullar? Jo!

   – Nuk i akuzojne se u mungon VULLNETI per te ndeshkuar bashke-tregtaret, bashke-kontabandistet, etj., edhe pse lloji i biznesit dhe thyerja e embargos prej tyre u be bashke-fajtore ne humbjen e jetes se mijera qytetareve te pafajshem perfshi ketu dhe gjenocidin apo debimin e kosovareve nga trojet? Jo!

   – Nuk i akuzojne se s’duan te deshifrohet KODI I HESHTJES, te cilin supozohet se e dirigjojne dhe e diktojne “syjeshilet”? Hmmm…

   Reply to this comment
 9. PSE SERBERISHA GJUNJEZOI USA-N ? nr 2 August 8, 15:44

  Pash zotin lereni pellumbin ne vetmasterbimin e tij ..kujton se eshte koha e dasma e Malos kur kishim nje fare respekti…

  .
  Nuk ka ndonje ndryshim Berisha me Kullen e tij i pari ka vrare me plumba ky i firako-korcaro -broxalli vret me fjale

  Shqiptaret nuk kane cfere humbasin i kane humbur te gjitha,,por nje vlere te madhe njerzore mund ta fitojne shume shpejt..Dinjitetin..
  .
  Dhe kjo arrihet duke thene te verteten e hidhur..pambarimisht te hidhur..
  .Lexoni me kujdes ju lutem:
  .
  1-Sali Biberisha.. ka qene ..eshte.. dhe do te jete …nje kobure ne duart e makartisteve te tipit Biberaj-Rajerson qe zbatuan nje nga doktrinat me antishqiptare ate te “dekomunistifikimit” qe rezoltoi me reaksionare se NACERTANIA APO MEGALIDHEA
  2-Sali Biberisha eshte kriminel shume dimensional i kthyer ne perbindesh por absolutisht nuk eshte fajtor…
  ——————————————.
  Fajtori nr 1 eshte Donald Luli i rradhes qe ne menyre te kuptueshme eshte lexuesh fermanesh i berishisteve te Washingtonit & Brukselit qe nga Wisneri ..Podestat e deri te Elez Biberaj.
  .
  Fajtori nr 2 eshte KOQETREDHURI Edi Rama me Pisaistat e tij duke shtuar dhe intelektualet si Kadareja qe deri tani nga mijra krime te Biberishes nuk e kane hapur sqepin..
  _______________________
  Izet Haxhia-Mero Baze-Bedri Islami -Alban Dega dhe shume te tjere me shkrimet e tyre direkt apo indirekt kane kritikuar apo akuzuar Elez Biberaj si “nentoka serbe ne amerike” i cili eshte faktikisht Sali Berisha Amerikes.
  Kam shume argumente qe tregojne se pa u “rrezuar”Elezi=sali berisha amerikes” ai Saliu i Shqiperise do ju nxjerr uje te zi akoma
  _______________________
  Argumenti me i “ububujshem” eshte si me poshte:
  COMMISSION ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE
  OF THE UNITED STATES CONGRESS (6 May 2013)
  Philip T. Reeker, ; Elez H
  Biberaj, ; Besa Shahini,analiste
  Gilbert Galanxhi, ..
  …..
  Ku shtrohen keto pyetje:
  E para
  Cfare statusi ka Elez Biberaj qe merr pjese ne kete forum kaq te larte te Kongresit
  E dyta
  Pse ne gjithe “hartimet” e ngjarjeve ne Shqiperi nga 2005-20013 e mbajtura ne kete komisjon nuk ka asnje fjale:
  -Per masakren e 21 janarit
  -Per Holokausin e Gerdecit
  -Per vjedhjen e Bashkise Tiranes nga Arvizu & Basha
  -Per vrasjen mafioze te Kosta Trebickes
  -Per prokurorin amerikan qe mbuloi kete vrasje
  …..etj etej….
  ………………….
  Pra pyes publikisht
  A nuk e kuptoni qe Sali Bisha ka nje mbrojtje te fuqishme nga berishistet e WDC & BE ?
  jeni budallenj apo frikacake ?
  A KA ARDHUR KOHA QE SHTETI AMERIKAN TI KERKOJE FALJE SHQIPTAREVE PER SALI ELEZBIBERISHIN E TYRE ?

  …..

  Reply to this comment
  • KORÇARI August 8, 22:34

   PSE SERBERISHA GJUNJEZOI USA-N …>>
   Analize me te Plote ska ku te veje.
   Mos harrojme ketu dhe Demaskimin e Thacit, Berishes dhe Elez Biberajt nga Senatori Amerikan ,Arberesh DIOGUARDI, i cili doli dhe e tha hapur qe ELEZ BIBERAJ DHE BERISHA NOTOJNE NE UJERA TE TURBULLTA, MADJE KISHTE SHTUAR EDHE THACIN.

   Reply to this comment
 10. Dodona mbi Tomorr August 8, 15:51

  Sali Berisha ka pranuar boterisht vrasjet e 21 janarit ,bile ka shkuar edhe me tej kur ka deklaruar se sipas kanunit do te vriste edhe Edi Ramen dhe ja tashti vjen deklarata jo me pak e bujshme se ka thyer embargon nderkombetare te naftes , duke furnizuar Serbine me nafte , pra eshte pjesmarres ne vrasjet dhe debimet e Kosovareve nga trojet e tyre! Perpara ketyre fakteve e qindra te tjereve si keta ,cili do te jete qendrimi i drejtesise “se re Shqiptare” te rilindur pas Vetingut ? Po ai nderkombetar, e sidomos ai i KKSHA qe lufton per te drejtat e Shqiptareve kudo qe jane ?

  Reply to this comment
 11. Mollosi August 8, 15:52

  Saliu duhet dhene pergjegje per thyerje te embargos, por cka do te themi per shqiptaret qe, i madh e i vogel u ngrit dhe ne menyrat me te ndryshme e theu embargon duke bartur nafte per ne Mal te Zi.

  Reply to this comment
  • MB August 8, 16:40

   Molos-heviq !
   .
   Eshte e vertete qe ca fukarenj perdoren bidona deri dhe gomere por ajo perbente 1 perqind kurse 99 % shkonte si thote vete BULLATOVICI te tre palet qe benin kete biznes..me leje te miqve

   Lexo cfare “celesi” thote Momiri i Sllobos”
   .
   ***Sasia më e madhe e parave do të kalonte nga Jugosllavia në Shqipëri. Këtu gjente shprehjen e vet pragmatizmi i njohur amerikan. Përse të harxhonin paratë e veta duke ndihmuar Shqipërinë, kur mund të krijonin kushtet që në vend të tyre të punonte dikush tjetër? Prandaj Amerika, e cila sheh dhe di çdo gjë që ndodh në botë, nuk tentoi kurrë ta pengonte në mënyrë serioze “naftësjellësin”, i cili u nis me të vërtetë së shpejti nëpërmjet Liqenit të Shkodrës.***

   Marrë nga libri me kujtime “Rregullat e heshtjes” i Momir Bullatoviç.

   Reply to this comment
   • Mollosi August 9, 11:44

    As une dhe as te paret e mi kurre nuk e deshen sllavin, prandaj mos me fyej me ate prapashtese te viq-it. Ate prapashtese duhet ta kene kelyshet e Miladinit, Tempos, Mugoshes, Rankoviqit…
    Ata qe e thyen embargon nuk ishin te pakte, ata ishin shumice. I gjithe populli, i varfer e i pasur mundohej qe te perfitonte nga thyerja e embargos. Dhe une nuk i akuzoj ata fukarenj. Ata te shkrete nuk kishin gje pas shpirtit .
    E sa per thenjen e Bullatoviq-it, mund te te them se serbserbo-malaziasit nuk e kane per turp qe te genjejne. Kete, boterisht e pat pranuar edhe “babai” i kombit serb,z. Dobrica Qosiq.

    Reply to this comment
    • MB August 9, 15:58

     Eshte akoma me fatkeqesi per ju mollos ( pa vicin mbrapa) qe me idiotizmin tuaj anti-atdhetar con uje ne mullrin e serbit edhe pse mbake veten “patriot”..
     .
     Prape ju ngulni kembe qe barazoni perfitimin 1% te popullit varfer me qindra miljone dollare qe fituan ” tre palet e treta”..
     .
     Ky krim kombetar i berishit tuaj sipas jush edhe ne firmat piramidale “perfitoi “dhe populli deri sa erdhi marsi i zi i 1997 qe u dogj vendi..
     .
     Bollatoviqi ishte dhe eshte nje bole e Millosheviqit por dhe Berishiqi eshte nje bole i bullatoviqit..kujtojme se bullatoviqet kane lidhje “nentoksore” me milica ramen dhe sllobodanka (liri) berishen pra kaq mjafton…Por ate qe thote Bullatoviqi qe::
     .
     “””Amerika, e cila sheh dhe di çdo gjë që ndodh në botë, nuk tentoi kurrë ta pengonte në mënyrë serioze “naftësjellësin”, kontrabante te Berishoviqit..
     ..eshte 100 % e vertete
     .
     Nese ka rast te ngjashem ku Amerika ka luajtur rol te dyshimte eshte rasti IRANGATE ne vitet 70-80 ku ti mollosh ( pa viq mbrapa) lexoje se cfare thone vete amerikanet per veten e tyre..eshte me zi se ne rastin e SALIGATE..
     .
     eshte makabre qe mollos-e te tille “atdhetare” cojne uje ne mullirin e serbit me dashje apo pa dashje nuk ka rendesi

     Reply to this comment
     • Mollosi August 10, 16:13

      Pyetja eshte se nese Saliu me te drejte duhet te denohet per thyerje embargoje, cfare duhet bere me ate pjese te madhe te popullsise qe e theu embargon e naftes (duket qe ti fare nuk e ke idene se sa ishte ajo) . Pres pergjegjen tende por te lutem mos ma permend ate nje perqindeshin sepse shume here kam pare se si transportohej nafta duke filluar nga Buna e deri te liqeni i Shkodres.
      Eshte e vertete qe Amerika dinte qe embargoja e naftes thyhej. Ajo e dinte qe embargo thyhej shume here me shume ne Gjerdap se sa ne veriperendim te Shqiperise.. Bullatoviqi genjen per ate pjesen tjeter…
      Edhe dicka z. MB. Nuk me ben fare pershtypje fyerja jote por me duhet te ta them qe fyerja eshte veti e njerezve te lig.
      Shnet.

 12. Besniku August 8, 16:57

  E lexova me kersheri “ ndershmerine e virgjer” qe mundohet te shese sot Kulla , ne raport me Berishen.
  Qenka merzitur se nuk ka marre pronat, dhe qenka bere trim dhe po na demaskon!
  Po pika qe s’te bie mor Pellumb, qe krahason Enverin me te pabesin armik Berisha.
  Ne fakt i pabese je ti, qe e vole ate kohe, na hodhe sy ne te gjitheve, se ishe “artist I popullit”, qe Enveri te “masakroi” por ti ia hodhe, e vjen e na derdellet tani qe te justifikohesh, se te kishin perdorur!
  Mos u merzit, dhe ty do te vije radha te japesh llogari qe na ke nxire faqen atje, para gjithe botes, ne OKB.
  Te huajt nxirrnin kolonat me karburant, kurse ti flet per hajvane e barka te ngarkuar.
  Do te te vije koha shpejt, mos ki merak.
  E verteta vonon, por nuk Mungon, plehre!
  Sa here hap gojen, çdo te keqe qe i eshte bere ketij populli e lidh me komunistet, nderi I ketij populli!
  Po çpret nga nje ballist!

  Reply to this comment
 13. Gjitoni i Nolit August 8, 17:22

  Me te gjitha keto qe kane ndodhur e po ndodhin e vetmja pyetje qe do te beja per te gjithe eshte:A ka ndonje shqiptar ne Shqiperi apo jo ?

  Reply to this comment
  • Gjitoni i Linkolnit August 8, 17:54

   nga ata lloj shqiptaresh qe thua ti… jane ata qe u vrane ne 21 janar 2011..

   .turpi i ngelet qytetareve te Tiranes qe duhet te ndeshkonin berishen si caushesku..

   por kjo nuk ndodhi se pabesueshmerisht kinezoidi arvizu quajti nje SERAIL KILLER burre shteti

   . jo vetem ne shqiperi duhet te pyesim a ka shqiptare por dhe ne amerike duhet te pyesim a ka me amerikane si ata qe enderronim ne 1990-1991 ?
   .
   Kur shikojme dhe kete Pellumbin e Bardhe te kthyer ne Sorre te Zeze them se nuk shprese..

   Reply to this comment
 14. ALBAN DEGA August 8, 18:12

  Replike e detyruar me Sali Berishen

  KUR SALI BERISHA DEMASKON SALI BERISHEN !

  – A ka shqiptar qe mund ti besoje rrenave te Sali Berishes !?

  – Con nje kashte e dalin gjashte !

  – Kur je i dhjere mos e ngre koken !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Ne intervisten e mbremshme Sali Berisha pati pafytyresine qe per te pafundit here te mashtroje shqiptaret se gjoja ua kishte hapur rubinetat e Naftes per makinen e terrorit shteteror serb te Sllobodan Milloshevicit sepse Kosova kishte mbetur pa nafte, pra per hir te Kosoves.
  Nje mashtrim flagrant !
  Nje rrene per qiell !
  Pse ?
  Sepse:
  1- Kosova ne ate periudhe ishte kthyer ne nje komune te Serbise pa asnje kompetence nga regjimi i Milloshevicit ,
  2- Krejt ekonomia e cdo leme jetesor i Kosoves ishte nen kontroll te rrepte, nen Karantinen totale te Beogradit
  3- E gjithe nafta kontrabande e “ Shqiponjes” de PDSH-se dhe Sali Berishes futej ne masen 97 per qind ne Malin e Zi.
  4- SHBA, Brukseli e deri OKB-ja, sic e ka pohuar disa here edhe ish- ambasadori I Shqiperise ne OKB, Z. Pellumb Kulla dhe media amerikane e evropiane paralajmeruan me sanksione te renda deri ne perjashtimin nga OKB-ja te Shqiperise per shkeljen flagrante te Embargos Nderkombetare te Naftes dhe Armeve, te konventave dhe Kartes se saj Themelore, ndaj regjimit genocidal te Milloshevicit,
  5- Nafta jo vetem shqiptare, por edhe e aleateve e miqeve te Serbise jo vetem nuk ndihmoi shqiptaret e Kosoves por i ropi xhepat e shpuar te tyre me cmime deri 15 here me te larta se sa xhelatet e tyre e merrnin nga demokratura serbofile e Sali Berishes.
  6- Nafta e Berishes u perdor dhe ndihmoi tanket e autoblindat e Milloshevicit, makinen e tij te luftes e terrorit ne Bosnje e Kosove kunder boshnjakeve e sidomos shqiptareve te Kosoves pa asnje te drejte njerezore e kombetare.
  Gazeta Shqiptaro- Amerikane “ Albanian Herald” e botuesit atdhetar Gjok Martini denoncoi hapur me njoftime,me komente dhe fotografi te shumta deri te 149 kamioneve e cisternave me nafte ne dite qe hynin nga Toka dhe deti ne Hanin e Hotit dhe portet e Malit te Zi…
  Faktet pa fund, perfshi edhe deklaratat e zyrtareve te larte serbe e malazeze, perfshi edhe ish- kryeministrin e Milloshevicit Moimir Bullatovic jane vetem maja e Ajsbergut te krimeve dhe bashkepunimit te regjimit pro- serb te Sali Berishes me padronet e tij te Beogradit.
  Ato jo vetem nuk ndihmuan por sakatuan edhe me keq vellezerit e motrat shqiptare te Kosoves duke e bere direkt ose indirekt Sali Berishen, “ Shqiponjen” e PDSH-se dhe krejt demokraturen e tij bashkefajtore ne masakrat e Shebrenices e Bosnjes dhe krimet kunder njerezimit dhe terrorit shteteror te Milloshevicit e Beogradit jo vetem ne Bosnje, por edhe ne Kosove.
  Ato ishin nje thike mbas shpine e jo nje ndihme per Kosoves dhe vellezerit e motrat tane shqiptare ne Kosove e vise te tjera shqiptare si dhe per viktimat e pafajshme jo vetem aty por edhe ne Bosnje .
  Asnje rrene e mashtrim i Sali Rame Nastradinit nuk mund te fshehe as mbuloje keto krime kunder njerezimit te tij dhe regjimit te tij .
  Nuk thote kot filozofia e sovranit shqiptar :
  Me thuaj me ke rri te te them se cili je !
  Con nje kashte e dalin gjashte !
  Kur je i dhjere mos e ngre koken !
  Sali Berisha denonconi, demaskon keqazi jo vetem ne syte e shqiptareve por edhe te mbare Botes kryemashatruesin patologjik Sali Rame Nadtradinin!
  Sali Berisha nuk nxjerr fjale nga goja pa rre, sic themi ne vendlindjen tone te perbashket, Malesine e Gjakoves
  Te pakten te rreje per Toke e jo per qiell !

  Reply to this comment
 15. Gone August 8, 18:23

  Po , eshte e vertete ,kalohesh nafte me krahe,me mushka,me makina ne kohen e luftes..
  Por ky palaco burre( Kulla) duhet t’a dinte sa e shkoqur ishte Shqiperia nen qeverrisjen e pare demokratike,sa e pakontrolluar…
  Kulla eshte funderine…” atehere une e besoja…” cfare je ti ,femije?!
  Shqiperia,nuk mbronte dot lufijte detare me Italine, qe Italia kushtezonte ndimat me ndalimin e skafeve..jo gerxhet e veriut..kumka mijera shtigje per te kaluar..
  Flitet per nje shtet qe nuk kish nje makine policie te sakte…

  Reply to this comment
 16. tradita August 8, 23:52

  Enveriste, Berisha ju mund te gjitheve. Kot lodheni vetem sa e lartesoni figuren e tij.

  Reply to this comment
  • terroristi vicidolit ne Gijotine August 9, 22:20

   tradita ,
   kjo tradite idiotesh beri qe ne krye
   te Shqiperise te vihej nji funderine muzllumi anadollak
   nji njorant me kulture te zunguar shpellari ,
   qe ne qytet nuk duhej lejuar me hy ,
   te drejtonte Demokracine e Shtetin Shqiptare !

   Dhe ja rezultati katastrofale sot .
   Gjithe kasta politike reezultoj nji bande kriminelesh
   hajna te shtetit te vet , degjenrim alla malokesh ,

   shkaterrim total te shtetit e moralit njerezore ne cdo aspekt te jetes .

   ju rraca e injoranteve i mundni te gjithe vertet edhe vet jeten dhe njerezimin e mundni ju ,
   prandaj s’duhet nenvlehtesuar kurr ,idiotat qe kane te njejten koncept mbi qenerine njerezore

   Reply to this comment
 17. Onkezmi August 9, 05:42

  Vete mostra aktor tregon se sa i trashe ishte ne politike.Pra ballisti ngelet ballist…

  Reply to this comment
 18. e verteta e hidhur August 9, 10:51

  “Gone”.Per cfare gerxhe thoni ju mor i uruar?Nuk mjaftojne tre ura ne drejtim te veriut per te kontrolluar edhe mizat?Po ti them une si deshmitar okular ne Lezhe:1..Ura e Milotit,e vetmja ure per te kaluar nga rrethi i Krujes ne rrethin e Leshes 2..Ura ne qytetin e lezhes,sapo kalon qytetin drejt Veriut per ne rrethin e Shkodres dhe 3.Ura e Bacallekut para se te futesh ne Shkoder.Kontrollet ne keto tre ura mjaftojne qe ne drejtim te Malit te Zi te mos kalonte as miza pa kontrolluar.Dhe per keto kontrolle duheshin gjithsej 27 police dhe 9 pergjegjsa turrni,gjithsej 36 vete.”Gone” ato gerxhet tregoja tjeter kujt,jo mua qe flija tek ura e Lezhes.

  Reply to this comment
 19. MH August 9, 17:25

  e verteta e hidhur
  Sec me kujtove kontrollin qe bahesh ne monizem per gjate tranzitit qe parashtrove disa nyje kyce.
  Preje bileten per te shkuar ne Tirane.
  Sa hypje ne autobuz.I fundit hynte polici mbyllesh dera.Nderonte pasagjeret me dore ne tamth.Kontrollonte te gjithve pasaporten.Perfundonte me perseritje nderimi.Dhe Natjeta.Nisesh autobuzi mbrinte tek Ura e Bahcallekut.Perseritesh kontrolli nga Polici i ures.Autobuzi mbrinte ne lezhe her i banin e here nuk i banin kontroll.Vashdonte ne Milot.Polici ne gadishmeri gaditu bante kontrollin.Me te kryer kontrollin bahesh pushimi 10-15 minutesh.Ikje ne drejtim te Tiranes vinte kontrolli ne Mamurras dhe simbas rastit ne Fushe Kruje.Ky ishte kontrolli i fundit i policise ne autobuzin Shkoder Tirane.Perjashtime bahesh ne raste qe vetem policet e dijn.Nji kontroll ne mberritje ne agjensine e autobuzit Tirane.Ky ishte i fundit perfundimisht.Dhe pasagjeret iknin te lire ne destinacionin personal.
  Ndersa Benzina me cisterrna e deri me kazana e fuqia metalike kalonin nga Fieri e direkt ne Hane te Hotit jo pa kontroll po te guximshem edhe para policit qe kenaqesh me mbushjen e dores me pare te pa numrume.Qe edhe Zotit ti lutesh tue u shkrra per toke me shume pergjerim.Nuk te ndihmonte sa te ndihmonin karvanegjinjet e langut per te mposhtur triumfalisht Embargon.
  Policet teper “korrekt” me detyren qe ia kishte mesue Berisha “palosnin” zhubul parate ne xhepa e ku te mundnin vetem e vetem te kishin sa ma shume per vete.
  Pra vete shteti alla vucidole Berisha ishte i organizume me seriozitetin ma te madh per te mos lejue shkeljen e Embargo Patriotike demokratike Berishiane.Ne te kunderten jo do vdisnin,nuk diskutohet, po do ngordhin ftohtit kosovaret e dashnise Berisha.Dikur nuk lejohesh te kalonte nji njeri pa pasaporte ndersa polici i demokracise lejon maune qe veshtire ti kapin syni.Te cilet ia kishin marre doren me grevat qe i conin derin fund me plancin polt.Sic interpretohesh nga aktoret teper talen Zyliha Miloti dhe Paulin Preka.
  Pershendetje!

  Reply to this comment
 20. Qytetari durrsak August 9, 18:44

  Z. Kulla, kur te thane dhe te treguan me fotografi be OKB kontrabanden e naftes ne Shqiperi, perse zoteria jote nuk veshe “poturet” dhe te hipje avionin dhe te vije ne Shqiperi te beje verifikimin ne terren, si ambasador i Shqiperise ne OKB ? A nuk konsideroheshe qytetar i kategorise se larte per detyren qe kryeje ? Do te ishe i nderuar sot nese do te kishe bere kete verifikim, sepse autokollonat e gjata te autoboteve me nafte kontrabande ne ate kohe, ishin varg nga Hani Hotit deri ne Balssh, dhe kalonin mespermes Fierit tend, per cdo qytetar te Shqiperise.Kishe frike apo ishe burakrat i qelbur i Sali Berishes per te ruajtur karrigen tende ? A nuk do te ishte e nderuar sot Shqiperia nese ti do te kishe thene te verteten ne OKB per kontrabanden e naftes per tanket, etj. serbe dhe sot Berisha te ishte ne Gjykaten e Hages ? Morali yt ne kete interviste eshte i papranueshem dhe i pasinqerte, hipokrit. I tille je dhe i tille ke qene edhe me pare, me sa duket. Ti mund te jesh cdo gje, por qytetar nuk je. Me mire hesht, sepse nuk po thua asgje. Edhe sot, me kete interviste, ti, paturpesisht, perseri e mbron Sali Berishen dhe te te vije turp.

  Reply to this comment
 21. Mark .U.K August 9, 19:23

  BERISHA DUHET PERSHENDETUR MORE KLYSH TE KOMUNIZMIT.PRESIDENTI I USA NUK MUNDI TA THYENTE EMBARGON E BERISHA PRESIDENT NUK JA NDIEU SE CFAR THOT USA AS BE.KAN THENE ATA MORE TRU LARASKA SE KUJT JA KISHTE MBAJT.

  Reply to this comment
  • SHEMBJA E IDHUJVE August 9, 20:05

   Zoti Mark uk

   te falenderojme qe me ne fund pranon qe je berishist i flliqt se me pare thoje qe e luftoj ate
   .
   Sot me cfare ka ndodhur pas 1992 dhe cfare deklaratash mortore ben berisha sot ka vetem dy rruge”
   OSE TI NGREME LAPIDARIN BERISHIT QE PO POSHTRON AMERIKEN..
   OSE AMERIKA PO PERDOR PERBINDESHIN BERISHE PER TE SUNDUAR ATE POPULL QE NE KETE MENYRE PO SHENJTERON ENVER HOXHEN

   Sot miqte tane e tolerojne se gjoja hodhi komunizmin qe eshte ne vetvete nje genjeshter kriminale qe nuk eshte vendi dhe koha ta argumentojme.Por le te analizojme disa krime te kesaj drakule te viqidolit qe nuk ka zog kurve ne bote ta shpetoje apo ta amistoje:
   .
   1-Ky MONSTER nuk duhet te falet kur drejtesia e Enverit denoi Hysen Shoshorin ne burg kurse ky kerkoi varjen ne litar.
   .
   2-Ky PERBINDESH nuk duhet te perdhoste PERSONALISHT me dinamit varrin e Enver Hoxhes ne nje kohe qe I ka pire kafen dhe I ka ndenjur te oxhaku..e deri te varkat..Nuk duhet te shkelte zakonin e malsorit
   .
   3-Ky DJALL nuk duhet te beje rolin e te “shtypurit nga diktatura” kur ajo I dha mundesine te kuronte jashte vajzen e tij me operacjone kozmetike…dhe deri ti fshinte bythen Andi Bushatit nipit te H.Kapos si BABY SITERES
   .
   4-Ky DEVIL per here te pare ne historine e Shqiperise jep urdher luftarak me Shik-un qe VERIU te pushtonte ushtarakisht JUGUN
   .
   5-Ky DEMON urdheron perdorimin e lendeve kimike luftarake (si Sadami ) ne Vlore-Gjirokaster..ku per fat dy pilotet atdhetare devijuan avjonet.
   .
   7-Ky FRANKESHTEIN MONSTER shkaterroi me themel ushtrine & shtetin ne 1997 ku si pasoje u vrane mbi 4000 shqiptare…dhe u pushtuam “miqesisht” nga te huajt
   .
   8-Ky QELBESIRE me xhenazen e Hajdarit,shpertheu K/M dhe pushtoi institucjonet dhe duhej ose burgim I perjetshem ose egzekutim ne rrethana renduese ( ah keto amerikanet qe e falen)
   .
   9-Ky MASKARA kreu nje genocid cnjerzor kunder fisit Haklajve duke perdhosur varrezat,duke vrare femije e pleq dhe duke I rrafshuar shtepite me dinamit
   .
   10-Kjo BISHE GJAKATARE urdheroi zhdukjen pa gjurme te Remzi Hoxhes se raportoi takimin TOP SEKRET ne Shen Naum me Milloshevicin dhe Grigorovin ( me dijenine e miqve)
   .
   11-Kjo NDYRESIRE lejoi dhe urdheroi personalisht furnizmin me nafte te Milloshevicit me kompanine Shqiponja me tritan shehu,gazidede dhe “shenjetorin “ Aleksander Meksi
   .
   12-Ky ESAT PASHE JUNIOR shiti me DEVILIN LUL pjese nevralgjike te detit Jon,ku Karamalisi e konsideroi fitoren me te madhe dipllomatike pas L2B
   .
   13-Ky MEGA TRADHETAR lejoi personalisht ndertimin e varrezave te ushtareve greke brenda territorit shqiptar egzakt sipas vijes se vorio epirit,kurse nga ana tjeter varrosi ceshtjen came
   .
   14-Ky NAZISKIN heq tabelen e masakres 4 Shkurtit dhe e zevendeson me figure filo XHAFERR DEVISTE
   .
   15-Ky I PABESE ndersa I vuri pinjollit te Zogut kallashnikovin ne 1993,kurse pas dy dekadash ketij tradhetari I ngriti lapidarin
   .
   16-Ky SHQIPTAROFAGOS ne nendor 2012 me agresivitetin dhe nga provokimet e tij u be e mundur te digjen dy greviste te urise te te perndjekurve politike ( kujtojme qe I gjori Arvizu dhe I shkreti Nishani I vizituan nga dy here ata)
   .
   17-Ky MOBSTER NDERKOMBETAR dogji me biznesin e tij kriminal ne Gerdec 26 skllever..dhe pas kritikave dhe akuzave..i thote NY-TIME-it leter higjenike..dhe asnje amerikan nuk reagoi

   18-Ky NEO FASHIST vrau 4 veta ne bulevard ne 21 janar 2011…dhe cuditerisht fshiu bythen me ca ekpertiza profesinale te FBI…prape heshten miqte amerikane..biles Arvizu e quajti burre shteti
   .
   19-Ky NEKROFAG me gestapon e tij private egzekuton Kosta Trebicken dhe e ndihmojne ca miq te tij ne Virxhinia qe te gjeje nje ekspert per ta mbuluar kete akt mafjoz.
   .
   20-Ky MAFJOZ nderkombetar se bashku me DEVILIN LUL grabisin dhe me ca mafjoze te huaj me kollare rreth gjysem miljardi dollare ne Rrugen e Kombit qe mbahet rruga me shtrenjte ne bote…fatkeqeisht ne vendi me te varfer te Europes
   .
   21-Ky KRYHAJDUT ka bere dhe shume krime ekonomike si tejkalimi I borxhit publik,shitje hidrocentralesh,1 miljard borxhi I biznesit,aferat me CEZ-in.ALBETROLIN,ARMON etj etj qe jane te panumurta
   ***
   ***
   Pas mos ndeshkimit te Monstres Berishe per disa kryekrimet e tij..sidomos per masakren HITLERIANE te 21 janarit me keqardhje kemi drejte te mendojme se:
   Amerikanet po bejne gabimin e turqeve para 500 vjeteve ku I kane ndare shqiptaret ne armiq te betuar ne socialiste dhe demokrate (turqit na ndane ne myslymane dhe te krishtere).

   Reply to this comment
 22. Sa her hyja ne Klubin e Muhabeteve te Kota ,mendoja i trishuar ; August 9, 23:46

  cfar festojne ktu , me kaq shume pasion ,

  pseudoPatriotet e Dehur me fjale boshe ?!

  nganjiher qendroja me gjat, ktheja edhe un ndonji gote

  jo se me pelqente , por ja , s’e di ,
  doja ne nji far menyre te ndihesha si ata ,per nji Moment
  dhe kuptoja
  se si ndihen ata ne kte Klub Bisedash pafund
  . Por ishte e pamundur te kuptoja boten e tyre ,
  e shpesh her ngrihesha e ikja ,per mos t’ja kursye vehtes time ,ate doze boshe

  Reply to this comment
 23. M.O.S = Mangesia e Orgazimit te Shoqerise ALB.ne nji Mendim e Koncept veprim te vetem ,qe do nxirte Shqiperine nga gropa e injorances August 10, 10:46

  MUNGON !

  Ti udheton me qerren Shqiptare ne shekuj
  dhe shpesh her bie posht saj ,sepse mbi Qerre
  eshte aq ngushte .
  Mbas nji far kohe ngrihesh perseri ,mbasi
  ke fshire pluhurin dhe lidhur gjunjte e gjakosur ,
  dhe hipen perseri mbi Qerre Urbane te Shqiptarit
  qe tashme ka krijuar nji Societa Kapitaliste ne formen e nji Firme
  e cila prodhon Qerre me te gjata ,sipas modelit te Tramvajave ne Boten e Huaj .
  I vetmi ndryshim qendron jovetem ne komoditetin
  e mjeteve te udhetimit ,por edhe ne rregullat e qarkullimit , rrespektimin e tyre .

  Nqs ne Tram ka sedilje ,te cilat regullojne ne nji far menyre ,edukojn displinojn shoqerine ,
  qe njeriu qytetari te kuptoj ,se gjithcka ka te bej me
  nji mase te caktuar ,qe ty si qytetare ,te takon
  vendi jot ne kte shoqeri dhe mbasi je ulur ne vendin tend ,automatikishte rrespekton tjetrin .Psh si shkel atij ne kembe etj . nderkohe qe
  ne karrovar ,pra qerret e gjata te shqipcarit gjithcka
  eshte e papercaktuar , s’ka asnji rregull e asnji vend
  te caktuar per secilin ,udhetimi ne kaos ,pra nji platforme e sheshte ,ku secili ze vend si e ku ti pelqej ,pra si i thoshnin dikur nfarkesave te trila ,
  qe te kujtojne Thaset me Hibrit makinave te kooperatives , Ngarkes Rifuxho!

  Dhe ti duke mos u ndjer aspak i sugurt dhe i qet ne ate
  udhetim mbi Qerren Shqiptare qe lekundet andej kendej ,e rrezikon perseri te biesh nga ajo ,
  i revoltuar pyet nji qenie te trashur tej mase e cila
  gjate gjithe kohes ,te shtyn me permasat e saja
  si te pretendoje gjithe hapsiren e Qerres per vehte :

  Si mundet qe nji “njeri normal” te zeri kaq shume vend

  ne nji qerre si kjo ?

  -dhe ajo ,qe ben nji surrat ,qe i ngjnte Vrerit te njerezimit hap gojen dhe qelb ;

  un jam Injoranca qe dominoj prej shekujsh kte vend .
  Jam mahmutja e bej cte dua .

  Reply to this comment
 24. Paese di Ladri ,Krimineli ,Ignoranti & Bastardi ,Fanatici dei ignoranza August 10, 11:42

  Ne ikem prej atij vendi ,
  per mos te par katastrofen qe e ashtuquajtura Demokrati
  qe Bota e huaj kishte pregatitur per Shqiperine .

  Reply to this comment
 25. MB August 10, 20:36

  Kerkim falje publike ndaj komentuesit “mollosi”
  .
  Po e fal Brishen per karburantin e Milloshevicit populli i ka fajet qe me kanoce-kusi-bidona-gjygyma ka bere kontrabante..po policia e Brishes pse nuk arrestoi anje nje njeri sa per te mashtruar molloset ?

  OK po e falim pe naften e Serbise por me nje kusht ai duhet te dale para togave te zeza (nese nuk e mbrojne miqte tane kaq hapur) sepse Sali Brisha ka në ndërgjegjën e tij njëzet vjet krime, e jo vetëm shkaktuar prej pushtetit të tij personal të ushtruar dhunshëm, por edhe si pjesëmarrës direkt në krime të përbindshme siç janë vrasja e 26 njerëzve në Gërdec, ku protagonist ishte edhe ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, i cili i ka shkarë drejtësisë vetëm për shkak të imunitetit si deputet, çfarë është një skandal sepse nuk ka imunitet që e mbron shkaktarin e krimit qoftë ky deputet, ministër apo kryeministër i një vendi. Sali Berisha duhet të dalë para togave të zeza dhe të jap llogari për SHIK-un e tij, këtë mekanizëm monstruoz, që pasi e torturoi, e vrau dhe e zhduku pa gjurmë veprimtarin e UÇK-së, biznesmenin Remzi Hoxha, që duhej të ishte shpallur Martir i Atdheut.
  *

  Sali Brisha duhet detyruar të tregojë se çfarë di për këtë krim, si e pse e bëri kreu i shërbimit të tij sekret Bashkim Gazidede këtë masakrim barbar dhe për llogari të kujt, të Serbisë apo Sali Berishës personalisht, sepse kanë dalë dyshime serioze e të besueshme se Remzi Hoxha është vrarë mbasi kish nisur të hetonte takimin sekret të Sali Berishës me xhelatin e shqiptarëve të Kosovës, Sllobodan Millosheviçin në Ohër. Me këtë rast Sali Berisha duhet të sqarojë para togave të zeza a ka pas ndonjë lidhje me shërbimin sekret UDB të ish-Jugosllavisë e si rrjedhim Serbisë sepse rezulton që edhe në kohën e embargos ndaj Serbisë kompanitë e klanit të Sali Berishës furnizonin me naftë përmes Muriqanit Malin e Zi me destinacion Beogradin, naftë me të cilën punonin tanket serbe që bënin gjenocid mbi shqiptarët e Kosovës.

  **
  Sali Brishës i duhen vënë prangat për shumë e shumë krime që ka bërë mekanizmi i tij shtetëror i kthyer në një shërbim sekret personal, por para së gjithash për krimin e përbindshëm kur vrau katër njerëz të pafajshëm që nuk po bënin kurrgjë në shëtitoren “Dëshmorët e Kombit” veç protestonin paqësisht. Sali Berisha jo vetëm që ka qenë në zyrën e tij ku ka ndodhur kjo vrasje prej trupave të Gardës, por ai e ka ndjekur situatën dhe janë të gjitha gjasat që mbeten të vërtetohen se ka qenë urdhëri i tij personal për të qëlluar mbi demostruesit paqësorë, aq më tepër se ai krijoi rrethana për të zhdukur gjurmët e krimit, akt antiligjor që duhet ti konsiderohet gjithashtu krim. Sali Berisha duhet të hetohet në lidhje me vrasjen e Kosta Trebickës, shqiptaro-amerikanit i cili ishte dëshmitar i çështjes “Gërdeci”, e kishte dëshmuar se i biri i Sali Berishës ishte pjesë e skemës së kompanisë fantazmë që fitonte para në mënyrë të paligjshme prej demontimit të armëve në Gërdec dhe u bënë shkaktarë për vrasjen e 26 njerëzve duke përfshirë gra e fëmijë. Për këtë krim të përbindshëm, Sali Berisha duhet të jetë në bankën e të akuzuarit bashkë me të birin Shkëlzen Berisha, i cili, është e ngjashme që nëpërmjet rrethit të besnikëve të tij të ketë organizuar “aksidentin” e dëshmitarit kundër tij, Kosta Trebicka. Në këtë rast duhet që prokuroria të hetojë se si ndodhi që dëshmitari kryesor kundër djalit të kryeministrit nuk kishte mbrojtje të veçantë në bazë të ligjit që i mbron dëshmitarët e një çështje kaq të rëndësishme ku është bërë një krim masiv.
  ***
  Sali Brisha duhet të arrestohet e të përballet me drejtësinë përveç krimeve të vrasjes së njerëzve edhe për krimet ekonomike të bëra në kohën kur ai ishte kryeministër dhe korrupsioni ishte metodë pune e qeverisë dhe e ministrave të tij. Akoma më tej Sali Berisha duhet të dalë para togave të zeza për të sqaruar cilat janë lidhjet e tij me mafiozin serbo-boshnjak Damir Faslliç, i cili nëpërmjet vajzës së Sali Berishës që bënte avokaten e tij, ka blerë prona në Shqipëri dhe ka marrë pjesë edhe në një mbledhje të Këshillit të Sigurisë Kombëtare çfarë përbënte një precedent të rrezikshëm për sigurinë e Shqipërisë. Duhet kuptuar nga të gjithë se arrestimi i Sali Berishës nuk duhet të bëhet për hakmarrje por për drejtësi dhe se me daljen e Sali Berishës dhe ministrave të tij hajdutë para gjyqit në Shqipëri do të marrë fund mendësia e mos ndënshkueshmërisë të atyre që duke shfrytëzuar forcën që u jep pushteti bëjnë krime njerëzore dhe ekonomike, vrasin, vjedhin e plaçkisin pasuritë kombëtare.
  ****
  Sali Brisha nuk mund të falet nga asnjë instancë shtetërore, parlamentare, nga asnjë shtetar apo politikan sepse kauza e drejtësisë është kauza e sovranit, i cili di të zgjedhë, të japë pushtet, por edhe ta heqë pushtetin edhe të rrëzojë me të drejtën e vullnetin e tij si sovran. Askush nuk ka të drejtë të nëpërkëmbë ligjet e drejtësinë duke i falur krimet që janë bërë mbi popullin.

  Viktimat e 21 janarit 2011 në varr kërkojnë drejtësi, 26 viktimat e Gërdecit kërkojnë drejtësi dhe këtë drejtësi që kërkojnë viktimat nuk mund tua mohojë askush nga qeveritarët apo organet e drejtësisë, në mos një ditë edhe ata do të japin llogari bashkë me krimet e Sali Berishës e bashkëpunëtorëve të tij.

  Reply to this comment
 26. Spinoza August 13, 22:45

  Berisha e ka care embargon me koshience te plote dhe eshte pergjegjes per kete sigurimi i shtetit kontrollonte vendin si ne kohen e diktatures dhe ka hequr qafe personat qe i konsideronte te rrezikshem pra pro perendimor dhe anti Rus,Kulla ka qene rregjizor i mire po jo diplomat, MPJ eshte dretuar dhe drejtohet teresisht nga personel i pa kualifikuar si kengetar te deshtuar mesues gjuhe letersie gjuheve te huaja, valltar piktor etj ketij shteti sharlatan po i vine fundi reformat perendimore do te triumfojne mbi mediokritetin 70 vjecar

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*