Tre aspektet e çështjes Tahiri

October 22, 2017 00:33

Tre aspektet e çështjes Tahiri

 

Nga Viktor Malaj

 

Në të gjitha rastet kur akuzohet apo dënohet dikush për një krim, për njerëzit me personalitet dhe dinjitet, çështja ka dy aspekte: Aaspekti i parë është ai moral dhe pastaj, aspekti i dytë është ai juridik. Në rastet e politikanëve, jo rrallë, ndërthuret edhe aspekti politik. Fakti që dikush merret me politikë dhe gjatë kësaj kohe apo pas saj akuzohet për një vepër penale, nuk i jep çështjes automatikisht karakter politik.

Duke iu referuar konkretisht rastit Tahiri, nëse do të kishim fillimin e një çështjeje penale siç ndodh zakonisht me shtetasit e tjerë dhe nëse provat e paraqitura do të ishin të mjaftueshme dhe bindëse, atëherë aspekti politik i këtij rasti binte vetvetiu pavarësisht dëshirës apo përpjekjeve të të akuzuarit për ta trajtuar atë si gjueti të shtrigave politike.

Ato që kemi parë e dëgjuar këto ditë na bindin se çështja në fjalë i ka të tre aspektet. Le t’i marrim me radhë.

Aspekti moral

Nëse Sajmir Tahiri ka qenë i implikuar në ndonjë formë të qartë në veprimtarinë kriminale të prodhimit dhe trafikimit të hashashit (canabis sativa) kjo do të ishte, më së pari, një vetëvrasje morale për të, edhe si qytetar, por edhe si pjesëtar i një qeverie. Edhe nëse Tahiri rezulton tërësisht i papërfshirë (implikuar) në këtë veprimtari ai do të mbetej i pastër dhe pa përgjegjësi morale si qytetar, por fakti që gjatë vitit të fundit të drejtimit të Ministrisë së Brendshme prej tij prodhimi dhe tregtimi i lëndëve narkotike u shtua dukshëm e dëmton rëndë moralisht si drejtues dhe ia heq të drejtën morale të pretendojë në të ardhmen poste të këtij niveli. Kjo është edhe arsyeja pse unë, përpara më shumë se një viti, u shpreha publikisht se Tahiri duhej zëvendësuar në detyrën që kishte dhe se nuk duhej të ishte pjesë e qeverisë Rama 2, nëse e majta fitonte zgjedhjet parlamentare, siç i fitoi.

Këto ditët e fundit po bëhet një “betejë” kinse morale rreth çështjes Tahiri por, siç e tha me të drejtë një gazetare, këtu vetëm betejë morale nuk ka. Ka thjesht dhe vetëm luftë politike për pushtet. Betejës morale për Tahirin i shndrit zvetënimi pikërisht sepse e udhëheqin ata që gjatë 27 viteve të fundit kanë dhënë me qindra prova që dëshmojnë se vetëm moral nuk kanë. Shumica e personazheve të “frontit”, Sali Berisha, Lulzim Basha, Fatmir Mehdiu, M. Kryemadhi, K.Kokëdhimia etj. nuk janë tjetër, veçse kalbësira morale që të kundërmojnë nga largësi kilometrike.

Të të japë moral për drogën Sali Berisha i cili, përveç se është autor i dhjetëra krimeve të rënda deri të përbindshme, vetë e ka pranuar se “Ka qenë politika ime të mos ndërhyj në Lazarat”; të të bëjë moralistin L.Basha i cili, përveçse ka kryer krime shumë më të rënda se ai për të cilin akuzojnë Tahirin, kur ai ishte Ministër i Brendshëm plantacionet e hashashit në Lazarat ujiteshin me ujin që çonin makinat shtetërore (zjarrfikëse); të bëhet luftëtar i moralit antikanabis K.Kokëdhima i cili për dy vjet rresht propagandonte legalizimin dhe tani kërkon ndëshkimin e tij, që dikur, kur merrte tendera miliona eurosh nga kryetari i bashkisë Edi Rama, thoshte “e kam si vëlla”, ndërsa tani që kryeministri Rama nuk e përfill, e këshillon Tahirin të ruaj kokën nga Rama se mund ta vrasë, kjo është të vësh duart në kokë, thotë populli. Populli i vuri duart në kokë kur u neverit nga deklaratat përbetuese për virgjëri të “vajzave” të bordellos sonë politike dhe i dërrmoi dy herë radhazi me votë. Mirëpo, ndryshe nga ujku që qimen e ndërron, por zakonin nuk e harron, këta jo vetëm zakonin, por as qimen nuk e ndryshojnë dot.

Pavarësisht kënetës morale që përpiqet të mbysë Tahirin, rënia morale e tij do të varet përfundimisht nga fakti nëse ai ka qenë ose jo i implikuar në veprimtarinë për të cilën e akuzojnë.

 

Aspekti juridik

Në rastet e proceseve penale, aspekti jurdik mbetet më i rëndësishmi sepse një proces juridik i drejtë dhe i ndershëm iu vë vulën edhe aspekteve të tjerë. Sajmir Tahiri mund të jetë i zhytur deri në grykë ashtu siç mund të jetë fare i papërlyer në këtë aferë. Ne nuk jemi gjykatës me toga të zeza, por ne jemi gjykues të atyre që kemi parë dhe mund të shohim në të ardhmen. Me ato që kemi parë këto ditë paralajmërohemi se çështja Tahiri do të ketë dështim spektakolar të dyfishtë të drejtësisë shqiptare; dështim juridiko-profesional edhe dështim moral.

Dështimi profesional qëndron në faktin se njëri nga segmentet më të rëndësishëm të sistemit të drejtësisë shqiptare kërkon arrestimin e një shtetasi pa pasur asnjë provë të vlefshme. Këtu nuk shtrohet problemi nëse provat janë të mjaftueshme apo bindëse. Këtu nuk ka fare prova. Bisedat e dy trafikantëve para katër viteve ku njëri thotë se do i jepte Tahirit 30 mijë euro dhe i bën hesapet bankare të Tahirit sikur të ishte mbajtësi i llogarisë, apo fakti se Tahiri iu kishte shitur atyre një makinë nuk janë prova që të përligjin “dyshimin e arsyeshëm” dhe prandaj as kërkesën për arrestim. “Dyshim i arsyeshëm” është edhe fakti i mirënjohur që elementët e botës së krimit e kanë praktikë të zakonshme përmendjen e emrave të “të mëdhenjve” sa për të krijuar besueshmëri tek bashkëpunëtorët në krim, aq edhe për të justifikuar vjedhjen e një pjese të të ardhurave nga krimi, sikur kjo pjesë të jetë dhënë ryshfet. Kjo e fundit ndodh edhe në biznes dhe në të tjera veprimtari të ligjshme e të paligjshme ku ushtrohet profesioni i përhapur i sekserëve. Në Drejtësinë tonë të padrejtë, rolin e sekserit nuk e luajnë vetëm avokatët. Pak vite më parë  një të njohurit tim avokati i tha se i duheshin pesë mijë euro për t’ia dhënë gjyqtarit se ndryshe nuk fitohej çështja. Pas disa kohësh u mor vesh se gjyqtarit nuk i ishte dhënë asnjë cent. Besoj se të gjithë ata që kanë nevojë për drejtësi njohin raste të tilla. Prokurorët që mbrojnë “dyshimin e arsyeshëm” e dinë fort mirë se sekserin e kanë bërë edhe kolegë të tyre.

Nga veprimtaria e prokurorisë të bëjnë përshtypje disa gjëra. Sipas përgjigjeve që dhanë në Komisionin e Mandateve, prokurorët nuk e kishin filluar çështjen penale kundër Tahirit mbi bazën e dosjes së ardhur nga Italia, por “mbi bazën e njoftimeve të medias”. Pyetja që lind në këtë rast është: çfarë provash ofroi media që nuk ndodheshin në dosjen italiane? Asnjë. E vetmja “provë” e re ishte thirrja e dëshpëruar e kllounit politik Lulzim Basha: “Të arrestohet Sajmir Tahiri!”. Prokurorja e paraqitur në Komisionin e Mandateve u përpoq të argumentonte “dyshimin e arsyeshëm” me faktin se në Itali ishin kapur 4 ton drogë. Në Itali janë kapur qindra ton drogë përgjatë dhjetëra viteve dhe kjo nuk ka qenë dhe nuk mund të ishte bazë për procedim apo arrestim ministrash. Droga e kapur së fundi në Itali dhe ajo e kapur në Shqipëri nuk e fajsojnë dot Tahirin që ka 6 muaj i larguar nga detyra e ministrit. Po të ishte ndryshe, Tahirin e kanë pasur pa imunitet dhe pa pushtet nga maji deri në korrik 2017 dhe nuk vepruan. Pse? Në përpjekje për t’i qëndruar akuzës me kokëfortësi, po kjo prokurore tha se implikimi i Tahirit është indirekt dhe jo i drejtpërdrejtë. Logjika juridike nuk të lejon që nga njëra anë ta akuzosh dikë se ke përfituar financiarisht nga trafiku i drogës duke i krijuar atij lehtësira dhe nga ana tjetër të pohosh dashjen indirekte të përfituesit. Nëse ka pasur përfitime financiare dhe ka pasur mosveprime të qëllimshme nga Tahiri kjo do të thotë se ka pasur një marrëveshje paraprake dhe marrëveshjet janë veprime aktive që kryhen me dashje direkte. Përndryshe, kjo loja me ” dashjen indirekte ” është luajtur nga veglat qorre kriminale në drejtësi të Sali Berishës disa herë qysh nga 1991. Siç rezulton qartë, Habilajt e kanë zhvilluar veprimtarinë kriminale shumë kohë përpara 2013. Kush ua krijoi atyre lehtësitë në atë periudhë ?

Që ka një ngutje të prokurorisë në këtë rast duket qartë. Po si shpjegohet kjo ngutje e prokurorisë në çështjen Tahiri? Pse nuk ndërmorën prokurorët veprime të tjera hetimore, të pyeteshin ata që kanë komunikuar në telefon para katër vitesh, apo edhe veprime të tjera dhe pastaj të konkludohej? Ajo që kërkon shpjegim është fakti se prokurorët u treguan shumë të nxituar dhe pasionantë. Është rrjedhojë e verbërisë që shkakton pasioni për “prova” marrake të tyre sipas të cilës në bordin e makinës që udhëtonte Tahiri ministër në tre raste ishte edhe një prej Habilajve. Nga një verifikim i thjeshtë në sistemin TIM doli se në rastet e pretenduara Tahiri ka udhëtuar me familjarët e tij. Nuk mund të ketë prokurorë kaq naiv sa të pretendojnë se kanë provë atë që nuk ekziston. Por ka njerëz leshko që emërohen prokurorë për t’i shërbyer politikës. Detyrimi për t’i shërbyer asaj politike që i ka emëruar në ato vende na i paraqiti të verbër. Të paktën ta kishin shmangur kërkesën për arrestimin e deputetit dhe të ndaleshin tek kërkesat për të kryer veprime hetimore si kontrollin e banesës apo makinës, përgjime, marrje në pyetje etj. Me “provat” që ata kanë paraqitur nuk do të kishin guxuar as prokurorët e Koçi Xoxes para 70 vitesh të arrestonin një deputet. Rasti i Tahirit na kujton një ngjarje të ndodhur para shumë vitesh kur një burrë xheloz dhe pasionant po bënte çmos ta kapte gruan e vet në flagrancë. Një natë vuri re pas disa shkurreve të shoqen dhe një hije që i vinte rrotull dhe besoi se ishte dashnori. Me pistoletën në dorë iu afrua me vrull dhe i tha: Të zura! Tani të pret vdekja.

Si më zure?-ia ktheu e shoqja. -Ti je me dashnorin sepse i pashë hijen në murin pas shpinës tënde, -ia ktheu i shoqi. Hija është ende aty sepse është hija ime,- ia ktheu e shoqja. Në fund, burri u largua pa provën e dëshiruar. Kështu u ka ndodhur edhe prokurorëve. Ata, deri tani, kanë kapur hijen e Tahirit, por jo atë vetë.

Një aspekt tjetër i turpshëm i prokurorëve ishte edhe fakti se në relacionin që i dërguan Parlamentit përpiqeshin ta argumentonin domosdoshmërinë e arrestimit me faktin se “Personi paraqet rrezikshmëri të theksuar shoqërore”! Merreni me mend se çfarë duan të na shesin për rrezikshmëri. Para dy javësh gjykata e Vlorës la në gjendje të lirë një trafikant droge që i ishin kapur 5 ton drogë, ndërsa qytetari Sajmir Tahiri që s’ka kryer kurrë krime dhe që deri dje ishte Ministër dhe sot është deputet në parlament paraqet shumë rrezikshmëri. Rrezikshmëri ndaj kujt? Sepse mund të fshehë provat,- u përgjigjën prokurorët. Cilat prova?- lind pyetja. Nëse ka marrë vërtetë para, qenka aq budalla sa t’i mbajë në shtëpi? Një koleg i tij parlamentar, për turpin e vet, tha se Tahiri mund të shkonte në Itali dhe “të prishë provat” (?!) Pra, nëse lihet i lirë, ai mund të shkojë në Itali dhe të takojë në qeli ata që i kanë përmendur emrin. Shaka demokratikase, apo jo? Dhe shakanë e bëri më të kripur Ai, babai i shkollës së shpifjeve. Ai i vuri edhe emrin njërit, “të dërguarit të Ramës” për të prishur  provat në Itali. Agasi, tha ai. Por Agasi pinte kafe në Tiranë.

Përfundimisht, nga pikëpamja juridike, ato që ka paraqitur prokuroria janë indicie të mjaftueshme për të nisur një hetim dhe për të realizuar pyetje dhe kryer veprime të tjera hetimore, por kurrsesi prova fajësimi.

Duke pasur parasysh mungesën e provave dhe mënyrën si veproi grupi hetimor, rasti Tahiri paraqet edhe një dështim moral të prokurorisë dhe dëshmon qartë se kemi të bëjmë me një shërbim politik ku është i përfshirë edhe Kryeprokurori Llalla, i cili duket se ka zgjedhur t’i shtojë edhe një turp më shumë karrierës së tij të turpshme si Prokuror i Përgjithshëm. Edhe nga ana “etike” Prokuroria nuk duhej t’ia kishin lejuar vetes që grupin e hetimit të një politikani në pushtet ta përbënin “Tre Moskëtjerë Tropojanë”. Të paktën, të kishin gjetur dikë nga një tjetër krahinë për të maskuar disi bindjen mbarë popullore se Sali Berisha punët e pista ua ka besuar gjithnjë njerëzve të rrethit të tij të ngushtë familjar e miqësor.

Po të pranosh pretendimin e  prokurorëve se njoftimet e shtypit ishin të mjaftueshme për të filluar çështjen penale dhe kërkuar arrestimin do bëheshin shumë pyetje, si: pohimi i një trafikanti ordiner në Itali mjaftuaka për të kërkuar arrestimin e një deputetit, ndërsa pohimi i vetë Sali Berishës se “Ka qenë politika ime të mos ndërhyj në Lazarat” nuk paska qenë e mjaftueshme për procedim penal(?!); Tahiri që pranon paaftësinë dhe inaktivitetin e policisë nën drejtimin e tij në luftën kundër kanabisit duhet arrestuar, ndërsa Sali Berisha që pranon se mosluftimi i kanabisit ka qenë politikë konstante e tij duhet t’i dëgjohet fjala për arrestimin e Tahirit? E të tjera. Çdo mendje e arsyeshme, do të arrinte në përfundimin se politika berishiste, që ishte në mbështetje të kartelit kriminal dhe e la atë të qetë në veprimtarinë e vet duke dëmtuar mijëra jetë njerëzore në Shqipëri dhe Evropë, nuk e ka bërë këtë për bamirësi. Nëse e ka bërë Tahiri për para dhe për vota për një vit, Berisha e ka bërë për të njëjtat motive për dhjetë vjet rresht. Pse njëri duhet arrestuar kurse tjetri duhet të na bëjë moral?

Kërkesa e prokurorisë për arrestimin e Tahirit është shumë diskredituese profesionalisht dhe moralisht. Për njerëzit që janë në gjendje të mendojnë me kokën e vet janë të pashmangshme pyetjet: pse kjo prokurori nuk e ka thirrur dhe ta pyeste Berishën për politikën e vet kriminale lidhur me drogën? Po kur Berisha ka deklaruar vetë se ka lejuar kontrabandën e naftës dhe të armëve, a pati kryer krim? Po kur Sali Berisha deklaroi se e kishte penguar ai arrestimin e krerëve të Gardës (pengim i drejtësisë dhe shpërdorim detyre) përse nuk filloi çështja penale? Po kur Sali Berisha kërcënoi publikisht kryetarin e opozitës se “Nëse i afrohesh zyrës time do të të ekzekutoj si një bandit…” përse prokuroria nuk e nisi procedimin penal? Nëse njoftimet e shtypit i mjaftojnë prokurorisë për të filluar çështje penale dhe kërkuar arrestime, përse nuk e ka bërë ajo këtë gjë në dhjetëra raste kur janë botuar dëshmitë dhe akuzat publike për krime të Sali Berishës? Cili akt paraqet rrezikshmëri më të lartë, lejimi i trafikimit të kanabisit apo përgatitja për akte terroriste ndaj ambasadës amerikane? A vërtetë duan të na bëjnë budallenj Llalla dhe bozat e  tenxheres së tij?

As drejtësi dhe as moral me standarde të dyfishta nuk mund të ketë.

 

Aspekti politik

Çështjes Tahiri ia jep aspektin politik jo fakti pse ai është deputet, por mënyra si po procedohet dhe ndikohet hapur sistemi i drejtësisë. Shikoni me kujdes vargun e ngjarjeve të cilat të çojnë bindshëm në këtë përfundim. Me përmbajtjen e dosjes së ardhur nga Italia njihet fillimisht opozita politike- opozita politike del publikisht, bën akuza dhe kërkon, në formë urdhëri, arrestimin e deputetit kundërshtar- menjëherë kryetari i SHISH-it shkon tek kryeprokurori ( të dy vegla të S.Berishës ) dhe mbyllen në zyrë për t’i përcjellë opinionit se edhe SHISH-i ka provat e tij për Tahirin- pas kësaj del prokuroria dhe kërkon jo hetimin, por arrestimin e deputetit. A mund të jetë rastësi ky zinxhir ngjarjesh?

Për turpin e tyre, që s’e kanë njohur kurrë, edhe disa kolegë të Tahirit, juristë opozitarë u shprehen me shumë pasion pro arrestimit të kolegut. Janë këta horra, nxënës të shkollës së kryehorrit të tyre që për 27 vjet lehin si qentë rreth ndikimit dhe urdhërimit të politikës mbi drejtësinë gjatë regjimit pseudokomunist, ndërsa tani, ashtu siç bënin dikur deputetë e ministra ndaj kolegëve të tyre për t’i çuar në burg, edhe këta, pa kurrfarë provash i vërsulen kolegut të tyre. Pse? A thua janë të etur për drejtësi këta ushtarë të përhershëm të kryegangsterit të Shqipërisë dhe këta avokatë të papërkulur të të gjitha krimeve që ka kryer 27 vjet me radhë ustai i tyre dhe regjimet e tij? Jo, kurrsesi. Ata shpresojnë se duke dërguar në burg Tahirin do të mund të fusin vendin në kaos politik dhe, dëshpërimisht, besojnë se kështu mund të rikthehen në pushtet për të bërë ato që kanë bërë gjithnjë.

Kryqëzimi i Tahirit, më së shumti, i vlen Lulzim Bashës sepse kështu do ta përdorte si alibi edhe për humbjet e njëpasnjëshme në zgjedhjet politike, por edhe për të fashitur zërat brenda partisë së tij që e akuzojnë si falsifikator dhe manipulator të procesit zgjedhor brendapartiak me të cilin, megjithëse humbës katastrofik, siguroi mbi 90% të votave. Kështu, ai shpreson se do të dalë dhe të thotë: E shikoni? Unë nuk i kam humbur zgjedhjet, por m’i kanë blerë, siç ju kam thënë më parë.

Në vorbullën kundër Tahirit u përfshinë edhe një lukuni gazetarësh dhe analistësh anti- pushtet, anti- Ramë dhe gjahtarë përfitimesh financiare. Që nga një ish-bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit dhe gjahtar postesh e partish që beson se mund të bëjë edhe Zogën e Drejtësisë e deri tek ndonjë drejtues emisioni  televiziv, me pamjen e një lakuriqi nate, që më shumë flet ai sesa të ftuarit në emision, që i kundërshton ata pa kurrfarë etike, që sa herë ndodh që ndokush në emisionet e tij i përmend Sali Berishën apo bandën e tij, ky drejtues emisioni nis e bën zhurmuesin që të mos dëgjojnë shikuesit dhe nëse roli i zhurmuesit dështon, nis e bën avokatin e krimeve të Berishës dhe të çetës së tij.

Personalisht mendoj se edhe qëndrimi i Grupit Parlamentar Socialist nuk ishte fare i denjë pasi, në vend që të mblidheshin dhe të diskutonin rreth deputetit të tyre, të peshonin “provat” dhe të dilnin me një vendim unanim, ose u fshehën apo heshtën ose u shprehën të rezervuar. Është e vërtetë se ata ndodhen në pozitë të vështirë, pasi janë promotorët kryesorë të Reformës në Drejtësi dhe kundërshtimi i heqjes së imunitetit do iu propagandohet si pengim i drejtësisë por, kur ndodhesh përpara mungesës tërësore të provave dhe kur sheh kush qëndron pas “Tre Mosketjerëve” të Prokurorisë, nuk mund dhe nuk duhet të heshtësh. Socialistët kanë dëshmuar më se një herë mungesë vendosmërie, guximi dhe iniciative përballë veprimeve kriminale të bandës berishiste, qoftë kur ajo ishte në pushtet, qoftë në opozitë. Nëse ata janë të bindur, me “provat” e paraqitura se kolegu i tyre është fajtor, ata nuk duhet të ngurojnë aspak për t’iu përgjigjur prokurorisë, përndryshe “nuk kanë parë gjë akoma”.

Jam i papajtueshëm me aktet kriminale dhe me çdo shpërdorim pushteti dhe, rrjedhimisht, them: nëse Sajmir Tahiri është fajtor dhe nuk dënohet kjo do të më shkaktojë indinjatë dhe revoltë. Por, nëse Tahiri do të arrestohet dhe dënohet me dokrrat e hinit që kanë paraqitur prokurorët deri tani, kjo do të ishte sa padrejtësi aq edhe një turp moral për shumicën parlamentare dhe për shqiptarët që e duan të drejtën. Unë jam plotësisht dakord që “peshqit e mëdhenj” duhen dërguar në burg, por unë jam që këta “peshq” të zihen me rrjetën e drejtësisë dhe të mos vriten me dinamitin e politikës.

 

DITA

October 22, 2017 00:33
Komento

73 Komente

 1. Arber I October 22, 01:05

  Ne duhet te parandalojme marrevesshjen e Edi Rames me Lulzim Bashen qe perseri Kyeprokurori t’i jepet Sali Berishes!

  Reply to this comment
  • LUAN October 22, 10:26

   SOT ESHTE E DIELE E DITE PUSHIMI.TE PYES C’NE FONDACIONI “SAN EXHILIO” BIE DOSJEN E HABILAJVE NE PROKURORIN SHQIPTARE?QE ESHTE I VATIKANIT E DIME,SIC E DIME QE NE SPITALIN E TIJ NE ROME KAN VDEKUR KETO VITE SHUME SHQIPTAR QE I KAN “CUAR” PER KURIM SI I NDJERI ZHULALI! ME DASHURI LUAN MUHAMETI VLORE

   Reply to this comment
  • Progonishte apo... babicishte ? October 22, 17:18

   Nje koment te bere heret ne mengjes duket se e ka gelltitur serisht shejtani…

   Komenti i referohej vetem nje artikulli te publikuar ne kete gazete ne daten 9 shtator, 2017 me titullin: “Bomba e Saimir Tahirit: Në bodrumet e Policisë ka 100 tonë drogë”

   LINK: http://www.gazetadita.al/bomba-e-saimir-tahirit-ne-bodrumet-e-policise-ka-100-tone-droge/

   Ja artikulli i plote:

   Krahas disa detajeve për jetën private, në studion e emisionit ‘Xing me Ermalin’, ish-ministri i Brendshëm Saimir Tahiri, foli edhe për jetën e tij profesionale, duke zbuluar edhe një informacion që prej vitesh ngjall kuriozitet: Çfarë bëhet me drogën e sekuestruar nga policia, teksa zbuloi se “në depozitat e policise ka 100 tone drogë”.

   ‘Kur unë mora detyrën, një pjesë e drogës së kapur ruhej tek bodrumet e ministrisë. Por mbi zyrat e Gjendjes Civile ishin depot e drogës. Unë e mora kurajon të shkoja njëherë se kisha kuriozitet shumë të madh, por ishte një erë që nuk e imagjinon dot.’

   ‘Ata që bëjnë inventarin aty, dilnin me Pogonishte!’-thanë Mamaqi dhe Tahiri në një batutë të ndërthurur.

   Më tej ai shpjegoi se me një kërkesë të tij, depozitat u spostuan dhe tashmë droga ruhet në një depozitë të policisë dhe më pas digjet.

   Mamaqi: Droga që sekuestrohet ca bëhet me të? Ku cohet dhe si mund të shkojmë ne atje ta përdorim?

   Tahiri: Edhe kjo është estradë. Kur mora detyrën një pjesë e drogës ishte në bodrumet e ministrisë. mbi zyrat e gjendjes civile ishin depozitat e drogës. shkova njëherë dhe ishte një erë që nuk e imagjinon dot. po të rrije një minutë, dilje me pogonishte.

   Mamaqi: Ca bëre ti, bërë spostim?

   Tahiri: E spostuam. është diku në një depozitë të policisë, nuk e di tamam ku.

   Reply to this comment
  • Progonishte apo... babicishte ? October 22, 17:20

   Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!

   Reply to this comment
 2. M.Hajati October 22, 01:07

  I nderuari z.Viktor Malaj!
  Per tu cudit nuk rreshqet asnjihere nga e verteta.Por kaluar mbi te si strateg i fuqishem ne terrenin e drejtesise per pa padrejtesite.Nuk asht e nevojshme te behet koment.Cdo koment do e prishin bukurin e skalitjes se realitetit nga penda e mjeshtrit mbi mjeshtrat e pendegjinjeve.Ne lexojme,dhe ne cdo fjali sikur e shofim me sy cfare po ndodhe para nesh.
  Viktor Malaj asht ambsoluti i gazetarise ne te gjitha cilesit e te shkruarit me etike e perkushtim vec si Ai. dhe askush tjeter.

  Reply to this comment
 3. zgalem October 22, 01:25

  Nuk kam pare , ne shtyp dhe nuk kam ndjekur ne Tv , ndonje analize me te plote dhe me te arguamentuar se kjo .” Dita “eshte ne lartesine e detyrave komplekse dhe me pergjegjesi , qe dikton situate e sotme politike .
  Zgalem

  Reply to this comment
 4. FEDI October 22, 01:42

  BRAVO .

  Reply to this comment
  • emigrant October 22, 09:36

   Po c’bravo mo te “plaste koka”. Nuk i hap syte dhe mendjen se mbi cfare llogjike shkruan ky tipi Malaj. Nuk e sheh qe eshte “ashiqare” i vene nga dikush te shkruaje mbrockulla te tilla gazetareske. Apo lexon vetem shkronjat dhe jo ate c’ka dashur te thote ky palo gazetar me emrin Malaj.

   Reply to this comment
   • FLAMUR NOKA ME DAJAT E VET October 22, 21:09

    Kur i vjen radha nje te shkunduri nga logjika , te te flase per logjiken , ky eshte kufiri, qe te mbyllet debati . Flasin te gjithe si njerez normale dhe perpiqen t`i argumentojne e mbrojne mendimet e tyre , flet edhe nje cope injorant si ky emigranti i “Mergates se qyqeve” !

    Reply to this comment
 5. Novruz Taip Vishanji October 22, 03:51

  KESAJ RADHE E KE GABIM

  i dashur Malaj-Thano, sepse te kane “shpetuar” disa fakte konkrete, me te cilat “Tre Mosketieret” e Dragobise, u perpoqen te mbrojne akuzat e tyre ndaj gangsterit, e perseris gangsterit Tahiri.

  Para se te ti permend keto fakte, shoqerisht desha te te kujtoj, “lulekuqet mbi mure”, ne maturine e tyre prodhojne nje boçe, qe ne njohurine time disa dekadore qe ne femijeri, quhej hashash, nga e cila, me gervishje me biçak nxirret lengu i heroines. Te vjetrit tane, aso kohe e perdornin per te qetesuar te qaret e femijeve, pas ndonje semundjeje infektive, duke i vene ne gjume, pikerisht me çajin e zjere me boçet e hashashit, dhe pike !

  Me habit fakti qe edhe pse e kam spjeguar me dhjetra here edhe ketu ne komentet e mia ne DFITA, akoma nuk arrin (shpresoj te jete nje gabim i shpejtesise se shkrimit) te ndash marihuanen nga hashishi, opiumin nga canabis sativa !

  Nuk e di nese e ke te qarte , se ata “tre mosketieret” edhe pse ishin konfuze ne paraqitjen e fakteve, nuk arriten te benin argumentimin me te thjeshte te kesaj meseleje kriminale, ate te udhetimeve te 2014-tes te gangsterit Tahiri, me audin e shitur ne 2013-ten, Artan Habilajt, rregjentit te droges ne Shqiperi. Pa hyre ne kete transaksion sa kurioz aq edhe te peshtire te shitjes me nje te treten e vleres (sigurisht per te shmangur taksat ne se edhe ato i ka paguar) te Audit te kriminalizuar, te perdorur edhe ne Itali per transportim droge e kriminele te droges, siç e deshmojne faktet e provuara ne Akt-Akuzen e prolurorise kataneze.

  Aq me teper, ajo “mosketierja” e Dragobise, solli edhe nje fakt te pa degjuar me pare, ne njerin nga daljet e gangsterit Tahiri ne Greqi, me audin e inkriminuar, pas disa diteve, eshte kthyer ne Shqiperi pikerisht Artan Habilaj, gje qe konfirmon edhe nje here lidhjen e tij me krimin e organizuar. Nese ke ndonje dyshim, ridegjo rregjistrim e seances ne Keshillin e Mandateve qe te bindesh per kete.

  Nuk kuptoj nje tjeter gje ne kete mesele kriminale, se çlidhje kane mediat me akuzat ndaj gangsterit Tahiri, publikimi i Akt-Akuzes nuk eshte afere mediatike apo krijim mediatik, eshte kaq e thjeshte.

  Edhe nje gje para se te te numuroj gjithe aktet antiligjore e kriminale te gangsterit Tahiri, te pakten me sa kane shkruar kesaj radhe mediat, per origjinen e “tre mosketiereve” te Dragobise. Del na nje shkrim ne TEMA on line, qe njeri nga te tre eshte nga Kruja, ai me idioti e me i pa pergatituri mes te treve.

  Gangsteri Tahiri, siç mund te te vije ne mend, para se te uzurponte me mbeshtetjen dhe forcen e krimit, postin e Ministrit te brendeshem, eshte ndaluar per shkelje te rregullave te qarkullimit rrugor, nga nje polic i rrugores, baba i disa femijeve. Gangsteri Tahiri, ka tentuar ta korruptoje policin me para, por ai e ka gjobitur sipas ligjit, duke i falur edhe kete akt te ndyre. Gjeja e pare qe beri sapo vuri kthetrat ne ministri ishte pikerisht pushimi nga puna i ketij babai e kryefamiljari ! Akt kriminal e antiligjor !

  Te kujtohet ai “KIT-i” i emergjences, i detyruar me ligj per tu mabjtur ne makine, u tregetua me ekslusivitet nga Bashkim Tahiri. Apo jo ?

  Po kapjen ne flagrance te Luiza Tahirit me 80 mije euro per riçiklim, te lidhura me medikamentet medicinale te trafikuara kushdi si nga Italia, nga Bashlim Tahiri, qe perfundoi me nje vendim sa kurioz aq edhe kriminal te gjykatesve te korruptuar “faktet nuk ekzistojne”, ne kohen kur “shkelqimi akoma pa rene i zotit Zylo” ishte ne kulmin e apices se tij !

  Vrasja e bankierit Artan Santo akoma nuk ka vene para bankes se te akuzuarve as mandantet e as ekzekutoret e ketij krimi monstruoz, por telefonatat mes gangsterit Tahiri dhe bankierit Santo, para se ta ekzekutonin, qendrojne aty ne kete dosje te shemtuar si nje gur rendese per te bertitur me ze te larte “drejtesi” !

  Po takimi dhe telefonatat e gangsterit Tahiri, me Artan Habilajn, gjate operacionit “Fundi i Marresise” te lojrave te fatit, per tu bere “shkues” mes klanit Habilaj dhe atij Xhafaj, si duket te ka dale nga kujtesa.

  Pak fjale edhe per moralin e ketij gangsteri te periferise se Tiranes, muhametgjolleshist. nga zgjimi ne shkallet e pallatit te asaj kryeforumistes se rinise socialiste, tek pushimet perrallore ne nje nga hotelet me lluksoze te Korfuzit, tek byzylyket mijera dollaresh te Luizes e te se shoqes, dhurate e Moisi Habilajt.

  Jo vetem kaq, por ky injorant e kapadai, qe kur ishte ne Gjenova, u hodh nga kati i dyte, pasi e boçuan ne tere lendet e provimeve, arriti te marre me
  “ korrespondence” (siç ishte CV-ja e tij ne sitin e PS-se para zgjedhjeve te 2013-tes) nga Universiteti i Shkodres dipllomen e juristit te turnit, per ta ndryshuar ate me pas ne nje dipllome gjoja te marre nga Universiteti i Tiranes. Nuk ka shume faj e nuk eshte i vetmi ne kete lloj argetimi “dipllomues”, siç eshte edhe ai i çunit te Shqiponjes, dikur shites fiqesh tek Pazari i ri.

  Keta pizevenge jane ata te “SHQIPERISE QE NUK DUAM”, te kryesuar nga psikopati me kartele Edi Kristaq Vares Poetesh Rama, nga Surreli legjendar !

  Per ta mbyllur, arroganca me te cilen batibekonte ne Sallen e Keshillit te Mandateve, nuk le asnje dyshim per karakterin e tij ekstravagant, te shkelesit te ligjeve dhe rregulloreve te ketij shteti te brishte e te kapur nga ganstere e kriminele te çdo nghyre e pasioni.

  Ah edhe nje gje per “hetimet” e mundeshme ndaj ketij gangsteri te pa cipe: perveç hetimeve pasurore e te shpenzimeve qe ka bere, jane dhe telefonatat qe ka bere e @-mailet qe ka shkembyer me krimin e organizuar, qe edhe pse ka thewritur ne ndihme nje personazh me background IT-je, edhe pse ka fshire kompjuterin personal dhe ka asgjesuar telefonat qe ka patur ne posedim, perseri ato gjurme kane ngelur e nuk mund te fshihen ne serverat e shoqerive telefonike dhe te atyre qe ofrojne sherbime si internet swervice provider.

  Rrezikshemeria e ketij gangsteri eshte tejet e qarte per kedo, (po perdor fjalet tuaja ne shkrim) qe ka sado pak mendje per te gjykuar.

  Reply to this comment
  • N.VJOSA October 22, 12:58

   Z. Vishanji,
   Te lexoj me Respekt, por kesaj radhe nuk me dukesh bindes.
   Duhen fakte, i nderuar.Edhe une kam punuar dhe kam sadopak pervoje ne gazetarine investigative.Nuk eshte kaq kollaj te bjesh prova.Nganjehere per te siguruar ato duhet te kerkosh shume dhe nuk bind njeri me llogje gazetash, qe jane me se shumti llogje Kavaje dhe shume me shume te motivuara nga Kazani Politik…
   Nuk eshte prove shitja e nje makine.Edhe une edhe ti mund te shesesh nje makine, aq me mire tek nje kusheri i larget, kur nuk e di qe ai mund te Jet kriminel dhe mezi pret te perdor nje aset te tille per qellimet e tij kriminale…Ne sot diskutojme sikur ky eshte nje skenar i parapregatitur. Ju zoti Vishani flisni per disa “fakte”, sikur ti keni pare vet…, megjithse duket qarte se i keni me te degjuar…
   Para se ta quash ishministrin Gangster, duhen fakte dhe prova qe e implikojne ate si Gangster.
   Per mua Saimir Tahiri eshte nje djale teper i guximshem dhe energjik , sidomos kur mori persiper te drejtoje , pa pervojen e duhur nje Sektor ne anarshi te plot dhe ne nje terren tmerrsisht te inkriminuar si Shqiperia.
   Une po te pyes sinqerisht a do tja dilje ti z.Vishani te perballoje per nje kohe te shkurter ndalimin e krimit, ne nje terren aq te ashper dhe te kriminalizuar si Shqiperia, ku ishin armet sheshit dhe u rrezikohej jeta per dite jo vetem popullates por dhe vet Efektivit te Policise?!….
   Kerkonte kohen e duhur te vihej nen kontroll Lazarati, Malesia e Veriut, ku kudo mund te bije kollaj ne zjarrin e armeve.
   Saimiri dhe Policia e Shtetit ben nje pune te mrekullueshme duke asgjesuar pothuajse te gjithe Zone e mbjelle masivisht, ne nje terren teper te thyer dhe te veshire per tu kontrolluar vetem nga 2-3 mije Police…!
   Noke i dashur, ktheje me mire Thiken nga Vetja se thika ne mishin e Botes, pret kollaj, thosh, e ndjera Nena ime.
   Une kam pershtypjen se gjithe kjo zhurme rreth Tahirit eshte me se shumti nje lufte politike. Por po vertetohet gjithashtu definicioni i Kadares se ne shqiptaret nuk i kemi fort qef Njerzit e zot. Dhe kur ata japin prova, ne i sulmojme me gure, akuza dhe shpifje.
   Ketu do jemi dhe do shohim si do zhvillohen ngjarjet…
   Kommt Zeit, kommt Rat, thonre Gjermanet.( Koha eshte Keshilltari me i mire, i themi ne shqipot)
   Mua me duket se gjithe kjo zhurme eshte per te shpetuar Gangsteret e vertete nga Drejtesia.
   Dhe gangsteret e vertete jane ata qe i njohin mire shqiptaret dhe e rithote edhe Viktori.

   Reply to this comment
   • Novruz Taip Vishanji October 22, 15:48

    çfare ishte ne komentin tim “me te degjuar” ?

    Une austriaku Neti, kam kohe qe e quaj me emrin e tij te vertete Gangster, Te biri e Bashkimit dhe Luizes, e ti je nje deshmitar i komenteve te mia, qe ne 2013-ten e larget.

    Askush nuk ndalon njeri te shese nje makine, qofte edhe nje gangsteri, siç rezultojne Habilajt qe ne 2005-sen. Ai e shiti, dashamiri yt Tahiri, audin ne 2013-ten Artan Habilajt.
    Cuditerisht ne 2014-ten e perdori per te vajtur me pushime ne Korfuz, ku as ti e as une besoj i kemi takatet te paguajme 4-5 mije euro naten ne hotelin me lluksoz te Korfuzit, te njejten makine shitur Habilajve.

    Nuk njoh gjermanishten, por ne shqip i themi “ec baba te te tregoj arat…

    Kjo eshte lidhja flagrante me heronjte e krimit Habilajt.

    Me te degjuar sigurisht e kam ate refimin ne Komisionin e Mandateve te prokurores, qe bashke me disa miion shqiptare te tjere e degjuam te habitur. Si duket ty te paska shjpetuar nje prezantim i tille, e ke ne internet, mjafton te ridegjosh repliken e saj.

    Me shkoi nga mendja edhe historia e ndyre me Doshin e ketij malukatit tend rrugaç, qe pas deklarates publike u zhyt dweri ne fyt ne mutin qe kish trazuar vete.

    Rastin e Luizes dhe Bashkimit, duket se e degjove per here te pare nga une…

    Edhe ate te policit qe dha interviste ne Shqiptarja.cvom, pasi e kishte pushuar nga puna.

    Nuk di çfare kam shpikur ne komentin tim. Ai eshte gangster i lindur, injorant dhe i pa shkolle.

    Nuk eshte i vetmi qe ndryshoi CV-ne pas zgjedhjeve te 2013-tes, e kane bere edhe Mrika e Thice ne art Kodheli, bythemadhja kushurire e shtat’te e shalegjatit te Surrelit, Haritua e shume te tjere.

    Edhe ti me duket mendon se pas disa dite lirie te plote, gangsteri yt ka mundur te fshije tere lidhet e tij me krimin e organizuar, Gabon shume, gjurmet ngelen gjithnje te ofruesit e sherbimeve telefonike dhe internetiane.

    Une sanje here te kam kerkuar te behesh solidar me mua, je ti qe here pas here ke bere lavderime qe nuk i mirepres nga askush. Sepse te verteten nuk e shkembej as edhe me cilendo miqesi qe me afrohet, kur nuk eshte e sinqerte, si ky rasti yt.

    Pershendetje nga Xumja….

    Reply to this comment
    • N.VJOSA October 22, 17:49

     Z. Vishanji, alias Xumja, apo anasjelltas,
     Une besoj se te shkruajta me korrektese, pa te vene epitete, por te jesh i bindur se gjuhen shqipe e njoh sa ty dhe ndoshta me mire se ty.
     Une nuk jam austriak, por Shqiptar i Laberise 24 Karat, dhe kete e them me krenari edhe pse kam 27 vjet qe jetoj e punoj ne Austri.
     Mos i ngaterro librat…
     Je shume i njeanshem dhe i vrazhde, te mos them ndonje fjale tjeter, ti je nje komentues i thjeshte i ketij Blogu, edhe kur perpiqesh te thuash te verteten, edhe kur nuk thua te verteten, por mendimet e tua i shet si deshmi te pakundershtueshme…!. Mos harro se nje mendim i paargumentuar, kur lidhet me ngjarje qe nuk ke as ti as une tagrin per ti vertetuar, pra ne kete rast merr lehte- lehte rolin e Shpifsit.
     Eshte mire te degjosh nga te dy veshet dhe jo nga njeri vesh.Nuk e degjove zotrote spjegimin e ishministrit per udhetimin e 2014-tes!?…
     Mos harro kurre faktorin Kohe.Nje njeri qe une sot e njoh per Burr te mire, pas ca ditesh apo pas ca oresh mund te me rezultoje te jete nje Mashtrues ordiner.Edhe Ministri, aq me teper nje i ri, pa pervoje, mund te beje gabime pa dashje…! Nuk mund te denosh dike me supozime!
     I ke pare zotrote faturat e Hotelit?!
     I di ti qe prindrit e Tahirit paskan marre rryshfete nga Habilajt?!…
     Edhe pas Bythe tu kishe qendruar, nuk do flisje dot me kete siguri!!!…
     Nuk te ben ty aspak pershtypje qe te tre Prokuroret jane Klani i Sali Tano Karridit?!..
     Ne mos tre, mjafton edhe dy, mjafton dhe nje, qe tashme dihen faktikisht.
     Z. Vishanji, alias Xumja, apo anasjelltas,
     As me njeh dhe as te njoh, prandaj ne se kam shprehur ndonjehere dakortesine me mendimet e tua, nuk do te thote se kam kerkuar te bej qefin tyja e as te kerkoj te mi mirpresesh ti mendimet e mija e aq me pak te kerkoj miqsi me ty.
     Tregohesh shume fodull dhe ekspert per gjithcka, sikur vetem ti i di keto pune kur na tregon gjurmet e sherbimeve telefonike apo te internetit.
     Me embel, zoti Vinjani, me embel, as sharjet, as epitetet qe u ngjit te tjereve, nuk te tregojne per mire.
     Per mua analiza e z. Viktor Malaj,( aq sa lejojne kufijt e nje analize ) eshte shume kuptimplote, e argumentuar dhe nuk pres qe ta lavderojne te gjithe…
     Do ish fatkeqsi e madhe sikur njerzit te mendonin te gjithe njelloj, thote Gjenia e Anshtainit..
     Pershendetje nga Neti…, Lab dhe SHQIPTAR 24 Karat…

     Reply to this comment
     • S.Vinglla October 22, 20:24

      Vazhdim i komentit te ende te pa publikuar me taksistin @N.VJOSA

      STOP CENSURES !!!

      ***

      Po ti qenke ekzemplar i ralle ore…

      Vetequhesh “krenar” (jane dhe te dhjeret) vetem e vetem se sipas teje na qenke “shqiptar i Laberise” (wow, mire qe s’the qe je ÇAM nga Babica),

      Vetequahesh “24 karatesh” (dmth. tunxh safi), edhe pse me cfare shkruan te le pershtypjen e nje palacoje te vene ne sherbim te tutoreve.

      Vetequhesh “njohes i mire gjuhes shqipe” (jane dhe mjaft shqipfoles), edhe pse ne kete forum ka mjaft komentues, te cilet duket haptazi se e shkruajne shume here me paster dhe pa gabime gjuhen shqipe. Sa por dijeni, ai “komentuesi i tjeshte” eshte nga te paktit ne kete forum, qe gjuhen shqipe e njeh dhe e shkruan pothuajse ne menyre perfekte. Jo vetem kaq, por edhe mendimet e tij te hedhura ne letra sa nje carcaf jane aq te domethenese, kuptueshme dhe te koncentruara, sa edhe ndonje ish-gazep i “Zerit te Partise” duhet t’i perulet ne gjunje me respekt.

      Kete ja them jo se dua te marr pa interes ne mbrojtje dike, me te cilin shumekujt prej nesh mund t’i perputhen shpesh botekuptimi, mendimet apo idete, por vetem duke u bazuar ne shprehjen popullore “Fshati qe duket s’do kallauz”.

      Kthjellohu !

     • Novruz Taip Vishanji October 22, 22:01

      PO SHIHJA FORMULA UNO-N

      kur rastesisht pashe pergjigjen tende te irrituar. Ti ke harruar qe jam edhe une nje gjysme labi 24 karat e kaluar. E nga nje fis shume i njohur i Vlores, jo nga Dukati e nga dreqin je zotrote.

      Kam sjelle ne komentin tim vetem fakte te sternjohura nga te gjithe qe kane sy, veshe e dore per te shkruar, natyrisht ndonje nga senset i mungon shume njerezve ne kete bote labesh (jo gjysme labesh) 24 karatesh.

      Ku e lexove qe paskam shkruar qe Habilajt i kane dhene rryshfet Bashkim Tahirit ?

      Per fatin tend ogurzi (po perdor shqipen qe meriton deri tani) italishten dhe anglishten i kam gjuhe te dyta, dhe e kam lexuar rrjesht per rrjesht Akt-Akuzen e Prokurorise se Katanias, e di per çfare flitet, e per ke flitet, e ndonje gabim interpretimi te ndonje labi 24 karatesh qe eshte marre si specialist i shqipes per ta perkthyer vepren kriminale te Habilajve.

      Pas bythes si duket e ke zakon ti ti rrish njerezve, sepse elbete jeton ne vendin e asja/atij kengetarit qe fitoi çmimin e pare ne festivalin europian, pak vite me pare, e mire ben qe i rri pas, sepse nuk i dihet mdonje dite mund te te vije deshira edhe ti rrish perpara.

      As me kane interesuar komentet tuaja, ndaj atyre qe kam bere une, andaj mos u helmatis e kalo nje pleqeri te qete aty ne rruget e Vjenes, sepse me shqipen tende, mund te te vije infarkt ndonje dite, pas debatimit me mua.

      Po e le me kaq per tani se nuk ja vlen te te ofendoj ne pergjigje te mutngrenjes tende me lart dhe pike.

   • Gjak e Dhjam... October 23, 20:40

    Pikerisht ne kete vend moderatori duhet te kete shume i urritur dhe si zgjidhjen “me te aresyeshme” preferoi te kollofiste fshehurazi nje tufe me… germa.

    Tani eshte teper vone nese do t’i shkonte mendja t’i zbrazte te gjitha germat mbi tavoline.

    Komentuesit nuk i mbetet gje tjeter vecse t’i uroje “T’u befshin gjak e dhjam”.

    Reply to this comment
  • DASHAMIRESI October 22, 20:50

   O Novruz , po si nuk na the as edhe nje fjale te vetme per kryegangsteret Berishovic dhe Bashovic ? ! Kaq te dlire qenkan ata ne kete histori te piste ?!
   Duket fare qarte , qe ti nuk shikon dot me te dy syte !

   Reply to this comment
   • Oooooooo langaraq October 22, 21:32

    Hahahha u leshua dhe nje langaraq tjeter. E shikoni se sa shpejt ja publikuan QURRAVITJEN e radhes juglindorit pe KORQE, qe SA HERE HAP HALENE vetem shkume dhe pocaqira nxjerr nga goja?

    Reply to this comment
   • Po ky s'i hyn ne pune as dreqit or mik October 22, 21:53

    Jo KORQAR juglindor te jesh por edhe trupeshku me DASHAMIRES i eprorit, po t’i mbushet mendja top partise, se te ka shtrydhyr si limoni dhe je bere i demshem SA HERE QE HAP GOJEN, ajo nje dite do te flake si qen te zgjebosur ne kazan te plehrave. Mos e beso po deshe, por nuk ke qene as i pari dhe as i fundit.

    Reply to this comment
   • N.VJOSA October 22, 23:32

    Po, o Novrus, po.
    Tek komenti yt i pare, e ke te shkruar TË ZEZË MBI TË BARDHË:
    “Pak fjalë dhe per moralin e ketij gangsteri…nga zgjimi ne shkallèt e pallatit tek pushimet perrallore ne nje nga hotelet me lluksoze te Korfuzit, tek byzylyket mijera dollarësh te Luizës e të së shoqes dhurate e Moisi Habilajt.”….
    Apo e ka shkruar ndonje Novrus tjeter?!…
    Kesaj i thonë:
    O Novrus, o Daut,
    Mos ha Mut…

    Nejse, kur flet shume e per lumë, …edhe do gabosh.
    Une te kuptoj mirë.

    Reply to this comment
    • Rinaldi October 23, 11:06

     Von Fate i Veliajve, aka Neti Vjosa, si gjithmone fresk me te gjatin e Surrelit. Eh more Fate, Fate. Edhe ti je pagezuar ne katakombet e erresires. Nuk ke faj, se e do shume lekun. Kam vetem nje dileme. Si ka mundesi. Kush i bashkon, promovon dhe financon te gjitha funderrinat ne unison dhe poste publike? Hmmmmm. Duhet investiguar kjo pune.

     Reply to this comment
    • Rinaldi October 23, 11:10

     Von Fate, aka Neti Vjosa, si gjithmone fresk me te gjatin e Surrelit. Eh more Fate, Fate. Edhe ti je pagezuar ne katakombet e erresires. Nuk ke faj, se e do shume lekun. Kam vetem nje dileme. Si ka mundesi. Kush i bashkon, promovon dhe financon te gjitha funderrinat ne unison dhe poste publike? Hmmmmm. Duhet investiguar kjo pune.

     Reply to this comment
     • Novruz Taip Vishanji October 23, 16:04

      PO ME NJE INJORANT SI TI JA VLEN TE MERRESH

      qe ta besh fertele per t’ja dhwnw me pas zagareve per ta ngrene.

      Jane nja 9 milion me duket austriaket, te ja hengsh te tereve mutin qe bejne ! E ne se ndihesh i sterngpur therit ne ndihme edhe tet’eme, tet’bje e tere sojin e sorollopin tend te ndyre.

      Per bylyzykun e Luizes dhe per ate te se shoqes se gangsterit Tahiri, tregon Moisi Habilaj, ne pergjimin e itaianeve, pjese e 416-te faqeve te Akt Akuzes. Duhe te jete rreth faqeve 100-101-102 dhe 103 !

      Po ti italishten jo qe nuk e njeh, por edhe ate shqipen ta ka pas mesuar ai popi i Dukatit, kur te joshte te shijoje trangujt e shumte qe mblidhte per rreth.

      Ha mut edhe nje here tjeter, pizeveng !

     • Ylli October 23, 16:27

      Vishanji , jo vetem qe je nje komunist , por edhe i pa edukate , jo njerzor ashtu si dine komunistet te jene . Prandaj nuk behet shqiperia si ka akoma mostra si puna jote , qe duhen derguar ne koren e veriut .
      Komunist palaço

     • Novruz Taip Vishanji October 23, 18:34

      YLLI JE AI I DETIT APO I HAPSIRAVE KOZMIKE ?

      Komuniste ishte e nderuara jot’eme, kur vinte ne mbledhjen e partise me trasten te mbushur me petulla me e pa vrime.

      Me qelbesira si ti dhe ai i austrise vetem kjo gjuhe duhet perdorur, paçka se per inat te vjehrres tende une nuk kam qene ndonjehere komunist, per me shume jam nje ish i arratisur qe Ramiza Alia, dashnori i pasditeve te sat’eme, me pati shpallur “armik i popullit shqiptar”

      Ha mut tani sa te duash, pusht !

     • Berti October 23, 20:20

      Me vjen keq Yllo, por kesaj radhe ja ke fut si kau peles. Jo se e sulmove i pari pa shkak Nuzin (nuk e kuptoj akoma se c’te shtyu), por se kam pershtypjen, se je impresionuar me shume prej KUKUVAJKAVE te forumit, te cilat shikojne ke ai njerin prej kundeshtareve me te forte te regjimit diktatorial dhe rivalin e tyre ideologjik.

 6. Seferi October 22, 05:48

  Plotesisht dakort, analize me se e perkryer, bindese dhe turp i atyre qe e gatuan dhe vertetojne si gjithmone se jane kunder shqiperise me marrezit e tyre berishiste, lulishte, kryemadhishte , medi e Ilir floriri. Kete analize te Zotit Viktor Malaj te lexohet ne Parlament dhe te mbyllet ky pazar intrigantesh.

  Reply to this comment
 7. Ylli October 22, 06:14

  Njihuni me konkluzionet e sektetarit te organizates baze te palacollekut ,shokut Viktor Malaj !
  Shkrimi pretendon qe te jete per Saimir Tahirin por flet per Sali Berishen !!!!
  Shembulli me ate burrin ,qe vuri gruan te shkurrja ,qe mori nje pistolete etj etj ……..eshte menyra sesi duhet ta kuptojme ceshtjen juridikisht !!!??? .Kesaj po i thone inteligjence.
  I shkreti Saimir.! Naiv i madh dhe shume i sinqerte.Cudi se si minister dukej fodull dhe arrogant.
  Ministri i brendeshem nuk kishte informacion qe kushurinjte e 10 perpara 2013 ishin marre me narkotrafik.Cudi .????
  Ministri i brendeshem eshte kaq naiv sa u shet ketyre tipave kushurinj te 9 apo 10 makinen dhe nuk ben letrat.???? .Ndoshta nuk e dinte qe edhe vellait kur i shesim dicka bejme letrat.Viktor te lutem ,nga ketej e tutje keshillohe Sajmirin te bej letrat per cdo gje qe shesim.Edhe per gjerdanin me dismante.
  Zakonishte ,kushurinjt e 9 dhe te 10 nuk i njohim.Njohim te 1 te 2 te 3 ….dhe ketu humbet filli.Sajmiri le makinen ne duar te kushurinjve te 10 ,me te cilen dalin disa here jashte shteti.Asnje nuk i tha ministrit ….o minister o toc kuklle ,po te del makina jashte shtetit.Kush ti thonte ,ne dogane vetem polica ka.Sistemin TIMS e komandojne ,aktoret e Teatrit Kombetar.Hahahahahaha.
  Saimir te sinqerte i duhet makina te shkoje diku familjarisht.Si minister i brendeshem ,nuk as miq as shoke dhe as te njohur te aferme ,per te gjetur nje makine.Cuditerisht u merr makinen kushurinjve te 10 we nuk i njihte fare !!!!!.Aman Viktor ,gjeji nje makine heres tjeter ,se mos e ben prape.
  Grupi Habilajve ka vite qe permendet si aktivitet i fuqishem kriminal.Nje aktivitet i tille nuk behet pa perkrahje nga shteti apo policia.Nga kriminel lokal ,Habilajt ngrihen ne nivel nderkombetar.E bejne vete te shkretet ,pa ndihme fare.Shtypi ka dy vjet qe zien per Habilajt ,kushuriri tyre i 10 qe u shiti makinen ,nuk intetesohet asnjehere ???
  Sulmojne Zaganin egersisisht ,por ato qe thote Zagani ,vertetohen katerciperisht (huazim komunist).Me e bukura eshte qe atehere behet gjithcka qe intervista e Zaganit te mos transmetohet.Prap cudi kur cunin tone e kemi qelibar.
  Mos te flasim per avionet e Divjakes dhe Ishmit ,kur ceshtjen e avionit te Ishmit e kishte tropojani Hadarmataj.E nxorri te pafajshem pilotin.Atehere ishte prekuror (sipas Rucit) i mire ,tani eshte prekuror i keq.
  Ky “dru i shtrember ” qe nuk prish dot stiven PS ,u cilesua i tille nga Edi Rama vetem me cka nxorri shtypi.Eshte e tmerrshme cka lexojme tha Edi.Kur lexoi gjithe materialin Edi ndryshoi mendje .Hajde gallate hajde.
  Nuk ishte materiali Viktor ,ishte statusi i Sajmirit “nuk keni pare gje akoma” ,qe e beri Edi Ramen te dhiste ne breke.Ketu filloi aktivizimi i Zyres te Agjitacion -Propagandes te Partise Socialiste.Nuk.quhet se Saimiri nuk u kap me thase .Hahahaha ,keni ik per lesh o.Viktor.
  Permendja e emrit te Saimir Tahirit si perkrahes ,ideator ,perfitues i tregetise se hashashit ne rang nderkombetar eshte SUPERFAKT. E gjitha kjo nga prokuroret e Antimafias italiane.Atje Viktor Malaj nuk.ka tropojane.Kuptove Viktor ,nuk ka.Po te ishte per prokurorine tone e per tropojanet tane qe i sulmoni ,Saimir Tahiri do kishte shitur hashash edhe 40 vjet te tjera.Eshte prokuroria qe e nxorri makinen e Saimirit te paperfshire ne trafik hashashi.!!!????.
  Kjo lloj prokurorie eshte e rregullt ,ajo kunder Saimirit eshte gabim.Llogjike Viktori.
  Dhe dy fjale per Sali Berishen.Askush nuk e ka penguar Edi Ramen ta akuzoje apo arrestoje Sali Berishen.Nuk eshte ceshtje inati Viktor.Eshte ceshtja se me fletrrufe komunistesh ,gjykata nuk shkon as ne hale.E di qe do shani gjykaten ,por eshte e njejta qe djalin e Gramoz Rucit e nxjerr te pafajshem mbasi gjuan me arme apo shtyp njerez.Eshte po e njejta gjykate qe djalin e Luiza Xhuvanit e denon 2 vjet per vrasje dhe i ben gjykim te shkurtuar per 5 veta te vrare.
  Me llogjiken tuaj Viktor antiBerishe i bie qe te shesim droge pa pafund ,se nuk.ka hyre Betisha ne burg ??? E meqe Berisha nuk do hyje ne burg ,te dashur kushurinj socialiste ….tregtoni hashash edhe 100 vitet e ardhshme.
  Lejen e keni nga llogjika e Viktorit.Suksese.Per justifikim perdorni ate shembullin inteligjent te Viktorit te gruas ne shkurre.
  Quiz Socialist ….Shprehjen “s’keni pare gje akoma ” kush politikan e ka thene ???
  1.Edi Rama
  2.Saimir Tahiri
  3.Viktor Malaj
  Fituesi merr 2 kg hashash te markes “HABILAJ”.

  Reply to this comment
  • sancoponaco October 22, 15:34

   O Ylli
   Ti dhe disa te tjere ketu duket qarte qe i kini me bollek inatet, mllefet, urrejtjet, cmirat etj. por per t’iu kundervene nje shkrimi si ky i z. Malaj nuk mjaftojne ato qe kini ju. Nevoiten edhe gjera te tjera qe duket qarte qe juve ju mungojne teresisht. Nevoitet te kesh njohuri juridike dhe pak me shume moral. Dilni ne pazar dhe po i gjetet gjekundi keto dy cilesi te domosdoshme kthehuni tek kompjuteri dhe shkruani kunder shkrimit. Perndryshe, mbeteni disa sorra qe krrokasin ne mjerimin e tyre.

   Reply to this comment
   • E ke lidh gomarin? October 22, 20:55

    Edhe ty te paska pjerdhur ne vesh partia qe te godasesh mendimin e lire si skuth i fshehur prapa ferrave?

    Reply to this comment
   • Ylli October 22, 22:25

    O sherbetor donkishotesk !Duhet te jesh tipi i burrit qe mbulon veset e kryetarit.Juridik nuk kam mbaruar.Kjo sme pengon te arsyetoj qe ai qe fiton 5 milion ne muaj ,nuk eshte shofer kamioni.Moralisht nuk rri poshte ballkonit te ministrit duke qare familjarish.Ndersa urrejtja eshte ves majtist.
    Ai shembulli ekselent juridikisht i gruas ne shkurrre vlen per Ty sherbetor i Don Kishot Tahirit.Vetem se ne vend te dashnorit ,gruaja kishte hashash.
    Per Qiuzin Socialist nuk u pergjigje…..sa keq o pule e kotecit socialist.

    Reply to this comment
  • I TILLE JE , SA HERE QE HAP GOJEN ! October 22, 21:03

   Nuk merret njeri me ty , ore idjot , jo Yll ta quajsh veten , por ne dac edhe Pyll , Shpelle , apo Mark Uk !

   Reply to this comment
 8. Alban Dega October 22, 06:16

  NJE ANALIZE FANTASTIKE

  Ne cdo kendveshtrim, me fakte pa fund, me arguments gozhduese ne perfundime shteruese.
  As vete Viktor Malaj nuk do ta kishte bere ne mire!
  Pergezime dhe urime vellazerore !

  Reply to this comment
 9. intelektuali October 22, 08:19

  PO CFARE FLET O VIKTOR MALAJ?

  Po pse me teorine e Enverit: “Ju dhe Ne” do ta beni Drejtesine dhe Shtetin Demokratik ju, o mjerane te Edvinit?

  Megjithate me behet qefi qe kritikon per here te pare Rilindjen e Shpifur dhe dallkauket servile te Edvinit, te cilet te gjendur GAFIL para dosjes me shume faqe qe erdhi posacerisht nga Italia heshten si peshq ne stere te panjohur per ta dhe preferuan te mos ja dorrezoje kriminelin hakmarres dhe agresin, Saimir Tahiri qe te gjithe e dine se eshte “BENIAMINI” i suksesit te Edi Rames.

  Por le te dalim ne teme:

  Like Floriri ishte aleat i Edi Rames per 4 vjet me radhe dhe pas kesaj Edi Rama e hodhi me parashyte ne karriken e Presidentit, ndersa per Saliun dhe Lulin e tij pse nuk i coi para Drejtesise Kryeministri Fuqiplote Edi Rama keta kriminele dhe hajdute kur kjo ishte nje nga pikat me kryesore te fushates se tij elektorale?

  PO FULLAN KUSARI QE EDI RAMA E SHPETOI NGA BURGU ME FINTE ENVERISTE CFARE DREJTESIE ISHTE MORE MAVRI?

  prandaj:

  Ju MUTER enverista mbylleni halen e Drejtesise sepse Edi Rama dhe Rilindja e tij Enveriste eshte ANTIDREJTESIA makaber qe ja ben MUUU nga te gjitha anet. Edi Rama zgjodhi te bashkepunoje me Saliun dhe Liken pa piken e moralit me teorine e tij enveriste:

  QENTE LE TE LEHIN KARVANI I DROGES TE ECE PERPARA

  prandaj:

  Per kete qellim per te bere LEKA ne menyre mafioze me droge dhe arme i duhej nje opozite e diskretituar totalisht dhe per kete qellim investoi shume tek Lulzim Basha duke nuhatur se ishte favoriti i Saliut dhe duke garantuar Saliun ne terrin e nates se nuk do t’i ndodhte gje nga Drejtesia per krimet e tij vrastare dhe kusare,

  prandaj:

  Rufjani pa shkolle enverist, Edi Rama:

  Harroi Piramidat e 1997-s
  Harroi kuserine ne rrugen e Kombit
  Harroi video e Dritan Priftit qe e denoncoi vete
  Harroi masakren e Gerdecit
  Harroi vrasjet makaber te 21 janarit
  Harroi likuidimin e deshmitarit Remzi Hoxha
  Harroi likuidimin e deshmitarit Kosta Trebicka
  Harroi minahedheset e Zhulalit dhe plot te tjera

  por:

  Nuk harroi te shpetoje nga burgu financuesin bujar Fullan Kusarin ne bashkepunim me Saliun dhe Liken ne terrin e nates.

  Tani i gjendur GAFIL para dosjes italiane po kerkon te shpetoje Saimir Tahirin duke aktivizuar CAKALLET e tij te Partise si hetuesin kriminel Fatmir Xhafaj, pinjollet e kriminelit te Enverit Gafur Cuci me nje ushtri servilesh pa moral qyetar nga pas.

  PSE DUHEJ TE ARRESTOHEJ SAIMIR TAHIRI?

  sepse:

  Vete e thua si u likuiduan provat nga Sali Berisha ne 21 janar, por me qarte eshte si likuidoi Saliu Remzi Hoxhen dhe Kosta Trebicken me nje shpejtesi te papare, por le te hidhemi ne Kosove qe te shikojme si krimineli pseduopatriot, Fatmir Limaj vrau dhe likuidoi deshmitaret e tij ne ceshtjen per krime kunder njerezimit ne Hage. Gjate gjithe kohes Edi Rama ka kritikuar Prokurorine dhe Drejtesine per vonese dhe meftesi ne punen e saj, tani kur kjo Prokurori po kerkon te veproje shpejt nga inicie qe vjen nga Italia me nje dosje shumefaqeshe, Edi Rama pengon Drejtesine ne veprimet e saj dhe perpiqet te shpetoje narkotrafikantin Saimir Tahiri qe e ka deshmitarin okular ne azil politik ne Zvicer dhe qe eshte BYTHJASHTE karakacul komplet para ligjit dhe kete e shohin edhe kalamajte e rruges, sepse Shqypnia ka perfunduar si Kolumbia e Eskobarit.

  PO PSE ME LLOGJIKEN “JU DHE NE” DO TA COJE EDI RAMA SHQYPNINE NE BE O MJERANE?

  Reply to this comment
 10. emigrant October 22, 09:11

  Z.Malaj
  Artikulli juaj i shkruar bazohet ne llogjiken e batutave shqiptare dhe jo te ligjeve te drejtesise. Hidhini nje sy Z.Malaj Drejtesise dhe institucioneve te saj ne Europe e do te shikoni se si prokurorite e ketyre venedeve luftojne krimin e organizuar dhe sidomos kur ky krim eshte i perzjere me politiken. Nuk shkojne organet e prokurorise ne parlament dhe japin dosjet e hetimeve publikut.. Ish ministri i brendeshem le te perballet me drejtesine dhe te provoje fajesine ose pafajesine e tij. Mjafton vetem sinjalizimi i prokurorise italiane qe ish ministri i brendeshem duhet te perballet me drejtesine.
  Per te mos thene qe ne shqiptaret jemi te afte te bejme vetem kaos , te korruptohemi,s’jemi ne gjendje te nxjerrim personazhe qe mund te bejne shtet. E kemi mendjen vetem per krim,korrupsion per fat te keq

  Reply to this comment
 11. Pogonishtja October 22, 09:27

  Tahirin “opozita” me Bashen ne krye mund ta ngarkoje me lloj-lloj akuzash, por per kanabizimin e vendit ai nuk eshte as me pak dhe as me shume fajtor se paraardhesit e tij.

  Kur Tahiri ka mare detyren ne 2013-en (deklarate e tij me Ermalin), NJE PJESE e droges së kapur ruhej tek bodrumet e ministrise. Ata qe benin inventarin e 100 ton droge dilnin me pogonishte. Po sot ne 2017-en, me cfare dalin ata qe iu ngarkua berja e inventarit? Me… babiishte ?

  Reply to this comment
 12. sigurimsi i PD October 22, 09:34

  Ky eshte vendi i cudirave me popull te cuditshem qe i ha cdo gje si te vertet.
  shikoni kush bertet dhe ulurin kunder komunisteve dhe socializmit.Jane po ata qe bertisnin dhe perbetoheshin per idealin e partise(ppsh),shikoni sali berishen e co se si munden te beheshin sekretara partish dhe servilizmar e djallezit e tyre u futen edhe ne bllok dhe i mburreshin shokeve dhe kolegeve se kush ishin dhe ke takonin.
  dhe ju doli mire per 50 vjet rregulluan njerezit e tyre ,internuan dhe denuan ne emer te biografise dhe luftes se klasave.
  dhe vjen bje dite po keta lloj servilash e mashtrusash e drodhen dhe na dalin flamurtaret e demokracise,na dalin te gjithe te persekutuar,dhe po guxove ti shash te quajne komunist(pavaresisht se ti nuk ke qene asnje dite komunist).
  keta lloj kameleonash me metodat e tyre komuniste shmangen te gjithe jo komuniste nga partite dhe mbajten te gjithe komunistet e betuar dhe llumin e shoqeris qe shpetoi nga prangat disiplinore te diktatures(qe paska qene flori per kete pjese) dhe arritem ne kete pike qe krimi dhe kriminelet bejne ligjin,ku paraja blen cdo prokuror gjykates e politikan,ku nje cop drogaxhiu si habilaj ze dashnore policen qe meret ne mbrojtje nga prokuroret e korruptuar ne vend qe te arrestohet se eshte celsi i dekonspirimit te aksioneve dhe jo te deshmoj kunder tahirit(jo se tahiri eshte burr i mir).
  Por keta kriminel hipokrit te tipit sali akoma edhe sot qe jane ne opozite terheqin per hunde nje popull te tere dhe duan ta cojne vendin ne nje vellavrasje te dyte vetem e vetem te kthehen ne pushtet dhe te kthejne rrumpallen e te vjedhin e vrasin si ne keto 25 vjet dhe like floriri te numeroj eurot me ze dhe figure dhe te behet president,ku fullani dhe i biri fshijne sumen me euro dhe demshperblehen nga gjykata per uljen e dinjitetit.
  ky vend eshte ber qesharak dhe per te ardhur keq dhe vertetohente thenat se shqiptaret nuk dine te vetqeverisin,ku ambasadoret tallin bythen dhe hedhin ndonje shashke dhe ne si ata indianet kapemi mbas thenies bombe te x apo y dhe shtyjme nja 6 muaj………

  Reply to this comment
 13. Rimi October 22, 09:36

  PO AFROHET DIMRI!UQERIT QE DERI ME TANI KA QENE NE STROFULLAT E TYRE,KANE DALE PER GJAH!MBRITJA E ERRESIRES NGA “BURRI I SHTETIT”PRESUPOZON HEDHJE NE SULM TE TOGAVE TE ZEZA,KAOS,DESTABILIZIM,DJEGJE,GRUSHTE SHTETI NGA ATA QE NDEZIN ZJARRE NEPER TAKIME ME “POPULLIN E VERIUT DUKE U BERE THIRRJE ATYRE QE “JENI JU QE DUHET TE RREZONI QEVERINE”!HESHTJA E KRYEKRIMIT SHQIPETAR FLET PER GJITHCKA!TOTO LIKJA ESHTE HEDHUR NE SULM ME PRONAREN E BORDELLOS ME TE MADHE SHQIPETARE!ALEANCA E VJETER E E PA MORALESHME E TE SHOQIT ME BERISHEN E DETYROI TE BEJE ALEANCEN ME TE PASKURPULLT ME LULKEN PER PERMBYSJE REGJIMI PER TE SHPETUAR SHQIPERINE NJEHERE E MIRE NGA KTHETRAT E ATYRE QE E DUAN KETE VEND,QE DUAN TE BEJNE DREJTESI,QE DUAN TE NDERTOJNE SHTET!TE USHQYER EDHE NGA CITATET E KINEZEVE TE RADHES QE S’LENE GURE PA LEVIZUR DERI NE REZIMIN E KESAJ QEVERIE DUKE PARE QE POPULLI NUK ESHTE I NJE MENDIMI ME TA ,KERKOJNE ME CDO KUSHT KOKA TURKU DUKE E DITUR MIRE SE PS E KRYESUAR NGA DISA KOKEQOSHE SI TAULANT BALLA ESHTE E GATESHME QE PER HIR HIPOKRIZISE POLITIKE TE MARRE SHPATEN PA MAJE E TE PRESI KOKAT E CDO POZITARI!RRUMPALLA BURRE SHTETI,YLLI NE NGJITJE E DERI TEK FATMIR MEDIU APO PALOQET JANE GATI TE KERCENOJNE E INTRIGOJNE PER KEDO QE I CENON SADOPAK ATA DHE FAMILJEN POLIAGJENTURORE BERISHJANE!KJO LOJE E PISET TREGON EDHE NJE HERE SE SHQIPERIA ESHTE NEN DREJTIMIN E NJE FORCE POLITIKE QE KERKON TE NDERTOHET NGA DITA NE DITE E NGA NJE ANTISHTET BERISHIST QE KERKON NGA DITA NE DITE TA KTHEJE ATE NE TOKE TE DJEGUR E SIMULUAR NGA FABRIKA QE I KA PRODHUAR KETO VEMJE PER TE PERVEHTESUAR PREJ MESE 27 VJET RADHAZI TE GJITHA PASURITE E RESURSET E KETIJ VENDI DUKE JU FALUR PJESMARESVE NE KETE KATRAHURE TOKEN E DJEGUR TASHME TE MBJELLE ME PISHA PRANE GJIRIT TE LAZERIT!ATA JANE TE SIGURTE SE DO TE TRIUMFOJNE PASI TANI JANE NE NJE FRONT SE BASHKU ME TOTO LIKEN E PARINE E MONIKA SIHANUKUT!SHQIPERIA E ISA BULETINIT E ISMAIL QEMALIT E ENVER HOXHES ,ESHTE E DESTINUAR TE LENGOJE NE BUZE TE VARRIT NGA KETA VAMPIRE TE RRITUR ME GJAKUN E VRASJEVE 27 VJECARE TE KETIJ POPULLI!NE NJE FAQE TE KESAJ GAZETE PASHE NJE FOTO TE NJE KINEZI QE PINTE KAFE NE KORCE E PERNJEHERESH ME SHKOI NE MENDJE NJE SHPREHJE E VJETER POPULLORE :FSHATI DIGJET E KURVA KRIHET!

  Reply to this comment
 14. LORI October 22, 09:36

  PO AFROHET DIMRI!UQERIT QE DERI ME TANI KA QENE NE STROFULLAT E TYRE,KANE DALE PER GJAH!MBRITJA E ERRESIRES NGA “BURRI I SHTETIT”PRESUPOZON HEDHJE NE SULM TE TOGAVE TE ZEZA,KAOS,DESTABILIZIM,DJEGJE,GRUSHTE SHTETI NGA ATA QE NDEZIN ZJARRE NEPER TAKIME ME “POPULLIN E VERIUT DUKE U BERE THIRRJE ATYRE QE “JENI JU QE DUHET TE RREZONI QEVERINE”!HESHTJA E KRYEKRIMIT SHQIPETAR FLET PER GJITHCKA!TOTO LIKJA ESHTE HEDHUR NE SULM ME PRONAREN E BORDELLOS ME TE MADHE SHQIPETARE!ALEANCA E VJETER E E PA MORALESHME E TE SHOQIT ME BERISHEN E DETYROI TE BEJE ALEANCEN ME TE PASKURPULLT ME LULKEN PER PERMBYSJE REGJIMI PER TE SHPETUAR SHQIPERINE NJEHERE E MIRE NGA KTHETRAT E ATYRE QE E DUAN KETE VEND,QE DUAN TE BEJNE DREJTESI,QE DUAN TE NDERTOJNE SHTET!TE USHQYER EDHE NGA CITATET E KINEZEVE TE RADHES QE S’LENE GURE PA LEVIZUR DERI NE REZIMIN E KESAJ QEVERIE DUKE PARE QE POPULLI NUK ESHTE I NJE MENDIMI ME TA ,KERKOJNE ME CDO KUSHT KOKA TURKU DUKE E DITUR MIRE SE PS E KRYESUAR NGA DISA KOKEQOSHE SI TAULANT BALLA ESHTE E GATESHME QE PER HIR HIPOKRIZISE POLITIKE TE MARRE SHPATEN PA MAJE E TE PRESI KOKAT E CDO POZITARI!RRUMPALLA BURRE SHTETI,YLLI NE NGJITJE E DERI TEK FATMIR MEDIU APO PALOQET JANE GATI TE KERCENOJNE E INTRIGOJNE PER KEDO QE I CENON SADOPAK ATA DHE FAMILJEN POLIAGJENTURORE BERISHJANE!KJO LOJE E PISET TREGON EDHE NJE HERE SE SHQIPERIA ESHTE NEN DREJTIMIN E NJE FORCE POLITIKE QE KERKON TE NDERTOHET NGA DITA NE DITE E NGA NJE ANTISHTET BERISHIST QE KERKON NGA DITA NE DITE TA KTHEJE ATE NE TOKE TE DJEGUR E SIMULUAR NGA FABRIKA QE I KA PRODHUAR KETO VEMJE PER TE PERVEHTESUAR PREJ MESE 27 VJET RADHAZI TE GJITHA PASURITE E RESURSET E KETIJ VENDI DUKE JU FALUR PJESMARESVE NE KETE KATRAHURE TOKEN E DJEGUR TASHME TE MBJELLE ME PISHA PRANE GJIRIT TE LAZERIT!ATA JANE TE SIGURTE SE DO TE TRIUMFOJNE PASI TANI JANE NE NJE FRONT SE BASHKU ME TOTO LIKEN E PARINE E MONIKA SIHANUKUT!SHQIPERIA E ISA BULETINIT E ISMAIL QEMALIT E ENVER HOXHES ,ESHTE E DESTINUAR TE LENGOJE NE BUZE TE VARRIT NGA KETA VAMPIRE TE RRITUR ME GJAKUN E VRASJEVE 27 VJECARE TE KETIJ POPULLI!NE NJE FAQE TE KESAJ GAZETE PASHE NJE FOTO TE NJE KINEZI QE PINTE KAFE NE KORCE E PERNJEHERESH ME SHKOI NE MENDJE NJE SHPREHJE E VJETER POPULLORE :FSHATI DIGJET E KURVA KRIHET!

  Reply to this comment
 15. Eduarti October 22, 09:48

  Edi Kristaq Rama ne diten e pare kur Prokuroria kerkoi heqje Imuniteti per Tahirin tha :
  SAIMIR TAHIRI ESHTE NJE DRU I SHTREMBER NE STIVEN TONE…
  O ti Tori i Males qe shpjegon Aspektet e Tahirit, a ka mundesi ti shpjegosh ketij populli te thjeshte kete Aspekt te Rames qe sot po kerkon te mbroje DRURIN E SHTREMBER Saimir Tahiri???

  Reply to this comment
 16. . October 22, 10:25

  ARMIQT JASHTE E BRENDA NESH JAN TE SOFISTIKUAR E STRUKTURUAR NE KAPILARET E SHOQERIS PLURALISTE E KAN 27 VJET QE BEJNE CFAR DUAN NE EKONOMI,POLITIKE, KRIMINALIZIM ,DEGJENERIM TE SHQIPERIS E SHQIPTARVE.NJE VEND QE BRAKTISET PER DITE ESHTE PA TE ARDHME NGA BABEZIA E BASHEVE,MONIKAVE, MEDIVE,DASHEVE,ZENEVE,VANGJELEVE,KOCOVE ,LLALLEVE ETJ SI KETA.E MJERA SHQIPERI QE ESHTE BERE PLACKE TREGU NGA BIJA E BIJE TE SAJ NE SHERBIM TE ARMIQEVE TAN SHEKULLORE.ESTRADA POLITIKE E SOTME NA NXORI ME ZE E FIGURE, SHARLATANIZMIN E ARMIQVE TAN QE NGA PROKURORET E DERI TE PARARDHESI ALIBEJAJ,GJAK I KRIMINELIT ISA TOSKA. L.V

  Reply to this comment
 17. I.Troplini October 22, 10:30

  Nèse ka njè HUMBÈS, nè kètè çèshtje intrigash, ai èshtè pa dyshim REPUTACIONI I SHTETIT SHQIPTAR.
  Nèse dikush kèrkon “prova” tè gjèndjes katastrofale sè gjithçkaje qè duhet tè binte era shtet, le tè shohè kètè teatèr fshatarèsh apo festè maskash.
  Dèmi qè i shkaktohet kèsaj Republike dhe qytetarève tè saj, nga sjellje tè tilla, èshtè i papèrshkrueshèm. Imagjinoni njè investor tè huaj, qè mbase mendonte tè shtrinte biznesin e tij, edhe nè Shqipèri? Çfarè duhet tè mendojè ai, kur sheh njè “kryetar opozite”, tè klithè para kamerave, TÈ ARRESTOHET,,,,,,,,,.
  Jo jo. Nuk do ketè investim tè atij tè huaji. Ai tmerrohet nga, skena tè tilla talibanizmi njerèzor.
  Pèr ata tè pafatè, qè jetojnè mbas thepave tè bjeshkève tè nemuna, pa mundèsi kontakti me botèn e civilizuar, mund tè besojnè se kjo qè ndodh me shtetin e tyre, qènka normale.
  Pèr tè tjerèt, ngelet vetèm TURPI, mbi gjèndjen ku èshtè katandisur shteti i tyre.
  Èshtè gjaku i viktimave tè kètij tranzicioni çerekshekullor, duart e gjakosura tè atyre qè sot vènè maskèn e kryeprokurorit dhe çirren pèr arrestime, miliardat e tjetèrsuara nga prona e kètij populli fatkeq,,,,,,, qè nuk na lejojnè tè dalim nga shpella e talebanève tè Berishès.
  Atij i japim Kryeprokurorin e ardhshèm, Presidencèn ia dhamè Likes. Si the Zotrote Kryeministèr?
  Çfarè donim tè bènim ne? Shtet?

  Reply to this comment
  • intelektuali October 22, 11:19

   O Troplin BUDALLI, po cfare thu more fanatik?

   Investitoret e huaj do te vijne ne Shqypni kur arrestimi i narkobaronit te Edvinit, Saimir Tahiri do te jete nje fakt i kryer, njashtu sic ka ndodhur ne Kroaci, por me shume ne Rumani dhe kur policia e shtetit nuk do te jete e mbushur me police “dashnore” te Habilajve te Tahirit.

   PO SI GUXONI TE SULMONI JU MORE DEBILE FANATIKE PROKURORINE KUR AJO PO TREGON SE ESHTE GJALLE PER HERE TE PARE?

   Dhe kjo nga nje Dosje qe vjen nga Italia ku Saimir Tahiri ka dale BYTHAJSHTE karakacul para ligjit dhe kur ky Al Kapone i Rilindjes Mafioze e ka vertetuar se di te likuidoje deshmitaret njesoje si te gjithe te tjeret?

   PO KUSH ESHTE FAJTOR PER KETE GJENDJE TE MJERUAR TE SHTETIT SHQYPTAR MORE QORR FANATIK?

   Kur Edi Rama ka 4 vjet e kusur ne pushtet dhe e ka bere Shqypnine si Kolumbia e Eskobarit, biles akoma me keq?

   Nuk preferoj te me replikosh se me ngrihet tensioni me perzihet barku nga letyrat idiote qe shkruan pa piken e moralit qytetar.

   Reply to this comment
 18. info analitike October 22, 10:47

  Viktor perendimori me mentalitet Erdogano- Edist. Jetojme ne kohe kur moralin dhe moralistet i bejne kriminelet dhe trafikantet. Etka e Viktorit perkon me ate te Tao Taos, Bedriut e te turmes brohoritese te Tahorrit, etika e mbrojtjes se partise me cdo kusht edhe kur zullumi e ka mbuluar koke e kembe. Ashtu si dikur qemoti trembnim boten me besimin e patundur tek partia per te care bllokada e me pas perfunduam te rreckosur e te drobitur duke i kerkuar lemoshe perendimit armik.Duhet te kesh pacipesi prej Viktori qe te mbrosh nje kapomafie si Tahorri, qe e mbushi policine dhe shtetin me trafikante e kriminele.

  Reply to this comment
 19. mondi October 22, 10:51

  mondi
  Jo vetem artikulli verteton se nuk jane jane paraqitur prova nga organi i akuzes ,por edhe fakti qe u ndoq lajv ne TV mbledhja e komisionit mandateve vertetoje se prova qe te implikojne ish ministrin Tahiri te lidhur drejt per drejt me kete organizate nuk ekzistojne .Athere si kerkohet te arresetohet personi kur nuk paraqiten provat ,kjo eshte nje cmenduri e drejtuar nga politika ne opozite per te kerkuar ate qe po kerkon cdo dite por qe nuk e e degjon askush pervec institucionit te prokurorise qe eshte i kapur nga politika e Berishes dhe ciftit Meta ne sinkron ne mes tyre Turp per keta njerez qe nuk jane ngopur me krimet qe kane kryer ne dem te ketij populli duke marre pushtet dhe pasuruar prej tij per 27 vjet me rradhe.

  Reply to this comment
 20. Drejtesia do te behet,duan apo nuke duan bijte e diktatures komuniste dhe mostrat e tyre ne te tre pushtetet, plus opozite i thencin. October 22, 11:05

  Te dashur kometues, zgjidhjen e kesaje corbe te pergatitur ne guzhinat e eterve te diktatures komuniste nga bijte dhe mostrat e tyre ne politikat e Tirases zyrtare deri me sot, vetem prokuroria speciale me juriste nga USA dhe BE-ja. Vullkani popullore po vlon, prisni nuke keni pare e provuar gje akoma. Dridhuni e perdridhuni, po vjen minuti qe nga trastat pemet e kalbura jasht do t’hidhen, duan apo nuke duan bijte e diktatures komuniste dhe mostrat e tyre.Mallkini i mijra nenave dhe grave te veshura me te zeza, si dhe i mijra femijeve te mbetur jetim, shume shpejt do ti bjere mbi krye, nuke ka leke te piset, apo dekorata te akorduar nga Rama-Thaci,dhe pushtete qe ti shpetoje nga banga e akuzes, si autore, apo bashkeautore te mijra krimeve e korrupsioneve te denoncuara me ze, figure e deshmi te gjalla, sa istitucionale, aqe dhe me shume popullore e medjatike. Besoni.

  Reply to this comment
 21. Arber October 22, 11:47

  Nje makine me timon qe pret vetem nga njeri krah nuk mund te ece drejt
  Ne kete shkrim autori deshton, gje kjo jo e papritur, rreket te argumentoje nga pozita e te paanshmit por qarte timoni kte here i pret dukshem vetem nga njeri krah, (sepse ne kete rast ndahet shapi nga sheqeri). Dielli me shoshe nuk mund zihet dhe kushdo qe flet per politiken shqiptare sado pak te anoje nga njeri krah duhet te kuptoje mire se automatikisht del zbuluar, te pakten moralisht. Tjeter gje honoraret apo pagesat, por askush nuk i ha keto lloj arsyetimesh sepse sot shqiptaret vertet mbeten si gjithmone te papergjegjshem por nuk jane më budallenj p.sh. si ne fillim vitet 90 kur ne emer te antikomunizmit votonin ultrakomunistin sali.
  Te gjitheve qe mbrojne kte Saimirin sot u duhet kujtuar dicka, po sikur femijet e tyre te kene filluar te marrin droge, qe lulezoi kur kete cope saimir e bene minister Rendi?? E kuptojne keta te papergjegjshem (te pazhvilluar qytetarisht eshte nenteksti) qe ketyre femijeve mund t’u shkaterrohet jeta per varesine qe krijon droga? Po sa femije mund te kene rene ne kontakt me drogen gjate kultivimit te saj gjate Pllanit 4-Vjecar te Sajmes?? Po sa femije ne Europe kane rene ne kontakt me kete droge? Sigurisht keto fjale vlejne njesoj edhe per paraardhesit e ketij sajme….

  Eshte e cuditshme por ky kontigjent i majte femijet e te cilit kane filluar te perdorin droge gjate ketij pllani 4-vjecar edhe sikur ta kuptonte (më në fund) ky kontigjent kete gje, perseri do votonte majtas !!!! Po keshtu a nuk do votonin djathtas gerdecaret edhe sikur sala dhe te vetet (per perfitime monetare personale) t’u ndertonte mu në mes te shtepive p.sh. nje punishte te madhe qe demonton municione????

  Eshte ligji i mbiekzistences qe instiktivisht si popull na terheq drejt kesaj verberie???? Me teper duket se kjo eshte Papergjegjshmeria, difekti nr 1 qe kemi ne si popull, prandaj edhe ketu per 45 vjet lulezoi rehat diktatura tamam si hashashi keto vite.

  Shqiperia gjeografikisht ne Europe (më saktë në Ballkan) u kthye ne Kolumbi ne kuptimin e plote te fjales kur sajmja u Bo minister rendi, a nuk do mjaftonte kjo mbulese hashashi qe mbuloi 28000 km2 që ky (qe as epitete nuk mund ti vesh dot ketij alabaku) te plasej brenda?
  Merren sot institucionet me e shiti apo nuk e shiti makinen, filan mafioz eshte pergjuar ta kete permendur e te tjera te kesaj llumërie ku eshte perfshire, por nuk shikojne qe per 4 vite saikeqi saimir më teper ka qene minister bujqesie se sa minister i brendshem????

  Drejtesi, padyshim do ishte edhe qe femijet apo te afermit e sajmirit apo e ketyre qe i dalin ne mbrojtje sot dhe qe pandehin se ndikojne ne opinion me shkrime medemek te paanshme, te kene filluar drogen megjithese sinqerisht nuk do ua uronte njeri kete gje….

  Normalisht ne kete stad qe jemi populli yne nuk mund te prodhoje lider, bile as politikane normale, sigurisht as veting dhe per kete gje nuk mund te fajesosh as 45 vite diktature.
  Ne vitin 1990 Shqiperia pati nevoje per nje burre shteti, por fatkeqesisht nuk patem forca, dhe arritem te prodhonim vetem nje kurve shteti, nje palo komunist sali, qe me shkathtesine gjuhes qe e karakterizon por me zero vizion si politikan apo njeri e coi vendin ne vitin 1997.
  Kryetari formal i opozites, call centeristi qe do kerkoje deri edhe destabilizim te vendit vetem e vetem per te arritur zgjedhje te parakohshme, i shpetoi akuzes se KLSh per vjedhje te mbi 230 milion eurove vetem duke shtyre afatet e procesit gjyqesor !!!! Cfar qenka ky ligj keshtu???? Pa folur per te tjera bema te ketij funderrine….

  Eshte e qarte, nuk jemi ne gjendje te prodhojme politikane normal, por e vetmja gje pozitive qe mund te ndriconte pak shprese ne kete vend do ishte qe te pakten ajo pjese e popullsise qe nuk eshte e kercenuar per ekzistence te shkoje ne votime (heqje nga puna), t’i harroje per ca kohe qendrat e votimit. Ky do ishte nje tregues qe po ndergjegjesohet dicka ne popull, vetem ne nje rast te tille do mund te fillonim prodhonim drejtues normalë. Prodhimi i liderëve nuk ndodh rastesisht, eshte rezultante e mbrujtjes se popullit,

  Parashikimi i Bankes Boterore per popullsine e Shqiperise pas nje shekulli eshte diku te 1.250.000 njerez, duket parashikim teper optimist ky, sepse duket qe trendi eshte per tu larguar nga ky vend. Dhe nuk kemi cfare tu kerkojme as politikaneve, dhe keta te jane te kufizuar ne mentalitet

  Reply to this comment
 22. gjermani i fundit October 22, 12:08

  z. Malaj, ne Shqiperi gjithshka eshte ose perkthehet politike. Edhe hajdutet e pulave ne kohen e Xhaxhit moren statusin e te burgosurit politik me arsyen e thjeshte se duke vjedhur pulat ne qymeze rrezonin komunizmin. Nqs sot ne bote drogerat kryesisht jane te ndaluara, do te thote qe trafiku i tyre ilegal eshte me perfitim shume te madh, ndaj po per kete arsye madhore nuk duhet legalizuar. Po per te njejten arsye trafiku ilegal i armeve sjell fitime shume me te medha sesa tregtia legale. Persa i perket çeshtjes “Tahiri”, sioç vleresoni ju ne fillim, pòer arsye morale, por edhe politike, z.Tahiri duhej te ishte vene pa paragjykim ne dispozicion te drejtesise. Eshte thene me kohe qe nuk nevojitet qe deputetet te (keq)perdorin barrieren e mandatit te deputetit, meqe te gjithe jemi te barabarte perpara Ligjit. Pse une arrestohem direkt dhe ta zeme prof. dr. Flamur Noka apo Paloka apo banditi Berisha qenkan te paprekshem ligjerisht, nuk me duket demokratike dhe as juridikisht e drejte perballe artikullit kushtetues qe na barazon te gjitheve pa dallim perpara Ligjit. Ndersa gafat e Tahirit njera pas tjetres lene per te deshiruar. Shitblerja e nje makine eshte nje akt i thjeshte noterial, ku pas dates se shitjes ti nuk je me pergjegjes se çfare vjen me pas, psh merr gjoba, kryen vjedhje, trafik, etj, etj. Cuditem sesi Tahiri e ka trajtuar me lehtesi kete procedure kaq te thjeshte, nqs eshte siç thuhet ne shtyp, qe makina figuronte e Tahirit dhe e perdorte Habilaj, dmth ligjerisht i bie qe ia ka lene makinen me prokure perdorimi. Shume femijnore per ta besuar, duke qene se Tahiri ishte politikan i larte dhe te pakten per fasade nuk duhej te gjendej i ekspozuar perpara veprimeve kaq banale. Ne vijim te asaj ç’ka shkruani, besoj se ju e dini qe ne praktiken e massmediave thuajse ne gjithe boten, fillimisht skandalet shfaqen si thashetheme e pastaj kur gjerat kalojne ne mikroskop kthehen ne skandale te verteta te permasave te medha. Ne shume raste mediat spekullojne, por pa mediat nuk do kishim skandale dhe keshtu me mire ca spekullim sesa skandale te fshehura. Qe disa trafikante perdorin emrin e ministrit dhe ndoshta perfitojne edeh nga mbeshtetja e tij, kjo krijon nje terren te rreshqitshem per kete te fundit, ndaj lind nevoja qe te sqaroje pozicionin e tij. Pra, deri tani Tahiri nuk gjendet i pergatitur ta sqaroje pozicionin, per arsyen e mesiperme qe thashe, se ka bere vete ca gafa te pafalshme. Qe prokuroria nxitet nga qendrime politik s’do mend ta zbulosh. Sapo u arrestua Habilaj, nje prokuror normal dhe i matur do priste edhe ca qe te siguronte nga Habilaj te dhena mbi çeshtjen Tahiri. Ky nxitim tregon se nuk kemi te bejme me prokurore te matur e metodike, por thjesht me qen sulmi, siç i quante ambasadori tipat e zellshem si Bumçi, qe akuzojne pa shkak, se bindjen e kane shitur tek banditi Berisha. Per sa kohe banditet si Berisha komandojne, e kote qe te kerkoni Drejtesi.

  Reply to this comment
  • BLACK SWAN October 22, 16:26

   ah mar quni Hitlerit , po me iken nga mendja dhe ti , do te kete filluar andropauza , dhe pse me thene te drejten po me thone qe me dhembet e trete burrat kafshojne me shume 😛 (ti ben perjashtim se rri me shume ne gazete)
   çdo denim i dhene ne nje shtet diktatorial eshte i padrejte dhe kjo rrjedhimisht te sjell demshperblim , dhe kesaj nuk ke çfare ti besh as ti dhe as bunkeristet e tjere,
   Sajmiu , po te ishte nga ato lule e dorezonte mandatin dhe dilte atje te gjykohej , se partia do e gjykonte si Mmmmmmmeten pas kepuce ne fakt ,
   nqs ti kthehesh disi pak ne kohe , Sajmiu deklaroi qe nuk e kishte shitur makinen me letra se nuk donte te paguante taksa qe sipas tij ne kohen e Berishes ishin te larta ,e pra quni Hitlerit , per nje “gafe “te tille , andej nga ajo bota kapitaliste qe ushqen dhe ju bunkeristet , vete ne burg ….
   dhe nje diçka te vogel qe e harroni te gjithe ju byroistet , dhe sidomos ky Torja i Tiranes ,
   Zaganin , oficer Zaganin ,kur prokuroria i kujtoi akuzat e tij , Tahiri ju pergjigj se Kadriu “partia ime me arreston ” ?????
   po ju pse i keni blere toke ne Orikum Zaganit ??
   kjo nuk eshte pare e degjuar mar çuni hitlerit , prokuroria ngre akuze e ai pyet per token ???
   bandit bandit Berisha , po avionet per mushkonja nuk ju rrezuan ndonjeher , dhe ProfesoR DoktoR Flamur Noqja nuk i doli ndonje vidio me byzylyk per gruan
   i dolen fotot me Greta Koqin , po gje tjeter nuk pame ne 😛

   quni hitlerit
   mjaft e trazuat dhe sidomos mjaft e krahasuat mutin , se jeni duke u perlyer koke e kembe
   ju ashtu keni qene qe ne 8 nentor , po te pakten mos e trazoni me 😛

   Reply to this comment
   • N.VJOSA October 22, 21:34

    Po cfare grin Sallate keshtu , moj Sorre, moj Shurruthull e Klasit Nderkombetar..( mua me lejohet te shaj ty se jemi nga nje krahine qe edhe kur bejme dashuri, e kemi me te share…
    (-Ku je, te dua shume moj Qene…
    -Ketu jam, o Zagar edhe une te dua shume…)
    ….
    Cfare thua keshtu moj e Semura e Frojdit?….
    Nuk del dot nga Ferra ti, …nga perroi, desha te thosha…nga Prroi psiqik…!
    Berishes nuk kish kush ti nxirrte Avionet per mushkonja se e legalizoi Republiken autonome te Lazaratit dhe droge ne kohen e Sali TanoKarridit mbillej ne gjithe Shqiperine dhe Flamur Koqja, nuk kish kohe te dergonte Policet te ckulnin Hashashi, se nu e linte Greta Koqi…
    Eh, moj dermane , si jane te ngaterruar keto pune…Sali Karridi beri aq shume Zullume , vrau e preu , mu ne mes te Tiranes, e pa LIVE mbare Shqiperia, edhe Hiroshimen e Gerdecit, prandaj mos e trazo Mmmmm-ten e Saliut, se bie ere qe kuterbon nga Konispoli ne Vermosh…
    Por me e poshtra eshte se vazhdon e ben Moral akoma, me ate qerrata Dixhitalin, eshte bere aq qesharak sa edhe sharlatan, sa nuk ma merr mendja se do nxjerr me Shqiperia nje Monster te tille…
    Po ai Zagari, Zagani desha te thoshja, mos eshte Zagari Saliut, se ti i njeh mire Zagaret e Sali Satanas…
    Ah tu befsha une ty, hajde me mire ketu tek une, te siguroj se do te gjej nje Krevat tek Spitali atyre te bukurve, tek Spitali i Frodit…
    Te kam vene detyre te na krijosh Partine e Sallates…
    …. se te Thashethemexhinjve e ka zene radhen Nastrua, dhe nuk ka ndermend te pushoje pa denuar Enverin, pa cka se Enverit, -sic ka shkruar ky Cuni Hitlerit,
    Enverit i hengri Mune ,
    nga e diela gjer te Shtune…
    Hajde tani, fillo e gri Sallaten tjeter…
    Ah tu befsha une , moj Dallkauke, nuk vure nje here mend…Edhe ato shenjat e piksimit i ve me vend e pa vend, si pordhet e Nastros….
    Medet, medet…!

    Reply to this comment
   • gjermani i fundit October 22, 23:58

    B.S., pse dreqin lexon gazeta dhe komente? Kur mundesh ta shfrytezosh me ekonomikisht mendjen dhe trungun poshte mendjes me perfitim me te madh? Psh, me rentabel se ata qe kafshojne me dhembet e trete jane ata pa dhembe fare qe u lene me testament moldaveve deri edhe corapen e fundit.

    Reply to this comment
    • BLACK SWAN October 23, 17:10

     kete rentabilitetin tregoja ndonje socialtritolisteje qe i ngeli vetem bunkeri , se ne “reaksionaret” rrojme per jete dhe internet ….beme burgun per pula pra …ju ishit te squt ngritet bunker 😛

     Reply to this comment
     • gjermani i fundit October 23, 19:46

      nuk me ngjan dhe aq reaksionare, biles irritohesh nga fillimi si per antipaste, por fundin e mbyll gjithmone me akullore. Nuk i beri kot Xhaxhi bunkeret gjithandej, kishte pare ne France ato shtepite me dere hapur dhe e mendoi gjate kete pune. Mbase po te bente vaki ndonje lufte sherbenin edhe per mbrojtje…

 23. shushica October 22, 12:16

  Shume qarte Malaj .Do te shtoja edhe rrethanat nderkombetare jo te rastesiseshme,qe sipas meje nderthuren me nje goditje nderkombetare jo ndaj PS por ndaj shqiptareve .
  Dje Putin ne forumin Valdai ne Soçi mbajti nje fjalim ,ku thelbi ishte antishqiptar.Pra presidenti i nje superfuqie ushtarake akuzon perendimin per ndihmen ne dhenien e pavaresise se Kosoves .Sipas tij kjo ishte hapja e kutise se Pandores ,duke harruar se kutia e vertete e Pandores jane shperberja e ish BS e ,ish Jugosllavise ,ndarja e ish Cekosllovakise ,bashkimi Gjerman,.Pra Putin shqetesohet per 2 milione shqiptare qe nuk duhej te jetonin kurre ne nje shtet me sllavet ,pasi nuk i lidh asgje dhe jo per 200 milione ish shtetas te BS ,nga te cilet rreth 40 milione ruse qe ishin bashkeqytetare te tij .Sa per Krimene ,krahasimi nuk perputhet sepse shumica e banoreve te Krimese jane sllave ,mund te jetojne si ne Ukrahine ,ashtu edhe me Rusine.
  Presidenti dhe qeveria greke po bejne presion mbi te ashtuquajteren shkelje tete drejtave te minoritetit grek ,kur greket nuk njohin asnje lloj minoriteti…dhe BE ne nje menyre apo tjetren i perkrah .
  Kosoves nuk i liberalizojne vizat per nje diskutim kufijsh me Malin e Zi .Nuk kuptohet ,pse automatikisht Mali i Zi ka te drejte dhe Kosova jo ,kur fare mire nje arbitrazh nderkombetar i paaneshem mund ta zhjidhe .Pastaj çlidhje ka ky problem me vizat .Serbia nuk njeh Kosoven dhe po bisedon per pranim .A nuk eshte nje gjykim absurd.
  Italia,drejtuar nga …te majtet…e Renzit bashkepunon me te djathten e Berishes per te dobesuar te majten shqiptare .Ne çvend te botes moderne mund te procedohet nje politikan per faktin se dy trafikante i zene ne goje emrin .
  E pra ,ka nje koordinim antishqiptar ,pikerisht tani qe pritet te behet vettingu ,te njoftohet hapja e bisedimeve me BE .Momenti eshte zgjedhur ,Merkel eshte e okupuar me formimin e qeverise ,Trump ka njemije probleme ,nderkohe qe berishistet anarkofashiste e kriminele kerkojne te shpetojne koken ,duke kerkuar te groposin te tjeret.
  Rama duhet ta lere shfaqjen .Mbi kurriz te popullit te majte ,jo thjesht te Rames apo Tahirit po luhet nje loje e ndyre .Rama duhet te kuptoje se populli i majte eshte shume here me i fuqishem se leksionet e tij .Ne se i del zot votes ,te vazhdoje ,ne se jo ,e majta ka plot djem dhe vajza te mencur ,kurajoze dhe te vendosur qe mund te marrin persiper qeverisjen .Ne boten moderne qeverite e votuara nga shumica te tregojne vendin ne se nuk respekton rregullat e bashkejeteses.Kjo ndodh ne SHBA ,ne Britani ,Spanje ,Itali,France…Nuk hapen cadra pa leje ,demonstrimet e paligjeshme shperndahen me shkopinj dhe pompa uji Kjo eshte demokracia ,shumica qeveris ,pakica kritikon dhe ne zgjedhjet e ardheshme populli gjykon .

  Reply to this comment
 24. Claus October 22, 12:40

  Po mire hajde te merremi me brockulla dhe pastaj te flasim per demokraci, vetting, hyrje ne BE, per lidere ballkanike etj,etj,etj,

  Problemi eshte teper i thjeshte per tu zgjidhur nuk do as te pkaten as rregull treshi dhe as algjeber te madhe. Do vetem pak logjike me pergjigje „Po“ ose „Jo“ dhe aty mbaron muhabeti.
  Nje algjeber binäre sic i thone ne informatike.
  Ja nje program i thjeshte inforamtik me titull:
  Qeveria e droges!

  Pyetja:A eshte prodhuar dhe shitur canabis ne tere Shqiperine?
  To
  Pergjigje 1: Po (Skema vazhdon)
  else
  Pergjigja 2 : Jo (Fund i lumtur. Qeveria nuk eshte e droges). Programi mbyllet;

  Pyetja per pergjigigjen 1: A ka mundesi te mos e kete pare policia me minister Tahirin?
  To
  Pergjigja 1: Jo! (Tahiri fajtor)
  Else
  Pergjigja 2: Po (Tahiri perseri fajtor)
  Then
  Pyetja: A duhet te merret nen hetim nga prokuroria?
  Pergjigja: Padyshim, eshte kerkese kushtetuese qe nuk mund ta kundershtoj dot.
  Then
  Pyetja: Po perse nuk e jep maxhoranca?

  Pergjigja: Padyshim qe ekziston nje qeveri me projektin politik per mbjellje, kultivim dhe shitje te droges!

  Aq i thjeshte eshte muhabeti. Nuk do as kalemin e Viktorit dhe as brockullat e Bedriut.

  Shkurt krimi qeveritar me ne krye Ramen ka marre permasa te pashembullta se kurre me pare.

  I fajshem ose i pafajshem keshilli i mandateve dhe as kuvendi nuk ka te drejte te diskutoje nje vendim prokurorie!
  Tahiri nuk mund te kete imunitet.

  Reply to this comment
 25. Ben October 22, 14:13

  Ai vend i ballkanit nuk I mungojne shkrimet e shkelqyera, as krimet as politikanet , batak cinje, as ministera batakcinje, as kryetar partie, batak cinje per 27 vite me radhe ! Si mund te kete njerez te pa perlyer ne ate vend, me krimin drogen, prostitucionin politik ?!! Aty vetem drejtesi nuk ka te gjitha te tjerat I ka me bollik vetem emrat ndryshojne, nga Sali, Ilir Genc Fullan, Shkelzen, e deri te Tahiri I radhes..

  Reply to this comment
 26. ETHEM October 22, 14:50

  ANALIZE E SHKELQYER SI GJITHMON,KU DY MOMENTE SPIKASIN:VJEDHJET E KRIMET E BERA TE BERISHTEVE PER 25 VJET & PAAFTESIA E TE MAJTEVE PER TI FUNDOSUR ATA.KTO JANE TMERRESISHT TE DHIMESHME DHE TE PAFALESHME.GJITHMON TE MAJTET KAN NGREN KOKEN E NJERI-TJETRIT DUKE I BERE DEM VEHTES DHE POPULLIT ME SHUMICE TE MAJT.POR DUKE ANALIZUAR SITUATEN 27 VJEÇARE,PER QEVERIN RAMA DUHEN PARE DY MOMENTE:1.RAMA NUK E MPOSHT DOT SALIMORTJEN SI DO QE TE BEJ,PASI ESHTE VERTETUAR SE AI KA IMUNITET ND/KOMBETAR NGA ATA QE E VUN NE QOSHE TE VENDIT.SE SB NDAJ RRI AKOMA NE POLITIKE SE NUK E KA ARRITUR AKOMA MISJONIN E UDB!+ASFALIS PER TA SHKATERRUAR KETE VEN E PER TA MBAJTUR STATUSKUO PA E INTEGRUAR NE BE.SE SB NUK E LENE BANDITET TE HIK NDRYSHE I PRESIN KOKEN BRENDA 24 ORE.2.SE DREJTESIA TE NE ESHTE E KAPUR NGA SB DHE RAMA NUK KA MUNDESI TI DENOI VET SI KM ATAM.PRA NJE DORE QE NUK MUND TE KAFSHOHET-PUTHET.4 VJET RAMA I SHTYU ME BREK NEPERKEMBE ME LIKE FLORIRIN.KET E DI DHE BUFI PULAVE.TASHME QE RAMA PRETENDON TE BEJ SHTET,UJQERIT U HODHEN NE SUME PER TA RREZUAR ME ÇDO KUSHT SEPSE NUK MUND TE VIJNE NE PUSHTET NDRYSHE.SAJESA TAHIRI ESHTE QEPUR KEQ NE FAVOR TE RAMES PER SHUME ARSYE QE RAMA BESOJ NE KUVEND DUHET TU THOT TROÇ:SAJESA E PREKUROREVE TROPOJAN MIQ TE SB…DESHTOJ EDHE KETE HER ME TURP PER SB ,IM E LB.TE SHOHIM

  Reply to this comment
 27. A.ASHIKU October 22, 17:17

  PANARITI, KOKA, RAMA.L DHE… HASHASHI NË DERË TË RAMËS

  Mendim
  LSI, dalë nga mitra e begatë e Partisë Socialiste, me zë e figurë impulsive të ish kryetarit- tash president, të kryetarit, të zëvendësit e të zëvendësve… slogan fushate ka “hashashin” e Ramës dhe të “policisë” së Ramës e Tahirit, akuza të egra a thua se vijnë nga planet tjetër, a thua se ata nuk janë pjesë e bashkëqeverisjes “Rilindja”, a thua se tokën e Shqipërisë, fushat dhe malet, tokën e bukës dhe pyjet e kullotat, nuk i kanë ata nën administrim ku në to mbillet e rritet kanabisi.
  Hashashin LSI-e ka hedhë në portat e PS me britma histerike…
  Më çudit fakti se asnjë analist, asnjë gazetar në studiot televizive nuk i pyet për përgjegjësinë për kultivimin e bimëve kudo, në të katër anët e vendit.
  Nuk i pyet për këtë as Edi Rama…
  Po pyes unë me një shënim paksa të gjatë…
  Kush e mbjell dhe kujt i mbetet në derë hashashi?
  Në një vjetar statistikor që kam me vete në mërgim, vërej se hapësira bujqësore ku kultivohen bimët në shërbim të jetesës së çdo shqiptari i kalon të shtatëqind mijë hektarët me një mesatare 0.217 hektarë për çdo banor, matur kjo me të dhënat e vitit të fundit të kohës së diktaturës.
  E vogël kjo për një popullsi prej më se tre milionë banorësh në atë kohë.
  E njëjta gjë mund të thuhet edhe për sipërfaqen pyjore të Shqipërisë, sipërfaqe që i kalon të një milionë hektarët.
  Është i njohur kolapsi që ka pësuar bujqësia shqiptare në këtë një çerek shekulli, copëtimi i tokave në ngastra ku më nuk bëhet fjalë për traktorë, makina mbjellëse e korrëse, autokombajna e të tjera. Shkatërrimi në themel i sistemit kullues e ujitës e nxori në “të thatë” bujqësinë e rendimentet e saj në kulturat bujqësore zbritën në kufijtë e viteve 50-të.
  E vetmja dritë mbi një pjesë tepër të kufizuar të bujqësisë shqiptare ishin serat diellore, sera që erdhën pas shkatërrimit në themel të serave diellore e me ngrohje qendrore, çka, me gjithë vështirësitë që hasën kultivuesit për shkak të indiferentizmit shtetëror për farëra të cilësisë së lartë (institutet e misrit, orizit, duhanit, perimeve, patateve, vreshtave, agrumeve, ullinjve… u rrënuan ), për shkak të mos mbështetjes financiare të fermerëve e të tjera mbijetuan dhe i dhanë emër tregut të vendit e eksporteve.
  Pyjet, si në asnjë vend tjetër, u prenë dhe u rrënuan në mënyrën më barbare të mundshme dhe, pas afro një çerek shekulli harrese u kujtuan për të vendosur një “moratorium”, një arrën të zezë qepur mbi copë të bardhë.
  Këto janë thënë e stërthënë, por ajo që nuk është thënë dhe çuditërisht as Rama, as zëri më kritik në partinë e tij, Erioni i Vogël nuk e kanë thënë dhe çuditem pse nuk e thonë me gojë plot.
  Sipërfaqet e përmendura më sipër, të tokës së punuar dhe të pyjeve janë në administrim të Ministrisë së Bujqësisë dhe të Ministrisë së Pyjeve, në administrim të dy ministrave të Lëvizjes Socialiste për Integrim, LSI, ministra dhe staf i tyre në fuqi.
  Në këto sipërfaqe, jo në det ku kontrollon policia e as në ajër ku kontrollojnë helikopterët civilë e ushtarakë të Shqipërisë, Italisë apo të ndonjë force ajrore evropiane, mbillet hashash, cannabis sativa.
  E çuditshme është se gjatë tre viteve të fundit nuk është thënë asnjë fjalë për përgjegjësitë e dy ministrive dhe të dy ministrave, të Panariti dhe të Kokës.
  Nuk thuhet as tani kur po flitet për zgjedhje kuvendare e për një hapësirë të re për Shqipërinë Evropiane.
  Nuk po thuhet as në fushatë ku shigjetave e kritikave dhe vetë mburrjeve janë kryqëzuar si në beteja antike kalorësish teutonë.
  Faji është hedhur vazhdimisht mbi policinë, madje edhe mbi forcat e armatosura që duhet të lënë mënjanë mbrojtjen kombëtare dhe të shpërndahen fushave, kodrave e maleve për të shkulur e djegur hashashin.
  Nuk e kemi dëgjuar asnjëherë në ndonjë konferencë shtypi, në intervista apo në FB ministrin Panariti të flasë për hashashin në tokën në administrim të tij e të partisë që e ka vënë në krye.
  E keni dëgjuar?
  Unë jo.
  Nuk e kemi dëgjuar të dalë publikisht ministrin Koka të na flasë për ngastrat tepër të mëdha në numër të mbjella me hashash nga jugu në veri të Shqipërisë.
  E keni dëgjuar?
  Unë jo.
  Si Ministria e Bujqësisë po ashtu edhe Ministria e Pyjeve, Panariti dhe Koka si drejtues kanë një strukturë piramidale nëpunësish nga qendra në bazë me një numër të madh specialistësh e rojtarësh sa po ti krahasosh me policët e Ministrisë së Brendshme apo ushtarët e Ministrisë së Mbrojtjes, funksioni i të cilëve është krejt tjetër, diferencat janë të mëdha.
  Panariti ka nën vartësi, u paguan rrogat, dietat dhe shërbimet e tjera administrative 60 drejtorive bujqësore në të gjitha bashkitë dhe në 12 qarqet e vendit. Nuk ka qendër administrative (ish komunë) që të mos ketë në organikë agronomë, veterinerë e punonjës të tjerë të sistemit të bujqësisë.
  Koka ka në vartësi drejtoritë e pyjeve të 60 bashkive dhe 12 qarqeve të vendit ashtu siç ka specialistë të pyjeve me arsim të mesëm apo të lartë, rojtarë pyjesh në çdo hapësirë pyjore në të gjithë Shqipërinë…
  Kemi parë ekraneve të vegjël kombëtarë e vendorë, tokësorë e satelitorë, gjatë gjithë lajmeve e kronikave televizive të ditës e të natës, policë të lodhur e të djersitur tek presin bimët e mëdha të kërpit, foto portrete e foto kolektive, në formacione të thjeshta e luftarake, me fytyra të pastra sa dallohen se kush janë.
  Por, nuk kemi parë specialistë të bujqësisë e të pyjeve në hyqmin e Ministrisë së Bujqësisë dhe Ministrisë së Pyjeve, të Panaritit e të Kokës që të marrin pjesë qoftë edhe në një operacion të vetëm zbulimi të fidanishteve të kultivimit në kubikë të bimëve, në një operacion të vetëm të shkuljes, prerjes, djegieve të kanabisit rritur në territorin e tyre.
  Nuk kemi parë e dëgjuar as ministrin Panariti e Koka të kapin me “kanabis në duar” e të denoncojnë shkelësit e ligjit në “pronën politike të tyre”, kultivimin e bimëve narkotike.
  Ju keni parë?
  Unë jo.
  E gjithë kjo armatë bujqësore-pyjore, nuk mund të luante rolin e shurdhit e të qorrit në historinë e përhapjes në të gjithë territorin bujqësor e pyjor të vendit, të mbjelljes, kultivimit, ujitjes, korrjes, përpunimit etj., të kërpit apo të bimëve të tjera narkotike të ndaluara.
  Nuk mund të luante, por në fakt e ka luajtur në qetësinë e njeriut që shullëhet në diell.
  Në mos, me dijet shkencore që të ofron profesioni i agronomit apo i inxhinierit të pyjeve, ka ndihmuar që bima e cannabis-it të rritej “dy bojë burri” e lartë.
  Heshtja, memecëria “lart”, për një problem kaq të madh, është “mbjellë dhe kultivuar” më së miri “poshtë” në ato përmasa sa me të drejtë thuhet sa kanabisi, marihuana etj. tashmë është “shqiptare”.
  Mbase me të vërtetë është “shqiptare” kur “arat e politikës” i kultivojnë ata si në oborrin e përparmë të shtëpisë së tyre.
  Në përfundim do të thosha se të nesërmen e 26 qershorit do të ishte më e drejtë që në betejën kundër bimëve narkotike të ndaluara (duhani është bimë narkotike por nuk është i ndaluar) të hartohej një ligj ku të ndaheshin përgjegjësitë penale e shoqërore, ku sistemi i bujqësisë dhe pyjeve të mbajë përgjegjësinë për mbjelljen dhe kultivimin e tyre, sistemi i policisë dhe i shërbimit shtetëror të mbajë përgjegjësinë për trafikimin e bimëve të gatshme për treg në kontroll të rrugëve tokësore, ujore e ajrore, shteti të mbajë nën kontroll të gjithë e për gjithçka.
  Mos harroni se duhani, në fillimet e përdorimit të tij (me tymosje, me mbllaçitje dhe bërrnut), ka qenë kaq i anatemuar sa përdoruesi, kur e vendosnin për ta djegur në turrë të druve, si kërkesë fundjete kishte “Ta ndez edhe njëherë”…
  Edhe kanabisi këtë rrugë do të ndjekë.
  Deri atëherë kërkohet të mbahet nën kontroll derisa të futet në të njëjtin kanal me pjesëtarin e familjes së tij, duhanin, tash pije e përbotshme.
  Abdurahim Ashiku
  Athinë, 11 qershor 2017

  Reply to this comment
 28. * October 22, 20:57

  STOP CENSURES !

  JASHTE MILITANTET !

  Reply to this comment
 29. NGA SE ÇALON GOMARI I THANOS ? October 22, 23:05

  Nga i ka humbur vula MyzeQarit ?

  Per @kryeredaktorin

  – Sa komente keni censuruar vetem sot?
  – 20, 50, apo 100?
  – A e kuptoni se sot keni dale bllof fare ?
  – A e kuptoni se ju doli boja komplet ?

  Sa turp !

  Sa e pandershme per nje gazete, qe deri dje pretendonte te ishte lidere e shtypit te lire shqiptar, edhe pse kete vetem idiotet e dobishem e kane besuar.

  Militantet e mavijosur te punesuar kohet e fundit ja u kane demtuar aq rende imazhin, sa edhe sikur me urgjence t’i perjashtoni nga stafi, imazhi veshtire se do te riparohet.

  Mirembeci o te paudhe !

  Reply to this comment
 30. N.VJOSA October 22, 23:35

  Po, o Novrus, po.
  Tek komenti yt i pare, e ke te shkruar TË ZEZË MBI TË BARDHË:
  “Pak fjalë dhe per moralin e ketij gangsteri…nga zgjimi ne shkallèt e pallatit tek pushimet perrallore ne nje nga hotelet me lluksoze te Korfuzit, tek byzylyket mijera dollarësh te Luizës e të së shoqes dhurate e Moisi Habilajt.”….
  Apo e ka shkruar ndonje Novrus tjeter?!…
  Kesaj i thonë:
  O Novrus, o Daut,
  Mos ha Mut…

  Nejse, kur flet shume e per lumë, …edhe do gabosh.
  Une te kuptoj mirë.

  Reply to this comment
  • Novruz Taip Vishanji October 23, 16:06

   E KE ME LART PERGJIGJEN TIME OR GOJEMUTNGRENES….

   Reply to this comment
   • N.VJOSA October 23, 19:42

    O z.Novrus,
    Ne fillim une te shkruajta si Njeri, por ti qenke gojendyrë.
    Prandaj dhe te jam pergjigjur me te njejten monedhë…
    Ne fakt, në kete komentin me larte, prap te kam kursyer,
    Në te vertete, duhet te shkruaja ashtu siç e meriton:
    O NOVRUS, O HARBUT,
    HA NJË MUT….
    Nuk te mbajtkan frenat fare, , or nevrastenik psikopat!…

    Reply to this comment
 31. Krist October 22, 23:36

  Nese Rama ka te drejte ta quaje median,kazan,do te kete shume me teper te drejte,te te emeronte ty,zoti Malaj,si shef te atij kazani.Por,,e meriton,bile jo vetem prej ketij shkrimi.

  Reply to this comment
 32. Social Rilindasi October 23, 09:15

  Eh sikur te ishte me PD ky Saimir Bythqiri(Tahiri), sa do ta shaja bashke me komshiun tim Viktor Malaj…po c’ti besh, eshte i yni (PS), keshtu qe do ti themi Derrit-Daje si une si Viktori. Ah more Edi Rama , po na ben te mbrojme ca Tahir-Bythqir vetem per hir te kauzes se madhe te Rilindjes…Hallall, Te rroje Rilindja me Edi Ramen ne krye dhe Saimir Tahirin prapa!

  Reply to this comment
 33. sorosianet October 23, 13:49

  Z. V.Malaj, dua me te pyt: Mos valle edhe ju financoheni nga SOROSI? Jo per gje, por thjesht sa per kuriozitet.

  Reply to this comment
 34. republika ambasadoriale e SALBANISE 1 October 23, 14:38

  PER KOMENTUESIN
  .
  Nevruz Taip Vishinski (NTV)
  .
  I nderuar ne pergjithesi ben komente qe ja vlen te lexohen por me kete te sotmin e ke dhjere fare fare (mos me fal per shprehjen)
  .
  .Po marr vetem togfjalshin tuaj : Gangsterri Tahiri”
  Si fillim nuk ka asnje lloj simpatie per Tahirin ..Ramen dhe PS ne pergjithesi se tradhetuan 23 qershorin dhe jetemet e 21 janarit..
  .
  Por populli do i votoje gjithmone keto sepse krimet e Sali Monstres nuk kane ngjare kurre ne historine boterore….qe pasi vret te pafajshem SHURRON VIKTIMAT dhe jetimet e tyre….me hallatet e donald luse edi rames dhe ilir metes.
  .
  Mendoj qe krimet e “gangsterrit Tahiri” jane 1 miljon here me te vogla se krimet e treshes mostruozes
  Berish-Meta -Basha (BMB)
  .
  Marrim vetem DEVILUL BASHEN:

  NUK SHOH NDONJE NDRYSHIM MIDIS LUL UDBASHIT DHE XHAFERR DEVES….MIDIS 4 SHKURTIT 1944 ME 21 JANARIN 2011,,,,BILE PER XHAFERR DEVEN KA NJE FARE JUSTIFIKIMI SE ISHTE PER SHQIPERINE E MADHE KUNDER SERBISE KURSE LUL SERBASHA ME SERBERISHIN ISHIN KUNDER UCK N DHE NE KRAH TE SERBEVE TE MITROVICES
  I VETMI NDRYSHIM ESHTE SE I KOLONELI GJERMAN E KRITIKOI RENDE XHAFERRIN ATEHERE ..KURSE ARVIZU I THA YLL NE NGJITJE DHE TANI DONALD LU E KA DOLLIBASH TE REFORMES SE DREQESISE.
  ………………….
  Normalisht me keto qe ka bere Lul Bashi me e vogla do ishte burgim i perjetshen dhe normalja Egzekutim bashke me Salen dhe Xenin si fillim.
  .
  Pse Lul Basha e hedh shurren perpjete?
  .
  1.Sepse ne Hollande zoteronte nje pashaporte amerikane jane dhene dhe numrat e saj qe nuk ju sqarua kurre burimi.
  .
  2.Sepse anti -ambasdori Arvizu i tha yll ne ngjitje kur akoma ishte i fresket gjaku ne bulevard..
  .
  3.Sepse anti-ambasdori Arvizu ne menyre te lexueshme ishte me Lul Bashin ne votimet e Tiranes ku me “menget e perveshura” i vodhi hapur votimet e 2011
  .
  4.Sepse ambasdorja amerikane M.R dhe ai i kosoves Kristofer Dell duhen te arrestohen nga gjykata e Hages per pothuajse 1 miljard dollare vjedhje e dokumentuar.
  5.Sepse drejtoresha e Ballkanit ne Amerike Victoria Nuland kur vinte per vizite ne Shqiperi e kishte merak ti fuste nje puthje ne faqe ketij bimbashi….A puthet nje kriminel ne faqen e gjakosur me gjak shqiptaresh (kokpalaresh.)
  .
  6.Sepse Greqia suksesin me te madh pas L2B quante marreveshjen tradhetare te detit.
  .
  7.Sepse ku Esat Pashe Junior kur viziton ameriken perqafohet me vellezerit e tij qe jane GRUPI (SILOGU) THELLESISHT ANTISHQIPTAR I HIMARES DHE VORIO EPIRIT.
  .
  8.Sepse kur punonte ne kosove me UNMIKUN ishte menaxheri i dosjes per krimet e UCK ne shqiperi dhe kosove dhe per cudi ka koqevare qe nuk shikojne “nentoken e tij serbe..ECT..ECT
  ……………….
  ne vend te mbylljes:
  .
  Zoti (NTV) komentuesi Vjosa edhe pse eshte i nje krahu jo shume te pelqyer i ka thene te gjitha sakte per ju.

  Ketu nuk shtrohet vetem problemi Tahiri….qe eshte skenar i lexueshem

  Sot problemi shtrohet

  Kush e shkaterroi shqiperine ne nje shkalle te tille qe dhe serbi me grekut nuk e imagjinonin ne 1991 ?.
  Me sakte Amerika dhe BE jane pergjegjese kryesore per hedhjen e bombes berthamore ne Shqiperi ne 1991-1992 me emrin Sali Satanai dhe eshte koha jo vetem te kerkojne falje por dhe te heqin nga skena Serberishen e tyre dhe jo te tallen me nje fare Tahiri qe eshte mikroskopik ne krahesim me krimet kozmike te BMB-se qe per fat te keq kane perkrahjen e hapur dhe te fshehur te Donald Lul Bashes dhe Dylqinjes Vlahutine
  .
  Nuk mjafton qe gomari ngordhi
  ( ai vend eshte ne vdekje klinike)
  por nuk te lene rehate
  dhe mizat e mutit
  ( keto Tahiperit & Vishinksat e Ajazit)

  Reply to this comment
  • Lab nga Vranishti October 23, 16:50

   Nje koment shume i goditur .
   Tahip vishinksat jane me sali berishen sepse jane verior . Krim te madh ka bere Saimir Tahiri ?
   po ekonomine shqiptare kush e prishi ?
   leket e rruges se popullit kush i vodhi ?
   floririn me bllok ne dore e bene president ?
   Rruga e drejtesise per tek Saimiri , duhet te kaloje ne fillim nga saliu , Luli dhe Ilir floriri .
   Po Taipi vjen verdalle si kali ne Leme ,
   duke shire pak , e duke u rrotulluar shume .

   Po Europianet qe e pine drogen ? do ti denoje Taip bythe tanga ?

   Reply to this comment
   • Novruz Taip Vishanji October 23, 18:47

    PER RAS-NE DHE LABIN NGA VRANISHTI !

    E para nuk e dija se ne Vranisht paskerka leber, si duket jeni nje nga ato minorancat e ligjit te ri te sapo aprovuar.

    Une more truthare, ne kete faqe te DITA-s online, kam bere deri tani mbi 1300 komente, qe nga viti i larget 2013, pasi u habita me ate leter pergjigjen qe Adrian Thano i dha nje gangsteri tjeter te pa ndeshkuar akoma, Shkerdhen Berishes .

    Hudhini nje sy o zagare landfillesh dhe pastaj vini ketu te beni komente mbi komentin tim.

    Une nuk jam i mpleksur nga pa kultura juaj, ne òdo koment i permbahen argumentit qe trajton.

    Kam thene, si gjithnje te verteta qe i njohin te gjithe, andaj kur gojemutoni (kjo eshte gjuha qe meritoni t’ju pergjigjem) futjani nje qofte aty ne Brrake, se jane te bera me macet qe ju i ngordhet, per ti bere kurban, kur i vinit pas gangsterit Tahiri.

    Reply to this comment
    • Berti October 23, 20:04

     O Nuzo,

     Disa prej shkrimeve te tua kane qene vertet pikante, por me thene te drejten, ne ato raste kur ke dashur te replikosh me komentues na ke zhgenjyer jashte mase me fjalorin banal dhe paaftesine tende per t’ju shmangur sulmeve me sens provokativ.

     Nese do pranoje nje keshille te vockel miqesore nga dikush qe respekton maksimalisht mendimin e lire qytetar, hidhi nje sy te shpejte po deshe komentit mjaft domethenese qe ka bere zoteria I.Troplini, dhe mundohu te zbulosh aresyen, se perse ai i le gjithmone si te 10-re rozgat qe perpiqen ta denigrojne sadopak figuren e tij te respektuar.

     Pershendetje

     Reply to this comment
    • republika ambasadoriale e SALBANISE 2 October 23, 20:30

     O TAHIPPPPPPPPP !!
     .
     ME VJEN KEQ SE KEMI ME SHUME
     GJERA QE NA BASHKOJNE SE ATO QE NA NDAJNE..

     Ajo qe eshte me kryesorja nuk ESHTE PICOLO TAHIRI POR GRANDE BERISHA:
     ME KONKRETISHT :
     Pse nuk egzekutohet kryekrimineli berishe per kete KRIM KUNDER NJERZIMIT
     PSE AMERIKA DHE EUROPA
     TALLEN AKOMA ME KETO LU LESHAT
     DHE VLAHUTINJEN E TOBOZES

     Urdhrat sekretë të marsit ’97!
     DOKUMENTET
     1-SHIK-ut i jepet leje për të vrarë pa paralajmërim
     Serinë e Urdhrave Luftarakë ‘Sekret’ e hap urdhri i datës 2 mars 1997, i firmosur nga Komandanti i Operacionit Luftarak, Gjeneral Bashkim Gazidede. Ja urdhri luftarak:
     “Republika e Shqipërisë/Shërbimi Informativ Kombëtar/ Sekret, Tiranë më 02.03.1997.
     Urdhër Luftarak Nr 1. Veprimet Luftarake të Batalionit të Shërbimit Informativ Kombëtar.
     Në situatën e krijuar nga rebelimi i forcave terroriste për rrëzimin me dhunë të rendit kushtetues, me qëllim që të parandalohet kjo veprimtari, URDHËROJ:
     Batalioni i Shërbimit Informativ Kombëtar, me përbërje Kompaninë II, Skuadrën e ndërlidhjes, Skuadrën e ndihmës së shpejtë dhe togën xheniere, të lëvizë në drejtimin Tiranë-Fier, duke u përqendruar në Qafën e Koshovicës me detyrë:
     -Në bashkëveprim me forcat e Ushtrisë dhe të Rendit, të pengojë, të bllokojë, të asgjësojë ose të kapë rob forcat, që mund të tentojnë të vijnë në drejtim të qyteteve Fier, Lushnjë, Tiranë.
     -Komandanti i Batalionit, gjatë rrugë marshimit, të organizojë sigurinë e kolonës dhe në rast ndeshjesh, të hapet në formacion luftimi për të penguar trupat që mund të sulmojnë dhe me zjarr t’i rrethojë e t’i asgjësojë ato. Komandanti i Batalionit, gjatë marshimit dhe me mbërritjen në vend të bëjë organizimin dhe vendosjen e forcave në vend, mënyrën e bashkëveprimit dhe koordinimit të veprimeve të mëtejshme.
     -Ndërlidhja me Shtabin e Qendrës të mbahet me celular dhe radio. Përgjigjet për këtë, Shefqet Meda.
     -Të merren me vete një komplet luftarak i shpërndarë dhe një rezervë, pajisje mjekësore si dhe 5 transportues të blinduar. Në dispozicion të Batalionit caktohen 8 makina të mëdha dhe 3 makina të vogla. Kompania I qëndron në rezervë.
     Ky Urdhër hyn në fuqi në orën 22:30.
     Komandanti i Operacionit/
     Gjeneral Bashkim Gazidede. (Firma)”
     2-URDHËRI PËR MOBILIZIMIN E MERCENARËVE NË VERI
     ‘Sekret’
     URDHËR
     Nr. 82, datë 09.03.1997
     TEPËR URGJENT
     RRETHE: -Has, Kukës, Tropojë, Pukë, Mirditë, Shkodër, Dibër, Kurbin, Lezhë, Malësi e Madhe, Burrel.
     Të gjithë rezervistët që paraqiten në repartet ushtarake të rrethit tuaj të vishen e kompletohen me armatimin e nevojshëm dhe të nisen urgjent në Akademinë e Forcave Tokësore në Tiranë (ish-Shkolla e Bashkuar).
     Lajmëroni dhe Shtabin e Përgjithshëm.
     09.03.1997
     KOMANDANTI I OPERACIONIT
     Gjeneral Gazidede (Vula, firma)
     SHEFI I SHTABIT TË PËRGJITHSHËM TË USHTRISË
     Gjeneral Major Adem Çopani (Vula, firma)
     3-PLANI I VEPRIMEVE LUFTARAKE
     Plani i veprimeve luftarake i forcave pjesëmarrëse në asgjësimin e kryengritësve rebelë në jug të Shqipërisë prej datës 1 deri në 30.3.1997.
     IDEJA E ORGANIZIMIT
     Nëpërmjet mobilizimit të trupave rezerviste nga Shqipëria e Mesme dhe e Veriut, në bashkëpunim me trupat Komando-Presidenciale si dhe përdorimin e gjerë të aviacionit, artilerisë, lëndëve helmuese luftarake (LHL) dhe të grupeve të zbulimit, në zonat kundërshtare, të realizohet përqendrimi i trupave në brigjet Veriore të lumit Vjosa si bazë nisjeje, për të ndërmarrë mësymje të përgjithshme, duke dhënë goditjen kryesore në drejtim: Fier-Vlorë dhe atë ndihmuese në drejtimin Gjirokastër-Sarandë, për të asgjësuar fizikisht të gjithë personat që do të kundërshtojnë dhe në pamundësi të realizimit të objektivave të përdoren për terror ndaj rebelëve, bombardime me aviacion, LHL(Lëndë Helmuese Luftarake), mjetet e blinduara deri në vendosjen e plotë të pushtetit ushtarak.
     OBJEKTIVAT E OPERACIONIT
     Mobilizimi i trupave nga data 4 deri më 7 mars 1997.
     -Përqendrimi i trupave në bazën e nisjes Fier-Ballsh, Këlcyrë, Përmet.
     -Hartimi i listave për personat që do të asgjësohen, në qytetet Vlorë, Tepelenë, Gjirokastër, Delvinë e Sarandë.
     -Kapja e urave kryesore të kalimit të trupave Ura e Mifolit(Vlorë), e Pacinit (Mallakastër), urë e Dragoit Leklit (Tepelenë), Qafa e Muzinës (Gjirokastër), etj.
     -Desantimi (ulja) e trupave speciale në rajonet e fushë Çajupit, aerodromi i Gjirokastrës, Sarandës, Rrafshnalta e Kurveleshit.
     -Zbarkimi nga deti në drejtim të Vlorës, 4 deri 6.3.1997.
     -Përdorimi i forcave të Akademisë së Rendit, forcave speciale në rajonet ushtarake të Arshi Lengo në Gjirokastër.
     -Vendosja e lidhjeve direkte midis forcave qeveritare me repartet e policisë e SHIK-ut.
     -Organizimi i terrorit në popullsinë e qyteteve Vlorë, Tepelenë, Përmet, Gjirokastër, Delvinë e Sarande, djegie e shkatërrime;
     -Kufizimi me çdo kusht i përhapjes së kryengritësve, në veri të lumit Vjosa.
     -Mbrojtja me çdo kusht e Tiranës nga marshimi i forcave rebele të Jugut.
     -Bllokimi me çdo kusht i urës së Rrogozhinës Qafës së Kërrabës (me forca policore e ushtarake).
     -Kontrolli i gjendjes morale dhe origjinës gjeografike të trupave për mbrojtjen e Tiranës dhe neutralizimin e ushtarëve të Jugut.
     -Përdorimi i aviacionit luftarak gjuajtës e bombardues, nga regjimenti i Gjadrit, përqendrimeve të forcave rebele në Sarandë, Tepelenë e Vlorë.
     FORCAT E MJETET PJESËMARRËSE NË OPERACION
     -Tre Brk (Tiranë-Kavajë)
     -Dy Bra (Gradec-Fush-Krujë)
     -Dy BrT (Vlorë-Gjirokastër)
     -Nje Br Xheniere
     -Një Regjiment Aviacioni (Gjadër)
     -Dy distrikte detare (Durrës e Shëngjin)
     -Një Repart Komando (Përmet)
     -Një Repart Logjistike
     -Të gjitha forcat e komisariateve (Vlorë, Përmet Tepelenë, Delvinë dhe Sarandë).
     Numri i pjesëmarrësve në operacion, 25 mijë vetë.
     FAZAT E OPERACIONIT
     FAZA E PARË 1-10.3.1997
     -Mobilizimi i forcave dhe përqendrimi në baza e nisjes.
     -Pastrimi i zonave rebele nga persona që drejtojnë rebelët.
     -Përpunimi me aviacion, artileri e lëndë helmuese luftarake (LHL)
     FAZA E DYTË 10-30.3.1997
     -Lëvizja e forcave drejt qyteteve kryengritëse
     -Vendosja e pushtetit ushtarak në këto zona
     (Komanda e Operacionit. Firmat)
     NE G.T.S SHKOFTE TAHIRI POR PSE OFICERET NAZISTE 90 VJECARE PO DENOHEN SOT PER KRIME NDAJ NJERZMIT DHE MONSTRA BERISHE MBROHET HAPUR FARE NGA DONALDI I RRADHES.
     QE JENI BERE JU “TAIPAT” SKLLEVER APO EMIGRANTE NE TOKEN TUAJ…DIHET POR TE PAKTEN BEHUNI SKLLEVER DINJITOZE SI TAMANGOJA (FILM I VITEVE 60′)

     Reply to this comment
  • Unknown Soldier October 23, 20:25

   Prina perpara drejt FITORJEVE (Viktoria) te reja, se me timonierin tend ne balle (dhe gazepat ne palle), edhe Kali i Tropojes ka per t’ja mbathur nje dite me te katra per ne emigracion, dhe jo me rinia jone “heroike dhe e pamposhtur”.

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim