Tre skenarët / Çfarë mund ta presë Shqipërinë sipas Bugajskit

July 6, 2019 01:32

Tre skenarët / Çfarë mund ta presë Shqipërinë sipas Bugajskit

Nga Janusz Bugajski

Ekskluzive Dita – Pavarësisht nga parashikimet, përleshjet e dhunshme u shmangën në Shqipëri në ditën e zgjedhjeve, pasi kundërshtarët e qeverisë mbajtën vetëm tubime të vogla dhe kryesisht paqësore. Megjithatë, kriza thjesht ka hyrë në një fazë të re. Dhe askush nuk është i bindur se konflikti midis dy formacioneve më të mëdha politike në Shqipëri mund të zgjidhet së shpejti.

Pas zgjedhjeve, Shqipëria është përballë, të paktën, tre mundësive: përshkallëzimit të dhunës, paralelizmit politik, ose një kompromisi të madh.

Në skenarin e parë, liderët demokratë nuk pranojnë rezultatet e zgjedhjeve lokale dhe do të organizojnë protesta të reja duke ndërmarrë edhe veprimtari të tjera masive. Ka shumë pak gjasa që qeveria e socialistëve ta pranojë këtë, të ndryshojë çdo vendim, apo të organizojë zgjedhje të përgjithshme të parakohshme. Bllokimi do të rrisë më tej tensionet dhe mund të përhapet në të gjithë shoqërinë.

Një skenar i përshkallëzimit të kaosit dhe dhunës mund të nxitet ose nga një provokim nga njëra palë ose nga një demonstrim i dalë jashtë kontrollit, ku policia qëllon protestuesit. Një akt i rastësishëm i dhunës apo edhe një vrasje politike e planifikuar paraprakisht mund të shkaktojë dhunë të një niveli që nuk është dëshmuar në vend, në më shumë se njëzet vjet.

Në skenarin e dytë, i cili nuk përjashton krejtësisht konfrontimin e dhunshëm, opozita ndërmerr një qasje institucionale, në përpjekje për të ndërtuar një autoritet paralel. Pa ndonjë kompromis në dukje dhe me qeverinë e vendosur për të mos bërë marrëveshje me opozitën, liderët demokratë mund të tundohen për të formuar një shtet paralel.

Një model i tillë rebelimi është provuar dhe më parë, më së fundi në Moldavi dhe Venezuelë. Udhëheqësit e opozitës do të pretendonin se qeveria në detyrë ka shkelur kushtetutën duke shtypur vlerat demokratike dhe të drejtat e njeriut. Opozita, gjithashtu, mund të pretendojë se si zgjedhjet e fundit të përgjithshme (2017) ashtu edhe zgjedhjet vendore ishin një mashtrim,  për shkak të manipulimit të votave dhe abuzimeve të tjera.

Akuza të tilla do të ofronin justifikimin për të deklaruar se qeveria është e paligjshme dhe opozita do të ndërmarrë hapa për të formuar një administratë të përkohshme dhe të përgatisë zgjedhje të parakohshme parlamentare. Kjo mund të sjellë emërimin e një kryeministri dhe kabineti qeveritar paralel ose ndonjë lloj tjetër këshilli emergjence që nuk i përgjigjet qeverisë në Tiranë.

Një alternativë e kësaj do të ishte deklarimi i një autoriteti paralel, të ndarë nga qeveria, në rajonet e vendit ku demokratët janë më të fortë. Ky do të ishte një hap potencialisht i rrezikshëm që mund të rezultonte në ndërhyrjen e policisë. Një përpjekje për të përfshirë ushtrinë mund të rezultonte edhe më shkatërruese.

Megjithatë, nuk është kategorikisht e pamundur që një “Shqipëri e dytë” të krijohet nëse organet lokale të zbatimit të ligjit deklarojnë besnikërinë e tyre ndaj administratës paralele dhe opozita merr kontrollin e disa zyrave të qeverisjes vendore si dhe të financave të tyre, duke ngritur pengesa për të parandaluar qeverinë  e Tiranës të rimarrë institucionet lokale.

Në fakt, paralelizmi do të ishte një formë separatizmi që mund ta bënte një pjesë të konsiderueshme të vendit të paqeverisshme. Një Shqipëri jo e bashkuar dhe e rrënuar do të dënohej ndërkombëtarisht si një shtet i copëtuar, ku investimet, turizmi dhe të gjitha format e angazhimit do të binin në mënyrë domethënëse. Teksa të dy palët do të bëheshin edhe më këmbëngulëse në pozicionin e tyre, Shqipëria do t’i ngjante Somalisë a Jemenit, edhe pse pa elementin e radikalizmit fetar. Një akt i tillë vetë-shkatërrimi mund të jetë i paprecedent në historinë moderne evropiane.

Një skenar i tretë, i cili mund të jetë më i vështiri, por i vetmi që do ta shpëtonte vendin nga një katastrofë, qoftë kjo e ngadaltë ose e shpejtë, do të sillte një kompromis madhështor mes qeverisë dhe opozitës. Për një kompromis të tillë, të dy palët do duhet të sakrifikojnë në mënyrë që të arrihen përfitime afatgjata.

Socialistët nuk mund t’i anashkalojnë demokratët si një grup i vogël i parëndësishëm, pasi votuesit dhe mbështetësit e tyre përbëjnë një pjesë të madhe të shoqërisë shqiptare dhe në disa zgjedhje ata kanë qenë shumica. Atyre (Pozitës) i duhet të ofrojë një numër kompromisesh të qarta, qoftë krijimin e një trupi konsultativ ndërpartiak, qoftë marrjen e anëtarëve të opozitës në administratë, qoftë me mundësimin e funksionimit të Gjykatës Kushtetuese, ose nëpërmjet ndonjë nisme tjetër që do të ulte tensionet dhe do të rivendoste legjitimitetin e të dyja palëve në këtë mosmarrëveshje.

Për demokratët, një ujdi e madhe do të kërkonte ndalimin e protestave publike, pakësimin e gjuhës zjarrvënëse dhe shmangien e kërkesave maksimaliste, në mënyrë që të dy palët të fillojnë dialogun. Udhëheqësit e partive duhet të shohin përtej votuesve drejt popullit shqiptar, që meriton më shumë nga liderët e tij se sa argumente të pafundme për përfitimet e pushtetit. Pa një kompromis të qëndrueshëm afatgjatë, Shqipëria do të kthehej në një shtet ‘të ngrirë’ me një popullsi të ndarë dhe me perspektivën e konfliktit të mirëfilltë në horizont. Kjo do të zvogëlonte ndjeshëm çdo shans për zhvillimin e saj ekonomik si dhe integrimin ndërkombëtar.

 

 

WHAT NEXT FOR ALBANIA?

Janusz Bugajski, Dita Albania

Despite the predictions, violent clashes were avoided in Albania on Election Day, as government opponents held only small largely peaceful rallies. Nonetheless, the crisis has simply entered a new phase. And no one can be certain that the conflict between Albania’s two major political formations can be resolved any time soon.

Albania faces at least three post-election possibilities:escalating violence, political parallelism, or a grand compromise.In the first scenario, Democrat leaders will not accept the local election results and will organize new protests and other mass actions. The Socialist government is highly unlikely to stand down, reverse any decisions, or hold early general elections. The impasse will further raise tensions and could spill over into society.

A scenario of escalating chaos and violence could be triggered either by a provocation on either side or a demonstration spinning out of control and police firing on protestors. A random act of violence or even a pre-planned political assassination could precipitate violence on a scale not seen in the country for over twenty years.

In the second scenario, which does not exclude some level of violent confrontation, the opposition adoptsan institutional approach bytrying to construct a parallel authority.With no compromises in sight and the government adamant that no deals will be made with the opposition, the Democrat leadership may be tempted to form a parallel state.

Such a model of rebellion has been tried before, most recently in Moldova and Venezuela. Opposition leaders would claim that the incumbent government has violated the constitution and impinged on democratic values and human rights. It could also assert that both the last national elections and the recent municipal elections were fraudulent because of vote rigging and other abuses.

Such charges would provide a justification for declaring that the government is illegitimate and the opposition will take steps to form an interim administration and prepare for early parliamentary elections. This could entail nominating a parallel prime minister and cabinet or some other emergency council not answerable to the government in Tirana.

Another alternative would be to declare a parallel or separate authorities in regions of the country where the Democrats are strongest. This would be a potentially dangerous step that could result in police intervention. An attempt to involve the military could prove even more destructive.

Nonetheless, it is feasible that a “second Albania” could be created if local law enforcement bodies declare their loyalty to the parallel administration and the opposition takes control of some local government offices and its finances and erects barriers to prevent the government in Tirana from retaking local institutions.

Parallelism would in effect become a form of separatism that could make large parts of the country ungovernable. A disunited and self-torn Albania would be internationally condemned as a fractured state in which investment, tourism, and all forms of engagement would dramatically decline. As the positions of both sides harden Albania would resemble Somalia or Yemen although without the radical religious element. Such an act of self-destruction could prove unprecedented in recent European history.

A third scenario, which may prove the most difficult but the only one that would save the country from a slow or fast disaster would entail a grand compromise between government and opposition. In any such compromise both sides would have to make sacrifices in order to achieve longer-term advantages.

The Socialists cannot dismiss the Democrats as a lunatic fringe, as their voters and supporters form a large part of Albanian society, and in some elections they are the majority. They will need to offer a clear set of concessions, whether by establishing a cross-party consultative body, bringing members of the opposition into the administration, enabling the functioning of the constitutional court, or some other gesture to lower temperatures and restore legitimacy for both sides in the dispute.

For the Democratsa grand bargain would entail halting public protest, toning down inflammatory language, and avoiding maximalist demands so that both parties can start a dialogue. Party leaders need to look beyond their voters and toward the broader Albanian public that deserves more from its leaders than endless arguments about the spoils of office. Without a lasting compromise, Albania would become a frozen state with a divided population and the prospect of hot conflict hovering on the horizon. This would severely diminish any chances for economic development and international integration.

*****

Botuar sot në Dita. Rubrikën e z.Bugajski mund ta lexoni çdo të shtunë në Dita print dhe online, në gjuhët shqip dhe anglisht. Ndalohet ribotimi i plotë ose i pjesshëm pa lejen me shkrim të redaksisë 

July 6, 2019 01:32
Komento

56 Komente

 1. Boston July 6, 01:51

  Opozita me ne kry presidentin ka dale hapur kunder Reformes ne Drejtesi, pra kunder USA dhe si e tille eshte e destinuar te humbase…..
  Me vjen keq qe bejne sikur harojne te llogarisin USA & BE….Sa keq

  Reply to this comment
 2. intelektuali July 6, 03:35

  Varianti i trete i mareveshjes Rama-Basha eshte varianti i Sorosit dhe i Palmave me cifutet qe ka si bedele ne Ambasade ne Tirane te mos njihet Presidenca si Instutucion Kushtetues, Shqypnia te shpallet ‘Shprehje Gjeografike” si ne Kohen e Qepes te Bismarkut dhe Kongresit te Berlinit, Like Floriri te shpallet antiamerikan dhe te raset ne burg dhe Karvani me leka i Edvin Droges te vazhdoje te ece perpara drejt “Shoqerive te Hapura” dhe qente e PD-se le te lehin sa te duan

  DO ZOTI QE KY VARIANT SATANIK TE MOS BEHET REALITET

  sepse:

  Kulcedrat vdjekjeprurese per ekonomine shqyptare alla Bashkim Ulaj&Lukuni do te shtoheshin me shpejtesi progresive duke ndare te ardhurat e buxhetit si “Byreku ne tepsi” mes dy Partive qe bejne mareshje ne terrin e nates me moton enveriste:

  TE DUA, POR MOS TREGO!

  por:

  Ka edhe nje variant te katert, qe Bugajski famoz nuk e thote me qellim apo pa qellim nuk dihet perse:

  Edvin Droga te kapi per dore Linda Lavatricen dhe te ike e te thyej qafen ne ndonje ishull duke i garantuar me pare se askush nuk do t’i preke pasurine e tij perrallore qe vete OSBE-ja e deklaroi do kohe me pare:

  http://www.panorama.com.al/raporti-sekret-i-osbe-ja-lidhjet-kriminale-te-rames-metes-dhe-berishes/

  Te mare me vete edhe Saliun me Liken duke i garantuar keta hajdute dhe kriminele se gjithashtu askush nuk do t’i preke pasurite qe kane vjedhur po me kulcedrat fallsifikuese Bashkim Ulaj&Lukuni, ne menyre qe Shqypnia te filloje te ngjaje me nje shtet serioz institucional te respektuar nga Bota dhe shqyptaret te fillojne te marin pamje njeriu pa bisht nga prapa qe ja ngjiti Enveri per 50 vjet me radhe ne Kohen e Qepes te Partise se Punes me tollona dhe bunkere,

  dhe:

  Pasi te kene ikur dhe pasi te jene larguar keta Dinosaure Prehistorike te Enverit qe jane vene ne sherbim total te George Sorosit tani per te realizuar qellimet satanike dhe atnikombetare per t’i bere shqyptaret si sirianet dhe pasi te kene mare me vete ne ne ishullin ku do shkojne edhe Piramiden e Enverit qe duan ta rilindin ne mes te Tiranes,

  atehere:

  Shqyptaret le te shkojne ne zgjedhje normale pa mafian dhe me voten e lire te tyre te gjejne nje Bos intelgjent me shkolle dhe dipllome qe te pakten te mos jete mashtrues enverist si Edvin Droga dhe Gerdallat e Enverit qe mban pas.

  Reply to this comment
  • CIRK NE KOLONI July 6, 14:42

   Levizje me arka boshe.

   Shqiperia ka qen dh eshte KOLONI. C’fare do qe te ndodhi ne kete SKENARE edhe ne variantet qe ke dhen tij, SHQIPERIA do te mbetet KOLONI.

   Dil ne renje Vella, GUXO!

   Reply to this comment
   • intelektuali July 6, 19:12

    Po te ishte Shqypnia jone e vogel sa nje gogel Koloni e ndonje vendi te zhvilluar Perendimor Shqypnia do te ishte fat i madh dhe Vatani sot do te dukej si nje:

    ZVICER ME DET NE MES TE EVROPES

    Pse e them kete gje?

    Hindia kur ishte koloni e Agnglise ne shekullin e kaluar pati zhvillimin e saj me te madh ekonomik, Australia ishte gjithashtu koloni e Anglise ku deri ara Luftes se Dyte Boterore dergoheshin kriminelet dhe hajdutet ne syrgjyn, Zelanda e Re po keshtu qe te mos flasim per Afriken e Jugut qe ka marre rokopujen dhe po shkon drejt falimentit ekonomik qe kur Mandela hypi bythzinjte injorante ne pushtet, per kolonite e Hollandes apo te Frances nuk ka nevoje te flasim se tregojne vete faktet,

    prandaj:

    Mos hidh llogje prej budalli ne kete forum te nerum te gazetes DITA qe ty te duken si kulmi i mencurise, por qe ne te vertete jane si “kallamoqi pa kokrra”

    sepse:

    SHQYPIA KA MBETUR NE DIMRIN E VETMISE SE MADHE

    njashtu:

    Si ne Kohen e Qepes te Enverit dhe Ismail Kadarese.

    Reply to this comment
  • intelektuali July 6, 19:13

   Po te ishte Shqypnia jone e vogel sa nje gogel Koloni e ndonje vendi te zhvilluar Perendimor Shqypnia do te ishte fat i madh dhe Vatani sot do te dukej si nje:

   ZVICER ME DET NE MES TE EVROPES

   Pse e them kete gje?

   Hindia kur ishte koloni e Anglise ne shekullin e kaluar pati zhvillimin e saj me te madh ekonomik, Australia ishte gjithashtu koloni e Anglise ku deri para Luftes se Dyte Boterore dergoheshin kriminelet dhe hajdutet ne syrgjyn, Zelanda e Re po keshtu qe te mos flasim per Afriken e Jugut qe ka marre rokopujen dhe po shkon drejt falimentit ekonomik qe kur Mandela hypi bythzinjte injorante ne pushtet, per kolonite e Hollandes apo te Frances nuk ka nevoje te flasim se tregojne vete faktet,

   prandaj:

   Mos hidh llogje prej budalli ne kete forum te nerum te gazetes DITA qe ty te duken si kulmi i mencurise, por qe ne te vertete jane si “kallamoqi pa kokrra”

   sepse:

   SHQYPIA KA MBETUR NE DIMRIN E VETMISE SE MADHE

   njashtu:

   Si ne Kohen e Qepes te Enverit dhe Ismail Kadarese.

   Reply to this comment
 3. Vaso Pasha super OSMAN ne Liban July 6, 03:43

  Perseri CIFUTI JONUZ !!!
  Jep SKENARE por nuk na tregon se kush eshte PRONARI I KOLONIS Shqiperi qe kurdis keto SKENARE.

  Reply to this comment
 4. Boston July 6, 03:46

  Were is my comment ????
  Never do again, and never see this gazeta

  Reply to this comment
 5. Ujku Plak July 6, 03:49

  Ik o Jonuz Purua se do te digjesh dhe mos na bej Orakullin .

  Reply to this comment
 6. TOMORRI DR July 6, 06:30

  ANALIXE SAKTE
  POT NUMRIKISHT OPOZIRA EDHT E BASHKURE DHE SIOAS VIYIMEVE
  POZITAVFORMALE ESHG PESUMBDHJET DERI NJEZET PERQINDD
  VETE QEVERI TRANZITOREBPOR ME REFERENDUM AKADEMK SHOQERIVEVPA KUSHTETUTE FHE SIT VUAN SHIOERIAVSHQIPTAREN?????VARUNE

  SHQIOERIA NGA NASHYR E BRENDA EDHYTE NE ZGEINP KETTE E XGJIDH MUND TA ZGJIDH IDA
  PS NUKW BENE ASNJE LESHIM
  PDE ATA MR FORVUARE POZITAT SU”MS N PTRSIDENTIN
  PS KA SHKELURE RENDE KUSHTETUTEN
  DUKE INJORURE OPOZIYEN
  ATA PS E LANE SHQIOWEIN PA PISHYEYIN E BENE PROKURIRVPEGJ PRKOHSHEMUNGELI MR BARRE PARLAMETI E LINDEN MASHT LIGJIY F KUSHTETUTES PROKURIREN EVPEGJYHBLERKOHSJME QEVKA KALUATE VITIN

  PO”ULL TJOT “”NUK RDH FHE TNI CMA BEHET ME VONE
  PD KA PARMLAMETIN EMZEKJTIVIN BENE GHYKATEB ELRTE GMJYKAREN KUSJTETIIUTEXSE
  PD NHELRY ZBULUATE
  DUHET PLAGA TE OPEROHET HOQET KANCERI
  E HOSHA KEQMIRE HIQTEVTE GHTH KRERET E AI RRETHVAPO USHTRIA SHKONTE MIRE
  GJTHVATYA GHENERALA SKDEMKSTE BUMK DITRM MR BE FRZAR ???PO CFARE REORICETESH E STRATESH KSHIN???
  EDH TASH DUHET NJE REFORME AQEKILLIM QIND PER QIND
  AMADEIA FESTOJ KAYE KOTTIKUN DITEN KNDEOENXEA GJERGJ SAXHINGRKNI E LA TAPIN E PRESIDENTIT KATET DER TETE VJETE
  KTU SKA PROKUROR A GHYKATED PRRKOHSHEME
  PRA NUK R KANDE LEVIZE KUSHTETUTE
  PS FAMA NE DHMIJ E REREN E SHKERDHHRNôU

  Reply to this comment
 7. uskania July 6, 06:49

  Hera e parë që Bugajski më duket KOQE.

  Reply to this comment
  • Penestion July 6, 10:51

   Nuk mund tè thuhet ‘koqe’ por èshtè hera e parè qè jep variantet si si tè zgjatet kriza. Siç duket ka forca tè fshehta qè dèshirojnè Shqipèrinè nè kètè gjèndje tè turbullt qè reforma nè drejtèsi tè falimentojè e Shqipèria tè qeveriset nga elita mè e koruptuar nè gjithè historinè e sajè. Zgjidhja èshtè Reforma nè Drejtèsi, Katèrshja nè birucè, opozita tè riformohet, pozita tè pastrohet e Shqipèria nè Europè…..

   Reply to this comment
 8. juli July 6, 07:05

  Futjani pordhes kot blla blla. …..
  kapi dhe Futi ne burg ata . Tani skane as imunitet. Ashtu shpeton Shqiperia.

  Reply to this comment
 9. Feniks July 6, 08:10

  Ne gjykimin ti kjo eshte analiza me e sakte e te nderuarit Bugajski kohet e fundit per Shqiperine!
  Ne situaten e krijuar pergjegjesine me te madhe e ka PS-ja,si organizem politik,qe ka mazhorancen ne pushtet dhe qe urgjentisht duhet t’i beje nje analize te thelle,shkencore dhe ne radhe te pare te guximshme qeverisjes se deritanishme!
  Per mua qeverisja e ketyre 6 vjeteve,ne rang qeveritar dhe vendor e socialisteve ka rezultuar plotesisht e deshtuar,pavaresisht se kete deshtim e kane mbuluar me nje propagande terrorizuese mashtruese te tipit gebelsian duke lustruar realitetin e qeverisjes se tyre si gjoja me e mira ne keto 29 vite,gje qe nuk vlen aspak per te gjykuar kete lloj qeverisje!
  Se pari,pergjegjesi kryesor i deshtimit eshte kryeministri Rama i cili eshte treguar i pa afte per te drejtuar qeverine,sepse ai eshte bazuar vetem ne drejtimin populist,autoritarist duke vendosur ne postet qeveritare vetem militante besnike te tij e jo te shtetit ligjor!
  Rama eshte treguar armik i shtetit ligjor,ka cuar kontrollin shteteror ne nivele shkaterruese gje qe ka bere te lulezoje korrupsioni!
  Rama ka mbrojtur korrupsionin dhe nuk eshte treguar i denje per te nxjerre analiza te sakta pas cdo deshtimi,por i ka mbyllur ato gjoja ne interes te mos demaskimit te qeverisjes se tij!
  Rama ka injoruar deri ne krim ankesat e qytetareve,te cilet jane viktimat e vetme te shkeljeve ligjore nga zyrtaret e pa afte e te korruptuar te shtetit!
  Me sajimin e te ashtuquajtures “bashkeqeverisje me qytetaret” Rama ka arritur jo vetem te mbylle gojen e qytetareve qe te ankohen,por edhe se nepermjet ketij organizimi absurd ai ka arritur te seleksionoje edhe denoncimet e qytetareve per korrupsion!
  Shembulli me flagrant i qendrimit amoral dhe anti ligjor i Rames ishte trajtimi qe ai i beri tenderit skandaloz te unazes se re ku zyrtaret e tij te pa afte e te korruptuar i dhane tenderin nje firme fantazem me dosje te fallcifikuar!
  Ne gjykimin tim,ky rast ishte i mjaftueshem,qe qeverise Rama t’i behej gjyqi popullor,politik dhe penal duke e vene me shpatulla per muri!
  Mbrojtja kriminale,qe Rama u beri fajtoreve te shtetit te tij duke u grejtuar gazetareve se “Ku eshte korrupsioni ketu”,eshte e mjaftueshme per ta gjykuar ate si xhelatin e shtetit ligjor dhe babain e korrupsionit!
  Ne se kryeministri mbrojti kete tender kriminal,merret me mend qe si ai tender do jene dhene edhe te gjithe te tjeret para tij,sepse vete kryeministri demonstroi te njejten llogjike korruptive!
  Por opozita politike u muarr me pergjimet e votave per te mbeshtetur aksionin e saj politik “Rama ik”,kur kishte ne “tave” rastin e arte te tenderit te unazes se re per ta cuar te gjithe qeverine Rama ne “burg”!
  Perfundimisht,Rama e ka mbushur “kupen” e skandaleve ,te pa aftesise dhe korrupsionit prandaj ai duhet te largohet urgjentisht nga posti i kryeministrit,bile edhe nga ai i kryetarit te PS-se!
  Kjo mund te ndodhe vetem ne se ne PS do kete njerez te pergjegjshem,te ndershem,trima qe t’ia thone ne sy te gjitha te vertetat ketij diktatori duke u bere promotore te ndryshimeve esenciale cilesore,gati permbysese jo vetem ne PS,por edhe ne qeverisje!
  Per mua e majta eshte forca e vetme qeverisese e afte per ta drejtuar shtetin,por jo me kete gjendje qe eshte sot PS-ja e katandisur ne prone private e Rames!
  Ne se kjo nuk ndryshon,vendi do ndodhet para situatave te rrezikeshme,qe Rama jo vetem nuk di,por as do qe t’i perballoje!

  Reply to this comment
 10. hasani July 6, 08:23

  Ore bagaj-ski sa mire e dite se ne shqiperi do te kete perplasje te medha, po a nuk na thua perse??? Per bythn e slaes, likes, mones, apo per bythen tende qe na derdellis nga larg, paguar nga parate e lobimeve te pd. Qelbesire

  Reply to this comment
 11. labi July 6, 08:24

  Ne muajin gusht kryetaret qe detyrojne punetoret te dalin ne protesten e Lul hollandezit nuk do jene me,keshtu artisti PD do ngeli si peshku pa uje,kjo ishte arsyja qe Rama siguroi puntoret e bashkive se nuk do hiqen nga puna,sa per trimerite e Xhelalit e Voltanes do te shikojme kur ti vi data,nuk ishte budalla Rama kur tha se nuk keni pare gje akoma,pse Lul artisti dhe te tijet nuk e kuptuan ky nuk eshte problemi Rames.Kalova vitin qe kaloi nga malesia Shkodres ishte bere burgu i ri dhe i bukur,disa nga politikanet kane filluar qe tani te krijojne marredhenie miqesore me ata banore qe jetojne ne ate zone,ku i dihet vjen dita qe i shkojne vizite dhe i cojne nje shishe leng portokalli ne burg.

  Reply to this comment
  • Peza July 6, 10:05

   Mos i merrni keshillat e Bugajskit si barsaleta.
   Shumica e komentuesve militante mjerane arsyetojne si struci, qe kur fut koken ne rere kujtoni se nuk e sheh njeri.
   Situata e sotme eshte me e keqe se 97-ta:Sot vihet ne dyshim ekzistenca e Shqiperise si shteti,duke vene ne jete ate cfare ka thene me kohe, se “Shqiptaret nuk dijne te bejne shteti”!
   Dhe deri me sot per kete kane punuar ,qe nga Berisha e deri tek Rama!

   Reply to this comment
 12. Arber July 6, 08:34

  Shko q…u analist bythe ma ben profetin. E vetmja rruge respektimi i shtetit ligjor.Respektimi i institucioneve.Me duket me teper si projekt i gatshem i bere per opoziten .Janosh lesh Bugajski .

  Reply to this comment
 13. parashikimet e Bugajskit nga stratosfera July 6, 08:47

  Nderkohe shqiptaret perpos enderrave te J. Bugajskit per te ardhmen po e perjetojne krizen te plote e te gjithanshme tani. Kryesorja, ne Ekonomi. Aty ku Bugajski nuk ja ka idene fare se si jetojne shqiptaret, si punesohen ose c’punesohen, si taksohen, sa i kane te ardhurat reale per fryme, pra shkurt sa reale eshte kriza ekonomike ne Shqiperi. Kjo krize, kriza Ekonomike pra, eshte ajo qe qendron mbi te gjitha krizat qe enderron Bugajski. Per kete krize shqiptaret nuk kane nevojen t’ja parashikoje Bugajski se e perjetojne dhe e kane para syve perdite. Mire do ish ta kishte dhe Bugajski nje dite te vetme, pastaj do bente tjera shkrime dhe tjera parashikime.

  Reply to this comment
 14. Arbëror Epiroti July 6, 08:57

  Bugajski na dole një Nastradin i vërtetë. Sa shumë e dëshironi që Shqipërinë ta shihni të ndarë dhe pas ndarjes ta degdisni një pjesë të serbisë dhe tjetra e greqisë, ashtu siç është strategjia afro 200 vjeçare e Naçertanies dhe Megalloidesë. Dëgjoni këtu more “pizevenga” apo horra politikë:
  “Shqipëria do e përfundojë Reformën në Drejtësi dhe më e rëndësishme do e vërë në zbatim. Këtë vëreni mirë kokë. Por gjatë zbatimit edhe ju që hidhni idera për ndarjen e Republikës së Shqipërisë në ďy pjesë, do të jepni spjegime, pse dhe nga i keni këto ide. Saliu e vuri në veprim në vitet 1996-1997, nuk e realizoi dhe nuk u ndëshkua sepse sistemi i drejtësisë ishte në favor të tij dhe vazhdon të jetë. Kjo reformë këtë po bën. Të shkatërrojë rrënjët antishqiptare të cilat janë mbajtur dhe mbahen në këmbë nga sistemi salianoviç i drejtësisë. Kështu me Reformën e re nuk ka më saliforma por amerikanorefoema, ku dhe ju do të gjykoheni për nxitjen e ndarjes së Shqipërisë”.
  Arbëror Epiroti

  Reply to this comment
 15. Lili July 6, 09:49

  Ka edhe nje mundesi tjeter : qe me 8 populli t’i tregoje edhe PDse se nuk eshte shumice ! E ato 85 % hiqe 20 % qe po i falim pd se, pra ato 65%te vendosin se nuk fuan me as lulin as Ramen !
  Populli mundet me i derguar ne pension keta qe prej 1990 nuk e kane menden me lane postet! Mjaft me me ta! Ndryshim duam e jo vetem ndryshim kozmetik alla lyerje te fasades!
  Me temel duhet me ia rinise fondacioneve te demokravise ketu duke ia kthye pushtetin popullit me zgedhje te lira ku nuk vendos Njeshi per ke me votuar, me mundesi referendumi per ceshtjet qe prekin interesat e shoqerise si tenderat , hecve edhe gjithe ai betonizimi i bregdetit apo prioritet mbrapsht te venfosur nga qeveria me shpenzime sikur te ishim me te ardhurat e amerikes!
  Ka nje rruge tjeter as me pdne as me PSne po me qytetarine! Ku nuk votojme per parti po per projektet e kontrolim te projekteve qe po glaberojne kot buxhetin e shtetit pa perfitim per qytetarin!

  Reply to this comment
 16. Haka Tekizoti July 6, 10:41

  Shkrimi, më shumë se një analizë pritshmërish e parashikimesh, ngjan si një udhëzues se çfarë mund të zgjedhë të bëjë opozita. Fatkeqësisht Shqipëria ka vet plot analistë të tillë që i shërbejnë opozitës me hartime doracakësh për ta mësuar se si mund ta shkatërrojnë më lehtë atdheun, të cilin e duan të tërë vetëm për vete!!!!!…..

  Reply to this comment
 17. Haka Tekizoti July 6, 10:44

  Shkrimi, më shumë se një analizë pritshmërish e parashikimesh, ngjan si një udhëzues se çfarë mund të zgjedhë të bëjë opozita. Fatkeqësisht Shqipëria ka vet plot analistë të tillë që i shërbejnë opozitës me hartime doracakësh për ta mësuar se si mund ta shkatërrojnë më lehtë atdheun, të cilin e duan të tërë vetëm për vete!!!!!….. Këta doracakë Dita ka kohë që i qëmton e i boton me zell gjithnjë e më të madh, gjë që flet për prirjen e saj të re, duke hyrë në botën e Kalorësve të Fytyrës së Vrerosur.

  Reply to this comment
 18. ETHEM LALAJ July 6, 10:51

  ZOTRI AMERIKAN:JU PO SHKRUANI SAKT DHE NJE REALITET TE HIDHUR PER VENDIN TONE.
  -UNE SI ISH USHTARAK MADHOR JAM GATI TE MBROJ NGA POZICIONI IM VENDIN TIM NGA TALEBANET SHQIPETAR NEN SHTYSEN E FUQIVE VERI-LINDORE-JUGORE.
  -ZOTRI: ISHTE AMERIKA QE NA FUTI NE RRUGTIMIN TONE PER DEMOKRACI,KUR RAJERSONI SHKONTE PAS SALIUT PER TE RREZUARE ME TE DREJT KOMUNIZMIN.POR DEMOKRACIA TEK NE NUK ERDHI KURRE.AJO LINDI E VDEKUR QE NE 1992 KUR NE KRYE TE VENDIT ME FIRMEN E RAMIZ ALISE U VENDOS MIKU I TROPOJANIT ELEZ BIBERAJ.
  -ZOTRI: KA 30 VJET QE VEBDIN E DREJTON,DUNDON,PERÇMON,SHKATRRON,VJEDH E VRET BANDA E SB.AI NUK KA PRANUAR KURRE QEVERISJE TE MAJTE,NDONSE KA PUNUAR ME MIRE SE QEVERIT E TIJ TE SHKATRRIMIT E TE TRITOL-VENIS.
  -ZOTRI:ZGJEDHJET E 30 QERSHIRIT U BENE NEN BEKIMIN AMERIKAN,DHUNA E GJAK-DERDHJA U MPOSHT NGA AMERIKANI PALMER I JUAJ,KU ME TE DREJT THOT SE ANKIMI DUHET TE BEHET NE KUSHTETUESE KUR TE FORMOHET.SE NUK KA GJYKAT KUSHTETUESE,ETJ,NUK ESHTE FAI I PS-EDI RAMES,POR VONESA E ONM QE ME TE DREJTE KERKON ZBATIMIN E PROCEDURAVE.
  -HEDHJA NE SULME NDAJ SHBA+BE E PRESIDENTIT NEN BEKIMIN E SALIZMIT DO TE THOT SE ATA JANE TE VENDOSUR TE SHKATERROJNE VENDIN DHE PRESIN REAGIMIN E SHBA DHE TE BE.
  -FAKTI QE BERISHIZMI I HUMBI TE GJITHA PUSHTETET PER FAIN E TIJ DHE NUK TERHIQET NGA MARREZIT KERKON:O PUSHTET NE TAVOLINE OSE LUFTE CIVILE PER JETE-A-VDEKJE.NE KTO KUSHTE SHBA DUHET TI DALI PERPARA SITUATES:
  1-ORGJENTISHT ONM TE FORMOI GJYKAREN KUSHTETUESE,SPAK,BKH DHE TE ARRESTOHEN ATA QE KANE BERE VJEDHJE MARRAMENDESE TE PASURISE KOMBETARE,VRASJE ME ZE E FIGURE TE MBI 20.000 NJERZVE TE PAFAJSHEM QE NGA 1991-SHKODER E DERI SOKOL OLLDASHI,KU NE 21 JANAR 2011 SALIU E LULI DHAN URDHER VET PER VRASJEN E 4 PROTESTUESVE DHE SE SALIU DONTE TE VRISTE KRYETARIN E OPOZITES.DHE KTE E KA DEKLARUARE GJITHOM NE TV,SHINI FILMIMET.
  2- PD DUHET TE CILSOHET ORGANIZATE TERRORISTE DHE SB KRYETERORIST,PASI ESHTE AGJENT I UDB,KGB,ASFALISE QE NGA VITI 1974 ME PSEUDONIMET “BISTURIA” & “PENICILINA”.NESE NUK MENJANOHET E IZOLOHET NGA DREJTIMI DEFAKTO I PD,DO TE THOT SE AI MBROHET NGA DIKUSH QE ESHTE ME I FORT SE SHBA+BE.
  3-ZGJEDHJET E 30 QERSHORIT ISHIN ME RE QETA BDER 30 VITE NE SAJE TE SHBA+BE.ATO DUHET TE BEHEN NE 2023..DHE ZGHEDHJET KUVENDORE TE VEHEN BE 2021 DHE JO SIÇ KERKON KRYETAR I LSI M-PRESIDENT NEN URDHRARMT E SALIUT.
  4-PD DUHET TE REFORMOHET PA SB E LB E KO DERI 2021 DHE NDERKOHE:
  5-TE KROJOHEN ORGANET E REJA TE DREJTESISE DHE..
  6-TE BEHET KODI ZGJEDHOR ME LISTA TA HAPURA.
  7-SALIU DUHET TE PRANOI DIALOG PA KUSHTE ME KM RAMA,RRUGE TJETER NUK KA.E KUNDERTA PD DUHET TE NXIRRET JASHTE LIGJIT PER FAIN E TIJ 100 %.
  -PO TE KISHA MUNDESI DO KONTRIBOJA PER VEBDIN TIM.TASHME E KENI NE DIRE JUVE-SHBA SI FUQIA MADHORE DEMOKRAYIKE BOTERORE.Me respekt ish ushtaraku madhor-jo anoni

  Reply to this comment
 19. HOMORA July 6, 10:52

  Opsioni i pare per pellazget me kaska prej allçini osht:
  Te lujne sumen me vazeline qe mos te na lodhet dhe torturohet D’rama kur te kaloje ne akt sodomie mbi pellazget e vet letargjik.
  Opsioni dyte per pellazget me kaska prej qelpiçi osht:
  Nje fishek mu ne lule te ballit tja fusin vehtes sepse D’rama i ka egzekutu me plumin pa zhurm tullumi Uria Totale.
  Opsioni i trete per pellazget me kaske prej alumini eshte:
  Qitjia dhe shitjia e families se tyre,te femijeve te tyre(sidomos vajzat kinge dhe bukuroshe)neper bordellon europe,sepse europa ka nevoje per eskort-girl,koko-girl,per femra sharmimi seksual ku europa shkreh shfryrie pulsacionesh dhe instiktesh sodomie apo pozicon verikal katershe me te gjitha kotegorite dhe moshat e klikes sataniste masonike,me prezidentin e europes ne krye.
  Biles Merkel i do virgjera dhe nen mishen 14 vjeçe.
  Europa ka nevoje per mish te njome,te fresket dhe teper te imet e te ndritçem,pra te nje kualiteti natyror perfekt.(Spo ju jap lidhjie interneti ku na dalin vajza qe na çmendin te urutirit fansa,me sakte adhuruesit apo admiruesit e vereber shqipetar kur qesin sadopak by…).
  Bajgaski horri,doçi,kopili,insesti gjenital prej 10 mije shekujsh ka harru me na dhon dhe opsionin e katert qe eshte:
  Qitjia e pellazgeve me kaska prej bakri ne anekand.
  Upsss…
  Sekret profesional per Bajgajovskined sepse pellazget me kaska prej bronxi ka kohe qe jane shit si mishi per top.
  Hajt nji dolli per opsionet e Bajges satanike.
  Te na rroje D’rama me kompani se shqipot ngelen pa Shqipni.
  Pershendetjie nga planeti JUPITER.
  Galaksia Andromede ju pret krah hapur pellazge me kaska prej guri,shpejtoni sepse navetat kozmike nisen neser dhe pa te drejte kthimi.
  Hi,ha,hi… 😉 🙂

  Reply to this comment
  • Koqo Danaj, pellazg me kafk superiore July 6, 15:41

   CIRK dhe SKENARE ne KOLONI.

   Reply to this comment
  • Pirdh pirdh se lirohesh July 6, 17:11

   Ha mut o turkoshaku Homora.
   RROFTE AMERIKA turkoshak.
   Ne Arabi e ke vendin. Ik lufto aty per ISIS po ta mban bytha. Lepur forumesh skuth anadolli turkoshak.

   Reply to this comment
   • HOMORA July 6, 19:11

    He,he
    ja dhe nje pellazg i eger me kaske alumini.
    Qe ti ofrosh tjetrit mut domethene se e ke provu para tij.
    Rron ap os’rron amerika ky eshte problemi i amerikes por me sa shoh dhe i joti si fanatik pro amerikan.
    Kur amerika ben krime luftrash te padrejta dhe nen masken e demokracise se ka problem or pellazg me kaske prej qelpiçi me ardhe dhe me e bo mu ne prag te shpise sate.
    Sa per ISIS po shoh qe te paska çu mshuren pertej brekeve,ah mos u tromaks kaq shume,isis jane mercenaret e amerikes,biles luftojne ne arabi nen flamurin me 50 ujet satanos-vampiriko-maçaniko barbar.
    Shko pyet indianet apo afrikanet e ameriqise se sa per zemer e kan ameriqine.
    Por kur je pellazg me kaske alumini sigurisht qe elktroshoku ste bo fajde.
    Hajt te mafte e jotia pirdh se bukosesh nga permrena.
    Pellazg me kaske prej guri, biles me qoshe hegzagonale.
    😉 😉 😉

    Reply to this comment
    • Pirdh pirdh se lirohesh July 6, 23:07

     Homora mjafton qe je.mbetje osmane. Kaq mjafton qe me trurin tend te fshish bythen.
     Ta kam thene dhe me lart. Mua me duhet Amerika ne raport me shqiptaret ti te duhet ne raport me aziatiket.
     Nuk ka osmani ne viset e Arberoro Epiroteve.
     500 vjet nuk i bene dot osmanli , shqiptaret as sulltanet do i besh ti dhe shoket e tu injorante Jazexhinj hajdte xhepash.Kokrat e mashtruesve dhe manipulatoreve.
     Turkoshak RROFTE AMERIKA PER SHQIPTARET.
     Te fala nga Stambolli.

     Reply to this comment
     • HOMORA July 7, 12:06

      ah jo te fala nga FRANCA.
      Pellazg heretik,amerika ka fut bazen me te eger ne kosove e ti vjen ketu me na tregu stamollon.
      Shko hap librat e shkolles pirdh se nuk lirohesh,e shif qe ameriqia ishte ne shqipni e hiku me bisht nen shale sepse skishe interes.
      Harri Fullc ne maliq ieshte e sa e pa qe spo ja dilte dot me pellazg si puna jote me kask qelpiçi ja futi vrapit.
      amerika si çdo empir ditet i ka te numeruara,rrota rrotullohet e mbi kete dynja lahen krimet qe ka me shforrosien e autoktoneve ne amerike pa shku me larg.Shko boj i xhiro nga sajgoni,e lexo:
      YANKEE ju do e keni gjithmone ne byth,çko qe te çapelosh syte nga mrekullimi.
      Por kujdes se baza saj mu ne porten tate osht dhe po ju duk pordha jote si bombe atomike ta leshoi mbi avllin tate te veten te verteten,si ne hiroshima apo nagasaki.
      E jo nga stamodhi daku por nga FRANCA po te puth me dashuri or pellazg me kaske prej guri.
      Biles ma ka enda ta vizitoj Aleksandrine Bizantine te Justinianit te famshem.
      Te puth nandaja ne dy faqe plako e te majt e jotia se e ameriqise satanike te ka lon ne balte.
      😉 😉 😉

 20. spata July 6, 11:21

  Mos parashikoni asnje varjante se si do te zgjidhet kriza . Cdo gje qe ngrihet nga hici do te perfundoje ne hic . Shqipratet te bejne durim derisa te ngrihen organet e Drejtesise .Me ngritjen e ktyre organeve ,te besueshme per popullin, do te jete vete populli qe do te kerkoje stabilitet me forma demokratike .
  Une e parashikoje se ndryshimet ne politiken shqiptare do te jene graduale e te thella .Kjo Opozite e sotcme do te mbylli egzistencen e saj .Sado qe te vazhdoje me protesta, te imponuara edhe nga agjenturat e huaja, ajo ska per te qendruar me ne kemb.
  Shqiptaret jane populli i vuajtur e i raskapitur qe nuk do ti duroje dote ne pafundesi keto protesta per hire te nje karrikeje . Ka dhe arsye financjare qe sot po godet jo vetem biznesin e vogel por dhe ate te madh .Fukaraj qe do te ushqehet nuk do te rezikoje ato burime te vogla jetese per luften partiake .Sado te investojne, kreret kryesor te partive opozitare,duke mbajtur gjalle kete proteste ,rezultati per ta do te jete i pa perfillshem.Sinjalet e riformimit te nje Pd jashte kesaj te rruges do te jete goditja vdekjeprurse e Opozites se sotcme .
  Aleati yne i vetem SH.B.A nuk bene me eksperimente me keta deshtak . Me hire apo pahire do te realizoje mbylljen e kesaj politke qe pa prodhuar vetem kriza te panevojshme qe bazen e kane patur tek lidhjet e dyshimta jashte Alancers Atllantike .Ata e kane bere radigrafine e krerve te Opozites qe jane te pleksur me agjentura sllave . Berisha ,ky “burre shteti” dhe Basha nje “yll ne ngjitje ” qe i premtoje Amerikes dhe diaspores se do te ckulte komunizmin ,vertetuan ne keto 30 vjete se qene nje Kal Troje i besimit te patundur te popullit shqiptare perkrahe perendimit. Sjelljet e tyre kohve te fundit, ku i eshte bashkuar dhe presidenti, flasin qarte se ata duan te kapen tek nje padron i ri per ti shpetuar gjene e gjalle famijlet dhe pasurite e pervetsuara nga djersa e popullit. Shpresa e tyre jane ruset sic dhe jane zbuluar lidhjet me ta .Keto fakte dhe shume te tjera nene tynelin e erret te politikes shqiptare do dalin nje dite ne siperfaqe. Do jete populli ai qe do tu vere vulen e tradhetise kombetare .

  Reply to this comment
 21. Buzuku July 6, 12:42

  Kasanderlleqe! Bujrum Lul e Monike se kohe me te mira pas ketaj per ju do vline. Lum kete popull c’ e pret! I pari u dorezua Bugsjski. Eh, kohe e revolucioneve: e di qe vritesh, Por e di qe dhe fiton.

  Reply to this comment
 22. Peza July 6, 13:07

  Mos i merrni keshillat e Bugajskit si barsaleta.
  Shumica e komentuesve militante mjerane arsyetojne si struci, qe kur fut koken ne rere kujtoni se nuk e sheh njeri.
  Situata e sotme eshte me e keqe se 97-ta:Sot vihet ne dyshim ekzistenca e Shqiperise si shteti,duke vene ne jete ate cfare ka thene me kohe, se “Shqiptaret nuk dijne te bejne shteti”!
  Dhe deri me sot per kete kane punuar ,qe nga Berisha e deri tek Rama!

  Reply to this comment
 23. MH July 6, 13:22

  Ky Januzi duhet qe para se te rreshtoj fjalin germe per germe duhet te mbaj cdo here rendesin e USA qe ka shpenzue per te arrite ne rreformimin e drejtesise.
  Po ti tregoj dy shembuj te fresket kur USA ka vendos te arrihet ideja e vet.
  Kur PD shite trimeri per djegien e mandatit nese nji anetare voton rreformen ne kuvend.
  Amerika i detyroj jo vete te mosdigjet mandati por te brohorasin te gjithe rrofte Amerika dhe rreforma u votue me 140 deputete.
  Rasti i 30 qershorit.
  Opozita shprehte me vendosmeri qe nuk do kemi votime me 30 qershore.
  Amerika vendosi qe me 30 qershor te votehet ne nji dite ekstra te qete.
  Trimoshat e Bashes dhe vete Basha ndejen sus.
  Tashti z.Januz mblidhe mendjen dhe jep analiza te pranushme dhe jo analiza per te rrue many many ne gazeten Dita.

  Reply to this comment
 24. Kume Peza July 6, 13:31

  Bugajsky hamendson si gjithe analistet. Se cfare do te ndodhe e dine vetem ata qe urdheruan qetesi me 30 qershor dhe e lane plakun Mere ne vetmine e tij.

  Reply to this comment
  • Eduarti July 6, 14:49

   Votimi i 30 qershori i urdheruar i qete, u be i qete. Me qetesi votuan nja 20% shqiptaresh, nje pjese me deshire nje pjese te detyru nga puna ne shtet (e tregojne votat me lloj-lloj qyfyresh te shkruara siper). Urdheruesit e qetesise kane parasysh sic duket varrezat, atje ka qetesi te plote. Por 80% e shqiptareve nuk u joshen nga thirrjet per kete lloj “qetesie” mortore te 30 qershorit…

   Reply to this comment
 25. Luli July 6, 15:21

  Shko mor matuf injorant ….nuk je ne afrik …pyk karit….ku te len USA me i ba njato marrina …Jena ne NATO o trap trapit …..ska bir kurvet SAL, ED, LUL, MONE, E ILIR SHKERLLATA qe ban me rremuja …
  Dita e liris po’ vjen pa’ kta pleha …..
  Rroft reforma e drejtsis…..
  Rrof amerika……

  Reply to this comment
  • Cirk ne KOLONI July 6, 15:45

   Komplet pellazg me kafk superiore dhe fjalor superior.

   Reply to this comment
  • HOMORA July 6, 16:59

   or luli me bark prej fasuli
   gjithe emrat qe ke permen jane organizata terroriste,inisiatuesit e terrorit dhe krimit.
   -afganistan nato-usa me preteksin demokraqia.
   -irak nato-usa organizatet katile vampirike te krimit te legalizuar demokraqia.
   -sirie nato-usa organizata bandite mercenaresh qe presin gjakosin nen flamurin daesh demokraqia.
   -libie nato-usa organizata naziste qe pret e vret me emrin e nazismi social-nacionalist.
   E po te marrim listen ska faqe qe i ze,somali,nigeri,konga,uganda,burundi etj…
   Pra daku kur te vish ketu me na prediku melhemin “bamires”dhe “ndershmerie” te ketyre organizatave satanike dhe djallezore qe kane zhytur mbare rruzullin ne flak e gjak shko lexo nji her,sepse nji her me i ra internetit me mesu se kush eshte fytyra e natos arganizata me diktatoriale ne bote do ngelesh goje e hap e zdo te besohet qe je kaq naif.
   Biles kohet e fundit ka dale ligji ne mbare boten per kufizimin e informacionit nen petkun e fake njuz,pra se shpejti interneti do behet si ai i korese se veriut apo i kines ku ska liri dhe demokraci te lirshem shprehiesh mendimesh apo idesh,do hyni vetem ne ato faqe ku diktatura moderne ben demagogji dhe apollogji nenshtrimi dhe roberimi.
   D’rama,salka,meta lalka,lulka et kompani jane pjellat,klikat, sherbetoret dhe marionetat pikerisht te usa fashiste dhe nato naziste.
   Si jo,e po te na ishte usa dhe nato kaq virgjereshe siç i pershkruan ti,klikat barbare dhe klanet vandale te shqipnis zdo kishin shanc ta çonin neper men idene e pushtetit e jo me te ishin ne krye te shqipnis.
   Pikerisht jane usa-nato ata qe terheqin fijet e politiqise shqiptare me anen e veglave te tyre qe sjane tjeterkush perveçse vampirat ramaqi-metaqi-saliqi-lulkaqi et kompani dhe klani ushunjezat-thithese gjaku te regjur e stazhionuar ALLBANEZ pellazg me kaske lekur shalqini.
   Ha,ha,ha…
   Nato-Usa nen terezat e allbanise se mykyr.
   Ska aforizem me te kendeshme.
   Katrori astrnomik PEGASE ju uron mirseardhien vellezer pellazge me kaska prej druri.
   Kini kujdes sepse keni linjen pa pagese,pra qetesi dhe paqesor ne kalimin e postebbllokut linja lakte naza-usa-nato-vjellese.
   😉 😉 😉

   https://www.nytimes.com/2016/11/15/world/asia/united-states-torture-afghanistan-international-criminal-court.html

   https://www.youtube.com/watch?v=UvVHLNidiGg

   https://foreignpolicy.com/2018/12/28/10-conflicts-to-watch-in-2019-yemen-syria-afghanistan-south-sudan-venezuela-ukraine-nigeria-cameroon-iran-israel-saudi-arabia-united-states-china-kurds-ypg/

   Reply to this comment
   • Pirdh pirdh se lirohesh July 6, 17:08

    Po kujt i plas trapi se cndodh ne kete vende qe permend ti Homora gabel i ISIS?
    Shqiptareve u intereson ajo qe NATO e SHBA i dhane pavaresine Kosoves dhe jane ne krahun e shqiptareve ketu e nje shekull ti gabel mendon per boten arabe.
    Pse o gabel i ISIS nuk shkon te luftosh per idealet e tua aty ku behet lufte po na can trapin ne shqiptareve ?
    RROFTE AMERIKA Turkoshak anadolli.

    Reply to this comment
    • HOMORA July 6, 17:58

     Dakort me ty por fjalorin me te bute sepse po te del flamuri amerikan prej bythe nga goja.
     Dakort me ty qe i dhane pamvarsine kosoves duke ja fut me perçarien qe i bon me shqiperine,e kete e provon flamuri blu me yjet e satanit europqia.
     Si dakort askujt si plas by… por kur te plasi barbaria mu perballe shpise tate mos bo viktimen me lotet e krokodilit.
     Porten me 1998 ta hapi albania e jo ameriqia,pranej kur pellet “RROFTE AMERIKA Turkoshak anadoll”pyte sumen mire.
     Ameriqia si dha lirine kosoves qe i qante zemra per shqiperine meme,por ja shkuli shqipnis njeher e pergjithmon te drejten e saj etnike me pseudo luften duke fut ballkanin ne zjarr te perjetshem,besoj se je miop qe s’arrin te shohesh qe ballkani jugor eshte ne shperthim e siper.
     Po heretike si ty dhe bazhibozuke qe kan shit motrat e tyre neper europe apo ameriqi,qe hiqen si cubat e malit kur ne realitet jane skllever te zellshem neper bordellot amerikane,zviceriane apo gjermane se kan fare problem.
     Me osht dhon siraja me pas cuba si ty ne pese shtet te europes dhe qe te gjithe si bythe çpuar rini perpara nesh,shqipetareve autoktone,ju rraca e shartuar me serb-boshnjak.
     Ju qe sa shifni nje shqiptar autokton hikni si dhelpra me bisht nder shale.
     Propaganden tate shko shite gjiku qeter e jo ketu,sepse ty as per kosoven ste pelcet ,si jo motrat kosovare zdo na benin egzibicion me sumat e tyre prej kallamoqi ne berdellin amerikan apo mehjanet shpi publike te eurpes .
     e sa per gabel isis,ki kujdes se isis lufton nen flamur amerikan ashtu si ty koqevari nen flamurin europian kur serbi ti kerkellin dhomet mu tek avllija.
     e per ulurimen tate”RROFTE AMERIKA Turkoshak anadolli”,dije qe ameriqia po ja llapos poshte e lart ashtu siç duhet trangullit turkosh.
     e masnej shko bo i xhiro nga vietnami me mor vesh se sa trime osht ameriqia ose nga kina,po te duash edhe nga vellai i modh i serbit qe te shkuli me rronj e dege me keq se sa anadollia.
     Per vehte jom Albanez den baba den e jo si tu vemie e shitme nji her tek jugosllavi,njeher tek srbjia e heres tjeter çapolohesh sume tek satania ameriqiane apo europqiane.
     Hajt te maft e jotia koqevar.
     se e imja te ka lon ne balt koqevar me kaske allçie.

     https://www.youtube.com/watch?v=7elW08GgKgo

     Reply to this comment
    • HOMORA July 6, 19:14

     He,he
     ja dhe nje pellazg i eger me kaske alumini.
     Qe ti ofrosh tjetrit mut domethene se e ke provu para tij.
     Rron ap os’rron amerika ky eshte problemi i amerikes por me sa shoh dhe i joti si fanatik pro amerikan.
     Kur amerika ben krime luftrash te padrejta dhe nen masken e demokracise se ka problem or pellazg me kaske prej qelpiçi me ardhe dhe me e bo mu ne prag te shpise sate.
     Sa per ISIS po shoh qe te paska çu mshuren pertej brekeve,ah mos u tromaks kaq shume,isis jane mercenaret e amerikes,biles luftojne ne arabi nen flamurin me 50 ujet satanos-vampiriko-maçaniko barbar.
     Shko pyet indianet apo afrikanet e ameriqise se sa per zemer e kan ameriqine.
     Por kur je pellazg me kaske alumini sigurisht qe elktroshoku ste bo fajde.
     Hajt te mafte e jotia pirdh se bukosesh nga permrena.
     Pellazg me kaske prej guri, biles me qoshe hegzagonale.
     🙂 🙂 🙂
     Kush nuk ka argumenta di vetem me pellit si ty daku.

     Reply to this comment
 26. Kasandra July 6, 16:02

  Skenarët Bugajski!
  Fryrja e krizës politike dhe shkallëzimi i konfliktit në zjarr janë kërcënim për Qeverinë dhe këshilla veprimi për Opozitën, janë kërkesa për lëshime parimore dhe vazhdim i politikës së mosndëshkimit, i inkurajimit të banditizmit mbi ligjin, i mbështetjes së skemave antishqiptare ndaj Kosovës dhe territoreve të tjera shqiptare që kordinohen me njëra tjetrën dhe me përpjekjet për destabilizimin e Shqipërisë, epiqendrës së mbrojtjes shqiptare. Rivaliteti demokratik nuk mund të kthehet në rivalitet armik pa arsye. Z. Bugajski, mos i merrni gjë për të mefshët shqiptarë?!
  Serbët dhe Kisha e tyre mbajnë të ndezur zjarrin kundër pavarësisë së Kosovës. Njëkohësisht edhe Opozita jonë miope hedh bomba molotov kundër Qeverisë sepse është bërë shtatanike, krijon konflikt të panevojshëm për të rrëzuar Qeverinë dhe reformën në drejtësi me ato metoda që i sugjeron Bugajski. Të dy palët, pozitë-opozitë, akuzojnë njëra tjetrën për korrupsion…etj. Vetingu do ta ndajë shapin nga sheqeri, por deri atëhere ka vetëm një rrugë, zbatimi i ligjit në fuqi, jo tjetërsimi i tij nga Presidenti që i dha krahë Opozitës për të zbatuar skenaret Bugajski 1 dhe 2 për shtimin e dhunës dhe krijimin e një “minishteti” paralel që në një moment rreziku për ta të kërkojë ndërhyrjen e një force të jashtme për shpëtim. Katastrofike.
  Bugajski i kërkon Qeverisë shqiptare të devijojë nga rruga normale e zhvillimit aktual demokratik për suksesin e reformës e të merret me procedura të tjera që e vonojnë drejtësinë. Ai i kërkon Opozitës të rrijë urtë deri sa ta marrë “ferra uratën”. Sa shkurt i “pret mushka drutë”. Ai harron se në këtë ndërmarrje Shqiptarët, në këtë rast Qeveria aktuale, ka edhe aleatë të fuqishëm dhe me besë që ristrukturimi i propozuar nga Bugajski të marrë përgjigje në favor të ligjit, Vetingut dhe të gjithë reformës në drejtësi të cilin ne po e presim si ujin e pakët.
  Fatkeqësisht, kundërshtimi për moslëshimin e bashkive të humbura që rezultuan nga braktisja e mandateve, e parlamentit dhe e zgjedhjeve lokale të PD-s, që u zhvilluan nën kërcënimin e popullit nga Opozita, janë vazhdim i politikës së Presidentit për zhdekretimin dhe dekretimin për së dyti të dekretit për mbajtjen e zgjedhjeve 2019 dhe në harmoni me skemat Bugajski. Duket Z. Bugajski nuk e ka dëgjuar postulatin shqiptar: “Po hajduti nuk ka faj fare?” Kasandra.

  Reply to this comment
 27. Amerikani July 6, 16:26

  Ne fund do behet vullneti i SHBA.

  Se kush eshte skenari kete e dine ata…

  Me Trump nuk perjashtohet cdo lloj skenari.

  Gjithçka ka lidhje me Kosoven.

  Ajo qe eshte e sigurte eshte qe pas kesaj historie te pritshme Shqiperia do jete me e madhe dhe shqiptaret do i lajne nje here e mire duart me armiqte e tyre shekullore turq, serbe e greke.

  Gjithçka e re do jete produkt i SHBA dhe do kete mbrojtjen e saj.

  Akti i pare ka filluar qe me voziten e ish ndihmesit amerikan te shtetit Li ( buldozerit ) qysh me 2017.

  Aktet e tjera po luhen ne vazhdim.

  Shqiperia e madhe eshte nje target i pamundur per Rusine , Turqine dhe Greqine.

  Kushdo qe i kundervihet SHBA sot , ose ndihmon SHBA pa kuptuar as vete ose nuk do jete me neser…

  Eshte koha te ndahet shapi nga sheqeri i rumpalles 29 vjeçare me lloj lloj sorollopesh e lakenjsh qe u sherbejne interesave antishqiptare ne Ballkan dhe vendeve armike.

  Reply to this comment
  • HOMORA July 6, 18:07

   Ska perralle me te bukur se sa e juaja.
   amerika kundra vasaleve te saj?
   greku vasali i amerikes.
   cerna gora po ashtu.
   turku gjithashtu.
   amerika as qe e ka çu neper men bashkimin shqipetar e jo me ta veje ne zbatim.
   Pse se boni kur i ra direkt serbise?
   Kush e pengonte?
   perçaria ne ballkan eshte fatmiresia me e madhe per ameriken qe ka nje objektiv mbajtine e ballkanit ne presion e tension.
   Kam lexuar perrallat e andersenit por si kjo e juaja per here te pare.
   Amerika do vetem zjarr ne ballkan e sidomos luan si macjia me miun me pseudo nacionalizmin ballkanik.

   Reply to this comment
   • Amerikani July 6, 23:13

    HOMORA fshihu. Amerika po vjen. Ku ke ndermend te fshihesh ? Ne Serbi, Greqi apo Turqi?

    Kujdes!

    Shqiperia eshte per shqiptaret.

    Reply to this comment
    • HOMORA July 7, 12:42

     Ha,ha edhe nje tjeter pellazg me kaske prej druni
     amerikani osht i pjerdh me kohe,aq sa edhe satelitet e saj po e lene nga dita ne dite ne balte,kina po i afrohet nga dita ne dite hijes satanike amerikane,rusia ja mblodhi me krimene;ska mo amerika ne brek,shko provoja e ke me u shtang.
     Trompeta mire qe ka mesu me i ra trompetes,sepse dhe koreja veriut ja boni tete me dy,aq sa e detyroi trompeten me u gjunjezuar perballe kim jong.
     Po te ishte se Shqiperia osht per Shqipetaret atehere e gezofshit Ide D’ramen dhe klikat satanike shqipetare qe skllaverojne me flamurin dhe vullnetin e ameriqise satanike fanatike pro amerikane te niveli tat.
     Gati e kam goten e mikpritjes koçifos apo sianur per vellezerit e tu ameriqian.
     Mire se te vine,nje dolli per rrenimin e empirit te tyre do ngrej.
     😉
     Hap syte o amerikanofon:
     Since the beginning of 2017, Donald Trump has become the 45th president of the United States. During his campaign, the Republican has promised to break up with the traditional American foreign policy. He condemns the military interventions in Irak and Libya, and promises a more reserved foreign policy and only conditioned by the absolute primacy of American interests. He wants a rapprochement with Russia, criticises the NATO and the European Union. The United States have been particularly present in the region of Western Balkans since the NATO interventions in Bosnia‑Herzegovina and in Kosovo. Through this article, we propose to determine what could be the American foreign policy in the Western Balkans under the presidency of Donald Trump. Actually, the region is currently caught by a battle of power between Russia, the European Union, but also other states.

     Reply to this comment
 28. Kuq e zi July 6, 20:37

  Varianti i dyte eshte ai qe po zbatohet ne venezuele dhe moldavi
  Por lind pyetja venezuela eshte proruse me nje shumice derrmuese proruse
  Moldavia ka nje pakice ruse po shqiperia?
  Kush jane proruset ne shqiperi ne popull?
  Dhe pse amerika eshte aq e dobet ne shqiperi qe te sulmohet nga rusia si pergjigje ndaj venezueles?
  Ne nje vend antar i natos keto versione nuk duhet te ishin as ide, si eshte e mundur qe amerika eshte sulmuar kaq thelle ne shqiperi kur skemi shqiptar pro rus ne masat e shoqerise

  Reply to this comment
 29. alphade July 6, 22:27

  Jo cfare thote Bugajski dhe dhjetra gazetare analiste te
  tjere por do te behet cfare thote Amerika dhe BE-ja.Keto
  analizat gazetaruce janeerralla me mbret qe plakat e iku-
  ra nga trute i teegojne femijve neteve te dimrit per t’i vene
  ne gjume. Kam ndjekur shume gazetare e analiste krejte-
  sisht fanatike qe bejne shume parashikime por asnjeri prej tyre nuk i ka dale deri me sot dhe i thone vetes ana-
  liste. Ne filosofi njihet raporti i rolit te individit dhe masave
  ne histori. Ne kete raport roli i masave mund te determi-
  noje nje here ne “nje qind vjet” ndersa roli i individit ben
  “gjemen” cdo dite,cdo ore e cast ! pak jane ata individe qe ne krye te nje vendo apo shteti lene gjurme per te mi-
  re , e pergjithshmja ndodh e kunderta. Ne Shqiperi shu-
  me pak figura historike kane lene “LEGACI” per Shqiper-
  rine dhe shqiptaret,nderkohe qe sundon pergjithesisht
  negativizmi. Keshtuqe “parashikimet” e Bugajskit jane si
  ato te “Orakullit” te Greqise se Lashte. Megjithate,prandaj
  jane shpikur efhe gazetat, analistet dhe shtypi e propa-
  ganda per te coroditur mendjet naive te nje populli profan
  ne politike,megjithese si asnje popull tjeter flet per politi/
  ke., !!!!

  Reply to this comment
 30. alphade July 6, 23:57

  Komenti……

  Reply to this comment
 31. real.... PROJEKT July 7, 09:58

  skenari i trete, eshte tipik, krim OKULT; te gjithe kryekriminelet bejne paqe dhe populli skllav, vuan PERJETESISHT . qe te mos vuaj skllavi popull, sapo t’a ndjeje, qe do vihet ne jete varianti i TRETE, i “zgjidhjes” kriminale; si nje trup i vetem, dal nga hapesirat e fantazise se QARTESISE, te VEPROJE;….Ku jeni o POLITIKANE, ku jeni o BIZNESMEN-qen ,. ku jeni o MENDJA “formuese” dhe “EDUKUESE” e popullit (akademike, analiste, artiste, staf mesues-edukues); meri PERPARA, si ruspa plehrat dhe dergojini, ku te jete GROPA… me e …THELLE .

  Reply to this comment
 32. mirel July 7, 15:22

  Problemi i ketij shkrimi eshte se autori nuk jep ndonje alternative te vertete pervec Riciklimit te Plerave.
  Eshte ajo qe ka ndodhur 30 vjet dhe nuk ndryshon asnje gje nga skenari i dhjetra perseritur.
  Perspektiva e vertete jane studentet dhe protesta e tyre, cdo gje tjeter eshte prostitucion kombetar, mareveshje me krimin, shkurt: vetevrasje.
  Ah, dhe faleminderit nga ana e opozites per shantazhin politik qe po i ben te majtes dhe popullit shqiptar..
  Ky eshte fix shantazh

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*