Trekëndëshi i Bermudës, Sharovi i Opozitës dhe sjellja e Pushtetit si fyerje jo vetëm për votuesit e tij

May 25, 2016 10:56

Trekëndëshi i Bermudës, Sharovi i Opozitës dhe sjellja e Pushtetit si fyerje jo vetëm për votuesit e tij

Pikat kryesore

 • Nga ana tjetër, kemi një pushtet legjitim i cili, përveç shumë të metave dhe mangësive të punës së vet, po mban një qëndrim të turpshëm dhe të palejueshëm ndaj zhurmës së përditshme shurdhuese, dezinformuese dhe çorientuese të një lukunie figurinash politike të yshtur dhe dirigjuar nga Sharovi. Sjellja e pushtetarëve aktualë ndaj tij dhe lumit të shpifjeve e sajesave të përditshme dhe të pafundme (midis të cilave ka edhe ndonjë të vërtetë sa për be) është moskokëçarje dhe fyerje, jo vetëm për votuesit e tyre, por edhe për ata shqiptarë që duan të jetojnë me dinjitet, për të gjithë ata që nuk pranojnë të jetojnë në një moçal moral, ku nuk dihet se ku nis dhe ku mbaron e vërteta.

Nga Arkiva

“Në luftën për pushtet partitë e ndryshme politike përpiqen t’ia hedhin njëra -tjetrës me hile, mashtrime, dhe makinacione të fshehta dhe të holla, duke ruajtur besimin se cilido që triumfon dotë duartrokitet nga shumica si fitimtar. I vetmi Zot i tyre është suksesi pavarësisht me çfarë kosto për karakterin arrihet” – Emma Goldman (shkrimtare dhe politikane e shekullit XX)

 

Ngjarjet më të fundit në Shqipëri që lidhen me zhurmën për “përgjimet” nxorën në pah një aspekt të rëndësishëm të keqfunksionimit të tre institucioneve shumë të rëndësishme të shtetit, aspekt që shumëkush e kishte marrë me mend dhe individë të ndryshëm edhe e kanë artikuluar në raste të veçanta. Ky aspekt provon se shtetrrënuesi 26 vjeçar, përpara largimit nga pushteti në qershor 2013, kishte menduar dhe punuar për të lënë trashëgim një bërthamë antishtet ose shtet brenda shtetit. Me këtë veprim ai ka synuar dhe punuar që pas humbjes së pushtetit legjitim të kishte një pushtet ilegjitim si mjet për sabotimin e punës së pushtetit pasardhës.

Në një shtet sadopak demokratik është normale që pas ndërrimit të pushteteve legjislative dhe ekzekutive nëpërmjet zgjedhjeve pluraliste disa organe të shtetit të vazhdojnë të drejtohen nga individë të emëruar apo zgjedhur nga pushteti paraardhës. Mirëpo, pavarësisht kush i ka emëruar, drejtuesit e këtyre institucioneve duhet të udhëhiqen në punën e tyre vetëm nga kushtetuta dhe ligjet e shtetit. Koha ka treguar tashmë se tre drejtuesit e institucioneve të rëndësishme shtetërore, Presidencës së Republikës, SHISH-it dhe Prokurorisë së Përgjithshme, me mënyra dhe stile të ndryshme, i konceptuan detyrat e tyre si detyrime ndaj atij që i kishte ngritur në përgjegjësi dhe jo si shërbime ndaj popullit dhe atdheut.

Mentaliteti, formimi dhe sjellja e tyre kanë bërë të mundur krijimin e një trekëndëshi sabotues ndaj pushtetit të pas 23 qershorit 2013, një trekëndësh si ai i Bermudës, por që nuk përpinë anije e aeroplanë si kundër thuhet, por po përpinë realisht fuqitë e shtetit për ta bërë Shqipërinë një vendin normal.

Sinjali i parë dhe shumë i turpshëm u dha nga Presidenti i vendit i cili, pa u bërë ende kalimi i pushtetit tek fituesit e 2013, i mblodhi drejtuesit e institucioneve të konsideruara të pavarura dhe i porositi “të mos frikësoheshin dhe të mos i nënshtroheshin pushtetit të ri…”. Periudha gati tre vjeçare ka dhënë shembuj të mjaftueshëm që provojnë se Prokurori i Përgjithshëm, me sjelljen e një skuthi, Kryetari i SHISH-it me rolin e një 007-te dhe Presidenti i Republikës me mentalitetin e një kamikazi, kanë bërë çmos që ta keqpërdorin postin e tyre në shërbim të “Babës”, të Atij që pati deklaruar në mars 1997 se “Pas meje u bëftë kiameti!”.

Le të vijmë tek rasti konkret. Fillimisht del në skenë Sharovi i opozitës, i cili ka 26 vjet që leh dhe kafshon deri vetë shtetin. Leh ndaj kujtdo dhe për gjithçka ndonjëherë me të drejtë, por shumicën e kohës pa kurrfarë arsyeje. Leh për të mashtruar, shpifur, fyer, kërcënuar dhe trembur të tjerët. Lehja është forma më e lehtë dhe më e preferuar e të shprehurit të tij.

Leh në pushtet dhe akoma më shumë në opozitë. Lehjen e vet e quan politikë. Por, historia nuk njeh asnjë rast që lehjet të konsiderohen gojëtari (oratori) sepse ato nuk i shërbejnë popullit, atdheut, të vërtetës dhe të drejtës. Sharovi lehu për t’i thënë popullit shqiptar se qeveria aktuale kishte përgjuar qindra personalitete dhe figurina politike e shtetërore në mënyrë të paligjshme. Madje dha edhe emrat e “të përgjuarve”. Menjëherë, në një garë marrëzie ekstreme dhe pafytyrësie të skajshme, thuajse gjithë shtypi i papërgjegjshëm i Tiranës u angazhua në kumtimin e “bombës së doktorit”.

Nuk i thonë shaka. Është gara për para dhe jo për të vërtetën, për të fituar dhe jo për të informuar. Si e tillë, kjo garë i shtyn mediat e Tiranës që çdo gogësimë që lëshon Ai, Sharovi i pashoq i opozitës, t’i shitet popullit shqiptar si “bombë”. Pse jo? Ka bomba prej vërteti dhe bomba-gënjeshtër. E rëndësishme është që ka “blerës” me shumicë, të cilët e kalojnë gjithë jetën e tyre duke gëlltitur me kënaqësi rrena pa harruar të pyesin të çuditur: “Pse s’bojm hajr?!”.

Seanca e thirrjes në Komisionin Parlamentar të Sigurisë Kombëtare tregoi shumëçka rreth sjelljes së institucioneve të lartpërmendura. Duke shfrytëzuar mefshtësinë e deputetëve të atij komisioni, kryetari i SHISH-it ia hodhi paq duke i bishtnuar të vërtetës dhe duke e kaluar lehtë shpërdorimin që i kishte bërë detyrës që duhet të kryejë. Ai pretendoi se, pasi kishte “marrë vesh” se një pajisje IMSI-Catcher kishte hyrë në Shqipëri pa u deklaruar, se ajo ndodhej në Vlorë dhe po përdorej nga policia italiane për trajnimin e policisë shqiptare, ai besoi se ky fakt “mund të cenonte sigurinë kombëtare” dhe prandaj e pa të arsyeshme dhe ” të marrë kontakt me Prokurorin e Përgjithshëm”.

Këtu lindin shumë pyetje dhe fshihen shumë djallëzi. Drejtuesi i SHISH-it, megjithëse pohon se “trajnimi është legjitim”, njëkohësisht pretendon se “informacioni ishte i pakonfirmuar prandaj nuk kam informuar kryeministrin”. Si mund të jetë informacioni i pakonfirmuar kur ti di edhe llojin e pajisjes, edhe kohën e hyrjes në Shqipëri, edhe vendin ku ndodhet, edhe përdoruesit e saj? Madje di edhe qëllimin e përdorimit, cilët janë të trajnuarit, legjitimitetin e saj etj. Nëse informacioni ishte “i pakonfirmuar” përse organi i zbulimit nuk punoi të mblidhte informacion verifikues për ta saktësuar apo përjashtuar?

Pse informacioni ishte i pamjaftueshëm (i pakonfirmuar) për t’iu dhënë kryeministrit (eprorit të tij) dhe ishte i mjaftueshëm për të informuar Prokurorin e Përgjithshëm? (madje duke e kontaktuar disa herë për “follow-up”- siç thotë Ajazi). A besonte Kryetari i SHISH-it se Ministria e Brendshme po cenonte sigurinë kombëtare dhe, nëse po, a ishte Kryeministri epror i të dy institucioneve dhe, rrjedhimisht, i duhuri për t’u njoftuar për “rrezikun kombëtar”? Mbi ç’bazë e filloi çështjen penale Prokurori i Përgjithshëm? Mos vallë në vendim është arsyetuar se po fillohet “mbi bazën e një bisede gojore me Kryetarin e SHISH-it”? Pse SHISH-i nuk i dërgoi informacion me shkrim (edhe për aq sa dinte) Prokurorisë së Përgjithshme? A përputhet muhabeti i drejtuesve të dy institucioneve të larta shtetërore me rregullat ligjor të kryerjes së detyrave të tyre dhe prej cilit rregull apo praktike “muhabeti” midis tyre përbëka bazë për fillimin e çështjes penale? A është kërkesë e ligjit që Kryeministri informohet për sigurinë kombëtare vetëm kur e kërkon ai vetë apo aq herë sa e duan nevojat e vendit ? A është SHISH-i një agjenci kombëtare zbulimi, parandalimi dhe informimi apo një Agjenci Thashethesh ? Kush e informoi Presidentin e Republikës për faktin në fjalë? Pse Presidenti i Republikës, gjatë takimit me Kryetarin e SHISH-it nuk e pyeti atë nëse ishte informuar Kryeministri se vartësit e tij po “cenonin sigurinë kombëtare”? Dhe, më në fund, kush e informoi Sharovin e Opozitës për cenimin e sigurisë kombëtare, Atë që kur ishte Kryeministër, fuste në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit Kombëtar biznesmenin dhe mafiozin e Ballkanit, serbo-boshnjakun Damir Fazliç? Kush pra e informoi Atë që kur ishte President i Republikës e shpartalloi sigurinë kombëtare deri aty sa u nevojit ardhja e ushtrive të huaja në vend?

A nuk tregojnë të gjitha këto se trekëndëshi i lartpërmendur është thjesht një shtet brenda shtetit dhe jo për t’i shërbyer popullit dhe vendit, por Atij që këtyre tre zyrtarëve të lartë u ka dhuruar postet që mbajnë? A mund ta pranojë arsyeja njerëzore që një pajisje për trajnim legjitim të cenojë sigurinë kombëtare, ndërsa thirrjet për vetëarmatosje, madje kundër pushtetit legjitim, të mos konsiderohen kërcënim për sigurinë kombëtare dhe popullin shqiptar dhe as si bazë për fillimin e çështjes penale?

Nuk mbetet asnjë dyshim se sjelljet dhe veprimet e drejtuesve të institucioneve të mësipërm përbëjnë thjesht një shërbim të paligjshëm dhe të pamoralshëm ndaj ligjshkelësit dhe dhunuesit të institucioneve të shtetit shqiptar për 26 vjet, shërbim ndaj Atij që, kur ishte në pushtet, ka përgjuar cilindo që e mendonte si rrezik të sundimit të tij. E kujt nuk i kujtohet kur, vetëm një orë pas ngjarjes së 21 janarit 2011, doli dhe citoi në ligjëratë të drejtë bisedën telefonike midis ish-Presidentit të vendit dhe ish-Prokurores së Përgjithshme? Në mënyrë të veçantë, veprimet e drejtuesit të SHISH-it përbëjnë shpërdorim klasik të detyrës dhe, normalisht, nuk do të duhej të qëndronte më gjatë në atë post.

Nga ana tjetër, kemi një pushtet legjitim i cili, përveç shumë të metave dhe mangësive të punës së vet, po mban një qëndrim të turpshëm dhe të palejueshëm ndaj zhurmës së përditshme shurdhuese, dezinformuese dhe çorientuese të një lukunie figurinash politike të yshtur dhe dirigjuar nga Sharovi. Sjellja e pushtetarëve aktualë ndaj tij dhe lumit të shpifjeve e sajesave të përditshme dhe të pafundme (midis të cilave ka edhe ndonjë të vërtetë sa për be) është moskokëçarje dhe fyerje, jo vetëm për votuesit e tyre, por edhe për ata shqiptarë që duan të jetojnë me dinjitet, për të gjithë ata që nuk pranojnë të jetojnë në një moçal moral, ku nuk dihet se ku nis dhe ku mbaron e vërteta. Atje ku e vërteta dhe gënjeshtra gëzojnë të njëjtin status atje e drejta mbytet e zhytur shtatë pash nën dhe’. Dhe atje ku e drejta mbytet propaganda për demokraci është dhe mbetet një mashtrim dhe fyerje e madhe.

Pretendimet e pushtetarëve se po i mbajnë këto qëndrime si shprehje tolerance janë të papranueshme. Liria dhe e drejta e fjalës nuk mund të shkojnë deri tek e drejta për shpifje, mashtrim, dezinformim, kërcënim. Një e drejtë e tillë i përket jetës së xhunglës dhe jo shoqërisë së qytetëruar njerëzore.

Duhet të kuptohet qartë se këtu nuk bëhet fjalë për dinjitetin e Ramës, Tahirit etj. Qytetarët shqiptarë duhet të ndajnë shapin nga sheqeri. Një shoqëri e mashtruar është një shoqëri e çorientuar dhe, si e tillë, e pazonja të përkrahë të mirën dhe të ndëshkojë të keqen. Ose kryeministri është i lidhur me krimin, bandat, mafien etj. dhe rrjedhimisht duhet të largohet sa më parë dhe të dërgohet në “hapsanë” ose ish-kryeministri përditëakuzues duhet të paditet dhe të vihet në pranga. Ose Ministri i Brendshëm dhe drejtuesit e policisë janë të lidhur me “baronët e drogës”, krimin e organizuar dhe duhen qëruar nga funksionet shtetërore e proceduar penalisht ose lukunia e figurinave politike  pa nder e moral që shfaqen çdo ditë nëpër ekrane me akuza monstruoze duhen paditur dhe ndëshkuar ligjërisht.

Klasa politike shqiptare e ka lodhur aq shumë këtë popull saqë ia ka bërë jetën të padurueshme. Nëse nuk keni mundësi t’i siguroni popullit punë, zhvillim dhe siguri, mos e turbulloni dhe shurdhoni përditë me lehje ndaj njëri-tjetrit dhe në dëm të popullit. Kështu nuk mund të vazhdohet më. Ironia nuk është mjeti më i mirë për t’iu përgjigjur akuzave kriminale. Politika është një veprimtari kaq e rëndësishme dhe jetike për shoqërinë saqë nuk mund të banalizohet në humor dhe ironi.

Paditë ndaj Sali Berishës për fyerje, shpifje dhe kanosje duhej të ishin me qindra në institucionin përkatës të drejtësisë. Kur të bëhen aq shumë atëherë nuk do të ketë skuth që t’i pushojë të gjitha çështjet. Në fund të fundit, le të jenë aty në arkiva si dëshmi e pafytyrësisë së autorëve të fyerjeve e mashtrimeve dhe si provë e shpërdorimit të detyrës nga veglat e Sharovit në prokurori e gjykata.

Viktor Malaj – DITA

May 25, 2016 10:56
Komento

27 Komente

 1. Kris May 25, 11:05

  Largoni Sharovin,neqoftese krahasimi me kriminelin Berisha eshte i sakte! Kjo eshte e vetmja zgjidhje per Shqiperine! Por mos harroni Meten! Mos harroni te gjithe ish ministrat! A do te jete Rama i forte ta shpjere deri ne fund! Apo do ta munde mafia!

  Reply to this comment
   • antifashisti May 25, 13:47

    Ai shkrim nuk vlen as per te FSHIRE SUMEN,o opozitar i dhjerosur!
    Akoma nuk e ke marre vesh se ai shkoi per lesh??
    Berisha nuk ka rruge tjeter ku te fshohet prandaj merret me sajimin e SKENAREVE te tille!
    Por fajin e ka Rama qe nuk propozon shkarkimin e keyeprokurorit ,ate te SHISH-it dhe Presidentin!
    Te tre keta jane shkaktaret e kesaj gjendjeje katastrofale ne Shqiperi!
    JEMI NE PRAG TE LUFTES CIVILE!

    Reply to this comment
    • x.e.n. May 25, 19:27

     Dy fjale per komentuesin Calus
     ose black asswan =the same shiit !!

     Shume komentues te shajne por une po te lavderoj se
     menyra si komenton…. nje personi qe urren berishalen 10 here ti ja 100 fishon sepse je aq budalla ne argumenta por dhe ne ide.

     Per shembull; Ju duhet ti ngrini nje lapidar Edi Rames qe ose per frike ose eshte tradhetar deri tani nuk i ka prekur nje qime bythe sali bythishes

     As femijet e Kimir songut korese veriut nuk aktivizon kaq shume familjen sa familja berishalese deri me qen e me mace..me xena mallteze,dassara, artana,skypione claus dhe maus

     Pervec impotnces dhe ndoshta tradhetise te Edi Rames nje faj…po po faj kane dhe ato segmente te dipllomacise amerikane qe po mbajne nje qendrim te lexueshem berishist

     1-ose berisha ja ka kaluar enverit ne duelin me rusine ne 1961
     2-ose duhet te vajtojme per dipllomacine dhe sherbimet inteligjente amerikane.

     Por ajo qe eshte nje “dirty job” e miqve tane ( qe I kemi per fiq) eshte raporti I ambasades amerikane ne duelin:
     SHKERDHEN BERISHA VS LUAN HOXHA.
     te arrije nje breke-salep si Xeni, te kercenoje me jete NR-I te ushtrise shqiptare gjeneral Luan Hoxhen dhe si perfundim “nga frika” ambasada amerikane (qe mori ankese nga LH per kercenim jete) te paise me vize kete general na bejme te dyshojme se mos babai I xenit e ka emrin Sali BERISHUSA.

     Se kushdo qe te lexoje rrjeshtat me poshte duhet te pyese:
     PSE NUK SHKON ZOTI DONALD LU PER VIZITE TE OKULISTI SE QENKA NE GJENDJE TE RENDE ME SHIKIMIN?? SEPSE TE LISTA E TIJ E KRIMINELEVE DUHET TE FUSI DHE DJALLIN BERISHE DHE DEVILIN XEN
     Luan Hoxha është njëri nga të akuzuarit kryesorë të Prokurorisë në çështjen penale të tragjedisë së Gërdecit, pasi në pretencë ndaj tij është kërkuar dënimi me tetë vite burg dhe 5 vjet përjashtim nga funksionet publike. Pas këtij dënimi, përmes avokatit, Luan Hoxha ka kërkuar pafajësi dhe nuk është paraqitur më në gjyq.

     Po kështu, ai nuk është paraqitur as në punë që nga 1 janari 2012, duke u larguar në SHBA së bashku me familjen, siç thonë burimet, i pajisur me dokumentacionin përkatës të nevojshëm. Ky largim ndodh pak muaj pasi në shtator 2011, në kabllogramet e publikuara nga WikiLeaks, Luan Hoxha përmendej për një bisedë në të cilën ai kishte informuar ambasadorin amerikan Widhers në lidhje me Gërdecin.
     Sipas kabllogramit, Luan Hoxha i kishte thënë Widhersit se vendimmarrësi kryesor për Gërdecin ishte Fatmir Mediu, nga zgjedhja e Gërdecit si vend për shkatërrimin e municioneve deri te llojet e municioneve që do të shkatërroheshin dhe planifikimi i kohës se kur do të bëhej shkatërrimi. “Hoxha pranoi se stafit të tij i ishte thënë të transportonte municionin në atë vend dhe të ruante vendin. Hoxha tha se kur ai vizitoi Gërdecin, në mes të 2007-s, ushtarët e tij po bënin këto dy detyra, dhe në sipërfaqe u duk se nuk kishte asgjë të gabuar.

     Gjatë pjesës së dytë të projektit, nisur në dhjetor 2007, ishte urdhëruar nga Mediu, pavarësisht shqetësimit të tij drejtuar me një letër Kryeministrit Berisha, zonjës Topalli dhe Mediut. Pas kësaj, presioni mbërriti përmes telefonit nga një djalë i ri, i cili më pas u konfirmua si Shkëlzen Berisha, djali i Kryeministrit, që e urdhëroi të vijonte dërgimin e municionit të kalibrit të lartë në Gërdec, pa pasur asnjë vonesë”, shkruhet në kabllogramin e Ambasadës së SHBA-ve.

     Në dokument thuhet se “i pyetur nëse e kishte raportuar këtë informacion për Prokurorinë e Përgjithshme, Hoxha u përgjigj po, ai kishte dhënë të gjitha informatat dhe dokumentet për hetuesit, me përjashtim të informacionit lidhur me djalin e Berishës”. “Mbi këtë, ai tha se nuk ishte i sigurt që të fliste nga frika e egzekutimit….”, thuhet në kabllogram.

     Pra vetem nga fakti i duelit shkerdhen berisha me gjeneral luan hoxhen dhe pozicjoni qe ka mbajtur arviziu dhe ky lui tani duket hapur qe berishiste antishqiptare ne washington dhe bruksel mbrojne berishen me cdo kusht…por besoj se durimi k arritur kulmin dhe o prangat o plumbi po vine rrotull.

     ne fund ne vend te kartolines nje pershendetje modeste po ti mos u trishto por vazhdo

     Ore Claus
     ti ulur rri
     se nje bejte po ta qes
     bo me pas tre cope si ti
     ne dy ve kambet
     e ne tjetrin dhjes

     Reply to this comment
    • bureto May 26, 15:31

     Le te mendojme per nje moment se, çfare do te kishte bere Berisha kryeminister, ndaj kryetarit te ShISh, Prokurorit te Pergjithshem dhe Presidentit te asaj kohe, ne nje rast te ngjajshem. Furtune! terbim! Dhe do t’i kishte deligjitimuar urgjent. Me urdher, komisione parlamentare, padi ne prokurori dhe gjyqe (qe i kishte dhe i ka te tijat) Dhe, per hir te se vertetes, i vetmi rast kur do te kishte te drejte. T’i bente kete loje Bahri Shaqiri apo Bamir Topi!?. pa le pastaj ‘Silvia Conti’, qe do te ishte paradoksi me i madh ta mendonte, pa le te bente veprime te tilla prapa shpines se Monstres, kryeministrit te kohes? Perkundrazi, Monstra, u mori ‘erzin’ te treve, sidomos presidentit dhe prokurores vetem se, i pari nuk foli pro tij ne 21 janar 2011 dhe e dyta vetem se donte te bente detyren. Njeri u etiketua ‘horr’ (presidenti horr?!), ndersa zonjen prokurore “lavire” (e tmerrshme, per ate qe vete Monstra e quajti “Silvia Conti” e antimafies). Pra, mendoni s’e si do te terbohej ai po t’i ‘cenohej’ Siguria Kombetare, ajo qe ai e ka hedhur ne ere disa here, por ka shpetuar se kane dale nderkombetaret qe e kane mbrojtur Shqiperine Londineze nga shperberja. Atehere, meqe ky njeri vazhdon akoma te punoje realisht per destabilizimin e vendit, qe do te thote cenim i Sigurise Kombetare, pse hesht (nuk,vepron) maxhoranca, intelektualet (çfare presin? Xhozefinen qe t’i therrese per te bere nje peticion, ne ate kohe kunder opozites. kulmi!? Po shoqeria civile qe pjerdh per ndotjen e mjedisit, parqet, apo llapaqeniet e Altin Goxhes apo lehjet e prof dr, sharlatan Sazan Gurit. Ne fund te fundit po populli vete pse ben sehir? Pse nuk del te mbushe rruget dhe te protestoje paqesisht, por masivisht dhe i vendosur, dhe te kerkoje largimin e shkaktareve te kesaj situate pa shprese ne vend? Po studentet qe shqetesohen per shvendosjen e fakultetit te Gjeologjise (sic) apo dhe ndonje ‘kauze’ tjeter dhe jo per te ardhmen reale te tyre? Indiferentizmi i sotem do t’u kushtoje shume te gjitheve. Mendoj se nje vetem thirrje duhet, ne media, rrjete sociale apo gjetke nga shoqata serioze apo organizata rinore qe te ndezi ‘zjarrin’ e protestes ndaj kesaj gjendje vertet te rende. Shkaketareve u ka hyre lepuri ne bark nga reforma ne drejtesi, dhe po e luajne mrekullisht mbrojtjen e tyre, ne bllok! Dhe te tjeret, ata qe kane marre persiper, dhe jane legjitimuar per kete nga zgjedhjet, te mbrojne demokracine, shtetit ligjor dhe prosperitetin e vendit, bejne sehir, ose e shumta ironizojne “mjeshtrat e intriges” me batuta apo dhe me shashka ‘kercenuese’, ne rrjete sociale apo dhe parlament. sa per te lare gojen!. Nuk do te jete e larget dita qe edhe ata do te mbyten ne kete llum dhe atehere nuk do t’ua kete më fajin Saliu. Bashke me te do te shkojne dhe ata per ‘lesh’, e keshtu do te dale dhe profecia e Zhozit, ndaj tyre.

     Reply to this comment
   • Claus May 25, 16:48

    Ajo qe me ben pershtypje,ne lidhje me skandalin e pergjimeve,eshte mbrojtja qe i bejne qeverise nje pjese e analisteve te majte.
    Them nje pjese,sepse,te tjere heshtin.Madje,ka edhe nga ata qe,ashtu si me ndrojtje,shprehin dyshimet e tyre.
    Keta gazetare te majte,per te cilet po flas,jane me radikalet;padyshim.Jane ata qe,gjithe kete periudhe trevjecare te stermbushur me skandale korruptivo-kriminale te qeverise Rama,mbajne anen e saj.E mbrojne fort ate.Ne te mire dhe ne te keq.
    Por,ka ca skandale,qe edhe me ekstremistet,edhe me fanatiket gazetare socialiste,nuk do te mund t’i mbronin dot.
    Skandali i pergjimeve eshte i tille.
    Faktet qe kane dale ne drite,e kam fjalen vetem per ato qe jane te njohura per publikun,jane te mjaftueshme per te kuptuar qe kemi te bejme me nje skandal te madh,ku jane te perfshire Min.i Brendshem dhe Policia e Shtetit.
    Alibia e vetme qe kane shkaktaret e skandalit,eshte perfshirja e dyshimte ne te e policise italiane.Fshihen pas italianeve…
    Mohuesit e skandalit,jo vetem qe nuk i bren fare ndergjegja per te,jo vetem qe e mohojne ate,por,sulmojne denoncuesit e skandalit,me nje furi te tille,qe te cmerit.
    Ky eshte skandal tjeter.Skandal mbi skandal.Per mua,i vetedijshem se ky regjim eshte protofashist,ky skandali i dyte eshte edhe me i rende se i pari.
    Fundja,nje qeveri,aq me teper e korruptuar dhe e inkriminuar,mund edhe te pergjoje kundershtaret dhe qytetaret e saj.Ka ndodhur dhe ndodh edhe ne vende te tjera.
    Por,kjo ka perbere skandal.Skandal qe ka ngjallur reagimin popullor,te shoqerise civile,te mediave,dhe,me ane tjeter,i ka ulur koken qeverise qe e ka bere;ne nje menyre a tjeter.
    Krejt ndryshe po ndodh me kete lloj skandali ne Shqiperine e rilindjes.Keta,nuk bejne as njeren as tjetren,perkundrazi, akuzojne ata qe kane denoncuar skandalin.A thua se skandalin e kane bere denoncuesit…!!!
    Pikerisht pse jemi ne nje situate te tille,jemi ne nje regjim protofashist.
    Nje aspekt tjeter i ketij skandali eshte mendesia anti-shtet e socialisteve shqiptare,e te majteve shqiptare.Keta kane nje koncept tjeter mbi shtetin.Koncept qe i’u eshte ngulit ne koke per gjysemshekulli diktature komuniste.Jo rastesisht,gjithe gazetaret dhe analistet qe akuzojne denoncuesit e skandalit,jane njerez te regjimit te kaluar enverist.Te gjithe.Paperjashtim.
    Keta duan shtet,llomotisin gjithe diten per shtet,por per nje shtet sipas konceptit punist;ku i pari i vendit,duhet te jete edhe kryeminister edhe polic edhe prokuror edhe gjykates edhe gjithcka.
    Sipas ketij perfytyrimi,zemerimi i tyre,qe duket ne shkrimet,eshte i sinqerte,i vertete.Edhe une po te kisha kete koncept per shtetin,si zoti Viktor prsh,do te ndjehesha i zemeruar.Dhe ,me te vertete,si mundet qe Udheheqesi i Madh,ai,i cili ka misionin e madh iluminues per kombin,te jete kaq i kufizuar ne pushtetin e tij?!!
    Kjo duket surreale per mendjen normale,por keshtu ndodh me te vertete me gazetaret e rilindjes.
    Sado te perpiqemi t’i edukojme ata,ne kuptimin me normat e konceptet demokratike,eshte e kote.Eshte mision i pamundur.
    Ka shume qe mendojne,se mund te edukohen.Sa gabim e kane!Sa naive qe jane!
    Egjri qe ka leshuar rrenje te thella ne trurin e tyre,nuk mund te shartohet,as permiresohet gjenetikisht.Ai vec,mund te shkulet.Por po u shkule ate,u ke shkulur trurin.
    Une kam nje krahasim per rastin.
    Koncepti qe kane keta gazetare socialiste shqiptare,per shtetin,eshte i njejte,ne nivel logjik,me ate qe kane islamiket per te drejtat e grave.
    Te paret flasin gjithe kohen per shtet,por sipas konceptit te tyre.
    Te dytet,poashtu,flasin tere kohen per te drejtat e grave qe,sipas tyre, me shume se kudo tjeter,respektohen ne shoqerite islamike!
    Dhe,ironikja eshte qe,si te paret per shtetin dhe te dytet per te drejtat e grave,bertasin me shume se kundershtaret e tyre,duke i akuzuar ato si dhunues te ketyre te drejtave madje…!!!
    Sic e shihni,eshte e kote te debatohet me keto lloj njerezish.
    Fjala e urte latine “Cum principia negante,nos est disputandum” perdoret pikerisht per raste te tilla.
    Dhe,me te vertete,nuk ka disktutim logjik me ata qe nuk bien dakord ne premisat.Eshte kote.
    Prandaj,eshte e kote te debatosh me keta socialistat shqiptare per shtetin,kur shtetin e shohin si dikur…ne kohen e Enverit!

    Reply to this comment
 2. andromeda May 25, 11:29

  E keqja nuk është Sharovi &co, o Viktor. E keqja sot është paaftësia totale e Edi Ramës dhe qeverisë së tij që t’i bëjë ballë e t’u tregojë vendin këtyre qafirëve që duan të asgjesojnë këtë vend. Rama kishte një përgjegjësi historike që të vinte drejtësinë në këtë vend ‘qysh në krye të herës’, por ai u mor me fasadat e qyteteve, me ndërtime stadiumesh, me hapjen e zyrave të punës, me show-t mediatike, etj. Harroi ky piktor i dështar se gjatë shtegtimit të tij ‘për të lënë gjurmë në histori’ do të kishte nëpër këmbë xhelatin nga Viçidoli dhe lukuninë e ujqëve të vjetër. Gabim fatal që na kushtoi shumë ne shqiptarëve që prisnim me padurim të vinte nën akuzë dhe të bënte drejtësi në këtë vend. Fatale për ne, sepse tashmë ata e kanë uzurpuar pushtetin në mënyrë latente dhe e bëjnë lolo Edi Ramën. Haram i qofshin votat e një milion shqiptarëve.

  Reply to this comment
  • kokpalari 21 janarit May 25, 11:56

   Andromeda e ke lexuar analizen deri ne fund?
   Se pikerisht kete thekson autori ne gjithe paragrafet e fundit.
   Lexoni njehere pastaj komentoni.
   Ose mos komentoni nese pertoni te lexoni
   Viktor, je nje nga tre kater penat e arta te Dites

   Reply to this comment
 3. LLL May 25, 11:57

  Saliu more Saliu , mbetëm çerek shekulli me Saliun ! Se ç’qelbësirë është Saliu , në Shqipëri e di edhe guri edhe druri .Akoma s’e di I djathti gjenetik , Edi Rama .
  Ky popull debil e ka hakë të vuajë si qeni se mbeti me Sali . Nano , Metë e Ramë ! Popull pa dinjitet !

  Reply to this comment
 4. Guri May 25, 12:46

  Nje analize e sakte, e drejte dhe, si çdo e drejte, per fat te keq, eshte e hidhur. Pyetjet dritheruese jane: Pse Rama, ndersa nuk le fjale te bjere poshte pa i dhene nje pergjigje thumbuese, shpifjet, por ne radhe te pare, bemat kriminale te Saliut i le pa pergjigje dhe pa veprim per t’i çuar ne prokurori? Pse nuk eshte deklaruar per shkeljen e kryetarit te SHISH-it? Pse nuk kerkon qe prokurori, me ate ngutjen qe mori ne konsiderate dhe po e shqyrton “pergjimin”, te merrte edhe denoncimin e Berishes per thirrjen kriminale te armatosjes? Keto pyetje duan pergjigje, ose Rama te liroje vendin.

  Reply to this comment
  • Sabo May 25, 18:30

   Pyetje te sakta dhe qe presin pergjegje nga Rama ne qofte se do te verteten .Liria dhe e drejta e fjalës nuk mund të shkojnë deri tek e drejta për shpifje, mashtrim, dezinformim, kërcënim. Një e drejtë e tillë i përket jetës së xhunglës dhe jo shoqërisë së qytetëruar njerëzore.

   Reply to this comment
 5. Ekonomist May 25, 12:55

  Qeveria Rames ne ekonomi ka falimentu plotesisht. Nuk ka as 5 lek me shume te buxhetoret apo pensionistet ne keto 3 vjet Rilindje. Rama mbahet vetem me propagande shterpe kur dihet se propaganda as haet as vishet.

  Reply to this comment
 6. Antikonformisti May 25, 14:09

  Analiza me e shkelqyer, me vertetesi absolute, shenjestrim ekstra, e kryer ndonjehere per sirtuaten politike ne /shqiperi keto 25 vjet. E keqja dhe katrahura shqiptare ka nje emer dhe vetem nje emer. Ai eshte kryekrimineli Sali Ram Berisha dhe bythelepiresit e tij ne krye te institucioneve te paloshtetit shqiptar. Kanceri i kesaj pseudodemokracie eshte i lidhur pazgjidhshmerisht me misionarin e qarqeve antishqiptare qe ka 26 vjet qe e ka marre peng Shqiperine. Asnje hap nuk mund te hedh Shqiperia dhe populli shqiptar po nuk qeroi kete qelburine, kete plage te mbushur me qelb qe quhet Sali Berisha. Sa per kete Bujar Nishanin, Visho Liken apo Adriatik Llallen, keta as kane qene dhe as jane gje tjeter veçse marionetat ne duart e ortakut te Milosheviçit ne tregetine e naftes dhe te vdekjes, i cili ka emrin Sali Ram Berisha.

  Reply to this comment
 7. lejlek May 25, 14:23

  “……neno mos ki frike se ke djemte ne Amerike”
  Shqiperia do te behet se kesaj radhe, ERDHEN “DJEMTE”!
  Ndoshta nuk flasin shqip, por jane me IZE te tyre.

  Reply to this comment
 8. Mark uk May 25, 14:35

  Kurse ju jeni sharovi i ish sigurimit te shtetit.Bile ne kupolen e larte.Tani na ben moral.

  Reply to this comment
 9. LM May 25, 14:38

  Viktor, si gjithmone i njeanshem. ti kurr nuk flet per krye mafjozin dhe krye hajdutin I lir Meta, ti vetem do vdesesh i kenaqur kur te arrestohet ose te vdese sali berisha. Nuk po them qe nuk jane te verteta ato qe thua ti. Por gjithe kete veprimtari hajduteske dhe mafjoze e dirigjon Ilir meta, ai nuk e miraton reformen ne drejtesi. Votat jane te mjaftueshme per ta bere. Ti Viktor e di me se mire kete gje, keshtu vazhdo shkruaj te marresh rrogen dhe ti ,

  Reply to this comment
 10. MeteH May 25, 16:18

  Bravo analist i DITES,je=1.Se je me kurajo,trim,i zgjuar,i njeh mire bemat e SALIMILLOSHEVIÇIT.Ky njeri-kafshe e eger qekurse erdhi ne pushtet me bekimin e UDB-se e KO ka ndjekur politiken djallezore perça e sundo.Dhe pas ikjes me turp nga pushteti zgjodhi disa rruge te tjera te pista.Qe diten e pare te qeverise Rama deklaroi se”.. do te bie mesezben PD ne pushtet…” Dhe per kete po punon ne menyre shtazarake.1.Duke baltosur çdo gje te qeverise aktuale.2.Me shpifje te perditeshme e detyroi maxhorancen te futet ne “TREHIM” per tu mbrojtur,ndersa duhej k/sulmuar me te njejten monedhe e duke derguar ne prekurori dosjet e krimit te qeverisjes 8 vjeçare te SB.3.Rama jo vetem nuk e shkarkoi,por e dekoroi V.Liken dhe,ky ja shperbleu bukur duke informuar perdite SB per çdo gje,edhe kur Rama shkon te urinoi.4.SB sajoi probleme per Meten par ta shkeputur ate nga qeverisja,siç ishte problemi DOSHI,CEZ.5.Rama nuk mund te shkarkonte LLALLEN & NISHANIN & VISHON,pasi nuk donte ortaku i tij dhe per te ruajtur ballancat e pushtetit.Dhe kete SB e shfrytezoi,ku me Nishanin vuri ne ZAP drejtesin e emeruar prej tyre.6.Reforma ne drejtesi duhej bere e para,por dhe tashme ajo eshte e rrezikuar,pasi SB nuk do e pranoi kurre ate.Kjo u duk kur nuk shkoi ne takimin e LU+VLLAHUTIN ne grupin e deputeteve te tij.Pra,i menderosi edhe nd/kombetaret.Athere dihet se kush eshte armiku i ketij vendi.Ne keto kush,a mundet ta shkarkoi Rama-Vishon.Po,por nuk e lene te tjeret.Po Llallen.Rama do,por nuk e len te tjeret.Keshtu edhe Nishanin,qe ka punuar e punon per SB.Pra,Rama po punon e lufton ne RRETHIM te tmerrshem,jo vetem nga Berishizmi,por dhe soi i Blusheve qe duan karriken e tij me sezben.Hezitimi Rames per te vepruar shpejt eshte i paprecedent.Ose eshte:1- i korruptur,2-i kapur,3-i detyruar,4-i paafte,5-frikacak.2017-ta do e ndaj shapin nga sheqeri.Te presim..!

  Reply to this comment
  • ambasadorial republic of salbania May 25, 18:04

   Zoti METEH

   lexova k/artikullin dhe komentet dhe ndjej nje keqardhje pa fund sepse nuk thuhet e verteta edhe pse duket sheshit.

   Qe ne 1992 kur ambasadori rajerson mori pjese ne votimet e atij viti,,ne menyre absolute ra sovraniteti..ok ra sovraniteti por rane te gjitha qe nga ekonomia e deri te morali i kombit.
   Pse nuk thote zoti Malaj faktin me rrenqethes..qe Presidentin,kryeshikun dhe k/prokurorin i ka vendosur Sali Monstra me shume pak vota..por duke patur mbeshtetjen e tre muskutjereve antishqiptare..ARVIZU-SEQIU-WOLFARTH…hapini letrat dhe shikoni lajmet e asaj kohe sa here kane shkuar te Rama per ti tredhur koqet…?!
   —————–
   Ky koment eshte bere para 6 muajsh thjesht me qellime atdhetare per te sensibilizuar opinionin shqiptar vetem nja jave pasi zoti Lu mori “shpaten” e dekriminalizmit per luften e tij titanike me mullinjte e eres

   Lexim te kendshem !!

   Le ta themi me ULURIMA…..qe ky lloj reforme eshte poshtrimi me I madh qe I behet popullit shqiptar qe nga 1912 eshte me keq se cdo lloj pushtimi

   lufta me mullinjte e eres gjasme me komunzmin I dola boja ..dhe paska qene loja e rajersoneve,elezbibereve e deri te arvizute dhe lute

   Ka ardhur koha te pyesim

   A eshte me gjithemend politika amerikane kjo e perkedheljes se SUPER KRIMINELIT BERISHE per cerek shekulli..apo mos po e ben TRIBUJA ELEZ BIBERAJ ME MAKARTISTIN WISNER me koken e tyre

   SEPSE VETEM CFARE THOTE IZET HAXHIA NGA TURQIA ,KONGRESI AMERIKAN DUHET TE FORMONTE NJE KOMISJON PER CESHTJEN

   ……………….SALIGATE……
   per krime,kanibalizem,genocide,tradheti dhe vjedhje miljardash ne bashkpunim me mafjen me kollare qe do rezultonte fatale per disa kokrra atje si ne

   WATERGATE APO IRANGATE…

   sepse behet fjale per mbi 20 biljon dollare te armatimit shqiptar qe kane kaluar ne dore te SHKELZENEVE ,QENEVE DHE DEVIROLEVE..miljardat e rruges kombit apo OFF SHORET E naftes.( mund te happen letrat e floririt Londres qe “menaxhoi” ilegalisht Rajersoni me Berishin ne 93 ‘)

   PIKERISHT KY ESHTE MISJONI I VENCIAS,…te mbulohen miljardat te dhena nga berisha te lobet “ kopetente” podesta & wisner..dhe pot e happen letrat SAKTE si thote komiku LU atehere nje CUNAM do ndodhe ne brigjet e atllatikut nga termeti adriatikut.

   VENECIA NDYRESIA E RRADHES OSE ME SAKTE LHL RADHES.

   KUR ISHTE KRIZA E LHL NE 15 NENDOR 2015..CUDITERISHT FORCA “TE PANJOHURA’ rrethuan kryministrine te udhehequra nga lul basha..qe I shkeli vijen e kuqe arvizuse

   sovraniteti i shqiperise ra ne shkurt 1992 kur Rajersoni mori pjese ne fushate elektorale krahas MONTRES BERISHE..dhe vazhdon dhe sot.
   KETO PERRALLAT E” VENE CIA S ” JANE NJE SKENAR IDEAL PER TA FUNDOSUR ATE VEND PERGJITHMONE

   Nqs ka kundravajtes me te madh sot ne shqiperi ..ai eshte GOVERNORI LUL. dhe ROMANA VLAHUTIN
   Nuk ka ne historine boterore njre rast te tille si raporti shtet shqiptar-ambasade amerikane.as koloni,as protektorat,,as puppet state,,,as stateless..as vend I pushtuar….por dicka si BLACK HOLE..
   Ne saj te kesaj lidhje Shqiperia mund te quhet si VRIMA E ZEZE E RITA PETROS ku nuk ka ngel diplomat,ambasdor,zyrtar,kongresmen,titullar sherbimesh,analiste nga cdo vendi botes qe nuk kane provuar shijen e saj.

   Eshte fat I madh qe Shqiperia u lidh fort ne 1991 me Ameriken…por akoma me I madh eshte zhgenjimi I shqiptareve me dipllomate amerikane qe merren me Shqiperine.
   CFARE GABIMESH FATALE KANE BERE ZYRTARET AMERIKANE..DHE PO VAZHDOJNE AKOMA ME KETO BARCALETAT E DON LUSE ??.

   1-KRYEGAFA eshte emrimi I ambasdorit te pare amerikan W.E.R nga strofulla e Beogradit,vendit me armiqsor te shqiptareve.

   2-Ne vend te nje pajtimi dhe armpushimi me qeverine e kohes, drejtuesit antshqiptare dhe antiamerikane rajerson-biberaj erdhen si “clirimtare” dhe filluan genocidin e panevojshem antikomunist duke rekrutuar komunisttet me te felliqur si berisha-hajdari-elezaj etj

   3-Ne krye te ketij genocide u vu dhendri serb Berishovic ku sot prej tij eshte instaluar serbizimi,greqizimi,islamizimi dhe mafja nderkombetare tash ben ligjin

   4-Marrja pjese ILEGALISHT e amb.amerikan Rajerson ne votimet E 1992 praktikisht eleminoi SOVRANITETIN E SHTETIT SHQIPTAR..qe vazhdon dhe sot.

   5-Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per 1996-1997 ku u vrane 4000 mije vete dhe u zhduk shteti shqiptar

   6- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per grushtin e shtetit 14 shtator 1998..por biles ata e bene ambasaden zyre per drejtesine shqiptare ku krimineli berishe dha “deshmine”

   7- Mos kerkimi nga pala amerikane e denimit te perbindeshit berishe per gerdecin ku ishte implikuar familjarisht.

   8-Dhenia e vizes Amerikane ndaj gjeneralit LUAN LEPUR HOXHA edhe pse ishte I denuar nga drejtesia..edhe pse ishte kercenuar me jete nga bossi I gerdecit-skerdhen berisha

   9-Implikimi I disa ekperteve te “virxhinias” ne mbulimin e vrasjes mafjoze te Kosta Trebickes

   10-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke I thene NY-TIME..leter highenike.

   11-Barazimi qe I beri amerika zyrtare krimit fashist te 21 janarit me protestuesit me duar ne xhepa

   12-Tolerimi qe I beri amerika zyrtare ofendimit te bajlozit berishe duke fshire prapanicen me ekpertizat e FBI

   13-Perversiteti I Arvizuse qe dekoroi dy vrases..njerin burre shteti,tjetrin yll ne ngjitje

   14- Perversiteti I Arvizuse qe lejoi ti shkele vizen e kuqe Lul Serbasha me rastin e LHL ne 15 Nendor

   15-Perversiteti I Arvizuse qe ne bodellot e Arjan canit merret me Enver Hoxhen.
   Lista e bemave te padeshirueshme deri antishqiptarete disa ambasdoreve eshte akoma me e madhe por aq sa jane rrjeshtuar mjafton te themi se DIPLLOMACIA AMERIKANE MORALISHT E KA HUMBUR BESIMIN E SHQIPTAREVE DUKE ABUZUAR NE MENYRE KOZMIKE.

   KJO FUSHATA E LU-SE PER REFORMEN NE DREJTESI TREGON SE DIPLLOMATET AMERIKANE QE MEREN ME SHQIPERINE DHE PERDORIN KETE LU-NE SI LEXUES
   FERMANESH PO KALOJNE DITE TURBULLTA..SE NJE SHQIPERI ME MONSTREN BERISHE JASHTE BURGUT,,NUK I DUHET AS SHQIPTAREVE..AS AMERIKANEVE,,DHE AS DREQIT
   Mendoj se ka ardhur koha qe administrate amerikane te korigjoje gafat e saj cerek shekullore ne Shqiperi.

   Me sakte:
   Duhen vendosur mardhenie dipllomatike korrekte USA-ALBANIA midis shtetesh..dhe jo si deri me sot SHQIPERI-AMBASADE AMERIKANE..qe Vazhdon nga koha e serbofilit EDWIN RAJERSON.
   E thene ndryshe
   Komiku Donald Lu ( dhe ato qe e kane emruar ate) duhet ti kerkojne falje popullit shqiptar dhe te fillojne
   ‘’’’’’’’’’’’’’’’REFORMEN E DEBERISHIZIMIT….
   ne te kundert ENVER HOXHA NUK KA NEVOJE PER TI RINGRTUR LAPIDARIN
   ATE JA KANE BERE AQ TE MADH SA PER 25 VJET QE NGA RAJERSONI DERI TE DONALD LUJA..QE AKOMA MBAJNE NE KEMBE PERVERSIN ME TE MADH QE KA NXJERRE NJERZIMI…
   GHOST OF VIQIDOL

   e fundit
   kujt i duhen pasarelat e Natos ne shqiperi nje k/minister i NATOS ka vrare ne 21 janar 2011 dhe tani po shurrojne mbi jetimet e tyre berisha-basha-rama-meta pa harruar dhe keq-shqipfolesin Donald Lu Bashen

   Reply to this comment
 11. Rambo May 25, 17:36

  Analize e shkelqyer sidoqofte, duke mos haruar Mete floririn. Komplimente autorit, dhe duhet thene se keto analiza kane jo me pak vlere se ç’mendohet, ato kane shume vlere sidomos per momentin kritik qe po kalon vendi. Te shpresojme per me te miren dhe te dal vendi nga kjo gjendje e padurushme. Rama duhet te ishte me kurajoz per t’ja ndrequr me mire mushkes drute me kohe, se shume gjate vajti kjo pune. Populli nuk eshte shperblyer mire per voten qe i dha te majtes. Po sikur t’i kishte Berisha keto vota, keshtu do ti toleronte keto idjotizma? Prandaj i duhet vene gishti kokes.

  Reply to this comment
 12. Besosj May 25, 18:40

  Shume e sakte. Ju lumte

  Reply to this comment
 13. I.Troplini May 25, 19:12

  Me teper se “ligesine” e Sali Berishes, e gjitha kjo maskarade e turpshme, tregon pozicionin e vetezgjedhur te Kryeministrit tone fjaleshume,,,,,tregon plotfuqishmerine e nje politikani te korruptuar si Ilir Meta, qe me heshtjen e tij, “flet” me shume se Saliu dhe Edi se bashku.
  Dy kunguj nen dy sqetulla. Sa here i teket,,,,,merr te majtin,,,ndersa te djathit i premton besnikeri dhe paprekshmeri.
  Midis dinjitetit dhe te qenit kungull ne sqetullen e Ilir Metes,,,,,Edi Rama vendosi per kete te dyten,,,per hir te karrikes qe ka sot. Kjo “spjegon” pozicionin prej spektatori te ketij Kryeministri, ne rrjedhen e forte te fekaleve nga ai kungulli tjeter.
  Nuk ka trekendesh apo katerkendesh bermudash. Ka vetem nje Kryeminister pa vizion shteteror, pa kurajo dhe qe per hir te karrikes, perpin gjithcka.
  1 milion vota te shkuara kot.!!!

  Reply to this comment
 14. ivan kordha May 25, 21:03

  mos u ankoni ky eshte realiteti shqiptar

  Reply to this comment
 15. Bilbil Sulovari May 25, 21:14

  Si gjithmone analize e saktè z.Malaj por populli e di mire se kete qeveri nuk e lejon saleshi me kompanine lobuese patoon books dhe podesta grup.i cili z.Lu po e zbaton me se miri.Nuk behet reforma duke iu lepire salesh lulushit dhe duke i lene ata ne veprim duke dèmtuar shtetin.

  Reply to this comment
 16. Mark uk May 26, 08:57

  Mire e thuanin gjermanet e luftes:KOMUNIST CAPUT.Dalin disa ish sekretar partie fshati me kater klas,si dhe disa spiuna te sigurimit e qe ne ate kohe quheshin fuksa e mbrojn bllokmenet e rinje.

  Reply to this comment
  • bahcevani May 26, 16:55

   C’ke more Mark qe s’rrin rehat
   Nuk mund t’rrish aspak pa fole
   Porsi qeni i rame ne çark
   Vetem pordha mban ne goje
   Tash nga e vona ke ra n’qytet
   Deri dje ti rujshe dhitë
   Goja jote hugubet
   T’tallin burrat, qeshin fmijtë
   Kater fjale ke msu gjithsejt
   I perdor poshte cdo shkrimi
   Po m’vjen keq me ta than krejt
   Por ma shume din ky i imi
   N’qofte se dhimbset Sale Sharofi
   Shko bani roje dite e nate
   Se gomere si Mark Ukoshi
   N’ushtri te tij rriten ne grade
   Pse kesi burrash me shume vlere
   Tash sa kohe qe kane drejtua
   Mark, Sharof edhe te tjere
   Shqiprise faqen ia kane nderrua
   Korrupsion, droge, prostituta
   Dhe gjakmarrje per cdo fshat
   Te papune t’u vra me huta
   Injorante pa gje ne çark
   Aman Mark a po na thua
   Cka do besh kur t’desin Sala
   Do t’shkojne koha tu vajtua
   Ma mire shko e gjuj per ngjala.

   Reply to this comment
  • VELLEZERIT SIAMEZE TE PPSH-SELIMI DHE SALIMUTI May 26, 19:33

   Zoti tuc maku ke te drejte.

   KAMPIONI NE SHQIPERI PER BYTHLEPIRJE TE ENVER HOXHES MBANTE FAMIJA E BERISHE KOQES

   KA PASUR DY DJEM -DJAJ SHEQERE BERISHA

   SALIU SEKRETAR PARTIE I MJEKSISE NE TIRANE

   SELIMI I VELLAI QE KA NGORDHUR ISHTE SEKRETAR PARTIE PER GJYSMEN E TROPOJES
   NGORDHI NAG ZEMRA TE SPITALI I VELLAIT NE 89 SE BERI EKSPERIMENT SI KAVIE

   PRA DY VELLEZER MONSTRA DY SEKRETARE PARTIE

   njeri ngordhi dhe tjetri po ngordh duke I dael shpirti ngadaleDuhet theksuar se atë ëndërr që nuk e arritën ta realizonin për 100 vjet regjimet serbe e greke të Pashiqëve, Karagjorgjeviçëve e Venizellosve me luftëra e me kancelaritë evropiane, e arritën pas vitit 1992 nga qeverisja e shqiptarëve me tradhtarin Sali Berisha në krye të Pushtetit, bile me përmasa shumë më tragjike. Dëmet që i ka shkaktuar popullit Sali Berisha, janë të pallogaritshme dhe të gjitha janë bërë me dashje, një budalla nga fshati Viçidol do kishte qeverisur shumë më mirë. Dihet se dëmet që i shkakton një vendi armiku i brendshëm, asnjëherë nuk mund t,??ia bëjë armiku i jashtëm. Nuk është e vështirë të qeverisësh një vend me një popullsi sa gjysma e Athinës me resurse të shumta, pasuri që nuk i ka asnjë vend i lindjes por edhe vendet e zhvilluara perëndimore. Shqipëria është qeverisur kundër interesave të Popullit, është shkatërruar plotësisht ekonomia e vendit, u shkatërrua djersa e popullit e ndërtuar për 45 vite. Populli në këtë vend nuk ka më asnjë mundësi për jetesë. Baza e një shteti është ekonomia dhe uniteti i popullit, nëse ajo shkatërrohet e shitet, nuk ke më shpresa për një jetë më të mirë. Është tradhtuar plotësisht e ardhmja e brezave, papunësia ka kapur shifra rekord, i gjithë brezi i ri është pa punë, të gjithë studentet që mbarojnë shkollat e mesme dhe të larta janë pa punë.

   Ekonomia e jetesa duhet ti kishte arritur nivelet e vendeve perëndimore më të zhvilluara të Europës po të ishte qeverisur mirë dhe kjo nuk është një dëshirë por plotësisht e mundur me pak punë, duke patur parasysh resurset e mëdha që ka vendi, investimet e mëdha të realizuara para vitit 1992 në industrinë e lehtë e ushqimore, në industrinë nxjerrëse e përpunuese, me bazën materialo-teknike në të gjithë sektorët e ekonomisë dhe ushtri, me një bujqësi të zhvilluar e rendimente të larta. Zoti i ka dhënë Shqipërisë pasuri shumë të mëdha që nuk i ka asnjë vend i Europës në raport me popullsinë; ka krom, bakër e flori, hekur, nikel, bokside, mermere, bitum, lëndët djegëse qymyr guri, naftë, gaz natyror, bitum, minerale të rralla si kobalt etj. Shqipëria ka mundësi të jashtëzakonshme për prodhim të energjisë elektrike me kosto të ulët me Hidrocentrale. Vetëm me Hidrocentrale të vegjël, mundësitë kanë qenë që të ndërtonte rreth 1 milion kë orë energji elektrike, duke siguruar kështu të ardhura të mëdha për buxhetin e shtetit, ka turizmin bregdetar që nuk e kanë shumë vende të Europës, ka turizmin malor, ka kulture të gjerë arkeologjike, ka një klimë të mrekullueshme malore e fushore për bujqësinë, blegtorinë e frutikulturën. Para viteve 1992 janë prodhuar mbi 1 milion ton krom, 2.4 milionë ton naftë, etj. Këto 20 vite, jo vetëm nuk ka patur asnjë strategji zhvillimi për rritjen ekonomike por ka ndodhur e kundërta, të shkatërrohet çdo gjë e ndërtuar në vitet e shkuara, gjoja e ndërtuar nga komunizmi, për këtë jemi dëshmitarë të gjithë me teorinë e terapisë Shok dhe Çekut të bardhë. Janë realizuar qëllimet serbe e greke që të mos ketë më Shqipëri. Nuk është e vështirë për ta kuptuar se është përdorur një strategji e organizuar në shkatërrimin e ekonomisë, unitetit të popullit dhe nuk mund të jetë ndryshe. Kjo është e vërtetuar me faktet e ndodhura pas vitit 1992 e vazhdim. Në Shqipëri, pas vitit 1992 jo vetëm nuk është ndërtuar një sistem demokratik por regjimit të pushtetit të Sali Berishës do t,??ja kishin zili dhe regjimet më diktatoriale në Botë. Shqipëria është katandisur në një shtet paçavure, më keq se vendet e Afrikës qendrore si Somalia, Uganda etj. Nuk ka më keq, por për 20 vjet rresht, përfaqësuesit e Europës nuk po munden të stabilizojnë politikën e një vendi me 2.5 milionë banorë. Më vjen keq të shprehem, por këtu njeriu ka më pak vlerë se një bagëti. Ai tani është pa asnjë të ardhme, pasi ekonomia është rrënuar tërësisht.

   Nga viti 2005 kur mori Pushtetin Sali Berisha, kostoja e Jetesës është rritur mbi 2 herë, nga 75 lekë/ litri i naftës në vitin 2005, sot është 190 lekë/litri. Asnjë vend i lindjes nuk e ka këtë çmim, edhe pse shumë prej tyre nuk kanë burime nafte. Është rritur energjia elektrike, gazi etj, borxhi publik ka arritur shifra tepër të larta të papërballueshme për një ekonomi në rrënim.
   Konkretisht: – Është shkatërruar totalisht bujqësia, kur dihet se ne jemi një vend bujqësor, janë shkatërruar themelet e bujqësisë; Uzinat e prodhimit të plehrave kimike, superfosfatit e nitratit, plehra me cilësi shumë të lartë dhe me shumicë; Është shkatërruar ujitja, mbi 50 % të rezervuarëve dhe kanaleve ujitëse; Janë shkatërruar institutet e prodhimit të farërave bujqësore që janë bazë për rendimentet e cilësinë e prodhimit, mekanizimi është kthyer si në vitin 1945; 50 % e tokës bujqësore është kthyer në moçalishte kur dihet se nga rreth 260 mijë hektarë tokë që kishte vendi në vitin 1945, në vitin 1992 kishte rreth 645 mijë hektarë tokë bujqësore dhe kjo nga tharja e kënetave. Nga viti 1992 ,?? 1997 u shkatërrua si në asnjë vend tjetër të Lindjes e gjithë industria e lehtë e ushqimore, industria e duhanit, panxhar sheqerit, lulediellit, pemëtaria plotësisht (janë në kujtesë plantacionet e mëdha me agrume në Lukovë e gjithë Jugun e Shqipërisë, plantacionet në Tropojë, Korçë e Dibër). U shkatërrua e u shit për 5 grosh industria nxjerrëse e përpunuese, a nuk është kriminale të shkatërrosh industrinë e pasurimit të Ferrokromit në Burrel e Elbasan kur dihet se çmimi i Ferrokromit është 10 fish më tepër se 1 ton krom, industrinë e bakrit totalisht dhe të gjitha industritë nxjerrëse e përpunuese të mineraleve të tjera. A nuk është kriminale që vendburimet e nxjerrjes mineraleve shqiptare kanë qenë vetëm burim vjedhjesh e korrupsioni, tani janë kthyer në gërmadha, shko e shihe Kam Tropojën e Rragamin, njëlloj e gjithë Shqipëria. Është shkatërruar transporti hekurudhor plotësisht, në vitin 1947 është bërë inagurimi i linjës hekurudhore Tiranë-Durrës- Peqin. Janë shkatërruar e shitur po thuaj totalisht pyjet duke përfshirë dhe qendra turistike si Thethi, Lura e tjerë, po shkatërrohet e vidhet kultura mijë vjeçare e popullit, Akrologjia, monumentet kulturore, kishat e tjera e tjera.

   Është shkatërruar sistemi arsimor, shëndetësor e gjyqësor. Është e patolerueshme dhe kriminale të shkatërrosh arsimin. Është plotësisht i qartë Sali Berisha, se vetëm në rrethin e Tropojës ka patur mbi 20 shkolla të mesme të një niveli shumë të lartë në fshatra e Komuna. A do të mund të dalin kuadro të lartë në fshatra si në Viçidol, Lekbibaj, Çerem e fshatra të tjera në Shqipëri? Kjo dihet që jo. Diplomat po shiten si perime, analfabetizmi që u zhduk në vitet 1950 është kthyer këmbëkryq jo vetëm në fshatra por edhe qytetet kryesore të vendit. Shëndetësia dhe sistemi gjyqësor janë kthyer në organizata biznesi. Është shkatërruar administrata shtetërore. Qytetari shqiptar nuk mund të drejtohet askund për të zgjidhur një hall, në administratë mund të punosh vetëm po të jesh militant i PD, pasi edhe Akademik po të jesh hiqesh nga puna. Pas vitit 1992 vuri në funksion nenin famëkeq 24/1 që hiqeshe nga puna pa asnjë motiv, nen i cili funksionon edhe sot. Të gjitha gjyqet e fituara nga të hequrit nga puna, që janë me miliona dollarë, i ka paguar populli, asnjë titullar nuk është vënë para përgjegjësisë ose të shlyejë dëmin e shkaktuar. Asnjëherë lufta e klasave nuk ka qenë më e ashpër se sot. Sali Berisha shpiku firmat piramidale, edhe sot janë të freskëta kujtimet e bashkëpunimit të Sali Berishës me Vehbi Alimuçën, presidentin e firmës ,??Vefa,??, kur tha: Kjo është pionerja e parë e borgjezisë në Shqipëri dhe paret e shqiptarëve janë të pastra e fituar me djersë, veprim që vendin e futi në kolaps të plotë.

   Në vitin 1996 realizoi zgjedhje të manipuluara totalisht, u zgjodh President duke e rrethuar parlamentin. Gjatë vitit 1994-1997, kur regjimi Serb i Millosheviçit bëri kërdinë duke vrarë njerëz të pafajshëm, gra e fëmijë, një genocid i pa parë në Bosnjë Hercegovinë, Kroaci, Slloveni e Kosovë, furnizonte Serbinë me naftë duke thyer dhe embargon e vënë nga OKB dhe BE. Në vitin 1997 mobilizoi mercenarë e sharlatanë duke i armatosur dhe dërguar në Jug të Shqipërisë (Vlorë, Gjirokastër, Përmet e qytete tjera të Jugut) për të luftuar e vrarë, pra organizoi luftën civile, konfliktin Veri ,?? Jug, dëshirë e hershme e qarqeve greke e serbe. Mobilizoi dhe avionë për të gjuajtur Jugun, të cilët zbarkuan në Itali. Dihet se ish ministri i Mbrojtjes, Safet Zhulali nuk pranoi të realizonte atë strategji dhe u arratis në Itali. ..etj etj

   Reply to this comment
 17. Loni May 27, 10:20

  Bravo per kete shkrim

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*