30 vjet predikime dhe hipokrizi

May 1, 2018 12:46

30 vjet predikime dhe hipokrizi

 

Nga Viktor Malaj

Kur ndryshoi sistemi politik në Shqipëri në fund të vitit 1990, shumica e shqiptarëve, të shtyrë nga gjendja ekonomike dhe sociale në vend, por edhe nga ato që kishin dëgjuar shpesh në radiot BBC, “Evropa e Lirë” etj., besonin se Evropa Perëndimore do t’i priste me përzemërsi dhe krahë hapur në shtëpinë e përbashkët evropiane. Sot, gati 30 vjet pas kalimit në fenë politike evropianoperëndimore, një e treta e shqiptarëve kanë ikur nga vendi i tyre, kryesisht në mënyra dhe rrugë të paligjshme duke rrezikuar e humbur edhe jetët e veta.

Qysh nga ai vit i largët Shqipëria ka pësuar shumë ndryshime. Ndryshimet për mirë janë shoqëruar me shumë zhgënjime dhe dëshpërime. Njëri nga zhgënjimet më të mëdhenj është moshapja e derës së Shtëpisë së Përbashkët nga Zonja e Vjetër Evropë. Refuzime të vazhdueshme për “regjistrimin” me arsye dhe pa arsye, me kërkesa të drejta, por edhe me pretekste nga më të ndryshmet. Përveç ndihmave ekonomike, inflacionin më të madh e kanë pasur predikimet dhe kushtet morale, ekonomike e politike. Tridhjetë vjet predikime nga Evropa por, po kaq gjatë, edhe zhgënjime të shqiptarëve; tridhjetë vjet predikime, por po kaq gjatë edhe papunësi, varfëri, pasiguri dhe padrejtësi. Popullin shqiptar dalëngadalë po e pushton zhgënjimi dhe trishtimi të cilët vijnë si rrjedhojë e shpinëkthyerjes evropiane.

Nuk ka dyshim se shqiptarët vetë janë përgjegjësit kryesorë për prapambetjen e tyre, por ku shkuan gjithë ato vajtime, predikime, premtime dhe angazhime të Perëndimit në përgjithësi dhe të Evropës në veçanti? Ne u themi na hapni derën dhe ata përgjigjen se jeni ende të varfër; ne kërkojmë të jetojmë në një “ndërtesë” me ta dhe ata na thonë se jemi të vegjël, të papjekur, të pasjellshëm, grindavecë dhe jo ligjdashës. Deri në 1990 na “qanin hallin” se na mbante regjimi ynë politik të izoluar, tani kanë 30 vjet që na mbajnë këta matanë gardhit.

Nuk ka dyshim se po të ishim më të mëdhenj, më të pasur dhe më të zhvilluar ata do ta linin derën e tyre hapur gjithë natën që ne të trokisnim, por ka shumë të ngjarë që ne nuk do iu afroheshim duke gjetur pretekste të ndryshme ashtu siç gjejnë ata sot për të na mbajtur neve jashtë. Gati gjashtë shekuj më parë ata e lavdëronin, e miklonin dhe e dekoronin Heroin tonë Kombëtar sepse po bëhej pengesë ndaj pushtimit turk të vendeve të tyre, por nuk e shihnin të arsyeshme t’i vinin në ndihmë me ushtarë e mjete. Në shekullin e 19-të na konsideronin një “shprehje gjeografike” (Oto Bismark) dhe lejuan e pranuan copëtimin e truallit shqiptar, ndërsa sot jo vetëm janë kundër bashkimit tonë kombëtar, por edhe kundër hyrjes së gjymtyrëve tona kombëtare në Shtëpinë Evropiane; në shekullin e 20-të miratuan copëtimet e mëtejshme të truallit tonë dhe dhurimin e tyre fqinjëve tanë, ndërsa sot këta fqinj tanët ose i kanë pjesëtarë të familjes së tyre ose po ua bëjnë me sy të hyjnë brenda; na pushtuan, dogjën, vranë dhe rrëmbyen arin e pakët që kishim dhe tani na thonë se niveli ynë ekonomik nuk na e mundëson marrjen “me qira” të një dhome në pallatin luksoz politik evropian; gjatë shekullit të 20-të na “qanë hallin” me propagandë për gjendjen e keqe ekonomike dhe izolimin prej tyre dhe, madje, frymëzuan dhe armatosën edhe shqiptarët e atjeshëm për të luftuar kundër shqiptarëve të këtushëm, për t’u vrarë me njëri-tjetrin derisa të vendosej regjimi politik që donin ata, por sot që sistemi politik në Shqipëri është i të njëjtit format me të tyrin, refuzojnë bashkimin tonë me ta sepse ne i hedhim miell dhe ujë njëri-tjetrit në parlament.

Bashkimi i sotëm Evropian, i cili filloi kryesisht si një marrëveshje interesash ekonomike për prodhimin dhe tregëtimin e çelikut dhe qymyrit, sot iu mëshon më shumë parimeve politike, ideologjike, morale, humane dhe juridike në marrëdhëniet brendakombëtare dhe ato midis shteteve përbërës. Deri këtu gjithçka duket në rregull dhe meriton respekt. Por, kur vjen puna në praktikë vihet re një mospërputhje e madhe midis predikimeve teorike dhe qëndrimeve praktike, midis vlerësimeve për veten dhe gjykimeve ndaj të tjerëve.

Çdo njeri normal i miraton kushtet dhe kërkesat e politikës evropiane për një shtet ligjor, drejtësi të paanshme, luftë kundër krimit, korrupsionit, trafikut të drogës etj. Mirëpo, po ky njeri normal çuditet se si është e mundur që këto fenomene negative, të pranishme në shumicën e vendeve themeluese dhe pjesëtare të Bashkimit Evropian, përdoren si argumente për të penguar disa vende më të prapambetura ekonomikisht që ndodhen në një qoshe të Evropës që quhet Ballkan.

Përveç asaj pjese të politikës evropiane e cila është haptas dhe pa kushte kundër zgjerimit të BE-së, një pjesë e establishmentit politik evropian, me të drejtë, vë në dyshim arritjet e Shqipërisë në luftën kundër korrupsionit, krimit të organizuar, trafikut të drogës etj. Mirëpo, si mundet që “Hapja e negociatave me Shqipërinë është e parakohshme, (sepse) korrupsioni në nivelet e larta dhe krimi i organizuar janë problemet kryesore të vendit” (Gunther Krichbaum) ndërsa, nga ana tjetër, vajtohet largimi nga BE i Anglisë, kryeqyteti i së cilës renditet ndër vendet e para për kriminalitet në botë dhe përcaktohet si “kryeqyteti botëror i pastrimit të parave të zeza” (National Crime Agency)? Si mundet që Shqipërisë t’i refuzohet edhe ulja në tryezë për bisedime lidhur me pranimin në BE me pretekstin se ka probleme me krimin e organizuar, ndërsa një vend anëtar dhe themelues i BE-së si Italia bashkëjeton prej më shumë se një shekull me Mafian si forma më e lartë e krimit të organizuar? Si mund të pranohet shkalla “e lartë” e krimit të organizuar në Shqipëri (pa sjellë asnjë statistikë) si pengesë drejt BE-së, ndërsa pranohet se në Evropën Perëndimore ekzistojnë dhe zhvillojnë veprimtarinë e tyre mbi 40 mijë banda kriminale (sipas BBC dhe DË)? Si mund të konsiderohet pengesë për ulje në bisedime me BE-në korrupsioni në Shqipëri (i cili ekziston realisht) kur, nga ana tjetër, pranohet se “Vendet e BE-së humbin çdo vit 120 miliard euro nga korrupsioni, e barabartë me buxhetin e Qeverisë së BE-së në një vit” (Der Spiegel-shkurt 2014)? Pse ekonomia vërtetë e dobët shqiptare, por me rritje graduale, duhet ta pengojë integrimin evropian të vendit ndërkohë që një vend anëtar i kahershëm i BE-së si Greqia shkoi drejt kolapsit total ekonomik pak vite më parë dhe ende konsiderohet faktor kyç në Ballkan nga drejtuesit e BE-së? Si mund t’i ulë pikë Shqipërisë mosarrestimi i një ish-ministri për përfshirjen e të cilit në trafikun e drogës nuk ekziston asnjë provë përveç se i përmendej emri në bisedën midis dy trafikantëve të arrestuar dhe, nga ana tjetër, figura të tilla politike evropiane si Zhak Shirak, Nikolas Sarkozi apo Silvio Berluskoni, me gjithë provat dhe akuzat e pafundme për korrupsion, mashtrim dhe ushtrim influence politike, jo vetëm nuk e shohin derën e burgut, por vazhdojnë të vlerësohen nga politika evropianoperëndimore? A do të prodhohej dhe tregtohej droga nga Shqipëria sikur të mos ekzistonte tregu i shitblerjes së saj në Evropën Perëndimore dhe si mund të penalizohet Shqipëria për këtë, kur disa vende anëtare të BE-së tashmë e kanë legalizuar përdorimin e saj? A mos vallë të pasurit dhe të madhit i ka hije dhe i lejohet çfarëdo, ndërsa i varfëri dhe i dobëti bezdis edhe me frymëmarrjen e vet?

Ndërsa pyetjet dhe mëdyshjet e mësipërme flasin për një përdorim alarmant të standardeve të dyfishta në vlerësimin e problemeve kyçe sociale dhe politike nga një pjesë e madhe e politikës evropiane, çfarë do të them më poshtë tregon hipokrizinë e padurueshme dhe bashkëfajësinë e një pjese të politikës evropiane në ngadalësimin e përparimit tonë. Nëse pluralizmi politik dhe zgjedhjet e lira janë një nga shtyllat kryesore të funksionimit të rendit politik të BE-së dhe kërkesa themelore të integrimit të vendeve të tjera në të, si shpjegohet heshtja, minimizimi apo edhe përkrahja e autorëve kryesorë shqiptarë të dhunimit masiv të zgjedhjeve të majit 1996 apo falsifikimit të zgjedhjeve të 2009 nga disa qeveri evropiano-perëndimore? A do të vuante Shqipëria ende sot nga parregullsitë sikur ato zgjedhje të mos njiheshin nga kancelaritë perëndimore dhe sikur konflikti zgjedhor i vitit 2009 të mos mbyllej me ngrënie peshku në restorantin “Krokodil”, por me detyrim për hapjen e kutive të votimit ku gjendej falsifikimi i madh dhe me diskreditimin kombëtar dhe ndërkombëtar të autorëve të krimit, si dhe me dënimin e tyre të mëvonshëm penal? Nëse marrja e pushtetit me dhunë është jo vetëm e palejuar, por edhe e paimagjinueshme në vendet që na marrin ne në “provim” dhe përbën krim të rëndë, pse qeveritë e disa prej këtyre “mësuesve” politikë ushtruan presione deri në ndërprerjen e ndihmave ndaj shtetit shqiptar, nëse do të akuzonte dhe burgoste autorët e krimit të shtatorit 1998 ? Nëse lufta kundër korrupsionit mbetet me të drejtë kriter i rëndësishëm për vlerësimin e shteteve kandidate për anëtarësim në BE, si shpjegohet gatishmëria e një pjese të rëndësishme të politikanëve evropianë për të pritur, dëgjuar dhe marrë të mirëqena vlerësimet për vendin tonë të atyre politikanëve shqiptarë që janë gjetur fajtorë për korrupsion dhe shuma marramendëse shpërdorimi, që akuzohen nga opinioni publik shqiptar për vrasje protestuesish të pafajshëm dhe fshehje të provave? A do të kishin guximin politikanët e tjerë shqiptarë të provonin kryerjen e akteve antidemokratike dhe kriminale, nëse të parët do të ishin ndëshkuar? A nuk do të ishim pra disa hapa më përpara, nëse qëndrimet e zotërinjve të Evropës do të kishin qenë më korrekte dhe në përputhje me predikimet e tyre teorike?

Nëse mosbesimi (skepticizmi) i z. Kriçbaum edhe mund të kuptohet, egërsia dhe vendosmëria e deputetit tjetër gjerman, z. Thorsten Frai, i cili pohon se “Gjermania nuk do të lejojë, me çdo çmim që të jetë, hyrjen e Shqipërisë në BE pa u përmbushur kriteret e Kopenhagës”, të lë pa mend. Të vlerësosh përparimin e Shqipërisë duke injoruar rekomandimet institucionale të BE-së dhe duke marrë në konsideratë raportimet e rreme dhe artificet e asaj pjese të politikës shqiptare që ka kontribuar më së shumti në ngadalësimin e progresit dhe që, për sjelljet dhe aktet e kryer në të kaluarën, duhej të ishte në burg, do të thotë mungesë serioziteti, mosbesim dhe mosrespekt për vetë shtetin federativ ku bën pjesë, si dhe udhëheqje nga emocionet në vend që të udhëhiqesh nga arsyeja, të udhëhiqesh nga partishmëria në vend të parimësisë, nga ligësia cinike në vend të dashamirësisë.

Nga ana tjetër, nuk na bën shumë përshtypje histeria tashmë 25-vjeçare e politikanes gjermane Doris Pak e cila, pasi ka qenë pandërprerje miratuese dhe avokate e të gjitha krimeve të regjimeve berishiste, me arrogancën e të madhit merr përsipër të fyej Kryeministrin e Shqipërisë dhe shfaqet në rolin e një fallxhoreje nga ndonjë fshat i humbur i Ballkanit duke ia adresuar kritikat apo, qoftë edhe shpifjet e ndonjë gazete shqiptare për z. Kriçbaum, vetë z. Rama. Ndoshta znj. Pak beson se ndjenjat kombëtare, mendimet apo edhe emocionet e të gjithë shqiptarëve kalojnë nga zyra e qeverisë. Sipas konceptit dhe konkluzionit të saj do të thuhej se edhe shkrimi im i sotëm e ka burimin tek Kryeministri shqiptar i cili as më njeh dhe për të cilin, fatmirësisht, as kam pasur as kam asnjë nevojë. Po sipas kritereve të znj. Pak do të duhej të konkludonim që të gjitha shkrimet kundër z. Donald Tramp në gazetat gjermane janë të frymëzuar nga Kancelarja e nderuar znj. Merkel apo se shkrimi i gazetës gjermane Suddeutsche Zeitung i shkurtit 1998 që e cilësonte mikun politik të znj. Pak, Sali Berishën si një “ordiner i rrezikshëm” duhej të ishte nxitur nga Kancelari gjerman Helmut Kohl. Zotërinj dhe zonja mendje terratisur nuk i kanë munguar kurrë as Evropës. Në shpellat e mëdha jetojnë luanë e tigra por edhe buburreca e madje gjarpërinj.

Të gjithë këta personazhe dhe të tjerë si ata që udhëhiqen nga përkatësia dhe njëanshmëria politike dhe jo nga parimësia duhet ta dinë mirë se pengimi i hyrjes së Shqipërisë në BE nuk dëmton kryeministrat e vendit tonë, cilitdo qofshin ata, por pengon, demoralizon dhe dëmton të sotmen dhe të ardhmen e vetë popullit shqiptar. Prandaj ka ardhur koha që edhe shqiptarët të mos respektojnë askënd pa kushte, pasi është vetëposhtërim të vazhdosh të nderosh ata që të përbuzin dhe të përdallojnë (diferencojnë).

Të bësh qytetarë evropianë miliona të ardhur si emigrantë nga Azia dhe Afrika me arsye apo pretekste të ndryshëm dhe t’ua mohosh këtë të drejtë disa miliona ballkanasve që i përkasin historikisht, gjeografikisht dhe shpirtërisht Evropës është cinizëm dhe hipokrizi e shkallës së lartë. E vërteta duhet thënë, se po heshti e vërteta përshtrihet gënjeshtra (R.Qosja).

Respekti që kam për popullin gjerman si njëri nga popujt më vitalë të planetit dhe nderimi e mirënjohja për kontributin e tij historik ndaj njerëzimit në fushat e shkencës, artit, muzikës, filozofisë, letërsisë, sportit etj. më bën të besoj se mendimi dhe vendimi i arsyeshëm do të mbizotërojë ndaj konkludimeve emocionale apo partiake.

Jam i sigurt se kur brezat e ardhshëm do të studiojnë historinë e themelimit dhe evoluimit të BE-së do të çuditen dhe ndoshta tallen me burokracinë, plogështinë dhe teprimet e paimagjinueshme në pengesat që iu nxirren sot disa vendeve për t’u anëtarësuar në të, me numrin pafundësisht të madh të parakushteve, kushteve, prapakushteve, pyetjeve, formularëve apo manualeve që shërbejnë si Kod Rrugor drejt dyerve të kësaj bashkësie shtetesh. Ata, ashtu si ne sot, do të sjellin ndërmend themelimin e SHBA bashkimi i të cilëve u bë pa pyetësorë dhe manuale, madje edhe me luftë dhe në kushtet kur në të gjitha shtetet ekzistonte skllavëria, linçimi i zezakëve, segregacioni, mohimi i të drejtës së votimit për shumicën e popullsisë dhe shumë fenomene të tjera negative. Por, mbi të gjitha, brezat e ardhshëm, ashtu si edhe ne sot, do të sjellin në mendje se edhe Zoti iu vuri njerëzve vetëm dhjetë kushte (urdhërime) për t’i pranuar në Mbretërinë e Tij, ndërsa burokracia dhe politika e të pasurve dhe të fortëve të Evropës ka vënë aq shumë kushte dhe faqe manualesh saqë vështirë të të mjaftojë jeta për t’i lexuar. Nëse nuk mund të na pakësojnë kushtet, të paktën të na kursejnë hipokrizinë. Hipokrizia është mjet efikas për të na penguar, por kurrsesi nuk mund të na shitet si vullnet për të na ndihmuar.

Nëse hipokrizia evropiane vazhdon edhe më tutje nuk do të ishte keq që qeveritë shqiptare të mos refuzonin bashkëpunimin dhe ndihmën edhe nga vende të tjera si Kina, Turqia etj. me kusht që të mos cenohen integriteti territorial dhe sovraniteti kombëtar i Shqipërisë, ndërkohë që Evropa le të vazhdojë predikimet e saj pa fund. Popullit shqiptar i nevojitet një shtet demokratik dhe ligjor, por i nevojiten edhe punë, infrastrukturë, prodhim vendas dhe mirëqenie.

Kjo situatë më kujton historinë e një fshatari shqiptar përpara një shekulli. Fshatari i ngratë banonte afër kishës dhe kur fshatarët e tjerë po shkonin në kishë ky vazhdonte të punonte kopshtin. Njëri prej tyre e pyeti nëse e dëgjonte këmbanën e kishës për meshën e radhës dhe fshatari iu përgjigj: “Me shpirt do të jem atje, por me trup më duhet të jem në kopsht se fëmijët duan të hanë. Kam 30 vjet që e dëgjoj predikimin e priftit, por prifti as mbjell dhe as korr “.

Një pranim në masë i investimeve nga shtete të tjera ndoshta do t’i alarmonte evropianoperëndimorët të cilët ose do të na thërrisnin vetë brenda shtëpisë së përbashkët ose do të bëheshin promotorë të ndonjë “revolucioni” të verdhë, kaltër, portokalli etj.etj. me qëllim rrëzimin e ndonjë qeverie të ligjshme dhe zëvendësimin e saj me qeveri kukulla, të bindura ndaj tyre, por të pavlera për ardhmërinë tonë kombëtare. Dhe, sigurisht, këtë do ta shisnin për ” ndihmë për demokracinë “.

Kur shoh se si e gazmojnë Sali Berishën lajmet e hidhura qofshin të trilluara apo të vërteta (si gjithnjë), gazmim që u ngjitet në çast ndjekësve që i kanë mbetur, kujtoj thënien e Faik Konicës, para më shumë se një shekulli: “Armiqtë e Shqipërisë janë shqiptarë, jo të tjerë”. Në vend që pushteti dhe opozita të bënin “armëpushim” derisa të arrihej objektivi politik kombëtar, po ndodh e kundërta: bojkote parlamentare, kaos në parlament, nxitje dhe udhëheqje të bllokimit të rrugëve, fushatë galopante në Perëndim për ta paraqitur Shqipërinë si qendra e krimit ndërkombëtar dhe qeverinë aktuale si një organizatë mafioze dhe në fund një pohim i thatë se janë dakord të çelen negociatat me BE-në (natyrisht nga nevojat elektorale). Politikanë opozitarë dhe analistë ziliqarë që shpresojnë në rikthime privilegjesh vetjake u bashkuan në kor duke kënduar këngën e dështimit të vizitës së Kryeministrit shqiptar në Gjermani dhe duke i drejtuar lutje Perëndimit të mos e pranojë çeljen e negociatave me Shqipërinë derisa të rrëzohet ky Kryeministër dhe të vijnë ata në pushtet. Ata e mendojnë dështimin e Shqipërisë dhe të shqiptarëve si një fat të tyre dhe si mundësi të vetme për të rifituar atë që s’e meritojnë. Pse të mos jetë një pjesë e Evropës hipokrite me ne kur një pjesë e jona është hipokrite me vendin dhe popullin shqiptar? Kush nuk e kupton dhe nuk e pranon hipokrizinë e të tjerëve i meriton pasojat e saj.

May 1, 2018 12:46
Komento

85 Komente

 1. emigrant May 1, 13:15

  Z.Viktor
  Nj klase politike e shendoshe dhe e sinqerte e drejton nje popull edhe e rastin kur ky popull eshte si shqiptaret qe nuk eshte ne gjendje te beje asnje gje vecse te zihet me njeri tjetrin. I zoti e nxjerr gomarin nga balta. Edhe danezet e hollandezet jane vegjel por kane ecur perpara sepse kuptohen me njeri tjetrin. Shqiptaret jo. Prandaj mos shkruaj artikuj qe te qahesh per shqiptaret. Ky stan kete bulmet ka. Nuk thoshte kot Kisinger qe Cdo komb ka politikanet qe meriton. Sa per ate qe iken shqiptaret bene shume mire dhe shpresoj te vazhdojne te ikin. Nje popull qe per dekada te tera nuk eshte ne gjendje te ndertoje nje te ardhme per vehte mire eshte te shpernadahet neper bote. Prandaj Z Viktor beni “gam gam” sa te doni, asgje nuk ndryshon. Ose ndryshoni karakterin,DNA,gjakun e shqiptareve nje popull qe nuk merret vesh akoma se cfare jemi

  Reply to this comment
  • Dielli mbi Korab May 1, 15:28

   Per çfare Kryeministri na flet o Zotni Viktor??
   Per Kryeministrin qe beri President Ilir Hajdutin te cilin Berisha e shpetoi nga burgu dhe per te cilin vrau me 21 janar??
   Thirri trunit dhe bej analiza realiste dhe mos shkruaj si ne kohen e Baces Enver.
   Ed Rama duhet te japi dorheqje se bashku me Ilirin e Monikes dhe keshtu do ti hapet rruga burgosjes se KRIMINELIT Sali Berisha. dhe kryehajdutit dhe tradhtarit Lul Basha.

   Reply to this comment
  • korçari May 1, 20:10

   Z.Viktor nje analize brilante dhe e vertete por duhet te shtoj se pikerisht se kemi 30 vjet qe sillemi rrotull dhe shkaterojme çdo gje pa ndertuar ate te uruarin shtet ligjor i cili do te jete burimi i sigurise,paqes,punesimit ,pasurimit dhe prosperitetit te shqiptareve n’a duhet ndihma e USA dhe Europes sepse vetem nuk mundemi t’a ndertojme dhe shpeshhere eshte me e dobishme hipokrizia se sa harbuteria .Rinia apo brezi i ri i Shqiperise ka 28 vjet me shkolla surugato,me mungesen e shtetit ,me shembuj qe idiote dhe te paedukate gdhihen te pasur pa punuar asnje dite(I biri Salehut,Stresi etj) dhe ku politikanet dergojne femijet e tyre te shkollohen jashte si Nishani,Like floriri,Mediu Bode etj dhe kjo duket tek komentet idiote dhe me shkalle te larte injorance te mjaft komentuesve ketu poshte.Nje FALEMINDERIT TE MADHE USA dhe EUROPES per ndihmen e munguar ne keto 30vjet.

   Reply to this comment
 2. L.H May 1, 13:40

  MALAJ.
  Shkrimi yt .po qe se do benim nje krahesim figurativ:
  ‘eshte nje makine moderne por tragjikisht e montuar se prapthi”PSE!?
  -Sepse ben krahesime me shtete mijera vjeçare kur shqipeterija 28 vjet nuk mund te quhet shtet e shqipetareve u mungon shteti i se drejtes!?
  -Ti ben krahesime qe shkojne deri ne Idjotesi kur kraheson Bathoren me Angline e Italine qe edhe atje ka krim e korrupsion por harron se atje jo vetem zbulohet evidentohet gjykohet krimi e korrupsioni nga nivelet me te uleta e deri ne kupole ndersa tek ne mungesa e shtetit ka sjelle edhe mungesen e statisikave kus eshte krrimineli e kush shqipetari i moralshem,kush denohet se vjedh nje panine e kush behet deputet ,minister e presifdent se ka vjedhur gjithe Shqiperine nga Salija tek daj Meta apo Like florija!
  -Ti permend nje Sarkozi e nje Berluskon por je ‘naiv’ q nuk arrin te kuptosh qe edhe Sarkozi perfundoi ne QELI dhe Berluskoni ka disa denime perfundimtare ashtu si baballaret e Europes SHIRAK e KOL qe ne moshe mbi ’90 vjeçare u moren ne ndjekje PEMNALE jo se kishin vjedhur si krriminelet e ketij vendi por thjesht se nuk kishin deklaruar ca QINDARKA ne fushatat elektorale te partive respektive ,jo ATA por vartesit e tyre…!
  Ne kete shkrim ‘JA KE FUTUR SI KAU PELES’ ose si thote nje akademik IDJOT ish femije e ish Bllokut djali i ish ministrit te Enver Hoxhes Myqerem me mbiemrin Fuga:’SI KAU LOPES’!
  E imagjinon kuush na drejton!?Akademiket qe e quajne çudi si tja futi kau Lopes!?
  Po kau po nuk ja futi Lopes kujt tja futi Lopeve shterpa laramane me 2 kembe ngujuar ne stallen e majmerise parlament,Topalleve,Monikave,dodave kejdi mehmetave spiropaleve e tere dhive te tjera….!!!!
  FATKEQESIJA ESHTE MUNGESA E SHTETIT,TRAGJEDIJA MUNGESA E INTELIGJENCES DHE INFORMACIONIT!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 14:43

   “FATKEQESIJA ESHTE MUNGESA E SHTETIT,TRAGJEDIJA MUNGESA E INTELIGJENCES DHE INFORMACIONIT!”
   është fatkeqsia e injorancës tonë!!
   mundësinë e kemi për të mësuar,për të mos ndenjur injorantë,por nuk duam!nuk duam të mësojmë,nuk duam të vendosim për fatin tonë,nuk duam shtet,nuk duam drejtësi,nuk duam barazi!!
   e di pëse??
   thjesht se ndoshta njëherë mund të bëjmë ndonjë faj dhe po pati drejtësi mund të na dënojë!!
   nuk duam të mësojmë sepse i kuptojmë hiletë që na bëjnë dhe duhet të ngrihemi për tu vetmbrojtur!nuk duam barazinë sepse mendojmë që tua hipim të tjerëve në kurriz!!
   në tërë kuptimin jemi një popull fatkeq!!
   duke filluar nga këthimi i ramës nga gjermania kemi dhe këthimin e timonit në drejtim të turqisë!!
   ai e kuptoi mënë fund se nuk është aq “piçkë dhije” sa kujtonte deri dje!!ai e kuptoi se me ata që rrotullojnë tërë botën në gishtat e tyre,nuk është ai “qerosi”!!
   intervista e philips në VOA,mundësia e dorzimit të gylenistëve në turqi që e tha ai vetë dhe ky shkrim i këtij që fshihet pa V.malajt,po tregojnë fortë drejtimin që po i jep rama rrugës së shqipërisë!!të shohim a do të jemi aq budallenj sa të mos e ndalojmë!?
   do të jemi aq dementë sa ta ndjekim pas??
   viktor malaj dhe arben duka,tradhëtar nga labova po i shkojnë hap pas hapi!

   Reply to this comment
   • Syri i Shkodres May 1, 18:59

    Kur flet ky injorant gjysem analfabet, anticensurë25642654, mendoni ku ka arritur Berisha dhe skota e tij e hajduteve dhe vrasesve! Rama mund te jete hajdut si te gjithe shqiptaret por nuk te reh nuk te vret! Ky eshte Hook, nje inteligjenti, nje i paemer qe i bashkon nje gje; nuk dine te shkruajne shqip,por dine serbisht!

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 07:48

     syçkë
     nga PS kishe humbur tërë këtë kohë??
     sta kemi lexuar shkrimin tënd “Hoooook”dhe inteligjet prej kohësh!!ke qënë në spital motra??në një dhomë me zogun e tironës??

     Reply to this comment
 3. anticensurë25642654 May 1, 13:46

  lexova vetëm fillimin,dhe duke u mbështetur tek titulli!?

  po them se qënkeni pjerdhur në tru!!

  medja e kazanit të ramas është hedhur në sulm!
  medija e kazanit të ramës është duke bërë budallallëkun më të madh që mund të jet bërë në tërë këtë periudhë 30 vjeçare!
  kjo medje kazani e stërvitur me dhe në çorbën shqiptare,kujton se e hanë të gjithë!!
  para disa ditësh copa e idiotit dhe tradhëtari nga labova,pianec duka,që ka ndaluar komnetet për logoritë e tij,godiste “kërriçin”gjerman vetëm e vetëm se ai nuk ishte i një mëndje me mikun e tij me të cilin kanë prishur qejfet!!
  por harron si pianec duka dhe viktor leshi se nuk është gjermania krahinë e shqipërisë,por një shtet ku askush nuk “të vret e të pret”nëse nuk ke të njëjtin mendim si pallmadhi i partisë!!
  or debila që kujtoni se duke sulmuar një pjesë të parlamentit gjerman,edhe sikur të ishte AfD,do të mund të gjunjëzoni,ndërroni mendim apo politikën e tyre!!
  or njerëz me këto sulme ju po bëni vetëm një gjë!!
  një gjë shumë shumë të rrezikshme,një veprim shkatërrimtar për shtetin shqiptar dhe kombin në tërësi!!
  ju po pregatisni opinionin shqiptar për devijimin që keni pasur si plan B!
  ju po pregatisni opinionin për drejtimin që po merrni drejt turqisë!!
  po del e vërtetë thënja se në berlin është “kërkuar koka e ramës” dhe jo e tahirit!!
  kjo ka bërë që të ndryshojë dhe politika e palloshit të tironës dhe kollovarit të stambollit!!
  viktor malaj,qofsh kush qofsh pas këtij emri!
  qënke një ndyrësirë si gjithë të tjerët!!një qelbësirë bythëlëpirës,një antikombëtar si të gjithë politikanët shqiptarë!një shërbëtror i keq!!

  Reply to this comment
  • XXX May 1, 16:45

   Mate tensionin sa te ka vajtur, se ke komentuar me dhjetra here, duke sperkatur komentet. Jepi pergjigje pyetjes, po iku Rama kush duhet te vije ne fuqi? Berisha per here te trete, apo zagari i tij Basha? Apo Kryemadhja dhe Vasili? Shqiperia do te jete me keq se sa tani, sepse ata jane te provuar. Rama ka gabimet e tij, por ti krahasosh me kundershtaret e tij, del pozitiv. Duhet te dalin udheheqes me te mire se sa Rama qe ai te spostohet, por po vure Bashen ose ndonje tjeter si ai, shqiptaret me mire te mbysin veten ne detin Adriatik qe te shpetojne.

   Reply to this comment
  • I tille je , sa here hap gojen May 1, 20:25

   Per idjotin , antishqiptarin e terbuar, anticensure…!
   Ike more plehre , se nuk ke pune me shqiptaret ti , egersire serbe ! Shko fut koken ne halene “55” qe ke per fis , pse futesh ne nje gazete , qe s`te pelqen,apo keshtu te kane urdheruar ?! I D J O T I L I N D U R !

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 May 2, 07:52

    ja dhe dy zhurmues të tjerë!!
    të rrojë partia pa në PS shqipëria!!
    parrulla e radhës??
    apo në mirë rrofshin bolet e dashit tuaj pa kujt i plasi për të tjerët!!ato janë drita e syve tuaj!vetëm ato arrini e shikoni!!
    e më rrofsh topet o i tillë sa hap gojën
    kurse ti xxx,nuk ke faj sa një peshk i kuq e ke trurin!një rrotullim në akuarium dhe fillon nga e para!!
    nëse nuk është rama duhet të jetë berisha patjetër!!
    nëse unë kam nevoj për ndonjë ilaç!?
    ti ke nevojë për tru!e pastaj për mëndje!!

    Reply to this comment
    • XXX May 2, 11:42

     Anticensure, je nje idiot ku nje pjese e trurit nuk te punon fare. Nuk e kupton qe po kalon ne nje mut muti qe qelbesh ere duke bezdisur te tjeret. Yttt race bastarde!

     Reply to this comment
     • anticensurë25642654 May 2, 14:15

      Lli
      unë kujtoja se më mungonte i gjithi??
      të paktën gjymën e paskam!!
      sa për punën e kutërbimit,bëj një dush më parë e pastaj shkruaj!!nëse nuk e ndjen më jemi në rregull!nëse e ndjen prapë!?
      futi një dush të dytë!!

 4. Molieri & Tartufat Europiane ! May 1, 14:10

  Bravo Viktor …
  nji shkrim intelektual e shpirti te vertete shqiptari .
  Kjo eshte gjuha ,dinjitoze …me te cilen shqiptaret duhet te perballen me Boten .
  Ne jemi po aq Europian ,sa edhe pjesa tjeter e Kontinetit prandaj s’kemi perse te fshihemi ,para askujt ne kte Bote ,perndryshe s’do meritojme rrespekt ,nqs s’i flasim Text te Qarte gjthkujt qe kerkon te shtremberoje Realitetin tone !
  Sigurishte qe kto vende Europiane Perendimore ,gezojne sot gjithcka sepse ndoshta fati
  i jetes u tregua me i meshirshem me ata dhe favorizoje ,zhvillimin ,perparaimin dhe mireqenjen qe gezojne sot vs Ballkanit dhe Shqiptareve ,
  por kjo …
  s’i ben kta europian aspak njerez me te mire ,
  se ne shqiptaret ne kte Bote ,e s’i jep as te drejten
  te diskriminojne popuj e mohojne te drejtat Universale / Natyrale .
  Shqiptaret sot jane perball nji lufte ,psikologjike ,mediatike,diplomatike te gjithaneshme ,qe tenton negativitet per te ardhmen tone .
  Diskriminimi qe Gangteret e Kontinentit kerkojne t’na imponojne ,duhet ti pergjigjemi si Heroi Yne Kombetare
  dikur Hordhise Turke ,
  te bashkuar , te panenshtruar ,krenar e dinjitoze .
  Ne jemi Shqiptaret me te mirat e te kqiat tona ,por mbi te gjitha Njerezor ne Shpirt e zemer # nga rest e Kontinentit Europian .
  Je pikerishte ai Komb si asnji tjeter ne kte Kontinent ,
  qe s’i kemi shkaktuar fatkeqesi asnji populli te kontinentit ,gjate gjithe Historise ,pervecse kemi ndihmuar ate ,aq dhe si kemi mundur dhe si shperblim pas , moren copetimit ,vuajtjen,diskriminimin ,padrjetesine ,izolimin !

  Sa e holl e delikate paska qen levorja e vezes se Civilizimit Europian !!!

  Ne jemi Shqiptatret , qe mbajtem besen e te pareve tane dhe thirrem me guxim E duam Shqiperine si Europa ,pamenduar se kjo thirrje e sinqerte e zemrave shqiptare do tingellonte keq ne veshet e Demoneve te Politikes Europiane , duke devijuar rrugen e deshirat e Shqiptareve e cuar ato drejt nji rruge te erret te pashpres .
  Ne shqiptaret Besen & Rrespektin e kemi te Shenjt !
  Ata qe mundohen ti tjetersojn e injorojne kto Vlera Njerezore , jane me shume se Hipokrite ne kte Bote ,mjerishte te Satanizuar .
  Shqiptaret jane te paralajmeruar ,se ndodhen perball nji padrejtesie te perseritur Historike qe ktij vendi i behet nga Demonet e pashpirte ,qe nuk ndalen kurr se arrituri ate cfar ndjejn Brenda tyre , nqs ne nuk bashkohemi e ti ndalim ! Kjo eshte Hordhia Perendimore qe hecen nen gjurmet e Hordhise Mesjetare te popujve .Hitoria Perseritet …
  shperngulje me dhune dikur ne Mesjete ,
  shperngulje me dhune diplomatike sot me metoda te tjera .
  Le te zgjohemi e mbrojme Shqiperine nga cfarrosja nqs na ka ngel ala pak gjake i te pareve tane ne zemer e s’jem transformuar ne ciganet e kontinentit .

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 14:31

   “Molieri & Tartufat Europiane !”
   ti je pjesë e asaj turrme që i drejtohet viktor malaj!!turrma amorfe pa shtyllë kurrizore,që për amorfitetin e saj jua lënë fajin të tjerëve!!
   ti në vënd që të ndreqësh veten,të ndalosh atë që të mban nën zgjedhë,të mos e përkrahësh,ti i bëhesh krah!!
   për të të shtypur më shumë!!
   arsyet i ke të shumta,por ajo kryesorja është mungesa e zgjuarsisë!!

   Reply to this comment
   • Molieri & Tartufat Europiane ! May 1, 14:49

    anticensure2564654,

    Duhet un vertet te kthej nji pergjigje komentit tend ?
    per hir te llogjikes jo . Te jemi te sinqerte .
    Per hir te njerzillekut e lirise shprehjes po .
    Un rrespektoj mendimin tend ,sepse edhe ti je nji njeri e mbi te gjitha flet gjuhen tone Shqip edhe pse duket qarte te mungon aftesia per te kuptuar jovetem shqipen tone por edhe kte Bote qe te sjell verdalle me ti qit edhe ato pak tru qe te kan mbetur nga Karoseli i Hipokrizise Tartufave te zhvilluar ne nji mase shuuume -shume me te madhe ,se c’e Molieri ne fantazine e tij .

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 1, 15:02

     eh sa mirë do të kishe bërë të kishe zbatuar fjalinë e parë!!
     me kusurin!?
     ke vërtetuar fjalinë time të fundit!

     Reply to this comment
     • Po,Po May 1, 20:30

      E more morr sllav @anticensure , neper kembe do te te kemi , me dhjete te lehurat e tua , qe i quan komente ? !

     • anticensurë25642654 May 2, 07:54

      o Po,Po
      po nga PS më bëre sllav??
      si të shkoi në mëndje mor beqir??
      u lodhe shumë sa e mendove!?
      apo ske kohë??
      të dalin fjalët njëlloj si pordhët??

 5. red por jo i kuq May 1, 14:35

  Dua te falenderoj z.Viktor malaj si analistin me realist qe kam lexuar.Falenderime dhe pe shkrimin TRIDHEJETE VJET PREDIKIME DHE HIPOKRIZI. Faleminderit shume

  Reply to this comment
 6. Kolonizatori modern: May 1, 14:41

  1/3 e skiptareve jane neper bote si punetore me meditje.
  1/3 e skiptareve jane pensionist apo te papune ..
  1/3 e skiptareve jane ne cerdhe,kopeshte apo shkolla..
  1/3 e skiptareve jane politikane,bisnesmene,te burgosur etj…
  1/3 e skiptareve jane…..Sa te treta qenkemi valle..!
  Ja pra qe kapitalizmi a e omel si hallva!Leku a tue u forcue….!?

  Reply to this comment
 7. I.Troplini May 1, 14:47

  EUROPA PLAKÈ, FAJTORE.

  Èshtè pèr tè ardhur keq, qè edhe mendjet e kthjellta, fillojnè e bèjnè tèrkuz dhe pèrfundojnè nè nivelin e shterpèsisè.
  Njè kèshillè pèr Viktor Malajn.!!!!
  Harrojeni Europèn pèr njè moment. Nuk èshtè mirè, kur zvarranikèt kèrkojnè tu bashkohen shqiponjave.
  Dilni nè Maqedoni apo Mal tè zi Zotèri, ose nèse kini edhe ca mè shumè kohè, shkoni deri nè Serbi. Hidhini njè sy infrastrukturès Zotèri, politikave tè shtetit tè tyre pèr tu kujdesur pèr shtetasit e tyre, pèr ruajtjen dhe çuarjen pèrpara tè ndjenjès sè tyre kombètare (jo rrallè bazuar mbi pèrralla). Kur tè dègjoni pèr shumèn mujore qè marrin si rrogè ata serbè, malazezè apo maqedonè, do kuptoni se nuk janè mè tè pasur nè muaj sesa shqiptarèt. Vetèm njè ndryshim ka,,,,,, ata nuk i sheh tè mbushin kampet e refugjatève nè Francè apo Gjermani, nuk i sheh tè japin jetèn pèr tè zènè njè vènd nè maunet qè hyjnè nè Britaninè e madhe.
  Kèto vènde fqinje, nuk janè akoma pjesè e asaj Europe qè pèrrallisni Ju.
  Nuk èshtè Europa Zotèri. Jemi ne.
  Ne nuk e duam shtetin tonè. Ne kemi njè shtetdrejtim rrumpallè, njè popull qè nuk njeh artikullimin e zèrit tè protestès, njè qeveri dhe njè kryeministèr qè vetèpallohet nèn tingujt e njè media tè shitur dhe njè opozitè tè marrè peng nga kontigjenti kriminal.
  1/3 e shqiptarève na qènkan larguar, pretendoni Ju. Dikush mè serioz, thotè 1/2. Ajo pjesa e mvetur aty, jemi ne pofesor-doktorrèt e KRISTAL dhe pensionistèt e gjorè qè i luten Zotit ti marrè nga kjo botè, pa pasur nevojèn e mjekève shqiptarè. Se çfarè nènkupton kjo, mund tè flasin vetèm ata nè Shqipèri, qè e kanè pèrjetuar. Janè gjobèvènès me uniformè mjeku, asgjè tjetèr.
  Time mè, ishte nè gjèndje kome dhe ne familjarèt e saj, nè gjèndje tè papèrshkrueshme emocionale. Papioni i Zotèrisè qè mbante njè titull doktorrate, tè bèrè nè Francè, nè Paris, (mos iu çoftè dreqi nè derèn e tij), mè ka mbetur nè kujtesè, njèlloj si vdekja e time mèje.
  Ai, “papioni i shkèrdhatokracisè”, kèrkonte 6 mijè Euro, pèr tè bèrè gjoja diçka, pèr tè rrjepur.
  Mua mè digjet mjekrra, ai kèrkon tè ndezè cigaren.
  Kjo èshtè Shqipèria Z.Malaj. Jo Europa. Kèto janè shqiptarèt pèr njèri tjetrin, ko europianèt.
  Unè jam shqiptar Zotèri. Unè e jap edhe jetèn pèr kètè vènd por unè nuk jam i gatshèm tè pranoj rrenat dhe pallavrat e njerèzve pa format, sikur tè ishin tè dhènat dhe fjalèt e Perèbdisè.
  Shihni kètè kryeministrin tone sot dhe do kuptoni pse ne shqiptarèt kèrkojmè tè ikim nga sytè kèmbèt. Pèr momentin, Zotèria, nuk e di as vetè se nga tia mbajè mè parè. Me Saliun èshtè, me Erdoganin bèhet nga halli sepse askush nuk ia hap derèn pa ia pèrplasur syve. E dini pse? Sepse jemi hajdutè. Asgjè tjetèr.
  MJAFT VIKTOR MALAJ. Nuk èshtè Europa fajtore, pèr dèshtimin shqiptar. Nèse na japin njè shans, kjo ndodh pèr mèshirè. Ne, nuk meritojmè ASGJÈ.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 15:09

   troplino
   “Unè jam shqiptar Zotèri. Unè e jap edhe jetèn pèr kètè vènd por unè nuk jam i gatshèm tè pranoj rrenat dhe pallavrat e njerèzve pa format, sikur tè ishin tè dhènat dhe fjalèt e Perèbdisè.”
   e ke thënë dhe për mua këtë fjali!!
   flm

   Reply to this comment
 8. Nuk eshte kollaj te kuptosh kte shkrim ,pa pasur brenda gjoksit tend ,pak ndjenje Kombetare prej Shqiptari Dinjitoze May 1, 14:55

  Rrespekt Viktor,

  kjo eshte gjuha qe kuptojne Hipokritet ,
  mbasi i ke zhveshur lakuriiqe dhe ja ke qit bythen ne shesh.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 16:15

   “Nuk eshte kollaj te kuptosh kte shkrim ,pa pasur brenda gjoksit tend ,pak ndjenje Kombetare prej Shqiptari Dinjitoze”
   ku e ke ti dinjittin e shqiptarit mor derdimen??
   tek bythlëpirja e gangsterit të radhës që zgjedh??
   tek përdhunimi që të bëjnë dhe kur je në krah të fituesit??
   tek mos reagimi ndaj padrejtësive që të bëjnë??
   tek mashtrimi që të bëjnë çdo 2 vjet??
   tek pasurimi në kurrizin tënd??
   nëse ky quhet “dinjitet shqiptari”!?
   atëherë nuk ja vlen të quhesh qënje inteligjente!!
   që të na mashtrojnë nuk është faji ynë!
   është faji i mashtruesit!
   që ta pranojmë mashtrimin!?
   nuk ka faj më të madh për njeriun!!
   ne si popull dhe si komb jemi në këtë gjëndje!!
   ne jo vetëm e pranojmë por dhe mashtrojmë vetveten!
   si kur jemi me opozitën dhe me pozitën!!
   ne skemi bythë ti kundërshtojmë prandaj jemi ndarë në pro e kundër!!
   një alibi për të thënë se “ne bëmë çfar duhej por skemi asnjëherë fat”!
   jemi një popull i mjerë!
   por shum budalla për ta “mbajtur kokën lart”!!

   Reply to this comment
   • ehe .. May 1, 16:35

    anticensure 000000000

    frenoje pak histerine tende dhe debato ,por mos ofendo !
    ne jemi njerez ,jemi shqiptare ,kemi qellime e interesa te
    perbashketa ,por rrugat duken te jen te ndryshme .
    kjo vjen nga te kuptuarit jodrejt te situatave politike qe
    jetojme sot , por edhe mospasur te qarte si e kur duhet
    reaguar dhe perse .
    ti ne pergjithsi jep mendimin tend (padyshim ne te mire te vendit tone ) ,por larg asaj qe duhet ,qe i perket kohes ,situates ku ndodhemi sot ;pa ju afruar dot Polit …

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 1, 17:26

     lali mos e merr për fyerje personale!tek ai popull unë fus dhe veten time!!pavarsisht se kundërshtoj shpesh nuk e ndaj veten nga ai që quaj “i mjerë”!
     mbaj mënd thënjen e një shokut tim”kështu funksionon tek ne”!!
     pra ndryshe është e pamundur!!
     këtë po thua dhe ti në një farë mënyre”por larg asaj qe duhet ,qe i perket kohes ,situates ku ndodhemi sot ;pa ju afruar dot Polit …”!!
     është e vërtetë që kështu funksionon!dridhe ta dredhim,dhite ta dhjesim!
     POR nuk duhet të funksionojë kështu!
     sepse ne e dimë që funksionon dhe ndryshe!ne kemi parë se diku tjetër funksionojnë dhe ndryshe!
     pra ne nuk na duhet të “shpikim rrotën”,or njeri!!ne duhet vetëm të “kopjojmë” ato që i kanë shpikur të tjerët!!
     kjo kopjo nuk bëhet si me fotokopjuese,kjo bëhet me edukim!
     një pjesë e edukimit është goditja e të këqijave!pjesë nuk është mbrojtja e tyre,nga frika se mos na rikëthehet saliu!
     lali ke parë ndonjëherë që të bëhen përpjekje për të edukuar masën e popullit me nocionet e shtetit??
     ka parë diku ku të tregohet se çështë dhe si funksionon shteti??ke parë që ti tregohen qytetarit se kush janë të derejtat dhe detyrat e tij??
     jo,lali jo!!ke gazeta,analistë,politikanë që shkruajnë e flasin për vrimën e mizës dhe hajdarin e gjelit,për shah si lëndë të detyruar në shkolla,por askush nuk flet për të edukatën qytetare!askujt nuk i shkon në mënd ta vendosë nëpër shkolla,askush nuk e propagandon në gazeta!
     e di përse??
     sepse na rrjepin më kollaj!
     sepse nuk dimë tiu kërkojmë llogari!!
     sepse i shikojmë si perëndi dhe ju shkojmë pas si bagëtia!!
     injoranca na bën që ta quajmë TRANZICION këtë mashtirim,grabitje që po na bëhet prej 30 vitesh!!lënja në injorancë nga ana e politikës na ka bërë që të pranojmë çdo lloj mashtrimi që na bëjnë për tu pasuruar!injoranca jonë bën që politikanët të pasurohen dhe ne të varfërohemi gjithnjë e më tepër!!
     ne nuk duhet të pranojmë “QË TË FUNKSIONOJË KËSHTU TEK NE”!
     ne duhet të bëjmë “QË TË FUNKSIONOJË NDRYSHE TEK NE”!
     të paktën NORMALISHT!!

     Reply to this comment
     • katarakti May 1, 18:40

      Une nuk besoj se “… ju shkojmë pas si bagëtia!”. Me 1992-shin Partia Demokratike fitoi me nje vote plebishitare zgjedhjet. Pak me pas humbi zgjedhjet vendore, se shqiptaret kuptuan se premtimet per ta bere Shqiperine si gjithe Europa ishin dokrra. Ishin po ashtu shqiptaret qe me zgjuarsi hodhen poshte kushtetuten e propozuar nga Berisha, qe te behej mbret i pashpallur i vendit. ishin shqiptaret qe te super zhgenjyer nga vetem 5 vjet shkerdhatokraci u ngriten me 1997-ten duke kerkuar “parate e tyre!” Pastaj erdhi Nano ne pushtet me premtimin se do u kthente parate etj etj. Aq u zhgenjyen shqiptaret nga sundimi i ketij pijanece, hajduti dhe te pamoralshmi saqe u detyruan te votojne perseri Berishen me 2005, me shpresen se ky i fundit do te kishte mesuar nga gabimet e veta. Por ujku qimen e ndrron, por zakonin s’e harron. Dhe shqiptaret e rrezuan perseri nga “kali” me 2013 duke zgjedhur Ramen ne krye. Ky i fundit nuk eshte i persosur. Larg kesaj. Por eshte i pari qe po flet per nevojen e te berit shtet, qe Berisha e shkaterroi me themel. Atehere çfare te benin shqiptaret me shume?! Personalisht une jam habitur me zgjedhjet llogjike qe ka bere elektorati shqiptar gjate ketyre 25 vjeteve te fundit. Pa dyshim qe eshte zhgenjyer. Pa dyshim qe meritonte me shume. Po ku eshte gabimi i tij kur e kane tradhtuar te gjithe?! Ku ta gjente Mesian e shumepritur?! Eshte shume kollaj te shash, apo t’i shohesh njerezit nga siper. Por shqiptaret thjesht jane mashtruar, sa nga Europa aq edhe nga udheheqesit e tij.

     • anticensurë25642654 May 2, 10:17

      katarakti
      më pëlqekn kjo përmbledhja e bukur optimiste tëndja!!
      pavarsisht se ka disa fakte,prapë ajo nuk është aq e saktë,për mëndimin tim!!
      berisha fitoi me meritë,jo të tijën por meritë e dëshirës së popullit për ndryshim,zgjedhjet e para!i humbi sepse zhgënjeu popullin e majtë shqiptar duke zgjedhur dhe zbatuar një politikë që shkonte nga rrëmuja e majtë në një bastardim hakmarrës të djathtë!!
      kushtetutë e ’97 nuk ishin gjë tjetër veçs një kundërshtim i popullit i udhëhequr nga një parti atdhetare dhe nga një rrevoltë e çorganizuar popullore!!
      me ardhjen e nanos lindi dhe shpresa për një shqipëri si gjithë europa,për atë që ishte dëshëruar 5 vite më parë!!
      kjo u tradhëtua dhe në të njëjtën kohë filloi ndryshimi në atë parti që trashëgoi anën atdhetare!ajo filloi të këthehet në një parti të personit,një parti të përfitimit!!ky ndrshim filloi ta kriste këtë shpresë,ta tradhëtonte!ta përdorte popullin për interesat e saj,të drejtuesve të saj!
      berisha nuk fitoi në ’05,atij thjesht i mbeti në dorë!përplasja meta nano i la dopjogjashtën në dorë berishës!që ndryshe nga qeverisja e parë,qeverisje e çorjentuar ndërmjet pushtetit personal dhe hakmarrjes së djathë,u këthye në një qeverisje të përfitimit dhe të hakmarrjes personale!!
      kjo solli kapjen totale të shtetit,nga politika qeverisëse si anjëherë më parë!
      akoma sot nuk kam një ide si ka qënë e mundur që berisha “humbi” në 2013!!nuk e di se çfar e bëri që të lejojë humbjen e ti!!për mua është një enigmë,duke ditur se ai i kishte të gjitha shanset për të “fituar”!!këtë e tregoi në 2009ën!!ai e tregoi se mund të manipulojë njëlloj si në ’96ën!!
      por ta lëmë mënjanë këtë enigmë,ti këthehemi enigmës së dytë!
      tërë shpresa e varur tek PS dhe tek kryetari i saj i ri!kryetar që kishte dhënë shumë,që kishte ndryshuar shumë,filloi të zvanitej çdo ditë e më shumë,pas demostratave të majit 2010!!dhe morën fund,për mua personalisht,me marrveshjen e mohuar gati një vit rresht,të 1 prillit 2013!!pavarsisht se rama me “ndihmën” e metës “rrëzoi”berishën,ai nuk bëri asnjë ndryshim!pavarsisht se ndryshimet e para filluan që pa fituar zgjedhjet,këtheu partinë nga një partikolegjale në një parti të individit!u këthye nga kryetar i saj në pronar të saj!!me fitimin e zgjedhjeve filloi të bëjë të njëjtat veprime si berisha,me justifikimin e heshtur se nuk kam çfar ti bëj “rrotës që më ka zënë bishtin”,ilir metës!!sot kur i ka të gjitha në dorë nuk po bën gjë tjetër veçse po përpiqet të forcojë pushtetin e tij!!nuk po bën gjë tjetër veçse të njëjtat gjëra që deri dje i quante krime dhe tradhëti!!me të njëjtën arrogancë si dhe paraardhësi i tij!!
      tashti ta lëmë historinë dhe ti këthehemi popullit që ka qënë figuranti i kësaj historie!!
      i lënë pa kokë,kokë që ta drejtojë për të realizuar interesat e tij,ky popull është këthyer në një spektator estrade,o tifoz stadiumi!!ky popull nuk sheh gjë tjetër veçse humorin e estradës politik dhe bën tifozllëk për skuadrën e tij!!gjithnjë duke iu përnbajtur rregullave të këtyre çfaqeve!në estradë paguan për ta “qeshur”,në futboll brohoret, deri në përleshje me kundërshtarin,skuadrën e tij dhe paguan për ta “gëzuar”për fitoren!!
      pra në fund të fundit populli paguan për të mbushur xhepat e humoristëve o të futbollistëve!!
      ata të shkretët,si kur tallen,si kur humbin,i ndajnë paret me njëri tjetrin!!ata pasurohen,populli,unë dhe ti,varfërohemi!dhe jo vetëm kaq,por dhe vritemi me njëri ttjetrin!!
      populli,akoma sot,është treguar bagëti!!nuk sheh mundësi tjetër veç dashit që prin kopenë!!
      shiko mentalitetin që po shpaloset në këto shkrime pas kritikave të parlamentarit gjerman!!po i përgjigjen,nuk janë të detyruar,po e sulmojnë njëlloj si sulmojnë këdo që kundërshton dashin e kopesë nga brënda!po e sulmojnë njëlloj si sulmohet kundërshtari në shqipëri!!
      katarakt,bota nuk është fshat!!në gjermani të del një antar i thjeshtë partie e të bën leckë!!maksimumi që mund të bëjnë kundër këtij kritikuesi është,nëse nuk iu pëlqen mendimi,kritika e tij,të mos reagojnë,të mos duartrokasin,të mos brohorasin,të mos e mbështesin!!
      por nëse ju pëlqen!?e këthejnë situatën përmbys!!
      “dashin” e këthejnë në dele,dhe delen e bëjnë dash!!
      rama ka humbur shumë,tmerrësisht shumë pikë në këtë vizitë të fundit!!sharjet e ndyra që u bënë për “kërriçin” gjerman nga shtypi mbështetës i ramës,nuk bënë gjë tjetër veçse ju kujtuan erdoganin gjermanëve!!
      katarakt,kot nuk e ka thënë sokrati”unë di vetëm një gjë!që nuk di asgjë!”,rama i di të gjitha!!
      dhe kjo është e keqja më e madhe!!
      e keqe që do të na rëndojë TMERRËSISHT!!
      nuk na i ka fajin europa!!mua personalisht nuk më ka zhgënjyer asnjëherë!!
      mua më kanë zhgënjer të gjithë politikanët shqiptarë!!
      sidomos ky i fundit!!
      nese tërë të tjerët kanë lënë një shpresë sado të vogël gjallë!?
      ky e vrau dhe atë pak që kishte mbetur!!
      shiko një fakt të vogël!
      largimet nga shqipëria,janë shtuar tmerrësisht pas fitores së ramës!!
      nuk kishte në kohë të berishës,sepse njerëzit shpresuan tmerrësisht shumë tek rama!

 9. ante May 1, 15:50

  Analize dinjitoze.Keta “anal-listet” konstant te bezdiseshem qe bejne te diturin per cdo gje me siguri duhet te kene konflikt nteresi me shkrimin e z Malaj. Se pari..ose jane emigrante qe sapo kane zene ndonje pune apo apo ndonje mikro biznes se dyti.Ose jane militante besnik , kokefort opozitar qe me padurim dhe ngazellim presin refuzimin e Evropes keta oponent vetem sa munde te kene lexuar ndonje ndonje liber ….te lloit “Anventurat e Cufos.”

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 16:08

   ante
   unë ndryshe nga ti,që e quan “Analize dinjitoze.”,do ta quaja masturbim pasi nuk ke mundur të qish gjë në bordell!!
   bile dhe më keq,pregatitje për të shkuar e të bërë një “bi”me turkun!!
   kjo e fundit nuk është pa leverdi!!nuk mbetesh asnjëherë pa qi!!
   në ato maja rripa rripa,një het ma hipe njëherë ta hipa!!
   kënaqu vëlla kënaqu me dorë!!nesër do të të kënaqë turku i erdoganit!!

   Reply to this comment
   • ... May 1, 20:35

    Pthuuuu…, Je kulmi i injorances njerezore , more anticen.. ! ! ! As per coban derrash nuk te pranon kush !

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 07:57

     derra si ti o pika,pika nuk kanë nevojë për bagtiar!!
     më rrofsh topet dhe ti!!
     sa të paguajnë për zhurmimin??sa komente me pseudonime të ndryshëm ke shkruar??

     Reply to this comment
   • ante May 1, 23:05

    nivel medioker

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 07:58

     plotësisht të drejtë!
     nivel mediokër si viktori dhe ti!!

     Reply to this comment
     • XXX May 2, 16:10

      Anticensure qe e mban veten te zgjuar. Zgjidhe kete ekuacion qe ta kuptojme nivelin e zgjuarsise tende:
      X2 – Y2 – 5Z2 = Mut ne fuqi infinit. Kjo e fundit eshte konstante.

     • anticensurë25642654 May 2, 19:13

      o për,për,ose herëherë
      barazimi është zgjidhja apo apo firma tënde??
      IQja time është e matur me kohë dhe nuk e kalon 60ën!!
      pr tëndja duhet të jetë dhe më e lartë!!shumë shumë më e lartë!sa dyfishi i times,pra 25!!
      e çna mbytën të mënçurit!!

 10. DRENICA E KUQE May 1, 15:54

  Po nuk di ore vella pse citoni njerez te tille te deges se Akademise Jugosllave si R. Qosja, kur ai eshte njeriu qe e pershtrin per s’gjan’ e per s’gjati genjeshtren, bile e kreh dhe e lmon “akademikçe”, jugosllavçe, thene ne gjuhen shqipe!… Shqiptaret ne trojet e pushtueme kane hequr e po heqin te zite e ullirit prej atyre qe kane folur e flasin shqip dhe kane menduar e po mendojne serbisht!…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
  • albani May 1, 20:39

   Merr mundimin zoteri dhe lexo qofte edhe vellimin e pare te ditareve te atdhetarit te shquar profesor Qosjes. Po arrite ta lexosh dot do duhet me kerku falje publike per cfare ke shkruar.

   Reply to this comment
  • Shqiptar nga Shqiperia May 1, 20:52

   Drenica e Kuqe , i lexoj komentet qe ben dhe , pergjithesisht i pranoj mendimet e tua , por kesaj radhe , me sulmet ndaj shqiptarit te shquar , prof. Rexhep Qoses , nuk jam aspak dakord ! Ti i versulesh atij me egersi sikurse na versulen serbet neve shqiptareve ! Ashtu si cdo njeri , edhe z.Qose ka , pa tjeter te metat e tij , por at6o jane shume pak , krahasuar me kontributin e shquar atdhetar qe ai ka dhene per kombin . Ne se do ti versulemi keshtu njeri tjetrit , nuk do te mbetej asnje shqiptar , sepse te gjithe , kush me shume e kush me pak , nuk jemi te perkryer !

   Reply to this comment
 11. Paul Tedeschini May 1, 15:59

  Ky shkrim nuk meriton koment.

  Reply to this comment
  • historiani May 2, 01:30

   Ky shkrimi do te ndihej i fyer po te komentohej nga Tedeskinet i cili, pervec se ekstremist pa mend, i lindur e rritur ne Shkoder dhe i ikur ne vendin e vet ( Itali ) i vjen keq qe atdheu i tij i vertete, Italia, permendet per ” mire ” 2-3 here ne kete shkrim.

   Reply to this comment
 12. TURP PER USA + BE ..QE TOLEROJNE SALI & LUL KRIMINELIN May 1, 16:01

  i nderuar Troplin & VIKTOR COMAPNY !

  Absolutisht nuk ka faj populli shqiptar…
  Ne 1945 Euro-amerikanet i vune kusht Enver Hoxhes TE BENTE VOTIME TE LIRA..
  Ai i realizoi dhe mori 90% te votave…Fullci dhe perfaqsuesi amerikan thane OK votimet ishin shume te rregullta…por shteti amerikan dhe anglez nuk i njohen dhe filluan kunderrevolucjonin..por Enveri i shkerdheu nenen

  E njeta situate ne 31 mars 1991 kur euro-amerikanet i thane RAMIZ Alise te zhvillonte votime te ndereshme dhe i fitoi 85% ku dhe bota i njohu pervec mergatqyqarit elezbiberaj dhe makartistit rajerson qe organizuan masakren e 2 prillit 1991.

  .PRA I NDERUR TROPLINI 2 PRILLI 1991 ISHTE AGERSION DIPLLOMATIK DHE I SHERBIMEVE INTELIGJENTE LERE POPULLIN NUK ESHTE FAJTOR
  faktet qe sjell Izet Haxhia nuk jane konspiracjone por nje realitet i dhimbshem.
  .
  Kjo dhimbje shtohet akoma me teper kur njerez si puna juaj qe jeni atdhetare (nga menyra qe komentoni) keni nje miopi te paspjegueshme..Po ata shqiptaret e thjeshte qe nuk merren me realitetin dhe nuk dine nga na vjen e keqja ..cfare do te bejne..Pra kjo eshte fatkeqsi kombetare qe e shohim se kush qendron prapa Sali Satanait dhe ose nuk e shikojme ose kemi frike ta themi.

  Po prania e Damir Fazllicit ne 2007-2008 perkrah Tom Ridge ne kasafortat e sigurise kombetare konspiracjon te duket zonja Lora ?

  ATA QE BENE SKENARIN E 2 PRILLIT 1991 JANE PO ATA QE BENE SKENARIN E CAUSHESKUT

  Shaqirr Vukaj
  Blloku Lindor / Bashkimi i Gjermanive dhe epilogu i përgjakshëm rumun
  Postuar më: 16 Mars, 2015

  Ne kete artikull te zotit Vukaj terheqin vemendjen tre “sekuenca” te frikeshme qejane specifikuar me A…B…C si me poshte
  A……………………………..
  Sipas burimeve amerikane, kineze, etj. gjatë takimeve të presidentit Bush me kryeministrin hungarez (qershor 1989) dhe Gorbaçovin në Maltë (2-3 dhjetor 1989) është marrë vendimi përfundimtar për përmbysjen e udhëheqjes rumune dhe eliminimin e Çausheskut.
  B……………………………….
  siç del nga dokumentet e botuar në vitin 1995 nga vetë rumunët, duke filluar nga viti 1987, në Rumani janë dërguar agjentë të përgatitur posaçërisht nga;
  B.Sovjetik,
  Hungaria,
  Izraeli,
  ShBA,
  Britania e Madhe etj.
  për të përgatitur terrenin për zhvillimet e mëvonshme. Tërheq vëmendjen fakti, se sipas këtyre dokumenteve, për eliminimin e Çausheskut kanë bashkëpunuar CIA amerikane me KGB sovjetike
  C…………………………………
  revolucioni rumun, ka qenë një kombinim midis:
  1- revolucionit popullor,
  2- komplotit të opozitës
  3-dhe një grushti shteti të organizuar nga shërbimet ndërkombëtare.
  Duke ju referuar ketyre ”sekuencave” po ju pyes
  Po demonstratat e q.studenti,ne hedhjen e permendores se enver hoxhes,ne provokimin e shkolles bashkuar kush jane ato agjentura qe nderhyne kaq hapur
  Po masakren e 2 prillit 1991 pervec udb jugosllave ka qene implikuar cia me kgb ? SI NE RUMANI…
  A duhen dekoruar banda e tropojes e elez biberajt,berishes,hajdarit etj.. si flamurtaret e demoNkracise dhe zagart te Serbise ??

  PO….PO… DUHEN DEKORUR ME BURGIM TE PERJETSHEM..OSE…
  KUR KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE TRADHETISE PABESUESHMERISHT TE MADHE TE EDI RAMES
  DHE KJO NUK PO NDODH PER PER ARESYE TE ABUZMIT KOZMIK TE DIPLLOMATEVE EURO-ATLLANTIKE ME NJE POPULL QE JU BESOI SI KRISHTI NE 1991-1992

  DHE KJO NUK DUHET TE NDODHI SE AI POPULL DUHET TE NXJERRE NJE AVNI RUSTEM PER TE EGZEKUTUAR PERBINDESHIN E VICIDOLIT QE ESHTE QINDRA HERE ME ANTISHQIPTAR SE ESAT PASHE TOPTANI ME GJITHE ANTISHQIPTARET TE MARRE SE BASHKU
  I PANDEHURI SALI RAM BERISHA DUHET TE EGZEKUTOHET ME TE NJEJTEN MENYRE QE AMERIKANET NDESHKUAN BIN LADENIN PER KETO KRIME KUNDER KOMBIT SHQIPTAR:
  1 krimi i vrasjes ne bashkpunim ne 21 janar 2011
  2-tradhetia me detin jon
  3-tradhetia me lejimine varrezave te grekut
  4-vrasje shteterore ne gerdec
  5-puci i shtetit shtator 1998
  6-genocidi mbi fisin haklajt
  7-shkaterrimi shteti 1997 (kater mije te vrare)
  8-masakra naziskine ne 1996 (sheshi skenderbej)
  9-futja ne konfernecen islamike
  10-fronezimi janullatosit
  11-shitja hidrocentraleve
  12 kalimi i borxhit mbi 67% (Humbja sovranitetit)
  13 etj…
  TE PAKTEN FISI HAKLAJVE,TE 21 JANARIT,GERDECIT ,OTRANTOS DHE MIJRA FAMILJE ME TE CILET KY PERBINDESH KA HYRE NE GJAK DUHET TE ZGJEDHIN NE “SIX NAVY ELITE” PER TE HEQUR QAFE KETE BAJLOZ TE ZI TE SERBISE DHE DREQNISE..
  NE NJE VEND SI SHQIPERIA KU NUK KA SHTET DHE DREJTESI KANUNI ME KETE MONSTRE ESHTE DETYRIM KOMBETAR..KILL HIM DHE MOS U MERRNI ME PIKTORE..BOJAXHINJ ..ZORRAXHINJ…MORRA DHE AMBASADORA

  Reply to this comment
 13. gjermani i fundit May 1, 16:16

  maredhenia me BE eshte fiks keshtu, duke na mbajtur nen diktatin e planit rezerve. Flet nje trangull si Macron se qenka shpejt per ne hyrja ne BE; provo ti blesh per 4-5 miliarde tanke, helikoptere dhe anije ushtarake, do behet shume entuziast. Po qe per karta te drejtash e me the -te thashe, asqe u plas fare. Bravo Viktor! Thuaji Rames te fuse ne burg plakat qe shesin qumeshtin e lopes se vetme e te sajdise me kontrata miliardere Makaronin e Frances e do jete ne pushtet edhe per 100 vjet te tjera. Nuk eshte hipokrizi, ate sille ketu, eshte maskarade neokolonialste.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 16:33

   o mono
   po sikur në vënd të miliardave për tanke e helikopterë,këta politikanët tanë të mos i fusnin në xhepat e tyre dhe ti përdornin për ekonominë shqiptare!
   çfar mendon se do të bëhej??
   nuk do të na plaste fare për BEnë??
   ashtu si nuk e rruan zvicra??
   kështu or mon lali!ti i thu europës “përse e kupton ti se unë du me ta fut”??
   paske qënë e ndyrë që smë lë mua dyrësirën të ta fus!!
   mono,normalisht populli nuk ka faj,asnjëherë,përveç rastit kur zgjedh qeveri të keqe!!
   për pasojë bëhet bashkfajtor!!
   mon këta ndyrësira,që ne i shajmë nga mëngjesi deri në darkë,pozitë e opozitë,jemi ne që i mbajmë në këmbë!ne i zgjedhim!ne i mbrojmë!!
   ti po e bën një gjë të tillë tashti!!
   në vënd ti kërkosh llogari palloshit,ti i del krah!
   pavarsisht se e di që ai është fajtori!!
   nuk mohoj fajin e të gjithë të tjerëve!!

   Reply to this comment
   • gjermani i fundit May 1, 19:43

    ceno, vetem Jezu Krishti qe burre i mire, po s’e bene kryetar shteti. Kryetaret e shteteve jane dhe behen fodulle, arrogante, egocentrike, maskaretj, etj.Shohin dhe xhepin e tyre, diku duke favorizuar, diku shtojne rrogat, dietat, pranojne dhurata, qofshin edhe vila, jane arriviste, nuk jane heronj. Drejtimi i shtetit eshte nje zanat qe mesohet duke e ushtruar, ia meson edhe marifetet dhe ia ndjen lezetin. Nuk do behemi te tere kryeministra, atij qe i bie llotaria do shpresojme te beje ndonje gje te hajrit. Keta nuk kishin eksperience per vjedhje se Enverit nuk i doli nami kot, u priste koken. Keta Mak (a)ronet i mesuan se po ata i katapultuan qe Shqiperia te marre fryme sipas interesave te shteteve te medha. Ata u thane te vjedhin, te zhvatin, te japin me koncension tere ekonomine, se keshtu i leverdis kolonialisteve. Prandaj te mos shesin moral. Di gje ti pse Franca duhet te pyetet per Sirine? Ty te shkon mendja per Liberte-Ugualite-fraternite; lesh me qime. Ka te drejten e kolonise ketu e 100 vjet me pare. prandaj Viktori e ka mire. Sa per hajdutet tane, ja tek i ke, peshtyji dhe mos i voto.

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 08:27

     mono ke të drejtë!!
     në mos raki skrapari,raki vlore,por dhe koçimarja shkon po të jetë 2 herë e zjerë!
     në rast se si kemi këto dhe një verë shqipërie shkon!për ti pshurrur në të është, por mëndjen ta sjell vërdallë!!
     në rastin më të keq kemi uthull boll!!
     mono mos u mërzit o xhan i cenos!!e rëndësishme është gota dhe nja dy kokrra ullinj!!
     ah mos harro dhe nja dy hudhra të njoma!ato janë shtojnë lezetin!?

     Reply to this comment
     • gjermani i fundit May 2, 10:56

      hahhhhahhahahhaaaaa, ceno, ti punoke banakier, hahahhahahaa. Sepse kafehanet e Shqiperise jane parlamente me vete, me deputete te ndershem qe e paguajne nga xhepi i tyre qejfllekun. Ti gjykon sikur shtetin e drejton ndonje kompjuter qe s’ka as familje, as nerva, as difekte karakteri, as temperament, qe as shkon te haje, as shkon me nder ne banje. Ky ketu eshte nje shkrim qe debaton per nje dukuri, jo per te gjitha. Mesa duken bathet BE nuk do na pranoje ne qershor, se nuk duan shtetet e medha qe justifikohen se akoma nuk jemi gati, etj, etj. Ketu po themi se keto shtetet e medha perdorin standarte te dyfishta kur kane interesa ekonomike apo gjeopolitike, psh pranimi i Sllovenise se donte Austria, i Kroacise se donte Gjermania, i Rumanise se donte Franca, Bullgarise se donin keto te dyja se bashku, kurse ne Ballkani Jugperendimor(na quajne krahine, vilajet, as shtet nuk na quajne) duhet te reformohemi, dmth ti japim grekut çfare do greku e pastaj ndonje pazar me gejrmanet dhe francezet dhe hop u bekerkemi te mire e te pranueshem. Mak(a)ronit as i behet vone fare se ne kemi nje klase sunduese qe vjedh e shperdoron, biles kur jane ashtu aq me mire se i mbajne nen shantazh. Ceno, me konkrete replikat, mos i bjer gjate se te ikin klientet pa paguar.

     • anticensurë25642654 May 2, 11:26

      pjatalarës mon,pjatalarës punoj!!
      më duhen dhe nja da shkallë për të kapur banakun!!karrjera më ka ecur shumë!!ta fillosh si pastrues halesh,do të thotë se kam përparuar!!sidoqoftë flm për mendimin që ke!!
      a thu se ata që kanë shtete si gjermania hollanda e zvicra i drejtojnë me kompiuter,e kështu me radhë ato që përmënd për mua??
      or mon or humorist,a kanë ndonjë faj këta kriminelët tanë,apo e kanë vetëm këta “kriminelët”europianë që po shkatërrojnë vëndet e tyre duke i mbytur me lekë??
      po si mor vetëm të tjerët na i paskan fajin??`po si more askush nuk e kupton këtë gjenialitetin tonë,këtë mirësinë tonë mbarë popullore??po si është e mundur mor mon djali që këta budallenjtë e europës nuk shfrytëzojnë këtë gjenialitet toni??
      apo thjeshtë duhet të zgjohemi nga gjumi dhe ta shohim se në çkënetë jemi futur??
      mono je tipik mentalitet shqiptari!
      i arsimuar!!
      që po i djeg neuronet me alkoohol!!

   • Shpellari i rrjedhur nga trute May 1, 21:00

    Me siguri do te jesh droguar z. anticensure , se nuk degjojme pordhet e tua , fillim mbarim ! Njeriu me logjikje normale , nuk sillet keshtu si ti . Ike vizitohu nje here , se mbase te gjendet ilaci edhe per semundjen tende !

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 10:26

     lali hapi sytë!mos tymos bar dukagjini a lazarati,të këthejnë me të vërtet në shpellar të rrjedhur nga trutë!!ta bëjnë mëndjen njëlloj si pseudonimin!!
     apo e ke zgjedhur sepse i tillë je??
     çna mbytën beqirët dementë!!

     Reply to this comment
 14. tom May 1, 16:35

  Nuk i intereson politikes europiane futja e shqiperis ne strukturat e bashkimit europian sepse nuk mund ta vjedhin popullin shqiptar nje lloi sikur e vjedhin duke e patur koloni.E njejta eshte edhe per politikanet shqiptar te cilet nuk mund te bashkpunojne me hajdutet e europes sepse futja e shqiperis ne bashkimin europian sepse ky i fundit ka struktura qe hajdutet do te pergjigjen per ato qe bejne.

  Reply to this comment
  • ganiu May 2, 16:01

   Hahaha a i ke lexuar ato që ke shkruar?

   Reply to this comment
   • Oh i shkreti tru ...! May 2, 16:54

    ganiu ,

    ti ose s’di me lexu mir shqipen ,
    ose te mungon ajo pjes e trurit ,
    qe zgjidh Integralet Kosinus Alfa + Beta ne fuqi te dyte = Ajo qe shkruan Tom

    Reply to this comment
    • anticensurë25642654 May 2, 19:28

     sigurisht që të dhëmb lali!!
     sepse kështu si e thotë toma,për ty mund të jenë dhe në fuqi ∞ pr lexoje dhe ti një herë!!
     tomka thotë se “nuk mund ta vjedhin popullin shqiptar nje lloi sikur e vjedhin duke e patur koloni.”por që në fakt duhej të thoshte,” ska mbetur gjë për ti vjedhur se e kanë rrjepur politikanët e vetë”!
     gjë që e bën dhe më çorbë në fjalinë e dytë,kur thotë se ” politikanet shqiptar te cilet nuk mund te bashkpunojne me hajdutet e europes sepse futja e shqiperis ne bashkimin europian sepse ky i fundit ka struktura qe hajdutet do te pergjigjen per ato qe bejne.”,pra hajdutët e europës do të arrestojnë hajdutët tanë!!
     kështu “Oh i shkreti tru …!”,ky është paradoks i një njeriu që ka mësuar të shkruaj,por nuk arin të lexojë!e një njeriu që ka një kujtesë të barabartë me peshkun e kuq dhe për pasojë duke mos mbajtur mënd se çka shkruar në fjalinë e parë i bën mutin me të dytën!!kësaj i thonë të bësh çorbë vetëm me ujë!!
     ps:e shkruajta thjeshtë për të ndihmuar ganon,sepse e di që dhe kaq ka shkurar shumë!!
     ose si i thonë ndryshe,sipas mendimit të tomit,ujë të zjerë

     Reply to this comment
 15. REZI May 1, 17:12

  Analizë dinjitoze dhe plotësisht realiste. Vetëm ata që s’e duan Shqipërinë nuk e kuptojnë këtë analizë katërcipërisht e saktë. Ju faleminderit për këtë shkrim.

  Reply to this comment
  • PSE ? May 1, 20:01

   Edhe ne mos qofsh Rezi im ,te pershendes , sepse po ben nje vleresim objektiv per shkrimin e te madhit V.Malaj .
   Kriminelet , banditet , pinjollet e kuislimgeve, maloket e njerezit e hurit e te litarit, vegla te bindura te sherbimeve sekrete ,te gjithe jane bere aq aktive , jane hedhur ne sulm frontal , kunder Shqiperise,shqiptareve dhe Edi Rames , duke komentuar e replikuar nga disa here e me terbimin me te neveritshem e provokues te tyre , aq sa na duket humbje kohe , te meresh me gjithe keto te vjella te tyre ,vetem per te nxire e perbaltur gjithecka dhe per te prere si me thike shpresat e shqiptareve , se ky vend mund te behet ! Nuk eshte aspak e rastit , qe i gjithe ky taborr derrash antishqiptare ,eshte hedhur kaq furishem ne sulm , ne keto momente kritike , qe merren vendime historike per vendin! Kjo eshte e llogaritur mire , nga qarqet antishqiptare , duke hedhur ne sulm te gjithe llumin shqiptar , qe e kane nen sherbimin e tyre !O sot , o kurre !

   Reply to this comment
 16. shishica May 1, 17:14

  Shkrim shume i sakte ,me modesti gjithmone kam komentuar kete menyre zgjidhje ….thjesht …vizite e XiJipingut ne Tirane ,nje marreveshje shumeplaneshe investimi .Kina do ta realizonte me kenaqesi ,qofte per histori ,qofte per interes .Nje angazhim per Shqiperine Kines i kushton nje pike uje ne oqean .Praktikisht Kina ka ne dispozicion qindra miliarda dollare ,vetem ne Gjermani vitet e fundit ka investuar miliarda dollare ,per te mos folur per greket ,serbet ,sllovaket ….Per dijeni Kina do te investoje ne Sllovaki nje qender moderne industriale me punesim te afro 12000 punetoreve ,por nuk e arrin sepse nuk ka fuqi punetore .Pra ne se nje porte qendron e mbyllur ,nuk mund te presesh te vdesesh ,kerko porten tjeter …bota eshte e madhe …Sot nuk eshte vetem perendimi ,eshte lindja ,jane petro dollaret ,por edhe parate e zeza …Pse ne duhet te jemi te ndryshem nga bota…Mali i Zi 15 vite me kondrabande shteterore cigaresh u pasurua …dhe tani e duartrokisin ..Hajde Rama ,ftoje XiJiping …Nje 33 vjecar korean po luan me gjithe boten …ti luaj vetem per shqiptaret.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 1, 17:34

   “Nje angazhim per Shqiperine Kines i kushton nje pike uje ne oqean .”
   prapë shpirti i lypsarit!!
   një nga zanatet që nuk i ka shkuar asnjëherë për shtat shqiptarit!!
   shushicë
   kinezi të ndihmoi njëherë për politikë!
   ne ja shpërblyem me punë,duke lënë mënjanë përplasjen përfundimtare,ne atë që na dhanë e shfrytëzuam në maksimum në atë kohë!sot kin anuk e bën një gjë të tillë!!
   e di përse??
   sepse nuk ka arsye politike!
   ekonomike do të thuash ti!?
   nuk janë budallenj të fusin para në “virimën e zezë” shqiptare!!
   harrove se çfar propozuan për rrugën e arbërit??ishin plotësisht të gatshëm ta bënin!
   përse nuk e bënë??
   thirri njëherë mëndjes!
   mos kujto se ka budallenj kjo botë!!
   po kujtove se i di të gjitha,se je më i mënçuri në botë!?
   ka vetëm një fakt që është e sakt!
   je më budallai
   ps:të paktën nuk ke thënë “hop e në krah të sulltanit të bosforit,vëllait të ramës”!!
   rama këtë rrugë po pregatit!!

   Reply to this comment
  • Tartufi May 1, 17:38

   Kur ne nje trapez qe pihet dhe kuvendohet ,gjendet nje mendje kapteri
   ketij trapezi i qihet muhabeti. Jane kohe te bukura per kete milet,qe kopshtin e perimeve , vreshtarine,ullishten,blet ritjen,dhe kullosjen e deleve
   ja kerkojne te tjereve ! Me vjen keq per popullin tim,qe e ka te lehte te jete
   nje turrme dhe e ka te rrende te jete nje individ,qe historine e popujve te
   tjere ta lexoje si shembell dhe krahesim me te tijne.

   Reply to this comment
  • Idee perfekte .Kina,Japonia,etj etj Lindja jane tregje me interes May 1, 17:38

   Idee mjaft inteligjente .
   Qeverria Shqiptare duhet te hapi te gjitha drittaret ,
   e shofe ne te gjitha drejtimet ,pa qen nevoja te
   fixohet vetem ne nji dritare .
   Sot jetojme ne demokraci ,ne nji Bote Globale ku mundesite jane te shumta ,mjafton vetem te njohesh sinjalet e kohes , te reagosh ne momentin e volitshem
   dhe drejtohesh Portes duke qen ne fund te fundit
   Pragmatist ,pa injoruar Kontinentin e Vjeter dhe lene kohe atij kur ti vije veza ne vryme ,(se kllocka plak do gjithmon kohe) dhe hapet ne tregjet e Kines qe jane te pafundeme dhe kerkojne nji baze ,nji kembe ne Europe per Expansion .
   Shqiperia do rrespektoje e nderoje Aleatet Stradegjike ,
   qe e Duan Shqiperine Nudo mes tyre , por ajo s’mundet te presi vdekjen ne kte role e
   duhet te mbijetoje e kerkoje tregje e aleanca ekonomike te reja ,per aq kohe sa nga Aleatet Stradegjike ,perfiton asgje ,pervecse ripet lart e poshte toke .
   Ktu gjithcka varet nga syt e qeverriut .
   E shef ai kte bote me syt e Shqiperise APO te Kolonialisteve Moderrne qe prrallat i kthejne ne Enigma e me pas ne gje a gjeza …

   Reply to this comment
   • anticensurë25642654 May 2, 08:20

    si fillim për pushtin e UDBsë
    si dhe paraqitesh,pseudonimi tënd,nuk ja vlen të diskutohet me një pusht,e aq më shumë kur është i UDBsë!!
    tashti me ty o “Idee perfekte .Kina,Japonia,etj etj Lindja jane tregje me interes”
    këtë që thua ti e ndjek dhe duhet ta ndjekë çdo shtet,çdo politikan që drejton shtetin,por dhe çdo politikan i thjeshtë!
    por në rasitn tonë nuk kemi këtë situatë!!
    në rastin tonë kemi një politikë vrastare,kriminale që vetëm me shtetin dhe mbarvajtjen e tij nuk mendojnë!!nuk është qëllimi i tyre,ndërtimi i shtetit,qëllimi është pushteti dhe përfitimi personal!
    tërë ky sulm i kazanit të ramë kundër parlamentarëve gjerman është i njëjtë me atë që bënë medjet turke par një viti!!këta tanët nuk i kanë quajtur nazistë,përveç ben dukës!!kazani mediatik i ramës bëri të njëjtën gjë që bëri kazani i erdoganit kunër ramushit,kur shkarkoi ministrin e brëndëshëm!!
    pra këto analiza anale të këtij viktorit,poe zitë idiote partiake të ben dukës nuk janë gjë tjetër veçse në masturbim!!jo si ai që e kuptojmë ne,jo!!këta i bëjnë masturbim bythës!dhe mbasi janë kënaqur duke futur gishtin në bythë habiten përse dora ju vjen era mut!!habiten kur parlamentarët gjermanë nuk pranojnë ftesën për një darkë nga K/ministri ynë qytetar tirone me mentalitet burgajeti!!
    nëse ky trumbetim nuk është një shënjë e ndërrimit të drejtimit,atij erdoganist!?
    atëherë është një idiotësi e jashtëzakonshme!një lëvizje tmerrësisht e dëmshme e idiotëve tanë!!
    ne si popull në përgjithësi kemi mentalitetin e dashit të kopesë,prijësit!!gjermani mësoi nga prijësi i fundit dhe nuk e pranon më atë mentalitet!!
    nëse merkel pranon kritikat e përhershme në radhët e partis së saj!?
    çfar mendon ti se do të lejojë që ti,në rastin tonë një lypsar 30 vjeçar,ti pështysh në surrat njeriun e saj??
    kjo vizitë e palloshit ka qënë më katastrofalja që mund të ket bërë një K/ministër në një shtet perëndimor!!
    pasojat e saj dhe të këtyre shkrimeve keni për ti parë shumë shpejt!!jo më shumë se dy muaj!!

    Reply to this comment
 17. alphade May 1, 17:24

  Shkurt: Nje analize e shkelqyer, eksahustive …..!
  Pershendetje dhe urime per artikullin ,zoti V.Malaj !
  BRAVOOO ……..!
  Nje sygjerim kam: Le t’i drejtohemi si komb Amerikes qe
  t’na beje shtetin 51apo 52, idem si Puerto Rico ….! Dhe
  me kete rast zgjidhet nje here e pergjithemone ” Nyja
  Gordiane” me Europen. Dhe,nese Amerika nuk do na
  pranoje fillimisht duke na rekomanduar te integrohemi
  vecse ne Europe, ne duhet te vazhdojme te kembengu-
  lim duke bere paralelizem me Hong-Kongun qe sa larg
  ishte nga Anglia megjithate deri dje Ai , Hong- Kongu ishte pjese,domen i Anglise. Keshtuqe largesia nuk eshte
  argument. Sot bota eshte bere sa nje ” kokerr arre” ,ra-
  porti : Kohe dhe Hapsire ! Shqiptareve u mbetet e vetmja
  alternative per te sfiduar Europen Plake dhe te mplakur.

  Reply to this comment
 18. katarakti May 1, 18:11

  Viktor Malaj eshte shnderruar ne nje fare marke e sigurt e drejtesise, guximit dhe kultures gazetareske. Kur lexon shkrimin e zotit Malaj je i sigurt se aty do gjesh te verteten, te arsyeshmen, te drejten. Njelloj siç eshte marka e automobilave Benz -Mercedez. Kur blen nje makine te kesaj marke nuk ke nevoje te pyesesh per cilesine dhe klasin e saj. Edhe kesaj rradhe Malaj i qendron besnik formatit dhe formimit te tij. I thote te vertetat troç. Ate qe te gjithe shqiptaret e kane kuptuar: Europa nuk na do dhe nuk ka interes per ne.

  Reply to this comment
 19. Gjeneral Telini May 1, 18:43

  Bravo tè Madhe, Viktor Malaj, shkrim Brilant. Europa kurva e motit, e vjeter, e BE e re sotcmja, armike te betuara tè Kombit Shqiptar. Gjithemone ka qene, ne aleance, me sllavo otodokset, ruso, serb, dhe greket e ardhur nga Azia e Vogel, kunder Shqiperisé. Kane 30vjet qe po na cajne, trapin, me lloj , lloj justifikimesh, jo krimi, jo drejtesia, jo shkerdhatokracia, jo hashashi, jo mafia, e shume justifikime te tjera. Serbia e gerqia, ortodokse, qe gjate shekullit te kaluar, masakruan, dhe coptuan Kombin Shqiptar, tolerohen, dhe favorizoen. Kjo eshte evropa kurva e motit. faj kemi dhe ne si popull, per politikanet, qe na la Peshqesh, ramiz serboshnjaku , me Nexhin, merimangen e Zeze,duke filluar sali berishovicin, tos vllaogrekun, like defter floririn, lulush hollandezin, edvin pardesybardhin, e shume tè tjere. Analizat dhe shkrimet tua jane te goditura, tè sakta, je Patriot , dhe i lexoj. edhe pse personalisht, ne Shqiperi nuk kam ndonje interes, dhe nuk kthehem, por vendi im mè dhimset, politikanet, e postkomunizmit , e bene ate vend, per shumicen e shqiptareve tè pabanushem, me katovicen qe vazhdon, edhe sot.

  Reply to this comment
 20. 6 May 2013 May 1, 19:18

  i nderuar Tor…
  .
  Ka ardhur koha te hiqni “siguresen” qe mban bomben e pashperthyer ne artikuj dhe mendjen tuaj..
  .
  Shqiptaret nuk kane cfere humbasin i kane humbur te gjitha,,por nje vlere te madhe njerzore mund ta fitojne shume shpejt..Dinjitetin..
  .
  Dhe kjo arrihet duke thene te verteten e hidhur..pambarimisht te hidhur..
  .

  .Lexoni me kujdes ju lutem:
  .
  1-Sali Biberisha.. ka qene ..eshte.. dhe do te jete …nje kobure ne duart e makartisteve te tipit Biberaj-Rajerson qe zbatuan nje nga doktrinat me antishqiptare ate te “dekomunistifikimit” qe rezoltoi me reaksionare se NACERTANIA APO MEGALIDHEA
  .
  2-Sali Biberisha eshte kriminel shume dimensional i kthyer ne perbindesh por absolutisht nuk eshte fajtor….
  Fajtori nr 1 eshte Donald Luli i rradhes qe ne menyre te kuptueshme eshte lexuesh fermanesh i berishisteve te Washingtonit & Brukselit qe nga Wisneri ..Podestat e deri te Elez Biberaj.
  .
  Fajtori nr 2 eshte KOQETREDHURI Edi Rama me Pisaistat e tij duke shtuar dhe intelektualet si Kadareja qe deri tani nga mijra krime te Biberishes nuk e kane hapur sqepin..
  _______________________
  Izet HaxhiaViktor Malaj-Mero Baze-Bedri Islami -Alban Dega dhe shume te tjere me shkrimet e tyre direkt apo indirekt kane kritikuar apo akuzuar Elez Biberaj si “nentoka serbe ne amerike” i cili eshte faktikisht Sali Berisha Amerikes.
  Kam shume argumente qe tregojne se pa u “rrezuar”Elezi=sali berisha amerikes” ai Saliu i Shqiperise do ju nxjerr uje te zi akoma
  _______________________
  Argumenti me i “ububujshem” eshte si me poshte:
  COMMISSION ON SECURITY AND COOPERATION IN EUROPE
  OF THE UNITED STATES CONGRESS (6 May 2013)
  Philip T. Reeker, ; Elez H
  Biberaj, ; Besa Shahini,analiste
  Gilbert Galanxhi, ..
  …..
  Ku shtrohen keto pyetje:
  E para
  Cfare statusi ka Elez Biberaj qe merr pjese ne kete forum kaq te larte te Kongresit
  E dyta
  Pse ne gjithe “hartimet” e ngjarjeve ne Shqiperi nga 2005-20013 e mbajtura ne kete komisjon nuk ka asnje fjale:
  -Per masakren e 21 janarit
  -Per Holokausin e Gerdecit
  -Per vjedhjen e Bashkise Tiranes nga Arvizu & Basha
  -Per vrasjen mafioze te Kosta Trebickes
  -Per prokurorin amerikan qe mbuloi kete vrasje
  …..etj etej….
  ………………….
  Pra pyes publikisht Viktor ‘TRIMIN’
  A nuk e kuptoni qe Sali Bisha ka nje mbrojtje te fuqishme nga berishistet e WDC & BE ?
  jeni budallenj apo frikacake ?

  …..

  Reply to this comment
 21. ETHEM May 1, 22:15

  ANALIZE E SAKT.PERVECSE BE ESHTE RREKUR ME VENDIN TONE,E KEQA ME E MADHE KA ARDHUR KRYESISHT NGA POLITIKANET TAN SIDOMOS TE DHATHTE-TASHM PD+LSI.SEPSE SIÇ PO NDODH TASHME,GJERNANI KRRIÇBAU PO PERSERIT ATO QE I KA THENE LULI SI NE ÇADREN E KRIMIT ASHTU EDHE NE GJERMANI NE TAKIMIN ME RAMEN DHE KUDO.KJO SERI SHPIFJESH VAZHDON.U KA NGELUR NE MENDJE CESHTJA TAHIRI DHE HASHASHI SIKUR NUK ESHTE LULI AI QE I KA BERE HYSMETIN LAZARATIT ME MIJRA TON HASHASH APO SIKUR NUK ESHTE LULI AI QE VRAU 4 VET NE BULEVARD,QE VODHI 230 MIL.EURO TE RR.KOMBIT APO SHITJEN E DETIT.DHE DOPJO H I P O K R I Z I A ESHTE E SHUMFISHT:E BE+SHBA QE HESHTIN POR DHE TE VET 2B QE I SHITEN POPULLIT SIKUR NUK KAN BERE ASGJE.
  DIHET QE SB KA MBROJTJE ND/KOMBETARE…TE ATYRE QE E EMRUAN PRESIDENT E DERI SOT,ME PRETEKSIN E RREZIKUT KOMUNIST QE NA KERCENON NESE SALIU LESHON KOLLTUKUN E PUSHTETIT.KESHTU SB ESHTE KTHYER NE FATKEQSIN KOMBETARE TE KETIJ VENDI DHE DO TE JET SHKAKTARI I MOSHAPJES SE NEGOCIARAVE ME BE,PASI E SHTYN LULIN E MONEN NE AVENTUARA TE RREZIKESHME DUKE HEDHUR GURIN E FSHEHUR DOREN…!

  Reply to this comment
 22. shushica May 1, 23:07

  Anticensure ,eshte mekat te besh diskutim me ty …Eshte fare lehte te kuptosh disa gjera ,shko ne internet dhe te kuptosh se cfare investime po ben Kina rreth Shqiperise.Por ti jeton ne vitet 60,te .Kina nuk investon ne rruge qe kalojne 10 makina ne ore ,por atje ku ka interes ajo hedh miliarda,..Dhe interesi jane kromi ,bakri ,enrrgjia,,nafta ,portet ,aerportet,Kush eshte me afer Europes ..Pireu apo Durresi ..Dhe me kryesorja Kina nuk shikon ngjyrat e partive ,sjo ben thjesht biznes .

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 2, 08:06

   shushice e ke lexuar replikën time apo jo??
   hidhi dhe një sy dhe do të shohësh se këto që po thua në këtë koment të kam thënë dhe unë!!
   kina dhe kushdo nuk mund të investojë në një vrimë të zezë!vrima e zezë që gëlltit gjithçka është politika e korruptuar shqiptare!!pra kinez tregëtari nuk është budalla të hedhë paranë në lumë!!
   prandaj të dhash shëmbullin e rrugës së arbërit!!përse kujton ti se rama ja dha kësaj “firmës shqiptare”??
   sepse kinezët nuk pranuan të ndërtojnë rrugë “patriotike”,rrugë për të fituar zgjedhje,ata ndërtojnë rrugë për të fituar para!!
   si e thua dh eti nuk ju intereson se kush parti fiton zgjedhjet,ju intereson që në fund të kenë fitimin e tyre!!
   në shqipëri i vetmi investitor është KRIMI!!ai i ka rrugët e hapura këtu dhe të mbyllura gjithandej!

   Reply to this comment
 23. Iliria e bashkuar May 1, 23:23

  Vellezer e motra, beheni demokracine per te ardhmen dhe mos haroni kurre se ne Europe nuk ka ndonje zgjuarsi te madhe se Shqiptaret. Cilido popull po te jetonte si shqiptaret do te ndodhej sot ne te njejten gjendje. Mos u genjeni nga pamja e e jashtme se brendesi ka shume xhelozi, hipokrizi, pa besi……. Jete te gjate dhe te mire me shume shkolle shoqeri miresi krijimtari o toka e shenjte e Zotit.

  Reply to this comment
 24. Kasandra May 1, 23:37

  Fakte dhe pasoja!
  Duhet të jemi realistë për disa gjëra:
  1. Argumentimi në këtë artikull është bindës me fakte reale, sistemi shoqëror është i njejtë kudo, por interpretimi i tyre bën diferencën që të mund t’i shërbejë pozitivisht të mirës dhe shqiptarëve. Nuk bindet ai që nuk do. Kundërshtojnë të njejtit 4-5 komentues që përsërisin të njejtat shpifje për të zhvlerësuar çdo gjë në Shqipëri. Nuk e dimë në janë shqiptarë renegatë apo të huaj me dorë të gjatë.
  2. Krahasimi i goditur i argumenteve nuk justifikon përmasën e problemeve që as nuk i kemi njohur më parë, nuk justifikon as interpretimin “30 vjet predikime dhe hipokrizi” sepse kërkesat e BE-së janë në fuqi për çdo vend edhe për vetë BE-në. Realizimi i reformave është urgjencë e domosdoshme për ne hyjmë apo nuk hyjmë në BE. Të keqen e instaluan “Dorëzanësit” e demokracisë në ndërrimin e pushtetit kur pranuan një kontratë me kushte të njëanshme shkatërrimtare pa vënë asnjë kërkesë apo kusht nga ana e tyre qoftë edhe për pak dinjitet, pastaj i vunë minat demokracisë dhe interesave shqiptare edhe me ligje e jo pakë praktika të shtrembra, u bënë urë e së keqes, pranuan çdo frymëzim të huaj shkatërrues me pasoja të rënda për ne. Sot ata mbajnë peng politikën shqiptare duke bërë pazar për të shpëtuar kokën e tyre. Pushteti për ta ishte më i dashur se çështja kombëtare dhe koka e tyre më e dhembshur për tu rrezikuar, pra dhe predispozicioni zero për të përfituar nga momenti magjik për të legalizuar kërkesën për korrigjimin e padrejtësisë historike në këmbim të shkatërrimit total të Shqipërisë e të shqiptarëve. Dorëzimi pa kushte atyre u njihet si kontribut dhe nuk është ndonjë çudi që të shpëtojnë pa lagur duke djegur vetëm “sozitë e tyre”. Kjo varet nga serioziteti i reformave.
  3. Argumentimi pothuajse gjithëpërfshirës i këtij artikulli vetëm sa e përmend çështjen tonë themelore kombëtare kur thotë se politikanët e BE-së “janë kundër bashkimit tonë kombëtar”. Jo, BE i ka lënë për një kohë tjetër çështjet kombëtare që ne e quajmë “Kalendat greke” sepse tani po kuptojmë faktet. BE, si gjithë të tjerët shikon interesat e saj në radhë të parë dhe radhit faktorët si puna jonë në perspektivë të favorshme për të në politikën ndërkombëtare. Mirë apo keq ky është fakt siç është fakt që ne jemi lidhur me një strategji me BE-në dhe Amerikën që na lejon të kemi marrëdhënie ekonomike dhe tregtare si ata. Devijimet dhe karshillëku e dëmtojnë mbarëvajtjen, seriozitetin dhe dinjitetin tonë. Aty kemi vënë shpresat tona më të mëdha. Ata janë partnerët tanë strategjik. Politika e ardhshme e BE-së sot është në përpunim e sipër. Presim të reja, po jo duarkryq.
  4. Në situatat e tanishme mbase është prapë koha për gjetjen e mundësisë për freskimin zyrtarisht të vullnetit mbarëkombëtar shqiptar për bashkim në një forum përfaqësues të të gjitha territoreve shqiptare, siç është bërë edhe historikisht, për t’i hapur rrugën kërkesës zyrtare të domosdoshmërisë së bashkimi të trojeve shqiptare që sot është e mekur. Plotësimi i këtij vullneti popullor shqiptar premtuar dy herë nga politika ndërkombëtare do të shënojë një gur kilometrik historik, do t’i i përgjigjet edhe kërcënimeve për ta kthyer Ballkanin sërishë në shesh lufte. “As “Traktati i Londrës” dhe as “Traktati i Versajës” nuk janë të përjetshëm dhe nuk mund të dënojnë pa fund fatin e shqiptarëve.” Kasandra.

  Reply to this comment
  • republika fuckambasadoriale e Salbanise May 2, 05:12

   o kasandra !
   .
   Nuk e di cfare arsimi-edukate-pozite shoqerore qe keni por per nje gje jam I sigurte qe dhe vete ti nuk e kupton ku e ke fillimin dhe mbarimin e ketij komenti si dhe qellimi…..thjesht sikur po kendon kengen;

   DALE NGA DALE PO VJEN BEHARI
   POR SHQIPERISE I KA DALE BARI …..TE VARRI

   .*
   Si pranimi I Shqiperise ne BE ashtu dhe Dekriminalizimi I shakaxhiut Don Lu me shume ngjajne si ato pasqyrat qe ne shekullin e 15 kolonizatoret I jepnin lekurkuqve ne shkembin te arit dhe gjerave te tjera me vlere
   Pse kane ndeshtuar ne menyren me te “dhime” keto dy aksione te perendimoreve ne kete teritor te banuar me shqiptare..se shtet nuk duket gjekundi.

   **
   Le ta fillojme me 93’
   Me kujtohet thenia lapidare e spiunit te mire Prec Zogaj kur Rajersoni,Blerimi dhe Saliu futen Fatos Nanon ne burg ne 1993 sikur te ishte terroristi me I madh ne bote duke thene:

   ME SHUME DUA SHQIPTARN FATOS SE SA AMERIKANIN RAJERSON
   .
   Imagjinoni..lul qelbasha ka vjedhur rreth GJYSEM MILIARDI DOLLARE TE RR.K dhe u shpall YLL NE NGJITJE nga I palavdishmi ARVIZU….qe e pritem si general dhe iku si ushtar nga bordello Arjan Canit.
   PSE AMERIKA MBRON ME CDO CMIM KRIMBERISHEN??
   .
   sepse ne nuk kemi guxim te themi te verteten me te madhe:
   .
   DIPLLOMACIA EURO-AMERIKANE AKOMA MBAHET NE TEORINE ME IDIOTE..SE ATA ME BERISHEN DHE ELEZ BIBERIN HODHEN KOMUNIZMIN NE 1990.
   KJO JO VETEM QE NUK ESHTE E VERTETE POR BIE ERE KANIBALIZEM SE BERISHA I TYRE ESHTE NJE KANIBAL QE KA NGRENE DHE PO HA KOMUNIZMIN E VDEKUR…
   .
   Kam pershtypjen se ai fare komunizmi qe thote autori kishte rene te pakten qe ne 17 dhjetor 1981 kur vrau veten apo e vetvra Mehmet Shehu dhe vazhdonte per inerci por ne vdekje klinike.
   .
   Pra me pak fjale “gjeneralet “ qe erdhen atehere nga amerika si Rajerson,Elez Biberaj e ndonje tjeter bashke me banden kriminale te tropojes Berisha-Hajdari dhe me rezerviste te genjyer keto student te dhjetorit vetem mundet kufomen e komunizmit.

   .PRA KETO GJENERALE MUNDEN NJE USHTRI TE VDEKUR..

   Ishte turp atehere qofte
   per ameriken qofte per europen
   qe kurre nuk folen ne vitet 90 per nje:

   Pajtim kombetar
   Per ndonje plan Marshall

   por u burra ti hame kockat Enver hoxhes qe vazhdon dhe sot me te njejten oreks si ne kohen e Skenderbeut
   Pra nga ajo kohe Shqiperia eshte ne vdekje klinike

   Por si mund te rregullohet ai vend

   se pari:

   SHBA duhet te kerkoje falje per fushten e gabuar te “dekomunistifikimit” te zbatuar qe nga 1991 nga dyshja Rajerson-Biberaj.Kjo sepse ne ato kohe ai system kishte vdekur dhe lufta kunder tij ishte nje beteje me kufoma .

   se dyti

   Ne 1993 ndodhen tre ngjarje me rendesi: 1-denohet si terrorist k/opozitari Fatos Nano per shuma qesharake.2- zhvillohet gjyqi I kafeve te nexhmijes.3- Rajersoni dhe ndihmesi I tij Berisha menaxhojne ne menyre ilegale floririn e Londres.
   A ishte legal marrja dhe shperndarja e ketij floriri nga nje president dhe nje ambassador…keni guximin te hapni keto letra

   se treti

   ka segmente ne SHBA dhe BE qe e kane mbrojtur ne kohen qe ate e priste litari..psh
   ne 1997 kur pritej egzekutimi I monsters Berishe erdhi dikush (kolege tuaj) dhe e coi ne nje luftanije me helicopter..dhe pastaj u detyrua forcerisht qe te amnistoheshin krimet e ketij Satanai…

   se katerti

   pas grushtit te shtetit te te 14 shtatorit 1998 koleget tuaj I nderuari DL ne vend te kerkonin arrestimin spektakular te kesaj monster…..e falenderuan pse ktheu mbrapsht armatimin e rende qe pushtoi institucjonet.
   Ironia ndodhi me vone kur I bête presion Majkos,Metes dhe Nanos jo vetemqe te mos e arrestonin kriminelin tuaj te perkedhelur por u tallet duke I marre nje interviste brenda mureve te ambasdes.
   Kam mendimin se ngjarja e 14 shtatorit 1998 dhe tolerimi qe I bête kesaj BISHE eshte nje poshtrim qe I keni bere atij kombi qe eshte me I rende se cdo pushtim….
   .
   se pesti

   Cfare ndodhi me 21 janarin 2011 eshte folur shume ..por mendoj se njeriu me I fuqishem ne shqiperi ne ate Aleksander Arvizu eshte pergjegjsi kryesor per veprimet dhe mos veprimet e tij.
   Shikoni cfare tolerimi kozmik ju be ketij perbindeshi nga Arvizu KUR gjakatari berishe arriti ti perdhose kufomat dhe jetimet e tyre

   1- akuzoi PS per vrasje nga mbrapa
   2-manipuloi mjeket e spitalit ushtarak
   3-ktheu k/m ne spital fushor
   4-refuzoi dorzimin e gardisteve
   5-terrorizoi presidentin si horr bulevardi
   6-perdhosi k/prokuroren di lavire
   7-ofendoi k/shikasin si pucist
   8-kercenoi ramen me egzekutim
   9-akuzoi dhe kercenoi 4 gazetare
   9-u fshine filmimet
   10-u ndrruan tytat e armeve
   11-u dekorua burri shtetit
   12-u dekorua ylli ne ngjitje
   13-u menderosen ekpertizat e FBI
   14-u zevendesua presidenti
   15-u zevendesua k/prokurri
   16-u zevendesua k/bashkiaku
   17-u zevendesua k/shiku
   18-u terrorizuan gazetare
   19-u tha se do ja u bej prape si ne 21 janar
   20-liroi vrasesit nga burgu ne shkurt 2012
   21-demshperbleu te gjithe vrasesit
   22-poshtroi Arvizune e Obames
   23-perdhosi familjet e jetimeve disa here
   24- akuzon dhe sot ramen per vrasjet e 21 janarit etj…
   25-DEKLAROI SE DO VRISTE RAMEN NE 21 JANAR dhe donaldet rrine e veshtrojne….
   ………………..
   se gjashti
   doktrina per “dekriminalizimin” duke perfshire me te drejte disa kriminele ordinere e perseris ORDINERE duke harruar me dashje kriminelin Berishe tingellon shume keq ne opinionin dhe shoqerine shqiptare ku disa me te drejte I quajne Kinezerirat e Luse
   ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
   Cfare duhet beje sot SHBA & BE eshte teper e thjeshte
   .
   -duhet te kerkoje te falur per instalimin e berishizmit ne 1992-2013
   .
   -duhet te mos e shohe shqiperine akoma me syzet e mykura te WW2 te Wisnerave,Rajersoneve,Elezbibereve dorispakeve dhe halabakeve

   -duhet te zevendesoje doktrinen e dekriminalizimit me DEBERISHIZMIN
   .
   dhe nese ndodh kjo automatikisht hapet dera e Shqiperise per ne Europe…
   .
   Me mire nje fund i tmerrshem se nje tmerr pa fund !
   .

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 2, 10:39

   kasandra
   është zgjedhja tënde ky pseudonim,por unë do të të këshilloja,sipas atyre rreshtave që shkruan,një pseudonim më të përshtatshëm!!ja vlen të jetë në brënda segmentit,”i trashë-deri-në idiot”!!
   “Kundërshtojnë të njejtit 4-5 komentues që përsërisin të njejtat shpifje për të zhvlerësuar çdo gjë në Shqipëri. Nuk e dimë në janë shqiptarë renegatë apo të huaj me dorë të gjatë.”
   një nga këta 4-5 jam dhe unë!!rrenegat nuk jam,i huaj jo dhe jo,por më duket se duhet të jem,dhe ata 3-4 të tjerët, i marri,të marrët,që banojnë në fshatin e budallenjve!

   Reply to this comment
 25. K. M. Tusi May 2, 05:03

  Shkrim brilat!
  Doja te shtoja se gjendja e veshtire ekonomike, pasiguria ekonomike per jeten sjell korrupsion, krim, droge, etj. Keto nga ana tjeter e veshtiresojne me shume ekonomine. Pula beri vezen apo veza beri pulen? Nga duhet kapur filli qe te zgjidhet lemshi:
  1. Drejtesia – po behet me vetingun: Cdo hajdut, vrases, kriminel ne fund te fundit shkon te dyert e drejtesise. Po nuk u rregullua ajo, lemshi mbetet lemsh
  2. Investimet, ngritja e ekonomise qe sjell siguri ekonomike dhe ulje drastike te kriminalitetit. Hapja e negociatave ndihmon shume ne kete drejtim.

  Reply to this comment
 26. SN May 2, 08:05

  Shkrimi” 30vjet predikime e hipokrizi” nuk me sjelle ne mend asgje te re. Madje mund te shtoj edhe shume gjera te tjera. Zoti Viktor ke shkruar shume, por tek une si lexues nuk vjen ndonje lajm i ri. Keto praktika kane qene tradite e nje kohe te shkuar. Lexuessi i sotem kerkon zhvillime te reja, perceptime qe kane te bejne me kontekstin e ngjarjeve te dites. Madje te thuhen shkurt dhe qart. Lexuesi i sotem eshte modern, ndaj dhe shkrimet te jene te ngjeshura me argumente, ndryshe merre reagimin e merituar. Kjo vrejtje qendron edhe per botuesin, i cili i mbush faqet e gazetave me shkrim, jo se thone gjera per tu mbajtur mend.Shkrimet e goditur kerkojne profesionalizem, nuk duan faqe te tera gazete me nje sghkrin qe fillon nga Tirana dhe mbaron ne Durres.

  Reply to this comment
 27. 30-vjet jo vetem mashtrime ,pafytyresi,hipokrizi por sulme te vazhdushme ,bastardimesh drejt shoqerise e shetit Shqiptare . May 2, 10:15

  Per ata shqiptare qe kuptojne situaten e rrezikeshme qe kercenon Shqiperine ,
  kerkohet bashkim /bashkpunim i te gjitha forcave intelektjuale shqiptare , pse jo ne bashkpunim
  me median ,te marrin ne dore fatet e vendit ,
  perpara se te kemi ren ne fund te Gropes qe na pergatiten “miqte” :
  Ka nji ndarje te theksuar Pushtet – Popull . Te gjithe ndjejm se pushteti terhiqet per Hunde ,nga Demagoget e Hipokritet e BE-se “miqeve tane” dhe veprimet e tyre nuk jane ne sinkron as me qytetarin shqipütare e as me situaten qe jetojme . Te krijohet pershtypja ,se Pushtetaret tane , jane jashte cdo realiteti e operojne diku ne nji hapesir pa Gravitet ,ku i ka spostuar “miku jon” qe s’e heq per asnji cast ,gishtin e tij prej bythes Pushtetit !
  Nuk ka me kohe per te diskutuar .Gjithcka eshte thene ,per ata qe kan pak tru ne ate koke dhe e Duan Shqiperine tone .
  Duhet te behet nji politike me aktive nga Media Intelektuale Patriote jo llumi qe instaluan sharlatanet politikan ,qe i pedoren si qene per te mbrojtur krimin politike duke kafshuar jeten e shqiptarit .Nji medie qe do bashkoj shpirtin Patriote per shpetimin e Shqiperise ,duke ushtruar vertete Pushtetin e saj mbi Politiken . Te kundersulmohen me te vertetat gjithe veprimtaria e deri tanishme antishqipgtare e “miqeve” tane ,te konfrontohen e thirren ne Studio Ambasasdore te vendeve” Mike” qe per 28-vjet mbeshteten bandat politike te injoranteve qe vet i prune ne pushtet dhe i mbeshteten deri me sot ,te pyeten e i kerkohen spjegime perfaqsueve te huaj te organizatave te huaja ,mbi qebrimet e tyre mbi krimet e politikaneve ne Shqiperi ,ku ata mbyllnin syt e anashkalonin krimin e hapur para syve te gjithe Botes dhe ngrinin zerin ne Qiell ,si ti kishin fut hellin me bythe ,,,,kur nji pederast qe fshihet nen neshtetesine e nji vendi europian Hollande , i ankohej se Rama i kishte shkelur ne kembe ne Autobuz !
  Eshte momenti i fundit qe ne shqiptaret te ngrihemi ne nivele europiane e flasim si te barabarte ,jo si tentojn te na distancojn ata ne ate guacke inferioriteti .Nuk e ben nji te pasur ,nji europian me te afte ,me te zote ,me qytetare ,me dinjitooze ,me te mire si njeri i ksaj Bote se nji Shqiptare .Asnjihere . Eshte Shanci i fundit qe shqiptaret te tregojne dicka para ksaj Bote ,te bejne per her te poare ne Historine e tyre nji “Revolucion per Dinjitet e Drejtesi ” qe ta vendosi shqiptarin ne ate vend nderi qe i takon me qen ne kte Kontinent .
  Ka aq shume per te bere ,per kte Shqiperi ,prandaj lereni forcen te shpertheje e mos e ndrydhni Brenda gjoksit tuaj ,sepse cdo ndrydhje ndjenjash Brenda ,shkakton semundje te renda ,vetevrasje .
  Eshte koha qe Pushteti duhet te bashkpunoje e degjoj Zerin e qytetarit ,intelektualit Shqiptare ,te bashkpunoj me te ,ta mbeshtese ate Medie qe perfaqson interesat e Shqiperise pa rezerva dhe koordinoje veprimet ne politikat me ata . Shqiperia eshte e gjithe shqiptafreve ,nuk eshte nji prone ne duart e askujt .Poltika eshte aty per ti sherbyer popullit e vendit dhe degjoje ate . Cdo mosbashkveprim e te qendruari ne distanc nga Fraxioni Intelektual sot i pushtetit , do coje ne pergjegjesi / konseguenca katastrofale neser .
  Eshte koha per bashkpunim e bashkrendin te te gjitha forcave qe ka ne disponim Shqiperia sot . Ndodhemi ne nji lufte ,qe kerkon bashkim te te gjitha forcave per te mbrojtur Atdheun tone .O sot o kurre me .Neser mjund te zgjohemi te vdekur .

  Reply to this comment
 28. vjola May 2, 10:27

  Te lumte Viktor .

  Reply to this comment
 29. Anticensure 2 May 2, 10:40

  Nje gje veren nga komentuesit! Te gjithe ata qe mbrojne PD dhe Salehun nuk dine te shkruajne shqip! Jane gjysem analfabete! Jane te pa edukuar dhe medioker si Saliu dhe Luli dhe gjithe PD! Na myti injoranca dhe hajdutlliku! Njerez pa ru si eshte edhe Lulka dhe Vici-doli!

  Reply to this comment
 30. Lisi May 2, 11:39

  Viktori ka bërë një analizë të shkëlqyer, komentet, po ashtu janë të shkëlqyera, paçka se përplasen me njëra- tjetrën . Një shqetësim kanë të gjithë- shqetësimin për Shqipërinë !
  Shqipëria zjen, Shqipëria s’është e qetë , thika ka vajtur në kockë . Kjo revoltë do na çojë drejt zgjidhjes . Deri sot kemi ecur kuturu , jemi treguar provincialë të trashë. Politikanët prostituta shqipëtare , në unison me politikanët prostituta euroatlantike , na kanë poshtruar sa më s’ka !
  Të ngrihemi të majtë e të djathtë për të perzënë këtë klasë të degjeneruar politike , që po na poshtron kaq gjatë – vettingun dhe gjyqet t’i bëjë populli duke filluar nga Sheshi Skënderbej e me radhë në gjithë Shqiperinë .
  Rrugët e tjera janë mashtrim !

  Reply to this comment
 31. MH May 4, 02:23

  Z.Malaj!
  Nuk len vend ti bash koment problemeve qe shtron.Ketu ka komentues qe jo nji koment por perserisin njerin mbastjetrit nji varg komentesh kundra shkrimit tend te persosur.Qe po te njihnin vetveten do mjaftonte vetem nji koment.Me kaq do i linte vetes nji vlersim njerezor pavarsisht se ne ckah e ban komentin,pozitiv apo negativ ndaj Jush.
  Une do te baj vetem nji vrejtje:
  Prifta asnjiher nuk mbjellin po vetem korrin.Bjelljen e bajne besimtare e korrun qe kryesisht ne cdo feste hedhin pare edhe pse vuajn per 5 lek per buken e gojes.Dhe prifterinjet pa pike turpit me plot hipokrizi i bekojne tue krijue berjen e kryqit me doren e djathte me: I nomine patris e te filus e spiritus santos amen.(Ne emen te atit e te birit e te shpirtit shejte,ashtukojft).
  Shtojne dhe:Dominus Vobiskum.(Zoti kjofte me Ju).Besimtaret i pergjigjen Et kom spirito tuo (Edhe me shpirtin tand).
  Shkrimet e tuaja te lejne me goje hapur kaq mire e bukur i rreshton ingje per ingje.

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 May 4, 10:00

   MH
   e para
   përse merr si shëmbuj “Prifta” dhe jo të njëjtit me ta “Hoxha”??ka ndonjë gjë që të pengon??
   e dyta
   me të vërtet”Shkrimet e tuaja te lejne me goje hapur”(të vikit),si mua dhe ty!!
   ty për “mënçurinë”që ato përçojnë tek sedra tënde e fyer prej folkloristi inferior,tek unë për budallallëkun e madh të këtij analisti të pabythë!!të këtij shërbëtori,skuth të ramës!!

   Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim