Tufat, Dervishët e debilët

April 22, 2019 10:33

Tufat, Dervishët e debilët

Në këtë pjesë të dytë të intervistës, Ish-drejtori i burgut të Qafë Barit, Edmond Caja flet pas reagimeve të shumta lidhur me letrën e tij botuar në fillim të prillit në Dita. Si i përgjigjet Caja reagimit të Kastriot Dervishit. Pse e ndjen si obligim për t’i kërkuar falje vajzës së Sandër Sokolit. Çfarë thotë për Mira Dinen dhe lidhur me pjesën e letrës që ka ngjallur shumë debate për nënat dhe motrat e të dënuarve që rrezikoheshin t’i zinte nata rrugës. Emrat e atyre që kanë përfituar poste duke sajuar akuza mbi ato që kanë ndodhur në Qafë Bar. Një bisedë me Vasil Katin në burg dhe a do të pranonte të kthehej edhe një herë në atë detyrë që ka pasur…

(Vijon nga numri i kaluar – lexo KETU)

– Studiuesi Kastriot Dervishi, provon të hedhë poshtë rolin tuaj në mbylljen e kampeve në miniera. Po kështu provon të nxjerrë dokumente që juve ju komprometojnë lidhur me keqtrajtime të të burgosurve. Keni ndonjë përgjigje?

– Kastriot Dervishi, pikësëpari duhet të japë shpjegime se si dhe në ç’rrethana ka publikuar dosjen time personale, atë të personelit, fotot dhe kartelat e mia personale në këtë dosje, dokumente, që siç thotë vetë, s’është e ndaluar t’i lexojë. Ato dokumente janë tërësisht të ndaluara të lexohen dhe publikohen, në bazë të Ligjit që ishte në fuqi kur u publikuan, VKM-së dhe Urdhrit të Ministrit për përdorimin e materialeve arkivore. Ato janë dokumente të vjedhura dhe veprimi i tij është i dënueshëm dhe është abuzim me pozitën zyrtare.

Si ka mundësi që MPB lejon këtë delenxhi të publikojë jo vetëm dosjen time personale si kuadër, por edhe të të tjerëve, në një kohë që MPB duhet të ishte garante që mirëbesimi ynë si ish-punonjës të saj të mos shpërdorohej.

Dervishi nxjerr dy letra të burgosurish drejtuar Enver Hoxhës, ku ankoheshin se unë i keqtrajtoja. Në një nga këto letra, janë bërë verifikime dhe shënohet se unë të burgosurit Tufa Ahmeti i paskam bërtitur e fyer. Pastaj jam larguar. Më pas është keqtrajtuar nga policët. Po ashtu letra tjetër bën fjalë për një djalë të ri që ankohet për dhunën e shefit të policisë etj.

Për sqarim këto letra janë bërë në fund të vitit 1982 dhe në fillim të 1983, dmth, kur burgu ishte i porsahapur. Që do të thotë se kushtet ishin të vështira. Ishte dimër Qafë Bari. Punohej në një minierë që në atë kohë kishte vërtetë probleme dhe e bënte punën në të edhe më të vështirë. Në këto kushte kishte jo pak të burgosur që nuk donin të rrinin në Qafë Bari. Por dëshira e tyre si të dënuar me heqje lirie për t’u transferuar diku tjetër, nuk do të thoshte se ishte njëkohësisht vullnet për komandën e repartit, sepse kishte prej të dënuarve që përdornin marifetin e personalizimit të konfliktit me komandën. Duke e personalizuar kishte një shans për transferim. Si mendon ti, o Dervish, nëse unë do të isha në pozitat e dhunuesit dhe të kisha keqtrajtuar një të dënuar, pastaj do të lejoja që letrën e tij, të cilën unë e kontrolloja siç e kërkonte rregulli, ta dërgonte tek instancat më të larta? Por unë nuk isha në atë pozitë dhe nuk kam keqtrajtuar asnjeri në jetën time, isha i pastër me ndërgjegjen dhe sigurisht edhe nuk ia lejoja vetes t’i hiqja kurrkujt të drejtën (edhe pse i burgosur politik), për t’u ankuar tek eproret e mi, e më lartë. Megjithatë, në rastin e Agronit dyshoj se ke manipuluar në data, kur shkruan vitin 1980, (unë kam filluar punë në vitin 1982), gjithashtu aty nuk shikohet se nga ku ishte dërguar letra.

Dervishi bën edhe një lojë me shifra e data, kur atakon rolin tim në mbylljen e reparteve, ku të dënuarit punonin në miniera. Unë fillova punën si Drejtor i Drejtorisë së Zbatimit të Vendimeve Penale, më 18 Gusht 1990 dhe në shtator mbyllëm burgun e parë në miniera, Qafën e Barit. Pra brenda një muaji. Para këtij vendimi, ku sapo kisha marrë detyrën si Drejtor i Burgjeve, ishte një mbledhje në Superfosfatin e Laçit, ku merrnin pjesë Besnik Bekteshi, drejtorët e minierave të veriut, si dhe një zëvendësministër i MPB.

Unë vajta pak me vonesë dhe kur hyra B.B., më tha Drejtor hajde ulu këtu, se kemi aq probleme, se dy mundësi kam me ty, ose do të përqafoj, ose do të të kritikoj. Kuptohet, me të qeshur. Unë direkt i thashë se i përjashtoj të dyja mundësitë, pasi ka ardhur koha që çështjen e kontratave midis jush dhe neve ta shikojmë me zhvillimet politike. Ramiz Alia, sa qe kthyer nga OKB dhe atje kishte deklaruar se Shqipëria do zbatojë rigorozisht gjithë konventat e njohura prej saj. Aty i nxora një kopje të konventës së 1954.

Këtë kopje e kisha siguruar nga Mischel Schroeder, që ishte kryetar i misionit të Rotekruez, me qendër në Gjenevë. Zoti Bekteshi e mori në konsideratë dhe në fund theksoi se çfarë kisha thënë unë ishin kambana alarmi për drejtorët e minierave, të cilët menjëherë duhet të fillonin marrjen e masave, që minierat të mbuloheshin me fuqi punëtore të lirë.

Pas kësaj i mbyllëm shpejt të gjitha. Dhe kjo është pa diskutim edhe meritë e imja. Dhe është meritë që s’ka lidhje me lavdi e dekorata, ka thjesht lidhje me shpëtimin e shumë jetëve të njerëzve të dënuar, e personeli, që do të viheshin në rrezik nëse konflikti që po ziente jashtë e që do plaste pas ca muajsh në gjithë Shqipërinë, do përfshinte burgjet që ishin në miniera. Kjo iniciativë nuk ishte thjesht një shfryrje valvole, por ishte edhe një moment për të shpejtuar sa më parë daljen nga burgu të një sërë të dënuarve politikë, që unë i kisha njohur personalisht dhe që i kam përmendur tek letra ime e parë, por ishte edhe një formë pendese e falje nga ne, që kjo kategori të dënuarish e meritonte t’i jepej. Dhe për këtë jam krenar.

Sa për Dervishin, ai ka vjedhur dosjet. Ka vjedhur historinë, por histori nuk mund të bëjë dot.

– Në letrën tuaj ju përmendni një takim me vajzën e Sandër Sokolit, i cili ka humbur jetën pas rebelimit të Qafë Barit: Si është zhvilluar ky takim dhe kush e ka kërkuar atë?

– Takimi ishte zyrtar, tepër korrekt dhe i kërkuar prej vajzës së Sandrit. Në takim vajza erdhi me gjithë të fejuarin. Ky takim u krye pasi ishte shkëmbyer korrespodencë zyrtare, që do të thotë se vajza kërkonte shpjegime për të atin nga një dëshmitar i kohës dhe unë ia dhashë këto shpjegime, me shkresë zyrtare.

Sinqerisht ndjehem jo mirë që më duhet ta përmend emrin e Sandër Sokolit për të disatën herë. Por gjithmonë kam qenë i detyruar, sepse vemje si Visari e Bedriu, në vite kanë thurur një legjendë vrasjeje. Ka një vendim gjykate, që jo vetëm hedh dritë, por edhe ka dënuar persona konkretë me burgim. Shpresoj që e bija e S.S., ta ketë të qartë që deklarimet e mia si në shkresën zyrtare edhe në takimin zyrtar kanë qenë të sinqerta, kanë qenë të vërteta. Sidoqoftë, unë e ndjej si obligim për t’i kërkuar falje nëse ajo mendon se i kam gërvishtur plagën e humbjes së të atit. Sandër Sokoli hyn tek ata të burgosur intelektualë e dinjitozë, në kontakt me të cilët asnjëherë nuk ndjehesha si shef policie, apo komandant. Thjesht si një qytetar jashtë gardhit.

Është e turpshme që bashkëvuajtës, në padijeni të plotë të ngjarjeve të ndodhura, e marrin nëpër gojë edhe sot e kësaj dite, duke keqpërdorur emrin e tij.

– Zonja Mira Dine, siç e përmendni edhe ju, ju ka bërë akuza të rënda dhe tani ka marrë edhe një fushatë për grumbullim provash, për t’ju hedhur në gjyq, atje ku ju jetoni në Gjermani. Është e vërtetë që keni bërë gjyq atje dhe keni tërhequr edhe padinë, pasi ajo e fitoi gjyqin?

– Më vjen keq për këtë zonjë, se e verbuar nga urrejtja, po shfrytëzohet e përdoret nga tufat, dervishët e debilët. As e kam njohur, e as më ka njohur. As gjyq s’kemi bërë. Gjithë ç’kam thënë në letrën e parë, është e vërteta.

Besoj që ka rënë pre e propagandës së bërë në adresën time. Por besoj që e ka kuptuar që edhe vetë atë, donin ta përdornin. Kur u dha si lajm denoncimi im ndaj zonjës për shpifje, folën për një Fatmira Dine, dhe zonja Mira, si me ndrojtje kërkoi korrigjimin e emrit të saj, që shprehej gabim. E ç’ju hyn atyre në sy dinjiteti apo emri saj?! Ajo tashmë po e provon disa herë, se nuk është çështje përshtypjeje apo opinioni nëse jam unë kriminel apo jo.

Ajo duhet të kuptojë që puna e një administrate, qoftë edhe në burg, do të thotë të shërbesh, të ruash e të ndryshosh në jetën e 500 njerëzve, në një kamp pune, burg, ku mungonin gjërat më elementare, duhej të siguroheshin gjërat jetike, të përditshme, ushqimi, veshja, fjetja, përmirësimi i kushteve, dyshekët nga me kashtë, në me lecka, ose pambuk, të ndaheshin krevatet, të sigurosh që ushqimet të cilat familjet ju sillnin, të mos shpërdoroheshin nga të fortët, të kujdesesh që familjet të respektoheshin e ndihmoheshin pa kushte, të bëhesh mbrojtës i të drejtave të tyre, të rikrijosh lidhje familjare midis të abandonuarit në burg, e familjes së tij, të reagosh me humanizëm në raste sëmundjesh e aksidentesh të të burgosurve, etj. Në zhargonin e kohës mund të thoja thjesht: “Kokën hëngshin armiqtë e diktaturës”, por unë duke e parë ndryshe këtë, shpesh vihesha në konflikt me këtë zhargon të kohës dhe beja të pamundurën që të ndihmoja e ndryshoja. Dhe rastet janë të shumta.

Pa një disiplinë rigoroze në burg, veçanërisht në kampet e punës, rreziku ishte i madh që burgu të kthehej në xhungël, jetë njerëzish të rrezikoheshin, të dënuar të dobët e pa përkrahje të shfrytëzoheshin, veset do të lulëzonin. Kampi do bëhej vendi i të fortëve, vendi që jo thjesht do vuajë dënimin tënd, por edhe do të të nxihej jeta prej perversëve, kriminelëve e mashtruesve. Ne vendosëm ligjin e rregullin, barazinë tek të burgosurit. Nga këto masa përfituan shumica dërmuese e të dënuarve dhe dolën të humbur të privilegjuarit, pikërisht këta që sot mbushin gazetat me shpifje e mashtrime.

Në krye të dy viteve kampi i Qafë Barit u kthye në kampin më të kompletuar që ekzistonte në atë kohë, ku Ministria organizoi më pas disa herë seminare për marrje përvoje dhe nga aty edhe në burgjet e tjera filluan ndryshime të dukshme në përmirësimin e jetesës në burg.

Në këtë kohë filluan të na vinin kërkesa në të kundërt të atyre letrave që tregon Dervishi, kërkonin që të vinin e të kryenin dënimin në Qafën e Barit se kishte rregull e disiplinë, njësoj për të gjithë dhe të dënuarit ndjeheshin me të sigurtë.

Unë i them zonjës Mira, fakeneës dhe urrejtja e verbër janë këshilltarët më të këqij.

– Ka pasur një lloj keqdashje dhe keqinterpretimi, kur ju në letrën e parë keni thënë se ndihmonit nënat dhe motrat e të dënuarve që rrezikoheshin t’i zinte nata rrugës dhe i kishit rregulluar vend për të fjetur e kaluar natën. Mund të jepni ndonjë shpjegim?

– Kjo keqdashje vjen nga njerëz të papërgjegjshëm. E deklaroj me përgjegjësi se në asnjë rast nuk ka ndodhur që të cenohet integriteti i familjeve të të burgosurve në të gjithë kohën e ekzistencës të këtij vendi të vuajtjes së dënimit, pra në Qafën e Barit. Dua të them se qëllonte jo rrallë që familjet mbërrinin për takim mbasdite dhe kjo as që kishte të bënte me ndonjë dashje nga ana jonë për t’i pamundësuar takimet. Thjesht Qafa e Barit ishte tepër larg dhe mjetet e transportit e rrugët ishin ato që ishin. Vetëm rruga nga Fushë-Arrëzi deri në kamp kërkonte një orë me automjet, mos llogarisim pastaj edhe largësinë më se paku nga kryeqyteti.

– Në një gazetë tjetër, një nga të afërmit e njërit nga të dënuarit me pushkatim pas revoltës së vitit 1984 në Qafën e Barit, ka ngritur një pyetje për ju në lidhje me keqtrajtime të mëpasme të tij, pasi është pushkatuar. Çfarë mund të na thoni për këtë rast.

– Nuk kam e as kam pasur ndonjë informacion e dijeni në lidhje me ekzekutimin e tyre dhe me veprime të mëpasme. Këto veprime nuk janë kryer në Qafën e Barit.

Është e turpshme që me nxitjen e “korit të korbave”, të tallen me vuajtjen e tyre, të manipulohen e keqpërdoren familjarët e ish të dënuarve.

– A ka ndonjë person nga ata që keni përmendur, që do të kishit dashur të reagonte dhe nuk e ka bërë? Nëse po, sipas jush pse?

Të gjithë që kam përmendur do doja të reagonin. Por ka nga ata që kanë reaguar pa dalë në media. Janë ata të cilët kanë provuar ndihmën time direkte, kur ju rrezikohej jeta nga brenda, por edhe nga autoritetet, siç ishte rasti revoltës. Mbi të gjitha, unë e di presionin që po kalojnë, kam mirëkuptim absolut për ta. Ata duhet të jenë krenarë për dinjitetin dhe krenarinë e treguar gjatë viteve të vuajtjes së dënimit me heqje lirie.

– Keni dhënë persona konkretë e me emër, që pasi kanë publikuar akuza për ju, duket sikur janë shpërblyer. A mund ta konkretizoni më tej këtë çështje?

– Unë e përmenda në Letrën time zotin Caushi, që foli mirë diku, pastaj publikoi keq në gazetë e që përfundoi oficer në gardë. Edhe për zotin Hasan Bajo kam folur me lartë, që më quajti Kaubojs skëterre, gjetje e pakuptimtë, por që e çoi në fronin e shefit të policisë. Edhe S.H., nxori kokën e shau dhe fap tek plepat për të qenë sot kryetar gjykate rrethi (nëse nuk e ka kapur Vettingu). Edhe D. M., siç kam dëgjuar është në burg akoma. Është ai gjyqtari i famshëm i 30000 Euro korrupsion, i dalë po nga plepat.

Ka edhe ndonjë gazetar ish-pëdëist, tani pësëist, i cili zbuloi krimet e mia dhe hop përfundoi në prehrin e Presidentit të asaj kohe.

Me Namik Ajazin dhe Shpëtim Roqin bëmë një intervistë në RTSH, ku flisja edhe për rebelimin, por që për çudi, me një urdhër nga lart, se pa dritën e diellit sepse “Nuk përbënte interes për publikun”. Por problemi nuk ishte dokumentari, problemi isha unë, që në atë kohë s’duhej kurrsesi të bëhej i njohur për publikun. Më donin thjesht si kryepolic, që pastaj të ngrinin nga radhët e ordinero-politikanëve ata njerëz që shkatërruan shoqatën e të burgosurve politikë, përçanë të burgosurit, për t’i pasur me mirë në zap.

– Nëse do të ktheheshit pas në kohë, do ta kishit kryer prapë atë detyrë që keni kryer në ato vite dhe do kishit bërë të njëjtat veprime?

– U befasova kur mora zyrtarisht urdhrin e ministrit për të studiuar në Shkollën e Lartë të MPB. Kërkoja të studioja në një degë civile. Në Drejtorinë e Tiranës kam reaguar direkt duke thënë se nuk e pranoj të mësoj në polici. Por kur dola të ikja për të mos u kthyer, një xhaxha i imi, më kishte bërë pritë e më vuri një barrë të rëndë mua 19-vjeçarit, duke më thënë se unë s’mund të turpëroja familjen. Dhe kështu unë, siç ma rifreskon Dervish hajduti i dosjeve, fshatari i varfër, tiranas, m’u desh të nënshtrohem që së paku mos përfundoja ushtar në kufi. Dihet tashi si rrodhën ngjarjet, gjashtë vite pune e jete në rrëzë Munellës, drejtor i burgjeve në një kohë të vështirë, që edhe hasmit s’do ja uroja e më pas 26 vite në  emigracion, ku krahas vështirësive të integrimit në një vend të huaj, më duhet edhe të dëgjoj e duroj shpifjet e mashtruesve të tipit Visar, Bedri e Urim.

Më kujtohet në një bisedë me Vasil Katin, që punonte si i dënuar në bibliotekë. Atë mbrëmje mu duk i plakur e për t’i dhënë kurajë i thashë: – Vasil, je mirë në bibliotekë, më së paku ke mundësi që t’i bësh trurit gjimnastikë duke lexuar libra. Ai qeshi dhe tha: -Dëgjo komandant. Ne të burgosurit na mban shpresa për të dalë të lirë dhe për të shkuar tek familjet tona, por po i bëre pesë vite në burg, ke ikur nga trutë. Unë që atëherë isha në vitin e pestë të shërbimit në burg, i thashë me shaka: – Shiko Vasil, se po ma hedh mua më duket? –Joooo, – tha zoti Kati. Dhe qeshëm të dy…

Sigurisht që nuk do të kisha as më të voglën dëshirë dhe do të refuzoja, të rikthehesha dhe të përsërisja jetën e burgut që herë brenda rrethimit, e herë jashtë, ishte njësoj për nga izolimi si e qindra të tjerëve qenie njerëzore, njësoj si unë.

Intervistoi: Erion Habilaj

 

April 22, 2019 10:33
Komento

80 Komente

  • Komunisti April 22, 14:12

   Nje “shpirt njeriu” me kamzhik ne dore, qe enveristet e zgjodhen per “riedukimin” e te burgosurve.Ne fakt vete komandanti thote qe ishte sistem i keq(kete si duket e kishin zgjedhur “gabimisht” si xhelat) se”enveri ishte budalla” zgjidhte te sherbenin ne pika kyce njerez te pa sprovuar

   Sistmin e krimit te diktatures e mbajten mashat e tije, Caja ishte nje prej tyre,i ndergjegjeshem per punen qe bente(nuk e vuri njeri me zor, e nuk e detyroj njeri te zgjidhte karieren )

   Reply to this comment
   • tani April 23, 18:12

    ik mor mut se po te caktonte partia doje nuk doje,do te shkoje se sben .Dhe po te ishte dikush tjeter po kete lloj muti do haje po leri njerezit rehat se dhe te burgosurit nuk ishin te gjithe engjej.

    Reply to this comment
 1. Preza April 22, 11:40

  Mesa duket deshmia e zotit Caja, qe nje goditje e rende per “korrin e korbave” qe per 28 vite jane munduar ti imponojne publikut shqipetar oferten e tyre e cila nuk eshte asgje me shume se kerkesa per te pranuar apriori qe shumica e ketij publiku eshte fajtore per persekutimin e pakices, per vuajtjet e tyre dhe per te gjitha pasojat e sektarizmit dhe shtypjes qe realisht u krye ne Shqiperi ndaj saj, dhe qe kjo shumice duhet te kerkoje falje per kete, sipas tyre.
  Ndoshta nga padituria, nga mungesa e strategjise, nga mungesa e personaliteteve publike e intelektuale potenciale, kete iniciative kaq delikate e ka marre ne dore pikerisht ky I ashtuquajturi “korri I korbave” ku spikasin nje sere figurash ekstremiste, pa nivel e te diskretituara ne opinion sic jane Agim Baci, Kastriot Dervishi, Agron Tufa, Nebil Cika, Monika Stafa etj te cilet duke bashkepunuar me njerez te semure menderisht dhe me deshmitare false te tipit Urim Gjata, por edhe duke njomur gishtat ne sfungjerin e ndihmave dhe parave te te persekutuarve politike, ne vend qe te ndihmojne kauzen e dekomunistizimit, po e diskretitojne me shume ate.
  Ne nje shenje lodhje nga kjo pune kaqvjecare e pasuksesshme, ata ne korr atakojne publikun a pamarrevesh qe nuk ka predispozicionin qe te degjoje pretendimet e tyre dhe ti turren “krimineleve komuniste”. Ne vend te kesaj, ky publik hesht ne shenje aprovimi per “kriminelet”, shpreh nje lloj suporti e simpatie per “njeriun e ri socialist e komunist” , I cili mban mbi shpatulla faje e krime monstruoze etj.
  Jane dy qellimet kryesore te ketij grupimi. Ata e dine qe lufta kunder ketij e atij eshte nje lufte e humbur me gjithe tentativat e shumta te ketyre 30 viteve. Prandaj asqe i ha meraku per te denuarit politike.
  E para ata marrin parate dhe honoraret.
  E dyta duan te rehabilitojne kolaboracionizmin, reaksionin dhe te gjithe ato elemnte te cilet histroia i ka percaktuar se ku e kane vendin.

  Reply to this comment
  • Turpi April 22, 17:00

   ORE MUZHIK preze, kafshe. Kriminel e bashkepunues i kriminelit Caja qe mori guximin ne vitin 2019 te mburret per GULAGun qe pat drejtuar. As kriminelt e Rusise nuk e bejne kete gje.

   Reply to this comment
   • Trupi April 23, 10:34

    Ore shurraq, Uran shurra.
    Edhe ti je nje nga kriminelet burgaxhi qe u denove dhe bere burg, sepse aty e kishe vendin.
    Lekat ti hengri ky Tufa me Monken.
    Bisht qeni ke mbetur.
    Tani te ka mbetur vetem kjo faqe ku shan e shfryn i zhytur ne currufjepsen tende te pjerdhur.
    Rrace m….

    Reply to this comment
 2. kur lehin zagar si [email protected] April 22, 11:44

  Eshte nder per Agron Tufen te kete sot kete bajge ish-drejtor burgu te Enverit qe leh kunder tij. Kjo tregon se ato qe Agron Tufa thote jane kerbace ne kurriz te ketyre bajgave. Sa me shume te verteta shpalos Agron Tufa qe nuk i ka bere keq askujt, aq me shume ulerin nga dhimbja kopeja e ketyre bajgave qe kane marre jete shqiptaresh ne diktature.I kane bere nder Agron Tufes sot keto lehjet e ketij zagari.

  Reply to this comment
  • **** April 22, 15:33

   Po cdhimbje mo kafshe. I rruajtet bythen Cajes
   Edmond Caja e di vendin e tij, dhe Tufat e plerave e dine vendin e tyre.

   Reply to this comment
  • Sendi April 22, 17:34

   O ti qe leh si qen i zgjebosur!?
   Mondi nuk cau trapin per 29 vjet dhe tani per respekt te lexuesve ju corri masken ju burgaxhinjve,qe hiqeni si te persekutuar politike,por ne fakt shumica juaj ka qene hajdute,pederaste,spiune,diversante dhe antikomuniste qe vini nga shtresat e pasura qe i kane pire gjakun ketij populli!
   Te isha une ne vend te ketij Mondit asnje nga ju nuk dilte gjalle nga ai burg,se edhe sot po aq te poshter jeni si atehere!
   Hallall burgu,internimi dhe litari pas qafe i drejtesise popullore!
   Ju …MUT keni qene atehere,por akoma me…MUT jeni treguar edhe keto 29 vjet sa populli kurre nuk ju votoi ju plehrave se e di cfare kerme jeni!
   Hyyyy plehrat e historise!
   Vetem urrejtjen e popullit fitoni me keto qe beni,asgje me teper!

   Reply to this comment
   • kur lehin zagar si [email protected] April 22, 18:20

    ai M…[email protected] juaj bytheceve sigurimsa e ju pas tij jeni vemjet me te ndyra te bythes diktatures dhe ai popull qe ju permendet gjithmone ju ka perbuzur atehere e ju perbuz dhe sot si gjallesat me te ndyra. Ju ka vene dhe nje emer atehere qe e keni tatuazh ne bythe gjithe jeten – 1200 lekshat – Hyyyyy rrace spiunesh qe ju shkordheu Enveri duke ju kosit c’do 4-5 vjet sa her zbulonte grupe armiqesore

    Reply to this comment
   • Bajgat e enverit April 22, 18:35

    Kush je ti qe perfaqeson popullin mor qeni i sigurimit,Ti perfaqeson kermat kriminale enveriste,asgje tjeter, Harrove qe populli ta morri xarra komandantin ? Ku ishe ti atehere ne care birre u fute si qeni i lagur o zagari trim i partise
    Yt….kurvat enversite, keni goje e flisni ju felliqesirat e njerezimit !

    Reply to this comment
   • pellumb April 22, 19:16

    sendi… je nje naziste e vertete…bije e denje e babi mondit

    Reply to this comment
  • Bardhi April 22, 22:10

   Qëkur në Shqipëri, ish drejtoret e burgjeve te diktatures, qe jane cilësuar si burgje mesjetare, lejohet të fyejnë e ofendojnë, ish te dënuarit….kjo tregon mjerimin e drejte sise….Gazeta Dita eshte zëdhënëse e kriminelit….

   Reply to this comment
   • Taraboshi April 23, 10:39

    Lexo mire Bardhi, nese di te lexosh. Kete komandantin falsifikatoret e kane akuzuar, dhe ai me fakte jua hedh poshte. Po qe se ti ke fakte shko dhe denoncoje dhe mos bej gam gam ketu ne sheshin e “trimave”

    Reply to this comment
  • Berti April 22, 22:26

   Preza
   Deliriumi, do te kaloje, po të mendosh, se ai ka torturuar njerez dhe jo kafshë…

   Reply to this comment
   • Realist April 23, 10:44

    Ku i pe ti Berti torturat

    Po ke mbaruar kater klase shkolle di te lexosh.
    Edhe tani po te pyesesh ne burg, te gjithe te denuarit thone u denova kot.
    Pse nuk i hapin dosjte keta per se u denuan.
    Sa per torturat ne ate kohe te tridhnin po te ngacmoje dike apo ti bije ne qafe dikujt, e jo me te rrihje nje te burgosur politik.
    Kjo eshte propaganda false qe kane bere falsifikatoret.

    Reply to this comment
 3. intelektuali April 22, 11:59

  REZIL DHE T6URP I SHQYPNISE QE KERKON TE ANTARSOHET NE BE

  Me keto jasheqitje turpi dhe rezili nga ish Drejtore Burgjesh, kriminele dhe xhelate te regjimit katil te Enver Hoxhes do te mbushe detyrimet vendi yne per te qene antar i popujve antikomuniste dhe demokratike te Evropes?

  He mo karikatura e gazetarise, Erion Habilaj me keto intevrvista imorale dhe satanike do ta ndertosh ti karrieren tende si gazetar?

  PO JU O GAZETA DITA DERRAT E FERMES SE ENVERIT DONI TE KSELHASNI DHE USHQENI ME KETO LETYRA SI JASHTEQITJE ENVERISTE?

  Mosadi izraelit e kapI Eichmannin, kriminelin e Holokaustit te Hitlerit ne Argjentine te fshehur si mi haleje dhe hebrenjete e varen ne mes te Jeruzalemit, ju o gazeta DITA i keni dhene tribune Eichmann-it te Shqypnine, kriminelit te pandeshkuar Edmond Caja qe te tallet dhe gajaset me viktimat e tij permes intervistave me seri si Telenovela Satanike te gazetareve tuaj amorale dhe dru me pre.

  Po sikur ne Gjermani te dilte nje gazete me intervisten e krimineleve te Hitlerit ku ai te tallej dhe gajasej me viktimat e nazizmit cfare do te ndodhte me kete gazete?

  sepse:

  ME E PAKTA DO T’JA KISHIN PRERE DY VESHET KRYEREDAKTORIT

  Reply to this comment
 4. intelektuali April 22, 11:59

  REZIL DHE TURP I SHQYPNISE QE KERKON TE ANTARSOHET NE BE

  Me keto jasheqitje turpi dhe rezili nga ish Drejtore Burgjesh, kriminele dhe xhelate te regjimit katil te Enver Hoxhes do te mbushe detyrimet vendi yne per te qene antar i popujve antikomuniste dhe demokratike te Evropes?

  He mo karikatura e gazetarise, Erion Habilaj me keto intevrvista imorale dhe satanike do ta ndertosh ti karrieren tende si gazetar?

  PO JU O GAZETA DITA DERRAT E FERMES SE ENVERIT DONI TE KSELHASNI DHE USHQENI ME KETO LETYRA SI JASHTEQITJE ENVERISTE?

  Mosadi izraelit e kapI Eichmannin, kriminelin e Holokaustit te Hitlerit ne Argjentine te fshehur si mi haleje dhe hebrenjete e varen ne mes te Jeruzalemit, ju o gazeta DITA i keni dhene tribune Eichmann-it te Shqypnine, kriminelit te pandeshkuar Edmond Caja qe te tallet dhe gajaset me viktimat e tij permes intervistave me seri si Telenovela Satanike te gazetareve tuaj amorale dhe dru me pre.

  Po sikur ne Gjermani te dilte nje gazete me intervisten e krimineleve te Hitlerit ku ai te tallej dhe gajasej me viktimat e nazizmit cfare do te ndodhte me kete gazete?

  sepse:

  ME E PAKTA DO T’JA KISHIN PRERE DY VESHET KRYEREDAKTORIT

  Reply to this comment
 5. mos harro vuajtjet April 22, 12:09

  E kuptoni se sa media palaco qe jeni. Gazetari i klanit te droges merr ne interviste nje kriminel dhe e boton nje gazete qe eshte laborator droge. Asgje nuk ndodh rastesisht

  Reply to this comment
  • Lakja April 23, 10:47

   Itelektuhaleja tani merret me gazeten ku shkruan perdite.
   Te mbyllen gazetat te rrine hapur vetem ato qe lavderojne kriminelet kolaboracioniste, zogiste e pulaxhinjte e ballit

   Reply to this comment
 6. demo April 22, 12:36

  I akuzuar si kriminel sadist,qe torturen e kishte kenaqesi,nje pervers,maniak,qe torturat mbi te burgosurit i shtrinte deri tek familjaret e tyre qe vinin per takime,tani po cfaqet si engjell mbrojtes,si delja perendise,qe i paska ndihmuar mos ti gjeje nata ne rruge\!!!!!
  Keta qe shtiren si evlijah,kur u kane punuar qindin te burgosurve,keta jane me te poshter se xhelatet e kohes se Sevo Tarifes,,Keta jane te rafinuar,te demokratizuar,te evropianizuar..I njohin mire ligjet e Europes,..Mund t`u mbylle gojen atyre te burgosurve qe jeta i coi deri sa t`i luten ketij privatisht,pa e denoncuar publikisht.Keta te gjunjezuar i lavderon,i miklon,i perkedhel,tamam si nje xhelat I MIRE ne detyre.Te tjeret si Visar Zhiti,qe e kane denoncuar ne shtyp dhe ne dokumenta arkivore mundohet ti gjeje ndonje dobesi,ndonje epitet.
  Nuk e njoh kete Mira Dinen,por mendoj se kjo zonje ka zgjedhur rrugen e drejtperdrejte TE GJYQIT PUBLIK NE VENDIN KU JETON NE GJERMANI per te lare hesapet.
  Visar Zhiti dhe bashkevuajtesit e tij le ti bashkohen zonjes ne fjale,se me LLOQE ASHT FA DYNJAJA.

  Reply to this comment
 7. Klithme per drejtesi... April 22, 12:37

  Turp per ju dhe Gazeten qe boton intervista te tilla.
  Cfare ndryshimi keni ju, nga kriminelet e pandeshkuar?
  Te perbashket, ideologjine me te cilen jeni “brumosur”.
  Te ish-burgosurit politike nuk jene “engjej”, por gabimet justifikohen nga kushtet, rrethanat per mbijetese si dhe presioni I krimineleve te pandeshkuar.

  Reply to this comment
  • drejtesi April 23, 10:51

   Po pse te mos i degjojme te dy palet.
   Apo te degjojme vetem ty dhe keta palacot plackites qe duan ndonje lek dhe akuzojne ke i del perpara.
   Mire qe e pranon ne fund qe keta ish te denuarit jane llum..

   Reply to this comment
 8. Rita April 22, 13:33

  Megjithe respektin qe kam per ju z.Intelektual vec ju kujtoj se kryepolici i burgut famezi eshte i fundit qe duhet te ndeshkohet e te rindeshkohet per genjeshtrat e kercenimet qe ben me intervistat e diteve te fundit .Pasi ne Shqiperine postkomuniste nuk pati gjygj te vertete te “Nürenbergut “por gjygj kafesh :A nuk vdiq ( ngordhi me sakte ) diktatori pasardhes R Alia gati si nje hero i vendit qe “shpetoi shoqerine nga hakmarrja e gjakderdhja “???? A nuk paten te njejten fat dhe byroristet e tjere qe ne fjalen e lamtumires mediat i pershkruanin jeten ,biografine e te bemat qe do te preknin cdo njeri ( ata me alchajmer e te rinjte e lindur pas diktatures )????Ne se ai sistem sundues e i padegjuar ne krejt europen lindore u mbajt e nuk u rrezua per dekada pinjollet e diktatoreve e persekutoreve te djeshem duhet t”ja dine per nder pikerisht Greqise ,,ish Yugosllavise e dy fuqive te medha ( Amer. +Ang.) Dhe vazhdon kjo perkrahje tragji–komike dhe sot tre dekada pas renies se komunizmit .Ata deshimtare qe kane mbetur si kryepolici (qytetar gjerman sot ) xhelat dhe pinjollet e shumte me flamurin e pafajsise e te akuzuesit njekohesisht me paftyresi e pa dinjitet mohojne gjithcka e madje tregojne veten si shpetimtare te shpirtrave te vuajtur kudo qe ndodheshin ,,brenda apo jashte burgjeve .!!Mungon gjygji i “Nürenbergut ” prandaj dhe kemi te tille kryepolice e Braho bashke !!!!!

  Reply to this comment
  • Nji cfaqje e shemtuar karikaturash te historise ,ne Bodrumin e karrnavaleve April 22, 14:17

   nga nji Krimel i popullit i quajtur Rrahman ,
   dal me masken ” Rita” ;
   duke kerkuar ti japesh surratit tend te peshtire prej krimineli anadolli ,
   nji pamje qytetari Europian e vendosur ne Rolin e Viktimes
   eshte nji Stonim teper i trashe per kulturen njerezore ,

   eshte nji art Tinzarie e papranushme sot ne kte shekull
   dhe madje e denushme nga cdo shoqeri njerezore .

   kafsha nen mask mbetet po ajo qe eshte edhe pas maskave ,
   ajo s’mundet te pretendoje dot asnjiher ,
   te shndrohet ne Njeri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Cfaqje karikaturash historike
   e padenje per Shoqerine Njerezore .

   Reply to this comment
 9. 'IntelektuHalja' pergjegjes i lavanterise Vito Kapos April 22, 13:49

  kush jane krriminelet??????
  Cakaj qe ruante te burgosurit Tufat Zhitat Dervishat qe ishin te ‘burgosur’ bashke ,me Lubonjat e Ngjelat qe i burgosen apo Xenat dhe Andi Bushatet qe i RRUAN pa lagur edhe te burgosur si dje ashtu dhe sot!!!??

  Reply to this comment
 10. FAZLLIQ-qires i familjes Berisha April 22, 13:55

  Rita ,gjyqin e Noremberut e ngaterron me dashuri platonike ose shqip shpelarje bythe se gjyqin e Noremberut nuk e bejne koloboboracionistet po ata qe derdhen gjakun per liri e jo Sllobodanke e Serbi xenmsypeshkaqene e Sali apo Andi Bushati ,òLubonja dhe prostituta si TI!!!!!!!

  Reply to this comment
  • Nje emigrant i hershem April 22, 19:21

   Nuk flitet me ate gjuhe me nje femer,mendo sikur gruaja ose vajza jote te komentoje,do te te vinte mire ?
   Mesohuni bre burra me respektu njeri tjetrin pamvaresisht
   mendimit te c’do kujt,sharjet nuk jane argument,eshte injorance me debatu me ofendime

   Reply to this comment
   • Ari April 22, 22:14

    Ne emigrant….
    Kaq ordinere si ne kete gazete, nuk lexohen diku tjeter….Keta jane ata komunistet që vranë njeri tjetrin. Kjo eshte gjuha e krimineleve e shokëve te tyje..

    Reply to this comment
    • Nemo April 23, 11:01

     Ordiner eshte ai qe nuk degjon te dy palet por pranon te degjoje vetem ato qe ka qejf vete.
     Komunistet ishin fitimtare dhe bene gjyqin e denuan kolaboracionistet si te paret e tu. Zogiste, balliste.
     Historia ju hodhi ne koshin e plehrave.

     Reply to this comment
 11. Alpizo April 22, 13:59

  Z.Caja , sipas atyre qe thoni dhe mbroni ju ne burgjet e diktatures ishte gjithçka normale. Thjeshte ata qe kishin shkele ligjin e diktatures vuanin denimin” heqje lirie” ne kushte normale . Ai qe nuk realizonte normen nuk hante darke dhe ne mengjes nisej me marre turnin pa ngrene as mengjesin . Normale ?!!! E nqs nuk bindej kishte edhe forma te tilla : Duke e futur ne nje kafaz hekuri ne te cilin qendronte ne kembe sepse kaq i ngushte ishte kafazi. Normale ?!!! Ose me keq i varur ne nje tra per kembesh ne nje tip pusi me koke poshte dhe duart e lidhura ne bishtat e karroces qe ishte e mbushur me gur qe te mos kishte mundesi te levizte per tu kapur ne tra me u çlodhe pak . Edhe kjo normale?!!! Ka shume e shume te tjera .Ndoshta ju nuk i keni pranue keto per te burgosurit. Tregoni te pakten se ne burgjet e diktatures kishte gjithçka çnjerezore . Mendoj se dhe ju nuk ishit” engjulli mbrojtes” aty !!!

  Reply to this comment
  • Alien April 23, 10:59

   Keto po i thua ti Alpizo
   Ne interviste nuk lexova asnje gje te tille.
   Po jeni mesuar te genjeni dhe nuk thoni asnjehere te verteten.
   Lexoje edhe njehere sepse nuk ka asgje nga keto qe thua ti aty.

   Reply to this comment
 12. Rita April 22, 14:46

  Pergjigjem z.Fazlliq se nuk ngatarroj gjygjin e Nürenbergut me dashuri platonike dhe shtoj se ky gjygj nuk u krye ne Shqiperine ne vitin 1992 pikerisht se ne fuqi ishte pas ardhesi i denje i Ramizit Berisha ..Por dhe ai mori ate rol sipas urdherave ,porosive e orejntimeve . Zbatimi i ketij plani nga Berishianet kishte dhe shperblimin e premtimin per mosdenimitn , e asnjehete te ketij personi :Dhe a nuk po ndodh keshtu ???? Ka garancine e perhershme per cdo gje e mbi te gjitha te jetes . Kurre s”do te denohen Berishianet se zbatuan vec nje plan per “shpetimin e kombit ” qe perkthehet ne shpetim e kokave te diktatoreve e bashkpunetoreve te tyre !Ata (sunduesit ) s”menduan per popullin per 46-te vjet e do te mendonin ne vitin e fundit te jeteses se teorise se tyre staliniste ???? .Menduan vec per kokat e familjet e tyre !!! Realiteti nuk len vend per fjale te shumte ,e kemi para sysh me intervistat e paskrupullt e perkujtimoret e shpeshte qe “zbukurojne “portalet e gazatave shqiptare !!Gjygji i”Nürenbergut “dhe pse vone duhet te behet e te denohen te gjithe shkaktaret e vendosjes se diktatures edhe pas vdekjes te marrin denimin e duhur ::1Dum spirom sperom !!!! (Sa rroj shpresoj !!!).

  Reply to this comment
  • mirel April 22, 15:36

   Rita, Nurembergu duhet te behet per Berishen dhe horrdhite qe e pasuan.
   Ata bene krime mbi popullsine civile ne Jug. Te dokumentuara dhe krime te viteve te fundit.
   Hordhite e ballit dhe te kuislingeve qe ndoqen politikat e Berishes duhet te japin llogari per djegien dhe shkaterrimin e Shqiperise.
   Duhet gjyq i madh popullor, njelloj sic i bente Enver Hoxha.
   Plumbin ballit e keni hak, njelloj sic jua dha Enver Hoxha.

   Reply to this comment
 13. pukjani April 22, 14:55

  Pervec ” grupit ” te shpifesve te permendur nga i intervistuari, edhe ketu ne gazete online gjenden nje tufe legenesh pa karakter, por edhe pa kulture qe mendojne dhe ( ndoshta ) besojne se te gjithe ata qe kishin nje pune zyrtare ( duke perfshire edhe shokun Sali ) para vitit 1990 jane dhe duhen konsideruar ” kriminele “. Kjo tufe njerezish pa dinjitet kane 28 vjet qe fyejne dhe akuzojne cilindo, madje edhe pa e njohur fare. Edhe Tufa me disa individe te tjere pa integritet moral etiketojne dhe shpallin ” kriminel ” cilindo qe ua kerkon nevoja. Te kesh vuajtur ne burg ( sidomos padrejtesisht ) eshte e dhimbshme por te vazhdosh te lehesh si qen tash 30 vjet dhe t’i versulesh cilitdo, pa dallim dhe pa prova, ose me ” prova ” te rreme, do te thote se edhe burgun e ke merituar. Ne rastin konkret, jo vetm Zhiti e Tufa qe mashtrojne vete ata por eshte shume diskredituese per vete ata qe perdorin si ” prove ” deshmite e nje te marri si Urim Gjata. Tufa dhe pjesetaret e tjere te ” tufes “, po te ishin dinjitoze do te kishin hulumtuar rreth vertetesise se pohimeve te kujtdo, te tille si Urim Gjata. Urim Gjata nuk ka qene kurre ne jeten e tij ne Qafe Bari. Ai ka qene ushtar polic ne policine e qytetit te Pukes ( 36 kilometer larg burgut 311 ), eshte martuar ne Puke me nje vajze te urte dhe dinjitoze pukjane, eshte ndare me vone prej saj dhe, pasi e ka torturuar ( mvas ndarjes ) e ka hedhur edhe nga ballkoni i pallatit duke i shkaktuar vdekjen. Eshte arrestuar nga policia si autor i dyshuar dhe, meqe s’ka pasur njeri tjeter te pranishem, nuk u denua. Urim Gjata, ne vend qe te shpife kunder njerezve qe vetem emrin iu ka degjuar ben me mire te ruhet nga te afermit e ish-gruas se tij te cilet, nje dite, mund t’ia marrin koken dhe t’ia ” cojne per lesh “. Ndersa Tufa, Zhiti etj. po te ishin dinjitoze, jo vetem nuk do te shpifnin kunder Cajes apo ndonje tjetri por, se pari, duhet te kishin aq intelekt te kuptonin se, me te drejte apo pa te drejte, policet dhe oficeret e burgjeve nuk ishin fajtore per denimet e tyre. Ligjet i kishte miratuar shteti i kohes dhe denimet i jepte gjykata. Policia ( edhe ajo e burgjeve ) ka qene dhe eshte edhe sot thjesht nje lloj magazinieri qe pranon brenda rrethimit ” mallin ” njeri te denuar vetem mbi bazen e vendimeve gjyqesore dhe po keshtu e liron mbi kete baze. Caja dhe te tjere mund te ishin pergjegjes dhe persekutore vetem nese kane vepruar ne kundershtim me ligjet e kohes, nese kane ushtruar dhune pa shkaqe ligjore por jo pse Zhitet apo Tufet apo Blloshmet kane qene mbajtur brenda rrethimit te burgjeve. Nese Caja etj. kane shkelur ligjet, gjeja e pare qe do te duhej te benin Zhitet dhe Tufet do te kishte qene nje padi penale, sidomos kur gjykatat shqiptare qene mbushur me vegla qorre te regjimit berishist, te mbledhur neper ish-koperativat bujqesore, te derguar 4-5 muaj ne Plazhin e Golemit per ” kurse drejtesie ” dhe te emeruar gjyqtare ( gjyqtaret e plepave ). Aty, Zhitet dhe Tufet duhej te paraqisnin provat dhe Caja etj. me siguri do te ishin denuar rende. Ne mungese te provave dhe te se vertetes, Tufet dhe Zhitet nuk pushojne se lehuri tash 28 vjet me qellim qe te fitojne popullaritet dhe te perfitojne nga gjithfare fondesh e donacionesh, shqiptare dhe te huaj. Ky eshte morali i tyre. Une njoh disa ish-te denuar politike te cilet kane marre shperblimet e ligjshme per vitet e burgut dhe bejne nje jete normale si gjithe te tjeret, pa lehje dhe hungerima. bejne nje jete te tille sepse ata kane qene dhe jane dinjitoze, ndryshe nga Tufet e Zhitet.

  Reply to this comment
 14. intelektuali April 22, 16:16

  Qani o Derra te eger te Enverit, mos qeshni dhe mos u gajasni me viktimat tuaja qe i masakruat me liber shpie vetem se deshen qe Shqypnia te behej ashtu si po kerkon sot bythenderur dhe gjuhejashte,

  QANI O DERRA KRIMINELE TE ENVERIT DHE KERKONI FALJE PER KRIMET TUAJA MONSTRUOZE KUNDER NJEREZIMIT, SE VIZAT HOLLANDEZE DO T’JU DUKEN LULE!

  Reply to this comment
  • **** April 22, 16:44

   O intelektual, cna e rruan b,then mire. Ne jemi me pasaporta evropiane dhe amerikane, qe na hongsh bajgat na i hongsh

   Reply to this comment
   • intelektuali April 22, 18:16

    Ju jeni kriminele te KUQ, bolshevike

    C’PUNE KENI JU ME IMPERIALIZMIN DHE KAPITALIZMIN O KRIMINELA TE ENVERIT?

    Na tregoni ku jemi qe t’ju kapim per bythe dhe t’ju cojme ne vendin e origjines, tek Kimi i Korese se Veriut, sepse as Putini i rusise nuk ju do me,

    O DERRA TE NDYRE TE FERMES SE ENVERIT

    Reply to this comment
   • #### April 22, 22:30

    ****
    Cdo njeri e kupton qe ti je një burracak i pështirë….Pse nuk shkon në Rusi, ose Kore të Veriut, ore komunist që mbron kriminelët…

    Reply to this comment
  • Kaqi April 22, 18:41

   Ti “itelektuhale”me siguri bene pjese tek ajo kategori qe percakton dhe Vasil Kati ne kete deshmi qe:Po bere oese vjet burg je budallallepsur i gjithi!Ndoshtati or intelektuhale do te keshe bere e shume se pese vite,apo jo!Me siguri qe sapunin e ke patur zanat te tendin ndaj nuk te hiqen ato skena e bene si i terbuar edhe per shiun e diellin!

   Reply to this comment
   • intelektuali April 22, 22:26

    Vasli Kati ishte MORR i Kuq, tere jeten kishte ngrene ne sofren e Partise, pra nuk ishte nga lloji i intelektualit, ishte kusheri dhe njeri i besimit te Enverit derisa spiunet e tij i raportuan se kishte biseda mec-mec per t’i bere puc Enverit, prandaj edhe e pesoi. Vasili kishte nje vella inxhinier, Vasili qe per te shpetuar koken dhe familjen kur e pa qe punet po shkonin keq, i shkoi Enverit dhe i tha:

    VELLAI IM ESHTE ARMIK

    Enveri qe per cudi e priti ne nje audience pas lutjeve te Haxhi Kroit, pasi e degjoi me vemendje i tha:

    KE ARDHUR PAS PILAFIT SE VELLAIN TEND ARMIK E ZBULOVA UNE I PARI.

    dhe:

    E rasi Vasilin e gjore ne burg dhe i masakroi familjen.

    prandaj:

    Laje gojen e qelbur me kolinoz kur te permendesh intelektualin,

    O MUT FANATIK ENVERIST.

    Reply to this comment
 15. Rita April 22, 16:51

  JO jo Mirel mos kalo hendekun e 46- viteve ,Ai eshte gjygji i pare e vertete i “Nürenbergut ” gjygjin e atij populli qe ju rrethua kufiri me tela ( Turqia ,Italia e Gjermania s”e bene dot ) e sklleverit punonin per nje grup byroristesh qe ato te jetonin si njerez e me dyqane e sherbime te vecanta .!Kur te mbaroje ky gjygj i madh kalojme ne raundin e dyte e te trete per te ardhur ne ditet qe jetojme . QARTE ?????

  Reply to this comment
  • pisllik dynja April 22, 17:33

   uleni pak steken io sterniprit te nastrodinit

   sepse me Nurembergun s’ju lidh asgje ,
   as lufta e shemtuar qe bet ,
   as kultura e asgje .
   ju jeni shembelltyra thjeshte sharlatanesh
   qe keni gjetur te faleni ne halne dita
   asgje me shume .
   njerez te deshtuar ne jete qe idiotizma karagjozesh ,kerkoni te merrni
   vemendjet ne kto medie qe i ngjane hanit ku pirdhte kali e gamort e Rramaxonit ,mejhane njerezish primitive
   pra pisllik dynja

   Reply to this comment
  • mirel April 22, 18:21

   Jo o Rita jo, hendekun e kaloni ju.
   Komunistet nuk bene masakra ne popullsi civile. Ishte Balli dhe Legaliteti, pra dhe pa e kaluar fare hendekun e 46 viteve kuislinget duhet te dalin ne gjyq popullor per masakrat e civileve.
   Eshte e qarte fare kush duhet te vihet perseri ne banken e te akuzuarve. Nuk u doli gjyqi i Enver Hoxhes, doni tjeter.
   Ok, ketu jemi

   Reply to this comment
 16. info analitike April 22, 17:24

  UOOO Qillo po ne baze te cilit ligj paska qene e ndaluar qe te lexohet dosja e poshtersive te tua o debil!!!
  E kupton qe tashme arkivi eshte i aksesueshem e krimet e tua nuk jane konfidenciale???
  Pra Qillua i tremebte se vertetes se dosjeve prandaj reagon si i qorrollepsur. Po te kishte vepruar ne menyre antiligjore Dervishi rri i qete se do te gjente Baba Takun me letyrat e tjera tek dera e shtepise.
  Ah sa frike e keni ju transparencen dhe perballjen me te verteten se jeni mesuar te godisni gjithnje pas kraheve dhe ne erresire.
  Ore shoke te Dites qetesojeni ca Vezhguesin qe mbeti duke u kacavjerre me soj soj nofkash duke share e mallkuar. Mire qe nuk u tregua burre se u betua solemnisht te linte forumin dhe u kthye me nofka te reja po tani na hakerrehet si luan tastjere a thua se ia ka njeri friken. E shumta nje te qeshur dhe aq se kaq meritojne keta qe emulojne krimet e komunizmit.

  Reply to this comment
  • Doktori April 22, 18:07

   Sa me shume ti e soji yt beni komente ketu,aq me shume ndihmoni qe jo vetem ligesia tju behet vetazgjesuese por edhe ne batakun e injorances suaj te vetmbyteni.Cdo gje e lexoni pa sy dhe provoni ta degjoni me hund,beheni qenje qesharake e per pasoje sju merr askush seriozisht.Pas cdo komenti te juajin plot verberi injorantesh thjesht mendjet e shendosha mbushen me keqardhje e njekohesisht edhe motivohen per tju treguar vendin,qe kurre injoranca te mos kete shans te imponohet,kjo do ishte fatkeqesi edhe per ju injorantet vet.

   Reply to this comment
   • info analitike April 22, 21:04

    Ore doktor ndonje gje konkrete ke apo tym e mjegull???
    Se kush eshte bere per tu tallur e per te qeshur kete po e shohim. Mos u merzit se nga halli e ka dhe ky krimineli se po i shterngohet laku e nuk ka se ku te fshihet. Pastaj meso te shkruash shqip nese kerkon te fshihesh pas nofkes “doktor” sepse edhe “doktor” edhe analfabet nuk shkon.

    Reply to this comment
    • Tironci April 23, 11:17

     Ti info anale

     Ke disa vite qe rreh gjoksin ketu ne gazeta Dita. Leshon bubullima e vetetima, se laku po shtrengohet se dita juaj po vjen etj. Duhet te jesh nipi i Nurihanit.
     Mos u lodh asgje nuk do te ndodhi. Gjerat jane percaktuar shume vite me pare, kur te paret e tu futen bishtin ne shale dhe u arratisen. C’mbeti ketu dihet.
     Lere lakun. Lutu te kete jete te gjate gazeta Dita, se sdo kesh ku te shtysh kohen e te shfrysh pastaj.

     Reply to this comment
     • info analitike April 23, 17:51

      Ore garip tirone te paret e mi nuk iken me bisht ne shale por ishin nga me atdhetaret e madje njeri prej tyre edhe deshmor shume i njohur i LANC por ja qe ai nuk figuron e ne listen e ketyre krimineleve e nuk kishte ne koke idete kriminale te enverit. E kuptove tani o kaptinderr apo jo!!!
      Ore mononeurone jeni te gjithe ju enveristet e forumit apo jeni vetem dy tre syresh qe nderroni 100 nofka.

 17. Tirona April 22, 18:23

  Nurembergu, xhelati, krimineli e sharje te kalibrave te ndryshme ne adrese te ish komandantit te burgut Caja. Dikush nen pseudonim.e dikush hapur…Asnje nga keto gojra te shthurura e pa fre nuk eshte shprehur hapur dhe burrerisht qe kete person ta çoj para drejtesis. Ky person nuk jeton i fshehur, nuk jeton ne ameriken e jugut, si shum kriminel te pasluftes qe u fshihen, ky jeton ne vendin me demokratik te botes, dy hapa larg ketyre gojeve te pakontrolluara, ky person eshte qytetar gjerman, ka hyre e ka dale me qindra here ne vendin e tij. Per 28 vjete askush nga keta trima, qe sot poblikojn çtu teket e qe flasin mbrapa veshit si spiuna te felliqur, nuk ka mare kurajon e ta çoje para drejtesis. Keta njerrez vetem lehin, lehin si qente e trembur…keta njerrez po te kishin ne dore qofte edhe faktin me te vogel per Cajen e kishin groposur me kohe. Keta njerrez kane qene te shpifur ne kohen e vuajties se tyre padrejtesisht dhe po keshtu qe tani kane marre pozita zyrtare. Keta njerrez jane te dobet, pa koqe , pasi shpifin ne kurrizin e nje personi qe ka 28 vjete i ikur dhe jeton me ndershmeri dhe dinjitet dhe jo si keta qe per te siguruar nje vend zyrtar jane gati te shesin grate dhe bijat e tyre. Keta njerrez ,dikur te denuar padrejtedisht, sot shkembejn jarge puthjesh me denuesit e tyre….Ja perse shpifin e lehin pa pushim per Cajen, per nje emigrant te sistemuar ndershmerisht jashte shtetit… tabel qitje e lehte per keta njerrez. Me dike do merren per te vazhduar rolin e viktimes. Keta njerrez kane pasur shum me vlera kur kane vuajtur padrejtesisht se sa tani qe komandojn po padrejtesisht. Dikur keta njerrez vinin ere njeriu , sot qelben nga jashteqitja e veseve te tyre.

  Reply to this comment
 18. Lili April 22, 18:58

  Kur Dita merr detyren e mbrojtesit te mbrame te dinozaureve enverist!!!
  Lufte mbrenda lojit eshte kjo se asgje me fashistet nuk ka po eshte vrtem per me thane je jemi ato qe jemi gati kurdohere?!

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 April 23, 12:12

   lil
   me gjithë shkollat e mëdha që ke bërë në perëndim(e ke thënë vetë)prap mbetesh pak si e paditur!!
   në rastin e një krimi,rëndësi ka të kapet krimineli dhe jo të dënohet dikush për atë krim!!
   këtu qëndron gjithë problemi i llogjikës!
   nëse ti dënon dikë për krimin!?
   përveçse bën një krim,krimineli i padënuar do ta vazhdojë krimin!minimumi do të jetë i lirë!!
   caja ka sjellë disa fakte!
   mos përkimin e datave të atyre që e sulmojnë dhe një vendim të prerë nga gjykata(e kohës së saliut)për vdekjen e sokolit!ky vendim e nxjerr atë të pastër!!
   sa për të tjerat dhe mund të vihen në dyshim,ose të tjerrësh gjalm!!

   Reply to this comment
 19. Po po grini sallate sa te kaloj edhe kjo nate April 22, 19:19

  Nese Instituti i studimeve per krimet e komunizmit te drejtuar nga nje grup nenpusash te kryejne nje pune studimore shkencore, te vertete duhej te mos e lini 30 vjet kete ceshtje !
  KETA NUK I PLAS BYTHA PER KRIMET E KOMUNIZMIT
  ketyre u plas bytha te marrin nje rroge !
  Nese per gjithshka Do te behej nje rishikim te gjitha ngjarjeve gjate periudhes se komunizmit ne lidhje me persekutimet komuniste dhe pergjegjsine e tyre kjo duhet te kishe ndodhur qysh ne fillim ne vitet 1990-1997
  Por cfare ndodhi cdo gje u KOLAPS u rrezua !
  Kjo periudhe ka qene periudha me domosdoshme per te bere nje pastrim te pergjithshem nje njohe me dokumentat faktet nepermjet gjyqeve ! per te akuzuar pastaj personat pergjegjes duke dal ne gjyq dhe jo duke dale me opinione ne gazeta media ect !
  Keta nuk jane marr seriozish me kete ceshtje !
  Aty kemi nje lesh e li njerzish, te denuar politik , dhe hajdute jane bere bashke te gjithe !
  flasin me shume burgaxhinje ordiner dhe mashtrues se te burgosur politik, qe jane vrare ose persekutuar me familje !

  Pse nuk ndodhi kjo ?1
  Arsyeja eshte se ne periudhen 1990 1997 ne krye te institucioneve dolen kercunj, shkarpa, komodina ,karrike orendi shtepiake te vjetra te rrenuara nga trute dhe te etur per pushtetin e budallait shejtan !
  Keta tufat thane u erdhi ne dore cheku i bardhe dhe hajt tja fusim !
  Egjithe lindja i ka zgjidhur keto probleme me pergjegjsit me te presekutuarit vetm shqiptaret jo !
  Pse ?

  sepse shqiptaret nuk kane vizion per te ardhmen nuk vene ne perdorim trurin por emicionet dhe ndjenjen e urrejtjes tejskajshme !
  Nuk pendohen nuk kerkojne falje nuk kane respekt per njeriun e vertet nuk njohin kush eshte heroi kush eshte tradhetari kush patrioti !

  Te gjithe ja fusin njeri tjeterit ! Mashtrojne njeri tjetrin !

  Ne Shqiperi rendon me shume bishti se sqepari !

  Reply to this comment
 20. DRENICA E KUQE April 22, 19:29

  Keta tipat e Agronit e Ninstitutit te tufes se mutit edhe mutin e felliqin! As lopa mos t’i falte vjetat e keshtuzem se t’marrin n’qafe!…

  DRENICA E KUQE

  Reply to this comment
 21. ohio April 22, 19:40

  Ne kete faze ku ndodhet shteti inegzistent shqiptar eshte antikombetare te diskutohen tema te tilla ku ne ring jane vene perballe 5% e organeve te shtetit te periudhes socjaliste me 2% e te te perendjekurve politike (P.P-te).
  .
  Keto (P.P-te) jane pjese kriminale e instalimit te juntes kuazi-fashiste berishiane pasi eshte votuar non stop prej tyre 1991-2017..edhe pse ulurinte en kohen e Qafes Barit..Te varet Hysen Shoshori ne litar..
  .
  Keto (P.P-te = zyrtaret e Institutit KK & company) jane pjese perberes kriminale e juntes kuazi-fashiste berishiane .(.le te shtojme dhe edi ramen per impotence kriminale) pasi per demshperblimet qe i marrin ne miljona dollare do ti paguaje dhe bebet qe nuk kane lindur akoma dhe borxhet kane shkuar ne falimentim total ( prisni se nuk keni pare gje akoma)..
  .
  Keto (P.P-te = zyrtaret e Institutit KK & company) jane pjese perberes kriminale e juntes kuazi-fashiste berishiane nuk u ndjen kur ne 14 tetor 2012 u vetdogjen te perndjekur politike dhe u poshtruan & perdhosen shume prej tyre..ndersa intelektuale si Tufa i conin Pinocetit Viqidolit kartoline per ditelindje
  …e fundit:
  Pasi shume P.P-ere permendin se shumti revolten e Qaf Barit ku shteti i asaj kohe u tregua korekt se kishte ‘gurin dhe arren ne dore”..ju lutem krahesojeni me kete masakren ne Ohio ku policia e armatosur deri ne dhembe e Niksonit ne vitet 70’ vrau 4 kokpalare me duar ne xhepa qe eshte 100000 here me e rende se denimet e Qafe Barit..
  .
  Jam dakort te denohen shkeljet e ligjit ne kohen e socjalizmit ( apo komunizmit qe i thone gabim) por kjo eshte e paperfilleshme ne rregullimet e puneve te atij vendi qe eshte ne kolaps total
  .
  Ka ardhur koha e denimeve te antikomunizmit pervers qe quhet ndryshe Biberizem ku dhe keto
  P.P-erat kane faj kryesor

  Ndiqni si u egzekutuan ne kohen e Niksonit 4 studente ne ate kohe qe ai mban pergjegjesi dhe gjysem miljoni amerikane ne Vietnam War

  .

  https://www.youtube.com/watch?v=hkg-bzTHeAk
  ..
  Tin soldiers and Nixon coming,
  We’re finally on our own.
  This summer I hear the drumming,
  Four dead in Ohio.

  Gotta get down to it
  Soldiers are cutting us down
  Should have been done long ago.
  What if you knew her
  And found her dead on the ground
  How can you run when you know?

  Gotta get down to it
  Soldiers are cutting us down
  Should have been done long ago.
  What if you knew her
  And found her dead on the ground
  How can you run when you know?

  Tin soldiers and Nixon coming,
  We’re finally on our own.
  This summer I hear the drumming,
  Four dead in Ohio.

  Reply to this comment
 22. Europiani me shkollen e Enverit April 22, 19:59

  Lili liege Lüttich Aha ballistet ose drogaxhinjte shqiptar malazes Kosovaren pastrus ne Belgjik.
  Hajde mor pirdhu , shko MBA rradhen KE sociali mos tjapin ndonje euro

  Merr dhe riten e intelektuhaluen

  Reply to this comment
 23. Europiani me shkollen e Enverit April 22, 20:02

  Lili liege Lüttich Aha ballistet ose drogaxhinjte shqiptar malazes Kosovaren pastrus ne Belgjik.
  Hajde mor pirdhu , shko MBA rradhen KE sociali mos tjapin ndonje euro

  Merr dhe riten e intelektuhaluen
  Harova merr dhe tufen e visarin per lushnje Sidomos ate kokbuallin dervishin se me Honorare punojne te shkretet.
  Po Si DHA urani smarrin gjo.
  Kerma spiune.

  Reply to this comment
 24. mban toka April 22, 20:49

  Ore, eshte per tu çuditur; kaq budallenj qenkan te gjithe keta njerez?! Ishte koha qe duhet te zbatoje ate ligj qe ishte ne fuqi se ndryshe te ikte koka jote. Mua nuk me dhemb koka e Tufes, osh, se sa koka ime. Sot qe eshte çthurje totale dhe ligjin e benTufa dhe fashistet e tjere, paraja dhe te huajt, sot as une nuk do te veproja si ne ate kohe. Pra, perfundimisht, ngjarjet vendos ne kohe dhe me kushtet e kohes e jo te gjykohen sot. Sot le te gjykojne Saliun apo ndonje kriminel tjeter po u a mbajti bytha. Gjykojne kohen qe iku se nuk gjykojne dot kohen qe jemi. Neser do te ndodhe e njejta gje, e keshtu ku shkuam?!

  Reply to this comment
  • Veri April 22, 22:34

   mban toka
   Kjo llogjika juaj, ka rene se komandantet e burgjeve te diktatures naziste u dënuan e pse te mos dënohen keta të diktatures komuniste. A nuk eshte e logjikshme kjo?

   Reply to this comment
 25. TUFA DIXHITALE April 22, 21:12

  Me vjen keq per kete ish komandantin e burgut qe i merr seriozisht keto akuza.
  .
  Enver Hoxha kishte nje te mire absolute..e thene me terma popullore AI thoshte:
  MOS BENI PROPOGANDE KUNDER KETIJ SHTETI QE KAM NGRITUR SE JU C(Q)IJ NONEN….dhe kete e formuloi ne ligj…dhe keto jo vetem qe nuk u ngriten kunder diktatorit..por ishte ky i fundit qe i kapte si minj dhe gjysmat i ktheu ne spiune te dobishem per te
  pse akoma luftohet me enverin ??
  deri sa dipllomatet euroatllantike dhe te permjerrurit politke bashke me palloshin 2 metrosh Edi rama nuk fusin ne burg Sali Serbin per mua enver hoxha jo vetem eshte i madherishem por nja nga burrat me te shquar qe ka nxjerre njerzimi..per te gjitha kohrat
  ..KETE NUK E THEM UNE POR JU QE PO JU SHKERDHEN NENEN SHKERDHEN BERISHA DHE FSHIHENI SI SORRA PARA KOMPJUTRIT.
  A DONI FAKTE:vetem nja 30 veta ne Amerike u mblodhen per ate greve atehere
  _______________________________________________________

  Në datën 13 tetor, 2012 Forumi Shqiptaro Amerikan për Demokraci organizoi manifestim solidariteti në mbështetje të Grevës së Urisë të Ish të përndjekurve politikë nën” diktaturë “para OKB-s. Ish të përndjekurit politikë kanë 22 ditë të ngujuar për të kërkuar të drejtat e tyre të mohuara në postdiktaturë, ku dy prej tyre zotërinjtë Ndreca dhe Bejko i vunë flakën vehtes në shenjë proteste.
  Shenim; Ky manifestim per nje problem madhor u shendrua ne nje pasarele modete ndyre ku nga 250 mije shqiptaro-amerikane..u mblodhen vetem 25 veta dhe me e forta ne vend te kerkonin denimin e Sali kriminelit….e shane me qen e me mace Enver Hoxhen qe me thene te drejten ai denonte kundershtare por kurre popullin
  PSE NUK KRIJOHET DHE NJE INSTITUT I KRIMEVE TE BERISHIZMIT ?
  PSE EDI RAMA NUK HAPI DEFTERET E KRIMEVE 1991-2013 PER TE CILAT MORI VOTAT POR U KTHYE NE KANIBAL NDAJ ENVERIT ME BUNKARET E TIJ ?

  Reply to this comment
 26. Xhabir Zejnuni April 22, 21:17

  Na doli edhe Edmond Caja i persekutuar tani?!
  Pse jo?!
  Sidomos tani qe komunistet kane ne duar pushtetin dhe parate.
  Komplimenti Gazeta Dita.

  Reply to this comment
 27. aheng anadollakesh ne mejhanet shqipcare April 22, 21:19

  thjeshte rrotkarizimi shqipkar
  i ka rrenjet ne kokloqet e tufave te gamorve te stanit

  Reply to this comment
 28. Futja kot April 22, 23:02

  ky Caja. Ne vend te hesht, akuzon. Shfaqet dhe I virtytshem.. Po kush e beson kete kar vec kermave te komunizmit? Askush.

  Reply to this comment
  • Kerma April 23, 11:32

   Hajde te te degjojme ty.
   Na thuaj ndonje gje per kermat e ballit e te zogut se aty ju ka ngelur ora.
   Kermat e ballit dhe te zogut, je bene edhe juve kerma e nuk u riparuat dot. Kerma ngelet.

   Reply to this comment
 29. Komunist i Penduar Thellë April 22, 23:18

  Eh mer Edmond Caja nuk ke faj ti kur keta qe torturove neper burgje s’te varen ne shtylle te telefonit me koke poshte. Tani behesh trim nga Gjermania e shet pordhe, or rrace e felliqur zvarranikesh qe behen te forte me te dobtin dhe i lepine bythen te fortit. Qofsh mallkuar shtate breza e te shkohte shpirtu ne bythe te shejtanit.

  Reply to this comment
  • I papenduar April 23, 11:30

   Ku i pe torturat ti more bole komuniste.
   Ti duhet te jesh shok i Urim Gjates nemos je vete ai.
   I mallkuar eshte ai qe ju bie ne qafe te tjereve.
   Ke ndonje fakt kundra, shko coje atje dhe mos jep ment se ti te ha m…
   Edmondi hyn e del ne Shqiperi dhe nuk i hyn gjemb ne kembe, se ka qene i paster e i ndershem. keta qente qe bejne ham ham nuk jane te denuarit politike te vertete.
   Te prekje nje te denuar politik me dore ne ate kohe te shkonte letra direkt tek Enveri dhe te ikte koka.

   Reply to this comment
   • Komunist i Penduar Thellë April 23, 15:44

    Eh mer i papenduar ti do qe une te flas per fakte. E po mire o koqe e papenduar:

    Organizata e Partise e ndermarrjes kishte marre vesh qe shoku Ropi, shef sektori, qinte Nafijen, instruktore per kuadrin. Llafet kishin dale keq dhe po na diskreditohej Partia, prandaj u vendos te denohej me riedukim edhe shoku Ropi edhe shoqja Nafije, Per kete megjithate duhej ndonje fakt dhe llafet kishin dale qe Zenepja, pastruesja e repartit i kishte pare kur benin ate punen. E thirren Zenepen dhe e pyeten andej e ketej, po Zenepja nuk jepte “fakte”, atehere sekretari i Partise i thote, o Zenepe po noi fakt a pe ti? Dhe Zenepja u pergjigj, po ku ta shifte nona faktin, fakti kishte hy mrena.

    Keshtu eshte edhe puna e fakteve qe kerkon ti mer budall, po na dhjeve gazit me ate “faktin e fundit qe te ikte koka nga Enver Pordha po te merrte vesh qe kishe prekur me dore ndonje denuar politik. Hahahaha, pash Zotin paske ra mire ne hashash me duket, ose nuk te ka dale hala’ hashashi i Enverit.

    Reply to this comment
    • I papenduar April 23, 22:17

     Ti Nafijen do ta kesh pasur ne fis. Se edhe ti hu me hu ke bredhur. Njehere komunist, pastaj ballist, zogist pastaj pendohesh prape e sdi ne cfakt te shkosh.
     Prralla nga keto tregoni dhe ju degjon edhe Tufa e keta te tjeret qe duan ndonje lek. Keni 30 vjet qe tregoni barcaleta.
     E bente kot a e bente plot, letrat lexoheshin nje per nje. Burgu ishte njekohesisht vendi ku qarkullonin me shpejtesi te jashtezakonshme te gjitha lajmet, ndoshta me shpejt se jashte. Nese nuk lejohej apo fshihej letra, kishte kanale te tjera qe njoftoheshin. Ishte e pamundur te fshihej letra. Dhe ajo dergohej e lexohej ne drejtimin e duhur. I kthehej edhe pergjigje.
     Tortura ishte e ndaluar. Mund te rrihej ndonje halabak ordiner, por politiket e mirfillte jo.
     Ke degjuar ndonje nga te denuarit politike me personalitet te thote qe me rrahen ne burg?
     Me mijra letra jane te arkivuara.
     Thuaj ndonje gje te sakte kur shkruan.
     Lere urrejtjen menjane.
     Shtyji keto vite qe te kane ngelur me qetesi dhe dashuri se kjo pune vate qe ne 45-en.

     Reply to this comment
     • Komunist i Penduar Thellë April 23, 22:41

      Kam nje fakt te madh psh te burgosurit politik V.K. i kane futur me zorr mut ne goje dhe ia shtynin poshte. Po ti u dukerke sikur dike shume per pune te letrave te burgut dhe per torturen, me duket se te paska punuar mami ne Ministrine e Brendshme, apo ke qene vete kalec muti dhe prandaj nuk pendohesh dot.

     • I papenduar April 24, 10:19

      Te thashe moj Nafije, mos bridh hu me hu, se pendohesh pastaj. Po ti je qeflie dhe hurin e do brenda.
      U plake dhe dore s”hoqe
      Tu befshin guret e varrit loqe.
      Merre me mend sa idiote je sa tregon budallalleqe me veprime qe nuk kane ndodhur kurre dhe qe nuk ka se si te behen sepse ka plot menyra te tjera, nese do te trajtosh keq dike.
      Ik futi nje paçe pilaf tani se mos behesh vone se e ke lene me Ropin..
      Per dijeni: Jam Dervishi, ish punonjes ne Arkivin e MB.

     • Komunist i Penduar Thellë April 24, 14:50

      Vallai ti o i papenduar – kokemushka na mushe mendjen tashti. E di ti o Dervish qe ka ikur koha e MB? Jo per gje po mos kij me frike, thuaji hapur gjerat, se behesh qesharak, dmth torrollak.

 30. Anus tasi April 23, 19:49

  Xhaferr Deva dhe Qazo Mulleti , tani jane bo heronj !
  Edhe Hamit Matjani me Isa Tosken dhe Muho Bajraktarin !
  Prek Cali , qe vrau 36 djem e vajza te reja duke kalu ne ure , gjithashtu eshte bere hero !
  Jetojme ne kohe heronjsh ….. qe tani veyquhen intelektuhale …. hahaha !

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*