U pezulluan nga Marku, reagon çifti Gina-Gashi: Hakmarrje! Nuk na regjistrohet ankesa në KPA

May 31, 2018 15:40

U pezulluan nga Marku, reagon çifti Gina-Gashi: Hakmarrje! Nuk na regjistrohet ankesa në KPA

 

Prokurorja Rovena Gashi dhe bashkëshorti i saj, Dritan Gina ishin të parët që u shkarkuan nga pozicionet drejtuese me urdhër të Kryeprokurores Arta Marku.

Së fundmi ata janë pezulluar edhe nga puna si prokurorë të thjeshtë për shkak se ndaj tyre ka nisur hetime nga prokuroria e Durrësit.

Rovena Gashi përmes një letre publike nisur në redaksitë e mediave thotë se ajo dhe bashkëshorti janë ankuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit për pezullim të padrejtë nga puna, por ende ky kolegj nuk është mbledhur për të shqyrtuar ankesën e tyre.

Deklarata e plotë:

Të nderuar përfaqësues të medias!

Unë, Rovena Gashi, prokurore (e pezulluar) në Prokurorinë e Përgjithshme, Ju informoj se:

Në datë 14.05.2018, ashtu si edhe Ju, jam njoftuar për pezullimin nga detyra, me urdhër të Prokurorit të Përgjithshëm të Përkohshëm.

Si arsye për këtë urdhër ka shërbyer një hetim i zhvilluar nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Durrës ndaj personit tim dhe bashkëshortit tim, Dritan Gina, gjithashtu prokuror.

Në fakt, bëhet fjalë për një hetim, për të cilin unë as jam njoftuar zyrtarisht kur ka filluar dhe as nuk jam njoftuar ende edhe sot që të ketë përfunduar. Këto veprime përbëjnë shkelje proceduriale të cilat, ashtu si edhe akuzat ndaj nesh do të diskutohen para gjykatës, ku edhe do të provojmë se gjithçka lidhet me një proces të parafabrikuar dhe në mungesë totale të provave.

Edhe më parë media është njohur me vendimet që Arta Marku ka marë në kundërshtim me ligjin ndaj meje dhe bashkëshortit tim. Veprime që nisën me largimin tim nga detyra e Drejtorit për Marrëdhëniet Juriksionale me Jashtë dhe Dekriminalizimit, nisjen e procedimit penal për hetimin e pasurisë dhe aktin e radhës, pezullimin nga detyra.

Të gjitha këto veprime në kaq pak kohë dhe të qënurit “e përkohshme” tregojnë qartë se zonja Marku është shumë e ngarkuar me hakmarrjen primitive dhe e orkestruar nga urdhëruesit e saj për të larguar nga prokuroria çdo person që nuk ka lidhje me ata që e emëruan në atë detyrë.

Në zbatim të të drejtave tona kushtetuese e ligjore, ne, prokurorët e pezulluar, Rovena Gashi dhe Dritan Gina, në dt. 17.05.2018 kemi ankimuar vendimin e Prokurorit të Përgjithshëm të Përkohshëm pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.

Por, për fat të keq, po konstatojmë se edhe Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) po kryen shkelje flagrante të ligjit, duke cënuar rëndë të drejtat tona.

KPA ka hedhur shortin për caktimin e trupës që do të shqyrtojë ankimin tonë, duke zgjedhur edhe relatorin. Për shkak të një situate të parashikuar ligjore, relatori ka dhënë dorëheqjen. Por, këtu regjistrohet edhe situata më absurde. Pas kërkesës sonë për informacion, Kryetarja e Kolegjit të Apelimit na njofton se do të ri-hidhet shorti për caktimin e trupës gjykuese dhe relatorit. Por, procedura e ri-caktimit të trupës gjyqësore do të shtyhet për një periudhë të pacaktuar, pasi Kolegji i Posaçëm i Apelimit nuk ka një Rregullore të posaçme për të përcaktuar modalitetet e ndryshimit të relatorit të çështjes dhe do kohen e tij per te miratuar një rregullore të tillë.

Kjo zvarritje e pajustifikuar dhe e lejuar nga ana e Kryetares së KPA, duke mos regjistruar ende ankimin tonë për gjykim, duke penguar krijimin e një trupe gjykuese për marrjen në shqyrtim të çështjes sonë, ndërkohë që interesat e cënuara nga akti i ankimuar janë jetike e, për më tepër, është kërkuar marrja e masës së pezullimit, përbëjnë jo vetëm shkelje të së drejtës për proces të rregullt, por edhe paragjykim në themel të saj.

Ne baze te nenit 179 te Kushtetutes se Republikes se Shqiperise, Kolegji i Apelimit, ne rastin e juridiksionit disiplinor eshte nje gjykate e shkalles se pare qe shqyrton ligjshmerine e masave administrative te marra nga organet publike ndaj gjyqtareve, prokuroreve dhe inspektoreve te tjerë.

Ne baze te nenit 4 te Ligjit Nr.84/2016 dhe nenit 5 te Rregullores “Per veprimtarine e Kolegjit te Apelimit”, ky kolegj, gjate shqyrtimit te ceshtjeve qe i paraqiten, do te zbatoje rregullat procedurale te parashikuara ne Kodin e Procedurave Administrative dhe ne Ligjin per Organizimin dhe Funksionimin e Gjykatave Administrative.

Ne kete kuader, KRYETARI I Kolegjit duhet te kishte shqyrtuar kerkesen per heqje dore te relatorit ne perputhje me percaktimet e nenit 1 pika 2 te Ligjit per Gjykaten Administrative dhe ne baze te neneve 72 , 73 te Kodit te Procedures Civile.

Vendimi i dhënë nga një trupë gjyqësore, brenda një afati të arsyeshëm, përbën objekt ankimi në gjykatën më të lartë. Zvarritja e pajustifikuar dhe për një afat të pacaktuar për regjistrimin, caktimin e trupës gjykuese dhe shqyrtimin e çështjes, është përgjegjësi personale e Kryetares së Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.

Në këtë kuadër, sot, kur kanë kaluar 14 dite nga depozitimi i ankimit tonë, kërkojmë zhbllokimin e kësaj procedure dhe mosmbajtjen peng të saj me justifikime rregulloreje.

Është shumë e rëndësishme që Kryetarja e KPA të zbatojë Kushtetutën, ligjin për Vetingun, Kodin e Procedurave Administrative, ligjin për Gjykatën Administrative dhe Kodin e Procedurës Civile.

Duke vlerësuar që aktet e mësipërme që ligji i ka lejuar të zbatohen nga KPA janë të mjaftueshme, jemi në pritje të marrjes sa më të shpejtë të masave nga ana e drejtuesit së këtij institucioni, për ankimin tonë.

PROKURORI

Rovena Gashi

l.h/ dita

May 31, 2018 15:40
Komento

4 Komente

 1. Alban Dega May 31, 15:50

  Himni i kusarise

  PERRETH PARASE SE PERBASHKUAR

  Perreth parase se perbashkuar
  me nje deshire e nje qellim
  Shqiperine ne llum per ta leshuar
  Vec te mbush une xhepin tim!
  Ta lajme krejt ne gjak te kulluar
  Paraja… Sarajet jane Atdheu im!
  Kush eshte hajn edhe frigohet
  Eshte i lindur tradhetar
  Me hajni, vrasje …korrupsion
  E beme Shqiperine Kandahar
  Nga Doberdoli ne Gradec
  Do e ribejme Shqiperine Gerdec!
  Rrofsh e qofsh ore Baftjar
  Ne cdo hajni je Komandar !
  Hidhe Vallen e Luigjit
  Jemi Ceta e Mixhe Saliqit !
  Jemi Banda e Ligj mbi Ligjit !
  Kush i prin Valles i pari
  Ilir Meta Komandari
  Sali Rama komisari
  Fatmir Xen Kandahari…
  Yll Karvani eshte Baftjari !
  Me Lulezimin e Kusarise
  I veme flaken
  mbare Shqiperise !

  Reply to this comment
 2. Alban May 31, 17:06

  From: Alban Dega
  Date: April 22, 2018 at 9:17:20 AM EDT

  A MUND TE DREJTOJE NJE PARTÍ DEMOKRATIKE NJE VRASES DHE KRYEKUSAR QE KA VJEDHUR SHTEPINE E FAMILJEN E VET POLITIKE TE PAKTEN TRI HERE DUKE I MARRE UDHEHEQJEN E SAJ E VETE ATE !?

  From : Alban Dega
  Dated on January 5, 2018 at 2:42:21 AM EDT.

  Mendime me e mbi fakte fakte

  ESHTE KOHA TE KERCASIN PRANGAT !

  – A mund te krijoje qeveri Antimafie
  Lulezim Kryemadhi dhe Mafia e tyre?

  – Ti varesh melcite ujqerve te pangime !

  – Enough its enough….. Boll me !

  Nga Alban Dega, Nju Jork

  “Banda e Gangstereve” te Sali Berishes e rrenoi, e shkermoqi, e zhberi te pakten 7 here nga themelet Shtetin Shqiptar ne 13 vjet sundimi te Salikracise e kryeministri Edi Rama flet per sabotimin, pengimin e Integrimit te Shqiperise ne Bashkimin Evropian qe e duan e aspirojne 95 per qind te shqiptareve me evropian e pro perendimore se vete ata !?
  Cila rini e popull ne cilindo vend te ish- Perdes se Hekurt e Perandorise se Djallit doli neper sheshe me parullen lapidare :
  – E duam Shqiperine si e gjithe Evropa ! ne dhjetorin historik te 1990-es !
  Edhe kete aspirate e kushtrim unikal mbarepopullor e nakatosi Katovica e Sali Alise !?
  A nuk ishte “ Kjo Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit “ e Sali Kadafit, qe i shpalli lufte te hapur nga foltorja e altarit te Salikracise ne ate kohe “ imperializmit Amerikan dhe dores se zeze te tij CIA-s” ne pranveren e vitit 1997!?
  A nuk ka dy muaj plot qe Partise se Cadres se Putinit iu bashkua edhe Mafia me bllok ne dore me ze e me figure e Like Floririt!?
  A nuk e bekoi edhe vete Mareshalli i Beogradit bashkimin e Mafias e Cadres dhe asaj te Cizmes qe i shpallen se bashku lufte te hapur “ imperializmit amerikan “ ne pragdimrin e vitit te trishte 2017 kunder Ambasades amerikane ne Tirane dhe ne vigjilje te protestes nekrofile te deshtuar me sukses te plote nga braktisja e shqiptareve ?
  A e dini cila eshte kerkesa kryesore e “ kesaj Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit “ dhe Mafias se Bllokut 700 mije euro faqja dhe e Cizmes per protesten e 27 janarit 2018 !?
  Permbysja e Rames dhe krijimi i nje qeverie Anti- Mafia !?

  Po a mund te krijoje nje Qeveri Antimafia kjo Mafia !?

  1- Dopjo- Mafia e 97-es,
  2- e 14 shtatorit 1998,
  3- e kusarise 500 milione euroshe te Autos-trades se Kombit me Lul- Giten ne krye,
  4- e Gerdecit me Fatmir Xenn ne balle,
  5- e atdheshitjes se Otrantos me Sali Zerven e Lulezim Fazlicin
  6- Mafia e bllokut me 62 prej 84 videove te Likes me deri 700 mije euro faqja
  7- Mafia e 850 milone eurove te munguara te privatizimit te ARMO-s
  8- 620 milione eurove te CEZ-it ,
  9- 250 milione dollare e te Rapiscanit,
  10-mbi 100 milione eurove investim te humbura shtetit e popullit shqiptar nga Gita,
  11- e rreth 100 milione eurove te humbura Shqiperise nga Xeni dhe dajet e tij serbe me Interkonksionin Shqiperi- Kosove me i vestime gjermane …. !?
  12- e miliona dollare allishvetishe te pista e te kunderligjshme te Lulezim Bashicit, me Mafian turke e nderkombetare off-shore , ku vetem per nje fotografi me Donald Trumpin ka paguar 500 000 dollare, fotoja me e shtrenjte ne Bote e ketij sharlatani zecjerre e zeshtjerre qe na trashe edhe zerin e humbur e na ben edhe garipin, edhe te fortin si Il Capi dell Capi, post qe nuk ia leshon Sharovi i Vicidolit sa te jete gjalle sepse ai e di mire qe qehajai i tij ne krye te PDSH-se eshte nje p… jeshke mashkull.

  Kapoja Berisha dhe qehajai Basha- hajna edhe te shtepise se vet

  Ai e ka zgjedhur qenushin Basha per te zbatuar urdherat e tij e jo per te drejtuar Partine e tij qe e ka me tapi “derisa ti jape ymer ai lart”, sic e ka deklaruar ne gojen e tij.
  A mund te krijoje e drejtoje nje qeveri antimafia kjo “ Mafia qe ka dale krejt jasht kontrollit “, sipas “The New York Times” , mbretit te shtypit te lire Amerikan dhe boteror, te cilin Kapobandoja e saj Saleh Karaxhici e quajti “ nje leter higjenike” vetem se ne kete fjali ia beri radiografine e persosur te krejt sundimit te tij – SALIKRACISE !?
  Po si mund te pranoje rinia e populli me proamerikan ne Bote qe ta qeverise nje p… jeshke mashkull qe kurre ne jeten e tij nuk i ka thene per hajer nje pune te dobishme per te e per Shqiperine !?
  Po si mund ta ndjeke nje popull e rini nje humbameno, nje p… mashkull si Lulezim Basha qe per kater vjet ne krye te Bashkise se Tiranes nuk mbajti nje, qofte edhe nje premtim, qe per kater vjet nuk nguli qofte edhe nje gozhde ne Tiranen tone te bukur !?
  Po si mund ti shkoje mbrapa nje hori e hajduti me cizme jo vetem te Autostrades se Kombit, por edhe te kapur me ze e me figure duke vjedhur votat e Tiranes ne 2011… por edhe deri votat per kryetar te Partise se tij Salikratike te Shqiperise me kamikaze qe votuan deri ne pese here secili per kete hajn votash ?
  Si mund te besoje nje popull e rini nje rrenc te pafytyre si Lulezim Berisha qe nuk nxjerr nje fjale nga goja pa genjyer !?
  Te protestosh per krijimin e nje qeverie antimafia te Lulezime Kryemadhit eshte njesoj si ti varish ne qafe ujkut melcite per ti ruajtur … !!!
  Kane vjedhur boll per tu dhene shans te fshehin gjurmet, te prishin edhe me provat e deshmite, te stervjedhin perseri edhe vet vjedhjen !
  Eshte koha tu kercasin celsat e prangave ne kycet e duarve e jo tu jepen celesat e qeverisjes se saj kapove te kesaj “ Bande Gangsteresh” e “ Mafia qe ka dale krejt jasht kontrollit” per te shpetuar kokat e saj prej kucedrash te pangopura me parate, pasurite dhe gjakun e shqiptareve nga Vetingu dhe Reforma ne Drejtesi !

  Lanet !

  Populli duhet te dale ne sheshe me kushtrimin:
  Hiqnu dreqer prej meje
  Se jeni pa kurrfare feje !
  Enough it’s enough … Boll me !
  Eshte koha te paguan deri ne qindarken e fundit kusarine dhe vjedhjen masive te ketyre hajduteve me cizme e pa asnje skrupull, te ketyre atdheshitesve e atdherrenuesve, te ketyre vrasesve serial te popullit e Shqiperise !
  Lanet !

  Reply to this comment
 3. Adih May 31, 17:14

  Moj Rovena ,burri i jot Gina ,kur punonte ne Durres i ka bere zbor vellait tim me gjithe se kishte te drejte dhe luftonte i vetem kunder mafjes se Dakos ne Durres , ,kurse ti per 14 dite sorollatje qenke bere vrer E di , se ju nuk keni kapacitet , nuk i njihni ligjet ,kush avokat ta ka shkruar ??!!. Nejse ,une vete i pakenaqur komlet nga yt shoq ,kam derguar ne kryeprokurorine e Llalles tend ne ate kohe ,ankim per Ginen tend me shkrim. . Me gjithe se edhe une kam ca miq ne kryeprokurori , ne ate kohe bisedova personalisht me nje vartes se Llalles ,ku mu shpreh ,mos u lodh kot ,se ska per te zgjidhur gje Llalla . . Me gjithe se keni te drejte (vellai i jot ),e mbylli muhabetin se gruan , e Gines e quajtur Rovena e mban ne preher ne zyren e tij Llalla . Nuk e besova ,u shokova ,por me kalimin e kohes, i jap te drejte atij prokurori dhe sinqerisht i kerkoj falje me gjithe se me vonese ,se ne kofidence ,ne ate moment u revoltova mu erresuan syte ,sinqerisht mendova se do tme percjelle dhe natyrisht tani i jap te drejte, e sinqerisht i kerkoj ndjese atij prokurori .. .Pata rastin ti hyje ne zyre Gines tend ,dhe pashe se kishte nje nivel te ulet ,si nga intelekti dhe si njeri frikacak e i peshtire as mish e as peshk ,u bllokua ,e kuptova dhe nuk ja vlente ta sgjasja muhabetin me tet shoq . Ky eshte Zoti , moj Rovena ,vonon dhe nuk harron . Tani bridh dhe kerko te
  ” zhdrejten ” tende ,ashtu si dhe une sot e kaq vite kerkoj te drejten e vellait tim , ,ku tani vellait tim i mbushen 6 vjet sorollatje .

  Reply to this comment
 4. Zaho May 31, 20:29

  Sa budallenj keta te dy, Vazhdojne me ankesa per vendet e tyre te punes. Nuk e kane marre vesh nga ish-bossi i tyre Llalla qe gjeja me e mire eshte shko e fshihu ne Turqi? Dhe atje te bashkohen perseri e te kujtojne kohet e lumtura ne Shqiperi e hoteleve te Europes kur benin palle e palloheshin me paret e popullit.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*